Tüm Versiyonu Göster : Elveda Rumeli - Bölüm yorumları

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6

volvox
07-04-08, 22:51
Paylaşımlarınıza bu başlıktan devam edebilirsiniz arkadaşlar...

Bir önceki başlığın linki aşağıdadır:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=49454

Sevgilerimle
volvox

Sunrise
07-04-08, 22:53
Yeni basligimiz hayirli olsun:happy0064

Bu sefer sefteyi ben yapayim.

Munevver teyzemizi hic gormedik bu bolum. Onida ozledim, Ispanakla beraber oda gelseydi ya Ramiz babalara.

Nilcim koyluler alexi sevmezler, baksana muhtar nasil davrandi. kesin koylulerde Muhtar gibi davranacaklardir

weasleys
07-04-08, 22:55
Yeni basligimiz hayirli olsun:happy0064
Bu sefer sefteyi ben yapayim.

Munevver teyzemizi hic gormedik bu bolum. Onida ozledim, Ispanakla beraber oda gelseydi ya Ramiz babalara.

ıspanak gelip labada yeseydi:)):img-hyste daha da yeşillenseydi...

ilk berbat espriyi de ben yapayım dedim:)

komşu köy teyzeleri de ne kadar şekerlerdi öyle, çapkın delikanlılar bile vardı...

valla nilberfu ben odamın lambasını sabrina gibi el şıkırdatarak açıp kapamak için çok çabaladım ama nafile. fanilere göre değil:img-hyste

iştipliyiz
07-04-08, 22:56
Hem Münevver teyzemiz hem de Baytar dedemiz yoktu:(( Onlar da olsaydı keşke.Mükemmel bir bölümde tam kadro iyi olurdu.

- AMON -
Evet, İstanbul'da 105 yaşında bir Gazimiz daha olduğu söyleniyor.

Doğru, yaşayan son gazimiz de ebediyete göçtü. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun.

Bu arada şu kıyafetler için bence bizimkilere ödeme yapılacak. Belki savaştan sonra olabilir ama ordu bunu karşılıksız bırakmayacaktır. Böylece forumca bir takıntımızdan daha kurtulmuş olacağız :)

Kıyafetler için bir ödeme yapılabilir.

Keşke, Sütçü Ramiz bu konuyu Mazhar Paşa'ya açsaydı, Paşa bir isteğin varmı dediğinde, ama bu sefer de biraz yüzsüzce davranmış olurdu, kıyafetlerin bedelini bir şekilde Kaymakam Dilaver'in halledebileceğini düşünüyorum.

Ekleme: 11. başlığımız, hayırlı olsun.

Sunrise
komşu köy teyzeleri de ne kadar şekerlerdi öyle, çapkın delikanlılar bile vardı...

O delikanlilari nasil unutmusum:)
Ama bizim kizlara gore biraz ufaklardi. Zarifeyle vahide ablalari sayilir.

Vahidede hemen sutcu Kazim efendinin ayagini kirdi sut satmak icin. Cok ayip cok:icon_whis

hemsire
07-04-08, 22:57
bi kısmet olmadı hıc yenı baslıklara sefte yapmak:sad53:ofyaaa vihidenın ünü artık komsu koylerede yayıldı acık olan kısmetı dahada cokkk acıldı :img-hyste

saso
07-04-08, 23:00
sahneyi unuttum...sözleri unuttum sanki bu bölümde yeni bir şarkımı duyduk...:img-icecr

daha geçen hafta aleks artık saçını kestirsin...kendine gelsin demiştim..ama bu hafta aleks o ka yakışıklı geldi ki bana....sanki o aleks bu aleks degil...
aman tanrım :img-swoon bir arkadaşın aleks dğişmiş demişti sakın dogri olmasın:img-hyste
bu bölüm aleksi sadece yol alırken görecegimi düşünmeye başlamıştım ki..kasabaya vardılar...hatta aleks köye sürgün bile edildi...hatta köye de vardı....hali...tavrı...yakışıklılığı ile yine eski aleks oldu....
ama
mutsuz aleks...:icon_neut
ve
zarifesiz aleks :img-cray:

küçük zarife sahnesiöncesi ben aleksi izlerken birde küçük zarife repligi beni bitirdi...:good:

zarifenin mutlu olacagını bilmek o bölüm benim de mutlu olmam demek..zarifeyi tekrar anasının kızı olarak izlemek çok güzeldi...

hernekadar kızcelerin sorusu bizimde kalbimizi yaralasa da...burada da dizi modundan çıkıp U dönüş yapıp filiz hanımı oyunculuğundan dolayı tebrik etmek düşer....:img-icecr

bayanlar itiraf edin hadi..ıspanak namık gibi bir tarafından sevilmek ne ka hoş olurdu dimi...karşılıksız sevdiğini bilese bile senin acını seninle paylaşması..
ıspanağım aşk konusunda seni tek geçerim...asanı...mustafayı...hatta aleksi hatta ramiz babamı bile solladın :img-punk:
hem gerçek bir aşık hemde entellektüel...bir bayan daha ne ister :icon_whis

arnavutlu mehmet...orhan kılıç MUHTEŞEM di..sagır odayı hiç izlemedim..ama namını bilirim tabi...
arnavutlu ilk sahnede seyriciyi kendine bagladı..inşallah savaş boyunca onu hep izleriz...kadrolu konuk oyuncu olaraktan...:img-icecr
arnavutlu mehmetin, mehmet akif ersoy çıkmaması beni çok mutlu etti....yoksa yunanlılara kim taş atacaktı...mehmet akifimiz olsa o da en okkalısından iki satır gönderirdi ama :img-wink:

geçen haftanın özetini izlerken farkettimde...geçen hafta hiç dile getirmedigim birşey varmış..
o tren sahnelerinin çekimi..çok dogal ve çok dokunaklı bir sahneymiş...yönetmenimize ve ekibine çok teşekürler...herşey için:img-hi:

Sunrise
07-04-08, 23:02
Evet baytar dedemizde yoktu. Onu Alexi ozlerken gorseydik guzel olurdu.
Annemde gecen hafta izliyemedigi icin bana sorup duruyor baytar dede nerde oldumu diye. Yok olmedi, iyilesti evinde diyorum ama nafile. Olmediyse nerde diyip durdu.:)

emrecetin
07-04-08, 23:04
Ben diğer dizinin son mesajını bir farkla kaçırdım nilberfu'ya. Ona yanayim :)

Yeni başlık hayırlı olsun.

Valla zaten süt alanların çoğu Vahide ile Zarife hatırına almıştır zaten. Köyün delikanlıları da haklı yani bakmakta. İki tane dünya güzeli geçiyor, kim bakmaz :)

Ben bu bölüm Hasan'ı da çok beğendim. Özlemişim kendisini, dediğim gibi şu taş atma sahnesi dışında eleştirecek birşey bulamıyorum. Müzikler, oyunculuklar, düşünülen detaylar, iyi bir planlama (10 gün meselesi :) )..... Herşey çok güzeldi.

Herkese iyi geceler.

iştipliyiz
07-04-08, 23:08
Evet baytar dedemizde yoktu. Onu Alexi ozlerken gorseydik guzel olurdu.
Annemde gecen hafta izliyemedigi icin bana sorup duruyor baytar dede nerde oldumu diye. Yok olmedi, iyilesti evinde diyorum ama nafile. Olmediyse nerde diyip durdu.:)

Allah korusun Baytar dedem ölmesin.Onu izlerken kesin zaman tüneline giriyorum.Kendi dedemi görüyor gibiyim. Eşşeğin sıpası lafı, karafakiden rakı içişi, her lafın başında more,mori demesi, torununa düşkünlüğü,şivesi öyle gerçek ki.Ona bişi olursa yıkılırım valla.:((

aysegul_er
07-04-08, 23:11
hayda... şimdide baytar dede mi ölüyor... daha neler :)

ıspanaki çok begendim.. bu çocuk ilerde muallim olursa bu köye hiç şaşırmam...

THORNANDROSE
07-04-08, 23:14
Allah korusun Baytar dedem ölmesin.Onu izlerken kesin zaman tüneline giriyorum.Kendi dedemi görüyor gibiyim. Eşşeğin sıpası lafı, karafakiden rakı içişi, her lafın başında more,mori demesi, torununa düşkünlüğü,şivesi öyle gerçek ki.Ona bişi olursa yıkılırım valla.:((

Bende yıkılırım.Bu bölüm gözlerim hep onu aradı, keşke biraz gösterselerdi.

Sunrise
07-04-08, 23:14

Yok baytar dedeyi oldururmuyum hic, ben severim onu.:img-yes:
Annem iki hafta once onu hasta yataginda gorupde bu hafta goremeyince oyle dusundu.(Gecen hafta izlememisti ve iyilestigini gormedi). Benim onu ikna etmem kar etmedi.

nilberfu
07-04-08, 23:18
Nilcim koyluler alexi sevmezler, baksana muhtar nasil davrandi. kesin koylulerde Muhtar gibi davranacaklardir

Birileri de sevsin Alex'i diye uğraşıyorum. Bu köy de onu bağırına bassın.

Kıyafetler için bir ödeme yapılabilir.

Keşke, Sütçü Ramiz bu konuyu Mazhar Paşa'ya açsaydı, Paşa bir isteğin varmı dediğinde, ama bu sefer de biraz yüzsüzce davranmış olurdu, kıyafetlerin bedelini bir şekilde Kaymakam Dilaver'in halledebileceğini düşünüyorum.

Ödeme yapılsın zaten. Ben çok paragöz oldum, vatanseverliğe yakışmıyor falan ama, Hasan o asker kıfetlerini bağışlayınca, gurur duydum da, içim de gitti aynı zamanda...

Bu forumdan korkuyorum... Her gün birilerini öldürmeye başladılar... Bu istek niyeyse?

AysenuR*
07-04-08, 23:18
Yeni basligimiz acilmis, hayirli Ugurlu Olsun:img-wink: ilk oncelikle, daha nice nice basliklara Insallah (Amin):happy0064
Bu hafta Ispanak'a hayran kaldim, yakinda koydekilere okuma-yazma ogretecek hee:img-hyste Akilli Namikim benimm:img-in_lo:img-hyste

THORNANDROSE
07-04-08, 23:21

Yeter artık çektiği acılar.Bu köyde sevilirse en azından biraz yüzü güler, kendini toparlar.Kimsesi yok garibimin.

aysegul_er
07-04-08, 23:23
Yok baytar dedeyi oldururmuyum hic, ben severim onu.:img-yes:
Annem iki hafta once onu hasta yataginda gorupde bu hafta goremeyince oyle dusundu.(Gecen hafta izlemeisti ve iyilestigini gormedi). Benim onu ikna etmem kar etmedi.

e tabi göz görmeyince inanmak da zor oluyor...

bende yavaş yavaş yazıyorum ama hazmedemedim daha bölümü.. muhteşemdi çünkü.. taş sahnesini de çok sevdim. Sabah olup ta kime ne olmuş diye bakmaya giderlerse ve birinin kafası yarılmışsa çok güleceğim :D:img-hyste

Arnavut Mehmet'e bayıldım bayıldım... Ben arnavatum baa... 15 gün sürdü ama değdi baa.. :img-hyste

weasleys
07-04-08, 23:24
hakkaten yahu adam sapık muamelesi yaptı, yalnız muhtarın kızı var galiba, gözümden kaçmadı hani...bilmiyorum artık???oğlumuz güzel şimdi Allah var, derbeder oldu ama, bir cazibesi var hala...

alex de adama karşı tavrını korudu, banana ya'sını dedi, çekti girdi...

THORNANDROSE
07-04-08, 23:27
hakkaten yahu adam sapık muamelesi yaptı, yalnız muhtarın kızı var galiba, gözümden kaçmadı hani...bilmiyorum artık???oğlumuz güzel şimdi Allah var, derbeder oldu ama, bir cazibesi var...

alex de adama karşı tavrını korudu, banana ya'sını dedi, çekti girdi...

Bizde Tuğba ile onu düşünmüştük.Kesin vurulacak bu kız Alex'e.

emrecetin
07-04-08, 23:36
Muhtar'ın kızı varsa onu da çatarız hemen birine. Yingem birini bulacaktır ona :)

Bu arada ne kaa Alex'e üzülsek de Muhtar'ın tepkisi normal. Adam davada neler yaşandığını bilmiyor, suçsuz olduklarını bilmiyor. Sürgün sebebini de öğrenince haliyle böyle tepki veriyor. Eğer Pürsıçan'dan oralara haber gelirse herkes onu sevecektir. Ama şu haliyle zor. Adının resmen temize çıkması lazım İşkodra'da da.

aysegul_er
07-04-08, 23:39

Her gün birilerini öldürmeye başladılar... Bu istek niyeyse?

Onu sevecek olan küçük Zarife'dir. bu da Alex'e yeter de artar :img-yes:

bu birilerini öldürme çabasının altında çok fenalıklar aramaya başladım.. Diziye girme çabaları seziyorum.. Birileri ölsün ki kadroda yer açılsın girelim diyorlar gibi ( sunrise hariç. o annesini ikna etmeye çalışıyor :img-yes: )

denizer79
07-04-08, 23:43
öncelikle hepinize merhaba demek istiyorum forumda yeniyim ve elimden geldiğince bölümü yorumlaycağım evet gerçekten yine müthişti payı olan hekese buradan teşekkürlerimi sunuyorum gözlerim dolu dolu izledim yine
paşanın akıllı davranması benim çok hoşuma gitti(yani oğlunu haklı çıkarmak için elinden geleni yapabilirdi) ramiz babanın kendini düşünmeyip dilaveri düşünmesi çok güzeldi hele dilaverin yeniden kaymakam olmasına çok sevindim:good:
alex ve zarife çok üzülüyorum ikisini durumuna ama şuan en çok üzüldüğüm alex çünkü garibimin kimsesi yok tek başına hiç bilmediği bir yerde gittiği okulda sanki bir virane( bana günümüzde köyde öğretmenlik yapan arkadaşları hatırlattı onların okuluda tıpkı alex'in okulu gibi hatta ondan daha kötü olanlar bile varmış)küçük zarifede çok tatlıydı alex kızın adını öğrenince nasıl oldu gerçekten muhteşem bir oyunculuk alex s.o dayken bile bu kadar değildi kendini bayğı aşmış umarım hep böyle devam eder:blush:
ya bu dilaverle hüseyin in kardeşi ne zaman evlenecekler yada evlendilerde ben mi kaçırdım seyredemediğim bir bölümde
aaaaaaahhh mustafa aaah bırakıp gittin sevdiceğini ama memleket daha önemli değil mi şarkıda bile öyle söylüyor bu aşıklar kavuşamayacak gibi geliyor bana ama umarım tahminim yanlış olur mustafa demişken orhan kılıç ağabeyimizi görmek beni bayağı sevindirdi önce inanamadım sonradan dikkatli bakınca anladım keşke onu daha sık görebilsek hikayesine çok güldüm kurşun bitince taş atmalar mustafayla konuşması falan diziye ayrı bir renk getirdi :img-hyste:img-hyste ya birşey soracağım son reklam arasına girince başka kanala geçtim o arada kaçırdım önemli bir şey oldu mu yanıtlarsanız sevinirim byebye

*deniz*
07-04-08, 23:47
Bu hafta her sahnesiyle şahane bir bölüm izledik.Son zamanlarda en çok içimi ısıtan bölüm bu oldu..

Pekte hazzetmediğim Mazhar Paşa'ya bayıldım bu bölüm.Neyse ki oğlundan çok daha kişilikli ve adil davrandı da alıp götürdü Abdül'ü.Hele attığı tokat içimin yağlarını eritti.
Süngüsü düşmüş Abdül giderken Cezmi Komutanın alaycı bakışı şahaneydi :)

Amcasının kaymakamını yeniden makamında görmek hep istediğim bir şeydi,muradıma erdim çok mutluyum.Kaymakamlıktaki karşılama,herkesin yüzündeki mutluluk ifadesi ve Cezmi-Dilaver sarılması çok güzeldi.

Ailemiz yine çok sıcak,sevgi doluydu.Dizide başka hiç bir sahne olmasa yalnızca onların evlerini ve ilişkilerini izlesem bu bile yeter bana.İki saat hiç bıkmadan izleyebilirim.Kızçelerin o doğal konuşmaları,Fatma annenin evde yiyecek kalmaması üzerine hiç şikayet etmeden hemen başka çözümler bulması (bkz.lambada otu) Kızların daha gün ışımadan bahçede babalarını beklemeleri.Süt satarken eğlenmeleri,neşeleri..Masanın etrafına maaile dizilmeleri ve yedikleri ne olursa olsun kuzu çevirme yiyorlarmış gibi keyifli ve iştahlı olmaları..Bunca acıya rağmen yinede mutlu olmayı başarabilmeleri..bu şahane aileyi izlemek çok güzel...

aysegul_er
07-04-08, 23:48
Muhtar'ın kızı varsa onu da çatarız hemen birine. Yingem birini bulacaktır ona :)

Bu arada ne kaa Alex'e üzülsek de Muhtar'ın tepkisi normal. Adam davada neler yaşandığını bilmiyor, suçsuz olduklarını bilmiyor. Sürgün sebebini de öğrenince haliyle böyle tepki veriyor. Eğer Pürsıçan'dan oralara haber gelirse herkes onu sevecektir. Ama şu haliyle zor. Adının resmen temize çıkması lazım İşkodra'da da.

Pürsıçan'da tamamen aklansınlarda.. İşkodra yanlış anlasada olur.. Farketmez yani. onlar kötü bilse daha iyi alexi böylece ona kimse aşık olmaz..

- AMON -
08-04-08, 04:50
Bir önceki başlığın 122. sayfasından Alisercan'dan alıntıdır.

Mustafanın Aşkıydı o ezginin adı sevgili ayşenur. Bozdoğan ve isyankar yürekten sonra 3. sözlü ezgi. Diğerleri de flört halinde yakında sözlenecekler, nişanlanacaklar düğünleri olacak inşallah o günleri de göreceğiz. Ayrıca bu akşam irşadın bir ezgisini daha duydunuz. Cephede çalan ezgi yine ayşenin yazdığı bir ezgiydi. Ayşe zaten garip bir kız. 25 ine kadar okuma yazmayı öğrenememiş. Terapiste gitmiş ve birden okumadan yazmaya başlamış. Sürekli yazıyor. Stüdyolar yeter artık dedi. Ne yapalım derdi veren allah çaresini de verirmiş diyor bekliyoruz.

Sayın Alisercan, siz ve tüm müzik ekibiyle beraber, Elveda Rumeli 28. bölümdeki yeni müzik ve

bütün eserler için çok teşekkürler.

Özellikle, Sayın Ayşe Hanım'ın yazdığı müzik parçaları çok güzel olmuş,

kendisine bizler adına da teşekkür etmenizi rica ediyorum.

Ayrıca, Sayın Ayşe Hanımı da, bir gün forum ortamında aramızda görmek ve o değerli fikirlerini bizlerle

paylaşmasını isteriz.

Saygılarımla.

bitanem_61
08-04-08, 05:03
Savaş çıkmış ama herks hayatına devam edeyi zaten üle olmalı, o vakit bu hafta bir düğün görelim mümkünse iki düğün, cabbar, bedia, dilaver, meryem onların önünde şu an bir engel yokken bizim düğün isteğimiz niçin duyulmay

Ramiz sabahın köründe süt satmaya gidiyor, peki bu ineği saat kaçta sağıyor merakettim

Ahmet ekremin, mustafanın elindeki yazmayı görünce ne hissettiğini çok merak ediyom:icon_whis

cann2366
08-04-08, 05:17
yingemin tüm aşağılamalarına rağmen gürdünüz degil mi ıspanagi
3 dil biley okuması yazması var
birde sempatik mi sempatik
daha ne olsun

bitanem_61
08-04-08, 05:26
yingemin tüm aşağılamalarına rağmen gürdünüz degil mi ıspanagi
birde sempatik mi sempatik
daha ne olsun

Bunu kaçıncı yazışım bilmeyim ama, haftaya muallim olsunda gürelim:img-hystemektuplar gelirse kim okıycak, her zaman okutmak için birinin yanına gidilmez demi:img-yes::img-yes:

Vahide ve zarife üzgün ikiside sevdiğinden ayrı, ikisi aynı odanın içinde gizlice ağlıyor, peki niye kardeş kardeş sohbet etmeyler, içlerinden geçenleri bizle paylaşmazlar,merak ettim ayol:icon_whis

Tamam yüzlerinden,güzlerinin içine bakıp anlayrız o ayrı, ben bide dudaklarından dökülen aşk sözleri duymak isteyim te o ka

Aaaaa kızdım ama niye herkes içinde aşkın yaşar, isteyim da isteyim aşk sözleri duymak isteyim sabah sabah aşkkım depreşti

cann2366
08-04-08, 05:39
Bunu kaçıncı yazışım bilmeyim ama, haftaya muallim olsunda gürelim:img-hystemektuplar gelirse kim okıycak, her zaman okutmak için birinin yanına gidilmez demi:img-yes::img-yes:

Vahide ve zarife üzgün ikiside sevdiğinden ayrı, ikisi aynı odanın içinde gizlice ağlıyor, peki niye kardeş kardeş sohbet etmeyler, içlerinden geçenleri bizle paylaşmazlar,merak ettim ayol:icon_whis

Tamam yüzlerinden,güzlerinin içine bakıp anlayrız o ayrı, ben bide dudaklarından dökülen aşk sözleri duymak isteyim te o ka

Aaaaa kızdım ama niye herkes içinde aşkın yaşar, isteyim da isteyim aşk sözleri duymak isteyim sabah sabah aşkkım depreşti

teyy Ispanak variken başkasına ne gerek var
makedonca biley osmanlıca biley bulgarca biley osmanlıca biley bulgarca biley makedonca biley osmanlıca biley...:img-icecr

@ly
08-04-08, 06:19
makedonca biley osmanlıca biley bulgarca biley osmanlıca biley bulgarca biley makedonca biley osmanlıca biley...:img-icecr

Kıskanma yiğenim...ıspanak ye senin de olsun...:img-hyste

Şahsen şahsımdan utanaym...Osmanlıca bilmeym...Makedonca bilmeym...Bulgarca bilmeym....Osmanlıca bilmeym...pardon bunu sülemiştim değil mi...:img-icecr

serap23
08-04-08, 06:49
alex küçük zarifeye sahip çıkmak isterse bile
din ayrımı yine devreye girmez mi
müslüman bir çocuğu hıristiyan birine vermezlerki:icon_sorr

ıspanak dün yine çok tatlıydı:img-yes:
ama zarifeye söylediği sizde leylayla mecnun gibi olacaksınız
sözünden bende hoşlanmadım
senarist ipucumu veriyor acaba

ZeRReN
08-04-08, 07:05
alex küçük zarifeye sahip çıkmak isterse bile
din ayrımı yine devreye girmez mi
müslüman bir çocuğu hıristiyan birine vermezlerki:icon_sorr

ıspanak dün yine çok tatlıydı:img-yes:
ama zarifeye söylediği sizde leylayla mecnun gibi olacaksınız
sözünden bende hoşlanmadım
senarist ipucumu veriyor acaba
Kesinlikle vermezler,haklısın...:icon_sorr Ve ben de Zalex'in tekrar bir araya gelebileceği konusunda umutlu değilim...Bir daha birbirlerini zor görürler.Sürgün bitse bile,Alex'in Pürsıçan'a dönmesi demek,her şeyin yeniden canlanması demektir ki;Alex'in Zarife'yi düşünerek bunu göze alabileceğini sanmıyorum.

deba
08-04-08, 07:43
her gecenin sonu gelmiyor
bir dilber aman eyvah
her sevenin yüzü gülmüyor,
bir dilber aman eyvah...
dağların sırrını sormayın bize,
bir bahar görmeden kıymayın bize.
ayrılık derdini vermeyin bize....

harika bir şarkıydı..bulan olursa lütfen haber verebilir mi.....

zeynep264
08-04-08, 07:43
Savaş çıkmış ama herks hayatına devam edeyi zaten üle olmalı, o vakit bu hafta bir düğün görelim mümkünse iki düğün, cabbar, bedia, dilaver, meryem onların önünde şu an bir engel yokken bizim düğün isteğimiz niçin duyulmay

Ramiz sabahın köründe süt satmaya gidiyor, peki bu ineği saat kaçta sağıyor merakettim

Ahmet ekremin, mustafanın elindeki yazmayı görünce ne hissettiğini çok merak ediyom:icon_whis

bedia ile cabbar evlenebilir ama dilave kardeşi savaştan gelmeden evlenmez
ya bide artık şu dilaver ile meryem aşklarını yaşasın ya.bu bölümde sadece uzaktan bi göz kırptılar birbirlerine

zeynep264
08-04-08, 07:50
diziden unutamadığım tek sahne alex ile küçük zarife sahnesi.kızın adım "zarife" diyince alex ino andaki gülüşünü unutamıyom canım benim
alex "küçük zarifeyi" yanına alsın
zarife ile vahidenin süt satarken okudukları şiir, o çocuklara gülümsemesi güzeldi yani
bu arada savaşta arnavut mehmetin kurşunu bitince düşmena taş atmasına bayıldım ya "napim boş mu durayım" dedi ya koptum

merveve
08-04-08, 09:49
dün geceki bölüm finaline bayıldım ..gene beni çok ağlattı...ama ben korkmaya başladım içden içe..bizi ağlatmak uğruna devamlı sevenler birbirlerinden uzaklaştırılıyo dizide... böle devam etmesini istemiyorum ...
alex -zarife çifti zor günler gecirdği zaman onlara üzülüyoduk ama o dönemde vahide-mustafa çiftinin tatlı atışmaları ,yeni olgunlaşan aşkı bi yandan bizi mutlu ediyodu..ama şimdi iki aşk da en yüksek olduu dönemde imkansız aşklar haline getirilmaya başlandı ,tamam ama ben uzun süre ayrı kalmalarını istemiyorum nolur yakın zman sonra bir araya gelsinler...

((Cansu))
08-04-08, 09:50
Evet bu bolumde guzeldi ama Alex ile Zarife yine karsilasmadilar off
Bir hafta onun için beklemistim :(
Artik Alex ile kuçuk Zarife sahnesi olmasaydi,delirirdim her halde:)
Ay bide Zarife, Vahide sut satmaya giderken, oradaki sahnelerde harikaydi ;)

saso
08-04-08, 10:24
uzun upunuz ufunetli haftalardan onra bu bölümün bu kaa relax geçmesi çok güzeldi...(bende her haftaki bölüme yine güzeldi demek için ne hoş nedenler buluyorum :) )

peki haftaya ne olacak sorusu aklıma geldi bile...haftaya daha çok savaş sahneleri izleyecegiz gibi...aleksin yeni köye alışması...ya ramiz babalar...şimdilik kasabada süt satmaya çalışacak :( ya başka neler olacak..şimdilik herşey normal gibi...:img-icecr

not: ramiz babamın başka sütçilerin rızıklarını düşünmesi çok güzeldi... bu tür insanlık derslerini bizlere hatırlattıkları için senaristlerimize çok teşekürler.yaşadığımız bu dönemde hiç dikkat etmediğimiz birşey :(

saso
08-04-08, 10:29
hüsmen sahnelerinin çekimlerini çok merak ediyorum....nasıl çekiliyor...hüsmen dublör kullanıyormu mesela :img-hyste
ne kadar dogal....fatma ana ninni söylüyor hüsmen gerçekten uyuyor...:blink: hüsmen hapşuruyor(bu anda kamera hüsmende idi dimi...tam olarak hatırlayamadım da...):img-nyam:

emrecetin
08-04-08, 10:32
Alex'in adı İşkodra'da aklanmadığı sürece ,(Zina açısından), değil ona evlatlık küçük kız, oyuncak bile vermezler.

Zalex tam anlamıyla çıkmazda artık. İki taraftan birinin büyük bir fedakarlıkta bulunmaması durumunda ,(ne söylemek istediğim çok açık), Leyla ile Mecnun olacaklar gibi görünüyor. Kaçma bile hiçbir şekilde sorunları çözmez artık, aksine böyle bir durumda artık kaçma düşünülemez bile. Alex için farklı bir kimlik çıkarılması ve Müslüman gibi gösterilmesi de artık zor, yaşanan olaylardan sonra resmen mimlendi. Ki hem kaçma, hem de bu kimlik olayı geçici çözüm. Bu yollar denenirse tekrar yakalanma ihtimalleri de çok yüksek. Alex, Zarife'nin iyiliği için bunları denemek istemeyecektir.

İş maalesef klişeye geliyor. Her ilişkide taraflar bazı şeylerden vazgeçer, fedakarlık yaparlar. Zalex'te ise bu fedakarlık kavramı çok büyüdü. Yani artık Zalex açısından bir karar verilecek. Ya Leyla ile Mecnun gibi kavuşamayan aşıklar olarak tarihte yerlerini alacaklar ya da taraflardan biri din değiştirecek, ki buna Alex daha uygun, ve evlenip kavuşacaklar ve Ramiz Baba'nın ailesine dahil olacaklar. İş artık bu noktada kilitlendi gibi.

Kimse hiçbirşeyden vazgeçmesin, hep birlikte olsunlar, arap saçı otu toplasınlar, evlensinler, boy boy çocukları olsun..... Artık realist olma zamanı, biliyoruz ki Zalex aşkında bunların hepsinin bir arada olması mümkün değil. Bu dönemde bile bazı şeylerden vazgeçmeden ilişkiler yürümüyor. Gümünüzde bile bu söylenenlerin tamamının gerçekleştiği aşklar azdır. Dizimizin geçtiği dönemde suç sayılan bir ilişki söz konusu, o yüzden Zalex için bundan sonra ya tamam (kavuşamayan aşıklar) ya da devam (mutlu bir aile ortamı ama taraflardan birinin kendi kültüründen asimile olması) denecek.

Maalesef bunlar acı gerçekler.

siyah-beyaz
08-04-08, 10:35
Bu bölüm ne yazık ki bana misafir gelene kadar güzeldi...Özellikle asker uğurlama sahneleri figuranlara rağmen çok başarılıydı,hissettim o ortamı ve duygulandım....
Vali paşadan bu performansı bekliyordum ama bukadar insani konuşmalar yaparak bu işi halledeceğini beklemiyordum,helal olsun bu Osmanlı paşasına....Ramiz'i incitmeden,gücendirmeden halletti...Bu Abdül kime çekmiş acaba,yoksa ebeler bir halt mı yediler doğarken.Hani karışıklık filan mı oldu?

Fatma ana hem gözüme güzel geldi hem de çok iyiydi.Hele bebişile olan sahnelerde o kaa doğal o kaa anneanne gibiydi ki...

Aleks'in o bitmez tükenmez yürüyüşü ,postalları,atkısı, saçı sakalı biraz uzatıldı gibi oldu ama Allahtan Ertan Saban'dı o...

Labadalar yendi mi yendi mi?Gürmedim...Savaş meydanlarında ne oldu bitti hiiiç gürmedim...Süt satma sahnelerini de...Artık o kısımları tekrarını yakalrsam izleyeceğim..

Okuması yazması var deyip geçmeyin.Osmanlıca'yı okumak zordur hele yazması çok zor.Bazı paşaların ,yazamadığı ,imzalarını bile atamadığı (7-8 Hasan paşa mesela ,sadece 7 ve 8 yazarmış imza yerine)bilinir.Söylemesi ayıp ben de Osmanlıca bilirim ama yazamam....Onun için Ispanağa şapka çıkarıyorum çocukluğuna rağmen...

ZeRReN
08-04-08, 10:40
Alex'in adı İşkodra'da aklanmadığı sürece ,(Zina açısından), değil ona evlatlık küçük kız, oyuncak bile vermezler.

Zalex tam anlamıyla çıkmazda artık. İki taraftan birinin büyük bir fedakarlıkta bulunmaması durumunda ,(ne söylemek istediğim çok açık), Leyla ile Mecnun olacaklar gibi görünüyor. Kaçma bile hiçbir şekilde sorunları çözmez artık, aksine böyle bir durumda artık kaçma düşünülemez bile. Alex için farklı bir kimlik çıkarılması ve Müslüman gibi gösterilmesi de artık zor, yaşanan olaylardan sonra resmen mimlendi. Ki hem kaçma, hem de bu kimlik olayı geçici çözüm. Bu yollar denenirse tekrar yakalanma ihtimalleri de çok yüksek. Alex, Zarife'nin iyiliği için bunları denemek istemeyecektir.

İş maalesef klişeye geliyor. Her ilişkide taraflar bazı şeylerden vazgeçer, fedakarlık yaparlar. Zalex'te ise bu fedakarlık kavramı çok büyüdü. Yani artık Zalex açısından bir karar verilecek. Ya Leyla ile Mecnun gibi kavuşamayan aşıklar olarak tarihte yerlerini alacaklar ya da taraflardan biri din değiştirecek, ki buna Alex daha uygun, ve evlenip kavuşacaklar ve Ramiz Baba'nın ailesine dahil olacaklar. İş artık bu noktada kilitlendi gibi.

Kimse hiçbirşeyden vazgeçmesin, hep birlikte olsunlar, arap saçı otu toplasınlar, evlensinler, boy boy çocukları olsun..... Artık realist olma zamanı, biliyoruz ki Zalex aşkında bunların hepsinin bir arada olması mümkün değil. Bu dönemde bile bazı şeylerden vazgeçmeden ilişkiler yürümüyor. Gümünüzde bile bu söylenenlerin tamamının gerçekleştiği aşklar azdır. Dizimizin geçtiği dönemde suç sayılan bir ilişki söz konusu, o yüzden Zalex için bundan sonra ya tamam (kavuşamayan aşıklar) ya da devam (mutlu bir aile ortamı ama taraflardan birinin kendi kültüründen asimile olması) denecek.

Maalesef bunlar acı gerçekler.

Tüm söylediklerine katılıyorum Emre...En başından beri bunları savundum.Bu ilişkiye hiç lay lay lom bakmadım.İnancını değiştiremiyorsan aşkından,aşkını değiştiremiyorsan inancından vaz geçersin.İkisinden de ödün vermem diyorsan arafta sürünürsün...Zarife'yi net bilemiyorum ama Alex tam araf tip'i...:img-wink:

merveve
08-04-08, 10:45
benim korktuğum ve heycanla izlediğim svaş sahneleride çok güzeldi arnavut metini çok sevdim :)..mustafama bişey olmadı o memleket ,vatan aşkı yokmu :img-in_lo..vahide ile eş zamanlı görüntüleri ve final karesine bayıldım ...

saso
08-04-08, 10:49
emrecetin zarife ve aleks olayını okadar güzel incelemiş ve anlatmışsın ki çok teşekürler....enini boyunu düşünüp yazmışsın :img-icecrbize yazacak bişey kalmamış :img-icecr

dizinin finaline kadar sürekli konuşacagımız..tartışacağımız bir konu zarife ve aleksin aşkı...nasıl kavuşacakları ..din değiştirme...falan.. da filan...

ben isitim onlar kavuşsun...
ben istim ikiside din değiştirmeden kavuşsun...aleksin din değiştirmesi bizce daha mantıklı ama o zamanda ve o cografya da bunun olmasını istemim :icon_sorr
ben istim onlar yan yana aşklarının mücadelelerini versinler....bir leyla ile mecnun var zaten,ikinciye ihtiyacımız yok....kavuşan efsana aşıklarda var...bakınız Hırsız polis/ mavi çınar....asmalı konak /seymen bahar....ikinci bahar/ hanım ali haydar ...gülbeyaz/gülbeyaz kadir......yabancı damat/nazlı niko .....vs :icon_whis

yok zaman osamanlı zamanı derseniz....orhan beyde bizanslı bir hanımla evlenmiştir....nilüfer hatun müslüman olmuş ama olsun evelenmişler sonuçta :img-wink:

dreambaby
08-04-08, 10:52
hepsi kavuşsun mustafa vahidesine , alex de zarifesine...
aksi bi durumu kabul edemem doğrusu ,
dün geceki bölüme bayıldım gene a dan z ye mükemmeldi..
cephe sahneleride baya bi renkli olmuşdu ahhh mustafam:img-in_lo bnm ,tez dönesin nişanlısının yanına ...
bana kalırsa bi dahaki sezona kadarda alex o köyde kalır ,offff daha çok mektup okuruz bence arkadaşlar ...
alex ve mustafa nın mektuplarını kendi ağızlarından dinlerken göz yaşlarını tutamayan insanlardan biriydim bende ..

suri06
08-04-08, 11:59
enson bölümlerde Erdal güneyin söylediği şarkıyı buldum
al mendilim sende kalsın (bozdoğan) cok güzel şarkıydı 1 haftadır arıyordum ya
bütün mizükleri güzel aslında

Çok güzel bir bölümdü:happy0064
Bedia hanıma başta sinir oluyodum ama son bölümlerde ne kadar iyi ve tatlı biri olduğunu gördüm
Vahide bu bölümde cok üzgündü:icon_cry:
Ama babalarıyla süt satmaya gittiklerinde cok tatlılardı ya Zarife ile vahide:happy0064
Ben babalarıyla gezerken köyleri alex ile karşılaşıcaklarına inanıyorum.

ayrıca Kaymakamın tekrar göreve gelmesine cok sevindim:happy0064:happy0064
ya bu bölümde en cok hoşuma giden yer mustafanın yeni arkadaşı ile sohbeti(orhan kılıç) o konuşma neydi öyle a süperdi:happy0064

a

saso
08-04-08, 12:03
Ben babalarıyla gezerken köyleri alex ile karşılaşıcaklarına inanıyorum.

bu ihtimali hiç düşünmüyorum...
o ka gün geçti ve aleksin o ka günü yollarda geçti....ramiz babamda süt satmak için o kaa uzaga gitmez :img-yes:

aleks ve zarife artık dünya ve güneş kadar uzak degiller...iki millet kadar uzaklar :img-cray:

emrecetin
08-04-08, 12:08
Arkadaşlar, önceki sayfalarda yazmıştım. İşkodra-Manastır arası 200-250km. Nereye gidiyorlar o günün koşullarında? Zaten öyle çat diye gidilecek bir yere sürgün edilir mi Alex? Öyle olsa sürgünün ne anlamı kalır? En az 90km uzağa olması gerekiyor bu yüzden. Sürgün'ün amacı zaten münasebeti kesmek, bir köyden bir köye gitme gibi değil durum :)

Yani görüşme maalesef olabilemez şu durumda.

anseri
08-04-08, 12:16
Arkadaşlar, önceki sayfalarda yazmıştım. İşkodra-Manastır arası 200-250km. Nereye gidiyorlar o günün koşullarında? Zaten öyle çat diye gidilecek bir yere sürgün edilir mi Alex? Öyle olsa sürgünün ne anlamı kalır? En az 90km uzağa olması gerekiyor bu yüzden. Sürgün'ün amacı zaten münasebeti kesmek, bir köyden bir köye gitme gibi değil durum :)

Yani görüşme maalesef olabilemez şu durumda.
evet ya buluşma olnakları zor bencede fakat artık kaymakam tekrardan Dilaver olduğu için belki Alex konusunda bişi yapabilir. Yani umudum o yönde..

Ya bide yazık Alex'e nasıl önyargılı davranıyolar gerçi bu bölümde henüz köylülerle bir arada falan görememdik ama onlarında muhtardan farklı bi muamele yapmıcağına eminim..:icon_sorr
Küçük Zarife olayıda çok güzeldi tahmin etmiştim..Adının Zarife olabileceğini..
ve yine arnavut Memet bu bölümün süpriziydi "elin boş kalmasın taş at" süperdi yaa:D:D

suri06
08-04-08, 12:36
peki alexin suçsuz olduğunu öğrenip geri dönmesi mümkün değilmi
nasıl olası ortaya cıkmadımı suçsuz oldukaları ben bölümde öğrenip döner diyorumdum

bu arada müzikleri isteyen varsa msj atabilir

-_nehir_-
08-04-08, 13:10
[QUOTE=suri06;6573572]peki alexin suçsuz olduğunu öğrenip geri dönmesi mümkün değilmi
nasıl olası ortaya cıkmadımı suçsuz oldukaları ben bölümde öğrenip döner diyorumdum

bence artık dönmesi çok zor..suçsuz olsalarda sonuçta halk onlara hala karşı yine dünyayı zehir ederler:icon_sorr hem zaten alex halkın tepkisinden dolayı kulübeye yerleşmişti:sad53:

remixxx
08-04-08, 13:15
Elveda Rumeli her hafta olduğu gibi bu hafta da mükemmeldi.......
Nereden başlasam diye düşünürken biyerden başlıyorum işteeee:img-blush

Ramiz in başka köylere gidip süt satması kızlarının ona yardım etmeleri özellikle de o ne güzel sütçüüüüüüü diye bağırışları önce biri sonra biri sonra hep beraber ve de sütün reklamını yapmaları sloganları sütçü ayağını kırmış yalanları ve beş köyün sütçüsünün kazanacağı parayı tek bir sütçünün kazanması sonuçta da köyün sütçülerinin bunu farkedip Ramiz i ve kızlarını kovalaması Ramiz in eve dönerken çok para kazandığına sevinmesi ve lokum alma isteği Vahide nin ise herzaman ki bilir tavrıyla ki haklı evde alınacak daha önemli şeylerin olduğunu söylemesi ve para yeterse lokum alabileceklerini söylemesi eee tabi ki de Ramiz in başka köylerde süt satmasına neden olduğu için Abdül ün gönüllü askere gönderilmesi yani gönülsüzce:img-hyste Paşa tarafından cezalandırılması oysa ki birçoğunun bunu gönüllü yapması yani Abdül e ceza olarak verilenin gönüllü olarak gidenler için ödül olarak sayıldığı gerçeği..........Tüm kötü olaylara neden olduğu için babası tarafından atılan tokatın Ramiz in Abdül e söylediklerinin yanında hafif kalması Ramiz in bayağı güzel konuşması o duygusuz ruhsuz Abdül ü bile ağlatması(ben zaten tuhaf oldum o sırada)Yok böyle bi tatlılık dedirtecek tatlılıkta o Üsmen yok mu amin demeyi de öğrenmiş nasıl güzel bi çocuktur......Ama Hatice kızkardeşleriyle labodan toplamaya giderken zaten uyuyan sonra tekrar uyutulmaya çalışılan sonra tekrar uyandırılan sonra tekrar uyutulan Üsmenim benm:icon_whis

Bu hafatanın parlayan yıldızı Ispanak Namık o nasıl konuşmadır öyle içim parçalandı dört dil bileymiş okuması yazması varimiş Leyla Mecnın Hikayesi anlatabileymiş bi de çocuklar oyun oynarken gelip bomba deyip taş atışı sonra da erkes üldü mü savaş ne ka fena birşeyimiş demesi beni hem güldürdü hemde akıllı geçinen delileri düşündürdü yani kim akıllı peki savaşı yapan koskaca imparatorluk mu Yunan mı ?Yoksa Namık mı?

Son olarak ta Alex in Küçük Zarifesi çok ama çok tatlıydı hele birde Alex in senin adın ne diye sorduğunda Zarife yanıtını aldığında ki yüz ifadesi sonra da gülüp Küçük Zarife deymesi çok duygulu bi sahneydi:icon_sorr
Sanırım bu küçük kız bikaç bölüm öncesinde köy baskınında birçok insan katledilmişti ve sadece küçük bi kız çocuğu kalmıştı ağlıyordu etrafında ölmüş insanlar vardı tabii o sahne aklıma geldi çok yürek sızlatan bi sahneydi yani o kız olabilir mi acaba bu Küçük Zarife

bitanem_61
08-04-08, 13:20

Biliyda, biliy maşallah biz göremedik içindeki çevheri, yada ıspanak bize güstermek istemedi:img-hyste:img-hyste

Yinede okumasın kızların mektubunu bir kere ailecek okudular, ikinciye gerek yok, hem onlar kendi kendilerine okusun ki her sözde, iç çekme gürelim,iki gözyaşı gürelim, hala aşk formumdayım

bitanem_61
08-04-08, 13:28
Aşık modumdan çıkıp. mantığa dündüm

Şimdi aleximiz küçük bir zarife buldu güzel, muhtar emmin baştan köyün kızlarından uzak dur dedi ee buda güzel

Ama alexin zarifeyi gördüğünde onunlan ilgileneceği de kesin onu sevip okşarda, tabi bir daha göreceğini düşünürsek, alexin oraya niye geldiğinide bilecekler,alex küçük zarifeyi severken, kalk bu adam sübyancılardan hoşlanıy diye üstüne yürümesin:icon_whis:icon_whis

Akşam ki yazılarda muhtarın kızının alexse ilgileneceğini yazdık, peki kırılmayan nersi kaldı derken sadece kafa kalmış tıki bu durumda alexe ne yaparlar:icon_whis

ebruli kötülüğümden değilde hani olursa, alexi kim kurtaracak, bilmem ama izmirliler olmadığı kesin
Kaçırdıkları gibi kollarsalar yandık:img-hyste:img-hyste

Reytingler gelmiş, süper valla tam 12 den vurmuşuz demiyim de nazar almıyalım:good::good:

remixxx
08-04-08, 13:45
Mustafa cephede çavuş oldu Arnavut Mehmet le karşılaştıkları sahne çok komikti Orhan Kılıç (Orhan Kııç olduğunu ilk ben söylemiştim bunu da söylemeden geçemiycem hafızam bayağı kuvvetliymiş)Sağır Oda Dizisini hiç izlemedim ama fragmanlarını felan izlemiştim o dizide nasıldı bilemiyorum başarılıydı ki dizi bayağı yayınlanmıştı ama Elveda Rumeli de şive konusunda başarılıydı savaş sahnesin de ise mermisi bitince boş durmayıp taş atması Mustafa nın da doğru söylüyosum deyip birlikte taş atmaları ne olursa olsun düşmana herşekilde müdahalemizi yaparız mesajı içeriyordu çok etkileyiciydi tabii o taşlarda ne kadarı düşmana ulaşmıştır bilemem ama yılmamak gerektiğinin bi göstergesiydi:img-yes:son sahnede mektup çok duygulandırıcıydı bu bölümün sözü de şuydu galiba Vatan Bize Emanettir:sad53:

saso
08-04-08, 14:18
peki alexin suçsuz olduğunu öğrenip geri dönmesi mümkün değilmi

paşa ramiz babayla konuşana kadar benim de tüm temennim zarife ve aleksin tekrar yargılanmaları idi...

ama paşa ramiz babamla ne konuştu....

baskı altında imzalanmış bir itirfaname...yasal yönden geçerliliği yok dedi....ama oğlum suçlu ramiz efendi...izin ver onun cezasını ben vereyim dedi...ve ramiz babamdan özür diledi...

bu özürü niçın diledi sanaysınız....
kendi oğlunu yargıya teslim etmediği için...bu durumda o itirafın hiçbir geçerliliği yok.....
bu durumda yapılabilecek en iyi şeyi tüm iyi kalpliliği ile cezmi komutan bu itirafı halka ilan ederek yaptı...:img-wink:

ZeRReN
08-04-08, 14:28
paşa ramiz babayla konuşana kadar benim de tüm temennim zarife ve aleksin tekrar yargılanmaları idi...

ama paşa ramiz babamla ne konuştu....

baskı altında imzalanmış bir itirfaname...yasal yönden geçerliliği yok dedi....ama oğlum suçlu ramiz efendi...izin ver onun cezasını ben vereyim dedi...ve ramiz babamdan özür diledi...

bu özürü niçın diledi sanaysınız....
kendi oğlunu yargıya teslim etmediği için...bu durumda o itirafın hiçbir geçerliliği yok.....
bu durumda yapılabilecek en iyi şeyi tüm iyi kalpliliği ile cezmi komutan bu itirafı halka ilan ederek yaptı...:img-wink:
Ve olan Alex'e oldu...Bütün bedeli o ödiy..Suçu;sevmek..Bi de düşüncesizlik...Üstüne kötü ilan edildi,yaftalandı!

Ama biz dublorünü koyduk yerine.Alex artık İzmir de ve sağ-salim...Merak edenlere duyrulur...:img-cool2

weasleys
08-04-08, 14:33
Ve olan Alex'e oldu...Bütün bedeli o ödiy..Suçu;sevmek..Bi de düşüncesizlik...Üstüne kötü ilan edildi,yaftalandı!

Ama biz dublorünü koyduk yerine.Alex artık İzmir de ve sağ-salim...Merak edenlere duyrulur...:img-cool2

aslında şöyle eniyle boyuyla düşünecek olursan alexin hayatı tepetaklak...sapık damgası yedi, sürgünde, evinden uzak, ana baba zaten yok. zarifesinin olmayışından zaten bahsetmek bile gereksiz. hala dimdik ama...belki derbeder olup çökmüştür, kılığı değişik meslek grubundan insanlara benzetilmiştir ama hala yerde gördüğü kitabı rafına koyacak kadar muallim...bi de yalnız...belki küçük zarife arkadaşı olur...

ZeRReN
08-04-08, 14:42
aslında şöyle eniyle boyuyla düşünecek olursan alexin hayatı tepetaklak...sapık damgası yedi, sürgünde, evinden uzak, ana baba zaten yok. zarifesinin olmayışından zaten bahsetmek bile gereksiz. hala dimdik ama...belki derbeder olup çökmüştür, kılığı değişik meslek grubundan insanlara benzetilmiştir ama hala yerde gördüğü kitabı rafına koyacak kadar muallim...bi de yalnız...belki küçük zarife arkadaşı olur...

Dik insanlar hep yalnız değil mi?!Kahramanlık sadece görünene isyanla olmuyor,hatta bazen o en kolayı!Ben minik Zarife'me güveniyim...:img-yes:

bitanem_61
08-04-08, 14:47
ramizden kimse süt almadığına göre bu insanlar, pastalarını, sütlaçlarını, börek, yoğurt gibi ihtiyaçlarını nerden görüyorlar
Yoksa onlarda ramiz gibi başka kasbayamı gideyler, oranın köylüleride bizim rızkımızı çalaysınız diye peşlerine düşmesin:img-hyste:img-hyste

aysegul_er
08-04-08, 14:50
son sahnede mektup çok duygulandırıcıydı bu bölümün sözü de şuydu galiba Vatan Bize Emanettir:sad53:

bu konuda size katılamıyorum.. Zaten Vatanımızın onlara emanet olduğu aşikar. Bu durumda bu günün sözü olmuş olmuyor bence..

Günün sözü " Uzağız. İki millet kadar uzağız Zarifem" bence...

emrecetin
08-04-08, 15:38
Herkes günün sözü söylüyor, eh ben de söyleyeyim bana göre en güzel olanını :)

Bence günün sözünü Cezmi Komutan söyledi akşam :

"Bu millet kolay kolay yenilmez Kaymakam Bey"

killer50
08-04-08, 15:41
ben bu bölüm iki kisiye hayran kaldim...
birincisi alex...zavallim sapik yerine kondu.:(:icon_sorr benim cinlerim o adamin buradaki müslüman kizlarina bakarsan seni kendi ellerimle öldürürüm...:( senin kizin alex gibi bi koca bulsunda öpüpde basina kosun:D:Dikinciside mustafa...onun hasritede cok güzel yansitilmisti...
yani yemenini bi an bile yanindan ayirmamasi cok güzeldi...ama benim icim onun her sahnesinde burkuldu...ayrilik cok zor...acisini ceken anlar...iki asik ciftede sabirllar diliyorum yani ben cok fena oldum iki ayrilik bir bölümde olunca...

ya eskidende birinden biri ayrilinca ötekisi insanin icini rahatlatiyordu....
ama bu defa ikiside ciftlerin hasret yasiyor...
biri belkide hic kavusamayacak...zalex:icon_sorr
birinide belki ölüm ayiracak...mustafa-vahide:icon_sorr
ya ben hepsinin kavusmasini istiyorum...
yoksa bence dizi elveda rumeli olmaz...
ben bu diziyi ask komedi agirlikli oldugu icin izledim hep...
ama dramida cok güzel yansitmalarina rahmen bence mutlu olmalilar...
:D:D:D

neden bilmiyorum ama ben bu bölüm ne zarifeye nede vahideye mustafayla alexe üzüldügüm kadar üzülmedim...yani oonlarin en azindan ailesi yaninda destekci:img-yes:
ama digerleri ayri yerlerde ve yalniz:icon_sorr

killer50
08-04-08, 15:43
bence günün sözü
"sütcülerin padisahi geeeeeeeeeeeeeellldiii":img-icecr:img-icecr

bonita
08-04-08, 15:46
dün gerçekten de uzzuun bi aradan sonra izlediğim en güzel bölümdü en başta daorhankılıcı çok beğendim doğma büyüme arnavut gibi konuşuyodu mustafayla konuşmaları harikaydı:img-hyste:img-hyste
ıspanak dün akşam bin kez daha gözüme girdi acep bu kızan ne vakıt ügrandi o kaa dili (osmanlıca bulgarca osmanlıca bulgarca makedonca...):img-icecr içimden bi his mektupları o okuycakimiş diyo:img-blush
savaş sahneleri çok güzeldi mustafayı bu bölüm savaşırken gördük haftaya da hekim olarak gürürüz artık:img-in_lo (aklıma gene arnavut meemet geldi:img-hyste)
alex:icon_sorr yorum yapamaym ama küçük zarife sahnesi çok güzeldi:icon_sorr
sütçü ramiz ve kızları iş başında 1:img-hyste 5 köyün sütçüsünden kaçmaları müthişti:img-hyste

ve son sahne çok anlamlı olmuş:img-blush heriki mektupta çok yerli yerindeydi ama alexin yazdığı ikimillet kadar uzağız ikisinin durumunu çok ii anlatmaktaydı:icon_sorr (acaba ulaşıp ulaşmamasından emin olmadığını söylerken mektubu yollayacağını mı ima etti)

ZeRReN
08-04-08, 15:47
neden bilmiyorum ama ben bu bölüm ne zarifeye nede vahideye mustafayla alexe üzüldügüm kadar üzülmedim...yani oonlarin en azindan ailesi yaninda destekci:img-yes:
ama digerleri ayri yerlerde ve yalniz:icon_sorrGüzel saptama,sağolasın.Çok doğru...

bence günün sözü
"sütcülerin padisahi geeeeeeeeeeeeeellldiii":img-icecr:img-icecr
Kesinlikle...Bence de...:):happy0064:img-icecr

- AMON -
08-04-08, 15:58
bu konuda size katılamıyorum.. Zaten Vatanımızın onlara emanet olduğu aşikar. Bu durumda bu günün sözü olmuş olmuyor bence..

Sayın Aysegul_er, maalesef size katılmıyorum.

Vatanımız her zaman, geçmişte Osmanlı İmparatorluğu'nun Şanlı Ordu'su, bugün de Şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri Ordu'muza emanettir ve bu her zaman devam edecektir, '' Vatan İse Bize Emanettir '' sözü, çok doğru olarak ve yerinde söylenmiş bir sözdür ve Vatan sevgisinin bir göstergesidir.

'' Uzağız. İki Millet Kadar Uzağız '' sözüyse, kişisel sevgi ve aşkı tanımlamak için kullanılmıştır.

Yani, iki cümle birbiriyle kesinlikle kıyaslanamaz.

aysegul_er
08-04-08, 16:07
Önemli değil sayın amon.. Bende kendimce en beğendiğim sözü yazdım zaten.. Bu gidişle yedi güne yedi günün sözü çıkacak bu forumdan..
4 tane günün sözü çıktı bile.. :)

killer50
08-04-08, 16:11
Önemli değil sayın amon.. Bende kendimce en beğendiğim sözü yazdım zaten.. Bu gidişle yedi güne yedi günün sözü çıkacak bu forumdan..
4 tane günün sözü çıktı bile.. :)

ne yedi sözü,yedi güne yetmis söz olur herkes kendince bir söz begenir, ve onu o bölümün sözü secer...
yan bence renkler ve zevkler tartisilmaz..
bu konuda ben öyle düsünmüyorum demek pek anlamli gelmiyor...
sonucta herkes ayri sözler begeniyor...:img-wink:

yani bu konuda tartismak ne kadar dogru ben anlamadim:icon_whis

serap23
08-04-08, 16:38
Aşık modumdan çıkıp. mantığa dündüm

Şimdi aleximiz küçük bir zarife buldu güzel, muhtar emmin baştan köyün kızlarından uzak dur dedi ee buda güzel

Ama alexin zarifeyi gördüğünde onunlan ilgileneceği de kesin onu sevip okşarda, tabi bir daha göreceğini düşünürsek, alexin oraya niye geldiğinide bilecekler,alex küçük zarifeyi severken, kalk bu adam sübyancılardan hoşlanıy diye üstüne yürümesin:icon_whis:icon_whis

Akşam ki yazılarda muhtarın kızının alexse ilgileneceğini yazdık, peki kırılmayan nersi kaldı derken sadece kafa kalmış tıki bu durumda alexe ne yaparlar:icon_whis

ebruli kötülüğümden değilde hani olursa, alexi kim kurtaracak, bilmem ama izmirliler olmadığı kesin

Kaçırdıkları gibi kollarsalar yandık:img-hyste:img-hyste

Reytingler gelmiş, süper valla tam 12 den vurmuşuz demiyim de nazar almıyalım:good::good:

konunun bu kadar çirkinleşeceğini sanmıyorum:icon_sorr

ama muhtarın kızı yada köyden bir kız alexe aşık olabilir
zaten adı çıkmış
böyle bir durumda köylülere derdini nasıl anlatır bilmem

mathılda
08-04-08, 16:39
bölümü yeniden izledim ve an itibariyle küçük Zarifenin ismini söylerken omuzlarını kaldırışına bitmiş bulunuyorum ..ne ka tatlı bir kız değil mi..sanırsam bütün Zarifeler aynı :)

bu arada en begendiğim söz= anlam olarak değil de söyleniş tarzı,mimikleri,ses tonu ile kısaca beni mest eden cümlem..:img-in_lo

kimsin sen :img-blush

saso
08-04-08, 17:01
son sahnede mektup çok duygulandırıcıydı bu bölümün sözü de şuydu galiba Vatan Bize Emanettir
:good:

Herkes günün sözü söylüyor, eh ben de söyleyeyim bana göre en güzel olanını
Bence günün sözünü Cezmi Komutan söyledi akşam :

"Bu millet kolay kolay yenilmez Kaymakam Bey"

bence günün sözü
"sütcülerin padisahi geeeeeeeeeeeeeellldiii":img-icecr
:good::happy0064

+
aleks:küçük zarife
+
kızan kaymakam:kahveler dört olsun :img-wink:
+
atice:yalnız hepsinin atı olmai....:img-hyste
+
ıspanak namık:benim sana olan sevdam gib sizin sevdnızda hiç bitmeyecek:img-cray:
+
arnavutlu mehmet:düşman askerlerine taş atar ve boşmu duracagız...:good:
+
ramiz babampaşanın karşısında:paşam ben sütçi ramiz..zarifenin babası

bu dizide özlü söz bitmez...sıradan bir cümlenin anlamı o kadar dolu ki...hepsi özlü söz...:img-icecr

siyah-beyaz
08-04-08, 17:18
En duygulu sahne, bana göre(kızım olduğundan belki)Ramiz parmaklıklar ardındaki Abdüş'e*Senin bir kızın olsaydı....*diyerek başladığı ve*soğuk havalarda nefesinle ısıttığın ayacıklarına sopalarla vurulsaydı*-mealindeki konuşmaydı....

Sizce Ramiz efendi *Ben de geliyim*diyen Hasan'ı niye durdurdu hep?Bence bir çuval inciri berbat eder diye.....

cann2366
08-04-08, 17:32
yingem hatırlay mısın bir zamanlar ezdiğin hor gördüğün hiçbirşey yapamaz dedigin o fakir ama gururlu deli vardı ya Ispanak vardı ya
inat etmiş üç dil biley
en az Aleks kaa bilgilidir
bence Alex'in coğrafya derslerinden sonra Ispanak da Zarife'ye edebiyat dersi verebilir
niçın olmasın
eger feni de iyiyse kendisinden kaldırma kuvvetini anlatmasını reca ederim:img-wink:

bitanem_61
08-04-08, 17:46
Kaçtır yazacam hep aksilik çıkıyor

Avrupa atv,de elveda rumeli tekrarı verildi bu akşam, zalex,in kaçtığı ve yakalndığı bölümdü, ben açtığımda saat 4.30 du, ne vakit başlamış bilmeyim, yarın verirlermi onuda bilmeyim, belkişm verirler diye şetttim

mavigece07
08-04-08, 17:55
dün çok yorum yazamadım...ama en sevdiğim sahnelerden biride asanın sahneleriydi :img-hyste

ağzını sessizce kıpırdattığı sahnelerde kopuyorum :img-hyste

alex ve zarife bencede bu sezon biraz zor kavuşur aynı şey mustafa ve vahide için de geçerli...ahmet ekrem ve vahide sahneleri bizi bekliyo gibi gelio :icon_whis...mustafamı şehit oldu sanabilirler :icon_sorr...

birde sakat gelirse harpten :icon_sorr...

elveda rumelideki her söz günün sözü olabiliyo...ama bu bölüm şebnem sönmeze bir kez daha hayran kaldım :good:

AysenuR*
08-04-08, 17:56
Avrupa atv,de elveda rumeli tekrarı verildi bu akşam, zalex,in kaçtığı ve yakalndığı bölümdü, ben açtığımda saat 4.30 du, ne vakit başlamış bilmeyim, yarın verirlermi onuda bilmeyim, belkişm verirler diye şetttim

Evet Atv Avrupada veriyodu bugun tekrarini ve eger yanilmiyorsam saat 15:00 'te basladi, ve 24. Bölüm'ü yayinlandi, Hafta icinde o saatte baska birsey oluyordu galiba, tam hatirlamiyorum, ögle bakmadigim icin, onun yerine koymus olabilirler, Insalla yarinda verirler, tekrarlarini izlerken bile yeni bolumu izliyormus gibi heyecanlaniyorum, bu yasima kaa geldim, ama bi diziye bu kaa cok baglanmamisidim, buda galiba Elveda Rumeli farki!!!

bitanem_61
08-04-08, 17:59
Özlü sözler yazılmış, emreninkine katılmakla beraber, diyorum ki
aşk:happy0064aşk:happy0064aşk:happy0064aşk:happy00 64

Vahidenin kavga eden çoçukları görüp, mustafayla tartışmalarını hatırlasın isteyim
Zarife arap saçı otu bulsun, alexi hatırlasın
Bedia, cabbar bir şey yapmasına gerek yok onlar zaten kumrilar gibi:img-hyste:img-hyste:img-in_lo:img-in_lo
Dilaver meryemi şaşırtsın, bir güzellik yapsın
Mustafa ve alez de bir şeyler hatırlasın, ay şimdi bulamadım ama her şeyi de ben bulamamki, onlar düşünsün, zaten bahar çarpmış aşk modundan kurtulamıyorum, niye büle oldum bilmeyim

Bulmişem bulmişem, abdül gittiği için olabilr, onu kutluyoruz:bella:bella:bella

AysenuR*
08-04-08, 18:02
alex ve zarife bencede bu sezon biraz zor kavuşur aynı şey mustafa ve vahide için de geçerli...ahmet ekrem ve vahide sahneleri bizi bekliyo gibi gelio :icon_whis...mustafamı şehit oldu sanabilirler :icon_sorr...

birde sakat gelirse harpten :icon_sorr...

Aynen arkadasim, bencede bu bolum biraz zor kavusurlar..
Ve ben Vahide-Zarife kardeslere cok aciyorum,ama Mustafa'ma ve Alexime daha cok aciyorum:sad53:
Vahide-Zarife hic olmazsa aileleri ile birlikteler, Ya Mustafa'm:sad53: o orda yapayalniz cehpede savasiyor, ya Alex'im yapayalniz:sad53: curuk bi eve goturduler oni:sad53: kaliyor orda oylece:sad53:
Galiba ilerki bolumlerde de bana oyle geliyor. Mustafamin yaralanma ihtimali olabilir, cunku savas bu, ve sehit olucagini zannetmiyorum, ama yaralanma itimali var, ve sanirsam da ilerki bolumlerde Sehit oldu diye haberi gelebilir, ama tabii obur turlude olabilir, hic belli olmaz, senaryoyu bilmedigimiz icin, bisey soyliyemicem

AysenuR*
08-04-08, 18:11
Yahuu ben bu bolum ozellikle Hasan'ida cok sevdim, gerci her bolum mukemmel ama,
hele bu bolum arka arkaya Ramiz baba, Ramiz baba, Ramizz babaaa:img-hyste:img-hyste:img-hyste demesi beni cok guldurdu, bide sessiz sessiz konusuyor, sadece agzini kipirdatiyor:img-hyste cok komik yaa, oldurcek beni gulmekten

Bide Bedia-Cabbar yaa okaa guzel yakisiyolarki birbirinee, :img-hyste Ilk basta Cabbar efendiyi sevmememe ragmen, ona birden asik oldim:img-hyste
tonton Cabbarim benim, Sende Bedia teyze ile evlensen de hep bile murvetini gorsek.

Bide Dilaver kendi sevincini dusunurken Meryemi unuttu, madem ki Ramiz agaya sariliyon, Meryemede saril, insan sevdigine biraz yakin durur yaa, hadi amcasinin kaymakami, Abdus e laflari yapistiriyonda bi Meryeme iltifat edemiyon:img-hyste
Simdi benimde dedigim lafmi yaa, Ask ap ayri birsey, ama yinede azcik yakin dursun Meryem e, cunku onlari zaten az gosteriyorlar, onlari gosterdikleri sahnelerde, guzel seyler gormek istiyorumm

Bide Kucuk Zarife'ye bittim:img-in_lo one tatlilik oylee, Alex'in onu sevmesi yokmuydu, kesinliklee insanii bitiren cinstenndii:img-in_lo off iyiki her hafta boyle guzel seyler oluyorr:img-wink:

Neyse yaa saka bi yanaa gelcek bolumu iple cekiyorum herzaman yaptigim gibi

weasleys
08-04-08, 18:50
çok kıskandım, ben de günün sözü yazacağım...

"savaşın galibi olmaz" maç değil ki kazanan arayasın...zaten kazanan arayan, illa ki savaşı da arar.savaş arayan da kazanan olmak ister...böyle bir döngü işte.siz avatarıma bakmayın, ben barış yanlısıyım:)

ama alexin "iki millet kadar uzağız" sözünü de bireysel, kişisel sevgi,aşık adam sözü gibi anlamak da doğru değil.(ahkam değildir sözüm) o sözün altından neler çıkar...iki millet, iki farklı millet ayrımı yapılması, iki farklı din değil, millet ayrımı yapılması önemli...anlamlı...yazan el güzel yazmış...eline sağlık...

Ante Mortem
08-04-08, 19:00
Gayet dingin bir bölüm izledim gibi geldi yada ben durgunlaşmış olabilirim bilemiyorum(: Neresinden başlasam ki bu bölüme; dolu dolu geçen bir Rumeli bölümüydü orası kesin. Ramiz Efendi'ye ne desem bilemedim.Paşa oğlu Şeref..ze söyledikleri tam gediğine oturdu. "Sen ne yapardın o adama Abdül Bey!(...)Ama haklısın bende olsam üle yapardım..." Aslında ben bu Abdüle müstahak olan nedir buldum; bol bol günde beş öğün labada yedireceğim (gerçi annem ekşili hoş bir tadı vardır dedi ama olsun ot müstahaktır ona... ot yisın o) Ramiz Efendi tüm olanlara katlandı, ayakta durdu yeri geldi arada boynu büküldü ama Fatma Ana onu da doğrultmasını bildi. Lakin Fatma Ana kalpten te bi kere de yolcu ediverecekti Ramiz Efendi'yi(: süt ineğini kesmişmiş, uyurken kolunu kestim dese daha makbuldü(: Laf süt ineğinden açılmışken bu konuya da bir açıklık gelsin istiyorum. Malumunuz bizim bu inek daha ilk bölümlerde izdivaç izdivaç isterim diye tutturmuştu Ramiz Efendi de çayır çimen, dağ taş dememiş hayırlı bir kısmet buluvermişti ineciğine.Buraya kadar sorun yok, iyi de hani bizim küçük küçücük inekçiklerimiz!! Off küçük deyince de aklıma küçük Zarife'miz geliverdi bak(: Aleks ne kadar şanslı ki gittiği her yerde kendine harkulade Zarife'ler buluyor. Şaka bir yana onların birleşmesi ihtimali iyice azaldı.Ne olur nasıl olur da Zarife-Aleks kavuşması yaşanır bilemedim. Zarife'nin kır atlısı sürgün...Zarife sürgün...
Savaş sahneleri üzerine yorum yapmak bana düşmez bomba nasıl patlar, patladığı yer ne hale gelir bilemiyorum ama o sahneyi dolduran oyuncuların hepsi gözlerimi yaşarttı! Tabi ki özellikle dikkat ettiğim tek kişi Mustafa'ydı(: Bakışı, duruşu,eline sardığı mendili bildiğimiz Mustafa işte ama sanki öyle de değil birşeyler değişir ya insanın içinde işte Püripak Pürsıçandan ayrıldıktan sonra gerçekten yuva özlemi çeken, birşeyleri,birini özleyen bir adamın duruşu bakışı var artık onda;sanırım böyle, en azından ben onu hissettim...Nede olsa Gidipte dönememek var!Vahide'ye diyecek lafım yok. Son iki bölümdür 'bekleyen' olmanın durgunluğunu o kadar iyi yansıttı ki! Hadi Zarife'nin Ispanak Namık'ı var onu gülümsetecek; Vahide'nin kimsesi yok! (Ahmet Ekrem Bey'e hatırlatmama gerek varmı bilemiyorum ama yineliyorum Vahide Hanım değil, Vahide Yenge olacak o(:
Ispanak Namık tavukları kovalamaktan vakit bulursa arada bize de uğrasa ne kadar makbule geçer(:Bilmediği, anlamadığı şey yok (anlıyor o anlıyor herşeyden anlıyor ama çaktırmıyor(: Dilaver Bey'e gelelim; Bey, Dilaver Bey sanırım yeniden Kaymakamlık makamına gelince biraz resmiyet girdi aramıza ama papyonu aklıma gelince resmiyeti ortadan kaldırıyorum ister istemez(: herkes gibi bende sevindim onu görevi başında görünce.Yalnız Dilaver 'in diziye geldiği ilk bölümle şu anki hali arasında epey farklılıklar görüyorum.Elbette aynı kalamazdı kimseyi tanımadığı bir yere gelmişti bu yüzden de biraz dik duruyordu hani ne bileyim görev adamı havası vardı, emri demiri keser gibi geliyordu neyse çok uzadı kısacası köylüye lafı geçer mi geçmez mi onu merak ediyorum, ne de olsa o da Ramiz Amca'nın damadı sayılır(: Cabbar ve Bedia ikilisi her zamanki gibi etrafımızda görmek istediğimiz karakterleri canlandırıyorlar; yardımsever ve gerçek dostluklarını izlettiriyorlar! İki usta oyuncu iki koca yürek... Hasan'ı es geçmek istemem(: Bu aceleci tavrı beni gülmekten öldürürüyor, eli dursa dili durmuyor, ama asker kıyafetlerini yollamayı iyi akıl etti, tabi birde küçük Hüsmeni getirmeyi akıl etmişti ki en çok ona sevinmiştim(: çok yaşa sen emi küçük Hüsmen(:

-Şütçilerin Padişahına kasabada da sırt çeviren olursa bilinsin ki ben tası tarağı toplayıp Püripak Pürsıçan'a taşınıyorum bu bir...
-Arnavut'un öleceği kesinmiş gibi geliyor bana hep öyle olur çünkü önce sevdiriler sana; sonra da savaşın nemenem birşey olduğunu hatırlatmak için öldürürler. Ama bilinsin ki Arnavut'u kim vurursa bende onu vururum işte o kadar bu da iki...
-Sanırım Ispanak ve Arnavut arasında bir bağlantı kuruyorum ama tam olarak ne olduğunu çözemedim bu da üç(:

Sunrise
08-04-08, 21:39
Benim aklim sogan ve patatestlerde kaldi. Bunlar bu kadar fukarayken nasil filizlettiler onlari anlamadim.:img-yes:
Onlarin o hale gelmeleri bayagi bir vakit alir, bunlarin kileri o kadarmi doluyduki o patatesleri ve sogani filizlendirdiler.
Tamam evde erzak olmadigini vurgulamak istediler ama boylede olmazki.:icon_whis
Onceki bolumlerde bisey kalmadiginda ne guzel gosterilmisti. Fatma ana bakiyordu o bitmis bu bitmis diyordu. Simdide oyle olsaydi keske.
Ondan sonra yine giderlerdi laboda toplamaya.

Laboda demisken. Cumbur cemaat laboda toplamaya giderken Fatma ana yine kuruyana kaa gelin diyor.:) Havalar isindikca Fatma ananin eski aliskanliklari geri geliyor:happy0064

weasleys
08-04-08, 21:55
Benim aklim sogan ve patatestlerde kaldi. Bunlar bu kadar fukarayken nasil filizlettiler onlari anlamadim.:img-yes:
Onlarin o hale gelmeleri bayagi bir vakit alir, bunlarin kileri o kadarmi doluyduki o patatesleri ve sogani filizlendirdiler.
Tamam evde erzak olmadigini vurgulamak istediler ama boylede olmazki.:icon_whis
Onceki bolumlerde bisey kalmadiginda ne guzel gosterilmisti. Fatma ana bakiyordu o bitmis bu bitmis diyordu. Simdide oyle olsaydi keske.
Ondan sonra yine giderlerdi laboda toplamaya.

Laboda demisken. Cumbur cemaat laboda toplamaya giderken Fatma ana yine kuruyana kaa gelin diyor.:) Havalar isindikca Fatma ananin eski aliskanliklari geri geliyor:happy0064

inşallah fatma annem bedia hanımın getirdiği etin tamamını kullanmamıştır o labada yemeğinde. zaten zor buluyordu ramiz baba et parçalarını o yemeğin içinde. o et bariz 3 kilo vardı, iki gün de haşlasa, suyunu içseler idare eder...paket kocamandı çünkü...hem ayrıca bu ramiz baba kaç gündür süt satamıyor, haliyle bir sürü sütleri vardır, yoğurt yapsınlar, yağ yapsınlar, yoğurt+yağ=yayla çorbası yapsınlar...peynir yapsınlar...sonracıma yoğurtlu labada daha lezzetli olur kanımca...kahvaltıda kaymak yesinler...tavukları var, labadaya yumurta kırsınlar...çılbır yapsınlar...demem o ki, ben mutfak olayında iyiyim:))) çok hamaratım:)

@ly
08-04-08, 22:05
yingem hatırlay mısın bir zamanlar ezdiğin hor gördüğün hiçbirşey yapamaz dedigin o fakir ama gururlu deli vardı ya Ispanak vardı ya
inat etmiş üç dil biley
en az Aleks kaa bilgilidir
bence Alex'in coğrafya derslerinden sonra Ispanak da Zarife'ye edebiyat dersi verebilir
niçın olmasın
eger feni de iyiyse kendisinden kaldırma kuvvetini anlatmasını reca ederim:img-wink:

Hiç sorma...yaramı depreştirme Can yiğenim. Yingen hala şokta zaten...:img-fie: Ispanak 3 dil bilirken ben...ben....:icon_sorr Ben bu hakareti kaldıramam, acilen yabancı dil çalışmaya başlayacağım..."Elveda Rumeli'nin faideleri" bölümüne eklene...:icon_whis

Senaristime rica; Ispanağın zekasının, ani yükselişini açıklasın...!!!! Biz de isteyz...isteyz de isteyz...:icon_whis

weasleys
08-04-08, 22:08
Hiç sorma...yaramı depreştirme Can yiğenim. Yingen hala şokta zaten...:img-fie: Ispanak 3 dil bilirken ben...ben....:icon_sorr Ben bu hakareti kaldıramam, acilen yabancı dil çalışmaya başlayacağım..."Elveda Rumeli'nin faideleri" bölümüne eklene...:icon_whis

Senaristime rica; Ispanağın zekasının, ani yükselişini açıklasın...!!!! Biz de isteyz...isteyz de isteyz...:icon_whis

küçük bir anımı paylaşayım:)

ben küçükkken, daha da hamarat hanım olmamışken, yabancı filmleri seyreder,ya da dizi,ya da çizgifilm...dublajlı olması şart ama...işte adam, kadın, çocuk seslendiren kişinin sesiyle konuşur ama şarkı söyleyince ses billur olurdu. ben de küçükken karga sesimin şarkı söylerken güzelleşeceğini düşünürdüm. hep şarkı söylerdim, ama sesim hep kötü...elimde kalem, kavanoz, mikrofona benzer birşey, söylerdim de söylerdim. bir de şarkıyı söyleyen kendi dilinde söylerdi ya, mesela türkçe konuşur, ingilizce şarkı söyler...ben de şarkı söylerken yabancı dil oluşsun ben de isterdim...ama ses karga, kelimeler türkçe:( demem o ki aliye ablacım, ekran insanı şişman gösteriyor:img-hyste

Sunrise
08-04-08, 22:30
inşallah fatma annem bedia hanımın getirdiği etin tamamını kullanmamıştır o labada yemeğinde. zaten zor buluyordu ramiz baba et parçalarını o yemeğin içinde. o et bariz 3 kilo vardı, iki gün de haşlasa, suyunu içseler idare eder...paket kocamandı çünkü...hem ayrıca bu ramiz baba kaç gündür süt satamıyor, haliyle bir sürü sütleri vardır, yoğurt yapsınlar, yağ yapsınlar, yoğurt+yağ=yayla çorbası yapsınlar...peynir yapsınlar...sonracıma yoğurtlu labada daha lezzetli olur kanımca...kahvaltıda kaymak yesinler...tavukları var, labadaya yumurta kırsınlar...çılbır yapsınlar...demem o ki, ben mutfak olayında iyiyim:))) çok hamaratım:)

Eti kavurmada yapabilirler o zaman kolay kolay bozulmaz.
Doru deysin sutu degerlendirsinler. Peynir de yapabilirler. :img-yes:
Ama Fatma ana kilerden kaymagi yogurdu alin demisti Ramiz babayla kizlar obur koylere sut dagitmaya giderken. Demekki degerlendiriyorlar.:img-wink:

weasleys
08-04-08, 22:38
Eti kavurmada yapabilirler o zaman kolay kolay bozulmaz.
Doru deysin sutu degerlendirsinler. Peynir de yapabilirler. :img-yes:
Ama Fatma ana kilerden kaymagi yogurdu alin demisti Ramiz babayla kizlar obur koylere sut dagitmaya giderken. Demekki degerlendiriyorlar.:img-wink:

o zaman korkmaya gerek yok:) ben çok korkmuş idim geçen bölüm, acaba ailemiz açlıktan ölecek de fertler diziden mi ayrılacaklar diye...ama mustafa askerde, ekmek yedi geçen bölüm:) endişeye lüzum yok:img-hyste

lois
08-04-08, 23:11
geçen hafta ne kadar ağladıysam bu hafta o kadar güldüm. çok duygulandığım yerlerde oldu ama keyifli bir bölümdü. ben arnavut mehmet karakterine bayıldım. konuk oyuncuymuş inşallah şehit edilerek veda etmez. çok sevdim ben onu. amcasının kaymakamının göreve dönmesi, abdüş ( ona yapılacak bi tanımlama kullanacak sıfat bulamadım var ama kullanması yasak :img-hyste) ün cepheye gönderilmesi ama bu kalleş vatanını değil korumak ilk satan olur. ramis amca ve kızlarının süt satış maceraları özellikle kızların okudukları tekerleme çok güzeldi. cephe görüntüleri yavan kaçmadı.

çok güzel repliklerin kullanıldığı bir bölümdü. herkesten bir özlü içli anlamlı cümleler döküldü. ben mustafa ve arnavut mehmetin repliklerini öne çıkarmakla birlikte hepsini beğendim.

komşuluk ve dostluk çok ince işlenmişti yine. bedia hanım ve cabbar efendi her zaman tampon bölge gibi zaten:happy0064.

her bölümde en sevdiğim sahne ramis amcanın sofrası oluyor. labadasını bile paylaşan masasında bereketi eksik olmayan duaların eksik olmadığı bi sofra. cenabı hak hepimizin sofrasını o denli tatlı bereketli kılsın.

bizlere böylesi bir diziyi hazırlayan çaba ve emek gösteren herkese tekrar teşekür etmek istiyorum. hele hele müzikler ...emeğinize sağlık

bitanem_61
09-04-08, 05:33
Alex gittiği yerde yine sürgün edilme sebebi gibi bir şey çıkar karşısına diye endişe ediyoruz, ben biraz uçtum ama kötü düşünelim iyi olsun:img-icecr:img-icecr

Neyse, alexin suçsuz olduğu haberi gelse, köylüler ona iyi davranmazmı,belki pürsiçanlılardan daha iyidirler, alex de o vakit geri gelmeyip orda kalabilirmi, belkim dedesini de yanına alır

recchie
09-04-08, 11:23
Herkese selamlar,merhabalar

Bölüm için hemen hemen herşey söylenmiş durumda o nedenle çok fazla ekleme yapmayacağım genel itibarı ile gayet hoş bir bölüm oldu.Bu bölümde de yine müzik ekibimizin yeni sözlü meleodisini duyduk gayet güzel olmuş ama ne yalan söyliyeyim benim aklım hala BOZDOĞAN da

Bu yorumlar yapıldı mı bilmiyorum o yüzden şimdi yazacaklarım bir tekrar mahiyetinde ise
kusura bakmayın . Bozdoğan ın ve bu bölümün beni alıp getirdiği yerleri paylaşmak istedim sizinle
Bozdoğan tanım itibarı ile Osmanlı da silah olarak da sıklıkla kullanılan ağır gürz,topuz anlamını taşıyor gerçi bunlar üç çeşit ama alarında en kallavisinin adı bozdoğan .Tabi bu tanımı okuyunca hemen aklıma çocukluğumda seyrettiğim o zaman TRT sinin muhteşem yapımı geldi 4.MURAT ve tabi Cihan Ünal Sultan 4. Muratı canlandırdığı muhteşem performans ve aklımdan hiç çıkmayan tek eliyle kaldırdığı o muhteşem bozdoğan ve " her gün daha ağırını istiyorum" repliği neyse bu da öyle bir nostalji olsun
Elveda Rumeli nin öyle incelikleri var ki farklı boyutlardan bakınca görmek bana mutluluk veriyor daha önce de söylediğim gibi ben kim ne isterse desin bu dizi yi her geçen gün daha fazla seviyorum. Evet Bozdoğan böylesine anlam veren bir ezgi oldu benim için hele ki Bozdoğan kelimesinin ta Peçenek Türklerinden beri dillerin etkileşimi sonucu Sırpça Bulgarca ve tabi Makedonca ya da aynı anlamla girdiğini ve Buzdovan diye telaffuz edildiğini öğrendikten ,ayrıca dizimizin Özellikle siyaseti ilgilendiren çoğu sahnesinin geçtiği mekanlarda yani Kaymakmlık odası ,Sadrazam odası vb yerlerde asılı duran Osmanlı Armasında da yeraldığını öğrendikten sonra bir de Bozdoğanın kullanıldığı yerleri düşünüyorum eh işte benim için yeni bir kahramanlık türküsüdür Bozdoğan .Tekrar tekrar başta ezginin bestecisi Erdal bey tüm müzik ekibinin ellerine yüreklerine sağlık .. herşey için:good:

Bozdoğan ın anlamı Gürz veya Topuz dedik de hatırıma geldi .Mutlaka birgün bu ezgileri topluca duyacağız ama hele bir de bunların (ki daha önce sanki biraz çıtlatılmıştı ) Elveda Rumeli Konserleri gibi bir proje içinde yaratıcılarından canlı dinlemek mesala Bozdoğan ı Cemil Topuzlu da dinlemek. Nasıl güzel olur!

Cemil Topuzlu ki daha önce dizimizde Mustafa ve Dilaver Selanik e gitmeden önce matbaa makinesi için yardımcı olabilecek İttihatçılar arasında" Topuzlu Cemil" olarak ismi geçen çok önemli bir şahsiyet . Askeri tıbbiye den mezun olup Fransa da eğitim görerek 1894 te mezun olduğu okula hoca olarak dönen
ve daha sonra iki tıbbiye okulunu birleştirerek modern tıp fakültesi ve Türk Cerrahisini kurucularindan olan biri 1896 da Tıbbiye den mezun olan (en azından tahminen ) Tıbbiteli Mustafa ya hocalık etmiş midir? Ne desiniz ,ayrıca İstanbul Şehreminliği (Belediye başkanlığı) yapmıştır Topuzlu Cemil ve onun kurduğu modern şehremaneti nin binası bugün Saraçhane de BOZDOĞAN kemerine komşuluk ediyor.
Bu bölümde yine beni etkileyen tabii konuk oyuncumuzun çok büyük katkısıyla
güzelleşen Arnavut tiplemesi idi .Gerçi bunu kendime nazire olarak algıladım zira biz "bir arnavut görmedik " dedik buyrun görün dediler hem de en hasından
ayrıca Aleks in sürgün gittiği yer olan İşkodra çok önemli bir Arnavut şehri herhalde daha pek çok Arnavut görürüz demek ki neymiş ? Daha sabırlı olmak gerekirmiş bazen
Arnavut karakterin anlattığı bu akçe vermemek için Tiran a kadar yürüyüp oradan geçip köyüne dönmesi hikayesi güzeldi ama bir başka benzerini daha önce dinlemiştim 1880 tarihinde İstanbul da Keraban Ağa isimli bir tüccar yanında Hollandalı misafirleri olduğu halde Üsküdar a geçmek ister Ağustos dur,Ramazan dır ve iftara yetişeceklerdir, ama yeni bir uygulama başlatmıştır Osmanlı Sarayı .Üsküdar a geçen her kişi akçe ödeyecektir Keraban ağa çok sinirlenir akçeyi vermemek için önce Boğazdan Kırım a oradan Karadeniz i dolanarak Trabzon a ve oradan Üsküdar a varır gerçi bu 3 ay sürer ama olsun:img-yes:
Kereban Ağa Arnavut mudur bilmiyorum ? ama Üsküdar lı olduğu kesin tıpkı
bizim Tıbbıyeli Mustafa gibi . Eskiden İstanbul lular Hac yolcularını Üsküdar dan uğurlarmış, bir de ebediyet yolcularını ,malum Karacaahmet Üsküdar dadır, yani kısaca Üsküdar hüzünlü ayrılıkların mekanıdır ,hasretlerin ,özlemlerin bir de uzakların yoluna düşülse de doğdukları toprakta öleceklerine söz verenlerin . ama bununla kalmaz ,Üsküdar yeni hayatların ve umutlarında doğduğu yerdir sanki ülkenizin ilk modern doğum hastanesi Üsküdar'dadır Zeynep-Kamil hastanesi hastanenin kurucusu tanıdık bir simadir Topuzlu Cemil:img-wink:

Son sözler ise Padişah 2. Abdülhamit e ilişkin olsun, son mesajımda hafiyelikten falan bahsetmişim de o bakımdan, buyrunuz:

Abdülhamid Han'ın İstihbarat Gücü

Batılı emperyalist güçlerin, Ermenileri piyon olarak kullanıp kışkırtarak Anadolu'da karışıklıklar çıkardığı günlerde, İngiliz Büyükelçisi'nin Sultan Abdülhamid'e gelip, küstahça: "Daha ne kadar Ermeni öldüreceksiniz?" diye sorma cüretini göstermesi üzerine, Ulu Hakan'ın keskin bakışlarını elçinin üzerine dikerek:

"Filan gün, filan saatte Karadeniz'in filan noktasına yaklaşıp, karaya Ermenileri Türklere karşı silahlandırmak için şu kadar sandık malzeme çıkaran ve komitacılara teslim eden İngiliz gemisinde, Türk başına kaç silah bulunuyorsa tam o kadar Ermeni öldüreceğiz. " cevabını verdiğini...Sultan Abdülhamid'in bu muazzam istihbarat gücü karşısında İngiliz elçisi dehşete kapılarak aptallaşmıştır.:img-wink:

Boşluk Edit i: Kendi kendime diyorum bir gariplik var ama ne ? Buldum yada....,veya......,acaba ?.....,belki..... gibi ucu açık ....... boşluk ..... lu cümleler kurmamışım ,hayret ,enteresan ????!!!:happy0064:happy0064

emrecetin
09-04-08, 13:27
Ellerine sağlık Recchie Abicim, mükemmel bir yorum olmuş.

Bozdoğan benim de şu an tartışmasız en sevdiğim ezgi. Anlattığın hikayesini bilmiyordum, araştırmaların için ve bunları bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.

Evet Arnavut gördük. Yahudileri de göstermeleri lazım. Özellikle Ramiz Baba onlara süt satabilir, onlar tavır almazlar ona. Ayrıca İttihatçıların da daha derinlemesine anlatılması gerektiğini konuşmuştuk. Buna savaştan sonra Mustafa üzerinden değineceklerdir diye düşünüyorum.

Abdülhamit'in en takdir ettiğim özelliklerinden biri 1908'de 31 Mart Ayaklanmasında Selanik'ten çıkan Hareket Ordusu'na karşı o dönem paşalarının "Sultanım, birliklerimizi toplayıp bu orduyu durdurabiliriz" fikrine "Kardeş kanı dökülmesin" diyerek engel olmasıdır. Bu hareketi çok az kişi o dönem koşullarında yapabilir. Dizi bu kadar ilerlemez herhalde, bilmiyorum nerede kesecekler ama ben Enver Paşa'nın da bir bölümde gözükmesini isterim açıkçası.

ARWEN29
09-04-08, 13:47
Sayın Recchie nin yorumuna şapka çıkartıyorum.Gerçekten güzel olurdu Cemil Topuzluda ELVEDA RUMELİ müziklerini dinlemek.

Elveda Rumeli Bozdoğan ve Cemil Topuzlu ancak bu kadar iyi bağlanılabilirdi birbirine.Belli mi olur belki Tıbbiyeli Mustafa hocalarından bahsederken onunda adı geçer :img-wink:

Bu arada Alex konusunda birşeye dikkat çekmek istiyorum.Ülkede savaş çıkmış kaderler değişecek ama Alex ten savaş konusunda hiçbirşey duymadık. Acaba o da mı duymadı. Duyunca muhtemelen şu replik söylenecek ;

A savaş çıkmiş

A a bitmış :img-hyste

Ufak bir not : Alex İşkodraya sürgün edildi. İşkodra Arnavutlukda.Yani bizim deli arnavutun memleketinin kuzeyinde. Deli Arnavut duyup savaşa geldiğine göre İşkodranında savaştan haberi vardır herhalde.Yani muhtar onu getiren askerler ,kaymakam vekili .Bunların haberi olmayacaksa pes yani.E tabi Alex yol boyunca Zarifesini düşünmekten başka bir iş yapamadı ve ayaklarını sürümeye çalıştı bazen sürüyemedi askerler yardım etti :img-hyste Hatta nasıl olduysa İşkodra kaymakamlık binasına girerken gayet güzel yürüyordu. Yürümek yaralara iyi geliyormuş onu anlamış olduk :img-hyste

weasleys
09-04-08, 14:36
Bu arada Alex konusunda birşeye dikkat çekmek istiyorum.Ülkede savaş çıkmış kaderler değişecek ama Alex ten savaş konusunda hiçbirşey duymadık. Acaba o da mı duymadı. Duyunca muhtemelen şu replik söylenecek ;

A savaş çıkmiş

A a bitmış :img-hyste

"iki millet kadar uzağız" sözünü iyi anlamak ve irdelemek lazımdan kastım buydu aslında.ama maalesef:(

napsın alex, o fani haliyle pürsıçandan işkodraya yürüyene kadar, süper kahraman el attı savaşa. o kırık sandalyeyle uğraşırken savaş ilerledi, o dışarı çıkardığı eşyaları içeri taşıyana kadar süper kahraman üstesinden gelir.

ya da şöyle de olabilir:

alex kendi kendine: havada savaş kokusu var, savaş çıkmış olmalı...
alex yine kendi kendine: havada savaş kokusu devam ediyor...
alex yine kendi kendine: havadaki savaş kokusu gitmiş, savaş bitmiş...

bir de AAAAAA desin:img-hyste

DELİ ARNAVUT
09-04-08, 14:47
Elveda Rumelinin hayranıyım yeni üye oldum .Umarım benide aranıza alırsınız.Çok beğendiğim bir dizi hele Alex yok mu :love05:

cann2366
09-04-08, 15:04

çalış yingem çalış
bende 1,75 dil biliyorum:img-hyste
Türkçe:img-icecr,İngilizce
ama İngilizce hızlı konuşan birini heç anlamaym:icon_sorrbu yüzden izlediğim yabancı filmlerde hep isteymki konuşan yavaş konuşsun ama konuşmaylar
gerçi ben olsam bende hızlı konuşurum:icon_sorr

yinge bunun sırrı elbette ıspanak
ıspanak bir anda ona bunları verdi hatta bence ıspanakla bir diyaloğu geçmiş olabilir

ıspanak:asırlardır beni kötü gösteren karakterlere rağmen savunucum olan sana zeka açıcı etkimi kullanıp 3 dil bilmeni ve her türlü bilim dalında bilgi sahibi olmasını sağlayacağım
Namik::blink:

-_nehir_-
09-04-08, 15:10
arkadaşlar az önce atv avrupada elveda rumeli nin tekrarı yayınlanıyordu. sanırım 15:00 gibi başladı:img-wink:tekrar izlemek isteyenlere duyurulur:good:..

killer50
09-04-08, 15:50
"iki millet kadar uzağız" sözünü iyi anlamak ve irdelemek lazımdan kastım buydu aslında.ama maalesef:(

napsın alex, o fani haliyle pürsıçandan işkodraya yürüyene kadar, süper kahraman el attı savaşa. o kırık sandalyeyle uğraşırken savaş ilerledi, o dışarı çıkardığı eşyaları içeri taşıyana kadar süper kahraman üstesinden gelir.

ya da şöyle de olabilir:

bir de AAAAAA desin:img-hyste

sprmis...bu alexde ha bire kendi kendine konusuyor yavvv:icon_whis:img-hyste
ama oradakilerden er yada gec, bu gec savastan sonra olabilir...
zaten tpou topu bir aycik sürdü oda bizim zaferimizle bitti bu savas...:img-icecr

ya alex bu bölüm benim cok hosuma gitti:img-icecr:img-blush
yazik ya hic haketmemisti o bu muamaleleri...

ya kizmazsaniz bisey diycem...:
hani alx kücük zarifenin yanina gittiya, ben korktum pis sapik kizimdan uzak dur...
simdide kücük bebeleremi gö dizdin diye...:icon_sorr
iyiki olmadi böyle bisey:img-icecr

emrecetin
09-04-08, 16:32
Alex'in sadece aşık adam kimliği beni inanılmaz rahatsız ediyor. Tamam aşkının büyüklüğünden bahsedilecek, anlıyorum bunu ama aşktan başka şeyler de var şu dünyada. En azından bu sürgün olayından sonra farklı bir Alex izleyeceğimizi düşünüyorum. Öyle olmalı yoksa karakter inandırıcılığını kaybedecek bence. Herhangi biri olsa anlayacağım da okumuş etmiş, aydın bir insan Alex. Daha bir tane yorum duymadık. Osmanlıcı mı, savaş olmadan kendi halkının bağımsızlığını isteyen biri mi, diğer azınlıklara bakışı nasıl, Abdülhamit'e nasıl bakıyor, İttihat ve Terakki'yi nasıl buluyor? Bunlara ait en ufak bir veri yok elimizde. Dediğim gibi normal bir kasaba insanı olsa öenmsemeyeceğim ama Osmanlı topraklarında, hele o dönemde, yaşayan okumuş etmiş aydın bir kimsenin düşüncelerini bilmeye hakkımız olmalı. Hep aşk hep aşk da olmaz ki :)

ZeRReN
09-04-08, 16:44
Alex'in sadece aşık adam kimliği beni inanılmaz rahatsız ediyor. Tamam aşkının büyüklüğünden bahsedilecek, anlıyorum bunu ama aşktan başka şeyler de var şu dünyada. En azından bu sürgün olayından sonra farklı bir Alex izleyeceğimizi düşünüyorum. Öyle olmalı yoksa karakter inandırıcılığını kaybedecek bence. Herhangi biri olsa anlayacağım da okumuş etmiş, aydın bir insan Alex. Daha bir tane yorum duymadık. Osmanlıcı mı, savaş olmadan kendi halkının bağımsızlığını isteyen biri mi, diğer azınlıklara bakışı nasıl, Abdülhamit'e nasıl bakıyor, İttihat ve Terakki'yi nasıl buluyor? Bunlara ait en ufak bir veri yok elimizde. Dediğim gibi normal bir kasaba insanı olsa öenmsemeyeceğim ama Osmanlı topraklarında, hele o dönemde, yaşayan okumuş etmiş aydın bir kimsenin düşüncelerini bilmeye hakkımız olmalı. Hep aşk hep aşk da olmaz ki :)

Emrecim,iyi,hoş da,bunları kimle konuşacak,böyle bir sosyal ortam mı yaratıldı?Peki,şimdiki köyde kim olabilir ahbaplık edebileceği?...Malum,kendi kendine konuşunca olmuyor!...:img-wink:

weasleys
09-04-08, 16:51
Emrecim,iyi,hoş da,bunları kimle konuşacak,böyle bir sosyal ortam mı yaratıldı.Peki,şimdiki köyde kim olabilir ahbaplık edebileceği...Malum,kendi kendine konuşunca olmuyor...:img-wink:

küstüm, zerrencim:( ben replik yazmıştım, kendi kendisine konuşma repliği, beğenmedin mi???

iyi de bu dizide her misyon tek kişilik...filozof ramiz,süper kahraman mustafa, acıların çocuğu alex, yardımsever komşu bedia-cabbar. büle büle büle...

emrecetin
09-04-08, 16:57
Emrecim,iyi,hoş da,bunları kimle konuşacak,böyle bir sosyal ortam mı yaratıldı.Peki,şimdiki köyde kim olabilir ahbaplık edebileceği...Malum,kendi kendine konuşunca olmuyor...:img-wink:

İşkodra'da artık biri bulunmalı onun için. ARtık lazım :)

Daha önce istense Mustafa ile konuşturulabilirdi. Ramiz Baba bile bir keresinde ufak bir sohbet yapmıştı Mustafa ile, hatırlarsınız, hani "Beynimiz çalışsın biraz" muhabbeti :). Yani araya serpiştirilebilirdi istense idi. Neyse, her zaman diyorum, geç değil hiçbir şey için. En azından gelişmeleri sorsun bu bölüm Muhtar'a, yani birazcık farklı bir aktivitede görelim onu. Muallimliğe başlayacak tekrar, ben yine de umutluyum. "Farklı bir Alex izleyeceğiz" tahminimizin de gerçek olmasını istiyorum :)

ZeRReN
09-04-08, 17:02

ya da şöyle de olabilir:

bir de AAAAAA desin:img-hysteEveeettt,haklısın...Güzel replik:icon_whis

Daha önce istense Mustafa ile konuşturulabilirdi. Ramiz Baba bile bir keresinde ufak bir sohbet yapmıştı Mustafa ile, hatırlarsınız, hani "Beynimiz çalışsın biraz" muhabbeti :). Yani araya serpiştirilebilirdi istense idi. Neyse, her zaman diyorum, geç değil hiçbir şey için. En azından gelişmeleri sorsun bu bölüm Muhtar'a, yani birazcık farklı bir aktivitede görelim onu. Muallimliğe başlayacak tekrar, ben yine de umutluyum. "Farklı bir Alex izleyeceğiz" tahminimizin de gerçek olmasını istiyorum :)İstenirse...:icon_whis

Aslında ben de bu noktada bile yapılabilecek çok şey olduğunu düşünüyorum ama benimkiler hayal...Olacağını sanmayim..Olsa olsa muhtarın kızı aşık olur,bi kez daha sürülür Alex,arkadaşların dediği gibi...Te o ka...

bitanem_61
09-04-08, 17:27
Alexin yeni yerinden pek umutluyum, çoğu yazımda yine başına bir şeyler geleceğini yazsamda, artık farklı şeyler olacak bence, sadece aşık alex olmıycak, belkide bizim istediğimiz gibi olur,bide bakmışsınız savaş hakkında (özlü sözler) söyler

briTugba
09-04-08, 17:33
Alexin yeni yerinden pek umutluyum, çoğu yazımda yine başına bir şeyler geleceğini yazsamda, artık farklı şeyler olacak bence, sadece aşık alex olmıycak, belkide bizim istediğimiz gibi olur,bide bakmışsınız savaş hakkında (özlü sözler) söyler

Ben savaş hakkında değilde insanlık hakkında iyi şeyler yapacağına inanıyorum ;)

Ama ilk önce köyde yadırganacak ve sevilmeyecek bi pislik gibi bakacaklar ona....sonra bişiy olacak mesela minik kızımız Zarife'nin başına tehlikeli bir iş gelecekkken Alex kurtarırsa... onun ne kaa iyi bir insn olduğu anlaşılır ve sevilir...sonrada canımcım açar ağzını konuşur...

Te eskisi gibi yine uçmaya başladım:img-pilot

Ya arklarım n'olur köyden bi kız aşık olmasın canıma ben bu senaryolardan nefret edeyim...bıktım n'olur yhaaaa:img-tomat

mavigece07
09-04-08, 17:39
Ben savaş hakkında değilde insanlık hakkında iyi şeyler yapacağına inanıyorum ;)

Ama ilk önce köyde yadırganacak ve sevilmeyecek bi pislik gibi bakacaklar ona....sonra bişiy olacak mesela minik kızımız Zarife'nin başına tehlikeli bir iş gelecekkken Alex kurtarırsa... onun ne kaa iyi bir insn olduğu anlaşılır ve sevilir...sonrada canımcım açar ağzını konuşur...

Te eskisi gibi yine uçmaya başladım:img-pilot

Ya arklarım n'olur köyden bi kız aşık olmasın canıma ben bu senaryolardan nefret edeyim...bıktım n'olur yhaaaa:img-tomat
briTugba sana katılıyorum cnm :)..alex şimdi o köyde öğretmenlik yapacak , ve ona aşık olacak biri mutlaka çıkar gibi gelio..(öle bişey olursa umarım tanıdığımız bir oyuncu olur :))

mustafayı da şehit sanabilirler :img-cray:...ahmet ekrem devreye girip vahideye teselli modunda yaklaşacaktır...

dilaverle meryemde tam kavuşucaz derken..meryemin eski kocası çıkıp gelebilir...

çok kötümser bi yorum oldu ama :D ...yani çiftler kolay kolay kavuşmayacak gibi gelio nedense :icon_whis...uzatmalara gidilecek :img-hyste

ZeRReN
09-04-08, 18:05
Bu arada,ben Mustafa-Vahide çifti ile ilgili hayaller kurayım azıcıkta...Öyle savaşta öldü sanılma gibi klişeler olmasa,Mustafa dönse savaştan sağ salim ve asker kızımızla evlense,şöyle güzel bir Balkan düğünü izlesek..Sonra evlilik hayatlarını görsek...Vahide hanımın ev hanımlığını izlesek,azıcık gülsek...Tatli tatli didişen bir çift olsalar,Mustafa usul usul yola getirse asker kızımızı...İnsanlar kişisel olaylar yüzünden değil de dış şartlar yüzünden zorlansalar,bir yerlere sürüklenseler...Diyorum...Kendi kendime...

recchie
09-04-08, 18:09

Daha önce istense Mustafa ile konuşturulabilirdi. Ramiz Baba bile bir keresinde ufak bir sohbet yapmıştı Mustafa ile, hatırlarsınız, hani "Beynimiz çalışsın biraz" muhabbeti :). Yani araya serpiştirilebilirdi istense idi. Neyse, her zaman diyorum, geç değil hiçbir şey için. En azından gelişmeleri sorsun bu bölüm Muhtar'a, yani birazcık farklı bir aktivitede görelim onu. Muallimliğe başlayacak tekrar, ben yine de umutluyum. "Farklı bir Alex izleyeceğiz" tahminimizin de gerçek olmasını istiyorum :)

Emre de Zerren de güzel noktaya temas etmişler , konunun 2 boyutu var aslında biri Aleks özelindeki boyut yani kimle konuşacağı önemli yani pek fazla kişi yok ama Mesala Dede si ile konuşmalarında arada bir iki replikle dokundurmalar yapılmış olabilirdi.Dimitri ve çetecilerin yaptıkları üstünden belki yorumlar yapılabilirdi çünki kendi evini dahi bastılar. Sonuçta devir açısında önemli az bulunur okumuş aydın insan ama görmedik ne yazık ki ben orada bir başka şey var diye düşünüyorum Aleksle Zarifenin kaçıp Manastıra geldiği gece kaldığı arkadaşının evinin kapısını çalma şekli hiç rastgele bir kapı çalma şekli değildi hatırlanacak olursa aynı kapı çalma şekli (Şifreli çalma diyelim) Mustafa Dilaver in evine geldiğinde özellikle takip edildiği zamanlarda, mesala Muzaffer in geldiği zamanla aynı yani şifreli
Sanki önce bir örgütlenmenin içinde bulunup daha sonra bazı konularda fikir ayrılığına düşmüş ve uzaklaş(tırıl)mış gibi bir durum var

Bir de tabi Makedon halkın durumu durşu olaylara bakışı genelde Aleks zarife ilişkisine yaklaşımları açısından Aleks (iyi analmda)ve onları döven grup(kötü anlamda) gösterildi ama yalnız bunlar yok Örneğin 1893 tarihinde kurulmuş bir IMRO var amacı bağımsız Makedonya Cumhuriyetini kurmak programları çok belli "Makedonya Makedonlarındır" bu sonra bazı fikir ayrılıkları nedeni ile bölünüyor VMRO ortaya çıkıyor bu da Makedonyayı Bulgaristan a bağlama amcında peki bunlar örgütlenme yapısını Programını ve hatta örgüte üye olma yeminini ve şeklini nereden alıyor ? İttihat ve Terakki den 1902 senesine kadar gittikçe artan çetecilik faaliyetleri ve tabi 1902-1903 de büyük İlinden ayaklanması .Aleks acaba bunların neresinde ? veya ileride neresinde olacak ?. Makadonya nın Milli kahramanları sayılan Goçe Delçev ,Jane Sandanski Makedonya da geçen bir hikayede hiç mi olmayacak, biliyoruz ki sadece Bulgar çetesi yok dağda VMRO tarafından basılan belki 300 belki 500 tane köy var
Esasında şu laf cidden biraz daha başka gözle görülmeli "İki millet kadar uzak"

emrecetin
09-04-08, 18:39
Emre de Zerren de güzel noktaya temas etmişler , konunun 2 boyutu var aslında biri Aleks özelindeki boyut yani kimle konuşacağı önemli yani pek fazla kişi yok ama Mesala Dede si ile konuşmalarında arada bir iki replikle dokundurmalar yapılmış olabilirdi.Dimitri ve çetecilerin yaptıkları üstünden belki yorumlar yapılabilirdi çünki kendi evini dahi bastılar. Sonuçta devir açısında önemli az bulunur okumuş aydın insan ama görmedik ne yazık ki ben orada bir başka şey var diye düşünüyorum Aleksle Zarifenin kaçıp Manastıra geldiği gece kaldığı arkadaşının evinin kapısını çalma şekli hiç rastgele bir kapı çalma şekli değildi hatırlanacak olursa aynı kapı çalma şekli (Şifreli çalma diyelim) Mustafa Dilaver in evine geldiğinde özellikle takip edildiği zamanlarda, mesala Muzaffer in geldiği zamanla aynı yani şifreli
Sanki önce bir örgütlenmenin içinde bulunup daha sonra bazı konularda fikir ayrılığına düşmüş ve uzaklaş(tırıl)mış gibi bir durum var

Bir de tabi Makedon halkın durumu durşu olaylara bakışı genelde Aleks zarife ilişkisine yaklaşımları açısından Aleks (iyi analmda)ve onları döven grup(kötü anlamda) gösterildi ama yalnız bunlar yok Örneğin 1893 tarihinde kurulmuş bir IMRO var amacı bağımsız Makedonya Cumhuriyetini kurmak programları çok belli "Makedonya Makedonlarındır" bu sonra bazı fikir ayrılıkları nedeni ile bölünüyor VMRO oraya çıkıyor bu da Makedonyayı Bulgaristan a bağlama amcında 1902 senesine kadar gittikçe artam çetecilik faaliyetleri ve tabi 1902-1903 de büyük İlinden ayaklanması .Aleks acaba bunların neresinde ? veya ileride neresinde olacak. Makadonya nın Milli kahramanları sayılan Goçe Delçev ,Jane Sandanski Makedonya da geçen bir hikayede hiç mi olmayacak biliyoruz ki sadece Bulgar çetesi yok dağda
Esasında şu laf cidden biraz daha başka gözle görülmeli "İki millet kadar uzak"

Valla doğru, mükemmel tespit. Şifreli çalmıştı kapıyı doğru. Ispanak'ın gizemleri sonradan çıktı açığa, Alex'in de geçmişi ile ilgili bazı anıları ileriki bölümlerde öğrenebiliriz. Bir tek Dimitri ile olan hikayeyi biliyoruz, onu da zaten çok yeni öğrendik. Lazımdır yeni gelişmeler olsun, farklı rollerde de görelim Alex'i.

Çeteciler konusunda da haklısın Abi. Rum, Sırp, Makedon çeteleri de o dönem kol gezmekte. Hatta Sırp çetecilerin çok etkili oldukları yazılıyor. . Kendi içlerinde de dediğin oluşumlar var. Ben Yorgi'yi baştan Rum sanmıştım adından dolayı, meğer o da Bulgarmış. Bir ara Todor gelmişti, onu da Sırp sanmıştım. Göz görmek isteyince herşey oluveriyor işte :)

Bu arada,ben Mustafa-Vahide çifti ile ilgili hayaller kurayım azıcıkta...Öyle savaşta öldü sanılma gibi klişeler olmasa,Mustafa dönse savaştan sağ salim ve asker kızımızla evlense,şöyle güzel bir Balkan düğünü izlesek..Sonra evlilik hayatlarını görsek...Vahide hanımın ev hanımlığını izlesek,azıcık gülsek...Tatli tatli didişen bir çift olsalar,Mustafa usul usul yola getirse asker kızımızı...İnsanlar kişisel olaylar yüzünden değil de dış şartlar yüzünden zorlansalar,bir yerlere sürüklenseler...Diyorum...Kendi kendime...

Ne kaa güzel olur. Artık kıssmeettt diyelim. Bir de Alex din değiştirmeyi kabul edip Mustafa ile İttihat ve Terakki'ye katılıyormuş. Hatta onu ajan diye de kullanırlar, yabancı dil filna da var, çok faydası olur. Uçtum biraz ama olsun :)

ErtankoliqCns
09-04-08, 18:51
briTugba sana katılıyorum cnm :)..alex şimdi o köyde öğretmenlik yapacak , ve ona aşık olacak biri mutlaka çıkar gibi gelio..(öle bişey olursa umarım tanıdığımız bir oyuncu olur :))

mustafayı da şehit sanabilirler :img-cray:...ahmet ekrem devreye girip vahideye teselli modunda yaklaşacaktır...

dilaverle meryemde tam kavuşucaz derken..meryemin eski kocası çıkıp gelebilir...

çok kötümser bi yorum oldu ama :D ...yani çiftler kolay kolay kavuşmayacak gibi gelio nedense :icon_whis...uzatmalara gidilecek :img-hyste

Dilaver-Meryem çifti hakkında benim de kafamda sorular var..Adam çıkıp gelecek gibime geliyor.Ölmüş olduğundan emin değiller çünkü.Ama gelmesin istemiyorum ben..:icon_sorr

Ne güzel diyorsun ZeRReN..İnşallah olur bunlar.Biraz da onların şu tatlı ev hallerini falan izleyelim..Eminim çok keyifli olur.Boy boy çocukları olsun.Kızlar Vahide'ye erkekler Mustafa'ma benzesin..Hayali güzel ama bakalım ne olacak..

ZeRReN
09-04-08, 19:01

Bir de tabi Makedon halkın durumu durşu olaylara bakışı genelde Aleks zarife ilişkisine yaklaşımları açısından Aleks (iyi analmda)ve onları döven grup(kötü anlamda) gösterildi ama yalnız bunlar yok Örneğin 1893 tarihinde kurulmuş bir IMRO var amacı bağımsız Makedonya Cumhuriyetini kurmak programları çok belli "Makedonya Makedonlarındır" bu sonra bazı fikir ayrılıkları nedeni ile bölünüyor VMRO ortaya çıkıyor bu da Makedonyayı Bulgaristan a bağlama amcında peki bunlar örgütlenme yapısını Programını ve hatta örgüte üye olma yeminini ve şeklini nereden alıyor ? İttihat ve Terakki den 1902 senesine kadar gittikçe artan çetecilik faaliyetleri ve tabi 1902-1903 de büyük İlinden ayaklanması .Aleks acaba bunların neresinde ? veya ileride neresinde olacak ?. Makadonya nın Milli kahramanları sayılan Goçe Delçev ,Jane Sandanski Makedonya da geçen bir hikayede hiç mi olmayacak, biliyoruz ki sadece Bulgar çetesi yok dağda VMRO tarafından basılan belki 300 belki 500 tane köy var
Esasında şu laf cidden biraz daha başka gözle görülmeli "İki millet kadar uzak"İşte bu tarz olgular ve arka plan bekliyorum ben...Hay yaşayasın recchie...

Valla doğru, mükemmel tespit. Şifreli çalmıştı kapıyı doğru. Ispanak'ın gizemleri sonradan çıktı açığa, Alex'in de geçmişi ile ilgili bazı anıları ileriki bölümlerde öğrenebiliriz. Bir tek Dimitri ile olan hikayeyi biliyoruz, onu da zaten çok yeni öğrendik. Lazımdır yeni gelişmeler olsun, farklı rollerde de görelim Alex'i.

Çeteciler konusunda da haklısın Abi. Rum, Sırp, Makedon çeteleri de o dönem kol gezmekte. Hatta Sırp çetecilerin çok etkili oldukları yazılıyor. . Kendi içlerinde de dediğin oluşumlar var. Ben Yorgi'yi baştan Rum sanmıştım adından dolayı, meğer o da Bulgarmış. Bir ara Todor gelmişti, onu da Sırp sanmıştım. Göz görmek isteyince herşey oluveriyor işte :)

Ne kaa güzel olur. Artık kıssmeettt diyelim. Bir de Alex din değiştirmeyi kabul edip Mustafa ile İttihat ve Terakki'ye katılıyormuş. Hatta onu ajan diye de kullanırlar, yabancı dil filna da var, çok faydası olur. Uçtum biraz ama olsun :)
Valla Alex ajan olur mu bilmem ama Mustafa'nın da İttihat Terakki de daha aktif olmasını ve bu tarz siyasi faaliyetleri görmek isterim...

Bu arada Alex'de gerek köyde gerekse haftada bir imza vermek için gideceği kasaba ya da şehir merkezi mi olduğunu çözemediğim yerde yeni insanlar tanıyabilir,kendi düzeyine uygun...Bir köy öğretmeni,köyünde öğretmenliğin dışında pek çok konuda aktif ve öncüdür...Kendini köye bi şekilde benimsetebilir...

weasleys
09-04-08, 19:53
ee işte aylardır tepinmemizin, kızmamızın sebebi bu. boşuna değil süper kahraman mustafa diye dolaşmamız ortalarda deli gibi. evet mustafa karakalpaklı olarak kostümüyle insan kurtardı ama dizinin siyasi yönü de sadece onun üzerinden anlatılmaya çalışıldı. arada Abdülhamit, sadrazam vs de gösterildi ama mustafa dışındakiler sanki başka alemde yaşıyorlar...tepkimiz, kızgınlığımız da bunaydı. vahide bile güya zeki, güya akıllı ama tek derdi nevreste olarak gösterildi. tabi daha çok tuttu, kavga eden çiftlerin aşkları da büyük olur reytingi de mantığı...

emrecetin
09-04-08, 20:00
Diğer kişilere çok fazla laf söylemem ben. Normal kasaba insanı çoğu. Devir de istibdat devri, herkes aşırı apolitik. Hasan'dan köydekileri kurtarmasını, Cabbar'dan gazete çıkarmasını filan bekleyecek halimiz yok. Ama Alex okumuş, aydın biri. Ondan bir duruş beklemek hakkımız. Bu sebeple daha önceleri hep Alex'i farklı izleyelim dedik. Ama şu ana kadar olmadı. Bundan sonra olur inşallah.

recchie
09-04-08, 20:02
İşte bu tarz olgular ve arka plan bekliyorum ben...Hay yaşayasın recchie...

Valla Alex ajan olur mu bilmem ama Mustafa'nın da İttihat Terakki de daha aktif olmasını ve bu tarz siyasi faaliyetleri görmek isterim...
...

Siz de sağolun Zerren esasen ne istediğinizi biliyorum, anlıyorum ben de işin ilginci ayrıntı görünce daha mutlu oluyorum ama dizi biraz daha uzayacaksa bazı şeylerin sanki biraz daha vakti var gibi geliyor

Diğer mevzuda da umarım gereksiz klişe bir Savaşta öldü sanıldı, Ahmet Ekrem geldi Vahide ye aşıktı vb vb olayları olmaz bunun yerine izlemek istediğim farklı şeyler var aşk hadiselerinin dışında, yani şu dönem siyasi tarih açısından İT nin Makedonyadaki örgütlenmesinin hız kazanacağı dönem 3 .Ordu bu işin Merkezi olacak yani Manastır.Ayrıca yeni İT jurnalleri tutuklamalar,çete faaliyetleri dağa çıkan Türk çeteleri ve Resneli Niyazi lere Enver lere doğru giden bir süreç
Ve tabii bu arada örgütlenen IMRO ve sonrasında VMRO iki kız kardeşi seven farklı kamplardaki iki eski dost ? veya fikirsel çatışmaların merkezinde aynı görüşlerin temelinde birbirine destek olmaya çalışan iki arkadaş ,İki farklı milleti bir etmeye çalışan umutsuz çabalar göre bilirmiyiz diye düşünmüyor değilim

Bir söz de Dilaver Kaymakam için
Dilaver Kaymakam dan artık başka çabalar görmek istiyorum ,umuyorum .Kızancıkların aydınlanması yolundaki bireysel çabaları çok güzel ama lazımdır bu kızçeler kızancıklar okusun ,yazsın aydınlığa yürüsün hani derim bir okul yaptırılsa veya böyle bir çaba olsa ahali de madden destek olsa haydi Mülkiyeli kızan Kaymakamım !!!! sana yakışır en çok

rsd
09-04-08, 20:09
Herkese selamlar,merhabalar

Bölüm için hemen hemen herşey söylenmiş durumda o nedenle çok fazla ekleme yapmayacağım genel itibarı ile gayet hoş bir bölüm oldu.Bu bölümde de yine müzik ekibimizin yeni sözlü meleodisini duyduk gayet güzel olmuş ama ne yalan söyliyeyim benim aklım hala BOZDOĞAN da

Bu yorumlar yapıldı mı bilmiyorum o yüzden şimdi yazacaklarım bir tekrar mahiyetinde ise
kusura bakmayın . Bozdoğan ın ve bu bölümün beni alıp getirdiği yerleri paylaşmak istedim sizinle
Bozdoğan tanım itibarı ile Osmanlı da silah olarak da sıklıkla kullanılan ağır gürz,topuz anlamını taşıyor gerçi bunlar üç çeşit ama alarında en kallavisinin adı bozdoğan .Tabi bu tanımı okuyunca hemen aklıma çocukluğumda seyrettiğim o zaman TRT sinin muhteşem yapımı geldi 4.MURAT ve tabi Cihan Ünal Sultan 4. Muratı canlandırdığı muhteşem performans ve aklımdan hiç çıkmayan tek eliyle kaldırdığı o muhteşem bozdoğan ve " her gün daha ağırını istiyorum" repliği neyse bu da öyle bir nostalji olsun
Elveda Rumeli nin öyle incelikleri var ki farklı boyutlardan bakınca görmek bana mutluluk veriyor daha önce de söylediğim gibi ben kim ne isterse desin bu dizi yi her geçen gün daha fazla seviyorum. Evet Bozdoğan böylesine anlam veren bir ezgi oldu benim için hele ki Bozdoğan kelimesinin ta Peçenek Türklerinden beri dillerin etkileşimi sonucu Sırpça Bulgarca ve tabi Makedonca ya da aynı anlamla girdiğini ve Buzdovan diye telaffuz edildiğini öğrendikten ,ayrıca dizimizin Özellikle siyaseti ilgilendiren çoğu sahnesinin geçtiği mekanlarda yani Kaymakmlık odası ,Sadrazam odası vb yerlerde asılı duran Osmanlı Armasında da yeraldığını öğrendikten sonra bir de Bozdoğanın kullanıldığı yerleri düşünüyorum eh işte benim için yeni bir kahramanlık türküsüdür Bozdoğan .Tekrar tekrar başta ezginin bestecisi Erdal bey tüm müzik ekibinin ellerine yüreklerine sağlık .. herşey için:good:

Bozdoğan ın anlamı Gürz veya Topuz dedik de hatırıma geldi .Mutlaka birgün bu ezgileri topluca duyacağız ama hele bir de bunların (ki daha önce sanki biraz çıtlatılmıştı ) Elveda Rumeli Konserleri gibi bir proje içinde yaratıcılarından canlı dinlemek mesala Bozdoğan ı Cemil Topuzlu da dinlemek. Nasıl güzel olur!

Cemil Topuzlu ki daha önce dizimizde Mustafa ve Dilaver Selanik e gitmeden önce matbaa makinesi için yardımcı olabilecek İttihatçılar arasında" Topuzlu Cemil" olarak ismi geçen çok önemli bir şahsiyet . Askeri tıbbiye den mezun olup Fransa da eğitim görerek 1894 te mezun olduğu okula hoca olarak dönen
ve daha sonra iki tıbbiye okulunu birleştirerek modern tıp fakültesi ve Türk Cerrahisini kurucularindan olan biri 1896 da Tıbbiye den mezun olan (en azından tahminen ) Tıbbiteli Mustafa ya hocalık etmiş midir? Ne desiniz ,ayrıca İstanbul Şehreminliği (Belediye başkanlığı) yapmıştır Topuzlu Cemil ve onun kurduğu modern şehremaneti nin binası bugün Saraçhane de BOZDOĞAN kemerine komşuluk ediyor.
Bu bölümde yine beni etkileyen tabii konuk oyuncumuzun çok büyük katkısıyla
güzelleşen Arnavut tiplemesi idi .Gerçi bunu kendime nazire olarak algıladım zira biz "bir arnavut görmedik " dedik buyrun görün dediler hem de en hasından
ayrıca Aleks in sürgün gittiği yer olan İşkodra çok önemli bir Arnavut şehri herhalde daha pek çok Arnavut görürüz demek ki neymiş ? Daha sabırlı olmak gerekirmiş bazen
Arnavut karakterin anlattığı bu akçe vermemek için Tiran a kadar yürüyüp oradan geçip köyüne dönmesi hikayesi güzeldi ama bir başka benzerini daha önce dinlemiştim 1880 tarihinde İstanbul da Keraban Ağa isimli bir tüccar yanında Hollandalı misafirleri olduğu halde Üsküdar a geçmek ister Ağustos dur,Ramazan dır ve iftara yetişeceklerdir, ama yeni bir uygulama başlatmıştır Osmanlı Sarayı .Üsküdar a geçen her kişi akçe ödeyecektir Keraban ağa çok sinirlenir akçeyi vermemek için önce Boğazdan Kırım a oradan Karadeniz i dolanarak Trabzon a ve oradan Üsküdar a varır gerçi bu 3 ay sürer ama olsun:img-yes:
Kereban Ağa Arnavut mudur bilmiyorum ? ama Üsküdar lı olduğu kesin tıpkı
bizim Tıbbıyeli Mustafa gibi . Eskiden İstanbul lular Hac yolcularını Üsküdar dan uğurlarmış, bir de ebediyet yolcularını ,malum Karacaahmet Üsküdar dadır, yani kısaca Üsküdar hüzünlü ayrılıkların mekanıdır ,hasretlerin ,özlemlerin bir de uzakların yoluna düşülse de doğdukları toprakta öleceklerine söz verenlerin . ama bununla kalmaz ,Üsküdar yeni hayatların ve umutlarında doğduğu yerdir sanki ülkenizin ilk modern doğum hastanesi Üsküdar'dadır Zeynep-Kamil hastanesi hastanenin kurucusu tanıdık bir simadir Topuzlu Cemil:img-wink:

merhabalar...

nasılsınız?

umuyorum ki herkes cok iyi ve yasam istedigi gibi gidiyordur....

Bayagı bir zaman oldu ki cok bir görüsme fırsatımız olamadı... ki arada fısıltıları duymak maksatlı geliyorum...

biliyorsunuz ki elimizden geldigince en iyisini yapma cabamız her zaman devam ediyor... bes arkadasımız cabalarını birlestirerek güzel bir dostluk örnegiyle de calısıyor...

ve bunların sonucları da böylesine alaka ve begeniyle karsılasıyorsa daha büyük mutluluk yoktur... ki bu mutlulugu bizlere yasattıgınız icin cok tesekkürler...

parcalarımızın böylesine dikkatle arastırılıyor olması da tabi ki bir mutluluk vesilesi bizler icin...

ve edinilen bilgiler de burada paylasılıyor olması cok hos...

bu paylasımları yapan arkadasların ellerine saglık... nitekim okuyanlar icin de bu gecerli... (ki günümüz dünyasında okumak bile takdir edilecek bir noktaya geldi...)

bilgi güctür...
degil mi?

recchie cok hos baglantılar kurmus... eline saglık...

cemil topuzlu...
neden olmasın... belki birgün olablir... bu tabi bizleri mutlu eder.. bu temenni bizlerin de temennisi...

hos bir bulusma olur... ama ne yazık ki yasam icerisinde istekler cok da kolay olamıyor... keske yasamda hersey bizim isteklerimizle sekillenebilse... kısmeett ve hayırlısı diyelim...

Bu hafta yeni bir türkümüzü sizlerle paylastık... Mustafanın askı... Ezgiyi elbette biliyordunuz... bu kez sözlü halini sizlerle paylastık... umuyorum onu da begeniyorsunuz...

biliyorsunuz ki sözleri Barıs Pirhasan müzigi ise ayse mize ait...

cok cok daha güzellikler yapma cabası icerisindeyiz...

elimizden geldigince...

ne demistik?.........

herkese iyi aksamlar diliyorum...

görüsmek üzere...

selamlar....

lois
09-04-08, 20:14
Makadonya nın Milli kahramanları sayılan Goçe Delçev ,Jane Sandanski Makedonya da geçen bir hikayede hiç mi olmayacak, biliyoruz ki sadece Bulgar çetesi yok dağda VMRO tarafından basılan belki 300 belki 500 tane köy var

Gotse Delchev-- bizim kasabada oturduğumuz sokağın adıdır. o nedenle zatı şahanelerini merak etmiş araştırmıştım. her ne kadar kaynaklar makedon asıllı olduğunu belirtselerde bulgar ve makedon kaynaklara göre değişiklikler gösteriyor. bulgar yazarların görüşü daha ağır bassada kendisi bulgar bağımsızlığını savunan biri olarak halk kahramanı sayılıyor. her ne kadar etnik olarak bulgar görnsede bağımsızlık hareketi içinde yer alması bir anda kimliğini önemsiz kalıyor. IMARO nun silah depolayıcısı ve taşıyıcısı, istihbaratçısı olarak bilinir. özellikle bombalar konusunda...IMARO ya da sonradan VMORO ( iç bulgarlar) örgüttünün hareketleri düşünülürse alex bence bu tip olgular içerisine dahil edilmeyecektir. benden kat be kat daha dkkatli izleyen arkadaşlarımın belirttiği detayları düşününce acaba diyorum ama alex'in dedesinin alexi yetiştirme tarzı onu bu tür bir yapılanma içine dahil etmeyecektir. ma eğerki makedon ayaklanmaları da irdeleneckse alexin bir aydın olarak konulara uzak durması saçma olur. dini nedeniyle sevdiğine ulaşamayan biri nasıl dinini değiştirmeyi hiç düşünmüyorsa milliyeti işin içine girerse olaylara uzak duramayacaktır. babasının başına gelenler kendi yaşadıkları tüm bu bölünmeler onu içine çekebilir

recchie
09-04-08, 20:17
recchie cok hos baglantılar kurmus... eline saglık...

cemil topuzlu...
neden olmasın... belki birgün olablir... bu tabi bizleri mutlu eder.. bu temenni bizlerin de temennisi...

hos bir bulusma olur... ama ne yazık ki yasam icerisinde istekler cok da kolay olamıyor... keske yasamda hersey bizim isteklerimizle sekillenebilse... kısmeett ve hayırlısı diyelim...

Sizler sağolun umarım görürüz o günleri de

emrecetin
09-04-08, 20:40
Konuları böyle derinine inerek tartışınca inanılmaz zevk alıyorum okuduklarımdan. Mesaj yazan herkese çok teşekkürler.

İrşad Bey, yeni ezgi de çok güzel. Emeklerinize sağlık tüm ekip olarak. Bozdoğan neredeyse hayatımdan bir parça oldu. Bilgisayarda arkada o çalıyor, cepte o çalıyor, dudağımda hep onu mırıldanıyorum :) Albüm umarım bir an önce çıkar da şöyle ezgilerimizin kalitesi yüksek olan versiyonlarını hem sözlü hem sözsüz doya doya dinleriz. İmza günü de olursa orada da bulunuruz :)

Özet gelir mi yarın? Yoğun istek olursa ve aleyhimde kullanılmayacağına dair garanti alırsam bir tane özet yazarım yine :)

ZeRReN
09-04-08, 20:54
Aleyhte kullanılmaz emre,sen yaz lütfen...:img-wink:

Biraz daha erken bazı şeyler için demişsin recchie ama bu sezonun bitmesine çok da yok yani...Eğer 2 sezon sürecekse dizi ve önümüzdeki sezon sonuna göç olacaksa,yavaş yavaş bazı konulara girilmesi gerek artık.Sonuçta hızla dalınmaz bu konulara,dramanın gerekleriyle paralel ilerletilir ve hikayeye yedirilir.Aksi sıkar zaten.Dizi didaktik bir hal alır,izlenmesi zorlaşır...Kimse de bunu istemez.

Ve hoş gelmişsiniz sevgili rsd...Müziklerimiz bizi ne kaa mutlu etmekte bilseniz...Yeni sözleri ile Mustafa'nın Aşkı'da çok güzel olmuş...Yüreklerinize sağlık...

weasleys
09-04-08, 22:27
Diğer kişilere çok fazla laf söylemem ben. Normal kasaba insanı çoğu. Devir de istibdat devri, herkes aşırı apolitik. Hasan'dan köydekileri kurtarmasını, Cabbar'dan gazete çıkarmasını filan bekleyecek halimiz yok. Ama Alex okumuş, aydın biri. Ondan bir duruş beklemek hakkımız. Bu sebeple daha önceleri hep A