Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-27
Sayfalar :
1
2
[ 3]
4
5
6
7
8
9
10
denizcim ahmetin kişiliğine dediklerine kimse birşey diyemez
ama fiziki görünüşe dediğin zaman otomatikman cansele de demiş olmaz mısın?
ben nejdeti hiç sevmem onun kişiliğine de çok laflar söyledim ama okan yalabıkın ne oyunculuğu nede dış görünüşü hakkında yorum yaptım yapanı da görmedim ama yazdıkların doğruysa eğer dış görünüşü hakkında şişko pastacı vs yazıldıysa bu yazanın problemi ve ayıbıdır
o ayıbı devam ettirme o nejdete dedi bende ahmete diyeceği ya da o ahmete dedi ben nejdete diyeceğim demek asıl ayıp bu olur
Harun-ışık meselesine gelirsek ben istemiyorum harun gibi has bir adamın ışıkla birlikte olmasını. Işık çok değişip güzelleşmiş olsa da ben ikisini yakıştıramıyorum. Defneyle harunun arasındaki sıkı dostluk gibi onların da arasında sıkı dostluk olmasını istiyorum. Harun kendine başka birini bulsun, ışık da başkasıyla birlikte olsun ama ikisi çok iyi arkadaş olsunlar. Aralarında aşk olmasını istemiyorum.
Arkadaslar Aliyi oynayan oyuncu kim, bilen var mi
yanlış hatırlamıyorsam ahmet rıfat şungar ismi bende çok beğendim ali rolü için tam isabet:good:
Harun-ışık meselesine gelirsek ben istemiyorum harun gibi has bir adamın ışıkla birlikte olmasını. Işık çok değişip güzelleşmiş olsa da ben ikisini yakıştıramıyorum. Defneyle harunun arasındaki sıkı dostluk gibi onların da arasında sıkı dostluk olmasını istiyorum. Harun kendine başka birini bulsun, ışık da başkasıyla birlikte olsun ama ikisi çok iyi arkadaş olsunlar. Aralarında aşk olmasını istemiyorum.
tavuskuşuçan bende istemiyorum
hatta yaşara dönsünde bu ihtimal ortadan kalksın istiyorum(yaşaran hiç haz etmeme rağmen)
harun kürkçü dükkanı değil ki
ama ne desem nafile harun seviyor malesef bu kızı
ünsal kızları sizden nefret ediyorum:fighting2:dito
Yalnız yaşarın giyim zevki de beni bitiriyor. Evet o zamanlarda moda olan belli şeyler var ama onun dışında kimse öyle feci giyinmiyor. Ahmetin, necdetin, salimin kıyafetleri o kadar fena değil ama yaşarı oynayan oyuncuya bir kasıtları mı var nedir anlamadım ama en kötü şeyleri ona giydiriyorlar. Ceketin rengi başka, gömleğin rengi başka, kravat kocaman ve alakasız bir renkte veya çiçekli...Bir de sadece ortadaki düğmeyi ilikleyince ve kollarını filan kaldırdığında üst kısmı şişmiş görününce daha da beter oluyor. Bari o tek düğmeyi de aç dadaha rahat et değil mi? İspanyol paça pantolonlarla filan ayakları da gözükmediği için çok kısa duruyor. Üst kısmıda bahsettiğim gibi orantısız olunca gözler için tam bir eziyet. Yaseminin ağlaması kulaklar için zararlıysa yaşarın kıyafetleri de gözler için zararlı.:img-hyste
Aklıma bir şey geldi. Bu yasemin "yine" hamile kalamayınca ağlar mı dersiniz? Öyle bir şey olursa yandık ki ne yandık. Gerçi etrafta sesini duyurması gereken birileri de yok ama yine öyle çığırabilir.
yasemin ağlayınca ben güldüğüm için iyi olur aslında ne zamandır şu dizide gülemedik.tarihimizin acılarla dolu zamanlarında arada gülünecek tek şey yaseminin ağlayışı oluyor:img-hyste:img-hyste
tesekkurler nisa 60. alinin bakislari ozellikle cok anlamli ve abartisiz oyunculugu icinde ruyaya olan derin aski hissettiriyor. tabii ki su anda yapacak cok onemli isleri var, inandiklarini savunacak.
önemli değil ben alinin rüyayı sevdiğini düşünüyorum umarım yanılmam yarın herşeyi biraz daha net anlarız:img-wink:
denizcim ahmetin kişiliğine dediklerine kimse birşey diyemez
ama fiziki görünüşe dediğin zaman otomatikman cansele de demiş olmaz mısın?
ben nejdeti hiç sevmem onun kişiliğine de çok laflar söyledim ama okan yalabıkın ne oyunculuğu nede dış görünüşü hakkında yorum yaptım yapanı da görmedim ama yazdıkların doğruysa eğer dış görünüşü hakkında şişko pastacı vs yazıldıysa bu yazanın problemi ve ayıbıdır
o ayıbı devam ettirme o nejdete dedi bende ahmete diyeceği ya da o ahmete dedi ben nejdete diyeceğim demek asıl ayıp bu olur
Kesinlikle Cansel'e demiş olmuyorum.Ben Ahmet karakteri olarak gördüğüm kişiyi eleştiriyorum.Onun dış görünüşü ile ilgili yaptığım eleştiri aslında karaktere hissettiklerimle ilgili.Bir insanı tipinden dolayı eleştirmek mümkün mü yoksa...Ben Cansel Elçin'i 'cinemania' programında gördüm o bana hiç bir şekilde Ahmet'i hatırlatmadı bile.. Ahmet'i sevmiyorum dolayısıyla her şeyi bana itici geliyor.Ama Cansel Elçin yakışıklı bir adam :) hakkını yemeyelim yani :icon_whis
Kesinlikle Cansel'e demiş olmuyorum.Ben Ahmet karakteri olarak gördüğüm kişiyi eleştiriyorum.Onun dış görünüşü ile ilgili yaptığım eleştiri aslında karaktere hissettiklerimle ilgili.Bir insanı tipinden dolayı eleştirmek mümkün mü yoksa...Ben Cansel Elçin'i 'cinemania' programında gördüm o bana hiç bir şekilde Ahmet'i hatırlatmadı bile.. Ahmet'i sevmiyorum dolayısıyla her şeyi bana itici geliyor.Ama Cansel Elçin yakışıklı bir adam :) hakkını yemeyelim yani :icon_whis
kusura bakma ama ilginç oldu biraz
sonuçta ahmet karakterini vücuda bürüyüp bizim karşımıza çıkaran cansel yani
sen ahmetin burnuna büyük desen(ben demedim bunu sadece örnek bence cansel kusursuz):) canselinde demiş olursun mantıken
neyse ya çok uzadı bu mesele:)
Kadir_Reis 10-04-08, 23:18 Avrupa Atv'de tekrarını izliyorum hatırla sevgilimin ve deniz gezmis ve arkadaşlarını görünce üzülüyorum
kusura bakma ama ilginç oldu biraz
sonuçta ahmet karakterini vücuda bürüyüp bizim karşımıza çıkaran cansel yani
sen ahmetin burnuna büyük desen(ben demedim bunu sadece örnek bence cansel kusursuz):) canselinde demiş olursun mantıken
neyse ya çok uzadı bu mesele:)
Ama ben kaşı gözü için yorum yapmadım.Ahmet bana göre pasif,uyuşuk,ve içsıkıcı bir karakter dolayısıyla da tam o karaktere uygun bir görüntü çiziyor gözümde.Çelimsiz,solukyüzlü,mıymıy bir görüntü.Oyuncu daha farklı daha atak,canlı kanlı bir karakter canlandırdığı zaman böyle hissetmem herhalde..
Ya da kendi sesini kullanırsa..zira Ahmet'in çok sinirbozucu bir ses tonu var..
Ama ben kaşı gözü için yorum yapmadım.Ahmet bana göre pasif,uyuşuk,ve içsıkıcı bir karakter dolayısıyla da tam o karaktere uygun bir görüntü çiziyor gözümde.Çelimsiz,solukyüzlü,mıymıy bir görüntü.Oyuncu daha farklı daha atak,canlı kanlı bir karakter canlandırdığı zaman böyle hissetmem herhalde..
bunu dersen (ahmetle alakalı dediklerinesana asla katılmamakla beraber )anlarım
ama ahmete dediklerine katılmamı bekleme yani
o benim gözümde tuttuğunu kopartan bir avukkat
tek sevmediğim yanı yasemine aşık tavırları onada alıştım sanırım başka çarem yok
acaba ışıkla haruna da alışır mıyım?:icon_sorr
Aşağıda shevekçan ve linçan görüyorum. Bu mesajı da sadece onlara selam vermek için yazıyorum. Selamlar efem...:)bye
Konuyu da diziye bağlayayım. Zeynepin geçen bölüm ahmete yamuk bir hareketini görmedik.:) Olacağını hiç sanmıyorum da ahmete asılırsa saçını başını yolarım.:)
Aşağıda shevekçan ve linçan görüyorum. Bu mesajı da sadece onlara selam vermek için yazıyorum. Selamlar efem...:)bye
Konuyu da diziye bağlayayım. Zeynepin geçen bölüm ahmete yamuk bir hareketini görmedik.:) Olacağını hiç sanmıyorum da ahmete asılırsa saçını başını yolarım.:)
He he he :happy0064 selam tavusum ve sheveğim.Ben de senin yazdıklarını okuyordum.Dediğin gibi,dönemin genel havasının kasvetine bir de Yasemenin hamile kalamama ve kıskançlık triplerinin eklenmesiyle oluşacak dev kasvet bulutunun hepimize daral getireceğinden eminim.Lost'daki çözülemeyen karaduman gibi loacak neredeyse gidişat.O kadar vahim.
Ben derim ki;bahar geliyor etrafta erguvanlar laleler...Pırıl pırıl güneş...Yapın şöyle miss gibi ada çekimleri.Biraz içimiz gönlümüz açılsın.Hem belki Yasemen sadece adada ki evde hamile kalabiliyordur.Olamaz mı yani:love05:
O zaman go Ahmet-Yasemen go go go.Adaya go!
:img-hyste:img-hysteLinçanım senin tedavi yöntemi de güzelmiş. Adadaki ev kızın hormanlarını ve üreme faaliyetlerini iyi yönde etkiliyordur belki de değil mi ama? Sevda tepesini görmeyeli çok uzun zaman oldu. Gerçi dönem de çok kötü aa araya nefes aldırıcı sahneler koyabilirler. Vapura bindiklerini görsek bile kafi o derece yani.:)
Ben kaçıyorum hanımlar size iyi sohbetler. Bundan sonra daha erken glein de daha çok sohbet edelim orur mu?bye
Yatmadan şöyle bir uğradım forumuma, Tavusum ve Lincimçan, ben de size merhababye demek üzere yazıyorum:) Bu forum, bu sitenin en kaliteli, en eğlenceli, yeri gelince en gerçekçi, en belgelere dayalı, en içerikli yorumlarının yapıldığı forumlarından biridir.
Dizicenin de dediği gibi, o lüzumsuzca uzun tutulmuş formalite evlilik boyunca, Necdet karakteriyle ( ve o sahte ve garip mutluluğun diğer kişisiyle ilgili)/ ilgili burada çok uzun ve mesnetli (yani nedenli, gerekçeli) tahliller yapılmıştır. Ve bitmiştir. Yani Necdetin bu dizi için taşıdığı ehemmiyet bittiği gün bitmiştir. Bölümlerce, çok sevilen Ahmet bile, dönemin olayları ve gerçek karakterleri nedeniyle geri plana alınmış, siyasi tahliller ön plana alınmıştır.
Necdete vakti zamanında doğru dürüst bir karakter gelişimi çizilemediği için, şu son bölümlerdeki abartılı ve inandırıcı olmayan halleri eleştirilmeye devam edilmiştir. Bunun dışında Ahmet ve Yasot açısından bir ehemmiyeti yoktur. Rüya da zaten, anne ve babasıyla beraber. Necdet ancak dış kapının dış mandalı+iyi bir aile dostudur. O ka.
Habire gelip, Necot karakterine olan hayranlıklarını bildiren kişiler ise, nedense ısıtıp ısıtıp konuyu açmaktadırlar. Olmadı, diğer oyuncuları karalamaktadırlar. Bunu yapmakla ne geçiyor ellerine bilemem ama, her gün vapurda karşılaştığım türden Fener GS yi döver tarzı muhabbetlerden öteye geçemedikleri için, forumun da kalitesini bariz bir şekilde düşürmektedirler.
O yüzden, boş verelim arkadaşlar, bu foruma emek veriyoruz, kaliteyi düşürmeyelim.
Yani, eğlenceye devam:img-wink:
Mücadeleye de devam:
AHMETİN BİR JUNIORU OLSUN! ADINI DOĞMADAN KOYSUN! HATTA "DENİZ" KOYSUN!
Hadi ben kaçtımbye Balkabağından tatlı yapma vakti çoktaaan geçti:) Badgerime selam:)
Hoşunuza gitmeyen yorumlar hakkında ''forumun kalitesini düşürüyorlar''gibi bir yorum yapmak çok içerikli ve seviyeli bir yaklaşım olmuş tebrikler Shevek.
Hoşlansanız da hoşlanmasanız da değişik seslere tahammül etmek zorundasınız.yorumları ister kaale alırsınız ister almazsınız o sizin bileceğiniz bir şey..Ama Necdet hâLâ dizide olan ve aktif bir karakter,forumda herkese açık bir forum..üzgünüm ama Necdet'İ destekleyen yorumlar yazmaya devam edeceğim :) burada yalnızca Ahmet'i övenlerin kabul görmesi umurumda bile değil....
Yatmadan şöyle bir uğradım forumuma, Tavusum ve Lincimçan, ben de size merhababye demek üzere yazıyorum:) Bu forum, bu sitenin en kaliteli, en eğlenceli, yeri gelince en gerçekçi, en belgelere dayalı, en içerikli yorumlarının yapıldığı forumlardan biridir.
Dizicenin de dediği gibi, o lüzumsuzca uzun tutulmuş formalite evlilik boyunca, Necdet karakteriyle ( ve o sahte ve garip mutluluğun diğer kişisiyle ilgili)/ ilgili burada çok uzun ve mesnetli (yani nedenli, gerekçeli) tahliller yapılmıştır. Ve bitmiştir. Yani Necdetin bu dizi için taşıdığı ehemmiyet bittiği gün bitmiştir. Bölümlerce, çok sevilen Ahmet bile, dönemin olayları ve gerçek karakterleri nedeniyle geri plana alınmış, siyasi tahliller ön plana alınmıştır.
Necdete vakti zamanında doğru dürüst bir karakter gelişimi çizilemediği için, şu son bölümlerdeki abartılı ve inandırıcı olmayan halleri eleştirilmeye devam edilmiştir. Bunun dışında Ahmet ve Yasot açısından bir ehemmiyeti yoktur. Rüya da zaten, anne ve babasıyla beraber. Necdet ancak dış kapının dış mandalı+iyi bir aile dostudur. O ka.
Habire gelip, Necot karakterine olan hayranlıklarını bildiren kişiler ise, nedense ısıtıp ısıtıp konuyu açmaktadırlar. Olmadı, diğer oyuncuları karalamaktadırlar. Bunu yapmakla ne geçiyor ellerine bilemem ama, her gün vapurda karşılaştığım türden Fener GS yi döver tarzı muhabbetlerden öteye geçemedikleri için, forumun da kalitesini bariz bir şekilde düşürmektedirler.
O yüzden, boş verelim arkadaşlar, bu foruma emek veriyoruz, kaliteyi düşürmeyelim.
Yani, eğlenceye devam:img-wink:
Mücadeleye de devam:
AHMETİN BİR JUNIORU OLSUN! ADINI DOĞMADAN KOYSUN! HATTA "DENİZ" KOYSUN!
Harikasın Sheveğim.Eline sağlık.Emek herşeyden önemlidir.Emeğimiz boşa çıkmasın.Özenle büyüttüğümüz,geliştirdiğimiz forumumuz hep kaliteli ve saygın kalsın.Bırakalım şu Necdet-Ahmet saçmalığını.Yazılacak herşey yazıldı zaten.İllaki yazmak isteyenler bari aynı konuları ısıtıp ısıtıp dile getirmesinler.Ayrıca kimsenin kabul görmeye ihtiyacı yok ki...Don Kişot gibi yel değirmenlerine savaş açmaya hiç gerek yok.Sakin sakin,biraz daha sakin...
Çanları tanımaktan çok mutluyum çok...
Hoşunuza gitmeyen yorumlar hakkında ''forumun kalitesini düşürüyorlar''gibi bir yorum yapmak çok içerikli ve seviyeli bir yaklaşım olmuş tebrikler Shevek.
Hoşlansanız da hoşlanmasanız da değişik seslere tahammül etmek zorundasınız.yorumları ister kaale alırsınız ister almazsınız o sizin bileceğiniz bir şey..Ama Necdet hâLâ dizide olan ve aktif bir karakter,forumda herkese açık bir forum..üzgünüm ama Necdet'İ destekleyen yorumlar yazmaya devam edeceğim :) burada yalnızca Ahmet'i övenlerin kabul görmesi umurumda bile değil....
Devam edin o halde *deniz*. Şahsen ben size, sevmeyin yahut sevemezsiniz demiyorum. Demem. Benim için kalite, bir konuda yorum yaparken, bir karakteri, överken ve ya eleştirirken, bunun sadece "seviyorum işte var mı diyeceğin" tarzında yapılmamasında, bazı değerlere ve davranış biçimlerine dayandırılmasında yatıyor.
Buraya "bence" pek çok konuda "kalite-siz" yorum yapan pek çok kişi var. Ama bu benim kişisel görüşüm. Buraya her yazanı kaale almıyorum. Düşünce ve duygularımın çakıştığı, karşılıklı tartışmaktan ya da paylaşmaktan ya da yeri gelince fikir yarıştırıp, beyin fırtınası yapmaktan hoşlandığım forumcularla yazışıyorum. Yoksa, helak olurum herhalde. Kimse bana uymak zorunda değil. Ama kimse de bana "niye"? diye sorduğunda, her seferinde yanıtını verdiğim halde, değişmeden devam ediyorsa, benden tekrar tekrar yanıt bekleme hakkına sahip değil.
Burası benim için en başta bir eğlencelik. Yani kimse ben Ahmeti seviyorum diye, Ahmeti sevmek zorunda değil. Necdeti sevmiyorum diye de alınmak zorunda değil. Ortam, bu yüzden gerilmek zorunda değil. Hani, Türkiyenin siyasi-ekonomik tahlili olsa konu, anlayacağım. Gerilebilir. Ama bu yüzden gerek yok.
Sevin. Tutan yok. Yazın. Engelleyen yok yani:)
Ayırlı gecalaar Lincimbye
Necdet için her türlü aşağılama ,hakaret,alay yazılırken,Necdetseverler'i kızdırırlarken de bu kadar duyarlı olsaydınız keşke..Ama pardon Necdet'e hakaret etmek seviye göstergesi bu forumda değil mi?
bir de yorum yazayım da mesajım silinmesin :)
Yeni bölümde suikast girişiminden bahsediliyor,umarım Necdet'in başına bir şey gelmez..İyi olsun ki siyasi yükselmesi sekteye uğramasın..
Necdet için her türlü aşağılama ,hakaret,alay yazılırken,Necdetseverler'i kızdırırlarken de bu kadar duyarlı olsaydınız keşke..Ama pardon Necdet'e hakaret etmek seviye göstergesi bu forumda değil mi?
bir de yorum yazayım da mesajım silinmesin :)
Yeni bölümde suikast girişiminden bahsediliyor,umarım Necdet'in başına bir şey gelmez..İyi olsun ki siyasi yükselmesi sekteye uğramasın..
*deniz* arkadaşım, bizim takıldığımız noktayı anlatamadık sana galiba.
Geçen yaz, bu sayfalarda,"hani nerde bir Necdet'ci yok mu,gelse de tartışsak" diye az yazmadım.Bilen bilir.
Fikir paylaşımı,zıt fikirler insanı geliştirir,ilerletir.Sonuna kadar açığız.Herkesin hemfikir olduğu bir tartışma kısırdır.Yani farklı fikirleri severiz,okumaya hevesliyiz,"sen ne diyosun" diye saldırmayız.
Ama karşı taraf aynı çemberin etrafında dönünce sıkıcı oluyor arkadaşım.Sohbet kısır kalıyor.İlerleme kaydedilmiyor.İnsanın içinden yazmak gelmiyor.
Ben inatla,şevkle yazıyorum o hala aynı konuları ağdalı ağdalı döktürüyor...Nerde şimdi tartışmanın dayanılmaz hazzı?
*deniz* arkadaşım, bizim takıldığımız noktayı anlatamadık sana galiba.
Geçen yaz, bu sayfalarda,"hani nerde bir Necdet'ci yok mu,gelse de tartışsak" diye az yazmadım.Bilen bilir.
Fikir paylaşımı,zıt fikirler insanı geliştirir,ilerletir.Sonuna kadar açığız.Herkesin hemfikir olduğu bir tartışma kısırdır.Yani farklı fikirleri severiz,okumaya hevesliyiz,"sen ne diyosun" diye saldırmayız.
Ama karşı taraf aynı çemberin etrafında dönünce sıkıcı oluyor arkadaşım.Sohbet kısır kalıyor.İlerleme kaydedilmiyor.İnsanın içinden yazmak gelmiyor.Nerde şimdi tartışmanın dayanılmaz hazzı?
Ama bunu benim için söylemeyin bari..eski defterleri açan ben değildim ki..geçmişte Necdet haklıydı da demedim Ahmet hatalıydı da..Geçmişten bahsetmiyorum ben..sevdiğim karakterle ilgili dileklerimi yazıyorum''Necdet iyi ki siyasete girdi''diyorum,''daha çok rolü olsun'' diyorum,''Çok yakışıklı'' diyorum..''müthiş bir baba'' diyorum;Ahmet'i sevmiyorum,baba olarak beğenmiyorum,mıymıntı buluyorum''diyorum..söylermisiniz hangi çemberin etrafında dönmüşüm?
Tartışmak isteyen ben değilim yani..ben bunları yazınca herkes saldırıya geçiyor,hemen Necdet'i karalama,Ahmet'i gökklere çıkarma başlıyor.Bu yorumlarımı yazamayacaksam bu forumların ne manası kalıyor..
forever_bim 11-04-08, 03:16 Ama ben kaşı gözü için yorum yapmadım.Ahmet bana göre pasif,uyuşuk,ve içsıkıcı bir karakter dolayısıyla da tam o karaktere uygun bir görüntü çiziyor gözümde.Çelimsiz,solukyüzlü,mıymıy bir görüntü.Oyuncu daha farklı daha atak,canlı kanlı bir karakter canlandırdığı zaman böyle hissetmem herhalde..
Ya da kendi sesini kullanırsa..zira Ahmet'in çok sinirbozucu bir ses tonu var..
Merhaba *deniz*, şöyle bir Hatırla Sevgili turu atayım dedim, bu mesajı görünce kendimi tutamadım. Ahmet'e hayat veren ses bizim Yaprak Dökümü'nün Oğuz'una da ses veriyor. :img-wink::img-wink:
Ya bir de Necdet'e ne sağlam saydırılıyor halen daha ya. (Yanlış anlaşılmasın kimseyi eleştirme adına demiyorum hatta severim herkesi tüm forumu :love05::love05:) Ama üzgünüm 40 bölüm önce de böyleydi hatta daha vahimdi Yasemen Bacı daha bir acılara işkencelere maruz kaldı o dönemde forum tarafından. Şimdi Ahmet'le evlendi, günahlarından arındı 40 tas sıcak suyla yıkandı dünya ahiret bacımız oldu :img-cray::img-cray:
Geçmiş gelecektir, maalesef bu forumda Necdet ağzıyla kuş tutsa havada 83518 takla atsa (kesin rakam, saydım ondan biliyorum :img-hyste) foruma yaranamaz:img-hyste
Hee ne Necdet'çiyim ne Ahmet'çi zaten ben bu diziyi siyasi olayları senaryoda işledikleri zaman izliyorum. Yoksa bana ne Yasemin'den. :icon_whis
Bu arada bir Aylavyu vardı sonra Sona oldu orda da çekti garibim kızçem benim o kadar da güzeldi oysa ki. :love05:
bu forumdaki ahmetmi necdetmi muhabbetinden sıkıldım.yazılan yorumları okudukca içim daralıyor .ahmet ve necdet iki ayrı karakter ikisininde iyi yada kötü yanları var hiçbiri tam mükemmel değil isteyen istediğini beğenir.ve forumdada yazabilir düşüncelerini bunun için birbirinin yemeye gerek yok burda.necdet yaseminin zor zamanlarında yanında olduğu için severdim karakter olarak ama daha sonra senaristler öyle bir hale getirdilerki yüce insan necdet oldu bir an.herkesin onu övmesi sinir harbi yarattı insanlarda
ahmette evet yakışıklı açıkcası beğeniyorum ama beni asıl sevdiren kişiliği yaseminle olan aşkları.
bu diziyi başlarda ahmet ve yasemin aşkı için seyrederken sonra siyasal olayların bize entellektüel ağzı ile anlatılmayıp daha halka yakın anlatıldığı için bağlanmaya ve o konuları bağlanmaya başladım.şu andaki tek derdimde dizinin kendi kalitesini bozmadan final yapması ve ahmet yaseminin çiftinin bebeğini görmek.
kimse kimsenin yorumunu beğenmek zorunda değil hatta okumak zorundada değil.ama bu forum herkese açık bir forum ve isteyen istediğini yazar.burası bir kaç kişiye ait sohbet ortamı değil ve yazılan yorumlarıda dikkate almıyorum kalitesiz yorumlar yazılıyor deme hakkınada sahip değil.diziyi çok beğenmeme rağmen işlerimin yoğunlağından dolayı burda akşama kadar lak lak edecek vaktim yok.uğrar yazılanları okumaya çalışır ve kendimce yorumumu yapar cıkarım.bu forumu sahiplenmek niye
edit:bir yorumda yasemin yarı yaşındaki zeynepi kıskanması normal yazılmış.kusura bakmayın ama yol var nizam var.yasemin ile zeynep aynı kalitede ve güzellikte insanlarmı.yasemin yarı yaşına gelmiş olsaki 30 geçkin oluyor çokta yaşlı sayılmaz hala güzelliğini korumakta.
zeynep karakterinden hoşlanmadım ve senaristlerin tuhaf kıskançlık numaralarını bu diziye yerleştirmesinide istemiyorum.zeynep karakterini gözümüze dayamaya calışmasınlar
günaydınlar efendim yazmıyim yazmiyim diyorum dayanamıyorum zeynep karakterini neden bukadar ön pilanda tutuyorlar anlamıyorum sonuçta devrimci bir kız onun kendi davasıyla gündemde olması lazımken yasemini kıskandırıyorlar nesaçma yasinir oluyorum bence biran önce ahmet junuyor gelsin yasemiminin pisikolojisi bozulacak gibi geliyo bana
günaydınlar
bakıyorum dün gece yine burası karışmış oysa hiç gereği yoktu necdetinde sevenleri var ahmetinde yeterki bizler onlar hakkındaki eleştirilerimizi yaparken dozunu iyi ayarlayalım karşı tarafa hakaret etmek için değil kendimizce beğenmediğimiz yönlerini eleştirmek için yazalım yada bizim içino karakterin bir önemi yoksa hiçbirşey yazmayalım ama yeterki yok yere birbirimizi kırmayalım
benim hatırla sevgilideki favorim ahmet zaten karakter olarak düşünüldüğünde yasemin-ahmet aşkını çok sevdiğim için bu diziyi izlemeye başlamıştım birde yanında ülkemizin yakın tarihine ışık tutunca hatırla sevgiliyi izlemek büyük bir zevk olmaya başladı necdet karakterine karşı büyük bir kinim yok zaten bir karaktere kin beslemekte saçma olurdu değilmi ben okanı oyuncu olarak hep beğenmişimdir bu dizide ise necdete karşı hiçbirşey hissetmiyorum oyunculuk anlamında ise okanı takdir ediyorum zaten rolünün hakkını vermese forum belkide bu kadar karışmazdı:img-wink:ama ben gerek aşık olarak ve gereksede yaşanılanlar itibariyle ahmeti hep daha çok sevdim onun yıllarca sevdiğinden ayrı yaşadıklarını,kendi öz kızına gerçekleri bilmeden sevgiyle yaklaşması ve bence uğradığı haksızlıklar bana hep rahatsızlık verdi ben necdeti fazla eleştirmek istemiyorum çünkü dediğim gibi ahmet beni daha fazla ilgilendiriyor ama necdet karakterini beğenen arkadaşlarada saygı duyuyorum yalnız onu gerçekten okan olarak değilde necdet olarak gören ve ona göre değerlendiren arkadaşlara yoksa olayı kişiselleştiren ve onu okan yalabık olarak görüp necdeti seviyorum adı altında cansel elçine ve dolayısıylada ahmet karakterine hoş olmayan sözler sarfedenlere değil aynı şey ahmeti sevenler içinde geçerli olayı cansel-okan kavgası gibi algılayan kendini ahmet seven diye adlandıranlarada saygım yok bizim forumumuz aslında bu tür şeyleri aşmış ve seviyesi herkesçe bilinen çok kaliteli bir forum ve burada aylardır sürekli yazan bir arkadaşınız olarak bir daha bu tür gerilimlerin olmamasını sizlerden özellikle rica ediyorum bu bir dizi bunu sakın unutmayalım ve dizide herkes kendi yolunda gidiyor eleştirilecek karakterler muhakkak var hatta senaristlerimizin bazı karakterlere daha özen gösterdiğinide düşünebilirizki bununla ilgili benimde düşüncelerim var ama karşıt görüşlü kişiler olarak bunları gayet güzel tartışabiliriz zaten dizinin bitmesine şurda ne kaldı hatırla sevgiliyi herşeyiyle güzel hatırlamak sanırım en güzeli olacaktır.
bugünkü bölüme gelirsek yine çok heyecanlı ve güzel bir bölüm olacak muhtemel bir ışık-harun aşkı start alabilir,yaseminin sağlık durumu belki çözüme kavuşabilir,alinin durumu var onada yaşar yardım edebilir,rüya ise kendi olanaklarıyla evine dönebilir diye düşünüyorum ben yasemin ise ahmeti kıskansın istiyorum ben ahmetin onu asla aldatmayacağını çok iyi biliyorum ve bu konudada dizide durumu itibariyle ahmeti en çok takdir etme sebeplerimden biridir sonundada bir junıor gelirse ohhh çok katlı çikolatalı pasta gibi olur valla:D
sabah sabah ne kadar yazmışım yahu:) bari dizimizin gününde sloganımı atayımda şimdilik huzurlarınızdan çekileyim efem:)
AHMETİN BİR JUNIORU OLMALI
BABASI DOĞMADAN ADINI KOYMALI
HATTA ADI "DENİZ" OLMALI :img-in_lo
edit:aşağıda bir adet MMCçan ve resimseçiciçan görmekteyim selammmbye
Selam Arwençanım,
Junior hazırlıklarını tamamlamışsındır iyişallah.Eli kulağında sayılır.Haftaya bilemedin bir sonraki hafta Yasemin güzel haberi verir MMC'ye.Uff ya okadar güzel bir sahne izlemeyeli 20 bölüm falan oldu.En son "Sana güveniyorum babacım" olmuştu.
Bakalım akşam olaylar nasıl şekilllenecek? Rüya eve dönünce Ahmet ne yapacak? Ben artık tartışmalarına bile razıyım.yeterki bir ilişkileri olsun.Yan yana gelsinler.Yine Rüya'yı bütün aile telaş içinde bekleyeceklermiş.Gürsoy ailesini nezaman çekirdek aile olarak göreceğiz.Ne zaman dertlerini tasalarını üçü paylaşacak.Halbuki Rüya eve gelince sadece üçü olsa.Oturup ailece konuşsalar olmuyor mu? Ama tahminimce bu sefer Necdet aralarında olmayacaktır.Aile ile kast ettikleri Defne, Işık ve Selma'dır.
Selam Arwençanım,
Junior hazırlıklarını tamamlamışsındır iyişallah.Eli kulağında sayılır.Haftaya bilemedin bir sonraki hafta Yasemin güzel haberi verir MMC'ye.Uff ya okadar güzel bir sahne izlemeyeli 20 bölüm falan oldu.En son "Sana güveniyorum babacım" olmuştu.
Bakalım akşam olaylar nasıl şekilllenecek? Rüya eve dönünce Ahmet ne yapacak? Ben artık tartışmalarına bile razıyım.yeterki bir ilişkileri olsun.Yan yana gelsinler.Yine Rüya'yı bütün aile telaş içinde bekleyeceklermiş.Gürsoy ailesini nezaman çekirdek aile olarak göreceğiz.Ne zaman dertlerini tasalarını üçü paylaşacak.Halbuki Rüya eve gelince sadece üçü olsa.Oturup ailece konuşsalar olmuyor mu? Ama tahminimce bu sefer Necdet aralarında olmayacaktır.Aile ile kast ettikleri Defne, Işık ve Selma'dır.
junıorun geleceğine demek bu kadar eminsin demek:img-wink: özet bizi yerden yere vurdu mirayçanımsa aldı sevinçten havalara zıplattı bende doğal olarak iki arada bir derede kaldım çanım:icon_sorr ama o bir gelsin her türlü teçhizazat hazır merak etme:img-wink:
gerçektende gürsoy ailesini neden hiç bir arada göstermezler bilmiyorum yani hep diğerleriyle birlikte olmak zorundalarmı seninde dediğin gibi birazda çekirdek aile görüntüleri izleyelim sonra junıorda katılırsa süper aile olurlar dahada keyifle izlenirler değilmi ama:img-in_lo
Özeti yeni okudum arkadaşlar ve verdiğim tek tepki :"Ohhh be!" oldu.
Senaryo artık istediğimiz noktaya doğru mu gitmekte ne?
Yasemin Ahmet'i kıskansın.Onu kaybetme korkusuyla acı çekmesini istiyorum.Yoksa Yasemin'in dengesizliklerinin sonu gelmez,gelmedi.
Her ortamda fütürsuzca Necdet ile Rüya'nın bebekliğini konuşmaktan çekinmedi.O günleri kaçırdığına yanan kocasının yanında yaptı bunu hem de.Onu ne kadar kırdığını,üzdüğünü düşünmedi.
Kızı kaybolduğunda bile hala Ahmete çemkiriyordu :"Sen sanki...benim kadar üzgün değilsin Ahmet!"
Vık vık vık vık!
"Anlamıyorsun değil mi...mesele bu değil.....Ben Necdet ile bir hayat kurdum.
O kadar iyi ki...kızımıza öyle mükemmel bir baba oldu ki...Onu daha fazla üzmeye dayanamam."(23.bölüm sonu-pastanede)
"Seninle gelmeyi çok istedim Ahmet.Ancak gelirsem BİRİNİ ÇOK ÜZECEĞİMİ ÖĞRENDİM...HEM DE BİZİM İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPMIŞ BİRİNİ."
(34.bölüm-Ahmet Rüya'yı görmeye gittiğinde)
Bu ve benzeri,üşenmesem onlarcasını bölümünü belirterek yazacağım yığınla sahne.
Hepsinde de Ahmet'in aşkını CEPTE gören Yasemin'in KORKAKLIĞINA BAHANE ETTİĞİ GÜYA NECDETE DUYDUĞU MERHAMET.
Bu sebeple yapılan şımarıklıklar,babasından ayrı tutulan bir çocuk,yıllarca acı çeken Ahmet.
Şimdi acı çekme sırası Yaseminde.Artık sevgisini,sevgilisini
"Necdet Baban doğduğunda seni kucağına aldı..parmağını yakalayıverdin Rüyacım.bak şöyle.Necdet,tut babası gösterelim."
benzeri saçmalıklarıyla hırpalayamasın.
Değerini anlasın.
Yıllarca karşısında "Senin için herşeyi yaparım Yasemin...İstediğin zaman gideriz,ben hep hazırım.Hazır olmayan sendin.Ama tekrar söylüyorum,senin için herşeyi yaparım......" diyen bir adam vardı.
Başkasıyla nişanlı olduğu halde hala "benim için en değerli olan sensin" diyen bir adam vardı.
Ve Yasemin yıllarca deliler gibi sevilerek ve kaybetme kaygısı duymaksızın yaşadı.Hepimizi çıldırtan saçma sapan hareketler yaptı,kararlar aldı.
Eğer Ahmet'i kaybetme korkusu Onu kendine getirecekse...
Başı her sıkıştığında Necdet'in yanında almaktan vazgeçecekse soluğu...
Geç de olsa sevdiğin insanın başkasına ilgi duyması bile ne denli acı oluyormuş anlayacaksa...
"OOOHHH BEE!" demekte sakınca görmüyorum çanlarım.
Ne yazık ki bazı insanlar;ellerindekinin kıymetini ,kaybetme korkusu baş gösterdiğinde farkeder ancak.
Bu kıskançlık Yasemin Hanıma farkındalık katacaksa...akşamı heyecan içinde beklemekteyim :)
----------
tipello.net - i ** not referring you, i just DO recommend it.
----------
ben bu bebek konusunda fazla iyimser değilim senaristler bizi iyice kıvrandırcaklar ve finale bir iki bölüm kalana kadarda bu bebek olayı böyle tedavi süreci olarak ilerler.
Gülruçanım hoş geldin:good:
Ne kadar az geliyorsun artık yaa özlüyorum valla.
Dediğin gibi eğer bu kıskançlık onun aklını başına getşirecekse ne ala.Ama ya getimezsse daha da beter olursa diye kokrkmaktan de kendimi alamıyorum zaman zaman.İyişallah istediğimiz gibi olur.:happy0064
Gülruçanım hoş geldin:good:
Ne kadar az geliyorsun artık yaa özlüyorum valla.
Dediğin gibi eğer bu kıskançlık onun aklını başına getşirecekse ne ala.Ama ya getimezsse daha da beter olursa diye kokrkmaktan de kendimi alamıyorum zaman zaman.İyişallah istediğimiz gibi olur.:happy0064
Hoşbuldukkk!
Az geliyorum ama öz geliyorum be MMC'm.
Hem upuzun yorumlar yazıyorum hem tüm yorumları okuyorum.
Ve artık kanaat getirdim ki;Yasottan sen ve ben kadar nefret eden başka üçüncü bir kimse yok bu forumda.
Şey,tabi aslında bu nefret...
İçimizde bastırdığımız 'Yasemin Hayranlığından' ötürü,dolayı,sebep... olabilir mi?
Bu konuda uzman bir arkadaşa danışmalı mıyız
----------
Hoşbuldukkk!
Az geliyorum ama öz geliyorum be MMC'm.
Hem upuzun yorumlar yazıyorum hem tüm yorumları okuyorum.
Ve artık kanaat getirdim ki;Yasottan sen ve ben kadar nefret eden başka üçüncü bir kimse yok bu forumda.
Şey,tabi aslında bu nefret...
İçimizde bastırdığımız 'Yasemin Hayranlığından' ötürü,dolayı,sebep... olabilir mi?
Bu konuda uzman bir arkadaşa danışmalı mıyız
----------
Aslın abakarsan eski günlerin hatırına Yaseminden nefret etmiyorum ben.Çok çok hatalı buluyorum ama kestirip atamıyorum bir türlü.Düzelsin, hatalarını telafi etsin istiyorum.Ona bir şans daha vermeye hazırım.Çünkü benim çok sevdiğim o aşkı tekrar hissetmem ve zevkle izleyebilmem için Yasemin bana lazım.Malüm Ahmet'in performansını da etkiliyor kendisi.
ben bu bebek konusunda fazla iyimser değilim senaristler bizi iyice kıvrandırcaklar ve finale bir iki bölüm kalana kadarda bu bebek olayı böyle tedavi süreci olarak ilerler.
Uf yaa daha ne kadar kıvranacağız.Zaten toplam dokuz bölüm kaldı.Konular da çok yoğun.2 bölüm sonra Yasemin hamile kalsa.3 bölümde hamile devam etse Ahmet'in bebekle geçirmek için sadece 4 bölümü kalır.Eh bana ancak yeter.Hatta yetmez bile.Ama junior Ahmetle final yapmak isterlerse onu bilemem.Buna pek ihtimal vermiyorum ben.3 yıl daha geçerse Rüya 18 Yaseminde 40 yaşında olacak nerdeyse.
çalıkuşu78 11-04-08, 09:42 iyi günler.. mmc biz bu gidişle iyice ağaç olacağız junior diye diye..kıskandırma meselesine gelince benim itirazım kıskandırma aksiyonuna değil.. bu işin devrimci bir öğrenci yoluyla yapılması.. memleket davasına kafa yoran bu işler için kendini ortaya koyan bir kızın evli hocasına eğilimi!!bu çok basit bir senaryo oyunu olur bence.. bu oyuncuyu çok tutmuşlar okan gibi.. böyle okuduk sina koloğlundan.. o zaman onu hoca olarak soksalardı da ahmete meyil ettirselerdi.. devrimci öğrenci olması abes olmuş..alakaya çay demle:icon_whis çantada keklik görme işi sadece ahmet için olmamalı ayrıca.. bana göre ahmet te soğuklaştı yasoya evliliğin monotonluğu oturdu üstüne..bence ahmet te yasoyu kıskanmalı birinden.. çok yakışıyordu ona kıskançlık:img-hystebu biri de kemal olsun bence.. koskoca 65 yaşındaki torunlu torbalı selmayı aşki olayların içinde görmek tatsız olur bana göre..yasemin de çok güzel bir kadın:good:ahmetin de onu çantada keklik görmesini istemiyorum.. biraz aksiyon lazım ahmete:img-hyste:img-hyste
ben cinsiyetime aşırı bağlıyım napayım.. erkeklere karşı hep bir tavır içindeyim.. mutlu ve eşini seven biri olmama rağmen:img-wink:kocasını kıskanan kadın çok tehlikelidir :img-hysteyaseminden çıngar bekliyenlerdenim ben.. kıskancım napim yahu elimde değil.. yasemin de mıy mıy oturmasın harekete geçsin ..her türlü tehlikeye karşı uyanık olsun ve gerekirse kıskandırsın.. benim kitabımda böyle yazıyor.. kadın her halükarda geri çekilip beklesin diyenlerden değilim..savaşa savaş o kaaa:img-wink:
resimseçici 11-04-08, 09:47 herkese günaydın,
Atv sitesinde fotoğraflara bakın. Sanki bu kıskançlık mevzusu biraz işlenecek gibi. Fotoğraflarda Ahmet Yasemin ve Zeynep var.
Demek bize rahat yok. Bu bölümler zıvanadan çıkılmış bir kıskançlık hikayesi ile doldurulmaz umarım.
Ya aslında bu dönemdede anlatılacak çok fazla konu var. Neden Gürsoy ailesinin hikayesi bir sıkıntı yaratacak malzeme ile dolduruluyor anlayamıyorum. O dönemleri bile yaşamak yeterince sıkıntı vericiyken...
herkese günaydın,
Atv sitesinde fotoğraflara bakın. Sanki bu kıskançlık mevzusu biraz işlenecek gibi. Fotoğraflarda Ahmet Yasemin ve Zeynep var.
Demek bize rahat yok. Bu bölümler zıvanadan çıkılmış bir kıskançlık hikayesi ile doldurulmaz umarım.
Ya aslında bu dönemdede anlatılacak çok fazla konu var. Neden Gürsoy ailesinin hikayesi bir sıkıntı yaratacak malzeme ile dolduruluyor anlayamıyorum. O dönemleri bile yaşamak yeterince sıkıntı vericiyken...
O resimdeki kız Zeynep mi ki? Bana öyle gelmedi.Başka biri sanki.Biraz sabredelim bakalım. Bu fragmanlarla bizi kaç kere ters köşeye yatırdılar.Bence Ahmet veya Zeynep tarafında herhangi bir sıkıntı yok.Sıkıntı Yaseminin kendi içinde.Ahmet'e bir çocuk verememkle ilgili güvensizliği.Hamile kalır kalmaz kendine güveni gelecektir yine.Gerçi fazlada kendine güveni gelmesin bence.Biraz dikkat etsin kocasına.
çalıkuşu78 11-04-08, 10:05 herkese günaydın,
çok haklısın çanımm.. bir nefes alamadık bu evlilikte hep olay hep olay nedir kardeşim bu.. biz mutlu çekirdek aile sahneleri istiyoruz dedikçe tam tersi oldu.. tek bir sahne ilaç için tek bir sahne çekmediler.. bunlar bizi hasta olarak seviyor.. ilacımızı vermiyor.. sağlam çannlar sinirlerine dokunuyor galiba:icon_whis
resimseçici 11-04-08, 10:53 haklısınız arkadaşlar dikkatli bakınca resme, o kız zeynep değil. Ama bu kıskançlık mevzu 1-2 bölüm uzatılır belki.
Benim bu dizinin sonunda mutluluk içinde bir Yar ve junior görmekten başka bir isteğim yok.
kardelencim 11-04-08, 10:55 çok haklısın çanımm.. bir nefes alamadık bu evlilikte hep olay hep olay nedir kardeşim bu.. biz mutlu çekirdek aile sahneleri istiyoruz dedikçe tam tersi oldu.. tek bir sahne ilaç için tek bir sahne çekmediler.. bunlar bizi hasta olarak seviyor.. ilacımızı vermiyor.. sağlam çannlar sinirlerine dokunuyor galiba:icon_whis
hatırla sevgili dizisi zaten siyasi olayları çok güzel bir biçimde yansıtıp devam ediyor. yani diziyi sürdürmek için diğer dizilerdeki gibi türlü saçmalıklara gerek yok. bir kere mutlu göremedik yaseminle ahmeti hep bişey çıkarıyorlar. mesela bebekleri olmadığı için tedavi görüyormuş, düşünsenize o bile zor ayrıca bir yandan da zeynep olayını çıkardılar ortaya. bence hiç gereği yok böyle birşeyin. aynı rüyanın evden kaçma olayına döndü bu da boş yere bikaç bölümü harcamışlardı ya!
atv nin sitesinde nasıl gördünüz resimleri ben bulamadım
biraz yardımcı olursanız sevinirim.çok merak ettim
teşekkürler
arkadaşlar bişey soracağım televizyondaki fragmanında aliyi kaçırırlarken bi kız bağrıyo o zeynepmi rüyamı:icon_whis
ya arkadaslar hepiniz takilmissiniz bu ahmet junior ve kiskanclik meselesine, bence yasar-harun-isik üclüsünün ilerleyen bölümlerde yasayacaklari polemik daha enteresan,ben harun karakterini cok sevmeme ragmen, isik ve yasarin tekrar birlesmesi taraftariyim, ya resmen severek ayrildilar ve gecen bölümde zaten bazi sinyaller verildi, ama fragmanda ikisiyle ilgili bir sahne göremedim........yasarin savundugu fikirlerini, davranis bicimlerini tasvip etmesemde bana cok sempatik geliyo, en önemlisi isiga bakisindaki sicaklik ve ask son derece inandirici ve etkileyici
esmer_-ezel 11-04-08, 12:01 ya arkadaslar hepiniz takilmissiniz bu ahmet junior ve kiskanclik meselesine, bence yasar-harun-isik üclüsünün ilerleyen bölümlerde yasayacaklari polemik daha enteresan,ben harun karakterini cok sevmeme ragmen, isik ve yasarin tekrar birlesmesi taraftariyim, ya resmen severek ayrildilar ve gecen bölümde zaten bazi sinyaller verildi, ama fragmanda ikisiyle ilgili bir sahne göremedim........yasarin savundugu fikirlerini, davranis bicimlerini tasvip etmesemde bana cok sempatik geliyo, en önemlisi isiga bakisindaki sicaklik ve ask son derece inandirici ve etkileyici
ben sana katılmıyorum bence ışık ıle harun olsun ben yaşarın aşkına pek ınanmıyorum harunun aşkı daha ınandırıcı gelyo geçen bölümde de yaşar ışık a bakınca ışık bakmadı bile o geçen bölümde haruna çok güzel baktı harunum da çok nsevındı ve gözunu ışık tan alamadı bence ışık ıle harun aşkı daha güzel olur
ya arkadaslar hepiniz takilmissiniz bu ahmet junior ve kiskanclik meselesine, bence yasar-harun-isik üclüsünün ilerleyen bölümlerde yasayacaklari polemik daha enteresan,ben harun karakterini cok sevmeme ragmen, isik ve yasarin tekrar birlesmesi taraftariyim, ya resmen severek ayrildilar ve gecen bölümde zaten bazi sinyaller verildi, ama fragmanda ikisiyle ilgili bir sahne göremedim........yasarin savundugu fikirlerini, davranis bicimlerini tasvip etmesemde bana cok sempatik geliyo, en önemlisi isiga bakisindaki sicaklik ve ask son derece inandirici ve etkileyici
ben sana katılmıyorum bence ışık ıle harun olsun ben yaşarın aşkına pek ınanmıyorum harunun aşkı daha ınandırıcı gelyo geçen bölümde de yaşar ışık a bakınca ışık bakmadı bile o geçen bölümde haruna çok güzel baktı harunum da çok nsevındı ve gözunu ışık tan alamadı bence ışık ıle harun aşkı daha güzel olur
Ben ikinize de katılmıyorum :img-hyste Işık ölsün kanımca, hani yaşar umuruda değil ama harun a yazık olacak heba olacak gül gibi oğlan.
bende sana katılıyorum harunu çok seviyorum ama yaşar ve ışık olmalı:love05:
evet arkadaşım bende sana katılıyorum.
Sonçta ahmet ve Yaso ne olursa olsun kolay kolay ayrılmazlar. arada kıskançlık olabilir.
Bende Yaşar-Işık sever biri olarak ayrılmalarına karşıydım. Resmen ağlayarak ayrıldılar.
Bana kalırsa ışık da Yaşar da hala seviyorlar birbirlerini . Eğer Işık Yaşar'ı sevdiği halde Harunla birlikte olursa Harun'a çok büyük haksızlık etmiş olur.
Işık ya Yaşar'ı tamamen unutup tıpkı onu sevdiği gibi sevsin Harun'u ki - çok zor- yada bence Yaşar 'la tekrar barışsınlar
küçük rüya büyümüşte sakız reklamlarında yumşak yumşak yumşak ağzınızı yormıyşak süper oynamısss:cheer:
kardelencim 11-04-08, 12:19 evet arkadaşım bende sana katılıyorum.
Sonçta ahmet ve Yaso ne olursa olsun kolay kolay ayrılmazlar. arada kıskançlık olabilir.
Bende Yaşar-Işık sever biri olarak ayrılmalarına karşıydım. Resmen ağlayarak ayrıldılar.
Bana kalırsa ışık da Yaşar da hala seviyorlar birbirlerini . Eğer Işık Yaşar'ı sevdiği halde Harunla birlikte olursa Harun'a çok büyük haksızlık etmiş olur.
Işık ya Yaşar'ı tamamen unutup tıpkı onu sevdiği gibi sevsin Harun'u ki - çok zor- yada bence Yaşar 'la tekrar barışsınlar
ayşemcim ben harunu çok seviorum mutlu olmasını da çok istiorum ama ışık harun birlikteliğine karşıyım. bu demek değilki onları yakıştırmıorum, ışıkın bu saatten sonra harunu haketmediğini düşünüorum. ayrıca yaşarla ışık hala seviyorlar birbirlerini, tekrar barışsınlar demişsin ama neden ayrıldıkları belli değilmi, çok ciddi görüş ayrılığı ve farklı aile yapıları onları ayrılığa sürüklemişti. peki bu sorunlar aşıldı mı, yani yaşarın veya ışığın düşünceleri değişmeden eskiden olduğu gibi sadece sevgiye dayalı olarak barışırlarsa ne kadar sürer bu ilişki sence?
Kadir_Reis 11-04-08, 12:24 Arkadaşlar su dizi müziklerini kim yapıyor özellikle deniz gezmiş'li sahnelerde merak ediyorum
ayşemcim ben harunu çok seviorum mutlu olmasını da çok istiorum ama ışık harun birlikteliğine karşıyım. bu demek değilki onları yakıştırmıorum, ışıkın bu saatten sonra harunu haketmediğini düşünüorum. ayrıca yaşarla ışık hala seviyorlar birbirlerini, tekrar barışsınlar demişsin ama neden ayrıldıkları belli değilmi, çok ciddi görüş ayrılığı ve farklı aile yapıları onları ayrılığa sürüklemişti. peki bu sorunlar aşıldı mı, yani yaşarın veya ışığın düşünceleri değişmeden eskiden olduğu gibi sadece sevgiye dayalı olarak barışırlarsa ne kadar sürer bu ilişki sence?
evet aralarinda ciddi görüs ayriliklari var ama sevgi herseyin üzerinde, ayrica aradan bes sene gecti ikiside olgunlastilar, fikrimce artik birdaha bir araya geldikten sonra birbirlerinin kiymetini daha iyi bilecekler, gecmiste yaptiklari hatalari tekrarlamazlar, ben harun-isik iliskisine kesinlikle karsiyim
hatirlatirim: yasar sevgisinin büyüklügünü ahmetle ayrilma arifesinde konusurken GÖZLER ÖNÜNE SERDI ZATEN "birdaha kimseyi isigi sevdigim gibi sevemem, sevgimizi tüketmemek, birbirimizden nefret etmemek adina ayriliyoruz" demisti
harun cok tatli yani sevilmeyi hakeden bir insan, ama isikla olmazzz asla olmaz
kardelencim 11-04-08, 13:23 evet aralarinda ciddi görüs ayriliklari var ama sevgi herseyin üzerinde, ayrica aradan bes sene gecti ikiside olgunlastilar, fikrimce artik birdaha bir araya geldikten sonra birbirlerinin kiymetini daha iyi bilecekler, gecmiste yaptiklari hatalari tekrarlamazlar, ben harun-isik iliskisine kesinlikle karsiyim
canım geçmişte sevginin tek başına yetmediğini gördüler ve birbirlerini daha fazla yıpratmamak adına evliliklerini noktaladılar. aradan geçen beş sene onları olgunlaştırmış olabilir belki ama tekrar biraraya gelmeleri için ikisinden birinin düşüncelerinin değişmiş olması lazım. geçmişte yaptıkları hatalar hep görüş ayrılığından dolayı ortaya çıktı, diğer evliliklerdeki gibi aldatma veya şiddet gibi hatalar değilki bunlar, zamanla olgunlaşıp aynı hataları tekrarlamasınlar. düşünceler değişse bile aile yapıları, yetiştirilme tarzları farklı bi kere birbirlerine ayak uyduramadılar ve evlilikleri bitti, düzelmeleri zor bence artık.
Haklısın aradaşım ama o zaman sanki daha bir çocuktular.
Yani evliliği yürütebilecek kafa yapısı ikisinde de yoktu.
Ben her zaman aşktan yanayım
Eğer Işık ve Yaşar hala birbirlerini seviyorlarsa bence yeniden deneyebilirler. Belki ayrılık iyi elmiştir;)
Harun'a gelince; dediğim gibi eğer Işık, Harun'u Yaşar'ı unutup onu sevdiği gibi sevebilirse birlikteliklerine karşı değilim ama yok Yaşar'ı sevdiği halde Harun'la birlikte olursa o Işığın tüm ışıklarını söndürürüm valla... :img-hyste
Haklısın aradaşım ama o zaman sanki daha bir çocuktular.
Eğer Işık ve Yaşar hala birbirlerini seviyorlarsa bence yeniden deneyebilirler. Belki ayrılık iyi elmiştir;)
Harun'a gelince; dediğim gibi eğer Işık, Harun'u Yaşar'ı unutup onu sevdiği gibi sevebilirse birlikteliklerine karşı değilim ama yok Yaşar'ı sevdiği halde Harun'la birlikte olursa o Işığın tüm ışıklarını söndürürüm valla... :img-hyste
ya bence yasar-isik iliskisi kesinlikle bir sans daha hakediyor,ikisininde fikirlerinden tamamen vazgecmelerini beklemek hayal olur ama bes senenin gecmis oldugunu düsünürsek ikisininde artik karsit görüslere daha ilimli ve sakin yaklasaklari bir olgunluga erismis olmalari gerek
Merhaba çanlarım :img-in_lo
Sonunda sınavları bitirip uykumu da alarak rahat kafayla geldim :img-in_loDaha fotolara bakamadım bir bakayım bakalım :icon_whis
Bir de Rüya'yı canlandıran oyuncuyu sakız reklamında gördüm ne kaa tatlı olmuş öyle :img-blushRüya böyle çekingen tavırlar içindeyken o kaa tatlı görünmemişti biraz açılsın Rüya canım :icon_whis
kardelencim 11-04-08, 13:45 Haklısın aradaşım ama o zaman sanki daha bir çocuktular.
birbirlerini hala eskisi gibi çok seviyorlarsa barışsınlar tamam ama o zaman öncelikle sorunlarını karşılıklı konuşup çözsünler. her ikisi de gerçekten anlaşıp tekrardan başarabiliceklerine inanıyorsa evlensinler. yani böyle birden tekrar barışalım olayı olursa inandırıcılığı kalmaz.
birbirlerini hala eskisi gibi çok seviyorlarsa barışsınlar tamam ama o zaman öncelikle sorunlarını karşılıklı konuşup çözsünler. her ikisi de gerçekten anlaşıp tekrardan başarabiliceklerine inanıyorsa evlensinler. yani böyle birden tekrar barışalım olayı olursa inandırıcılığı kalmaz.
tabiii ki öyle hemen olmaz yani ışık gidipte hadi Yşar evimize barkımıza gidelim hooop hadi bir de çociuk yapıp mutlmu mesut yaşayalım diye söyleyecekm değil ya.. olmaz..
aslında benim şöyle bir düşüncem var; bu akşamki bölüm harun-ışık-yaşar üçgenini az çok çözebileceğiz gibi geliyor bana...
Bismillah !!!! :img-swoon:im
Bugün doktora gittim ama ; -Doktorum gözlerin 1.50 miyop dedi ama okuduğunu anlamanda bir sorun yaratır dememişti...
Ahmet mi?Öğrencisine ilgi gösteren bir Ahmet bu dizide yok arkadaşım.Hangi diziyi izliyorsun sen?
Hatırla Sevgili?Cuma ikinci kuşak?Hani şu senaristlerin bir bölüm ohh be dedirtip ertesi bölüm tırnak yedirttiği dizi?
Öldü,geberdi ?? Böyle sözcükler aşk duygusunun içinde nasıl olabilir?Ahmet kendi de "ölünmüyormuş"demiştir zamanında annesine..Bu 1
Göz doktorundaki gelecek randevumu seve seve sana verebilirim..Öğrencisine ilgi gösteren bir Ahmet dizide yoktur bu da iki :kahve
Özetteki bir cümle ile fragmanda iki cümle ile buna nasıl karar verdin ki?
Sorun kadın haklarını savunmaksa sonuna kadar feministlik ama bunu hiçbir suçu olmayan erkeğe "erkek değil mi?"tarzında bir cümle ile daha bölümü izlemeden iftira etmek komik
Bölümü izleyelim,Ahmet'in davranışlarını görelim..Eğer bir sorun varsa beraberce söveriz Ha böyle birşeyi şahsen olma ihtimali düşük bir olay olarak görüyorum ama yukarda da belirttim..Senaristler
Geçiyordum bir uğradım : İyi yorumlar herkese:
Özgecim bunu yeni gördüm şok oldum arkadaş ne yazmış öyle :img-hyste Kimin yazdığını bilmiyorum ama tanıdıksa bir de umarım değildir hayır benim tanıdığım hiç bir forumçandan ummuyorum da :icon_whis
Demek Ahmet öğrencisine ölüp bitiyor :img-pilot Bunu yazan arkadaşımız bence diziyi hiç izlememiştir ya da bir iki bölümde takılı kaldı heralde Ahmet'i hiç tanımısam tüüü utanmaz diyeceğim yani :img-hyste
Fotoları da gördüm Yasot'la aralarında bir yakınlaşma seziyorum soğukluk gidiyor sanki biraz :icon_whis Bu arada yerli ve yabancı dizi tarihinde tanıdığım en mükemmel erkek MMC oldu benim için :img-blush Hani kızlar babalarıyla karşılaştırırlar ya herkesi farkettim ki artık hem babam hem de MMC'yle karşılaştırıyorum Yasot için bizi feministliğimizden döndüren kadın diyoruz ya heralde MMC için de bizi feministliğimizden döndüren erkek diyebilirim yani en azından benim için öyle :img-in_lo Nilgün Abla'ya aramızda bazen soğuk rüzgarlar esiyormuş gibi hissetsem de böyle bir karakteri yaratıp tanımamıza vesile olduğu için teşekkür ediyorum ...benim için ütopik olması veya bir kusuru olup olmaması hiç önemli değil zaten eksik yönleri varsa da oturuşuyla duruşuyla konuşmasıyla(fiziksel anlamda değil tabi nerde nasıl davranacağını biliyor anlamında) anlayışıyla insana verdiği değerle sevgisiyle gideriyor bunları neden yazdın derseniz hep başka karakterler hakkında konuşuyorum gibi geldi son zamanlarda onun hakkında pek bir şey yazmamışım madem dizide övmüyorlar ben överim dedim :img-pilot Şaka bir yana içimden geldi ...
Yaşar'la Işık'ı pek düşünemiyorum şu anda çünkü Harun'u düşünüyorum hatta bugün bir şey olacak da üzülecek diye içim içimi yiyor :img-cray: Umarım artık mutlu olur Harun ...Işık'la olmasını istemiyordum ama nasıl Ahmet'in mutluluğu için Yasot'a göz yumdum Harun için de Işık'ı görmezden gelebilirim :icon_sorr Yeter ki o üzülmesin
kardelencim 11-04-08, 14:43 tabiii ki öyle hemen olmaz yani ışık gidipte hadi Yşar evimize barkımıza gidelim hooop hadi bir de çociuk yapıp mutlmu mesut yaşayalım diye söyleyecekm değil ya.. olmaz..
aslında benim şöyle bir düşüncem var; bu akşamki bölüm harun-ışık-yaşar üçgenini az çok çözebileceğiz gibi geliyor bana...
ben yine de ışıkla yaşarın tekrar biraraya geliceğine pek ihtimal vermiyorum. tam tersi ışıkla harunun bir ilişkiye başlayacağını düşünüorum (her ne kadar istemesemde) harun için katlanıcam. zaten fragmanda öyle bir izlenim aldım harun hayatımda sevdiğim tek kadınsın deyince. tabi belli de olmaz bu senarsitlerin işi bakarsınız ışıkla yaşarı barıştırıverirler:img-hyste
zeynepcim hoşgeldin aynen canım harunun mutluluğu için katlanıcas artık. ışığın bunca saçmalığına rağmen susup ilişkilerini izlicez yeter ki harunda artık mutlu olsun.
Selam Çanlarbye
Fotoğrafları yeni gördüm üç tane var üçünde Ahmet ve yasemin var Hayret bide benim Adaşım var:img-hyste Sevgi yanlız onu sesin beğenmiyenler olmuştu ama beni sesim çok güzeldir Ayıptır söylemesi:img-hyste övünmek gibi olmasın:img-icecr
Rüya biraz daha atılgan görelim ben diger dizlerde izliyince daha bir neşeli daha atılgandı ama bu dizide oldukça pasif garip geliyo bana ilk bölüm iler ki bölümlerde tam oturur inşallah kıyafetleri de Değşsin mümkünse daha güzel giydirsinler Annesine Halasına Teyzesine bakınca:icon_whis
Zeynep ve Ahmet Arasında Ahmet'in bir öğrencisine yan gözle bakması olanaksız Ahmet'ten bahsediyoruz olacak işmi insani olarak Yardım etmiştir yaralı bide Yasemin yanlış Anladı nasıl Güvenmiyosa kocasına Hayret o ki 4 sene boyunca bir kadına Dönüp bakmamış :img-icecr
Harun ve ışık Arasında bir ilişki hiç içime sinmiyor ben Hala ışığın harun Haketmedğini düşünüyorum bilmiyorum yaa
Merhaba çanlarım :img-in_lo
Sonunda sınavları bitirip uykumu da alarak rahat kafayla geldim :img-in_loDaha fotolara bakamadım bir bakayım bakalım :icon_whis
Bir de Rüya'yı canlandıran oyuncuyu sakız reklamında gördüm ne kaa tatlı olmuş öyle :img-blushRüya böyle çekingen tavırlar içindeyken o kaa tatlı görünmemişti biraz açılsın Rüya canım :icon_whis
merhaba zeynopumbye
sınavların nasıl geçti umarım herşey yolundadır:img-wink:
ben rüyayı oynayan oyuncuyu sakız reklamında görmedim yada belkide gördüm ama dikkatimi çekmedi yalnız bir konuda hem fikiriz rüya kesinlikle bu kadar pısırık olmamalı ben defne gibi biri olmasını istiyorum böyle içiine kapanık haller ona hiç yakışmıyor
yaşar konusunda ise burada sürekli bulunan arkadaşlar fikirlerimi geyet iyi biliyor ben yaşarı çok seviyorum,ışıkla ayrılmalarınıda asla istemedim ama yaşar ayrılma sebebinde sonuna kadar haklıydı şimdi ise daha büyüdüler,daha mantıklı düşünüyorlar eğer barışırlarsa ki ben bunu çok isterim bundan sonra eski sorunları yaşamazlar gibime geliyor ama harunda devreye giriyor durum karıştı daha öncede belirtildiği gibi ışıkta yaseminin kaderini yaşayacak ama bakalım bu sefer aşkmı yoksa mantıkmı kazanacak?
İler ki sayfaları okudum Miray çok güzel bir tüyo Getirmiş Junuyor:happy0064
Ebrucan kuzum halini merak ediyorum mutluktan Havalarda uçuyosundur:happy0064 hepimiz öyle tabi de ama sen çok azım ettin Aylarca imzalar da taşıdın hep dile getrdi bizler destek çıktı muradımıza Ereceğiz yani öyle görünüyor Allahh:happy0064
Işık Harun ilşkisine Nayır nolamaz kattiyen:img-hyste Harun Aç gözün Gardaşım ışık Sana Göre Değil:img-pilot ''Aşık olduğum tek kadın sensin ''bak bak :img-icecr
Kadir_Reis 11-04-08, 15:10 İple bugünkü bölümünü bekliyorum
Rüya biraz daha atılgan görelim ben diger dizlerde izliyince daha bir neşeli daha atılgandı ama bu dizide oldukça pasif garip geliyo bana ilk bölüm iler ki bölümlerde tam oturur inşallah kıyafetleri de Değşsin mümkünse daha güzel giydirsinler Annesine Halasına Teyzesine bakınca:icon_whis
Zeynep ve Ahmet Arasında Ahmet'in bir öğrencisine yan gözle bakması olanaksız Ahmet'ten bahsediyoruz olacak işmi insani olarak Yardım etmiştir yaralı bide Yasemin yanlış Anladı nasıl Güvenmiyosa kocasına Hayret o ki 4 sene boyunca bir kadına Dönüp bakmamış :img-icecr[/I]
Harun ve ışık Arasında bir ilişki hiç içime sinmiyor ben Hala ışığın harun Haketmedğini düşünüyorum bilmiyorum yaa
vall arakadaşım bende senin gibi Ahmet'in başka birine hatta bir öğrencisine
bakabileceğini hiç sanmam ama öğrenciler zaman zaman öğretmenlerini biraz fazla beğenebilirler. Geçen bölüm hatırlarsanız Yaşar'da da böyle bişey olmuştu, okulda bir kızı yanına çağırdı kız bayıla bayıla gitti valla...
Sonuçta Ahmet böyle bişey yapmaz ama Yasemin kıskanabilir. Sonuçta Ahmet'i seviyor kıskanması normal...
Rüya'yı bende pek bir sus pus buldum. Kız Ali'ye olan beğenisinden kendini silahlı çatışmaların ortasında buluyor kendini.
Bu arada Yaşar Ali'yi de kurtarırsa dizinin superman'i olur. Daha önceden de Ahmet'i kurtarmıştı . Gerçi bu dunum dizideki kimsenin pek umrunda olmadı millet eğelip bükülüp Necdet'e tapıyor! ya neyse...
Dediğim gibi akşam yaşar-ışık -harun üç bilinmeyenli denklemi için ip ucu alır artık Işık kiminle yürüyecek yoluna yavaş lavaş anlamış oluruz....
zaten dizinin bundan sonraki bölümleri Ali-Zeynep-Yaşar-Yeğeni Turan-Metin-harun ve necdet'in yükselişi arasında ilerleyecek gibi geliyor bana.
bir de dizide o dönemi anlatan ince noktalar var. Mesela solcuların soycuları vurması yada evin hizmetçisi adı neydi o kızın kocası salim'le birlikte: Harun ve Defne ile temelde aynı şeyleri düşünselerde yakında dönemin sert olayları yüzünden artık görüşmeyecek duruma gelebilecek olmaları. artık aynı şeylar düşünülsede taraflar değişiyor.....
Bir de Selma kendine doktor bir sevgili buldu da o adamı oldum olası hiççç!!! sevmem zaten. Dizedeki dublaj sesi de iğerinç olmuş.... aşık olcak bunlar birbirlerine.
[I]İler ki sayfaları okudum Miray çok güzel bir tüyo Getirmiş Junuyor:happy0064
Ebrucan kuzum halini merak ediyorum mutluktan Havalarda uçuyosundur:happy0064 hepimiz öyle tabi de ama sen çok azım ettin Aylarca imzalar da taşıdın hep dile getrdi bizler destek çıktı muradımıza Ereceğiz yani öyle görünüyor Allahh:happy0064
yavrucuğum özeti okuyunca moralim sıfırdı ama mirayçanım sağolsun beni sevindirdi eğer bu junıor haberi bir gelirse var ya tutmayın beni çok fena dağıtacağım:D ben ahmetin tekrar baba olmasını,yaşayamadığı herşeyi yaşamasını çok istedim bütün emeklerim bu yüzdendi amacıma ulaşmışsam ne mutlu bana hayırlısıyla ahmet tekrar baba olsun o ağladığı,acı çektiği günleri bir unutsun sen gör ben daha ne imzalar yapacağım bu akşamki bölüm junıor konusunda belki ümit vermeyecek ama ben sabırla bekleyeceğim tünelin ucunda ışık ha göründü ha görünecek hayırlısıyla ona bir ulaşalım ondan sonra hep birlikte junıor festivali düzenler ahmetin babalığını doyasıya kutlarız tabi yasonunda emeklerini göz ardı etmeden:img-wink:
Arwenim ben horon yerine biraz zıplıyormuş gibi olsam da seninle horon teperim canum :happy0064 Şu bebek haberi gelsin bi :happy0064
Allahım ne kaa çaba gösteriyoruz zaten 10 bölüm var umarım senaristlerimiz bu 11 bölümü karmaşık entrikalı ilişkiler ağıyla örmezler :img-in_lo
Keşke gerçekten o saçma Ahmet-Yasemin mahkemeleri yerine bu 70 sonrasına daha çok bölüm ayırsalardı ...:img-cool2:img-cool2
AHMET'İN JUNİORI OLSUN ADINI DOĞMADAN KOYSUN
DOĞDUĞUNDA JUNİORI AHMET'İN ELİNİ TUTSUN
:klme :klme :cheer::cheer:
kardelencim 11-04-08, 16:01 Arwenim ben horon yerine biraz zıplıyormuş gibi olsam da seninle horon teperim canum :happy0064 Şu bebek haberi gelsin bi :happy0064
Allahım ne kaa çaba gösteriyoruz zaten 10 bölüm var umarım senaristlerimiz bu 11 bölümü karmaşık entrikalı ilişkiler ağıyla örmezler :img-in_lo
Keşke gerçekten o saçma Ahmet-Yasemin mahkemeleri yerine bu 70 sonrasına daha çok bölüm ayırsalardı ...:img-cool2:img-cool2
DOĞDUĞUNDA JUNİORI AHMET'İN ELİNİ TUTSUN
:klme :klme :cheer::cheer:
evet yaa zeynep neden 1977-1980 yıllarına sadece 12 bölüm ayırmışlar ki. üstelik daha yaseminle ahmetin bebekleri bile yok. yasemin tedavi görücekte, hamile kalıcakta, bebeği doğurcakta zaten şurda 10 bölüm var, hangi birine yeticek kalan zaman anlamadım ben. rüyanın evden kaçması bile bikaç bölüm sürmüştü. gereksiz konular istemioruz biz junior istioruz hemen:happy0064
özeti okudum da yasemin tedavi oluyormuş...:S garip ama ona da yazık aslında yaseminin ahmetı kıskanmasını cok ıstıyorum...bıraz da onun burnu surtsun!! :)
ayrıca yaşarın ögrencısı de garıp bare ısık gormesın krızlere gırer hııh :)
harun ısıgı sevıyor ama ısık da yasarı gordumu depreşiyor...:(harun bare boyle gormesın !!ısık aslında net karar veremıyor:)
ayrıca o kız ruya degıl bana gore :)
JUNIOR Hakkımız Söke Söke Alırız!! (bu da benden ) :D
evet yaa zeynep neden 1977-1980 yıllarına sadece 12 bölüm ayırmışlar ki. üstelik daha yaseminle ahmetin bebekleri bile yok. yasemin tedavi görücekte, hamile kalıcakta, bebeği doğurcakta zaten şurda 10 bölüm var, hangi birine yeticek kalan zaman anlamadım ben. rüyanın evden kaçması bile bikaç bölüm sürmüştü. gereksiz konular istemioruz biz junior istioruz hemen:happy0064
evet sürenin az olması dıkkatımı uzun suredır cekıyor ama ozellıkle mehmet sınanın buyumus halını gorememek (belkı de fınalde kısaca ıılerı alırlar) cok kotu olur...ben cok merak edıyorum..soyle denız gıbı oldugunu gorsem... :( :(
mehmet sınan ve ela 8 yasında olucaklar...uf bitmesin bu dizi:)
ayrıca bu dizi bitti mi boş kalacagım:(:( ne kotu buyuk bır eksıklık:(
Evet junior bir de 80'e kadar olan dönemin iyi işlenmesini istiyoruz :img-in_lo:img-in_lo
Öyle garip ilişkiler kıskançlık krizlerine filan girip anlatılması gerekenlere az önem vermezler umarım ...Gerçi gereken önemin gösterileceğini düşünsem de o dönemleri yaşayan forumçanların Zeynep karakterini istisna bir devrimci olarak görmesi ve tavırlarını devrimci kızlara yakıştıramaması ve Hakan Yurdakuler'in (düzeltilmiş olsa da sonradan) "ülkücü" olarak yansıtılması detaylara biraz daha dikkat etmelerini gösteriyor...ülkücü çocuğun neden vurulana kadar hedef tahtası gibi beklediği garip bir soru işareti olarak aklımızda kalırken... solcuların fraksiyonlara bölünmeleri daha iyi işlenmeli bence ...
Bu arada benim okuduğum kitapların bir kaçında da hep böyle uç noktalarda devrimci kızlar vardı bacı olamayan tipler o yüzden Zeynep bana sevimsiz gelmiyor sanırım ama dizide "genel" olan işlenmeli bence de o ayrı ...
Şu dizinin biteceğine çok üzülüyorum valla.Keşke devam etse veya bir sinema filmi çekilir inşallah..
lütfen cevap verin
resimlere nerden bakıyosunuz bende çok merak ediyorum ahmet hayranı olarak atv nin sitesinde ben bulamadım en kısa sürede cevap verirseniz sevinirim
Arwenim ben horon yerine biraz zıplıyormuş gibi olsam da seninle horon teperim canum :happy0064 Şu bebek haberi gelsin bi :happy0064
Keşke gerçekten o saçma Ahmet-Yasemin mahkemeleri yerine bu 70 sonrasına daha çok bölüm ayırsalardı ...:img-cool2
DOĞDUĞUNDA JUNİORI AHMET'İN ELİNİ TUTSUN:klme :cheer:
tamam çanım hiç farketmez sen zıplıyormuş gibi yap sonra güzel ülkemizin folklorünün en güzel örneklerini sergileriz yeterki nilgün ablam bize o mutlu haberi versin:)
çabamız son zamanlarda had safhaya ulaştı seninde dediğin gibi dizinin bitmesine şurada ne kaldıki hiç değilse birkaç bölüm gürsoy ailesini 4 kişi olarak izleyebilsek mesela geceleri uyumayan oğlunu sabaha kadar kucağında sallayan,parka götürüp gezdiren annesiyle oratalarına alıp birlikte uyuyan bir ahmet görmek istiyorum ben :img-in_lo
işte o sebeple;
AHMETİN BİR JUNIORU OLMALI
DOĞDUĞUNDA İLK BABASININ ELİNİ TUTMALI]:klme :klme :cheer::cheer:
edit:mfuce arkadaşım bölüm resimleri hem fotoğraf galerisinde hemde multımedia bölümünde var hatırla sevgilinin bölümünden bakabilirsin
Buyur canım resimlere buradan bakabilirsin :img-wink:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=44273&page=28
Ayy bugün nee kaa mutlu ve huzurluyum inşallah bozulmaz :img-in_lo Dizimiz var sınavlar bitmiş Yasot'un kıskanç bakışlarını görmek beni iyici keyiflendirecek juniorla ilgili haber gelecek mi merak sardı sabaha kadar forumda durabilirim (uykumu aldım ya ondan böyle konuşuyorum üzerimde bir hoşluk var :))
Evet şimdi de juniorla ilgili son gelişmeleri almak için Arwençan'a bağlanıyoruz öhöm öhöm arwençan beni duyabiliyor musun ...juniorla ilgili tahminlerin neler neler hissediyorsun :img-icecr:img-icecr
Uzun zamnaıdr yorum yapamıyodum yorumları okudum kendime geldim:img-wink:
Bence;
Yasot sorunlar yaşıyomuş hamile kalmıyomuş tadevi falan görcekmiş niye böyle uzatıyolar anlamıyorum verin elimize Junior Ahmet'i bizsin bu eziyet bizede yazık Ahmet&Yasot'ada:icon_whis
Zeynep'e gelelim aslında tüm devrimciler benim için çok önemli Zeynep te öle.Ama çok ta sevmiyorum kendisini hatta sırf devrimci diye benim için önemli yoksa hiç umrumda değil:img-hyste
Rüya ortalıklarda yokmuş özette okudum biliyosunzdur yerde yatan o değilmiş rahatladım duyunca:good:
Herkes Junior Ahmet 'i bekliyo tabi bende:img-icecr
E bekletmeyin bizi artık görmek istiyoruz küçük bebişimizi:love05::good::img-icecr
vall arakadaşım bende senin gibi Ahmet'in başka birine hatta bir öğrencisine
bakabileceğini hiç sanmam ama öğrenciler zaman zaman öğretmenlerini biraz fazla beğenebilirler. Geçen bölüm hatırlarsanız Yaşar'da da böyle bişey olmuştu, okulda bir kızı yanına çağırdı kız bayıla bayıla gitti valla...
Sonuçta Ahmet böyle bişey yapmaz ama Yasemin kıskanabilir. Sonuçta Ahmet'i seviyor kıskanması normal...
Selam Çanlarbye
Canım Ben Ahmet'e kendim den daha çok güveniyorum:img-hyste ondan böyle Yapacağına İhtmal vermiyorum ilk bölümden Bugüne kadar Cizdiği Karekter Zaten belli Ondan böyle bir yanlış içine girebilme ihitmali % 0 ben böyle bir ihitmali aklıma bile getirmiyorum Düşünmüyorum bile Yasemi'nin kıskanması normal ama o kadar Abartı olursa ki daha bölümü izlemedik onun için bir şey diyemiyeceğim:) Ama Ahmet'e güvenmesi lazım:img-icecr
Ahmet; yıllar onu Saçlarını Ağırtsa da Saçlarına Aklar Düşe de( O Kadar çile çekti ki :img-cray:) Necot gibi bir eli Yağda bir eli Bal değildi Onun Kadar Rahat yaşıyamadı her şeye hazırdan konmadı bide diyolar niye Saçları Ağarmış Necot kadar Rahat değildi ki Necdet deki Rahatlık Ahmet'te olsdaydı ooo :img-icecr Ama yine o ilk günü ki MMC:img-in_lo yine karizmatik :img-in_lo yine Ada kızlarını hayran olduğu peşinden koştuğu MMC:) insanın Hocası böyle MMC olunca Hayran olabiliyo insan Beğenebiliyoda Ama Ahmet böyle bir şey yapmaz Zeynep'e karşı bir ilgli yada olursa buna Karşlık vermem gibi bir şey Söz konusu olamaz Ahmet'ten Bahsediyoruz Senaristlere ne kadar Güvenmesem de Bunu Rahatlıkla söyliyebilirim..
İmzamı değiştirdim gördünüz mü bu imzayı görünce dayanamadım nasılım :img-blush Daha doğrusu MMC nasıl datlu yanında Yasot olmadan pek hoş durmuş :img-blush:img-blush Meltem'in ellerine sağlık :love05:
Bu Zeynep olayına değinmek bile çok yersiz bir kere dizinin formatına bile uymuyor yani ...bu dizideki herkes bir iki kişi hariç sevdi mi tam seviyor ölene kadar bir de bu esas oğlan olunca böyle bir şey yersiz ve gereksiz bence ...ama tabi Yasot'un kıskançlığı işimize yarayacak diye umuyor ve bekliyorum ...:img-pilot:img-pilot
DOĞDUĞUNDA JUNİORI AHMET'İN ELİNİ TUTSUN :klme :klme
Arkadaşlar, belki şimdi pek çoğunuzu kızdıracağım ama söylemeden edemeyeceğim. Ben hatırla sevgiliye bayılmama ve her hafta iple çekmeme rağmen başrol oyuncularının (Ahmet-Yasemin-Necdet) oyunculuklarını hiç beğenmiyorum. Diğerlerine lafım yok -yeni oyuncuları bilemem, eskiler için söylüyorum- bahsettiğim üçlü dışında kalanlar gerçekten iyi ancak dediğim gibi bu üçlünün oyunculukları içime sinmiyor. Hele ki Yasemin bir facia... :img-blush
kübranejat 11-04-08, 17:22 Oyy iyice karıştırıyorlar olayları yahu, ne gerek var şimdi. Ahmet le Yasemin çok arka planda kaldı ya hemen saçmalıklar başlıyor :) Cidden junior bi gelsin başka bişi istemiyoruz. Bir tane mutlu mesut evlilik var onu da mahvedecekler yani sadece saçmalık...
Işık-Yaşar-Harun a gelirsek ; 3'üne de bayılıyorum ben :) Ama çift olarak düşünürsek Yaşar-Işık her zaman. Bana yeniden birlikte olacaklar gibi geliyor. Fakat eğer aksi olursa -ki bence Işık da Yaşar da hala birbirlerini seviyor-. Işık Harun a büyük haksızlık yapmış olur. Ve gıcık olurum ona... Zaten arada olmuyor değilim ama neyse :) Artık Harun'u üzmesinler :( Yaşar'la Işık da birleşsin o cepheyi temizleyelim :)
Yasemin'le Ahmet e hiç dokunmasınlar. Zaten Ahmet asla bir ilgi duymaz Zeynep'e ama Yasemin herşeyi karıştırabilir.
IMLASIZ canım niye kızalım :img-wink: Bu senin görüşün bunu da gayet kırıcı olmadan dile getirmişsin :img-wink:
Yasemin'in hastalığını 5 yıla kılıf uydurmak ve biraz heyecan yaratmak için araya katmışlar ama şu junior bir iki bölüme doğsun :img-in_lo
Canım Zeynepcim çok katılıyorum sana hele daha önce Zeynep le ilgili yazdığın yorumlara tam ona layık yani:img-hyste
Aslında bu Junior Ahmet'in doğmasıyla ilgili her yoruma katılıyorum:happy0064
Yasot o kadar hasta değil ya sadece çocuğu olmuyomuş tedavi görcekmiş bildiğime göre:img-wink:
Ayrıca Zeynepcim imzamn çok güzel ve karizmatik yeavvrum:img-hyste:img-hyste:good:
Bunuda yazmadan edemiycem Harun&Işık olucak ama olmamalı olamaz ya Harun' a yazık ya:icon_whis:img-hyste
byebye
rebel_girl83 11-04-08, 18:16 yeni bölüm fıragmanını gördüm bakalım neler olucak
ama açıkcası diziden eski tadı alamadığımı söyleyebilirim
deniz varken başkaydı yaa:icon_sorr:img-cray:
şuanki favorim zeynep ve ali karakterleri
defne zaten bitnm bnm ama ah denizimde olaydı:img-cray:
buarada harun karakterine acayip takılmış durumdayım:img-in_lo
ayrıca geçen bölümdeki süleyman hep başbakan ... şarkısına koptum çok makaraydı
merak ediyorum acaba diziyi kendisi izliyomu
umarım izleyip yaptığı hataları görebiliyodur
umarım bol zeynepli alili harunlu ve tabiki defneli bi bölüm olur ..:img-wink:
Devrimci Su 11-04-08, 18:32 ben ahmet hocayken bi öğrenciyle aşk yaşıcanı tahmn etmiştim daha ahmet ilk hoca oluşunda.çünkü insan o kdr yakışlklı bi hocaya ilgi duyar:)erkekler de genç kızlara ilgi duyar ne olursa olsun:)pis komünist diyo ya :)sen kendine bak pis faşist diyorm burdan:):icon_whis
herkeze slm nasılsınız arkadaşlar,dizimize az kaldıı çok süper dizii gene,harun ve ışık sahnelerini çok merak ediyorum,aşk olmasa ikisi arasında:img-cray::img-cray:
rebel_girl83 11-04-08, 18:43 ben ahmet hocayken bi öğrenciyle aşk yaşıcanı tahmn etmiştim daha ahmet ilk hoca oluşunda.çünkü insan o kdr yakışlklı bi hocaya ilgi duyar:)erkekler de genç kızlara ilgi duyar ne olursa olsun:)pis komünist diyo ya :)sen kendine bak pis faşist diyorm burdan:):icon_whis
hihi sana katılıyorum
zeynep ve ahmet aşk yaşamaya başlasa mesela ne komik olur
ama cidden benim öle hocam olsa ....:img-blush
ayrıca son cümlende tam yerinde olmuş
hayır onlara demediklerini bırakmıyolar ama kendileri ne çok merak ediyorum..!
IMLASIZ canım niye kızalım :img-wink: Bu senin görüşün bunu da gayet kırıcı olmadan dile getirmişsin :img-wink:
Yasemin'in hastalığını 5 yıla kılıf uydurmak ve biraz heyecan yaratmak için araya katmışlar ama şu junior bir iki bölüme doğsun :img-in_lo
Evet çanım valla Junior gelsin de o yeter..Tüyomda söylemiştim.Çekimi gören bir tanıdık (60. bölüm şu 1 Mayıs mitingi..)Anlatırken bana Ahmet-Yaseminin bebeği olacak diye duyduk.. demişti..İyişallah öyledir..
AHMETİN BİR JUNİORU OLSUN ADINI DOĞMADAN KOYSUN
DOĞDUĞUNDA JUNİORU AHMET'İN ELİNİ TUTSUN..!
selamlar arkadaslar önce yaklasik 2 haftadir siteye internete giremedim tabi burayi cok özledim yorumlarinizi okumayi cok özledim yeni dönem hakkindaki yorumlarinizi okumadan kendi düsündüklerimi yazmak istiyorum sonra onlari teker teker okuyacagim
gecikmis hatta bayatlamis yeni dönem yorumuma basliyim:img-hyste
ilk önce rüyayi oynayan kizi ben önceden taniyordum ama aklima hic gelmedi onun oynayacagi aslinda iyi bulmuslar ben bezetiyorum yasemine biraz ve de kücük rüyaya yine kücük rüya gibi basina büyük dertler acicak ahmetimin bide tabiki alinin
aliye gelince mütis bir sempati duydum bu cocuga sesine durusuna tavirlarina kisacasi herseyine
ahmet ve yasemin monotonlasmis evlilikleri devam ediyo junior junior dedik ne kampanyalar baslattik ama bu senarislerin bizi kale aldigi yok kizlar bide tedavi görüyomus bu gidisle biz junioru unutalim derim ben bir göremedik söyle ahmeti ögluyla kucaginda revami bu:img-cray:
isiga gelince kivircik saclari cok yakismis ona ama ben hep düz sacli isigi ariyacagim harunla gittikce dahada yakinlasiyolar buna cok sevindim insallah isik hanim artik yasar demez
yasara takilmadan yapamiyacagim yaa o nasil yürüme öyle kil oluyorum ben bu adama yaa bide fakültede ders veriyomus milletvekilligi teklifi geliyo vayy bee ne kadar balli biri
necdete gelince ahh neco ahh bir milletvekili olmadigi kalmisti tebrik ediyorum efendim cok basarili :img-icecr
defne ile ilgili biseyler söylemek istiyorum bir kere sac bicimini hic begenmedim ona hic yakismamis eski hali daha güzeldi mehmet sinan ise cok tatli
ayrica dizi9 baslarken calan süleyman basbakan yine basbakan diye calan sarkiyi cok begendim cok iyi bulmuslar cok yakismis bide görüntülerle daha güzel olmus
bu bölümü merakla bekliyorum bakalim rüya nerde aliye neler olucak
Merak ediyorum acaba Rüya annesinin çocuk doğurmak için tedavi gördüğünü biliyor mu? Eğer biliyorsa nasıl tepki veriyor acaba? 15 yaşında bir genç kızın bunu normal karşılaması pek mümkün değil.Tabii eğer geçemişte yaşananları dürüstçe ona anlattılarsa ozaman belki daha makul karşılar.Neyse, ister Rüya memnun olsun ister olmasın Junior her halükarda doğsun:good::good:
Bakalım bu bölüm Yasemin ve Ahmet'in bebek denemesinin başarısız oluşu bize nasıl yansıtılacak.Gerçek bir karı kocanın yaşayacağı hiçbir özel anı bize yansıtımamaya özel bir çaba harcadıkları için allah bilir bunuda Yaseminle Işık'ın kendi aralarındaki üstün körü konuşmalarından öğreniriz.Ahmet ve Yasemin bu konuyu hiç konuşmazlar,dertleşmezler.Öylesine gelir geçer.Onlar sadece soğuk soğuk oturup siyaset konuşurlar.
zeynepcim,, sen de düşünceni gayet kibar dile getirmişsin, teşekkür ederim... :img-wink:
Bakalım bu bölüm Yasemin ve Ahmet'in bebek denemesinin başarısız oluşu bize nasıl yansıtılacak.Gerçek bir karı kocanın yaşayacağı hiçbir özel anı bize yansıtımamaya özel bir çaba harcadıkları için allah bilir bunuda Yaseminle Işık'ın kendi aralarındaki üstün körü konuşmalarından öğreniriz.Ahmet ve Yasemin bu konuyu hiç konuşmazlar,dertleşmezler.Öylesine gelir geçer.Onlar sadece soğuk soğuk oturup siyaset konuşurlar.
Ahmet ve Yasemin aşkına yürekten bağlı biri olarak ,"birleşsinler atık yeteeeerr" diye bangır bangır bağıran biri olarak, bunu söylemek istemezdim ama;Ahmet ve Yasemin evliliği,ilişkisi, vesairesi benim içime baygınlık veriyor.O evde yaşamayı hiç istemezdim.TV filanda yok.İnsan bir müzik dinler dans eder.
2 espri yapar,kocaya cilve yapar.Bunların ruhu örümceklenmiş resmen.
Sıkıcılar,ruhsuzlar,bayıklar,hafakanlar basıyor onları görünce.Bir tarafım "sabret bekle,değişecekler...ada günlerindeki gibi olacaklar" diyor,ama diğer yanım "yok artık" diyor.
İtiraf ettim. Oh Rahatladım.:icon_whis
p.s: Bir tek geçen bölüm;Işıkla yürürken beğendim onları o kadar:img-beee:
Kadir_Reis 11-04-08, 21:00 Yeni Bölümün başlamasına 22 dk gibi bir süre var inşallah geçen hafta gibi güzel olur benim anlamadıgım sey ali'yi ülkücüler nasil yakaladı,arkadaşlar rıza bey ne zaman diziye tekrardan geri dönecek haberi olan var mı
Ahmet ve Yasemin aşkına yürekten bağlı biri olarak ,"birleşsinler atık yeteeeerr" diye bangır bangır bağıran biri olarak, bunu söylemek istemezdim ama;Ahmet ve Yasemin evliliği,ilişkisi, vesairesi benim içime baygınlık veriyor.O evde yaşamayı hiç istemezdim.TV filanda yok.İnsan bir müzik dinler dans eder.
2 espri yapar,kocaya cilve yapar.Bunların ruhu örümceklenmiş resmen.
Sıkıcılar,ruhsuzlar,bayıklar,hafakanlar basıyor onları görünce.Bir tarafım "sabret bekle,değişecekler...ada günlerindeki gibi olacaklar" diyor,ama diğer yanım "yok artık" diyor.
İtiraf ettim. Oh Rahatladım.:icon_whis
p.s: Bir tek geçen bölüm;Işıkla yürürken beğendim onları o kadar:img-beee:
Sorma Linçanım ne günlere kaldık.Artık yanyana yürümelerini beğenir olduk.Oysa biz ne günler görmüştük:img-in_lo Tek suçluda Yasemin değil ama Ahmette buz gibi.Fragmanda arabadaki halleri neydi öyle içimi karartılar valla.Ya sabır dedik dedik ama sabrın sonu selamet olacak mı oda belli değil?
Kadir_Reis 11-04-08, 21:10 Ahmet ile zeynep aşkı bence karsılıksız ise makbul yok ahmet'te seviyorsa o zaman dizi işinde çıkar,yok zeynep Ahmet'ti seviyorsa o zaman karsılıksız olur bir iki bölüm sonra zeynep'in hayal askı sona erir
Sorma Linçanım ne günlere kaldık.Artık yanyana yürümelerini beğenir olduk.Oysa biz ne günler görmüştük:img-in_lo Tek suçluda Yasemin değil ama Ahmette buz gibi.Fragmanda arabadaki halleri neydi öyle içimi karartılar valla.Ya sabır dedik dedik ama sabrın sonu selamet olacak mı oda belli değil?
Nerdeeee o eski MMC nerde şimdiki MMC değil mi MMC ? (ne cümle döktürdüm ama:img-wink: )
Evet Yasemene suçu atmayalım hemen,Ahmette baygın.Ananemle dedem bile 80 yaşında olmalarına rağmen daha keyifli bir çift.
İşin ilginç tarafı bu ikisi,o kadar zor günler geçirdiler.Daha tutkulu,daha eğlenceli olmaları gerekmez mi?Bunlara bir ayrılık gerek kendilerine gelsinler.:fighting2
Şaka şaka:img-icecr
Ben dayanamam vallahi bir daha ayrılmalarına.
az önce aside asi demirin kitaplarına bakıyordu ve onların arasında "darağacında üç fidan" da vardı yani tomris abla bizim dizininde dolaylıda olsa bir reklamını yapmış oldu :img-wink:
sılada hala bitmedi sabırsızlanmaya başladım rüyanın nereden ve ne şekilde ortaya çıkacağını çok merak ediyorum tabi junıor mevzuunuda:img-blush
Kadir_Reis 11-04-08, 21:18 hadi dizi başlamasına az kaldı ben kaçıyorum bye bye
Nerdeeee o eski MMC nerde şimdiki MMC değil mi MMC ? (ne cümle döktürdüm ama:img-wink: )
Evet Yasemene suçu atmayalım hemen,Ahmette baygın.Ananemle dedem bile 80 yaşında olmalarına rağmen daha keyifli bir çift.
İşin ilginç tarafı bu ikisi,o kadar zor günler geçirdiler.Daha tutkulu,daha eğlenceli olmaları gerekmez mi?Bunlara bir ayrılık gerek kendilerine gelsinler.:fighting2
Şaka şaka:img-icecr
Ben dayanamam vallahi bir daha ayrılmalarına.
Valla ilerki bölümlerde neler olacak bilmiyorum ama Ahmet&Yasemin aşkını izlemek varken Selma ve Kemal aşkını izlemek zorunda kalmayız iyişallah.Ne garip bir dizi bu yaa.Ellerindeki hazır aşkları kulanmak varken yenilerini yaratıyorlar.Her dönemin efsane aşkı başka oluyor.Aslında bu sebeplede ben Deniz öldü diye üzülmüyorum.Nasılsa bu dönem onlarda bir kenara atılacaktı.Baksana en sevdikleri Necdetin aşklarını bile kenera attılar
çalıkuşu78 11-04-08, 21:23 çannlar ne zaman başlıcak bu dizi.. kanal bile dizimiz konusunda bize eziyet ediyor.. türkiyenin hatıra defterinde bizim dizinin deniz gezmiş hikayesini anlattılar.. yine büyük bir zevkle izledim..dizi o zaman siyasi tarih yönünden çok iyiydi.. onlar da bitti nolacak bilmiyorum.. neyse az kaldı.. AYR soğuk moğuk bakicizz idaere edicizz:img-wink:
bütün ikinci diziler başladı yarışmalar başladı en son h. sevgili başlıyor.. milletin uykusu geliyor.. biraz öne alsalar nolur sanki..
LİNçanım acaba senaristler bizi cezalandırmaya mı çalışıyorlar alın size Ahmet-Yasemin diye :img-pilot:img-pilot Bunlar ayrıyken bile daha tutkuluydular yahu :icon_whis Gerçi bunu gerçekçi de görmüyor değilim ama o gerçekçiliği başta vereceklerdi Yeşilçam modunda aşk imkansızlığı yaşatıyorlar ardından alın size monoton çift :icon_whis Atalarımızın bir sözü vardır "körle yatan şaşı kalkar" diye tam uygun duruma artık MMC bakışı bile yapmıyor acaba 40 yaşın getirdiği bir şey mi içinde istek kalmadı Ahmedimin :img-cray: Michelle olsaydı Yasot'un yerinde görün o zaman siz ikisini ne datluydular :img-blushkıymetini bilemedim :img-cray:
Evlerinde gerçekten tv olmaması ilginç ne Selma'larda var ne Necdet'lerde ne de Ahmet'ler de hiç kimsede tv yok:icon_whis
çalıkuşu78 11-04-08, 21:32 LİNçanım acaba senaristler bizi cezalandırmaya mı çalışıyorlar alın size Ahmet-Yasemin diye :img-pilot:img-pilot Bunlar ayrıyken bile daha tutkuluydular yahu :icon_whis Gerçi bunu gerçekçi de görmüyor değilim ama o gerçekçiliği başta vereceklerdi Yeşilçam modunda aşk imkansızlığı yaşatıyorlar ardından alın size monoton çift :icon_whis Atalarımızın bir sözü vardır "körle yatan şaşı kalkar" diye tam uygun duruma artık MMC bakışı bile yapmıyor acaba 40 yaşın getirdiği bir şey mi içinde istek kalmadı Ahmedimin :img-cray: Michelle olsaydı Yasot'un yerinde görün o zaman siz ikisini ne datluydular :img-blushkıymetini bilemedim :img-cray:
Evlerinde gerçekten tv olmaması ilginç ne Selma'larda var ne Necdet'lerde ne de Ahmet'ler de hiç kimsede tv yok:icon_whis
komşular akın eder diye tv almıyorlar galiba:img-hyste o devirlerde tv azmış akşam oldu mı komşular doluşuyormuş:img-hystegerçi bunların ne akrabası ne komşusu ne arkadaşı var kapalı bir aile yaşamı uyguluyorlar..bir de her toplandıklarında necdetler de hazır bulunmuyor mu pes yani.. daha komşuya ve arkadaşa ne gerek var necdet ailesi yetiyor gürsoylara:img-hyste
fatmagnydn 11-04-08, 21:34 Evlerinde gerçekten tv olmaması ilginç ne Selma'larda var ne Necdet'lerde ne de Ahmet'ler de hiç kimsede tv yok:icon_whis
selmalarda var tv geçen hafta tv ye benzeyen bişey vardı salonda
ohh be şükür dizimiz başlıyor hadi bakalım çanlarım hepinize iyi seyirler allahım junıorla ilgili hayırlı haberler alırız inşallah (amin:img-in_lo)
komşular akın eder diye tv almıyorlar galiba:img-hyste o devirlerde tv azmış akşam oldu mı komşular doluşuyormuş:img-hystegerçi bunların ne akrabası ne komşusu ne arkadaşı var kapalı bir aile yaşamı uyguluyorlar..bir de her toplandıklarında necdetler de hazır bulunmuyor mu pes yani.. daha komşuya ve arkadaşa ne gerek var necdet ailesi yetiyor gürsoylara:img-hyste
Annem anlatır haftada bir gün galiba çarşambaları tvde film oluyormuş bütün komşular toplanırmış :img-pilot Dediğin gibi bunların yaşantısı aynı feodal sistem gibi :img-hyste:img-hyste Zaten her toplandıklarında nasıl Necdet'ler arada kaynıyor onu anlamıyorum gelsinler bir şey demiyorum da neredeyse her gün birlikteler keşke kocaman bir malikane alsalardı beraber komün kömün yaşarlardı :img-pilot
çalıkuşu78 11-04-08, 21:48 kızlarr korkulan oldu..zeyneple ahmetteki o ne bakışlardı.. ahmet gözümden de gönlümden de düşecek mi ne çannlar.. bunlar dizi bitmeden bizi ahmetten nefret ettircekler anlaşıldı..kemal bey de geldi.. kız yasemin kemale bak sen de:img-hyste:img-hyste
Ahmet o kalabalıkta yasemini bırakıp zeynebin yanına gitti ya bu kaset konusundan daha da vahim bence :) Ahmeti birden neden böyle bir karakter haline getirdiler anlamıyorum ki :( Rüya da çıktı ortaya sonunda :)
zeynopum iyiki neden kimsenin evinde televizyon yok dedi şimdide maşallah televizyon patlaması yaşanıyor yani bu kadar denk düşebilir:img-hyste
zeynopum helal:good:
beren-belçim 11-04-08, 22:05 -çünkü ali dev-gençli
bu konuşma iyiydi bence
meltem-cmbl 11-04-08, 22:05 hahah ya bu kadarını beklemiodum yasemını unuttu gitti ya ahmet:)
neyseki sonradan hatırladı birden :)
eyvah ruyaya sordu ya neden dev-genclı oldun dıye bır ara tuyo veren arkadas ruya bırıne hayranlık duyacak sakın ruya harun'a ılgı duymasın!!!!!!!
bakısları cok garıptı:(
Merhabalar arkadaşlar;
Sizlere bir sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.Sanırım dizi 80 darbesi ile son bulacak.Acaba yapımcı şirketin falan dizinin filimini yapmak gibi bir fikirleri varmı? Eğer varsa yazarsanız sevinirim.Ayrıca dizide 1960 darbesi hangi bölümde başladı acaba bileniniz varsa yanıtlarmısınız?
beren-belçim 11-04-08, 22:07 yani özeti okumasam ahmet-zeynep sahnelerini 'sadece hocası' şeklide izlerdim ama şuan bu mümkün değil
Bence sıkı başladı.Çok beğendim şu ana kadar.
Rüya, Haruna baygın baygın baktı mı ne?
Zeynep ve Ahmet arasındaki bakışmadan kaos dışında hiçbir anlam çıkarmadım.Çıkaranı ,Ahmet'e iftira atanı fena yaparım.Onun o taraklarda bezi yok.
Selmacımın evindeki kaos da iyi işlenmiş.Solun nasıl parça pinçik edildiği küçük bir tplulukta bile aşikar.
TV dedik dedik evler tvden taşıyor.Ama ben Yasemenlerde tv olsun istemiştim ::kahve
beren-belçim 11-04-08, 22:09 eyvah ruyaya sordu ya neden dev-genclı oldun dıye bır ara tuyo veren arkadas ruya bırıne hayranlık duyacak sakın ruya harun'a ılgı duymasın!!!!!!!
bakısları cok garıptı:(
evet niye öyle baktı anlayamadım:icon_whis
sanki 'bir şeyler kapmaya çalışan ufaklık' durumundaydı
bn hs başlığına uğramıyorm ama bgün bi bakıyom dedim fkt anlayamadm :: şmdi burada ahmet-yasemn aşkı mı istenyor _??? bn kndi adıma knuşursam dizi ahmet-yasemn temasndan uzaklştktn snra kndiini buldu gerçktn b dönm dizisi oldu ama bu bnm fkrm ahmet yasemn fnlarına da lfm yok tbiki ayrıca bişeyi farkettm sanırım yasemnin knuşması hızlanmaya başladı eğer hzlı knşçaksa ahmet-yasmn aşkına lafm yok walla ....
Bence sıkı başladı.Çok beğendim şu ana kadar.
Rüya, Haruna baygın baygın baktı mı ne?
Zeynep ve Ahmet arasındaki bakışmadan kaos dışında hiçbir anlam çıkarmadım.Çıkaranı ,Ahmet'e iftira atanı fena yaparım.Onun o taraklarda bezi yok.
Selmacımın evindeki kaos da iyi işlenmiş.Solun nasıl parça pinçik edildiği küçük bir tplulukta bile aşikar.
TV dedik dedik evler tvden taşıyor.Ama ben Yasemenlerde tv olsun istemiştim ::kahve
evt ruya-harun destekçisi buldum:):) ruya gercekten oyle baktı!!
beren-belçim 11-04-08, 22:11 evt ruya-harun destekçisi bir tane buldum:):) ruya gercekten oyle baktı!!
en azından harun-ışık çiftinden daha ii ama harun yüz vermedi ay o bakışlardan biri gif yapsın:happy0064
Ermec bence Rüya Harun'a platonik olarak aşık falan değildir gibime geliyor.
Neden dersen Harun Rüya'nın büyüdüğü zamanlarda hapisteydi daha yeni çıktı.
Tabi Rüya Harun'u birkaç kere görmeyle böyle duygular beslemeye başladıysa bilemem.
Gerçi bakışlarıda pek manalıydı ama gelen tüyoda sağcı birinden platonik olarak hoşlanacak denmemiş miydi.:icon_whis
Rıza_Baba 1960 darbesi öncesi ve sonrası 15-16 bölüm birşey sürdü.
Darbe tam olarak kaçıncı bölümde olmuştu hatırlamıyorum ama eğer HS'yi geçen sezon izlememişsen mutlaka ilk bölümden başlayıp izlemeni tavsiye ederim.
Bu diziyi Tomris hanım sinema filmi yapacak mı bilmiyoruz ama sanırım film olmaz zaten dizi bittiği zaman 3 darbede dizide anlatılmış olunacak filme pek gerek yok sanırım.
Açıkcası HS'nin ÇGO gibi dvd'sinin çıkmasını isterim HS severlerin evinde çok güzel bir arşiv olurdu.
Meral teşekkür ederim.. Bana 60 darbesinin olduğu ilk bölüm lazdım valaha.İlk sezonu izlemediğimden soruyorum sizelere.Acaba başka bilen varmı.
Meral tekrar teşekkür ederim.
meltem-cmbl 11-04-08, 22:11 Bu gidişle herkeşlerin bakışından bir mana bulmaya çalışcaz sanırım :img-hyste:img-hyste
Doktor bey şöyle yan gözle Defne'ye bakacak diye hop oturdum hop kalktım ama olmadı :)
Rüya'nın Harun'a bakışları gerçekten enteresandı...Hayırdır inşallah :)
:img-hyste:img-hyste valla hakkaten hepsinden bi anlam çıkarırı olduk:)
ya ruya öle baktıda bence öle hayranlık falan değil ilk başta ben de öle sandım ama sonra harun niye dev genç diyince defnede ali öle diye dediya ruyanın suratı değişti yanı aliye hayran aşık sevıyor artık her neyse:)
Valla Ahme ve Zeynep olayı şuana kadar seyrettiklerimizle sınırlıysa Yasemin gerçekten bunalımda demektir.Sanırım bu çocuğu gerçekten çok istiyor.Ahmet'e bir bebek verme meselesini bukadar ciddiye alması hoşuma gitti.
Rüya ve Ahmet sarıldı mı bana mı öyle geldi:img-icecr Ah birde konuşma çekse kızına
rüyanın haruna bakışlarını bende fark ettim büyük birine aşık olacağına dair tüyo bazılarımızın tahmin ettiği gibi harun olacağa benziyor acaba ali bundan sonra rüyayı kıskanırmı çok merak ettim tabi harunun rüyaya yaklaşımıda mühim eğer böyle platonik birşey olursa harunun rüyanın gönlünü kırmadan bu durumu halletmesi gerekiyor tabi rüya harunun ışık teyzesine aşık olduğunu öğrenirse bu seferde teyzesiyle arası bozulacak aman be bu ne:kahve
yapmayin arkadaslar.. Rüya-Harunmu??:icon_sorr:icon_sorr hic begenmedim!
Bence öyle bisii yok yaaa...
Aliden bahsedince yüzündeki ifade degisi verdi bence Rüya bence Aliye hayran(??!),.. öyledir umarim..
Zeynep yasemini görünce nasil bozuldu..:icon_whis yoksa banami öyle geldi..
yapmayin arkadaslar.. Rüya-Harunmu??:icon_sorr:icon_sorr hic begenmedim!
Bence öyle bisii yok yaaa...
Aliden bahsedince yüzündeki ifade degisi verdi bence Rüya bence Aliye hayran(??!),.. öyledir umarim..
Zeynep yasemini görünce nasil bozuldu..:icon_whis yoksa banami öyle geldi..
rüya-harun muu?yokk artıkk!
bencede olmasın ya,olmamalı..
ışık-harun sonuna kadar destekliyorumm..:good:
aynen banada zeynep yasemini görünce ve devamında ahmet karım diye tanıtınca böyle bi yüz ifadesi değişti gibi geldi ya bakalım izleyip görelimm...
hekimoglu64 11-04-08, 22:32 bu bölümde oldukca yavas ama gecen bölümlere
göre iyi idare eder....isik harun olayi cok komik olur:):img-hyste
zavalli harun garibim hala isiga asik yaw harun kardes
birak sen isik hanimi bosver baska gemilere yelekn ac....
zaten doktor hanim geecekmis bakalim kimse artik zaten dizi bitiyor
doktor hanim yok ortalarda daha:):icon_whisgaribb.....
dizide ki bazi oalylara iyice dallasa döndü mesela
1.rüya haruna asik
harun isiga asik isik hala yasara yasik
yasrin ögrencisi yasara asik....
zeynep ahmete asik
ahmet yasemine asik yasemin zeynebi kiskaniyor ohooooooo
olaylara bakin yawww iyce arapsacina döndü....neyse....
bu arada bir üya eksikti politkaya karismakla oda oldu tam
oldu:img-hyste:img-hyste
HS müzikleri,2 yıldır benim damarım oldu...Harun'la Işık'ın tost-çay muhabbeti ile,Zeynep'in kaset vermesi geçişinde çalan müzik tam 70'lerin 2. yarısını andırıyordu..Arada değinmek istedim çünkü bam telimde gezindi...
beren-belçim 11-04-08, 22:34 anlaşıldı rüyanın bakışları....
öğretmeni belledi harunu
bir şeyler kapmaya, kafasındaki sorları yanıtlamaya çalışıor:img-hyste
:img-pilot
beren-belçim 11-04-08, 22:35 bu bölümde oldukca yavas ama gecen bölümlere
göre iyi idare eder....isik harun olayi cok komik olur:):img-hyste
zavalli harun garibim hala isiga asik yaw harun kardes
birak sen isik hanimi bosver baska gemilere yelekn ac....
evet ya!
haruna başka bi kız bulalım
bu Işık tan çekeceği var zavallıcığın
arkadaşlar bız ruya-harun demıyoruz sadece ruya plotonık olarak sevebılır dıyoruz...zaten harun da ruyayı sevmıyorkı..ruya 15-16 yasında bır kız normal bence...
ayrıca zeynep ahmet olayına gıtgıde sasıyorum..ahmet yasemınden umudu kesti:):) yasemın kotu bır donemde bu yuzden cok kıskanıyor...
rüya- ali derken rüya harına ilgi duymaya başladı sanırım kahvaltıda nasıl baktı haruna ilgili ve hayran bir bakışla baktı resmen bence rüya haruna aşık oalcak diyorum ben yazılanlara bakılırsa herkes bu ilgiyi farketmiş
beren-belçim 11-04-08, 22:38 rüya- ali derken rüya harına ilgi duymaya başladı sanırım kahvaltıda nasıl baktı haruna ilgili ve hayran bir bakışla baktı resmen bence rüya haruna aşık oalcak diyorum ben yazılanlara bakılırsa herkes bu ilgiyi farketmiş
bence aşk değil de daha farklı bişiy sanki politikayı öğrenmeye çalışan bi kızın politikanın tam içindeki bir adama hayranlık duyması gibi...
Allah yeğen-teyze aynı erkeğe derken Harun aklıma gelmemişti hiç :img-hyste
Parkta ne hatıraları varmış Ahmet'te"ben çoğunu acı hatırlıyorum" dedi ya koptum :img-hyste Biz de ne tesadüf :img-hyste Ahmet niye bu kadar gergin yoksa "Yasemin boşanalım" mı diyecek yılların intikamı acı mı olacak yoksa :img-hyste
Zeynep için tatlı göründğüne bakma ne CAZgır mı dedi ben mi yanlış duydum :icon_whis (lafı nasıl kendi açımdan anlıyorum dimi :img-pilot)
Bir de iyiki kimsede televizyon yok dedim ha televizyon patlaması oldu bir anda hiç bir lafımın da altında kalmıyorlar maşallah :icon_whis:icon_whis
Ahmet'e de soğuk dedik iyi ki MMC geri mi geliyor ne :img-blush
Allah'ım neydi Harun'un gazetede Işık'a bakışı! İçim eridi eridi eridi bittii.... Aaahh ahh! Gözlerimden yaşlar süzüldü... Bir bakış ancak bu kadar gerçek, bu kadar güzel olabilirdi... Alnından öpmek istiyorum Harun'u canlandıran oyuncuyu!
bence aşk değil de daha farklı bişiy sanki politikayı öğrenmeye çalışan bi kızın politikanın tam içindeki bir adama hayranlık duyması gibi...
olabilir ama ortada bir haranlık duygusu var bu çok belli bu devrimci gencin düşüncesine olan hayranlık mı yoksa kendisine olan hayranlık mı???
beren-belçim 11-04-08, 22:42 Zeynep için tatlı göründğüne bakma ne CAZgır mı dedi ben mi yanlış duydum :icon_whis (lafı nasıl kendi açımdan anlıyorum dimi :img-pilot)
ay bu yoruma çok güldüm
:img-hyste:img-hyste
bravo zeynep
bu bu öpücük nerden çıktı inanmıyorum gözlerim beni yanıltmıyor değilmi sizlerde gördünüz ışık-harun aşkı başlamış oldu resmen ama harun mutlu offf neydi bu şimdi:love05::img-in_lo
beren-belçim 11-04-08, 22:44 olabilir ama ortada bir haranlık duygusu var bu çok belli bu devrimci gencin düşüncesine olan hayranlık mı yoksa kendisine olan hayranlık mı???
bunu göreceğiz
şuan yorum yapmak için erken
ama şuan rüya harunun notunu okuyor bi garip yüzü anaaam...
hekimoglu64 11-04-08, 22:44 arkadaşlar bız ruya-harun demıyoruz sadece ruya plotonık olarak sevebılır dıyoruz...zaten harun da ruyayı sevmıyorkı..ruya 15-16 yasında bır kız normal bence...
ayrıca zeynep ahmet olayına gıtgıde sasıyorum..ahmet yasemınden umudu kesti:):) yasemın kotu bır donemde bu yuzden cok kıskanıyor...
bence ahmet yaseminden cocugu olmayacak diye
zeyneple beraber olacak...bence ve hani diyorlar ya beren dizinin sonunda ölecek diye bence.......intihar edecek yasemin:icon_sorr:icon_sorr
arkadaslar haruna yaksitiramadim böyle bir dönek
kizo sevdigini ama ne yapsin iste sirilsiklam asIk iste
dizinin en dönegi isikkkkk bu kizdan nefret ediyorum arkadaslar
yasar terk etti ya bunu buda hemen haruna meyleniyor artik ben harunun yernde olsam yüzüne bile bakmam.............yarin ahrununda birakmiyacagi ne malum.......
bunu göreceğiz
şuan yorum yapmak için erken
ama şuan rüya harunun notunu okuyor bi garip yüzü anaaam...
evet izleyip görücez şuan için erken platonik bir aşk da olabilir bu
hekimoglu64 11-04-08, 22:46 birde arkadaslar bu dönek isik yarin yine yasari bir yerde
görür yine harunu unutur yok yok harun sn birak bu isigi
seni valla üzer bak harun kardes:img-hyste:img-hystearkadaslar haksizmiyirm
isik dönek degilmi zamaninda haruna sen benim icin tek arkadasssin demediimi simdi ne bu??????yalnmi.....
hmmm....sanirim ahmetciler simdi biraz sevinmistir...yaseminin konusmalarindan...
iyi oldu iyi...
ay necdet siyasetten konusmaya basladimi ben gülüyorum ya...cok komik geliyor...pasta uzmani olucak milletvekili...
ve tabiki isik harun.hehe buda cok sacma geliyor ama isik bu ...hekimoglu64 sana katiliyorum...gecmisinden pismanlik duyan dönek...:)
yazik haruna...yasarada yazik oldu ama neyse...zamaninda icgüveysi olurken düsünücekti honk...!!!
birde tülin cikti...
belli senaristler yasara tülini ayarlicaklar..harunada daha fazla ask acisi cektirmicekler...
hahhaa..
yagmurkusagı 11-04-08, 22:59 şu Işık iyiyce düştü gözümden kendini zorluyor Harun'a aşık olayım diye ne kadar yanar dönerli oldu kararsız kazım işte , daha geçmişte yaşadıklarının bile arkasında durmuyor
şu Zeynep'te Ahmet'in başına bela olacak bu kesin
Ben çok kötü oldum ya Defne'ye çok üzüldüm özellikle en sonunda "aramızdan birini koruyamadık ama" diyince ...içim bir fena oldu şimdi bir de Deniz'i görünce ...Defne çok kötü oldu :icon_sorr
Bu makyaj ve saç konusuna taktım ben ...ne bu böyle bir Sevim bir Emine ...şimdi de Necdet hayır genç dedik bu sefer de yaşlandırıcaz diye bir garip yapmışlar göz altları morarmış duruyor bir günde çöktü adam iyi mi...makyöze çok fena taktım :icon_whis
Harun Harun hayır hayır hayır :img-cray::img-cray: Nasıl mutlu oldu ya ama hayır ya Harun :img-cray: Bu çocuk ne kadar asil bir çocuk "beni üzdün ama en azından kendine dürüst davrandın" diyişi beni bitirdi ama şu anda merak içinde beklemekteyim Harun :img-cray:
beren-belçim 11-04-08, 23:04 evet ışığın ne yaptığı kesin değil
seviyor mu, üzmemeye çalışıyor mu belli değil
harun na daha aşık oluyor bu yüzden seviyorsa söylesin sevmiyorsa öpmesin, aşık gibi davranmasın
'beni üzdün ama en azından kendine dürüst davrandın' insan bu kadar iyi niyetli olur mu?
birde arkadaslar bu dönek isik yarin yine yasari bir yerde
görür yine harunu unutur yok yok harun sn birak bu isigi
seni valla üzer bak harun kardes:img-hyste:img-hystearkadaslar haksizmiyirm
isik dönek degilmi zamaninda haruna sen benim icin tek arkadasssin demediimi simdi ne bu??????yalnmi.....
evet tamamen katılıyorum ısık donuyor arada bır ama yaşar da eşini buldu öğrencisi cıktı...kız yasarın yanına geldıgınde bır sen eksıktın dedım:):)
ayrıca yasemın olmesı mı :S:S
yasemin benim aylardır söylediğimi belirtti ahmete "rüyada eksik kalan yanlarını tamamlamak istiyorum" dedi zaten sorunun özüde bu ahmet hak ettiği halde yaşayamadıklarını artık yaşamalı:icon_sorr
selma hormon tedavisinin uzun sürebileceğini söyledi yasemin ne kadar üzülsede güçlü durmaya çalışıyor ahmette ikinci çocuğunun olmasını çok istediğini söyledi yani bu bölümü biraz bana ithaf edilmiş gibi hissettim:img-icecr inşallah tez zamanda junıor haberinide alırız ayak sesleri duyulmaya başladı bile hadi inşallah:img-in_lo
ışıksa artık yaşarla olamayacağını açıkça belli etti yani harunla birlikte olmamaları için hiçbir neden kalmadı harun için hiçbir sorun yok belirttiği gibi o ışıka hala aşık ama farklı olan bu sefer ışık onun aşkına karşılık verecekmiş gibi duruyor tamda itiraflar edilirken reklama girdi bakalımd evamında şu meşhur öpüşme sahnesi olurmu:img-blush
alevalev_25_ 11-04-08, 23:06 Herkese "merhaba"
Bu bölümle ilgili söyleyebilecek fazla sözüm yok!!!
Beni bitiren, mekruh ev sahnesi oldu.
Hele ki Defnenin merdivenleri çıkarken ki hali, Harunun, Işıkın halleri, ardından hatırlanan birbirlerini korumak adına söz verdikleri sahne.
Keşke orada Mehmet Sinan'da olsaydı!!!
Ne güzel olurdu!!!
çalıkuşu78 11-04-08, 23:07 hala yaşar yaşar.. ışık değişti artık.. zaten yaşarla olmaları imkansız.. cumhuriyette çalışan bir kadın nasıl bir ülkücüyle birlikte olur.. hiç bunu hesaba katmıyorsunuz.. o devirde bir solcuyla bir sağcı yanyana bile gelemiyorlardı.. ne aşkı.. yaşarla ışığın yolu ayrıldı artık.. ışık artık aktif bir düşünceye sahip..
beren-belçim 11-04-08, 23:08 ışıksa artık yaşarla olamayacağını açıkça belli etti yani harunla birlikte olmamaları için hiçbir neden kalmadı harun için hiçbir sorun yok belirttiği gibi o ışıka hala aşık ama farklı olan bu sefer ışık onun aşkına karşılık verecekmiş gibi duruyor tamda itiraflar edilirken reklama girdi bakalımd evamında şu meşhur öpüşme sahnesi olurmu:img-blush
prdon ben kaçırdım ne öpüşme sahnesi?
defne sahnesınde ıkı damla gozyasım ındı:(:(:( uff metruk ev denize guvenılmez dedı ya:(
ayrıca necdet kızına hıc ruyanın kucuklugundekı gbı davranmıyor...ya sabır!!sınır oldum:) zeynep de maşallah ailecek götürüyor:) ahmeti bılıyor yaseminle tanıstı,ruyayla tanıstı,selmayla tanıstı...butun aıleyı tanıdı:D
yaşarında öğrencisiyle ilişkilerinin temeli atıldı gibi kızda nasıl hayran bakıyordu ona yani normal düzeninde giderse yakında yaşar öğrencisiyle evlenip birde milletvekili olacak ben onu sevmeye devam edeceğim ama öğrencisiy |