Tüm Versiyonu Göster : Bizim Evin Halleri-Bölüm Yorumları(Arşiv1)

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

pertev
27-12-05, 19:34
bugün bende artık nefret ettim diziden.milleti aptal yerine koymaktan başka bişey yaptığı yok bu senaristlerin. ne o marangozhanede beyin ameliyatı oluyor. sakız da bunu yiyor... iş iyice suyu çıktı. bu senaristler artık bir sirkelense fena omayacak:p

Bu konuda size katılıyorum... Gerçekten tuhaftı

BERNA
27-12-05, 19:40
Bu bölüm dizinin iyice çığrından çıktığının kanıtıydı dediğiniz gibi. Ameliyat olayında tekrar aynı şeyleri yazmayacağım, sadece hepinize katılıyorum. Komik olmak için ille de mantık dışı şeylerin yaşanmasına gerek yok ki.
Ayrıca dizide Rüzgar ve Nemide hariç herkes niye Misket'i küçümsüyor? Bizim toplumumuzda böyle kişiler elbette var ama dizide daha önce tanıdığımız ve sevdiğimiz karakterlerin hiçbirisi bunu yapacak insanlar değildi.
Son olarak da kavgaların komik olduğu sanılıyor veya hayatımızın bir parçası olduğu vurgulanıyor sanki dizide. Daha önceki sezonlarda sadece Şadan ve Füsun kavga ederlerdi. Bu sezon önce İsmet-Sayhan, Füsun-Rüya, Şadan-Füsun, Dalyan- Afranur-Düriye, Rikkat-Peyami, son olarak da Nemide ile Fincan sürekli kavga edip duruyorlar (kaçırdıklarım vardır kesin), daha sezonun yarısına bile gelmedik üstelik. Doğru dürüst oturup konuşan kimse yok dizide.

Müge
27-12-05, 20:05
arkadaşlar dizinin gidişatı hiç hoş değil. eğer dizi komediye doğru gidiyorsa ona göre bir yol çizilsin. gerçek aile yaşamları konusu altında saçmalamanın bir alemi yok.bugünkü bölüm biraz avrupa yakası tadındaydı ama biraz acemice. bu seneki senaristlerin birçoğu yeni girmişler. nerdeyse 10 kişi kadar oldu. neye göre diziye senarist alıyorlar çok merak ediyorum. bu arada twetytom sanırım bahsettiğimiz kişi aynı kişi.ve aramıza hoşgeldin :)
Bu akşamki bölümüne ben de çok kızdım söylendim.Bu kadar basit mi Sakız hanımı kandırmak ve mobilya atalyösinde ameliyat yapmak kim inanır buna?Sevgili MURTİ senaristler konusunda çok haklısın üç dört tane iken bir den altıyı yediyi geçti..Benim bir tek senarist olarak Merve Ateşoğlu var hatta iki sene önce dizide oynamıştı konuk oyuncu olarak..Merve Ateşoğlu kimin hangi karekteri senaryosunu yazıyor acaba blimiyorum ama diğer senaristler gelmeden önce dizinin konusu iyidi..Biz bu diziyi ailemizin bir parçası gibi izliyoruz ama böyle aşalamalar hor görmeler beni hem üzüyor hem kızdırıyor..Keşke senaristlerden bir tanesi bizim yazdıklarımı okusada bir şeyler yapsa...

kill4u
28-12-05, 11:27
uzun zamandir izleyemiyordum, ilk defa dun aksam seyrettim, dizi iyice sacmalamis, safa karakterini cok begeniyordum, ama artik yaptiklari hep ayini kabak tadi vermeye basladi.

sakiz la olan iliskisine bir anlam veremiyorum, umarim en yakin zamanda bu iliski biter....

sinem83
28-12-05, 17:20
evet artık iyice zıvanaya döndü ortalık maalesef... ne o öyle saçmasapan nedenlerden fincanla nemideyi kavga ettiriyorlar, marangozhanede ameliyat(!) yapılıyor, afranur cadısına dalyan da uyup kaç yıllık eşine büyük haksızlık yapıyor, ve de tabi ki de misket... o zaten büyük bir fenomen oldu bu sezon... ama halen sevemiyorum, acındırmaya çalışarak ne yapabilirler ki... yeni karakterler eskilerin tadını hiç vermiyor, yanından bile geçmiyor bence... bir abartmak, bir saçmalamaktır gidiyor, ama böyle gitmez...

sumisali
28-12-05, 17:22
evet artık iyice zıvanaya döndü ortalık maalesef... ne o öyle saçmasapan nedenlerden fincanla nemideyi kavga ettiriyorlar, marangozhanede ameliyat(!) yapılıyor, afranur cadısına dalyan da uyup kaç yıllık eşine büyük haksızlık yapıyor, ve de tabi ki de misket... o zaten büyük bir fenomen oldu bu sezon... ama halen sevemiyorum, acındırmaya çalışarak ne yapabilirler ki... yeni karakterler eskilerin tadını hiç vermiyor, yanından bile geçmiyor bence... bir abartmak, bir saçmalamaktır gidiyor, ama böyle gitmez...
evet çok haklısın dizi saçmaladı iyice dalayana sinir oluyorum ya karın var gül gibi zaten afranur ayrı bir dert :p :p

twetytom
28-12-05, 19:37
evet çok haklısın dizi saçmaladı iyice dalayana sinir oluyorum ya karın var gül gibi zaten afranur ayrı bir dert :p :p
evet dalyanı da mahvettiler dizi de sonunda. kendi halinde bi adam gibi gösterip şimdi de misketi düşünmeye başladı. benim bu akaşam ki bölüm de en çok hoşuma giden rüzgarın misketle dışarı çıkmak için telefondaki tavırları ve beraberken ki hareketleri. bence rüzgar gerçekten çok iyi bir oyuncu. herşeyi dozunda yapıyor. bu bölümün favorisi rüzgardı.

h.eren
29-12-05, 07:12
Yeni senaristler geldiğini okumuştum, bence yeni gelenler diziyi izlememişler. Karakterleri bilmiyorlar. Saçmalamaları bu yüzden olamaz mı?:rolleyes:

purna
29-12-05, 08:19
bunuda dıger dızılere benzetmeye calısıyoırlar sanırım...............

BERNA
29-12-05, 15:46
Yeni senaristler geldiğini okumuştum, bence yeni gelenler diziyi izlememişler. Karakterleri bilmiyorlar. Saçmalamaları bu yüzden olamaz mı?:rolleyes:

güzel bir saptama yapmışsın bence, ben de hep düşünüyordum bu karakterlere ne oldu diye böyle??

h.eren
29-12-05, 18:09
Bu hafta Misket'in köylü oluşu o kadar abartılı kullanıldı ki, bence önümüzdeki günlerde eski Türk filmleri gibi Misketin modernleşmesini seyredebiliriz. Bir karaktere takıldılar kaldılar mantıklarını anlamıyorum. inşallah Rüzgar işe girer de biraz monotonluğu yenerler.

Müge
29-12-05, 22:46
Son bir haftadır Misket tam 3 kere odasına kapattı kendisini aynı pozuzyonda ağladı,ertesi gün hiç bir şey olmamış gibi davrandı..Sanırım bu son odaya kapatmasında bazı kararlar alacaktır fiziki (kılık-kıyafet) değişim konusunda..Bakalım düşündüklerim olacak mı?

kimene
30-12-05, 14:07
evet..bence de bu ara dizi biraz tuhaflaştı..ama hoşgörülmeli diye düşünüyorum..1000 bölümü aştılar..dile kolay.. arasıra tökezlemelerini hoş görmek lazım..bence toparlayacaklardır..Oyuncular da senaristler de gayet iyi..Oyuncuların hepsinin doğal olması çok doğal..çünkü bu diziye uygun oyuncularla, doğal ve samimi oynayan oyuncularla çalışılıyor çünkü:)..ve içlerinde manken şarkıcı dansöz yok..hepsi de profesyonel oyuncular..

sumisali
01-01-06, 09:28
Bu hafta Misket'in köylü oluşu o kadar abartılı kullanıldı ki, bence önümüzdeki günlerde eski Türk filmleri gibi Misketin modernleşmesini seyredebiliriz. Bir karaktere takıldılar kaldılar mantıklarını anlamıyorum. inşallah Rüzgar işe girer de biraz monotonluğu yenerler.
evet bencede ya neden o kadar abarttılarki hep şu afranurun başının altından çıkıyor herşey ya bir öğrenirlerse onun niyetini o kadını nemide yaşatmaz heralde

tatofb
01-01-06, 20:02
KEMAL hayranları MÜJDE.......! Tayfun ERASLAN KURTLAR VADİSİ-IRAK sinema filminde oynuyor.:good:

twetytom
01-01-06, 20:52
evet..bence de bu ara dizi biraz tuhaflaştı..ama hoşgörülmeli diye düşünüyorum..1000 bölümü aştılar..dile kolay.. arasıra tökezlemelerini hoş görmek lazım..bence toparlayacaklardır..Oyuncular da senaristler de gayet iyi..Oyuncuların hepsinin doğal olması çok doğal..çünkü bu diziye uygun oyuncularla, doğal ve samimi oynayan oyuncularla çalışılıyor çünkü:)..ve içlerinde manken şarkıcı dansöz yok..hepsi de profesyonel oyuncular..
:img-hi:
belki başka bir iş için haklı olabilirsin ama bu işlerle uğraşan insanların tökezlemeye pek hakları olmaz.çünkü izleyiciye birşey yapıorlar. eğer izlenirlerse var olurlar izlenmezlerse de yok. o yüzden 1000 bölşümü bahane edip bu kadar basit bir dizi ortaya çıkarmaları saçma. kendilerini çok mu aakıllı zannaediyor da bu senaristler saçma sapan senaryolarla o mükemmel oyuncuları rezil ediyorlar. ben eminim oyuncular da bu saçmalıktan rahatsızdırlar. biz izleyiciler rahatsız olduktan sonra oyuncular :img-thumbup: senaristler :yt17:

kimene
02-01-06, 09:34
twetytom..evet haklısın..ben de senaristler ne yaparsa yapsın alkışlayalım demiyorum tabii ki. ama bir kaç yıl devam eden dizilerde böyle şeyler olabilir diyorum. ben de şu sıralar rahatsız oluyorum dizinin bazı durumlarından ama düzelir diye düşünüyorum. bu arada senaristlere bu kadar yüklenip oyunculara olumlu not verdiğine göre oyuncu yakınımısın acaba:),ya da oyunculardan bniri misin:)

h.eren
03-01-06, 12:18
Ben bu ekibi Ferhunde hanımlar'dan beri izliyorum. Dizi ne yazık ki kan kaybediyor. Bunun tüm sorumlusu da senaristler. Bunu görmek için oyuncu veya oyuncu yakını olmaya gerek yok ki.

lal03
03-01-06, 12:37
Dizi malesef çok saçmalamaya başaladı. Karakterler bu kadar değiştirilmemeli..

Yıllarca beraber hayat mücadelesi veren Nemide ve Fincanın olmayacak sebebeten kavgaları çok saçma...

İsmeti ve Füsunu ne hale getirdiler inanaılacak gibi değil...

Neva ve Rüya lütfen artık eski hallerine dönsünler...Neva ve Kemal olayı güzeldi niye o olay kesilerek bırakıldı anlayamıyorum...

Kısmetin yerine gelen sinir bozucu Misket artık kabak tadı vermeye başladı...

İşlenen konular o kadar inandırıcılıktan uzakki senaristler tıkandılarsa lütfen bitirsinler diziyi...Misket, Çağlar ve Sefa'ya diğer karakterlerle beraber ya doğru dürüst hikayeler yazılsın yada gitsinler şu diziden...

kill4u
03-01-06, 13:26

yeni karakterlerle ilgili bir sorun oldugunu dusunmuyorum aksine yeni bir soluk heni bir heyecan getirdiler diziye.

seneryoda problem var gibi..

ayrica caglar yani osman karakteri de cok iyi..

BERNA
03-01-06, 19:08
bence de yeni karakterler abartıldığı için sorunlu gözüküyor yoksa kararında kullanılırsa ben Safa'yı da Misket de potansiyeli olan karakterler

Müge
04-01-06, 21:07
Bu akşam Füsun'un hali çok komikti.Şadan Neva'ya çok güzel bir dilde ona istediği şeyi aldı.Afranur hanım yine yaptı yapacağını Duriye ve Sadık Ali'de sürdükleri krem sayesinde tüyler çıkmayağa başladı..Ama Duriye bilmeden sürdü Afranur bilerek yaptırmadı ona..

ged
10-01-06, 10:12
Senaryoda sorun var diyen arkadaslar...
Sizce senaryo nedir? Nasil olmalidir? Su beceriksiz (?) senarist arkadaslara bir anlatsaniz da ögrenseler... Engin deneyim ve tecrübelerinizden yararlansalar... Hem bizim gibi hiçbir seyden anlamayan, ilk günden beri bu diziyi severek izleyen fanatik seyirciler de, sizin gibi bilinçli seyircilerin bilgeliklerinden faydalanir zamanla daha bilinçli seyirciler oluruz. Hadi, bileginize kuvvet...

jale
11-01-06, 17:06
neden son zamanlarda bu kadar aleyhte yazılar oluştu çözemiyorum. tüm oyuncularının tiyatrocu olduğu kaç dizi var ? ben bayılıyorum . rikkat_peyami ismet_sayhan fincan_sadıkali pembe_safa harika....bazen konular gerçek hayatla birebir örtüşüyor...tüm oyuncuları kutlarım.onlar belliki işlerini çok severek yapıyorlar buda bize yansıyor..öpücükler :love04:

sezinti
11-01-06, 17:20
Bu yıl diziden keyif alamıyorum nedense, bu yıl Misket, Safa ve Çağlar karakterlerine daha fazla sahneler verilmekte. Geçtiğimiz yıllarda konuk oyuncular bile diziye güzellik katıyorlardı. örneğin Abdül'ün babasınI Oynayan Kurtuluş Şakiroğlu, Kemal'İn eşini oynayan Seher Yakut, Şadan'ın arkadaşını oynayan İbrahim ( İbram) Tolga Çandar gibi
Geçtiğimiz yıl ve yıllarda Kemal- Neva hikayesini, İsmet - Sayhan'ın evlenmeden önceki hikayelerini iyi yansıtmışlardı, Rüzgar- Doğa ve Beril arasında geçen olaylar pembe'nin mankenlik yaptığı dönemde geçen olaylar. Abdül ile Kısmet'in hikayesi,
Kısmet başlı başına bir karakterdi. Saymakla bitmez.

Bizim Evin Halleri dizisini çok seviyoruz.

sumisali
11-01-06, 18:30
Bu yıl diziden keyif alamıyorum nedense, bu yıl Misket, Safa ve Çağlar karakterlerine daha fazla sahneler verilmekte. Geçtiğimiz yıllarda konuk oyuncular bile diziye güzellik katıyorlardı. örneğin Abdül'ün babasınI Oynayan Kurtuluş Şakiroğlu, Kemal'İn eşini oynayan Seher Yakut, Şadan'ın arkadaşını oynayan İbrahim ( İbram) Tolga Çandar gibi
Geçtiğimiz yıl ve yıllarda Kemal- Neva hikayesini, İsmet - Sayhan'ın evlenmeden önceki hikayelerini iyi yansıtmışlardı, Rüzgar- Doğa ve Beril arasında geçen olaylar pembe'nin mankenlik yaptığı dönemde geçen olaylar. Abdül ile Kısmet'in hikayesi,
Kısmet başlı başına bir karakterdi. Saymakla bitmez.

Bizim Evin Halleri dizisini çok seviyoruz.
evet ya safa misket çağlar bu karaklterleri bende hiç sevmiyorum o yüzden dizi eski tadı vermiyor bize

BERNA
11-01-06, 18:35
dizinin geçen sezonlarına kıyasla senaryo açısından düşüşte olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden de yazıyorum. Yoksa daha iyiye gidemeyecek bir dizi için bu kadar yazı yazmam , sanırım diğer arkadaşlar da yazmaz.

Diziyi yine de çok seviyoruz ve senaryoyu eleştirmekteki amacımız da eski insanı sürükleyen performansını yakalaması, yoksa tek tek ele alındığında oyuncuların başarısı tartışılmaz.

ged
12-01-06, 16:22
dizinin geçen sezonlarına kıyasla senaryo açısından düşüşte olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden de yazıyorum. Yoksa daha iyiye gidemeyecek bir dizi için bu kadar yazı yazmam , sanırım diğer arkadaşlar da yazmaz.

Diziyi yine de çok seviyoruz ve senaryoyu eleştirmekteki amacımız da eski insanı sürükleyen performansını yakalaması, yoksa tek tek ele alındığında oyuncuların başarısı tartışılmaz.

Bir dizinin ileri gitmesi için yapıcı eleştirilerde bulunmak gerekir. Benim okuduğum kadarıyla burada son derece yıkıcı eleştiriler yapılıyor - sadece sizin için söylemiyorum -
Şayet bu diziye emek verenler okuyorlarsa iyiye doğru gideceklerine daha da düşerler... Bence bu hassas nokta gözden kaçırılmadan eleştiri yapılması gerekir... Ve ben hala "iyi senaryo nasıl olmalıdır?" sorusuna cevap alamadığımı belirtmek isterim.
Herkese iyi bayramlar, sevgiyle kalın...

jale
12-01-06, 21:21
safa misket çağlar a karşı neden böyle tavır alındı acaba mesela berna 1 geçmiş mesajlarına dönüp baksa iyi olur .bence tutarlılık önce kendimizde aramamız gereken bir kavram .inandırıcılık = tutarlılık.! herkezin özel ve kişisel duygularla yazdığını ve sitemizin giderek amacından saptığını düşünüyorum. geçenlerde kim hatırlamıyorum ama tanıdıklar mı yazıyor demişti galiba haklı . belli oluyor .kimler olduğuda ayıp bence .deşifre olacaklar . oysa tartışmasız çok iyi oyuncular var. onlar zaten belli.....bu dizide gerçek starlar birde onları çekemeyenler var....yaşasın dürüstlük. yaşasın yetenek.... :img-thumb :king:

BERNA
12-01-06, 22:20
Ben ne şimdiki daha önceki mesajlarımın hiçbirinde ne Safa ne de Misket karakterleri hakkında kötü birşey yazmadım ki, evet aksine geçmiş mesajlarında onların oldukça komik ve başarılı olduklarını yazdım. Benim daha önce eleştirdiğim aksine geçmiş karakterlerin beni rahatsız edecek derecede olumsuz değişimiydi; Dalyan, Füsun, Neva, hatta son zamanlarda Fincan ve Nemide (incir çekirdeğini doldurmayacak konularda kavga ettikleri için). Acaba sırf eleştiri hakkımı savundum diye başkasının mesajlarını da benim yazdığım mı düşünüldü.

Yazsam yazsam birkaç kere dizinin geniş kadrosunun yeterince kullanılmadığını yazmış olabilirim, ben kimsenin ne yazdığını takip etmediğim gibi bölüm bölüm beğenilerimi veya eleştirilerimi yazıyorum diziyi izledikçe. Bana olmadı gerçi ama oyuncularının potansiyelinin yüksek olduğu için aynı karakterlerin sürekli kullanılması ilk başta çok beğenilse de insanı bıktırabilirdi de.

Tekrarlıyorum beni son zamanlarda rahatsız eden şey senaryonun inandırıcı olmaktan uzaklaşmasıydı. Allahaşkına marangozhanedeki ameliyat hikayesine Sakız gibi akıllı bir kadının (ne kadar aşık olursa olsun) inanması size inandırıcı geliyor mu? Bana gelmiyor ve o bölümden sonra okuduğum çok mesajın sahibine de gelmedi. Dizinin o sahnesi aslında absürd bir komedi filminde çok iyi gidecek bir sahneydi iyi de oynanmıştı ama bu diziye genel olarak uymadı.

Bana getirilen sadece eleştiri yapma özgürlüğünü savunduğum için tutarlılık=inandırıcılık eleştirisini iyi senaryo yazımı konusunda bir ipucu olabileceğini düşünüyorum. Örneğin Sadık Ali baştan beri uçuk kaçıktı, onun yaptıklarını yadırgamıyorum. Peyami eskiden beri geniş bir karakterdi, şimdiki haddinden fazla içine kapanıklığını da yadırgamıyorum bu yüzden. Oysa, Neva eskiden şeker gibi bir kızdı şimdi hiçbir şeyi takmayan vurdumduymaz bir karakter oldu çıktı. Dizinin en akıllı kadını (Sakız) ise Safa'nın neyse de (ona aşık) Çağları'ın da basit numaralarına kanacak kadar saf oldu. Eskiden beri karısına aşık Dalyan ise kuma getirmeyi düşünebiliyor. Tutarlılık=inandırıcılık; haklısınız gerçekten.

Bir de bence dizide bu kadar çok tartışmanın olması bence konu açısından çeşitliliği azaltıyor. Füsun Neva hariç ailedeki herkesle tartışma içinde, Rikkat Peyami ile genelde çatışmada, Afranur hem Düriye hem de Nemide ile tersleşiyor, Safa ve Çağlar'ı sık sık tartışırken görüyoruz. Sally evlenmek için Çağlar'la sürekli bir tartışma halinde. Arada bir de sakin ve huzur dolu sahneler yazılırsa izleyenler, hadi yine genelleme yapmayayım, ben nefes alabilirim.

Ne benim ne de başka üyelerin diziyi beğenme veya eleştirme hakkının bu derece elinden alınmasını son derece hoşgörüsüz buldum. İlk ve son kez merak edenler varsa yazıyorum, diziyle ve yapım ekibiyle ilgili hiç kimseyi tanımıyorum; senarist konusunu ilk kez forumda okudum, haberim bile yoktu. Dizideki tecrübeli oyuncuların birer star ve de genç oyuncuların hepsinin istisnasız birer star adayı olduklarını düşünüyorum. Özellikle de Safa'yı oynayan oyuncunun çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Siz beni deşifre etmeden ben kendim deşifre oldum. Siz bundan sonra kişisel olarak ne yazarsanız yazın; bir daha bu konuda yazıp forumdaki diğer kişilerin vaktini de almayacağım.

sezinti
12-01-06, 23:10
Neden tartışıyoruz ?

Bizim Evin Halleri dizisini forumda gündemde tutmaya çalıştıkça, neden tartışma ortamına girelim ki. ( Eleştriler olsa da ):img-patsa

Bizim Evin Halleri dizisini çok seviyoruz. :good:

bugünkü bölümde Safa karakterini çok sevdim, Safa- Rikkat- Nemide -Afranur ( arada Rüzgar ve Pembe'de var ) arasında yaşananlar çok güzeldi. Safa, para kazanayım derken kendisi zararlı çıktı :) Afranur ve Nemide Safa'yı çileden çıkartılar ve çok yordular Safa'yı :)

Pembe'de Safa'ya aşık mı :)

Son olarak lüften tartışma ortamına girmeyelim. Forumda bu diziyi gündemde tutmaya çalışan çok az kişiyiz. Biraz hoşgörüyle bakalım

MURTİ
13-01-06, 13:32
Ben ne şimdiki daha önceki mesajlarımın hiçbirinde ne Safa ne de Misket karakterleri hakkında kötü birşey yazmadım ki, evet aksine geçmiş mesajlarında onların oldukça komik ve başarılı olduklarını yazdım. Benim daha önce eleştirdiğim aksine geçmiş karakterlerin beni rahatsız edecek derecede olumsuz değişimiydi; Dalyan, Füsun, Neva, hatta son zamanlarda Fincan ve Nemide (incir çekirdeğini doldurmayacak konularda kavga ettikleri için). Acaba sırf eleştiri hakkımı savundum diye başkasının mesajlarını da benim yazdığım mı düşünüldü.

Yazsam yazsam birkaç kere dizinin geniş kadrosunun yeterince kullanılmadığını yazmış olabilirim, ben kimsenin ne yazdığını takip etmediğim gibi bölüm bölüm beğenilerimi veya eleştirilerimi yazıyorum diziyi izledikçe. Bana olmadı gerçi ama oyuncularının potansiyelinin yüksek olduğu için aynı karakterlerin sürekli kullanılması ilk başta çok beğenilse de insanı bıktırabilirdi de.

Tekrarlıyorum beni son zamanlarda rahatsız eden şey senaryonun inandırıcı olmaktan uzaklaşmasıydı. Allahaşkına marangozhanedeki ameliyat hikayesine Sakız gibi akıllı bir kadının (ne kadar aşık olursa olsun) inanması size inandırıcı geliyor mu? Bana gelmiyor ve o bölümden sonra okuduğum çok mesajın sahibine de gelmedi. Dizinin o sahnesi aslında absürd bir komedi filminde çok iyi gidecek bir sahneydi iyi de oynanmıştı ama bu diziye genel olarak uymadı.

Bana getirilen sadece eleştiri yapma özgürlüğünü savunduğum için tutarlılık=inandırıcılık eleştirisini iyi senaryo yazımı konusunda bir ipucu olabileceğini düşünüyorum. Örneğin Sadık Ali baştan beri uçuk kaçıktı, onun yaptıklarını yadırgamıyorum. Peyami eskiden beri geniş bir karakterdi, şimdiki haddinden fazla içine kapanıklığını da yadırgamıyorum bu yüzden. Oysa, Neva eskiden şeker gibi bir kızdı şimdi hiçbir şeyi takmayan vurdumduymaz bir karakter oldu çıktı. Dizinin en akıllı kadını (Sakız) ise Safa'nın neyse de (ona aşık) Çağları'ın da basit numaralarına kanacak kadar saf oldu. Eskiden beri karısına aşık Dalyan ise kuma getirmeyi düşünebiliyor. Tutarlılık=inandırıcılık; haklısınız gerçekten.

Bir de bence dizide bu kadar çok tartışmanın olması bence konu açısından çeşitliliği azaltıyor. Füsun Neva hariç ailedeki herkesle tartışma içinde, Rikkat Peyami ile genelde çatışmada, Afranur hem Düriye hem de Nemide ile tersleşiyor, Safa ve Çağlar'ı sık sık tartışırken görüyoruz. Sally evlenmek için Çağlar'la sürekli bir tartışma halinde. Arada bir de sakin ve huzur dolu sahneler yazılırsa izleyenler, hadi yine genelleme yapmayayım, ben nefes alabilirim.

Ne benim ne de başka üyelerin diziyi beğenme veya eleştirme hakkının bu derece elinden alınmasını son derece hoşgörüsüz buldum. İlk ve son kez merak edenler varsa yazıyorum, diziyle ve yapım ekibiyle ilgili hiç kimseyi tanımıyorum; senarist konusunu ilk kez forumda okudum, haberim bile yoktu. Dizideki tecrübeli oyuncuların birer star ve de genç oyuncuların hepsinin istisnasız birer star adayı olduklarını düşünüyorum. Özellikle de Safa'yı oynayan oyuncunun çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Siz beni deşifre etmeden ben kendim deşifre oldum. Siz bundan sonra kişisel olarak ne yazarsanız yazın; bir daha bu konuda yazıp forumdaki diğer kişilerin vaktini de almayacağım.
sana kesinlikle katılıyorum arkadaşım. bazı arkadaşlar polemik yaratmaya çalışıyorlar.diziyi başından beri izleyenlerle son zamanlarda izleyenlerin farkı işte burada. bu dizi ve senaryosu hakkında yorum yapılıyorsa eğer birşeyleri yetkili birilerine göstermek amaçlıdır.zaten eğer görebilselerdi şimdiye kadar eskiye dönme çabalarına girerlerdi. başka kanallardaki abuk sabuk dizilerin devamı da kimsenin ağzını açıp bişey söylememesinden kaynaklanıyor zaten.bu dizi seviyeli kaliteli ve gerçek hayatı yansıtan bir diziydi.son zamanlarda ise devam edebilmesi uğruna değişiklik yapma amacıyla yapılan saçmalıklar gündemde.farkındaysanız son 10 sayfadır bu konu gündemde. eğer herkes yada birçok kişi bu konuda hem fikirse gerçekten problem var demektir.bunun dile getirilmesi için illa birinin bir tanıdığı olmaya gerek yok. farzedin ki tanıdık... ne fark eder sizce. herkesin düşüncesi ve doğrusu kendine.burada diziyi tartışıyoruz.lütfen kimse polemik yarartmaya kalkışmasın. :img-meeti

ged
13-01-06, 22:01
:img-thumb Neden tartışıyoruz ?

Bizim Evin Halleri dizisini forumda gündemde tutmaya çalıştıkça, neden tartışma ortamına girelim ki. ( Eleştriler olsa da ):img-patsa

Bizim Evin Halleri dizisini çok seviyoruz. :good:

bugünkü bölümde Safa karakterini çok sevdim, Safa- Rikkat- Nemide -Afranur ( arada Rüzgar ve Pembe'de var ) arasında yaşananlar çok güzeldi. Safa, para kazanayım derken kendisi zararlı çıktı :) Afranur ve Nemide Safa'yı çileden çıkartılar ve çok yordular Safa'yı :)

Pembe'de Safa'ya aşık mı :)

Son olarak lüften tartışma ortamına girmeyelim. Forumda bu diziyi gündemde tutmaya çalışan çok az kişiyiz. Biraz hoşgörüyle bakalım

evet sezinti... Pembe de Safa'ya aşık gibi ama açıklanmış bir şey yok daha...
Bu arada bugünkü bölümde erkek ve kadınların tek taş yüzük üzerine farklı yaklaşımları çok hoştu. Kadınlar yüzüğün veriliş şeklini abartırlarken erkekler "hayırlı olsun!" diyerek olaya yaklaştılar. Rikkat ve Peyami atışması da süperdi... rikkat'in televizyonun sesini açamaması da bana annemi hatırlattı. Bu arada Sadık Rikkat'ten aldığı mesajı acaba nasıl yorumlayacak çok merak ediyorum. Uyku şapkasına da hastayım Sadık!ın...

tatofb
13-01-06, 22:18
Ne kadar dizinin senaristler zaman zaman saçmalasalar da oyuncuların performansı hakkında kimsenin kötü eleştiri yapmaya hakkı yok.Bence çok başarılılar. Misket'e karşı eleştirilerde haksızlık yapılmamasını istiyorum.Dizi hayranlarının Misket'e karşı olan tavırların KISMET'e olan sevginin bir neticesi olduğunu düşünüyorum. :img-huh: Bu yüzden çok kişi bu karaktere ısınamadı.Dizi bayramda seyrettiğimiz bölümlerde gayet iyiydi. :img-thumb Ben dizinin bu ara en göze batan oyuncusu olarak SADIK ALİ'yi görüyorum.Bizleri çok güldürüyor ve eğlendiriyor.Bu ara senaristlerin mantıklı bir aşk konusu diziye katmalarında bir fayda olacağını tahmin ediyorum. Bir de diziyi eskiden beri seyreden arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.Dizinin ilk hikayesi KISMET'in evliliği üzerineydi.Bundan önceki sezonda ise DOKTOR KEMAL dizinin kadrosuna girmişti.Ancak bu seneki kadroda yoklar.Acaba bunun sebebi yazın sonlarına doğru Devlet tiyatrolarında ki sanatçıların KÜLTÜR BAKANLIĞI ile olan problemlerden dolayı istifa etmelerinden kaynaklanıyor olabalar mi?Çünkü DOKTOR KEMAL(Tayfun ERASLAN)ANKARA Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden istifa etmişti.KISMET'i oynayan (AYŞENİL ŞAMLIOĞLU)'da İSTANBUL DEVLET TİYATROLARI yönetiminde olup istifa etmişti.bu istifaların bu oyuncuların dizide oynamalarında bir engel teşkil etmişmidir?Nihayetinde dizi TRT'DE GÖSTERİLİYOR. :img-huh: [/COLOR]

sezinti
13-01-06, 22:48
Bugünkü bölümü seyrettim Rikkat'in durumuna güldüm ve şaşırdım:img-grin2 :img-sorry . Eşinin telefon numarasını bilmiyor mu:icon_smil . Sadık Ali'nin telefonuna mesaj attı. Sadık Ali Misket'in katkılarıyla yaşlılık korkusuna kapılıp, gençleşme cabalarına girmişti. Rikkat'ten aldığı mesajda durumun tuzu,biberi oldu :)

ged
14-01-06, 09:46
Bugünkü bölümü seyrettim Rikkat'in durumuna güldüm ve şaşırdım:img-grin2 :img-sorry . Eşinin telefon numarasını bilmiyor mu:icon_smil . Sadık Ali'nin telefonuna mesaj attı. Sadık Ali Misket'in katkılarıyla yaşlılık korkusuna kapılıp, gençleşme cabalarına girmişti. Rikkat'ten aldığı mesajda durumun tuzu,biberi oldu :)

Eşinin telefonunu biliyordur da mesaj atmayı bir türlü beceremiyor. Bayram bölümleri süperdi :img-thumb , aynen devam...

aliyeaynalar
14-01-06, 10:43
arkadaşlar beklenen oldu dizinin saatini değiştirmişler
dizi pazartesi gününden itibaren haftaiçi hergün saat 18:50'de trt 1'de...

ged
14-01-06, 12:55
arkadaşlar beklenen oldu dizinin saatini değiştirmişler
dizi pazartesi gününden itibaren haftaiçi hergün saat 18:50'de trt 1'de...

Çok güzel haber... İnşallah bir daha değiştirmezler saatini... :img-thumb

Müge
14-01-06, 17:03
Gerçekten de dizinin saatinin değişmesi iyi oldu..Bu seferki bayram bölümleri güzel di..Eskiden bayram ve yılbaşı bölümlerde dizinin konusunu ile ilgili olmaz dı sadece bayram ve yılbaşı konusu işlenirdi bu sefer hep bayram hem de dizinin konusu ikisi bir arada oldu..

jale
14-01-06, 23:17
saatinin değişmesine çok sevindim bende :img-hyste bazen kaçırdığım oluyordu.bayram bölümleri harikaydı gerçekten. Hele safa nın halleri bayılıyorum. Rikkatin yüzük olayı e mesajdaki başarısızlığı ve inadı çok hoştu. :love04: ben zaten ismet,rikkat,peyami,sadıkali,safa vepembe fanatiğiyim.Çok gerçekçi oynuyorlar vede çok sempatikler. konular onların çevresinde dönünce zevkle izliyorum. Sadıkali , kemal ve rikkatin diğer dizisi ne zamanmış bilen varmı arkadaşlar? bu diziden başka kim var acaba? dört gözle bekliyorum. birde bebekler çok sevimli daha çok çıksalar.... :img-heh: :happy0064

sezinti
14-01-06, 23:20
saatinin değişmesine çok sevindim bende :img-hyste bazen kaçırdığım oluyordu.bayram bölümleri harikaydı gerçekten. Hele safa nın halleri bayılıyorum. Rikkatin yüzük olayı e mesajdaki başarısızlığı ve inadı çok hoştu. :love04: ben zaten ismet,rikkat,peyami,sadıkali,safa vepembe fanatiğiyim.Çok gerçekçi oynuyorlar vede çok sempatikler. konular onların çevresinde dönünce zevkle izliyorum. Sadıkali , kemal ve rikkatin diğer dizisi ne zamanmış bilen varmı arkadaşlar? bu diziden başka kim var acaba? dört gözle bekliyorum. birde bebekler çok sevimli daha çok çıksalar.... :img-heh: :happy0064

18 Ocak 2006 Çarşamba günü saat 20.20'de TRT1'de hisarbuselik dizisi başlıyor. Çok güzel bir dizi olacağı tanıtımlarda belli oluyor.

BERNA
15-01-06, 10:12
Bayram bölümlerini ben de komik buldum bayağı. Pembe'nin Safa'ya aşık olduğu iki hafta önce o saçma planlara katılmasından belliydi zaten, yoksa o kılıklara girmeyi kim kabul ederdi ki? Erkekler ve kadınların farklı konulara farklı yaklaşımları olması da iyi düşünülmüş bir espriydi ama keşke bölümün yarısı bunun üstüne kurulu olmasaydı.
Son mesaj karışıklığı farklı olaylara gebe gibi. Sadık Ali'nin Rikkat'ı kendine aşık sanıp uzak durmaya çalışması çok komik olacaktır bence de.

ged
15-01-06, 13:00
Bayram bölümlerini ben de komik buldum bayağı. Pembe'nin Safa'ya aşık olduğu iki hafta önce o saçma planlara katılmasından belliydi zaten, yoksa o kılıklara girmeyi kim kabul ederdi ki? Erkekler ve kadınların farklı konulara farklı yaklaşımları olması da iyi düşünülmüş bir espriydi ama keşke bölümün yarısı bunun üstüne kurulu olmasaydı.
Son mesaj karışıklığı farklı olaylara gebe gibi. Sadık Ali'nin Rikkat'ı kendine aşık sanıp uzak durmaya çalışması çok komik olacaktır bence de.

Evet bence de Sadık'lı komik bölümler bizi bekliyor...

sinem83
15-01-06, 17:44
bayram dolayısıyla birkaç bölümdür izleyemiyorum...

ama saatinin 18.50'ye alınmasına çok sevindim, umarım artık oynamazlar hep böyle gider çünkü bence 17.00'a göre çok iyi bir saat...

ged
15-01-06, 21:23
Kesinlikle harika bir saat. Geçen sene bu saatlerde yayınlandığında ratingleri de süperdi dizinin. Hadi bakalım hayırlısı...

sezinti
15-01-06, 21:34
Kesinlikle harika bir saat. Geçen sene bu saatlerde yayınlandığında ratingleri de süperdi dizinin. Hadi bakalım hayırlısı...

TRT çok doğru bir karar almış, üstelik TRT'nin bir başka dizisi TERS KÖŞE'yi hafta içi her gün yayınlayacak olması çok güzel oldu. Birde Hisarbuselik dizisi ( yayın günü çarşamba olmasını istemezdim pazartesi olabilirdi yayın günü . ):img-meeti :img-clapp

sinem83
16-01-06, 11:51
TRT çok doğru bir karar almış, üstelik TRT'nin bir başka dizisi TERS KÖŞE'yi hafta içi her gün yayınlayacak olması çok güzel oldu. Birde Hisarbuselik dizisi ( yayın günü çarşamba olmasını istemezdim pazartesi olabilirdi yayın günü . ):img-meeti :img-clapp
Çarşamba günleri miymiş ne zaman peki başladı mı yoksa?

sezinti
16-01-06, 11:56
Çarşamba günleri miymiş ne zaman peki başladı mı yoksa?

18.01.2006 çarşamba günü saat 20.20'de ilk bölümü yayınlanacak. TRT'nin tanıtım fragmanlarında gördüğüm kadarı ile hisarbuselik dizisi çok iyi bir dizi olacak.

kill4u
16-01-06, 12:41
Oh be nihayet gercekten SIKI bolumler izledim.senaristlere de oyunculara da tebrikler bu sefer. sadan ve safa beni kopardilar.safanin koyun numarasina ailecek gulmekten olduk. :img-thumb

sadanin da tabanca olayinda artik bir cinayet bekledim ama ne yapalim kismet degilmis, :icon_mrgr sonraki bolumlerde artik

demekki iyi niyetli elestiriler ise yariyor..

sinem83
16-01-06, 19:17
18.01.2006 çarşamba günü saat 20.20'de ilk bölümü yayınlanacak. TRT'nin tanıtım fragmanlarında gördüğüm kadarı ile hisarbuselik dizisi çok iyi bir dizi olacak.
teşekkür ederim canım sağol..:)

Müge
16-01-06, 19:22
Bu akşam Sadık Ali beni çok güldürdü aslında cuma günü Rikkat Sadık Ali'ye yanlış mesaj atmasaydı Sadık Ali olayı yanlış anlamayacaktı...
Dizinin yeni saati iyi oldu rahatça izledim bu akşam...:=)

sezinti
16-01-06, 23:03
ilk 5 dakikasını kaçırdım, izlediğim kadarıyla Sadık Ali ve Rikkat Sahneleri çok güzeldi, Sadık Ali'nin evden kaçışı:img-hyste , Dalyan ile Duriye sahneleri çok güzeldi, Dalyan'ın Duriye'yi kıskanma durumlarını izledik.
Sadık Ali Gençleşme çabalarından eskiye dönüş mü yapacak.
Sadık Ali'yi izlemek çok keyif veriyor.:img-meeti:img-clapp :img-clapp

sinem83
17-01-06, 11:44
dünkü bölümde rikkatle sadık alinin mesaj konusundaki yanlış anlaşma sonucunda sadık alinin rikkat bana aşık endişesi dahilinde düşündükleri ve yaptıkları çok komikti..:)

ama halen şu afranur cadısının oyunu anlaşılmadı ya, ona sinirleniyorum... bir de dalyanın dün düriyenin arkasından "ben seni değiştireceğim zaten" demesi hiç hoş değildi... :icon_sad:

sezinti
17-01-06, 20:30
Rikkat ile Sadık Ali sahneleri oldukça güzeldi. Sadık Ali'yi izlemek ayrı bir keyif veriyor. Rikkat'in peyami'ye kendini kanıtlama çabaları ve düştüğü durum ve peyami, Rüzgar, Cihan ve pembe ile masadaki diyaloglar güzeldi.
İsmet Sayhan, Salise ve Çağlar'ın yemek yediği mekan biraz nostalji yarattı, Kemal ve Neva'nın olduğu geçmiş bölümleri hatırlattı.

Müge
17-01-06, 23:59
bu akşamki bölüm gerçekten de çok hoştu ..Rikkat nerden akıl ettide o şeyi gerçekleştirdi öyle... :img-hyste

purna
18-01-06, 08:38
yayın saatı falanmı degıstı dızının

sezinti
18-01-06, 18:01
yayın saatı falanmı degıstı dızının

yayın saati değişti

saat 18.50'de başlayacak bizim evin halleri dizisi

BERNA
18-01-06, 21:14
Bugünkü bölümde Rikkat Sakız'ı gaza getirip işe dönmesi ikna etmesi komikti ama aynı zamanda ailesi için nasıl bu kadar düşüncesizce davrandı hayret doğrusu!!
İsmet ve Sayhan'ın kavgayı uzatmamasına sevindim. Fincan ve Nemide'yi tekrar birarada görmek çok hoştu ama keşke Afranur'un asıl derdini anlayabilselerdi de ağzının payını verselerdi ona da. Eski damatlarına Misket'i layık görürler mi acaba? Sadece merak ediyorum :)

ged
18-01-06, 23:08
Bence Pembe ve Abdül iyi bir ikili olabilir. Ne dersin Berna?

sezinti
18-01-06, 23:43

evet iyi ikili olabilirler, Neva ve Safa olayını kesinlikle düşünmesinler. Bu bölümün en güzel sahnesi Fincan ile SadıkAli'nin konuşmasıydı.( Sayhan'ın eve geldiği an ve konuşmaları duyması ve geri döndüğü sahne)

Sadık Ali izlemek keyif veriyor.

ged
19-01-06, 04:28
evet iyi ikili olabilirler, Neva ve Safa olayını kesinlikle düşünmesinler. Bu bölümün en güzel sahnesi Fincan ile SadıkAli'nin konuşmasıydı.( Sayhan'ın eve geldiği an ve konuşmaları duyması ve geri döndüğü sahne)

Sadık Ali izlemek keyif veriyor.

Evet, o sahneyi ben de çok sevdim. Ama Neva ile Safa konusunda daha ılımlıyım. Bence hoş olabilirler. İkisi de eğlenceli tipler ne de olsa...

BERNA
19-01-06, 17:56

Ben Misketi onun için çok genç buluyorum zaten, Abdül'ü Kısmet onu terkettikten sonra Pembe'ye daha uygun bulmuştum baştan beri. Pembe'nin Safa'ya olan hayranlığı geçtikten sonra düşünebilir aslında ;)

sezinti
19-01-06, 20:20
Bizim Evin Halleri dizisinin bugünkü bölümünü özet geçebilirmisiniz. Nemide ve Fincan'ın Afranur'u takibinden neler oldu, Peyami ile Rikkat arasında neler oldu, Sakız hanımın geri dönmesiyle ilgili.

ged
22-01-06, 12:48
:img-hyste Bizim Evin Halleri dizisinin bugünkü bölümünü özet geçebilirmisiniz. Nemide ve Fincan'ın Afranur'u takibinden neler oldu, Peyami ile Rikkat arasında neler oldu, Sakız hanımın geri dönmesiyle ilgili.

Nemide'yle Fincan Sakız'ı Peyami'yle ortaklıktan vazgeçirmeye çalıştılar ama başaramadılar. Fincan "kariyer"le "karyola"yı karıştırdı, komik duruma düştü. Abdül Misket'in kendisine aşık olduğunu zannediyor, Dalyan ise Abdül'ün "kuma alma" muhabbetini bildiğini zannediyor. Tam bir yanlış anlamalar silsilesi bakalım neler olacak. :img-hyste

BERNA
22-01-06, 14:28
:img-hyste

Nemide'yle Fincan Sakız'ı Peyami'yle ortaklıktan vazgeçirmeye çalıştılar ama başaramadılar. Fincan "kariyer"le "karyola"yı karıştırdı, komik duruma düştü. Abdül Misket'in kendisine aşık olduğunu zannediyor, Dalyan ise Abdül'ün "kuma alma" muhabbetini bildiğini zannediyor. Tam bir yanlış anlamalar silsilesi bakalım neler olacak. :img-hyste

Ben de bir ekleme yapayım Misket de Rüzgar'a olan aşkını Abdül biliyor ve "kesinlikle olmaz bu işi unut" sözünü Rüzgar için söylediğini zannediyor. Sadık Ali mesajın Peyami'ya atıldığını yanlışlıkla kendine geldiğini anladı ve çok rahatladı.

sezinti
22-01-06, 22:24
Ben de bir ekleme yapayım Misket de Rüzgar'a olan aşkını Abdül biliyor ve "kesinlikle olmaz bu işi unut" sözünü Rüzgar için söylediğini zannediyor. Sadık Ali mesajın Peyami'ya atıldığını yanlışlıkla kendine geldiğini anladı ve çok rahatladı.

sevgili ged ve sevgili berna1
bizim evin halleri dizisinin bu bölümünü özet geçtiğiniz için çok teşekkürler:img-thumb . Sadık Ali için çok sevindim:)

pertev
23-01-06, 23:59
TAm bir yanlış anlamalar silsilesi... İşler felaket karışacak anlaşılan, ama çok eğlenceli bir bölümdü. Tekrarını da izleyeceğim.

ged
24-01-06, 00:03
evet... bence de çok iyi bir bölümdü. Misket Abdül'ün yazdığı mektubu Rüzgar'ın yazdığını sandı, çok ümitlendi. Dalyan Misket'in kendisi için çay ocağına geldiğini sanıyor. ABdül de öyle. Bir taraftan da Dalyan'ın Misket'i kendisine yani Abdül'e ayarlamaya çalıştığını düşünerek sinirleniyor. Bakalım neler olacak ?? ... :img-hyste

purna
24-01-06, 08:33
gecen cuma gunku bölüm çok guzeldı

aliyeaynalar
24-01-06, 11:43
vayy be çağlar sallyi gerçekden seviyormuş
dün nasıl kıskandı kızı...
resmen ya başka bi erkekleyse ya diye endişelendi..

BERNA
24-01-06, 12:13
vayy be çağlar sallyi gerçekden seviyormuş
dün nasıl kıskandı kızı...
resmen ya başka bi erkekleyse ya diye endişelendi..

İyi oldu çağlar' a bence, binbir türlü dolap çevirirken kendisi basit bir numarada dağıldı. :)

aliyeaynalar
24-01-06, 12:42
arkadaşlar ben bu sitenin eski sistemini özledim bunedir yaa

sinem83 duyduğuma göre TRT yeni yayın... 05-09-05, 15:55
More replies below current depth...
yazyagmuru evet bende seyrediyorum... 09-02-05, 14:54
esma_ela sayhanla ismete... 12-02-05, 13:58
mugece kısmet'in başına gelenlere... 26-03-05, 18:06
volvox Kaçırmamaya çalışıtığım... 26-03-05, 20:32

hiç beğenmedim..

twetytom
24-01-06, 13:20
dizinin toparlanmaya başlamasına sevindim. bi de peyamiyle rikkatin arası düzelse ii olur. :love04: çağlar yavaş yavaş kıvama geliyor.o ilişkinin sonunu çok merak ediyorum. diğer arkadaşların dediği gibi de misket ve adül süper olur. cihan artık dizide yok gibi.sadece eve girip çıkıo. :img-elvis

sumisali
24-01-06, 17:45
ya bu diziyi kaçte veriyorlar bir türlü denke gelemiyorum

sezinti
24-01-06, 17:49
ya bu diziyi kaçte veriyorlar bir türlü denke gelemiyorum

Bizim Evin Halleri dizisi TRT1'de saat 18.50'de başlıyor.TRT1'de Ters Köşe dizisinden sonra başlıyor.

sumisali
24-01-06, 18:02
Bizim Evin Halleri dizisi TRT1'de saat 18.50'de başlıyor.TRT1'de Ters Köşe dizisinden sonra başlıyor.
bilgilendirdiğin için saol

sezinti
24-01-06, 18:42
Misket'in Afranur'a boyu fazla uzun olmayacak, yakışıklı, sportif ve karizmatik erkeklerden hoşlandığını söyleyince

Afranur'un boy tamam , yakışıklı tamam isportif olacak, karizmatik neee demesi,:)

Afranur'un Nemide'ye karizmatik kelimesini söyleyemeyişi karizmatik kelimesine kazmatik demesi, Nemide'nin kazmatik kelimesine yorumları:)

Sadık Ali ve Fincan konuşmaya katılınca Sadık Ali'nin karizmatik kim denilince Sadık Ali'nin kendi uslubuyle Temsil misal kerizmatik adam benim gibi adam demesi :)

Nemide Fincan karizmatik adam sinema'nın usta isimlerini sayarak kamil kemallettin denilince Sadık Ali'nin kıskanmadığını söylemesi Sadık Ali'nin sonrası Bir ünlü sanatçının ismini verince Fincan'ın Sadık Ali'yi kıskanması,

Şadan'ın Afranur'a çıkışı

misket'in mektub yazması ( misket sol eli ile yazıyor ) ve mektubu Abdül'e vermesi

Sadık Ali ve Afranur çok iyi performans sergilediler:img-thumb

twetytom
24-01-06, 18:48
gazmatik yada kerizmatik :) walla çok ii şive kullanıyorlar.artık dalyana uyuz oluyorum.karısını falan gör ardı edip zibidilik yapıo.afranur da oğlu çok matah bişeymiş gibi nasıl övüyor.şadanın ellerine sağlık.çok ii oldu.bu arada füsun ii hoş da artık iyice tadını kaçırdı durumun.aslına bakarsanız kendine göre haklı ama davranışlarıyla haksız duruma düşüyor. :img-huh:

sinem83
24-01-06, 18:53
gazmatik yada kerizmatik :) walla çok ii şive kullanıyorlar.artık dalyana uyuz oluyorum.karısını falan gör ardı edip zibidilik yapıo.afranur da oğlu çok matah bişeymiş gibi nasıl övüyor.şadanın ellerine sağlık.çok ii oldu.bu arada füsun ii hoş da artık iyice tadını kaçırdı durumun.aslına bakarsanız kendine göre haklı ama davranışlarıyla haksız duruma düşüyor. :img-huh:
çok haklısın, tamamen katılıyorum...

shenaie
25-01-06, 08:08
Şu Misket'İn başında düğüm çözülsün artık. Afranur'u görünce beni afaganlar basıyor. Düriye'ye çok üzülüyorum. O hala Dalyan'ım diye etrafta geziyor. Öğrenirse bence boşasın Dalyan'ı.

twetytom
25-01-06, 12:20
afranur artık kabak tadı vermeye başladı diziye.rengin samurçay çok iyi oyuncu ama rolü fazlasıyla kötü.konuk oyuncu olarak görünüyor ama dizinin kadrolu oyuıncularından daha fazla ön planda.bu beni rahatsız ediyor artık.lütfen bu duruma bir çare bulunsun. :img-huh:

ged
25-01-06, 21:06
afranur artık kabak tadı vermeye başladı diziye.rengin samurçay çok iyi oyuncu ama rolü fazlasıyla kötü.konuk oyuncu olarak görünüyor ama dizinin kadrolu oyuıncularından daha fazla ön planda.bu beni rahatsız ediyor artık.lütfen bu duruma bir çare bulunsun. :img-huh:

Bence Afranur'un suyu ısınıyor. Zaten daha ne kadar sürer ki bu konu, ya Dalyan kuma alacak ya da eline yüzüne bulaştıracak, Afranur da tarihe karışacak. Yani az kaldı herhalde... Bu arada dizi süper gidiyor aynen devam :king:

aliyeaynalar
25-01-06, 21:30
arkadaşlar bugün diziyi izleyemedim neler oldu
izleyen bi arkadaş özet geçerse çok sevinirim...

sezinti
25-01-06, 21:42
arkadaşlar bugün diziyi izleyemedim neler oldu
izleyen bi arkadaş özet geçerse çok sevinirim...

Salise Çağlar'ı kıskandırmaya devam etti, Safa ile birlikte Çağlar'a oyun oynadılar.
Çağlar Salise'ye evlenme teklifi etti ve Salise kabul etti,
Afranur Kazmatik yani karizmatik kime denilirin derdine düştü, Dalyan bir önceki bölümde Şadan'a güreşte yenilmişti. Afranur'un deyimiyle isportif ( sportif )ve kazmatik yani karizmatik olması için Dalyan'ın tekrar güreş yapması gerekiyordu. Afranur önce Şadan'a teklif etti (numaradan yenilmesi için ) Şadan kabul eder mi ? etmedi tabi, Sonra Afranur Abdül'e teklif etti ( numaradan yenilmesi için ) Abdül reddeti. Rüzgar geldi Abdül'ün yerine, Afranur Rüzgar'a teklif etti, Rüzgar kabul etti.
Dalyan ve Rüzgar güreşti, Rüzgar yenildi ( bilerek ) aile şaşırdı Rüzgar'ın yenilmesine. Rüzgar bilerek yenildiğini Misket'e belli etti, Misket çok sevindi.
Misket Hala Rüzgar'dan mektup bekliyor. bu sefer yüzüne söyledi. Rüzgar anlamadı tabi, yazarım dedi.

sinem83
25-01-06, 21:51
aaaaa yeter artık canım...

iyice saçmalaştı dizi yaa... ne yapmaya çalışıyor bu senaristler böyle anlayamadım gitti... gittikçe rezil bir hal aldı; ne bu böyle afranur ve misket başrol oyuncusu, diğerleri de figüran gibi oldu ve bu hiç hoş değil üstelik...

eskiden bizim evin halleri başlasa da izlesem derdim ama bu sene öylesine, alışkanlık diye bakıyorum, ama böyle giderse hiç bakmayacağım herhalde...!

ged
25-01-06, 23:14
izleme o zaman sinem83, kimse seni zorla tv karşısına oturtmuyor, şuraya böyle "rezil" falan gibi şeyler yazıp da "gerçek bizim evin halleri" izleyicilerini de irite etme. Emeğe saygıya davet ediyorum hanfendi sizi... Ayrıca televizyona bakılmaz, televizyon izlenir, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

BERNA
25-01-06, 23:59
yapılan özete ekleme yapayım ben de. Fincan SAdık Ali'yi Türkan Şoray'dan kıskanmaya devam etti. Ne istediyse "onu da Türkan Şoray yapsın" dedi. Suratını astı önce sonra Nemide'ye gitti, ona derdini anlattı. Nemide güldü daha çok söylediklerine biraz takıldı da, Fincan ona da kızdı biraz. En sonunda da Sadık Ali eve çiçekle geldi ve Fincan al sana Türkan Şoray der gibi bütün evi onun resimleriyle donatmıştı. Sadık Ali'nin çekeceği çile bitmedi yani. Biraz abartılı da olsa bayağı komikti.

Afranur konusu bitmeye yaklaştığı için dozajı arttı bence, Dalyan'la beraber suları ısınıyor bence de bir arkadaşın yazdığı gibi. Misket konusunda ise sanırım Abdül'den gelen mektupları (bence o da dayanamayıp yazacak) Rüzgar sanmaya devam edecek bir süre, öykünün başlangıcında biraz önce çıkması normal.

Müge
26-01-06, 01:10
Uzun zamandır yazamıyorum diziyi izliyorum da çok karıştı ortalık Misket gerçeği öğrenince çok şaşırıcak ve üzülecek...Çağlar ve Sally acaba ne yapacaklar??Çağlar gerçekten de Sally çok seviyor..Sadık Ali ne yapsa Fincan ona kızıyor yanlış anlıyor sanırım biraz abartıyor..2006'ya girdiğimizden beri senaryoda bir gelişme ve değişme görüyorum..

aliyeaynalar
26-01-06, 09:37
Salise Çağlar'ı kıskandırmaya devam etti, Safa ile birlikte Çağlar'a oyun oynadılar.
Çağlar Salise'ye evlenme teklifi etti ve Salise kabul etti,
Afranur Kazmatik yani karizmatik kime denilirin derdine düştü, Dalyan bir önceki bölümde Şadan'a güreşte yenilmişti. Afranur'un deyimiyle isportif ( sportif )ve kazmatik yani karizmatik olması için Dalyan'ın tekrar güreş yapması gerekiyordu. Afranur önce Şadan'a teklif etti (numaradan yenilmesi için ) Şadan kabul eder mi ? etmedi tabi, Sonra Afranur Abdül'e teklif etti ( numaradan yenilmesi için ) Abdül reddeti. Rüzgar geldi Abdül'ün yerine, Afranur Rüzgar'a teklif etti, Rüzgar kabul etti.
Dalyan ve Rüzgar güreşti, Rüzgar yenildi ( bilerek ) aile şaşırdı Rüzgar'ın yenilmesine. Rüzgar bilerek yenildiğini Misket'e belli etti, Misket çok sevindi.
Misket Hala Rüzgar'dan mektup bekliyor. bu sefer yüzüne söyledi. Rüzgar anlamadı tabi, yazarım dedi.çok teşekkür ederim sezinticim
bak 1 bölüm sinemaya gittiğim için izleyemedim neler olmuş...

h.eren
26-01-06, 12:16
Son zamanlarda seyretmekten en cok zevk aldıgım kişi Sadık Ali, ona bayılıyorum.

sinem83
26-01-06, 14:22
izleme o zaman sinem83, kimse seni zorla tv karşısına oturtmuyor, şuraya böyle "rezil" falan gibi şeyler yazıp da "gerçek bizim evin halleri" izleyicilerini de irite etme. Emeğe saygıya davet ediyorum hanfendi sizi... Ayrıca televizyona bakılmaz, televizyon izlenir, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
pardon da yazdıklarımı eleştirme hakkına sahip olduğunu düşünmüyorum...
isteyen istediğini yazabilir, ayrıca ben bu diziyi 5 sezondur izleyen sıkı bir bizim evin halleri izleyicisiyim, son bölümleri beğenmediğimden eleştride bulunuyorum ve istediğimi de yazma özgürlüğüm var... rahatsız olursan okumazsın, olur biter...! ayrıca türkçeye bu kadar hakimsen madem, neden latince kökenli "irite" sözcüğünü kullanıyorsun?? üstelik de hanfendi diye yazılmaz, hanımefendidir doğrusu!

ged
26-01-06, 18:48
bölüm yine çok eğlenceliydi... dalyan'ın peyami'ye güreşmek için saldırması görülmeye değerdi.

BERNA
26-01-06, 22:03
Ayrıca "kazmatik" Dalyan'ın hem Abdül hem de Peyami tarafından yerden yere vurulmasında içimin yağları eridi. Sen gül gibi karın dururken elalemin kızlarına hava atmaya kalkarsan böyle olur :)

ged
26-01-06, 23:25
Ayrıca "kazmatik" Dalyan'ın hem Abdül hem de Peyami tarafından yerden yere vurulmasında içimin yağları eridi. Sen gül gibi karın dururken elalemin kızlarına hava atmaya kalkarsan böyle olur :)

Vallaha bence de süper oldu.. az bile o Dalyan'a.

sezinti
26-01-06, 23:31

bu bölümü nasıl kaçırdım, üzüldüm şimdi, Afranur'un deyimiyle boyu iyi, yakışıklı, İsportif ve kazmatik bulduğu Dalyan ne hale gelmiş:img-hyste . Nasıl kaçırdım. Tekrar bölümünü kaçırmamam gerkiyor.:)

Üstelik Abdül ve Peyami tarafından:img-hyste :img-hyste :img-hyste

sezinti
26-01-06, 23:45
Bizim Evin Halleri dizisinde bir dönem Kemal karakterini oynayan Tayfun Eraslan'ında rol aldığı Ağaçlar Ayakta Ölür tiyatro oyununun Şubat ayında İstanbul'da turnesi vardır. izlemek isteyenlere haber vereyim dedim.

hulya16
27-01-06, 20:53
ben misket'in diziye katilmasina cok sevindim. kendisi ve ruzgar'a duydugu platonik aski cok komik. :img-thumb

ena
27-01-06, 23:21
ya o misket,dalyan,abdül ve rüzgar dörtgeni çok komedi yaa...yani öyle bi ilişkiler yumağı olmuş ki aşk üçgeni aşk dörtgeni falan hafif kaçar..uzay geometrinin konusuna giriyo bu aşk..sadık ali de süper yani..şu afranur her görüşümde beni sinir ediyo ama yaa

Müge
28-01-06, 01:39
Bu akşam çok komikti yine...Fincan'ın Türkan şoray kirpikleri çok güldüm:=)

twetytom
28-01-06, 12:08
Bu akşam çok komikti yine...Fincan'ın Türkan şoray kirpikleri çok güldüm:=)

ben izleyemedim türkan şoray kirpiklerini.bana kısaca özet geçebilir misin müge?

Müge
30-01-06, 00:20
Sevgili twetytom cuma günü neler oldu bir düşiniyim?? :img-huh: Daha yeni gördüm yazdığını..Ben eskisi gibi aklımda tutamıyorum diziyi.:=(
"Sally'nin aşkı Çağlar gerçektende ona aşık onu kıskanıyor,Şadan evde oğluna bakarken Füsün'a çok kızdı ama Fusun 'da Apdül'den borç para alarak boncuk işine girdi eve geldiğinde Şadan ona kızdı Fusun'un elindekileri aldı yere attı .Fusun ona eve katkıda bulunmak için boncuk işine girdim dedi ve ona 10 ytl verdi..Nemide ve Sadık Ali Fincan uyurken çantasından bir kutu aldılar ve çok güldüler iiçini açınca.Fincan'ın kirpiklerine taktılar Türkan Şoray kirpiklerini ve aralarında anlaşarak bir anda Fincan'ı uyandırdılar...Fincan uyandığında çok kızdı onlara.."
Valla bu kadar kalmış aklımda ..Cuma günün kü bölümün tekrarını salı günü saat10:00 ve de01:30 da trt-int'en izleyebilirsin.. :mad:

ena
30-01-06, 01:50
ayrıca cuma günü şu içinde misket ve neredeyse bütün bekar erkeklerin bulunduğu aşk ilişkisi de ilginç bir hal aldı.Abdül ile rüzgar konuştular, abdül misketin kendisine aşık olduğunu ama onu bi türlü vazgeçiremediğini anlattı rüzgara.rüzgar da abi mektupta açıkça söyle dedi.abdül ben beceremem sen yaz falan derken, mektubu da rüzgar verdi..ya anlatırken fark ettim ki baya bi karışıkmış bu ilişkiler.Zaten beynim almıyor artık bu kadar karmaşayı..:) bu enteresan ilişkinin sonu nereye varacak onu da merak ediyorum.

twetytom
30-01-06, 18:50
çok teşekkür ederim arkadaşlar.izlemiş kadr oldum sayenizde sağolun. :)
bugün fincanın türkan şoray olmasına çok güldüm.hele sadık aliyle karşılıklı şarkı söyleyerek dans ettiler ya yerlere yattım desem yeridir. :img-hyste
ama fincanın eski halini tercih ederim :img-thumb

BERNA
30-01-06, 19:50
ben de Şadan'ın herkese askerlik arkadaşıymış gibi sarılmasına çok güldüm, daha doğrusu bunu yaptığında insanların suratlarındaki ifadeye!!

ena
30-01-06, 23:55
ya ama kabul etmek gerekirse fincan o kıyafetlerle türkan şoray'ı andırıyordu..tabii biraz deforme olmuş bi türkan şoray..ama çok eğlenceliydi cidden...heheh...Şadan da süperdi ya..yalnız peyami ile rüzgar sakız hanımı dize getirecek gibiler...nasıl ters ters konuşuyorlar yahu

sezinti
31-01-06, 00:02
ya ama kabul etmek gerekirse fincan o kıyafetlerle türkan şoray'ı andırıyordu..tabii biraz deforme olmuş bi türkan şoray..ama çok eğlenceliydi cidden...heheh...Şadan da süperdi ya..yalnız peyami ile rüzgar sakız hanımı dize getirecek gibiler...nasıl ters ters konuşuyorlar yahu

dikkat ettinizmi ? Sakız hanım işyerinde duvara resmini astırmış:img-patsa ,güzel sahnelerden birisi de bölümün sonunda Şadan'ın Çağlar'ın işyerine gelmesiydi:img-patsa

ena
31-01-06, 11:47
zaten zavallı çağlar da ne çekiyorsa şadan'dan çekiyor...:) ama ben çağların foyası nasıl meydana çıkacak çok merak ediyorum..bir de şu merkezinde misket'in blulunduğu uzay-geometrik aşk ilişkileri nasıl bi çözüme kavuşacak gerçekten merakla bekliyorum..

jale
03-02-06, 01:27
hisarbuselik dizisi ne zaman başlıyor bilen varmı arkadaşlar trt 1 de çok yakında diyor demekki 8 şubatta değil ? merakla bekliyorum. bu arada bizim evin halleri süper gidiyor....ben bir ankaralı olarak sanatçıları arasıra görüyorum yollarda çok iyiler, çok sıcak kanlılar...hepsini öpüyorum...afranuru yıldız olmak kolaymı oyununda izledim akün sahnesinde süperdi, daha öncede safa yı izlemiştim çok yakışıklı ve yetenekli buluyorum onuda...iyiki katılmışlar bu diziye.... :love04:

ena
03-02-06, 02:31
ya ben hala merakla şu aşk düğümünün çözümünü bekliyorum.Fazla zorlamazlar inşallah..
Bu arada jale okan şenozan'ı görürsen senelerdir sana hayran olan biri sana istanbuldan çok selam söyledi der misin?
hisarbuselik de ilginç bir diziye benziyor cidden.Sadık amca yani ergun uçucu da rol alıyor sanırım.

sungerE.T
03-02-06, 13:22
aliş saçlarını boyayınca 15 yaş gençleşti :) :)

ena
03-02-06, 13:29
aliş saçlarını boyayınca 15 yaş gençleşti :) :)

heheheheheh...süper oldu ama di mi? :img-hyste

simal
03-02-06, 13:46
Buarada Misket`in ortasinda bulundugu ask dügümü cözülüyor artik, en azindan Misket mektuplarin kime gittigini ve kimden geldigini anladi bu da bisey! Bide Dalyan anlasa ve kendi kendine gelin güvey olmayi biraksa!

ena
03-02-06, 13:50
ya simal sorma.O dalyan'ı boğazlayasım geliyor..Ama hepsi annesinin suçu..Dalyan da ona uyuyor ama ikisini yanyana görünce boğuluyor gibi oluyorum ya. Bu arada rüya misket'in rüzgar'a olan duygularını anlamıştı sanki..ben onun devreye girip bu durumu çözmesini istiyorum bir de merak ediyorum.Acaba rüzgar da misket'e aşık olur um yoksa misket de diziden boynu bükük ayrılanlar kervanına mı katılır. Son zamanlarda nedense hep olamayan aşkları izliyoruz.

simal
03-02-06, 13:59
Evet ask konusunda pek istikrarli gitmiyolar ama Rüzgar nasil asik olur Misket`e onu bilemiyorum, biraz zor yani. Ben Rüya`nin anladigi kismi kacirmisim, eger öyleyse en iyi o cözer durumu, dizideki en akli basinda karakterlerden biri, ama Rüzgar`i asik edebilirmi bilemiyorum. Zaten Neva güya kizi güzelestirmeye calisti dahada berbat etti!

ena
03-02-06, 14:05
işte ben de onu çözemiyorum, nasıl aşık olur..Ama sanırım ilerleyen bölümlerde Misket başındaki örtüyü çıkarınca ve giyimini az biraz değiştirince rüzgar çarpılacak.Sadece rüzgar mı? Abdül de çarpılacak...Ondan sonra rüzgar'dan yardım ister belki de abdül.. Ama neler olur kestiremiyorum..Şu anda biraz meşgulüm ama rüyanın anladığı bölümü birazdan yazmaya gayret ederim.

simal
03-02-06, 14:16
Tabi güzellik konusunda carpar bence de ama kültür de var tabi, arkadaslariyla kafede oturmuslardi bi kere iste o sahne cok kötüydü Misket adina. Gerci cok akilli bi kiz o yüzden imkansizda deil yani. Tesekkür ederim buarada müsait olunca yazarsin Rüya olayini önemli deil. Umarim bugün izleyebilirim disarda oluyorum cünkü cok da önemli bölüm oysaki Misket ögrendi tam yaa:(

ena
03-02-06, 14:29
heh yettim..Hani şu Misket'in yanlış anladığı bir tecavüz davası vardı ya, o zaman her şey ortaya çıktığında Rüzgar misket'ten açıklamasını istemişti de Misket de anlatırken "Ya siz öyle parkta sarmaş dolaş oturuyordunuz, ben sizi yavuklu sandım üzüldüm..." diye bir şeyler söyledi.Rüya da o zaman "Bizi yavuklu sanınca niye üzüldü ki?" diye sordu kendi kendine sonra "aaaa" diyerek gözleri parladı.. Bakalım ben de bu akşam kuzeni ekmeye çalışıcam:) yemeğe davet etti, yarıms aat geç gitsek bişey olmaz herhalde:)

ena
03-02-06, 14:30
he bu arada söylemeyi unuttum, aslında ben o kafe sahnesinde rüzgar'ın tutumuna bayılmıştım. hani demişti ya "siz onun doğallığıyla dalga geçiyorsunuz ama ben sizin sahteliğinizden tiksiniyorum" diye, valla çok hoşuma gitmişti.alkışlamıştım rüzgarı.

sinem83
03-02-06, 14:31
dediklerinize katılıyorum, rüya bu işi çözer bence de... ama rüzgarla misket olmaz üstünü başını değişse de olmaz değişmese de olmaz gibi... ama abdül olabilir, hem kültür ve aile bakımından da iyi olurlar, misket güzelleşirse abdülün onun peşinden koşmasını izleriz herhalde...

ena
03-02-06, 14:48
ya abdül kesin koşar misket'in peşinden..İşleri dalyan karıştırır yine..Ama ben Misket'in Rüzgar'a olan aşkından vazgeçmesini beklemem açıkçası..Ayrıca çevresindeki kızlardan pek de hayır görememiş olan rüzgar acaba bu şekilde mutlu olur mu? ne bileyim ya çok karışık geliyor. Olabilir de olmayabilir de..Siz ne deseniz kaşrı çıkabilirim yani, o kadar karıştı kafam bu konuda. Ama rüya'nın yeni hali çok tatlı di mi? Aklı başında havalar çok yakışmış ona.Ama keşke neva'yı bozmasalardı.

sezinti
03-02-06, 14:51
dünkü bölümde dikkat ettiniz mi ?
Rüzgar'ın gözlerinde problem vardı. bir önceki bölümdede işyerinde gözlükle dolaşıyordu, kısa bir an için gözlüklerini çıkartsada, dikkatinizi çekti mi ?

ena
03-02-06, 14:57
dünkü bölümde dikkat ettiniz mi ?
Rüzgar'ın gözlerinde problem vardı. bir önceki bölümdede işyerinde gözlükle dolaşıyordu, kısa bir an için gözlüklerini çıkartsada, dikkatinizi çekti mi ?
evet sezinti haklısın, ben de kaç bölümdür hep gözlükle görüyorum rüzgar'ı da dün artık canıma tak etti dedim acaba bu çocuk yumruk falan yedi de onu mu saklamaya çalışıyorlar.Ama gözlüğü çıkarttığı anda ne olduğunu göremedim.

BERNA
03-02-06, 23:16
Ben Abdül'ün zaten şu anda Misket'ten hoşlandığını düşünüyorum. Sanki inkar aşamasında o yüzden sürekli kıza kötü davranıyor ancak sonu nereye varır bilemiyorum. Rüzgar ve Misket ise bana pek olmaz gibi geliyor. Rüzgar'ın tabi bakış açısı değiştirecek bir olay olması lazım.
Afranur 'a kızıyorum ama kadının kötü de olsa zekasına da prim verrmiyor değilim Dalyan'a daha çok kızıyorum boğasım geliyor benim de :)
Sadık Ali müthiş komikti yine.
Bu arada Cuma günü ben diziyi yeğenim doğduğu için kaçırdım merak ettim Misket durumunu.

sezinti
03-02-06, 23:24
Misket ile Duriye konuşurken Misket Rüzgar'dan hoşlandığını ağzından kaçırdı, Füsün para kazanmaya başladı, herkese harçlık dağıtmaya başladı, Şadan'a da vermek istedi. Şadan Peyami'ye füsün'dan ayrılmak istediğini söyledi.
Duriye'nin çocuk özlemi devam ediyor. Çocuk özlemini Misket'le paylaşırken, Misket-Rüzgar durumunu konuşmak için Misket'in ( Duriye'lerde) kalmasını istedi. Misket kabul etti. Afranur Misket ile Duriye'nin konuşmalarını dinledi. Tabi Afranur kendince olanları Dalyan'a anlattı.

sevgili berna1

sizleri ve ailenizi tebrik ederim. Allah analı- babalı büyütsün, hayırlı bir evlat olmasını,sağlıklı, mutluluk içerisinde büyümesini dilerim.

ena
03-02-06, 23:33
sevgili berna1

sizleri ve ailenizi tebrik ederim. Allah analı- babalı büyütsün, hayırlı bir evlat olmasını,sağlıklı, mutluluk içerisinde büyümesini dilerim.

ben de bu dileklere aynen katılıyorum...Üstüne söylenecek söz bile yok..

Bugün afranur'a çok sinirlendim.Artık diziden çıkmasını istiyorum ya..tabii rengin hanıma lafım yok o kadar güzel canlandırıyor ki afranur karakterini artık midem bulanıyor ama dayanamıyorum..gerçekten sinirlerimi hoplatıyor..O ve dalyan...

Misket'e çok üzüldüm ve güldüm yaa..Gerçekten düriyeye ağzından kaçırdığı sahne çok hoştu..

şadan da haklı bir yerde ama..İyi bile dayandı füsun gibi bi kadına.

Müge
04-02-06, 00:28
Afranur hanım gerçekten olayı abartı,dünkü bölümde yataklarına oyuncak bebek koymasına çok sinirledim..
Bir şey dikkatimi çekti senaryo grubunda azalma olmuş..

ena
04-02-06, 00:36
ben ne zamandır son jeneriği dikkatli izleyemiyorum..ilk jeneriği de tabi..o yüzden dikkatimden kaçmış olabilir.yoksa çok dikkat ederim bu tür şeylere. Ama afranur olayı abartıldı gibime geliyor.

BERNA
04-02-06, 09:34
hem son bölümü bana anlattığınız; hem de güzel dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, böyle duyarlı dostlar edindiğim için gerçekten şanslıyım.
saolun

simal
04-02-06, 17:41
he bu arada söylemeyi unuttum, aslında ben o kafe sahnesinde rüzgar'ın tutumuna bayılmıştım. hani demişti ya "siz onun doğallığıyla dalga geçiyorsunuz ama ben sizin sahteliğinizden tiksiniyorum" diye, valla çok hoşuma gitmişti.alkışlamıştım rüzgarı.
Dogru söylüyosun ben unutmusum orasini tatliya baglanmisti o sahne dimi, ama yine de Rüzgar`la arasinda bayagi bi fark var bunu nasil asicak Misket bilemiyorum. Belki de bazi arkadaslarin dedigi gibi Abdül devreye girer asik olarak ama ben Rüzgar`a olan askini cok samimi buluyodum..Neyse buarada tesekkürler Rüya`nin anlama sahnesi icin ama ben o bölümü kacirmisim malesef. Buarada dünkü bölümde Afranur`a daha da gicik oldum artik son noktaya geliyo yavas yavas. Bide kizi kacirmaktan bahsetmeye basladi utanmadan yaa! :icon_mad:

simal
04-02-06, 17:47
evet sezinti haklısın, ben de kaç bölümdür hep gözlükle görüyorum rüzgar'ı da dün artık canıma tak etti dedim acaba bu çocuk yumruk falan yedi de onu mu saklamaya çalışıyorlar.Ama gözlüğü çıkarttığı anda ne olduğunu göremedim.
Gözünde bisey cikmis sanki Rüzgarin, pek morartilmisa benzemiyodu gerci renk mordu ama :) Tuhaf bisey cikmis heralde tek gözünde.

twetytom
04-02-06, 20:16
Gözünde bisey cikmis sanki Rüzgarin, pek morartilmisa benzemiyodu gerci renk mordu ama :) Tuhaf bisey cikmis heralde tek gözünde.

her ne olduysa geçmiş olsun.bence de rüzgarla misket olmaz arkadaşlar.kültür farkı çok büyük bir neden.ayrıca dizi iyice türk filmine döner.köyden gelen kız şehirli oğlana aşık olur.önce oğlanın igisini çekemez sonra kendine çeki düzen veririr boyanır,güzelleşir.oğlan ona aşık olur. :img-swoon :mad72: :img-huh:

ena
04-02-06, 21:08
ya evet haklısın o noktada tam türk filmine döner ama ne yapalım be kardeş, biz de türküz nihayetinde, böyle mutlu mesut sonlar; hatalı olanın hatasını anladığı affedildiği ve mutlu olduğu sonlar bekliyoruz.Gerçi rüzgar asla miskete karşı yanlış ve küçümseyici bir tutum içinde olmadı. Bakalım neler olacak.Ama ben de misketin rüzgara olan aşkını çok samimi buluyorum.

Müge
05-02-06, 00:34
Fincan hanımın gerçek hayattaki kızı "Fadik Atasoy"salı günü kanal d başlayacak "Sev kardeşim" dizisinde rol alacaktır..

ged
05-02-06, 04:37
ya evet haklısın o noktada tam türk filmine döner ama ne yapalım be kardeş, biz de türküz nihayetinde, böyle mutlu mesut sonlar; hatalı olanın hatasını anladığı affedildiği ve mutlu olduğu sonlar bekliyoruz.Gerçi rüzgar asla miskete karşı yanlış ve küçümseyici bir tutum içinde olmadı. Bakalım neler olacak.Ama ben de misketin rüzgara olan aşkını çok samimi buluyorum.

Buna ilaveten, son günlerde Türk filmlerinin televizyona uyarlandığını da unutmamak lazım... Acı hayat ya da Ihlamurlar Altında gibi... Yani "başka dünyaların insanlarının aşkı" hâlâ izleniyor ve isteniyor. Ben Misket ve Rüzgar'ın aşık olmasına tarafım yani... Bakalım senaryo o yöne evrilecek mi?

sezinti
06-02-06, 18:49
Afranur Misket'i kaçırma planı yaptı

Afranur Dalyan'a mektub yazdı. Mektubu Dalyan'a verilmesi için Mikset'i kullandı, Misket mektubu Dalyan'a verdi. Dalyan'da pek sevindirik oldu. Mektubun Misket'ten geldiğini zannediyor. Afranur Nemide'nin evinin anahtarını aldı Misket'i kaçırmak için.

BERNA
06-02-06, 21:38
Bir de Misket mektup olayında biraz karışık hikaye buldu ve de bunu Abdül'e ve de Rüzgar'a anlattı. Mektupları o yazmamış (karşı pasajdan bir kız yazmış) ve de yazan kişinin tarifinden de Abdül'e yazdığını sandığını fakat yanıldığını söyledi. Bu hikayeye Rüzgar pek aldırmadı ama Misket'in kendisine mektup yazmadığını öğrenen Abdül fena bozuldu :)

ena
07-02-06, 00:21
Misket akıllı kız vesselam ne diyim..Ama şu dalyan ve afranur artık derslerini alsalar da pıssalar..Dalyan neyse de afranur'un hiç üstüne alınacağını sanmam gerçi.

kraliceubu
07-02-06, 10:49
Dizideki oyuncuların hepsi profesyonel ve çok yetenekli oyuncular, hepsini defalarca tiyatroda izledim. Ama dizinin senaryosu o kadar berbat ki, o muhteşem oyuncular yeteneklerini gösteremiyorlar, üstelik yapmacık kalıyorlar. 8-10 tane senaristi var dizinin ve hepsi ne yapıyor, nasıl uğraşıyor da, bu kadar itici, rahatsız edici, özensiz, saçma sapan, korkunç bir öykü yazabiliyorlar, hayret ediyorum. Tüm oyuncuların iyi olmasının yanısıra Rüya ve Neva olmasaydı, hiç izlenmeyecek bir dizi olurdu. Neva'nın sempatikliğinin yanısıra, Rüya'yı oynayan Dilara Yalçın peri kızı gibi adeta, çok güzel. Abim de bana Dilara Yalçın'ın Devlet Tiyatrosu'ndan istifa ettiğini söyledi. Zaten gerek kişilik, gerekse oyunculuk bakımından Devlet Tiyatroları'na fazla geldiğini düşünüyoruz. Rüya'ya başarılar...

jale
07-02-06, 16:42
evet arkadaşım sana katılıyorum. İzlerken deneyimli oyuncuların farkı hemen fark ediliy or.neva ve rüyayı da seviyoruz ama vazgeçilmezlikleri tartışılır.... gerek doğallıktan uzak olmaları,türkçeyi kullanımları,tavırları biraz amatörce... bence oradaki deneyimli oyuncular onlar için bir şans ,iyi baksınlar..güzellik yetseydi..neyse kimseyi kırmak istemem ama abi ve ablalarından çok şey öğrenmeliler..mesala SAFA veMİSKET ve RÜZGARda genç ama çok güzel oynuyorlar...ben oyunculuk yeteneğinin doğuştan olduğunu sanıyorum..belki sonradan geliştirilebilir..sonuçta biz dizinin tüm oyuncularını seviyoruz. haklı eleştiri yapalım lütfen ... :img-icecr

sezinti
07-02-06, 18:43
Ve beklenen oldu

Dalyan Ve Afranur kimi kaçırdı,:img-hyste :img-hyste

Afranur ve Dalyan bütün hazırlıkları yaptılar, Afranur ve Dalyan'ın kaçırdığı kim ? :img-fear2 :img-fear2 Afranur'un unuttuğu detay neydi, :img-book:

Müge
07-02-06, 18:51
Çok komik bir bölümdü gerçekten de..Afranur Şadan'ı kaçırdı ..ÇOk güzel bir plan yaptılar ama bakmadan yüzüne koydular çuvala:)..Polis arabasıda durdudu onları... Yarın akşam bakalım neler olacak?:)

sezinti
07-02-06, 18:57
Afranur ve Dalyan karşılarında Şadan'ı görünce neler yapacaklar:) , Rikkat ve Zeynep arasında sahne çok ilginçti. :img-fie:
Füsün ve Sakız'ın Peyami'ye söylediği laflar hiç hoş değildi.

sinem83
07-02-06, 19:15
tüh yaa son sahneyi kaçırdım:(

demek şadanı kaçırdılar zaten belliydi bir arıza çıkacağı:) hadi bakalım şimdi neler olacak...

sevgili sezinti füsun ve annesinin peyamiye söylediği sözlere ben de kızdım... zaten onlar hadlerini her zaman açmakta birinciler... ama belki şadan ilerleyen bölümlerde boşanmak istediğini söylediğini söylerse aklı başına gelir diye umuyorum...

sezinti
07-02-06, 19:22
Zeynep ve Rikkat sahnesi neden ilginç geldi, Zeynep ağlamaya başlayınca anne anne kelimelerini duyunca birden yüzümde gülümseme geldi, bu sahne olmalımıydı olmamalıydı, ayrıca zeynep'i uzun bir aradan sonra gördük.( arada kaçırdığım bölümlerde çıktıysa başka )

Hisarbuselik dizisinin tanıtım fragmanlarını gördükçe bu diziyi izlemek için sabırsızlanıyorum.
Ergun Uçucu, Tayfun Eraslan'ı Mithat Erdemli'yi, Kurtuluş Şakiroğlu'nu, Onur Saylak'ı, Şebnem Talay'ı izlemek güzel olacak.

sudem
07-02-06, 19:28
bu bölümde kırıldım gülmekten ya... ama aslında çok kızdım Allah o dalyana ve annesine akıl versin..inşallah şadan onları bir güzel haşlar.aile düşman olur onlara...

BERNA
07-02-06, 23:05
çuvala koyarken başını hemen geçirdiler ama Dalyan ve Afranur Misket ile Şadan'ın kolunu karıştıramazlardı gibi geliyor bana. Neyse, karanlık olduğuna ve heyecanlarına verelim ikilinin. Bu bölüm ben de çok güldüm sondaki karışıklığa. Şadan huzurlu bir uyku çekecekti kısmet değilmiş :)

ena
08-02-06, 01:00
ya ben de yerlere yattım bu bölümde..şadan başlarına ne iş açacak ve durumu nasıl açıklayacaklar merak içindeyim..afranur cadısı bulur gerçi üste çıkmanın bi yolunu ya neyse..

simal
08-02-06, 01:13
Yaaa ben izleyemiyorum iki gündür, ve iki hafta daha izleyemiyicem:(niye gece filan tekrarini koymuyolarki, misal hala uyumamissam ters köseyi izlicem 3`te

ena
08-02-06, 01:28
Yaaa ben izleyemiyorum iki gündür, ve iki hafta daha izleyemiyicem:(niye gece filan tekrarini koymuyolarki, misal hala uyumamissam ters köseyi izlicem 3`te

simal trt int'te gece 1.20 de tekrarları veriliyordu..gerçi 3 bölüm öncesinden ama ben okul zamanı ordan takip ediyorum..ertesi gün kalkmak zor oluyor ama:))
ayrıca gündüz 10:30 gibi de trt intte yine tekrar oluyor..ve tabii yine 3 gün öcnesinden.

simal
08-02-06, 01:32
AAA bilseydim izlerdim bakmadim oraya tabi:( Tesekkürler!
Baktim varmis :D Cok saol yaa! (kuru kuru tesekkür sarmadida ;) )

ena
08-02-06, 01:42
hehe..rica ederim..ne demek..her zaman...:)

shenaie
08-02-06, 08:02
Bugün kü bölümü sabırsızlıkla bekliyorum. Afranur yaptıklarının bedeli ödemeli. Şadan eminim ikisini de mahvedecektir. Düriye olanları duyunca ne yapacak en büyük merakım bu. Afranur iş ortaya çıkınca bir daha Nemide'nin evine ayak basamaz herhalde.

purna
08-02-06, 10:26
afranurdan korkulur ha neler neler dusunuyor yapıyor

sezinti
08-02-06, 18:36
Afranur ve Dalyan'ın maceraları devam ediyor,:img-fear2 :img-fear2

Misket diye kaçırdıkları kişinin Şadan olduğunu gören Afranur- Dalyan ikilisi , Şadan'ı hastahaneye bırakıp kaçtıktan sonra Misket'i kaçırma girişimleri devam ediyor.

yerdeki Misket, yerdeki Misket diyerek Misket'i kaçırmak isteyen Afranur ve Dalyan ikilisi bu sefer kimi kaçırdı :img-fear2:img-fear2

Duriye, Afranur ve Dalyan'nı yaptıklarını öğrenirse yapacağı ilk iş Dalyan'dan boşanmak.:img-book:

Final sahnesinde kaçırdıkları kişinin Rikkat olduğunu anlayan Dalyan ve Afranur'un şaşkınlığı görülmeye değerdi:img-fie: :img-fie:

Müge
08-02-06, 18:45
Gülsem mi?,ağlasam mı?,Kızsam mı?.Anlamadım.Afranur hanım Misket'i kaçırabilseydi eğer Dalyan onunla geceyi geçirseydi bu şey olmazmıydı zorla haneye neyse..Benim hiç hoşuma gitmedi ......Dalyan'dan nefret ediyorum artık ......

sezinti
08-02-06, 18:50
Misket ile Duriye konuşurlarken Duriye'nin Dalyan için hissettiklerini Misket'e söyleyince, Dalyan ve Afranur'un yaptıkları karşısında Duriye boşanmalı diyorum.
Dalyan'da Afranur'a Duriye'ye laf söyleme, Duriye benim birtanem sözlerini duydukça
Dalyan'a kızgınlığım bir kat daha arttı.

simal
08-02-06, 19:02
Afranur ve Dalyan`a inanamiyorum! Kadin yatak yapiyorum ben size dedi yaaa!Zorla kacirdiklari kizin o anda adamla ayni yatakta yatacagina hangi mantik inanir yaa, sanki kiz dünden razi. Hayir öyleyse bu salak Dalyan düsünmüyomu kizla konusup anlasmali kacirmayi. Yani Dalyan`in zeka darligi yaninda karisini düsündükce igrenc buluyorum! Bide simdi Afranur kesin bu istende siyrilir en gicigida bu! :icon_mad:

ena
08-02-06, 19:04
Yuh yani yuh..Bu afranur denen kadın aman Allah'ım, düşmanımın başına verme böyle birini..Yahu bu kadar da olmaz..Bıraktı hastaneye adamı, bi de "aman ne yaparsa yapsın" diyor. Benim annem bana o kadar hakaret edecek de ben onun söylediklerini harfiyen yerinegetireceğim..Dalyan yüzüne tükürülmeyi çoktan haketti. Düriye onu o kadar severken ve onun için endişelenirken onun bu yaptığı iş mi?Afranur bakalım rikkate durumu açıklarken neler diyecek? Nasıl hoplatacak sinirlerimi?

BERNA
08-02-06, 21:21
Dalyan Misket'i aklına koyduğu anda zaten ben ona yuh çekmiştim ama size katılıyorum, hadi Dalyan Misket kendisine aşık zannediyor, Afranur nasıl bu kadar havaya girdi onu anlamadım. Afranur'un planları birara ortaya çıkmayacak diye çok korktum, Rikkat akıllı kadın olduğu için uydurulanlara inanmaz herhalde.
Yalnız ben Şadan'ın hastanede uyanmasına gerçekten çok güldüm, rüya sanması gerçekten komikti. Nemide uyanınca ve hiç kimseyi bulamayınca neler olacak acaba?? Düriye bence de olayları öğrenince boşanmalı. Boşanma demişken de Füsun biraz sivri laflar ediyor ama Şadan bence karısıyla doğru dürüst konuşursa, rahatsızlığını düzgünce dile getirirse o da kocasını sevdiği için geri adım atar diye düşünüyorum.

ena
08-02-06, 23:07
evet ya nemide'nin sabah uyandığındaki halini düşünemiyorum. Hakikaten çok komik olur..Şadan'ın uyanma sahnesine ben de çok güldüm..Bi de şirin şirin demiyor mu "çocuk mu kandırıyosunuz..sizi sizi..bal gibi rüya işte" diye..Çok güldüm hakikaten.

purna
09-02-06, 08:37
durıyeye yazık olcak ogrense keske evı terk etse dalyanıda bosasa

sungerE.T
09-02-06, 16:07
rikkat dalyanı ve afranuruu gördüğü zaman ne olacak çok merak ediyorum:):):)
düriye öğrenirse napar acaba:S ya ama dalyana da kıyamıorm hep afranur girdi onun aklına:)

ena
09-02-06, 16:18
ya tamam afranur girdi dalyan'ın aklına da adam olup da izin vermeseydi dalyan da..gerçi afranur da çok cin kadın..kaçmak için hiç açık kapı bırakmıyor..Ben valla bugünkü bölümü heyecanla bekliyorum..bakalım rikkat çakozlaycak mı durumu...

aliyeaynalar
09-02-06, 18:26
rikkat düriyeye gerçeği söylese ve düriye ondan boşansa ve boşanacağı anda hamile olduğunu öğrense ne güzel olurdu

ben hamileyim seni boşuyorum dalyan :)

aliyeaynalar
09-02-06, 18:33
ahada öğrendiği gerçekleri yazık dürüyeye yaa :(
ama dalyan gilin yüzünü görmek en komiğiydi :)

sezinti
09-02-06, 18:36
Duriye'nin gözünden yaşlar geldiği anda bölüm bitti

Afranur nedir öyle patates cuvalıymış, patates cuvalı diye Rikkati götürmüşler. Afranur işin içinden sıyrılmaya kalkmaya çalışmaz mı ?
Rikkat'ten nasıl korktu Dalyan.
Duriye artık boşanmalı.

ena
09-02-06, 18:36
ya hakikaten helal rikkata.Ben önce keşke şadan'ın eline düşselerdi dedim ama şadan sabırsız adam, gerçekleri öğrenmeden çat diye iki tokat çakar sinirini alırdı.. Düriye'ye çok yazık gerçekten.Sen kocanla ilgili o kadar endişelen gece boyunca sonra onun sen onun için endişelenirken üstüne kuma almak için uğraştığını öğren.Yazık ya..Peyami'ye de ayrı uyuz oldum valla.İnsan bi ciddiye alır yahu..Şadan'a çok güldüm ama ya.Füsun da tam dayaklık..hala dalga geçiyor kocasıyla.

Müge
09-02-06, 18:43
O kadar mutluyim ki anlatamam Afranur'un bütün foyası ortaya çıktı.Helal olsun Rikkat'e ....Umarım yarın köyüne dönerde kurtuluruz ondan..:)Duriye bakalım ne yapacak..Zor günler onu bekliyor:(

ena
09-02-06, 18:45
evet ya düriye dalyan'ı kovsa evden ne hoş olacak..Sen de git ananla dese..ikisini de kapı dışarı etse..Ahhh ah!Afranur'un foyası ortaya çıktığı an kuzen geldi beni ziyarete, direk şşşşşş sesiyle karşıladım onu.. Dalyan'ın kendisini affettirmesi zor olacak ama ben affedilmesi taraftarı da değilim açıkçası..

Müge
09-02-06, 18:50
Diziye biraz renk geldi kaçırma olayı olunca..Biraz sinir bir durum ama bugün keyifle izledim diziyi.. :blush:

ena
09-02-06, 19:00
ya kaçırma olayı neyse, zevkliydi dediğin gibi ama, onun öncesindeki o afranur ve dalyan'ın kendilerinden emin halleri beni çok sinirlendirdi.
Bir de şu var, yarın falan orda bi tartışma başlarsa dalyan ve afranur da misket'in de bende gönlü var havalarına girerlerse düriye çat diye "ay hayır o rüzgara aşık ay" diyebilir..Üstelik rüzgarın da orda olduğu bi ortamda.

aliyeaynalar
09-02-06, 19:24
tartışmalar kavgalar bu diziye renk katıyor bence..
belki saçma gelecek ama, kavga olunca renkleniyor şenlikleniyor dizi...:)

simal
09-02-06, 19:56
Izleyemedim yaaa:( Tamda gününde yani! Demek ögrendiler sonunda. Afranur`ùn gitmesine cok sevinirim, Dalyanda haketti ama Duriye bilir artik gerisini.. Tekrarini izleyeyim bende bari ama haftaya kaldi:(

BERNA
09-02-06, 21:52
Bana Peyami'nin sakinliği sinir bozucu da olsa düşündükçe olay da çok komik geldi. İnsanın gerçekten inanası gelmiyor hem karın hem kayınbiraderin kaçırıldım galiba diye telefon etsin, hele Şadan'ın anlattığı hikaye tam bir kara mizah örneği. Düriye'ye çok üzüldüm ama Dalyan'ın foyasının meydana çıkması gerçekten çok iyi oldu.

ena
09-02-06, 23:40
yani işte peyami de komik bir durumda orda. Ben bir de merak ediyorum abdül falan durumu öğrenince ne diyecek.Abdül gibi bi delikanlı kaldırmaz herhalde bunu..ya da rüzgar öğrenirse misket'e teselli amaçlı yakınlık gösterip de misket'in yeni yanlış anlamalar oluşturmasına neden olabilir.

shenaie
10-02-06, 08:52
Dün çok heyecanlı bir bölümdü. Nihaye gerçekler ortaya çıktı. Düriye bence Nemide'lerde kalacak uzun bir süre. Evinde kalsa bile Dalyan'ı eve almaz. Peyami'yi zor anlar bekliyor. Rikkat ona çok kızdı. Bir şekilde öfkesini alacaktır. Şadan'ın Dalyan'ın üzerine yürüceğini düşünüyorum bu akşam. Füsun gerçekten çok sinir bozucu olmaya başladı. Sürekli kocasına laf atıyor onu daha çok sinirlendiriyor. Akşamı sabırsızlıkla bekliyorum.

arzu_
10-02-06, 09:45
ya yazık dün düriye çok kötü oldu orda...miskette kötü bi duruma düşmüş oldu, sanki dalyanı ayartmış gibi bi duruma düşmesin şimdi düriyenin gözünde..ay ne fena kadın bu afranur yaaa ortalığı karıştı birdi zeytinyağı misali sıyırtmaya çalışıyo..

sezinti
10-02-06, 18:50
beklenen oldu.
Füsün Şadan'la eğlenmeye başlayınca, Şadan Füsun'a boşanmak istediğini söyledi. Sadık Ali olanlardan habersiz, Dalyan ve Afranur'un ne yapmak istediklerini anlamak için çok çabaladı sonunda anladı
Dalyan ağlanırsın böyle

ena
10-02-06, 19:25
Vallahi şadan iyi bile dayandı, yerimden kalkıp ben gittim füsun'un üstüne boğazlamak amaçlı ya..Ayrıca bi de milletin ortasında dalga geçmiyor mu iyice delleniyorum.Afranur yine yaptı uyuzluğunu..Üste çıkma çabaları sonuçsuz kaldı çok şükür!Dalyan da kovdu ya onu içimin yağları eridi.Ama düriye'ye içim parçalandı ya yazık..Bir de olayın telefon üzerinden yayılış sahnelerine çok güldüm..Çok iyi planlanmış, kurgulanmış..bravo valla.

sinem83
10-02-06, 19:27
nihayet... şükürler olsuuuunnn:)

şu afranur cadısı ve dalyan efendinin kendini bilmezlikleri nihayet son buldu... şimdi düriyede sıra çektirsin bakalım biraz nasıl oluyormuş... düriye gibisini zor bulur dalyan

bu arada şadanın boşanıyorum demesine de çok çok sevindim... füsun hanım şimdi de dalga geçsin bakalım fazlasıyla hak etti burnu sürtsün de bi daha böyle davranabiliyor mu...

uzun zamandan sonra en keyif alarak izlediğim bölümdü, umarım artık böyle gider...

sudem
10-02-06, 20:02
afranur ne kadar sinir bir insan....nasıl kıvırdı hep.bir de misketin adı çıkmasın dedi ya... :icon_evil
dalyana oh olsun iyi oldu hatta az bile...düriyeye ben de çok üzüldüm.
füsun da haketti...biz ailece izliyoruz diziyi ve nerdeyse tvye atlayacaktık...
yalnız ne afranur ne de dalyan durabilir onların yüzlerine bakabilir.artık ikisi de dizide oynamazlar gibi geliyor bana

sezinti
10-02-06, 22:31
Hisarbuselik dizisi başlıyor
15.02.2006 tarihi Çarşamba günü saat 22.10'da TRT1'de
Ergun Uçucu,Tayfun Eraslan, Mithat Erdemli, Onur Saylak gibi oyuncuları izlemek güzel olacak.

BERNA
10-02-06, 22:37
Bizi uzun zamandır rahatsız eden iki olayın bir şekilde ortaya çıkması çok iyi oldu bence de. Dalyan şimdi annesini kovsa da yalnız kalınca onu çağırabilir de belli olmaz tabi ki. Düriye beni de çok duygulandırdı, önce Misket'i suçladı belki ama sonra kendi de inanmadı söylediklerine, sadece bir kadın isyanıydı o belki de.
Telefonla yayılma sahneleri gerçekten de çok başarılıydı ve çok iyi kurgulanmıştı bence de. Füsun gerçekten de inanılmazdı ama eski Füsun böyle olmadığı için yadırgıyorum hala olanları.
Misket'in Rüzgar'a, muhtemelen de Abdül'ün itiraf etmek istemese de Misket'e olan karşılıksız ilgisini izleyeceğiz bundan sonraki bölümlerde.

ÇAKIL85
10-02-06, 22:41
son bölümlere bayıldım.çok güzel gidiyor.iyice toparlanmış senaryo.
afranura sinir oluyorum.ama oyuncu çok iyi oynuyor.nefret ettim afranur karakterinden...bu da onun başarısı...
düriyeyi çok seviyorum...çok üzüldüm onun için...
afranur diziden çıkarsa eğer misketi de yanında götürebilir mi? :)
bir tek misketin sahnelerine tahammül edemiyorum bu dizide.
yoksa harika bir dizi...

Müge
11-02-06, 19:09
Cuma akşamı izleyememiştim diziyi sağolun arkadaşlar sizin sayenizde izlemiş gibi oldum.... :img-lady:

ena
11-02-06, 21:14
müge pazartesi, salı hadi en geç çarşamba trt intte o bölümün tekrarı oynar..bence kaçırma..Harika bi bölümdü..dalyan ile afranurun o ezik duruşlarını görmeni isterim şahsen.

ged
11-02-06, 22:44
müge pazartesi, salı hadi en geç çarşamba trt intte o bölümün tekrarı oynar..bence kaçırma..Harika bi bölümdü..dalyan ile afranurun o ezik duruşlarını görmeni isterim şahsen.

Bu bölümü ben de kaçırdım maalesef. İnşallah tekrarını da kaçırmam. Çok merak ettim vallaha...

sezinti
11-02-06, 22:53
Bu bölümü ben de kaçırdım maalesef. İnşallah tekrarını da kaçırmam. Çok merak ettim vallaha...

sevgili ged

tekrarını mutlaka izlemenizi öneririm.

Dalyan ve Afranur'un hallerini görmenizi isterdim. Duriye'nin isyanı, Dalyan'ın Şadan'ı uyurgezersin deyişi, Şadan'ın kaçırıldığına kimseyi inandıramayışı, Sadık Ali'nin meseleyi öğrenme çabaları,
Füsün'un olayları Sakız hanım'a telefonla anlatma durumu, Sakız hanım'ın İsmet'e İsmet'in Saysay'a aktarma durumları,
Füsünün Şadan'a uyurgezerliliği ile eğlenmesiyle başlayan süreç Şadan'ın Füsün'a boşanmak istediğini söylemesi ile bitmesi

Müge
12-02-06, 01:47
Evet ena sanırım salı gecesi verecekler trt-int e ama gece 01:30 da bakabilirim ancak:) Çok güzel bölümmüş :img-elvis

ged
12-02-06, 17:16
sevgili ged

tekrarını mutlaka izlemenizi öneririm.

Dalyan ve Afranur'un hallerini görmenizi isterdim. Duriye'nin isyanı, Dalyan'ın Şadan'ı uyurgezersin deyişi, Şadan'ın kaçırıldığına kimseyi inandıramayışı, Sadık Ali'nin meseleyi öğrenme çabaları,
Füsün'un olayları Sakız hanım'a telefonla anlatma durumu, Sakız hanım'ın İsmet'e İsmet'in Saysay'a aktarma durumları,
Füsünün Şadan'a uyurgezerliliği ile eğlenmesiyle başlayan süreç Şadan'ın Füsün'a boşanmak istediğini söylemesi ile bitmesi

mutlaka izleyeceğim sezinti, teşekkürler!!

purna
13-02-06, 08:25
durıye bosasın dalyanı aklı basına gelır belkı

h.eren
13-02-06, 12:13
Dizi gecen hafta her bölümü harikaydı. Bence öyle de devam edecek gibi..
Düriye bakalım ne kararlar alacak? Şadan gercekten boşanacak mı?
Merakla bekliyorum.

sezinti
13-02-06, 18:53
Dalyan'ın çırpınışları

Dalyan'ın Nemide'lerin evine geldiğinde önce Düriye, sonra Misket'in kapıyı Dalyan'ın yüzüne kapatması, hele Misketin kapatması, Nemide'nin Dalyan'a senin gibi komşu görmek istemiyoruz deyişi,
Sadık Ali bu bölümün favorisiydi. Nasılda Elmayı yedi.:)

Dalyan'a Abdül'ün tepkisi, Sakız'ın Dalyan'a cuvallayan çaycı demesi,
arkadaki Sakız hanım'ın resmi, :)
Füsun ve Şadan'ın barışmasını gördük. Şadan ile Füsun arasındaki uzlaşma çok sürecekmi ?

dediğim gibi Sadık Ali'nin elma'yı nasıl yedi :)

sinem83
13-02-06, 21:11
sevgili sezinti bence füsunla şadan yakın zamanda tekrar birbirlerine girerler gibi çünkü son zamanlardaki füsun baya bir acayipti bu kadar kısa zamanda akıllanabileceğini düşünmüyorum...

bu arada evet sadık alinin elma yeme performansı müthişti:)))

bir de oooooooohhhhhh dalyana bunları fazla fazla hak etti doğrusu... hele abdül hem azarlayıp hem de iş yaptırdı ya oh olsun dedim iyice..:)

sezinti
13-02-06, 21:16
sevgili sinem83
asıl korktuğum Rikkat ile Peyami'nin arası açılacak mı ? Sakız Hanım da Dalyan'a çuvallayan çayçı dedi ya, çok güldüm :) birde arkadaki Sakız Hanım'ın resmini görünce :)

sinem83
13-02-06, 22:12
rikkat ve peyaminin de aralarının açılma ihtimali yüksek olabilir dediğin gibi çünkü rikkat peyaminin fazla rahat tavırlarına çok sinir olmaya ve tepki göstermeye başladı bakalım :)

ay evet sakız hanımın resmini görünce ben de koptum o nasıl şey öyle :)

bu arada hisarbuselik dizisinin fragmanını en sonunda gördüm, müziği çok hoşuma gitti, güzel bir diziye benziyor, çarşamba akşamı bekleyip göreceğiz:)

sezinti
13-02-06, 22:19
sevgili sinem83

Tayfun Eraslan'ın oynadığı Agaçlar Ayakta Ölür adlı tiyatro oyunu 14-18 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Taksim Sahnesinde Saat 20.00'de, 18 Şubat 2006 Tarihinde ise saat 15.00 gösterimde olacak. İyi bir alternatif olabilir.

ena
13-02-06, 22:42
bu akşamki bölümde şadan ile füsun'un bu kadar çabuk barışması bana tuhaf geldi açıkçası.Ama füsun da böyle bi karakter işte..Ne kadar söylersen söyle anlamıyor..Ama boşanmak deyince veya söz konusu olayda anahtar kelime ne ise onu duyduğu an birden dank ediveriyor kafasına.Ve bu karakter benim çok sinirlerimi bozuyor açıkçası.Ben sadık ali'nin elma yiyişi yanında bir de çağlar'ın kızların ağzından aldığı lafları füsun'a satışına koptum.Hakikaten çok zeki bir adam bu çağlar. Rikkat ile Peyami zaten sık sık bu tip nedenlerle tartışıyorlar.Ama neyse ki peyami biraz daha aklı başında bir karakter.araları açılır bir süre sözlü çatışmalara şahitlik ederiz ama çok mühim bir şey olacağını sanmıyorum ben.

BERNA
13-02-06, 23:16
Füsun'un ben birdenbire kafasına bazı şeylerin dank edeceğini bekliyordum ne yalan söyleyeyim. Karakter icabı biraz gelgitli çünkü. :)

Dalyan'a gösterilen tepkilerin hepsinde içimin yağları eridi derler ya aynen öyle oldum. Abdül'ün yaptıklarına özellikle çok güldüm. Benim favori iki karakterimden birisi o çünkü. Diğer favori karakterim Sadık Ali kısacık sahnesiyle beni yine çok güldürdü.

Ben Peyami'nin genişliği konusunda ona katılmama rağmen, Rikkat'i haddinden fazla sinirli ve bazen sinir bozucu olduğunu düşünüyorum. Feministlik adına hiç ilgisi olmadığı çok işi karıştırıyor. İnsanın prensipleri olması elbette çok güzel ama başkalarının hayatlarına karışmayı ben hiçbir prensiple bağdaştıramıyorum. Bir de ikisinin erkekler şöyle kadınlar böyle genellemelerini duyunca ekranı kapatasım geliyor ne yalan söyleyeyim.

Müge
14-02-06, 00:03
Şadan ne çabuk barıştı karısı ile şasırdım..Füsün'dan her şey beklenir ben ce değişmez huyları kolay kolay:)
Rikkat ve Peyaminin tartışması çok hoştu..
Ben Sally özledim biraz da ona yer versinler lütfen.... :img-lady:

ena
14-02-06, 00:28
Ben Peyami'nin genişliği konusunda ona katılmama rağmen, Rikkat'i haddinden fazla sinirli ve bazen sinir bozucu olduğunu düşünüyorum. Feministlik adına hiç ilgisi olmadığı çok işi karıştırıyor..

ya ben de aynen böyle düşünüyorum...Yazdıklarını okuyunca aklıma şu bölüm geldi: hani sefa bintürlü ayak oyunuyla sakız'ı atölyede çalışmaktan vazgeçirmişti de Rikkat'in feminist damarı kabarmış ve sakız'ı işe dönmek konusunda ikna etmişti.O bölümde çok gülmüştüm hakikaten.

simal
14-02-06, 01:12
Rikkat`in herseyi ögrendigi ve acikladigi bölümü biraz önce izledim:) Afranur ve Dalyan`in düstügü durum cok komikti ve iyi oldu onlara!Peyami de alem yaa, bide beraber olup ona oyun oynadiklarini sandi :img-hyste

Müge
14-02-06, 20:13
Sevgililer hediyesi çok hoştu ,herkes de bere ve kaşkol :img-hyste Safa yine yaptı yapacağını...

sinem83
14-02-06, 20:42
geçen hafta 2 bölüm izleyememiştim, neva ve rüya nerde çalışıyorlar???

Müge
14-02-06, 20:52
geçen hafta 2 bölüm izleyememiştim, neva ve rüya nerde çalışıyorlar???
Neva Çağlar'ın yanında,Rüya'da İsmet ve Sally'nin yanında çalışıyor....

sinem83
14-02-06, 21:40
müge teşekkür ederim :)

neva çağların yanındaysa çağların sahtekar olduğu daha çabuk ortaya çıkabilir o zaman hani çağlar ve sefanın konuşmalarını falan duyar, güzel olur :)

ena
14-02-06, 22:47
hehe hediyelere ben de bittim..çok güzeldi.Sayhan ile İsmet'i neredeyse iki haftadır göremiyorduk.özlemişim vallahi..ben ki onların aşklarına aşık gezerdim onlar kavuşamıyorken.Bazen onları dargın falan görünce çok üzülüyorum ya..

Müge
14-02-06, 22:55
Rica ederim;)
Evet Çağlar'ın sahtekarlığı ortağa çıkacak en kısa sürede ama ben derim ki çıkmasın Sally üzelecek onun üzülmesini istemem çünkü yaşadığı aşk çok masumca,çocuksuca Çağlar'larda sahtekar olmasına rağmen çok çocuksu davranışları var..İkisi bir bütün olmuşlar...
Bu arada cuma günü kaçırdığım bölümü bu gece 01.30 izlicem....:)
Bir şeye gözüm takıldı İsmet kilo almış gibi acaba gerçekten hamilemi? :icon_roll

sezinti
15-02-06, 18:52
Abdül ve Dalyan'ın çay ocağında çay isteniş şekline çok güldüm. iki çuval istiyorum, çuvallamayın :)
bu bölümde çıkan sonuç, İlaçları ortalık yerlere bırakmayınız ve çocukların ulaşamayacağı yere koyunuz.

ena
15-02-06, 19:06
ya ben dalyan'ın intihar çabalarına katıla katıla güldüm..Son birkaç zamandır bu dizi çok güzel..umarım bozmadan devam ederler..Ve umarım ismet ile sayhan'ın çözülemiyecek bir sorunları yoktur.Ve yine boşanma ayaklarına başlamazlar.
Ama misket'in ağıtları ve dalyan'ın intihar çabaları gerçekten enfesti.

sezinti
15-02-06, 19:11
ya ben dalyan'ın intihar çabalarına katıla katıla güldüm..Son birkaç zamandır bu dizi çok güzel..umarım bozmadan devam ederler..Ve umarım ismet ile sayhan'ın çözülemiyecek bir sorunları yoktur.Ve yine boşanma ayaklarına başlamazlar.
Ama misket'in ağıtları ve dalyan'ın intihar çabaları gerçekten enfesti.

bence İsmet ve Sayhan üzüntülü haber alacaklar, Doktor'un yüz halinden endişeli olduğu, telefonda Sayhan 'la konuşurken Sayhan olumsuz bir durumla karşılaşacakları hissine kapıldı, nede olsa Sayhan iletişimci.

Nemide'nin yemek masasındaki konuşması oldukça güzeldi.
,

Müge
15-02-06, 19:21
Bana Duriye'nin intihar ettiğinini duyunca ağlamaya başlıdığı yerdeki sahne biraz yapmacık geldi göz yaşı yoktu kuru bir ağlama vardı ama şiseyi kırıp kendine saplama yeri çok komikti:)....Misket yine karıştı ortalığı..Eeeee ne demişler huylu huyundan vaz geçmez.. :blush:

ena
15-02-06, 19:52
bence İsmet ve Sayhan üzüntülü haber alacaklar, Doktor'un yüz halinden endişeli olduğu, telefonda Sayhan 'la konuşurken Sayhan olumsuz bir durumla karşılaşacakları hissine kapıldı, nede olsa Sayhan iletişimci.

Nemide'nin yemek masasındaki konuşması oldukça güzeldi.
,

yani kötü haber alacakları aşikar da inşallah çözülmez bir sorun değildir diyorum.Ve inşallah kaprisler, ayrılalım masalları yerine birbirine sonuna kadar destek olan bir çift örneği gösterirler bize.

Müge
15-02-06, 20:03
Neden senaryoda bir değişiklik yapıp İsmet'i hamile bırakmıyorlar yaa.:(Tabiki Duriye'yide..Rikkat ve Füsün aynı anda hamile kalmıştı ..Gerçi aynı senaryo bir daha yazılmaz ama en azından biri hamile kalsın..... :img-elvis

aliyeaynalar
15-02-06, 20:33
ben ismetin kısır olduğundan şüphelenmeye başladım..
ama düriye inşallah hamile kalır :)

Müge
16-02-06, 21:08
Arkadaşlar bu akşam izleyemedim acaba biriniz kısaca özetliyebilirmisiniz?

simal
16-02-06, 23:24
sevgili sinem83

Tayfun Eraslan'ın oynadığı Agaçlar Ayakta Ölür adlı tiyatro oyunu 14-18 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Taksim Sahnesinde Saat 20.00'de, 18 Şubat 2006 Tarihinde ise saat 15.00 gösterimde olacak. İyi bir alternatif olabilir.
Bugün izledim cok begendim. Aslinda Ankara`dan geldigini bilmiyodum oyunun, Tayfun Eraslan`in oynadigini da, isabet olmus yani izlemem. Ben de arkadasim da cok begendik.Oyuncular cok iyiydi özellikle `Büyükanne`!Tavsiye ediyorum ama biletler kalmismidir bilmiyorum.

stormy
17-02-06, 23:28
Kismetin diziye geri donme ihtimali yokmu?

sabih
19-02-06, 13:01
geçen haftaki bölümler yine çok üzücü idi. Neden hep kötü şeyler İsmet ile Sayhan'ın başına geliyor. Dizide bir kişinin çocuğu olmuyor. İsmet'i de buna dahil etmek gereksiz di. Bir de imkansız diye kesinleştirmeleri çok kötü oldu. Bence İsmet ile Sayhan'ın çocuğu olması diziyi de daha da güzelleştirir.

ena
19-02-06, 13:05
ben nedense hep bi şekilde doktorun bir hata yaptığı yönünde bir umut taşıyorum içimde..Ne bilem yaa...Olmaz hakkaten böyle bişey..Bana da çok gereksiz geldi İsmet'in başına böyle bişey gelmesi..

Müge
19-02-06, 21:27
Tüp bebek yapabilirler ama İsmet ve Sayhan ..Eğer yaparlarsa ikizleri ya da üçüzleri olabilir...

BERNA
19-02-06, 21:53
buna ben de çok üzüldüm ama dizinin eski bölümlerinde İsmet gerçekten de böyle bir rahatsızlık geçirmişti. Bebek konusu gündeme gelince benim de aklıma gelmişti hatta. Senaristler dizide devamlılık açısından bunu tekrar gündeme getirdiler galiba.
Belki de evlatlıkla güzel bir mesaj da verilebilir, belli de olmaz. Sayhan'ın biran önce ne kadar acı da olsa gerçekleri İsmet'e söylemesi gerekiyor yoksa İsmet her ay boşu boşuna umutlanacak ve üzülecek. Zor bir durum ama bir kere çok üzülmek belki de daha iyi.

ged
20-02-06, 11:13
buna ben de çok üzüldüm ama dizinin eski bölümlerinde İsmet gerçekten de böyle bir rahatsızlık geçirmişti. Bebek konusu gündeme gelince benim de aklıma gelmişti hatta. Senaristler dizide devamlılık açısından bunu tekrar gündeme getirdiler galiba.
Belki de evlatlıkla güzel bir mesaj da verilebilir, belli de olmaz. Sayhan'ın biran önce ne kadar acı da olsa gerçekleri İsmet'e söylemesi gerekiyor yoksa İsmet her ay boşu boşuna umutlanacak ve üzülecek. Zor bir durum ama bir kere çok üzülmek belki de daha iyi.

Bence evlatlık mesajı çok iyi olur. Yani beş altı yaşlarında bir çocuk diziye renk de katabilir. Hem daha ufak çocuklar anladığım kadarıyla rahat kullanılamıyor, hele Zeynep neredeyse hiç görünmüyor. Bebek oyuncu kullanmak zor olduğu düşünlürse ve bebeklerin sebep olacağı olaylar daha önce yapıldığı için, bence senaristler bilinçli olarak böyle bir tercih yapıyorlar .

Müge
21-02-06, 22:56
Bence evlatlık mesajı çok iyi olur. Yani beş altı yaşlarında bir çocuk diziye renk de katabilir. Hem daha ufak çocuklar anladığım kadarıyla rahat kullanılamıyor, hele Zeynep neredeyse hiç görünmüyor. Bebek oyuncu kullanmak zor olduğu düşünlürse ve bebeklerin sebep olacağı olaylar daha önce yapıldığı için, bence senaristler bilinçli olarak böyle bir tercih yapıyorlar .
Evet evlatık almaları iyi olur diziyede renk katar,bebekte olabilir aldıkları çocuk..
Zeynep'in durumu gerçekten çok zor ne zaman kemara önüne çıksa ağlıyor neden oyuncu değiştirmiyorlar anlamıyorum ya da bebeği iyice yatıştırıp öyle çekim yapsalar.Geçen haftada Rikkat'in kollarında anne diyerek ağlaması pek güzel bir çekim olmadı...

sezinti
21-02-06, 23:02
Evet evlatık almaları iyi olur diziyede renk katar,bebekte olabilir aldıkları çocuk..
Zeynep'in durumu gerçekten çok zor ne zaman kemara önüne çıksa ağlıyor neden oyuncu değiştirmiyorlar anlamıyorum ya da bebeği iyice yatıştırıp öyle çekim yapsalar.Geçen haftada Rikkat'in kollarında anne diyerek ağlaması pek güzel bir çekim olmadı...

Zeynep konusundaki eleştrilere katılıyorum. bir başka sorun Mert içinde geçerli. Mert'in yürüdüğünü gören oldu mu ? bir kere ayakta gördüm saniyelikti, kucakta yada koltukta görüyorum. Eleştri olarak kabul edilir mi, bilemiyorum, geçtiğimiz bölümlerde Duriye'nin Dalyan'ın kafasına yemek dökmesini hoş karşılamadım. iyi bir mesaj olmadı.

sinem83
22-02-06, 10:16
evlatlık alacaklarını sanmıyorum, son şans tüp bebeği deneyecekler bence...

uzun zamandır merak ettiğim bir şey var sadık alinin dilinden düşürmediği fincana sürekli fincanım bir kömbe etsen de yesek dediği "kömbe" nedir nasıl yapılıyor bilen var mı?:)

bir de rikkat artık çalışmıyor mu?

sezinti
22-02-06, 10:29
Rikkat çalışıyor, Neva ve Safa beraberliğini görmek istemem, Cihan ara bir gözüküyor. Dünkü bölümü seyredemedim. kısa bir özet geçebilirmisiniz. Şadan ve Safa'yı düşünemiyorum

sinem83
22-02-06, 10:51
dünkü bölümde sadık ali ismetin yaptığı kömbeye bayılmış, acaba biraz daha kalmış mıdır diyerek ismetlere geldi, bu arada fincan da epey tripliydi en iyi kömbeyi ben yaparım diye düşünerek, ismetlerde karşılaştılar sadık aliye çok bozuldu:)

neva kilo vermeye çalışıyor, nemidelere geldi orda da tam o sırada düriye nemide misket kahvaltı yapıyorlardı misket yeni yaptığı krepleri masaya getirince neva yaaa ama olmaz dedi nemide ona amaan kızım sen çok da kilolu değilsin bu kadar abartma bir tane yersen bir şey olmaz diye moral vermeye çalıştı, neva da yok siz bana kilolusun hiçbir şey yeme gibisinden bir şeyler söyleyin ki ben yemeyeyim ben alınmam dedi, bunun üzerine de takdir edersiniz ki misket ahhhaaaa sen de amma çirkin oldun, şişko patates vs vs diyerek nevayı ağlattı :)