Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-26

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10

TaintedWhitexx
04-04-08, 23:25
Offff fragmanda Yaşar diye tabir edilen varlığı görmedik diye nasıl sevinmiştim.
Ama bana inat gibi ilk dakkada geldi karakola.
Sanki "Cereeeen nabeerr" gibi girdi dakka bir gol bir yaa.. uyuz :img-hyste

Işık, Harun'a göz koymasın. Vallaha gözlerini oyarım.
Harun'a solcu doktor kız alıcaz biz.. apolitik Işık istemez.
O gitsin Yaşar'ın 9 Işık'ından biri olsun :icon_whis

Defne her zamanki gibi çok güzel.. kahkül yakışmış bence.
Ama basın resimlerindeki gibi toplayınca daha hoş oluyor :img-wink:

arwen61
04-04-08, 23:26
yaşarda varmış onu görünce çok sevindim yine aynı beyefendi yaşar :good:

o dizide olduğuna göre ışık-harun birlikteliği olmayabilir çünkü yaşarla ışık henüz karşılaşmadı bir araya gelirlerse eski duyguları depreşebilir:img-yes: yeni rüyaya ise alışmak zaman alacak ama bu kadar ürkek bir rüya görmek istemiyorum ben höt desen korkudam ödü patlayacakmış gibi duruyor:)

ahmetide nihayet okulda görebildik,saçlarının renginide koyulaştırıp yanlara hafif kırlar koymuşlar nasıl yakışmış,ne hoş olmuş öyle bayıldım:img-in_lo

kürşat başarıda çok şükür gördük pek bir karizma duruyor ama defneyle değilde selmaylamı birlikte olacak yoksa ben öyle birşeyler sezdimde :img-wink:

yaraliyim
04-04-08, 23:27
Evet aynen TaintedWhitexx sinir oluyorum yasar'a ve isik'a harun doktor kizla olsun banane yoksa seti basariml evlendiririm hemen :D :P

Melal
04-04-08, 23:28
Yaşar'ın diziden çıkmamış olmasına çok sevindim.
Necdet gibi Yaşar'ı da milletvekili görme ihtimalimiz var bakalım ne olacak.
Arwençanın dediği gibi Harun&Işık olayı hayal olabilir yani eğer Işık ve Yaşar'ın birbirlerine olan hisleri ölmediyse yani bir yanım Işık&Harun arasında aşk olsun diyor ama diğer yanım Yaşar'ı ve Işık'ı görünce ya çok yakışıyorlar diyor.:img-blush
Ne kararsızım ya bir Harun'un hapisten çıkışını birbirlerine bakışlarını göreyim son kararımı vereceğim.:img-hyste
Kürşat Başar'a doktorluk pek yakışmış.
Defne ile aralarında bir şeyler olur mu acep.:icon_whis
Gerçi banada ilk anda Selma&Kemal arasında birşeyler mi olacak gibi geldi ama olmaz herhalde yani Selma kaç yaşına geldi artık yok canımm.:img-hyste

zeyneps
04-04-08, 23:30
Rüya gerçekten baş belası bir de iki saat ölçüp biçiyo yazı yazarken:img-pilot Yasemin'le Rüya neredeyse yaşıt gözüküyorlar anne kız olarak fazla yan yana gelmeseler bence :icon_whis Ahmet'de ters ters baktı Rüya'yı bir öfke bir asabiyet :img-pilot

Duydunuz mu Ecevit dedi dimi Ecevit Necdet'i uygun görmüş görmese şaşardım şu Necidet'te olmasa biz naparız hiç değilse biraz komedi unsuru katıyor :img-pilot Zaten adam "biz sizin seçileceğinizden eminiz" diyince ben "biz de"diye atıldım :img-pilot

Zeynep'i ben çok sevdim ya ne güzel meydan okudu Ahmet'e:img-in_lo

hekimoglu64
04-04-08, 23:32
Yaşar'ın diziden çıkmamış olmasına çok sevindim.
Necdet gibi Yaşar'ı da milletvekili görme ihtimalimiz var bakalım ne olacak.
Arwençanın dediği gibi Harun&Işık olayı hayal olabilir yani eğer Işık ve Yaşar'ın birbirlerine olan hisleri ölmediyse yani bir yanım Işık&Harun arasında aşk olsun diyor ama diğer yanım Yaşar'ı ve Işık'ı görünce ya çok yakışıyorlar diyor.:img-blush
Ne kararsızım ya bir Harun'un hapisten çıkışını birbirlerine bakışlarını göreyim son kararımı vereceğim.:img-hyste
Kürşat Başar'a doktorluk pek yakışmış.
Defne ile aralarında bir şeyler olur mu acep.:icon_whis
Gerçi banada ilk anda Selma&Kemal arasında birşeyler mi olacak gibi geldi ama olmaz herhalde yani Selma kaç yaşına geldi artık yok canımm.:img-hyste

yok ya defneyle aralrinda birsey olmaz o doktorun bence o
annesiyle olacak........yada belki doktor defneye asikolur ama anneside doktora:img-hyste dallas gibi.....pohaaa...neyse yok ya isik harun aski olmaz bu saatten sonra isikla yasar yine birlikte olacak bence......

bu arda profl resimleri gelmis ama ben sinir küpüyüm cünki herkesin resmi var bir berenimin yok sinir olyuirum yaaaa....:img-pilot:img-pilot

özlem34
04-04-08, 23:35
Vallah ben henüz karar veremedim Harun-isik'mi yoksa yeni biri mi??!!
Harunun bakislari neydi öyle:img-in_lo Canim benim, ne askmis..
Bide sahi doktor kiz vardi, ama sanki Berk diziden ayrildida bütün diger tüyolarda yandi bitti kül oldu...
yasar-deniz karsilasmasi mesela... aman ne biliyim :img-grin2

hekimoglu64
04-04-08, 23:39
harunda yanliz kaldi bütün arkaaslrini
kaybetti eski oyuncular olmayinca sanki bir ekiskli varmis gibi diymi
arkadaslar??valla bana öyle geldi size nasilgeldi helede ilk hatilra sevgilideki oyuclar yoklugu cok belli oluyor...

veeeeeeeee büyük karsilasma isik ve yasar....ve tufanin dili sürtctü
yenge dedi:img-hyste:img-hystebunlar yine kavusacak...:happy0064

özlem34
04-04-08, 23:46
harunda yanliz kaldi bütün arkaaslrini
kaybetti eski oyuncular olmayinca sanki bir ekiskli varmis gibi diymi
arkadaslar??valla bana öyle geldi size nasilgeldi helede ilk hatilra sevgilideki oyuclar yoklugu cok belli oluyor...

veeeeeeeee büyük karsilasma isik ve yasar....ve tufanin dili sürtctü
yenge dedi:img-hyste:img-hystebunlar yine kavusacak...:happy0064

evet haklisin! Yani bu bölümü, yeni oyuncular cok hosuma gitti, ama bi eksiklik var tabi, cok garip..:icon_sorr
Ayrica Denizimi coook özlüyorum.. cok tuaf

Yaaaaaa.. yasar pisman oldunmu simdi :img-grin2

zeyneps
04-04-08, 23:53
Bu Harun bir numara ya:) Nasıl efendi ağırbaşlı ... bir de nasıl aşık dimi ...kızıyorum ama Işık'a nasıl baktı :sad53:

Yasemin giderek Nezahat olma yolunda ilerliyor saçlar filan Nezahat'te bir zamanlar böyleydi :)

Kemal'i de Defne'ye sanarken Selma çıktı iyi mi arkada romantik bir tema :img-pilot Ama Kemal Selma'dan küçük galiba :icon_whis O sahnede zaten bir senkron kayması vardı bir türlü konsantre olamadım ne dediğine Kemal Bey'in :icon_whis

Umut Kurt'un diziden ayrılmamasına çok sevindim zaten eski oyunculardan bir Kadir Özdal bir de o kaldı onlar bari çıkmamışlar...

Ama gerçekten dizi çok tuhaf böyle sanki bir boşluk var eskileri özlüyorum :icon_sorr

TaintedWhitexx
04-04-08, 23:54
Evet aynen TaintedWhitexx sinir oluyorum yasar'a ve isik'a harun doktor kizla olsun banane yoksa seti basariml evlendiririm hemen :D :P

Adım Ceren canım :img-wink:
Yaa aslında Yaşar & Işık öyle kendi çaplarında takılsalar umrumda değil benim.
Ama çok göstermesinler bence :D
Birde şu doktor kız çabuk gelse tam süper olucak :img-icecr

Emine'nin saçları ne biçim olmuş :img-pilot
Benden başka farkeden var mı? :img-hyste

ermec
04-04-08, 23:54
bence o doktor selma ıle bır farklı gorundu
ayrıca harun kımı gormeye gıdıyor neyse:)
ışık ve harun cok tatlılar....:)
herkes gelişmiş yahu...insanın aklı karışıyor...
son bişey soyleyeyım zeynep ve ali yanyana bakışmaları cok dıkkatımı cekıyor!!defne ve denizi yansıtıyorlar hemde çok!!
arkadaşlar eger atv avrupa olanlar varsa anlatmasınlar!!!!

hekimoglu64
04-04-08, 23:55
arkadaslar tomris hanimigördünüzmü birde
senaristimizi onlarda vardi görüntülerde yeni görüntülerde yani...

yaraliyim
04-04-08, 23:57
Adım Ceren canım :img-wink:
Yaa aslında Yaşar & Işık öyle kendi çaplarında takılsalar umrumda değil benim.
Ama çok göstermesinler bence :D
Birde şu doktor kız çabuk gelse tam süper olucak :img-icecr

Emine'nin saçları ne biçim olmuş :img-pilot
Benden başka farkeden var mı? :img-hyste

benimkide melda o zaman, yanliz yasarin o ogretmen tavirlari ne yaa :img-hyste defnein mahkemeleri falan var super sevioyorum ben bu kizi :D evet bu doktor kiz gelsin :D yoksa isik kendin,i bisey sanacak :D

zeyneps
04-04-08, 23:59
Cerot farketmez olur muyum gerçekten bir tuhaf olmuş Emine:img-pilot:img-pilot

Bu arada ilk sahnelerde Rüya bir an öyle bir baktı duvara o sırada bakışları aynı Asena'ya benziyordu ...

M.Sinan Harun'ı görünce de çok üzülüyorum ya elimde değil :icon_sorr Harun'a nasıl koştu o an aklıma Deniz geldi ...Deniz keşke büyüdüğünü görebilseydi :icon_sorr:img-in_lo

Allahım bu kısır döngü böyle sürer Harun Işık'a bakıyor bayık bayık Işık Yaşar'a bakıyor... Harun yine üzülecek :icon_sorr Umarım Harun ümitlenmez :icon_sorr

arwen61
05-04-08, 00:00
eminenin kafa ne olmuş öyle fredy nin kabusu gibi sanki saçlarını almışlar yolup yolup bırakmışlar:img-hyste defne ile harunda aynı devrimci heyecanla devam ediyorlar birtek alinin rüyaya davranışını beğenmedim çok küçümsüyor onu zaten görünen ali zeyneple olacak rüyada zavallı modunda süklüm püklüm yaşayacak

harun ışık ı görünce nasıl baktı ona bir ara mehmet sinanı unutup düşürecek sandım diğerleriyle konuşurken bile gözü hep ışıktaydı ben türkiyeden izlediğim için henüz ışık-yaşar karşılaşmasını göremedim bakalım bundan sonra neler olur

ayrıca hala özette geçen junıor muhabbetiyle ilgili birşey gösterilmedi olmuyor ama:icon_sorr

Melal
05-04-08, 00:00
Harun ve Işık'ın birbirlerine bakışları neydi öyle pek hoşuma gitti.:img-in_lo
Valla iyice kararsız kaldım belli ki Harun'un Işık'a olan aşkı hiç bitmemiş ve bitmeyecek gibi.
Işık'ı daha önce Harun'a böyle bakarken görmemiştim anlaşılan mektuplaşırken aşık mı oldu nedir.:)
Işık ve Yaşar bir karşılaşsınlar bakalım eğer Işık Yaşar'a Harun'a baktığı gibi bakmazsa Işık hanım Harun'dan hoşlanmaya başlamış demektir.:img-blush:img-hyste

Işık ve Harun yolda giderken eskiden falan konuşur sandım ama yanılmışım.

Işık ve Yaşar karşılaştı ve gayet hoş konuştular ahh ahh eski günlere gittim izlerken.:icon_sorr
Tufan'ın yanlışlıkla yenge demesi çok hoştu.:)
Ama asıl Yaşar'ın Işık giderken arkasını dönüp bakması çok güzeldi.:img-blush
Belli ki Yaşar hala Işık'ı unutamamış.:icon_sorr
Bu arada demin demiştim Işık Yaşar'a Harun'a baktığı gibi mi bakacak diye ama bakmadı demek ki Yaşar'ı silmiş yüreğinden ee ne diyelim Harun&Işık aşkı hayırlı olsun yani inşallah olur.:)

zeyneps
05-04-08, 00:09
Hakikatten Emine yalnız modeli beğendim Yasot'un üzerinde uygulamak istiyorum :img-pilot gerçi biraz normalleşmiş gibi Yasot zaten 2o'li yaşlarındayken de 30 küsür gibi davrandığı için artık normal halini almış :img-pilot:icon_whis

Melalçan Haruk ümitlenmesin ya :icon_sorr Işık Yaşar'a çok fena baktı galiba hala onu seviyor zaten biz de istemiyorduk Işık'ı...doktor kız doktor kız doktor kız :img-in_lo:img-in_lo:img-in_lo

arwen61
05-04-08, 00:10
yaşar-ışık karşılaşması bu aşk bitmedi dedirtti resmen hele yaşarın arkasına dönüp ışık a bakması barışacaklarına dair bir izlenim uyandırdı bende ayrıca öğretmen yaşarıda pek bir sevdim ben harun çok iyi biri ama ben hala ışık-yaşar diyorum:img-in_lo

sude_burcu
05-04-08, 00:12
evet ısık-harun iliskisi yakındır...yasarı unutmus ısık ama yasar unutamamıs...acıkcası yazık oldu bu aska uzuldum:icon_sorr ayrıca harun ve ısıgı da hiiiccc yakıstırmıyorum:icon_whis

anam necdetime nolmus oyle :icon_sorr guzide de nası aglıyor kıyamamm... ama ela cok donuk yahu hele o kucuk ruyadan sonra insan ısınamıyor:)

zeynebe bayıldım bu arada super kız vala...:good: selmaya da ask gozuktu cok sanslı kadın kemal bey pek yakısıklı vala:D

jikarinziku
05-04-08, 00:17
Ayh beynim döndü o ne bölümdü?:blink: Kafam iyice karisti kim kimis ne neymis cok hizli gecti gitti
gözlerim agirdi resmen o dönemecten.. Hele bir mayis eylemini izlerken bir ara gözlerim karariyor sandim.. Acikcasi
pek begendim diyemem bu bölüm icin.. Neyse.
Isikla baslim en iyisi.. Eski haline bakarak daha bir olgun ve güzel gösteriyor Yasarla karsilastiginda gülümsüyordu
ama sonra birden dönüverdi anlamadim yani. Haruna bakisi hic hayri alamet degil! Galiba simdi Harunumun kiymetini anliyor vatandas.
Yalniz Isigin ceketini begendim:img-hyste Rüya pek olmamis gibim ama güzel oynadi kizcagiz, ayrica panzerin altina kalan Rüya degil
o zaman baska biri kalmisti altina yani o kisinin adi Rüya degildi. Bu bölümün en güzel sahnesi Harunun hapisten cikmasi ve Sinanin Harun diye kosmasi, ayh o cocuga bayildim ben konusmasina hasta oldum :D
Nise ifindim.. Diziye sagci dolmus bir ara noluyorz oldum alismisik hep Denizleri görmekten:img-yes: :icon_whis
Yigit Kulanda diziye tekrar transfer edilmis hosgelmis..
Yigit forever:img-hyste (Ceren :P)

Ayrica Selmanin yeni aski olii galiba?! Hic yakistiramadim!

arwen61
05-04-08, 00:19
çanlarım benmi yanlış gördüm yoksa halkın arasında yürüyen o iki kadın tomris giritlioğlu ile nilgün öneşmiydi ? çok şaşırdım ama bir o kadarda hoşuma gitti demek onlarda bu sahnede yer almak istemişler valla helal olsun:good:

ébruli
05-04-08, 00:19
bugunkü bölümü milat sayıyorum 10 sezon daha devamını diliyorum
kürşat başar :img-in_lo:img-in_lo

gözümü kırpmadan izliyorum

tomris hanım ve nilgün hanımda yürüyordu onlarda çok sevmiş bu bölümü:img-hyste

hekimoglu64
05-04-08, 00:20
Ayh beynim döndü o ne bölümdü?:blink: Kafam iyice karisti kim kimis ne neymis cok hizli gecti gitti
gözlerim agirdi resmen o dönemecten.. Hele bir mayis eylemini izlerken bir ara gözlerim karariyor sandim.. Acikcasi
pek begendim diyemem bu bölüm icin.. Neyse.
Isikla baslim en iyisi.. Eski haline bakarak daha bir olgun ve güzel gösteriyor Yasarla karsilastiginda gülümsüyordu
ama sonra birden dönüverdi anlamadim yani. Haruna bakisi hic hayri alamet degil! Galiba simdi Harunumun kiymetini anliyor vatandas.
Yalniz Isigin ceketini begendim:img-hyste Rüya pek olmamis gibim ama güzel oynadi kizcagiz, ayrica panzerin altina kalan Rüya degil
o zaman baska biri kalmisti altina yani o kisinin adi Rüya degildi. Bu bölümün en güzel sahnesi Harunun hapisten cikmasi ve Sinanin Harun diye kosmasi, ayh o cocuga bayildim ben konusmasina hasta oldum :D
Nise ifindim.. Diziye sagci dolmus bir ara noluyorz oldum alismisik hep Denizleri görmekten:img-yes: :icon_whis
Yigit Kulanda diziye tekrar tranfer edilmis hosgelmis..
Yigit forever:img-hyste (Ceren :P)

ee o yillarda hep sagcilar daha ön plandaymis ya
ben de senin gibi bu bölümü fazla begenmedim neyse..

jikarinziku
05-04-08, 00:23
O dönemlere "sagcilar ön planda" diyemeyiz.. Her iki görüs gündemden düsmüyordu tabii sagcilarin saldirilarindan bahsediyorsan
evet o zamanlar sagcilarin saldirma yili gibi diyebiliriz..

hekimoglu64
05-04-08, 00:24
O dönemlere "sagcilar ön planda" diyemeyiz.. Her iki görüs gündemden düsmüyordu tabii sagcilarin saldirilarindan bahsediyorsan
evet o zamanlar sagcilarin saldirma yili gibi diyebiliriz..

:):).....

özlem34
05-04-08, 00:27
eveeet dizimiz bitti! Hemde cok hizli.. hic anlamadim vallah, sanki 20 dakika dizi izledim.. nedense..:icon_sorr Ama yinede harika bi bölüm izledim..

Genel olarak bu bölümü cok begendim,.. valla bukadarini beklemiyodum, cok iyi bi giris yaptilar, bravo vallah!!!
Özeti izlerken tam aglamaya basliyodum patt diye o sarki gelmezmi:img-hyste
Posterler falan cok hosuma gitti..
Yeni oyuncular harikaa:img-icecr En cokda Rüyayi begendim süpeeer secim!
Ali-Rüya ikilisi cok sekerler yaaa:img-in_lo ne güzel abi kardes öyle..
Ahmet yaslanmis.. ama hala cok yakisikli.. bu adama hersey yakisiyo yaaa..:img-icecr Yasemin masallah genc kiz gibi..
Eminenin saci hakkaten bi acayip:img-hyste yolunmus tavuk gibi yaaa...off
Harunun cikmasi en duygusal sahneydi bence.. gözlerim doldu:(
Rüya'ya bence bisii olmamistir sadece cantasini o karmasikta kaybetmistir, Meral diye bi kiz bildigim kadariyla o zamanlar panzerin altinda kaliyo??!!
Daha önce yazdigim gibi yeni oyuncularimizi begenmeme ragmen eski oyuncularin yoklugu cok belli oluyo, cok tuaf..:icon_sorr
Denizimi simdiden özledim..:img-cray: o olsaydi bambaska olurdu yaa..
Isik-Harun konusunda daha kararsizim.. kizcaksiniz:img-blush ama fena olmaz gibi..

zeyneps
05-04-08, 00:27
Aaa Tomris ve Nilgün Hanımefendileri gördüm onların da böyle bir sahnede yer almaları güzel olmuş :img-in_lo

Ela çok donuk ya ben sevemedim galiba Yasot'a çekmiş :img-pilot:img-pilot Güziş ağlarken çok tatlıydı :img-in_lo

Sahneler arası geçişler için sanırım böyle yapmışlar ama belli bir süre sonra kurgu görüntülerin sepya olması insanın gözünü yoruyordu :icon_sorr

Dizi Ali'nin "Rüya" diye bağırmasıyla mı bitiyor :icon_whis Bu arada bu bölüm favori karakterim tabiki Zeynep'ti karakter olarak çok beğendim ...Kemal Bey'de Selma'ya mı yeşil ışık yakıyor napıyor kızı derken annesi çıktı iyi mi :img-pilot:img-pilot

beratiye
05-04-08, 00:34
:img-yes:bu bolumu o kadar beğenmedım yaşlılar gençlermiş gençler ise abartılı olmuşlar selma karakterı resmen gençleştirip kapısına aşk koyulmuş yenı doktorla defne kesınlı gıyımı ve gorunusu ıyıydı ışık oyle ama yasemın nejdet ve ruya olmamişlar ahmet,guzıdelale ıyı olmuş teo hiç değişmemiş ve çok acele oldu oldu bu bolum her şey karışık bakalım 60 bolumde ne olacak

snemmm
05-04-08, 00:35
çok ilginç geldi bana bu bölüm ya.kötü değil tabikide çok beğendim ama dedim ya kaç bölümdür alışmıştık 68 kuşağını izlemeye
zeynepçan bende beğendim zeynepi
tuttuğunu koparan bir tip resmen

1 mayısta herşey ne güzel de başlamış.yazık çok yazık.bu sahneler için hs ekibini bir kez daha kutlarım.

ermec
ama ben tahmın etmıstım doktor selmaya uyardı zaten!!!
guzel bir bolumdu ama cok kısa gıbı geldı...panzer olayı ne olacak ??ruya degıldı bence ruyaysa da kurtulur olmadı kız bır bolum oynadı gitti:):)
neyse harun ısık superdı...
olaylar daha cok var
VE ben alinin ruya dıye bagırınca denızın defneye bagırdıgı gıbı gozumun onune geldı...:(:(

SILA AKKUŞ
bu aliyi canlandıran çocuğun ismi ne farkındamısınız.ali zeyneple konuşurken rüya çok kötü bakıyo.bide opanzerin altında kalan kız esmer rüya kumral bnce o kız rüya değil.

TriandafiLis
05-04-08, 00:37
Beklediğimdende sönük bir bölümdü, koyu bir Harun'cu olarak Yaşar'ı görmek sinirlerimi alt üst etti.. 5 yılda öğretim üyeliği... Hey Allah'ım...
Defne ve Harun'u takdir etmemek elde değil, Emine ve Salim'inse birer "Sendika Ağası"ndan farkı kalmamış... Işık ve Harun sahneleri o kadar basittiki "Yuhh!.." tepkisini içten içe tekrarlamaktayım. Mehmet Sinan, Rüya ve Defneden çok Zeynep hanımı gördük... Rüya'ya kötü bir şey oldu orasıda bellide... Kürşat Başar, ne iş? =) Selma'da yaklaşık bir 20 küsür yıldır çalışıyor ama hala emekli olamadı.. =P Derginin kapatılması durumu iyide, Işık'ın tavırlarında kıl olduğum bir nokta vardı, anlayamadım ama olsun... Necdet tahmin ettiğimiz yolda.. Hadi hayırlısı... Ama Salim'e olan nefretimi kelimelere dökemem şu an.. =)

"Çünkü dokunduğu her şeyi çürütür zaman. Her şeyi çürütür zaman..."

arwen61
05-04-08, 00:38
Aaa Tomris ve Nilgün Hanımefendileri gördüm onların da böyle bir sahnede yer almaları güzel olmuş :img-in_lo

Ela çok donuk ya ben sevemedim galiba Yasot'a çekmiş :img-pilot:img-pilot Güziş ağlarken çok tatlıydı :img-in_lo

Sahneler arası geçişler için sanırım böyle yapmışlar ama belli bir süre sonra kurgu görüntülerin sepya olması insanın gözünü yoruyordu :icon_sorr

Dizi Ali'nin "Rüya" diye bağırmasıyla mı bitiyor :icon_whis Bu arada bu bölüm favori karakterim tabiki Zeynep'ti karakter olarak çok beğendim ...Kemal Bey'de Selma'ya mı yeşil ışık yakıyor napıyor kızı derken annesi çıktı iyi mi :img-pilot:img-pilot

sayfalar o kadar çabuk ilerliyorki bazı yazılanları atlayabiliyorum o sebeplede nilgün hanımla tomris hanımın görüldüğünü okuyamamıştım neyse...

zeynepçanım elayı bende sevmedim mehmet sinan ne kadar tatlıysa ela bir o kadar soğuktu inşallah ileride düzelir

ali rüyanın çantayı görünce ve yerde yatan kıza bakınca rüya diye bağırdı panzerin altında kalanın rüya olmadığını biliyoruz yalnız o kargaşada ahmet herkesi toparlarken rüyayı nasıl atladılar anlamadım yasemindende bekledim ama rüyaya hiç seslenmedi

selmanın ise artık çok karizma bir koruyucu meleği var valla ben kürşat başarı burada çok tuttum ahmetten sonra dizinin ikinci MMC erkeği olmaya aday :img-blush tabi burada en şanslı selma oğlu ve müstakbel sevgilisi karizma abidesi mübarek :img-in_lo

gzn
05-04-08, 00:39
işte budur ya dizi dediğin böyle olur..harikaydı,hatta harika demek az kalır :happy0064 ama sanki bu bölüm çabuk geçti süresi daha mı kısaydı yoksa bana mı öyle geldi bilmiyorum. araya gerçek görüntülerin koyulması çok güzeldi.insanların bu kadar taraflara ayrılması ve gençlerin biribirlerini öldürmesi çok korkunç.1mayıs olaylarından gerçek resimler gösterilirken bir adam elinde çocuğu ve yanında karısı koşuyordu o resim beni çok etkiledi:( defne ve harun dostluğu çok içtendi.bölüm sonunda ezilen kız rüya değildi bence.

meltem-cmbl
05-04-08, 00:40
evet bügünkü bölüm bitti yanlız banada çok kısaymış gibi geldi.normalde izlediğimde ya niye bu kadar uzun sürüo diyodum şimdi hemen bitti gibi geldi

dizi genel olarak çok güzeldi
ahmetimle başlım saçları falana ğırlaşmış ama karizması bozulmamış hep aynı:D
ışık fıstık gibi valla harunla olan sahne süperdi harunun ışığa bakışı falan harikaydı
ama ışıkla yaşarın sahnesi daha bi harikaydı:img-in_lo
ışık harunla birlikte olmaz yaşarla o kadar yaşadıkları şeyleri unutmak kolaymı
aliye bayıldım foverim ali oldu bu yenı gençlerden ve tabiki ruya çok şeker olmuş ya ortancı ruyayı sevmezdim:)ama bu kız iyi
aliyle aşk yaşıcaklarmı acaba herkez abi kardeş diyoda bana göre aralarında bir aşk olur
ve o yaralanan arkadaş veya ruya değil kesin heycan olsun diye öle bitirmişlerdir

he bide selma olayı var yenı bir aşka yelkenmı açıo ne:icon_whis

Shevek
Çok sık yaptığım bir şey değil, ama şu son dört-beş bölümle birlikte, zaman atlaması için 1 Mayıs 1977'Yİ seçen, yazan, yöneten, oynayan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Çok zoru başarmışlar...Belgesel görüntülerle, bugünkü çekimler çok iyi harmanlanmış, kalabalık eylemlerde daha önce hissedilen o boşluk, o yetersizlik gitmiş....Sloganlar, pankartlar, figüranlar....her şey ama her şey çok yerli yerinde kullanılmış. Ellerine ve emeklerine sağlık HS ekibinin.

Yeni oyuncuları çok sevdim. Aliyi, Zeynebi, diğer yakın arkadaşlarını...Rüyayı. O ergenliğin verdiği ateşle burnunun dikine gitmesini, çocuklukla genç kızlık arası hem fevri hem durgun halini, hem ürkek hem ukala halini ....sevdim işte.

Bir de bu kez olayların gelişimi ve arka planı da verildi. Bunu hep eleştiriyorduk. Bu kez olay nedenleriyle sonuçlarıyla, gerekli göndermeleriyle iyi anlatıldı. Yapılabileceklerinden en iyi böyle olabilirdi sanırım. 1 Mayıs Marşını Timur Selçuk'un sesinden verdiler. Hemen sözleri alalım:

1 MAYIS İŞÇİ MARŞI

Günlerin bugün getirdiği
Baskı, zulüm ve kandır
Ancak bu böyle gitmez
Sömürü devam etmez
Yepyeni bir hayat gelir
Bizde ve heryerde
1 Mayıs 1 Mayıs
İşçinin, emekçinin bayramı
Devrimin şanlı yolunda
İlerleyen halkın bayramı
Yepyeni bir güneş doğar
Dağların doruklarından
Mutlu bir hayat filizlenir
Kavganın ufuklarında
Yurdumun mutlu günleri
Mutlak gelen gündedir
1 Mayıs 1 Mayıs
İşçinin, emekçinin bayramı
Devrimin şanlı yolunda
İlerleyen halkın bayramı
Vermeyin insana izin
Kanması ve susması için
Hakkını alması için
Kitleyi bilinçlendirin
Bizlerin ellerindedir
Gelen ışıklı günler
Gün gelir gün gelir
Zorbalar kalmaz gider
Devrimin şanlı yolunda
Bir kağıt gibi erir gider

snemmm
acaba rüyanın orada olacağından haberleri yokmuydu.onlar hep beraberken ben rüyayı göremedim

bu arada umutsuz aşıkı hep ali diye düşünmüştük ama rüya çıktı.

bir_adı_yok
05-04-08, 00:41
herkez 5 yıl ileri gitmiş değişmiş, GÜZELLEŞMİŞ(bayan oyuncuların hepsine bi güzellik gelmiş sanki, olgunlaştıkça güzelleşiyolar mı ne..tıpkı selma gibi...)
selma demişken kesinlikle bir tatlı huzura yelken açmasını istemiyorum...
şevket'le çok iyi bir çifttiler o yüzden hatıraları bozulsun istemiyorum...
.....
ışık'a gelince; bence harun'a hiç bulaşmasın...
tekrar yaşar'a dönebilir...ha isterse dönmeyebilir de...
....
defne ve oğlu çok tatlı..deniz 5 yıl geride kaldı ama...
ben defne oğlunun her sahnesinde deniz'i hatırlıyorum...keşke o da olsaydı...
...
necdet 20 lik delikanlı olmuş, ahmet' kırlar düşmüş
ve tabi süper olmuş göz kamaştırıcı valla...

gorgunk
05-04-08, 00:42
güzel bir bölümdü ama, gözlerim eskileri aramadı desem yalan olur,
yeni karakterlere de zamanla alışacağız ama olsun.
Kürşat Başar'ı görünce biraz şaşırdım ama, ekip programa geldiği için böyle birşey olabilirdi tabii.
Eminenin saçlar gerçekten çok fenaydı:)

Gözüm pastaneyi aradı birde, son reklamdan sonra izleyemedim ama göstermediler dimi...

Yaşar'ı görünce çok sevindim, ne bileyim Harun'la Işık olayına pek sıcak bakmıyorum da ben Işık'a güvenemiyorum, Harun iyi biri yoksa:)

NiliWerda
05-04-08, 00:42
acaba rüyanın orada olacağından haberleri yokmuydu.onlar hep beraberken ben rüyayı göremedim

bu arada umutsuz aşıkı hep ali diye düşünmüştük ama rüya çıktı.

Ya Rüyaya bişey olmamıştır,
Koşarken çantası düşmüş olabilir,
Maksat heyecanlandırmak :icon_whis

Buarada hatırlatırım;
Rüya kendinden yaşça büyük birine aşık olacaktı.
Yani Ali'nin Zeynepte gözü var gibi,
Ama Rüya Ali'ye nasıl bakıyor pek anlamadım :img-cool2

zeyneps
05-04-08, 00:43
sayfalar o kadar çabuk ilerliyorki bazı yazılanları atlayabiliyorum o sebeplede nilgün hanımla tomris hanımın görüldüğünü okuyamamıştım neyse...

zeynepçanım elayı bende sevmedim mehmet sinan ne kadar tatlıysa ela bir o kadar soğuktu inşallah ileride düzelir

ali rüyanın çantayı görünce ve yerde yatan kıza bakınca rüya diye bağırdı panzerin altında kalanın rüya olmadığını biliyoruz yalnız o kargaşada ahmet herkesi toparlarken rüyayı nasıl atladılar anlamadım yasemindende bekledim ama rüyaya hiç seslenmedi

selmanın ise artık çok karizma bir koruyucu meleği var valla ben kürşat başarı burada çok tuttum ahmetten sonra dizinin ikinci MMC erkeği olmaya aday :img-blush tabi burada en şanslı selma oğlu ve müstakbel sevgilisi karizma abidesi mübarek :img-in_lo

Bu bölümün bir geçiş bölümü olduğu belliydi ...Çok fazla karakter var ve hepsini kısaca tanıtabilmek için de böyle olması gerekiyordu zamanla yerine oturacak umarım :img-yes:

Arwençanım Allah iyiliğini versin Selma'da yaşlanacağına gençleşiyor canım gençlik iksiri mi içti ne :icon_whis

Son sahnede tüylerim diken diken oldu tam televizyona yapışmıştım Kemal "Selma Selma" diye bağırmaz mı bir şaşırdım bir şok oldum :blink: Ne bu samimiyet Şevket Amca'mdan sonra daha öleli kaç yıl oldu :sad53:

Rüya baştan Ahmet'lerin yanında mıydı ki ....bak ben ona dikkat etmedim hiç...ama belki farketmemişlerdir o kargaşada :img-yes:

Rüya Ali'yi kıskanıyor mu tam anlamadım ...ama ben oyumu Zeynep'ten yana kullanıyorum çok hoşuma gitti Güziş'e benziyor bir de :img-in_lo Rüya annesinden kaybediyor zaten :img-pilot:img-pilot

NiliWerda
05-04-08, 00:45
Selmanın yeni tanıştığı doktorla yakında bir ilişkisi olabilir:)
Bende hemen çift yaptım ama ne bilim ikisinin yaşları geçmiş,
Evli değiller, yani neden olmasın?

Işıkla Harunun bakışmaları çok hoştu,
Hala aşık Harun ahh canım.:img-in_lo
Işıkta Yaşarı unutmuşmudur yoksa hala barışırım umudu varmıdır bilemiyorum,
Ama bence Işık Yaşarı unutsun,
Harunda uzun süredir yaşamadığı mutluluğu Işıkla yaşasın.
Ama Yaşar hala Işığı sevmekte ama… Offf karar veremiyorum yine:)

Rızala Nezahatın evlenmesi iyi olmuş:)
Keriman komple çıktı diziden demek (aman ne üzüldüm))

snemmm
05-04-08, 00:45
Ya Rüyaya bişey olmamıştır,
Koşarken çantası düşmüş olabilir,
Maksat heyecanlandırmak :icon_whis

Buarada hatırlatırım;
Rüya kendinden yaşça büyük birine aşık olacaktı.
Yani Ali'nin Zeynepte gözü var gibi,
Ama Rüya Ali'ye nasıl bakıyor pek anlamadım :img-cool2

ölenin rüya olmadığını biliyorum
arwençan demişti ki ahmet herkesi kollarken rüyayı neden kollamadı diye ondan dedim onları
bence de çantası düşmüştür
hem yatan kız pantolonlu ama rüyada elbise vardı sanırım

rüyanın işi zor
ali ona kötü davranıyor
burdan aslında şuda çıkabilir onu korumak istediği için böyle davranıyor
ama bence zeynepi kestirmiş gözüne

NiliWerda
05-04-08, 00:47
ölenin rüya olmadığını biliyorum
arwençan demişti ki ahmet herkesi kollarken rüyayı neden kollamadı diye ondan dedim onları
bence de çantası düşmüştür
hem yatan kız pantolonlu ama rüyada elbise vardı sanırım

rüyanın işi zor
ali ona kötü davranıyor
burdan aslında şuda çıkabilir onu korumak istediği için böyle davranıyor
ama bence zeynepi kestirmiş gözüne

Bence Rüya habersiz gelemez,
Yani herkes ordaydı çünkü,
Çoluk çocuk herkes gitmişti,
Hakkatten nasıl olurda Ahmet evladını koruyamaz?!?! :img-pilot
(:img-hyste)

izgi
05-04-08, 00:48
5 yıl geçmiş ama mevzu aynı... günümüzde bile devam ediyor bu sağcı- solcu olayı... zeynepi oynayan kız,güzideye çok benziyordu bence.. selma-kemal aşkına zemin hazırladılar ilk bölümden.. umarım kürşat başar kalıcıdır dizide... benim kafam rüyaya takıldı::: rüya küçüklüğünde esmer,siyah saçlı değil miydi?
şimdi rüya sarışın bir kız olmuş.. yalnız rüyayı canlandıran kız çok güzel...

nurdi
05-04-08, 00:48
1 Mayıs'ı çok başarılı canlandırmışlar,tebrikler.Müzikler inanılmaz güzeldi.Genç oyuncular da çok başarılılardı kanımca...Teşekkürler HS ekibi...:happy0064

snemmm
05-04-08, 00:49
bu arada 68 kuşağı ile şimdiki dönemin arasındaki fark çok barizdi
68 kuşağı bambaşkaydı ya.
şimdi ortalık iyiden iyiye karışmış.
birbirlerine ateş ediyorlar,kahve tarıyorlar...
ne bileyim ben silah görmek istemezdim bu çocukların hiçbirinin ellerinde.

~duygu~
05-04-08, 00:49
Çok güzel bir bölümdü yaa 1 mayıs sahneleri baya hızlıydı bir de hangileri geçmiş görüntüler hangileri diziden bi ara karıştı ama yine de mükemmeldi :good:

Harunla defneyi yanyana görünce kötü oluyorum :icon_sorr aklıma denizler eski oyuncular geliyor keşke demeden duramıyorum neyseki mehmet sinan var ay nasıl tatlı birşey yaa harunla mehmet sinanın sarıldığı sanhe çok güzeldi de harun ışığı gördüğünde çocuğu düşürecekti nerdeyse :img-hyste

Bu arada kürşat başar çok yakıştı diziye herhalde selmayla arasında birşey olacak yalnız bazı arkadaşlar defneyle arasında birşey olmasını bekliyormuş garip geldi bana ben defne-deniz aşkından sonra defneyi kimseyle görmek istemem düşünemem valla defnenin her sahnesinde aklıma deniz geliyor zaten :sad53:

Yaşarla ışığın karşılaşması çok hoştu ışık dağıldı resmen yaşarı görünce yaşarın dönüp bakması da çok güzeldi acaba yaşarın o konuştuğu öğrencisi de yaşara ilgi duyuyo olabilir mi belki de öyle birşeyler olur ışık da kıskançlıktan çatlar kimbilir :img-hyste

Son olarak yeni karakterlerden en çok zeynebi beğendim zeyneple ali arasında birşey olacak rüya da ali'ye platonik bir aşk duyacak sandım başlarda ama dizinin sonunda alinin rüyanın peşinden gitmesi korumaya çalışması kafam karıştı valla :)

bir_adı_yok
05-04-08, 00:50
Arwençanım Allah iyiliğini versin Selma'da yaşlanacağına gençleşiyor canım gençlik iksiri mi içti ne :icon_whis

Son sahnede tüylerim diken diken oldu tam televizyona yapışmıştım Kemal "Selma Selma" diye bağırmaz mı bir şaşırdım bir şok oldum :blink: Ne bu samimiyet Şevket Amca'mdan sonra daha öleli kaç yıl oldu :sad53:

selma gençlik iksirimi içti yoksa estetik masasından bu taraf mı gelemio bilmiyorum ama,
şevket amca konusunda katılıyorum sana...
lütfen ama kürşat başar ne kadar karizma olursa olsun şevket amcamızın hatırasına uzanmasın...

alevalev_25_
05-04-08, 00:50
Vallahii ne yazacağımı bilemiyorumm..
Genel olarak beğendim bölümü her ne kadar başını evdekilerin nedeni ile kaçırmış olsamda. Neyse açığı kapatırım.

İçime dokunan bir şeyi belirtmek istiyorum..
Gösterilen gazete haberlerinde sadece "Harun Karadeniz öldü" yazan gazeteyi gördük. Bu kadar mıydı?

Kime kızacağımı bilemiyorum ama Necdet desem olmayacak, senaristler desem yine olmayacak!!!

Harun Karadeniz ismini sadece ve sadece; Necdet'e siyasi alana yönelmesi adına yardımcı olması için mi gösterdiniz bizlere!!!
Bu ölüm haberini gösterdiniz iyi güzel. En azından Necdet'in bu habere karşı her hangi bir tavrını görseydik.. Ne güzel olurdu!!!

Ben çok şey mi istiyorum???

büyük cadı
05-04-08, 00:51
çok çok hızlı gecen bir bölümdü ama geçiş bölümü olduğu için bir şey demiyorum...gerçekten ışığın haruna bakışları hayra alamet değil...ama asıl o kemal beyin selmaya bakışları ne öyle...istemiyorum ben selma teyzeme yeni aşk falan şevket amcam öleli daha ne kadar oldu:icon_sorr:icon_sorr...her sahnede gözlerim denizi aradı mehmet sinan her görüldüğünde deniz oğluna doyamadı dedim hele mitingde dayısının omuzlarındayken...deniz olsaydı da sinanı omuzlarında taşısaydı:icon_sorr:icon_sorr...miting sahneleri gerçekten çok gercekcı olmuş gercek görüntülerle kurgu çoğu yerde ayırt edilemiyordu...neyse beyendim diyemesemde yeterli bir geçiş bölümüydü haftaya daha da oturur heralde bekliyoruz bakalım bana bu bölüm yetmedi...

capcup
Merhaba arkadaşlar uzun süredir forumu takip ettim ama yazma fırsatı bulamadım.Bende koyu bir Hatırla Sevgili izleyicisiyim..
Bu akşam ki bölüm biraz sönük gibi geldi bana sanki karakterler hiç değişmemiş seneler geçmemiş gibiydi.Rüya da tam bir başbelası olmuş:).
Ama ben hala denizin yokluğunu hissediyorum Defnenin yanında onu göremeyince kötü oldum keşke yaşasaydı onu 78 kuşağında da izleseydik.Defneyi bu bölümde çok beğendim sinan ne tatlı olmuş öyle.
Nejdette beklediğimiz yolda ilerliyo.Harunun çıkmasına çok sevindim ışıkla aralarında bişiler olmasını da isterim ben yaşarla nedense hiç yakıştıramadım ışığı.Ama tüm oyuncular çok şık ve güzeldi bugün.(Ahmetimde çok karizmatikdi)
1 mayısı çok güzel yaşattılar bizlere bunun için oyuncusundan yönetmenine set görevlilerinden kostüm hazırlayan kişilere kadar herkese çookk teşekkürler belgesel tadında çok güzel işlemişler konuyu emeklerine yüreklerine sağlık:img-yes:.

NiliWerda
Ahmet: Kırışıklık olmasada saçlarına hafiften aklar düşmesi inandırıcı olmuş:)

Güzide, Defne, Işık: Çoook güzel olmuşlar, saç modelleri harika :img-in_lo

Necdet: Saçları kestirmiş çok iyi olmuş yani ferahlık gelmiş :img-hyste

Mehmet Sinan: Çocuğun konuşma şekline sinir olsamda çocuğu sevdim, Gözler babaya benziyor :icon_sorr

Sevim: Saçı bana peruk gibi geldi :icon_whis Bu modeli pek yakıştıramadım ona.

Harun, Yaşar: Normal... Beğendim yani :img-blush

Rüya, Ali: İkiside hoşuma gitti, Güzel oyuncu seçimi olmuş :img-yes:

Zeynep ve diğer arkadaşlar: hepsi süperler oyuncular, hiç birine gıcık olmadım, tabii sağcı rölünü oynayan oyuncularada:img-wink:

Salim, Emine: Saç modelleri berbat :icon_whis Neyseki kıyafetleri değişik giymişler. Eminenin bir daha o mavi elbisesini görürsem çingar çıkarıcam :img-hyste

Selma, Teo: Aynı, hiç değişmemişler sanki...:icon_whis

Lale: Göremedim ben bu kızı yoksa gözümdenmi kaçtı? :img-blush(bölüm resimlerinde gördümde gerçi)

arwen61
05-04-08, 00:52
bu özeti kim yazıyorsa tez kovsunlar hani ahmetle yasemin bir çocuklarının olmasını istiyordu peki madem istiyorlar biz niye birşey görmedik? sırf bizi umutlandırmak için özete böyle şeyler yazıyorlar ve sonrada hiçbirşey göstermiyorlar oysa ben ne kadar sabırsızlanıyordum,2.çocuk haberi gelecek diye deli oluyordum ama sonuç ne oldu koca bir hüsran:sad53:

Shevek
05-04-08, 00:52
Rüya, Ali'ye hayran...Bu bariz, belli. Kendinden yaşça büyük "ağabey" aşkı, Ali olacak sanırım. Ama tabii, Ali onu küçük kardeşi olarak görüyor, bu da bariz belli. (Tabii, şimdilik;)) Zeyneple Ali arasında bir çekim var gibi, ama o dönemler devrimciler arasında "bacı-kardaş" muhabbetinden pek öteye gidemezmiş iş. 68 gençliği gibi değil yani durum. 78 gençliği , koşullar ve yaşananların ağırlığı ile daha ürkek, daha temkinli aşk konusunda. Devrimcilik ön planda. Belli olmaz yani, hapis var, illegallik var...var da var. Zeyneple Alininki devrimci dayanışma olarak kalır gibi.

Bu arada, bence Rüya, okulda olacaktı...Olmalıydı. Yine izinsiz geldi alana bence. Babasıyla annesinin yanında değildi. Serseri mayın gibi dolanıyordu etrafta....

Olayın arka planını iyi anlattılar. Kimlerin ilk silahı ateşlediği ve kalabalığı galeyana ve korkuya, kaosa ittiği ortada...

zeyneps
05-04-08, 00:53
Defne ve M.Sinan'ı(az daha Deniz yazıyordum aklım hep ona gidiyor) izlerken hep hüzünleniyorum her karede Deniz'e gidiyor aklım yaptığı sevimlilikler Defne'ye sevgisi son sözleri bir de yaşasaydı M.Sinan'la nasıl tatlı olacaklarını düşününce :icon_sorr

Şevket Amca'mdan sonra Selma umarım bir hata yapmaz zaten yaşı geçmiş cıkcıkcık :img-beee:torunları var onun bu yaştan sonra üvey dede :img-swoon

Herkes Emine'nin saçlarını pek hoş bulmuş :img-hyste Nereden geldi öyle yaptırmak aklına anlamadım ki neyse iyiki 80'lere gelmeyecek dizi hepsi süper olurdu yani vatkalarla permalarla :img-pilot:img-pilot

bahar_can
05-04-08, 00:53
çanlarım benmi yanlış gördüm yoksa halkın arasında yürüyen o iki kadın tomris giritlioğlu ile nilgün öneşmiydi ? çok şaşırdım ama bir o kadarda hoşuma gitti demek onlarda bu sahnede yer almak istemişler valla helal olsun:good:

Nilgün hanımı gördüm ama Tomris hanıma dikkat etmedim..

bu kadar sıkı çalıştık.. zaten o 1 mayısta da vardık.. biraz nostalji yapalım dediler herhalde :img-hyste çekim yerine biz de gitseydik de biz de girseydik.. 78'den beri katılmadığım üç tane 1 mayıs var... benim de hakkımdı..:img-cray: biz de 1 mayıs çocuğuyuz nilgün abla.. bizi neden davet etmiyorsunuz kiburada da az emek harcamıyoruz yani.. acı-tatlı, sert-yumuşak eleştirilerle gene de yardımcı oluyoruzdur sizlere aşkolsun çok alındım çook..img-cray:
elbette işin şakası bu.. çok hoşuma gitti.. sizleri orada görmek beni çok sevindirdi :img-grin2

Hatırlarsanız Selma için bir hayat arkadaşı senaryosu yazmıştım .. şöyle Şevket'e benzeyen bir doktor gelse falan diye.. ama Selma 60'ına gelmedimi yahu.. Ahmet 40 civarında.. e o da 20 sinde evlenmi olsa.. olsun Aşk'ı destekliyoruz.. her yaşın aşkı güzeldir..

Defne için istemiyorum açıkçası :img-blush O'na talip çıkar ama kabul etmez zaten zaman da biter.. yani dizinin sonu gelir..

Işık-Harun olayı benim dediğim gibi olur.. Harun'un O umutla yaşaması heyecanı verilip durur... yani onlar içinde zaman az...

Ali Rüya'ya aşık gibi görünüyor... ama emin değilim... Rüya'yı kendi devrimcilik yıllarıma benzettim.. 13 yaşlarındaydım ablamı örgütlemeye uğraşıyorlar ama ben ondan çok daha hevesliyim.. benimle uğraşmıyorlar, ilgi göstermiyorlar diye hizmet etmiyordum gelenlere, inadına şeyler yapıyordum.. :img-hyste tabi sonra tersi olsu zaten.. ablam hiç uğraşmadı.. ben'se kendi çabalarımla kaçıp mitinglere gide gide bulaştım :img-hyste inanın bana bir insanın içinde yoksa isterse etrafı en süper siyasetçilerle dolsun ı-ı... herşey istemekle ya da istememekle oluyor :img-yes:

Necdet bıyık bırakırsa mesele kalmaz aslında.. ama bu haliyle çok genç..
Ahmet'e kırlık yakışmış... yani tam yaşının adamı olmuş...
Rüya ile ilişkisine çok üzüldüm.. ne bir göz teması, ne bir nasihat.. öööyle ilgisiz ilgisiz.. hayret... havaalanından sonra çekip konuşur dedim ama... (moralini bozma diyor iç sesim:icon_whis )

Saflar iyice keskinleşti... Harun-Defne Halkın Kurtuluşu gazetesi etrafında gizli partileri (THKO) , Ali-Zeynep ve belki Rüya Devrimci Yol etrafında gizli partileri (THKP/C) Salim-Emine DİSK yönetim kurulunda sanırım.. bunların dışında iki örgüt daha var Halkın Yolu gazetesi çevresi gizli örgülerini hatırlayamadım ve Halkın Birliği gazetesi çevresi gizli örgütleri (TKP/ML) sanıyorum radikal sol'un siyasi olayları bu dört örgüt etrafında dönecek.. çatışmaları esas olara ülkücülerle ve devletle olacak.. ama çok nadir de olsa kendi aralarında da çatışmalar olacak..
Kafaları karışan genç arkadaşlar içindi bu kısa bilgi...:img-blush

Hazırlık bölümü olduğu için ve özellikle Demirel klibi (gerek varmıydı acaba diye soruyor iç sesim:icon_whis) uzun sürünce ve çok fazla hareketli eylem olunca bazı şeyler tam oturmadı ama bir-iki bölüm sonra çok daha alışırız merak etmeyin..

Ve en beğendiğim sahne ki eminim çok zor olmuştur... Kanlı 1 Mayıs sahnesi... gerçekle kurgu çok iyi geçirilmi birbirine... karakterler sanki gerçektende o ortamdaki kargaşanın içindeler gibiydi...:good: önceki çekimlere göre daha profesyonelce geldi bana.. tebrik ediyorum...

Rüya'nın panzerin altında kaldığını hiç sanmıyorum.. Ali de zaten çantasını gördügü için o zannetti ama bence Rüya orada hiç yok.. çantasını düşürmüş..

Beklediğim kadar zevk aldığım bir bölüm değildi ama bunun doğal olduğunu da kabul ediyorum...

meltem-cmbl
05-04-08, 00:55
Defne ve M.Sinan'ı(az daha Deniz yazıyordum aklım hep ona gidiyor) izlerken hep hüzünleniyorum her karede Deniz'e gidiyor aklım yaptığı sevimlilikler Defne'ye sevgisi son sözleri bir de yaşasaydı M.Sinan'la nasıl tatlı olacaklarını düşününce :icon_sorr

Şevket Amca'mdan sonra Selma umarım bir hata yapmaz zaten yaşı geçmiş cıkcıkcık :img-beee:torunları var onun bu yaştan sonra üvey dede :img-swoon

Herkes Emine'nin saçlarını pek hoş bulmuş :img-hyste Nereden geldi öyle yaptırmak aklına anlamadım ki neyse iyiki 80'lere gelmeyecek dizi hepsi süper olurdu yani vatkalarla permalarla :img-pilot:img-pilot

cnm deniz dedinde aklıma geldi
1 mayıs kutlamalarında bütün devrimcilerin resimlerini tutuyolardıya
bende ümitlendim bi hoşluk olurdu da deniz karayelinde resimi gösterselerdi ii olmazmıydı:icon_sorr

bir_adı_yok
05-04-08, 00:55

Mehmet Sinan: Çocuğun konuşma şekline sinir olsamda çocuğu sevdim, Gözler babaya benziyor :icon_sorr

Zeynep ve diğer arkadaşlar: hepsi süperler oyuncular, hiç birine gıcık olmadım, tabii sağcı rölünü oynayan oyuncularada:img-wink:

Salim, Emine: Saç modelleri berbat :icon_whis Neyseki kıyafetleri değişik giymişler. Eminenin bir daha o mavi elbisesini görürsem çingar çıkarıcam :img-hyste

Lale: Göremedim ben bu kızı yoksa gözümdenmi kaçtı? :img-blush(bölüm resimlerinde gördümde gerçi)

yasemin'i unutmuşsun nilcim..
ben hatırlatiimm.
yasemin'in kasvetli yüz ifadesi değişmemiş...ama pek bi güzelleşmiş...ee ne demişler gelin kaynana toprağına çeker..kaynansı gibi yaş ilerliyor ama estetik bozulmuyor..

snemmm
05-04-08, 00:56
ben ışığı çok ama çok abartılı buldum ya
tamam güzel olmuş heleki eskisine göre çok güzel olmuş ama dedim ya abartılı geldi bana

yaşarı görüncede beklediğim tepkiyi vermedi
bence yaşara dönme ihtimalinde daha çok malesefki harunla olma ihtimalleri daha yüksek geldi bana(bunu üzülerek söylüyorum)

ne zaman defne ve mehmet sinanı görsem gözlerim doluyor ya
beni defne ve deniz aşkı o kadar inandırmış ki unutamıyorum onları
yazık oldu bu aşka.

defne yine aynı defne tuttuğunu koparan,güzek kız.saçları çok yakışmış.iş kadını halleri de çok hoşuma gitti.meydandaki halleri de.

haruna ne diyebilirim ki.yine mütevazı,iyi yürekliliği yüzünden okunan kuzu bakışlı harun.malesef hala ışıka aşık harun.

arwen61
05-04-08, 00:58

selmanında mutlu olmaya hakkı yokmu ziynepim eğerki gönlüne bir heyecan düşerse ben çok görmem ömrünün sonuna kadar yalnız yaşamak zorunda değil:img-wink:

eminenin saçları ise her aklıma geldiğinde acaba bu gece rüyama girermi diye düşünüp kahroluyorum:img-hyste
80 lerde olsaymış hakikatten çok komik olurmuş hele o çiroz yasemini koca vatkalarla falan hiç düşünemiyorum tarla korkuluklarına benzerdi valla:)

merry..,,!!
05-04-08, 00:59
NE BOLUMDu ama..
bayildim..
Ruya keske siyah sacli birkiz olsaydi daha benzerdi ama simdikide iyi.. Bu bolumde ahmetttiiim pek gelmedii..
Devaminda soluksuz izledim.. ahmet Harun isik defne yasemin necdet ve digerleri yine superdiler bu bolumde.. Bu bolumlerde denizi aradim ben..
Cok hos bi bolumde ama sanki hemen bitti..
Yeni oyuncularda iyi Ali, Ruya.. HS ailesine hosgeldiler.. ve kucukler. :)

muko88
Evet sonunda iki haftadır merakla beklediğimiz bölümü izledik.

Hayal kırıklığı yaşadım mı, hayır. Rüya'yı bu oyuncunun oynayacağını o net olmayan fragmandan anlayabilen arkadaşları da tebrik ediyorum.

Bu bölüm için ağırlık 1 Mayıs 1977'ye verilmişti.Repliklerin de tamamı neredeyse o yöndeydi. Yadırgamadım elbette... İyi de etmişler.
Miting esnasında Nilgün Hanım'ı görünce, benzettim galiba, dedim.
Sonra bir de baktım Tomris Hanım da orada, iyi etmişler cemallerini göstermekle.
O günün gerçek görüntülerini de sahneler boyunca kullanmaları güzel olmuş, yaşattılar diyemem, bu mümkün değil ama hissettirdiler. Başarılı buldum.

Rüya'nın durumunu pek çözemedim. Ali'ye aşık mı bu kız, aşıksa Ali de karşılığı var mı yoksa Zeynep denilen kıza mı ilgi duyuyor, kafam karıştı.
Rüya'yı aktifleşmek isteyen sessiz bir kız olarak gösterdiler, umarım annesi gibi mıymıy bir Rüya izlemeyiz ilerleyen bölümlerde. Canavarlaşsın biraz mümkünse...
İsterdim ki Ahmet kızını karşısına alsın konuşsun karakol olayından sonra, baba-kız samimiyeti izleyelim ama Rüya Necdet'le konuştu, doğru ya, Necdet varken Ahmet'e ne hacet...O her şeyi halleder, seçim propogandalarına da gider, Rüya ile de ilgilenir, Ela ile de...
Necdet artık gözüme batmasın, umursamayayım, diyorum ama olmuyor işte, heey ben burdayım bütün sinir bozuculuğumla, der gibi bakıyor öyle adam.
Yasemin hiç gözüme batmadı neyse ki, ona hayret ettim. Çok çok iyi değildi ama on beş yaşında çocuğu olan, evli, 30lu yaşlarında bir bayanı canlandırdığına inandırdı beni. Makyajı falan da oturmuştu.

Işık'ı da çözemedim ama... Harun'a nasıl baktıysa Yaşar'a da öyle baktı...Şimdi bu kız Yaşar'ı unuttu mu, Harun'a hafiften bir şeyler hissetmeye başladı mı hangisine yorayım ben... Bakış hep aynı bakış. Harun'u umutlandırmasa bari Yaşar'ı unutamadıysa... Ufff, bıraksın artık Yaşar'ı, hem Yaşar'a bir talip buldum ben :)

Kürşat Başar yani Kemal Aydın... Yanlış tahminde bulunmuşum çünkü beyefendi Selma Teyzem'e yaklaşacak gibime geliyor ve hiç hoşuma gitmedi. Umarım Selma & Kemal aşkı izlemeyiz, hiç içime sinmedi şimdi.Kocası öldü, diye tekrar aşık olamaz mı, olabilir tabii de...40 yaşında oğlu var, babaanne falan filan, bir sürü bahane sayabilirim, hoşuma gitmedi çünkü :img-blush

Sevim Cumhuriyet Gazetesi'ne başlamış, ben yanlış görmedim değil mi:img-blush

Edit: Haaa, unutmadan... Başlangıç da hoşuma gitti. harun Karadeniz'i bir gazete küpüründe görebildik. AMa Süleyman hep başbakan, hep başbakan...Bravo:good:

TaintedWhitexx
benimkide melda o zaman, yanliz yasarin o ogretmen tavirlari ne yaa :img-hyste defnein mahkemeleri falan var super sevioyorum ben bu kizi :D evet bu doktor kiz gelsin :D yoksa isik kendin,i bisey sanacak :D

Bence sanmaya başladı bile.. ne o öyle Harun'u süzmeler falan...
Sinir oldum, Harun zaten saf. Kanıcak diye tırsıyorum.

Bu arada Ayfer lenslerinin rengini değiştirmiş :img-hyste

Bence panzerin altında kalan Rüya değil.
Sadece çantasını düşürdü.. senaristler bizim ödümüzü koparmaya çalışıyolar gibi.
Ali'nin tavırlarını hiç beğenmedim.. küçümsüyor Rüya'yı.
Bence bazı konularda haklı ama bunu da söyleme biçimi var.

GAMZOOTTTT
Yiğit Kulan yeniden diziye dönmüş Allah beee :happy0064
Yaşar'ın Ağzını Burnunu Dağıtan Çocuk Is Back :img-hyste:img-hyste
Eski günlerin hatrına bir kere daha dağıtsın ağzını yüzünü inşallah.

zeyneps
05-04-08, 01:01
Ben de ekibe teşekkür edeyim :img-in_lo Çok güzeldi gerçekten 1 Mayıs sahnesi ellerine sağlık :img-in_lo

Sivim'de pek bir süper olmuş Amelie Sivim :img-in_lo Gerçekten peruk gibi duruyor yalnız bu dizinin bayanları hiç yaşlanmıyorlar 20 yıl önceki Sevim'le şimdiki aynı Selma desen zaten o gençlere bile taş çıkartır maşallah :img-blush:img-blush

Ebruçan bence boşuna bekleme bebeği bu işte bir bit yeniği var :img-pilot:img-pilot Zaten Yasemin'den bir tane daha olma şansı yok mu :sad53::sad53::sad53: Bunu hiç atlatamam ama Ahmet junior olacaksa ne ala :img-in_lo

merry..,,!!
05-04-08, 01:04

nilcim sonuna kadar katiliyorum herkes olmustaa emineye su sac modelini cok aramislarmi ya!
OYUNCU KADrosu guzel ama keske denizde olsaydii..
Bu bolum gercek harikaydi.. Ben bukadar iyi bi bolum beklemiyodum yani bekliyordumda bukadar heyecanli beklemiyodum.. 5 yildan sonra guzel bi baslangic !

snemmm
05-04-08, 01:05
kızlar çok takılmıyor musunuz bu yaşlanma olayına
ne yani yaşlandırmak için oyuncu mu değiştirselerdi
1 hafta arada da oyuncuları yaşlandıracak halleri yok ya

benim gözüme ayrıca selma çok yaşlı geldi ya
göz torbaları çok belirgindi

burcu_m82
05-04-08, 01:05
bugunkü bölümü milat sayıyorum 10 sezon daha devamını diliyorum
kürşat başar :img-in_lo:img-in_lo

gözümü kırpmadan izliyorum

tomris hanım ve nilgün hanımda yürüyordu onlarda çok sevmiş bu bölümü:img-hyste

Kursat Basar'i gordum beyaz onlukler icinde inanamadim :)
Super olmus yaa.. Karizma.. Efendim Danimarka'dan gelmis..Psikiyatrmis...

Angel__
05-04-08, 01:06
Diziyi en başından beri takip etmeme rağmen hiç yorum yapmamıştım.Çok güzel bir bölümdü.Defneden gözümü alamadım.Çok tatlıydı oğluyla.Gözüm hep Denizi aradı.Acayip bir boşluk duygusu oluştu bende.Defneyle Harun bu bölüm favorilerimdi.Zaten hep öyleydi.Işıkı yani üçünü en yakın arkadaş olarak göremiyorum.Harunla da Işık olayına pek sıcak baktığımı söyleyemem.En başında aklı nerdeydi.Yaşara bir türlü alışamadım.Zaten onların ayrılcağı cok açıktı.Ahmet saçlar hafif beyazlayınca çok karizma olmuş.Yaseminde şeker olmuş.Çok fazla yeni karakter var.Aliyle Rüyaya gelirsek.Bence ikisi çok uyumlular.Rüya da Ali de çok iyi olmuş.Son bölümde çok etkilendim.Gerçekten çok etkileyiciydi.Çok duygulandım.Belki günümün kötü geçmesinin de etkisi vardı.Ama gerçekten çok iyi olmuş.Herkes her zamanki gibi çok iyi oynamış ve tüm ekip çok iyi bir iş çıkarmış.Eski fotoğraflarla falan birleşince ortaya harika birşey çıkmış.Herkese teşekkürler...Herkese iyi yorumlar.

snemmm
05-04-08, 01:08
ben yaşarı görünce dondum kaldım
sanırım yaşarda 2. bir nejdet vakası
geçen beş yıllık sürede üniversitede dersler,gazetecilik,milletvekilliği olayları felan bana nejdeti hatırlattı:img-hyste
nejdete de pes valla ne diyebilirim ki
ecevitin sağ kolu olursa şaşırmam:img-hyste

Melal
05-04-08, 01:09
5 yıl atlamış HS güzeldi.
Girişteki klip çok hoştu bu bölüm banada kısa gibi geldi.
Ahmet'in saçlarına düşen aklar farklı hava vermiş adam hala karizmatik.:)
Necdet'in saçlarda aklar yok neyse tabii kendisi Ahmet kadar çile çekmedi normaldir.:icon_whis
Yeni oyuncuları beğendim hiç biri itici gelmedi bana rollerine oturmuşlar.
Ahmet'i Rüya'ya karakoldaki bakışı süperdi nasılda ters ters baktı.
Rüya'da babasının bakışlarından tırsmış gibiydi ama hoş tırssa ne yazar yine yapacağından geri kalmaz.
Ben haftaya baba-kız sohbeti görmek istiyorum ya da ne bileyim Rüya ve Ahmet'in baba kız ilişkisi nasıl görmek istiyorum tabii Necdet'ten fırsat kalırsa sanırım görürüz.:icon_whis

Işık ve Harun karşılaşması çok güzeldi hele Harun'un Işık'ı görünce kitlenip kalması sanki etrafında kimse yokmuş gibi sadece Işık'a bakmasına bittim.:img-in_lo
Ayrıca Işık'ın da Harun'a bakışları çok hoştu o sahneyi görünce Harun ve Işık arasında artık birşeyler olsun dedim durdum.
Yaşar ve Işık'ın karşılaşması ayrı bir hoşluktu Işık sanki biraz Yaşar'a donuk baktı gibi geldi bana ama Yaşar'ın giderken arkasını dönüp Işık'a bakması çok güzeldi.:icon_sorr
Işık'ın hala içinde Yaşar'a karşı az da olsa bir hissi var bakalım ilerleyen zaman ne gösterecek yani çok fazlada zaman yok 11 bölümcük kaldı.
Artık o 11 bölümde Işık Harun'la mı olacak yoksa Yaşar'a mı dönecek göreceğiz.
Kürşat Başar'ın canlandırdığı Kemal karakterinin Selma ile aralarında birşey olmasını istemem.
Yani ne bileyim Selma ve Şevket o kadar güzel bir çiftti ki anıları bozulmasın.
Kemal diziye Defne için girmiş olsun gerçi Kemal'in Selma'ya bakışları pek anlamlıydı ama ben yinede Defne için diziye girmiş olmasını diliyorum.
Ali sanırım Rüya'ya kardeş gözüyle bakıyor yani tersleyip durmasından,korumasından öyle bir mana çıkardım.
Zeynep'ten hoşlanıyor gibi ve sanırım Zeynep'te Ali'ye karşı pek boş değil.
Ama Rüya hanım Ali'ye ne gözle bakıyor bilmiyoruz sakın bu kızın aşık olacağı kişi Ali olmasın.
Ama gelen tüyoda sağcı birisi denmişti yanlış hatırlamıyorsam o zaman Rüya Yaşar'ın yeğeni Tufan'a aşık olabilir mi acaba yani dizide dikkat çekecek sağcı karakterlerden birisi Tufan olacak sanırım.

Defne'nin yeni hali çok güzel olmuş Mehmet Sinan'da pek şirin ikisini hapishane kapısını önünde görünce ahh dedim ne olurdu Harun'la birlikte Deniz'de hapisten çıksaydı.
Mehmet Sinan Harun yerine önce babaa diye Deniz'e koşsaydı kahpe felek buna izin vermedi.:icon_sorr
Necdet milletvekili olma yolunda hızla ilerliyor yakında bakan falanda olabilir.
Bakalım Yaşar'da milletvekili olacak mı?
Yaşar'a öğretim üyeliği de yakışmış yine aynı beyefenfi,ağır başlı Yaşar var.
Şu Nilgün müydü neydi kızın adı hani öğrencisi olan sanki Yaşar'dan hoşlanıyormuş gibi geldi bana belki yanılıyorumdur.:icon_whis

Hastanede Yaşar'ın yeğenine dedikleri çok güzeldi ama o Metin yok mu o Metin Tufan'ı savunup,aklını çelip duruyor.
Kahvehane baskınını görünce aklıma annemin anlattıkları geldi.
Bir gece sağcıların kahvesi taranır bir başka gece solcuların yok yere kaç can gitmiş.
77 ve sonrasındaki yıllar diğer yıllara göre daha zormuş.
İnsanların gece tek başına sokağa korkarak çıktığı,çocuğu okulda okuyorsa aman başına birşey gelmesin diye dua ettiği zamanlarmış.
Hem sağcılardan hem solculardan çok kişi ölmüş her olay bir diğerini getirmiş olan gencecik çocuklara olmuş.

Harun'da hapisten çıktığı gibi yine bildiği işlere sarıldı ve yine Defne'de yanında fakat tek eksikleri Deniz ahh o da olsaydı.:icon_sorr
Acaba Harun kime gitti bir arkadaşıma uğrayacağım dedi ya aklıma takıldı.
Bu arkadaş kız mı erkek mi merak ettim.:img-pilot
Nezahat ve Rıza'da evlenmiş çocuklarından uzakta ikinci baharlarını yaşıyorlar.:)

1 mayıs mitinginde Ahmet&Mehmet Sinan çok hoştu.:img-in_lo
Ahmet ne de tatlı bir dayı olmuş ayrıca Teo&Ela ikilisi de çok güzeldi.:)
Panzerin altında kalanın Rüya olduğunu sanmıyorum sanki Rüya'nın üstünde koyu yeşil bir ceket vardı diye hatırlıyorum ama yerde yatan kızın üzerinde beyaz renkte ceket vardı.
Rüya'nın çantasını yerde görünce Ali Rüyaa diye bağırdı belki Rüya o hengamede kaçarken çantasını düşürmüştür.
Bu arada Zeynep bana Defne'nin gençliğini hatırlattı.
Yani Defne hala genç ama nasıl diyeyim Ali'yle Zeynep'i görünce Defne ve Deniz'in mitinglerdeki hallerini,kaçışlarını,deliliklerini hatırladım.

zeyneps
05-04-08, 01:11
Evet sonunda iki haftadır merakla beklediğimiz bölümü izledik.

Hayal kırıklığı yaşadım mı, hayır. Rüya'yı bu oyuncunun oynayacağını o net olmayan fragmandan anlayabilen arkadaşları da tebrik ediyorum.

Bu bölüm için ağırlık 1 Mayıs 1977'ye verilmişti.Repliklerin de tamamı neredeyse o yöndeydi. Yadırgamadım elbette... İyi de etmişler.
Miting esnasında Nilgün Hanım'ı görünce, benzettim galiba, dedim.
Sonra bir de baktım Tomris Hanım da orada, iyi etmişler cemallerini göstermekle.
O günün gerçek görüntülerini de sahneler boyunca kullanmaları güzel olmuş, yaşattılar diyemem, bu mümkün değil ama hissettirdiler. Başarılı buldum.

Rüya'nın durumunu pek çözemedim. Ali'ye aşık mı bu kız, aşıksa Ali de karşılığı var mı yoksa Zeynep denilen kıza mı ilgi duyuyor, kafam karıştı.
Rüya'yı aktifleşmek isteyen sessiz bir kız olarak gösterdiler, umarım annesi gibi mıymıy bir Rüya izlemeyiz ilerleyen bölümlerde. Canavarlaşsın biraz mümkünse...
İsterdim ki Ahmet kızını karşısına alsın konuşsun karakol olayından sonra, baba-kız samimiyeti izleyelim ama Rüya Necdet'le konuştu, doğru ya, Necdet varken Ahmet'e ne hacet...O her şeyi halleder, seçim propogandalarına da gider, Rüya ile de ilgilenir, Ela ile de...
Necdet artık gözüme batmasın, umursamayayım, diyorum ama olmuyor işte, heey ben burdayım bütün sinir bozuculuğumla, der gibi bakıyor öyle adam.
Yasemin hiç gözüme batmadı neyse ki, ona hayret ettim. Çok çok iyi değildi ama on beş yaşında çocuğu olan, evli, 30lu yaşlarında bir bayanı canlandırdığına inandırdı beni. Makyajı falan da oturmuştu.

Işık'ı da çözemedim ama... Harun'a nasıl baktıysa Yaşar'a da öyle baktı...Şimdi bu kız Yaşar'ı unuttu mu, Harun'a hafiften bir şeyler hissetmeye başladı mı hangisine yorayım ben... Bakış hep aynı bakış. Harun'u umutlandırmasa bari Yaşar'ı unutamadıysa... Ufff, bıraksın artık Yaşar'ı, hem Yaşar'a bir talip buldum ben
Kürşat Başar yani Kemal Aydın... Yanlış tahminde bulunmuşum çünkü beyefendi Selma Teyzem'e yaklaşacak gibime geliyor ve hiç hoşuma gitmedi. Umarım Selma & Kemal aşkı izlemeyiz, hiç içime sinmedi şimdi.Kocası öldü, diye tekrar aşık olamaz mı, olabilir tabii de...40 yaşında oğlu var, babaanne falan filan, bir sürü bahane sayabilirim, hoşuma gitmedi çünkü :img-blush

Sevim Cumhuriyet Gazetesi'ne başlamış, ben yanlış görmedim değil mi

Edit: Haaa, unutmadan... Başlangıç da hoşuma gitti. harun Karadeniz'i bir gazete küpüründe görebildik. AMa Süleyman hep başbakan, hep başbakan...Bravo:good:

Muko bütün sinir bozuculuğuyla mı :img-pilot:img-pilot Ben o çıkınca garip bir reaksiyon gösterip gülmeye başlıyorum ahh Necot psikolojimi bozdu :icon_sorr :img-beee: O yüzden gülerken pek farkedemedim sinir bozucu olduğunu :icon_whis Rüya'yla da mı konuştu bak ben o sahneyi kaçırmışım tühhh ama Elayla konuşurken ikisi de hiç sıcak gelmediler bana :icon_whis

Ahmet'in ben de konuşma yapmasını bekledim Rüya'yla ama yapmadı zaten böyle bir sahne yazacaklarını sanmıyorum ..yalnız Ahmet çok sert bakıyordu başta Rüya'ya çok öfkeliydi ondan konuşmadı heralde ...

Işık Harun'a baktığı şekilde bakmıyor bence Yaşar'a daha bir tuhaf bakıyor Harun'dan uzak dürsün lütfin :img-cool2
Yasemin 30'lu yaşlarında davranması gerektiği gibi 20'li yaşlarında davranınca çok gözümüze batıyordu artık normale döndü :img-pilot

Mörvüm Tavusum
başlangıç hoşunuza gitti mi ikinizden biri yazmıştı yazın bu sözleri de ne gülmüştük:img-pilot:img-pilot

rabcan
05-04-08, 01:11
78 de 3 yaşında var yoktum. Dayımı hatırlıyorum annem küçük dayımla beraber yemek yiyorduk. Aniden kapı çalındı annem panikti içeriye büyük dayım girdi. Benim şaşkın bakışlarım odada sahipsizce dolanıyordu. Dayımı tanımıyorum hatırladığım tek şey ona dair iyi hislerim. Ters birşeyler olduğunu hissediyordum. Evimizin duvarında dayım ve benim bir resmimiz vardı. Sonra ışıklar söndü evimize bir karanlık hakim oldu. Işık yandığında duvardaki resim de dayım da yoktu. Ben dolanan sahipsiz bakışlarımı çerçeveden boşalan yere astım. Dayımın Almanya'da olduğunu söyledi annem yıllarca ve ben özledikçe hep boşalan yere gözlerimle çizdiğim dayım ve bana dair resme baktım...

LİN
05-04-08, 01:13
Çanlar,
Çok güvenli bir yerden aldığım bilgiye göre,2 bölüm sonra gerçekleşecek bir mitingde Nilgün ve Tomris Hanımla birlikte kolkola yürüyecek 20 adet Çan'a ihtiyaç varmış.Kaydınızı acilen yaptırınız.
Neyse,şaka bir yana bölümü genel olarak beğendim.Biraz başım döndü ama güzeldi.Nilgün ve Tomris Hanımların bir kare de olsa görünmeleri hoş bir enstantane olmu:img-wink:Çağan Irmak,Tarantino misali...
Girişteki Demirel klibine değinmeden geçemeyeceğim.Harika bir girişti.
Final,1 Mayıs kaosu da güzel yansıtılmış:img-yes:
Harun hapisten çıkarken kötü oldum.Deniz,Denizler...:sad53:
Yaşar-Işık karşılaşması,Turhan'ın "Işık yinge" demesi güzel aktarılmış....Yaşar'ın üniversiteli,kendine hayran öğrencisiyle aşk meşk olaylarına gireceğini,evleneceğini hatta ve hatta ileride eşinin milletvekili olacağı hissine kapıldım.Neden acaba:icon_whis
Işık, Harun'un peşinde koşacak gibi.
Selma ve Kürşat aşkı bence olmayacak.Abesle iştigal.Kürşat ve Defne aşkı daha mantıklı görünüyor.Kürşat, Selma'nın oğlu yaşında değil mi kuzum?
Ahmet ve Yasemin aynılar.Beni heyecanlandırmadılar.Yine de eski dostları görmek güzel.
Necdet ve Güzid'de öyle.Nerdeee eski Güzid?Tam bir ev kadını olmuş.
Teo da figüran gibiydi.
Sevim'in saçlar peruktu sanırım.
Ali rolündeki çocuk güzel rol yapıyor.Kızlarda iyi.
Rüya ile 7 yaşından beri yıldızımız barışmadı.Bu halini de sevmedim.Baba ile herzamanki gibi ilişkileri bakkal amca ve ondan leblebi tozu alan çocuk ilişkisinden öteye gidemiyor.Toy,heyecanlı,acemi kızı iyi yansıtmışlar ama...

Tekrar,Hoşgeldin Hatırla Sevgili.1 haftalık molada bile özlemişim.

Güneş-07
05-04-08, 01:14
Valla ne yorum yazacağımı bilemiyorum karmaşıktı herşey 68 kuşağını aradım hep deniz ve arkadaşlarını sonra bizim denizi :(
defne,harun,ışık ve mehmet sinan bu dörtlüyü görünce hep deniz geldi aklıma çok hüzünlendim keşke o da olsaydı alışamadım hala.
mehmet sinanın haruna koşup sarılması çok güzeldi bayıldım o sahneye defne ve harun dostluğu çok iyi ışık ve harun ne bileyim ben en başından beri istiyordum aslında birlikte olmalarını hep yakıştırmıştım ama sonra ışık yaşarla olunca ona çok kızdım yinede olsun istiyorum zaten olucak gibi geliyor ışık ve harunun birbirlerine bakmalarıda güzeldi...
yeni oyuncular iyi seçim olmuş ali ve rüyayı çok beğendim gerçekten cuk oturmuş rüya aliye hayran onun gibi olmak istiyor faliyet göstermek istiyor ama ali ye aşık mı kestiremedim bu zeynep hoşuma gitti bilmiyorum sanki ali ile aralarında birşey olucak gibi...
ayrıca yeni doktorun asla defne ile olmasını istemem defnenin kimseyle olmasını istemem mümkünse olmasın defne ve deniz aşkı bozulur o zaman...
1 mayıs günü çok güzel çekilmiş gerçekten harikaydı hs ekibini tebrik ediyorum gerçek görüntüleri vermeleri falan çok iyi olmuş o sahneler çok heyecanlıydı...
genel olarak geçiş bölümü olarak iyiydi...
ama eskileri özlüyorum yinede ...

Nebula
05-04-08, 01:15
Bölümü beğendim fena değildi... O günlerin görüntülerini koymaları da güzeldi... Ama gözüm hep Denizler'i aradı ne yalan söyleyeyim? Kimseyi onlar kadar inandırıcı bir devrimci olarak göremedim henüz! Ama gelecek bölümler neler gösterir bilemiorum! Bu dizide hiçbir şey belli olmuor.
Bu arada Rüya bana çok sönük geldi.Nerde dedim şu eski meraklı küçük kız... Şimdi hık desen uçacak başını kuma gömecek kıvamda olmuş. Bir an önce kendini toplasın ya Deniz abisi gibi olsun:D:D:D
Rüya ya karşılık Zeynep adlı bacımız da biraz fazla abartılı geldi.Ne o öle Ahmet' e ders anlatır gibi haller? Kızım karşındaki hoca 60 ihtilalinde avukatlık yapmış, Deniz Yusuf ve Hüseyin'in avukatlığını yapmış neler görmüş, ne günler atlatmış... Oysa Zeynep bacı sanki gelen ilk devrimci gibi bi ders vermeler...
Bu bölümde öyle çok reklam oldu ki açıkçası tam kendimi kaptırmaya başladığım anda bi anda pat reklam. O yüzden fazla keyif alamadım... Ama lütfen lütfen lütfen bu diziyi kaybetmek istemiorum, hu hu senaristler, şu işe accuk el atın!!!

bir_adı_yok
05-04-08, 01:16
1 mayıs mitinginde Ahmet&Mehmet Sinan çok hoştu.:img-in_lo
Ahmet ne de tatlı bir dayı olmuş ayrıca.

bir gerçek bir uyarlama gelgit sahneler arasında bu ikili hakkaten dikkat çekici tatlılıktaydı..
bence yasemin derhal hamile kalmalı...ne demişler en az 3 çocuk...
......
birde dikkatimi çekti yada ban mı öyle geldi
necdet ve ela çok soğuk konuştular birbirlerine karşı..
bir an rüya ve necdet'i anımsadımda sanki rüya ile daha sıcaktı necdet..

PsYcHoLoGy
05-04-08, 01:16
Yine çok güzeldi HS.
Özellikle bir şey dikkatimi çekti.
Sanki bizim tepkilerimizi duymuşlardı da biraz daha objektif olmaya karar vermişler gibi bir hal vardı.

Olaylara sağcıların gözünden bakıldı bu bölümde,yine bu bölümde solcuların da adam öldürebildiği gösterildi.
Tüm heyacanı vs yanında bu da hoşuma gitti bugün HS'de.

arwen61
05-04-08, 01:18
Ebruçan bence boşuna bekleme bebeği bu işte bir bit yeniği var :img-pilot:img-pilot Zaten Yasemin'den bir tane daha olma şansı yok mu :sad53::sad53::sad53: Bunu hiç atlatamam ama Ahmet junior olacaksa ne ala :img-in_lo

ben hala inatla junıor diyorum ama beklemeyeyimmi diyorsun çanım seninde dediğin gibi bu işte bir bit yeniği var yazın artık şu junıoru ya:icon_sorr ahmet babalığı tekrar tatsında yasemden yana bir derdim yok zaten ahmet 40 lı yaşlarına geldi bu dönemde bir junıor olmazsa dahada olmaz:sad53:

bu bölümün beni en çok hayal kırıklığına sokan durumu buydu özeti okuduğumdan beri yurdumuzda ve dış temsilciliklerde junıor bayramı kutlamaları yapacaktım ama fos çıktı ben bu acıyla bu akşamı tamamlayayım çanlarım yarın görüşmek üzere hepinize iyi geceler:sad53:

meltem-cmbl
05-04-08, 01:18
bir gerçek bir uyarlama gelgit sahneler arasında bu ikili hakkaten dikkat çekici tatlılıktaydı..
bence yasemin derhal hamile kalmalı...ne demişler en az 3 çocuk...
......
birde dikkatimi çekti yada ban mı öyle geldi
necdet ve ela çok soğuk konuştular birbirlerine karşı..
bir an rüya ve necdet'i anımsadımda sanki rüya ile daha sıcaktı necdet..

kesinlikle bana ilginç geldi
elayla çok soğuktu yada eladan kaynaklanıo çok tatlı bi kız ama oyunculuğunu pek beğendiğimi söleyemem
tmmçok küüçük o kadar şey yapamaz ama küçük ruyayı hatırlıomda muhteşemdi o ya

cnslsl
05-04-08, 01:20
slm arkdaslar artık bende burda sızınle fıkırlerımı paylasacagım:))
oncelikle bu bolumun gecıs bolumu olacagı bellıydı vede ole olmus daha hersey tam oturmadı..yalnız ben kesınlıkle selmanın ole bı ask yasamasını ıstemıyorum ve aslında pekte ıhtımal vermıyorum cunku kocasını cok sevıyodu sımdı o adama asık olursa sacma olur...ısık cook gusel olmus ve ben onn yasarla barısmasını ıstıyorum:)ama bı yandanda haruna cook uzuluyorum cunku hala ısıgı sevıyo:(gercı ısıkta ona meyıllı gıbı ama pek anlayamadık yanı kımı sevdıgını:)defne cook tatlı oglu mehmet sinanla bırlıkte ama keske denızde olsaydı:(ben yasemıı pek begnmedım sanki pek degısmemıs gıbı geldı bana,nejdet daha da bı genclesmıs:)ahmet ın sacındakı aklar ona ayrı bı hava katmıs:))yakısmıs yanii;)bakalım ılerleyen bolumlerde ne olacak;ama su dızıde ahmetın yuzu bı bolumde gulmedı yaa:(.........

snemmm
05-04-08, 01:21
Yine çok güzeldi HS.
Sanki bizim tepkilerimizi duymuşlardı da biraz daha objektif olmaya karar vermişler gibi bir hal vardı.

Olaylara sağcıların gözünden bakıldı bu bölümde,yine bu bölümde solcuların da adam öldürebildiği gösterildi.

bu seferde ben objektif olduğunu düşünmüyorum
zaten senaristlerinde 1 mayıs gösterisine katılmalarından da anlaşılacağı üzere
bu dizinin senaristi yanlıdır:)

sizler bir türlü şunu anlamak istemiyorsunuz
iki tarafın çatışmalarında her iki taraftanda ölen olmuştur
bunu kim inkar etti aramızdan ben okumadım böyle birşey
ama devlet her zaman sağcıların arkasındaydı.biz bunu anlatmaya çalıştık.

-eZeL-
çok güzel bir bölümdü her ne kadar yanlı anlatılsada... selma, defne ve eminenin saçları hariç tabi:img-hyste birde bu sefer çocuk oyuncuları beğenmedim.

Allahım... Allahım... bir insana bıyık bu kadar mı yakışır, bir insana öğretmenlik bu kadar mı yakışır, bir insan nasıl bu denli mütevazı ve beyefendi olabilir.... Yaşar her zamanki gibi harika...

LİN
Böl-parçala ve yönet...
Bu bölümde ve bundan sonraki bölümlerde solun nasıl da parça parça edildiğini bol bol göreceğiz sanırım.
Ben,odasında mamut gibi duran duygusuz amcadan acayip korkuyorum.Onun aslında uzaylılar tarafından Türkiye'ye gönderildiğini düşünüyorum.Damarını kesseniz kanı yeşil akar %100 eminim.
Yaşar,İbrahim Tatlıses'e benzememiş mi?Ne o saçlar,bıyıklar kabar kabar?

zeyneps
05-04-08, 01:22
selmanında mutlu olmaya hakkı yokmu ziynepim eğerki gönlüne bir heyecan düşerse ben çok görmem ömrünün sonuna kadar yalnız yaşamak zorunda değil:img-wink:

eminenin saçları ise her aklıma geldiğinde acaba bu gece rüyama girermi diye düşünüp kahroluyorum:img-hyste
80 lerde olsaymış hakikatten çok komik olurmuş hele o çiroz yasemini koca vatkalarla falan hiç düşünemiyorum tarla korkuluklarına benzerdi valla:)

Ne bileyim ben Şevket Amca'yı çok seviyordum bir de torunları filan var yakıştıramadım yani :img-pilot Defne daha çok genç olduğu için belki olabilir diye düşünmüştüm ama sonra bu bölüm de Defne'yi görünce sürekli Deniz'i hatırlayınca vazgeçtim ...ama onun yalnız kalmasına inzivaya çekilmesine de üzülüyorum ...

Zaten Yaşar yakında Işık'a olan aşkından başlayacak "mutlu ol yeter" diye :img-pilot

Bir an Yasemin'i öyle düşündüm de Emine gibi:img-pilot Ne alıp veremediğim varsa iki mesajımdan birinde laf atmasam olmaz:) Tarla korkuluğu gibi mi :img-hyste Onu boşverelim ama Ahmet MMC olurdu pilot gözlüklerle filan tabi 40'ların sonunda orta yaş bunalımına girip asi gençlik triplerine girseydi :img-in_lo:img-pilot

snemmm
05-04-08, 01:23
ben hala inatla junıor diyorum ama beklemeyeyimmi diyorsun çanım seninde dediğin gibi bu işte bir bit yeniği var yazın artık şu junıoru ya:icon_sorr ahmet babalığı tekrar tatsında yasemden yana bir derdim yok zaten ahmet 40 lı yaşlarına geldi bu dönemde bir junıor olmazsa dahada olmaz:sad53:

bu bölümün beni en çok hayal kırıklığına sokan durumu buydu özeti okuduğumdan beri yurdumuzda ve dış temsilciliklerde junıor bayramı kutlamaları yapacaktım ama fos çıktı ben bu acıyla bu akşamı tamamlayayım çanlarım yarın görüşmek üzere hepinize iyi geceler:sad53:

arwençan ben sana çok üzülüyorum.boşver ya:)
umudunu artık başka baharlara,bölümlere sakla
ben zaten junior felan istemiyorum
anasına benzeme ihtimali beni çılgına çeviriyor:img-fie:

Güneş-07
05-04-08, 01:24
78 olaylarını o kuşağaı bilmiyorum ve hemen derhal öğrenmem gerek çünkü bazı şeyleri anlayamadım...
Defne ve harunun yine böyle mitinglerde görmek hoşuma gitti ama yanlarında koca bir eksik vardı deniz...
mehmet sinan dayısındaydı çok şekerlerdi...
ayrıcaahmet ve yaso ne zaman yapacaklar çocuk merak ediyorum acaba bunlar emekli olmayı falan mı bekliyorlar :D

zeliham
izleyemedim...bekledim bekledim ve o gece geldi ve ben izleyemedim...mecburen katılmak zorunda olduğumuz davetten saat 10 da kalkacağız diye söz veren eşim bir türlü sohbetten kalkamayıınca ben içim içimi yiyerek kaldım ve izleyemedim..ay ben sinirden uyuyamam bu gece
ben bu bölümü nerden izleyebilirim hatırla aevgilinin sitesinde var mıdır? bana özelden link verebilir misiniz

çalıkuşu78
önce zeynepten bahsedeyim feci şekilde kendisinden rahatsız oldum.. üzerinde devrimciliğin havası yok..devamlı önplana çıkmaya çalışan bir oyuncu seyrettim sadece..o günleri ucundan kıyısından yaşıyan biri olarak zeynepte devrimci kızların doluluğunu hareketlerini vakarını hiç göremedim..kendini göstermeye çalışan bir oyuncuydu benim için tüm sahnelerinde.. çok itici buldum.. kürşat başara da alışamadım.. bu iki oyuncu pop figür gibi geldi bana..rüya ise fizik olarak ailesini hiç andırmıyor kısa boylu..anne güzel baba güzel bu kız iddiasız bir tip inandırıcı olmamış anne ile babanın gençliklerini düşündüğümde bu kız kime çekmiş dedim..ali defne ve denizin yolunu değil mahirin yolunu seçmiş..zeynebi dev yola yakıştıramadım.. çok hafif ve inandırıcı değil..defne ve harunun bulundukları yer neresiydi öğrenci derneği filan mı anlıyamadım..
ışık fragmanda çok güzeldi o kadar da güzel gelmedi.. kızsak ta yasemin bu dizinin en güzel bayanı bunu gördüm..yeni makyaj ve saç çok yakışmış bir içim suydu hele şapkalı pardesülü haline bayıldım.. ahmetin farkı işte en güzel kadını kapmış:img-hyste:img-hyste çocuk meselesi noldu yaa.. rüya ile ahmet arasında bir soğukluk mu var hala ben öyle gördüm.. aliyi beğendim çok güzel oynamış.. iyi bir oyuncu göze sokmadan oynuyor.. yeni girenlerden favorim aliyi oynıyan oyuncu..

harunla ışığın bakışmaları sarmadı beni.. bu aşk olsa da olur olmasa da.. olursa da harun çok acılar yaşadı mutlu olsun istediğim içindir.. 1 mayıs sahnelerini çok iyi buldum.. tomris ve nilgün hanımda iyi etmişler katıldıkları için..

alevalev_25_
05-04-08, 01:27
1 Mayıs 1977'de Taksim'de gerçekleştirilen katliamın sorumluları amaçlarına üç yıl sonra ulaştı!!!
Darbecilere kan gerekiyordu!!!

Birbirlerine birkaç metre uzaktılar. Birbirlerini tanımıyorlardı. Biri 38 yaşındaydı, diğeri 21. Biri sendikacıydı, diğeri öğrenci lideri. Birinin ayaklarının dibine düştü kurşun, diğeri ateş açanları gördü. Birbirlerine değmeden taşıdılar ölü ve yaralıları hastaneye. Sonra yıllar girdi araya, bir de darbe. 29 yıl sonra ilk kez yüz yüze geldiler. Birlikte o gün yaşanan, 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın sorumlularının ortaya çıkarılmasını istiyorlar. O gün, 1 Mayıs 1977. Sendikacı, Kemal Türkler 'in yakın arkadaşı ve avukatı Rasim Öz ; öğrenci lideri ise o yılların İstanbul Dev-Genç sorumlusu, bugünün 78'liler Girişimi sözcüsü Celalettin Can.

O gün herkes tedirgindi, öğrenciler de sendikacılar da. Çünkü günler öncesinden bir olay çıkabileceği haberi yayılmış, hatta olay çıkarıcılar da mimlenmişti. Öz, Saraçhane'de, sendikaların hemen arkasında yer alan olay çıkarması muhtemel görülen gruplardan sorumluydu. Can ise Yıldız'da toplanan 50 bin Dev-Genç'liyi bir an önce meydana çıkarma derdindeydi, güzergâh değiştirilip, yol kısaltılıp alana yerleşildi. Öz de grupla birlikte alana girdi ve kürsüde bulunan DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'e rapor verdi, alana girerken Sular İdaresi'nin üzerinde gördüğü uzun namlulu silahlı, resmi giysili polisleri de raporuna ekledi. Alanda 500 bin kişi vardı, DİSK 20 bin kişiyle güvenlik sağlamıştı, ama tedirginlik sürüyordu. Can'ın anımsadığı, herkesin bir an önce kutlamanın bitip olay çıkmadan dağılmayı istediği. Türkler konuşmaya başladı, ama son paragrafta konuşmasını kesip, kalabalığı ölen devrimciler için saygı duruşuna çağırdı. Rasim Öz, Tarlabaşı-Elmadağ arasındaki bir noktadan gelen silah sesini duydu. Celalettin Can ise ateşin önce Sular İdaresi üzerinden ateş edildiğini gördü. Yanında duran, şimdi bir işadamı olduğu için ismini vermek istemediği arkadaşı, ''Vuruldum Celalettin'' dedi. Kurşun ayağına isabet etmişti, onu kenara çektiler ki, üç kurşun ayaklarının dibine düştü. Onlar da üç kişiydi, Can, Sinan Kukul ve İbrahim Erdoğan . Alan on yerden taranmaya başlandı, Sular İdaresi'nin üstü, Intercontinental Otel, Pamuk Eczanesi... Öz'e göre ateş rastgele, karışıklık yaratmak için açılmıştı, ama Can ve arkadaşlarının önüne düşen üç kurşun, üçünün de öğrenci lideri oldukları düşünüldüğünde hiç de tesadüf değildi! Öz, Kemal Türkler'i kürsünün altına indirerek korumaya çalışırken Can ve arkadaşları direniş gösterdiler. Çünkü panzerler kalabalığın içine girmişti, ses bombası atılıyor, ateş ediliyordu.

Can daha sonra Sular İdaresi'nin arka sokağına gitti, yukarıda ateş edenler şimdi aşağıdaydı ve önlerinde 1. Şube Müdürü Mete Altan vardı. Altan sokağa kimseyi sokmuyordu. 20 kişilik grubu kollayan ve gözler önünden uzaklaştıran ise üsteğmen Abdullah Erim 'di. O 20 kişi, iddianamede sorumlu tutulmalarına rağmen asla mahkemeye çıkarılmadı.

Rasim Öz, bir beyaz Renault'nun İstiklal Caddesi'nden çıkıp Gümüşsuyu'na doğru ilerlediğini, bu arada kalabalığın üzerine ateş açtığını gördü. İçinde emekli askerler vardı. Aynı aracı Can da gördü. Çatışma sürerken gruplara ayrılmış, nokta atışları yapanların peşine düşmüşlerdi. Bir grup Intercontinental Otel'e girmeye çalıştı, ama içeride bir barikat kurulmuştu. Otele arka kapısından girmeye çalışırken bir aracın otoparktan çıkıp Sıraselviler'e doğru gittiğini gördüler. O araç caddeye çıkınca yönünü meydana çevirmiş, alandan geçerken kalabalığın üzerine ateş açmıştı. Öz, Kemal Türkler'i alandan çıkardı. Katliamın sorumluluğunun üzerlerine yıkılacağını biliyorlardı, o gece kimse evine gitmedi. Tahmin ettikleri gibi de oldu, haklarında yakalama emri çıkarıldı. Türkler ve diğerleri ertesi gün bir basın toplantısı düzenlediler, teslim oldular ve salıverildiler.

Beş toplum suçları savcısı 29 günde iddianameyi hazırladı. İddianamede yazılanlar yaşananları anlatıyor ve şu tesbit yapılıyordu: ''Bu büyük ve kanlı facianın tertipçisi, uygulayıcısı yurt ve insanlık düşmanı olan bu asli failler er geç tesbit edilecek ve tarihin ve şaşmaz adaletin önüne çıkarılıp hüküm giyeceklerdir''. Ancak sorumlu tutulanların hiçbiri, dönemin Genelkurmay Başkanı Semih Sancar 'ın sekreteri Orhan Kilercioğlu , MİT sorumlusu Hamza Görgüç , Emniyet Müdürü Oktay Ergin , Intercontinental Oteli sorumlusu Mehmet Akzambak sorgulanmadı. Sonraları Talat Turhan da yazdı, olayın asıl sorumlusu Namık Kemal Ersun 'du. Kara Kuvvetleri Komutanı'ydı ve bir darbe hazırlığı içindeydi. Celalettin Can'a göre darbe yapabilmek için şok bir ortama ihtiyaçları vardı ve 1 Mayıs bunun için biçilmiş kaftandı. Hedeflenen 300 kişinin ölümüydü, böyle bir şok karşısında yükselen toplumsal muhalefetin ve işçi hareketinin de önü kesilebilecekti. Olayın içinde ünlü MİT'çiler de vardı, Hiram Abbas, Nuri Gündeş, Mehmet Eymür... Bir yıl sonra Namık Kemal Ersun'un emekliye sevk edilmesi ise ordu içinde başka başka darbe beklentilerinin olduğunu gösteriyordu, ama bunun için üç yıl daha beklenecekti.

ıslak ıslak
05-04-08, 01:30
Yepyeni bir döneme merhaba...!
Evet yeni döneme geçiş olarak yayınlanan bu ilk bölümü fazlasıyla beğendiğimi ve hiç yadırgamadığımı söyleyebilirim.. Tabi gözler ve gönüller kimi isimleri arasa da yine de oldukça güzel bir bölümdü..
Bir kere inanılmaz bir giriş yaptılar yeni döneme ''Süleyman hep başbakan'' :) bu ince ve bir o kadar da zekice düşünülmüş ayrıntı için tüm ekibe teşekkürler..:good:
Beklediğimiz gibi oldu ara dönem slayt geçişleriyle anlatıldı ve geldik yepyeni olaylara, o ilk sahnede Ali'nin odasında Denizlerin resimlerini görünce yüreğim titredi.. Mücadelenin bayrak değiştirerek bambaşka bir kuşağa geçmiş olduğunun kanıtıydı bu an.. Ali'yi çok sevdim :img-yes: coşkusunu, kararlılığını.. Deniz Karayel'in yansımasını gördüm onda, onun gibi cesur, heyecanlı ve inançlı.. Ali karakterine alışana dek bu gibi karşılaştırmalar çok normal tabi..
Rüya bildik mızmız, sorunlu halleriyle bıraktığımız gibiydi..
Ahmet'in fikirleri daha bir ölçülü yol gösterici bir hal almış, ışık saçıyordu öğrencilerine..:img-yes:
Yasemin aynı katalizör görevine devam etmekte arada.. Destekleyici bir eş, kaygılı bir anne..:icon_whis
Kürşat Başar diziyi nasıl ne şekilde girecek derken anladık ki hem Selma'ya yeni bir mesai arkadaşı hem de sanırım duygusal anlamda yeni bir renk..:img-yes:
Necdet yine farklı diyarlara yelken açarak ufkunu genişletirken, yeni dönemde yer almayacağını düşündüğüm Yaşar'ı görmek beni şaşırttı ki sanırım onu da hem yeni statüsü gereği (üniveriste, hoca) hem de sevgili (!) yiğeni vasıtasıyla fazlasıyla görebilicez..
Defne her zamanki gibi dimdik, fikir ve inançlarının arkasında hayatına güzel bir şekilde devam etmekte Sinanıyla onu böyle görmek sevindirici..:img-yes:
Vee Harun.. Hapisten çıkarken aklımda hep Denizler vardı, o dönemden bizlere bir tek Harun kaldı ne de olsa..:( Harun da aynı gerçi geçmişe dair yüzündeki hüznün izi belli olsa da davasını nerede bıraktıysa oradan başlamayı bildi hayatına.. Işık hanımlar ve Harun arasında ne olur, biter bilmem ama yıllar sonra Harun ve Defne'yi aynı davada yine yanyana görmek eskiyi hatırlattı bana ne güzel günlerdi...
Asıl dönemin içinde bulunduğu zorluklara, çalkantılara gelirsek ki of öyle zor ki birşeyler anlatabilmek, çünkü gelmiyor akla, yetmiyor duygulara..
Adeta her gün yitip giden bir hayat, artarak devam eden gerilim tam bir kabusmuş yaşananlar.. Elbette o döneme yetişemedim ama ailem vastasıyla konuya dair epey bilgi sahibiyim, bu sebeple de bölümü onlarala izlemek ayrı bir anlam taşıdı benim için.. Ben bu kadar etkileniyorum ki dönemi birebir yaşayanlar olarak onların duygularını anlatmam mümkün değil.. Bunlara rağmen yine de dizide söylenen marşlara eşlik ederek evde küçük bir 1 Mayıs havası estirmeyi başardık..:)
Yazık ki tüm bu coşkunun bedeli, bu denli yanlı kışkırtmalar neticesinde çok ama çok ağır oldu ve böylelikle tarihimize yine bir utanç tablosu olarak yeni bir olay daha kazındı..
İşte böyle anlarda izlediğim tüm bu sahnelerin dizi değil de birebir yaşananların yansıması olduğunu hatırlayınca çok daha kötü oluyorum..

Güneş-07
05-04-08, 01:32
çalıkuşu değinmiş bende değinmeden geçemiyeceğim ali denizleri değilde mahirlerin yolunu seçmiş ama miting sırasın mahir ulaş hüseyin diyorlar gibi gelsi bana az önce dediğim gibi ö dönemleri bilmediğim için anlayamadım solcular arasındada bi çatışma var galiba...

BARIŞAHASTA
05-04-08, 01:33
Yine çok güzeldi HS.

sayfalarca verilen tepkilere cevap olarak dizi bu akşamki bölümü ile bence biraz daha seffaflaşma egilimine girdi...kahramanlıklar ve olaylar kişilere göredir ve her birey kahramanını seçmekte özgürdür insanların gözüne gözüne sokarak hiç bir işte başarılı olamazsınız..verilen tepkiler yakın döneme ait tüm kahramanlar arasında eşit olmalıdır o döneme ait kişiler arasında ortak olmalıdır..unutulmasınki ADNAN MENDERES GERÇEGİ türkiyenin en büyük ayıbıdır...ve arkasından gelen olaylar..kişiler ve olaylar farkını kabullenmek gerekir tabi ama bu diziye ait en büyük eleştirim bir liderin barbarca idama götürülüş hikayesine verilemeyen önemden kaynaklanmaktadır ...taraflılık tamda işte buradadır....objektifilik kelime manasını bu dizide kaybetmiştir...kendi gözünüzde kahraman ilan ettiklerinizi yüceltip ,diger olayları ve gerçekleri es geçemezsiniz...

LİN
05-04-08, 01:35
.. .rüya ise fizik olarak ailesini hiç andırmıyor kısa boylu..anne güzel baba güzel bu kız iddiasız bir tip inandırıcı olmamış anne ile babanın gençliklerini düşündüğümde bu kız kime çekmiş dedim....

Annem de seninle aynı yorumu yaptı çalıkuşu :img-wink: "Bebekken ne güzeldi,Bu kız kime çekmiş" dedi?
Kızcağız senin de dediğin gibi iddialı bir tip değil.Oysa biz deli gibi merak etmiştik Rüya'yı kim oynayacak diye.Dizi bir dönem o kadar Rüya merkezli oldu ki,dolayısıyla bizler daha iddilalı bir Rüya bekledik.Umarım teenage dönemlerinden kurtulduğunda farklı,tuttuğunu koparan,leyla gibi olmayan bir Rüya görürüz.Bana da biraz silik geldi açıkçası.Zaten Rüya'yı sadece bebekken severdim.Sonrası tam bir kabustu benim için...Mahkemede ki "sana güveniyorum babacığım"sahnesi hariç.

snemmm
05-04-08, 01:39
sayfalarca verilen tepkilere cevap olarak dizi bu akşamki bölümü ile bence biraz daha seffaflaşma egilimine girdi...kahramanlıklar ve olaylar kişilere göredir ve her birey kahramanını seçmekte özgürdür insanların gözüne gözüne sokarak hiç bir işte başarılı olamazsınız..verilen tepkiler yakın döneme ait tüm kahramanlar arasında eşit olmalıdır o döneme ait kişiler arasında ortak olmalıdır..unutulmasınki ADNAN MENDERES GERÇEGİ türkiyenin en büyük ayıbıdır...ve arkasından gelen olaylar..kişiler ve olaylar farkını kabullenmek gerekir tabi ama bu diziye ait en büyük eleştirim bir liderin barbarca idama götürülüş hikayesine verilemeyen önemden kaynaklanmaktadır ...taraflılık tamda işte buradadır....objektifilik kelime manasını bu dizide kaybetmiştir...kendi gözünüzde kahraman ilan ettiklerinizi yüceltip ,diger olayları ve gerçekleri es geçemezsiniz...

ben menderes dönemiyle alakalı seninle aynı fikirde değilim
ben menderesi sevmememe rağmen idamın her türlüsüne karşı biri olarak o idam edilirken gözlerim bile doldu
eğer dediğin gibi özensiz olsaydı neden dolsun ki gözlerimsevmediğim biri için.

çalıkuşu78
05-04-08, 01:49
Harun hapisten çıkarken kötü oldum.Deniz,Denizler...:sad53:
Yaşar-Işık karşılaşması,Turhan'ın "Işık yinge" demesi güzel aktarılmış....Yaşar'ın üniversiteli,kendine hayran öğrencisiyle aşk meşk olaylarına gireceğini,evleneceğini hatta ve hatta ileride eşinin milletvekili olacağı hissine kapıldım.Neden acaba:icon_whis

linçan yaşar öne geçen türklerden olacak belli:img-hysteeşi olacak olan da pek bir çalışkan ve düzen kadını geldi bana:img-wink:ülkücüler birbirine bey hanım diye hitap ederler malum yaşarın eşine ilerde ismiyle hitap edecek olan da parpuyu yiyecek belli oldu:img-hyste:img-hyste

biCiRik46
05-04-08, 01:50
slm arkadaslar bu bölüm acayip güzel ya... harun´un hapisden cikmasi cok duygaldirdi beni keske diyerleri de onun lan bilikde hapiseden ciksaydi ... rüyayi oynayan kiz cok seker ama rüyain tipin animsamiriyor ...defne acayip güzel olmus gerci herzamn güzeldi yasara gelince o da artik biraz farkli düsünior isigi görünce nasil sevindi bence halen onu seviyor isik da onu niye arildilarki sanki .... harun ve isik yakinlasicaklar ve yasar da onlari kizkanicak ... insallah bu dizi 100 bölüm ceker ve hemen bitmez =)

zeyneps
05-04-08, 01:50
Yeni oyuncuların daha da ısınacaklarını düşünüyorum Ali'yi oynayan oyuncu gerçekten de çok başarılıydı bunun haricinde :img-yes:

Rüya'nın ise fiziksel özelliklerinden daha çok olumsuz yanının karakterden kaynaklandığını düşünüyorum...gerçi bu yaşa göre uygun gerçekten de böö desen korkudan ölür gibi duruyor ama normal geldi bana 15 yaşında etrafında silahlar patlıyor insanlar ölüyor ve sanırım yaşanan şeylerden de kaynaklı bu korku ve siliklik:img-wink: Bir de saç stili ve giysiler onu daha da silikleştiriyor

Ezgi Asaroğlu'nu beğendim fotolarından ama tabi çok isetemiştim İpek Yaylacıoğlu olsun diye kısmet:)

snemmm
05-04-08, 01:56
bende aslında rüya ile alakalı bir hayalkırıklığı içindeydim
ne bileyim bu silik halindense şımarık hallerini tercih edermiydim acaba?
bilemiyorum bildiğim tek birşey var bence bu kız rüya karakteri için uygun değil
her ne kadar sevmesemde yaso güzel bir kadın zaten ahmetime kim laf edebilir ki.böyle bir çiftin(malesef çiftler yapacak birşey yok) çocukları daha kendine güvenli ve güzel olabilirdi.
ürkekliği konusunda da zeynepçana katılabilirim ama fazla ürkek sanki

çalıkuşu78
05-04-08, 01:59
Yeni oyuncuların daha da ısınacaklarını düşünüyorum Ali'yi oynayan oyuncu gerçekten de çok başarılıydı bunun haricinde :img-yes:

Rüya'nın ise fiziksel özelliklerinden daha çok olumsuz yanının karakterden kaynaklandığını düşünüyorum...gerçi bu yaşa göre uygun gerçekten de böö desen korkudan ölür gibi duruyor ama normal geldi bana 15 yaşında etrafında silahlar patlıyor insanlar ölüyor ve sanırım yaşanan şeylerden de kaynaklı bu korku ve siliklik:img-wink: Bir de saç stili ve giysiler onu daha da silikleştiriyor

Ezgi Asaroğlu'nu beğendim fotolarından ama tabi çok isetemiştim İpek Yaylacıoğlu olsun diye kısmet:)

aliyi oynıyanın adı ne çok beğendim kendisini 68 lilerin havası var üstünde.. bu aliyi hep sevdim küçükken de çok sevmiştim.. büyüklüğü de küçüklüğüne o kadar uymuş ki çok iyi bir geçiş olmuş tebrikler..

linçan senaristler bilerek isteyerek rüyaya bizi düşman ettiler hangi oyuncu girse de sevemiyecektik.. kaşının altında gözün var diyecektik sonuçta:icon_whis

meltem-cmbl
05-04-08, 02:03
bu ruya ortancı ruyayla pek uyuşmuyo
bu çok çekingen gibi ya değilde böle daha sakin pısırık gibi:)
obürü daha cazgırdı:img-hyste

zeyneps
05-04-08, 02:06
Açıkçası ben de daha gözü kara daha cazgır bir Rüya bekliyordum :img-in_lo Ama 15 yaşında Ali'nin peşine takıldığına göre pek de korkak sayılmaz 15 yaşın verdiği bir gelgit var ama aşacaktır umut ediyorum senaristler daha çok üstüne düşürlerse ve oyuncu da giderek ısınırsa bu sorun aşılabilir diye düşünüyorum :img-in_lo

meltem-cmbl
05-04-08, 02:08
Açıkçası ben de daha gözü kara daha cazgır bir Rüya bekliyordum :img-in_lo Ama 15 yaşında Ali'nin peşine takıldığına göre pek de korkak sayılmaz 15 yaşın verdiği bir gelgit var ama aşacaktır umut ediyorum senaristler daha çok üstüne düşürlerse ve oyuncu da giderek ısınırsa bu sorun aşılabilir diye düşünüyorum :img-in_lo

kızın oyunculuyla kaynaklanan bi durum yok ben
bu kızı başka bi dizidede islemiştim gayet güzel oynuyodu ordada duygusal b,r karakterdi tipi biraz öle zaten belki o yüzden böle karakterler veriolar kıza ama çok hoş kız o ayrı

SILA AKKUŞ
05-04-08, 02:08
bilmem farkındamısınız ama daha ilk bölüm ne yani mesela alide mükemmelmiydi hayır.ee ezgide alışacak.bereni severim ama o da ağlama numarasını yapamıyo.

hekimoglu64
05-04-08, 02:11
bilmem farkındamısınız ama daha ilk bölüm ne yani mesela alide mükemmelmiydi hayır.ee ezgide alışacak.bereni severim ama o da ağlama numarasını yapamıyo.

silla akkus hanim yanliyorsnuz:)beren cokgüzel
aglama yapyior:img-wink:ben berenimin oyunculugunu cok
begeniyorum aska sürgünde daha baskaydi ins hatilra sevgiliden sonra
bereni yine bir dizide yada sinema filminde görürüz....

çalıkuşu78
05-04-08, 02:15
oyuncuya bir şey dediğimiz yok ona nasıl oyna dedilerse oynamıştır.. öyle istediler öyle oynadı..biz rüyaya gıcığız ortanca rüyadanberi..ben rüyayı oynıyan oyuncudan daha fazla zeynep rolündeki oyuncuya taktım.. necdet gibi fazla rol çalıyor yahu..yanındakileri harcamaya çalışıyor abartarak bu benim sinirime dokundu:icon_whis bu tarz oynıyanda gerçeklik duygusunu yakalayamıyorum..hep rol yaptığı aklıma geliyor..

meltem-cmbl
05-04-08, 02:17
oyuncuya bir şey dediğimiz yok ona nasıl oyna dedilerse oynamıştır.. öyle istediler öyle oynadı..biz rüyaya gıcığız ortanca rüyadanberi..ben rüyayı oynıyan oyuncudan daha fazla zeynep rolündeki oyuncuya taktım.. necdet gibi fazla rol çalıyor yahu..yanındakileri harcamaya çalışıyor abartarak bu benim sinirime dokundu:icon_whis bu tarz oynıyanda gerçeklik duygusunu yakalayamıyorum..hep rol yaptığı aklıma geliyor..

evet kesinlikle bende ortancıdan beri gıcğım bu ruyaya ama bu sonuncu ruya umarım sonuncudur:) biraz daha tatlı
ve şu zeynep konusunada kesinlikle katılıyorum
bir necdidet vakasıyla daha karşı karşıyayız:icon_sorr

geldimm
05-04-08, 02:17
evet ben de bişiler yazim ddim. geçiş bölümünü genel olarak beğendim sayılır. karakterlere gelirsem her zaman bir numaram olan AHMETi kırlaşmış saçlarıyla da çok beğendim.

aliyi oynayan oyuncuyu beğendim ama zeynep karakterini abartılı ve şımarık buldum. ısınamadım zeynepe çok bilimiş bilmiş konuşması hoşuma gitmedi ahmet karşısında sanki çok yaşamış okumuş da görmüş. olmamış diyorum kendi adıma..

rüyayı aslında genel olarak beğendim diyebilirim ama bana biras silik geldi ve de sanki ahmetle araları çok da iyi diilmiş gibi...

ışık çok güselleşmiş ne diyim. yaşarı hep sevdiğim için ışıka dönüp bktığı sahneyi de beğendim ama ben ışık da döner bakar mı die bekledim ama olmadı bakmadı ışık. ben de yaşarın gözleri boşluğa bakmasın die ışık yerine ben baktım :img-icecr

necdet kaldı geriye aslında hiç bahsetmek istemiyorum ama bi iki söz edeyim onun hakkındada. bana çok uyuz geldi dilerim milletvekili olur da hep ankarada kalır

sevimin saçlarını hiç beğenmedim bu arada.

SILA AKKUŞ
05-04-08, 02:19
silla akkus hanim yanliyorsnuz:)beren cokgüzel
aglama yapyior:img-wink:ben berenimin oyunculugunu cok
begeniyorum aska sürgünde daha baskaydi ins hatilra sevgiliden sonra
bereni yine bir dizide yada sinema filminde görürüz....

canım bende beren hayranıyım.

ayrıca arkadaşlardqan biri zeynep için defneyi taklit ediyo demiş merak etmeyin kimse defnenin tırnağı olamaz

hekimoglu64
05-04-08, 02:21
canım bende beren hayranıyım.

ayrıca arkadaşlardqan biri zeynep için defneyi taklit ediyo demiş merak etmeyin kimse defnenin tırnağı olamaz

sila akkus ya ismin ne böyle tuhaf olyuor:)
neyse ben demistim defne gibi olmaya calsiyor ama dedigin gibi
olamaz:good::img-wink:......

geldimm
05-04-08, 02:21
ali ve zeynep ikilisinin hareketleri aynı deniz ve defne ikilisi gibi... kopya gibi olmuş sonuçta bis böle bi ikili izledik özgün olmalarını diliyorum......

arese
05-04-08, 02:22
Selam Çanlarbye

Öncelikle Rüya konusunda yanılmadı yahu o kadar Karşık fragmanda Kalabalığa karışan kızı Rüya olduğunu ve Ezgi Asaroğluna benzettim yanılmadığım ve tahminim yeride olduğudan için öncelikle izinle kendim Teprik edeyim:img-hyste

Ben Rüya'yı sevdim Sevimli ha biraz ürkek ama o kadar olacak bu kız 15 yaşında daha küçük yanında Silahlar patlıyor yani benim yanımda patlasa ben bile korkarım:img-hyste Rüya Nasıl korkmasın hem gecenin bir körü Alin Arkasına takılmış ya pekte Korkak olduĞu söylenmez Yanlız giydği kıyafeti Beğenmedim Ne biçim kıyafettler bir tuaf duruyor üstünde:icon_whis

Yasemin'e gelince senler onu değiştmriş daha güzel olmuş bu bölüm Yasemin bana çok güzel gibi geldi o mızmız hallerinde Eser yoktu bilmiyorum :icon_whis

Bu Arada Ahmet tam bir MMC:img-in_lo Karakolda Rüya'ya kızgın bir bakışı vardı ki Rüya'nın da babasına böyle ürkekce bakması Dikkatim den Kaçmadı hatta Arbaya bince bile Ahmet çok sinirliydi çok kızmış Rüya belli:img-hyste haklı Adam:img-yes:

Ela Ay çok donuk hiç beğenmedim kime cekmiş ki:img-hyste

Mehmet Sinan çok Şeker bayıldım Maşallah:img-in_lo

Defen ışık çok güzel olmuşlar Almanaya ışığa Yaramış pek bir güzelleşmiş:img-yes:

Işık ve Yaşar Karşılaşması sanki Işıgın Yaşar Sevgisi falan kalmamış ben Öyle hissettim Ama Haruna bir Bakışı vardı ki buda bana Harun&ışık birliktelği yolu gözüküyor hiss verdi bilmiyorum yani

Zeynep Karekterini sevdim Ali Zeynep mi yanık Artık bilmiyorum Ama bir birliktelik olabilir Rüya Ali'ye Hayran ama Ali Rüya'ya kardeş gözü ile bakıyor Kardeşi gib seviyor ve bu Yüzden ona öyle davranıyor kolluyor koruyor..

Son Sahne de Panzerin Altında Kalanın Rüya olmadıgı kesin Rüya o kargasa da catasını düşürmüş Ali O yüzden bağırdı hem yerde yatan esmer ve Pantolun giyen biri di benim hatırladığım Rüya Etek giymişti.. ve bence oraya izinsiz gelmiş yani Ahmet'in neden Yasemin Haberi var okulda biliyolar okuldan gelmiştir...

Bu arda bu bölümde belki baba kız sahnesi izleriz dedim şu Karakol çıksında ve sonrası dedim Ama yok Necdet varken Ahmet neki o miletvekilde olur secim turlarında katılır Rüya'ya babalıkta yapar..

hekimoglu64
05-04-08, 02:23
ali ve zeynep ikilisinin hareketleri aynı deniz ve defne ikilisi gibi... kopya gibi olmuş sonuçta bis böle bi ikili izledik özgün olmalarını diliyorum......

arkadasim sana yürekten katilyiorum cok dogru söylüyorsun
bencede gerek yoktu deniz ve defneyi zaten izledik bir ikincilere gerek yoktu
hele ali acayip taklitci kizmayin ama gercekten öyle....

bahar_can
05-04-08, 02:23
Yine çok güzeldi HS.

Yahu arkadaşım kendine bir iyilik yap ve bir şeyi eleştirmeden önce bu konuyu enine-boyuna iyice düşündüm mü? sorulabilecek soruları sordum mu? yoksa ilk aklıma gelen şey neyse o duygularımla mı bunları yazıyorum diye bir sor.. inan bana bu tarz bir eleştiri insanı çok geliştiriyor...

Her kim olursa olsun önce beyninde soru işaretleri oluşmasına izin vermelidir.. buna izin vermeyen kişi yerinde sayar... örneğin ben senin yaptığın bu eleştiriyi yapmadan önce şu soruları sorardım kendime:

1) Dizide Solcuların yaptığı tüm eylemler nelerdi bir hatırlayayım?
2) Bu eylemlerde gerçekten de silah kullanmışlar mı?
3) 68 kuşağının anlatıldığı dönemde Solcular gerçekten de birilerini öldürmüşler mi?
4) Sağcıların düşüncelerine hiç değindiler mi.. bunlar nelerdi?
5) Sağcılar birini öldürdü mü? vs. vs.
örneğin 68 yılında ölen bir sağcı oldu da hiçbir şekilde yer verilmedi mi[B]

bu soruları çoğaltabilirsin... araştırıp verdiğin cevaplardan sonra da şu anda dizide başlayan sürecin.. yani 78 sürecinin olaylarına ilişkin sorular sorarsın...

1) Bu dönemde Sağın 68 kuşağındaki sağdan farkı nedir? Artık daha mı çok sahnededir yoksa daha mı pasif durumdadır.. neden?
2) Bu dönemdeki Solun 68 kuşağındaki soldan farkı nedir? Artık daha mı çok kitleseldir.. yoksa daha mı daralmıştır neden?
3) Ülkücülere saldırılar bu dönem kim tarafından yapılmıştır ve 80 yılına kadar kaç ülkücü ölmüştür...
4) Solculara saldrırılar bu dönem kimler tarafından yapılmıştır ve 80 yılına kadar kaç solcu olmuştur...

Yani kısacası arkadaşım 68 kuşağındaki sağ ve solla 78 kuşağındaki sağ ve solun geldikleri noktaların karşılaştırmasını yaptığında dizinin her zaman olaylara OBJEKTİF yaklaştığını yine göreceksin... dizinin TARAFlılık yanının yine OBJEKTİFliğinden sonra başladığını göreceksin... [B]yeterki iki dönem arasındaki farkları gör... araştır.. dünya şu anda elinin altında.. arama motorlarına tarih ve konu başlığın neyse onu yaz kesinlikle bilgilere ulaşırsın...

Bizi ilk ne ile eğitmişlerdi biliyor musun: Araştırma yapmayana söz hakkı yok sözüyle.. bu sözü hayatım boyunca unutmadım.. benden sana tavsiye... önce konu hakkında kendine izin ver beynin soru sorsun sonra da araştır... o zaman benim bu "ukala"lıklarıma da maruz kalmazsın :img-yes:

ben sana yine de ön bir bilgi vereyim:
68 kuşağı silahlanmaya savunma amaçlı başladı... gerek Deniz Gezmiş grubu, gerekse Mahir Çayan grubu dizide ne eylem yaptılarsa o eylemleri yaparak idam edildiler ve katledildiler... yani o dönemin solcuları asla sağcılar gibi saldırı ve öldürme olayı gerçekleştirmediler... İbrahim Kaypakka'ya o dönem Nurhak Dağı'ndaki çatışmada ölen Sinan Cemgil'leri ihbar eden muhtarı öldürdü... bunun dışında savunma amaçlı çatışmalar olmuştur..
68 kuşağındaki sağcılar da aynen dizide gördüğün gibi devletin adamları olarak çalıştı... ülkücüler de dinci sağcılar da sola yönelik bir çok saldırıda bulundu ve öldürme olaylarına karıştı... ve Metin-Yaşar da ülkücülerin görüşlerini birkaç kez anlattılar... amaçlarını ne olduğunu anlattılar... kaldı ki Denizler'in görüşleri esas olarak mahkemedeki savunmalarında verildi.. ondan önce yalnızca yapacakları eylemler üzerine konuşmaları oluyordu..

78'de durum değişti.. Solun büyük bir kısmı t** anlamıyla yani teorisiyle pratiğiyle Radikal bir Soldu artık.. 68'de Silahlı mücadeleyi savunuyor olmalarına rağmen pratiğe hiç uygulamamışlardı... ama 78'de büyük bir sol kesim silahlı mücadeleyi savunuyor ve hayata geçirmeye çalışıyordu... bu yüzden de savunma amaçlı değil artık saldırı amaçlı da kullanıyorlardı... her sol örgüt değil tabiki.. solun yelpazesi çok genişti.. esas olarak dizide geçen 4 örgüt..

Ülkücüler de hem devletle işbirliği halinde hem de bağımsız olarak hareket ediyorlardı.. yani 68'de daha az ve devlete daha çok bağlı olan ülkücüler 78'de daha kitlesel ve biraz daha bağımsız olmuşlardı.. durum bu olduğu için ve Maraş Katliamı, 7 tipli öğrencinin katliamı birçok işçi önderi, işçi, aydın ölümleri gibi olaylara karışacakları için de elbette 78 döneminde daha çok yer alacaklardı... yani durum zaten böyle olduğu için bunlar gösterililyor... yani durum yine OBJEKTİF...yoksa sizler söylediğiniz için değil..:img-yes:

meltem-cmbl
05-04-08, 02:24
arkadasim sana yürekten katilyiorum cok dogru söylüyorsun
bencede gerek yoktu deniz ve defneyi zaten izledik bir ikincilere gerek yoktu
hele ali acayip taklitci kizmayin ama gercekten öyle....

ama ali dememişmiydi hep özenmişti
deniz abim gibi olmak istiyorum o yüzden onun izinde gidio

ama inş ali zeynepmi ne o kızla olmaz :icon_sorr

hekimoglu64
05-04-08, 02:26
ama ali dememişmiydi hep özenmişti
deniz abim gibi olmak istiyorum o yüzden onun izinde gidio

ama inş ali zeynepmi ne o kızla olmaz :icon_sorr

tamam ama tipa tipida olunmaz:)
bence ali sanki zeyenple olacak gibi gerci ali zeynepin yaninda
cocuk gibi kaliyor biyiklar yeni terlemis:)zeynep cok olgun görünyor
garibim rüyada aliye mi mehimli ne:icon_whis.....

arkadaslar ben bir politika görüsü olmayan biri olarak soruyorum???

sagci ve solcu ya ne demek yanlsi anslaislmasin sag sol ne demek bilyiorum
ama benim sorum farkli sekilde demekistedigim.........sagcida solcuda.......hepimiz ayni bayragin altinda ayni topraklarda yasamyiormusuyz ne bu öfke 50yildir ben buna cok üzülyüorum keske keske herkes kardes keske herkes ayni fikir olsa ne güzel olurdu degilmi.........

iste insanlarimiz birbirlerine düsman ediliyor......
ic savas gibi birsey.....keske gemis getirmek gibi birsey olsada gidenler gelse
ve yeniden gelecege gecilmsi olsa amabu kezz herkes elelel kardes kardese sagcisyila solcusuylakürtüyle türküyle..............belki size bu yorumum sacma gereksiz gelebilir ama yazmak istedim.....

meltem-cmbl
05-04-08, 02:29
tamam ama tipa tipida olunmaz:)
bence ali sanki zeyenple olacak gibi gerci ali zeynepin yaninda
cocuk gibi kaliyor biyiklar yeni terlemis:)zeynep cok olgun görünyor
garibim rüyada aliye mi mehimli ne:icon_whis.....

haha onuda doğru diiyn ama solcuların hepsi birbirine benziyi zaten
ya yok zeyneple olmaz ali zaten kıza gııck oldum ahmetle konuşmasından
bence alide ruyayı sevio o yüzden çokkoruyo zaten
ya hele bi sahnelri cvardıya
ruyaya diyo başımın belasımısın ruyada evet diyoo orası çokşekerdi:img-blush

sinefil
05-04-08, 02:30
Daha önce değinildi mi bilmiyorum, '68 kuşağını daha iyi anlamak isteyenler şu romanları okuyabilirler:

'47'liler - Füruzan
Şafak - Sevgi Soysal
Bir Gün Tek Başına - Vedat Türkali

hekimoglu64
05-04-08, 02:31
haha onuda doğru diiyn ama solcuların hepsi birbirine benziyi zaten
ya yok zeyneple olmaz ali zaten kıza gııck oldum ahmetle konuşmasından
bence alide ruyayı sevio o yüzden çokkoruyo zaten
ya hele bi sahnelri cvardıya
ruyaya diyo başımın belasımısın ruyada evet diyoo orası çokşekerdi:img-blush

hehe evet sekerl aslinda ama ali bana garib geliyor yaww
neyse rüya cok seker zeynep evet cok bilmis ahmete laf yetistiriyor:)...

SILA AKKUŞ
05-04-08, 02:32
Daha önce değinildi mi bilmiyorum, '68 kuşağını daha iyi anlamak isteyenler şu romanları okuyabilirler:

'47'liler - Füruzan
Şafak - Sevgi Soysal
Bir Gün Tek Başına - Vedat Türkali

68li yıllar sancılı sokaklardı galiba bnde vrdı o kitapta gzl kapakta denizler vr ama özellikle bktım içinde deniz kelimesini göremedik ama akıcı bi anlatımı vr.

zeyneps
05-04-08, 02:33
Meltemcim evet bazen canım yapıyoruz öyle şeyler:img-pilot Diziyi şöyle bir yeniden göz attım hızlı hızlı :img-yes:

Evet gerçekten Rüya'nın kıyafetleri yaşından daha büyük gösteriyor onu cıvıl cıvıl giyinse ya :img-yes: Defne Yasemin nasıl giyiniyorlardı :img-in_lo

Zeynep'e gelince o dönemlerde yaşamadığım için bilemiyorum tam olarak gerçekçi mi değil mi ...ama okuduğum kitaplardaki kız karakterlere benzettim yer yer ...Oyunculuk olarak yeniden izleyince evet biraz abartı var azalacağını düşünüyorum ilk bölümün getirdiği bir şeydir bu belki bir de ona fazla değinince diğer oyuncuların rollerinden çalıyormuş gibi görünmüş olabilir ben yeni oyuncuları genel olarak iyi buldum ama henüz karakterlerini tam da çözemediğim için ki yüzlerini bile görsem hatırlamıyorum ilgi çekici bir özelliği olan yok gibi ..Zeynep değişik hafif ukala ama sevdim ben(oyunculuk abartılı evet) ...Tabiki Ali'de Rüya'da Zeynep'te ve diğer karakterler de Defne &Deniz&Harun hatta Işık'ın yerini bile tutmuyorlar...gerçi onlara da ilk başlarda alışamamıştık zaman gösterecek :img-pilot

mirka
05-04-08, 02:33
Ben aliyi sevdim. Rüya ve Zeynep konusunda karar veremedim. yeni bölümleri seyretmem lazım.

Defneye de sakın yeni bir aşk falan olmasın. Zaten kaç bölüm kalmış. mantıklı ya da mantıksız benim için sadece Deniz Defne var. Başkasını benimseyemem. Deniz gibi olmaz. Hele Mehmet Sinan başkası ile falan. Yok.. Ahmet dayısı var işte.:img-in_lo

hekimoglu64
05-04-08, 02:36
arkadaslar icimden geldi hepinizi cok seviyorum
ya bana gece gece geliyorlar:img-hyste:img-hyste
arada böyle tirlatiyorum:).....

bir arkadasimiz u bölümdeyasemini cok sevmisgüzel
bulmus valla beren hepgüzel ama sanki banada bu bölümde cok güzel geldi
hele isikla araba sürdükleri sahnede...:img-i