Tüm Versiyonu Göster : Gani Müjde

MEHMETAKIN
20-06-06, 21:00
Benim bildiğim kadarıyla en son projesi GÖNÜL dizisiydi... Malesef kaldırıldı... Ancak yine de çok önemli senaristlerimizden birisi... GANİ MÜJDE...

kampa
21-06-06, 02:26
bencede çok başarılı hatta türkiyede komedi dizisini öğreten adam ve bende çok beğeniyorum ama bi iş tadında bırakmayı bilmiyo bence başarılı olmuş tüm dizilerine bakın hiçbiri kabak tadı vermeden kalkmadı en son hayat bilgisinde olduğu gibi

cyprus_hsn
15-07-06, 17:10
muhteşem bir senarist gani müjde.. tüm dizi ve filmlerini zevkle izledim.. ruhsar, hayat bilgisi, gönül, kahpe bizans ve diğerleri...

umuttaciri
09-08-06, 18:14
Komedi Gani Müjde'nin işi çok güzel dizilere imza attı Tükenmez Kalem'i kurdu Birol Güven'de bir aralar o ekipteydi

inci91
01-10-06, 20:22
bencede en iyi senarist zaten yaptığı işlerden belli hayat bilgisi gibi kaliteli ve güzel bir diziye imza attı ve çok uzun soruklu bir diziye

abuksabuk1film
18-10-06, 13:29
gözümde Gani Müjde eserleri şöyle sıralanmaktadır: Arabesk ve diğerleri...

bir de kendisi, bir zamanlar çok sevdiğim "Kaygısızlar" dizisinin ortak senaristlerinden biridir...

destniy
02-12-06, 23:04
ş u anki yeni projesi tamer karadağlı nın oynayacağı hayatım sana feda adlı dizi bu sefer tarzı biraz değişik ....... ben gani beyi yakınen tanıma fırsatı bulanlardan biriyim . ya bir insan bu kadarmı güler yüzlü olur :good:

elifelifff
30-12-06, 22:24
bence hayatım sana feda gani müjdeye hiç yaışmamış. bu kadar iyi bir yazarın ne işi var böyle olmammış bir dramada anlamadım.

cyprus_hsn
27-05-07, 00:51
Gani Müjde, Türkiye de yapılmayanı yapıyor. Hem dramın hem de komedinin bir arada olduğu dizi veya filmlerin %90'u ona ait sanıyorum.
Özellikle dizilerinde absürd değil durum komedisine rastlıyoruz. bunu çok iyi başarıyor ve arkadaşlarında da dediği gibi çok yaratıcı bir isim.
şimdiye kadar senaryosunu yazdığı tüm dizi ve filmleri izledim neredeyse. hepsi de çok başarılı ve özgün yapımlardı. Kahpe Bizans, Gönül, Ruhsar, Hayat Bilgisi vs.
Başarılarının devamını diliyorum.

!! Elyf !!
15-12-07, 04:12
Denizden balık yerine 'Osmanlı Cumhuriyeti' çıktı

ESİN ÖVET - MAGAZİN

Tam bir deniz tutkunu olan ünlü senarist-yönetmen Gani Müjde, çekimlerine önümüzdeki mayıs ayında başlanacak olan yeni sinema filmi 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin senaryosunu da denizde yazdı. Müjde, başrolünde ünlü komedyen Ata Demirer'in yer alacağı filmin büyük ses getireceğini söylüyor..

Deniz tutkusunu, konuklarını teknesinde ağırladığı bir TV programı yaparak gözler önüne seren ünlü senarist-yönetmen Gani Müjde, denizin kendisi için başlıca ilham kaynağı olduğunu söylüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Boat Show'un yüzü seçilen Müjde, 'Osmanlı Cumhuriyeti' adlı yeni bir sinema filmi çekmeye hazırlanıyor. Başrolünde Ata Demirer'in yer alacağı filmin senaryosunu denizde yazan ünlü senarist, "Kahpe Bizans adlı filmim Türk Sineması'na kan katmıştı. Bu film de öyle olacak ve çok izlenecek" diye konuşuyor...

TEKNE ZENGİN HOBİSİ DEĞİLDİR

* Siz Türkiye'ye tekne sporunu hatta denizi sevdiren isimlerdensiniz. Tekne hep zengin hobisi olarak bilinir. Öyle midir?
Ben denizde çok özgür ve mutlu olduğumu hissediyorum, denizden besleniyorum. 4 milyon dolara da tekne var, 500 YTL'ye de. Türkiye'de denizcilikle uğraşan insanların çoğu orta halli insanlar... Zengin insanları ise denizde değil, Reina'da görebiliriz. Denizcilik zengin hobisi değildir yani. Dünyada emeklilerin ve alt grubun hobisidir. Türkiye'de tek hobimiz otoban kenarında mangal yapmak! Diğer hobiler çok pahalı hale getirilmiş. Hobisi olan insanlara, 'Bunun hobisi varsa boş vakti vardır, boş vakti varsa parası da vardır' gözüyle bakıyorlar maalesef...

* Denizin sizi beslediğini söylediniz...
'Kahpe Bizans'ı denizde yazdım. Yeni projem 'Osmanlı Cumhuriyeti'ni de öyle. 'Hayat Bilgisi'ni de denizde tasarlamıştım. Denizin ortasında yapacak bir şey bulamıyorsunuz. Yanınızda küçük bir kadeh içkiniz de varsa denizin üzerinde bulunamayacak konu, yazılamayacak şarkı yok. Denizci adamın içkisi ve balığı yanında olacak. En güzel hobi bu. İlla ki 4 milyon dolarlık yat almak zorunda değilsiniz. Yazın 750 YTL'lik bir tekne kiralayıp tatil yapabilirsiniz. Üstelik otelden hem daha ucuz, hem de daha doğal ve sıhhi olur.

ATA, 7. MEHMET ROLÜNDE

* Denizden gelen son projeniz 'Osmanlı Cumhuriyeti', ne zaman çekilecek?
Mayıs ayında çekilecek. Ama Milli Saraylar Genel Müdürlüğü bizim orada film çekmemize izin vermedi. Düğün yapılıp horon çekiliyor, bayi toplantısı yapılıyor ama film çekilemiyor saraylarda... Kültür Bakanı ile görüşüyorum, bu yasağı mutlaka değiştireceğim. Düğüne hatta kahvaltıya açık bir mekanın sinemacıya kapalı olması ayıptır. Sarayda olmasa da, ne yapıp edip bu filmi çekeceğim.

* Konusu ne olacak filmin? Başrolünde kim oynayacak?
Sevr Anlaşması kabul edilseydi ve Atatürk gibi bir adam çıkmasaydı bugünlere nasıl gelirdik, bunu anlatacak film. Başrolde Ata Demirer olacak ve Padişah 7. Mehmet'i canlandıracak. Onun dışında Yavuz Bingöl'ün de Mehmet'in fedaisi 'Kara Fırat'ı canlandırmasını çok istiyorum. Cariyeler de olacak filmde. Çok renkli bir film olacak yani.

* Ata Demirer'in varlığı filmin gişesini artırır mı sizce?
Ata'nın bence reytingi var ama gişesini çok bilmiyorum. Onu bu filmde göreceğiz.

'KAHPE BİZANS' SİNEMAYA

* Filme ne kadar bütçe ayırdınız?
Türkiye'de film çekmek pahalı oluyor ama ben çok para harcayarak film çekmek istemiyorum. Allah'tan oyuncular dizilerden çok para isteseler de, sinemadan istemiyorlar. Ben de dizilerden çok para isteyen bir senarist olmama rağmen, bu filmde bir kuruş para almayacağım. Film izlenirse para alacağım. İzlenmezse sadece 2 senemi sinemaya ayırmış olacağım. Bu bir risk ama yapımcıyı yüreklendirmek gerekiyor.

* Son dönemde yapılan Türk filmlerini beğeniyor musunuz?
'Kahpe Bizans'ı yaptığım zaman sinemalar kan ağlıyordu. Film gösterime girdiğinde İzmir'den telefonlar geldi; "Yer kalmadı, sandalye koyduk" dediler. Sinema yeniden canlandı. Bizden önce sadece 'Eşkıya' iyi iş yapmıştı. Türk Sineması son iki yıldır yine durgun. Bu sene de iyi Türk filmi çıkmazsa kimse üzülmesin çünkü seneye 'Osmanlı Cumhuriyeti' gelecek. Yine güzel bir film yapacağım ve bu filmi çok kişi izleyecek.

Cem ve Yılmaz'dan başka sinema starı kalmadı
* Bir keresinde Türkiye'ye Hülya Avşar'dan başka star gelmediğini söylemiştiniz? Hala öyle mi düşünüyorsunuz?
Hülya Avşar'ın yapmış olduğu filmler gişe olarak karşılığını almasa bile, hakkında çok haber çıkıyor. Böylece filmlerini duyurmuş oluyor.

* Sizce bir oyuncunun haber olması, filminin gişe başarısından daha mı önemli?
Aslında ikisi de önemli ama Türkiye'de gişesi olan bir tek Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz kaldı. İnsanlar bir tek ikisinin yaptığı filmlere gidiyor. Kalanların hepsi dizilerde iyiler ama sinema starı değiller. İzleyiciyi televizyon başına çekebiliyorlar ama sinema salonlarını dolduramıyorlar.

* Hülya Avşar, Hüsnü Şenlendirici ile çektiği son dizisinde hakkında çıkan haberlerin çokluğuna rağmen başarısız oldu. Bu durum sizin tezinizi çürütmüyor mu?
Bence erken yaptılar o diziyi. Hüsnü Şenlendirici'nin Deniz Seki ile ilişkisinden önce yapıldı dizi. İlişkinin ortaya çıkmasından sonra yapılsaydı değil tutmamak, patlardı.

Yenilerden bir tek Nurgül'den umutluyum

* Kadir İnanır ile Tarık Akan, Fatma Girik ile de Türkan Şoray film çekeceklermiş. Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Çok takdir ediyorum onları. Bence bir oyuncu yaşlandıkça ustalaşır. Ben kendi adıma, hemen yaşlanmak ve en verimli işlerimi çıkartmak istiyorum. Kadir İnanır hala Türkiye'nin en iyi bakan oyunculardan biridir bence. 100 sene daha yaşasa, yine film yapar, yine izlenir. Tarık Akan 500 sene yaşasın, yine de başımın tacıdır. Türkan Şoray gibi iyi bakan kim var? Yenilerden ise, bir tek Nurgül Yeşilçay umut vaat ediyor.

Güzide sayesinde selülit korkusu bitti
* 'Denizde Hayat' adlı televizyon programınız bu sezon da devam edecek mi? Evet, ben çok istiyorum devam etmesini. İnsanları denize özendiriyoruz.

* Gelen konuklar sizi zorluyor mu? Aralarında yüzme bilmeyen var mıydı? İlk sene zorlandık ama sonra zorlanmadık. Kimse boğulmadı, hayati tehlike atlatmadı. Hepsi yüzme biliyordu. Ama hanımefendiler selülitleri gözükecek diye denize girmiyorlardı. Allah'tan bu sene Güzide Duran geldi, denize girdi ve herkese örnek oldu. Ondan sonra gelen tüm kadın konuklarımız denize girdi.

Kaynak : Sabah Gazetesi