Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-26
Sayfalar :
1
2
[ 3]
4
5
6
7
8
9
10
Ayşeçaanım sınavın var diye seni mazur görüyorum yoksaaa :fighting2 ayrıca ne demek senin yaptıklarını ben haydi haydi yaparım :img-banne Çaysa çay yemekse yemek tatlıysa tatlı ayrıca kırmuzu ve saten ne gerekiyorsa :icon_roll ilk yardımsa ilk yardım kalp masajı suni solunum heimlich manevrası ağır bıçak yaralanmalarında ilk yardım gıda zehirlenmeleri böcek sokmaları :img-help:..vb hepsini bilirim :img-beee:
Bana kıyamadığın için sağol bebişim senin her daim hazır olmana gerek yok yorma kendini Ahmet beni teselli eder troest :img-hyste
O zaman ben bir profil araştırması yapayım bakalım resim ekleyebiliyor muyum Necot için yazmaya başladığım seriyi kamuya sunayım :img-in_lo Çalıkuşuçan kitap fuarına lüzum yok ben sana bir adet Necot ve ben imzalı gönderirim :img-hyste Ayrıca buradan yönetmenlerimize seslenilir uyarlasınlar bir güzel onlar da kazansın ben de :img-hyste
Edit:Ayşeçanım kıssıra bakma ama ayrıca ün şöhret para entrika hırs ihtiras ...bunlar olmadan bu devirde MMC bulmak zor :img-icecr
eğer hala bizi takip ediyorlarsa lütfen şu ahmet junıor işinide bir zahmet hallediversinler iki kıvrak kalem hareketi yapacaklar ve hoopp gelsin ahmet junıor hayır çok zor geliyorsa ben seve seve bir junıor senaryosu yazarım maksat yardım etmek olsun:img-icecr
bu arada tabiiki kampanyayada devam;
AHMETİN BİR JUNIORU OLMALI BABASI DOĞMADAN ADINI KOYMALI
ve hatta
AĞLADIĞINDA PIŞPIŞLAYIP KUCAĞINDA UYUTMALI:img-in_lo:klme
arwençaan... (güdük necmi gibi "neee?" diyeceksin burada:img-hyste çünkü şu anda o moddayım :img-hyste) ne geldi aklıma bilimisiin? aslında deyim ki; bizim başbakan RTE o dönem iktidarda neyim olsamıydı hıı? o zaman bir junior için değil üç junior için kampanyalar düzenlerdik he mi.. üç, üç, üç deyisofa
Çalıkuşu'm tıh tıh tıh eyi günler :img-pilot
Arka masadakiler neden bahsediyordu, anlatsana :) Ben de bugün teyzemle konuştum, ki kendisi öyle pek politik bir insan değildir, son bölüm ve Kızıldere sahnelerinde o kadar üzülmüş ki, az önce ona bölümden resimleri gösterdim, hiçbir şey diyemedi kaldı öylece... Son sahneler bayağı etkilemiş insanları, kaç kişiden duydum ben de cumartesiden beri...
Ayşeçan gelip gidip bana selam vermiyorsun, ufak tefeksin gözümden kaçıyorsun sanma :) Zeynep gibi Heimlich manevrası dener görünüp pis benzetirim seni ona göre :D
Yalnız Zeynep sen de beni öldürdün :img-hyste Başka bir ilkyardım tekniği kaldı mı kuzum, 10 parmağında 186 marifet olarak seni de baş fedakarlar bölümüne alacağız sonunda :)
Ebruçan, Teo'la Lale'nin bebeğine bir zamanlar bir isim bulmuştuk biz neydi o?? Hay allah unuttum bak.. Ama Yorgo Hasanidis, Hasancanis Cristo, Spinis Necdetin-10 Nümero-Yeğenidis... Kız olursa eğer, abisinin "Kızını tanıyarak isim koyma" komedyasından elbette ki etkilenen Lale aylarca bekler. Sonunda da bebişin banyo yaparken çok eğlendiğini, sudan hiç çıkmak istemediğini görünce adını Deniz Kızı Eftelya falan koymaya kalkabilir... Ayşeçan gibi benim geyiğimi de mazur görün, sınav haftası :icon_whis
arwençaan... (güdük necmi gibi "neee?" diyeceksin burada:img-hyste çünkü şu anda o moddayım :img-hyste) ne geldi aklıma bilimisiin? aslında deyim ki; bizim başbakan RTE o dönem mi iktidarda neyim olsamıydı hıı? o zaman bir junior için değil üç junior için kampanyalar düzenlerdik he mi.. üç, üç, üç deyisofa
allah iyiliğini versin ama ne kadarda doğru dersin:img-hyste
haklısın şimdiki durum o zamandada olsaydı bir değil üç junıor için kampanyalar düzenlerdik değilmi adlarıda hazır;
ahmet-saffet-affet junıorlar:img-hyste
olsun canım aza tamah etmeyen çoğu hiç bulamazmış bize bir junıor yeter ama yasoyla ahmet yok yetmez illede üç junıor olacak derlersede hiçbir sorun olmaz kanımca:img-icecr
bu arada canselinde hakikatten en acilinden kilo alması lazım çocuk ipince kaldı yani ahmet gerçektende sıkıntıdan ve yoğunluktan zayıflamış durumda acaba ahmeti semirtme kampanyalarıdamı yapsak malum forumuzun cazgırlarıda her türlü pasta,börek neyim yapmayada hazır:)
edit:zeynep hanımçan yeni kitabınızı sabırsızlıkla beklemekteyim acaba bir imzalı kitapta ben alabilirmiyim:img-in_lo
çalıkuşu78 18-03-08, 15:05 1-) bu bölümü genel olarak nasıl buldunuz?
kızıldere bölümlerini çok başarılı buldum.. zaten oraya odaklandığım için gerisi çok önemli değildi benim için.. alıcı gözle bakmadım..
2-) sizce defne gürsoyu ve ahmetide iyi bilen polisin ahmetin kimliğini kontrol ettiğinde birşeyden şüphelenmemesi normal miydi?
yok ne normali aranan defne ve deniz tel konuşmasından tesbitle ondan dolayı ahmette deşifre bilmemeleri anormal
3-) yaseminin okulda topladığı imzalar zuhalinde dediği gibi başına iş açabilir mi?
açmaz çünkü o kadar çok imza toplayan var ki hepsini mi içeri tıkacaklar.. zuhal gibi korkak tabansız insanlar her devirde mevcuttu.. :img-cool2
4-) imza kampanyası vesilesi ile harun karadenizle tanışan necdeti bundan sonra neler bekliyor olabilir?
bu konuda çok yazdım.. h. karadeniz ne alaka.. bunu bile düşünemiyen insanlar necdeti parti başkanı yapmazlarsa şaşarım.. kitleleri peşinden sürükleyecek karaoğlanın sekreteri mi olacak nedir.. yakın çalışma arkadaşı kontenjanından ecevitin yanında alacak galiba soluğu
5-) rızanın almanyaya yerleşme kararı sizce doğru muydu ve birgün nezahatla birlikte dönebilir mi?
gitsin bence mahzuru yok.. çok iyi bir oyuncu figüran konumunda devam edemezdi sanırım..bilemicem döner mi dönmez mi dönerse iyi olur tabii..
6-) ışık ile yaşarın sorunları düzelebilir mi ve bununla ilgili yaşarın tespitleri doğru muydu?
o yılları gözönüne aldığımda böyle bir evliliğin yürümesinin imkansız olduğunu düşünüyorum..görüşler o kadar keskin ayrılmıştı ki ötekileştiğin bir aşk süremez..yaşar tüm aile içinde ayrıksı bir ot gibi aileyle bile yanyana olması zor..içiçe yaşaması zor onlarla çünkü kendini öteki ve yalnız hissediyor.. :)
7-) bu bölümdeki ahmet-rüya sahnelerini nasıl buldunuz?
iyi buldum ama yetersiz.. ben YAR ailesini daha teferruatlı özel sahnelerde seyretmek istiyorum.. anladınız siz onu:img-hyste
8-) idam kararları üçe inen ve yine de durumu eğlenceli bir şekilde değerlendiren gençleri nasıl buldunuz?
çok dokunaklı bir sahneydi hüseyini oynıyan kişiyi çok başarılı buldum.. durumun trajikomikliğinin acısını tavrıyla bakışlarıyla çok iyi yansıtmıştı..tüm oyuncular da çok iyiydi ..bu sahnelerde her durumda birbirlerini rahatlatmak için gösterdikleri çaba içimi acıttı..
9-) hakkındaki idam kararı kaldırılan haruna bundan sonra ne olur ve olması muhtemel ışık-yaşar ayrılığından sonra ışıkla aralarında bir yakınlaşma başlayabilir mi?
aşk herşeyi affeder felsefesi bu dizide çok geçerli olduğu için harunla ışık arasında daha derin bir sevgi oluşabilir diye düşünebiliyorum..hele vurgulanan harunun büyük aşkı (tetik bile çekmişti aşkından)nı düşündüğümde bu yakınlaşma olur diyebiliyorum..
10-) mahirlerin öldüğü çatışma sahneleri gerçeğe yakın mıydı ve orada olmadığı için kurtulan deniz bundan sonra neler yapabilir?
gerçeğini tam bilmediğimiz için bana gerçeklik duygusunu fazlasıyla verdi.. emre korkmaz,kanbolat görkem aslan ve diğer bütün oyuncuları tebrik ederim..aksiyonlar da bana göre başarılmıştı..
[B] Yorgo Hasanidis,
Ayşeçan gibi benim geyiğimi de mazur görün, sınav haftası :icon_whis
Yorgo Hasanidis'i beğendim ben vallahi..
Merwimçanım bu geyikler olmazsa nasıl dejarj olacağız.. sürekli bizi geren sahneler ve bizi üzen sahneler... buna taş olsa dayanmaz yahu... bu geyikler şart :img-icecr
Çalıkuşuçanım yahu başka teo ay pardon tüyo yok mu acep.. gerçi öm'den verdiğin en son tüyo beni bayağı bir gerdi.. sonuna kadar da gerecek ama belki rahatlatıcı tüyolardan da vardır şöyle :img-icecr
çalıkuşu78 18-03-08, 15:16 merwçan kızıldere sahnelerinde ne kadar etkilendiklerinden bahsediyorlardı.. bayan arkadaş grubuydu ve haliyle ahmetin,görkemin yakışıklılığından konuşuyorlardı..kızıldere sahnelerinde onlar da baya mendil tüketmişler başlarına ağrı girmiş.. daha fazla duyamadım bizim akrabalar maşallah italyan aile sofralarını aratmıyorlardı hep bir ağızdan aldıklarından verdiklerinden tıp balosunda ne giydiklerinden garsonların bile onlara siz yıldızsınız aktristlere taş çıkartıyorsunuz iltifatlarından konuşuyorlardı..neler moda hangi renk revaçta falan filan.. yakında kim evlenecek kim doğuracak kim hasta işte böyle malum akraba konuşmaları..kulaklarım fındık fıstık doldu işte:img-hyste:img-hyste
çalıkuşu78 18-03-08, 15:19 Yorgo Hasanidis'i beğendim ben vallahi..
Merwimçanım bu geyikler olmazsa nasıl dejarj olacağız.. sürekli bizi geren sahneler ve bizi üzen sahneler... buna taş olsa dayanmaz yahu... bu geyikler şart :img-icecr
Çalıkuşuçanım yahu başka teo ay pardon tüyo yok mu acep.. gerçi öm'den verdiğin en son tüyo beni bayağı bir gerdi.. sonuna kadar da gerecek ama belki rahatlatıcı tüyolardan da vardır şöyle :img-icecr
daha tüyo çalışmıyor benden.. tüyoları aldığımın diziyle alakası kalmadı.. artık ateş-atayı bekleyecez ne zaman gelir acaba ne kaa tüyo verir bilemiyorum.. ama onun tüyolarını da anlamak için şifre çözücü lazım:img-hyste:img-hyste
Çalıkuşuçan kadın milleti işte :img-beee: Her konuşmanın arasına illa bir Ahmet Görkem sıkıştırmasalar olmaz (seven insan kıskanır :img-cray:) İyiki Necot'umu oraya katmamışlar çıldırırdım vallahi :hıh
Bu arada çançanlar Necdetizme Giriş Serilerimi albümüme ekledim isteyen çanlar ziyaret edebilir :img-icecr:img-hi:
Tavusumçanımdan alıntıdır
Ayrıca evde doğum yaptı hastaneye yetişemedik diye de polisleri kandırdılar ve evrakları da çat diye dayadılar yüzlerine. Bahar_çan da böyle tahmin etmişti zaten. Ayrıca sarı kazaklının deniz olmadığını da söylemişti bize. Dinlemedik sözünü, inanmadık. Bundan sonra onun sözünden çıkmayacağım kendi adıma. Bir kişi için "O değildir." diyorsa o değildir, bitmiştir.
işte o kaa...:img-grin2
ben de merw gibi bazı sayfaları atlamışım yahu.. :img-blush
Hüseyin'i oynayan oyuncunun ismine baktım, Oğuz Turgut Genç imiş, o da Hacettepe Konservatuar mezunuymuş. Gerçekten çok iyi. Aynı şekilde Murat Zobi de. Yusuf'un neredeyse tüm fotoğralarında yüzünde bir saf gülümseme var ya, onu mükemmel geçiriyor ekrandan.. Yaşı bayağı büyük olsa da, fazla sırıtmıyor nedense...
Baharımçan, Yorgo Hasanidis bana da iyi gibi geldi. Gerçi bu konuda otorite Ebruçan :P
ben rızayı göndermelerine sevindim aslında
sonuçta zaman atlaması sırasında bayağı yaşlanması gerekecekti
menderes döneminde saçını boyayarak kurtardılar
ama hapis yatmış ağır hastalık geçirmiş bir adam için zaman atlaması sonunda genç gözükebilirdi
gönderme nedenlerinden biri bu olabilir diye düşündüm ben
hazır rıza almanyaya taşınmışken yaseminle ışıkta gitse hatta yaşarı da götürseler
ahmetimde kurtulmuş olur bir nejdet müptelasından
sonra belki bir doktor hanım bulur evlenir(bu aralar doktor hanımlara taktım haruna da doktor bulucam çünkü)(birde sanırım o doktor hanım ben olabilirim:img-hysteen büyük hayalim tıp okumakta)
selamlarbye
site nihayet gelmiş bu aralar hergün böyle aksamalar oluyor inşallah yakında düzelir.
şimdi diyorumki rıssa amcam alamanyaya nezahatine koştu ya istermisiniz ben ahmet junıor diye debelenirken taaa gurbet ellerden bir rıssa junıor haberi gelsin :blink: bizim ex evliler ikinci baharlarını yaşamaya buradan başlarlarsa vallahada billahada ay bayılazamm:img-swoon
amaa büyük üstad salon kadını şahikanında dediği gibi;
olmaz olmaz deme hiç olmaz olmaz sevgilim
zaman neler gösterir belli olmaz sevgilim:D
ne alem kuklaydın sen kurbağa kermit dur yazayım teo junıora bir edit: merveçanım,bahar_cançan yorgo hasanidis gayet iyi bir isim olmaz olmaz demeyin tahminlere devam edin:)
aşağıdada bir adet tavusçan ile çalıkuşuçan görmekteyim sankibye
çalıkuşu78 19-03-08, 00:14 gelmiş site yaşasın..bir bölümcük daha istiyoruz zaman atlaması olmadan.. burayı okuyorsanız bir kere de yüzümüzü güldürün..bölümde yasemin hamile kalsın doğumu beklesinler.. sonra junior doğsun.. doğumhane kapısında ahmet heyecanlansın rüyadan ailesinden güç alsın..bebeğinin ilk çığlıklarını duysun.. sonra içeri girsin gözleri dolsun bebeği gözünü açtığında ilk onu görsün parmağını tutsun rüya kardeşini kıskanıp arıza çıkarmasın mümkünse.. çok üzüldük ağladık bir bölüm nefes alma ve mutluluk olsun.. nasıl olsa yine olaylara dalacak çok ağlıyacağız..
bu senaristlerin ahmetle gerçekten alıp veremedikleri birşey var .. önce sevdiği kadına öyle odun tadında sahneleri yazdılar ki herkesi yasemine düşman ettiler bu yetmedi sonra kızına rüyaya öyle sahneler yazdılar ki ona da düşman ettiler kötü kız rüya kaldı çocuğun adı.. şimdi de juniora acaiplikler gariplikler yaptırıp bizi ona da düşman ederlerse hiç şaşırmayacağım:img-wink:
Site uzun zamandır yok galiba. Gerçi geceleri olması daha iyi oluyor çünkü ancak o vakit çoğu çan toplanıp geyik yapabiliyoruz. Gerçi gündüz yapılan geyiği de fark ettim ama neyse. Ayşeçanım da gelmiş ama ben kaçırdım keratayı.:icon_sorrBundan sonra daha sık gelmesini bekliyorum. Bu arada zeynepçanımdan veya necotçuğumdan imzalı kitap da bekliyorum. Ben o kitap kapaklarını filan göremedim.
Bu juniorun geleceğine hiçbir zaman inanmadım. Ha hasbel kader oldu da geldi o vakit doğum sahneleri filan gibi güzel sahneler hiç yazmazlar. Entrikacılarımız zaten ahmet için ne zaman bir şey yazdı ki?
Cansuçan, geyik yapacak halim bile yok kuzum, inanır mısın? Böyle acaip bir can sıkıntısı bir yandan da "istediğine" :img-in_lo "ulaşamamanın" :icon_sorr verdiği eziklikle köşeme sinmiş oturuyorum.. İşin kötüsü bu gece çan hanımefendiler teşrif de buyurmuyorlar şöyle neşemizi bulalım.... :img-pilot Ama ben de Merve'ysem efendim, bu işe bir çözüm bulacağım.. :icon_whis
Dün bir kitap aldım arkadaşlar, Hikmet Çetinkaya'nın, adı 68'den 78'e Sancılı Yıllar, Kuşatılmış Sokaklar. Henüz yeni başladım okumaya ama, o zamana dair hem açığa çıkmış hem de gizli kalmış birçok olayı ve durumu barındıran, kaynak niteliğinde bir kitaba benziyor. Kendisinin o dönemlerde genç bir gazeteci olduğunu düşünürsek, doğal tabi. Neyse, tavsiye ediyorum...
Çok canım sıkıldı, acaba Necdet'e aşkımı ve övgülerimi sunup garip bir şekilde mutlu mu olsam... :img-cool2 Gerçi Zeynop'un yazıp yayınladığı kitaplardan sonra gözünde ben bir hiçim ama.... :img-hyste
ben pek severim Kermiti, Ebru sana yaptım bu editi: :img-hyste Ebruçan, ada vapuru yazını şimdi gördüm.. Düşünemiyorum, Ahmet tam Yasot'a doğru eğiliyor, öpecek derken kamera birden kayıyor ve uzaklarda bir yerdeki vapurun tekine ya da petrol yüklü tankere zum yapıyor.... O sahneyi heyecanla beklemiş tüm çanlar bir anda yerlere yapışıyorlar :img-hyste Güneye göçen kuşlardan biri de tam kameranın üzerinden geçerken birşeyler bırakıyor ve ekran kararıyor... Hemen arkasından Necdet'e "Babaaaa babaaa babaaa" diye viyaklayarak koşan bir Rüya beliriyor, çanlar ellerinin altındaki muhtelif isimlerde antidepresandan birini 3er 5er yutuyorlar.... 41. bölümün sonu :p
Hala cevap yok kimseden editi:
O değil de arkadaşlar, Denizler'in idamından sonra bu dizide izlenecek ne kalacak, ben şu an bunu ciddi ciddi merak ediyorum... Mahirler yok, Denizler yok.... Harun Karadeniz'i harcadıkları için onu saymıyorum... Bir Yaşar bir de Necdet kalıyor elimizde :img-swoon
İnanırım kuzum inanırım. Çünkü bende de pek bir heves yok, potansiyel yok. Ben de belki siz çanlarımda vardır da ben de kuyruğunuza takılır, peşinizden gelirim diyordum.:)
Pek severim kermiti, merve sana yaptım bu editi(:img-hyste:img-hyste:img-hysteay çok sevdim bunu): Kendimi hani şu avrupa yakasının kadrolu yönetmeni var ya onun gibi hissediyorum. Adam her çekimde kafayı yiyip cep konyağına başlıyordu sinirden. Biz de onun gibiyiz sanki. Her bölüm sonrası sinir oluyoruz ama neyse ki bizim konyak gibi kötü alışkanlıklarımız yok tek kötü alışkanlığımız forumumuz.:img-hyste Kendimizi foruma atıp rahatlıyoruz.:)
yettim gari merveçan:)
zoomlu kamera işini madem çok tuttuk fikir üretmeye devam mesela kara murat filmlerindeki gibi ahmetle necdetin bir kavga sahnesi olsa ve necot yanlışlıkla metro çukuruna düşse can havliyle ona atılan ahmet kurtarmaya çalışırken kamera zoom yapsa ve birde ne görseler alttan son sistem donanımlı işçiler geçiyor hatta birinin elinde cep telefonu kızım bak bu akşam tv benim hatırla sevgili falan anlamam ulan o teonunda,hasanında .... dese ve bizlerde ekran karşısında :blink: olsak:)
dilşat kuaföre gitse kamera tam saçına zoom yapmışken bu saçları beklettikleri makinanın ayarlarıyla oynayan şahsımın görüntüleri girse karelere devamındada dilşattan "yandım anam" diye bir ses çıksa birde üstüne dönemle alakası olmayan belkıs akkalenin "kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı yandım gelin dedikçe altına odun atmalı" türküsü kuaförün her yerinde çınlasa ahh güzel olmazmıydı bknz.hala hıncını alamamış intikamcı forumçan:icon_twis
demek sizde seviyorsunuz kermiti bende size yazıyorum bu editi: çanlarım buda bizim yeni edit sloganımız olsunmu ne dersiniz:D
Nasılsınız çanlar inşallah iyisinizdir :img-in_lo
Site gelmiş çok sevindim :) Kızçeler öncelikle bir sorum olacaktı profilime bir albüm yapıp resimleri ekledim ama görüp göremediğinizi merak ediyorum cevaplarınızı bekliyorum :img-wink::img-pilot
İkincisi Mervçanım müzikleri TAvusuma ve sana yolladım ama mesaj kutularınız doluydu her zamanki gibi :icon_whis
Mörvçanım haklısın Deniz'lerin idamından sonra ne izleyeceğiz nasıl izleyeceğiz bende bilmiyorum zaten sabahtan beri Rodrigo'nun Gitar Konçertosu'nu dinleyip durdum bir de kitaplarım arasında duran kitabın kapağında Deniz'in gözlerine takıldı gözlerimçok fena oldum :icon_sorr Garip ama sanki birlikte dinledik ve bir hüznü paylaştık adeta ondan sonra da kendime gelemedim zaten...(bu arada bu parçalar içinde mesajlarınızın altına kısa bir not düşmeniz yeterli:img-in_lo)
bir bölümcük daha istiyoruz zaman atlaması olmadan.. burayı okuyorsanız bir kere de yüzümüzü güldürün..bölümde yasemin hamile kalsın doğumu beklesinler.. sonra junior doğsun.. doğumhane kapısında ahmet heyecanlansın rüyadan ailesinden güç alsın..bebeğinin ilk çığlıklarını duysun.. sonra içeri girsin gözleri dolsun bebeği gözünü açtığında ilk onu görsün parmağını tutsun rüya kardeşini kıskanıp arıza çıkarmasın mümkünse.. çok üzüldük ağladık bir bölüm nefes alma ve mutluluk olsun.. nasıl olsa yine olaylara dalacak çok ağlıyacağız..
bu senaristlerin ahmetle gerçekten alıp veremedikleri birşey var .. önce sevdiği kadına öyle odun tadında sahneleri yazdılar ki herkesi yasemine düşman ettiler bu yetmedi sonra kızına rüyaya öyle sahneler yazdılar ki ona da düşman ettiler kötü kız rüya kaldı çocuğun adı.. şimdi de juniora acaiplikler gariplikler yaptırıp bizi ona da düşman ederlerse hiç şaşırmayacağım
Çalıkuşuçan çok güzel yazmışsın ama sence böyle bir şey yazmaları mümkün mü hayır Necot'u Karaoğlan'la Sülüman'la kanka yapma ihtimalleri bile daha çok gibi geldi de bana :icon_whis Zaman atladıktan sonra junior olsa olmasa ne farkeder ki bizim için :hıh Acaba kendi yazdıklarına kendileri gülüyorlar mıdır ne bileyim H.Karadeniz olayı filan ...Ahmet'e de acıtasyon sonra da"kötüyüz biz kötüyüz kötüyüz kötüyüz seyirciyi bezdiririz kızdırırız ...":dito
Zeynepçan, Rodrigo'nun Gitar Konçertosu'nu dinleyemiyorum biliyor musun? Çünkü, o sakin, inceden hüzünlü, ağır havası bana ölümü hatırlatıyor... Düşünüyorum, ölüm anında fonda çalacak müzik gibi birşey olsa, bundan daha uygunu olamazdı heralde.. Ama sonra, Deniz'in bu isteğinin, "son" isteğinin gerçekleştirilmediğini hatırlıyorum, onun yerinde düşünüyorum kendimi, az sonra herşey bitecek, gencecik ömrüm sona gelmiş ama en son istediğimi bile yapamıyorum, yaptırmıyorlar... Buna o kadar uzun zaman önceden karar vermiş olmasının hayal kırıklığını hissetmiş midir içinde acaba? Yoksa.. Ya uf.. Bilmiyorum. Ben ağlamaktan ne Darağacında Üç Fidan'ı ne de Mahir Çayan'ın Hayatı ve Fikirleri kitaplarını bitiremedim bugüne kadar. Hatta dün "Deniz, Fırtınalı Yıllar" kitabını elime aldım, Deniz'in bakışlarını görünce aynen yerine bıraktım...
Dizide bunları izlemeye nasıl katlanacağız?
Oooo arwençan intikam planlarını da hazır tutuyorsun bakıyorum. Her daim var bir plan. Yalnız dilşatınkini daha bir sevdim niyeyse. Ama bari kadın 60 yaşına gelene kadar bekleseydik.:)
Zeynepçanım hangi müzikler olduğunu anlamadım ama mesaj kutumu boşalttım biraz bana daa gönderebilirsin istiyorsan. Bu arada necdet sülüman veya karaoğlanla kanka olursa güzide de nazmiye hanım veya rahşan hanımla kanka olsun o vakit. Artık onlar da birlikte takılırlar, alışveriş yaparlar, hatta güzide akşam bunlara bir fransız şarabı da açar. Olma mııı? Oluuuur...
kız merveçan allah iyliğini versin hemende bir kermit avatarı yapmışsın kendine:img-hyste yeni bir akımmı oluşturdum ne kendimim benim:img-in_lo
bakın kermit deyince aklıma ne geldi malum ahmetin bu aralar moralide sinirleride bozuk ya akşamları yasot çeşitli atraksiyonlarla moralini düzeltmeye çalışsa ama o anneanne geceliklerinide çıkarmasa mesela;
yasemin:küçük kurbağa küçük kurbağa yanağın nerede
ahmet:yanağım yok yanağım yok vermem kimselere:hıh
yasemin:küçük kurbağa küçük kurbağa ellerin nerede
ahmet:ellerim yok ellerim yok bırak peşimi anneanne:img-cool2
yasemin:küçük kurbağa küçük kurbağa kalbin nerede:icon_sorr
ahmet: kalbim yok,kalbim yok verdim emineyeee:img-icecr
yasemin::img-swoon
ahmet::img-beee:
2. olarak, avatarımda nasıl çıkmışım :) Yeni çektirdim daha, azıcık yeşerdim de...
Cansumçan, halimiz harap bizim. Bir dizi izleyeceğiz diye sinirleri harap olan tek canlılar biz bir de Lost izleyenler galiba....
Madem herkes dizinin geleceğinden ve gidişatından bu kadar umutsuz, acaba biz senaryolara geri mi dönsek? Ama Badger Usta -Splinter Usta gibi :)- dönsün önce... Ben şu sınavları atlatıp kendimi WoW'a adayacağım sanırım...
Ebruçan, :good: Sloganımız yaptık gitti
Küçük kurbağa ahmet...:img-hyste:img-hyste:img-hyste
-Küçük kurbağa küçük kurbağa ahmetim nerede?
-Ahmetin yok ahmetin yok, yaseminin peşinde.:img-tomat
Merw bugün atv avrupada bu sezonun ilk bölümü vardı. Deniz bıçaklandığında ameliyattan sonra selma doktorla özel olarak konuşuyordu. O sırada bir saniye için aklımdan "Aaa defnenin hamileliğiyle ilgili bir şeyler diyecek." diye bir düşünce geçti. Sonradan hatırladım ki o dizide değil badgerın senaryosunda olmuştu. Düşün artık yani o derece yer etmiş o senaryolar bende. Ama dizi o kadar etkileyici(!) ki daha geçen hafta doğuran defnenin teee 32.bölümde hamile olduğunu bile düşünebiliyorum. Anlayın artık yani...
2. olarak, avatarımda nasıl çıkmışım :) Yeni çektirdim daha, azıcık yeşerdim de...
Cansumçan, halimiz harap bizim. Bir dizi izleyeceğiz diye sinirleri harap olan tek canlılar biz bir de Lost izleyenler galiba....
Madem herkes dizinin geleceğinden ve gidişatından bu kadar umutsuz, acaba biz senaryolara geri mi dönsek? Ama Badger Usta -Splinter Usta gibi :)- dönsün önce... Ben şu sınavları atlatıp kendimi WoW'a adayacağım sanırım...
Ebruçan, :good: Sloganımız yaptık gitti
avatar süper çanım yalnız çok yeşillik yeme bak hafiften tenin kaymış:)
bu dizi bizi hafiften şizofren yaptı ama ne yapacaksın izliyoruz işte aslında biz mazoşistiz hem ızdırap çekiyoruz hemd izliyoruz tuhaf insanlarız vesselam:)
senaryo işi ise çok iyi olurda badgerçan bu aralar pek uğramıyor özletti kendini gelsinde bir mazeretini dinleyelim olmadı içtimadan kaçma cezası verelim:img-wink:
birde güzidenin pastaneler kralı bir babası vardı sorunlu oldukları dönemlerde onu hep izledik ama şimdi yok acaba oda bir çatışmayamı kurban gitti yoksa senaristlerimiz onu yazmayı unuttularmı hiç değilse damadının kardeşinin nikahı vesilesiyle teo ile lalenin nikahında olamazmıydı gerçi daha torununu görmeye gelmemiş bir adamın nikahta ne işi var değilmi tamam kabul ediyorum saçmaladım:img-cool2
pek bir severim kermiti zeynep sana yazıyorum bu editi: profiline baktım ama oluşturduğun 3 adet albümünde boş canım haberin olsun
Merveçanım tam ben de onu düşünüyorum Deniz'in son anında çalınmasını istediği müzik öyle bir şeyki gerçekten ölümü hatırlatıyor insana özellikle ben dinlerken çok fena oldum gözümde öylece canlanıyor Deniz idam sehpasına doğru yavaşça ama başı dik mağrur ilerliyor ve bu müzik uzaklardan yankılanıyor ...ve de Deniz'i bu kadar iyi anlatan onun yaptıklarını yaşadıklarını insanın aklına getiren onunla bir insanla birebir örtüşen bir müzik daha düşünemiyorum ....
Tavusumçanım tamam şimdi hepinize yeniden gönderceğim bu arada hem korsancılıktan hem Necdetizm'e Giriş serilerinden köşeyi dönüceğim galiba :icon_whis:img-hyste
Bir dakika önce Merveçan'ın mesajını okurken hüzünlendim bir dakika sonra arwenim yazdığını gördüm koptum Emine'mi o da nerden çıktı :img-hyste Mörvün dediği gibi hayat böyle bir şey heralde bir ağlayıp bir gülüyoruz :sad53::img-pilot Bu arada Yasot Ahmet'in moralini düzeltmek için tam yaş seviyesine uygun bir yöntem bulmuş:img-icecr:img-hyste
Kısmet değilmiş Köşeyi Dönmek Anlamadım Niye Zor Resim Eklemek :Tamam birisi bana yardım edebilir mi acaba teknoloji konusunda biraz anlayış kıtlığı yaşıyorum nerde kaldı bu zaman makinası beni teknolojinin kıt olduğu bir zamana bırakın da daha fazla rezil olmayayım :img-hyste Müzikleriniz geliyor çanlar çok uzun da yükle yükle bitmedi...
Kermite Edit:Merveçanım foto hakkında yorum yapamamadım görmeyeli serpilmişsin be canım :img-hyste...profilden de pek tatlısın yalnız bu halini görenler bu ışıltıya bakamayıp kaçarlarsa ben karışmam anladın sen onu :icon_whisNeye niyet neye kısmet diyim de iyice anla :img-pilot
Zeynebimçan, gerçekten de.. Bir gülüyorum bir ağlıyorum, şizofren miyim diye de kendimden şüphe duyuyorum...
Bu müzik... Rodrigo gerçekten de ölümü düşünerek bestelemiş. Ya bu kadar mı somut olur bir his? Ölümün o kadar saf bir halini getiriyor ki insanın aklına, o kadar temiz.. Gitar çalmaya yeniden başlayacağım galiba... Gözümün önünde darağacı, Deniz'in çocuk bakışları...
Bunları düşünürken bir yandan da beni güldürebildin ya Ebrumçan :) Sana ne diyeyim, trip atan küçük kurbağa Ahmet. Elinde daktilosuyla.. :)
Bugünkü eski bölümü ben de izledim Cansumçan.. Sinan Cemgil'in Salim'lerin evine gelişi vardı... Necmettin Giritlioğlu'nu alıp gidiyordu...
Ebruçan, Güzid'in babası nikahta vardı çanım :) Rıza'yı sordu hatta...
Zeynepçan, haklısın ama beni olduğum gibi sevsin sevecekse :) Rengim yeşil görünebilir ama çok yakından baksa görür öyle olmadığını, değil mi :icon_whis
Üzülme mervecim eğer aşkınız gerçek aşksa o da bir fedakarlık yaparsa- ki hiç kaçmaz-belki o da yeşil olur. Ve siz iki sevgi pıtırcığı olarak bataklığınızda mutlu mesut yaşarsınız.(bkz:shrek) Amiiiiiin... Sherekin eşeği de vardı bir de o da teo olur artık. Teoya eşek demek istemezdim, ama filmde de eşeğin başka bir adı yoktu. Olsa onu kullanırdım.
Zeynepçanım müzikler için teşekkür ederim. Buradan yazmak varken özelden göndermeyeyim dedim malum sonra çok üşeniyorum boşaltmaya. O yüzden ne kadar çok boş kalırsa o kadar iyi.:)
Bu arada güzidenin babası vardı da abisi nerelerde bu kızın? Adam bir necdete güzidenin yerini söyledi sonra ortalardan kayboldu. Ne kardeşiyle konuşuyor ne yeğenini görüyor. Olmaz ki canım aaaa...
Bunları düşünürken bir yandan da beni güldürebildin ya Ebrumçan :) Sana ne diyeyim, trip atan küçük kurbağa Ahmet. Elinde daktilosuyla.. :)
Ebruçan, Güzid'in babası nikahta vardı çanım :) Rıza'yı sordu hatta...
Zeynepçan, haklısın ama beni olduğum gibi sevsin sevecekse :) Rengim yeşil görünebilir ama çok yakından baksa görür öyle olmadığını, değil mi :icon_whis
ohoo ben ahmete daha neler yazacağım merveçanım sen dur hele ilerleyen zamanlarda yeni mini repliklerimle karşınızda olacağım:img-wink:
demek güzidenin babası nikahta vardı allah allah ben nasıl atladım bunu acaba olası bir teo-lale ortak çalışmasına isim düşünürkenmi gözden kaçırdım neyse :)
acaba ahmetide rüyanın nikahında böyle görebilecekmiyim demiyorum malumunuz o zamanları göremeden dizi bitecek ama insan keşke görseydik demedende duramıyor:img-in_lo
pek bir severim kermiti kız merve sana yazıyorum bu editi: burnuma aşk kokuları geliyor çanım hayırdır yoksa senidemi kaptırıyoruz galiba burada yirmisekizine gelip hala daha yalnız kovboyu oynayan bir forumçan olarak kıderime ağlayacağım:img-cray:
vakitte yine geç olmuş bende gideyim bari hepinizi:img-kiss: iyi gecelerbye
Eee yok mu bana yardım edecek bir hayırsever :sad53:Necot'um olsa derdimi şıp diye anlar şak diye çözerdi :img-in_lo
Mörvümçan evet hakikatten bu kadar somut olması inanılmaz :img-in_lo Ayrıca bir de mağrur bir havası varki az önce ben de bir beste mağrur olur mu kafayı mı yedin Zinop diye düşünüyordum :img-in_lo Efkar bastı beni iyice :icon_sorr
Evet toparlayayım kendimi ...Mervimçan çok yakından bakarsa yeşil olmadığımı görür mü diyorsun açıkçası ben pek de emin değilim:icon_roll:D Basbayağı yeşil işte üç boyutlu mu bu resim :img-artis Tabi yakından bakınca bukalemunsa o zaman bilemem tabi :img-heh:(gece gece saçmalıyorum uykusuzluktan herkesi mazur görüyorsunuz beni de görüverin imgdrag)
Bir necot kadar olamadık yahu. Utanalım kendimizden. Merve ben anlamam teknolojiden filan sen bari sevabına yardım ediver şu kıza da kurtar forumumuzun namusunu.:) Hadi göreyim seni evlat.
Zeynep yeeevvvvrrrrruuum...Biz baksak yine yeşil gözükür elbet ama yakından "aşkla" bakınca-hele ki necot-mervede daha ne renkler görür... Kız gökkuşağı bile olabilir yani o dirice.:img-hyste Sen MMCyı kafana fazla taktığın için her şeyi onunla alakalı görüyorsun kanımca. Yakında "Bu beste çok muzip ve cazibeli." demeye de başlarsın. Benden söylemesi yani dikkat et kendine.
Zeynepçan bir benim profile bak bakalım, görebiliyor musun albümü ve resmi?
Ebruçan, yok be kuzum neredeee :img-hyste Laf ola beri gele diyoruz biz bu duruma :)
Diziyle bağlantı kuralım.... Birkaç saate fragman gelir heralde.. İdamların infazı bu bölüm olacaktır artık... Ahh..
Ne olur arada kurgu karakterlerin kariyer planlamaları gibi abuk sahneler olmasın, bari bu sefer....
kermiti çok severim, editi ortaya eklerim: yeni mesaj yazmayayım diye buraya ekliyorum:
Valla Zeynepçim, Cansu haklı. Önemli olan öyle 3. boyuttan, 4. boyuttan, sır kapısından bakmak değil, aşkla bakmak :img-wink: Tabi sen bir Feriştah olarak kırmızıdan başka renklere uzak olabilirsin ama, biz de ne gökkuşakları ne ışık tayfları var :img-hyste Eveet efendim, gecenin ilerleyen saatleri geyiğini açmış bulunmaktayız...
Hem ayrıca, şarkılar da mağrur olur... O özellik bir tek Ahmet'e mi verilmiş yani :) Tamam ondaki pek bir yoğun ama.... Bir de Mr. Darcy'yi düşünüp onunla karşılaştır :img-in_lo
Tavusum aşk başıma mı vurdu diyorsun geçen de biriniz yazmıştınız her yerden bir Ahmet çıkartıyorsun diyince napayım diri vicütlu ben kalbime söz geçiremiyordum kalbimden adeta Ahmet'in Gitar Konçertosu adının çok uyacağı şehvetli bir beste tüm diri vicüduma alev alev yayılıyordu :img-blush:img-in_lo:img-in_lo:img-hyste
Mörvüm senin albümün yokmuş zaten yahu tek kermitçanın fotosu var :icon_whis
Dizinin fragmanını bir görebilseydik olacaklar belli gerçi ama nasıl işleneceğini çok merak ediyorum :img-in_lo
Arwençanım iyi geceler :img-in_lobye
Herkes gitti galiba ben de kafama göre takılayım :img-in_lo
:img-hyste:img-hyste:img-hyste İçindeki feriştah yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor galiba zeynepçanım. Vakit çok geç olmadan, bizler diri vücutlarımızı uykunun kollarına bırakmadan bir fentezi attırsan da şöyle bir kahkahalarla gülsek. Ama tabi ilhamın yoksa o baika. Seni baskı altına almak istemem.:) Ben de bu haftanın fragmanını çok merak ediyorum. Dediğin gibi ne olacağı belli de asıl önemli olan nasıl işleneceği. Umarım hakkını verirler.
iyi geceler forumdaşlar...
dün maslak tarafına gitmek zorunda kaldım oradan gelirken adnan menderesin mezarı çarptı gözüme.. en görkemlisinden dikilmişti gözümün önüne...
aklıma karşıyaka mezarlığı geldi... düşüncelerine , halkına istedikleri şeyler için izin verilmediği gibi ne Taylanın yanına nede yanyana gömülmelerine izin verilmedi... ziyaretçileri kabul etmedi mezarlık müdürlüğü HAKLI ADALET Mİ...
bunları düşünürken babama soru yönelttim... idam oyanının da çıkan düşünce halen aklımda 3 e 3:birbirini karşılaştırmak istemem ama...Adnan Mendereste idam edildi DENİZLERDE... neden buna bu görkemi hazırlamışken Denizlere bu haksızlığı yaptılar... Eğer denizlere birşey yapmak istemiyorlarsa ki istemiyorlardı izin verselerdide ona inananlar bir anıt dikseydi yada mezarlarını rahatça ziyaret etselerdi... denizler idam edildi suçlu gördükleri için, mendereste idam edildi zevkten değil herhalde suçlu gördükleri için... neden birşeyler yapılmadı denizlere?
aslında cevabını biliyorum saçma nedenlerinide ama bu haksızlığı neden kimse tartışmıyor babama aslında onu sormak istedim ...garibim babamda menderes idam edildikten sonra yasa çıkmış ayıbı örtmek için birde başbakanmış onun için bu anıtı dikmişler dedi... ve birde denizden ...yeni denizlerden korktukları için dedi... bu arada ben denizi babamın okuduğu denizle ilgili kitaplarla tanıdım...
Aklıma takılan birşey var...büyük düşünceli insanların çoğu karşıyaka mezarlığına gömülmüş neden acaba...mahir kızılderede öldü orada deniz yusuf hüseyin orada taylan istanbulda öldü orada... bildiğim kadarıyla denzilerin ailesi ayrılmasınlar diye peki diğerleri...120 tane devrimci oradaymış merak ediyorum açıkçası...
denizlerin bu bölümde idam edilmeleri olabilir ...peki denizler idam edildikten sonra ne olucak... konu kalmadıki...
birşey sormak istiyorum bakırköydeki söyleşi ile ilgili bilgisi olan varmı bakırköye yakın oturuyorum bu söyleşi gerçekmi kimler katılıyor?...
Zeynepçan, Rodrigo'nun Gitar Konçertosu'nu dinleyemiyorum biliyor musun? Çünkü, o sakin, inceden hüzünlü, ağır havası bana ölümü hatırlatıyor... Düşünüyorum, ölüm anında fonda çalacak müzik gibi birşey olsa, bundan daha uygunu olamazdı heralde.. Ama sonra, Deniz'in bu isteğinin, "son" isteğinin gerçekleştirilmediğini hatırlıyorum, onun yerinde düşünüyorum kendimi, az sonra herşey bitecek, gencecik ömrüm sona gelmiş ama en son istediğimi bile yapamıyorum, yaptırmıyorlar... Buna o kadar uzun zaman önceden karar vermiş olmasının hayal kırıklığını hissetmiş midir içinde acaba? Yoksa.. Ya uf.. Bilmiyorum. Ben ağlamaktan ne Darağacında Üç Fidan'ı ne de Mahir Çayan'ın Hayatı ve Fikirleri kitaplarını bitiremedim bugüne kadar. Hatta dün "Deniz, Fırtınalı Yıllar" kitabını elime aldım, Deniz'in bakışlarını görünce aynen yerine bıraktım...
Dizide bunları izlemeye nasıl katlanacağız?
Biliyor musun Merve'ciğim, geçen bölüm Deniz ıslıkla çalınca dedim ki, inşallah idam edildikleri zaman çalarlar... 37 yıl sonra bu isteği dizide de olsa çok geniş bir kitle önünde yerine getirilir... zaten içime öyle doğdu.. dedim bizim MÜZİKÇİLERİMİZ DENİZ'İN İDAMINDA RODRİGO'NUN GİTAR KONÇERTOSUNU ÇALARLAR...
Bu arada güzidenin babası vardı da abisi nerelerde bu kızın? Adam bir necdete güzidenin yerini söyledi sonra ortalardan kayboldu. Ne kardeşiyle konuşuyor ne yeğenini görüyor. Olmaz ki canım aaaa...
Aman Tavusumkuşumçan, bir de Güzide'nin abisiyle falan sahneleri işgal ettirmesinler.. benim de aklıma çok geldi.. ela'ya ilk isim koyma konuşmalarında.. dedim bu necdet pek bir incedir, düşüncelidir de demiyor ki Güzide sen annenin ismini koymak istemez misin?
işte o zaman dedim bunun babası, abisi nerede yahu.. doğumdan sonra ben ikisini de hiç görmedim.. bir arkadaş nikaha gelmiş falan diye yazmış ama hayır bence nikahta falan da yok.. önemli de değil boş verin.. dediğim gibi şimdi senaristler "ya seyircinin dikkatini fane çekiyor bir kere gösterelim" derler.. derler demesine de sizce kimin sahnesinden çalarlar hıı??? yaa... biliyorsunuz bizim Necot artık çok önemli bir adam.. tescillenmiş hem de O'nun hiçbir sahnesinden çalmazlar.. yine olan bizim Rüya-Ahmet sahnelerine olur... bu yüzden göstermesinler...
Günaydın MMCciğim... bugün erken gideceği işe..:img-blush bye
Günaydın Baharçanımbye
Hava okadar güzelki işe gitmesekte boğazda bir kahvaltı yapsak ve isteyipte alamadıklarımızı konuşup konuşup senarist ablaları çekiştirsek seninle.Ne güzel olur değil mi? Hala üniversiteye giden çıtırlara sesleniyorum; sakın bitirmeyin okullarınızı, kıymetini bilin.Sonarsı çok çok beter:img-yes:
Biliyorum çok iç karartıcıyım ama önümüzdeki bölümlerde Necdet bir politikacı olarak çok daha ön planda olacak.Ahmet Denizlerin davasından sonra sadece Rüyanın iki babasından biri olarak kalacak.Tabii o Necdet kadar kıymetli olmadığı içinde ilgili ilgisiz her türlü olayın içine çekilmeyecek ve geri planda kalacak.Sadece toplu sahnelerde robot gibi yorum yapacak.
Nedense bu hafta fragmanı görmeyi hiç istemiyorum.Biliyorum onları geri getirmez ama eminim çok özenli ve etkileyici çekilmiştir o malum sahneler.İstediğim herşeyi geçiştirmiş olsalarda önemli siyasi olaylarda çok özenli davranıyorlar.En azından içim o açıdan rahat:good:
günaydın çanlarr..(bahar_can-MMCbye)
dün site gittikten sonra yazılanları okudum..çok anlayamadım yazıklarınızı..:icon_whisgöz gezdirmeye çalıştım..not bakar gibi hani:img-icecr
ama bizim çanlar toplanmış,toplanmış,toplanmışşşş..
pek üzüldüm kaçırdığıma:icon_sorr
ama zeynebin mevsimi geliyor anlaşılan..kanımca şihvetinin kaybolması necdetle falan alakalı değilmiş..dönemlik bir hadise:img-icecr
bu arada sahi,bu dönemi kapatınca ne yapacaklar...ne izleyeceğiz...dizi bitiyor gibi hissediyorum şahsen:img-yes:
bu arada ahmet de yaşlanıyor ama türk filmlerindeki yaşlı adamlar gibi saçlarına iki kır düşse de yine enn edeleli karizmatik haliyle izlesek fena mı olur...
çökertmezler inşallah delüüğanlıyı:img-in_lo
:happy0064 hem de ne güzel olurdu vallaha MMCçanım:happy0064 ama işler ne yazık ki elimizi kolumuzu bağlıyor:icon_sorr
Evet siyasi sahnelerin çoğunu ben de beğeniyorum... en can alıcı sahnelere çok özeniyorlar belli... gösterilerde pek iyi değiller ama zaten siyah-beyaz asıllarına bağlamak için daha çok canlandırma mantıklı yapılıyor sanıyorum..
şimdi önümüzdeki bölüm zaman atlaması olacak deniyor...
ve tüyoçanın verdiği bir bilgi de Yaşar-Deniz karşılaşması.. hem de Yaşar'dan eklenilmeyen bir davranış çerçevesinde...
şimdi ben diyorum ki; tamam zaman atlanacak ama H. Kararadeniz diziye dahil olduğuna göre onun yaşadığı olay muhakkak anlatılacak demektir... hastalanması ve yurtdışına tedaviye gönderimemesi vs.. bu demektir ki birkaç yıl atlanacak bence bu kesin... yani 1974'lere falan gelirler.. hem Kıbrıs Barış Harekatı dönemi karartmaları falan da işlenir... ay çocukluğum aklıma geldi.. kırmızı kağıtlarla kapatırdık pencereleri :icon_sorr
eğer böyle olursa ki büyük ihtimal bence.. o zaman Yasemin'in hamilelik sürecini ve doğumu görebiliriz... yani Ahmet junior hayatını H. Karadeniz'e borçlu.. biz de tabiki:img-hyste Ah Karadeniz bir de şu necdet'e bulaşmasaydın dadından yenmeyecekti ama neyse seni gördüğümüze çok sevindik :img-in_lo
Ve tüyoçanın bahsettiği Yaşar-Deniz karşılaşmasının olması için Deniz'in yaşıyor olması gerekir.. bu da demektir ki Berk çıksa bile yeni bir oyuncuyla devam edecekler... Deniz'e alışmak zor olacak ama Deniz'in olması da şart.. bu yüzden ben yeni oyuncumuzu benimsemeye hazırım:img-blush Nezahat'i bile benimsemeye hazırdım zaten... bakalım belki onlar da iki farklı oyuncuyla elele canlanırlar yeniden :img-grin2
umut fragmanla, özete kaldı.. ya sabır deyip beklemeye geçelim..
spdrcığım günaydın canım :happy0064
78'lere gelindiğinde dizi biter gibi hissediyor çoğu arkadaş ama o kadar çok olay varki.. ahmet avukat olduğu için bu olayların ya hep içinde ya da çok yakınında olacaktır.. necdet de zaten politikanın merkezinde olacağına göre bu dizi bitmez.. sonra Ali var.. Deniz ve Harun, Defne var.. Yaşar-Metin var.. yok yok bu dizi biter mi beyav :img-icecr
ozenç-çanım günaydın :happy0064
resimseçici 19-03-08, 12:05 herkese günaydın,
sevgili forumdaşlar fragmandan daha ses seda çıkmadı herhalde. İşyerinde olduğum için fragmanı izleme şansım yok maalesef. Eğer çıkarsa detaylı anlatımlarınızı bekliyorum.
Elbette Baharcan Rodrigonun gitar konçertosu bizim için bir vasiyetti. Onu yerine getirmek için hala bir uğraşı içindeyiz. Özellikle Kalan Müzikten Hasan Saltığın inanılmaz girişimleri oldu. Yüksek bir telif çözülmeye çalışılıyor. Ama Her şeye rağmen olması gerekiyor diye düşünüyoruz.
Arkadaşlar ben konunun çok dışında bir haber için geldim. Bizim Hüseyin Karabey için yaptığımız bir film müziği var. İstanbul film festivaline ulusal ve uluslararası alanda olmak üzere iki dalda katılıyor. Ve tek gösterimlik olacak. Biletleri ise 22 martta satışa sunuluyor. Gitmek adlı film yine güzel bir aşk hikayesinin filmi. Filmde oldukça kilolu oyuncu bir kıza ilk kez ona bir kadın gözüyle bakan bir ıraklı aktör arasındaki aşkın yol hikayesi var. Ayçanın her şeyi bırakıp ırak yolculuğunu izleyeceksiniz yani.
Sizlerle paylaşmak istemiştim. Ve zaten Elveda formuyla da paylaşacağım hiç kuşkusuz.
aradaşlar ben fragmanı gördüm ama yarısına yetiştim...
Yaşar ve ışık mahkeme korudorundaydı Yaşar ışığın yanından geçip gidiyordu galiba boşandılar ama burayı tam anlamadım göz ucuyla görebildim... :( :(
Necdet dayak yiyordu sorguda. :img-yes:
Deniz Gezmiş Hüseyin Yusuf ölüm orucuna başlamışlar. Getiriler yemekleri yemediler. Avukatıı güçlü durmanız gerek orucu bırakın, diyordu.
Deniz yaralı kurtulmuş ? hastanede ağır yaralı yatıyordu Deniz son bir gayret gözünü eçtı galiba ölüyor :( başında Defne...
tamamını göremedim yawww... :8 :sad53:
evet ben de fragmanı böyle izleyebildim..defne ağlayarak deniiz öpüyordu ya bunlar çok yakışıyorlar birbirilerine ..denizin diziden ayrılacağına daha bir yandı içim:(
aşka_aşık_11 19-03-08, 12:45 merhaba arkadaşlar sıkı bir HS takipçisi olmama rağmen başlığa sadece bölüm özeti için giriyorum. sanırım hiç yorum yapmadm. size birşey sormak istiyorum denizin ayrılacağını konuşuyorsunuz. bu doğru mu? ya da nerden duydunuz bu haberi? umarım yanlıştr çünkü deniz ve defneyi çok yakıştırıyorum. cevap yazarsanız çok mutlu olurum;)
not: bu arada bende fragmanı gördm fakat yarısını. malum sitede yok ki girip izleyelm. umarm bölüm özeti eklenr bugün.
merhaba arkadaşlar sıkı bir HS takipçisi olmama rağmen başlığa sadece bölüm özeti için giriyorum. sanırım hiç yorum yapmadm. size birşey sormak istiyorum denizin ayrılacağını konuşuyorsunuz. bu doğru mu? ya da nerden duydunuz bu haberi? umarım yanlıştr çünkü deniz ve defneyi çok yakıştırıyorum. cevap yazarsanız çok mutlu olurum;)
not: bu arada bende fragmanı gördm fakat yarısını. malum sitede yok ki girip izleyelm. umarm bölüm özeti eklenr bugün.
Arkadaşım Berk Hakman(ın diziden ayrılabileceğini tüyo getiren bir arkadaşın yorumlarından yola çıkarak getiştirdik ama geçenlerde yanılmıyorsam Berk'in formuna yazmışlar böyle bişeyi bende tam bilmiyorum. Yani Fragman görüntülerine bakarsak gerçektende diziden ayrılıyor gibi
aşka_aşık_11 19-03-08, 12:58 aysem_ cnm saol bilgilendirdiğin için. ayrıca öm için de çok teşekkür ederm.
umarım çıkmaz ama. bir yanlış anlaşılmdr inşallah. çıkar ve yerine bir başkasi gelirse aynı duygu olamayablr çünkü...
kardelencim 19-03-08, 13:12 selamlar herkesebye
bugün özet ve fragman günü fragmanı henüz göremedim ama anlatan arkadaşlara teşekürler. deniz yaralanıo demek bu çok kötü umarım ölmez o da giderse çok tatsızlaşır dizi. şuanda defneyle aşklarını çok beğenerek izliodum lütfen deniz ölmesin:icon_sorr
deniz gezmişler bu bölümde mi idam edilicek acaba? oof buna da nasıl dayanıcas o da ayrı bir konu. keşke ölmeseler diemiorum onlar için çünkü sonları belli!!
ışıkla yaşarın zaten ayrılıcakları belliydi. ışık keşke evlenmeden önce sırf seviorum demekle evlenilmeyeceğini anlasaydı. bu yüzden arkadaşlarından bile koptu ama şimdi hayata farklı yerlerden bakıoruz deyip duruo. bi yandan da ağlıo ama hiçbişeyde yapmıo birde ne yapmaya çalıştığını anlayabilsem??
Elbette Baharcan Rodrigonun gitar konçertosu bizim için bir vasiyetti. Onu yerine getirmek için hala bir uğraşı içindeyiz. Özellikle Kalan Müzikten Hasan Saltığın inanılmaz girişimleri oldu. Yüksek bir telif çözülmeye çalışılıyor. Ama Her şeye rağmen olması gerekiyor diye düşünüyoruz.
Arkadaşlar ben konunun çok dışında bir haber için geldim. Bizim Hüseyin Karabey için yaptığımız bir film müziği var. İstanbul film festivaline ulusal ve uluslararası alanda olmak üzere iki dalda katılıyor. Ve tek gösterimlik olacak. Biletleri ise 22 martta satışa sunuluyor. Gitmek adlı film yine güzel bir aşk hikayesinin filmi. Filmde oldukça kilolu oyuncu bir kıza ilk kez ona bir kadın gözüyle bakan bir ıraklı aktör arasındaki aşkın yol hikayesi var. Ayçanın her şeyi bırakıp ırak yolculuğunu izleyeceksiniz yani.
Sizlerle paylaşmak istemiştim. Ve zaten Elveda formuyla da paylaşacağım hiç kuşkusuz.
Hüseyin Abi bunu duyduğuma ne kadar sevindim bilemezsin ...dün Merveçan'la da paylaşmıştım müziği dinleyince gözümün önüne Deniz ve son hali geliyor diye sanıyorum hayal ettiğim gibi Deniz'e yakışacak bir sahne olacak sayenizde :img-in_lo Sonunda bir dizide de olsa son hayalinin yerine getirilmesi çok güzel olur :icon_sorr Zaten son iki gündür hep Deniz için dinledim son isteğini bile yerine getirmekten aciz insanlara inat ...
Ve film bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim Hüseyin Abi ama Ankara'da olmam şanssızlık işte :icon_sorr İzlemeyi çok isterdim bu filmi ...umarım Ankara'da izleme fırsatımız da olur :img-in_lo
VE demek fragman geldi ve SüperHero Necot dayak yiyor işte buna çok üzüldüm diyemeyeceğim Necot'u yine fedakar kahraman gibi göstermek acıtasyon yapmak için yazıldığını bildiğimiz bir sahneye pek üzülenemez öyle değil mi....:icon_whis Neyse yine üzüldüm oldu mu tamam mı :icon_sorr
Deniz ölüyor mu sahiden off ya :icon_sorr Hala inanamıyormuşum demekki çok kötü olacak bu :icon_sorr
Deniz Hüseyin ve Yusuf'un ölüm orucu başlamış demek...
selamlar herkesebye
bugün özet ve fragman günü fragmanı henüz göremedim ama anlatan arkadaşlara teşekürler. deniz yaralanıo demek bu çok kötü umarım ölmez o da giderse çok tatsızlaşır dizi. şuanda defneyle aşklarını çok beğenerek izliodum lütfen deniz ölmesin:icon_sorr
deniz gezmişler bu bölümde mi idam edilicek acaba? oof buna da nasıl dayanıcas o da ayrı bir konu. keşke ölmeseler diemiorum onlar için çünkü sonları belli!!
ışıkla yaşarın zaten ayrılıcakları belliydi. ışık keşke evlenmeden önce sırf seviorum demekle evlenilmeyeceğini anlasaydı. bu yüzden arkadaşlarından bile koptu ama şimdi hayata farklı yerlerden bakıoruz deyip duruo. bi yandan da ağlıo ama hiçbişeyde yapmıo birde ne yapmaya çalıştığını anlayabilsem??
Evet arkadşlar yani bende Deniz'in ölmesini istemem. Adamı sevmiyorum hatta gıcık oluyorum ama ben hiçbir insandan ölmesini isteyecek kadar nefret edemeyenlerdenim. Deniz bayağı ağır yaralanmış, Kızıldere'de yoktu Deniz ve yanında iki kışi daha mı vardı ne... geçen bölüm araba park edecek yer arıyorlardı hatırlarsanız onlarda polisle falan çatıştı diye düşünüyorum ben.... Fragmanı görünce hak vereceksiniz ki durumu pek iç açıcı değil.
Sağolusun atv'de bir kere verdi fragmanı ondan sonra tık yok..
Yaşar_Işık konusunra gelince dediğim gibi mahkeme koridorlarındalardı. Davaya giriyorlar mıydı çıkıyorlarmıydı :img-yes: pek bişey anlamadım Zaten gözüm tam orda takıldı tv'ye.
Necdet'de fena yumruk yedi. Orda adamlara bişey dedi böyle nasıl diyeyim diklenir gibiydi. Başında da ik üç kişi vardı. Galiba imza toplamak pahalıya mal olacak Neco'ya..
Deniz Gezmiş ve arkadaşları mapusa yemek getrildi biz yemeyeceğiz , dediler.
Sonra avukatlara onlara; idama giderken, tabureye çıkarken(bu laftan çok emin değilim) güçlü olmalısınız. Ölüm orucunu bırakın , dedi onlara.
Sonra "vurulanlar arısnda bir kişi yaralı kurtulmuş" dedi bir adam Defne göründü endişeliydi.- O sırada ben salağı kumandayı araken Yasot'un sesini duyduma ama ne dediğini anlamadım - kendime tomat gönderiyorum :img-tomat
Deniz ağır yaralı hastanede yatıyordu. Defne Deniz'e seslendi o sırda Deniz bi gayret gözlerini açtı .. orda fragman bitti.....
can sıkıntısından yazıyorum valla . Görürsünüz birazdan zaten fragmanı ;)
aşka_aşık öm için de teşekküre gerenk yok arkadaşım....
:happy0064 çok sevindim.. inan.. bu çok önemli bir şey çünkü.. çok anlamlı yani..
22 mart demek.. tamamdır.. :img-yes:
Deniz ölerek ayrılacak demek.. öyle olsun ne yapalım..:icon_sorr
Ölümüne karar verince tabi Yaşar-Deniz karşılaşması da sanırım anlamsızlaşıyor..
Işık-Yaşar ayrılıyor demek resmi olarak.. o zaman Harun boşta :icon_whis sanırım Harun'a bu durumda başka bir kız yerine Işık daha uygun geldi.. vallahi senaristlerin işi de zor yahu.. duruma göre her an değişecek senaryolar... yani her karakter için yedekte hikayeler hazır olmalı.. ya da en uygun şekilde anında üretmeli..
Necdet o zaman tutuklanıp cezaevine mi girecek.. Harun Karadeniz'in de o sıralar cezaevinde olması gerekiyor sanıyorum.. ve böylece Karadeniz'in cezaevi süreci Necdetle birlikte mi anlatılacak acaba..
selamlar
fragmanı bende gördüm en başta mahirlerin cenazelerinin çıkarılması ve muhtarın tutuklanmasıyla başlıyor karga tulumba taşınan o gencecik çocukları görünce içim ezildi:icon_sorr necdette hakikatten yine dayak yiyor bu aralar fazla göze batmaya başlamıştı ve tabi beklenen oldu inşallah kötü birşey olmaz ama ben buradan ileri gideceklerini sanmıyorum,ışıkla yaşarda boşanıyorlar galiba yaşar konuşmak için ona yönelsede ışık hiç bakmadan yanından geçip gidiyor off ya iş mahkemeye kadar geldi boşanmasınlar:icon_sorr deniz gezmişler yine aynı metanetle duruyorlar bu nasıl bir güçtür şaşmamak elde değil:good:veee son sahne deniz göğsünden yaralanmış tamda kalbinin ordan defne başında sanırım son nefeslerinde onu dudaklarından öpüyor artık devamındada bir karayeli daha tarihin karanlık sayfalarına gömeriz yazık oldu keşke berk hakman sonuna kadar oynasaydı gitti en sevmediğim şeyi yaptı
kardelencim 19-03-08, 13:49 Evet arkadşlar yani bende Deniz'in ölmesini istemem. Adamı sevmiyorum hatta gıcık oluyorum ama ben hiçbir insandan ölmesini isteyecek kadar nefret edemeyenlerdenim. Deniz bayağı ağır yaralanmış, Kızıldere'de yoktu Deniz ve yanında iki kışi daha mı vardı ne... geçen bölüm araba park edecek yer arıyorlardı hatırlarsanız onlarda polisle falan çatıştı diye düşünüyorum ben.... Fragmanı görünce hak vereceksiniz ki durumu pek iç açıcı değil.
Sağolusun atv'de bir kere verdi fragmanı ondan sonra tık yok..
Yaşar_Işık konusunra gelince dediğim gibi mahkeme koridorlarındalardı. Davaya giriyorlar mıydı çıkıyorlarmıydı :img-yes: pek bişey anlamadım Zaten gözüm tam orda takıldı tv'ye.
Necdet'de fena yumruk yedi. Orda adamlara bişey dedi böyle nasıl diyeyim diklenir gibiydi. Başında da ik üç kişi vardı. Galiba imza toplamak pahalıya mal olacak Neco'ya..
Deniz Gezmiş ve arkadaşları mapusa yemek getrildi biz yemeyeceğiz , dediler.
Sonra avukatlara onlara; idama giderken, tabureye çıkarken(bu laftan çok emin değilim) güçlü olmalısınız. Ölüm orucunu bırakın , dedi onlara.
Sonra "vurulanlar arısnda bir kişi yaralı kurtulmuş" dedi bir adam Defne göründü endişeliydi.- O sırada ben salağı kumandayı araken Yasot'un sesini duyduma ama ne dediğini anlamadım - kendime tomat gönderiyorum :img-tomat
Deniz ağır yaralı hastanede yatıyordu. Defne Deniz'e seslendi o sırda Deniz bi gayret gözlerini açtı .. orda fragman bitti.....
ayşem saol arkadaşım fragmanı baya ayrıntılı anlattığın için, göremediğim için meraktan ölücem nerdeyse.
denizler kızılderede değildi evet iki arkadaşıya arabalarına yer ararken köylüler bizden şüphelendi demişlerdi. bunun üzerine deniz ben gidip onlarla konuşurum felan demişti. sonra da bizde kızıldereye diğer arkadaşların yanına geçelim şuanda bizim için en güvenli yer orası dediler. o zaman köylüler şüphelenip onları ihbar ettiler. deniz de polisle girdiği çatışma sonucu ağır bir şekilde yaralanmıştır. daha önce de bıçaklanmıştı ama kurtulmuştu bu defa da böyle bişey mümkün mü acaba inşallah ölmez:icon_sorr
dizimiz 80 leri anlatacak mı peki? ama 80 leri çemberimde gül oya da izlemiştik ya zaten..hoş ben hatırla sevgilide deizlemek isterim 80 leri ama hani senaristler gerek görmez de dizimiz biterse diye korkuyorum
bir de yasemin ve ahmetin yaşlı halini oynayacak oyuncu vs diye bir şeyler konuşulmuştu ya benim şahsi fikrim şu ki ben yaşlı hali bile olsa bir oyuncunun değişmesini yadırgıyorum
yani başka oyuncu oynamasın karakterleri..güzelim canım karinam gittikten sonra asenaya bile alışamadım ben yaa
ayşem saol arkadaşım fragmanı baya ayrıntılı anlattığın için, göremediğim için meraktan ölücem nerdeyse.
denizler kızılderede değildi evet iki arkadaşıya arabalarına yer ararken köylüler bizden şüphelendi demişlerdi. bunun üzerine deniz ben gidip onlarla konuşurum felan demişti. sonra da bizde kızıldereye diğer arkadaşların yanına geçelim şuanda bizim için en güvenli yer orası dediler. o zaman köylüler şüphelenip onları ihbar ettiler. deniz de polisle girdiği çatışma sonucu ağır bir şekilde yaralanmıştır. daha önce de bıçaklanmıştı ama kurtulmuştu bu defa da böyle bişey mümkün mü acaba inşallah ölmez:icon_sorr
ay evet ya kesin köylüler ihbar etti. Ben köylüleri unutmuştum valla. Doğru söylüyorsun Deniz köylüler bize şüpheli bakıyorlar gibi bişey demişti geçen bölüm hatta ben kesin dönüp Kızıldere'ye gelirler demiştim izlerken kendi kendime ama gelmemişlerdi. Galiba senin tahminle benimki birde fragman birleşince durum maalesef bu... :icon_sorr
Bu arada fragmanın başını da arwen yazmış. Mahirleri evden çıkarıyorlarmış ya Offf o sahne beni bayağı etkileyecek gibi ...
Bu arada Necdet dayak yiyor ya; aferin iyi dayandın aslanım! deyi şimdi bunu övmeye kalkarlarsa bana atlayacak yüksek bir yer gösterin.atlıcammm..:img-fear2 :img-hyste img-fear2
Yaşar-Işık boşandıklarına :img-cray::img-cray: inanamıyorum yaw. Ne aşktı kardeşim. Naptnız senaristlmer alın size tomat :img-tomat:img-tomat
bak şimdi sinirim bozuldu. Hemen bir paket çokalata yemem lazım ki moralim düzelsin :dito
selamlar
fragmanı bende gördüm en başta mahirlerin cenazelerinin çıkarılması ve muhtarın tutuklanmasıyla başlıyor karga tulumba taşınan o gencecik çocukları görünce içim ezildi:icon_sorr necdette hakikatten yine dayak yiyor bu aralar fazla göze batmaya başlamıştı ve tabi beklenen oldu inşallah kötü birşey olmaz ama ben buradan ileri gideceklerini sanmıyorum,ışıkla yaşarda boşanıyorlar galiba yaşar konuşmak için ona yönelsede ışık hiç bakmadan yanından geçip gidiyor off ya iş mahkemeye kadar geldi boşanmasınlar:icon_sorr deniz gezmişler yine aynı metanetle duruyorlar bu nasıl bir güçtür şaşmamak elde değil:good:veee son sahne deniz göğsünden yaralanmış tamda kalbinin ordan defne başında sanırım son nefeslerinde onu dudaklarından öpüyor artık devamındada bir karayeli daha tarihin karanlık sayfalarına gömeriz yazık oldu keşke berk hakman sonuna kadar oynasaydı gitti en sevmediğim şeyi yaptı
Bende bütün interneti aradim taradim hic bi yerde bulamadim fragmani, demekki
daha gelmemis,.. atv-avrupada herzamanki gibi fragmani vermiyolar tabi..
cok cok tesekkürler hepinize sizin sayenizde neler olcaklarini ögrendim..
Isik la Yasarin bosanmasini hic sanmiyorum, son anda vazgecerler tahminim!
Denizin ölecegine hic inanmamistim düne kadar, ama dün aksam tek tek
tüyolari bidaha okdum (en cok ates_atanin) ve okadar acikki Denizin ölecegi,
daha önce nasil göremedim sasirdim!
Deniz acaba nerde yaralandi, kesin vuruldu veya o köylüler bisiiler yapti,
ama en azindan Defne yaninda bu iyi. Defne yine radyodan ölüm haberini alir
diye düsünmüstüm, böylese cok daha iyi:img-yes:
"keşke berk hakman sonuna kadar oynasaydı gitti en sevmediğim şeyi yaptı"
sana katiliyorum,cok ayip etti, bi kac bölüm daha sabredebilirdi,
bu ask mutlu bi son hakkediyodu, hic ama hiiic begenmedim, yazik oldu...
fragmani anlattiginiz icin cok tesekkürler
isik yasar bosaniyomus sonunda bekledigim bölüm gec kaldilar bile
deniz ölmesin yaa mehmet sinan babasiz büyümesin yapmasinlar bunu
deniz gezmis ve arkadaslarinin idami bu bölüm gerceklese bilir az kaldi dönem atlamaya
neco yumruk yiyomus haaa basini belaya soktu daha bu baslangic:img-yes:
kardelencim 19-03-08, 14:57 ayşem haklısın köylülerin ihbar etme olasılığı fazla yoksa başka ne gibi bir sebebi olucak ki denizin yaralanmasının. eğer ölürse önce mehmet sonra deniz rıza da gitti bizlerde bakıoruz öylece arkalarından:icon_sorr
necdetin dayak yeme konusunda pek üzüldüğümü söyleyemicem açıkçası. el atmadığı meslek kalmadı adamın pastacılıktan politikacılığa, gazeteciliğe kadar her işe burnunu sokarsa olucağı buydu. adamı çok gösterices derken nerden çıkarıcaklarını şaşırdılar. son zamanlarda alakası olmayan konularda gösterince iice abartmışlardı durumu:happy0064
Evet aradaşlar nihayet fragmanın tamamını gördüm...
Allah'ım o Işık salağını afrası tafrası ne öyle yaw. Sinir oluyorum..
Yaşar nasıl da bir ümitle baktı Işığa öyle. Yok bu kızı anlamıyorum ben anlamayacağım...
Bu ikisi boşanırsa birleşmeleri için umut kalmaz. Harun'da şu an boyta henüz başka bir kızdan hoşanıp aşık olmadı... :(:(:(
Evet aradaşlar nihayet fragmanın tamamını gördüm...
Allah'ım o Işık salağını afrası tafrası ne öyle yaw. Sinir oluyorum..
Yaşar nasıl da bir ümitle baktı Işığa öyle. Yok bu kızı anlamıyorum ben anlamayacağım...
Bu ikisi boşanırsa birleşmeleri için umut kalmaz. Harun'da şu an boyta henüz başka bir kızdan hoşanıp aşık olmadı... :(:(:(
Merhaba Çanım;
Ben daha fragmanı izlemedim ama anlattığınız sahne Ahmetle Yaseminin mahkeme önü hesaplaşmalarını getirdi aklıma,kız ablasına çekmiş onun da böyle bir burnu havada bakışı vardı garibim Ahmete...Yaşar en iyisini yapıyor,kurtarsın kendini Işıktan:)Bu aileden kız alınmazdı zaten,örneği ortada baksanıza...
kardelencim 19-03-08, 15:11 Merhaba Çanım;
Ben daha fragmanı izlemedim ama anlattığınız sahne Ahmetle Yaseminin mahkeme önü hesaplaşmalarını getirdi aklıma,kız ablasına çekmiş onun da böyle bir burnu havada bakışı vardı garibim Ahmete...Yaşar en iyisini yapıyor,kurtarsın kendini Işıktan:)Bu aileden kız alınmazdı zaten,örneği ortada baksanıza...
goldrosecan hoşgeldin; valla çok doğru söylüosun bunlar iki kardeş aynılar canım. hem sevioruz derler ama kıllarını bile kıpırdatmazlar aşkları için. sonra da acı çekip ağlarlar sızlarlar. ama yine de nedense hep karşı taraftan beklerler atağı. yaseminde öyleydi ya ahmete karşı, seviorum ama gururluyum hesabı necdetle senelerce aynı evde yaşadı ama ahmetle barışmak için en ufak bir mücadelesi yoktu. rüyayı bile necdet söylemese ahmet hiç öğrenemicekti belki de. şimdi ışıkta öyle ancak yaşar görmeyince ağlar git de sevdiğini göster, evliliğini kurtarmak için bişeyler yap. ya da sus ve boşan hiç sızlanma boş yere.
goldrosecan hoşgeldin; valla çok doğru söylüosun bunlar iki kardeş aynılar canım. hem sevioruz derler ama kıllarını bile kıpırdatmazlar aşkları için. sonra da acı çekip ağlarlar sızlarlar. ama yine de nedense hep karşı taraftan beklerler atağı. yaseminde öyleydi ya ahmete karşı, seviorum ama gururluyum hesabı necdetle senelerce aynı evde yaşadı ama ahmetle barışmak için en ufak bir mücadelesi yoktu. rüyayı bile necdet söylemese ahmet hiç öğrenemicekti belki de. şimdi ışıkta öyle ancak yaşar görmeyince ağlar git de sevdiğini göster, evliliğini kurtarmak için bişeyler yap. ya da sus ve boşan hiç sızlanma boş yere.
Evet çanım,anlaşılır gibi değil.Halbuki önünde canlı bir örnek var.Kendi gördü ablasının hiç bir şey yapmaması yüzünden kaç yıl acı çektiler,ayrı kaldılar...Ama orda Ahmet vardı yılmadan bekledi,sevdi,Yaşar Işık'ı öyle yıllarca beklemez hemen çoluk çocuğa karışmak ister bence...
Merhaba Çanım;
Ya valla doğru söylüyorsunuz. Bu kızlar Yaso'yu severim ama ot geldiler ot gidecekler. Fargmanı izleyenler bana hak verecektir. Zaten son iki bölüm Işık bayağı aşmıştı kendini... eve geç gelmeler bir konuşma gereği duyladan vudrup kafayı yatmalar . Hadi bunu da geçtim bari adamın yüzüne sana öyle masum masum gülümserken perde kapatma bari. Sonra yok sensiz duramıyom, yok seni seviyorum diye dolaşma adamın başırnda... :img-yes:
Şimdi de boşanma arefesinde bari bir selam ver. Yaşar nasıl umutlanıp Işığa doğru döndü öyle ya. eee Işık, ot yok yok odun yok kalas olduğu için :img-tomat:img-tomat görmezden gelip bakmadan yürüdü geçti. Runsuz!!!! bu Harun'un da başının etin iyer ben söyleyeyim.
Eğer Rüya'da anası ve teyzesine çekerse Ali'nin çekeceği var... :img-yes:
Bu arada bizim tüyocu ayrılmayacaklar demişti. En azından iki bölüm için böyle demişti. Deniz'in'de öleceğini ima etmişti üç -dört bölüm önceden hemide. Tuttu valla...
Yaşar'la Işık'ı boşatmayı başardılar. Aferin. Çok güzel mesaj verdiler. Aynı siyasi görüşü paylaşmayanlar bir ilişkiyi sürdüremezler. Karşı görüş düşmandır yok edilmelidir. Tam Katolik Kilisesi görüşü. Tek gerçek Hristiyanlar Katoliklerdir diye Protestanları yaktılar katlettiler. Bir gecede 50.000 protestan Fransa'da öldürüldü. O gece St. Bartholomew günü katliamı diye hala anılıyor. Sağ kalanlar o gece mehzep değiştirdiler ya da ülkeden kaçtılar. :img-tomat Avrupalıların insan hakları ve din özgürlüğü nutukları geçmiş rezaletleri örtmek için iyi kılıf.
Demokratım, geniş görüşlüyüm lafları iş gerçekleştirmeye gelince nedense işletilemiyor. Aslında demokratik bir mesaj vermek için Yaşar'la Işık'ı farklı fikirlerle birarada yaşayan bir çift olarak lanse etmeleri gerekirdi. Geçmiş olsun. :sad53:
simdi defnelideniz arkadasimizin sayesinde izledim fragmani!
Bomba bi bölüm geliyo arkadaslar, yine salya sümük olacagiz!!!
Mendillerinizi hazir tutun, hele Deniz hayranlari, off off...
bide idamlar..nasil yüregimiz kaldircak, fragmani bile izlerken agliyosam,
icim parcalandi vallah Denizi, Yusufu öyle görünce...:icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
Fragmanı izledim belli ki Deniz ölüyor.
Defne&Deniz aşkının sonu böyle olmamalıydı.
Yasemin&Ahmet gibi onlarda çok şeye direndiler ama sonları bu olmasaydı keşke.
Mehmet Sinan babasız büyüyecek dayısı belki Harun amcası hep yanında olacak ama asla kimse babası gibi olamaz.:icon_sorr
Bakalım senaristlerimiz ilerleyen zamanlarda Defne'ye birini layık görecekler mi?
Defne ömrünün sonuna kadar bekar yaşayacak değil herhalde.:icon_whis
Işık ve Yaşar boşanmışlar galiba ya da ne bileyim hakim boşamadı mı ki Işık pek kötü bakıyordu Yaşar'a acaba hakim Yaşar'ın Işık'a bakışlarını görüp boşamadı mı onları.:)
Eğer Işık ve Yaşar ayrılırsa ki ayrılmalarını istemiyorum kesin Harun&Işık birlikteliği göreceğiz gibime geliyor ki olmasın demem yani Harun yıllardır sevdiği Işık'tan beklediği ilgili görecek ve mutlu olacaksa aralarında birşeyler olsun derim.
Necdet tutuklanmış ve dayak yiyor anlaşılan şimdide Necdet'i mapus damında göreceğiz.
Ahmet'e savunacak kişi hiç bitmiyor Necdet'i de kurtarır gibime geliyor Necdet sanırım içeride fazla kalmaz.
kardelencim 19-03-08, 15:27 Evet çanım,anlaşılır gibi değil.Halbuki önünde canlı bir örnek var.Kendi gördü ablasının hiç bir şey yapmaması yüzünden kaç yıl acı çektiler,ayrı kaldılar...Ama orda Ahmet vardı yılmadan bekledi,sevdi,Yaşar Işık'ı öyle yıllarca beklemez hemen çoluk çocuğa karışmak ister bence...
yaşar yine elinden geleni yaptı canım sıra ışıktaydı artık ama ışıktan bahsedioruz bir umursamazlık, bir tuhaf hal ve hareketler yani. birde kalkmış yaşara bişey yapmadığımı mı düşünüosun öyle düşünosun dimi dio. zaten hiçbişey yapmadın ki!! yani yaşara gıcığım ama ışığın bu tavırlarından sonra nerdeyse yaşarı bile sevicem o derece gıcık oldum şu kıza:img-hyste al yasemini vur ışığa tabiki yaseminin şansı vardı ki ahmeti buldu. nerde o kadar mülayim adam:happy0064
selamlar
deniz gezmişler yine aynı metanetle duruyorlar bu nasıl bir güçtür şaşmamak elde değil:good:veee son sahne deniz göğsünden yaralanmış tamda kalbinin ordan defne başında sanırım son nefeslerinde onu dudaklarından öpüyor artık devamındada bir karayeli daha tarihin karanlık sayfalarına gömeriz yazık oldu keşke berk hakman sonuna kadar oynasaydı gitti en sevmediğim şeyi yaptı
Gerçekten inanmışlığın göstergesi o metanet. Davaları ne olursa olsun ona inanmış ve o davaya baş koymuş insanları ölüm korkutamaz. Ölümleri ile dünyada bir şeyleri değiştireceklerine gerçekten inanıyorlardı.:sad53:
Deniz Karayel'in ölümü su testisi su yolunda kırılır hesabına mı getirecekler.
Mehmet Sinan babasız büyüyecek dayısı belki Harun amcası hep yanında olacak ama asla kimse babası gibi olamaz.:icon_sorr
Bakalım senaristlerimiz ilerleyen zamanlarda Defne'ye birini layık görecekler mi?
Işık ve Yaşar boşanmışlar galiba ya da ne bileyim hakim boşamadı mı ki Işık pek kötü bakıyordu Yaşar'a acaba hakim Yaşar'ın Işık'a bakışlarını görüp boşamadı mı onları.:)
Eğer Işık ve Yaşar ayrılırsa ki ayrılmalarını istemiyorum kesin Harun&Işık birlikteliği göreceğiz gibime geliyor ki olmasın demem yani Harun yıllardır sevdiği Işık'tan beklediği ilgili görecek ve mutlu olacaksa aralarında birşeyler olsun derim.
Necdet tutuklanmış ve dayak yiyor anlaşılan şimdide Necdet'i mapus damında göreceğiz.
Ahmet'e savunacak kişi hiç bitmiyor Necdet'i de kurtarır gibime geliyor Necdet sanırım içeride fazla kalmaz.
Ya dikkat ettiniz mi siz de bu dizide mutlu insan kalmadı,mutluluğu bulan da ölüp gidiyor zaten ya da hapse giriyor...tamam hayat zor,o dönem daha da zormuş ama hiç kimse mi bir mutlu evlilik yaşayamaz,sorunsuz aşkı olmaz,sağ kalıp mutlu olamaz...saçmaladılar artık...Ama bunda diziden ayrılmak isteyen oyuncuların payı var,yapımcılar niye buna engel olmuyor anlamıyorum...:img-cool2
Doğrusunu söylemek gerekirse bildiğiniz gibi Harun ve ışık dizinin ilk başlarında birlikte düşünülmüş ama Yaşar-Işık aşkı tutunca bundan vazgeçmişler. Belki senaristler geç de olsa bu düşüncelerini gerçekleştirmek isityorlardır ...:img-tomat
bende hakimin senin dediklerini düşünüp onları boşamamasını çok isterim velakin Harun yıllardır ışığı seviyor ve açıkcası Yaşar-Işık sever biri olarak bu senarist milleti iliğimi kemiğimi umudumu kuruttu benim ... bunlar kesin boşandı bence...
Oysa ne güzel başlamıştı herşey. Dünyada farkı şeyler düşünüp aşklaıryla mutlu olabilen o kadar çok insan var ki. Yaşar ve Işık onları temsil edebilirdi. Yazık ettiler ikisine de..
Doğrusunu söylemek gerekirse bildiğiniz gibi Harun ve ışık dizinin ilk başlarında birlikte düşünülmüş ama Yaşar-Işık aşkı tutunca bundan vazgeçmişler. Belki senaristler geç de olsa bu düşüncelerini gerçekleştirmek isityorlardır ...:img-tomat
bende hakimin senin dediklerini düşünüp onları boşamamasını çok isterim velakin Harun yıllardır ışığı seviyor ve açıkcası Yaşar-Işık sever biri olarak bu senarist milleti iliğimi kemiğimi umudumu kuruttu benim ... bunlar kesin boşandı bence...
Oysa ne güzel başlamıştı herşey. Dünyada farkı şeyler düşünüp aşklaıryla mutlu olabilen o kadar çok insan var ki. Yaşar ve Işık onları temsil edebilirdi. Yazık ettiler ikisine de..
Valla bu kadar sorundan,sarf edilen sözlerden sonra Yaşar ve Işık mutlu olamaz.
Ve hatta seyirciyede bu aşk artık inandırıcı gelmez.
Bu yüzden bende Harun&Işık birlikteliği olsun isterim.
Harun Işık'ı karşılıksız,saf bir şekilde sevdi ve hala seviyor ve Işık'ı mutlu edebilir.
Tabii Işık hanım Harun'u da canından bezdirmezse mutlu olabilirler.:)
Aklıma şöyle birşey geldi şimdi Deniz ölecek ya Harun'da yakında hapisten çıkar.
Acaba Defne,Işık ve Harun yeniden eskisi gibi olup birlikte Mehmet Sinan'ı mı büytecekler.
Yani Harun ve Işık evlenirler Defne'de onlara yakın bir yerde oturur veya annesiyle yaşar Işık'lar onlara yakın bir yerde oturur böylece hep birlikte günlerini geçirirler.
Belki Işık'la Harun'un da çocukları olur mesela bir kızları olur.
İsmini de Deniz koyarlar kızlarının çocuklar büyüyünce ne olur derseniz orası malum çocuklar büyüyünce birbirlerine aşık oluyorlar.:)
Fazla hayallenmiş gibi oldum ama bana pek mantıklı geldi nedense.:icon_whis
kardelencim 19-03-08, 15:54 şimdi deniz konusu açılınca aklıma bişey geldi. hani harunlar yakalanınca hepsi birden ankaraya cezaevine sevkedilmişlerdi ya. bizde deniz neden onların yanına değil de, istanbulda maltepe cezaevine kondu demiştik. yoksa bunu önceden mi planlamışlardı yani deniz maltepeden kaçıcak sonra da çatışmada yaralanıp ölücek. diziden çıkıcaksa bilmem ki olabilir mi acaba? ölmesini hiç istemiorum ama bu konuyu düşünürken aklıma böyle geldi. ölürse eğer önceden hazırlanmış bir plan olabilir veya ölmese de denizi bu eylemde göstermek için de olabilir. kafam karıştı valla.....ama ölseydi gayet açık bi biçimde kızılderede mahirlerle birlikte çatışırken öldüğünü gösterirlerdi daha mantıklı değil mi? aslında yeni bölümü görünce anlıcas herşeyi çünkü belki de bu bölümde onlarında yaralandığı çatışmayı göstericeklerdir açıkça.
Valla bu kadar sorundan,sarf edilen sözlerden sonra Yaşar ve Işık mutlu olamaz.
Ve hatta seyirciyede bu aşk artık inandırıcı gelmez.
Bu yüzden bende Harun&Işık birlikteliği olsun isterim.
Harun Işık'ı karşılıksız,saf bir şekilde sevdi ve hala seviyor ve Işık'ı mutlu edebilir.
Tabii Işık hanım Harun'u da canından bezdirmezse mutlu olabilirler.:)
Aklıma şöyle birşey geldi şimdi Deniz ölecek ya Harun'da yakında hapisten çıkar.
Acaba Defne,Işık ve Harun yeniden eskisi gibi olup birlikte Mehmet Sinan'ı mı büytecekler.
Yani Harun ve Işık evlenirler Defne'de onlara yakın bir yerde oturur veya annesiyle yaşar Işık'lar onlara yakın bir yerde oturur böylece hep birlikte günlerini geçirirler.
Belki Işık'la Harun'un da çocukları olur mesela bir kızları olur.
İsmini de Deniz koyarlar kızlarının çocuklar büyüyünce ne olur derseniz orası malum çocuklar büyüyünce birbirlerine aşık oluyorlar.:)
Fazla hayallenmiş gibi oldum ama bana pek mantıklı geldi nedense.:icon_whis
yoo valla olur mu olur hiç de hayal gibi durmuyor açıkcası...
Yaşar'la ışık boşanırsa ki öyle görünüyor :(
Işık -Harun birlikteliğine :img-tomat kesin gözüyle bakıyorum ben...
o yüzdern senin senaryo tutabilir arkadaşım... :img-yes:
bu arada dikkatz ettim de fragmanda korudorda yürürken Işığın yanında Yasemin var... belki o yüzden Yaşar'a bakamamıştı diyecem ama Ailecek gıcık anam bunlar...
deniz ölmesin lütfenn zaten bir denizimizi kaybedicez diğeride mi gidicek.bu kadar cok oyuncu değişikliği bu biraz garip geldi kimse kalmadı geriye.ali ve rüyayla mı bitek 80leri anlatıcaklr.80lerde mehmet ve deniznde görüşlerini dinlemeyi cok isterdim.ela ve mehmet sinanında en fazla 8 li yaşlarını görebilirz.denizn hayatını biraz sinana benzetmişler.ikisinde karısı hamile ve sevdiği arkadasının adını koyuyo.bide bişey sormak istiyorum idamlar bu bölümde mi olucak?eğer öyleyse nasıl izlicem bilemiyorum.tüyolardan birinden yaşar deniz buluşması vardı ama o olmicak heralde
Ya valla doğru söylüyorsunuz. Bu kızlar Yaso'yu severim ama ot geldiler ot gidecekler. Fargmanı izleyenler bana hak verecektir. Zaten son iki bölüm Işık bayağı aşmıştı kendini... eve geç gelmeler bir konuşma gereği duyladan vudrup kafayı yatmalar . Hadi bunu da geçtim bari adamın yüzüne sana öyle masum masum gülümserken perde kapatma bari. Sonra yok sensiz duramıyom, yok seni seviyorum diye dolaşma adamın başırnda... :img-yes:
Şimdi de boşanma arefesinde bari bir selam ver. Yaşar nasıl umutlanıp Işığa doğru döndü öyle ya. eee Işık, ot yok yok odun yok kalas olduğu için :img-tomat:img-tomat görmezden gelip bakmadan yürüdü geçti. Runsuz!!!! bu Harun'un da başının etin iyer ben söyleyeyim.
Eğer Rüya'da anası ve teyzesine çekerse Ali'nin çekeceği var... :img-yes:
Bu arada bizim tüyocu ayrılmayacaklar demişti. En azından iki bölüm için böyle demişti. Deniz'in'de öleceğini ima etmişti üç -dört bölüm önceden hemide. Tuttu valla...
evet bu kiz harunumunda basini yer biz haruna doktor birini bulucaktik ama napalim gönül bu donada konar otoda bu böylemiydi emin degilim:img-hyste harun isigi seviyo hemde cok eger isikta sonra karsilik verirse neden olmasin ki vericek gibi gözüküyo
kesin 100% ceker ali vayy yavrum vayy cekicegi var hemde ne :img-hyste
verem olur rüyanin elinde kücüklügü böyle bu kizin büyüdügünü düsünemiyorum :img-yes:
evet idamlar bu bölümde olcak gibi gözüküyo, hatta atv-sitesinde bir kac
resim gördüm, yani hem Denizimiz ölcek, hemde idamlar var, hepsi bi bölümde
sanirim. Nasil kaldiracaksa yüregimiz, fena yancaz.
..önce Deniz ölcek.. üngür üngür agla :img-cray:
..sonra Deniz Gezmis.. üngür üngür agla:img-cray:
..sonra Yusuf.. üngür üngür agla:img-cray:
sonrada Hüseyin.. üngür üngür agla:img-cray:
Ya dikkat ettiniz mi siz de bu dizide mutlu insan kalmadı,mutluluğu bulan da ölüp gidiyor zaten ya da hapse giriyor...tamam hayat zor,o dönem daha da zormuş ama hiç kimse mi bir mutlu evlilik yaşayamaz,sorunsuz aşkı olmaz,sağ kalıp mutlu olamaz...saçmaladılar artık...Ama bunda diziden ayrılmak isteyen oyuncuların payı var,yapımcılar niye buna engel olmuyor anlamıyorum...
cok haklisin, ama senaristler napabilir bu durumda, Berk kesin kendi isteyile diziden ayrildi, kesin engel olmaya calismislardir, ama inatci Berk öyle istiyosa..:icon_whis cok kizdim coook..
cok haklisin, ama senaristler napabilir bu durumda, Berk kesin kendi isteyile diziden ayrildi, kesin engel olmaya calismislardir, ama inatci Berk öyle istiyosa..:icon_whis cok kizdim coook..
Ya bence onların idamı gelecek bölüme kalır gibi geliyor.
Bir gevede dört başrol diyebiliriz onlar için kıymak biraz zor ama belli de olmaz. atv'nin setisinde iki küçük resim vardı onlardan bahsediyorsun galiba. Pek bişey belli olmuyor ama senin dediğin gibi idamlar olabilir. Aslında özet gelse kesine yakın bir tahmin yapardık...
evet hüngür hüngür agliyacagiz
ya berk neden ayrilmak istiyomus kii neden yanii mantikli bir aciklamasi olmali
ona rahatsiz gelen biseyler mi varmis yoksa baska projelerimi varmis ama ne olursa olsun beklemezdim bir isi yarim birakan hic bir oyuncuyu hakli cikarmaz bence
Fragmanı izledim arwençanım sağolsun ama izlemez olaydım :icon_sorr
Özellikle o ilk sahne beni bitirdi öfkelendim üzüldüm özellikle o askerin muhtara "bu kadar mı"diye sorması o soru o muhtarın yüzsüzlüğü:hıh
Ve Deniz'lerin ölüm orucu ...en son sahnede Defne'nin o hali .....
Işık ve Yaşar boşanıyorlar heralde iyi napalım boşansınlar ama o zamanlar tek celsede bitiyor muydu bilmiyorum Necot Yasemin bile davayı açtıktan 7 ay sonra boşandılar ...
Bu arada Necdet'i görünce aklıma Necot'un Deniz'i kurtarıcağım diye sorguya alındığı senaryom geldi çok eleştirilmiştim ama yazdıkları da pek farklı olmamış değil mi...sadece benim ince mizah anlayışım daha fazla o kadar :icon_whis Ya bunlar bir yana üzüldüm üzüldüm çünkü bunlar gerçek ...ve Necdet bile olsa bu gerçeklere dayanamıyorum öfkeleniyorum ...
kardelencim 19-03-08, 17:06 bir dizide neden bu kadar oyuncu kaybı olurki acaba? yani bir iki tane oldu daha önce tamam, bunlarda dizi açısından önemli oyunculardı hadi neyse dedik ama bu son bölümlerde iice artmaya başladı, nerdeyse her bölüm biri çıkıo diziden. bu hiç normal bir durum değil bi kere. başka dizilerde de oluo ama binde bir üstelikte başroldekiler çok nadir ayrılıo ama bizim dizimiz en kaliteli dizilerden bir tanesi neden buna izin verilio. oyuncuların yapımcıyla anlaşmazlığa düştüğü kesin de keşke bir orta yol bulabilselerdi bu şekilde dizinin tadı kalmıcak:icon_sorr
bu arada harun karadenizin bizim harun olmadığını öğrenmiş olduk tabi necdetle tanıştırıp yapmasalardı bunu daha iidi ya. adam heryerden çıktığı yetmio gibi harun karadeniz meselesinden de çıktı:img-hyste birde harun necdeti övmez mi sen devam et bu işlere çok başarılısın die artık ne diceğimi bilemedim bu senarsitlere. adamı övmek için ne yapıcaklarını şaşırdılar artık rıza ışık ve sevimden sonra harun karadenizde necdeti takdir etti ya neymiş bu adam be dedim kendi kendime eşi benzeri yok yeryüzünde:img-hyste
Ya gerçekten de bir orta yol bulunamaz mıydı acaba ...bir işi yarıda bırakmak bana göre değil tamam onlar da haklılar çok yoruluyor proje çok uzun sürüyor ama bunu bilerek başlıyorlar baştan tabi yapımcılara da kızıyorum orta yol hiç mi kalmamıştı gerçi dizi sektöründe de bir devrime gitmek gerek 90 dakika çok yorucu Hollywood'dakilerde akılsız filan değil ya 45 dakika yapıyorlar ...
Dizi yaprak dökümü gibi oldu...gerçi döneme de uymuyor değil bu durum yavaş yavaş herkes birer birer gidiyor :icon_sorr ÇGO'da da böyle olmuştu sonlara doğru herkes bir bir gitmişti:icon_sorr
Mahirler'in görüntüleri
Deniz'in ölüm derecesinde vurulması
Deniz Gezmişler'in idamı
Necdet efendinin dövülmesi
Işık-Yaşar ayrılığı
sanırım bu bölüm bizi rahatlatacak hiçbir şey yok... bu sıkıntıyla bir de kolaj araya girip 59. bölümü bekleyeceğiz... ama allahtan kulaklarımızda Rodrigo'nun gitar konçertosu tınısıyla... vasiyeti yerine getirmenin huzuruyla:img-yes:
fatma-1721 19-03-08, 17:25 herkese merhabalar,
cuma günkü bölümü genel olarak beğendim.
Özellikle Mahir ve arkadaşlarının insafsızca katledilişi çok dokunaklıydı. Bir avuç gencin roketatarlarla ve diğer silahlarla alt edilmesine ne denebilirki zaten...
Rıza babanın diziden ayrılmasına üzüldüm. Dizideki oyuncular birer birer gidiyor. Oysaki dizi açısından hepsi ayrı renk ve tattılar bizim için...
Sonunda Necdetin kızına isim konulmuş ELA... Hoşgeldin Ela bebek. Bakalım baban senide kendi gibi hareketli bir MUhalif solcu olarak mı yetiştirecek?. EEE ne de olsa artık necdet en hızlısından solcu oldu çıktı. Hakikaten bu bölümde, aaaa hiç kimse necdeti övmedi derken, Birde ne göreyim Harun Karadeniz çıktı; BLA BLA BLA... Ne diyeyim bu konuda artık hiç lafım yok. Komik oluyor ya. Her hafta sadece bir karakteri, dizinin diğer karakterleri tarafından övülmesi. Bilmiyorum. Bütün bunlara ne gerek var? Bunu anlayamıyorum.
Önümüzdeki hafta idam sahneleri olacak muhtemelen, Umarım bu sahnelerin hakkı verilir ve detaylar atlanmaz inşallah...
Defnenin Denizle yaptığı telefon konuşması çok etkiliciydi. Üzüldüm o sahnelerde.
Rüya Ahmet sarılması forumun isteği üzerine yapılmıştı herhalde. Sevgili MMC ye çok hak veriyorum. Keşke Yaseminin Almanyaya gittiği sırada onlarıda baba kız çeşitli aktiviteler içersinde görebilseydik. Bencede daha sıcak ve samimi olurdu. Aslında yoğun siyasetin anlatıldığı bu dönemde; bu tür karelerede yer vererek dizinin izlenebilirliğinin daha da artması amaçlanabilirdi. Böyleliklede İşin masal kısmının, masal olmayan kısmına dahada çok izleyici çekilmeside sağlanabilirdi diye düşünüyorum. Bu forumdaki arkadaşların pek çoğu konularla alakalı ancak çoğunlukla kadın erkek arasında aşk hikayesinin entrikalarla bezenerek anlatıldığı hikayeler kitleler tarafından daha çok tutulmaktadır. Dikkat ederseniz yoğun siyasetin anlatıldığı son bölümlerdeki raıtınglerdeki düşüşde düşüncemi doğrulamaktadır.
Daha önce bu kadar popüler bir kanaldan hiç anlatılmayan ve maalesef yaşanmış bu dönemin, masal tadında aşk ve entrika sosluda olsa daha büyük kitlere ulaşılabilmesi onların da hafızalarında yeni bir bakış açısı oluşturulması açısından iyi bir fırsat olarak görülmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu arada büyük çoğunluğun istediği muck muck sahnelerin estetik sınırlar içersinde bolca verilmesi taraftarıyım. İnsanların bu gazla diğer sahnelerinide sıkılmadan daha fazla izleyebilecekleri ihtimali bile bu noktada büyük bir kazançtır.
Ilknurcum yorumuna katiliyorum canim :good: özellikle kalin isaretledigim kisimlara....Riza amcanin diziden ayriliyor olmasina bende cok üzüldüm:icon_sorr bari can alici su birkac bölümde daha dizide olsa.
Defne&Deniz ikilisine gelince su son birkac bölümdür mükemmeldiler:good:Fragmani izledim ve okudugum yorumlardan da anladigim kadariyla Deniz ölüyor:icon_sorr ölmesin ne olur:icon_sorr onu öldürmesinler,zaten hic mutlu yasayamadi ki birde oglunu dünyaya getirdikten sonra onunla hic beraber olamadan öldürmesinler onu:icon_sorr:icon_cry::icon_cry:
Deniz Gezmislerin idami bir taraftan,Denizin durumu bir taraftan bu bölüm gözyaslarimizi sele döndürecek:icon_cry::icon_cry::icon_cry:
herkese merhaba,hoscakalin ve iyi yorumlar:sad53:
Ya gerçekten de bir orta yol bulunamaz mıydı acaba ...bir işi yarıda bırakmak bana göre değil tamam onlar da haklılar çok yoruluyor proje çok uzun sürüyor ama bunu bilerek başlıyorlar baştan tabi yapımcılara da kızıyorum orta yol hiç mi kalmamıştı gerçi dizi sektöründe de bir devrime gitmek gerek 90 dakika çok yorucu Hollywood'dakilerde akılsız filan değil ya 45 dakika yapıyorlar ...
Dizi yaprak dökümü gibi oldu...gerçi döneme de uymuyor değil bu durum yavaş yavaş herkes birer birer gidiyor ÇGO'da da böyle olmuştu sonlara doğru herkes bir bir gitmişti
sana tamamiyla katiliyorum, ne bu yaaaa?! Tam bi yaprak dökümü!!!
Önce Sevket, Ayla gitti, Mehmet, Nezahat, Riza gitti, Deniz... yani Karayel ailesini tamamen öldürmüs oldular. Mehmet bos bosuna ölmüs, oglunu korumak
icin kendini feda etti... of yaa
Fragmani belki 50 kez izledim, hala inanamiyorum, belki inanmak istemiyorum..,
cok sacma ya, baska bisii düsünebilirlerdi yani..
offf özet gelmiş hemde ne özet fragmanda gösterilmeyince ben idamlar önümüzdeki haftaya kaldı dedim ama kalmamış bu bölümü kalbimiz sıkışarak izleyeceğiz :sad53:
... VE İNFAZ GERÇEKLEŞİR!
işte en can alıcı cümle her ne kadar gerçek olduğunu bilsemde bir yandan keşke ölmeseler diyorum ama maalesef o üçü kurgu karakter değil ve gerçekten asıldılar:icon_sorr
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan hücrelerinden alınırlar...
Mücadeleleri boyunca tek bir cana kıymamış, yirmili yaşlarının başındaki üç genç idam cezalarının infaz edileceğinden habersiz Ankara Merkez Cezaevi’nin avlusunda kurulan darağacına doğru ilerlerler...
buralarda neler diyecekler,neler yapacaklar çok merak ediyorum sahneler kesinlikle gerçeğin aynı olacaktır ve o dönemleri görememiş olan ben büyük bir merak ve üzüntüyle izleyeceğim
Kızıldere’de ki çatışmada Mahir Çayan ve dokuz kişi hayatını kaybeder. Defne perişan, ölenler arasında Deniz’in de olduğunu düşünmektedir. Avukatların ve aydınların çabalarına rağmen üç genç ölüme hergün biraz daha yaklaşmaktadır. Nisan ayının son yarısında, hayat pahalılığı ve adaletsizliklere karşı ölüm orucuna girerler. Onüçüncü günde avukatlarıyla konuşup, oruçtan vazgeçmeye ikna olurlar. Darağacına giderken halsiz ve bitkin görünmemelidirler. 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece yarısı Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam cezalarının infazı için hücrelerinden alınırlar. İnfazların o gece yapılacağından aileleri dahil kimsenin haberi yoktur, kendilerinin bile. Mücadeleleri boyunca tek bir cana kıymamış, yirmili yaşlarının başındaki üç genç Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan sabaha karşı Ankara Merkez Cezaevi’nin avlusunda kurulan darağacında idam edilirler.
deniz bu çatışmada yoktuki ne olduda vuruldu çok merak ettim ayrıca onunla birlikte iki arkadaşı daha vardı onların akıbetleride meçhul ayrıca yaseminle ahmet galiba bu olayı araştırıp ona ulaşıyorlar ama defnenin hali fena sevdiği davası uğruna hayatını verecek ve daha bir aylık bile olmayan mehmet sinan babasız kalacak işte bende burada böyle güzel bir projeyi bitmesine az kala bıraktığı için berk hakmana çok kızacağım:fighting2
vee idamlar sözün bittiği yer fazla birşey demeye gerek yok izleyip üzüleceğiz, yanacağız ama bütün bunlar gerçeği maalesef değiştirmeyecek:icon_sorr
kardelencim 19-03-08, 18:06 fragmanı şimdi izledim; mahirlerin götürüldükleri sahne içimi burktu. denizlerin ölüm orucu, denizin hastane odasındaki hali defnenin gelip öpmesi hepsi üzücüydü:icon_sorr
özetimizde gelmiş ooof özete bak infaz gerçekleşiormuş bu bölümde. ben diğer bölümde olur die bekliodum bu kadar çabukmu yanii:icon_sorr ne kadar acı bişey üstelik ailelerinden gizli gece yarısı hücrelerinden alınıp infaza götürüolarmış kendileri bile bilmiolarmış düşünsenize. bari bilselerdi hiç olmazsa hazırlanırlardı (gerçi neyine hazırlancaklar) ama olsun böylesi hiç adil değil bence. :icon_sorr
ay fragmanı izleyip üzerine bu özeti görünce içim fena oldu hakikaten. idam sahneleri gösterilirse nasıl izlicem bilmiorum uzunca bir süre etkisinden çıkamam kesin..
ya bu denizin ölmeyip yaralandığını görünce sanki yaşıcak gibi bir hisse kapıldım. umarım yanılmam ve umarım bu yaralanma olayı sırf defneyle son bi kez sahnesi gösterilsin die olmamıştır. yani deniz ölmemeli!!:icon_sorr
Ayy cok acayip yaa, suanda atv avrupada 32. Bölümünü izliyorum ve Deniz gözlerini acti, komadan uyandi,
O zamanlar nasil sevinmistim, simdide, önümüzdeki bölümde son defa uyanicak,
ama o güzel gözlerini hic bidaha acmayacak….:sad53:
Özetde gelmis… benim dedigim gibi demekki idamlar bu bölüm…
Ne bu yaaa, ölen ölene.. alistik dicem, ama buna alisilirmi?!
Hala Mahirin ölüm sahnesi gözümün önünden gitmiyo..,
idamlarda beni bitirir artik! Kesin rüyalarimiza girecek, tabi uyuyabilirsek…
Frgmanı izlemedm ama yazdıklarınzdan anladığım kadaryla çok ama
çok kötü bir bölüm bizi bekliyor...
Zaten özetde çok kötü...
İdamları bu bölmde izliyoruz ne yazık ki...
ACI SON!!!!
Ooofff yaaa Diğer Deniz de ölüyormuş:icon_sorr
Son ana kadar çıkmaz diziden diyorduma ama anlaşılan
o ki yapımla anlaşamamş Berk...
Mahirler den snra DeNİZ G. Şimdide Diğer Deniz...
Nerdeyse tüm Devrimcileri öldürüyolar:icon_sorr
Deniz ölememli yaa....:icon_sorr:icon_sorr
first lady 19-03-08, 18:33 fragmanı izlemedim ama yazdıklarınız şok etti beni.deniz gezmişlerim öleceğini biliyoduk ama diğer deniz neden ölüyo ya.daha bebeğini öpüp sevemeden.kesin mi acaba öleceği arkadaşlar???elinde fragman olan biri yollarsa çok ama çok sevinirim.o kadar şaşkınımki.deniz ölmesinnn...lütfen...:icon_sorr:icon_sorr:icon_sor r
ıslak ıslak 19-03-08, 18:35 Fragmanı henüz izlemiş değilim ama hem anlattıklarınızdan hem de özet sayesinde bizleri nasıl bir bölümün beklediğini anlamak ne yazık ki çok açık..
Nerden başlayacağımı bilmiyorum, zaten geçen haftaki bölümde mahir ve arkadaşlarının katledilmesiyle başlayan süreç yine oldukça ağır bir şekilde Deniz'lerin infazıyla devam edicek.. Nasıl izlerim, nasıl dayanırım bilemiyorum.. Sanıyorum ki, tabi eğer oldukça gerçekçi bir şekilde anlatmayı başaribilirlerse bu süreci, bu sahneler hayatımda izlediğim en etkileyici sahnelerden biri olucak ve hafızama çok ağır bir şekilde kazınıcaktır bir kez daha....
Bu bölümdeki infaz sahnelerinin etkisiyle de dizide olan başka hiçbirşey umurumda olmayacaktır açıkçası..
Yalnız Deniz'in durumunu da oldukça merak etmekteyim diziden ayrılması ve dolayısyla da ölümü gibi bir durum yaşanırsa eğer sonrasında yaşanacak süreç de olayları hangi noktaya getiricektir hep beraber görücez..
alevalev_25_ 19-03-08, 18:51 Fragmanı henüz izlemedim ama izlemek içinde özel bir çaba sarf etmek istemiyorum.
Bana özet yetti de arttı bile.
Cuma akşamı bu kadar ağır bir bölüme nasıl dayanırım bilemiyorum.
Acı bir gerçek tekrardan suratımızda patlayacak.
Olanları bilipte bilmek istememek bu olsa.
Neler olacağını, nasıl karelerle karşılaşacağını az çok biliyorsun ama yine de o görüntüleri izlerken "nasıl dayanacağım?" diye soruyorsun kendine..
Bizler izleme konusunda nasıl dayanacağımızı düşünürken, ya bunu oynayanlar?
Off offf...
İçim daraldı benim!!!
Fragmanı sabah izledim kameramlada kayıt aldım kötü kalite ama anlaşılır isteyenler için upload edebilirim
Arkadaşlar Mahir Çayan ve diğer devrimcilerim ölümünden sonra Denizler de idama doğru gidiyor ben çok kötü izliyorum ama yaşandı bunlar elimizden bir şey gelmiyor ne yazıkki.
Uzun yorumumu daha sonra yapıcamda arkadaşlar ben kaçırdım.Deniz Karayelde mi ölecek nerden çıkardınız fragmandan dolayı mı yani evde değillerdi nasıl yaralanacak onuda anlayamadım gerçi ama :S bir cevaplarmısınız?
fragmanı izlemedim ama bu özet beni mahvetti.bu bölümü nasıl seyredem bilemiyorum.denizler idama doğru ilerliyor ve ne ailerinin nede kendilerinin habri var sanki yangında mal kaçırır gibi nasıl bir durum bu ya.acaba avukatlarının haberi idam olayından sonramı olacak.çünkü onların isteği avukatlarının orda olması ve ilerde herhangi bir yanlış durumun ortaya atılmaması idi.cuma gecesi benim için cok zor olacak.
deniz mahirlerin yanında değildi.çatışmada onu hiç görmedik o nasıl ölecek bu söylenti doğru değildir umarım
Merhaba tekrar çanlarbye
Bu bölüm bizi zor sahneler bekliyor anlaşılan.Aynı zamanda da bir dahaki bölümde zaman atlaması bekliyor diye de düşnüyorum.Deniz Gezmişlerin idamından sonra o dönemi kapatacaklardır.Off bir gerçeği izliyor olmak insanı mahvediyor yani diğerleri gibi kurgu değil orada izleyeceğimiz,işte bu çok kötü bir duygu:icon_sorr
Necdete gelince burnunu her yere sokarsa olacağı buydu tabii ama bir tokatla kurtulur Necdet zaten ya da polisler Necdet'e hayran olup onu bırakırlar ve biz ettik sen etme abi derler...:img-hysteŞaka yapyorum ama senaritlere sinirimden arkadaşlar yoksa elbette hiç bir insan evladı dayağı,işkeceyi asla hak etmez ama onun bir kurgu karakter olması ve senaristler tarafından sürekli kayırılması beni sinir ediyor işte...:icon_whis
Denizin diziden ayrılacak olması çok kötü oldu.O karakter o dönemin sağ kalabilen bir neferi olmalıydı,80 lerde de yol gösterici olmalıydı.Ve o aşk böyle bir sonu hak etmemeliydi.
Yaşar ve Işıka gelince,Işık'ın yanında ablası olduğuna göre öyle selamsız,burnu havada geçmesi çok normal ne de olsa ablası deneyimli o koridorlarda.:img-hyste
TaintedWhitexx 19-03-08, 19:38 Fragmanı malesef izleyemedim ama özetin okudum. Okumaz olaydım :icon_sorr Tanıtım resimlerini de gördüm. Bazılarının iddiası aksine "su testisi" olmayan bu onurlu gençlerin öldürülüşlerini izlerken üzülmeyecek insan yoktur heralde.
Deniz Karayel'in ölmesine de çok üzüleceğim. Yaşar ispiyoncusu hayatta Deniz ölüyor... Ama boşuna dememişler "Kötüye birşey olmaz" diye. Zaten bu bölüm tek sevineceğim şey de Işık'ın Yaşar'dan boşanması olacak. Kuzeni öldükten sonra Işık'ın bazı gerçeklere gözlerini daha da açacağını umuyorum. Kim melek kim yılan görsün artık bir zahmet!
Bakalım Defne'min hali ne olacak.. :icon_sorr Onun mükemmel bir anne olacağına hiç kuşkum yok. Çocuğunu kimseye muhtaç olmadan, sevgiyle büyütecektir. Ama Defne de Deniz de mutluluğu o kadar hakettiler ki.. böyle bitmemeliydi. Ah Berk Hakman ah... :img-tomat
İdamlar hakkında hiçbirşey söylemek istemiyorum. Tarih kimin haklı, kimin gerçek suçlu olduğunu biliyor zaten. bye
Fragmanı malesef izleyemedim ama özetin okudum. Okumaz olaydım :icon_sorr Tanıtım resimlerini de gördüm. Bazılarının iddiası aksine "su testisi" olmayan bu onurlu gençlerin öldürülüşlerini izlerken üzülmeyecek insan yoktur heralde.
Deniz Karayel'in ölmesine de çok üzüleceğim. Yaşar ispiyoncusu hayatta Deniz ölüyor... Ama boşuna dememişler "Kötüye birşey olmaz" diye. Zaten bu bölüm tek sevineceğim şey de Işık'ın Yaşar'dan boşanması olacak. Kuzeni öldükten sonra Işık'ın bazı gerçeklere gözlerini daha da açacağını umuyorum. Kim melek kim yılan görsün artık bir zahmet!
Bakalım Defne'min hali ne olacak.. :icon_sorr Onun mükemmel bir anne olacağına hiç kuşkum yok. Çocuğunu kimseye muhtaç olmadan, sevgiyle büyütecektir. Ama Defne de Deniz de mutluluğu o kadar hakettiler ki.. böyle bitmemeliydi. Ah Berk Hakman ah... :img-tomat
İdamlar hakkında hiçbirşey söylemek istemiyorum. Tarih kimin haklı, kimin gerçek suçlu olduğunu biliyor zaten. bye
çok haklısın cerencim....su testisi su yolunda diyenler zaten nası o sahneleri izleyip yazık diyemeyecek bilmiyorum...fragman linki bende var saolsun ebrucumarwen61) linki göndedi isteyenlere gönderebilirim:)
dediğin gibi ah berk hakman ah....daha denizin anlatacağı çok şey vardı çok,defne ve mehmet sinanın ona ihtiyacı vardı:(
özeti okudum fragmanıda izledim
özeti zaten gördük içler acısı öyle bi bölüm izlicezkii yürek dayanmaz buna yaa
bizim Denizin ölüceği söylenmiş ben fragmanı izledim ama Denizin ölümüyle ilgili bişey görmedim sadece yaralı bi şekilde yatıyodu başında Defne vardı kesin ölücekmiymiş off ölmesin yaa:icon_sorr:icon_sorr
Deniz Gezmişin Yusufun ve Hüseyinin idamını bekliyoduk
ama Deniz nerden çıktı şimdi yaa
fragmanı bende izledim izlemez olaydımda o muhtarın yüzsüzlüğünü görmeyeydim.gencecik fidanların katledilişinin ardından bu nasıl bir insanlıktır.
deniz ne ara vuruldu
of berk hakman ya sana ne diyeyim sen bunu hep yapar oldun.kk da da yapmıştın.
yani deniz ölmemeliydi.onlar ahmet ve yasemin aşkından(sözde aşkından) duyduğum hayalkırıklığından sonra sığındığım bir liman olmuştu.hs de elimde kalan tek aşktı:icon_sorr
mehmet sinan babasını hiç göremeyecek:icon_sorr
yaşarla ışık boşanıyor demek
bu konuyla artık pek ilgilenmiyorum ama o devirde böyle bir evliliğin sürmeyeceğini en başta söyleyen ve çoğu insanı inandıramayan biri olarak haklı çıkmak hoşuma gitmiyor değil.tabiki bu bir dizi olduğu için hoşuma gidiyor yoksa kimsenin yuvasının dağılması hoşuma gitmez.
denizler ölüm orucunda:icon_sorrbu bölüm çok zor olacak ya.
defnenin o son hali.:icon_sorr
CicimBenim 20-03-08, 16:55 eeee olumu goze alarak cikti bu yola Deniz, uzgunum :( Defne'nin haline de uzuldum ama o da boyle olabilecegini biliyor ama insan ne kadar bilsede, hazirlasada kendini bir faydasini goremiyor. Umarim olmaz
Isik Yasar ayrilmasi! Kac bolum ben ayrilmak istemiyorum diyen Isik'a ne oldu.. Yasara dogru duzgun bakmadi bile! Kiziyorum bu kiza, tamam arkadaslarina ve ailesine yardimci olmak istedi ama evliligini cok ihmal etti.
Yasar'in tek hatasi Deniz ve Defne'nin yerini soylemesiydi... ama tekrarlamadi ve belkide firsat olsaydi yapardi ama o da Deniz gibi o yola cikti. Insanlari fikirleri icin dislamayin. Yasar ayri dusuncelerde olabilir ama insan olarak cokta 'kotu' sayilmaz. Ayrilmalarina uzuldum.
innanmıyorum ya bölüm resimlerini görünce cok kötü oldum gözyaşlarımı tutamadım.nasıl izlicem bilemiyorum.onlara o kadar alışmıştıkki..nasıl bi zihniyettir bu ya.özellikle bi resimde idam sehpasının yanında bile gülümsüyoya bu nasıl bi cesarettir...
kardelencim 20-03-08, 17:26 Selam Herkesebye
Özeti okudum fragmanı izledim..Bu Bölüm idamlar gerçekleşiyor
Acı son....
İkinci fragman çıktı daha doğrusu fragmvean değişmiş bugün izledim ışık yaşarlı sahneler Alınmış yerine Denzi gezmişlerin idam götürüldükleri sahne konmuş ama nasıl bir şey:img-cray:
Şimdi bir kac Asker koşuyor ondan sonra deniz gezmiş yatağında kalkıyor daha doğrusu diskinyor birden Askerler ellerinde zinicir kelepçeli Ayağını bağlıyolar :img-cray: ondan sonra tutup götürüyolar ve Deniz giderken diğer hücredekilere Ey Vallah Arkadaşlar diyor... Ve Fragman bitti...
selamlar çok şükür forum geldi:happy0064
aresecim şimdiden içim kötü oldu benim nasıl izlices hangi yürek dayanır buna. asıldıkları sahne olmucakmış yani bizler göremices belki de böylesi daha iidir ama idama götürülürken o anları, hissettiklerini görmek bile yeter üzülmek için. o kadar çok alışmıştık ki onlara üzülmemek için insanın taş olması lazım...:icon_sorr
h.s gerçekten müthiş bir dizi bu bölümü uzun zamandır bekliyodum idamların gerçekleşeceği bölümü ama fragmanı görünce kötü oldum.... umarım necdete fazla işkence uygulamazlar
yeni üye oldum adım sema
yalcinersonmez 20-03-08, 18:00 Deniz Gezmiş ve Arkadaşlarını bu blm asıyolar. Deniz Gezmişin idam sahnesini saat 18:00 dan sabaha kadar toplam 12 satte çekmişler...
HS 12 Bölüm sonra 12 Eylül 1980 darbesiyle final oluyomuş...
Ayrıntılı haber, haberler bölümünde...
kardelencim 20-03-08, 18:07 teşekkürler arkadaşım,
dizimizin bitmesine 12 bölüm kalmış 1980 darbesiyle bitiriceklermiş diziyi. bu sezon 80 darbesiyle biticeğini biliodum da bu kadar az bölüm kaldığını duyunca çok üzüldüm. çok alışmıştım yaaa, en sevdiğim diziydi cuma geceleri bende büyük bir boşluk oluşucak. demek ki haziran gibi biticek:icon_sorr
ıslak ıslak 20-03-08, 18:14 En çok da şuna üzülüyorum ki, evet bizler yine aynı gerçekle bir kez daha yüzleşicez Denizlerin idamını bir kez daha yaşıyor olucaz, ama ne yazık ki onlara bu zulmü reva görenler, en ufak bir pişmanlık dahi duymadan hala hömürdene hömürdene yaptıklarını savunmaya devam ediyorlar bu ''asmasaydık da beslesemiydik'' zihniyeti ne yazık ki hala aramızda..
Bunu kendi çevremde henüz yaşamış biri olarak söylüyorum, arkadaş ortamında otururken konu Hatırla Sevgili'den açıldı ve sadece kerhen bir merhabam olan biriyle hararetli bir tartışmaya giriştik.. Kendisini Yaşar karakterinin daha sert versiyonu olarak tanımlayabilirim.. Hatırla Sevgili'nin taraflılığından başlayıp konu aldı başını yürüdü.. Detaylara pek girmek istemiyorum ama birkaç bölüm önce Yaşar karakterinin Işık'la konuşması gibi bir diyalog geçti aramızda hani Yaşar onlar ''banka soyguncusu, elçi kaçıran barbarlar'' tarzında Deniz ve arkadaşlarına engin bakış açısıyla yorum getirmişti ya aynen öyle işte, çok yüzeysel ve bir o kadar sığ bakış açısıyla da konuştuğum kişi de aynen bu yorumlarla geldi bana elbette gereken cevabı verdim tabi.. ama yine de Deniz ve arkadaşlarına konulan bu etikete hiç bir zaman tahammül edemiyorum, edemeyeceğim de...
kardelencim 20-03-08, 18:48 ıslak ıslak arkadaşım merak etme benim çevremde de var bu şekilde düşünenler. ne zaman bu konu açılsa aynı dizideki bazıları gibi anarşist onlar deyip duruolar ve acayip sinirlerim bozuluo. suçları neydi die soruorum cevap bile veremiolar. mecbur kaldıkları için polise ateş açmakla ve bikaç kişiyi istemeyerekte olsa öldürmek zorunda kalmakla o dedikleri şey olmuo. bi türlü anlayamıolar ama biriyle tartışmaya girmek için o konudu iice araştırmaları gerekir ama nerdeeeeee. bişey bilmeden ahkam kesmekle değil kulaktan dolma bilgilerle...
Dün özet ve fragman günüydü ama...hem biraz bizi nelerin bekleyeceğini bilmenin verdiği bir elleri geri geri gitme durumu ile hemde,Uzun zamandır site sürekli "eror" veriyor olması durumu ile (son zamanlarda çok sık olmaya başladı...)
pek forma giemedim/girmek istemedim...
geldik bizi en acıtan bölüme...Kızıldere'de "ONLAR", darağacında "ÜÇ FİDAN" buna nasıl dayanır yürek...:icon_sorr
"Nilgün Öneş ise, bu sahneyi yazarken çok etkilendiğini belirterek şunları söyledi: "Finalde Deniz'i idam sehpasında görmeyeceğiz. Bence onu öyle görmemek daha etkileyici oldu. O sahneye şahitlik etmek, Deniz'in vedasını görmek hepimiz adına üzücüydü."
onlar'ı darağacıda görmeyeceğimize çok sevindim... gerçekten O sahneye şahitlik etmek çok üzücü.
Onlar bizim için bir efsane olarak kalacaklar,meydan okumanın efsanesi olarak...
dik durmanın, onurun, yaptığına inanmanın ,haksızın karşısında madurun yanında durmanın efsanesi...
acı olan ne biliyor musunuz.
bu gençler hep eşitlik dedi,tam bağımsızlık dedi,emek dedi...
ama hepsinin yakalanışında daha iyi yaşasınlar dediği halkın etkisi çok büyük oldu
denizin ve yusufun gemerekte yakalanışında gemerek halkının üstün çabası,nurhakta sinanlara halk tarafından askerlerle birlikte açılan ateş katledişleri,mahir ve arkadaşlarını ispiyonlayan ve katledilişlerini izleyen muhtar.
aslında acı olan bu işte
zaten bu çocuklar birşeyleri göze alarak yola çıktılar.ölümden korkmadan.bence onları en çok yaralayan bu olmuştur.
denizin ölümüne gelince bu senaryo gereği bir ölüm olsaydı eğer ben çok fazla kızmazdım denize.denizde bu yola bilerek çıktı,defne de bunu bile bile onun arkasında oldu.ben denizin hapisten ıkıp defne ve mehmet sinanıyla bir arada yaşayacağı günleri görmeyi isterdim çok.
insanların denize gezmişe terörist demesi kadar alt yapısız bir açıklama olamaz.kaldıki deniz kimseyi öldürmedi.anayasayı zorla değiştirmekle suçlandılar.kaldıki bu çocuklar anayasanın tam uygulanması için miting bile yaptılar ve bizde hs de izledik.bakın idamlar konusunda yapılmak istenen ok önce belliydi aslında.bir sürü prosedür boşunaydı.hüseyin inanın dediği gibi onların davalarında suça ceza verilmedi,cezaya suç uyduruldu.
zor bir bölüm olacak bizim için.daha geçen bölümki mahirin.ulaşın.cihanın... acıları yüreklerimizde.birde deniz karayel eklenecek idamların acısına.nasıl dayanacak bu yürek?
sude_burcu 20-03-08, 19:34 yarınki bolum her insan evladı gibi benim de yuregimin kaldırmayacagı bi bolum olacak...ne acıdır ki zamanında sırf dusuncelerini savunuyorlar diye gencleri asan,simdiyse asıl asılması gereken kisiyi besleyen bi ulkede yasıyoruz... soylenecek cok sey var ama gideni geri getirmez ki ne soylense...o yuzden sagcı veya solcu hicbir insan boyle cagdısı bi muameleye maruz kalmamalıydı ve bu uygulama Ataturk'un kurdugu boyle bi ulkede asla olmamalıydı... idam sahnelerinin gosterilmemesi isabet olmus,zira kimsenin izlemek istemeyecegi goruntuler bunlar:icon_sorr sozun ozu gecmiste yasananlar ve simdi yasatılanlar bu ulkeye ve insanlarına yakısmıyor asla da yakısmayacak...
yarin ki bölüm gercekten cok üzücü bir bölüm olacak...:icon_sorr gördün kadariyla idam sahneleri yarin ....
isik ve yasar bosaniyor...aslinda dogrusu ben bu diziyi sirf onlar icin izleme baslamistim...onlar icinde uzuldum :sad53::sad53:
TaintedWhitexx 20-03-08, 20:17 Arkadaşlar sanırım fragman değişmiş.
Nereden izleyebilirim?
Ve nasıl sahneler eklenmiş...
biri yardımcı olursa çok memnun olurum :img-icecr
yarınki bolum her insan evladı gibi benim de yuregimin kaldırmayacagı bi bolum olacak...ne acıdır ki zamanında sırf dusuncelerini savunuyorlar diye gencleri asan,simdiyse asıl asılması gereken kisiyi besleyen bi ulkede yasıyoruz... soylenecek cok sey var ama gideni geri getirmez ki ne soylense...o yuzden sagcı veya solcu hicbir insan boyle cagdısı bi muameleye maruz kalmamalıydı ve bu uygulama Ataturk'un kurdugu boyle bi ulkede asla olmamalıydı... idam sahnelerinin gosterilmemesi isabet olmus,zira kimsenin izlemek istemeyecegi goruntuler bunlar:icon_sorr
sozun ozu gecmiste yasananlar ve simdi yasatılanlar bu ulkeye ve insanlarına yakısmıyor asla da yakısmayacak...
Evet gerçekten sözün özün bu ne yazık..:icon_sorr
İnsanımıza yakışmıyor..ancak insanımızda yakın tarihinde yaşadıklarını hemen unutuveriyor.. Hiç böyle yaşanmamaış gibi aynı hataları, aynı suçlamaları, aynı bayık gerekçelerle kamplaşmalara, birbirlerin |