Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-26

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

_ilayda_
10-03-08, 15:04
çarşamba günü okul gezisine giderken yolda iki tane eski model arabagörmüştük atv yazısı vardı camın önünde kesin hatırla sevgilinin setine gidiyodur dedik arkadaşlar plakasını aldı bn yazmadığım için farketmedim ama arkadaşım bugün söledi selma ve yasemini getiren taksi o arabaymış demek çekimler günü gününe yetişiyo(gerçi bunu sölemek için yazmadım ama olsun)
pek alakalı bişi deil ama yazmak istedim

merw
10-03-08, 15:08
Tavusumkuşum Cansuçanım yine o güzelim kuyruk tüylerini sallaya sallaya gelmiş bölüm yorumunu yapmışsın :img-in_lo Bana destek olduğun için çok teşekkür ederim, yalnız olmadığımı biliyordum. Bunca zaman bu kadar yazıyı yazmamızın tek nedeni Necdet'e olan bastırılmış hayranlığımızdı ama bastır bastır nereye kadar işte, fırlayıveriyor bir yerden... Zaten herkes anlamış artık hayranlığımızı, aşkımızı, itiraf edip kurtulmak en güzeli.. Üzerinden büyük bir yük kalkıyor insanın, Badgerçanım özellikle sana tavsiye ediyorum, senin Necdet aşkını sağır sultan bile biliyordur kanımca... :D

Madem sen Ajda'dan bir parçayla anlattın hayranlığını, ben altta kalır mıyım hiç:

Haykıracak nefesim kalmasa bile
Ellerim uzanır olduğun yere
Gözlerim görmese ben bulurum yine
Kalbim durmuşsa inan çarpar seninle

Evet, tüm şarkılar, tüm sadakatler, tüm hayranlık ve övgüler Necdet'e.. Yavrum benim teheyy :D

Kuzum Ahmet'in arabası konusunda çok haklısın... 30 bölüm olmuş şaka maka.. Bir programda demişti ya Tomris Hanım, "Yürümesi hoşuma gidiyor" diye, Cansel de isyan ediyordu yürüye yürüye zayıfladım diye :img-hyste Artık onun da buz mavisi bir Amerikan'ı var..... Onun arabası var gibi oldu... :img-hyste

kardelencim
10-03-08, 15:27
deniz gezmişlerin idam anlarını anlattıkları yerde içim fena oldu izlemeye nasıl dayanıcam günlerce etkisinden çıkamıcam kesin:icon_sorr

teo ve lalenin sonunda evlenmiş olmalarına sevindim. yalnız bunlarda pastaneden çıkamadılar bi türlü orda yemek yerler, dans ederler şimdi de nikahlarını yaptılar. tamam orda tanıştınız anladık da, değişik mekan görmek istioruz dizide:good:

mervecim selam canımm:happy0064

Tavuskuşu
10-03-08, 15:31
Ohhh insan spaya gitmiş gibi rahatlıyor değil mi merwçanım?:img-hyste Ben de aynı şeyi tüm çanlarıma öneriyorum. İtiraf edin kurtulun. Yoksa bu yük taşınmaz.

Öyle mi demiş Tomris Hanım? Demek ki ahmetin endamını görmek istiyormuş da ondan bu kadar zamandır araba vermemiş ona.:img-hyste:img-hyste Gerçi arabanın onun olduğundan emin değilim belki kankası filan almıştır veya ödünç vermiştir bilemiyorum. Ama "Onun arabası var güzel mi güzel" diye şarkı söylemekten de kendimi alamıyorum.:)

Yaşar ve Işık konusuna değinmeyi unutmuşum.:) Yaşarın evi terk etmesini beklemiyordum. Şaşırdımmm...:)Işıkın eve geç gelmesini tam izleyemedim. Galiba eve 1'de gelmiş ama haber peşinde koşuyormuş. Yaşara bu sırada haber vermediyse eğer çok ayıp etmiş. Ne olursa olsun bir haber vermesi gerekir. Bu konuda yaşara katılıyorum. Benim eşim de işte bile olsa geç geleceğini haber vermeli bence. Kızın mesleği gazetecilik ve o saate kadar hem de öyle bir dönemde haber peşinde olması normal. Ama yaşara da bir haber etmeli bence. Dediğim gibi o sahneyi tam izleyemedim. Yaşarın tepkisi "Kadın kısmının bu saatte ne işi var sokaklarda?" gibi bir şeyse kesinlikle desteklemiyorum bu tavrı.:)

Sadık amcanın oğlunun mezarını bulamaması çok acıklıydı. Kimsesizler mezarlığına gömmüşler, bir de demiyor mu adam "Ama benim oğlum kimsesiz değil ki.":icon_sorrÇok acıydı çooook...Zaten evladının ölümüyle yıkılan bir baba için hiç değilse mezarını bulmak ufak bir teselli olurdu ama o bile kısmet olmadı.

merw
10-03-08, 15:41
Merhaba Kardelencim bye Nasılsın? Sen de bir itirafta bulunup rahatlamak ister misin :img-hyste

Cansuçan, Yaşar- Işık muhabbetini ben ne konuşmaktan ne de izlemekten hazzetmiyorum açıkçası. Ama haber vermeliydi derken haklısın... Ben de hatırlayamadım şimdi haber vermiş miydi vermemiş miydi ama merak ettirmemek lazım insanları. Fakat Yaşar "Bir kadının bu saatte dışarıda ne işi var?" dedi Işık da "Biliyorsun çalışıyordum, karakolda haber çıkar diye bekliyordum" gibi birşeyler söyledi... Ertesi gün de kaçtı yavrucak, yazık :)

Denizler'in idamları hakkında konuşmaları... O konuyu konuşmadan geçmek istiyorum, ama olmuyor. Ne desem az kalacak gibi hissediyorum, hiçbir şey de yazamıyorum.. Sadece "tabureden kendim atlayacağım" dedikten sonra ayağı havada kalan Deniz'in o görüntüsü... Gözümün önünden gitmiyor... Bir de dün tesadüfen bir belgesele denk geldim, THKO mahkemelerinin savcısı konuşuyordu, yaptığından en ufak bir pişmanlık dahi duyar gibi görünmemesinin yanında bir de Denizler'in "Bu mahkemeye güvenmiyoruz. Bu bağımsız bir mahkeme değil." cümlelerini küçük görüyordu, sanki sıkıyönetim mahkemesi değilmiş gibi... Yaşayan herkes birgün son nefesini verecek diye hatırlatmak isterdim kendisine, daha fazlasına değeceğini düşünmüyorum çünkü...

Neyse ben kaçıyorum şimdilik... Akşama kadar daha çok itiraf bekliyorum arkadaşlar, ona göre :D Bakın herkes anladı gizli aşkımızı.. Gizli aşk bu söyleyemem, derdimi hiç kimseyeeeeeee :P Haydin güle güle

kardelencim
10-03-08, 16:00
teşekkür ederim mervecim ama ben almayım saol. necdeti sevmek en son düşünceğim şey olurdu:happy0064 ama dur dayanamıcam bende yaşara hayranım aslında onu itiraf edicektim de korkuodum bak şimdi rahatladım birden saolasın canım yaa:img-tomat

ben deniz karayelin ölüceğini düşünmüorum arkadaşlar. yakalansa da dışarda olsada en fazla yaralanır diorum belki de mahirlerin gireceği eyleme katılmıcaktır bile, ne bilim sonuçta mahirler çatışmada hepsi ölüceklerdi ama deniz bir kurgu karakter olarak ölmez die düşünüorum.

aysem_
10-03-08, 16:07
O sahneyi bence izle arkadşım sen yout... falan ancak o zaman daha iyi anlarsın Yaşar'ın o tartışma da ne kadar haklı olduğunu çünkü evet Işık işi için geç geldi ama nerde kaldı evlilik....

Yaşar'la tartıştılar ama Işığın öyle bir tavrı vardı ki sinir olmamak elde değildi. Kim olsa o saatte eve gelen eşine -kocasına çıkışır yani. Yaşar yapınca kabahat oldu vallah...
Üstelik Yaşar'ın haberi yoktu ışığın geç geleceğinden.
Bir de sıkıyönetim var gecenin o saatinde karısı dışarılarda kim olsa deli olur yani....

Yaşar evlilik sorumluluk ister, diyor ama Işık hanım uykum var yatacağım dedi yatmaya gitti düşün yani o derece coştu ışık...
Tamam arkadaşlarına yardım ediyor ama Yaşar'ında bu kadar üstüne gitmemesi gerkirdi.
Işığın daha çok tavrını eleştiriyorum eve geç gelmesinden çok . Bence çok saygısızca bir tavrı vardı. Sonuçta karşırdaki senin eşin...

Yaşar yine de ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi, hadi sahilde yürüyelim falan dedi kıza ama ışık hamnımın burnu kaf dağına çıkmış... ;)
:img-tomat:img-tomat
bence Yaşar iyi dayandı daha o dakika evi terk etmeliydi ama yine iki gün sabretti. Ayrılmalarını istemiyorum ama Işık bu sefer terkedilmeyi haketti...ama işallah barışırlar demeden kendimi alamayacağım. :img-yes::img-in_lo

TaintedWhitexx
10-03-08, 16:31
Ceren'cim aldığımız tepkiler büyük oldu ikimizin de :icon_whis

Teşekkürler cınım beğenmene sevindim daha devamı vardı ama ekleyemedim :icon_whis Açıkçası eklersem de ortamın gerileceğinden korkuyorum Ceren ve ben veya Ebruçan bir şeyler ekleyerek formu neşelendirmeye çalışıyoruz ama neyse :icon_whis

Zeynep'im sen takma onları yaa. Vız gelir tırıs gider :icon_whis Hatta vız bile gelemez düşün yani :img-hyste Ben şahsen kim ne derse desin komik bulduğum birşey yazarsam ekleyeceğim kimse engel olamaz.

Bu arada senaryon süper olmuş bebişim. Senaristlerden beklemem desem yalan olur.

özlem34, merw, ozenc-can; Yorumlarınız için teşekkürler :img-wink:

Merve'cim ben şiir konusunda kariyer yapmaya karar verdim dün akşamda sonra. :D Şaka tabi.. ay benim ne işim olur romantik duygularla falan. Ama sırf iğneleyici yazarsam olabilir eheueheheuheue

Haa birde "şiirler insanlara hakaret etmez" tezine karşılık, Türk Divan Edebiyatı'nın bir türü olan "Taşlama"yı size hatırlatmak isterim. Taşlama, tamamen insanları ve/veya olayları eleştirmek için yazılır.

Yaa çok merak ediyorum acaba bir insanın antipatisini şiirle dile getirmesinden daha kibar ve medeni birşey var mıdır dünyada? Yaşar gibi kıl olduklarımı ihbar etsem de öyle intikam alsam daha makbul olurdu belki de :icon_whis

özlem34
10-03-08, 18:23
...Tüm aşkına rağmen iki sevgilinin arasına girmeyen,masum üçüncü kişi tabirine uyan karakter HARUN bence bu dizide.Işık'ın hayalini,anısını kaybetmemek için şehir değiştiren,umut taşıyan,vazgeçmeyen ama ısrarcı olmayan,dahil olmak için bir delik aramayan Harun...Ölüm cezası alan,ölüme çok çok yakınken bile hala Işık 'ı seven,düşünen ama beklentisi olmayan Harun.

yorumunu okurken gözyaslarimi tutamadim:icon_sorr okadar etkilendimki,
cok güzel ifade etmissin! Harunun o masum aski herseye degerdi..
Cerenin siirindeki gibi "Simdi bir hayatin olacakti dünyalara deger".
Isik Harun gibi birini kacirdi ya, yaziklar olsun, ama ask bu, napalim..

Tavuskuşu
10-03-08, 18:31
Bugün tam da harunun ışıka aşkını ilan ettiği bölüm vardı. O kadar saf, o kadar içten bir şekilde söyledi ki. Burhanında dediği gibi "Çok üzülüyorum bin bu çucuğa yaa..." Işık da aynı incelikle reddeti harunu ama arkadaşlığını da kaybetmek istemediğini söyleyerek. Işıka da kızamıyorum harunu sevmedi diye. Gönül bu sonuçta yaşarı sevdiyse yapacak bir şey yok. Harun da kendine münasip bir kısmet bulsaydı da gözüm açık gitmeyeydim.:img-hyste

Bu arada az önce arwençanım msnde necdete olan aşkını şu cümlelerle itiraf etti. "Necdeeeeett! Çesileyum sağa. Haşin pastacum penum sana koşayrım bekle beni.":img-hyste:img-hyste

gülru
10-03-08, 18:38
Tavusumkuşum Cansuçanım
Kuzum Ahmet'in arabası konusunda çok haklısın... 30 bölüm olmuş şaka maka.. Bir programda demişti ya Tomris Hanım, "Yürümesi hoşuma gidiyor" diye, Cansel de isyan ediyordu yürüye yürüye zayıfladım diye :img-hyste Artık onun da buz mavisi bir Amerikan'ı var..... Onun arabası var gibi oldu... :img-hyste

Ciddi misiniz arkadaşlar bu konuda,gerçekten böyle bir beyan mı var?Vah başıma gelenler.

O zaman dua edin de Ahmetin kucağında bir bebiş görmek Tomris Hanımın hoşuna gidecek birşey olsun.Yoksa bu iş nanay...

Ay zaten bu adam kucağına çocuğunu alsın diye bekle bekle Nilgün Hanımı beklemekten bir hal olmuştuk ya,bir de Tomris Hanımı beklersek ohooo.

Cansuçan haklı, dizinin ömrü vefa etmez vallahi.Hem 59.bölümde zaman atlaması olacak deniliyor.60.bölümle yeni döneme başlasalar o zaman önümüzde 3 bölümcük mü var?

O mızmız Yasemin değil doğurmak,hamile kalamaz 3 bölüm içinde.Bu sürede bebek tasarısını defterine yazabilse ne ala!Ay, ne çileli başım varmış benim.
"Günün birinde bir dizi için bu kadar heyecenlanır,heveslenir,beklenti içine gireceksin Gülru" deseler "bi dolaş gel arkadaşım da oksijen iyice gitsin beynine "derdim.

Ama artık bu Ahmete yapılan haksızlıklar bini buldu.Bayılazaam.
Ya ben izlediğimi anlayamayan biriyim ya da mağdur kavramını oturtamamışım.
'Ahmetin mağduriyeti son bulsun' dedikçe 'cııık,en mağdur olan aslında en kahraman ve de feddakar ve de hümanist bla bla..' nutuklarından fenalık geldi.

Ben bir de KATYUŞA için üzülmüşümdür böyle,Diriliş'i okur okur üzülürüm.

Bu senaryo beni tatmin etmeyecek,bu belli artık.Ahmetin çocuğu olsa,kucağına aldığı anı göstermezler,zaman atlaması olur,6 yaşındaki haliyle karşılaşırız.

Doğar doğmaz kucağına alsa ADA GARİBESİ atlar :-"Necdet bizler için çook fedakarlıklar yaptı,oğlumuzun adı Necdet olsun." deyiverir.Dua edin bu çocuk kız olsun!

Kız olsa bu sefer Necdet bebeği bakmak için kucağına aldığında bebecik Necdetin parmağını yakalar.
Hatta ablasından etkilenirse ilk sözü 'Necidet Babba' bile olabilir!

MERVE , aşkımı kalbime gömerekten Neco gibi asaletle taşımayı düşünüyordum ama...işte ben de o kadar fedekarımdır ki övünmek gibi olmasın,kıramıyorum seni arkadaşım EVET BEN NECDETİ SEVİYORUM.

Bugüne kadar bana her türlü NECDET NEFRATİZANLIĞINI yaptıran da bu aşkın derinliği çanım.Büyük aşklar nefretle başlar hesabı Merve!

İzleye izleye aşık oldum...Bilirsin "AŞK BİRİNE ÇOK YAKINDAN BAKMAKTIR"
Ben çok yakından baktım...Gözlerim kamaştı!
BU NEDENLE KİMSEYE TAVSİYE ETMİYORUM.

Sonsuza kadar Necdetin ellerini tutmak ki BÖYLECE BİR DAHA ASLA ARKADAŞININ BEBEĞİ,NECDETİN PARMAĞINI YAKALAYAMASIN DOĞAR DOĞMAZ....

Ebediyen gözlerine bakmalıyım ki BİR DAHA BAŞKASININ SEVGİLİSİ,BAŞKASINA AŞIK KADINLARA YAKINDAN BAKACAK FIRSATI OLMASIN.

İşte gerçek fedakarlık bu!

Ben, Gülru İ. ; Aaamedim,Rüyam ve ÇANLARIM için kendimi feda ediyorum...

----------

tipello.net - i ** not referring you, i just DO recommend it.

gülru
10-03-08, 18:50

Çok teşekkür ederim Sevgili Özlem.Ben masum aşık deyince Harunu anlıyorum.Aşkını asaletle taşıyan Harundur bence,Necdet değil asla.

Ünsal ailesi kadınlarını 'boş,sıkıcı ve tutarsız' buluyorum.Bu nedenle Işık-Harun ilişkisi olmaması benim hoşuma gidiyor.Harun,uzun vadede mutsuz olurdu.

Işık yuvarlandı,Yaşarını buldu.

Harun da kendisine layık,kafası çalışan,dünya görüşü olan çoook hoş bir genç hanım bulacak ve Ona aşık olacak.Bunu yürekten istiyorum.

Harun ve Işık hiçbir zaman arkadaşlığın ötesine geçemediler,yani onlar arasında Ahmet-Yasemin gibi özel paylaşımlar yaşamadılar.Bu nedenle Ahmet aşk acısını hiç unutamamış olsa da Harun unutacaktır.ODTÜ'ye yatay geçiş yaptığındA "Yandık,ikinci Kıbrısçık vakası,dayanamam" demiştim,çok şükür olmadı.

Kısaca Harun atlatacak,Işık-Yaşar evliliğini görüp (ibretlik olacağı kuvvetle muhtemel) bir de sevgili eşine bakıp şükür secdelerine kapanacak.
Umarım yani:)

----------

sude_burcu
10-03-08, 18:54
Sude_burcu arkadaşım, mantıklı şekilde açıkladığında diyecek birşey yok demişsin de, biz Necdet'in ne olduğu ne olmadığı konusunda kaç başlık boyunca yazılar, manifestolar, destanlar yazdık... Bunları yeri geldi defalarca copy-paste ettik. Ama ben senin bir gün "o uzuuuun yazılarınızla bana cevap vermeye kalkışmayın boşuna arkadaşlar" dediğini çok iyi hatırlıyorum :) Biz "Necdetçi" arkadaşlara, Necdet'e neden kızdığımızı, neden sevmediğimizi defalarca anlattık, duvarlara anlatsak anlarlardı bu zamana kadar, o yüzden artık kimseye birşey anlatmaya çalışmadan, kendi çapımızda dalgamızı geçiyoruz, buna da kimsenin diyebileceği birşey olamaz sanıyorum :)

evet aynen ole dedim...o zaman o kadar uzun yazılar da bana bisey ifade etmiyordu ama her zaman saygı duydum...burda hicbir zaman da dalga gecer sekilde bi mesajım olmamıstır,olmaz...ayrıca duvara anlatsak anlardı demissin de demek ki necdetciler sizin baktıgınız pencereden bakmıyor olaylara...o yuzden size hak vermelerini bekleyemezsin...sizin "fedakarlık(!)" diye dalga gectiginiz sey bizler icin gercekten fedakarlıktır...yani sozun ozu sizin anlatmak istediginizi herkes anlamıstır ama sizlerle denk sekilde aynı uzunlukta cevap vermediler diye bu anlamadıkları anlamına gelmez... ayrıca benim son zamanlarda garibime giden sahneleri de soylemisimdir burda...ama abartmadan:)...eglenmek iyidir guzeldir ama insanlar biraz da olcerek tartarak eglencesinin dozunu ayarlamalı...bu bi dizi de olsa burdaki yorumlar daha dogrusu dalga gecmeler sizi rahatsız etmese de(ki eminim ahmet icin yazılsa kıyamet kopardı:D) hakkında yazdıgınız karakterin sevenlerini rahatsız ediyor... neyse biliyorum ki ne desem bos kaldı ki dunden beri Pamir arkadasımızın yazdıgı bi laf geyik konusu olmus... o yuzden uzatmaya gerek yok...yasemin nasıl ki necdetle garip sekilde mutlu olmus belli ki sizler de bu alaylarla garip sekilde mutlu oluyorsunuz... ne diyelim zevkler ve renkler tartısılmaz:icon_whis

ozenc-can
10-03-08, 19:02
Selam bye
Özenç-çanım haklısın.. Ben Kızıldere'de katledilenleri sayıp Ertuğrul Kürkçü'yü saymayı unuttum. 11 kişiydiler... :icon_sorr Bizim Deniz, Ulaş ve Ziya'yla aynı grupta derken İstanbul grubunda olduğunu mu kastettin? Evet, öyleyse.. Ama belki çıkamayabilir şehir dışına.. Çok zor şartlarla kaçmışlar zaten, belki de Deniz'i buna katmazlar. Önce Cihan ve Ömer, iki hafta sonra da Mahir ağzı kapalı bir sandık içinde kamyonetin kasasında gitmişler... Bilemiyorum gerçekten ama ben Deniz'in ölmeyeceğini düşünüyorum...

Ve, Erol Hoca'nın kitaplarından eklediğin parçalar çok önemli. Bir iki gün önce burası tarafsız olsunlar nidalarıyla çınlarken, "Perdenin arkasında yapılanları öğrenmek için Erol Mütercimler'in kitaplarını okuyun" yazacaktım, ama unutmuşum. Gladiolar.. İtalya'da başladı ama İtalya'da bile yok oldu, bizdeki hala sapasağlam duruyor.......

Merveçan, Ulaş ve Ziya bizim kurgu Deniz'le ayrı gurup demiştim.Yani Deniz THKO'lu,Ulaş ve Ziya THKP-c'li...

Tarafsız lık konusuna da değinmişken; aslında en tehlikeli ideolojinin "gizli ideoloji" olduğunu anlmak gerekiyor sanırım.kendini gizleyerek..."derinden"...
ve insanlara başka türlü empoze ederek..

"şiirler taraf tutmaz" meselesine biraz değinmek istedim.:img-blush

Şiirler taraf tutar mı?:img-yes:
Aslında bu durumu biraz daha genişletip,şiirin edebiyatın, edebiyatında sanatın bir kolu olduğunu düşünürsek;sanat niçin vardır? Neye hizmet etmelidir? Sorusunun cevabını aramak gerekir…
Dünyada toplumsal-tarihsel gelişme; dünya sanatsal kültüründe yapılan devrimler de,toplumsal tarihsel gelişmedeki devrimlere bağlı olmuşlardır.
Yani tarihi süreç içinde sanat,toplumsal tarihsel gelişmeye hizmet etmiştir.Kendi çağının özelliklerini kavrayan/kavrayabilen sanatçılar Sanatın da yeni yeni yasallıklarını ortaya koymuşlardır. 20. Yüzyılın başlarındaki en büyük devrimi de bu sanatçılar yapmıştır.
Örneğin:Türkiye’den Nazım Hikmet, Sovyetler Birliği’nden Mayakovski, Bulgaristan’dan Vaptsarov, Yunanistan’dan Ritsos, Çekoslovakya’dan Nezval, Almanya’dan Brecht, Fransa’dan Aragon, İspanya’dan Alberti, Şili’den Neruda, Küba’dan Guillen gibi uluslar arası bir devrimci kuşağın temsilcisi isimler yaratmışlardır.
Bu insanlar sanatın dünyayı değiştirme dönüştürme mücadelesinin ayrılnmaz öğesi olduğunu düşünüyorlardı.Dolayısıyla sanatın sanatçının ilerici aydınlatıcı olması gerektiğini düşünüyorlardı.
Bu bakış açısıyla baktığımızda; sanatın aydınlanmanın ve ilericiliğin yanında saf tutması gerektiğine inanıyorum.. Dolayısıyla şiirinde…:img-wink:

ozenc-can
10-03-08, 19:09
Selam bye
Özenç-çanım haklısın.. Ben Kızıldere'de katledilenleri sayıp Ertuğrul Kürkçü'yü saymayı unuttum. 11 kişiydiler... :icon_sorr Bizim Deniz, Ulaş ve Ziya'yla aynı grupta derken İstanbul grubunda olduğunu mu kastettin? Evet, öyleyse.. Ama belki çıkamayabilir şehir dışına.. Çok zor şartlarla kaçmışlar zaten, belki de Deniz'i buna katmazlar. Önce Cihan ve Ömer, iki hafta sonra da Mahir ağzı kapalı bir sandık içinde kamyonetin kasasında gitmişler... Bilemiyorum gerçekten ama ben Deniz'in ölmeyeceğini düşünüyorum...

Ve, Erol Hoca'nın kitaplarından eklediğin parçalar çok önemli. Bir iki gün önce burası tarafsız olsunlar nidalarıyla çınlarken, "Perdenin arkasında yapılanları öğrenmek için Erol Mütercimler'in kitaplarını okuyun" yazacaktım, ama unutmuşum. Gladiolar.. İtalya'da başladı ama İtalya'da bile yok oldu, bizdeki hala sapasağlam duruyor.......

Merveçan, Ulaş ve Ziya bizim kurgu Deniz'le ayrı gurup demiştim.Yani Deniz THKO'lu,Ulaş ve Ziya THKP-c'li...

Tarafsız lık konusuna da değinmişken; aslında en tehlikeli ideolojinin "gizli ideoloji" olduğunu anlmak gerekiyor sanırım.kendini gizleyerek..."derinden"...
ve insanlara başka türlü empoze ederek..

"şiirler taraf tutmaz" meselesine biraz değinmek istedim.:img-blush

Şiirler taraf tutar mı?:img-yes:
Aslında bu durumu biraz daha genişletip,şiirin edebiyatın, edebiyatında sanatın bir kolu olduğunu düşünürsek;sanat niçin vardır? Neye hizmet etmelidir? Sorusunun cevabını aramak gerekir…
Dünyada toplumsal-tarihsel gelişme; dünya sanatsal kültüründe yapılan devrimler de,toplumsal tarihsel gelişmedeki devrimlere bağlı olmuşlardır.
Yani tarihi süreç içinde sanat,toplumsal tarihsel gelişmeye hizmet etmiştir.Kendi çağının özelliklerini kavrayan/kavrayabilen sanatçılar Sanatın da yeni yeni yasallıklarını ortaya koymuşlardır. 20. Yüzyılın başlarındaki en büyük devrimi de bu sanatçılar yapmıştır.
Örneğin:Türkiye’den Nazım Hikmet, Sovyetler Birliği’nden Mayakovski, Bulgaristan’dan Vaptsarov, Yunanistan’dan Ritsos, Çekoslovakya’dan Nezval, Almanya’dan Brecht, Fransa’dan Aragon, İspanya’dan Alberti, Şili’den Neruda, Küba’dan Guillen gibi uluslar arası bir devrimci kuşağın temsilcisi isimler yaratmışlardır.
Bu insanlar sanatın dünyayı değiştirme dönüştürme mücadelesinin ayrılnmaz öğesi olduğunu düşünüyorlardı.Dolayısıyla sanatın sanatçının ilerici aydınlatıcı olması gerektiğini düşünüyorlardı.
Bu bakış açısıyla baktığımızda; sanatın aydınlanmanın ve ilericiliğin yanında saf tutması gerektiğine inanıyorum.. Dolayısıyla şiirinde…:img-wink:

gülru
10-03-08, 19:11
Sahi,demin bir yorumu okudum da hatırladım bak.
'Yasemin Necdet ile garip bir şekilde mutlu olmuştu.'

Tevekkeli değil şimdi kocası ve kızıyla gül gibi hayatı var ama surat beş karış ruhsuz ruhsuz dolaşıyor...bundanmış.

Uzun süre 'garip mutluluk' akımı altında kalan bünye bir daha iflah olmuyor zahir.Gerçek mutluluğa kapatıyor kendini.

-"Rüya nasıl da tutmuştu Necdetin parmağını...hayatımın en mutlu anı Tanrım!Her dakika anımsamam lazım." diye dolaşmak zor olmalı dostlar.Ama garip mutluluğun yan etkisi ,Yasemin ne yapsın.

Yalana,dünyayı kandırmaya,ev arkadaşlığına,formalite dolaplara alışmış biri olarak, gerçeğe dönmek zor geliyor olabilir.

Anlıyorum.Herşeyin normali kar arkadaşlar!

Mutluluk bile garip olacaksa ,olmaması evlaymış.

Bu diziden çıkaracağım hayat dersleri bitmez benim!

----------

htrla sevgili
10-03-08, 19:50

ben de haruna çok üzülüyorum...
o bir anda her Şeyden uzklaştı...
bence harun ışık daha çok yakışıordu:img-in_lo:img-blushen azından onlar evlenseydi bu kadar çok kavga sahnesi islemesdik...:img-pilot

merw
11-03-08, 00:26
Gülrucum, sen çok yaşa emi :img-hyste Senin bu mesajların beni birgün öldürecek... En büyük aşklar nefretle başlar, unutma bunu :img-wink: :img-hyste

Sude_burcu, yine beni yanlış anlamışsın :) Ben "Anlamadınız" demek istemedim, "Anlattıklarımızın anlaşıldığını varsayıp kaldığımız yerden devam ediyoruz" demek istedim :) Takdir edersin ki arada fark var. Yani zorla insanların kafasına birşey sokma durumu yok, biz anlattık, sonra da istediğimiz gibi devam ediyoruz, aynı diğer herkes gibi... Hem, sen uzun bir süredir gelip Necdet'le ilgili istediğin yorumu yazıyorsun, kimse birşey dedi mi? Demeye hakkı da yok kimsenin! Dolayısıyla sürekli birilerine saldırmaya çalışıyormuşuz gibi davranmaya da gerek yok, herkes kendi atını sürüyor, isteyen istediğiyle dalga geçiyor. Buyur sen de Ahmet hakkında geç dalganı, kim ne diyecek? Yalnız, malzeme konusunda hayli kıtlık yaşayacaksın, şimdiden söyleyeyim :)

Harun... Ah Harun ahh..
Bugün eski bölümü izledim ben de.. Cansuçanım'ın dediği gibi, o ince ilan-ı aşkı, hisli bakışları... Boynu bükük ama ezilmeden, vicdan azabı yaratmadan arkasını dönüp gidişi... Gerçek hayatta bir Harun bulan, en şanslı kadınlardan biri olurdu heralde, gerçekten sevmeyi bilen bir adama çok az rastlanıyor malesef... Üzgünlüğünü kendi içinde yaşadı, başını alıp uzaklara gitti, sevdiği kızı kendi hisleriyle ilgili ne boğdu ne de vicdan azabı çektirdi ne de "ben seni seviyorum bana minnet duy" kıvamına getirdi.. Ah, böyle ince ruhlu erkekler neden bu kadar az?? Ya da belki az oldukları için bu kadar değerliler??

Yine Cansuçanın dediği gibi, Işık'a Harun'u sevmediği için kızamıyorum, neticede

"Sen elmayı seviyorsun diye,
Elmanın da seni sevmesi şart mı?
Yani Tahir'i Zühre sevmeseydi artık,
Yahut hiç sevmeseydi...
Tahir ne kaybederdi Tahir'liğinden?"

deriz... Ama, Harun hapisten çıktığında ya da hapisteyken kendine layık, onu hakettiği gibi sevebilecek birini bulsun, ne olur... Gerçek aşklara olan inancımı yitireceğim neredeyse...

Ahh ahh.. Neyse, iyi geceler :) Yarın geleceklere de şimdiden günaydın :)

duyer
11-03-08, 01:42
ya nedir bu benim cektigim yaaaaaaaaaaaaaaaa
internette hatirla sevgililin zaten yarim yamalak bölümleri vardi,deli oluyordum zaten.tek umudum ögle sonlari tvde verilen tekrarlaiydi, simdi onuda kaldirdilar.....gel cildirma yaaaaaaa offf be offf ne yapicam simdi bana acilen bir akil verin ya:sad53: durumum cok kritik cokk:icon_sorr

Cigdem_18
11-03-08, 12:08
internette hatirla sevgililin zaten yarim yamalak bölümleri vardi,deli oluyordum zaten.tek umudum ögle sonlari tvde verilen tekrarlaiydi, simdi onuda kaldirdilar.....gel cildirma yaaaaaaa offf be offf ne yapicam simdi bana acilen bir akil verin ya:sad53: durumum cok kritik cokk:icon_sorr

ne kaldildilar mi???
hangi avt bu kaldiran ben dün izledim
yaa eski bölümlerini bende izlemedim tek umudum buydu kaldirmamislardir insallah

zeyneps
11-03-08, 12:42
Sude_Burcu ben senin yorumlarını görünce üzüldüm açıkçası :icon_whis Çünkü senin artık bunları aştığını düşünüyordum ve ayrıca dikkat ettiyseniz arkadaşlar tam yazamadığım senaryomda Necdet'in yerine geçmiş bir Ahmet'te iğneliyordu tabi devamını ekleyemediğim için bunu göremediniz...Şahsen arkadaşlar eğer siz bunları cıvıtmak veya seviyesizlik olarak algılıyorsanız ben ne zaman Necdet eleştirilirse "vaayyyy efendiiim" diye saldırıya gecen sizleri ve ayrıca garip bir şekilde niye eklediğinizi anlayamadığım Okan iyi oyuncu Cansel değil yorumlarınızı seviyesizlik ve cıvıtmak olarak anlıyorum karakterleri yaratanlar elbette oyunculardır ama burada hiç kimseye ben oyuncuyu küçümseme hakkını görmüyorum(eleştirebilirsiniz o ayrıdır şu sahnede iyi değildi bu sahnede duyguyu iyi veremedi diyin de "yapmacık" ne demek veya böyle bir yorumu alıp eklemek niye) neden Necdet eleştirilince savunma olarak direk "Okan iyi oyuncu da Cansel pehh pehhh" diyen birisinin mesajını alıp buraya taşıyorsunuz ki :icon_whis

Ayrıca da daha önce de belirttiğim gibi ekşisözlükte pek çok yorum okudum her konuda her hangi bir konuda ekşisözlük'te yorum yazan insanların pek çoğunun (istisnalar hariç) ben daha olumlu bir şey yazdıklarını ,seviyeli bir şeyler yazdıklarını inanın görmedim sadece atıp tutmasını iyi biliyorlar gibi geliyor bana bir de gerçek hayatta iki kelimeyi yanyana getiremeyen kişilerin pek çoğu ekşisözlük'te her konuda uzman kesiliyorlar başımıza mübarekler her şeyi onlar bilir ya milletimizin şahane her konuda uzmanız projesinin birer ürünü onlar "Hepimiz Her Şeyiz" modunda takılıyorlar ...

Neyse konuya açıklık getirecek olursam ben çalıkuşuçan'ın dediği gibi ben pek çok defa Necdet'i (!) Okan Yalabık'ı seven birisinin ne zaman Necdet eleştirilse Cansel Elçin hakkında atıp tuttuğunu gördüm de daha Ahmet'i veya Cansel'i seven birisinin Okan hakkında gereksiz konuştuğunu görmedim dediğin gibi sanırım fark da burada :img-yes:

Ben de bu forumda defalarca Necdet'i neden sevmediğimizi anlattıktan sonra biz artık onu neden sevmediğimizi anlattıktan sonra artık bunu aşıp yorumlara devam ettiğimizi sanıyordum görünen o ki iş yine "ya niye Necdet 'i sevmiyorsunuz iyi çocuk" moduna dönecek olay...tabi dönerse severse "geçmişte takılı kalarak" neden sevmediğimizi defalarca copy-paste yapmaya devam ederim...Ayrıca oyuncular hakkında "yapmacık" değil olumlu olumsuz ama seviyeli yorumlar yapın veya ekleyin çünkü unutmayın ki onlar birer kurgu karakter değil !!!!::img-cool2

Ceren'cim canım birer kurgu karakterin etik veya düzgün bulmadığımız yönlerini senaryolarımız veya şiirler yoluyla eleştirmemiz bulabileceğimiz en güzel yoldu bence napsaydık burda Necdet tüü pühh Yaşar tühhh pühh mü deseydik öyle daha mı iyi olurdu :icon_whisÇok rahatsız ediciyse bu beni rahatsız etmedi açıkçası her zaman uç noktaları severim çok sevilmek ya da nefret edilmek o yüzden olumsuz eleştiri almamıza sevindim ben yine tuhaf özelliklerimden biri :img-pilot Ayrıca biz atıp tutmadık da gördüğümüz şeyleri yazdık mesala birisi bana "senaryonda Necdet'e bu bu hakaret var " desin dişimi kırayım ayrıca senaristlerin de böyle bir fedakarlık yazmayacakları garanti değildi :img-hyste Sonuçta ben de eklemeye devam edeceğim bir şeylere dokunduk demek ki bu kadar çok eleştiri aldık okumak istemeyen geçebilir Necdet'le ilgili görmediğim tek bir şeyi yazmadım ben :img-cool2

İşin en üzüldüğüm yanı da eğer biz burada milyonlarca defa Necdet'i övseydik Yasemin'e yaptığı iyilik(!)ten söz etseydik defalarca defalarca Necdet çok yaşa!(ki Ahmet'e bile yazdığımız görülmemiştir) yazsaydık "takıntılı" olmayacaktık forumu cıvıtmış ve "seviyesiz" de olmayacaktık

özlem34
11-03-08, 12:54

ne kaldildilar mi???
hangi avt bu kaldiran ben dün izledim
yaa eski bölümlerini bende izlemedim tek umudum buydu kaldirmamislardir insallah

atv avrupadan bahsediyosun sanirim,ama kaldirmadilar bende dün izledim.
Fakat dün disardaydim ve hergün eski bölümlerini izledigim icin, kosa kosa
eve geldim :)kacirmiyim diye! Almanya saatiyle 16:00da basliyo, TVyi actigimda
cerek geciyodu ve dizi hala yoktu. Bende o an gercekten korktum,
ve kesin kaldirdiklarini düsündüm, bunu cünkü daha önce cok yaptilar!
Ama sonra patt diye basladi, sevincten aglamaya basladim:img-hyste
Cünkü bir kac izleyemedigim sahneler var, kaldirirlarsa cok kötüüüüüüü:img-cray:

Cigdem_18
11-03-08, 13:10
atv avrupadan bahsediyosun sanirim,ama kaldirmadilar bende dün izledim.
Fakat dün disardaydim ve hergün eski bölümlerini izledigim icin, kosa kosa
eve geldim :)kacirmiyim diye! Almanya saatiyle 16:00da basliyo, TVyi actigimda
cerek geciyodu ve dizi hala yoktu. Bende o an gercekten korktum,
ve kesin kaldirdiklarini düsündüm, bunu cünkü daha önce cok yaptilar!
Ama sonra patt diye basladi, sevincten aglamaya basladim:img-hyste
Cünkü bir kac izleyemedigim sahneler var, kaldirirlarsa cok kötüüüüüüü:img-cray:

evet atv avrupadan bahsediyorum buranin yani isvicrenin saatiylede 16.00 basliyo okuldan cikip eve kosa kosa geliyorum kacirmiyim diye ben yaklasik 5,6 bölüm eksigim var onlara bakmak istiyorum bir tek umudum bu var ayrica 31. bölüme kadar nette video sitesinde var ama ondan sonrasi yok:good:

zeyneps
11-03-08, 13:15
MERVE , aşkımı kalbime gömerekten Neco gibi asaletle taşımayı düşünüyordum ama...işte ben de o kadar fedekarımdır ki övünmek gibi olmasın,kıramıyorum seni arkadaşım EVET BEN NECDETİ SEVİYORUM.

Bugüne kadar bana her türlü NECDET NEFRATİZANLIĞINI yaptıran da bu aşkın derinliği çanım.Büyük aşklar nefretle başlar hesabı Merve!

İzleye izleye aşık oldum...Bilirsin "AŞK BİRİNE ÇOK YAKINDAN BAKMAKTIR"
Ben çok yakından baktım...Gözlerim kamaştı!
BU NEDENLE KİMSEYE TAVSİYE ETMİYORUM.

Sonsuza kadar Necdetin ellerini tutmak ki BÖYLECE BİR DAHA ASLA ARKADAŞININ BEBEĞİ,NECDETİN PARMAĞINI YAKALAYAMASIN DOĞAR DOĞMAZ....

Ebediyen gözlerine bakmalıyım ki BİR DAHA BAŞKASININ SEVGİLİSİ,BAŞKASINA AŞIK KADINLARA YAKINDAN BAKACAK FIRSATI OLMASIN.

İşte gerçek fedakarlık bu!

Ben, Gülru İ. ; Aaamedim,Rüyam ve ÇANLARIM için kendimi feda ediyorum

Ayy Gülruçan Allah iyiliğini versin :img-hyste:img-hyste Demek bizim için kendini fida ediyorsun işte fidakarlık budur :img-cray: ama Necot'a aşık olduğunu belli etme Gülrucan çünkü o zaman hemen çekip gider fedakarlık yapma fırsatı bulamazsın aşkını kalbine göm ki en iyi fedakar insan budur :img-in_lo Tek tek döküldünüz bakıyorum :icon_whis

Ben de ayrıca buradan beni "seviyesiz" bulmayan tüm arkadaşçanlara Necdet'i seven veya sevmeyen teşekkür ediyorum gören de yazdığım senaryo hakaretten geçilmiyor sanacak gerçekten :icon_whis

merw
11-03-08, 13:23
Ayy Gülruçan Allah iyiliğini versin :img-hyste: Demek bizim için kendini fida ediyorsun işte fidakarlık budur :img-cray: ama Necot'a aşık olduğunu belli etme Gülrucan çünkü o zaman hemen çekip gider fedakarlık yapma fırsatı bulamazsın aşkını kalbine göm ki en iyi fedakar insan budur.. Tek tek döküldünüz bakıyorum

Ben de ayrıca buradan beni "seviyesiz" bulmayan tüm arkadaşçanlara Necdet'i seven veya sevmeyen teşekkür ediyorum gören de yazdığım senaryo hakaretten geçilmiyor sanacak gerçekten :icon_whis

Nihahaha :img-hyste Valla nasıl ki fedakarlık kelimesinin anlamı değişmişse hakaret kelimesinin anlamı da değişmiş heralde Zeynebimçan :) Ben devamını merakla ve ısrarla bekliyorum senaryonun devamını, ama sen de inatla eklemiyorsun :) Hayırdır, yoksa yeni ve daha etkili hakaretler mi ekliyorsun yazıya :D

Gülruçan :img-hyste Son mesajlarını tekrar okuyup koptum ya :D Yasemin önümüzdeki bölümlerde bebek tasarısını defterine yazabilirse iyi yine hakkaten... Eğer hızlı davranmak Yasemin'e zor gelir de bebek gecikirse, onlara fedakar bir taşıyıcı anne bulamaz mıyız??? :img-hyste

Eskiden kapmanya başlatırdık istediklerimiz için hatırlıyor musunuz millet? Şu an ne kampanyası başlatabiliriz bir düşünelim...

Deniz ölmesin!!!!!! (25 bölüm sonra yeniden aynı yerdeyiz :))
Mehmet Sinan ağlamasın!! :img-hyste -Özge ve bizatihi kulaklarımız için ekleme; Yasemin de ağlamasın!-
Nezahat geri dönsün!

kardelencim
11-03-08, 13:28
merhaba herkesebye

ben öncelikle ışıkla yaşar konusunda bişeyler söylemek istiorum. şimdi yaşar haksız bi kere ışığın işine saygı duymadığı için ve denizler hakkında sert eleştirilerde bulunduğu için. ama evliliklerine bakarsak sadece yaşar hatalı demek yanlış olur çünkü ışığında bazı hatalı davranışları var. sanki sadece yaşar bu evliliği kurtarmak için mücadele ediomuş gibi görünüo. ışık tam aksine vurdumduymaz davranıo ve yaşar evlenmeden önceki ışığı arayıpta bulamadığı için kızıo kendince. ışık zaten farkında aralarındaki görüş ayrılığının ve bunu bilerek evlendi yaşarın düşüncesini değiştiremez ama yaşarın kızdığı bence görüşlerden çok ışığın tavırları. tamam ülke zor günler geçiriyo ve gazeteci olarak ışığa da çok iş düşüo fakat eşine ayırabilicek az da olsa zaman yaratabilirdi die düşünüorum. en son yaşarın bıçaklanma olayında ben onsuz yaşayamam die ağlıodu ama sonrasında yine aynı davranışlarda. yaşar birlikte dışarı çıkalım dediğinde işim var deyip geçiştirmesi felan yani seviosun ama evlilik bu şekilde yürümez ki. yaşar ışığın işine saygı duymalı evet ama evlilik sadece iş değil biraz fedakarlıkta gerektirir.

yaşarı bende sevmiorum ama evlilikleri konusunda birde yaşar tarafından bakınca sadece yaşarın haksız olmadığını gördüm. ışık tavırlarını değiştirmeli eğer bu evliliği sürdürmek istiyorsa!!

zeyneps
11-03-08, 22:24
Sahiden Yaşar'a kızıyoruz filan ama Işık'ta hem bu evliliği sürdürmek istiyor hem de inatlaşma yoluna gidiyor ...Yaşar'ın Işık'a soru şekli o gün hiç hoş değildi ama Işık'da madem bu evliliği yürütmek istiyor Yaşar'ın dediği gibi sorumluluk alması lazım o hem evliliğim yürüsün hem sorumluluk almayım istiyor....Sonuçta o gün Yaşar'ı arayıp eve geç geleceğini bildirmeliydi...evli her insan kadın ya da erkek hiç farketmez karısı/kocası işten o saatte gelse ve haber vermese meslek de hiç farketmez bu durumdan haz etmezdi ...Yani ben evli değilim ama kendimi düşününce kıyametleri koparırdım heralde :icon_whis:img-hyste Tabi "nerede kaldın uleeeyn" diye de bağırabilirdim :img-hyste Yaşar'ın en kızdığım yönü hep kadın-erkek diye ayrım yapması bir de saman alevi gibi parlaması Işık'ın işine saygı gösterebilir Işık'ın da sürekli direttiği ve inatlaştığı yanlış yaptığı şey Yaşar'la sorununu kökünden çözememesi halledememesi bir şekilde uzlaşabilirler çünkü ama Işık sürekli geçici çözüm önerileriyle devam ediyor hayatına ...İdeolojik sorundan daha da başka sorunları var çünkü....

O devirde yine iyiymiş bu devirde olsa Yaşar hiç çıkartmazdı Işık'ı heralde sokağa :img-pilot

Tavuskuşu
11-03-08, 22:40
Sonunda site düzeldi. Ben bir ara iyice ümidimi kesmiştim. Yarın da fragmanımız özetimiz gelir. Merveçanımın başlattığı kampanyaları sonuna kadar destekliyorum. Özellikle mehmet sinan ve yaseminin ağlamaması kısmına. Yaşarın "Şaka yapıyorsun herhalde." diye çemkirmeyeceğini bilsem ondan da destek vermesini isterdim ama neme lazım şimdi kızar mızar...:img-hyste:img-hyste

Necdet konusuna ise girmeyeceğim. Zaten bu akşam güzide ve yaseminle olan ilişkileri konusnda yeniden kıl kapmışken ona bu konuyu açmak istemiyorum. Ama senaryolarla, ne bileyim şiirlerle, şarkılarda dalga geçilemeyecekse, komedi olmayacaksa bu forumun da ne zevki kalır o zaman? Yeri geldiğinde siyasi tartışmalarımızı da yapıyoruz, geyiğimizi de. Ahmetle ilgili absürd senaryolar yazılsa, komik şeyler yazılsa niye karşı çıkalım ki? Sonuçta eğlenmek için yazmıyor muyuz bunları? Mesela daha önce "Ahmet avukatlık yapmasın, savundukları arasından 6 kişi idam edildi." diye espriler yapılmıştı. Bugün tekrar bölümünü izlerken defnenin gözaltından 1 gecede çıkması karşısında ben de içimden "Ahmet de biraz beceriksiz mi ne? Şevket amca defneyi 1 günde dışarı çıkardı ama şimdi defne neredeyse hapiste doğuracaktı." dedim.:) Ahmetle ilgili dalga geçilecek konu az gerçi çünkü adam sadece işini yapıyor her yerden çıkartmıyor senaristler neyse ki. Ama komik senaryolar, şiirler yazın ne olacak?

Sude_burcu genellikle bu forumda insanların yazdıklarıyla filan dalga geçilmez bilirsin. Yapılan yorumlara sadece cevaplar verilir, karşı tezler üretilir. Ama pamir arkadaşımızın "siz aslında necdete hayran olduğunuz için böyle davranıyorsunuz." yazısı da komik bana göre. Bu aslında bizim size "Sizin senaryo yazma yeteneğiniz yok ondan dolayı bu yazılanları hazmedemiyorsunuz." dememiz gibi bir şey.:)(şaka bir yana böyle düşünmüyorum sadece benzetme yaptım)

merw
11-03-08, 22:50
Nihayet site açılmış. Bu ara çok çöküp duruyor....

Zeynep ve Kardelencim, haklısınız. Yaşar'dan hazzetmiyoruz -haz? nefret desek belki :P- ama Işık da süper değil yani... Evi terk etti önce, mantıklı da bir nedeni vardı. Sonra bir anda blöfü yedi, salya sümük ağlaya ağlaya geri döndü ama hiç düşünmedi "Ben bu adamı bırakıp gideli 2 gün oldu, ne değişti? Hiç. Aynı şeyler olacak yine.. Geri döneceksem bunlara uymalıyım yok bana uymayacaksa da hazır başlamışken bitirmeliyim" demedi. Saça sapan bir ruh halinde geri döndü. Şimdi de işini yapma konusunda, görüşlerini savunma konusunda, kuzenini savunma konusunda sağlam duruyor ama bu kez de kendiyle çelişiyor.... Enteresan bir kız ya... Nerede o annesine "Yasemin mi? Tam buldun adamını, o şimdi otelde fır dönüyordur" diyen cin gibi kız, nerede bu :) Ablasının yolundan gidiyor işte...

Bugün eski bölümü izledim yine. Temmuz '68'teki İTÜ Yurdu Baskını vardı... Vedat Demircioğlu'nun pencereden atılması.. Bizim Harun'un canhıraş çığlıkları.. Tekrardan izleyince farkettim ki, aslında o çocukların nasıl köşeye sıkıştırıldığını, onlara nasıl başka yol bırakılmadığını gayet güzel yansıtmışlar. Düşünsenize, bir gece birden bire polis yurdunuzu basıyor, arkadaşlarınızdan birimi camdan atıp öldürüyor, geri kalanların çoğu yaralı bir o kadarı da göz altında.. Ve kimse buna tepki vermeyecek, öyle mi? Hiç ses çıkarmayacak kimse? Böyle birşey mümkün mü? Onları nasıl bilinçli olarak marjinalleşmeye zorladıklarını gayet iyi anlatmışlar aslında, da anlayana tabi. Örneğin, 6. Filo karşıtı ilk eylemlerinde özellikle söyletmişler "Kavgaya girişmeyelim, polisle kapışmayalım, şiddetten uzak duralım. Sadece ses getirecek birşeyler yapalım..." diyerek su tabancalarıyla askerlere mürekkepli su sıkmaya karar verdirmişlerdi. Bu gerçekte de böyle olmuş, Amerikalı askerlere mürekkep ya da çatapat atıp, şapkalarını almışlar. Ertesi gün de polis yurdu basmış ve bir ölü... Buna tepki verilmemesi mümkün mü yani?

editçik: Cansuçanım :img-in_lo Aynen.. Bir insan kaldırdığın her taşın altından çıkar, 10 parmağında 20 marifet gösterilirse elbette ki dalga geçecek bol malzeme olur onunla ilgili :) Yapacak birşey yok......

zeyneps
11-03-08, 23:06
Tavusçanım gerçekten senaryolar malzemesi bol olan yerden çıkar şimdi ben Ahmet'le ilgili ne yazabilirim ki bunu ciddi ciddi söylüyorum yani aşk konusuna gelsem bir çeşitlilik yok arkadaş desen arkadaşı da yok ama Necdet'te malzeme bol...gerçi yazdığım senaryoda Ahmet Necdet'ten çok yer alıyor Ahmet'in Güziş'e aşkla ilgili söylediklerini kendim yazmama rağmen ben bile anlayamadım :icon_whis :img-hyste Yarın eklerim yazdığımı :img-wink:

Bugün derste Kenan Evren'in her caddeye her sokağa her köşeye Atatürk'ün adını verdiği zamanların sözü geçti bir ara ve hoca bu sürekli tekrarın bunun o kişinin adının değerinde erozyona yol açabileceğine değindi (umarım kelimeleri dikkatle seçmişimdir yine yanlış anlaşılmayımbknz:kalsın) bu arada hoca da sürekli bizim gibi "bknz" ları kullanıyor kendime yakın hissediyorum :img-pilot Ben de böyle düşünüyorum...Neyseki bahsettiğimiz kişi Atatürk'tü :img-yes:

Bu senaryo da da Necdet o kadar çok kullanıldı Necdet'in etinden sütünden kemiğinden o kadar faydalanıldı ki Necdet gerekli gereksiz her sahnede öyle kullanıldı ki artık Necdet karakteri değerini kaybetti ...Değerini kaybetmese bile inandırıcılığını kaybetti en azından ben böyle bir karakterin var olduğuna var olabileceğine inanmıyorum ...

Tavuskuşu
11-03-08, 23:26
Aşağıda bir shevek gördüm sanki. Evet evet bir shevek gördüğüme eminim. Tam da çıkıyordum ama şimdi selam etmeden olmaz. Selam...bye:)(ben yazana kadr gitti galiba):icon_sorr

Diziye bağlayayım bu mesajı bari. Yarın özet de fragman da erken gelir umarım. Onlarla birlikte ahmet jr.da gelir umarım. Denizinde ölmemesini umarım. Hepinizin iyi geceler geçirmesini umarım. Tatlı rüyalar...

Shevek
11-03-08, 23:33
Aşağıda bir shevek gördüm sanki. Evet evet bir shevek gördüğüme eminim. Tam da çıkıyordum ama şimdi selam etmeden olmaz. Selam...bye:)(ben yazana kadr gitti galiba):icon_sorr

Diziye bağlayayım bu mesajı bari. Yarın özet de fragman da erken gelir umarım. Onlarla birlikte ahmet jr.da gelir umarım. Denizinde ölmemesini umarım. Hepinizin iyi geceler geçirmesini umarım. Tatlı rüyalar...

Aşağıda bir Shevek var, evet:) Birikmişleri okuyor, sosyal durumları kontrol ediyor, falan fıstık. :img-wink:bye

Özledimmmm, çok:)

Diziye bağlayayım...Ahmetin o kayıp gencin durumuyla ilgili araştırma ve soruşturmayı bırakmayacağını tahmin ediyorum. Bu işin onun başına çok bela açacağını tahmin etmiyorum, neredeyse eminim. Ben hala oradayım. Sen yetiştir, büyüt,Tıp Fakültesine yolla, tek oğlunu, evladını, umudunu, bir gece öğrenci evinden gözaltına alınsın, ve ne hikmetse, gözaltında tutulduğu devletin çok sıkı korunan, onlarca görevlisinin olduğu kurumundan kendini aşağı atıversin!:icon_whis Çokkk inandırıcı!!!!!

Hamiş: Ha, bir de ben artık itiraf etmek istiyorum. Hatta külliyen itiraf edelim ve kurtulalım diyorum; Nezdeti seviyorum huleyyyyn!:img-hyste Tamam mı, ama ben sevdiklerimi biraz sert severim, yani hem severim hem döverim. Bundan böyle Nezdet aleyhine yazdıklarım, ve dahi dalga geçmelerim, takılmalarım:icon_whis bu bağlamda değerlendirilmeye alınsın pls.

Taraflı editasyon (bu taraftan); O halde ben de yarınki özetten önce serbest atmasyon, pardon serbest çağrışım yapayım:

* Ahmetin bir çocuğu olsun, adını doğmadan koysun.
* Ali Rüyadan uzak olsun!
* Yasemin'in içine ruh girsin!
* Rüya kütüğünü zorla Aygün ailesine aldırsın!
* Nezdet kızına "Nilgün Framboazlı Pötürge Oburcuk" (shevek, arwen ve zeynep halalarının önerisiyle:img-wink:)adını layık görsün.
* Deniz baba, Defne anne ve Sinan bebek birlikte olabilsinler, ailece alışverişe gidebilsinler!
* Patates kızartmasından kalori kaldırılsın istiyooooruuum! (Bunu gerçekten istiyorum ama:img-hyste)

zeyneps
11-03-08, 23:35
Ben de herkese iyi geceler diliyorum byebye Shevekçan san da selamlar ayrıca da bana o itirafı yaptırabilmeniz için önce bir paravanın arkasına almanız lazım tabi bir de hipnotize olmuş olmam ya da aşırı doz ilaç almış olmam lazım :icon_whis:img-hyste

Kampanyaya ben de destek vereyim
Deniz Mehmet Sinan'ı büyürken görsün istiyorum :sad53:
Ahmet Junior Artık Gelsin İstiyorum :img-icecr
Ahmet Çocuğunu Kucağına Alıp Adını Koysun İstiyorum
Ali Kaçsın Kurtulsun Rüya'dan istiyorum :img-cool2
Bir de dünyada barış istiyorum(reklam geldi de aklıma :icon_whis:img-pilot)

EDİTlerin tarafı olmaz Zeynepçan'ın Tarafı Belli Editi:Shevekimçanım öyle deme zaten çok üzülüyorum ben bu çocuğun haline :img-cray:Niye hep kötü şeyler Ahmet'in başına geliyyyy:icon_sorr Zaten tüyo kardeş de çok dikkatli olsun yazmıştı off ki ne offff

Tavuskuşu
11-03-08, 23:43
İtiraf ettin ferahladın değiil mi shevekçanım? İnsanın yüreği hafifliyor. Bunca zaman içimizde tuttuğumuz hataymış.:) Paravanın arkasına girmek, yüzümüzü poşetle kapatmak yok a dostlar dürüstçe, mertçe açıklayın yüreğinizdeki aşkı, korkmayın!!! Bu arada zeynepcim kampanyana bir katkı da benden. "Herkes necdet aşkını açıklasın istiyorum!!"

Zeynepçanım gerekirse ahmetin önüne kendimizi siper etmez miyiz? Yaşar bile etti bizim neyimiz eksik?:hıh Biz koruruz onu hem kötü adamlardan hem de ada yaseminlerinden...:img-hyste

Hadi iyi geceler.bye

Aşağıda trabzonlu bir prensesçan görüyorum. O kendini biliyor. Ona da selam olsun anadolumun bağrından...:img-pilot

arwen61
11-03-08, 23:45
selaammmmbye

ben siteden umudumu kestiğim için hiç bakmamıştım şimdi öylesine bir bakayım dedim ama birde ne göreyim site açılmış:)

bizim çanların bir kısmı aşağıda son sayfalara bakamadım ama ahmetle ilgili kötü bir tüyomu var yoksa valla alıştıra alıştıra söyleyin bu genç yüreğime inmesin:icon_sorr zaten bu bölüm her taraf yangın yeri gibi birde ahmetimize birşey olursa ne yaparız hem o sağlam durmalıki junıorda dünyaya gelebilsin nayır nolamaz kıymayın ahmete:sad53:

edit:prensesçan geldi ama orta anadolulu hukukçan gidiyor galiba neyse yarın görüşürüz inşallah:img-in_lo

merw
11-03-08, 23:50
Zeynepçan mesaj kaygısına son! :img-hyste

Kuzum biz de o ilaçları almayalım diye itiraf ediyoruz zaten, yüreğinde gizli bir aşk büyütmek ne demek bilir misin sen? Hem de yıllarca... Ne kadar kötülesen de ona aslında aşık olduğunu bilmenin acısını en baba trankilizanlarla yatıştıramazsın.. Ay dayanamiyiiim ağliyciim sanırım :img-cray: Bu fedakarlığa yürek dayanmaz Zeynep, gel itiraf et kurtul :D Herkes anlamış zaten......

Shevekçanım sen nerelerdesin ya.. Özledim valla, eksikliğini nasıl hissettim günlerdir, anlatamam. Bak sen buralarda olsaydın ben böyle deli aşık gibi dağlara haykırmaya kalkar mıydım :img-hyste

Ahmet'in başına birşeyler geleceğinden benim de şüphem kalmadı neredeyse.. Ya da belki bunu da mesaj vermek için kullanıp, ne bileyim farklı birşeyler gösterebilirler yoksa Ahmet'in durumu fena halde faili meçhule doğru gidiyor :sad53:

Ebruçan :img-in_lo Hoşgeldin çanım, gel gel şöyle, yerini ayırmıştık :) Sen de kampanyalara eklemek ister misin birşeyler :D Shevek hanımefendinin Ahmet'in çocuğu olsun adını doğmadan koysun kampanyası benim bizatihi ilgimi çok çekti :img-hyste

Cansuçan'ım :img-kiss: İyi geceler datlu rüyalar şekerüm

zeyneps
11-03-08, 23:51
Ederiz tabi Tavusumçanım hatta siz çekilin ben kendimi fida ederim Ahmet için sonra da ona nikahı basarım sırf sahipsiz kalmasın diye :sad53: Aşkımı da içime gömerim 8 yıl da birlikte yaşar garip bir şekilde mutlu olurum :img-in_lo (oldu mu :icon_whis)

Bi film geldi aklıma şimdi :img-pilot Hani Hülya Koçyiğit Kadir İnanır oynuyordu sonunda öyle bir noktaya geliyorlardaki memleketteki herkes ya Leylacı ya Mecnuncu oluyordu başbakana bile çıkıyorlardı biz de onlar gibi olmayalım sonunda :img-hyste

Arwençanım selambye Nasıl hatırlamazsın hani tüyo kardeş "Ahmet kaybolan çocuğa yaklaşacak çok dikkatli olmalı çoook" yazmıştı ya:sad53:

Merveçan tamam ettim gitti bile ...itiraf ediyorum ki ben ben bunca zamandır Necdet'e olan aşkımı açıklamamamın sebebi ondan hiç bir şey beklememem beklentimin olmamasıydı :sad53: Çünkü ben sadece onun mutlu olmasını istedim aşkıma kalbime gömdüm ve kulaklarımı tıkadım :img-cray: Necdet senden hiç bir şey beklemiyorum ben sadece senin bir gün beni sevebileceğini hayal etmiştim kendi isteğinle ama sen kimi sevdiğine karar veremedin gitti ...Aşk birine çok yakından bakmaktır ben Nezdet'e çok yakından bakınca bir daha başka kimseyi gözüm görmedi (ışıltısından kör oldum galiba:icon_whis)

Bu durumda en çok seven ben oluyorum dimi sonunda en son ben itiraf ettim sırf Necdet'im bir beklentide olduğumu sanmasın diye bunca zamandır aşkımı kalbime gömdüm en feakarca seven benim dimi:sad53: :img-blush

Tavuskuşu
12-03-08, 00:00
Olmadı zeynepçanım olmadı.:hıh Burada garip bir şekilde mutlu olmak isteyen bir sürü kişi varken sana mı kaldı fedakarlık yapmak, garip şekillerde(bkz:düzgün dört yüzlü:img-hyste:img-hyste) mutlu olmak? (Not:İvet ivet en fedakar, en karşılıksız seven sensin. Bense aşkımdan vazgeçerek, onun mutlu olduğu yerde olmasını isteyen bir salak olduğum için "Necdet senin olsun." diyebiliyorum. Ncdetini de al git.):img-tomat

O bahsettiğin filmi hatırlıyorum hatta adı da "Evlidir ne yapsa yeridir"di. Ne komikti yahu ülke ikiye bölünmüştü kadınlar leylayı erkekler mecnunu destekliyordu. Biz de şimdi onlar gibi olsak bizim sorunumuzu da anayasa da çözerler mi dersin? Mağduriyet gidermeye pek meraklı siyasetçilerimiz yasot yüzünden gerçek hayata giremeyen ahmetin mağduriyetini de giderir mi dersin? "Hiç kimsenin yasot yüzünden insanca yaşama hakkı elinden alınamaz." gibi bir madde koyuversek araya olma mııı?:icon_whis

Ben yatacaktım değil mi?:)İyi geceler.

arwen61
12-03-08, 00:09
zeynepçanım tamam onu hatırladım oh be bende ahmetle ilgili kötü bir tüyo geldi sandım neyseki değilmiş:img-wink:

merveçanım yerimi ayırdığınız için sağolun:img-in_lo bende shevekçanımın kampanyasına katılıyorum malum bu benim aylardır sürdürdüğüm junıor eylemimlede direk bağlantılı bende; ahmetin bir çocuğu olsun adını doğmadan koysun diyorum:img-in_lo

görüyorumki bir itiraf durumu mevzu bahis herkeste epey bir hafiflemiş:) bende bir dörtlükle biraz neşelenelim diyorum bu şiir bütün itirafçı çanlarıma herkesinde anlayışına sığınarak itinayla yazılmıştır:img-wink:

ettik itirafları dedik ohh be
bundan sonra oynayacağız kırlarda körebe
seviyorum huleynn elaleme ne be
bristolde nişanım olacak elbisemde pembe:)

duysun cümle alem duysun tüm dünya
mutluluktan işe gittim kaya kaya
senin için fizana giderim yaya
ulen ben seni seviyorum baya:)

söyledim hafifledim sizede tavsiye ederim
olduk leylayla mecnun,aslı ile kerim
ben seni severim çok seni severim
beni istemesen küserim mektubumu keserim
haa unutmadan büyüklere selam eder,
küçüklerinde gözlerinden öperim:img-hyste

Shevek
12-03-08, 00:11
Hahah, Mörvümçanım, bak Zeynopu bile döndürdük yolundan, hep beraber itiraf ettik! Kurtulduk mu? Onu zaman gösterecek artık!

Ohh. Garip bir şekilde mutlu hissettim kendimi aniden. Nedense:icon_whis

Gelecek gözlerimin önünde canlandı. Oradan buradan çıkan, ota..ka maydonoz olan Bir Nezdet artık sinir tellerimi öttüremeyecek, bilakis mutlu olacağım ve mutlu olduğumu dünya aleme yüzümde salak bir ifade ve sırıtışla göstereceğim.:img-hyste

merw
12-03-08, 00:12
Zeynepçan en son değilsin, Badger var daha :D Biliyorsun o Nezdet sevgisini en yoğun yaşayanlardan........... :icon_whis

Cansum giderayak bir laf attın ortaya, sinir oldum yine.. Böyle bir madde koymaya kalkılırsa toplumsal baskı nedeniyle neler olacağını hiçbirimiz kestiremeyiz. Malum, bazıları -İstanbul'un göbeğinde yaşayıp Anadolu hakkında ahkam kesen concon neoliberaller en başta- Türkiye'yi bir Kuzey Avrupa ülkesi refahlığında gördükleri için, toplum baskısı hiç yokmuş gibi davranabiliyorlar. Ahmet'in mağduriyetini bu yolla gidermeye kalkarsak bize faydası dokunmaz, hatta bir anda etraf bir sürü gerçekten mağdur edilmiş Ahmet, Mehmet, Ali, Veli'yle dolar... Bilmem anlatabildim mi :) Bugün inanılmaz birşey izledim televizyonda, gerçekten acaba 2008 yılında mıyız burası Türkiye mi diye düşündüm... Kızkardeşi iki çocukla dul kalmış bir adam (şaibeli adam olup olmadığı), yok efendim mahallede namusuna laf gelirmiş, erkekler kapısına gelirmiş diye onu zorla biriyle evlendirmeye çalışıyordu... İnanmak istemiyor insan ama bu ülkenin örümcekleri çok iyi çalışıyor, bir sürü insanın kafasını ağlarıyla doldurmuşlar, baksana :)

Hadi git yat artık, kapıdan kovuyoruz bacadan geliyorsun :img-tomat

Kopuk edit: Ebruçaan :img-hyste "Mutluluktan işe gittim kaya kaya" nasıl bir dizedir allah aşkına ya :img-hyste Bu arada kafiyeyi bozacak ama Aslı'nınki Kerem idi be yavrum :D Ateşten gömlek falan, amma tutkulu bir hikayeydi onlarınki de.... Hüzünleniyorum galiba :img-in_lo

Tavuskuşu
12-03-08, 00:14
:img-hyste:img-hyste:img-hysteEllerine sağlık ebrucum şiirin harika olmuş. Hele ki son kıtadaki "Ben seni severim çok seni severim" ile "haa unutmadan büyüklere selam eder, küçüklerinde gözlerinden öperim" dizeleri şiire ayrı bir hava katmış. Yalnız çok taraflı gördüm şiirini. Hep necdeti tutuyorsun olmaz ki böyle.:hıh Şiirler taraf tutmaz arwenim, forumlar, forumdaşlar, editler filan taraf tutar. Çünkü şiirler gökten iniyor. Kim yazıyor bilemiyoruz.:bilmim Dolayısıyleee bileeemiyoruuuuuumm....:img-hyste

Bir türlü de çıkamadım forumdan. Buradaki çanlar bana yaz gecelerimizi hatırlattı.:icon_sorr yarınki derslerde uyumak pahasına da olsa biraz daha oturmaya karar verdim. Ama hiç belli de olmaz biraz sonra çıkabilirim de. En iyisi ben gidene kadar her mesajımın sonuna iyi geceler yazayım.:)

İyi geceler.bye

Kovamazsın beni merw ben ancak kendim istersem giderim.(racon kestim sanki:img-pilot)

Kendi isteğimle gidiyorum. Gzö kapaklarım yer çekimine daha afzla karşı koyamıyor. Datlu rüyalar hepinize.bye

zeyneps
12-03-08, 00:14
zeynepçanım tamam onu hatırladım oh be bende ahmetle ilgili kötü bir tüyo geldi sandım neyseki değilmiş:

merveçanım yerimi ayırdığınız için sağolun: bende shevekçanımın kampanyasına katılıyorum malum bu benim aylardır sürdürdüğüm junıor eylemimlede direk bağlantılı bende; ahmetin bir çocuğu olsun adını doğmadan koysun diyorum:

görüyorumki bir itiraf durumu mevzu bahis herkeste epey bir hafiflemiş bende bir dörtlükle biraz neşelenelim diyorum bu şiir bütün itirafçı çanlarıma herkesinde anlayışına sığınarak itinayla yazılmıştır:

ettik itirafları dedik ohh be
bundan sonra oynayacağız kırlarda körebe
seviyorum huleynn elaleme ne be
bristolde nişanım olacak elbisemde pembe

duysun cümle alem duysun tüm dünya
mutluluktan işe gittim kaya kaya
senin için fizana giderim yaya
ulen ben seni seviyorum baya

söyledim hafifledim sizede tavsiye ederim
olduk leylayla mecnun,aslı ile kerim
ben seni severim çok seni severim
beni istemesen küserim mektubumu keserim
haa unutmadan büyüklere selam eder,
küçüklerinde gözlerinden öperim

Ebruçanım Allah iyiliğini versin gece gece koptum :img-hyste Ellerine sağlık Bristol'de nişan elbise de pembe demek:img-hyste Çok güzel olmuş :img-in_lo

Hiç kimsenin yasot yüzünden insanca yaşama hakkı elinden alınamaz."

Tavusçan süper bir fikirmiş bu sen bunun için girişimlere başla bence ahh ahh o zaman bu madde yasa da olacaktı ki sürüm sürüm süründürürdün Yasot'u hapislerde :img-yes::img-tomat:img-tomat

İyi geceler herkese byebye

BU arada bir isteğim daha var
YASEMİN buzul ülkesindeymiş gibi sabahlığıyla yatağa girmesin istiyorum :img-cool2:img-tomat
Yahu akıl var mantık var ben daha böyle yatağa gireni ilk defa görüyorum "mantık hataları " bölümüne yazacam valla...bu soğuklukla daha çok koca eskitir bu Yasot Ahmedim gibi sıcakkanlı bir insana hiççç yakıstaramıyorum bu kızı

arwen61
12-03-08, 00:23
Kopuk edit: Ebruçaan :img-hyste "Mutluluktan işe gittim kaya kaya" nasıl bir dizedir allah aşkına ya :img-hyste Bu arada kafiyeyi bozacak ama Aslı'nınki Kerem idi be yavrum :D Ateşten gömlek falan, amma tutkulu bir hikayeydi onlarınki de.... Hüzünleniyorum galiba :img-in_lo

aslınınki tabiiki keremdi be yavrum ama maksat hem kafiye olsun hemde bu yazı şiirden başka herşeye benzesindi sanırımda başardım mesudum:)

insan aşktan bahsetmişken ahh ahh nerede o eski tutku dolu yaso-ahmet aşkı nerede şimdi buz dolu yaso-ahmet aşkı demekten kendini alamıyor eskiden ahmet yasemini öyle bir koklar,ona öyle bir bakardıki biz ekran karşısındakiler bile eriyip giderdik şimdi ahmetçiğin gözlerindeki o bakışta kayboldu yasemini boşver zaten bazen sanki formalite icabı bakıyor gibi geliyor yani bunlar benim gözlerim görevlerini yapıp görüntüleride gösteriyorlar e bende bakıvereyim der gibi ama eskiden öylemiydi yasemin gözleriyle neler anlatırdı evlilik aşkı öldürüyormu ne diyeceğim ama bunların birbirlerini hala sevdikleri aşikar sanırım biraz heyecana ihtiyaçları var mesela ayaklarını bağlayıp birbirlerine sarılıp boğaz köprüsünde bungi jumpıng yapsınlar al sana en hasından ekşın:) hatta bizim cazgırlar yaseminin bağlarıyla özel olarak ilgilenirler o zaman hem ekşının hemde mutlu sonun heyecanı artar :icon_whis

zeyneps
12-03-08, 00:29
yasemini boşver zaten bazen sanki formalite icabı bakıyor gibi geliyor yani bunlar benim gözlerim görevlerini yapıp görüntüleride gösteriyorlar e bende bakıvereyim der gibi

Ebruçan gece gece yıvruuum güldürdün bizi :img-hyste Demek görev icabı ahh elime bir geçse bir daha Ahmet'ime kem gözleriynen bakamaz ya o cadı :hıh :img-tomat

Ebruçanım şimdi Necdet'te gelsin ama belki ilk atlayışı o yapmak ister sonuçta on elinde bin marifet belki doğuştan yeteneklidir bu işe :icon_whis Bir taşla iki kuş diye ben buna derim işte :img-pilot Ama Ahmedim kadersiz olduğundan dolayı onun ipi kopar bu bitirimlere yine bir şey olmaz :sad53::img-pilot:img-pilot

merw
12-03-08, 00:35
:img-hyste Bungee Jumping.... Biz yazın Yasemin'i Zorb'a koyup beynine yeterince kan pompalanana kadar yuvarlayacaktık sahi, ne oldu o iş :P

Ahmet'le Yasemin'in bakışları... Diziceçan'ın bir yazısı vardı hatırlıyor musunuz? Ahmet Yasemin'e dava açıyordu ya Rüya için. Hakim bir Yasot'a bir de Ahmet'e bakıp "Ohoo, bu çocuk bu kızı bakışıyla bile hamile bırakır, yaz kızım çocuk Ahmet'indir.." diyordu :img-hyste Buna benzedi senin iş... Aman bırak Ebruçan, takılsınlar şöyle sorunsuz adrenalinsiz. Anlatılması gereken onca ciddi mesele varken, örneğin bir Küçük Burjuva Pastacısı'na ayrılan zaman kadar Ahmet-Yaso aşkına zaman ayrılsa kudururdum ben şahsen :) Böyle daha iyi... De.. Bir Junior gelsin artık, sırf senin için istiyorum bak :D

arwen61
12-03-08, 00:41
Ebruçan gece gece yıvruuum güldürdün bizi :img-hyste Demek görev icabı ahh elime bir geçse bir daha Ahmet'ime kem gözleriynen bakamaz ya o cadı :hıh :img-tomat

Ebruçanım şimdi Necdet'te gelsin ama belki ilk atlayışı o yapmak ister sonuçta on elinde bin marifet belki doğuştan yeteneklidir bu işe :icon_whis Bir taşla iki kuş diye ben buna derim işte :img-pilot Ama Ahmedim kadersiz olduğundan dolayı onun ipi kopar bu bitirimlere yine bir şey olmaz :sad53::img-pilot:img-pilot

necdet bungı jumpıng yapmasın bu aralar epey kilo aldı mazallah ip kopar falan aman aman bungı jumpıng derken necdetin hayatta kalma oranı dumpıng yapar neme lazım:img-wink:

tamam bu aralar bölümler karışık ama kardeşim hiçmi mutlu bir aile tablosu olmaz,hiçmi junıor harekatları yapılmaz bu bize allahtan revamı ne acı kıderimiz varmış çanlar:img-cray:

eğer olurda yasolar bu baskından alınlarının akıyla çıkarlarsa artık kendi evlerinede biraz dönsünler istiyorum ben insanın böyle MMC kocası olacak o hala junıor planı yapmayacak peh:hıh

edit:merveçanım sağol isteğin için yaza yaza parmaklarımda tüy bitti ama hala nilgün ablam beni dikkate almıyor yoksa bana kaderimin bir oyunumu bu:img-cray:

duyer
12-03-08, 00:48
evet atv avrupadan bahsediyorum buranin yani isvicrenin saatiylede 16.00 basliyo okuldan cikip eve kosa kosa geliyorum kacirmiyim diye ben yaklasik 5,6 bölüm eksigim var onlara bakmak istiyorum bir tek umudum bu var ayrica 31. bölüme kadar nette video sitesinde var ama ondan sonrasi yok:good:

ya arkadaslar
yanlis alarmi vererek sizi üzdümse pardon, ben dün atv yayin akisina baktim, ve hatirla sevgili yerine avrupa yakasi veriliyor artik sandik, kahroldum..:img-blush ama hersey yolunda bugunkü bölümü izledikten sonra rahatladim, neyse size iyi seyirler

zeyneps
12-03-08, 00:49
Bu arada bunu kim yazmıştı tam hatırlayamadım ama gitmeden eklemek istedim :)

Yalnız çanlar dikkat edin bu komplo senaryosuna gerçekleşmesine az kaldı :img-hyste:img-hyste

Çanlar Senarist Abla bu yaşananlar reva mı bizlere, Ahmet'e? Mutlu et artık bizleri.Çok bekledik.:sad53:
Senarist Abla Ahmet gerçeği öğrendi ya daha ne istiyorsunuz çanlar?:hıh
Çanlar Ama ama,kızına kavuşamadı,hala Rüya ona baba diyemiyor.Yasemenle ayrılar.Hem nerde aile birliği,aşk,vefa,hak,gerçekler,siyaset bla bla
Senarist Abla Aaaa litfin ama sizde amma doyumsuzsunuz.Rüya 'yı öğrendi ya daha ne istiyorsunuz.Yeter ona bu kadar kıyak...Çeksin şimdi cezasını cindrella man Ahmet... :hıh:
Necdet hayatım, bu arada seni bu bölümde prens yaptım.Yasemin'le viyak ciyak dolaşın ortalarda.Astığın astık,kestiğin kestik...Hadi canım,hadi örnek aile babam...:img-blush
Ahmet Nasıl yani senarist abla?Bu hikayede esas oğlan benim.
Senarist Abla :Ne esası yaaa?Sus sen süt oğlan..sen bu bölümde ocağı temizleyip,hayvanları otlatacaksın.Sonrada Güney Afrika'ya sürgüne gideceksin.Hadeee git şimdi başımdan... :img-tomat
Necdet Senarist Abla,çanlar bana ezik oğlan diyor:icon_sorr
Senarist Abla Necdett canımın içi, ne derlerse desinler,takma sen onları...Uyma onlara.Bak ben sallıyormuyum???135.bölümde seni ABD Başkanı yapacağım söz.Çatlasın çanlar ohhhhh yandan...Oyna kız Yasemen yandan döktür döktür:img-icecr

İyi geceler bye

Vallahi Arwenimçanım yani MMC kocası olan bu Yasot'un hiç mi kırmızı ve satene karşı ilgisi yok yani bir Feriştah Zulüm kadar fentezi kuramıyorsa bu MMC'yle bu Yasemin nanaaay bu Yasemin nanaaay ölmüş bunun ruhu :icon_whis

arwen61
12-03-08, 01:02
İyi geceler bye

Vallahi Arwenimçanım yani MMC kocası olan bu Yasot'un hiç mi kırmızı ve satene karşı ilgisi yok yani bir Feriştah Zulüm kadar fentezi kuramıyorsa bu MMC'yle bu Yasemin nanaaay bu Yasemin nanaaay ölmüş bunun ruhu :icon_whis

sorma çanım ya nenem gibi giyinip uyuyor dediğin gibi feriştah zulüm kadarda hayal gücü yokmu bu kızın oysa ahmetin fazla birşye ihtiyacıda yok yasemin geçmişten tecrübeli ama yok yok bu kız zamanla olgun bir odun oldu :hıh

bak şimdi aklıma feriştah zulümle ilgili yeni apsürt senaryo fikri getirdin ben bunu bir düşüneyim tez zamanda kaleme alabilirim hem belki yaseminede örnek olur ne dersin:)

bende yatayım artık çanlarım size doyum olmaz gece muhabbetimiz çok zevkliydi allah muhabbetimizi bozmasın(amin):img-in_lo yaın özet ve fragmandan sonra görüşmek dileğiyle hepinize iyi gecelerbye

aleveylül
12-03-08, 01:14
iyi geceler ...

Harun... Ah Harun ahh..
Bugün eski bölümü izledim ben de.. Cansuçanım'ın dediği gibi, o ince ilan-ı aşkı, hisli bakışları... Boynu bükük ama ezilmeden, vicdan azabı yaratmadan arkasını dönüp gidişi... Gerçek hayatta bir Harun bulan, en şanslı kadınlardan biri olurdu heralde, gerçekten sevmeyi bilen bir adama çok az rastlanıyor malesef... Üzgünlüğünü kendi içinde yaşadı, başını alıp uzaklara gitti, sevdiği kızı kendi hisleriyle ilgili ne boğdu ne de vicdan azabı çektirdi ne de "ben seni seviyorum bana minnet duy" kıvamına getirdi.. Ah, böyle ince ruhlu erkekler neden bu kadar az?? Ya da belki az oldukları için bu kadar değerliler??

harunun bu akşam izlediğim sahnelerde dahada sarttı... odtu geçiş yapmak istemesi... ankarada deniz yokki :icon_sorr... içindeki yangın o kadar büyükki onun tarafından sevilen kız bencede çok şanslı ....

Bugün eski bölümü izledim yine. Temmuz '68'teki İTÜ Yurdu Baskını vardı... Vedat Demircioğlu'nun pencereden atılması.. Bizim Harun'un canhıraş çığlıkları.. Tekrardan izleyince farkettim ki, aslında o çocukların nasıl köşeye sıkıştırıldığını, onlara nasıl başka yol bırakılmadığını aslında gayet güzel yansıtmışlar. Düşünsenize, birden bire polis bir gece yurdunuzu basıyor, arkadaşlarınızdan birimi camdan atıp öldürüyor, geri kalanların hepsi yaralı bir o kadarı da göz altında.. Ve kimse buna tepki vermeyecek öyle mi? Hiç ses çıkarmayacak kimse? Böyle birşey mümkün mü? Onları nasıl bilinçli olarak marjinalleşmeye zorladıklarını gayet iyi anlatmışlar aslında, da anlayana tabi. Örneğin, 6. Filo karşıtı ilk eylemlerinde özellikle söyletmişler "Kavgaya girişmeyelim, polisle kapışmayalım, şiddetten uzak duralım. Sadece ses getirecek birşeyler yapalım..." diyerek su tabancalarıyla askerlere mürekkepli su sıkmaya karar veriyorlar. Bu gerçekte de böyle olmuş, Amerikalı askerlere mürekkep ya da çatapat atıp, şapkalarını almışlar. Ertesi gün de polis yurdu basmış ve bir ölü... Buna tepki verilmemesi mümkün mü yani?

o sahneleri bu akşam tekrar izledim nasıl titriyorum anlatamam annem hayırdır neden titriyorsun dedi içimdeki o acı, çok etkilendiğimi içimdeki haykırışı diyemedim... yaa düşüyorum hasta olucam sanırım diye yalan söyledim...

harunun vedat diye bağırışı... ya gecenin bir yarısında atletli yarı çıplak şekilde vücuda inan joplar...kim kaldırabilir bunları... denizin pijamalarla onların yanına koşması :icon_sorr....

harunumun o yurtta başına gelmeyen kalmadı ...sağcılar bastı polisler bastı ... haykırmamak tepki göstermemek mümkünmü...

iyi geceler

MMC
12-03-08, 07:14
Günaydın Herkesebye,
Neler kaçırmışım dün gece.En sevdiğim konu konuşulmuş.MMC'nin bakışları:img-in_loNeyseki hepiniz hakkını vermişsiniz.Ah birde Yasot verse o bakışların hakkını.Ama nerdeee

Demek Necdet bu bölümde kızının adını koyacakmış.Allah allah ne olduda birdenbire kızını tanıdı ki acaba?Dün akşam yazılan sloganlara bir tanede ben eklemek istiyorum.Necdet'in bir kızı olsun ismini Ahmet koysun Hala umudum var benim.Merwçanımında dediği gibi o bebek bir şekilde Ahmet'in eline geçsin ve ismini koyuversin.

Zeynepsçanım Necdet'in hapse düştüğü senaryonu okudum bayıldım.Sendeki yaratıcılığın sonu yok çanım.Ama sana iyi melzeme verdikleride kesin.

Bölüm özeti ve fragman yorumlarında görüşmek üzerebye

arwen61
12-03-08, 08:12
Günaydın....Arwen.... Muhteşem olmuş.

günaydın çanım:img-in_lobye şiirimi beğenmene sevindim(gerçi ben şiir kavramını biraz dejenere ettim ama :D ) dün gece feci halde ilham geldi eğer bu ilham bende kalıp gitmek istemezse sırada feriştah zulüm den esinlenilerek yasemin ızdırap hayalleri olacak henüz fikir aşamasındayım:img-wink:

dün akşamki muhabbet hakikatten çok güzeldi keşke sizlerde olsaydınız dahada çok kaynatırdık:)

bugün fragman geçen haftalardaki gibi erken gelir inşallah bir şekilde ulaşıp izlerim diye düşünüyorum bakalım baskından kurtuluş olacakmı yani denizden yana korkum yokta ben hanımları düşünüyorum ama hala kapıyı açan o teyzenin birşeyler yapabileceğini düşünüyorum bu arada o teyzede dizilerin bonusu oldu birkaç bölümdürde binbir gecede yamanın annesini oynuyor helal ne diyeyim:)

kampanyamız ise tam gaz gitmekte shevekçanımın sloganını benim eylemimle doğru orantılı olduğu için bende sık sık söyleyeceğim;

AHMETİN BİR ÇOCUĞU OLMALI ADINI DOĞMADAN KOYMALI!!!!:klme

işte o kadar:img-cool2

sorenza
12-03-08, 08:54
Az önce fragmanı gördüm

Fragman kızıldere baskını ile başlıyor. Bir süür asker teslim olun diye bağırıyor. Mahir Çayan biz buraya ölmeye geldik diyor sonra silahlı çatışma başlıyor. Fakat hiçbir yerde Deniz Karayel yok baskında göremedim.

Daha sonra Ahmet ve Rıza arabayla bir yere gidiyor herkes arkalarından el sallıyor.

Defnenin çocuğu kucağında Güzide ona bebekle alakalı tavsiyelerde bulunuyor bütün aile orda gibi.

Sonra Deniz Gezmişe biri bir şey mi verecek birşey mi konuşacak bilmiyorum bir musluğun arkasından göz ucu kadar bir yer kazılıyor.

Daha sonra Yasemin Ahmet ve Defne Yasemininlerin evindeler polis geliyor.Yine Deniz Karayeli arıcaz diyor galiba ve bebğin belgelerini görmek istiyorlar Defne tedirgin oluyor.

En son olarak hatırladığımda Deniz Gezmiş Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan gelin benimle diyor asker gidiyorlar.

Hatırladığım bu yine verirler herhalde birazdan Deniz Karayeli hiç göstermiyoralar.Ama baskından kurtulmuş hepsi galiba nasıl oldu acaba

emosss
12-03-08, 09:14
bende ilk defa erkenden gördüm fragmanı..

sorenza'nın anlattığı sırayla gelişiyo olaylar..

kızıldere baskınında deniz görünmüyo hiç.. çok sert bi çatışma çıkıyo ama.. ahır gibi bazı yerler var.. gençlerden bazıları onların içinde, patlayıcı maddeler falan fırlatıyolar..(:icon_sorr)

ahmet rızayı arabayla bi yere götürüyo..( muhtemelen yine nezoş'un yanına gidiyo rıza..) bütün aile arkada el sallıyo tabi aralarında aile dışından birde necidet var.. (eksik olsa şaşarım zaten :hıh)

güzide defneye "biraz hindistan ceviziyle anason koy,çok iyi gelir" diyo.. (sanırım)

deniz gezmiş duvardan küçük bi yer kazıyo.. ince bi çubuk görünüyo..

askerler ahmet'in evine gelip, "evi arıcaz" diyolar.. sonra defneye dönüp "bebeğin belgelerini görebilirmiyiz" diyolar..

en sonda bi ses deniz,yusuf ve hüseyin'in ismini çağırıyo.. 3'ü arkadaşlarının yanından ayrılıp ağır çekim yürüyolar.. böyle bitiyo fragman..

aaaa bide ışıkla yaşar var nasıl unuttum.. yaşar ahmet'lerin evinden çıkıyo.. ışıkta arkasından gidişini seyredip ağlıyo..( bu evlilik bu defa kesin bitti bence)

ebrucum kampanyanı canıgönülden destekliyorum..:good: ahmet'i artık elinde küçük bi bebekle görmek istiyorum.. hatta bir değil bikaç bebekle.. yasot bence bi bebekle sıyırmamalı olaydan.. her sene bi tane doğursun ahmet'e.. belki birazcık ödemiş olur hatasını..

arwen61
12-03-08, 09:17
fragmanı gördümmm

görüntüler kızılderede başlıyor anlaşılan mahirleri bu bölüm tarihin sayfalarına gömüyoruz:icon_sorr rıza ile ahmet nereye gidiyor anlayamadım belki ankaradır,denizle ilgili hiçbirşey yok ama yaseminler baskından kurtulmuş hepsi evde mutlu-mesut oturuyor ama sonra polisler eve geliyor bakalım ondan birşey çıkarmı vee deniz gezmiş,yusuf aslan,hüseyin inan fragmanın sonundaki üçünün kendinden emin ve mağrur yürüyüşlerine üzülmemek elde değil:icon_sorr

edit:fragmanı bloguma ekledim bütün arkadaşlar oradan izleyebilirler

bahar_can
12-03-08, 09:22
Günaydın herkese :happy0064 güne enerjik başlamak için iyi bir ikon değil mi? ben buradaki ikonları o kadar seviyorum ki sırf onları kullanmak için yazdığım yazılar bile var :img-hyste örneğin şu domates ikonuna bayılıyorum.. neee :img-tomatsabah sabah :img-tomatbu konuya girilmez mi deyip kullanmam gibi mesela :img-hyste

Sorenza çok teşekkürler canım.. ben Deniz'in kaçacağından emindim ama hatunları en azından ifadelerini almak için alırlar diye düşünüyorum hala daha... belki o bir gecelik boşlukta Ahmet M.Sinan'ı gecenin bir yarısı eve getirmek zorunda kalır ve Rüya da bu yüzden kıskanır diye tahmin ettim ama bakalım.. bu bölüm Mahirler ve öbür bölüm de Denizler ha:icon_sorr

Rıza yine Almanya'ya gidiyor olabilir.. Ahmet'in artık arabası varya Rıza babasını havaalanına bırakıyordur.. Nezahat'ın bu kadar riskli bir hastalığı varken gelmesi hataymış zaten... ya ne olursa olsun alsın gelsin ya da orada kalsın arasıra gelsin..

dikkat ettiniz mi? Bir Necdet babamız vardı şimdi de Rıza babamız oldu... :icon_whis babalı-kızlı alışkanlıklarını değiştirmeye çalışıyorlar:img-grin2

müşteri geldi yarım kaldı.. devam edeyim...

Güzide hindistan cevizi ve anason öneriyor demek.. neden acaba anasonu uyumayan bebekler için kullandıklarını biliyorum da hindistan cevizi niye? gazı için mi..

bebeğin belgelerinden onlara ne ki anlamadım.. yani o çocuk Deniz'in çocuğu olsa ne olur olmazsa ne olur.. polise kalkıp da birisi "bu benim çocuğumu çaldı" diye ihbarda bulunmadığı sürece niye ilgilendiriyor ki...

arwenciğim sağol canım sayende izledim fragmanı...

arwen61
12-03-08, 09:37
fragmanda yaşarda var karanlıkta sokakta yürüyor ışıkta üzgün halde pencereden bakıyor acaba fatsadan döndümü yoksa ordamı ama bu bölüm denizle nasıl karşılaşacaklar çok merak ediyorum şu evlilerin durumunuda bir düzeltseler iyi olacak ama şu anda zor görünüyor

rıza bencede almanyaya gidebilir ahmette onu havaalanına götürüyordur yani bizim hayalet nezahatin ölüm vakti yaklaşıyor galiba zaten gördüğümüz yoktu ne yapalım kader der katlanırız:img-yes:

edit:fragman blogumda mevcutttt

aysem_
12-03-08, 09:53
Merhaba arkadaşlar hepiniz fragmanı görmüş bende gördüm...
Defne ve diğerleri baskından kurtulmuş ama belli ki pılis hala şüpheleniyor Defne'den...

Işık pencereden ağlayarak bakıyordu. ışığı da ağlarken gördüm ya ölsem gam yemem valla... ilk kez Yaşar için böyle gönülden gözyaşı döküyor.
Tüyolarda Işık ve Yaşar için bu bölüm birleşme yok denmişti ama korkarım bunlar hiç birleşemeyecekler Bence üç ihtimal var..
-Yaşar kapıya kadar geldi içeri girmeye cesaret edemedi . Sora ışık onu farketti.
-Yaşar yada Işık barışalım , dedi ışık kabul etmedi.
-Işık -Yaşar yine tartıştı
Birde ben Işığın hamile kalabileceği ihtimalini çok zayıf görüyorum. Gerçi tüyoda açık açık söylenmemişti böyle bişey bizim tahminimizdi ama bu tahmin tutumayacak gibi geliyor bana. Yaaa ayrılmasınlar yaa... :( :( :(
Tekrarları izliyorum ne güzel aşkmış onlarınki. Herşeye rağmen birlikte olabilmişlerdi ama fragman biraz umutlarımı kırdı açıkcası... :(

Yaşar Fatsa'ya gittiyse Deniz'le karşılaşabilir -gerçi karşılaşma bu bölüm olmayacaktı- ama Fatsa'ya gitmediyse zaten karşılaşamaz.
Ayrıca fragmanda çatışma içindoe olanlar arasında ben Deniz'i göremedim. Galiba ölmeyecek.. ve karşılaşma

bahar_can
12-03-08, 09:57
Ya herhalde Defneler o baskından bir şekilde kaçmışlar.. artık Ahmet'in yardımıyla mı yoksa o evde çok iyi zulalar mı vardı bilmiyorum ama.. polisin çocuğun belgelerini sormasının başka bir mantığı olabilir mi.. eğer Defneler orada yakalanmış olsalardı zaten çocuk orada doğduğu için hastane kayıtlarında olmayacağı açık.. demeki kaçmayı başarmışlar.. polis de bu şekilde Defne'yi gözaltına alacak... bu çocuğu nasıl doğurdun diye.. ama kardeşim Selma doktor.. aniden sancılandı. hastaneye yetiştiremedik biz de evde doğurtuk derler rahatlıkla... of yine çözemedim...

ama Defne Ahmetler'de kaldığına göre ben yine diyorum ki Rüya'nın kıskandığı bebiş M. Sinan :img-yes: belki rüya'ya kardeş meselesini de açarlar böylece...:happy0064 gerçi Shevekçanım sinir oluyor yokda badgerçanım mıydı unuttum ya:img-blush olsun o kadar olsun..

Evet önceki tahminimde Deniz fatsa'da olmaz demiştim.. çünkü bu Mahirler'in çatışması.. ama sonra tüyolardan yola çıkarak Yaşar-Fatsa bağlantısıyla mantıklı gelmişti.. ama fragmandan bunun da olası olmadığı görülüyor.. Yaşar zaten gelmiş Fatsa'dan bir daha gitmez herhalde.. eğer bölümün başında o karşılaşma olduysa bilemem ama eğer oraya hiç gitmediyse o zaman Deniz hala daha İstanbul'da.. umarım arkadaşlarıyla bağlantısı kesilmemiştir..

Yaşarla Işık yine bir konuşma veya tartışma sonucunda ayrıldılar sanırım...

MMC
12-03-08, 10:09
İzledim şimdi fragmanı.Kızıldere çatışmasını yansıtmak için büyük emek harcadıkları belli.Bu tip konularda bir diziye göre çok daha özenli davranıyorlar.Çalıkuşuçanım bak seni üzecek olaylar bu bölüm gerçekleşiyor.Bu Mahir'i son gürüşün olacak:icon_sorr

Rıza gidiyor anladıkta neden bukadar büyük olay oldu onu anlamadım.Arkasından el sallamayn kimse kalmamış.Üstelik yola çıktıkları o ev de neresi anlayamadım ben.Ama Rızayı alana bırakanın Ahmet olmasına hala seviniyorum.Süper damat rollerinde okadar uzun süre Necdet'i izledik ki bu günler hiç gelmeyecek sanmıştım.Belki yeterince sabredersek Damat Ahmetten sonra Baba Ahmet'i de görebiliriz.Güzide'nin Defneye akıl verdiği bölümde Yasemin'in bebeğe bakışları dikkatimi çekti.Hayran hayran bakıyor.Bunu Mehmet Sinan'ı ilk gördüğünde de fark etmiştim.Sanki o da bir bebek için hevesli gibi:img-icecr

Bu bölümde yiğenini ilk kez gören Ahmet onu kucağına alır mı acaba?Sonra da Yaseminle anlamlı anlamlı birbirlerine bakarlar mı ki?

Edit:Bahar-Canım haklısın ya Defne o evde olduğuna göre bizimkiler bebek konusunda iyice gaza gelebilir.Allahım Rüya neden bu süre boyunca Necdet babasında değil ki!!! Onun kıskançlıkları yüüznden bu Junior olmazssa aklımı kaçırıcam gerçekten.Olmayacaksa da başka bahane bulsunlar lütfen

aysem_
12-03-08, 10:36
arkadşlar ben fragmanı netten izledim. Biraz şöyle detaylı izlemek için tekrar tekrar izledim. Galiba o çatışmada Deniz var. Malum sitede videoda tam 15 saniyede sarı kazaklı biri görünüyor. Arkadan çok Deniz'e benziyor... İsterseniz sizde bir bakın yanılıyordurum işillah... adamı sevmiyorum ama ölsün istemem.

arwen61
12-03-08, 10:44
fragmanda ben denize hiç rastlamadım heyecan yaratmak için bilerek göstermiyorlar ama yaseminleri mutlu gördüğümüze göre onunda kurtulduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek yalnız polis neden bebeğin evraklarını istiyor anlamadım şimdide ufacık bebektenmi medet umacaklar aman sakın şusu busu yok diye yavruya el koymasınlar allah korusun işte o zaman kızılca kıyamet kopar:img-tomat

yaseminin ise bebeğe bakışlarını bende farkettim inşallah bu gazla hemen ahmetle junıor hazırlıklarına başlarlar bknz.umudunu inatla yitirmeyen junıor savaşçısı çan:img-blush

edit one:kız zeynepçan sankim aşağıda seni gördümbye
edit one dan bir sonra:fragman blogumda mevcut demişmiydim:)

zeyneps
12-03-08, 10:47
Arwençanım bloğuna eklediğin için fragmanı tişikkürler

Öncelikle fargmanın başı ve sonu neydi öyle tüylerim ürperdi yine çok ağlayacağımız çok acı bir bölüm bizi bekliyor:icon_sorr:icon_sorr Deniz'i bir ara görür gibi oldum ama evde ateş edenlerden biri Deniz değil miydi ...

Defne bebeğiyle bir şekilde kurtulmuş Ahmet'lerde kalması güzel böylece Ahmet biraz bebek özlemini giderir ama Nurdan Ablaçanımın dediği gibi yoksa Rüya'nın kıskanacağı bebek şirin mi şirin Mehmet Sinan'ımız mı :img-in_lo:img-icecr Umarım odur kıskanırsa kıskansın babasını yok saymayı iyi biliyordu :img-cool2

Ahmet'e gelince Rıza'yı havaalanına o bırakıyor da Necdet'in işi mi vardı acep :icon_whis Şaka bir yana ohh sonunda Ahmet'imde Süper Damat moduna girebildi ama korkarım her büyük insan giib değeri öldükten sonra anlaşılacak :img-pilot Yalnız bu arada o aileye ne Işık'a ne Nezahat'e ne de Rıza'ya fazla yakın olmaması iyi Ahmet'in o aileden hiç hazetmemiştim hiç de hazetmeyeceğim galiba :icon_whis Işık yine biraz düzeldi....Benim süper favori ailem her zaman Selma&Şevket Gürsoy Ailesiydi ahh Şevket Amcam ahhh:img-cray:
Kampanyaya desteğe devam AhmetJunior yazın foruma gönderin artık Ahmet'in de bir juniorı olsun:klme
AHMET'İN BİR JUNİOR'I OLMALI ADINI DOĞMADAN KOYMALI:klme

Edit1:Arwençanım bugün evdeyim yuppiiii ne kaa güzel rahat rahat otururum burda sandalyeye yapışırım artık
Edit2:Kız halaya oğlan dayıya çeker derler ya acaba Mehmet Sinan dayıya mı çeker :img-blushartık büyüyünce hem Junior MMC olarak hem de asaletiyle kızların kalbini fetheder(ki biz bu günleri göremeyiz)

bahar_can
12-03-08, 10:51
aysem o Deniz değil canım... saçları çok dalgalı biri...bence Deniz'in bağlantısı bir şekilde koptu ve yalnız hareket etmek zorunda kalacak... İstanbul'daki tüm bağlantıları şu anda risk altında olduğuna göre en mantıklısı İstanbul dışı... hatta daha da uzaklara atayım ben O'nu:img-tomat (tabi bu domatesi aysem atmıyor, Deniz'i sevenler atıyor:img-hyste)şöyle dağa ilk çıktıkları kırsala doğru gitsin mesela.. neresiydi orası? Malatya mıydı? oralara kadar gitsin.. belki orada mecburen İboyla karşılaşır da hiç olmazsa O da diziye dahil olur böylece :img-hyste hayır yani senaristler dahil etmek istiyor da edemiyorsa öneride bulunuyorum:icon_whis

mirka
12-03-08, 10:52
Fragmanı erken izledim bu sefer. Üzücü sahneler. Mahirler. Kızıldere...:icon_sorr Demek kısa bir zaman atlaması olacak. Son sahne de Denizlerin çağrılmasıyla bitiyor.

Bizim küçük cin evde. Demek Defneler kurtulmuş. Oh be! Ancak polisin bebekle ilgili evrakları sorması neden acaba? Ahmet dayısı da Mehmet Sinanı kucağına alsa da onu bebekle görsek. Ahmet juniora da hazırlık olur.

Yalnız benim Denizimle ilgili birşey yok. ( Gerçi ben Nilgün hanıma mesajımı buradan yazmıştım daha önce. ) Kızıldere'de yok galiba. Göremedim fragmanda. Deniz yaşasın, Defne ve Mehmet sinanına kavuşsun da tek isteğim bu şu anda.

bahar_can
12-03-08, 11:04
Bizim küçük cin evde. Demek Defneler kurtulmuş. Oh be! Ancak polisin bebekle ilgili evrakları sorması neden acaba? Ahmet dayısı da Mehmet Sinanı kucağına alsa da onu bebekle görsek. Ahmet juniora da hazırlık olur.

Kızıldere'de yok galiba. Deniz yaşasın, Defne ve Mehmet sinanına kavuşsun da tek isteğim bu şu anda.

:happy0064 evet küçük cin evde..

işte mirkacığım ben diyorum ki; polis telefondan herşeyi zaten dinledi.. kayıt altına da almıştır herhalde.. onlar kaçmış dahi olsa, doğrudan "sen deniz'leydin.. bak telefon konuşmaların" deyip eğer gözaltına almak istiyorsa rahatlıkla yapabilir.. bunun için çocuğun doğum kağıdını sormaya ne gerek var ki? çünkü neden belgelerin olmadığını açıklayacak şey çok.. yetişemedim evde doğurdum.. yani Defne'yi gözaltına almak istemelerinin nedeni çocuğun doğum kağıdının olmama sebebi olamaz.. bu çok saçma.. telefonu dinlediklerini söylemeleri yeterli zaten.. sonuçta telefon dinlendiği için o baskını yaptılar.. ve bir şekilde de onlar kurturdu.. polis bunu da biliyor.. bakalım nasıl bir açıklaması olacak gerçekten çok merak ediyorum..

evet dayısı alıp biraz alıştırma yapsa hiç de fena olmayacak.. çünkü çok beceriksiz gözüküyor bu konularda Ahmet'imiz:img-grin2 hele Kıbrısçık'ta bir ekmek kesişi vardı, bir bıçak tutuşu vardı :img-hyste yani bir insan ancak bu kadar beceriksizce tutar o bıçağı:icon_whis

Mehmet Sinan'la-Defne'ye kavuşabilir mi?? vallaha ne yalan söyleyeyim.. hiiç sanmıyorum mirkacığım:img-tomat istersen önündeki kasayı bitir ama dost acı söylermiş

aysem_
12-03-08, 11:08
aysem o Deniz değil canım... saçları çok dalgalı biri...bence Deniz'in bağlantısı bir şekilde koptu ve yalnız hareket etmek zorunda kalacak... İstanbul'daki tüm bağlantıları şu anda risk altında olduğuna göre en mantıklısı İstanbul dışı... hatta daha da uzaklara atayım ben O'nu:img-tomat (tabi bu domatesi aysem atmıyor, Deniz'i sevenler atıyor:img-hyste)şöyle dağa ilk çıktıkları kırsala doğru gitsin mesela.. neresiydi orası? Malatya mıydı? oralara kadar gitsin.. belki orada mecburen İboyla karşılaşır da hiç olmazsa O da diziye dahil olur böylece :img-hyste hayır yani senaristler dahil etmek istiyor da edemiyorsa öneride bulunuyorum:icon_whis

haa demek o sarı kazaklı deniz değil valla ben Deniz sanmıştım demek ki değilmiş, dediğim gibi Deniz sevmiyorum ama çoluğu çocuğu var ölmesin yine de. :img-yes:
Bu arada eğer Deniz Mahir'lerle Fatsa'ya gitmediyse Yaşar'la nasıl karışlaşacak ki... Biz Fatsa'da karşılaşırlar sanıyorduk.
Tüyocan gelse şöyle yeni haberlere keşkem... :happy0064

bu domates topicğini çok sevdim ben :img-tomat:img-tomat:img-tomat

mirka
12-03-08, 11:10
söyleme öyle bahar_cancığım :icon_sorr Hemen kavuşmazlar da zaman atlamasından sonra. Senaristler gerektiğinde ne senaryolar yazdılar yazıversinler bir tane daha.:icon_whis ( Yok ben domates atmam sana canım. Denizi sevmeyene de atmam. aslına bakarsan arada sevmeyenlerin olması garip bir şekilde (:img-hyste ) hoşuma gidiyor. herkesin sevdiği karakter olmasındansa. )

sezgii
12-03-08, 11:12
herkese merabalar...

ben de fragmanı bu sefer erken izledim:)

***üzücü olaylar var yine...yalnız anlamadığım nasıl hemen kızıldere katliamına geliyor olaylar,ondan önce mahirlerin fatsaya gitmeleri,3 ingiliz askerini kaçırmaları ve sonra kızıldere katliamı.benim bildiğim olaylar böyle gelişiyo,dizide umarım bu bölüm bi zaman atlaması olmaz.çünkü dizi birçok eylemi,birçok olayı anlattı,mahirlerin kızılderede katledilmeden önce neler yaptıkları da gösterilmeli....

***deniz yoktu gördüğüm kadarıyla...bu ya kaçtığı ve arkadaşlarıyla fatsaya gidemediği ya da fatsaya gidip orda yakalandığı veya geçen haftaki bölümün dewamında bu bölümün başında yakalandığı anlamına gelebilir...polis ellerinde telefon görüşmeleri varken defneye,selmaya,yasemine hiçbişey yapmamış mı?sonuçta kaçıştan tek iz bu ve polisler onları kolay kolay serbest bırakmaz:icon_sorr

***bebeğin kayıdından evrağıdan polise ne anlamadım...

şimdilik bu kadar bi özet gelsin herşey az buuk anlaşılır heralde...iyi yorumlar...

çalıkuşu78
12-03-08, 11:23
müthiş bir bölüm geliyor belli oldu.. acaba kızılderede ölürken bağıra bağıra söyledikleri marşları nasıl dinleyecek ölümlerini nasıl seyredeceğiz.. ben sakinleştirici alıp öyle oturacağım ekran karşısına.. şimdiden gerildim..mmcim kulağımı çınlat seyrederken..çevremden bazı kişiler dayanamam seyredemem diyor.. ben kararlıyım onların o andaki duygularını yüreğimde hissetmek için izleyeceğim..

bu arada dün akşam kampanya açılmış tüm kalbimle katılıyorum AHMETİN JUNİORU OLSUN ADINI DOĞMADAN KOYSUN:good:
diğer kampanyaya da katılıyorum necdeti ben de platonik ve fedakkar hislerle seviyorum hüleyyynnn..evli olmama rağmen bu aşka karşı koyacak gücüm yokk..bu aşkı ölene kadar içimde saklıyacaktım ama baktım herkes ifşa ediyor ben de kendimi tutamadım..onunla uğraşmalarım aşkımdan sevgimden benim sevme tarzım böyle akrep burcuyum ne de olsa.. allahım bu aşkı benim kalbime neden koydun neden neden neden:img-wink:

dün akşamki muhabbet ne kaa güzelmiş.. okumak gerginliğime iyi geldi.. dün akşamki çannlara çook teşekkürler ..hepinizin ellerine sağlık..:good:

sezgii
12-03-08, 11:36

aslında mantıklı bahar-can abla:)yani deniz bi şekilde kaçmışsa ibrahim kaypakya da dahil olur diziye.ayrıca ibrahimin yaşadıklarının anlatılması da çok önemli,hatta aslında baştan beri denizlerle birlikte ondan da bahsedilmeliydi.bakalım dediğin olacak mı?

bu arada fragmanın en can alıcı yerş sonu ve bahsetmeyi unuttum:)deniz gezmiş yusuf aslan hüseyin inan diyo ve sonra ağır çekim yürümeleri falan çok kötü oldum,bu bölüm hem kızıldere hem de isamı sahneleri olacağını sanmıyorum,haftaya olacak büyük ihtimalle,zaten aynı bölüm hem mahirlerin katliamı hem de denizlerin idamını kaldıramazdık...haftaya denizlerin idam sahnelerini nasıl izleyecez onu düşünüyorum:(:(

ayrıca tekrar söylüyorum dizi mahirlerin kızıldereden önce neler yaptıklarını anlatmalı zaman atlama olmasın.bu arada mahirlerin kızılderede ölümü 30 mart 1972,denizlerin idamı ise 6 mayıs 1972 o arada olanlar denizlerin ve diğer devrimcilerin mahirlerin ölümüne verdiği tepkiler de yansıtılabilir.bi de tüyo veren arkadaş 59. bölümde zaman atlama olduğunu söylemişti,cuma 57. bölüm olduğuna göre bunların bu bölüm anlatılması ve uzun, güzel n,ecidetsiz bi bölüm olması dileğiyle....

aysem_
12-03-08, 11:37
Ya arkadaşyar felaket tellalı olmak istemem ama bence o sarı kazaklı Deniz yaw.. Kafam çok karıştı. Denz Mahirlerden ayrılmaz ki . Sonuçta bu eylem D. Gezmiş ve arkadşları için yapılıyor ve bizim Deniz THKO üyesi. THKP'liler D.Gezlmişler için eylem yaparken Deniz ayrı durmaz diye düşünüyorum ... :(

Yani o kadar dikkatli baktım çok benziyor. Saçları da o kadar dalgalı değil ki. Valla off cumaya da daha iki gün var yandık.... Şu özette biraz önce gelse olmuyor sanki... ordan çıkarordık bişeyler.

arwen61
12-03-08, 11:37
Arwençanım bloğuna eklediğin için fragmanı tişikkürler

Kampanyaya desteğe devam AhmetJunior yazın foruma gönderin artık Ahmet'in de bir juniorı olsun:klme
AHMET'İN BİR JUNİOR'I OLMALI ADINI DOĞMADAN KOYMALI:klme

Edit1:Arwençanım bugün evdeyim yuppiiii ne kaa güzel rahat rahat otururum burda sandalyeye yapışırım artık
Edit2:Kız halaya oğlan dayıya çeker derler ya acaba Mehmet Sinan dayıya mı çeker :img-blushartık büyüyünce hem Junior MMC olarak hem de asaletiyle kızların kalbini fetheder(ki biz bu günleri göremeyiz)

rica ederim çanım bundan sonra her hafta fragmanı bloguma koyacağım bütün çanlarıma armağan olsun:img-in_lo

kampanyanın yılmaz savunucularından biride benim;

AHMETİN BİR JUNIORU OLSUN ADINI DOĞMADAN KOYSUN...:klme

denizde mahirlerin olduğu çatışmadamı tam bilemiyorum etraf o kadar karışıktıki pek anlaymadım ama oradaysa işi çok zor demektir bakalım nasıl kurtulacak inşallah kötü birşey olmaz mehmet sinanın ona ihtiyacı var:icon_sorr

edit:zeynepçanım ne mutlu sana benim içinde keyif yap olurmu:sad53:

Cigdem_18
12-03-08, 12:13
fragmani izledim özeti okudum heyecanli bir bölüm bizi bekliyo
yaa nasil bunlari 2 bölüme sigdiricaklar bilmiyorum ama ben mahirlerin ölmeden önce fatsaya gitmelerini ingiliz askerlerini kacirmalari hepsini izlemek istiyorum ve mahirlerin ölümünden sonralarinida bunlarda zaman atlamazlar insallah

bence deniz orda degil kizilderede mahirlerle beraber degil ya
ve fragmanin sonuda bir aceyip deniz yusuf ve hüseyini cagiriyolar offf öbür arkadaslari nasil dayanicak acaba idamlarinda sonra neler oldugunuda ben hepsini izlemek istiyorum acikcasi

yasar ve isik bu kez kesin ayriliyo gibi görünüyo hadi hayirlisi
güzidede tiyo veriyo defneye aslinda necdetin vermesi lazim cok bilmis cünkü

AHMETIN JUNIORU OLSUN ADINI DOGMADAN KOYSUN

özlem34
12-03-08, 12:19
Ayyy fragman gelmis, simdi netten izledim! Yine cok heyecanli bölüm bizi bekliyo…
yine bol bol aglamaya hazirlanin!!! Kizildere catismasina geldik bile,
Denizi aralarinda göremedim, yani o sari kazakli Denize benziyo
ama olmadigini düsünüyorum, bence fatsaya yetisemedi yada Yasarla
karsilasti ve engel oldu! Belkide yakalandi…!:bilmim
Defneyle kavusmalari zaman atlamasindan sonra olur sanirim,kesin bebimiz
babasiz büyüücek :img-cray::img-cray::img-cray:
Ve bu bölüm demekki elveda dicez,
Ulas(ah ulasim ah:img-cray:), Mahir… :sad53::sad53::sad53:

arwen61
12-03-08, 12:25
oo özet çıkmış ama çoğu zaten tarihimiz<de olan olaylar tek farklı konu polisleri oyalayan o teyze olmuş herkesin kurtulmuş olduğunuda böylelikle anlamış oluyoruz ama denizden yine bahsedilmiyor sadece kaçtığı haberiyle giden polisler var yani çoğu merakımız ortada kalıyor:img-cool2

fragmanı hala izleyemeyen arkadaşlar blogumdan izleyebilirler

kampanyamızıda unutmadım;

AHMETİN JUNIORU OLMALI ADINI DOĞMADAN KOYMALI :klme

bahar_can
12-03-08, 13:04
aslında mantıklı bahar-can abla:)yani deniz bi şekilde kaçmışsa ibrahim kaypakya da dahil olur diziye.ayrıca ibrahimin yaşadıklarının anlatılması da çok önemli,hatta aslında baştan beri denizlerle birlikte ondan da bahsedilmeliydi.bakalım dediğin olacak mı?

baştan beri veremeyebilirlerdi sezgi'ciğim ama artık vermeleri gerekir diye düşünüyorum.. nasıl olur ben de bilmiyorum.. Nilgün hanıma bir sürü öneri sunuyorum çaktıra çaktıra.. hatta "tehdit" bile ettim :img-tomat "eğer ibrahim'e yer vermezseniz sanat tarihi sizi affetmeyecektir" diye ama bilemiyorum artık:icon_whis

şu kampanyaya ben de katılayım bari.. bakalım imza kampanyası mı bizim kampanya mı daha etkili olacak:img-hyste

:cheer:AHMET'İN BİR JUNIORU OLSUN ADINI DOĞMADAN KOYSUN...:cheer:

aysem canım ben seni bu felaket tellallığından kurtarıyorum işte.. bana güven gerisini merak etme sen... O Deniz değiiill... geçenlerde Defne'yi takip eden polislerin Necdet'le Rıza olduğunu söyledi bizim nicki zor Ceren benden bir ton sopa yedi.. O benim oğlumun yaşındaydı da rahat dövdüm :img-blush senin yaşın kaç bilmiyorum ama gel sözümü dinle derim yoksa sonu kötü olur.. örneğin (:img-black gibi) :img-hyste

Bir de Deniz'in kaldığı bu evin bir sahibi var değil mi? bir de herkese ayrı ayrı ev mi ayarlandı.. yoksa Deniz'le arkadaşı bu evde mi kalacak.. ee! ortada ne evsahibi ne de arkadaşı var.. bence o baskını birinden biri de görecek ve haberi uçuracak.. ve Deniz'le önceden bir randevuları varsa o randevuya kimse gitmeyecek ve Deniz İstanbul'da tek kalmak zorunda kalacak.. bu durumda da istanbul dışı Deniz için şart...:img-yes:

ya yapımcılar beni utandırdı :img-blush ben geçende arwençan'a demiştim ki komşulara duyurmamaya çalışırlar Defne'nin doğumunu yoksa bir oyuncu sokmak durumundalar.. ve gördük ki soktular pintilikle eleştirmiştim ama beni yanılttılar :img-blush

özlem34
12-03-08, 13:06
özeti cogu okumustur, ama okumayanlar icin...

BÖLÜM ÖZETİ:

Defne, Yasemin ve Selma polis tarafından kıstırılmıştır. Evlerine sığındıkları yaşlı kadın polisi oyalarken, Deniz’in kaçtığını anlayan polisler peşine düşerler. Deniz Gezmiş ve iki arkadaşının idam cezası TBMM ve senatoda onaylanır. Maltepe Cezaevi’nden kaçmış olan Mahir Çayan ve arkadaşları Gezmişler’i idamdan kurtarmak için planlar yapar. Önce Ankara’ya gidecek ordan Ünye’ye geçip Radar Üssü’ndeki askerleri kaçıracaklardır. Diğer yandan Ahmet de avukat arkadaşlarıyla birlikte Denizler’i darağacından kurtarmak için hukuki mücadeleye devam eder. Çayan, Cihan Alptekin ve diğer gençler Ünye Radar Üssü’ndeki askerleri kaçırdıktan sonra, rehinelerle birlikte Kızıldere Muhtarı’nın evinde saklanırlar. Rehinelere karşılık istedikleri bütün tutuklu devrimcilerin serbest bırakılmasıdır.

kardelencim
12-03-08, 13:15
ilk defa özet ve fragmanı aynı anda okuyup izledim. gerçi ikisi de aynı genelde hep çatışmalarla ilgili konular var. ama defnelerin yakalanmamasına çok sevindim. denizde kaçtı heralde polis peşine düştüğüne göre.

mahirlerin polisle girdiği çatışmada denizi göremedim ben. umarım yoktur da ölmez. mehmet sinan babasız kalmasın deniz ölmesin lütfen:icon_sorr

fragmanda ışık ağlıyordu yaşarla ayrılıolar mı acaba? defnelerin evine polis gelmişti birde bebeğin evraklarını soruodu.

ay en kötüsü de deniz gezmiş hüseyin inan ve yusuf aslanın idamları kesinleşmiş. bir görevli üçünü de götürmeye gelmişti beklenen sahneler yavaş yavaş yaklaştı ne yapıcaz bilmiorum:icon_sorr

bahar_can
12-03-08, 13:25
Defne, Yasemin ve Selma polis tarafından kıstırılmıştır. Evlerine sığındıkları yaşlı kadın polisi oyalarken, Deniz?in kaçtığını anlayan polisler peşine düşerler.

Şimdi anlaşıldı Defneler'in nasıl kurtulduğu...bütün polisler aramadan vazgeçip Deniz'in peşine düşünce onlar da rahatlamış..
polisler gidince Ahmet'te onları aldı diyeceğim ama neredeyse gecenin 11'i oldu.. bunlar o saatte ne arabalı vapur bulurlar ne de motor.. motor bulsalar bile arabayı nasıl geçirecekler karşıya.. köprü 1973'te yapıldığına göre:icon_whis zaten vateki arkadaştı galiba.. söylemişti geçen bölüm değerlendirmesinde de ben takılma oralara demiştim.. ama aslında çok haklıydı.. çünkü Deniz Defne'ye saat tam 20.00'de gel demişti.. tam o saatte orada olsa, doğum süresi, Selma-Yasemin'in oraya gelişi, orada kaldıkları süre ve polis baskını derken zaten saat 10.30 çoktan oldu.. Ahmet 21.00gibi Sevim'in yanında ayrılmış dahi olsa karşıya geçmesi arabalı vapuru hemen bulsa bile ancak 10.00 olur ki o zamanlar o saate kadar arabalı vapurun olması için epey bir arabanın olması gerekir:icon_whiski bu da mümkün değil bence...

Deniz Gezmiş ve iki arkadaşının idam cezası TBMM ve senatoda onaylanır. Maltepe Cezaevi?nden kaçmış olan Mahir Çayan ve arkadaşları Gezmişler?i idamdan kurtarmak için planlar yapar. Önce Ankara?ya gidecek ordan Ünye?ye geçip Radar Üssü?ndeki askerleri kaçıracaklardır.

belki Deniz Ankara'da kalmış olabilir..

Diğer yandan Ahmet de avukat arkadaşlarıyla birlikte Denizler?i darağacından kurtarmak için hukuki mücadeleye devam eder.

ah ah! bu duruma ençok üzülen Ahmet olacak.. "yine bir şey beceremedim" diye.. bilmiyor ki onların hükmü çoktan verildi.. tıpkı menderesler gibi..

Çayan, Cihan Alptekin ve diğer gençler Ünye Radar Üssü?ndeki askerleri kaçırdıktan sonra, rehinelerle birlikte Kızıldere Muhtarı?nın evinde saklanırlar. Rehinelere karşılık istedikleri bütün tutuklu devrimcilerin serbest bırakılmasıdır.
:img-cray: :img-cray: :img-cray:

aysem_
12-03-08, 14:04
aysem canım ben seni bu felaket tellallığından kurtarıyorum işte.. bana güven gerisini merak etme sen... O Deniz değiiill... geçenlerde Defne'yi takip eden polislerin Necdet'le Rıza olduğunu söyledi bizim nicki zor Ceren benden bir ton sopa yedi.. O benim oğlumun yaşındaydı da rahat dövdüm :img-blush senin yaşın kaç bilmiyorum ama gel sözümü dinle derim yoksa sonu kötü olur.. örneğin (:img-black gibi) :img-hyste

İşallah senin dediğin gibi olur bahar...
Nede olsa o gıcık Deniz'in bebeği var anasız babasız büyümesin...
eğer zaten Mahir'lerle gitmlemişsi kesin yaşar. aa aaaYaşar demişken ooyyy oooy ışık oyyyy :img-yes: :img-hyste

ya bu rada o histinstan cevizi ve anasonu ne alaka yaw. bebek gazı mı problem oluyor acep.. :img-tomat ah Güzi sevedim seni anla beni... :img-hyste:img-hyste

bir de şöyle bir tahminde bulunayım.. herkes Güzilere gitmiş gaz muhabbeti yaparkene Yaşar Yaso'nun evinde yalnız olan Işığı görmeye geliyor. Ya içeri giremiyor yada tartışıp ayrılıyorlar Işık sevdiği adamın arkasından :img-in_lobakarken beni hayrete düşüren gözyaşını döküyor... ŞAŞARDIM (sahika misali) :img-yes:artık orasını tahmin edemiyorum...

mirka
12-03-08, 14:13
Fragmanda birşey dikkatimi çekti. Evde topluca otururlarken yanlış görmediysem bizim cin Selmanın kucağında. Bir hoşuma gitti ki sormayın. Rüya'da yaşayamamışlardı ya. Bir de Ahmetin kucağında görsek:img-in_lo

atv'nin sitesinde bir fotoğraf gördüm. Bizim Deniz ve tanımadığım biri yanyana. Belki de ben tanıyamamışımdır. Fikri olan?

rehdcap
12-03-08, 14:20
mirka; denizin yanındaki mahir'e benziyor bence ;)

Bu da fragman linki ;)
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=4055

aysem_
12-03-08, 14:20
Fragmanda birşey dikkatimi çekti. Evde topluca otururlarken yanlış görmediysem bizim cin Selmanın kucağında. Bir hoşuma gitti ki sormayın. Rüya'da yaşayamamışlardı ya. Bir de Ahmetin kucağında görsek:img-in_lo

atv'nin sitesinde bir fotoğraf gördüm. Bizim Deniz ve tanımadığım biri yanyana. Belki de ben tanıyamamışımdır. Fikri olan?

http://img211.imageshack.us/img211/6646/hatirlasevgili1743bug9.jpg (http://imageshack.us)

oooyyy arkadaşım bahsettiğin resim buydu herhalde... O resimdeki arkadaş Mahir Çayan iki bölümdür dizide zaten. öncesinde de vardı.

arkadaşlar Denz ve Mahir Çayan yanyana.
Bence Deniz'de o çatışmaya katılıyor hele ki bu fotodan sonra. Geçen bölümden mi kalma diye baktım Denizlerin üstündeki kıyafete. Hiç benzemiyor. Deniz yolcu arkadaşlar.... :( :( :(

arwen61
12-03-08, 14:22
atv nin sitesinde denizin yanındaki kişi mahir buda demek oluyorki buluşuyorlar ve fatsaya birlikte gidiyorlar asıl iş ondan sonra deniz oradaki çatışmada olacaksa o hengamenin içinden nasıl çıkacak hep bahsedilen büyük yaşar-deniz karşılaşmasının bununla bir ilgisi varmı hepsinin cevabını ancak cuma günü öğrenebileceğiz...

AHMETİN BİR JUNIORU OLMALI ADINI DOĞMADAN KOYMALI:klme

mirka
12-03-08, 14:24
Mahir mi? Emin misiniz?

Baktım baktım benzetemedim ben. ( ayşem sağol epey ayrıntılı açıklama yapmışsın. Mahiri hepimiz biliyoruz tabi ki ancak oynayan oyuncuya benzetemedim yine de. ) Çoğunluk öyle diyor ama. :icon_whis

kardelencim
12-03-08, 14:50
rüya büyümeden ahmetle görmek istiorum ben yaa çok yakışıorlar baba kız neden hiç gösterilmio. necdet hatta deniz bile baba oldu o zaman ahmetinde yeni bir bebeği olsun, bari onu sevsin onunla ilgilensin. rüya zaten hep necdetlerde bi sorun yok o açıdan ama bakarsınız kardeşi olunca kıskanıp hiç gitmez necdetlere:happy0064

selma da tutturdu denize telefonu kapatma die tamam yardım ettin kapat hemen, biliosunki telefonlar dinlenio nasıl riske atıosun nerdeyse deniz yakalanıcaktı. denizi bırak defne de yakalanabilirdi yeni doğum yapmış haliyle hapislere düşebilirdi. ama neyse ki yakalanmıomuş hiçbiri çok şükür rahatladım şimdi.

ates_ata
12-03-08, 14:51
Merhaba arkadaşlar..
Birkaç tüyo açıklaması yazayım size
-Yaşar ve Işık ayrılmayacaklar. Kolay değil ayrılmaları. Fragman yanıltmasın.
-Deniz ölüyor mu ölmüyor mu.? bu soru ile benim Öm doldu... şöyle cevap vereyim. Deniz Mahir'lerle bir yola çıktı. O yoldan döner mi sizce? Bu soruyu Deniz'in ölmesi yada yaşamasıyla ilgili sormuyorum. Tanıdığınız Deniz 'i soruyorum. Bu davadan vazgeçer mi sizce...

bazan zaman olarak bende karıştırıyorum arkadaşlar yani bu bölüm olcak dediğim gelecek bölüm olabilir yada tam tersi. Bende başkasından öğrendiğim için artık o kadar kusuruma bakmayın. işe dönüyorum . Kendinize iyi bakın.
Biraz forma baktım da yorumlarınızı okudum. Şöyle söyleyeyim Deniz'le ilgi değil de genel olarak bölümle ilgili en isabetli fragman yorumunu aysem_ yapmış.

aysem_
12-03-08, 15:31
Merhaba arkadaşlar..
-Deniz ölüyor mu ölmüyor mu.? bu soru ile benim Öm doldu... şöyle cevap vereyim. Deniz Mahir'lerle bir yola çıktı. O yoldan döner mi sizce? Bu soruyu Deniz'in ölmesi yada yaşamasıyla ilgili sormuyorum. Tanıdığınız Deniz 'i soruyorum. Bu davadan vazgeçer mi sizce...

bazan zaman olarak bende karıştırıyorum arkadaşlar yani bu bölüm olcak dediğim gelecek bölüm olabilir yada tam tersi. Bende başkasından öğrendiğim için artık o kadar kusuruma bakmayın. işe dönüyorum . Kendinize iyi bakın.
Biraz forma baktım da yorumlarınızı okudum. Şöyle söyleyeyim Deniz'le ilgi değil de genel olarak bölümle ilgili en isabetli fragman yorumunu aysem_ yapmış.

ayy bugün forma girmek eziyete döndü valla...
Ates eğer benim tahminim tutarsa o zaman o sarı kazaklı kesin Deniz diye tahmin etmiştim :( tam ipucu vermemişsin yine ama buna da şükür...

Birde Yaşar -Işık'la ilgili tahminim vardı. Herkes Güzilerde Işık-Yaşar Yaso'nun evinde yalnız demiştim. Ayrılmayacaklar demişsin ama ben nedense pek umutlu değilim.... :(

bahar_can
12-03-08, 18:00
ayy bugün forma girmek eziyete döndü valla...
Ates eğer benim tahminim tutarsa o zaman o sarı kazaklı kesin Deniz diye tahmin etmiştim :( tam ipucu vermemişsin yine ama buna da şükür...

Birde Yaşar -Işık'la ilgili tahminim vardı. Herkes Güzilerde Işık-Yaşar Yaso'nun evinde yalnız demiştim. Ayrılmayacaklar demişsin ama ben nedense pek umutlu değilim.... :(

o sarı kazaklı deniz değil ama demek ki Deniz aralarında...:icon_whis sol gözüme çalış aysem.. solum biraz bozuk zaten bari diğeri sağlam kalsın:img-black tamam (:img-in_lo)

o zaman fatsa ve yaşar bağlantısı tahminlerimiz devam ediyor demektir..

ben atv'nin sitesinde yalnızca deniz'le defnenin fotolarını gördüm.. küçük foto da her zaman konan ahmet-yasemin fotosu.. mahir ve deniz fotosu nerede?

zeyneps
12-03-08, 18:11
Merhaba çanlar :img-in_lo

Ya Deniz çatışmaya katılıyor demek :icon_sorr Ama o sarılı ne kadar Deniz'e benziyordu o Deniz değil mi şimdi :icon_whis
Deniz çatışmada ölmese bile nolur bilmiyorum kaçmayı başarabilir mi acaba ve uzun yıllar Defne ile Mehmet Sinan'ı görmeyebilir mi :icon_sorr Ya off ne kadar şom ağızlı konuşuyorum bugün :icon_sorr

Çalıkuşuçan Allah iyiliğini versin demek sen de itiraf ettin en son sen itiraf ettiğine göre bu durumda içimizde en feddakar aşık sensin :sad53: Seninle gurur duyarak saçlarımı savurarak sahneden ve aranızdan çekiliyorum :sad53::img-pilot

Kampanyaya destek verenlere teşekkürler ifindim
Kampanyaya hep destek tam destek KampanyaAhmetJunior :img-blushyazın foruma gönderin siz de gerçek babalara bir katkıda bulunun :img-icecr :img-pilot
AHMET'İN BİR JUNİOR'I OLSUN ADINI DOĞMADAN KOYSUN!:klme

özlem34
12-03-08, 18:15
Merhaba arkadaşlar..

off.. off..
Benim tanidigim Deniz asla vazgecmez, dik kafali - malesef.
Arkadaslarini hic bi zaman yalniz birakmadi, o yolu kafalarina koymuslar bikere..
Hic bi zaman Defneyi düsünüp vazgecmedi, simdi niye vazgecsin?!
Tek umudum Yasar artik(:img-blush) belki o bekledigimiz konusma Denizin
fikrini degistirecektir, insallah..

arwen61
12-03-08, 18:18
selamlar

tüyolara açıklamalar gelmiş ışık ile yaşarın kolay kolay ayrılamayacağını biliyorduk ama şimdi denizin mahirlerle fatsaya gideceğini ama bir yolunu bulup o çatışmadan kurtulacağını anlıyoruz bu güzel bir gelişme zaten deniz karakteri bu dizi için çok önemli kolay harcanabilecek bir karakter değil

yaşarla ilgili şaşırtıcı gelişmeyi ise hala çok merak ediyorum çoğunluğu yanılatacak şey ne acaba gerçi ben yaşarı zaten sevdiğim için sorun yokta ama yinede merak etmeden duramıyorum

mirka
12-03-08, 18:22
Siteye sonunda girebildiğime göre kampanyaya destek vereyim ben de.

AHMETİN BİR JUNIORU OLMALI ADINI DOĞMADAN KOYMALI :klme

çalıkuşu78
12-03-08, 18:23
şu anda burda olan herkese iyi akşamlar.. zeyneps necdet gibi çok önemli zat-ı muhteremi bana bıraktın demek..ben de kollarımı açtım necdetimi bekliyorum..mutluluktan uçuyorum..bu kadar olağanüstü bir insanı sevmek ibadet gibi geliyor bana:img-hysterakiplerimden biri elendi.. darısı necdete aşık olan diğerlerinin başına.. necdetin etrafından çekilin yoksa çok fena olacak:img-hyste

gelelim bu bölüme kızıldere direnişini fragmanda izlerken bile tüylerim diken diken oldu.. yarın akşam bol gözyaşı ve başağrısı bekliyor bizleri.. çok üzücü ve çarpıcı bir bölüm olacak..

_ilayda_
12-03-08, 18:31
fragmanı ve özeti ekleyen arkadaşlar sayesinde gördüm(çok teşekkürler)
anlaşılan çok üzücü bi bölüm bizleri bekliyo özellikle çatışma sahnesi daha da kötü olacak denizin de onlarla gideceğini örendik umarım çatışmada ölmez kurtulursa bunda yaşarın payı olacağını düşünüorum her ne kadar yaşardan hoşlanmasamda denizin ölmesindense yaşarın kurtarması iidir hazır el atmışken bide mahirleri kurtarsa gerçekten o zamanlar birileri de mahirleri kurtarsa ne kadar iyi olurdu belki birçok şeyi deiştirebilirlerdi neyse herkese ii yorumlar

zeyneps
12-03-08, 18:31
Ne demek çalıkuşuçanım benim :img-in_lo Sen büyüğümsün saygım sonsuz aşkınıza :img-in_lo:img-hyste

Bu arada ben de kahrolarak suratında meymenet olmayan:img-in_lo Ahmet'i alayım napalım kıdeeer burda ne yazıyosa o ben bu kaa bahtsızmışım içim kan ağlıyor yani düşünün o direce :img-cray: Ayrıca da kendisinin renksiz kişiliğinden dolayı günlerim sıkıntıyla geçecek düşünün halimi :img-cray: :img-hyste

Edit:Çalıkuşuçan fragmanı defalarca izledim her izleyişimde içim ürperdi gerçekten galiba cuma günü ben de dayanamayacağım :icon_sorr

çalıkuşu78
12-03-08, 18:43
Ne demek çalıkuşuçanım benim :img-in_lo Sen büyüğümsün saygım sonsuz aşkınıza :img-in_lo:img-hyste

Bu arada ben de kahrolarak suratında meymenet olmayan:img-in_lo Ahmet'i alayım napalım kıdeeer burda ne yazıyosa o ben bu kaa bahtsızmışım içim kan ağlıyor yani düşünün o direce :img-cray: Ayrıca da kendisinin renksiz kişiliği