Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-26
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[ 10]
dun dikkatimi ceken nokta ruya-ahmet iliskisiydi... birbirlerine karsı cok soguklar ve ahmet ruyaya karsı baya sert bakıyordu... cok kopuk bi iliski var aralarında... ama goruluyor ki necdet-ruya iliskisi aynı sıcaklıgıyla devam ediyor... anlasılan gecen surede ahmet ruyayla baba-kız iliskisini yine kuramamıs:icon_whis hep demisimdir necdet-ruya iliskisi bambaska:) neyse ileriki bolumlerde daha iyi anlarız bu baba-kız kopuklugunu:img-wink:
Selam Çanlarbye
Sudecim Ahmet Ve Rüya Sahnesi yoktu ki sadece Karakolda Ahmet'in ona bir kızgın bakışı vardı Aynı şekilde Rüya'nın babasına böyle korkarca bakması burdan anlaşılıyor ki bu 5 Sene içinde Ahmet otoritersini kurmuş öyle Necdet gibi her dedğine Evet dememiş o yüzden sımarıklığı falan Kalmamış baksana kendi halinde sakin bir olup çıkmış:img-hyste Ne Güzel işte çoçuk yetiştirmek öyle eve her geldiginde elinde boya kutsu alıpta al kızım demekle olmuyor bazen ebebiyenler Hayır demeyi bilmeli:img-yes:
Necdet Rüya ilişkisi gelince iki dk bir konuşma oldu Aralarında ama ben orda o kadar sıcak bir şey görmedim herkes ile nasılsa onla da Öyleydi Küçükken ki gibi değil çok Değişmiş Necdet'le ilişkisi belli:img-yes:
Necdet Rüya ile kurduğu bağı ve Sıcaklıgı kendi öz kız ile kuramamış galiba ilişkiler oldukca sağuk Ela Zaten sağuk bir tip baba ve kız daha beter:img-hyste
sude_burcu 05-04-08, 18:42 Selam Çanlarbye
Sudecim Ahmet Ve Rüya Sahnesi yoktu ki sadece Karakolda Ahmet'in ona bir kızgın bakışı vardı Aynı şekilde Rüya'nın babasına böyle korkarca bakması burdan anlaşılıyor ki bu 5 Sene içinde Ahmet otoritersini kurmuş öyle Necdet gibi her dedğine Evet dememiş o yüzden sımarıklığı falan Kalmamış baksana kendi halinde sakin bir olup çıkmış:img-hyste Ne Güzel işte çoçuk yetiştirmek öyle eve her geldiginde elinde boya kutsu alıpta al kızım demekle olmuyor bazen ebebiyenler Hayır demeyi bilmeli:img-yes:
Necdet Rüya ilişkisi gelince iki dk bir konuşma oldu Aralarında ama ben orda o kadar sıcak bir şey görmedim herkes ile nasılsa onla da Öyleydi Küçükken ki gibi değil çok Değişmiş Necdet'le ilişkisi belli:img-yes:
Necdet Rüya ile kurduğu bağı ve Sıcaklıgı kendi öz kız ile kuramamış galiba ilişkiler oldukca sağuk Ela Zaten sağuk bir tip baba ve kız daha beter:img-hyste
canım sıcak iliskiden kastım en azından necdet karsısına alıp konustu ruyayı...ahmet de yapsaydı ya aynı seyi:) oyle kızgın bakıslar atmakla olmuyor ne yazık ki... ayrıca cocuga otoritesini koymus da nolmus ruya yapacagını yapıyor evden kacıyor yine:) necdetin elayla konusması benim de dikkatimi cekti ama ela da ruya gibi degil ki soguk yahu:D hem anneye daha duskun belli... ayrıca sadece necdetin yetistirmesiyle sımarık olmadı ya bu cocuk... kız cocugunun kisiliginin gelismesinde anne daha etkilidir... yine necdet suclu olmasın mumkunse... :D neyse benim niyetim karsı karsıya gelmek degil cunku yeterince baydı bu konular... sadece dikkatimi cekti soyledim:img-wink:
foruma ilk defa yazıyorum sanırım :)
mükemmel bir bölümdü.yeni dönem kurgusu oldukça hoşuma gitti.
fikret kızılokla güzel bir başlangıç yapılmış :good:
kürşat başarın doktor kemal olarak diziye katılmasına acayip sevindim.
bence doktor kemal in selmaya ilgisi olacaktır.bu ilgi bir süre karşılıksız sürecek sonra karşılık bulacak kanaatimce...
1 mayıs kutlaması mükemmel çekilmiş.elim yüreğimde izledim o sahneleri..
velhasıl bu dönem beni içine çekmeyi başardı.
herkese iyi seyirler iyi yorumlar bye
foruma ilk defa yazıyorum sanırım :)
mükemmel bir bölümdü.yeni dönem kurgusu oldukça hoşuma gitti.
fikret kızılokla güzel bir başlangıç yapılmış :good:
kürşat başarın doktor kemal olarak diziye katılmasına acayip sevindim.
bence doktor kemal in selmaya ilgisi olacaktır.bu ilgi bir süre karşılıksız sürecek sonra karşılık bulacak kanaatimce...
1 mayıs kutlaması mükemmel çekilmiş.elim yüreğimde izledim o sahneleri..
velhasıl bu dönem beni içine çekmeyi başardı.
herkese iyi seyirler iyi yorumlar bye
kürşat başarın diziye girmesine bende çok sevindim bende 1 saat önce öğrendim o olduğunu selmada ilk başta olmasa da kemale karşı birşeyler hissedecek sanırım
rüya daha çok küçük tufanla nerede karşılaşacak da nerede aşık olacak tufana anlayamadım...
hani aynı sınıfta olsalar ya da tufan alinin görüşünde olup da aliyle birlikte eve gelse ya da birlikte sokağa çıkıp sloganlar yazsalar :) olabilir diyeceğim ama rüya tufana aşık olacak bir ortam bulamaz bence
şimdi düşünüyorum tüyoçanın şok olduğu kişi kim olabilir diyeee...sağcı biri olduğu için şok olmuşsaaa yok canım biz bu durumu ışıkla yaşamıştık ya zaten:)alıştık yani:)
allah allah yaa acaba kime aşık olacak bu kız?Bence mümkünse rüya aşık maşık olmasın henüz küçük o :)
dizide oynayanların isimlerini gösterdiler hani ilk andaa,hepsinin ismi vardı ama yeni diziye gelenlerin isimleri sanırım yoktu sadece kürşat başarın ismi vardı diğerlerinin isimleri koyulmamıştı
selammmlarr... her zamanki gibi güzel bir bölümdü.. tahminlerimin çoğu tuttu... bana göre; rüya aliye platonik bir ilgisi var.. (bu arada rüya kaç yaşında tam olarak?) alininde zeynep e karşı:) (önce aşka bakalım ) tek isteğim harun ve ışık ın birlikte olmaları.. anlaşılan yaşar daha çok çekicek yeğennden.. tufanla rüya gene bir eylem sırasında karşı karşıya gelebilir birbirlerini görebilirler.. bu arada ben defneyede birisini buldum ehe.. neyse bu kadr aşk yeter.. kahvehanenin basılması ne kadr acı verici birşey. insan sadece öldürmek için birşeyler yapabilir mi ya? 1 mayıs gerçekten güzel canlandırlmıştı.. anladığım kadarıyla eminelerle defneler ters düşecek..
saol canım.. kimi buldum hemen anlatayım.. harunla arkadaşları toplandılar ya daha sonra defne dedi gitmem lazım duruşmam var.. sonra harunla bir çocuuun knşması vardı.. helal olsun bu kıza fln diodu. işte o çocuk tam anlatamadım ama ...
Shevekçanım bize Tüyo getiren arkadaş, Rüya'dan yaşça birine aşık olacağı ismi duyduğunda şok olduğunu söylemişti.
Rüya'la Ali küçüklerken biz onları yakıştırmıştık evet,
Yani Tüyo getiren arkadaş, telefonda Rüya'nın Ali'ye aşık olacağını duysaydı niye şok olurduki?
O kadar şok olmuşki inanamamıştı hatta,
Hem aşık olacağı kişi sağcı biriydi yanılmıyorsam?
Kız halaya, oğlan dayıya diyorum ve Ali'yi bir arttırıyorum. Rüya'nın tufan ile beraber olacağını sanmıyorum, gerçi annesi gibi dengesiz olursa herşey olabilir:img-hyste Neyse Rüyacım sen halana çek, gerçekten doğru kişiyi bul ve onu bırakma, annen ya da teyzen gibi absürt şeyler yapma:img-hyste
Şok olunacak kim olabilir ki dizide düşünüyorum da, Yaşar var ki olmaz Yaşar Rüya'nın teyzesiyle evliydi, Harun var ki imkansız, Necdet ve Ahmet babaları, yeni gelen psikolog Rüya'nın 3 katı, Tufan var ki o daha da imkansız - Rüya üniversite öğrencisi olsa neyse, başka erkek de yok zaten dizide bi Ali kaldı. En akla mantığa uygun görüneni de o zaten, ki ben aile içinden sapmayacaklarını düşünüyorum Rüya platonik takılır Ali yüz vermez o kadar.
yaa arkadaşlar belki saçma gelcek size ama rüya ali'ye aşıkmış gibi geliyo bana
Sacma degil cnm bende dün öyle hisstetim
Yani Ali telefonda kiz arkadasiyla konusurken böyle kiskanaak bakiyordu
Bana daha kücükken böyle gelmisti
Yani Ali ve Rüya:img-in_lo
Ama rüya fazla gelismis sanki ya 5 sene icinde
Genelinde degisik bir bölümdü
Yani alisma fasliydi benim icin ki herkez icinde öyle olmus sanirim
Ali'nin arkadasi Ahmet'in ögrencisi (kizin ismini htirliyamadim:img-hyste) cok sekerdi
dun dikkatimi ceken nokta ruya-ahmet iliskisiydi... birbirlerine karsı cok soguklar ve ahmet ruyaya karsı baya sert bakıyordu... cok kopuk bi iliski var aralarında... ama goruluyor ki necdet-ruya iliskisi aynı sıcaklıgıyla devam ediyor... anlasılan gecen surede ahmet ruyayla baba-kız iliskisini yine kuramamıs:icon_whis hep demisimdir necdet-ruya iliskisi bambaska:) neyse ileriki bolumlerde daha iyi anlarız bu baba-kız kopuklugunu:img-wink:
Oo sude'ciğim bakıyorum fırsatı kaçırmamışsın..:dito
İlk tavrı normalde yani kızgın olduğu için o an susması normal... ama sonrasında çekip konuşmaması bana da çok garip geldi gerçi hiç vakti olmadı o gün.. onları bıraktı havaalanına gitti.. ışık'ı eve bıraktı Ali'yi gözaltında çıkarmaya gitti.. onu da eve getirdi ev kalabalıktı... bundan sonra da evde 1 mayısla ilgili konuşmanın geçtiği bir sahne oldu orada da rüya yoktu.. bu bölümü hadi hazırlık bölümü herkese genel bazı sahneler ayırdılar diyelim.. ama eğer önümüzdeki bölümde de böyle bir ilişki olursa haklısın... o zaman bende senin gibi düşüneceğim...
ve senden çok sen olacağım :img-grin2 O'na da tıpkı necdet'e hitap ettiğim gibi "efendi" diyeceğim...
örneğin:
Ahmet efendi Ahmet efendi! öyle sert bakışlarla otoriter kurulmaz.. kurulsa kurulsa baskıcı içi kof bir otorite kurulur.. görünürde senin dediğini yapan ama aslında yapılmayan otoritelerden yani.. kurabilirsen sıcacık ilişki içerisinde otoriteni işte o zaman gerçek bir otorite kurmuş olursun...yaaa...
Bakalım sude'ciğim.. durum bana çok garip geldi... bu bölüm siyasi açıdan benim için çok doyurucuydu... gerçekten de güzel girdiler... bir Zeynep'ten elektrik alamadım ama ona da bir şans vermek lazım..
ama beklediğim kurgu sahnelerden hiçbirini göremedim... :img-cray: ne dayı-yeğen sahnesi ne rüya-ahmet sahnesi...:icon_sorr
canım sıcak iliskiden kastım en azından necdet karsısına alıp konustu ruyayı...ahmet de yapsaydı ya aynı seyi:) oyle kızgın bakıslar atmakla olmuyor ne yazık ki... ayrıca cocuga otoritesini koymus da nolmus ruya yapacagını yapıyor evden kacıyor yine:) necdetin elayla konusması benim de dikkatimi cekti ama ela da ruya gibi degil ki soguk yahu:D hem anneye daha duskun belli... ayrıca sadece necdetin yetistirmesiyle sımarık olmadı ya bu cocuk... kız cocugunun kisiliginin gelismesinde anne daha etkilidir... yine necdet suclu olmasın mumkunse... :D neyse benim niyetim karsı karsıya gelmek degil cunku yeterince baydı bu konular... sadece dikkatimi cekti soyledim:img-wink:
Orda Haklısın Ama bu Ahmet'in suçu değil Senaristlerin sucu yok küççüken bile bir tek sahneleri yok büyünce hiç yok ee Necdet Varken Ahmet'e en hacet Necdet miletvekil de olur secim gezilerinde Katılır Rüya'ya babalıkta Yapar Ahmet ne ki gerci daha ilk bölüm ilerleyen bölümler için umutluyum bakalım:img-yes:
İyi akşamlar herkese...
Dünkü bölümü çok beğenmedim açıkcası.Yazacak çook şeyim var ama öncelikle Yasemin'in şu nadide tespitine peek takıldım.
Işık ile Yasemin konuşurlarken....
Işık : Defne nasıl?
Yasemin : .......ÇOK SINIRLI BİR HAYATI VAR.oNUN İÇİN SADECE İŞİ,İNANDIĞI DEĞERLER VE OĞLU.BAŞKA BİRŞEY YOK.
Allah'ım Allah'ım!
Hem akıldan mantıktan nasipsiz,nasibi olanı da beğenmiyor!
Başka ne olacak Defne'nin hayatında?
Bu sınırlı bir hayat mıdır?
Harun'u görmek için kaç kere Niğdelere gitmiş.
Babasız çocuk büyütmüş.
HEEY!ADA YASOTU
Senin gibi kukla babalarla,yalanla dolanla evcilik oyunlarıyla işi olmamış.
Aslanlar gibi eğitimini tamamlayıp,çocuğunu büyütüp,hala ve herşeye rağmen inancı uğruna mücadele veriyor!
Sen ve mızırdak kardeşin anlamazsınız tabi.
Ahmet yoksa Necdet,Yaşar yoksa Harun...
Yalnız kalmak ne demek?İlle de bir erkek gölgesi olmalı değil mi?
Ünsal kadınları kadınlığın yüz karası olmaya adaydır hanımlar.
Rüya azıcık baba tarafına benze nolur ve nolur.
----------
tipello.net - i ** not referring you, i just DO recommend it.
gerçekten de Gülru ne komik bir replikmiş :img-hyste
Avukatlık yapıp çalışıyor..
Toplumsal sorunların en derininde yer alıyor..
Çocuğuyla ilgileniyor..
ve tek aşkının üzerine kimseye yan gözle bakmamış... müthiş bir değeri korumuş bu hayata "çok kısıtlı" bir hayat diyor ha :img-hyste
bakalım Yasot ne yapıyormuş..
okul, ev, bir şeyler danışmak için Necdet ne sınırsız bir hayat yarabbüü...:img-hyste
sude_burcu 05-04-08, 21:10 Oo sude'ciğim bakıyorum fırsatı kaçırmamışsın..:dito
İlk tavrı normalde yani kızgın olduğu için o an susması normal... ama sonrasında çekip konuşmaması bana da çok garip geldi gerçi hiç vakti olmadı o gün.. onları bıraktı havaalanına gitti.. ışık'ı eve bıraktı Ali'yi gözaltında çıkarmaya gitti.. onu da eve getirdi ev kalabalıktı... bundan sonra da evde 1 mayısla ilgili konuşmanın geçtiği bir sahne oldu orada da rüya yoktu.. bu bölümü hadi hazırlık bölümü herkese genel bazı sahneler ayırdılar diyelim.. ama eğer önümüzdeki bölümde de böyle bir ilişki olursa haklısın... o zaman bende senin gibi düşüneceğim...
ve senden çok sen olacağım :img-grin2 O'na da tıpkı necdet'e hitap ettiğim gibi "efendi" diyeceğim...
örneğin:
Ahmet efendi Ahmet efendi! öyle sert bakışlarla otoriter kurulmaz.. kurulsa kurulsa baskıcı içi kof bir otorite kurulur.. görünürde senin dediğini yapan ama aslında yapılmayan otoritelerden yani.. kurabilirsen sıcacık ilişki içerisinde otoriteni işte o zaman gerçek bir otorite kurmuş olursun...yaaa...
Bakalım sude'ciğim.. durum bana çok garip geldi... bu bölüm siyasi açıdan benim için çok doyurucuydu... gerçekten de güzel girdiler... bir Zeynep'ten elektrik alamadım ama ona da bir şans vermek lazım..
ama beklediğim kurgu sahnelerden hiçbirini göremedim... :img-cray: ne dayı-yeğen sahnesi ne rüya-ahmet sahnesi...:icon_sorr
ablacım hep siz mi necdet konusunda fırsatı kacırmayacaksınız...bir de ben bu fırsatı degerlendireyim dedim:D şaka bir yana ilk bolumden aldıgım elektrik o...ileriki bolumler beni yanıltabilir bunu da soylerim zaten :img-wink: ama ne bileyim iliskileri kopuk gibi geldi iste... ben ahmetin kızıyla hep iyi iliskisi olsun istedim cunku o sahnelerden zevk alacagımı da biliyorum...ama olmuyor iste... umarım yanılan taraf ben olurum :img-wink:
sanki diziye 1 hafta değil de 3 ay ara verilmiş gibi oldu yaa...sezon finalinden sonra bile böyle olmamıştım alışamadım bir an her şey herkes yabancı geldi gözüme izlerken..neyse alışırım herhalde..ilk sene atlamasından sonra defneler büyümüştü falan ya o bölüme ben çok çabuk ısınıvermiştim ama bu bölümde aşkını beğenerek izlediğim defne deniz olmayınca :( ahmet yasemin aşkı tamamen 2. planda kalınca:( neyse ki dönemin siyasi olayları var 80 ler ilgimi çekiyor..
yasemin karakterini pek sevmeme rağmen bnce kötü bişi sölemeye çalışmadı yani eskisi gibi hayata gülerek bakamıo denizin eksikliğini derinden hisedio anlamında söledi bnce bunu
ablacım hep siz mi necdet konusunda fırsatı kacırmayacaksınız...bir de ben bu fırsatı degerlendireyim dedim:D şaka bir yana ilk bolumden aldıgım elektrik o...ileriki bolumler beni yanıltabilir bunu da soylerim zaten :img-wink: ama ne bileyim iliskileri kopuk gibi geldi iste... ben ahmetin kızıyla hep iyi iliskisi olsun istedim cunku o sahnelerden zevk alacagımı da biliyorum...ama olmuyor iste... umarım yanılan taraf ben olurum :img-wink:
Vallaha iyi etmişsin fırsatı kaçırmamakla.. elbette bu senin/sizin de hakkınız:fighting2 amaaa (:img-hyste) bunun nedenini biliyorsun değil mi sude'ciğim.. BUNUN NEDENİNİN NECDET EFENDİ OLDUĞUNU.. ONUN 7 YILA MAL OLAN FİDAKARLIĞI OLDUĞUNU hatırlatmama gerek yok sanırım:fighting2
Ah sude'ciğim ah! ben de emin değilim.. korkuyorum da.. hani ilk ve son Rüya Ahmet'in kucağına atlamıştıya geçen dönem.. dedim bu ileride kuracakları sıcak ilişkinin temeli.. ama şimdi ben de emin değilim.. yalnızca umut ediyorum :icon_sorr
Rüyayı görünce şaşırdım acıkcası..o cingöz,her lafa atlayan,meraklı,girişken, kendine güvenen küçük kız gitmiş sanki..Rüyanın eski Rüya oldugunu kanıtlamaya calışırlarcasına yapılan tek şey Ali'nin peşine takılması..bakın eskisi gibi meraklı ve başına buyruk!
ama ben bunlara ragmen yinede daha farklı bir Rüya gördüm.ne bileyim duruşunda,konuşmasında,bakışında bir eksiklik var sanki..
Kemal Bey-Selma aşkı olmamalı diye düşünüyorum.
Selma ve Şevket'in paylaştıkları bir ömür var.
"Bu fotoğraf 35 yıllık,daha öncesini de sayarsak..."demişti Selma eşinin vefatından sonra düğün fotoğrafına bakarken.
Elbette insanlar tekrar sevebilir,aşık olup yeni bir hayat kurabilirler.Kurmalılar da.
Ancak söz konusu 40 yıl süren mutlu bir evlilik,iki çocuk,kocaman bir hayat onlar için.
Eşi vefat eden kaç hanım görümcesi ile birlikte oturmaya devam eder?
Yani Şevket-Selma birlikteliği çok güçlü ve derin.Bugüne kadar böyle anlatıldı.
Bunca şeyden sonra Selma çıkıp "Ay ben Kemal'e aşık oldum." demez.
Ancak Kemal-Defne birlikteliği...
İşte bu olabilir.
Elbette Defne ve Deniz aşkı da çok kuvvetliydi,gerçekti.Bende her zaman saygı uyandırmıştır.
Fakat Defne henüz çok genç.
Önünde upuzun bir hayat var.Yeni bir başlangıç yapabilir,yeniden sevebilir.Bu Deniz'e,Deniz'in anısına ihanet ve saygısızlık değildir,unutmak değildir.
Tabi ben ne Selma ne de Defne ile DR.Kemal arasında birşey yaşanmasını istemiyorum.
Ama illa ki olacaksa Defne ile olabilir derim.
Belki de Rüya'nın kendisinden yaşça büyük birine duyacağı ilgi,Kemal Beye karşı olacaktır.Aslında en hoşu bunu izlemek olurdu.
Evet...
Ne Selma,ne Defne.Ben Kemal Beye hayranlık besleyenin Rüya olmasını istiyorum.
Tabi bu sefer Necdet-Yasemin meselesine dönmez umarım.
PLATONİK AŞKIN DA SAYGIN HALİ VAR.
Lütfen bunu izleyelim.
----------
tipello.net - i ** not referring you, i just DO recommend it.
gülru yaseminle ilgili dediklerine aynen katılıyorum... ben harunla zeynebi yakıştırdım aslında ama bu bölüm hiç yanyana gelmedikleri için sanırım olmayacak:img-blush
ve hala, ali'yi oynayan oyuncunun ismini bulamadım!!
sude_burcu 05-04-08, 21:26 Vallaha iyi etmişsin fırsatı kaçırmamakla.. elbette bu senin/sizin de hakkınız:fighting2 amaaa (:img-hyste) bunun nedenini biliyorsun değil mi sude'ciğim.. BUNUN NEDENİNİN NECDET EFENDİ OLDUĞUNU.. ONUN 7 YILA MAL OLAN FİDAKARLIĞI OLDUĞUNU hatırlatmama gerek yok sanırım:fighting2
Ah sude'ciğim ah! ben de emin değilim.. korkuyorum da.. hani ilk ve son Rüya Ahmet'in kucağına atlamıştıya geçen dönem.. dedim bu ileride kuracakları sıcak ilişkinin temeli.. ama şimdi ben de emin değilim.. yalnızca umut ediyorum :icon_sorr
abla necdet hakkındaki elestirileriniz beynimize kazındı zaten,hepsi ezberimde biliyorum yani:D ama ruya cok farklı geldi dun bana... ahmetten iyice uzaklasmıs,aralarında sanki bi duvar varmıs gibi... eski ruya bile daha bi yakındı ahmete...simdi hepten uzaklasmıs gibilerdi... belki senaristlerin dusundukleri biseyler vardır... anlarız zaten yakın zamanda... ama karakolda ruya yasemine sarıldıgında ardından ahmetin de biseyler soylemesini bekledim ama olmadı... umarım sizlerin de umudu bos cıkmaz:img-wink:
kürşat başarın diziye girmesine bende çok sevindim bende 1 saat önce öğrendim o olduğunu selmada ilk başta olmasa da kemale karşı birşeyler hissedecek sanırım
benim merak ettiğim böyle olursa ahmet ne der:icon_whis
tepkili olur gibi geliyor bana:icon_whisama onu ikna eden yasemin olacaktır bu konuda:img-wink:
defne-kemal olsun diyenler çoğunlukta sanırım..ama ben sanmıyorum defne ile olacağını.bizce bu durum denize saygısızlık olmasa da defne saygısızlık olarak değerlendirecektir:img-cool2
dizinin ortalarında kemal ile selmanın karşılaşmasını hatırlayalım.belki çok basit olacak bu düşünce ama büyük sevgi başta büyük tartışmaların sonunda olur:icon_whis kemal-selma sahnesi de bende bu izlenimi bıraktı.ama dediğim gibi selmanın kemal e karşılık vermesi uzun zaman alacaktır
concordia03 05-04-08, 21:30 gülru yaseminle ilgili dediklerine aynen katılıyorum... ben harunla zeynebi yakıştırdım aslında ama bu bölüm hiç yanyana gelmedikleri için sanırım olmayacak:img-blush
ve hala, ali'yi oynayan oyuncunun ismini bulamadım!!
Uzun araştırmalar sonunda buldum Ali'yi oynayan çocuun adını "Ahmet Rıfat Şungar" :img-wink:
Evet sudeciğim kazınmıştır gerçekten de... biz de bıktık aslında.. hiçbir şey istediğimiz gibi olmadı Ahmet konusunda.. böyle olunca da konuşup sinirimizi yenmekten başka bir şey kalmıyor doğal olarak.. bakalım..
Kemal-Selma sahneleri bence de bildik tipik aşk başlama sahneleri... ama herşey çok değişiyor gibime geliyor senaryoda.. yani HS'nin senaryosu tarihi kahramanlar hariç kurguda çok değişken bence..
Ben Defne-Kemal'e kesinlikle hiiiç ihtimal vermiyorum.. ama 1 mayıs olaylarından eğer Rüya bir şekilde çoketkilenir de psikolojik tedaviye falan ihtiyaç duyulursa buna bile ihtimal verebilirim..
yani ya Selma-Kemal.. doğrudan anladıağımız gibi.. ya da olaylardan yaralanıp hem yaralarına bakılan hem de psikolojik tedavi gören Rüya'nın psikologuna platonik aşkı olabilir...
Ama Defne asla değil bence..
bende ahmetle rüya konusuna deyinecektim unutmuşum.:img-cool2
ne kadar soğuktular birbirlerine karşı.konuşmasalar bile bakışlarda aradım birşeyler ama bakışlar da ayrı bir soğuktu.karakol çıkışı rüya direk annesine sarıldı.
ahmet ise nasılsın diye sormadı bile.hatırladığım kadarıyla da aralarında hiç konuşma geçmedi.baya şaşırdım açıkçası.bakalım bu durumun altından ne çıkacak:icon_whis:icon_whis
bende ahmetle rüya konusuna deyinecektim unutmuşum.:img-cool2
ne kadar soğuktular birbirlerine karşı.konuşmasalar bile bakışlarda aradım birşeyler ama bakışlar da ayrı bir soğuktu.karakol çıkışı rüya direk annesine sarıldı.
ahmet ise nasılsın diye sormadı bile.hatırladığım kadarıyla da aralarında hiç konuşma geçmedi.baya şaşırdım açıkçası.bakalım bu durumun altından ne çıkacak:icon_whis:icon_whis
Katiliyorum sana arkadasim
yani gercekten de baya soguklardi
necdet'le bambaskaydi:img-yes:
Katiliyorum sana arkadasim
yani gercekten de baya soguklardi
necdet'le bambaskaydi:img-yes:
sanırım senaristler bir nedene bağlıyacaklar.sonuçta biz ahmetin önceki hallerini de biliyoruz.rüyaya nasıl baktığını ne kadar çok sevdiğini onun sevgisini kazanmak için neler yaptığını...:img-wink::img-wink: başka türlü büyük mantık hatası olur zaten.
cyd_oth_cnsl 05-04-08, 21:56 ben , ışığın aliye aşık olmıyacağına eminim ,yaşar-ışık olucak en azından hep birbirlerini sevicekler gibime geliyo , onun dışında bişiy olmaz..
Ahh Ahmet'in Yaşatıkları Zaten içimde bir Yara hiç bir şey umduğumuz gibi gitmedi...
Küçüklüğünde Baba kız ilşkisi görmedik büyünce de Aynı tas aynı hamam zaten olsa Şaşırdım yaaa Ahmet junuyor bile hayal oldu....
Ahmet'in yaşadıkları Adamın saçlarına Aklar düşürmüş ee az çekmedi Necdetin bir tek beyaz yok Aksine gençleşmiş ee bir eli yağda bir eli baldaydı hiç bir şey çekmedi ki her şeye Hazırdan kondu mubarek:img-yes:
Ben Defne'in birini Sevebileceği İhtmalini Düşünmüyorum onu için Sadece oğlu var bu bölümde Öyle bir izlenim Aldım Zaten kimseyi de Deniz gibi Sevemez onu için bende Kemal Ve Defne ikilisine ihitmal vermiyorum....
Ama tüyoca'nın verdği bir tüyoda Rüya kendine yaşca büyük ve üstelik Sagcı birine ilgi duyacak demişti Eğer buda fos çıkmazsa kim diye Merak ediyorum Tufan olabilir mi ki ?:img-hyste
sanırım senaristler bir nedene bağlıyacaklar.sonuçta biz ahmetin önceki hallerini de biliyoruz.rüyaya nasıl baktığını ne kadar çok sevdiğini onun sevgisini kazanmak için neler yaptığını...:img-wink::img-wink: başka türlü büyük mantık hatası olur zaten.
Ya aslında tipik Türk ailelerinde baba-kız ilişkisi mesafelidir... daha doğrusu çocuklar-baba ilişkisi.. çocuklar başkalarıyla daha rahat ilişki kurarlar.. ama biraz disiplinli ve otoriter babalarla mesafelidirler (iyi yan çiziyorsun diyor iç sesim:img-hyste) tabi böyle bir ilişki de gelişmiş olabilir :icon_whis
Ahh Ahmet'in Yaşatıkları Zaten içimde bir Yara hiç bir şey umduğumuz gibi gitmedi...
Küçüklüğünde Baba kız ilşkisi görmedik büyünce de Aynı tas aynı hamam zaten olsa Şaşırdım yaaa Ahmet junuyor bile hayal oldu....
Ahmet'in yaşadıkları Adamın saçlarına Aklar düşürmüş ee az çekmedi Necdetin bir tek beyaz yok Aksine gençleşmiş ee bir eli yağda bir eli baldaydı hiç bir şey çekmedi ki her şeye Hazırdan kondu mubarek:img-yes:
Ben Defne'in birini Sevebileceği İhtmalini Düşünmüyorum onu için Sadece oğlu var bu bölümde Öyle bir izlenim Aldım Zaten kimseyi de Deniz gibi Sevemez onu için bende Kemal Ve Defne ikilisine ihitmal vermiyorum....
Ama tüyoca'nın verdği bir tüyoda Rüya kendine yaşca büyük ve üstelik Sagcı birine ilgi duyacak demişti Eğer buda fos çıkmazsa kim diye Merak ediyorum Tufan olabilir mi ki ?:img-hyste
Tabi tabi areseçanım aynen böyle oldu...
(:img-pilot oh be takviye kuvvette geldi :img-icecr)
Ee sude'ciğim bir şey mi demiştin canım:king: (:img-hyste)
Ya aslında tipik Türk ailelerinde baba-kız ilişkisi mesafelidir... daha doğrusu çocuklar-baba ilişkisi.. çocuklar başkalarıyla daha rahat ilişki kurarlar.. ama biraz disiplinli ve otoriter babalarla mesafelidirler (iyi yan çiziyorsun diyor iç sesim:img-hyste) tabi böyle bir ilişki de gelişmiş olabilir :icon_whis
evet geneli mesafelidir ama bu kadar da değil sanırım en azından kendimden yola çıkarak hiç de böyle olmadığını söyleyebilirim.
ben bambaşka birşey sezdim.
kız geceyi nezarette geçiriyor ahmet bir nasılsın diye sormuyor sonra düşmanca bakışlar(çok mu abarttım ne sert bakışlar diyim:)):img-cool2
Ahmet-rüya arasında gerçekten de bir diyalog olmaması çok ilginç. Çocuğu karakola düşmüş bir ebeveyn gibi değil de bir müvekkilini kurtarmaya giden bir avukat gibiydi ahmet. Bir "nasılsın?" diye sorulmaz mı? Bir konuşma geçmez mi aralarında? Çok saçma çoook... Bir de 1 mayısta rüya sanki yine oraya onlardan habersiz gelmiş gibiydi. Çünkü ne ahmet, ne yasemin, ne de bir başkası rüyaya bakındı veya onun için endişe etti. Ali de tesadüfen görmüştür onu. Zaten ailesinin yanında da değildi.
Bu arada felaket tellallığı yapmak istemem ama tufanla rüyanın karşılaşabileceği bir yer var. O da ahmetin fakültesi. Rüya babasını görmeye fakülteye giderse tufan da hukukta okuduğuna göre orada pekala karşılaşabilirler. Ama tabi entrikacılarımızın ahmetle rüyayı yakınlaştırmama, birlikte göstermeme çabaları bir işe yarar da bu kız ahmeti görmeye gitmezse tanışmayabilirler de. Ama Hatırla Sevgili bu. Yıllar sonra ahmet ve yasemini hiiiiç olmayacak bir tesadüfle trende karşılaştırdıklarına göre tufan ve rüyayı da küçücük(!) istanbulda karşılaştırabilirler. Ama bu çok saçma olur. Sonuçta bundan önce yaşar ve ışık'n fikir farklılıkları yüzünden evliliklerini yürütemediklerini gördük. Şimdi üstelik de ayrımınn giderek keskinleştiği bu dönemde böyle bir ilişki yürütmeleri mümkün mü? Üstelik onlar da kendi içlerinde farklılaşırlarken. Ama rüya sağcı olacaksa orasını bilemem. Bu durumda da bu ilk bölümde rüyanın olayı içselleştirememesini görmemiz boşuna olmamış olur.
dizini sıkı bir takipçisi olmama rağman hiç yorum yazmamıştım .ama yorumları okudum ve bu bölümden sonra yazamadan edemedim...
ali rüya aşkı var alinin rüya diye bağırışı(ki bana defne denizi hatırlattı) rüyanın bakışlarından belli.. bence zeynep ve tufan onların arasına girecek özellikle zeynebin ahmetle oln konuşması bile rüyanın başına bela olacağından belliydi rüya babasıyla öyle bir diyalog içinde değilken zeynep gayet yakın konuştu ahmetle ...
kürşat başar selmayla olacak selma diye kenara çekip sarılmalarından belli oldu sonuçta insan kayınvalidesine selma demez dese bile senaristler dedirtmez..(tabi anasına bak kızını al taktiği kullanmıyorlarsa:))
en çok beğendiğim karakterler yılların eskitemediği değiştiremeediği harun ve defneydi...deniz olsa bambaşka olurdu ama olmadı...yokluğu hissedildi denizin
eğer rüyada ışık gibi olursa hiççççç çekemem valla zaten ışık-yaşar ilişkisini sevmiyordum tam bitti iyi oldu derken şimdide rüyayı çekemem mümkünse rüya-ali ilişkis olsun ama onlarda abi kardeş olarakta çok tatlılar ne bileyim ben bu bölümde o tadu aldım...
evet geneli mesafelidir ama bu kadar da değil sanırım en azından kendimden yola çıkarak hiç de böyle olmadığını söyleyebilirim.
ben bambaşka birşey sezdim.
kız geceyi nezarette geçiriyor ahmet bir nasılsın diye sormuyor sonra düşmanca bakışlar(çok mu abarttım ne sert bakışlar diyim:)):img-cool2
ya suee'ciğim ben artık senarist eleştirmekten bıktığım için olayı Ahmet'e yıkmadan bir zemine oturtmaya çalışıyorum.. sen de vur deyince öldürüyorsun
gerçi daha yeni bir arkadaşsın böyle misafirperverlik olmaz ama bunu sen istedin.. alsana :dito
Evet Tavusçanım...Rüya herkesten uzakta bir kortejdeydi.. sanırım gizlice gelmiş... ama tüm aile oradayken ona niye yasak koysunlar ki.. belki de Ali'nin yanına gitmek için ayrıldı falan..
:happy0064 hoşgeldin merwçanım.. niye bu kadar sessizsin... senin de mi canım Ahmet-Rüya'ya sıkıldı :img-cray:
sarp_manyagi 05-04-08, 22:28 Güneş-07 bende tam tersi Rüya2nın Ali'ye duyduğu umutsuz bir aşk izlenimine kapıldım:img-in_lo:icon_whisBölüm gerçekten çok güzeldi Sevgi'yi çok sevdim kıvırcık meleğim benim:img-in_loRüya'da annesi gibi çok bilmiş:img-icecrNecdet aşırı yakışıklı olmuş:img-in_loEla baya somurtuyordu ama çok şirin bir kız tabi Necdet'imin kızı da öyle tatlı olur:img-icecrYaşar'ın Ağzını Burnunu Dağıtan Çocuk tekrar gelmiş diziye:happy0064Umarım bu seferde Yaşar'ın yeğeninin ağzını burnunu dağıtır:img-hyste:happy0064
dün akşamki bölüm bence üzücü bir bölümdü.çünkü gözüm denizleri aradı. onların dönemi de gerçekten başkaymış dedim.alilerde o tadı bulamadım ben.
hatta harunun hapisten çıkarken üç arkadaşı bir arada görüp de deniz karayeli yanlarında görememek bana çok dokundu. yenilerin arasında harun ve defnenin slogan atması bana eski hallerini hatırlattı. ayrıca deniz gezmiş,yusuf ,hüseyinin ve kızıldere afişleri,posterleri de beni çok etkiledi.bu yeni döneme kolay alışamayacağım herhalde.
bence rüya ilgi çekmek ve kendini ispatlamak istiyor.ama kimsenin onu ciddiye aldığı yok.yasemine sinir oldum zaten karakoldan evi aradıklarında yine ne yapmış deyişi çok yapmacıktı.rüya ciddiye alınmadıkça sağa yönelebilir.
Cansucan Necdet Varken Ahmet'e ne Hacet Senaristlerden ne zaman hayır gördü ki şimdi de görelim( baba kız sahneleri) hep Necdet mubarek Necdeti Dizde övemlere ona bide çoçuk Sevinici Yaşatmalar o yetmezmiş gibi sırf Necdet üzlmesin diye Rüya ile olan Sahneler bir eli yağda biri bağdaydı Anlıyacağını oo istediği hayatı Yaşadı her şeye hazırdan kondu ne çile ne Acı cekti ki:img-pilot
Ahmet 40'lı Yaşlar da Necdet'le Aynı Yaşda nerdeyse Necdeti'n bir tel beyaz yok ee papucumun pastacısı :img-hyste hiç bir şey çekmedi ki:img-yes:
1 mayıs olayında bence izinisiz geldi Söyle ne Ahmet'in haberi vardı neden Yasemi'nin okul var çünkü ve okulda biliyolar bence Ama bizim yerinde duramayan Rüyacık bence okulu Astı ve Geldi yoksa Ahmet'in haberi olsa Rüya diye Bağırmaz mı? ne kadar Düşkündür kızına biliyosun Aşk olsun:img-hyste
Haklisin yani hani sürekli Rüya'yi karakollardan topluyorlarmis ya:img-hyste
Onun icin kizgindi
Onu b sebebe baglarlar
Yani beni hic dinlemiyo gibisinden:blink:
Gizlice gelmesi bence de çok saçma. Bir olay olacağını düşünselerdi en başta küçücük mehmet sinanı getirmezlerdi. Hem geçen sene bir olay çıkmadığına göre bu sene de çokmaz diye düşünüyorlardı. Rüya alinin yanına gitmek istese bile birileri onun için endişelenmez miydi? "Rüya!!Rüya nerede?" diye niye kimse çığırmadı ki?
1 Mayıs 1977 pazar gününe denk geliyormuş. ben de başta okulu vardır diye düşünmüştüm ama pazar günü ne okulu?:)
ya suee'ciğim ben artık senarist eleştirmekten bıktığım için olayı Ahmet'e yıkmadan bir zemine oturtmaya çalışıyorum.. sen de vur deyince öldürüyorsun
gerçi daha yeni bir arkadaşsın böyle misafirperverlik olmaz ama bunu sen istedin.. alsana :dito
Evet Tavusçanım...Rüya herkesten uzakta bir kortejdeydi.. sanırım gizlice gelmiş... ama tüm aile oradayken ona niye yasak koysunlar ki.. belki de Ali'nin yanına gitmek için ayrıldı falan..
:happy0064 hoşgeldin merwçanım.. niye bu kadar sessizsin... senin de mi canım Ahmet-Rüya'ya sıkıldı :img-cray:
hoşbulduk o zaman :) :)
eet bende faturayı ahmet e çıkarıyorum:icon_whis aslında haklısın ahmet e yapılan haksızlık belki bu zamana kadar.ne rüyanın 4-5 yaşlarındayken baba-kız sevgisini gördük ne 7-8 yaşlarındayken.hiç yoktan iyidir deyip öpüp başımıza koyduğumuz baba kız sahneleri gitti yerine bambaşka birşey izledik.ama izlenimlerim de böyle naparsın:) yani ben bunu türkiye geneline bağlayamıyorum maalesef.altında mutlaka bişiler arıyorum:icon_whis
dr kemalle ilgili birşey vardı aklımda unutmadan onu da dile getiriyim.yorumdan daha çok teknik bir mesele aslında.dublajı olmamış bence.söylenen başka ses başkaydı.düzelmeyecek birşey değil haftaya olmaz inş böyle bir hata.
Gizlice gelmesi bence de çok saçma. Bir olay olacağını düşünselerdi en başta küçücük mehmet sinanı getirmezlerdi. Hem geçen sene bir olay çıkmadığına göre bu sene de çokmaz diye düşünüyorlardı. Rüya alinin yanına gitmek istese bile birileri onun için endişelenmez miydi? "Rüya!!Rüya nerede?" diye niye kimse çığırmadı ki?
1 Mayıs 1977 pazar gününe denk geliyormuş. ben de başta okulu vardır diye düşünmüştüm ama pazar günü ne okulu?:)
okul var bence o yüzden götürmediler bilmiyorum ki hangi güne geliyodu o yıllada da 1 Mayıs Yoksa Ahmet kızına ne kadar sever ne kadar düşükündür biliyosun:img-hyste hem Ali Rüya'yı gördü Rüya Rüya diye çığırdı..
Pazar gününe mi denk geliyomuş haa o zaman niye götürmediler ama sanki gizili gelmiş gibiydi çünkü onlardan uzakdı insan Anne ve babasını yanında olur demi?
Necdet'te maaşallah hiç yaşlanmıyo
Haklisin yani hani sürekli Rüya'yi karakollardan topluyorlarmis ya:img-hyste
Onun icin kizgindi
Onu b sebebe baglarlar
Yani beni hic dinlemiyo gibisinden:blink:
belki sürekli aynı şeyi söylüyorum ama var ahmette bişiler.kırılmış birşeylere ya da rüya kırılmış karşılıklı anlaşmazlıklar yaşanmış o kesin:icon_whis
tabiki bunun içinde rüyanın karakollardan toplanması da vardır ama bu soğukluğun eminim zemini de vardır:icon_whis
beni hiç dinlemiyor kısmı 'necdeti dinliyor beni saymıyor'ile ilişkilendirilebilir bu da ahmetin böyle davranmasına baya etken olabilir elbette:icon_whis
Hayır okul yoktu.(ben de sanki yaşamışım gibi konuşuyorum:)) Ama telefonumun takvimine baktım özellikle. 1 mayıs 1977 pazar gününe geliyor. Okulu olması imkansız. Ama karakola düşme olayı nedeniyle belki de yasak koymuşlardır. Gelmek isteyeceğini düşünerek bu ona bir ders olur diye düşünmüşlerdir. Ama bunu da göstermeleri gerekirdi bence. Biz de müneccim değiliz ya nereden bileceğiz.
Sahiden necdet hiç yaşlanmamıştı maşallah. Yıllar ona dokunmadan geçmiş.:img-in_lo(Allahım ne ğadder romantikleştim birden. İçimde yıllardır bastırmaya çalıştığım aşk birden patlayıverdi. Kendimi toparlamam lazım:))
çalıkuşu78 05-04-08, 22:50 kürşat başar acaba sevimle olabilirmi ki:img-wink:selma çok yaşlı kaçıyor.. sevimi tanıştırsa bari.. sevimin yaşı biraz daha elverişli aşka..ben tekrar seyrettim aliyi daha çok sevdim..iyi ki fazla yakışıklı bir çocuk koymamışlar.. biraz da normal tipte gençler olsun.. daha gerçekçi oluyor..alinin adını bilen var mı:good:
anti kemal&selma
anti ışık&harun
anti ali&rüya diyorum ve bölümü özetliyorum... şimdi selm kemal olursa oturur ağlarım.. bir kere yaş farkı var... şevket var ya!! bu saatten sonra olmasın lütfen neydi o kemal'in mitingde selmaaaa selmaaa diye bağırması 40 yıllık aşıklar gibi 5 dk konuştular alt tarafı!!! lütfen ya!!!! ışıkla olsun razıyım hem harunu da rahat bırakır!!!
ayrıca bence ali kesinlikle rüyayı evmiyor.. duygusal anlamda yani.. küçük kardeşi gibi görüyor..onu terslemesi de küçümsemesinden değil koruma içgüdüsünden... zeynep'le ne olur bilmiyorum ama ben sevdim zeynep'i... o zamanda devrimciler böyle dişli değil miydi zaten?? ahmet'e olan tavırlarını hiç de yadırgamadım.. o kendi yolunu savunuyor ve söyledikleri hoşuma gitti... ahmet'in de.... bence zeynep rolünü güzel yaptı sevdim bu kızı...
bu arada dikkatimi çekenler şunlardı... eski döneme umut kurt'un adı ayfer dönmez ve kadir özdal'dan sonra gözüküyordu şimdi o ikisinden önce çıktı ismi yani ön plana geçtiğini anlıyoruz burdan!!! ayrıca zeynepi canlandıran lale yavaşın ismi de yeni dönem oyuncuların isminden önve yazılıydı rüyanın ismi baya bir sonra gözüküyordu... bir tek kürşat başar belçim erdoğanla birlikte başta gözüktü o kadar...
sueeçan aslında gariplik var bu kesin... ben Ahmet'in bu konudaki davasının bitmediğini Necdet'in çocuğu doğduğunda çok duygulanmasını da hatta buna bağlamıştım.. Güzide'nin o iki kafadarın düşüncesiz tavırlarına bakıp sonra da Ahmet'i anlaması vs... bu olayı Ahmet'in kapatmadığını ve bir şekilde bu hesabın görüleceğini hep düşündüm ve çok da istiyorum...
ama 5 yıldır da bu sorunu böyle kırgınlıklar üzerinden götürmeye çalışmak.. bilemiyorum ama ben Ahmet'e hiç yakıştıramam.. rüya'nın çok zor bir dönemi.. ve Rüya zaten çok zor bir çocuktu... böyle bir çocukla kurulmayacak tek ilişki biçimi varsa o da kırgınlıklar üzerine kurulacak ilişkiler..
bilemiyorum dediğim gibi gariplik olduğu da çok açık... önümüzdeki bölümlere bakacağız artık..
Tavusçanım ben de Yasaklama olduğunu düşündüm.. ve sonra yine niye görmedik diye düşündüm.. sonra da her sahneyi görmüyoruz ki bu kısmı da göstermemiş olabilirler dedim.. hele de bu yasaklama diyalogları Ahmet'e ait olacaksa ne gereği var ki canım öyle değil mi:icon_whis
Ayrıca samim ve Emine'nin ,Teo ve Lale'nin de bi çocukları olsaydı.Acaba Teo ve Lale pastaneden ,Samim ve Emine'de DİSK'ten fırsat bulamadılar mı :img-hyste Bir de Ahmet'in annesi Selma da maaşallah genç kız gibi neredeyse :icon_whis Ahmet ondan yaşlı tabi kadın bakıyo canım kendine :img-wink:
Olmasın kürşat başarla olmasın selma lütfen olmasın. İstemiyorum hayır hayır... Yakıştıramıyorm bir türlü, bağdaştıramıyorum. Ben şevket amcamı unutamadım, aralarındaki güzel ilişkiyi, birbirlerini dengelemelerini... Selmayı başka biriyle görmek istemem. Bilemiyorm belki de bencillik ediyorum, selmanın da yalnız yaşlanması gerekmiyor ama kürşat başarla olmasını da istemiyorum. Uyduramıyorum onları gözümde.
Haa birde rüya çocuken sarışındı sonra biraz büyüdü saçları iyice siyahlaştı sonra şimdi yine sarışın.acaip evrim geçriyo bu kız yahu :img-hyste
çalıkuşu78 05-04-08, 22:58 ali ile rüya arasında aşk olmaz bence.. aynı evlerde sürekli beraber kardeş gibi büyüdüler ..ben rüyanın da aliyi sevmediğini düşünüyorum onu ağabey gibi seviyor ali de kardeşi gibi görüyor...alinin sevgiyi sevmesini isterim ..o kıza kanım kaynadı.. ukala değil.. samimi bir devrimci gibi geldi bana..
Tavusçan heralde yıllar Necdet'e dokunmadan geçer :icon_whis O rahatlık içinde :img-pilot Bakıyorum da Necot'a olan aşkın kabardı yine :icon_whis:img-pilot
Rüya konusu gerçekten tam bir muamma ...neden hiç kimse Rüya için endişelenmedi bence onu cezalandırmaları gibi bir şey söz konusu değildir herkes oradaydı onu mu getirmeyecekler bu yolla cezalandıracaklar sanmıyorum :icon_whis
Ahmet'le ilişkisine gelince karakol sonrası konuşmamaları garip yani anında değil ama sonradan konuşmamaları garip ...ben Ahmet Rüya'yı karşısına alır konuşur diye düşünmüştüm ama sağolsun Necdetçiğim her şeye yetişiyor kendi ailesi olsun başkalarının ailesi olsun seçim gezileri olsun:icon_whis:img-hyste Ahmet'in karakolda konuşmamasını anlıyorum daha önce de olduğu için zaten belli Ahmet'i dinlememiş bu durumda "nasılsın" diye sormaya bile tenezzül etmemesi normaldi ...
Ayrıca samim ve Emine'nin ,Teo ve Lale'nin de bi çocukları olsaydı.Acaba Teo ve Lale pastaneden ,Samim ve Emine'de DİSK'ten fırsat bulamadılar mı :img-hyste Bir de Ahmet'in annesi Selma da maaşallah genç kız gibi neredeyse :icon_whis Ahmet ondan yaşlı tabi kadın bakıyo canım kendine :img-wink:
Evet ya Selma mübarek yillanmis sarap gibi
Kadin git gide güzellesiyo ve genclesiyo masallah:happy0064
Ama Yasemin ve Ahmet ondan yasli görünüyolar nerdeyse:img-hyste
Güneş-07 bende tam tersi Rüya2nın Ali'ye duyduğu umutsuz bir aşk izlenimine kapıldım:img-in_lo:icon_whisBölüm gerçekten çok güzeldi Sevgi'yi çok sevdim kıvırcık meleğim benim:img-in_loRüya'da annesi gibi çok bilmiş:img-icecrNecdet aşırı yakışıklı olmuş:img-in_loEla baya somurtuyordu ama çok şirin bir kız tabi Necdet'imin kızı da öyle tatlı olur:img-icecrYaşar'ın Ağzını Burnunu Dağıtan Çocuk tekrar gelmiş diziye:happy0064Umarım bu seferde Yaşar'ın yeğeninin ağzını burnunu dağıtır:img-hyste:happy0064
evt bencede ali ye karşı birşey hissediyor rüya ama alinin rüyaya peşinden gelmemesi için çıkışması didişmeleri abi kardeş ilişkisi...
ne türlü olur bilemem ama ikisinin arasundaki her türlü hoşuma gidiyor küçükkende tatlılardı şimdide öyleler :happy0064
birde ali telefonla konuşurken bakmasında ilk başata ben öalyları merak ettiği için sürekli baktığını hissettim ne oluyor diye falan ama daha sonra kıskanma duygusu sezdim karışık yani zaten br bölümde anlayamayız ilerki bölümlerde görücez...
sueeçan aslında gariplik var bu kesin... ben Ahmet'in bu konudaki davasının bitmediğini Necdet'in çocuğu doğduğunda çok duygulanmasını da hatta buna bağlamıştım.. Güzide'nin o iki kafadarın düşüncesiz tavırlarına bakıp sonra da Ahmet'i anlaması vs... bu olayı Ahmet'in kapatmadığını ve bir şekilde bu hesabın görüleceğini hep düşündüm ve çok da istiyorum...
ama 5 yıldır da bu sorunu böyle kırgınlıklar üzerinden götürmeye çalışmak.. bilemiyorum ama ben Ahmet'e hiç yakıştıramam.. rüya'nın çok zor bir dönemi.. ve Rüya zaten çok zor bir çocuktu... böyle bir çocukla kurulmayacak tek ilişki biçimi varsa o da kırgınlıklar üzerine kurulacak ilişkiler..
bilemiyorum dediğim gibi gariplik olduğu da çok açık... önümüzdeki bölümlere bakacağız artık..
Tavusçanım ben de Yasaklama olduğunu düşündüm.. ve sonra yine niye görmedik diye düşündüm.. sonra da her sahneyi görmüyoruz ki bu kısmı da göstermemiş olabilirler dedim.. hele de bu yasaklama diyalogları Ahmet'e ait olacaksa ne gereği var ki canım öyle değil mi:icon_whis
kesinlikle bu konuda hem fikiriz.:img-wink:
ayrıcca bahsettiğin sahne beni de üzen sahnelerden bir tanesi olmuştu.ahmet ve güzide rüya-yasemin-necdet sevgi yumağının dışında kalmıştı:img-cool2 o an ahmetin yüzündeki ifade içini parçalar insanın.:icon_whis
rüya zor bir insan oluşunu babasından almış bence:icon_whis
artık sorunun hangi taraftan kaynaklandığını bilemiyorum ama birşeylerin ters gittiği apaçık ortada:img-wink:
yıllar necdete dokunmadığı gibi bence selmaya da dokunmamış:img-wink:hatta 1 mart kutlamalarındaki hali bende baya gençleşmiş izlenimi bıraktı :)
Ali'yle beraber 1 Mayıs için hazırlık yapanlardan beyaz kazaklı bi çocuk vardı.Sanki Taylan Özgür roündeki çocuk oydu :icon_whis
Çalıkuşuçanım ben de o sevgi denen kızı zeynepten daha çok sevdim. Daha samimi geldi bana da. Daha bir devrimci gibi gözüktü gözüme. Zeynep ise biraz daha uçtu sanki ve ben pek bağdaştıramadım onu da. Umarım sevginin rolü çok olur. İlk birkaç bölümden sonra kaybolup gitmesini istemem. Ben sevdim çünkü o kızı.
Zeynepçanım elbette bir eli kremada, bir eli şerbette necdet için kolay geçmiştir yıllar. Ama ben acı olayların getirdiği bir saç ağarmasından bahsetmiyorum. Bu adam nereden bakarsanı bakın artık 40 yaşını geçti. Fizyolojik olarak saçlarının biraz beyazlaması gerekmez mi? Yoksa necdetin genleri de mi ona kıyak geçiyor?:img-hyste:img-hyste Hem sevimden duyduğumuza göre necdete yazıları yüzüden davalar açılmış, dergi filan kapanmış. Ama bu olaylar da necdeti etkilememiş demek ki.
çalıkuşuçanım o çocuğun ismini bir arkadaş birkaç sayfa önce yazmıştı.. o da iki isimli.. Ali'yi ben de sevdim.. gerçekten de küçük Ali'ye ince yapısı çok benziyor... mimikleri.. sakin sakin konuşması... burnu falan benzemiyor ama evet Ali büyüyünce böyle de olabilir diyor insan.. inandırıcı yönü çok :good:
Zeynep'e benim biraz alışmam lazım..
tamam o dönemin kızları dişli de o dönemki devrimci kızların kültürü yok üzerinde.. bu dönem gençliğin dişliliği var.. bu çok önemli bir ayrıntı oysaki.. ama tabi denecekki canım bu kadarda olsun ne var.. ama ben o zaman dönem dizisi izlemiş gibi olmuyorum ki.. sonuçta yalnızca dişli bir tip izlemiş oluyorum..
Bir de elleri cebinde olmadan da küçümseyici tavırlar olmadan da dişli olunur.. illada o şekilde karikatürize edilmesi gerekmiyor ki.. bence hocasıyla o şekilde konuşmayan devrimci kızlar daha çoğunluktaydı...
bir de Rüya'nın gözleri ne renk allah aşkına.. koyu kahve gibi geldi bana..
öbür kızın ismi sevgi mi? işte bak ağırlıklı devrimci tip onun gibi... bence de o kız çok daha iyi temsil eder o dönemin devrimci kızlarını.. bence zeynep biraz yumuşasın.. yoksa ikinci takıntım zeynep olacak:img-hyste
Ay Nurdan Abla Allah iyliğin versin:img-hyste doğru Ahmet'se bu Yasağı koyan göstermelerine ne Gerek var ki Ama iş Necdet için olsaydı tam Aksi olurdu..
Tavuscanım: bak ben bunu hiç düşünmedim doğru belki Ahmet tarfından Yasak getirilmiş olabilir Anne ve Baba tarafında ama öylese dediğin gibi böyle bir sahne'nin de gösterilmez lazım canım
Zaten karakol olayında Ahmet'in kızın Alıp Karşısına konuşmaması Ayrı bir saçmalık:img-yes:
Nurdan Abla fiziki olarak benzese bile bence karakter ve ruhsal açıdan hiç benzemiyordu. Ben alinin ateşli bir devrimci olmasını tabi ki bekliyordum ama sanki duygusallığını, sevecenliğini kaybetmiş gibiydi. Küçük ali daha sevgi doluydu. Hiç değilse aile içinde biraz daha sıcak görebilirdik onu. Bir Sevime, bir rüyaya olan tavırları çok değişikti ve daha önce de dediğim gibi rüyaya karşı onu bu olaylardan korumaya çalışan bir abi gibi değil de onu küçük gören biri gibi davrandı.
çalıkuşu78 05-04-08, 23:17 çalıkuşuçanım o çocuğun ismini bir arkadaş birkaç sayfa önce yazmıştı.. o da iki isimli.. Ali'yi ben de sevdim.. gerçekten de küçük Ali'ye ince yapısı çok benziyor... mimikleri.. sakin sakin konuşması... burnu falan benzemiyor ama evet Ali büyüyünce böyle de olabilir diyor insan.. inandırıcı yönü çok :good:
Zeynep'e benim biraz alışmam lazım..
tamam o dönemin kızları dişli de o dönemki devrimci kızların kültürü yok üzerinde.. bu dönem gençliğin dişliliği var.. bu çok önemli bir ayrıntı oysaki.. ama tabi denecekki canım bu kadarda olsun ne var.. ama ben o zaman dönem dizisi izlemiş gibi olmuyorum ki.. sonuçta yalnızca dişli bir tip izlemiş oluyorum..
Bir de elleri cebinde olmadan da küçümseyici tavırlar olmadan da dişli olunur.. illada o şekilde karikatürize edilmesi gerekmiyor ki.. bence hocasıyla o şekilde konuşmayan devrimci kızlar daha çoğunluktaydı...
bir de Rüya'nın gözleri ne renk allah aşkına.. koyu kahve gibi geldi bana..
öbür kızın ismi sevgi mi? işte bak ağırlıklı devrimci tip onun gibi... bence de o kız çok daha iyi temsil eder o dönemin devrimci kızlarını.. bence zeynep biraz yumuşasın.. yoksa ikinci takıntım zeynep olacak:img-hyste
baharcanım ve tavusçanım zeynebe haksızlık mı yapıyorum diye tekrar tekrar izledim..ama yok kanaatim aynı kaldı..daha sadeleştirir oyunculuğunu dilerim.. ama yönetmen böyle oynıyanları seviyor anladığım kadarıyla necdet te aynı ekolden:img-hystemimikleri baş hareketleri tavırları sanki siyasi bir rolün oyuncusu değil de aşk sahnesi çeken birinin kıvamında.. saç atması bile gıcığıma gitti yahu:img-hystekendimi çok sinirli gördüm:icon_whissevgi bende yedek boya ve fırça var dediğinde tamam o zaman bakarız sonra alırız demesinde bile bir samimiyetsilik vardı ya..sevgi ön plana çıkmaya çalışmadıkça ön plana çıkacak bu gidişle..
anti zeynep pabucumun devrimcisi:img-pilot
Nurdan Abla fiziki olarak benzese bile bence karakter ve ruhsal açıdan hiç benzemiyordu. Ben alinin ateşli bir devrimci olmasını tabi ki bekliyordum ama sanki duygusallığını, sevecenliğini kaybetmiş gibiydi. Küçük ali daha sevgi doluydu. Hiç değilse aile içinde biraz daha sıcak görebilirdik onu. Bir Sevime, bir rüyaya olan tavırları çok değişikti ve daha önce de dediğim gibi rüyaya karşı onu bu olaylardan korumaya çalışan bir abi gibi değil de onu küçük gören biri gibi davrandı.
Vallaha Tavusçan Rüya'yla ilişki halindeki herkeste bir gariplik var anlamı çıkardım birden bire ben:img-hyste herkes bir sinir küpü olmuş bu kız sayesinde sanki:img-hyste
Ahmet gibi bir adam Yasot'a bile böyle bakmamıştı.. ali gibi sakin bir çocuk tahammülsüz olmuş... Yasot zaten bezgin di.. "ayy yine mi? nedir bu kızdan çektiğimiz.. evlense de kurtulsam" durumunda.. birilerinin koltuğuna göz koymuş bu:img-hyste
badgerçan, zeynepçan bye
Nurdan Abla Rüya'nın gözleri yeşil :img-yes: Yeşil göz çok fazla giysiye göre değiştiği için sana öyle gelmiştir:)
Evet Nurdan Abla bak o konuda size katılıyorum bir zamanlar Işık'ın "ya" diye konuşması gibi sürekli o dönemin insanlarının ya da öğrencilerinin devrimci veya ülkücü olsunlar büyüklerine karşı elleri ceplerinde veya ukala davrandıklarını sanmıyorum ...ben ukala insanları severim o ayrı ama o zaman dediğin gibi bu dönemi izlemiş gibi oluyoruz...sen de demiştin nadir de olsa ağırbaşlı bacı tiperi yerine bu tür devrimci kızlar da vardır elbet ama Zeynep biraz bu dönemden fırlamış gibi duruyor bunda haklısınız
Tanıdıklarımdan birisi anlatmıştı otobüsle şehir dışına yolculuk ederken bir gurup sağcı-solcu genç kavgaya tutuşmuş yaşlı bir kadın bunları azarlayınca hepsi özür dileyip el pençe otobüsten aşağı inmişler aşağıda kavgalarına devam etmişler:img-pilot:img-pilot duyduğunda insana tuhaf geliyor ve düşünüyor insan bu dönemde olsaydı heralde o kadınla birlikte bütün yolcuları dışarı atan gençler olurdu (genel olarak konuşmak istemiyorum ama bir şeyleri yitiriyoruz sanırım)
Vallaha Tavusçan Rüya'yla ilişki halindeki herkeste bir gariplik var anlamı çıkardım birden bire ben:img-hyste herkes bir sinir küpü olmuş bu kız sayesinde sanki:img-hyste
Ahmet gibi bir adam Yasot'a bile böyle bakmamıştı.. ali gibi sakin bir çocuk tahammülsüz olmuş... Yasot zaten bezgin di.. "ayy yine mi? nedir bu kızdan çektiğimiz.. evlense de kurtulsam" durumunda.. birilerinin koltuğuna göz koymuş bu:img-hyste
badgerçan, zeynepçan bye
ama cidden herkeste bir değişiklik var.ahmetin bakışları değişik alinin rüyaya yaklaşımı babasının yaklaşımı gibi sert sevginin 's' ni göremiyoruz.:icon_whis
yaseminin durumuna gelince;bende yıllardır baba-kız arasında köprü kurmaya çalışmanın ama bunda başarılı olamamanın dışa vurumu olarak yorgun ve bezgin olduğu izlenimi bıraktı.
çalıkuşu78 05-04-08, 23:27 ilk seyredişimde rüyaya da muhaliftim.. tekrarda onu anlamaya başladım.. ergenlik bunalımında kendini ispat etmeye çalışıyor.. halasının izinden gitmeye çalışıyor..defneye hayran galiba.. rüyayı ufak ufak sevmeye başladım çok tatlı masum bir suratı var.. melek gibi bir kız bu oyuncu.. bakalım neler olacak.. kürşata rüyayı götürcekler sanırım.. bu seferde hayranlıktan kürşata aşık oldum sanmasın.. bakalım neler olacak.. ama rüyayı devrimci olarak görmek istemiyorum allahın emrimi yani.. ailesi çok çekti babasına az rahatlık versin.. o da eksik kalsın yahu.. sanatçı takılsın..
Evet çalıkuşuçan sen şimdi yazınca daha iyi fark ettim neden beni tatmin etmediğini. Elleri, kolları (kınalı bebek:img-hyste) filan çok fazla hareket ediyor. Bir şeyleri anlatmaya çalışırken fazlasıyla beden dili kullanıyor ve bu şekilde coşkulu, fikirlerini savunan biri gibi gösterilmeye çalışılıyor. Fikirlerini çekinmeden savunmayla ukalalık, iticilik arasındaki ince çizgide ukalalığa daha fazla kayıyor sanki. Ama ahmete karşı fikirlerini hiç de çekinemden çatır çatır söylediği içn de takdir ettim kendisini. Yine de hala tam olarak ifade edemiyorum demek istediğimi. Badgerçan veya shevekçan gelse de yazsa ben de "Hah işte tam da bunu demek istiyordum." diyip işin içinden sıyrılsam.:)
:img-hyste
evet dediğin gibi o şekilde de dişli olunur ama bu şekilde de olunur ben de ondan bahsettim.. ayrıca ahmet'i küçümsediğini sanmıyorum sadece ahmet'in izlediği yolu kesin çözüm olarak görmüyor...o zamandan başlatılan küçük sağlam adımlar şimdi günüzmüzde bir fayda sağladı mı???? zeynep de kendi görüşünü savundu ahmet'in görüşünü çürütmeye çalıştı saygılı ve biraz da espirili bir dilde... ben küçümseme görmedim pek hatta ahmet'i çok sven bir öğrencisi olduğunu da düşünüyorum... ama siz abartılı bulmuş olabilirsiniz belki fikirlerimiz değişir ileriki bölümlerde..
sevgiyi ise ben biraz çömez gördüm yeni bu olaylara karışmış gibiydi sanki... belki ileriki bölümlerde fikrim değişebilir..ama çok şeker bir kızdı ona lafım yok...:img-wink:
yalnız zeynep ve sevgilerin bir oda arkadaşı vardı neydi o ya arıza mıydı neydi??? sinir oldum!!
Zaten zeynep'ciğim devrimciler saygılı tavırlara çok önem veriyorlardı.. özellikle mahalle çalışmalarındaki tüm devrimciler çok dikkatliydiler.. yoksul bir eve gittikleri zaman mümkün olduğunca az yemek yerlerdi... evin kurallarına uymaya özen gösterirlerdi... ev işlerine yardımcı olmaya çalışırlardı.. kadınlara ana diye hitap ederlerdi.. yani kesinlikle bu kural haline gelmişti.. insanların sorunlarını çözmeye çalışırlardı.. ve halk zaten aile sorunlarını falan gelir devrimcilere anlatırlardı.. her konuda halk çok güvenirdi devrimcilere..
Ama şimdi onlar 20'li yaşlardaki öğrenci kesimi temsil ediyor.. tamam belki bu noktada bir farklılık olabilir ama zaten semtlere gelenler de öğrenci gençlikti.. o açıdan bence Zeynep tiplemesi asla geneli daha doğrusu genelin çizmeye çalıştığı devrimci tipe uymuyor.. dişliliği tamam ama dişliliğini gösteren tavırlar hayır... bu tarz tavırları olanlar azınlıktı ve bir hocaya da asla o şekilde davranmazdı kimse.. ancak yapıolarak gerçekten de uçuk tipler varsa.. çok rahat tipler ancak onlar davranırdı o dönem.. şu anda bu tür tavırlar normalleşti bu yadırganmaz.. ama o dönemin devrimci kızları o kadar rahat asla değillerdi.. bu bir gerçek... ve bence genel tip ne ise o vurgulanmalı.. uç tipler değil..
ve kesinlikle genel tip sevgi türü tiplerdi...:img-yes:
çalıkuşu78 05-04-08, 23:37 Evet çalıkuşuçan sen şimdi yazınca daha iyi fark ettim neden beni tatmin etmediğini. Elleri, kolları (kınalı bebek:img-hyste) filan çok fazla hareket ediyor. Bir şeyleri anlatmaya çalışırken fazlasıyla beden dili kullanıyor ve bu şekilde coşkulu, fikirlerini savunan biri gibi gösterilmeye çalışılıyor. Fikirlerini çekinmeden savunmayla ukalalık, iticilik arasındaki ince çizgide ukalalığa daha fazla kayıyor sanki. Hala tam olarak ifade edemiyorum demek istediğimi. Badgerçan veya shevekçan gelse de yazsa ben de "Hah işte tam da bunu demek istiyordum." diyip işin içinden sıyrılsam.:)
tavusçannevet arkadaşlar gelse de biz de bir türlü ifade edemediğimizin detaylı tahlilini alsak onlardan..aliyi sevmemin nedeni de biraz bu işte abartmadan oynaması.. yahu biz hayatın içinde devamlı necdet ve zeynep gibi bedenimizi kullanarak mı konuşuyoruz .. sanki anlatmak istediğinden emin değil de eliyle koluyla başıyla çeşitli uzuvlarıyla destek yapıyor konuşmalarına.. eğer gerçekte böyle konuşsak herkes birbirinin ağzına burnuna çarpıp sakatlar vallaha:img-hyste:img-hyste
baharçanımtam üstüne basmışsın.. bazı zengin burjuva kızları vardı sırf ailesine gıcıklık olsun macera olsun veya hoşlandıkları çocuklar için bu işlere girişen ..her hareketleri sırıtıyordu bu zeynep bana onları hatırlattı feci şekilde:img-wink:
Daha ancak seyredebiliyorum da...Gece seyredemedim..haftanınyorgunluğuna yenik düşüp erkenden sızmışım..Nette de dolması ancaaa oluyor...Yorumlarıma yavaş yavaş başlayayım..
Bölüm başlangıcındaki Demirel klibimuhteşem olmuştu..Evet!bizim için hep başbakan o olmuştu..:) Çocukluğmun nostaljisi oldu..:icon_whis
"Şeker yok!Yağ yok!" yazılarını görünce Necdet için seçim kampanyası geldi..Şeker yağ dağıtsa kapardı oyları..Belki de dağıtacaktır...:icon_whis
Beni o mahçup herzamanki " zorlama " milletvekillik adaylığı duyduğundaki tepkisi...yapmacık şaşırma nidası...beni :img-hyste etti.. Ahhh Necdet ahhh ne mütevazi, ne bilge, neee feddakar, ne "en" bişey adamsındır sen! bknz:dilşat iyi ki seni doğurmuş...:img-icecr
Hafif! bir giriş yaptım..Birazdan uzun uzuuun " Ali-Rüya" cephesine bir giriş yaparım...:img-wink:
evet dediğin gibi o şekilde de dişli olunur ama bu şekilde de olunur ben de ondan bahsettim.. ayrıca ahmet'i küçümsediğini sanmıyorum sadece ahmet'in izlediği yolu kesin çözüm olarak görmüyor...o zamandan başlatılan küçük sağlam adımlar şimdi günüzmüzde bir fayda sağladı mı???? zeynep de kendi görüşünü savundu ahmet'in görüşünü çürütmeye çalıştı saygılı ve biraz da espirili bir dilde... ben küçümseme görmedim pek hatta ahmet'i çok sven bir öğrencisi olduğunu da düşünüyorum... ama siz abartılı bulmuş olabilirsiniz belki fikirlerimiz değişir ileriki bölümlerde..
sevgiyi ise ben biraz çömez gördüm yeni bu olaylara karışmış gibiydi sanki... belki ileriki bölümlerde fikrim değişebilir..ama çok şeker bir kızdı ona lafım yok...:img-wink:
yalnız zeynep ve sevgilerin bir oda arkadaşı vardı neydi o ya arıza mıydı neydi??? sinir oldum!!
ya elbette tek bir sahneden yola çıkarak değerlendirme yapmak zaten doğru değil.. ve şansta tanımak gerekir.. ama o noktaya da en başından kaymaması için sanırım şimdiden uyarmak (tabi buralar dikkate alınıyorsa) daha doğru olur.. bu yazılanları değerlendirirler eğer doğru gelirse ona göre davranırlar.. yok zaten hayır bizim tipimiz bu denirse yapacak başka bir şey yok..
bir de benim görmek istediğim tipten öte Pamirciğim... o dönem devrimci kızının öyle olmadığını vurgulamaya çalışıyorum.. tamam inkar etmiyorum ben çok özgür tiplemeleri sevmiyorum.. böyle tipleri özentili bulurum.. kof görürüm bu yüzden sevmem ama .. gerçekten de devrimci kızlar bir öğretmeni karşısında bu kadar rahat değildi.. düşüncelerini söyleme olarak değil tavır olarak yani..
yani benim çevrem mi öyleydi diyeceğim ama 2 yıl boyunca bir sürü farklı çevre ile karşılaştım.. tam da o dönemlerden bahsediyorum.. neyse uzatmaya da pek gerek yok..
Ali'yi oynayan oyuncuyu oyunculuk açısından ben de beğendim ama bizim eski, küçük alimiz gibi değildi bence. O yüzden o da beni çok tatmin etmedi. Zeynep, sevgi gibi küçüklüğünü görmediğimiz biri olsaydı kesinlikle çok beğendiğim söylerdim kendisini. Neyse ama bu daha ilk bölüm zamanla onlara da ısınırız. İlk zaman atlamasında defneyle ışıkın karakterlerini de beğenmemiştik ama şimdi defneye çok alıştık.
Badgerçanım izlemeyi bitirdikten sonra şu zeynep işine de bir el atsan?:img-blush Ben tam olarak ifade edemedim de. (ısmarlama yorum yaptıracağım ben de:))
Tavusçan ellerini kollarını fazla kullanıyor ya yönetmen öyle istiyor senin dediğin o coşkuyu vermesi için ya da oyunculuk tarzı böyle ...
Ben Sevgi hakkında daha karar veremedim gelecek bölümlere bakıcağım ..ama gerçekten evet ağırbaşlı biraz da çömez galiba gerçekten ...Sevgi çok silik Zeynep'te çok sivri galiba ...Defne'nin gençlik hallerini hatırlıyorum da hem yeri gelince çok sivri ama tatlı yeri gelince de ağırbaşlıydı ...
Ali konusunda Tavusçan sana katılıyorum dizideki büyük boşluk biraz da bundan kaynaklanıyor galiba ...dediğin gibi arkadaşlar arasında bile öyle gülüp şakalaşma yok hep bir ciddiyet ve hep bir soğukluk...eğer hep böyle olacaksa tatsız olmaz mı ...Zaten anlatılacak olaylar yeteri kadar tatsız olacak bir de kurgu karakterlere ısınamazsak ...
Şimdi yeniden baktım da sahneye Ahmet'e karşı küçümseyici bir tavır yok son sahne hariç son sahnede "görürüz" diyişi biraz ukalaca olmuş acaba gelecek günler için hazırlık mı yapılmış "görürüz" sözüyle acı tecrübeler yaşayacaklar ve durum hiç de Zeynep'in düşündüğü gibi olmayacak bu mu vurgulanmak istendi ...
çalıkuşu78 05-04-08, 23:53 Ali'yi oynayan oyuncuyu oyunculuk açısından ben de beğendim ama bizim eski, küçük alimiz gibi değildi bence. O yüzden o da beni çok tatmin etmedi. Zeynep, sevgi gibi küçüklüğünü görmediğimiz biri olsaydı kesinlikle çok beğendiğim söylerdim kendisini. Neyse ama bu daha ilk bölüm zamanla onlara da ısınırız. İlk zaman atlamasında defneyle ışıkın karakterlerini de beğenmemiştik ama şimdi defneye çok alıştık.
Badgerçanım izlemeyi bitirdikten sonra şu zeynep işine de bir el atsan?:img-blush Ben tam olarak ifade edemedim de. (ısmarlama yorum yaptıracağım ben de:))
tavusum bu aliyi ben niye sevdim ..mahzun bir hali var.. zaten kendi hikayesi devrimciliğe o kadar müsait ki..maden işçisinin annesiz oğluydu.. babasını veremden kaybetti.. sevim mehmet deniz defne dörtlüsünün tezgahından geçti.. devrimcilik sanki kaderiydi.. o doğarken çizilmiş yolu sanki.. bir de y. kemalin ince memedini bana hatırlattı narin ince yapısı fiziğine fena halde ısındım..bu yüzden oyunculuğunu da çok sevdim..kanım kaynadı ince delikanlı ince vesselam:good:
Ahmet de mübarek dejavu yaşayıp yaşayıp duruyor :img-hyste
deniz gezmiş'le de böyle bir sahnesi vardı.. O da ukalaca tartışmıştı.. ama Deniz'in yapısı da öyleymiş...
Tavuşçanım ben diyorum ki; bu kızın üzerinden zaten özgür kız ruhu akıyor bir de +dişli devrimci bacı yüklenince çok abartılı bir tip çıkacak gibi...
Defne de dişliydi ama ne zaman saygısızlık gibi algıladık tavırlarını.. ben biraz bu kızda o tür şeyler algılıyorum ve beni bu üzüyor o dönemin bir devrimci bacısı olarak..belki de bu kadar üzerinde durmam bu yüzden :icon_sorr yoksa olsa ne olur.. Zeynep diye devrimci bir kız da böyleymiş deriz.. ama insanlar öyle anlamayacak ki.. o dönemin devrimci kızları böyle saygısızmış diyecekler :icon_sorr ama biz öyle değildik biz saygılıydık :img-cray:
Evet evet ali cidden iyi. Oyunculuğu da, önceki yaşamışlıkları da ali karakteri için yeterli. Ama işte tek şikayetim alinin aile içindeki tavırları. Bu yazdıklarını ali bu zaman atlamasından önce yaşamıştı ve o zaman sıcaklığını, sevecenliğini koruyordu. O nedenle de ben şimdi sevim ve rüyaya karşı tavırlarını yadırgıyorum. Onun dışında devrimciliğine lafım yok. Amma velakin biraz da fazla ciddi. Hani hep dersin ya devrimciliklerinin yanında o insani taraflarını, içindeki çocuksulukları göstersinler diye işte alide bunu göstermediler. Zeynep "Sen onu sığdırabilecek misin?" diye sorduğunda diğerleri güldü ama o "Sen ne zırvalıyorsun?" dercesine baktı. Halbuki o sırada o da ona bir iki laf atabilirdi. Mesela "Demin hazırladığın pankartı gördük. Eğri yazmışsın." diyebilir, gülüşebilirlerdi. O nedenle eski ali yoktu karşımızda bence.
Ali'yi oynayan oyuncuyu oyunculuk açısından ben de beğendim ama bizim eski, küçük alimiz gibi değildi bence. O yüzden o da beni çok tatmin etmedi. Zeynep, sevgi gibi küçüklüğünü görmediğimiz biri olsaydı kesinlikle çok beğendiğim söylerdim kendisini. Neyse ama bu daha ilk bölüm zamanla onlara da ısınırız. İlk zaman atlamasında defneyle ışıkın karakterlerini de beğenmemiştik ama şimdi defneye çok alıştık.
Dimek Zeynepten başlamamı istiyorsun...:) Peki!
Burada Nurdançanlaaynı fikirdeyim...Hoşlanamadım!
Zeynep, devrimci veya kızdan daha çok " tam bir zorlama erkek Fatma" tipi, hani iş hayatında olur, erkekler arasında kendini ispatlamak için bu tip ahkam kesen ama doğallıktan uzak tipte kadınlar vardır.Zeynep te onlardan biri..Zorlama, rol kesen, müdanaasız bir tip...ben ısınamadım..Diğer kıvırcık saçlı kız da onun özentisi gibi geldi...ona özeniyor ama Ali tarafında daha çok, Zeynebi tutmak yerine onun üstün olma çabasını "çaylakça" kırmaya çalışıyor ..sanki ekibe yeni katılmış ta kendini ispatlamaya çalışıyor...Neyse! Biraz daha seyredeyim...
Yanlız Zeynebi oynayan kız, Fransız oyuncu Juliette Binoche a acayip benziyor..
ya elbette tek bir sahneden yola çıkarak değerlendirme yapmak zaten doğru değil.. ve şansta tanımak gerekir.. ama o noktaya da en başından kaymaması için sanırım şimdiden uyarmak (tabi buralar dikkate alınıyorsa) daha doğru olur.. bu yazılanları değerlendirirler eğer doğru gelirse ona göre davranırlar.. yok zaten hayır bizim tipimiz bu denirse yapacak başka bir şey yok..
bir de benim görmek istediğim tipten öte Pamirciğim... o dönem devrimci kızının öyle olmadığını vurgulamaya çalışıyorum.. tamam inkar etmiyorum ben çok özgür tiplemeleri sevmiyorum.. böyle tipleri özentili bulurum.. kof görürüm bu yüzden sevmem ama .. gerçekten de devrimci kızlar bir öğretmeni karşısında bu kadar rahat değildi.. düşüncelerini söyleme olarak değil tavır olarak yani..
yani benim çevrem mi öyleydi diyeceğim ama 2 yıl boyunca bir sürü farklı çevre ile karşılaştım.. tam da o dönemlerden bahsediyorum.. neyse uzatmaya da pek gerek yok..
tabi sen o dönemi yaşadığın için daha iyi bilirsin...ben sadece küçümseme yoktu da rahatlık vardı dedim bir dediğin gibi günümüz düşüncesiyle... o dönemde öğrencilerin davranışlarını ayrıntıları ile bilemem sen öyle diyorsan doğrudur...:img-wink: neyse dediğin gibi uzatmayalım izleyip göreceğiz.. ama ben zeynep karakterini seveceğimizi zannediyorum...
çalıkuşu78 06-04-08, 00:13 Evet evet ali cidden iyi. Oyunculuğu da, önceki yaşamışlıkları da ali karakteri için yeterli. Ama işte tek şikayetim alinin aile içindeki tavırları. Bu yazdıklarını ali bu zaman atlamasından önce yaşamıştı ve o zaman sıcaklığını, sevecenliğini koruyordu. O nedenle de ben şimdi sevim ve rüyaya karşı tavırlarını yadırgıyorum. Onun dışında devrimciliğine lafım yok. Amma velakin biraz da fazla ciddi. Hani hep dersin ya devrimciliklerinin yanında o insani taraflarını, içindeki çocuksulukları göstersinler diye işte alide bunu göstermediler. Zeynep "Sen onu sığdırabilecek misin?" diye sorduğunda diğerleri güldü ama o "Sen ne zırvalıyorsun?" dercesine baktı. Halbuki o sırada o da ona bir iki laf atabilirdi. Mesela "Demin hazırladığın pankartı gördük. Eğri yazmışsın." diyebilir, gülüşebilirlerdi. O nedenle eski ali yoktu karşımızda bence.
cansuçann bu konuda haklısın..ama 68 lilerle 78 liler çok farklı..karşılarındakiler çoğalmış.. onlarca fraksiyona bölünen sol onlardaki o çocuksu yanı da almış götürmüş sertleşmişler..birbirleriyle bile mücadele halindeler komandolar ise acaip bir baskı yaratmış üstlerinde..ama en azından evde daha sıcak olabilir dediğin gibi..sevime ailesine daha candan yaklaşabilir.. bunu düzeltsinler bizi okuyup ta:img-hystegerçi biz yazınca tam tersini yapıyorlar:img-hysteo devirler öyle devirlerdi ki inan yanıbaşındakine bile zor güveniyordun.. her an birinin hakkında dedikodu çıkıyordu.. atıyorum biliyormusun ayşe mit ajanıymış,duydun mu mustafa polisin adamıymış gibi laflar dolaşıyordu ortalıkta.. birbirinden şüphelenir hale gelmiştin.. devlet güçleri psikolojik mücadeleyi çok iyi yaptı senin anlıyacağın.. bu durumda insan hırçınlaşıyordu.. böyle böyle 80 darbesine götürdüler devrimcileri..
Zeynep'in hali bana Güzide'nin ilk hallerini hatırlattı fiziksel benzerliğinin yanı sıra ...ama bu badgerın dediği gibi tam bir erkek Fatma ...
Nurdan Ablacan üzülme:sad53:(ya da üzül üzül üzül ki senaristler görüp duruma el atsınlar :icon_sorr ) Ali soğuk ve ciddi devrimciliğine diyecek lafım yok,Zeynep biraz bu devirden fırlamış gibi evet ama el kol kullanması veya Ahmet'e"görürüz" diyişi dışında beni rahatsız etmedi ,Sevgi konusunda kararsızım ama genel olarak ilgimi çekmedi ağırbaşlı olabilir ama silik bir tip ...ortayı tutturamamışlar mı yani :icon_whis:img-hyste
En iyisi Rüya henüz bir şeylerin tam farkında olmamasına rağmen yaşı büyüdükçe bilinçleneceğini düşünüyor ve umut ediyorum bir de bu pısırıklığını üzerinden atsa Defne'nin inançlılığı ve ateşliliği ona geçse tam süper olur :good::img-in_lo Bence Rüya tam 15 yaşındaki bir kızın karakterini yansıtıyor ...Ve tabiki Defne favorim onu daha durulmuş bekliyordum ama hala o devrimci ateşi üzerinde fazlasıyla var :img-blush Defnem canım benim canım benim seni ben pek çok pek çok severim :img-in_lo İçimden geldi heralde tanıdığımız ve sevdiğimiz pek çok kişi gidince Defne Harun ve hatta Işık'ı görmek bile beni ferahlatıyor ailemden birini görmüş gibi oluyorum onları görünce :img-in_lo
Tutturamamışlar Zeynebim..
Zeynep sınırda duruyor... tam anlamıyla olumsuz diyemiyorum çünkü bir bölümde tavır koymak infaz olur.. ama bu uyarılar da dikkatlerini çeksin istiyorum.. yani uç bir tipe kaymasın tamamen...
Tutturamamışlar Zeynebim..
Zeynep sınırda duruyor... tam anlamıyla olumsuz diyemiyorum çünkü bir bölümde tavır koymak infaz olur.. ama bu uyarılar da dikkatlerini çeksin istiyorum.. yani uç bir tipe kaymasın tamamen...
Keşke uyarılarımızı dikkate alsalar...Bu kadar uyarıyla duvar yıkılrdı karşımızda dayanamayıp...:)Bu dizi, gerçek olaylar örgüsünü içine almasından ötürüpaçayı yırtıyor..Diğer konularda..:ditoZaten zorlamalık üstüne kurulu bir karakter yaratımının nasıl da çuvalladığını biliyoruz..Zeynep eğer bir erkek Fatmaysa..ona göre olmalı..bana yine sunilik kokuları geliyor ya neyse...
Gözlerim ağrıyor...Akşamın bir vaktinden beri bilgisayara bakıyorum..Geçen haftanın yorgunluğundan da fazlasıyla nasibini almış gözlerimi daha beter etmek istemiyorum..Yarın devam ederim..:) Orur mu?
Gideyim bir iki tane daha balkabağı tatlısından önce bir iki mercimek köftesi yuvarlayayım editi
iyi geceleeeeeeer!bye
BARIŞAHASTA 06-04-08, 01:01 Bence siz diziyi TARAFlı görmeye devam edin... aksi taktir de 78'in aralık ayına gelindiğinde çark edip yeniden "yok ya bunlar TARAFlı" demek zorunda kalacaksınız.. benden size söylemesi :img-grin2
elbette bu dönemde solcular da artık silah kullanmaya başladıkları için ölen sağcılarda var... 68'de yalnızca solcular öldüğü için/öldürüldüğü için yalnızca onları veriyordu.. yani öldüren hep devlet ve sağcılardı ölen de hep solculardı ... ama bu dönem sokak çatışmalarında hem sağ hem de sol var.. tabiki bunların ikisi de verecek.. çünkü zaten böyle...yani dizi hep objektif yaklaştığı için böyle..
Ve başta da belirttiğim gibi bence siz diziyi TARAFlı görmeye devam edin.. çünkü tarihe 24 Aralık 1978 Maraş Katliamı olarak geçen bir katliam var kiii.. yenilir yutulur hiçbir yanı yok.. öylesi bir vahşet yani...
Alevi mahallelerindeki evler yakılıyor... çoluk çocuk, hamile, yaşlı hiç kimse gözardı edilmeden toplam 100 üzernide insan öldürülüyor.. hamile kadınların karınları deşiliyor.. insanlar yakılıyor vs. vs.
Hani bu dizi taraflıya... çok dikkatli seyredin o sahneleri.. mazallah bu katliamı dizi ekibi Maraş'a gidip kendileri yapıp çekmiş de olabilir... tuzağa düşmeyin yani:img-grin2 ha bir de 7 TİP'li gencin öldürülmesi var.. hani geçenlerde ölen Mehmet Gül'ün falan yargılandığı dava... bence siz diziye TARAFlı demeye devam edin.. yoksa işin içinden çıkamazsınız :icon_whis
sizin düşüncelerinizin aksi yönündeki yazılara o kadar tepkilisinizki tahammül bile edemiyorsunuz insanlar aynı fikirlerde olmak zorunda degilerdir...sizin gibi düşünmek zorunda degillerdir neden bunu kaldıramıyorsunuz ve hazır cevap halinde alıntılarla karşı ataktasınız anlam veremiyorum bırakın bizde sizin görüşlerinizin aksi yönündeki fikirlerimizi söyleyebilellim neden tahammülünüz yok,bu dizide gösterilen sag görüşlü insanların sol görüşlü insanlara yaptıkları gibi neden fikirlerinizi zorla empoze etmeye kalkıyorsunuz.
dikkat edin kendi eleşiriniz kendinize zarar vermesin sakin olalım lütfen her görüşe her düşünceye saygılı olalım sizin gibi düşünmüyor diye hemen tavıra geçmeyelim ....
merhaba herkesee..
kocaaman bi mesaj yazmıştım ama şanssızlık yakamı bırakmadı yine veee sayamadım kaçıncı kere ama gönderemeden sayfayı kapattım yanlışlıklaa:sad53:
zeynop,rüya hakkında söylediklerine katılıyorum kuzum:img-wink:şimdiye kadar rüya 3 dönemde anlatıldı ve şahsen ben bunlardan sadece geçen dönemki rüyadan hoşlanmadım:hıh
bu dönem yine,yine yine rüya-anne-baba ilşkisini kotaramamışlar...olsun..necdet milletvekili olsun,rüya da aliye takılsın...:good:ahmetle olmasa da dert değil..yeter ki yaso-rüyaya yazdıkları gibi yapmacık sahneler çekmesinlerr:img-cool2
bu arada duvarlara yazı yazılırkenki hava çok hoşuma gitti:icon_whisyani gerçekten gecenin bi yarısı ordaymışım,içimde yakalanma tedirginliğiyle duvara yazı yazıyormuşum gibi geldi....
gereksiz eklentii:img-blushsonra tarık akanın bir filmi vardı onu hatırladım..3 kardeşlerdi hani..hukuk okuduğunu söyleyip babasını kandıran kardeşini bir müzik eşliğinde duvara yazı yazarken,kaçarken görüyorduk...
nasıl bağlasam bilemedim..ucunu açık bırakayım zorlama olmasınn:img-blush
selam editii:mörvv..tavussbye
cansuçann bu konuda haklısın..ama 68 lilerle 78 liler çok farklı..karşılarındakiler çoğalmış.. onlarca fraksiyona bölünen sol onlardaki o çocuksu yanı da almış götürmüş sertleşmişler..birbirleriyle bile mücadele halindeler komandolar ise acaip bir baskı yaratmış üstlerinde..ama en azından evde daha sıcak olabilir dediğin gibi..sevime ailesine daha candan yaklaşabilir.. bunu düzeltsinler bizi okuyup ta:img-hystegerçi biz yazınca tam tersini yapıyorlar:img-hysteo devirler öyle devirlerdi ki inan yanıbaşındakine bile zor güveniyordun.. her an birinin hakkında dedikodu çıkıyordu.. atıyorum biliyormusun ayşe mit ajanıymış,duydun mu mustafa polisin adamıymış gibi laflar dolaşıyordu ortalıkta.. birbirinden şüphelenir hale gelmiştin.. devlet güçleri psikolojik mücadeleyi çok iyi yaptı senin anlıyacağın.. bu durumda insan hırçınlaşıyordu.. böyle böyle 80 darbesine götürdüler devrimcileri..
Sen de haklısın çalıkuşum, dönem çok farklı. Ama ben de bu yeni, duygusuz aliyi içime sindiremiyorum. Onun için endişelenen sevime bile baştan savma sarıldı sanki. Ben alinin içindeki duygusal tarafını korumasını tercih ederdim. Sevimle otobüs garında ilk karşılaşmalarındaki gibi uzak bir hali vardı. Ben aliyi böyle görmek istemiyorum.
Sevgiyi çoğu kişi çömez olarak nitelendirmiş. Nedense ben hiç öyle görmemiştim. Aksine zeynepin yanında daha bir samimi, doğal ve gerçekçi bulmuştum. O yüzden şaşırdımmmm...Tekrar izlersem sevgiye ve ahmetin rüyaya bakışına özellikle dikkat edeceğim.
Selam örümceğim...byeBahsettiğin filmi hatırladım. Her zamanki gibi tarık akan ve gülşen bubikoğlu başroldeydi.(ben de gülşen bubikoğlunun saçlarına hastaydım) Hatta küçücük adile naşit dalyan gibi tarık akanı kaldırıp yatağa atıyordu. Klasik, müşfik anne rollerinin yanında ne kadar sıradışı ve eğlenceliydi değil mi? Her şeyi hatırladım da bir ismini hatırlayamadım.:icon_sorr
Evreka editi: İsmini hatırladım.:happy0064:happy0064 "Ah nerede"ydi filmn adı.
merhaba herkesee..
kocaaman bi mesaj yazmıştım ama şanssızlık yakamı bırakmadı yine veee sayamadım kaçıncı kere ama gönderemeden sayfayı kapattım yanlışlıklaa:
zeynop,rüya hakkında söylediklerine katılıyorum kuzum:img-wink:şimdiye kadar rüya 3 dönemde anlatıldı ve şahsen ben bunlardan sadece geçen dönemki rüyadan hoşlanmadım
bu dönem yine,yine yine rüya-anne-baba ilşkisini kotaramamışlar...olsun..necdet milletvekili olsun,rüya da aliye takılsın...:good:ahmetle olmasa da dert değil..yeter ki yaso-rüyaya yazdıkları gibi yapmacık sahneler çekmesinlerr
bu arada duvarlara yazı yazılırkenki hava çok hoşuma gitti:icon_whisyani gerçekten gecenin bi yarısı ordaymışım,içimde yakalanma tedirginliğiyle duvara yazı yazıyormuşum gibi geldi....
gereksiz eklentii:img-blushsonra tarık akanın bir filmi vardı onu hatırladım..3 kardeşlerdi hani..hukuk okuduğunu söyleyip babasını kandıran kardeşini bir müzik eşliğinde duvara yazı yazarken,kaçarken görüyorduk...
nasıl bağlasam bilemedim..ucunu açık bırakayım zorlama olmasınn:img-blush
selam editii:mörvv..tavussbye
Sipiderim hoşgeldin :img-in_lo
Bu arada kalp kalbe karşıymış canum :img-pilot Ben de duvara yazma sahnesini görünce direk o sahne geldi aklıma (arkadaki fon müziği de hep aklımdadır ) hatta zaman atlamasından sonrayı düşününce bir de gece karakola düşmesini Rüya'nın fragmanda görünce aklıma direk o sahne gelmişti de forumda yoksa duvara yazı mı yazıyorlar demiştim:img-pilot:img-pilot
byebye
Sen de haklısın çalıkuşum, dönem çok farklı. Ama ben de bu yeni, duygusuz aliyi içime sindiremiyorum. Onun için endişelenen sevime bile baştan savma sarıldı sanki. Ben alinin içindeki duygusal tarafını korumasını tercih ederdim. Sevimle otobüs garında ilk karşılaşmalarındaki gibi uzak bir hali vardı. Ben aliyi böyle görmek istemiyorum.
Sevgiyi çoğu kişi çömez olarak nitelendirmiş. Nedense ben hiç öyle görmemiştim. Aksine zeynepin yanında daha bir samimi, doğal ve gerçekçi bulmuştum. O yüzden şaşırdımmmm...Tekrar izlersem sevgiye ve ahmetin rüyaya bakışına özellikle dikkat edeceğim.
Selam örümceğim...byeBahsettiğin filmi hatırladım. Her zamanki gibi tarık akan ve gülşen bubikoğlu başroldeydi.(ben de gülşen bubikoğlunun saçlarına hastaydım) Hatta küçücük adile naşit dalyan gibi tarık akanı kaldırıp yatağa atıyordu. Klasik, müşfik anne rollerinin yanında ne kadar sıradışı ve eğlenceliydi değil mi? Her şeyi hatırladım da bir ismini hatırlayamadım.:icon_sorr
ben de hatırlayamadım..daha doğrusu pek bilmem ben türk filmi isimlerini..kare kare gelir aklıma amaaa bilmem:p
bence ali karakterini henüz göremedik...sadece rüyanın hayran olduğu,rüyanın üzerine titreyen(niye böyle yazdım bilmiorum ama:p)karakter olarak tanıdık şimdilik.ama onda büyük potansiyel var kanımcaaa..ne de olsa dizideki şimdilik tek yeni dönem erkek devrimcimiz o:img-yes:senarist işleyecektir onu daha:img-yes:
sevgi hangisiydi bu arada?tatlı sesli kız mı??
yeni oyunculara pek isinamadim..ruya 17 yasinda keske onu devrimcilerin icine sokmasalardi sonradan girebilirdi sonucta yil atlanacak diger bolumlerde..lisede okuyor olmasi gerekiyor su an..belgeselli karisimlar cok guzeldi gecisleri cok begendim ali tipini daha yakisikli bekliyordum..ruyayi daha narin beklerdim oyle ince anne babaya gore tombik olmus..ve ikisinede benzemeyen bir tip bulmuslar...
benim en begendigim sahne yasemin ahmet ve isilin yuruyus sahnesiydi yasarla karsilasilan sahne yaseminin kiyafeti durusu ve sapkasiyla cok hostu tam filmdeki yasemin karekterini yansitmis o haliyle..isik harikaydi defneyi cok begenmedim.. eski hipi halleri daha guzeldi.. denizden sonra hayatina biri girermi acaba...harunda kilo almis eski havasini kaybetmis gibi..selma bana hic degismis gelmedi sac rengi disinda... sevim en kotuydu goruntu acisindan ...emineye cok guldum... birde onun kocasinda hainlik seziyorum daha onceler iyi bir karekterdi..kas goz isaretleri neydii oyle...
Cansuçan ne kadar tatlıydı filmde dimi bir de abisi vardı sürekli "ahh gece gelme gündüz gel" diye şarkı söylüyordu :img-blush:img-hyste Benim idolüm Feriştah Zulümden çok olmasın bayağı bir şihvetliydi:img-in_lo:img-pilot
Rüya'nın ve Ali'nin ve daha sonra yeni bütün genç karakterlerin üzerine düşünüp ince ve detaylı bir şekilde ele alırlar umarım ...Necdet'e o kadar vakit ayıracaklarına biraz onlara özen göstersinler canım (bknz:bir taşla iki kuş:img-hyste) Bu arada Yasot otururken ne kadar soylu soylu oturuyordu gören de Kraliçe Elizabeth sanacak :img-hyste Ahmet'ten yol yordam öğrenmiş heralde :icon_whis
ben de hatırlayamadım..daha doğrusu pek bilmem ben türk filmi isimlerini..kare kare gelir aklıma amaaa bilmem:p
bence ali karakterini henüz göremedik...sadece rüyanın hayran olduğu,rüyanın üzerine titreyen(niye böyle yazdım bilmiorum ama:p)karakter olarak tanıdık şimdilik.ama onda büyük potansiyel var kanımcaaa..ne de olsa dizideki şimdilik tek yeni dönem erkek devrimcimiz o:img-yes:senarist işleyecektir onu daha:img-yes:
sevgi hangisiydi bu arada?tatlı sesli kız mı??
Bu yazdıklarını görmemiş olayım ayşem. Necdet varken ali de kimmiş allah aşkına? Onun lafı mı olur? Necdet hem devrimci, hem sosyalist, hem siyasetçi, hem emperyalist olabilir. Bunların yanısıra iyi baba, iyi eş, iyi evlat da olur. Sen bunları bilmiyorsan sana zeynep'in "Necdetizm'e Giriş" kitaplarını okumanı öneririm.:img-pilot
Sevgi şu zeynep'in yanındaki kıvırcık saçlı kızdı. O da duvara ayzı yazmaya filan çıkmıştı. Hatta zeyneple yurtta aynı odada kalıyorlardı.
Zeynepçanım şimdi allahı var yasemin cidden çok ağırbaşlı, aklı başında duruyordu. Önceki halini bilmesek yutacağız yani.:img-hyste Ama bence asil kaynanası selma öğretmiştir ona tüm bu hal ve tavırları.
Offf Tavusum gece gece bütün bu mükemel(!)özellikleri yazmasan olmaz mı :hıh Kıskancım ya o yüzden çekemiyorum canım :img-cool2:img-cool2
CHP'nin kaderi ve Cansuçan'ın dediği gibi Türkiye'nin kaderi de bir zamanların umutsuz aşığı didikoducu pastacuya kalacak galiba iyi mi :img-hyste CHP'nin durumuna şaşmamak lazım o vakit bknz:Nurdançan Abla "o olsa olsa Deniz Baykal'dır":icon_whis:img-hyste
Badgerçan'ın dediği gibi nasıl da teklif geldiği zaman şaşırmış numarası yapıyor mütavazi şahsiyet :img-pilot
Cansuçan doğru gelin kaynana toprağından olur derler ya ondandır hem güzellik açısından hem de ne bu asil duruşlar :img-hyste
Mörvüm sessiz kalmaya devam ediyorsun hayırdır inşallah:)Tırsıyorum sen böyle susunca :sad53:
o devirler öyle devirlerdi ki inan yanıbaşındakine bile zor güveniyordun.. her an birinin hakkında dedikodu çıkıyordu.. atıyorum biliyormusun ayşe mit ajanıymış,duydun mu mustafa polisin adamıymış gibi laflar dolaşıyordu ortalıkta.. birbirinden şüphelenir hale gelmiştin.. devlet güçleri psikolojik mücadeleyi çok iyi yaptı senin anlıyacağın.. bu durumda insan hırçınlaşıyordu.. böyle böyle 80 darbesine götürdüler devrimcileri..
bu bana çok ilginç gelir yahuu..yani.çok yıpratıcı:img-pilot
zamanında ajanlık yapanlar şimdilerde ne yapıyorlardır acaba?
veya şikayet ettiği birinin kendi yüzünden belki de işkence göreceğini bilmek,hayatı boyunca önüne engeller koymak vicdanına nasıl sığıyorduu:(
hoşş..şimdi de fişleme diye bir şey var sessiz sessiz yapılan..herkes kendi adına yapıyor bir şeyler ama hayırlısı diyelim:icon_whis
-----
berry_74 bahsetmiş...salimden..
hain bir tip gibi durmuyor bence..genelde severim ama tek bir bölümde saçlı sakallı bir hali vardı..gençler geliyorlardı eve ve salim bir yandan kocaman ekmeği ısırırken diğer yandan -emineeee,yemek hazırla.. diyordu..nedense o hali pek itici gelmişti zamanındaa:icon_whisbkz:ukteleri özgürleştirme hareketii...:img-wink:
Kıskançlık yapma zeynop. Bir aşure, bir türlü gibi her şeyi barındıramazsın sen içinde. O sadece bazı kişilere bahşedilmiş bir yetenek. Şihvetinle, esprü yeteneğinle avun, kır dizini otur.:img-hyste:img-hyste Bence de nedet ileride deniz baykal olacaktır. Hatta içimden bir ses senaristin onu cumhurbaşkanı yapmayı planladığını söylüyor. Ahmet necdet sezer ne güne duruyor?:img-hyste
Gelin kaynana toprağından mı olur?:img-pilot Öyle olsaydı necdetle garip bir şekilde mutlu olup garip bir şekilde bunu 8-9 yıl sürdürmezdi.:img-tomat Bence bunu "Kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan" diye açıklamamız daha doğru olur. Bir de bunun "itle yatan bitle kalkar" versiyonu var ama selmayı ite benzetmek istemiyorum.:img-hyste
Offf CHP'nin kaderi ve Cansuçan'ın dediği gibi Türkiye'nin kaderi de bir zamanların umutsuz aşığı didikoducu pastacuya kalacak galiba iyi mi :img-hyste
Badgerçan'ın dediği gibi nasıl da teklif geldiği zaman şaşırmış numarası yapıyor mütavazi şahsiyet :img-pilot
:img-hyste:img-hysteumutsuz aşık didikoducu pastacuya haa:img-hyste
vallahi ben sevindim necdetin milletvekili adayı olmasına..ankaraya gitsin bizimkileri rahat bıraksın:icon_whis
gerçi orda da daha fazla insanı rahatsız etme olanağı sunmuş oluruz değmüü...
bak şimdi...acaba oraya çıkan vekillerin hepsinin aileleri de mi böyle düşünerek gönderiyor kiiii acebaa..:img-pilotamann başımızdan gitsin,amann 4 seneler dolmasın diyee:img-icecr
Yani sonunda hazırladığım yeni serimdeki gibi Necdet Hep BaşYakan diye şarkı söyleceğiz öyle mi :sad53::sad53:
Bu arada umarım senaristler Defne'nin M.Sinan'a her gece Deniz'i anlattığı sahneleri unutmazlar ...M.Sinan babasını tanıyor mu tanımıyor mu bu bölüm göremedik ama böyle bir sahne bekliyorum ...
Bir de sürekli unuttuğumdan dolayı yazamadığım bir şey var çatışmada vurulan ülkücü çocuk neden öyle açık hedef halinde ortada duruyordu ...yani silahlar patlamaya başladı herkes bir köşeye sindi o öylece durdu vurulana kadar ...
Sipiderim Ankara'ya gitsin de hepimiz rahat edelim dimi :img-yes:
Ankara'nın taşlı yolu :icon_whis
Necdet dolu sağı solu :img-hyste
Ağlayacağım şimdi Necdet dürüst müymüş en iyisi güleyim :img-hyste Zaten politikacıların ve politikacı adaylarının ne kadar dürüst olduklarından yola çıkarsak bile mantıklı bir sonuca varıyoruz :img-hyste
Zeynoooooop bak şimdi ayşeçanım yazınca dank etti. Nezdet buraya geliyor. Biz neden ona bir karşılama töreni(!) planlamıyoruz ki? Onu son derece güzel bir şekilde ağırlamaz mıyız(!)? İster misiniz necdet buraya gide gele kendine birini bulsun.:img-hyste Tarih tekerrür eder sözünü de test edip onaylamış oluruz.
Ayşeçanım bizimkileri rahat bırakır da ülkeyi rahat bırakır mı bu sefer? Eskiden küçük çaplı, sadece gürsoy ailesini sabote etmeye yönelik eylemler içerisindeydi. Şimdiyse meclise girecek. Daha da yükselise ülkenine ne hale geleceğini düşünebiliyor musunuz? Korku tüneli resmen...Kurgu karakterlerin övgüleri yetmeyince Harun Karadeniz'le başlayan furya ecevite kadar uzanmış farkındaysanız. Bir de ecevit necdetin dürüstlüğüne inanıyormuş...:img-hysteHadi hep beraber bütün kargalar...:img-hysteX1000000000000000
Necdet hep başyakan mı?:img-hysteX10000000000000000000000000000000000 Bu arada yeni seirn nerede? Görmek için sabırsızlanıyorum.
O çatışmada öldürülen çocukla zeynep tanışıyormuş gibi geldi bana. Sanki birbirlerini gördükleri için şaşırmış gibi duruyorlardı. Birbirlerini farklı gruplar içinde görmeyi ummuyor gibiydiler.
Zeynoooooop bak şimdi ayşeçanım yazınca dank etti. Nezdet buraya geliyor. Biz neden ona bir karşılama töreni(!) planlamıyoruz ki? Onu son derece güzel bir şekilde ağırlamaz mıyız(!)? İster misiniz necdet buraya gide gele kendine birini bulsun.:img-hyste Tarih tekerrür eder sözünü de test edip onaylamış oluruz.
O çatışmada öldürülen çocukla zeynep tanışıyormuş gibi geldi bana. Sanki birbirlerini gördükleri için şaşırmış gibi duruyorlardı. Birbirlerini farklı gruplar içinde görmeyi ummuyor gibiydiler.
cansuu,rakiplerden biri gidiyor mu dersin ne dersin çanımmm:img-icecrnecdet ankaralara gelir dee ziynebi burda bırakır mııı....bu kadar şihvetli,akıllıı enn önemlisi de ona bu kadar hayraan bir kızı tavlamak için tüm karizmasını(!)kullanır artıkk:img-icecr
yahu ben de bahsettiğiniz sahneleri hatırlıyorum da,uykuyla uyanıklık arası bir haleti ruhiyede izlediğim için hiç sormadan,anlamadan izlemişimm:img-blush
bakın şimdi yine uykuluyum....kaçayım ben..yoksa klavyenin üstüne düşecek kafam korkarım:icon_whishayır,korna değil ki birinin haberi olsun da kaldırsın beni değil mii:icon_whis
daha çok saçmalamadan gideyim....zeynop,mööööörv,cansuu...bye
Sahi zeynep necdetin bugüne kadar gösterdiği dürüstlük(!) örnekleriyle bir de politikacıların dürüstlüklerini birleştirirsek ortaya dadından yinmeyecek bir manzara çıkıyor. Dürüstlük abidesi diyip geçeyim en iyisi.:img-pilot
Ayşem haklısın, necdet bizim zeynop gibi birini görür de kaçırır mı bu fırsatı? Hem aramızda ona olan aşkı en büyük olan o. Böyle kısmet kaçmaz bence aklını başına al zeynep. Bir de hamile kalırsan var ya yaşadın.:img-hyste:img-hyste Bunu bir düşün derim ben.
Ben de ufaktan ufaktan kaçayım artık. Uyku geliiiiyyyy bağa. Hepinize iyi geceler, datlu rüyalar...bye Sana da güle güle ayşeçan.
Merhaba arkadaşlar bye
Dün akşam yazmak istemedim, çok kalabalıktı. Akşamdan beri de tüm yazılanları okumaya çalışıyorum, neyse ki bitti.
En önce, hala, inatla bir türlü bitmeyen taraf muhabbetine ilişkin bir iki şey söylemek istiyorum.
Arkadaşlar, bazı gerçekler vardır. Bunlar yaşanmıştır ve bilinmektedir. Bu yaşananları "benim görüşüm böyle" diyerek olmamış gibi ya da olduğundan farklıymış gibi gösteremeyiz. 68'lilerin ne oldukları, ne yaptıkları, onlara neler yapıldığı, darbeler, 77-80 arasında yaşananlar olmuştur ve yazılmıştır. Bunlar görüş olamazlar, tarihi gerçeklerdir. Nasıl ki 1 Mayıs 77 yani Kanlı Pazar'a ilişkin olarak "kimse ateş etmemişti, provokasyon da yoktu, kendi kendilerine kapıştılar" diyemezsek, "68'de sağcılar da işkence görmüş, onlara da saldırılmış" diyemeyiz.
Görüş farkı böyle birşey değildir, sağlıklı bir görüş farkından bahsedebilmek için, en önce tartışanların konuya tamamen hakim olmaları gerekir. Aksi halde, bu iş tartışma olmaz... Buraya gayet provokatif mesajlar yazan arkadaşların dönemin gerçekleri ve koşulları hakkında yeterli bilgiden yoksun oldukları çok açık. Ama bu şekilde olmaz bu iş.. Bu kadar kolay değil, öyle olsaydı biz de bu kadar okuyup öğrenmek için kendimizi paralamaz, gözlerimizi bozmazdık. Kısacası fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmamamız lazım... Öğrenmek için yazıyorsak ne ala, ama o zaman da üsluba dikkat etmeliyiz... Örneğin, 1959-1980 dönemini yansıtan Hatırla Sevgili dizisini tarihi yönden eleştireceksek, o dönemin tarihini iyi bilmeli, araştırıp öğrenmeli, hepsinden önemlisi 68'le 78'i bir tutma gafletine düşmemeliyiz. Nasıl 60 yılı darbe öncesiyle, 70 yılı muhtıra öncesi birbirine benzemiyorsa, 80 yılı darbe öncesi hiçbirine benzemez... Bilinçli ve sistemli bir şekilde tırmandırılan gerilim, kutuplaşma, baskı, şiddet, pervasız ve orantısız bir güç kullanımı.... vs birçok etken var, hiçbir şey yoksa... Hayat bu kadar basit değil sevgili arkadaşlarım...
Hele de Menderes ve Denizler'in idamlarının karşılaştırılması. Yani o kadar alakasız o kadar ilgisiz ki.. Bu insanların birbirleriyle tek ortak yönü idam edilmiş olmalarıdır, ve idam gibi bir rezalet insan olan hiçkimseye yakışmadığı için, hiçbirine yakışmamıştır. Bunu inkar eden de yoktur.
Ancak, o kadar trajikomik birşey var ki.. Menderesler'in idamıyla Denizler'in idamını karşılaştıran arkadaşlar genellikle koyu bir Atatürkçü- milliyetçi çizgi benimsemiş gibi görünüyorlar, aslında kendilerine ezberletilenleri tekrarlıyor ya neyse. Fakat kendileriyle çelişiyorlar. Neden mi? Sadece tek bir örnek vereceğim, gerisini araştırmanız için heveslendireceğinden eminim: Kurtuluş Savaşı sırasında ve sonrasında, yeni ülke kurulması planları yapılırken, Mustafa Kemal'in birçok kişiyle, arkadaşlarıyla bunları tartıştığını biliyoruz. Birçok farklı görüş var, kimi Hilafet'i istiyor, kimi Padişah'ı, kimi diyor ki İngiliz Himayesi'ne girelim kimi diyor Amerikan Mandacılığı çok uygundur... Bize ezberletilen İnkilap Tarihi'nden nasıl olup da çıkarılmadığına hayret ettiğim bir durum bu... Neyse, Mustafa Kemal'in ne dediğini, nasıl tepki verdiğini biliyorsunuz.. Özellikle Amerikan Mandacılığı'na nasıl sert tepki verdiğini, kati surette kabul etmediğini biliyorsunuz.. Bunlar değiştiremeyeceğimiz gerçekler, değil mi? Pekiiiiiii, Adnan Menderes'in çok övgüyle ve gururla söylediği politikası, en büyük hedefi neydi, biliyor musunuz? "Türkiye'yi küçük Amerika yapacağım!" Bir nevi başardı da zaten... Şimdi, karar zamanı.. Atatürk'ün kesin bir şekilde karşı çıktığı birşeyi yapan kişiyi mi savunacağız yoksa Atatürk'ü mü?.... Birbirlerinin karşısındalar zira.... :)
Neyse.. Gelelim dünkü bölüme.. Öncelikle kafama takılan birşeyi yazayım, açıkçası çok şaşırdım kimsenin bunu yazmamış olmasına, hele de Zeynep ve Ahmet konuşmasını bu kadar didiklemişken... Ahmet Zeynep'in ateşli fikirlerine karşılık hukuka olan inancı falan savundu, hukukçu kimliğiyle, biliyorsunuz... Fakat nasıl oldu da Zeynep ona "Hocam, siz Denizler'in avukatlığını yaptınız, hala hukuka inanabiliyor musunuz?" demedi?? Oysa o kadar güzel bir ortaydı ki, tam 90'a çakılırdı... Sorgulama açısından mükemmel bir andı.. Ama es geçtiler :icon_conf Ha tabi, o durumda sıkıyönetim ve askerin baskısı da var ama... Yine de....
Dünkü bölüm çok alelacele bir hava içindeydi, evet geçiş bölümüydü ama soluksuz kaldık, ay o da girdi ay bunu da tanıyalım, şu neler yapmış 5 yılda diye çorba oldu herşey.. İlerleyen bölümlerde oturur tabi ama, ne bileyim...
Kanlı Pazar sahneleri iyi olmuştu ama.. Ben o günle ilgili birkaç görüntü izlemiştim ama bu kadar çok görmemiştim. Gerçekten acaip bir hava varmış, o kalabalık, kortejler, pankartlar, bayraklar.. O insan seli, coşku.. Çok farklı, çok güzel.. Ama sonrasındaki can pazarı.... Dizinin sonunda da tüylerim diken diken oldu, kasıldım kaldım, yüzlerce insanın panikle birbirini ezmesi ne demektir ya, nasıl bir dehşet düşünebilyior musunuz? O panik halini iyi yansıtmışlardı...
Daha devam ederim, destan olmasın :D
BARIŞAHASTA 06-04-08, 02:38 ''Görüş farkı böyle birşey değildir, sağlıklı bir görüş farkından bahsedebilmek için, en önce tartışanların konuya tamamen hakim olmaları gerekir. Aksi halde, bu iş tartışma olmaz... Buraya gayet provokatif mesajlar yazan arkadaşların dönemin gerçekleri ve koşulları hakkında yeterli bilgiden yoksun oldukları çok açık. Ama bu şekilde olmaz bu iş.. Bu kadar kolay değil, öyle olsaydı biz de bu kadar okuyup öğrenmek için kendimizi paralamaz, gözlerimizi bozmazdık. Kısacası fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmamamız lazım... ''
demişsiniz;size sadece yeterli bilgi birikimimin ne kadar olup olmadıgını sadece karşılıklı konuşma halinde ispatlayabilirm diyebilirim herhalde....yaşanılan gerçekler tüm çıplaklıgıyla günümüze kadar gelebilmişmidir yada sürekli üzerine abartmalarla dolu bir yakın geçmiş izliyor ,dinliyor ve okuyor olabilirmiyiz...yada size sorum o anlarda oradamıydınız,yaşadınızmı,hissetinizmi...hayır cevabıızı duyar gibiyim...tartışılan konulara tamamen hakim olamadıgımız gibi bir izleniminiz var aksine o kadar hakimizki üzeri örtülü gerçeklerle bu günlere getirilişimizin haklı savunuculugunu yapabiliyoruz aynı basmakalıp halindeki fikirlere inat.....evet kolay degil bu olayları hazmetmek ve yaşamak kolay degil.... ama sanırım gerekince ve yeterinece ögrenmemişsiniz bence baştan koyulun bu işe gözleriniz bu güne kadar boşu boşuna bozulmuş.....zikir sahibi olduktan sonrada fikirler degişmez bunu bilemiz gerekir
sonradan eklediginiz yazınıza cevaben hitap ettiginiz kişiye Menderesler hitabıyla saygı çercevesini aşmanızı anlayamıyorum ...karıştırılan bir konu yoktur idam denilen barbarlıgın karşısında oldugumuzu ve sadece dizi baz alınarak verilen veya verilmeyen önemin altı çizilmiştir sadece kendi adıma yazarsam...fakat yazılarımızı okumaya bile tahammülünüz yokki anlayamama durumunuz var...görüşler farklıdır dedik ya anlayabileceginizi ummuyorum zaten ama sadece saygı bekliyorum ben sizin gerçeklerden bana göre uzak görüşleriizi okurken nasıl saygı duyduysam sizde buna mecbursunuz...sadece tahammül ve saygı...
Evet arkadaşım, üzeri örtülü birşeyler var ve ne hikmetse o üzeri örtülü şeyler hep sizin savunmaya çalıştığınız taraftan çıkıyor... Yoksa, ne Denizler'in ne Mahirler'in ne de 77-80 arasında yaşanan sokak olaylarının örtülü kalmış bir tarafı yok. Herkes biliyor, sadece kimileri işine geldiği gibi görüp başkalarını da kendine inandırmaya çalışıyor... Bu ne yeni başladı, ne de ilk defa görüyoruz, sizden önce de binlerce yıl yapıldı, merak etmeyin... ;)
Ben tabi ki kimsenin her konuda bilgisinin sınırlarını bilemem. Ben sadece burada gördüğüm mesajların vardığı yanlış noktalara göre değerlendirme yapıyorum, yazan kişileri daha önceden tanımadığıma, bir alıp veremediğim olmadığına göre baştan taraflı ve önyargılı olmak gibi bir durumum da sözkonusu değil.. Ama madem o kadar çok ısrar ettiniz, ben de zamanenin kıvrak liberal demokratları gibi "sadece bana demokrasi" ilkesiyle "bu benim görüşüm saygı duyacaksın" diyebilirim, üstelik öznel görüşüm değil bildiklerimle değerlendirmem olmasına rağmen.... :)
Sonradan ekleme: Ben de sizin yazdıklarınıza gayet saygı çerçevesi içinde cevaplar yazıyorum, siz heralde yazdıklarınızın saygı duyulmayacak şeyler olduğunu düşünüyorsunuz ki içten içe, böyle bir hüsn-ü kuruntuya kapılmışsınız. :) Fekat, neyse ki bana tartışma adabını öğrettiler, ayrıca tartışmanın da fikirleri doğrulayacak, özellikle de geçmişten bahsederken, geçmişi eleştirirken birtakım belgeler, tarih sayı kaynak bazı şeylerle desteklenmesi gerektiğini öğrettiler. İşte.. Madem, doğru yansıtılmadığını düşünüyorsunuz, aksini ispatlayan belgelerinizi gösterin.. Şahit gösterin... :) Çok açık ve net..
Ayrıca, Menderes'le ilgili saygı çerçevesini aşacak ne yazmışım? Gösterir misiniz? Kendisi dememiş mi burayı küçük Amerika yapacağım diye? Herkesin bildiği şeyleri daha da önemlisi, herkes bilmese bile onun yaptığı şeyleri ben "yaptı" deyince neden saygısızlık oluyor, onu anlamakta güçlük çekiyorum...
Diziye dönersem eğer, Ali çok tatlı :img-in_lo:img-in_lo Üzerinde o yeni reşit olmuş, kendini büyümüş gören gençlerin ukalalığı var. Rüya'yı ezmesi de bu yüzden ve çok gerçek.. Kim yapmamıştır ki "Ben büyüdüm, sen çocuksun hah daha görecek çok şeyin var" hareketlerini :img-in_lo
not:bir cenazenin türk bayrağına sarılabilmesi için bildiğim kadarı ile bazı kurallara tabi.ya şehit olacak yada devlete hizmet etmiş birir olacak.benim bildiklerim bu kadar.yalnız dikkatimi çeken şey sağ görüşlü gencin cenazesi kaldırılırken tabutunun neden bayarağa sarılmış olması idi.cephede savaşmadı şehit olsun devletemi hizmet etmiş????
sokak çatışmasında iiki gurubun birbirini vurması ile ölen birinin neden tabutu bayrağa sarılıyor.bu bayrağa sarılmak bu kadar ucuzmu olmalı.
Canım valla buna ben de çok takıldım. Normalde her ölenin tabutuna bayrak sarılmaz, yasalarla korunur çünkü Türk Bayrağı. Yani orada acaba sağcıların ne kadar devletin içinde oldukları, bir nevi devletin askerleri oldukları fikri mi gösterilmeye çalışılmıştı acaba? Anlayamadım...
ışıkın saçları çok yakışmıştı...merwciğim dün akşam harunun cezaevinden çıktığında ışıkı gördüğü an yansıttığı tutku aklıma seni getirdi...ışk harun aşkı var galiba ,istemesekte...
harunu görme isteğimi anlatamam... sizler neler hissettiğiniz bilmiyorum ama ben harunda tam cezaevinden çıkmış görüntüsü gördüm sakalından felan kaynaklanmıyor içindeki ateş olsun içindeki özgürlük özlemi olsun deneninde taşımış gibi geldi bir de bir güzel kilo almış :)
:img-in_lo Valla Harun her zamanki bizim harika Harunumuz'du. Bakışlarındaki ışıktan duruşuna kadar -göbeği hariç tabi :img-hyste- Işık'la Harun'un bir araya gelme ihtimallerine sinir oluyorum, istemiyorum, hatta nefret ediyorum.. Ama bu bölümde gördüklerim bana "bu ilişkiyi bekle bir iki bölüme kadar" dedi.. Malesef... :icon_sorr
Mörvüm hoşgeldin yalnız biraz geç geldin :sad53:Ellerine sağlık canım ayrıca hakikatten bak niye Zeynep öyle bir şey söylemedi gerçekten tam 90'a çakılırdı ama benim de hiç aklıma gelmedi mesela çok doğru bir tesbitte bulunmuşsun
Çansuçan ve Sipiderçan beni Nicot'a niye yamamaya çalıştığınızı anlamadım sanmayın böylece saçlarına aklar düşmüş ama yaşıyla karizması doğru orantıda ilerleyen :img-blushMMC avukatı:img-elvis aranızda paylaşacaksınız dimi:hıh:img-beee:(yalnız ülke toprağı sanki uyku işte insanı saçmalatıyor :img-pilot) Ayrıca da neler söylüyorum ben böyle tuhaf hissettim o MMC'nin artık neredeyse bizler yaşında kızı var ya offf bir duygu geldi bana yeniden 20 yıl öncesine dönelim :icon_cry:
Uyku uyku sen nelere kadirsin :img-lazy:
Gözü açık insana hayaller gördürürsün :icon_redf
Dönelim 20 sene önceye MMC hala gençsin:img-elvis
Bizi birbirimize düşüren hep ama hep sensin :love05:
İyi geceler ifindim yayında ve yapımda emeği geçen herkese teşekkürler bye
Hoşbuldum çanım bye:img-in_lo
Necdet hep BaşYakan betimlemenle beni benden aldın Zeynepçan, aklıma geldikçe gülüyorum :D İşin kötüsü, Demirbaş şarkısında da yerine koydum "Neecdet, hep başyakan, hep başyakan hep Neeecdet.." diyip duruyorum :img-hyste
Ya.. Necdet'in her yerden çıkması artık trajikomik bir hal almıştı, o kadar karikatürize geliyordu ki bana gülüyordum.. Ama dün akşam, o milletvekili adayı rolü o kadar sırıttı ki Okan'ın üzerinde.. Hele Sevim'le konuşurken bir "provokasyon" diyemeyişi vardı, şaşkınlıkla baktım televizyona.. Olmamış. Hiç hem de.. Niye bu kadar kasıyorlarsa, anlamak mümkün değil....
Neyse, haydi iyi geceler Ziynopçan :img-in_lo
Adnan Menderes'in idamının ve Deniz'lerin idamının karşılaştırılmasına ben de karşıyım ...ayrıca Menderes Dönemine gereken önemin verilmediğini düşünmüyorum bence gayet başarılı verilmişti bir başbakanın asılması utanç verici dizide bu dönemi hatırlattı ve bunu gayet iyi başardı ...27 Mayıs'tan sonra yaşananlar olduğu gibi aktarıldı...
Ben hiç bir zaman Adnan Menderes'e dizide saygısızlık yapıldığını düşünmedim...sadece 27 Mayıs darbesine nasıl gelindiğini anlatmada biraz eksik kaldıklarını düşünüyorum...27 Mayıs'a kadar olan sürecin daha detaylı olmasını isterdim işte bu konu biraz eksik kaldı
byebye
Adnan Menderes'in idamının ve Deniz'lerin idamının karşılaştırılmasına ben de karşıyım ...ayrıca Menderes Dönemine gereken önemin verilmediğini düşünmüyorum bence gayet başarılı verilmişti bir başbakanın asılması utanç verici dizide bu dönemi hatırlattı ve bunu gayet iyi başardı ...27 Mayıs'tan sonra yaşananlar olduğu gibi aktarıldı...
Ben hiç bir zaman Adnan Menderes'e dizide saygısızlık yapıldığını düşünmedim...sadece 27 Mayıs darbesine nasıl gelindiğini anlatmada biraz eksik kaldıklarını düşünüyorum...27 Mayıs'a kadar olan sürecin daha detaylı olmasını isterdim işte bu konu biraz eksik kaldı
byebye
Tam tersi, Yassıada Mahkemeleri ve Menderes'in ruh hali, ve sıradan milletvekillerinin ruh halleri -Rıza sayesinde- gayet iyi yansıtılmıştı. Yassıada Mahkemeleri'ndeki savcının davranışlarına hepimiz uyuz olmuş, idam cezası infaz edilirken de hepimiz hüzünlenmiş, ağlamıştık. Hatta, tüm sanıkların hücrelere konulduğu ve kim gitti, kim eksik diye sıradan yoklama çektikleri bir sahne vardı ki, hala aklımdan gitmiyor... Ayrıca, geçenlerde Hakkı Devrim'İn konuyla ilişkili bir yazısını okudum. Kendisi epey yaşlı ve değerli bir insan. O da Yassıada Mahkemeleri'ni baştan sona takip etmiş, hepsine gitmiş. Ve, her ne kadar bir intikam alma duygusu var olsa da, savcı hiçbir zaman bu kadar çirkef davranmamış, avukatları susturmaya çalışmamıştı diye yazmıştı... O sahnelerde heralde haksız cezanın etkisini daha çok vurgulamak için böyle birşey yaptılar ama keşke olmasaymış....
Hem... Yansıtılmasa bile... İki durumun birbiriyle karşılaştırılması, ölüleri yarıştırmak demektir.. Bundan kim bir yarar sağlayabilir? Düşüncesi bile korkunç.. Ölü bedenlerden bahsediyoruz, buz gibi soğuk, cansız... İpin ucunda sallanan... Bir de skorlarını mı tutacağız yani?
Sevgili Barışhastası, empoze etmenin kelime anlamına baktım.. "zorla kabul ettirmeye çalışmak" diye yazıyor... vallaha bilemiyorum benim tartışma tarzıma ne derece uygun bu anlam... ben karşılıklı bir fikir tartışması içinde olduğumuzu sanıyorum ama demek ki yanılmışım:icon_whis
Burası açık bir forum.. eğer bir konuya tartışma yaratarak geliniyorsa, ben olmazsam da bir başkası illaki o tartışmayı karşıt bir fikirle devam ettirir... bunu baştan bilerek yazmak lazım..
Ve eğer düşüncelerinin illada bir eleştiriyle karşılanmadan burada yer almasını istiyorsan bunu belirtmeniz yeterli :img-grin2 aksi taktirde bana gelen bu haksız "empoze ediyorsun" eleştirin de doğal olarak tartışma yaratan bir konudur ... ama bu kadarla yetineceğim merak etme:img-grin2
Ve görebildiğim kadarıyla senin dahil olduğun tartışma süreci/konusu yalnızca YÖNTEM'e ilişkin konuları içeriyor.. yani Taraf/tarafsızlık üzerine olan konu sürecinde tartışmanın içindesin.. ki burada "empoze edilen" hiçbir ideolojik düşünce yok.. yalnızca taraf, objektiflik, tarafsızlık üzerine yanlış noktalardan hareket ettiğinizi ve birbirine karıştırdığınız konular olduğunu belirten yazılarım var ki hepsi yöntem üzerine... "araştırın... belgeler var... karşılaştırma yapmayın...belge gösterin..vs." tarzı şeyleri anlatan yazılar..
fark etmez olur muyum merwçanım.. tabi belirttiğin gibi bunun ilk görülmesi gereken yer dizinin kendisi olmalıydı.. yani orada hazır ahmet böyle bir şey söylemişken ve dişli bir solcu kız oradayken bu fırsat kaçırılmamalıydı.. bu çelişki tartışılmalıydı.. ama ayak üstü bir girişin devamı gelir mi..yoksa yalnızca olaylara yaklaşım tarzlarını göstermek için mi böyle bir sahne var bilmiyorum...
Aslında burada ben o soruyu sormuştum badgerçanıma :img-blush
gerçekten de sen bu sistem içinde demokratik yollarla birşeyler yapılabileceğine inanıyor musun? buna çok inanmak istiyorum diye..
Ben siyasi konuları tarışmayı seviyorum.. ama sık sık olunca yorucu oluyor.. bir de bu bölüm sevinçle beklediğim bölüm olmadı.. aslında dizinin 5 yıl sonra bu şekilde girip olayı iyi toparlamasını beğendim.. ki bu toparlanma bir-iki bölüm sürer.. ama zevk aldığım bazı sahnelerin olacağına çok inanmıştım görmeyince ve yorucu bir bölüm olunca da bazı şeyleri unuttuk...
Ama şunu sezdim ki Ahmet efendiyle tartışmaya gireceğim zaman zaman...:img-icecr
Pekii Baharımçanım yanıtlayayım...
Gerçekten de sen bu sistem içinde demokratik yollarla birşeyler yapılabileceğine inanıyor musun?
Mevcut sistemde demokratik yollarla bir şeyler yapılabileceğine inanmıyorum...Çünkü bu sistemin içinde adalet ve adil olan yöneticiler yok..Yapılacak olan adaletin sağlanmasıdır ve onun baki olarak kalmasını sağlamakatır...Ancak bunu da yapmak bu hal ve şartlarda, son derece zor bir durum..Çünkü bunun savaşında çok derine inip gerçek bir stratej |