Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-26
Sayfalar :
1
2
3
4
5
[ 6]
7
8
9
10
madem hayali karakter, ben de haruna (en sevdiğim karakter dizide) hakaret edeyim, denize edeyim hayali olana, defneye edeyim, sevime edeyim. edeyim de edeyim. bir evlat babasının ölümüne sebep oldu, neymiş onunkisi davası için. yaşarın da bir davası var, doğru ya da yanlış. varsa bu ideolojiler, taraftarı da illaki vardır. ve kimse ideolojisinden dolayı bulaşıcı hastalığı varmış gibi yargılanamaz. ihbar etti, ama babası da ihbar etti denizi. hem dizilerde insanların yaptıkları herşey gösterilmiyor ya, bir ara başsağlığı dilemiştir yaşar. dilemese de işte denizle defne de onların düğününe gelmemişlerdi diye hatırlıyorum.sevim de adnan menderesin ailesine başsağlığı dilemedi. nasıl bir mantık yahu.bu bçocuklar düşüncelerinden doolayı yargılandı diye bas bas bağırıyoruz ama yaşara düşüncelerinden dolayı cüzzamlı muamelesi yapıyoruz?tek taraflı ve dar bakıyorsunuz diye başkalarını itham etmeden önce kendi yazılarımıza da bakmakta fayda var diyorum.her neyse polemik yaratmaya gerek yok, sizinki de bir tercih ve bi bakış açısı.tek söyleyeceğim, düşüncede doğru olmaz.çünkü herkes aynı düşünemez. sosyal bilimler 2*2=4 kadar basit formüle edilemez.
Aaah ne alakası var allah aşkına :)
Bu forumun çok büyük bir kesimi Necdet karakterinden hoşlanmaz hatta nefret eder. Necdet'i siyasi fikirlerinden dolayı değil yaptıklarından, karakterinden dolayı türlü türlü eleştirdik, yazdık. Gerçi Necdetçi arkadaşlar bayağı bir alınmışlardı ama, ne oldu yani :)
Her karakteri sevmek zorunda mıyız? Her karakter hakkında güzel güzel yazılar yazmak, övgüler düzmek zorunda mıyız? İnsanlar hakkında istediğimiz gibi konuşamaz mıyız, zaten bu gerçek bir karakter olmadığına göre alınacak kırılacak biri yok ortada....?
Bir de defalarca yazmıştık zaten ama, Mehmet ile Yaşar'ın Deniz'i ihbar etme nedenlerini bir tutabilir miyiz? Yaşar sırf iyi kalpliliğinden, "Aman da kuzenciğime birşey olmasın, vur emriyle arıyorlarmış bak yazık..." diye mi ihbar etti Deniz'i?? :)
Ha bir de Sevim, Menderes ailesine neden başsağlığı dilesin??? Ne alaka :) Asıl bu nasıl bir mantık?
Herkese Selamlar..bye Çok uzun süredir hiçbirşey yazasım yok..Yeni bölüm olsaydı JR. falan birşey yazardım olmadı..Tekrar bölüme sinir oldum..Ne manası varsa artık..Zaten geçen hafta ağlattılar Türkiyeyi..İkinci kere tekrarlamalarına ne gerek vardı?He şöyle olsaydı;
-32. bölümün başından 58. bölüme kadar olan olaylar kısa kısa sahnelerle tekrar gösterilseydi,en sonunda da 59. bölümün anlatacağı zamana hazırlık olarak arada yaşananlar gösterilirdi..Rüya liseye başlardı,JR. doğardı..Nezdet sevgi kelebekçiği-Ela-Güziş sahneleri olurdu...
Weasleys: Arkadaşım yazılarının tamamını takip edemedim ama son yazında bir yer gördüm..Sevim'in Menderesin ailesine baş sağlığı dilemesinin Yaşarla ne alakası var?
...............................(Edit yapmak üzere bırakıyorum..)................
Yaşar ile ilgili birşey belirtmek isterim..Şimdi şöyle birşey var ki forumdaki Yaşar karaterinin yaptığı bazı işlerden dolayı çeşitli tartışmalar ortaya çıkıyor..Ya da çeşitli düşünceler oluşuyor..Kendim adına konuşmam gerekirse Yaşarın Denizle Defneyi ihbar etmesi olayında kızdığım yer davasına olan bağlılığı değil..Yani denilemez ki Deniz davası için onu bunu yapınca kahramanlık Yaşar davası için birşey yapınca suç sayıyorsunuz..O olayda kızılacak ve dikkat çekilecek yer Yaşarın Işık aracılığıyla bazı bilgiler edinmeye çalışması ve karısını bu sebeple kullanmasıdır..
Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var..Dediğim gibi foruma uzun süredir bakamıyorum doğru dürüst..Eğer bana son birkaç gündür genel konuşmaları ve yeni tüyo varsa onları anlatabilecek biri varsa çok sevinirim..
Biri bana şunu açıklasın dizi boyunca TAM BAGIMSIZ TÜRKİYE sözü dönüp duruyor neyin tam bagımsızı
bu sözle anlatılmak istenen ne ?
Eger türkiyenin tam bagımsızlıgıysa neden yabancıların resimleri duvarlarını süslüyor
Emperyalizme Karşı Tam Bağımsızlık... çünkü ülke ekonomik olarak ABD emperyalizmine bağlı... siyasi yönetimde kendi halkımızın seçtikleri kişiler başa gelse de sonuçta ABD emperyalistlerinin siyasi çıkarları neyse onu yapmak zorunda kalıyorlar... çünkü bağımlı olmalarından dolayı "elimiz mahkum" durumuyla yüzyüzeler...
Bu Tam Bağımsızlık'ın anlamı.. diğer fotoğraflar ise işin İNSANLIĞIN SINIFSAL SÖMÜRÜDEN KURTULUŞU YÖNÜ... dizi her ne kadar olayın hukuki yönünü yani onların idamlarının hukukdışılığı yönü vurgulamaya çalışmış olsa da özellikle Deniz Gezmiş'in savunmasında davalarının siyasi yanı da vurgulandı.. savaşımlarının esas özünün sınıf savaşımı olduğu şeklindeydi bu savunma hatırlarsan... ki emperalizme karşı verilen savaşım da esas olarak bir sınıf savaşımıdır.. çünkü emperyalizme bağlı bir ülkede sanayi asla gelişmez.. montaj sanayi dediğimiz bir sanayi türü gelişir kabaca.. Devlet kendi zenginliklerini, hammaddelerini kendi üretim merkezlerinde işleyemez.. emperyalistler senden çok çok ucuza aldıkları hammeddeyi senin ucuz işgücünü kullanarak yine sana çok çok pahalıya satar... keza tarımın da bu gelişememezlikten nasibini alır ve iflas etmeye başlar.. gerçek anlamda bir burjuva sınıfı ve gerçek anlamda bir proletarya sınıfı asla oluşamaz... bu iki sınıfın gerçek nitelikleriyle olması demek, demokrasinin de olması demektir.. nasıl?
şöyle ki; güçlü bir burjuvazi varsa bir ülkede bu demektir ki karşısında da güçlü bir zıt'tı vardır... iki zıt güç birbirine muhtaçtır.. biri olmadan diğeri olamaz.. o zaman bunlar çok medeni bir biçimde kendilerinin varlıklarını koruyarak yani birbirlerini de gözeterek anlaşmalara varırlar ve sorun çıkmadan ya da sorunu çözme şekli çatışmalara dönüşmeden demokratik bir şekilde yaşayıp giderler.. proletarya yani sanayi işçisinin örgütlülüğü her alanda güçlüdür.. kendini temsil eden güçlü partileri vardır.. günümüz ekonomik sistemi içinde bunlar bir ülkenin gerçek anlamda (en azından günümüzdekigerçek anlamıyla) demokrasi ortamının oluşmasının vazgeçilmezleridir... örneğin batı ülkeleri...bu iki zıt sınıfın sorunlarının keskinleşmemiş dönemleri örneğidir.. sorunları keskinleştiğinde sorun elbetteki farklılaşacaktır.. ama hep sistem içerisindeki demokrasi demokrasi diyoruzya işte onun en sağlıklı şekli bu sınıfların BU ŞEKİLDEKİ varlığıyla mümkündür..
Dediğim gibi bu GENEL anlamda neden tam bağımsızlık istenmesinin en önemli nedeni..
O fotoğraflardaki insanlar... kast ettiğin sanırım dizideki Che'nin fotoları... bunlar bu tür ülke bağımsızlığı ve sınıf mücadeleleri vermiş insanların fotoğrafları olduğu için asılıyor... yani bunlar kendi amaçlarına çok yakın veya uygun mücadele biçimleri vermiş insanlar.. bu yüzden onlar için bir anlam ifade ediyor.. bu anlam ifadesi senin için önemli olmayabilir.. hatta özellikle kendi ırkından birilerinin fotoğraflarını da asıyor olabilirsin ama bu insanların zaten amaçlarının içinde çok daha evrensel düşünceler yatıyor..
hemen bir parantez açayım yeri gelmişken; evrensel bir düşünce mantığı bence insanlığın çağdaş olup/olmadığının tek kıstasıdır...
hani son zamanlarda hep tartışılıyorya başımı örtüyorum diye ya da senin başın açık diye sen mi çağdaşsın vs. hayır çağdaşlık giyimle ölçülebilecek birşey değildir asla.. eğer öyle olsaydı en marka modacıların giysilerine bürünmüş ama eli en kanlı Bush gibilerinin çağdaş olduğunu iddia etmek zorunda kalırdık.. ama hayır emperyalizm en gerici ve en saldırgan faşizmdir... halkların evrensel düşünmesini asla istemez.. onlaın IRKÇI VE DİNCİ düşünmesi için ortamlar yaratır, olaylar yaratır... bknz: ülkemizin şu an içinde bulunduğu olay...
son bölümde mehmetcik'in eve girip taraması saçmanın ötesinde bir bölüm sagken kurşun sıkmatan zevk alan askerler degil ki kaldı ki ölünce kurşun sıksın
Yani o sahneye/olaya yalan mı diyorsun?
Yani Türk Ordusu'na bu kadar ciddi bir suçlama yapılacak hem de görüntülerle.. hem de yorum değil tarihi bir olayın böyle olduğu gösterilecek ve buna hiçbir tarihçi, hiçbir gazeteci, hiçbir o dönemi bilen sağcısı, o olayların içinde olan kurumlar, askerler vs. ses çıkarmayacak.. milyonlarca insanın izlediği bu "suçlama" ki; yenilir yutulur değil.. senin de dediğin gibi ölmüş bir insana geri dönüp yeniden ateş etmek nasıl bir zihniyet ve ruh halidir!! durumundaki bir olaya hiçbir şekilde ses çıkarılamacayak ??? neden? en ufak karikatürlere, en ufak kelimeler kullanıldı veya kullanılmadı diye hapise atılan, cezalara maruz bırakılan yurdum insanının böylesi bir "uydurma senaryo"suna neden ses çıkarılmasın ki? sonuçta oldukça etkileyici bir sahne değil mi? sonuçta insanlar "kandırılmış" olmuyor mu? herkes senin gibi olayı bu kadar rahat "çözüp" inanmıyor ki...
Eger bu cümleyi kullanıyorsan kendine örnek olarak neden yabancıları alıyorsun Herkesin hayranlıkla adından söz ettigi keşke bu dahi insan bizim milletimizden cıksaydı dedigi M Kemali Atatürkü yada türk tarihinde bir sürü bagımsızlık için mücadele vermiş insan var ve bunlar etkilendigi tek düşünce türklerin bagımsızlıgı neden onlar degilde yabancılar bana bunu açıklayın
taintedWhitexx demişsin ya bilgisiz insan bak ben o sözleri hangi yazı üzerine yazmışım bir bak
''Türk çocugu ecdadını,tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.''
M Kemal Atatürk
Kendine örnek aldıgı tek sey ecdadı...
Örnek ona uyan bir olay için alınır sevgili Yağmurkuşağı... yani birisinin bir sorunu vardır.. ama benim ecdadımın tarihinde böylesi bir sorun yoktur.. böyle bir sorun yaşamamışlardır.. yaşamadıkları için de çözümleri de elbette yoktur yani tarihlerinde.. o zaman bu sorunu yaşamış ve çözmüş.. esas olarak çözmüş insanları örnek almanın bir sakıncası olamaz herhalde.. örneğin Pasteur karşılaştığı kuduz sorunundan sonra çözümünü buluyor ve tüm dünya bu çözümü benimseyip uyguluyor.. Pasteur elbette insanlık için çok büyük bir iş yapmıştır... hele de çocuğu kuduz olmuş bir ebeveyn dünyanın hangi ırkından olursa olsun "kimmiş bu Pasteur getirin O'nun fotosunu bir öpeyim de asayım duvarıma.. yavrum onun sayesinde kurtuldu" deyip odasının bir köşesine de asabilir hatta belki de asmıştır ilk kuduzluktan kurtulan kişiler.. yani bunun insani yönü duygusal yönü küçümsenecek bir şey değil... ve neden reddedilsin? evet bizim ecdadımızın da hastalıklar üzerine icatları vardır muhakkak ama o ebeveyn için anlamının önüne geçemez elbette.. çünkü çocuğunun kurtarıcısı sonuçta Pasteurdur.. Dr. Ahmet olsaydı onunkini asarda elbette hem de gururla..
Nerede kalmıştım.. Denizler'in davalarındaki sınıf savaşımı yönünde.. bu insanlar emperyalizme karşı mücadelelerinde zaten M. Kemal'i örnek gösterdiler hep.. O'nu her zaman bu yönüyle savundular ve örnek aldılar.. ve yine o dönemdeki yöneticileri O'na şikayet etmek için miting düzenlediler hatırlarsan.. ama M. Kemal'in bizzat yaşamadığı daha doğrusu henüz sıranın gelmediği bir sorun vardı ülkede ezen-ezilen sorunu, özerk üniversiteler sorunu, sendika sorunları... çünkü O'nun ömrü esas olarak kurduğu cumhuriyeti yeni yeni oturtmaya yetti.. yani O öldüğünde ülkede demokrasi bile yoktu.. Menderes'e parti teklifi yaptığında ve yeni kurulduğunda çıkacak sorunları göremeden gitti.. demokrasi yolunu açmak için seçtiği kişi, yani Menderes ülke ekonomisini ve dolaylı olarak siyasetini emperyalist aBD'ye teslim etti.. işte Denizler'in Tam Bağımsızlık'tan kast ettikleri kısım ve o fotoğrafların onlar için anlamı olan sınıf mücadelesi..
Eğer senin dediğin gibi yalnızca ben ecdadım'a baksaydım ya da M. Kemal aynı mantıktan hareket etseydi Vahdet'tin gibi emperyalistlere kucak açmış, onlardan medet umar olurduk.. demek ki sahip çıkılacak şeyler var çıkılmayacak şeyler var.. ya da ecdadımızın tarihinde yaşanmış sorunlar var yaşanmamış sorunlar var.. bildiğinden eminim ama yine de hatırlatayım.. sence M. Kemal Anayasa'yı kendi ülkesinin özgün durumlarını düşünerek bizzat kendisi mi ilgili kurumlarıyla hazırladı.. yoksa Batı anayasasını mı neredeyse olduğu gibi mi geçirdi? M. Kemal batı demokrasisini örnek almış ama tam anlamıyla bağımsız bir ülke olarak bu demokrasiyi yaşatmak istemişti... eğer ecdatlarında böyle bir deneyim yani demokratik anayasa deneyimi olsaydı elbette alırdı.. ama yoktu o da başka IRKLARINkini almayı uygun buldu.. eğer bir şey uygunsa ve biliniyorsa onu yeniden keşfetmenin anlamı var mı? ya da IRKÇI bir gururla almamanın anlamı...
bir sözümde demiştim ki, ÇAĞDAŞLIĞIN GÖSTERESİ EVRENSEL DÜŞÜNMEDE yatar.. fakat evrensel olabilmek için de önce YEREL OLMAK gerekir.. çünkü sağlam bir evrensellik yaratabilmek için önce yerelliğinin sende güçlü olması gerekir... bu ne demektir?
evet senin de dediğin gibi geçmişini senin deyiminle atalarının yaptıklarını iyi bilmek gerekir.. kötü şey de yapmış olsalar iyi şey de yapmış olsalar önce o dönemin özgün şartlarını düşünüp ondan sonra hatalarını ayrıştırıp olumlu yönleri savunmak, geliştirmek gerekir.. örneğin imece kırsal alanlarımızda çok güzel bir dayanışma geleneğidir böyle bir geleneği şehir kültürüne de taşıyıp rahatlıkla devamını sağlayabiliriz... çünkü insanlık gelişimimizi çok güçlendirici ve ileriye götürücü yönü tartışılamaz... böylesi bir dayanışmayı düşünebiliyor musun? hangi kişi kendini yalnız hissedebilir ki.. biliyorsun günümüzün en büük sorunu insanların başta ekonomik olmak üzere birçok sorunda bu dayanışma yoksunluğundan dolayı yanlız kalmaları ve buna bağlı gelişen psikoljiksorunlar.. ama bazı geleneklerimiz varki bunlara töre diyoruz.. asla desteklenmemesi gereken ve karşılaştığımız her alanda karşı çıkmamız gereken geleneklerdir.. özellikle kadını mal gibi satan, kadının sözhakkını, kendi mutlu geleceği üzerinde asla sözhakkının olmasına izin vermeyen, karşı durduğunda da ölümünün kaçınılmaz olduğu gelenekler, töreler...
Eğer bir kuşak geçmişini iyi kavramış ise toplumunu ileriye götürecek demektir... yeterki geliştirici ve devrimci olabilsin.. bunun için de bir taraftan kendi toplumsal yapısının oluş biçimlerini ve şu anda ülkenin bulunduğu sosyo-ekonomik yapıyı, bir taraftan da devletinin güçlü olması için dünya ülkelerinin durumlarını, gelişmelerinin iyi yönlerini harmanlaya görüp, anlayıp yaptığı analizlerle eksikleri gidermeyi iyi yönleri güçlendirmeyi hedefleyebilsin..
Bu anlamda Denizler'de davalarında kendi ecdatlarının savunulacak şeylerini zaten savunan bir mantığa sahipler.. ama onlar 20'li yaşlarda ve dünyadaki bir rüzgarın etkisine kapılmış, çok çok insani ama duygusal bir yaklaşımla bir dava güddüler.. ve bunu da ancak 4 yıl sürdürebildiler ki çoğu zamanları cezaevinde geçti.. buna rağmen bu gençler bizim kuşağa ve şu anki kuşağa insanlık adına çok güzel şeyler bıraktılar.. İNSANLIĞIN DAHA GÜZEL BİR DÜNYADA YAŞAMASI İÇİN VERİLEN MÜCADELELERDE ÖLÜME BİLE GİDİLİR gibi...
metehanın onlu sistemini kullanıyor ama bunu alan kişiler bu alanda yapılmış en iyi teknikler oldugu için bunu kullanıyor ve bagımzılıktada M Kemal Atatürkün gercekleştirmiş bagımzılık savaşı en gercekcisi tüm milletlerin(sömürge altındaki ) örnek aldıgı birsey
Kendi tarihini bilmeden başkların düşüncelerini alırsan sen sen olmazsın. Temelde senin kendi benligin olsun başkasından etkilenirsen en azından sen olmaktan cıkmazsın
Metehan'ın onlu sisteminin etkisi ve dehası tabi ki tartışılamaz... Türkler'in (Osmanlı'dan) yayılmacı politikalarının sonucunda çok güçlü bir imparatorluk olmalarının kökeninde elbette sürekli göçebe ve savaşçı bir yaşam biçimi yatıyor.. ama bu ne Osmanlı İmparatorluğu'nun git gide küçülerek yok olmasın engel olmaya yetti ne de batının bilim ve teknolojide yakaladığı gelişmeleri yakalamasını sağlaya bildi... aksine sırası geldiği halde uzun yıllar yerleşik bir düzene geçemememiz bizlere çok şey kaybettirdi... bu yön çok daha akılcı politikalarla çok iyi kullanılabilirdi.. şu anda Türk Ordusu dünyanın çok güçlü ordularından biri olmasına rağmen yine de bu emperyalizme bağımlı ülke olmamızı engelleyemiyor.. çünkü artık istilacı bir sömürgecilik ya da yayılmacılık dönemi yok.. şimdi sermaye ihraç ederek gelişip sözünüzü geçirebiliyorsunuz.. çağ bu noktaya 1800'lü yılların ortalarında geldi.. birçok ülke bu gelişmeyi yakaladı ve gelişti.. dünya üzerinde söz sahibi oldu.. bizim çok iyi askerimiz batının biçimine yönünü döndü ama esas alması gereken yönlerini almadı.. sonra sorunlar onları emperyalistlere kapitülasyonlar gibi bir bağla bağladı.. ve ülke artık İstanbul'dan ibaret bir haldeyken dünya üzerinde Fransız Devrimi etksiyle oluşmuş olan milliyetçiliğin, emperyalist işgalciliğe, sömürgeciliğe karşı koymakta anlamını bularak peş peşe ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELELERİ veren ülkeler oluştu... bu mücadeleyi verenlerden YALNIZCA BİR TANESİ DE Türkiye'dir... her sömürge ülkenin bağımsızlık mücadelesi SAYGIYA DEĞERDİR... her sömürge, yarı-sömürge ülkenin bir KURTULUŞ HİKAYESİ VARDIR.. emperyalizmin dini imanı para olduğu için her sömürgesinin kendisine karşı direnişindeki kararlılığına göre aynı davranır... her ulusal kurtuluş mücadelesinin BİR KAHRAMANI VARDIR.. ve o kahraman o ülke için elbette bir şey ifade eder... ve her kurtuluş mücadelesini başarıyla tamamlamış ülke de herhangi bir sömürge ülke için elbette ÖRNEK TEŞKİL eder... özellikle de coğrafi olarak yakın ülkelerin diğer ülkelere oranla birbirlerine kültürel politik benzerlikler temsil etmesi bakımından da ayrıca öneme sahiptir.. komşu bir ülkenin kurtuluş mücadelesi yani..
Egemenliğe, boyunduruğa karşı Kurtuluş Mücadelesini ne Mustafa Kemal ne de bir başka ülkenin kurtuluşçu önderi icat etmiştir... bu bir şeye boyun eğme, onun denetimine, egemenliğine girip girmeme sorunudur... bu bir insanın ve ülkenin kendisi olup/olamama, olmak isteyip/istememe sorunudur ve bunun örnekleri tarihte dopdoludur...
Örneğin Roma İmparatorluğu gibi çok çok güçlü bir imparatorluğa karşı ayaklanmayı ilk başlatan köle Spartaküs'tür.. M.Ö bilmem kaçıncı yüzyıldan bahsediyorum... insanların vahşice sırf seyirlik zevkleri için kaplanlarla güreştirildiği, savaştırıldığı dönemler yani.. Spartaküs'ün egemenliğe baş kaldırısı ve kölelerin onun sayesinde ayaklanması asırlardır süren ve tarihin en güçlü imparatorluğu olan Roma imparatorluğu'nun sonu olmuştur...
Yani ister bir köle, ister bir işçi, ister bir lider, ister bir kral olun... bağımsızlığa ve kendi varolmanıza ne kadar sahipseniz O KADAR SAYGIYI HAK EDERSİNİZ... M. Kemal'de tarihte sayısız olan ve olacak olan bu egemenliğe başkaldıran insanlardan, önderlerden biridir.. BİR KURTULUŞ SAVAŞI ÖNDERİDİR..
Mustafa Kemal döneminin DEVRİMCİSİDİR.. ülkesini yaşadığı çağın sorunlarından biri olan sömürgelikten kurtarmış bağımsız bir devlet yaparak İLERİYE gitmesinin en önemli temelini atmıştır.. ikinci temelini de LAİKLİK'i getirerek yapmıştır... ama şu anda ülkenin boğuştuğu iki sorun da ne yazık ki bunlardır... M. Kemal'e "sahip çıkanlar" Kemalizm'e methiyeler dizen O'nun fotoğrafını her yerde görmek isteyen, büstlerini heryere yapanlar hiçbir zaman onun ilkelerini uygulamamışlardır.. çünkü bu ilkeleri uygulamak demek önce TAM BAĞIMSIZLIĞIN varlığını gerektirir.. bu işlemeyince ne yönetim biçiminizdeki DEMOKRASİ, ne gerçek anlamdaki halkçılık ne de din ve devlet işleri sorunları giderilemez.. ve nitekim de öyle olmuştur.. ülkemizin şu andaki temel sorunu nedir diye sorduğumuzda verilecek iki cevap var.. ekonomideki bağımlılık ve yarattığı siyasi sorunlar ki pkk sorunu da dahil ve dinciliğin hortlaması/hortlatılması yani laiklik...
Nurdancım, ne diyeyim, o kadar açık ve net anlatmışsın ki.. Ellerine sağlık. Bir yerden gireyim, devam edeyim diye bakıyorum ama araya girecek birşey bulamadım, o kadar net anlatmışsın :) Bağımsızlık gibi insan topluluklarının en önde gelmesi gereken fikirlerin bile 2008 yılında hala yanlış anlaşılıyor olması, kültür emperyalizminin etkilerinden biri. Çok açık ki, halk kitleleri bilinçlendiği ölçüde sömürüye, ezilmeye, haksızlığa baş kaldıracak, demokrasiyi öğrendikçe sesini daha çok çıkaracak, özgürlüğü öğrendikçe hem kendi özgürlük mücadelesi verecek hem de başka özgür olmayan toplumlara mücadelelerinde yardım edecek.. Eh, bütün bunların önünü en baştan kesmek için de, çarpık eğitimden, dezenformasyondan, baskıdan daha büyük bir silah olabilir mi? Sesi çıkanların sesini kes, yanlış bilgi ver, halk topluluklarını kukla gibi oynat... Klasik...
Bir de ben hep şunu düşünmüşümdür, dün derse geç kalacağımdan yazamamıştım Yağmur Kuşağı askeri açıdan deyince.. Mustafa Kemal, bir liderdi, Osmanlı toprakları üzerinde yaşayan halkın, emperyalist güçlerce işgaline ve sömürülmeye karşı mücadelesine önderlik etti. Bağımsızlığı kazandıktan sonra da bitmiş bir ülkenin külleri üzerinde yepyeni bir devlet kurdu, bu bazılarının çok korktuğu kelimenin anlamıdır, yani devrimdir. Neyse. Mustafa Kemal'in askeri dehasından bahsediyoruz, evet tabi ki öyle, bunu zaten inkar eden yok. Mustafa Kemal 1. Dünya Savaşı sırasında, Osmanlı birçok cephede savaşırken zaten bir asker, bir komutandı. Daha sonra, Osmanlı'nın yaptıklarının halkın çıkarlarına yarar sağlamayacağını, başka türlü bir mücadele gerektiğini görünce, ordudan istifa etti ve Anadolu'ya gitti. Neden? Çünkü, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde işgalcilere karşı yerel direnişler zaten başlamıştı. Çeşitli çeteler, yani milisler, yani direnişçiler zaten kendi çaplarında küçük örgütlenmelerle, sokak savaşlarıyla onlara karşı koymaya çalışıyordu. Mustafa Kemal, bu direnişlerin toplu halde olursa ancak başarıya ulaşacağını biliyordu ve bu toplanmaya önder olmak için gitti Anadolu'ya. Bu tabi ki bir dehanın ürünü. Ancak, çok merak ediyorum sizce, Anadolu'da komitacılar zaten mücadele ediyor olmasaydı, Mustafa Kemal nasıl önderlik edecekti? Ne yapacaktı? Yine Anadolu'ya gidecekti, insanları direnişe, mücadeleye çağıracaktı. Ve, Mustafa Kemal o sırada ordunun bir üyesi olmadığı, yalnızca bir vatandaş (o zaman vatandaşlık kavramı yok gerçi ama, anladınız siz) olarak yaptığı halkı isyana teşvik olacaktı ve suç olacaktı Osmanlı nezdinde. Ki, zaten Atatürk Anadolu'da halkı örgütlemeye çalıştığı sırada Saray onun için yakalama emri ve idam cezası vermişti... Direnişin ASLINDA ne olduğunu ısrarla anlamayanlar için, Kurtuluş Savaşımız'ın tüm dinamikleri, sebepleri sonuçları herşeyi sürekli incelenmesi ama bağımsız kaynaklardan incelenmesi gereken bir olgudur. Bunlara yüzeysel bakmamak lazım.
Bir de, şu var ki... Kurtuluş Savaşı yıllarında, ülkede fiziksel bir işgal vardı. İtilaf devletleri askerleri bilfiil ülke topraklarındaydı. Dolayısıyla halkın bunu anlaması ve direnişe geçmesi nispeten daha kolay olmuştu (ki o duruma rağmen hala sesini çıkarmayan hatta ve hatta direnişçilere karşı olup onları engelleyenler de vardı....) Ancak, Baharçan'ın da yazdığı gibi artık işler bu şekilde yürümüyor. Bir ülkeyi sömürmek için ille de işgale gerek yok. Ekonomik program, plan, borç, harç binlerce farklı şeyle kendinize bağlayabilir ve sömürebilirsiniz bir ülkeyi, nitekim öyle de yapıyorlar zaten. Hal böyleyken, fiziksel bir işgal olmadığında insanlara sömürüyü anlatmak nispeten daha zor. İşte Denizler'in, Mahirler'in ve diğerlerinin yapmaya çalıştıkları buydu.
Diziye dönersek..
Mirayçan, küçükçan; niye bu kadar kızdın canım benim :) Kaç haftadır ağla ağla helak olduk, biraz ara iyi gelir hepimize :)
Harun'un karşısına farklı bir kız çıksın lütfen :img-in_lo Onu Işık'a yar etmeyiz!!!
jikarinziku 28-03-08, 16:03 bence dövülmesinin nedeni solcu sarkilari dgildir..Nedeni Moon´un dedigi nedendir diye düsünüyorum.Ayrica nedense herkes tek tarafli bakiyor.Bikac polis ve sagcilar dövdü vs.Peki ya solcularin yaptiklarina ne demeli?Hic yok dimi onlar sütten cikmis ak kasik degil mi?Yapmayin Allah askina..Siddetin her türlüsü kötüdür!Solcudan gelenide, sagcidan gelenide!
Saygilar..
Iyi´de bunun Edip Akbayramla ne ilgisi var?!
Edip Akbayram devrimci veya solcu degildir, solculugu destekleyen biridir..
Devrimi solculugu daha dogrusu devrimcilerimizin ve genclerimizi anlatmaya calisan bir insandir Edip Akbayram..
Sarkilari ile halkimiza o zaman onlarin vatan haini olmadiklarini ve herseyi insani icin yaptiklarini anlatmak istiyor..
Simdi bana söylermisin hangi sagci bir sarkiciyi polis ile solcular beraber dövdü?
bugün tekrarın olmasına hem sevindim hem üzüldüm 59. bölümde neler olacak çok merak ediyorum ahmet ve yasemin yaşlanacak mı? necdet milletvekili olacak mı?
ama 58. bölüm muhteşemdi o bölümü yeniden izlemek güzel olacak
ben de o zaman şöyle açıklıyayım, yaşar sağcı olmasa da solcu olsa (necdet ne yedüğü belirsiz grubuna girdiğinden ve ahmetin yapması gereken kahramanlıklar ona yüklendiğinden sevilmiyor) ya da fikirsiz olsa bu kadar tepki çekmeyeceğine kalıbımı basarım. arkadaşın yazdığı tarza bakın da öyle savunun.evet yaşarın da hataları oldu.kaldıki ben de zamanında karakter eleştirdiğimde ki bu önce denizdi bu kadar fevri olduğu için.kafasını bir an bile kullanamadığı için, davasını kendisi bile anlayamadığı için.sonra da aşkını fısıldayarak yansıtmaya çalışan ahmetti. o zaman da benim üstüme gelmişlerdi. ama ben siz saçmasınız ben doğruyum da dememiştim.
ilk sorunuza yanıt: evet her karakteri sevmek zorunda değilsiniz? ama herkesi de x'i seviyor diye yargılayamazsınız, savunduğunuz arkadaşınızın yaptığı gibi.
Benim kimseyi savunmak gibi bir derdim yok, sadece diyorum ki istediğim karakteri sevmemeye veya hakkında istediğim şeyi yazmaya hakkım yok mu? Gayet açık ki var :) Bu konuda da böylesi bir tartışmanın hiçbir anlamı yok ;) Ayrıca kimseyi sevdiği şeyler ya da kişiler konusunda yargılama hakkım yok, ben eğer istersem neden yanlış bulduğumu açıklarım, ki defalarca yaptım/yaptık, istemezsem de yapmam... Alınmanın da alemi yok :) Herkes kafasına göre yazıyor zaten....
Kaldı ki, Ceren'in söylediği "Yaşar'ı görüşlerinden dolayı değil davranışlarından dolayı eleştiriyoruz" lafı çok doğru. Eğer aksi olsa, benim bugün sağ görüşlü olan birçok arkadaşımla hatta babamla bile ilişkimi kesmem gerekir. Ancak, yanındaki kadına "süs biblosu" gibi bakan, kadın evinde oturur kocasına hizmet eder şeklinde düşünen, yaptıklarını/yapacaklarını karısıyla paylaşmaya gerek görmeyen, ona yalan söyleyen zihniyette kimseye tahammülüm yok! Buna sonuna kadar karşıyım, özellikle ülkemiz gibi ataerkil, kadınların hala ezildiği toplumlarda savaşmamız gereken konulardan biri de budur, bu yüzden de böyle düşünen kişiler hakkında gereken neyse söylerim. Bilmem anlatabildim mi :) Yaşar'ı sevmememizin nedeni budur, Necdet'i sevmememizin nedeni de sadece her sahneden fırlayan kahramanlıkları değildir, çok daha farklı şeyler vardır, ama herhalde siz epey bir sonradan katıldığınız için, oraları kaçırmışsınız :)
Benim kimseyi savunmak gibi bir derdim yok, sadece diyorum ki istediğim karakteri sevmemeye veya hakkında istediğim şeyi yazmaya hakkım yok mu? Gayet açık ki var :) Bu konuda da böylesi bir tartışmanın hiçbir anlamı yok ;) Ayrıca kimseyi sevdiği şeyler ya da kişiler konusunda yargılama hakkım yok, ben eğer istersem neden yanlış bulduğumu açıklarım, ki defalarca yaptım/yaptık, istemezsem de yapmam... Alınmanın da alemi yok :) Herkes kafasına göre yazıyor zaten....
Kaldı ki, Ceren'in söylediği "Yaşar'ı görüşlerinden dolayı değil davranışlarından dolayı eleştiriyoruz" lafı çok doğru. Eğer aksi olsa, benim bugün sağ görüşlü olan birçok arkadaşımla hatta babamla bile ilişkimi kesmem gerekir. Ancak, yanındaki kadına "süs biblosu" gibi bakan, kadın evinde oturur kocasına hizmet eder şeklinde düşünen, yaptıklarını/yapacaklarını karısıyla paylaşmaya gerek görmeyen, ona yalan söyleyen zihniyette kimseye tahammülüm yok! Buna sonuna kadar karşıyım, özellikle ülkemiz gibi ataerkil, kadınların hala ezildiği toplumlarda savaşmamız gereken konulardan biri de budur, bu yüzden de böyle düşünen kişiler hakkında gereken neyse söylerim. Bilmem anlatabildim mi :) Yaşar'ı sevmememizin nedeni budur, Necdet'i sevmememizin nedeni de sadece her sahneden fırlayan kahramanlıkları değildir, çok daha farklı şeyler vardır, ama herhalde siz epey bir sonradan katıldığınız için, oraları kaçırmışsınız :)
zaten tartışmayı lüzumsuz bulduğum için yazımı sildim. bundan sonra sadece hakslınız demek düşer bana.:happy0064 bir de alkışlamak.
ha bir de alakasız olacak ama alkış manasında yazayım, bugün 120yi izledim, hep canselin tam anlamıyla iyi rol yapamadığını düşünürdüm, itici geldiğini, meğerse sesiymiş itici gelen. kendi sesiyle çok başarılı.:happy0064
TaintedWhitexx 29-03-08, 00:07 Merve abla'cım boşver kasmaaaa :icon_whis
Biliyorum insan kendini tutamıyor ama işte...
Biz yine Yaşar hakkında düşüncelerimizi yazmaya devam edecek miyiz?
Elbette edeceğiz.
Deniz'lerin ve bütün devrimcilerin gerçekten ülkelerinin bağımsızlığı için savaştığına inanıyor muyuz?
Kalpten inanıyoruz.
Şahsen benim inancım, HS'den çok önce başlamış, sonuna kadar inanacağım, ve birkaç forumdaşın değiştiremeyeceği bir inançtır.
Seninkinin de öyle olduğunu biliyorum.
O zaman gerisini boşver, tartışmak manasız :img-wink:
yagmurkusagı 29-03-08, 00:15 Neyse baharcan ve merw biz konun sonunu bulamayız uzadıkça uzar ve bölüm yorumları yerini tartışma alanına ceviririz (nerdeyse cevirmişiz ) bence bölüm yorumlarına gecelim :good::good::good:
Arkadaşlar ne bu yaşar takıntınız yaşar karakterinin ne kötülügünü gördünüz anlamadım görüşünü begenmedim diye insandan nefret edilir mi insandan nefret edilmez görüşten nefret edilir
Arkadaşlar komşunuz sizin görüşünüzde degil bir gün bakmışsınız yere düşmüş öylece yatıyor ya da kapınıza gelip kızım cok hasta onu hastaneye götüre bilir miyiz diye sordugunda kusura bakamayın aynı görüşte degiliz o yüzden götüremem mi dersiniz yada yere düşmüş olan komşunuza aa bu benle aynı görüşte deyip bakmazmısınız yapmayın bunu
Bu gün hatırla sevgilinin eski bölümünü izledim deniz ışıga diyor ki ben faşistin oldugu bir evde kalamam deyip cekip gidiyor evden ebe deniz eniştenin görüşü farklımı sanki peki o yaşa kadar o evde neden kaldın (orda gülmekten öldüm zaten)
sude_burcu 29-03-08, 00:24 yasar karakterinin ben de oyle buyutuldugu kadar kotu bi karakter oldugunu dusunmuyorum...tamam bazen ısıga sarfettigi laflar,onu kendi gozunde yerlestirdigi konum hos degildi ama hic mi cevremizde yok boyle insanlar...o devirde de vardı simdi de var...cok da garip degil acıkcası(tasvip ettigim dusunulmesin malum pireyi deve yapmak bu forumda meshur:))... herseyin otesinde yasarın ısıga buyuk bi askı var... ve son bolumlerde ben ısıga daha cok kızıyorum...gittikce ablası gibi itici,uyuz bisey olmaya basladı... neyse cok da ilgilendigim bi kısım degil yasar-ısık ama yine de fikrim bu...benim gozumde yasar abartıldıgı gibi kotu biri degil!
harun-ısık ihtimali ise dusundugunde bile urkutucu...haruna yazık olur vala...zaten oyle bisi yasanacagını da zannetmiyorum...o aileye harun gibi biri cok fazla gelir:icon_whis
ahmet-yasemin ise monoton otesi bir cift zaten...bi cocuk gelsin de renk gelsin onlara da...arada guya buyuk ask var ama ben bunca bolumdur goremedim...:)
necdet-guzide evliligi cok daha renkli...ela zaten muthis:) keske onu bebekken daha fazla izleyebilseydik cunku cok sirindi...:)
Merhaba çanlar :img-in_lo
Forum sonunda açıldı da bir daha hiç açılmayacak sanmıştım size kavuştum :sad53::img-in_lo
Dizinin son sahnelerini izleyemiyorum geçen haftadan sonra bayagı bir etkilendim zaten sürekli rüyama giriyor bir şeyden çok etkilenince böyle oluyorum dün yine rüyama girdi o yüzden izleyeyeceğim...
Yazdıklarınızı biraz okudum ...eskiden Yaşar'ı seven birisi olarak Deniz'leri ihbar etmesiyle Yaşar artık benim o sevdiğim Yaşar olmaktan çıktı...bunun dışında evlilik hayatında Yaşar'ı pek suçlamıyorum evet çok sığ davranışlarda bulunduğu malum ama farklı kültürlerde yetişmiş iki insanın evliliğinde daha fazlasını da beklemiyordum ben aslında yeni yeni konuşulmaya başlamıştı bu sorunlar ama Nurdan Abla'nın da dediği gibi şimdi de evlilik bitti ...değişimi göremedik...Aralarındaki en büyük uyumsuzluk ideolojiden değil kültürel farktan kaynaklanıyordu zaten yani yetişme tarzlarından...Işık'a gelince hiç bir zaman evli bir insanın sorumluluklarını almış gibi görünmedi bana daha çok ev arkadaşıyla yaşıyormuş izlenimi verdi Yaşar'ın evlilikte daha çok çaba harcadığı kesin...bir de Işık'ın tafrası nedir onu anlayamadım hem evliliği bitmesin istedi hem Yaşar'la konuşmadı(o nasıl bir perde çekişti:img-pilot) sonra da mahkemede tavır yaptı ...ne bileyim tuhaf bir evlilikti:icon_whis Tabi bunu Yaşar'ı savunmak için söylemiyorum ama her zaman temele dayanması gerek diye ;Yaşar Işık'a heralde baş sağlığı dilemiştir ki dizide Deniz'in cenazesini görmedik hiç kimse hiç kimseye baş sağlığı dilemedi buna göre...Bunun dışında nasılki Necdet'in yaptığını hala hazmedemedim Yaşar'ınkini de bu olay açığa çıkana kadar Yaşar pişman olana kadar belki o zaman bile hazmedemem çünkü bile bile başkasının hayatına sebep olan hataları kolay unutmak mümkün olmuyor ...ne yazıkki böyle Umut Kurt'u çok sevsem de:img-in_lo ona müsamaha gösteremem :img-cool2 Tabi bunun dışında Yaşar'ın pek de iyi yansıtılamadığını düşünüyorum onun da Necdet gibi karakteri acaip bir hal aldı bir denge tutturulamadı ne olduğu belirsiz oldu ...
Ya bu arada yine aklıma getirdiniz Alper Develioğlu Cansel Elcin'i seslendiren bir resmi bile yok elimde:img-blush düşünün yani Yasemin'den daha vahim durumum sonuçta bir ses bu yani :img-hyste
Dizinin çok yakından takipcisi değilim arada izliyorum.
Bugün yayınlanan tekrar bölümü mükemmeldi.
Fragmanı gördüm ve daha önce okuduğum ama yine de hakknda pek bilgi sahibi olmadığım bir konuyu öğrenmek için izledim.
Bu dizi gerçekten çok güzel, ders çıkarılacak bir dizi.
bölümü tekrar izledim tekrar ağladım
ne zaman izlesem ağlarım herhalde.ben onlar kadar cesur değilim sanırım.isterdimki bunları izlerken onlar gibi cesur bir şekilde izleyebilseydim tek damla akıtmadan.ama gencecik fidanların katledilişini izlerken bu dediğim o kadar zor oluyormuş ki.zaten bu olayları okurken bile gözümde canlandırıp ağlıyordum.birde denizin ipte yarım saatte yakın cançekiştiği bölümünü okurken nutkum tutulmuştu.ya ne biliyim isyan edesim geliyor.bağırıp gerçekleri haykırmak geliyor.
ıslak ıslak 29-03-08, 00:53 Öncelikle tekrar bölümüyle evet belki hepimize aynı acıları yaşatan, ama bu gençlerin hiç unutulmaması adına bizlere bir kez daha hatırlatmaya çalışan tüm dizi ekibine yürekten teşekkürler...
Kızıldere katliamıyla başlayıp Denizlerin idamıyla sonlandırılan bir bölüm hakkında söylenmesi gereken tüm sözler bağazda takılıp kalıyor benim için..
Bir haftadır hep aynı yerdeyim... Denizlerde...
Bedenen onları yok edenler o tertemiz inaçları, fikirleri kalplerden ve akıllardan silebildiler mi peki, hayır... O zaman kim diyebilir ki Denizler ölmüş diye..
Fikirler ne kurşun geçirir ne de asılıp kesilebilir, sonsuzdurlar..
Bu gençler de kendi sonsuzluklarını yarattılar..
Geçmiş elbette gelecektir.....
yaşarla çok ama çok farklı düşünüyoruz.mesela ben ışık yerinde olsam yaşarla evlenmezdim açık bir şekilde.bence evlilikte düşüncelerin uyuşması çok önemlidir.yaşarla arkadaş olsalardı birşey demezdim mesela ama konu evlilikti.bence yanlış bir evlilikti.o zor yıllar bu evliliği kaldıramazdı.kaldıramadı da.bu olay bize kurmaca karakterlerle gösterildi ama gerçekte de böyle insanlar var.
yaşarın ihbar olayı açılmış yine.ben hala yaşarın çok büyük bir hata yaptığını düşünüyorum.yani olmamalıydı.evinde yaşadığı,evinin kapılarını sonuna kadar ona açan insanların ailesine zarar vermek bana ters.ne kadar birbirleriyle geçinemeselerde,birbirleriyle ters düşselerde.
Neyse baharcan ve merw biz konun sonunu bulamayız uzadıkça uzar ve bölüm yorumları yerini tartışma alanına ceviririz (nerdeyse cevirmişiz ) bence bölüm yorumlarına gecelim :good::good::good:
Arkadaşlar ne bu yaşar takıntınız yaşar karakterinin ne kötülügünü gördünüz anlamadım görüşünü begenmedim diye insandan nefret edilir mi insandan nefret edilmez görüşten nefret edilir
Arkadaşlar komşunuz sizin görüşünüzde degil bir gün bakmışsınız yere düşmüş öylece yatıyor ya da kapınıza gelip kızım cok hasta onu hastaneye götüre bilir miyiz diye sordugunda kusura bakamayın aynı görüşte degiliz o yüzden götüremem mi dersiniz yada yere düşmüş olan komşunuza aa bu benle aynı görüşte deyip bakmazmısınız yapmayın bunu
Bu gün hatırla sevgilinin eski bölümünü izledim deniz ışıga diyor ki ben faşistin oldugu bir evde kalamam deyip cekip gidiyor evden ebe deniz eniştenin görüşü farklımı sanki peki o yaşa kadar o evde neden kaldın (orda gülmekten öldüm zaten)
Bir üstteki mesajımda zaten yazdım, önceki başlıklarda da hiç yazılmadıysa 76 kez yazıldı ama bir kez daha yazayım. Yaşar'ın görüşünü beğenmiyor olabilirim, beğeniyor olabilirim, bunun sevip sevmemekle alakası yok. Dediğim gibi öyle olsaydı benim bugün birçok arkadaşımı artı babamı defterden silmem gerekirdi. Ha, ama 60ların sonu ve 70ler için durum böyle değil. Bir kutuplaşma, düşmanlaşma var. O durumda farklı taraftakilerin birbiriyle kankardeşi olması gibi bir durum yok. Zaten tartıştığımız onlar değil, bizim fikrimiz.
Karşıt görüşten birisine karşı davranışlarımız konusundaki fantazilerinle gülmekten yerlere yatırdın beni :img-hyste Yaklaşık her mesajına söylediğim gibi "Ne alaka?" diyorum ve çok rica ediyorum, bu fikre nasıl kapıldın bana açıklar mısın? Oradan bakınca kalpsiz, hain, insan canına değer vermeyen, yanında adam ölse umurunda olmayacak, kılı kıpırdamayacak biri gibi mi duruyorum ya da duruyoruz? Hem de insan canının, yaşamın değeriyle ilgili yazdığımız bunca şeyden sonra?
-----
Rıza konusunda ise, ancak şöyle bir açıklama getirebilirim. Deniz Rıza'yı tanıdığında çocuktu, henüz görüş farklılıkları oluşmamıştı, kutuplu bir toplum yoktu. Yaşar'ın içinde bulunduğu tayfa ile Deniz'in içinde bulunduğu tayfa arasında yaşanan onca şey, arkadaşlarının kaçırılması, kavgalar vesaireler... Bu gibi şeyler onlar arasındaki uçurum. Rıza ile Yaşar'ı, herhangi diğer etmeni -akrabalık vs.- geçtim sırf bu tarz olaylar açısından bakarsak Deniz'in hayatında nasıl aynı yere koyabiliriz? Çok fantastik :) Üstelik, Rıza ve Şevket, 60-70lerdeki gibi bir kutuplaşmanın olmadığı bir zamanda, aralarında bir idam kararı olmasına rağmen dostluklarını korudular, böyle bir durumda Rıza'yla, karısının kuzenini ihbar eden Yaşar'ı nasıl bir tutabiliriz? Ha bir de Rıza'yla diğerleri arasında bir yaş farkı, yaşanmışlıklar var ki, konuya baştan noktayı koyuyor... Yani kısacası iki durumun hiç alakası yok :)
Ben ilk kez izledim.Konusunu biliyorum ve hepimizin canini acitan bir gercegi yine canim aciyarak izlemek istemedigim icin izlemiyordum.Bu geceye kadar ama dayanamadim izledim izlerken yuregim agzimda oyle buyuk bir uzuntuyle izledimki.Ancak simdi kendime gelmeye basladim.Hala ellerim titriyor.Bu idamlar Turkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacaktir.
Her ne kadarda bu bir dizidir desemki degil bu bir gercegi unutugumuz bir gercegi bize hatirlatiyor yeniden.
Umarim Turkiye yeniden boyle bedeller odemek zorunda kalmaz.
Kusura bakmayin dayanamadim yazdim eger rahatsiz olursaniz silerim.
Herkese iyi zamanlar ve guzel yarinlar......
Ben ilk kez izledim.Konusunu biliyorum ve hepimizin canini acitan bir gercegi yine canim aciyarak izlemek istemedigim icin izlemiyordum.Bu geceye kadar ama dayanamadim izledim izlerken yuregim agzimda oyle buyuk bir uzuntuyle izledimki.Ancak simdi kendime gelmeye basladim.Hala ellerim titriyor.Bu idamlar Turkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacaktir.
Her ne kadarda bu bir dizidir desemki degil bu bir gercegi unutugumuz bir gercegi bize hatirlatiyor yeniden.
NE DEMEK RAHATSIZ OLMAK ÇOK GÜZEL VE DOĞRU ŞEYLER YAZMIŞSINIZ.ZATEN BURDA HERKES İSTEDİĞİNİ YAZMAKTA ÖZGÜRDÜR
benim ailemde sizin gibi nedenlerle hs yi izlemiyorlardı.son bölüm hepimiz izledik gerekten çok başarılı bir bölümdü.emeklerine sağlık
Keşke gelecek haftanın fragmanını da görebilseydik ...gerçi bu son bölümü izledikten sonra yeni bölümleri izlemek zor gelecek..Ama yine de dizinin hangi yıldan başlayacağını merak ediyordum ...
Merveçim çok iyi anlatmışsın ama bizim anlatmamızla pek bir şey değişmiyor ...ama gerçekten yagmurkusagı ne alaka yani...defalarca söyledik Yaşar'ın görüşüyle bizim Yaşar'ı sevmememiz gibi bir durum söz konusu değil ha o yıllarda doğsaydık durum farklı olabilirdi çizgiler çok keskindi çünkü senin de dediğin gibi ne Yaşar Deniz'le bir araya gelmek isterdi istedi ne de Deniz Yaşar'la ama günümüzde böyle bir görüşe bağlı sevmeme nefret etme durumu yok ...benim iki görüşten de arkadaşlarım var yani şahsen ben"aaa bu farklı görüştenmiş arkadaş olmayım kalp krizi geçirirse de hastaneye götürmem " gibi bir tavır içinde değilim :img-hyste
Hüseyin Abi aşağıda seni görmediğimizi sanmabyebye yoksa uzun ve güzel bir yazı mı hazırlıyorsun bizim için :img-in_lo:icon_whis
Neden rahatsız olalım.. Herkes fikrini, hissini yazmalı ki tartışma ortamı olsun. Olsun çünkü en azından buradakiler fikirleri fikirlerle çürüten kişiler, fikirlere ateş açanlar değil. Böyle olmalı işte.. Böyle olmalıydı...
Ben de izlemeyeceğim diyordum ama yine kendimi alamadım izlemekten.. Yorum da yapamıyorum ki.. Ne denir ki... Göz göre göre ölüm... Ölümü izlemek... Ne denilebilir?
edit: Zeynepçanım, nerelerdesin sen yaa :img-in_lo Çok özledim :img-in_lo
Merhaba arkadaşlar...
Yorumlarınızı, yazdıklarınızı büyük bir keyifle, ilgiyle, düşünerek, takip etmeye çalışıyorum. Keşke daha sık katılabilsem aranıza.
Zeyneps'ciğim, yeni bölüm fragmanını ben de bekledim ama maalesef yayınlamadılar. Ayrıca 1977'den devam edecekler, yani Laçin Hanım geçenlerde katıldığı bir programda böyle söylemişti.
ay ben yaşarı sevmiyorum bu kadar açık ve net söylüyorum.sevmek zorunda da değilim.yaptığı yanlışları unutamıyorum.ne olursa olsun ihbar olayı yanlıştı.başta ben yaşarı sevmiştim açıkcası.yani ne bileyim farklı gelmişti gözüme diğerlerinden.o başkaydı ama sonraları öyle olmadığı anladım.ışıka söylediği yalanlar da cabası oldu.evlendikten sonra ışıka takındığı maço haller hele.sonuçta zor dönemlerdi,hergün bir olay yaşanıyordu,ışıkta bir gazeteci,o aralar çok yoğun olması normal,bunu anlayışla karşılayabilirdi.sabredebilirdi.madem sevgisi o kadar büyüktü.
ben ışıkın işine bağlılığı konusunda sonuna kadar katılıyorum.bence hiçbir kadın buna boyun eğmemelidir.her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardırda neden bir tek başarılı kadının bile arkasında erkek yoktur.ona neden köstek olmayı seçerler.
yaşarın evlilikten anladığı çok basit.eve ondan önce gelsin.eve geldiğinde eşi ona güleryüzle kapıyı açsın.sofrayı kursun.beraber yemek yesinler.bakınca çok normal gözüküyor değil mi.hatta birçoğumuzun ailesi böyle benim değil ama çoğu ülkem insanının alıştığı manzara bu.ama bence olması gereken bu değildir.heleki kadın çalışıyorsa.mesela benim annem çalışan bir bayan.eve babamdan önce geldiği de olurdu geç geldiği de.ama babam bunu hiçbir zaman sorun etmemiştir.annemden de yardımlarını esirgememiştir.
birde bence yaşar ve ışık evlilik kararında çok aceleci davrandılar.ne bileyim biraz sabretselerdi ortalığın yatışmasını bekleselerdi.
olayları günümüz şartlarında yorumlamayalım bence.o devirlerde bu evlilik yürümezdi.bu evliliğin bitmesinde her zaman kızdığım senaristleri suçlayamıyorum.
alevalev_25_ 29-03-08, 01:33 İnsan izlediği her karesini beyninin bir köşesine kazıdığı diziyi izlerken ağlar mı?
Evet ağlar!!!
İzlediğim izlediğimizz ne bir dizi idi, ne de kurgu hayali kahramanların barındığı bir yapım...
Her ne kadar içinde hayali kahramanlar olsa bile ben onları gerçek kabul ettim. Bazı istisnalar dışında.
Bir Deniz Karayel vardı, Bir Defne Gürsoy Karayel...
Kim bilir daha önce de bu sayfalarda yazıldığı gibi o dönemler de kaç Denizler, Defneler, Sevimler, Mehmetler niceleri verdikleri mücadele uğruna gerek sevdiklerinden, ailelerinden, vatanlarından ayrı düştüler. Gerekse bir duvar dibinde kanlar içinde ölesiye dövülüp, kahpe kurşunlara hedef oldular. Kim bilebilir ki!!! Sırf mücadeleleri uğruna kendilerinden vaz geçtiler!!!
Peki ya Deniz, Yusuf, Hüseyin, Mahir, Cihan ve diğerleri!!!
Onlar için hakikaten kelime bulabilmek çok zor!!!
Beynim uğulduyor, göz yaşlarım yine akıyor!!!
Kızıldere, Kan kızılı rengin bulaştı Mahirimize,
Toprağına kan düştü,
Besliyor bak..
Nice fidanlar doğacak toprağına bulanan Mahirimin kanından.
Bir avuç gencin ölüm fermanını vermek ne güzel,
Eksiğinizi, kusurunuzu başkalarına yıkmak.
Denizim, Yusufum, Hüseyinim...
Bu vatan sizi anlamakta güçlük çekti, ne yazık ki hala daha çekiyor.
Yine de ne mutlu size ki,
Ölümünüz sadece ateş düştüğü yeri yakar misali,
Sadece ailerinizin yüreğini yakmadı!!!
Ölümünüzün 36. yılında hala size yanan yürekler varsa bu topraklarda,
Adınızın geçtiği her anda tüylerimiz diken diken, gözlerimiz buğulu oluyorsa,
Ve inanıyorsak yoldaşlığa,
Merak etmeyin bir avuçta olsak,
Düşüncelerimizden vaz geçmeyeceğiz...
Uğurlar olsun!!!
Uğurlar olsun gerçek vatan severlere..
Uğurlar olsun işçiye, köylüye...
Uğurlar olsun kardeşliğe..
Uğurlar olsun TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE diyebilenlere!!!
Neden rahatsız olalım.. Herkes fikrini, hissini yazmalı ki tartışma ortamı olsun. Olsun çünkü en azından buradakiler fikirleri fikirlerle çürüten kişiler, fikirlere ateş açanlar değil. Böyle olmalı işte.. Böyle olmalıydı...
Ben de izlemeyeceğim diyordum ama yine kendimi alamadım izlemekten.. Yorum da yapamıyorum ki.. Ne denir ki... Göz göre göre ölüm... Ölümü izlemek... Ne denilebilir?
edit: Zeynepçanım, nerelerdesin sen yaa :img-in_lo Çok özledim :img-in_lo
Degilmi bunun yorumu olmazki
Insanin icinin bosalmasi gibi bir sey.Bazen olurda iste bundan daha kotu olamaz hayat derizya iste simdi oyle bir an benim icin.
Korktum etkilenmekten yeniden yasamaktan o aciyi ama dedigim gibi bunun kacisinin olmadigini bu gece gordum.Yara kapanmiyormus, sadece kabuk bagliyormus ve bunuda bu gece ogrendim yeniden.
Hayata beraber başladığımız,
Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir;
Gittikçe artıyor yalnızlığımız.
Gökyüzünün başka rengi de varmış!
Geç farkettim taşın sert olduğunu.
Su insanı boğar, ateş yakarmış!
Her doğan günün bir dert olduğunu,
İnsan bu yaşa gelince anlarmış.
Ayva sarı nar kırmızı sonbahar!
Her yıl biraz daha benimsediğim.
Ne dönüp duruyor havada kuşlar?
Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim?
Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar?
Neylersin ölüm herkesin başında.
Uyudun uyanamadın olacak.
Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında
Alinti ;Cahit Sitki Taranci. Otuzbes siiri
Valla çanım forumun durumu belli :icon_whis Bir de aklıma gelmişken benim sınav haftasına giriyorum ders çalışayım diye düşündüm :img-pilot Ben de sizi çok özledim :img-in_lo:sad53:
Mukocum bilgi için teşekkürler demek 77 74 daha iyi olacaktı ama vakit de kalmadı sanırım ...Merak içinde beklemekteyim bakalım Ali ve Rüya büyümüş olacaklar en çok onları merak ediyorum dönemin olaylarını da onlar üzerinden izleyeceğiz...bunun dışında Harun'u merak ediyorum eğer Işık'la birlikte olursa kalp krizi geçiririm sonuçta Harun bu kala kala Işık'a mı kaldı :img-cool2 Ve Defne-Mehmet Sinan en zoru en üzücü hikaye onlar için olacak sanırım ama Sevim'in dediği gibi insan nelere alışıyor ...
yaşarın evlilikten anladığı çok basit.eve ondan önce gelsin.eve geldiğinde eşi ona güleryüzle kapıyı açsın.sofrayı kursun.beraber yemek yesinler.bakınca çok normal gözüküyor değil mi.hatta birçoğumuzun ailesi böyle benim değil ama çoğu ülkem insanının alıştığı manzara bu.ama bence olması gereken bu değildir.heleki kadın çalışıyorsa.mesela benim annem çalışan bir bayan.eve babamdan önce geldiği de olurdu geç geldiği de.ama babam bunu hiçbir zaman sorun etmemiştir.annemden de yardımlarını esirgememiştir.
Sinemcim çok doğru yazmışsın ...sonuçta bu ortak paylaşılan bir hayat erkeğin köstek değil destek olması gerekir dediğin gibi...
Bu arada biraz önceki yazım yanlış anlaşılmamıştır umarım diye düşünüyorum yanlış anlayanlar olabilir ben Işık'ın evliliğin sorumluluğunu alamadığını düşündüğümü söylerken kesinlikle Yaşar'dan önce eve gelmedi yemeği yapmadı bulaşığı da yıkamadı diye söylememiştim bunu ...
iyi geceler bu gece yine ağlayarak izledim...
rodrigoya sığındım yine ....
deniz gezmiş ve arakadaşlarını hep sevdim hepte seveceğim..
inandıkları bağımsızlık uğruna ölüme giden herkesi seviyorum...
bence bu ışık harunla da yapamazdı zaten
bence ışıkta sorun var
mesela bu bölüm hem mahkeme kapısında bir tripler bir havalar da yaşara.eve gelince o değilmiş gibi konuşuyor.kitabı yazılacak kız valla.ablasına çekmiş:img-hyste .bu ünsal ailesinden normal bir kadın çıkmayacak mı merak içindeyim açıkcası.
Valla çanım forumun durumu belli :icon_whis Bir de aklıma gelmişken benim sınav haftasına giriyorum ders çalışayım diye düşündüm :img-pilot Ben de sizi çok özledim :img-in_lo:sad53:
Mukocum bilgi için teşekkürler demek 77 74 daha iyi olacaktı ama vakit de kalmadı sanırım ...Merak içinde beklemekteyim bakalım Ali ve Rüya büyümüş olacaklar en çok onları merak ediyorum dönemin olaylarını da onlar üzerinden izleyeceğiz...bunun dışında Harun'u merak ediyorum eğer Işık'la birlikte olursa kalp krizi geçiririm sonuçta Harun bu kala kala Işık'a mı kaldı :img-cool2 Ve Defne-Mehmet Sinan en zoru en üzücü hikaye onlar için olacak sanırım ama Sevim'in dediği gibi insan nelere alışıyor ...
Ay Harun... Çıldıracağım valla..
77'den başlarsa yeni bölüm.. Bir de bakıyoruz Harun'la Işık evlenmişler... Ay allahım :img-swoon Yüreğime inecek.. Yazındı galiba böyle şeyler düşünüp sonra da şeytan kulağına kurşun moduna giriyorduk :) Aynı hesap... Lütfen yeni biri, lütfen..
Bir de, dündü galiba, Baharımçan yazmıştı Harun Karadeniz'i sırf Necdet'e fikir versin diye diziye sokmuşlarsa ölürüm gülmekten diye.. Hakikatten ya.. Nasıl olacak bu? Yeni kuşak Harun Karadeniz'i kariyer danışmanı mı bilecek? :P Hani, sadece diziye bakarak tarihi fikirler edinenler var ya, onlar için soruyorum...
Forumun hali belli, haklısın kuzum :icon_whis Benim de yarın son vizem var, kafama girmiyor hiçbir şey. Ne yapacağım bilmiyorum :)
Hüseyin Abi aşağıda seni görmediğimizi sanmabyebye yoksa uzun ve güzel bir yazı mı hazırlıyorsun bizim için :img-in_lo:icon_whis
Zeynep ne yazayım. Sizleri okuyorum. Tartışmalarınızı okuyorum. Her ne kadar yaşamamış iki karakter de olsa, ki o söyledikleri nilgün hanım tarafından yazılsa da sizleri sıcak bir tartışma ortamına sürüklüyor. Bu bana çok ilginç geliyor ve büyük bir ilgiyle okuyorum.
Dolayısıyla bunu nilgün öneşin başarısı görüyorum. Böylesine yarı belgesel filmlerin içindeki kurgu karakterleri bile gerçek gibi ilgi görüyorsa bu hakikaten başarı.
Ayrıca iki tarafta güzel şeyler yakalıyor. Taraf diyorum bunu sakın yanlış anlamayın iki kurgu kahramanın kanatlarını kastediyorum, denizin eksiğini (rızanın görüşünü sorgulamamasını) iyi yakalamış kutluyorum. Ona karşılık bu eksikliği anlamaya çalışan diğer arkadaşımı da kutluyorum. Buraya yazarken geri dönüp bakamıyorum. Yagmur kuşağı sanıyorum (Yanlışsa dönüp düzelteceğim.) ve mervenin yazdıklarıydı.
Ama yeniden (baharcan protesto etmiş senaristleri) senaristleri yaşar ve deniz kurgusundan ötürü kutluyorum. Onlar bile ete kemiğe büründü.
kuzu bakışlı haruna
hapislik yetmedi mi sana
birde aşık oldun safcana ışıka
aklını bir an önce başını topla
bilmezsin sen bu gürsoy kızlarını
mahvederler adamı
boşver sen bu kazulet gibi kızı
bulalım sana senin gibi bir sevdalıyı
ahmet dinlemedi sen bari dinle lafımı
sonra vurursun duvarlara o devrim ateşiyle yanan başını
:img-hyste:img-hyste
beni şair ettin be harun unut artık şu kızı
senaristler duyun beni ama dediklerimin aksi olmasın bu sefer tamam mı?
Ay Harun... Çıldıracağım valla..
77'den başlarsa yeni bölüm.. Bir de bakıyoruz Harun'la Işık evlenmişler... Ay allahım :img-swoon Yüreğime inecek.. Yazındı galiba böyle şeyler düşünüp sonra da şeytan kulağına kurşun moduna giriyorduk Aynı hesap... Lütfen yeni biri, lütfen..
Bir de, dündü galiba, Baharımçan yazmıştı Harun Karadeniz'i sırf Necdet'e fikir versin diye diziye sokmuşlarsa ölürüm gülmekten diye.. Hakikatten ya.. Nasıl olacak bu? Yeni kuşak Harun Karadeniz'i kariyer danışmanı mı bilecek? Hani, sadece diziye bakarak tarihi fikirler edinenler var ya, onlar için soruyorum...
Forumun hali belli, haklısın kuzum :icon_whis Benim de yarın son vizem var, kafama girmiyor hiçbir şey. Ne yapacağım bilmiyorum :)
Allah iyiliğini versin Merveçan :img-hyste Kariyer danışmanı demek olabilüü Necdet için can feda :icon_whis Harun'dan bunu hiç beklemezdim nasıl bağırdı ama pastacıya uzanan pardon aydınlara uzanan eller kırılsın diye :icon_whis:img-pilot
Ahh çanım benim seninki yine sonmuş benimkiler başlamadı düşün yani :sad53:
Harun Işık evliliği mi aman mazallah dağlara taşlara Işık'a yar etmem ya başka akıllı çalışkan atılgan Harun'a benzeyen bir kızın ya da kara toprağın:img-gun:
Ahmet junior'da doğmuş olacağına hiç olmasın daha iyi :icon_whis Ben o junior'ı Yasot'un mıymıntı hallerini izlemek için istemedim taşıyıcı anne kılıklı nolacak:img-beee: Ayy şimdi Lale ile Teo'nun da çoçuğu olur dizi iyice çocuk yuvasına döner :img-icecr
Ve bana kızmayın ama merak ettiğim bir konu Defne yeniden birisini sevebilir mi aşk değil ama belki yeniden birisini sevebilir hayat bu sonuçta...bir de şundan soruyorum böylece diziye yeni bir karakter katılırdı olaylar için itici bir güç olabilirdi hoş olurdu diye düşünüyorum ...
evet çok güzel bir bölüm çok hoş herşey mükemmel vs vs...
ama niye geçen haftayı tekrar ettiler hiç anlayamadım doğrusu bence gereksiz bir hareket oldu. Bu hafta yeni bölüm gösterseler kesinlikle daha iyi olurdu.
zeynepçan ben defnenin yeniden birilerini sevme ihtimalini düşünemiyorum.çünkü onların aşkı çok başkaydı.deniz k.nın dediği gibi birbirlerini gördükleri ilk andan itibaren başlayan bir aşk..karşılıklı fedakarlıklarla dolu.her türlü zorluğa göğüs germiş ve bir çok olayla defalarca sınanmasına rağmen hiçbir şekilde yara almamış ve bence asıl oğlan ve kızın aşkını sollamıştır.
şimdi eğer senaristler defneye böyle bir senaryoyu layık görürlerse ben ve eminim birçoğumuz hayalkırıklığına uğrarız.
kuzu bakışlı haruna
hapislik yetmedi mi sana
mahvederler adamı
beni şair ettin be harun unut artık şu kızı
senaristler duyun beni ama dediklerimin aksi olmasın bu sefer tamam mı?
Allah iyiliğini versin Sinemçan :img-hyste
Gerçekten Harun ya, bak büyük lafı dinle yapma bunu canım benim :) Biz sana ne kızlar buluruz, hamama gider tek tek inceleriz bir sürü kızı.. Olmadı kendimiz geliriz, yeter ki sen mutlu ol artık :img-hyste
merveçan kendimizin gelmesi fikri bana fena gelmedi:img-hyste elimizde o koskoca devrimci genç kadrosundan harun kaldı.onuda safcana bir kızçeye mi bırakacaz yani.ben bu kutsal görevi üstlenmeye hazırım.:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Işık&Yaşar mevzuusuna denk gelmişken iki laf edeyim bari :)
Işık'ın Yaşar'ı ya da Harun'u anlaması, Yaşar'la mutlu olmaması, olamaması, vs...
Işık kendini ne kadar anlamıştı, burdan başlamak gerekiyor galiba.
Işık kendi dünyasında yaşayan bir kızdı, biraz babasının yaşadıkları onu bu tarafsızlığa itmişti, belki biraz da pembe bakmak istiyordu falan filan, çok şey sayılabilir.
Gazetecilik okumaya başladı, okudu ama hep kendi dünyasından izledi olan biteni.
Kendine kurduğu dünya da ne kadar gerçek bir dünyaydı, ne kadar kendisine aitti tartışılır.
Yaşar'la uyum sağlayamayacaklarını önceden göremezdi, çünkü Işık henüz kendini görememişti ki; ne istediğini, nasıl bir dünyada yaşadığını, ne yapmak istediğini, nerede olmak istediğini, nasıl bir yol çizeceğini(gazeteciliğinin yanı sıra), vs.. vs... kavrayamadan Yaşar'a tutuldu. Aşkın gözü kör etmesi misali iş buralara kadar geldi.
Kendisinin de söylediği gibi, yaşadığı ülke bu hale gelmişken, ailesinden insanlar da olaylara dahil olmaya, yaralar almaya başlamışken kayıtsız kalamazdı ve keşfi başladı...
Mesleğinin gereklerini yerine getirme isteğiyle çabalamaya başlayınca, kabuğunu kırma çabası da başlamıştı aslında.
Işık büyümeye başladı, anlamaya, düşünmeye... Bu yüzden onu suçlamıyorum, suçlamak da ne kadar doğrudur, orası da tartışılır zaten:)
Yaşar Işık'ın kendini bulma yolunda çarpıp geçtiği, yara alarak büyümesine katkı sağlayan bir deneyim olarak kalmalı bence.
Görüşleri belirginleşmeye başladıkça Yaşar'la ne kadar ters düştüklerine, ne kadar mutsuz olduklarına şahit olduk; iki insan bu şekilde yaşamak isterse de mutlaka ödün verecekleri, zedeleyecekleri değerleri olacaktır. Onlar da aşklarının zedeleneceğini anladılar ve ayrılığı seçtiler.
Harun & Işık ikilisine gelince, bekleyip göreceğiz... Işık Yaşar'dan aldığı yaradan ne kadar sıyrıldı, 77'ye gelene kadar nasıl bir kıvam aldı düşünceleri, çok önemli.
Harun unutmuş mudur onu bunca zaman içinde, hiç sanmıyorum.
kuzu bakışlı haruna
hapislik yetmedi mi sana
mahvederler adamı
Sinemçan Allah iyiliğini versin gece gece :img-hyste Evet Harun bak vurursun devrim ateşiyle yanan başını duvarlara demedi deme :sad53::sad53:
Ya zaten bu dizide en sevdiğim ve kişilik özellikleriyle de birbirine benzeyen iki karakter hayatlarında olabilecekleri en mımıy ve en salak(kusura bakmayın ama evet evet öyle :icon_whis) Ünsal rizidansı kızlarına aşık oldular iyi mi ben şimdi nerelere çıkayım nerelerden atayım kendimi :img-cray:
Sinemçan öyle deme ...elbette Defne&Deniz çok farklıydı onların aşkı bambaşka paylaştıkları şeyler çok fazla yani her şeyiyle çok güzel ve derin bir aşkları var ...Defne Deniz'i asla unutmayacak elbette zaten unutması mümkün mü biz de unutamayız bu aşkın güzelliğini ...ama birisini sevebilme ihtimali olursa ben asla Defne'ye kızmam ve hayal kırıklığına uğramam çünkü birisinin sonsuza kadar kendisini yalnızlığa mahkum etmesi çok acı gerçi Defne'nin en azından bir oğlu var...ya bu Gürsoy Rizidansı kardeşleri ne kadar bahtsızlar ikisi de yalnız kaldılar ikisinin de çocuğu babasız büyüdü ve büyüyecek :icon_sorr Ünsal kızları gibi dört ayak üzerine düşemediler bir :icon_sorr:img-pilot
ama ışık kabuğunu kırmak için bu kadar beklememeliydi bence.bunu üniversite yıllarında yapabilmiş olmalıydı.aslında ışıkla mesleği arasında çok büyük bir tezatlık var.ışık gibi apolitik kalmaya çalışan(bunda babasından dolayı yaşadıklarının etkisi büyük) bir insanın gazetecilik gibi magazin ve sporla ilgili bölümlerde çalışmadıkça siyasetle haşır neşir olacağı garanti olan bir bölümü seçmesi de çok saçma.bunu bir mantık hatası olarak bile görebilirim ben.
cevizlikek 29-03-08, 02:26 Yeni bölümlerde ışık-harun birlikteliği olacağını düşünüyorum. Ali ve Rüya arasında da bir aşk olabilir. En çok da Ali ve Rüya'yı hangi oyuncular canlandıracak, onu merak ediyorum.
Sinemçan Allah iyiliğini versin gece gece :img-hyste Evet Harun bak vurursun devrim ateşiyle yanan başını duvarlara demedi deme :sad53::sad53:
Ya zaten bu dizide en sevdiğim ve kişilik özellikleriyle de birbirine benzeyen iki karakter hayatlarında olabilecekleri en mımıy ve en salak(kusura bakmayın ama evet evet öyle :icon_whis) Ünsal rizidansı kızlarına aşık oldular iyi mi ben şimdi nerelere çıkayım nerelerden atayım kendimi :img-cray:
Sinemçan öyle deme ...elbette Defne&Deniz çok farklıydı onların aşkı bambaşka paylaştıkları şeyler çok fazla yani her şeyiyle çok güzel ve derin bir aşkları var ...Defne Deniz'i asla unutmayacak elbette zaten unutması mümkün mü biz de unutamayız bu aşkın güzelliğini ...ama birisini sevebilme ihtimali olursa ben asla Defne'ye kızmam ve hayal kırıklığına uğramam çünkü birisinin sonsuza kadar kendisini yalnızlığa mahkum etmesi çok acı gerçi Defne'nin en azından bir oğlu var...ya bu Gürsoy Rizidansı kardeşleri ne kadar bahtsızlar ikisi de yalnız kaldılar ikisinin de çocuğu babasız büyüdü ve büyüyecek :icon_sorr Ünsal kızları gibi dört ayak üzerine düşemediler bir :icon_sorr:img-pilot
zeynepçan ne bileyim yinede ben onları denizle görmeye o kadar alışmıştım ki.onlar benim elimde kalan tek aşktı.ee ne demişler allah çirkin bahtı versin.güzeller güzeli,zeki cin gibi defnemede genç yaşta dul kalmak düştü.aşkı geç yakalamasına rağmen sıkıca tutan sevonunda hali içler acısı selma da şevketini kaybetti.bu zeki kadınlar yalnız kalmaya mahkum sanırım.:img-hyste
buna dur demek lazım.rüyayla başlayabilirler bence.şöyle bir dillere destan rüya&ali aşkına kim hayır diyebilir:img-in_lo
ama ışık kabuğunu kırmak için bu kadar beklememeliydi bence.bunu üniversite yıllarında yapabilmiş olmalıydı.aslında ışıkla mesleği arasında çok büyük bir tezatlık var.ışık gibi apolitik kalmaya çalışan(bunda babasından dolayı yaşadıklarının etkisi büyük) bir insanın gazetecilik gibi magazin ve sporla ilgili bölümlerde çalışmadıkça siyasetle haşır neşir olacağı garanti olan bir bölümü seçmesi de çok saçma.bunu bir mantık hatası olarak bile görebilirim ben.
Işık farkında mıydı nelerin farkında olmadığının, onu da düşünmek gerek tabii. Üniversite okurken, bu mesleği öğrenirken nasıl apolitik kaldığını ben de hayretle izlemiştim, Nilgün Hanım'a sormak lazım tabii bunu:) Öyle bir ortamda, onca şeyden bu kadar uzak yaşamasını gözünün Yaşar'dan başka şey görmüyor olması ile de açıklayabilir miyiz, bilmiyorum çünkü çok zor olmalı, kendisine en yakın insanlar da olayların bu kadar içindeyken...
Artık mesleğinin hakkını verecek kıvamı almaya başladığını düşünüyorum ama.
Işık farkında mıydı nelerin farkında olmadığının, onu da düşünmek gerek tabii. Üniversite okurken, bu mesleği öğrenirken nasıl apolitik kaldığını ben de hayretle izlemiştim, Nilgün Hanım'a sormak lazım tabii bunu:) Öyle bir ortamda, onca şeyden bu kadar uzak yaşamasını gözünün Yaşar'dan başka şey görmüyor olması ile de açıklayabilir miyiz, bilmiyorum çünkü çok zor olmalı, kendisine en yakın insanlar da olayların bu kadar içindeyken...
Artık mesleğinin hakkını verecek kıvamı almaya başladığını düşünüyorum ama.
ee yani bir zahmet alsın o kıvamı.hayır onca eyleme katılıp sadece resim çekmekle yetinmek zor iş olsa gerek ben kendimi düşünüyorumda resim çekmeyi unuturum valla:)
bu gece nurdan ablanın görevini ben aldım herkeslere jet hızıyla yanıt veriyorum valla:img-hyste:img-hyste
Evet Sünem haklısın Deniz'le bir başkaydı onlar ama ben dizide yeni bir karakter görmek istiyorum ama bu karakter şöyle 20'li yaşların sonunda ateşli bir devrimci olmalı ee o da ya Rüya'ya ya halasına düşer diye düşündüm :img-hyste Ali&Rüya tercihimdir çünkü geçmişi olan aşklar daha derin işlenebiliyor gerçi senaristlerin de bazı şeyleri neden derinlemesine işleyip bazı şeyleri yüzeysel bıraktıklarını anlayamıyorum ...
Mehmet Sinan 5 yaşında bir bıcırık olacak ayy çok tatlı olur :img-icecr Şevket Deniz daha doğmadı...bu arada Şevket Deniz ismini Deniz ölmeden düşünmüştük bu isim çok anlamlı oldu şimdi Deniz'ler yeni Deniz'de yaşasın:img-in_lo
zeynepçan boşver halayı biz rüyada anlaşalım.hem 20li yaşlarda gençle defnenin ne alakası olur:img-hyste
ışıkta var ona harunumu bırakıp yeni birini bulsunlar olmaz mı.bence bu daha şık oldu.belki ışık bir almancı damat getirir:img-hyste
mehmet sinan babası gibi şebek olacak bakın görün siz.onu kim oynayacak acaba.
Valla Rüya ve Ali aşkı namına ne görebiliriz, tartışılır :) Zira Rüya 15 yaşlarında olacak... Eh, bu yaşlar için öyle çok aşk dolu yaşlar diyemeyiz.. Ali ondan daha büyük, o kendini gitgide kaptırabilir Rüya'ya, kendi kendine platonik platonik dertlenebilir.... Rüya hareketli kız, o hoplayıp zıplayacak etrafta koşuşturacak, arkadaşlarıyla gezecek falan. Ali, sessiz sakin içine kapanık bir çocuk, Rüya'ya uzaktan bakıp iç geçirecek kesin :P Rüya da "Nen var Ali, niye suskunsun?" derse sahneye tam oturur :P
Defne'nin yeni birini sevme konusuna ise.. Birşey diyemiyorum yaa.. Yani kınamam tabi, tek bir kişi sevilir diye bir kural yok, tabi ki başkasını da sevebilir ama... Benim pek içimden gelmedi ya :( Olmasa daha iyi sanki....
of neyse sizlere doyum olmaz ben artık yavaştan kaçayım
ama hs de artık hiç güzel şeyler olmadığı için çok özledim o günleri.sizlere iyi yorumlar umarım gidebilirimbye
bu gece izlerken bazı sahnelri daha ayrıntılı izledim... defneyle denizin sahnesinden yine çok etkilendim....aklıma şu soru geldi arkadaşım sormuş
Ve bana kızmayın ama merak ettiğim bir konu Defne yeniden birisini sevebilir mi aşk değil ama belki yeniden birisini sevebilir hayat bu sonuçta.. ...
nedense deniz defne aşkını üstün tuttuğum için defnenin yeniden sevme olmayacakmış gibi geliyor...içimde istemiyor sanırım deniz yaşamalı defnede ve oğlunda ...
.hem 20li yaşlarda gençle defnenin ne alakası olur:img-hyste
.
ben rüyanın halasına çekmesini çok istiyorum anası gibi teyzesi gibi olacağına halası gibi yapmak istedği herşeyi yapan düşünce olarak halası gibi kendi ayakları üstünde durabilen sağlam güçlü bir rüya isterim...
hoş annesine daha çok benziyordu ama belli olmazda yani :):)
iyi geceeler
Valla Rüya ve Ali aşkı namına ne görebiliriz, tartışılır :) Zira Rüya 15 yaşlarında olacak... Eh, bu yaşlar için öyle çok aşk dolu yaşlar diyemeyiz.. Ali ondan daha büyük, o kendini gitgide kaptırabilir Rüya'ya, kendi kendine platonik platonik dertlenebilir.... Rüya hareketli kız, o hoplayıp zıplayacak etrafta koşuşturacak, arkadaşlarıyla gezecek falan. Ali, sessiz sakin içine kapanık bir çocuk, Rüya'ya uzaktan bakıp iç geçirecek kesin :P Rüya da "Nen var Ali, niye suskunsun?" derse sahneye tam oturur :P
Defne'nin yeni birini sevme konusuna ise.. Birşey diyemiyorum yaa.. Yani kınamam tabi, tek bir kişi sevilir diye bir kural yok, tabi ki başkasını da sevebilir ama... Benim pek içimden gelmedi ya :( Olmasa daha iyi sanki....
Merveçan hatırlıyor musun biz konuşmuştuk bunları Rüya zengin bir fabrikatörün oğluyla flirt edecekti Rüya'nın havalı ve şımarık arkadaşı da Ali'yle ilgilenecekti Ali'de uzaktan uzaktan kıskançlıktan eriyip bitecekti :img-hyste
Evet Merveçan ben de böyle duygusal düşününce olmasa daha iyi diye düşünüyorum sonra terazi burcu olduğumdan dolayı mantıklı ve gerçekçi bir çerçevede yaklaşınca olabilir diyorum hayatım gelgitlerle dolu yıvrııııım:icon_whis:img-hyste
Sünem Defne 29 yaşında olmayacak mı 77'de iyi ya tamam gelmesin karakter filan o zaman yeni bir karakter gelsin ama Harun için vallahi Işık'a yar etmem onu ...ama şimdi senaristler bize inat edebilirler haberiniz olsun :icon_whis:img-hyste
Benim bir hayalimde Ahmet 'le Yasot boşanmış olsalar keşke ya da üniversiteye şöyle Ahmet gibi işveli MMC bir hoca gelse:img-blush (olmayacak hayaller kuruyorum gece gece :img-hyste)
Merveçan hatırlıyor musun biz konuşmuştuk bunları Rüya zengin bir fabrikatörün oğluyla flirt edecekti Rüya'nın havalı ve şımarık arkadaşı da Ali'yle ilgilenecekti Ali'de uzaktan uzaktan kıskançlıktan eriyip bitecekti :img-hyste
Evet Merveçan ben de böyle duygusal düşününce olmasa daha iyi diye düşünüyorum sonra terazi burcu olduğumdan dolayı mantıklı ve gerçekçi bir çerçevede yaklaşınca olabilir diyorum hayatım gelgitlerle dolu yıvrııııım:icon_whis:img-hyste
Sünem Defne 29 yaşında olmayacak mı 77'de iyi ya tamam gelmesin karakter filan o zaman yeni bir karakter gelsin ama Harun için vallahi Işık'a yar etmem onu ...ama şimdi senaristler bize inat edebilirler haberiniz olsun :icon_whis:img-hyste
Benim bir hayalimde Ahmet 'le Yasot boşanmış olsalar keşke ya da üniversiteye şöyle Ahmet gibi işveli MMC bir hoca gelse:img-blush (olmayacak hayaller kuruyorum gece gece :img-hyste)
Evet hatırlıyorum :img-hyste Tam da uyar yani... Bizim Anadolu'nun bağrından kopup gelmiş Alimiz ve anasının kızı şımarık Rüya... :) Sonunda doğru yolu bulur tabi hanımkızımız ama dizi 80'de biteceğine göre... Yetişemeyebilir :P
İşveli bir MMC bağyan hoca.. Allaah :D
Akşam akşam feriştah Zulüm'ün ruhunu hissediyorum iyi mi ...kendisi benim idolüm olur :img-hyste İlla entrikalı ve ihtiraslı bir şeyler düşündürtür insana gece gece :img-hyste
İlham geldi birden heralde :img-hyste
Anadolu delüğğanlısının hazin sonu...Ahmet'e benzemesin de Ali'de kendini Kıbrısçık'da bulur valla :img-hyste Aynalı top altında dans eden Rüya:img-pilot
Akşam akşam feriştah Zulüm'ün ruhunu hissediyorum iyi mi ...kendisi benim idolüm olur :img-hyste İlla entrikalı ve ihtiraslı bir şeyler düşündürtür insana gece gece :img-hyste
İlham geldi birden heralde :img-hyste
Anadolu delüğğanlısının hazin sonu...Ahmet'e benzemesin de Ali'de kendini Kıbrısçık'da bulur valla :img-hyste Aynalı top altında dans eden Rüya:img-pilot
Aynalı top :img-hyste Disko topu ve Nuri Alço muhabbeti yeniden :img-hyste
Aslında 80lerde de devam edip neon ışıklar, bir anda değişen ve "açılan" toplum falan gibi bir sürü materyalle Rüya ve Ali üzerinden nasıl bir bozulma yaşandığını anlatabilirler... Tabi burada Rüya biraz güme gidecek ama :P
Ay yok... Hayır, bitsin artık.... Demedim farzedin bunları :P
Aynalı top :img-hyste Disko topu ve Nuri Alço muhabbeti yeniden :img-hyste
Aslında 80lerde de devam edip neon ışıklar, bir anda değişen ve "açılan" toplum falan gibi bir sürü materyalle Rüya ve Ali üzerinden nasıl bir bozulma yaşandığını anlatabilirler... Tabi burada Rüya biraz güme gidecek ama :P
Ay yok... Hayır, bitsin artık.... Demedim farzedin bunları :P
Rüya'yı 80'lerden sonraki bozulmayı anlatmak için feda edecekler demek :icon_whis Artık diziye Nuri Alço beyefendi de girer :img-pilot
Neyse artık yatayım daha kalkp ders çalışacağım ohoooo:sad53::sad53:
Merak içinde beklemekteyim yeni bölümübir an önce fragmanı yayınlarlar umarım :img-in_loİyi geceler herkesebye
Bir kez daha içim buruldu doğrusu çok acı olaylar olmasına karşın ben bu yılların hızlı geçmesine çok üzüleceğim. Ama bir yandan da dizinin geleceği açısından bu kadar üzücü olmasıda tercih edilmemesine sebep oluyor. İnsanlarımız yastık altı siyaset sevmiyor. Ama o yıllar yakın tarihimizin en acılı zamanları o yüzden de ben daha uzun işlenmesini dilerdim. Ne olursa olsun doğru işlendiğini görmek beni çok mutlu etti doğrusu. Deniz'in asılmadan önceki sözleri dışında bir çok şey aynen aktarılmıştı.Bu bölümü tebrik ediyorum.:good:
yagmurkusagı 29-03-08, 09:32 MERWKarşıt görüşten birisine karşı davranışlarımız konusundaki fantazilerinle gülmekten yerlere yatırdın beni Yaklaşık her mesajına söylediğim gibi "Ne alaka?" diyorum ve çok rica ediyorum, bu fikre nasıl kapıldın bana açıklar mısın? Oradan bakınca kalpsiz, hain, insan canına değer vermeyen, yanında adam ölse umurunda olmayacak, kılı kıpırdamayacak biri gibi mi duruyorum ya da duruyoruz? Hem de insan canının, yaşamın değeriyle ilgili yazdığımız bunca şeyden sonra?
Demek gülmekten öldün öylemi lütfen yaşar hakkında yazdınklarını bir topla o kadar nefret cümleleri kullanmışsın ki ister istemez bu düşünceye kapılıyor düşüncelerin o kadar keskin ki düşüncen insan sevgisi önüne geçiyormuş hissi veriyor ha diyeceksin ki ne alaka tarafsız birine yazdıklarını bir okut da o zaman konuşalım. ayrıca yaşardan nefret etme nedenine bakıyorum denizi ihbar etti sözü dolandırıp duruyorsun deniz karakteri hiç mi hata yapmamış bir kişi sütten cıkmış ak kaşık mı neden ona o yaptıgı hatalar yüzünden sert cümleler kullanmıyorsun
Merveçim çok iyi anlatmışsın ama bizim anlatmamızla pek bir şey değişmiyor ...ama gerçekten yagmurkusagı ne alaka yani...defalarca söyledik Yaşar'ın görüşüyle bizim Yaşar'ı sevmememiz gibi bir durum söz konusu değil ha o yıllarda doğsaydık durum farklı olabilirdi çizgiler çok keskindi çünkü senin de dediğin gibi ne Yaşar Deniz'le bir araya gelmek isterdi istedi ne de Deniz Yaşar'la ama günümüzde böyle bir görüşe bağlı sevmeme nefret etme durumu yok ...benim iki görüşten de arkadaşlarım var yani şahsen ben"aaa bu farklı görüştenmiş arkadaş olmayım kalp krizi geçirirse de hastaneye götürmem " gibi bir tavır içinde değilim
İyi o zaman nefret nedenini açıkla ne olur bende ögrenmiş olayım sakın denizi ihbar etti diye söyle bu laf insanı bayıyor artık
Herkese günaydın!bye
Öncelikle Liana hoşgeldin diyerek, yorumlarıma başlayayım.
Ziyneepçan ve Mörv son yorumlarınızla Ctesi tatil günümün sabahında beni gülümsettiniz..Bence bu gece 80leri yadetme şamata senaryoları yapabiliriz Bu kadar kasvetten sonra iyi gelir..
Dün akşamki tekrarı izlerken ilk sezonu düşündüm tekrardan karakaterleri ve hayatı..bknz:nilgün hanım sakın bundan paye çıkartmayınız..İnsan doğal psikolojisine göre nasıl da inandırıcılıktan uzaklara düştüğününüzü biliyorum/z.:icon_whis
Neydik ne olduk? diye düşündürten bir akşamdı benim için...Hepsi ara ara, hem de aralarında hiç olmayacaklar da dahil,kuşlar gibi dizili, ya masa başında ya koltuklarda oturuyor...ve yüzlerine bakıyorum...ve ııııı-ıııh diyorum..Oralarda diziliyken benim için o kadar uzaktılar ki...bknz:bu da yaşadıklarıyla derinleşemediklerinden gelen bende yarattığı eksiklikler..
Hele ki Denizin öldüğündeki Defnenin ondan kopamayışı, haykırışları içimi cızlattı...Yasemin de oradaydı!...ve aklıma o meşhum " Ahmet beni duyuyor musun?" sahnesi geldi ve oradan Aylanın gazıyla topuk şeklinde kaçması...pehh! demiştim o zamanda..insan gerçekten sevdiğini düşündüğü bir insanı ölümle pençeleştiği anda nasıl da bırakır gider demiştim...Atar omuzu Aylaya orada kapıda beklerdi..Orada gururun ya da rezil olma duygusunun yeri olamazdı...Neysee! Geçen hafta yazmamıştım...Defnenin oğlu kucağındaki sahne, beni paralayan sahnelerden biriydi...ve Deniz-Defne ikilisinin bu kurguda yer aldıkları için müteşşekirim..Bu dizide, yerden yere çalınan aşk ve sevgi kavramlarının onlar marifetiyle gerçek anlamına kavuşturulması beni bir anlamda mutlu etti bknz:pek tabii Deniz ölmeseydi iyi olacaktı.:img-cool2
Rüya ve Ali ilişkisi aman!olmasın! diye adlandırdığım bir aşk...Hem 15 yaşındaki küçücük bir kızla üniversiteli bir delikanlı gelgelli gitgitli aşkalrını almayayım..Bu arada Rüyanın kendinden yaşça büyük sağ fraksiyonundan birinden etkileneceği ortaya tüyo olarak atılmıştı..bknz:o da her ne kadar doğruysa!
Neyse akşama 80ler partisi yaparız değil mi?:img-wink:
ay ya ben sürekli rüya&ali dedim durdumda hiç yaş farkı aklıma gelmedi.bu dizi benim yaş kavramımı bozdu.kim hangi yaşta seçemiyorum ki artık:img-hyste
rüya 15 yaşında olacaksa,ali üniversite de olacaksa bence de olmasın bu aşk.anası kılıklı,ahmetimden hiçbirşey almamış rüya 15 yaşında hiç çekilmez yazık aliye.
80ler partisi mi?:img-punk::bella:cheer::klme
80 ler lafını okuyunca geçmiş bölümleri ve oyuncuları ne kadar çok özleyeceğimi bir kez daha hissettim. gerçekten de bu dizi ve özellikle 68-72 yılları ile ilgili bölümler hafızama kazındı ve hiç çıkmayacak sanırım.içimde hep bir burukluk olacak.
neyse yeni bölümleri büyük bir merakla bekliyorum tabiki.özellikle cumayı.fragmanı yayınlasalardı keşke.
TaintedWhitexx 29-03-08, 11:07 Oooo kızlar ne güzel şeyler yazmışsınız yaa.
Hasta hasta çok güldürdünüz beni :img-icecr
Sünem'im yazdığın şiir mükemmel ötesi.
Senin önceki yazdığın senaryo da süperdi bence onu da koy buraya.
Hani şu Harun & Işık konuşması :icon_whis
ladydi: Bende sana yürekten katılıyorum.
Diziyi eskiden daha bir keyifle izlerdim.
Çünkü 60'ların ruhu, gençliği, hatta kıyafetleri bile çok başkaydı.
Eski bölümleri izlerken daha çok farkediyorum bunu.
Çok özleyeceğim eski günleri :sad53:
Işık ve Harun arasında birşeyler olmasını isterim ama Işık hanımın tamamen Yaşar'ı unutmuş olması gerekir.
Yazık Harun'a sonra bir de Yaşar şöyleydi,Yaşar böyleydi laflarını duymasın.:icon_whis
Yaşar karakterinin diziden çıkmamış olmasını umuyorum yani 80'lerin sağcı olaylarını Yaşar ve belki yeni girecek birkaç karakter üzerinden anlatmalarını umuyorum.
Daha öncede deiştim Harun ve Işık birlikteliği olursa bu sadece Defne&Işık&Harun'un yeniden bir arada olması için olacaktır gibime geliyor.
Mehmet Sinan'ı hep birlikte büyüteceklerdir ve belki de Işık'la Harun'un da çocukları olacaktır.
Ahmet Junior'a gelirsek valla bende zaman atlanmış ve bebeklikten çıkmış bir junior görmeyi istemem.
Keşke Nurdan ablanın dediği gibi olsa umarım senaristlerimiz bu sefer isteğimizi gerçekleştirir.
Hatta Yasemin erken doğum yapsın yeter ki biz Ahmet'in kucağında yavrusunu görelim sonra isterlerse 1990'lara gelsinler sorun değil.(Bakın ne kadar kanaatkar izleyiciyiz.:img-hyste)
Zaman atlanınca Necdet'i milletvekili vs görmemiz kuvvetle ihtimal ee Ahmet'ciğimizi hala avukat olarak mı göreceğiz.
Yani ona savcılık veya hakimlik yakışır gibime geliyor.:img-hyste
Defne yeniden sever mi dersem neden olmasın.
Elbette Deniz hep özel kalacak ilk aşkı,çocuğunun babası ama yalnızlıkta Allah'a mahsustur.
İlerleyen yıllarda elbet kafasının uyuşacağı,onu anlayacak belki de karşılıksız sevecek birisi çıkacaktır diye dülşünüyorum.
Ki açıkcası ben dizi bitmeden Defne'nin mutlu olduğunu görmeyi isterim.
Edit:snemmmçan 15 yaşındaki Rüya demişte valla merak ediyorum bakalım 15 yaşındaki bir Rüya nasıl olacak.
Çok bilmiş olacağı kesin,Ali'ciğe kök söktüreceğide kesin ee bir de tüyo doğru çıkarsa kendinden büyük sağcı birine aşık olursa bir de hanımın platonik aşık hallerini göreceğiz.:icon_whis
Yandık ki ne yandık bir kamyon çırayla yandık keşke blu çağında Rüya değişim geçirmiş olsa yoksa Ahmet çok çekecek kızından inşallah 2. çocuğu ona benzer yoksa 3 tane Yasemin'le hayat geçmez.:img-hyste
GÜNAYDINLAR
şükür kavuşturana valla kaç gündür forum gidip gelmekte bir türlü fırsat bulup yazamadım,
yorumlarınıza bakma şamsım olmadı ama galiba bir 80 ler partisi yapılmak istenmiş efendim bende 80 kuşağı mensubu olaraktan bu partiye iştirak etmek isterim hatta döneme ait her türlü apsürt senaryo ve repliklerimlede seve seve katkıda bulunurum:img-wink:
dün tekrar bölümü olması kötüydü ama işte çok yorulduğum ve gözlerimdende uyku aktığı için bir bakımdanda iyi oldu her ne kadar son sahneyi izlemek istediysemde tekrar bölümün verdiği direnç kaybıyla uykuya yenik düştüm efendim ama haftaya inşallah zımba gibi ekran karşısında olup yeni bölümü izleyeceğim:img-yes:
zaman atlamasının getirdiklerini o kadar çok merak ediyorumki birde geçen hafta ntv deki haydi gel bizimle ol programının yorumcularından pınar kür son bölümde işlenen uçak kaçırma olayıyla alakasız gözlatılarla ilgili bir yorum yaptı galip sandalcı ve erdal öz ün uçak kaçırmayla ne işi olurduki dedi tabi dönemin güçlerinede taş attı bende ahh pınar abla dedim bizim necdette öyle dedi "benim ne işim olur uçak kaçırmayla" ama heyhat kıder bak gördünmü o da yok yere içeri girdi:) necdetide zaman atlamasıyla birlikte mecliste aktif bir chp li milletvekili olarak izleyebilirmişiz gibi bir his var içimde :img-wink:
tabi benim en büyük merak konum doğal olarak junıor gel cuma gel:img-in_lo
edit:80 liler partisi bu akşammı çanlarım ona göre hazırlık yapmam lazımda:)
Aman badgerçanım hatırlatma o sahneyi.. geçenlerde de gördüm yine sinirden kudurdum..
Allahtan Defne-Deniz vardı da seyirci büyük aşkın ne olduğunu gördü..
Ya ben Berk'in sanırım diziden ayrılmasını bilmemden dolayı onların sahnelerine bir türlü konsantre olamadım..çok iyi oynamış olmalarına rağmen ben dün de duygulanamadım:img-tomat dedim geçen hafta ağır basan çok daha duygulu sahneler vardı bunlarınki bana hafif gelmiş olabilir.. bu sefer daha dikkatli izleyeyim...izledim... ı-ı yine tık yok:img-tomat bende mi bir sorun var acaba ki ben onların hem ilişkilerini hem kişiliklerini çok inandırıcı ve sağlam bulurum.. ve dikkatli izleyince fark ettim ki replikler de çok güzelmiş...
Ayrıca ikisini her yönüyle dizinin başrolüne favori bile gösterebilirim ama yine de duygulanamadım:img-blush benim gibi düşünen birine rastlasam ha tamam diyeceğim demekki bu sahnede azda olsa bir kamuoyu oluşmuş.. ama hiçkimse böyle düşünmüyor...:img-blush
Necdet'in kızı ne kadar güzelleşmiş öyle:icon_whis
bizim cin de esmerlikten sarışınlığa yol almış :icon_whis
ben geçen bölüm ağlamaktan gelen partililerin chp'liler olduğunu da kaçırmışım.. böylece geleceğin Deniz Baykal'ı demem pek de boşa gitmeyecek :img-hyste
5 yıl sonra ortalıkta akran 3 çocuk olacak.. (umarız tabi) 2 oğlan 1 kız.. bunlar bir araya gelince neler olacağını tahmin ediyor musnuz?:img-hyste ben çok iyi bilirim.. (:img-help:)
birbirlerinin ellerindeki herşeyi almaya çalışmalar... karşıdaki direnince saç çekmeler, göz oymalar, tokat atmalar aynı anda ağlamalar.. bir de annelerin pek çaktırmamaya çalışsalar da çocuğuna tokat atan çocuğu seven gözlerle bakıyormuş gibi yapıp aslında bir kaşık suda boğma arzusuyla yanıp tutuşması durumları :img-hyste
Defne'nin kimseyle birlikte olacağını hiç sanmıyorum.. ama yalnızca bir anne olarak mı kalır yoksa Deniz'in bayrağını devralır mı? bilemem.. Aktif olarak abisi gibi avukatlık yapar büyük olasılıkla.. bakalım..
Defne-Harun-Işık-Ali
bebişler...
ve Maraş Katliamı'na nasıl yer verileceği benim merak ettiklerim..
ıyyyyy ıyyyy nasıl gıcık oluyorum yaa!!!!!!! ya nıe gecen haftanın tekrarını verıolar en can alıcı yerde bıraktılar:img-in_lo
bazı arkılerım ısık-harun bırlıktelığıne degınmışler.bence IŞIK HARUN BIRLIKTE OLMALILAR HARUN ZAMAN ASIMINDAN SONRA HAPISTEN ÇIKMIŞ OLUR SONRA DA EVLENSINLER :happy0064
yanı bence boyle olmalı madem harunu çok sevıoruz kı ben gercekten çççoookkk sevıorumboyle olmalı!!!harun yıllarca ısığı sevdi ve bence sonuna kdr da sevıcekkk
ayrıca ben cok uzuluorumya :img-yes:defne denız ısık harun :img-yes:dortlusu denızın olumu ve ısığın yasarla evlenmesı ıle bozulmuştu sımdı denız olmayabılır ama ışık yasardan boşandı..................:img-hyste
esra_tugba 29-03-08, 17:17 Yeni Bölümde Rüyayı Tamin Edebiliorum şımarık Her Istediğini Yaptırmya çalışan Biri Olmicak Tıpkı Deniz Defne Yolundan Gidicek...
Yeni Bölümde Rüyayı Tamin Edebiliorum şımarık Her Istediğini Yaptırmya çalışan Biri Olmicak Tıpkı Deniz Defne Yolundan Gidicek...
evet Rüya şu an da böyle olabilir
ama Ahmet onu çok güzel bi şekilde yetirtirmiştir
halası gibi Deniz gibi olurr
GÜNAYDINLAR
şükür kavuşturana valla kaç gündür forum gidip gelmekte bir türlü fırsat bulup yazamadım,
yorumlarınıza bakma şamsım olmadı ama galiba bir 80 ler partisi yapılmak istenmiş efendim bende 80 kuşağı mensubu olaraktan bu partiye iştirak etmek isterim hatta döneme ait her türlü apsürt senaryo ve repliklerimlede seve seve katkıda bulunurum:img-wink:
dün tekrar bölümü olması kötüydü ama işte çok yorulduğum ve gözlerimdende uyku aktığı için bir bakımdanda iyi oldu her ne kadar son sahneyi izlemek istediysemde tekrar bölümün verdiği direnç kaybıyla uykuya yenik düştüm efendim ama haftaya inşallah zımba gibi ekran karşısında olup yeni bölümü izleyeceğim:img-yes:
zaman atlamasının getirdiklerini o kadar çok merak ediyorumki birde geçen hafta ntv deki haydi gel bizimle ol programının yorumcularından pınar kür son bölümde işlenen uçak kaçırma olayıyla alakasız gözlatılarla ilgili bir yorum yaptı galip sandalcı ve erdal öz ün uçak kaçırmayla ne işi olurduki dedi tabi dönemin güçlerinede taş attı bende ahh pınar abla dedim bizim necdette öyle dedi "benim ne işim olur uçak kaçırmayla" ama heyhat kıder bak gördünmü o da yok yere içeri girdi:) necdetide zaman atlamasıyla birlikte mecliste aktif bir chp li milletvekili olarak izleyebilirmişiz gibi bir his var içimde :img-wink:
tabi benim en büyük merak konum doğal olarak junıor gel cuma gel:img-in_lo
edit:80 liler partisi bu akşammı çanlarım ona göre hazırlık yapmam lazımda:)
Herkese Selamlar..
Site gelgitleri ve bu kopukluğun benim giriş saatime denk gelmesi sebebiyle yine doğru dürüst birşeyler yazamıyorum..Cuma akşamı Merve'nin de mesajına cevap verememiştim..Neyse Mervecim Yorgan gitti kavga bitti..:) eski bölüm yayınlandı bile..
Şımarık Rüya..:img-hyste Olur tabiki..Zaten dizide (belli bir kesim için) ne zaman mantıklı birşeyler oldu ki?Ada Zakkumu ve Nezdet Sevgi Kelebekçiği arasında SÖZDE mutlu bir yaşam süren bir çocuktan nasıl normal veya Ahmetçil davranışlar beklenebilir?
Rüya'nın da Defneye benzeyeceğini düşünmüyorum açıkçası.. Kararsız,korkak,bencil bir ailede büyüyen çocukla,kendine güvenen,kararlı,fedakar bireylerin olduğu bir ailede büyüyen çocuk aynı olabilir mi?Ki Rüya geçmişiyle,annesiyle hesaplaşmasını bitirip olgun biri olabilir mi?Babasıyla yarım bir ilişkisi olan çocuk annesinde de tık yoksa siyasi görüşünü babası ve baba tarafından ailesiyle aynı yönde tutabilir mi?Yoksa aile sorunlarından başka tarafların içine mi girer?Bence ilkönce Rüya Defne gibi olacak diyenler bunları düşünsünler..
Edit: Ayy Ebrunun mesajından alıntı yaptım JR. sloganı yazayım diye kafa gitti bende..
AHMETİN BİR JUNİOR'U OLSUN ADINI DOĞMADAN KOYSUN!!!:happy0064:happy0064
cerotun isteğini kıramadım:)
tamamen benim içimden geçenlerdir.olmasını istediklerim...
ışık bir gün ankaraya bir haber için gönderilir.yolda yürürken kafasını kaldırır ve harunu görür.harun ise af nedeniyle hapisten çıkmıştır
ışık:aaa harun napıyorsun burada hapisten mi kaçtın sende deniz kankana özenip?
harun:ankara'da metro yoktu onuda biz kazalım dedik:img-hyste ışık sen hala bıraktığım gibi saf mısın ne biçim gazetecisin sen.dünyadan onu geçtim ülkenden de mi haberin yok.afla çıktım ben.
ışık harunun onunla böyle dalga geçmesine bozulur.hala harunu kendine aşık zannetmektedir.büyük bir hayalkırıklığına uğrar ama çaktırmamaya çalışır
ışık:iyisin değil mi harun?
harun:ben iyiyim de sen nasılsın?
ışık:iyiyim.yaşarı boşadım ben(bu bir yalandır aslında ışıkı yaşar boşamıştır hemde çatır çatır):img-hyste
harun:noldu o büyük:icon_whis aşkınıza hani seviyordunuz birbirinizi.naptın çocuğa ışık dayanamamıştır saflıklarına dengesizliklerine tabi.:img-hyste
ışık:harun neler diyorsun böyle.beni kısıtlamaya çalıştı.işime saygı duymadı.biliyor musun bana kominist dedi.:img-fie:
harun:sana kominist mi dedi.aa ne kadar ayıp etmiş.:img-hystekoministlere ayıpında bu kadarı.yaşar ne zaman vazgeçecek koministlere hakaret etmekten:img-hyste bizim yaşar harbi anadolu delikanlısıdır nasıl kaçırdın onu elinden.yazık olmuş o büyük:icon_whis aşkınıza senin şimdiye en az 3 çocuk doğurmuş evinde çocuk bakan bir kadın olman gerekirdi.eve kocandan önce gelip yemeği hazırlaman ardından sofrayı toplaman gerekirdi.sen bunları yapmadıysan evliliğin biter tabiki.
ışık biz seni çok uyardık be.anlamak istemedin.seviyorum dedin.ama bazen sevgi herşeye yetmezmiş değil mi.evliliklerde sevgi saygıya dönüşmezse evlilikler yürümezmiş.bunları yaşayarak anlamalıymışsın demek ki.keşke fevri davranmayıp defne deniz ve beni dinlemeyi deneseydin ışık.
ışık:haklısın harun ne desen haklısın.biliyor musun aslında benim sevdiğim senmişsin.seni hiç unutmadım
harun:ışık sen neler diyorsun.ben senin kardeşin olurum,arkadaşın olurum,dostun sırdaşın olurum ama birtek sevgilin olamam.(bu bana biryerden tanıdık geliyor neyse):)
aslında ben yarın istanbula gelecektim.davetiye dağıtmaya.evleniyorum ben ışık.hapishanede birgün çok rahatsızlanmıştım.mapushane soğuktur sık sık hastalanır insan.ama bu sefer çok hastalandım.ateşlendim beni doktora götürdüler.genç güzel bir doktordu.sevdik birbirimizi.evlenmeye karar verdik.davetiye dağıtmaya gidiyorum şimdi.seninkini ,gördüğüme göre şimdi vereyim.beklerim düğüne ışık
ışık:gelmeye çalışırım ama yüreğim dayanamaz sanırım
harun:peki sen bilirsin eyvallah:img-hyste
aşk oyunu_17 29-03-08, 19:32 bugün yenibosnada hatırla sevgili ekibinin söylesisi vardı .. berk hakman dısında diger oyuncular formundaydı . ortam dayanılıcak gibi degildi zaten berk hakmanın tepkiside bu yüsdendir diye düsünüyoruz .. dizi 77 yılından baslıcakmıs .. belçim erdogan ve barıs kocak karakterleriyle ilgili gelen tüm saçma-mantıklı soruları sabırla cevapladılar ...:img-yes:
snemmm bunu ben önceden okumustum ama yine okuyunca kendimi tutamadim cok komik yaa ohh isiga daha bunlar az
ben harunun durumuna deginmek istiyorum yazik cocuga yaa cok üzülüyorum onun icin en yakin arkadasini kaybetti yoldaslari öldü asildi üstüne üstelik sevdigi kiz baska biriyle evlendi simdi bosandi almayaya gitti cok kötü bir durum harun ne cileler cekti artik zaman atlamasindan sonra mutlu olmayi sonuna kadar hak ediyo insallah isigi unutur ben ona bir doktor bulurum:img-hyste cocuk zaten cekti cekecegi kadar birde miymiy isiktan mi cekicek daha isik bisey cekmedi haruna asik olsun harunda onu reddetsin ne güzel olur ama yinede harun mutlu olsun baska bisey istemiyorum bu isiklada olucaksa katlanicagiz :img-yes:
dün yine izledim yine cok duygulandim yeni bölümü sabirsizlikla bekliyorum
cerotun isteğini kıramadım
ışık bir gün ankaraya bir haber için gönderilir.yolda yürürken kafasını kaldırır ve harunu görür.harun ise af nedeniyle hapisten çıkmıştır
harun:ankara'da metro yoktu onuda biz kazalım dedik ışık sen hala bıraktığım gibi saf mısın ne biçim gazetecisin sen.dünyadan onu geçtim ülkenden mi haberin yok.afla çıktım ben.
ışık harunun onunla böyle dalga geçmesine bozulur.hala harunu kendine aşık zannetmektedir.büyük bir hayalkırıklığına uğrar ama çaktırmamaya çalışır
ışık:iyiyim.yaşarı boşadım ben(bu bir yalandır aslında ışıkı yaşar boşamıştır hemde çatır çatır):img-hyste
harun:noldu o büyük:icon_whis aşkınıza hani seviyordunuz birbirinizi.naptın çocuğa ışık dayanamamıştır saflıklarına dengesizliklerine tabi.:img-hyste
ışık:harun neler diyorsun böyle.beni kısıtlamaya çalıştı.işime saygı duymadı.biliyor musun bana kominist dedi.
harun:sana kominist mi dedi.aa ne kadar ayıp etmişhystekoministlere ayıpında bu kadarı.yaşar ne zaman vazgeçecek koministlere hakaret etmekten: bizim yaşar harbi anadolu delikanlısıdır nasıl kaçırdın onu elinden.yazık olmuş o büyük aşkınıza senin şimdiye en az 3 çocuk doğurmuş evinde çocuk bakan bir kadın olman gerekirdi.eve kocandan önce gelip yemeği hazırlaman ardından sofrayı toplaman gerekirdi.sen bunları yapmadıysan evliliğin biter tabiki.
ışık biz seni çok uyardık be.anlamak istemedin.seviyorum dedin.ama bazen sevgi herşeye yetmezmiş değil mi.evliliklerde sevgi saygıya dönüşmezse evlilikler yürümezmiş.bunları yaşayarak anlamalıymışsın demek ki.keşke fevri davranmayıp defne deniz ve beni dinlemeyi deneseydin ışık.
ışık:haklısın harun ne desen haklısın.biliyor musun aslında benim sevdiğim senmişsin.seni hiç unutmadım
harun:ışık sen neler diyorsun.ben senin kardeşin olurum,arkadaşın olurum,dostun sırdaşın olurum ama birtek sevgilin olamam.(bu bana biryerden tanıdık geliyor neyse
aslında ben yarın istanbula gelecektim.davetiye dağıtmaya.evleniyorum ben ışık.hapishanede birgün çok rahatsızlanmıştım.mapushane soğuktur sık sık hastalanır insan.ama bu sefer çok hastalandım.ateşlendim beni doktora götürdüler.genç güzel bir doktordu.sevdik birbirimizi.evlenmeye karar verdik.davetiye dağıtmaya gidiyorum şimdi.seninkini ,gördüğüme göre şimdi vereyim.beklerim düğüne ışık
harun:peki sen bilirsin eyvallah
Sünemçan Allah iyiliğini versin süper :img-hyste Komünistlere hakaret etmiş demek :img-hyste Zavallı Işık bak şimdi pek bir üzüldüm ablası gibi dört ayak üzerine düşemedi Ahmet gibi safını bulamadı
Badgerçan sen istersin de yapmaz mıyız yaparız valla 80'ler partisi yuppiiiiii:happy0064 Ben şimdiden hazırlıklara başlayayım alıştırma 1-2 ...1-2 ;Bir gazoz ister misin yıvruuuuuuumimgdrag:img-fear2
Nurdan Ablaçan ve Badgerablaçan hakikatten o nasıl bir sahneydi gerçekten de çok büyük aşktı doğrusu Yasemin'i tebrik etmek lazım:img-beee: Acaba sevdiği adam orada ölüm kalım savaşı verirken akşam Necdet'le sergide eğlenmeyi nasıl içine sindirdi hadi eğlenmeyi bırak ben Feriştah'ı gelse ordan ayrılmazdım işine gelince büyük aşk oluyor...Ahmet Yasemin hastalansaydı heralde Yasemin'den önce ölürdü :img-cray:
Nurdan Ablaçan sen demiştin de zamanında biz inanmıştık Aman Allahım daha biz birincisini atlamamışken Necdet emin adımlarla ilerliyor desene :img-fear2:img-swoon
ayy sinemm o nası bi şey öle yhaa :img-hyste:img-hystegülmekten gözlerimden yaş geldi valla ellerine sağlık resmen hayallerimde ki sahneyi yazmışsın acaba bi gün gerçekten böle bi sahne görcek miyiz:icon_whis
yha baklım hatırla sevigilinin yeni bölümlerinde bizleri neler bekliyo demek 77 yılından başlıcaklarmışda harun karadeniz ne oldu?? yani onu göstermiceklermi??
biri bu konuda beni aydınlatırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler:)
Yağmur Kuşağı, sen benim insan sevgime karar verebilecek noktada değilsin, lütfen mesajlarında yazdıklarına dikkat et!
İkinci olarak da mesajlardan canının istediği yerlere hep aynı şeyleri yazarak cevap vermek yerine sana yönelttiğimiz sorularla bizi de aydınlatırsan, belki tartışmayı ileri noktaya götürebiliriz, ancak sen durduğun yerden adım ileri gidemediğin için bunu başarmak mümkün olmuyor. Yaşar'dan neden hoşlanmadığımı 2 mesajımda üstüste anlattım, anlayanaa sivrisinek saz misali... Kaldı ki sana bunu kanıtlamak zorunda da değilim ya neyse....
Badgerçanım, nihayet :img-in_lo Valla dün akşam hayal kurup eğlendik bayağı... Ben içim edip de bölümü tekrar izleyemediğim için, kendimi geyiğe vurarak unutmak istemiştim, neyse ki Zeynep ve Sinem de aynı havadaymış :) Rüya'nın ergenlik dönemi epey bir hareketli olacak gibi, yazık Ali'ye... Ahmet ve Harun'dan sonra üçüncü bir aşk mağduru.... Yazııık :) 80'ler partisini bu gece yapalım, Ebruçan kaçma gel :)
senaryomla alakalı güzel yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim:)
ahmetten sonra harunumu kaptırma korkusu bana bir şiir birde senaryo yazdırdı.ben bu olaya bayağı içerlemişim bilinç altımda.
80ler partisine şimdi mi başlıyoruz acaba.ben biraz ders çalışsaydım.neyse olmazsa daha sonra katılırım
merveçan mecbur artık gırgıra vuruyoruz.çünkü tartışmak fayda etmiyor bazılarına.hep aynı şeyleri yazıp duruyoruz.yani ülkem insanı yine aynı ülkem insanı malesef
zeynepçan ışıka kominist demek koministlere hakarettir ama yalan mı?:)
Yahu site son zamanlarda ne kadar kapanır oldu..
şu 80'liler partisinin mahiyeti nedir acaba:img-lady:
kılık-kıyafet zorunluluğu var mı?
eğer gelirsek saat 00.00'de başımıza bir iş gelebilir mi?
en yaşlı ama gönlü en genç olan davetliye kırmızı hali serecek misiniz?
eğer bunların cevabını net olarak alırsam ancak o zaman gelebilirim ben:img-lady: (:img-tomat) yani teyzelerinizi de kabul ediyormusunuz aranıza demek istemiştim..:img-blush
herkeze slm 80 ler partisimi dediniz,nasıl anlamadım :icon_whis:icon_whis:icon_whis
harun hapisten çıksa artık
nurdan abla ne teyzesi sen bizim ablamızsın
valla sensiz olmaz:)
shevekçan ablamda olsa tam süper olurdu ama o ne vakittir pek uğramıyor
sinemciğim canım teşekkür ederim.. ben de zaten sizlere böyle şeyler söylettirmek için o kadar çok cümle kurdum:img-hyste
nasıl da tuzağa düştün hehe!:img-tomat
ya aşağıda ne kadar çok yeni misafir var.. son zamanlarda çokça yeni arkadaş görüyoruz ama daha çok okumayı tercih ediyorlar.. yazan pek yok.. arkadaşlar ilkkez gelende çok eski olan da herkes bu formun sahibi.. kendinizi evinizde kabul edin ve lütfen buyrun yorumlarınızı yazın...:img-in_lo
diziye dönersek şimdi gündemimizin en önemli sorusu sanıyorum ki: Ne olacak bu Ali'nin hali.. Ne olacak bu Harun'un hali... Ahmet'i gülerken görecek miyiz? Yoksa bugünkü CHP'nin hali Necdet'ten dolayı mıymış?:img-hyste bunu çok sevdim işte:img-icecr
Amanın! amanın! bin bir dizice gördüm galiba.. hoş gelmiş :img-pilot
cerotun isteğini kıramadım
harun:ankara'da metro yoktu onuda biz kazalım dedik ışık sen hala bıraktığım gibi saf mısın ne biçim gazetecisin sen.dünyadan onu geçtim ülkenden de mi haberin yok.afla çıktım ben.
ışık:iyiyim.yaşarı boşadım ben(bu bir yalandır aslında ışıkı yaşar boşamıştır hemde çatır çatır)
harun:noldu o büyük aşkınıza hani seviyordunuz birbirinizi.naptın çocuğa ışık dayanamamıştır saflıklarına dengesizliklerine tabi.
ışık:harun neler diyorsun böyle.beni kısıtlamaya çalıştı.işime saygı duymadı.biliyor musun bana kominist dedi.
harun:sana kominist mi dedi.aa ne kadar ayıp etmiş. koministlere ayıpında bu kadarı.yaşar ne zaman vazgeçecek koministlere hakaret etmekten. bizim yaşar harbi anadolu delikanlısıdır nasıl kaçırdın onu elinden.yazık olmuş o büyük aşkınıza senin şimdiye en az 3 çocuk doğurmuş evinde çocuk bakan bir kadın olman gerekirdi.eve kocandan önce gelip yemeği hazırlaman ardından sofrayı toplaman gerekirdi.sen bunları yapmadıysan evliliğin biter tabiki.
harun:ışık sen neler diyorsun.ben senin kardeşin olurum,arkadaşın olurum,dostun sırdaşın olurum ama birtek sevgilin olamam.(bu bana biryerden tanıdık geliyor neyse)
harun:peki sen bilirsin eyvallah
Sinemçan :img-hyste:img-hyste:img-hyste Ellerine sağlık kuzum, yıkmışsın vallahi.. Ay ne güldüm yaa, bu lafları söyleyen Harun gözümün önüne geldi. Böyle yüzünde umursamaz bir ifade, kendinden emin bir sırıtış ahaha
harun:ankara'da metro yoktu onuda biz kazalım dedik:img-hyste ışık sen hala bıraktığım gibi saf mısın ne biçim gazetecisin sen.dünyadan onu geçtim ülkenden de mi haberin yok.afla çıktım ben.
Onu da biz kazalım dedik :img-hyste Ay allahım.. Çocuklar hapisteyken de ülkeye hizmet etmeye çalışıyorlar, ne yapsınlar....
harun:sana kominist mi dedi.aa ne kadar ayıp etmiş.:img-hyste koministlere ayıpında bu kadarı.yaşar ne zaman vazgeçecek koministlere hakaret etmekten:img-hyste
Allah iyiliğini versin.. Yemin ederim şu lafları söyleyen bir Harun karşımda şu an, böyle süper bir kahkaha atıyor "İlahi Yaşar, alem çocuksun..." der gibi...
Zeynepçan, "Soğuk birşeyler içmek ister misin yavrucum? :img-dirol" benim repliğimdi :hıh Lütfen aşırmayalım... :)
Baharçan, kırmızı halı konusunu bilemeyeceğim de, 80ler partisi o mükemmel kıyafetler olmadan olmaz. Vatkası en büyük bluzlarını bulup giymelisin, altına da tayt ve tozluk :D Bu gecenin kıyafeti budur millet..
Beni hatirlayanlar hatirlar, yazdan beri gelemiyorum:( Ama diziyi takip ediyorum. Canlara selam.
Necdet'i ne kadar sevdigimi de hatirlayanlar olacaktir. Sizce, yeni bolumlerde, Turkiye'de cumhuriyet ve laiklik iptal edilip, Necdet hem padisah, hem halife ilan edilir mi? O olmadi, Necidet icin hayalini kurdugumuz turbe, o hayattayken insa edilir, ziyarete acilir mi? Her bolum, ama her bolum, bir karakter gelip, Necdet'e ne kadar mukemmel bir insan oldugunu hatirlatmaya devam eder mi? Her politikaciya ziyaret ettigi ilde bir kurban kesilirken, Necidet'e iki tane kesilir mi? Necidet'in basinin ustunde nihayet bir hare olusur, Necdet'in Mesih oldugu anlasilir mi? CHP, AP, MHP ve MSP Necidet'i paylasamadiklari icin, ortak aday gosterirler mi? Dusunmeden edemedim.
Isik salagina uzuldum. Tam bir kendim ettim, kendim buldum durumuna dustu; ama uzuldum. Yasar'la evlenecegime, gider Necidet'e hizmetci olurum; ama Yasar iyi cocuktu yine de.
Sizce Ruya buyuyunce yine boyle baygin ve simarik mi kalacak, yoksa baba tarafina cekip, yamanlasacak mi? Ali ile buyuk bir ask yasayacaklar mi, yoksa bir kez olsun, ask mevzulari su iki ailenin disina cikabilecek mi?
Bir de Ahmet Junior diye heveslenmeyin. Avucunuzu yalarsiniz. Bize ancak Necidet juniorlarin dogumunu izlemek duser. Ahmet juior atlanan 5 sene icinde dogmus olacak. Biz de ancak onun cocuklugunu gorecegiz. Ama Ahmet'in dogum sevinci? Asla.
Ruya ve Ali'nin buyumus hallerini kimler canlandiriyor, belli oldu mu?
Bir de Muko gördüm :img-in_lo
merwçan o zaman saçlarımız da perma olacak desene? ama bunlar modayı takip eden o dönemin küçük burjuva giyimleri.. bizler yani solcu bacılar bak ne giyerdik bilin mi?
Ya blucen ya da fitilli pantolon.. üstüne kareli gömlek ya da haki renklerde omuz manşetli, iki cepli gömlekler.. altta haşpapi dediğimiz nubuk derisinden düz tapan ayakkabılar... heybe bir çanda ya da deri spor çanta.. saçlar at kuyruğu.. yüz de gece yapılan işlerin yorgunluğunu belirten ciddiyet ve sert adımlı yürüyüş..
Beni hatirlayanlar hatirlar, yazdan beri gelemiyorum:( Ama diziyi takip ediyorum. Canlara selam.
Necdet'i ne kadar sevdigimi de hatirlayanlar olacaktir. Sizce, yeni bolumlerde, Turkiye'de cumhuriyet ve laiklik iptal edilip, Necdet hem padisah, hem halife ilan edilir mi? O olmadi, Necidet icin hayalini kurdugumuz turbe, o hayattayken insa edilir, ziyarete acilir mi? Her bolum, ama her bolum, bir karakter gelip, Necdet'e ne kadar mukemmel bir insan oldugunu hatirlatmaya devam eder mi? Her politikaciya ziyaret ettigi ilde bir kurban kesilirken, Necidet'e iki tane kesilir mi? Necidet'in basinin ustunde nihayet bir hare olusur, Necdet'in Mesih oldugu anlasilir mi? CHP, AP, MHP ve MSP Necidet'i paylasamadiklari icin, ortak aday gosterirler mi? Dusunmeden edemedim.
Düşünülmeyecek gibi değil zaten... CHP Necdet'i Harun Karadeniz sayesinde erken keşfetti de henüz AP, MHP, MSP bilmiyor.. tek bir kez görmeleri zaten yetiyor biliyorsun :img-hyste baksana Kapitalsiz Kapitalistler gibi muhteşem bir kitabın yazarı.. devrimci gençliğin en teorisyen önderlerinden Harun Karadeniz'in diziye sırf O'na referans olsun diye sokulduğuna göre mümkün mü AP'nin, MHP'nin MSP'nin fark etmemesi ve kulis çalışmaları yapmamaları.. ortak aday evet mümkün.. paylaşılamayan adam olacak sonuçta...
esra_tugba 29-03-08, 21:30 rüya:ßu akŞam bizim evde parti vr alicik sende geLsene
ali:ßen senin o zengin havalı arkadaşlarını çekemem
rüya:sen biLirsin...
ali:İßen tımgıta gidiyorumm :happy0064
rüya:sen anlıyorsan ordan dedemde kalma yer
yani sanırım böle bi iyi aile çucğu fakiroğlan durumu olmaz:happy0064
Diziceçaaaaaaan :happy0064 Hoşgelmişsiiin, ne kadar özledik seniiii :) Şurada olsan da bilgi eksikliğinden kaynaklanan bazı tartışmalara açıklama getirip aydınlatsan forumu diye kulaklarını hep çınlattık..
Necdet.. Ya artık Necdet demek bile gülmeme yol açıyor, karikatür gibi çünkü :D Belki de aslında biz boşa kızıyoruz senaristlere. Onlar Necdet'i bu şekilde karikatürize ederek, dolaylı yoldan karikatürize olmuş başka politikacılara taş atıyorlardır... Ne oldu? Yemedi mi? :img-hyste
Baharımçan :img-in_lo Evet de.. Bu kıyafetler bugün de mevcut ya.. Pek 80lere özgü bir kostüm olarak sayılamaz... Ama bugün -neyse ki- kimse vatka falan giymiyor, her ne kadar taytlar hortlamış olsa da.. Bu yüzden vatkalı şeyler kıyafet balosu izlenimi yaratır.. Ama sana karşı boynumuz kıldan ince :icon_whis
sinemciğim canım teşekkür ederim.. ben de zaten sizlere böyle şeyler söylettirmek için o kadar çok cümle kurdum:img-hyste
nasıl da tuzağa düştün hehe!:img-tomat
ya aşağıda ne kadar çok yeni misafir var.. son zamanlarda çokça yeni arkadaş görüyoruz ama daha çok okumayı tercih ediyorlar.. yazan pek yok.. arkadaşlar ilkkez gelende çok eski olan da herkes bu formun sahibi.. kendinizi evinizde kabul edin ve lütfen buyrun yorumlarınızı yazın...:img-in_lo
diziye dönersek şimdi gündemimizin en önemli sorusu sanıyorum ki: Ne olacak bu Ali'nin hali.. Ne olacak bu Harun'un hali... Ahmet'i gülerken görecek miyiz? Yoksa bugünkü CHP'nin hali Necdet'ten dolayı mıymış?:img-hyste bunu çok sevdim işte:img-icecr
Amanın! amanın! bin bir dizice gördüm galiba.. hoş gelmiş :img-pilot
böyle tuzağa can kurban:)
ah ülkem insanları başka tuzaklara düşmese birde.(her mesajımda toplumsal bir mesaj vermesem olmaz sanki:))
merveçan izlerken metro konusu çok komiğime gitmişti.oradan esinlendim.ah karunum bunları bir söylese içimin yağları eriyecek ama onuda hametim gibi aptal aşık edecekler senarist hanımefendiler.
Nurdan Ablaçan bir bir parti için ne kaa çok soru sormuşsun kendimi sorguda gibi hissettim:img-pilot
Hemen sorularını cevaplayayım evet arkadaşlar"80'ler Yuppie Partisi":klme:dance: Bugün saat 11-12 civarı forumda bilgilerinize arz ederim ...Parti hakkında kısa bilgi için Nurdan Ablaçan'ın sorularını yanıtlayayım
kılık-kıyafet zorunluluğu var mı?
Evet var partimize katılan bağyanların vatkalı şık ve parlak gömlek bluz ceket vesaire ne varsa giymeleri bunu parlak taytlarla ve hakla küpelerle ve kolyelerle bütünlemeleri Saçlarınsa perma olması ve kelebek toka ile üstten tutturulması veya aşağıdaki gibi kabartılması önerilir
http://aycu19.webshots.com/image/46938/2002564184946650748_rs.jpg
Beyefendilerin pilot gözlüklü sarı saçlı olması ve akseuar olarak bir adet Elvan gazoz taşımaları tercihen imgdrag
Eğer gelirsek saat 00.00'de başımıza bir iş gelebilir mi?
Nurdan Ablaçan can güvenliğini garanti edemem adı üzerinde 80'ler Yuppie Partisi :D
en yaşlı ama gönlü en genç olan davetliye kırmızı hali serecek misiniz?
Bunun yanı sıra kıdemli üyelerimize kırmuzu mazda 323'le eve bırakma ayrıcalığı yaşatacağız :img-dirol
Nurdan Ablaçan gazoz alır mısın :img-icecr Diziceçan hoşgeldin nerelerdeydin özledik seni :img-in_lo
Edit:Nurdan Ablacan bak nasıl da hemen tarzını bulmuşsun iki dakikada senden 80'lere selam olsun o vakıt
Ya blucen ya da fitilli pantolon.. üstüne kareli gömlek ya da haki renklerde omuz manşetli, iki cepli gömlekler.. altta haşpapi dediğimiz nubuk derisinden düz tapan ayakkabılar... heybe bir çanda ya da deri spor çanta.. saçlar at kuyruğu.. yüz de gece yapılan işlerin yorgunluğunu belirten ciddiyet ve sert adımlı yürüyüş..
Necdet'i ben artık takmıyorum ya kafasına göre takılsın CHP'nin geleceği :img-hyste
Yasemin'deki o mıymıylık olunca yılın en soğuk çifti olmaya adaylar ...sorun Yasemin'de gittiği yere kasvet ve boğuculuk götüren oymuş meğer tıpkı Işık gibi Nezoş bile bunlardan daha sevimliydi ...Ahmet Gürsoy gibi Tanrı'nın boş zamanında yarattığı MMC bir kul ola ola Yasemin'e yar oldu iyi mi :sad53:
Şimdilik gideyim görüşürüz partide
sağol canım merweçanım :img-in_lo ben size uyarım.. dedimya gönlüm genç.. :img-grin2
Çalıkuşuçanım var mı yeni tüyo... Harun Karadeniz'in akibeti hakkında özellikle.. gerçekten çok merak ediyorum.. Sırf Necdet için mi girmiş diziye..
Zeyneps edit: Uludağ gazozsa alırım çanım :img-hyste eve bırakılacaksam o zaman tamam geliyorum :happy0064
çalıkuşu78 29-03-08, 21:39 selam çannlar.. 80 ler partisi var hıı hepinizin kılıklarını çok merak ediyorum ben de o günlerden bir kılık yapacam kendime artık:img-icecrbahar-çann o zamanlar deri ceketler pek bir kıymetliydi kantinde çaycı sempatizan bir çocuk vardı bizleri çok severdi..oğlanın deri ceketini kamulaştırıp devrim adına el koyup kızlar erkekler sırayla birer hafta giymiştik.. en sonunda birisi zula etti deri ceketi.. çocukla birlikte evleri basmış sonunda meşhur deri ceketi bulmuş sağ salim tıfıl çocuğa teslim etmiştik:img-hyste:img-hyste deri ceket te öyle şatafatlı b |