Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-26

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

emosss
15-03-08, 12:09
herkese günaydın ve iyi yorumlar..

yeni başlık için teşekkürler ehlocan..

bende beğendim bu bölümü.. kızıldere katliam'ında ağlamaktan bi hal oldum artık.. özellikle en sonda yerde cansız bedenlerini gösterdikleri sahne çok kötüydü özellikle..

bende harun karadeniz olayına şaşırdım..
o zaman harun'un soyadını karagöl diye değiştirip benzetme yapmaya ne gerek vardı anlamadım..

rıza'da çıktı herhalde diziden.. üzüldüm valla.. dizide yaprak dökümü başlıyor.. gerçi belki iyi olur diz için bu değişimler.. yeni oyuncularda gelince ,iyi gelir belki bu değişim..

defne'yle deniz'in telefondaki konuşmalarına bayıldım..

bu arada senarist başlıkta konuşulanları okuyup dikkatemi aldı nedir.. ahmet'in necdet'lerin evinde rüya'yla sarılma sahnesini gördünüzmü.. hangi dağda kurt öldü dedim valla..

DUYURU.. DUYURU..DUYURU..

En çok ceren'in sevineceği bi haber vericem,tabi eğer istanbulda yaşıyorsa..:img-wink:

20 mart'ta saat 17'de ataköy yunus emre kültür merkezinde hatırla sevgilinin 5 oyuncusuyla söyleşi var..
sadece gençler var tabi..
belçim erdoğan,barış koçak, murat zobi (yusuf).. tramway'a yetişmem gerektiği için aceleden okuyamadım gerisini..

snemmm
15-03-08, 12:10
:icon_cry:gözlerim yaşardı ağlamaklı oldum
:img-swoon:img-swoonbayılacağım nejdeti övmeyen bir harun karadeniz kalmıştı o da övdü hemde diziye girer girmez
nejdet tarikatı gittikçe çoğalıyor:img-hyste

TaintedWhitexx
15-03-08, 12:11
DUYURU.. DUYURU..DUYURU..

En çok ceren'in sevineceği bi haber vericem,tabi eğer istanbulda yaşıyorsa..:img-wink:

20 mart'ta saat 17'de ataköy yunus emre kültür merkezinde hatırla sevgilinin 5 oyuncusuyla söyleşi var..
sadece gençler var tabi..
belçim erdoğan,barış koçak, murat zobi (yusuf).. tramway'a yetişmem gerektiği için aceleden okuyamadım gerisini..

Yupppiiiiii :happy0064
Ankara'da yaşayan bir İstanbullu olarak bu haber üzerine hemen memleketime uçucam. :img-yes:
Perşembe gününe denk geliyo ama asarım okulu.. zaten devamsızlık aldı başını yürüdü :img-hyste

Sünot sende gil.. ben yalnız gitmeye utanırım :img-blush

Belçim abla'yla tanışçam ben :img-pilot Gerisi norto.

snemmm
15-03-08, 12:12
Yupppiiiiii :happy0064
Ankara'da yaşayan bir İstanbullu olarak bu haber üzerine hemen memleketime uçucam. :img-yes:
Perşembe gününe denk geliyo ama asarım okulu.. zaten devamsızlık aldı başını yürüdü :img-hyste

Sünot sende gil.. ben yalnız gitmeye utanırım :img-blush

Belçim abla'yla tanışçam ben :img-pilot Gerisi norto.

bende mi geleyim
nerde bende o şans izmire gelseler ya belki o zaman olurdu
öss ye şurda 3 ay kalmış ne diyon kızım sen :icon_sorr

zeliham
15-03-08, 12:13
öncelikle benim için çok fazla önemi olmayan bir konuya değineyim evet ışık ve yaşar meselesi..ışıkın şımarıklığı neydi öyle..ayağına kadar gelen kocasını gördüğü halde perdeyi suratına kapattı sonra da yaşar giderken ardından bakıp ağladı...çok sinir oldum, yaşarı çok sevmem ama canım acıdı gerçekten ışıkın yaptığına..ben ışıkla yaşar arasındaki ilişkide tamamen ışık'ı suçluyorum çünkü yaşar hep böyleydi onu uyardılar dinlemedi sonra ne oldu pişman oldu..:(
şimdi de benim için önemli olan bir konuya değineyim
mahirlerin öldürülüşünde eve roket atar attılar arkadaşlar bu nasıl bir acımasızlıktır yaa..aman allahım nasıl etkilendim ve bir de gerçek görüntüleri verdiler ya resmen şoka girdim bütün gece rüyamda onları gördüm yaa :(
hele o zahit bizi tan eyleme müziği ne kadar uymuştu sahneye gözlerimden yaşlar aktı yaa..aman allahım etkisinden çıkamıyorum:icon_sad:

LİSA
15-03-08, 12:15
nihayet site açılmış.
dün akşam temposu düşük bir bölüm izledik ama yinede bazı sahneler güzeldi.
deniz gezmişin yusuf aslan masaya çıkamayınca bizi rezil edeceksin demesi ve ölüm bu kadar yakınlarında iken hayatla ve ölümle dalga geçişleri dik duruşları güzeldi.
idamların üçe üç saptaması yerinde idi.sevimin bunu vurgulayarak söylemi bize ışık tutuyor.
necdeti öven biri daha çıktı ve onuda yakında ya bir örgütte yada bir partide göreceğiz demektir.80 lerin siyasi açılımını yapıyorlar
dizide bir rıza baba gitmemişti oda gitti.bir yanım kırık kaldı o gidince eskiler artık yavaş yavaş çıkıyor.
ahmetimde zavallı cok zor bir durumda meseleler yüzünden uyuyamıyor ve bu duruma kendince isyan ediyor.ailesiyle bile ilgilenemiyor.
yaseminin arkadaşınada sinir oldum tamam herkes bildiriyi imzalamak zorunda değil ama o bakışları hiç hoşuma gitmedi.
mahir çayan çatışmada hemen öldü.resmen o sahnelerde şok oldum.havan topu ya karşınızdakiler ateş ediyor tamam ama topa ne gerek var sanki cephe savaşı.bir uçak bombaları eksikti.
haftaya herhalde çok acı sahneler izleyeceğiz.bu bölüm onun sinyalini verdi acaba zaman atlaması ne zaman olacak

bahar_can
15-03-08, 12:16
Gelelim diğer bölümlere:)

Allahım o Mehmet Sinan ne sevimli bir şeydir...Ne bıdık bıdık bakandır..Allah anasına babasına bağışlasın diyeceğim(Gerçek hayattakilere ve kurgudakilere de) Hele parmağını emişi yok mu..Yüzde yüz Rüya onu Ahmetten ve evdekilerden kıskanacak.. Ahmetin ürkekçe ama sevgiyle yeğenine bakması ve kızkardeşiyle gurur duyduğunu söylediği sahne hoştu..

Işık ve Yaşar beni bayıltmaya devam ettiler...Işık da tipik bir Ünsal kadını kazmalığıyla...bu sahnelerde işin hakkını verdi...:img-swoon
Yaşarı sevmesem de ona hak verdim Işık konusunda...Ama ...onlar da aşk felan yok..bunu söyleyebilirim...Sadece didişme var...bknz:ben haklıyım, hayır ben haklıyım...benim dediğim olacak..!!! Evlilikte ve aşk ta işler böyle yürümez..

Bu arada Necdet kızına ad bulmuş...Amma zor isimmiş..tanınması lazımmış ...ELA...bana söyler misiniz? Tanındıktan sonra koyulabilecek bir isim mi? Elalar...genellikle güzel ve sakin huylu olur...Biraz da hülyalıdırlar...Ama maşallah bebeğimiz, fetfecir vaziyetinde uyumayan hareketli bir bebekti..Bence necdet, aylardır bu bebek hakkında bir şey düşünmemişti...Sonra da herzamanki gibi son dakka ayağıyla...özel ve dikkat çekici olma namına bu ritüelik anlamlı isim koyma işini ortaya attı..

Yanlız var ya...Bunca aydır konuşulan Harun Karadenizi diziye katma olayına bayıldım...:img-hyste...Necdeti bu seferki bölümde övme işi ona bahşedilmiş... Neye takılıp dalga geçtiysek oluyor...Necdet plitikaya atılıyor... Hey ALLAHIM :img-hyste bknz:kurgudaki karakterlerin hepsinin sırası bitti, şimdi gerçeklerle Necdeti övdürme işini yapıyorlar...bknz:sen neymişsin be abi?! Bir göremedim sendeki cevheri...bir sevemedim seni...:img-hyste

badgerçan:happy0064 seni gördüğüme nasıl sevindim bilemezsin canım... nedeni seninle tartışmak istediğim bir konu var şu bizim geleceğin Deniz Baykal'ı Necdet'in ettiği bir laf üzerine... H. karadeniz "senin gibi kararlı birisinin bir partiye, bir örgüte girmesi gerekir.." Necdet "Ama ben yapamam ki.. çünkü muhalifim" kelimeler tam böyle olmasa da ikisi arasında geçen bu konuşmada ben Muhaliflik = Objektiflik olarak verilmeye çalışılıyor daha doğrusu ben öyle algıladım.. bu konu üzerinde gerçektende biraz kafam karıştı.. Necdet'e böyle bir "derinlik" yüklenmesi dışında bu konuyu konuyabilir miyiz.. ama ben şu anda evi döktüm, temizlik yapıyorum... eğer buradaysan muhalifliğin açılımlarını yapabilir misin.. ben de yaparım ama inan vaktim yok şuan..

Shevek, Merw, ozenc-can, karşıt görüşlü bir arkadaş varya Moor.. gerisini hatzırlayamadım.. o arkadaş eğer okuyorsa dizice, odessia, başka kim vardı ya unuttum şöyle birikimlerini bizlere sunabilcek:img-blush :img-blush gerçekten de bu konu üzerinde biraz kafa yoralım derim..

muhalif olarak her tarafın haklılığını ve haksızlığını görerek, böylece her tarafın haklı eylemliliklerinde yer alıp, haksızlıklarına karşı durarak gerçekten de demokrasi sağlanabilir mi? bir ülkenin toplumsal sorunları böyle bir yaklaşımla çözülebilir mi?

ideolojiden uzaklaştıkça insan daha mı objektif olur,,, söylemde buna hemen evet demek gerekiyor ama pratikteki olaylara baktığnıız da ideolojinin kaçınılmaz olur gibi geliyor bana.. ama çok net değilim.. başka sorular da sorarak açabiliriz tabiki.. özellikle doğru soruları yakalayabilirsek çok sağlam ve yararlı bir tartışma olmuş olur.. eğer ortak bir noktaya gelebilirse de o zaman Necdet efendinin derinliğini ya da sığlığına da vurgu yapmam(ız) daha doğru olur diye düşünüyorum.. görüşmek üzere.. hemen aciliyeti yok tabiki ne zaman uygun olursanız...:img-in_lo

belirtmeyi unuttum: sen zaten böyle bir şeyi savunuyorsun.. objektiflik, sürekli haklıdan yana olma ve ideolojiyi red.. yanlış hatırlamıyorsam değil mi hatta ben bir yazım da ideolojinin bir haklıdan yana olan felsefenin sistemli savunulmasının simgesel yanıdır gibi bir şeyle seni tartışmaya çekmek istemiştim.. eğer Harun Karadeniz önerisi ve Necdet "derinliği"nde bile tartışabilirsek çok sevinirim.. benim buna ihtiyacım var yani.. :img-in_lo

bir kaç saatten önce giremem.. saat 13.30 gibi öğlen yemeği yerim o zaman bir bakarım:love01:

ezgi_naz
15-03-08, 12:21
herkese günaydın.
dün gece deniz ölmedi diye sevnirken şimdi birde diziden ayrılma işi çıktı:(kesin mi bu?tam da yaşasın mutlu olcakalr derken olur mu böyle olur mu...:)
defneyle denizin bebiş çok şeker ya canım benim:)
dün gece ağlamaktan harap oldum uykum kaçtı uyuyamadım en son katliyam çok kötü etti özellikle gerçek resimleri gösterince zaten hüngür hüngür yaşlar boşaldı:(bi dahaki bölümelrde daha çok ağlıycaz orası belli:(

yaşar ile ışık'a gelince aralarında aşk sevgi kaldığına inanmıyorum o nebiçim evlilik öyle.yemek hazır hiç konuşma yok öyle otur ye kalk yat:)doğru bi karar aldılar bence:)

polislerinde samimiyetine bitiyorum bu dizide:)senli benliler yani çok samimimi:)

necdetin düşündüğü isimde aylarca ELA yani onda ne varsa kişiliğine göre nasıl koydu onu da anlamadım ama neyse:)övelim bari herkes övüyo zaten:)ayy ne güzel isim bulmuş değdi doğrusu:)

iklimmm
15-03-08, 12:23
dizi gene süperdi,harunların konuşması gene çok güzeldi,mahirlerin vurulmasında çok üzüldüm ilk olarak mahir vurulmuş demekki,helede bomba atmaları içeri ve gerçek resimleri göstermelerinde varya nasıl üzüldüm,helede denizleri vatan haini olarak söylemelerine çok ama çok üzüldüm,:img-cray::img-cray::img-cray:
ulaşlar ve korayların öldükleri anı tam anlatmadılar

badger
15-03-08, 12:24
Baharımçanım:img-in_lo
pek tabbiii konuşabilriz..Muhtemelen akşama olur..ŞIVEk ve diğerleri geldiğinde...

Şimdi bende de durum aynı..dağınık ve toparlanması gereken ev...Çocuk tacizi..vs.vs.. Şarjı bitenbir bilgisayar...Tipik haftasonu

Necdeti derinleştirmek mi? Hımmm bu çabaları pek bir keyifle izleyeceğim....:img-icecr

arwen61
15-03-08, 12:25
evet efendim bu haftaki anket sorularımı hazırladım geldim hemen sizlere sunuyorum;

1-) bu bölümü genel olarak nasıl buldunuz?

2-) sizce defne gürsoyu ve ahmetide iyi bilen polisin ahmetin kimliğini kontrol ettiğinde birşeyden şüphelenmemesi normalmiydi?

3-) yaseminin okulda topladığı imzalar zuhalinde dediği gibi başına iş açabilirmi?

4-) imza kampanyası vesilesi ile harun karadenizle tanışan necdeti bundan sonra neler bekliyor olabilir?

5-) rızanın almanyaya yerleşme kararı sizce doğrumuydu ve birgün nezahatla birlikte dönebilirmi?

6-) ışık ile yaşarın sorunları düzelebilirmi ve bununla ilgili yaşarın tespitleri doğrumuydu?

7-) bu bölümdeki ahmet-rüya sahnelerini nasıl buldunuz?

8-) idam kararları üçe inen ve yinede durumu eğlenceli bir şekilde değerlendiren gençleri nasıl buldunuz?

9-) hakkındaki idam kararı kaldırılan haruna bundan sonra ne olur ve olması muhtemel ışık-yaşar ayrılığından sonra ışıkla aralarında bir yakınlaşma başlayabilirmi?

10-) mahirlerin öldüğü çatışma sahneleri gerçeğe yakınmıydı ve orada olmadığı için kurtulan deniz bundan sonra neler yapabilir?

evet çanlarım cevaplarınızı bekliyorumbye

snemmm
15-03-08, 12:27
ışıkla yaşarın bu durumları benim için hiç sürpriz değil
malesef aradaki sevgi her sorunu yenmeye yetmeyebilir bazen
insanoğlu malesef bencildir
her iki tarafta farklı düşünüyor ve yaptığının doğruluğuna inanıp bundan geri adım atmıyorsa ortada aşkta olsa (ki bence aşk gelip geçicidir baki olan sevgi ve karşılıklı saygıdır,bunu yakalamaktır) evlilikler çok büyük yaralar alır ki
bence geri adım atması gereken kesinlikle ışık değildir
ama ışıkta bir dengesizlik yok değil tabi
bu evliliği bitirme işini nasıl yaşara bırakır,
haklı durumdan haksız duruma düşmek bu sanırım
yaşar her seferinde bir yolunu bulup kendini haklı yapıp işin içinden çok güzel sıyrılıyor

benim bu dizide unutamadığım iki hadise var
1)kayseri nejdet ve ahmet olayı ve bu olayın açığa çıkmadan kalması
2)birde yaşarın ihbar olayı ve yaşarın bu olaydan sıyrılıp çıkması
bunlar açığa kavuşmadan bana rahat yok
ee bu saatten sonra açığa çıkmayacağına göre bana rahat yok sanırım:icon_sorr

bahar_can
15-03-08, 12:30
Baharımçanım:img-in_lo
pek tabbiii konuşabilriz..Muhtemelen akşama olur..ŞIVEk ve diğerleri geldiğinde...

Şimdi bende de durum aynı..dağınık ve toparlanması gereken ev...Çocuk tacizi..vs.vs.. Şarjı bitenbir bilgisayar...Tipik haftasonu

Necdeti derinleştirmek mi? Hımmm bu çabaları pek bir keyifle izleyeceğim....:img-icecr

oh oh çok sevinim akşam olmasına.. strese girmeden şöyle kafayorularak ortaya çıkan sorularla tartışırız..

ben herne kadar birikimli olduklarını düşündüğüm arkadaşları yazdıysam da forumçanların hepsi için geçerlidir.. bunu belirtmem zaten gerek yok değil mi çanlar.. özellikle karşıt görüşlü arkadaşları bu meseledeki düşüncelerini görmek çok istiyorum.. bir de sürekli aşktan bahseden ya da necdet eleştiriliyor diye "sizin başka işiniz gücünüz yokmu? dizi de çok daha önemli konular var" diyen arkadaşları görmek çok istiyorum.. çünkü eğer yanlış görmüyorsam bu dizinin her onusunu konuşan genelde o aşk "düşkünü" arkadaşlar gibime geliyor bana.. tamam necdet hakkında konuştuğumuzda canınız sıkılıyor olabilir ve bu da forma girmeme eğilimi yaratabilir ama.. oradaki diğer çok önemli meseleler hakkında yorum yazmamanız anlamına da gelmemeli değil mi? belki yazdığınız şeyleri destekleyrek en azından bu konularda ortak bir nokta yakalacağız.. neyse görüşürüz..:img-icecr

zer
15-03-08, 12:35
dünkü bölümü seyrederken içimde yükselen isyanları
durduramadım hayatımda hiç etmediğim kadar küfür ve beddua ettim
hele biri varki hala yaşıyor umarım bu beddualarım onun yakasını bırakmaz
bırakmayacaktırda o kadar genç'in ahını alan kimse iflah olmaz. Bütün olanları
daha doğrusu olacakları bilmeme rağmen yinede kendimi tutamadım hele Mahir'in vurulma sahnesi beni çok etkiledi. Ne diyim bu yürekleride yüzleri
kadar güzel devrimci çocukların önlerinde birkez daha saygıyla eğiliyorum.
Tarih birkez daha onları haklı çıkarmıştır.Ve onlar hep saygıyla anılacaklar sonsuza kadar. Ama onları acımasızca katledenlerde lanetleneceklerdir.
Harun Karadeniz'inde dahil olduğunu görmek güzel umarım Turan Emeksizi unutmazlar ve Taksim olaylarını sanırım artık yavaş yavaş oraya doğru gelinecektir .herkese saygılar.

snemmm
15-03-08, 12:41
koskoca bir dönemin kargaşasını, bu gençlerin üzerine yıkmak kadar kolay ne vardı ki zaten
mahirin vuruluşu benide çok etkiledi

sonra o füzeler ve gerek resimleri göstermeleri çok güzeldi,güzeldi ama aynı zamanda ok acıydı

denizlerin hapisteki konuşmalarıda çok trajik ya
ahmetin ve diğer avukatların çağresizliği:icon_sorr

emosss
15-03-08, 12:42
benim bu dizide unutamadığım iki hadise var
1)kayseri nejdet ve ahmet olayı ve bu olayın açığa çıkmadan kalması
2)birde yaşarın ihbar olayı ve yaşarın bu olaydan sıyrılıp çıkması
bunlar açığa kavuşmadan bana rahat yok
ee bu saatten sonra açığa çıkmayacağına göre bana rahat yok sanırım:icon_sorr

aynen canım benimde içimde yara bu konu..
ama hala umudum var benim..
yaşar konusunu sanki yaşar kendisi itiraf edicekmiş gibi geliyo..
ama necdet konusunun durumu tam bir muamma tabi.. ama benim isteğim rüya büyüdüğünde yaşadığı şeyleri daha net anlaması,babasına daha çok bağlanması (gerçek bi bağlılık ama) ve artık ondan ayrı geçirdiği yılları sorgulaması..
bunu başka konuya bağlıcam tabi.. ben kayseri konusunu zaman ilerlemesinden sonra rüya'nın öğrenmesini istiyorum.. belli bi yaşa geldikten sonra anne ve babasının yaşadığı olayları öğrenicektir,zamanı gelince anlatıcaklardır zaten.. umarım istediğim gibi olur o zaman cidden içim rahat edicek..
gerçi ne şekilde olursa olsun o necdet'in o gün ahmet'in orda olduğunu bildiği ortaya çıksında yeter..

bugün shevek'in yaş günüymüş..
nice mutlu yıllar dilerim,doğumgünün kutlu olsun..

snemmm
15-03-08, 12:48
aynen canım benimde içimde yara bu konu..
ama hala umudum var benim..
yaşar konusunu sanki yaşar kendisi itiraf edicekmiş gibi geliyo..
ama necdet konusunun durumu tam bir muamma tabi.. ama benim isteğim rüya büyüdüğünde yaşadığı şeyleri daha net anlaması,babasına daha çok bağlanması (gerçek bi bağlılık ama) ve artık ondan ayrı geçirdiği yılları sorgulaması..
bunu başka konuya bağlıcam tabi.. ben kayseri konusunu zaman ilerlemesinden sonra rüya'nın öğrenmesini istiyorum.. belli bi yaşa geldikten sonra anne ve babasının yaşadığı olayları öğrenicektir,zamanı gelince anlatıcaklardır zaten.. umarım istediğim gibi olur o zaman cidden içim rahat edicek..
gerçi ne şekilde olursa olsun o necdet'in o gün ahmet'in orda olduğunu bildiği ortaya çıksında yeter..

bugün shevek'in yaş günüymüş..
nice mutlu yıllar dilerim,doğumgünün kutlu olsun..

umarım içinde bırakmazlar emotum ya
içim içimi yiyecek çünkü
nejdetin nasıl bir bencil ve nasıl kötü bir dost olduğunun en büyük kanıtıdır o
ihbar olayıda yaşarın sinsiliğinin

çalıkuşu78
15-03-08, 12:50
bu benim çok sevdiğim bir şiirdir..mahirin hücrede yazdığı adalılar şiiridir.. isteyen okuyabilir.. mahirin ve yoldaşlarının anısına buraya koymak istedim..dün gece çok acıydı gerçekmiş gibi etkilendim.. mahirin keskin nişancılar tarafından vurulduğu an gözyaşlarımı tutamadım.. yiğit yoldaş çok cesur çok yürekliymiş.. sözlerin tükendiği bir andı o sahne..

nurdi
15-03-08, 12:50
Bölümün bombası ise bence HARUN KARADENİZ'di. Diziye bayağı geç dahil edilmesine rağmen, şimdi bakıyorum da, aslında yerinde bir kararmış. Senaristlerin ne yapmaya çalıştıklarını anlıyorum. :img-yes: Deniz'lerin asılmasından sonra gelecek olan siyasi cephedeki izleyiciler tarafından dikkat dağınıklığını, Harun Karadeniz ile toplarlayacaklar gibi geliyor.

Harun Karadeniz demişken aklıma geldi... Hani bazı fanatik Ahmet'çiler kızıyordu ya işte herkes Necdet'i övüyor falan diye. Senaristler size kıl galiba kızlar. Yasemin, Işık falan hikaye, Harun Karadeniz övdü Necdet'i yahu! Sırtı yere gelmez artık :img-hyste

Orda ben de koptum yaaa...Necdet'i övünce forum aklıma geldi direkt ve o sahnenin özellikle yazıldığını düşündüm,bilmem neden?! :icon_twis :img-hyste

Deniz'in telefonda bebeğinin sesini dinlemesi ilk dağıldığım an'dı..:img-in_lo
Kızıldere anlatımında tamamen dağıldım...:icon_sorr

ezgi_naz
15-03-08, 12:54
bi tüyo vardı deniz yaşar karşılaşması diye belki o zamn yaşar söleyebilir birde ikisi kanka oluyormuş:):)
deniz:dürüstlüğünden dolayı teşekkür ederim.
yaşar:içimde kalmasın dedim.
deniz:çocuğun olursa benim adımı koy:)
yaşar:olduu:)

dalga geçiyorum ama umarım bi şekilde günyüzüne çıakr yaptığı yanına kalmasın:)

sarısın_bomba
15-03-08, 12:56
süper bir dizi ben hep izliyom hiç kaçırmıyorum ama daha buraya yorum yazmamıştım dünkü bölüm nee güzeldii bayıldımmm bir önceki bölümüde süper di hele deniz ile defne süperlerdi
ayy bebek çok tatlı bayıldım
ama olaylar da heycanlıydıı ya en sonunda valla gözlerimden yaş aktı ya nasıl zamanlarmış şaşıyorum deniz gezmiş ve arkadaşlarına çok üzülüyom onlar kabullendilerr yaaa offf nasıl bir dönem geçirmişlerr hayretler içindeydim adam asmalar falan ışık için üzüldüm ama taaa başından belliydi ama tabi kalp bu söz dinlemez ama iştee
deniz defne ve mehmet sinan için telefon açtı yaa defne anladı falan konuştuu ne güzeldi ben orda agladım çok başarılı bir dizi vala ömür boyunca sürse yine izlerim :)

snemmm
15-03-08, 12:57
olur olur valla
denizim ölmezse diziden ayrılmazsa berk hakman
aslında yaşarın yaptığının ortaya çıkmasını denizin öğrenmesi değil benim için önemli olan
defnenin ve özellikle ışıkın öğrenmesi

hekimoglu64
15-03-08, 12:58
dün yine duygu ve heyecanli bölümdü
güzel iyidiydi iyi bir bölüm izledik....

defnenin anne olusu güzel annelik yaradi defneye
isik yasar artik yorumsuz........yorum yapmaya gerek yok diyorum....

deniz telefon etmesi güzelbebeginin aglamsini
duydu duygusal sahnlerdi...........

beren saati dizide cok arkadasa görüyorum artik masum prensesim
niye arka planda kaliyorki oysa basrol oyuncusu neyse.......

mahirin vurulma ani etkileyiciydi........

ve son sahne dramdi......neyse benden bu kadar yani ksiaca güzel bir bölüm izledik......

snemmm
15-03-08, 12:59
bu arada mehmet sinan ne şeker birşey öyle
defnede ne kadar güzel bir anne
mehmet sinanım herkese gülümsyip duruyordu
heleki sevimin kucağında
benim elime vereceklerdi onu sevecektim bir güzel ya çok tatlı
kesin babası gibi şebek olacak:)

TaintedWhitexx
15-03-08, 12:59
Orda ben de koptum yaaa...Necdet'i övünce forum aklıma geldi direkt ve o sahnenin özellikle yazıldığını düşündüm,bilmem neden?! :icon_twis :img-hyste

Deniz'in telefonda bebeğinin sesini dinlemesi ilk dağıldığım an'dı..:img-in_lo
Kızıldere anlatımında tamamen dağıldım...:icon_sorr

Diyorum ya ben.. siz şimdi burda Necdet'i övmeye başlayın bence, ertesi bölüm senaristler Necdet'i yerden yere vurucak... Bütün kastı size onların :img-hyste Yani fanatik Ahmet'çilere...:D Siz bence dediğim taktiği yapın ters tepsin eheueheuehe

Offf aynen bende yaa... Bir babayı çocuğundan, ailesinden ayıracak üst düzey birtakım "insanlar" (onlara ne kadar insan denebilirse artık) utansın.

ezgi_naz
15-03-08, 13:00
evet ışık öğresin:) o zamn kesin ayrılır sanırım bu arada bu aralr metin yok nerelerde acaba:)defne öğrenirse tepkisi ne olur merak ediyorum.

birde yaşar orda ne kadar kızmıştı benim yaptığımımı düşünüyorsun diye ışığa kızmıştı hayır sanki yapmadı onun yüzünden olmasada yine de o bi yerde ihbar etti yani en sinir olduğumda bu üste çıkmaya çalışıyor.

snemmm
15-03-08, 13:04
telefon konuşması çok güzeldi ya
ben orada da ağladım
zaten bu ara pek sulu gözlüyüm ama o sahnede ağlanmayacak gibi değildi
şu defne ne zeki kız ya bayılıyorum bu kızın zekasına:img-yes:

hekimoglu64
15-03-08, 13:07
heleki sevimin kucağında

dizi 80lere geldiginde mehmet sinan
8 yaslarinda olacak....bakalim nasil bir cocuk olacak mehmet sinan
yani kim oynar megmet sinani 8 yasinda?........bence babam ve oglumdaki

cocuk oyuncu olabilir:img-wink:.....

ezgi_naz
15-03-08, 13:08
yaw bişi aklıma geldi bizim zeki necdetimiz(övelim) bi sanki üniversite sınavını kazanmıştı hukuk mu okuyordu bu hiç çalışmıyo okula gitmiyor ne oldu yoksa çok zekiydi hemn bitirdi mi?:img-hyste

TaintedWhitexx
15-03-08, 13:09
yaw bişi aklıma geldi bizim zeki necdetimiz(övelim) bi sanki üniversite sınavını kazanmıştı hukuk mu okuyordu bu hiç çalışmıyo okula gitmiyor ne oldu yoksa çok zekiydi hemn bitirdi mi?:img-hyste

Yok Sosyoloji bölümüne girmişti. Hem mezun olmadı ki... İmza kampanyası sırasında Harun Karadeniz'le tanışmıştı ya, orda fakültedeydi işte. 10 senede falan bitirir inşallah :D

snemmm
15-03-08, 13:12
Yok Sosyoloji bölümüne girmişti. Hem mezun olmadı ki... İmza kampanyası sırasında Harun Karadeniz'le tanışmıştı ya, orda fakültedeydi işte. 10 senede falan bitirir inşallah :D

nejdet profesyonel gazetecide artık
hatta gazeteciler sendikasına bile üye:img-hyste toplantılarına bile gidiyor
sonra örgütede üye olacak ya
artık hukukta okuyup aradan çıkartır ahmet hukukçu o sosyolog olur mu hiç:img-hyste
hatta lozana felan giderse şaşırmam ben:img-hyste

emosss
Neeee?!
Ah salak kafam annemle gitseydim tr´ye ne güzel orayada gidicektim:icon_sorr
Görkem´de varsa depresyona girerim herhalde:img-yes:

ya bende bugün sabaha kadar o saatte dersimin olduğunu sanıyodum ama yokmuş.. bi aksilik olmazsa gitmeyi çok istiyorm.. özellikle barış koçak dinlemek için..
pazartesi günü kültür merkezine gidip asıl afişe bakıcam, benim gördüğüm kültür merkezine çok yakın bi yerdeydi.. senin için diğer 2 oyuncuyada bakarım..

heleki sevimin kucağında

bencede ya acaip şeker bişey.. normalde bebekleri pek sevmem ben aslında.. yani uzaktan severim..
etrafa gülücükler atınca çok hoşuma gitti..

1-2 hafta sonra çocuk oyuncular kim olsun muhabbeti başlar artık..

jikarinziku
Cok güzel ve üzücüydü.. Tabii ki genclerin sahneleri süper ötesiydi.

2-) sizce defne gürsoyu ve ahmetide iyi bilen polisin ahmetin kimliğini kontrol ettiğinde birşeyden şüphelenmemesi normalmiydi?
Bence süpehendide..:icon_whis

3-) yaseminin okulda topladığı imzalar zuhalinde dediği gibi başına iş açabilirmi?
Ilgilenmiom.

4-) imza kampanyası vesilesi ile harun karadenizle tanışan necdeti bundan sonra neler bekliyor olabilir?
Bence büyük bir bela gelicek basina.. Harun, Necdeti kendi tarafina cekme caliyor gibim:img-yes:

5-) rızanın almanyaya yerleşme kararı sizce doğrumuydu ve birgün nezahatla birlikte dönebilirmi?
Diziden ayrilmasi icin Nezahati hasta ettiler.. Gecti gitti gelmezler.

6-) ışık ile yaşarın sorunları düzelebilirmi ve bununla ilgili yaşarın tespitleri doğrumuydu?
ILGILENMIOM!

Bayici:D

8-) idam kararları üçe inen ve yinede durumu eğlenceli bir şekilde değerlendiren gençleri nasıl buldunuz?
Süper ötesi.. Sonucta ucunda ölüm oldugunu biliyorlardi.. Geride kalan arkadaslarina umut degilde birsekilde üzüntülerini yok etmek icin dalga geciyorlardi. Bir insan ancak böyle daragacina gider.. Yusufun dedigi gibi Adnan Menderes gibi degil:img-hyste

9-) hakkındaki idam kararı kaldırılan haruna bundan sonra ne olur ve olması muhtemel ışık-yaşar ayrılığından sonra ışıkla aralarında bir yakınlaşma başlayabilirmi?
Sanmiyorum.. Bir arkadas tüyo vermis doktor bir bayan ile tanisicakmis. Bence Isik hatasini anlayip Harunun arkasindan kosabilir :)

10-) mahirlerin öldüğü çatışma sahneleri gerçeğe yakınmıydı ve orada olmadığı için kurtulan deniz bundan sonra neler yapabilir?
Yapmaya calismislar.. Yapmislar. Ben pek sahneye dikkat edemedim Görkem diziden ayrildigi icin tamamen ona odaklandim:)
Icimdeki üzüntüyü yok etmek icinde öteye gittim zaten.
Denize dicek birsey yok cikmadigi delik kalmadi sinirime dokunmaya basladi iyice.

gül oya özge
o nasıl bi bölümdü öyle yaaa:icon_sorr
ben sürekli şaşırdım..kızlar anneleinin hastalığını büyük bi sukunetle karşıladılar..
defne evdedoğru düzgün yardım alamadan doğum yaptı ama maşllah oturması kalkması pek rahat.
denizlerin sonlarını bile bile içinde bulundukları yaşam sevinci..
o nasıl bir kararlılık davalarına olan nasıl bi inanç yaa...çok etkileyici ama işte herkes o zaman bunu anlaymamış.
kızıldere katliamında bende öledüm sanki izlerken bile..
roketatarlarla falan saldırmak allahım o nası bi insanlık ayıbı yaa..
ve mahirin ölümü nası anlık oldu öle bi çakılmışım ki yerime..
ve o insanlık dışı görüntüler.. birde gerçek görüntüleri koydular ben zaten fenadım iice kötü oldum.. hala onun etkisindeyim bile diyebilirim..
hepsini saygıyla anıyorum..:sad53:

ezgi_naz
hıms sosyoloji ii valla:)bitirsin birsürü mesleği olcak:)kültürlü canım:)ama en önemlisi o herksin babası:):)mehemt sinanda denizin yokluğunda ona baba derse hiç şaşmam(yok artık daha neler):):)

mirka
15-03-08, 13:16
Mahirlerin çatışma vurulma anı çok acıtıcıydı. İlk defa ağladım herhalde.:icon_sorr

Rüyanın Mehmet Sinanı kıskanmasını beklemiştim bu bölüm. Olmadı. O da kıskanılmayacak gibi değil ki. Yalnız kurgu falan ama çok kaptırmışım kendimi. Mehmet sinan babasını hiç tanıyamayacak. Çok çok üzücü. Kurguya da güvenemiyorum. Gelecek bölümlerde Deniz hiç varolmamış gibi davrandırabilirler karakterleri. Yasemin de zamanında Ahmet kahrolurken halinden şikayetçi gibi görünmüyordu hepimizin bildiği gibi. Bari Mehmet Sinanla Defneye bunu yapmasınlar.

Cigdem_18
15-03-08, 13:28
cok güzel bir bölümdü
cok agladim hele mahirin vuruldugu sahne beni bitirdi

isik yasar ayrildi kurtulduk eminede ucundan bebek sinyali mi verdi nee yoksa böyle bisey yaparlar mi?? eger yaparlarsa artik pes diyecem

necdeti bu bölümde harun karadeniz övdü pes yani bi bu olmamisti dizide onuda yaptilar

gecmiszamanolur
15-03-08, 13:32
:happy0064
Cok tesekkür ederim.. Eger Görkem ordaysa ben ilk ucakla geliyorum:img-hyste

Az önce kültür merkezini aradım. Telefonda görüştüğüm kişi bu konuda yoğun telefon aldıklarını ve henüz kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini, söyledi :icon_sorr

ıslak ıslak
15-03-08, 13:37
Bu bölümün bendeki etkisini anlatmaya kelimeler ve başka herşey o kadar yetersiz kalıyor ki.. Söylemem gerekenleri, duygularımı biliyorum yalnz bunları nasıl yazıya dökeceğim konusunda karasızım o kadar yoğun ki içimdeki hisler...
Hangi birinden başlasam diye düşünmekteyim, pırıl pırıl geleceklerinden koparılıp bir hücreye tıkılan burada ölümü bekleyen Deniz, Yusuf ve Hüseyin'den mi..
Yine bir an bile düşünmeksizin, arkadaşlarının kurtuluşu için çırpınıp kendilerini ateşe atan Mahir ve arkadaşlarından mı...
Hangisinden başlarsam başlayayım, hepsinin sonu aynı acıyla bitiyor ne yazık ki ve bizlere de bu tarifsiz acıyla bir kez daha yüzleşmek düşüyor...
Bu hafta Kızıldere katliamı bir sonra ki safhası Deniz'lerin idamı..
Bu haftaki bölümde Kızıldere'de yaşanılan katliam canlandırılırken sanki Mahir ve arkadaşları gözümün önünde bir kez daha can verdi, o kadar etkileyiciydi ki keza aynı hisleri Deniz'lerin infazında da hissedicem biliyorum.. Gözümün önünde bir kez daha ipleri çekilecek onların bizlere yine bu acıyı hatırlamak kalıcak...
Tuhaf ama gerek bu bölümü izlemeye başlarken gerekse haftaya Deniz ve arkadaşlarının idam sahnelerini düşündüğümde, eğer bunları izlemezsem sanki bu olaylar hiç yaşanmamış olacak gibi bir duyguya kapıldım.. Aslında düşününce pek de tuhaf değil, zihnim hala onlara yapılan bu zulmü kabul edebilmiş değil ki..
Onlara dair içimdeki keşkeler bir an bile tükenmiyor...
Koskoca devlet gencecik bedenleri, hayatları alırken itibar kazanıyor çünkü, onlar için bu yaptıkları kutsal bir görev çünkü... Yazık ki ne yazık.......

Bu arada arkadaşlar Deniz'i Kızıldere'de görmedim, ben mi kaçırdım neden Mahirlerle birlikte değildi..?

Son olarak da diziyi taraflı olarak nitelendirenlere şunu demek istiyorum.. Arkadaşlar taraflı diyebilirsiniz, bir taraf kayırılıyor diyebilirsiniz, saygı duyuyorum kesinlikle karşı fikirde olsam da..
Yine de eğer gerçekten böyle bir tarafçılık olsa dahi, yıllardır ortada herkese devamlı empoze ettirilmeye çalışılan, her zaman bir şekilde egemen olan ve aksi yönde düşünenleri sürekli sindirmeye çalışan bir görüşün aksine bir kez de her zaman itilen, yalnız bırakılan ezilen bir görüş kayırılmış olsun bırakalım bir kez de solcular dinlensin hep susturulmaya, yokedilmeye çalışılan hain gibi gösterilen bu gençler anlatılsın..

kardelencim
15-03-08, 13:42
bu bölümde ağlamamıştım ama en son sahnede mahir vurulunca tutamadım kendimi. arkadaşları için sonuna kadar mücadele ettiler bu çok gurur vericiydi. gençleri gözlerini kırpmadan öldürdüler nasıl kızdım anlatamam.

deniz gezmişlerin idam kararları kesinleşti artık:icon_sorr ahmet elinden geleni yaptı ama kararlar önceden verilmişti zaten kararı değiştiremedi malesef. denizlerin idama korkusuzca hazır olmaları ve bunun hakkında konuşmaları içimi acıttı çok yazık:icon_sorr

ışıkla yaşar tahmin ettiğim gibi boşanıcaklar artık. bunca sorunu boşuna yaşamamışlardı ayrılıcaklarını biliodum ve beklenen son geldi. yaşarı sevmiorum, evliliklerini de onaylamamıştım ama ışık madem seviodu evliliği için bişeyler yapmalıydı. hep çaba gösteren yaşar oldu, ışık zaten yaşarın görüşlerini biliodu, bunu bilerek evlendi değiştiremezdi ama hem seviorum deyip ağlayıp hemde umursamaz davranmakla evlilik yürümezdi. hele de ahmet yaşarı son bi kez ışıkla konuşması için ikna etmişken ışığın yüzüne perdeyi kapatması neydi allah aşkına. sonra da ardından bakıp ağlıo. hakikaten çok saçma davrandı bence bu evlilik bitti ama bir bebek haberi gelirse bilemiorum değişebilir durumlar.

mehmet sinan çok tatlı defne de öyle. deniz evi aradığında defnenin bebeği anlatıp sesini dinletmesi harikaydı bayıldım:img-in_lo ayrıca denizin kızıldere çatışmasında yer almamasına sevindim. en azından o ölmedi bari yoksa daha kötü olurdu herşey. ben denizin ölüceğini düşünmüorum zaten umarım yanılmam.

rıza nezahatin yanına almanyaya gitti. ne yani şimdi rıza da mı diziden ayrıldı. şevket, nezahat, ayla, mehmet derken birde rıza giderse kim kaldı dizide. hepsi teker teker gittiler ne kötü:icon_sorr sanırım nezahati geri getiremeyince rızayı göndermekte buldular çareyi.

nurdi
15-03-08, 13:45
badgerçan:happy0064 seni gördüğüme nasıl sevindim bilemezsin canım... nedeni seninle tartışmak istediğim bir konu var şu bizim geleceğin Deniz Baykal'ı Necdet'in ettiği bir laf üzerine... H. karadeniz "senin gibi kararlı birisinin bir partiye, bir örgüte girmesi gerekir.." Necdet "Ama ben yapamam ki.. çünkü muhalifim" kelimeler tam böyle olmasa da ikisi arasında geçen bu konuşmada ben Muhaliflik = Objektiflik olarak verilmeye çalışılıyor daha doğrusu ben öyle algıladım.. bu konu üzerinde gerçektende biraz kafam karıştı.. Necdet'e böyle bir "derinlik" yüklenmesi dışında bu konuyu konuyabilir miyiz.. ama ben şu anda evi döktüm, temizlik yapıyorum... eğer buradaysan muhalifliğin açılımlarını yapabilir misin.. ben de yaparım ama inan vaktim yok şuan..

Shevek, Merw, ozenc-can, karşıt görüşlü bir arkadaş varya Moor.. gerisini hatzırlayamadım.. o arkadaş eğer okuyorsa dizice, odessia, başka kim vardı ya unuttum şöyle birikimlerini bizlere sunabilcek:img-blush :img-blush gerçekten de bu konu üzerinde biraz kafa yoralım derim..

muhalif olarak her tarafın haklılığını ve haksızlığını görerek, böylece her tarafın haklı eylemliliklerinde yer alıp, haksızlıklarına karşı durarak gerçekten de demokrasi sağlanabilir mi? bir ülkenin toplumsal sorunları böyle bir yaklaşımla çözülebilir mi?

ideolojiden uzaklaştıkça insan daha mı objektif olur,,, söylemde buna hemen evet demek gerekiyor ama pratikteki olaylara baktığnıız da ideolojinin kaçınılmaz olur gibi geliyor bana.. ama çok net değilim.. başka sorular da sorarak açabiliriz tabiki.. özellikle doğru soruları yakalayabilirsek çok sağlam ve yararlı bir tartışma olmuş olur.. eğer ortak bir noktaya gelebilirse de o zaman Necdet efendinin derinliğini ya da sığlığına da vurgu yapmam(ız) daha doğru olur diye düşünüyorum.. görüşmek üzere.. hemen aciliyeti yok tabiki ne zaman uygun olursanız...:img-in_lo

belirtmeyi unuttum: sen zaten böyle bir şeyi savunuyorsun.. objektiflik, sürekli haklıdan yana olma ve ideolojiyi red.. yanlış hatırlamıyorsam değil mi hatta ben bir yazım da ideolojinin bir haklıdan yana olan felsefenin sistemli savunulmasının simgesel yanıdır gibi bir şeyle seni tartışmaya çekmek istemiştim.. eğer Harun Karadeniz önerisi ve Necdet "derinliği"nde bile tartışabilirsek çok sevinirim.. benim buna ihtiyacım var yani.. :img-in_lo

bir kaç saatten önce giremem.. saat 13.30 gibi öğlen yemeği yerim o zaman bir bakarım:love01:
Ben o sahneyi,tüm baş ağrıma rağmen dikkatle dinlemeye çalıştım ama Necdet'in söyleminden "muhalif duruş" tavrı değil de,sol içindeki fraksiyonların her birinde;teoriyi yorumlamalarında ve bunların eyleme dönüşme biçimlerinde kendince gördüğü aksaklıklar yüzünden bunlardan birini benimseyememe durumunu anladım.Bir oluşum içinde yer alıp,eleştirelliğini yapıcı bir muhalif tavra dönüştürmesi önerisi Harun Karadeniz'den geldi asıl...Ben öyle anladım,yanılmışta olabilirim elbette.Dediğim gibi başım epey ağrıyordu...

yosunaki
15-03-08, 13:46
Işığın algısı biraz geç...Evlenme dediler, yok seviyorum dedi,aşarız başarrıız dedi. Dinlemedi kimseyi...Gitti evlendi, ki Harın gerçekten onun için uygundu

Yaşar "Dündüğün aynı ev,karşındaki aynı adam" dedi. Seni bırakmam dedi,yine aynı davranışlara devam etti. Işık oldukça ilginç(!) bir karakter oldu.

aysegülll
15-03-08, 13:49
ışıkla yaşar tahmin ettiğim gibi boşanıcaklar artık. bunca sorunu boşuna yaşamamışlardı ayrılıcaklarını biliodum ve beklenen son geldi. yaşarı sevmiorum, evliliklerini de onaylamamıştım ama ışık madem seviodu evliliği için bişeyler yapmalıydı. hep çaba gösteren yaşar oldu, ışık zaten yaşarın görüşlerini biliodu, bunu bilerek evlendi değiştiremezdi ama hem seviorum deyip ağlayıp hemde umursamaz davranmakla evlilik yürümezdi. hele de ahmet yaşarı son bi kez ışıkla konuşması için ikna etmişken ışığın yüzüne perdeyi kapatması neydi allah aşkına. sonra da ardından bakıp ağlıo. hakikaten çok saçma davrandı bence bu evlilik bitti ama bir bebek haberi gelirse bilemiorum değişebilir durumlar.
.

sana katılıyorumm sonuna kadar bence bütün suç ışıkın sen o çocugun hangi görüşte oldugunu basından beri biliyordunn
evliliqi kurtarmak için hiç bir çaba göstermedi ışık
bende anlamadımm neden yüzüne vururcasına kapattı perdeyi
ondan sonrada aqlıyor bu kızı hiç anlayamıyorum:img-in_lo

zeliham
15-03-08, 13:58
QUOTE=jikarinziku;6378218]1-) bu bölümü genel olarak nasıl buldunuz?
Çok etkilendim gerçekten..Ve dün geceden beri o roket atar sahnesinin etkisinden kurtulamıyorum
2-) sizce defne gürsoyu ve ahmetide iyi bilen polisin ahmetin kimliğini kontrol ettiğinde bir şeyden şüphelenmemesi normalmiydi?
Normal değildi sanırım kurguya bir zarar gelmesin diye oldu yoksa orada bulunan Ahmet zaten denizleri bekliyor olduğunun açıkça göstergesiydi
Zuhal değişmiş galiba eski Zuhal değildi..O kapıdan bakışları neydi öyle korktum valla..Yaseminin başına iş açar evet kanuna aykırı olmasa bile zaten içeri atmaya adam arıyorlar:icon_sorr

Vallahi ben Necdeti öyle izlemekteyim..ööyle boş boş bakıyorum ona..girtmediği yer kalmadı maşallah..ne bileyim bu kadarkteri senaristler nereye kadar yükseltmeye yüceltmeye devam edecekler:) başına bir iş gelmez çünkü adam muhalifmiş her şeye :)
Hayır üzgünüm ama Rıza da gitti

Yaşarı bu evlilikteki duruşunda haklı ışık'ı ise hayattaki duruşunda haklı ama evliliğindeki duruşunda haksız buluyorum...araları düzelecek çünkü bence ışık hamile..en azından bebek için bir araya gelecekler de harun hapisten çıkınca uzun yıllar sonra bence ışık ve harun arasında bir beraberlik de olabilir

Oh nihayet biraz olsun baba kızı gördük ve ilk defa necdete değil ahmete babacım deyip koşup atladı kucağına hayyret:happy0064

Fikirlerine katılırım katılmam önemli değil ama davalarını savunuşları ve cesurlklarına hayranım sonuna kadar gözlerimde yaşlarla izledim..hem bu çocuklar ne yapmışlar da idam ediliyorlar ne yaptılar da havan topuyla yok ediliyorlar adam mı kestiler ne yaptılar neden bu kadar acımasız davranılmış bu çocuklara yaa..çok üzgünüm:(

Bence ilerleyen yıllarda ışık ve harun bir araya gelecekler:)

Deniz nereye gitti acaba?Ben mi kaçırdım söylediler de?Mahirlerin öldüğü çatışma sahnesi gerçeğe çok yakındı ve bence çok başarılı bir şekilde verdiler orada yaşananları.Halen etkisindeyim:([/QUOTE]

vetaki
15-03-08, 14:01
Deniz Kizildere'ye gitti, hatta kacirma olayina bile karisti, sonra ise "arabayi baska yere cekelim, su koylulerle konusayim bir" dedi ve bir daha gorunmedi.
Boyle olmasi tarihi gerekcelere daha uygundu tabi, yoksa ya Deniz'i orda öldürecekler, ya da Kizildere'den iki kisinin kurtuldugunu anlatmak zorunda kalacaklardi.
Peki Deniz'e ne oldu ?
Koylulerle konusmaya gittiginde onu ihbar edip yakalattilar mi ? (Bu en olasi seçenek gibi gorunuyor).
Yoksa neden geri gelmesin ki ? Son anda korkup kaçacagini hiç sanmam. Mahir ona "Deniz sen gelme, bizi baska yerde bekle" de demedi.
Bakalim bu isi nasil cozecekler. Berk Hakman'in ayrilacagini duyanlar bu bilgiyi nerden almislar ? Ayrilacagini pek sanmiyorum cunku Deniz karakterine daha cok is dusecek gibi gorunuyor onumuzdeki yillarda. Ama Hakman'in baska projeleri varsa bilemem.
Bir arkadas Ertugrul Kurkçu'nun nasil kurtuldugunu sormus. Dizide uzerine samanlarin dustugu gosterildi. Buyuk ihtimalle onlarin altinda kalarak kurtuldu. Muhtar evdekilerin sayisini yanlis vermis askerlere. Operasyondan sonra eve giren askerler kendilerine soylenen sayida ölü bulunca daha fazla arama yapmamislar. Evdekilerden bazilarinin olmedigi ve can cekisirken kafalarina kursun sikildigi konusunda son derece ciddi iddialar var. Ertugrul Kurkçu samanlarin altinda bulunamadigi için bu sekilde oldurulmekten kurtulmus. Sonra ailelere cesetler gosterilirken babasi onu teshis edemeyince anlamislar. Evde tekrar arama yapilmis ve bu sekilde yakalanmis.

Dun aksamki bolumu izlerken hep onu dusundum. Acaba izlemis midir bu bolumu ? Belki de tekrar bu ani yasamak istememistir. Izlemisse, kendi gencligini tifil bir oglan halinde gorunce ne dusunmustur ? Belki de aklindan "biz boyle degildik, ne kadar karikaturize etmisler" diye gecmistir.

s.HeleN
15-03-08, 14:05
ßenden mi kaynakLanıyor ßiLmiyorum ama ßeni yine çok ağlattı ßu ßöLüm özeLLiklede denizLerin ve mahirlerin gösteriLdiği yerler.İçim acıdı resmen çok merake diyorum o gencecik çocukLara ve tek suçLarı güzeL ßir türkiye istermekken ßunLarı yapanLar nasıL uyuduLar,hayatLarının geri kaLanını nasıL geçirdiLer.Gerçi ßunLarı yapanda insaf oLmayacağı için etkilenmemişLerdir ßile.

Işık ve yaşar sahneLerinden fenaLık geLdi artık iki üç ßölüme denizLer asıLacak ßunLar haLa yaşarla ışık ayıLcakmı dioLar,gereksiz ßi ayrıntıydı ßence.

Rızanın aLmanyaya gidişide uzdu ßeni doğrusu tektek herkes fiLmden ayrıLıyor:S

Tek sevindiğim nokta denize ßirşey oLmamasıydı,ama ßerkin fiLmden ayrılcağını duyunca o sevincimde yarım kaLdı.Umarım vazgeçer ayrıLmaz.

MahirLerin çatışma sahnesine diyecek ßirşey yok zaten.Tarihte oLan gerçekLer, hepside çok iyi anLatıLmış.ßu oLayLarı izLerkende okurkende her seferinde içim acıyor,keşke öLmeseLerdi ve hayaLLeri gerçek oLsaydı.en azından onLarın sandığı gißi öLseLer ßiLe ßu davanın sonucu iyi oLsaydı:icon_sorr

Hepinize iyi yorumLarbye

TaintedWhitexx
15-03-08, 14:20
Biraz yavaştı ama güzeldiç. Özellikle Kızıldere sahnelerinde bittim.

Evet yaa saçmaydı. O zamanlar İstanbul'da kaç tane avukat Ahmet Gürsoy vardı ki?! Gerçi polis ne zaman çok kültürlü oldu o da tartışılır :icon_whis

Çok tasamdı.

Militan olabülür kanımca :img-hyste Yok artık daha neler. Bence Meclis'e girecek Necidet. 80lerde solcu bir siyaset adamı olarak görebiliriz onu :img-yes: Zaten Güzide bunun sinyallerini vermişti daha önce.

Nezahat ya ölecek, ya da bunlar Almanya'da mutlu mesut bir yuva kuracaklar. Lale Mansur'un geri döneceğini sanmıyorum.

Umrumda değil onların tepkileri. Yaşar diziden çıksın o bana yeter.

Sıkıcı ötesi.

Aynen gerçeği gibi. Onlar buna çoktan hazırdı. Hiçbirimizde olmayan dağ gibi yürekleri ölümü çoktan kabul etmişti. Menderes ve Polatkan gibi (o konuda Zorlu'ya laf yok!!) idam sehpasına titreyerek çıkmadı onlar. Af dilemediler. Türkiye'ye Mustafa Kemal'den sonra gönderilmiş bir mucizeyi, 68leri, nasıl da kendi ellerimizle katlettik...

Olmasın. Olmaz da zaten... Harun'um bir doktora aşık olucak. Işık da evde kalıcak :icon_whis

Ay o Deniz Karayelde maydonoz gibi heryerden bitiyor sinir olmuş durumdayım. Kurguysan kurguluğunu bil Allahım yaaa...

Gerçeğe uygun yapmak için büyük bir çaba göstermişler. Büyük ölçüde de başarmışlar. Tebrikler :good:

_hnd_
15-03-08, 14:35
dünkü bölüm genel olarak çok güzeldi
son sahnede roketlerin kullanılması neydi öle yaa Mahirin ilk kurşunla ölmesi çok üzücüydü
dünkü bölümde Rızada gitti Yaseminin ailesinden Işıkla ve Denizden başka kimse kalmadı Rızanın gitmesine üzüldüm ben :img-cool2
dün
Rüya Necdettelerken koşarken annesine koşmasını bekliyodum beni şaşırttı babasına koştu böle bi sahne artık olması gerekiyodu hakkımızda ve dahada artırmaları lazım bu sahneleri
Denizleri asılması bir dahaki bölümde olur gibi
Deniz Gezmişin asmadan önceki son yapıcaklarını anlatması beni çok kötü yapıyo öyle zor bi durumki insan bunu nasıl kaldırabilir
Işkla Yaşar boşanıcaklar bence bu evlilik baştan hataydı zaten ama yinede oldu
Denizler asıldıktan sonra Harunlşarın Denizlerin akıbeti ne olcak acaba
Defenin telefonda Mehmet Sinanı Denize anlatması çook güzel en güzel sahnelerden biriydii

arwen61
15-03-08, 14:35
yaşara olan sevgim dün akşam dahada çok arttı

karısını çok seviyor ama biliyorki sevgi artık herşeyi çözemiyor ne kadar içi kan ağlasada sevgileri zarar görmesin diye ayrılmayı göze aldı yaseminlerin evine gelip onu pencerede bekleyen ışık ı gördükten sonra kapıyı çalamadan geri dönmesi,ışık ın onu umutla beklerken pencereden geri döndüğünü görüp ağlaması içimi acıttı lütfen senaristlerimiz bu ayrılığı fazla uzatmasınlar onlar birlikte olmalı ben özellikle yaşarın aşık halini izlemeyi çok seviyorum ayrıca yaşar saçlarınıda kısaltmış böyle çok daha iyi olmuş akşam gözümden kaçmadı

haftaya bu ayrılığın bittiğini ve onların barıştığını görebilmeyi çok istiyorum ayrıca daha yaşarla ilgili birçok bölüm izlemek istiyorum ahmetten sonra denizle birlikte en çok sevdiğim karakter yaşar hatta yaşarı denizden daha çok seviyorum o sebeplede artık ışıkla ikisinin mutlu olmasını istiyorum

_ilayda_
15-03-08, 14:56
bnce güzel bir bölümdü özellikle denizlerin ölüme gideceklerini bile bile davalarından,inançlarından vazgeçmediklerini af dilemedikleri çok güzel birşekilde yansıttılar mahirlerin sahnelerinde çok üzüldüm acaba aileleri izliyorsa onlar ne yapıyodur diye düşünmedim değil biz bu kadar üzülürken onlar nasıl dayansın askerler roketleri hazırlayın diyince oha demekten başka bişi bulamadım sanki içerde amerikan ordusu var önceden yazıldımı bilmiorum ama muhtar ihbar etmiş olabilir mi çünkü karısı ve kızı evde yok kendisi bi çıkiim dedi bi daha gelmedi falan önceden konuştuysanız kusura bakmayın
denizde hala köylülerle konuşuo heralde bi türlü göstermediler bnce diziden ayrılıp ayrılmayacağı kesinleşmedi o yüzden göstermediler umarım ayrılmaz çünkü 80 lerde de olması gereken bi karakter denizleri mahirleri bu kadar yakından tanıyan olayların bu kadar içinde olmuş birinin dizide olması gerektiğine inanıorum

aylnaslm
15-03-08, 15:04
dizi genel olarak güzeldi dün..
özellikle hala son sahnenin etkisi altındayım:img-in_lo
ayrıca defne&deniz telefon konuşması çok tatlıydı:img-in_lo

yalnız bişey sorcam ulaş'ın ölümünü sadece bir gazete haberiyle mi geçiştirdiler yoksa ben mi kaçırdım??:icon_whis

aylnaslm
15-03-08, 15:22
Aynen öyle yaptılar Ebru bebişim.
Gelde delirme ama dmi :icon_sorr

ama izlerken harbiden deliriyodum..
sanki işe yarıcakmış gibi televizyona pis pis bakıyorum falan böyle:) (hatta kendimi janjan gibi hissettim:img-icecr)

yaa uyduruk ve gereksiz bikaç sahneyi çıkarıp onu da anlatabilirlerdi yani çocuk birden kayboldu,kendisinin hayranı olmasam:img-blush belki de farketmezdim..bari mahirlere bi çift laf söyletselermiş ulaşla ilgili,bekledim ama öyle bişey de olmadı:icon_sorr

TaintedWhitexx
15-03-08, 15:31
ama izlerken harbiden deliriyodum..
sanki işe yarıcakmış gibi televizyona pis pis bakıyorum falan böyle:) (hatta kendimi janjan gibi hissettim:img-icecr)

yaa uyduruk ve gereksiz bikaç sahneyi çıkarıp onu da anlatabilirlerdi yani çocuk birden kayboldu,kendisinin hayranı olmasam:img-blush belki de farketmezdim..bari mahirlere bi çift laf söyletselermiş ulaşla ilgili,bekledim ama öyle bişey de olmadı:icon_sorr

Tabii canım hiç hayranı değilsin. Muhakkak :icon_whis İmzandan hiç anlaşılmıyo :img-hyste

Aynen yaaa. Işık & Yaşar'ın bayıcı ayrılıklarını ve sözde aşklarını 10 saat göstereceklerine yakın tarihimizin son derece önemli bir devrimcisi Ulaş'ın ölümünü gösterebilirlerdi. Ama Harun Karadeniz'i diziye 57. bölümde dahil eden senaristlerden de bundan başka birşey beklenemezdi zaten :icon_whis

özlem34
15-03-08, 15:35
Bu bölüm resmen icimi acitti:icon_cry:
Bölümler ilerledikce, gözyaslarimda hic dinmesini bilmiyo.
Peceteleri iyiki önceden hazirlamisim! Cok ama coook etkilendim.
Idam sahnelerini izlerken acaba napcam.., aklima bile getirmek
istemiyorum:icon_sorr
Defneler kurtulduktan sonra önce bi ohh cektim, Ahmet tam
zamaninda geldi…, bekledigim gibi olmadi,hic kizmadi,
Defneyi kesin karsisina alir, bi sert konusma yapar diye düsünmüstüm,
ama aksine gurur duydu, hosuma gitti abi-kardes :img-icecr zaten yeri degildi,
hepsi perisan haldeydi.
Deniz-Defne telefon konusmasina bayildim (tek konusan Defne olsada),
bittim orda, o sahneden itibaren gözyaslarim kontrolden cikmisti
artik…:img-cray: Belkide Berki son görüsümüz oldu, cünkü 58. bölüm,
bir kac tüyo-arkadasimizin yazdiklarina güvenirsek, Berkin son bölümüymüs
Deniz karakterini öldürmemelilerinden yanayim, daha önce böyle
düsünmüyodum, ama simdi Berkin yerine baska bir oyuncu koysalar
hicde fena olmaz. Defneyi Denizsiz düsünemiyorum onun icin
“yeni bir Denize” raziyim.
Aslinda bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum,
cünkü daha hic bisii belli degil, kimseden daha net cevap
alamadim. Ama Berk eger kendi isteyile diziden ayrildiysa, cok ayip
etmis… dizinin sonuna ne kaldiki…! Bu tüyolar zaten cok olmaya basladi
artik hic inanasim gelmiyo! En iyisi kimseye inanmamak, sabredip
beklemek! Tek aklimdan cikmayan ates_ata nin bi tüyosu:
“Iki Deniz biri ölüme, biri bilinmeyene gidecek” yani Berkin diziden
ayrilmasi, hemen Denizin ölmesi demek degildir,
“bilinmeyene gidecek” yurtdisina veya sehir disi bi yere kacmis olabilir,
Ama baska tüyoda’da “Sizin tanidiginiz Deniz napar” diye yaziyodu,
yani benim tanidigim Deniz kacmaz….! Nedense baskasinin tüyolarina
inanmam ama ates_ata arkadasimizin tüyolari beni rahat birakmiyo:img-grin2
Yasar-Isik iliskisi zor gibi, nerdeyse imkansiz! Bu arada Yasarin dediklerine
katiliyorum, cok dogru seyler söyledi bence, hosuma gitti
Harun Karadenizi de görmüs olduk, bide tamda Necdetle konusmazmi,
hayret ettim, gülmeye basladim, Necdet hakkaten heryerde, bide
onu övmezmi “insanlari etkilebiliyosun”, orda artik güliyimmi agliyimmi
bilemedim. Necdeti övmeyen hic kimse kalmadi galiba:img-hyste
Kizinin adi ‘Ela’ olmus, begendigim bi isim, ama neden koyduklarini
anlamis degilim. Önceden Ela degilde ‘Ayla’ anlamistim, bi bunu
yapmamislardi Ahmete diye soke oldum. Ama neyse öyle degilmis:img-grin2

Deniz, Yusuf, Hüseyin sahnelerinde söylenecek fazla bisey yok herhalde,
herkes hemen hemen ayni seyleri hissediyodur tahminim.
Hala sakalasiyolar, ölüm korkusu sifir, ne cesaret vallah,
dimdik duruyolar :img-in_lo
Ulasin ölümünü göremedik, aslinda görülcek bisii yokta, ama veda
etmek isterdim, ne biliyim, belki o zaman daha az üzülcektim,
ama bunuda pek sanmiyorum… gitti Ulasim yaaa :img-cray:
Bi tek o degil, hepsi gitti,…
Son sahneler süperdi, hepsi cok basariliydi, Mahir en önce gitti, nasil
üzüldüm anlatamam, onu öyle görmek cok kötüydü, sanki gercek
Mahir Cayan… Bütün hepsi sonuna Kadar savastilar, birbirini
birakmadilar ya, beni en etkiliyende oydu! Sarki söylemeler falan,
bittim orda…:sad53:
O sari kazakli Denize benziyo, kesin Denizdir diyen arkadasimiz
kimdi bilmiyorum, ama kendisini kutluyorum buradan
O sahne cok acikli olsada, onu görünce cok güldüm,
cok benziyomus:img-hyste Deniz nerde o nerde….
(cok yazmisim:img-blush)

aylnaslm
15-03-08, 15:43
Tabii canım hiç hayranı değilsin. Muhakkak :icon_whis İmzandan hiç anlaşılmıyo :img-hyste

Aynen yaaa. Işık & Yaşar'ın bayıcı ayrılıklarını ve sözde aşklarını 10 saat göstereceklerine yakın tarihimizin son derece önemli bir devrimcisi Ulaş'ın ölümünü gösterebilirlerdi. Ama Harun Karadeniz'i diziye 57. bölümde dahil eden senaristlerden de bundan başka birşey beklenemezdi zaten :icon_whis

:img-hyste
zaten o imzayı da gamzenin hatrına kullanıyorum:P

ya beni yasemin bile onlar kadar rahatsız etmiyo..yok pencereden bakıp sonra gözgöze gelince gitmeler,kapıya kadar gelip dönmeler,çiçek almalar vs.vs.. ya daha fazla kasmasınlar artık!zaten gerçekten aşk olsaydı bu hale gelmezdi..

dediğin gibi harun karadeniz'in bu bölüm diziye gelişi ayrı bi olay..

ceren bence sen ilerde mutlaka bi dizi/film yazıp yönetmelisin ya da kitap falan yazmalısın..tam sana göre!eksiksiz,yanlışsız yapacağına inanıyorum ve şimdiden arkandayım:)

sezgii
15-03-08, 15:43

haklısın cerencim...dün harun karadeniz deyince hüünk kaldım,ben artık 57. bölüm olmuş ibrahimden bahsetmeyen harundan niye bahsetsin diyodum da en son kafalarına saksı falan düştü heralde ayıp olmasın dediler:)bu arada ebrunun da dediği gibi ulaş çok önemli bi devrimciydi ölümünden bahsedebilirlerdi boş ışık ve tarzan yaşar sahneleri yerine...bu arada dün yaşar yemek yerken çok güldüm::)yaşar ve bıyıkları kafamda öyle bi yer edinmiş ki elinde çatal bıçak görünce gülme krizine girdim acaba geçen yumruk atmadı da şimdi ışıkı bıçaklayabilir mi diye düşündüm:)

zeyneps
15-03-08, 15:44
Dünkü bölümü güzeldi yine herkesin ellerine sağlık ...
Bu arada ben şaşırdım sitenin geldiğini görünce merhabalan ifindim...

Öncelikle bölümün ilk sahnesinde ve gördüğüm her sahnede Mehmet Sinan'a bittim gerçekten çok tatlı bir şey:img-icecr (malum oğlan dayıya illa ekliyeceğim ya:)) Özellikle gülmesi prmağını emmesi çok tatlıydı ya...
Neyse Deniz'in eve aradığı sahnede ben direk ağlama moduna girdim sonra da bir daha çıkamadım zaten özellikle Defne'nin o sözleri yok mu o kadar güzel ve anlamlıydı ki ve tabi eminim ki bunu Yasot'tan hiç bir zaman görememiş olan biz forumçanlar için daha bir ayrı anlamı vardı ...Ahmet'in dayı halleri çok tatlıydı nasıl güzel bakıyordu bebeğe ama yine bunu da kucağına alamadı korkuyor galiba Bir ara da bebeğe bakarken Ahmet değil Cansel Elçin oldu gülerken bu detayı da kaçırmadım tabi...

Deniz Gezmiş'lerin yine kendi aralarında alaycı konuşmaları önce beni güldürdü sonra yine başladım ağlamaya ne yazık ki ben onlar gibi dayanıklı değilim...Bir de 3 idamın kesinleştiğini öğrendikten sonra arkadaşlarını teselli etmeye çalışan hal ve tavırları ...

Yaşar ve Işık konusunda ayrılmalarını ümit ediyorum çünkü bu böyle devam etmez en azından Işık tarafından bu evlilik sürmez ...Yaşar'ın Işık'ı daha çok sevdiğini düşünüyorum nedense o daha çok çaba gösterdi bu ev için daha dürüst davrandı ama Işık hiç dürüst olamadı ayrılmak istemeyen o iken hala tavır ve davranışları aynıydı bir yandan ayrılmayalım diyor bir yandan ne yaptığı belli değil ablasına çekti heralde...Özellikle o son tavrı neydi öyle gerçekten Işık hala evli sorumluluk sahibi bir kadından çok şımarık ergenlik çağındaki bir genç kız modunda kapris yapıyor (bu da genetik bunu da eklemezsem çatlardım :img-haha:) Yaşar iyi etti orada ohhh olsun Işık'a sonra da öyle beklersin işte zaten yaptığı da " konuşmak istemiyorum seninle " tavrıydı ...Ben Ceren'in aksine Yaşar'ın sahnelerinin azaltılmasını istemiyorum Umut Kurt gerçekten çok iyi bir oyuncu Yaşar'ı çok iyi oynuyor yansıtıyor özellikle böyle dudağının ucunda alaycı bir Bruce Willis gülüşü oluyor ya:icon_shad (benim bu sahne azaltma işine tarafsız bakmam düşünülemez :blush:Yaşarcı değilim ama Umutçuyum galiba )

Bu arada Rüya'nın Ahmet'le olan sahnesine bayılamadım çünkü şaşırdımmm valla ne yalan söyleyeyim hatta ağzım bir karış açık kaldı da diyebilirim birden bire kızgınlığım öfkem Necdet Rüya senaristler her şeyi unuttum böyle sanki Hindistan'a gidip arınıp gelmiş gibi oldum kuş gibi hafifledim :img-angel senaristlere karşı yakın bile hissettim kendimi sonra da arwençan yanımda olsaydı bilmesem de bir horon tepme isteği duymamış değilim:cheer: Demekki bu kadar zor değilmiş bunu yazmak hepsini tebrik eder ve yakınlığımızın devamını dilerim :img-clapp

Ve son sahne birisi matkapla kalbimi oydu sanki ...yani bir yandan büyük bir üzüntü bir yandan büyük bir öfke ...zaten roket atar havan topu duyduğum an öfkeden köpürdüm ve başarılı bir sahneydi gerçekten bir an gerçekten de o yıllara dönmüş gibi oldum o kadar gerçek hissettim ki bilinen bir sonu degiştirmek için elimden gelen hiç bir şeyin olmaması nedeniyle o sahne daha da bir mahvetti beni zaten özellikle son sahnedeki gerçek görüntüler ve Zahit Bizi Tan Eyleme ...

Necdet'e gelince Allah iyiliğini versin Necdet üzülüp ağlarken sürekli birden bire koptu bende film adeta ...Ben Adnan Menderes'in niye Ahmet yerine Necdet'i keşfedemediğini düşünürken Harun Karadeniz keşfetti sağolsun bu büyük yeteneği :img-hyste Bu arada kanımca Necdet'le kanka olma yolunda hem Harun Karadeniz hem ben hızla ilerliyoruz çünkü Necot kızına inanamadığım şekilde en sevdiğim 3 isimden birini vermiş bunu benim için yaptı bence feddakarım canım benim :img-cray: büyük bir jest yaptı bana o zaman ne diyorum bundan sonra ölümüne kankayız :love01:

bahar_can
15-03-08, 15:47
Ben o sahneyi,tüm baş ağrıma rağmen dikkatle dinlemeye çalıştım ama Necdet'in söyleminden "muhalif duruş" tavrı değil de,sol içindeki fraksiyonların her birinde;teoriyi yorumlamalarında ve bunların eyleme dönüşme biçimlerinde kendince gördüğü aksaklıklar yüzünden bunlardan birini benimseyememe durumunu anladım.Bir oluşum içinde yer alıp,eleştirelliğini yapıcı bir muhalif tavra dönüştürmesi önerisi Harun Karadeniz'den geldi asıl...Ben öyle anladım,yanılmışta olabilirim elbette.Dediğim gibi başım epey ağrıyordu...

40dk. Yemek ve ihtayç molası :img-grin2
Başın ağırdığında bu kadar doğru anlayabiliyorsan ağırmadığında senden korkmak lazım:img-hyste(:good:)

Evet Zerren'ciğim bence sen doğru anlamışsın.. ben de böyle anladım ama sonuç olarak yazdım yalnızca :img-blush yani sonuç olarak Necdet ideolojik yaklaşımı kısıtlayıcı olarak görüyor.. çünkü senin de bahsettiğin o teorik yorumların bir ideolojiye dayandırıldığını düşünüyor... ve o düzlemde hareket ettikleri için de birbirlerine tahammül edemeyip fraksiyonlaştıklarını... yani tabi bu Necdet'le ilgili bir şey değil esas olarak senaristlerin yorumu... biz de aslında Necdet'le değil Onlarla tartışıyoruz:img-grin2

ben'se bu kısmı biraz dışarıda tutarak ideolojinin kısıtlayıcılığı ve muhalifliğin objektifliğini ve bu anlamda demokratikliğinin pratikte ne anlama gelebileceğini tartışmak istedim..

yani aslında pratikte bunun teorik açılımlardan daha öte bir şeylere dönüşmek ZORUNDA kaldığını düşünüyorum... örneğin tamamen demokratik taleplerle gündeme gelen 68 kuşağının hangi esas etkenlerle ideolojik-radikal bir hale geldiği... örneğin tamamen emeğe gerçek değerinin verilmesi için yapılan sendikal mücadelelerde vurulan sendika önderleri gibi örnekler de kendini bulmaya başlamıyor mu ideolojiler...

Diğer yandan da Necdet'in "kararlı"lığından yola çıkarak politikaya atılması ne anlam ifade eder? sonuçta politika için alternatif bir düşünce o düşünce ekseninde çözümler gerekmez mi? ayrıca ben daha önceki bölümlerde Necdet'in bifiil siyasi olaylara girmesine karşın, etrafında eşinin-dostunun olmasına karşın, sevdiği ve seveni olmasına karşın, belirttiği YALNIZlığını da bu OBJEKTİFLİĞE bağlıyorum... çünkü dediğim gibi O 'aksaklık'lar için muhalif olduğunda yalnız kalacağını düşünüyor... bunu en somut biçimi Karadeniz'e açıklamaya çalıştığı şeyle ortaya çıktı bence... çünkü o dönem de fikir ayrılığı ne yazık ki fraksiyon anlamına geliyordu...

bir de Necdet'in sola meylettirilmesinden bu tarafa sol kimliğinin seyirciler tarafından benimsenemediğini düşünüyorum.. yani bu sırf bu formlara özgü bir şey değil bence... çünkü Necdet ne gönülbağı olarak ne de gerçekten de yaptığı saptamalarla hiçbir şekilde sola yakın bir sempati göstermedi.. tamamen tanıdıklara yardım etme bağlamında bazı işlere karıştı... ama biz burada bunu sorguladık.. dedik ki bu bir olur iki olur.. ondan sonra bu iş için İNANÇ gerekir.. yani onun o tavırları çok iyi de olsa asla inandırıcı değildi.. oldukça iğreti duruyor.. bir temelinin olması geriyor... yalnızca iyi bir muhabbet adamı durumunda.. saptamalar yapıyor.. ama hiçbir duygusallık, gönülbağlılığı yok.. duygusuzca öylesine söylenen şeylerden öte değil...iyi de bir militanın bile ancak yapabildiği bu siyasi davranışları neye bağlayalım? kişiliğine mi bağlayalım.. mertliğine mi? vs.sonra bir bölüm kendisi neden bu işleri yaptığını açıklamak zorunda kaldı.. (bknz. sivil polis tehdit ettiğinde.. "hehe! onlar benim ne kadar KARARLI olduğumu bilmiyorlar") yani kişiliğiyle ilgili bir siyasi açılım yapıldı... İşte bu yüzden Necdet bireysel bir Objektivist olarak sunulmak zorunda kalınıyor.. çünkü hala daha bir inandırıcılığı yok bence... düşünsene o dönemdeki bir sosyalist dergiye çok sert yazılar yazıyor ama ben hala daha bir dava adamı SICAKLIĞI alamıyorum Necdet'ten... Okan'ın da zorlandığını düşünüyorum zaten bu konuda... çünkü kanka kültürlü dizilerde çok yer almış şöyle bir araştırdım da.. siyasi bir kişiliği ve siyasi bir "duygusal"lığı bu yüzden veremiyor.. zaten dizide de çok farklı bir kişilik sergilemedi.. yani ben Necdet'te DÖNEM insanı özelliklerini pek göremiyorum... al Necdet'i şu anda herhangi bir pastahanenin sahibi yap asla sırıtmaz.. oysaki 80 yılına geldiklerinde tam 21 yılda toplam 3 farklı kültürel-sosyal-siyasal süreç yaşamış olacaklar... Necdet ada'da ne ise şimdide o.. saçları hariç hiçbir farklılığı yok.. değişim yok.. İşte tüm bunlardan dolayı BİREYSEL takılması çok daha uygun görülüyor bence.. bunun açılımını da MUHALİF olmakta buldular gibime geliyor... çünkü sürekli muhaliflik hiyerarşik bir yapıya pek de uygun olmuyor.. en azından o dönem için..sonuçta ayrılma ihtimali çok büyük.. aslında 'yoldaşlık ruhunu' yakalamış olsa bir parti veya örgütlülük içinde yer alması çok kolay... eleştirilerini gene yapabilir.. ama Necdet karakterinin böyle bir ruhu yok... eğer bilinçli bir şekile oluşturulmuyorsa bunun tek nedenini oyunculukta görüyorum ben.. bak Ahmet'te düşünce olarak aşağı-yukarı hatta Necdet gibi bakıyor siyasi olaylara.. yaklaşımları aynı yani.. ama duygusal bir yatkınlığı var..
Zerrençan hem genel olarak hem de Necdet yüklenen siyasi derinlik olarak olayı koymaya çalıştım.. şimdi molamı bitirmek zorundayım.. yorgun bir halde bunları yazıyorum ama sanırım ne demek istediğimi kabaca anlatabilmişimdir.. görüşmek üzere :img-in_lo

TaintedWhitexx
15-03-08, 15:51
:img-hyste
zaten o imzayı da gamzenin hatrına kullanıyorum:P

ya beni yasemin bile onlar kadar rahatsız etmiyo..yok pencereden bakıp sonra gözgöze gelince gitmeler,kapıya kadar gelip dönmeler,çiçek almalar vs.vs.. ya daha fazla kasmasınlar artık!zaten gerçekten aşk olsaydı bu hale gelmezdi..

dediğin gibi harun karadeniz'in bu bölüm diziye gelişi ayrı bi olay..

ceren bence sen ilerde mutlaka bi dizi/film yazıp yönetmelisin ya da kitap falan yazmalısın..tam sana göre!eksiksiz,yanlışsız yapacağına inanıyorum ve şimdiden arkandayım:)

Biliyorum canım yaa.. hatta zorla kullandırttırıyodur o cadı sana :img-hyste

Aynen öyle! Yasemin'in ağlamasına bile razıyım, yeter ki o iki yapmacık insanı göstermesinler. Bir tavırlar bir tripler... ondan sonra 1 kahvaltıyla barışmalar.. su götürmez bir sebepten yeniden kavgalar. Çok sinirime dokunuyor yaa.

Senarist ablaların bombalarından sadece biri :icon_whis

Bencede yapiim :img-yes: Birkaç kişi daha aynı şeyi söyledi anlaştınız mı huleyn :img-hyste Yalnız ben yaparsam aşk maşk olmaz onu da baştan söyliim yani. Sonra bana gelip "Biz aşk da istiyoruz" diye ağlayamayın :img-hyste Belki Mahir'in, Deniz'in sevgililerini falan gösteririm o kadar. Gerisi norto :icon_whis

haklısın cerencim...dün harun karadeniz deyince hüünk kaldım,ben artık 57. bölüm olmuş ibrahimden bahsetmeyen harundan niye bahsetsin diyodum da en son kafalarına saksı falan düştü heralde ayıp olmasın dediler.bu arada ebrunun da dediği gibi ulaş çok önemli bi devrimciydi ölümünden bahsedebilirlerdi boş ışık ve tarzan yaşar sahneleri yerine...bu arada dün yaşar yemek yerken çok güldüm:yaşar ve bıyıkları kafamda öyle bi yer edinmiş ki elinde çatal bıçak görünce gülme krizine girdim acaba geçen yumruk atmadı da şimdi ışıkı bıçaklayabilir mi diye düşündüm

Pohahahaha Tarzan Yaşar :img-hyste Bende onun çatal bıçak kullanmayı bildiğini bu bölüm gördüm. Gelişme var :D:D

aylnaslm
15-03-08, 16:00
Biliyorum canım yaa.. hatta zorla kullandırttırıyodur o cadı sana :img-hyste

Aynen öyle! Yasemin'in ağlamasına bile razıyım, yeter ki o iki yapmacık insanı göstermesinler. Bir tavırlar bir tripler... ondan sonra 1 kahvaltıyla barışmalar.. su götürmez bir sebepten yeniden kavgalar. Çok sinirime dokunuyor yaa.

Senarist ablaların bombalarından sadece biri :icon_whis

Bencede yapiim :img-yes: Birkaç kişi daha aynı şeyi söyledi anlaştınız mı huleyn :img-hyste Yalnız ben yaparsam aşk maşk olmaz onu da baştan söyliim yani. Sonra bana gelip "Biz aşk da istiyoruz" diye ağlayamayın :img-hyste Belki Mahir'in, Deniz'in sevgililerini falan gösteririm o kadar. Gerisi norto :icon_whis

zaten yasemini ağlatmıyolar artık:img-hystedayısı öldü ailesnin çoğu işkence gördü ama tık yok kızda,en iyisi sen ağlama demişlerdir:img-icecr

ben onların ayrılmalarını engellicek nedenin ne olduğunu çok merak ediyorum,ya ilerki bölümler yine onlarla dolu olcak sanırım..aman eksik kalmasınlar!..

yap yap bana bi avniye bile yeter ama film yaparsan mutlaka görkem oynamalı:img-in_loayrıca deniz gezmiş rolüne de uygun birini bulursan çok sevinirim valla:)direkt havaya girdim ya:D

arese
15-03-08, 16:03
Herkese Merhababye

Dünkü bölüm çok güzeldi hiç bu kadar Ağlamamıştım kızıl dere sahneleri:img-cray: hele deniz ver defne sahnesi telefondaki denizin hallleri ayy içim parçalandı :img-cray:insanın sevdiğini çoçuğun yanında olmaması ne kadar kötü Ama deniz yine sanslı çoçugun doğumuna sahit oldu daha doğrusu doğum kendi yaptı hiç bir erkeğe nasip olmaz ama yine kötü benim o sahnede Göz yaşlarım sözüldü gözlerimiden o sahnede Ceren; Aklıma geldi dedim ki kesin kız iptal olmuş :icon_cry:

Işık Ve Yaşar Allah Aşkına Artık Ayrılsınlar çoçuk oyuncağına çevirdiler bir Ayrılıyolar sonra hiç bir şey olmamış gibi eve elinde çiçeklerle geliyo yaşar bey:img-hyste sonra bir daha kavga hop geliyo kapını önüne sonra hop gidiyo bu ne yaa:img-hyste Işık Ahmet'e ''Sevgi bazen yetmiyor'' ama bunu size söyleme manasız demi siz bugünlere sevginiz getirdi... Sevgi olsa bu zorluklarıda Aşarardınız ışık hanım kendiniz kandırmayın Yaşar; ''bir daha kimseyi onu kadar sevemem'' Atıyorrrrrr:img-hyste seviyosan niye Ayrılıyorsun demi:)

Bu Arada bu bölümde Rüya'nın Ahmet'e baba diyip koşup sarıldığı sahnede ben böyle oldum Aynen ikonlar anlatıyor halimi:img-swoon:img-swoon dedim ki acaba yanlış mı gördüm diye Ahmet'e mi sarıldı Necdet mi diye Necde'in yanında Ahmet'e gidip baba diyip sarılınca Nihayet dedim azda olsa gördük gerci onca bölümden sonra kendimiz parcaldıktan sonra Anlamsız ama yine olsun buna da sükür..:)

TaintedWhitexx
15-03-08, 16:06
zaten yasemini ağlatmıyolar artık:img-hystedayısı öldü ailesnin çoğu işkence gördü ama tık yok kızda,en iyisi sen ağlama demişlerdir:img-icecr

ben onların ayrılmalarını engellicek nedenin ne olduğunu çok merak ediyorum,ya ilerki bölümler yine onlarla dolu olcak sanırım..aman eksik kalmasınlar!..

yap yap bana bi avniye bile yeter ama film yaparsan mutlaka görkem oynamalı:img-in_loayrıca deniz gezmiş rolüne de uygun birini bulursan çok sevinirim valla:)direkt havaya girdim ya:D

Bencede. Bizim isyanlarımızı duymuş olabilirler. "Yasemin Ağlamasın!" kampanyaları başlatmıştık burda. :img-hyste

Aaa bak Ebrot alınıyorum ama. Işık ve Yaşar gibi süper karakterler dururken neden mükemmel avukat kişiliğiyle Ahmet'i, yeni bebeğiyle Defne ve Deniz'i, asılmak üzere olan Denizgilleri göstersinler ki? :icon_whis Var mı bunun bir mantığı? Varsa yoksa Işık & Tarzan :img-hyste

Avniye rolünü sağa vericem :img-hyste Görkem oynucak tabüü. Ama Barış'ı istemez. Daha genç ve zayıf bir Deniz Gezmiş bulmak istiyurum.

arese: Ahahaah ben mi aklına geldim :img-hyste Çok tinks :img-blush Ama doğru tahmin etmişsin. Ben o sahnede yerden sümüklerimi silmekle meşguldüm :D

arese
15-03-08, 16:14
arese: Ahahaah ben mi aklına geldim :img-hyste Çok tinks :img-blush Ama doğru tahmin etmişsin. Ben o sahnede yerden sümüklerimi silmekle meşguldüm :D

Aynen Öyle Ceren; yani dedim ki kesin iptal olmuş bitmiş dedim:img-hyste ben bu kadar kötü olduysam onu halini düşünemiyorum dedim kendi kendime:img-yes:

Necdet sonunda kızına isim koymuş Ela Çok Aradı mı bu isimi:img-hyste Necdet övmeyen bir ben kaldım :img-hyste maşallah öven övene Necdet neymiş biz göremiyoruz:img-cool2 bu Necdet üniv okumuyor mu? hiç okula gitmiyor yoksa okulu mu Asıyor ? yok birden gazetecliğe soyundu beyzademizi:img-hyste

Işık Hamile kalacak herhalde ( ağzımdan yel Alsın:)) bir o eksikti rica ediyorum ışığa ve Yaşar'a verceğiniz bebeği Yasemin ve Ahmet verin Bebek bile onları kurtaramaz çünkü :img-hyste

arwen61
15-03-08, 16:16
Bu arada Rüya'nın Ahmet'le olan sahnesine bayılamadım çünkü şaşırdımmm valla ne yalan söyleyeyim hatta ağzım bir karış açık kaldı da diyebilirim birden bire kızgınlığım öfkem Necdet Rüya senaristler her şeyi unuttum böyle sanki Hindistan'a gidip arınıp gelmiş gibi oldum kuş gibi hafifledim :img-angel senaristlere karşı yakın bile hissettim kendimi sonra da arwençan yanımda olsaydı bilmesem de bir horon tepme isteği duymamış değilim:cheer: Demekki bu kadar zor değilmiş bunu yazmak hepsini tebrik eder ve yakınlığımızın devamını dilerim :img-clapp

ahh zeynepçanım bende o sahnede aynı şeyleri hissettim yaseminle ahmet gelince rüya babacığım dedi ahmette yere eğilip ben kızımı çok özlemişim deyip ona sarıldı ya ben önce ekran karşısında:blink: oldum sonrada allah allah dedim bu kız necdetin kucağına atlayacaktıda yanlışlıkla falso alıp ahmetin kucağınamı düştü yoksa yer çekimi bize yeni bir oyunmu oynuyor:)

bende o sahneyi gördükten sonra ohh be dedim her ne kadar hindistana gidip arınmış gibi hissedemesemde yaylaya çıkıp ciğerlerime bol oksijen çekmiş gibi mutlu oldum ve aynen seninde dediğin gibi demekki bu senaryoyu yazmak zor değilmiş dedim ve inanın bu sahne diğerlerinden çok daha güzel ve yerinde oldu:img-yes:

amaaaaaaaaaa eylemimi unutmuş değilim;

AHMETİN BİR JUNIORU OLMALI BABASI DOĞMADAN ADINI KOYMALI:klme

(tam senarist ablalar hizaya gelmeye başlamışken fırsatı kaçırmamak gerek değilmi:img-wink: )

zeyneps
15-03-08, 16:25
Areseçanım iyi ki hatırlattın bu arada :img-wink:
Işık'ın "sizi bugünlere sevginiz getirdi" sözü pek de inandırıcı gelmedi bana açıkçası :icon_whis Onları o günlere sevgi değil (tabi Yasot'inkini kastediyorum :img-cool2) sadece bir düzine tesadüfler silsilesi getirdi Işık'çım sen daha ayakta uyu :icon_whis:

Arwençanım evet evet kampanyaya hep destek tam destek:good:

AHMETİN BİR JUNIOR'I OLMALI BABASI DOĞMADAN ADINI KOYMALI:cheer::cheer:
DOĞDUĞUNDA JUNİOR'I AHMET'İN ELİNİ TUTMALI:img-clapp:img-clapp

sezgii
15-03-08, 16:36
Bencede. Bizim isyanlarımızı duymuş olabilirler. "Yasemin Ağlamasın!" kampanyaları başlatmıştık burda. :img-hyste

Aaa bak Ebrot alınıyorum ama. Işık ve Yaşar gibi süper karakterler dururken neden mükemmel avukat kişiliğiyle Ahmet'i, yeni bebeğiyle Defne ve Deniz'i, asılmak üzere olan Denizgilleri göstersinler ki? :icon_whis Var mı bunun bir mantığı? Varsa yoksa Işık & Tarzan :img-hyste

Avniye rolünü sağa vericem :img-hyste Görkem oynucak tabüü. Ama Barış'ı istemez. Daha genç ve zayıf bir Deniz Gezmiş bulmak istiyurum.

:)aynen yaw...dün bi de 120 ye gittim(sonunda:))onda ağla ağla öldüm sora bi de hsde:)mahir vuruldu peçete stokları sıfırlandı:img-wink:ayrıca liften cerencim bizim halkımız fantastic insanları çok seviyi,şimdi tarzanla ışık gösterilmezse ayıp olur,denizlerden,mahirlerden kime ne:img-wink:

arese
15-03-08, 16:38
Ahmet Ve Rüya sahnesin bu bölüm beklemediğim ve çok şaşırdığım an oldu Rüya'nın Ahmet'e Baba diyip koşup sarılması çok şaşırdım Necdet'e sarılması gerkiyordu ama Ahmet 'e sarılmış dedim ki başımıza taş yağacak Senarist Ablalar baba kız sahneleri yazmaya mı başlıyolar hiçte zor değilmiş yazmak isterlerse bakın yazıyolar gerci neden sonra o kadar kendimiz parçaldık Aslında o sahnede kalkıp göbek Atmama lazımdı ama :happy0064 saşkınlık neden ile kısa süre iptal durumu yaşadım:img-hyste bu Kız Necdet hala baba diyor o zaman Necdet baba hikayesi niye çıktı yaa Ahmet ve Necdetin yanında Necdet'e baba diyor Ahmet'e baba hangisine söyledğini anlıyamıyoruz insan Necdet baba der herhalde buda boşuna çıkmadı bu konum yice sıktılar Artık :img-yes:

Zeynepçan; vallah Aynen canım bende inanmıyorum onları bugüne Ahmet'in diyişiyle Senin Aşkın getirdi Yasemin halbuki yalan Ahmet'in sevigisi getirdi bir bakıma yada senin dedğin gibi de tesadüfler silsilesi getirdi bunu bilir bunu sözleriz demi:)

kampanyaya tam destek

AHMETİN BİR JUNIORU OLMALI BABASI DOĞMADAN ADINI KOYMALI

arwen61
15-03-08, 16:42
Areseçanım iyi ki hatırlattın bu arada Işık'ın "sizi bugünlere sevginiz getirdi" sözü pek de inandırıcı gelmedi bana açıkçası Onları o günlere sevgi değil (tabi Yasot'inkini kastediyorum :img-cool2) sadece bir düzine tesadüfler silsilesi getirdi Işık'çım sen daha ayakta uyu :icon_whis:

Arwençanım evet evet kampanyaya hep destek tam destek:good:

AHMETİN BİR JUNIOR'I OLMALI BABASI DOĞMADAN ADINI KOYMALI:cheer:

bence yaseminle ahmeti bugünlere en çok ahmetin sevgisi ve sabrı getirdi yoksa yasemine kalsa ohooo rüyanın torun torbaya karışmasını bile bekleyebilirdik:) ama ben yaşardada ahmetteki sevginin aynısını görüyorum işte o sebeplede ışıkla tekrar bir araya geleceklerini umut ediyorum ve zeynepçanım gibi yaşar karakterinin dizinin sonuna kadar olmasını istiyorum çünkü umut kurt gerçektende iyi ve bu yapımda olması gereken bir oyuncu:good:

tabiiki unutmuyoruz kampanyamız tam gaz;

AHMETİN BİR JUNIOR'I OLMALI BABASI DOĞMADAN ADINI KOYMALI:cheer::cheer:

TaintedWhitexx
15-03-08, 16:44
:)aynen yaw...dün bi de 120 ye gittim(sonunda:))onda ağla ağla öldüm sora bi de hsde:)mahir vuruldu peçete stokları sıfırlandı:img-wink:ayrıca liften cerencim bizim halkımız fantastic insanları çok seviyi,şimdi tarzanla ışık gösterilmezse ayıp olur,denizlerden,mahirlerden kime ne:img-wink:

Hadi yaa... ben o kadar beğenmemiştim o filmi.
Cansel Elçin avukatlığa askerlikten daha çok yakışıyo kanımca :good:

Işık & Yaşar & Metin & Necidet... Fantastic Four :img-hyste

Yaa kuzucum birde zaman atlamasından sonra olacaklar fena.
Yaşar'a daha çok ağırlık vereceklermiş sanırsam.
Ben artık saçımı başımı yolarım.. sonrasında sen ve beni düşünen vefalı areseçanım beni Bakırköy'e taşırsınız :img-hyste

Ben şimdiden vasiyetimi yazmaya başliim bari...
İçinde Ahmet olan çalışmalarımı areseçanıma, Defne'li olanları sana bırakıyorum :img-hyste

aylnaslm
15-03-08, 16:51

Aaa bak Ebrot alınıyorum ama. Işık ve Yaşar gibi süper karakterler dururken neden mükemmel avukat kişiliğiyle Ahmet'i, yeni bebeğiyle Defne ve Deniz'i, asılmak üzere olan Denizgilleri göstersinler ki? Var mı bunun bir mantığı? Varsa yoksa Işık & Tarzan :img-hyste

evet ya kusar gibi ağlıyo:icon_whisiğrenç bi benzetme oldu sanırsam:S

utandım şimdi bakk!!oduna hakaretten sonra bi de bunu yaptım,hiç akıllanmıyorum yahu!! hata üstüne hata yani :D

anaam avniye:img-in_lobence de barış olmasın,barış'ın göbeği zaten:img-hyste..
görkemsiz olur mu yaff:img-in_lo

yaa mahir vurulduğunda aynen salya sümük durumundaydım ben de:img-blush
üstelik griptim yani rezalet :D bunları sizinle paylaştığım için kusura bakmayın:img-pilot
--
120'de ben şeyde kopmuştum cansel özgeye gülüm diyodu galiba:img-hyste
güya romantizm yapıyolardı ama ben krize girmiştim nedense,hele o bakışları yok mu..

TaintedWhitexx
15-03-08, 16:58
Ebrot: Bravo. Ben demeden sen benzetmene tanım koymuşsun :D

Ahahaha oduna hakaret :img-hyste Afferim kız unutmamışsın ben unuttun sandım. Bak bir defalık beraat ettirdim seni bir daha olmasın :img-hyste

O benim lafım huleyn. Barış, Deniz olaraktan eyleme koşarken gittikleri yere göek ondan önce varıyo :img-hyste Ay simayla alay olmaz farkındayım, hoş zaten kendisi de yakışıklı bir insan (:img-in_lo) ama Deniz Gezmiş rolü için pek uygun değil. Yüzü aşırı benziyor ama keşke biraz daha (aslında BAYAĞI daha :D) zayıf olsaymış.

O sahneyi gözümde canlandırmak istemiyorum Ebrot :img-tomat

Efet gülüm demişti yaaa :img-hyste Yanımda oturan arkadaşım da böyle şımarık şımarık (bilerek tabii :D) "Iyyy kırosuuuun" dedi bütün salon yerlere yatmıştı :D

defnelideniz(:
15-03-08, 17:02
O benim lafım huleyn. Barış, Deniz olaraktan eyleme koşarken gittikleri yere göek ondan önce varıyo :img-hyste Ay simayla alay olmaz farkındayım, hoş zaten kendisi de yakışıklı bir insan (:img-in_lo) ama Deniz Gezmiş rolü için pek uygun değil. Yüzü aşırı benziyor ama keşke biraz daha (aslında BAYAĞI daha :D) zayıf olsaymış.

Röportajında Deniz Gezmiş rolü için on kilo verdiğini söylemişti,bir de vermediği halini düşünebiliyor musnuz:icon_whis:)

zeyneps
15-03-08, 17:04
Arwençanım iyiyiz ama yine yerimde zıpladım "noluyor ya" diyerek bu üç oldu galiba :sad53:ama bu sefer ki çok kısaydı...

Ben de Umut Kurt'u çok başarılı buluyorum son zamanlarda da Yaşar'dan çok beni Işık rahatsız ediyor nedense o yüzden Yaşar yerine Necdet'in Teo'nun gereksiz sahnelerini kısaltıp Ceren'lerin isteğine yer verebilirler:icon_whis:img-pilot

AHMET'İN BİR JUNİOR'I OLSUN BABASI ADINI DOĞMADAN KOYSUN:img-in_lo
DOĞDUĞUNDA JUNİOR'I AHMET'İN ELİNİ TUTSUN :happy0064:happy0064

aylnaslm
15-03-08, 17:11
evet güya kilo vermiş,sadece göbek değil zaten:)
nedendir bilinmez:icon_whisson bikaç bölümdür antipati duymaya başladım çocuğa,mesela karşılaştırma yapınca mahir'i tam anlamıyla olmasa da (olamaz da zaten) görkem'in bedenine oturttum diyebilirim ama deniz gezmiş diyince beynimde barış hiç oluşmuyo..

bunun nedeni stv olabilir belki ama bilmiyorum tam karar veremedim:img-cool2
aklıma hüseyin geldi oğuzdu heralde adı:img-hystebu bölüm zaten deniz g.le hüseyini yanyana gördükçe bi garip oldum:D

cerot aslında benim suçlarım müebbetlik yani:)ama sizin kadar insaflı insanların eline düştüğüm için de çok mutluyum:D

TaintedWhitexx
15-03-08, 17:16
Küboş; 10 mu?? Ben 5 falan diye duymuştum ama :icon_whis

Ebrot: İfet. Gamze'nin eline kalsaydın sana ağırlaştırılmış müebbet verirdi benden söylemesi :D

Samanyolu ehueheueehu :img-hyste Bizim sitede bunun geyiğini yapmıştık hatırladın mı? Cennete giden Beruş :D Sonra dönmüş de Deniz Gezmiş olmuş.

Katılıyorum :img-yes: Aslında Barış Deniz'e, Görkem'in Mahir'e benzediğinden daha çok benziyor ama Görkem'in oyunculuğu Barış'ı silip süpürdü yani. Mahvetti feci solladı :D

snemmm
15-03-08, 17:19

canselin askerliğine de laf yok ceren
o her rolün oyuncusu kızım
ama avukatlıkta çok yakışıyor
ona sadece yasemine aşık halleri yakışmıyor:icon_whis

arese
15-03-08, 17:19
Ben artık saçımı başımı yolarım.. sonrasında sen ve beni düşünen vefalı areseçanım beni taşırsınız :img-hyste

İçinde Ahmet olan çalışmalarımı areseçanıma, Defne'li olanları sana bırakıyorum :img-hyste

aa Ceren; Bebişim Ayıpısın tabi taşırım Bakırköy'e hiç yanlız bırakırmıyım ben bebişimi hatta refkatcin olurum sonra bende tırlatırım:img-hyste kardeş kardeş gecinip gideriz ne olur Belçim ablan gelir ziyaretine:img-hyste daha ne demi:)

Edit: Ceren; kzım sen nasıl beğenmesin 120'i Ay hayatımda izlediğim en güzel yapım o kadar Ağladım ki 120 de zaten çekimlerine gitmiştim burda cektiler bizim burda çok zor sartlarda hemde ama böyle gercek yaşanmış bir hikayenin sinemaya aktarılması muhteşem:img-clapp Askerlikte yakışıyor yakında gördüm ben hem Özge özberki de gördüm ne yalan söyliyim o kadar Güzel değil Özge Ama Cansel karizam:img-in_lo

TaintedWhitexx
15-03-08, 17:27
Sünem: Askerliğine laf etmedik kızım. Sadece avukatlık, askerlikten daha çok yakışıyor diye görüş bildirim. Cansel'ine laf etmedim yani :img-hyste Öyle bir densizlik yapar mıyım hiç, aşkolsun. Hem yaşamayı seviyorum ben :D

arese: Sağol bebişim sana güvenebileceğimi biliyordum :D Zaten benim yakında senin de tırlatıcağından kuşkum yok, zira hala Necdet'e övgüler yağmaya devam ediyor. :img-hyste Hemde HARUN KARADENİZ! Yaa hala şoktayım. Yuh artık :img-icecr

Belçim apla da gelüüüür :img-in_lo Zaten bence Işık ve Tarzan etrafında dolaştığı sürece onunda terelelliye bağlaması yakındır.

Pöfff ne bileyim çok yavaştı. :img-tomat Bende ağladım filmde ama filme değil, daha ziyade yaşanılan olaya ağladım. :img-yes:

aylnaslm
15-03-08, 17:27
iyice ezdik barış'ı:D
yaa ben barış'ı izlemedim ama düşünemiyorum öyle ayy cidden çok komiktir:img-hyste özellikle saçları kısaysa orda da o hali bi garip geliyo:img-icecr

bence cansele yakışmayan 2 şey var (tabi şu an aklıma gelen:)) sünem dediin gibi bi yasemin bi de şu an dizide kullanmakta olduğu ses!Ya ille de kendi sesini kullansın demiyorum (desem sanki bişe değişcekmiş gibi:D) ama en azından daha hoş bi ses bulabilirlerdi:icon_whis..

hıı bi de difnenin sesi hiç uymuyo bence..
kızın yeteneğini gölgelicek valla:S çok dikkatimi çekmeye başladı bu sıralar:img-cool2

snemmm
15-03-08, 17:30
cerot aferin gamzota hala kızgınım zaten canselime havalı dedi:hıh

bu arada ben ısrarla ışıkla defne arasında şöyle duygusal bir konuşma bekliyorum ve istiyorum çok mu şey istiyorum
yani şöyle ışıka yaptıklarının yanlışlığını kırıcı olmadan yüzüne vursa rahatlayacağım

selmaya yat diye ısrar edince defne ışık geldiğinde
tamam konuşacak dedim ama nafile

defnelideniz(:
15-03-08, 17:31
Cerot'um;
Tekrar kontrol ettim 10 kiloymuş:img-wink:
Diyetle, 2 haftada 10 kilo verdim. diye belirtmiş..keşke o diyetten biraz daha yapsaymış:icon_whis

sezgii
15-03-08, 17:31

Işık & Yaşar & Metin & Necidet... Fantastic Four :img-hyste

Yaa kuzucum birde zaman atlamasından sonra olacaklar fena.
Yaşar'a daha çok ağırlık vereceklermiş sanırsam.
Ben artık saçımı başımı yolarım.. sonrasında sen ve beni düşünen vefalı areseçanım beni Bakırköy'e taşırsınız :img-hyste

saol canikom:)yaşar fantastic fourda olsa olsa şu canavar kalan adama olur:img-hyste necidet tabiki kahraman olur olmassa ayıp olur lütfen ama:)

ebrucum10 kilo mu vermemiş halini düşünemiyorum.eyleme giderken hızlı olsun diye kend,n, yere atıp yuvarlanır:)ama yüzü cidden benziyo.

bu arada dün defne kucağında mehemt sinanla çok şekerdi keşke denizin de olduğu bi fotoğraf olsa da cerenaltına muhteşem üçlü diye imza yapsa:)

snemmm
15-03-08, 17:33
iyice ezdik barış'ı:D
yaa ben barış'ı izlemedim ama düşünemiyorum öyle ayy cidden çok komiktir:img-hyste özellikle saçları kısaysa orda da o hali bi garip geliyo:img-icecr

bence cansele yakışmayan 2 şey var (tabi şu an aklıma gelen:)) sünem dediin gibi bi yasemin bi de şu an dizide kullanmakta olduğu ses!Ya ille de kendi sesini kullansın demiyorum (desem sanki bişe değişcekmiş gibi:D) ama en azından daha hoş bi ses bulabilirlerdi:icon_whis..

hıı bi de difnenin sesi hiç uymuyo bence..
kızın yeteneğini gölgelicek valla:S çok dikkatimi çekmeye başladı bu sıralar:img-cool2

canselin sesi konusunda haklı olabilirsin
120 de kendi sesi:happy0064
aslında aksanını epey düzeltti ama değiştirmezler artık sesini öyle biter

arese
15-03-08, 17:34
[B]arese: Sağol bebişim sana güvenebileceğimi biliyordum :D Zaten benim yakında senin de tırlatıcağından kuşkum yok, zira hala Necdet'e övgüler yağmaya devam ediyor. :img-hyste Hemde HARUN KARADENİZ! Yaa hala şoktayım. Yuh artık :img-icecr

Yaa Demi harun kardeniz kalmıştı onu övmeyen oda övdü tam oldu. kesin tırlatacam Dediğini sebepten dolayı onu için bana Bakırköy'e de bir yer Ayarlayın her an tırlatabilirim:img-hyste geçecek bunlar demi ceren?:icon_cry: :img-hyste

Ceren; Cansel laf Atar mı? böyle densizlik yapmaz tanımıyormusun onu bak bozuşuruz edersen ona göre:img-hyste

sezgii
15-03-08, 17:38
canselin sesi konusunda haklı olabilirsin
120 de kendi sesi:happy0064
aslında aksanını epey düzeltti ama değiştirmezler artık sesini öyle biter

bence de artık değiştirmezler ama yakışıyo sesi ya da artık alıştık yakışmıyosa da:)ayrıcanan cansele herşey yakışır:img-wink:

ceren cansele laf ettin mi üstüne çullandık:)aslında bence de avukatlık askerlikten daha çok yakışıyo ama askerlikte çok yakışıyo,cansele ne yakışmaz ki:)

haklısın necideteHARUN KARADENİZ'den bile iltifatlar yağıyo bu kadar da olmaz:)kahraman necidet diyo senaristler başka bişi demiyo:)

TaintedWhitexx
Ebrot: İfet yaa kötü ezdik. Tenhada kıstırcak bizi :img-hyste

Sünem: Neyyyyy :img-pilot Ve hala yaşıyor mu? Varya benim yakın arkadaşlarımdan biri Belçim abla'ma havalı falan filan diycek yaşatmam onu. Olay çıkartırım. (Gaza getirmek gibi olmasın :icon_whis)

İfet yaa katılıyorum. Belçim abla'nın kendi sesi daha güzel. Ama Cansel'in kendi sesini pek hatırlamıyorum. Yine de HS'dekinden iyi olduğuna eminim :D

Küboş; Vay anasını. Allah'tan boyu var :D Neyse tenhada kıstırılmadan ekleyeyim, kim ne derse desin yüzü çok benziyor :img-wink:

Sezgi: Ehueheu efet hani orda taştan birşey vardı ya o olur heralde Yaşar. "Rööööh" nidaları çıkararaktan evleri dağları bayırları yıkan kişilik :img-hyste

Kızım sizin Necdet'le yaşamaya alışmanız lazım :img-icecr Başka yolu yok.

Benim zaten Deniz & Defne & Mehmet Sinan imzalarım var bebişim dolu :img-wink: Ama senin için süper 3lü de yazarım yaa lafı mı olur.

ermec
bu bolum yorumumu yapayım sınavlar var bır tane yazıp gideyım:
ilk olarak defnenın bebegını ahmet apartmanda gorurken yasonun kucagındayken ucu aynı karede cok tatlılardı..
ıkıncısı telefon dınlemesı denızın aglamamak ıcın zor durdum:(
ucuncusu sonunda ahmet ve yaso necdete gelınce ruyaya kızım dıye bır sarılışı var oh be dedım..catla neco:)
ısık ve yasara aslında uzuldum kotu oldu..sonucta ıkısı de bırbırını sevıyor:(
yusufun idam sehpasına cıkma calısması komıktı:)
ısık yasara camdan bakarken ve yasar ısıgı gorunce calan çekilmiş sularda fonu super gıttı... ısıgın aglayısı cok uzdu benı...
sonracığıma; rıza heralde o da gıttı bı daha gelmeyecek:( hepsi gidio
ayrıca rızayı arabaya bındırırken defnenın bebegı nıye elınde degıldı :)
ve son kısım mahır dırek vuruldu keske sonlara dogru vurulsaydı cabuk vuruldu...ama eve patlayıcı atmalarında gozlerım acık oyle kaldım... galıba bır kişi sag cıkacak kızıldere katlıamında okumustum bırı daha sag cıkarken vurulmuş tekrar...yazık oldu
ama oyle kalabalık jandarmalar arasında zaten oluceklerdı:(

pekı bır sorum olucak : evın sahıbı amca sabaha dogru jandarmalar gelınce onlara gıttı konusup gelıcektı mahır dedı hatta nerde bu adam o ıhbar mı ettı herseyı???yoksa anlaşıldı mı..

zeyneps
15-03-08, 17:42
Bu arada Ahmet'in sesine laf söylettirmem huleeeyyyn :img-icecr Tamam Cansel Elçin'in kendi ses tonu daha güzel aksanı da düzeldi bir dahaki sefere umarım Ama ben o sese aşık olduğum için Alper Develioğlu idi galiba her defasında yanlış söylerim en sevdiğim seslendirme sanatçısı olur kendisi daha göremedim ama :img-in_lo:img-hyste Ve ben de o sesi pek çok farklı kişide duydum Ahmet'ten başkasına yakışmıyor açıkçası :img-blush(zaten küçükken de Brad Pitt yerine onu seslendiren kişiye hayrandım:img-in_lo)

Yalnız burası oyuncu başlığına döndü forumçanlar hemen toparlayalım ....Hıımmmm tamam buldum bir de dün Sevim çok tatlıydı Mehmet Sinan'ı ilk gördüğünde büyük halası :img-icecr "Sabaha kadar uyuyamadım " dedi ya heyecandan...

Bir de Sünem canım off ağır bir hafıza kaybına uğradım zaten balık hafızalıydım Işık Defne'den niye özür dileyecek ...Işık her hangi bir şey yapmış mıydı Defne ile bir başkasına karşı yani Yaşar'la evlenmesini istemediler ve Işık'ı hayatlarından çıkaran onlar değil miydi yoksa önce Işık'mı onlara rest çekmişti off ooffff hatırlayamıyorum:icon_sorr dizinin adıyla ironik bir şekilde ....Birisi buna açıklık getirebilir mi lütfin ya da ben eski bölüm özetlerine bir bakayım :sad53:

Balık Hafızası Editi : Ya yine yanlış yazmışım offffffff:icon_sorr Alper Kuloğlu değil Develioğlu imiş Alper Kuloğlu galiba oyuncuymuş :img-pilot

O nasıl bir söz öyle göbeksiz erkek balkonsuz eve benzer:img-hystekızlar Allah iyiliğinizi versin Ben Deniz'in yani Barış'ın göbeğini hiç farketmemiştim iyi bana göre ya da bana Ahmet'in çöp gibi delüğğğanlılığından gına geldiği için iyi geliyor olabilir :img-pilot

aylnaslm
15-03-08, 17:51
Bu arada Ahmet'in sesine laf söylettirmem huleeeyyyn :img-icecr Tamam Cansel Elçin'in kendi ses tonu daha güzel aksanı da düzeldi bir dahaki sefere umarım :img-yes: Ama ben o sese aşık olduğum için Alper Develioğlu idi galiba her defasında yanlış söylerim en sevdiğim seslendirme sanatçısı olur kendisi daha göremedim ama :img-in_lo:img-hyste Ve ben de o sesi pek çok farklı kişide duydum Ahmet'ten başkasına yakışmıyor açıkçası :img-blush

Yalnız burası oyuncu başlığına döndü forumçanlar hemen toparlayalım ....Hıımmmm tamam buldum bir de dün Sevim çok tatlıydı Mehmet Sinan'ı ilk gördüğünde büyük halası :img-icecr "Sabaha kadar uyuyamadım " dedi ya heyecandan :img-yes:

kk'da da bunu kullanıyodu galiba yanlış hatırlamıyosam:icon_whis
o zaman hiçbi sorunum yoktu ama her yerde bu sesi duymaya başladıktan sonra bi hayli soğudum ve çirkin gelmeye başladı,tabi aşık olmana bişe diyemicem:img-hyste

ayy ben de bayıldım orda sivime:img-in_lo
ya ben çok seviyorum bu kadını her olayda mutlaka hoş bi laf söylüyo kalbimi fethediyo:D

ben de selma giderken hmmm ciddi şeyler konuşcaklar diye düşünmüştüm ama olmadı anca durup durup sen nasılsın diyolar zaten:img-icecr

snemmm
15-03-08, 17:53
Bir de Sünem canım off ağır bir hafıza kaybına uğradım zaten balık hafızalıydım Işık Defne'den niye özür dileyecek ...Işık her hangi bir şey yapmış mıydı Defne ile bir başkasına karşı yani Yaşar'la evlenmesini istemediler ve Işık'ı hayatlarından çıkaran onlar değil miydi yoksa önce Işık'mı onlara rest çekmişti off ooffff hatırlayamıyorum:icon_sorr dizinin adıyla ironik bir şekilde ....Birisi buna açıklık getirebilir mi lütfin ya da ben eski bölüm özetlerine bir bakayım :sad53:

zeynepcim özür dilesin demedim ben
aralarında duygusal bir konuşma bekliyorum sadece
ne bileyim defne ve ben:) önceden biliyorduk ışıkla yaşarın böyle bir duruma geleceğini belki ilerde ışıkla yaşar bu durumu atlatır onu bilemem tabi
ama defne en azından bunu demeliydi biz sana bunun için karşı çıktık bunu görebilmeni istedik felan gibi
anlatabildim umarım ya
sonuçla defneyle ışık çok iyi arkadaşlardı bu kadar uzaklaşmaları bana ok acı geliyor

zeyneps
15-03-08, 17:56
kk'da da bunu kullanıyodu galiba yanlış hatırlamıyosam:icon_whis
o zaman hiçbi sorunum yoktu ama her yerde bu sesi duymaya başladıktan sonra bi hayli soğudum ve çirkin gelmeye başladı,tabi aşık olmana bişe diyemicem:img-hyste

ayy ben de bayıldım orda sivime:img-in_lo
ya ben çok seviyorum bu kadını her olayda mutlaka hoş bi laf söylüyo kalbimi fethediyo:D

ben de selma giderken hmmm ciddi şeyler konuşcaklar diye düşünmüştüm ama olmadı anca durup durup sen nasılsın diyolar zaten:img-icecr

Ayy canım sorma zaten her gün kendimle ilgili tuhaf bir şey öğreniyorum :img-hyste Ya ama gerçekten her yerde duyunca ben de soğuyacak gibi oldum sonra diğer seslendirdiği bütün dizileri bıraktım hemen yine ısındım :img-blush

Sevim bu işte geçen hafta da Defne'ye "sen zaten düşünmüşsündür diye söylemek istemedim" diyince bitmiştim yine ne kadar zarif datlu bu Gürsoy'lar ya :img-blush

Ceren Necot bu sonuçta onun için Amerikan Başkanı dahil herkesi Necot'u övsün diye devreye sokacaklar diye korkuyorum :img-hyste

Süneem cınıım anladım hayır ne bileyim belki de Işık önce resti çekmişti diye düşündüm tam hatırlayamadım o yüzden ...Bence de böyle bir konuşma aralarında hiç geçmedi öyle olmalı ama nedense bu senaryoda insanlar garip bir şekilde eski olayların üzerini 2 dakikada örtüp "nasılsın bugün kanka" moduna giriyorlar düşünün Ahmet-Yasemin ,Necdet-Ahmet, Işık-Defne sırada Yaşar-Deniz var galiba :img-hyste

snemmm
15-03-08, 17:59
benim şimdi korkum
ya mehmet sinanda nejdeti babası bilirse:img-hyste:img-hyste
fedakar nejdet babasından ayrı olan mehmet sinana da babalık yaparsa
tabi hukuk okumak için lozana gitmezse:img-hyste

htrla sevgili
15-03-08, 18:04
benim şimdi korkum

buna hiç ihtimal yok diyemiyorum...mahallenin yedek babası necidet!:img-wink: iş seyehatlerine giderken çocuğum babasız kalır diye üzülmeyin necidet bakar!:img-icecr

Güneş-07
15-03-08, 18:04
herkese merhaba çanlar...
bu haftaki bölümü uykulu izledim o kadar yorgundum ve başlarda ağlamaya başlayıncı kızıldere olayını izleyemedim offf o kadar da bekliyordum tekrarını beklemeye başladım artık yada netten izleyecem nasıl kaçırım bilmiyorum uyumuş kalmışım :(
neyse gelelim yorumlara mehmet sinan çok tatlı bir bebiş insan bakmaya doyamıyor ama umarım gözleri babasına benzer...
defne ve denizin telefonda konuşması çok harikaydı zaten ilk o sahnede ağladım çok duygusaldı umarım bir gün kavuşurlar dedim ve ilerde neler yaşadıklarını m. sinana anlatırlar..
sonunda rüya doğru kişiye baba dedi o sahnede o kdr şaşırdım ki sonra kavradım ama çok sevvindim ahmet ve rüya arasında gerçekten baba-kız ilişkisini gösterdiler hemde nejidetin yanında...
Ahmet ve defnenin konuşması ahmetin m. sinana ürkekçe dokuması sevmesi çok güzeldi o sahneleri izlerken yasemin cadısına o kdr çok kızdım ki hiç haketmiyor ahmeti bence bu dizide gerçek aşk deniz ve defne nn aşkı...
yaşar ve ışık ikilisini hiçbir zaman sevmedim ve ayrıca çok mantıksız hareket ediyorlar onalrı anlamak zıor bence ayrılsınlar ve ışık harunumla ilişki yaşasın :D
ayrıca birde şunu anlamadım yahu defne ve ışık harunu hiç mi düşünmyorlar insan bir ziyaretlerine gder tamam defne hamileydi o gidemezdi ama ışık o kdr ankaraya gitti insan bir ziyaret etmez mi ahmet ne güzel ziyaret etti ama onada çok üzlüuyorum denizlerin daavasında harap etti kendini gerci geçrk avukatlar o davada ahmetinbyaşadığı duyguları ve hissleri yaşamışlar sanırım ahmet üzüerinden bunları anlatıyorlar iyide ediyorlar...
ayy inanmıyorum nejdeti övmeyen bi Harun Karadeniz kalmıştı o da oldu varya yakında dizinin adını değiştirirler bunlar Övün Nejdetiyada hatırlayın nejdeti olur artık yahu adam pastacıyken üni sınavında gidrdi sosyoloji okuyor sonra gazetci oldu hemde usta bir gazeteci olan sevimin övgülerini aldı snra birde siyaseti atılıyor anlamıyorum böyle bir insan varmı herşeye atılıyor...
en son harun k. ile nejidetin bankta konuşmalarına kdr izleyebildim ondan sonra uyumuşum :(

arese
15-03-08, 18:05
benim şimdi korkum
:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Ay sinemm yok daha neler Ama Necdet herkesin babası bütün öksüzlerin bütün yetimlerin:img-hyste isklee babası hatta şam babası da olabilir..:img-hyste Necdet gel benim babam da ol ne olurr:img-hyste hiç ben Değişirmiyim babamı sana heytt:img-hyste

zeyneps
15-03-08, 18:05
Haklısın Sünem bilmiyorum vallahi ama süt babası olur kesin baksana Güzide süt anne moduna girdi bile :icon_whis:img-hyste

Ama Necot'un şimdi Mehmet Sinan'ı düşünecek hali mi var o Harun kankasının söylediklerini düşünüyordur :img-hyste

Şimdilik byebye

Not:Bu arada şimdi merak ettirdiniz beni ya aklıma nereden getirdiniz Alper Develioğlu'nun bir fotosunu nasıl bulucam ben :icon_sorr:sad53:

Cigdem_18
15-03-08, 18:06
benim şimdi korkum

ahh necdet dimi bir o kalmisti onuda yapar
sonucta meslegi babalik ama kiraci misali sonra gelip aliyolar elinden:img-hyste

HARUN KARADENIZ e övdürmemislerdi onuda yaptilar pes dogrusu

Güneş-07
15-03-08, 18:10
bu arada çanlar barışıma laf yok bence deniz gezmiş rolünün üstesinden gayet iyi geliyor ayrıca ben kilolu olduğunun hiç farkına varmadım...
Barış koçak Deniz gezmişe gerçekten çok benziyor ve iyiki o canlandırıyor ...
:D ;)

snemmm
15-03-08, 18:11
olmaz olmaz demeyin
biliyorsunuz nejdetimiz harika bir insan
insan onun yanında kendini çok iyi hissediyor ona bakınca babama bakıyormuş gibiyim artık:img-hyste:img-hyste
nejdet heryerde diye bir dizi yapmak lazım yada film serisi
hani varya kezban pariste,romada felan
bu da nejdet dergidi,nejdet şam babası,nejdet üniversitede,nejdet örgütte,nejdet pariste.nejdette ankarada görevde,nejdet pastanede,nejdet........... daha bir sürü:img-hyste:img-hyste

aylnaslm
15-03-08, 18:11
Sevim bu işte geçen hafta da Defne'ye "sen zaten düşünmüşsündür diye söylemek istemedim" diyince bitmiştim yine ne kadar zarif datlu bu Gürsoy'lar ya :img-blush

Süneem cınıım anladım hayır ne bileyim belki de Işık önce resti çekmişti diye düşündüm tam hatırlayamadım o yüzden ...Bence de böyle bir konuşma aralarında hiç geçmedi öyle olmalı ama nedense bu senaryoda insanlar garip bir şekilde eski olayların üzerini 2 dakikada örtüp "nasılsın bugün kanka" moduna giriyorlar düşünün Ahmet-Yasemin ,Necdet-Ahmet, Işık-Defne sırada Yaşar-Deniz var galiba :img-hyste

her şeyden de ahmete bi pay çıkarıyosun bakıyorum:img-icecr
zarif datlu Gürsoy'lar:img-hyste

ben hem ahmet'i hem necdet'i seviyorum:icon_whis
aşk tarafından bakarsak ahmet&yasoyu sevmiyorum ama necdet&güziye bayılıyorum:img-in_lo
zaten beren beni canselden soğuttu zamanında:)..

ayy yaşarla denüzü bırak kanka olmayı aynı ortamda selamlaşırken bile düşünmüyorum artık:img-cool2umarım da öle bişe yapmazlar artık..

aleveylül
15-03-08, 18:14
iyi günler forumdaşlar...

dün o kadar ağladım sonradan düşündüm acaba ben ekran karşısında ağlıyacağım diye kendimi şartlandırdım mı ama hayır dün çok etkili bir bölümdü...

denizin ağlaması telefonda defnenin telde oğluyla konuşması felan ilk oradan filmim koptu ...

sonrada denizlerin idamının kesinleşmesi ...mustafanın aşırı üzülmesi...yusufun denizin idam provası... yusufun ilk denemesinde sarsılması Denizinde sen bizi rezilmi edicem demesi ve devamında yusufun düzgünce zıplaması ve alkışlama ... içim acıyooooo

mahirin çatıda vurulması ve orada kaldım bölüm boyunca o sahneyi izlemek isterdim mahirin o şekilde yatışını:sad53::icon_sorr...

sonradan cihanların ölümü mahvetti...dün gece forum açılmayınca kaçkere kızıldere katliamını okudum hatırlamıyorum:(:(

aşırı sarttı dün akşam dizi....

denizin biz yalvarmayız af dilemeyiz demesi çok etkileciydi...

sevgili ermec muhtar kendisi ihbar ediyor....

Güneş-07
15-03-08, 18:20
olmaz olmaz demeyin
biliyorsunuz nejdetimiz harika bir insan
insan onun yanında kendini çok iyi hissediyor ona bakınca babama bakıyormuş gibiyim artık:img-hyste:img-hyste
nejdet heryerde diye bir dizi yapmak lazım yada film serisi
hani varya kezban pariste,romada felan
bu da nejdet dergidi,nejdet şam babası,nejdet üniversitede,nejdet örgütte,nejdet pariste.nejdette ankarada görevde,nejdet pastanede,nejdet........... daha bir sürü:img-hyste:img-hyste

aynen katılıyorum sana sonunda onuda yaparlar dünyayı kurtaran adamın ikinci oğlu nejidet....:img-hyste:happy0064
sadece hsde kalmaz artık bu nejidet heryerde görürüz onu...
baştan beri çok gıcık oluyordum bu karaktere hiçbir dizide olmadım bir karekteri böyle sinir ve gıcık hatta en kötülere bile ama bu karakteri görünce tvyi parçalayasım geliyor hele o çok blmil bilmiş konuşmaları yok mu...

snemmm
15-03-08, 18:27
benim için nejdet faslı kapanalı oluyor epey zaman
ahmete yaptıklarını kayseri olayını nasılo unutabilirim
asla unutamam
necdet fedakar rolünü oynayadursun bizde izleyelim ne çıkarki ben gerçekte ne olduğunu bildikten sonra gülüyorum o sahnelere
ama harun karadenizi neden karıştırıyorsunuz
onu neden tarikata üye yapıyorsunuz:img-hyste

m.zülal
15-03-08, 18:29
sovyet rusya kardeş!(dünya üzerinde kendi halkını bile açlık derecesine getiren bi yönetim,balkanlarda kan döken bi acımasızlık,türkiyeye silah ihraç ederek gençlerin korku seli salmasına beyin göçüne sebep,bölünmeye hizmet ve fikir sömürgesi...)
bide bununla birlikte abdeye düşman??!

başkasından devşirme fikirle ne kadar bağımsız ?? ne kadar bağımsız türkiye hayalleri...

diler1983
15-03-08, 18:36
bu diziyi başladığından beri izliyorum.birçok kişi gibi bende ahmet içim izliyorum.ama ahmet karakteri bu kadar aciz olmasına sinir oluyorum.iyi baba nejdet iyi eş nejdet iyi gazeteci nejdetsanki dizi onun üzerine konulu aaaaaaaaaaaaa yeter artık sıkıldım.rüyalı ve ahmetli sahnelerin çok olmasını istiyoru.ve yasemin de yürüyüşünü değiştirirse sevinirim.ben ahmet in yaseminle birlikte olmasını hiç istemiyorum.bekar olsa ondan iyidir.ahmete hiç yakışmıyor.sinir kız ayrıca harunu biraz öne çıkarsınlar.

aleveylül
15-03-08, 18:37
harun karadeniz ile ilgili hata yokmu..harun karadeniz o dönemde cezaevinde olması gerekmiyormu benmi yanlış hatırlıyorum...

mehmet sinanın sevimle olan sahneside çok güzeldi...

denizlerin sucuk yumarta yemesi jandarmaların onları çağırması vallah çok acıdım adamlar çok açmış gibi yiyordu yumartayı birde jandarmalar çağırınca içimde kaldı...

denizin jandarmanın adını söyleyip senmi bizi götüreceksin diye sakalaşması ve hüseyininde benim hemşerim öyle yaplmaz deyip jandarmayla şakalaşmaları çok güzeldi ...

bu ayrıntıları mustafa yalçınermi veriyor acaba merak ediyorum çünkü mustafalarının ne kadar üzüldüğüğünü felan gösterdiler...

mahirlerin sabah kalvaltısıda çok etkiliydi...

mahirlerin bakışları çok etkileyici çok kararlı bakıyor.... konuşma tarzını çok güzel benzetmişler...

aslında barış denize daha çok benziyor ama şuan mahirle ilgili konular anlatıldığından görkemin dikkat çektiğini düşünüyorum...

ben denizide mahiride çok seviyorum ... mahirin YURTSVER kelimesini kullanarak ... YURTEVER olana vatanını çok sevenleri seviyorum....

bahar_can
15-03-08, 19:35
:kahve oh! şöyle ayaklarımı da uzatıp hafif bir değerlendirmeyle yorgunluğumu gidereyim...

evet artık kaç bölümdür aynı cümleyle başlıyorum değerlendirmelerime, güzel bir bölümdü... beni en çok Mahir'in "hadi gelinde alın" dedikten hemen sonra vurulması etkiledi..

Başbakanın konuşmasının içeriğinin hikaye olduğunu, konuşma amaçlı temsilci isteyip, silahsız gelen Ertuğrul'u taramalarıyla net bir şekilde görmüş olduk... teslim almak ve yargılamak gibi bir niyet yok.. Devlet'e başkaldıran öldürülmelidir.. mantık bu.. hem de nasıl bir öldürme.. teslim almak için onların cephanelerinin bitmesini beklemek yok.. aynı ayardaki silahlarla öldürmek yok.. bazuka, roket atar, göz yaşartıcı bomba ve yüzlerce mermi.. yaralı mı var... sık bir tane daha ölsün... bu nasıl bir öldürme sevgisidir... bu nasıl bir insanı yok etme zevkidir... yıl 1972, yıl 2008... bu mantık değişti mi? hayır...

Deniz köylülerle konuşmaya gitti... belli ki diziye devam da etse, ölüp çıksa da sanıyorum o köylülerin parmağı olacak bu işte... belki etkisiz hale getirip yakalatabilirler.. böyle olunca diziye devameder.. kendisi olmasa da Deniz karakteri devam eder... ya da köylülerden kurtulmak amaçlı boğuşma sırasında kazaara vs. ölebilir... merak içindeyim yani...

Benim Cinim dayısına çekecek belli... bu kad