Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları-Arşiv-27

Sayfalar : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

yaso_85
07-04-08, 18:08
cuma günkü bölüm çok güzeldi gerçektende ilk defa heyecanla bekledim diziyi tahminimle panzerin altında kalan kız rüya değil birde harun ve ışık birbirlerine çok yakışıyorlar ya gerçi ben ışıkı pek sevmiyorum ama neyse harun için en değerli neyse o olsun ya

esmer_-ezel
07-04-08, 18:32
bu forumdaki necdet düşmanlığı almış başını gitmiş.neden adamın her yaptığı size batıyor.adam siyasete girmiş başarılı olmuş.yok neden siyasete giriyo.hadi ahmet girse neyse.yourmlar hep bu yönde.necdet gene ön plandaydı falan.

bölüm yorumum; genel olarak güzel bi bölümdü,1 mayıs olayları en çok ilgimi çekti.ayrıca bence tankerin altına giren kız rüya deil.

sana katrılıyorum bende anlamıuyorum bu necdet düşmanlığını adam ne güzel siyasette ve başarılı üstüne üstlük yasemın den de vaazgeçmiş durumda ayrıca dsa ruya ıle olan ilişkilrıne de tepkıler var ama bunları yapan yanı siyasete gıren ahmet olsdaydı hiç de böyle konuşmazdınız değılmı
yanı bırı anlatabılır mı bu necdet düşmanlığının sebebı ne
bu bölüm 1 mayıs sahnelerı gerçekten de güzeldi bence de o kız rüya değıl neyse i<leyıp görecez

esmer_-ezel
07-04-08, 18:35
cuma günkü bölüm çok güzeldi gerçektende ilk defa heyecanla bekledim diziyi tahminimle panzerin altında kalan kız rüya değil birde harun ve ışık birbirlerine çok yakışıyorlar ya gerçi ben ışıkı pek sevmiyorum ama neyse harun için en değerli neyse o olsun ya

bencede ışık ıle harun birbirine çok yakışıyo üstelık baştan beri hep ışık ıle harunu istedım yanı yaşarı pek sevmedım ve ışık a da yakıştırmadımaçıkçası umarım ışık ıle harun birlıkte olurlar :img-in_lobu bölüm bakışmaları felan çok tatlıydı :happy0064

Pamir
07-04-08, 19:20
sana katrılıyorum bende anlamıuyorum bu necdet düşmanlığını adam ne güzel siyasette ve başarılı üstüne üstlük yasemın den de vaazgeçmiş durumda ayrıca dsa ruya ıle olan ilişkilrıne de tepkıler var ama bunları yapan yanı siyasete gıren ahmet olsdaydı hiç de böyle konuşmazdınız değılmı
yanı bırı anlatabılır mı bu necdet düşmanlığının sebebı ne
bu bölüm 1 mayıs sahnelerı gerçekten de güzeldi bence de o kız rüya değıl neyse i<leyıp görecez

ben söyleyeyim necdet düşmanlığının nedenini sana arkadaşım..necdet ahmet'ten özür dilememiş.. budur yani....
yapımcılara sesleniyorum önümüzdeki bölüm araya sıkıştırıversinler bir özürü de forum rahat bir nefes alsın... hayır ben necdetçi olarak samimiyetle istiyorum o özür sahnesini daha da yücelir gözümde.. dilesin şu özürü lütfen forumun rahatlamasının yanısıra acaba gerçekten tek neden bu özür mü onu da anlamak için.. acaba bu özürden sonra da söyleneck birşey bulacaklar mı onu da anlamak için....

ben bu bölümü genel olarak beğendim... eskileri gözüm aramıyor değil ama yenilere de alışacağız ve seveceğiz...
idamların konuşulmaması normal 5 yıl geçmiş aradan idamların ardından bu mesele çokça konuşulmuştur bu bölüm durup dururken de o konuya gelemezdi ama ileriki bölümlerde buna değinilecektir... yani pat diye o idamlar çok kötü oldu vs... gibi söylemler yersiz olurdu ama ileriki bölümlerden sıkça bahsedilecek ortam oluşacaktır...

kdf_61_nalan
07-04-08, 19:31
ben ilk baslarda isik ve yasarcidyim
ama sonradan iliskileri pek hosuma gitmemeye basladi
simdi bende isik ve haruncu oldum :)
isikda baya güzel olmus bu yeni haliyle bence gerci zaten güzeldi

esmer_-ezel
07-04-08, 19:42
ben söyleyeyim necdet düşmanlığının nedenini sana arkadaşım..necdet ahmet'ten özür dilememiş.. budur yani....
yapımcılara sesleniyorum önümüzdeki bölüm araya sıkıştırıversinler bir özürü de forum rahat bir nefes alsın... hayır ben necdetçi olarak samimiyetle istiyorum o özür sahnesini daha da yücelir gözümde.. dilesin şu özürü lütfen forumun rahatlamasının yanısıra acaba gerçekten tek neden bu özür mü onu da anlamak için.. acaba bu özürden sonra da söyleneck birşey bulacaklar mı onu da anlamak için....

ben bu bölümü genel olarak beğendim... eskileri gözüm aramıyor değil ama yenilere de alışacağız ve seveceğiz...
idamların konuşulmaması normal 5 yıl geçmiş aradan idamların ardından bu mesele çokça konuşulmuştur bu bölüm durup dururken de o konuya gelemezdi ama ileriki bölümlerde buna değinilecektir... yani pat diye o idamlar çok kötü oldu vs... gibi söylemler yersiz olurdu ama ileriki bölümlerden sıkça bahsedilecek ortam oluşacaktır...

tamamda necdet ahmetten neden özür diliyo yasemıne ve bebeklerıne sahıp çıktığı içinmı yoksa rüya ıle ıyı anlasıyo dıyemı ben bunu anlamadım yanı necdet ne yaptı kı özürdileyecek

özlem34
07-04-08, 19:50
Bölümü tekrar izledim.. yeni oyuncularimizi cok begendim. En cok da Rüyayi canlandiran oyuncuyu.. Ezgi Asaroglu.
günlerdir mahvoluyorum nerden taniyorum diye.. bazi arkadaslar 'bir dilim ask' dediler,
ama hic izlemedim oradan olamaz.. baska sitede resimler patt diye önüme ciki verdi 'menekse ile halil' dizisinden taniyomusum meger:img-grin2
Ne cok dizide rol almis, sasirdim. Kizin bi sac rengi degisiyo bambaska insan oluyo, masallah cok güzel!
Cogu 'yeni' Rüyamizi begenmedi, ama ben cok memnunum:img-icecr

Isik-Harun konusunda hala kararsizim,.. bilemiyorum:icon_sorr aslinda Isik onu haketmedi.
Gül gibi cocuk dururken gitti Yasari buldu...ama ask napalimmm..! Harun Isigi hala coook seviyo,her halinden belli.. Isik acaba hala Yasari seviyomu?! Karsilastiklari an hiiic öyle görünmüyodu,yani ben öyle gördüm..
merakla bekliyorum.. neyse görcezzzz

dr.esra
07-04-08, 19:58
bn bu hafta çk beendim diziyi..bna ışıkla yaşar hala birbirini sewiomuş gibi gelio ya arada haruna yazık oluo..

Pamir
07-04-08, 20:01
tamamda necdet ahmetten neden özür diliyo yasemıne ve bebeklerıne sahıp çıktığı içinmı yoksa rüya ıle ıyı anlasıyo dıyemı ben bunu anlamadım yanı necdet ne yaptı kı özürdileyecek

aaaa olur mu....sahip çıkmak ne demek?? hırsız o hırsız... yasemini çaldı, ahmet'in kızını çaldı.... (tahmin ettiğin üzere bunlar benim değil forumdaki bazı anti-necdetçilerin sözleri)

asıl önemli olan kayserideki meseleymiş... necdet ve yasemin evlendiklerinde ahmet gelmişti ya cezaevine... necdet bunu duymuş ve yasemin'e söylememiş... asıl mesele bu.. asıl sorunun bu olduğunu ben de sayısız tartışmalar sonucu öğrendim... o zamana kadar 3-4 ay kadar sadece yasemini çaldı rüyayı çaldı, iyiniyetinden yapmadı yaseminin kendisini sevmesi için evlendi onunla, kendi bencilliğinden yaptı vs... gibi bir sürü yorum yazıldı anladığım ve hak verdiğim tek mantıklı açıklama bu oldu necdet kayseri olyından ötürü özür dilemedi.. bu mantıklıydı bana göre evet dilemeli belki de ama ben olsam bu kadar takıntı yapmazdım o ayrı mesele... durum budur yani....

özlem34
07-04-08, 20:01
arkdaşalr aldığım bi habere göre Tankerin altında kaLan kız rüya değİl 1 mayıs bayramında gerçketen bir kız tankerin altında kalmış haber bu yönde kalan kız başka biri...

Evet öyleymis, ama bunu cogu biliyodur zaten canim..! Ben yeni ögrendim sayilir.. Meral diye bi kiz sanirim!!
Rüyanin tankerin altinda kalmamasi zaten belliydi, sadece cantasini düsürdü bence..

zeyneps
07-04-08, 20:09
Merhaba çanlar :img-in_lo
Yorucu bir çalışmanın ardından geldim ama yine gideceğim anlaşılan :icon_whis

Bugün babam fragmanını gördü HS'nin ilk bölümünü izlemişti bir de sanırım "20 yıl geçmiş herkes hala aynı " dedi gerçekten senaristler karakterlerine gençlik iksiri mi içiriyorlar acaba Ahmet hariç herkes yerinde sayıyor :img-hyste Bir de Necdet'i gördü aday olduğu sahne görünce güldü "hadi canım" dedi ...

Arkadaşlar valla benim bu saatten sonra Necdet'ten özür gibi bir beklentim yok zamanında yapacaktı o bunu ...tabi insanda yaptıklarını kabullenebilme hatalarını görme kabiliyeti olmayınca en önemli meziyet olan pişmanlık ve özür dilemeyi de yerine getiremiyor doğal olarak....
Necdet'in milletvekilliği hiç birimize batmıyor inanın sadece gülüyoruz biz buna :img-pilot Çünkü inandırıcı bir temeli yok....

Ahmet'in politikaya girmesiyle Necdet'in politikaya girmesi de bana göre bir tutulamaz Ahmet'inkinin bir temeli olurdu en azından.. Ahmet hukuk okumuş Yassıada ve Deniz'lerin davası gibi Türkiye 'nin tarihine damgasını vuran davalarda avukatlık yapmış bir insan ...ayrıca o hiç bir zaman Necdet gibi ortayolcu bir siyasi çizgi izleyen veya partilere muhalif bir insan da değildi
...Yapmayın arkadaşlar bir imza kampanyasıyla birisinin övüldüğü nerede görülmüş bir imza kampanyası sayesinde birisine partiden teklif götürüldüğünü de sanmıyorum üstelik bu birisinin bir geçmişi de yok....

Ayrıca kendisini partiler üstü gören her şeye muhalif birisi nasıl bir anda sert sosyalist yazar oldu nasıl bir anda bir imza kampanyası sayesinde CHP'ye katıldı bu inandırıcı mı ...

Bir gün önce "bu çocuklar sadece adam gibi ölmeyi becerebiliyorlar" derken ertesi gün sert sosyalist yazılar yazabilmesi de ayrı bir olay :icon_whis

Nurdan Abla badgerçan Shevekçan siz eminim daha ayrıntılı ve daha güzel bir şekilde ifade edersiniz benim yerime de hatta Nurdan Ablaçan 'ın yazdığı bir yazıdan alıntı yapayım ...

Efendim Harun Karadeniz gibi birikimli bir entelektüel devrimcinin okuduğu bir imza kampanyası metninden yola çıkarak o kişinin ne kadar siyasi birikimli bir kişi olduğunu çıkarması tuhaflığı bir yana,bir imza kampanyasının bir kişinin kapı kapı dolaşarak imza toplamasıyla olamayacağı bunun ancak bir organizasyon sonucu, metinlerin ulaşılabilinen herkese verilerek çevrelerine ulaştırıp sonra gerisin geriye bir elde toplanmasıyla olabileceği de diğer bir yana koyarsak,

elbette sorumluluk isteyen o dönemde bir bedeli olan bu işi sanki çok yetenek ve birikim istiyormuş gibi göstermeye çalışarak H. Karadeniz aracılığıyla Necdet'in olağanüstü kişiliğine vurgu yapılması gerçekten de... yani... ne diyebilirim ki...

"Metin güzel.. sen de görüyorum kaç gündür dolaşıp imza topluyorsan.. yani KARARLISIN... hımm senden iyi politikacı olur" böyle bir şey var mı ya.. yapmayın Allah aşkına... Necdet'in politikacı olmasını istiyorsanız sevgili senaristler önce Onda siyasi dava adamı ağırlığı olması gerekir... bu olmadığı sürece asla inandırıcı olamaz... bu derinliği vermesi gerekir.. bu da inandığı şeyler olmasını gerektirir... o inancını da ciddi tavırlarla gösterebilir ancak... evet evet bildiğimiz yüz ifadesindeki ciddiyetten bahsediyorum... bu haliyle laf ola beri gele bir tip...

Harun Karadeniz'in O'ndaki bu cevheri görmesi benim için hiçbir şey ifade etmedi tabiki... ve üzüldüm de.. çünkü kendisini anlatabilmek için ne kadar çok yardıma ihtiyacı olan bir karakter durumuna düştü yine...

Oysaki Necdet'i hiç kimse övmeseydi ve kendi kendine sorgulayıp bu yaptıklarını yapsaydı çok daha inandırıcı olacağı açıktı...

Az sonra "NEcdet'i Neden Sevmiyoruz" adlı bir yazıyı da isteyenlere sunacağım sandıklara bir bakayım istediğiniz için ....bir de merak etmeyin Necdet'i sevmeme durumu yalnızca bu foruma özgü değil benim gördüğüm ve pek çoğuna da üye olduğum forumlarda da çevremde diziyi izleyen kişilerce de Necdet pek sevilen bir karakter değil ...

fırat-tugce
07-04-08, 20:21
selamlar
diziyi büyük bir zevkle isliyorum.özellikle gecen haftadan sonra artık
hiç ama hiç ara vermeden ıslıyeceğim
kürşat başarı dızıde görmek benı çok ama çok sevindirdi.:img-yes:
yarın akşam dızının tekrarı var tekrarını bıle ıslemek çok hoş oluyr
1980 dönemi annemlerin dönemı,sık sık anlatır neler yaşadıklarını
ben zaten,babam 1958,doğumlu annem 1963 onlardan sürekli dınlıyorum
ama islemek ayrı bı duygu..

not::Bana kürşat başar ımzası ve gifi yaparmısınız nolurrr:img-yes:

idolüm okan
07-04-08, 20:22
sorun ne necdetin özür dilemesi nede başka bişey.necdet zamanında özür dileseydi bile gene bu necdet düşmanlığı devam ederdi.mutlaka yeni bişey çıkardı.harbiden necdet neden özür dilicek zaten.yaseminin hayatını kurtardığı için mi yoksa rüyaya sahi çıktığı için mi.yoksa burdakilerin düşündüğü gibi sadece yasemini sevdiği ve bu yüzden evlendiği için mi.ahmet ve yaseminde öğrendi sonradan necdetin yasemine aşık olduğunu ama hiç de kızmadılar.burdakilerin sorunu şu necdet ne yaparsa yapsın herşey batıyo da ondan.burda bi yorum okumuştum.deniz bi ara deniz yoluyla tekneyle biyere gitmnek zorundaydı.necdet bi arkadışını önerdi ve denize yardım etti.burdaki şahısın yorumu ise necdetin gene süpermenliği tuttu oldu.necdetin insanlara yardım etmesi bile batıyosa çoğu kişiye siyasete girip başarılı olması niye batmasın

badger
07-04-08, 20:26
AHMET'İN BİR JUNİORI OLSUN ADINI DOĞMADAN KOYSUN
DOĞDUĞUNDA JUNIORU AHMET'İN ELİNİ TUTSUN

Mitinge devammm..:img-wink: herşey senin için Ebruçan!

Yahu yine ortaya "Bu Necdet nefretinizi anlamıyorum.." lakırdısı ortaya atılmış...evet sevmiyoruz işte..:img-yes::img-yes::img-yes::img-yes:
Bunu binlerce kez söyledik...siz de seviyorsunuz..bütün arızalarına, defolarına rağmen..biz buna birşey diyor muyuz?..

Ama lütfen rica ediyorum..Bu tekrarlanan sorgulama-suçlamadan vazgeçiniz..Çünkü gerçekten monotonlaşan bir tartışma oluyor değil mi?:img-wink:

bir dakka editi:

Bu konuda hep yazdım çizdim...Necdet vakti zamanında özür dileseydi Ahmetten...Benim gözümde vicdanı olan,gerçek bir yetişkin olarak yaptıklarının hesaplaşmasını yapmış değerli bir insan olacaktı..Bunu hep diledim ama olmadı..ve çizilen karakterde de benim yaptıklarının pişmanlığını duymayan bir insana mazereti ne olursa olsun, adı aşk! bir de, :img-hyste, takdirlerimi NE YAZIK sunmam imkansız..
Bu hayatta korkaklar asla takdir görmemiştir..Yalancılar takdir görmemiştir..Hırsızlar asla takdir görmemiştir...Bu arada bu sıfatlara Yasemin de benim gözümde en az Necdet kadar sahiptir,çünkü onun bu yenilen haltta! yataklığını yapandır...:img-wink:

arwen61
07-04-08, 20:30
selam çanlarımbye

hayatımda ilk defa lost u izlemeye başladım tnt sağolsun onun sayesinde merakımda gitmiş oldu ilk bölümüne 14 milyon dolar harcanmış böyle yapımları izledikçe türkiyedeki sektör ne kadarda küçük kalmış diyorum kendi kendime ama özellikle son bölümlerde bu kadar büyük paralar harcanmasa dahi hatırla sevgilinin görüntülerini ve oyunculuklarınıda takdir etmek gerekir diye düşünüyorum:good:

bu aradada bir bakayım dedim kimler var kimler yok

öncelikle zeynepçanım kolay gelsin umarım işlerini halledersin mizahdaşım olaraktan sana çok ihtiyacım var :)ayrıca yine necdetten bahsetmekten kendini alamamışsın bu istemem yan cebime koy halleri gözümden kaçmadı haberin olsun:img-wink:

lady badgerçan ve bir diğer cazgırım spdrçanda buradaymışbye tohtor civanım bak ziynep yine kendini tutamadı ahmet ahmet diye inlerken el altından necdete koştu:D ben bu chp milletvekilliği işini çok merak ediyorum ayrıca necdet için deniz baykal ın gençliği diyenlerde var ilerleyen zamanlarda yapacağı icraatlarla bunu daha iyi anlayacağız:img-yes:

her ne olursa olsun junuoruda asla unutmuyorum ve eylemimize kaldığımız yerden devam ediyorum;

AHMETİN BİR JUNIORU OLSUN ADINI DOĞMDAN KOYSUN
DOĞDUĞUNDA JUNIORU BABASININ ELİNDEN TUTSUN:img-in_lo
badgerim:img-in_lo

fırat-tugce
07-04-08, 20:31
Ayrıca ben ençok Karaoğlanı kım oynıyacak?bunu merak edıyorum
:img-yes:
bu arada,başbakan süleyman süperdı yha:img-hyste:img-hyste
öldüm gülmekten hihihi.....:img-yes:

idolüm okan
07-04-08, 20:31

Mitinge devammm..:img-wink: herşey senin için Ebruçan!

Yahu yine ortaya "Bu Necdet nefretinizi anlamıyorum.." lakırdısı ortaya atılmış...evet sevmiyoruz işte..:img-yes::img-yes::img-yes::img-yes:
Bunu binlerce kez söyledik...siz de seviyorsunuz..bütün arızalarına, defolarına rağmen..biz buna birşey diyor muyuz?..

Ama lütfen rica ediyorum..Bu tekrarlanan sorgulama-suçlamadan vazgeçiniz..Çünkü gerçekten monotonlaşan bir tartışma oluyor değil mi?:img-wink:

ben durup dururken bişey yazmıyorum.burda necdete hep laf atılıyor bende savunmya çalışıyorum.

spdr
07-04-08, 20:41
badgerçan aynen katılıyorum:good:
zeynoop sana da tüm kalbimle katılıyorum :img-icecr

arwencim,zeynebi kim tutar bu saatten sonraa..necotun yeni serileri çıkacak onunla birlikte..necot ankarada,necot zeynopla elele,necot yanağında ruj iziyle mecliste.....gibi:)
zeynop da ne aaametten vazgeçiyor,ne de necottan yahuu:hıhbir el atalım da yapalım arasını necotla arwenim:img-icecr

bu arada ahmeti yeni haliyle hatırlamaya çalışırken,kont drakula gibi bir görüntü beliriyor gözlerimde:icon_whisson bölümdeki mesafeli,yaşlandırılmış hali bilinçaltımda alttan alttan böyle şekillenmiş demekk:img-yes:

fekat,ben jünior ahmet istemiyorum artık ebrucuumm:icon_sorrolsa da tat vermez sanki...lelek getirmiş gibi bir jünior doğumu izlemektense,biz jr ahmet olabilme ihtimalini sevmiştik diyelim..avunalım:img-yes:

badger
07-04-08, 20:43
Savunmak zorunda değilsin ki..İdolüm Okancığım...Biz hepsinin yanikarakterlerin ne olup ne olmadığını biliyoruz..Günahlarıyla sevaplarıyla..değil mi?

Bırak keyfine bak..Stresli konulara girip ne kendini ger ne de diğerlerini..Sen de anti bir konu getirebilirsen ona da şamata yaparız..bu konuda alınganlığa gerek yok..
Ya da ciddi önemli gördüğün bir siyasi olayı ya da sosyal olayı al getir tartışalım..

Bak ben diyorum ki bana da o dönemde Ahmetten de kal! gelmişti..Şunlara gerçeği öğrendiğinde sağlam bir geçirmediğiiçin..Ya da Yasemini tutup iki satır Ahh Ahmetçiğim ben seni hep sevdim lakırdılarıyla dolu bir günlüğe tav olduğu için ona da gıcığım..ama NECDET Kadar DEĞİL..:) Yine de iyi adamdır..bazen aşırı saflık derecesinde de olsun..Kimseye bir zararı yoktur, kimseye haksızlığı yoktur..kimseye küstahlığı yoktur..Fazla iyi bir insan evladıdır..:img-yes: O ka!

zeyneps
07-04-08, 20:43
aaaa olur mu....sahip çıkmak ne demek?? hırsız o hırsız... yasemini çaldı, ahmet'in kızını çaldı.... (tahmin ettiğin üzere bunlar benim değil forumdaki bazı anti-necdetçilerin sözleri)

asıl önemli olan kayserideki meseleymiş... necdet ve yasemin evlendiklerinde ahmet gelmişti ya cezaevine... necdet bunu duymuş ve yasemin'e söylememiş... asıl mesele bu.. asıl sorunun bu olduğunu ben de sayısız tartışmalar sonucu öğrendim... o zamana kadar 3-4 ay kadar sadece yasemini çaldı rüyayı çaldı, iyiniyetinden yapmadı yaseminin kendisini sevmesi için evlendi onunla, kendi bencilliğinden yaptı vs... gibi bir sürü yorum yazıldı anladığım ve hak verdiğim tek mantıklı açıklama bu oldu necdet kayseri olyından ötürü özür dilemedi.. bu mantıklıydı bana göre evet dilemeli belki de ama ben olsam bu kadar takıntı yapmazdım o ayrı mesele... durum budur yani....

biz herkes gibi Necdet'in yaptıklarına göz yummuyoruz biz herkes gibi Ahmet'e yapılanlara karşısında da susmuyoruz,biz herkes gibi Necdet'in yaptıklarına yüzeysel de bakmıyoruz biz bu yapılanlara herkes gibi rahat bakamıyoruz maalesef ...çünkü biz bu forumda her zaman haksızlık yapılanların yanında olduk kusura bakmayın ama sizin o Kayseri dediğiniz olaya biz Kayseri diyip geçemiyoruz bir insanın elinden hayatının alınmasını kızından bihaber bırakılmasına da biz gülüp gecemiyoruz ....Yasemin'i nikahına almasını da biz maalesef "sahip çıkma" olarak göremiyoruz ...

Bu tartışmalara yeniden dönmek istemiyordum ve şu anda gerçekten de yorgunum ama maalesef her seferinde başa dönüyoruz soru da hep aynı "Necdet neden sevilmiyor " esas olan soru bu ...Necdet'i sevmiyoruz evet (bahsettiğim kişiler kendilerini anladı) birincisi bir dizide illa her karakteri sevmek zorunda değiliz ikincisi böyle bir karakteri de bırakın sevmeyelim ...herkes istediğini sevebilir bu saatten sonra da bunu konuşmanın bir anlamı yok ...ahlak çeşitli boyutlarda olur demiştik Necdet'in yaptıkları da benim etik ve ahlak anlayışıma uymuyor sevmiyorum ...ayrıca kendi egosunu her şeyin üstünde tutan insanları da bırakın da sevmeyeyim ..."Sevme Özgürlüğü" istiyorum bu forumda :img-pilot(gerçekten o kadar yorgunum ki şimdi gidip yeniden ders çalışacağım bir tatlu sohbet almaya geldim ...Necdet'i sevmiyorum efendim ...İnadına Anti-Necdetciyim :good: )

Buyrun efendim kendim yazmak isterdim ama şu anda bunu ayrıntılı düşünecek durumda değildim yazın hiç kimse burada yokken bizim günlerimizi ayırdığımız ayrıntılı Necdetoloji derslerinden "NEcdet'İ Neden Sevmediğimiz" e açıklık getiren yazılardan sadece biri ...Siz merak ettiğiniz için ekliyorum ... neden bu forumda ve diğer pek çok yerde Necdet karakterinin bir kahraman gibi görülmeyip aksine sevilmediğine dair biz yazı ...Kimin yazdığını şu anda hatırlayamıyorum ama ellerine sağlık ...:img-in_lo

Neden Necdet, Ahmet'le Yasemin'in kavuşamamasının birinci musebebbidir:

Ahmet'le Yasemin'i gerçekten ayıran insan benim gözümde Necdet'tir. İlk evlendiklerinde Ahmet, bir fırsatını bulur, mutlaka Yasemin'le konuşurdu. O zaman da her şey ortaya çıkardı. Ama Necdet bundan korktuğu için, Ahmet'e Yasemin benim karim, ondan uzak diyerek, onun Kıbrısçık’a gitmesine neden oldu ve Yasemin'in doğmamış çocuğuna sahip çıktı. Yasemin de ona yanlış yere minnet duydu. Oysa Yasemin'le Ahmet zamanında bir kez konuşabilselerdi, Yasemin'in Necdet'in "iyiliğine" ihtiyacı olmayacak, sevdiği adamla mutlu bir hayat yaşayacaktı. İnsanlar ille de zincirle hapsedilmez. Necdet de Yasemin'in minnet duygusunu kullanarak onu hapsetti.

Allah insani Necdet gibi sevenden korusun. Ben onun olayım diye beni mutsuz etmeyi göze alan adam olmaz olsun. Gerçekten sevseydi, karşılıksız sevseydi, Ahmet Yasemin'le görüşmeye geldiği anda, onların görüşmesine izin verirdi.Necdet karakterinin bencilliği:

Necdet'i ileride "kötü karakter" yapmalarına gerek yok, çünkü bence zaten bastan iyi bir karakter değil. Ben insanların iyi veya kotu olduğuna inanmam. Herkes kendince iyidir; ama bazılarımız daha bencilce ve başkalarını düşünmeden hareket ediyor. Her şeyi kendi acısından yorumluyor. O insanların davranışları başkalarına zarar veriyor. Oturup da herhalde, nasıl insanlara zarar veririm acaba diye düşünen kimse yoktur dünyada. Necdet de başkalarını çok düşünmeyen bir insan tipi. İşler iyi gittiği surece huyu suyu iyi. Tersleşti mi çıldırıyor. Geçmişte de gördük. Bir daha da göreceğiz.

Kesinlikle sorunlu bir kişilik. Babası tarafından yetişirken ezilmiş, kendine güvensiz, saplantılı bir sevgi icin bütün hayatini mahveden bir karakter. Çok ben merkezli bir iç dünyası var. Her şey onunla ilgili. O devirde bile politikayla ilgilenmiyor, etliye sütlüye karışmıyor. Varsa yoksa, onun sevdiği kadın, onun pastanesi, onun hayati. Bu bencilliğiyle de iyilik yapar gibi göründüğü zamanlarda dahi, etrafındakilere zarar verdiği oluyor. Kötülük yapmak değil niyeti, sadece her şeyi kendine yontunca, doğal sonuç bu. Adını ne koyarsak koyalım, Necdet bilerek ve isteyerek, kendi aşkı icin iki sevenin arasına girdi. Ben o evliliğe iyi niyetle girdiğini hiç düşünmedim. Yasemin'in bir gün ona aşık olacağını ummak, biraz hastalıklı bir düşünce değil mi? Siz başkasından çocuğu olacak ve ona deli gibi aşık, mecburiyetten ayrılmış birisiyle, belki bir gün bana aşık olur diye evlenir misiniz? Ancak yardim edeyim şimdilik, sonra fırsat bulunca boşanır, serbest bırakırım diye evlenirseniz, iyi niyet olur bu. Zaten en bastan demişti, "aşk icin her şey mubah" diye. Bu düşünüş, inanılmaz bencil. Aşk ne kadar büyük olursa olsun, asla aşk uğruna her şey mubahtır denilemez.

Platonik aşk ve Necdet:

Ben hala birinin sırf birisini seviyor diye onun üzerinde hak iddia edebilmesi mantığını anlamış değilim. Beni birinin sevip, sevmemesi zerre kadar ilgilendirmez. Ben sevmiyorsam, ben istemediysem, bana ne? Sevme kardeşim. Allah Allah. Yasemin mi dedi, Necdet'ciğim aşık ol bana diye? 2 sene evli kal benimle, elaleme rezil olmayayım dedi. Budur olay. Ancak birisi sizi sevdiğini söylediyse, ondan bir beklentiniz olabilir. Bkz. Ahmet ve Yasemin.

Necdet'in aşk icin her şey mubahtır anlayışı:

Aşık olduğum insana bir defa bile yalan söylemedim, söyleyemem. Başka birine aşık olsa da, kapıyı acar git, mutlu ol derim (sonra gider kendimi Sevda Tepesi'nden atarım, o ayrı). B]Yalanlı dolanlı aşk mi olur? İnsan aşık olunca, karşısındakinin iyiliğini istiyor, ona kalbini acıyor, üzerine titriyor. İnsanlar, aşkta her şey mubahtır deyince çıldırıyorum ben. Olur mu öyle şey? Hayatta hiçbir şey bazı şeyleri mubah kılamaz. Bazı şeyler ahlaki değildir. Yalan, hırsızlık, cinayet, sahtekarlık, bilerek masumlara zarar vermek yanlıştır. Aşkımdan yaptım demek mubah kılmaz. Bencilliğimden yaptım demek daha doğru o durumda. Aşkım icin yaptım, ailem icin yaptım, inancım icin yaptım. Aferin mi diyelim?

Necdet'in yaptığına neden fedakarlık denemez:

Ben Yasemin'in Necdet'i nasıl üzdüğünü hala anlayamıyorum. Necdet kendi istiyor. Israrla. Hatta giderlerse, ben nasıl yaşarım, dünyam yıkılır diye de dolanıyor ortalıkta. Yani bu şekilde yasamak, Yaseminsiz yasamaktan daha iyi geliyor ona. Yasemin'le de başka turlu beraber olamayacağına göre de buna razı. Eğer Necdet yasemin'e aşık olmasaydı, bunları sadece bir arkadaş olarak yapsaydı; o ev ona hapis olsaydı, o zaman dünyanın en büyük fedakarlığı olurdu. Su haliyle, kendi isine de geliyor. O kadar istemiyorsa, bıraksın Yasemin'i. Arkadaş olarak fedakarlık yapmak ayrı. Ama Necdet bunu arkadaş olarak değil, aşık olarak kendi istediği icin yapıyor. Düşünsenize aşkınız, sizin evinizde telefonda "yarin seninle geleceğiz, çok mutluyum sevgilim" diye telefon görüşmeleri yapacak, bavul toplayacak, siz de ertesi gün aaa kaçmamış diye mutlu olacaksınız. Bu biraz mide ister. Belli ki bu kadın orada olmak istemiyor. Aklı başka yerde.

Necdet'in Güzide’yle olan ilişkisine dair:

Necdet'in Güzide ile onu sevmediği halde beraber olması ise (ki o donemde duşunun), ne kadar bencil olduğunu bir kez daha gösteriyor. Ahmet, Yasemin'le onu deliler gibi severken ve evlenmek üzere olduklarını düşünürken beraber olduğunda bile ne kadar suçluluk duymuştu. Yine de bu forumda bu yüzden çok eleştirildi. Necdet'in Güzide’ye yaptığı ne? 1960'larda bekar bir kadının kendisiyle evlenmeyecek bir erkekle beraber olması ne demek düşünebiliyor musunuz? Güzide’nin sucu diyebilirsiniz; ama asil Necdet'in sucu. Güzide en azından aşık. Necdet onun duygularını istismar ediyor. Sevilmek hoşuna gidiyormuş. Birisiyle beraber olmak icin daha kotu bir mazeret düşünemiyorum.

Necdet'in su ana kadar yaptığı pek çok şey beni rahatsız etti. Ama Güzide meselesi yaptığı en büyük kötülük oldu sanırım. Yani, kendisi bir şekilde mutluluğu yakalayabileceği bir ilişki kuruyor. Ama ne yardan, ne serden diyerek Yasemin'i özgür bırakmıyor-ki artık Yasemin'in sadece minnettarlıktan kendisiyle beraber olduğunu anladı ve hala Ahmet'i sevdiğini biliyor. Sonuçta, kendisi Güzide’yle güzel şeyler yasarken, Yasemin'in asla kendisini sevmeyeceğini bildiği halde, Yasemin'le Ahmet'in birleşmesini hala engelliyor. Hem Güzide’yi ikinci kadın yaparak kotu konuma düşürüyor. Hem Yasemin'le Ahmet’in kavuşmalarını engelleyerek mutsuzluklarını devam ettiriyor. Bencillikte kendini aştı. Onun keyfi olacak diye etrafındaki herkes mutsuz. Yetmiyormuş gibi, bir de Yasemin'e çıkışıyor. Yasemin, Necdet'e bir gün bile aşk, sadakat sözü vermediği halde, Ahmet'i öpmedi bile.

Ben Necdet'in Güzide’ye gitmesine karşı değilim. En iyisini yaptı. Ortada gerçek bir evlilik yok; ama o kadar laf ebeliğinden sonra, yaptığının arkasında durması ve Yasemin'e gidip, ben artık başka birisiyle beraberim demesi gerekiyordu. Ama Necdet karakterinin bastan beri en tutarlı özelliği bencilliği. O yüzden son yaptığına da şaşırmadım; sadece sinirlendim. Yasemin'in yerinde olsam çıldırırdım. Sevdiğimde, kıskandığımdan değil de bu yüzden. Yasemin'i sus olarak yanında tuttuğu icin. Yasemin salak; ama en azından hep kendince doğru olanı yapmaya çalışıyor, kolay olanı, isine geleni değil. Aptal aptal isler yapsa da sonuçta.Ha bir de Necdet, kendine ILK ilgi gösteren kadına gitti. Bu kadarmış aşkı. Demek ki Güzide hayatına yıllar önce girseydi, yıllar önce onunla beraber olmaya başlayacaktı. Bahane mi yok? Ahmet'le Yasemin'i başbaşa bakışırken yakalaması, Yasemin'in Ahmet icin ağlamaları, Ankara'dan beraber dönmeleri, vs. Necdet'in aşkı, başka biri olmadığı içinmiş. Zaten ben onun uzun zamandır, aşktan çok saplantı olduğunu düşünüyorum. Bir insanin karşısındaki kendisini sevmediği halde bu kadar ısrarcı olması çok sevimsiz ve rahatsız edici geliyor. Ayla da ayni.

Necdet ve Ayla karşılaştırması:

Dolayısıyla yaptıklarında Necdet'i hakli gördüğüm hiçbir nokta yok. Bir suru insani mutsuz ettiğini düşünüyorum. Benim gözümde Necdet'in Ayla'dan farkı yok. Neden olsun ki? Ayla da deli gibi ve karşılıksız aşık yıllardır. Ayla da kayınvalidesiyle çok iyi geçinen bir gelin. Ayla da gerçekleri biliyor ve saklıyor. Bile bile iki seveni ve bir çocuğu babasından ayırıyor. İkisi de ezik. Neden Necdet'i sevenlerin Ayla'ya düşman olduğunu anlamıyorum. Platonik aşksa, platonik aşk. Hastalıklı tutkuysa, hastalıklı tutku. Ha, Necdet güler yüzlü, Ayla asık yüzlü. O kadar da fark olsun

gdeg
07-04-08, 20:44
iyigeceler arkadaşlar panzeriln altında rüyanın kalmamasına çok sevindim duyduğum kadarıyla gerçek yaşanmış biolaymış
bu oyuncular hep aynı tek ahmet dışında rüyaya nasılda sert bakış attı rüya babasından çekiniyo bu belli ama bu çok doğal gelelim zeynebe kendinden çok emin ahmetle dik dik konuşmasından belli bu arada dev gençlik oluyor nedemek bilen varmı

Shevek
07-04-08, 20:51
Yahu hep söyledik, nedenleriyle niçinleriyle anlattık. Bırakın artık uğraşmayı. Sev-mi-yo-ruz!!!! Zorla mı? Biz size neden seviyorsunuz diyor muyuz??? Hayır. Artık bırakın uğraşmayı. Paşa paşa sevin gitsin. Ama ne olur, eğlencemize, eleştirimize, hicvimize de karışmayın artık!

Bu diziden onca gerekli karakter çıktı. Ayrıldı. Allah aşkına biri bana anlatsın, Necot ve ahalisinin bu dizide ne gibi bir anlam ve ehemmiyeti var? Yasotu en nihayet bırakabildiği gün bitti o karakterin mana ve ehemmiyeti. Ona başka bir ehemmiyet biçilmemişti ne yazık ki. En baştan altyapısını kurmuş olsalardı, haaa bakın o zaman olurdu. Ama bu adam bu dizinin başından itibaren, ortayol, yollardışı ve üstü bir çizgi izledi. İki kere Mahirlerin eylemleri için açık açık onları hakir görür tonda laflar etti (Bkz; balyoz harekatının nedeni bu gençlerin yaptığı hatalı hareketlerdir, ve bu gençler bir tek adam gibi ölmeyi biliyorlar, ha bir de Denizleri adaya kaçırdığı gece gençlik eylemlerini açıktan aşağılayan tavrı ve konuşması)

Bu adamın yaptıkları bize hep diğer karakterler aracılığıyla, övülmek suretiyle anlatıldı. Bkz: Ne kadar iyisin, ne kadar harikasın, tadında. Onun da tek yaptığı, aaa, ben mi???yok canım, diyerekten "yan cebime koy" bakışıyla kabullenmek oldu. Kimse beni yukarıdaki sözleri söyleyen bir adamın, ertesi gün yılların sol-sosyalist dergisinde "sert" muhalif yazılar yazan bir yazar olacağına inandıramaz bu saatten sonra.

Kendisinden hesap soran adama, "Anla artık! O benim karım oldu! Benimmmm karımmm"""" diye, hiç de yalan borcu olmadığı halde yalanın en okkalısını söyleyen birinin "dürüst" olduğuna da inanamam, kendi çocuğu doğduktan sonra bile, yedi yıl öyle veya böyle kendisinin içinde olduğu bir yalandan dolayı ayrı kalmalarına neden olduğu adamdan, bırakın özür di,lemeyi, kendisiyle bile iç hesaplaşması yapmamış olan adama da "fedakar, vicdanlı" demem. Adam demem hatta. Bana gelmez.

Ben sevmiyorum, bunu vakti zamanında destan yazar gibi anlattık. Artık anlatmayacağım.

arwen61
07-04-08, 20:52
arwencim,zeynebi kim tutar bu saatten sonraa..necotun yeni serileri çıkacak onunla birlikte..necot ankarada,necot zeynopla elele,necot yanağında ruj iziyle mecliste.....gibi:)
zeynop da ne aaametten vazgeçiyor,ne de necottan yahuu:hıhbir el atalım da yapalım arasını necotla arwenim:img-icecr

bu arada ahmeti yeni haliyle hatırlamaya çalışırken,kont drakula gibi bir görüntü beliriyor gözlerimde:icon_whisson bölümdeki mesafeli,yaşlandırılmış hali bilinçaltımda alttan alttan böyle şekillenmiş demekk:img-yes:

fekat,ben jünior ahmet istemiyorum artık ebrucuumm:icon_sorrolsa da tat vermez sanki...lelek getirmiş gibi bir jünior doğumu izlemektense,biz jr ahmet olabilme ihtimalini sevmiştik diyelim..avunalım:img-yes:

zeynep tutulacak gibi değil çanım aşkın doruklarında geziyor:D ama diğer konudada haklısın ne necottan vazgeçiyor nede ahmetten hayırlısıyla necotlamı başgöz edelim diyorsun valla ne bileyim birde kızımızın fikrinimi alsak:)

ahmetin yeni hali belki biraz soğuk duruyor ama bence çok karizma yani MMC liğinden hiçbirşey katbetmemiş kont dracula değilde kont ahmet desek daha güzel olur kanımca:img-in_lo

aaaaaaa junıor ahmet olmalı hemde adını babası koymalı ben leylekler getirsinde istemiyorum doğunhanenin kapısında heyecanla yavrusunun doğumunu bekleyen sonrada oğluşu kucağına ilk verildiğinde mutluluktan deliye dönen bir ahmet görmek istiyorum :icon_sorr

idolüm okan
07-04-08, 20:56
bir dakka editi:

Bu konuda hep yazdım çizdim...Necdet vakti zamanında özür dileseydi Ahmetten...Benim gözümde vicdanı olan,gerçek bir yetişkin olarak yaptıklarının hesaplaşmasını yapmış değerli bir insan olacaktı..Bunu hep diledim ama olmadı..ve çizilen karakterde de benim yaptıklarının pişmanlığını duymayan bir insana mazereti ne olursa olsun, adı aşk! bir de, :img-hyste, takdirlerimi NE YAZIK sunmam imkansız..
Bu hayatta korkaklar asla takdir görmemiştir..Yalancılar takdir görmemiştir..Hırsızlar asla takdir görmemiştir...Bu arada bu sıfatlara Yasemin de benim gözümde en az Necdet kadar sahiptir,çünkü onun bu yenilen haltta! yataklığını yapandır...:img-wink:[/QUOTE]

ya bu kadar da abrtma.sen yalancı hırsız korkak dedin ama nedense herkes necdeti sever onu örnek alır necdet herksein yardmına koşar.adamı vatan haini ilan ettin.necdet ve yasemin suçlu ahmet masum.ahmet deildi sanki yasemini hamile bırakan,sonrada amerikaya giden.yaseminde çaresiz bi şekildeydi.necdettde sahip çıktı.bu olaylarda üçünün de suçu yok ama siz necdet yüzünden herşey diye tutturmuşunuz.adam 5 sene evli kaldığı karısına elini bile sürmemiş.5 yıl hep ayrı yatakalrda yatmışlar.yasemin artık gerçek bi evliliğimiz olsun dedğinde necdet onu kabul ederdi eğer sizin dediğiniz gibi bencil olsa

ama gerçekten bu forumda necdeti savunmaktan bıktım.bu tartışma fb gs tartılması gibi uzar gider.o yüzden uzatmaya gerek yok.ama ne zaman bu foruma baksam necdet gene şöyle necdet gene böyle.

Pamir
07-04-08, 20:57

lütfen biri bana bu mesajımda yer alan saygısızkelimesini bulup çıkarabilir mi??? ben bulamadım da.... belki siz yardımcı olursuzunz....

ayrıca necdeti sevmiyorsunuz diye diye kimsenin kusuruna bakacak da değilim... sevmek zorunda değilsiniz... arkadaş necdet düşmanlığını sordu ben de cevap yazdım (bunu açıklamak zorunda kaldığıma inanamıyorum!) bu forumda necdetin milletvekilliğinden tut herşeyine kadar eleştiriler dalga geçmeler diz boyu o zaman forumda tartışma olmuyor herkes mutlu mesut ama necdet sevenlerden biri çıkıp niye bu düşmanlık dediğinde ve açıklanmaya çalışıldığında suçlama sataşma oluyor... ben de buna gelemiyorum... çıkalım biz forumdan o zaman rahat rahat konuşun biz anlam veremediğimiz şeyleri konuşunca neden sorun oluyor anlamıyorum??

kimseye zorla necdeti sevdirmeye de çalışılmıyor... siz nasıl necdetle ilgili aleyhe yorum yapma özgürlüğünüzü kullanıyorsanız biz de anlamadığımız noktaları çözmeye çalışıyoruz (kaldı ki artık ben bunun için de çalışmıyorum sizi anladığım tek nokta kayseri meselesidir onun dışındaki hiçbir olayı anlamıyorum anlamayacağım bu da size tepki değildir anlamıyorum bu kadar basit.. bunun en güzel sonucu da sizin necdeti sev-me-ye-ce-ği-ni-zi anlayabilmemdir...

sevmeyin arkadaşlar necdet'i bana ne yani sadece yorumlarımızı potansiyel tartışma metni olarak algılamayın sizin sayfalar dolusu necdet eleştirilerinize tepki verdik mi? son bir kaç mesaja takılıp kaldınız ki o mesalarda da tartışma yaratacak birşey yoktu... kendi aramızda konuşuyorduk necdetçi arkadaşlarla... :img-wink:

idolüm okan
07-04-08, 20:58
zeyneps Ahmet'le Yasemin'i gerçekten ayıran insan benim gözümde Necdet'tir demişsin ama necdet olmasa ahmet yasemin aşkıda olmazdı.

aleveylül
07-04-08, 20:58
iyi akşamalar arkadaşlar

Deniz koydum adını
Kederi bende kaldı
Uzak köyler kurdum birbirine
Denizine aldandım

Acının sularında ateşler yaktı
Vuruldu şehirler soluksuz kaldı
Kendine çekildi bütün sokaklar
Gölgeler orda kaldı

bu türkünün özellikle buralarını dinlerken o kadar çok hüzünleniyorum ki birde şimdi diziylede pekiştiriyorum dizide bir anda çıkmaları çok etkiledi..

baharcanım hatırla sevgilinin geçmişteki katliamlarda olmadığını bilmeyen yok ama anlamak istemeyen o kadar çok ki ... sığınmak istedikleri nedene bak hatırla sevgili çıkmış gaza gelmişler...işte bu kadar basit düşünce olur demek istiyorum... o zaman adnan menderes dönemleri yayınlandığı sıralarda bir takım olaylar oldu bizde bunu o olaylarlamı benzetelim...

bazı şeyler o kadar ortadaki bugün gazetelerde 12 eylülü anımsatan görüntüler diye bahsettiler o ünivertsite olaylarını.. elinde silah olan öğrenci bile değil alnında kılıç işareti olan adını vermiyeyim bir partinin adamıymışşş....

ya ahmete aslına çok acıyorum merwxiğim imzasına baktıkça içim dahada çok acıdı allah yasemin gibi birine aşık etmiş garibimi :img-hyste ...imzadada o kadar masum ki yazık ya ahmete

zeyneps
07-04-08, 21:00
İdolüm Okan bence sen önce Necdet'in neden siyaset adamı inandırıcılığına sahip olup olmadığını anlatan Nurdan Abla'nın yazısını oku tabi"bize batıyor" mu yoksa sebepleri mi ver anlarsın (artık bu kullanılan kelimelerden de "saygı" nın ne olduğunu öğrenmiş oldum biz saygısızız ya ) gereği bence çok iyi açıklamış bu konuyu...ondan sonra gelip neden inandırıcı ve başarılı olduğunu da bir temele yazarak açıklarsın bu işler" size batıyor" açıklamasıyla olmaz ....

Ayrıca sana Yasemin'i sevdiği için evlenmek istemesi doğal gelebiliyor ya hayret ettim ...ne yazıkki ben senin doğal bulduğunu doğal ve ahlaki bulmuyorum ...Ne arkadaşlığa sığar bu ne aşka ne ahlaka ...ne zaman ahlaki görülmüş bu ...adamın babası hastalanıyor ve Amerikaya gidiyor en yakın arkadayı o yokken güya yardım etmek maksadıyla "arkadaşım" dediği insana bir telefon bile etmeden üstelik sevdiği kız sağlıklı düşünemeyecek kadar harap ve çaresiz bir haldeyken çözümü"onunla evlenmek" olarak buluyor sebep"Çünkü güya(!)ona yardım ediyor " ha bir de sevdiği için evlenmesi de doğal oluyor ...onun kendisini sevmesini beklemesi de doğal oluyor ...Yasemin hamile olmasa bile bunun yanlışlığı ve etik olmayan yanı ortadır....üstelik de bu kız bir de hamile yani ortada hayatı düşünülmesi gereken bir bebek var ....ama bütün bunlar ne için feda ediliyor çünkü 26 yaşında 19 yaşındaki bir kişiden daha fazla tecrübeye sahip bir insan bütün başka çözüm yollarını es geçerek çünkü Yasemin böyle istiyor diyerek üstelik o kabul etmemişken bir gün beni bu sevdiği adamdan hamile kadın sever diyerek evleniyor ....yapmayın arkadaşlar bunun normal olmadığı ve bu kişinin de gayet bencil ve muhakeme yeteneği olmayan bir insan olduğu bariz bellidir ...

Bu insanın yaptıkları normalse gerçekten gülüyorum :img-hyste:img-hyste

Kusura bakmayın ama temeli olmayan bir insanın 30 küsür yaşında birden bire imza kampanyası yapmasıyla siyasete atılması sizin tabirinizle "evet batıyor bize" bırakın da batsın lütfen daha diziyi bir bölüm izleyen babam bile bugün fragmanda CHP milletvekili adaylığını görünce güldü diziyi en ince ayrıntılarına kadar burada analizler yaparak izleyen bizlerin bunu ne kadar "inandırıcı" bulduğunu düşünün artık!

Pamir acaba bu sataşmayı başlatan senin "saygısız" kelimen değil miydi ben mi yanlış gördüm ...Bu forumda onca başlığa giriyorum HS'yi en başından beri tartışıyorum böyle bir tavır ne gördüm ne de duydum...acaba senin yazdığın mesaj alay içerikli değil miydi ...böyle mesajlara karşı da ancak böyle cevap veriliyor kusura bakma ben Neden Necdet'i sevmediğimizi açıkladım sen de istersen bunları bir temele dayandırarak " Necdet'e haksızlık yapıldığını" söyleyerek değil de açıklayarak yazabilirsin istersen ....

aleveylül
07-04-08, 21:05
ya nejdet kızı elayla konuşurken ne kadar tuhaf bir konuşma oldu ya... kzıı annesine bağlı sanırım ondan mı bu davranışı nedir... rüya babasına daha çok bağlıydı sanki...

nejdetle rüya baba kızı yansıttı ama bence ela nejdette baba kız ilişkisi yoktu.. ahmetle rüya gibilerdi..

Shevek
07-04-08, 21:07
Evet, nerede kalmıştık!:img-icecr

Ahmetin Junioru olsa! Ahmetin Junioru olsa! Dün-ya ye-rin-den oynar. Dün-ya ye-rin-den oynar:klme

Ahmet-Junior elele! Necdet sana güle güle!:img-wink:

Gün gelecek, devran dönecek! Necot Ahmetten özür dileyecek!troest

:img-hyste

bahar_can
07-04-08, 21:07
Van'da dediğin tarzda bir olay olabilir ama Ankara'da olmadığını biliyorum.

Ben Uluslararası İlişkiler eğitimi gördüm. Bahar_Can arkadaşım. Bu konular benim uzmanlık alanım. :img-yes:

Bize okula ilk başladığımızda hocalarımız aldığınız eğitimden sonra asla hiç ideolojide aşırı uçta olamıyacaksınız derlerdi.

Çünkü Siyasi tarih, Dünya tarihi, Siyasi Düşünceler Tarihi, Uluslararası Ekonomi Teorileri ve Uluslararası Ekonomi Politikaları okuya okuya hiç bir rejimin mükemmel olmadığını her şeyin insana dayandığını iş güçü elde etmek ve yönetme erkini elinde tutmaya geldiğinde babanın oğula, kardeşin kardeşe, yoldaşın yoldaşa her şey yaptığını tarih çok güzel anlatıyor.

1-Baba- Oğul : Oğuzhan babası Teoman'ı öldürmüştür.

2-Kardeş-Kardeşe : Hun İmparatoru Atilla ağabeyi Bleda'yı öldürmüştür.

3- Yoldaşın Yoldaşa :
a) 1789 Fransız İhtilalinde Önde gelen Jakobenler, Robespierre, Mirbau ve Marat'dır. Terör devri adı verilen bu bir yıla yakın zamanda karşı devrimci olarak görülen ve iç düşman etiketi yapıştırılan halk yığınları giyotine yollanmıştır. Aristokratlar çoluk çoçuk neyse hatta aristokratlara dikiş dikti diye terzi yamağı kız çocuklarından seyis yamağı erkek çocuklara kadar bir sürü kşi giyotine gitmiştir. Bu kadar terör çok diyen insaflılar grubunda yer alan Jakobenlerden Danton idama giderken Robespierre'e sonun benim gibi olsu demiş ve daha sonra da bu durumu terörü yaratanlar kendi başlarını giyotine vermiştir. Bu dönem boyunca Fransa'ya paranoya hâkim olmuştur.

Fransız İhtilali "İhtilaller çoçuklarını yer." sözünün oluşmasını sağlamıştır ve kanlı ihtilallerle başa gelenler kanları dökülüp, can vererek ölürler.

b) Ekim 1917 devrimi sonrasında Stalin bütün dava arkadaşlarını rakip olurlar diye düzmece suçlamalarla idam ettirdi. Stalin ölünce Kruşçev onu yerden yer vurdu. Kruşçev Leonid Brejnev tarafından tasfiye edildi ve hakkında 29 ayrı suçlama yapıldı. Kruşçev 1971'de öldüğünde devlet töreni bile yapılmadan Moskova'da Novodeviçiy Manastırı Mezarlığına gömüldü.

c) Çin Lideri Mao Tze Dung'un Kültür Devrimi esnasında Büyük Yürüyüş'e katılmış eski tüfekler denilen tüm arkadaşlarını tasfiye etti.

Bu kadar bilgiden sonra ben ne bir ideolojiye ne de kimseye inanırım. :sad53:

Türkiye'de devrim olsa ne hesaplaşmalar olurdu diye düşünüp duruyorum.

Ayrıca Türkiye'de siyasi kimlik= Etnik kimlik gözlemindeyim.

Sevgi ve saygılarımla.

:img-hi:

Sevgili trueblue,

Şu anda sersem gibiyim sayende:img-hyste:img-hyste

Yahu arkadaşım... eleştirmek için mi yazdın, bilgi aktarmak için mi, yalnızca anlatmak istediğin birşeyler vardı da onları mı anlattın.. hiç birşey anlamadım.. yazdıklarının içeriği anlamında değil.. senin niyetin anlamında:img-hyste yahu gereksiz yerlere gülme nikonu koyuyorum çünkü gülüyorum.. seni yanlış anladığım için ve oğlumla senin için kavga ettiğim için.. :img-hyste
Çünkü ben olayı şöyle anladım... sen beni eleştiriyorsun... hem de çok sıkıştıracak bir biçimde.. ama oğlum illada bilgisayardan kalk diyor.. çünkü ben 5 dklığına izin aldım.. senin yazını görünce dayanamayıp yazmaya başladım.. sonra ikincisini gördüm doğru dürüst okumadan yine yazmaya başladım.. neyse apar-topar kalktım.. sonra gidip gelip oğluma yalvardım.. yahu evladım kalk.. bir arkadaş beni eleştiriyor hem de öyle böyle değil.. şimdi girmezsem beni tartışmadan kaçtı zannedecek :img-hyste kalk bana yarım saat izin ver bir şeyler yazayım.. oğlum, yok anne ödevim var yapmam lazım falan diyor.. neyse şimdi boşaldı da yazılarını yeniden okudum.. ve sen benim düşündüğüm tarzdaki bir niyetle değil, ilk başta eleştirdiğin iki konudan sonra bilgi aktarıcı ve sonuncusu da fikrini açıklama şeklinde bitmiş.. tabi benim halimi sen göreceksin.. gerginliğin ardından rahatlama olunca gülme krizine girdim resmen.. :img-hyste

Şimdi eşimin işi olduğu için yine kalkacağım ama diktatörlüklerde ölümler üzerine, mükemmel düzen üzerine ve birkaç konu daha vardı şu an hatırlamıyorum ama onlar üzerine bir şeyler yazmak isterim sevgili trueblue...

hay allah iyiliğini versim emi .. senin yüzünden girdiğim strese bak ya :img-hyste:img-hyste tartışma kaçkını ha :img-hyste

fairy_dreams
07-04-08, 21:09
arkadaşlar daha önce belirten oldumu bilmiyorum yarın saat 22:20 de cuma günkü bölümün tekrarı var söyleyeyim dedim.

idolüm okan
07-04-08, 21:10
ya ben necdetin siyasetiyle gram ilgilenmiyorum.sadece necdete burda yapılan yorumlara şaşıyorum.ayrıca bende siyasetten gram anlamam.zeyneps sen anlarmısın.sanmıyorum.ama sende yapmazmsın haksız bir konu gördüğün yerde imza kampanyası.o dönemde olsam belki ben bile yapardım.
ayrıca yasemini sevdiği için evlenmesi doğal gelmiyor.yaseminin o anki çaresiliğini gördü ve sevdiği kadına yardım etti.umudu da vardı ama olmadı yaseminle.necdet o kadar iyi bi adam ki yasemin artık ona gerçek bi evliliğimiz olsun dediğinde kabul ederd.ama yasemin sadece seni seviyorum demedi diye necdet kabul etmedi.ahmetin amerikaya gittiğini de biliyodu ve ne zman dönceği belli değildi ahmetin.belki 1 hafta belki 1 yıl.ya 1 yıl olsa çocuk doğsa bu çocuk kimden diye hesap sormazlar mı.namussuz damgası yemezmiydi yasemin.

BARIŞAHASTA
07-04-08, 21:12
bugün gazetelerde 12 eylülü anımsatan görüntüler diye bahsettiler o ünivertsite olaylarını.. elinde silah olan öğrenci bile değil alnında kılıç işareti olan adını vermiyeyim bir partinin adamıymışşş....

ARKADAŞIM o kadar körükörüne inanıyorsunuzki anlam veremiyorum... bu provakatörlerin ne amaçla neye hizmet ettikleri ortadadır bahsettigin parti benim düşünce tarzıma uygun bir parti olmadıgı halde ben bu saçmalıga inanmadım ve bence biraz dikkatli olan insanlar neyin nereye çekilmek istendigini ve ne amaçlandıgını anlayabilir ama körükörüne degil...

badger
07-04-08, 21:16
baharcanım hatırla sevgilinin geçmişteki katliamlarda olmadığını bilmeyen yok ama anlamak istemeyen o kadar çok ki ... sığınmak istedikleri nedene bak hatırla sevgili çıkmış gaza gelmişler...işte bu kadar basit düşünce olur demek istiyorum... o zaman adnan menderes dönemleri yayınlandığı sıralarda bir takım olaylar oldu bizde bunu o olaylarlamı benzetelim...

bazı şeyler o kadar ortadaki bugün gazetelerde 12 eylülü anımsatan görüntüler diye bahsettiler o ünivertsite olaylarını.. elinde silah olan öğrenci bile değil alnında kılıç işareti olan adını vermiyeyim bir partinin adamıymışşş....

ya ahmete aslına çok acıyorum merwxiğim imzasına baktıkça içim dahada çok acıdı allah yasemin gibi birine aşık etmiş garibimi :img-hyste ...imzadada o kadar masum ki yazık ya ahmete

İşte o zaman yaratılan öcüyü hortlatmaya çalışıyorlar..Bakın! hımmm üniversitelerde vakti zamanında bu olmuştu işte yine o "öcüler" iş başında deniyor...Bastırılmış, üstü örtülmüş gerçekleri, öcü gibi göstermek...O öcüleri de kimlerin yarattığı malum..:img-wink:

Bu arada düşüneyrum düşüneyrum...Ahmetin suçu neydi?...Bence 59da yurtdışından dönmekti diyeceğim ama...cıııık! onun varlığının diğerlerinin kabahatlerine ayna tutmaktı aslında ama gelin görün ki normal insan psikolojisine göre gelişim göstermesi gerekenler, bu kurguda yer almamıştır..Ya uğraşmak istemediler, ya da Baharçanım dediği gibi post-modernizm ya da benim kabaca dediğim Danimarka modeliyle bu işi çözme yoluna kaçmışlar...

İdolüm okancığım, gerçek hayatta olsa Necdetin alacağı sıfatlar bunlar...Bunu hiç çekinmeden söylüyorum..Yıllardır hizmet sektöründe çalşıyorum...ve Necdet vakasından daha renkli kişilikler ve detaylı olaylarla bir aradayım ve çoğu zaman bu tip şahsiyetleri hemen ayıklarım daha ilk görüşte...İyi bir insan sarrafıyımdır..ve sana şöyle söyleyeyim..Necdet, korkak, yalancı ve hırsızdır...:img-yes:artık buna daha fazla ne söylenir ki?

Dizideki karakterler ağız birliği etsin, senarist onlara 1 MİLYON NECDET ÖVER SEVER replik yazsın...Yaptıkları ettikleri budur...ve Onun hırsız, yalancı ve korkak olduğunu değiştirmez..Onlar-kurgu karakterler, Necdetin iç dünyasını izlemedi..Biz izledik...Sizler de izlediniz...Siz de onun o maskeli sevimli hallerini izlediniz,kandınız ve sevdiniz...Zaten sırrı da burada..yanıltıcı olan burada..Mağduriyet politikasıyla herşeyi kendi lehine çok güzel manipule etti.. Sevebilirsiniz..biz de sevmeyebiliriz...sonuçta "her sinekli bakkalın bir kör alıcısı vardır" değil mi?:img-wink:

zeyneps
07-04-08, 21:18
İdolüm Okan zaten "Ahmet Yasemin'i bırakıp Amerikaya gitti" mesajından ben senin konuyu ne kadar derin ele aldığını anladım bu yüzden artık ...Ha bir de Necdet olmazsa Ahmet-Yasemin aşkı da olmazdı demişsin...bunlar benim için kafi :img-pilot:img-pilot Nasıl d

Acaba gerçekten bu söylediklerine kendin inanıyor musun merak ediyorum ...Necdet'mi Yasemin'e "Ahmet'i sev"dedi :icon_whis Bir şeyi savunuyorsunuz bari şu cümlelerin yerine daha inandırıcı bir şeyler yazın...hayır şu yazdığınız cümlelerle zaten inandığınız bir şeyi savunuyormuşsunuz gibi değil de o inandığınız şeye inanmak için bahane yaratıyormuşsunuz gibi görünüyor... Sizin savunduğunuz şeyleri ve kişiyi biz sizden daha iyi tanıyormuşuz gibi geliyor siz böyle tuhaf cümleler yazınca :img-pilot

Birincisine gelirsek Ahmet-Yasemin'i sevdi hem de çok sevdi Yasemin'den çok sevdi Necdet'in Yasemin'e duyduğu aşk Ahmet'in Yasemin'e duyduğu aşkla kıyaslanamaz bile bunun sonucunda bir birliktelik yaşadılar hani şu ülkemizde hala tabu görülen toplumumuzun iki yüzlü ahlak anlayışında namussuzlukla adlanrılan ama iki insanın birbirine duyduğu sevginin ifade şekli ...Ahmet'in babası Şevket Gürsoy Yassıada'da Rıza Ünsal'ın idam hükmünü imzalayanlardan biriydi bu yüzden ayrılmak zorunda kaldılar...Yasemin istedi ve haklıydı Ahmette çaresiz kabullendi babasına haklı olarak yüklendi ve babası kalp krizi geçirdi alel acele Amerika'ya gittiler Yasemin'le konuşacak cesareti bile yoktu bu yüzden bir mektup yazdı hani şu Yasemin'in eline hiç geçmeyen mektup ...ve döndüğünde arkadaşım dediği insan sevdigi kadınla evlenmişti ....

Evet haklısın Ahmet Yasemin'i terk edip Amerikalarda sürtüyordu haketti bütün bu yaşadıklarını vayyy ahlaksız Yasemin'i de kandırıp birlikte olmuş ( sadece sizin yazdığınız mesaj tarzlarında yazmaya çalıştım uyumlu olsun diye :img-hyste:img-hyste)

ya nejdet kızı elayla konuşurken ne kadar tuhaf bir konuşma oldu ya... kzıı annesine bağlı sanırım ondan mı bu davranışı nedir... rüya babasına daha çok bağlıydı sanki...

nejdetle rüya baba kızı yansıttı ama bence ela nejdette baba kız ilişkisi yoktu.. ahmetle rüya gibilerdi..

Canım önce ben de senin gibi düşündüm soğuklar diye sonra Tavusun yazısıyla kendime geldim ...Bu dizi bizi anormal şeyleri normal olarak görmeye yöneltmiş :img-pilot Aslında normal baba-kız ilişkisi budur yani ... Gayet normal bir şekilde konuştular ve telefonu kapattılar ...Tavusun da dediği gibi Rüya'yla olan mıçmıç (bu tabirine bayılıyorum çanım bu arada :img-pilot) ilişki gibi her yerde kakara kikiri hoppidi hoppidi muck muck modunda değildir bu da anladıkki zaten sadece "bakın bu ne iyi bir baba" demek içinmiş ....ama Necdet bir Cemşit değil (ki bana göre onun çeyreği kadar olamaz ...bu baba hikayesi de onun çeyreği kadar inandırıcı değildi) biz buna inanalım ...Galiba şimdi de Ahmet-Rüya tek bir sahnesi yazmıyorlar çünkü bizi cezalandırıyorlar :icon_sorr Bunca bölüm boyunca tek bir tane yazmamalarını ben artık buna bağlıyorum çünkü bir sebep göremiyorum ...

Pamir
07-04-08, 21:21
]
Pamir acaba bu sataşmayı başlatan senin "saygısız" kelimen değil miydi ben mi yanlış gördüm ...Bu forumda onca başlığa giriyorum HS'yi en başından beri tartışıyorum böyle bir tavır ne gördüm ne de duydum...acaba senin yazdığın mesaj alay içerikli değil miydi ...böyle mesajlara karşı da ancak böyle cevap veriliyor kusura bakma ben Neden Necdet'i sevmediğimizi açıkladım sen de istersen bunları bir temele dayandırarak " Necdet'e haksızlık yapıldığını" söyleyerek değil de açıklayarak yazabilirsin istersen ....

yorumumu tekrar oku lütfen arkadaşım... ben kimsenin yorumuna saygısız yorum demem hele bir hayali karakter için asla!!!! kimseye necdet gibi hayali bir karakteri eleştiriyor diye sırf bu sebepten ötürü saygısız demem... şimdi o yorumumu tekrar okursan sevinirim... o yorumumda saygısız kelimesi yok anlamı yaratacak hiçbir anlatım da yok....

inanmıyorum gerçekten arkadaşın birine cevap yazalım dedik tartışmanın merkezi olduk..ben necdeti sevmemenizle ilgili tüm sebepleri defalarca okudum ve tek bir konuda hak verdiğimi onun dışındaki konularla ilgili takıntı yapmayacağımı da belittim zaten.. yani uzuncaaçıklama yapmayacağım çünkü kısır döngü,gerek yok...tenezzül etmediğimden de değil sadece bir yere varılmadığını görüyorum

ben e bunca zamandır sadece hsye değil birçok başlığa giriyorum o mesajımı sizin gibi anlayan çıkmamıştı... ayrıca bu başlıkta çok sayıda alaycı yorumu okumuş (hatta bir cümlesi sayfalar dolusu eğlence sebebi yapılmış) biri olarak benim yorumumun onlardan biri olmadığını garanti ederim....

idolüm okan
07-04-08, 21:21
necdet olmasa ahmet yasemin aşkı olmazdan kastım intihar meselesi.
ahmet bırakıp gitti demedim sadece gitti dedim ve burda üçüde suçlu deil dedim.ama anlayana

Shevek
07-04-08, 21:23
İşte o zaman yaratılan öcüyü hortlatmaya çalışıyorlar..Bakın! hımmm üniversitelerde vakti zamanında bu olmuştu işte yine o "öcüler" iş başında deniyor...Bastırılmış, üstü örtülmüş gerçekleri, öcü gibi göstermek...O öcüleri de kimlerin yarattığı malum..:img-wink:

Bu arada düşüneyrum düşüneyrum...Ahmetin suçu neydi?...Bence 59da yurtdışından dönmekti diyeceğim ama...cıııık! onun varlığının diğerlerinin kabahatlerine ayna tutmaktı aslında ama gelin görün ki normal insan psikolojisine göre gelişim göstermesi gerekenler, bu kurguda yer almamıştır..Ya uğraşmak istemediler, ya da Baharçanım dediği gibi post-modernizm ya da benim kabaca dediğim Danimarka modeliyle bu işi çözme yoluna kaçmışlar...

İdolüm okancığım, gerçek hayatta olsa Necdetin alacağı sıfatlar bunlar...Bunu hiç çekinmeden söylüyorum..Yıllardır hizmet sektöründe çalşıyorum...ve Necdet vakasından daha renkli kişilikler ve detaylı olaylarla bir aradayım ve çoğu zaman bu tip şahsiyetleri hemen ayıklarım daha ilk görüşte...İyi bir insan sarrafıyımdır..ve sana şöyle söyleyeyim..Necdet, korkak, yalancı ve hırsızdır...:img-yes:artık buna daha fazla ne söylenir ki?

Dizideki karakterler ağız birliği etsin, senarist onlara 1 MİLYON NECDET ÖVER SEVER replik yazsın...Yaptıkları ettikleri budur...ve Onun hırsız, yalancı ve korkak olduğunu değiştirmez..Onlar-kurgu karakterler, Necdetin iç dünyasını izlemedi..Biz izledik...Sizler de izlediniz...Siz de onun o maskeli sevimli hallerini izlediniz,kandınız ve sevdiniz...Zaten sırrı da burada..yanıltıcı olan burada..Mağduriyet politikasıyla herşeyi kendi lehine çok güzel manipule etti.. Sevebilirsiniz..biz de sevmeyebiliriz...sonuçta "her sinekli bakkalın bir kör alıcısı vardır" değil mi?:img-wink:

Her sinekli bakkalın bir kör alıcısı vardır, doğru badgerim:good:. Bugün başta olanların suratlarına bakınca benim gördüğüm ile başkalarının gördüğü arasındaki fark ortada zaten. Her gün otobüste, metroda, vapurda yüzüme yüzüme çarpılıyor bu acı(!) gerçek maalesef.

Bazen hatta tepem atıyor. Çekip gitmek istiyorum. -E RAĞMEN, E İÇİN HİÇ BİR ŞEY YAPMAK İSTEMİYORUM...Ama sonra tabii, durulup, oturuyorum oturduğum yerde...Şarkımı söylüyorum kendi kendime: Başka türlü bir şey benim istediğim....Tırınııım, tırınııımm.

Ben Ahmet gibi bir adamın olabilmesi, ihtimalini bile seviyorum. Hatta galiba yalnız bu ihtimali seviyorum. İçi dışı bir, su gibi, abartısız, insan evladı insan bir erkek, sıkmayan, daraltmayan, neyse o olan...olabilmesi ihtimalini.

arese
07-04-08, 21:33
bir dakka editi:

ya bu kadar da abrtma.sen yalancı hırsız korkak dedin ama nedense herkes necdeti sever onu örnek alır necdet herksein yardmına koşar.adamı vatan haini ilan ettin.necdet ve yasemin suçlu ahmet masum.ahmet deildi sanki yasemini hamile bırakan,sonrada amerikaya giden.yaseminde çaresiz bi şekildeydi.necdettde sahip çıktı.bu olaylarda üçünün de suçu yok ama siz necdet yüzünden herşey diye tutturmuşunuz.adam 5 sene evli kaldığı karısına elini bile sürmemiş.5 yıl hep ayrı yatakalrda yatmışlar.yasemin artık gerçek bi evliliğimiz olsun dedğinde necdet onu kabul ederdi eğer sizin dediğiniz gibi bencil olsa

ama gerçekten bu forumda necdeti savunmaktan bıktım.bu tartışma fb gs tartılması gibi uzar gider.o yüzden uzatmaya gerek yok.ama ne zaman bu foruma baksam necdet gene şöyle necdet gene böyle.

Selam Çanlar
Yine Necdet Vakkası var:img-hyste

Arkadaşım bir düşün bu insanlar neden Necdeti Sevmez? neden Nefret eder? Yada Neden Necdet hep Sürekli konu Ediyolar? bir insan durduk yere bir İnsandan Nefret etmez öyle değil mi? neden Sevmediğimiz sayfalarca Daha önce yazdık şimidi Yazıp Yormiyim:img-yes:

Bide Demişsin ki Necdet olmasaydı Ahmet Yasemin Aşkı olmazdı :img-hyste hiç güleceğim yoktu Necdet yasemin'e Yasemin sen Git Ahmet'e Aşık olmu dedi?:img-hyste yoksa biz mi görmedik Sen bu yazdıklarına kendinde inanıyorumsun?

Ahmet yasemin hamile bıraktı Zevk uğruna Ameriklarda gezip Tozdu:img-hyste tabi canım Necdet o fedakar o yüce gönül Necot'ta sanki iyi bir sey yapıyorumş gibi Atladı yaptı bir fedakarlık:img-hyste ben Fedakarlığın ne oldugun bilmesem Fedakarlık diyecem :img-hyste Necdet Ahmet'i arsaydı ona ulaşmanın yolarını bulsaydı çabalasaydı belki o zaman derdim ama yok:img-yes:ulaşmasaydı o zaman Derdim ki bu adam Fedakar:img-yes:

Adam onca sey yaptıktan sonra Bir özür bile etmedi... benim gözümde bir hiç:img-yes:

idolüm okan
07-04-08, 21:36
Ya Kaç Kere Yazcam.necdet Yasemini Kurtarsmasıydı Yasemin Ahmet Aşkı Olmazdı Demeye çalıştım.ama Nedense Anlamak Istemiyosunuz.bende Biliyorum Heralde Necdetin Yasemine Git Ahmete Aşık Ol Demediğini

ozenc-can
07-04-08, 21:38
Evet, nerede kalmıştık!:img-icecr

Ahmetin Junioru olsa! Ahmetin Junioru olsa! Dün-ya ye-rin-den oynar. Dün-ya ye-rin-den oynar:klme

Ahmet-Junior elele! Necdet sana güle güle!:img-wink:

Gün gelecek, devran dönecek! Necot Ahmetten özür dileyecek!troest

:img-hyste

mitinge devam değilmi?

Ne istiyoruz?...Ne istiyoruz?....Ahmet JR...

Ne Zaman?....Hemen Şimdi...

(80'e kalmadan) bye

badger
necdet olmasa ahmet yasemin aşkı olmazdan kastım intihar meselesi.
ahmet bırakıp gitti demedim sadece gitti dedim ve burda üçüde suçlu deil dedim.ama anlayana

İntihar meselesine gelirsek...bknz.sar baştan!:)

Yaseminin orada intihar edip etmeyeceği zaten meçhuldü..İntihar durumuna bir insanın karar verebilmesi zaten çok zor bir karardır normal şartlar altında..Buna kesin olarak inanması lazım, yani şizofrenikbir durumun oluşması lazım..yasemin, çaresizdi...o yarım aklıyla o anda verebildiği karar buydu..ve gerçekten intihar etme durumu olaydı, oraya çıkar çıkmaz atlardı aşağıya...Yasemin de tereddütlüydü...vs.vs..

Ama şunu hep söyledim...Oradan geçenherhangi biri olaydı..Misal, Faytoncu Rafet Efendi...O da oraya koşar..Genç bir kızın neden orada olduğunu anlamay çalışır, kurtarmaya çalışırdı...Kurtardıktan sonra da intihar gerekçesini öğrendiğinde eminim, "gel kızım seninle evleneyim! bu utançtan kurtaryım!" demezdi..Onu kurtarması, insaniyet namına olurdu..necdet, oradan biraz aşk güdümlü, biraz da insaniyet namına kurtardı...Sonra ne yaptı? Tuttu Yasemini kürtajcı doktorlara götürdü...Baktı, Yasemin o masada kalacak..Buna dayanamadı büyük aşık ya ve hayatında ilk ve son kez! Yasemin konusunda yakaldığı zokayı salladı:Evlen benimle!Ama formalite olacak...tabii amma formalite oldu..Tam yedi sene...karı-kocalığın bazı gereklerini yerine getirmeden sanal sanal mutluluk üstüne kurulu bir evcilik...:img-hyste Necdet, tabii ki Yasemine elini süremezdi...Ona olan aşkını söylemeye cesaret edemeyen, bu evlilik formalite olacak diye söz veren büyyyük aşık nasıl buna cesaret edebilirdi ki????..taa ki Ahmet tekrardan ortaya Yasemin de içine gömdüklerini ortaya çıkartana kadar...O zamanda ne yaptı? Hem Güzideyi buldu hem de Yasemine ben sizszi ne ederim ederim dedi...:img-hyste uff ya nasıl da bir sevgi????...Yaseminle beraber muhteşem bir ikiliydi...Platon-ik aşk yücedir, hastalıklı düşüncesiyle ortalığı mındar ettiler...
Ayyy ne çok yazmışım...Zaten bu konu hakkında yeterince yazdık çizdik..Yazmayacağım..

Ayy keşke Yasemin ile Necdet beraber olaydı...Boşanmasalrdı...Ahmet de başkasıyla evlenseydi...ve Rüya gerçeği o zaman çıkaydı da...Ahmet de Rüya da sağlam bir tokuşturaydı şunları...:img-icecr

Mitinge devam

Pamir
idolüm okan.. inan ben anlıyorum seni.. yorumunu da okudum zaten ne demek istediğini anlıyorum.. ikimiz de anlaşılmamanın mağduruyuz ne de olsa.. :) intihar meselesi de benim etkilendiğim sahnelerde biriydi zaten o sahneye dek okanı sevmezdim o sahneden sonra başladı hayranlığım....

zeyneps
Neden anlar mıyım...Siyaseti kastediyorsan 20 yaşındayım elbette belli bir siyasi düşüncem olaylar üzerinde muhakeme yeteneğim var ...20 yaşında biri olarak üstelik apolitize edilmiş bir kuşak içinde doğmuş olarak elbette bir Shevekçan,Bahar_can,Badgerçan veya buradaki yaşça benden büyük forumçanlar kadar tecrübeli ve bilgili değilim ..Daha da bilgilenmek ve kendimi geliştirmek için de araştırıyorum ve okuyorum ...

Benim imza kampanyası yapıp yapmaması konusunda bir sorunum yok ...ama bu imza kampanyası sonucunda (yukarıdaki yazdıklarıma bir daha bak istersen) Harun Karadeniz gibi önemli bir insanın bu diziye sırf bu yüzden sokulmasının yanı sıra (ki bir imza kampanyasıyla gerçekten nasıl oldu da onun nasıl bir siyasi kişiliği olduğunu çözdü) Necdet'in bunu başkalarının "sen şöylesin sen böylesin" demesiyle anlaması bile bana o kişinin siyasi bir dava adamı niteliğine sahip olmadığını çok açık anlatıyor ....Ne kadar komik böyle bir şey var mı yarın arkadaşlarımdan birisi bana "Zeynep senden çok iyi politikacı olur" diyor ben ertesi gün politikaya atılmaya karar veriyorum ....bir bir tecrübem yok bir geçmişim yok daha önce bir siyasi görüşe bile sahip değilken ...Peki bunun temeli nerede...ben bile kendi siyasi kişiliğimin farkında değilsem bunu nasıl yapıcam...

Necdet'in Yasemin intihardan kurtarmasına çok sevinmiştim ...ama bunu takdirlik bir şey olarak görmedim hiç bir zaman kesinlikle Necdet'ten dolayı değil ..zaten insanlığın bir gereği olarak bunu herkesin yapacağına inandığım için ...Zaten badger söylemiş

Ama şunu hep söyledim...Oradan geçenherhangi biri olaydı..Misal, Faytoncu Rafet Efendi...O da oraya koşar..Genç bir kızın neden orada olduğunu anlamay çalışır, kurtarmaya çalışırdı...Kurtardıktan sonra da intihar gerekçesini öğrendiğinde eminim, "gel kızım seninle evleneyim! bu utançtan kurtaryım!" demezdi..Onu kurtarması, insaniyet namına olurdu (allah iyiliğini versin badgerım demek evlenelim demezdi :img-hyste)

Necdet'in bu bebeği Yasemin kadar ya da Yasemin'in aşkına sahip olmak istediği kadar düşünmediği belli ...eğer bebeğin hayatına bu kadar önem verseydi kürtaj masasına kadar gidilmezdi onun için önemli olan bebek veya hayat kurtarmak değildi anladığınız gibi onun için önemli olan kendi kendini inandırdığı gibi Yasemin'e yardım etmek aslında kabul etmek istemediği şey ise aşkına kavuşmanın tek yolunu bir an önce yerine getirmekti!!!

Necdet kendi bebeğini de kürtaj masasından kurtardı heralde bu bir kısır döngü....Necdet için kendi bebeği bile önce gelmiyor bence en önce gelen her zaman bizzat kendisi !

idolüm okan
07-04-08, 21:45
idolüm okan.. inan ben anlıyorum seni.. yorumunu da okudum zaten ne demek istediğini anlıyorum.. ikimiz de anlaşılmamanın mağduruyuz ne de olsa.. :) intihar meselesi de benim etkilendiğim sahnelerde biriydi zaten o sahneye dek okanı sevmezdim o sahneden sonra başladı hayranlığım....

AYNEN.SABAHA KADAR KONUŞSAM BOŞ.BENİM SADECE ANLAYAMADIĞIM ŞU.NDEN NECDET BU KADR SUÇLU DA HATTA YASEMİN BİLE BU KADAR SUÇLUDA AHMET SUÇSUZ MASUM.KIBRISCIK OLAYINDA ODA YAPMICAKMIYDI AYNISI NECDETE.
NYSE SABAHA KADR UZAR GİDER BU KONU.BEN SADECE NECDETE YÖNELİK GÖRDÜĞÜM Bİ KA. ELEŞTİRİ YÜZÜNDEN GİRDİM VE YAZDIM AMA HALA ÇIKAMAADIM GÖRDÜĞÜN GİBİ.

arese
07-04-08, 21:48
Ya Kaç Kere Yazcam.necdet Yasemini Kurtarsmasıydı Yasemin Ahmet Aşkı Olmazdı Demeye çalıştım.ama Nedense Anlamak Istemiyosunuz.bende Biliyorum Heralde Necdetin Yasemine Git Ahmete Aşık Ol Demediğini

O zaman sana şunu söyliyim Yasemin Zaten Her şeyi göze Almıştı horlanmayı dışlanmayı Ne olursa olsun bebeği doğuracaktı.Teklif Necdet'ten geldi Aslında evlenmek Zorunda Değilerdi... Ama Necdet hazır Ahmet yok fırsat bu fırsat bende bunu bu halini kullanabilir dedi işte Gerecek bu Arkdaşım( yasemin Savunumuyorum çükü oda Necdet Kadar Suçlu benim gözümde)

Senin şu Övgüyle Bahsetğin Necdet'cin Güzide'nin hamile hali ile tek bıraktı çoçugu Aldırda Ner yaparsan yap dedi( belki eski konular gecit ama bunlar Gercekler ) Yani senin övgüyle bahsettğin Necdet'in Gerçek yüzü nitekim zamanında Yasemin için böyle düşünmüyordu o masa da kalanlar buda oluyor var ölenler var Sakat kalanlar var diye nutuklar Atıyodu Senin övgüyle bahsettğin Necdet'in Neden Kendi çoçugu için bunu Yaptı? sonra da Aklı Başına Gelirde Kurtarırmış:img-hyste ooo daha neler sıralasak Sayfalar yetmez Her neyse Necdet yasemin ulaşmak için bir nevi doğmamaış bebeği yani Rüya'yı kullandı öyle değil mi?

Evet diziye dönersek Yasemin Öğretim görevliliğnden Emekliye mi Ayrıldı yoksa bizim Haberimiz mi yok:img-hyste hiç okula gitmiyorda o Açıdan Artık Asude Pasthaneside gösterilmiyo eeee Necdet Siyasete soyundu:img-hyste Pastaclıktan Siyaset uzanan iyi baba iyi insan Fedakar adam Necdet'in Serüvan hayatı çok büyük bir ilgi Görmekte:img-hyste bütün Ailer ÇOÇUĞUNA Bakması için Necdet'e Akın ediyolar:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Shevek
07-04-08, 21:48
mitinge devam değilmi?

(80'e kalmadan) bye

Hemen devamını getireyim özenççim:):img-icecr

Vermeyecekler!
A-la-ca-ğız!:dito

Vermeyecekler!
A-la-ca-ğız!:dito
Ahmetin Junioru olsa! Ahmetin Junioru olsa! Dün-ya ye-rin-den oy-nar! Dün-ya ye-rin-den oynar!:klme

idolüm okan
07-04-08, 21:52
O zaman sana şunu söyliyim Yasemin Zaten Her şeyi göze Almıştı horlanmayı dışlanmayı Ne olursa olsun bebeği doğuracaktı.Teklif Necdet'ten geldi Aslında evlenmek Zorunda Değilerdi... Ama Necdet hazır Ahmet yok fırsat bu fırsat bende bunu bu halini kullanabilir dedi işte Gerecek bu Arkdaşım( yasemin Savunumuyorum çükü oda Necdet Kadar Suçlu benim gözümde)

Senin şu Övgüyle Bahsetğin Necdet'cin Güzide'nin hamile hali ile tek bıraktı çoçugu Aldırda Ner yaparsan yap dedi( belki eski konular gecit ama bunlar Gercekler ) Yani senin övgüyle bahsettğin Necdet'in Gerçek yüzü nitekim zamanında Yasemin için böyle düşünmüyordu o masa da kalanlar buda oluyor var ölenler var Sakat kalanlar var diye nutuklar Atıyodu Senin övgüyle bahsettğin Necdet'in Neden Kendi çoçugu için bunu Yaptı? sonra da Aklı Başına Gelirde Kurtarırmış:img-hyste ooo daha neler sıralasak Sayfalar yetmez Her neyse Necdet yasemin ulaşmak için bir nevi doğmamaış bebeği yani Rüya'yı kullandı öyle değil mi?

Evet diziye dönersek Yasemin Öğretim görevliliğnden Emekliye mi Ayrıldı yoksa bizim Haberimiz mi yok:img-hyste hiç okula gitmiyorda o Açıdan Artık Asude Pasthaneside gösterilmiyo eeee Necdet Siyasete soyundu:img-hyste Pastaclıktan Siyaset uzanan iyi baba iyi insan Fedakar adam Necdet'in Serüvan hayatı çok büyük bir ilgi Görmekte:img-hyste bütün Ailer ÇOÇUĞUNA Bakması iiçin Necdet Akın ediyolar:img-hyste:img-hyste:img-hyste

bncede kapatalım artık bu konuyu ama sen hala necdetin saiyaset işiyle dalga geçiyosun.orda gülüş gönderiyosun ama gerçekte nasıl sinir oluyosun necdetin saiyasette başarılı olmasına.ayrıca ben hatırlamıyorum necdetin güzideye git aldır da ne yaparsan yap dediğni.necdet sadece beklemediği bi haber aldı ve o etkiyle ilk haber aldığıdna ters davranmış olabilir.ama sonra bebeğini doğduğunda nasıl sevindiğini hep beraber gördük
nyse gerçektende çok uzadı.herkse iyi geceler

Pamir
07-04-08, 21:53
AYNEN.SABAHA KADAR KONUŞSAM BOŞ.BENİM SADECE ANLAYAMADIĞIM ŞU.NDEN NECDET BU KADR SUÇLU DA HATTA YASEMİN BİLE BU KADAR SUÇLUDA AHMET SUÇSUZ MASUM.KIBRISCIK OLAYINDA ODA YAPMICAKMIYDI AYNISI NECDETE.
NYSE SABAHA KADR UZAR GİDER BU KONU.BEN SADECE NECDETE YÖNELİK GÖRDÜĞÜM Bİ KA. ELEŞTİRİ YÜZÜNDEN GİRDİM VE YAZDIM AMA HALA ÇIKAMAADIM GÖRDÜĞÜN GİBİ.

ya benim sorunum necdeti insanlara anlatmak da değil.... senin bir sorunu cevapladım ve insanları saygısız olarak nitelendirmiş oldum...hayır ben mi acaba yanlış yazdım diye 10 kere okudum mesajımı saygısız sözcüğü geçmiyor parmaklarım benim dışımda mı yazdı o sözcüğü?? yazdı ve gözlerim kör oldu da görmüyor muyum o kelimeyi diye defalarca okudum.. çünkü en çok korktuğum şeydir insanlara saygısızlık etmek...o yüzdn birçok kere okudum yok.. yok.. yok...
dediğim gibi benim sorunum necdeti anlatmak değil yorumlarımın yanlış yöne çevirilmesi...ben bu tarz yorumlar yazmadan önce alıntı yapacağım şahsın yazısını dikkatlıce okuyorum... ne yazarsa yazsın cevabıma da özen gösteriyorum ama insanız hata yapıyoruz elbet o zamanda söylemem gerekeni söylüyorum gerçekten oluyor insan bazen ruh haliyle yanlış anlayabiliyor
boşver sen de anlatma kimsye necdeti... biz yine necdetle ilgili yorumlar yaparız ama eskiyi açıp kendimizin de istemeyeceği bir pozisyonda bulmayalım kendimizi...

zeyneps
07-04-08, 22:02
Şunu söyleyeyim Ahmet'e zamanında çok kızılmıştı ...

Ama Ahmet'in yaptığıyla Necdet'in yaptığını bir tutmamı beklemeyin
Birincisi Ahmet 'le Necdet arasında bir dostluk bağı kalmamıştı (Necdet'in arkadaşlığı gibi o arkadaşlarına ihanet etmez arkadan iş çevirmez :img-cool2Bir şeyi yapıyorsa yapar bunu gizlemez dürüsttür )
İkincisi Necdet'le Ahmet'in yaptığını yine bir tutamam çünkü Ahmet Necdet'in hileyle Yasemin'in kafası karışıkken onu elinden aldığını düşünüyordu (ki bence Necdet kendine bunu itiraf edemese bile böyle oldu) ve Ahmet Yasemin'in kendisini sevdiğini biliyordu bunu bir gün Yasemin'in aşkına sahip olurum arzusuyla yapmadı ...
Üçüncüsü Ahmet Yasemin'e "Necdetle istersen ben konuşayım" dedi Yasemin'de "Hayır bunu ben yapmalıyım" dedi(çok yapabilirmiş gibi :img-hyste) üstelik Ahmet "hemen boşanmalısın Yasemin" diye de ekledi....

Ahmet'e kızdığım tek nokta Rüya nasıl alışacak diye düşünmemiş olmasıydı ben bunu da yıllar sonra kavuşmaya olan isteğin heyecanın ve de çocuğu olmayan bir insanın küçük bir çocuğun değişen durumlara hemen uyacağını zannetmesine bağlıyorum ...

Neyse artık bu konuyu kapatmak zorundayım hatta gitmek zorundayım yarın çok önemli bir sınavım var :icon_sorr Yoksa kalıp devam ederdim Ahmet jr. için slogan atmaya:happy0064

Yakışır sana yakışır
Ahmet sana Junior yakışır
Sen HS'de teksin değişilmezsin
Ahmet sen bizim her şeyimizsin :happy0064

Gündoğdu hep uyandık
Forumlara dayandık
Juniorların uğruna da
Sayfalarca bağırdık:happy0064

Bu forum HS'nin burdan çıkış yok
Junior doğaçak başka yolu yok:happy0064

byebye İyi geceler

badger
07-04-08, 22:06
Neyse efendim...:)

Gecenin son mesajını yazarken, şimdi neler olacakları düşünelim gelecek bölümde..:img-yes:

Rüya ölmemiş olacak...Daha durun ona ve isyankarlıklarına ihtiyacımız var..değil mi?

Işık ve Yaşar diyorum ki yeniden karşılaşacak..Daha onların hesap bana göre bitmedi...bknz.Ayy Tufan nasıl da ağzından kaçırdı diyerekten ettiği zevk kikirdemesi..
Ben, daha Harun ile aralarında bir şeyler olacağını düşünmüyorum..

diyerekten bu geceyi bitiriyorum.. ve herkese iyi gecalaaaar..bye

Sizlere de idolüm okancığım ve Pamirciğim...bye

arese
07-04-08, 22:06
bncede kapatalım artık bu konuyu ama sen hala necdetin saiyaset işiyle dalga geçiyosun.orda gülüş gönderiyosun ama gerçekte nasıl sinir oluyosun necdetin saiyasette başarılı olmasına.ayrıca ben hatırlamıyorum necdetin güzideye git aldır da ne yaparsan yap dediğni.necdet sadece beklemediği bi haber aldı ve o etkiyle ilk haber aldığıdna ters davranmış olabilir.ama sonra bebeğini doğduğunda nasıl sevindiğini hep beraber gördük
nyse gerçektende çok uzadı.herkse iyi geceler

aaa Dalga geçmiyorum yüce gönülü çok Fedakar adam bide miletvekili olacak Ayıp olmaz mı ? dalga gecmek:img-hyste yok düşünüyorum bir milletvekili olmadığı kalmıştı oda oldu helal vallah:img-hyste dizide övülmesi modalaştı.. Artık övecek kimse de kalmadı şimdi onu taktir etmek ve övmek için yeni bir yöntem bulmaları gerekiyordu oda bu oldu galiba:img-hyste

Neyse konu uzar gider kapansın Artık

Necdet Ahmet'in yarsı etmez bide Necdet iyi dost olmaz( bunu savunanlar vardı bir ara dostunu Akradan vuran Kazıklayan Dost olamaz (Necdet Sekil A görüldüğü üzere:img-hyste Yani Necdet iyi bir dost olamaz..

Evet kampanya destek Her zaman

arwen61
07-04-08, 22:08
herşey boş sen gel junıora koş:happy0064

aslında uykuya doğru yönleniyordum ama yinede junıor eylemim için bu akşamlık son birkaç söz daha diyeyimde öyle gideyim dedim:img-wink:

dizimizde her an herşey olmakta hem geçek olaylar,hemd ekurgu karakterlerin yaşadıkları ama ben böyle karışık bir dönemde alınacak bir ikinci çocuk haberiyle yıllardır babalığı doyasıya tadamamış ve bunun acısını hep içinde taşımış olan ahmetin mutlu olmasını istiyorum:sad53:

o sebeplede birkaç dejenere edilmiş şarkı sözüyle eyleme hep destek tam destek diyorum:good:

istanbulun eteğinde uçan güvercin olsak
alsak şu junıoru cane cane ahmetle bir dolansak:img-blush

başkası olma kendin ol
böyle çok daha güzelsin
ya yaz şu junıoru sahici sahici
yada bizi kaybedersin:hıh

nane nane nane nane
şu junıor şahane
nane nane nane nane
yaz artık hadisene:img-pilot

çikita muz muz muz
nilgün ablam yap şu işi
aramız olmasın buz:D

edit:ooo merveçanımda gelmiş ama bugün iş canıma okudu eğer bir an önce dinlenmezsem pc nin karşısında düşüp kalıciğim:icon_sorr yarın görüşmek dileğiyle hepinize iyi gecelerbye

AHMETİN BİR JUNIORU OLMALI ADINI DOĞMADAN KOYMALI:img-in_lo

özlem34
bakiyorum yine Necdet tartismasi:img-hyste

Ben Junioru desteklemek icin geldim, beni ve mirkayida desteklerseniz cok seviniriz!!!

DEFNE MEHMET-SiNANA BABASINI ANLATSIN:cheer::klme
AHMETiN BiR JUNiORU OLSUN:cheer::klme

LİN
Ohoooo eski tüfekler de buradaymış;hem de en eski konulara değilinirken.Bahar geliyor ya ondandır buluşmamız.
Sheveğim,badgerim,zeynebim,merwim sonunda isimlerinizi okuyorum aşağıda:img-wink:Ne büyük bir mutluluk.Çok özledim sizi.
Fikrim geldi! Necdet'in her sene pastadan dev adamı yapılsın.Beyoğlunda fener alayı kurulsun.Pasta Dev adam, törenler eşliğinde gezdirilsin.Sonra ,sevenleri de afiyetle yesin.Ama ısrar etmeyin,biz almayalım.

zeyneps
07-04-08, 22:15
Ohoooo eski tüfekler de buradaymış;hem de en eski konulara değilinirken.Bahar geliyor ya ondandır buluşmamız.
Sheveğim,badgerim,zeynebim,merwim sonunda isimlerinizi okuyorum aşağıda:img-wink:Ne büyük bir mutluluk.Çok özledim sizi.
Fikrim geldi! Necdet'in her sene pastadan dev adamı yapılsın.Beyoğlunda fener alayı kurulsun.Pasta Dev adam, törenler eşliğinde gezdirilsin.Sonra ,sevenleri de afiyetle yesin.Ama ısrar etmeyin,biz almayalım.

LİNÇan hoşgeldin ama maalesef çıkmak zorundayım şimdi kafam klavyenin üzerine düşecek ama ders çalışmak zorundayım maalesef byebye

Pamir mesajını gördüm ve geçmiş sayfalara döndüm "sayısız" kelimesini saygısız olarak gördüğümü farkettim gerçekten kusura bakma o kadar yorgunum ki yanlış görmüşüm kelimeni ...bununla ilgili yazdıklarımı hemen sileceğim :img-wink: Tabi ama bunun dışında Necdet'le ilgili tek satırı silmem ( o kelimeyi yanlış görmeseydim de yazacaktım Necdet'le ilgili zaten )haberin ola :) Şimdiye kadar hiç böyle bir hata yapmamıştım ama yorgunluğuma ver lütfen kusura bakma tekrar bye

İyi geceler herkese bye Bana bol şans dileyin çanlar bye

badger
07-04-08, 22:21

Eski tüfekler ha...:img-hyste

Tam çıkıyordum..seni :img-in_lo görünce kalakaldım...:)

O pastadan hiç almayayım..Hem midemi berbat eder bknz:krema hem de kilo aldırır ve ateş bastırır..:img-hyste Hele ki Necdetinkiyse aman!aman! bknz:hem pastayı sevmem hem de vırvır devamlı konuşan ve herşeye krema gibi bulaşan pastacı adamları...

SimiT editi:

Bugün İstanbuldan sokak simidi geldi ve yanında da beyaz peyniri...:) Vallahi bugün tapına tapına yedik ofiste..o direce özledik mimleketi...

Haaa bu arada nerede benim memlektten kumanyam! Aliyeeeeee!:img-icecr

Özlem seni mi kıracağız editi:)

DEFNE MEHMET-SiNANA BABASINI ANLATSIN
AHMETiN BiR JUNiORU OLSUN

zeyneps
07-04-08, 22:24
Bu arada Asude "rahat" demekmiş bunu dün kitapta gördüm hiç anlamını merak etmemiştim :img-pilot:img-pilot

Acaba Necdet'te bulunan rahatlık bu pastaneyle içli dışlı olmasından mı kaynaklanıyor pastanesiyle rahat rahat takılıyorlar :img-pilot:img-pilot

Bu sefer gerçekten gittim yoksa kaldım :img-hystebye

bahar_can
07-04-08, 22:29
Kampanyaya tam hız devam.. hatta daha bir hırslı gördüm sizi yahu.. korktum desem yeridir.. galiba bu sefer olacak :img-pilot

Vermeyecekler!
A-la-ca-ğız!
:cheer:
Vermeyecekler!
A-la-ca-ğız!
:klme
Ahmetin Junioru olsa! Ahmetin Junioru olsa! Dün-ya ye-rin-den oy-nar! Dün-ya ye-rin-den oynar!

sude_burcu
07-04-08, 22:30
yine sayfalarca necdet konusulmus...ben artık fazlasıyla bunaldıgım icin Pamir,idolum okan ve esmer_-ezel arkadaslarımın dusuncelerine katıldıgımı belirtmek istiyorum:img-wink: bosverin arkadaslar necdeti biz seviyoruz ve izlemekten oylesine zevk alıyoruz ki bizler icin onemli olan da bu olmalı:img-wink: bu karakterin dizi icin vazgecilmez oldugu ve esas kız-esas oglan olan ahmet ve yaseminin kat be kat onune gecmis olması tartısılmaz bir gercek...o yuzden tartısmaya girip moral bozmanın anlamı yok... sizler cok guzel anlatmıssınız herseyi o yuzden ben uzatmayayım bosu bosuna :img-wink:

LİN
07-04-08, 22:34
Badgerim senin için"şimdi İstanbul'da olmak vardı"şarkısını söylüyorum.
5 yıl İstanbul'dan ayrı kalmış biri olarak çok iyi bilirim bu özlemi.
Zamanında bir Almanya ziyaretinde, hukuk okumuş ama ülkesinden mecburen ayrı kalmış;sürgündeki bir ağbimizin içli sesinde dinlemiştim bu güzel şarkıyı...
80 sonrası ne gariptir.Kendine göre bir suskunluğu,susturulmuşluğu, renksizliğinden kaynaklanan bir rengi,derinden gelen rap rap sesleri vardır.Yaşamayan anlayamaz.
Bana kalsa,dizi 80 sonrasını da anlatsın.Hiç sıkılmadan izlerim vallahi.Kızarmım,beğenmediğim yerleri eleştiririm o ayrı!

bahar_can
07-04-08, 22:34
oo sude'ciğim de burdaymış..:fighting2 hoşgeldin canım.. şu kampanyaya bir el atsan :img-icecr karaktersevenler dayanışması adına :img-hyste (ammada yüzsüzsün diyor iç sesim :icon_whis)(iç ses repliği (ç)alıntıdır :img-grin2)

hatta opdr arkadaş da yalnızca ikonlarla destek verebilir.. :icon_whis

necdetçiyse de uygun ikonlarla verir...bizde zorlama yok (:dito) :icon_whis

mukocuğum hoşgeldin :happy0064

Bakkal amca bakkal amca
şekerin var mı,
var var
yağın var mı,
var var
unun var mı
var var

ne duruyorsun
ne yapayım
helva yapsana helva yapsana vay vay helva yapsana
türküsünün uyarlaması seni çok güldürmüş hııı :img-blush

yahu ne diyeceğim mukocuğum.. Necdet Aygün akrostişi yazsana uygun bir zamanda.. tabi bizim gibi yakın takip altına almadın sen ama eğer hicvetmeye yeterli bilgi edindiysen.. :img-in_lo

badger
07-04-08, 22:45
Badgerim senin için"şimdi İstanbul'da olmak vardı"şarkısını söylüyorum.
5 yıl İstanbul'dan ayrı kalmış biri olarak çok iyi bilirim bu özlemi.
Zamanında bir Almanya ziyaretinde, hukuk okumuş ama ülkesinden mecburen ayrı kalmış;sürgündeki bir ağbimizin içli sesinde dinlemiştim bu güzel şarkıyı...
80 sonrası ne gariptir.Kendine göre bir suskunluğu,susturulmuşluğu, renksizliğinden kaynaklanan bir rengi,derinden gelen rap rap sesleri vardır.Yaşamayan anlayamaz.
Bana kalsa,dizi 80 sonrasını da anlatsın.Hiç sıkılmadan izlerim vallahi.Kızarmım,beğenmediğim yerleri eleştiririm o ayrı!

Ayyy yatacağım artık...yeter! Mukoooo sen de ne yazacaksan yaz ekle şuraya...

80 ve sonrasını lit-fen başka bir ekip yapsın...HS mümkünse 11 bölüm sonra bitsin...Necdeti, bir de Zincirbozan, efendim siyasi yasaklı tutuklu hallerde izlemeye gücüm yetmez...Sonra kalkar gelir bu milletin tamamı, ayy ne feddakar, ne iyi, ne EN vs.vs.demeye kalkar bize de bayyyy! gelir sonunda...:)

İyi geceleeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!bye Tüm NA ve N/NA cılarabyebye

muko88
07-04-08, 22:46
Okumaktan yazmaya vaktim olmuyor ama bu kadar kalıp da yazmadan da çıkmak içime sinmedi pek değerli HS forumdaşlarımbye

Necdet savunması içeren mesajları okudukça, cevaplarım birikti de birikti içimde ama sağolun içimdedik her şeyi yazmışsınız, zamanında da çok konuşuldu bu konu ve artık saygıdeğer Necdet beyefendiyi de uzun uzun tartışmaya değer biri olarak görmüyorum, gölge etmesin, başka ihsan istemem:img-pilot
Burada junior gibi bir mevzuu varken bir de...
Uyarlamalarınız, sloganlarınız beni kırdı geçirdi, harikasınız... E böyle harika seyirciye de evlilik içi bir Ahmet junior çok mu...Yeni bölümde Yasemin'i hamile olarak görmek isterdim özetten sonra ama özette yazdığı gibi lafı bile geçmeyen bir junior çok uzak geliyor bana. Düşünme aşamasını anladıysam ne olayım, neyi düşünüyorlar ki... Rüya kardeş kaprisi yapıyor, derlermiş Yasemin'i aklamak için:img-hyste Bu dizide zaten yasemin ve necdet kadar aklanan adam yok...Şimdi aklıma bir sürü şey geldi ama boşveriyorum.

Nurdan Ablaçan, mesajı önizlerken senin mesajını gördüm. Bak yine yazmış ya, Mahmut Tuncer mi söylüyordu bunu:img-hyste
Necdet konusunda yeterli altyapım olma mı, geçen seneden başlamıştım onun maskesini düşürme çabalarına ama buraya fazla giremez olunca ilgisiz görünmüşüm.
Akrostiş, iyi fikir. Ad-soyad olduğu için de içeriği zengin olur, hatta içeriği zenginleştirmek ve onu kusursuz anlatmak için başyakan necdet aygün, şeklinde de uzatabiliriz:img-hysteBir daha gelip "Necdet ne yaptı, yasemini sevdi evlendi, çocuğuna sahip çıktı, bu mu suçu, günahı" diyenlere de direk akrostişi cevaben ekleriz...Hım, sevdim bu fikri, üzerinde çalışayım:img-hyste

Badgerçanbye Gider iken yakalamış olsam da bir el sallamış olayım bari:img-blush

merw
07-04-08, 22:53
Selam bye

Gördüğüm kadarıyla yine bir YİNE YENİ YENİDEN durumuyla karşı karşıyayız :img-hyste Ehh, bu da benim Necdet aşkımı depreştirdi tekrardann aaaagghhh ölüyorum pabucumun sert sosyalisti Necdet için :img-hyste Gidip CHP'ye kaydolacağım ben de, sırf Necdet'in yanında olabilmek için.. Yüreğim Necdet, ay pardon dava aşkıyla çarpıyor pıt pıt :img-swoon Bir insan nasıl bu kadar "başarılı" olur yarabbim, hem de bir imza kampanyasıyla başladığı müthiş serüveninde... Oyy oyy oyy :img-hyste

Shevekçanım, Necdet'in senaryodaki yeri Yasot'la uzuuun yıllar sonunda ayrıldıklarında bitmişti demişsin, gerçekten de ya.. Bir anda kafamda bir ışık yandı, cidden. Hikayenin ondan sonraki bölümünde Necdet bir yan karakter olarak kalmalıydı, tıpkı Laleler gibi.. Ama ya oyuncunun albenisinden dolayı vazgeçemediler ya da dizinin ilk zamanlar yayınlanan hikayesi vardı hani, Yasot'la Necot gerçekten karı koca oluyorlardı, Ahmet de Ayla'yla keza, sonra gerçek ortaya çıkıyor ve yıldız savaşları başlıyordu. Buna göre oyuncuya bir yol çizildiyse, belki bu yüzden birşeyler olmuştur.. Ama zoraki bir ittirmeyle her sahneye sokmaya, karakterin üzerine oturmayan misyonlar yüklemeye başladıkları kesin. Bir bakıyoruz, radyo-gazetedeki haberlere, adeta ülkeyi gökyüzünden izliyormuş gibi siyaset-üstü yorumlar yapıyor. Sonra bakıyoruz, birdenbire sert sosyalist oluyor, sonra 68 Kuşağı önderleri onu övüyor (hele burayı hatırlamaya dayanamıyorum!!!!), sonra da partilerden teklifler yağıyor, bizzat Ecevit takdir ve tebrik yolluyor... E yok deve artık :) Bunu bu kadar zorlamanın alemi nedir ki, neden karikatürize ediliyor? Zorlama mı var, nedir?

Veee, Ebru için sloganmız:

AHMET'İN BİR JUNIORU OLSUN
ADINI DOĞMADAN KOYSUN

ediiiiiiit : LİNçanım seni buralarda görmek ne büyük mutluluk :img-in_lo Özlemişim valla, ne haber, ne yapıyorsun :)

bahar_can
07-04-08, 22:55
mukoçanım canım.. dedim şimdi "of ya bu da nerden şimdi" der ama eskilerden bir forumdaşını da kırmadan, saygıda kusur etmeden "bir düşüneyim nurdan abla" diyerek yapar dedim ama anlaşılan bu Necdet senin ruhunu da çok yakmış :happy0064 çok teşekkürler..

badgerçan öyle deme.. mümkünse devam etsin.. sanmıyorum da.. çünkü Nilgün hanım çok yoruldu bu çok açık.. ben Sevim Aygün vak'asından sonra bunu kesinleştirdim.. ama eğer becerebilecek bir senarist falan olursa yapsınlar.. arayı fazla soğutmadan..:img-yes:
sonra Necdet buranın neşe kaynağı.. bu inkar edilemez bir gerçek.. düşünsene necdet olmazsa mazallah (tahtaya vurun) biz ne yapardık :img-grin2 her bardağın bir dolu bir boş tarafı vardır... uygun anlarda uygun yere bakmak lazım.. gerçekçilik mi dersin, pozitif düşünce mi dersin, politik mantık mı dersin, işine nasıl gelirse öyle mi dersin, oportünizm mi dersin bilemem ama gerekiyor :img-tomat
**
merweçanım hoşgeldin.. bence sevgi emektir, insanların karanlık yönleri vardır gibi iki ana meseleyi Necdet karakterine yıkmakla başladı sorun.. bu iki mesele çok çok iyi irdelenmesi gereken bir SANAT konusudur.. reytinglerle senaryoların değiştiği.. bir sürü karakter hikayesinin olduğu bir dizide asla işlenebilecek konulardan değil yani..

ezber: Sevgi emektiiiir.. yanlış mı? yoo doğru...
iyi de karşıdaki yıllarca başkası için zırıl zırıl ağlıyorsa.. senin emeğin bir işe yaramıyorsa..

ezber: aşk fedakarlık demektir... yanlış mı? yoo bu da doğru..
bizim bildiğimiz, kayıtsız şartsız kabul edilen aşk fedakarlığı karşılığı yoksa sevdiğinin mutlu olmasını istemekten geçer..ee hani...

ezber: insan çelişkileriyle vardır.. insanın karanlık yönleri vardır.. yanlış mı? yoo bu da doğru.. bu kadar temel üç mesele aynı kişide birleşince .. olacak olan budur...

muko88
07-04-08, 23:11
Nurdan Ablaçan, ni demek, ni demek:img-hi:

Sen Necdet, forumun neşe kaynağı yazınca, onu ne kadar sevdiğimi anladım birden, istesem pat diye bir şeyler uydururerirdim sen akrostiş diyince ama zaman harcamam gerektiğini düşündüm hemen, onu kusursuz anlatma telaşı sardı beni:dito
Siyasi yükselişi(bu cümleyi necdet için kurdurdular ya bana!) mevzubahis olunca ben de geriliyorum sevgili Merve, zaten unutamadığım bir sahnesi var kendisinin şöyle der(bkz.Zeynep'in necdetizm serisi); "şiirler taraf tutmaz, insanlar taraf tutar", o günden beri sevgim ve hayranlığım azalmamış aksine kat be kat artmıştır, hatta ve hatta o sözden sonra kendisinde "geleceğin sosyalist siyasetçisi" ışığını fark etmişimdir, yanılmadım:img-meeti Harun Karadeniz de o ışığı anında yakaladı zaten, fazla söze ne hacet...

merw
07-04-08, 23:25
Mukocum, hem de ne yükseliş :icon_whis Basamakları üçer beşer çıkıyor.. Ben hala Harun Karadeniz'in, adını bugün bile andığımız, 68'in öncü liderlerinden, genç yaşında o kadar kitap yazmış bir adamın, sadece ve sadece necdet'in politikadaki üstün ama toprak altında kalmış yeteneği ortaya çıksın, seyirci de yesin diye diziye katılmış olmasına inanamıyorum! Sinirlerim zıplıyor ya, bari hiç sokmayaydınız...

"Şiirler taraf tutmaz, insanlar taraf tutar", "Bu çocuklar sadece adam gibi ölmeyi biliyorlar" gibi süper iki incisi var Necdet'in. Bu tabi senaristin görüşü olabilir, ancak daha 25 yaşına gelmeden tonla teori üretip kitaplar, yazılar yazmış, kafaları Necdet'ten (! kızım sana söylüyorum....) bir hayli daha çok çalışmış ve üretmiş kişiler için böyle bir tabir kullandırmak, en hafif tabirle can sıkıcı.. Şimdi yazarken hatırladım da, 4. bölümdü kanımca, Bristol'ün hemen ertesiydi, Ahmet ve Necdet pastanede siyaset tartışıyorlardı. Ahmet, Başvekil'den gelen yardımcılık talebini reddetmeyi düşündüğünü ama kabalık olmasın diye hemen reddetmeyip, zaman istediğini söylüyordu. Necdet de "Ben olsam hiç oyalamazdım.... Benden politikacı olmayacağı açık." diyordu :D Şimdi cümlenin ilk yarısından mı yakmak istersiniz ikinci yarısından mı :img-hyste:img-hyste Hiç oyalamaz o kimseyi, sadece 7 yıl falan oyalar, ona da artık fedakarlıklarının bedeli olarak katlanacaksın.. Politikacı falan da asla olamaz, en fazla birileri onu politikacı yapar, o da istemem yau ama siz yine de yan cebime koyun bir bakarım der... Ah Necdet ahh :)

ezber: Sevgi emektiiiir.. yanlış mı? yoo doğru...
iyi de karşıdaki yıllarca başkası için zırıl zırıl ağlıyorsa.. senin emeğin bir işe yaramıyorsa..

ezber: aşk fedakarlık demektir... yanlış mı? yoo bu da doğru..
bizim bildiğimiz, kayıtsız şartsız kabul edilen aşk fedakarlığı karşılığı yoksa sevdiğinin mutlu olmasını istemekten geçer..ee hani...

ezber: insan çelişkileriyle vardır.. insanın karanlık yönleri vardır.. yanlış mı? yoo bu da doğru.. bu kadar temel üç mesele aynı kişide birleşince .. olacak olan budur...

Baharımçanım, kesinlikle :good: Yani, bazen hem biz hem de Necdet'i savunan arkadaşlar bazı örnekler veriyoruz, ne bileyim Selvi Boylum Al Yazmalım, ya da Star Wars'ta Anakin'in Dark Side'a geçişi... Bir sürü örnek var şimdi aklıma gelmeyen, ama bunlarda bu tarz insani hisler ya da davranışlar tamamen ele alınıyor, dediğin gibi senaryonun sonradan değişebileceği, reytinge bağlı bir sistem de yok.. Ama bu dizi, hareketli bir dönem ve gerçekten yaşanmış olaylar üzerinde ilerlediği için, iç hesaplaşmalar, duygu değişimleri vesaire yeterince yansıtılamıyor, yansıtılamaz da.. Gerçi yansıtılsa da yine "Ha dediği yere han kuracak erkek" olarak Necdet-Şah'ı pür-i pak çıkarırlardı, o ayrı :D Ay amaan, baygınlık geldi vallahi, aylardır hep aynı monoton konu...

muko88
07-04-08, 23:57
Sen şimdi 4. bölüm deyip o sahneyi hatırlatınca, repliğin tamamı geldi aklıma:img-pilot İlk övgüler, Necdet'teki ışığı fark edişler ahmet ile başlamıştı...
Renk tonunu kısıp flashback geçelim hemen...BEnden siyasetçi olmaz, dedikten sonra da döktürüyor arkadaş çok partili rejime geçiş, Menderes dönemi, son hali vs...Ve Ahmet: "senin siyasetten anlamadığını düşünmekle hata etmişim, siyasal meseleyi ancak bu kadar doğru tahlil edebilirdin" Başka söze gerek var mı...

resimseçici
08-04-08, 07:52
herkese günaydın,
Bugün hatırla sevgilinin son bölümü saat 22.20 de atv de tekrar yayınlanacak. Dün akşam yayın saati ile ilgili fragman verildi. İzlemek isteyenlere duyurulur.

MMC
08-04-08, 08:13
Günaydın Herkesebye
Ben cuma günkü bölümü merek ediyorum.1 Mayıs'dan sonra anlatılma ihtimali olan önemli siyasi olay ne olabilir acaba?Bilen arkadaşlardan rica ediyorum bir kronolojik sırlama eklesinler foruma.Böylece önümüzdeki 11 bölümü az çok kestirebiliriz.

Bir "izlemesem gözüm açık gidecekler listesi" yaptım kendime.

1-Ahmet'in Yaseminin hamileliği boyunca tavırları,
2-Doğumhane kapısında beklerkenki halleri,
3-Bebeğini ilk gördüğü andaki halleri,
4-İnatla yapılmayan Ahmet-Rüya sahneleri,
5-Rüyanın tüm gerçekleri öğrendiğinde Necdet'e sitem ettiği, kendisine ve babasına yapılan haksılıkların hesabını sorduğu an ve buna karşılıkl Necdet'in iç hesaplaşma yaşadığı an
6-Yasemin'in Rüyaya gerçekleri açıklarken çektiği sıkıntılar, vicdan azapları,itirafları ve tüm bunların Ahmet'in gözü önünde gerçekleşmesi.

Son 30 bölümde gerçekleşmeyen bu olayların kalan siyaset yoğunluklu 11 bölümde gerçekleşeceğini düşünmek hayalperestlik olacaktır.Hele de Ahmet'in bu kadar ikinci planda kaldığı, kendine ait bir hikayede değil başkalarına ait hikayelerin ucunda kıyısında olduğu bölümlerde bu isteklerim imkansız gibi görünüyor bana.Ama bunları izlemeden de bu dizi biterse çok içimde kalacak.

Baharçanım belli ki dün akşam mesai yapmışsın, bu sabah beni yalnız bıraktın.Gel hadi.

trueblue
08-04-08, 09:44
Sevgili trueblue,

Şu anda sersem gibiyim sayende:img-hyste

Yahu arkadaşım... eleştirmek için mi yazdın, bilgi aktarmak için mi, yalnızca anlatmak istediğin birşeyler vardı da onları mı anlattın.. hiç birşey anlamadım.. yazdıklarının içeriği anlamında değil.. senin niyetin anlamında:img-hyste yahu gereksiz yerlere gülme nikonu koyuyorum çünkü gülüyorum.. seni yanlış anladığım için ve oğlumla senin için kavga ettiğim için.. :img-hyste
Çünkü ben olayı şöyle anladım... sen beni eleştiriyorsun... hem de çok sıkıştıracak bir biçimde.. ama oğlum illada bilgisayardan kalk diyor.. çünkü ben 5 dklığına izin aldım.. senin yazını görünce dayanamayıp yazmaya başladım.. sonra ikincisini gördüm doğru dürüst okumadan yine yazmaya başladım.. neyse apar-topar kalktım.. sonra gidip gelip oğluma yalvardım.. yahu evladım kalk.. bir arkadaş beni eleştiriyor hem de öyle böyle değil.. şimdi girmezsem beni tartışmadan kaçtı zannedecek :img-hyste kalk bana yarım saat izin ver bir şeyler yazayım.. oğlum, yok anne ödevim var yapmam lazım falan diyor.. neyse şimdi boşaldı da yazılarını yeniden okudum.. ve sen benim düşündüğüm tarzdaki bir niyetle değil, ilk başta eleştirdiğin iki konudan sonra bilgi aktarıcı ve sonuncusu da fikrini açıklama şeklinde bitmiş.. tabi benim halimi sen göreceksin.. gerginliğin ardından rahatlama olunca gülme krizine girdim resmen.. :img-hyste

Şimdi eşimin işi olduğu için yine kalkacağım ama diktatörlüklerde ölümler üzerine, mükemmel düzen üzerine ve birkaç konu daha vardı şu an hatırlamıyorum ama onlar üzerine bir şeyler yazmak isterim sevgili trueblue...

hay allah iyiliğini versim emi .. senin yüzünden girdiğim strese bak ya :img-hyste:img-hyste tartışma kaçkını ha :img-hyste

:img-hyste :img-hyste Baharcan arkadaşım hiç güleceğim yoktu. :img-hyste İnanki de yok. Boğaz şiş, göz ve burun açık musluk hesabı akıyor. Ama oğlunla benim yüzünden yok yere yaşadığın strese gülmemek elimde değildi kusura bakma. İstemeden neden olduğum stres için özür dilerim. :img-blush

Ben tüm yönetimlerin insana bağlı olduğunu iyi yöneticinin rejimleri yükselttiğini anlatmak istedim.

LİN
08-04-08, 10:23
İzleyemenler ve yeniden izlemek isteyenler için HS bu akşam 22:20'de ATV'de tekrar bölümüyle...

kardelencim
08-04-08, 10:42
İzleyemenler ve yeniden izlemek isteyenler için HS bu akşam 22:20'de ATV'de tekrar bölümüyle...

evet bu akşam dizimizin tekrarı var aslında 2 kez izledim ama olsun bi kere daha izlicem.

bu bölüm biraz karışıktı yani yeni oyuncuları pek ayrıntılı göremedik. kim kimdir pek anlamadım, mesela rüya nerde okuyor arkadaşları kimler biraz olsun gösterilseydi. zaten bölüm kısaydı bu hafta neyse artık gelecek bölümlerde daha net görürsek herkesi daha kolay alışırız.

Güneş-07
08-04-08, 14:28
herkese merhaba valla ne güzel forumda bir sürü konu ele alınmış öğrenmediğim bir sürü konuyo yazdıklarınız sayesinde öğreniyorum herşeyi araştırıyorum çok teşekkür ederim herkese.Tabi başta hs ekibine ben 16 yaşında bir genç olarak sayelerinde o dönemlere
ilişkin bilmediğim birçok şey öğrendim ve birçoğunuda araştırıyorum ailemden yakınlarımdam o dönemleri yaşayanlar olmadığı için sorupda öğrenemiyorum araştırıyorum...
neyse gelelim junior konusuna :D
Ahmet'in bir Junioru olsun adınıda Deniz koysun
hatta ahmet'in elini tutsun
nejdetten uzak dursun...
valla artık 10 bölüm kalmış yapacaklarsa yapsınlar yani bilemiyorum şimdi son bölümlere gellinir hatta son bölümün son sahnesinde yaso ahmete 'sevgilim bir juniorum olucak' der bende orada düşüp bayılırım artık :D :)

kinslayer
08-04-08, 15:46
kinslayer oyle deme belki kafasina birsey dusmustur Isik in :img-wink:
Yok ben harun ve Isik i gormek istiyorum. Isik Harunu red edince cok uzulmustum. Zaten sanirsam oyle olacakti ama seyrci Yasari sevince Yasar Isik aski yasandi :img-icecr

Harunu bende çok seviyorum ama ışık'la görmek istemiyorum ,haruna kendisi gibi deli dolu ve idealist bir bayan yakışır diye düşünüyorum:good:

gdeg
08-04-08, 16:46
selam artık yaseminle ahmet cunyur işini konuşsunlar şurda 11 bölm kaldı senaristler duyun istiyoruz bir ahmet junyor buakşam tekrarı varmış daha iyi anlıycz çünkü yeni karakterler olduğu için biraz garipsedim yeni rüya bana çok pasif geldi küçükken cin gibiydi şimdi ise ohalinden eser yok

gdeg
08-04-08, 16:50
dizimizin bu akşam tekrarı var negüzel ben yeni rüyayı çok pasif buldum eski rüya çok cingibiydi küçüklüyüne benzemiyo ama ilerleyen bölümlerde ahmet rüya sahneleri bekliyorum senarist abla duuuuy sesimi

Tavuskuşu
08-04-08, 17:19
Altta görüyorum snei merwçanım selamlar...bye

Ay bayılazaam demekle başlıyorum. Dün gece tam da merveciğimin söylediği gibi yine yeni yeniden durumu olmuş. İşin en saçma tarafı "Necdeti neden sevmiyorsunuz ki?" diye yazdıktan sonra, daha önce neden sevmediğimizi ayrıtılı bir şekilde anlattığımız yazılar konulunca, "Zaten ezberledik, neyse konuyu uzatmaya gerek yok." demek bence. Yahu biz sayfalarca yazdık "Neden sevmediğimizi". Anlatma gibi bir isteğimiz yok, biz de bayılmıyoruz necdet efendiyi neden sevmediğimizi anlatmaya. Oraları geçtik de sadece geyiklerimize konu yapıyoruz. Hiç değilse neden diye sormayın. Anlatmaktan yorulmadım ama her seferinde sinir harbi yaşamaktan bıktım. Gözünün üstünde kaşı olduğu için sevmiyorum, siyasetteki başarısını kıskanıyorum, benimle değil de güzideyle evlendiği için kötülüyorum...Sevmiyorsam sevmiyorum. "Ay niye bu kadar takıntılısınız ki? Necdet şöyle necdet böyle..." dedikten sonra neyse konuyu uzatmayalım demenin ne mantığı var? Siz bunu neden yapıyorsunuz?Neden?...

Bu akşam tekrarın olması iyi oldu. Özellikle rüyayı karakoldan çıkardıktan sonra ahmetin bakışına ve sevgiye daha çok dikkat edeceğim. Yarın da özet ve fragman gelir. Yeni bölümü merakla bekliyorum çünkü yeni oyuncuları daha fazla görmek istiyorum. Umarım onlarla ilgili fikirlerim olumlu yönde değişir.

zeliham
08-04-08, 17:51
senarist ablalar
İSTERSEN DAĞLAR DAĞLAR YERİNDEN OYNAR OYNAR
SABIRSIZ KALBİM BİR TEK JUNIORA İSYANKAR
kORKMAYIN YAZIIIINNN hisleriniiiizzzle sanki bu iyiliğinizi bilmez mi ahmet??? juniorsuz geçer mi ömürrrr:happy0064

ahmetin bir junioru olsun necdet ondan uzak dursunnnnn

arese
08-04-08, 18:14
Herkese Merhababye

Bu Akşam Tekrar Var sanırım İzlemeye Çalışacam Yarın özet ve Fragman günü
Yeni bölüm merakla Bekliyorum..

Cansucan canım Bak o sahneye dikkat et Özelikle Rüya'nın Yasemin Sarıldığı Anda Ahmet'e baktığı an ve Ahmet'in bakışlarına Özellikle Hatta Arabaya binene kadar Dikkat MMC bir bakışı İle en belalı adamı bile yola getirir herhalde :img-hyste

cnslsl
08-04-08, 18:18
senarist ablalar
kORKMAYIN YAZIIIINNN hisleriniiiizzzle sanki bu iyiliğinizi bilmez mi ahmet??? juniorsuz geçer mi ömürrrr:happy0064

cok tatlısın ya:)sana tamamen katılıyorum,bencede Ahmet'ın bır junıoru olsun;)ve ruyadan yana yuzu gulmeyen Ahmet bu sefer baba oldugunu hıssedebılsın;)

zanessa_96
08-04-08, 18:46
Ahmet'e Babalık Çok Yakışır...:img-in_lo

Tabi Babalığı Daha Tadarken Görmedik Ama...:icon_sorr

gülmisal
08-04-08, 19:01
senarist ablalar

Katılıyorum..Başka bir söze gerek yok zaten..

Yorum belirtmeden önce herkese selamlar bye

Son günlerde okuldan dolayı pek giremiyorum..Şimdi de çoğu sahneye yorum belirtemeyeceğim..

Zeynep-Rüya-Ali Arasında bir aşk üçgeni sezdim sanki..Yani baştan Ali-Zeynep beraberliği olup sonradan bu Ali-Rüya'ya dönebilir..Tüyolarda böyle birşey yoktu..Ancak Yaşar-Işık konusunda tüyolar doğru çıkmamıştı..Bu yüzden Rüyanın başka birine aşık olacağı haberine de kendimce inanmıyorum..Ayrıcana Zeynebin Ali'yle Rüya üzerinden şakalaşmasına sinir olmuş bulunmaktayım..:img-cool2:hıh

Nezdet'in süper ailesini gördük..:img-hyste:img-hysteEla denilen varlığa bayıldım..:img-hysteÇocuğun kaskatı duruşu ailesini yansıtıyor..Şahsen hayatım boyunca 5 yaşında ve elinden dondurması alınmadığı müddetçe suratı sirke satan bir çocuk görmedim..Zaten burada da Necdetin Sözde gerçek babalığını gördüm..Hep diyordum Necdet Yasemine ulaşmak için Rüyayı kullanıyor diye..Bence gerçek olduğu da görüldü..Kendi kızına da o özeri gösterseydi eminim ki 16-17. bölüm Yasot-Necot-Rüyot konuşmalarından birini bu bölümde de görürdük..

Birkaç sayfa arkada bir yazışma gördüm..Ama sadece 2 mesajına bakabildim..Devamında ne geliyordu bilmiyorum..Açıkçası bilmekte istemem..Çünkü forumdaki mağlum Necdetçilerden bazıları gizliden bizi eleştirmiş..Daha önce verdiğim bir sözden dolayı maalesef artık Necdet-Ahmet kavgasına girmiyorum..Ancak Necdetçilerin Ahmetçiler tarafından gerek Necdetle gerek Ahmetle ilgili yazılmış görüşlerine saygı duymaları gerekir..Bu olmadığı zaman hepimiz görüyoruz ki başlığımız kapanma tehlikesi geçiriyor..

sarısın_bomba
08-04-08, 19:07
senarist ablalar

valla coşmuşsunuz inş olur junior da ahmet yaşayamadıgı bütün duyguları yaşar ne mutlu olurum valla düşünsenize yeni yeni konuşmaya başlıyo ve "baba" diyo ahmet ne yapacagını şaşırır yürümeye başlayınca ahmetin peşinden tin tin gider allah yaaa süper olur bir an önce olsun valla dayanamıyom senaristler duy sesimizi

çalıkuşu78
08-04-08, 19:13
bence de olsun junior.. biraz gülümseyecek sahneler olur da az içimiz açılır..ben aşık ahmeti daha çok seviyormuşum yavv.. evleneli adama bir durgunluk geldi..ne bir çiçek getiriyor karısına ne bir esprik yapıyor ne de yemeğe götürüyor hani hani icraat..hani deliriyordu yaso için tık yok çok can sıkıcı bir çift oldular..ahmet necdetle otura kalka kurudu o da kırk yıllık evli adam gibi oldu..hep birlikte devamlı akşam oturmasına gidiyorlar selmalara:img-hyste başbaşa yapacak şey bulamıyor bunlar:img-hystebu kadar ciddi adamla da yaşamak zordur ..yaseminin de içi geçmiş nolacak bunların halleri.. junioru yapacak hal kalmamış bunlarda:img-hystebunlara romantik bir ortam gerek junior için.. ama nerdeee şimdi de rüyanın devrimcilik macarası başladı junior zor çok zorrr:img-cool2

_hnd_
08-04-08, 19:16
bence de olsun junior.. biraz gülümseyecek sahneler olur da az içimiz açılır..ben aşık ahmeti daha çok seviyormuşum yavv.. evleneli adama bir durgunluk geldi..ne bir çiçek getiriyor karısına ne bir esprik yapıyor ne de yemeğe götürüyor hani hani icraat..hani deliriyordu yaso için tık yok çok can sıkıcı bir çift oldular..ahmet necdetle otura kalka kurudu o da kırk yıllık evli adam gibi oldu..hep birlikte devamlı akşam oturmasına gidiyorlar selmalara:img-hyste başbaşa yapacak şey bulamıyor bunlar:img-hystebu kadar ciddi adamla da yaşamak zordur ..yaseminin de içi geçmiş nolacak bunların halleri.. junioru yapacak hal kalmamış bunlarda:img-hystebunlara romantik bir ortam gerek junior için.. ama nerdeee şimdi de rüyanın devrimcilik macarası başladı junior zor çok zorrr:img-cool2

hep bu juniora Rüya engel oluyo
eskiden Rüya beraber yatmalarına müsade etmiyodu
şimdide devrimcilik macerası o hoo
junior ne zaman olur biliyomusunuz Rüya evlenir hamile kalırda Yaseminde anca öyle hamile kalır:img-cool2:img-cool2

gülmisal
08-04-08, 19:22
hep bu juniora Rüya engel oluyo
eskiden Rüya beraber yatmalarına müsade etmiyodu
şimdide devrimcilik macerası o hoo
junior ne zaman olur biliyomusunuz Rüya evlenir hamile kalırda Yaseminde anca öyle hamile kalır:img-cool2:img-cool2

Katılıyorum canım..Hatta okuldan arkadaşlarla konuşmuştuk bunu..Onlar da tanıdıkları birini örnek vermişlerdi..Bir kadının 2. çocuğuna hamile kalmış..2 ay sonra da kızı ilk çocuğuna hamile kalmış..Kadın çarşı pazar gezerken bebeğini kızına bırakıyormuş..Heralde Yasot Rüya birlikte bakarlar çocuğa.. Bazen de Yasemin Necdeti yalnız bırakmamaya çabalarken Rüya ve Ahmet te JR.'ye bakarlar..:)

_hnd_
08-04-08, 19:30
Katılıyorum canım..Hatta okuldan arkadaşlarla konuşmuştuk bunu..Onlar da tanıdıkları birini örnek vermişlerdi..Bir kadının 2. çocuğuna hamile kalmış..2 ay sonra da kızı ilk çocuğuna hamile kalmış..Kadın çarşı pazar gezerken bebeğini kızına bırakıyormuş..Heralde Yasot Rüya birlikte bakarlar çocuğa.. Bazen de Yasemin Necdeti yalnız bırakmamaya çabalarken Rüya ve Ahmet te JR.'ye bakarlar..:)

benimde bir tanıdığım var öyle
dayı yiğeniyle ya yaşıt olması lazım yada aynı yaşıtlardı tam hatırlayamadım şimdi :img-cool2
bence olucağı da bu Yaseminle Rüya aynı zamanda hamile kalırr:icon_whis:icon_whis

_hnd_
08-04-08, 19:32
bu akşam tekrar bölümü var
bu nedenle yeni bölümün fragmanı çıkabilir

çalıkuşu78
08-04-08, 19:33

mirayçanım yasemin nerde bulacak artık necideti.. o ankaraya gitmicek mi yahu.. yine mi istanbulda ayak altında olacak.. niye vekil oluyo o zaman bir işe yaramıyacaksa necdetten kurtulamıyacaksak:icon_whisçankayada bir ev tutsunlar güzide ela ve necdet biraz dağ havası alsınlar.. istanbul kalabalık hava kirli:img-hystesayın vekilimize yüksek rakımlı tepeler yakışır artık:good::img-hyste

gülmisal
08-04-08, 19:39
mirayçanım yasemin nerde bulacak artık necideti.. o ankaraya gitmicek mi yahu.. yine mi istanbulda ayak altında olacak.. niye vekil oluyo o zaman bir işe yaramıyacaksa necdetten kurtulamıyacaksak:icon_whisçankayada bir ev tutsunlar güzide ela ve necdet biraz dağ havası alsınlar.. istanbul kalabalık hava kirli:img-hystesayın vekilimize yüksek rakımlı tepeler yakışır artık:good::img-hyste

Necdet mi?Gözlerden ırak olacak..Peeh:img-cool2..Ben şahsen inanmıyorum ama..Hem gitse ne olacak ki?Yasemine dağlar,tepeler ne yarar?Onları aşar da atlar Necidetine..:img-tomat

kinslayer
08-04-08, 20:25
Diziyi izlerken aklıma eski bölümler geldi ki ara sıra açıp izliyorum ,yasemin ve ahmet'in sıradışı aşkını izlemeyeli çok olmuş ,tamam bu siyasi bir dizi ama onların aşkıyla sevdim ben bu diziyi ve hayatta aşka inanmayan ben yalnızca ahmetin yasemine içten bakışlarıyla aşka inanmaya başladım yeniden,kimbilir...

Ayrıca dizimiz finale yaklaşmışken yaseminin en kısa zamanda hamile kalmasını hatta mümkünse bu hafta :img-in_lo ve Ahmet'in bu hamileliğin her anını yaşamasını istiyorum ,rüya'dan kalan burukluk hem onda hem bizlerde öylece duruyor, umarım bu hevesimizı kursaklarımızda bırakıp diziyi sonlandırmazlar:sad53:

arwen61
08-04-08, 20:27
selaammmbye

nasılsınız bakalım çanlarım gerçi çoğunuz maça bakıyordur ama şu anda fener 1-0 yenilmekte bakalım