Tüm Versiyonu Göster : Vahşi Zerafet (Savage Grace)

skyangel
28-04-08, 18:23
http://www.resimsakla.com/data/thumbnails/160/vahsi_zerafet.jpg (http://www.resimsakla.com/details.php?image_id=4949)

Yönetmen : Tom Kalin
Senaryo : Howard A. Rodman , Natalie Robins (Kitap)
Yapım : 2007, ABD / İspanya.
Tür : Dram
Oyuncular : Julianne Moore (Barbara Baekeland) , Stephen Dillane (Brooks Baekeland) , Elena Anaya (Blanca) , Martin Huber (Aschwin Lippe).

Brooks zengin bir ailenin veliahtıdır,yüksek sosyetenin uyması gereken kurallara uymaktadır Barbara ise sıradan bir aileden gelmektedir.
Barbara ve Brooks'un aralarındaki bu dengesizliğe bir de çocuk sahibi olmaları eklenince ilişkileri iyiden iyiye sarsılır.
Babasının gözüne girmeyi hiçbir zaman başaramayan Tony annesiyle yakınlaşmaya başlayacak ve bu da büyük bir aile trajedisine yol açacaktır.

Yönetmen Tom Kalin 1946’lardan 1972’lere uzanan zamanı filme güzel bir şekilde yansıtmayı başarmış. Başrol oyuncusu Julianne Moore güzel ama kırılgan bir anne rolünde karşımıza çıkıyor. Yaşadığı trajik olaylar zaman geçtikçe Julianne Moore’un yüzüne yansıyor ve yaşlandığını görebiliyorsunuz.

Oğulları Tony’nin küçüklüğünden ergenliğe geçişini 2 farklı oyuncu canlandırmış. Tony erken gelişen bir çoçuktan soğuk bir gence dönüşmektedir. Etrafında yakın ilişkiler kurduğu genç sevgilisi, asi erkek arkadaşı, annesi ve stil danışmanı bulunmaktadır.

Komik, duygusal ve şok eden sahneleri bir arada buulnduran filmin yönetmeni Tom Kalin etkili anlatımıyla izleyenlerine iyi bir drama çıkarmayı başarmış. Sanatsal bir anlayışla işlenen filmde kostümlerden mekanlara döneme ait birçok şeyi görebiliyorsunuz.

Drama severlerin mutlaka kaçırmak istemeyeceği bu filmi keyifle izleyebilirsiniz.

skyangel
03-05-08, 05:51
Filme hiçbir bilgim olmadan şans eseri gittim fakat müthiş sarsılarak çıktım izlediğim en kült filmlerden biriydi hayır ya bu kadar da olmaz olamaz dedirten cinsinden... en önemlisi ise filmin gerçek hayattan alınarak uyarlanmış olması...pek çok arkadaşıma hitap edeceğini sanmıyorum fakat kült,sıradışı filmleri seven arkadaşlarım bayılıcaklardır iyi seyirlerbye