Tüm Versiyonu Göster : Haluk Özenç

Medea
19-06-06, 16:06
http://img61.imageshack.us/img61/497/39961dy.jpg (http://imageshack.us)

Doğumu
1971 - Ankara

Eğitimi
Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği, İstanbul Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü Yüksek Lisans

Filmleri - Oyuncu (3 Film)
Sayın Bakanım Atıl 2004
Hırsız Var! Doktor 2004
Fasulye Kurye 1999

Filmleri - Yapımcı (1 Film)
Fasulye 1999

Filmleri - Senaryo (8 Film)
Kısık Ateşte 15 Dakika 2006
Haylaz Babam 2005
Yine de Aşığım 2005
Hırsız Var! 2004
Sayın Bakanım 2004
Mumya Firarda 2002
Tatlı Hayat 2001
Fasulye 1999

Ayrıca Belalı baldız dizisinin senaryosunun uyarlanması ve yazımında görev aldı.Son olarak da Yalancı yarim dizisinin senaryosunu yazmakta hala. (2006-2007 Betül Karabulut ile beraber)

Medea
04-08-06, 23:08
Dizinin jeneriğinden gördüğüm kadarıyla ,Haluk Özenç şu sıralarda Barış Akarsu'nun oynadığı "Yalancı yarim" adlı dizinin senaryosuna da katkıda bulunuyor.

anil16
05-08-06, 08:57
Medeacim,listene "Acemi Cadi" dizisinide ekle.Bu yeni baslayan bir dizi Kanal D'de ve baslarken "Senaryo-Haluk Ozenc" yazinca cok sasirmistim.

Bence cok guzel ve basarili bir senarist.Baldiz'in senaryolarini super hazirlamis bizim icin.Simdide onun Acemi Cadi dizisinide izliyorum.Onun senayolarinida buyuk basariyla yaziyor. :)

Medea
05-08-06, 22:55
O dizi bence çok kötü bir Sabrina uyarlaması,bir iki kere göz attım da o kedi ne öle berbat ötesi.Kısacası herhalde yazdığı en berbat dizi bu olsa gerek Haluk Özenç'in.Çocuklara hitap ediyoruz ne yapsak yuttururuz mantığı mıdır nedir çok özensiz bir dizi.

abuksabuk1film
18-10-06, 13:11
fasulye gibi başarılı bir filmden sonra çizgisinin dışına çıkan ve kötü senaryolar yazan, bana göre senarist... fakat iyi diyalog yazdığını söyleyebilirim...

emresefer
19-05-07, 10:54
Çok başarılı,yazdığı diziler ve sinema filmleri çok başarılı !

yolcu755
27-08-07, 23:07
yalancı yarim dizisi ile ilgili aklımda kalan en belirgin şeyden ötürü nicedir minnet duyduğum kişidir senaristi; kısmet bugüneymiş..

dizinin birçok karakterinin isimi yeşilçamın emektarlarına ve bir dönem starlarına saygı duruşu niteliğindedir; vahi (öz); hulusi (kentmen); belgin (doruk); suna (pekuysal); cevat usta (kurtuluş); sami (hazinses); belkıs (dilligil) ve tabiii sadri (alışık). İsimlerin de bu kişilerin genellikle canlandırdığı karakterlere verilmesi ayrıca güzel bir jest olmuş.

O dönem yeşilçam filmlerinin iflah olmaz bir fanatiği olarak kendi hüsnü kuruntum da olabilir; ama ben diğer türlü düşünmeyi tercih ediyorum.

Citir_Girl
18-10-07, 16:16
ya cok basarili basari fiskiriyor hertaraftan Yalan Dünya dizisini batirdi resmen Firdevs Vüdül(ipek karakterini) cikardi diziden ve ailesinide...neden sacma bir sebebden eger iyi biri ise Firdevs Vüdülümüüü geri getirirrrr............!

Medea
03-12-07, 17:54
İyi biriyse karakteri geri getirir de nasıl bir yorum Allahaşkına?Yani olmazsa kötü biri mi böyle mantık olabilir mi?Ben de zaman zaman Yalancı yarimde eleştiriler getirirdim ara ara ama eleştiri yaparken bir ayağımız yere bassın düzgün eleştiriler yazalım.Belki o karakterin çıkması gerekiyordu gerçekten,belki oyuncnun rolü o kadardı vs vs çok şey olabilir bu durumda.Yani senarist bile çıkarmış olsa o karakteri böyle mi yazmak lazım.Haluk Özenç başarılı bir senarist,zaman zaman ben de eleştirsem de,özellikle de repliklerde mükemmel diyebilirim.Eleştirirken gerçekçi eleştiriler yazalım.

*senem*
04-12-07, 19:12
elgiz arkadaşıma katılıyorum bir senarist böyle değerledirilmemeli

Haluk Özenç gayet başarılı bi senarist tabi dört dörtlük demiyorum ama gerçekten başarılı buluyorum

lostsoul
25-07-08, 22:42
yalancı yarim dizisi ile ilgili aklımda kalan en belirgin şeyden ötürü nicedir minnet duyduğum kişidir senaristi; kısmet bugüneymiş..

dizinin birçok karakterinin isimi yeşilçamın emektarlarına ve bir dönem starlarına saygı duruşu niteliğindedir; vahi (öz); hulusi (kentmen); belgin (doruk); suna (pekuysal); cevat usta (kurtuluş); sami (hazinses); belkıs (dilligil) ve tabiii sadri (alışık). İsimlerin de bu kişilerin genellikle canlandırdığı karakterlere verilmesi ayrıca güzel bir jest olmuş.

O dönem yeşilçam filmlerinin iflah olmaz bir fanatiği olarak kendi hüsnü kuruntum da olabilir; ama ben diğer türlü düşünmeyi tercih ediyorum.
madem aynı hüsnü kuruntuya ben devam ediyim:)

naz özkul.. munir özkul..
yine tek bankta her ne kadar yüzünü görmesekte telin diğer ucundaki munir.. munir özkul..

filiz.. filiz akın..

emel sayın ın yalancı yarim şarkısı & tarık akan filmine atfen sevgili şöforumuzun isminin tarık olması..

sinir ötesi bela bora.. ekrem bora:)

ve vahinin unutamadığı eşi cahide.. cahide sonku..

lostsoul
25-07-08, 22:51
yine de aşığım..
tatlı hayat..
aslı ile kerem..harika uyarlamalar.. orjinallerini kaçırmadan izlediğim dizileri çok zekice esprilerlerle uyarlamayı başarmış.. izlerken bağlantıyı kurmamıştım ancak yalancı yarimimi de içine katarak düşününce yahu onca dizinin aralarından aralrından nasılda onun dizilerini seçmişim yahu dedim.. keyfi yerindeyken çok iyi yazdığını izleyip takdir etmişliğimiz var.. eşref saatinde olmadan yazdığı bölümlere de şahit olduk tabii:)
kelime oyunlarıyla ince esprileriyle zekasının farkedilmemesi mümkün olmayan bi yazar..