Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-27

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10

alevalev_25_
16-04-08, 13:49
İhbar furyasıdır almış başını gidiyor. Arkadaşlar aslında yazılacak şeyleri yazmışlar. Konu uzadıkça uzuyor ama bir babanın ihbarıyla, karşıt görüşlü birinin ihbarının aynı kefeye koyulmasını anlayamıyorum...

Deniz'i ihbar eden Mehmet bunun suçluluğunu yaşamıştı. Sadece yüzünde ki, gözlerinde ki ifadeden Deniz'de kendisini ihbar eden kişinin babası olduğunu anlamıştı. Replik neydi tam olarak çıkaramıyorum ama "Gözlerine bakmam yetti" dememiş miydi babasına.

Mehmet sırf oğlunun yaşaması adına, her ne kadar düşüncelerine yanlışta olsa
bir baba olarak birgün oğlunun ölüm haberini almaktansa, polislerin elinde olmasını tercih etti. Biliyordu oğlunun başına gelecekleri.

İnsanlığa yakışmayan muameleler göreceğini, işkence tezgahlarından geçeceğini, her ne kadar derin yaralar bıraksa da oğlunda yine de nefes alacağını, yine de yanında olacağını düşünerek ihbar etmişti. Bir baba anne olarak kim çocuğundan bi haber, her an ölü haberi gelecekmiş gibi yaşamak ister. Kim bu bihaberliğe, bilinmezliğe dayanabilir.

Mehmet'in oğlu için seçmiş olduğu yol her ne kadar yanlışta olsa, o bir babaydı ve yaptığının bir açıklaması vardı.

Defne durumu öğrendiğinde nasıl tepki göstermişti Mehmet'e. Ama sonra oda anlamıştı bunu. Kabul etmişti ve inanmıştı bir babanın oğlunu korumak adına yaptığı yanlışa.

Peki ya Yaşar.
Onun yaptığı ihbarın benim açımdan hiç bir açıklaması, hiçbir affı yoktur. O Deniz'in yaşaması adına değil, altında ezildiği baskılar adına kendini kabul ettirebilmek adına yapılan bir ihbardır. Metin'in onun üzerinde ki baskı ortadaydı ve başları Yaşar'dan haber bekliyordu.

Vatan uğruna, millet uğruna ne büyük bir hizmetti bu değil mi Yaşar?
Sen başlarına kendini kabul ettireceksin, eşinin ailesinden sana en ufak bir tepki geldiğinde ise erkeklik egoların kabaracak ve evi bile terk edeceksin. Vay be ne büyük bir yurtdaşlıktır bu böyle.

Neyse ben daha fazla uzatmayayım en iyisi. Yoksa dilimin değil ama yazan ellerimin ayarı kaçacakkk!!! Kusuruma bakmayınn!!!!

zeyneps
AHMETİN JUNIORU OLACAK! :cheer:

Arkadaşlarçanlar Junior eylemimiz başarıyla sonuçlanmıştır

Bu arada Kamil için, el altından bulunmayan kalemleri satmaya başlamıştır, cümlesindeki bozuk Türkçeden dolayı, (ve hatta daha pek çok cümledeki) özet yaşan arkadaşı ayıplıyorum. Burada bahsedilen kalem, "nesne, şey, mal, çeşit" anlamlarına gelmektedir. Yani, Kamil, kalem satmıyor; tüpgaz, yağ ve bilumum bulunamayan malları, el altından yani karaborsadan satıyor arkadaşlar:img-hyste Tükenmez kalem, kırmızı kalem değil yani:) E, napsın, bazı arkadaşlar haklı olarak öyle anlamış:img-hyste

Yanlış anlamışız gerçekten de özenc-çan ve sana bu olaya açıklık getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz :icon_whis

Ahmet JR. operasyonumuz başarıyla sonuçlandığı için şu anda tineeeyç bir sırıtışım var ki görmelisin Shevekçanım neredeyse ağzım kulaklarıma varacak :) Geliyor geliyor Ahmet JR.geliyor geliyor geliyor Ahmet JR.geliyor :img-clapp:img-clapp Bu arada "Hoşgeldin Ahmet JR." Partisi vericeğiz değil mi çanlar:cheer::cheer: ..İsmi de Deniz olsa daha ne isteriz ki:img-cray:

Ahmet JR'ın uğuru bu uğuruyla birlikte geldi neşe getirdi foruma şimdiden :img-icecrMMC'liği huyu suyu babası olsun da bahtı benzemesin

arese
Ebruu Gözün Aysdın hepimiz gözü aydın Aylardır sürdürdüğün mücadeleden galip çıktın Senarist ablalar sesin duydu Veee

Junuyor geliyorrr:happy0064:happy0064

Şimdi den Başlıyalım kız mı ? erkek mi? olur Erkek olsa iyi olur Adı da Deniz olur:img-in_lo

Ahmet'in mutluğu görülmeye Değer Ayy cuma gelsinnn

Yanlız Rüya ne tepki verdi? Kıskanmaz herhalde Kardesini koca kız oldu :img-hyste

alevalev_25_
16-04-08, 13:51
Bu gülmek kelimesi iyi geldi foruma. Ben güdüm dedim herkes gülmeye başlamış. Neşe getirmişim. Bu beni daha da mutlu etti. Gülmek çok güzel hele ülkenin son dönemlerde içerisinde bulunduğu durum düşünülünce daha da bir anlam kazanıyor.

Doğru!!!
Öyle bir anlam kazanıyor ki "ağlanacak halimize gülüyoruz"

neden acaba????????

hüsranur
16-04-08, 13:52
ya bence bebek erkek olur (insallah)
adini deniz koyarlar mi orasini bilemem
büyük ihtimal denizdir herhalde
ama ya kiz olursa??????????

goldrose
16-04-08, 13:52
Yanlış anlamışız gerçekten de özenc-çan ve sana bu olaya açıklık getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz :icon_whis

Ahmet JR. operasyonumuz başarıyla sonuçlandığı için şu anda tineeeyç bir sırıtışım var ki görmelisin Shevekçanım neredeyse ağzım kulaklarıma varacak :) :) Geliyor geliyor Ahmet JR.geliyor geliyor geliyor Ahmet JR.geliyor :img-clapp:img-clapp Bu arada "Hoşgeldin Ahmet JR." Partisi vericeğiz değil mi çanlar:cheer::cheer: ..İsmi de Deniz olsa daha ne isteriz ki:img-cray:

Evet ismi Deniz olmalı bence de...Ama düşünsenize çanlar Ahmetin hamile karısının karnını okşamalarını,kulağını koyup dinlemelerini,Yasemini şımartmalarını...:img-in_lo
Bu arada daha önce tüyolarda yazan Rüyanın kardeşini kıskanması bu olayda mı olacak acaba?Koca kız oldu,umarım bu kısmı değiştirirler.Ama düşününce babasının onun ilk zamanlarını görmediğini bildiğinden ilgisini kıskanması da normal olur sanki ama bir de bu sebeple evden kaçmasın lütfen...:img-hyste

Shevek
16-04-08, 13:54

Ahmet JR. operasyonumuz başarıyla sonuçlandığı için şu anda tineeeyç bir sırıtışım var ki görmelisin Shevekçanım neredeyse ağzım kulaklarıma varacak :) :) Geliyor geliyor Ahmet JR.geliyor geliyor geliyor Ahmet JR.geliyor :img-clapp:img-clapp Bu arada "Hoşgeldin Ahmet JR." Partisi vericeğiz değil mi çanlar:cheer::cheer: ..İsmi de Deniz olsa daha ne isteriz ki:img-cray:

İsmi "Deniz" olacak başka yolu yok! Kız da olsa erkek de olsa "Deniz". :happy0064 Partimizi yapalım derim. Bunu en başta Arwen, sonra da bizler hak ettik!:img-icecr

Sorma Zeynopum, o tineyyyç sırıtışı dünden beri benim de yüzüme asılı kaldı. Bugünse, ağzım kulaklarıma vardı. :) Nedense:icon_whis

İgneni
Ayrıca şu doğru yolu bulmak cümlesine takıldım. Doğru yolu bulmak ne demek? Kime göre doğru yol? Hangi doğru yol?Doğru yol partisi mi? Ne?
Herkesin kendi inandığı, doğru olduğunu düşündüğü bir yol vardır. Doğru yoldan kasıt nedir ben anlamadım. İnançlarını, düşüncelerini hukuki ve demokratik yollardan yerine getirdikten sonra farklı düşünceler bana göre birer renktir ve olması gereken şeylerdir. Tek doğru yol diye birşey yoktur. Bir ülke için tek hedef vardır. Ama bu hedefe gidiş farklı yollardan, farklı düşüncelerden geçebilir. Önemli olan herkesin birbirinin düşüncesine saygı ve hedefi tek olan bir ulus meydana getirebilmek. Bu uğurda mücadele etmek. Yoksa herkesin yolu kendisine göre doğrudur. Ben bu açıdan baktığımda yaşarı yanlış bir yolda değerlendirmiyorum. Nejdet ve ahmeti, sevimi ve mehmeti de. Ama deniz ve harunları hedef olarak olmasa da uyguladıkları yol bakımından yanlış örnekler olarak değerlendiriyorum

Bu kadar uzun yazıyı okuyacak kadar sabrınız var mı bilmem... Farketmeden yazmışımda, yazmışım:)

Hı hı Doğru Yol Partisi, Başbakan Heppp Süleyman, hep Süleyman, hep Süleyman...:))) Of şakası bile kötü, neyse gelelim doğru yol'a

Gelen kanıdır insanlarda, bir düzen vardır ona uyulmalıdır. Düzeni yanlış bulup eleştirmek suçtur (Denizlerin 68'de, yani Sağcılar ve devlet yüzünden silahlanmak zorunda kalmadan önce, yaptıkları gibi). Bizim ülkemizde kesinlikle öyledir. Düzeni yanlış bulup üzerine yazı yazmak suçtur (Mahir'in silahlı eylemlere başlamadan önce, kalemi çok kuvvetli bir Solcu olarak bilinmesi gibi... Ha ilk tutuklanmasının düzeni eleştirdiği için yazdığı bir yazı olduğunu belirtmeme gerek yok herhalde... Düzeni eleştirmenin doğal sonucu vukuu bulmuş...). Bizim ülkemizde kesinlikle öyledir. Düzeni yanlış bulup bunu meydanlarda yüksek sesle dile getirmek suçtur (Oysa anayasaya göre gösteri yapmak suç değildir). Bizim ülkemizde kesinlikle öyledir. Bizim ülkemizde düzene uymayanların kellesi uçurulur. Bu kuraldır. 68'de de 78'de de olan budur. Aslında hala olan budur...

Hedef bir, yol çok... E bu kuraldır zaten... Yolun hangisi olduğuna karar vermen, hangi pencereden baktığına bağlıdır. Bana göre Denizlerin penceresi doğrudur. Doğal olarak onların yolu doğrudur.

Yaşar’ın yolu doğrudur demişsin. Yolu neydi… Şöyle bir bakalım o yılların panaromasına… Bu arada tam bu noktada şunu belitmek isterim, ki yanlış anlaşılmalara sebep olmasın yazım. Ben bu diziyi aşk dizisi olarak seyretmiyorum. Yani Yasemin – Ahmet ya da Defne – Deniz ya da olursa şimdi Işık – Harun… Aşk dizinin içine hoşluk katıyor belki… Fakat benim için sadece bir ayrıntı. Çokta üstünde durduğum bir konu değil. Ama yine de Harun solcu ve benim gönlüm artık onun mutlu olmasından yana… Işık – Harun olayı bence bu… Yaşara gelince doğal olarak ülkücü camiasında hazetmiyorum, Yaşar olayım bundan ibaret… Yani benim için Hatırla Sevgili demek üstün körü de olsa bazı yerleri yanlışta olsa (doğrusunu biliyorum nasıl olsa çok önemli değil) bir dönemin gençliğinin panaroması… Yani Deniz diyorsam Deniz Gemişlerin gurubu diyorumdur.

Bu nottan sonra gelelim olayların benim açımdan bakılınca çözümlenmesine… Bir gurup öğrenci üniversitelerinin çok pahalı olmasından, eğitici olması gereken hocaların doğru dürüst derslere girmemesinden şikayet edip, kazan kaldırmışlar. Çıkmışlar rektöre dertlerini anlatmışlar. Dikkate alan olmamış. Öğrencilerde sorunlarına dikkat çekmek için eylemlere başlamışlar. Bu noktadan olaylar başlıyor. Sesler daha fazla yükselmeye başlıyor. Devlet sesleri bastıramaya çalışıyor, başaramayınca, onların karşısına yeni bir gurup çıkarıyor. Bu gurubu desteklemek suretiyle, iki gurubu birbirine kırdırıyor. Tüm bu olaylar içinde sağ guruptan hiç kimsenin içeri alınmaması ya da işkenceden geçirilmemesi (Işık’ın Yaşar’a söylediği gibi “sizde olayların içindeydiniz ama ben sizin guruptan tutuklanan görmedim demişti hatırlarsanız) devletin kimi kolladığını net bir şekilde gösteriyor. Bu noktada Yaşar’ın yoluna geliyoruz. Sağcı yani tuzu kuru gurubunda… Onun tek yaptığı yazmak… Yazılarını biliyoruz. Sürekli sola sataşmakla meşgul. E devletin istediği bu zaten… İçeri alınması için bir sebep değil. Sola bakalım, Mahir ve Sinan… İşleri yazmak… Onların derdi sağ değil, devletin haksız uygulamaları… Sonuç, hapishane işkence… Evet devlet için kesinlikle çok hukuki ve demokrat bir davranış… Yine tuzu kuru gurubuna dönüyoruz. Solcuları kaçırıp öldürüyorlar. Solcularda onlardan birilerini kaçırıp öldürüyor. Sonuç Solcular içeri alınıyor yani hapis ve işkence… Sağcılara bakıyoruz. Sorun yok, yola devam… Taylan Özgür’ün öldürülmesinden sonra (68 kuşağının eylemcilerin Necla Ülkü Kuglin diyor ki, biz niye böyle lunaparktaki hedefler gibi avlanıp patır patır düşüyoruz dedik ve silahlanmaya karar verdik. Kendimizi korumak zorundaydık.) silahlanmaya ve direnişe başlıyorlar. Bu çocuklar keyiflerinde silaha sarılmadılar. Devlet onları buna mecbur etti.

Eğer devlet devlet olsaydı, basit bir kantin eylemi o hale gelmezdi. Eğer devlet denilen kurum, halk denen insanların sesine kulak verseydi, biz şimdi ülke olarak çok farklı yerlerde olurduk. İnsanlar yürüyorsa, Tütün çiftçisi, Fındık çiftçisi hakkı için yürüyorsa ve devlette buna öğrenciler köylüleri dolduruyor diye bakıyor ve olayı silahla, işkenceyle, kanla çözmeye çalışıyorsa; ben o devlete devlet demem, o düzene düzen demem, o hukuka da hukuk demem… Bunun adı faşizmdir. Aman ne güzel susturamadığını yoket… Hakkikaten çok demokratik!!! ve hukuki…!!!

Hangi demokrasi, hangi hukuk çerçevesinden bahsediyorsunuz allah aşkına… Bu çocuklara baştan beri yapılanlar demokratik ve hukuk çerçevesindeydi de, bunlar mı azdı… Ne zaman ağızlarından Hak, Hukuk, Bağımsızlık çıktı ise işkence gördüler, hapse atıldılar, kuşunlandılar. Kısaca bir neslin düşünen, konuşan gençliği dört bir koldan yok edildi. VE BU YOK EDİLMENİN SUÇLUSU GAYET ADİL VE DEMOKRATİK BİR DÜZEN VARKEN YİNEDE İSYAN EDEN GENÇLERDEDİR Mİ DİYORSUNUZ? Bende bunu anlayamadım…

Birde olayın tahrik kısmı var. Öğrenciler İstanbul’da 6. Filoyu denize dökmüşler, aradan bir süre geçiyor Amerikan kasabı Komer geliyor. Nereye? ODTÜ’ye… ODTÜ’ki THKO’nun, THKP-C’nin kurucularının tamamı bu okula mensup ve sen o okulu ziyaret ediyorsun. Ondan sonrada çocuklar suçlu oluyor. Yok ya… Devlete bak devlete…

“Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan mahkememiz Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının tamamını, bir kısmını, tağyir, tebdil veya ilgaya cebren teşebbüs suçunu işlediğinizi sabit gördü. Türk Ceza Yasası 146/1 maddesi gereği ölüm cezası ile cezalandırılmanıza karar verdi.” Şimdi bu kararın neresinde adalet buldun merak ettim. Ya da adalet buldun mu?

Neden bunları soruyorum. “Daha iyi bir ülke için hukuk ve demokrasiden” bahsetmişsin ya, acaba diyorum 68-80 yılları arasında Hukuk ve Demokrasi, özellikle bizim Sol camiası için uygulandı da, biz mi göremiyoruz.

Kısaca hangi pencereden bakarsam bakayım, bu çocuklar haklıydı. İçinde Hak, Adalet, Özgürlük olmayan bir düzende, HERKES İÇİN HAK, ADALET VE ÖZGÜRLÜK için mücadele ettiler. İnandıkları için ölümüne savaşma cesaretini gösterdiler. Ve 68 kuşağından hayatta olanların da söylediği gibi, düzensizliğe yenildiler. Benim için ölenlerde, kalanlarda kahramandır. Ha kalanların içlerinde adam olmayanlar vardır. Olabilir. Birkaç elma çürük çıktı diye, sepetteki bütün elmalar çürük denemez.

Bu arada KEŞKE OLMASAYDI’nın formatı ORADAYDIM’dan farklı… ORADAYDIM’da bir kişi olayla ilgili tanıklığını anlatıyor. KEŞKE OLMASAYDI’da birçok kişi bir konu üzerindeki tanıklığını anlatıyor. Durum böyle olunca KEŞKE OLMASAYDI’daki DENİZ GEZMİŞ belgelesi hayli ilginç boyutlar kazınmış. Çünkü olayların içinden gelmiş insanların farklı bakış açıları var. Tamamı DENİZ’i tanıyan, onun arkadaşı olan, onunla anıları olan insanlar…

esmer_-ezel
merhaba çanlarbye
Özeti okudum şimdi,yorumlamasam eksik kalır.Junior beklediğimiz bir şeydi artık:img-icecrAma asıl saçma olan ve beklemediğimiz Yasemin'in bu kıskançlığı.Hadi Zeynep'in ilgisi deseler anlarım ama Ahmetin ilgisinden şüphe etmesi saçmalık ötesi olur.:img-hysteGülerim buna ancak.
Yaşar ve Işık olayına gelince,geçenlerde Harun-Işık konusunu yazarken de belirtmiştim fikrimi senaristler sağ gösterip sol vurabilir ve Işık'ın Haruna yaklaşma sebebi bir kere duygularımla denedim olmadı bir kere de mantığımla deneyeyim tarzı olabilir ve son dakika Yaşar araya sızabilir ama Işık da azıcık akıl varsa ki o bir Ünsal olduğu için sanmıyorum pek,Harunu tercih eder.
Necdetin milletvekilliği zaten en başından bildiğimiz bir dayatma idi ama durun daha Necdet başbakan da olursa yine şaşırmam ben:img-hyste

sana katılıyorum bence de ışıkta akıl olsa gıder harun useçer umarım yaşarı seçmez aklı karışsın karışmasına da sonunda harun u seçsın barı necdet mılletvekılı oluyormuş vay be yakışır necdetıme artık necdet ı bol izleriz yaşasın:happy0064

arese
16-04-08, 13:57
Evet ismi Deniz olmalı bence de...Ama düşünsenize çanlar Ahmetin hamile karısının karnını okşamalarını,kulağını koyup dinlemelerini,Yasemini şımartmalarını...:img-in_lo
Bu arada daha önce tüyolarda yazan Rüyanın kardeşini kıskanması bu olayda mı olacak acaba?Koca kız oldu,umarım bu kısmı değiştirirler.Ama düşününce babasının onun ilk zamanlarını görmediğini bildiğinden ilgisini kıskanması da normal olur sanki ama bir de bu sebeple evden kaçmasın lütfen...:img-hyste

Canım Allah korusun bide bu yüzdene evden kaçarmış:img-hyste koca kız oldu kıskanmaz herhalde gerci bir tüyoda vardı acaba bunumu kıskanacak biz Necdetin kızın kıskanır demişti o zaman küçüktü şimdi koca kız oldu:img-hyste gerci huyu değişmemize Rüya bizim bildğimiz Rüya ise Yandık yani:img-hyste

Bu Arda Zeynep'in Ahmet ilgisi var demiştim inanamazdınız bak yasota boşuna kıskanmıyor Allahım Zeynep'i niye bu konuma Sokarlar evli adama göz koyma:img-hyste

Bebeğe bir şey olmasa bari Üzüntü sters falan etkiler hamile olanlar daha iyi bilirler herhalde pek bilmiyorum Zeynep uzak dur Ahmet'ten :img-hyste

Sahara
16-04-08, 13:58
Bencede Junior'un adı Deniz olmalı, ayyyy süper olur yaaa. Defne ne kadar sevinir değil mi? Mehmette Deniz de isimlerde yaşamış olacaklar.

blue&blue
16-04-08, 13:58
Valla bukadar güzel bir özet sonrasında hızımı alamadım bir yorum daha yapıcam.

Yasemin, tüm aileye iyi gelecek bir haber verir; Ahmet ile bir bebekleri daha olacaktır.
Öncelikle Yasemin bu haberi başbaşayken önce Ahmete versin.Aileyi sonra devreye soksunlar.Tabii Rüya da diğerlerinden önce öğrensin.Ahmet ve Yasemin kızlarını karşılarına alıp bu haberi versinler.Sadece üçü olsun.Lütfen artık çekirdek bir aile olsunlar.

Çok sığ gördüm seni çanım! Uzun zamandır böyle sığ kurgulara hasret kalmıştık! Hakikatten iyi gelecek bu sevinç bize...

Işık'a da çok fazla kızmadım ben! Yaşar geçmişe döneceğini ya da yeniden bir ilişkiye başlayacaklarını asla düşünmüyorum. Ama aralarında geçecek duygusal bir konuşma sonrasında bir etkilenme illaki olacaktır Işık'ta... Geçmişte yaşananların anısının canlanması belki de... Ama ben hala üstü örtülü şeylerin ortaya çıkmasını ve Işık'ın o sevgi kırıntılarının bile kaybolmasını isteyenlerdenim.
Öyle olmasa bile Işık'ın şimdilerde geldiği durum Yaşar ile bir ilişkiyi asla kaldıramaz. Zaten Yaşar şimdiki Işık'ı hiç mi hiç kaldıramaz. Böyle bir girişim bile hüsranla sonuçlanacaktır. O bakımdan içim rahat! Sadece bir geçiş aşaması yaşanacak belki bu aşamayı hızlandırmak da gerçeklerin yalnızca gerçeklerin ortaya çıkmasına bağlı... Yani sevgili alev_alev kardeşim takma kafanı o kadar... Biliyoruz ki özetler abartmak fragmanlar ve bölümler de onu hafifletmek için var. :img-wink:

Ayrıca Yasemin'in yaşadığı ruhsal sıkıntıların bir yansıması bu Zeynep kıskançlığı... Bebek konusundaki çaresizliğini bu saçma saplantı ile daha da körüklemekten başka bir şey yapmıyor. Tamamen kendisinde hissettiği eksikliğin (gereksiz)güvensizliğin sonucu bu görünmeyen şeyleri görmesi... kıskanması... Hamile olduğunu öğrendiği ve Ahmet ile olan güzel paylaşımından sonra o eski güveni gelecektir tekrar...
İşte bunlar da bizim dizinin tuzu biberi oluyor... Hiçbir vakit diğer dizilerdeki gibi abartılı sahneler terkedişler anlamadan dinlemeden yargılamalar vs yaşanmayacaktır... Bu yüzden de içim rahat!

Necdet'e gelince sen de demiştin MMCçan!! Mecliste olursa ailenin kahramanı olmaya da devam edecektir. E güzel... Hiç değilse orda oluşunun bir anlamı olsun dimi? :icon_whis

zeyneps
16-04-08, 14:00

Rüya artık o şımarıklıkları geride bıraktı yapmaz öyle şeyler evden kaçmaz ...Ama kıskanması da normal olur hani sonuçta ben de kıskanırdım onun yerinde olsam babası onunla yaşayamadıklarını junior'la yaşayacak onun doğumunu görecek küçüklüğünden itibaren yanında olacak ...ama Rüya'nın böyle bir şansı olmadı o yüzden kıskanması normal olur :img-in_lo

Goldroseçan umarım senaristlerimiz tamam işte onlara junior yeter diye düşünüp böyle sahnelerin tadından mahrum bırakmazlar bizi ....

Yasemin'in saçma kıskançlık olayına da gülüyorum :img-hyste Bence o Ahmet'e kendinden daha çok güvensin eski defterleri açtırmasın şimdi bana :hıh Gerçi ohh olsun ona önce bebek olayıyla sonra da bu saçma da olsa kıskançlık olayıyla burnu sürtülsün biraz zamanında az etmemişdi Ahmet'e :hıh

Kendim ettim kendim buldum
Gül gibi sarardım soldum eyvaah eyvaaah
diyerek gülüyorum :img-pilot

arwen61
16-04-08, 14:01
İsmi "Deniz" olacak başka yolu yok! Kız da olsa erkek de olsa "Deniz". :happy0064 Partimizi yapalım derim. Bunu en başta Arwen, sonra da bizler hak ettik!:img-icecr

Sorma Zeynopum, o tineyyyç sırıtışı dünden beri benim de yüzüme asılı kaldı. Bugünse, ağzım kulaklarıma vardı. :) Nedense:icon_whis

ay çok teşekkür ederim shevekçanım:img-in_lo insanın emeklerinin boşa çıkmaması ne kadar güzel bir duyguymuş bu junıor hepimize armağan olsun emeklerimede helal olsun ahmet sonunda sevinecekya hepsine değer:img-in_lo

zeynopum junıor partisi tabiiki yapacağız hiç olmamı hazır olun horonlar tepilecek,halaylar çekilecek çok çılgın bir parti bizleri bekliyor:happy0064
efendim mesajımıda nilgün ablama şu anda yazdığım bir dörtlükle bitirmek istiyorum:img-in_lo

nilgün ablam uyumadı hor hor
demekki o burayı görüyor
kıyamadı biz forumçanlara
çok şükür geliyor ahmet junıor:happy0064

esmer_-ezel
16-04-08, 14:04
sana sonuna kadar katılıyorum ıgnenı vet devlet o dönem de hep sağcıların tarafını tuttu üstüne üstluk onlar ne yaptıysa hep gözardı edıldı hep onlar korundu ama solculara bakarsak devlet onların en küçük bir hatasını bulmak için elınden geleı yaptı bunun için hep ataktaydılar sağcılar hiç içeri alınmazken ya da alınıp da işkenceye maruz kalmaz ikwn solcula5r hep içeri alındı hep işkence gördü
ler niye pekı çunku yönetıme karşeydılar son olarak da o dönem adalet diye birşey yok gibi daıma solculara bir karşıtlık var

kardelencim
16-04-08, 14:07
ışık harunu seçsin evet ama seviyorsa seçsin. harun bunca yıldan sonra üzülmeyi değil mutlu olmayı hakediyor çünkü. birde sonradan haruna ben yaşarı seviyordum aslında seninle denemek istedim ama olmuyor derse hiç şaşırmamak lazım:img-hyste ışık bu belli olmuyor her bölüm duyguları değişiyor. daha önce de söyledim ya dengesiz ya da sevmenin anlamını öğrenememiş daha. yaşı da küçük değil ama hala olgunlaşamamış anlaşılan. birde geçen haftaki bölümde haruna şöyle bişey demişti, '' hangisi doğru bilmiorum geriye dönsem ne yapardım, tekrar aynı şeyleri mi yapardım acaba'' gibi bişey söyledi ya bence ordan bişeyler çıkarabiliriz. yani yine yaşarı seçebilirdi geçmişe dönse. ama konuşmaları çok tutarsız hemen öncesinde de yaşarı sevdiğimi sandım, yürümeyeceğini biliyordum demişti:icon_whis

mikar
16-04-08, 14:09
Alıntı yapmadım, niickini de hatırlamıyorum ve yorumunun tümünü de malesef okuyamadım. Neden mi sıkıldım. Kılişeleşmiş genel şeyler olduğu için. Şu acı çekti bu acı çekmedi meselesine döndüğü için. Benden alıntı yapılan yorumda sağ-sol olaylarına girip şu düşünce doğru bu düşünce yanlış diye bir değerlendirmede bulunmadım. O uzun zuun yazıları yazmanıza gerek yok zaten o dönemleri iyi biliyorum. Bahsettiğiniz şeyleri de. Zahmet etmişsiniz. Bildiğim şeyleri tekrar okumak istemedim. Ama tuzu kurular cümlesi ilginç. Arabesk edebiyatı yapmaya gerek yok, bir taraf acı çakti demek o dönemi nasıl bir bakış açısıyla gördüğünüzle ilintili. Böyle bakarsanız haklısınız tabi. Bir taraf kahraman, ülkenin bağımsızlığı için çalışıyor, peki ya diğer taraf ne yapıyor. Ülkemiz bağımlı olsun ilerlemesin diye mücadele ediyor. Bu arada olan hep o masum tarafa oluyor. Onlar ölüyor ama, dizide gösterildiği gibi, diğer taraftan çok az ölen ve acı çeken var. Onların tuzu kuru tabi. 70-80 arası o tuzu kuru taraftan sadece 780'e yakınının isim,yer, öldürülüş şekli vb.. belgeleriyle birlikte bende mevcut. Bir ra isterseniz üşenmez yazarım. Ama onlar tuzu kuru ne olacak. Ayrıca öteki dediğiniz devletiniz. Evet uygulamaları beğenmeyebilirsiniz. Bugün bende çoğu uygulamaya karşıyım. Bunu dile getiriyorum. seçim zamanı aleyhte kampanya yapıyorum. Bunu sonuna kadar da yapacağım. Ama elime silah alıp, dağa çıkmıyorum. Bu anarşizim olur.
Bu olayların öncesi var ayrıca. Pat diye 68'de başlamadı. Neden devlet, bazı durumlara önlem aldı. İşte bunun temeli stalin'in ikinci dünya savaşı döneminde türkiye aleyhinde izlediği tehditkar poltikaya ve ardından türkiyenin yönünü belli etmesine dayanıyor. Yani mecburiyetten bir büyük tehdite karşı diğer tarafı tehdit etmek. Bu aynı zamanda atatürkünde tercihi değil mi batı medeniyeti. Bu dönemler iki süper gücün birbirleriyle hem ortadoğu hem de dünya hakimiyeti üzerine çatıştıkları dönem. Türkiye'nini coğrafyası da bu tehlikeden nasibini almış haliyle. Yani daha 1952 de natoya girişle birlikte yapılan bir tercihin yansımasıydı bu dönemdeki olaylar. İki büyük gücün egemen olma mücadelesi.

ozenc-can
16-04-08, 14:20

Goıdrose; o tüyoların çoğu ters çıktı. Burda bir yanıltma hissediyorum. Memleket meseleleriyle ilgilenmek isteyen bir kızın kardeşini kıskanması pek hoş olmaz gibi. Onunda bu sevice ortak olması daha doğru olmaz mı?

goldrose
16-04-08, 14:24
Goıdrose; o tütoların çoğu ters çıktı. Burda bir yanıltma hissediyorum. Memleket meseleleriyle ilgilenmek isteyen bir kızın kardeşini kıskanması pek hoş olmaz gibi. Onunda bu sevice ortak olması daha doğru olmaz mı?

Çanım normal koşullarda senin dediğin gibi olması lazım ama unutmayalım,burası Hatırla Sevgili:)Her şey tersine işleyebilir.ben bekliyorum böyle sert ve garip tepkiler Rüyadan yani daha doğrusu bizim senaristlerden.
Bir de Yasemin doğumu yapamadan bir iki düşürme tehlikesi atlatırsa ona da şaşırmam,hatta bir de bu durumda Ahmeti Zeynep yüzünden suçlu çıkarırlarsa yine şaşırmam...:img-tomat

çalıkuşu78
16-04-08, 14:25
ooo kamil efendi karraborsacı olmuş yakışır..artık çuvalla para kazanır kerimanı bir yerde kıstırır ve eski filmlerdeki gibi yüzüne tomarla banknot fırlatır:img-hyste en ezilen aylaların ailesiydi eski yıllarda emekçilerdi biri şoför biri terzi biri de emekten yana dr ve 70 lerin haksız kazanç çarkıyla sonradan görme zengin sınıfına adım atmışlar vayy vayy.. artık yalılara mı taşınırlar köşklere mi göreceğizdir muhtemelendir:img-hyste

yasemin hamileymiş hala zeynep olayı sürmekteymiş.. ne menem şeymiş bu zeynep.. niçin neden niye kıskanılıyordur derinlikli bir tahlil bekliyorum yaseminle ahmet arasında sevimli bir tartışmayla artıktır.. kıskanma iyi şeydir evliliği canlı tutar diyerek bu konuya hoş tarafından bakıyorumdur..hele insanın böyle hoş cazip yakışıklı bir kocası varsa kıskanma olayı kaçınılmazdır.. dişi sinekten kıskanılacak adamdır ahmet vesselamdır..rüya bu kardeş olayının neresinden çomak sokacaktır merakla bekliyorumdur :img-hyste

başta ebrucuğumun ve tüm forumçanların azmini sabrını ve zaferini kutluyorumdur:good::happy0064

ince alim kurtarılmış devrimci olarak yaşara minnet duyulmasına mı sebep olacaktır kara kara düşünüyorumdur..ışık salağının kafasının karışması beni nasıl ajite edecektir..ışığa tekme tokat girişecekmiyimdir..harunumun tek bir hüzünlü bakışını gördüğümde kılıç kalkan ekibine girip ışığa kılıç sallıyacakmıyımdır:dito

alevalev_25_
16-04-08, 14:27
Işık'a da çok fazla kızmadım ben! Yaşar geçmişe döneceğini ya da yeniden bir ilişkiye başlayacaklarını asla düşünmüyorum. Ama aralarında geçecek duygusal bir konuşma sonrasında bir etkilenme illaki olacaktır Işık'ta... Geçmişte yaşananların anısının canlanması belki de... Ama ben hala üstü örtülü şeylerin ortaya çıkmasını ve Işık'ın o sevgi kırıntılarının bile kaybolmasını isteyenlerdenim.

Öyle olmasa bile Işık'ın şimdilerde geldiği durum Yaşar ile bir ilişkiyi asla kaldıramaz. Zaten Yaşar şimdiki Işık'ı hiç mi hiç kaldıramaz. Böyle bir girişim bile hüsranla sonuçlanacaktır. O bakımdan içim rahat! Sadece bir geçiş aşaması yaşanacak belki bu aşamayı hızlandırmak da gerçeklerin yalnızca gerçeklerin ortaya çıkmasına bağlı... Yani sevgili alev_alev kardeşim takma kafanı o kadar... Biliyoruz ki özetler abartmak fragmanlar ve bölümler de onu hafifletmek için var. :img-wink:

Çok iyimser gördüm seni ben!!!
Neden acaba??? :img-wink:

Umarım dediğin gibi olur. Yoksa aklıma gelenler başıma gelirse hakikaten o Işık'ı ilk gördüğüm yer de forum adına ben alırım elime!!! :img-hyste:img-hyste

Fazla coşmuş gördüm kendimi yahu:img-hyste:img-hyste

Yapabileceklerime karşı çıkanınız varsa şimdiden :img-tomat:img-tomat ben kendim başlattım savaşı!!!

Şaka bir yana da hakikaten Işık'la ilgili daha fazla saçmalık görmek istemiyorum.

Shevek
16-04-08, 14:28
Ayrıca öteki dediğiniz devletiniz. Evet uygulamaları beğenmeyebilirsiniz. Bugün bende çoğu uygulamaya karşıyım. Bunu dile getiriyorum. seçim zamanı aleyhte kampanya yapıyorum. Bunu sonuna kadar da yapacağım. Ama elime silah alıp, dağa çıkmıyorum. Bu anarşizim olur.

Mikar, bugün yazdıklarınızı okudum, sürekli çelişkili ifadeler kullanıyorsunuz. Sonuç önemlidir, yol ve neden değil, diyorsunuz birinde (tutup hiç gerek yokken Mehmet-Yaşar ihbarını kıyaslarken). Sonra, yol, ama hangi yol? Kime neye göre "doğru" yol diyorsunuz. Bir arkadaş -soruyu sorduğunuz mesajı yazan hatta- çıkıp kendince "doğru" olanı anlatıyor...ama siz yukarıdaki ifadeleri kullanarak yanıtlıyorsunuz bu kez...

Son yazdığınız cümle için ben de size aynı soruyu yöneltiyorum. Bu anarşizm olur, deyip işin içinden çıkmak ne kadar peşinhükümlü bir yaklaşım. Bir dönemi o dönemin olguları içinde değerlendirmekte yarar var. M. Kemal'de bir zamanlar, Osmanlı padişahına (yani devlete) rağmen, Kuvayi Milliyeyi örgütlemiştir. Ve silahlı. Ama anarşist (kaldı ki bu tanım da tartışılır, anarşist; hiç bir düzeni kabul etmeyen demektir) değildir. KİME NEYE GÖRE ANARŞİST DERİM O VAKİT BEN DE!!!

Mesele hangi taraftan kaç kişi öldü meselesi değil, bu ülke, yakın geçmişinde bazı çocuklarına kıymıştır, pırıl pırıl gençlerine. Durum ortada. Sayılarla ve belgelerle. Sizin vermenize gerek yok. O dönem birileri, farklı bir toplumsal düzen isteğiyle ortaya çıktılar, hatta koşullar onları dağa çıkmaya da zorladı, bu da doğru...Ama, herhangi bir toplumsal düzen isteğiyle değil de, sadece ve sadece muhalif olan bu gençlerin sindirilmesine ve susturulmasına, yok edilip başlarının ezilmesine yönelik ortya çıkan başka bir grup daha var...Şimdi, ben maalesef iki grubu birbiriyle denk tutup tartışamam. Siz sıkılmış olabilirsiniz bu edebiyattan, ama edebiyat değil bizatihi yaşanan bir gerçeklikti solcu gençlerin durumu...

İgneni
16-04-08, 14:30
Alıntı yapmadım, niickini de hatırlamıyorum ve yorumunun tümünü de malesef okuyamadım. Neden mi sıkıldım. Kılişeleşmiş genel şeyler olduğu için. Şu acı çekti bu acı çekmedi meselesine döndüğü için. Benden alıntı yapılan yorumda sağ-sol olaylarına girip şu düşünce doğru bu düşünce yanlış diye bir değerlendirmede bulunmadım. O uzun zuun yazıları yazmanıza gerek yok zaten o dönemleri iyi biliyorum. Bahsettiğiniz şeyleri de. Zahmet etmişsiniz. Bildiğim şeyleri tekrar okumak istemedim. Ama tuzu kurular cümlesi ilginç. Arabesk edebiyatı yapmaya gerek yok, bir taraf acı çakti demek o dönemi nasıl bir bakış açısıyla gördüğünüzle ilintili. Böyle bakarsanız haklısınız tabi. Bir taraf kahraman, ülkenin bağımsızlığı için çalışıyor, peki ya diğer taraf ne yapıyor. Ülkemiz bağımlı olsun ilerlemesin diye mücadele ediyor. Bu arada olan hep o masum tarafa oluyor. Onlar ölüyor ama, dizide gösterildiği gibi, diğer taraftan çok az ölen ve acı çeken var. Onların tuzu kuru tabi. 70-80 arası o tuzu kuru taraftan sadece 780'e yakınının isim,yer, öldürülüş şekli vb.. belgeleriyle birlikte bende mevcut. Bir ra isterseniz üşenmez yazarım. Ama onlar tuzu kuru ne olacak. Ayrıca öteki dediğiniz devletiniz. Evet uygulamaları beğenmeyebilirsiniz. Bugün bende çoğu uygulamaya karşıyım. Bunu dile getiriyorum. seçim zamanı aleyhte kampanya yapıyorum. Bunu sonuna kadar da yapacağım. Ama elime silah alıp, dağa çıkmıyorum. Bu anarşizim olur.
Bu olayların öncesi var ayrıca. Pat diye 68'de başlamadı. Neden devlet, bazı durumlara önlem aldı. İşte bunun temeli stalin'in ikinci dünya savaşı döneminde türkiye aleyhinde izlediği tehditkar poltikaya ve ardından türkiyenin yönünü belli etmesine dayanıyor. Yani mecburiyetten bir büyük tehdite karşı diğer tarafı tehdit etmek. Bu aynı zamanda atatürkünde tercihi değil mi batı medeniyeti. Bu dönemler iki süper gücün birbirleriyle hem ortadoğu hem de dünya hakimiyeti üzerine çatıştıkları dönem. Türkiye'nini coğrafyası da bu tehlikeden nasibini almış haliyle. Yani daha 1952 de natoya girişle birlikte yapılan bir tercihin yansımasıydı bu dönemdeki olaylar. İki büyük gücün egemen olma mücadelesi.

Yok belgeler lazım değil, yeterince şey biliyorum daha fazlası lazım değil. Gerekmiyor da zaten... Ülkücülerin çektikleri acılarla ilgilenmiyorum. Çektirdikleri acılarla ilgileniyorum. Keza onların çekilmiş birşeyi olmadığını da biliyorum. Çektikleri birşey varsa, kafasızlıklarındandır. O da bizim problemimiz değil zaten... Kısaca hiç yazmana gerek yok. Arabesk edebiyatına gelince, yok öyle bir amacım yoktu. Arabeks nefret ederim.

Çok önemli noktalara değinmişsin, ama "peki bu noktaların ülke üzerindeki etkileri sence neler diye" hiç sormayacağım. Yazacaklarını az çok tahmin ediyorum. Zira yorum şeklini anladım. Okumak için harcayacağım zamana değmez.

Ne diyor Deniz "Hadi Eyvallah"...

Not: Bu arada Shevek, ben yazacaktım sen yazmışsın... Sağolasın... Hayır yazarsında karşındaki ne kadar anlar, e o zaman ne gerek var durumuna geliyor insan...

esra36
16-04-08, 14:33
Herkese selamlar...

başta arwen ve gülmisal olmak üzere bütün jr.isteyenleri tebrik ediyorum.
nihayet aylarca süren mücadele sonuç verdi.hepimizin gözü aydın.:img-in_lo

zaten ben biliyordum böyle olacağını önce azımızdan burnumuzdan getirip daha sonra jr.haberi vereceklerini.en çokta yaseminin ahmete söylediği anı,heyecanı ve ahmetin mutluluğunu merak ediyorum.
cuma gelsede görsek.
fragmanda çıkmadı sanırım en azından fragmandan görürdük.:img-blush

goldrose
16-04-08, 14:38
Aklıma ne geldi çanlar,hani biz hep diyoruz ya Kayseriyi unutmadık!diye acaba senaristlerin Yaseminin burnunu sürtme yöntemi bu kıskançlık konusu mu olacak.Sonuçta hepimiz Ahmetin aşkını biliyoruz,değil öğrencisine dünyanın en güzel kadını gelse Ahmet onunla ilgilenmez,onun ada Yasemini var.Ama Yasemin,kişi kendinden bilir işi misali,hep Ahmetten şüphe içinde.Belki Ahmeti kaybetme korkusu Yaseminin geçmişin hesabını vermesinin gecikmiş bir rövanşıdır,ne dersiniz?Şöyle içinin içini yemesi,Ahmete güzel gözükeceğim diye çırpınması fena olmazdı,onu pencerelerde eli yüreğin beklemesi ve de:)Ama Ahmet bildiğimiz Ahmet ise ve onu da mutasyona uğratmazlarsa asla yapmaz Yaseminin o küçük aklından geçenleri...

kardelencim
16-04-08, 14:41
Çanım normal koşullarda senin dediğin gibi olması lazım ama unutmayalım,burası Hatırla Sevgili:)Her şey tersine işleyebilir.ben bekliyorum böyle sert ve garip tepkiler Rüyadan yani daha doğrusu bizim senaristlerden.
Bir de Yasemin doğumu yapamadan bir iki düşürme tehlikesi atlatırsa ona da şaşırmam,hatta bir de bu durumda Ahmeti Zeynep yüzünden suçlu çıkarırlarsa yine şaşırmam...:img-tomat

goldrosecim özellikle rüyanın anne ve babasını kıskanıp evden kaçtığını gördükten sonra herşey olabilir diosun çok haklısın canım:img-hyste bakarsınız memleket meselelerini bırakıp kardeşini kıskanmakla uğraşır. hatta evden ayrılıp necdetlere gider. yok yok alilere artık necdetle pek yakın değil eskisi gibi allahtan:img-hyste

ozenc-can
16-04-08, 14:41

Tabii haklısın bu bir dizi... olması gerekene değilde reyting meselesine göre düşünmek lazım...Yine de genel çerçeveye aykırı olmamalarını diliyorum.Gerçi Rüya'nın bu konuda geçmişi kötü. Kıskançlıktan evi terk etti.uzun süre eve dönmedi.Ama etrafında onca olgun insan varken (Ali, defne. babaanne. büyük hala, harun) bunu kendine yakıştırmayacağını umuyorum.

çalıkuşu78
16-04-08, 14:42
bir yorum okudum kime ait hatırlamıyorum.. bu millet için atatürk düşünmüştür başkasının düşünmesine gerek yoktur gibi birşeylerdi geriye gidip alıntı yapmaya üşendim.. atatürkün milleti koyunmudur düşünemez mi denmek istenmiştir..bu bence atatürkü anlamamaktır..atatürk milletine bu bakış açısıyla bakmamıştır.. milletine ve gençlerine düşünmeyi ilerlemeyi yol olarak işaret etmiştir..insan hergün düşünerek ilerlemektedir kendi adına..atatürk bir milletin olduğu yerde saymasını düşünmemesini mi istemiştir.. yoksa düşünün her adımınızda düşünün gelişin ve geliştirin mi demek istemiştir..

gzn
16-04-08, 14:43
bir haber duydum kadıköyde bir şenlik olcak pazar günü ve hs dizi ekibinden birileri gelck..bilgisi olan wrmı

arwen61
16-04-08, 14:44
yasemin hamileymiş hala zeynep olayı sürmekteymiş.. ne menem şeymiş bu zeynep.. niçin neden niye kıskanılıyordur derinlikli bir tahlil bekliyorum yaseminle ahmet arasında sevimli bir tartışmayla artıktır.. kıskanma iyi şeydir evliliği canlı tutar diyerek bu konuya hoş tarafından bakıyorumdur..hele insanın böyle hoş cazip yakışıklı bir kocası varsa kıskanma olayı kaçınılmazdır.. dişi sinekten kıskanılacak adamdır ahmet vesselamdır..rüya bu kardeş olayının neresinden çomak sokacaktır merakla bekliyorumdur :img-hyste

başta ebrucuğumun ve tüm forumçanların azmini sabrını ve zaferini kutluyorumdur:good::happy0064

sağolasın çalıkuşu ablam:img-in_lo

yasemin seninde dediğin gibi tatlı bir kıskançlık duyacaksa ahmete karşı hiçbir problem yok ama bunca yaşanılan ve büyük bir aşkın üstüne gölge düşürmek isterlerse e yuh artık derim ahmet ve yaseminden başka bir kadına bakmak ne kadar ayrı iki kavram ve ne kadar tuhaf:img-lazy:

yasocuğum sen şimdi bırak kıskanmayı falan kocan sevinçten havalara uçmuş,forumçanların junıor eylemi başarılı olmuş hamileliğin tadını çıkar canım ahmet junıora iyi bak babasını daha fazla üzme:img-wink:

MMC
16-04-08, 14:44
Zeynepsçanım valla dediğin gibi paranoyak yaptı bu senaristler bizi.Bende pek endişe ediyorum ya Rüya'da olduğu gibi Ahmet'in babalık heyecanını bize ağız tadıyla izletmezlerse diye.Eğer bu heyecanı gerçekten yansıtmak isterlerse en kralından sahneler izleyeceğimize eminim ama eğer öncelikleri başka olursa ozaman yandık demektir.Şöyle esikisi gibi başa alıp alıp izleyeceğimiz, güzel kliplerin yapılacağı duygulu bölümler izlesek son 8 bölümde:img-icecr 2 ay 28 gün ve 16 saat tadında aşk sahneleri dolsa, Ahmet&Rüya sahneleri coşsa,Junior&Ahmet sahneleri onu da geçse.Biri beni Işık'ın Haruna olan aşkına inandırsa vs vs

Goldroseçanım,merak etme sen Ahmet bu bebeğe zarar gelebilecek hiçbir durum yaratmaz.Olsa olsa Yasemini şımartır, daha çok sever ve destekler:img-in_lo

Aklıma ne geldi şimdi.Bence Nezehata bebek haberini Ahmet versin.Özel olarak telefon açsın ve bundan yaklaşık 15 yıl önce o karakolda şok içinde, birbaşına kalıvermenin rövanşını alsın.Nasıl bakakalmıştı arkalarından:img-cray:Kırk yıl geçse unutamam o sahneyi ben.

Shevek
16-04-08, 14:47
Not: Bu arada Shevek, ben yazacaktım sen yazmışsın... Sağolasın... Hayır yazarsında karşındaki ne kadar anlar, e o zaman ne gerek var durumuna geliyor insan...

İgneni, bu forumda kendimizi suya yazar gibi hissettiğimiz çok oldu, ama yazdık, enerjimizin yettiği kadar...:img-wink:

Yine de tabii, karşılıklı atışmaya döndürmeden, gerçekten hepimize, bilinç dünyamıza, anlama ve hayatı değiştirmeye yönelik bir yarar olacaksa ben yazmaktan tarafım. Bazen, -e için ve -e rağmen bir şey yapmayacağım, çekip gideceğim, dediğim de olmuyor değil ama, genelde toparlanıyorum, hadi bakalım:)

:img-wink:

"Doğru" ve "gerçek" arasındaki fark, insanlık kadar eski bir tarihten beri tartışılageliyor zaten. Benim doğrum başkasına doğru gelmeyebilir. Ben bunu kabul edebilirim. Hatta çakışırsa düşünceler, bana "hadi ya" dedirtebilirse karşımdaki, düşüncelerimde değişimler olabilir. Belki karşımdaki benim görmediğim bir şeyi görmüştür. Ben bunu kabul edebilirim. Ama ortada yaşanan bir "gerçek" var ve bu "klişe" diye silinip atılıyorsa, buna dayanamam...

Evet, hadi bugünlük "eyvallah"! Akşama, en sığlarda, en sığından Ahmet Jr. hoşgeldin partisi var, herkesi (pardon sığları) bekleriz:)bye

goldrose
16-04-08, 14:47
Zeynepsçanım valla dediğin gibi paranoyak yaptı bu senaristler bizi.Bende pek endişe ediyorum ya Rüya'da olduğu gibi Ahmet'in babalık heyecanını bize ağız tadıyla izletmezlerse diye.Eğer bu heyecanı gerçekten yansıtmak isterlerse en kralından sahneler izleyeceğimize eminim ama eğer öncelikleri başka olursa ozaman yandık demektir.Şöyle esikisi gibi başa alıp alıp izleyeceğimiz, güzel kliplerin yapılacağı duygulu bölümler izlesek son 8 bölümde:img-icecr 2 ay 28 gün ve 16 saat tadında aşk sahneleri dolsa, Ahmet&Rüya sahneleri coşsa,Junior&Ahmet sahneleri onu da geçse.Biri beni Işık'ın Haruna olan aşkına inandırsa vs vs

Goldroseçanım,merak etme sen Ahmet bu bebeğe zarar gelebilecek hiçbir durum yaratmaz.Olsa olsa Yasemini şımartır, daha çok sever ve destekler:img-in_lo

Aklıma ne geldi şimdi.Bence Nezehata bebek haberini Ahmet versin.Özel olarak telefon açsın ve bundan yaklaşık 15 yıl önce o karakolda şok içinde, birbaşına kalıvermenin rövanşını alsın.Nasıl bakakalmıştı arkalarından:img-cray:Kırk yıl geçse unutamam o sahneyi ben.

Ahhh MMCçan,yarama tuz bastın,o sahneyi unutmak mümkün mü,hele Ahmetin annesine sarılıp,Yasemin bebek bekliyormuş anne diye ağlaması:icon_sorrBunu hep hayal etmişimdir bir gün Selma Yasemine anlatsın diye,anlatır mı acaba?Anlatsa da Yasemin anlar mı tabii:img-pilot

arese
16-04-08, 14:52
Keşke ikiz olsa Ne Güzel olurdu biz bir istedik iki olsaydı:happy0064

Rüya bu belli olmaz Arkadaşlar evde Kaçabilir Aman Allah korsun yani gerci koca kız oldu ama yine belli olmaz...

Ahmettin çoçugun doguşu Esnasında ki Sevinici görmeyi merakla ve Sabırızlıkla bekliyorum çabuçak dogsa keşke:img-hyste Ahmet kucağına Alsa Ayy:img-in_lo

kardelencim
16-04-08, 14:55

mmc canım zaten bebek haberi kıskançlıkla beraber geldi. doya doya yaşayamıoruz sevincimizi, ama dikkat ederseniz yasemin ahmetin zeyneple ilgilenmesini kıskanıyormuş. yani geçen bölümdeki olduğu gibi ahmetin zeyneple yakından ilgilenmesine tahammül edemiyor. aslında sadece bu kadarsa abartıo yasemin ne var yani belki çok sevdiği öğrencisi ilgilenmek ister tabi. ama önümüzdeki bölüm daha farklı bişeyler olursa onu bilemiorum görücez.

zeynepte ahmetle yaseminin olduğu heryerden çıkıp duruodu maşallah:happy0064 1 mayıs olayında, hastanede, en son aliyi kaçırdıklarında eve geldi ya merak edip:img-hyste

zeyneps
Ahhh MMCçan,yarama tuz bastın,o sahneyi unutmak mümkün mü,hele Ahmetin annesine sarılıp,Yasemin bebek bekliyormuş anne diye ağlaması:icon_sorrBunu hep hayal etmişimdir bir gün Selma Yasemine anlatsın diye,anlatır mı acaba?Anlatsa da Yasemin anlar mı tabii:img-pilot

Yasemin anlasa bile anlamamazlığa gelir yüzsüzdür de biraz :kahve Neyse şimdilerde Yasemin'i hoş tutmak lazım ne de olsa çıkarlarımız var :img-pilot Junior'a dua etsin o :hıh Fragman hala çıkmadı değil mi ben hala görmedim de :icon_sorr Bir görsem fragmanda junior haberini alış sahnesini yoksa meraktan çatlayacağım :img-pilot

MMC

O olay anlatmaya anlaşılacak gibi değilki Goldroseçanım.Ahmet'in yatağının üzerinde yıkılmış vaziyette oturuken ki halini görmek şart.Ne yazık ki bu olayda Kayseri olayı gibi içimizde bir yara olarak kalıcak.Ama neyseki son dönemde Yaseminin bu çocuk olayını bu derece istemesi içime biraz su serpiyor.Demek Ahmete yaptıklarının farkına vardı artık.

arese
16-04-08, 14:57
işin ilginici her hafta düzenli olarak Fragman erken çıkardı sabah çıkardı özet gec çıkıyodu şimidi özet çıkmış fragman yok ortalar da Atv Açık bende ama çıkmadı hiç:img-cray:

Yasemin hoş tutmamız lazım canlar malum iki canlı üzlmemesi ve stres içine girmemeli bebeğe zara verebilir ne yaparsa Alttan alalım emi:img-hyste junuyor hatrınaa:img-hyste

çalıkuşu78
16-04-08, 14:59
çannlarım ben yasemini haklı görüyom durun durun hemen kızmayın bana:img-hystebu yasemin zamanında ahmeti ada şehir klübünde ağaçlar arasında michelle'i öperken görmemişmiydi:img-wink: ve o öpüş neydi öyle çok ateşli ve çok profosyoneldi:img-hysteresmen yumulmuştu michelle'e.. fransalarda iyi eğitim almış bu konuda diye düşünmüştü yasemin.. bir kat daha aşık olmuştu ahmetine:img-hysteee hiç öyle öptü mü bunca yıllık ilişkilerinde ahmet yasemini:img-hyste yasemin napsın hiç öyle bir öpüşe muhatap olamadı..şimdi zeynep çıktığında kıskanması bu yüzden:img-hyste bu zeynep mmc mi elimden alır bir de michelle'i öptüğü gibi öperse diye kara kara düşünüyor kabuslar görüyordur:img-hyste beni biblo gibi görüyor bu adam öpmeye kıyamıyor,bu ateşli öpücük ihtiyacını başka yerlerde mi gideriyor diye şüphelenebilir:img-hyste:img-hyste

bknz; itinayla şüphelenilir, kıskanılır:img-hyste

ozenc-can
16-04-08, 15:01
bir yorum okudum kime ait hatırlamıyorum.. bu millet için atatürk düşünmüştür başkasının düşünmesine gerek yoktur gibi birşeylerdi geriye gidip alıntı yapmaya üşendim.. atatürkün milleti koyunmudur düşünemez mi denmek istenmiştir..bu bence atatürkü anlamamaktır..atatürk milletine bu bakış açısıyla bakmamıştır.. milletine ve gençlerine düşünmeyi ilerlemeyi yol olarak işaret etmiştir..insan hergün düşünerek ilerlemektedir kendi adına..atatürk bir milletin olduğu yerde saymasını düşünmemesini mi istemiştir.. yoksa düşünün her adımınızda düşünün gelişin ve geliştirin mi demek istemiştir..

Evet Çalıkuşucan Goethe'nin dediği gibi:"Ulsal bilim ulusal sanat yoktur"...Dolayısıyla ulusal düşünce de yoktur.

Bilgi evrenseldir.Bütün insanlığın bunu kullanmaya hakkı vardır.Bilim insanları ve düşünürlerde üretimlerini tüm insanoğlunun hizmetine sunarlar....Yoksa ne olurdu bizim halimiz düşünsenize bizim bilim anlamında insanlığa katkımız?...Sıralamada sonuncuyuz.

İgneni
16-04-08, 15:03
İgneni, bu forumda kendimizi suya yazar gibi hissettiğimiz çok oldu, ama yazdık, enerjimizin yettiği kadar...:img-wink:

Yine de tabii, karşılıklı atışmaya döndürmeden, gerçekten hepimize, bilinç dünyamıza, anlama ve hayatı değiştirmeye yönelik bir yarar olacaksa ben yazmaktan tarafım. Bazen, -e için ve -e rağmen bir şey yapmayacağım, çekip gideceğim, dediğim de olmuyor değil ama, genelde toparlanıyorum, hadi bakalım:)

:img-wink:

"Doğru" ve "gerçek" arasındaki fark, insanlık kadar eski bir tarihten beri tartışılageliyor zaten. Benim doğrum başkasına doğru gelmeyebilir. Ben bunu kabul edebilirim. Hatta çakışırsa düşünceler, bana "hadi ya" dedirtebilirse karşımdaki, düşüncelerimde değişimler olabilir. Belki karşımdaki benim görmediğim bir şeyi görmüştür. Ben bunu kabul edebilirim. Ama ortada yaşanan bir "gerçek" var ve bu "klişe" diye silinip atılıyorsa, buna dayanamam...

Evet, hadi bugünlük "eyvallah"! Akşama, en sığlarda, en sığından Ahmet Jr. hoşgeldin partisi var, herkesi (pardon sığları) bekleriz:)bye

Kesinlikle Shevek… Gerçek işte, adı üstünde Gerçek… Sana göre, bana göre, ona ya da onlara göre doğru olacak diye bir kaide yok ki… Fakat bize göre doğru olmaması, konunun gerçekliğini değiştirmez. Bizim milletin tartışmalarındaki problem bu sanırım. Gerçek ile doğruyu birbirine katıp, tartışılan mevzuyu içinden çıkılmaz bir hale sokmak…

Bu ülkede bir kuşak öyle ya da böyle katledildi mi? Katledildi. Bu gerçek mi, e gerçek… Tamam o zaman… Konuyu neden burada kapatmak ve olay üzerinde farklı görüşler sunmak yerine “yok katledildi, hayır katledilmedi”ye kadar götürüp, konuyu kısır bir döngünün içine sokup, insanı çileden çıkarırlar ki...

Bu arada forumu takip etmeme rağmen sizin jargonunuzdan pek anlamıyorum. Sığlar toplantısı demişsin ya o bakımdan diyorum. Hayır, ben bu çanlar mevzuuna bile zor alıştım. İlk okuduğumda ne ki bu demiştim. Ama sonradan alışıyor insan…:)

arwen61
16-04-08, 15:04
Yasemin anlasa bile anlamamazlığa gelir yüzsüzdür de biraz :kahve Neyse şimdilerde Yasemin'i hoş tutmak lazım ne de olsa çıkarlarımız var :img-pilot Junior'a dua etsin o :hıh Fragman hala çıkmadı değil mi ben hala görmedim de :icon_sorr Bir görsem fragmanda junior haberini alış sahnesini yoksa meraktan çatlayacağım :img-pilot

aman zeynopum sus sus en azından şu junıor doğana kadar yasoya ilişmeyelim neme lazım birşey olur falan yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik aman diyeyim:img-wink:

fragman maalesef hala çıkmadı ahmetin haberi nasıl aldığını görebilmeyi bende o kadar çok istiyorumki eğer akşama kadar verilmezse bu akşam avrupa yakasının bir anını bile kaçırmadan izleyip fragman nöbeti tutacağım off off cumadan önce gel fragman gel:)

loser.22
16-04-08, 15:07

Sonsuza kadar Atatürk başımızda kalamayacak. Keşke böyle birşey olsaydı. Atatürk Kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık ve hürriyet için herkesin nasıl kenetlendiğini gördü. Milletine ilerlemeyi amaç edinmeleri gerektiğini gösterdi. Bilemezdi o günlerde mücadele eden insanların bir süre sonrasında ülkeyi ne hale getirebileceğini. Sürekli birilerine bağımlı olarak yaşayacağını, görüş çatışmalarının olabileceğini.. bu liste uzar gider. Atatürk düşündü diye hepimiz kös kös oturmayacağız elbette.

yosunaki
16-04-08, 15:14
Yehuuu!!! :happy0064 Güzel Yaşar ve Işık sahneleri var bu bölüm...Bakalım aklı 10 senedir karışık olan ışık yine neler karıştıracak?

çalıkuşu78
16-04-08, 15:20
Sonsuza kadar Atatürk başımızda kalamayacak. Keşke böyle birşey olsaydı. Atatürk Kurtuluş mücadelesinde bağımsızlık ve hürriyet için herkesin nasıl kenetlendiğini gördü. Milletine ilerlemeyi amaç edinmeleri gerektiğini gösterdi. Bilemezdi o günlerde mücadele eden insanların bir süre sonrasında ülkeyi ne hale getirebileceğini. Sürekli birilerine bağımlı olarak yaşayacağını, görüş çatışmalarının olabileceğini.. bu liste uzar gider. Atatürk düşündü diye hepimiz kös kös oturmayacağız elbette.

68 lilerden sol düşünceden olan birçok kişi şu anda ülkelerinde sosyal demokrat partilerde siyaset yapıyor bakan oluyorlar başbakan oluyorlar avrupa parlemontosunda görev alıyorlar.. biz ise 68 kuşağını yok ettik.. oligarşi evlatlarını yedi.. şimdi neoldu büyük bir çıkmazdayız.. doğru dürüst sosyal demokrat bir partimiz bile yok.. seçimler bile beni heyecanlandırmıyor oy kullanmayı unuttum ben kendi adıma birçok kişinin de böyle olduğuna inanıyorum.. muhalefetsiz bir demokrasi ne kadar gelişebilir ve halkın sosyal ihtiyaçlarına nasıl cevap verebilir..adalet nasıl sağlanabilir.. ab karşıtı olanlara söyleyeceğim de şudur.. avrupa gibi düşünmeyeceğiz de doğumuzdaki ülkeler gibi mi düşünüp onları mı örnek alacağız yani.. ab ye de girmemiz şart değil oradaki insan hakları eksenindeki standartlara sahip olalım sosyal yönü güçlü yönetim gibi yönetilelim yeter..üye olmak şart değil hedefimiz bu saydığımız ilkeleri öne alan siyaset olmalı..

MMC
16-04-08, 15:22
çannlarım ben yasemini haklı görüyom durun durun hemen kızmayın bana:img-hystebu yasemin zamanında ahmeti ada şehir klübünde ağaçlar arasında michelle'i öperken görmemişmiydi:img-wink: ve o öpüş neydi öyle çok ateşli ve çok profosyoneldi:img-hysteresmen yumulmuştu michelle'e.. fransalarda iyi eğitim almış bu konuda diye düşünmüştü yasemin.. bir kat daha aşık olmuştu ahmetine:img-hysteee hiç öyle öptü mü bunca yıllık ilişkilerinde ahmet yasemini:img-hyste yasemin napsın hiç öyle bir öpüşe muhatap olamadı..şimdi zeynep çıktığında kıskanması bu yüzden:img-hyste bu zeynep mmc mi elimden alır bir de michelle'i öptüğü gibi öperse diye kara kara düşünüyor kabuslar görüyordur:img-hyste beni biblo gibi görüyor bu adam öpmeye kıyamıyor,bu ateşli öpücük ihtiyacını başka yerlerde mi gideriyor diye şüphelenebilir:img-hyste:img-hyste

bknz; itinayla şüphelenilir, kıskanılır:img-hyste

Hakketen ne ateşli öpmiştü MMC Micheli.Ama biz görmedik diye Ahmet'in Yasemini öyle ateşli öpmediğini söylemek de haksızlık olur kanımca.Ne çabuk unuttun Bristolde saçı başı dağılmış, yorgun argın yatan Yasemini.O saç öyle durduk yere dağılmamıştır heralde:img-hyste Ama tabii bizde izlesek özel anları da tam emin olsak hiç fena olmaz.:good:

blue&blue
16-04-08, 15:24
...
Bu arada forumu takip etmeme rağmen sizin jargonunuzdan pek anlamıyorum. Sığlar toplantısı demişsin ya o bakımdan diyorum. Hayır, ben bu çanlar mevzuuna bile zor alıştım. İlk okuduğumda ne ki bu demiştim. Ama sonradan alışıyor insan…:)

:)
Sığlar konusunda seni bilgilendireyim! Bu gruba dahil olanlar romantik sahneleri isteyen özleyen destekleyen kişilerdir... Bu kişiler; özellikle Ahmet-Yasemin-Rüya üçlüsünün, (ki biz onlara YAR diyoruz!) bir aile olabilmesi aşamasında çok çaba göstermiş ve bu çaba ve hayalperestliklerinden dolayı sığ olarak değerlendirilmişlerdir. Kısaca Aşk insanları da diyebiliriz bu gruba dahil olanlara... Ayrıca Devrim aşkına da sonuna kadar inanırız. Bir grubumuz da var. Orda bu gece toplaşıp juniorumuzu kutlayacağız!

Bekleriz! bye

Not: Yazdıklarımda eksiklik var ise diğer sığçanlar beni tamamlayacaklardır.

Sığ edit: Bakınız şu aşağıda görmüş olduğunuz yorumda tamamen sığ bir yorumdur. Sıkı sığ dost MMC tarafından yazılmıştır. :img-hyste Saygılar sevgiler kendisine!!! :img-hi:

Hakketen ne ateşli öpmiştü MMC Micheli.Ama biz görmedik diye Ahmet'in Yasemini öyle ateşli öpmediğini söylemek de haksızlık olur kanımca.Ne çabuk unuttun Bristolde saçı başı dağılmış, yorgun argın yatan Yasemini.O saç öyle durduk yere dağılmamıştır heralde:img-hyste Ama tabii bizde izlesek özel anları da tam emin olsak hiç fena olmaz.:good:

çalıkuşu78
16-04-08, 15:30

mmcem ben gördüğüme inanırım hayalim bu konuda fazla geniş değil:img-hystebristolde yasemin pek bir mutluydu hatta teşekkür ettiydi bana hayatımın en güzel gününü tekrar yaşattın diye:img-wink:demek bizim görmediğimiz yerlerde oluyor o ateşli öpüşmeler.. hyoopp aile var ilkesine bağlı kalıyor ahmet demek yasemine gelince:img-hyste yabancı diye mi yani michelle ile olan öpüşmelerinde hyooppp aile varı düşünemedi ahmet ne dersin:img-hyste

ozenc-can
16-04-08, 15:36
68 lilerden sol düşünceden olan birçok kişi şu anda ülkelerinde sosyal demokrat partilerde siyaset yapıyor bakan oluyorlar başbakan oluyorlar avrupa parlemontosunda görev alıyorlar.. biz ise 68 kuşağını yok ettik.. oligarşi evlatlarını yedi.. şimdi neoldu büyük bir çıkmazdayız.. doğru dürüst sosyal demokrat bir partimiz bile yok.. seçimler bile beni heyecanlandırmıyor oy kullanmayı unuttum ben kendi adıma birçok kişinin de böyle olduğuna inanıyorum.. muhalefetsiz bir demokrasi ne kadar gelişebilir ve halkın sosyal ihtiyaçlarına nasıl cevap verebilir..adalet nasıl sağlanabilir.. ab karşıtı olanlara söyleyeceğim de şudur.. avrupa gibi düşünmeyeceğiz de doğumuzdaki ülkeler gibi mi düşünüp onları mı örnek alacağız yani.. ab ye de girmemiz şart değil oradaki insan hakları eksenindeki standartlara sahip olalım sosyal yönü güçlü yönetim gibi yönetilelim yeter..üye olmak şart değil hedefimiz bu saydığımız ilkeleri öne alan siyaset olmalı..

Batı ülkeleri 68 kuşağı hareketini o dönemde sistem içerisine çekerek sönümlendirmenin yolunu buldular. Türkiye'de ise senin de dediğin gibi, ne devletin yapısı ne de hakim yönetim anlayışları buna müsaitti. Bulabildikleri tek yöntem, Amerika'ya ait kontrgerilla taktiklerinden ibaretti. "Komando"lar yetiştirip, ülkenin bağımsızlığını isteyen, eşitlik ve özgürlük isteyen kim varsa üzerine salmak! Sopayla, silahla. Bu, ülkenin, 66-72 arasındaki onlarca devrimci gencin öldürülmesinden, Denizler'in idamından, Kızıldere’de on devrimcinin katledilmesinden geçerek 12 Eylül öncesindeki bir iç savaş sürecine sürüklenmesinin başlangıcıydı. Türkiye'nin hakim eğemenleri iktidarı korumak için ve bundan başka bir şey de bilmiyorlardı. Buna da demokrasi dememizi bekliyorlar...

zeyneps
16-04-08, 15:37
Ehh SIĞNIR Tanımayan çanlarım benim boşa demiyoruz Harun Ahmet'ten yol yordam öğrensin diye gerçekten Mİchelle'i ne şehvetli öpmüştü:love04: zavallı Michelle'in kıymetini bilemedik :img-cray:

Ama şimdi biz görmüyoruz diye de Yasot'u öyle öpmüyor diyemeyiz MMCçan haklı o saç baş boşa dağılmamıştır:img-hyste Michelle'e aşık olmadığı halde öyle öpüyorsa Yasot'un aşkından yanıp tutuştuğu için artık bilemiyeceğim :img-heh:dar Yalnız o kadar şehvetten sonra bir de cin gibi sabaha kadar gözünü kırpmamıştı:blink: bak bak romantik olucağız diye insan biyolojisini de göz ardı ediyorlardı :img-hyste

Çalıkuşuçan demek itinayla şüphelenilir ,kıskanılır :img-hyste

loser.22
16-04-08, 15:41

doğru söylüyosun. o günlerde düşüncelerini savunanlar şu anda Türkiye'nin sayılı zenginlerinden. Nasıl bir çark döndü bilmiyorum. Dediğin gibi doğru dürüst bir parti yok. Haklar veriliyor hakkını savunamıyorsun verilen haklarda yerine getirilmiyor.
Ama AB ye gireceğiz diye de herşeyden de feragat etmek bana saçma geliyor. Dışa bağımlı yaşamaktan milletçe bir türlü kurtulamadık. Sürekli birilerin ses çıkarmasını bekleriz ama kendimiz birşey yapmayız.

ozenc-can
16-04-08, 15:47
Ehh SIĞNIR Tanımayan çanlarım benim boşa demiyoruz Harun Ahmet'ten yol yordam öğrensin diye gerçekten Mİchelle'i ne şehvetli öpmüştü:love04: zavallı Michelle'in kıymetini bilemedik :img-cray:

Ama şimdi biz görmüyoruz diye de Yasot'u öyle öpmüyor diyemeyiz MMCçan haklı o saç baş boşa dağılmamıştır:img-hyste Michelle'e aşık olmadığı halde öyle öpüyorsa Yasot'un aşkından yanıp tutuştuğu için artık bilemiyeceğim :img-heh:dar Yalnız o kadar şehvetten sonra bir de cin gibi sabaha kadar gözünü kırpmamıştı:blink: bak bak romantik olucağız diye insan biyolojisini de göz ardı ediyorlardı :img-hyste

Arkadaşlar Ahmet'in hakkını yemeyin... 3-4-5-6. bölümlerde Yaseminlerin evinin arka bahçesindeki leri ne çabuk unuttunuz.Kaçamak olunca pek bi ateşliydi.Hatta Ahmet yan gözle de etrafı kontrol ediyordu...

çalıkuşu78
16-04-08, 15:48

zeynepcim ben dünya insanı olduğuma inanıyorum da bazı tutucu yanlarımı törpüleyemedim yumuşayamadım anlıyacağın..çiçek böcek kelebek üçlüsüne karşı hep teyakkuzdayım.. pop kültürün tuzaklarına düşüyorum bu huyumdan dolayı..kadın erkek ilişkileri anketlerine arada bakarım erkeklere nasıl davranacaksın, kaç maddede mutlu ilişki kurulur falan,filan:img-wink:en çok ta bir maddeyi benimserim erkeğe rahat vermiyeceksin şıkkını.. erkeğini devamlı didikliceksine fena şekilde inanırım..öyle ben sana güvenirim gözümle görsem inanmam filan bu safsataları yemem.. insanın kocası yakışıklı olunca her daim zeki, çevik ve uyanık olmalıdır:img-wink::img-hyste

özençcanım tam üstüne basmışsın yasak çok tatlı ve tehlikeli.. he nasıl da etrafı kolaçan etmişti ahmet yasemini o öpüşünü unutmuşum hatırladım michelle'i öptüğünden ateşliydi..işte sırf bu yüzden işte bu yüzden yasemin bütün antenlerini diksin diyorum.. erkek kardeşim bu babama güvenmem ben:img-hyste

MMC
16-04-08, 15:52

Zeynepsçanım,
Orda yılların hasreti vardı tabii.Dile kolay 10 sene bekledi adam.Gözümü yumarımda uyandığımda herşin rüya olduğunu anlarım diye bütün gece Yasemini seyretmiştir.Ama allahı var o da seyredilmeyecek gibi değil pek güzel.Rüya'da tututuramadılar ama kanımca Junior ile üstün ırkın bir temsilcisini yaratacaklar.:img-wink:Müthiş Ahmet Yasemin kombinasyonu.Dur kızma hemen! Yaseminin gençlik hallerinden alacak sonraki aklını mantığını kaybetmiş halinden değil.

arwen61
16-04-08, 15:53
ooo siz çok eskilere gitmişsiniz mıchell falan ahmet onun artık bırakın yüzünü adını bile hatırlamıyordur yasemin çocuğu öyle bir kör ettiki neye uğradığını şaşırdı:)

şihvet konusuna gelince bende çalıkuşu ablam gibi kimbilir bilmediğimiz neler vardır diyorum bristol belkide bunun en küçük örneğiydi:img-blush zeynopum gözümden kaçtı sanma seninde gündüz vakti içine idolün feriştah zulümün ruhu kaçmış mıchell adı altında ahmetle ilgili hoş hayaller yazıyorsun yakışır:good:

ay duramıyorum yine bir şarkı dejenere edesim geldi;

bim bam bom çatlasın düşmanlar
bizimde artık bir junıorumuz var:happy0064

zeyneps
16-04-08, 15:58
zeynepcim ben dünya insanı olduğuma inanıyorum da bazı tutucu yanlarımı törpüleyemedim yumuşayamadım anlıyacağın..çiçek böcek kelebek üçlüsüne karşı hep teyakkuzdayım.. pop kültürün tuzaklarına düşüyorum bu huyumdan dolayı..kadın erkek ilişkileri anketlerine arada bakarım erkeklere nasıl davranacaksın, kaç maddede mutlu ilişki kurulur falan,filan:img-wink:en çok ta bir maddeyi benimserim erkeğe rahat vermiyeceksin şıkkını.. erkeğini devamlı didikliceksine fena şekilde inanırım..öyle ben sana güvenirim gözümle görsem inanmam filan bu safsataları yemem.. insanın kocası yakışıklı olunca her daim zeki, çevik ve uyanık olmalıdır:img-wink::img-hyste

Aaa tabiki insanın böyle MMC bir kocası olunca Yasot'a da hak vermemek mümkün değil evet her daim zeki çevik ve uyanık olmak lazım :img-in_lo:img-hyste Annelerimizin dediği gibi oluyor biraz ama "ben sana güveniyorum da çevreye güvenmiyorum" :img-pilot ama öyle yine de napalım Ahmet'de MMC olmanın cefasını çekecek biraz :icon_whis

Özenççanım ne yetenekli bir Ahmet bu böyle demek bir yandan şehvetli bir öüpücük peşindeyken:love05: bir yandan da göz ucuyla çevreyi kontrol ediyordu :img-hysteyalnız ben de diziyi hiç izlememişim gibi konuşuyorum :kahve Yazık bu öpücüklerden yararlanamayan bir tek Ayla oldu adam onu görünce buz gibi kalıyordu ama haksız da değildi hani:icon_whis Bu adam belli azıcık cilveli civelek modda kadınlardan hoşlanıyor Ayla kafasını kullanamadı :img-pilot

mikar
16-04-08, 15:58
Anarşizimin ne olduğunu biliyorum. Peki o yapılanlar hangi düzeni çağrıştırıyor. Mustafa kemal ile 68 kuşağını kıyaslamak bile saçma. O dönemde işgal altında olan yok olan bir ulus vardı.Mustafa kemal osmanlıya göre bir asiydi evet ama ortada zaten bir devlet yoktu. O zamanki türkiye ile 68lerdeki türkiye aynımıydıki bu mücadele benzetiliyor. Hangi ordu gelip yurdumuzu işgal etmişti yoksa ben mi bilmiyorum. Kesinlikle 68 lerde bugünkünden çok daha az bağımlıydık batıya. Yani öyle aşırılıklara gerek yoktu. Mustafa kemalin mücadelesi, yok olan yok edilmek istenen bir ulusun haklı mücadelesiydi. Bu mücadelede birçok farklı fikirde olan, hatta mustafa kemali benimsemeyen insanlar bile onunla birlik olmuştu. Amaç tekti. Vatanı kurtarmak.Onu tasvip etmeyen insanlar hiç düşünmeden, önder seçmişlerdi ve tüm halk onun etrafında toplanmıştı. Peki 68 lerde sözde işçi sınıfı diye ortaya çıkıldığı halde bu sınıfı bile kendi etrafında toplayamayanlarla, mustafa kemalin hareketini nasıl bir tutacaksınız. Damat ferit bir vatan hainiydi, 68 kuşağını tasvip etmeyenleri bu guruba sokabilrmiyiz. Asla.

bedia emel uzlu
16-04-08, 16:20
o yıllarda her iki tarafında kurtarılmış bölgeleri vardı.üniversiteleri vardı.sağ görüşe mensup olanlar sol görüşlülerin fakultelerine , sol görüşe mensup olanlar sağ görüşlülerin üniversitelerine giremiyorlardı. Kapı da sorguya çekilirdik.Öldürülürüz korkusu ile sokağa çıkamaz olmuştuk.Geceleri her sokakta duvarlara yazılar yazanlar vardı.Kızım dünyaya geldiği zaman onun geleceğinden çok korkmuştum.Türkiye yi kurtarmak bu şekilde mi olmalıydı? O zaman pis kapitalistlerin arabası diyerek arabaları çizip zarar verenler bugün son model arabalarda geziyorlar.Durumu kötü olanlara yardım etseler ya? İşçileri kollasalar ya? Deniz Gezmiş , Hüseyin İnan ve Yusuf bu yüzden mi öldü? Aynı davayı paylaştıkları arkadaşları bugün neredeler?Bir araştırın...Bir çoğu şu an devleti sömürerek yaşıyorlar.Nerde kaldı eşitlik , nerde kaldı milletimizi korumak? Şimdi herkes kendisi için yaşıyor.Ölen öldüğü ile kaldı. Yazıkkk...Bu kavgalar yüzünden o yıllarda hiçbir görüşe dahil olmayan bir sürü genç okullarını terk etmek zorunda kaldı.Atatürk ve fikirleri varken MAO nun fikirlerini savunmak neden?

CicimBenim
16-04-08, 17:19
Ozette basta Ahmet ailesi seviniyor diye yazili... ne demek basta? O gerginlikle Yasemin bebegimi dusurecek ??

Bu Zeynep olayi buyuyor, Ahmetin haberi bile olmuyor. Boyle giderse, ayrilik var

Isik ve Yasar :happy0064:happy0064:happy0064

gülmisal
16-04-08, 17:20
JUNİOR BAYRAMI!!:happy0064:happy0064:happy0064

Bugün harika bir gün..Sadece junior haberi bile yeter..Site gitti yoksa yazacaktım daha önce...Tüyolarım doğruymuş..Arkadaşıma bir tebrik göndermeliyim..:D
Başka diyecek birşey yok..
Akşam parti var galiba..Kek-börek birşeyler kapıp geleyim..:D:D

TaintedWhitexx
16-04-08, 17:21
61.Bölüm Özeti'nden bir kısım...

Işık’ın, Yaşar ile karşılaşması kafasını karıştırır. Eski kocasına hala ilgisi olduğu açıktır.

Işık'ın "samimi" olduğuna inanıp Harun'un duygularıyla oynadığı gerçeğini reddedenlere, ve bütün yaptıklarına karşı Işık'ın iyi bir insan olduğunu iddia edenlere önemle duyrulur!!

MMC
16-04-08, 17:22
Bölüm resimleri gelmiş.Çok hoş gelmiş:img-icecr Resimlerin birinde Ahmet Ve Yasemin elele Selmaların evindeler ve ikiside inanılmaz mutlu görünüyor.Büyük haberi veriyorlar sanki.İkisininde suratını görmeniz gerek.Hele de Ahmetinkini.Nasıl mutlu nasıl gururlu görünüyor anlatamam.Tam tahmin ettim gibi tek bir bakışla herşeyi anlatmış.:img-in_lo:img-cray::happy0064:good:

Bu arada bir önceki resim yine aynı ortamda.Defne Sinana yemek yediriyor.Ahmetle Yaseminde ona bakıyor.Tahmin edin karşlarında da kim oturuyor? Necdet tabiki.Demek bu mutlu haberi vermek içn onuda davet etmişler.

Bir resimde de Ali'nin başına silah dayanmış.O kadar güçlü ve dimdik duruyorki anlatamam.Müthiç bir çocuk Ali.İyişallah Rüya ile olurlar ve sonu Deniz gibi olmaz.

blue&blue
16-04-08, 17:30
Ozette basta Ahmet ailesi seviniyor diye yazili... ne demek basta? O gerginlikle Yasemin bebegimi dusurecek ??

Bu Zeynep olayi buyuyor, Ahmetin haberi bile olmuyor. Boyle giderse, ayrilik var

Isik ve Yasar :happy0064:happy0064:happy0064

Başta Ahmet derken önce Ahmet sonra ailesi demek istemiş cicim! :)

İyice paranoyak olduk dimi???

Ayrıca fotolar gelmiş bana az gibi geldi. Ve üstelik selmalardaki yemek ve sanırım bebek açıklaması sırasında Necdetgillerde var. Tanrım bayıliiciiiim!!! :img-beee:

nisa 60
16-04-08, 17:32
aslında yaşarla tekrardan olursa çok sevinirdim ama harunla öpüştü bi kere artık yaşara döneceğine pek ihtimal vermiyorum bence kafa karıştırmak için özete koymuşlar tabi izleyip anlayacağız.haruna başka kızmı yoktu ya ben ne yaşara nede haruna kıyamıyorum:img-cray::img-cray:

gülmisal
16-04-08, 17:34

Ayrıca fotolar gelmiş bana az gibi geldi. Ve üstelik selmalardaki yemek ve sanırım bebek açıklaması sırasında Necdetgillerde var. Tanrım bayıliiciiiim!!! :img-beee:

Evet canım arkası gözüken arkadaş Necdet..Harika ya ilk önce Necota mı açıklıyorlar..Neyse..Necdetin öğrendiğinde suratını çok merak ediyorum..Gülmekten kırılırım heralde..:img-hyste:img-hyste

Bu arada Sevim de tek başına masa hazırlıyor??
Genç hanımlar nirede??:hıh

MMC
16-04-08, 17:38
Evet canım arkası gözüken arkadaş Necdet..Harika ya ilk önce Necota mı açıklıyorlar..Neyse..Necdetin öğrendiğinde suratını çok merak ediyorum..Gülmekten kırılırım heralde..:img-hyste:img-hyste

Gülmisalçanım
Yasemin hamile olduğu için nazlanıyor belliki.Artık onun eli sıcak sudan soğuk suya sokulmayacak.Hem Ahmette kıyamaz karısına.Defne desen oğlunu yediriyor.E malum Güzi miletvekili karısı kalkıp iş yapmasın uygun düşmez eh Selma'da Kemalle buluşmaya gitmişse işler Sevime kalmıştır demek:img-hyste

Necdet'in suratında yüzsüzlükten başka birşey görebileceğimizi de sanmıyorum çanım.Boşuna bakmayalım:img-wink:

sude_burcu
16-04-08, 17:38
ya arkadaslar siz ahmet ve yaseminin bebegine sevinseniz olmaz mı...her kosulda her durumda necdeti lafa sokmayı pek bi seviyorsunuz... yeter ama artık... merak etmeyin necdetin suratı herhangi bi hal almaz o bile astı durumu ama siz baya bi dert etmissiniz kendinize...size de hak vermek lazım necdet olmasa kimle eglenecektiniz:D

esmer_-ezel
16-04-08, 17:40
ya arkadaslar siz ahmet ve yaseminin bebegine sevinseniz olmaz mı...her kosulda her durumda necdeti lafa sokmayı pek bi seviyorsunuz... yeter ama artık... merak etmeyin necdetin suratı herhangi bi hal almaz o bile astı durumu ama siz baya bi dert etmissiniz kendinize...size de hak vermek lazım necdet olmasa kimle eglenecektiniz:D

haklısın arkadaşlar siz gidin junıar ahmet e sevının her zaman necdet laf sokmak için fırsat kollamayın ayrıca necdet sadece tebrık eder o kadar başka bieşey göremezsınız

blue&blue
16-04-08, 17:41

Ya sen ulu Necdet'in renk vereceğini mi sanıyorsun! :img-hyste O kaddar genişler ki kalkıp sarılıp tebrik eder onları... Onlardan çok sevinir hatta! Hatta kendisinden isim önerileri bile bekliyorum! :img-hyste Ama Ahmet'in o duruşu da izlenmeye değer! Adam yaşlandı ama sonunda Necdet'in karşısında o gururu yaşadı... Çok mu gerekli diyebilirsiniz tabi ama Necdet hala aynı günahları ile yaşarken çok çok çok gerekli bence...

Meclis feddakarı diri Necdet! :img-hyste

Lütfen Editi: Lütfen siz de Ahmet'e laf sokun ama yazdıklarımıza kota koymayın!

nisa 60
16-04-08, 17:42
arkadaşlar resimlere nerden baktınız:img-wink:

MMC
16-04-08, 17:43

Blueçanım 50 tanede mutlu Ahmet resmi verseler bize yetmezdi kanımca.Ama tabii Metin ve arkadaşlarının boş resmini vereceklerine birtanecikte mutlu haberi kutlayan YAR resmi verebilirledi değil mi:img-tomat

Birde Ahmete yaşlandı deme lütfen, moralim bozuluyor.Olgunlaştı falan diyelim en azından:img-wink:

CicimBenim
16-04-08, 17:43
Bence Isik Haruna asik olmak istiyor arkadaslar, cok istiyor. Defne ile konusurken, Harun'a hayranla bakiyordu. Harun'un ne kadar iyi biri oldugunu, aile tarafindan sevildigini ve kendine uygun oldugunu bildigini icin ona gercekten asik olmak istiyor ama sonuc ortada... 5 sene onceki gibi Harun'a o gozle bakamiyor, asla bakamicak. Cocukluktan tanidigi Harun'u oyle sevmedi, bu saatten sonra asik olmasi mantiga sigmiyor. Isik'in ilk aski Yasar ve bu hep oyle kalacak.

Unutmayalim ki Harun Isik'i optu ve evet Isik izin verdi... kendini denedi cunku bunun olmasini cok istiyor dedigim gibi. Gercek su ki, Yasar'i hic unutmadi. Ali'nin haberini verdiginde, yardim istediginde Yasar'a nefretle bakti... askla bakamazdi cunku o niyetle gelmedi, icinde korku varken ilk isi Ali'yi kurtarmakti ve manali bakislara zamani olmadigini biliyor oldugu icin sert ve soguk davrandi.

Kendi fark etmedi ama hic unutmadi. Almanya da iken bile Yasar'in yazilarini takip eden, Turkiye ye gelen Isik hala yazilarini takip ediyor. Hayatindan silmek istedigin kisiyi geride birakip onunla ilgili hic birsey bilmek istemezsin ama Isik tam tersini yapiyor, kendine itiraf edemiyecek kadar asik Yasar'a.

Isik kotu biri degil. 'O zamanli Isikla bu zamanki Isik cok farkli'... kafasi cok karisik. Yasar'la olduguna pisman olup olmadigini bile bilmiyor bu kiz. Korkuyor, eger tekrar bir sans verse Yasar'la bir iliskiye korkuyorki tekrar bir hata yapip ayrilacak ve ote yandan ailesine ayni acilari yasatmaya korkuyor ve mecburen kendini Haruna isitmaya ugrasiyor.. bu demek degilki kotu biri. Defnede ayni durumda olsaydi o da karisirdi ama Defne icin kolaydi cunku Deniz'le ayni dusuncelere sahipti, ailesi dahil ama Isik'in aski cok farkliydi.

Defne, Deniz ve Harun Isik'in en yakin dostlariydi, hayatinin en onemli anlarini ucuyle paylasti, yasadi ve herhangi insan gibi onlarin yaninda olmasini isterdi ve belki ucu Yasar sans tanisaydilar, bu iliskisi onaylasaydilar belki bu evlilik yururdu diyorum ben. Bu evlilikle sevgi doluydu, sadece dusunceleri farkliydi ve aralarina girmesine izin verdiler. Isik'in ozamanlarda yasadiklari buyuktu, Yasar az daha anlayisli olsaydi ve Isik evliligine biraz daha emek verseydi bitmezdi. Bu sevgi bitmedi, bir kenara atildigi icin tekrar acilmasina neden var ve ihtimali buyuk.

Necdet Yaseminden vacgecmiyecek birine benziyordu ama ne oldu? Guzide hayatina girdi ve gercek askin ne oldugunu anladi. Farkindamisiniz, Harun icin hic yeni karakter getirilmedi. Bunun nedeni ni cok dusundum... Defne. Defne Harun'a Deniz'in emaneti. Defne hayati boyunca yanliz kalacak degil ya, bakin annesi bile birini bulmus gorunuyor. Defneye en uygun kisi Harun, sonucta ayni dusuncelere sahipler, tipki Deniz. Harun sevilmeyi hak ediyor, ama olmicak duaya amin diyor. Bence onun yeri Defne'nin yani, Mehmet Sinan'a da bi baba rolu lazim demi?

Yasemin bu bebegi kaybedebilir bence

sude_burcu
16-04-08, 17:49
Ya sen ulu Necdet'in renk vereceğini mi sanıyorsun! :img-hyste O kaddar genişler ki kalkıp sarılıp tebrik eder onları... Onlardan çok sevinir hatta! Hatta kendisinden isim önerileri bile bekliyorum! :img-hyste Ama Ahmet'in o duruşu da izlenmeye değer! Adam yaşlandı ama sonunda Necdet'in karşısında o gururu yaşadı... Çok mu gerekli diyebilirsiniz tabi ama Necdet hala aynı günahları ile yaşarken çok çok çok gerekli bence...

vala benim huyum degildir ona buna laf sokmak... direk dusuncelerimi yazarım... ayrıca sizin yazdıklarınıza kim kota koyabilir ki masallah onca ricaya ragmen hic hız kesmedi necdetle ilgili dalga gecmeleriniz:icon_whis ama artık necdete laf soyletmeye niyetim yok... evet onceden yaseminin hayatındaydı belki elestirilebilirdi ama artık kendine ait bi ailesi ve meslegi var... bu saatten sonra da en ufak hareketinden olay yaratılması ne benim ne de diger necdetseverlerin hosuna gidecektir...karsılıklı saygı gosterilse cok guzel olacak!

nisa 60
16-04-08, 17:51
cicim benim aslında söylediklerin çok mantıklı bende ışık yaşar aşkının bitmediğini ve onların birlikte olması gerektiğini savunuyorum fakat bu arada olan haruna olmuyomu eğer tekrar yaşara dönecekse ne mantığı var harunun araya sokulmasına üzülmesine

ozenc-can
16-04-08, 17:52
arkadaşlar resimlere nerden baktınız:img-wink:

Hatırla sevgili bölüm resimleri başlığından...

çalıkuşu78
16-04-08, 17:54
tüylerim dikenn.. harun defne mi:icon_whis ne o töre dizisimi bu kocam öldü yaşasın kardeşi, arkadaşı mı yani şimdi..harunla defne sevgili olarak düşünülebilir mi.. onlar kardeş..defnenin kayınbiraderi sayılır harun.. öyle yakınlardı denizle harun.. gerekirse harun yalnız kalır defne de ömür boyu yalnız kalır ama aşkı biran bile düşünmezler..

çannlar yasemin ahmetin elini yakalamış kaçar maçar diye işi sağlama almış:img-hyste tam filiz akın olmuş yasemin aynı onun havası var ikisi de ted li ankaralı diye mi acaba..zırtnep nerde yahu görünmüyor resimlerde..bu özetten sonra zırtnepin ahmete bakarken çapkın bir resmini bekliyordum ne yalan söyliyeyim:img-hyste

CicimBenim
16-04-08, 18:02
Ask ne zaman kolay olduki Nisa 60? Aslinda, bence Isik Harun'a umit vermedi o opusmeden once. Yani nasil desem, evet biraz farkli bakti, yaklastilar ama opmeyi isteyen Harun oldu... az da olsa kendini o duruma kendisi koydu. Evet bende uzulmesini istemiyorum. Isik artik bekar, oglan arkadasi ve sevdigi yok en azindan Harun'a gore. Bu firsatta Harun tabiki sansini deniyecek, tabiki sevgisinin karsiligini istiyecek, umit edecek cunku artik bagli degil. Yani sanirim ben olsam bende umitlenirim... sanirim senaristler boyle dusundu. Isik geri gelecek ve Harun umitlenmicek? Mantikli degil

blue&blue
16-04-08, 18:05
vala benim huyum degildir ona buna laf sokmak... direk dusuncelerimi yazarım... ayrıca sizin yazdıklarınıza kim kota koyabilir ki masallah onca ricaya ragmen hic hız kesmedi necdetle ilgili dalga gecmeleriniz:icon_whis ama artık necdete laf soyletmeye niyetim yok... evet onceden yaseminin hayatındaydı belki elestirilebilirdi ama artık kendine ait bi ailesi ve meslegi var... bu saatten sonra da en ufak hareketinden olay yaratılması ne benim ne de diger necdetseverlerin hosuna gidecektir...karsılıklı saygı gosterilse cok guzel olacak!

Ben de kendi yaptığımın laf sokmak olduğunu düşünmedim zaten! Öyle söylendiği için ben de o cümleyi kullandım! Necdet'e laf söyletmemek için ne gibi bir çabaya gireceğinizi merak etmekteyim ve sabırsızlıkla beklemekteyim!

Ayrıca ben kimseye saygısızlık etmiyorum! Bu forumda bunu iddia edecek kimse yoktur eminimki? Necdet karakterine yüklenmemi, onu tiiye almamı kastediyorsanız bana o dava açsın! :)
Şaka bir yana demeyeceğim çünkü bunların hepsi birer latife... Ciddiye alıp savunmaya geçmenizde şaka gibi ayrıca... O yüzden nerden tutsam da mantıklı bişeyler yazmaya çalışsam da absürt şeyler çıkıyor. Bu yüzden tartışmaya girmek de olsa olsa komik olacaktır diye düşünüyorum...

İyi yorumlar ve iyi müdaafalar!!!

CicimBenim
16-04-08, 18:07
tüylerim dikenn.. harun defne mi:icon_whis ne o töre dizisimi bu kocam öldü yaşasın kardeşi, arkadaşı mı yani şimdi..harunla defne sevgili olarak düşünülebilir mi.. onlar kardeş..defnenin kayınbiraderi sayılır harun.. öyle yakınlardı denizle harun.. gerekirse harun yalnız kalır defne de ömür boyu yalnız kalır ama aşkı biran bile düşünmezler..

çannlar yasemin ahmetin elini yakalamış kaçar maçar diye işi sağlama almış:img-hyste tam filiz akın olmuş yasemin aynı onun havası var ikisi de ted li ankaralı diye mi acaba..zırtnep nerde yahu görünmüyor resimlerde..bu özetten sonra zırtnepin ahmete bakarken çapkın bir resmini bekliyordum ne yalan söyliyeyim:img-hyste

Ozaman Harun ve Isik sevgili olarak dusunebilirmi? Yani onlarda kardes gibi buyumedilermi? En azindan Isik onu bir kardes gibi goruyordu, buna ragmen Harun Isika asik oldu yanlismi? Peki, Isik kardes gibi goruyorsa nasil Haruna asik olmasini bekliyor bazi arkadaslar? Onlar kardes degilmiler? Ayni seye gelmiyormu?

Aski biran bile dusunmezler ama en guzel asklar dostlukdan dogar.. beklemedigin insanlara yuregini verirsin farketmeden, istemeden. Bence bir birlerine uygunlar.

yosunaki
16-04-08, 18:09
Bence Isik Haruna asik olmak istiyor arkadaslar, cok istiyor. Defne ile konusurken, Harun'a hayranla bakiyordu. Harun'un ne kadar iyi biri oldugunu, aile tarafindan sevildigini ve kendine uygun oldugunu bildigini icin ona gercekten asik olmak istiyor ama sonuc ortada... 5 sene onceki gibi Harun'a o gozle bakamiyor, asla bakamicak. Cocukluktan tanidigi Harun'u oyle sevmedi, bu saatten sonra asik olmasi mantiga sigmiyor. Isik'in ilk aski Yasar ve bu hep oyle kalacak.

Unutmayalim ki Harun Isik'i optu ve evet Isik izin verdi... kendini denedi cunku bunun olmasini cok istiyor dedigim gibi. Gercek su ki, Yasar'i hic unutmadi. Ali'nin haberini verdiginde, yardim istediginde Yasar'a nefretle bakti... askla bakamazdi cunku o niyetle gelmedi, icinde korku varken ilk isi Ali'yi kurtarmakti ve manali bakislara zamani olmadigini biliyor oldugu icin sert ve soguk davrandi.

Kendi fark etmedi ama hic unutmadi. Almanya da iken bile Yasar'in yazilarini takip eden, Turkiye ye gelen Isik hala yazilarini takip ediyor. Hayatindan silmek istedigin kisiyi geride birakip onunla ilgili hic birsey bilmek istemezsin ama Isik tam tersini yapiyor, kendine itiraf edemiyecek kadar asik Yasar'a.

Isik kotu biri degil. 'O zamanli Isikla bu zamanki Isik cok farkli'... kafasi cok karisik. Yasar'la olduguna pisman olup olmadigini bile bilmiyor bu kiz. Korkuyor, eger tekrar bir sans verse Yasar'la bir iliskiye korkuyorki tekrar bir hata yapip ayrilacak ve ote yandan ailesine ayni acilari yasatmaya korkuyor ve mecburen kendini Haruna isitmaya ugrasiyor.. bu demek degilki kotu biri. Defnede ayni durumda olsaydi o da karisirdi ama Defne icin kolaydi cunku Deniz'le ayni dusuncelere sahipti, ailesi dahil ama Isik'in aski cok farkliydi.

Defne, Deniz ve Harun Isik'in en yakin dostlariydi, hayatinin en onemli anlarini ucuyle paylasti, yasadi ve herhangi insan gibi onlarin yaninda olmasini isterdi ve belki ucu Yasar sans tanisaydilar, bu iliskisi onaylasaydilar belki bu evlilik yururdu diyorum ben. Bu evlilikle sevgi doluydu, sadece dusunceleri farkliydi ve aralarina girmesine izin verdiler. Isik'in ozamanlarda yasadiklari buyuktu, Yasar az daha anlayisli olsaydi ve Isik evliligine biraz daha emek verseydi bitmezdi. Bu sevgi bitmedi, bir kenara atildigi icin tekrar acilmasina neden var ve ihtimali buyuk.

Owww harika bir yorum...Bende aynen böyle düşünüyorm

ermec
16-04-08, 18:11
özeti yeni okudum!!! yaso hamile pehh:)
ışık depreşmiş gene!! yok yok bu kız ıkılı oynuyor...:( ıyıce canımı sıktı ya!! zavallı harun...
ama ışıgın da ısı zor!! napsın gordu mu hatırlıyor...

sude_burcu
16-04-08, 18:12
Ben de kendi yaptığımın laf sokmak olduğunu düşünmedim zaten! Öyle söylendiği için ben de o cümleyi kullandım! Necdet'e laf söyletmemek için ne gibi bir çabaya gireceğinizi merak etmekteyim ve sabırsızlıkla beklemekteyim!

Ayrıca ben kimseye saygısızlık etmiyorum! Bu forumda bunu iddia edecek kimse yoktur eminimki? Necdet karakterine yüklenmemi, onu tiiye almamı kastediyorsanız bana o dava açsın! :)
Şaka bir yana demeyeceğim çünkü bunların hepsi birer latife... Ciddiye alıp savunmaya geçmenizde şaka gibi ayrıca... O yüzden nerden tutsam da mantıklı bişeyler yazmaya çalışsam da absürt şeyler çıkıyor. Bu yüzden tartışmaya girmek de olsa olsa komik olacaktır diye düşünüyorum...

İyi yorumlar ve iyi müdaafalar!!!

zaten senin sahsında yazılmıs bisey degildi...:img-wink: nasıl ki ahmete bugun nankor denildi ve o kisiye karsı savunmaya gecildi... bizim yaptıgımızı da siz oyle adlandırın o zaman :img-wink: şakanın da bi dozu oldugunu dusunuyorum ayrıca... pardon ben sizin kadar mantıklı savunmalarla karsınıza gelemiyorum,agzım o kadar iyi de laf yapmaz... ama bu bi dizi de olsa karakterler hakkındaki yorumların bazen sınırı astıgını dusunuyorum...sizler nasıl ki bugun ahmetin sanki gercekten cocugu olacakmıscasına seviniyorsanız farzedin biz de necdeti oylesine gercek bi sevgiyle seviyoruz... yeterince mantıklı olmustur umarım... ayrıca merak etmeyin kimseyle tartısmaya girmeye ne niyetim ne de vaktim var... ama takdir edersiniz ki okudugum bazı yorumlardan acayip rahatsız oluyorum... ayrıca sizi bu "komik" tartısmanın icine cektigim icin de uzgunum... amac tartısmak da degil sadece nacizane bi uyarıydı ama herkes anlamak istedigini anlıyor:img-wink:

çalıkuşu78
16-04-08, 18:17
Ozaman Harun ve Isik sevgili olarak dusunebilirmi? Yani onlarda kardes gibi buyumedilermi? En azindan Isik onu bir kardes gibi goruyordu, buna ragmen Harun Isika asik oldu yanlismi? Peki, Isik kardes gibi goruyorsa nasil Haruna asik olmasini bekliyor bazi arkadaslar? Onlar kardes degilmiler? Ayni seye gelmiyormu?

Aski biran bile dusunmezler ama en guzel asklar dostlukdan dogar.. beklemedigin insanlara yuregini verirsin farketmeden, istemeden. Bence bir birlerine uygunlar.
ama harun ışığa hiç kardeş gözüyle bakmadı.. ilk gördüğündenberi seviyor ışığı..ışıkla harunun durumu bambaşka alakası yok defne ve harun ilişkisinden..ışığın yaptığı çok saçma beş sene seni hiç aramamış boşanma davasını da ilk o açmış..hala yaşardaymış aklı ..bu kız cidden çok safmış.. seni aramıyan adamla ne işin var.. zaten evliliğin içinde hiç anlaşamadınız ne değişti şimdi hiçbir şey değişmedi..seven erkek bir engel yoksa dayanamaz arar.. ahmet yasemini gerçek evli sandığı halde peşinden ayrılmadı gerçek aşk o.. yaşar için ışık hiçbir zamam önplanda olmadı.. hep başka şeyler ışıktan önemliydi.. sofra kurma eve geç gelme herşey sorundu.. seven insan karşısındakinin kişisel tercihlerine mesleğine saygı duyar..

meltem-cmbl
16-04-08, 18:20
ya arkadaşlar
fragman verildide benmı görmedim ya
sabahtan beri atv açık ya bi kere bile göstermediler
acaba kaçırdımmmı diom ya bugün göstremeleri gerekiodu:icon_sorr

_hnd_
16-04-08, 18:20
bizim diziden başka böyle bi 2 kız kardeş yok sanırım biri karasızdir biride kıskancın tekii ne bu yaa
sonunda istediğimiz oldu Ahmet Junior geliyor uzun bi aradan sonra:happy0064:happy0064:happy0064:happy0064
fragman çıktımı çanlar bi bilginiz varmı

Kadir_Reis
16-04-08, 18:22
ya arkadaşlar
fragman verildide benmı görmedim ya
sabahtan beri atv açık ya bi kere bile göstermediler
acaba kaçırdımmmı diom ya bugün göstremeleri gerekiodu:icon_sorr

valla ben göremedim izlediğim kadarıyla herhalde yarın veriler ya da bu aksam yayınlamaya başlarlar

meltem-cmbl
16-04-08, 18:26
valla ben göremedim izlediğim kadarıyla herhalde yarın veriler ya da bu aksam yayınlamaya başlarlar

ya sırf atv böle ya
diğer kanallarda ne güzel
illa çatlatcaklar bizi ya geçen hafat ne güzel
çarşamba sabahı hemen vermişlerdi

Kadir_Reis
16-04-08, 18:28
ya sırf atv böle ya
diğer kanallarda ne güzel
illa çatlatcaklar bizi ya geçen hafat ne güzel
çarşamba sabahı hemen vermişlerdi

Maalesef öyle

sarp_manyagi
16-04-08, 18:31
Özeti okudum sanırım Işık yine Harun'umu üzücek:icon_sorrOff ya nedir şu çocuğun çektiği:icon_sorrAğzını burnunu dağıtasım geliyor Işık'ın:img-beee:Yaşar'ı görünce hemen kafası karıştı...Madem Yaşar'ı hala unutamadın o zaman niye Harun'uma umut veriyorsun ki???:img-beee:
Yasemin'de tekrar hamileymiş:happy0064Junior Ahmet geliyor desenize:happy0064
Necdet'imde milletvekili olmuş:img-in_lo:happy0064

_hayal_
16-04-08, 18:32
MERHABA ARKADASLAR,

ben bu forumu, ve hatta baska forumlarida fazla takip etmeyen birisiyim, sadece Hatirla sevgili dizisi beni etkiledigi için bazen girip yazilari okuyorum. cunku sizin bu diziye ve daha çokta geçmisteki olaylara nasil baktiginizi anlamak gormek istedim. gelecekte bir umit varmi diye belki bir cevap aramak içinde olabilir.
gordugum kadari ile çok neseli bir ortam var, sadece bazi arkadaslarin yazdiklari pek hosuma gitmiyor açikcasi, ama demokrasideyiz degilmi insanlarin dusunme ve dusuncelerini soyleme haklari var.

sadece 68 ve 80 kusagini sadece birer anarsist olarak nitelendirmek çok yanlis, onlar duzensizligin, kuralsizligin pesinde giden insanlar degillerdi, ve anarsizm kural tanimamaktir, bunu belirtmek isterim. bu donemde yasamis insanlara buyuk hayranligim ve buyuk saygim var. onlar kurulu duzenin yanlis gittigini dusundukleri için ve daha esit daha saglikli bir duzenin gelmesi için ugras vermis , buna inanmis, ve bu yolda hayatlari pahasina mucadele etmis insanlardir. elbetteki silahli mucadeleyi savunmuyorum, yanlislar çok olmustur, ama bu yanlislarada zorlanmislardir, bunuda goz ardi atmamaliyiz.
dahasi sol kesimin bu dizide oldukça fazla canlandirilmasida çok dogaldir, yanlis anlasilan, hor gorulen etip kakilan kesimdi çunku sol. sag duzeni savunandi, dolayisiyla bu sistemi yerle bir etmek isteyenlere saldiri yapildi duzeni korumak isteyene yapilamaz.
bir arkadas mustafa kemal ve bu donemi bir tutmayalim demis, evet o zamanlar gozle gorulur elle tutulur bir dusman vardi, ve mucadele edilmeliydi. ama unutmayinizki, kapitalizm ve fasizm elle tutulur degiller, bu bir duzendir, hayata geçmis bir sistem ve buyuk çogunlugu ezen , somuren bir sistem, buna karsi gelmek dusmanla mucadele etmektir, dusman insani ezendir, halklari somuren insanca yasamalarina izin vermeyendir, bence budur.

bu diziyi seviyorum, cunku birçok seyi goteremesede (sansur), yinede hatirlatiyor, ve bence sozle soylenmeyen birseyi basardi bu dizi insanlarin artik var olan duzeni sorgulama istegini dogurdu.
tabi geçmis sol davalarin burjuva televizyonlari tarafindan kullanilmasi meseleside var, ama HORKHEIMER ve ADORNO (2sosyolog) dedikleri gibi, duzene karsi olan her hareket ve her çalismada bu duzen tarafindan kar yapmak amaçli kullanilabiliniyor.

Not: defne ve harun demis birisi, bence bunu dusunmek bile yanlis, cunku defne deniz'in karisiydi, yani harun'un kardesim dediginin.
isik ve harun beraber olucaklardir bence, cunku sevgi emek ister ve isik harunun sevgisi karsisinda kayitsiz kalamaz artik. dusunun bir, sizi onca zamndir bu kadar çokj seven birisi var, ve artik bunu açik açik ortaya koyuyor, siz ne yapardiniz etkilenmezmiydiniz, ona daha çok yaklasmazmiydiniz, daha fazla baglanmazmiydiniz?
isik zamaninda bazi seylerden uzak kalmayi seçti, ama yillar onu degistirdi, uzaklik ve yillar girdi harunla arasina bu zaman sirasinda hayatina harunu sokabilecek kadar degismis olabilir. onu çok sevicek kdar.

hosçakalin!!!!

CicimBenim
16-04-08, 18:35
Evet ama bende diyorumki Isik Haruna hep kardes gozuyle bakti.

Isik ve Yasar'in buyume tarzlari farkli arkadasim unutmiyalim bunu. Bence Isik Yasar icin hep onplandaydi, aksine Yasar Isik icin hic onplanda degildi.

Ozamanlar ne kadar tehlikeliydi, insanlar panik ince yasiyorlardi resmen... kardes kardesi vuruyordu. Isik cogu zaman evde degildi, evliligini cok ihmal etti bu tartisilmaz bir nokta fikrimce. Haliyle, Yasar tabiki kizacakti... yeni evli ciftler bir birleri icin zaman ayirirlar ama bu evlililik hic bir zaman boyle olmadi, olmadi da. Bir kac yorum once dedigim gibi, Yasar biraz daha anlayisli olsaydi, Isikta birazda emek ve caba gosterseydi bu evlilik yururdu. Olup bittenleri savunmuyorum, tam tersine hatalari goruyorum.

Yasarda farkli dusunceleri fark etti ve evliligini kurtarmak icin ugrasti ama sonucta olmiyacagini, olamiyacagini gordu. Isiki ve kendini daha fazla kirmaktansa bosanmayi tercih etti. Isik sevdigi icin kaliyordu bu evlilikte ama kendiside biliyorduki mantikca bu evlilik yurumuyordu... evliligi bitirmek icin ne cesareti vardi ne de korkusuzluk. Yasar'da aynisini hissediyordu ama biliyorduki birinden biri pes etmesi gerekiyordu. Benim gozumde, Yasar Isiki daha fazla uzmemek icin bosanmayi ilk o istedi. Benim icin Yasar aski icin, sevgisi icin Isikdan vazgecti... Yasar'in bencil biri olmadigini belli etti, benim icin gercek ask budur. Aramadiysa, tukurdugunu yalamamak icindir... onu arayarak ona daha fazla zarar ve huzun verecegini biliyordu. Kendisi de cok aci cekti, kim bilir 5 sene icinde neler yasadi ama Isiki o kadar cok seviyorki, onu geri de tutmak istemedi, selbes birakti. Hala seviyor, onu gordugunde hala gozleri parliyor!

Bu benim fikrim, sende bi yerlerde haklisin tabi :)

CicimBenim
16-04-08, 18:39
Ya Harun-Defne'yi bu bolume kadar hic dusunmedim ama bilmiyorum birden bolumu izlerken icime dogdu, nasil oldu bilmiyorum ama oyle olabilecegini hissettim... imkansiz diye birsey yok. Olmazsa olmaz, olursa olur. Belkide Harun ve Isik, belkide olmaz kim bilir... birlikte gorecegiz

ahmetyasemin
16-04-08, 18:41
arkadaşlar vodafone reklamı var ya "beşizimiz olacakmış aşkım" diye...onu söyleyen kadının yerine yasemini "çokmuş ya" diyen adamın yerine ahmeti koyun.şimdi zihninizde canlandırın...... veee kopun :))):img-hyste:img-hyste:img-hyste

AHMET JR:happy0064:happy0064

meltem-cmbl
16-04-08, 18:44
Ya Harun-Defne'yi bu bolume kadar hic dusunmedim ama bilmiyorum birden bolumu izlerken icime dogdu, nasil oldu bilmiyorum ama oyle olabilecegini hissettim... imkansiz diye birsey yok. Olmazsa olmaz, olursa olur. Belkide Harun ve Isik, belkide olmaz kim bilir... birlikte gorecegiz

harunla defnemı?onların olcağını sanmıyorum.onlar en yakın arkadaş ya
öle bişey olmazda ben sahsen
hayatt istmemde :icon_sorr

nisa 60
16-04-08, 18:47
harunla defnemı?onların olcağını sanmıyorum.onlar en yakın arkadaş ya
öle bişey olmazda ben sahsen
hayatt istmemde :icon_sorr

bende istemem zaten ışığı bu kadar severken birden dönermi dönerse zaten bu dizi dallası da geçer:img-hyste

CicimBenim
16-04-08, 18:50
Evet ama Isik icinde Harun en yakin arkadasi degilmiydi? Yasar'a asik oldugunda Harun'un duygularini ogrenmisti.

Yani eger cogunuz icin Isik-Harun olabiliyorsa Defne-Harun neden olmasin? Sonucta, hersey arkadasca baslamadimi? Yani ilk gorduklerinde asik olmus olabilirler ama hep arkadasca gorunduler degilmi?

Peki soyle dusunelim. Harunda sevilmesi lazim, aski yasamadi lazim... hepimiz onun mutlu olmasini istiyoruz degilmi. Senaryo ya gore Defne Harunu mutlu edebilirse, yinede istemezmisiniz? Sadece merak ettigim icin soruyorum

meltem-cmbl
16-04-08, 18:52
Evet ama Isik icinde Harun en yakin arkadasi degilmiydi? Yasar'a asik oldugunda Harun'un duygularini ogrenmisti.

Yani eger cogunuz icin Isik-Harun olabiliyorsa Defne-Harun neden olmasin? Sonucta, hersey arkadasca baslamadimi? Yani ilk gorduklerinde asik olmus olabilirler ama hep arkadasca gorunduler degilmi?

Peki soyle dusunelim. Harunda sevilmesi lazim, aski yasamadi lazim... hepimiz onun mutlu olmasini istiyoruz degilmi. Senaryo ya gore Defne Harunu mutlu edebilirse, yinede istemezmisiniz? Sadece merak ettigim icin soruyorum

cnm bunlar dörtarkadaş değilnmiydi defne denzile evlendi harunla olurmu .defneyle harun çok ii dozt hiç bi zamön bişey hissetmnediler ya deniz varken bide ölmüş olabilir ama gene böle bişey olcağını göstermez ay
düşündükçe kötü oluom ben kesinlikle istemem

CicimBenim
16-04-08, 18:58
Tamam Harun-Defne olmicak oldumu :)

Ben sadece ihtimal verdim ama herkes buna sicak bakmiyor. Suscam artik :)

ahmetyasemin
16-04-08, 18:59
Defne deniz den başka hiç kimseyi sevemez..
onların aşklarını ne çabuk unuttuk..
harun da ışığa delicesine aşık(nesine aşıksa)

meltem-cmbl
16-04-08, 19:05
Tamam Harun-Defne olmicak oldumu :)

Ben sadece ihtimal verdim ama herkes buna sicak bakmiyor. Suscam artik :)

bişey dediğim yok cnm:)
ya ne biilm düşüncesi bile kötü geliy bana
kabullenemem yanı:)
zaten harun ışığa aşık ışık yaşara karıştı işler:)

of ışık ya madem yaşarı seviodun ne haruna ümit veriyin

şimdide yaşar adına sevindim
harun adına gene üzüldüm

of yaşarıda harunuda çok seviyim
ah ışık:icon_evil

bounce221
16-04-08, 19:05
Isik yillar önce demedimi haruna ´´herseyin olurum sevgilin olamam´´...
isigin duygulari degisebiliyorsa, defneninde degisebilir aslinda...

olsun demiyorum ama mümkün....

mikar
16-04-08, 19:13
Benim favori çiftlerim: Işık-yaşar kesinlikle ikisi için de başka bir alternatif düşünmüyorum. Çünkü hala deliler gibi aşıklar
ikincisi, Defne ve Harun. Birbirlerini tamamlarlar mükemmel olrlar.

cnslsl
16-04-08, 19:19
Ahmet Junior geliyormus sonunda :) :) Ahmet'ı merak edıyorum valla kim bilir nasıl sevınecek:) ruya kıskanırmı acaba?gercı onun derdı basından askın,artık o hallere gırmez herhalde:)
ısık'a da inanamıyorum yani,madem yasarı unutamadı ne diye haruna ümit veriyor...

sevimli.girl
16-04-08, 19:21
harun ile defnenin olma ihtimali bile yok bana kalırsa. bu dizide herkes biribiriyle belki çift olabilir ama defne ve harun asla. bi kere defene harunun hem en yakın arkadaşı hem de en yakın arkadaşının karısı. defne yüzüğüyle hala denize sadık olduğıunu gösterirken harunla beraber olabilme ihtimali bile olmaz.

meltem-cmbl
16-04-08, 19:29
fragmanı
küçük ekranda gösterdiler
pek bişey yok ama seçim vardı
sivim ahmet oy kullanıodu

ayşenurr
16-04-08, 19:33
Işık'ı ne Yaşar'a nede Harun'a yakıştırıyorum.kız duygularından bile emin değil.
Yaşar ve Harun, Işık'ı çok seviyor.her hareket ve tavırlarından belli oluyor.
Işık ikisinin sevgisinide haketmiyor.Yaşar'ın,Harun'un İdeolojileri farklı olsada
iki karakteri beğeniyorum.
Ahmet&Yasemin'in bebekleri olacakmış.Ahmet'de babalık duygusunu
yaşayacak.adım adım çoçuğunun büyüdüğünüde görür.
Necdet miletvekili olacak çokta yakışır.en dürüst bulduğum karakter.Necdet ve
kızının sahnelerininde çoğalmasını istiyorum.küçük Ela çok tatlı kız.tam küçük
çocuklarının olması gerektiği gibi.küçük Rüya çok bilmişti.büyümüşte
küçülmüş gibiydi.bana çok abartılı geliyordu.:icon_whis

arese
16-04-08, 19:33

Selam herkesebye

bluecanım yorumun harikaa vallah bayıldım her zamanki gibi Evet dediğini gibi Necdet Karşısında o guru yaşadı yaa Ahmet ölsem de Gam yemem Artık..

Allah iyliğin versin Meclis feddakarı diri Necdet:img-hyste:img-hyste:img-hyste:img-hyste

esmer_-ezel
16-04-08, 19:46
ya defne harun bana çok saçma gelıyor yanı eğer ıkısıolursa o zaman denız e ıhanet olmaz mı (her ne kadar ölmüş olsa da) yanı bu bana çok saçma gelıyor böyle birşey olmaz olamaz
gelelım ışık harun a umarım ışık sonuçta harun u seçer ya bir de bir şey sorcam harun kaçırılmıştı ya ışık bunu öğrenınce ne yaptı ve en önemlısı ıçınde yaşarın da olduğunu öğrendiğinnde ne yaptı lütfen biri cevaplayabılırmı

((mia))
16-04-08, 19:57
ya defne harun bana çok saçma gelıyor yanı eğer ıkısıolursa o zaman denız e ıhanet olmaz mı (her ne kadar ölmüş olsa da) yanı bu bana çok saçma gelıyor böyle birşey olmaz olamaz
gelelım ışık harun a umarım ışık sonuçta harun u seçer ya bir de bir şey sorcam harun kaçırılmıştı ya ışık bunu öğrenınce ne yaptı ve en önemlısı ıçınde yaşarın da olduğunu öğrendiğinnde ne yaptı lütfen biri cevaplayabılırmı

ışığın bundan haberri yoktu.söylemediler.harun söylenmesini istemedi.o yaşarı seviyor her şeye rağmen onunla evlenir diye.

blue&blue
16-04-08, 20:00

Öğrenmedi! İşte Yaşar'ın gizli kalmış yanlarından biride bu! Aylardır açığa çıkması gerektiğini söyledik durduk burda... Ve hatta Deniz ve Defne bunu Işık'a söylemek istediğinde Harun onlara engel oldu!
Bak sinirlendim yine. :icon_evil
Şu, Ali'nin kaçırılması vesilesi ile Yaşar'ın geçmişteki Harun'u kaçırma işi açığa çıksın diye 100 kere söylesem işe yarar mı???

areseçanım sağolasın! Bir soru sorayım bari Necdet konusu tekrar gündeme gelmişken! :)

Sizce Necdet bakan olur mu? Olursa ne bakanı olur?? :img-hyste

fırtına_
16-04-08, 20:04

Benim hatırladığım kadarıyla Harun'un kaçırılma olayını Işık öğrenmemişti ama yanlış hatırlıyor olabilirim
Defne'nin ihanet olayına gelince Harun'la olması saçma olabilir ama Defne başka birisiyle olursa bu ihanete girmez bence
Sonuçta insanlar eşleri öldükten sonra evleniyor..niye ihanet olsun ki bu

Bu senaristlerin Işık'ı bu kadar yanar döner yapmaları çok sinirimi bozuyor
yeter artık bu kadarda dengesiz bir karakter olamaz..iyice sıkmaya başladı

gülmisal
16-04-08, 20:08
Gülmisalçanım
Yasemin hamile olduğu için nazlanıyor belliki.Artık onun eli sıcak sudan soğuk suya sokulmayacak.Hem Ahmette kıyamaz karısına.Defne desen oğlunu yediriyor.E malum Güzi miletvekili karısı kalkıp iş yapmasın uygun düşmez eh Selma'da Kemalle buluşmaya gitmişse işler Sevime kalmıştır demek:img-hyste

Necdet'in suratında yüzsüzlükten başka birşey görebileceğimizi de sanmıyorum çanım.Boşuna bakmayalım:img-wink:

Haklısın aslında da Rüya falan neredeler?Yasemin ayrı bir konu biliyorum..:img-hysteEli senin de dediğin gibi sıcaktan soğuğa sokulmuyor maaşallah..Birde hamile olduğu söylendiyse..

Minik fragmanı gördüm gibi ama pek anlayamadım..

lawinia
16-04-08, 20:40
bu sayfaya bazen uğrasam da ilk defa bir şeyler yazıyorum, sürekli takip etmediğim için belki söyleyeceklerimden haberiniz vardır ama ben yine de söylemek istedim.:img-wink: bugün Nilgün Önes okulumda bir ödül töreninde yer aldı ve Hatırla Sevgili'ye ilişkin bazı sorulara cevap verdi. özellikle Deniz Gezmiş ve arkadaslarının idamının yer aldığı bölümden sonraki günlerde bu sayfalara göz attığımda neden son sözlerine yer vermediler diye yazılanları okumuştum bugün Nilgün Hanım "bugüne kadar hiç yapılmayan kısıtlama o bölümün sonu için yapıldı, biz o sözlerin yer aldığı sahneleri cektiğimiz halde kanal yöneticileri yer vermek istemediler ve bizde kesmek zorunda kaldık ama Türkiye'nin Hatıra Defteri adlı belgeselde bunlara yer vererek bunu telafi etmeye çalıştık" dedi. ayrıca dizinin 6 Haziran'da sona ereceğini ve 80 darbesinden sonra sağcı ve solcu iki gencin idamıyla dizinin sonlandırılacağını söyledi, darbelere ve sonuçlarına ayrıca bu arada gelişen ciddi olaylara yer vermek istedik dediğinde 80 darbesinin etkileri bugüne kadar geliyor, bu kadar az anlatılmamalı diye eleştiriler oldu Nilgün Hanım da bunun doğru olduğunu ancak bu noktadan sonra için yine çok iyi bir altyapı gerektiğini söyledi ve böyle bir proje hazırlamak da istiyoruz aslında ama hazırlık yapmamız gerekiyor dedi. Aklımda bu kadar kaldı valla, umarım yeni bir şeyler söyleyebilmişimdir:img-wink::img-wink:

tanhu
16-04-08, 20:41
çalıkuşu78 tarafından gönderildi

Yanılmıyorsam benim yazdıgıma laf etmişsin arkadaşım konuyu hatırlamıyorsun onu geçtim dogru düzgün okumamışsın, onuda geçtim dönüp okumuyorsun. ama eleştirmeye yargılamaya gelince yerden yere çalıyorsun eger hatırlamıyorsan dogru düzgün okumadıysan yazdıgımı anlamadıysan nasıl oluyorda beni eleştiriyorsun. Beni Atatürkü anlamamakla, türk milletini hor görmekle suçluyorsun ya ne diyeyim sana.

Bir kişinin yazdıgı yazıyı eleştirecegim zaman hepsini baştan sona okurum.:kahve:kahve:kahve:kahve:kahve

Ama ben üşenmedim alıntı yaptıgım yeri tekrar yazıyımda oku madem

Neden ki böyle bir soru? Dünyada düşünüp fikir üretebilen tek kişinin Atatürk olduğunu iddia etmeyeceksin umarım? Zira, dünyada birçok farklı düşünce ve birçok farklı düşünür olabilir, isteyen de bunları destekleyebilir veya desteklemeyebilir.

Bu alıntı yaptıgım cümle

''Türk milleti için düşünen tek kişi M. Kemal Atatürk o yüzden''. buda benim yazdıgım

O kadar düşünür içinden Türk milleti için düşünen tek kişi M kemal Atatürk demek istedim. kaçı türk milleti için düşünür. hiç biri

badger
16-04-08, 20:46
Igneni yazmış:

Bizim ülkemizde düzene uymayanların kellesi uçurulur. Bu kura