Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-27
Sayfalar :
1
2
3
4
[ 5]
6
7
8
9
10
Yaşar - Işık mevzuunda bitmeyen birşeyler var benim için.Yani onların evliliğinin bitiş süreci fazla hızlı ve kolay oldu.Senaristler o konuyu kapatamadı sanki.Tekrar karşılaşacaklar gibi geliyor bana.Zaten yolları türlü sebeplerle çakışıp duruyor.Bunlar tesadüf değil kanımca.Biryere bağlanacak mutlaka.Işık birgün Harun ve Yaşar arasında bir tercih yapmak zorunda kalacak ve bence Harunu seçecek.Zaten eğer Yaşar böyle giyinmeye devam ederse kendisine pek bir hayran Tülin bile peşini bırakacak.:img-hyste Şimdilik Harun-Işık aşkının içimi ısıtmadığını söyleyebilirim.Ahmet&Yasemin aşkı, Defne&Deniz aşkıyla mukayese bile edilemez.Öpüşmeleri pek bir itici geldi bana.Bu konuda çok çalışmaları gerek kanımca.Defne ve Deniz hiç öpüşmeden on katını hissettirdiler bize.Gerçi forumun geneline bakarsak böyle düşünen birtek ben varım.Herkes bayılmış o öpücüğe.
bende sana katılıyorum ortada tam olarak kapanmayan şeyler var ama artık yaşarlada olmaz yani harunu kendiside öptü.giyim konusunadada haklısın:img-hyste
bende sana katılıyorum ortada tam olarak kapanmayan şeyler var ama artık yaşarlada olmaz yani harunu kendiside öptü.giyim konusunadada haklısın:img-hyste
o öpüşme, tam öpüşme sayılmaz çünkü Harun bilerek öyle masumca ve uzaktan öptü ışığı... daha ilk öpücükte yumulmak saçma olurdu zaten. bence öpme cesaretini de ilk ışığın onu yanağından samimi bir şekilde öpmesinden aldı. ayrıca evet ışıkta harunun öpücüğüne karşılık verdi, ha çok istekliymiydi bence değildi onu öperken daha çok haruna olan duygularını tartıyor gibiydi ve bence ışığın duygularında az da olsa değişme oldu.
Merhaba Arkadaşlar bye
arkadaşlar harunun rüyaya hediye ettiği kitebın ismini görebildiniz mi kitabın ismini okuyamadım ve merak ediyorum vizeler yüzünden forumada giremedim cevap yazarsanız sevinirim.
Felsefenin Temel İlkeleri - Georges Politzer
O vizeleri allah kahretsin :icon_evil Bıktım, bıktım... :D
merhabalar herkesebye
ışıkla harun arasında bişeyler olucağı belliydi zaten. artık ışığın yaşara dönmeyeceğini biliyordum ama ışık harunla konuşurken yaşarla birlikteliği hakkında, yürümeyeceğini bile bile başladım demesini saçma buldum. ışık o zamanlar yaşarla evliyken bir sorun yaşasa bile çok seviorum ben onsuz yapamam die ağlıodu. ama aynı zamanda evliliğini kurtarmak içinde hiçbişey yapmıyordu. zaten yaşar ışığın bu rahat tavırlarına daha fazla dayanamadı ve kendisi boşanma davası açtı. yani demek istediğim ışık o zamanlar sevgisinin arkasında duruodu ve yürümeyeceğini biliorum ama bunu bile bile denemek istiorum gibi bişey yansıtmamıştı bizlere.
Ehhh.. Işık'ı göze batmayacak bir şekilde Harun'a bağlamaları lazımdı, malum bu dizide çocukluk aşklarına ayrı bir önem veriliyor :img-hyste
Ama aradan 5 yıl geçtikten sonra, Almanya'da kaldığı süre boyunca Işık yaşadıklarının ve yaptıklarının muhakemesini iyice yapıp sonunda aslında ortada sandığı kadar Leyla-Mecnun'umsu bir aşk olmadığını, onun o yıllarda öyle sandığını ve bunu devam ettirmeye, biraz da ailesine ve arkadaşlarına kendini kanıtlamaye çalıştığını pek tabi keşfetmiş olabilir. Gazeteci olarak çalışmaya başladıktan sonra Işık'ta tam bir "maymun göznü açtı" modu gösterdiler, bu da Harun'a yakınlaşmasının temeli oldu.. Malesef :) Benim aklımda hala şüpheler var ama önceki yazımda da dediğim gibi Harun'un sevgisi öyle birşey ki, karşısındaki kim olursa olsun ikna ediyor...
Özençimçanım, gerçekten de Harun'un önce o buseyi kondurması sonra bir bakış atıp, utanıp geri dönmesi öyle tatlıydı ki :img-in_lo Çocukluk aşkına dokunuyor yıllar sonra, adam dokunmaya bile korkuyor yaa.. Nasıl bir zamanlar Ahmet Yasemin'e dokunmaya korkardı, inciteceğini sanırdı.. Harun da gerçek olduğuna inanamadığı için çekiniyor. Ah yavruum beniim :img-in_lo :D
kardelencim 14-04-08, 13:30 mmc yaşarla ışık arasında bişeyler olsa da yaşar yönünden olur bence. yaşarın halen ışığı sevdiğini düşünüorum çünkü, ışığı görünce birden heyecanlanıyor gibi, bakışları felan değişiyor. yani ben böyle hissettim, zaten ali ve tufanın yüzünden ışıkla karşılaşıcaklardır devamlı ama ışık bana göre yaşara karşı hislerini bitirdi. geçen bölümde karşılaştıklarında arkasında dönüp bakmadı, bu bölümde de haruna hayran hayran baktı ve geçen yıllar için pişmanlık duydu. yaşarı ise hata olarak görüyor ve tekrardan aynı hataya düşmez die düşünüorum.
Ekşi sözlükte Harun ve Defne için şöyle bir söylem var... 68lerde Marksizizm-Leninizm görüşünü benimsiyorken nasıl oldu da on yılda mao'cu oldular? Bu konuya açıklık getirebilirmisiniz arkadaşlar? Maocu ve Lenin-Marksisizm düşünceleri arasındaki fark nedir ve Harun/Defne nin düşüncelerinde gerçekten kayma oldu mu?
Bunu dün ve daha önceki günlerde biraz yazmıştı arkadaşlar. Mao'cu olmalarının nedeni, çok temel olarak o yıllarda Çin Sosyalizmi ve Sovyet Sosyalizmi'nin karşı karşıya gelmiş olması. 70'lerde yani. Çin ve Sovyetler arasındaki bu kutuplaşma, Devrimci olma iddiasındaki kişi ve örgütler için bir tercih olmuştu. Mao'nun, Sovyetler'i "Sosyal Emperyalistler" olarak tanımlamasının ardından, Sovyetler'in bir tarihte geri dönüş süreci yaşadıkları, çok basit olarak enternasyonalizme uygun hareket etmedikleri düşüncesiyle, Türkiye'de de 12 Mart'tan sonra yeniden toparlanan örgütler bu kutuplaşmaya giriyorlar. Tabi, Sovyet modelini benimseyenler de var, DİSK'in de dahil olduğu genellikle sendikalar bunların arasında. Bir de ikisini de beğenmeyip -yani Çin'in de revizyonist olduğunu düşünen- ve THKP-C'nin izinden gitmeye karar veren Devrimci Yol var... Biraz karışık bir dönem ama temel neden sosyalist dünyada Çin ve Sovyetler'in birer tarafta olduğu bir kutuplaşma olması...
Dizide de bunu Salim-Emine/Harun-Defne/Ali şeklinde evdeki o tartışmada göstermeye çalıştılar.
mmc yaşarla ışık arasında bişeyler olsa da yaşar yönünden olur bence. yaşarın halen ışığı sevdiğini düşünüorum çünkü, ışığı görünce birden heyecanlanıyor gibi, bakışları felan değişiyor. yani ben böyle hissettim, zaten ali ve tufanın yüzünden ışıkla karşılaşıcaklardır devamlı ama ışık bana göre yaşara karşı hislerini bitirdi. geçen bölümde karşılaştıklarında arkasında dönüp bakmadı, bu bölümde de haruna hayran hayran baktı ve geçen yıllar için pişmanlık duydu. yaşarı ise hata olarak görüyor ve tekrardan aynı hataya düşmez die düşünüorum.
Haklısın çanım bende aynı hatayı tekrar yapacağını sanmıyorum.Mutlaka Harunu seçecektir.Ama işte sanki Haruna olan aşkı zorlama olacakmış gibi geliyor bana.Hani sadece Harun çok sadık ve iyi olduğu için ona yöneliyormuş gibi geliyor.Işık cephesinde bu aşk hiç inandırıcı gelmiyor.İyişallah öyle iyi sahneler çekerler ki bende inanabilirim Işık'ın aşkına.Yoksa romantik iki sahne izleyebilme için yavaş çekim Asi dizisine mahkum kalıcam gibi geliyor.İçim bayıla bayıla seyrediyorum diziyi (Asi)sırf içimi ısıtan iki karşıklı bakış görebilmek için.Ne yazık ki henüz oluşmamış Ali-Rüya aşkı bile daha çok ilgimi çekiyor.Kurudum kaldım valla.Ne olduki bana böyle:icon_sorr Oysaki aşık çiftlere inanma ve sonuna kadar destekleme modundayımdır hep:img-in_lo
çok güzel bir bölümdü ışık ve harunun birlikte olmasını ilk baştan istiyordum ben biraz geç oldu ama olsun ışık ın aklı başına gelmiş şekilde harunla olması daha iyi oldu daha olgun en azından haruna yakışır...
harun çok tatlı yah insanın tv ye dalip boynuna sarılası geliyor resmen ben ışık olucaktım :) ;) yaşar maşar tın olurdu bana....
dizinin başında 1 mayısın görüntülerini verdikleri zaman donup kaldım çok kötü oldum adeta kanım çekildi...:(
defne harun ışık ın metruk eve gittikleri sahneler çok güzeldi o sahnelerde denizin yokluğu hissedildi hepsinin yüzündeki özlem ve hüzüm çok duygusaldı o sahnelerde ağladım valla.
defnenin dimdik duruşu ayrı bir güzel tabi mehmet sinan ve harunun rüya ile oyun oynamaları çok tatlıydı.ne kadar şekerlerdi orada:)
rüya demişken bence oyuncu tam oturdu ben beğendim rüya ali gibi harun, defne gibi olmak istiyor herşeyin ortasına bodoslama dalıyor ama haruna ayrı bir hayranlığımı var ki sanki aşık gibi geldi bana ali ile kardeş gibiler ali de kime aşık çözemedim...
zeynep asla ahmete aşık olmasın yaso kıskansın ama fazla abartmasın bide onlarada üzüldüm yasot çocuk için uğraşıyormuş en azından bence bir iki bölümü olur...
kardelencim 14-04-08, 14:11 Ehhh.. Işık'ı göze batmayacak bir şekilde Harun'a bağlamaları lazımdı, malum bu dizide çocukluk aşklarına ayrı bir önem veriliyor :img-hyste
Ama aradan 5 yıl geçtikten sonra, Almanya'da kaldığı süre boyunca Işık yaşadıklarının ve yaptıklarının muhakemesini iyice yapıp sonunda aslında ortada sandığı kadar Leyla-Mecnun'umsu bir aşk olmadığını, onun o yıllarda öyle sandığını ve bunu devam ettirmeye, biraz da ailesine ve arkadaşlarına kendini kanıtlamaye çalıştığını pek tabi keşfetmiş olabilir. Gazeteci olarak çalışmaya başladıktan sonra Işık'ta tam bir "maymun göznü açtı" modu gösterdiler, bu da Harun'a yakınlaşmasının temeli oldu.. Malesef :) Benim aklımda hala şüpheler var ama önceki yazımda da dediğim gibi Harun'un sevgisi öyle birşey ki, karşısındaki kim olursa olsun ikna ediyor...
haklısın mervecim yani ışığı haruna döndürmeleri gerekiyordu bir şekilde ve birden ışık yaşarı sevdiğini sandığını ve yürütemeyeceğini bile bile evlendiğini söyledi. sevdiğini sanmasına bişey diemem bu herkesin başına gelebiliyor hayatımızdaki insanı tam olarak tanımadan en doğru kişi deyip sevdiğimizi düşünebiliriz ve sonradan hatamızı görürüz hatalar insanlar için ama diğerine anlam veremiorum bir türlü. yaşara karşı gözleri kör olmuştu o derece yani çocukluk arkadaşlarını silip attı bir kalemde, şimdi kalkmış yürümeyeceğini biliyordum diyor. bence yıllar sonra haruna açıklaması bu şekilde olamaz. ancak şöyle deseydi,''yaşarı sevdiğimi sanmıştım ama yanılmışım ne yazık ki, gençken bir hata yaptım, yıllar geçince bunu daha ii anladım. ama o zamanlar hakikaten yaşarı sevdiğimi ve yaşarın hayatımı geçireceğim insan olduğunu düşünüyordum'' dicekti. işte bunları deseydi tamam derdim ve inanırdım.
haklısın mervecim yani ışığı haruna döndürmeleri gerekiyordu bir şekilde ve birden ışık yaşarı sevdiğini sandığını ve yürütemeyeceğini bile bile evlendiğini söyledi. sevdiğini sanmasına bişey diemem bu herkesin başına gelebiliyor hayatımızdaki insanı tam olarak tanımadan en doğru kişi deyip sevdiğimizi düşünebiliriz ve sonradan hatamızı görürüz hatalar insanlar için ama diğerine anlam veremiorum bir türlü. yaşara karşı gözleri kör olmuştu o derece yani çocukluk arkadaşlarını silip attı bir kalemde, şimdi kalkmış yürümeyeceğini biliyordum diyor. bence yıllar sonra haruna açıklaması bu şekilde olamaz. ancak şöyle deseydi,''yaşarı sevdiğimi sanmıştım ama yanılmışım ne yazık ki, gençken bir hata yaptım, yıllar geçince bunu daha ii anladım. ama o zamanlar hakikaten yaşarı sevdiğimi ve yaşarın hayatımı geçireceğim insan olduğunu düşünüyordum'' dicekti. işte bunları deseydi tamam derdim ve inanırdım.
Haklısın canım, insanlar değişiyor tabi. Bir gün öncemizle bir gün sonramız bile aynı olmuyor.... Ama ben Işık'ın o konuşmasından senin yazdığın o anlamı çıkardım... O anlama gelecek şeyler söylememiş miydi yaa, ben mi öyle anlamaya şartlandırdım kendimi?? (Işık düşmanı olarak bir de kendimi onu anlamaya mı şartlandırdım yani :D Yok artık ahaha lütfen bana böyle olmadığını söyle Kardelencim :))
Işık o zamanlar Yaşar'ı sevdi. Yaşar onun için farklıydı, Işık'a daha önce görmediği bir hayatı gösterdi (nasıl oluyorsa gerçi, İstanbul'da yaşamıyor hanım kızımız sanki, saraydan inmiş.... Neyse) Sonuç olarak birbirlerinden hoşlandılar sonra da birlikte o kadar vakit geçirince birbirlerini sevdiler tabi ki. Ama bence Işık'ın hatası şu oldu. Işık, insanlar daha da önemlisi arkadaşları Yaşar'la olan ilişkisine karşı çıkınca;
1- Onların inadına gitti. Yani "Siz bana engel olmaya çalışıyorsunuz, beni adam yerine koymuyorsunuz, bana güvenmiyorsunuz. O halde ben de böyle kafamın dikine giderim" moduna girdi biraz.
2- Yaşar'la olan ilişkisini ablasının Ahmet'le olan ilişkisiyle kıyasladı. Hani, kavuşamayan ya da arada engeller çıkan aşklar büyük olur ya :) O hesap... Kendini kaptırdı biraz. Bir de "ben artık küçük Işık değilim" şeklinde kendini kanıtlamaya çalıştı...
Bir süre sonra aradaki farklılıklar ortaya çıkınca -ki bu farklılıklar öylesine, ilişkiye renk katacak farklılıklar değil, Yaşar'ın Yaşar, Işık'ın da Işık olmasını sağlayan detaylardı- Işık aslında yanlış birşeye girdiğini farketti. Yaşar'ı sevmiyor demiyorum, seviyor tabi, ama düşündüğü kadar büyük ve deriiin bir aşkla değil. Harun'u da o şekilde sevmiyor pek tabi.. Ama Goldroseçan'ın tekrar hatırlattığı o bakışlar- Harun'u uzaktan izlemeler, Işık'ın yavaş yavaş -ne yavaşı, bayağı hızlı aslında :)- hislerinin derinleştiğini gösteriyor.. Ne kadar derinleşse de benim gözümde Harun'a layık bir varlık olamayacak ama, dediğim gibi ne yapalım, Harun sevmiş bir kere.. Bize birşey düşmüyor :)
Saharacım, aynen :) Bayağı karışık ama okunacak çok yazı var. Okudukça oturuyor parçalar yerli yerine.. 77-80 dönemi, her açıdan karmaşık aslında. Örgütlenmeler açısından da karmaşık, devlet-ordu-hükümet açısından da... Provokasyonlar ve derin devlet etkisi var.. Hepsini ayrı ayrı inceleyip sonra birleştirmek mi daha iyi yoksa aynı anda incelemek mi anlayamadım henüz :icon_conf
selamlarbye
dün-bugün pek birşey yazamadım aslında bugünde yoğunum ama yinede birşeyler yazamadan duramadım:img-wink:
ışık-harun meşhur öpüşme sahnesindeki harunun utanarak arkasını dönmesi sahnesi benimde merveçanım gibi çok hoşuma gitti yaşarın görüşü itibariyle onu ışıkla hiç böyle göremedik hatta kendi evlerinde bile göremedik ama harunla bundan sonra dahada hoş sahneler olabilir ne diyeyim allah mutlu etsin (özelliklede harunu:img-in_lo ) ama yaşar o kızla olmasın ya hiç yakışmıyor ona keşke başka birini bulsalarmış ben yaşarın şu andaki durumu itibariylede daha hoş bir kızla olmasını isterdim (ne yapsam tomris abladan rica etsemde diziye benmi girsem acaba:img-blush )
bunlardan bahsetmişkem kampanyamızı unuttuğumuda sanmayın sakın ;
AHMETİN BİR JUNIORU OLMALI
BABASI ADINI DOĞMADAN KOYMALI
NİLGÜN ABLAM BİZİ DUYMALI
DERHAL JUNIORU YAZMAYA BAŞLAMALI:klme
edit:merveçanım gördüm seni bye
Ebruçanım bye İstersen görme, paralarım valla :icon_whis
Işık'la ilgili o kaa yazdım şimdi de yazacak birşey gelmiyor aklıma iyi mi...
Haa, Ahmet'le Rüya'nın nihayet birbirlerine bir sarılmaları çok hoştu :) Ah şu sahneleri bizden esirgeyen senaristler... Alacağınız olsun... Rüya'yı şöyle bir iki sahneliğine Ahmet'in dizine oturtup sohbet ettirmediniz ya.. Şimdi de böyle kopuk kopuk yaşıyorlar... Yakışıyor mu ama Ahmet gibi sevgi dolu birine...?
Ha, bu arada yazmış mıydım hatırlamıyorum ama Yasemin-Ahmet sahneleri, özellikle parktakiler çok hoştu :img-in_lo Tam olması gerektiği gibiydi, güzel güzel dertleştiler, sarıldılar... Budur efendim :img-in_lo Sanki birbirlerini ilk defa görüyorlarmış gibi bir anda birbirlerinin dudaklarına yapışmalarını falan bekliyormuş gibi yazıyordu bazı arkadaşlar, çok sıkıcıymışlar bilmem ne.. Ne sıkıcısı yahu :) Kimi gördünüz öyle her an dudak dudağa gezen :img-hyste Bizim anne-babalarımız öyle mi?
Bu arada yürürlerken Ahmet'in eğilip Yasemin'e bir öpücük kondurması da ayrı bir hoştu :img-in_lo
Ali Defne ve Harundan farklı bir fraksiyonun içinde ama aralarında bir sorun yok gibi görünüyor.Bu durumda Rüya Defnelere mi dahil olur acaba yoksa Ali'lere mi?
Bu arada Rüya'nın gerek teysezi gerekse halasıyla olan ilişkisinden çok memnunum.Çakma halası Lale ortalarda görülmüyor.Ela ile olan kardeşliğide gözümüze sokulmuyor.Babanesi ile de arası çok iyi.Necdet ile olan ilişkisi de sınırlı çok şükür.Ah birde babasıyla ilişkisini görsek.Yok mu bu kızın babasından öğrenmek istediği hiçbirşey.Sonuçta o da Deniz Gezmişin avukatıydı.Boş değil bu konularda
kardelencim 14-04-08, 15:05 Haklısın canım, insanlar değişiyor tabi. Bir gün öncemizle bir gün sonramız bile aynı olmuyor.... Ama ben Işık'ın o konuşmasından senin yazdığın o anlamı çıkardım... O anlama gelecek şeyler söylememiş miydi yaa, ben mi öyle anlamaya şartlandırdım kendimi?? (Işık düşmanı olarak bir de kendimi onu anlamaya mı şartlandırdım yani :D Yok artık ahaha lütfen bana böyle olmadığını söyle Kardelencim :))
Işık o zamanlar Yaşar'ı sevdi. Yaşar onun için farklıydı, Işık'a daha önce görmediği bir hayatı gösterdi (nasıl oluyorsa gerçi, İstanbul'da yaşamıyor hanım kızımız sanki, saraydan inmiş.... Neyse) Sonuç olarak birbirlerinden hoşlandılar sonra da birlikte o kadar vakit geçirince birbirlerini sevdiler tabi ki. Ama bence Işık'ın hatası şu oldu. Işık, insanlar daha da önemlisi arkadaşları Yaşar'la olan ilişkisine karşı çıkınca;
1- Onların inadına gitti. Yani "Siz bana engel olmaya çalışıyorsunuz, beni adam yerine koymuyorsunuz, bana güvenmiyorsunuz. O halde ben de böyle kafamın dikine giderim" moduna girdi biraz.
2- Yaşar'la olan ilişkisini ablasının Ahmet'le olan ilişkisiyle kıyasladı. Hani, kavuşamayan ya da arada engeller çıkan aşklar büyük olur ya :) O hesap... Kendini kaptırdı biraz. Bir de "ben artık küçük Işık değilim" şeklinde kendini kanıtlamaya çalıştı...
Bir süre sonra aradaki farklılıklar ortaya çıkınca -ki bu farklılıklar öylesine, ilişkiye renk katacak farklılıklar değil, Yaşar'ın Yaşar, Işık'ın da Işık olmasını sağlayan detaylardı- Işık aslında yanlış birşeye girdiğini farketti. Yaşar'ı sevmiyor demiyorum, seviyor tabi, ama düşündüğü kadar büyük ve deriiin bir aşkla değil. Harun'u da o şekilde sevmiyor pek tabi.. Ama Goldroseçan'ın tekrar hatırlattığı o bakışlar- Harun'u uzaktan izlemeler, Işık'ın yavaş yavaş -ne yavaşı, bayağı hızlı aslında :)- hislerinin derinleştiğini gösteriyor.. Ne kadar derinleşse de benim gözümde Harun'a layık bir varlık olamayacak ama, dediğim gibi ne yapalım, Harun sevmiş bir kere.. Bize birşey düşmüyor :)
mervecim pek bir ışıkçı gördüm bugün seni bilemiorum yanii:img-hyste hayır canım benim yazdıklarım tam olarak hatırlamıorum şuanda ışığın ne söylediğini ama)ışığın söylediiyle aynı manada. sadece şuraya takıldım ben yaşarla bir ilişkiyi yürütemeyeceğimizi bile bile oldurmaya çalıştık gibi bi laf etti ya ne alaka o zamanlar böyle düşünmüyordu demek istedim.
ama seninde söylediğin gibi harun seviyor biz istesekte istemesekte değişmicek o yüzden harunu çok sevdiğimiz için katlanıcas bu duruma canım..
Haa, Ahmet'le Rüya'nın nihayet birbirlerine bir sarılmaları çok hoştu :) Ah şu sahneleri bizden esirgeyen senaristler... Alacağınız olsun... Rüya'yı şöyle bir iki sahneliğine Ahmet'in dizine oturtup sohbet ettirmediniz ya.. Şimdi de böyle kopuk kopuk yaşıyorlar... Yakışıyor mu ama Ahmet gibi sevgi dolu birine...?
Ha, bu arada yazmış mıydım hatırlamıyorum ama Yasemin-Ahmet sahneleri, özellikle parktakiler çok hoştu :img-in_lo Tam olması gerektiği gibiydi, güzel güzel dertleştiler, sarıldılar... Budur efendim :img-in_lo Sanki birbirlerini ilk defa görüyorlarmış gibi bir anda birbirlerinin dudaklarına yapışmalarını falan bekliyormuş gibi yazıyordu bazı arkadaşlar, çok sıkıcıymışlar bilmem ne.. Ne sıkıcısı yahu :) Kimi gördünüz öyle her an dudak dudağa gezen :img-hyste Bizim anne-babalarımız öyle mi?
Bu arada yürürlerken Ahmet'in eğilip Yasemin'e bir öpücük kondurması da ayrı bir hoştu :img-in_lo
Merwçanım bende çok beğendim bu bölüm onları.Senin söylediklerinin yanında Selmanın odasındaki halleri de çok hoşuma gitti benim.Genelde evli çiftler başkalarını helede annelerinin yanında sevgilerini göstermezler birbirlerine.Daha bir mesefeli dururlar.Ama Ahmet tabii Selmanında telkiniyle nasıl sarıldı karısına, hatta Zeynep içeri girdiğinde elele oturuyorlardı.Son olarak odadan ayrılırken nasıl gerçek ve güzel bir öpücük kondurdu karısının yanağına.Öylesine bir yanak değdirme değildi asla.Hatta Selma biraz utanıp önüne baktı.Kanımca Yaseminin de içi iyice bir hoş olmuştur:img-blushSevgisini herkesin içinde göstermesinide bilen erkeklere bayılırım ben.Maçoluktan ne kadar uzak:img-in_lo
mervecim pek bir ışıkçı gördüm bugün seni bilemiorum yanii:img-hyste hayır canım benim yazdıklarım tam olarak hatırlamıorum şuanda ışığın ne söylediğini ama)ışığın söylediiyle aynı manada. sadece şuraya takıldım ben yaşarla bir ilişkiyi yürütemeyeceğimizi bile bile oldurmaya çalıştık gibi bi laf etti ya ne alaka o zamanlar böyle düşünmüyordu demek istedim.
ama seninde söylediğin gibi harun seviyor biz istesekte istemesekte değişmicek o yüzden harunu çok sevdiğimiz için katlanıcas bu duruma canım..
Hiiiiiiii yapma :img-fie: Nayır nolamaaaz :img-hyste
Evet, o yürütemeyeceğimizi bildiğimiz halde oldurmaya çalıştık cümlesinde haklısın. Ama yani, kendisinin ve evliliğinin muhasebesini yapmış ya, o arada aslında gerçeği hep bildiğini ama görmek istemediğini farketmiş olabilir... Ne bileyim, Gürsoy kızları işte böyle derinlemesine analiz edilemiyorlar ki :D
Ali Defne ve Harundan farklı bir fraksiyonun içinde ama aralarında bir sorun yok gibi görünüyor.Bu durumda Rüya Defnelere mi dahil olur acaba yoksa Ali'lere mi?
Bu arada Rüya'nın gerek teysezi gerekse halasıyla olan ilişkisinden çok memnunum.Çakma halası Lale ortalarda görülmüyor.Ela ile olan kardeşliğide gözümüze sokulmuyor.Babanesi ile de arası çok iyi.Necdet ile olan ilişkisi de sınırlı çok şükür.Ah birde babasıyla ilişkisini görsek.Yok mu bu kızın babasından öğrenmek istediği hiçbirşey.Sonuçta o da Deniz Gezmişin avukatıydı.Boş değil bu konularda
Evet MMCçanım, neyse ki Rüya'nın gerçek ailesiyle ilişkileri pek güzel. Bir tek babasıyla bizim istediğimiz sahneleri gıdım gıdım veriyorlar, neyse hiç yoktan iyidir diyelim :D Çok mu iyimserim bu gün ne, allah allah :img-elvis
Rüya bence Ali'nin dahil olduğu yerde olur gibime geliyor. Ya da, hiçbirine tam anlamıyla dahil olmayabilir, çünkü Harun'a sorduğu o soru "Madem herkes aynı şeyi okuyor, neden anlaşamıyorlar?" sorusu birşeylerin işareti olabilir... Bilemedim şimdi, senarist hanımefendinin insafına kalmış :D
Ahh evet, hastanedeki halleri de çok güzeldi:img-in_lo Yasemin'e hem çok güzel destek oluyor hem de bu çocuk mevzusunda en önemli şeyin onun mutluluğu olduğunu çok hoş belli ediyor... Ne diyeyim, allah herkese, ay pardon isteyenlere :) bir MMC nasip etsin...
Haa, Ahmet'le Rüya'nın nihayet birbirlerine bir sarılmaları çok hoştu Ah şu sahneleri bizden esirgeyen senaristler... Alacağınız olsun... Rüya'yı şöyle bir iki sahneliğine Ahmet'in dizine oturtup sohbet ettirmediniz ya.. Şimdi de böyle kopuk kopuk yaşıyorlar... Yakışıyor mu ama Ahmet gibi sevgi dolu birine...?
aşkolsun çanım tehdite ne gerek var ben seni 10.000 km öteden bile görürüm:)
rüya-ahmet sahnesi hakikattende çok geç kalmış bir sahneydi baba-kız arasında o kadar şey istedik hiçbiri olmadı şimdi rüya tabiri caize kazık kadar oldu yani ahmetin onu bizim istediğimiz gibi sevme şansı kalmadı yoksa mazallah beli falan kırılır adamın aman diyeyim:D inşallah baba kızı bundan sonra daha samimi görebiliriz bu arada yeni rüyayada giderek daha çok alıştığımı belirtmek isterim efendim:img-wink:
yaseminle ahmetin park sahnesi konusunda ise sevgili tehditkar arkadaşım merveçanla aynı fikirdeyim:) kesinlikle herşey dozunda ve bir o kadarda hoştu bundan daha sıcak bir sahne olamazdı ayrıca giderlerken ahmetin yasoyu öptüğü sahnede en süperiydi doğal olarak:img-in_lo
aşkolsun çanım tehdite ne gerek var ben seni 10.000 km öteden bile görürüm:)
rüya-ahmet sahnesi hakikattende çok geç kalmış bir sahneydi baba-kız arasında o kadar şey istedik hiçbiri olmadı şimdi rüya tabiri caize kazık kadar oldu yani ahmetin onu bizim istediğimiz gibi sevme şansı kalmadı yoksa mazallah beli falan kırılır adamın aman diyeyim:D inşallah baba kızı bundan sonra daha samimi görebiliriz bu arada yeni rüyayada giderek daha çok alıştığımı belirtmek isterim efendim:img-wink:
yaseminle ahmetin park sahnesi konusunda ise sevgili tehditkar arkadaşım merveçanla aynı fikirdeyim:) kesinlikle herşey dozunda ve bir o kadarda hoştu bundan daha sıcak bir sahne olamazdı ayrıca giderlerken ahmetin yasoyu öptüğü sahnede en süperiydi doğal olarak:img-in_lo
Aaaa lütfen.. Tehdit yok, sevgi var :D Ağlamak yoooook, gülmek var :img-hyste
Ben de yeni Rüya'ya ikinci bölümde daha bir ısındım. Biz hala Karina'nın o bıcırık hallerini özlediğimiz için belki de 15 yaşındaki Rüya biraz durgun geldi ama kız büyüdü yaa, ne yapsın :) Aman arkadaşlar böylesi daha iyi, ya hoplaya zıplaya gidip Necdet'in kucağına atlasaydı :img-fie: Milletvekili karizması yerle bir... :icon_whis
Aaaa lütfen.. Tehdit yok, sevgi var :D Ağlamak yoooook, gülmek var :img-hyste
Ben de yeni Rüya'ya ikinci bölümde daha bir ısındım. Biz hala Karina'nın o bıcırık hallerini özlediğimiz için belki de 15 yaşındaki Rüya biraz durgun geldi ama kız büyüdü yaa, ne yapsın :) Aman arkadaşlar böylesi daha iyi, ya hoplaya zıplaya gidip Necdet'in kucağına atlasaydı :img-fie: Milletvekili karizması yerle bir... :icon_whis
yarınlarda yarınlarda seni sevmek var:img-hyste (ali rıza binboğa kulakların çınlasın:img-in_lo )
yalnız ben ahmetin beli kırılır dedim ama 15 lik rüya necdetin kucağına atlarsa mazallah adamın milletvekilliği hayatı başlamadan bitebilir :img-fie: o biricik babası ahmete sıkı sarılsın yeter gerisini artık istemiyoruz:img-in_lo
anam merve bebişim ilham geldi dur kaçmadan yakalayayım:)
necdetin yeni türküsü;
rüya koştu belim yandı
ah amanin ammanın
kızım atlamaya ne gerek vardı
gitti velillik hay necdet babanın.... :img-cray::img-hyste
kardelencim 14-04-08, 16:30 Ben de yeni Rüya'ya ikinci bölümde daha bir ısındım. Biz hala Karina'nın o bıcırık hallerini özlediğimiz için belki de 15 yaşındaki Rüya biraz durgun geldi ama kız büyüdü yaa, ne yapsın :) Aman arkadaşlar böylesi daha iyi, ya hoplaya zıplaya gidip Necdet'in kucağına atlasaydı :img-fie: Milletvekili karizması yerle bir... :icon_whis
aynen rüyayı ilk bölümde sadece tip uyumu açısından beğenmiştim ama bu bölümde bende alışmaya başladım. durgunluğu yine devam ediyordu küçüklük halinden eser yok daha neşeli cıvıl cıvıl olabilirdi, artık oyuncudan mı kaynaklanıyor bilmiorum ama ona da alışıcaz napalım:icon_whis
YaBaN GüVeRcİnİ 14-04-08, 16:58 Arkadaşlar birşeye dikkat çekmek istiyorum izninizle...
Rüya 15 değil 17 yaşında...
Hatırlarsanız 1966 yılında 5 yaşındaydı...
72'ye kadar gelindiğinde 12 olmuştu...
Ve aradan yine bir 5 yıl geçti...
Rüya şu an 17 yaşında...
Dikkat çekmek istedim çünkü 15 yaşındaki biriyle17 yaşındaki birinin duyguları çok farklı...
Kendinize iyi bakın...
Hoşçakalın...bye
Geçen bölüme şöyle bir göz gezdiriyordum da Yaşar takıldı gözüme.Yiğenine davranış tarzı ne kadar kaba.Sözde onu korumak istiyor fakat sürekli bağırıp çağırıyor.En ufak bir enpati yapmak yok.Çocuğu sadece azarlıyor.Haliyle oda Metine yaklaşıyor.Çok ama çok kaba bir adam Yaşar.Işık için edişelendiğinde de bunu dile getirme şekli çok kabaydı zaten.
Merveçanım hakikkatten bu bölüm Ahmet-Yasemin izlerken böyle kendi kendime düşündüm hayret Ahmet-Yasot yan yana beni hiç rahatsız etmiyorlar niye acaba diye :icon_whis:img-pilot Ahmet ne kadar sevecen ne kadar maçoluktan uzak bir koca gerçekten :img-in_lo Sırf Yasemin üzülmesin diye her şeyden vazgeçer sanırım dedi ya Yasemin'e"senin mutsuzluğun pahasına değil" diye :img-cray: Selma'nın yanında Yasemin'e sevgisini göstermesi de çok hoştu böyle bir adamın kıymetini bilsin Yasemin zamanında bilemedi ama :hıh
Yaban Güvercini canım Rüya 62 Mayıs doğumlu yani 15 yaşında en fazla 16 yaşındadır şu yaş konusu çok karışık oldu bu dizide :icon_whis Rüya 62 Mayıs'ta doğdu hakikatten 66 Mayıs'ında nasıl 5 yaşına girdi bu çocuk hiç anlamam zaten yok şundan gün aldı şuna girdi şunu geride bıraktı :icon_whis::img-pilot
Geçen bölüme şöyle bir göz gezdiriyordum da Yaşar takıldı gözüme.Yiğenine davranış tarzı ne kadar kaba.Sözde onu korumak istiyor fakat sürekli bağırıp çağırıyor.En ufak bir enpati yapmak yok.Çocuğu sadece azarlıyor.Haliyle oda Metine yaklaşıyor.Çok ama çok kaba bir adam Yaşar.Işık için edişelendiğinde de bunu dile getirme şekli çok kabaydı zaten.
Türk örf ve adetlerinde büyüklerin küçüklerin düşünce ve duygularıyla ne zaman empati kurma geleneği vardı ki?:kahve
Sonuçta Yaşar da bu gelenek ve göreneklere kökten bağlı olan bir karakter...Yeğenine sakin bir şekilde konuşup onu anlamaya çalışmak ve ikna etmek yöntemi yerine, "aşırı korumacı, yasaklayıcı" bir yöntem seçiyor...
Kaldı ki her ne kadar Yaşar karakteri, bulundukları şartları yine sorgulayan ve düşünen bir karakter olarak yansıtılmasına rağmen...Neden marjinal ya da içten içe bir nevi zıt düşündüğü bir fraksiyonun içinde? bknz:ne idüğü belirsizlik galiba...Tamam solu tutmayabilirsin...ama Metin gibilerinin de yaptıklarını biliyorsun, görüyorsun ve susuyorsun? senin savunduğun ilkelilikte -biraz hümanizm serpiştirilmiş, fikri mücadele-davranmadığını da görüyorsun niye oradasın ya da yeğeni niye orada olmasına izin veriyorsun? bknz:yaptıkları haydutluk, soğukkanlı katillik(bir komünist dünya yüzünden silinse ne olur ki anlayışı)...bu bölümden sonra belirttiğim düzlemde Yaşar da bir kırılma olması lazımdır...Yoksa benim için o "ne idüğü belirsizlik" yaftası onun üstünde yapışık kalacaktır...
Bu arada herkese iyi akşamlaaar!bye
Merveçanım hakikkatten bu bölüm Ahmet-Yasemin izlerken böyle kendi kendime düşündüm hayret Ahmet-Yasot yan yana beni hiç rahatsız etmiyorlar niye acaba diye :icon_whis Ahmet ne kadar sevecen ne kadar maçoluktan uzak bir koca gerçekten :img-in_lo Sırf Yasemin üzülmesin diye her şeyden vazgeçer sanırım dedi ya Yasemin'e"senin mutsuzluğun pahasına değil" diye :img-cray: Selma'nın yanında Yasemin'e sevgisini göstermesi de çok hoştu böyle bir adamın kıymetini bilsin Yasemin zamanında bilemedi ama :hıh
Yaban Güvercini canım Rüya 62 Mayıs doğumlu yani 15 yaşında en fazla 16 yaşındadır şu yaş konusu çok karışık oldu bu dizide :icon_whis Rüya 62 Mayıs'ta doğdu hakikatten 66 Mayıs'ında nasıl 5 yaşına girdi bu çocuk hiç anlamam zaten yok şundan gün aldı şuna girdi şunu geride bıraktı :icon_whis::img-pilot
Herkese Selamlar bye..
Öncelikle belirteyim Rüya tamı tamına 15 YAŞINDA..
Valla Ahmetin Yasemine Junior konusunda destek olması gerçekten hoştu..Ben yinede hiç beğenmedim..Sen yıllarca bebek hasretiyle yaşa sonra Yasemin için duraksa..Ah Ahmet yaktın kendini..Seçecektin Michelle'i şimdi Juniorlar diz boyu..Niyse onlar Junior yapadursun :love05: ben Zeynebe el atayım..:hıh
Zeynebi sevmiyorum.. Çok şımarık geliyor bana..Gözüme batıyor..Hele Ahmetle Havalı,kokoş,şımarık sevgilisiyle konuşan liseli kızlar gibi konuşması .....:dito:dito
Sonra hep dediğim gibi Aliyle Rüya üzerinden şakalaşması..(geçen bölümde..)
Öğretmen-Öğrenci ayrımını yapamaması..
Junior harekatına Tehlike oluşturması..!!!
Neyse artık hepsinin bir arada olduğu bir ANTİ ZEYNEP Grubu açtım..Birazdan editleyip linkini ekleyeceğim..Bazı üyelere davet attım..Tabi kendi görüşlerini bilmiyorum çok takip edemiyorum siteyi..Kabul etmek zorunda değiller..
Edit: İmzamda var..Tıklayıp ulaşabilirsiniz..
Hatırla Sevgilinin son bölümlerde en büyük tehlikesi,
Aynı zamanda hem Ali'ye hem de Ahmete sarkan,
Dışı Melek içi Şeytan,
En önemlisi de JR. Harekatına Düşman...
ANTİ ZEYNEP ANTİ ZEYNEP ANTİ ZEYNEP!!
Haklısın canım, insanlar değişiyor tabi. Bir gün öncemizle bir gün sonramız bile aynı olmuyor.... Ama ben Işık'ın o konuşmasından senin yazdığın o anlamı çıkardım... O anlama gelecek şeyler söylememiş miydi yaa, ben mi öyle anlamaya şartlandırdım kendimi?? (Işık düşmanı olarak bir de kendimi onu anlamaya mı şartlandırdım yani :D Yok artık ahaha lütfen bana böyle olmadığını söyle Kardelencim :))
Saharacım, aynen :) Bayağı karışık ama okunacak çok yazı var. Okudukça oturuyor parçalar yerli yerine.. 77-80 dönemi, her açıdan karmaşık aslında. Örgütlenmeler açısından da karmaşık, devlet-ordu-hükümet açısından da... Provokasyonlar ve derin devlet etkisi var.. Hepsini ayrı ayrı inceleyip sonra birleştirmek mi daha iyi yoksa aynı anda incelemek mi anlayamadım henüz :icon_conf
Işık zaten evliliğini bulunduğu noktadan değerlendirdi.Bence demek istediki; bu gün düşündüğümde aslında yürüyemiyecek bir evlilikti bu.Tabi o zaman böyle düşünmüyordu. Zaten kendisi de itiraf etti, "o zamanki Işık İle şimdiki Işık arasında dağlar kadar fark var"... zaten O zamanlarla yani 68 ler ile 77 ler atrasında da çok fark var. Daha önce de yazmıştım Alıntılmak istedim:
Işık, Yaşarı sevmişti... O yaşlar hep öyle değilmidir? Sevgi,aşk herşeyin üstündedir. Çünkü yaşama dair fazla bir şey bilmiyorsundur.İlşkiyi belirleyen sevgidir.Aralarında bir sorun olabileceğini düşünemezdi, çünkü Işık her şeyden kendini uzak tutuyordu.
Ama seçtiği meslek, döneme ilişkin yaşadıkları ve şahit oldukları onu bir anlamda taraf olmaya zorladı, zaten koşullarda bunu gerektiriyordu.Çünkü ortadaki meseleler çokta insani meselelerdi. İnsanlara, hatta en yakınlarına ailesine şiddet kullanılıyor, haksız ,hukuksuz ölümler oluyor ve Işık artık bunlara şahit oluyordu dolayısıyla da sesiz kalamıyordu.:img-blush
Böyle bir durumda insan eşinden yanında olmasını, ona destek olmasını beklemezmi? Bu eşler arasındaki en doğal dayanışmadır.Yaşar en azından şunu söylemeliydi:"aynı görüşe sahip olmasamda ailenlere yapılanları çok haksız buluyorum onların yanında olmak senin hakkın"... Ama Yaşar destek olmadığı gibi, köstek olup her habere gittiğinde sorun çıkardı.
bence ipler orada koptu... Artık geri dönülmez bir noktadalar.:icon_whis
Döneme gelince; haklısın Merwecim, çok karışık bir dönem. Örgütlenmeler açısından da... Sovyet modeli,Çin modeli, ikisini de reddeden model...Ama ciddi ciddi çalışma yürtütüyorlar. Mahalle komiteleri oluşturulmuş...Sokak muhalefeti gelişkin. bazı kesimler açısından istenmeyen bir durum.Dolayısıyla Provkasyonlara açık,Yurt dışından ithal kontrgerilla taktik ve stratejileri uygulamada...daha sonra yerele kadar inecek derin devlet etkisi...Öğrenip öğrenip birleştireceğiz galiba...:good:
bende diziyi izlerken bisey gözüme carpti
bu yasemin hic mi kizini tanimiyacak yarabbim
5 yil önce rüya kayboluyo bir kiz getiriyolar kizim kizim diyo
5 yil sonra 1 mayis olaylarinda yerde yatan birine rüya rüya diyo iyice yüzüne bakmasa benim kizim diyecek eve götürücek o kadar yani yaseminde tanimama hastaligi teshisi koydum ben :img-icecr
Herkese Selamlar bye..
Öncelikle belirteyim Rüya tamı tamına 15 YAŞINDA..
Valla Ahmetin Yasemine Junior konusunda destek olması gerçekten hoştu..Ben yinede hiç beğenmedim..Sen yıllarca bebek hasretiyle yaşa sonra Yasemin için duraksa..Ah Ahmet yaktın kendini..Seçecektin Michelle'i şimdi Juniorlar diz boyu..Niyse onlar Junior yapadursun :love05: ben Zeynebe el atayım..:hıh
Zeynebi sevmiyorum.. Çok şımarık geliyor bana..Gözüme batıyor..Hele Ahmetle Havalı,kokoş,şımarık sevgilisiyle konuşan liseli kızlar gibi konuşması .....:dito:dito
Sonra hep dediğim gibi Aliyle Rüya üzerinden şakalaşması..(geçen bölümde..)
Öğretmen-Öğrenci ayrımını yapamaması..
Junior harekatına Tehlike oluşturması..!!!
Neyse artık hepsinin bir arada olduğu bir ANTİ ZEYNEP Grubu açtım..Birazdan editleyip linkini ekleyeceğim..Bazı üyelere davet attım..Tabi kendi görüşlerini bilmiyorum çok takip edemiyorum siteyi..Kabul etmek zorunda değiller..
Edit: İmzamda var..Tıklayıp ulaşabilirsiniz..
Hatırla Sevgilinin son bölümlerde en büyük tehlikesi,
Aynı zamanda hem Ali'ye hem de Ahmete sarkan,
Dışı Melek içi Şeytan,
En önemlisi de JR. Harekatına Düşman...
ANTİ ZEYNEP ANTİ ZEYNEP ANTİ ZEYNEP!!
bir şeyi düzeltmek istiyorum.zeynep rüya üzerinden şakalaşamazdı çünkü rüyayla tanışmıyorlardı.rüya aliye hep böyle oluo büyük başlıyor sonu küçük bitio demişti.zeynepte o yüzden o yazının sonunu sığdırabilcn mi dedi.ali hiç sığdıramıo çünkü.
bir şeyi düzeltmek istiyorum.zeynep rüya üzerinden şakalaşamazdı çünkü rüyayla tanışmıyorlardı.rüya aliye hep böyle oluo büyük başlıyor sonu küçük bitio demişti.zeynepte o yüzden o yazının sonunu sığdırabilcn mi dedi.ali hiç sığdıramıo çünkü.
Olabilir..Evet bende çok dikkat etmeden söylüyor olabilirim..Ancak bunun eksikliği zaten Zeynebe olan duygularımı değiştiremez..
Sevgili Yaban Güvercini, Rüya 15 yaşında :) 5 Mayıs 1962 doğumlu, yani 15. yaşını doldurmuş, 16'dan gün almış ama bitirdiği yaş söylenir.. Zeynepçan'ım nesi karışık kuzum :D Say işte, 62 doğumlu, 63 Mayısı'nda dünya üzerinde tam 1 yıl geçirmişti, 64'te 2 yıl, 65'te 3..... 77'de 15. yılı bitirdi, 16.'ya başlıyor... Vay bee, bacak kadar çocuklar bile büyüdü :img-hyste
Özenççanım, Işık hakkında ben de öyle düşünüyorum. Yaşar'ı sevdi, gerçi bence çoook büyük ve destansı bir aşkla değil ama sevdi, fakat onların birlikte olmasını engelleyen şeyler çok büyüktü. Aşılacak sorun ya da renk katacak farklılıklar değildi. Bu yüzden ben de bir daha birlikte olmalarına ihtimal vermiyorum... Işık dersini çıkarmış geçmişten. Alamanya yaramış :D
Öğrenip öğrenip birleştirme daha uygun diyorsun :) Bana da öylesi daha sistemli ve kolay olur gibi geldi :D
Çiğdemcim, Yasemin'in tanımama hastalığı hep panik durumlarında nüksediyor :D Kendisi az biraz kriz durumlarını yönetemeyen bir kadın olur da... Hamile kaldığında Ahmet'i tanıyamadı, kaybolduğunda Rüya'yı... Demek ki ne kadar değişirse değişsin, hep aynı kalan birşeyler var içinde bir yerlerde... :)
justinecatblue 14-04-08, 22:43 belki değinilmiştir bilmiyorum ama, benim dikkatimi çeken bir nokta, yasemin daha gencecikken sorunsuz hamile kaldı, doğurdu-şimdi niye tedavi oluyor??? hadi o zaman aldırmış olsa, tamam-ilk çocuğunu aldıranların bazen sonra başka çocuğu olamayabiliyormuş-ama yasemin'de tedavi olmasını gerektirecek bir sorun yoktu ki? o işin tıbbi yanı tabii ama, daha önce sorunsuz hamile kalıp doğurmuş bir kadının aniden çocuk için hormon tedavisine başlamış olması bana mantıksız geldi-
arkadaşlar hepiniz jinekolog(umarım doğru yazmışımdır) kesildiniz başımıza:img-hyste
olmuyorsa olmuyodur ne gerek var derinlere inmeye
belkide hayırlısı budur
belkide ahmet junior değilde ada dikeni olacaktı çocuk
boşverin böylesi daha iyi ben bu durumdan çok memnunum:img-icecr
çalıkuşu78 14-04-08, 22:49 selam çannlarr ışıkla yaşarın ilişkisi üzerinden bu tip evliliklerin o devirlerde yürümeyeceğini göstermek istediler sanırım.. o devirde kuzen kuzeni vurmuştu biri sağ biri solcu diye.. neler yaşandı.. kardeş kardeşe düşman oldu.. hiçbirşey olmamış gibi yaşar ışık evliliği süremezdi.. birinden biri kendini yok sayacaktı böyle ne aşk olur ne de evlilik.. zaten 5 sene aramamış yaşar, boşanma davasını da kendi açtıydı.. o kararını vermiş hayatı hakkında..belli bir yola girmiş ışık o yolda olamazdı.. ışığın yolunda da yaşar olamazdı.. harunla ışığın yolları aynı kavşağa çıktı ve birleşti..birlikte olmaları her bakımdan çok güzel.. hele harundaki aşk olduktan sonra yıkılsın dağlar dağlar ohhh beee..
Olmaz...yani...olmayabilir:) Yaseminin karşı çinsle ilişkisi 18'inde başladı. Paaat diye bitti. Üstüne hamilelik. Ayrılık. Bir nevi travma yani. E, sonra travmalar arkası arkası geldiler mübarek. Neçotla 7 yıllık garip bir mutluluk (pardon, evlilik)...Sonra, kızın anası gitti Alamanyalara. Evlendiler Ahmetle, ama bir gün yüzü görmediler. Evlendikleri gün, Denizler yakalandı Gemerekte. Bir nevi ağbisi sayılabileçek dayısı öldü. Denizin üzüntüsü...Sonra babası, kardeşi de gitti. Rüyayı hale yola koyma falan fıstık derken...Vüçut unuttu doğal olarak, nerede ne yapması gerektiğini:img-wink:
Bir de ben bu son bölümde Yasot, hamile kalamadığını öğrenip Selmanın odasına girdiğinde bayağı açıdım haline yav:img-cray:Öksüz gibi...Ne omzunda ağlayaçak bir anası ne babası var. Allahtan Selma, gerçekten de meşhur mektubumuzda talep ettiğimiz kıvamda bir kayınvalide oldu da...:icon_whis
bilmiyorum ama ben hala ve ısrarla ışık harun birlikteliğine karşıyım
bana hiç inandırıcıı gelmiyor
ben yapılanları kolay kolay unutamıyorum
insanlar yaptıklarınız cezasını çekmeli bence
ama ışık hanım çok rahat,harun gibi onu her şeyiyle kabullenen bir aşık bulmuş avucunda oynatıyor
benim bu aşka karşı olmamın bir nedenide ünsal kızlarının genlerinden gelen dengesizlikleri.:img-hyste
ya ışıkın sevgisine güven mi olur ya
hani yaşara çok aşıktı bu
ay ne bileyim istemiyorum bu birlikteliği
haruna daha atılgan,daha cin,ışık gibi saf olmayan birileri lazım
en azından ben böyle düşünüyorum
Bir de formül belli. Bu bizim Ahmette fazla ağırkanlı oldu zavallım. Hemen formülü uygulasa, adada ev de var artık. Ama eve gerek yok. Sevda Tepesi+Gül rengi Şarap+Piknik. Sonra gelsin Juniorçan:):happy0064
Sorsalar biz hemen hatırlataçağız...Ama sormuyorlar:icon_whis
Işık-Harun editi: Harun Işığı seviyor. Bir zamanlar Yaşarla evlenmesi bunu değiştirmez. Aynen Ahmetin, Yasemini Neçotla gerçekten evli sandığı zamanlarda bile "hala" sevdiği gibi.
Işık akıllandı, bizzat yaşadı gördü, denedi olmadı...Hemen akabinde koşmadı Haruna (gerçi koşamazdı, adam hapisteydi). Ama şu anda da koşturmuyor(lar) zaten...Bırakalım, mutlu olsunlar. Yakışır;)
belki değinilmiştir bilmiyorum ama, benim dikkatimi çeken bir nokta, yasemin daha gencecikken sorunsuz hamile kaldı, doğurdu-şimdi niye tedavi oluyor??? hadi o zaman aldırmış olsa, tamam-ilk çocuğunu aldıranların bazen sonra başka çocuğu olamayabiliyormuş-ama yasemin'de tedavi olmasını gerektirecek bir sorun yoktu ki? o işin tıbbi yanı tabii ama, daha önce sorunsuz hamile kalıp doğurmuş bir kadının aniden çocuk için hormon tedavisine başlamış olması bana mantıksız geldi-
bana mantiksiz gelmedi ayni sey teyzemin basina geldi
ilk hamileliginde normal bir sekilde hamile kalmisti
ama ikincisinde arada büyük ihtimal 8 yil vardi ve tedavi gördükten sonra ikincisine hamile kaldi
Bir de formül belli. Bu bizim Ahmette fazla ağırkanlı oldu zavallım. Hemen formülü uygulasa, adada ev de var artık. Ama eve gerek yok. Sevda Tepesi+Gül rengi Şarap+Piknik. Sonra gelsin Juniorçan:):happy0064
Sorsalar biz hemen hatırlataçağız...Ama sormuyorlar:icon_whis
shevek abla sende mi juniorcısın
ben bu formda yalnızım artık
anti ışık&harun birlikteliği ve anti juniorcı olarak:img-cray:
neyse kaderde bu da varmış:img-hyste
bilmiyorum ama ben hala ve ısrarla ışık harun birlikteliğine karşıyım
bana hiç inandırıcıı gelmiyor
ben yapılanları kolay kolay unutamıyorum
insanlar yaptıklarınız cezasını çekmeli bence
ama ışık hanım çok rahat,harun gibi onu her şeyiyle kabullenen bir aşık bulmuş avucunda oynatıyor
benim bu aşka karşı olmamın bir nedenide ünsal kızlarının genlerinden gelen dengesizlikleri.:img-hyste
ya ışıkın sevgisine güven mi olur ya
hani yaşara çok aşıktı bu
ay ne bileyim istemiyorum bu birlikteliği
haruna daha atılgan,daha cin,ışık gibi saf olmayan birileri lazım
en azından ben böyle düşünüyorum
sana katiliyorum yani bu aska karsi degildim ilk basta ama harun cok aci cekti isik ise iki taraftan sevildi hic aci cekmedi kimi istediyse oldu keske isik bu sefer isteseydide harun reddetseydi ne güzel olurdu karsiliksiz reddedilmek neymis ögrenseydi bunu cok isterdim ama haruna hic bisey demiyorum o sonuna kadar mutlulugu hak ediyo isik harunu hak etmiyo ona cok acilar cektirdi icim rahat degil bu konuda
shevek abla sende mi juniorcısın
ben bu formda yalnızım artık
anti ışık&harun birlikteliği ve anti juniorcı olarak:img-cray:
neyse kaderde bu da varmış:img-hyste
Sinotçan, tabii Juniorçuyum. Ben zaten en baştan beri Jr. çuyum. Kökten yani;)
Işıkla Harun konusunda ise, çok pragmatik görüyorum kendimi:img-wink:. Boyu boyuna posu posuna uygun...Bençe uyar.
çalıkuşu78 14-04-08, 23:09 shevek ben de yasemine üzüldüm ..kimsesi yok iki kız kaldılar tek başlarına..selma ona neler yapmıştı zamanında şimdi onun omzunda ağlıyor.. hayat ne çok şaşırtıyor insanı.. insan yapılanları unutmasa yaşıyamaz zaten..ama hakkını yiyemem yaseminin.. selmaya hiçbir zaman saygısız bir davranışta bulunmadı.. en umutsuz anında bile saygısını korudu..gelin olarak iyi saygılı bence:img-wink:
sinem insan bir kere sevdi diye ömür boyu sevmek zorunda mı..çok şey yaşandı ve aşk bitti.. ışık genç güzel bir kadın ben bir zamanlar birini sevdim evlendim ayrıldım artık kimsenin aşkına layık değilmiyim diyecek.. bunu dediği anda psikolojik olarak çökmüştür zaten..normal iş hayatını bile aksatır böyle düşünse ışık..
Olmaz...yani...olmayabilir:) Yaseminin karşı çinsle ilişkisi 18'inde başladı. Paaat diye bitti. Üstüne hamilelik. Ayrılık. Bir nevi travma yani. E, sonra travmalar arkası arkası geldiler mübarek. Neçotla 7 yıllık garip bir mutluluk (pardon, evlilik)...Sonra, kızın anası gitti Alamanyalara. Evlendiler Ahmetle, ama bir gün yüzü görmediler. Evlendikleri gün, Denizler yakalandı Gemerekte. Bir nevi ağbisi sayılabileçek dayısı öldü. Denizin üzüntüsü...Sonra babası, kardeşi de gitti. Rüyayı hale yola koyma falan fıstık derken...Vüçut unuttu doğal olarak, nerede ne yapması gerektiğini:img-wink:
Bir de ben bu son bölümde Yasot, hamile kalamadığını öğrenip Selmanın odasına girdiğinde bayağı açıdım haline yav:img-cray:Öksüz gibi...Ne omzunda ağlayaçak bir anası ne babası var. Allahtan Selma, gerçekten de meşhur mektubumuzda talep ettiğimiz kıvamda bir kayınvalide oldu da...:icon_whis
Bende çok üzüldüm Yaseminin o haline Shevekçanım ama zamanında Nezahat'ın kızna verdiği akılları düşünürsek Selmaya sığınması daha iyi oldu kanımca.Nezahat olsa acaba Necdet'in ahı mı tuttu git bir helallik al ondan kesin olur çocuğunuz derdi:img-hyste
sen tamda haruna zeynepi tarif etmişsin arkadaşım:img-wink::img-wink:
yok canım zeynep olmaz o küçük
ben şuleyi düşünmüştüm ama o da yok piyasada
hapse girdi ama noldu bilemiyorum
SONUNA KADAR KARŞIYIM HARUN&IŞIK BİRLİKTELİĞİNE
şımarık ünsal kızları çeksin elini eteğini benim kuzularımdan
ama ben ne desemde boş galiba:img-cray:
şu ışık yüzünden diziyi izleyesim gelmiyor
sadece siyasi kısımları sever oldum artık kçünkü defne&deniz aşkını izleyemiyorum ki:img-cray:
çalıkuşu78 14-04-08, 23:15 aaaa şule mi kulaklarıma inanamıyorum.. ısmarlama aşk olur mu yavv:img-hyste hem harun çok yakışıklı adam ona ışık çok yakışıyor şule hiç yakışmazdı.. şule ile evlenen harun bir güzeli bir çirkine vermişler,güzel ağlar çirkin güler bir zaman türküsünü söylerdi yanık yanık:img-hyste:img-hyste
shevek ben de yasemine üzüldüm ..kimsesi yok iki kız kaldılar tek başlarına..selma ona neler yapmıştı zamanında şimdi onun omzunda ağlıyor.. hayat ne çok şaşırtıyor insanı.. insan yapılanları unutmasa yaşıyamaz zaten..ama hakkını yiyemem yaseminin.. selmaya hiçbir zaman saygısız bir davranışta bulunmadı.. en umutsuz anında bile saygısını korudu..gelin olarak iyi saygılı bence:img-wink:
sinem insan bir kere sevdi diye ömür boyu sevmek zorunda mı..çok şey yaşandı ve aşk bitti.. ışık genç güzel bir kadın ben bir zamanlar birini sevdim evlendim ayrıldım artık kimsenin aşkına layık değilmiyim diyecek.. bunu dediği anda psikolojik olarak çökmüştür zaten..normal iş hayatını bile aksatır böyle düşünse ışık..
Üstüne üstlük Harun da, Işık da henüz çok gençler. Allahtan onlar, garip bir şekilde mutlu zannetmediler, hem kendilerinin hem başkalarının hayatlarından çalmadılar...Benim vakti zamanında Işığı çok eleştirdiğim olmuştur (en çok da saftirikliği yüzünden)...Ama, Işığın hakkını da Işığa vermek lazım. Hep dürüst oldu. Hem kendine, hem de Haruna ve Yaşara karşı. Yaşarla yürümediğinde (görüş ayrılığı, kadın erkek ilişkilerine farklı bakışlar ve ülkede olup bitenler yüzünden) öyle ve ya böyle fazla uzatmadan bitmesine izin verdi. Yapışıp kalmadı...Ya da birilerinin onun hayatına takılı kalmasına da. Ablasından bu açılardan farklı o.
Yani bençe, o ilişkinin bitmesinden sonra beş yıl geçmiş. Zaten Işık, evliyken de tarafını belirlemişti. Şimdi Harunla aynı taraftalar...Direkt olarak aynı "hareket" içinde değilller. Ama Işık, Harunun yolunu biliyor. Görüşler benzer. E, bir karşılıklı ilişki, evlilik ya da sevgililik konusunda Harun nasıl olur, onu da biz kestirebiliyoruz. Bençe olur yani, verdim gitti:img-wink:
Bende çok üzüldüm Yaseminin o haline Shevekçanım ama zamanında Nezahat'ın kızna verdiği akılları düşünürsek Selmaya sığınması daha iyi oldu kanımca.Nezahat olsa acaba Necdet'in ahı mı tuttu git bir helallik al ondan kesin olur çocuğunuz derdi
Vallah dogri dersin MMÇçim. Olmadığı iyi bir yandan. Bozaçının şahidi şıraçı. Hatta, o, "Bak, Neçotla evli kalsaydın, en az beş tane daha olurdu" bile derdi. O zaten, Ahmete hep beğenerek, ama araya mesafe koyarak bakmıştır. Çoçukçağıza "bebek bekliyorlar da" deyişini hiç unutamayaçağım. Bile bile insan birinin çanını açıtmak neden ister? Ahmet ona iyilikten, kızını hep sevmekten gayrı bir şey yapmamış. Kızıyla hep evlenmek istemiş. Kadın nispet yapar gibi. Kaldı ki Yaseminin Neçotla aşk evliliği yapmadığını da biliyordu.
çalıkuşu abla beni sende dahil kimse anlamıyor:img-cray:
sevmiyorum bu kızı ya
hoş bana güzelde gelmiyor ki genç kısmı doğruda
ben insanları güzel ve çirkin diye ayırmayı sevmeyen biriyim ama madem değindin söyleyeyim
bence ışık eskiden daha güzeldi,daha doğaldı.şimdi makyaj güzeli derler ya aynen öyle olmuş.basit durmuş bence yeni hali.
ben karakter olarak ışıkı beğenmiyorum.68 kuşağından olup apolitik kalmayı seçen birinin benim gözümde pek değeri yoktur.tabiki apolitik kalmak bir tercihtir ama o devir böyle bir tercihi kaldıramayacak bir devirdi.
harun gibi atak bir karaktere ışık gibi biri uymuyor bence.
sonra ışıkın o yaşar uğruna kuzenine ve arkadaşlarına yaptıklarını nasıl unutayım ben.hani balık hafızalı olmak kötüydü.ışık değişti diyebilirsiniz ama her değiştim diyene inanılır mı?:icon_whis
of bilmiyorum işte içime sinmiyor benim bu birliktelik.
aaaa şule mi kulaklarıma inanamıyorum.. ısmarlama aşk olur mu yavv:img-hyste hem harun çok yakışıklı adam ona ışık çok yakışıyor şule hiç yakışmazdı.. şule ile evlenen harun bir güzeli bir çirkine vermişler,güzel ağlar çirkin güler bir zaman türküsünü söylerdi yanık yanık:img-hyste:img-hyste
bence şule ışıka 10 basar.
en azından ışık gibi saf değil
düşünen bir beyin benim için önemli olan bu
hemde gayet güzel bir kızdı niden öyle diyorsun:icon_sorr
çalıkuşu78 14-04-08, 23:25 sinemcim boşver herkes birşeye takılıyor bu dizide.. benim ablam da ahmete takmış:img-hysteelinden gelse güzideyi ahmeti öldürecek veya ahneti zeynepe yollıcak necdetle yasemini birleştirecek:img-hyste dün akşam bendeydi birbirimize girecektik neredeyse ahmet zeynepe aşık olcak diye başımın etini yedi.. bu dizi herkesi akıl sağlığından etti.. takım tutar gibi karakter tutuyoruz:img-hyste
sinemciğim ben ışığı güzel buluyorum.. çok manalı bir yüzü var bana göre.. demek erkek olsaymışım harun ve ahmet gibi ünsal kızı derdine düşecekmişim:img-hyste
sinemcim boşver herkes birşeye takılıyor bu dizide.. benim ablam da ahmete takmış:img-hysteelinden gelse güzideyi ahmeti öldürecek veya ahneti zeynepe yollıcak necdetle yasemini birleştirecek:img-hyste dün akşam bendeydi birbirimize girecektik neredeyse ahmet zeynepe aşık olcak diye başımın etini yedi.. bu dizi herkesi akıl sağlığından etti.. takım tutar gibi karakter tutuyoruz:img-hyste
sinemciğim ben ışığı güzel buluyorum.. çok manalı bir yüzü var bana göre.. demek erkek olsaymışım harun ve ahmet gibi ünsal kızı derdine düşecekmişim:img-hyste
bak o kesin
sanırım güzellik anlayışlarımız epey bir ayrı
ben daha çok doğallıktan yanayım
evet ya ben takım tutar gibi karakter tutyorum
dershanede felan arkadaşlarla konuşurken nejdeti seven biri oldumu cinlerim tepeme çıkıyor.:img-hystekendimi hararetli bir tartışmanın ortasında buluyorum:img-hyste birde yaşar deniz tartışmalarım vardı.cadılığımla hepsini yendim ama:img-hyste
sinemcim boşver herkes birşeye takılıyor bu dizide.. benim ablam da ahmete takmış:img-hysteelinden gelse güzideyi ahmeti öldürecek veya ahneti zeynepe yollıcak necdetle yasemini birleştirecek:img-hyste dün akşam bendeydi birbirimize girecektik neredeyse ahmet zeynepe aşık olcak diye başımın etini yedi.. bu dizi herkesi akıl sağlığından etti.. takım tutar gibi karakter tutuyoruz:img-hyste
çalıkuşuçanım, :img-hysteçok güldüm ablana...evet var böyleleri, ellerinden gelse bunça yıldan sonra Ahmeti Yaseminden, Neçotu da Güzideden Eladan ayırıp, ikisini evereçekler. İçlerinde ukte kaldı.:img-hyste
Işık fena değil tabii. Şule de çok sevimliydi bençe. Hem senin Şuleyi kayırman lazım kanımça...Çünkü , kendisi Mahirlerin gruptandı, hatırlatırım:img-wink:
Ama Şuleyle Harun hem fraksiyon, hem boy pos yönünden uymazlar bençe de:kahve:icon_whis
Üstüne üstlük Harun da, Işık da henüz çok gençler. Allahtan onlar, garip bir şekilde mutlu zannetmediler, hem kendilerinin hem başkalarının hayatlarından çalmadılar...Benim vakti zamanında Işığı çok eleştirdiğim olmuştur (en çok da saftirikliği yüzünden)...Ama, Işığın hakkını da Işığa vermek lazım. Hep dürüst oldu. Hem kendine, hem de Haruna ve Yaşara karşı. Yaşarla yürümediğinde (görüş ayrılığı, kadın erkek ilişkilerine farklı bakışlar ve ülkede olup bitenler yüzünden) öyle ve ya böyle fazla uzatmadan bitmesine izin verdi. Yapışıp kalmadı...Ya da birilerinin onun hayatına takılı kalmasına da. Ablasından bu açılardan farklı o.
Yani bençe, o ilişkinin bitmesinden sonra beş yıl geçmiş. Zaten Işık, evliyken de tarafını belirlemişti. Şimdi Harunla aynı taraftalar...Direkt olarak aynı "hareket" içinde değilller. Ama Işık, Harunun yolunu biliyor. Görüşler benzer. E, bir karşılıklı ilişki, evlilik ya da sevgililik konusunda Harun nasıl olur, onu da biz kestirebiliyoruz. Bençe olur yani, verdim gitti:img-wink:
Shevekimçanım, öncelikleeen hoşgeldün :img-in_lo Sen böyle ayda yılda bir yorum yapmaya geleceksen, işimiz var vallahi.. Daha sık gel, daha sık ;)
Evet, o açılardan Işık'a diyecek birşeyimiz yok. Harun'u reddederken de samimi ve açıktı, hatta Harun'u nasıl reddedersin diye kızsak ve Harun üzüldüğü için üzülsek de takdirimizi kazanmıştı o davranışı.. Yaşar'la da biraz garip bir durum oldu, önce boşanmak istemiyorum dedi sonra perde çekti trip attı falan ama uzamadan bitirdiler işi.... Ablasına bu yönden benzemiyor, neyse ki :D
Selma da hakkaten iyi kaynana oldu. Tam beklediğimiz ve tahmin ettiğimiz gibi.. Yasemin'in yanında oluyor, destek oluyor ona.. Sevim de var tabi.. Defne'nin doğumu zamanındaki birbirlerine kenetlenmiş halleri çok güzeldi :img-in_lo
Çalıkuşumçanım, o türkü de ne öyle :img-hyste Allah iyiliğini versin.. Shevekçan doğru diyor, Şule Mahir'in arkadaşıydı şekerim, kayırmak lazım :) Hem hoş kızdı yaa, gözlerinden enerji fışkırıyordu... Mıymıy değildi yani.. Gerçiii, Işık da bizi şaşırtacak derecede mıymıylıktan ağırkanlılığa doğru ufak bir sıçrama yaptı ama :img-hyste
çalıkuşuçanım, :img-hysteçok güldüm ablana...evet var böyleleri, ellerinden gelse bunça yıldan sonra Ahmeti Yaseminden, Neçotu da Güzideden Eladan ayırıp, ikisini evereçekler. İçlerinde ukte kaldı.:img-hyste
Işık fena değil tabii. Şule de çok sevimliydi bençe. Hem senin Şuleyi kayırman lazım kanımça...Çünkü , kendisi Mahirlerin gruptandı, hatırlatırım:img-wink:
Ama Şuleyle Harun hem fraksiyon, hem boy pos yönünden uymazlar bençe de:kahve:icon_whis
niye uymasınlar
şule ilk başta harunların gruptandı hem bence çok güzel olurdu.şulenin ne varmış boyunda.şuleye söylenen laf bana da söylenmiştir ona göre:img-hysteseviyorum o kızı:)çok atak ve korkusuzdu ve cin gibiydi.birileri gibi ayakta uyanlardan değildi yani
çalıkuşu78 14-04-08, 23:40 çalıkuşuçanım, :img-hysteçok güldüm ablana...evet var böyleleri, ellerinden gelse bunça yıldan sonra Ahmeti Yaseminden, Neçotu da Güzideden Eladan ayırıp, ikisini evereçekler. İçlerinde ukte kaldı.:img-hyste
şuleyi seviyorum ben aslında çok.. hatta dizide o niye yok artık diye şikayetimi de buraya yazdım.. ama harunun tipi değil.. ben şulemi mahire benzeyen bir dev yolcuya alacam.. harun başka fraksiyondan onlar birbirlerinin iflahını keserler tartışmaktan.. hem harunum çok çekti onun bir militanla evlenmesini istemem.. çocuğu olursa harun hapse yeniden düştüğünde annesi başında olsun istiyorum.. ben harunumun hayatını adım adım düşünüyorum.. ona kıyamıyorum.. özel hayatı dikensiz gül bahçesi olsun istiyorum.. o davası için çalışırken sağlam bir işte çalışan eşin ona bazı kolaylıklar sağlamasını istiyorum.. o bir lider para kazanmayla sıradan işlerle uğraşmamalı.. akılcı düşünmek zorundayım bir tanem harunum için..
merwçanım bu türkü birden aklıma geldi.. sözleri çok güldürürdü beni.. güzel ağlar bir zaman diyerek napsam da ben buna mahkumum ağlamayı keseyim de işime bakayım diyor galiba diye düşünürdüm:img-hyste
harun bu dizinin bir numarası benim gözümde.. hiçbir hatası yok mükemmel.. ince memet aliciğimde iki numarada .. ahmet zaten ayrı bir yerde onu kimseyle zaten kıyaslamam..
niye uymasınlar
şule ilk başta harunların gruptandı hem bence çok güzel olurdu.şulenin ne varmış boyunda.şuleye söylenen laf bana da söylenmiştir ona göre:img-hysteseviyorum o kızı:)çok atak ve korkusuzdu ve cin gibiydi.birileri gibi ayakta uyanlardan değildi yani
Yavruçum, biri Halkın Kurtuluşu, biri DevYolçu..o dönem, fraksiyon ayrılıkları çok ön planda. Şule onlarla aynı grupta hiç olmadı. O sadeçe Defnenin ev arkadaşıydı. O en baştan beri Mahirlerle beraberdi. Boy pos yönünden de biraz "Ediyle Büdü" kıvamında olurlar:img-wink:
Amma, desen ki, şöyle ne bileyim, yine devrimçi, bir gazeteçi, bir öğr. üyesi...yeni bir yüz...olabilir. Ama, bırakalım Işıkla olsun, seviyor işte adam. Kendisi de dedi: Benim için başka kadın olmadı diye. O öpüşten de belliydi zaten; Çidden olmamış:img-hyste
Harunu çok seviyorum. O kim derse, benim kabulümdür:icon_whis (Rüya hariç)
Mörvümçan:love05:ah, ah yarama parmak basma...bak, sabah altı buçukta kalkaçam, gitmem lazım:img-cray:, ama dayanamadım girdim yine de, çıkamyorum, bir de aşağıda bir dyss görüyorum:happy0064bye asıl ona kızmak lazım. Hiiiç yazmıyor. Hıııh.
Yavruçum, biri Halkın Kurtuluşu, biri DevYolçu..o dönem, fraksiyon ayrılıkları çok ön planda. Şule onlarla aynı grupta hiç olmadı. O sadeçe Defnenin ev arkadaşıydı. O en baştan beri Mahirlerle beraberdi. Boy pos yönünden de biraz "Ediyle Büdü" kıvamında olurlar:img-wink:
Amma, desen ki, şöyle ne bileyim, yine devrimçi, bir gazeteçi, bir öğr. üyesi...yeni bir yüz...olabilir. Ama, bırakalım Işıkla olsun, seviyor işte adam. Kendisi de dedi: Benim için başka kadın olmadı diye. O öpüşten de belliydi zaten; Çidden olmamış:img-hyste
ya hayır ilk başta şule thkoluydu ben eminim
hatta defne onu mahirle gördüğünde denizler duymasın gibi birşeyler demişti.belki sonradan thko ya dönerdi.dönmese bile evet aralarında düşünce farkı olabilir ama aşarlardı ya.:img-hyste
aman neyse of harun kendisi bilir
ahmet gibi 2 aya erir biter,o sevimli göbeğinin yerini kaburgalarınayapışmış bir göbek alır.:img-hystebak ünsal kızı yüzünden ahmetin 5 yılda saçlarına aklar düştü:img-hyste
ben en az sizin kadar harunu çok sevdiğim için karşıyım bu aşka...
:img-hyste:img-hyste:img-hyste
Ay Shevekçan kopardın beni :img-hyste Demek öpüşten de belli ha ahaha yazık yaaa Haruncuğum'la dalga geçmeeeee, utangaç ablasııı :img-hyste Çok tatlı bir öpücüktü o hem ahaha yumulsa mıydı bir anda Işık'a, zaten mıymıntı, kaçıp gidecekti bir de, bunca yıl beklemiş, bir öpücükle bir çuval inciri berbat mı etseydi :img-hyste Öldüm gülmekten
Aynen ben de Harun'u ve onun aşkını çok sevdiğim için, kimi seçerse onu da kabul etmek durumundayım.. Yakacak Harunum'un başını diyordum ama Harun o kadar tatlıydı ki, onu hep o halde görmek için Işık'a da katlanılır... :)
çalıkuşu78 14-04-08, 23:55 ya hayır ilk başta şule thkoluydu ben eminim
hatta defne onu mahirle gördüğünde denizler duymasın gibi birşeyler demişti.belki sonradan thko ya dönerdi.dönmese bile evet aralarında düşünce farkı olabilir ama aşarlardı ya.:img-hyste
aman neyse of harun kendisi bilir
ahmet gibi 2 aya erir biter,o sevimli göbeğinin yerini kaburgalarınayapışmış bir göbek alır.:img-hystebak ünsal kızı yüzünden ahmetin 5 yılda saçlarına aklar düştü:img-hyste
ben en az sizin kadar harunu çok sevdiğim için karşıyım bu aşka...
harun mapusta hareketsizlikten göbek yapmış canım..şimdi göbek möbek kalmaz onda tığ gibi olur.. göbekli devrimci olmaz nasıl kaçacak göçecek.. ahmet zaten hep zayıftı napacak göbeği ince adam işte ne güzel ..evlilikte mutsuz olan kilo alır derler canım bir yerlerden duymuştum.. ahmet çok mutlu ki delikanlı gibi kalmış sırım gibi:img-hyste:img-hyste
harunumun hayatının planını yaptım.. içim rahat uykuya gidebilirim.. hadi iyi geceler hepinize..
harun mapusta hareketsizlikten göbek yapmış canım..şimdi göbek möbek kalmaz onda tığ gibi olur.. göbekli devrimci olmaz nasıl kaçacak göçecek.. ahmet zaten hep zayıftı napacak göbeği ince adam işte ne güzel ..evlilikte mutsuz olan kilo alır derler canım bir yerlerden duymuştum.. ahmet çok mutlu ki delikanlı gibi kalmış sırım gibi:img-hyste:img-hyste
yok valla benim babişkomun göbeği de var evliliğide çok güzel bizzat şahitim yani.ahmet ilk bu kadar zayıf değildi kuruttu oğlanı ada dikeni:img-hyste
harunun göbeği çok tatlı erisin istemiyorum
ondan da evlenmesin ışıkla nasıl bahane ama?:img-hyste:img-hyste
:img-hyste
Harun, o kadar inçe hesap yapamaz o anda kanımça mörvümçanım:img-hystebasbayağı açemi işte:)
Ama o, militan, yıllarça hapiste yattı, şimdi Işık olmasa, belli ki yine bir başkasının olması zor...Çünkü, yola devam...
Çalıkuşu da olaya pragmatik yaklaşıyor bak sinotçum:img-wink:Kendisi gibi militan olursa hayatındaki kadın, onların hayatı hepten zor olur. Işık olsun, daha iyi:kahve
:blink:Siz de de aynı şey oldu mu? Benim site İngilizçeye döndü. Karakterler, originally posted by ibareleri falan???
Harun, o kadar inçe hesap yapamaz o anda kanımça mörvümçanım:img-hystebasbayağı açemi işte:)
Ama o, militan, yıllarça hapiste yattı, şimdi Işık olmasa, belli ki yine bir başkasının olması zor...Çünkü, yola devam...
Çalıkuşu da olaya pragmatik yaklaşıyor bak sinotçum:img-wink:Kendisi gibi militan olursa hayatındaki kadın, onların hayatı hepten zor olur. Işık olsun, daha iyi:kahve
bir bayan ne kadar militan olabilir ki bir yerden sonra bayanlar çekilmek zorunda kalıyor.bak defneye paşa paşa çocuğunu büyüttü.
bunlar bahane hanımlar haruna bir militan yakışır.bence tabiki de...
:img-hyste İnce hesap yapamasa da içine doğmuştur Shevekim :D bkz: her halükarda Harun'a toz kondurmamaya kararlı forum delisi
Bu zamanda kaldı mı böyle sadık erkekler, aah ah.. Nazım Hikmet'in dediği gibi -En fazla bir yıl sürer yirminci asırlılarda ölüm acısı-, en fazla bir gün sürer yirmi birinci asırlılarda ayrılık acısı...
bu arada maraş katliamı da yaklaşıyor
ben nasıl izleyeceğim o bölümü
hoş birçok olayı nasıl izleyeceğim diye diye izledik bunu da izleriz elbet ama hiçbiri böylesine bir katliam değildi.bu bence en ağırı ya...umarım gerektiği gibi anlatılır.
bu arada maraş katliamı da yaklaşıyor
hoş birçok olayı nasıl izleyeceğim diye diye izledik bunu da izleriz elbet ama hiçbiri böylesine bir katliam değildi.bu bence en ağırı ya...umarım gerektiği gibi anlatılır.
Hem de nasıl çanım.. Kanımız çekiliyor düşündükçe.. İzlerken mahvolacağız, ama yine de merak ediyorum nasıl yansıtacaklarını.. Kolay birşey değil... Ooof off...
:img-hyste İnce hesap yapamasa da içine doğmuştur Shevekim :D bkz: her halükarda Harun'a toz kondurmamaya kararlı forum delisi
Bu zamanda kaldı mı böyle sadık erkekler, aah ah.. Nazım Hikmet'in dediği gibi -En fazla bir yıl sürer yirminci asırlılarda ölüm acısı-, en fazla bir gün sürer yirmi birinci asırlılarda ayrılık acısı...
Tamam tamam pes. Öyle olsun bakalım. Korkutmak istememiştir. (Gerçi korkması gereken kendisi ama, neyse:img-wink::img-hyste)
Bu arada Ahmetle Yasotun parktaki sahnesi için değerlendirmene de ayrıça bayıldım çanım:) Ahmetle Yasot orada çizgi film karakterleri gibiydiler...Ya da karakalemle çizilmiş bir resim gibi...:img-icecr Ahmet pek bir MMÇ idi. Yasotta Kraliçe Elizabethle Filiz Akın karışımı...A, bak o sahne sanki Çasablança'dan bir sahne gibiydi de...Şimdi aklıma geldi:icon_idea
Balkabağından tatlı yapmazsam, yarın benden hoşaf yapaçaklar editi: Çok özlemişim, sohbet iyi geldi. Ayırlı geçalaaaarrrr çanlarbye
Kadir_Reis 15-04-08, 00:20 bu arada maraş katliamı da yaklaşıyor
Ya Yayınlayamacaklar o sahneyi ya da Deniz Gezmiş'in idamında önce söylediği sözleri nasil kesip koydusalar aynı seyi burdada yapabilirler
ay neden o park sahnesi bende böyle etkiler uyandırmıyor.hiç beni alakadar etmedi.:icon_sorray ben neden unutamıyorum bazı şeyleri.hala yasemini affedemeyen ben nasıl ışıkı affedeyim?yoksa ben kincimiyim?yok ya kinci değilim de aman ne bileyim bu da benim işte...
birçok olayı iyi yansıtmayı beceren ekip maraş katliamını da iyi yansıtır umarım.bana iyi yansıtır gibi geliyor.ben mesela hüngür hüngür ağlamak istiyorum o sahnelerde.acımı doyasıya yaşamak istiyorum.
neyse sanırım uyumalıyım artık
iyi geceler umarım gidebilirim:)bye
Tamam tamam pes. Öyle olsun bakalım. Korkutmak istememiştir. (Gerçi korkması gereken kendisi ama, neyse:img-wink::img-hyste)
Bu arada Ahmetle Yasotun parktaki sahnesi için değerlendirmene de ayrıça bayıldım çanım:) Ahmetle Yasot orada çizgi film karakterleri gibiydiler...Ya da karakalemle çizilmiş bir resim gibi...:img-icecr Ahmet pek bir MMÇ idi. Yasotta Kraliçe Elizabethle Filiz Akın karışımı...A, bak o sahne sanki Çasablança'dan bir sahne gibiydi de...Şimdi aklıma geldi
Balkabağından tatlı yapmazsam, yarın benden hoşaf yapaçaklar editi: Çok özlemişim, sohbet iyi geldi. Ayırlı geçalaaaarrrr çanlar
Bence de korkması gereken o ama çaktırma :) :D
Bu arada bunu deyince aklıma korkunç bir şey geldi... İlişkilerinin bundan sonraki aşamalarında Işık aklının bir köşesinde hep Harun'u Yaşar'la kıyaslayacak.. İsteyerek veya pişman olarak değil ama hayatındaki tek erkek Yaşar'dı, sonra da Harun... Tabi biz bunları göremeyeceğiz de :D Harun'u o kadar düşünüyorum ki buna bile takıldım.. Pes bana :D
Haydi iyi geceler çanım bye Yine gel, erkenden gel... Üptüm
Bu arada : Çasablança :img-hyste
Sinemçanım, ben de şimdiye kadar birçok şeyi gayet güzel yansıttıkları gibi, örneğin Kızıldere Katliamı'nı, Maraş'ı da yansıtabileceklerini düşünüyorum ama... Haydi sana da iyi geceler, iyi uykular... O sahne de güzeldi ayrıca, tadını çıkarsaydın :)
İyi geceler editi: Sana da iyi geceler Kadir Reis bye
:blink:Siz de de aynı şey oldu mu? Benim site İngilizçeye döndü. Karakterler, originally posted by ibareleri falan???
Ah Shecekçanım iyiki uğramışsın dün akşam.Bende başa çıkamadım dün Merwçanla.Kendini öyle kaprımışki Haruna,onun Işığı öpüşüyle MMC'nin Yasemini öpüşü arasında bir benzerlik bile bulmuş:img-wink:.Hadi Necdet'in Yasemini öpme denemesiyle falan karşılaştırsa anlıycam ama diziler tarihinin en MMC adamının 18 yaşında masum bir kızı öpüşüyle, Harunun daha önce evlenmiş 25 yaşında bir kadını öpmesi karşılaştırılabilir mi?Zaten bu karşılaştırma en baştan sağlıksız.Basbaya acemi işte Harun.Aslında böyle olmasıda normal.Ahmet gibi yıllarca Lozanda Fransız sevgilisiyle yaşamadı çocuk, hapisteydi.:icon_sorr
ama harun orda çekinerek öptü adam birden onu şehvetle öpecek değildiya.burdaki farklılık bu ahmet yaseminin kensisini deli gibi sevdiğini bilerek malum kayalıklarda öpüyordu.harun ışıkğın sevgisinden emin olmadan masum bir öpücük kondurdu.ve o öpücükten sayılmaz
Türk örf ve adetlerinde büyüklerin küçüklerin düşünce ve duygularıyla ne zaman empati kurma geleneği vardı ki?:kahve
Sonuçta Yaşar da bu gelenek ve göreneklere kökten bağlı olan bir karakter...Yeğenine sakin bir şekilde konuşup onu anlamaya çalışmak ve ikna etmek yöntemi yerine, "aşırı korumacı, yasaklayıcı" bir yöntem seçiyor...
Kaldı ki her ne kadar Yaşar karakteri, bulundukları şartları yine sorgulayan ve düşünen bir karakter olarak yansıtılmasına rağmen...Neden marjinal ya da içten içe bir nevi zıt düşündüğü bir fraksiyonun içinde? bknz:ne idüğü belirsizlik galiba...Tamam solu tutmayabilirsin...ama Metin gibilerinin de yaptıklarını biliyorsun, görüyorsun ve susuyorsun? senin savunduğun ilkelilikte -biraz hümanizm serpiştirilmiş, fikri mücadele-davranmadığını da görüyorsun niye oradasın ya da yeğeni niye orada olmasına izin veriyorsun? bknz:yaptıkları haydutluk, soğukkanlı katillik(bir komünist dünya yüzünden silinse ne olur ki anlayışı)...bu bölümden sonra belirttiğim düzlemde Yaşar da bir kırılma olması lazımdır...Yoksa benim için o "ne idüğü belirsizlik" yaftası onun üstünde yapışık kalacaktır...
Bu arada herkese iyi akşamlaaar!bye
ilginç bir tesbitte bulunmuşsun. İyide empati sözcüğü lügatımıza ne zaman girdi bırak bizi dünya lügatına ne zaman girdi .
HAdi bunları bırakalım yaşarı örnek göstermen dahada ilginç. diziye bir bakalım empati kuran kaç kişi var
Ahmet mi, yasemin mi, ali mi, zeynep mi, defne mi, harun mu, metin mi, sevim mi, ışık mı,
hiç biri bence.. empati ne daha onu bilmiyorlar
bence metin gibi bir yüzünden yaşarın bulunduğu hareketin tamamını eleştirmek yanlış zaten hatırlarsan metin o grubun içinde bir nevi casusluk ve provakasyon görevi yapan bir ajan.Bence yaşarla ışık ilişkisi bitti.Çünkü ışık haruna rüya ve sinanla oyun oynarken çok değişik baktı ve bu defneden kaçmadı.
Işık, arkadaşlarına yani Defne Deniz ve Harun'a hiçte sizin bahsettiğiniz derecede dürüst davranmadı. Hatırlarsanız Yaşar ile olan görüşmelerini falan hep saklıyordu... Dürüstlük bu değildir kanımca. Işık, Yaşarla olduğu zamanlarda Defne/Deniz/Harun'un içinde bulundukları ideolojik savaşı hafife alıyor boş şeylerle uğraşıyorsunuz diyordu, şuanda 180 derece dönebilmesini anlayabilmiş değilim. Evet insanlar zamanla olgunlaşır fikirleri değişir ama bu derece değil yada şöyle diyeyim 68 kuşağı gibi bir zamanda gençlik hareketleri içerisinde bulunan arkadaşlarına "boş işlerle uğraşıyorsunuz" diyen biriydi. Hatta çocukken ettikleri bir yemin vardı geçen bölümde de gördüğümüz, Işık ona bile "saçma" demişti yanılmıyorsam.
Ben Işık'ı her ne kadar sevmesem ve Harun'la birlikte olmasını istemesem de ona bazı konularda haksızlık yapıldığını düşünüyorum ...mesela Işık evet Yaşar'la görüşmelerini saklıyordu ama bunu arkadaşları ve çevresinden çekindiği için yapıyordu onları üzmek veya küçük düşürmek amacıyla değil ...Işık birini sevdi ve peşinden gitti hayatta insanlar hatalar yapabilir ama Defne Deniz'de onun yanında hiç hatasız olarak kabul edilemezler onlar da hata yaptılar Işık'ın yanında yer almadılar Yaşar'ı duydukları ilk anda ona sırt çevirdiler ...bence bu konuda sadece Işık'a yüklenmek bana tuhaf geliyor bir insan hata yaparsa yapmanız gereken önce onunla konuşmak onu vazgeçirmeye çalışmak uygun bir dille bunu anlatmaktır Harun bile bunu görmüş ve Deniz'e böyle yapmamasını söylemişti kendisi her şeye rağmen Işık'la görüşmeye devam etti ...onun için de görüş ayrımları çok keskinleşmemiş miydi onun tarafı da çok keskin değil miydi onun Defne ve Deniz'den farkı ne...
Benim bu bölüm tuhafıma giden Işık'ın yaşadıklarının arkasında dürüstçe duramamasıydı o yüzden onu hala Harun'a laik bulmuyorum...Mesela Harun ne kadar dürüst veya Defne Deniz ...bence Işık bu kadar dürüst ve mert olamadı....(ablasına mı çekmiş ne :img-hyste yine bir Yasot'a laf atmasam günüm kötü geçer :img-hyste) Ben onun yerinde olsam" evet biliyorum sizi çok kızdırdım belki büyük bir hata yaptım ama kalbimin sesini dinledim Yaşar'la gerçekten bir evliliği yürütebileceğimize inandım" derdim Harun ne güzel dedi "ne hissettiysen onu yaşadın beni üzdüysen bile en azından kendine karşı dürüst davrandın" Dizide bunu yapamayanlar da var :icon_whis Harun zaten beni hiç şaşırtmadı ne Ahmet ne de o ...:img-in_lo Tam da Harun'dan beklediğim bir cümleydi Işık'sa açıkça beni şaşırttı en azından biraz dürüst olsaydı ...Evet yıllar Işık'ın Harun'a hislerini değiştirmiş heralde mektuplaşma olayının da bunda büyük bir katkısı olmuş ama geçmişte yaşadıklarını sanki öylesine bir gençlik hevesiymiş gibi anlatmasını beklemezdim çünkü ben onun Yaşar'ı gerçekten sevdiğine inanmıştım ...
Neyse ya bu Ünsal kadınları beni delirtir :hıh Yasot neyseki 6 yıl Ahmet'in yanında biraz bilenmiş yoksa geçmişi hatırlamak düşüncesi bile korkunc :icon_whis
MarilynMonroe 15-04-08, 12:32 Öncelikle merhabalar..
Sevgili tanhu ve badger sizin değindiğiniz konu hakkında bir iki şey söylemek istiyorum..
Belirtmek isterimki Yaşar karakteri hiç sevdiğim bir karakter değildir.EvetYaşar'ın yeğenine olan tutumunda eksik olan şey tam anlamıyla mucadele etmeden,kesinliğini yansıtmadan konuşup bırakmasıdır.Hep birkaç laf ile ona öğüt veriyor..ve bu malesef hergeçen gun öylesi beyni yıkanan, kanı deli olan bir gencin anlamasına yetmiyor..Fakat Yaşar ın empati yapmadığına katılmıyorum..Özellikle bazı bakışları aslında onun yeğenine bir bakıma empati yaptığını hissettiriyor bana.."Bir zamanlar bizde böyleydik" gibisinden..İşte bu noktada Metin gibi adamların onun beynini yıkamasından korkmaktadır,bu yuzden bence onu uyarması evet yerinde fakat biraz sönuk..Bu yuzden şu an Ali'yi kaçıranların arasında o çocuk..Yani bunu adamakıllı anlatmadığı için işler belkide bu raddeye geldi..Metin gibilerin ne denli tehlike uyandıracağını bilmesi gerekirdi..
Birde bir şeye daha değinmek isterim..Empatiye..Empati denen şeye isim takmanın,lugata girmesinin hiçbir önemi yoktur..Empati bunu bir kelime olarak bilmeyen bir insanın bile yapabileceği şeydir..Karşısındakinin ayakkabılarını giyerek yurumeye çalışmak..
Ve bence bunu Defne yaptı bir çocuğu olmasına rağmen Deniz'in fikirlerindeki,eylemlerindeki ilerleyişinde..ve Mehmet yaptı,oğlunun kör bir kurşunla yitip gitme korkusu ile yansada,onun davasına saygı duyarak,ve belki de onun o yeşil parkasını giyerek..Dizideki başroldeki ailelerin çoğu düşünceleri uğruna sözlerini sakınmayan evlatlarına köstek değil,destek oluyor..Ve şu son bölümde Harun da empati yaptı Işık'a şu sözleri söyleyerek "ne hissettiysen onu yaşadın beni üzdüysen bile en azından kendine karşı dürüst davrandın" ..Aslında dizideki çoğu kişi empati yaparak affettiler,saygı duydular,yeniden sevdiler birbirlerini..Ahmet'in,ondan uzunca bir sure kızını saklayan yasemin'i,Necdet'i affettiği gibi(özellikle ahmet-yasemin barıştığı sıralarda,ahmetin necdetle pastahanede bir konuşmaları vardı,necdet ona tum bunları yasemin e olan aşkının yaptırdığını söylerken,Ahmet anlayış ile bir anda onun yerine koydu kendini ve ona kızamadı..bundan sonra mutlu olmasını temenni etti..)..ve şimdi bir nevi Yaşar da yapmakta,"bizde böyleydik" diye içten içe..ve bu yuzden işte onu uyarmakta..Empati yaparak,onun o kanı deli hallerini tartarak kötu birşey yapmaması için onu uyarmakta..haa bu uyarılar ciddiye alınmayacak kadar sönuk oldu,şu son bölümde görduğumuz gibi o ayrı..
Ayrıca sevgili badger,Yaşar konusunda söylediğin o "ne idüğü belirsizlik" hali konusunda hislerime tercuman olmuşsun..
Ah Shecekçanım iyiki uğramışsın dün akşam.Bende başa çıkamadım dün Merwçanla.Kendini öyle kaprımışki Haruna,onun Işığı öpüşüyle MMC'nin Yasemini öpüşü arasında bir benzerlik bile bulmuş.Hadi Necdet'in Yasemini öpme denemesiyle falan karşılaştırsa anlıycam ama diziler tarihinin en MMC adamının 18 yaşında masum bir kızı öpüşüyle, Harunun daha önce evlenmiş 25 yaşında bir kadını öpmesi karşılaştırılabilir mi?Zaten bu karşılaştırma en baştan sağlıksız.Basbaya acemi işte Harun.Aslında böyle olmasıda normal.Ahmet gibi yıllarca Lozanda Fransız sevgilisiyle yaşamadı çocuk, hapisteydi.
Çanımcığım ben de olayı yaş ve deneyim açısından değerlendirmemiştim ki, dokunmaya korkar olmak için ille de karşındakinin 18 yaşında olmasına gerek var mı :) Harun yıllardır Işık'ı düşündü, ona olan aşkıyla yaşadı, herşey bitmiş gibi görünürken şimdi birden yakınlaştılar ve Harun için Işık'a dokunmak, onu öpmek yıllardır hayalini kurduğu birşeyken "haydii gel yavruum, soğuk birşeyler içmek ister misin?" moduna girmesi komik olur değil mi :img-hyste Abartıyorum tabi de, ne demek istediğimi anlamışsındır :love05: Masumlukları açısından benzettim ben kanımca... Evet belki Necdet'in Yasemin'i öperkenki çekingenliğine de benzeyebilir ama burada karşılıklı bir his var ondan farklı olarak... Yasot'un orada birşey hissettiğinden şüpheliyim :) Hem ben Necdet'le değil Ahmet'le benzetmek istiyorum, bu da önemli bir etken :P
Hem, Harun 30 yaşına gelmiş ya :D O kadar da değil artık :img-hyste Biriyle birlikte olmak için illa aşık olmak gerekmiyor ki.. Dizide her yaptığını görmemiş olmamız daha muhtemel :D
bence metin gibi bir yüzünden yaşarın bulunduğu hareketin tamamını eleştirmek yanlış zaten hatırlarsan metin o grubun içinde bir nevi casusluk ve provakasyon görevi yapan bir ajan.Bence yaşarla ışık ilişkisi bitti.Çünkü ışık haruna rüya ve sinanla oyun oynarken çok değişik baktı ve bu defneden kaçmadı.
İşte zaten asıl olay orada. O hareketin içinde, özellikle 68'lerde 6. Filo Gösterileri'ne bir nevi tepki olarak başlatılan o hareketin içinde az bulunur olanlar Metin gibiler değil Yaşar gibiler. Yani, o örgütlenmeler yukarıdan biryerlerden fena halde kullanıldı, hatta bir süre sonra öyle bir yere geldi ki, yukarılarda olan birileri kendi şahsi bir meselesi olan kişileri bile bu örgütlenmelerdeki gençlere dövdürttü veya vurdurttu, bu komünisttir diyerek; ama işi yapanlar aslında alacak verecek meselesi gibi alakasız bir durumun olduğunu anladılar falan... Bunları da ben değil, eski ocaklılar anlatıyor, hareketin içinde olup sonra da hapse giren... Dolayısıyla asıl Metin'in oradaki yeri doğru, Yaşar'ın fikri mücadeleyi savunan biri olarak -her ne kadar benim şüphelerim olsa da kendisi öyle diyor- o örgütlenme içinde bulunması yanlış..
Zeynepçanım bu Işık hakkında o kadar farklı fikir çıktı ki şu 4 gündür, vallahi neymiş be dedim :) Işık'ın Harun'a söylediği o cümle o kadar da kötü birşey değildi bence.. Yani, gençlik hevesi olarak görse ne olur, gençken sevemez mi insan? :) Yürütemeyeceğini bilmek de sevmeye engel değil... Gerçi bilmiyordu tabi, aklı 1 karış havada olduğundan dolayı.. Ama Harun'a daha derin ve artis görünmek istemiş olabilir, yani "ben zaten biliyordum ama hırs yaptım başaracaktım..." gibisinden yiğitliğe pislik sürmemeye çalışmış olabilir :D
Deniz ve Defne'nin tutumuna gelince.. Büyük ihtimalle ben de öyle yapardım o günün koşullarında. Harun Işık'la konuşmaktan vazgeçmedi çünkü O'na aşıktı, onu görmeye devam etmek istiyordu... Ama Defne ve Deniz için bu biraz sırtından vurulma gibi birşey... Bence yani :)
Öncelikle merhabalar..
Sevgili tanhu ve badger sizin değindiğiniz konu hakkında bir iki şey söylemek istiyorum..
Belirtmek isterimki Yaşar karakteri hiç sevdiğim bir karakter değildir.EvetYaşar'ın yeğenine olan tutumunda eksik olan şey tam anlamıyla mucadele etmeden,kesinliğini yansıtmadan konuşup bırakmasıdır.Hep birkaç laf ile ona öğüt veriyor..ve bu malesef hergeçen gun öylesi beyni yıkanan, kanı deli olan bir gencin anlamasına yetmiyor..Fakat Yaşar ın empati yapmadığına katılmıyorum..Özellikle bazı bakışları aslında onun yeğenine bir bakıma empati yaptığını hissettiriyor bana.."Bir zamanlar bizde böyleydik" gibisinden..İşte bu noktada Metin gibi adamların onun beynini yıkamasından korkmaktadır,bu yuzden bence onu uyarması evet yerinde fakat biraz sönuk..Bu yuzden şu an Ali'yi kaçıranların arasında o çocuk..Yani bunu adamakıllı anlatmadığı için işler belkide bu raddeye geldi..Metin gibilerin ne denli tehlike uyandıracağını bilmesi gerekirdi..
Birde sevgili tanhunun bahsettiği şeye değinmek isterim..Empatiye..Empati denen şeye isim takmanın,lugata girmesinin hiçbir önemi yoktur..Empati bunu bir kelime olarak bilmeyen bir insanın bile yapabileceği şeydir..Karşısındakinin ayakkabılarını giyerek yurumeye çalışmak..
Ve bence bunu Defne yaptı bir çocuğu olmasına rağmen Deniz'in fikirlerindeki,eylemlerindeki ilerleyişinde..ve Mehmet yaptı,oğlunun kör bir kurşunla yitip gitme korkusu ile yansada,onun davasına saygı duyarak,ve belki de onun o yeşil parkasını giyerek..Ve şu son bölümde Harun da empati yaptı Işık'a şu sözleri söyleyerek "ne hissettiysen onu yaşadın beni üzdüysen bile en azından kendine karşı dürüst davrandın" ..Aslında dizideki çoğu kişi empati yaparak affettiler,saygı duydular,yeniden sevdiler birbirlerini..Ahmet'in,ondan uzunca bir sure kızını saklayan yasemin'i,Necdet'i affettiği gibi(özellikle ahmet-yasemin barıştığı sıralarda,ahmetin necdetle pastahanede bir konuşmaları vardı,necdet ona tum bunları yasemin e olan aşkının yaptırdığını söylerken,Ahmet anlayış ile bir anda onun yerine koydu kendini ve ona kızamadı..bundan sonra mutlu olmasını temenni etti..)..ve şimdi bir nevi Yaşar da yapmakta,"bizde böyleydik" diye içten içe..ve bu yuzden işte onu uyarmakta..Empati yaparak,onun o kanı deli hallerini tartarak kötu birşey yapmaması için onu uyarmakta..haa bu uyarılar ciddiye alınmayacak kadar sönuk oldu,şu son bölümde görduğumuz gibi o ayrı..
Ayrıca sevgili badger,Yaşar konusunda söylediğin o "ne idüğü belirsizlik" hali konusunda hislerime tercuman olmuşsun..
Sevgili Marilyn Monroe :) Eline sağlık.. Ben bir an yazmaya üşenmiştim empati yapan kişileri ve yapılan durumları ama çok güzel özetlemişsin. Bunun kelimeyi bilmekle bir ilgisi yok ki, karşındaki gibi hissedebilmek sadece..
Yaşar Turhan'a bakınca elbetteki kendi yaşadığı şeyleri hatırlıyor, kendisinin bunlardan uzak durmak için yaptıklarını hatırlıyor belki.. Gerçi bazı noktalarda dahil olmadan yapamadı - Harun'un kaçırılması olayındaki gibi. Ama dediğin gibi ona söyledikleri eksik kalıyor. Bu şekilde sert çıkarak, bağırarak "Olmaz!" diyerek olmayacağını bilmesi lazım, kanı kaynayan bir genç var karşısında, bir de kutuplaşmış bir çevre. Eh, beyin yıkayanlar da boş durmuyor, güçlü ve etkileyici sözlerle, sanki onlara birşey yapan varmış gibi "kutsal değerler elden gidiyor" destekli nutuklarla gençlerin akıllarına giriyor... Bir tarafta da bu işin havası var onlara göre, eline silah almak, kavga etmek falan çok havalı çok çekici şeyler onlar için :img-cool2 Ehh, Yaşar'ın bunu engellemek için başka türlü davranması lazım, kızmakla olmuyor.... Ama ebeveynler de genelde böyle yapıyor malesef.. Çocuğuyla yüz göz olmamaya çalışan anne-babalar vardı bir zamanlar, hala var mı bilmiyorum. Çocuk babasını görür ödü kopar, annesinin yanında laf söyleyemez ödü kopar. Arada hep bir mesafe.. Erkek adam ağlamaz, erkek adam fazla konuşmaz, hislerini belli etmez.. Bu tarz klişeler yaygın olarak hep vardı bu toplumda, yok diyemeyiz ki. Tam tersi olanlar da vardı ama diğer türe göre çok daha azdı tabi. Şimdi şimdi aşılmaya başlandı o kopuk ebeveyn-çocuk ilişkisi, insanlar bilinçlendikçe..
Mörvüm gençken elbette sevebilir insan ben onu kastetmedim ama sevdiğini de kabul eder yani "evet ben bunları bunları yaptım ama sevmiştim gözüm görmüyordu" filan der "ya aman şöyle de böyle de kem küm" etmez bu arada Işık'ın " o zaman geri dönsem napardım onu da bilmiyorum" lafı biraz çelişkili bir insan olduğu izlenimi uyandırdı ben de ..." o zaman geri dönsem bir şeyler farklı olurdu " dese ya da başta kem küm etmeyip " o zaman geri dönsem hiç bir şeyi değiştiremezdim yine de insan hatalarıyla büyür" dese (arabesk bir cümle oldu galiba :img-hyste) ...tamam ama önce hata da filan da falan da bahsediyor sonra "geri dönsem napardım bilmiyorum " diyor tutarsız gibi geldi bana biraz ....Anlatmak istediğim buydu yani yoksa insan gençken elbette sevebilir hatta yıllarca peşinden koşar olmayacak bir sevda uğruna bir bakar ömrünü tüketmiş( Ahmet'in lafı :img-in_lo Sözlerini mıh gibi aklımda tutuyorum :img-blush:img-pilot)
Tamam ama Harun'da çocukluktan beri onların arkadaşı onlarla birlikte büyüdü onun için de sırtından vurulma oluyor sonuçta bence Harun empati yaptı ve hak verdi veya vermeye çalıştı anlamaya çalıştı olay budur yani :))Empati yapabilmek ya da yapamamak işte bütün mesele bu :img-pilot
MarilynMonroe 15-04-08, 13:17 bu arada Işık'ın " o zaman geri dönsem napardım onu da bilmiyorum" lafı biraz çelişkili bir insan olduğu izlenimi uyandırdı ben de ..." o zaman geri dönsem bir şeyler farklı olurdu " dese ya da başta kem küm etmeyip " o zaman geri dönsem hiç bir şeyi değiştiremezdim yine de insan hatalarıyla büyür" dese (arabesk bir cümle oldu galiba :img-hyste) ...tamam ama önce hata da filan da falan da bahsediyor sonra "geri dönsem napardım bilmiyorum " diyor tutarsız gibi geldi bana biraz ....
Bana kalırsa Işık orda önce hata diye bahsederken " o zaman geri dönsem napardım onu da bilmiyorum" lafını "yinede" anlamında kullandı..Yani Harun'a,"evet hataydı ama o zamana geri dönsem onunla evlenmezdim lafınıda söyleyemem sana" demek istedi bana kalırsa..Yani bu yine harun'un o guzel lafına getirdi herşeyi ""ne hissettiysen onu yaşadın beni üzdüysen bile en azından kendine karşı dürüst davrandın"..Yani Işık o ,o dönemdi,şimdi başkayım,o donem nasılsam,ne hissediyorsam,ne kadar biliyorsam,inanıyorsam öyle yaşadım demek istedi biraz..bence geçmişini,geçmişteki hislerini bir anda atmadı,bu guzel bir şeydi..Onu ve o geçmişi sevmesemde takdir ettim..
:img-hyste:img-hyste
Ya kızım ben de Işık en hakiki ve sağlam filozoftur, çok derindir demiyorum :) Ama bence söylediği sözler o kadar anlamsız değildi. Demek ki Yaşar'ı bizim düşündüğümüz kadar sevmemiş, olamaz mı? Ha, olamaz mı!!!?? :hıh :img-hyste
Geri dönsem ne yapardım, bilemiyorum demesinin alt metni belki de "Geri dönsem yine Yaşar'ı seçer yine bile bile yanlış yapardım ama bunu sana söyleyip de seni incitmek istemiyorum Harun"'dur.... :D Olabilir yani, ablası "Ahmet, seninle gelecektim ama tam çıkarken birşey farkettim, beni çok seven birini üzecektim Ahmet.. Bizim için çok şey yapmış birini...." demişti utanmadan, ya Işık da söyleseydi böyle bir düşüncesini :img-fie: Beterin beteri var şekerim :img-pilot
Empati :img-hyste Şimdiii, her konuda empati yapılamayabilir Zeynepçan :icon_whis Harun'un Işık'a tepki vermemesinin sebebini sadece aşkına bağlıyorum ben, yoksa Yaşar ve içinde bulunduğu grup -her ne kadar Yaşar farklı düşündüğünü iddia etse de- Denizler'le düşman durumdalar. Arkadaşları dövülüyor, kaçırılıyor, vuruluyor, öldürülüyor... Bariz bir durum var ortada yani, kabul etmek bu kadar kolay olmaz... Benim için de olmazdı yani...
kardelencim 15-04-08, 13:37 mervecim senin ışıkçılığın sürüo bakıorum dünden bugüne bişey değişmemiş:img-hyste şaka bi yana canım dünde konuştuk aslında bu konuyu ama yinelemek istedim, ışık sevdiğini sanıp hata yapabilir ona sözüm yok benim kafamın takıldığı söylediği sözdü. haruna dedi ya yürümeyeceğini bilerek oldurmaya çalıştık die, o zamanlar öyle düşünmüodu bırak arkadaşlarını ailesini bile karşısına alacak durumdaydı. yani bize bu şekilde yansıtılmadı şimdi kalkmış neden böyle bir laf ediyor. ben o zaman hiç ışığın ağzından yaşarla yürümücek ama ben yine de denemek istiyorum gibi bir laf duymadım. yaşarın hatalarını bile görse kabul ediyordu. bu lafın şimdi inandırıcılığı kalmıyor önceden bunu kanıtlayacak birşey yok çünkü:icon_whis
Aylinçim sorma yaa Işık'ı mı savunuyorum nedir anlayamadım :D Hayır, yok böyle birşey... Aslında kendimi ikna etmeye çalışıyorum galiba. Işık'tan hiç hazzetmeyen, mıymıntılığından nefret eden, üstüne üstlük bir de Yaşar'la evlenmiş olmasına kızan biri olarak madem Harun ona kaldı, o halde ben de "oldurmaya çalışıyorum" galiba :D
Neyse kızlarçanlar, ben kaçıyorum :) Akşama görüşürüz bye :img-in_lo
MarilynMonroe 15-04-08, 13:54 mervecim senin ışıkçılığın sürüo bakıorum dünden bugüne bişey değişmemiş:img-hyste şaka bi yana canım dünde konuştuk aslında bu konuyu ama yinelemek istedim, ışık sevdiğini sanıp hata yapabilir ona sözüm yok benim kafamın takıldığı söylediği sözdü. haruna dedi ya yürümeyeceğini bilerek oldurmaya çalıştık die, o zamanlar öyle düşünmüodu bırak arkadaşlarını ailesini bile karşısına alacak durumdaydı. yani bize bu şekilde yansıtılmadı şimdi kalkmış neden böyle bir laf ediyor. ben o zaman hiç ışığın ağzından yaşarla yürümücek ama ben yine de denemek istiyorum gibi bir laf duymadım. yaşarın hatalarını bile görse kabul ediyordu. bu lafın şimdi inandırıcılığı kalmıyor önceden bunu kanıtlayacak birşey yok çünkü:icon_whis
Ya biliyorum her lafa atlar gibi oldum,ne olur yanlış anlamayın ama yorum yazasım geldi işte:img-wink:Işık'ı sevgili merwinde yukarıda belirttiği nedenlerle bende sevmem..Ama bence o "yürümeyeceğini bilerek oldurmaya çalıştık" lafı yerinde bir laf..Hatırlar mısınız,yaşar ile ilk evlendiklerinde ev bakmaya gittiklerinde Işık hep mutsuz,Yaşar ise onu tatmin etmeye çalışır bir halde "beğenmedin mi?" gibisinden sorular sorardı..Işıkta döner o kadar somurtmasından sonra (çunku ne evi,ne de o zamanki durumlarını beğenmediği,dörtdörtluk bulmadığı aşikardı) "beraber olalımda nere olursa olsun" derdi,sarılır kapatırdı o bahsi..bir nevi aslında oldurmaya çalışırdı..Sonra yaşar onun işlerine karışmaya başladı..yine sonrasında Işık mesela Metin den hep çekindi,rahatsız oldu..Yani hernekadar Işık çok öyle fikir sahibi,kararlı bir kız değilsede Yaşardan,onun arkadaşlarından,hayatından farklıydı.Bunu taa o gerdek gecesindeki namaz kılan yaşarı sıkılarak bekleyen ışık portresi belli ediyordu..:img-wink:
kardelencim 15-04-08, 13:56 Aylinçim sorma yaa Işık'ı mı savunuyorum nedir anlayamadım :D Hayır, yok böyle birşey... Aslında kendimi ikna etmeye çalışıyorum galiba. Işık'tan hiç hazzetmeyen, mıymıntılığından nefret eden, üstüne üstlük bir de Yaşar'la evlenmiş olmasına kızan biri olarak madem Harun ona kaldı, o halde ben de "oldurmaya çalışıyorum" galiba :D
Neyse kızlarçanlar, ben kaçıyorum :) Akşama görüşürüz bye :img-in_lo
mervecim ışıkın eski haline bende çok gıcık oluyordum hatta harunu bırakıp yaşarı seçtiğinde, haruna sana arkadaşlıktan başka bişey hissedemem deyince ne sinir olmuştum. ne güzel şimdi döndü dolaştı harunu buldu, harun mehmet sinanla oynarken hayran hayran bakıyor birde. neyse haruncum mutlu olsun ses çıkarmıcam artık hem eski mıymıntı hali yok ışıkın baya olgunlaşmış, değişmiş her bakımdan, asıl yine eski ışık olsaydı harunun yanında görmeye dayanamazdım:img-hyste
güle güle mervemm:happy0064
Kardelençan evet ben de onu söylemeye çalışıyorum yani "hataydı ben bunu biliyordum ama ben bile bile bu hatayı yaptım" demeye getiriyor olayı "sevdim ama sonradan hata yaptığımı anladım bu evliliği yürütemeyeceğimizi anladım" demiyor ki :icon_whis O zamanlar gerçekten de hiç hata gibi görmüyordu üstelik :icon_whis Tutarsız ifadeler var yani :img-hyste
Merveçan noluyor :img-tomat Gelme üstüme panik atağım var binim aşk:love05: tutku:img-blush entrika:icon_twis panik atak yaptı beni :img-cool2 :img-cray: Gelme üstüme troest
esmer_-ezel 15-04-08, 14:02 mervecim ışıkın eski haline bende çok gıcık oluyordum hatta harunu bırakıp yaşarı seçtiğinde, haruna sana arkadaşlıktan başka bişey hissedemem deyince ne sinir olmuştum. ne güzel şimdi döndü dolaştı harunu buldu, harun mehmet sinanla oynarken hayran hayran bakıyor birde. neyse haruncum mutlu olsun ses çıkarmıcam artık hem eski mıymıntı hali yok ışıkın baya olgunlaşmış, değişmiş her bakımdan, asıl yine eski ışık olsaydı harunun yanında görmeye dayanamazdım:img-hyste
güle güle mervemm:happy0064
sana katılıyorum kardelencim gerçekten ışık ın po eskı halı benım dee sınırıme dokunmuştu harun u bırakıp yaşar a gittiğinde çok kızmıştım ona ama şimdi haruunn a gelınce ve eskılerı hata olarak gördüğünü söyleyınce bir oh çektım:happy0064
ne olur artık evlendırsınler şunlerı sa harun um mutlu olsun ve junıar ları olsun
kardelencim 15-04-08, 14:06 Ya biliyorum her lafa atlar gibi oldum,ne olur yanlış anlamayın ama yorum yazasım geldi işte:img-wink:Işık'ı sevgili merwinde yukarıda belirttiği nedenlerle bende sevmem..Ama bence o "yürümeyeceğini bilerek oldurmaya çalıştık" lafı yerinde bir laf..Hatırlar mısınız,yaşar ile ilk evlendiklerinde ev bakmaya gittiklerinde Işık hep mutsuz,Yaşar ise onu tatmin etmeye çalışır bir halde "beğenmedin mi?" gibisinden sorular sorardı..Işıkta döner o kadar somurtmasından sonra (çunku ne evi,ne de o zamanki durumlarını beğenmediği,dörtdörtluk bulmadığı aşikardı) "beraber olalımda nere olursa olsun" derdi,sarılır kapatırdı o bahsi..bir nevi aslında oldurmaya çalışırdı..Sonra yaşar onun işlerine karışmaya başladı..yine sonrasında Işık mesela Metin den hep çekindi,rahatsız oldu..Yani hernekadar Işık çok öyle fikir sahibi,kararlı bir kız değilsede Yaşardan,onun arkadaşlarından,hayatından farklıydı.Bunu taa o gerdek gecesindeki namaz kılan yaşarı sıkılarak bekleyen ışık portresi belli ediyordu..:img-wink:
sevgili MarilynMonroe seninde söylediklerin doğru evet ama bu yaşarın yapısı, yetişme tarzı ve maddi imkanlarıyla alakalı. yani bu saydıkların yaşarla ilişkileri başladığından beri vardı. ışık zaten bunu biliyordu ki yaşarla evlenmeye karar verdi. yaşarın durumunu bile bile evlenmeye karar verip sarayda oturmayı beklemiyordu heralde. bunları da baştan kabul etmiş olması gerekli sonuçta çocuk değildi ışık bunları anlayabilicek yaştaydı. bizler birisiyle tanıştığımızda aile yapılarını, kültürel farklarını ve maddi durumunu hemen anlarız değil mi? üstelik hayatımızı birleştireceğimiz bir insansa daha da merak ederiz yaşam tarzını. yaşarda ışıka yalan söyleyip bunları saklamadı sonuçta. ışıkın gözleri kör olmuştu resmen hayatının insanı olarak görüyordu yaşarı, yani hiç denemek istiyorum havası yoktu.
MarilynMonroe 15-04-08, 14:18 Ya yalan değil Işık ile Yaşar ın evlilik raddesine gelmelerini öylesine aceleye getirdilerki,ne arada bu kız böylesi farklılıklar olmasına rağmen bu çocuğa evlenecek kadar aşık oldu dedim bende kendi kendime..Yani evet Işık,Yaşar'a aşık biriydi,zaten kanımca bu yuzden denizi,defneyi bile ezip geçti,evlendi(yada diğer bir olasılık inat,kendi kararlarını alma falan filan)..Ama şuda vardı bazen aşkın dışına çıkıp bakabiliyor insan geldiği,oluşturduğu resme,ışık evlenincede bazı zamanlar yaptı,farketti bunu..Allahaşkına hangimiz yaşar ve ışık çiftinden diğer seven,anlaşan çiftlerden aldığımız zevki aldık..tabiki alanlar olmuştur ama ben onların adamakıllı kumru edasında salındıklarını bile görmedim.Bence bir zorakilik vardı bu çiftte..tabi bu benim bakış açım,görduklerim sevgili kardelencim,seninkinede saygı duymuyor değilim..:img-wink:
kardelencim 15-04-08, 14:22 Kardelençan evet ben de onu söylemeye çalışıyorum yani "hataydı ben bunu biliyordum ama ben bile bile bu hatayı yaptım" demeye getiriyor olayı "sevdim ama sonradan hata yaptığımı anladım bu evliliği yürütemeyeceğimizi anladım" demiyor ki :icon_whis O zamanlar gerçekten de hiç hata gibi görmüyordu üstelik :icon_whis Tutarsız ifadeler var yani :img-hyste
zeynepçan tam benim söylemek istediğim şeyi ifade etmişsin. hata olduğunu biliyordum olayına döndürdü birden bu konuyu, aslında hiçte öyle değildi hata yaptığını bilerek evlenmemişti. hatta bir insan bu kadar mı kör olur die kızmıştık ışığa o zamanlar. şöyle deseydi, sevdiğimi sandım ama yanılmışım meğer, hata yaptığımı sonradan anladım buna tamam ama yürümeyeceğini bilerek oldurmaya çalıştık da nerden çıktı anlamadım:img-hyste
esmer ezel merak etme canım bu gidişle yakında evlenirler zaten. baksana öpüşmeler bakışmalar pek hızlı gidiyorlar maşallah. eee kolay mı yılların acısı var ne de olsa:happy0064
esmer_-ezel 15-04-08, 14:22 Ya yalan değil Işık ile Yaşar ın evlilik raddesine gelmelerini öylesine aceleye getirdilerki,ne arada bu kız böylesi farklılıklar olmasına rağmen bu çocuğa evlenecek kadar aşık oldu dedim bende kendi kendime..Yani evet Işık,Yaşar'a aşık biriydi,zaten kanımca bu yuzden denizi,defneyi bile ezip geçti,evlendi(yada diğer bir olasılık inat,kendi kararlarını alma falan filan)..Ama şuda vardı bazen aşkın dışına çıkıp bakabiliyor insan geldiği,oluşturduğu resme,ışık evlenincede bazı zamanlar yaptı,farketti bunu..Allahaşkına hangimiz yaşar ve ışık çiftinden diğer seven,anlaşan çiftlerden aldığımız zevki aldık..tabiki alanlar olmuştur ama ben onların adamakıllı kumru edasında salındıklarını bile görmedim.Bence bir zorakilik vardı bu çiftte..tabi bu benim bakış açım,görduklerim sevgili kardelencim,seninkinede saygı duymuyor değilim..:img-wink:
haklısın ışık yaşar aşkı bana görede birbirine aşık çiftlerde görülen ve onlardan aldığımız zevklerı göstermedı sankı onlar severek evlenen çiftler değilde zorakı evlenen çiftler gibiydi bir de üstüne görüş ayrılıklları eklenınce evlılıklerı de bitti
Selam herkesebye
Işık ve Yaşar mevzu bahis bakıyorum:)
Ben ışığın harunu Hakettiğini düşünmüyorum Asla Işık ki Yaşadıklarıın bile Arkasında durmuyor.geçen bölüm Harun'a söyledikleri beni deli Etti neymiş o zaman ki ışıkla şimdi ki ışık çok farklı adam Akıllı Yaşadıklarını Arkasında dur bee deki Evet Yaşarı sevdim Aşık oldum onla evlendim Ama Yürütemedik sizleride Üzdüm biliyorum falan deseydi yaşadıklarını Arkasını durmuyo Malesef Harun orda Cevap verdi Ne hissetiysen onu Yaşadın ..
Zeynep'i de çok beğenmiştim ama beni sukutu hayal uğrattı geçen bölüm ben ki burda onu Savunmutum:img-hyste Ah zeynep ahh ama Ben yine Necdet Kadar Telihkeli olacağını düşünmüyorum şeker kız yaa:img-in_lo
Merwcimçan,bakma sen bana, takılıyorum sadece sana.Sende yumuşak karnıma dokundun ama Ahmet'ciğimi birisiyle karşılaştırdın.Karşılaştırdığın Harun bile olsa bilendim işte.Bende yumuşak karnına dokundum hemen Necdeti atıverdim ortaya.Hani gizliden gizliye hayransın ya sen ona:img-hyste Dur bak en iyisi önümüzdeki bölüm Harun uzun uzun bir daha öpsün Işık'ı, izleyelim son kararımızı verelim.Belki ben yanılmışımdır Bnz:Romantizime aç kalmış izleyici:img-wink:
Aslında Harun ve Işıkla ilgili bir sıkıntım var benim ama nasıl anlatacağımı tam bilemiyorum.Hani Işık akıllandı ve Haruna aşık oldu imajı var ya beni rahatsız eden o.Bu forumda da pekçok kişi Yaşar'a aşık olduğu için eleştiriyor Işık'ı.Saf buluyor ama ben hiç kızmıyorum ona.Eğer Haruna da aşık olsa kızmazdım ona.Heriki erkeğede aşık olunabilirdi kanımca.Ama Yaşardan vazgeçip Haruna yönelmesi akıllanma olarak algılanınca sinir oluyorum ben.Buna değişme diyebiliriz belki ama akıllanma değil.Yaşarla Harun arasında Harun yönünde bir dayatma var sanki dizide.Nası diyim sanki Işık'ın aklının başına gelimesi ve başka erkek yokmuşçasına Haruna yönelmesi sanki solun bir kez daha yüceltilmesi için yaratılmış gibi.Bu sebeplede Işık&Yaşar evliliği oldu bittiye getirildi, tek bir mutlu anları yansılmadı bize.Sadece kötü anları yansıtıldı, oda fazla derinleştirilmedi.Bakın gördünüz mü Yşarla olunamadı dediler hemencecik.Senaristler buderece solcu olunca sağ taraftan birinin dizide kazanması mümkün değildi zaten gibi falan filan işte.Çok karışık mı anlatım ya da anlatabildim mi bilemiyorum.Beni anlayan olabildi mi acaba?Tekrar tarafsızlık mevzularını açmak istemiyorum asla ama bu aşkın neden içime sinmediğini anlatmaya çalışıyorum.Belki ben yanılıyorumdur belki kimse Işık akıllandı da Haruna aşık oldu demek istemiyordur.:icon_sorr Belki Harun okadar aşık olunası bir insandır ve Yaşar da okadar aşık olunamayacak bir insandır ki konunun sağla solla bir ilgisi yoktur.Ben sadece bu abartılmış siyası havaya kendimi çok kaptırmışımdır ve herşeyi oraya bağlıyorumdur.
kardelencim 15-04-08, 14:50 Selam herkesebye
Işık ve Yaşar mevzu bahis bakıyorum:)
Ben ışığın harunu Hakettiğini düşünmüyorum Asla Işık ki Yaşadıklarıın bile Arkasında durmuyor.geçen bölüm Harun'a söyledikleri beni deli Etti neymiş o zaman ki ışıkla şimdi ki ışık çok farklı adam Akıllı Yaşadıklarını Arkasında dur bee deki Evet Yaşarı sevdim Aşık oldum onla evlendim Ama Yürütemedik sizleride Üzdüm biliyorum falan deseydi yaşadıklarını Arkasını durmuyo Malesef Harun orda Cevap verdi Ne hissetiysen onu Yaşadın ..
Zeynep'i de çok beğenmiştim ama beni sukutu hayal uğrattı geçen bölüm ben ki burda onu Savunmutum:img-hyste Ah zeynep ahh ama Ben yine Necdet Kadar Telihkeli olacağını düşünmüyorum şeker kız yaa:img-in_lo
aresecim haklısın harun bile anladı ne hissettiysen onu yaşadın dedi ama ışık yaşarla evlenmesinin hata olduğunu görünce kendini suçlu hissetti harunlara karşı.. sevdiğimi sandım, yürütemeyeceğimi biliyordum gibisinden saçmalamaya başladı. ne alaka bizmi hatırlamıyoruz deli gibi yaşarı sevdiğini. sevdiğini sanması ayrı bir konu tamam ama bu kadar geç mi anladı yani sevmediğini. yaşar evliyken ona düşünmesi için ayrı kalmayı teklif etmişti bu sürelerde hala anlamadı da yaşar boşanma davası açınca mı anladı ışık hanım sevmediğini. hatta yaşar bıçaklanınca boşanalım deyince abla ben onu seviorum deyip yasemine ağladığını da unutmadık.
Isık Harun'a aik olmus olsa sevinirdim, Harun bu aski ne kadar çok hakediyor, ne kadar mutlu olurdu. Ama ısık'ın asik olduğunu hiç sanmiyorum. Bunlar aile boyu böyle (bknz Yasemin). Hala akli Yasar'da olduğu halde (bknz Yasar'i görünce heyecanlanmasi) bu işten umudunu kestiği için Harun'a yöneliyor. Böylesi daha kolayina geliyor çünkü. Necdet Yasemin'e hayir dememiş olsa Yasemin de Necdet'le gercekten kari koca olacakti, unutmayalim.
Yazik Harun'a. Umarim Isık bir kere daha üzmez onu.
sude_burcu 15-04-08, 14:54 Isık Harun'a aik olmus olsa sevinirdim, Harun bu aski ne kadar çok hakediyor, ne kadar mutlu olurdu. Ama ısık'ın asik olduğunu hiç sanmiyorum. Bunlar aile boyu böyle (bknz Yasemin). Hala akli Yasar'da olduğu halde (bknz Yasar'i görünce heyecanlanmasi) bu işten umudunu kestiği için Harun'a yöneliyor. Böylesi daha kolayina geliyor çünkü. Necdet Yasemin'e hayir dememiş olsa Yasemin de Necdet'le gercekten kari koca olacakti, unutmayalim.
Yazik Harun'a. Umarim Isık bir kere daha üzmez onu.
katılıyorum:good: bu nedenle de unsal ailesinin kızlarına duyguları konusunda hic guvenmiyorum... ısık da yasarla olamayacagını anladıgı icin harunla birlikte olmak istiyor simdi... evet belki cok sevebilir ama haruna asık oldugunu zannetmiyorum... istedigi kadar baksın dursun haruna, o duyguyu geciremedikten sonra gerisi bos:icon_whis
dimple_burcu 15-04-08, 15:01 ışık ve aşk o duygusuz çiyan bakışlı???imkansız bişey harunun canını yakcak olan yine harun a olcak kendi bişey kaybetmicek bu kız almanya da kendine birini bulamadı mı da geldi burda haruna attı kapağı offf
kübranejat 15-04-08, 15:16 Ben açıkçası artık çok sinir oluyorum. Işık 2 gün önce Yaşar la karşılaştığında nasıl heyecanlanmıştı ve hala onu seviyor bakışları vardı. Birden bire senaristler sırf Harun, Deniz ve Defne yi haklı çıkarmak için, Işık'ı çok pişman kalıbına yerleştirdiler. Bu kadar büyük saçmalık olamaz.
Ve Işık'ın karaktersizliği, bir zamanlar aşık olduğu adamdan birden bire pişmanlık duymaya başladı. Ve o ona hiçbirşey yapmamışken, kötü davranmamışken, ilişkileri gayet iyi bitmişti yani. Yaşar'la Ali hakkında konuşmaya geldiğinde nasıl kinci baktı Yaşar'a. Onun suçu neyse şimdiye kadar olanlarda...
Ve 2 gün önce Yaşar ı severken aniden Harun'a aşık oldu. Bu nasıl bir iştir. Harun'umun da başını yakacak. Yaşar'ımı da üzecek iyice :(
Ama diziyi yapanlara gerçekten çok kızdım. Ahmet ve Yasemin de karşı görüşlü ailenin çocuklarıydı. Ama onlar dizinin baş kahramanları oldukları içi harika bir aşk oldu ve onları ayırmadılar. Aynı durum Işık ve Yaşar da da söz konusuydu. Ama nedense Yaşar'ı baskıcı bir tipmiş gibi gösterdiler. Hiçbir zaman onun duygusallığını, aşkını vurgulamadılar. Ve ben Işık la Yaşar ın öyle özenli bir sahnesini hatırlamıyorum. Halbuki onlar da karşı görüşlü ailelerin çocukları. Hatta Ahmet-Yasemin den daha da az... En azından Rıza filan seviyor Yaşar'ı ve destekliyordu onları.
Ve hatırlarsanız Ahmet ve Yasemin in ilk bölümlerde böyle tartışmaları olmuştu ailelerinin görüşleri hakkında. Fakat bu tartışma çok kısa bir süre sorun olmuş, aralarındaki aşk her şeyi örtmüştü. Şimdi ise Yaşar ve Işık birbirlerini bu kadar severken neden ayırmaya çalışıyorlar anlamış değilim...
Ayrıca herhalde gariban kalmasın diye Yaşar'ın başına da bir kız verdiler. Gayet ezik bir tip. Dizideki bayan oyunculara hayranım açıkçası [emine hariç :) :) :) ] Ama Yaşar'a gelince harika bir kız bulmakta çekiniyorlar nedense...
Ne |