Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü- Yorumlar/10
ya allah aşkına ben mi yanlış hatırlıyorum... leylanın oğuzla evlenmesini ferhunde sağladı tamam ama fikretinde isyan ettiği gibi onu eve getiren sofraya oturtan ali rızaydı... fikretle bozuştu hatta babası... oğuzla kızları tanıştıran sedefti.. bir etki varsa o onlardandır... ferhundeden değil... kötü çevrelerin etkisinde kalmışlarmış... öyle hakkatende...
sadece sedefi görüştirmelerini sağlamaları değil ki... daha birçok şey var... daha önce yazdım üşeniyorum artık...
ne ferhundeymiş ya...
MrLovegrove 10-06-08, 21:09 Sorun yasamayanlari degil goruldugu uzere yasayanlari canlandiriyolar. Ah evet gonul isterdiki butun bunlar yasanmasin, Ali Riza beyde her kafadan cikan sesleri dinleyip onlarin diledigi gibi ideal baba olsun. Kaldiki ben Ali Riza beyde cok buyuk hatalar bulmuyorum. Cunku onun bildigi sandigi seylerin suanki zamanda gecerli olmadigini gormek onun icinde cok zordur. Ona gore hayat boyle, o bundan fazlasini gormemis. Disardan izlerken, yasamadigi hayata on yargili davranmis. Onun icin artik bi degisim olabilicegini sanmiyorum. O yuzden hic degismeyecegini bildigim bi kisiyide zorla degistiremeyecegime gore daha fazlada ustelemenin bi anlami yok. Bence cocuklarinin bunu gormesi gerekiyo en once. Babam beni boyle yetistirdi, yok istanbul hayatimi mafetti, yok oguz yapti yok ferhunde yaptilarla hayatlarini surduruceklerse, hayattan hic bi sey ogrenmemisler demektir. Yine eski tartismalara gelicez, cok iyi yetistirilmis cocuklarin bile tam tersini yaptiklarini vs vs.. birazda karakter meselesi bunlar. Insanlarin devamli Ali Riza beyi suclamasini anlamiyorum ben bu yuzden.
Gec olsada kendi ayaklari uzerinde durmayi ogrenicekler bence.
Sallamaz tabi, hatta sucuda atar Ferhundeye. En buyuk sebebide Ferhundenin Sevketi asla anlamamis olmasi olabilir mi?. Ama parayi Sevket caldi, Ferhunde yokken, Ferhunde hayatinda degilken, hatta basinda Ferhunde gibi birisi "daha iyi hayat istiyorum" diye dirdir etmiyorken. Tabi butun bunlar Sevketin boyle bi hata yapmasini gerektirmezdi. Ha Ali Riza bey gibi bi babasi olmasaydi asla yapmazdi bunu eklemeyi unutmusum. Insanlar neden hep kolay yolu secip, ona buna sucu atar anlamam.
yengecs,hep birilerini(özellikle de mükemmel ahlaklı baba ali rıza bey'i ve köyden yeni gelmiş cahil kızlar necla ile leyla'yı) suçluyorsunuz diyorsun...eleştirmek suçlamak değildir...her karakteri yeri geldiğince eleştiriyoruz ve eleştirirken de epey ağır savunma/eleştiri cümleleri kuruyor olabiliriz ama bu demek değildir ki belirli bir kişiyi sonuna kadar savunuyoruz(en azından ben kendi adıma konuşuyorum)
mesela benim dizide en masum bulduğum karakter en başından beri fikret'ti..fikret her ne kadar babasının kızı olsa da ondan daha açıkfikirli ve anlayışlıydı bence(hala da öyle),ama fikret'in bile eleştirilecek yönleri olmuştu...
en büyük suçlu ali rıza bey'dir demek ne kadar yanlışsa en büyük suçlu ferhunde'dir demek de o kadar yanlıştır...artık ben bıktım aynı şeyleri yazmaktan ama gene yazıyorum işte:Ben artık ferhunde’nin geçmişindn,neyi niye yaptığından bahsetmek istemiyorum,bu başlık altında defalarca aynı şeyleri tekrarladık çünkü ve görülen o ki insanların kesin yargılarını ve bakış açılarını değiştirebilmek her zaman mümkün olmuyor…
kendi adıma konuşursam ben ne tamamen necla’yı ne leyla’yı ne ferhunde’yi ne de ali rıza bey’i savunuyorum…daha önce de burda belirttiğim gibi bu diziyle ilgili en sevdiğim şey hiçkimsenin tamamen masum olmayışı,karakterlerin iyi kötü her yönüyle bize anlatılışı…yani ne peygamber misali saf iyilik mevcut ne de saf kötülük…bu yüzden her karaktere eşit yaklaşmak gerekir…
”ferhunde evliyken şevket’i ayarttı,iyilik timsali mükemmel baba ali rıza bey ferhunde’ye bir bakışta ne mal olduğunu anladı ve o yüzden tavır koydu,kötü kadın ferhunde hem kocasından para sakladı,hem kocasını kumar batağına itti(!?) ve şimdi de şevket’i para için başka bir adamla aldatıyor!”…bütün bunlar (BENCE) sığ bir bakış açısının ürünüdür(bu arada hiçkimseyi kırmak istemem;ben bu forumu belirli saygı kuralları çerçevesinde görüş alışverişinin yapıldığı özgür bir platform olarak görüyorum)
Ferhunde melake , Tekin ailesi + Sedef vs kötülük timsali :) Ferhunde konusunda iyilik çıkartmak için uğraşıp duruyorsunuz ya artık ne diyim
Aslında başlıkta fikir özgürlüğünü seviyorum ama sürekli olarak birbirinizi yanlış anlama konusunda ısrarlısınız. Bu yüzden yine uyarma ihtiyacı hissediyorum.
Ali Rıza ve Sedef'i eleştirenler Ferhunde pür-i pak, hep yaptığı doğru, güzel ahlaklı örnek insan demiyorlar. Ferhunde'yi eleştirenler de herşeyin tek suçlusu Ferhunde gibi bir terim kullanmadılar, sürece onun da katkısı olduğunu belirtmeye çalıştılar. Bu tip ifadeler mesajda açıkça yazmadığı sürece böyleymiş gibi cevaplar yazmayınız.
Lütfen birbirinizi yanlış anlamak için harcadığınız çabayı biraz da forumda huzuru sağlamak için kullanınız.
Saygılarımla
BERNA
yengecs,hep birilerini(özellikle de mükemmel ahlaklı baba ali rıza bey'i ve köyden yeni gelmiş cahil kızlar necla ile leyla'yı) suçluyorsunuz diyorsun...eleştirmek suçlamak değildir...her karakteri yeri geldiğince eleştiriyoruz ve eleştirirken de epey ağır savunma/eleştiri cümleleri kuruyor olabiliriz ama bu demek değildir ki belirli bir kişiyi sonuna kadar savunuyoruz(en azından ben kendi adıma konuşuyorum)
mesela benim dizide en masum bulduğum karakter en başından beri fikret'ti..fikret her ne kadar babasının kızı olsa da ondan daha açıkfikirli ve anlayışlıydı bence(hala da öyle),ama fikret'in bile eleştirilecek yönleri olmuştu...
en büyük suçlu ali rıza bey'dir demek ne kadar yanlışsa en büyük suçlu ferhunde'dir demek de o kadar yanlıştır...artık ben bıktım aynı şeyleri yazmaktan ama gene yazıyorum işte:
Ben Ferhundeyi neden kizlara kotu ornek oldu, neden kafalarini karistirdi diye elestirmiyorumki. (Kizlara en cok zarari dokunen Oguzdur, Ferhundenin lafsi bile edilemez onun yaninda.) Devamli bunu ortaya koyan sizsiniz ve bu yuzdende cevap yazmis bulundum. Herneyse ben Ferhundenin Oguzdan para almasini ve esini aldatmasini elestiriyorum. Ve bu nasil olurda Ali Riza bey ile ayni kefeye konur anlamis degilim. Simdi ben Ferhundenin Sevkete inat olsun diye hayatini mafedisini anlayislami karsilamaliyim? Bu durumda benim diyecegim tek sey kendi etti kendi buldu olur. Hani Necla, Leyla Ferhundeye yada Oguza kanmasaymis diyordunuz ya.. bende o zaman Ferhundede hirsina yenik dusmeseydi diyorum.
Ferhunde melake , Tekin ailesi + Sedef vs kötülük timsali :) Ferhunde konusunda iyilik çıkartmak için uğraşıp duruyorsunuz ya artık ne diyim
Korkarim sira Oguzada gelicek. Su siralar pek piyasada yok, ama hapisten ciktiginda "Tekin ailesi onun hayatini mahvetti, hele Necla adami yakti bitirdi, hicmi acimadi su asik adami bu halde birakmaya.. gibi =)
Valla ben bu yorumlara kendimi simdiden hazirladim =)
modest2000 10-06-08, 23:43 kız şevketin resmini çizmiş, ferhunde buna kızıyor.. ali rıza oradan tip tip bakıyor sen nasıl kızarsın diye... niye kızmasın ya? sonra bir leyla-sedef konuşması varki evlere şenlik... son bölümde o görüşme mesela... sedefi o kadar düşünüyorsan onu alıp içeri girebilirsin... ama onlar erken kalkıp yanlız bırakmayı tercih ettiler ikisini... ki ferhunde isteseydi bunu ali rıza yine tip tip bakardı ordan... hayriye ise o benim oğlum istediğim kadar konuşurum derdi TV başındakilerde ''evet haklı kadın ya'' derlerdi.. kesin.. kendim yazmış gibi biliyorum... sedef şevket kaçmışken onunla görüşüyor ve bunları kimseye söylemiyor... olay öğrenilince sedefe kızmak falan yok.. ama bir ara ferhundenin şevketle konuştuğunu zannedince herkes bağırıp çağırıyor... bu ne iki yüzlülük?
bir insanın bu kadar aile tarafından korunmasını anlamıyorum ben... gelinleri olarak görmüyorlarsa ne olarak görüyorlar anlamadım açıkçası... sevilen bir komşu kızıymış.. yok artık...
yorumunu aynen imzalıyorum:img-hyste çifte standart bu ailenin içine işlemiş doğrusu. sedef'i kıskanıyor diye nerdeyse ferhunde suçlu, hatta paranoyak oldu onların gözünde:img-wink: ali rıza bey hala evli olan oğlunu, ona aşık bir kızla görüştürmek için çöpçatanlık yapıyor.gelininin sedef'in çiziği resimlerden bahsetmesine seyirci kaldığı gibi, onu suçlar tarzda bakabiliyor.sonra da ahlaktan bahsedip, ona buna ders veriyor:img-wink:
ali rıza bey ve ailesi gelinlerine en başından itibaren "böcek" muamelesi yaptılar.bu cümleme ferhunde de şunları bunları yaptı diyecek pek çok arkadaşımız.evet yaptı ama eve ilk geldiği andan itibaren de resmen böcek muamelesi gördü.belki davranışlarında bunun da etkisi oldu.ferhunde ne kadar kötüyse bu aile ondan daha da çirkinleşti.hayriye hanım komşumla aram bozulmasın dedi ama bir kez gelininin sözüne değer vermedi.başından beri komşusuyla gelinini çekiştirmekten utanmadı:img-tomat
ferhunde bu ailenin kendilerini aklama duvarı oldu:img-tomat
kız şevketin resmini çizmiş, ferhunde buna kızıyor.. ali rıza oradan tip tip bakıyor sen nasıl kızarsın diye... niye kızmasın ya? sonra bir leyla-sedef konuşması varki evlere şenlik...
bir insanın bu kadar aile tarafından korunmasını anlamıyorum ben... gelinleri olarak görmüyorlarsa ne olarak görüyorlar anlamadım açıkçası... sevilen bir komşu kızıymış.. yok artık...
Ferhunde kızmakta haklı tabiki...koyulttuğum yerdeki sahne ve benzeri sahneler izleyici tarafından algıda farklılık gerçeği ile çok başka yorumlanabilir benim de sizden farklı düşündüğüm gibi..Sedef'in de bu sevgisi masum bir sevgi midir yoksa marazlı bir tutku mudur artık her neyse Ferhunde'ye rağmen Şevketle görüşmesi "gönül ferman dinlemiyor" yada bu kız aklını peynir ekmekle yemiş tüketmiş dedirtiyor...
Ben Ferhundeyi neden kizlara kotu ornek oldu, neden kafalarini karistirdi diye elestirmiyorumki. (Kizlara en cok zarari dokunen Oguzdur, Ferhundenin lafsi bile edilemez onun yaninda.)
Oğuzdan ve Ferhunde'den ziyade en büyük kötülüğü onlar kendilerine kendilerine yaptlar, bugün aklı başında olan hangi kız bunların düştüğü hataya düşebilir ki kaymakamlık mesleğini icra etmiş bir baba anlayışlı bir ablaları vs...varken evde bunlarda olmasın biri üniversitede okuyan biri de üni. hazırlanan eğitimli hiç bir insan bunların düştüğü duruma düşürmezdi kendisini burada ki en büyük suç dedigim gibi ne Ferhunde de ne de Oğuz'dadır,,,,
MrLovegrove 10-06-08, 23:53 Ferhunde melake , Tekin ailesi + Sedef vs kötülük timsali :) Ferhunde konusunda iyilik çıkartmak için uğraşıp duruyorsunuz ya artık ne diyim
Ben Ferhundeyi neden kizlara kotu ornek oldu, neden kafalarini karistirdi diye elestirmiyorumki. (Kizlara en cok zarari dokunen Oguzdur, Ferhundenin lafsi bile edilemez onun yaninda.) Devamli bunu ortaya koyan sizsiniz ve bu yuzdende cevap yazmis bulundum. Herneyse ben Ferhundenin Oguzdan para almasini ve esini aldatmasini elestiriyorum. Ve bu nasil olurda Ali Riza bey ile ayni kefeye konur anlamis degilim. Simdi ben Ferhundenin Sevkete inat olsun diye hayatini mafedisini anlayislami karsilamaliyim? Bu durumda benim diyecegim tek sey kendi etti kendi buldu olur. Hani Necla, Leyla Ferhundeye yada Oguza kanmasaymis diyordunuz ya.. bende o zaman Ferhundede hirsina yenik dusmeseydi diyorum.
Korkarim sira Oguzada gelicek. Su siralar pek piyasada yok, ama hapisten ciktiginda "Tekin ailesi onun hayatini mahvetti, hele Necla adami yakti bitirdi, hicmi acimadi su asik adami bu halde birakmaya.. gibi =)
artık ben de bıktım derdimi anlatmaya çalışmaktan,siz söylediklerimi benim anlatmak istediğim yerinden değil de kendi istediğiniz yerden tutmakta ısrarlı olduğunuz sürece beni ve benim gibi düşünenleri asla anlayamayacaksınız(ben sizi anladağımı düşünüyorum,o ayrı:))
yeterince açık konuştum sanıyorum,çünkü bundan daha açıklayıcı yazabileceğimi sanmıyorum...ne demiştim?işte bunu:
her karakteri yeri geldiğince eleştiriyoruz ve eleştirirken de epey ağır savunma/eleştiri cümleleri kuruyor olabiliriz ama bu demek değildir ki belirli bir kişiyi sonuna kadar savunuyoruz(en azından ben kendi adıma konuşuyorum)
en büyük suçlu ali rıza bey'dir demek ne kadar yanlışsa en büyük suçlu ferhunde'dir demek de o kadar yanlıştır...artık ben bıktım aynı şeyleri yazmaktan ama gene yazıyorum işte:
Aslında başlıkta fikir özgürlüğünü seviyorum ama sürekli olarak birbirinizi yanlış anlama konusunda ısrarlısınız. Bu yüzden yine uyarma ihtiyacı hissediyorum.
Ali Rıza ve Sedef'i eleştirenler Ferhunde pür-i pak, hep yaptığı doğru, güzel ahlaklı örnek insan demiyorlar. Ferhunde'yi eleştirenler de herşeyin tek suçlusu Ferhunde gibi bir terim kullanmadılar, sürece onun da katkısı olduğunu belirtmeye çalıştılar. Bu tip ifadeler mesajda açıkça yazmadığı sürece böyleymiş gibi cevaplar yazmayınız.
Lütfen birbirinizi yanlış anlamak için harcadığınız çabayı biraz da forumda huzuru sağlamak için kullanınız.
Saygılarımla
BERNA
çok yazık....bunca yorumdan sizin çıkarttığınız sonuç bu mudur?
ben başından beri boşuna zihnimi ve bileğimi yormuşum öyleyse...çünkü zaten ne demek istediğim anlaşılamamış:kahve
Ferhundenin Oguzdan para almasini ve esini aldatmasini elestiriyorum. Ve bu nasil olurda Ali Riza bey ile ayni kefeye konur anlamis degilim
böyle düşündüğünüz sürece sizinle de anlaşamıyacağız sanırım...:(
modest2000 10-06-08, 23:53 hem şevket kaç bölümdür ferhunde'ye tiksinir gibi bakıyordu.sedef'e ise hayran hayran.son bölümdeki bu büyük dönüşümün hiç bir mantığı yok.şevket hangi arada ferhunde'ye tekrar aşık oldu.daha bir bölüm önce ferhunde'yle telde konuşurken bile şevket'in yüzü kekremsiydi, midesi bulanıyor gibiydi.oysa sedef'i aradığında gözlerinin içi gülüyordu.:img-wink:
kötü espri... en azından ben sonuna koyduğunuz gülücükten espri yapmaya çalıştığınızı çıkarıyorum... o ferhunde ve oğuz bağlantısı hiç olmamış.. neden böyle bir bağlantı kurmaya çalıştınız ki? birkaç mesaj yukarıda Ali Rıza ve Sedef'i eleştirenler Ferhunde pür-i pak, hep yaptığı doğru, güzel ahlaklı örnek insan demiyorlar. şeklinde kırmızı ile yazılmıştı... hem ben hemde başka arkadaşlar onu temize çıkartmaya çalışmıyoruz diye tekrar tekrar yazdık... bunu herkes anladı... daha fazla uğraşmayacağım... kimse uğraşmasın zaten... değiştirelim konuyu...
fragmana göre hayriye hanım bu bölümde sedefe karşı bişeyler söylüyor ferhundenin ağlamasına neden olduğu için... ama umutlu değilim yani... en fazla onu söyler ve biter... zaten ali rıza yine o gıcık oldum sana bakışını atar garanti... ben bu ailenin ahlaklı karakteri görünen ali rıza ve fikretten bişeyler bekliyordum ama gelmez... bölümü izlemeden bişeyler yazmak istemiyorum ama yine bu çifte standartı devam ettireceklerini hissediyorum... bizde mi bir sorun var bilmiyorum... bu ailenin tutumu o kadar kötü ki insan ferhundeyi savunmak gereğini hissediyor...
necla ve cemin brlikte olmasını iki şey için istiyorum birincisi leylanın kıskançlıktan çatlayacak olması, diğeri cemin kedi olalı bir fare yakalayacak olması... hep çok ezik durmakta.. umarım bu şansını iyi kullanmış ve aşık bir adamı oynamayı başarabilmiştir...
Oğuzdan ve Ferhunde'den ziyade en büyük kötülüğü onlar kendilerine kendilerine yaptlar, bugün aklı başında olan hangi kız bunların düştüğü hataya düşebilir ki kaymakamlık mesleğini icra etmiş bir baba anlayışlı bir ablaları vs...varken evde bunlarda olmasın biri üniversitede okuyan biri de üni. hazırlanan eğitimli hiç bir insan bunların düştüğü duruma düşürmezdi kendisini burada ki en büyük suç dedigim gibi ne Ferhunde de ne de Oğuz'dadır,,,,
Universiteye giden cahilleri gormemissin sen o zaman. Sadece okul kitaplari okumakla kultur edinilmez.
Ben hala en buyuk sucun Oguzda oldugu konusunda israrliyim ve tersinide savunmayacagim. Simdi baskalarini suclamayacagiz diye abartip gerceklerdende uzaklasmaya hic gerek yok. Oguz'un Neclaya ne kadar baski ve duygusal somuru yaptigini hepimiz izledik, tabi keske Necla etkisinde kalmasaydi, keske yureginin sesini degilde mantigini kullansaydi vs vs vs... ah keske diye diye icim disim keske oldu sahiden.
MrLovegrove 11-06-08, 02:05 Korkarim sira Oguzada gelicek. Su siralar pek piyasada yok, ama hapisten ciktiginda "Tekin ailesi onun hayatini mahvetti, hele Necla adami yakti bitirdi, hicmi acimadi su asik adami bu halde birakmaya.. gibi =)
kötü espri... en azından ben sonuna koyduğunuz gülücükten espri yapmaya çalıştığınızı çıkarıyorum... o ferhunde ve oğuz bağlantısı hiç olmamış.. neden böyle bir bağlantı kurmaya çalıştınız ki? birkaç mesaj yukarıda Ali Rıza ve Sedef'i eleştirenler Ferhunde pür-i pak, hep yaptığı doğru, güzel ahlaklı örnek insan demiyorlar. şeklinde kırmızı ile yazılmıştı... hem ben hemde başka arkadaşlar onu temize çıkartmaya çalışmıyoruz diye tekrar tekrar yazdık... bunu herkes anladı... daha fazla uğraşmayacağım... kimse uğraşmasın zaten... değiştirelim konuyu...
fragmana göre hayriye hanım bu bölümde sedefe karşı bişeyler söylüyor ferhundenin ağlamasına neden olduğu için... ama umutlu değilim yani... en fazla onu söyler ve biter... zaten ali rıza yine o gıcık oldum sana bakışını atar garanti... ben bu ailenin ahlaklı karakteri görünen ali rıza ve fikretten bişeyler bekliyordum ama gelmez... bölümü izlemeden bişeyler yazmak istemiyorum ama yine bu çifte standartı devam ettireceklerini hissediyorum... bizde mi bir sorun var bilmiyorum... bu ailenin tutumu o kadar kötü ki insan ferhundeyi savunmak gereğini hissediyor...
hem ben hemde başka arkadaşlar onu temize çıkartmaya çalışmıyoruz diye tekrar tekrar yazdık... bunu herkes anladı... daha fazla uğraşmayacağım... kimse uğraşmasın zaten... değiştirelim konuyu...
evet artık ben de uğraşmayacağım,çünkü hiçbir sonuca varamıyoruz...birinin fanatizm derecesinde kara dediğine siz gri demeye çalışırsanız,derdinizi anlatamazsınız..
fragmana göre bölüm yorumu yapacak olursak,ferhunde'nin foyası meydana çıkmaya başlayacak sanırım..
son bölümlerde kötü karakter ferhunde sürekli kazandı ama iyi karakterler olan tekin ailesi de sürekli kaybetti...senaristler sezon finaline doğru durumu dengelemek ve biraz da genel izleyicinin takdirini kazanmak için bu kez ferhunde'yi köşeye kıstıracaklar gibi..
hem levent'i kaybetme tehlikesi yaşayacak(gerçekten kaybeder mi bilinmez) hem de tekin ailesi onun neler yaptığını anlayacak...eğer böyle olursa ferhunde gerçekten de fikret'in dediği gibi kayalıklara vurup parçalanacak..
bakalım yarını bekleyip görücez ferhunde'yi,yani pardon yaprak dökümünü:)
Yok anlamadigim Oguz niye dislandiki simdi, lutfen ama dizide kara karakter yokki, hepsi gri. Bu yuzden Oguzunda hakli oldugu yonler mutlaka vardir. Hemen kestirip attiniz canim.. olmadi bu, yakismadi.
selamlar Yaprak Dokumu Severler
Yengec arkadasim
Inanki Oguz olayi benimde kafama takilip duruyor.
Oguz Cem ile Neclanin sayet tekrar sil bastan bir iliskiye Yelken actiklarini ogrenirse( kiii ogrenecek)
asil O zaman Kiyamet kopacak.
Oguz Neclayi Ceme yar etmemek icin elinden geleni ardina koymiyacagina eminim.:icon_whis
Hatta hapisten cikmadan bile final oncesi Neclayi kacirtabilir,yada kendisi hapishaneden firar edip Neclayi kaciracak.
ferhunde
Resmen levent ile Beraber oluyor( bir hapishaneye gidipte Sedef ve sevketi o halde gormesi ne olaylar cikartacak bakalim.
Bu sezon Fikretimiz ve tahsinden bebek bekledim( ama insallah gelecek sezona kismet diyelim)ikisininde artik evlilikleri rayina oturdu.
Sirf cevriye ( guguklu saati) catlasin patlasin diyede bunu cok istiyorum. kadincagiz bu sefer kesin kapten yada inme sonucu gider:img-hyste:img-hyste
Aksama sayili saatler kaldi( sabirsizlikla bu gece olacaklari bekleyen bir yaprak Dokumu sever Forumzedesi):kahve:kahve
sevgilerimle......
Yok anlamadigim Oguz niye dislandiki simdi, lutfen ama dizide kara karakter yokki, hepsi gri. Bu yuzden Oguzunda hakli oldugu yonler mutlaka vardir. Hemen kestirip attiniz canim.. olmadi bu, yakismadi.
Buna kestirip atmak değil de artık değişebilecek konulara yönelmek diyelim isterseniz.Çünkü burada tıkanıp kalındığı açık.Ama içiniz rahat edecekse;
Oğuz gri bile değil bembeyaz bir karakterdir.Hiçbir hatası günahı olmamakla birlikte diğerlerinin hataları yüzünde aylardır hapiste olması adeletsiz bir durumdur.:img-wink:
(Sonradan gelecek tepkilere önlem olarak) dip not:ironi..
[QUOTE=MrLovegrove;7354939]
her karakteri yeri geldiğince eleştiriyoruz ve eleştirirken de epey ağır savunma/eleştiri cümleleri kuruyor olabiliriz ama bu demek değildir ki belirli bir kişiyi sonuna kadar savunuyoruz(en azından ben kendi adıma konuşuyorum)
en büyük suçlu ali rıza bey'dir demek ne kadar yanlışsa en büyük suçlu ferhunde'dir demek de o kadar yanlıştır...artık ben bıktım aynı şeyleri yazmaktan ama gene yazıyorum işte:[QUOTE=MrLovegrove;7354939]
Arkadaşım bu konuda tabi ki hem fikiriz Ama forumda şöyle bir hava oluştu Ferhunde'yi eleştirdikçe Ferhunde fanları oluşmaya başladı Tamam sevebilirsiniz Ama Fikret'ten Ali Rıza'dan daha üstün tutulmaya başlandı Üstün dediğim herşeyi Tekin ailesinin o kaf dağındaki kibirleri yapmış Ferhunde de işte ezilmiş havası verilmiş Yani hakketten komik Ali Rıza'nın dizideki tek kötü yani Ferhunde'ye söylediği büyük konuşmalar Benim kızlarım yapması demez Ama o da artık anladı büyük konuşmanın ne kadar gereksiz olduğunu Ferhunde burda sonuna kadar haklıydı Fakat Ferhunde'nin şu sezon finaline yaklaştığımız zaman yaptıklarını kabullenmek hakketten mide gerektirir İntikam illa birini aldatarak zengin koca olarak alınmaz Bu bu acizliği gösteren biri Dizide benim gözümde en aşağı karakterdir Eğer böyle bir ayrım yapıyorsam kimse kusura bakmasın Fikret bile sinsi oldu da Ferhunde alnı açık oldu bu forumda :) Biz bunları söylemezken sırf gördüğüm olayları eleştiriyoruz diye Ferhunde fanları türedi
Arkadaşım bu konuda tabi ki hem fikiriz Ama forumda şöyle bir hava oluştu Ferhunde'yi eleştirdikçe Ferhunde fanları oluşmaya başladı Tamam sevebilirsiniz Ama Fikret'ten Ali Rıza'dan daha üstün tutulmaya başlandı Üstün dediğim herşeyi Tekin ailesinin o kaf dağındaki kibirleri yapmış Ferhunde de işte ezilmiş havası verilmiş Yani hakketten komik Ali Rıza'nın dizideki tek kötü yani Ferhunde'ye söylediği büyük konuşmalar Benim kızlarım yapması demez Ama o da artık anladı büyük konuşmanın ne kadar gereksiz olduğunu Ferhunde burda sonuna kadar haklıydı Fakat Ferhunde'nin şu sezon finaline yaklaştığımız zaman yaptıklarını kabullenmek hakketten mide gerektirir İntikam illa birini aldatarak zengin koca olarak alınmaz Bu bu acizliği gösteren biri Dizide benim gözümde en aşağı karakterdir Eğer böyle bir ayrım yapıyorsam kimse kusura bakmasın Fikret bile sinsi oldu da Ferhunde alnı açık oldu bu forumda :) Biz bunları söylemezken sırf gördüğüm olayları eleştiriyoruz diye Ferhunde fanları türedi
Iste banada garip gelen buydu.
E yani Tekin ailesi ne kadar elestiriliyorsa Ferhundede o kadar elestiriliyo degilmi. Ama elestiri boyutunu apartip baskalarina sucu yigmak pek gercekci bi yaklasim olmuyo. O olmasaydi bu olurdu, bu olmasaydi su olurdu denmeklede bi yere varilamayacagina gore.. e hadi bende ayni sekilde mantik yuruteyim.. bana gore Ferhunde tapilacak bi aileye gelin gitseydi bile, maddi durumu iyi olmadigi taktirde yine ayni seyleri yapardi. Malum para hirsi, luks hayat ve bunun akabinde bagdasan komsumetizm (turkcesini bilmiyorum). Harca harca harca, hayatta daha degerli seyler yokmus gibi. Bos gelip bos gitmek, yasamaktan sayilmiyor pek. Ha birde Ferhundenin tarafindan bakacak olursak, onun bu sevgi acligini para ile telafi edebilicegini dusunmesi tabikide bos bi hayal olarak kalicak. Bunun farkina illaki varicak zamani geldiginde, ama is isten coktaan gecmis olucak. Tekin ailesi keske daha yakin davransaydi, yahu bu kadinin bi annesi var kizini tanidigi halde sahip cikmiyo. Bi arkadasi vardi bazen hatalarini soyleyen, oda kafadar olmus e kaldimi Ferhunde acikta.
umut özlem 11-06-08, 13:40 Ferhunde ettiğini buluyor..bu durumda olmasına kendi sebep oldu kısacası kendi etti kendi buldu..Ferhundenin çocuklukta yaşadıkları yüzünden böyle tutarsız olduğu söyleniyor ama insanlar yaşanmışlarla olgunlaşır gördüğü yaşadığı olumsuzluklardan ders alır ve kendini ona göre düzenler ama görüyoruz ki Ferhunde yaşanmışlardan hiç ders almamış..yaptığı tüm terbiyesizliklere karşın kendisine bu kadar saygı gösteren bunca olanlardan sonra halen evlerinde barındıran aileye karşı hiç de hakettikleri gibi davranmadı..hata üstüne hata yapıyor ve en son bence en büyük hatası patronuyla beraber olmasıydı ki bu bardağı dolduran son damla olacak..Ferhunde çok ahlaksız sadece kendi zaaflarını düşünen bencil terbiyesiz bir kadın..bundan sonra o evde ne kadar barınabilir merak ediyorum doğrusu..Ferhunde kendi kuyusunu kendisi kazdı ve bu kuyuya düşmesine de ramak kaldı..:kahve
geçen bölümde sedef nasıl içeri gidip şevketle görüştü anlayamadım..aile haricinde kimse görüşemez diye biliyordum ben..ferhunde ikisini görüp yanlış anladı ama her zaman yanlış yapan kendi oldu..patronla ne duruma gelecekler merak ediyorum.necla ve cem çok mutlu olsalarda oguz başlarına bela olucak..ceme acıyorum yazık ediyor kendine..
Son zamanlarda yaprak dökümünde birşey dikkatimi çekiyor..
hatta baya uzun zamandır desem daha doğru olacak galiba..
Sevmek yolunda herşeyin mübah olması..Gelinlerini kızlarını her fırsatta suçlayan tekin Ailesi konu şevklet olunca ee birde galiba ee hapista canım yazıktır mantığı ile sedef'in şevketi görmesine izin verdiler...
evli olan Şevkete yaptılar bu kıyağımı İyiliğimi diyelim..ha birde sedefe tabi..
Neden Çünkü gerçekten seviyor..Canla leylanın görüşmesinide normal bulanlar oldu..Can resmi olarak hale evli oduğu zamanlarda..ve halaa..
Neden leyla gerçekten sevmeye başladı..
Oğuzu neredeyse aklıyacaksınız..Kendimi tek suçu neclayı sevmek oldu gibsinden yorumlara hazırlıyorum artık..
Sırf sevdi diyee..
Trajikomiktir ama necla Bile leyladan daha çok daha gerçekçi seviyor diye neredeyse eniştesi ile kaçması aklandı..
hatırlyıorum leylada sevmiyorsa bitirseydi evliliğini sırf paara hırsı yüsünden devam ettirdiği için evliliği neclanın yaptığını hak ediyor diye. yorumları okudum çoğu kezz..
cem Sırf hala seviyor diye midesinin b kadar geniş olması bile normal karşılanıyor...
Ne diyim Eyy aşk sen nelere kadirsin..!!!
Sevmek yolunda herşeyin mübah olması..Gelinlerini kızlarını her fırsatta suçlayan tekin Ailesi konu şevklet olunca ee birde galiba ee hapista canım yazıktır mantığı ile sedef'in şevketi görmesine izin verdiler...
evli olan Şevkete yaptılar bu kıyağımı İyiliğimi diyelim..ha birde sedefe tabi..
Neden Çünkü gerçekten seviyor..Canla leylanın görüşmesinide normal bulanlar oldu..Can resmi olarak hale evli oduğu zamanlarda..ve halaa..
Oğuzu neredeyse aklıyacaksınız..Kendimi tek suçu neclayı sevmek oldu gibsinden yorumlara hazırlıyorum artık..
Sırf sevdi diyee..
Trajikomiktir ama necla Bile leyladan daha çok daha gerçekçi seviyor diye neredeyse eniştesi ile kaçması aklandı..
hatırlyıorum leylada sevmiyorsa bitirseydi evliliğini sırf paara hırsı yüsünden devam ettirdiği için evliliği neclanın yaptığını hak ediyor diye. yorumları okudum çoğu kezz..
cem Sırf hala seviyor diye midesinin b kadar geniş olması bile normal karşılanıyor...
Elestiriler iyi guzelde Ferhundeye pek toz kondurmamissiniz. Belkide unuttunuz bilemiyorum. Buda benim son zamanlarda dikkatimi cekti yorumcularda. Es gecmeye basladilar Ferhundeyi nedense.
Olaylara hangi taraftan bakildigina gore degisir bence. Ben kendi adima 'ask' a daha cok sempatiyle yaklasiyorum. Onun ugrunda yapilan hatalarin bile cok ozel olduklarini dusunuyorum. Cok aptalca olsalar bile. Ask = mantiksizlik. Ask budur zaten, fazla bi beklentinizin olmasi gercektende cok yersiz. Askta mantik yoktur, mantikla yaklasilirsa eger o zaten ask degildir. Mantikla ancak diger normal iliskiler yurutulebilir.. ha sakin tecrube filan denmesin bu konuda, gercekten tekrar asik oldugunda insan, o tecrubelerde yerle bir olur.
Sırf sevdi diyee..
Çok doğru bir yorum...
Benimde en çok dikkatimi çeken şu oldu;
Fikret'i eski nişanlısından ayılmasını isteyen Ali Rıza Beydi... Ayırma sebebide yanlış hatırlamıyorsam nişanlısının bi yolsuzluk meselesinde adının çıkmasıydı..
Sırf buydu yani sebep. İsminin geçmesi... Ve çaat..Ayrıldı...
EE diğer kızlarının yaptığı rezalete, oğlunun rezaletlerine.. Gelininin rezilliklerine..
Gayet sakince yaklaşıyor, metanetini koruyor, sanki o geleneklerine çok bağlı adam değil de, gayet rahat ve açık biri gibi davranıyor...
Anne ise sırf parası olana gitsin diye kızları nerdeyse şey gibi çalıştırıcak.. Töbe töbe.. Herşeye göz yumuyor oda..
Yani Fikret'e öyle davranan aile İstanbul'a gelince nasıl bu kadar rahat olabilidi ki..
Hayret...
MrLovegrove 11-06-08, 15:28 hem ben hemde başka arkadaşlar onu temize çıkartmaya çalışmıyoruz diye tekrar tekrar yazdık... bunu herkes anladı... daha fazla uğraşmayacağım... kimse uğraşmasın zaten... değiştirelim konuyu...
evet artık ben de uğraşmayacağım,çünkü hiçbir sonuca varamıyoruz...birinin fanatizm derecesinde kara dediğine siz gri demeye çalışırsanız,derdinizi anlatamazsınız..
fragmana göre bölüm yorumu yapacak olursak,ferhunde'nin foyası meydana çıkmaya başlayacak sanırım..
son bölümlerde kötü karakter ferhunde sürekli kazandı ama iyi karakterler olan tekin ailesi de sürekli kaybetti...senaristler sezon finaline doğru durumu dengelemek ve biraz da genel izleyicinin takdirini kazanmak için bu kez ferhunde'yi köşeye kıstıracaklar gibi..
hem levent'i kaybetme tehlikesi yaşayacak(gerçekten kaybeder mi bilinmez) hem de tekin ailesi onun neler yaptığını anlayacak...eğer böyle olursa ferhunde gerçekten de fikret'in dediği gibi kayalıklara vurup parçalanacak..
artık söylenebilecek herşey söylendi...buraya gelip de yorumları okuyorum fakat hala aynı yerdeyiz.."şimdiden sonra ne olacak" konusunda bile tıkandık zaten,artık bu akşamki bölümü izlemeden ne dersek boş.:kahve
hem ben hemde başka arkadaşlar onu temize çıkartmaya çalışmıyoruz diye tekrar tekrar yazdık... bunu herkes anladı... daha fazla uğraşmayacağım... kimse uğraşmasın zaten... değiştirelim konuyu...
Fikret'in, ailesiyle konuşurken "Ferhunde sanırım Şevket'i de aldatıyor" derken kasteddiği para alma konusunda yalan atması mıydı yoksa Levent meselesi mi?
Levnt meselesiyse nasıl öğrenmiş olabilir? Taaa ordan, Fikret... :icon_whis :icon_whis
Elestiriler iyi guzelde Ferhundeye pek toz kondurmamissiniz. Belkide unuttunuz bilemiyorum. Buda benim son zamanlarda dikkatimi cekti yorumcularda. Es gecmeye basladilar Ferhundeyi nedense.
Olaylara hangi taraftan bakildigina gore degisir bence. Ben kendi adima 'ask' a daha cok sempatiyle yaklasiyorum. Onun ugrunda yapilan hatalarin bile cok ozel olduklarini dusunuyorum. Cok aptalca olsalar bile. Ask = mantiksizlik. Ask budur zaten, fazla bi beklentinizin olmasi gercektende cok yersiz. Askta mantik yoktur, mantikla yaklasilirsa eger o zaten ask degildir. Mantikla ancak diger normal iliskiler yurutulebilir.. ha sakin tecrube filan denmesin bu konuda, gercekten tekrar asik oldugunda insan, o tecrubelerde yerle bir olur.
Yalanda Bile olsa İronidende olsa Hiç bişekilde konu Aşk olunca Ferhundeyi o yorumun içine sokmak istemiyorum çünkü..O başka bambaşka..yani farklı derken rezilliklerinin derecesi öle hafife alınıp sölenecek tarzda değil..
Çünkü bana göre o ne fşevketi sevdi nede Leventi sevdiği için peşinde pervane gibi dolanıp duruyor..
Ferhundeyi esgeçmem bu yüzden..Aslına bakarsanız Ferhunde yorumuda pek yapmak İstemiyorum..Bana kalırsa ferhunde nin neresinden tutsam elimde kalıyor..Onu aklayan yorumlara sadece tebessüm ediyorum..ne yapayım buda onların fikri kendi bakış açıları demekten başka Bişi gelmiyor elimden..
Ferhundeyle ilgili her suçlamaya bir cevapları var çünkü..
Ve biliyorumki bunada ferhundeciler tarafından mutlaka bir cevap gelecektir..
Ferhunde diğerlerine göre daha atraksiyonlu bir karakter çünkü..Ne yapacağı birgünden bir güne belli olmuyor..tabiki kötü anlamda..daha ilginç geliyor olabilir onlara ..Doğrudur..
elimden geldiğince onu yazmamaya çalışıyorum o yüsden..Ama her kötülüğüm kuyruğu ferhundeye dokunduğu için bu pekde mümkün olamıyor malesef..
MrLovegrove 11-06-08, 15:45 Fikret'in, ailesiyle konuşurken "Ferhunde sanırım Şevket'i de aldatıyor" derken kasteddiği para alma konusunda yalan atması mıydı yoksa Levent meselesi mi?
Levnt meselesiyse nasıl öğrenmiş olabilir? Taaa ordan, Fikret... :icon_whis :icon_whis
tahsin ferhunde'yi levent'in arabasından inerken görmüş ve necla'ya söylemiş...necla da bunun üzerine para meselesini anlatmış fikrete..
tahsin ferhunde'yi levent'in arabasından inerken görmüş ve necla'ya söylemiş...necla da bunun üzerine para meselesini anlatmış fikrete..
Hım teşekkürler..
Ben bilmiyordum bunu...
Tüm bu haklı haksız Koyu Gri beyaz yorumlarından çok ben İki kardeşin barışacağı günü bekliyorum ..Aslına bakarsanız haklı ve haksızlık derecesinden çok İki kardeşin birbirlerine sarılacağı günün tartışmalarının olmasını isterdim..bana daha cazip geliyor bu barışma mevzusundan bahsetmek..
Önceden yaşadıklarını birbirlerine sarılmalarını ağlamalarını gördükçe bu barışma için sabırsızlanıyorum..
Ferhunde için bile olsa bir araya gelecek olmaları sevindiriyor beni..birbirlerinin hataları ile uğraştıkları sürece barışacakları yok..en iyisi başkalarının hatası üzerinde birleşmek..:good:
MrLovegrove 11-06-08, 16:07 Hım teşekkürler..
Ben bilmiyordum bunu...
rica ederim...bu forum zaten bunun için değil mi?
hem fikir hem de bilgi alışverişi için..:kahve
Benim merak ettiğim bundan sonra Ferhunde ne yapacak??
Fragmanda gördüğümüz sarışın kadın Levent'in nişanlısıysa eğer, Levent Ferhunde'yi kullandı ve bundan sonra dönüp tekrar bakmaz.
Ama tam tersi de olabilir belki gerçekten seviyordur Ferhunde'yi. Bundan emin olamıyorum..:img-tomat
Bu arada umarım Necla bir daha hata yapmaz ve Cem'i üzmez. Yazık çocukcaaz mutlu olmayı hakediyor..:good:
Yalnız fragmanda Fikret "Ferhunde yalnız bizi değil, galiba Şevket'i de aldatıyor" gibi bir cümle kuruyor. Sırf "bir adamın arabasından indiği" bilgisi ile bu suçlamayı yapıyorsa kötü. Umarım elinde doğru dürüst kanıtlar vardır, mesela takip edip sonuç alıyordur. İzleyip göreceğiz. Para meselesi ayrı bir konu tabii, orada net kanıtlar ve söylenmiş yalanlar var.
Biz ekrandan olayları görsek de, Tekin ailesi bazı olayları bilmiyor. Bunları bilmeden tavır koymaları, komşu kızının aşkını hoş görebilmeleri çifte standart oluyor.
Oğuz gri bile değil bembeyaz bir karakterdir.Hiçbir hatası günahı olmamakla birlikte diğerlerinin hataları yüzünde aylardır hapiste olması adeletsiz bir durumdur.:img-wink:
(Sonradan gelecek tepkilere önlem olarak) dip not:ironi..
BU sözün geçen bölüm bana Oğuz'un Necla'ya yazdığı mektubu getirdi. Oğuz başına gelenlerin kendi seçimi olmadığını yazmıştı. Yüzsüzlüğün bu kadarına PES Vallahi. :img-tomat Adamın yüzü bile kızarmıyor. :img-blush Evli olmasına rağmen Ceyda ile ilişki kurması Sonra Ceyda'yı hamile bırakması (beraberliğinde dikkatli davransa olmayacaktı) ve Kağan'ın doğması da. Leyla Necla'nın ablası iken Necla onu bıraktı diye Leyla ile beraber olması ve onu da hamile bırakması, sonra Necla ile kaçması da Oğuz'un suçu değildi. Tabii olanlar Oğuz'un seçimi değildi. Zavallının kafasına silah dayadılarda bu hataları yaptı. :img-hyste:img-hyste :img-hyste
Ferhunde'ye gelince insanlar özellilkle geç erkekler genç, güzel ve çazibeli kadınları korumayı, savunmayı şovalyece bir zevkle severler. Hele benim gibi 40'nı geçmiş dinolardan. :img-hyste :img-hyste
şaka gibi bir durum. necla onurlu karşısındakini kendinden uzak tutmak için çabalayan asil kız, leyla onu kıskanan fesat kıza dönüştü birden. neclanın asaleti biraz fazla.
cemin bu kadar gurursuz olması da cabası.. hala nasıl koşabiliyor neclanın peşinden anlayamıyorum..
Bugün sezon finalimi arkadaşlar biliyormusunuz?
bugün ki sezon finali değil haftaya sezon finali...
harika bir dizi ya bu bölümüde çok güzel... sezon finali daha güzel olucak gibi...
şaka gibi bir durum. necla onurlu karşısındakini kendinden uzak tutmak için çabalayan asil kız, leyla onu kıskanan fesat kıza dönüştü birden. neclanın asaleti biraz fazla.
cemin bu kadar gurursuz olması da cabası.. hala nasıl koşabiliyor neclanın peşinden anlayamıyorum..
daha dur arkadaşım daha neler göreceğiz...
leyla zaten içinde hep fesatlıklar dolaşıyordu ama bunu göstermiyordu ama artık nejlaya olan kıskancı bunalrın orataya çıkmasına sebep oldu...
bilemiyorum ben necladan pek hoşlanmıyorum açıkcası. çok kurnaz.. leyla daha çocuksu sanki bütün hatalarını saflığından yapmış.. bu duruma düşmesi hiç hoşuma gitmiyor. sonuçta neclada leylayı deli gibi kıskanıyordu bir zamanlar..
umarım leyla üniversiteyi kazanır.. yoksa senaristler kızı iyice depresyona sokacak..
ayrıca leyla-necla barışmasından yana değilim asla.. neclanın yaptığı affedilmez. oğuz önceden onun erkek arkadaşı olabilir evet ama sonuçta o bir erkek için kız kardeşini harcadı, ailesine sırtını döndü.. bu herşeyden daha vahim bir durum..
fragman nasıl ya öyle.hayrıye hanım nasıl dövdü öle leventın yanında.ferhundenın gercek yüzü ortaya cıktı artık. fragmanın sonunda alı rıza fıkretlerın evının bahcesındemıydı yoksa bana mı öyle geldı
çaresizlik 11-06-08, 22:26 yeni frangmanı gösterdi hayriye ferhundeyi leventin arabasındayken dövüyor haftaya birsürü olay olacağı kesindir.sedeflerde taşınıyormuş haftayaki bölümde o kadar olaylara ali rıza bey iyi dayanıyor.kitapta felç geçiriyordu bakalım burdada öyle birşey olacakmı?
sahteprenses35 11-06-08, 22:28 anammmmmm...bi daha ki bölümün fragmanın da ferhundenin dayan yiyişi dikkatimi çekti hemencik...oh olsun valla...
gerçekten nejla sütten çıkmış ak kaşık olmuş bu bölümde...
leylada abarttı ama gelinliği ona nispet üstüne tutmuş sallamış falan...leylanın orda olduğunu farknda bile değildi...
sedefte garibim ezik...
Yni bu bölümünde hakkını verdi hepsi yha kutlarım hepsini:img-wink:
Bnim kısa ve öz yorumumsa şu;
Birincisi nehir teyzem süperdin yha sedefi çok seViorum ama uyarması çok mutlu etti bni bi anne böyle yapmalı bnce! onun ve kendisinin iyiliği için:good:İkincisi fikretim ve neclam harikaydı!
Şu sözü bni bitirdi fikret abLamın ferhundeye dediği'' onun gözyaşlarından korkuorum'':good:
İşte bu yha! Herşey açığa çıktı ve artık yüzleşme vakti!
FErhundeye laf bile bulamıorum ki sölersem bnde onun gibi kirlenirim!
Ama eden bulur snırım! levent beyin Nişanlsını duyunca yüzü düştü!
ama morda ona çok yakıştı yha:img-hyste nese!
Necla ise yine süPerdi öpüşme konusu bnce normal hiçte bn eleştirmiorum:img-wink: Bu arada leylanın tavrını hiç begenmedim ,Gizli gizli odaya girmeler! hesap sormalar fln! sanki necla sana bişiy yapıo! nese ..Tahsin abimizde harikaydı! profesYonelce oynadılar yine yha! bnimde bu haftalık yorumum bubye
Leyla tam gaz devam ediyor çok gıcık oluyorum çok!! kapı dinlemeler 5 karış surat.. sanki leyla ya nispet olsun diye mi üstüne tuttu necla gelinliği hey allahım ya! zaten dünya leyla nın çevresinde dönüyor her yapılan şey onunla alakalı sanki.. haftaya da ortalık karışıyor üniverstedi yine yalan olur kopmleksi daha da artar..
bi leyla dan bi de cem den illallah dedim yani! cem şaka gibi bir insan ama cidden bunun bir şaka olduğuna inanmak istiyorum!! sanki kendini affetmeye çalışıyor çok saçma bir detay oldu cem çıksın bir an önce diziden
bu bölümün en çok sevdiğim kısmı ali rıza bey in çocuklarla ilgilenmesiydi çok şekerdilerr :img-in_lo
Leylanın mutfakta Neclanın arkasından "Aciz bu aciz" sözü oldukça manidar bir cümle idi kendisi açısından... Kapı arkasından laf dinlemeyi de çok fena halde huy edinmiş leyla.. gerçi evin her üyesinde var bu huy ama, leyla da daha ön plana çıkmaya başladı. "Dekontu alıp, babasına gösterecek ve babasının gözüne girecekti" düşüncesi buydu leylanın, hatta dekonta doğru hamle yaptı sonra geri çekildi... ama nedense vazgeçti.
Necla'da ormana gelince 180 derecelik bir değişim oldu, şaşırdım... daha öncede cem'in ilgisi aynıydı ama necla uzak durmaya çalışıyordu, bu defa kendini tamamen duygularına bırakmış gibiydi. Doğruyu söylemek gerekirse dizide şuanda beni en çok necla&cem sahneleri heyecanlandırmaya başladı.
Leylanın, şoförünüe acıyorum...:) zavallım demek sadece Yaman Beyin değil, Leylanın da özel şoförü gidip leylanın sınav yerini öğrenecek pazar pazar leylayı sınava götürecek :kahve
Ferhunde, birkez daha ne kadar karaktersiz biri olduğunu ispatlamış oldu... Fikret'e sonuna dek katılıyorum... Sedef olayı onun için çok güzel bir bahane oldu. Umarım Levent Bey, eski nişanlısına döner de Ferhunde ortada kalır. Bu arada Sedef'i bazı konularda hatalı bulduğumu söylemem gerekir.
MrLovegrove 11-06-08, 22:39 bnm arkadşım annesi ve babası onların evlerin yakınında bir yerde çalışıyorlar gitmişken oraya da bakalım demişler arabalarını onların hep indiği yokuşa park etmişler arabalarını ordan almalarını istemişler çünkü yokuştan ambulans hayriye hanımı alcakmış galiba sezon finalinde felç geçircek
başlık coşmuş:happy0064
inanılmaz güzel bir bölümdü..:happy0064 tek kusuru bütün olayları en ince ayrıntısına kadar verip de hikayeyi biraz sündürmeleriydi:) fikret tahsin'den ferhunde ile ilgili haberi ha duydu ha duyacak diye kurdeşen döktüm ben burda:) ferhunde'nin hanyayı konyayı anlaması da uzun sürdü...
bu arada fragmanda hayriye hanım fena pataklıyordu ferhunde'yi:img-hyste sanırım artık bunu haketti..
fikret'in evdeki varlığına da sevindim..adapazarında soğuk,hatta nerdeyse tepkisiz bir fikret vardı..ama istanbul'da öyle mi?tekrar evine gelip herkesi doğrularla yüzleştirecek fikret..
Sezon finali ne zaman acaba??
Bu hafta değil diğer haftamı acep?
Sezon finali ne zaman acaba??
Bu hafta değil diğer haftamı acep?
Sanırız diĞer hafta olucak:img-wink:
Pek bende bakamadım fragmana yanlış bilgi vermek istemem ama:img-blush
sanırım haftayada Diil :img-blush 80.bölümdür snırım Arkadaşa katılıorum:img-wink:
leyla necla ya aciz dedi ya koptum :img-hyste kuaförden de çıkmıyor ama aynaya pek baktığı yok galiba :img-hyste sezon finali de 80. bölüm herhalde haftaya olsa yazardı "sezon finali" diye..
Çok güzel bir bölümdü.Leyle kendi kendine kuruntular yaratıyor.Necla ona inat olsun diye gelinligi üstüne tutmadı o nerden cıktı allah askına !! Necla onu görmedi bile kapıda,gizli gizli dikizliyordu...Gelinlik provası yapıyor diyor,ne alaka ??? Kıskanclık krizlerine girdi yine,vallahi ne yalan söyliyim Leylanın kıskanclık krizlerini izlerken zevkten dört köşe oluyorum..
Öss kayıt formunu dolrururken işyerinin adresini mi vermiş,ne alaka işyeri anlayamadım.Bu demek oluyor ki sınav sonuc belgeside işyerine gidecek.Ne malum o zamana kadar işten ayrılıp ayrılmayacagı ++ öss sınavına basvurular taa aylar öncesinden oluyor.Leyla işe gireli daha kac ay oldu ki şunun şurasında.İşe girmeden önce basvuru formunu doldurmus olması gerekmiyor muydu ? Sanki mantık hatası olmuş..
Şoforde kızın resmen özel soforu oldu.Sınavdan 1 gün önce okulun yerini öğrenmek için bile adamı gönderiyor,yetmedi sınava bile o götürecek alla alla :s
Bir sonraki bölüm resmen bomba..Fragmanı izlerken agzım acık kaldı.Ferhunde Levent'in yanında Hayriye Hanımdan dayak yiyor.Feci rezillik.Bakalım Ferhunde'nin tepkisi en önemlisi kendisini savunusu nasıl olacak,merakla bekliyorum ..
zeynepsudem 11-06-08, 22:48 Bölümün yıldızı Cevriye Hanım'dı:img-in_lo Sedef'in çizdiği resmi buldu, kahvaltıda sorduğu sorularla; herkezi bıktırdı:img-hyste '' hah işte cinli'de geldi'' :img-hyste Ferhunde için '' güzeller talihsiz olur efendim, Ben de genç yaşta dul kaldım, neler çektim '' diyerek kendinin de güzel olduğunu ima etmesi keyifli sahnelerdi:img-hyste
Fragmanı izledim.. Ferhunde'nin ipliği pazara çıkıyor.. Hayriye Hanım Ferhunde'yi Levent Bey'in arabasına inerken veya binerken görüyor, ver Allah pataklıyor:img-icecr Ferhunde artık o evde barınamaz. Levent Bey nişanlısı ile barışmış.. Ferhunde ile bi daha görüşmeyecektir.. Ferhunde'yi zor günler bekliyor..kendi düşen ağlamaz..
Necla'da ne cesaret var öyle.. Cem'le evlerinin bahçesinde öpüştü neeeeee öpüşmeydi öyle, annemden utandım:img-blush
MrLovegrove 11-06-08, 22:52 Tüm bu haklı haksız Koyu Gri beyaz yorumlarından çok ben İki kardeşin barışacağı günü bekliyorum ..Aslına bakarsanız haklı ve haksızlık derecesinden çok İki kardeşin birbirlerine sarılacağı günün tartışmalarının olmasını isterdim..bana daha cazip geliyor bu barışma mevzusundan bahsetmek..
Önceden yaşadıklarını birbirlerine sarılmalarını ağlamalarını gördükçe bu barışma için sabırsızlanıyorum..
Ferhunde için bile olsa bir araya gelecek olmaları sevindiriyor beni..birbirlerinin hataları ile uğraştıkları sürece barışacakları yok..en iyisi başkalarının hatası üzerinde birleşmek..:good:
Leyla tam gaz devam ediyor çok gıcık oluyorum çok!! kapı dinlemeler 5 karış surat.. sanki leyla ya nispet olsun diye mi üstüne tuttu necla gelinliği hey allahım ya! zaten dünya leyla nın çevresinde dönüyor her yapılan şey onunla alakalı sanki.. haftaya da ortalık karışıyor üniverstedi yine yalan olur kopmleksi daha da artar..
bi leyla dan bi de cem den illallah dedim yani! cem şaka gibi bir insan ama cidden bunun bir şaka olduğuna inanmak istiyorum!! sanki kendini affetmeye çalışıyor çok saçma bir detay oldu cem çıksın bir an önce diziden
bu bölümün en çok sevdiğim kısmı ali rıza bey in çocuklarla ilgilenmesiydi çok şekerdilerr :img-in_lo
bu bölümde daha iyi anlaşılmıştır sanıyorum...leyla dekontu bulduktan sonra gelip necla'ya "şimdi elini taşın altına koyma sırası sende,bakalım babam öğrenince ne yapacaksın?" dedi...yani inanabiliyor musunuz ferhunde bütün aileyi ayakta uyutmuş,soğukkanlılıkla binbir yalanlar söylemiş ama leyla'nın aklında hala "necla'nın babasının gözündeki yeri" var!!her durumdan,necla'nın her davranışından saçma sapan yorumlar yapıyor...leyla bu açıdan bakınca ümitsiz görünüyor..ancak başlarına korkunç birşeyler gelirse bunu unutup necla ile barışabilir sanki(mesele babalrının ölümü!)bye
çok kötü bir bölümdü... maç yüzünden bir kısmını izleyemedim... izlediğim kısımda tahsinin derdi ferhunde, fikretin derdi ferhunde, cevriyenin bile derdi ferhunde... ali rıza ve hayriye onlardan konuşuyor.. leyla makbuzu çalıyor.. sedef ve necla zaten öyle... koskoca bir bölümde ferhundeden başka bişey olmadı... bravo diyorum... çok iyi yazılıyor, oynanıyor dedikçe abartmaya başladılar sanki...
bu arada cem iyi giyinmeye başlamıştı.. neden giydirdiniz ki o gömleği.. hıhh.. hiç beğenmedim...
sahteprenses35 11-06-08, 22:57 hakkatten o kadar korkuyolar babalarından madem ama maşallah bi biri iniyo arabayla bi biri kapının tam önünde.nejla abartıp bide öpüştü bahçede..fark ettiyseniz nejla yukarı çıktığnda anneleri balkondaydı nasıl görmüyolar ki:icon_whis
nejla fıstık ama son 2 bölümdür daha bi fıstık...:happy0064
leyla baydı artık iyice...ben artıkiyiyim umrumda değil havalarında ama tam tersi hala aynı yerde sayıyo...
MrLovegrove 11-06-08, 22:58 Bölümün yıldızı Cevriye Hanım'dı:img-in_lo Sedef'in çizdiği resmi buldu, kahvaltıda sorduğu sorularla; herkezi bıktırdı:img-hyste '' hah işte cinli'de geldi'' :img-hyste Ferhunde için '' güzeller talihsiz olur efendim, Ben de genç yaşta dul kaldım, neler çektim '' diyerek kendinin de güzel olduğunu ima etmesi keyifli sahnelerdi:img-hyste
Fragmanı izledim.. Ferhunde'nin ipliği pazara çıkıyor.. Hayriye Hanım Ferhunde'yi Levent Bey'in arabasına inerken veya binerken görüyor, ver Allah pataklıyor:img-icecr Ferhunde artık o evde barınamaz. Levent Bey nişanlısı ile barışmış.. Ferhunde ile bi daha görüşmeyecektir.. Ferhunde'yi zor günler bekliyor.. kendi düşen ağlamaz..
Necla'da ne cesaret var öyle.. Cem'le evlerinin bahçesinde öpüştü neeeeee öpüşmeydi öyle, annemden utandım:img-blush
Levent Bey nişanlısı ile barışmış.. Ferhunde ile bi daha görüşmeyecektir..
adam aslında ferhunde'yr de anlamlı bir mesaj verdi.."ben seni metresim olarak görüyorum,bundan sonra ilişkimiz olursa ancak böyle olur" dedi adam , kolay mı?!! ferhunde de ilk defa bu kadar ölümcül bir hata yaptı,levent'in şevket gibi kolay lokma olmayacağının ayırdında olması gerekiyordu..:)
Ferhunde'nin gelgitlerine, derinlikli yazilmis senaryoya hayranim. Once pisman oldu Levent'le birlikteliginden, sonra olanlari hatirlayip keyiflendi... Ayni Gulsen'in dedigi gibi, "Sevket'e kizip hirs yapip gittin sen onun yanina. Sonra da pisman oldun. Simdi de asik oldum diyerek kendini kandiriyorsun". Ben de Gulsen gibi, Ferhunde'nin Levent'e asik oldugunu sanmiyorum. Epeyce etkilendi, orasi bir gercek. Nisanli olayi ortaya cikinca ve Levent yuzune bakmayinca bayagi bir yuksekten dusecek. Ama Ferhunde bu, bir sey olmaz ona. Olsa olsa evden ayrilir, kendi evine yerlesir, baska bir av arar kendine, ne olacak.
Ama bu durumda gelecek sezon nasil baglayacaklar Ferhunde'yi olaylara ? Senaristlerin muthis cozumler bulacaklarina eminim. Ama nasil ?
Sevket anlasilan hapisten kkacacak. Oguz ve agir abi Talat'in da bu kaçma olayina karismalarina/organize etmelerine hiç sasirmam. Sezon finali boyle bitecek anlasilan. Ferhunde evden kovulacak, Sevket hapisten kacmis olacak. Necla'yla Cem'i Oguz gorecek ve rahat birakmayacak.
Cok sirinlerdi yaaaa. Icim icimi yedi izlerken bu kadarmi sirin olabilir bi cift diye. Tum olumsuz olaylari unutturdu bana Cem&Necla sahneleri. Kilitlendim kaldim oylece :img-in_lo. Amanda aman Cem icini dokermis, hatta Neclayi istedigini bu kadar belli edermis. Cok guzeldi sahiden cook coooook. Neclayi cok iyi anliyorum, hala endiseleri var haksizda sayilmaz. Ama silkelensin ve kimseden korkmayip askinin pesinden gitsin, cunku Cem bunu hak ediyo. Aklima suan onlardan baska bi konu gelmiyo.. ay kendime geliyim once bi, sonra gorusuruz =))
Selam Yaprak Dokumu Severler
Fragmani mutlaka izlemissinizdir.Gelecek hafta Ferhunde kayinvalidesinden Cevriye hanimdan dayak yiyor( birde Leventin yaninda)
Ferhunde bu sefer bitti:icon_whis:icon_whis
Bir yandan Sevket kacma planlari pesinde
Nehir hanimin Sedefe uyari vemesi bir yandan iyi oldu( ama sedefede kiyamiyorum,Gercektende coktemiz bir askla Sevketi seviyor
Ve tasinma karari alayorlar( gelecek hafta yani sezon finalinde sevkete aileden birisi Ferhundenin yedigi halti soylemesede)
Sedef tasinirlarken illa Sevketi hapishanede gitmedengormek isteyecektir.
Bu olayda Sevketin hapishaneden kacmasina en buyuk NEDEN olacaktir.
Ferhunde Istanbulu terk etse iyi olacak.
Leventin nisanlisiyla tekrar barisma asamasinda oldugunu sekreter kizdan ogrendigindeki yuz ifadesi Ali Moru bir anda yasadi.:icon_whis:icon_whis
Bu arada Leylanin bu kapi dinlemelerini gordukce Cevriye Hanimcigim( Guguklu Saatim)Direk aklima geliyor.
haftaya sezon finali ve bizleri acayip super bir bolum bekliyor.
Sevgilerimle
seher_vakti 11-06-08, 23:06 sezon finali 80.bölüm olacakmış haberiniz olsun bu arada fragmanda gördüğüm kadarı ile Hayriye hanım çok güzel yapıyor Ferhundeye ayrıca bu bölümde çok güzeldi
uf ne bölümdü ya
Bi an dedimki Necla öç almak için Leyla Dekontu üzerinde bir oyun oynayacak iş Necla ya yıkılacak diye
Hani oğuzla görüşmüş felen diye
hayriye hanıma okadar mı kızıyorumki anlayamıyorum bazen onu
Fikret bu sefer en iyisini seçti babasına anlatmayı secti
Necla Cem acısından cok güzel bir bölümdü Cem gercekten aşık neclaya Sanırım Neclada da kıpırdanmalar var
Leylaya ne söylesem bilemiyorum Hem Haklı Hem haksız
Hiç Neclanında Ders almış olabileceği ihtimalini düşünmüyor Tam necla cok hatalı ama encok darbe alan ve encok ders alan sürünen o oldu hiç bir kişi olmadı yanında Ve hatalarının farkında
Leylanın yaşadıkları yenilir yutulur değil ama o bazen yaşadıklarından ders almış gibi davranmıyor Sonucta o cok iyi şeyler yapmadı Ve onun yanında hep ailesi vardı
bilemiyorum cok karmaşık bir durum
Ama oğuz hapisten bi cıksın Neclanın Cemle ilişkisi olduğunu bir duysun neclayı hiç rahat bırakmayacak bundan eminim
Sedefe cok üzüldüm garibim Plotonik aşkı nelere yol açtı
Ferhunde Şevketi ilk gördüğünde de aşık oldum diyodu
Leventten sonra kime aşık olacak acaba
Şimdi benim anlamadığım
Levent Nişanlısı ile barışıyo ise üstelik ferhunde ona Senden nefret ediyorum diyo ise
Hala ferhunde ile işine gece yarısı gidip onu alıyo felen
Şimdi bu adam Ferhundeye aşık mı oldu yoksa ferhundeyi kullanmak mı istiyo
Ay Fragmanda Hayriyenin ona dayak attığını görünce üstelikte leventin yanında cok şaşırdım Şok oldum resmen Evde herkse vayyyy diyeee bağırdı
Bakalım bu dayaktan sonra Levente nasıl bir acıklama yapacak merakla bekliyorum
necla nın hatasını kabullenip pişmanlığını dile getirebiliyor hala bununla yaşıyor unutmadı olanları hala kendiyle hesaplaşıyor ve özür dilemeyi de biliyor ama leyla hala "ben bir şey yapmadım necla kocamı çaldı" modunda aciz işte yaptığı şeylerin arkasında durmaktan bile aciz.. böyle birinin necla gibi birine aciz demesi gerçekten çok komik.. oğuz un hala necla ya mektup göndrmeini duyması da çok iyi oldu.. ee leyla hanım madem kapıları dinliyorsun duymaktan hoşlanmadığın kendine yediremediğin şeyler de olacak elbet :happy0064
Cemin Gercekten Neclayi sevdigi bu aksam iyice ispatlandi
Onca seyi sineye cektigine gore( neclayi cok asiri sevmis)
Yoksa Bir Erkek o kadar seyi bir anda silip atamaz.
Leylanin Necla ve Cemin bahcedeki opusmelerini izlerken ahanda gidip hemen bunuda babasina yetistirecek diye birden urperdim
Allahtan bu sefer agzini SIKI tuttu( Leylanin isine pek akil sIr ermez)
bellimi olur
haftaya bir anda bir tartisma aninda onuda soylerse artik hic sasirmayacagim.
Oguzu bu hafta goremedikmi( yoksa mac yuzune 2 kanal arasinda mekik dokumaktan benmi kacirdim):img-wink:
Cevriyecigim( guguklu saatim) Bir Sedefin odasini karistirmadigi kalmisti
Onuda basardi ya ne diyecegimi sasirdim( sedefin cizdigi resmi bulupta hemen hayriye hanimlarda yetistirmesi)
Kadinin isi gucu Fitne,fesat:img-hyste
Fikret evdekilere olaylari anlatti,Neclada banka dekontunu gosterdiginde Aliriza bey e en cok uzuldum.Adamcagizin basini yiyecekeler bu gidisle.:img-cray:
Sevgilerimle.....
ferhunde bu sefer başını sert bir kayaya çarptı.kendini vazgeçilmez sanıyordu.
artık o evde durması imkansızlaştı.ama ferhunde bu ne yapar eder kendini bu durumdan kurtarır.
necla ve cem sahneleri hoştu.geçmişleri kötüde olsa ikisinin gerçek aşkı yakalayıp mutlu olacaklar gibi görünüyor....
fikret ve tahsinde artık tam bir aile oldular.zten filmde en aklı başında olan karakter ikisi.....
haftaya ferhundenin işi çok zor.tam bir düşüşte.......
bu arada zavallı şevketin durumdan haberi yok..çaresizlik ne kötü ..
zaten ferhunde ile şevket dizinin en uymsuz çifti.şevket ferhundeye göre değil..
ferhundeye levent gibi biri lazımki....ferhundenin hakkından gelsin..
necla nın hatasını kabullenip pişmanlığını dile getirebiliyor hala bununla yaşıyor unutmadı olanları hala kendiyle hesaplaşıyor ve özür dilemeyi de biliyor ama leyla hala "ben bir şey yapmadım necla kocamı çaldı" modunda aciz işte yaptığı şeylerin arkasında durmaktan bile aciz.. böyle birinin necla gibi birine aciz demesi gerçekten çok komik.. oğuz un hala necla ya mektup göndrmeini duyması da çok iyi oldu.. ee leyla hanım madem kapıları dinliyorsun duymaktan hoşlanmadığın kendine yediremediğin şeyler de olacak elbet :happy0064
evet ya bu konuyu düşünüyordum ben Necla hala babasının yüzüne bakarken utanarak cekinerek sanki acı ceker bakıyo
Leyla hep üste cıkmaya calışıyo Hep ben Hep ben derken bile Ben sucsuzum ama siz Neclayı savunuyosunuz gibi bir tavır takınıyo
bide sürekli annesi olsun evdekileri hep bu sebele laf sokuşturuyo
Neden Necla iş yapmıyo derken bile cocukca acizliğini gösteriyo
Neclanın iki erkek tarafından tekrar istendiği görmek onu dahada hırcınlaştıryo
umarım Necla Cem acısından Başka sorunlar cıkmaz
Levent eski nişanlısını tam olayların ertesine hem de ofise boşuna çağırmadı.
özellikle Ferhunde görsün diye yapıyor bunları. karşılıklı restleşecekler bir süre..
aksi halde zaten Cem ile benzer bir karakter olur çıkardı.
adam da bilemez, ferhunde onu seviyor mu, yoksa zengin avcısı mı?
pusat_yusuf 11-06-08, 23:47 Nasıl desem bilmiyorum...FERHUNDE gibi bir karakteri sadece DENİZ ÇAKIR hanımefendi oynadığı için seviyorum ama FERHUNDE-LEVENT ilişkisinin YATAĞA kadar gideceğini pek zannetmiyordum ama gitti...Ferhunde LEVENTe aşık oldum derken aklıma ilk bölümler geldi..Bir zamanlar ŞEVKET içinde böyle düşünüyordu...Ama diğer taraftan aklıma başka şeylerde geldi...Birisi ŞEEVKETE birşey demişti..BUGÜN KOCASINI ALDATAN YARI SENİ ALDATIR diye işte bu söz ispatlanmış oldu..
Bu arada bir diğer güzel sahneyse Fİkretin ferhunde için,onun gözyaşına inanmam derken ve o konuşurken FERHUNDENİN aynadaki bakışları ve sonra gülmesi güzel bir sahneydi...
FERHUNDE önümüzdeki bölüm bir güzel dayak yiyecek kaynanasından heralde sezon finali 80.bölümde evi terkedecek....
Geçen haftaki o bomba bölümden sonra bu bölüm hiç olmadı, tesadüfen görülme olayının cılkını çıkardılar, flashbacklerin yerine bu saçma rastlantılar geçti bu defa. ferhunde sanki cinayet işlemiş te onu babalarından saklıyorlar sanki gibi bir hava içindeydiler, Şevketin kumar oynadığını tefeciye borçlandığını saklarken bile bu kadar azap çekmediler tekin ailesinin kızları, çok komikti doğrusu:img-hyste
Fikret'in, ailesiyle konuşurken "Ferhunde sanırım Şevket'i de aldatıyor" derken kasteddiği para alma konusunda yalan atması mıydı yoksa Levent meselesi mi?
İçine doğmuştur,hissetmiştir:img-hyste
Yalnız fragmanda Fikret "Ferhunde yalnız bizi değil, galiba Şevket'i de aldatıyor" gibi bir cümle kuruyor. Sırf "bir adamın arabasından indiği" bilgisi ile bu suçlamayı yapıyorsa kötü. Umarım elinde doğru dürüst kanıtlar vardır, mesela takip edip sonuç alıyordur. İzleyip göreceğiz. Para meselesi ayrı bir konu tabii, orada net kanıtlar ve söylenmiş yalanlar var.
Biz ekrandan olayları görsek de, Tekin ailesi bazı olayları bilmiyor. Bunları bilmeden tavır koymaları, komşu kızının aşkını hoş görebilmeleri çifte standart oluyor.
Ne yazık ki öyle oldu:img-wink: Fikret böyle birisi işte: sinsi. Sedefin Şevketle el ele olmasını anlayışla karşılarken Tahsinin ferhundeyi başka bir arabadan inerken görmesini aldatıyor diye yorumladı. o da ayrıca garipsenecek bir durum zaten. İki hafta önce Ferhundeyi efenin arabasına kahvenin önünde rahatça bindiren senaristler bu defa Levent'in arabasından muhitimize geldik dedirterek indirdiler. :icon_whis çok aptalcaydı.
Tahsin de çok tuhaf bir adam, bu zamana kadar evlendiği kadının kızkardeşlerinden birinin evlenmeden önce çocuk düşürdüğünü, diğer kızkardeşinin ablasının kocasıyla kaçtığını, erkek kardeşinin banka dolandırıcılığından hapse girdiğini öğrendi tık yok kolayca hazmetti bunları,ama Ferhundeyi başka bir arabadfan inerken görünce konuşmaya mecali kalmadı hayatı karardı sanki, yıkıldı resmen:img-hyste
Hapiste herkes Şevketin derdinde evdeyse herkes Ferhunde'nin:img-hyste
Levent eski nişanlısını tam olayların ertesine hem de ofise boşuna çağırmadı.
özellikle Ferhunde görsün diye yapıyor bunları. karşılıklı restleşecekler bir süre..
aksi halde zaten Cem ile benzer bir karakter olur çıkardı.
adam da bilemez, ferhunde onu seviyor mu, yoksa zengin avcısı mı?
Keşke öyle olsa:img-wink: bu kadar kolay bitmesin mücadeleleri, ikisinin restleşmelerini izlemek çok zevkli bu kadar çabuk olmamalıydı bazı şeyler.
hem şevket kaç bölümdür ferhunde'ye tiksinir gibi bakıyordu.sedef'e ise hayran hayran.son bölümdeki bu büyük dönüşümün hiç bir mantığı yok.şevket hangi arada ferhunde'ye tekrar aşık oldu.daha bir bölüm önce ferhunde'yle telde konuşurken bile şevket'in yüzü kekremsiydi, midesi bulanıyor gibiydi.oysa sedef'i aradığında gözlerinin içi gülüyordu.:img-wink:
Şevket aslında dizide sevdiğim karakterlerden, bazen beni çok kızdırmasına rağmen ona çok yakıştıramam ama acaba Sedefteki parayı ele geçirdi şimdiOğuzun söylediklerinden Ferhunde'de para olduğunu tahmin ediyor da ondan mı aşkı depreşti diye düşündüm bu ani dönüşümden dolayı:img-hyste ne de olsa ali rıza beyin yetiştirdiği evlat.
burakharry 12-06-08, 00:03 bnm arkadşım annesi ve babası onların evlerin yakınında bir yerde çalışıyorlar gitmişken oraya da bakalım demişler arabalarını onların hep indiği yokuşa park etmişler arabalarını ordan almalarını istemişler çünkü yokuştan ambulans hayriye hanımı alcakmış galiba sezon finalinde felç geçircek
ferhun de ne kadar aciz ve de zayıf bi insan olduğunu kanıtladı.vede karsılığını çok da güzel alıyor.ben sahsen bayıldım o muameleye.kadın gerçekten aciz illaki bi erkek olmalı hayatında birini tutmadanda diğerini bırakmıyor.hala kocasının ailesinin yanında kalırken baska erkekle yatıyor vede kocasıyla yattığı yatakta o adamın hayalini kuruyor...pes wallahi pes...gerçekten ahlaksızlık dolu bi aile.kadınları bozuk ..daha neden duruyosun ki o evde ne den yanii???ben onu hala anlamıyorum .böyle ahlaksızlıklar yapıyorsan çek git kendi evine.kendini öldüresiye döwen adamdan para almasıda zaten bi garipti..şimdide kendini köpek gibi kullanan adama kendini kullandırdı.
Bu arada bölümün yıldızı gerçekten de Cevriye hanımdı, bayıldım kadının her hareketine, her sözüne , gülmekten kırdı geçirdi.:img-hyste muhteşemdi. Güzel olanın kaderi kötü olur gibi bir şey söylediğinde Fikret nasıl bozuldu:img-hyste, kesin Fikretin fiziksel özelliklerinden dolayı kompleksleri var, kitapta öyleydi.
Ben ferhundenin aciz kadın mı değilmi anlayamadım
Levent onunla oynuyomu yoksa bişeyler mi hissedi yo oda belli değil
Tekrar söylüyorum
Nişanlısını gördü
Senden nefret ediyorum dedi
Ama adam yine ferhundeyi almaya gitmiş belli fragmandan ne iş anlamadım
sürekli aşık oldum deyip duruyo
Sezon finali olacak tamamda Ferhundenin pislikleri ortaya cıktı bazı şeyler acıga kavuştu seneye ne izliyecez bi ya
Tüyo veren arkadaşım saol
Kesin Hayriye hanım Ferhundeyi döverken bişey olacak orda biter zaten
Avukat Can bey kayboldu bu bölümde Leylaya hiç onuda düşünmedi niyeki
Dizide iki aldatma olayı var. Birisi (Leylayı bir tarafa koyarsak) Neclanın nişanlısını aldatması, diğeri Ferhunde'nin Şevket'i aldatması. Neclanın Cemi aldattığı kişi aileden Ferhundeninki aile dışından......
Necla aldattığında nişanlısı ona gözü gibi bakıyor ve çok seviyordu, sürekli yanındaydı ve destekti. Ferhunde aldattığı sırada Şevket uzun süredir ona sevgiyle bakmıyor, ilgi göstermiyor başka bir kızla ilgileniyordu, kredi kartını çalması, seninle evlendiğim güne lanet olsun demesi bir yana, kaçtığında arayıp sormamış başka kimse yokmuş gibi Ferhundenin kıskandığını çok iyi bildiği Sedefi aramış, sonra hapishane de "dostça" elini tutmuş ve bu şekilde Ferhunde tarafından görülmüştü....
Oysa Necla Cemin herhangi bir yanlışını görmemişti.
Ferhunde evlilik yüzüğünü parmağından çıkarmıştı Neclaysa nişan yüzüğünü kaçmadan hemen önce yeniden takmıştı.
Ama Necla Cemle yeniden birlikte olabilir, mutluluğu yakalayabilir buna hakkı var çünkü onunki bir hataydı. İlginç bir bakış açısı.
Ayrıca Necla Ceme hapse girmeden önce Oğuzu terkettim dedi ve yalan söyledi. Oğuz herşeyini kaybettikten sonra ve hapse gireceği zaten belliyken terketti onu. üstelik ceydanın bebeğinin babası olduğunu öğrenince, sanki Leylanın kocası değilmiş gibi ceydayla ilişkisini sorun etti, belki de bu yüzden Ferhundeye bu kadar kızıyor haber vermeseydi ayrılmayacaktı herhalde.
Açıkcası senaristler iyice saçmaladı Dizinin gelecek bölümlerini düşünemiyorum Dizidekilerin çoğu karakter erozyonuna uğradılar
Neresinden başlıyayım ki Hayriye Hanım Sedef'e kızıyor iyi güzel hoş de Sedef zaten hep sizin içinizdeydi Hayran hayran bakmalar vs Ferhunde'de az kulaklarına su kaçırmadı ama şimdi gelmiş bacak kırma boyutuna
Nehir Hanım ne güzel dedi İiyce saldın melankolik tavırlar hakketten bana da bayıltı geldi Yaz geldi hormonları dengesizleşti diyorum
Gelelim Şevket'e Ferhunde'ye aşık tavırlar vs E bu nefret ediyor girmeden önce en azından imalar vs Şimdi Ferhunde de Ferhunde
Leyla yine eski duruma döndü gibi Deli deli bakmalar vs
Açıkcası bu bölüm hakketten karakterleri tanıyamadığım bölümdü Bir tek Ferhunde şaşırtmıyor Diğer herkes değişime uğramış irili ufaklı
Ne yazık ki öyle oldu:img-wink: Fikret böyle birisi işte: sinsi. Sedefin Şevketle el ele olmasını anlayışla karşılarken Tahsinin ferhundeyi başka bir arabadan inerken görmesini aldatıyor diye yorumladı. o da ayrıca garipsenecek bir durum zaten. İki hafta önce Ferhundeyi efenin arabasına kahvenin önünde rahatça bindiren senaristler bu defa Levent'in arabasından muhitimize geldik dedirterek indirdiler. :icon_whis çok aptalcaydı.
Ferhunde Efe'ye laf dinletemedi, adam biraz emri vaki ile geldi mahallenin ortasında arabaya davet etti. ferhunde fazla ses çıkmasın dal budak sarmasın diye inatlaşmadan binmeyi tercih etti orda.
Bu bölümde de bence sadece Tahsin'in arabadan indiğini görmesi değil, devamında kahvaltıda Ferhunde'nin eve nasıl döndüğü konusunda detaylı anlatımları midelerini bulandırdı. yok minibüs beklemiş, sonra bi taksi dolmuş yapmış, zor bela onları görebilmek için koştura koştura gelmiş.. bu yalanlar sıkıntı yarattı. yoksa gülşen'in bir arkadaşı geldi, beni de eve bıraktı gibi bişey deseydi, tahsin mevzuyu büyütmeyecekti.
yoksa Ferhunde'yi pek sevmem, hani onu savunuyorum gibi düşünmeyin aman :img-wink:
Levent konusunda da kesinlikle daha çok sular akacak, hızlı başladılar, hız kesmeyecekler..
Ferhunde Efe'ye laf dinletemedi, adam biraz emri vaki ile geldi mahallenin ortasında arabaya davet etti. ferhunde fazla ses çıkmasın dal budak sarmasın diye inatlaşmadan binmeyi tercih etti orda.
Bu bölümde de bence sadece Tahsin'in arabadan indiğini görmesi değil, devamında kahvaltıda Ferhunde'nin eve nasıl döndüğü konusunda detaylı anlatımları midelerini bulandırdı. yok minibüs beklemiş, sonra bi taksi dolmuş yapmış, zor bela onları görebilmek için koştura koştura gelmiş.. bu yalanlar sıkıntı yarattı. yoksa gülşen'in bir arkadaşı geldi, beni de eve bıraktı gibi bişey deseydi, tahsin mevzuyu büyütmeyecekti.
yoksa Ferhunde'yi pek sevmem, hani onu savunuyorum gibi düşünmeyin aman :img-wink:
Levent konusunda da kesinlikle daha çok sular akacak, hızlı başladılar, hız kesmeyecekler..
Ama Tahsin, Ferhunde onu görmesin diye saklandı ve Ferhunde nasıl geldiğiyle ilgili yalanları söylemeden önce de çok gergin ve garip davrandı, zaten o kadar ayrıntılı anlatması da ferhundenin karakterine uygn değildi, yaptığı hiç bir şeyi o kadar detaylı anlatmıyordu ki bildiğimiz Ferhunde. en azından bu zamana kadar çizdiği karakter ya bir gören olduysa diye düşünüp fazla detay vermemesini gerektirirdi.
(Bu arada ben Ferhundeyi çok severim:img-wink:)
Cem daha önce ayıp olur diye Neclayla yakınlaşmaya çekinmişti nişanlıyken, ama şimdi çok rahat evlerinin bahçesinde öpebiliyor, ne oldu bu karakterlere?
MrLovegrove 12-06-08, 01:01 Geçen haftaki o bomba bölümden sonra bu bölüm hiç olmadı, tesadüfen görülme olayının cılkını çıkardılar, flashbacklerin yerine bu saçma rastlantılar geçti bu defa. ferhunde sanki cinayet işlemiş te onu babalarından saklıyorlar sanki gibi bir hava içindeydiler, Şevketin kumar oynadığını tefeciye borçlandığını saklarken bile bu kadar azap çekmediler tekin ailesinin kızları, çok komikti doğrusu:img-hyste
Yapra dökümü senaristleri ece ve melek hanımlar’ın senaryosunu yazdığı başka dizileri takip ediyorum ve üçünün de(menekşe ile halil,dudaktan kalbe) ortak özelliği tesadüf olayının dizinin kilit noktalarında gerçekleşmesi ve sık sık yer alması ..menekşe ile halil ilk bölümünden itibaren bir rastlantılar silsilesiydi,dudaktan kalbe de aynen o şekilde.. tesadüf mevzusu bu üç dizinin belkemiğini oluşturuyor diyebilirim.. artık buna alışmak lazım,çünkü senaristler aynı tarzı kullandılar ve de kullanacaklar …
Tahsin de çok tuhaf bir adam, bu zamana kadar evlendiği kadının kızkardeşlerinden birinin evlenmeden önce çocuk düşürdüğünü, diğer kızkardeşinin ablasının kocasıyla kaçtığını, erkek kardeşinin banka dolandırıcılığından hapse girdiğini öğrendi tık yok kolayca hazmetti bunları,ama Ferhundeyi başka bir arabadfan inerken görünce konuşmaya mecali kalmadı hayatı karardı sanki, yıkıldı resmen:img-hyste
Hapiste herkes Şevketin derdinde evdeyse herkes Ferhunde'nin:img-hyste
E ama artık fikret’e de hak vermek lazım..ferhunde’nin neler çevirdiğini yeni öğrendi ve tam da bunun üstüne tahsin’in dedikleri eklenince…hem yargısız infaz fikret’in değişmez huyu (özellikle de ferhunde konusunda),daha önce de ferhunde annesiyle gizli gizli buluşmaya gidince şevket’i başka birisiyle aldatıyor sanmıştı ve bütün aileyi ayağa kaldırmıştı boş yere..
forever_bim 12-06-08, 01:07 Necla'nın Ferhunde'ye iğrenerek bakması ne kadar gülünç ya.
Kızım sen beş beterini yapmadın mı? Cem'i aldattığı zaman Cem herkesin damat olarak görmek isteyeceği bir kişi formatında mükemmel efendi birisiydi.
Ferhunde'nin aldatması kabul edilir değil tabii ki, ama ona en son gülecek kişi Necla. Dersimi aldım ayaklarında Necla, belki iyi bir insandır bilmiyorum ama Ferhunde ve Şevket'in adım adım çatırdayan evliliği verildi 2 sezon boyunca. O yüzden Ferhunde ve Şevket evliliği önemli oranda bitmişti bana göre. Necla ise Cem'i kullanmıştı. Üzülüyorum Cem'e. Necla'dan iyisine layık biri o. Ama maalesef çok aptal.
Ama Tahsin, Ferhunde onu görmesin diye saklandı ve Ferhunde nasıl geldiğiyle ilgili yalanları söylemeden önce de çok gergin ve garip davrandı, zaten o kadar ayrıntılı anlatması da ferhundenin karakterine uygn değildi, yaptığı hiç bir şeyi o kadar detaylı anlatmıyordu ki bildiğimiz Ferhunde. en azından bu zamana kadar çizdiği karakter ya bir gören olduysa diye düşünüp fazla detay vermemesini gerektirirdi.
(Bu arada ben Ferhundeyi çok severim:img-wink:)
heh işte, bende ferhunde den bunu beklerdim..
hiç ihtimal vermedi sabah sabah birinin inip börek alacağına.
hadi ihtimal vermedi, bari börekleri masada görünce uyansaydı..
gece yaşadıkları, ferhundeyi ister istemez şaşkına çevirmiş, sersemletmiş olmalı..
yoksa kesinlikle bu hataya düşmezdi.
ben aslında şunu demek istedim,
ferhunde'nin şevket'i aldattığı yargısına sadece arabadan inmesiyle varmıyorlar.
bu konuyu saklayıp bambaşka bir hikaye anlatmasıyla şüpheye düşüyorlar,
neden sakladı? diye her insan düşünür.
ferhunde zaten para mevzusunda yalan söylediği için, iyi niyetten de faydalanamıyor.
Fragman için teşekkürler Maç yüzünden izleyememiştim
Gelecek bölüm harika olacak desenize Hayriye Hanım Ferhunde'nin saçından tuttuğu sahne işte yılın sahnesidir Bütün Türkiye'nin hıncını alacak Harikasın Hayriye Levent için demiştim Ferhunde metresi olabilir anca fragmanda da o anlaşılıyor Süper bir bölüm bizleri bekliyor Ama Ferhunde geçen bölüm hakketten dibe battı
ben walla fikret hariç hepsini iğrenerek bakıyorum artık leylada işin dozunu kaçırıyor.5 yasındaki çocuk gibi dawranıyor..eh walla akılsız kafalı kızlr anca birbirlerine iğrenerek bakıyorlar...cem neclayı ewe bıraktığında jeepin içindeyken aklınma neclanın benzinlikte oğuza sarılıp ta hayatta senden baska kimse kalmadı demesi geldi aklıma.hele bide tam kapıdan girerken ceme gerdan kırarak bakktı ya koptum resmen:D:D:D
Eskiden Cemde cok toydu ayol, zamanla neler yasandi ve ne kadar olgunlastilar. Ceminde gecenki bolumde soyledigi gibi, "ben ne eski Cemim nede sen eski Neclasin".. Oyle cooook buyuk bi degisiklikte olmadi simdi, Cem yine eski tanidigimiz Cem, yanliz bu sefer Necla ile gecirdigi her dakikanin dahada bi degerini bilen biri haline geldi:love05:.
Nasil etkilendim anlatamam. Ne kadarda duygu yukluydu, ne Ferhundenin ahlaksizliklari, nede Leylanin kiskanclik kirizlerini gordu gozum. Onlar yapmasi gerekenleri yapiyorlar.. malum kambersiz dugun olmaz. Birileri illaki bu guzellikleri bozmasi gerekiyoki, arada bi yasanan guzel sahnelerinde goze batsin. Fikretin Ferhundenin ruhunu tanidigini bildigimden, dusuncelerine yine hak verdim. Heyt be Fikret kim tutar seni.. hosgeldin yeniden aramiza, ben kendi adima cok ozlemistim seni.
modest2000 12-06-08, 01:19 Son zamanlarda yaprak dökümünde birşey dikkatimi çekiyor..
Sırf sevdi diyee..
arkadaşım ne güzel yazmışsınız ya:img-wink: ağzınıza sağlık.:img-wink: "sevmek" yolunda herşey mübah olunca o sevgi de kirleniyor zaten, dejenere oluyor."yeterki onursuz olmasın aşk" dimi:kahve
cem midesinin genişliği yanında beyni de küçük bir karakter:img-hyste ihanet eden necla, ama hala kızın peşinden koşan cem:img-wink: ya bu kız seni ne zaman sevdi de sen sürekli affedebilmekten bahsediyorsun.sanki karşında sana deli gibi aşık bir necla var:img-wink: gerçi aşık olsa da ne değişir o yapılandan sonra ama aşık bile değil bu kız.:img-tomat hiçte aşık olmadı ki cem'e. olsaydı da aşk herşeyi affettirir mi?nerde aşkın temizliği:kahve
ben cem'e hiç acımıyorum.o bu düşüncesizliği ile tam necla'ya layık bir tipleme:img-hyste
Eskiden Cemde cok toydu ayol, zamanla neler yasandi ve ne kadar olgunlastilar. Ceminde gecenki bolumde soyledigi gibi, "ben ne eski Cemim nede sen eski Neclasin".. Oyle cooook buyuk bi degisiklikte olmadi simdi, Cem yine eski tanidigimiz Cem, yanliz bu sefer Necla ile gecirdigi her dakikanin dahada bi degerini bilen biri haline geldi:love05:.
Nasil etkilendim anlatamam. Ne kadarda duygu yukluydu, ne Ferhundenin ahlaksizliklari, nede Leylanin kiskanclik kirizlerini gordu gozum. Onlar yapmasi gerekenleri yapiyorlar.. malum kambersiz dugun olmaz. Birileri illaki bu guzellikleri bozmasi gerekiyoki, arada bi yasanan guzel sahnelerinde goze batsin. Fikretin Ferhundenin ruhunu tanidigini bildigimden, dusuncelerine yine hak verdim. Heyt be Fikret kim tutar seni.. hosgeldin yeniden aramiza, ben kendi adima cok ozlemistim seni.
Hakketten Necla- Cem aşkı çok güzel ilerliyor Necla ciddi anlamda pişman yaptıklarından Ama tek korkum Oğuz'un rahat bırakmayacak olması Her türlü taş koyacağı kesin Ama sahneleri hakketten süperdi :good: Necla'ya Leyla ve Ferhunde'nin hala suçlu gibi bakmaları da ayrı bir inceleme konusu Gerçi Ferhunde yaptığı ahlaksızlıkları dizsen amerikaya yol olur gerçi de Leyla'nın durumu hakketten şaşılası bir durum
MrLovegrove 12-06-08, 01:22 Cem daha önce ayıp olur diye Neclayla yakınlaşmaya çekinmişti nişanlıyken, ama şimdi çok rahat evlerinin bahçesinde öpebiliyor, ne oldu bu karakterlere?
Necla cem ile çıkmaya başladığında oğuz ve leyla’ya nispet yapıyordu,yani cem’i aslında sevmiyordu..zamanla birbirlerine göre olmadıklarını anladı,vazgeçmek istedi ama cem o kadar aşıktı ki buna izin vermedi(salak cem!!)..hatırlarsanız necla cem’i evlerinin önünde öpmüştü,cem de bundan utanıp sıklımıştı..işte necla o zaman anladı “tutkusuz aşk olmaz”. Bu olaydan sonra gitmişti oğuz’un yanına..yani sonuç olarak necla’nin aradığı normal bir aşktı ama bunu cem’de bulamamıştı... ama şimdi cem’e bakıyoruz,o utangaç halleri gitmiş,her fırsat’ta necla’nın dibinde bitiveriyor..ben artık necla’nın da cem’e bu yüzden aşık olabileceğine inanıyorum,çünkü cem artık onun istediği kıvama geldi!:)
Necla'nın Ferhunde'ye iğrenerek bakması ne kadar gülünç ya.
Kızım sen beş beterini yapmadın mı? Cem'i aldattığı zaman Cem herkesin damat olarak görmek isteyeceği bir kişi formatında mükemmel efendi birisiydi.
Ferhunde'nin aldatması kabul edilir değil tabii ki, ama ona en son gülecek kişi Necla. Dersimi aldım ayaklarında Necla, belki iyi bir insandır bilmiyorum ama Ferhunde ve Şevket'in adım adım çatırdayan evliliği verildi 2 sezon boyunca. O yüzden Ferhunde ve Şevket evliliği önemli oranda bitmişti bana göre. Necla ise Cem'i kullanmıştı. Üzülüyorum Cem'e. Necla'dan iyisine layık biri o. Ama maalesef çok aptal.
Hay allah sende Neclada takili kalmissin. Bosver kendini uzemeye degmez. Cem Neclayla mutlu olurken ondan daha mutlusu olmucak zaten. Cem icin gonlunu ferah tut, ben kefilim bak:img-angel
Bak goruyomusun yine baskalarini elestiriyim derken Ferhundeyi es gecmisiz.. nedense zaten Ferhunde her ne yaparsa yapsin ya Ali Riza bey, ya Leyla, yada Necla topa tutuluyo. Guzel taktik bencede:good: Boyle devam:img-hyste
forever_bim 12-06-08, 01:31 arkadaşım ne güzel yazmışsınız ya:img-wink: ağzınıza sağlık.:img-wink: "sevmek" yolunda herşey mübah olunca o sevgi de kirleniyor zaten, dejenere oluyor."yeterki onursuz olmasın aşk" dimi:kahve
cem midesinin genişliği yanında beyni de küçük bir karakter:img-hyste ihanet eden necla, ama hala kızın peşinden koşan cem:img-wink: ya bu kız seni ne zaman sevdi de sen sürekli affedebilmekten bahsediyorsun.sanki karşında sana deli gibi aşık bir necla var:img-wink: gerçi aşık olsa da ne değişir o yapılandan sonra ama aşık bile değil bu kız.:img-tomat hiçte aşık olmadı ki cem'e. olsaydı da aşk herşeyi affettirir mi?nerde aşkın temizliği:kahve
ben cem'e hiç acımıyorum.o bu düşüncesizliği ile tam necla'ya layık bir tipleme:img-hyste
Necla'nın siyah jeep takıntısı da ilginç bir detay.
Cem ve Necla mutlu olacak ha? İşte ben bunu beklemem senaryodan. Bağlı kalmak zorunda oldukları bir kitap var senaristlerin. Kitabın sonu adına yaraşır nitelikteydi. Üstada saygı duysunlar.
Hakketten Necla- Cem aşkı çok güzel ilerliyor Necla ciddi anlamda pişman yaptıklarından Ama tek korkum Oğuz'un rahat bırakmayacak olması Her türlü taş koyacağı kesin Ama sahneleri hakketten süperdi :good: Necla'ya Leyla ve Ferhunde'nin hala suçlu gibi bakmaları da ayrı bir inceleme konusu Gerçi Ferhunde yaptığı ahlaksızlıkları dizsen amerikaya yol olur gerçi de Leyla'nın durumu hakketten şaşılası bir durum
Ayol ben Oguzun cikmasini dort gozle bekliyorum. Onun hapisten cikisi, en fazla Necla ile Cemi dahada birbirine bagliyacaktir. Bi mektup gonderdi bakiniz ne oldu.. varliginda kim bilir neler olur. Muhakkakki hayatlarini zehir etmek icin elinden geleni ardina koymuyacak ama buda diziye aksiyon katar iste fenami, devamli ask sahnelerini izlemektende bayardik zaten. Cemin ve Neclanin ailesi + bonus olarak Oguz.. veee action!!!
Aman Ferhundenin yaptiklari belli Leylanin karakteri belli simdi bu iki kisiyi ciddiyemi alicaz canim. Ates olsa dustugu yeri yakar peh. Necla hicbirini ciddiye almiyo zaten, kendi yolunda emin adimlarla ilerliyo.
Necla'nın Ferhunde'ye iğrenerek bakması ne kadar gülünç ya.
ama şevket ferhunde nin KOCASI hani leyla kardeşinin sevgilisiyle olunca pek de o kadar ahlaksızlık olmuyor ama necla leyla nın KOCASIYLA kaçınca büyük ahlaksızlık ya o hesap yani sizin mantığınıza göre normal olan bu çünkü necla ve cem evli değildi.. nikahı basınca akan sular duruyor ya ondan..
modest2000 12-06-08, 01:38 ferhunde'yi ahlaksızlık yanında iyice psikopatlaştırdıklarına inanıyorum ben.o kadını resmen hasta ruhlu bir tip yaptılar.yakında ondan seri katil filan da çıkar:img-hyste sırf fikret karakterinin yargılarını haklı çıkarmak için ferhunde'yi psikopata dönüştürdüler.ağladıktan hemen sonra sinsi sinsi gülümsemesi, tuhaf bakışları v.b. sağlıklı insan psikolojisini yansıtmıyor.en ahlaksız insan bile başkasının yanından kalkıp kocasının evine geldiğinde boğazına bişey tıkanır heralde.kocasının yatağında güya ağlayıp iki dakika sonra aynada kendine bakıp şeytani şeytani gülümseyemez.tabi akıl sağlığı yerindeyse.zaten bu kadar kötü olabilmekte bir hastalıktır.bari bu hastalığı işlesinler senaristler.yok amaç ferhunde'den tiksindirmekse fazla kolay bir yol seçilmiş bence.
fikret'e gelelim.zaten dizide dış ses olmasına tahammül edemiyorum. bilgiç bilgiç konuşmuyor mu, çok itici geliyor bana:icon_whis fikret henüz ispatlanmamış bir duyumu babasına yetiştirmekte haklı mı?ferhunde'yi asla savunmam mümkün değil ama fikret ferhunde'nin ihanetini gözleriyle görmedi dimi (biz gördük ama o görmedi).peki hiç tereddüt etmeden ferhunde'ye"iftira" olasılığını da göze alarak hangi vicdanla babasına yetiştirebiliyor.ayrıca hayriye hanım sedef'ten rahatsızlığından bahsederken, nasıl önyargıyla ferhunde'ye inanma diyebiliyor.ve nasıl ferhunde gözyaşları arkadasında bir kötülük gizliyordur anlamında laflar ediyor.fikret müneccim mi?fikret ferhunde'ye karşı hep önyargılı oldu.bu olayda ferhunde'nin haksızlığı fikret'in tavrının haklılığını göstermez.demek fikret takıntılı olduğu kişiye kolayca kara çalabiliyor. ama sedef gibi sevdiği bir kişiye ise inanılmaz müsamaha gösterebiliyor.yoksa sedef'e anlayışı tahsin'le evlenmesini sağlamalarından mı kaynaklanıyor?:img-wink:
forever_bim 12-06-08, 01:42 ama şevket ferhunde nin KOCASI hani leyla kardeşinin sevgilisiyle olunca pek de o kadar ahlaksızlık olmuyor ama necla leyla nın KOCASIYLA kaçınca büyük ahlaksızlık ya o hesap yani sizin mantığınıza göre normal olan bu çünkü necla ve cem evli değildi.. nikahı basınca akan sular duruyor ya ondan..
Necla'nın aileye verdiği yıkım geride bıraktığı enkazlar çok daha ağırdı TrU'cum...:img-wink:
Ferhunde evden giderse Tekin Ailesi bir düğün daha yapar bence. Bu sefer de izleyici görmedi diye, Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım baştan evlenir. :img-hyste
Necla'nın aileye verdiği yıkım geride bıraktığı enkazlar çok daha ağırdı TrU'cum...:img-wink:
benim de necla nın yanlışı olarak gördüğüm bu zaten belirtiyorum hep ailesine bu acıyı çektirmesi ailesinin onalylamadığını bildiği biriyle evden kaçması.. itiraz ettiğim ise necla nın leyla veya ferhunde den daha ahlaksız olarak nitelendirilmesi daha doğrusu necla yı karalayarak leyla nın aklanmaya çalışılması..
forever_bim 12-06-08, 01:51 benim de necla nın yanlışı olarak gördüğüm bu zaten belirtiyorum hep ailesine bu acıyı çektirmesi ailesinin onalylamadığını bildiği biriyle evden kaçması.. itiraz ettiğim ise necla nın leyla veya ferhunde den daha ahlaksız olarak nitelendirilmesi daha doğrusu necla yı karalayarak leyla nın aklanmaya çalışılması..
Öyle düşünme TrU'cum :)
Ben şahsen dizide yapılan pek çok davranışı onaylamıyorum. Leyla'yı aklamıyorum, ya da Ferhunde'yi. Ama bence kızlar Ferhunde'ye gülecek durumda değiller. Necla'nın Şevket'e önceki tavırlarını düşününce bu abisini aşırı kollar(!) gibi tavrı göze batıyor.
Bana sorarsan al birini vur ötekine derim.
Ama senaristler Necla'yı kayırıyor. Peşinde sümsük de olsa Cem var çünkü.:img-hyste Bu arada Cem'le ilgili her yazdığına bayılıyorum. :img-hyste Demeden geçemeyeceğim.
MrLovegrove 12-06-08, 01:51 Necla'nın siyah jeep takıntısı da ilginç bir detay.
Cem ve Necla mutlu olacak ha? İşte ben bunu beklemem senaryodan. Bağlı kalmak zorunda oldukları bir kitap var senaristlerin. Kitabın sonu adına yaraşır nitelikteydi. Üstada saygı duysunlar.
artık kitabı unutun...kitapdaki karakterler ve öykünün ana teması dizinin başlangıç noktası oldu,sonradan olaylar tamamen olmasa da kitapdan farklı gelişti..yani illa ki romandakiler olacaksa fikret'in de mutsuz bir evlilik yapması gerekmiyor muydu?necla'nın oğuz yakalanmadan onunla yurtdışına kaçması?
bu dizi böyle reyting almaya devam ederse senaristler bu talebe yetişebilmek için romandan epeyce bir sapacaklar,değil mi?
modest2000 12-06-08, 01:53 Tekin ailesinin ferhunde'nin oğuz'dan para almasına bu kadar takmasını da anlayamıyorum.dövülen,kaçırılan o, ister vazgeçer ister vazgeçmez davadan, onlara ne ki:img-wink:hem tazminat diye bişey var dimi, maddi ve manevi tazminat.o parayı da tazminat kabul etsinler:img-wink: ama ali rıza bey o parayı rüşvet telakki edecektir, gurur meselesi yapacaktır.hatta şevket'in zimmetiyle aynı kefeye koyacaktır ki mantıksız bence.:img-wink: bence parayı almasına kızmasınlar.illa kızacaklarsa "biz eşinin borcu yüzünden kıvranırken biraz da sen katkı yapamadın mı" diye kızabilirler ki bence haklı da olurlar.sonuçta ferhunde o evde kalıyor, yiyor içiyor v.b.ama hiç bir katkısı yok.hem iyi günde kötü günde diye evlenmişsin, ama eline geçen paradan eşin için hiç ayıramamışsın.olmadı ferhunde.ben olsam buna kızarım işte:img-wink: ev almak için tekin ailesinin evini kullanmasına kızarım.şevket'ten o kadar şikayetçiyse o evde bir dakika kalmaz, çeker giderdi ferhunde. ama o evde kalmayı, para biriktirmeyi, ev almayı v.b. tercih etti.hiç sevmediğim tekin ailesini sömürdü resmen.:icon_sorr
Cevriye hanıma olan nefretim artıyor ! Ne bu ya ? Kadın her geldiği yeri dağıtmak , karıştırmak zorunda mı ? Neclaya "aa kızım kardeşini neden pikniğe götürmüyorsun?" lar falan filan , daha neler neler ... Ferhunde ' nin yaptığı da iş değil hani ... Şevket aradığı zaman " Ben geldim ve göreceğimi gördüm ,o bücürle el eleydiniz " falan dedi , tamam haklıdır o anda , o anda da Şevket haksızdır ama , kendi yaptığına ne demeli ? Kendini kullandırdı resmen , Levent bey ' in bir gecelik eğlencesi oldu , sonra da arsız arsız yok dudaklarını ellemek falan filan tövbee :D Neyse , sonra hayriye hanım gelince de sanki kendisi haklıymışçasına timsah gözyaşları döktü , fikret ne dedi kendi kendine ? "Onun gözyaşından korkarım ben ... " Sonra ferhundeyi gösterdi , ferhunde aynaya baktı gözyaşlarını sildi ve sinsi sinsi güldü ... Bu bölümün en dikkat çekicisi bence bunlardı ... :img-wink:
Öyle düşünme TrU'cum :)
Ben şahsen dizide yapılan pek çok davranışı onaylamıyorum. Leyla'yı aklamıyorum, ya da Ferhunde'yi. Ama bence kızlar Ferhunde'ye gülecek durumda değiller. Necla'nın Şevket'e önceki tavırlarını düşününce bu abisini aşırı kollar(!) gibi tavrı göze batıyor.
Bana sorarsan al birini vur ötekine derim.
Ama senaristler Necla'yı kayırıyor. Peşinde sümsük de olsa Cem var çünkü.:img-hyste Bu arada Cem'le ilgili her yazdığına bayılıyorum. :img-hyste Demeden geçemeyeceğim.
yok canım ben genel olarak dedim zaten yani necla yı savunma sebebim olarak yani..
ya cem cidden çok saçmaladı ama böyle bir şey olabilir mi? kız seninle nişanlıyken başkasıyla gitti işte artık bunu bir hata olarak görüyor tabi ama "ben seni seviyordum da bi anlık bi hata yaptım" şeklinde değil ki hala neyi zorluyor anlayamadım?! necla ailesinin onaylmadığı biriyle gitti ve ailesi nasıl acı çekti cem bunların hepsini biliyor ama o da şimdi ailesinin onaylamadığı (haklı olarak) bi kızla birlikte bu ilişkinin sonu ne olur hiç düşünmüyor mu??gitsin o da isviçreye mi izlandaya mı nereyeyse master falan yapsın mezun olmuş hala hergün okulda :img-hyste
Bölümün yıldızı Cevriye Hanım'dı:img-in_lo Sedef'in çizdiği resmi buldu, kahvaltıda sorduğu sorularla; herkezi bıktırdı:img-hyste '' hah işte cinli'de geldi'' :img-hyste Ferhunde için '' güzeller talihsiz olur efendim, Ben de genç yaşta dul kaldım, neler çektim '' diyerek kendinin de güzel olduğunu ima etmesi keyifli sahnelerdi:img-hyste
Fragmanı izledim.. Ferhunde'nin ipliği pazara çıkıyor.. Hayriye Hanım Ferhunde'yi Levent Bey'in arabasına inerken veya binerken görüyor, ver Allah pataklıyor:img-icecr Ferhunde artık o evde barınamaz. Levent Bey nişanlısı ile barışmış.. Ferhunde ile bi daha görüşmeyecektir.. Ferhunde'yi zor günler bekliyor..kendi düşen ağlamaz..
Bencede Cevriye hanimin sahneleri cok eglenceliydi. Ah benim yasli bunagim, bas belam sende olmasan biz bu dizinin dramatik havasindan nasil kurtulucaz. Zaten su siralar bi Necla&Cem'in sahnelerinde birde Cevriyeninkilerde arada bi rahatliyoruz, diger sahnelerde gerdikce geriyo haliyle.
Puha Ferhundenin hali evlere senlik. Ehum.. ne kadarda masum gozukuyo dayak yerken, sey diyorum Hayriye hanim kim oluyoda Ferhundeyi dovmeye kalkiyo. Sevket Sedefin elini tutmustu Ferhundede tutabilir =)).. Ayrica Privacy diye bisey var canim :icon_whis
cemin her daim neclanın etrafında dolaşan mıç mıç halleri gerçekten baydı..Görende necla ceme zamanında sırıl sıklam aşıkmış da cemde leyla ile kaçmıç falan zannedicek..Zaten haklı olan bir karakterin öle süklüm püklüm neclanın peşinde dolaşması bazılarına verdiği o Aşkın heyecanını bana vermiyor malesef..
Ha belki bu sefer zorlayan cem olsaydı necla da ceme aşık olup onu elde etmek için uğraşsaydı kıskansaydı falan en azından daha Az saçma Daha az yenilir yutulur olunabilirdi..
Fikreti fazlası ile iyi ve aşırı derecede bayık diyerek eleştirenlerin cem'ede bir el atmasını bekliyorum ..
Çünkü fazla aşık..hiçbir türk erkeğinde bulunamayacak derecede genişşş bir mideye sahip..Saçma derecede de Affeden ne yazıkki..
Pardon af dileyen de denebilir ona..Lakin affeden değilde Af dileyen profili çiziyor..
Cem necla ilişkisi çok Komedi geliyor banada haliyle..Nredeyse Seni oğuzla kaçmaya ben ittim özür dilerim dicek cem..:img-hyste
Cem:Özür dilerim necla..Eğer senin üstüne bu kadar fazla düşmeseydim sana bu kadar aşık olmasaydım sende tümö bunlardan bunalıpp çareyi oğuza kaçmakta bulmazdın...
Necla:(herzamnki gibi dürüs yeni sayfa açmış kız modelinde.) bunları konuşmayalım cem..Ben Aİlemi bir daha utandırmak İstemiyorum..Bırakalım herşey burda bitsin...
Püfff..İyice sıkmaya başladı bu 2 karakterin sözde heyecan uyandıran aşkı ..Gerçekten..!!!
Gelelim bizim Renkli(!) karakter ferhundeye..
büyük merakla Ferhundenin leventle beraber olmasının suçunuda Başta Ali rıza bey Ve fikret olmak Üzere Tekin Ailesine yıkılmasını bekliyorum..
Bunun olucağına eminimde acaba hangi yolardan yine böle M:antıklı(!) bir bağlantı kurulacak..Hadi hayırlısı..
Eyy ferhunde..Karakterin nasılda göz kamaştıracak kadar rengarenk böyle..Her hatan Mantıklı AÇıklanabilir Her günahın Mübah..!!!
Hayranım gerçekten..:img-hyste
Fikrete Şöle kocaman bir hoşgeldinnn:happy0064 demek istiyorum izninizle..
Benim hakkını savunan Dişli asla ödün vermeyen fikretim geri döndü..İyikide döndü..
Yoksa etraf renkli karakter ferhunde İle hatalarının üzerine sünger çekmiş İyi Aİle kızı neclaya kalacaktı..:)
(Aa pardon ferhundenin alt edilmesinde geç gelen necla faktörünüde unutmayalım..)
nede olsa Artık düzeldi bu kız..Hakkını yememek lazım..
hekimoglu64 12-06-08, 05:12 herkese iyi geceler
yaprak dökümü türk versiyonlu dallas dizisini
izlemzdim normalde ama bu haftaki fragman
ilgimi cekti olaylar iyi darman durman olmus ki ne zaman düzeldiki:img-hyste
eyse mactan dolayi tekrarini izlemek zorunda kaldim...ve pesss dedim
bu bölüme.....iyice dramatiklikten cok komeli olmus bu aile yaw
ilk olarak necla,abisine nasil davraniyordu simdi
abisinin avukati olmus pessss
-leylaya birsey demiyorum artik cünki ucmus zavvalli
-dogrularin prensesi fikrette artik yanlislarin fikreti olmus ne hikmetse
yaww sen necalayi nasil koluuyorsun fiko hanim???bu kiz degilmiydi kardesinin
kocasini elinden alan,simdi ikisi bir olmus ferhundeye sucluyorlar ahlak dersleri veriyorlar pessssssssssss....
-necla hic konusmaya hakki bile yok yani ferhundeden kalan bir yeri yok yani
-ferhundeye gelince,tabiki yaptigi dogru degil hatta igrenc tiksindirici bir durum....
-babalarina gelince finalde nasilda soke oldu yawww ali riza emceee...
ya sen bu iki kizini nasil affiteysen gelin ferhundeyide affedersin merak etme
cem e gelince oda ayri bir dünya yorum yapmaya bile gelmez
yani lafin kisasi:img-hystelafimda uzadi caktirmayin phhuhahhaha
yani bu dizi dramatiklikten cok ahlaki durumu bozuyor yanlis örnekkkkk seyirciye yanlis örnekkkk......
bu diziyi iyiki izlemiyorum...midem bulandi yawww bu bölümde hayy zlemez olayidim böggggggg.....neyse iyi yorumlar iyi gecelerbye
Tahsin neden tam börekçiden çıkarken kendini geri çekip uzaktan Ferhunde'ye baktı bunu açıkladı "sahilde indi ve etrafına tedirgin bakındı Ferhunde" akabinde sofrada detaylı detaylı kaç vesait değiştiğini anlattı Ferhunde [Unutmadan Fikret'in masada Ferhunde'nin eve gelirken çektiği eziyetleri anlattığı sırada "bu zahmetlerin için teşekkürmü etsek ne yasak bilemedim" derkenki oyunculuğu ses tonu çok doğaldı..çok hoşuma gitti o sahne] kim olsa işkillenir..Tahsin'in bunu Fikret'le paylaşmış olması gayet makul...
Fikret'in bu olayı babasına anlatırken kullandığı kelimeler kesin yargı içermiyor "galiba sadece bizi aldatmıyor Şevketide aldatıyor"dedi...
Ferhunde'nin gözyaşlarına inanmama meselesine gelince Ferhunde zaman zaman haklı sebeplerle gözyaşı döksede peşinden hep bir oyun çıktı..Hamile olduğunu söylediği zamanları hatırlıyorum annesinin olayı açığa çıktı ve ağladı sonrasında hamile olmadığını itiraf etmiş ve ailenin kendisini kabul etmesi için o yalanı söylediğini söylemişti ama kazın ayağı hiçte öyle değldi..
Cem Necla ilşkisi en başından beri çok ilgimi çeken bir ilişki olmamıştı şimdide çok çektiğini söyleyemem ama Cem Necla'yı affediyor diyede -TASVİP ETMESEMDE , BANA TERS GELSEDE -yadırgamıyorum.Yaşananları hazmedebiliyorsa ileride önüne çıkacak sorunları göğüsleyebileceğine inanıyorsa devam etsin.Kendi tercihleri.Aynı şey Ferhunde ve Şevket içinde geçerli.Ama şu saatten sonra Ferhunde ve Şevket için bu olasılık çok düşük.
Ferhunde Levent'in umursamaz tavırlarından dolayı iyice etkileniyor adamdan sanırım.Arabadaki konuşmada "ne yaşadığın seni ilgilendirir dedi" yani adam sorunsuz bir şeyler yaşamak istiyor hatta sadece cinselliğe dayalı bir ilişkiden öteye geçmeyecek birşeyler.Ertesi gün nişanlısının işyerine gelmeside Ferhunde ile yaşadığı şeyi önemsemediğinin göstergesi.Ama çok aşık olan Ferhunde aşkına karşılık alamazsa tehlike çanları çalar Levent için.
Leyla'nın ÖSS başvurusunu hangi ara yaptığına şaşırdım açıkcası..Orada yine bir mantık hatası sözkonusu..
Biiş daha ekleme ihtiyacı DuyDum kendimce yorumuma:img-wink:
Neclanın şu tutumunu unuttum! FikretiM orda bu olayın bilinmeSi lsım deyince Hmn sölemiYelim üstü örtülsün laflarıyla kapatmak istedi olayı!Aslında amaçta aile üzülmesin var ama fikretin dediği çok doğru bu olay sonradan öğreniLirse daha büyük şeyler olucaktı! ama bnde herzamn tebrik ettğim gibi bu yorumumdada Bennu ablamızı tebrik ediyorum!İyiki çıkıp geldi! ve konuştu!
Ayrıca yeni fragmanda hayriye hanımın ferhundeyi Dövmesi bni şaşırtı çünkü ondan önce ferhunde duygu sömürüsüyle sedefe kışkırttı hayriye hanımı!
bn şaşırdım ama dövmesi hoşuma gitti! brasda aynanın dier yüzüyle devam etsin hanfendi:img-hyste yha bide dioki aşık oldum dio yha:img-hyste
Bnce şu başlıkta kimse ferhundeyi savunmasn arkadaşlar nolur!
Bnce araYı bozan ,İki komşuyu zamanında birbirine düşüren,sebebsiz yere!
Ferhundedir! tbiki oğuzda var o asla unutulmaz ama ferhundede bu suÇun yarısını üstlendi!:img-wink:Sedefe üzüldüm yha gerçekten bu durumda olan bnce hayatta çok kız vardır!bnce hiçte şuçlu diil ama dediğim gibi nehir hanımın yaptığı çok güzel bir davranıştı!Çok begendim:img-wink:
hekimoglu64 12-06-08, 09:26 Biiş daha ekleme ihtiyacı DuyDum kendimce yorumuma:img-wink:
Neclanın şu tutumunu unuttum! FikretiM orda bu olayın bilinmeSi lsım deyince Hmn sölemiYelim üstü örtülsün laflarıyla kapatmak istedi olayı!Aslında amaçta aile üzülmesin var ama fikretin dediği çok doğru bu olay sonradan öğreniLirse daha büyük şeyler olucaktı! ama bnde herzamn tebrik ettğim gibi bu yorumumdada Bennu ablamızı tebrik ediyorum!İyiki çıkıp geldi! ve konuştu!
Ayrıca yeni fragmanda hayriye hanımın ferhundeyi Dövmesi bni şaşırtı çünkü ondan önce ferhunde duygu sömürüsüyle sedefe kışkırttı hayriye hanımı!
bn şaşırdım ama dövmesi hoşuma gitti! brasda aynanın dier yüzüyle devam etsin hanfendi:img-hyste yha bide dioki aşık oldum dio yha:img-hyste
Bnce şu başlıkta kimse ferhundeyi savunmasn arkadaşlar nolur!
Bnce araYı bozan ,İki komşuyu zamanında birbirine düşüren,sebebsiz yere!
Ferhundedir! tbiki oğuzda var o asla unutulmaz ama ferhundede bu suÇun yarısını üstlendi!:img-wink:Sedefe üzüldüm yha gerçekten bu durumda olan bnce hayatta çok kız vardır!bnce hiçte şuçlu diil ama dediğim gibi nehir hanımın yaptığı çok güzel bir davranıştı!Çok begendim:img-wink:
valla bu dizide herkes suclu en bastada ali riza emceee:)
bu adam bakin görün ferhosuda affeder:img-hystedallas yaww bu dizi
arapsacina döndü iyice olaylar ne bu dizi yeni sezondada
mi devam ediyoroff bayilazam.......
Bu bölüm bana biraz vasat geldi, geçen bölümden sonra...
En sevdiğim sahne Neyyir'in kızına resti çekmesiydi. Adam evli, ayrıca suçlu!
Oyuncuyu alkışlıyorum :good:
Sedef konusunda nihayet! Tekin ailesinin bir ferdi adam gibi bir tepki verdi. Hayriye Ferhunde'yi teselli etti, hak verdi, Neyyir'le konuşmaya niyet etti. Her ne kadar o anda Ferhunde'nin gözyaşlarının sebebi başka olsa da, bu konudan da Ferhunde'nin çok rahatsız olduğunu biliyorum.
Necla ile Cem bana yine çok yapmacık geldiler. O kadar ormanda gezdiler tozdular, sonra gelip yine Leyla'nın önünde öpüştüler :img-hyste
(Ali Rıza ile Hayriye balkonda oturuyorlardı bu arada, görmediler mi?)
Piknikte "Boat on the river" şarkısını söylüyorlardı, üniversite yıllarımı hatırladım...
Hayriye hiç akıllanmayacak! "Piknik kalabalık mıydı?" diye soruyor Necla'ya. "Herkes vardı" cevabını alınca "oh oh!" diyor. Cem'in annesi evlerine kadar gelip haşladı, kadın hala nato kafa nato mermer! Gurur olur insanda biraz.
Necla ve Leyla'yı önümüzdeki sezon kocasız-sevgilisiz-aşksız kendi çabalarıyla ayakta duran kızlar olarak görmek istiyorum. Kadın senaristlerimiz Türk kızlarını artık biraz onore etsinler lütfen!
Fikret'in performansı İstanbul'da olunca düzeldi yine:)
Ne o öyle Adapazarı'ndaki hali, lütfen karakteri orijinalinden uzaklaştırmayalım, orijinalinin İstanbul'daki hali olduğunu hepimiz biliyoruz:)
Şevket kafayı bozdu, umarım hapisten kaçmaya kalkmaz:icon_whis
Ferhunde'nin burnu çok sürtülecek bu sefer. Levent onu kıvrandıracak epeyce.
Cevriye artık dozu iyice kaçırdı. Herkesin odasına giriyor, karıştırıyor, ekrandan komik gibi dursa da böyle birine tahammül edip yaşından dolayı saygı göstermek sanırım imkansız!
Leyla'ya "niçin gitmedin kardeşinle" deyişi saflığından mı, sinsiliğinden mi çözemedim?
Ne yazık ki öyle oldu:img-wink: Fikret böyle birisi işte: sinsi. Sedefin Şevketle el ele olmasını anlayışla karşılarken Tahsinin ferhundeyi başka bir arabadan inerken görmesini aldatıyor diye yorumladı. o da ayrıca garipsenecek bir durum zaten. İki hafta önce Ferhundeyi efenin arabasına kahvenin önünde rahatça bindiren senaristler bu defa Levent'in arabasından muhitimize geldik dedirterek indirdiler. çok aptalcaydı.
Fragmanı izleyince yine önyargılarına göre hareket ediyorlar diye düşündüm ama bölümde Ferhunde çok fazla açık verdi. Aslında benim bildiğim Ferhunde böyle eveleyip gevelemezdi. Neyse, sonuç olarak dolmuş bekledim, sonra taksi dolmuşa bindim, koştura koştura geldim vs. bir araba dolusu laf söyledi ve tavırlarıyla-her haliyle yalan söylediği belliydi. Yani bir suçluluk belirtisi vardı ama bu belirtileri aldatmaya yormak biraz fazla tabii!
Efe emrivaki yapmıştı, Ferhunde'nin de o konuda kimseye bir açıklama borcu olmadığı için binmekte tereddüt etmemişti. Oysa Levent'le işi pişirmiş olduğu için suçluluk duygusu vardı, sobelenmek istemedi. Fark var iki olay arasında.
Fikret'in Ferhunde'nin gözyaşlarıyla ilgili olarak söyledikleri ise tecrübeden ileri geliyor. Ne zaman ağladıysa ardından bir falsosu çıktı Ferhunde'nin.
Şevket aslında dizide sevdiğim karakterlerden, bazen beni çok kızdırmasına rağmen ona çok yakıştıramam ama acaba Sedefteki parayı ele geçirdi şimdiOğuzun söylediklerinden Ferhunde'de para olduğunu tahmin ediyor da ondan mı aşkı depreşti diye düşündüm bu ani dönüşümden dolayı:img-hyste ne de olsa ali rıza beyin yetiştirdiği evlat.
Bak bu dediğine asla katılamam dFKto, Şevket'in böyle bir düşüncesi olmadı hiç bir zaman. aşk=para eşitliği ancak Ferhunde'ye göredir.
Tekin ailesinin ferhunde'nin oğuz'dan para almasına bu kadar takmasını da anlayamıyorum.dövülen,kaçırılan o, ister vazgeçer ister vazgeçmez davadan, onlara ne ki:img-wink:hem tazminat diye bişey var dimi, maddi ve manevi tazminat.o parayı da tazminat kabul etsinler:img-wink: ama ali rıza bey o parayı rüşvet telakki edecektir, gurur meselesi yapacaktır.hatta şevket'in zimmetiyle aynı kefeye koyacaktır ki mantıksız bence.:img-wink: bence parayı almasına kızmasınlar.illa kızacaklarsa "biz eşinin borcu yüzünden kıvranırken biraz da sen katkı yapamadın mı" diye kızabilirler ki bence haklı da olurlar.sonuçta ferhunde o evde kalıyor, yiyor içiyor v.b.ama hiç bir katkısı yok.hem iyi günde kötü günde diye evlenmişsin, ama eline geçen paradan eşin için hiç ayıramamışsın.olmadı ferhunde.ben olsam buna kızarım işte:img-wink: ev almak için tekin ailesinin evini kullanmasına kızarım.şevket'ten o kadar şikayetçiyse o evde bir dakika kalmaz, çeker giderdi ferhunde. ama o evde kalmayı, para biriktirmeyi, ev almayı v.b. tercih etti.hiç sevmediğim tekin ailesini sömürdü resmen.:icon_sorr
Para alması o kadar da tantana edilecek bir olay değil, Tekin ailesi tantana edebilir, ama forumun bu olay için birbirine girmesi bana da tuhaf geliyor. Asıl paranın alınmasından sonra devam eden olaylar çok çirkin. Aynı evde oturmaya devam etmesi, sofralarına oturması, kısaca aileyi kullanması ve enayi yerine koyması hazmedilebilir bir durum değil.
Bu arada Oğuz'dan gelecek bir kuruşu bile almaz Ali Rıza. Tahsin'den borç almayı bile "elaleme el açmak" olarak nitelendirmişti. Burnu düşse eğilip almaz.
|