Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-26
Sayfalar :
1
2
3
4
[ 5]
6
7
8
9
10
TaintedWhitexx 22-03-08, 14:39 hala dünkü bölümün etkisindeyim deniz gezmişin ölümü geliyo aklıma arkadaşlar deniz gezmişin mezarı nerde bileniniz var mı?
Ankara'da. Karşıyaka Mezarlığı'nda.
Defalarca gittim.. her gittiğimde de insan deniziydi mezarlık.
hala dünkü bölümün etkisindeyim deniz gezmişin ölümü geliyo aklıma arkadaşlar deniz gezmişin mezarı nerde bileniniz var mı?
Karşıyaka mezarlığı diye biliyorum.Yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar.
Yani Denizlerin,Taylan Özgür'ün yanına gömülme istekleri reddedildiği gibi yanyana gömülmelerine de izin verilmemiş.
Ölüden korkanını da bizim ülkede görürüz arkadaşım işte.
Üçü yanyana gelince,ruhlar silahlanıp eylem hazırlığı içine girer diye mi düşündüler artık bilemiyorum!!!
----------
tipello.net - i ** not referring you, i just DO recommend it.
RoCkErGeCeM 22-03-08, 14:45 hala dünkü bölümün etkisindeyim deniz gezmişin ölümü geliyo aklıma arkadaşlar deniz gezmişin mezarı nerde bileniniz var mı?
ankara karsıyaka mezarlıgında'dır...
sunuda solemek istıyorum...karsıyaka mezarlıgında uzun bı süre polis beklemiştir hatta 6 mayıs sabahı bır genç denizleri ziyarete geldı diye tutuklanmıştır...oda mezarlıga gırer girmez kımın için geldıgınınde onemı yok aslında oraya geldı ya tmm buda komunisttir vatan hainidir alın bunuda demiştir işte ulkemızın utanç duyulucak olaylarından bırı daha
bir sahis var adini telafus etmek istemiyorum birakin konussun konussun havasini aldiktan sonra gider morel huzur bozmaktan baska amaci yok gitsin biraz arastirsin öyle gelsin güya tarihi biliyomus:img-cool2
dün aksam diziyi izlerken bisey aklima geldi defne ve mehmet sinanin durumunda gercek isimler var onlar aklima geldi dizide deniz ölünce defne ogluyla tek basina kaldi ayni gercek hayatta Sinan Cemgil hayatini kaybedince Sirin Cemgil de ogluyla tek basina kaldi onu hatirladim ve icim bir kez daha parcalandi
Zerrençan, aslında 78-80 dönemi çok fazla olaylar var ama hep ayın içerikte.. yani artık çok keskin bir şekilde kamplaşmış gençlik.. ve onlara kucak açmış çok geniş kitle.. bunlara bağlı gelişen sokak çatışmaları, aydın, demokrat vs. ölümleri.. yani bunları bir-iki genç kurmaca karakter üzerinden verilebilir... elbette çoğunlukta belgesellerle beslenerek verilebilir.. zaten çok fazla arşiv vardır bu dönemlere ilişkin.. ama bence esas toplumu bilgilendirmeleri gereken olay Maraş Katliamı olarak bilinen 24 Aralık 1978'teki devlet-MHP elbirliğiyle hazırlanmış olan olaydır... çünkü 80 sonrasi gençlik bu katliamı hiç bilmiyor.. bu yıllardaki sağ-sol çatışmalarından haberleri var herkesin ama bu katliamdan yok.. bunu iki-üç bölüm ağırlıklı olarak işleseler.. bence yeterli.. zaten dizinin niteliği ortada.. hatırlatma amaçlı.. buda da yapabildiklerini dramatikleştirerek, biraz yapabileceklerini canlandırmalarla, hiç yapamayacaklarını da belgelerle veriyorlar.. kalan 12 bölüm sanıyorum dediğim gibi 3 bölüm bu katliama kabaca ayrılsa yeterli.. insanlara o katliamın nasıl hazırlandığını, o insanların ne tür silahlarla ve nasıl öldürüldüklerini gösterseler.. olayın asker tanıkları, halk tanıkları canlandırma yoluyla bilgi verse bir sürü döküman var onlar belge olarak gösterilse ve dava sürecinde devletin katilleri nasıl akladığını belgelerle gösterse yeterli... kalan diğer 7 bölüm de H. Karadeniz'in ölümünden sonraki genişkitle destekli sağ-sol çatışmalarına ve öne çıkan aydın-demokrat-yazar- savcı ölümlerine yeterli bence...
Dediğin gibi,sanırım bu şekilde bir sunum olacaktır...Umarım Maraş katliamına gereken önemi verirler.Bu 12 Eylül'ün en aleni ve net bahanesiydi çünkü.Ayrıca,o döneme ilişkin açıkça yansıtılması gereken bir unsur da,işçi sınıfının üretim araçlarına el koymasının 79-80'deki gerçek boyutu!Son bölümlerde bu da işlenirse tamamdır.O zaman,12 Eylül sonrası uygulanan yoğun baskı,sindirme,beyin yıkama,geçmişi,toplumsal belleği silme politikalarının asıl nedeni daha iyi anlaşılır.Epey belgesel tadında olacak...
CicimBenim 22-03-08, 14:50 Denizler'in dusuncelerine katilmasamda, onlarin inanclari icin cesur olmalarina saygi duydum gercekten, bunu yapmak cesaret ister. Idam cok kotu birsey, boyle birseyi uygulamak hic kimsenin hakki degildir... yanlis da olsa dogru da olsa idama karsiyim. Gozlerindeki 'yanlisi' duzeltmek icin ayni tepkiyi kullanmak, gozlerindeki o dogrulari yok ediyor arkadaslar! Insan haklarinin ne kadar eksik oldugu belliymis.
deryakuzusu 22-03-08, 14:58 Denizler'in dusuncelerine katilmasamda, onlarin inanclari icin cesur olmalarina saygi duydum gercekten, bunu yapmak cesaret ister. Idam cok kotu birsey, boyle birseyi uygulamak hic kimsenin hakki degildir... yanlis da olsa dogru da olsa idama karsiyim. Gozlerindeki 'yanlisi' duzeltmek icin ayni tepkiyi kullanmak, gozlerindeki o dogrulari yok ediyor arkadaslar! Insan haklarinin ne kadar eksik oldugu belliymis.
tebrik ederim arkadaşım bazıları seni örnek alır da saygının ne olduğunu anlar umarım
ıslak ıslak 22-03-08, 15:01 Dizinin son sahnesi hafızama öyle bir kazınmış ki ve galiba adam olabilmek, tüm bu yaşadıklarından ve sana yaşatılanlardan sonra arkana bakıp sessizce hadi eyvallah diyebilmekle başlıyor..
Vatan haini sıfatlarına inat, Deniz ve onlar gibi tüm ''vatansever'' devrimcilere selam olsun....
cevaplarım alıntı yaptığım yazının içinde ki bold bölümlerdir...
Forumda ne kadar çok çabuk gaza gelen bir yayınla devrim damarları kabaran kişi varmış.
Kahramanlık göreceli bir kavram değildir,bir insanın milli kahraman olması için o ülkeye bir şeyler katması lazım ama Deniz Gezmiş ve arkadaşları bu ülkeye kaostan başka bir şey katmadı.Ayrıca 80 darbesinin gerçekleşmesinde de Gezmiş ve arkadaşlarının payı çok yüksek.
Artık onları kahraman gibi göstermekten vazgeçin.
68 kuşağının bu ülkeye kattıklarını senin anlamana zaten imkan yok...
80 darbesinin gelmesinin nedeni Denizler'di de 27 mayısın gelmesi, 12 martın gelmesi kimin eseriydi..
Yakın tarihimizi iyi okuyamıyorsunuz.Olayları doğru sorgulayamayan ve sağlıklı düşünemeyenler ütopik hayallerin peşinden gidenleri kahraman ilan edenlerdir bence.Onlar canlarını ütopyalar uğruna feda etmişlerdir,onlar felsefelerini iyi bilirseniz bağımszı bir Türkiye değil Sovyetçi bir Türkiye hayal ettiklerini anlarsınız.
Terörist dediğin kişileri nasıl oluyor da "ütopik" düşünceleri uğruna fedailer haline getirdin...
Sosyalist bir Türkiye'ye dönüştürmek istediklerini ne onlar ne de biz inkar ettik/ediyoruz.. biz bunu zaten biliyoruz... sen anlamamışsın o başka..
dizide devletin hukukdışı tavrı konulmaya çalışıldığı için biz de daha çok o çerçevede yazılar yazıyoruz..
Kendilerini hiçe saydılarda bu ülkeye birşey mi kattılar?
Ülkenin kayıp yıllar geçirmesine neden bir numaralı insanlar devrimcilerdir.Taşla,sopayla,silahla ülkenin her yönden gelişmesini engellediler.
Devrimcilerin bu ülkedeki mücadele süresi tam 10 yıldır... o da ne iktidara gelmiş, ne de siyasi olarak, ekonomik olarak bir etkinliği olmuş.. yalnızca muhalif olarak verilen bir mücadele.. 77-80 arasında yine asla iktidar olmayan, hiçbir iktidar etkinliği olmayan silah ağırlıklı muhalif bir mücadele... ve kendinden her yönden daha güçlü bir devlet var.. ona yardım eden dünya sistemi var... sonra 80 darbesi... senin rejimin tüm devrimcileri 80'den sonra ezdi-yok etti... yani meydan tamamiyle senin rejiminin sahiplerine kaldı...emperyalist efendilerinin planları dahilinde kendi partilerini, kendi dincilerini, kendi milliyetçi faşistlerini elleriyle besleyip büyüttüler.. ve aradan kocaaa 28 yıl geçti... ülkenin nasıl bu hale geldiğini... gurur duyulan bir halde olup olmadığını, çetelerin, derin devletlerin, dinciliğin, milliyetçi faşizmin, ekonominin, içinde bulunduğu her türlü siyasi durumun yorumunu sana bırakıyorum... ne sosyalist-ne komünist var ortada.. işte senin bataklığın..
Bu ülke de OHAL de olduysa darbe de olduysa en büyük suçluları kahraman ilan ettiğiniz teröristlerdir.
sen teröristliğin (t)sinin anlamını bile bilmiyorsun..
Demokrat ve Cumhuriyetçi bir devlet istediğini söylüyorsun da.. bu tür rejimlerinin ADALAT VE HUKUK DENEN ŞEYLERLE ancak olacağını bile bilmiyorsun.. peki söyler misin.. Kızıldere ve idamların hangisi hukuka uygundur... asker soruyor.. komutanım içerde sağ varsa ne yapalım... komutanın cevabını sanırım duydun... öldür... bir devletin böyle davranmasının adını koymayı sana bırakıyorum...
Düzen adamımı olmalıydılar demişsin evet düzen adamı olmalıydılar,millete devrimi daytamamalıydılar millet iradesine saygı gösterip bu rejim altında kendi görüşlerini saygıyla ifade ederek yaşamalıydılar.
sen bu diziden hiçbir şey anlamamışsın eğer izlemişsen... çünkü devrimciler ortaya ilk çıktıkları taleplerden itibaren onlara fkirlerini sürdürme olanağı sağlanmadı... bunu görememişsen daha ne anlatabilirim ki?
bu ülkede o dönemlerde kurulmasına izin verilen tek parti TİP'ti.. kaç yıl izin verdiler???
Siz savunduğunuz kişileri devrim damarlarınızı kabartacak yapımlarla,yayınlarla tanımış sevmişsiniz.
yaşını çok merak ettim doğrusu...
Sorarım size anayasal düzeni değiştirmeye çalışan biri nasıl bağımsızlık ister.Hem de anayasayla Türkiye'nin bağımsızlığı kanıtlanmışken,ne bağımsızlığı.
Sen Türkiye'nin bağımsız olduğuna inanıyorsan.. daha ben sana ne diyeyim.. aBD'nin ortadoğudaki en iyi uşağı olduğumuzun farkında değilsen ben sana ne anlatayım ki... Menderes'in marifetiyle aBD uşağı olduğumuzu anlamamışsan ben sana ne kanıtlayayım ki...
Bağımsızlı adı altında Moskov uşaklığıydı amaçları.Katik komünist rejimi ülke de hakim kılmak istiyorlardı.
Sosyalist bir düzen getirmek istiyorlardı.. elbette nasıl ki NATO paktı gibi bir parkt vardı onlar da kendi düzenlerinin birliği etrafında örgütleneceklerdi..
Bunun için iktidar ve emniyet güçleri yurtları basmışdır ve haklıdır.Çünkü halk iktidara anayasayı koruma görevi vermektedir.Anayasa düşmanlarını yakalamak da iktidarın görevidir.Şimdi bunu sebep göstererek devrimcilerin silahlanması haklı sayılamaz.
devlet bir sürü anayasal suç işlemiştir... şu anda bile işlerine geldiği gibi davranıyorlar.. anayasayı istedikleri gibi değiştiriyorlar.. istedikleri gibi hiçe sayıyorlar.. senin rejimin asla Anayasa'yı uygulamadı... faşizmi uyguladı...
Devrimciler düzene uysalardı,iktidar onlara baskı uygulamazdı.
öylemi.. sen buna inanmaya devam et..
Menderes'in asılmasına da ses çıkarmamak gerekir.. düzen buydu çünkü uymak gerekirdi.. ABD'nin filolarının ülkeye gelişine de ses çıkarmamak gerekir di.. düzen buydu çünkü.. üniversitelerde, işçi eylemlerinde hak aramaya gerek yoktu düzen bunu gerektiriyordu.. eşitlik demek, demokrasi demek, özgürlük demek asla gerekmezdi.. düzen bunu gerektiriyordu..
Türkiye ne kafatasçıların ne komünistlerin memleketi olacaktır Türkiye demokratların,cumhuriyetçilerin yeri olacaktır.
sakın bu kelimeleri kullanma arkadaşım çünkü ne anlamlarını biliyorsun ne de böyle rejimler sana göre.. sana köleci toplum ve faşist bir toplum uygun...
Alnının çatından vurulan terörist için tabi ki sevinirim.O vurulmasa bizim,vatanımızın askeri vurulacak.Sizin gibi ağlamamı,ağıtlar yakmamı mı bekliyorsunuz?
bravo milli kahraman... "şehit"lik edebiyatı ne kadar çabuk aklıyor sizi değli mi? ama o kan sizin gibileri de boğacak.. çünkü o askerle, deniz'in, mahir'in hiçbir farkı yok..
İlk yazımı okursan ben idam edilemelrine karşıyım dedim,beni idamcı faşist gibi göstermeye çalışmayın.
idam edilmelerini isteseydin çok daha tutarlı bir anlayış içinde olurdun... sen idam edilmelerini istemiyorsun güya da.. sağ yakalanabileceklerken, yaralı yakalanabileceklerken özellikle ölümü tercih eden, ölülerin üzerine defalarca kurşuna dizen bir "demokratik, cumhuriyetiçi" anlaışla öldürülmelerini istiyorsun.. idam edilmesinler canım.. ama yakılsınlar, maraşta ki gibi katledilsinler..
Ama onlar cezalarını çekmeliydi bu hapis yoluyla olmalıydı.Bak şimdi herifleri milli kahraman yaptınız,hem de tarihi tahrif ederek.
sen ister inan ister inanma onları kahraman yapan TARİH'tir.. hani senin hangi rejim yöneticin karşı çıkıyor onların kahramanlığına.. Süleyman Demirel bile plaket verecekti..
Tarihi iyi okursan onları kahraman değil hain olarak gösteriyor.Silahlı militanlardan bahsediyoruz,bunları kahraman ilan edenler düzene ve rejime karşı kişilerdir.
sen savunduğun düzenin faşist bir düzen olduğunu bilmiyorsun... Atatürk te rejim değiştirdi.. neden acaba? rejim değiştirmenin suç olduğunu nereden çıkarıyorsun.. bu rejmin nasıl olduğu.. insanlığa getireceği kazanımlar önemli olan...
Denizler Atatürk'Ün rejimini değiştirmeye çalıştılar bunu kabul etmesen de bu böyle.61 Anayasasını okursan anlarsın zaten Denizlerin Atatürk'Ün rejimini değiştirmeye çalıştığını.
Bu Atatürk'ün rejimi değil.. olabilmesi için önce ABD emperyalizminin kucağından kalkmalı.. sonra DİNciliği bertaf etmeli.. Atatürk'ü var eden esas şey bu iki şeydir.. bunu göremiyorsan....
Evet onlar ilkeliydi,demokratik rejimi yıkıp totoliter bir düzen kurmak için ilkelerinden hiç vazgeçmediler.Sovyet modelini ülkemiz de uygulamaya çalıştılar.
Sovyet modelinin şu andaki rejimden katbe kat daha iyi olduğu bir gerçek.. 56'lardan sonraki Sovyet emperyalizmini kast etmiyorum tabiki.. elbette her devrimde olduğu gibi bir diktatörlük süreci olacaktır ki zaten Sosyalistler kendileri der ki "sosyalizm proletarya diktatörlüğüdür" bu diktatörlüğük geniş halka hizmet eder.. sosyalizm ne yazık ki yapılan yanlışlar yüzünden ve revizyonist, oportünist akımlar tarafından tam oturturulamadan geriye çevrildi.. zaten ilk kez deneniyordu.. çok zor olacağı, katı kurallarla uzun bir süre ayakta kalıp iyice temellendirildikten sonra esas ilkelerini uygulanabilecekti.. ama zaten iradi bir devrim olması onun çok zor ve sorunlu yerleşmesine yeterliydi.. bunlar da oldu.. ve geriye dönüş yaşandı.. bunların hepsini sosyalistler zaten bilirler.. ama asla insanlık için kötü bir rejim değildir.. o kısa sürüde bile insanlarını birçok açıdan gelişmesini sağlamışlardır sosyalist ülkeler.. her şeyden önce sosyal bir devlet olmuştur. parasız eğitim, sağlık başta olmak üzere herkesin bir evi vardır.. ama elbetteki lüks yoktur... okuma yazma oranı bellidir... spor alanlarındaki başarılarını ise saymama gerek yoktur.. bilimsel gelişmeleri, uzay gelişmeleri açıktır.. tüm bunlar esas olarak 1920 ve 50 yılları arasındaki Sovyetleri incelediğinde göreceksin.. kurşuna dizmeler hariç asla sistemli işkenceye rastlayamazsın... o süreçte fhuşa, açlığa rastlayamazsın.. ki iki büyük dünya savaşı yaşamış bir ülke üstelik...
Gezmiş gibilerin önünde saygıyla eğilecek kişiler,bu vatanı kanlarıyla yaratan şehitlerimize saygısızlıktan başka bir şey etmezler.
Şehitlerin paşaları ABD'nin işareti dışına çıkabilir mi acaba...
aslında tartışmaya değmezsin... çünkü yaklaşımın çok çok kötü.. ezbere laflar.. ama birkere başlamış oldum.. artık sana cevap vermeyeceğim..
keremcem.ci 22-03-08, 15:12 bende deniz gezmiş ve arkadaşlarının yaptıklarını onaylamasamda onların düşüncelerini savunmasamda
onların görüşlerine saygı duyuyorum o dönemde yaşayan herkes türkiyenin geleceğini düşünüyordu herkes kendince haklıydı
dünkü bölümün son sahnelerini izleme fırsatım oldu çok üzüldüm
adnan menderese ve diğer bakanlarımıza üzüldüğüm kadar üzüldüm hiç kimse bu şekilde ölemeyi haketmiyordu hemde düşündüklerinden dolayı
adnan menderesde bakanlarımızda deniz gezmişde ve arkadaşlarıda bunları haketmediler
merhaba
hava biraz puslanmış galiba benim için üzücü bir bölümdü ama neden genç yaşta ölümü tatdıkları için üniversite çağında bu hallerde süründükleri ve ne yazıkki asıldıkları için
ben çok ortada düşünen bir insanım ne Deniz Gezmiş gibi nede başkası gibi benim için sağcısı solcusu bir
Bana göre zamanında bizim vatan sevgimizi milletçe beraber kazandığımız kurtuluş savaşımızı ve bizim bağlılığımızı kıskanan dış güçlerin yarattığı gençlerimizi bir birine düşüren düşünceleri onlara aşılıyıp onları öldüresiye düşman eden güçler sonuçta herkes vatan için mücadele ediyo o soldan o sağdan özü vatan ama olmaz ne yapıp ne edip onları o canım gencecik insanları bir hiç uğruna bir birlerine kırdırdılar ben işte bunun için üzülüyorum
evet ben ortadan düşünüyorum ama ne olursa olsun bir insanında afedersiniz bir hayvan gibi heryeri bağlanmış gece yarısı uykudan kaldırıp ve öncesinde kimseyle helallaşmasını bile beklemeden apar topar asmalarınıda kabul edemiyorum bence kim olursa olsun bunu hak etmiyor bunu bugün hak eden bile yaşamıyorken onların yaşaması biraz garip olmuş
helede cenazesini istedikleri yere getirememeleri ne kadar garip sonuçta ölü bu istesede kalkıp kaçamaz
Bunun yanında dizinin ilk bölümlerinde menderesi astıklarında da ben çok üzülmüştüm bir başbakan milletin iradesiyle seçilmiş o mevkiye layık görülmüş bir bakana bu yapılmazdı onuda aynı şekilde bir hücrede sanki azılı bir katil gibi tutup sonra asmaları çok üzücüydü
anlıycağınız dediğim gibi ne sağcı ne solcu hepimiz bu vatanın bir evladıyız hepimiz isteseler bu vatan için canımızı veririz
hepinize iyi yorumlar hatam olduysa affola
deyinmeden de edemiycem ahmetle yaseminin artık ikinci çocuk zamanı geldide geçiyor hani yapacaklardı (nasıl olsa bu bir dizi ne istesek o olucak ben erkek olmasını istiyorum lütfenn ) ahmetin artık babalığı tam anlamıyla doğumundan itibaren yaşamasını istiyorum bebeğin onunda elini tutmasını ahmetin yaseminin sancıları gelince telaşlanmasını vs.. herşeyi bize yaşatmadıkları herşeyi lütfennnn:img-blush
ben buraya hiç yazmadım aslında ama hatırla sevgili bir numaralı dizim aslında..dünkü bölüm heleki aslında son bikaç bölümü hep yüreğim ağzımda ve gözü yaşlı izledim..özellikle dünkü idam sahnelerinde kendimi tutamadım..deniz gezmişi canlandırdan oyuncu bence çok güzel çok yalın oynamıştı gerçekten tebrik ediyorum..hele ki o "hadi eyvallah" diyip gidişi yokmu düşündükçe bile gözümden yaşlar geliyor..çok kötü oldum izlerken gerçekten..denizin ölümüne de çok üzüldüm denizle defne bu dönemin ahmetle yasemini gibi bişeydi çok seviyodum onların o zorluklar içinde aşşklarını dimdik tutmalarını her eyleme berbaer gidişini tehlikeleri beraber göze alışalrını..büyük ciddiyetle çekilen dizi boyutunu aşmış harika bi yapım ahtırla sevgili bitmesini hiç istemiyorum şahsen..
Ankara'da. Karşıyaka Mezarlığı'nda.
Defalarca gittim.. her gittiğimde de insan deniziydi mezarlık.
canım gittinmi sen mezarlığa
bende çok gitmek istiyorum bir gün yolum Ankaraya düşerse gidicem inş
karşıyaka mezarlığında rahat bi şekilde bulabilirmiyim
mezar taşında adı falan yazıyo dimi ona izin verilmiştir herhalde
Forumda ne kadar çok çabuk gaza gelen bir yayınla devrim damarları kabaran kişi varmış.
Kahramanlık göreceli bir kavram değildir,bir insanın milli kahraman olması için o ülkeye bir şeyler katması lazım ama Deniz Gezmiş ve arkadaşları bu ülkeye kaostan başka bir şey katmadı.Ayrıca 80 darbesinin gerçekleşmesinde de Gezmiş ve arkadaşlarının payı çok yüksek.
Artık onları kahraman gibi göstermekten vazgeçin.
Yakın tarihimizi iyi okuyamıyorsunuz.Olayları doğru sorgulayamayan ve sağlıklı düşünemeyenler ütopik hayallerin peşinden gidenleri kahraman ilan edenlerdir bence.Onlar canlarını ütopyalar uğruna feda etmişlerdir,onlar felsefelerini iyi bilirseniz bağımszı bir Türkiye değil Sovyetçi bir Türkiye hayal ettiklerini anlarsınız.
Kendilerini hiçe saydılarda bu ülkeye birşey mi kattılar?
Ülkenin kayıp yıllar geçirmesine neden bir numaralı insanlar devrimcilerdir.Taşla,sopayla,silahla ülkenin her yönden gelişmesini engellediler.
Bu ülke de OHAL de olduysa darbe de olduysa en büyük suçluları kahraman ilan ettiğiniz teröristlerdir.
Düzen adamımı olmalıydılar demişsin evet düzen adamı olmalıydılar,millete devrimi daytamamalıydılar millet iradesine saygı gösterip bu rejim altında kendi görüşlerini saygıyla ifade ederek yaşamalıydılar.
Siz savunduğunuz kişileri devrim damarlarınızı kabartacak yapımlarla,yayınlarla tanımış sevmişsiniz.
Sorarım size anayasal düzeni değiştirmeye çalışan biri nasıl bağımsızlık ister.Hem de anayasayla Türkiye'nin bağımsızlığı kanıtlanmışken,ne bağımsızlığı.
Bağımsızlı adı altında Moskov uşaklığıydı amaçları.Katik komünist rejimi ülke de hakim kılmak istiyorlardı.
Bunun için iktidar ve emniyet güçleri yurtları basmışdır ve haklıdır.Çünkü halk iktidara anayasayı koruma görevi vermektedir.Anayasa düşmanlarını yakalamak da iktidarın görevidir.Şimdi bunu sebep göstererek devrimcilerin silahlanması haklı sayılamaz.
Devrimciler düzene uysalardı,iktidar onlara baskı uygulamazdı.
Türkiye ne kafatasçıların ne komünistlerin memleketi olacaktır Türkiye demokratların,cumhuriyetçilerin yeri olacaktır.
Alnının çatından vurulan terörist için tabi ki sevinirim.O vurulmasa bizim,vatanımızın askeri vurulacak.Sizin gibi ağlamamı,ağıtlar yakmamı mı bekliyorsunuz?
İlk yazımı okursan ben idam edilemelrine karşıyım dedim,beni idamcı faşist gibi göstermeye çalışmayın.
Ama onlar cezalarını çekmeliydi bu hapis yoluyla olmalıydı.Bak şimdi herifleri milli kahraman yaptınız,hem de tarihi tahrif ederek.
Tarihi iyi okursan onları kahraman değil hain olarak gösteriyor.Silahlı militanlardan bahsediyoruz,bunları kahraman ilan edenler düzene ve rejime karşı kişilerdir.
Denizler Atatürk'Ün rejimini değiştirmeye çalıştılar bunu kabul etmesen de bu böyle.61 Anayasasını okursan anlarsın zaten Denizlerin Atatürk'Ün rejimini değiştirmeye çalıştığını.
Evet onlar ilkeliydi,demokratik rejimi yıkıp totoliter bir düzen kurmak için ilkelerinden hiç vazgeçmediler.Sovyet modelini ülkemiz de uygulamaya çalıştılar.
Gezmiş gibilerin önünde saygıyla eğilecek kişiler,bu vatanı kanlarıyla yaratan şehitlerimize saygısızlıktan başka bir şey etmezler.
deniz ve arkadaşları bu ülkeye birşey katmadı demek,hatta bu ülkeden çok şey çaldı demek onlara ve tüm devrim yolcularına yapılmış çok büyük bir haksızlıktır.
ilk önce şunu belirtmeliyim tam bağımsızlık fikri ile ülkemi kurtaran,ölümü göze alan tüm kurtuluş savaşı şehitlerine ve gazilerine ve emek veren kadınlarımıza çocuklarımıza büyük saygı duyuyorum.onlarla ilgili ne zaman bir belgesel,bir film izlesem,ne zaman bir kitap okusam gözlerim dolar ağlarım.ama en çok neye ağlarım biliyor musun
bağımsızlık mücadelesini gelecek nesiller uğruna veren tüm şehitlerimizin ya birgün emekleri boşa giderse diye.tam bağımsızlıklık kolay kazanılmadı ama çok kolay harcanıyor.o devirde denizlerin en büyük karşı çıkışları buydu. araştırıp incelediğimde öyle imzalanan öyle antlaşmalar gördüm ki nutkum tutuldu.vatanın seven yurtsever bir insanın kesinlikle imzalayamayacağı antlaşmalar hepsi.ama bu anlaşmalar ülkemin hiçbir çıkarı gözetilmeksizin imzalandı ve hala imzalanıyor.şimdi sorarım sana bu imzaları atıp ülkemin tam bağımsızlığını yok edenlerin hiçbir suçu yokta,denizin,hüseyinin,yusufun,mahirin bunlara dur dediği için mi suçu var.
Atam ın bursa nutkunu geçen gece eklemiştim buraya onu okumalısın.Atamın istediği gençlık işte denizler gibi cesur gençlerdir.
int okudum atilla keskin hüseyin,deniz ve yusufun arkadaşlarındanmış,ve eğer 4.kişide asılcak olsa o kişi olcakmış hüseyin demişki atilla keskine oğlun olursa eğer adını hüseyin koyarmısın demiş,ve atilla keskin hapisten çıkmış evlenmiş,oğlu olmuş vede adını hüseyin inan koymuş ama daha hüseyin inan 12 yaşındayken ölmüş,tamda gene mayıs ayında atilla keskin demiş mayıs ayı hep kötü günler getirdi die,çok üzücü gerçekten int okudum ve üzüldüm:icon_sorr:icon_sorr
RoCkErGeCeM 22-03-08, 15:38 mahir çayanı oynayan oyuncunun adı neydı bıde denızın ıdamla ılgılı bı konusmasında arkadaşlarına bı sarkıyı dınleyıp mı soleyerek mı gıtmek ıstıom demştı o sarkının tam adını yazabılrmısınz:sad53:
fatma-1721 22-03-08, 15:41 Merhaba;
Dün aksam sevgili bagderin de yazdigi gibi 12 Mart 1971´i hatirlatan bir sekilde dinsiz,imansiz bir saatte,yeri yurdu belli gazeteci Ilhan Selcuk evinden apar topar götürülüyor,sucu “Örgüte üye olmaksızın örgütün amaçlarını bilerek örgüt adına vazife yüklenmek".
Hükümet partisi aleyhine yazi yazan gazeteciler,hükümete karsi olan bir örgüte yardim etmis oluyor,Pes!bu nasil bir mantiktir?
Burasi yeri degil ama kendimi tutamadim,birde "HatirlaSevgili"nin dün aksamki bölümü bu yaranin üstüne tuz biber ekti.
idam edilen üc masum gencin yanisira beni perisan eden bir sahnede zaten kipirdayamayacak durumda olan cogu can vermis,belki birkaci da vermek üzere olan genclerin üzerine yeniden ates edilmesiydi.Bu "ates"emrini veren de uygulayan da nasil yasayabiliyor anlamis degilim.
Ben su an "asker"annesiyim ve ogluma yakin olabilmek icin viyana(yurtdisindan) calistigim yardimci kurulus(rotes kreuz) sayesinde tunceliye bir hastaneye yardimci doktor olarak atanmak üzereyim ama oglum ona verilen bir emir üzerine zaten can vermis veya vermek üzere olan,kipirdayamayanlarin üzerine ates atacaksa kendisi de ölsün,insansa o vicdanla yasayamaz zaten,degilse de yasamamali.Bu sözleri her saniye oglunu özleyen,ona yakin olabilmek icin herseyi göze alan bir anne olarak yaziyorum.
Bu genclerin idamina,ölümüne imza atan,sebep olanlarin vicdani zaten yok ama "HatirlaSevgili"bu vicdansizlari,bu vicdansizligi yillar sonra tüm acikligiyla gösterdigi icin benim kalbimde taht kurdu,bu diziye emegi gecen herkesin ellerine,emegine saglik.
herkese iyi yorumlar...:sad53:
"Düşünüyorum, öyleyse vurun."
İlhan SELÇUK
arese ninde dediği gibi hatırla sevgili share oranı olarak asiyi geçmiş ama reytingte kılpayı bir geçilme var yalnız yayınlandığı saat dilimi itibariyle dizimiz açık ara birinci olmuş bunuda göz ardı etmemek lazım:good:
dün benmi yanlış anladım acaba ışıkla yaşar boşanmadımı hatta avukat ışık a nüfus işlemlerini yaptıracağız falan dedi ben ilk celsede boşandılar diye biliyorum ama yanlışmı anladım yoksa?
hatırla sevgili dizisi yakın tarihimizi çok güzel yansıtıyor.ilk bölümden itibaren
izliyorum,izlemeyenler çok şey kaçırıyor.bitecek olmasınada üzülüyorum.
böyle güzel dizi bir daha ne zaman yapılır.dizide emeği geçen herkese
teşekkür ediyorum.oyuncularıda ayrıca tebrik ediyorum.izleyene birebir duyguları geçirdikleri için.:good:
ıslak ıslak 22-03-08, 15:52 Merhaba;
Dün aksam sevgili bagderin de yazdigi gibi 12 Mart 1971´i hatirlatan bir sekilde dinsiz,imansiz bir saatte,yeri yurdu belli gazeteci Ilhan Selcuk evinden apar topar götürülüyor,sucu “Örgüte üye olmaksızın örgütün amaçlarını bilerek örgüt adına vazife yüklenmek".
Hükümet partisi aleyhine yazi yazan gazeteciler,hükümete karsi olan bir örgüte yardim etmis oluyor,Pes!bu nasil bir mantiktir?
Burasi yeri degil ama kendimi tutamadim,birde "HatirlaSevgili"nin dün aksamki bölümü bu yaranin üstüne tuz biber ekti.
idam edilen üc masum gencin yanisira beni perisan eden bir sahnede zaten kipirdayamayacak durumda olan cogu can vermis,belki birkaci da vermek üzere olan genclerin üzerine yeniden ates edilmesiydi.Bu "ates"emrini veren de uygulayan da nasil yasayabiliyor anlamis degilim.
Ben su an "asker"annesiyim ve ogluma yakin olabilmek icin viyana(yurtdisindan) calistigim yardimci kurulus(rotes kreuz) sayesinde tunceliye bir hastaneye yardimci doktor olarak atanmak üzereyim ama oglum ona verilen bir emir üzerine zaten can vermis veya vermek üzere olan,kipirdayamayanlarin üzerine ates atacaksa kendisi de ölsün,insansa o vicdanla yasayamaz zaten,degilse de yasamamali.Bu sözleri her saniye oglunu özleyen,ona yakin olabilmek icin herseyi göze alan bir anne olarak yaziyorum.
Bu genclerin idamina,ölümüne imza atan,sebep olanlarin vicdani zaten yok ama "HatirlaSevgili"bu vicdansizlari,bu vicdansizligi yillar sonra tüm acikligiyla gösterdigi icin benim kalbimde taht kurdu,bu diziye emegi gecen herkesin ellerine,emegine saglik.
herkese iyi yorumlar...:sad53:
"Düşünüyorum, öyleyse vurun."
İlhan SELÇUK
Denizleri asan zihniyet, Mahirleri Kızıldere'de katledip daha sonra ölülerine bile eziyet ederek, üstlerine kurşun yağdıran zihniyetle, bugün yaşadığımız gece vakti evinden apar topar alınan aydınlara bu tutumu sergileyen zihniyet hep aynı.. Aydınlıklar bir bir karanlığa gömülmeye çalışılıyor hala..
Yazık ki bir arpa boyu yol alamadık..
TaintedWhitexx 22-03-08, 15:53 mahir çayanı oynayan oyuncunun adı neydı bıde denızın ıdamla ılgılı bı konusmasında arkadaşlarına bı sarkıyı dınleyıp mı soleyerek mı gıtmek ıstıom demştı o sarkının tam adını yazabılrmısınz:sad53:
Kanbolar Görkem Arslan.
O şarkıyı bende çok merak ediyorum ama bulamadım.
dün benmi yanlış anladım acaba ışıkla yaşar boşanmadımı hatta avukat ışık a nüfus işlemlerini yaptıracağız falan dedi ben ilk celsede boşandılar diye biliyorum ama yanlışmı anladım yoksa?
Yanlış anlamışsın.
Boşanmadan sonra kadının soyadını değiştirmesi ve nüfus kağıdında tekrar "Bekar" yazması için nufüs birimine müracaat edilir.
Genelde avukatlar halleder bunu.
Küçük ayrıntılar bunlar.
Sonunda boşandılar yani.. olması gereken oldu.
canım gittinmi sen mezarlığa
bende çok gitmek istiyorum bir gün yolum Ankaraya düşerse gidicem inş
karşıyaka mezarlığında rahat bi şekilde bulabilirmiyim
mezar taşında adı falan yazıyo dimi ona izin verilmiştir herhalde
Defalarca gittim canım.
Yerini bulmak çok kolay...isme bakmana falan gerek yok.
Mezarlıkta üzerinde en çok çiçek olan 3 mezar :img-yes:
hekimoglu64 22-03-08, 15:54 hatırla sevgili dizisi yakın tarihimizi çok güzel yansıtıyor.ilk bölümden itibaren
izliyorum,izlemeyenler çok şey kaçırıyor.bitecek olmasınada üzülüyorum.
böyle güzel dizi bir daha ne zaman yapılır.dizide emeği geçen herkese
teşekkür ediyorum.oyuncularıda ayrıca tebrik ediyorum.izleyene birebir duyguları geçirdikleri için.:good:
evet hatirla sevgili ve kurtlar vadisi
gercektende türkiye gerceklerini alatan iki dizi ve köprü
var birde byle dizilere türkiyenin ihtiyaci var keske bitmese ded evam izlesek
hatilra sevgiliyi hep ama herseyin sonu var malesef:icon_sorr....
arkadaşlar aradığınız şarkı:
joaquin rodrigo-concerto de aranjuez:):)
bende böyle yazıyo ama rodrigonun gitar konçertosu diye de bulabilirsiniz:)
mahirleri hani vurdukları sahnede fonda şarkı çalmıştı ve dizi şarkı çalarak diziyi orda bitirmişti o şarkının adı nedir
mahirleri hani vurdukları sahnede fonda şarkı çalmıştı ve dizi şarkı çalarak diziyi orda bitirmişti o şarkının adı nedir
o şarkıda ''zahid bizi tan eyleme'' erkan oğur-ismail hakkı demircioğlu söylüyor.
TaintedWhitexx 22-03-08, 16:24 Ay bölümü tekrar izliyorum...
Ama sadece Yaşar & Işık sahnelerini :D
Umarım bu boşanma, Yaşar'ın rolünün azalmasında etkili olur. :good:
Merhabalar.
Siteye üye olduktan sonra ilk mesajım buraya kısmetmiş hayırlısı..
Hatırla Sevgili en başından beri ilgiyle takip ettiğim tek dizidir. Bugüne kadar ülkemizde geçmiş dönemlerdede yaşananları tüm çıplaklağıyıla göz önüne sermiş kaliteli bir dizi.
Dünkü bölümü izlediğim tüm bölümler içerisinde en etkileyici ve güzel olanıydı..
Başında başlamak gerekirse..
Deniz Karayel'in ölmesini beklemiyordum. Bu benim için şaşırtıcı oldu. Mehmet Sinan artık hem dedesiz hem de babasız.
Ölüm sahnesindeki Defne'yle konuşmaları gerçekten çok etkileyiciydi.
Işık ve Yaşar'ın ayrılıkları üzücüydü. Fakat ikisi açısından da en iyisi oldu bence. Ayrı kalınca birbirleri için ne kadar değerli olduklarını anlayacak ve birbirlerine daha çok bağlanacaklardır.
Ve gelelim son ve asıl kısma..
Deniz'in, Yusuf'un, Hüseyin'in idam edileceğini biliyorduk. Kendimi dizi için de hazırlamıstım buna ama olmadı..
Hani erkekler ağlamaz derler ya, erkekler bile ağlıyor bazen..
Bu 3 yüreğin, 3 gencin ölüm karşısındaki dik duruşları, kararlılıkları, dava inançları ağlattı beni...
Deniz'in babasına yazdığı mektupda ''Oğlun ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir, o bu yola bunu bilerek girdi ve sonunda da bu olduğunu biliyordu..'' cümlesi Deniz'in nasıl bir insan olduğunu özetler nitelikte..
Son kısımda ıslıkla Deniz'in o çok sevdiği Rodrigo'nun konçertosundan çalınışı ve Deniz'in darağacında tek başına yürüme sahnesi de çok etkileyiciydi.
Dikkat ettiyseniz Deniz'in geçtiği yerler aydınlıktan karanlığına dönüyordu. Yani Deniz aydınlığı da götürüyordu bedeniyle beraber..
Ve son kez o gülen yüzüyle bize dönüp dedi ki :
''Hadi Eyvallah''
Bazı ayrıntılar vardı yine de dizide yansıtılmayan.
Gerçekte 6 Mayıs Günü idamlar esnasında, Deniz idam edilirken Yusuf'a, Yusuf idam edilirken de Hüseyin'e izlettirilerek işkence yapıldı.
Sonra sonra bazıları onların ölü bedenlerinden bile korktular ve ne Taylan'ın yanına gömülmelerine, ne de yan yana gömülmelerine izin verildi..
Rahat uyuyun cocuklar.
hekimoglu64 22-03-08, 16:29 erkan ogurun birde
zülfü kahküllerin diye bir sarkisi var
cok güzel dinlemeyenlere tavsiye ederim.................cerencim yasar cikmaz:)
anladin sen:).....
Yanlış anlamışsın.
Boşanmadan sonra kadının soyadını değiştirmesi ve nüfus kağıdında tekrar "Bekar" yazması için nufüs birimine müracaat edilir.
Genelde avukatlar halleder bunu.
Küçük ayrıntılar bunlar.
Sonunda boşandılar yani.. olması gereken oldu.
bende biliyordum boşandıklarınıda aresenin yorumu kafamı karıştırdı acaba benmi karıştırdım dedim yoksa tabiiki boşanan insanların nüfus kağıtları medeni halleri değiştiği için yeniden düzenlenir haklısın küçük bir ayrıntı ama benim için ışıkla ayaşar arasındaki büyük ayrıntı boşanmalarıydı maalesef oda oldu yinede birbirlerini hala seven ve arkalarından ağlayan bu çifti asla unutmayacağım...
TaintedWhitexx 22-03-08, 16:33 erkan ogurun birde
Doğru diyorsun... kötüye birşey olmaz.
Hep masumlar, iyiler gitti.
Dünde acı bir şekilde izlediğimiz gibi.
Yaşar kesin kazık çakar dünyaya.
Bin yaşına kadar yaşayan Cunta liderleri gibi.
HADİ EYVALLAH
jikarinziku 22-03-08, 16:34 Eee hani bunlar bosanmicaklardi?!
Aman iyi oldu yaf, bi an Yasarin diziden cikicagini umut ediyordum ki sanmam..
Nede olsa dizide Yasari yüceltiyorlar.. "Birsey olmayan hep yüceltilen bir Sagci o" nede olsa..:img-wink:
HADI EYVALLAH..
--------------------------------------------------------------------------------
çok buyuk bı sasrsıntı yasadım hala saşkınlıgım kızgınlığım gıtmedı
gelelım bolum yorumuma denız k. ın olmesı bnece sacmaydı oda oldu sevket yok rıza yok memet yok denızler yok ahmetle yasmınıde oldurunde rahatlayın barı
defnenın hareketlerını bazı arkıler begen memış bence guzeldı hele ogluna babasını anlatması harıkaydıi işıkla yasar sonunda bosandı HARUNUMUN onu sorması işik hakkında konuşması fln içim çok kotu oldu. necdetın içerı alınma sebebını çok saçma buldum dizide iiii acıklayamadılar bence onu
gelgelım idama gıdış sahnesıne her zamankı gıbı muhtesem oynamış barışım .hala hazmedemıyorum nası bı zıhnıyet onları asan .ama yakında onlarda cezalarınıbulurlar
denızlerın mezar yerlerı ıle ılgılı vasıyetlerı yerıne getırılmedı umarım bunaENGEL OLANLARIN DA VASIYETLARI YERINE GETIRILMEZ işte o znm içim birazda olsa rahatlar
hadı eyvallah
hekimoglu64 22-03-08, 16:37 Doğru diyorsun... kötüye birşey olmaz.
Hep masumlar, iyiler gitti.
Dünde acı bir şekilde izlediğimiz gibi.
Yaşar kesin kazık çakar dünyaya.
98 yaşına kadar yaşayan Cunta liderleri gibi.
hay cerencimcok yasa güldürdün beni:):img-hyste
yasar niye cikmaz bilmyiorum yasari senaristler seviyor anladin sen:)
ya vet dün neydi öyle ölen ölene herkes ayni anda mi cikar diziden
denizde cikti defne yanliz kaldi iyiki mehmet sinani var
acikcasi ben eski hs ariyorum güzeldi herkes vardi......dünkü bölü izlerlen cemberimde gül oya aklima geldi ordada dizinin bitmesine yakin hekres cikmisti diziden cgo baskaydi ya tamam hs güzel ama cgo benim icin ayri yeri vardir cagan irmagi severim basarili yönetmen yapimci......80leri güzel islemislerdi
bakalim hs nasil isleycek 80leri....
robertapardo 22-03-08, 16:37 dün annemle izlerken çok kötü hissetim kendimi... bide onların ağzından dinledimm o zamanları çok şey yaşamışlarr söylenicek çok şey varr ama çok kötü oldum gerçekten denizin hadi eyvallah sözü bende buruk bi gülümseme yarattı
tek istediğim insanların olaylar karşısında sessiz kalmamaları bugün bile hala yanlış etki altına alınan insanlar var bunlar üzücü gerçekten
erkan ogurun birde
erkan oğurun süper türküleri zaten
oy leyla diede türküsü var oda süper tavsiye ederim
hadi eyvallahh:img-cray:
hekimoglu64 22-03-08, 16:40 erkan oğurun süper türküleri zaten
oy leyla diede türküsü var oda süper tavsiye ederim
hadi eyvallahh:img-cray:
evet ben hemen hemen bütün türkülerini dinledims sayilir
yanik sesli bir türkücümüz güzel eserleri var......
ya yoksa şu rüyanın kendinden yaşca büyük hoşlandığı sağcı kişi yaşar mı olcak:):)hazır ışıklada boşnamışlarken.
HADİ EYVALLAH!!!!
Sanırım dizinin en can alıcı repliği...
Bölümn başından sonuna kadar gözyaşlarımı tutamdm...
Bir an olsun ağlamktan kendimi alamdm...
Katliam evi tekrar askerlerin taramsndan,Deniz Karayel in ölümnden...
Ve Deniz G.lerin asılması ana kadar bi an bile dinmedi gözyaşlarım...
Aslında en iyi bölümlerinden di dün akşam ki bölüm..
Ama en acı olanıda!!!
Nasıl bir zihniyet yaşayan olması ihtimalini bile
hiçe sayarak evi tekrar tarar...
Bu insanlarda kalp yerine taş mı var diyenlerin sözüne inanasım geliyor..
Mahir i kendi memlektne bile gtrmlerne izin vermeyen askerimiz,bilnmyn
bi yerde annesnin göz yaşlaryla gömüyor MAHİR ÇAYAN ı...
Defne ve Deniz olayına hiiiç girmek istemiyorum ...
2 side çok ii birer oyuncu olduğunu tekrar kanıtladılar:good:
Deniz G.,Yusuf A.,Hüseyin İ. ...
Kitabını okumama rağmen izlemek çok daha acı verdi...
Onlaron başlarını eğmeden ölüme gitmeleri..
Sanmıyorum ama işallh bi kez daha
idamlara imza atanlara bir az olsun ACI vermiştir!!!!
Gecenin bana gre yıldızı...
Barış Koçak dı...
Onlarsız bir HS nasıl olcak merak ediyorum...
Bu gençler sizleri UNUTMUYCAK!!!!
bU ARADA....
Az önce Barış Koçak Elifnağme programında röportaj verdi..
Kısaydı ama dedklerine bazı insanların dikkat etmesi gerek...
ONU OYNAMAKTAN GURUR DUYDUM!!!!
Sanırım yetrli cevap oldu!
Resmlerini Barış ın kısmına eklycem merak edenler bakar:img-wink:
TaintedWhitexx 22-03-08, 16:42 hay cerencimcok yasa güldürdün beni:):img-hyste
yasar niye cikmaz bilmyiorum yasari senaristler seviyor anladin sen:)
ya vet dün neydi öyle ölen ölene herkes ayni anda mi cikar diziden
denizde cikti defne yanliz kaldi iyiki mehmet sinani var
acikcasi ben eski hs ariyorum güzeldi herkes vardi......dünkü bölü izlerlen cemberimde gül oya aklima geldi ordada dizinin bitmesine yakin hekres cikmisti diziden cgo baskaydi ya tamam hs güzel ama cgo benim icin ayri yeri vardir cagan irmagi severim basarili yönetmen yapimci......80leri güzel islemislerdi
bakalim hs nasil isleycek 80leri....
Aaa.. komiklik olsun diye yapmamıştım ama güldüysen ne mutlu bana :D
Yok hacı bunların "türü" böyle. Uzun yaşıyo.
Belki bıraktıkları o yerlere kadar uzanan bıyıkla bi ilgisi vardır bilemiycem :icon_whis
Ona bakarsan senaristler Necdet'i de seviyor.
Biri en iyi arkadaşının çocuğunu senelerce saklar, biri kuzeninin karısını arkadan vurarak ihbar eder... ölünce baş sağlığı bile dilemeye tenezzül etmez.
Ama ikiside sonunda kahraman olur, halk adamı olur.
Gel de delirme.
ÇGO'nun yeri bencede her zaman başkadır.
Ama HS'nin kostüm, mekan seçimi daha çok hoşuma gidiyor.
Yine de ÇGO'nun verdiği duyguyu veremiyor, o ayrı.
HADİ EYVALLAH!
hekimoglu64 22-03-08, 16:50 Aaa.. komiklik olsun diye yapmamıştım ama güldüysen ne mutlu bana :D
Yok hacı bunların "türü" böyle. Uzun yaşıyo.
Belki bıraktıkları o yerlere kadar uzanan bıyıkla bi ilgisi vardır bilemiycem :icon_whis
Ona bakarsan senaristler Necdet'i de seviyor.
Biri en iyi arkadaşının çocuğunu senelerce saklar, biri kuzeninin karısını arkadan vurarak ihbar eder... ölünce baş sağlığı bile dilemeye tenezzül etmez.
Ama ikiside sonunda kahraman olur, halk adamı olur.
Gel de delirme.
ÇGO'nun yeri bencede her zaman başkadır.
Ama HS'nin kostüm, mekan seçimi daha çok hoşuma gidiyor.
Yine de ÇGO'nun verdiği duyguyu veremiyor, o ayrı.
HADİ EYVALLAH!
hehe:)ya dünkü bölümde
necdeti ucak kacirmadan iceriye aldirlar:img-hyste:img-hyste
hatilra sevgilide budami olacakti:):img-hyste:img-hystebu senaristler arada bizi güldürüyorda bu kadar üzücü olaylarin arasinda....neyse evet bir bas sagligi demesi gerekirdi soncuta bir insan ahytini akybetmis ve o kisi yok artik n kadar eskiden düsmanda olsalar bir bassagligi demesi gerekirdi.......hs kostüm mekan secimi eet biraz daha iyi ama cgo baska yawww...memhmet ali nuroglu özge özber bunlar cok basarilica oynamsilardi rollerini ve tabiki tubamda tuba büyükdütünde:)....
yenı bolumlerde küçük çocuklar buyuyecekmi rüya falan kımler oynayacak onları
siteye eğer arkadaş gönderirse çok resim eklicem ama barış koçak resimleri,
arkadaş çok samimi arkadaşı,gönderir sanırım ve derim eğer tamam derse adresi veririm ve eğer adresi verirse barışta üye olur,:happy0064:happy0064:happy0064
hadi eyvallah
TaintedWhitexx 22-03-08, 16:56 hehe:)ya dünkü bölümde
necdeti ucak kacirmadan iceriye aldirlar:img-hyste:img-hyste
hatilra sevgilide budami olacakti:):img-hyste:img-hystebu senaristler arada bizi güldürüyorda bu kadar üzücü olaylarin arasinda....neyse evet bir bas sagligi demesi gerekirdi soncuta bir insan ahytini akybetmis ve o kisi yok artik n kadar eskiden düsmanda olsalar bir bassagligi demesi gerekirdi.......hs kostüm mekan secimi eet biraz daha iyi ama cgo baska yawww...memhmet ali nuroglu özge özber bunlar cok basarilica oynamsilardi rollerini ve tabiki tubamda tuba büyükdütünde:)....
Defne dedi ya zaten "Bu anı gerçekten yaşıyo muyuz?" diye.
Aynen öyle bir durum söz konusuydu.
Necdet kim uçak kaçırmak kim yahu...
Başından beri sana ve bazılarına da anlatmaya çalıştığım da bu benim.
İnsan olan baş sağlığı diler.
O yüzden Yaşar'ın tavrını pek yadırgamadım aslında :icon_whis
Özge Özberk'e de Tuba Büyüküstün'e de pek bayılmam açıkçası.
Ama Mehmet Ali Nuroğlu tartışılmaz.
HADİ EYVALLAH!
hekimoglu64 22-03-08, 17:01 Defne dedi ya zaten "Bu anı gerçekten yaşıyo muyuz?" diye.
Aynen öyle bir durum söz konusuydu.
Necdet kim uçak kaçırmak kim yahu...
Başından beri sana ve bazılarına da anlatmaya çalıştığım da bu benim.
İnsan olan baş sağlığı diler.
O yüzden Yaşar'ın tavrını pek yadırgamadım aslında :icon_whis
Özge Özberk'e de Tuba Büyüküstün'e de pek bayılmam açıkçası.
Ama Mehmet Ali Nuroğlu tartışılmaz.
HADİ EYVALLAH!
haklisin tabiki bir bassagligi denilmeylidi
ben yasara dün baya kizdim acikcasi....tamam bosanmis olabilirsin
ama yinede bir bassagligi vermeliydi......neyse özge özberkide severim ama
tubaya asiri faniyimdir:)tuba benim icin ayridir cok severim:)memhet ali nuroglu tama ya usta oyuncu diyebiliriz......ya diyorum acaba alinin büyüklügünü yoksa mehmet ali nur oglumu oynar:icon_whisaslinda olabilirdide ama biraz yasi büyük kacar hehalde:)....
ben rüyayı Katerina Moutsatsos oynayacak diye duydum hatta okudum bi gazetede.yabancı damattada oynuyordu.:img-wink:ahmeti uğur polat yasemini de hülya avşar diye duydum hatta.
bende rüyayı Katerina Moutsatsos oynayacak diye duymuştum hatta okudum bi gazetede.yabancı damattada oynuyordu.:img-wink:ahmeti uğur polat yasemini de hülya avşar diye duymuştum hatta.
çok saçma olur eğer rüyaı o kişi oynarsa sanmam oynamaz,
hekimoglu64 22-03-08, 17:05 ben rüyayı Katerina Moutsatsos oynayacak diye duydum hatta okudum bi gazetede.yabancı damattada oynuyordu.:img-wink:ahmeti uğur polat yasemini de hülya avşar diye duydum hatta.
arkadasim katherina biraz büyük kalir ya
sanki sonucta rüya 18 yasinda bir kiz olacak ama katherina büyük gösteriri eger olursa ama tabiki bilemem...bende ihlamurlar altindaki nur sürerin kücük kizini oynayan kisi oynacak diye duymustum.....hülya avsar olmaycakmsi artik.....
çok saçma olur eğer rüyaı o kişi oynarsa sanmam oynamaz,
ya ben bu haberi yazın okudum bu üç isim vardı gazetede ama belki anlaşamamışlardır:)hülya avşar ne alaka yani:(:(
hatirla sevgiliyi uzun zamandir izlemiyordum...fragmanlarda gördügüm kadariyla iste..
dün özellikle izledim sirf idamlari nasil göstericekler diye..güzel yapmislar ..emegi gecen herkezin ellerine saglik..
burayada bir göz atim dedim...
diziyi bukadar ciddiye almayin..özellikle hayal ürünü olan karakterleri..
allah askina dünkü bölümde okadar sey gösterildiki..kalkip yasarin bassagli dilemedigini yadirgiyorsunuz veya buna takiliyorsunuz..
sonucta senaristler buna karar veriyor ama nedense bazi izliyiciler kendilerini öyle kaptiriyorlarki sanki gercekte karakterler kendileri yazip ciziyormus gibi senaryoyu...
adi üstünde senaryo..
zaten bu dizide bircok sey göz ardi ediliyor ...bunun nedenide bir bölümde cok sey anlatmalari...
hs´yi devam izleyenlere iyi seyirler
Cumhuriyet tarihindeki iki idamın dramını yaşayan Bora Gezmiş ile Aydın Menderes bir TV programında bir araya geldi. Aydın Menderes, idamların haksız olduğunu söyledi
Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş ile davanın savcısı Baki Tuğ, 34 yıl sonra aynı programda bir araya gelerek Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamını tartıştılar. Tuğ, idam kararını savunurken, programa telefonla katılan Aydın Menderes, bu idamın yanlış olduğunu savundu.
Habertürk televizyonunda Melih Meriç'in sunduğu Basın Kulübü'nde, Bora Gezmiş, davanın savcısı Baki Tuğ, Deniz Gezmiş'in arkadaşı Celal Doğan, Cumhuriyet gazetesi yazarı Oral Çalışlar ve sinemada Deniz Gezmiş rolünü oynayan CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ile dönemin Hür-Genç Başkanı Hasan Celal Güzel, Gezmiş ve arkadaşlarının idamını tartıştılar. Tuğ, verdikleri kararın doğru olduğunu, Türkiye bu durumları yeniden yaşarsa Baki Tuğ gibi daha nice isimlerin bu görevleri yapmaya hazır olduğunu söyledi.
'Hükümlü ile tartışmam'
Çalışlar'ın kendisine yönelik eleştiri ve sorularını yanıtlayan Tuğ, "Çalışlar o dönemde sanık ve hükümlüydü. Ben ise savcıyım. Bir hükümlü ile bir savcıyı yan yana getirip tartıştıramazsınız. Bir savcı olarak bir hükümlü ile tartışmam" diye yanıt vermesi programa katılanları şoke etti.
Programa telefonla katılan Aydın Menderes, Gezmiş ve arkadaşlarına verilen cezanın yanlış olduğunu, idam cezalarının haksız olduğunu söyledi. Sunucu Meriç'in, "Demirel'in yerine babanız partinin genel başkanı olsa bu idamları onaylar mıydı?" sorusuna, "Babamın döneminde hiçbir zaman faili meçhul, yargısız infaz ve hukuka siyasi müdahale olmadı, olamazdı" diyerek, Demirel'in idamları onaylamasının doğru olmadığını belirtti.
Güzel ile Şimşek'in söz düellosu
Bu arada CHP Milletvekili Berhan Şimşek ile Güzel arasında da sert tartışmalar yaşandı. Güzel, "Artistlik yapma Berhan" diye bağırarak, "Madem idamlara karşıydınız niye ordu ile işbirliğine giderek, 27 Mayıs darbesini yaptınız. Başbakan'ın idamına ses çıkarmadınız?" diyerek öfkesini dile getirdi.
Şimşek de, "Senin hafızan çok zayıflamış. Her şeyi birbirine karıştırıyorsun. Sen adam bile değilsin. 68 kuşağının çocukları ABD'de, Avrupa'da ülkelerini nereye getirdiler. Siz nereye getirdiniz" diye karşılık verdi.
Parkası ve postalları ilk kez gösterildi
Programın sürprizi ise Deniz Gezmiş'in idam edildiğinde giydiği ve kullandığı eşyalar oldu. İdamın ardından mezarlıkta ailesine teslim edilen ve bugüne kadar kimsenin görmediği bu eşyalar programda gösterildi.
Deniz Gezmiş'in çantası, parkası, idam edilirken giydiği bağları yarı açık postalları, üzerinde Talebe Birliği'nin rozetinin bulunduğu ceketi ve diğer bütün eşyaları paketinden çıkarıldı. Ancak eşyalar açılırken, Tuğ ve Güzel'in stüdyodan çıktıkları gözlendi.
Denizin dirisinden ,ölüsünden,hatta eşyalarından bile korkuyorlar,ilginç vallahi:img-wink:
lin haber için tşkler
proğram hangi gündü ve resimleri varmı,zaten dirilerinden korktuklarından onları astılar,
lin haber için tşkler
proğram hangi gündü ve resimleri varmı,zaten dirilerinden korktuklarından onları astılar,
Kesin tarihi bilmiyorum ama Nisan-Mayıs 2006 olabilir.Arşivleri araştırıyorum fotoğraf bulursam gönderirim.
EYVALLAH :img-wink:
_songülöden_ 22-03-08, 17:48 Dünkü bölüm çok fenaydı ya.Deniz öldü.Çok üzüldüm.Deniz Gezmiş ve arkadaşları dahada üzücüydü.Ama çok cesur ve yürekliydi.Bence dizi finalinde Deniz'in oğlu büyüyecek.Onun gibi devrimci olacak.Dizi çok güzel keşke hiç bitmese
rodirgoyu şuan kaçıncı dinleyişim hatırlamıyorum ...az öncede denizin idamını tekrardan izledim çok kötü etkilendim
dizinin diğer sahnelerine gelince;
kızıldere olayını duyan defnenin haykırışı felna çok etkiliydi..sevim defnenin altında kalmıştı ama yine de defneyi sakinleştirmeye çalışıyordu..
defnenin yüzünün gözünün kızarık olması baya etkiliydi... daha sonra denizi aramaya gitmeleri onları başka yere gönderirken defnenin tamamen yıkılmış hali ahmetin arkadan çantasını alması baya güzel sahneydi...
ertuğrulun babasının oğlunun ellerini benzetememesi benim oğlumun elleri değildi...orada büyük bir acıda hiçbiri oğlunu yüzünden tanıyamıyor ellerinden tırnaklarından tanımaya çalışıyor... bunun adı katliam değildirde nedir peki...
komutanın emir verip içeriye girdikten sonra taramaları... yaşayanları bile öldürmeleri bu kadarmı acımasızlığınızı yüzümüze vurduruyorsunuz...
samanlık altında olan ertuğrulun üzerine sıkılan iki üç kurşunu göstermeleri de çok etkiliydi..
deniz gezmişin haruna yüzünü görmek istiyorum demesi harunun acısının paylaşma isteği içimi çok kötü burktu...
rebel_girl83 22-03-08, 17:58 dünkü bölüm hakkında ne diyebilirim ki baştan itibaren durmadan zırladım diyebilirim annemle ayrı odalarda izliyorduk ve onunda burun çekişlerini duydum
gerçekten bu olay onu yapan kişiler için bi utanç kaynağıdır!!
denizin ölmesine gerçekten çok üzüldüm yha gözleri açık gitti hemde:icon_sorr
birisi buraya bilip bilmeden bişiyler yazmış görünce çok sinirlendim bişiy yazmadan duramazdım
denizleri kahramn gbi gösterdiğimiz için sitem etmiş bizlere
o kaosu onlar yaptı demiş
yazık.. okumayan bilmeyen anlayamayan geçnlerin olması bu ülkede çok yazık..
onlar kahramandılar zaten biz onları öyle göstermiyoruz..
hiçbir suç işlemediler onlar sadece tam bağımsız bir türkiye istedi
amerikanın emperyalizmine karşı çıktılar
halkın mutlu yaşamasını istediler..
hükumetin yaptığı yanlışlara tepkisiz kalmadılar
sindirilmeye çalıştılar,işkence gördüler,öldürüldüler..
babamın iş arkadaşı var genç biri.. babası 80 den beri kayıpmış.. babam büyük ihtimalle öldürüldü demişti.. birsürü isimsiz mezarlar, işkenceden öldürülenler,yıllarca hapis yatanlar,katledilenler..
bunlar hiçmi bişiy ifade etmiyor bazıları için
bir düşünceyi savunmak bu uğurda ölümü işkenceyi göze alarak savaşmak nezaman suç oldu?
yada bu suça!!!! laik görülen ceza idammıdır? işkencemidir?hapismidir?
zamanında mustafa kemal atatürkte aynı şeyi yapmamışmıdır?
ölümü göze alarak eski zihniyeti, padişah yönetimini kaldırmaya
bağımsız özgür düşünceli insanların mutlu olduğu bir devlet kurmaya çalışmadımı?
bu uğurda atatürk ve arkadaşları hakkında tutuklama emirleri ölüm emirleri verilmedimi?karşı çıkanlar kötüleyenler olmadımı? (gerçi günümüzde bile var görüyoruz bunu..!!)
peki denizler ve diğer devrimcilerin istedikleri neydi..
okullarını ailelerini sevdiklerini ve hayatlarını geride bırakarak bu yola başkoydular canlarına verdiler.. istedikleri sadece özgür tam bağımsız ve mutlu bi ülkeydi..
kendileri içinmi bunu istediler? yoksa tüm türkiye halkı içinmi?
bu sorunun cevabı okadar bariz belli ki
hala o yazan kişi ve onun gbi düşünler gelipte nasıl öyle şeyler yazıyorlar bende bunu anlayamıyorum işte
bu denizlere devrimcilere yapılan en büyük saygısızlıktır..
ve sizler var olduğu sürece biz onların izinden gitmeye devam edicez..!!
rodirgoyu şuan kaçıncı dinleyişim hatırlamıyorum ...az öncede denizin idamını tekrardan izledim çok kötü etkilendim
dizinin diğer sahnelerine gelince;
kızıldere olayını duyan defnenin haykırışı felna çok etkiliydi..sevim defnenin altında kalmıştı ama yine de defneyi sakinleştirmeye çalışıyordu..
defnenin yüzünün gözünün kızarık olması baya etkiliydi... daha sonra denizi aramaya gitmeleri onları başka yere gönderirken defnenin tamamen yıkılmış hali ahmetin arkadan çantasını alması baya güzel sahneydi...
ertuğrulun babasının oğlunun ellerini benzetememesi benim oğlumun elleri değildi...orada büyük bir acıda hiçbiri oğlunu yüzünden tanıyamıyor ellerinden tırnaklarından tanımaya çalışıyor... bunun adı katliam değildirde nedir peki...
komutanın emir verip içeriye girdikten sonra taramaları... yaşayanları bile öldürmeleri bu kadarmı acımasızlığınızı yüzümüze vurduruyorsunuz...
samanlık altında olan ertuğrulun üzerine sıkılan iki üç kurşunu göstermeleri de çok etkiliydi..
deniz gezmişin haruna yüzünü görmek istiyorum demesi harunun acısının paylaşma isteği içimi çok kötü burktu...
evt ertuğrulun babası dedikleri çok üzücüydü,
int okudum ertuğrul sağ kalan tek kişiymiş,ve şuanda şair sanırım yaşıormuş,int adını ve soyaını filan yazınca çıkıor,
Merhaba çanlarım;
Dün ki bölümden bu yana içimde bir daralma var,içim fena halde daraldı.O son sahne resmen içime oturdu kaldı.Halbuki daha önce kitabını okumuştum,her şeyi biliyordum,söylenecek sözleri,yapılanları ama izlemek başka oluyormuş.Bildiğin bir sonu beklemek gibi... Hayata eyvallah deyişi,aydınlığın o karanlığa adım attıkça yitişi,arada fon olarak sadece siyahın kullanılması,hepsi insanı çok üzen ayrıntılardı ama içlerinde saygı vardı,sitem vardı.Hala değişmeyene,bu idam kararlarını onaylayanların hala nefes alabiliyor,insanların yüzüne ve en önemlisi aynada kendi yüzlerine hala bakabiliyor oluşlarına duyulan bir sitem vardı sanki o son sahnenin siyah fonunda.
Bu sahnelerin üzerimdeki etkisi geçmeden ki bu çok zor gibi diğer sahneler için yani işin kurgu kısmıyla ilgili yorum yapamayacağım çanlar...:icon_sorr
Dediğin gibi,sanırım bu şekilde bir sunum olacaktır...Umarım Maraş katliamına gereken önemi verirler.Bu 12 Eylül'ün en aleni ve net bahanesiydi çünkü.Ayrıca,o döneme ilişkin açıkça yansıtılması gereken bir unsur da,işçi sınıfının üretim araçlarına el koymasının 79-80'deki gerçek boyutu!Son bölümlerde bu da işlenirse tamamdır.O zaman,12 Eylül sonrası uygulanan yoğun baskı,sindirme,beyin yıkama,geçmişi,toplumsal belleği silme politikalarının asıl nedeni daha iyi anlaşılır.Epey belgesel tadında olacak...
evet... birçok arkadaş sanki hs bu idamlarla bitti hatta bundan sonraki süreci bilmeyen arkadaşlar da, keşke bu şekilde bitse falan diyorlar ama eğer iyi toparlayabilirlerse 12 eylül sürecinin ertesi yıllarını rahatlıkla verebilirler..
bölüm gerçekten muhteşemdi.ne dicemi bilemiyorum gece uyuymadım bile.yapılan haksızlıkların haddi hesabı yok.ben kitabıda okumuştum okuduklarımla pekiştirince izlediklerimi daha bi beynimde yer etti.
idam sahneleri hakkında yazılanlar gerçekten kokunçtu o sahneleri çekmemeleri daha bi etkileyici ve iyi olmuş aksi takdirde dayanamazdık bu kadarrı bile ağır geldi.
beni en çok etkileyen sahneyse deniz yusuf ve hüseyiin babaları çocuklarını görmeyi beklerken geri çevrilişleri yıktı beni son bikez daha görememişler nasıl boynu bükük çıktılar o kapıdan.
bunu yapanlar insanmı diye düşünüyorum.gerçekten insanlıkmı bu.can almaya hakkımız varmı acaba.ne yapılırsa yapılsın buna hakkımız varmı.o 3 kişi sadece hayır dedikleri için asıldılar.bu düzene hayır dedikleri için vatan hani oldular.hüseyinin söyledikleri gerçekten güzel ve doğru bi cümleydi.''biz şerefimizle ölmekten onur duyuyoruz ama siz yaptığını bu şerefszlikle tarihte ömür boyu bu yükü omzunuzda taşıcaksınız'' gibi bişeyler dedi kelimse kelimesine hatırlamıyorum.gerçekten çok yerinde bi laftı. bunu yapanlar izlemişmidir acaba çok merak ediyorum
ark. deniz gezmişin kıtabı yasak yayın mı? ben biyerden öyle duydum kitabı çok okumak istiyorum
dün geceden bu yana anca toparlanabildim.yorumları okuyordum yorum yazıyordum ve başım çok ağrıyordu ağlamaktan.ama dün gece ditedeyken elektirikler kesilince kendi kendime komplo teorisi yaptım.bizlerin buralarda yorum yazmaması için acaba elektirklerimi kesiyorlar bu bölümün ardından diye düşündüm birde ilginç olanı o kadar cok yağmur yağdıki gece yarısı dizi bittikden sonra sanki gökyüzüde ağladı
kimileri kafalarına göre bir şeyler demişler neye göre bu ithamları yapıyorlar.o günden bu güne değişti hep aynı düzen devam diyor.o lafları diyenler biraz kafalarını kaldırıp etraflarına baksınlar ne görüyorlar.
ark. deniz gezmişin kıtabı yasak yayın mı? ben biyerden öyle duydum kitabı çok okumak istiyorum
artık değil eskiden yasaklanmıştı ama hala yasakmı bilmiyorum.ama ben o kitabı ankaranın en merkezi yerlerinden birinde görüm.satılıyodu yani.bence okuyun diziye koyulamayan bazı şeyler var.biraz dağınık anlatılmış ama olsun.
first lady 22-03-08, 18:59 dün geceki bölüm inanlımazdı.hele dün yaşanan olayların ardından böyle bi bölüm izlemek çok daha etkileyici oldu benim için.zaten bütün gün inanılmaz şok içinde ve endişeliydim.bide akşama denizlerin idamını izlemek mahvetti beni.gencecik insanlar ölüme giderken bile başları dik...bugün başımıza neler geliyoda geri git diyemiyoruz kimseye.sesimizi yükseltsek en derin yerden kesiyolar sesimizi.ama o zamanlar ne kadarda kolaymış insan öldürmek.naptı bu gençler?heleki bugün yapılanlarla kıyaslarsak naptılar?dün izlerken bi kez daha içimden geçti keşke deniz gibileri o dönemde yok edilmeselerdi, keşke o kadar kıymetli insan yok edilmeseydi,keşke bugün de deniz kadar yürekli insanlar olabilseydi,keşke bugün yapılanlara karşı çıkacak gücü bulsaydık gençler olarak.denizlere hakaret edenler olmuş bide.nasıl bi zihin nasıl bi vicdan anlamak mümkün değil.gerçi ben son günlerde bi çok şeyi anlayamıyorum.ya bende bi sorun var yada akla kara birbirne karıştı ayırt edemiyorum.neyse yazdıklarımdanda anlaşılacağı üzere kafam karışık biraz.akşam ağlamaktan bi hal oldum.hem denizlere hem dün yaşananlara.kısacası bugün denizi özlüyorum hemde her zamandan daha çok.bu kadar yazı yeter hadi eyvallah...
ölen gencecik gençlere terörist diyen arkadaşlar bizlerin deniz gezmişi araştırmadığını yazmış anlaşılan kendisi araştırmıoyo araştırsa böle bi sözcük kullanamazdı
eğer halkının bağımsızlığı için çabalamak atatürkün ilkelerine bağlı kalmak terörist olmaksa hepimiz terörist olmalıyız
MARE NOSTRUM
En uzun koşuysa elbet
Türkiye'de de Devrim
O, onun en güzel yüz metresini koştu
En sekmez luverin namlusundan fırlayarak ...
En hızlısıydı hepimizin,
En önce göğüsledi ipi...
Acıyorsam sana anam avradım olsun
Ama aşk olsun sana çocuk, Aşk olsun
kışkırtmayla bir yere varılmaz...
kabullenmek istemiyorsunuz veya kabul etmek ağrınıza gidicek ama gerçek... güveniğiniz okuduğunuz şeylere dikkat edin... kimlerle aynı karede resim verdiklerine bakın araştırın...
ama yani buraya niye yazıyorumki görmek istediği neyse onu görmeye niyetli olanlara ben ne izah edebilirimki...
kendi kurdukları ütopyalarında mutluluklar dilemekten başka...
bu dizi biraz gerçeğin ucundan tutsaydı olaya menderes döneminin gerçek yanlarını yansıtmakdan başlardı... ozaman bile sadece kızıl arkadaşların sağcılar yüzünden yaşadıklarını izledik haa arada tabiki menderesin asılmasıda geçti nacizane...
o dönemde sadece Mareşal Fevzi Çakmağın ansına saygı duyulduğu için tartaklanan ünv. te öğrencileri ve o dönemin bi çoğunu hapiste geçiren serdengeçtiyi anlatmaktansa yapımcılar kendi bildiklerini yansıtmayı yeğlediler...
okudukları kitaplar yüzünden yazdıkları yazılar yüzünden anlaşılmadık yaftalarla içeri alınıp tabutluklarda işkence görenler... tanıdık geliyormu??
en üzüldüğüm nokta ne yazıkki maşa olarak kullanılan gençlik devşirme fikirlerle ülke kurtarmaya emniyet kurşunlamayla başlayan bi gençlik... Atasını tarihini sadece yaftalar üzerinden savunan gerçeğe dönüldüğünde kızıl rusya fikirlerine hapsolmuş bi gençlik.... kendilerini savunmak adına önder komutan Atatürkü kendine kılıf yapan gençlik... bazı arkadaşlar okuyoruz demişler okuyorlarsa iyi yapıyorlar... ama lütfen taraf demeden gerçek hikayeleri okusunlar... bu ülkeyi bölmeyi beceremeyen başaramayan insanların tuzağına düşenlerin fikirlerini yüceltmesinler... haklıya hakkını versinler....
MoOnDaNcE-11 22-03-08, 20:14 Bombos hayaller ugruna olen gencler . Bombos diyorum . Cunku bugun donup bakiyorum da hic birisi gerceklesmedi . Turkiye bambaska bir yolda cikacaga da benzemiyor ... Olan bu genclere ve ailelerine oldu . Her ne kadar farkli goruslerde olsam da , anayasayi ihlal ettiklerine , silahli eylemlere girismelerini affetmesem de olum cezasini haketmemislerdi . Olum cezasi bir tek kucuk cocuklara karsi islenen adi suclarda olmali diye dusunuyorum , siyasi suclarda degil...
Senaristleri de kutlarim . Harika cekilmis bir bolumun sonunu mahvettiler . Deniz gezmisin idam sehpasindaki sozlerini soyletmemeleri buyuk bir eksiklikti . Ama bu onlar icin yeni degil . Merhum adnan menderes'in olmeden once arkasindan yapilan muayeneyi de gostermemislerdi...
Cenaze meselesine gelince , buna benzer bugun de boyle uygulamalar var . Cunku cenazeler ne yazik ki buyuk bir propaganda araci olarak kullanilabiliyor . Bugun terorist cenazelerini goruyorsunuz . Ama komunist diye de orda komutanin o cikisi cok ilkeldi . Cocuk olmus ailesi perisan . Bari boyle bir laf etme . Rahmetliyi de gece defnedeceksiniz el insaf en azindan bir imam cagirsaydiniz . Tamam devrimcilerin cogu ateistti ama bari gomerken usullere uygun yapsaydiniz...
Berk Harman'in da diziden ayrilmasina uzuldum . Gercekten basariliydi . Umarim bundan sonra da kaliteli yapimlarda rol alir ve daha iyi yerlere gelir . Cok yetenekli bir genc...
en üzüldüğüm nokta ne yazıkki maşa olarak kullanılan gençlik devşirme fikirlerle ülke kurtarmaya emniyet kurşunlamayla başlayan bi gençlik... Atasını tarihini sadece yaftalar üzerinden savunan gerçeğe dönüldüğünde kızıl rusya fikirlerine hapsolmuş bi gençlik.... kendilerini savunmak adına önder komutan Atatürkü kendine kılıf yapan gençlik... bazı arkadaşlar okuyoruz demişler okuyorlarsa iyi yapıyorlar...
Ben de bunlara benzer seyler soylemistim .
Tamam bu cocuklari devlet susturmaya calisti . Hatta ciddi sekilde siddet yoluna da basvurdular . Ifade ozgurlugu resmen cignendi .
Ben komunist/sosyalist degilim . O dusuncenin de turkiyeye sosyolojik/tarihsel nedenlerden oturu uymayacagini dusunuyorum . Ama bu benim dusuncem.Karsimdakinin de gorusunu benimsemesem de saygi duyuyorum .
Ama sen kalkip da nasil karsilik veriyorsun . Sozde ordu kurmak , devletin polisine askerine silah cekmek/sIkmak ... Verilecek karsilik bu olmamaliydi . Bu enerjilerini daha sIkI bir orgutlenmeyle fikir mucadelesi sekilde harcamalari lazimdi . ( Hatta chp'i de bu orgutlenmeye katsalardi diyecegim ama chp hep sagci oligarsik burokrat oldu o yuzden o zordu... ) Silaha da basvurunca direkt olarak anarsist damgasi yediler ve isler daha da cigrindan cikti . Idam edilmeleri de sadece sosyalist+komunist akimlarin ve taraftarlarinin daha da ateslenmesine sebep oldu . Sag/sol siddeti daha da kanlandi ve ancak 12 eylulde son buldu...
Yalniz Ataturk'u bu mucadelede kullanmayi komik buluyorum cunku Ataturk'un kurtulus savasiyla bunlarin sozde kurtulus savasinin en ufak alakasi yok . Ataturk savasi kazandiktan sonra kimsenin usagi olmadi . Bunlarsa eger bu savasi kazansalardi sovyetlerin kucagina oturacaklardi , turkiye sovyet somurgesi olacakti . Yani bagimsizlik lafinin tam tersine mustemleke durumu sozkonusuydu . Tabii bu benim gorusum ...
Ama bu gencler gene Ataturk'u davalarina fazla alet etmediler , asil Ataturk'ten prim yapmaya calisanlar gunumuzde , hem de fanatizm biciminde .
bin kez budadılar körpe dallarımızı
bin kez kırdılar.
yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz
bin kez korkuya boğdular zamanı
bin kez ölümlediler
yine doğumdayız işte, yine sevinçteyiz.
bitmedi daha sürüyor o kavga
ve sürecek
yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!
meltem-cmbl 22-03-08, 20:36 dün akşamki bölüm muhteşem ötesiydi sölücek bişey bulamıom hele son sahne inanılmazdı çok duygulandım :icon_sorr
deniz karayelin ölmesinede çok şşaırdım ya:icon_sorr
esra_tugba 22-03-08, 20:48 dün akşamki bölüm muhteşem ötesiydi sölücek bişey bulamıom hele son sahne inanılmazdı çok duygulandım :icon_sorr
deniz karayelin ölmesinede çok şşaırdım ya:icon_sorr
efet bende onun ölmesine çok şaşırdım gerçi ölmese nolcakki hapiste hep olcaktı en iisi buydu bence e ışıktan gidior şimdi kimse kalmadı ya
Deniz neden öldüüü yaaaaaa...Çok ağladım...Her bölümde beni ağlatacak bi'şeyler buluyorlar..Psikolojim bozuluyor ama yine de seviyorum kahretsin...!! :)
DenizLer ölmesin sözüne tüm kalbimle katılıyorum...Ulkede halkın iyiliği için birşeyler yapmaya çalışmak idamı gerektirmez..Onların istedikleri bizlerin mutluluguydu neye yaradı öldürülmeleri.??Gencecik yaşta idam edildiler..Boşuna...
RAHAT UYUYUN...
HADİ EYYVALLAH..!!
Bombos hayaller ugruna olen gencler . Bombos diyorum . Cunku bugun donup bakiyorum da hic birisi gerceklesmedi . Turkiye bambaska bir yolda cikacaga da benzemiyor ... Olan bu genclere ve ailelerine oldu . Her ne kadar farkli goruslerde olsam da , anayasayi ihlal ettiklerine , silahli eylemlere girismelerini affetmesem de olum cezasini haketmemislerdi . Olum cezasi bir tek kucuk cocuklara karsi islenen adi suclarda olmali diye dusunuyorum , siyasi suclarda degil...
Senaristleri de kutlarim . Harika cekilmis bir bolumun sonunu mahvettiler . Deniz gezmisin idam sehpasindaki sozlerini soyletmemeleri buyuk bir eksiklikti . Ama bu onlar icin yeni degil . Merhum adnan menderes'in olmeden once arkasindan yapilan muayeneyi de gostermemislerdi...
Cenaze meselesine gelince , buna benzer bugun de boyle uygulamalar var . Cunku cenazeler ne yazik ki buyuk bir propaganda araci olarak kullanilabiliyor . Bugun terorist cenazelerini goruyorsunuz . Ama komunist diye de orda komutanin o cikisi cok ilkeldi . Cocuk olmus ailesi perisan . Bari boyle bir laf etme . Rahmetliyi de gece defnedeceksiniz el insaf en azindan bir imam cagirsaydiniz . Tamam devrimcilerin cogu ateistti ama bari gomerken usullere uygun yapsaydiniz...
Berk Harman'in da diziden ayrilmasina uzuldum . Gercekten basariliydi . Umarim bundan sonra da kaliteli yapimlarda rol alir ve daha iyi yerlere gelir . Cok yetenekli bir genc...
Biliyor musun.. seninle farklı düşüncelere sahibiz biliyorsun... ama inan seninle tartışmak her zaman zevkli benim için.. tartışma tarzını taktir ettiğimi bilmeni isterim:good:
mavigece07 22-03-08, 21:35 ya Berk Hakman niçınnn diziden çıktı :(..Onsuz hatırla sevgili de çok güsel olmaz yani :icon_whis..
Diziyi çok takip edemiyorum ama Cansel Elçin de çok başarılı :good:
Mahirler'in ve Denizler'in olayları üst üste geldiği için çok üzücü bir bölümdü.. bundan dolayı birçok kişinin sanıyorum benim gibi kendine gelemediğini düşünüyorum...
gerçi kurgu karakterlerin fazla bölümü yoktu ama ben deniz-defne olayından pek etkilenmedim.. belki de Berk'in çıkışını bilmemiz bunda belirleyicidir ama ben yine de iyi bir sahne olduğunu düşünmüyorum.. sanıyorum yönetmen Berk belki fikir değiştirir diye son ana kadar o sahneyi çekmemiş.. son anda olan bir çekim olduğu bence çok açık.. bir de defne'yi ağlarken çok sık görmem de bu etkiyi yaratmamış olabilir bende...
Olaylar o kadar üst üste geldi ki ... ne oldu da Ankara otobüsüne gitti.. diğer iki arkadaşıyla neden buluşmadı... köylülerin tavrı ne oldu.. hiçbir görüntü bilgi olmadan gitti..cenaze törenini bile göremedik.. yani Deniz Karayel gibi başrole yelken açmış bir karaktere bu gidiş pek reva değildi.. daha doğru dürüst bir sahne O en azından bu bölümlük kayıp halde tutularak çekilebilirdi.. daha çok sahneyle çok daha hak ettiği ölüm sahnesi olabilirdi... ama nedense olmuyor işte nedense?!
Işık-Yaşar olayı da yine son anda karar verilmiş bir senaryoya sahipti.. aldığımız tüyolarla hiç alakası olmayan bir gidişat oldu.. Işık belki tümüyle diziden çıkmaz ama uzun süre gözükmeyeceği de açık... Işık-Yaşar ilişkisi çok da iyi temellendirme ve hesaplaşma yapılamadan en azından şu an için bitmiş oldu..
Harun olayı zaten farklılaştı Karadeniz'in girmesiyle... sanıyorum Işık ve Harun karşılaşması olacak... ama hemen bir yakınlaşma olur mu emin değilim... Harun'un Ahmet'e sürekli sorması olasılığı kuvvetlendiren en büyük ip ucu...
Ahmet Junior belki bir-iki yıllık zaman atlamasından sonra olabilir... ama şu anda zaten imkansız.. ama H. Karadeniz diziye dahil edildiğine göre 1975'e kadarki dönem içinde bir bebiş olabilir...
Necdet efendi meselesi benim için ayrı bir ilgi alanı olduğu için O'nun meselesini sonra irdeleyeceğim..:img-wink:
şimdi 59 bölüm yayınlanacak mı? yoksa önümüzdeki hafta kolaj mı olacak? acaba bilen var mı?
sevimli.girl 22-03-08, 21:50 Dünkü bölümün şu sahneside beni etkilemedi, hüzünlendirmedi desem yalan olur. O kadar güzel ve gerçekçi hazırlanan bir bölüm olmuş ki gözlerimi bir dakika ayıramadım ekrandan. Mahir çayanın gecenin bir vakti ailesinin hiç istemediği bir yerde alelacele gömülüyor olması, çatışma bittikten sonra bile hala mahirlerin grubuna belki sağ vardır diye ateş açılıyor olması, defnenin belki yaşıyordur umuduyla ankaradaki morgun önündeki bekleyişi ve oradaki ailelerin çırpınışı beni çok etkiledi. Ama en çok denizin ve defnenin konuşmalarıydı herhalde en çok etkileyici olan. Denizin söyledikleri, oğluma beni unutturma deyişi, ben seni ilk gördüğüm andan beri seviyorum lafı ve yolun sonuna geldik deyip gözleri açık ölmesi ve defnenin çırpınışları. Bu kadar güzel ve gerçekçi yansılatılamazdı sanırım.
Deniz gezmiş, Yusuf aslan ve Hüseyin inanlı sahneler çok güzel işlenmişti bana kalırsa. Özelliklede idama götürülürkenki zamanlar. Her şey çok güzel aktarılmıştı. Ayağındaki prangaları çözülemeyen denize söylenen söz (onlar uslu çocuklardı denmesi) ve yusufun idam edilmeden önce denizi görmek istiyorum demesinden sonra buna gerek yok denerek terslenmesi sinir bozucuda olsa iyi ki bunlar gösterilmişti idamların nasıl gerçekleştiğini anlatmak bakımından. Mektupların deniz Yusuf ve Hüseyin giderken okunması çok ince düşünülmüş ve iyi hazırlanmış sahnelerdi. Beni en çok etkileyen mektup Hüseyin inanınki oldu. Özellikle 10 dakika sonra öleceğini bildiği halde aslında yazılacak çok şey var ama hem
Mümkün değil hem de sırası değil cümlesiydi. Birde ayağındaki ayakkabılardan babasının haberdar olmasını istememesi çok dokunaklıydı. Onlar idama giderken arkadaşlarının gitar konçertasunu ıslıkla çalmaları ve ardından müziğin gerçeğinin gelmesi çok çok etkileyiciydi.
Bence diziyi baştan beri takip etmeyenlerin bile izlemesi gerektiği, bir dönem yaşanlarının sonucunu çok güzel aktarmış olan bir dizi hatırla sevgili. Bu bölümün kahramanları bana kalırsa berk hakman, belçim Erdoğan ve denizi yusufu ve hüseyini canlandıran oyunculardı. Ve tabiî ki yönetmen ve senaristler. Bu bölümü seyretmeyen varsa seyretsin. O zaman yaşananları bir nebzede olsa görsün, bilsin.
eyvallah naber
çok güzeldi dizii,deniz herzamanki gibi süperdi,düşündükçe hala ağlıorum,nasıl unutcaz,:img-cray::img-cray::img-cray: onları asanlar değil ama onların yerine bizler üzülüoruz,
harun daha aşık ışığa ne aşkmış
MoOnDaNcE-11 22-03-08, 21:55 Biliyor musun.. seninle farklı düşüncelere sahibiz biliyorsun... ama inan seninle tartışmak her zaman zevkli benim için.. tartışma tarzını taktir ettiğimi bilmeni isterim:good:
Ben de seninle tartismaktan cok memnunum bahar_can :good:
Ben karsit siyasi goruslulugu biraz takim tutmaya benzetirim . Herkes ayni takimi tutsa , futbolun ne zevki kalirdi degil mi :img-wink:
Ama ne yazik ki gunumuzde farkli takim tutma 70'lerin farkli siyasi gorusunu benimsemesine benzedi . Tribunlerde sokaklarda birbirlerini yiyorlar hatta olduruyorlar.:icon_sorr Turkiyemiz artik her konuda 2 ayri bloga bolunmeye basladi .
3 sene once Isvicreyle Almanya 2006 icin cok kritik bir baraj maci oynadik . Ve O gun tribunde yasadiklarimi hic unutmadim ve unutmayacagim . Ne yazik ki milli bir macta ustelik bu kadar kritik bir milli macta tribunde fener galatasaray kavgasina sahit oldum . Yahu milli mactayiz . Ne feneri ne cimbomu . Yuh artik ya . Hala karsilikli kufurlu tezaruhatlar hatta pankartlar . Birbirlerinin futbolcularini yuhlamalar hakaretler... Bir de iki taraf utanmayip mactan sonra da yaptiklarini savundular . :icon_sorr :icon_sorr :icon_sorr
O gun bazi seyleri daha iyi anladik ne yazik ki . Keske insanlar ayni fikirde olmasalar bile medenice tartismayi bilebilseler , senin benim gibi :img-wink:
yha akşam beni etkileyen bi yer de Deniz k.nın ölümünden sonra Deniz g.in o delikten Haruna seslenip onunla deniz hakkında konuşması o anda da çok etkilendim ve duygulandım Harunu teselli etmeye çalışması fln...çok güseldi
iklimden biraz görme gibi olucak ama kızmazsın umarım böle yazmamdan rahatsız olmazsın ama öle yazmak beni çok etkiledi onu sürekli hatırladığımızn bi işareti sanki eer bi sakıncası olursa sölemen yeterli...:img-yes:
hadi eyvallah
eleştirel bakmak, eleştirmek aslında sıfıra sıfıra elde var sıfırmış gibi gelir kısa vadede. çünkü somut sonucu yoktur. fakat eleştiri ki denizlerin yaptığını özünde sisteme eleştiri olarak görüyorum, sonuçta başka bir fikir akımının ortaya çıkmasına, başka fikrin o düzlemde oluşmasına sebep verir ki bu da gelişimdir aslında. bu yüzden denizlerin mücadelesini her ne kadar somut bir sonuç olmadıysa da ve ellerine bir şey geçmese de boşuna görmek doğru değil. sadece denizlerin değil tabii her sistem karşısında eleştiri olmalıki gelişme olsun.
eleştirel bakmak, eleştirmek aslında sıfıra sıfıra elde var sıfırmış gibi gelir kısa vadede. çünkü somut sonucu yoktur. fakat eleştiri ki denizlerin yaptığını özünde sisteme eleştiri olarak görüyorum, sonuçta başka bir fikir akımının ortaya çıkmasına, başka fikrin o düzlemde oluşmasına sebep verir ki bu da gelişimdir aslında. bu yüzden denizlerin mücadelesini her ne kadar somut bir sonuç olmadıysa da ve ellerine bir şey geçmese de boşuna görmek doğru değil. sadece denizlerin değil tabii her sistem karşısında eleştiri olmalıki gelişme olsun.
söyleyebileceğim, ekleyebileceğim bir şey yok arkadaşım... :good:
bir de insanlar olaya hep somut bir şeyleri elde ettin mi başarı olarak görüyorlar... Onlar da yaşayıp düşüncelerinin ne derece geçerli olup olmadığını elbette görmek isterlerdi... ama bundan önce bir engelle karşılaştılar/karşılaştırıldılar... bu engele koyacakları tavır sonucu görmek istemelerinden çok daha önemliydi... yani Onlar ya davalarından vazgeçip sonucu görecekler di ya da davalarını sonuna kadar savunup öleceklerdi...
yani inandığı bir şey gerçekleşmezse bile doğruluğu ölümü göze almaya yetmez mi? benim anlayamadığım bu... beni halk onları desteklemiş mi? desteklememiş mi? hiç ilgilendirmiyor.. hiç önemli değil.. çünkü onlar ortada somut olarak o dönem güvendikleri bir kitleyle bu yola çıkmadılar ki.. hepsi öğrenciydi ve çevrelerinde destektleyenler de öğrenciydi.. buna rağmen inanıyorlardı davalarına.. halkın desteklemesiniyse olayın toplumsal yanından dolayı söylüyorlardı.. çünkü bu dava toplumun geniş kesimini 1. dereceden ilgilendiren bir davaydı.. yani onlar 78 kuşağının şansına hiç sahip değillerdi ki.. 78 kuşağını çok geniş bir halk kitlesi destekledi..
Onlar somutbir testek olmadığı halde KENDİ İNANDIKLARI ŞEY İÇİN ÖLÜME GİTTİLER... inanılan bir şey de gerçekleşmezse bile O KİŞİNİN VEYA KİŞİLERİN DOĞRUSU OLDUĞU İÇİN ASLA BOŞ BİR ŞEY DEĞİLDİR...
yani birey olarak ideallerin olması kadar güzel bir şey yoktur... ölümüne veya değil.. ama inanılan kişiye doğru gelen idealler olan bir toplum aslında düzeyli, kaliteli bir toplumdur...
bugün ülkemizde başta siyasetçiler olmak üzere halk kesimi de dahil idealizm diye hiçbir şey yoktur... toplumun durumu da ortadadır bu yüzden... acilen bu toplumun idealist siyasetçilere ihtiyacı vardır... ilkesiz, işine geldiği gibi bugün bu görüşü, yarın şu görüşü savunan bir siyasetten hiçbir konuya hiçbir çözüm beklemeyin.. çünkü bu mümkün değil...
yha akşam beni etkileyen bi yer de Deniz k.nın ölümünden sonra Deniz g.in o delikten Haruna seslenip onunla deniz hakkında konuşması o anda da çok etkilendim ve duygulandım Harunu teselli etmeye çalışması fln...çok güseldi
iklimden biraz görme gibi olucak ama kızmazsın umarım böle yazmamdan rahatsız olmazsın ama öle yazmak beni çok etkiledi onu sürekli hatırladığımızn bi işareti sanki eer bi sakıncası olursa sölemen yeterli...:img-yes:
hadş eyvallah
anlamadım dediğini ama unutmamak konusunu diorsun sanırım,hem neden kızimki,
herkez hatırlıcaktır hatırla sevgili ve unutamıcaktır,daha ağlıorum denizlerin resmini görünce hatırla sevgili okadar güzel anlatmışki onunda çok etkisi var
hadii eyvallahhh
MoOnDaNcE-11 22-03-08, 22:22 eleştirel bakmak, eleştirmek aslında sıfıra sıfıra elde var sıfırmış gibi gelir kısa vadede. çünkü somut sonucu yoktur. fakat eleştiri ki denizlerin yaptığını özünde sisteme eleştiri olarak görüyorum, sonuçta başka bir fikir akımının ortaya çıkmasına, başka fikrin o düzlemde oluşmasına sebep verir ki bu da gelişimdir aslında. bu yüzden denizlerin mücadelesini her ne kadar somut bir sonuç olmadıysa da ve ellerine bir şey geçmese de boşuna görmek doğru değil. sadece denizlerin değil tabii her sistem karşısında eleştiri olmalıki gelişme olsun.
Ben bosuna derken onlarin o gunku dusuncelerinin bugunku turkiyede ne kadar gecerli oldugunu kastettim . Cunku gunumuz turkiyesi onlarin istedigi turkiyeden bambaska bir yolda . Hedef karsilastirmasi yaptim . Ondan bosuna dedim . Ama yaptiklari mucadele turkiyede her alanda bir cok degisiklige imza atti .
Sonucta cok dogru bir gozlem yapmissin . :good:
anlamadım dediğini ama unutmamak konusunu diorsun sanırım,hem neden kızimki,
herkez hatırlıcaktır hatırla sevgili ve unutamıcaktır,daha ağlıorum denizlerin resmini görünce hatırla sevgili okadar güzel anlatmışki onunda çok etkisi var
hadii eyvallahhh
yha sen haklsın çünkü ben kendimi anlatamamışım bnm demek istedğim
forumda ilk olarak hadi eyvallah sözünü sen kullanın bende messajlarımın altına eklemeyi düşündüm ama acba kızarmısı dedim onu sormak istemiştim eer kzmazsn kullanmak isterim çünkü bu sanki onları her hatırladığımzın bi kanıtı
hadi eyvallah!
yha sen haklsın çünkü ben kendimi anlatamamışım bnm demek istedğim
forumda ilk olarak hadi eyvallah sözünü sen kullanın bende messajlarımın altına eklemeyi düşündüm ama acba kızarmısı dedim onu sormak istemiştim eer kzmazsn kullanmak isterim çünkü bu sanki onları her hatırladığımzın bi kanıtı
hadi eyvallah!
neden izin istiyorsunki o sözü söyleyen deniz(barış koçak)dedim sana hem izin istemene ne gerek,denizin sözü o ,sözü kullananlarız okadar sadece:img-wink:
hem sloganımız olsun o söz
hadi eyvallahh(eyvallah denizimiz)
Dün inanilmaz bir bölümdü
Deniz Karayel'in ölümü beni cok üzdü
Ama idamlar beni gercekten mahvetti
Gencecik üc fidan
Hani bazi arkadaslar terörist diyorlar ya
Bazen diyorumki degermiydi bizim gibi bir genclik icin
Hic yere
Onlar hicbir cana kiymamislar
Ama öyle bir zihniyet 3e 3 diyerek 3 fiddana kiymislar
Onlar bu utanci yillar boyunca yasamislar yasiyacaklarda biz bu utanci onlara asla unutturmiyacagiz
Hatirla Sevgili süper bir dizi
BUgüne kadar bir kac dizi denedi o dönemi anlatmayi ama üstü kapakli bir sekilde
Hatirla sevgili'ye bize gecmisi hatirlattigi icin cok cok tesekkürler
Yasassin Tam Bagimsiz Türkiye!!!!
Kahrolsun Emperyalizm, Fasizm!!!!
Ben bosuna derken onlarin o gunku dusuncelerinin bugunku turkiyede ne kadar gecerli oldugunu kastettim . Cunku gunumuz turkiyesi onlarin istedigi turkiyeden bambaska bir yolda . Hedef karsilastirmasi yaptim . Ondan bosuna dedim . Ama yaptiklari mucadele turkiyede her alanda bir cok degisiklige imza atti .
Sonucta cok dogru bir gozlem yapmissin . :good:
aslında haklısın, bireysel olarak düşünürsek de boşuna. yani bunlar okumuş üflemiş gençler. elleri ekmek tutan, kendilerine kaliteli diye adlandırılan hayattan kurabilecek insanlar. istemezler miydi çoluk çocuğa karışsınlar, aile kursunlar, tatil yapsınlar, dünya turlarına çıksınlar..hayatın tadını çıkaramadan gittiler. kendi ellerine mücadelelerinin gururundan başka ne geçti ki...ama bireysel olara. toplumsal olarak ne düşündüğümü yazdım zaten...
neden izin istiyorsunki o sözü söyleyen deniz(barış koçak)dedim sana hem izin istemene ne gerek,denizin sözü o ,sözü kullananlarız okadar sadece:img-wink:
hem sloganımız olsun o söz
hadi eyvallahh(eyvallah denizimiz)
eft haklısın ama ne biliim işte ilk anda...
çok haklısın :img-yes:o söz sloganımız olsun bundan sora...
hadi eyvallah....
Ayrıca ileriki sayfalarda da yazmıştım ama.. bir kez daha yazayım..
Denizler, Mahirler yüzünden 80'lere gelindiği.. Türkiye'nin kötü dönemler geçirdiği vs. gibi ilginç düşünceye sahip arkadaşlar var.. onlara sormak isterim:
68'den 80'e tam 12 yıl eder.. o 12 yıllık toplum düzeninin sorumlusu tamam kabul diyelim ki Onlar dı.. 80 darbesi solun ne sosyal-demokratını ne de komünistini-sosyalistini bıraktı.. tamamiyle ezdi geçti..
kendi eliyle beslediği dinciliği, milliyetçiliği geliştirdi.. istediği partileri başa getirdi... abd'li efendisiyle birlikte ekonomik paketler, siyasi paketler hazırladı...
sayalım bakalım 80'den-2008'e kaç yıl eder... tam tamına 28 yıl... peki bu 28 yılın suçlusu kim? yoksa ülkenin 28 yıllık siyasi-ekonomik durumunu çok iyi mi görüyorsunuz? ve de olan toplumsal olayları, vurulan gazetecileri, aydınları...
aklımda kalanlar: Gazi olayları, Madımak Oteli Katliamı, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Tarık Dursun, Hrand Dink, Proteston din mensuplarına saldırılar.. isteyen, aklına gelen daha neler neler ekler..Yargıtay saldırısı.. o saldırdığınız suçlu bulduğunuz insanlar ortadaydı.. yaptıklarıyla ortadaydı hem de.. ama bu olaylaın hiçbir faili bulunamadı.. bulunanlara da devlet elinden gelen yardımı, üstünü kapatma, yurt dışına kaçırma vs. vs.biçimleriyle de destekliyor zaten..
Denizler, Mahirler ekonomik olarak güçsüz, iktidarın hiçbir nimetinden yararlanamayan, dünya sisteminin desteğinin asla olmadığı 20 yaşlardaki gençlerden oluşuyordu... düşünce veya silahlı muhalif olarak güçleri ortadaydı yani.. oysaki karşılarında sistemin her türden desteğini almış devlet vardı.. iktidarın tüm gücünü sonuna kadar kullanan bir devlet.. o devlet 4 yıl için de devrimci önderleri zaten yok etti.. ama düşündüğünün aksine devrimcilere 10 yıl süren bir geniş halk yığını desteğiyle karşılaştı.. bu sefer çözümü de 12 Eylül faşizmin de buldu.. ki böyle bir faşizm böyle bir cezaevi dolum-taşımı hitler almanyası'ndan sonra dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur..
Dediğim gibi bu 28 yılın hesabını kime keseceksiniz? Sorun devletin yönetim ve rejimin de mi? yoksa muhalif olan kesimler de mi?ki devlet devletliğini yapsa o kesimi gerçekten demokratik yöntemlerle zaten kendi bünyesinde tutabilir de.. ama bu ülke hiçbir zaman demokratik olamadı.. bu ülkeye hiçbir zaman demokrasi uğramadı.. ara ara uğrarmış gibi yaptı... demokrasinin olmadığı bir yerde de üzgünüm ama isyan meşrudur...
MoOnDaNcE-11 22-03-08, 22:42 aslında haklısın, bireysel olarak düşünürsek de boşuna. yani bunlar okumuş üflemiş gençler. elleri ekmek tutan, kendilerine kaliteli diye adlandırılan hayattan kurabilecek insanlar. istemezler miydi çoluk çocuğa karışsınlar, aile kursunlar, tatil yapsınlar, dünya turlarına çıksınlar..hayatın tadını çıkaramadan gittiler. kendi ellerine mücadelelerinin gururundan başka ne geçti ki...
Benim ailem benim disimda sosyalisttir . ( Ben de turkiyede sosyalist degilim fransada sosyalistim :img-wink: ) CHP il baskanindan chp vekil adayligina , 27 mayista pasa olup da dpli vekil tutuklayana 12 eylulde devgenc uyesi olup icerde iskence gorene kadar ne ararsan var . Onlar da kendi inandiklari sosyalizm ugruna cok mucadele ettiler . Hepsi de bu cocuklara hayran . Her seyden cok cesaretlerine . Ama silahli mucadelelerini dogru bulmuyorlar ve eger silaha sarilmasalardi arti o ucak kacirma olmasaydi idam edilmeyeceklerinden hala eminler ( o zaman devgenc uyesi abimiz de dahil )
bahar_can son mesajina en kisa zamanda cevap verecegim guzel bir noktaya dikkat cekmissin :good:
Arkadaslar Deniz'lerin avukati oradaydima konusmus dün onu izledim birdaha agladim
Isteyenler ö.m. atsin link icin izlemeyenler varsa muhakkak izleyin
selam çanlarımbye
dün akşamki bölümün etkisinden bir türlü çıakmadığım için anketimi hazırlayamadım ama şimdi sizlere sunuyorum ama bu hafta üzüntülü konular çok olduğu için soruları kısa tutacağım;
1-) bu bölüm genel olarak nasıldı?
2-) siyasete atılmaya karar veren necdet bundan sonra neler yapabilir?
3-) ışık-yaşar boşanmasından sonra tekrar bir barışma olabilirmi ve sizce bu ayrılık doğrumuydu?
4-) bu bölümün en etkileyici sahnesi sizce hangisiydi ?
5-) zaman atlamasından sonra kahramanlarımız sizce hangi şekillerde karşımıza çıkacaklar?
buyrun efendim bu haftaki anketimi bölümün ağırlığı sebebiyle kısa tuttum hepinizi beklerimbye
selam çanlarımbye
dün akşamki bölümün etkisinden bir türlü çıakmadığım için anketimi hazırlayamadım ama şimdi sizlere sunuyorum ama bu hafta üzüntülü konular çok olduğu için soruları kısa tutacağım;
3-) ışık-yaşar boşanmasından sonra tekrar bir barışma olabilirmi ve sizce bu ayrılık doğrumuydu?
5-) zaman atlamasından sonra kahramanlarımız sizce hangi şekillerde karşımıza çıkacaklar?
buyrun efendim bu haftaki anketimi bölümün ağırlığı sebebiyle kısa tuttum hepinizi beklerimbye
ilk defa olarak ben de yanıtlayayım anketi:)
1. yasemin dışında bence bölüm çok güzeldi. ama yasemin kanımca facia ile vasat arasında bir yerlerde idi.
2.neler yapmazki??:) ama şunu söylemeliyim, sorguda okan yalabık'ın oyunculuğu muhteşemdi. keşke daha makul yerlerde daha çok faydalansalar, izleyiciyi karakterden soğutmadan.
3.ne evliliklerini anladım ne ayrılıklarını. hele de dizideki en güzel aşık harunun varlığıyla birlikte. umarım tekrar biraarayaa gelmezler.zaten yaşar-ışık birlikteliğinin yegane amacı sağcı genç tiplemesini yansıtmaktı ama ne iyi yansıtıldığını ne de yeterince ilişkilendirildiğini düşünüyorum. harun-ışık diyorum...
4.her karesi güzeldi. ama mahir çayanın gömülme sahnesi ve son ıslık sahnesi çok güzeldi.
5.saçları ağarmış ama yüzü genç yasemin:)
alevalev_25_ 22-03-08, 23:19 Hatırla Sevgili son bölümlerinde gereksiz bir acıtasyon kapmanyası başlatmıştır.Herif askerle çatışıyor,alnının çatından yiyince kurşunu arakadan veriyorlar müziği.Gaza gelmeye meyilli arkadaşlar da "BAĞIMSIZ TÜRKİYE" naraları atıyor.
İdamlar elbette bir kara leke ama Deniz Gezmiş,Mahir Çayan vb. kişilerin kahramanlaştırılması da bir tarih katliamıdır.
Kahraman olarak lanse edilen kişiler bu ülkenin siyasi rejimini değiştirmeye çalışan "teröristler".
Unutulmamalıdır ki bu ülke de başbakanlar,bakanlar asılmıştır.Asılan devlet erkanına bile gösterilmeyen saygı,sevgi iki-üç tane mahalle kabadayısına gösteriliyor.
Denizler,Yusuflar bir daha bu ülke de kaos çıkaramayacaktır,birileri bunu istese de Türkiye sosyalizm ve komünizm bataklığına sürüklenmeyecektir.
Bu ülke de "BAĞIMSIZ TÜRKİYE" naraları atanlar, neyin ne olduğunu bilmeyen kara cahiller değillerdir.
Deniz, Hüseyin, Yusuf, Mahir ve diğerlerini bu ülke de "terörist" diye tanımlayan insanlara söylecek tek bir sözüm vardır. Oda senin ve senin gibiler için üzülüyorum gözlerinde ki bantlardan dolayı gerçekleri göremedikleri için. Yazık çok yazıkkk!!!
Hiç kimse ne Adnan Menderes ne de diğerleri için asılmalarından dolayı mutluluk duymamıştır. İnsan olan karşı düşünce de bile olsa karşısındakinin düşüncesiyle mücadele etmek ister. Deniz ve diğerlerinin idamı, katledilmesi nasıl bu ülkenin ayıbıysa, Adnan Menderes ve diğerlerinin de idamı bu ülkenin ayıbıdır.
Bir insan için tanımlama yapacaksan önce o insanın kim olduğunu, ne olduğunu düşün ondan sonra gerekli tanımlamaları yap.
Senin mahalle kabadayısı dediğin insanlar gözlerini kırpmadan ülkeri uğruna canlarından oldular.
Ama bu kadar uzatmanında ne önemi var ki senin için bir mahalle kabadayısının ya da teröristin değil mi? Her halükarda kendisini, kendi menfaatini, çıkarını düşünmediği, düşünmedikleri için, "Devletin malı deniz, yemeyen keriz" demedikleri için hakettiler ölümü değil mi? Deselerdi zaten şuan eminim ecelleri gelmeseydi hala yaşıyor olacaklardı!!!!
selam çanlarımbye
bende cevap vermek istiyorum
1-bu bölüm şahaneydi.herşey kararında ve güzeldi weasleys arkadaşın yazdığını okuyunca aklıma geldi.yasemin ailesinden kayıplar vermesinesine rağmen tepkileri çok hafif kalıyo.eskiden daha duygusaldı şimdi çok sessiz.gerek dayısı olsun gerek annesiinin hastalığı olsun gerek denizin ölümü olsun çok fazla tepki vermedi dünkü bölümde ışık bile denizin ölümüne daha fazla üzüldü.
2-necdet bi kere karar verdi orda ona ne yapsalar verdiği karardan geri dönemz artık.bence bu idamlar necdeti daha da çok kararlı yapıcak
3-bence olmaz çok yara aldılar.kapanmicak yaralar değil ama sürekli açılcak türden yara onlarınki görüş ayrılığı hiçbişeye benzemiyo,ne kadar sevsen biyerden koparıyo işte.ve yerinde doğru bi karardı.görüş ayrılığını aşsalar ble yaşarın evlilik anlayışı karım vde otursun yemek yapsın bende ona bakıyım türündendi.ışıksa daha çağdaş tekrar başlasa bile yürümez.
4-bölümün en etkileyici sahnesi daha öncede yazmıştım deniz,yusuf ve hüseyinin babalarının görüşte geri çevrilemsi.onların o çaresiz ne dense yapar türündenki bakışları beni mahvetti
5-zaman atlamasından sonra gene siyasi olayların yerini aşklara bırakarak başlicaklardır.küçükler büyür bu seferde onların ada günlerini izleriz
haklisin tabiki bir bassagligi denilmeylidi
ben yasara dün baya kizdim acikcasi....tamam bosanmis olabilirsin
ama yinede bir bassagligi vermeliydi......
Dilemediğini nerden biliyoruz.? Öyle bir sahne çekilmedi diye o anlam mı çıkıyor bundan ? Işığın Denizin ölüm haberini Yaşara söylediği sahneyi görmedik,Denizin gömüldüğünüde...
esmer_-ezel 22-03-08, 23:30 selam çanlarımbye
1-genel olarak güzeldi ama yasemın pekde iyi bir performans sağlayamadı
2-ülkenin bütün sorunlarına çözüm bulmak için elinden gelen herşeyı yapar
3-bu ayrılık çok dpoğru bir davranış ben ışık yaşar evlılığine baştan da sıcak bakmıyordum bence ışık ıle yaşar bir daha birleşmesınler en ıyısı harun ıle ışık olsun
4-3 gencecık fıdanın idamı ve o ana kadar 3 fidan ve avukatlar arasında yaşananalar ve deniz karayelin ölümü mahirin gömülüşü ayrıca benı en derınden atkıleyenı ıslık sahnesı ıle denızın idama giderken ki halı(bazen kendıme onların bu yaptıkları günümüzdekı gençlikler için değermiydi iye soruyom)
5-hepsının saçlarına ak düşer ancak yüzlerındekı gençlilk kalır sonra küçük çocuklar büyür ve yıne çocukluktan başlayan aşklar izleriz
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE
KAHROLSUN EMPERYALIZM, FAŞİZM
HADİ EYVALLAH
arwençan.. ben de bir eksiklik hissediyorum ama aklıma gelmiyor..malum bu bölüm beyin kıvrımlarımızı mahvetti:icon_sorr şimdi görünce hatırladım.. tamam yahu eksik bizim anket miş dedim:img-grin2
bir-iki sahne hariç MÜTHİŞ:good:
Aşkolsun arwençan bunasıl soru... necdet her şey yapabilir bilmiyor musun? adam uçak bile kaçırma potansiyeline sahip baksana.. sivil polis bir gördü olay bitti..:img-hyste
çok hızlı bir şekilde olduğu için doğru değil.. yani ben baştan beri ideolojik ve kültürel birlikteliğin olmasını mümkün görmedim ama bunun temelleri verilemeden bitirildi..daha yeni yeni konuşmaya başlamışlardı ki bitirildi..
bir tane diyemem ki arwençan.. bu gerçekten de haksızlık olur.. ama illada 1 madde istiyorum diyorsan o zaman
1) mahirlerin öldüken sonra ekrardan kurşunlanmaları... ailelerin cesetleri teşhis etme anları... mahir'in cesedinin gömülüş biçimi... ve Denizler'in hücrelerine apartopar girilerek götürülmeleri... sandalyede oturuluş biçimleri... birbirleriyle görüşmeleri.. mektuplarının okunuş anı... Deniz'in hadi eyvallah deyişi.. ve tabiki Rodrigo'nun Gitar Konçertosu..
Necdet iyice koltuğa yerleşmiş olur sanırım.. yani politika koltuğuna... Ahmet'i biraz daha ailesiyle görürüz.. ve umarım juniorla birlikte... çok fazla bir değişiklik olmaz diye düşünüyorum.. da Yaşar iyice keskinleşe bilir...
teşekkürler...
3e 3 mantığının bugünkü temsilcileri iki gündür foruma atakta bulunuyor. Kendileri için pek yazık ki, ortaya attıkları düşünceler mesnetsiz ve alakasız. Bu yüzden çürütmeye bile değmez aslında. Yine de cevaplayan arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum. Herhangi bir yorumdan önce, halklarının refahı, adaleti, ülkelerinin bağımsızlığı uğruna; bu yorumları yapanların asla beceremeyecekleri kadar cesurca gencecik hayatlarından vazgeçenlere saygı duymayı öğrenmek lazım. Saygı duymayı bilmeyene saygı da duyulmaz, bunu da unutmamak lazım. Kaldı ki mahalle kabadayılarının, şehir eşkıyalarının kimler olduğunu herkes pek iyi biliyor ;) Siz hiç yormayın kendinizi. Kimse sesini çıkarmıyor, size uymuyor diye kendinizi efendisi sandığınız yerlerde bu düşüncelerinizi dile getirmenizin çok daha akıllıca olacağı kanısındayım.
Ayrıca; Atatürk'ün, Cumhuriyet'in, Bağımsızlık Savaşımız'ın değerini ve ne ifade ettiğini zerre anlamamış insanların bu kelimelerin, kavramların anlamlarını boşaltmalarına itirazım var! Bahsettiğiniz şeyleri bir anlamış olsanız zaten....
Denizler'in yaptıklarına "ortalığı karıştıran bir avuç öğrenci" diye bakan kulaktan dolma bilgilerle korkutulan, yurdum kıraathane insanlarını geçmişte bıraktık sanıyordum.. Hani aradan 40 yıl geçti, 12 Eylül gibi inanılmaz bir durum atlatıldı. Hiç mi birşey öğrenmez topluluklar?? Moskof uşağı, kızıl, terörist... Biz sıkıldık bunlardan siz hala aynı yerdesiniz.. Biz aynı şekilde size "Amerikan Uşaklığı yapmayın, ülkemizi sömürüyorlar, emiğimizi sömürüyorlar, bizi piyon gibi kendi pis emellerine alet ediyorlar, izin vermeyin" demekten de sıkıldık ama siz bu rollerden hiç sıkılmadınız... Nasıl iş bu? Anayasa'nın vatandaşa sağladığı demokratik hakları kullanmak ne zamandan beridir Anayasayı İhlal olmuştur? Hadi hukuk bilmiyorsunuz, bari yazılanları okuyup anlamaya çalışın. Ayrıca, Denizler'in yapmak istedikleriyle ilgili yorumlarda bulunurken, önce onların "kendi düşüncelerini ifade ettikleri" yazıları, savunmaları okuyun. Eminim çok şey öğrenecek ve "aaaa, bugün olanları o zamandan öngörmüşler!!" diyeceksiniz...
40 yıl sonra bile "BÖL, PARÇALA, YÖNET" mantığını anlayamayanlara..... Selam ederim...!
Neyse.. Forum kurallarına uygun olarak diziye döneyim:
Mahirler'in katledildiği Kızıldere'de, roketatarla havantopuyla uçurdakları eve girip, can çekişenleri kurşuna dizmelerini dizide gördüğüme şaşırdım gerçekten, nasıl olmuş da sansürden kurtulmuş acaba.. Saffet Alp'in ablası, kardeşinin sol tarafının tamamen paramparça olduğunu söyler kurşunlarla, diğerleri hakkında da aşağı yukarı aynı şeyler mevcuttur heralde. Bunları göstermeleri hem içimizi bir kez daha yaktı hem de cümle aleme, gözünü kan bürüyenleri göstermesi açısından iyi oldu.
Oyunculuklardan bahsedememiştim dün gece, o kadar perişandım ki.. Oğuz Turgut Genç, Murat Zobi ve Barış Koçak.. Bakışlarından gülüşlerine kadar, onlar Hüseyin, Yusuf ve Deniz'di dün gece... Birbirlerine alev alev yanan ama bir yandan da parka gelmiş çocuklar gibi sevinçli bakışları... Odada dimdik duruşları, diğerlerinin gözlerine bakışları... Aileleri için üzülmeleri.. Hüseyin'in okurken eminim herkesi gözyaşlarına boğan "Babam ayağımda bu lastik ayakkabıları görürse üzülür..." cümlesi...
Ne diyebilirim ki... Teşekkür ediyorum.
LİNçanım, o programı kaçırdığıma o kadar üzülmüştüm ki.. Aydın Menderes'in katılması ve söyledikleri.. İdam cezasının ne olduğunu, onu birinci elden yaşayanlardan dinlesinler de öğrensinler, bazıları. Hariçten gazel okumak kolay çünkü...
:good: Bu yorum için teşekkür ederim. Aynen katılıyorum.
Süper bi bölümdü
Bence uzak durur gibi geliyo ama genclerin idamindan sonra sanmiyorum ya ilerler
Yok olmaz barisma filan. Cok iyi oldu bence bu bosanma IsIk sonunda farkina vardi bazi seylerin.Ins.Harunla beraber olur IsIk.
Deniz'lerin idama gidisi.
Rüya,Mehmet Sinan,Ela
Büymüs olarak
Sonra digerleri yaslanir filan
BIlmiyorum yaama cok merak ediyorum
iReMJeLiBoN 23-03-08, 00:01 1-) bu bölüm genel olarak nasıldı?
Harikaydı zaten son bölümler bana hep keyif veriyor ..
Bir ara Yüksel Aytuğ Mehmet için ünlü bir politikacı olabilir demişti sanırım o Necdet .. :img-hyste Deniz Baykal falan :P Ama günümüzde adı bilinen ünlü bir politikacı olabilir bence..
Bİ fikrim yok..
Apar topar götürülmelerinden konçertoya kadar tüm sahne ve denizin ölmesi :(
Yeni fragmanı bekleyelim :)
çalıkuşu78 23-03-08, 00:07 1-) bu bölüm genel olarak nasıldı
çok etkileyiciydi.. dizi olarak bundan iyisi şamda kayısı diyebiliyorum ancak..
siyasete atılanlar ne yaptılar da şimdiye kadar necdet ne yapacak yani..chp de önemli görevlere gelecek sanırım..uygun siyasi parti bulamıyan ve oy kullanmıyan biri olarak siyasi parti ileri geleni necdet te ilgi alanıma girmeyecek..
bu ayrılık doğruydu..her yönden farklılaşmaya başladılar evlilik uzun bir maraton bu maratonu koşacak kondisyon ikisinde de yok..her yönden başka yönlere savruldular..arkadaş olamadıktan sonra sırf aşkla evlilik gemisi yürümez.. ayrıca fikirlerine katılmadığın birine sevgin de zaman içinde yok olur gider..bu kadar acıdan sonra ışık bir sağcıyla hayatını sürdürseydi şaşardım..
mahirin geceyarısı gömülmesi ve deniz hüseyin yusufun idama gidiş ve mektuplarının okunuş sahnesi..aslında genel olarak çok iyi bir bölümdü..
bilemiyorum orasını ..senaristin her an şaşırttığını düşündüğüm için bir tahminim yok.. rüyanın ahmetle yaseminin başına iş açması tüyosu deşifre olduktan sonra bu konuya girerler mi bilmiyorum..ali rüyaya aşık olabilir platonik.. defne yeni biriyle aşk yaşıyabilir deniz hayata küsme demişti ölürken..ışıkla harunun yolları kesişebilir.. saçlar beyazlıcak yazıyor herkes yasemin otuziki yaşında beş altı sene sonra otuzsekiz oluyor o yaşta da saç beyazlamıyor çocuklar.. tecrübeyle sabit.. ne yaptınız çocuklar saçlar kırkbeşten elliden sonra beyazlıyor herhalde..ahmet te kırküç filan olur galiba onun da şakaklarında hafif kır olur o kadar yani..
Kadir_Reis 23-03-08, 00:09 Arkadaşlar bu bölümün tekrarı ne zaman verilir ?
[B]1-)
bilemiyorum orasını ..senaristin her an şaşırttığını düşündüğüm için bir tahminim yok.. rüyanın ahmetle yaseminin başına iş açması tüyosu deşifre olduktan sonra bu konuya girerler mi bilmiyorum..ali rüyaya aşık olabilir platonik.. defne yeni biriyle aşk yaşıyabilir deniz hayata küsme demişti ölürken..ışıkla harunun yolları kesişebilir.. saçlar beyazlıcak yazıyor herkes yasemin otuziki yaşında beş altı sene sonra otuzsekiz oluyor o yaşta da saç beyazlamıyor çocuklar.. tecrübeyle sabit.. ne yaptınız çocuklar saçlar kırkbeşten elliden sonra beyazlıyor herhalde..ahmet te kırküç filan olur galiba onun da şakaklarında hafif kır olur o kadar yani..
bir alınganlık mı söz konusu?:icon_whis laubaliliğim için kusura bakmayın:)
beyaz saçlı derken ben sadece yasemini kastettim, zor olsa gerek 24 yaşındaki birini hem de 20 yaşında gösteren tavır anlamında da, 40 yaşında göstermek. tek çare beyaz saç:)
çalıkuşu78 23-03-08, 00:21 bir alınganlık mı söz konusu?:icon_whis laubaliliğim için kusura bakmayın:)
beyaz saçlı derken ben sadece yasemini kastettim, zor olsa gerek 24 yaşındaki birini hem de 20 yaşında gösteren tavır anlamında da, 40 yaşında göstermek. tek çare beyaz saç:)
biraz havayı yumuşatayım dedim:img-wink:alınganlık olmaz bende.. yasemini haminine gibi beyaz saçlı göstermesinler yahu.. saç boyası diye bir şey var..yeteri kadar ağır duruyor zaten.. şu andaki halleri elli yaşındaki kadın halleri gibi yaseminin zaten:icon_whis
selam çanlarımbye
Çok güzeldi. Daha çok detaylı anlatım, daha çok yüreklere oturacak an da görmek isterdim ama, Türk Televizyon Tarihi'nde böylesi bir işe imza atabildikleri için, hiçbir şey değilse bile bir tek kişiyi bile merak ettirip araştırmaya yöneltebildikleri için teşekkür ediyorum. Ellerine, yüreklerine sağlık.
..... Neler neler yapmaz ki..
3-) ışık-yaşar boşanmasından sonra tekrar bir barışma olabilir mi ve sizce bu ayrılık doğru muydu?
Aralarında aşılması güç bir uçurum oluşmuştu ve bu noktada birbirlerini sürekli üzmektense ayrılıp bir kez üzülmeleri daha mantıklıydı. Barışıp barışmamaları da hiç ilgimi çekmiyor :)
Deniz.. "Hadi eyvallah..."
Hüseyin.. "Babama söyleyin ayakkabım vardır, hücrede kalmıştır..."
Yusuf... "Kardeşimin hastalığı benim yüzümdendir..."
Kızıldere.... Kanlı dere....
Korkulan cenazeler... Tanınamayacak halde naaşlar..
Çocuğunu, karısını arkada bırakan nice Denizler...
"Aydınlara uzanan eller kırılsın!"
Rodrigo'nun Gitar Konçertosu..
Hmm... Pek de değişmiş olmazlar heralde, değil mi? :)
Sağol Ebruçanım, Hamsikuşum :)
Nurdan Ablaçan Necdet demek iyice yerleşir koltuğa ...:img-hyste Bu arada Necotum "ben siyaset üstü bir insanım" demişti sanırım benim serilerimden birinin ismi "Necdet:Koltuk Sevdası Psikolojisi " idi de ben bilememiştim CHP'den gelip Necotuma "nolur gel bize hadi be hacı be " diy |