Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-26
Sayfalar :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
8
9
10
bu bölüm ile ülkemin yaşadığı bu dönem ne kadar benziyor birbirine
ne kadar acıdır ki tarih tekerrürden ibaret oluyor bizim ülkemizde
geçmiş gelecektir sözü haklı çıkıyor
içim hiç bu kadar kararmamıştı benim
herşey üst üste geldi
mahir ve arkadaşlarının o tanınmayacak halleri
defnenin bir bilinmeyen durumundaki deniz için endişeleri ve bir an olsun duyduğu umudun ardından yaşadığı acı
insanlara neden gömülecekleri yeri belirlemeyi çok görüyorlar
bu insanlar mezarlarından kalkıp eylem mi yapacaklar
bu nasıl bir korkudur anlayamadım
derandamir 22-03-08, 01:38 off ya hala bu muhtesem bolumun etkisindeyim,tarihimiz ne kadarda acimasizmis dusunun amerikan emperializimini protesto eden,turkiyenin bagimsizligi icin mucadele eden genclere kiydilar allahim olacak is degil,bugun dunya bukadar aci cekiyorsa dunyada savaslar varsa bunlarin tek sorumlusu amerika ve en onemlisi Turkiye terore bu kadar kayip veriyorsa bunlarin tek sorumlusu tabiki Amerika.
anlatılmayacak kadar kendimi çok kötü hissediyorum... eyvallah deniz, yusuf hüseyin kardeş... 3 genç fidan böyle daragacına gönderilirmi ....
Boğazım düğüm düğüm olarak izlediğim bir bölümdü.
Deniz'in ölerek diziden ayrılacağını kaç gün önceden biliyorduk.
Ama öldüğü sahne beni mahvetti Defne'yle vedalaşması içimi acıttı.
Hele Defne'nin oğluna kucağına alıp babasını anlattığı sahnede gözyaşlarımı tutamadım.:img-cray:
Bilmem fark ettiniz mi Defne'nin yatağının yanındaki komodinin üzerinde Defne ve Deniz'in bir resmi ve yanında sarı patikler vardı.
Mehmet Sinan hem dedeleri olmadan hemde babası olmadan büyüyecek.
Deniz keşke ölmeseydi ama şu da bir gerçek ki Berk çok iyi bir performansla diziye veda etti.
Necdet'te chp'ye girdi valla biz zaman atlaması olduğunda Necdet'i milletvekili olarak görürsek şaşırmayalım.
Işık ve Yaşar'ın ayrılık sahnesi çok hüzünlüydü.
Yaşar'ın Işık'ın ardından ağlaması Işık'ın giderken ağlamamak için kendini zor tutması bana baya dokundu.
Hele Harun'un Ahmet'e Işık nasıl diye sorması çocuk hala seviyor Işık'ı bakalım hapisten çıkınca aralarında birşey olması konusunda umutluyum.:)
Işık hanımda Almanya yolcusu umarım onun gidişide temelli olmaz.
O da diziden çıkarsa iyice tadı kaçar dizinin yani daha Harun'la Işık'ı izleriz diye düşünüyordum eğer Işık'da temelli giderse ne olacak.
Ahmet zavallım günleri birilerini hapisten çıkarmakla geçiyor.
Şimdide Necdet'i hapisten çıkarabilme derdinde bakalım ne kadar sürede Necdet hapisten çıkacak.
Necdet'i uçak kaçırma planı yapmakla suçladıklarını duyunca ister istemez güldüm aklıma forumda yazılanlar geldi bir an.:)
Hiç yere yitip giden üç kişi hemde hayatının baharında idama gidiş sahneleri,mektupların okunuşu sözlerin kifayetsiz kaldığı sahnelerdi.
Zaman atlandıktan sonraki bölümleri merak ediyorum.
Bakalım nasıl yeni karakterlerimiz olacak,büyüyen çocukları kimler oynayacak.
80'li yıllar nasıl anlatacaklar bakalım özellikle merak ediyorum 17 yaşında olduğu halde yaşı büyültülüp idam edilen Erdal Eren'i de anlatacaklar mı?
Hatta yanlış hatırlamıyorsam Sezen Aksu Son Bakış şarkısını Erdal Eren için yazmıştı.
Gün geldi HS'yi eleştirdik özellikle senaryodaki aksaklıklara kızdık.
Kimi zaman güldük,kimi zaman eğlendik.
Ama şu bir gerçek ki HS ekibini Adnan Menderes'i,idamını,68 kuşağını,Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anlattığı için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Kitaplarda okuduğumuz yakın tarihimizi sayelerinde izledik.
Ayrıca imkansız aşklarıda çok güzel anlattılar kimi zaman kızdık ama yinede güzeldi.
Özellikle Yasemin ve Ahmet'in ilk zamanları,kavuşamamaları ve sonrası çok güzeldi.
Deniz'le Defne'nin aşkları,hayat mücadeleleri ve vedaları unutulmaz.
Harun'un karşılıksız aşkı,Işık ve Yaşar'ın mutsuz sonla biten aşkı.
Ve dahası hepsi hepsi çok güzeldi iyi ki bu diziyi çektiniz.
İyi ki dönem hikayelerini anlatmaya cesaret edip bu yola çıktınız.
Umuyorum ki 80 ihtilali ile son bulacak olan bu diziyi layık olduğu bir şekilde bitirirsiniz.
Ve son olarak bu dizinin müziklerini yapan ekibe Hüseyin abiye,Kemal Sahir Gürel'e,Erdal Güney'e hepimizi yüreğinden vuran bu müzikleri,şarkıları yaptığınız için teşekkürler.
Yüreğinize,emeğinize sağlık...
Bir veda yazısı gibi oldu ama nasılsa 12 bölüm sonra hepimiz vedalarımızı yazacağız.
Bu bölümü izlerken içimden geldi bu satırları yazmak.
Dediğim gibi kimi zaman oyuncusundan,senaristine herkesi eleştirdik.
Ama bugüne kadar yapılmamış,anlatılmamış,seyirciye izletilmemiş olunan 60 darbesi,71 muhtırasını,gerçekleri anlattıkları için bir kez daha teşekkürler...
Adnan Menderes'in idamını saniye saniye gösterirken Deniz Geçmiş'in idamını göstermedikleri için Hatırla Sevgili ekibini kınıyorum.
Çünkü Adnan Menderes öldü,Deniz'ler ölmedi!:img-wink:
Dizi burda bitseydi keşke...
Ve kanal bi saygı duruşunda bulunabilip,son kuşak reklamı bari girmeseydi!
hiçbir istedikleri olmadı bari taylanın yanına gömülseydiler mahiri bile ailesi istediği yere gömemedi apar topar askerin istediği yere defnedildi harunlarında rodrıgonun gitar konçertosunu ıslıkla çalması çok dokunaklıydı birde bu üç fidanın herşeye rağmen ölüme az bir zaman kala metanetlerini koruması, gülümsemesi takdire şayandı ayrıca idama yürürlerken teker teker ailelerine yazdıkları mektupların kendi ağızlarından okunmasıda beni kahretti bu akşamki bölüm çok fenaydı çok:icon_sorr
Gerçekten de sözün bittiği yer galiba ...
Artık hiç bir sözün yeterli gelmeyeceğini biliyorum ne onları geri getirebilecek ne de içimdeki öfkeyi dindirebilecek...oyuncular senaristler ve yönetmen için bunları yazmak çekmek ve oynamak ne kadar sarsıcıysa daha önce defalarca okuduğumuz bildiğimiz bir şeyi izlemek bizim için de o kadar sarsıcı ...Ve tüm ekibe bu olayları gün yüzüne çıkardıkları hatırlattıkları ve en azından başlangıç için bir kıvılcım çaktıkları için sonsuz teşekkürler :img-in_lo
Asılmış bir al umuttan
Karagücün korku dalında
Şu can topraktaki üç fidan ölü.
Ve artık ölmezliğin son boyutundan
Göverir yeşil bahar yağmurlarında
Denizgülü, Yusufgülü, Hüseyingülü.
Ölümdür kimileyin kavganın tek ödülü.
Kançiçeği sökünü arkalarından...
Açmış böğrünü, hepsine ana sıcaklığında
Devrimin kankalesi Karşıyaka gömütlüğü.
Ve gençlik günlerine doymamışlık dağından
Bakar, alınlar mavide ve göğüs hep namluda
Gezmişgülü, Aslangülü, İnangülü.
İnanç bir deliçay ki yeşertir bir gün çölü.
Karşıyakanın üç gülü
Yürek dalıma gömülü
Karşıyakanın üç gülü
Tüm kançiçekleriyle
Göz pınarıma gömülü
Ve o son sahne o karede dondu her şey ...gerisi yok kafamda sadece kulaklarımda Rodrigo'nun Gitar Konçertosu ve geç de olsa zor da olsa yerine getirilmiş bir hayalin huzuru...
Ve gencecik insanları ölüme gönderenlere ne denir ki....Oldu mu kurtardık mı mahallenin namusunu?...
Uzun bir aradan sonra yazıyorum bu foruma.
Şu anda çok doluyum.Ne yazacağımı bilmiyorum.Şunu söylemeliyim ki ağlamaktan gözlerim şişti.Deniz Gezmiş'in "Hadi eyvallah" demesi ben de herşeyi bitirdi zaten.
Yazık oldu hem de çok yazık...:icon_sorr
Ruhları şad olsun...
Ne yazsak boş değil mi arkadaşlar..
Onlar bize söyleyecek hiçbir şey bırakmadılar...
bari bıraksaydınız da bizim de söyleyecek bir şeylerimiz olsaydı..
RODRİGO İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.. bir an acaba izin alınamadımı diye kaygılandım.. ama sanırım bitime yakın çalacaklar dedim ve öyle oldu.. vallaha benim içim rahat...
bu dizide duygulandığım anlar oldu.. ağladığım anlar da.. ama neredeyse baştan sona ağladığım an hiç olmadı...
Mahirler'in ailelerinin ceset teşhisinde ve Mahir'in apar topar gömülmesinde epey ağladım.. dedim herhalde beni bu sahne idamlardan daha çok etkileyecek.. çünkü zaten idam anı gösterilmeyecekmiş... ama öyle olmadı arkadaşlar... prangalar ellerinde tek tek hücrelere girmeye başladıkları an hiç tahmin etmediğim bir heyecan oldu bende.. çarpıntı ilacıma koştum heme... o andan itibaren de hiiç kesilmedi ağlamam... şu anda ağlayarak yazıyorum... ben bu kadar etkileneceğimi pek tahmin etmedim.. çünkü bu olayı çok okudum çok duydum... ama hiç de öyle olmadı..
BEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM EKİBE GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL YAPILMIŞ BU SAHNELER.. ÇOK ÇOK ETKİLEYİCİYDİ.. ELLERİNE SAĞLIK.. EMEKLERİNE SAĞLIK..
Barış Koçak, Murat Zobi, Oğuz... sizleri tanıdığımıza inanın çok sevindik.. yolunuz açık olsun.. yine güzel projelerde buluşalım.. sizler bizim için çok değerlisiniz artık..
ve diğer tüm devrimciler... şu an isimler aklımda değil... ama ben devrimci rolü yapan tüm oyuncularda o ruhu hep gördüm.. o yoldaşlık ruhu, kendini feda ruhu hep gördüm.. emeğinize sağlık..
.................................................. .................................................. .
sude_burcu 22-03-08, 01:41 bunu gerceklestirenlere İNSAN denemez...insan dediginde vicdan olur...bunu yapanlar o idamdan sonra da hayatlarına aynı piskinlikle devam etmislerdir...ne yazık ki icimizde insanlıktan nasibini almamıs yaratıkları da barındırıyoruz...yazık ya cidden cok yazık!!!
deniz öldü...deniz g., huseyın,yusuf öldü....mehmet öldü...şevket öldü...ayla,nezahat,rıza gitti...ışık da zaten almanya ya mı ne gıtcekmış :( hepsi dokuluyor...her cuma bır gozyası olsa...ohooo bız bır denız olusturmusuz da haberimiz yok!!!
reytıng bakımından super...bızım acımızdan acıklı bır bolumdu...sımdı gerıye kaldı alılerın cagı...heralde bu bolumden sonra atlama yaparlar:(
tamam üçünü anladım da deniz keşke ölmeseydi:( hiç ama hiç beklemiyordum!!defne cok kotuydu radyodan duyarken...nasıl bir aileymiş yıkılan yıkılana...o zaman bır tane bıle zarar gormemış ev varsa ne guzel...
hüseyin yine cok etkıledı benı!!ayakkabı konusunda.Bu bölümdeki baş oyuncular hatta nerdeyse hepsi çok başarılıydı...hepinize teşekkürler...
Nasıl bi sondu ya!!
Ztn bu bölümde herkesi öldürdüler..:icon_sorr
Son isteklerini bile yerine getirmemişler..Ztn getirselerdi şaşardım yane..:img-cool2
Mahir çayan'a yaptıklarına sinir oldum ztn..Nerde görülmüş gece gece bir ölünn gömüldüğü..İnsafsızlar ya..:icon_sorr
Haftaya nasıl olcak çok merak ediyorum..Dizi de oyuncu kalmadı yahu...:P
arkadaşlar bölümün sonuna yetişebildim , bölümün tekrarını nerden izleyebilirim,araştırdım birkaç site , beyaz show dahil bugünün bütün dizileri var ama hatırla sevgili yok aralarında yardımcı olursanız çok sevinirim....
bu bölüm için ne diyebilirim.başım çok ağrıyor.gencecik insanlar hayatlarını kaybettiler ve bunun yanlışlığı bugün bilinmekte.zaten yusuf aslanın son sözleri bunu kanıtlamakta.
ben daha fazla bu üzüntü şe yorum yazamıyacam.çok etkilendim bu bölümden.tüm set ekibine teşekkürler.
sinirlerim çok bozukbu bölüm için yorum yapamıyacam çünkü yorum yapılamıyacak kadar etkili bir bölümdü anlamak isteyene
yanlışlığı bilinmekte diye söylediğiniz şeyler gerçekten yanlışlığı kabul edilmiş şeyler değil.unutmayınki pişman olunduğu için ellerinden alınan sıfatların geri verildiği başka insanlar var.
büyük cadı 22-03-08, 01:42 sözlerin bittiği yerdeyiz...ağlamaktan katılmak bu olsa gerek...ıslıklar hala kulaklarımda...rodrigonun gitar konçertosu...denizin son isteği...o darağcının önünden dönüp hadi eyvallah demesi...denilecek hiç bir şey yok.bu diziden bir zaman önce vazgeçen ben tükürdüğümü yalıyorum.iyi ki hatırla sevgili var iyiki bu sahneler gösteriliyor ama dilerdim ki onlarda deniz gibi harun gibi hayali karakterler olsa bunlar hiç yaşanmamış bu acılar hiç çekilmemiş olsa...20'li yaşlarında üç genç...diyecek başka bir şey yok...
kızgınım...kırgınım...utanıyorum...
insanların ölülerine bile saygı yokmuş.mahir çayanın annesi o geceyi atlattı kadıncağız.sonuçta bir ölü var orda hiç değilse ailesi son görvini yerine getirseydi gece vakti dağ başında bir yere gömmeler
deniz,yusuf ve hüseyin içinde gecerli aynı şey ölülerinden bile korkmuşlar daha ne denebilirki.
ve son söz geçmiş gelecektir.o sancılı dönemleri umarım bu toplum bir daha yaşamaz.gençlerimiz ölmeyecek kadar kıymetli çünkü
htrla sevgili 22-03-08, 01:42 HAYATINI BAHIŞLAMAK...bunu söyleyebildiklerine inanamıyorum...onları nasıl tanınamayacak hale getirmeyi düşünebildiklerine bile aklım ermiyor...insanın içi nasıl nefretle dolu olabilir?bu nefret nasıl bu kadar kuvvetli olabilir?
şuan herkezin halini tahmin edebiliyorum
çünkü bende aynı durumdayım bacaklarım tutmuyo çok kötüyü
EYVALLAH DENİZ,YUSUF,HÜSEYİN
son isteklerini bile getirmediler ne söylenebilirki...
bu bölümde gözyaşlarım Denizle başladı gözleri açık bi şekilde öldü bu çok kötü
ben Denizsiz bir Defne babasız bir Mehmet Sinan düşünemiyorumm
Mahir Çaynın cenazesi o şekilde gömmeleri...
bunların insana saygısı onu anladık ölüyede yok bu saygıdan Allah korkularıda yok
söylencek o kadar çok şey varki ama insanın içinde kalıyo hepsi
keşke keşke denizler de kaçabilseydi çarpışa çarpışa ölseydiler..bu şekilde ölmeleri çok acı..nasıl kıydınız da darağacına çıkardınız..elleriniz kırılsaydı..bunu yapanlar nasıl uyuyorlar gözlerinin önünden o sahneler nasıl gidiyor da uykuya dalabiliyorlar..gencecik çocuklara kıyarken yürekleriniz nasıl dayandı..
Daha önce de -Mahirlerin Kızıldere de çatışmasında yazmıştık ya çalıkuşuçan- o gençlere iki seçenek bırakılmıştı: Ölmek ya da ölmek. Öyle ya da böyle, onuruyla, ya da ... Evet, keşke vuruşarak ölselerdi... Ben ki, silaha, savaşa, her türlü şiddete karşıyım, ama bunu söylüyorum...Keşke, keşke...
Deniz Gezmiş
Hüseyin İnan
Yusuf Aslan
Mahir Çayan
Mustafa Taylan Özgür ve niceleri....
68 kuşağının önderleri...
Yıllarca vatan haini olarak bilindiler sonradan idrak edildi aslında yüreklerinin vatan aşkıyla dolu olduğu.O günden bugüne geçen onca zaman içinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının isimleri şimdi onurlu bir kuşağın gurur duyulan isimleri haline geldi.
ne diyelim geçmiş gelecektir....
eyvallah...
iyi geceler
ne deniler bilir ki.kelimeler duygularımı ifade etmemde kıfayetsiz kalıyor.içimde sadece kontrol edemediğim bir öfke var.nasıl bu kadar kör ve sağır olabiliyor insanlar.tek dertleri ülkelerini ve halkına daha iyi bir gelecek vermek isteyen gençleri nasıl bu hale getirdiler.hiç bir insan evladı bu şekilde bir sonu haketmiyor:icon_sorr
yazıklar olsun!!
bölümü izlerken en sinir olduğum ve öfkeme öfke katan durum da komutanların yüz ifadeleriydi.insan bu kadar mı duygusuz ve acımasız olur anlamıyorum.
gerçekten bu bölüm mükemmeldi.emeği geçen herkese teşekkürler.ayrıca müziklerde o kadar güzel seçilmişti ki.duygularıma birde onlar dem vurdu.
koridorlardaki ıslık sesi,denizin dar ağacına ilerleyişi ve her ilerleyişinde ışıların sönmesi ve denizin arkasına dönüp son kez gülüp eyvallah deyişini asla unutmayacağım...
derandamir 22-03-08, 01:43 arkadaslar su an forum168 kisi var bu demektirki muhtesem ama super bir bolum seyrettik ben sabaha kadar burdayim butun hissettiklerimi yazacam sabaha kadar,cunku cok agladim cok .
yanlışlığı bilinmekte diye söylediğiniz şeyler gerçekten yanlışlığı kabul edilmiş şeyler değil.unutmayınki pişman olunduğu için ellerinden alınan sıfatların geri verildiği başka insanlar var.
sen ne demek istiyorsun açık söyleyebilirmisin.sana bir saldırıda bulunduğumu düşünmüyorum yada başkalarına
aynı diziye mi?? yanı hsye ayrı rolde mı gırecek??
oyle bırsey olsa da mehmet sınanın buyumus halı o olsa...ne guzel olur?_?
arkadaşlar bölümün sonuna yetişebildim , bölümün tekrarını nerden izleyebilirim,araştırdım birkaç site , beyaz show dahil bugünün bütün dizileri var ama hatırla sevgili yok aralarında yardımcı olursanız çok sevinirim....
normalde her Pazartesi
akşamı saat 22 de atv avrupada dizimizin tekrarı veriliyordu ama bu hafta sanırım yeni bir dizi başlıyor o nedenle tekrarı ne zaman verilir bilmem dizimizin
o nedenle ben apar topar geldim misafirliğe gitmiştim ama diziyi kaçırmamak adına erken geldim eve:icon_sorr
Ne söylenebilir ki?... Hangi söz....hangi duygu...anlatabilir? hangi zaman onları anlatmaya yeter?
Bizde olan yürek onlarda yokmu?... onlar içinde kan olmayan bir yürek mi taşıyorlar?
Şimdi herşey istediklleri gibi mi? güllük gülüstanlık... onlarda mutluluk oyunu oynuyor olmalılar...Gelinen noktadaki tabloya baka baka....
" tarih onkarı aklandı,ya ötekiler?"
Çünkü Adnan Menderes öldü,Deniz'ler ölmedi!:img-wink:
Dizi burda bitseydi keşke...
Ve kanal bi saygı duruşunda bulunabilip,son kuşak reklamı bari girmeseydi!
siz ölmediğini sanıyorsunuz.saygı duruşu saygı duyulcak insanlar için yapılır.saygıyı kimse kaybetmedi buyüzden saygı duyulmasını istediğiniz kişiler saygıyı ne yolda bulabildiler nede hak edebildiler.
iReMJeLiBoN 22-03-08, 01:45 Harika bir bölümdü. Hatırla Sevgili'ye yakısan bir bölümdü.
İki sahne vardı beni etkileyen..
1- Denizin ölmesi.
Nasıl ağladığımı hıçkıra hıçkıra ağladığımı bir ben bilirim, vedalaşmalarına değinmiyorum bile :( Berk harikaydı yani.. " Beni unutturma "
2- İdam Sahnesi / Mektupların okunup geçmiş gösterilmesi ( Son Sahne )
Söyleyecek tek bir kelime bulamıyorum.. Yusuf'un da dediği gibi onlar şerefleriyle ölüme gittiler onları asanlar şerefsizlikleriyle her gün ölecekler.
Basında Çıkan Haberler - Bora Gezmiş / Baki Tuğ (!)
Gerçekten gururlu gençler.. Her zaman metinler..
Hüseyin'in ayakkabısı..
Harun ve Mustafa'nın ıslığı..
Sonda yazan yazılar, son isteğin yerine getirilmemesi.. Daha ne diyebilirim ki ..
iyi yorumlar, iyi geceler ..
bu akşam ne yazıkki geçmiş tarihimizin kötü ve aşağılayıcı bi olayını izledik..
ilk önce berkin ölümünden bahsetmek istiorum..diziden çıkarılmasına çok üsüldüm inanın şuanda yazarken bile ağlıorum..berkin ve belçimin oyunculuğu harikaydı..h.s berksiz devam edebilir ama hiç bi zaman ben eski keyifle izleyemicem..
[bu bölüm gözyaşlarım hiç durmadı..engel olamıodum ağlamama..deniz gezmiş,yusuf arslan, hüseyin inan'ın ölüm anında bile ne olursa olsun nekadar güçlü durduklarını izledik..h.s sayesinde bugün onlarıda anmış olduk ruhları şad olsun..
söylenecek hiçbişey yok..deniz gezmişi okadar iyi tasvir etmişlerki sanki gerçekten tekrar o an yaşanmış gibi seyrettim..hele dizi tam biterken hadi eyvallah demesi hıçkırıklara boğuldum resmen..
son bişey sölemek istiorum yusuf arslanında idama giderken sölediği gibi:
Ben, halkımızın bağımsızlığı için bir defa ve şerefle ölüyorum. Fakat, bizi asan sizler, şerefsizliğinizle hergün öleceksiniz!.
ben hala şu tartışmanın yapılmasına sinir oluyorum
neden menderesin idamı gösterildi de denizinki gösterilmedi
ilk önce şunu sorgulamak gerekmez mi
gösterilmesi mi iyi gösterilmemesi mi?
bizim gibi duyguları ağır basan bir millet için gösterilmesi daha iyi birşey değil midir allah aşkına.
gösterilse ne farkeder gösterilmese
kaldı ki idam kime uygulanırsa uygulansın bir ayıptır
bunun menderesi denizi olmaz olmamalı
ağlamaktan gözlerim şişti ya.dizide oyuncu kalmadı nerdeyse herkes öldü veya gitti.deniz ölmesi bnm için çok ani oldu hiç beklemiyordum.herkesin oyunculuğu mükemmeldi herşey harikaydı.çok etkilendim bu dizi gelmiş geçmiş en güzel dizi..ayrıca sonundada verdiği msjlar güzeldi.
off inanamıyorum türkiye gerçeklerine.. yada inanmak istemiyorum.çok korkunçç :( birde bizim bilmediklerimiz,okumadıklarımız daha neler neler var kim bilir..umarım bundan bir 10 sene sonra geriye dönüp baktığımızda yine inanamıyorum demeyiz..insanların en kısa zamanda gözlerindeki perde kalkar..
idamlarını biliyoruz ama insan dayanamıyor...şimdi elimde olsa o idamı durdurmak için neler yapmazdım ki...
eyvallah yurtseverliği çoğu insana fazla gelmiş koca yürekli deniz...
rodrigonun gitarını o duymadı... yataktan irkilerek kalktı...
özür dilerim deniz senin gibi fikirlerine saygı duymayanlar için... özür dilerim...
bunları yazarken neden ağlıyorum bilmiyorum... deniz, hüseyin, yusuf 6 mayıs 1972 idam edildi...
böylece olayları taraflı anlattıklarını kabul etti.
anlaşılan sen dizi yapımcısı ve diğer kişilere tepkili birisin ben memleketini seven ve geçmişte ne olmuş öğrenmek isteyen biri olarak her iki dönemide gayet iyi anlattıklarını düşünüyorum..sende o ön yargılarını kırarak seyretsen anlarsın
hekimoglu64 22-03-08, 01:49 baklamim geleek gaftaki hs lide neler olacak
birden 5-6 yilatlanilacakmsi acaba,bu arada dizide eski oyuncular kalamdiki hic
gelecek bölümde rartik yeni oyunculara hos geldiniz deriz:)neyse sizlere iyi yorumlar bana müsadebyebye.....
siz ölmediğini sanıyorsunuz.saygı duruşu saygı duyulcak insanlar için yapılır.saygıyı kimse kaybetmedi buyüzden saygı duyulmasını istediğiniz kişiler saygıyı ne yolda bulabildiler nede hak edebildiler.
Şu an bu forumu görüntüleyenlerin sayısı her şeyi yeterince anlatıyor!Fazla söze gerek yok!:img-wink:
Düzen,kendini var edenlerin itibarını,tarih ise kendini varedenlerin itibarını veriyor...
ıslak ıslak 22-03-08, 01:50 Hadi gel de tüm bu olanlar üzerine yorum yap, dök içini kolaysa.. Nasıl kolay olabilir ki bölüm boyunca hissettiğim acıyı, isyanı nasıl yazıya dökebilirim ki imkansız şu an bile ellerim titriyor...
Her karesinde her sahnesinde göz yaşına boğulduğum, içimden o karanlık zihniyete bin kere lanet okuduğum bu bölümü kendimce anlatmak öyle zor ki..
Diziden sonra yaşadığım onca tarifsiz duygudan sonra dudaklarımdan sadece böyle olmamalıydı sözleri dökülebildi.. Bu gençlerin bu tertemiz inançların sonu böyle ağır bir şekilde bitmemeliydi.. Hep keşkeler dolanıp duruyor zaten..
Tüm bu keşkelerin gölgesinde, ne yazık ki bu utanç tarihimize hiç unutulmayacak bir kara leke olarak kazınmıştır...
Bizler unutmayacağız, peki ya onlar.. Bence idam sahneleri birebir gösterilseydi eğer onlar hala oturdukları yerden eserlerini çok da iyi yaptık şeklinde hömürdenerek izlerlerdi.. Ayrıca Denizlere dar ağacında bile uygulanan zulüm kimsenin kolayca kaldıramayacağı ağırlıktaydı..
Deniz'i Yusuf'u ve Hüseyin'i adım adım idam sehpasına giderken izlediğimde hep şu cümleyle avuttum kendimi.. Denizler ışığa doğru gittiler, sonsuzluğa doğdular; onlara bu zulmü yaşatanlar ise ömür boyu yaydıkları karanlığın esiri olmaya mahkumdurlar..!
Söylenecek çok şey var ama yapamıyorum kelimeler bıçak gibi saplanıyor içime..
Son olarak tüm eleştiriler bir yana Hatırla Sevgili ekibine böyle bıçak sırtı bir konuyu haftalarca işleyip bizlere aksettirdiği için pek çoğumuz asla unutmadık ama unutanlar ve unutmaya çalışanlara gerçeklerin tokat gibi yüzlerine vurulmasına sebep oldukları için sonsuz teşekkürler..
hadi eyvallah deniz kardeş hadi eyvallah....
tükendim iliklerim kemiklerim her yerim ağrıyor. tüm bölüm boyunca reklam arasında bile onları o günü düşünüp ağladım.başımın içinde şimşekler çakıyor. bir insan asılmaya nasıl gider yaa aklım almıyor. kahpe bir kurşunla gögüsten vurulmaları bile daha iyi dir diyorum düşündükçe...
hepsi; işi olanda olmayanda ;üniformalarının ardına saklanan şerefsizler sanki yazlık sinemada film oynuyormuş gibi dizilmişler avluya...kimbilir belki şu an o insanların bazıları yaşamıyor ama yaşayanlarında deniz yusuf ve hüseyin için yazılan kitaplarda isimleri geçtikleri için utanıp vicdan azabı cekip cekmediklerini merak ediyorum.
her neyse bu kararda parmagı olan, işi olsun olmasın orda maymun seyreder gibi onaylar ifadelerle idamı seyreden herkesin aldıkları beddualar onlara bu dünyadada öteki dünyadada yeterde artar bilee....en azından benimkiler bayagı bir idare eder onları..
tüm hatırla sevgili calısanlarına bölümü bu noktada kestikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum...
daha fazlasını görmek sadece insanların onlara acımalarına neden olurdu halbuki onlar gururlarından taviz vermeden girdiler o darağacının altına..
DENİZ,YUSUF,HÜSEYİN hepinize selam olsun...
Sizinde dediğiniz gibi;YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE!!!!!
sen ne demek istiyorsun açık söyleyebilirmisin.sana bir saldırıda bulunduğumu düşünmüyorum yada başkalarına
Adnan Menderes'ten bahsediyorum ben.Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam ettikleri için pişman olan insanlar pişmanlıklarını dile getirip gömüldükleri mezardan çıkarılıp özel yapılmış mezarlara gömüldüler.ve idam edilirken ellerinden alınan devlet başkanı gibi sıfatları yeni mezarlarına gömülürken geri verildi.yanlış anlama ben sana kasten bişe demiyorum.yorumlarınıza yorum yapıyorum.
allahım ne kadar ağladım.hala ağlıyorum.inanılmaz.kabul edilemez.evlat kanı bulaşmış elimize ne korkunç.
keşke senaryo olsaydı.film işte deseydik....
öncelikle çok üzücü bir bölümdü bütün bölümleri izlemedim ama sanırım en etkileyici bölümdü sonunda da yazı yazmışlardı istekleri yerine getirilmedi diye yazmaları ii olmuş bütün oyuncularda bu bölüm süperdi böyle bi dizide rol aldıkları için çok şanslılar
denizlerin son anlarında bile pişman olmamaları başlarını öne eğmemeleri eyvallah demesi gitar konçertosu arkadaşlarının çaresizce ıslık çalmaları ve aklıma gelmeyen birçok şey hepsi çok etkileyiciydi
deniz karayelin ölümüne bu kadar az yer vermelerini anlayamadım cenazesini falan gösterirler die düşünüyodum geçiştirilmiş olduğunu düşünüorum en azından defne eski günleri hatırlayabilirdi ama defnenin üzüntüsü denizin son konuşması sanki gerçek gibiydi ama son sözlerinde hep aşktan oğlundan söz etti devrimle ilgili arkadaşlarıyla ilgili bikaç kelimeyi çok görmüşler anlaşılan
Tarih kimin haklı kimin haksız olduğunu gösteriyor. Onlar, her şeyi bir yana bırakın 20li yaşlarında genç birer insan olarak saygıyı hak ediyorlar... Buraya yorum yazmak, yani çomak sokmak zorunda değilsiniz...Ben de size saygı duymak ve bu kelimeleri okumak zorunda değilim...Gölge etmeyin, başka ihsan isteyen yok sizden...Kime saygı duyup kime duymayacağımıza bırakın biz karar verelim....
ben hala şu tartışmanın yapılmasına sinir oluyorum
bizim gibi duyguları ağır basan bir millet için gösterilmesi daha iyi birşey değil midir allah aşkına.
evt hem ayrıca, denızı sevmeyenler de var belkı onlara zevk verır...hiç bilmem ama gösterilişi olmaz bakın boyle daha guzel bıtırdıler...neden bu kadar acıyı gormek ıstersınız kı kım ıster??:(:(
Ne desem, nasıl başlasam, bilemiyorum aslında. Deniz'in öldüğü sahnede ağlamaya başladım, "oo başta böyle ağlarsak bölümün sonunda ne hale geliriz" dedim kendi kendime... Yanılmışım, ağlayamadım, kaldım öyle, elim ağzımda, kafamda binlerce düşünce, o kadar...
Söyleyecek çok söz var, söyleyenler de var ama şu an var ya, çok garip... Her şeyi geçtim de, en çok içimi acıtan "Taylan'ın yanına gömülmek istiyorum" sözleri oldu, biliyordum çünkü gömülmediklerini, biliyordum bu isteklerinin yerine getirilmediğini...
Üç genç... Tehlikeli üç genç... Tehlike... Tehlike nedir... Kime göre değişir, neye göre değişir... Yazamıyorum... Çoğunuzla aynı duygular içerisindeyim zaten, zorlamak istemiyorum kendimi...
Yalnız... Bir şey söylemek istiyorum... Keşke şu an ülkem bu yaşananlara değecek, böyle bir geçmişi arkasında bırakmış olmaya değecek bir yerde olsaydı...36 yıl önce yaşananların, yapılanların, olan bitenin şimdi de yaşanmayacağı garantisi var mı...
ne diyeceğimi bilemiyorum. Bölümün başından beri nerdeyse ağlıyorum. Hele o Mahir Çayan'ın gömülmesine izin verilmeyişine inanmıyorum.
Aynı zamanda Deniz'lerin Taylan'In yanına gömülmelerine izin verilmeyişlerine insafsızca bir karar.
Çok güzel ve etkileyici bir bölümdü teşekkürler....
sude-elvin 22-03-08, 01:52 ne söylense kelimeler yetersiz kaliyor...
dizide emegi gecen herkese sonsuz tesekkürler bize
bunlari gösterdikleri icin, hatirla sevgiliyi daha önce izlerken cok aglamisimdir
ama bugünki gibi hic olmamistim, deniz karayelle basladi deniz gezmisle bitti gözyaslarimiz. bu olaya sebep olanlarin olaylardan sonra sürdükleri yasami cok merak ediyorum acaba vijdanlari onlari rahat biraktimi?
üstelik son isteklerinin yerine getirilmemeside ayri bi konu.
mahir cayanin cenazesine yapilanlar aslinda herseyi tek bi aciklamasi var
bunlarin hepsi insanlik disi...
bugün en büyük korkum sitenin açılmaması ve içimi sizlere dökememekti
bu olmadığı için ve sizlere içimi dökebildiğim için çok mutluyum
birde annemin omuzlarına ve desteğine teşekkür etmeliyim sanırım
annemin omuzuna yaslanıp ağladım ve o da benimle ağladı
sonradan şunu farkettim
ne ben ne de annem idamlara ağlıyorduk.çünkü idamlara çok ağlamıştık biz.biz asıl ülkemin duruma geldiği noktaya hiçbir ilerleme kaydetmeyişine hatta geri gidişine ağlıyorduk
Bu Ülkeyi Sevmek "Kim ne verirse ben 5 fazlasını vereceğim" demekle olmuyor !
3'e 3 diyip tutturanların acaba gözleri kör müydü de
Diktatörlükle,her türlü özgürlüğe karşı çıkıp gününü gün etmekle ,devleti sömürmekle , bolluk içinde yaşayıp insallarını yoksullaştırıp Sonra da buna "Demokrasi" diyenlerle , üstelik bu rezalete bir de Din'i alet edenlerle ,
Halk için canını gözünü hiç kırpmadan savaşa savaşa "MUSTAFA KEMAL "için bu yola çıkıp yürüyerek idam zamanı gelince "korkaklıktan kıvırtmadan" gözünü kırpmadan idama giden gencecik Mustafa Kemal evlatlarını nasıl ayıramadılar !
Acaba 3'e 3 diye tutturup o Fidanların asılması için en önce yüzünde zafer ifadesiyle oy verip tuüm partililerinin oy vermesini sağlayan "Çok Sayın" Süleyman Demirel'in Aklına hiç öleceği gelmiyor mu ?!!!
EYVALLAH DENİZ EYVALLAH !
DENİZLER,MAHİRLER, ULAŞLAR,YUSUFLAR,HÜSEYİNLER,TAYLANLAR,SİNANLAR HİÇ ÖLMEZ !!
BİZ GEREKİRSE "YÜRÜYÜP DE YOLLARI BİLE AŞINDIRIRIZ YOLDAŞLAR"
...VE SİZ CELLATLAR ...
"BİR ÇİÇEĞİ ÖLDÜREBİLİRSİNİZ AMA BAHARI ÖLDÜREMZSİNİZ !"
ölümde bir güzellik varsa
onlara verdi ölüm güzelliğini
ölümde bir aşk varsa
onlara verdi ölüm aşkını
ölümde bir cesaret varsa
onlara verdi ölüm cesaretini
ölümde bir inanç varsa
onlara verdi ölüm inancını
tüm erdemlerini verdi ölüm onlara
karanlığınıdaki tüm korkunçlukları
ötekilere bırakarak...
bahar_can
Taylan'ın yanına gömülmelerine izin vermemeleri bir yana üçünün yanyana gömülmesine bile izin vermediler.Bu nasıl bir zihniyettir Allah'ım...
Ben benden gittim bu gece...Sürekli ağlayasım,birilerine sabaha kadar sövesim var :icon_sorr
Bu nasıl? bu nasıl zihniyet? sürekli soruyor insan? ama bir cevebı yok...Aslında bir cevabı var... onlarının ölülerinden bile korkuyorlar...bu nasıl kin, ölmüş insana döne döne kurşun sıkmak....
çalıkuşu78 22-03-08, 01:53 Daha önce de -Mahirlerin Kızıldere de çatışmasında yazmıştık ya çalıkuşuçan- o gençlere iki seçenek bırakılmıştı: Ölmek ya da ölmek. Öyle ya da böyle, onuruyla, ya da ... Evet, keşke vuruşarak ölselerdi... Ben ki, silaha, savaşa, her türlü şiddete karşıyım, ama bunu söylüyorum...Keşke, keşke...
aynem shevekçanım ben de silahtan nefret ederim ama bu gece denizi hüseyini yusufu elleri arkadan bağlı göreceğime mavzerle görseydim..mavzelerininin gürültüsünü rodrigonun muhteşem eserini dinlemeye yeğlerdim..o insanlık cücelerine yüreklerinin bütün ateşi ile kanlarının son damlalarına kadar kurşun sıkarak ölmelerini tercih ederdim..daha önce hiç böyle düşünmemiştim.. onları anlamak her adımda insanı bambaşka duygulara sürüklüyor..o devirde olsaydık onlarla yanyana mücadele edeceğimize şimdi o kadar emin oldum ki.. yok silahlı eylem yanlışmış.. bunları yaşayıp ta kenara çekilip beklemek olabilirmiydi..haksızlıklar karşısında bütün meşru yollar tıkanmışsa napacaklardı..onlara kızanları şimdi hiç anlıyamıyorum..bu gece çıkıp ta onlar da öyle yapmasalardı şuydu buydu laflarını hiç çekemiyeceğim..herkese iyi geceler..onları düşünmek istiyorum..
htrla sevgili 22-03-08, 01:53 deniz gezmiş hiç pişmanlık duymadan öldü... acımamız gereken kişiler bence denizler değil onu astıranlar... deniz ve deniz gibiler kendine güvenerek,inanarak bu dünyadan uçtular ama onları asanlar arkada kaldılar,yazık ki onlara tarih hep onların kötülüklerini anlatacak...denizler kahraman onlar katil olarak anılacak! yazık ki onlara yaptıkları unutulmayacak!
bebek katillerini hapishanalerde (adalarda) besleyelim. deniz yusuf hüseyin gibisini asalım... Bir odada 10 askerin arasında hala ayaklarında pranga var... o kadar çok korkmuşlar ki... Bir daha ertelenir korkusuyla resmi gazete yazısı daha sıcakken asmışlar... Ya Kızıldere'dekiler... Bu nasıl nefrettir ki tanınmayacak hale geldiler? Nasıl bir nefrettir ki gece yarısı karga tulumba gömdüler... Dizi hatırla sevgili değil yaprak dökümü oldu ztn...:icon_sorr
bu gece Hatırla Sevgili de Deniz'leri kaybettik!...:sad53:
Denizlerin THKO Davası Savunması'ndan:
Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim.
Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz.
Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum!
Bizlerin tek özlemi tahsil sırasında bulunmamıza rağmen Türkiye'nin bağımsızlığıdır. Biz hiçbir zaman bütün çabamıza rağmen Türkiye'nin bağımsızlığını temin edemedik!
Biz 50 sene evvel Kurtuluş Savaşı vermiş bir ülkenin çocukları olarak Kurtuluş Savaşı'nın gerçek tahlilini yapmaya her zaman için muktediriz. Biz yine çok iyi biliriz ki Türkiye Kurtuluş Savaşı'nı yapmak için Samsun'a çıkanlara İstanbul örfi idaresince ve mahkemelerince idam cezası verilmiştir ve yine bilmekteyiz ki, Osmanlı İmparatorluğunun yüzlerce generalinden ancak birkaç tanesi Kurtuluş Savaşı'na iştirak etmiştir ve yine bilmekteyiz ki Kurtuluş Savaşı yapıldığı sırada İstanbul'da bulunanlar bunları yapanlara EŞKIYA demiştir.
1950 tarihinde Amerikan emperyalizmi iktidara geldi. Demokrat iktidar 27 Mayıs 1960'da tarihe gömüldü. Demokrat Parti gitti, bunun gitmesiyle tellaklar değişmedi. 27 Mayıs'ı kastetmiyorum, bundan sonrasını kastediyorum. Hamam aynı fakat bu defa da tellaklar değişti. Amerika bu dönemde imdada yetişip İnönü'yü düşürdü, Demirel'i iktidara getirdi.
Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz!
Ekşisözlük'te okuduğum taze bir yorum.
Tamda HS ile ilgili düşüncelerimi anlatan bir yazı.
gelecek bölümde muhtemelen zaman atlaması olacak ve 80 darbesine dogru yol alacak ülke.
bazı filmler,diziler vardır,izlerken üzülürsünüz,sonra ne bileyim pencereden bakıp hava alırsınız,bir şarkı açarsınız,gerçek dünyaya dönersiniz,filmin-dizinin etkisinden sıyrılmaya çalışırsınız.
gerçek dünyaya dönünce insanın içini daha bir acıtan dizidir hatırla sevgili...
Şu an bu forumu görüntüleyenlerin sayısı her şeyi yeterince anlatıyor!Fazla söze gerek yok!:img-wink:
Düzen,kendini var edenlerin itibarını,tarih ise kendini varedenlerin itibarını veriyor...
haklısın o arkadaş sadece burda konuşmak ve bu forumdakileri kızdırmak için yazıyor.
o insanlar öldü diye üzülüyorsak ve bunun yanlışlığını sorguluyorsak bizlerin hepimizin o görüşte olduğumuzumu sanıyorsun.en azından benim için yanılıyosun CAFER .siyaset denen olguya inanmıyorum ve herkesin kendi hesapları için çalıştığını düşünüyorum.benim için en büyük gelmiş geçmiş lider MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DEN BAŞKASI değil
anlaşılan sen dizi yapımcısı ve diğer kişilere tepkili birisin ben memleketini seven ve geçmişte ne olmuş öğrenmek isteyen biri olarak her iki dönemide gayet iyi anlattıklarını düşünüyorum..sende o ön yargılarını kırarak seyretsen anlarsın
buzamana kadar eskiksiz seyrettm ve ön yargısızdım.bu bölümün sonunda tepki göstermeye başladım.daha önce tepkili olsaydım burda dile getirirdim sizinde haberiniz olurdu. Deniz Gezmiş'in ilk yakalandığı bölümlerde amacının YENİ bir devlet kurmak olduğunu söylemesinden sonra üstüne idam sahnesinin gösterilmemesi tepki göstermeme sebep oldu.
ayrıca konuyla alakası yok ama bırazdan forum kapancak:):):) ee cok kalabalık bu gece:) denizin bu sözü kulağımızda anlaşılan hafta boyu çınlayacak...
HADİ EYVALLAH...
sevgili melal ne güzel söylemiş o yorumu yazan kişi gercektende dizi bittiğinde şöyle etrafıma bakındığımda içimde dayanılmaz acılar oluyor:icon_sorr
Ne desem, nasıl başlasam, bilemiyorum aslında. Deniz'in öldüğü sahnede ağlamaya başladım, "oo başta böyle ağlarsak bölümün sonunda ne hale geliriz" dedim kendi kendime... Yanılmışım, ağlayamadım, kaldım öyle, elim ağzımda, kafamda binlerce düşünce, o kadar...
Söyleyecek çok söz var, söyleyenler de var ama şu an var ya, çok garip... Her şeyi geçtim de, en çok içimi acıtan "Taylan'ın yanına gömülmek istiyorum" sözleri oldu, biliyordum çünkü gömülmediklerini, biliyordum bu isteklerinin yerine getirilmediğini...
Üç genç... Tehlikeli üç genç... Tehlike... Tehlike nedir... Kime göre değişir, neye göre değişir... Yazamıyorum... Çoğunuzla aynı duygular içerisindeyim zaten, zorlamak istemiyorum kendimi...
Yalnız... Bir şey söylemek istiyorum... Keşke şu an ülkem bu yaşananlara değecek, böyle bir geçmişi arkasında bırakmış olmaya değecek bir yerde olsaydı...36 yıl önce yaşananların, yapılanların, olan bitenin şimdi de yaşanmayacağı garantisi var mı...
Uğruna ölünecek değil uğruna yaşanacak bir mücadeleydi o...Ama izin vermediler. Ve dediğin gibi şu geçen 36 yıl sonunda ülkenin geldiği nokta ölmelerine değecek bir yer değil...Yanarım yanarım buna yanarım.
iReMJeLiBoN 22-03-08, 01:55 Evet benim mi dikkatimden kaçtı diye düşünmüştüm ama değilmiş.Deniz Gezmiş'in son sözlerinde eksik cümleler vardı...
bende siz söyledikten hemen sonra arastırdım
"Baba,
Mektup elinize gecmis oldugu zaman aranizdan ayrilmis bulunuyorum.
Ben ne kadar uzulmeyin dersem yine de uzuleceginizi biliyorum.
Fakat bu dururumu metanetle karsilamani istiyorum, insanlar dogar,buyur,yasar olurler,onemli olan cok yasamak degil,yasadigi sure icinde fazla seyler yapabilmektir.
Bu nedenle ben erken gitmeyi normal karsiliyorum.
Ve kaldi ki benden evvel giden arkadaslarim hicbir zaman olum karsisinda tereddut etmemislerdir.
Benim de etmeyecegimden suphen olmasin.
Oglun, olum karsisinda aciz ve caresiz kalmis degildir, o bu yola bilerek girdi ve sonunda da bu oldugunu biliyordu.
Seninle dusuncelerimiz ayri ama beni anlayacagini tahmin ediyorum.
Sadece senin degil, Turkiye'de yasayan Kurt ve Turk halklarinin da anlayacagina inaniyorum.
Cenazem icin avukatlarima gerekli talimati verdim.
Ayrica savciya da bildirecegim.
Ankara'da 1969' olen arkadasim Taylan Ozgur'un yanina gomulmek istiyorum.
Onun icin cenazemi Istanbula goturmeye kalkisma, annemi teselli etmek sana dusuyor,kitaplarimi kucuk kardesime birakiyorum.
Kendisine ozellikle tembih et onun bilim adami olmasini istiyorum,bilimle ugrassin ve unutmasin ki bilimle ugrasmak da bir yerde insanliga hizmettir.
Son anda yaptiklarimdan en ufak bir pismanlik duymadigimi belirtir seni, annemi,abimi,kardesimi devrimciligimin olanca atesi ile kucaklarim.
Oglun Deniz Gezmis"
hekimoglu64 22-03-08, 01:56 ben hala şu tartışmanın yapılmasına sinir oluyorum
katiliyorum yorumuna
idamin denizi menderesi olmaz hakliisn
evet gösterilse ne farkeder gösterilmese ne farkeder
sonucta idamedililer ne yazikki....neyse
lisa arkadasim dün biliyorsun kvp yoktu......dün üzgündük
bugünde hatrila sevgili mahvetti yani üzütntümüz iki katina cikti:icon_sorr
neyse iyi gecelerbyebye
idamlar, eceli insanın sunması ne, adnan menderese yakıştı nede bu üç gence. bazen gerekli ağır cezalar ama ne kadar gerekli... ona millet karar verir. yaşar ağlarken bende ağladım. işte istenilen oldu ve ışık yaşar ayrıldı. eğer yaşar diziden ayrılırsa artık emin olacağım ki bu tek yanlı bir dizi ve emin olacağım ki her neyse işte.... kızgınım biribirini kabullenemeyen insanlara dizide bile istenmeyen size göre diğerleri olan bizlere
Şimdi yaşar da ayrıldı mı diziden?
belki mehmet sinanın küçüklüğünü denizin küçüklüğünü oynayan çocuk oynar diye düşünüyorum.
keşke bu dizi bitmese bir sezon daha sürse... bir sezon sonunda bir sezon daha isterdim kuşkusuz ama 12 bölüm kalmış olması üzücü üstelik artık her bölümde birileri ayrılır oldu bu da final bölümünün soğuk nefesini insanın ensesinde hissettiriyor doğrusu..
çok çok güzel bir bölümdü söyleyecek şey bulammıyorum.
htrla sevgili 22-03-08, 01:56 kaybımız büyüktür başımız sağolsun
insanın izlerken bunu diyesi geliyor... d.g.nin ne kadar büyük bir kayıp olduğu bir kez daha belli oldu...
resimseçici 22-03-08, 01:56 Geçmiş, Gelecektir...
Çok etkileyici bir bölümdü, emeği geçen herkese teşekkürler.
Ne denebilir ki;
Geçmişimizde maalesef yaşanan bu utanç verici olay olabildiğince gerçekçi bir biçimde ve her kesimin anlayabileceği bir dilde ve bu kadar popüler bir kanaldan ilk kez anlatıldı. Kendi adıma bu durumdan ufacıkta olsa bir memnuniyet duydum. Gerçekten ekibin tamamına teşekkürler. Geçmiş, Gelecektir dendi. Umarım gelecek, geçmişi aratır olmaz.
Arkadaşlar dizi haziran da bitiyor. Zaman atlaması 5 yıl olacak.Yani 80 sonrasını göstermeyecek...
alevalev_25_ 22-03-08, 01:57 Kim ne yazdı ne düşünüyor ya da izledikleri karşısında içinde bulunduğu durumu ifade edebilecek mi bilmiyorum?
Ben şuan öylesine bi durumdayım ki içinde bulunduğum hali kelimelere dökmem çok zor.
Gözümden dökülen yaşları, yüreğimin sıkışmasını nasıl anlatayım bilemiyorum..
Bir Deniz vardı yolu sonsuzluk oldu,
Bir Yusuf vardı yolu sonsuzluk oldu,
Bir Hüseyin vardı yolu sonsuzluk oldu!!!
Son istekleri vardı, yoldaşları Taylan'ın yanında olmaktı,
Buna da engeller vardı!!!
Sizler ölümün soğuk nefesini ensenizde hissetmeden gittiniz SONSUZLUĞA
haklısın o arkadaş sadece burda konuşmak ve bu forumdakileri kızdırmak için yazıyor.
o insanlar öldü diye üzülüyorsak ve bunun yanlışlığını sorguluyorsak bizlerin hepimizin o görüşte olduğumuzumu sanıyorsun.en azından benim için yanılıyosun CAFER .siyaset denen olguya inanmıyorum ve herkesin kendi hesapları için çalıştığını düşünüyorum.benim için en büyük gelmiş geçmiş lider MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DEN BAŞKASI değil
yazdığın kelimelerin hepsine katılıyorum...cunku ben de bır goruse sahıp degılım ve dısardan bakınca ınsan uzuluyor...gencecık yasta asıldılar...
nasil bir bölümdü nasil yaa yürekten herkesi emegi gecen yönetmeninden caycisina herkesi yürekten kutluyorum
gözlerimde damlalar akarken bu mesaji yaziyorum herkesinde öyle oldugunu düsünüyorum cok üzücüydü son isteklerini bile yerine getirmediler neredeyse veda etmelerine bile izin vermiyeceklerdi nasil bir mantik nasil bir insanliktir bu allahim güzelim vatanim türkiyemin gecmisinde böyle aci utanc verici bir olay ve olaylar olmasi beni gercekten derinden üzücü icimi acitiyo
denizin ölmesine cok üzüldüm o vedasi beni unutturma demesi nasil hüzünlüydü bir o kadarda kizdigim konu denizin vurulmasini ve cenaze sahnesini bile göstermemeleriydi bu cok icime dokundu bunu yapmamaliydilar
necdetide tezahürantlarla karsiladilar ya artik hic unutman ucak kacirmak :img-cool2
Evet benim mi dikkatimden kaçtı diye düşünmüştüm ama değilmiş.Deniz Gezmiş'in son sözlerinde eksik cümleler vardı...
benimde dikkatimi çekti zaten dün mustafa yalçınerde demişti bakalım yarın sansür olucak mı diye bilerek deniz gezmişin sözlerine rtük el attı...
ne denilebilirki 35 yıl önce eşitliğiniz için idam ettiğiniz KOCA YÜREKLİ insandan halen korkuyorsunuz...
yaşasın tam bağımsız türkiye
şimdi diğer sayfalarda arkadaşların yazdıklarını inceledim de berk hakman söyleşide biz bir ölüm sahnesi çektik ama beki de vazgeçilir falan demiş sanırım berk bir şekilde gönlünün alınmasını bekledi ama anlaşamadıkları için o sahne verildi berk diziden çıktı
kendi isteği ile çıkması bana mazeret değil
o defne ile vardı ve defneyi denizsiz izlemek bana acı verecek
konu ne olursa olsun diziden ayrılmamalıydı bizim için izleyiciler nasıl fedakarlıkla izliyorlarsa o da bir 12 bölüm daha fedakarlıkla devam etmeliydi benim görüşüm böyle
katiliyorum yorumuna
idamin denizi menderesi olmaz hakliisn
evet gösterilse ne farkeder gösterilmese ne farkeder
sonucta idamedililer ne yazikki....neyse
lisa arkadasim dün biliyorsun kvp yoktu......dün üzgündük
bugünde hatrila sevgili mahvetti yani üzütntümüz iki katina cikti:icon_sorr
neyse iyi gecelerbyebye
sanada iyi geceler.evet kv yoktu ve benim için boşluk oldu açıkcası
CAFER arkadaş deniz gezmişin savunmasını arkadaş yazmış.YENİ bir devlet derken bağımsız olan bir türkiye kastedildi o gençler tarafından.ama sen onu istediğin gibi anlamışsın
Üç fidan bu vatan uğruna tam bağımsız Türkiye uğruna savaştılar direndiler vazgeçmediler ve sonunda öldürüldüler bugn o karaları verenler uygulayanlar hala yaşıyormu bilmiyorum ama Yusuf unda son sözlerinden birinde dediği gibi bu veballe ömürlerinin sonuna kadar yaşamışlardır ya da yaşıyorlardır umarım zaten bölüm başında Denizin ölümüyle hatta onun öncesinde vahşice katledilen evlatlarını teşhis etmek için acı içinde morgun önünde bekleyen aileleri görmemle başlayan göz yaşlarım artarak ve katlanarak idam sahnelerine kadar devam etti. sonda verilen mesaj çok anlamlıydı GEÇMİŞ GELECEKTİR. ben Hatırla Sevgiliyi uzun süredir bir dizi olarak değil yakın tarihimizi anlatan bir belgesel niteliğinde görüyor ve izliyorum.
Boğazların düğüm düğüm olduğu bir bölüm, duvarlarda yankılanan ıslık sesleri , Rodrigo'nun konçertosu , okunan mektuplar ve HADİ EYVALLAH..
Bu arada mektuplar okunurken eksik cümlelr dikkatten kaçmadı ...
Mektup okunurken araya giren reklam o cümlelerin makslanamsı içindi sanıırm..Gülünün Solduğu Akşam'ın en ilk basımlarından biri mevcut babamın kütüphanesinde o zamanlarda bazı kelimeler sansürlenmiş..Herşey yine ve aynı şekilde olmaya devam ediyor...
Buna rağmen dizide emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler bu kadarını anlatabilmek için ne gibi zorluklardan geçildiğini az çok biliyoruz...
Özellikle Son sahne için yönetmene ,senaryo ve müzik ekibine sonsuz teşekkürler
deniz gülümsedi "hadi eyvallah" dedi ve rodrıgonun gitar konçertosu çalmaya başladı ya işte o zaman üçüde ölümsüz oldu ve iyiki devamı gösterilmedi onları hep böyle güçlü ve güler yüzlü hatırlamak en güzeliydi bu sebeple tomris hanımı ve nilgün hanımı tebrik ediyorum :good:
idama gidişleride ne fenaydı karga tulumba,ayaklarda prangalar hele denizin koğuştan çıkarken arkadaşlarına veda etmesi:icon_sorr ben birde birbirlerine sarıldıklarında kulaklarına ne dediklerini merak ettim bilen yada tahmin edeniniz varmı acaba?
sude_burcu 22-03-08, 02:01 burda su anda yazılanlar ne sag ne de sol ile ilgili...tum bu ofkenin,uzuntunun ve utancın tek bir sebebi var o da İNSAN olmamız...ne menderes ne de o gencecik üç fidan bu sekilde olmeyi haketti...ustelik su anda canım ulkemde asıl asılması gereken yaratık besleniyorken daha da lanet ediyorum gecmiste yapılan bu kepazelige...ne denir ki ya daha fazla!!!
Denizlerin THKO Davası Savunması'ndan:
Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemedim.
Bundan dolayı da ölümden korkmuyoruz.
Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum!
Bizlerin tek özlemi tahsil sırasında bulunmamıza rağmen Türkiye'nin bağımsızlığıdır. Biz hiçbir zaman bütün çabamıza rağmen Türkiye'nin bağımsızlığını temin edemedik!
Biz 50 sene evvel Kurtuluş Savaşı vermiş bir ülkenin çocukları olarak Kurtuluş Savaşı'nın gerçek tahlilini yapmaya her zaman için muktediriz. Biz yine çok iyi biliriz ki Türkiye Kurtuluş Savaşı'nı yapmak için Samsun'a çıkanlara İstanbul örfi idaresince ve mahkemelerince idam cezası verilmiştir ve yine bilmekteyiz ki, Osmanlı İmparatorluğunun yüzlerce generalinden ancak birkaç tanesi Kurtuluş Savaşı'na iştirak etmiştir ve yine bilmekteyiz ki Kurtuluş Savaşı yapıldığı sırada İstanbul'da bulunanlar bunları yapanlara EŞKIYA demiştir.
1950 tarihinde Amerikan emperyalizmi iktidara geldi. Demokrat iktidar 27 Mayıs 1960'da tarihe gömüldü. Demokrat Parti gitti, bunun gitmesiyle tellaklar değişmedi. 27 Mayıs'ı kastetmiyorum, bundan sonrasını kastediyorum. Hamam aynı fakat bu defa da tellaklar değişti. Amerika bu dönemde imdada yetişip İnönü'yü düşürdü, Demirel'i iktidara getirdi.
Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa onlar da bizleriz!
Arkadaşım,bu ülkede mustafa kemale,tam bağımsızlığa sahip çıkanlar idam edilir,içeri atılır,vatan hainleri krallar gibi yaşar.
Ne tesadüf,necdetin uçak kaçırmadan içeri atılması bugüne denk geldi.Yani Türkiyenin en büyük aydınının,büyük üstadının yani İlhan Selçuğun silahlı örgüt kurmak(!) suçundan içeri atıldığı bu güne:sad53:
Bu ülkede,taşlar bağlanıyor,itler serbest bırakılıyor.
sanada iyi geceler.evet kv yoktu ve benim için boşluk oldu açıkcası
CAFER arkadaş deniz gezmişin savunmasını arkadaş yazmış.YENİ bir devlet derken bağımsız olan bir türkiye kastedildi o gençler tarafından.ama sen onu istediğin gibi anlamışsın
ozaman bağımsız Türkiye deseydi.Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu topraklarda hiç kimse gelip başka bir devlet kuramaz.Kurmaya kalkan kendini darağacında bulur..
yaşarla ışıkın ayrılma sahneleri tek ağlamadığım sahneydi sanırım hım birkaç tane daha var ağlamadığım sahne de neyse
ben yaşar ve ışık ayrılığınında hs nin farklı düşünceler evliliği sürdürebilir mesajını vermek zorunda olduğunu düşünmüyorum
bakın olayları günümüz fikriyatıyla düşünürseniz ve olaylara romantik bakarak ama birbirlerini seviyorlar derseniz yanılırsınız.
o devirde iki taraf arasında keskin uçurumlar var
ve tabiki yaşarla ışıkın kültürleri,evliliğe bakış açılarındaki uçurumda çok keskin
onun için evet belki bu devirde böyle bir evlilik öyle veya böyle sürebilirdi ama o devirde sürmezdi süremeyen çok örnek var bunlardan biride dizi için konuşursak yaşar ve ışık oldu
baris[a]rock 22-03-08, 02:02 Arkadaşlar Hatırla Sevgilinin tüm bölümlerini nerden izleyebilirim...???
Not=Mahirin öldüğü sahnede bittim ben.Mahir kalk dediye yanındaki...Ve heryere ateş açılması :(:(
Dizinin başından beri gözyaşlarım durmak bilmedi.Aynı şekilde o insanları acımadan öldüren insanlara durmadan saydım.Nasıl insanlar bunlar ya?Düşünüyorum da onca gencin ölümünden sorumlu insanlar yataklarına yattıkları zaman rahat uyuyabilmişler midir,rahatıda bırakın gözlerine uyku girebilmiş midir?
Bunları yapanlar insan değiller ya...Mahirin cenazesine yaptıkları hele gerçekten bunlar insan değillermiş ya!!!Apoyu özel adaya koyup besleyelim ama bu 3 genci göz kırpmadan asalım nasıl bir iştir bu, ya nerde adalet nerde???Bugün böyle bir ülkenin vatandaşı olduğum için utandım gerçekten...
Deniz Gezmiş,Yusuf İnan ve Hüseyin İnanın vasiyetlerini yerine getirmemelirini ayrı kınıyorum..
Başta Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan olmak üzere bu yola baş koymuş insanlar ölmez!!!!!
Geçmiş Gelecektir..
Haydi Eyvallah..
Söyleyecek söz yok.Yazacak kelime yok.Boğazımda bir düğüm.
Ağla ağlayabildiğin kadar...Kağıt mendiler paramparça olsun,yüreğim gibi...
Sonrasında kızıyorum kendime, onlar benim böyle ağladığımı görselerdi belki de hiç hoşlarına gitmezdi."Zavallı gibi ağlama da kalk ayağa"derlerdi.
Doğru ya! Ne yapıyoruz ağlamaktan,çaresizce vah vah demekten,2-3 şiir okumaktan başka.Onların bıraktıkları bayrağı hakkıyla taşıyabilen var mı aramızda.
Ölümlerinden daha acı olan da budur işte!
dizide tek gülebildiğim nejdeti uçak kaçırmadanda sorumlu tutup hapse attılarya bravo yani.senaristler habire bizim gözümüze sokmaya çalışıyorlar nejdeti
dizi haziran başında bitiyormuş ve 12 bölümü kalmış.gecen gün laçin ceylan söylemişti.80 darbesi ile final yapacaklarmış.tadında bırakıyorlar.zaten o dönemden sonrasınıda anlatan bir çok film çekilmişti.ama onun öncesini yani bu olayları anlatan filmler olmadığı için hatırla sevgili iyi bir iş oldu
bu bölümda yasemin bana yaşlanmış gibi geldiahmet ve yaso çok çöktüler fark ettinizmi
İnanamıyorum yıllarca bu miletti uyuttular hala da uyutuyorlar .Ben dizinin ilk bölümlerini izlemiş olaylar ahmet-yasemin aşkına dönünce bırakmıştım bu pek hazettiğim bi durumdu. yani beni cezbetmedi aşkları sonra duydum ki deniz gezmiş mevzularına değiniyorlar bu konu hakkında bişey bilmiyordum bildiğim deniz gezmiş ve arkadaşlarının bölücülük yağtığı için asıldıydı yani nerden bilirdim haksız yere asıldıklarını ufakken anneme sormuştum deniz gezmişin meşhur yeşil montuyla resmini gördüğümde ,kadıncağız nerden bilsindedi ki teröristmiş bölücüymüş oysa tüm gerçekleri bu dizyle bende annemle beraber öğrendim .siyasi olaylar pek ilgimi çekmediğinden daha doğrusu haksız yere menderesin ,deniz gezmişin ve dostlarının asılmış olacağını bilmediğim tahmin edemediğim için ilgilenmedim ama artık çok ilgimi çekiyor oturup bu diziyi izleyeceğim deniz gezmişten sonraki bölümlerini finali gözlerimde yaşlarla izledim annemle abimle beraber bizde uyutulmuşuz tıpkı onların istedikleri gibi...
yazıklar olsun Nasıl yaşadılar bu azapla ve hesabını allaha nasıl verdiler?Denizin gözleri açık ölmesi beni çok etkiledi
haksızlıklar adeletsizlik öyle çok ki boğazım düğümleniyor konuşamıyor yazamıyorum oynan oyunlar rezillikler öyle çokmuşki .yazıklar olsun :icon_sorr......... son sözüm diyorum ki
gerçekler er yada geç ortaya çıkar ve çıktı ve de GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
htrla sevgili 22-03-08, 02:04 şimdi diğer sayfalarda arkadaşların yazdıklarını inceledim de berk hakman söyleşide biz bir ölüm sahnesi çektik ama beki de vazgeçilir falan demiş sanırım berk bir şekilde gönlünün alınmasını bekledi ama anlaşamadıkları için o sahne verildi berk diziden çıktı
kendi isteği ile çıkması bana mazeret değil
o defne ile vardı ve defneyi denizsiz izlemek bana acı verecek
konu ne olursa olsun diziden ayrılmamalıydı bizim için izleyiciler nasıl fedakarlıkla izliyorlarsa o da bir 12 bölüm daha fedakarlıkla devam etmeliydi benim görüşüm böyle
bence de devzm etmeliydi hem diziye hem de kendisine bu yakışırdı...12 bölümcük idare edemedin mi? tarzında bişiy de söylemek istemiorm sonuçta ben de olsaydım beni artık mutlu etmeyen bir şeyi devam etmeyi kabul etmezdim ama başladığın işi bitirmek gibi önemli bişiy de var...eğer dayanamayacak kadar kötü bi durum olduysa ayrılması normal...
Yazacak yada söyleyecek bir söz bulamıyorum.Bütün bölüm gözlerim dolu dolu izledim.Sonunda resmen tüylerim diken diken oldu.Ne kadar acı olaylar yaşanmış.Tek dileğim Allah bir daha böyle şeyler yaşatmasın ülkemize.
necdetin göz altına alınmasının ilhan selçuk un göz altısıyla aynı güne denk düşmesi hakikatten ilginç ayrıca necdeti içeri alma gerekçeleride o kadar komiktiki bu adamın ne işi olur uçak kaçırmayla gerçi maksat belliydi sorgudaki adam imza kampanyasnı açarak durumu açık etti ama her ne kadar dayak yesede necdet sorgudayken söylediklerinde çok haklıydı bu tam bir saçmalıktı:img-yes:
htrla sevgili 22-03-08, 02:05 dizide tek gülebildiğim nejdeti uçak kaçırmadanda sorumlu tutup hapse attılarya bravo yani.senaristler habire bizim gözümüze sokmaya çalışıyorlar nejdeti
dizi haziran başında bitiyormuş ve 12 bölümü kalmış.gecen gün laçin ceylan söylemişti.80 darbesi ile final yapacaklarmış.tadında bırakıyorlar.zaten o dönemden sonrasınıda anlatan bir çok film çekilmişti.ama onun öncesini yani bu olayları anlatan filmler olmadığı için hatırla sevgili iyi bir iş oldu
bu bölümda yasemin bana yaşlanmış gibi geldiahmet ve yaso çok çöktüler fark ettinizmi
evet biz de ailecek o nejdet sahnesinde nası yani? tarzında bir şok yaşadık..nejdet ve uçak kaçırma...:img-hyste :img-hyste çok alakasız geliyor bana...
elifcikos=) 22-03-08, 02:06 meraba arkadaşlar ben pek yazmıyorum bu sayfaya ama bu gece kayıtsız kalınıcak gibi değildi sahnelerin çekimi harika olmuş ölümün soğukluğunu hapishanenin duvarlarından anlayabiliyo insan:icon_sad:ayrıca nedir böle her bölümde biri gidiyo diziden bu dizi sadece hikayesiyle değil oyuncularıylada sevilen bir dizi bence
burda su anda yazılanlar ne sag ne de sol ile ilgili...tum bu ofkenin,uzuntunun ve utancın tek bir sebebi var o da İNSAN olmamız...ne menderes ne de o gencecik üç fidan bu sekilde olmeyi haketti...ustelik su anda canım ulkemde asıl asılması gereken yaratık besleniyorken daha da lanet ediyorum gecmiste yapılan bu kepazelige...ne denir ki ya daha fazla!!!
yorumundaki bir cümleye katılıyorum.esas o ipte görmek istediğimiz yılanı beslerken o insanlar asıldı.adam adada keyif yapıyor oturduğu yerden rahat yönetiyor adamlarını.esas kızılacak nokta bu.yediği her lokma haram olsun o şahsa
ıslak ıslak 22-03-08, 02:07 Konular hepsi bıçak gibi ağır ağır saplanıyor insanın yüreğine, çok istedikleri ama gerçekleştiremedikleri, Taylan'ın yanına gömülmeme detayını ekrana yansıttığı için tüm ekibe ayrıca teşekkürler.. Düşündükçe aklım alamıyor bir türlü.. Onlara ölümü bile çok gördüler, istedikleri yere gömülmeyi bile, son isteklerini.. Allah aşkına ne yaptı bu çocuklar, herşey kötü bir şaka gibi..
Bölüm boyunca bizler böyleysek ya aileleri, arkadaşları nasıl bir durumdalardı o dönem, nasıl bir çaresizliktir.. Mahir'in cenaze arabası durduruluyor hayır bu-ra-da gömeceksin diye dikte ettiriliyor herşey ama herşey o kadar ağır ki bu nedir neyin zihniyetidir bu...
Kızıldere'de onca gencecik beden çöp gibi toplanıyor, ölüler tekrar kurşuna diziliyor tüm bu utanç kendi ülkemde yaşanıyor ben bu utancı kaldıramıyorum, bu gerçek beni boğuyor peki ya onlar.....
nasıl bir insanlıktırki canını bağışlamak istediğiniz var mı diye sorulur yaa
vee eve onca ateş açılmış daha emin olmak için tanınmıcak hale gelene kadar ateş ediyolar
bu bölümde en gereksiz sahne Işık ve Yaşarınkiydi dalgakıranı çaldılar ben dalgakıranı en son dizide dinlediğimde Deniz ve Defnenin sahnesinde çalınmıştı şimdi Yaşarla Işık için çalınması beni rahatsız etti
Defne ve Denizin vedası mütişti "Mehmet Sinana beni unutturma":icon_sorr:icon_sorr
önümüzdeki bölüm zaman aşımı olucaktır muhakkak Mehmet Sinanın küçük Denizin oynamasını çok isterdim ama öyle bişey olucapını pek sanmıyorum
alevalev_25_ 22-03-08, 02:10 Taylan'ın yanına gömülmelerine izin vermemeleri bir yana üçünün yanyana gömülmesine bile izin vermediler.Bu nasıl bir zihniyettir Allah'ım...
Ben benden gittim bu gece...Sürekli ağlayasım,birilerine sabaha kadar sövesim var :icon_sorr
Sövv sövv kii için rahatlasın, ama neye yarar..
Hala bu insanlar için bir cani, katil, terörist tanımları yapan zihniyetler var ne yazık ki aramızda!!!
Taylan'ın yanında olmayı çok istediler.
Ne yazık ki bu son istekleri yerine getirilmedi.
Canımın içi şu an ne halde olduğunu çok iyi biliyorum ve dediğin gibi değil yoldaşları Taylan'ın yanında olmak aynı mezarlıkta bile yan yana değiller.
Gülünün Solduğu Akşam kitabından hatırladığım kadarıyla babalarından biri bu duruma karşı çıkmıştı ve karşısında ki kişi de gerekirse kimsesizler mezarlığına gömülebileceklerini söylemiş. Sonunda daha fazla ısrarcı olamayıp cenazelerini alan 3 baba çocuklarını sadece aynı mezarlığa defnedebilmişler!!!
Arkadaşım,bu ülkede mustafa kemale,tam bağımsızlığa sahip çıkanlar idam edilir,içeri atılır,vatan hainleri krallar gibi yaşar.
Ne tesadüf,necdetin uçak kaçırmadan içeri atılması bugüne denk geldi.Yani Türkiyenin en büyük aydınının,büyük üstadının yani İlhan Selçuğun silahlı örgüt kurmak(!) suçundan içeri atıldığı bu güne:sad53:
Bu ülkede,taşlar bağlanıyor,itler serbest bırakılıyor.
evet ama bu gidişe bir dur demenin zamanı geldi geçiyor o yüzden bir önceki mesajımda dedim zaten 'umarım en yakın zamanda insanların gözü açılır ve artık maske takmış gerçek hainlerin kimler olduğunu görür ve ona göre davranırlar' demiştim.
bende o necdetin olayında ilhan selçuk ve diğer aydınların evlerinden alınıp sanki bir suçlu,bir vatan haini gibi apar topar gözaltına alınmalarını anımsadım.bu ne biiçim bir zihniyet ki dedesi yaşındaki,sağlık sorunları yaşayan bir adamı bir suçlu gibi gözaltına alıyorlar, avukatları bile göstermiyorlar...
ne diyebilirmki sonumuz iyi olsun...
unutmasınlarki bu ülkenin üç tarafı denizlerle çevrilidir...
burda su anda yazılanlar ne sag ne de sol ile ilgili...tum bu ofkenin,uzuntunun ve utancın tek bir sebebi var o da İNSAN olmamız...ne menderes ne de o gencecik üç fidan bu sekilde olmeyi haketti...ustelik su anda canım ulkemde asıl asılması gereken yaratık besleniyorken daha da lanet ediyorum gecmiste yapılan bu kepazelige...ne denir ki ya daha fazla!!!
evet olay sağ sol meselesinden çok daha geniş bir boyutta
biz burada hepimiz aynı fikirde değiliz ki ama birleştiğimiz nokta şu ki aslında işdamı hak etmedikleri halde darağacına götürülen üniversiteli gençler
ve bunu ne yazık ki güzel ülkemizde yakın geçmişte yaşamış olmamız:(
yok menderesi neden gösterdiler de yok denizi neden göstermediler de
menderes ve arkadaşlarını da deniz ve arkadaşlarını da asmamalıydılar
idamı hak edecek bir tarafları yoktu çünkü
idamı asıl hak eden şu anda nerede herkes biliyor
bebek katilini idam edemediler halen
neden??????????????????????
bu ülkede onca hak etmediği halde idam edilenler varken hak ettiği halde imralıda beslenen katil neden idam edilmiyor neden neden nedennnnnnnnnnnnnnn
Arkadaşlar dizi haziran da bitiyor. Zaman atlaması 5 yıl olacak.Yani 80 sonrasını göstermeyecek...
Umarim sadece 5 yil atlarlar.O zaman ayni oyuncular dizide kalabilir. Ayni oyuncularin dizide olmasini tercih ederim. Gerci eger dizi haftaya devam edecekse araliksiz o zaman ayni oyuncular vardir. Hem ben israrla Necdet ve Haruna ne oldugunu merak ediyorum.
evet biz de ailecek o nejdet sahnesinde nası yani? tarzında bir şok yaşadık..nejdet ve uçak kaçırma...:img-hyste :img-hyste çok alakasız geliyor bana...
Arkadaşım,yaşayan en büyük türk aydını,85 yaşındaki ilhan selçuk terör örgütü kuruyorsa(!) necdet haydı haydi uçak kaçırır,hele o denizler yok mu o denizler??? Ülkeyi de yıkarlardı onlar.
Arkadaşım,yaşayan en büyük türk aydını,85 yaşındaki ilhan selçuk terör örgütü kuruyorsa(!) necdet haydı haydi uçak kaçırır,hele o denizler yok mu o denizler??? Ülkeyi de yıkarlardı onlar.
baksana taylanın yanına bile gömmediler korkudan dirilip eylem felan yaparlar diye
resmen trajikomik
Uğruna ölünecek değil uğruna yaşanacak bir mücadeleydi o...Ama izin vermediler. Ve dediğin gibi şu geçen 36 yıl sonunda ülkenin geldiği nokta ölmelerine değecek bir yer değil...Yanarım yanarım buna yanarım.
Shevekçan gerçekten de öyle ...Özellikle Hüseyin"ölmelerinin boşa olmadığını" söyledikçe çok kötü ve tuhaf hissettim gerçekten öyle mi acaba 36 yıl sonra geldiğimiz nokta onların yaşamayı hayal ettikleri bir yer mi ...uğruna canlarını seve seve vermeyi göze aldıkları ülke böyle bir yer miydi hayallerinde ...beni dizi boyunca mahveden en üzüldüğüm konu buydu..
Güzel bir ülkede yaşamayı hayal etmenin bedeli Defne'nin de dediği çok ağırmış...
Barış Kocak Oğuz Turgut Genç ve Murat Zobi'ye sonsuz teşekkürler ...Deniz Gezmiş Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı öylesine hissettirdiler ki bize özellikle bu bölüm her sahnelerinde gözümde devleştiler...Onlarla bütünleştiler bunca bölüm boyunca yeniden hayat verdiler o insanlara ...hepsine tekrar teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum...
Sokrates'in son savunmasından bir kısmı buraya eklemek istiyorum ..ben söylemek istediğim pek çok şeyi ölüme haksız yere giden düşünceleri yüzünden ölüme mahkum edilen bir insandan daha iyi söyleyemem diye düşünüyorum ...Ve aklımda hala Deniz'in o son sözü çocuksu bakışları gülümseyen yüzü Hadi Eyvallah!
İnsanları öldürerek, yaşadığınız kötü hayatın kınanmasından kurtulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu ne çok mümkün, ne de şerefli bir kaçış yoludur. En kolay ve en asil yol başkalarını susturmak değil, kendinizi mümkün olduğunca iyileştirmektir. Beni ölüme mahkum edenler için söyleyeceğim son söz budur. ...
Bu yüzden, ey yargıçlar, ölüm karşısında umutsuz olmayın, ve pekinlikle bilin ki, ister bu yaşamda olsun isterse ölümden sonra, iyi bir insanın başına hiçbir kötülük gelemez...
Söyleyecek söz yok.Yazacak kelime yok.Boğazımda bir düğüm.
Ağla ağlayabildiğin kadar...Kağıt mendiler paramparça olsun,yüreğim gibi...
Sonrasında kızıyorum kendime, onlar benim böyle ağladığımı görselerdi belki de hiç hoşlarına gitmezdi."Zavallı gibi ağlama da kalk ayağa"derlerdi.
Doğru ya! Ne yapıyoruz ağlamaktan,çaresizce vah vah demekten,2-3 şiir okumaktan başka.Onların bıraktıkları bayrağı hakkıyla taşıyabilen var mı aramızda.
Ölümlerinden daha acı olan da budur işte!
Ona bile izin vermiyorlar ki LİNcimçan...İçimiz dökmemize bile izin yok. Baksana habire oradan buradan çıkıp, yok efendim...birileri kendini dar ağacında bulurmuş muş...Bu ülkede nihayet idam cezası kalkmıştır... Devlet eliyle, hukuk eliyle cinayet sona ermiştir...Ne dar ağacı?
Şiir demişsin çanım, ama onlar şiiri çok seviyorlardı...Can Baba dan onlara...adı bizim deniz ise de, ben hepsine yazıldığını düşünürüm...
baksana taylanın yanına bile gömmediler korkudan dirilip eylem felan yaparlar diye
resmen trajikomik
Mustafa Kemalde hain istanbul hükümeti tarafından idama mahkum edilmişti.Onun bursa nutkunu okuyup,onun yere düşen bayrağını kaldırmak isteyen deniz ise maalesef yenildi,ve idam edildi:sad53:
ozaman bağımsız Türkiye deseydi.Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu topraklarda hiç kimse gelip başka bir devlet kuramaz.Kurmaya kalkan kendini darağacında bulur..
seni gercekten tebrik ediyorum.dizinin bizlere aktardığı bunca gercekten, forumda üyeler arasında o dönemin olayları ve denizlerin düşünceleri ile ilgili konusulan onca konudan sonra sen bu yorumu yapabilmişsin ya..... pehhh
adam zaten Atatürk ü idol almıs kendine.onun kurdugu devleti yıkıp ,ayaklanıp yeni devlet kurmak istemiyo onlar düzen değişsin istiyoo hersey tam bagımsız hale gelsin kuklalıktan cıksınlar istiyoo.
son yazdıgın cümleyi de senin bu konudaki cehaletine:mad72: baglıyorum cünkü yapacak baska bisey bulamadım!!!!
ne denilebilirki 35 yıl önce eşitliğiniz için idam ettiğiniz KOCA YÜREKLİ insandan halen korkuyorsunuz...
yaşasın tam bağımsız türkiye
doğru söze nedenirki... Eminim Deniz Gezmiş ve yol arkadaşlkarı olsun Atatürk olsun bizleri yukarıdan bir yerlerden izliyor ve gidişatımıza kahroluyorlardır...
ozaman lütfen açında seyredin o bölümü tekrar.
Bak arkadaşım.. çok yanlış bir zamanda tartışma başlatıyorsun.. daha uygun bir zamanda gel bence.. sorduğun soruları o zaman buradaki insanlar elinden geldiğince yanıtlamaya çalışır.. şu anda sen haklı dahi olsan (sanmıyorum ama ihtimal..) bu üzüntü, gerginlikle kendimizinde istemediği bir tarzda cevap vermemiz çok yüksek..
sana inandırıcı gelmeyebilir...komik gelebilir ama ben şu anda gerçektende Deniz Gezmişler yeni asılmış kadar üzgünüm... anlayabiliyor musun?...... bu forma ençok yazı yazan ve belki de en çok siyasi tartışmalara giremeye "hevesli" kişilerden biriyimdir.. ama şu satırları bile zoraki yazıyorum.. lütfen senden rica ediyorum... şu an tartışma çıkarmanın sırası değil... saygılar..
son sözlerinde hep işçiler köylüler devir alsın bayrağımızı dedilerya.acaba ne kadar gercek oldu.bugüne baktığımda safların çoktan değişmiş olduğu belli değilmi.güvendikleri kesimlerde onları taşıyamadı
alevalev_25_ 22-03-08, 02:20 ozaman bağımsız Türkiye deseydi.Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu topraklarda hiç kimse gelip başka bir devlet kuramaz.Kurmaya kalkan kendini darağacında bulur..
Şu saatte ne maksatla birşeyler yazıyorsunuzz merak ediyorum diyeceğim ama son satırınız amacınızın ne olduğunu gösteriyor!!!
Ülkenin geleceği için, insanca yaşamak için, kula kul - yalak olmamak için başı dik ipin ucuna giden ne KAHRAMANLAR gördü bu memleket. Sadece darağacında sallanan değil, canını hiçe sayan mücadele eden nice KAHRAMANLAR !!!
Merak etmeyiniz gidenlerin ardından neyin ne olduğunu bilenler var, kafaları kuma gömülü deve kuşları her ne kadar çok olsa da bu memlekette!!!
taylanın yanına gömmelerine neden izin verilmedi yada o vasiyeti yerine getirmediniz neden üç fidanı yanyana gömmediniz...çok mu korktunuz mezardada 3 birlik olucak diye:(:(:(
babaları gömülmeleri isterken hocanın cenaze namazının kılmalarını çok istemişti...ondan bile korktular ...
babaları vebali senin boynuna dedi...
EYVALLAH DENİZ EYVALLAH !
DENİZLER,MAHİRLER, ULAŞLAR,YUSUFLAR,HÜSEYİNLER,TAYLANLAR,SİNANLAR HİÇ ÖLMEZ !!
BİZ GEREKİRSE "YÜRÜYÜP DE YOLLARI BİLE AŞINDIRIRIZ YOLDAŞLAR"
...VE SİZ CELLATLAR ...
"BİR ÇİÇEĞİ ÖLDÜREBİLİRSİNİZ AMA BAHARI ÖLDÜREMZSİNİZ !"
arkadaşım yorumuna yürekten katılıyorum...
YASTA hissediyorum kendimi içimden hiçbirşey gelmiyor sadece ağlamak istiyorum ve ağlıyorum
ismailsurucu 22-03-08, 02:25 başım ağrıyor evet resmen başım ağrıyor
çünkü tüm bölüm gözyaşlarımı tutamadım
ey vallah deniz kardeş,yusuf kardeş,hüseyin kardeş sizi hiç unutmadık unutmayacağızda.unutturulmak istenmesine aldırmadan
ben bugün sadece bu 3 infaza ağlamadım
ben bu uğurda hayatını kaybedeb tüm devrim yolcularına ağladım
aynen sevgili sinemm bu gece resmen bölümün sonunda başıma ağrılar girip,gözyaşlarımıza hakim olamadık.çünkü hakim olmak mümkün değildi.nasıl olsun bir kere bir insanın hayatına kastetmemiş tek kusurları memleketlerini seven onun bağımsızlığı için mücadele eden gencecik üç genci idama götüren bu zihniyet sinirlerimizi bozmuş olduğu için hem başağrılarına hemde gözyaşlarımıza engel olamadık.
Mustafa Kemalde hain istanbul hükümeti tarafından idama mahkum edilmişti.Onun bursa nutkunu okuyup,onun yere düşen bayrağını kaldırmak isteyen deniz ise maalesef yenildi,ve idam edildi:sad53:
hazır bahsetmişken ATAMIN bursa nutkunu ekleyelim
mustafa kemalin çocukları oldukları birkez daha anlaşılsın
Atatürk'ün Bursa Nutku
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Mustafa Kemal Atatürk
"unutmasınlar ki bu ülkenin üç tarafı denizlerle çevrilidir..."
:good:bu gece belki de yüzümü güldüren ilk ve tek mesaj bu oldu...
Bunun şerefine Hasan Hüseyin Korkmazgil'in Nazım için yazdığı "Haziran'da Ölmek Zor"'dan bir alıntı...iyi gider...
...
arkadaşlar Denizin Yusufun Hüseyinin mezarlığı nerde tam olarak bi bilginiz varmı
karşıyaka mezarlığında arkadaşım... ankarada mahirlerle bir arada
ulaşlar mahirler denizler yusuflar hüseyinler orada....
mahirin gece gömülmesi o zamanlardaki insanların ne kadar insanlık dışında olduklarını gösteriyor bence...
o kadar bombalar atıyorlar ve içeri girip tekrar tarıyorlar...bu kadarmı korkuyorsunuz bu kadar mı
hatırla sevgili ekibimini tebrik etmek istiyorum... bu konunun işlenmeyeceğini düşünmüştüm ama işlenmiş..içeriye girdikten sonra kurşun sıkmayacaklarını göstercekler zannettim ama iyiki yanıldım ...bu ayrıntı BÜYÜK ayıp bence ...
GEÇMİŞ GELECEKTİR.......
Dizi bu bölümüyle sona ermeliydi.Umarım idam sonrasını ve geriye kalmış etkisiz elemanları izletmezler.Zaman atlaması yapılacaksa hemen önümüzdeki bölüm olsun.
Bölüm için yorum yazmak çok zor.Hıçkıra hıçkıra ağlamaktan öğürmeye başlanılan ve finalde balkona çıkarak derin derin nefes alma ihtiyacı doğuran bir bölümdü işte...bunlar dizi karakteri,niye ağlıyorsun diye bir teselli de söz konusu değil ki...
ismailsurucu 22-03-08, 02:34 son sözlerinde hep işçiler köylüler devir alsın bayrağımızı dedilerya.acaba ne kadar gercek oldu.bugüne baktığımda safların çoktan değişmiş olduğu belli değilmi.güvendikleri kesimlerde onları taşıyamadı
evet günümüzde onların dedikleri gibi ne işçi,nede köylü sınıfı bayrağı taşıyabilme onurunu yerine getiremediler.saflardan çok sapmalar yaşandı ve günümüzde bilinçsiz,populist bir toplum ortaya çıkıverdi.günümüzde bu sınıfların hallerini görselerdi herhalde bu üç fidan çok acı çeker olurdu.
Böyle bir gecede yazmamak olmaz.
Bu idamlarda bir nebze olsun parmağı olan ve hala nefes alan herkim varsa bu gece vicdan azabıyla ile inim inim kıvranmasıdır tek dileğim...
TaintedWhitexx 22-03-08, 02:36 ozaman bağımsız Türkiye deseydi.Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu topraklarda hiç kimse gelip başka bir devlet kuramaz.Kurmaya kalkan kendini darağacında bulur..
Sevgili arkadaşım haddini aşıyorsun.
Elbette Deniz'lerin ideolojisini benimsemek zorunda değilsin, kimse seni düşüncelerini değiştirmeye zorlayamaz. Ama kim olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, cana kıymamış, sadece düşünceleri uğruna katledilen insanlara en azından saygı gösterilmesi gerekir.
Hadi o yüzden saygı göstermiyorsun, bari ölünün arkasından konuşma.
Onlar Mustafa Kemal'e ve laik Türkiye devrimlerine senden çok daha fazla sahip çıktılar, emin ol buna.
Dizi bu bölümüyle sona ermeliydi.Umarım idam sonrasını ve geriye kalmış etkisiz elemanları izletmezler.Zaman atlaması yapılacaksa hemen önümüzdeki bölüm olsun.
Bölüm için yorum yazmak çok zor.Hıçkıra hıçkıra ağlamaktan öğürmeye başlanılan ve finalde balkona çıkarak derin derin nefes alma ihtiyacı doğuran bir bölümdü işte...bunlar dizi karakteri,niye ağlıyorsun diye bir teselli de söz konusu değil ki...
Bravo!Hepimizin hislerine tek bir cümle ile tercüman olmuşsun.Keşke sadece dizi karakteri olsalardı.Keşke...
dizide tek gülebildiğim nejdeti uçak kaçırmadanda sorumlu tutup hapse attılarya bravo yani.senaristler habire bizim gözümüze sokmaya çalışıyorlar nejdeti
bu olay yani uçak kaçırma suçlamasıyla gözaltına alınma komedisi yanlış hatırlamıyorsam gazeteci ,eski milletvekili altan öymenin yaşadığı bir olay.
ıslak ıslak 22-03-08, 02:39 Arkadaşlar tüm bu yaşananları gördükçe, Denizlerin isteklerini, bizlere miras bıraktıkları, işçilere,köylülere devrettikleri bayraklarını düşündükçe ve onların bu isteklerinin ne hale geldiğini gerçeğini sonucunda öyle kahroluyorum ki..
Onlar bir yerlerden baktığında ne görüyorlardır, ne düşünüyorlardır kimbilir..
Denizler gibisini ara da bulasın şimdi hee oldu da ne oldu vatan haini oldular katledildiler.. Bu kadar kolay değil mi etiket yapıştırmak..
Birileri kurulu bir düzen kurmuş saat gibi işletiyor.. Önüne gelen herkesi ve herşeyi yoketme odaklı bir saat.. Ne değişti bu ülkede, kim hangi yaşananlardan ders aldı ki.. Deniz'ler Yusuf'lar Hüseyin'ler, onların yaydıkları ışık hep bizimle ama lanet olsun ki o karanlık zihniyet de hala bizimle ilerlemeye devam ediyor..
Böyle bir gecede yazmamak olmaz.
Bu idamlarda bir nebze olsun parmağı olan ve hala nefes alan herkim varsa bu gece vicdan azabıyla ile inim inim kıvranmasıdır tek dileğim...
Hemen alıntılayıp, şiirimizi kurtarayım yargısız infazdan Lincimçan;) Çünkü benim bir önceki alıntı şiirlerin tümü silinmiş...
Deniz Karayel bu dizideki en sevdiğim kurmaca karakterlerin ikincisidir...Ahmetten sonra...Bu gece onun ölümüne de çok ağladım. Ama üzülmedim, sanki çok sevdiğim bir dosta veda eder gibi vedalaştım onunla...Devir o devirdi. Baksanıza patır patır düştüler, düşürüldüler. Öyle ölmeyeydi, işkencede ölecekti, kim vurduya gidecekti...O sürecin ve davanın içindeydi...Defnenin yaşadıklarını, o en sevgiliyi kaybetme duygusunu yüzlercesi yaşadı, onlarca bebek babasız, anasız kaldı, babasından anasından uzak kaldı...Şirin Cemgil'i Taylan Özgür Cemgil'i hatırlayın arkadaşlar...Biri sevgilisiz, biri babasız kaldı. Bunlar yaşandı. Deniz o hengame içinde ölmeseydi garip olurdu asıl.
Şirin Cemgil'in Sinan Cemgil anmasına yolladığı bir şirden alıntı;
Bir de Sinan'ın 2. ölüm yıldönümünde 31 Mayıs 1973 tarihli günlüğüne yazdığı şiiri göndermişti Şirin. 'Ne çok özledim sana 'sevdiğim' demeyi' dizesiyle başlıyordu
jikarinziku 22-03-08, 02:42 ozaman bağımsız Türkiye deseydi.Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bulunduğu topraklarda hiç kimse gelip başka bir devlet kuramaz.Kurmaya kalkan kendini darağacında bulur..
Herseyi anlamak istedigin gibi anlama, oldugu gibi anla..!
Bu genclerin yeni bir devlet kurma gibi hayalleri yoktu tam aksine iyi sartlarda yasaya bilmemiz icin kendilerini feda ettiler.
TAM Bagimsiz bir Türkiye istediler.. Demireli ABD´yi istemediler. Hos o zaman bile satilik usakmis milletimiz körmüs simdi senden bunlari görüpte efendice yorum yazmani bekleyemem..
Kadir_Reis 22-03-08, 02:42 diziyi izlerken tüylerim diken dikene oldu tekrar taradılar evi,Gece yarısı gömüldü cenaze namazını kılınmadan komünist diye hitap ettiler mahir'i
Deniz,Yusuf,Huseyın bunlar adam öldürmediler,gasp yapmadılar,silahlanıp dağa çıkmadılar ne istediğiniz gencecik 3 fidandan ne istediniz,ellinize ne geçti hiç bir şey vasiyetlerini bile yerine getirilmedi,Denizler Ölmez,Yusuflar Ölmez,Hüseyinler Ölmez
aisha_nena 22-03-08, 02:43 bir hıdırellez sabahı bu dünyadan ayırdılar gencecik 3 fidanı.suçları bu vatanı sevmekten başka birşey değildi.nice umutlar hayaller ekilirken gül ağacının dibine onlar hiç dönmemecesine girdiler o kara toprağın içine.bugün sadece yitip giden üç fidanıma ağlamadım.yitip giden değerlerime,sahip çıkılamayan düşüncelere,onlara uzanan kanlı ellerin galip gelmesine ağladım.
denizlerin idamı sanki bugün yapılmış sanki o zaman yaşamış biriymişim gibi hissediorum gerçekten çok acı verici taylan özgürün yanına gömülmelerine izin vermeyen kişilerin gerekçelerini merak ediorum nasıl bi mazeret şerefleriyle ölmüş 3 gencin son isteklerini yerine getirmemeyi açıklayabilir umarım bu kararları verenler onlar idama giderken sinemaya gider gibi izlemekten zevk alanlar bu gece yattıklarında biraz olsun vicdan azabı çekerler
o günden bugüne çok şey değişmeliydi denizin yusufun hüseyinin bütün devrimcilerin istediği gibi tam bağımsız bi türkiye olmalıdı ama herşey kötüye gidiyo
marenostrum 22-03-08, 02:47 Herkese merhaba...
Bolumu henuz seyredemedim ama yazdiklarinizi okurken bile yuregim ezildi... :icon_sorr Bu diziyi hatirlamayanlara hatirlattiklari, bilmeyenelere de ogrettikleri icin cok seviyorum... :sad53:
Sevgiler... :sad53::sad53:
bu nasıl bi sözdür ya hadi diyelim onlar gibi düşünmüosun da insan ölüye saygı gösterir düşünceleri yüzünden hiç bir suçları yokken gencecik yaşlarında asılmış insanlara bunu söylemek sana nasıl doğru gelebilio
hem sendeki bazı bilgiler yanlış demekki onlar zaten bağımsız Türkiye diyerek verdiler son nefeslerinide zaten Atatürkün kurduğu devleti onun gibi yaşatabilmek uğruna çektiler tüm zorlukları bence yorum yapmadan olayları biraz daha araştırmalısın
evet günümüzde onların dedikleri gibi ne işçi,nede köylü sınıfı bayrağı taşıyabilme onurunu yerine getiremediler.saflardan çok sapmalar yaşandı ve günümüzde bilinçsiz,populist bir toplum ortaya çıkıverdi.günümüzde bu sınıfların hallerini görselerdi herhalde bu üç fidan çok acı çeker olurdu.
Bence bunun hiçbir önemi yok arkadaşlar... önemli olan bu ülkenin Denizler, Mahirler gibi idealist insanlara ihtiyacı var mı yok mu? O insanların değerleri, özellikleri de inandıkları şeylerde gizli..
Yani şöyle düşünün.. TC tarihini baz aldığımızda ülkenin bugün geldiği nokta baz alındığında ne tür insanlara, hangi özelliklere sahip "kurtarıcı"lara ihtiyaç var? Neden? haa demek ki GERÇEK olan belli... DOĞRU olan belli..
ayrıca O'nların ölümünden sonra yaklaşık 10 yıl halk onları destekledi... çok geniş halk kesimi O'nların davasına sahip çıktı... ama öyle bir faşizm her yönüyle, ama her yönüyle, kültürel, siyasi, ekonomik bu halkı ezdiki ve öyle sistemli baskıyla anti-komünist panzehirler geliştirdiler ki.. önümüze anası-babası eski devrimci çocukları ya ABD emperyalizminin empoze kültürüyle ya da tarikat örgütlerinin etkisiyle büyümüş bir nesil yetiştirildi...
Ama ortada duran bir gerçek var... bu da O'nların haklılığı ve her zaman haklı olacakları...
toplumda birçok değişik süreçler yaşaya yaşaya bu doğruları görecektir...
birçok kişi şöyle düşünüyor "onların yüzünden ülke bu duruma geldi" hayır! onların ve ardıllarının ve 80 sonrasındaki aydınların, devrimcilerin sayesinde ülke bugün "tabu" haline gelmiş birçok meseleyi tartışabilecek duruma geldi.. yani DEMOKRASİnin ne olduğunu bu tür mücadeleler sonucunda tartışmaya başladılar... eğer o mücadeleler olmasaydı.. devlet babanın parmak işaretleriyle hareket eden köle ruhlu toplumdan öteye gidemezdi bu ülke... elbetteki bu mücadelelerin bir bedeli olacaktır...
zaten bugünkü sahnelerin anlatmak istediği de bu değil mi?
YA KÖLE OLCAKSIN YA DA KARŞI ÇIKIP ÖLECEKSİN... Onlar ölümü seçtiler.. hepsi bu... geriye bıraktıklarını ise tartışmak bile istemem...
önemli olan ÖNEMLİ OLMAK DEĞİL ÖNEMLİ OLAN DEĞERLİ OLMAKTIR... ONLAR DA BİZLER İÇİN HER ZAMAN DEĞERLİ OLARAK KALACAKLARDIR..................................... .....................
ıslak ıslak 22-03-08, 02:50 Tuhaf ama sanki buradan, forumdan ayrılırken onlardan da kopucak gibi hissediyorum kendimi.. Hiç gidesim yok.. Sabaha kadar acımı, düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.. Denizlere dair söylenecek sözler biter mi hiç...
Yalnız bölüm boyunca duyduğum ağırlık kendini epey göstermeye başladı başım çatlayacak bir şekilde, gözlerim felaket kötü ama dedim ya ayrılmak hiç gelmiyor içimden.. Yine de herkese iyi yorumlar.. Denizlerin ışığı üzerinizde olsun..
Haydi Eyvallah...
:sad53:
Arkadaşım,denizlerin uğrunda öldükleri halk,şimdi bir torba kömüre oyunu satıp,ABD nin büyük ortadoğu projesinin eş başkanını başa getiriyor ,o da aydınları tek tek hapse attırıyor bilmemne çetesi diye.
VAH DENİZİM VAH:sad53:
Atatürk ve Deniz,bu gece geri dönse ,yarın ki gazetelerin manşetleri ne olur biliyorum
Atatürk ve Deniz Gezmiş ergenekon soruşturması kapmasında gözaltına alındı
Evet,devrimci gençlerin aydınlar susturulamaz diye o devirde attıkları çığlığın bu güne denk gelmesi nasıl acı bir tesadüftür böyle?
Bende acaba bu bolum bitirsemidiler diyorum. Boyle etkiliyici bir sekilde bitirmek iyi olurdu. Gerci sonraki bolumlerde ne olacak bilmiyoruz ama ayni basariyi bekliyorum. Yinede keske Deniz kalsaydi dizide diyorum. O zaman izlemek daha guzel olurdu. Bu bolum bana cemberimde gul oyayi hatirlatti. O zamanda boyle aglamistim :( Simdi dusunuyorumda keske bu dizide Mehmet Ali Nurogluda olsaydi. O zaman dahada severek izlerdim. Cok uzucu. Hic bir filmde idam sahnesini aglamadan yada gozlerim olmadan izliyemiyorum. Boyle genc insanlarin idam edilmesi cok uzucu. Dusunuyorum benim yaslarimda 3 genc ve idam edilmisler.
Tum ekibi tebrik ediyorum. Deniz, Yusuf ve Huseyin karekterlerini oynayan arkadaslari ayrica tebrik ediyorum herkezi aglattilar :) Benim icin
1. Cemberimde gul oya
2. Hatirla sevgili:
Bir daha verseler yine izlerim. Yine ayni tadi verir.
Alıntı için tşekkürler sheveğim :img-wink:
Ne garip;Denizin ilk sezon bıçaklanma sahnesinde; "bu yolda Deniz erkenden yolcu" demiştim içimden.Hatta yapımcılardan gelen"Deniz ve Defne'yi zor günler bekliyor" lafı hep aklımdaydı.Acı bir son bekliyordum.Gerçeğe daha yakın olduğu için.
Ama,duygusal tarafım" Mehmet Sinan babasız kalmasın" dedi.Deniz,halasının yanına gitsin gerekirse vatana bir daha dönmesin, ama yaşasın istedim.O dönemde sadece toprağa kayıp vermedik,yurtdışına kaçıp saçma sapan işlerde çalışan ne çok mühendis ağbiler vardır tanıdığım, bildiğim...Bu da bir nev-i kayıp değil midir?Neyse,Denizleri çok özleyeceğim...
Tuhaf ama sanki buradan, forumdan ayrılırken onlardan da kopucak gibi hissediyorum kendimi.. Hiç gidesim yok.. Sabaha kadar acımı, düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.. Denizlere dair söylenecek sözler biter mi hiç...
Yalnız bölüm boyunca duyduğum ağırlık kendini epey göstermeye başladı başım çatlayacak bir şekilde, gözlerim felaket kötü ama dedim ya ayrılmak hiç gelmiyor içimden.. Yine de herkese iyi yorumlar.. Denizlerin ışığı üzerinizde olsun..
Haydi Eyvallah...
Biliyor musun benzer şeyleri ben düşündüm.. aslında yazacak bir şey bulamıyorum.. öyle boş boş bakıyorum.. ama kapatıp gidemiyorum da.. sanki duygularımı tam anlatamadım gibi.. buradakilerin duygularımı bilsin istiyorum.. bilince sanki Denizler'e destek olmuşum gibi olacak.. sanırım çaresizliğin ifadesi bu olsa gerek.........................
"Unutmasınlarki bu ülkenin üç tarafı denizlerle çevrilidir"...
Beni gülümseten ve umudun hep var olduğunu gösteren tek söz bu oldu bu gece... :img-in_lo:img-in_lo Hiç aklımdan çıkarmayacağım bu sözü...
LİN'in de dediği gibi bu idam kararlarında payı olan herkes umarım ömrü boyuncu bu vicdan azabıyla yanıp tutuşmuştur kendi şerefsizlikleriyle her gün ölmüşlerdir ...gerçi bu kimselerin içimden insan bile demek gelmiyor vicdanı olduğuna da inanmıyorum ya...umarım ve inanıyorum son nefeslerini vermek öyle kolay olmayacaktır onlar için ...onları da yaptıklarını da hep hatırlayıp hiç bir zaman unutmayacağız...
mademki bu kerre mağlubuz
netsek, neylesek zaid.
gayrı uzatman sözü.
mademki fetva bize aid
verin ki basak bağrına mührümüzü..
aslında 80 darbesinden sonra yaratılmak istenen insanlar ve gençlik bu değilmiydi.koyun gibi bir genÇlik.sorgulamayan herşeyi kabullenen çoğu zamanda kabullendiği şeyin bile ne olduğunu bilmeyen bir gençlik.tabikide ülkemin bu noktaya gelmesinde denizlerin bir payı yoktur.yani kötüye gidişinde bir payı yoktur.hatta birçok şey onlar sayesinde ertelendi ama ertelene ertelene gelip bizi buldu.şimdi böyle yürekli genler lazım bizlere.aslında bir kurtarıcı beklemek yerine herkes birşeyler yapmaya başlasa.
bakın işkenceyle biryerlere gelinmez der dururuz.ama 80 darbesindeki baskıcı tutum değil midir ülkem gençliğinin bu hale gelmesine neden olan etken.nasıl bizler işkencenin bizim üzerimizde bu denli caydırıcı bir etken olabileceğini gösterebildik.neden çoğumuz taraf olmaktan,politika konuşmaktan korkar olduk.siyaset konuşmak bizlere suç diye empoze edildide ondan.çünkü suçtu bir zamanlar hoş pekte bir farkı yok bu zamanında
neyse yazacak çokşey var
benim tek istediğim balık hafızalı olmayalım
deniz gezmiş ve diğer devirmcileri hs de bir dizi kahramanı sanacak kadar tarih bilincinden yoksun gençler olalım ve en önemlisi
TARAF OLMAKTAN KORKMAYALIM
!Mavi_SekeR! 22-03-08, 02:58 sevgili saçmalayan ''dear'' cefer :img-hyste
61 anayasını en çok koruyan,ülkeye adalet,eşitlik,hak-hukuk gibi kavramları yaymak isteyen atatürk ilke ve inkılaplarının yıkılmaması için mücadele eden emperyalizme karşın atatürkün açtığı bayrağı hiç şüphesiz ve en güzel biçimde taşıyan emperyalizm,sömürücülüğe karşı; şahsi hiç bir çıkar gözetmeden sırf ''yarının türkiyesi'' için sırf gelecek nesil daha iyi standartlarda, daha adil yaşayabilsin diye yani bizler için savaşan ve bu bayrağı bize teslim eden değerli yoldaşlarımız için gerekirse ölürüz...
onlar ki -en ufak bir fikrin olduğunu sanmıyorum- ölüme dahi eyleme gider gibi gitmişler,kendilerinden asla taviz vermemişlerdir menderes gibi intahar teşebbüsünde bulunup ağlaya sızlaya değil bir devrimciye yaraşır şekilde yürümüşlerdir darağcına
yani ikisini aynı kefey koymana şiddetle şaşırıyorum menderesin ''türkiye küçük amerika'' olacaktır megolosundan günümüze değin hakim olan faşizan sistem ki aslında vahdettin,abdülhamit döneminden itibaren hakim olan mandater,baskıcı,zulümkar sisteme karşı bazı değerler dahilinde bayrak açan ender isimlerden biriydi deniz gezmiş aynı arkadaşları,mustafa kemal atatürk enternasyonel diğer devrimciler gibi
son olarak senin iddia ettiğin gibi yeni bir devlet kurmak değil??! var olan devlete eşitlik, adalet (tabi bu menderesin adaletinden çok çokk farklı :img-hyste) gibi önemli kavramlar getirerek devletçi geleneğin değil bireyci geleneğin hakim olmasını istediler......hiç bir çıkarları yoktu.....sadece halkların mutluluğu için : (
menderesle kıyaslamak çok saçma idama karşı biri olarak elbette onlarada çok karşıyım ama burda idamdan öte idama nasıl gidildiğidir....denizler ölmez;menderesler geberir :img-yes:
Bence bunun hiçbir önemi yok arkadaşlar... önemli olan bu ülkenin Denizler, Mahirler gibi idealist insanlara ihtiyacı var mı yok mu? O insanların değerleri, özellikleri de inandıkları şeylerde gizli..
Yani şöyle düşünün.. TC tarihini baz aldığımızda ülkenin bugün geldiği nokta baz alındığında ne tür insanlara, hangi özelliklere sahip "kurtarıcı"lara ihtiyaç var? Neden? haa demek ki GERÇEK olan belli... DOĞRU olan belli..
ayrıca O'nların ölümünden sonra yaklaşık 10 yıl halk onları destekledi... çok geniş halk kesimi O'nların davasına sahip çıktı... ama öyle bir faşizm her yönüyle, ama her yönüyle, kültürel, siyasi, ekonomik bu halkı ezdiki ve öyle sistemli baskıyla anti-komünist panzehirler geliştirdiler ki.. önümüze anası-babası eski devrimci çocukları ya ABD emperyalizminin empoze kültürüyle ya da tarikat örgütlerinin etkisiyle büyümüş bir nesil yetiştirildi...
Ama ortada duran bir gerçek var... bu da O'nların haklılığı ve her zaman haklı olacakları...
birçok kişi şöyle düşünüyor "onların yüzünden ülke bu duruma geldi" hayır! onların ve ardıllarının ve 80 sonrasındaki aydınların, devrimcilerin sayesinde ülke bugün "tabu" haline gelmiş birçok meseleyi tartışabilecek duruma geldi.. yani DEMOKRASİnin ne olduğunu bu tür mücadeleler sonucunda tartışmaya başladılar... eğer o mücadeleler olmasaydı.. devlet babanın parmak işaretleriyle hareket eden köle ruhlu toplumdan öteye gidemezdi bu ülke... elbetteki bu mücadelelerin bir bedeli olacaktır...
zaten bugünkü sahnelerin anlatmak istediği de bu değil mi?
YA KÖLE OLCAKSIN YA DA KARŞI ÇIKIP ÖLECEKSİN... Onlar ölümü seçtiler.. hepsi bu... geriye bıraktıklarını ise tartışmak bile istemem...
önemli olan ÖNEMLİ OLMAK DEĞİL ÖNEMLİ OLAN DEĞERLİ OLMAKTIR... ONLAR DA BİZLER İÇİN HER ZAMAN DEĞERLİ OLARAK KALACAKLARDIR..................................... .....................
Arkadaşım,maalesef halk onları hiçbir zaman desteklemedi.Atatürk içinde geçerliydi bu.Atatürkün şansı,osmanlının son zamanından kalma ittihatçılığın reformist-paternalist ve idealist subay kanadının onu desteklemesi ve böylece köklü değişimi gerçekleştirmesiydi.Denizin böyle bir şansı da yoktu.Çünkü 1950 den sonra yozlaşma başlamıştı.Ordudaki reformist-radikal kanadın son eylemi 27 mayıstı.Sonrasında ipler iyice otoriter-tutucu kanadın eline geçti.
Mihri bellinin tesptileri çok güzeldir.Ta 1968 de,türkiyede halkın devrimci dönüşüme katılmadığını,reformcu aydın subaylar-aydınlar ve gençlerle birlikte gerçekleşecek Milli demokratik devrimden söz eder.Çünkü yaygın halk kültürü;cumhuriyetin tüm kazanımlarına,birikimine,iyi kötü oluşmuş bir aydın sınıfına rağmen şudur:Yüzbinlerce satan risaleyi nurlar,kuran kursları,tarikatler...
Şimdi daha da beter tabiki
önemli olan bu ülkenin Denizler, Mahirler gibi idealist insanlara ihtiyacı var mı yok mu? O insanların değerleri, özellikleri de inandıkları şeylerde gizli..
bahar_cançan, ülkenin yalnızca bugünkü durumunu ve geçmiş yirmi yılını (yani seksen sonrasını) bilebilen ve maalesef, belleksizleştirilmiş bir toplum olduğumuz için, 40 yıllık tarihini öğrenememiş bir jenerasyon için umutsuzluğa kapılmak olası elbette...Ben bunu anlayabiliyorum biraz. Evet, artık ne anlatılacak ki deniyor ama, 72'den itibaren çok yaygın -hatta tarihinde hiç olmadığı kadar yaygın bir halk örgütlenmesi ve politizasyon yaşadı bu ülke. 72-80 arası o bayrak taşındı. Ama 72de başlatılan bedel ödetme 80'de balyoz gibi bir darbeyle tuz buz etti insanları, 68-72 arası saysı onlarla ifade edilen sayı, 80 de binler, on binler hatta...Yani anlatılacak çok şey var...Ama tabii anlatabilene, anlatmayı göze alabilene...
Ben kendi adıma, bugün tekrar düşündüm...bu ülkede, bu ülke o geçmişle hesaplaşmadığı sürece mutlu olmak zor...geçmiş gelecektir, dediler... bugün...ben, 15 Mart 1971 de doğmuşum...ne bahtsız bir gün, Denizlerin yakalanmasından bir gece önce yani...onlar ölüme doğru yola çıkarken, ben yaşamaya başlamışım...mutlu olmam zor galiba...ya da bunları, o yaşananları kafaya takmamam...zor...........
Geçmiş gelecektir evet, ama o çocuklar, o gençlik, bir daha asla geri gelmemiştir, gelemez de...
çok yazık bu ülkeye,
Tüm dizi ekibine bana canlı tanığı olduğum bir dönemi tekrar yaşattıkları, aynı gözyaşlarını ve acıyı tekrar yaşıyormuşçasına
yüreğimde hissettirebildikleri için sonsuz teşekkürler..
alevalev_25_ 22-03-08, 03:01 Sevgili RODYA;
Yazdıklarına katılmamak ne mümkünn!!!
Bu ülkede hala açlıktan ölen insanlar varken, üç kuruşluk asgari ücretle kira verip, çocuk okutup, ayaklarının üzerinde durmaya çalışan nice insanlar varken ve eğitim düzeyinin çok çokk düşük olması nedeniyle ne yazık ki yarınını düşünen değil, bugününü düşünen toplum haline getirildik!!!
Açlığın verdiği kaygıyla cahil insanlarımız 10 ar torbalık dağılan kömürlerle, ramazanlarda dağıtılan erzaklarla ne yazık ki oylarını satıyorlar!!!
Yazık çok yazıkkk!!!
Aydınlığa gitmek verken, ne yazık ki etrafa ışık saçacak etkenlerin içi örümcek ağlarıyla dolmuş!!!
"unutmasınlar ki bu ülkenin üç tarafı denizlerle çevrilidir..."
:good:bu gece belki de yüzümü güldüren ilk ve tek mesaj bu oldu...
Bunun şerefine Hasan Hüseyin Korkmazgil'den Haziran'da Ölmek Zor'dan bir alıntı...iyi gider...
...
sağol yüzünü güldürdüğüme sevindim :) paylaşım için teşekkürler, çok güzel.. en beğendiğim dizelerden biri : 'bu niçinler niçin böyle yanıtsız? ' :img-yes:
senoryaya bakarsk yani gerçek olaylar dışındaki konular hakkında yorum yapmk istiyorum biraz.. ahmet & yasemin: ilerki bölümlerde rüyaya kardeş geliceğinin sinyallerini almıştık geçen bölümlerde:happy0064
necdet&güzide: güzide karakterini çok beğeniyorum.anlayışlı,düşünceli,sevecen...çok samimi bir karakter.bu bölümde necdete parti konusunda destek çıkmasıda çok hoştu,fikirlerini açıkça paylaştı..
deniz&defne: deniz gitti..çok ağladım.hiç beklemiyordum.deniz ve defnenin son konuşması inanılmaz güzel bir replikti.deniz son bir kez defneyi öpmek istemesi..defne denize sensiz yaşayamam dediğinde yaşycksn çocuğumuz için yaşamalısın demesi çok duyguluydu :( .... deniz(berk hakman) canselden sonra en severek izlediğim oyuncuydu ondan sonrada defne geliyordu ztn.denizin gitmesi kötü oldu.deniz gözünü açtığında tamam dedim döndü ama konuşarak kendini çok yordu..keşke defne deniz gözünü açar açmaz doktorlara hbr verseydi belki o zaman daha farklı olurdu.yasemnde bir suç almaya gitti gelmedi:img-hyste..ay sanki gerçek hayatmış gibi konuştm..belki daha farklı olurdu falan:img-hyste:img-hyste bu bir dizi olsa bile bizim bilmediğimiz ama bu tür hikayeleri olan birçok devrimci,bu uğurda ölen insan var.inançları,değer yargıları o kadar ağır basmışki gözlerini kırpmadan ölüme atlamışlar çetince mücade vermişler.dizideki deniz gibi belki bazıları yeni doğmuş çocuğuyla aynı yatakta yatamadan,onu uykusunda doya doya seyredemeden hayatının bağrında göçüp gtmiş denizler olablr.bu çok üzücü.daha da kötüsü şuan bu türkiye karşısında kemiklerinin sızlaması.umarım herşey iyi olur... 20li yaşlardaki gençlerin kemikleri sızlamaz,öldüklerine değer
Sevgili RODYA;
Yazdıklarına katılmamak ne mümkünn!!!
Bu ülkede hala açlıktan ölen insanlar varken, üç kuruşluk asgari ücretle kira verip, çocuk okutup, ayaklarının üzerinde durmaya çalışan nice insanlar varken ve eğitim düzeyinin çok çokk düşük olması nedeniyle ne yazık ki yarınını düşünen değil, bugününü düşünen toplum haline getirildik!!!
Açlığın verdiği kaygıyla cahil insanlarımız 10 ar torbalık dağılan kömürlerle, ramazanlarda dağıtılan erzaklarla ne yazık ki oylarını satıyorlar!!!
Yazık çok yazıkkk!!!
Aydınlığa gitmek verken, ne yazık ki etrafa ışık saçacak etkenlerin içi örümcek ağlarıyla dolmuş!!!
ve bir gecede kişi başına düşen gelir 2000 dolar artıyor ve biz buna seviniyoruz
sadece bir gecede 2000 dolar,üretmeden bu nasıl oldu sorgulamadan?
çok ilginç bir milletiz biz.
dediğin gibi bugünü düşünen yani günü kurtarmanın peşinde koşan gelecek adına hiçbir adım atmayan bir ülkeyiz malesef.insanlar bir torba kömüre sadece onu bir gün veya bir kaç gün ısıtmaya yetecek kömüre oylarını satabildiler.
biz tam bağımsızlığı çok ağır şartlarda ve büyük kayıplarla kazanmış ama onu çok rahat harcayıp sanki bu bağımsızlık mücadelesi hiç yaşanmamış bir hal almayı başarmış bir ülkeyiz malesef
bana kalırsa belkide çok umutsuzca olacak ama tam bağımsızlık bu noktadan sonra hayal
Hos o zaman bile satilik usakmis milletimiz körmüs simdi senden bunlari görüpte efendice yorum yazmani bekleyemem..
Lütfen laflarınıza dikkat edin. Satılmış uşak diyerek belirli kişileri eleştirebilirsiniz ama bunu Türk milletine mal edemezsiniz. Millet denilen kavram toplumun ortak değerlerini muhafaza eden insanların biraraya gelerek oluşturdukları yüksek topluluğun adıdır. Bu topluluğa direk böyle bir suçlamada bulunmaya hakkınız yoktur. Bu eleştirileri kişiler bazında iktidar için yapın, idamı verenler için yapın, bunlara kimsenin itirazı olamaz. Nitekim bunlar sizin düşüncelerinizdir, ama rica ediyorum işin içine Millet kavramını sokmayın. Türk Milleti diyerek istemeseniz de genelleme yapmış oluyorsunuz, işin içine herkes giriyor. Türk milletinin bir ferdi olarak ben Satılmış Uşak suçlamasını kabul edemem, Milletime bu şekilde hitap edilmesini de sessiz kalamam, eleştiriler Milletlere yönelik değil kişilere yönelik olmalıdır.
Bölümün etkisi ile sinirler gerilmiş, duygusal patlamalar yaşanmış olabilir. Ama lütfen biraz daha dikkat.
Umarım istediğimi anlatabilmişimdir.
Lütfen laflarınıza dikkat edin. Satılmış uşak diyerek belirli kişileri eleştirebilirsiniz ama bunu Türk milletine mal edemezsiniz. Millet denilen kavram toplumun ortak değerlerini muhafaza eden insanların biraraya gelerek oluşturdukları yüksek topluluğun adıdır. Bu topluluğa direk böyle bir suçlamada bulunmaya hakkınız yoktur. Bu eleştirileri kişiler bazında iktidar için yapın, idamı verenler için yapın, bunlara kimsenin itirazı olamaz. Nitekim bunlar sizin düşüncelerinizdir, ama rica ediyorum işin içine Millet kavramını sokmayın. Türk Milleti diyerek istemeseniz de genelleme yapmış oluyorsunuz, işin içine herkes giriyor. Türk milletinin bir ferdi olarak ben Satılmış Uşak suçlamasını kabul edemem, Milletime bu şekilde hitap edilmesini de sessiz kalamam, eleştiriler Milletlere yönelik değil kişilere yönelik olmalıdır.
Bölümün etkisi ile sinirler gerilmiş, duygusal patlamalar yaşanmış olabilir. Ama lütfen biraz daha dikkat.
Umarım istediğimi anlatabilmişimdir.
ama kişileri seçende millet değil midir
ve milletin büyük bir çoğunluğu destekliyorsa genelleme yapılabilir değil mi
istisnalar kaideyi bozmaz tabiki istisnalar olabilir
sende bir istisnaysan alınma üstüne lütfen nitekimde alınmamışsın
DENİZGİLLERİN köylüler için neler yaptığını bilmeyen varmı bilmiyorum ...köylüler onları ihbar ettikleri vatan hain |