Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi (Arşiv 14)
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
arkadaslar eger son sahne ucurum sahnesiyse ozaman bence yagmur sahnesinde pek bisey olmicak
Bence yağmur sahnesinde bir şey olamayacak. Son sahne uçurum sahnesi.
Ve asİ Hayır diyecek diye bekliyorum. Demir de Resmi uçurumdan atacak. Elinde senet yada tapu olduğunu sandığım kağıdı ASi'ye verecek. ASi o anda yıkılacak. Ondan sonra ASi asla Demir'e yaklaşamaz. Çıkar peşinde koştuğunu düşünür diye hepten Demir den de uzak durabilir. Güzelim aşk böylece mahvolur. Demir bu sefer gurur yapar ve Asi'yi istemez.
Ve biz böyle 1 sezon daha sürünürüz.
ASi lütfen evet de yanılt beni. Çünki 1 sezon daha bu terslikleri seyretmek istemiyorum.
Cansucum
Sana katılıyorum. :img-yes::img-yes:Tabiki ASİ anlamıştır. Sonuçta Demirin aklından zoru olmadığına göre ASİ için neden bu kadar kendisini parçalıyor, neden sürekli birtakım imalarda bulunuyor, neden çevresinde kendisinden hoşlanan kızları elinin tersiyle itiyor.:img-wink: Ama ASİ açıkça birşeyleri duymak isteyebilir. Yani ben de olsam öyle olmasını isterdim. Aslında duygunun söylenmesinden çok anlatılması da çok önemlidir.
Yoksa insan kolayca söyleyebilir seni seviyorum diye bu öylesine söylenmiş bir söz de olabilir. O söze davranışlarla, sevgiyi yaşatarak hissettirerek anlam yüklemek daha önemlidir ki DEMİR de zaten bunu yapıyor. Bir de çoooook güzel bakıyor. ASİ de hala öpüşme sonrasında yaşadığı şoktan kurtulamadı işi inada bindiriyor.
Böyle giderse bunlar daha uzun süre bağırışıp dururlar. AMA artık sevgili olsunlar.:happy0064:happy0064 ASİ de inadını kırsın.
Demirimin bakışları yeter.:img-in_lo
Zaten artık sarıldılar ,ilişkinin istek konusunda ne kadar zirvede olduğunu her ikiside biliyorlar.Ama bir türlü söyleyemiyorlar.Anlamıyorum,kendilerine aslında itiraf ettiler,ama birbirlerini görünce dut yemiş bülbüle dönüyorlar.Şu resim meselesinde de Asi yine saçma bir cevap verirse GO aplama yaptığım gibi çekerim ditolarımı:img-hyste Olur biter:img-hyste
Edit: Tuba, saçları dolayısıyle her gün acaba kaç saat kuaförde kalıyordur.Kolay mı ASİ postijini eklettirmek.Vayy anam vayy:img-yes:
İsteklerim:
--Bir kere de Asi demirden etkilensin.İstanbul sahnesinde aynı demirin kendisine baktığı gibi mükemmel baksın.Yüzünü çevirmesin,bıkkınlık geldi ifadesini değiştirsin.
--Resim sahnesinde evet diyebilsin.Çünkü artık Demirin güvenilir birisi olduğunu da anladı.Demir gerekse bu çiftlik meselesi ile ,Gonca-Ziya ilişkisi ile Asinin güvenini kazanacak. Hayır demesi artık tamamen naza bağlıdır. Hayır derse de Bu tamamen bir çöküş zaferimizdir bizim.:img-cool2
--İhsan ,Asi'ye Demir ile ilgili sorulara devam etsin.Asinin Demiri sevdiğini iyicene anlasın,Nerimanla araları iyi olduğu bir zamanda anlatsın.
--Defne-Kerim ilişkisinde raylar yerine otursun.
Defne nazlanmasın,Kerim yıpranmasın.
--Aslan oyuncağını biraz kurcalasın,nasıl birşey anlasın.Ondan sonra da elindekini kaybetsin.Onun acısını anlasın.Süheylayla da ortak olunmayacağını anlasın.Süheylayla aralarının iyi olduğunu zannederken,İhsan beyi sevdiğini yavaş yavaş anlamaya başlasın.(
Aklıma geldikçe yazacağım....
Ve asİ Hayır diyecek diye bekliyorum. Demir de Resmi uçurumdan atacak. Elinde senet yada tapu olduğunu sandığım kağıdı ASi'ye verecek. ASi o anda yıkılacak. Ondan sonra ASi asla Demir'e yaklaşamaz. Çıkar peşinde koştuğunu düşünür diye hepten Demir den de uzak durabilir. Güzelim aşk böylece mahvolur. Demir bu sefer gurur yapar ve Asi'yi istemez.
ASi lütfen evet de yanılt beni. Çünki 1 sezon daha bu terslikleri seyretmek istemiyorum.
evet ya aslinda senin dedigin gibide olabilir
yani resmi ucurumdan atabilir
ama bilmyiorum ya abya bölüm oldu artik yakinlassin bunlar
bu kadar güzel görünen bir fragmana rağmen niye bu kadar karamsarım acaba ben?
sevgili Tarçın, fragman yorumundaki son paragrafa tamamen katıldığım için herhalde karamsarlığım. Demir hiçte bizim kızdan olumlu bir cevap alacakmış gibi durmuyor ( Demir dursa bile Asi'nin suratı durmuyor zaten) Hele sonrasında elindeki gözüken şey senet çıkar ve onu verirse yandık.Ondan sonra ortalık nasıl toparlanır bilmiyorum vallahi ben.
İkinci Kenan vakası gibi bişey. Hadi onda yanlış anlamalar vardı, ikisi arasında bu kadar ortaya dökülen duygular yoktu. Ve çoğunluğumuz Asi'ye hak vermiştik. Ama bu saatten sonra olmazki yaaa. Böyle bi durumda bende artık Demir güzelim sen kendi yoluna git, boşver Asi'yi diyenler safına geçicem.
ben galiba pembe gözlüklerimi kaybettim son 2 saat itibariyle.
Demir'ya geride bıraktıklarının hiçmi önemi yok dediği sahnede Tuba ve Murat'ın kıyafetleri ile,
Demir'in Asi'nin elinden tutup ,gel benimle,bu resimde olmak istiyormısun dediği sahnede kıyfeti gri gömlek,kahve etek ve demirde ise siyah gmlek var..
Sanırım ertesi gün yapılıyor o konuşma..Demir artık son kozunu oynuyor,Asi'nin peşinde geziyor ve onun yanında her zaman olduğunu ispata çalışıyor..Hoş tek yaptığı bu zaten ama karşısında kaz kafalı bir kız olunca,biri demişti ne olacak inek ebesi,sen anca doğurttuğun ineklere -sakin ol ,derin nefes al diyecek kapasitedesin,ne gezer sende,insanlarla iletişim..
Verem ettin koçumu..Son sahnede bence Asi Demir'in artık bıkkınlık ve çaresizlik içinde sormuş olduğu soru karşısında tepkisiz kalacak..Ve bazen susmak en büyük cevaptır..Bir anlık tereddütlü bekleyiş bile anlayana çok şey anlatır..O anda Demir ,daha fazla beklemiyecek ve arkasını dönüp gidecek,çünkü yoruldu artık...İşte o hareketlendiği sahnede son bulacak ve biz Asi ve demir'in kısa süreli ayrılıklarına şahit olacağız..Umarımda böyle olur ve Demir uzaklaşıp başını dinlesin...Nereye gittiğinide kimse bilmesin ,herkes telaşlansın,özelliklede Asiiii....
Demir'in peşine düşer inşllh ve onu mağrur ve ulaşılmaz bir halde bulsun..Pişmanlıktan kırım kırım kırılsın,o koşsun bakalım nasıl oluyormuş,sevdiğin tarafından güvensizlikle suçlanıp,herşeyin sorumlusu görülmek, paçavra muamelesi görmek..Demir'in Asi'yi süründürmesini, kıvrandırmasını izlemek istiyorum...Bunları yaparkende Demir ,müthiş acı çekecek ama geri adım atmayacak...
o nasıl bir fragman öyle ya bayıldım :img-blush bol bol asi-demir sahnesi var.böyle güzel fragmanlar olunca insan cumayı iple çekiyor.:good:
demir yağmur sahnesinde nasıl bağırmış öyle kulak zarım patladı.bu dizide yağmur sahneleri pek bir güzel oluyor.
yazık demire çocuk aşkında verem olacak asi hanımdan tık yok,demir aşkını ispat etmek için dünyayı mı yakması lazım.hele o fotoğraf sahnesini bir kabul etmesin o asiyi asi nehrinde boğacam.:img-tomat
asi demiri kıskanıyodu artık kıskanma sırası demire gelsin.ne bu canım hep asimi kıskanacak,birazda demir kıskansın.
Bu kadar güzel bir fragman beklemiyordum. Fragman boyu neredeyse sadece Demir aşkını ilan etti. Son bölüm uçurum sahnesi olacak herhalde. Burda Asi cevabını verecek. Evet demesini canı gönülden bekliyorum. Repliklerin üzerinden geçersek;
demir: gözlerini yumup bir hayal kurabilir misin? ama içinde yanında olmayı çok istediğin bir kişide olsun..hayyale gerçeğin karıştığı bir yerdeyim.. burda bir kır lokantasına oturmuş seni seyrediyorum.. Sanıyorum sarılma sahnesinde bunları söylüyor Demir
demir: gidemezsin sen asi, bu topraklara ihanet edemezsin! Demir nereden öğrenmiş gideceğini yoksa Ai mi söylüyor. Ben gidiyorum diye
demir: eğer bi gün gururunu bırakabilrsen.. herşeye orada başlıcazzz Asi'nin guru yaptığının farkında . Muhtemelen yağmur sahnesinden sonra
demir: şehirden ayrılmak için bahane arıyor gibisin.. ya geride bıraktıklarınn hiç mi önemi yokkk?Benim hiç mi önemim yok demek oluyor başka yağmurlara mı bırakacaksın kendinii?? O dudakları başkalarımı öpecek başkalrı ile mi ıslanacaksın. Başka aşkın olacak mı?
demir: gel benimle.. şimdi yeniden bu fotoğrafta yer almak ister misin??
Demir'in elinde başka bir kağıt daha var. Muhtemelen senet veya çiftliğin tapusu. sorunun cevabını almadan o senedi vermeyeceğini düşünüyoru. O da kendine göre Asi'yi tartıyor. Senet için değil kendi için kalmasını istiyor. Asi'nin cevabı evet de olsa hayor da olsa o senedi verecek. Ama Asi hayır der ve Senedi verirse işte o zaman Asi'nin uğrayacağı yıkımı düşünmek bile istemiyorum. O zaman Demir'in peşinden çoook koşar.
Evet de Asi lütfen evet de. Ama galiba hayır diyecek.
valla ben kolay kolay Asi'nin Demirin peşinden koşacağını sanmam hele şu Demirin yaptıklarını asla yapmaz, öyle güzel sözlerin birazını olsun duyamayız ondan yani en azından benim hiç umudum yok.
Demirin fragmanın başındaki kır lokantasında oturmuş seni seyrediyorum sözünü mesela sabah mesaj olarak göndermiş olabilir, Asi okurken Demirin seslendirmesinden yararlanılmıştır çünkü yüz yüze bunu söylemesi biraz garip ancak bir şiirin dizeleriyse olabilir.
Demir bu bölüm döktürüyor ama tabi anlayana, Asinin aklı biraz geç başına gelecek ama her şey için geç olmasa bari. yalnız kavgaları da ayrı güzel oluyor bu ikilinin, hele de böyle yağmurun altında kavga edişleri bambaşka. bayağı dolu bir bölüm izleyeceğiz gibi görünüyor umarım fragmanla göz boyayıp bizi kandırmıyorlardır.
yalnız bunca sözden, güzellikten sonra Asi o resimde yer almak istemem der Demiri reddederse Demir çeksin gitsin birkaç bölüm de gelmesin, hakkıdır valla, azıcık başını dinlesin en azından bağıran çağıran olmadan.
yok canım bence şöyle olacak, çünkü tüyoya göre demir asinin güvenini kazanacakmış, o yüzden belkide demir ona al işte sana verdiğim sözümü tuttum diyip senedi ya asiye vericek yada uçurumdan aşağıya atıcak parça parça yırtarak.. ondan sonrada asiye "yeniden bu fotoğrafta yer almak ister misin?" diye soruyor olabilir..
kardelen2086 01-04-08, 21:47 fragman resmen bomba etkisi yarattı,ama bu nasıl bir fragmandır ki böyle bizi bu derece etkileyebildi,sağolsun bimkolik ve çömez arkadaşlarımız fragmanı video bölümüne eklemişler tekrar tekrar izliyorum....:img-yes:
fragman da her şey harika görünüyor ama özellikle yağmur sahnesi,bizimkilere yağmur sahnelerinin iyi geldiğini söylememe gerek yok herhalde:img-yes:yanlız o sahnenin ilk kısımlarında asi bağırmaya başladığında aynı zaman da demir in üzerine yürüyerek onu itekledi galiba,çünkü gördüğüm kadarıyla demir olduğu yerde biraz sarsıldı sanki garibim...zaten demir e gelen vuruyor giden vuruyor.....:icon_sorracaba diyorum o sahne de yere düşme sahnesi olabilir mi asi pek bi saldırgandı,demir i parçalayacak gibi bağırıyor resmen.....:icon_sorr
23. bölümde Demir'in müthiş çabasını ve sonunda yorgunluğunu izleyeceğiz. Demir o uçurum kenarında son kozunu oynuyor. Daha yapabileceği bir şey yok.
Senet karşılığı Asi'yi kazanmak istemez. Ben Asi'nin cevabı ile ilgili karamsarım.
Bir tek ASi'nin İhsanla yapacağı konuşmanın Asi üzerinde etkili olabileceğini düşünüyorum. ASi kendini Demir'in insafsız (bkz 18. bölüm) diye nitelendirdiği bir adamın kızı olarak görüyor. Demir'in gözünde babasının sevdiği kadını hamileyken terk eden adam olduğunu düşünüyor. Bunu bir türlü gururuna yediremiyor. Demir'in annesi konusunda babasını temize çıkarabilmişti. Şimdi ise elinde hiç bir şey yok babasını savunacağı. Ancak babası ile yaptığı konuşmada gerçekleri öğrenir ve İhsan dan babasının oyununa geldiğini öğrenip, gururuna yediremeyip sevdiği kadını sorgusuz suğalsiz terk ettiğine dair bir pişmanlık söylemi duyarsa , gururun bazen insan hayatını yanlış yönlendirebildiğini anlarsa ve bu söylemi Demir'in "Eğer bir gün gururunu bırakabilirsen herşeye orda başlayacağız" söylemi ile birleştirebilirse cevabı EVET olur. Aksi halde HAYIR cevabını bekliyorum.
asiyedemir 01-04-08, 21:50 Burda bir kır lokantasında oturmuş seni seyrediyorum :icon_whis
nerde bu kır lokantası çiftliğin yakınlarında yok ..şehir merkezindede olmaz
Demir Asi'yi o uçurumun olduğu yeremi çağrıyor acaba telefon açıp ,,orası anlaşıldığı üzere dağın tepesi Ya oraya aynı arabayla geldiler yada ,ayrı ayrı . aynı geldilerse Demir bırakıp gidiyorsa Asi neyle dönecek şehire :img-hyste ayrı geldilerse asi zaten orda kalmaya karar vermiş demektir :icon_whisy yada Asi adana yolundayken Demir düşüp peşine arabasınımı durduruyor :img-yes:ne işleri var o tepede anlamadım gitti ben tepe sersemi oldum .. izlemekten :img-hyste
Sevgili Bimkolik
Ayağının tozuyla gelip tv'de fragmanı izleyemeyen şu fakirleri sevindirdin ya artık sırtın yere gelmez.:happy0064
Bakıyorum da herkes Demirci oldu. Zafer bizimdir:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Vallahi o son sahnede Asinin tutumuna bağlı sevgili sinefil.
Asiye hak vermiyor da değilim ama ,bu bölüm içerisinde işleri çığrından çıkaracak derecede saçmalamaz umarım.
Bu bölüm beğenmezsem ,Demirci olurum zaar.:img-yes::img-hyste
nisan 1 şakası değil di mi bu fragman..gözlerim yanlış görüp kulaklarım yanlış işitmedi...
oy oy oy o ne güzel fragmandır öyle....uuuuuuuu lar eksik ve az kaldı,tarifte yetersiz kaldı..
Demir...neler neler demiş öyle..eridim bittim..o yağmur sahnesi nedir peki öyle...bereketli demiyoz boşuna..ya resmi gösterip söyledikleri...paşam coşmuş fena coşmuş..o coştuıkça keçi kızım pusulayı şaşırmış...yahu kuzu gibi sokulmadın mı,yüzündeki rahatlık,memnuniyet,güven ve sevgi ifadesi peki..hepsi gerçekti...peki niye gelindi yine eski moda..pc gibi bir iki gün geri mi aldık hafızayı..üzüm üzüme baka baka misali paşamın fevkalaede özellikleri varken gidipte anlık özelliklerine mi takıldın be kuzucum..oldu mu şimdi..yoksa biraz burnunu sürteyim de işimi garantiye mi alayım dedin:)..e be kızçem el insaf eridi bitti yanıp tutuştu gariban oğlan...gitmesine gitmezsin ama yazık yahu paşama:)
...
Hiç bir şeyi senin kadar istemedim ama yetmiyor
Ne kadar istesem de gözlerimdeki resmin gitmiyor
Yağmurlar içime içime yağıyor içimdeki kuraklık bitmiyor
Bitmez sandığım yollar aynı çıkmazda tükeniyor
Çünkü yoksun gelmiyorsun, bir çığ gibi büyüyorsun
Aşk bu mu, aşk acı mı, acıtır mı incitir mi
Aşk bunu bana yapmaya mecbur mu
Feridun Düzağaç/Aşkın E-Hali
asiyedemir 01-04-08, 22:04 nisan 1 şakası değil di mi bu fragman..gözlerim yanlış görüp kulaklarım yanlış işitmedi...
oy oy oy o ne güzel fragmandır öyle....uuuuuuuu lar eksik ve az kaldı,tarifte yetersiz kaldı..
Demir...neler neler demiş öyle..eridim bittim..o yağmur sahnesi nedir peki öyle...bereketli demiyoz boşuna..ya resmi gösterip söyledikleri...paşam coşmuş fena coşmuş..o coştuıkça keçi kızım pusulayı şaşırmış...yahu kuzu gibi sokulmadın mı,yüzündeki rahatlık,memnuniyet,güven ve sevgi ifadesi peki..hepsi gerçekti...peki niye gelindi yine eski moda..pc gibi bir iki gün geri mi aldık hafızayı..üzüm üzüme baka baka misali paşamın fevkalaede özellikleri varken gidipte anlık özelliklerine mi takıldın be kuzucum..oldu mu şimdi..yoksa biraz burnunu sürteyim de işimi garantiye mi alayım dedin:)..e be kızçem el insaf eridi bitti yanıp tutuştu gariban oğlan...gitmesine gitmezsin ama yazık yahu paşama:)
Asi' ye aslan ve süheyla'dan oluşan trojen virüs girmiş .:img-hyste.sistem geri yükleme yapıp duruyor :img-hyste ee be keçim kuzu gibi adamı koça :img-hysteçevirdin el insaf .geçmişe mazi derker geleceğe bak :img-hyste
Demir'in okuduğu şiir fragmanı IH nin fragmanına benzetmiş Yılmaz okurdu ordada :img-yes:
ilk sahnede Asi'nin saçlar Demir'in sakallarına takılı kalmış ne kadar hoş görünüyor :good::happy0064
Arkadaşlar alışın artık ,Asi bir bölüm uysal ise izleyen bölümde 'asi' olmaya programlanmış...başka türlü olmuyor...mümkünatı yok.
Acilen Asinin programını bozacak Hacker aranıyor...ücret dolgundur...parayı Demir verecek:img-hyste
Asi' ye aslan ve süheyla'dan oluşan trojen virüs girmiş .:img-hyste.sistem geri yükleme yapıp duruyor :img-hyste ee be keçim kuzu gibi adamı koça :img-hysteçevirdin el insaf .geçmişe mazi derker geleceğe bak :img-hyste
Demir geçen bölüğm sinyal vermişti..bende bağırmaya başlayacağım artık..oy oy sözünü de tutarmış:img-hyste..te buraya yazıyom demir hep böyle bağırsın...bi de demir laf yiyip duruyor boyun büküyor diyordum(diyorduk)..ayar gerek diyorduk..Asi sayesinde feci ayar çekmiş kendine...iyi de bunlar niye yağmurluklarını giymiş meydan savaşına çıkmışlar..sinem'in dediği gibi çamur savaşı istiyorum ,istiyorum işte:img-hyste
Bayanlar,fragmanın ilk kısmından söz edilince bakayım dedim.
Çok dikkatli bakın,Demir Asiyi dudaklarını kıpırdatarak öpüyor.
Yani kafasından ,saçını öpüyor. Belki Asi onun için sirkiliyordur.
asiyedemir 01-04-08, 22:12 Demir geçen bölüğm sinyal vermişti..bende bağırmaya başlayacağım artık..oy oy sözünü de tutarmış:img-hyste..te buraya yazıyom demir hep böyle bağırsın...bi de demir laf yiyip duruyor boyun büküyor diyordum(diyorduk)..ayar gerek diyorduk..Asi sayesinde feci ayar çekmiş kendine...iyi de bunlar niye yağmurluklarını giymiş meydan savaşına çıkmışlar..sinem'in dediği gibi çamur savaşı istiyorum ,istiyorum işte:img-hyste
Asi'yi çok şımartmış İhsan , ilk kez bağrıyor Asi'ye galiba nasılda irkilmiş asicik :img-hyste Demir bağrıyor babası bağrıyor biz burdan bağrıyoruz ama Asi nuh deyip peygamber demiyecek anlaşılan :img-hysteDemir anladı artık Asi'yi, bağırmakla susturacağını oda volüm verdi sese :img-hystekörle yatan şaşı kalkarmış, üzüm üzüme baka baka kararırmış :img-hyste
Demir'in okuduğu şiir fragmanı IH nin fragmanına benzetmiş Yılmaz okurdu ordada :img-yes:
sonu benzemez inşallah...:)
Asi'yi çok şımartmış İhsan , ilk kez bağrıyor Asi'ye galiba nasılda irkilmiş asicik :img-hyste Demir bağrıyor babası bağrıyor biz burdan bağrıyoruz ama Asi nuh deyip peygamber demiyecek anlaşılan :img-hysteDemir anladı artık Asi bağırmakla susturacağını oda volüm verdi sese :img-hystekörle yatan şaşı kalkarmış, üzüm üzüme baka baka kararırmış :img-hyste
üzüm üzüme baka baka tabi..:img-hysteazıcıkta bize baksalar bizi nimetten saymıyorlar anlaşılan
paşam adetler konusunda acemi zaten başına bu yüzden çok iş geldi..bkz:çit meselesi:)...bunca zamandır antakya da ee artık yerlisi oldu,kozcuoğlu ailesi ile haşır neşir oldu...bu kadar çok kozcuoğlu kurtaracam derken huylarınıda adetlerini de öğrendi..bundan sonra rahat eder artık:)
ama keçi kızım...sühü ile babasını bastı da o yüzden mi şaştı..bilmem ki...naza çekme eylemleri görüyorum yer yer..ya da şu olabilir..yağmur altında ben bunun damarına basınca olanlar malum..e kaç zamadır ses seda yok dur bi şansımı deneyeyim dedi..:img-hyste..ama istanbul ve antakya havalarının karışımını almış,yağmurlarııda ıslanmış paşam umduğunu vermeyecek gibi..tamam umduğunu bulamasın Asi ama çamur savaşı yapsın..biri yatsın biri kalksın..temizlenmesi de kolay suya para vermezler gökten yağıyor nasılsa:img-hyste
Bence Asi HAYIR diycek ins. demez ama ne biliyim ben senarist olsaydim hayir dedirdtim cünkü bisey olcak ki millet deli gibi (alinmayin) baksin Asi ile Demire ne oldu diye ama gönül isterki evet desin demire.
Ne olur senaristcilerz
ne olur biz garip seyircinin bi yüzünü güldürseniz yazik degil mi yaffff
Insaf BÖLÜM 23 oldu yani
asiyedemir 01-04-08, 22:29 sonu benzemez inşallah...:)
Sonunda N'oldu ki :img-hysteben ıh yi fragmanlarından takip ederdim :img-hyste
Elif Yılmaz aşkı bitene kadar ilk sezon ki bölümlerini izlemiştim :icon_whis mutlu sonla bitmedi mi o dizi çoluk çocuğa karışmışlar görmüştüm en son :img-hyste
Yağmur sahnesi müthiş olmuş kaç kez tekrar çektiler acaba yağmurunda verdiği etkiyle Murat 'ta Tuba' da çok sinirlenmiş performans tavan yapmış .
O sahne neden nerde çekilir anlamadım Asi!nin su basmasından endişe edeceği bir toprağı yok .o sarı yağmurluklar nerden icap etti işçi gibi giyinmişler acaba orası BAALAAAAAAAAAAAAA hanımın inşaatmı :img-hystegel cuma gel cts pzr vizelerim olsada gel :img-hyste
Demir geçen bölüğm sinyal vermişti..bende bağırmaya başlayacağım artık..oy oy sözünü de tutarmış:img-hyste..te buraya yazıyom demir hep böyle bağırsın...bi de demir laf yiyip duruyor boyun büküyor diyordum(diyorduk)..ayar gerek diyorduk..Asi sayesinde feci ayar çekmiş kendine...iyi de bunlar niye yağmurluklarını giymiş meydan savaşına çıkmışlar..sinem'in dediği gibi çamur savaşı istiyorum ,istiyorum işte:img-hyste
bak şimdi siz çamur savaşi istiyorum diyince...aklıma türkan şoray'ın oynadiği sultan adli film geldi..ordada tamda sizin istediğiniz gibi çamur savaşi vardi..
izliyenler "ayol bunlar birbirlerine deli gibi aşik diyordu..."süper bir filmi:happy0064 sizde muhakkat hatırlamişsınızdir:)
Bayanlar,fragmanın ilk kısmından söz edilince bakayım dedim.
aslında izleyince bana öyle gelmesede:) böyle bir senaryo olsa cok süper oldurdu..demir tam asiyi öpecekken birden asinin aklına demir "bir anlik " dediği an gelir ve kendini geri ceker...güzel...:)
cimcime_kiz 01-04-08, 22:35 Bayanlar,fragmanın ilk kısmından söz edilince bakayım dedim.
Aynen, banada öyle geldi :icon_whis
Kanal Dnin Sembolleri, Yazilari vs. olmasa daha iyi görülürdü..
Tam Demirin Dudaklarina denk geldi :img-hyste
Ama dikkatli bakilinca gözüküyor, yani sahsen ben öyle gördüm :img-blush
Böyle hafifce öpüyor gibiydi :img-in_lo
Ama Asi o yüzden sirkilmedi, yani kendini bence o yüzden geri cekmedi..
cünki daha duruyordu Demirin kollarinda.. :img-in_lo
Sonunda N'oldu ki :img-hysteben ıh yi fragmanlarından takip ederdim :img-hyste
Elif Yılmaz aşkı bitene kadar ilk sezon ki bölümlerini izlemiştim :icon_whis mutlu sonla bitmedi mi o dizi çoluk çocuğa karışmışlar görmüştüm en son :img-hyste
Yağmur sahnesi müthiş olmuş kaç kez tekrar çektiler acaba yağmurunda verdiği etkiyle Murat 'ta Tuba' da çok sinirlenmiş performans tavan yapmış .
O sahne neden nerde çekilir anlamadım Asi!nin su basmasından endişe edeceği bir toprağı yok .o sarı yağmurluklar nerden icap etti işçi gibi giyinmişler acaba orası BAALAAAAAAAAAAAAA hanımın inşaatmı :img-hystegel cuma gel cts pzr vizelerim olsada gel :img-hyste
son bölümdeki çoluk çocuk piknik sepetlerini ne edem anacım...geldi geçti bir efsaneydi efsaneydi senle beraber olmak ile başlayan haram haram haram diye biten emrah şarkısı modundaydı
ufacık sahne için defalarca çektiklerine göre ..bu bölüm saç-baş kavga etme ile sıkı sıkı yapışma duyguları arasında gidip gelme sahneleri fazlaca olduğuna göre sen hesap et..benim matematik yetmiyor bu hesaba
bak şimdi siz çamur savaşi istiyorum diyince...aklıma türkan şoray'ın oynadiği sultan adli film geldi..ordada tamda sizin istediğiniz gibi çamur savaşi vardi..
izliyenler "ayol bunlar birbirlerine deli gibi aşik diyordu..."süper bir filmi:happy0064 sizde muhakkat hatırlamişsınızdir:)
aslında izleyince bana öyle gelmesede:) böyle bir senaryo olsa cok süper oldurdu..demir tam asiyi öpecekken birden asinin aklına demir "bir anlik " dediği an gelir ve kendini geri ceker...güzel...:)
hatırlamam mı:img-wink:
ama bunların savaşı başka olur :img-blush
onlarda etraf kalabalık sinirleri yatışınca ayrılma vakası var tabi araya giren bekçi..ama bunlarda kimse yok ayıran yok izleyen yok..artık kim pes ederse önce:img-hyste:img-hyste
Ya Biri fragmandakı konusmaları yazabılırmı lutfen :icon_sorr:icon_sorr
canım replikler bölümüne bakamilirsin orda vardir..eger yoksa
başlik zaten yenı acıldı 1.sayfadan itibaren okursan ilk gören arkadaşlar ayrınlıtı yazdilar canım:):) sagolsunlar:::)
Tesekkur ederım 'asiyedemır' :img-icecr:img-icecr
Sımdı Cuma gelene kadar ben rahmetlı gıtmezsem ıyıdır :img-hyste:img-hyste
Benım anlamadım Demır kendını ustukapalı ıfa edıyor..Asi tabı ters tepkı werır Adam gıbı 'Seni Seviyorum' desın o zamn Asi ters tepkı werırse Asi haksız dıcem...
Ama neden Direk bunu dıyemıo da vecızelı vecızelı laflar kullanıo :img-tomat:img-tomat
hatırlamam mı:img-wink:
ama bunların savaşı başka olur :img-blush
onlarda etraf kalabalık sinirleri yatışınca ayrılma vakası var tabi araya giren bekçi..ama bunlarda kimse yok ayıran yok izleyen yok..artık kim pes ederse önce:img-hyste:img-hyste
etrafdaki kalabaliği saymazsak taam süper çamur savaşi olur:img-hyste
pes etme konusuna gelince kesın demir pes eder:img-hyste
aside maşallah bir inat bir gurur ..cocuk onun için eridi yok oldu ama bizimkisi halan hayır diyecek gibi(tamam aslında hak verdiğim cok konu var asime ama yettii yahu ::)) duruyor o yüzden kesin demir pes eder...
Tesekkur ederım 'asiyedemır' :img-icecr:img-icecr
Benım anlamadım Demır kendını ustukapalı ıfa edıyor..Asi tabı ters tepkı werır Adam gıbı 'Seni Seviyorum' desın o zamn Asi ters tepkı werırse Asi haksız dıcem...
Ama neden Direk bunu dıyemıo da vecızelı vecızelı laflar kullanıo :img-tomat:img-tomat
belkide korkuyordur ben şu kızın bir agzını yokliyayım hanı redt ederse karizma cizilmesin diye:img-hyste:img-hyste
off bencede kestirmeden sana aşiğim desın aside rahatlasın bizde...:happy0064
ama demirde senı seviyorum demesede daha ne yapacak adam...:happy0064
yok buaralar demire laf yok:happy0064 tam istediğim kıvamda vallaa:img-hyste
Demir Asiye dio gururunu bırak ama bence once kendisi bıraksın kafıyelı laflar kullanıcagına Senı sevıyorum desın :icon_sorr:icon_sorr
Ama dmeıo ıste bulmaca cozer gıbı laflar edıo :img-pilot:img-pilot
Verem ettin koçumu..Son sahnede bence Asi Demir'in artık bıkkınlık ve çaresizlik içinde sormuş olduğu soru karşısında tepkisiz kalacak..Ve bazen susmak en büyük cevaptır..Bir anlık tereddütlü bekleyiş bile anlayana çok şey anlatır..O anda Demir ,daha fazla beklemiyecek ve arkasını dönüp gidecek,çünkü yoruldu artık...İşte o hareketlendiği sahnede son bulacak ve biz Asi ve demir'in kısa süreli ayrılıklarına şahit olacağız..Umarımda böyle olur ve Demir uzaklaşıp başını dinlesin...Nereye gittiğinide kimse bilmesin ,herkes telaşlansın,özelliklede Asiiii....
Demir'in peşine düşer inşllh ve onu mağrur ve ulaşılmaz bir halde bulsun..Pişmanlıktan kırım kırım kırılsın,o koşsun bakalım nasıl oluyormuş,sevdiğin tarafından güvensizlikle suçlanıp,herşeyin sorumlusu görülmek, paçavra muamelesi görmek..Demir'in Asi'yi süründürmesini, kıvrandırmasını izlemek istiyorum...Bunları yaparkende Demir ,müthiş acı çekecek ama geri adım atmayacak...
Bütün dileklerine amiiiinnn...diyorum...
Gün Demirin kendini çekme günüdür..
Bu Asiye daha fazla yapacak bir şeyi yok..
72 dilde seni seviyorum dedi..Güvenmesi için daha ne yapması lazım bir insanın.? İnsaf artık..Demirin sevgisini göremeyen Asinin gözüne gözlük, çemkiren ağzına da bir koli mandal hediye benden..
O dudakları çemkirmekten başka bir şey için kullanamayan Asiye bütün domatesler feda olsun..
Biri Asi'ye dudakların başka işe yaradığını hatırlatsın allah rızası için.. :img-hyste
Sevgili Bimkolik
Ayağının tozuyla gelip tv'de fragmanı izleyemeyen şu fakirleri sevindirdin ya artık sırtın yere gelmez.:happy0064
Rica ederim sinefilcim..
Bir gün herkes doğru yolu bulacak demiştim..
Adam şair oldu, tüm servetini saçtı yine sevgisini anlatamadı görme özürlü anlayışı kıt kızımıza..
asiyedemir 01-04-08, 22:47 ufacık sahne için defalarca çektiklerine göre ..bu bölüm saç-baş kavga etme ile sıkı sıkı yapışma duyguları arasında gidip gelme sahneleri fazlaca olduğuna göre sen hesap et..benim matematik yetmiyor bu hesaba
:img-hyste *** *** tekrar çeksinler yönetmen olmadı desin baştan alsın :img-hysteoyuncuların siniri tavan yapsın bizde tadından yenmez bölümler izleyelim Murat ve Tuba yakın sahneleri tekrar çekmek zorunda kalsınlar bir süre sonra kendileri gönülü olacak diye düşünüyorum :img-hyste çok sadist gördüm kendimi :img-hyste:img-hyste Tuba ve Murat'ın çekimlerine kameraları kimseleri almıyorlar galiba kamera arkası görüntüleri olmuyor .. Bİ arkadaşım var kendisini Mersin li sanıyordum Antakyalıymış kendisine manevi baskı uyguluyorum kendimi zorla davet ettiricem :img-hyste Defne'nin nikahını kıyan belediye başkanını falan tanıyor :good:
belkide korkuyordur ben şu kızın bir agzını yokliyayım hanı redt ederse karizma cizilmesin diye:img-hyste:img-hyste
off bencede kestirmeden sana aşiğim desın aside rahatlasın bizde...:happy0064
ama demirde senı seviyorum demesede daha ne yapacak adam...:happy0064
yok buaralar demire laf yok:happy0064 tam istediğim kıvamda vallaa:img-hyste
Ama Asi ne demıstı tam lafı hatırlamıorum ama ''evlenme teklıfını dırek edemeyen mı ne demıstı orda sınyalı wermıstı..Ne dıceksen dırek soyle dıe..
Evt Demır kıvamında dedıklerı laflar super ama bence dırek desın bu sekılde Asi hoslanmıo...Demırde bıraz cesaretlı olsun...Desın artık Senı Sevıyorum..Hatta herkese desın Daha Kerıme bıle demedı..Bune cesaretsızlık..Bole adımları ılk erkkler atmalı ama :img-tomat:img-tomat
Bayanlar ,Ben İhsan'in Asi ile konuşmasında Asinin bozulmasını sezdim.
Asi, herşeyi açık açık söyler. Ne var burada anlayamadım:img-pilot
Demirin bakışları oyy:img-in_lo
Asinin ilk sahneki kıyafeti ile ,Demirin asinin arkasından koşarak geldiği kıyafet aynı.Demekki o sahnenin devamı gördüğümüz kısım:img-yes::img-yes: Oğlanı bırakıp gidiyor, Zavallım da koşuyor arkasından. garibim zaten incecik bir de koşturmasın:img-in_lo
İyi geceler...Rüyanızda asi-demir yağmur sahnesini görün.
Sakın öpüşme görmeyin.Unutmayalım ki ,rüyaların tersi çıkarmış.:img-hyste
Görüşmek üzre,iyi forumlar
asiyedemir 01-04-08, 22:53 Tesekkur ederım 'asiyedemır' :img-icecr:img-icecr
Rica ederim :img-wink: arkadaşım aşk süslü laflarla güzel seni seviyorum demedende sevildiğini bilmek güzel :img-blush seni seviyorum klişelerini geçelim artık bence elbette Demir daha büyük adımlar atıcak ama Asi de sağa çekilip dörtlüleri yaksın beklesin:img-hyste ışık alamazsa Demir de bir yere kadar aşk adamı onunda kanında gurur var kalbinde kırılmışlık var Asi izin versede Demir hem Asi'nin hemde kendi kalb kırıklıklarını giderse . BÖYLE DAHA GÜZEL OLMAZ MI :good:
Asiyedemır'' tabıkıde Senı Sevıyorum demeden sevıldıgını bılmek lazım ama Asi bunu reddedıo Demırın cesaretlı olmasını beklıo...
Hadi diyelım Asiye dırek soyleyemıo suslu gusel laflarla soluo..Neden Kerıme solemıo sureklı gecıstırıo..Melek konuyu sureklı acıo ama hep ters yone cekıo...Teyzesı fotografı atarken ''Bu dusundugun olmıcak'' dedıgınde neden agzını acıp tek kelıme soyleyemedı....Asiden cekınıo dıyelım Demır herkestenmı cekınıo :icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
pas.si.on79 01-04-08, 23:01 Arkadaşlar alışın artık ,Asi bir bölüm uysal ise izleyen bölümde 'asi' olmaya programlanmış...başka türlü olmuyor...mümkünatı yok.
Asinin programını bozacak Hacker aranıyor...ücret dolgundur...parayı Demir verecek:img-hyste
ÇOK GÜZEL..
Asinin nasıl asiliği bu anlamadım.Sebep yokken bu kadar hırçınsa kötü bir şey olduğunda varsayalım Demir aldattığında varsayalım başka birşey bu kız neler yapar.. Aslında Asi aşk nedir bilmiyor, toprak diye tutturmuş..
Hani Aşık Veyselimiz demiş ya..
Benim sadık yarim kara topraktır diye.. Asi kızımız da topraktan başka birşey düşünmüyor... Karşısında onu seven herşeyi feda can mal neyse gözü görmeyen bir aşk adamı var ama Asi kızımızda aşkın zerresi yok..Daha aşık olmamış. YA da hep böyle olsun istiyor.Demir sürekli peşinde.. O çemkirecek..
Eğer Asi kabul etmezse o resimde olmayı Demir bundan sonra istediğini yapsın.. Asi peşinden koşsun..Sürünsün.. Hakediyor.
Bunun için de Asinin biraz Demirden uzak kalması lazım.. Demir yapacağını yaptı.söyleyeceğini söyledi.DAha izlemedik diziyi ama fragmandaki sözlü öyle basit sözler değil.. Dolayısıyla Asinin artık bir adım atması kesmez. Şimdi inat etmiş olabilir..
Ama bundan sonra Demir in Asinin daha üzerine gitmesini istemiyorum.Demir karakteri sonuna kadar savaştı. Asi den artık olumlu birşey gelmezse geri adımı atan Demir olsun.. VE ayrılsın. Asi den uzak kalsın.. ki Demir karakterini korusun.Böyle sanki zorlama var gibi oluyor.Hoş olmuyor.
Sonra Demire öyle büyük aşık olduğunu anlasın ki Onun için yapamayacağı şey olmasın.. Ama aşkını ispat etsin... Kuru laflarla değil..
BİR SÜRE AYRILSINLAR...
asiyedemir 01-04-08, 23:09 Asiyedemır'' tabıkıde Senı Sevıyorum demeden sevıldıgını bılmek lazım ama Asi bunu reddedıo Demırın cesaretlı olmasını beklıo...
Hadi diyelım Asiye dırek soyleyemıo suslu gusel laflarla soluo..Neden Kerıme solemıo sureklı gecıstırıo..Melek konuyu sureklı acıo ama hep ters yone cekıo...Teyzesı fotografı atarken ''Bu dusundugun olmıcak'' dedıgınde neden agzını acıp tek kelıme soyleyemedı....Asiden cekınıo dıyelım Demır herkestenmı cekınıo :icon_sorr:icon_sorr:icon_sorr
Meleğe de Kerim'e de söylüyorda biz görmüyoruz :img-hysteKerim bilmese neden sürekli Asi hakkında malumat versin Demir 'e:good:Melek neden abisi ile toka seçsin Asi'ye bunlar konuşuluyorda biz görmüyoruz :img-wink:Teyze konusunda haklısın bende orda tepki vermesini beklerdim ama Demir resmin teyzesinin eline geçmesinin şokunu yaşıyordu galiba :img-yes: Demir aşkını haykırırken Kerim ve Melek'ten önce biz duyacaz :img-pilot Melekle Kerim i geç tüm Türkiye duyacak kimseden çekincesi yok paşamın :img-hyste( sude nin değimiyle ):img-hysteantakyanın dağlarına çıktı haykıracak dağ taş inleyecek :img-hyste
O yüzden bu korkum... anlasana... Ben, ben... bir daha kurduğum hayallerin üstüme yıkılmasını kaldıramam... Ruhumun en ıssız köşelerine kadar böylesine işledikten sonra nefesin, seni içime çekmeden yaşayamam... bir kere daha ıssızlığına mahkum olursa yüreğim, sensizliğimde nefes almayı başaramam.... ben sensiz artık Asi olamam... [/I]
Andacığım, ellerine sağlık..
Çok rica edeceğim bu mektubu Asi adına Demire yollayıver..Yoksa adam kanser olacak sevgisini anlamamakta direnen Asi yüzünden..
Sevildiğini bir görsün garip ya..
Dudakların çemkirmekten başka işe yaramadığını düşünen Asi, allahbilir mektupta yazamaz..Sen yolla imza da atamaz o nasılsa, parmak bas de yeter..
Daha ne diyim..:img-hyste
Yok artik bukadar olur..
Kac gundur ugramiyordum bi girdim 1inci fragman cikmis onu birak ikincisi de pesinden cikmis:) ben boyle arada bir girmimde gelince hazir olsun fragmanlar:img-in_lo
ikinci fragmani izledim OMG yani..o yagmur sahnesi nedir oyle:img-in_lo
demir:gidemeszin sen asi:img-in_lo bu topraklara ihanet edemezsin"
asi:ne istiyorsun benden haa NE??topragimizdan kopardiniz bizi
demir:bikerede kac ma ASI YETER ARTIK YAPMA BUNU:happy0064:img-in_lo
ayy tuylerim dikendiken oldu eridim bittim burda harika oyunculuk yah nekadar inandirici icim gitti:img-blush:icon_sorr
Kesinlikle harika bi bolum bizleri bekliyor dort gozle bekliyorum oofff acaip heyecanli gececek..
Demir karakteri sonuna kadar savaştı. Asi den artık olumlu birşey gelmezse geri adımı atan Demir olsun.. VE ayrılsın. Asi den uzak kalsın.. ki Demir karakterini korusun.Böyle sanki zorlama var gibi oluyor.Hoş olmuyor.
Sonra Demire öyle büyük aşık olduğunu anlasın ki Onun için yapamayacağı şey olmasın.. Ama aşkını ispat etsin... Kuru laflarla değil..
BİR SÜRE AYRILSINLAR...
Bir süre ayrılsınlar evet...
Bir ileri bir geri yetti ama. Gerçek yaşamda olsa Demir karakterinde bir adam çoktan bu işin peşini bırakırdı. Senaristler böylelikle tansiyonu yüksek tutmayı amaçlıyorlar herhalde.Bu da bir taktik ama artık işin tadı kaçıyor (Asinin 'asi'lik edeceğini varsayarak söylüyorum tabii).
Halbuki bu kaçma-kovalamacaya son verip birlikte mücadele etseler -tamam arada ufak ufak atışsınlar- birlikte karşı koyacak çok engel var..Çok şey mi istedim:img-wink:
pas.si.on79 01-04-08, 23:40 İlk defa Asi dizisinde görüyorum Esas oğlanın bu kadar çabasına ve fedakarlığına rağmen esas kızın bu kadar soğukluğu. ONca çabalar var 23 .bölüme gelindi Asiden hala sevgiye dair birşey yok.
Demir Asiden olumsuz bir yanıt alınca o uçurumlu sahnede bıraksın gitsin(gerçi daha önce gitmesi lazımdı.ama Demir için hoşgörülü çocuk hem de fazlasıyla)
Eminim daha sonra ayrı kalmaya Asi dayanamayacaktır. Belki de keçiliğine hala devam eder. Ederse etsin.. İstemiyor gibi birşey oldu.
İşin tuhafı diyelim ayrı kalındı Asinin aklı başına geldi..Ne gerekçe sunacak Demire.. Hani bazı yanlış anlamalar vardır. Belki şartlar buna izin vermez.. Bir şekilde gerçek ortaya çıkar.. öğrenirsin ve gidersin ..Asi ne diye gidecek ne söyleyecek.. Belki de inat edip birşey demez..Demezse demesin.. Ama bundan sonra Asiye sıcak bakılmaz.. Yani neden yok ki onun o sözlerden sonra inatlaşmasına Demirden uzak kalmasına.. Sevgisine karşılık vermesine..
Geçmişi unutmayan diyen kendisi ..Yaaaa bidakka tabi ya..
Asi Demir e nasıl bir adamla evlenmeyeceğini açıklarken Geçmişi unutmayan gibi birşey olmuştu.. Ben de kelime yanlışlığı vardır demiştim..MAğdem Asi geçmişi unutulmasını istemiyor..Çünkü kendisi unutamıyor..
Beyaz dizilerde çok olur böyle vakalar. Esas oğlan kendini çeker, bir süre yüz vermez sonra dayanamaz...Merak etme uydururlar Asiye bir gerekçe:img-wink:
İyi geceler...
oyuncak bulut 02-04-08, 02:17 İlk defa Asi dizisinde görüyorum Esas oğlanın bu kadar çabasına ve fedakarlığına rağmen esas kızın bu kadar soğukluğu. ONca çabalar var 23 .bölüme gelindi Asiden hala sevgiye dair birşey yok.
Demir Asiden olumsuz bir yanıt alınca o uçurumlu sahnede bıraksın gitsin(gerçi daha önce gitmesi lazımdı.ama Demir için hoşgörülü çocuk hem de fazlasıyla)
Eminim daha sonra ayrı kalmaya Asi dayanamayacaktır. Belki de keçiliğine hala devam eder. Ederse etsin.. İstemiyor gibi birşey oldu.
İşin tuhafı diyelim ayrı kalındı Asinin aklı başına geldi..Ne gerekçe sunacak Demire.. Hani bazı yanlış anlamalar vardır. Belki şartlar buna izin vermez.. Bir şekilde gerçek ortaya çıkar.. öğrenirsin ve gidersin ..Asi ne diye gidecek ne söyleyecek.. Belki de inat edip birşey demez..Demezse demesin.. Ama bundan sonra Asiye sıcak bakılmaz.. Yani neden yok ki onun o sözlerden sonra inatlaşmasına Demirden uzak kalmasına.. Sevgisine karşılık vermesine..
Geçmişi unutmayan diyen kendisi ..Yaaaa bidakka tabi ya..
Asi Demir e nasıl bir adamla evlenmeyeceğini açıklarken Geçmişi unutmayan gibi birşey olmuştu.. Ben de kelime yanlışlığı vardır demiştim..MAğdem Asi geçmişi unutulmasını istemiyor..Çünkü kendisi unutamıyor..
tamamen katılıyorum, Asi'nin evlenmek istemediği adam tarifi fragmandaki tavırlarına birebir uymakta şu anda.. Geçmişi unutamayan ve Demir'le arasına kocaman mesafeler koyan, ne hissettiğini ne düşündüğünü açıkça belli etmeyen ve sürekli kaçan kendisi oldu, Demir değil.. O sarılma sahnesinden sonra yeni bir yanlış anlamaya yol açacak bir şey mi oldu da Asi bu kadar sıyırdı diyorum çünkü yağmur altındaki "topraklarımızdan ettiniZ" diye bağırırken kullandığı ikinci çoğul şahıs ekini Demir hiç hak etmiyor bunu Asi de biliyor!!
Sanırım Asi, Demir'in fotoğrafta yeniden yer alma teklifini yine böyle saçma sapan bir yanlış anlama yüzünden reddedecek, artık Demir'in de bu kızdan sıtkı sıyrılacak alacak başını İstanbul'a gidecek. Senet ve Ziya olaylarını öğrenen Asi de pişmanlıktan kendini yiyip bitirecek ama ne fayda... Zaten Demir'in yerinde başkası olsaydı, misal kurgu değil de gerçek bir karakter, çoktaaaan "Eeeee yeter be seninle mi uğraşıcam" diye resti çekmişti bence çocukcağızın yüreği tükendi helak oldu Asi'nin peşinde koşmaktan ya.
Aşk ve Gurur'la tam olarak paralel gidilmediğinin farkındayım ama şu noktada elimde olmadan Darcy'nin duygularını açıkça Elizabeth'e söyleyip yine yanlış anlaşılmalar yüzünden reddedilmesini (kitaptada öyle miydi hatırlamıyorum ama filmde onlar da o sahnede yağmur altındaydılar :img-yes:) ve kendini geri çekmesini, sonra da Elizabeth'in Darcy'nin kızkardeşi için yaptıklarını öğrenip pişman olup aşkından sürünmesini hatırlıyorum elimde olmadan... Asi'yle Demir'de de o yöne doğru ilerliyoruz sanırım...
yasamakguzel88 02-04-08, 05:00 herkese günaydın..az sonra sınava gidicem bikaç şey yazim dedim:) ne kadar çok şey yazmışsınız akşamdan beri...ben asinin öyle bu bölüm aşkın peişnden filan gitcegini sanmıorum..kızda keçilik diz boyu..evet son sahnede demirin elinde resimden başka bir kagıtta var dikkatli bakayınca acaba ne..bakalım o ]şey asiyi kalması yönünde ikna eder mi? valla asi bu kafaaya koydumu yapar...ama demir artık yapıcagıı yaptı...bence bundan sonra otursun beklesin..peşinden gidersede adanalara kadar gitmesin..yagmurlu sahne süper ama ben peşinden bir şey gelcegini düşünmüyorum:)
not::evet asi gidicidir tek sebebi tabiki gururu ve aşkı. asi gitmek için kararlıda olsa demir engelleyici olacaktır..demiride engelleyenler çıkacaktır..ama herşeye rağmen demir asisiz yapamayacağını anlayıp ona başka seçenekler sunacaktır...asi resimde olmayı kabul ederse(burayı söyleyemem çünkü dizi kopma noktası) kalıcı ,şayet kabul etmese demirin için çıkmaz olup beliki de demir için artık yaşanmayack yer olacak yani orada kaldıkça ızdırap vereceği yer olacak..sizler yine de olumlu yaklaşın derim...bu bölüm dolu dolu...demirin fedakarlığı asiyi etkileyecek..ama engel çıkacak unutmayınız..demir için sadece asiye güven olacak ve orada kalması için çaba gösterecek..
arkadaşım fragmanda sonra bunları size iletmemi istedi:):img-yes:
oyuncak bulut 02-04-08, 06:12 şayet kabul etmese demirin için çıkmaz olup beliki de demir için artık yaşanmayack yer olacak yani orada kaldıkça ızdırap vereceği yer olacak..sizler yine de olumlu yaklaşın derim...bu bölüm dolu dolu...demirin fedakarlığı asiyi etkileyecek..ama engel çıkacak unutmayınız..demir için sadece asiye güven olacak ve orada kalması için çaba gösterecek..
arkadaşım fragmanda sonra bunları size iletmemi istedi:):img-yes:
amanıııın :img-swoon ay ben bu sözlerden sonra istesem de olumlu yaklaşamayacağım :not_i: çünkü benim bu cümleden çıkardığım Asi'nin Demir'in ısrarlarına ve tüm çabalarına rağmen gitmekte kararlı olacağı ve o gidince Demir'in de oralarda duramayacağı. :img-beee: "kaldıkça ızdırap verecek" diyor çünkü! :img-cray:herhalde bir bölüm Adana-İstanbul hattında geçecek gibime geliyor, sonra nasılsa geri dönerler el mahkum, dizi Antakya üzerine kurulu :)
Günaydın arkadaşlar
Ne fragmandı o öyle yaa.Pazartesi verdiler diye bende Binbir Geceyi izlemedim yeni fragman vermezler diye.Ama kanal değiştirirken son sahneye denk geldimTahmin edersiniz ki delirdim ve Elveda Derkeni izlemek zorunda kaldım ama değdi doğrusu.
Demir'in hali içimi acıttı.Nasılda kahrolmuş Asi'nin gidişini öğrenince.Ama elinden geleni yapacaktır gitmemesi için ama Asi'den bahsediyoruz keçi gibi inatçı.
Ben şahsen gitmesimi isterim.Gitsin oradan Demir'in yaptıklarını öğrensin.Pişman olsun.Ama Demirde daha sonra İstanbul'a gitsin ve Asi'de peşinden İstanbul'a gitsin.Geçen sefer izleyemediğimiz sahneleri izleyelim bu sefer İstanbul'da.
Hayali bile güzel valla.
ZEMFİRAM yetiş.
teyzem banadamı ne bulaştırdı gelincik ki sıkıştım.
ilerde göreceksiniz bu kadını.
teyzem gülllaç yiye yiye sütlü huriye gibi olcak sizde anlayacaksınız.
bu er yada geç olacak
çok seveceksiniz
Canım, yardıma çağırılırım da gelmez miyim?
Ah Süheyla, ne çok savundum onu; ne çok anlamaya ve anlatmaya çalıştım...
Ama bu aralar bana kendiyle ilgili anlattıkları hiç de hoş değil... Hatta çok da kızgınım... Bu aralar kendilerini pek de sevdiğim söylenemez... Çizdim özetle...
Ama senin, onun yanlışlarını görerek, hala sevmen, hoşuma gidiyor...
Ben yapamasam da birilerinin yapabilmesi lazım... Birilerinin onu da sevebilmesi lazım; herşeye rağmen, tüm hatalarına... Yoksa bu kadın iyice kontrolden çıkacak... Bir de dediğin gibi, yanlışlar olmasa, doğruların değeri nasıl anlaşılacak... Bu misyonu edinerek bize olan katkılarını bile gözardı etmemek lazım tabi ki... Ben yine de, bu katkılarını düşünerek bile sevemiyorum onu bu aralar; ama sen yapabildiğin için gerçekten seni çok taktir ediyorum...
Onu bence zaten sevgi kendine getirecek... Bu aralar tek sevdiği sandığım; kızgınlıkta, öfkede; nefrette buluştuğu oğluna olan sevgisi... Yani oğlu, aynı zamanda İhsan’ın da oğlu olduğu için, kötülük yapmaya devam edemeyecek, pişman olacak, geri adım atacak ve belki de Süheyla’ya bile düşman olacak... Ve Süheyla da anlayacak; böyle davranırsa herşeyi, oğlunu bile kaybedeceğini... Onu seven herkesi kaybedeceğini... Ve belki o da geçmişin intikamından bilenerek mutsuz olmak yerine; geleceğin aydınlık günlerine gülümsemeyi seçecek...
O zaman ben de affederim Süheylayı yeniden; ben dayanamam öyle kin tutmaya, nefret etmeye... O kadar ağır duygular ki bunlar, uzun süre yüreğimde taşıyamıyorum; beni de aşağıya çekiyor sonra...
Süheyla sevgi çiçeği olsun yeter ki; ben onu affetmeye razıyım...
Sevgilerimle
Günaydın arkadaşlar
Ne fragmandı o öyle yaa.Pazartesi verdiler diye bende Binbir Geceyi izlemedim yeni fragman vermezler diye.Ama kanal değiştirirken son sahneye denk geldimTahmin edersiniz ki delirdim ve Elveda Derkeni izlemek zorunda kaldım ama değdi doğrusu.
Demir'in hali içimi acıttı.Nasılda kahrolmuş Asi'nin gidişini öğrenince.Ama elinden geleni yapacaktır gitmemesi için ama Asi'den bahsediyoruz keçi gibi inatçı.
Ben şahsen gitmesimi isterim.Gitsin oradan Demir'in yaptıklarını öğrensin.Pişman olsun.Ama Demirde daha sonra İstanbul'a gitsin ve Asi'de peşinden İstanbul'a gitsin.Geçen sefer izleyemediğimiz sahneleri izleyelim bu sefer İstanbul'da.
Hayali bile güzel valla.
günaydın,
aynen katılıyorum :D
yani bu asinin asiliği beni çileden çıkarmaya başlıyor yahu insan bu kadar da inat olmazki gurur dediğin de aşk'ın önünde bir yudum dayanabilir :D
yani artık gözle görülür bir tutku var Demir'in Asi'ye olan tutkusu bunun için sadece bunun için asi'nin daha yumuşak davranması gerekiyor diye düşünüyorum tamam bir sürü karmaşa var ama bunun yanında o karmaşayı çözümlemeye çalışan tutkulu bi adam da var!!!
bende aynen alperim gibi düşünüyorum (koyulttuğum cümle) dengeler değişsin demir hep haklıydı ve haksızlığa uğradı aslında burada taraf değilim haksızlığa ugrayan asi olsaydıda aynı yorumu yazardım ama kefe'nin hep bir tarafı ağır basınca insan bi soruyor dimi kendine noluyor diye?
sevgilerimle...
Dün seyahatteydim ve gece geldiğimde, bir gün içinde neredeyse 80 sayfa yazdığınızı gördüm ve dehşete düştüm... Yorumları hızlı hızlı okurken aşağıdaki mesaja takıldım...
:)
asik adam nasil olur elbete Demir gibi olur ancak bu acilmaya kadar yasananlari gözardi etmemek gerek.
her iki asigin ellerinden geldigince ve askin vazgecilmezligini anladikca sahip ciktiklarini görüyoruz.
Demir'in önceki tutukluguni birakmasi cok güzel,
Asi ise ailesinin cöküsüyle kendi yükselen aski arasinda, bu arada kalmislikla bu konu karmasasindan cok etkileniyor.
Demir zaten mazlumdu, simdi Asi de mazlum olma yolunda.
Ben ASi nin Demir'i sevdigine emin olsamda, bu aska izin vermekte zorlandigini görüyorum.
Belkide sevgili Babasinin olumlu yaklasimi ona cesaret verir.
neriman'nin ikinici bir Dogan ailesi vakasini kaldiramayacagini biliyor ASi.
aile baglari kizin kalbini bagliyor.
zaten Asi ve Demir IKI DOGRU PARALEL olarak ilerliyorlar.
bu askin bir dizi oldugunun bilincide biri olarak bu askin yolu uzun biliyorum.
biri ataga gecerken digeri ivmeyi durduruyor. hakli sebeplerle elbete.
Asi ve Demir yakinlasmasinin bu asamada sansi yok gibi.
keske olsa
Fragmanı da izledikten sonra; bu mesajı yeniden buraya taşımak lazım diye düşündüm... Çok beğendim gerçekten... Asi’nin hissettiklerini anlama konusunda en başarılı bulduğum tesbitlerden biri... Asi haklı ya da haksız olabilir ama bence de öyle hissediyor...
İKİ PARALEL DOĞRU tanımlaması; biri ivmeyi azalttığında diğeri arttırıyor tesbiti... Bundan daha iyi özetlenemezdi bence de bu aşkın seyri... :img-yes:
GULBEYAZ76 02-04-08, 07:16 Yağmurlu sahne gece sanırım.Ne işleri var o vakitte birlikte dışarıda?Dahası Asi 2 çiftliklede ilişkisini kesmişken tarlaları kurtarmaya çalışmıyordur heralde.
Bu sahnede 3.kişi olacaksa bu Aslan olabilir.
valla tüyoları okusam bi türlü okumasam bir türlü :img-pilot
diyorum tut kendini okuma ama ne hacet sabah ilk o sayfaya giriyorum :img-blush
malesef beklemiyorum bu bölümde asi'nin inadını kıracağını, gururunu ikinci plana atacağını hiç beklemiyorum. Demir diyorum elinden geleni yapsın ki yaptıda ama bi dursun artık gerisi gelmesin sakinleşsin köşesine çekilsin sabredip izlesin... Asi gidecek adana'ya öyle tahmin ediyorum belkide demir için bu durum sonucunda her şey çok değişecek hani uğraşırsın uğraşırsın bakarsın karşılığı gelmiyor gardın düşer ya yani artık bi karşılık beklemezsin vazgecersin işte demir de belki asi Adana'ya gidince böyle hissetmeye başlıyacak bunu bildiği içinde son çabaları, son çırpınışları bunlar....
tüyo emekleriniz için çok teşekkürler...
sevgiler...
Asi'nin cevabı ile ilgili daha net karar vermek için özeti bekliyorum.
Dün gece sayısız kereler fragmanı izledim. Gözlerim beni yanıltmıyorsa Asi'nin gözlerindeki aksilik gittikçe azalıyor. Yerini hüzünlü gözlere birakıyor. Özellikle Demir'in gururunu bıraktın yerde başlayacağız" dediği sahne de .
Asi'nin kararında İhsan'la konuşmasının ve Defne ile İhsan'ın barışmasının etkisi olacak diye düşünüyorum. Eğer Asi kalbinde İhsan'ı temize çıkarırsa Demir ile arasında bir mesafe kat etmiş olacak.
Aslında Asi'nin gitmesini isteyenlerdenim ancak aşkını , Demir'in onun için nekadar vazgeçilmez olduğunu söyledikten sonra. Gitme nedenlerini açıkladıktan sonra. Yakıp yıkarak giderse ikisi içinde geri dönüşü olmaz. Demir'in elindekiler tükendi. Artık yapacağı başka bir şey kalmadı.
Diğer noktada bununbir dizi olduğunu düşünürsek,
Asi evet derse herşey çok kolay olur.
Asi hayır derse izleyecek bir şey kalmaz. Demir'in de bir gururu var. Dönüp gidecektir. Belkide şehri terk edecektir. O zaman biz ne seyredeceğiz.
Yan karakterin kuvvetli olmasından yanayım herzaman ancak ana temanın aşk olduğunu da unutmamak lazım.
Eğer Asi seni seviyorum ve o resimde kalmak istiyorum ama gitmem gerek derse o zaman diziye yeni açılımlar gelir. Asi'nin yeni bir şehirde tutunma çabası, Demir'in ona desteği, ufak tefek kaçamakları..Belkide aşklarını daha rahat yaşayacakları yeni bir ortam.
Kaç bölümdür heyecan dozu çok yüksek bir dizi seyrediyoruz. Seyircide artık çok gerildi. Bir yaklaşım bir ısınma bekliyor. Umuyorum bizi çok bekletmezler.
GULBEYAZ76 02-04-08, 07:39 Başka yağmurlara mı gidecen diyor Asiye.Kendinden uzakta başka birine aşık olma ihtimalini düşünüyor Demir.Yağmur:img-in_lo demek aşk demek öpücük:img-in_lo demek.
Ben bir müddet ayrı kalmaları iyi olacak kanaatindeyim.
Demir gururunu bıraktığında başlıyacaz diyor ya Asiye sanki orası Demirin eski evinin yolu gibi.Zaten kıyafetler de son sahnede giyilen kıyafetler.Sarılmadan sonra birşey olacak.Belkide İhsanın hastalanması Asiyi üzecek oda Demire yüklenecek.
pas.si.on79 02-04-08, 07:40 GÜNAYDIN HERKESE...
Sağlıklı huzurlu mutlu günler dilerim.Ankara kapalı yağmurlu.. Birçok ilde hafta sonuna kadar yağışlı.. Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız iyi olsun diyorum. Asinin havası şu sıralar bozuk.. fırtınalı, gürültülü sağanak yağışlı..
Aşk ve Gurur'la tam olarak paralel gidilmediğinin farkındayım ama şu noktada elimde olmadan Darcy'nin duygularını açıkça Elizabeth'e söyleyip yine yanlış anlaşılmalar yüzünden reddedilmesini (kitaptada öyle miydi hatırlamıyorum ama filmde onlar da o sahnede yağmur altındaydılar :img-yes:) ve kendini geri çekmesini, sonra da Elizabeth'in Darcy'nin kızkardeşi için yaptıklarını öğrenip pişman olup aşkından sürünmesini hatırlıyorum elimde olmadan... Asi'yle Demir'de de o yöne doğru ilerliyoruz sanırım...
Asi şimdi Demirin aşk için Onun için yaptıkları sıfırı tükettikten sonra sadece bunu yani Kızkardeşi için yaptıkları için mi yumuşuyor..Bu mudur bahanesi.. Neler neler yap... Onları hiçe say... :)
Yok Demir e ihtiyacı olduğunu anladı.. Ne demişler fazla naz aşk usandırır.Asinin naz yapmak değil,Demiri, AŞkı İstememeye başladı.Ya da aşktan korktu..Demir bünyeye fazla geldi:)
Dolayısıyla tez elden Asi ye.....
DEMİR EKSİKLİĞİ ÖNERİYORUM..
Dün seyahatteydim ve gece geldiğimde, bir gün içinde neredeyse 80 sayfa yazdığınızı gördüm ve dehşete düştüm... Yorumları hızlı hızlı okurken aşağıdaki mesaja takıldım...
Fragmanı da izledikten sonra; bu mesajı yeniden buraya taşımak lazım diye düşündüm... Çok beğendim gerçekten... Asi’nin hissettiklerini anlama konusunda en başarılı bulduğum tesbitlerden biri... Asi haklı ya da haksız olabilir ama bence de öyle hissediyor...
İKİ PARALEL DOĞRU tanımlaması; biri ivmeyi azalttığında diğeri arttırıyor tesbiti... Bundan daha iyi özetlenemezdi bence de bu aşkın seyri... :img-yes:
Sevgili Zemfira, Sevgili Fel!ade'nin yorumundan alıntıladığınız "biri ivmeyi azalttığında diğeri arttırıyor tesbiti"ne maalesef katılamayacağım. Kimbilir belki çok dikkatli izlememiş olduğumdandır, belki de izlediğim sahneleri tam anlayamamış olduğumdan, ben Demir'in ivmeyi hiç azalttığını görmedim. Tam tersi hep ve her zaman yukarılara doğru çekmeye çalıştığını gördüm.
Sadece bir kez Defne ile Kerim'in nişanında Süheyla ile Aslan hakkındaki o dehşet verici önemli gerçeği öğrendiğinde kısa bir süre kendini Asi'den çekmişti Benim tek hatırladığım ivme düşürücü hareketi budur Demir'in.
Oysa Asi en duygusal, en romantik, en heyecanlı, en tutkulu anda bile bağıracak bir şey bulup, Demir'in yukarılara çekmeye çalıştığı aşk ivmesini tekrar aşağılara indiriyor....
Asi hep öfkeli, hep hırçın, hep kızgın... Böyle olmak için haklı sebepleri var. Ama bir zaman sonra (benim için) izlemesi yorucu oluyor.
Doğrusunu söylemek gerekirse, biraz durulmasını, olayları bir kaç farklı boyuttan ele almasını, suçlayacağı kişileri seçerken tüm olasılıkları göz önüne alarak durum değerlendirmesi yapmasını bekliyorum...
O bir toprak kadını ve bana göre toprakla, hayvanlarla uğraşan bir kişi sabırlı ve sakin olur. Beklemeyi bilir. Sadece gözüyle gördüğü, ya da kulağıyla duyduğu değil, 5 duyusuyla birden algıladığı gerçek onun için esas gerçektir, esas doğrudur...
İşte bu noktada ben Asi'yi, özellikle Demir'e karşı hep fevri buldum. Hep dinlemeden hüküm veren, anlamaya çalışmadan sorgulayan....
Herkese iyi günler dileğiyle
Demir: Gözlerini yumup bir hayal kurabilir misin? Ama içinde yanında olmayı istediğin kişide olsun.(benim o ben):img-hyste:img-hyste. Hayalle gerçeğin karıştığı bir yerde. Burada bir kır lokantasına oturmuş seni seyrediyorum.
Cemal Ağa: Bana şantaj yapma.
Cemal Ağa: Şimdi sana bir teklifim var.
Asi(ye): Nedir?
Demir: Gidemezsin sen Asi(ye). Bu topraklara ihanet edemezsin.
Asi(ye): Ne istiyorsun benden. Ha ne. Toprağımızdan kopardınız bizi.
Demir: Bir kerede kaçma Asi(ye). Yeter artık yapma bunu.
Cemal Ağa: İyi düşün bu teklifimi.
Demir: Eğer bir gün bu gururunu bırakabilirsen her şey orada başlayacak.
İhsan: Seni nasıl görmezden gelirim. İnsanın yaşadıklarını unutması mümkünmü. Bu konuda sana her şeyi anlatırım. Hadi ne öğrenmek istiyorsan sor!! Ama lütfen açık ol!!!
Demir: Şehirden ayrılmak için bahane arayacakmışsın. Ya geride bıraktıkların hiç mi önemi yok Başka yağmurlara mı bırakacaksın kendini? (Bu yağmurlar beni paslandırıp çürütüyor haberin olsun. Çiğneme beni Asi(ye). Çiğnene çiğnene paspas oldum sayende.):img-hyste:img-hyste
Süheyla: Bu kadarı da fazla artık.(Demirin kendisini riske sokan kararı aldığını öğrenmesinin üzerine) :icon_whis:icon_whis
Demir: Gel benimle. Şimdi yeniden bu fotoğrafta yer almak ister misin?
Andacığım, ellerine sağlık..
Çok rica edeceğim bu mektubu Asi adına Demire yollayıver..Yoksa adam kanser olacak sevgisini anlamamakta direnen Asi yüzünden..
Sevildiğini bir görsün garip ya..
Dudakların çemkirmekten başka işe yaramadığını düşünen Asi, allahbilir mektupta yazamaz..Sen yolla imza da atamaz o nasılsa, parmak bas de yeter..
Daha ne diyim..:img-hyste
Ahhh ahhhh...
Bimkolik'ciğim bilsem ki mektuplarım işe yarayacak işi gücü bırakır döşenirim sayfa sayfa. Hatta mektupla da yetinmem roman bile yazarım :icon_whis... ama gülüm korkarım öyle bir hale gelecek ki ilişkileri benim içimden değil mektup, not yazmak bile gelmeyecek :( Zaten zorlanıyorum Asi'nin bu tutukluğu karşısında onunkileri yazarken :icon_sorr
ÇOK GÜZEL..
Asinin nasıl asiliği bu anlamadım.Sebep yokken bu kadar hırçınsa kötü bir şey olduğunda varsayalım Demir aldattığında varsayalım başka birşey bu kız neler yapar.. Aslında Asi aşk nedir bilmiyor, toprak diye tutturmuş..
Hani Aşık Veyselimiz demiş ya..
Benim sadık yarim kara topraktır diye.. Asi kızımız da topraktan başka birşey düşünmüyor... Karşısında onu seven herşeyi feda can mal neyse gözü görmeyen bir aşk adamı var ama Asi kızımızda aşkın zerresi yok..Daha aşık olmamış. YA da hep böyle olsun istiyor.Demir sürekli peşinde.. O çemkirecek..
BİR SÜRE AYRILSINLAR...
Aşk anlayışı farklı bu kızın ya da hiç yok.Demir aşkının derdine düşmüş Asi hala bizi toprağımızdan ettiniz diyor.Yaradan Demire peygamber sabrı vermiş normal şartlarda hergün gazetelerde bir manşet haber görüyoruz aşk cinneti başlığında.
Valla Demir de ya benim olursun ya toprağın desin kendinden geçsin Asiyi gömsün.Demir sağ biz selamet...
Bir ileri bir geri yetti ama. Gerçek yaşamda olsa Demir karakterinde bir adam çoktan bu işin peşini bırakırdı. Senaristler böylelikle tansiyonu yüksek tutmayı amaçlıyorlar herhalde.Bu da bir taktik ama artık işin tadı kaçıyor (Asinin 'asi'lik edeceğini varsayarak söylüyorum tabii).
Halbuki bu kaçma-kovalamacaya son verip birlikte mücadele etseler -tamam arada ufak ufak atışsınlar- birlikte karşı koyacak çok engel var..Çok şey mi istedim:img-wink:
Kesinlikle katılıyorum Sevgili Sinefil, ama unutmamalılar ki yüksek tansiyon kalp damar sistemi için ÇOK zararlıdır .... toplu halde beyin kanaması geçirtecekler çoğumuza ve seyredecek seyirci kalmayacak.... :icon_sorr
Önemli olan elele verip geçmişin üstesinden gelmeleri ve birlikte kendi geleceklerini yaratmaları... hem böylesi bir gidişi seyretmesi çok daha güzel olur... ayrı ayrı savaşmalarının değil her zorluğa birlikte göğüs germelerinin tadını yaşamak istiyorum ben... ama gel de anlat... :(
Günaydın,
Çok şey istemiyorsun.
Asi Demir'e şöyle söylemişti.''Neler düşündüğünü neler hissettiğini anlatmaktan çekinen bu yüzden insanlarla arasına kocaman mesafe koyan birisiyle evlenemem''
Peki şimdi kendisi ne yapıyor?Bahsettiği kocaman mesafeleri kendisi koyuyor.
Sevgi emek ister.Demir emek veriyor.Buna karşılık Asi ona donuk bakışlar veriyor.:icon_sorr
''Şimdi yeniden bu fotoğrafta yer almak ister misin?'' Bu sorunun üzerine güzel bir şeyler söylemezse.(Bir çoğunuz benim ne istediğimi biliyor.Kendini atsın)
Demir artık bıraksın.Uzaklaşsın...O zaman belki aklı başına gelir.:icon_whis
Daha önce yanlış hatırlamıyorsam.nilece'e de yazmıştı.Demir'e çok uyuyor.
''Ne hasta bekler sabahı,Ne taze ölüyü mezar,Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar.Geçti istemem gelmeni,yokluğunda buldum seni,bırak vehmimde gölgeni,gelme artık neye yarar...''
Asu Abla benim pembe gözlüklerim kayboldu.:icon_sorr
Anda Abla Asi'ye hak veriyorum.Ama bu donukluğuna anlam veremiyorum.
sinefil görev hakkında direktiflerini bekliyorum.:img-yes:
Tek dileğim;umarım Asi beni yanıltır.:img-yes:
Sevgili Zemfira, Sevgili Fel!ade'nin yorumundan alıntıladığınız "biri ivmeyi azalttığında diğeri arttırıyor tesbiti"ne maalesef katılamayacağım. Kimbilir belki çok dikkatli izlememiş olduğumdandır, belki de izlediğim sahneleri tam anlayamamış olduğumdan, ben Demir'in ivmeyi hiç azalttığını görmedim. Tam tersi hep ve her zaman yukarılara doğru çekmeye çalıştığını gördüm.
Sadece bir kez Defne ile Kerim'in nişanında Süheyla ile Aslan hakkındaki o dehşet verici önemli gerçeği öğrendiğinde kısa bir süre kendini Asi'den çekmişti Benim tek hatırladığım ivme düşürücü hareketi budur Demir'in.
Oysa Asi en duygusal, en romantik, en heyecanlı, en tutkulu anda bile bağıracak bir şey bulup, Demir'in yukarılara çekmeye çalıştığı aşk ivmesini tekrar aşağılara indiriyor....
Asi hep öfkeli, hep hırçın, hep kızgın... Böyle olmak için haklı sebepleri var. Ama bir zaman sonra (benim için) izlemesi yorucu oluyor.
Doğrusunu söylemek gerekirse, biraz durulmasını, olayları bir kaç farklı boyuttan ele almasını, suçlayacağı kişileri seçerken tüm olasılıkları göz önüne alarak durum değerlendirmesi yapmasını bekliyorum...
O bir toprak kadını ve bana göre toprakla, hayvanlarla uğraşan bir kişi sabırlı ve sakin olur. Beklemeyi bilir. Sadece gözüyle gördüğü, ya da kulağıyla duyduğu değil, 5 duyusuyla birden algıladığı gerçek onun için esas gerçektir, esas doğrudur...
İşte bu noktada ben Asi'yi, özellikle Demir'e karşı hep fevri buldum. Hep dinlemeden hüküm veren, anlamaya çalışmadan sorgulayan....
Sevgili İpekaziz;
Ne güzel şeyler yazmışsınız... Asi-Demir iletişiminde Asi'nin Demir'in peşinde olduğu birkaç yer daha var... Ben de yaşlıyım malum, çok da hatırımda tutamam böyle şeyleri; çok da beceremem o şöyle yapmıştı, bu da böyle yapmıştı çetelesi tutmayı ama hatırladığım kadarıyla; özellikle Kenan yanlış anlaması döneminde Demir kendini geri çektiğinde Asi ne olduğunu anlayabilmek için çok uğraşmıştı... Daha Havaalanı açılışında,hatta belki de daha öncesinde, TSM konserinde başlamıştı bu tepkiler ve Asi'nin anlama çabaları... Sonra da “Neyin var, Demiir, nooluyor” diyen bir Asi izlemiştik sürekli Demir’in peşinde... Daha sonra Halep ve Halep dönüşü evlenme teklifini kabul ettiğini veri kabul ederek yaptığı haksız ithamlarda da Asi Demir’in peşinden koşmuştu oldukça uzun bir süre.. Ben mi yanlış hatırlıyorum; olabilir tabi... Sonra da nişan sonrasında yaşananlar ve Demir’in neden böyle davrandığını anlamaya çalışan bir Asi geliyor hep gözümün önüne...
Fevrilik ve dinlemeden hüküm verme konusunda Demir ile Asi’nin çok da farkı olmadığını düşünüyorum... Hatta Asi neden kızdığını çemkirerek de olsa dürüstçe ifade ederken; Demir kafasında kararı verip, doğru kabul ettiği verilerin doğru olup olmadığını sormuyor ve bu verilerle karşısındaki kişiye çok haksız ithamlarda da bulunabiliryor... (Kenan olayında kendini sattığını bile ima etti Asi’ye...) Yanlış anlaşılmak istemem, Asi daha haklı demek istemiyorum, ikisi de haksız demek istiyorum aslında...
Tamam kabul ediyorum, Demir daha atak ve kendisi daha çok ortaya koyuyor; bu yaşananlarda aşkını daha çok sahipleniyor... Ama Asi’nin tüm hayatı altüst olmuşken; ona da bu kararsızlığında hak vermek geliyor içimden, naapayım ben de böyle biriyim... Çok kızmayı beceremiyorum insanlara... Anlamaya çalışıyorum neler hissediyor olabileceklerini...
Bir de herkes Asi’ye kızıyor ya; o zaman ben çok üzülüyorum Asi için... Kızmayın o kadar, anlamaya çalışın demek istiyorum... Çok da haksızlık etmemek lazım demek istiyorum... Şimdi siz eğer Demir’e kızıyor olsanız; ben onu da savunurum size ... Onun da haklı olduğu çok fazla nokta var çünkü...
Ama bu diziyi ve bu aşkı izlerken edindiğim izlenim; eğer Demir kendini çekse tamamen; Her durumda Asi’nin dibinde bitmese, kızgın pozlara girse, Asi ne olduğunu anlamak için kendini yine paralar bence...
Çemkirme ve kavgaların yoruculuğuna gelince; sizinle tamamen aynı fikirde olduğumu iletmeliyim... :img-yes: Çok yoruluyorum ve geriliyorum... Şöyle sakin sakin bir aşk hikayesi seyredemediğimiz için de ne kadar müteessir olduğumu anlatamam...
bye
''Ne hasta bekler sabahı,Ne taze ölüyü mezar,Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar.Geçti istemem gelmeni,yokluğunda buldum seni,bırak vehmimde gölgeni,geleme artık neye yarar...''
Asu Abla benim pembe gözlüklerim kayboldu.:icon_sorr
Anda Abla Asi'ye hak veriyorum.Ama bu donukluğuna anlam veremiyorum.
sinefil görev hakkında direktiflerini bekliyorum.:img-yes:
Tek dileğim;umarım Asi beni yanıltır.:img-yes:
Deniz'ciğim, daha önce de yazmıştım ve gidişat bir kere daha yazma gereği hissettiriyor... bu da hiç hoşuma gitmiyor ama... Asi bu şekilde devam ederse bize pembe gözlük yetmeyecek doğrudan "pembe beyin" nakli yaptırmamız gerekecek...
Kendime not: İlk sıraya yazılmak için elinden geleni yap, yoksa çıkmaz o mektuplar en pembesinden bir beynin olmazsa :(
GULBEYAZ76 02-04-08, 08:45 Dem:Gidemezsin sen Asi. Bu topraklara ihanet edemezsin.
Asi:Ne istiyorsun benden. Ha ne. Toprağımızdan kopardınız bizi.
Dem:Bir kerede kaçma Asi. Yeter artık yapma bunu.Ben sana benim toprağım suyum herşeyim sensin diyorum sen ne diyorsun.Lanet olsun toprağa da yetti artık anladın mı yetti.
Asi:Yettiyse artık ısrar etme bana engel olmaya çalışma.
Dem:Ben kimim ki sana engel olacam sen burnunun dikine gitmeye devam et.Yalnız şunu bil ki ben annemi kaybettim ama vazgeçmedim kendim için kardeşim için hayata tutundum.Senin için öfkemi bile gömdüm ama senin için varsa yoksa toprak.Dilerim topraklarınla mutlu olursun.Benden bu kadar.
Dem:Gidemezsin sen Asi. Bu topraklara ihanet edemezsin.
Asi:Ne istiyorsun benden. Ha ne. Toprağımızdan kopardınız bizi.
Dem:Bir kerede kaçma Asi. Yeter artık yapma bunu.Ben sana benim toprağım suyum herşeyim sensin diyorum sen ne diyorsun.Lanet olsun toprağa da yetti artık anladın mı yetti.
Asi:Yettiyse artık ısrar etme bana engel olmaya çalışma.
Dem:Ben kimim ki sana engel olacam sen burnunun dikine gitmeye devam et.Yalnız şunu bil ki ben annemi kaybettim ama vazgeçmedim kendim için kardeşim için hayata tutundum.Senin için öfkemi bile gömdüm ama senin için varsa yoksa toprak.Dilerim topraklarınla mutlu olursun.Benden bu kadar.
Ne güzel yazmışsın valla.Demir kelimesi kelimesine söylese hakkıdır valla.
Bende Asi'nin uzak kalmasını Demir'e bağladım zamanında ama Asi artık gerçekten garip davranıyor.Demir her haliyle Asi'nin yanında Asi'de bunun farkında ama inadından da gururundan da vazgeçmiyor.Fazla naz aşık usandırır diye bir laf vardır Asi acilen bu lafı hatırlamak zorunda.Demir'de sabır sabır bir yere kadar diyecek yakında.
GULBEYAZ76: İşte artık Demir'den bu sözleri bekliyorum.:good:
Asi'yi ve gururunu baş başa bıraksın.:img-yes:O zamanda Asi Demir'in sevgisi bu kadarmış diye kendisini haklı çıkartmaya çalışır.
Çıkartsın hiç olmazsa Demir bir süre kafasını dinler:img-yes:
Ablacım Pembe Beyin nakli için sırayı almışsın.Arkandan ben geleyim.2. sıra benim olsun.:img-yes:
oyuncak bulut 02-04-08, 09:05 GÜNAYDIN HERKESE...
Asi şimdi Demirin aşk için Onun için yaptıkları sıfırı tükettikten sonra sadece bunu yani Kızkardeşi için yaptıkları için mi yumuşuyor..Bu mudur bahanesi.. Neler neler yap... Onları hiçe say... :)
Yok Demir e ihtiyacı olduğunu anladı.. Ne demişler fazla naz aşk usandırır.Asinin naz yapmak değil,Demiri, AŞkı İstememeye başladı.Ya da aşktan korktu..Demir bünyeye fazla geldi:)
Dolayısıyla tez elden Asi ye.....
DEMİR EKSİKLİĞİ ÖNERİYORUM..
:img-ok: Katılıyorum! :good: :) hatta şapka çıkarıyorum:img-hi:
çocukcağız neler neler yaptı saymakla bitmez, ki sadece Halep'e gidip de actionman misali silahlı çatışmaya girmesi yeterdi artardı bile ama Demir Man yetinmedi daha neler yaptı Asi'si için.. Asi'ninki artık gurur ya da inat değil bence çünkü her insanda gurur ve inat vardır, kiminde daha az kiminde daha çok... Ama herhalde kimsede Asi'de olduğu kadar yoktur! Daha doğrusu Asi'dekine artık gurur inat falan denemez. Tamam biliyoruz Demir tarafından tasdikli "keçi" kendisi ama herşeyi bırakıp sırf şehirden gitmiş olmak için giderse kendisine korkak diyeceğim ben sadece. Hiç de o yere göğe konulamayan cesur Asi değilmiş kendisi demek ki.
Fazla naz aşık usandırır sözü tam uyuyor gerçekten de, Demir gibi bir sabırtaşı bile çatlayacak sonunda Asi'deki bu korkaklık yüzünden.
Sevgili İpekaziz;
Ne güzel şeyler yazmışsınız... ..............Çemkirme ve kavgaların yoruculuğuna gelince; sizinle tamamen aynı fikirde olduğumu iletmeliyim... :img-yes: Çok yoruluyorum ve geriliyorum... Şöyle sakin sakin bir aşk hikayesi seyredemediğimiz için de ne kadar müteessir olduğumu anlatamam...
bye
Sevgili Zemfira,
Yazdıklarınız bir tokat gibi suratıma çarptı. Çünkü her biri gerçek, her biri doğru:img-yes:
Allahtan önceki mesajımda yaşlıyım, her şeyi hatırlayamıyorum, yada sizler kadar anlayarak seyretmemiş olabilirim gibi şeyler yazıp, kendime açık kapı, birazcık pay bırakmışım..
Dedikleriniz doğru, Demir'in de kendini Asi'den çektiği, dolayısıyla ivmeyi düşürdüğü vak'alar var. Kıskançlıklar, sormadan yargılamalar, anlamadan dinlemeden uzaklaşmalar, terslemeler vs... Buna karşılık Asi'nin de ivmeyi yeniden yükseltme çabaları...Siz yazınca kafama dank etti.
Ama ufak bir nüans var bu ikisinin arasında bence...
Asi'nin ivmeyi düşüren çemkirmelerinde Asi, Demir'e ailesine karşı yapmış olduğunu düşündüğü bir kötülük neticesinde haksızlıklar yapıyor.
Oysa Demir'in Asi'ye kabalaşmalarında sebep sadece Asi...
Bilmem anlatabildim mi?
Biraz daha açayım dilerseniz: Demir, Asi'ye ilişkilerini -erken bir söz belki ama- sevdalarını riske attığı, tehlikeye soktuğu için kızıyor ve haksızlıklar yapıyor. (Hem de çetele tutmak gibi olmasın ama Demir 1 yapıyorsa, Asi 5 yapıyor)
Öte yandan Asi'nin Demir'e çıkışmalarına sebep olan konular hep ailesine yapıldığını düşündüğü haksızlıklar, babasına yapıldığını düşündüğü çirkinlikler....
Kimbilir belkide Asi'nin, Demir'e çemkirirken kullandığı kelimeler, Demir'in Asi'ye bağırırken kullandığı kelimelerden daha ağır, daha acıtıcı... bu sebeple bende bu tesiri bırakıyor...
Herkese merhaba
Bütün yorumları okumadan yorum yazmak ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. Bu konuda daha önce yazan olduysa özür dilerim.
Ben Cemal Ağa'nın Asi'ye yapacağı kıyağın aslında İhsan'ı yalnız bırakma oyunun son perdesi olduğunu düşünüyorum. Cemal Ağa'nın desteğiyle evlenip Defne önce aileden koptu. Sonra şu senet konusunda yaşananlar sonucu Neriman ve küçük kızlar koptu. Şu anda İhsan Bey'in tek destekçisi ve yanında olan Asi. Yani son kale. Cemal Ağa Asi'yi babasından uzaklaştırmak, İhsan'ı iyice çaresiz bırakmak adına bu çiftlik verme işine girişti bu kesin. Bakalım bunu başarabilecekmi? Bütün umudum ve dileğim bunun gerçekleşmemesi. Hiç başlamamış birşey nasıl biter? Asi ve Demir hiç başlayamadılarki şu anda bu noktada bitsin. Bunu kabul etmek mümkün değil.
Sevgilerbye
kaçınkurası 02-04-08, 09:23 Nihayet sesli fragmanı izleyebildim. Daha önce aldığımız spoiller'da anlatıldığı gibi Dedesi Asi'ye bir teklifte bulunuyor. Adana meselesi.
Demir'de bu topraklara ihanet edemessin gidemessin vs diyor.
Keşke gitse Asi.. diziye renk gelir, heyecan gelir. Elbetteki demir'de peşinden gider.birazda orada, herkesten uzak, başbaşa izleriz onları :img-yes:
Ama sanırım gitmeyecek..gitmesse bu ASİ kişiliğine, gururuna ters bi hareket olur bence. ama sanmıyorum diziyi başka bir şehre bi süreliğinede olsa taşımazlar gibime geliyor. bakalım bekleyip görücez ass kaldı:happy0064
Günaydın......................
Bence ,içimden geçeni söylüyorum ASi Adana'ya gidecek...............
Ne bileyim ,böyle hissediyorum.....o kadar çemkirik ki....Kafasına taktı bir şeyi...sabitliyor sanki.....ağlarken yaslanıp sığındığı anda iplerini saldı......çok doğaldı....hiç bir şeyi düşünmedi.....istediği gibi davrandı.....Ama kendine gelince aşkını 2.plana atıyor olanlardan dolayı..........
Kitabı okumadım ama filmi izledim.....Orda Lizz teyzesiydi sanırım teyzesi ve eniştesiyle beraber şehir dışına gidiyordu.....ve orda Darcy ziyaretine geliyordu.....Ve ailesinden bir mektup alıyordu,kızkardeşinin başına gelenleri öğrenip hemen eve dönüyordu.....Ve Kızkardeşi işinin sonucunda Darcy nin yaptığı büyük fedakarlığı öğrenip bu sefer o Darcy'e karşı atak yapıyor o peşinden koşturuyordu.....Eğer orjinaline göre giderse Asi gidecek......Gonca olayından sonra aklı başına gelecek......Bu sefer Demir ,Demir diye o dolanacak.......Zavallı Demir'cim uğraş dur tabiii............O topraklar ona darmı gelir,genişmi gelir,çeker gider mi? herşey hakkıdır yani..............
Bunlar benim tahminim belkide tam tersi olur.....Demir' e çok çok sabır diliyorum ......Asi ye de sakinlik......
asiyedemir 02-04-08, 09:27 Şehirden kaçmak için bahane arıyor gibisin
Asi'nin durumu gerçekten çok zor .Ailesi çil yavrusu gibi dağılmış durumda
Anne bir taraf ta kardeşler bir tarafta baba bir tarafta Demir bambaşka tarafta Aşk istiyor beraber olmak istiyor ama Asi' nin derdi geçim sıkıntısı başlarını sokacakları bir ev, ellerinden alınmış topraklar .İlk bölümlerde ne kadar mutlu bir aileydi kozcuoğlu ailesi terasta Anne şarkı söyler baba gitarla eşlik eder kızlar bu durumu hayranlıkla izlerdi gelinen noktada elde hiç bir şey kalmadı .Asi kaçıyor neden kaçıyor isterse antakyadada kendine geçim kapısı açacak işler bulur bu kızın elinde mesleği var çalışıp kazanabilir .Asi Demir den kaçıyor orda kalırsa daha fazla kendine hakim olamayacak çünkü Aşkıyla ailesi arasında kaldı çıkmaz sokak ta .Bence Demir bırakmalı Asi yi kendini dinleyip sağlıklı bir kararla dönmesi için bu sıkışık durumda ki Asi neye EVET diyebilir ki .Tercihe zorlarsa Demir pisikolojisi bu durumda olan Asi'nin yanıtı elbetteki HAYIR olacak
Demir o son sahnede resim yerine taksa altını Asi'ye bunu çıkardığında benden vazgeçtiğini anlayacam dese Serbest bıraksa çok daha olumlu yanıt alacağını düşünüyorum ben:good:
Merhaba arkadaşlar sesli fragmanı izledim ve aman YaRabbi.... Demir ve Asi yine yağmurun altında yine bağrıp çağırıyorlar.
Nedense ben yağmurlu sahneleri severim... ;( hele ki bu dizide. VAlla insan nasıl kıyıpta Demir'i bırakır gider bilmiyorum. Asi giderse kendisine hayret kere hayret edeceğim...
Yoruma katılıyorum ama, şu koyuttuğum iki kelime var ya, işte orada ayrılıyorum....
Asi, Demir'in intikam duygusu ile aşkı arasındaki ikilemleri yaşarken, ivmeyi yukarı çekmeye uğraşan kişi idi....
Asi, İhsan-Süheyla-Aslan üçgenini öğrendiği andan itibaren, dengesini yitirdi.
Asi, artık hep bağıran kişi.... ( Demir'i de kendisine benzetti sonunda...)
Asi, Aile-Aşk-Geçmiş arasındaki dengeyi kuramıyor....
İşte bu ruh halindeki Asi, hatalı davranıyor.... doğruları görsede, eğriler daha çok gözüne batıyor... Demir ile birlikte olsa, savaşacak gücü olacak mı bilemiyor.... Çünkü savaşı, iki aileye birden olacak.... çok kısa süre önce yaşanmıi Defne-Kerim krizi var... hala çözülmediği için, en kötü örnek o..... Kerim, Süheyla'nın akrabası olmadığı halde bunlar yaşandı.....Demir, kan bağına da sahip... kız ne yapacağını bilemiyor.... ailemi aşk mı seçemiyor.... ikisindende vazgeçmek istemiyor.... ama, zor şartlar içindeki ailesi ağır basıyor....
Zaman içinde, ailesinin dertlerinin azalması ile aşka geri dönebileceğini bilmek istiyor belkide.... kendisini bekleyecek bir aşk olduğunu bilse rahat davranacak.... Demir, defalarca kez sevgisini gösterdi.... sözlü de hareketli de, defalarca ispatladı..... söylemediği tek şey, her ne olursa olsun ben seni bekliyor olacağım.... ( seni seviyorum demesine hiç, ama, hiç gerek yok )
Bu bölüm sonunda, Adana'ya gitme kararı verebilir Asi.... giderse, kısa süreli ayrılığın bile, Demir'i ne kadar sevdiğini ve özlediğini anlamasını sağlaması açısından işe yarayacağını düşünüyorum.... tabii gitmeden önce Demir'e, o resimde ömür boyu kalmak istediğini söylemeli.... :img-yes:
Çiftlik Asi'nin üstüne yapıldı ise, işleri olacak Asi'nin Adana'da.... yani bu gidiş mecburide olabilir.... "Gideceğim ama, işleri halledip hemen döneceğim....." işte bu güzel bir son olur bölüm için.... ya da, " Gideceğim ama, Adana'da tek başıma olmak istemiyorum" da güzel bir cümle....
"Gitmem lazım.... kendimi dinlemem lazım.... döndüğümde burada olacağını bilmem lazım" evet bu cümle de güzel....benzer veda sözleri Asi kızın ağzına yakışır...:img-wink:. "Gidiyorum ve kimseyi görmek istemiyorum" gibi bir söz ile giderse, herkese dağıttığım pembe gözlüklerimi geri isterim..... :icon_sorr
Bu bölümden de, sonraki bölümden de umutluyum.... Demir'in, bangır bangır aşk itirafları var....
İhsan'ın... ya Süheyla'ya ya da, Asi'ye izahatları var... umarım, tatmin edici yanıtlar verilir ve bizde duyarız....
Cemal ağanın yeni hinlikleri var....:img-wink:
Ziya cephesinde yeni yakalanışlar var.... :icon_whis
Defne'nin sorunlarında çözülmeler var.... :img-yes:
Dolu dolu bir bölüm geliyor belli....
Sevgili Zemfira,
.......
Ama ufak bir nüans var bu ikisinin arasında bence...
Asi'nin ivmeyi düşüren çemkirmelerinde Asi, Demir'e ailesine karşı yapmış olduğunu düşündüğü bir kötülük neticesinde haksızlıklar yapıyor.
Oysa Demir'in Asi'ye kabalaşmalarında sebep sadece Asi...
Bilmem anlatabildim mi?
Biraz daha açayım dilerseniz: Demir, Asi'ye ilişkilerini -erken bir söz belki ama- sevdalarını riske attığı, tehlikeye soktuğu için kızıyor ve haksızlıklar yapıyor. (Hem de çetele tutmak gibi olmasın ama Demir 1 yapıyorsa, Asi 5 yapıyor)
Öte yandan Asi'nin Demir'e çıkışmalarına sebep olan konular hep ailesine yapıldığını düşündüğü haksızlıklar, babasına yapıldığını düşündüğü çirkinlikler....
Kimbilir belkide Asi'nin, Demir'e çemkirirken kullandığı kelimeler, Demir'in Asi'ye bağırırken kullandığı kelimelerden daha ağır, daha acıtıcı... bu sebeple bende bu tesiri bırakıyor...
Doğru söze ne denir; haklısınız denir tabi... :happy0064
Asi defalarca ve çok acıtıcı bir şekilde hep de ailesini düşürdüğü durumu dile getirerek çemkiriyor... Oysa Demir hep aşkından dolayı... :img-yes:
Burada da yine Sevgili FEL!ADE'nin sözü geliyor aklıma "Asi ise ailesinin cöküsüyle kendi yükselen aski arasinda, bu arada kalmislikla bu konu karmasasindan cok etkileniyor."
Galiba ailesi böyle bir çöküş yaşarken, aşkına sahip çıkabilecek gücü kendinde bulamıyor... Bir insanın böyle hissetmesi ne kadar üzücü değil mi? Olanlara isyanını çemkirerek dile getiriyor, ne kötü...
Keşke aşkına sahip çıkacak gücü bulabilse... Benim de dileğim bulabilmesi... Bu kısır döngüden de ancak öyle kurtulabilir tabi ki...
Belki biraz uzaklaşmak iyi gelir... O zaman kendine ve olanlara biraz daha dışarıdan bakabilir... Şu anda gırtlağına kadar sorunlara gömülmüş durumda... Biraz nefes almaya ihtiyacı var bence... Kendine, Demire, ailesine, olanlara dışarıdan bakması lazım... Belki o zaman neyi dert edinip neyi sahiplenmesi gerektiği konusunda daha doğru kararlar verebilir... Çemkirmek yerine yapması gerekenleri daha net görebilir... Kendinde yapması gerekenleri yapacak gücü bulabilir belki de...
Herkesin zaman zaman uzaklaşma ve nefes alma zamanları olmalı bence de...
Sevgilerimle.
Şimdi söyleyeceklerim için belki içinizden çogu beni topa tutabilir ne yapalım canınız sağolsun...
Tamam hepiniz bir yere kadar haklısınız bir şey diyemem bende o şekilde düşünüyorum ama başka yöndem baktığımda bazı şeyler farklı görünüyor...
Asi demire benim gözümle bakman gerek demişti hatırlarsınız bende asi gözüyle bakmaya çalışıyorum...
Malum sahne ve sahil kenarı at sahneleri hepimiz hatırlarız asi bence orda demire karşı tamamen kendini açmıştı ama demirin olaylar karşısında kendini geri çekmesi aside güvensizlik yarattı bence tamam bunca olan şeyden sonra artık güvenmesi gerekiyor bencede öyle ama kadın ruhu işte hepimizin içinde hep amaları yokmudur yada insan geleceği düşündüğünde olumsuzlukları cebine koyup düşünmezmi aside bence bunun yüzünden çekimser kalıyor belkide demirin annesini ölümüne ailesinin sebep olmasının yükünü taşıyor ilerde karşısına çıkacağını düşünüyor olamazmı...
Asi kendi için hiç bir engel tanımayan savaşacak birini istiyor e demirin haklı sebeplerlede olsa kendini geri çekmesi gururunu incitmiş olamazmı...
Hem yapmayın arkadaşlar evet demir asi için yapılmayacak şeyler yaptı ama nedense aşkını savunma konusunda şimdiye kadar hiç bir örnek gördükmü görmedik sadece onun için olmadık şeyler yapmakla olmuyor belkide ...
Belki kızın damarların laz kanı dolaşıyor biz bilmiyoruz açık açık anlatmadan anlamıyor belki jeton geç düşüyor olabilir yani bu kadar gitmeyelim kızın üstüne...
Bazı insanlar herşeyin açık , alanen olmasını isterler ki asi de bunu belirtmişti sanırım evet demirin illa seni seviyorum demesi gerekmiyor ama açık yüreklikle kendisini ifade etmesi gerekiyordur belkide...(Demekki demir bunu ifade edemiyor daha önce etmişti Örn. 15 blm.bak kız ne güzel anlamıştı)
Ayrıca otel odası bala konusunda(telafuzu bile sinirlerimi bozuyor) herşeyi sadece biz biliyoruz belki asi tam olarak emin olamıyor olamazmı yani kızın gözünde mükemmel sandığı babası bile kof çıktı kız ne yapsın arkadaşlar..
Merhabalar
Nedense ben hala ASİ'yi anlamakta ısrarcı davranıyorum.:img-yes::img-yes: Ama hiçbir şey olmamış, yaşanmamış gibi Demir'i düşünmeden Adana'ya gitmeye karar verirse o zaman onu anlamakta kesinlikle zorlanacağım.:img-wink:
Demir de önceleri teyzesinin etkisinde kalıp tereddütler yaşıyor, ASi ile bir beraberlik düşünesine imkansız gözüyle bakıyordu. Bu birkaç bölüm öncesine kadar durum böyleydi. Şimdi Demir birden atağa kalktı ama hala açıkça
birşeyleri söylemiyor. :img-pilot:img-pilotBu da benim sinirlerimi bozuyor. Ayrıca bence açıkça söylememesi de kendisinin de bu konuda nasıl davranıp nasıl bir tavır sergileyeceğinden emin olmamasından kaynaklanıyor.:img-yes::img-yes:
BU NOKTADA ASİ'YE KESİNLİKLE HAK VERİYORUM. Herşey açıkça konuşulmalı.
Demir Asiye sevdiğini söylese, birlikte olalım dese sanıyorum bu flört durumunda olmayacak gerisinden belki evlilik teklif etmesi gerekicek. Çünkü ASİ ile ciddi boyutta bir bereberlik yaşabileceğinin bilincinde. Oysa böyle bir durumda teyzesi çıldıracak, daha fazla hırslanacak belki de Demiri hayatından tamamıyla çıkarmayı dahi düşünecek.
BENCE DEMİR DE BU KESİN ÇİZGİYE HAZIR DEĞİL.
Şu anda ASİ'yi ikna edip zaman kazanmaya çalışıyor. ASİ ile kesin konuşsa eminim ASİ ailesinin içinde bulunduğu duruma rağmen Demirin aşkını reddetmez. :happy0064:happy0064
Şu anda ASİ'nin yerinde ben de olsam hayatıma Demir'in aşkı konusunda bir yön veremezdim. Eğer hayatına yön verecek şekilde bir karar alınacaksa birtakım şeylerin olduğu gibi ifade edilmesi konuşulması bence şarttır.
Sevgili eleren'in son sözü beni çok etkiledi.Asi'nin Demir'e güvenememesini, bunun olası sebebini açıklayan sözü. Yıllarca hayatının merkezine koyduğu babasının bile hakkında bilmediği şeyler olduğunu öğrendi....
Ve tabii diğer yandan Asi korkuyor, hemde çok korkuyor... İki aile arasındaki husumetten, Defne-Kerim örneğinde yaşananlardan, Kozcuoğlullarının başına gelenlerden ve daha bir sürü sebepten..
Kendini, asla serbest bırakamıyor. Hep temkinli, hep şüpheci, hem kendini geri çeken hallerde (Bu yüzden son bölümün son sahnesinde Demir'in kucağına sığınan, ona teslim olan, o esnadada gözünden bir damla yaş süzülen ve en önemliside tam o anda ağzını açmayan, ters bir şey söylemeyen Asi görüntüsü beni çok etkiledi:img-in_lo)
Diğer yandan Demir'in geçen bölümde yaptığı o muhteşem evlenme teklifimsi, evlenme teklifine Asi'nin verdiği karşılıkta biraz doğruydu. Demir'i açık olmamakla itham ettiği sözlerinde.
Ama ailesinin dertlerini (çok kolay olmasada) bir tarafa bırakıp, sadece Asi ve Demir'i düşünmeyi başarabilse, o zaman çok daha güzel olacak herşey
Kafası karışık insanları seviyorum. Ama kafasının karşık olduğunun farkında olanları.....:icon_whis
En üzel şiirler, en güzel öyküler, en güzel aşklar onlardan çıkmaz mı???
Asi, Demir, İhsan ve belki de Süheyla'nın kafası karşık...:img-wink:
Dümdüz bir Leyla var elimizde, hep onu izlesek ne zevk verirdi bize???? Leylaları hiç bir yönetmen çekmez ki, Leylalara hiç şiir yazılmaz, Leylalar zaten şiir de yazmaz...:img-wink:
Neden hep olumsuz duygular yönünden kullanırız tercihimizi... neden aşta bir kaçan ve bir kovalayan ararız. Birinin yüceltilmesi için kovalanması mı gerekir??? Yoksa tüm bunlar beyaz dizilerin suçu mu???
Asi'nin Demir'e tepkisinin nedeni bilinmez, en azından Cuma gecesine kadar. Ama ben yine de kızamıyorum Ona... Asi duygularını belli etmekten çekinen biri olmadı ki hiç... Asi de Demir'e aşık ama Demir gibi değil galiba... İçinden gelenleri haykırmak hem de bir sürü kişinin size karşı olduğunu bilerek haykırmak kolay değil.
Toplum olarak duygularımızı belli etmeme ve dilimizin ucuna gelenleri hep sonraya saklama eğilimindeyiz. Son zamanlarda dizi karakteri kadınlar açısından senaristlerimiz (çoğu da kadın) bir parça devrim yaptılar... Kadınlar rol yapmayıp ne istediklerini söyleyen duygularını açıkça paylaşan karakterler oldu.
Ben rahatsız duymuyorum. :img-cool2
Kavgadan korkmamak lazım... Ben Asi'den hiç korkmuyorum mesela Asi'nin "yanlış da" olsa ne düşündüğünü biliyorum... Asi açıkça ne hissediyorsa söylüyor. Bağırıyor. Belki bazen kırıyor ama Asi'nin kartları açık... :good:
Galiba biz açıklığı sevmiyoruz...
Hep diyorum ya Demir çok şanslı diye kime aşık olduğunu açık seçik biliyor... Kazıyınca altından Leyla gibi biri çıkmayacak ya da Balağ gibi biri...
Ben Asi'nin Adana'ya gitmesinin ya da gitmemesinin ne gibi faydası veya zararı olabileceğini düşünemiyorum.
Yani bir yandan kendime diyorum ki : dur bakalım, bölümü bir seyret, belki bilmediğimiz detaylar , henüz duymadığımız sözler olur ve Asi'ye,Adana'ya gitmesinde hak verebilirsin...
Bir yandan diyorum ki kendi, kendime : tam da şu anda, Demir biraz daha cesurlaşmış, sözünü sakınmaz hale gelmişken, tam da kalkanlar birazcık indirilmiş, her iki tarafında birbirine kendisini açmasına ramak kalmışken gitmesinin ne anlamı var...
Öte yandan diyorum ki kendi kendime: Asi'nin gitmesi hoş olabilir.. Hele, hele Demir'de peşinden gidecekse.. hele, hele şu an olduğu gibi her adımda karşılaşabilecekleri birileri olmadan bir arada yaşayabilme imkanı bulabileceklerse çok hoş olur...
Diğer yandan diyorum ki: eğer Adana'ya giderse, Demir'de kızıp gurur yapar, peşinden seğirtmez, hele bir de (allah korusun) kendini şaşırıp, Asi'nin canını acıtmak için Bâlâ olayına falan meyillenirse.... offf offf çok kötü olur diyorum kendi kendime..
Kusura bakmayın, kopuk cümlelerle bir tür sayıklama yazmışım yorum yerine, ama idare ediverin işte:img-wink:
Burada da yine Sevgili FEL!ADE'nin sözü geliyor aklıma "Asi ise ailesinin cöküsüyle kendi yükselen aski arasinda, bu arada kalmislikla bu konu karmasasindan cok etkileniyor."
Galiba ailesi böyle bir çöküş yaşarken, aşkına sahip çıkabilecek gücü kendinde bulamıyor... Bir insanın böyle hissetmesi ne kadar üzücü değil mi? Olanlara isyanını çemkirerek dile getiriyor, ne kötü...
Sevgilerimle.
Asi'nin tavri ismi gibi asi ve yabani dogru ama kendisi ayni zamanda karsisindaki adamin gücünü tartabilen birisi.
Demir'in gücünün , keskin zekasinin ve erdeminin farkina vardigi icin ona yükleniyor. cünkü Demir den beklentisi var, bu da sevgiye isarettir bana göre.
Beklentin varsa sevdigin icindir. Önem verdigin ve sevdigin kisiden beklentin olabilir.
tanri dagina göre dert verir demisler, Onlarda bu sorunlari cözmede birbirlerini hirpalayarak ilerleyen ciftlerden.
Iki paralel dogru demistim yineliyorum ; izledikleri yolda bazen kesisip bazen uzaklasiyorlar.
askta taraf tutmayi yeglemedigim icin her ikisini begenerek, gülümseyrek cogunluklada hayranlikla izliyorum. taraf olunca elmanin diger yarisi hakkinda düsünmeyi biraktigimi anliyorum.
taraf tutmak düsünmeyi kesmek gibi taraf olmadan ikisini karistirip mükemmel aski düsünüyorum.
ortaya karisik bir yorum oldu sevgili ZEMFIRA ama sizin mesajiniza tutunmak cok zevkliydi.
pas.si.on79 02-04-08, 10:06 Belki Asi nin yine kıskançlık krizleri tutacak.. O anki tepkilerini anlarım..
(BAla ve Leyla ya da başkaları..BAla nın nasıl bir karakter olduğu belli ve Demir in Asinin yanında BAlaya neler söylediği belli.) Buna rağmen Asinin aşkına sahip çıkması lazım. Onlar Demirin peşinde diye.. Demir Onu seviyor ve Asi için neler yaptığı malum.Asi kız bunu anlayıp savaşması lazım.O kızlarla.. Ya da hiçbirşey yapmasın ...
YAni demek istediğim Asi kızdıracak birşey olsa da en azından o ağacın altında Asiden iyi birşey in çıkması lazım.. (dı) Tabi daha sonraki sahnelerde de..
Asi, İhsan-Süheyla-Aslan üçgenini öğrendiği andan itibaren, dengesini yitirdi.
Asi, Aile-Aşk-Geçmiş arasındaki dengeyi kuramıyor....
Bu bölüm sonunda, Adana'ya gitme kararı verebilir Asi.... giderse, kısa süreli ayrılığın bile, Demir'i ne kadar sevdiğini ve özlediğini anlamasını sağlaması açısından işe yarayacağını düşünüyorum.... tabii gitmeden önce Demir'e, o resimde ömür boyu kalmak istediğini söylemeli.... :img-yes:Çiftlik Asi'nin üstüne yapıldı ise, işleri olacak Asi'nin Adana'da.... yani bu gidiş mecburide olabilir.... "Gideceğim ama, işleri halledip hemen döneceğim....." işte bu güzel bir son olur bölüm için.... ya da, " Gideceğim ama, Adana'da tek başıma olmak istemiyorum" da güzel bir cümle....
"Gitmem lazım.... kendimi dinlemem lazım.... döndüğümde burada olacağını bilmem lazım" evet bu cümle de güzel....benzer veda sözleri Asi kızın ağzına yakışır...:img-wink:. "Gidiyorum ve kimseyi görmek istemiyorum" gibi bir söz ile giderse, herkese dağıttığım pembe gözlüklerimi geri isterim..... :icon_sorr
Bu bölümden de, sonraki bölümden de umutluyum.... Demir'in, bangır bangır aşk itirafları var....
....
ayyy canım ya niye uğraştırıyorsun beni.. Ne güzel anlatmışsın ben de debelenip duruyorum Demir misali..
Asi başlarda sakindi evet ama neye yaradı.ÇÜnkü o zaman hiçbirşey bilmiyordu. Biz hep diyoruz ya sordu sorguladı falan diye.. Başlardayken elinden başkası da gelmiyordu ki zaten.. Ya evine kapatıp hüngür hüngür ağlayacak.Mağdem Demir benden uzak duruyor ben de uzak dururum olur biter.. Öyle yapsaydı zaten durum değişmeyecekti.Demir Asinin peşini hiç bırakmadı.Yani her zaman ne olursa olsun Asinin hep yanındaydı. Hem de Asinin ailesine karşı hiç saygısını yitirmeden.. Olağanüstü bir saygıyla..
Ama Asinin durumu belli,kararsız,güvensiz,cesaretsiz.....Bunun için Demir in dozu da fazla gelince bünyesine...Bir de tabi şartlar kendince onu gerektirdi.. Belki de doğru yapmakta gitmektedir.Ama önemli olan önce de demiştim.Ama bunu Demir e nasıl yansıtması gerektiğini çok güzel açıklamışsın...
Bırak başka şeyler demeyi.. Sadece
"döndüğümde burda olacağını bilmem lazım"
ya süperrr
" elimde olsa o resimde ömür boyu kalmak isterim " dese.. yeterli..çok harika olur.. aşk için .sevgi için..
ve diğer sözler.Gideceğim,gitmem lazım..bir süre uzaklaşmak istiyorum. DÜşünmem lazım. da bir yere kadar iyi..
ama gidiyorum kimseyi özellikle seni görmek istemiyorum.
derse artık yani .............birgün pişman olduğunda çekeceklerini haketti:img-hyste
Ve sevgili ipekaziz..184 nolu yazdığın mesajı sanırım herkesin kafasında.. Ne diyelim Asi bizi dertlendirdi..
Asi'nin Adana'ya gitme kararı vermesi tarafındayım..akşam gitmesin diye düşünüyordum ama vazgeçtim kesinlikle gitsin...Asi'nin korkuları var..dile getirilmiş...girmiyorum o yüzden..ama yine de insaf be güzelim çocuk perperişan oldu demekten alıkoyamıyorum kendimi...yaşanacak kısa ayrılık güzel gelişmeleri beraberinde getirir...olmadı Demir yetti artık deyip insiyatifi eline alır yola koyulmuş Asi'yi kaçırma eylemine girişir..telefonunu da elinden alır..dağ evi göl evi artık ne ise başka kimselerin olmayacağı bir yere götürür..keçi kızım karşı koyar kaçma girişimlerinde bulunur...yağmurlu bir gecede planını uygulamaya koyulur kaçar ama Demir yakalar..ondan sonra kaçmaktan vazgeçer:)..domatesleri atarken insaflı olun biraz yeşilçam ile büyümüş nesiliz neticede:)
oyuncak bulut 02-04-08, 10:20 Bir yandan diyorum ki kendi, kendime : tam da şu anda, Demir biraz daha cesurlaşmış, sözünü sakınmaz hale gelmişken, tam da kalkanlar birazcık indirilmiş, her iki tarafında birbirine kendisini açmasına ramak kalmışken gitmesinin ne anlamı var...
Öte yandan diyorum ki kendi kendime: Asi'nin gitmesi hoş olabilir.. Hele, hele Demir'de peşinden gidecekse.. hele, hele şu an olduğu gibi her adımda karşılaşabilecekleri birileri olmadan bir arada yaşayabilme imkanı bulabileceklerse çok hoş olur...
Diğer yandan diyorum ki: eğer Adana'ya giderse, Demir'de kızıp gurur yapar, peşinden seğirtmez, hele bir de (allah korusun) kendini şaşırıp, Asi'nin canını acıtmak için Bâlâ olayına falan meyillenirse.... offf offf çok kötü olur diyorum kendi kendime..
Bu Adana konusunda aynı sizin gibi benim de kafam karışık.. Ama ben Asi giderse Demir'in peşinden gideceğini sanmıyorum. Gitse dediğiniz gibi çok güzel olurdu, kimsenin kendilerini tanımadığı bir şehirde olmaları bize hevesle beklediğimiz sahneleri doya doya izleme fırsatı verirdi. Ama fragmandan anladığımız kadarıyla Demir Asi'yi vazgeçirmek için çok uğraşacak dil dökecek gibi ve tüm bunlara rağmen Asi ikna olmazsa gurur yapma sırası Demir'e gelir.. Ne de olsa gurur sadece Asi'nin tekelinde olan bir duygu değil :) Bala'ya meyilleneceğine ihtimal bile vermiyorum çünkü onu ne kadar sığ bulduğunu defalarca belli etti Demir, hem Bala'nın kendisine hem de Asi'ye. Ama Asi'nin peşinden Adana'ya da gitmez artık heralde diye düşünüyorum.
Aslında Adana olayını fazla abartmamaları gerek, en fazla 2,5 saatlik bir yol yani istese Asi arabayla sabah gidip akşam dönebilir yani dümdüz yol otoban.. İstanbul trafiğiyle boğuşanlar için bir gün boyunca trafikte harcanan toplam zamana denk gelebilir yani :) Ama işte maksat aksiyon olsun biz burda heyecandan meraktan kıvranalım :)
pas.si.on79 02-04-08, 10:24 Asi de Demir'e aşık ama Demir gibi değil galiba... İçinden gelenleri haykırmak hem de bir sürü kişinin size karşı olduğunu bilerek haykırmak kolay değil.
Toplum olarak duygularımızı belli etmeme ve dilimizin ucuna gelenleri hep sonraya saklama eğilimindeyiz. Son zamanlarda dizi karakteri kadınlar açısından senaristlerimiz (çoğu da kadın) bir parça devrim yaptılar... Kadınlar rol yapmayıp ne istediklerini söyleyen duygularını açıkça paylaşan karakterler oldu.
Ben rahatsız duymuyorum. :img-cool2
Kavgadan korkmamak lazım... Ben Asi'den hiç korkmuyorum mesela Asi'nin "yanlış da" olsa ne düşündüğünü biliyorum... Asi açıkça ne hissediyorsa söylüyor. Bağırıyor. Belki bazen kırıyor ama Asi'nin kartları açık... :good:
Galiba biz açıklığı sevmiyoruz...
Hep diyorum ya Demir çok şanslı diye kime aşık olduğunu açık seçik biliyor... Kazıyınca altından Leyla gibi biri çıkmayacak ya da Balağ gibi biri...
Peki Asi ne diye Demir i suçluyordu o zaman.Hatalarını kabul etsin.Ya da kendi eksikliklerinin farkına varsın.Cesaret edemediğinin kararsız olduğunun , başka şeylerin ailesinin yaşadıklarının geçmişinin Aşkı etkilediğinin farkına varsın..
Ama farkında mı.. Hayır.Yoksa dediğim gibi hep karşı tarafı veya başkalarını mı suçluyor..
Yani kartları açık olan Bu durumda Asi mi oluyor..:icon_whis Enteresan... Ya nerden aldın bu gözlüğü lütfen ben de ordan alıyım..:img-hyste
Neslihan17 02-04-08, 10:26 herkese merhaba..
bazı üzücü olaylar yüzünden bir süre forumdan uzak kalmak istedim. bu süre içerisinde gerek forumda yazılarıyla, gerek ö.m.larla, gerekse msn ortamında destek olan herkese çok teşekkür ederim. sadece tüyo için okunmadığımı ve tüyo sebebiyle hava içerisinde bulunmadığımı düşünen ve bunu bana gösteren herkese ayrıca teşekkür ederim. özel olarak teşekkürü hakeden birisi var ki o da Ağustos Böcüğü ablam. bir an olsun bu konuda yalnız bırakmadı beni ve forumun tüyosuz kalmamasını sağladı. bu yüzden kendisine minnettarım(rız). kısa kesmek istedim ama olmadı :) kusura bakmayın. hemen tüyolara geçiyorum. çünkü tüyoları kendime saklamak acayip zormuş :)
Böcük ablam bir kaç tüyoyu verdi zaten. onun verdiklerinin dışında..
fragmanda gördüğünüz yağmurlu sahne..Asi, Demir ve İhsan, yağmur tarlalara zarar vermesin diye Aslan'a yardıma gidiyorlar. Aslan tek başına beceremez düşüncesiyle..Asi ve Demir, Asi'nin Adana'ya gitme isteği yüzünden her fırsatta tartışıyorlar. (Adana mevzusunu biliyorsunuz zaten) İhsan, Defnelere sığınıyor. bu sebeple Defne'yle araları düzeliyor. diğerleri Cemal Ağa'nın konağındalar. Demir, çiftlik yüzünden çok büyük bir yükün altına giriyor. bu nedenle Süheyla'yla araları iyice bozuluyor. Kozcuoğlu çiftliği açık arttırmaya çıkarılıyor. açık arttırmadan önce Asi - Demir konuşması var yine..Demir, "bir kerecik olsun bana güvenemez misin" gibisinde laflar ediyor. Asi'nin tepkilerinde bi değişiklik yok. bu konuşmadan sonra Demir açık arttırmada..tabiii Cemal Ağa'da orda. Cemal Ağa çiftlik için 1,5 trilyon para teklif ediyor. Demir de daha fazlasını teklif ederek, çiftliği alıyor. sonrasında uçurum sahnesi var. Demir'in elinde tapu..Asi'ye olan pahalı hediyesi çiftlik ve tapusuydu. Demir tapuyu Asi'ye verecek mi belli değil. ama "artık gitmene gerek kalmadı" türünden laflar edecek. Asi'nin cevap meçhul. bölüm sonu çünkü :) ama benden küçük bir bilgi daha..sanırım bundan sonra Aşk ve Gurur'un izlerini göreceğiz. :img-wink:
İhsan: Sen,i nasıl görmezden gelirim..
bu sözü öyle bi ses tonu ile söylüyor ki..Sühü'ye değildir di mi..eğer ona ise çakılmam yakındır..Asi de babasını Süheyla ile görünce baba-kız konuşmaya başlıyor...
Demir eğer bir gün bu gururunu bırakabilirsen herşey orada başlayacak diyor...bu yağmur sahnesinden sonradır büyük ihtimal..son sahne de resimi gösterip konuştuğu kısım..demir o sözü söylemesine rağmen Asi'yi yanına alıp resimde yer almak isteyip istemediğini soruyor..bu tavrı ola ki Asi gitti Demir izlemez dedirtiyor...
Sevgili anda bize pembe beyin, Asiyede mor beyin mi sipariş versek:img-hyste
Fragman yine karışık, valla emeline ulaşmış fragmancı, tebrikler:good: Şimdi Cemal Ağanın beni tehdit mi ediyorsundaki sesinin hiddeti karşısındakinin İhsan olabileceği ihtimalini veriyor bana:img-hyste ne olursa olsun İhsanı her zaman düşmanı görecek bu adam, eğer İhsan sen nasıl Asiyi gönderirsin filan diyorsa oda beni tehdit mi ediyorsun diyebilir:img-yes:
Şimdi diyelimki Asi hanım Adanaya gitti (büyük ihtimalde gidecek:img-yes:) şimdi mevsim olarak ne sebze ne meyva zamanı bu 500.000Ytl'lik borç için gidiyorsa hangi ürünü ne zaman satıp bu borcu ödeyecek acaba:icon_whis hoş baba kızın ne kadar çalışıp 500.000 YTL'yi ödeyeceği konusu da muamma ya:icon_whis
Gelelim yağmu sahnesine, kafam buradada karışık, bunlar çiftliği terk etmedi mi, ettilerse gece vakti Asinin Demir'le o tarlada ne işi var:icon_whis anacığım ne kadar da soru varmış, beni aydınlatacak ailemiz üyelerini bekliyorum:img-yes:
Sevgiler
.......
Iki paralel dogru demistim yineliyorum ; izledikleri yolda bazen kesisip bazen uzaklasiyorlar.
askta taraf tutmayi yeglemedigim icin her ikisini begenerek, gülümseyrek cogunluklada hayranlikla izliyorum. taraf olunca elmanin diger yarisi hakkinda düsünmeyi biraktigimi anliyorum.
taraf tutmak düsünmeyi kesmek gibi taraf olmadan ikisini karistirip mükemmel aski düsünüyorum.
......
İki paralel doğrular. Aşk duygularının da üstünlüğü yok bence... Demir'in aşkı ve sevgisinin üstünlüğü ödediği senet bedelleriyle ölçülemeyeceği gibi, Asi'nin aşkı da minnetle ölçülemeyecektir. Hatta minnetle kirlenmeyecektir...
Taraftar olmak ise hayatın bize zorla kabul ettirmeye çalıştığı bir durum... Hayat bizim elimzideyse taraftar ya da taraf olmak kararı bize ait olacaktır. Ama biz hayatın elinde oyuncaksak eğer o zaman tarafta oluruz taraftar da...
Gelelim İhsan'ın Demir'e güven problemine...
Bir örnek vermek istiyorum. İşim gereği sık sık yaşarım bu durumu... Şu ana kadar yaşamadığım bir sonuçtan bahsetmek istiyoruma aslında. İşini takip ettiğim bir müvekkilim adına bir borçluya ödeme koşullarıyla ilgili sözler veriyorum sık sık... Borçlu geliyor durumunu anlatıyor. Bir ödeme planı hazırlıyoruz. Bazen sadece telefonda yapıyoruz bunu... müvekkilimin de insiyatifiyle bazen (kısa bir zamansa) kendi insiyatifimle sözler veriyorum karşımdaki kişiye...
Böyle bir durumda borçlu benim sözüme dayanarak ve de güvenerek atıyor bundan sonraki adımlarını... Benden de anlaşmaya uygun davranmamı bekliyor. Açılmış bir takip varsa hacze gitmememi takip açmamışsam bir süre beklememi istiyor ve bekliyor... Bu onun en doğal hakkı... Yasal değil doğal hakkı... İnsani ve vicdani hakkı...
Bu durumda müvekkilim benim sözüme karşı eğer bu kişiyi ödemeye zorlarsa o kişinin benle ilgili neler düşüneceğine buyurun siz karar verin...
Belki de bu anlaşmayı yaparak ben ona zarar bile vermiş olabilirim. Adam ben kabul etmeseydim başka çareler arayacakken benim yüzümden aylar, günler, haftalar kaybetmiş oluyor bu durumda...
İhsan'ın bundan ne farkı var... Ben burada Demirsem insiyatifi kullanamadıysam (çeşitli sebepleri olabilir) ipimi sağlam kazığa bağlamadıysam, ben hiç mi kusurlu olamam. Birine biri adına söz veriyorsam önce yetkimi almam lazım. Sonra o kişiyi koruyacak düzenlemeyi yapmam lazım.
Varlığına dahi sahip çıkamadığım bir senetle ilgili insanların bana karşı güvenleri sarsılıyorsa, bana kırılıyorlarsa, benim yüzümden zor duruma düşüyorlarsa sorumluluğumu almalayım tabiii.... Daha önce yaptıklarım şu an ki sorunu çözmüyor çünkü...
Elim havada kalıyorsa o eli indireceğim masa o toplantıdaki bir masa olmamalı. (AB ile ilgili olan) O masa müvekkilimin odasındaki masa olmalı...:img-wink:[/
teşekkürler Funda...
aşk ve gurur başlayacak ise...
adana'nın yolları taştan diye türkü söylemeye başlayalım şimdiden
Demir gidebilir diye geçerken aklımdan şimdi silindi gitti o düşünce...
yağmurlukları giymiş meydan savaşına niye çıkmışlar diye düşünürken cevapta geldi..şu kavga yarım kalmasa bari..doya doya kavga etsinler...
Kusura bakmayın, kopuk cümlelerle bir tür sayıklama yazmışım yorum yerine, ama idare ediverin işte:img-wink:
Aman, ağzından yel alsın.... Büyük okyanusa götürsün.... yönü şaşmasın....Antakya taraflarına ve İstanbul semalarına gelmesin bu yel.....
En tahammül edemediğim klişelerdendir....
Bu tarz yaşananlardan en çok, bunu yaşayanın canı yanar.... karşı taraf öğrenir, tepki verir, unutmaz ve unutturmaz.... sorun ortak yaşanır....
Karşı taraf öğrenmezse........ tek başına, tüm o çiğliği ve vicdan azabını yaşar aldatan...... en acısı bu olsa gerek.... tüm o sorunu ömür boyu taşımak zorunda..... galiba en büyük cezada bu......
sevgili neslihan (funda )
aramıza dönerek çokk değerli bilgileri bizimle paylaştığın için kendi adıma teşekkür ederim :img-wink: son cümlene takılı kaldım birazcık , bundan sonra aşk ve gururu izleyeceğiz derken benim anladığım demir'in bundan sonra geri adım atması ve asi den karşılık beklemesi gibi geldi :img-blush
Ağustos Böcüğü 02-04-08, 10:45 herkese merhaba..
bazı üzücü olaylar yüzünden bir süre forumdan uzak kalmak istedim. bu süre içerisinde gerek forumda yazılarıyla, gerek ö.m.larla, gerekse msn ortamında destek olan herkese çok teşekkür ederim. sadece tüyo için okunmadığımı ve tüyo sebebiyle hava içerisinde bulunmadığımı düşünen ve bunu bana gösteren herkese ayrıca teşekkür ederim. özel olarak teşekkürü hakeden birisi var ki o da Ağustos Böcüğü ablam. bir an olsun bu konuda yalnız bırakmadı beni ve forumun tüyosuz kalmamasını sağladı. bu yüzden kendisine minnettarım(rız). kısa kesmek istedim ama olmadı :) kusura bakmayın. hemen tüyolara geçiyorum. çünkü tüyoları kendime saklamak acayip zormuş :)
Böcük ablam bir kaç tüyoyu verdi zaten. onun verdiklerinin dışında..
fragmanda gördüğünüz yağmurlu sahne..Asi, Demir ve İhsan, yağmur tarlalara zarar vermesin diye Aslan'a yardıma gidiyorlar. Aslan tek başına beceremez düşüncesiyle..Asi ve Demir, Asi'nin Adana'ya gitme isteği yüzünden her fırsatta tartışıyorlar. (Adana mevzusunu biliyorsunuz zaten) İhsan, Defnelere sığınıyor. bu sebeple Defne'yle araları düzeliyor. diğerleri Cemal Ağa'nın konağındalar. Demir, çiftlik yüzünden çok büyük bir yükün altına giriyor. bu nedenle Süheyla'yla araları iyice bozuluyor. Kozcuoğlu çiftliği açık arttırmaya çıkarılıyor. açık arttırmadan önce Asi - Demir konuşması var yine..Demir, "bir kerecik olsun bana güvenemez misin" gibisinde laflar ediyor. Asi'nin tepkilerinde bi değişiklik yok. bu konuş |