Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-26
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
[ 8]
9
10
resimseçici 02-04-08, 22:53 Yeni bölümü bende merakla bekliyorum,yazilan yorumlardan anladigim kadariyla yeni bölüm cuma aksami ama atv´nin sitesinde yeni bölüm görünmüyor,kafam karisti:icon_whis bu cuma aksami yeni bölüm var mi yok mu?
Fatmacım,
haklısın Atv'nin sitesinde Hatırla sevgili 4 nisan akşamında tekrar olarak verilmiş Ancak en az 2-3 kere fragmanı gördüm atv de. cuma 22.00 diye anons edildi. Herhalde siteyi güncellemediler canım.
Bu arada Işık göz kamaştırıyor. Ne kadar yakışmış saçlarının dalgalı hali.
Ahmetin omzundaki de mehmet sinanmış. Özeti daha yeni okudum.
neyseki onlar çocuk istiyorlarmış. Güzel haber.
Rüya 1960 sonu yada 1961 başlarında doğdu diye hesaplarsak. 17 yaşına yeni girmiş olur. İlkokula 6 yaşında gittiyse Üniversiteye yeni başlamış olabilir.
fragmanda gördüğüm kadarıyla Rüya da bayağı annesine benziyor gibi geldi bana. Hatta Zeynep denen kızda aynen güzideye benziyor. Ela nın büyümüş halini bu oyuncu oynayabilirdi.
iyi yaptın Shevekçanım... dün değil evvelki gün de aynı bilgiyi ben yapıştırmıştım ama bunu sık sık yapmak şart çünkü çok fazla yeni arkadaş girip aynı soruları soruyor... onlarda bir şeylerin eksikliğini fark etmeden ve onlar yeni soru sormadan yapma daha iyi sanırım..
ayrıca DİSK resmi sitesinden aldığım 77-80 dönemine ait özellikle işçi olayları çok çok ayrıntılı olarak yine bu bölümün başlarında mevcuttur.. ilgilenmek isteyen arkadaşlara sunulur :img-grin2
Ozençanım ben de okudum röportajı... sağ olsun Gunebakan arkadaş koymuş... evet toplum olarak çok şeyden sorumluyuz... her şeyden önce soru sormatan, hesap sormaktan, eleştirmekten kaçmamak gerekiyor... eğer bunu genç yaşlarda alışkanlık haline getirebilirsek o zaman kolay kolay yanlışlar içimizde barınamaz.. en azından bu kadar pervasız dolaşamazlar içimizde...
Ayrıca ben en çok Hüseyin İnan'ı oynayan oyuncuyla Mahir'i oynayan oyuncuları beğendim.. ikisinin ortak özelliği de birbirine çok benziyorlardı ciddiyetleri vs. teorisyen olmalarının verdiği bir ağırbaşlılık mıdır nedir bilemiyorum ama böyle bir ortak yan keşfettim ikisinde..:img-blush
baktım da onların başlıkları yok sanıyorum.. bikoşu açıp geleyim bari.. belki Mahir'i canlandıran oyuncuya açılmıştır da malum burada mahir sevenler çok fazla.. Hüseyin'in yok sanırım..
Esra36 kardeş henüz karşılıklı yazışma fırsatı bulamadık ama demekki yazdıklarımı takip etmişsin:img-in_lo diğer arkadaşlarda istiyordu ama haklısın ahmet junıoru en çok ben istiyorum eğer birde olursa değmeyin keyfime:img-in_lo
Herkese merhabalar....
evet mesajlarını takip ediyorum daha doğrusu formu takip ediyorum.
ne bileyim jr.diyince aklıma ilk sen geldin:img-blush daha çok senin istemene şahit oldum.bu demek olmuyor ki başkaları da istemiyor.
gülmisal istiyor,ben istiyorum ve ahmet&yasemin severler.
hepimizin dileği bu zaten:img-yes:
esracığım haklısın bütün ahmet&yasemin sevenler bu junıoru istiyor senarist ablamızda inşallah bu sefer elimizi boş çevirmeyecek:img-wink:
shevekçanım 1 mayıs olayının detaylarını paylaştığın için sağol,ne kadar acı birşey aradan kaç yıl geçmiş olay hala aydınlatılamamış ve bir sürü masum insan ölmüş,yaralanmış o olayı yaşayan insanlardan cuma günü diziyi izleyenler olursa eminim çok etkileneceklerdir:icon_sorr
itiraf edeyim mehmet sinanı ahmetin omuzlarında ilk gördüğümde allah junıormu geldi dedim ama sonra o olmadığını anladım ve üzülmüştüm özeti okuyunca ise inşallah ahmet junıoruda tıpkı kuzeni gibi böyle babasının omuzlarında görürüz dedim:img-in_lo
gülmisalçanım ve diğer çanlarım aylarca dedik dedik junıorun ayak seslerini duymaya başladık ha gayret devam edelim eylemimiz sonuç verecek inşallah:good:
Özet gelmiş, yaşasın... (Her yeni dönem başlangıcında çocuk gibi sevinmeme hala bir anlam veremiyorum ama bu durumda olan tek ben değilim kanımca, sorun yok:) )
Ahmet ve Yasemin çocuk düşünüyorlar demek... Ela'nın doğumunda düşünmeye başlamışlardı diye hatırlıyorum ben ve Ela geldi 5 yaşına.
Hadi araya o kadar olay girdi, idamlar, Deniz'in ölümü vs...
5 yıl geçti be kardeşim... Yasemin'i direk hamile olarak görebilirdik yani, garip...
Düşünme aşamaları çok uzun sürmüş, demek Ahmet bu kadından tekrar çocuk yapma konusunda kararsız:img-hyste:img-hyste
Kürşat Başar'ın adını duyunca çok şaşırdım, hatta gugiden aradım, isim yanlışlığı olmasın, benim bildiğim Kürşat Başar mı bu diye... Daha önce oyunculuk yapmış mıydı, ben mi bilmiyorum yoksa:img-blush Ama severim kendisini, kitaplarından ötürü daha çok...
Işık bunca yıl Almanya'da kaldıysa Yaşar ondan umudu kesmiştir, zaten kesmişti. Necdet gibi bir yükseliş göstermiş olabilir mi ki kendisi, belki eve giriş çıkış saatleri belli olan bir ev kızı bulup evlenmiştir :) Çok isterim, mutlu olsun, Işık'tan uzak dursun. Işık'a da Almanya pek yaramış, daha da olgunlaşmış, görünüşe aldanmamak lazım tabii ama Harun'a o nasıl bakıştı, bunca yıl onun yolunu gözlemiş gibi bir hali vardı sanki, hadi hayırlısı, diyelim.
Defne & Mehmet Sinan ikilisi Harun'u beklerken içim burkuldu, Deniz'i düşününce...
ben de yana yakıla ahmet jınior beklentisindeyim hatta onulmaz bir iyimserlikle junior fragmanda yok ama acaba bir yerlerden çıkar mı bile dedim:)
ışık çok hoş görünüyordu ve defnemiz de öyle..
gelgelelim ben ışıkın haruna o bakışına sinir oldum neden mi?
harun tertemiz aşkıyla her zaman ışıkın yanındaydı ve ona açıldı da ama ışık onu elinin tersiyle itip kendisiyle taban tabana zıt (hem siyasi görüş hem yetişme tarzı açısından zıt..ama yaşarı aşağılamıyorum sakın yanlış anlamayın sadece farklı dünyaların insanlarıydılar ) yaşarla evlendi sonra hop anlaşamadı ayrıldı vee haruna mı dönecek iyi valla ne şanslı kız !!! ben harunun yerinde olsam hayatta yanaşmam o ışık denen kızaaa
bir edit de benden: ezgi asaroğlu cidden benziyor rüyaya iyi bir seçim olur eğer o oynayacaksa rüyayı... ayrıca bir arkadaş zeynepi güzideye benzetmiş ya valla ben de zeynepi gördüğümde güzideye çok benzettim fragmandaaa
Rüya 62 Mayıs doğumlu yani tam tamına 15 yaşında hatta artık 15'ine mi giriyor 16'sından günmü almış noluyor hiç anlamam :icon_whis
Areseçan'ın ve Sünemçan&'ın dediği gibiyse ilk kez gördüm bu kızı ve hoşuma gitti biraz büyük gibi Rüya'ya ama alttaki fotoda daha küçük göstermiş iyi bir enerji aldım umarım oyunculuğu da iyidir (yalnız çok kesin gibi konuştum siz benzettiniz ama :))
Gerçekten Rüya 15 yaşındaysa sürekli karakolda ne işi var hadi karakola düştü gecenin bir yarısı Ahmet ve Yasemin nasıl bu kadar sakinler ve şaşırmıyorlar hani gece ya o bakımdan yani hadi Ahmet şaşırmıyor telaşlanmıyor Yasemin nasıl telaşlanmıyor hayret...ne bileyim anneler biraz panik yaparlar yapmazlar mı ...ya da anne Yasot olduğu için mi yapmıyor ...:icon_whis
Muko demek bu kadından çocuk yapma konusunda Ahmet kararsız :img-hyste EE pek de haksız sayılmaz ...benim gönlüm de Ahmet'in junior'ının olmasından yana ama Yasot'un çoğalmasını istemiyorum :img-cool2
Bu arada Zeynep gerçekten Zeynep değil Güzide hem fiziksel olarak hem de ses tonu ne kaa çok Güziş'e benziyor böyle :icon_whis
Arese Rüya'yı nerde gördünüz, ikinci fragman mı verildi?:img-blush İlk fragmana o kadar dikkatli bakmama rağmen Rüya olabilecek bir kız görmedim, yüz olarak yani.
Eklediğiniz resimdeki kızsa tuttum, alakasız biri olmamış en azından ama benim gönlüm hala bu kızdan yana:img-in_loAma sadece bir hayalden ibaret:icon_sorr
Zeynepçanım benim bildiğim anne babalar gecenin kör vaktinde "Kızınız karakolda" diye bir haber geldiğinde bunu kanıksamış olsalar dahi telaşlanır. "Aaa yine mi?" diye uykulu uykulu gözlerini ovuşturmazlar. Ama tabi ki de söz konusu kişi yasot olduğu için tamamen insan doğasına aykırı harekatlerini artık mazur görmemiz lazım. Bu da böyle bir cins diyip kabulleneceğiz galiba.:)
Edit:Muko'cum ilk spoiler boş gösteriyor haberin olsun. Ben meraklı taze olarak hemen atladım spoilerlara ama içi boş maalesef.:icon_sorr
Bu arada ebn de zeyneoi güzideye çok benzetmiştim. Özellikle yanakları, elmacık kemikleri acayip benziyor. Ela mı büyüdü yoksa?:img-hyste:img-hyste
Tavuskuşu(ismini bilmiyorum affet) birinci spoiyi silemiyorum, resim ikincisinde:img-wink:
O kızı Güzide'ye benzetenlerden biri de benim, evet. Çok benziyor.
Zeynep'ciğim haksız mı adam:img-cool2 Ben hala günlük sayesinde affedilmesini içime sindiremiyorum, aradan onca sene geçmesine rağmen yani...
Gündüz tekrarlarına bakıyorum arada, yine Yasemin'e olan sevgim(!) arttı:img-pilot
Edit: Spoi silme işlemi başarılmıştır.
ZeynepcanRüya 15 Değil 17 Yaşında olması lazım daha doğrusu 17 yeni girecek Eger ilk okula erken başlamısa yani 6 Yaşında o zaman Üniverste 1'nci sınıfta olabilir.. yoksa hesaplam da bir yanlışlık mı yaptım:img-hyste biraz uykusuzum da olabilir yani:img-hyste
Mukades'cim: yok canım ikinci fragamn yok fragmanda Kalabalığın Arasında sacı toplu bir kız var işte ben o kızı Ezgi Asaroğluna benzettim o Rüya olabilir diye renkli gözlü ve kumral bir kız tam Rüyalık o olabilir diye düşünyorum tabi olmayabilir de Dediğmi gibi Kabalıkta ki kızı ona benzettim biraz da hafif toplu bir kızdı o acıdan Kamera da onu gösteriyordu... gerci biraz uzak mesafe ama:img-wink:
Adım Cansu ama sen kısaca tavus filan da diyebilirsin fark etmez benim için.:)
Günlüğü kim sindirdi ki içine zaten? Hatta aşağıda bir badgerçan görüyorum. Kendisi bu günlükle affetme işine en çok sevinenlerden(!) olduğu için az sonra bayramlık klavyesini açacağını düşünüyorum bu konuda.:) Gündüz verilen tekrarları izledikç ebnim de sevgim(!) artmıyor değil. Hatta fazla sevgimle arada boğasım da geliyor.:)
Memnun oldum. Tavusçan, diyeyim bari, burda ismin sonunda "çan" eklemek makbul, hoşuma da gidiyor:)
Bu arada geçen izlerken kafama bir şey takıldı, Ahmet Yasemin'in operadan sonra Necdet'e sırnaştığını bilmiyor değil mi, günlüğe bunu kaydetmemişti Yasemen:fighting2 Ahmet bunu öğrense çocuk yapmaktan vazgeçer mi:img-hyste Tamam, çocuk yapmalarına karışmayacağım artık, Ahmet'i kucağında kendi bebeğiyle görmek istiyorum ama anası başka olsaydı bari:img-pilot
Zeynep'i bende Güzideye Benzettim hatta ilk izledğim de Güzidenin ne işi var dedim kendi kendime Çatışma da:img-hyste
Bu Arda Rüya diye tahmin ettğim daha doğrusu ettğimiz kız Rüya olmayabilir de kesin konuşmayayım sadece benzettim sonradan hayal kırıklığı yaşamayalım
Mukkdes'cim senin verdiğin resimde ki kız da olsa fena olmaz Allah için güzel ama biraz düşük ihtimal gibi ama hayal etmek güzeldir..:)
Arese'ciğim, o ilk tepki bende de oluştu, yazmıştım herhalde. Güzide de kocası gibi olan bitene tepkisiz kalamadı ve attı kendini eylemlere, çatışmalara herhalde, dedim ama benzerlik varmış :)
Benim eklediğim kız olmadığı kesin gibi bir şey zaten. Umarım içimize sinecek bir oyuncu olur, önemli bir karakter çünkü Ahmet'in kızı :)
ya kızlar sizden bişi rica edebilrmiimm ya hs yi çok sewerm bn de şu an yeniakatılan ali karakterinn adını bilen warsa gerçk adını yani yazablrmi buraya weya öm atablrmi? aslı bn:)
iyi geceler canlar...
Ayrıca ben en çok Hüseyin İnan'ı oynayan oyuncuyla Mahir'i oynayan oyuncuları beğendim.. ikisinin ortak özelliği de birbirine çok benziyorlardı ciddiyetleri vs. teorisyen olmalarının verdiği bir ağırbaşlılık mıdır nedir bilemiyorum ama böyle bir ortak yan keşfettim ikisinde..:img-blush
baktım da onların başlıkları yok sanıyorum.. bikoşu açıp geleyim bari.. belki Mahir'i canlandıran oyuncuya açılmıştır da malum burada mahir sevenler çok fazla.. Hüseyin'in yok sanırım..
baharcanım bende mahiri hüseyini oynayan karakterlerde çok gördüm yada herzaman dediğim gibi görmek istemem onalrı tanımak arzusu benzettiriyordu... hüseyin oynadığı bölümler boyunca hep ağır başlı dik onurlu bir şekilde duruşu beni çok etkiledi... söyleşidede sessiz oluşu acaba bunundamı karakteri böyle demekten alamadım kendimi...
kanbolatın yani mahirin sanırım başlığı var ama oğuzun yok galiba bir el at istersen :) ... birde zihan alptekini oynayan karakter var cihan alptekin deyince dizideki emre korkmaz göz önüme geliyor...
Zeynepçanım benim bildiğim anne babalar gecenin kör vaktinde "Kızınız karakolda" diye bir haber geldiğinde bunu kanıksamış olsalar dahi telaşlanır. "Aaa yine mi?" diye uykulu uykulu gözlerini ovuşturmazlar. Ama tabi ki de söz konusu kişi yasot olduğu için tamamen insan doğasına aykırı harekatlerini artık mazur görmemiz lazım. Bu da böyle bir cins diyip kabulleneceğiz galiba..
yasemin zaten ömrümden çalmış biri :) doğal felakaet bu tepkiler onda çok normal... benimde anlamadığım 15-16 yaşlarında bir kızın gecenin o vakti dışarıda ama annesi ve babasının umurunda değil uyumuşlar... acaba yasemin ve ahmet 2000 li yıllara geçiş yapıp cep telefonumu taşıyorlar acil durumlar için kızlarını arayıp ulaşma imkanlarımı var nedir benim anlama kabiliyetim bu olayda error verdi :)
yok ben gece vakti birde o zamanlardaki olayları yaşayacağım....ne kadar serbest olursamda babam canı sıkılınca bile beni arayan bir tip herhalde birde bu oalyların olduğunu düşünürsem cep telefonumu elimden düşürmeme gibi bir duruma sahip olurdum...
bende güzideye çok benzettim zeynebi... ne zaman zaman atlaması olsa yeni karakterler ortaya çıkıyor ....
çalıkuşu78 03-04-08, 01:03 kürşat başarı fragmanda fark etmiştim.. şimdi okuyunca o olduğunu gördüm..ne dikkatliymişim yaşıma göre brava diyorum kendime:img-wink: dizi dünyasına yazarlar da adım atmış oldu böylelikle.. artık bir aşk hikayesinde başrol kapar kürşat..çok beğendiğim bir adamdı.. istiklalde ayrıca da ortaköyde iki kez burun buruna gelince çok hayal kırıklığına uğramıştım.. şurası bir gerçek ki çok fotojenik adam.. yoksa aslının aslı astarı yok..hiç te hoş bulmamıştım zat-ı şahanelerini..insan bu kadar mı değişik olur yavv televizyondaki halinden..ufak tefek bir insan evladı kendisi:img-hyste
ayrıca kanbolat görkem aslanın ropünü okuyunca mahir çayana kafa yapısı ve doluluk yönünden de yakıştığını gördüm..ondaki kararlılığı gizemi etkileyiciliği çok iyi ve başarılı yansıtmıştı.. mahirin hayatının anlatıldığı bir dizide kendisini mahir olarak görmekten çok mutlu olacağım.. bunu da burdan söylüyorum.. mahir çayanın çocukluktan başlıyan ölümüne kadar olan sürecin konu edildiği bir dizinin yapılmasını çok istiyorum.. onun sade insan hallerini aşklarını gelişimini bir önder bir lider haline gelişini seyretmek unutulmaz olur.. yok mu bir yapımcı lütfen seyircisi kitlesi hazır.. yapın bir güzellik biz mahir severlere onu hiç unutmıyanlara..
Öheeemmmm, benim de hesaplarıma göre Rüyanın 77 1 Mayısında tamı tamına 15 olması lazım. Kendisi 62 Mayıs'ta, hatta 5 Mayısta doğmuştur. 15 yaşında demek lise öğrencisi demek. O dönemler, (yani 72-80) arası, Türkiye toplumu tarihinde hiç olmadığı kadar siyasallaşmıştı. Politikleşmişti, örgütlüydü. Tabii, öncelikle gençler. Liseliler de örgütlü ve politiktiler (Liseli Dev-Genç, İlerici Gençlik Derneği vs). Gerek sağ, gerek sol, liselerde de örgütlüydü. Rüyanın onbeşinde solcu bir genç olarak sık sık karakola düşmesini yadırgamayalım hadi ama, gerçekten de 15 yaşındaki kızları gecenin o saatine dek eve gelmemiş olan bir anne ve babanın yastık pijama, derin uykudan uyanıyor olmalarını anlamak güç. Hadi belki, babaannesinde kalacaktı, çoook sevgili Necot babasında kalacaktı diyelim....Yine de Yasot "odundan ince anne kılıklı robotu"nun o ses tonlamasıyla "yine ne yapmış" demesi inanılır gibi değil. Tilt oldum.
Son dört beş bölüm olanlar adına unuttuğum Yasot aşkım depreşti (!) yine:img-tomat Necot'a ise denecek lafım yok. Ona olan aşkım (!) hiç bitmemişti. Milletvekili olmasını söyleyen şahsa, sanki uzaydan gelmiş gibi şaşırmış bakışlarla bakışı pek güzeldi. "Aman canım, ne demek, ben??? Çok şaşırdım, yan cebime koy" bakışı:img-hyste:img-tomat
Sevgili Barışahasta; E biz de bırakalım da bari bir tanecik dizi de solculardan taraf olsun...Olamaz mı? Kaldı ki, bu dizide Yaşar "kötü" sıfatıyla yanyana getirilmedi hiç...:icon_whis
BARIŞAHASTA 03-04-08, 01:38 zaten YAŞARI bir hazmedemediler bu DİZİDE onu bile kötü gösterebilmek için ellerinden geleni yaptılar yani...ne diyim bu kadaarda yanlı ve taraflı bir dizi olamaz ..birisi olsun iyi olsun be sagcılardan oda yaşar olsun efendiligi ile olamazmı ne kadar zor be...
Dimek Yanlış Hesapladık 17 hesapladım ama Yanlış hesapladım herhalde o zaman :img-yes:
İyi de O zaman 15 yaşında ki bir genç kızın karakollarda ne işi var? bide gecenin bir körü Yasemin ''yine ne Yaptı'' demesi Demek ki bu Rüya bolca Karakola düşmüş çıkarmışlar belli yani:img-hyste:img-hyste Ahmet'e küçüklüyünde rahatlık vermeyen Rüya büyünce de Ama Cektiriyomuş babasına baksanıza Gecenin bir körü karakoldan Topluyolar Rüya'yı:img-hyste
O zaman Rüya lise 2'nci sınıfta yada üçte olabilir... Ali de Üniv 2 veya üç olabilir.. ( demek ki o yıllar da Lise de ki gençler de Eylemler Katılıyolarmış
Mehmet Sinan'a bayıldım:img-in_lo hele Ahmetin omuzlarında Ne Yakışmıştı.. Dayı yiğen Ahmet junuyor yapasalar iyi olur yani yani Zaman atlmasından önce de İstiyolardı 5 sene geçmiş hala istiyolar ne gelmek bilmez bebekmiş bu bee:img-hyste
O zaman Rüya lise 2'nci sınıfta yada üçte olabilir... Ali de Üniv 2 veya üç olabilir.. ( demek ki o yıllar da Lise de ki gençler de Eylemler Katılıyolarmış
Mehmet Sinan'a bayıldım hele Ahmetin omuzlarında Ne Yakışmıştı.. Dayı yiğen Ahmet junuyor yapasalar iyi olur yani yani Zaman atlmasından önce de İstiyolardı 5 sene geçmiş hala istiyolar ne gelmek bilmez bebekmiş bu bee
Evet Aresecim, ben direk tanık değilim, küçüktüm, ama şöyle bir tanıklığım var...Ablam lisedeydi. Arkadaşları bize çok gelir giderlerdi. Kız, erkek...Onlardan biri (80'de gerçi) 18 yaşında hapse girdi. Çıktığında 30 yaşındaydı...(Durumun vehameti bu boyutta yani.) Çok sevdiğim bir ağbiydi. Çok tatlı, esprili...Akıllı...Bunlar yaşandı maalesef.
Mehmet Sinana ben de bayıldım. Gerçi doğar doğmaz bayıldım ben ona. Babası gibi cin...Dayısıyla arası da belli ki iyi. Zaten öyle olacağını düşünmüştük. Demek ki Ahmet babalık etmiş ona. (Neyse ki Necot bir fedaikarlık (!) yapmamış).
Ahmetin bir oğlu olsun, adını kendi koysun, hatta "Deniz" koysun .:img-in_lo
Metin-Kemal Kahraman...çok sevdiğim bir şarkı: "Deniz Koydum Adını"
Nerde kendini bilmez çocuklar
Bir sabah öylece çekip gittiler
Çınladı alkışlar kör sokaklarda
Yankısı kime kaldı
Deniz koydum adını
Kederi bende kaldı
Uzak köyler kurdum birbirine
Denizine aldandım
Acının surlarında ateşler yaktık
Vuruldu şehirler soluksuz kaldık
Kendine çekildi bütün sokaklar
Gölgeler orda kaldı
Evet Aresecim, ben direk tanık değilim, küçüktüm, ama şöyle bir tanıklığım var...Ablam lisedeydi. Arkadaşları bize çok gelir giderlerdi. Kız, erkek...Onlardan biri (80'de gerçi) 18 yaşında hapse girdi. Çıktığında 30 yaşındaydı...(Durumun vehameti bu boyutta yani.) Çok sevdiğim bir ağbiydi. Çok tatlı, esprili...Akıllı...Bunlar yaşandı maalesef.
Hım demek Lise deki gencler de katılıyorumş Eylemlere o yıllar da Rüya Halasını izinde Devam ediyor.. Teyzesine benzememiş En azından Yanlız ışığı boya küpüne döndürmüşler Maşallah:img-hyste Yaşar da hiç yok acaba diziden mi çıktı?
Yanlız Fragman da hiç rüya yok sadece Son sahne de Kalbalığın içinde bir kız belki o dur diye düşünüyoruz İnşallah tahmin ettğim kızıdır çok sevinirmn öyleyse..:)
Fragmanda ki Son sahnede de Dış sesten biri kızın bir Panzerin Altında kaldı diyor ve O esna da Ali Rüya diye Bağırıyor o yılda yani 1 Mayısa da Panzerin Altında kalan Tek kadın Meral Ozkol diye duydum doğru ise Eğer Rüya ile bağlantısı ne Acaba? yanlış Anlaşılma mı olacak acaba? Ali Rüya sanacak ama Rüya değil gerci 1 Mayısta da bir kac bayan yani 7'e 8'e yakın bayan ölmüş diye Biliyorum :img-yes:
Kürşat Başar'ın adını duyunca çok şaşırdım, hatta gugiden aradım, isim yanlışlığı olmasın, benim bildiğim Kürşat Başar mı bu diye... Daha önce oyunculuk yapmış mıydı, ben mi bilmiyorum yoksa:img-blush Ama severim kendisini, kitaplarından ötürü daha çok...
Mukoçanım (:img-grin2) kıskanıyorum bak ben yokken sohbetlere girişmişsin :img-blush
Ya size bir şey diyeyim mi ben de böyle yazar-gazeteci takımının dizilere girmesine uyuz oluyorum.. resmen nüfus kullanıp böyle işlere girdikleri zaman o iş benim için ciddiyetsizleşiyor...hele ortalık rol bekleyen oyunculardan geçilmezken sırf bir sohbette "ya ben de çok oynamak istiyorum Tomris beni de oynatırmısın Hatırla Sevgili'de" diye kapak atmak vallahi ne yalan söyleyeyim hiç hoşuma gitmiyor...
neyse şimdi benim asıl dikkatimi çeken şey neden bir psikologa ihtiyaç duyulmuş.. çünkü özellikle devrimci gençler için psikoloklug bir ortam yok.. hatta psikolojik sorunluların bile kendini mutlu hissettiği dönemler bu dönemler... çünkü evlere gidip gelen devrimci abiler-ablalar herkesle o kadar yakından ilgililer ki.. herkesin hali hatrı sorulur... sorunlu kişilerle özel ilgilenmeler başlar.. evin sahibi genç bu konuda uyarılır.. yol gösterilir vs. yani toplumsal dayanışma doruk noktasında... yaşlı teyzelerin ilaç sorunlarından kıyafet, barınma , içki, kumar, dayak sorununa kadar her şey yakından takip edilir çözülmeye çalışırdı.. devrimci kişiliklerin nasıl olması gerektiği örnekleriyle halkın karşısında dururdu her daim..
belki de o dönem istatistiklerine bakıldığında psikologlara en az ihtiyaç duyulan dönemler olduğu görülecektir... psikiyatris servislerin sinek avladığı dönemlerdir eminim... ama 12 eylülden sonra bu durum kat be kat tersine döndü o ayrı..
Yoksa Selma Ayla'nın annesine Kamil için "bana getirsene birgün" vs. demiştiya acaba onun için mi gerekiyor :icon_whis
Günaaaydıın...
Baharçan Abla'cığımbye
Seninle de girelim sohbetlere:)
Ben daha nasıl girdiğini bilmediğimiz için yorum yapmak istemedim fazla Kürşat Bey hakkında ama öğrenmek de isterim açıkçası, neden Kürşat Başar olduğunu...
Gelelim psikolog meselesine...
Psikoloğa neden ihtiyaç duyulduğunu ben de çok düşündüm, gençlerle alakası olmadığını da düşündüm senin gibi. Kamil'le alakası olduğu hiç aklıma gelmedi ama:) İhtimal de vermiyorum...
Biriyle aşk yaşayacak desem, kimse de kalmadı ki...Lale de evlendi.
Yoksa Defne'nin mi arkadaşı kendisi:img-blushOlabilir mi ki, belki ihtiyaç duymuştur Deniz'i kaybettikten sonra, bir vesile ile tanışmışlardır ve arkadaş olmuşlardır. Aralarında aşk vardır, demiyorum zaten biraz garip kaçar belki zamanla(hani olur ya) ama... Aklıma da başka bir şey gelmiyor ki...
Yasemin geliyor bir de...Nedense:icon_whis Çocuk yapmayı düşünüyorlarmış ya, belki kendini psikolojik olarak Necdetsiz anne olmaya hazırlamak için yardım alıyordur:img-hysteOlamaz mı:img-hyste
Edit: Shevek'ciğim Ahmet'in oğlu olsun, adını Deniz koysun, evet litfin:happy0064
Ay! mukoçanım gelmiş.. Günaydın...:happy0064
Hani Selma'ya Ayla'nın annesi dert yandıya... Kamil kötü.. Keriman zengin biriyle evleniyormuş.. Ayla gibi olmasından korkuyorum.. yani deprasyona girmesinden... diye birşeyler söylemişti hatırlarsan.. o yüzden dedim yani...
Ahmet Junior isim editidir (:img-hyste juniorun herşeyine özeniyorum) efendim Ahmet'in babasına verdiği değeri biliyoruz.. Şevket Deniz konsun.. ama ikinci ismi kullanılsın.. ya da biz öyle kullanırız:img-icecr
Evet, Kamil'in Keriman'dan ötürü depresyona girdiğini biliyorum da Kürşat Başar Kamil için Hatırla Sevgili'ye mi girdi şimdi :)
Defne ile alakalı olduğu konusunda ihtimal veriyorum, yarın göreceğiz artık, çok merak ediyordum daha çok meraklanmaya başladım şimdi:img-blush
Ayrıca Ayla ayrıldıktan sonra Kamil & Melahat ikilisinin de çıkacağını düşünüyordum ama devam ettiler kıyıdan köşeden, zaman atlamasından sonra da dizide onları görmeyeceğimizi sanıyorum ben.Keriman da Asi'ye transfer oldu.
İsme gelince...
Olsun Şevket Deniz olsun:icon_sorr, kız olurmuş bir de...Kız olursa yine Deniz koyabilirler ama Şevket nasıl durur bilemedim şimdi:img-pilotAman doğmamış ve daha hala düşüncede olan çocuğa isimler bile türettik... Ama Necdet'e fırsat vermemek için pasif durmamak lazım tabii:icon_whis
Defne'nin depresyona girmesi Deniz öldükten sonra elbette mümkün... ama 5 yıl süreceğini sanmıyorum... yani eski canlı hali artık olmaya bilir elbette ama ne bileyim müzmin bir depresifliği Defne'ye hiç yakıştırmıyorum... 12 bölüm boyunca da çekilecek bir şey değil bence... tabi çok yan bir karakter için de Kürşat Başar'ın psikolog olarak getirilmesi garip duruyor... ama bizim düşündüğümüz bir "merasim"liğe sahip olay da olmaya bilir.. yani bir-iki bölüm için girmiş olabilir.. yani biz sanki çok sık göreceğimiz bir arakter gibi düşünüyoruz ama olmayabilir.. neyse inan ben de son 10 bölümdür hs'yi çok merak ederek izliyorum.. yarın göreceğiz.. öptüms eni malum işe gidiyorum.. görüşürüz mukoçanım bye
Baharçan Ablam, ben de zaten Defne'nin hala depresif bir süreç içinde olduğunu kastetmedim. Deniz'in ölümünden sonraki ilk zamanlarda ondan yardım almış olabilir ve zamanla arkadaşlığa dönüşmüştür belki. Hayır psikolog, demeselerdi çok şey bulurduk adama ama psikolog:)
Bir dakika ya, Necdet Sosyoloji okuyordu değil mi, onun arkadaşı olmasın, lütfen olmasın:icon_whis Tabii, dediğin gibi belki bir kaç bölüm için girmiştir. Şu bölümü izlemek için nasıl sabırsızlandığımı kelimelerle ifade etmem mümkün değil, bekleyip görelim.
Ben de seni öptüm canım, iyi günlerbye
Rüya'nın 60 ihtilalinden daha sonra doğduğunu unuttunuz sanırım...62 doğumlu galiba...
rüya 62 doğumlu ise ve dizi 77 yılına geldi ise rüya 15 yaşında olaylaramı karışacak şimdi birde üniversite öğrencisi yaparlarsa rüyayı kafam iyice karışır.:icon_whis
ama şuda varki o zamanlar anlatılanlara göre liselerde karışıkmış.onlarda bölünmüş bir mahallenin aşağısı ile yukarısı arasında fikir ayrılıkları olmuş.evlere bacalarından bombalar atılmış.
gecen hafta hürriyetin pazar ekinde o zaman 17 yaşında olan bir kızın o zamanlar karakollarda yaşadıklarını anlatan bir röpartaj vardı.dikkatinizi çektiyse o gazeteyi alın okuyun derim.:img-yes:
80 lere geldiği için dizi birden aklıma çemberimde gül oya geldi.ona özlemim arttı.keşke onunda tekrarını verse kanal d
Fragmanı şimdi izledim. Fragmanın sonunda biri "kızın biri panzerin altında kalmış" dedikten sonra, Ali sanki Rüya diye bağırdı gibi geldi. Dikkat eden oldu mu?
Yasemin ve Ahmet bir bebeklerinin olmasını istemektedirler özette yazan bu cümleden anlaşılacağı üzere yeni bebek yok.ahmet jounerı göremiyeceğiz.yasonun bebeğimi olmuyor acaba:icon_whis.sağlık sorunumu cekecek:icon_whis
Sevgili ropedancer;
Lale Yavaş'ın diziye yeni katılan Zeynep karakterini canlandıracağını sanıyoruz ve büyük ihtimalle de öyle.
Kesin bir bilgiye mi sahipsin?
Edit: Sina Koloğlu'nun yazısından alıntı yapayım hemen.
"Yeni 10 oyuncu
Dizinin 80 darbesine giden yoldaki 78 kuşağı bölümünde, 10 yeni oyuncu yer alacak. Yeni oyuncular arasında yer alan Kürşat Başar bir psikoloğu oynayacak. Yurtdışında eğitim almış gelmiş bir genç kız Dev-Genç'li oluyor. Bu roldeki oyuncudan da ekip hayli umutlu; Lale Yavaş... Türk kökenli İsviçreli oyuncu. Şu sıralar Almanya'da televizyonda yayınlanan "Tatork" adlı polisiye dizide rol alıyor. Bu önemli bir dizi. Sanırım yeni bir oyuncu kazanacağız. "
İyi yorumlar...bye
alevalev_25_ 03-04-08, 09:59 KIZILDERE ÖĞRETMEYE DEVAM EDİYOR
Sadece 30 Mart vesilesiyle değil, Mahirlerin anıldığı, şu veya bu nedenle sözünün edildiği teorik veya pratik her durumda, onlardan öğretici kesitler aktarmak mümkündür. Yeter ki devrimci birikime sağladıkları katkının niteliği doğru kavransın.
Hangi zaman diliminde olursa olsun, toplumsal mücadeleler tarihinde adı ileriye doğru dönüşümle ilişkilendirilerek anılan ve halkların sevgisini kazanan her insanın, sınıf düşmanları tarafından çeşitli biçimlerde ve çeşitli yakıştırmalarla hedefe konduğu, yıpratma kampanyalarına konu edildiği bilinir. Bu türden kampanyalara Kızıldere direnişi de Mahir ve yoldaşları da konu edildi. Bugün artık, söz konusu yanıltma ve yakıştırmaların soldan bir yaklaşımla da yapılıyor olması, sınıflar mücadelesinin günümüz koşullarında uğradığı nitelik kaybıyla yakından ilintilidir.
Bugün eğer Mahir hakkında üç cümlelik bilgiye dahi sahip olmayan bir genç, kulaktan dolma bilgi ve bir iki yakıştırma ile Mahir'i yargılamaya kalkıyorsa; bu, diğer sebeplerin yanında, Mahir'in yaşıtı ve dünkü yoldaşları konumundaki kimi eski devrimcilerin bugünkü yaşamlarında yansıttıkları duruş ve bu duruşu meşru kılmak için öne çıkardıkları ölçekler sebebiyledir.
Dün ajandalarına Marksizm'den kesitler veya eylem notları düşüren insanların önemli bir kısmı bugün eğer ihale veya alacak-verecek notları ile yetiniyor, adeta değiştiremedikleri düzenin çarkları arasında bireysel çözümler peşinde koşarak vakit tüketiyorsa; onların ne ayak izlerinde ne de anılarında Mahir'e rastlamak olası değildir.
Mahir'in ve genel anlamda THKP-C önderliğinin bıraktığı teorik ve pratik miras, Marksizm'in genel birikimi gibi, üretildiği dönemin niteliklerinden koparılmadan an'a taşınabildiğinde, zaman aşımına uğratılmadan yaşatılmış ve yeniden üretimin koşulu sağlanmış olur. Bu, tabii ki üzerinde sahiplik tartışması yapılacak türden bir miras değildir. Ve söylemden çok bizzat yaşamın içinde yeniden üretilmesi gereken bir normlar bütünüdür. Yaşam, nasıl yerinde saymıyorsa, devralınmış kavga dersleri de yerinde saymaz. Bilimin öğretici önermeleri gibi mücadelenin öğretici kesitleri de onu yeni pratiklerde çoğaltmak üzere devralanların elinde hakkettiği değeri bulur.
Mahirler'in öğretici pratik ve kişiliklerinden nelerin öğrenilmesi gerektiği, bir yazı kapsamını aşacak nitelikte bir konudur. Ama, 30 Mart vesilesiyle onlara dair bir nitelik vurgusu yapmak gerekirse, akla ilk gelecek özelliklerden biri davaya bağlılıktır. Koşulların aleyhte olması, imkansızlıklar veya kişisel ayakbağları, THKP-C kültürü ile donanmış dava insanlarında hiçbir zaman geri düşme veya tereddüt sebebi oluşturmamış, öncelikler doğru seçilmiş, mükemmeliyetçi bir çizgi izlenmediği için koşulların esiri olunmamıştır.
Dün, gerek emperyalizme gerekse işbirlikçilerine karşı her türlü bedel göze alınarak baş kaldırılırken, bugün kimi "sol" çevreler emperyalizmin varlığında keramet arar hale gelmişse, güncellenmesi gereken Mahirce niteliklerden biri de antiemperyalist kararlılık olmalıdır. Benzer şekilde, antiemperyalistlik kapitalizme de karşı duran tutarlı bir çizgi gerektiriyorsa; "ulusalcı sol" soytarılıklara prim vermeyen bir seçicilik içinde olunmalı; nicelik kaygısı dahil, hiçbir nedenle duruş koordinatlarını şaşırmış kesimlerle aynı zemin paylaşılmamalıdır.
Devrime giden yolun tuzaklarla dolu, uzun ve zorlu olması, bir tercih değil bir zorunluluktur. Bu yolda hiçbir durak keyfiyete izin vermez. Kolay yollar aramak kolaycılığa düşmek anlamına gelir. Tercihler her gün daha kalın ve kesin çizgilerle kendini dayatıyor; ya kukla tiyatrosunun bir elemanı gibi yaşanacak, ya da özgürlükler koparılıp alınacaktır. Yaşam çıtasını yükseltmenin; yaşamda kalite ve onurun devrimcilik dışında bir yolu yoktur.
Kızıldere öğretmeye devam ediyor;
Devrimci pratik ve görevler için her döneme uyan bir çizelge yoktur. Görevler bütünü de öncelikler de, konjonktürel olandan genel olana kadar mevcut çelişmeleri canlı bir program eşliğinde dikkate alan devrimci bir yapı tarafından tanımlanmalı ve uygulanmasında önderlik edilmelidir.
Eğer, devrimci maya toplumda yeterince tutmamışsa, yapılması gereken, devrimci çubuğu sistemden yana bükmek değil; yaratıcılığı, kalite ve ısrarı artırmaktır.
Umudun zayıf düşürüldüğü, insanların günü yitirme kaygısıyla gelecek kurgusu yapamaz hale geldiği, bireysel çözümlerin ve günü kurtarma telaşının kitle ile iletişimi güçleştirdiği yoğun baskı ve yokluk koşullarında; gerçekleri açıklamak, yolgöstericilik ve umudu büyüten hamleler öne çıkarılmalıdır.
Devrim, çeşitli güç birlikleri ve ittifakları içeren uzun bir mücadele sürecini gerektirir. Bu süreçte, grupsal çıkar hesapları ve tekelcilik, sahibini de genel anlamda sürecin bütününü de olumsuz etkiler. Devrimciler arası rekabet, bir iç kültürün oluşmasını geciktirirken, kitlelere örnek olma ve gönlünü kazanma sürecini de zaafa uğratır. Tersine, genel anlamda devrimciliği, özelde devrimci kişi ve yapıları sahiplenmek, hatta gerektiğinde bunun için bedel ödemek, bir ortak kültürün oluşmasını hızlandırırken, beraber iş yapma ve potansiyel kitleye daha hızlı ulaşma şansını arttırır.
Kızıldere, devrim niyeti olanlar için tükenmez bir ders kaynağıdır; zaman aşımına uğramayan bir devrimcilik tanımıdır; yaşatmanın koşulu anlamaktır.
30 Mart 2007
DEVRİMCİ HAREKET
ropedancer 03-04-08, 10:02 muko88,
Sadece tahminim üzerine söyledim, 59. bölüm fragmanında sık görünen kızın rüya olabilecegini düsündüm. Kız, İsviçreli çok yetenekli bir oyuncu. Avrupada da tanınmışlığı var. Ama, Sinan Koloğlu' nun yazısında hiç bahsetmiyor cidden rüya olduğundan. Değil demek ki :)
Fragmanda rüya yerine neden zeynep i gösterip duruyorlar anlamadım..Heycan mı yaratıyorlar..
Özeti okuyunca tarihi bir an dedim kendi kendime çünkü ilk bölümler haricinde bu dizide istediğim hiçbirşey olmamıştı.Ve dizi bitene kadar da öyle devam edecek diye düşünüyordum.Ama eğer özette yazdığı gibi Ahmet&Yasemin çoçuk yapmayı başarabilirlerse bu dizi boyunca istediğim birşey olmuş olacak.Allah verede bu olayıda, çok beklediğimiz ama izlerken hiç tatmin olmadığımız, Ahmet&Yasemin birleşmesi gibi görev icabı yapmasalar.Yasemin'e bile biraz ruh gelse bu çocuk işini gönülden istese, Ahmet'in gözlerine bakarak, ellerini tutarak hamile olduğunu söylese, çok heyecanlansa hatta biraz utansa, gözleri dolu dolu olsa.:img-icecrAhmet zaten duygularını bize yansıtma açısından üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır eminim.Ama Yasota güvenemiyorum işte.Nolur sanki biran için yaşını başını almış olgun kadın havalarından vaz geçip ada Yaseminine dönüverse.Eskisi gibi tatlı talı bakıverse.Tabii özünde ben bu bebeği Ahmet için istiyorum ama ne yazık ki o sahnelerin inandırıcı olup beni etkileyebilmesi için insanca çekilmiş olması gerekiyor.Robot gibi bir Yasotun gelipte çok beklediğim bu sahneleri bozmasını istemiyorum.Tabii ayrıca Rüya gibi bu bebeğinde yapım aşamasını izlemek isterim doğrusu:img-blush.Yasemin bir sabah kalkıp pat diye hamile olmasa keşke:img-yes:
Ben Rüya'nın Necdetle ilgili tüm gerçekleri öğrenceği sahneyi de sabırsızlıkla bekliyorum.Bakalım nasıl anlatılacak?Yine herkes kader kurbanı olarak nitelendirilip Necdet kahraman mı ilan edilecek yoksa aslında kader değil de Necdet kurbanı oldukları ortaya mı çıkacak?
özeti okudum ve şok oldum
ne juniorı ya:img-fear2:img-fie:
bilsem ki babası gibi naif,mmc olacak olsunda ya anasına benzerse:img-fie::img-swoon
işte bu ihtimal beni öldürüyor.bir nejdet müptalasının daha dünyaya gelme ihtimali.
bu diziye 1 yasemin çok birde yenisi eklenirse.
hem rüya kocaman kız oldu ne gerek var şimdi bir juniora
kalsın ben almayayım keşke alana da mani olabilsem
diğer bir konu ışıkın harunuma bakışları
hiç dostça bir bakış değildi.
gözleriyle yedi derler ya aynen öyle:img-hyste
ışık neden dönmüş ki almanyadan ablasını almak için mi yoksa:icon_idea nerde o günler hatta imkansız:icon_sorr
bu arada hala içimde kalan şeylerden vazgeçemiyorum.
mesela kayseri olayı...bu gerçek açığa çıkmalı artık.ama zannetmiyorum.
"Başucumda Müzik" adlı kolay okunur romanında Kürşat Başar 60 lı yıllarda yaşanan bir yasak aşkı anlatır.Dönemin havası,İstanbul'u özenle detaylandırılmıştır.Kürşat Başar eski İstanbul'u ve o dönemi sever,için için yaşar.Nostalji tutkunudur.Bu sebeble,böyle nostalji yüklü bir dizide oynamak onun için hayli cazibeli bir durumdur.TV'de,bu güne kadar HS hakkında izlediğim en detaylı,en zengin konuklu, en güzel programı da Kürşat Başar yapmıştır.
"Kendisine bir şans verelim" derim.
MMC çan,maalesef Rüya ve Necdet konusunda gerçeklerden, vsden hiiiç umutlu değilim.Bu dizi Necdeti hiç bir zaman kötü adam olarak göstermez seyirciye.Bunu defalarca deneyimledik.Rüya geçmişi öğrense bile, "Ah Necdet babam,canım babam,abracadabram benim, sen ne yüce bir varlıksın" diye gider ayaklarına kapanır Neconun...HS senaristleri ; Necdet'in içinde bulunduğu her yamuk duruma,bir kulp bulurak Necdet'in bir anda nemalanmasını sağlarlar.Biz ekran başında ne kadar delirsek de bu böyledir.
Hani nerede,Kayseri'nin İntikamı???Bu dizi bitmeden, bu durum olması gerektiği şekilde,Ahmet'ten yana çözülmezse yazık olur döktüğümüz onca göz yaşına.
Ama bundan da umudum yok.Artık kapandı bu mesele.Üzerini çoktan pasta kreması ile örttüler bile.
kardelencim 03-04-08, 12:26 özeti okudum 1977 yıllara geçiceklermiş yani aradan 5 yıl geçmiş olucak. bu sırada rüyanın 15-16 yaşında olması lazım. halen çözemedim üniversitede mi lisede mi bu kız? ali büyük olduğu için o üniversitedir ama rüyadan emin değilim. fragmanda hem çabuk geçilio sahneler hemde oyuncuları tanımadığımız için rüya hangisi pek anlamadım. sadece ali net görünüo birde yanında zeynep vardı yani yeni arkadaşları. anlaşılan yarını beklemek gerek sabırsızlanıorum güzel bölümler olucak her ne kadar eskiyi arasamda hala:icon_sorr
yaseminle ahmetin hala bir çocukları olmamış. 5 yıldır ne yapmış bunlar anlamadım ama neyse en azından çocuk bu geçen 5 yılın içinde doğup büyüyüp arada kaynamamış. yaseminin hamileliğini, bebeğin doğumunu, ahmetin baba olucağı için heyecanlanmasını görmüş oluruz. en büyük hayalimiz bu değilmiydi zaten:happy0064
ıslak ıslak 03-04-08, 12:39 Yeni bölümün heyecanı hepimizi baya bir sarmışken malesef artık eskiye dair konular arasında yer alan, Mahir rolünü canlandıran K. Görkem Arslan'ın röportajını okuma fırsatı buldum ve böylelikle kendi adıma role neden bu kadar çabuk ısınabildiğimin cevabını da bulmuş oldum..
Sorulan sorulara verdiği akıllı ve bir o kadar da içten cevaplarla bir kez daha beğenimi topladı..
Tüm bunları baz alırsak bilmiyorun belki fazla iddialı olucak ama heralde Mahir'i canlandırabilecek daha iyi bir isim bulamazlardı diye düşünmekteyim..
Bundan sonra tek temennim şöyle cesur bir ismin ortaya çıkıp sinema mı olur dizi mi olur bilmem ama, yeterki tam anlamıyla ve tüm gerçekçiliğiyle o kuşağı yansıtan bir yapım izleyebilmek..
Çemberimde Gül Oya dizisiyle başlayıp, Hatırla Sevgili ile artarak devam eden bu dönem hikayelerinin hiç eksilmemesini istiyorum..
Kendi tarihimizle yüzleşebilmeyi başarabilelim yeter ki..
Sevgili LİN oyunculuğa devam edeceğini bilsem elbette şans veririz.. zaten bana da düşmez bunu söylemek :img-blush ama şimdi etrafımda tiyatroyla ilgilenen ve rol kapmak için yanıp tutuşan insanları görünce inan biraz gıcık kapıyorum...
Kürşat başarın o programını kaçırmıştım ben izlemedim.. demek en detaylı programdı ha... ama tabi bunlar gerekçe olmamalı yaa.. Kürşat Başar'ın bir kariyeri, kimliği var.. eğer bir şeyler yapmak istiyor ve bir şekilde destek olmak istiyorsa, bu iyi yazarlığını, iyi programcılığını sonuna kadar kullansın.. örneğin yeniden konuk edebilir HS ekibini :icon_whis ki o zamanki ilgiyle şimdiki çok farklı...:img-icecr
Off ilk kez fragmani tv'de tam olarak izlicem pat fragmanin ortasinda kadin olmak basliyor :( sinir :( :D yanliz sevimin saçlari olmamis, defne daha once sanki daha tatliydi ama simdide guzel isik harika!! Mehmet sinan kime benzemis boyle sari sari :D :D
rüya 62 doğumlu ise ve dizi 77 yılına geldi ise rüya 15 yaşında olaylaramı karışacak şimdi birde üniversite öğrencisi yaparlarsa rüyayı kafam iyice karışır.:icon_whis
ama şuda varki o zamanlar anlatılanlara göre liselerde karışıkmış.onlarda bölünmüş bir mahallenin aşağısı ile yukarısı arasında fikir ayrılıkları olmuş.evlere bacalarından bombalar atılmış.
gecen hafta hürriyetin pazar ekinde o zaman 17 yaşında olan bir kızın o zamanlar karakollarda yaşadıklarını anlatan bir röpartaj vardı.dikkatinizi çektiyse o gazeteyi alın okuyun derim.:img-yes:
80 lere geldiği için dizi birden aklıma çemberimde gül oya geldi.ona özlemim arttı.keşke onunda tekrarını verse kanal d
Rüya 1969 yılında ilkokula başladı.Benimle aynı yıl(özellikle dikkat etmiştim!:) ) ama Yasemin'in hamileliğine göre de 1962 de doğmuş olması lazım ki,o zaman okula bir yıl geç başlatıldı!Çünkü ben 63'lüyüm!Ve 1977 de lise 1.sınıftaydım.Herhalde okula geç verildi(niye ki?!)...Yani eğer 69 da başlamışsa okula,77 de Lise 1. sınıfta oluyor.O yıl erken seçimler dolayısı ile çok hareketli bir yıl oldu ve olaylar liselere yansıdı.Benim okulumda hemen her gün boykot,yürüyüş ve işgaller oluyordu.Lise 1 ler çaylak olduklarından ufak ufak katılır ama pek aktif olmazlardı fakat Rüya'nın ailevi nedenlerle siyasi altyapısının sağlam olduğu düşünülürse,eylemler içinde çok doğrudan değil ama ucundan kenarından yer alması şaşırtıcı olmaz.
Not:Benim asıl merak ettiğim,Erdal Eren olayını nasıl yansıtacakları...Erdal bizim mahallenin çocuğu,tahminen yaşıtım,kendisini defalarca görmüşlüğüm var ve olayın olduğu günü çok iyi hatırlıyorum.
kardelencim 03-04-08, 13:53 yeni bölümler süper gelio; mehmet sinan ve defne çok şekerler. ışık harika görünüodu, harunda çıkıo hapisten.yine de ışıkla harunun arasında bişeyler olmasını istemiorum, ışık baştan yaşarı seçmişti haketmio artık harunu. yaşara ne olucak peki diziden çıktı mı yoksa onu da göstericekler mi?
birde harunun hapiste yanında mustafa vardı o da çıkıcak mı acaba?? tatlı bir çocuktu görmek isterim dizide. yeni bölümlerde tek eksiğimiz deniz karayel keşke ölmeseydi de, defnenin yanında olsaydı ve mehmet sinanın büyüdüğünü görseydi:icon_sorr
Işık'ın dudağının üzerinde birde ben olsaydı tam olacaktı. Güzel olmakla beraber komik olmuştur kendisi zannımca ayy o hal ne öyle tvden yada kartpostaldan çıkmış sahne assolistleri gibi :img-hyste birde Harun'u karşılamaya gelmiş pabucumun ışığı... Anam birde Harun'a öyle bir bakışı varki gözleri ile yiyecek canııım oğlanı, uzak dursun harundan kanımca kendisi için çok isabetli olur. Yaşarcığına, gitsin lütfiiin hatta almanyadan geri dönmeseydi tam süper olacaktı. Hele bir harun'a göz diksin yolarım valla onun paçoz saçlarını, şimdi mi anlamış çocuğun kıymeytini mıymıntı ne olacak. Zaten ablasındn da hazzetmezdim ailece gıcık bunlar yav. Ablası olacak nevalde, ahmet'in ömrünü çürüttü, sıra harun'a geldi ama yedirmezler ünsallara taş gibi delüğanlıyı. Harun için devrimci bir doktor girecek diyorlardı lütfin girsin ama, nolur. Şu paçoz ışığa kalmasın harun. çakma devrimci ışık seni... :icon_whis ışık, harunun aşkı senin üzerinde eğreti durur gülüm sen yaşara dön bebeşim.
Sevgili Zerren, Erdal'ın yakalanış öyküsü şöyle:
Erdal Eren, 12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış ve 13 Aralık 1980 tarihinde asılarak idam edilmiş olan TDKP üyesidir.18 yaşını doldurmayanlar reşit sayılmadığından, dönemin hükümeti yaşını büyüterek idam edilmesine karar verdi.
ODTÜ'lü Sinan Suner?in 1980?de öldürülmesini protesto etmek için düzenlenen gösteride Erdal Eren de göstericiler arasındaydı. Göstericiler ve kolluk güçleri arasında çıkan arbedede er Zekeriya Önge yaşamını yitirdi; Erdal Eren?le birlikte 24 kişi gözaltına alındı. Eren, Zekeriya Önge?yi öldürmek suçundan tutuklandı. 2 Şubat?ta gözaltına alınan Erdal Eren, hızlı bir yargılama sürecinin ardından, 19 Mart 1980?de (gözaltına alındıktan 46 gün sonra) idama mahkum edildi. Erdal Eren'in henüz 16 yaşında olması, avukatlarının sundukları deliller ve tanıkların ifadeleri kararın uygulanmasını engelleyemedi. Kaynak:wikipedia
Şimdi Zerren'ciğim yakalanış süreci zaten dizinin kapsama alanı içinde... aslında infazı da 12 eylülden çok kısa bir süre sonra yani 3 ay gibi bir süre sonra da idam ediliyor.. ama söylenene göre dizi tam 12 eylül geldiği an bitecek o yüzden infazı göremeyeceğiz.. aslında bizim için önemli olan da bu yargılanma sürecindeki adaletsizlik değil mi? sanırım bu kısmı işlenip işlenmeyeceğini merak ediyorsun... bence çok rahat işlerler :img-yes:
Sevgili Zerren, Erdal'ın yakalanış öyküsü şöyle:
Erdal Eren, 12 Eylül Darbesi öncesinde bir askeri inzibat erini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmış ve 13 Aralık 1980 tarihinde asılarak idam edilmiş olan TDKP üyesidir.18 yaşını doldurmayanlar reşit sayılmadığından, dönemin hükümeti yaşını büyüterek idam edilmesine karar verdi.
ODTÜ'lü Sinan Suner?in 1980?de öldürülmesini protesto etmek için düzenlenen gösteride Erdal Eren de göstericiler arasındaydı. Göstericiler ve kolluk güçleri arasında çıkan arbedede er Zekeriya Önge yaşamını yitirdi; Erdal Eren?le birlikte 24 kişi gözaltına alındı. Eren, Zekeriya Önge?yi öldürmek suçundan tutuklandı. 2 Şubat?ta gözaltına alınan Erdal Eren, hızlı bir yargılama sürecinin ardından, 19 Mart 1980?de (gözaltına alındıktan 46 gün sonra) idama mahkum edildi. Erdal Eren'in henüz 16 yaşında olması, avukatlarının sundukları deliller ve tanıkların ifadeleri kararın uygulanmasını engelleyemedi. Kaynak:wikipedia
Şimdi Zerren'ciğim yakalanış süreci zaten dizinin kapsama alanı içinde... aslında infazı da 12 eylülden çok kısa bir süre sonra yani 3 ay gibi bir süre sonra da idam ediliyor.. ama söylenene göre dizi tam 12 eylül geldiği an bitecek o yüzden infazı göremeyeceğiz.. aslında bizim için önemli olan da bu yargılanma sürecindeki adaletsizlik değil mi? sanırım bu kısmı işlenip işlenmeyeceğini merak ediyorsun... bence çok rahat işlerler :img-yes:Olayın olduğu günü çok iyi hatırlıyorum.Olay mahalline çok yakın yerde oturuyoruz.Olaydan sonra mahallede ciddi söylentiler çıktı.Ölen er'i Erdal'ın vurmadığına,delillerin yok edildiğine,üniformalı birilerinin korunduğuna dair söylentiler...Er'in ölümüne yol açan kurşunun yönü filan çok tartışmalı.Bunların altının çizilmesini çok istiyorum.Sinan Suner'in öldürülüş biçimini,failini filan da tanımalı insanlar!
Ne zor oldu buraya girip yorum yazmak yav.Ne zaman heveslensem sunucu bulunamıyor.
Neyse şükür kavuşturana.
Malesef HS artık bitmiş,tükenmiş görüntüsü vermektedir arkadaşlar.
İlk zaman atlamasından sonra hazırladıkları fragmanı(yani 16.bölüm için)hatırlarsınız muhakkak.
Sonra yazdıkları özeti...
Şimdikiyle kıyas edemiyorum bile.Özet ne öyle Allahaşkına?Birkaç cümle ve tehditle yazılmış gibi.Pek zorlama .
Sevgili Bahar_can Hanım, imzanız fethetti kalbimi.
Evet,Necdet bir zulüm.
Bu muhakkak artık.
Peki Yasemin denen ŞAHSİYETSİZ ve DÜŞÜNCESİZ varlığın Ondan geri kalır yanı nedir?
Fragmanı bir kere izleyebildim bu bile sinirlenmeme yetti.
15 yaşındaki kızın gece yarısı karakolda olacak,bir anne olarak verdiğin tepki:
"YİNE NE YAPMIŞ?"
Bravo!Aşık kimliği,eş kimliği,ablalığı yoktu zaten,anneliği de yokmuş.
Bugüne kadar Yasemin'i mazur gösterecek sebepler üretebildim ve mantığımın alamadığı TÜÜÜM DAVRANIŞ BOZUKLUKLARINI anlamaya çalıştım ancak ve ancak...
Bu cümlesiyle kalan tüüüm kredisini tüketmiştir artık.Yasemin'in KİŞİLİK BOZUKLUĞU var bence.Bunu da ortalamanın altında bir zekaya bağlıyorum kusura bakmayın.
Bugüne kadar çook Ahmet taraftarı çook Necdet taraftarı gördüm.İki tarafın da Yasemin sevenine pek rastlamadım.
Bu kadar şuursuz bir kadın başrol görmedim,göremeyeceğim herhalde.
Beren Saat rahatsız olmuyor mu acaba bu durumdan?
"Bu bir anne için fazla katı bir cümle olmuş." demiyor mudur?Bir oyuncunun kendi repliklerine bile müdahele hakkı yok mudur?
----------
tipello.net - i ** not referring you, i just DO recommend it.
----------
Fragmanı daha bugün izledim ve şok oldum o ne değişimdir öyle valla azım açık kaldı defne ve ışık güzel olmuşlar mehmet sinan çok tatlı aynı şekilde sevimede yakışmış yeni stili ahmet ve yasemin de hoş olmuşlar ama yeni oyuncuları beğenemedim belki izledikten sonra düşüncelerim değişir ama ben ali rölüne daha başka birini düşünmüştüm ve rüya ise onu tam olarak kestiremedim fragmandan kim olduğunu...Ama bu bölüm bayağı bir hareketli başlıcak.Ayrıca harundan hapisten çıkıyor ışık nasıl bakıyor öyle bence kesin aralarında birşey olucak aradan 5 yıl grçmiş hala ahmet junior yok bu nasıl iş anlamıyorum...
ha birde nejdet var tabi allahım nasıl insandır bu adam pastacıyken üniversite okudu sonra yazar aydın oldu partiye girdi şimdide milletvekillliği çıktı on parmağaında on marivet maşallah yani nasıl oluyor anlamıyorum ne çok cevher varmış bu adamda...
Rüya 1969 yılında ilkokula başladı.Benimle aynı yıl(özellikle dikkat etmiştim!:) ) ama Yasemin'in hamileliğine göre de 1962 de doğmuş olması lazım ki,o zaman okula bir yıl geç başlatıldı!Çünkü ben 63'lüyüm!Ve 1977 de lise 1.sınıftaydım.Herhalde okula geç verildi(niye ki?!)...Yani eğer 69 da başlamışsa okula,77 de Lise 1. sınıfta oluyor.O yıl erken seçimler dolayısı ile çok hareketli bir yıl oldu ve olaylar liselere yansıdı.Benim okulumda hemen her gün boykot,yürüyüş ve işgaller oluyordu.Lise 1 ler çaylak olduklarından ufak ufak katılır ama pek aktif olmazlardı fakat Rüya'nın ailevi nedenlerle siyasi altyapısının sağlam olduğu düşünülürse,eylemler içinde çok doğrudan değil ama ucundan kenarından yer alması şaşırtıcı olmaz.
.
Zaten Rüya bu işlere önderlik ettiğinden karakollara girmiyordur canım.. boykotlara katıldığı için.. bildiri okuduğu için.. okulda afiş falan astığı için giriyordur..
Tabi gece gelen telefon esas kafaları karıştırdı bence.. çünkü Rüya'nın yaşı gece yapılan işler için çoğunuza küçük geliyor... ama zaten dizide sanıyorum ki verilmek istenen de bu... artık siyasi olaylara karışma yaşının çok çok indiği, ortamın bu işleri yapmak için çok uygun hale geldiği.. ailelerde de doğal bir kanıksama oluştuğu...
Çünkü öyleydi arkadaşlar.. özellikle 78'den 80'e gecekondu semtleri 24 saat orada çalışma yapan devrimcilere açıktı.. halk tam anlamıyla her yönüyle destek veriyordu.. birçok sol grup vardı.. herkesin çalışma yaptığı semti vardı.. kimse kimsenin semtine yaklaşmazdı.. kim önceden girip çalışma yapmışsa onundu.. tabi bunlar işin olumsuz yönleri.. ama diğer yandan da halk bilinçlendiriliyordu.. sürekli siyasi tartışmalara tanık oluyordu.. çocuklar çok küçük yaşta siyasetle tanışıyorlardı.. bunun olumsuz yanları olduğu kadar olumlu yanları da vardı ve bence çoğunluktaydı..
Bu dönemlerde siyasetle ilgilenen gençlerin neredeyse tamamı evinin yolunu bilmezdi... ya okul yurtlarında, ya çalışma yaptıkları semtlerdeki ailelerin yanında ya da arkadaşlarında kalırdı.. ve bu yerlere de polis baskınları her an olabilirdi.. Rüya da böyle bir baskına denk gelmiş olabilir.. sık sık da yaşamış olabilir..
Orada Yasemin'in rahatlığını eleştiriyoruz tabi ama bence Yasemin olduğu için.. yani O'nun mıymıylığı her sahnede olunca burada da değişmemesi sinir bozucu olduğu için.. ama dediğim gibi vurgulanmak istenen ortamın herkes tarafından kanıksanan hale gelmesi.. o rahatlığa alışılması.. yarın istedikleri düzen gelecekmiş gibi rahat davranılması ve sonunda da 12 eylül gibi bir trajedi yaşamamız.. bu KANIKSAMA tavrı bu yüzden vurgulamak zorunda.. bana öyle geliyor..
Olayın olduğu günü çok iyi hatırlıyorum.Olay mahalline çok yakın yerde oturuyoruz.Olaydan sonra mahallede ciddi söylentiler çıktı.Ölen er'i Erdal'ın vurmadığına,delillerin yok edildiğine,üniformalı birilerinin korunduğuna dair söylentiler...Er'in ölümüne yol açan kurşunun yönü filan çok tartışmalı.Bunların altının çizilmesini çok istiyorum.Sinan Suner'in öldürülüş biçimini,failini filan da tanımalı insanlar!
Bence işlerler Zerren çünkü dizinin elinde belge varsa affetmiyor.. ama söylemlere dayalıysa, duyumlara dayalıysa onu yapmıyor.. benim anladığım bu oldu yani bu zamana kadar.. ki Erdal Eren olayı senin de dediğin gibi taa o zamanlardan çok belli olan bir adaletsizlikti.. avukatının uğraşı en azından verilir.. o deliller ve savunmalar ortaya konur.. bence için rahat olsun :img-blush
Herkese merhabalar...
Işık'ın Harun'u hak etmediği görüşüne ben de taa en başından katılıyorum, ama Harun'daki aşk muazzam bişi, ne olursa olsun bi kere bile Işık hakkında kötü düşüncesine şahit olmamış olmamızdan ötürü, tahminimce yeni bölümlerde Işık&Harun aşkını yine görücez:img-yes:Ben olaya Işık açısından değil ama Harun açısından bakıyorum, Işığı bu kadar çok seviyorken, hapisten çıkmış olmasının verdiği durumla, Işık'ın da yanında olmasının verdiği umutla yine yeni yeniden diyorum:img-yes:
Dizinin tarihi bir dönemi yansıtıyor olmasından ötürü bazı hataları göz ardı edebiliyorum fakat bu yaş durumu hataları artık anlaşılamaz boyutta...:img-pilotZamanın çabuk ilerletilmesine uyumsuzluk mu demeli, yoksa böyle olur diyip diziye devam edilmek istenmesi mi bilmiyorum ama bu tarz zaman hataları gerçekten çok rahatsız edici oluyo:img-yes:
Defne ve Mehmet Sinan, fragmandaki o duruşlarıyla çok şirinlerdi gerçekten:img-icecr Işık da güzelleşmiş gibi duruyordu ne yalan sölim:)Harun'un çıkmasıyla hüzünlendim; keşke Deniz de kaçmasaydı da o da Harun'la birlikte çıksaydı:icon_sorr( Ben Deniz'sizliğe hala alışamadım, kusurma bakmayın olur mu:sad53:)
kardelencim 03-04-08, 14:44 Keske gorseydi "kardelencim" ama malesef :(
denizin olmamasına hatta diğer denizlerin yokluğuna zor alışıcam. fragmanda eylemleri görünce birden denizler sandım aliyi felanda görünce, sonra kendi kendime dedim o dönem kapandı artık. alışmak zor ama yepyeni olaylar var tarihimizde yaşanan onları da görmek istiorum tabiki. sadece denizde ölmeseydi o da şimdi hapisten çıkardı ne güzel tüm sorunlar bitmiş olurdu. rüya nasıl bir kız olcak acaba fragmanda pek seçilmio net değil çünkü hatta varmı yokmu belli bile değil.
denizin olmamasına hatta diğer denizlerin yokluğuna zor alışıcam. fragmanda eylemleri görünce birden denizler sandım aliyi felanda görünce, sonra kendi kendime dedim o dönem kapandı artık. alışmak zor ama yepyeni olaylar var tarihimizde yaşanan onları da görmek istiorum tabiki. sadece denizde ölmeseydi o da şimdi hapisten çıkardı ne güzel tüm sorunlar bitmiş olurdu. rüya nasıl bir kız olcak acaba fragmanda pek seçilmio net değil çünkü hatta varmı yokmu belli bile değil.
Fragmanda, eylemlerdeki kızı ben bir türlü Rüya'ya benzetemiyorum:img-cool2O Necdet'in kızı Eda mıydı ona daha çok benziyo, çünkü fragmanda eylemlerde gördüğüm kız Güzide'nin bir kopyası gibi:img-cool2Rüya'yla uzaktan yakından bağ kuramadım ben:img-cool2
Gel gelelim Necidet Zulüme :))
Hatırlarsınız Deniz Gezmiş,biri Ahmet ile konuşurken olmak üzere birçok kere
"Mustafa Kemal böyle diyor...."
"Mustafa Kemal ve arkadaşları...."
"Kurtuluş Savaşımızın tüm şehitleri..."
"Hey gidi Resneli Niyazi...."
gibi sözler söylemişti.
Deniz de Mehmet ile yaptığı bir konuşmada "Bana Che'den nasıl hayranlıkla bahsetmiştin baba.Şimdi bizler Onun yaptığını yapıyoruz...." dedi.
Yani dönemin gençlik hareketi liderleri başta Mustafa Kemal olmak üzere çeşitli isimlerden etkilenmişler.
İttihatçılar,Che,Fidel...
Sanırım HARUN KARADENİZ tamamen farklı bir rol model benimsemiş!!!
NECDET AYGÜN!
Harun Karadeniz kimdir?Necdeti Tarikatı mensubu mudur?Elbette değildir.
Peki neden bu şekilde anlatırsın?
Yer vermek zorunda hissediyorsanız Sayın Yetkililer,bu :
-"Ben Harun Karadeniz.Sizdeki ışığı farkedenlerdenim.Bir siyasi partiye üye olmalısınız" şeklinde olmamalı.
Bir gazete küpüründe isim görmek bence daha ŞIK olurdu.Ben bunu tercih ederdim.
Ama Necdet'in siyasete girişi ancak böyle olabilirdi değil mi?
O, hiçbir şeyi kendi istemez...O kaddar fedakar,derin ve mütevazidir.
Tabi biiir o kadar da Dolu bir insan olduğundan siyaset teklifi,Güzide gibi anlayışlı bir eş,Ahmet'in kızı... herşey nihayetinde Onun olur.
Pastanesine görüşmeye gelen CHP'Lİ yetkililer!!!
Ben Sayın İSMET İNÖNÜ'nün gelmesini de beklerdim ama olmadı bak!!!
Necdet gibi 'ASLINDA PARTİLERÜSTÜ OLAN(bak bak) ANCAK SOSYAL DEMOKRAT TARAFI DAHA AĞIR BASAN(bu nasıl oluyor bilemiyorum ama bunu izledik iki bölümdür) BİR MÜMTAZ ŞAHSİYET' için birinci ağızdan davet bekliyorduk.
Biz evce çok kırıldık.
Sevgili SAVAŞ DİNÇEL yaşasaydı,bizzat İsmet İnönü tarafından siyaset teklifi alan bir Necdet izlerdik bence hanımlar!
Yas
----------
rüya nın şimdi 16 yaşında falan olması gerek değil mi?
ama gece yarısı karakollara düşecek kadar olaylarda yer alıyor aslında 1980 de asılan gençte 16 yaşındaymış galiba o yüzden böyle bir şey yapmış olabilirler belki...
Katılıyorum Gülruçanım sana.Yasemin karakterine yaptırılan bu saçmalıkların bir sonu gelmeyecek mi artık?Tamam artık eskisi kadar ön planda olmayabilir ama bir karakter bu kadar harcanamaz doğrusu.Aşk düşmanı senaristlerimizin ayrıca kadın düşmanı olduğunu da anladım desem o da olmayacak.Zira Sevim'i de Defne'yi de Selma'yı da onlar yarattı.Sanırım onlar sadece Ünsal kadınlarına düşman.
Ayrıca ne 16. bölümü ne de fragmanını unutmak mümkün mü canım? Nerde o huzurlu, karlar altındaki tren garı sahnesi nerde bu sailahların patladığı, insanların kaçıştığı frgaman sahneleri.Tabii bu dönemler arasındaki farktan da kaynaklanıyor ama sanırım ben 60'lı yılları tercih edenlerdenim.
Son birkaç yorumumda da yazmıştım.Senaristler gerçek olaylar dışında fazla şaşırtıcı ve yaratıcı kurgular bulamıyorlar.Her bölümden önce olacakları kestirebiliyoruz.Kurgu karakterlere olacakların sinyalleride birkaç bölüm önceden veriliyor.Güzide Necdetin politikaya gireceği sinyallerini veriyor.Yasemin Ahmete biz daha çok genciz önümüzde daha uzun zaman var, bir çocuğumuz daha olur diyor ve herşey önceden tahmin edelebiliyor.Eğer Yasemin bu sinyali vermemiş olsaydı belki özet biraz daha şaşırtıcı olabilirdi.Ama olamadı malesef.Keşke bu dizi beni biraz daha şaşırtsa.Gerçek olayların yanında sürükleyic başka hikayelere de ihtiyaç var.Tabii bunlar benim düşüncelerim.
Elbette Ahmet Jr.yok.
Ben buna hiiç şaşırmadım.
Yalancı evliliğini 8 yıl da zorla bitirip(başka bir kadına rağmen),kızını Ahmete yine bir 8 yıl söylemeyen,sonra hayatımın aşkı diyerekten hayatını mahvettiği Ahmet ile evlenmek için "Tabi bizim acelemiz yok,sıra Işıkta " diyen Yasemin...
çocuk doğuracak!Pöööh.
Eski bir yorumumda :"Zaman atlamasına üç bölüm kaldı.Yasemin bu sürede BEBEK TASARISINI DEFTERİNE GEÇİREBİLİRSE NE ALA " demiştim de
MERVEMÇENIM : ...İlahi koptum Gülruçan demişti."
Neyse ya.Olmasın çocuk falan boşverin.Bu heves de kursağımızda kaldı.
Tıpkı Ahmet-Rüya sahneleri gibi...Ahmet'in Yasemin'e söz verdiği Ada Evi gibi...
Bu da olmasın artık.
MeHMET Sinanımızın babası yok zaten.O'na bakmak babalık,abilik etmek Ahmet Ve Harun' a düşer.Öyle de olsun.
Işık-Harun birlikteliği istemiyorum.
Harun hala Işık'ı unutamamışsa da bağrına taş basıp kendine yeni bir hayat kursun noolur.Defne ile oturup Deniz'in,arkadaşlarının anısına ağlasınlar;Ahmet,Sevim,Emine,Salim ile yargılama sürecini tekrar tekrar tartışsınlar.
Selma yeni asistanını Haruna münasip görsün...Harun,Ali ve Rüya ile maça gitsin.
Mehmet Sinanı parka götürsün...
Ne yaparsa yapsın Ünsal ailesi kadınlarından uzak dursun.Kalan ömrünün huzuru ve mutluluğu için...
Bakınız Aaamedime.Yasemin yüzünden ne muziplik kaldı ne cazibe.
Mağrurluk zaten yerlerde.
Final bölümde Necdet önünde diz vurup TARİFSİZ MİNNET VE ŞÜKRANLARINI sunanın Ahmet olacağına kesin gözüyle bakıyorum.Kanka oldular, bu olmaz demeyelim..
----------
çalıkuşu78 03-04-08, 15:08 Gel gelelim Necidet Zulüme :))
Hatırlarsınız Deniz Gezmiş,biri Ahmet ile konuşurken olmak üzere birçok kere
"Mustafa Kemal böyle diyor...."
"Mustafa Kemal ve arkadaşları...."
"Kurtuluş Savaşımızın tüm şehitleri..."
"Hey gidi Resneli Niyazi...."
gibi sözler söylemişti.
Deniz de Mehmet ile yaptığı bir konuşmada "Bana Che'den nasıl hayranlıkla bahsetmiştin baba.Şimdi bizler Onun yaptığını yapıyoruz...." dedi.
Yani dönemin gençlik hareketi liderleri başta Mustafa Kemal olmak üzere çeşitli isimlerden etkilenmişler.
İttihatçılar,Che,Fidel...
Sanırım HARUN KARADENİZ tamamen farklı bir rol model benimsemiş!!!
NECDET AYGÜN!
Harun Karadeniz kimdir?Necdeti Tarikatı mensubu mudur?Elbette değildir.
Peki neden bu şekilde anlatırsın?
Yer vermek zorunda hissediyorsanız Sayın Yetkililer,bu :
-"Ben Harun Karadeniz.Sizdeki ışığı farkedenlerdenim.Bir siyasi partiye üye olmalısınız" şeklinde olmamalı.
Bir gazete küpüründe isim görmek bence daha ŞIK olurdu.Ben bunu tercih ederdim.
Ama Necdet'in siyasete girişi ancak böyle olabilirdi değil mi?
O, hiçbir şeyi kendi istemez...O kaddar fedakar,derin ve mütevazidir.
Tabi biiir o kadar da Dolu bir insan olduğundan siyaset teklifi,Güzide gibi anlayışlı bir eş,Ahmet'in kızı... herşey nihayetinde Onun olur.
Pastanesine görüşmeye gelen CHP'Lİ yetkililer!!!
Ben Sayın İSMET İNÖNÜ'nün gelmesini de beklerdim ama olmadı bak!!!
Necdet gibi 'ASLINDA PARTİLERÜSTÜ OLAN(bak bak) ANCAK SOSYAL DEMOKRAT TARAFI DAHA AĞIR BASAN(bu nasıl oluyor bilemiyorum ama bunu izledik iki bölümdür) BİR MÜMTAZ ŞAHSİYET' için birinci ağızdan davet bekliyorduk.
Biz evce çok kırıldık.
Sevgili SAVAŞ DİNÇEL yaşasaydı,bizzat İsmet İnönü tarafından siyaset teklifi alan bir Necdet izlerdik bence hanımlar!
Yas
----------
gülruçann zaten 73 te b.ecevit chp nin başına geçmişti bile.. necdeti davet eden m.vekilliği teklif edenler karaoğlanın adamları oluyor bu durumda.. 73 te chp de genel başkan ecevitti ve inönü aktif siyasetin içinde değildi 77 de de ölmüştü sanırım..
mmc çann sen en iyisi mi eski bölümlere bak.. ben de romantizim dolu olduğum zamanlarda eski bölümlere bakıyorum..ilk bölümlerin yaseminini çok seviyorum..çok tatlı enerji dolu sevilesi aşık olunası bir küçük kızmış canım benim.. senaryo işte insanı nerelere savuruyor :icon_whis:img-hyste
kardelencim 03-04-08, 15:10 Fragmanda, eylemlerdeki kızı ben bir türlü Rüya'ya benzetemiyorum:img-cool2O Necdet'in kızı Eda mıydı ona daha çok benziyo, çünkü fragmanda eylemlerde gördüğüm kız Güzide'nin bir kopyası gibi:img-cool2Rüya'yla uzaktan yakından bağ kuramadım ben:img-cool2
fragmanda bende rüyaya benzer birini göremedim. hem rüya renkli gözlü fragmanda renkli gözlü biri yoktu. tabi tam da net göremediğim için emin değilim aslında önce bölümü izleme taraftarıyım. güzideye benzio dediğin kız zeynep olmalı alinin yanında olan hani. bende ilk görünce güzide sanmıştım onu. rüya umarım küçüklüğündeki gibi güzel bir kız olmuştur.
Bence işlerler Zerren çünkü dizinin elinde belge varsa affetmiyor.. ama söylemlere dayalıysa, duyumlara dayalıysa onu yapmıyor.. benim anladığım bu oldu yani bu zamana kadar.. ki Erdal Eren olayı senin de dediğin gibi taa o zamanlardan çok belli olan bir adaletsizlikti.. avukatının uğraşı en azından verilir.. o deliller ve savunmalar ortaya konur.. bence için rahat olsun :img-blush
Umarım canım,umarım...Bu olay gününü canlandırma olarak verirler sanıyorum,konu işlenecek olduğuna göre.Sanırım dizinin en vurucu bölümleri arasında olur.
O yıl,yani 77 aklıma geldi de,bir olay anlatayım dedim bende.Sanırım Kızıldere Katliamı'nın yıldönümüydü ve ölenleri anmak için dersi boykot edip yakın bir meydana gidildi,tüm okul boşaltılarak!Sloganlar atılıp,devrimci andı filan okunup,dağılınacakken polisler havaya ateş açmaya başladılar.Tüm okul bir anda çil yavrusu gibi dağıldık.Biz 3 kız tekrar okula koşup,öğretmenlere sığındık.Epey sonra da,öğretmenlerimiz ortalığın yatıştığını söyleyip bizi evlere yolladılar.Ertesi gün okula gittiğimizde okulun sadece 1/3 ünün geldiğini gördük ve öğrendik ki 2/3 ü tutuklanmış!Ama asıl lider kadro bilfiil okulda!Tabii okul işgal edildi.Ana kapılara sıralardan barikatlar kuruldu filan.Tutuklananlar serbest kalana kadar işgale devam edileceği bildirildi,etrafı saran polislere.Öğretmenlerin okulu terk etmeleri sağlandı.Kapı nöbeti filan düzenlendi.Kalanlar sınıflarda şarkı-türkü,marşlar...Öğlen acıkıp,zuladaki sigaralar filan bitince,derse girmek için okulun dışında bekleyen ve olanları oyun gibi izleyen ortaokullara para atıp sigara,ekmek,zeytin-peynir getirttik.Poşetleri pencereye attılar.Manzara epey komikti ama...En sonunda akşam üstüne doğru tutuklananların serbest kaldıkları söylendi ve işgal sona erdi.Sonradan,bir önceki gün tutuklananların arasında 12-13 yaşlarında ortaokul öğrencilerinin bile olduğunu duyduk.Düşünün,bir gösteride,Ankara'nın en kalabalık okullarından birinin yarıdan fazlası tutuklu!Kalan üçte bir eylem yapıyor!
ama dediğim gibi vurgulanmak istenen ortamın herkes tarafından kanıksanan hale gelmesi.. o rahatlığa alışılması.. yarın istedikleri düzen gelecekmiş gibi rahat davranılması ve sonunda da 12 eylül gibi bir trajedi yaşamamız.. bu KANIKSAMA tavrı bu yüzden vurgulamak zorunda.. bana öyle geliyor..
Kanıksama evet...Yaşı çok küçükler için oyun,macera sanma evet...Aşırı rahatlık ve kendine,yarına güven...Devrimi oldu olacak,kapıda görme...Fazlasıyla...Daha sonrasında işçi eylemleri bunu iyice pekiştirdi.1980'e gelindiğinde fabrikaların çoğu işgal altındaydı,çoğu işlikte üretim araçlarına el konulmuştu.Aslında fiilen devrim olmuştu!Ama...Gerisi yok...
alevalev_25_ 03-04-08, 15:15 İdam Sehpasında Gencecik Bir yiğit;
Erdal Eren...
12 Eylül cuntasının emekçi halklara gözdağı vermek için gündeme getirdiği idamlar sürecinde devrimci onuru sehpada dimdik tutan Erdal Eren’i 13 Aralık 1980 günü yitirdik. Henüz 17 yaşındayken devrim ve sosyalizm davasını hayatı pahasına savunan bu genç fidan, Türkiye devrimci hareketinin yüz akı olarak geleceğe ışık tutmaktadır.
Erdal, 25 Eylül 1961’de Giresun’a bağlı Şebinkarahisar’da doğdu. Erdal’ın babası o tarihlerde Giresun’un bir dağ köyünde öğretmendir. Doğduğunda okulların açılması ve ulaşım güçlüğü nedeniyle nüfusa yazdırılmayan Erdal, daha sonradan kimlik çıkartıldığında ise okula erken başlaması için bir yıl büyük yazdırılır.
http://img91.imageshack.us/img91/3018/erdaleren2ha4.jpg
Daha sonra, 1970’li yıllarda ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşen Erdal, Ankara Yapı Meslek Lisesi’nde okumaya başlar ve burada devrimci mücadeleyle tanışır. ANOD (Ankara Ortaöğretimliler Derneği) içerisinde ve GBK (Geleceği Birlikte Kurtaralım) içinde yer alır. Bu süreçte Erdal, ODTÜ’lü devrimci öğrenci Sinan Suner’in öldürülmesini protesto için 2 Şubat 1980 günü yapılan bir korsan gösteride yer alır. Eylem bitirilip kitle dağılmak üzereyken silah sesleri duyulmaya başlar. Herkes gibi Erdal da geri çekilir ve bir apartman bahçesine girer. O sırada gösteriyi bastırmak için gelen askeri birlikten bir er vurularak ölmüş ve yakalanan Erdal olayın faili olarak ilan edilmiştir.
Ankara Merkez Komutanlığı’na götürülen Erdal işkencelerden geçirilir. Oradan Mamak Askeri Hapishanesi’ne götürülerek bir hücreye konur.13 Şubat günü duruşmaları başlar ve tüm hukuk usulleri hiçe sayılarak 45 gün içerisinde yapılan üç celsede hakkında idam kararı verilir. Ortada hiçbir kanıt olmaması bir yana Erdal’ın yaşının henüz 17 olması da bir başka engeldir. Yaş tespiti istekleri reddedilir. Ve Yargıtay’ın iki kez bozduğu karar sonunda onaylanır. Çünkü Cunta şefleri açıkça Erdal’ın kanını istemektedir.
Erdal duruşmada, “Benim hakkımda peşin bir yargılama yapıldığı son derece açıktır. Nitekim benimle ilgili olayın ertesinde Genelkurmay Başkanı’nın ‘Çoktandır idam olmuyor, bazı kişilerin idam edilmesi gerek’ şeklinde demeç vermesi benimle ilgili idam kararıdır. Ve size de bu konuda ulaştırılan emirlerin açıkça dışa vurulmasıdır” der. Yine savunmasında Erdal, “Bugün devrimcileri ve onların bir parçası olan beni, aldığınız emirlere uygun olarak yargılayabilir ve ölüm cezası verebilirsiniz. Fakat bu ilelebet sürmeyecektir. Bir gün mutlaka sizin yerinizde halkımız olacak, sizi ve koruduğunuz düzeni yargılayacak ve doğru kararı verecektir” demektedir.
13 Aralık 1980 günü hücresine gelip Erdal’ı alırlar. İdam sehpasına giderken kimseden yardım istemez. Mamak’taki korkunç işkenceleri anlatır son mektubunda: “Cezaevinde yapılan (neler olduğunu ayrıntılı bir biçimde öğrenirsiniz sanırım) insanlık dışı zulüm altında inletildik. O kadar aşağılık, o kadar canice şeyler gördüm ki, bugünlerde yaşamak bir işkence haline geldi. İşte bu durumda ölüm korkulacak bir şey değil, şiddetle arzulanan bir olay, bir kurtuluş haline geldi. Böyle bir durumda insanın intihar ederek yaşamına son vermesi işten bile değildir. Ancak ben bu durumda irademi kullanarak ne pahasına olursa olsun yaşamımı sürdürdüm. Hem de ileride bir gün öldürüleceğimi bile bile.”
Son anlarında bile Erdal neşeli ve soğukkanlıdır. Gülümseyerek avukatına bakar ve göz kırpar. Sonra, tıpkı duruşmalarda olduğu gibi yine dimdik olarak sehpaya yürür. Saat sabaha karşı üçe on kala cellat Erdal’ın boynuna ipi geçirir. Ortamın sessizliğini Erdal’ın gür sesi bozmaktadır: “Yaşasın TDKP, Faşizme Ölüm, Halka Hürriyet” diyerek ayağının altındaki sehpayı tekmeleyen Erdal, böylece Deniz’lerin onurlu kervanına katılır. Arkasında kısa ama tertemiz bir yaşamın anılarını bırakarak...
fragmanda bende rüyaya benzer birini göremedim. hem rüya renkli gözlü fragmanda renkli gözlü biri yoktu. tabi tam da net göremediğim için emin değilim aslında önce bölümü izleme taraftarıyım. güzideye benzio dediğin kız zeynep olmalı alinin yanında olan hani. bende ilk görünce güzide sanmıştım onu. rüya umarım küçüklüğündeki gibi güzel bir kız olmuştur.
Zeynep kim canım? Güzide'ye benzeyen kız da Güzide'nin kızı olamaz mi ki acaba? nede olsa yaşıt sayılırlar, o da eylemelere katılmış olabilir...:icon_whisAma dediğin gibi fragmanda Rüya'ya benzer renkli gözlü falan bir kız yoktu:img-yes:
MMC Selam!
O günler hatırına izlemiyor muyuz biraz da zaten hala bu diziyi?
Benim en yakın arkadaşım,DOSTUMCAN şimdi öğrenimine İstanbul'da devam ediyor.
Yerli dizi izlememesine rağman ısrarlarımla HS izlemeye başladı.
Ben üye olduğumdan beri buradaki yorumları okuyor.
Sizlerin tesbit ve yorumlarınızı çok beğendiğini ancak ben de dahil olmak üzere hemen hemen herkesin; Yasemin ve Ahmet aşkına takıntılı olduğunu,artık beklenti içine girmememiz gerektiği söyledi.
"Rüya'nın kaçırılması sonrası yaşananlar özellikle 10.000 liranın hoop diye bir adama verilmesi ve sonra bu meselenin üzerine bile gitmeyişleri AHMET VE YASEMİN İKİ ŞAP..L dır.Gösterdiğiniz ilgi ve telaşı hak etmemektedir,evli bir çiftten ilk aşk günlerinin heyecanını bekliyorsunuz ama onlar da artık çok değiştiler.." demekmiş.
Dostumcan yorumu böyle.Necdet için de 'gül geçsin ya senin deyiminle EN NÜKTECİ NECDET işte !diyor.
Erkek mantığı çok düz ancak daha gerçekçi düşünme yapısına sahip oldukları muhakkak.Biz herşeye daha duygusal bakıp beklentiler içine giriyoruz,sonuç heep hüsran.
Anlatacakları 3 yıllık süreci düzgünce anlatmaları dışında bir beklentim olmayacak...diyorum ama bakalım.Bunu başarırsam ben de arkadaşım gibi daha az stresli,bol keyifli 2 saat geçirebilirim.
Biraz geç de olsa...
----------
kardelencim 03-04-08, 15:21 Zeynep kim canım? Güzide'ye benzeyen kız da Güzide'nin kızı olamaz mi ki acaba? nede olsa yaşıt sayılırlar, o da eylemelere katılmış olabilir...:icon_whisAma dediğin gibi fragmanda Rüya'ya benzer renkli gözlü falan bir kız yoktu:img-yes:
pardon tam anlayamadım ama güzidenin kızı mı eylemlere katılmıştır diosun. o mümkün değil çünkü ela olsa olsa 5 yaşında felan olmuştur sen karıştırdın sanırım. zeynep yeni bir karakter ali ve rüyanın arkadaşı olarak diziye katılmış heralde.
pardon tam anlayamadım ama güzidenin kızı mı eylemlere katılmıştır diosun. o mümkün değil çünkü ela olsa olsa 5 yaşında felan olmuştur sen karıştırdın sanırım. zeynep yeni bir karakter ali ve rüyanın arkadaşı olarak diziye katılmış heralde.
Hımm evet canım, büyük bir karışıklık oldu:)O zaman Güzide'ye benzeyen kız sadece Rüya ve Ali'nin arkadaşı öyle mi, şimdi oldu:img-yes:Ama fragmanda Rüya'ya benzer birinin olmadığında hem fikiriz dimi, yani yanılmıyorum bunda da:)
gülruçann zaten 73 te b.ecevit chp nin başına geçmişti bile.. necdeti davet eden m.vekilliği teklif edenler karaoğlanın adamları oluyor bu durumda.. 73 te chp de genel başkan ecevitti ve inönü aktif siyasetin içinde değildi 77 de de ölmüştü sanırım..
[B]mmc:icon_whis:img-hyste
Biliyorum Çalıkuşum.Ben Sayın İnönü,1974 yılında vefat etti diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim.
Geçen bölüm Necdet'in pastanesine gelen beyler,CHP'Lİ yetkililermiş ya!!
Ben Onu kastedmiştim.
Bu kaddar mühim bir şahsa gereken önemi vermiyorlar diye alındım biraz.
İyi ki varsın Necdet,yoksa stresin had safhada olduğu idam bölümlerinde neye kahkaha atardık karnımızı tutaraktan?!?
Heey çanlar.
Adı Necdet olan,partilerüstü,sosyoloji merakı olan,iyi pastacı,süper baba,ultra fedakar ve enfes nasihatler veren...
İşte bu özelliklerin en az 3 (en fazlasını düşünmek bile istemediğim) tanesini de bünyesine sığdırmış derin şahıslardan kaçınmanız dost tavsiyesidir ki...
Sığ kişiliklere kontrendike imiş.Kaldıramayız.
En azından ben koyacağım bunu uygulamaya:))
----------
size göre oldukça geç de olsa fragmanı merwimçanım sayesinde gördüm:img-in_lo
yeni bir dönem izleyecek olmak,yeni oyuncular,değişen hayatlar izleyecek olmak ayrı bir heyecan...çok güzel olaylara seyirci olmayacaksak da...:icon_sorr
rüyanın büyümüş hali için zaten 14,15 hadi 17 gösterecek bir oyuncu bulmamalarına şaşırmadım pek:icon_whisaslında pek kızamıyorum da..ne de olsa seçilecek oyuncu ilerleyen zamanları da kurtarmak zorunda:img-wink:
uzuun zamandır takip edemediğim forumumu bu yeni dönemle birlikte takip etmeyi umuyorum..:img-blushçünkü çekilen bölümleri izlediğimizde kafamızda en fazla bir soru işareti kalıyor.mühim olan bu soruların cevaplarını aramak,bulmak kanımca..
necdete dayanamıyorum artık..keza yasemine de.ahmetten de pek ümidim yok artık..:icon_sorr
yeni karakterlere de zamanla ısınırız sanıyorum ama bu sezon benim favorim mehmet sinan olacak sanırımm:img-icecr
benim için fragmanın favori karesi omzunda ms ile ahmet oldu..bkz:tüm yollar ahmete çıkarıyor beni...bkz:kıderrrr
sevgilerr tüm forumçanlarrrbye
edit:anket cevaplar gibi yazmışım:img-blushhamlığı üzerimden atmam zor olacak zannımcaa:icon_whis
Zeynep kim canım? Güzide'ye benzeyen kız da Güzide'nin kızı olamaz mi ki acaba? nede olsa yaşıt sayılırlar, o da eylemelere katılmış olabilir...:icon_whisAma dediğin gibi fragmanda Rüya'ya benzer renkli gözlü falan bir kız yoktu:img-yes:
güzide'nin kızı dediğin ela değil mi?? necdet'le güzüde'nin kızı... en son bıraktığımızda bebekti o... 77de 5-6 yaşlarında olcak kişi nasıl eyleme katılsın???
bahsedilen kız zeynep.. evet ben de başta güzideye benzettim ama ela olmadığı kesin!! yeni bir karakter zeynep...
ilk başlarda eylemde ali'nin yanındakini rüya sanmıştım ama dikkatlı bakınca fragmanın başında ''hepimizi öldürecekler'' diyen kızla yani zeyneple aynı olduğunu anladım.. rüyayı da seçemedim...
eet 77de rüya 16 yaşlarında oluyor... belki de erdal eren'i rüya vasıtasıyla tanırız...
güzide'nin kızı dediğin ela değil mi?? necdet'le güzüde'nin kızı... en son bıraktığımızda bebekti o... 77de 5-6 yaşlarında olcak kişi nasıl eyleme katılsın???
bahsedilen kız zeynep.. evet ben de başta güzideye benzettim ama ela olmadığı kesin!! yeni bir karakter zeynep...
ilk başlarda eylemde ali'nin yanındakini rüya sanmıştım ama dikkatlı bakınca fragmanın başında ''hepimizi öldürecekler'' diyen kızla yani zeyneple aynı olduğunu anladım.. rüyayı da seçemedim...
eet 77de rüya 16 yaşlarında oluyor... belki de erdal eren'i rüya vasıtasıyla tanırız...
Evet burda küçük bir karışıklık olmuş, halletik:) Güzide'ye çoook benzer biri olunca bir an öyle geldi ama dediğiniz gibi yaşı tutmuyo:img-yes:Rüya'nın varlığı da artık nelere sebep olur bilmiyorum...
Yalnız şu var, Yasemin neden kızının karakolda olduğunu duyunca öyle ilginç bir tepki veriyo,(bir anne gibi olmadığı kesin:icon_whis):"yine ne yapmış". Gecenin o saatinde bu duruma böyle tepki, Yasemin'in kendini rüyada hissetmesiyle açıklanabilir sanrım, yoksa Rüya'nın karakolda olmasıyla değil:img-hyste
çalıkuşu78 03-04-08, 15:59 karadeniz ruhu işte bu.. herşeyi uçlarda yaşıyan insanın yurdu karadeniz..inanmıyagörsün bu uğurda ölüm vız gelir bu ruhun insanına..sayısız karadeniz devrimcisi gibi erdal eren de o ruha küçücük yaşında sahipmiş..devrimcilik serüveninin bu küçük cesur yüreğinin ölü bedeninin gözlerinden öpmek isterdim.. kardeşim benim rahat uyu..
haksızlık tarihi bile erdal erene yapılan bu haksızlık karşısında utancından yerin dibine geçmiştir eminim buna..
Evet burda küçük bir karışıklık olmuş, halletik:) Güzide'ye çoook benzer biri olunca bir an öyle geldi ama dediğiniz gibi yaşı tutmuyo:img-yes:Rüya'nın varlığı da artık nelere sebep olur bilmiyorum...
Yalnız şu var, Yasemin neden kızının karakolda olduğunu duyunca öyle ilginç bir tepki veriyo,(bir anne gibi olmadığı kesin:icon_whis):"yine ne yapmış". Gecenin o saatinde bu duruma böyle tepki, Yasemin'in kendini rüyada hissetmesiyle açıklanabilir sanrım, yoksa Rüya'nın karakolda olmasıyla değil:img-hyste
ya evet anladım bir karışklık olduğunu ama zeynep sahiden benziyor güzideye ses tonu bile....
yasemin'le ilgili yorum yazmak istemiyorum zira bu şahsın yapacağı hiçbirşeye şaşırmayacağım nitekim şşırmadım da.... orda aslında hani zaman atlaması oldu ya karakterlerin ne yönde geliştiğini göstermekti sanırım amaç... yani bakın 5 senede rüya tam bir devrimci oldu hem de öyle böyle bir devrimci değil baksana gecenin bir vakti ev aranıyor rüya karakolda diyor annesi de yine mi diye cevap veriyor... hayatın olağan akışı içerisinde değerlendirilmesi için yani....
Merhaba çanlar ayşeçan gülruçan sizi görmek ne güzel :img-wink:
Ayşeçan bak güzel dediysek de ne demek bütün yollar Ahmet'e çıkarıyor seni :hıh Bakıyorum bir böyle meydan okuma bir isyan bir asilik :hıh Şahika gibi bağırıcam şimdi valla :dito
Ya bir kız vardı dizilerde rol alıyordu o kıza benzettim araya araya bir hal oldum Gümüş'te rol alıyormuş Hilal Uysal tabi yanlış yazmadıysam ama o değildir çünkü bayağı büyük gösteriyor :)
Gülruçan ve MMCçan ben artık Ahmet-Yasemin'den hiç bir şey beklemiyorum kaç bölümdür bunu uyguladım ve şimdi çok mutluyum:)Ahmet tek başınayken daha iyi ...ruhsuzluk konusunda oyuncuya da kızamıyorum ki senarist yazmış yönetmen de çekmiş örneğin o telefon sahnesi demekki onlar öyle istemişler o da öyle oynamış soğuk ve donuk bir şekilde ....telaş da yok oysaki Rüya daha 15-16 yaşlarında (Mayıs 1962 doğumluydu dimi) ..bu arada Rüya'nın doğumgünü 25-25 Mayıs gibi miydi acaba parti yaparlar mı keşke görsek acaba parti yaparlar da Necot gelmez mi :img-pilot(bu hayal olmayacak biliyorum bknz:Kambersiz dügün olmaz:icon_whis)
Suathh fragmanda Rüya'ya benzer bir kız var sonlara doğru kalabalığın içinde renkli gözlü bir kız büyük ihtimalle o Rüya ama kim oynuyor henüz çözemedik tanımadığımız biri sanırım:)
selamlarbye
iş yoğunluğum sebebiyle bugün buralarda pek olamadım şimdi bir bakayım dedim öncelikle alevalev arkadaşım erdal erenle ilgili paylaşımın için teşekkür ederim inan okurken kanım dondu aşık olduğum vatanımın insanları kendi halkına nasıl böyle şeyler yapabilir diye kahroldum:icon_sorr idam tarihi itibariyle erdal eren dizide gösterilmez ama belki idamdan öncesi gösterilebilir gencecik bir çocuk nelere maruz kalmış ne işkenceler çekmiş yinede intihar etmeyi değil yaşamayı seçmiş nasıl üzüldüm anlatamam:icon_sorr
bizim merveçan dün ışık ı oynayan oyuncuyu metroda görmüş beyaz tenli çok hoş biri diyordu zaten ben hala fragmandaki o halinde takıldım kaldım defnede çok güzelleşmişti ama ışık hakikatten adı gibiydi ışıl ışıl parlıyordu ayrıca yaşarda ortalarda gözükmediğine ve harunda hapisten çıktığına göre ışık-harun aşkı start alacak demektir her ne kadar yaşarı çok sevsemde senaryoya boyun eğeceğim çünkü harunuda çok seviyorum hep ışık-yaşar ayrılmasın harun başka birine aşık olsun dedim ama anlaşılan bu olmayacak şimdide yeni dönem ışık-harun aşkını izleyeceğiz muhtemelen onlarda evlenirler eğer umut kurt diziye devam edecekse bu duruma yaşarın tepkisi ne olacak çok merak ediyorum zaten 77-80 dönemi sağcıların aktif olduğu bir dönem olarak düşünülürse yaşarın senaryoda yer almaya devam etmesi lazım:img-yes:
defne_deniz 03-04-08, 16:13 bu bölüm de her kez değişmiş ama ahmet ve yaseminde bir değişlik yok onları yıllar etkilememiş ve aynı zamanda nejdette daha bi gençleşmiş sanki..
ziyneep,ahmete ne kadar kızsam da sonunda takılıp kaldığım kareler onunla ilgili oluyor..elimden ne gelir ki:img-blushbi kusurum bu zaten..necdetinkinden az hastalıklı olmasın ama benimki de hastalıklı bir alaka artık sanırım:)senaristler bir dublöre bile oynatabilecekleri sahneleri veriyorlar aamede..yahu elinizde altın gibi oyuncu var..kullanın,zorlayın,izleyiciye biraz da oyunculuk ziyafeti çekin değil mi ama:hıh
bu arada,şahsi kanaatimce yaşar diziden çıkmıştır:icon_whishala ışığın ve harunun hayatında yer alması,zaten dallasın türk versiyonu olan aşk meşk ilişkilerine yeni bir boyut kazandırır yoksaa..bkz:amacından sapmak..
CicimBenim 03-04-08, 16:15 HS cok degisti. Ah dizi ilk basladiginda ne kadar heycanliydi... Ahmet ve Yasemin askina doyum olmuyordu ama yaklasik 10-15 bolum dizi sanki baska bir dizi oldu. Tarihi olaylara dedigim birsey yok ama bastaki gibi Yasemin-Ahmet aski ve tarihi olaylarinin gosterilmesi daha cok hosuma gidiyordu... simdi ise sadece tarihi konularin uzerine cekiliyor. Cok ama cok sevdihim Yasi-Ahmet aski harcandi :( sanki bam baska bir dizi izliyorum... olmadi boyle
5 senedir bebek icinmi ugrasiyorlar? O sinyali 2-3 bolum once verdiler, 5 sene sonra hala yok... belki olmuyor?
Isik fragmanda acayip degisik gorunuyordu, Almanya yaramis ama Yasar ve Isik bir birlerini gercekten seviyor olsaydilar bosanmaya izin verilmezdi. Yasardan haber yok, ozaman dediginiz gibi Isik-Harun iliskisi var. Bence Isik ne sagci ne de solcu, sadece insan haklardan yana. Acaba Harun hala o konulara katilacakmi hapisten ciktikdan sonra. Bence Isik ve Harun iyi arkadas olarak goruyorum, Yasar'la olmasini isterdim bu aski harcadilar ya cok uzuldum ama netcez idare etcez!
fragmanda iki kişi gördüm aslında zeynep'in haricinde.. biri sizin dediğiniz gibi saçı toplu olan kız bir de yine tek başına ama saçı açık hafif dalgalı saçlı biri ama o sanırım ışık...
dediğiniz kızın rüya olma olasılığı yüksek... cuma gelse de anlasak kim kimdir??
bir arkadaşımız demişti defneler ilk geldiğinde de yüzlerini aklımızda tutamıyorduk diye.. ben aslında defneyi ayırt edemiyordum bir tek.. berk ve ayfer'i diğer projelerden tanıyordum çünkü .. defne'yi de fragmanda bir 2-3defa farklı şekilde gösteriliyorsa her defasında farklı bir karakter sanıyordum...
'' 3 yeni kız daha girmiş diziye'' diye:img-hyste ama şimdi aklımdan silinmiyor.. belçim çok yetnekli bir oyuncu ... dizide benim de 2 tane sevdiğim kadın oyuncu var belçim ve feride.... beren ve ayfer ise yorumsuz....
ya şu melis birkan köprüde oynamasaydı da rüyayı o canlandırsaydı keşke... çok benzettim rüyaya... inşallah benzeyen birini bulmuşlardır...
kürşat başar defne'nin partner'i olacak gibi geliyor bana...öyle hissettim..
son olarak da ışık'ın o bakışlarından nefret ettim.. gözlerini oyarım onun bakmasın haruna öyle.... ya lütfen kalmış şunun şurasında 12 bölüm harun'u da harcamasınlar.... dediğiniz gibi bulalım ona devrimci bir doktor... anti harun&ışık.... anti ışık!!!
bir de arkadaşlar geç oldu ama yaşar ve ışık'ın boşanma sahnelerinde dikkatinizi çekti mi bilmem ama ceza mahkemesinden çıkıyorlardı... o zaman aile mahkemesi yok muydu ki!!! ne saçmalık ya aptal mı zannediyorlar bizi.. bir aile mahkemesi bulamamışlar mı olmadı yazıyı değiştirin aile mahkemesi yazın...
ya evet anladım bir karışklık olduğunu ama zeynep sahiden benziyor güzideye ses tonu bile....
yasemin'le ilgili yorum yazmak istemiyorum zira bu şahsın yapacağı hiçbirşeye şaşırmayacağım nitekim şşırmadım da.... orda aslında hani zaman atlaması oldu ya karakterlerin ne yönde geliştiğini göstermekti sanırım amaç... yani bakın 5 senede rüya tam bir devrimci oldu hem de öyle böyle bir devrimci değil baksana gecenin bir vakti ev aranıyor rüya karakolda diyor annesi de yine mi diye cevap veriyor... hayatın olağan akışı içerisinde değerlendirilmesi için yani....
İyi de canım benim, bunu bu şekilde hissetirmek de biraz tuhaf olmuş, tamam kız çok değişmiş olabilir de ne olursa olsun gece o vakti, zaten kızları eve gelmeden yatmış uyumuşlar, bir de telefon gelmiş hem de karakoldan ve sonunda bu tepki...İlginç geldi:icon_whis
Suathh fragmanda Rüya'ya benzer bir kız var sonlara doğru kalabalığın içinde renkli gözlü bir kız büyük ihtimalle o Rüya ama kim oynuyor henüz çözemedik tanımadığımız biri sanırım:)
Bu bölümde dikkatlice bakarız artık, ben hala seçemiyorum çünkü:img-hyste
bu bölüm de her kez değişmiş ama ahmet ve yaseminde bir değişlik yok onları yıllar etkilememiş ve aynı zamanda nejdette daha bi gençleşmiş sanki..
Bu benim de dikkatimi çekti, ne Ahmet de ne de Yasemin de hiç bir değişlik olmamış.Belki sadece 5 sene diye böyle bir değişime gerek duyulmamıştır...
okuduğum kadarıyla dizi 1980 darbesinde asılan Erdal EREN'ide gösterecekmiş
Denizlerin asılmasını kaldıramayan bu yürek bir çocuğun asılmasını nasıl kaldıracak bilmiyorum. TC'nin tarihine bir utanç gibi düşen bu kara leke asla silinmiyecek onu asan paşazadeler netekim yaşarken marmarislerde, yozlaşmış, dünyadan bihaber yeni nesil onu bir ressam zannedip alkış tutarken kime
sitem edebilir, kimi suçluya bilirizki. bu utanç aslında hepimiz binlerce masum insanın katlinden sorumlu bu insanlar yargıya hesap vermedikçe bu yara hep kanıyacak. Geçmişleriyle yüzleşmeyen milletler tarihin tekerrüründen kaçamazlar.
ziyneep,ahmete ne kadar kızsam da sonunda takılıp kaldığım kareler onunla ilgili oluyor..elimden ne gelir ki:img-blushbi kusurum bu zaten..necdetinkinden az hastalıklı olmasın ama benimki de hastalıklı bir alaka artık sanırım:)senaristler bir dublöre bile oynatabilecekleri sahneleri veriyorlar aamede..yahu elinizde altın gibi oyuncu var..kullanın,zorlayın,izleyiciye biraz da oyunculuk ziyafeti çekin değil mi ama:hıh
bu arada,şahsi kanaatimce yaşar diziden çıkmıştır:icon_whishala ışığın ve harunun hayatında yer alması,zaten dallasın türk versiyonu olan aşk meşk ilişkilerine yeni bir boyut kazandırır yoksaa..bkz:amacından sapmak..
ooo kimleri görüyorum tohtor civanım spdrçan hoşgeldinbye
zeynepçan görüyormusun spdrçan gelir gelmez bir cazgır savaşı hazırlığında demedi deme:img-wink:
geçen yıllarla birlikte ahmetle yaseminde pek değişiklik olmamış görünüyor ama ben nedense ahmeti eskiye göre daha çok beğendim kendisi MMC liğinden birşey kaybetmediği gibi aksine çok şeyde kazanmış gibi duruyor maşallah:img-in_lo yani cazgır takımından olmasamda spdrçanıma hak vermeden edemedim:img-blush
inşallah dizinin başından beri istediğim aşk gerçek olur ışık ve harun beraber olurlar yaşarla hiç yakışmıyorlardı bu konudada bu zamana kadar hiç yorum yapmamıştım inşallah istediğim gibi olur şimdiye kadar hiç ışık aşkı fazla ilgi çekmemişti bence bu da aynı deniz defne ve ahmet yaseminin aşkı gibi ilgi çekici olur
bu arada yeni rüyayı bende hatırladım kızlar yurdunda sevdiğim bir karakterdi bakalım daha rüya ne kadar daha değişecek bu üç oldu
Rüyayı, Ezgi Asaroğlu canlandırıyor arkadaşlar...
http://www.sinematurk.com/person.php?action=goToPersonPage&id=13983
Hımmm:)Bir dilim aşk'tan hatırlıyorum, güzel bir seçim olmuş (benzerlik açısından). Oyunculuğu, o dönemi yansıtması açısından da izledikten sonra yorum yaparım artık:img-yes:
Yoktu,arkadaşım.Aile mahkemeleri daha yeni kuruldu ülkemizde...
iyi de ceza mhkde mi görülüyordu o zaman davalar.. o mantıksız geldi bana.. aile adıyla olmasa bşka bir mhkde görülüyordur herhalde... neyse özür dilerim..
Hoşgeldin arwençanbye
Işık&Harun aşkına ne kadar karşı çıksam da olmadı galiba onları aşık olarak izleyeceğiz garip olacak bu aşk Harun tarafından değil ama Işık tarafından ...zamanında "her şeyin olurum ama sevgilin olamam " demişti ya ben zaten zamanında da Işık'ı Harun'a uygun bulmadığım halde Harun'un öylece kalmasına çok içerlemiştim :icon_sorr Neyse kıdeeer:icon_whis
Bu arada fragmanı 50.kez izleyişimde bir şey farkettim Yasemin'in sabahlığı ve Ahmet'in pijaması değişik farkettiğim şeye bak :img-hyste Ama ne yapayım HS ekibini cimri olmakla suçluyordum geri aldım sözümü :img-pilot
Ayşeçan demek Ahmet'te takılıp kalıyorsun:hıh Ya siz ne kaa cazgırsınız böyle son zamanlarda baş edemiyorum hiç birinizle kime benzediniz bilmem ki!:icon_whis:img-tomat
Selam herkesebye
Arkdaşlar Rüya'yı calandıran kzın Ezgi Asaroğlu oldugu kesin değil ki dün ben fragmanı izlerken sonda ki kalabalığa karışan kızı ona benzettim hatta yazdım resimin ekledim ama kesin bir şey değil ..
Ha o kız osla Sevinirim Ve benzetme ve tahminm doğru çıkar ama Kesin bir şey değil..
iyi de ceza mhkde mi görülüyordu o zaman davalar.. o mantıksız geldi bana.. aile adıyla olmasa bşka bir mhkde görülüyordur herhalde... neyse özür dilerim..
Ceza olması komik tabii...Asliye ya da Sulh Hukuk'un bakması daha normal olurdu sanırım...:img-wink: :)
Zaynepsçanım,
Bir cazgır olarak sen nasıl vazgeçersin Ahmet&Yaseminden anlayamıyorum doğrusu.Bu sahnelerin yokluğu Ahmet'in en MMC göründüğü sahnelerinden mahrum kalmamız demek, onun bir bütün olarak izlemek varken aşık yanının eksik kalması demek ve haliyle spdçanım dediği gibi figüren rollerinde olması demek.Bunlar benim için kabul edilesi gibi değil.Adam diziler tarihinin en muhteşem bakışlı aşığı ama kullanılmıyor, atıl duruyor.Yani demem o ki Ahmet'in en iyi performansta doya doya izleyebilmek için Yaseminle olan ilişkisine biraz olsun duygu gelmesi gerek.Yoksa yeni dönemde de katip Ahmet, çocuk kaçıranlar tarafından aptal yerine koyulan Ahmet, karısını, kardeşini ve annesini kurtarmak için sap sap arabada bekleyen Ahmet, Necdet'in imza kampanyası için yazdığı metni hukiki açıdan inceleyen Ahmet, Haruna Işıkla Yaşarın boşandığını anlatan Ahmet gibi saçma sapan işlerin içinde bulacağız ki bu ona gerçekten haksızlık.Ben diyorum ki Ahmet'in ne aşık halinden vaz geçerim ne baba halinden ne abi halinden ne de dayı halinden.Onu bir bütün olarak görmek isterim.Bu arada şuanda favorim dayı hali:img-in_lo
kardelencim 03-04-08, 16:45 Selam herkesebye
Arkdaşlar Rüya'yı calandıran kzın Ezgi Asaroğlu oldugu kesin değil ki dün ben fragmanı izlerken sonda ki kalabalığa karışan kızı ona benzettim hatta yazdım resimin ekledim ama kesin bir şey değil ..
Ha o kız osla Sevinirim Ve benzetme ve tahminm doğru çıkar ama Kesin bir şey değil..
eğer bu kızsa rüyaya benzio renkli gözlü felan uygun bir seçim ama bu kız nerde vardı die iki saattir düşün düşün en sonunda buldum. menekşe ile halil dizisinde görmüştüm o diziyi izlemiorum ama gözüme takılmıştı bu kız bir bölümünde.
eğer bu kızsa rüyaya benzio renkli gözlü felan uygun bir seçim ama bu kız nerde vardı die iki saattir düşün düşün en sonunda buldum. menekşe ile halil dizisinde görmüştüm o diziyi izlemiorum ama gözüme takılmıştı bu kız bir bölümünde.
Kardelen'cim Eğer bu kıza çok sevinirim öncelikle benzetmem ve tahmin doğru çıkar :) ben Sonda ki Kalabalığa Karışan kızı ona benzettim çünkü hatta dün yazdım resim falan koydum evet Rüya'ya uygun yeşil gözlü ve kumral bir kız kendileri Kızlar yurdu adlı dizide Gülenya Karekterini Canlandırmıştı bide Bir dilim Aşkta Beran Laçin ile oynamıştı..
İnşallah odur bakalım Cuma günü göreceğiz..:img-yes:
Fotoğraflar daha gelmedi sanırım... gelse de baksak farklı şeyler var mı?
bu bölümü pek bir heyecanla bekliyoruz yahu.. uzun zamandır böyle olmamıştık.. biraz önce fragmanı gördüm.. bu ikinci izleyişim.. daha dikkatli batım.. ben Rüya'ya benzer birini göremedim..
Dayısıyla yeğeni hayal havasında oynuyorlardı sanırım...
Çalışkuşuçanım yoksa sizin oraların horonunu tepiyor olmasınlar... pek bir hoşlardı ya.. :happy0064
Eğer Ahmet Junior olursa M. Sinan bebişi kıskanır vallahi.. çünkü Ahmet'i babası yerine koyacaktır doğal olarak.. en güzeli de O'nu kendine model alacakc:happy0064 genetik olarak babası gibi asi ruhlu olsun ama dayısından da çok şey alsın.. zaten O eğitmiş olacağı için ister istemez alacatır.. gerçi biz göremeyeceğiz ama.. belki 80 sonrası çekilebileceği söylenen yeni HS ya da ismi ne olursa artık.. M. Sinan, Eda, Ş. Deniz vs. 85'lerin Liselileri olara karşımıza çıkabilirler...
benzerlik açısından iyi bi seçim ama o dönemi ne kadar yansıtır izleyip göreceğiz....hem emin de değilmiş yazana rakadaş başka biri de olabilir....bu arada bildiğim kadarıyla harun türk kökenli şu anda almanyada yaşayan ve orada polisiye bi dizide oynayan bi kızla aşk yaşayabilir....ismi basında çıkan haberlerde var:)
Fotoğraflar daha gelmedi sanırım... gelse de baksak farklı şeyler var mı?
bu bölümü pek bir heyecanla bekliyoruz yahu.. uzun zamandır böyle olmamıştık.. biraz önce fragmanı gördüm.. bu ikinci izleyişim.. daha dikkatli batım.. ben Rüya'ya benzer birini göremedim..
Dayısıyla yeğeni hayal havasında oynuyorlardı sanırım...
Çalışkuşuçanım yoksa sizin oraların horonunu tepiyor olmasınlar... pek bir hoşlardı ya.. :happy0064
Eğer Ahmet Junior olursa M. Sinan bebişi kıskanır vallahi.. çünkü Ahmet'i babası yerine koyacaktır doğal olarak.. en güzeli de O'nu kendine model alacakc:happy0064 genetik olarak babası gibi asi ruhlu olsun ama dayısından da çok şey alsın.. zaten O eğitmiş olacağı için ister istemez alacatır.. gerçi biz göremeyeceğiz ama.. belki 80 sonrası çekilebileceği söylenen yeni HS ya da ismi ne olursa artık.. M. Sinan, Eda, Ş. Deniz vs. 85'lerin Liselileri olara karşımıza çıkabilirler...
Nurdan Ablacım şu Ahmet'in yigenin boynuna alıp yürdüğü sahne akabinde sonra bir Kargaşa oluyor kalabalık Arasında kalan bir kız var Saçı toplu kumral Kamera resmen onu gösteriyo işte o kızın Rüya oldugun düşünüyoruz hatta o kızı Ezgi Asroğluna benzettim bilmiyorum bakalım...
Bu bilgi kesin mi Rüya'yı Ezgi Asaroğlu mu canlandırıyor emin misiniz benziyor ama :icon_whis
kürşat başar defne'nin partner'i olacak gibi geliyor bana...öyle hissettim..
son olarak da ışık'ın o bakışlarından nefret ettim.. gözlerini oyarım onun bakmasın haruna öyle.... ya lütfen kalmış şunun şurasında 12 bölüm harun'u da harcamasınlar.... dediğiniz gibi bulalım ona devrimci bir doktor... anti harun&ışık.... anti ışık!!!
Pamir ben de geçen bunu söyleyecektim ama çanlardan çekindim sen yazınca dayanamadım :img-pilot Geçenlerde Defne birisine aşık olmaz ama sevebilir mi diye sormuştum kimse bu fikre sıcak bakmamıştı ben de duygusal düşününce olmasın diyorum ama mantıklı düşününce olabilir diyorum ve Defne daha çok genç gönlüm el vermiyor onun yapayalnız kalmasına ...Kürşat Başar bir psikoloğu canlandıracakmış sanırım psikolog ama aile ile bağlantısı Selma üzerinden olabilir olsa Defne ile olabilir belki ama neyse sustum şimdi beni protesto edecekler :img-tomat:img-tomat AA sakın Rüya'nın platonik takılacağı kendinden yaşça büyük karakter o olmasın ..belki de Ahmet'in arkadaşıdır hiç yok ya :img-in_lo
esmer_-ezel 03-04-08, 16:55 yaşasın galiba baştan beri istediğim aşk gerçek oluyo :happy0064işte bu süper ışık ile harun olsun:happy0064 ben baştan beri hep bunu istiyodum yaşar ile ışıkı hiç yakıştırmamıştım inş. artık ışık harun aşkı görürüz
Rüya'yı canlandıran kiş Ezgi Asroğlu olacağı kesin değil o yazan Arkadaş öylesine yazmış herhalde ben kendim adıma evet sonda ki kalabalığa karışan kızı ona benzettim Ama yanılma payımda olabilir... uzak mesafe çünkü kesin bir şey değil..
Ama olsa Çok Sevinirim o Ayrı mesle:)
esmer_-ezel 03-04-08, 16:58 Bu bilgi kesin mi Rüya'yı Ezgi Asaroğlu mu canlandırıyor emin misiniz benziyor ama :icon_whis
Pamir ben de geçen bunu söyleyecektim ama çanlardan çekindim sen yazınca dayanamadım :img-pilot Geçenlerde Defne birisine aşık olmaz ama sevebilir mi diye sormuştum kimse bu fikre sıcak bakmamıştı ben de duygusal düşününce olmasın diyorum ama mantıklı düşününce olabilir diyorum ve Defne daha çok genç gönlüm el vermiyor onun yapayalnız kalmasına ...Kürşat Başar bir psikoloğu canlandıracakmış sanırım psikolog ama aile ile bağlantısı Selma üzerinden olabilir olsa Defne ile olabilir belki ama neyse sustum şimdi beni protesto edecekler :img-tomat:img-tomat AA sakın Rüya'nın platonik takılacağı kendinden yaşça büyük karakter o olmasın ..belki de Ahmet'in arkadaşıdır hiç yok ya :img-in_lo
bence rüya ahmet in halasının(adını unuttum ) evlatlık aldığı oğlu ile olur gıbıme gelıyo dızıdekı aşklar genelde çocukluğa dayandığı için rüya da o çocukla olur gıbıme gelıyo
Hoşgeldin arwençanbye
Işık&Harun aşkına ne kadar karşı çıksam da olmadı galiba onları aşık olarak izleyeceğiz garip olacak bu aşk Harun tarafından değil ama Işık tarafından ...zamanında "her şeyin olurum ama sevgilin olamam " demişti ya ben zaten zamanında da Işık'ı Harun'a uygun bulmadığım halde Harun'un öylece kalmasına çok içerlemiştim :icon_sorr Neyse kıdeeer:icon_whis
Bu arada fragmanı 50.kez izleyişimde bir şey farkettim Yasemin'in sabahlığı ve Ahmet'in pijaması değişik farkettiğim şeye bak :img-hyste Ama ne yapayım HS ekibini cimri olmakla suçluyordum geri aldım sözümü :img-pilot
Ayşeçan demek Ahmet'te takılıp kalıyorsun:hıh Ya siz ne kaa cazgırsınız böyle son zamanlarda baş edemiyorum hiç birinizle kime benzediniz bilmem ki!:icon_whis:img-tomat
hoşbulduk zeynepçanbye
haklısın ışık zamanında haruna çok büyük konuşmuştu şimdi bu sözünden dönecekmiş gibi bir durum söz konusu ama aşkları nasıl olur bilemiyorum sadece harunun ışık a olan büyük aşkı ilişkilerine belki yön verebilir diye düşünüyorum
kız demek ahmetle yaseminin giydikleri nihayet değişmiş hay allah iyiliğini versin feriştah zulüm fanı olaraktan hemen aklın nelere çalışıyor:img-hyste yalnız söylemedende geçemeyeceğim seninde imzasını yaptığın kırmızı pijamalı ahmette pek bir hoştu hani:img-blush
ben kimin kim olduğuyla ilgili kendi beyin kıvrımlarımda dahi yorum yapmaktan kaçınıyorum:icon_whissonra aklıma yer ediyor yanlış karakter olarak,inandırıcılığı kayboluyor karakterin:img-yes:
MMC çaan sonuna kadar katılıyorum sana ama karşımızdaki yasemini,senaristleri ve necocanlar(bkz:iconcanlar)ı göz önüne alarak,tüm hevesimi kalbime gömer giderim diyebiliyorum ancak:icon_whis
ama burada şunu yinelemek istiyorum...hs nihayetinde bir dizidir ve bence biraz da kaliteli oyunculuklar görmek isteyenleri tatmin etmelidir..şimdiye kadar dizideki ebeveynler ve yeni dönemden özellikle deniz(berk hakman)sayesinde bunu verdikleri için teşekkürü borç bilirr,potansiyeli de iyi kullanmalarını temenni ederim:img-blushbkz:ahmet(cansel elçin)
arwençan,bana hak veriyorsun değil mi...ahmet 50 yaşına da gelse benim favorim olacak kanımca bu gidişle:img-icecrziynep de bunu böyle kabul edeee:img-wink:
bye
kardelencim 03-04-08, 17:02 Kardelen'cim Eğer bu kıza çok sevinirim öncelikle benzetmem ve tahmin doğru çıkar :) ben Sonda ki Kalabalığa Karışan kızı ona benzettim çünkü hatta dün yazdım resim falan koydum evet Rüya'ya uygun yeşil gözlü ve kumral bir kız kendileri Kızlar yurdu adlı dizide Gülenya Karekterini Canlandırmıştı bide Bir dilim Aşkta Beran Laçin ile oynamıştı..
İnşallah odur bakalım Cuma günü göreceğiz..:img-yes:
evet aresecim ayrıntılı bir fragman değil oyuncular zaten yeniler tanımıoruz birde net gösterilmemiş doğal olarak kafamız karıştı. eğer o kızsa güzel olur yani en azından çirkin veya rüyanın küçüklüğüne hiç uymayan birisi değil. bir dilim aşk dizisinden hatırladım o kızı şimdi pek dikkatlisin şeker:happy0064
MMCçan ben Yasot'tan öyle bir soğudum ki ona tahammül edemiyorum izlerken o yüzden de Ahmet'i ona aşık bakarken görmek beni kahrediyor:sad53::sad53: o bakımdan yani :icon_sorr Yoksa ben onun MMC halinden de vazgeçmem ama senin saydıklarınla dizide yer almasını -kaçırılma sahnesi hariç- ben gereksiz bulmamıştım yeri geldi o şekilde yer aldı açıkçası ben son zamanlarda onun aşık kimliğini değil avukat kimliğini daha çok beğeniyorum bunun 2 sebebi olabilir birisi Yasemin diğeri avukat kimliği daha önplana çıkarıldı ve benim hoşuma gitti....
Dediğim gibi MMC olacaksa da bir kaç sahneye katlanırım ehh napalım sizin hatrınıza :img-hyste Dediğim gibi bir bağyan hoca gelse tam süper olurdu ama o da dizinin formatına uymuyor :icon_sorr
Benim yeni dönemde beklediğim Ahmetler baba Ahmet ve dayı Ahmet ...Yasot'tan çok Rüya ile sahnesinin olmasını istiyorum (barışıyor gibiyiz ya belki senaristlerimiz gönlümüzü almak için yazıverirler:)) Mehmet Sinan ile olmasını istiyorum bir de junior olursa onun tekmelerini dinlesin (bak şimdi sinirlendim yine o ruhsuz şey o binbir çeşit adama dinletmişti tekmeleri dimi :hıh Neyse ödedi bedelini böyle ruhsuz pasif biri oldu işte ohh olsun:hıh)
Arwençanım ama sadece Feriştah Zulüm fanı olarak değil de dikkatimi çekiyor yani adam 1966'da aynı pijamayı giyiyordu aman dedim 1977 hala aynı sandım nasıl eskimiyorsa artık diye düşünürken bir baktım yeni pijama oleyyy dedim şimdiye kadar hiç bir şey sahibi olamayan Ahmet en azından bir pijama sahibi olmuş :happy0064
Ezgi Asaroğlu'nun fotoğraflarına baktım umarım odur yeşi gözleri var bir de gerçekten tatlı gözüküyor MMC bir havası var tabi en önemlisi oyunculuğu ...
Arwençanım ama sadece Feriştah Zulüm fanı olarak değil de dikkatimi çekiyor yani adam 1966'da aynı pijamayı giyiyordu aman dedim 1977 hala aynı sandım nasıl eskimiyorsa artık diye düşünürken bir baktım yeni pijama oleyyy dedim şimdiye kadar hiç bir şey sahibi olamayan Ahmet en azından bir pijama sahibi olmuş :happy0064
Ezgi Asaroğlu'nun fotoğraflarına baktım umarım odur yeşi gözleri var bir de gerçekten tatlı gözüküyor MMC bir havası var tabi en önemlisi oyunculuğu ...
ben ahmetin pijamalarıyla hiç ilgilenmemiştim tabi siz cazgırlar gibi içimde büyük bir aşk olmayınca doğal olarak farkedememişim(aşık olmak istesekte olamazdıkki mazallah adamı paralardınız:img-tomat :) ) yalnız yaseminin rüya hakkındaki yorumu benide şaşırttı bu kız böyle genç bir yaşta nelere karışmışki annesinin "yine ne yapmış" diyeceği kadar başı belaya girmiş birde bu zeynep alinin aşkımı olacak acaba çok merak ettim ayrıca güzideye çok benzediği konusundada sizinle aynı fikirdeyim bencede elanın gençliğine kadar gidilseymiş o rol için biçilmiş kaftan olurmuş:img-yes:
ezgi asaroğlu ismini ise hiç bilmiyordum sizin sayenizde resimlerine baktım bencede rüyayı oynamaya çok uygun yüzü,gözleri bereni andırıyor ahh ahh birde şu özetteki junuor gelse şöyle babasına benzeyen en çekici esmerinden MMC bir delüğanlı nede güzel olurdu :icon_whis
tohtoruma edit:soprçanım haklısın ahmet 50 yaşınada gelse yine bir numara:good:
acı edit:son dakika!!! yarın akşam katılmam gereken bir şirket yemeği çıktı ve geç vakite kadar sürecekmiş yani anlayacağınız dizi yalan oldu allahım ne acı bir kıder bu:img-cray::img-cray::img-cray:
yasemin_lizz 03-04-08, 18:08 Fragmanı ancak izleyebildim...Dönem atlamasından sonra fragman izlemek baya keyifli oluyor:img-icecr
Ahmet'le Yasemin pek değişmemiş ya da fragmandan belki de o etkiyi alamadım...Yalnız ben Necdet'e takıldım Necdet yaşlanacağına gençleşmiş sanki:) Ulvi insan Necdet neler başarmadı ki gençleşmenin de sırrını bulmuştur:img-hyste
Ali karakterine de çok uygun birisi bulunmuş:img-yes: Malesef Rüya'yı göremedim. Mehmet Sinan çok tatlıydı ama dayısının omuzlarında daha tatlıydı:img-in_lo
Fragmanda en gözüme çarpan kişi Işık'tı...Çok güzel görünüyordu:img-wink: Işık karakterinin duru bir güzelliği var...Yaşar ortalarda gözükmüyordu ama diziden çıktığını sanmıyorum. Deniz'in yokluğu dizide hissedilecek diye düşünüyorum, önemli bir karakterdi onu özleyeceğiz:icon_sorr Harun da hapisten çıkmış, açıkcası Harun-Işık aşkı olacaksa bu konuda tarafsızım ama yinde ben onları iki iyi arkadaş olarak görmek isterim...Neyse artık yarın izleyip göreceğiz, herkese keyifli seyirler...bye
Herkese Selamlar..
Öncelikle aşırı geç geldiğini düşündüğüm Ahmet JR. min adına değineyim..Valla ben de Şevket Deniz olarak düşünmüştüm..Hatta Ahmet Denizlerin avukatı olmadan önce sadece Şevket olur diyordum..Neyse Sağlıklı Olsun da Her Ada Razıyım..:img-icecr:img-icecr:img-blush:img-in_lo
Ebru:Üzüldüm çanım ya..Hele bölüm sonunda 10. bölümün sonunda olduğu gibi Yasot hamile olduğunu öğrenirse çatlarsın heralde izleyene kadar..Ama HS Sayıların Dili Kanununa(Bilmeyenlere spoilerde açıkladım..) göre 60. Bölüm sonu olması lazım..:img-yes:
2 lerin Dili(2 lerin neredeyse hepsinde evlilik eylemi var..)
2: Ahmet Michelle evlenme olayı..
12:Necdet-Yasot
22: Ayla Evlenme teklifi
32:Ayla-Ahmet bir şekilde
42:MMC'min teklifi (yanılmıyorsam..)
52: ??? (bir taneden birşey olmaz..
62: görmesek te en yakın ihtimal Işık-Harun olabilir..
8-9 ların dili..(Ahmet Yasot yakınlaşmaları..)
8-9: Eh artık gayet açık..Rüyişin yapım aşaması..:D
18-19: Kıbrısçık kaçma planları..
28-29: Zuhalin D.G. partisi ve eve yürürken Ahmetin küpe sendromu..:)
38-39:Yıllar önce bu günlük bizi bir araya getirdi şimdi de uyuz kızımız..
48-49:Evliler artık...
58-59:Bibekleri olsun istiyorlar(mış..)
10-60 ilişkisi..
Yani artık basit..10 da Rüya 60 da nihayetinde 2. JR..:img-blush
Defne henüz çok genç evet...Kabul...Ama kendimi sorguladığımda son derece bencil davranarak asla yeni bir ilişkide görmek istemiyorum onu...
Dizinin 12 bölümü kaldı.Siyasi olayları,yanında yeni yeni büyümüş olan karakterlerimizin aşklarını,heyecanlarını hissetmek izlemek tercihimdir.
Şu kalan 12 bölümcükde Defne'yi Denizden başkasıyla görmeyi içime sindiremem sanırım :img-cray:
Hem 12 bölüm için değmez canım...Gerek yok :icon_whis
Ben de istemiyorum:icon_sorrDeniz'siz Defne zaten zor dayanılacak bir durum, bir de bir başkasıyla yok artık, yapmazlar:icon_sorr Hem o kadar yaşanan olayı bir çırpıda silmek için yürek lazım yani:icon_whis
:img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cray::img-cold::img-cold::sad53: arkadaşlar artık eski resimleri eklemesek hep o resimleri gördükçe gerçekten ağlayasım gelior,helede denizleri gördüğümde daha etkisinden çıkamadım nasıl izlicem acaba onları görmeden dizide olanlar gerçek ve ondan çok etkilendim ve daha üzülüorum eski resimleri gördükçe :img-cray::img-cray: hatırla sevgilide sevdik oyuncuları ama şuan çoğu çıktı,
arkadaş dediki hatırla sevgiliden konu açılınca o dizide koministler var dedii,eeeee dedim,onlar türkiyeyi sevmeyenlermiş dedi kavga ettim sen izliorsan dizii anlarsın sev |