Tüm Versiyonu Göster : Dudaktan Kalbe (Arşiv 3)
Sayfalar :
1
2
3
[ 4]
5
6
7
8
9
10
11
bu Lamiayla kenan ne zaman birlesecek tanrım...:(
sıkıldım artık bn onları birleşik görmek istiorum kenan lamiaya nasıl bakıodu içim acıdı 2side aynı anda eski sahneyi hatırladı ya bir tuhaf oldum ya çok özlemişim onları ölee:(
şu sezon finali gelmeden bir kerecik aşkla sarıldıklarını görsek yaa
fragmanda Makbule kan çekti falan diyo 40 yılda bir doğru bişi söledi valla
Kenan ve Lamia hiç bir zaman birleşemeyecekler(bence)....
Zaten kitapta birleşemiyorlardı, sonunda Lamia gidip doktorun evlenme teklifini kabul ediyordu.
Kitaba göre gitmezler belki diyebilirsiniz ama kitabın bu üçüncü defa ekrana aktarılışı oldu ve ilk ikisinde de kitaba uygun gitti ki bunda da uygun gidecektir.
Zaten senaristlerin verdiği röportajda bunu doğruluyor.
"Dudaktan Kalbe'nin sonu belli biz sadece konuyu uzatmak için aralara duraklar koyuyoruz o kadar" demişler.
Zaten kitapta birleşemiyorlardı, sonunda Lamia gidip doktorun evlenme teklifini kabul ediyordu.
Kitaba göre gitmezler belki diyebilirsiniz ama kitabın bu üçüncü defa ekrana aktarılışı oldu ve ilk ikisinde de kitaba uygun gitti ki bunda da uygun gidecektir.
"Dudaktan Kalbe'nin sonu belli biz sadece konuyu uzatmak için aralara duraklar koyuyoruz o kadar" demişler.
evet bende okudum o röportajı:img-cray: ya kitapta kemal varmıydı?? yani doktordan önce lamia yaşlı bir adamla evlenip dayak falan yiyordu galiba ben okumadım ama okuyan biri anlatmştı
bak bu üzücü haber koysun tamam ama biz birazda öle sahneler izleyelim ya bn çok isitorum o sahneleri görmeyii..:(
yaa o zaten belli ve burdaki çoğu kişide bunu biliyor ama bizimkiside bir umut işte bir kere aşkla sarılsalar birbirlerine...
ben kitabı şimdi okuyorum ama daha başındayım Kenanla Lamianın bir sürü aşklarını yaşadıkları yerler var ama dizide öyle olmadı aşklarını yaşadıkları dediğimde bakışları konuşmaları falan
ama dizi zaten kitapla gitmeyi bıraktı sadece ana yerleri işliyor o kadar
kitapta Lamia Vedatla evleniyor ama bu Vedat yerine Cemil olucak bence eğer Lamia Cemille evlenirse o zaman daha kötü olur bence
evet bende okudum o röportajı:img-cray: ya kitapta kemal varmıydı?? yani doktordan önce lamia yaşlı bir adamla evlenip dayak falan yiyordu galiba ben okumadım ama okuyan biri anlatmştı
Evet kitapta Kemal vardı.
Makbule'nin babası ile evleniyordu Lamia :)
Ama sonra Makbule Vedat diye birine aşık oluyordu, ama Vedat Lamia'ya aşık oluyordu.
Kemal'den ayrılıp kendisi ile evlenmesini istiyordu.
Makbule babasını kışkırtıp Lamia'dan ayırıyordu, Lamia'da kızını alıp gidiyordu.
Ama Vedat, Lamia'nın pelini bırakmıyordu.
Yıllar sonra Kenan ve Lamia, Vedat vasıtası ile tekrar karşılaşıyorlardı.
Kenan tekrar Lamia'ya evlenem teklif ediyordu ama Lamia kabul etmiyordu ve gidip Vedat'ın evlenme teklifini kabul ediyordu....
Evet kitapta Kemal vardı.
Ama sonra Makbule Vedat diye birine aşık oluyordu, ama Vedat Lamia'ya aşık oluyordu.
Makbule babasını kışkırtıp Lamia'dan ayırıyordu, Lamia'da kızını alıp gidiyordu.
Kenan tekrar Lamia'ya evlenem teklif ediyordu ama Lamia kabul etmiyordu ve gidip Vedat'ın evlenme teklifini kabul ediyordu....
ah lamia reşat nuride ne yazmış yaa insan kenanınkini kabul eder etmio işte herşeyin sonu mutlu bitçek die bişi yok ya oda böle bitiooo..:(
4ewerbrucas 06-05-08, 20:25 Evet kitapta Kemal vardı.
vedat makbulenin kuzeniydi ona aşıktı makbule lamiada sonunda makbulenin aşık olduğu kişi ile yani doktor vedatla evleniyordu buraya kadar tamam ama doktor vedat nerde makbule şimdi cemile aşık yoksa vedat gelmicekte lamia cemille mi evlenecek o zaman kesin intihar eder kenan:img-hyste
sweetymelis 06-05-08, 20:25 ah lamia reşat nuride ne yazmış yaa insan kenanınkini kabul eder etmio işte herşeyin sonu mutlu bitçek die bişi yok ya oda böle bitiooo..:(
gercekten ya herşey mutlu sonla bitmicek ama reşat nurinin yazdıgı eserlerde hep üzüntü görüyorum ben... :img-cray:
bkz:yaprak dökümü...sonunu izlemedim ama diziye ne zaman baksam ağlama sahnesi görüyorum :kahve
sweetymelis 06-05-08, 20:27 vedat makbulenin kuzeniydi ona aşıktı makbule lamiada sonunda makbulenin aşık olduğu kişi ile yani doktor vedatla evleniyordu buraya kadar tamam ama doktor vedat nerde makbule şimdi cemile aşık yoksa vedat gelmicekte lamia cemille mi evlenecek o zaman kesin intihar eder kenan:img-hyste
cnm neden intihar etsinki zaten kabul etti kenan cemili yaa !! :img-cray:
bnde anlamadım cidden tüyo müyo gelse elimize :icon_sorr :img-cray:
4ewerbrucas 06-05-08, 20:39 cnm neden intihar etsinki zaten kabul etti kenan cemili yaa !! :img-cray:
ztn kitabın sonunu değiştirmeyecekelrine göre kenanın ölümüne hazırlanın arkadaşlar acı ama gerçek:img-cray: hatta en sonunda "çocuk görüp küçümsediği lamianın aşkıyla bitap düşen kenan intihar etmiştir"diye bir yazı vardı sonunda:img-cray:
Geçen gün tv8'de bir programda senaristler konuktu, Yaprak D. ve Menekşe ile Halil'i de onlar yazıyormuş. Dudaktan Kalbe'nin gelecek sezon da devam edeceğini söylediler ki bunu herkes zaten biliyor galiba. Sunucu sonu ne olacak Kenan ölecek mi dediğinde ise hiç tepki vermediler, bilmiyoruz, bakalım gibi bir şeyler söylediler...
Zaten şu anda sadece kitabın ana teması var, gerisi senaristlerin uydurması, tıpkı YD'de olduğu gibi...
Kenan kadar kör ve hadi diyeyim salak bir adam olamaz bebeğin kaç aylık doğduğu belli, bir sorsana, bu kızın masum olduğunu biliyorsun, ilk defa seninle birlikte oldu, senden sonra koşa koşa gidip Cemil'le yatmıyordu ya!! (Bu arada Cemil o zaman evliydi ve Lamia'ya gözünün ucuyla bile bakmıyordu) Sürünsün valla müstahak ona..:dito
bu bölüm kenan çok tatlıydı kenam çok yumuşak ya lamia ona gerçeği söylese hemen affeder
bu bölüm kenan cavidanda kurtulur yaşadık:happy0064
kenan niye öyle bir şey yaptı çok merak ettm:icon_whis
bu bölüm makbule gene herzamanki gibi çok gıcıktı cemil mesaj numarasını yemedi:kahve rezil oldu kendince
of umarım dediğin gibi olmaz ya:img-cray: benim aklıma bir fikir geliyor ama emin değilim şimdi facebookta brsürü oyuncu var ben bazı sevdiklerimi ekledim..acaba dudaktan kalbeden birileri varmıdır??ben bir araştırayım:good:
keşke burak hakkının film çin verdiği imza gününe gitseydm sorardım..
ben burak hakkıyı gördüm bağdat caddesinde ama ben caddenin diğer tarafnda o dğer tarafındaydı üstelik ben yemekteydim yani o sofradan kalkıp caddeyi geçip burak'I durdurmam imkansıza yakındı
Facebook da bir çok oyuncunun ismini kullanarak üye olmuş insanlar var arkadaşlar inanmayın o isimlerin çoğu sahte..
Benim liseden bir arkadaşım var oldukça da ünlü onun ismi ile facebook a üye olmuş 5-6 kişi var hiçbiri de gerçekten o değil...
burak hakkı var ama facebook da onu biliyorum....:))soru sorulsa cevap verir mi ondan emin değilim
ayrıca özge özder, aslı tandoğan da facebookda hatta yiğit özşener de vardı...bu kişilerin gerçek mi sahte mi olduklarından emin olmak lazım ben hangilerinin gerçek olduğunu biliyorum net şekilde oyuncu bir arkadaşımın lisetesinde varlar çünkü ama dediğim gibi mesajlara cevap yazarlar mı emin değilim...
Kitapta kemal bey var makbule'nin babası lamia onunla evleniyor çocuğu için adam binbaşı karakter var sadece işi mesleği farklı
cnm neden intihar etsinki zaten kabul etti kenan cemili yaa !! :img-cray:
arkadaşlar bence bizim ciddi anlmda tüyoya ihtiyacımız var....
Kitaba göre gitmeselerde ana hatları değiştiremezler çünkğü uyarlamam bir eser ve reşat nuri nin adı geçiyor sonuçta sonunu deiştirmek falan kabul edilemez birçok kişi tarafından...sonu değişmesin tamam ama biz en azından lamia ve Kenan nın şöyle aşklarını birbirlerine itiraf ettikleri bölümler izleyelim olmaz mı olamaz mı:(
ya da hiç uyarlama demeselerdi esinlenilerek falan deselerdi de sonunu değiştirselerdi dizinin
bu arada reşat nuri nin bu eseri gerçekten yaşanmış bir olaydan esinlenerek yazdığını duymuştum ben doğru mu acep?
sweetymelis 07-05-08, 09:29 arkadaşlar bence bizim ciddi anlmda tüyoya ihtiyacımız var....
Kitaba göre gitmeselerde ana hatları değiştiremezler çünkğü uyarlamam bir eser ve reşat nuri nin adı geçiyor sonuçta sonunu deiştirmek falan kabul edilemez birçok kişi tarafından...sonu değişmesin tamam ama biz en azından lamia ve Kenan nın şöyle aşklarını birbirlerine itiraf ettikleri bölümler izleyelim olmaz mı olamaz mı:(
ya da hiç uyarlama demeselerdi esinlenilerek falan deselerdi de sonunu değiştirselerdi dizinin
bu arada reşat nuri nin bu eseri gerçekten yaşanmış bir olaydan esinlenerek yazdığını duymuştum ben doğru mu acep?
gerçek olabilme ihtimali çok yüksek olabilirde...
ben yaprak dökümünüde öyle diye duymuştum...
ya reşat nurinin yaşadıkları yada yakınının basına gelen bi olay demekki...gerçekse tabi :icon_sorr
adam hep felaketlerle yaşamış :img-cray:
gerçek olabilme ihtimali çok yüksek olabilirde...
ben yaprak dökümünüde öyle diye duymuştum...
ya reşat nurinin yaşadıkları yada yakınının basına gelen bi olay demekki...gerçekse tabi :icon_sorr
adam hep felaketlerle yaşamış :img-cray:
valla pek acı şeyler yaşamış bütün romanları acıklı hüzünlü sonları fena...:(
melis bu arada sen sanırım setten haber alabileceksin umudumuzsun tüyo istiyoruz...
1 ay sonra sete gidebilirim demişsin ama bildiğim kadarıyla 1 ay sonra daha doğrusu 3 hafta sonra çekimler bitiyor...
sweetymelis 07-05-08, 09:41 valla pek acı şeyler yaşamış bütün romanları acıklı hüzünlü sonları fena...:(
melis bu arada sen sanırım setten haber alabileceksin umudumuzsun tüyo istiyoruz...
1 ay sonra sete gidebilirim demişsin ama bildiğim kadarıyla 1 ay sonra daha doğrusu 3 hafta sonra çekimler bitiyor...
yane bu 1 ay içinde canım :D
inşallah gidersem alırım tabe neden olmasııın :img-in_lo
canım ben senin adını hala bilmiyorum :img-hyste :img-blush
valla pek acı şeyler yaşamış bütün romanları acıklı hüzünlü sonları fena...:(
bu arada sete gitmiş olan başka bir arkadaş daha vardı hatta bebeğin doğacağını söylemişti o arkadaşımız kimdi?
belki onda vadır tüyo..:)
sweetymelis 07-05-08, 09:51 bu arada sete gitmiş olan başka bir arkadaş daha vardı hatta bebeğin doğacağını söylemişti o arkadaşımız kimdi?
belki onda vadır tüyo..:)
kimdike o :img-icecr
sağlam tüyolarla gelio demekki :happy0064
ben bu karakol sahnesinde kaldım :icon_whis
neyse arkadaşlar doyum olmuyo yorumlarınıza ama ben çıkmak zorundayım...
öptüm hepinizi;iyi yorumlaaar...:img-kiss: :love05: :img-wink:
kimdike o :img-icecr
sağlam tüyolarla gelio demekki :happy0064
ben bu karakol sahnesinde kaldım :icon_whis
neyse arkadaşlar doyum olmuyo yorumlarınıza ama ben çıkmak zorundayım...
öptüm hepinizi;iyi yorumlaaar...:img-kiss: :love05: :img-wink:
denizimsi nickli arkadaşmış benim dediğim o yazmış sete röp. gittiğini
Karakol sahnesinde kimler var acep oradan çıkarabiliriz belki konunun neyle ilgili olduğunu..
bana nazım ile alakalıymış gibi geldi bilemedim ama
diziye yeni giren kadın ve hüseyin kenanın yaşadıkları beni cok şaşırttı
ne hal o öyle valla cok şaşırdım:icon_whis
lamia ve bebeği cok mutlu gözüküyo umarım Makbule,Nazım, Afife,Cavidan,Nimet yengesi bu bölüm dokunmasalarda bi mutlu mesut bir bölüm geçirse zavallı ama ne mümkün:img-cray:
Mabule yine yapmış yapacağını cok komik ya Saip paşa köpürerek cemille evden cıkıyodu bende iki cocuk istiyorum demiş:img-hyste:img-hyste
cemil sırıtıyodu
Bu arada dizide calan müziklere biribirnden güzel parcalar ekleniyo
Son parça Vurma Yaralarıma değil Sardunyalar diye bir parça
uzun versiyonu elimde bulunmakta duyurulur
Bu arada dizide calan müziklere biribirnden güzel parcalar ekleniyo
Son parça Vurma Yaralarıma değil Sardunyalar diye bir parça
uzun versiyonu elimde bulunmakta duyurulur
lütfen bana yollarmisin?
ya arkadaslar bu diziye yeni girenin kadin bizim basimizi cok agritacak onu söyliyeyim ve hamileyim diyebilirde cünki artik bu dizide yasamadigimiz bir bu kaldi benim sezgilerim öyle diyor ve bir sezgimde kenanin bebegi cavidandan ögrenecegini söylüyor
ah artik ne diyeyim kenanin bu halleri iyiye gidis degil diger arkadaslarinda dedigi gibi intihar sahnesi kapida ve bence doktor vedat diziye girmeyecek lamia cemil ile evlenecek yani bir ihtimal lamia cemille evlenirse o cemili yola getirir o zaman cemil nasil sevgi dolu iyi biri olur bence
Herkeze slm
Arkadaslar dün DK'yi netten izledim
Süper bi bölümdü
Allahim Melek ne kadar sirin bisey öyle anasiyla babasi gibi masallah:img-icecr
Cemil ile Kenan dialogu cok süperdi
Makbulenin hayati dengesiz
Kiz biraz daha gec gelse Cemil nerdeyse kaciriyordu agzindan ya
Kenan ne güzel konustu öyle
Ahh ahh bilse o kendi Melek'i
Kenan bu bölüm cok süperdi ya
Ay icim burkuldu resmne ay
Lamia'nin elini tutup gülümsemesi cok sicakti:love05:
Fragmani izledim
Ay Makbule hayatinda ilk defa dogru bisey dedi
Kan cekiyo gitti ilk Kenan kucagina aldi bebegini
Tam Cavidan'dan kurtulduk derken basimizi bi kiz cikti ya
Inanmiyorum resmen yataktalar ya
Ben o kizi girtlaklarim ya
Tutuyo yapisiyo Kenan'imin dudaklarina ya
Ay nasil sinir oldum ya
Arkadaşlar o kenanı öpen kızı ilk gördüğüm andan beri birine benzetiyorum ve sonunda buldum.Binbir Gecedeki Arzu diziyi izlemiyorum ama annem izliyor arada bende bakıyordum meğer ordan hatırlıyormuşum.gerçek adıda Nazlı Ceren Argon binbir gecede kayseriden gelen yeğen rolündeydi :D zaten Semumdada oynamış:S Burak hakkıda semumda başrol oyuncusu şoktayım ya kameralar önünde öpüşülürmü ya boynundan tutup çekio bide kenanımı:) öldürücem o kızı ya
Fragmandan tahminlerim ise şu
kenan sarhoşken o kız masasına gelmiştir.Kenanda sarhoş tabi o sıralarda gazetecilere yakalanmışlardır kız gazetecilere saçma sapan şeyler söylerken kenanda ağzını kapamaya çalışıyordur.Sonra gazetecilerden koşarak kaçarken kenan taksiyi durdurur zaten kızda yanına koşa koşa gelio o sırada kız gelip kenanın boynundan tutup milletin içinde öpmüştür.sonra taksiye binmişlerdir kızın evine gitmiştir kenan sarhoş sarhoş kızda kenanı saf buldu kaptı hemen:(:(:(( fragmanda yatak sahnesinde sol tarafta gitar var kızda müzisyen sanırım tahminim bu offf ya off zaten bu görüntüleri cavidan görürse kesin boşanır inşallah lamia görmez namık görüntülerin tv ye çıkmasını engeller umarım offf yaa off kenan ilk günlerine geri döndü çapkın hallerine mutlu olamadı bi türlü kız birde fragmanda gerçekten çok güzelmiş gözleriniz diyo:D:D kenanın tepkisini merak ediyorum:D:D
Arkadaşlar o kenanı öpen kızı ilk gördüğüm andan beri birine benzetiyorum ve sonunda buldum.Binbir Gecedeki Arzu diziyi izlemiyorum ama annem izliyor arada bende bakıyordum meğer ordan hatırlıyormuşum.gerçek adıda Nazlı Ceren Argon binbir gecede kayseriden gelen yeğen rolündeydi :D zaten Semumdada oynamış:S Burak hakkıda semumda başrol oyuncusu şoktayım ya kameralar önünde öpüşülürmü ya boynundan tutup çekio bide kenanımı:) öldürücem o kızı ya
Fragmandan tahminlerim ise şu
kenan sarhoşken o kız masasına gelmiştir.Kenanda sarhoş tabi o sıralarda gazetecilere yakalanmışlardır kız gazetecilere saçma sapan şeyler söylerken kenanda ağzını kapamaya çalışıyordur.Sonra gazetecilerden koşarak kaçarken kenan taksiyi durdurur zaten kızda yanına koşa koşa gelio o sırada kız gelip kenanın boynundan tutup milletin içinde öpmüştür.sonra taksiye binmişlerdir kızın evine gitmiştir kenan sarhoş sarhoş kızda kenanı saf buldu kaptı hemen:(:(:(( fragmanda yatak sahnesinde sol tarafta gitar var kızda müzisyen sanırım tahminim bu offf ya off zaten bu görüntüleri cavidan görürse kesin boşanır inşallah lamia görmez namık görüntülerin tv ye çıkmasını engeller umarım offf yaa off kenan ilk günlerine geri döndü çapkın hallerine mutlu olamadı bi türlü kız birde fragmanda gerçekten çok güzelmiş gözleriniz diyo:D:D kenanın tepkisini merak ediyorum:D:D
bna da öyle geliyo
Ama fraganda sanki Kenan kizin elini tutuyodu beraber kosuyorlardi:img-cray:
Allahim Kenan gercekten eski hallerine dönerse hic olmaz yani ya
Ahh ahh birisi söylese de su adama Melek'ini bakin bakem adam bidaha disari cikar mi evinden ya
evet elinden tutuyordu zaten kosuyorlardı kız kenanın pesinden kosmuyordu yani evet ya otursun evinde uslu uslu aaaaaaa sinirimi bozuolar benim burda :D kardeşinin evinde otursunnn D:yada bi ev tutsun bi evi yok:D
evet elinden tutuyordu zaten kosuyorlardı kız kenanın pesinden kosmuyordu yani evet ya otursun evinde uslu uslu aaaaaaa sinirimi bozuolar benim burda :D kardeşinin evinde otursunnn D:yada bi ev tutsun bi evi yok:D
Ay evet ya:)
Tut evini atur evinde Lamia'nin yasini tut tövbe tövbe ya
Ne gidip elin kizlarina bulasiyon ki dimi ama ya:img-cray::img-cray:
SeLim-EsMa(ArHaN) 07-05-08, 14:40 Arkadaslar show tv DUDAKTAN KALBE bu aksam avrupa ya 34.Bölüm ü yayinlicak yani bizim icin yeni bölüm! Hala inanamiyorum türkiyeden iki bölüm gerideyiz biz daha 34.bölümü seyretmeden , 36.bölüm fragmani cikti..
Arkadaslar show tv DUDAKTAN KALBE bu aksam avrupa ya 34.Bölüm ü yayinlicak yani bizim icin yeni bölüm! Hala inanamiyorum türkiyeden iki bölüm gerideyiz biz daha 34.bölümü seyretmeden , 36.bölüm fragmani cikti..
ya evet haklisi ya saka gibi bisiy yani
Biz de daha 34. bölüm yayinlanmadi ama aslinda 36. bölüm fragmani bile cikti
Umarim bu hafta pazartesi yayinlarlar yeni bölümü ya
Artik ne yalan söyliyim ümidim de kalmadi ya neyse
SELImESMaDEMIr 07-05-08, 15:29 Ya fragmani cikmis olabilir fakat aslinda sadece 1 bölüm gerideyiz... ama show tv nin yaptigi büyük bi saygisizlik..
SeLim-EsMa(ArHaN) 07-05-08, 15:42 Ya fragmani cikmis olabilir fakat aslinda sadece 1 bölüm gerideyiz... ama show tv nin yaptigi büyük bi saygisizlik..
su an iki bölüm gerideyiz eger bu aksam yayinlarsa ozman bir olucak ..
hadi bakalim hayirlisi..
Ayyy Fragman aklıma geldikçe sinir oluyorum yaaa ne olucak bizim bu halimiz off yaa off:S makbulede ilk defa doğru bişi söledi hayret ettim kan çekio işte gitti ilk bebeğini kucağına aldı dedi katılıyorum şahsen:D
ALIMLIveCEKICI 07-05-08, 15:54 farkli gunlerde yayinlamayi yani ne tadi kaldi. ustelik foruma istedigim gibi taze yorum yapamicam. daha dogrusu yorumlar karicacak pes valla. kiniyorum bu olayi.
farkli gunlerde yayinlamayi yani ne tadi kaldi. ustelik foruma istedigim gibi taze yorum yapamicam. daha dogrusu yorumlar karicacak pes valla. kiniyorum bu olayi.
Cnm bizde bununh nedenini anlamaya calisiyoruz
Yani bilmiyorum Show neden öyle biseye gerek duydu
Cok sacma ayrica bize de saygisizlik bence
Siz bizden önce izliyeceksiniz
Biz de sizden 2 gün sonra
Kendimi suanda gercekten gerizekali yerine koyulmus gibi hissediyorum
Ama show tv bu hersey beklenir o yüzden pek de sasirmamak gerekir
arkadaşlar şöyle geriye dönük yazılan yorumları dikkatlice okudum da bazı arkadaşlar senartistlerin dizinin ana hatlarından kayamayacaklarını yan konularla beslediklerini diziyi ama esere sadık kaldıklarını ve kalacaklarını söylediklerini yazmışlar. Ben de romana sadık kalacaklarına inanıyordum bir umut vardı acaba diye içimde..
Bu durumda vedat karakterini yok edemezler demek ki gelecek sezon Vedat girecek diziye belki de gelecek sezondan bile önce girer...şimdi benim aklıma böyle bir şey geldi eğer vedat gelemeyeceklerse bence sonunu da değiştirseler olur yani...düşünsenize ana karakterlerden birini yok sayıcaklarsa sonuda değişebilir
haksız mıyım???
siz neler düşünüyorsunuz yazıklarım konsuunda
haksız mıyıum şimdi vedat ın yerini cemil almış gibi kitapta cemil bir iki sayfa bile yok bu karakteri alıp baş kartakter yaptıysa senaristle ro zaman dizinin sonunu da değiştirsinler ya da değiştiremiyorlarsa vedat gelecek demektir...bilemedim valla
kitabı birkaç kez dikkatlice okumuş edebiyata da özel ilgisi lan bir arkadaşım (diziyi takip ediyor) dizinin kitapla alakası kalmadı reşat nuri'nın kemikleri sızlıyordur demişti...ben bu kadar idalı konuşamam tabii de bilmiyorum bu kadar oynadılarsa romanla o zaman sonunu da değiştirsinler
fairy_dreams 07-05-08, 17:26 vedatıda muhakkak diziye sokacaklardır. bu sezon böyle geçti ama bir daha ki sezona birşey sakladılar bunada mecburlar. o da vedat tabii nerede çıkar nasıl gelişir olaylar hepsi farklı olur. ana hatlarını bozmuycaklardır. kitabı okumadım. ama sonuçta bu bir dizi ve 2 sezon sürecek bir dizi mecburen değişik birşeyler türetmek zorundalar.
cemil karateri çok ön plana çıktı kitapta bu kadar bile bahsedilmiyor dediniz. olabilir tabii böyle şeyler uzun bir çekim dönemi var ve uzatmak gerekiyor. kitapta tıpa tıp kitse dizi sezon sonunu bile bulmaz herhalde. bununda yolunu cemil makbule gibi kişileri kitaptan farklı görüyoruz.
bir isteğim var bu herkesinde isteği eminim kenan & lamia sahnelerini daha çok görmek istiyorum :)
fragmandan söz etmiyorum. sinirim bozuluyor :icon_evil
Arkaaslar ben size katilmiyorum
Kitabi okumadim
Simdi bi kitaptan yola cikilarak dizi basladim tamam
Ama sonuna kadar kitaba bagli kalamazlar kalmasinlar da zaten
Hani bunca olaya olucak Kenan bebegi ögrenicek falan filan
En sonunda da kenan ölücek
Bana pek bisey ifade etmiyo
Zaten sonunu ayni yaparlarsa bi tadi kalmaz
Sonucta sonunun belli oldugu biseyi niye izliyelim ki
katılıyorum ayse bu arada o fragmandaki kadın kenanın bir hayranıdır diye düşünüyorum orda diyo ya gözleriniz gerçekten çok güzelmiş diye bırakmamıştır peşini kenanın kenanda hemen beraber oldu :S
4ewerbrucas 07-05-08, 19:11 Arkaaslar ben size katilmiyorum
Kitabi okumadim
bende sana katılmıyorum sonuçta bir eserden yola çıkıldı sonunu değiştirirlerse esere saygısızlık olur diye düşünüyorum ztn şu an tam kitaba bağlı kalmadılar mekanlar değişti ama temel olaylar çevresinde gidiyorlar lamianın kemal beyle evlenmesi kenanın cavidanla evlenemesi bunlar kitapta olan şeyler kitaptan uzaklaşma sebebleriyse fazla bölüm çıkmaması seneristlerin vir yazısını okudum biz tamamen kitaba bağlı kalasak fazla bölüm çıkartamayız diiz gibi uzun soluklu işler yapıyoruz temeli bozmadan devam ediyoruz demişlerdi aman sonunu düşünmeyelim izleyelim daha bir sezon var önümüzde:img-wink:
Çok sevdiğim klasikleşmiş büyük yazarımız Reşat Nuri Güntekinin bu güzelim yapıtına reva görülen saygısızlığı kınıyorum...böyle uyarlama olmaz.
Diziyi izlemeyi çoktan bıraktım.
vedatıda muhakkak diziye sokacaklardır. bu sezon böyle geçti ama bir daha ki sezona birşey sakladılar bunada mecburlar. o da vedat tabii nerede çıkar nasıl gelişir olaylar hepsi farklı olur. ana hatlarını bozmuycaklardır. kitabı okumadım. ama sonuçta bu bir dizi ve 2 sezon sürecek bir dizi mecburen değişik birşeyler türetmek zorundalar.
cemil karateri çok ön plana çıktı kitapta bu kadar bile bahsedilmiyor dediniz. olabilir tabii böyle şeyler uzun bir çekim dönemi var ve uzatmak gerekiyor. kitapta tıpa tıp kitse dizi sezon sonunu bile bulmaz herhalde. bununda yolunu cemil makbule gibi kişileri kitaptan farklı görüyoruz.
bir isteğim var bu herkesinde isteği eminim kenan & lamia sahnelerini daha çok görmek istiyorum :)
fragmandan söz etmiyorum. sinirim bozuluyor :icon_evil
Kesinlikle aynı fikirdeyim diziyi uzatabilmek için yan konularla besliyorlar ama ana hatlardan çıkamazlar çıkmayacaklardır. Çıkarlarsa bu dizi uyarlama olmaz ancak esinlenilerek yapılmış bir dizi olur. Buradan da çıkaracağımız sonuç Kenan bebeği 3-4 sene daha öğrenemeyecek ki bu da gelecek sezon ortasını bulur vedat diziye girecek cavidan kenan daha 3-4 yıl boşanamayacaklar ve biz lami akenan sahnelerin ehasret kalacağız...:(
seyircinin lamia kenan sahnelerine hasret kalması demek reytinglerin düşmesi demek bu arada umarım sevgili senaristler bunun da farkındadırlar..
kesinlikle daha fazla lamai akenan sahnesi ama geçen haftaki kandırmalı fragman gibi değil..:) sonu kötü bitecekse de en azından diziyi besleyen konularda biraz daha lamia kenan aşkı görelimm
Kitabi okumadim
ne yazık ki dizinin sonunu bile bile izliyoruz arkadaşlar....:(
lamia ve kenan hiç bir araya gelemeyecekler eserde büyük değişiklikler yapamazlar. Reşat Nuri güntekin'nin ölümsüz eseri Dudaktan Kalbe diyorlar...:(
Çok sevdiğim klasikleşmiş büyük yazarımız Reşat Nuri Güntekinin bu güzelim yapıtına reva görülen saygısızlığı kınıyorum...böyle uyarlama olmaz.
Görüşünüze saygılıyım ama hiç katılmıyorum. Eserin özüne sadıklar zaten. Karakterler üzerinde oynamak, ek krakterler yaratmak, kitapta belki bir iki yerde sözü geçen karakterlere can vermek esere saygısızlık sayılmaz. Dizinin dizi olmasını gerektiren, yani uzun soluklu olmasını gerektiren öğeler diyelim.
Dün de belirtmiştim edebiyatı çok seven ve bu eseri birkaç kez sindire sindire okuyan bir arkadaşım da Dizi hakkında konuşurken Reşat Nuri'nin kemikleri sızlıyordur mezarında demişti...
Diziyi günümüze uyarlamaya çalışıyorlar ve uzun soluklu olabilmesi için yan konular ve karakterlerle besliyorlar tabii böyle olunca da aslında ana hikayeden uzaklaşıyorlar başka bir hikaye yaratmış oluyorlar. Ben romanı lise yılalrımda okumuştum edebiyat dersi için pek ayrıntı hatrılamıyordum. Diziden sonra tekrar aldım geçen gün genel hatları dizi ile aynı olmakla beraber olayın geçtiği yerler ve yan karakterlerin hikayeleri oldukça farklı. Bu durumda keşke Reşat Nuri'nin ölümsüz eseri dudaktan kalbe denmesiydi de Reşat Nuri'nin ölümsüz eseri dudaktan kalbe den esinlenilerekfalan tarzında birşey denseydi belkibu durumda o kaçınılmaz sonda işlenmek zorunda kalmazdı...
şu anda dizi ile kitapta aynı giden ana konular aslında şunlar. Kenan saf temiz bir kız olan Lamia ile birlikte olur. Sonrasında prenses cavidan ile evlenir. Kenan dan hamile kalan Lamia arkadaşı makbule nin babası ile formalite bir evlilik yapar ama hala kenan ı sevmektedir. Kenan da lamia ya aşıktır.ana hatlar şu anda bu arkadaşlar...
Görüşünüze saygılıyım ama hiç katılmıyorum. Eserin özüne sadıklar zaten. Karakterler üzerinde oynamak, ek krakterler yaratmak, kitapta belki bir iki yerde sözü geçen karakterlere can vermek esere saygısızlık sayılmaz. Dizinin dizi olmasını gerektiren, yani uzun soluklu olmasını gerektiren öğeler diyelim.
Sevgili gercek
Bu da sizin görüşünüz.Dünyanın hiçbir yerinde bu yapılana uyarlama denmez olsa olsa esinlenme denir.Fazlasıyla edebiyat uyarlaması izlemiş birisi olarak yazıyorum bunu... Eserin özüne sadık kaldıkları fikrine hiç mi hiç katılmıyorum, bambaşka bir şey çıkmış ortaya...Bir de sonunda Lamia ve Kenanı bir araya getirirlerse eserin özüne sadık kalınmış mı olacak?
Ben normalde bu başlığa yazmam ama dayanamadım.
Yakında Halit Ziya Uşaklıgil'in ölümsüz eseri 'Aşk-Memnu'nun uyarlaması yapılacak deniyor. Bu eser '70'li yıllarda uyarlandı Halit Refiğ tarafından ve Türk TV tarihinin ilk dizisidir...uyarlama oydu.Keşke izleyebilseydiniz...
Dün de belirtmiştim edebiyatı çok seven ve bu eseri birkaç kez sindire sindire okuyan bir arkadaşım da Dizi hakkında konuşurken Reşat Nuri'nin kemikleri sızlıyordur mezarında demişti...
Diziyi günümüze uyarlamaya çalışıyorlar ve uzun soluklu olabilmesi için yan konular ve karakterlerle besliyorlar tabii böyle olunca da aslında ana hikayeden uzaklaşıyorlar başka bir hikaye yaratmış oluyorlar. Ben romanı lise yılalrımda okumuştum edebiyat dersi için pek ayrıntı hatrılamıyordum. Diziden sonra tekrar aldım geçen gün genel hatları dizi ile aynı olmakla beraber olayın geçtiği yerler ve yan karakterlerin hikayeleri oldukça farklı. Bu durumda keşke Reşat Nuri'nin ölümsüz eseri dudaktan kalbe denmesiydi de Reşat Nuri'nin ölümsüz eseri dudaktan kalbe den esinlenilerekfalan tarzında birşey denseydi belkibu durumda o kaçınılmaz sonda işlenmek zorunda kalmazdı...
şu anda dizi ile kitapta aynı giden ana konular aslında şunlar. Kenan saf temiz bir kız olan Lamia ile birlikte olur. Sonrasında prenses cavidan ile evlenir. Kenan dan hamile kalan Lamia arkadaşı makbule nin babası ile formalite bir evlilik yapar ama hala kenan ı sevmektedir. Kenan da lamia ya aşıktır.ana hatlar şu anda bu arkadaşlar...
Mesajımı gönderdikten sonra yazınızı gördüm.Hemen hemen aynı şeyleri yazmışız.Demek ki böyle düşünenler de var.
Teşekkürler
fairy_dreams 08-05-08, 10:46 Çok sevdiğim klasikleşmiş büyük yazarımız Reşat Nuri Güntekinin bu güzelim yapıtına reva görülen saygısızlığı kınıyorum...böyle uyarlama olmaz.
görüşlerinize saygı duyuyorum, ama bir kitaptan yola çıkıldı ve sonuçta bu bir diziye çevrildi. siz bir senarist olsanız kitapta tıpa tıp gittiğiniz taktirde kaç bölüm sürdürebilirsiniz?
istemediğimiz olaylar tabii ki oluyor dizide ama dizide ki ana hatalar bozulmuyor ve bozulmayacaktırda. eğer bozulcak olsa zaten reşat nurinin ölümsüz eseri denemez.
Kitabi okumadim
ben buna katılmıyorum sonuçta ölüceğini biliyoruz kitaba göre ve sonunu bile bile izliyoruz yani ben ihtimal vermiyorum değişme konusunda eğer değiştirirlerse o zaman saygısızlık olur esere. sonuçta dizide olan farklı gelişmeler kitapta sözü edilmiyor. ve ben bunlar için izliyorum ve tabii ki kitabı okumamış bir insan olarak ilgimi çekiyor.
görüşlerinize saygı duyuyorum, ama bir kitaptan yola çıkıldı ve sonuçta bu bir diziye çevrildi. siz bir senarist olsanız kitapta tıpa tıp gittiğiniz taktirde kaç bölüm sürdürebilirsiniz?
istemediğimiz olaylar tabii ki oluyor dizide ama dizide ki ana hatalar bozulmuyor ve bozulmayacaktırda. eğer bozulcak olsa zaten reşat nurinin ölümsüz eseri denemez.
ben buna katılmıyorum sonuçta ölüceğini biliyoruz kitaba göre ve sonunu bile bile izliyoruz yani ben ihtimal vermiyorum değişme konusunda eğer değiştirirlerse o zaman saygısızlık olur esere. sonuçta dizide olan farklı gelişmeler kitapta sözü edilmiyor. ve ben bunlar için izliyorum ve tabii ki kitabı okumamış bir insan olarak ilgimi çekiyor.
Sevgil fairy_dreams
Sorun burada zaten, ben kitabın özüne sadık kalındığı fikrine kesinlikle katılamıyorum.
BBC yapımı edebiyat uyarlamalarını izleyen biriyim.
Örnekse Jane Austen'in 'Pride and Prejudice'ini...BBC'nin en ses getirin yapımıydı ve bırakın karakterleri tek ama tek bir diyalog dahi değiştirilmemişti.
Aynen uyarlanırsa ratinge kurban gider fikrine katılamayacağım.
Herkesin fikrine saygılıyım bu arada bir büyüğünüz olarak...
fairy_dreams 08-05-08, 11:12 Sevgil fairy_dreams
Sorun burada zaten, ben kitabın özüne sadık kalındığı fikrine kesinlikle katılamıyorum.
Örnekse Jane Austen'in 'Pride and Prejudice'ini...BBC'nin en ses getirin yapımıydı ve bırakın karakterleri tek ama tek bir diyalog dahi değiştirilmemişti.
ben reytingle alakalı bir şey demedim sevgili arkadaşım sadece 2 sezon yerine 1 sezon bile süre gelemeden dizinin sonu gelir. bende senin fikirlerine saygılıyım sonuçta burda fikirlerimizi konuşuyoruz paylaşıyoruz bu ortam birşeyler paylaşmak konuşmak için var. tabii ki farklı görüşler ortaya çıkacak :img-wink:
bu benim düşüncem yani 2 sezon sürebilecek bir dizi de kitaba tıpa tıp aynı kalmaları mümkün olamayacak görüşündeyim. diziyi uzatmanın yolunuda kitaptaki yan karakterleri dizide çok daha fazla ortama sokmak.
kitabı okumadım ama en yakın zamanda okumak istiyorum. sadece dizi ilk başladığında internetten araştırdığımda özetini okudum. mekanlar kitaptan farklı. özette de cemilden söz etmiyordu kitapta az söz edildiği gibi. kitapta herhalde hep lamia kenan aşkındaki gelişmeler anlatılmış ya da özette sadece o kısımlar seçilmişti. bu yüzden dizideki farklı gelişmeleri yadırgamıyorum.
neyse kısa kesiyim çok konuştum :img-wink:
Mesajımı gönderdikten sonra yazınızı gördüm.Hemen hemen aynı şeyleri yazmışız.Demek ki böyle düşünenler de var.
Teşekkürler
Aslında romanı okuyan hemen hemen herkesin aynı fikirde olacağını düşünüyorum ben...
Ben değil dizi neredeyse televizyon izlemiyorum son zamanlarda. Sezon başlarında tanıtım fragmanlarında ilgimi çeken birkaç diziin ilk bölümünü izleyip sonrasını getiremiyorum. Ya da etrafımdan methini duyduğum birkaç diziyi takip etme çabam oluyor ama devamı gelmiyor (bakınız geçen sezon hatırla sevgili takip ettim bir dönem çok da keyifli geldi ama onunda devamı gelmedi aynı şekilde yaprak dökümü seyretme çabalarım oldu onunda devamını getiremedim)
Bu sezon başı Dudakan kalbe nin tanıtım fragmanları dönmeye başladığında acayip ilgimi çekti sanırım adanın büyülü atmosferinine tkisi vardı bunda birkaç bölüm şöyle böyle takip ettikten sonra baktım kaçırmaz olmuşum bir sonraki haftayı iple çeker olmuşum. Bu neden nasıl oldu hala anlayabilmiş değilim sanırım oyuncularla alakalı bir durum garip bir büyüsü var gibi lamia kenan karakterlerini oynayacak başka kimseyi düşünemiyorum mesela haa çok mu başarılılar bilmiyorum ama gözlerinde mimiklerinde birşeyler var diziyi takip ettiren. Samimi bir dizi gibi gerçek gibi neden
Forumdaki birçok arkadaş gibi ben de dizinin sonunun kitapla aynı olmamasını çok isterdim ama bu esere büyük saygısızlık sizin de dediğiniz gibi şu anda bile eserden fazlasıyla kaymış durumdalar.
İzlediğimiz dudaktan kalbe aslında uyarlama değil esinlenme bir dizi eserden esinlendikleri dizide ki karakterlerin isimleri de aynı ve ana hatlarda benzerlikler var. Benim sinema televizyon vs ile ilgili ahkam kesecek çok fazla bilgim yok ama bildiğim kadarıyla uyarlama eserlerde konu birebir aktarılıyor. Şu anda gene büyük ilgi ile izlenen Yaprak dökümü de uyarlama bir eser olarak gözteriliyor sanırım (%100 emin değilim onun için ne dediklerinden) ama onda da eserden kaymalar var bildiğim kadarıyla ki zamanında televizyona uyarlanmış bir eser yaprak dökümü de onu da şöyle bir izleme fırsatım olmuştu şimdikinden çok farklıydı sanırım.
Bildiğim kadarıyla dudaktan kalbe nin de ilk televizyon denemesi değil bu bundan önce 3 kez yanlış hatırlamıyorsam televizyona aktarılmış o versiyonları da izlemediğim için birşey diyemeyeceğim sanırım 2 sinde reşat nuri nin yazdığı dönemde geçiyor konu en yeni çekilen versiyonunda ise günümüze uyarlanmış. (en son ipek tuzcuoğlu, gökhan arsoy vatan şaşmaz oynamış). Eğer en başından esinlenilerek denmiş olsaydı aslında senaristlerde daha rahat olup izleyicilerin isteklerine göre hareket edebilirlerdi belki uyarlama bir eser olduğu için biraz daha kıstl davranmak durumunda kalıyorlar ki gene de izleyici isteklerine göre hareket ettikleri fazlaca sahne var bence
en güzel örn. asıl eserde Lamia ve Kenan birlikte oldukları o yazdan sonra bir daha hiç görüşmezler nerdeyse kitabın sonuna kadar. Kenan lamia ya aşık olduğunu yıllar sonra anlar vs...
Sevgil fairy_dreams
Aslında reytinge kurban gitmek değil de izleyicinin ilgisini çeken bir dizi olunca doğal olarak uzatabildikleri kadar uzatmak istiyor yapımcılar bu da uyarlama eserlerde çok zor aslında anladığım kadarıyla başlı başına bir eseri diziye uyarlamak çok zor. Film olsa süresi belli birşey olsa kolay ama dizi yapınca 1 sezon sürdürmek bile zor. Bir de dizi ilgi çektiyse doğal olarak uzatma yoluna gidiliyor böyle olunca da konudan sapmalar oluyor konuyu besleyecek yan konular karakterler işleniyor ama o zaman o dizi uyarlanıldığı eserden farklı bir şey oluyor yani şimdi Reşat Nuri Dudaktan kalbe'yi uzatmak isteseydi acaba bu şekilde bu yan karakterler ve konularla mı uzatırdı kimse bilemez bunu ama dediğim gibi bilmediğim bir konu hakkında da ahkam kesiyor olmiyim uyarlanan eserlerde oluyordur belki bu tarz şeyler...
şu anda tvde bir çok uyarlama daha doğrusu esinlenme dizi var sanırım (izlemedim yorum yapmayacağım ama asi'nin aşk ve gurur dan kavak yellerinin dawson creek'den doktorların grey's anatomy'den esinlenilerek dizi haline getirildiğini duymuştum..eğer öyleyse bu dizilerde senaristler daha rahat hareket edebiliyordur. sonuçta esinlenme ama bizim dizimizde direk eserin adı kullanılıyor ki eminim bu da saygıdandır çünkü eseri nerdeyse birebir alıp o eserin sahibinden bahsedilmemesi çok çok yanlış bir şey
Kısacası bizim dizimizde esinlenme bir dizi olsaydı senaristler rahat hareket eder biz de daha çok istediğimiz sahneleri görme şansına sahip olurduk..:)
amma yazdım ya basın (gazeteci) yanım depreşti sanırım:)
Aslında reytinge kurban gitmek değil de izleyicinin ilgisini çeken bir dizi olunca doğal olarak uzatabildikleri kadar uzatmak istiyor yapımcılar bu da uyarlama eserlerde çok zor aslında anladığım kadarıyla başlı başına bir eseri diziye uyarlamak çok zor. Film olsa süresi belli birşey olsa kolay ama dizi yapınca 1 sezon sürdürmek bile zor. Bir de dizi ilgi çektiyse doğal olarak uzatma yoluna gidiliyor böyle olunca da konudan sapmalar oluyor konuyu besleyecek yan konular karakterler işleniyor ama o zaman o dizi uyarlanıldığı eserden farklı bir şey oluyor yani şimdi Reşat Nuri Dudaktan kalbe'yi uzatmak isteseydi acaba bu şekilde bu yan karakterler ve konularla mı uzatırdı kimse bilemez bunu ama dediğim gibi bilmediğim bir konu hakkında da ahkam kesiyor olmiyim uyarlanan eserlerde oluyordur belki bu tarz şeyler...
şu anda tvde bir çok uyarlama daha doğrusu esinlenme dizi var sanırım (izlemedim yorum yapmayacağım ama asi'nin aşk ve gurur dan kavak yellerinin dawson creek'den doktorların grey's anatomy'den esinlenilerek dizi haline getirildiğini duymuştum..eğer öyleyse bu dizilerde senaristler daha rahat hareket edebiliyordur. sonuçta esinlenme ama bizim dizimizde direk eserin adı kullanılıyor ki eminim bu da saygıdandır çünkü eseri nerdeyse birebir alıp o eserin sahibinden bahsedilmemesi çok çok yanlış bir şey
Kısacası bizim dizimizde esinlenme bir dizi olsaydı senaristler rahat hareket eder biz de daha çok istediğimiz sahneleri görme şansına sahip olurduk..:)
amma yazdım ya basın (gazeteci) yanım depreşti sanırım:)
Sevgili smbdy
Aslında dediğim gibi ben konuyu uzatmayacaktım ama uzadı haliyle.
Konuyu uzatmak için sapmalar oluyor saptamasına da katılamıyorum zira sapmalar en baştan beri var.Şuna açık açık 'esinlenme' dense söylecek hiçbir sözüm olmayacak.
Anladığınız gibi ben Asi başlığındanım orada esinlenmeler var,evet,ama adı konmamış bana sorun gibi gelmiyor.Tabii şu anda çok saçmalıyorlar o ayrı konu,dolayısıyla başlığımız çok hereketli zaten en kalabalık başlık ta Asi baştan beri...
Hatırla Sevgiliye gelince ,hala izliyorum kurmaca hikaye kötüledi fakat gerçek olan olayları son 6-7 bölümde çok iyi işlediler. O nedenle HS kült dizi ve TV tarihimizin en cesur ve benzersiz dizisi olma yolunda...Keşke izlemeye devam etseydiniz.
Ben de çok uzattım, iyi günler...
fairy_dreams 08-05-08, 11:42 dizide şikayet ettiğim tek nokta var; lamia kenan sahneleri çok az var :img-in_lo
daha fazla olsun isterdim. geçen bölüm ne güzel hep karşılaştılar ama tesadüf eseri oldu hep keşke kena gitseydi lamianın evine o an da sancılansaydı kenanda alıp hastaneye getirseydi kenanı telaşlı telaşlı görseydk. ilk 5 bölümü çok beğenmiştim onları da hatırlaması çok hoşuma gitti kenanın. keşke lamia daha geç hamile kalsaydı da kenan lamia sahnelerini daha fazla görseydik yanarım yanarım buna yanarım :)
Sevgili smbdy
Aslında dediğim gibi ben konuyu uzatmayacaktım ama uzadı haliyle.
Konuyu uzatmak için sapmalar oluyor saptamasına da katılamıyorum zira sapmalar en baştan beri var.Şuna açık açık 'esinlenme' dense söylecek hiçbir sözüm olmayacak.
Anladığınız gibi ben Asi başlığındanım orada esinlenmeler var,evet,ama adı konmamış bana sorun gibi gelmiyor.Tabii şu anda çok saçmalıyorlar o ayrı konu,dolayısıyla başlığımız çok hereketli zaten en kalabalık başlık ta Asi baştan beri...
Hatırla Sevgiliye gelince ,hala izliyorum kurmaca hikaye kötüledi fakat gerçek olan olayları son 6-7 bölümde çok iyi işlediler. O nedenle HS kült dizi ve TV tarihimizin en cesur ve benzersiz dizisi olma yolunda...Keşke izlemeye devam etseydiniz.
Ben de çok uzattım, iyi günler...
kesinlikle aynı fikirdeydim keşke Dudaktan Kalbe'de esinlenme bir dizi olsaydı o zaman tamamıyle izleyici isteklerine göre de şekillenebilirdi senaryo...bizler daha çok kenan lamia sahnesi görürdük sonu farklı olabilirdi v.s...Gelecek sezon değiştirseler keşke de esinlenme deseler :))
Asi'yi dediğim gibi hiç izlemedim çok beğeinilen bir dizi olduğunu biliyorum sadece Hatırla Sevgili ne olurs aolsun bir devri belki de unutulan bir dönemi tekrar gündeme getirdi o bakımdan başarılı. Ayrıca dönem dizisi çekmenin çok çok zor olacağını düşünüyorum bu konuda da başarılılar bildiğim kadarıya
dizide şikayet ettiğim tek nokta var; lamia kenan sahneleri çok az var :img-in_lo
daha fazla olsun isterdim. geçen bölüm ne güzel hep karşılaştılar ama tesadüf eseri oldu hep keşke kena gitseydi lamianın evine o an da sancılansaydı kenanda alıp hastaneye getirseydi kenanı telaşlı telaşlı görseydk. ilk 5 bölümü çok beğenmiştim onları da hatırlaması çok hoşuma gitti kenanın. keşke lamia daha geç hamile kalsaydı da kenan lamia sahnelerini daha fazla görseydik yanarım yanarım buna yanarım :)
Keşke dediğin gibi olsaydı böylece biz hem daha çok lamia kenan sahnesi görürdük hem bebek konusunu bu kadar uzatmak zorunda kalmazlardı....:)
Ben şimdi merakla Vedat ı bekliyorum bir ara vedat olmayacak dizi de gibime geliyordu ama konu kalmadı gelecek sezona gelecek sezon vedat ı bekliyorum arkadaşlar
fairy_dreams 08-05-08, 12:06 Keşke dediğin gibi olsaydı böylece biz hem daha çok lamia kenan sahnesi görürdük hem bebek konusunu bu kadar uzatmak zorunda kalmazlardı....:)
Ben şimdi merakla Vedat ı bekliyorum bir ara vedat olmayacak dizi de gibime geliyordu ama konu kalmadı gelecek sezona gelecek sezon vedat ı bekliyorum arkadaşlar
aynen bende bir dahaki sezon vedatı bekliyorum. cemil makbule ilişkisinede bir şekilde nokta konur umarım makbulenin burnu havada konuşmalarını bakışlarını görmek istemiyorum artık. lamiayayla çok iyi arkadaş olan ve hapisteki o kadar iyi niyetli bir kız nasıl böyle 180 derece dönebiliyor anlamıyorum. cemilin etkisi bu kadar büyükmüymüş ki kızın kişiliği değişti :)
yine lamia & kenan sahnelerini bir kaç bölüm sonra koyarlar ağzımıza bal çalarlar kısacık olur :) tam sezon sonunu nasıl bitirecekler merak ediyorum şurda kaç bölüm kaldıki sezonun bitmesine yani.
bir arkadaş da karakol sahnesi olacak demiş herhalde nazımla alakalı birşeyler olur bu da. tip tip bakıyordu birşey karıştıracak gibi...
aynen bende bir dahaki sezon vedatı bekliyorum. cemil makbule ilişkisinede bir şekilde nokta konur umarım makbulenin burnu havada konuşmalarını bakışlarını görmek istemiyorum artık. lamiayayla çok iyi arkadaş olan ve hapisteki o kadar iyi niyetli bir kız nasıl böyle 180 derece dönebiliyor anlamıyorum. cemilin etkisi bu kadar büyükmüymüş ki kızın kişiliği değişti :)
yine lamia & kenan sahnelerini bir kaç bölüm sonra koyarlar ağzımıza bal çalarlar kısacık olur :) tam sezon sonunu nasıl bitirecekler merak ediyorum şurda kaç bölüm kaldıki sezonun bitmesine yani.
bir arkadaş da karakol sahnesi olacak demiş herhalde nazımla alakalı birşeyler olur bu da. tip tip bakıyordu birşey karıştıracak gibi...
sanırım haziran ortası sezon finali çekimlerin bitmesine de sanırım birkaç hafta kalmıştır. Kitapta makbule vedat a aşık oluyordu . Vedat kemal bey in doktor yeğeni belki aşk olayı olmadan diziye sokarlar vedat ı çünkü cemil e bu kadar aşıkken gidip makbule nin vedat a aşık olması da saçma olur..:)
en vedat kim olacak diye de çok merak ediyorum sizce kim olur vedat kim gider vedat rolüne bence en az burak hakkı kadar karizmatik hoş bir adam olmalı kim olmalı kim?:)geleceğinden emin olduk kim olacağı kaldı..:)
fairy_dreams 08-05-08, 12:25 sanırım haziran ortası sezon finali çekimlerin bitmesine de sanırım birkaç hafta kalmıştır. Kitapta makbule vedat a aşık oluyordu . Vedat kemal bey in doktor yeğeni belki aşk olayı olmadan diziye sokarlar vedat ı çünkü cemil e bu kadar aşıkken gidip makbule nin vedat a aşık olması da saçma olur..:)
en vedat kim olacak diye de çok merak ediyorum sizce kim olur vedat kim gider vedat rolüne bence en az burak hakkı kadar karizmatik hoş bir adam olmalı kim olmalı kim?:)geleceğinden emin olduk kim olacağı kaldı..:)
bu makbuleden herşey beklenir :) vedat yerine giren kişide herhalde hiç tahmin etmediğimiz biri olur :) senin bugün yazdığın hani kenan lamia için başkasını o rollere yakıştıramayacağını söylemiştin gerçekten de öyle yani :) bende düşünüyorumda ikisi yerine başkası olsaydı kim olurdu diye tahmin de bulunamıyorum çünkü gerçekten tam rollerine uygun kişiler :img-wink:
bu makbuleden herşey beklenir :) vedat yerine giren kişide herhalde hiç tahmin etmediğimiz biri olur :) senin bugün yazdığın hani kenan lamia için başkasını o rollere yakıştıramayacağını söylemiştin gerçekten de öyle yani :) bende düşünüyorumda ikisi yerine başkası olsaydı kim olurdu diye tahmin de bulunamıyorum çünkü gerçekten tam rollerine uygun kişiler :img-wink:
ben geçen de kitabı da okurken resmen lamia ve kenan aslı tandoğan ile burak hakkıymış gibi okudum. Gerçekten başka kimseyi yakıştıramıyorum şimdi lamia kenan rollerine. Özgü namal düşünülüyormuş ya aslı tandoğan dan önce. daha doğrusu ikisi de düşünülüyormuş aslı ile anlaşmışlar sonunda çok yerinde bir seçim olmuş bence. Lamia rolüne beren saat de giderdi sanki ama inanın kenan rolü için aklıma aa şu da olabilirdi diye kimse gelmiyor enteresan. Tabii bu oyuncular için dezavantaj da olabilir ilersi için üstlerine yapışabilir bu roller...
Vedat bence gerçekten kenan kadar etkili bir adam olmalı kim olabilir kim olabilir geçen de yazdım galiba mesela mehmet günsur bi aklıma o geliyor nedense
aa şimdi aklıma geldi belki tümuçün esen de iyi giderdi kenan rolüne...ama burak hakkı süper seçim olmuş valla tebrikler
kitabı bitirmek üzereyim bir kaç sayfam kaldıı
kitapta Vedat iyi bir karakter bence yeni sezonda Vedat çıkabilir
ama ben dizinin kötü bitmesini istemiyorum keşke elimizden bişi gelsee
sonunu değiştirebilsek
bence sonunun nasıl biticeğini şu şekilde öğrenebiliriz
bu sene Yaprak Dökümü bitiyor eğer onun sonunu kitaba göre bitirirlerse malesef bizim dizimizde öyle biticek demektir ama değiştirirlerse umutlanabiliriz
bir arkadaş keşke Reşat Nuri Güntekin romanında esinlenmiştir falan deseydi demiş bencede keşke öyle denseydi sonunu değiştirebilirlerdi
kitapla dizi arasındaki bir farkta Kenan Lamiayı sevdiğini yıllar geçtikten sonra anlıyo ama dizide Kenan en başından beri biliyordu Lamiayı sevdiğini
birde Lamia yavaş yavaş Kenanda uzaklaşıyor onu unutuyor ama dizidede böyle bişey yok
bu sene Yaprak Dökümü bitiyor eğer onun sonunu kitaba göre bitirirlerse malesef bizim dizimizde öyle biticek demektir ama değiştirirlerse umutlanabiliriz
bir arkadaş keşke Reşat Nuri Güntekin romanında esinlenmiştir falan deseydi demiş bencede keşke öyle denseydi sonunu değiştirebilirlerdi
kitapla dizi arasındaki bir farkta Kenan Lamiayı sevdiğini yıllar geçtikten sonra anlıyo ama dizide Kenan en başından beri biliyordu Lamiayı sevdiğini
birde Lamia yavaş yavaş Kenanda uzaklaşıyor onu unutuyor ama dizidede böyle bişey yok
Cok haklisin aslinda egey Yaprak dökümü kitaba göre biterse bizimki de öyle biter ama sanirim yaprak dökümü önümüzdeki sezon da devam edicek
Ama yani kitaba göre gitmesinler bence de
Ama bana su cok sacma geliyo bazi arkadaslar eger sonu degistirilirse esere saygisizlik olur diyorlar
Bikere bu dizi aman esere saygi amaciyla yapilan bisey degil ki
Reytingler arttikca mecbur degstirecekler
_hnd_ tarafından gönderildi
merhabalar... girip yorumumu yapamadım pazartesi gecesinden beri.. reytginlere bile yeni bakabildim yani o derece :) çok güzel gelmiş reytingler tebrikler valla :happy0064:happy0064
Yaprak Dökümü bitiyor bu sezon ama bence ondada kitaba sadık kalınmayacak.. biraz gerçekçi olmak lazım sonuçta final bölümleri her zaman en akılda kalan zihne kazınan sahnelerden oluşur.. kalkıpta paramparça bir aile konulmaz final bölümüne.. gerçi kitabın sonunda çokda paramparça olmuş bi aile yoktu gerçi ama yinede reyting kaygısı taşıyan bir iş bu.. uyarlama olduğundan ötürü kitaba bağlı kalınmayacaktır bazı noktalarda..
keza aynı şey Dudaktan Kalbe içinde geçerli, Vedat çıkacaktır ama kalkıpta finalde Lamia Kenan'a ben aslında sizi hiç sevmemişim derse o saçmalık olur işte.. Kitapta sonuçta farklı bir şekilde ilerliyordu olaylar.. Diziye bakarsak böyle birşey yapılamaz, intihar gibi olur.. Kenan ve Lamia mutlu mesut bitecek dizi.. en azından ben böyle düşünüyorum :img-wink:
ayrıca birde esere saygı meselesine gelinirse, telif hakları ödenmiş, günümüze uyarlanmış eser.. kitabı kötüleyip hakaret edilmedikçe saygıyla bir alakası olduğunu zannetmiyorum açıkcası.. tamam kitap katledilmiş olabilir ama sonuçta buda bir dizi, esas amaç para kazanmak... yani yoksa şu an dizide gelinin noktayla kitap arasında bi bağlantı kaldı mı acaba?? Kenan ve Lamia birbirne aşık bi onu hatırlıyorum ben şahsen :icon_whis
merhabalar... girip yorumumu yapamadım pazartesi gecesinden beri.. reytginlere bile yeni bakabildim yani o derece :) çok güzel gelmiş reytingler tebrikler valla :happy0064:happy0064
Yaprak Dökümü bitiyor bu sezon ama bence ondada kitaba sadık kalınmayacak.. biraz gerçekçi olmak lazım sonuçta final bölümleri her zaman en akılda kalan zihne kazınan sahnelerden oluşur.. kalkıpta paramparça bir aile konulmaz final bölümüne.. gerçi kitabın sonunda çokda paramparça olmuş bi aile yoktu gerçi ama yinede reyting kaygısı taşıyan bir iş bu.. uyarlama olduğundan ötürü kitaba bağlı kalınmayacaktır bazı noktalarda..
keza aynı şey Dudaktan Kalbe içinde geçerli, Vedat çıkacaktır ama kalkıpta finalde Lamia Kenan'a ben aslında sizi hiç sevmemişim derse o saçmalık olur işte.. Kitapta sonuçta farklı bir şekilde ilerliyordu olaylar.. Diziye bakarsak böyle birşey yapılamaz, intihar gibi olur.. Kenan ve Lamia mutlu mesut bitecek dizi.. en azından ben böyle düşünüyorum :img-wink:
ayrıca birde esere saygı meselesine gelinirse, telif hakları ödenmiş, günümüze uyarlanmış eser.. kitabı kötüleyip hakaret edilmedikçe saygıyla bir alakası olduğunu zannetmiyorum açıkcası.. tamam kitap katledilmiş olabilir ama sonuçta buda bir dizi, esas amaç para kazanmak... yani yoksa şu an dizide gelinin noktayla kitap arasında bi bağlantı kaldı mı acaba?? Kenan ve Lamia birbirne aşık bi onu hatırlıyorum ben şahsen :icon_whis
Yani basa söyliyecek bisey birakmasissin
Harfiyen katiliyorum
Yani bu gelenektir diziler genelde mutlu sonla biter
Ins. bizimki de öyle olur
kitabı bitirmek üzereyim bir kaç sayfam kaldıı
kitapta Vedat iyi bir karakter bence yeni sezonda Vedat çıkabilir
ama ben dizinin kötü bitmesini istemiyorum keşke elimizden bişi gelsee
sonunu değiştirebilsek
Keşke elimizden birşeyler gelse gerçekten arkadaşlar ama bu mümkün değil ...:(
ben de kitapta ki gibi bitsin istemiyorum hiç keşke
bildiğim kadarıyla yaprak dökümü önümüzdeki sezon devam edecek o yüzden kitaba uyup uymayacaklarını oradan çıkaramayız...
esere saygısızlık derken bende benzer birşey demiştim şunu demek istemiştim ben Reşat Nuri güntekin Dudaktan Kalbe'yi uzatacak olsa idi acaba dizideki gibi mi uzatırdı yani benzer yan olaylar ve yan karakterleri besleyerek mii??? bunu bilemeyiz kimse de bilemez
Sanırım yaprak dökümünün başında Reşat Nuri Güntekin'nin ölümsüz eseri yaprak dökümü diyor Dudaktan kalbe de de böyle bir ibare var mı varsa bence sonu kesinlikle değiştirilemeyecektir ki şu anda yaptıkları değişiklikler bile gayet fazla bence kitaba göre düşününce..:(
lamia kitabın sonunda dediği şeyi (ben sizi hiç sevmedim kenan bey o sadece biz yaz eğlencesi idi tarzında bir laf ediyordu yanlış hatırlamyorsam) zaten dizi içinde sürekli kenan a diyor sanki yani sonunda da dese ben şaşırmam..:)
gelecek sezon bari dudaktan kalbe'den esinlenilmiştir gibi birşey deselerde lamia kenan kavuşsa yoksa bu dizi de kavuşma hayal..:(
tamam konudan çok sapıldı yan olaylarda ama ana hatlar ne dersek diyelim kitapla paralel
yukarda da yazdık lamia kenan birlikte olur kenan için gönül eğlencesi olarak kenan gider cavidan ile evlenir sonra lamia hamile kalır arkadaşının babası ile evlenir kenan lamia ya aşık olduğunu anlar cavidan dan boşanır sanatından uzaklaşır alkole verir kendini bunlar paralel arkadaşlar
ben artık sonundan umudu kestim de bari gelişme bölümünde yan olaylarda biraz lamia kenan kavuşması (yarı kavuşma aşk ititrafları falan) izlesek
bazı dizilerin konularında dizilerden oyuncular olduğunu biliyorum ben (kendileri açık olarak belli etmeseler yorum yazmasalarda takip edenler var) ayrıca bazı senaristlerinde takip ettiğini duymuştum forumu bizim diziden de kimse var mı acepp??
duysalar sesimizi bii:)
üzgünüm ama bir ayrıntı atlandı yaprak dökümü bir sezon daha uzatıldı
geçen ay form da da xxxxx gazete de haberi çıktı yaprak dökümü ile ilgili
kısma girerseniz haberi görebilirsiniz sanırım vedat diye biri gelmeyecek ( bu benim düşüncem ) çünkü vedat a uyan karekter cemil diye düşünüyorum
bu arada vedat girecekse diziye kim olsa kim olsa diye düşünürken (bana kalmış birşey değil de hani kim olsa bu role gider yakışır anlamında ):)) mehmet günsurdan sonra aklıma cansel elçin geldi. Hatırla sevgili de bitiyor sanırım vedat cansel olsa bari lamia kenan'a yar olmadı ona yar olacak pek çok kimsenin hayranlıkl atakip ettiği bir oyuncu sanırım cansel elçin de:)
bu arada vedat girecekse diziye kim olsa kim olsa diye düşünürken (bana kalmış birşey değil de hani kim olsa bu role gider yakışır anlamında ):)) mehmet günsurdan sonra aklıma cansel elçin geldi. Hatırla sevgili de bitiyor sanırım vedat cansel olsa bari lamia kenan'a yar olmadı ona yar olacak pek çok kimsenin hayranlıkl atakip ettiği bir oyuncu sanırım cansel elçin de:)
Cnm sen baya uctun yaw:love05:
Ama gelicekse de dedigin gibi iyi bi rakip olsun Keman'cima demi ama:)
Dediğiniz gibi 2.Sezonda büyük bir ihtimalle konu bulmak için diziye Vedat'ı sokarlar :)
Sokmalarıda lazım kitapta sonuçta Lamia onunla evleniyor :)
Eğer Vedat karakterini diziye sokacaklarsa kesin Ay Yapım'ın adamlarından biri oynar :icon_whis
Yani Ay Yapım'ın projelerinde kullandığı isimler:icon_whis
Dediğiniz gibi 3.Sezonda büyük bir ihtimalle konu bulmak için diziye Vedat'ı sokarlar :)
Eğer Vedat karakterini diziye sokacaklarsa kesin Ay Yapım'ın adamlarından biri oynar :icon_whis
Elif sur yaw biz daha ikinci sezondaayiz:img-hyste
Ins.dizimiz 3. sezona da devam eder :)
Ama haklisin gelirse de Ay yapim'dan biri gelir
Bence gelmese de olur:icon_whis
Zaten önüne gelen kendini Melek'in babasi saniyo:img-hyste
Elif sur yaw biz daha ikinci sezondaayiz:img-hyste
Ins.dizimiz 3. sezona da devam eder :)
Ama haklisin gelirse de Ay yapim'dan biri gelir
Bence gelmese de olur:icon_whis
Zaten önüne gelen kendini Melek'in babasi saniyo:img-hyste
Ay aklım diğer dizilere gitti:img-hyste:img-hyste
Yanlış yazmışım:img-hyste:img-hyste
Bence Vedat gelmeli:icon_whis
Dizi kitaba uygun gitmeli:icon_whis
Merhaba arkadaşlar sonunda gelebildim aranıza.Dizimiz yeni gün ve saatinde 2. olmuş gerçekten çok mutlu oldum helal olsun ya farkımızı bir kez daha kanıtladık.Bölüm ile ilgili yorumlarımı yapayım sonra isterseniz yine şiir yazarım:)
kenan bebeğini kollarına aldı ya daha ne isterim.O kadar tatlı tutuşu vardı ki sanki kendi bebeği olduğunu biliyordu sarmış kollarının arasına öyle bakıyor bizim küçük kınalı yapıncağa..
Cemil kenana meleği tam söyleyecekken makbule cadısı odaya girdi çok önemliymiş gibi ya bu kızın zamanlamasında bir sorun var ne güzel söyleyecekti ya gelde makbuleyi öldürme:img-hyste Ayrıca suzan abla'nın çantasını karıştırırken yakalandı ya çok sevindim yoksa günlük eline geçecekti.Lamia arşiv yapıyor baksanıza şimdiden 8 defter olmuş.
makbule bebeği bile kıskanmaya başladı ya helal olsun.Daha bebek gelmeden hediyelere yer kalmadı diyor ee cemil çok ilgili hem lamia ile hem melek ile.Kıskananlar çatlasın ne diyeyim:img-hyste Cemil lamiaya çok güzel söyledi ya bu bebeğin ikimizin olmasını çok isterdim diye.
Yeni bölüm fragmanında kenan alemlere akmış ya bu haber medyaya yansırsa kariyeri sarsılır.Kenan'ın bu tavrını hiç sevmedim gerçi bunları yaparken sarhoş olduğunu düşünüyorum.
4ewerbrucas 08-05-08, 17:21 arkadaşlar bence vedat gelicekse kıvanç tatlıtuğ olsun o zaman ne güzel olur hem burak hakkı hem kıvanç tatlıtuğ 24 saat izlenir o dizi:img-hyste
Cnm sen baya uctun yaw:love05:
Ama gelicekse de dedigin gibi iyi bi rakip olsun Keman'cima demi ama:)
tam uçtum di mi:) ama gelecek rakibin kenan nın yani burak hakkı nın dişine göre olması lazım çünkü cemilk den farklı olacak o arkadaş nitekim lamia onunla evlenecek:)
Dediğiniz gibi 2.Sezonda büyük bir ihtimalle konu bulmak için diziye Vedat'ı sokarlar :)
ay yapımdan derken mesela kim? ay yapım hep aynı insanlarımı kullanıyor projelerinde yani genel olarak aynı insanları mı kullanıyor projelerinde:icon_whis
Valla yukarda da dedim ben bi mehmet günsur a bi cansel elçin e bi timuçin esen'e (ki kenan rolü vedat rolünden daha iyi giderdi kendine) hayır demem arkadaşlar...:)
Kıvanç biraz genç kalabilir o role ne demekse:) doktro falan ya vedat bey
bu arada vedat gelir de kenan bebeği ondan sanırsa şaşırmayalım e mi??
kimse kalmadı bebeğin babası olan vedat dışında sanırım haa bir de saip paşa ile namık var galiba pardon enise nin kocası ve gülay ın babası kaldı galiba töbee töbee
4ewerbrucas 08-05-08, 17:37 ay yapımdan derken mesela kim? ay yapım hep aynı insanlarımı kullanıyor projelerinde yani genel olarak aynı insanları mı kullanıyor projelerinde:icon_whis
Valla yukarda da dedim ben bi mehmet günsur a bi cansel elçin e bi timuçin esen'e (ki kenan rolü vedat rolünden daha iyi giderdi kendine) hayır demem arkadaşlar...:)
Kıvanç biraz genç kalabilir o role ne demekse:) doktro falan ya vedat bey
bu arada vedat gelir de kenan bebeği ondan sanırsa şaşırmayalım e mi??
kimse kalmadı bebeğin babası olan vedat dışında sanırım haa bir de saip paşa ile namık var galiba pardon enise nin kocası ve gülay ın babası kaldı galiba töbee töbee
kenanda bu saflık varken diziye giren her yeni karakteri bebeğin babası sanabilir heralde melek bebek evlenirken filan kendi kızı olduğunu anlar:img-hyste
Keşke kitaba göre bitmese ama malesef öyle olcak ben sonunda kavuşmamalarına razıyım ama şöyle güzel sahneler izleyelim yaw... kitapta walla aşklarını daha güzel yaşıolardıı.. bence menekşe ile halildeki semih olsun vedat ama o yaprak dökümünde oynuo:D
ALIMLIveCEKICI 08-05-08, 18:38 ....doktor vedat gelse bile bence cemil bu yakinlasmaya izin vermicektir. ne tatliydilar cemille lamia birlikte.
...dun aksamki bolumde bunu daha iyi anladim kenan zerre kadar lamiayi haketmiyor. kenanin isine nasil geliyorsa oyle yapiyor. o kazada suclu gene lamia oldu nedir bu kizin cektigi kizin yakasini birturlu birakmiyorlar. birde cavidan acitasyonu vardi bu bolumde bu kadar olur yani sanki daha onceki bebegi aldiran o degilde istemeden kaybedince uzuldu ne acaipti ya. butun bolum cavidani seyrettim lutfen su kadini daha az gosterin baskalari yokmus gibi. o yetmezmis gibi birde afife kenana abi diyor ne abisi avive olsa olsa ablasi olur onun. kenanin ve lamianin isine burnunu sokmak yetmiyormus gibi simdi birde kenana dadiligi tuttu. kenanida rahat birakmiyorlar afife ve ozelliklede cavidan.
...cocuksun kenan. birsey oldugunda hemen dudaklarini buzuyor tatli ama lamiayi uzdugu icin bazen kiziyorum ister istemez.
...sanirim digerki bolumde cavidan kenandan bi cocuk daha isticek baska ne olabilir bu kadin bosanmaz o belli, ee bebegide soylicek degil lamianin zaten coktan soylemisti yoksa.
....birde cemil ve lamia sahneleri daha fazla olabilir. bir turlu yanliz kalamiyorlar ama bana oyle geliyorki lamia yavas yavaz anlicaktir cemilin degerini umarim. kenandan hayir yok zaten.
arkadaşlar bence vedat gelicekse kıvanç tatlıtuğ olsun o zaman ne güzel olur hem burak hakkı hem kıvanç tatlıtuğ 24 saat izlenir o dizi:img-hyste
Kavnc tatlitug gelisre ben izlemem diziyi:hıh
Ya hepsi renkli gözlü
Gelecekse kara kasli kara gözlü biri gelsin:)
(ya simdi bu gereksiz Vedat niye geliyo ki
Cemil yeterince basa bela zaten:hıh)
ALIMLIveCEKICI 08-05-08, 19:04 Kavnc tatlitug gelisre ben izlemem diziyi:hıh
Ya hepsi renkli gözlü
Gelecekse kara kasli kara gözlü biri gelsin:)
(ya simdi bu gereksiz Vedat niye geliyo ki
Cemil yeterince basa bela zaten:hıh)
ama ben cemili artik basa bela olarak gormuyorum ha belki kenanin basina bela olabilir ama lamiayaylada yakinlasmasini istiyorum kenana kiyamassam bile:img-cray: insan bu kadarmi duygu yuklu olur ve bu kadar guzelmi verirsin o duyguyu.herhafta aglatiyor beni burak hakki sonunda turnayi gozunden vurdu helal olsun sonunda basardi:happy0064 ve tabi asli tandoganinda ondan bi eksik yani yok oyunculukta cok super aglatiyorlar valla resmen hickiriklara boguluyorum. sonra yigit ozseneride cok begeniyorum birkere o tartisilmaz karizma oyunculuk ne istersen var:good::good: . sacma olucak ama ben en cok onun aglamasini merak ediyorum ah soyle bi aglasa lamia icin.
kitap ve basrol oyuncular birbirini cok guzel tamamlamis. herkesi tebrik ediyorum cok muhtesem bir is ortaya koyuyorlar. ama altini cizerim ozelikle yigit ozsener, burak hakki ve asli tandogan.
mukemmel haftaya birinci olur artik:happy0064
bence vedat gelmeyecek.. çünkü kitapda makbule vedat'a aşık oluyordu ama vedat da lamia ya. dizide de makbule cemil'e asşık cemil lamia'ya.. ama keşke gelse.. renk olur diziye..
bence vedat gelmeyecek.. çünkü kitapda makbule vedat'a aşık oluyordu ama vedat da lamia ya. dizide de makbule cemil'e asşık cemil lamia'ya.. ama keşke gelse.. renk olur diziye..
Doğru söylüyorsun bencede doktor vedat gelmeyecek.Umarım finalde kenan ölmez kitapta öyleydi cemil lamia ile evlenicek sanırım ama makbule bırakır mı ? bırakmaz tabi izleyip göreceğiz.Reytinglerimiz süper maşallah.
Doğru söylüyorsun bencede doktor vedat gelmeyecek.Umarım finalde kenan ölmez kitapta öyleydi cemil lamia ile evlenicek sanırım ama makbule bırakır mı ? bırakmaz tabi izleyip göreceğiz.Reytinglerimiz süper maşallah.
canım kitapta makbule vedat ı şöyle bırakıyor. Bir gün vedat ve lamia evde yanlızlarken sobadan zehirleniyorlar. Bu olauyın üstüne lamiave vedat hakkında dedikodu çıkıyor (kitapta lamia kemal bey makbule kütahya nın bir köyündeler sanırım yani küçük bir yer) sözde vedat ve lamia birlikte intahara kalkışmışlar bu dedikodular üstüne Kemal bey lamia'dan boşanıyor o da inanıyor buna yani...
Bu durumda eğer cemil vedatsa lamia ve cemil hakkında ancak bu bebek konusunda bir dedikodu çıkar (kömür zehirlenmesi yapmazlar artık olmaz:)) herkes bebeğin cemil den olduğunu düşünüyor zaten buna makbulelerde inancaktır
bakmayın siz makbule nin fragman da yok kan çekti ilk babası aldı kucağına falan dediğine dizide makbule bebeğin kenan dan olduğunu biliyor ama bu yalana da inanabilir ki bunun sinyalini de verdiler
bakınız bir bölümde makbule lami aya (lamia nın cemil in suçunu üstüne aldığını öğrendiği bölümde) bir insan neden böyle bir iylik yapar ki sen yoksa bizi kenan dkenan dişyerek kandırıyorsun da cemil'e mi aşıksın gibi bir laf edip tipik makbule tavrı ile sonrasında şaka şaka demişti
eğer vedat cemil ise (ki kafam karıştı eğer vedat sokmayacaklarsa diziye cemil vedatsa o zamn kitabın sonunuda değiştirsinler. ) bu bebek konusunda çıkan dedikodu ile cemil i bırakabilir ancak makbule ama rasih konusunu nasıl kapatacaklar onu bilmiyorum işte
Keşke kitaba göre bitmese ama malesef öyle olcak ben sonunda kavuşmamalarına razıyım ama şöyle güzel sahneler izleyelim yaw... kitapta walla aşklarını daha güzel yaşıolardıı.. bence menekşe ile halildeki semih olsun vedat ama o yaprak dökümünde oynuo:D
menekşe ve halil de ki semih kim arkadşalar ben dizi özürlüyüm ya bilemedim..:))
canım kitapta makbule vedat ı şöyle bırakıyor. Bir gün vedat ve lamia evde yanlızlarken sobadan zehirleniyorlar. Bu olauyın üstüne lamiave vedat hakkında dedikodu çıkıyor (kitapta lamia kemal bey makbule kütahya nın bir köyündeler sanırım yani küçük bir yer) sözde vedat ve lamia birlikte intahara kalkışmışlar bu dedikodular üstüne Kemal bey lamia'dan boşanıyor o da inanıyor buna yani...
Bu durumda eğer cemil vedatsa lamia ve cemil hakkında ancak bu bebek konusunda bir dedikodu çıkar (kömür zehirlenmesi yapmazlar artık olmaz:)) herkes bebeğin cemil den olduğunu düşünüyor zaten buna makbulelerde inancaktır
bakmayın siz makbule nin fragman da yok kan çekti ilk babası aldı kucağına falan dediğine dizide makbule bebeğin kenan dan olduğunu biliyor ama bu yalana da inanabilir ki bunun sinyalini de verdiler
bakınız bir bölümde makbule lami aya (lamia nın cemil in suçunu üstüne aldığını öğrendiği bölümde) bir insan neden böyle bir iylik yapar ki sen yoksa bizi kenan dkenan dişyerek kandırıyorsun da cemil'e mi aşıksın gibi bir laf edip tipik makbule tavrı ile sonrasında şaka şaka demişti
eğer vedat cemil ise (ki kafam karıştı eğer vedat sokmayacaklarsa diziye cemil vedatsa o zamn kitabın sonunuda değiştirsinler. ) bu bebek konusunda çıkan dedikodu ile cemil i bırakabilir ancak makbule ama rasih konusunu nasıl kapatacaklar onu bilmiyorum işte
Bu arada cemil lamia sahnesi de çok güzeldi bence 2 bölümdür lami acemil ilişkisinde bir yumşama sergiliyorlar. Lamia eskisi kadar tepkili değil cemil'e
ben kenan nın bebeği ancak o hatıra defterlerinden öğrenebileceğini düşünüyorum çoğunuz gibi
cavidan asla söylemez söylese şimdiye söylerdi bence
yaa bence Cemil kjarakterinin üstünde durulmasının nedeni konun ilerlemesidir
sırf Lamia ve Kenanı işleseydi yanlış olucağını düşünürler(bence yanlış bir düşünce ama...)Cemil karakteri bi şekilde çıkıcak yerine Vedatı sokucaklar çünkü kitapta her karaktere yer verilmiş Namıka bilee:icon_whis
songül_kıvanç 08-05-08, 21:14 arkadaşlar bence vedat gelicekse kıvanç tatlıtuğ olsun o zaman ne güzel olur hem burak hakkı hem kıvanç tatlıtuğ 24 saat izlenir o dizi:img-hyste
merhaba arkadaşlar, bende bır dudaktan kalbe fanıyım. ama bu foruma daha once yazmamıstım ara ara gırıp yorumlarınıza goz atıyordum. yıne goz atma nıyetı ıle gırmıstım foruma ama bu alıntı yaptıgm yorum benı cok etkıledı.:):) ben hem bır kıvanc tatlıtug hemde burak hakkı fanı olarak ıkı yakısıklıyı bır dızıde gormekten mutluluk duyarım! :) ama bence bazı arkadaslarında yazdıgı gıbı dızıde vedat yerıne cemıl rolu var. ahh ahh keske vedat olsa vedatıda kıvanc tatlıtug oynasa :) super olurdu valla!
ya bence kenanın bebegı artık ogrenmesı gerekıyor. herkes farklı dusunebılır belkıde aramızda senarıstlere hak verenlerde olabılır ama kenanıda ıyıce saf yaptılar. bıran once lamıa&kenan sahneleri görmek istiyorum hee birde melek :) lamia&kenan&melek evet boyle daha ıyı oldu:)
4ewerbrucas 08-05-08, 21:32 merhaba arkadaşlar, bende bır dudaktan kalbe fanıyım. ama bu foruma daha once yazmamıstım ara ara gırıp yorumlarınıza goz atıyordum. yıne goz atma nıyetı ıle gırmıstım foruma ama bu alıntı yaptıgm yorum benı cok etkıledı.:):) ben hem bır kıvanc tatlıtug hemde burak hakkı fanı olarak ıkı yakısıklıyı bır dızıde gormekten mutluluk duyarım! :) ama bence bazı arkadaslarında yazdıgı gıbı dızıde vedat yerıne cemıl rolu var. ahh ahh keske vedat olsa vedatıda kıvanc tatlıtug oynasa :) super olurdu valla!
ya bence kenanın bebegı artık ogrenmesı gerekıyor. herkes farklı dusunebılır belkıde aramızda senarıstlere hak verenlerde olabılır ama kenanıda ıyıce saf yaptılar. bıran once lamıa&kenan sahneleri görmek istiyorum hee birde melek :) lamia&kenan&melek evet boyle daha ıyı oldu:)
bende kenan&lamia sahnesi istiyorum aslında kenanın saflıkları değil d lamianın son yaptıklarından sonra kenna cavidanla dah iyi diyordum ama bu hafta doğumda yanında olamsı elini tutması ikisini biribirine bakıp ağlaması dferken içimdeki kenan&lamia aşkı yeniden canlandı:love05:
bende kenan&lamia sahnesi istiyorum aslında kenanın saflıkları değil d lamianın son yaptıklarından sonra kenna cavidanla dah iyi diyordum ama bu hafta doğumda yanında olamsı elini tutması ikisini biribirine bakıp ağlaması dferken içimdeki kenan&lamia aşkı yeniden canlandı:love05:
aynen ya demek bir bana olmamış bay aküllendirmişlerdi bu lamia kenan olayını sanki senaristler gizliden gizliye ben de bir ara lamia cemil olsa keşke der hala gelmek üzreydim cemil in ve lamia nuın o piskoppat makbule den çektiklerini gördükçe
ya daha önce de yazdım sanırım bizim forumu takip eden dizi oyuncusu denaristi yönetmeni var mıdır bazı dizi başlıklarını takip ettiklerini biliyorum varsa eğer bizim sesimize bir kulak verseler
madem sonunda kavuşamayacaklar ölecek kenan bari ara konu olarak birazcık onların aşklarını görelim kenan şöyle bi itiraf ediversin aşkını kendine bile tam etmiş değil hoş
dizide LAmia&Kenan sahnesinden cok masallah cemil&lamia sahnesi cogaldi
melegin babasinida bilmesek ykaidna bize cemil diye yutturacakalr galiba ya neyse
4ewerbrucas tarafından gönderildi
arkadaşlar bence vedat gelicekse kıvanç tatlıtuğ olsun o zaman ne güzel olur hem burak hakkı hem kıvanç tatlıtuğ 24 saat izlenir o dizi
ya varya öyle birşey olursa.. mükemmel olur Kıvanç Burak Hakkı'dankat be kat daha karizmatik, bizzat gördüm Kıvanç'ı böyle birşey olamaz yahu olamazz :img-hyste:img-hyste:good::good:
ama Lamia karakterine uygun değil bence Kıvanç Vedat olarak.. yani Lamia kaldıramaz Kıvancı yanında.. zaten Kıvanc'ın bellidir bide bundan sonraki dizisi.. böyle daha sonradan dahil olacağını sanmıyorum diziye :) ama tabiii gelirse kapımız her zaman açık kendisine :)
melegin babasinida bilmesek ykaidna bize cemil diye yutturacakalr galiba ya neyse
çok doğru valla yakında bize de yutturmaya kalkabilirler...ağzımızdan girer burnumuzdan çıkar ikna de ederler valla amannn korktum
kendi kendime tekrar edeyim de yemeyim
kenan melek in babası
kenan melek in babası:img-hyste
ya varya öyle birşey olursa.. mükemmel olur Kıvanç Burak Hakkı'dankat be kat daha karizmatik, bizzat gördüm Kıvanç'ı böyle birşey olamaz yahu olamazz :img-hyste:img-hyste:good::good:
ama Lamia karakterine uygun değil bence Kıvanç Vedat olarak.. yani Lamia kaldıramaz Kıvancı yanında.. zaten Kıvanc'ın bellidir bide bundan sonraki dizisi.. böyle daha sonradan dahil olacağını sanmıyorum diziye :) ama tabiii gelirse kapımız her zaman açık kendisine :)
Burak Hakkı -Kıvanç Tatlıtuğ kıyaslamasını geçen gün kuzenimle de yaptık. Dün NTV de de izledim arkadaşlar bilmiyorum sonuçta zevk meselesi ama allah özene bezene yaratmış adamı o bakımdan kıvanç tatlıtuğ mu burak hakkı mı derseniz kesinlikle burak hakkı..
Eşim tanıyor kıvanç tatlıtuğ'u benim de görmüşlüğüm var yakından... Burak Hakkı diyorum ben:))
Vedat için biraz daha olgun yani yaş itibari ile bir adam lazım sanki kıvanç genç de kalır bu karaktere
Dün haydi gel bizimle ol programını başından sonuna kadar izledim Burak HAKKInın oldugu yerleri :)) ve çok güldüm.fragmandaki kız öpüyor ya onu anlatıyordu tepkiler nasıl oluyor diye bir soru yöneltti birisi genellikle resim çektiriyor imza alıyorlar felan dedi geçen gün taksimde meydanda bir çekim yapıyorduk öpüşme sahnesi idi ordan bir bayan izleyicimiz bende istiyorum bende istiyorum diye bağırdı dedi burak hakkı ayyy o olay sahne böyle çekilmiş demek:D:D:D:D bende Kıvanç Tatlıtuğ bence pek hoş bir adam değil bir arkadaşıom onunla çok dalga geçiyordu sarışın diye bende seçim yapsam Burak hakkı derim kesinlikle burak daha karizmatiik ve yakışıklı Allah boş zamanın yaratmış belli:D
Dün haydi gel bizimle ol programını başından sonuna kadar izledim Burak HAKKInın oldugu yerleri :)) ve çok güldüm.fragmandaki kız öpüyor ya onu anlatıyordu tepkiler nasıl oluyor diye bir soru yöneltti birisi genellikle resim çektiriyor imza alıyorlar felan dedi geçen gün taksimde meydanda bir çekim yapıyorduk öpüşme sahnesi idi ordan bir bayan izleyicimiz bende istiyorum bende istiyorum diye bağırdı dedi burak hakkı ayyy o olay sahne böyle çekilmiş demek:D:D:D:D bende Kıvanç Tatlıtuğ bence pek hoş bir adam değil bir arkadaşıom onunla çok dalga geçiyordu sarışın diye bende seçim yapsam Burak hakkı derim kesinlikle burak daha karizmatiik ve yakışıklı Allah boş zamanın yaratmış belli:D
Ben dışardaydım çok az bir yerini izleyebildim anneler gününde eşinize hediye alacak mısınız? işte oğlunuz nasıl bir gelin getirsin size istersiniz gibi şeyler soruyorlardı. Dizi hakkında herhangi birşey dedi mi ??
Yanlız fragmanda da kız resmen atlıyor kenan nın üstüne izleyicilerden birinin bende istiyorum ben de demesi pek hoş olmuş
geçen diziyi takip etmeyen bir arkadaşımla izliyorduk diziyi ben aman şöyle yakışıklı böyle yakışıklı diyordum ki bu mu dedi evet dedim nesi var FAZLA KUSURSUZ DÜZGÜN dedi çok güldüm
Benim de Kıvanç ile ilgili demek istediğim oydu zevk renk meselesi sarışın beğenenler ölüp bitiyor Kıvanç a ama bence fazla sarışın...
Bu arada arkadaşlar neden özet gelmedi aceba hala özet olayını tamamen bıraktı sanırım show tv...
Fragman çok sık dönüyor allahtan ben dün eski bölümleri izleyim dedim malum site kapalı olduğundan izleyemedim bir site buldum o da çok yavaştı
Bu arada dün Burak hakkı yı izlerken bir şeyi bir kez daha farkettim ki dublaj ses tonu çok önemli Kenan ı Kenan yapan aslında dublaj (burak hakkı nın hakkı nı yemiyim de) Umut Tabak'ı tebrik ediyorum burdan bir kez dah açok başarılı bence iyki Burak hakkı yı kendi değil o konuşmuş...süper karizmatik olmuşlar burak hakkı görüntüsü ve umut tabak sesi:))
....doktor vedat gelse bile bence cemil bu yakinlasmaya izin vermicektir. ne tatliydilar cemille lamia birlikte.
....birde cemil ve lamia sahneleri daha fazla olabilir. bir turlu yanliz kalamiyorlar ama bana oyle geliyorki lamia yavas yavaz anlicaktir cemilin degerini umarim. kenandan hayir yok zaten.
Ben de aynen böyle düşünüyorum.
Zaten Vedat gelmez artık tahminim. Cemil dedi ya bundan sonra hep yanınızda olucam, sizi hiç bırakmıycam diye. Dediğini de yapar :good:
Burak Hakkı -Kıvanç Tatlıtuğ kıyaslamasını geçen gün kuzenimle de yaptık. Dün NTV de de izledim arkadaşlar bilmiyorum sonuçta zevk meselesi ama allah özene bezene yaratmış adamı o bakımdan kıvanç tatlıtuğ mu burak hakkı mı derseniz kesinlikle burak hakkı..
Eşim tanıyor kıvanç tatlıtuğ'u benim de görmüşlüğüm var yakından... Burak Hakkı diyorum ben:))
Vedat için biraz daha olgun yani yaş itibari ile bir adam lazım sanki kıvanç genç de kalır bu karaktere
yani sonuçta tabikide zevk meselesi tabii ama, şimdi Lamia karakter olarak Kıvanç'ı kaldıramaz.. Burak Hakkı'da tescilli bir yakışıklı tabii ama, ben yine de Kıvanç diyorum açıkcası :) yani birde bana kalırsa Vedat'da gelmesin diziye.. nedir bu tamam Aslı Tandoğan güzel bir bayan ama dizideki herkesde Lamia'ya aşık ya.. abartılmasın bu kadarda.. Kenan, Cemil, Nazım Kemal Bey.. yakında Vedat'da gelir... nedir bu yahu herkesde Lamia'ya olan aşkından Melek'i de kabulleniyor hemencecik.. yeter yani bana gına geldi açıkcası..
arkadaşlar geçen bölümü izledim de şöyle bir içim kıyıldı lamia kenan sahnelerinde offff offf
fragmanla ilgili sizi bir sualim olacak sizce lamia nın son sahnede pencereden bakarken gördüğü kim olabilir kenan olmasını istediğimiz için o yönde düşünmeye sevk ediyorlardır di mi gene bizi o değildir büyük ihtimal sanırım nazım dışardaki...:(
Bir de benim net olarak anlayamadığım şu var gülay da bebeği cemil den diye bilmiyor mu neden annesine bunlar birşey saklıyor bizden öğrenecem ne olduğunu falan tarzında laflar etti anlamadım orayı ben
özet geldi arkadaşlar ekledim
biraz daha iyi diğer özetlere oranla
yani dizide boyle gelisecek hemi??
ama fragmanda yatak sahneside vardi vardi :img-blush
Uff özettede yaziyor basina bela olacak diyee
bakicaaz artik
Kenan ise geçirdikleri kazadan dolayı kendini suçlamakta, Cavidan’a haksızlık ettiğini düşünmektedir. Cavidan’ın kendisinden uzaklaşmasıyla iyice boşluğa düşen Kenan, iyice dağılır.
arkadaşlar ya içimi kararttı bu özet benim özellikle de yukardaki kısım Kenan Cavidan için üzülüyor. Yaw bilmiyor ki o da Kenan için çok çok önemli birşeyi saklıyor cavidan da...
Ben bu hafta sanırım izleyemeyeceğim arkadaşlar yani içim kaldırmayacak artık çok daraldım.
Kenan Lamia dan iyice uzaklaşacakmış biz lami akenan sahnesi diyoruz bize reva görülen olaya bakınız. Şaka gibi..:(
Nazım ve ekürisi de bebeğin kimden olduğunu öğrebnmeye çalışacaklarmış valla bu gerçeği öğrense öğrense Nimet öğrenir. Yani kenan'nın baba olduğu gerçeğini ama korkarım ki bu ekibin öğreneceği de bebeğin babasının Cemil olduğu...:(
yok gerçekten izleyemeyeceğim yan konu man konu ama bu kız meselesi de tatsız.....
BeyazGelincik21 09-05-08, 15:27 Özet gelmiş yazık bu Kenana ya yapayalnız kaldı bir bebeği oldu ondan bile habersiz :img-cray:
Kenan iyice bunalıma giriyormuş Cavidanın başına gelenlerden dolayı kendini suçluyormuş offf offff güllsün artık Kenanın yüzü :img-cray:
Fragmandaki kadında nereden çıktı yavv Kenanın zayıf anından yararlanıyor kötü kadın :icon_evil
Lamişte minik Meleğe babasını anlatıyor :img-cray:
ya evet haklisin cnm ya
Nerdeyse dizi Lamia&Cemil askina dönecek aman Allah korusun:img-swoon
Ya bu kiz Kenan'in basina bela olacagi belliydi ya üff sinir
Kizi görmeden nefret etmeye basladim
Kenan'ın kendinde olmadığı bir anında çıktı bu kız.Bu olay medyaya yansırsa kenan'ın kariyeri çok fena sarsılır.Bu kız kolay dalgaya benzemiyor çok fena dert açacak başlarına.
Lamia meleğe babasını anlatmaya başlar şimdiden.Ama melek şimdi kime baba diyecek kemal bey'e mi yoksa cemil'e mi ? makbule duymasın cemil'e baba dediğini valla melek ile kavgaya bile girer:) şimdi cemil artık yatıya da kalır onlarda bahane hazır melek :img-hyste tabi makbule bu fırsattan yararlanıpta birşeyler uydurmaz inşallah.
özet geldide bişi olsa
içimi karartmaktan başka bişi yapmadı
Kenan Lamiadan iyicene uzaklaşıyormuşş
o kız Kenanının başını derde sokuyomuş bunu zaten bekliyoduk
birazda bizim istediğimiz sahnelerden koysalar yaa:icon_sorr
BeyazGelincik21 09-05-08, 16:52 Geçen bölümde Cemilin sürekli yanında olması.Cemilin yatağında yatan Lamianın elini öpüp bundan sonra hep yanındayım deyişleri aklıma Lamiayla Cemil yoksa evlenecekler mi sorusunu getirdi ?
Olmaz değil mi böyle birşey ?
Lamia kesinlikle kabul etmez böyle birşeyi Makbule böyle birşey olacağını duysa kıtır kıtır keser herhalde Cemili :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Geçen bölümde Cemilin sürekli yanında olması.Cemilin yatağında yatan Lamianın elini öpüp bundan sonra hep yanındayım deyişleri aklıma Lamiayla Cemil yoksa evlenecekler mi sorusunu getirdi ?
Lamia kesinlikle kabul etmez böyle birşeyi Makbule böyle birşey olacağını duysa kıtır kıtır keser herhalde Cemili :img-hyste :img-hyste :img-hyste
Aman olmasin ya:icon_sorr
Bence Lamia bi ikici kisiyle evlenmesin ya
Ay Kenan'im kahrindan ölür busefer ya
yaa bence bir dahaki sezon Cemilin suçu ortaya çıkıcak ve hapise falan atıcaklardır bu şekilde Cemil diziden çıkabilir ve Vedat ortaya çıkabilir
kitapta Vedat çok iyi biri ama dizide nasıl olur bilemem
çünkü kitapta bana göre Kenan kötü ama dizide Lamia (kötü derken aşklarına haksızlık edenden bahsediyorum)
Vedat rolüne bence pek tanıdık biri gelmez gibime geliyor
ama bu dizi için sadece tek bişi istiyorum sonu bizim istediğimiz gibi bitsinn:icon_sorr:icon_sorr
Geçen bölümde Cemilin sürekli yanında olması.Cemilin yatağında yatan Lamianın elini öpüp bundan sonra hep yanındayım deyişleri aklıma Lamiayla Cemil yoksa evlenecekler mi sorusunu getirdi ?
Kitaba göre gideceklerini var sayarsak ki bayadır konuşuluyor bu konu ana hatları değiştirmeyeceklerine göre lamia vedat diye biri ile evlenecek bu vedat doktor ve kemal bey in yeğeni ve vedat a aslıonda makbule aşık... Vedat ve lamia hakkında çıkan bazı dedikodular sonucu (küçük bi kasabadalar kitapta) kemal bey lamia dan boşanıyor lamia istanbul adönüyor ve kenan ile yıllar sonra o zaman karşılaşıyorlar hem de vedat ın muanehanesinde...kenan aşkını ilan ediyor lamia ya lamia çok geç kenan bey o bir yaz eğlencesi idi diyor bunun üstüne kenan intahar ediyor lamia vedat il eevleniyor
şimdi vedat ve cemil karakterleri arasında acayiip benzerlikler olduğuna göre vedat ı sokmayacaklar mı acaba diziye diyesi geliyor insanın eğer vedat diziye girmeyecek cemil vedat olacaksa
o zaman DİZİNİN SONUNU DA değiştirebilirler demektir
sonu da değiştirsinler...:)
vedat girmeyecekse diziye lamia nın bebeğinin cemil den olduğu dedikodusu yayılır bunun üstüne kemal bey lamia yı boşar. Böyle bir dedikoduya deli makbule de inanacağından ki herkes öyle sanıyor zaten lamia kemal boşanır. Lamia adaya saip paşaların evine gider melek ile
yaa bence bir dahaki sezon Cemilin suçu ortaya çıkıcak ve hapise falan atıcaklardır bu şekilde Cemil diziden çıkabilir ve Vedat ortaya çıkabilir
kitapta Vedat çok iyi biri ama dizide nasıl olur bilemem
çünkü kitapta bana göre Kenan kötü ama dizide Lamia (kötü derken aşklarına haksızlık edenden bahsediyorum)
Vedat rolüne bence pek tanıdık biri gelmez gibime geliyor
ama bu dizi için sadece tek bişi istiyorum sonu bizim istediğimiz gibi bitsinn:icon_sorr:icon_sorr
Vedat da kitaptaki ana karakterlerden biri bence...ki dizi ilk çekilmeye başlandığında vedat rolünü burak hakkı nın oynayacağı bile duyulmuştı iyki olmamış hoş ....burak hakkı=kenan yani bukadar uygun olabilir bir adam role aynı şekild elamia da=aslı tandoğan
Vedat lamia evliliği olacaksa ki kitapta gerçek bir evlilikti vedat ve lamşia nın ki yanlış hatırlamıyorsam. Vedat da bence ünlü karizmatik dikakt çekici bir adam olmalı kenan nın rakibi olacak ne de olsa...
arkadaşlar günlerdir yazdığım şeyi, yazacam gene ben ama dayanamıyorum valla uykularım kaçıyor rüyalarıma girer oldu artık bu dizi (deliriyorum galiba valla böyle diziye miziye saranlara kafaya takanlara gülerdim valla başıma geldi bu yaşımdan sonra..:()
tüyo yok mu???? forumu takip eden oyuncu yönetmen dizi çalışanı yok mu?? sesimizi duyan yok mu...:(
valla yok galiba
malum sitede f.book da yani dudaktan kalbe zedeler diye bir grup kuracam ben az kaldı.....fan man değil valla dudaktan kalbe den silleyi yemişler toplanalım
her hafta umutlanıyoruz olmayacağını bile bile
en azından kenan ne zaman öğrenecek şu bebeği ve kiimden onu bileydik
bu sezon sonu bari öğrense yaw...acaba çekimler bitti mi dersiniz
özet gelmiş..
Hastanede bebeğini Kenan’ın kucağında gören Lamia karışık duygular içindedir.
amann karışık duygularmış, pehh.. öyle hortlak görmüş gibi bakar durur, ardından gene Kenan'ı bırakır öyle bir başına...
Kollarına aldığı bebeğin babasının Cemil olduğunu zanneden Kenan, Lamia’dan daha da uzaklaşır..
daha da uzaklaşır.. yahu adam daha ne kadar uzaklaşabilir ki.. zaten aralarında yeterince mesafe var.. birbirlerine olan aşklarını Lamia'nın zırt pırt ağlamasından çıkartabiliyorum ben şahsen...
Bebeğin eve gelmesiyle Lamia için yepyeni bir dönem başlar ama meraklı gözler hep üzerindedir.
Lamia'nın kızıyla beraber kendine olan güveninde geleceğini umuyorum artık ben.. öyle her lafında kalmayan, hakkını savunan, kendini ezdirmeyen bir Lamia olsun artık..
Nazım ve Enise, Nimet bebeğin babasının kim olduğunu öğrenmenin yollarını aramaktadırlar.
ohh maşallah ada takımı tam gaz iş başında gene demek... hadi Enise ve Nimet'i anladıkta, o Nazım denen çocuğa ne oluyor.. sanane be çocuk sanane??? kız seninle nişanlanmak zorunda kalmış bi ara, ardından olmamış o iş zaten.. böyle herkes ayrıldığı sevgilisinin, nişanlısının, eşinin yaptıklarını araştırsaydı.. saçmalamasın yani ona ne oluyormuş??
Kenan ise geçirdikleri kazadan dolayı kendini suçlamakta, Cavidan’a haksızlık ettiğini düşünmektedir.
e haklı valla kendini suçlamakta.. ama hatayı taa en başta Cavidan'la evlenmekle yaptı.. bunun böyle olacağı belli bişeydi..
Cavidan’ın kendisinden uzaklaşmasıyla iyice boşluğa düşen Kenan, iyice dağılır.
dağılan Kenan'ı kim toparlar?? Lamia'ya benzeyen o kız.. :img-tomat
Afife, O’nun için endişelenmektedir. Kenan’a hiç tanımadığı bir kızın yakınlığı daha sonra başına büyük işler açacaktır.
aman Afife demek abisi hakkında düşünmeye karar vermiş.. hayret yakında o da başlar ,bebeğin babası kimi araştıran muhteşem 3 lüye katılır.. o kız Kenan'ın başına baya iş açacak gibi duruyor bakalım görücez artık..
Off yaa o kız nerden çıktı şimdi ya beni sinir etmeye..
bi de yukarıda bazı şeyler okudum bende söyliyeyim Cemil bu diziden çıkmaz bence .. çıkmasınn :D:D
o kızın Kenanın başına dert olcağını hepimiz biliduk dizi uzatmak için ellerinden geleni yapıolar eğer cemil vedat ise lamiayla cemil evlenir ama ben öle olmasını istemiorm gönlüm her zaman lamiayla kenanın birleşmesini istiooo ki bu da nafile 1 durum(: bakalım diziyi 1 sezon daha nasıl uzatacaklarr..İnş. yeni sezonda Kenan Lamia sahneleri görürüzz...İnş adaya döneler yazın merasim köşkü filan falaan..:D ama Lamia kopamaz kemal beyciğinden..:(
Fragmandan da gördüğümüz kadarıyla Kenan yine yapıyor yapacağını..
Lamia'yı haketmiyor bence..
Cemil&Lamia'cılardanım :love05:
bence hemen kestirip atamayız lamiayı haketmiyor diye.kenanın da durumunu düşünmeliyiz.sevdiği kadının başkasından çocuğu olduğunu sanıyo.bir daha bir araya gelme umudunu düşünemiyo bile.diğer taraftan cavidanın olayı ile vicdan azabı çekiyo.tabi sana katılıyorum bi bakıma bütün bunlar fragmanda gördüğümüz şeyi yapmasını gerektirmez.:img-wink:
Kenan'ın kucağına küçük Melek ne kadar da yakışmıştı;ama Cemil'in çocuğu olduğunu düşündüğü için Lamia'dan uzaklaşacakmış.Yeni bir de kız geliyormuş,Cavidan yetmiyormuş gibi bir de yeni bir bela geliyor.
Kenan bir de o kızla uğraşır durur artık.
bence hemen kestirip atamayız lamiayı haketmiyor diye.kenanın da durumunu düşünmeliyiz.sevdiği kadının başkasından çocuğu olduğunu sanıyo.bir daha bir araya gelme umudunu düşünemiyo bile.diğer taraftan cavidanın olayı ile vicdan azabı çekiyo.tabi sana katılıyorum bi bakıma bütün bunlar fragmanda gördüğümüz şeyi yapmasını gerektirmez.:img-wink:
Kenan'ın yaptığı tek şey bu değil ki..
Cavidanla evlenmesinin nedeni neydi? Peki ya Lamia'ya yatakta söyledikleri? (yaz eğlencesi vs.)
Cemil ise Lamia'yı karşılıksız seviyor..
Kenan'ın yaptığı tek şey bu değil ki..
Cavidanla evlenmesinin nedeni neydi? Peki ya Lamia'ya yatakta söyledikleri? (yaz eğlencesi vs.)
Cemil ise Lamia'yı karşılıksız seviyor..
haklısın evet ya kıza o kadar ümit verip sonra da beni sevmediğini söyle falan demişti.sanki hiç bişey geçmemiş gibi aralarında.doğru aslında bunlara bakarak haketteği pek söylenemez ama ben yinede ikisinin birleşmesini istiyorum:img-blush
Yaa arkada$Lar gönüL ister ki Kenan&Lamia oLsun die ama oLmayacağını hepimiz biLioruz.
Kenan sonunda intihar edecek veya bi $ekiLde ölecek..!! (MaLesef)
Ve kitapta da Vedat die bi karakter vardı. Sonunda onunLa evLeniodu Lamia.
OnunLa da evLeneceğine CemiLLe evLensin daha iyidir.
CemiL kar$ıLıksız ama çok sevio Lamia'yı.
kim kimi hak etmiyor yaa
bence Lamia Kenanı hak etmiyor
Kenan napsın karısından ayrılıyor sevdiğine kavuşamaıyor
tabikide yaptığı doğru demiyorum ama Kenanada hak vermek lazım
BeyazGelincik21 10-05-08, 14:50 Yaa arkada$Lar gönüL ister ki Kenan&Lamia oLsun die ama oLmayacağını hepimiz biLioruz.
Canım bir programda dizimizin oyuncularıyla yapılmış bir röportaj vardı Kemal bey dizinin seyiri hakkında hatta finali hakkında tüyolar vermişti aslında ağzından kaçırmıştı Aslı ne yaptın abi demişti.Dizimizin finali mutlu sonla bitecekmiş Kenan ve Lamia evleneceklermiş Kemal bey öyle söylemişti.İnşallah böyle olur çünkü böyle güzel bir diziye böyle güzel bir final yakışır :img-yes:
Yaa arkada$Lar gönüL ister ki Kenan&Lamia oLsun die ama oLmayacağını hepimiz biLioruz.
ben o şekilde düşünmüyorum
evet sonunu herkez biliyor ama bizimkiside bir umut bekliyoruzz
ama Vedatın ortaya çıkmasını istiyorum ben
Lamianın Cemille evlenmesi olamaz
Cemil Lamia küçük görürüken Kenan o zamanlarda seviyordu
vede Kenan yavaş yavaş eski haline dönmeye başlıyor biz Kenanı tanıdığımzda ilk başlardada böyleydi Kenan özüne dönmeye başladı
Canım bir programda dizimizin oyuncularıyla yapılmış bir röportaj vardı Kemal bey dizinin seyiri hakkında hatta finali hakkında tüyolar vermişti aslında ağzından kaçırmıştı Aslı ne yaptın abi demişti.Dizimizin finali mutlu sonla bitecekmiş Kenan ve Lamia evleneceklermiş Kemal bey öyle söylemişti.İnşallah böyle olur çünkü böyle güzel bir diziye böyle güzel bir final yakışır :img-yes:
kitapta sonu zaten Lamia açısından mutlu bitiyor önemli olan Kenan açısından
yaa bence Kenan ölücekse Lamiada ölsün o şekilde bitsin belki çoğunu karşı çıkabilir bu sölediğime ama ben Lamia başkasına aşıkken düşünemiyorum
haklısın evet ya kıza o kadar ümit verip sonra da beni sevmediğini söyle falan demişti.sanki hiç bişey geçmemiş gibi aralarında.doğru aslında bunlara bakarak haketteği pek söylenemez ama ben yinede ikisinin birleşmesini istiyorum:img-blush
Kenan Lamiaya hiç bir zaman ümit vermediki
yaşadıkları şey bir çekimle olduu Kenan en başındna gel seninle evlenicez demedikii
BeyazGelincik21 10-05-08, 14:58 kitapta sonu zaten Lamia açısından mutlu bitiyor önemli olan Kenan açısından
yaa bence Kenan ölücekse Lamiada ölsün o şekilde bitsin belki çoğunu karşı çıkabilir bu sölediğime ama ben Lamia başkasına aşıkken düşünemiyorum
Canım zaten Kenan ve Lamia evlenecekler Kenan Lamiayla evlenirse mutsuz olması gibi durum söz konusu olmaz zaten.İkisi evleneklermiş Kemal beyi oynayan oyuncunun ismini bilmiyorum o yüzden ismini yazamıyorum.Ben Kemal beyin söylediklerini söylüyorum sadece :img-wink:
Canım zaten Kenan ve Lamia evlenecekler Kenan Lamiayla evlenirse mutsuz olması gibi durum söz konusu olmaz zaten.İkisi evleneklermiş Kemal beyi oynayan oyuncunun ismini bilmiyorum o yüzden ismini yazamıyorum.Ben Kemal beyin söylediklerini söylüyorum sadece :img-wink:
inş öle olur yaa burdaki çoğu kişi öyle istiyorr
inş sonu değişir
Reşat Nuri Güntekin sonunu güzel bitirseydi ne olurdu sanki yaa
Bence Kemal bey i oynayan o oyuncu şaka falan yapmış olabilir iki sezonluk bir dizinin sonu yazılmış olamaz bence ayrıca bu uyarlama bir dizi ve ne yazık ki kitap ta ki sonu hepimiz biliyoruz..:(
içim daraldı benim gene demin kitabın son bölümünü bir kez daha okudum da..:(
BeyazGelincik21 10-05-08, 15:17 Bence Kemal bey i oynayan o oyuncu şaka falan yapmış olabilir iki sezonluk bir dizinin sonu yazılmış olamaz bence ayrıca bu uyarlama bir dizi ve ne yazık ki kitap ta ki sonu hepimiz biliyoruz..:(
içim daraldı benim gene demin kitabın son bölümünü bir kez daha okudum da..:(
Canım güzel düşünelim güzel şeyler olsun bence.Zaten şimdi bakarsak birçok ayrıntı kitaba uymuyor o yüzden hem dizinin seyiri hem gidişatı açısından birçok değişiklik yapıldı neden finalinde de değişiklik yapılmasın ki :img-yes:
kitapta sonu zaten Lamia açısından mutlu bitiyor önemli olan Kenan açısından
Evet ben de bugün ayrıntılı olarak okuduğumda kitabın son bölümlerini onu fark ettim. Lamia kenan ı kalbine gömüyor ve bu yüzden vedat ın evlenme teklifini kabul ediyor...
Vedat bu dedikodu olayından sonra lamia ya evlenme teklif ediyor namusunu kurtartmak adına lamia da benim eski bir gönül yaram var diyor (hatta hastalığım var diyor resmen) bunun nüksetmesinden korkarım sizi mutsuz etmek istemem diyip evlenmiyor. Yıllar sonra Kenan lamia tekrar karşılaştıklarında ve kenan lamia ya evlenme teklifinde bulunduğu günlerden birinin sabahında (bir önceki gece kenan bütün gece kleman çalmıştır Lamnia nın duyacağını bile bile) lamia vedat a o hastalığına rtık tamamen geçtiğini biliyorum evlenebilirim sizle diyor. Bunu vedat daha sonra evlilik haberini veririken kenan a söylüyor. Kenan ı asıl yıkan konu bu oluyo rve bunun üstüne lkardeşi afife nin yanına gidiyor sonrasında da yaklaşık 6 ay sonra intahar ediyor...:(
lamia mutlu yani kenan ı unutmuş vedat ile yeni bir hayata başlıyor..:(
Canım güzel düşünelim güzel şeyler olsun bence.Zaten şimdi düşünürsen birçok ayrıntı kitaba uymuyor o yüzden hem dizinin seyiri hem gidişatı açısından birçok değişiklik yapıldı neden finalinde değişiklik yapılmasın :img-yes:
umarım inşallah yapılır beni tek düşündüren ki çoğumuzu aynı konu düşündürüyor kitabın uyarlama olması ve ne olursa olsun ana hatlarda değişiklik olmuıyor olması bu yüzden ben yakın zamana kadar vedat gelmeyecek cemil vedat rolünde derken bu fikrimden vazgeçtim..:(
eğer diziye vedat gelmeyecek cemil vedat rolünde ise bence sonuda değişebilir vedat sonuç itibari ile ana karakter gibi önemli bir insan onu yok ediyorlarsa sonunu da değiştirebilirler yoksa benim umu |