Tüm Versiyonu Göster : Yaprak Dökümü- Yorumlar/10

Sayfalar : [1] 2 3 4

aylaayla
24-05-08, 11:04
bana göre necla en çok kendine zarar verdi.sonuçta leyla yaşadığı olayı birşekilde çözdü ve yeniden sevmeye ve hayatını yeniden yönlendirmeye başladı. ama aynı fırsat neclaya verilmiyor

Aynı fırsat Necla'ya da verildi. Eve döndü, okuluna devam ediyor, babası iş bulmasına yardımcı oldu, eski nişanlısı hala onun peşinde, bence bundan iyisi Şam'da kayısı:)

yüksel77
24-05-08, 11:46
ben o nu kastedmedim evet ailesi ona da bir şans verdi. ama burda bizler yorumlarken neclaya şans verilmemesi hakkında söylemiştim

haticesalar
24-05-08, 12:15
Ben önce Neclanin yaptigi asla affedilmez diye baslamak istiyorum, ama benim için Necla karakter olarak Leylayla kiyaslanilmaz...
Leyla çok bencil bir karakter, konusmasini, oturmasini kalkmasini bilmeyen bir karakter, çok hirçin, hirsli, ve kendini savunmak için siddet kullanmaya hazir...
Üstelik, böyle davraninca, yaptiklarinin arkasinda duran bir kiside degil, hemen pes ediyor ve agliyor, masum kedi hallerine giriyor ve bu beni çok sinir ediyor.
Ve bence Leylanin hazm edemedigi zatende Neclanin çok güçlü ve kafasini dik tutabilmesi, zaten konu Oguz disinda kalmis, Leyla artik kendini Nacladan üstün görmek istiyor, buda düpedüz kiskançlik...ve Leyalanin asil kabul edemedigi Oguzun onu hiç bir zaman sevmedigini ve Neclayi daha çok sevdigini kaldiramiyor, en büyük sorun bu oldugu için, Leyla hirsini ancak Neclaya saldirmakla rahatliyor, gerçekten çok acinacak bir hali var Leylanin, bence biraz olgunlasmasi gerekiyor. Neclayi tabiki affetmesin ama nefretini 4 yasinda çocuk gibi göstermesin, aklini kullansin ve belki o zaman oda seyircinin sevgisini kazanir.

weasleys
24-05-08, 12:31
Yüksel Aytuğ hiç bir şekilde yazılarını beğenmediğim bir isim. arada Elveda Rumeliyle ilgili de yorumlar yazıyor ki akıllara ziyan...acaba başka dizi mi izliyoruz diyorum...o kadar güzel reklam yapıyor ki, ya da tam tersini...başka diziler için...başka kanallar için. gizli mesaj dediğin böyle olur işte dedirtioyr.

verilen mesaj alanadır...burada izleyip eleştiriyoruz da doğruları... hatta gözlerimizle görüp bu yanlış deme fırsatı veriyor bize. kimse o alt mesajı görüp de bunun doğrusu budur diye etkilenmiyor...her dizide iyi ya da kötü var...bunun çok fazla örneği var, kimi anne baba katil çocuklarını kaçırıyor dizilerde, ya da kimi koca sevgilisini kapı komşusu yapıyor. kadın affetse bu bizlere alt mesaj mı olacak? bir zamanlar aliye içinde böyle tartışmalar olmuştu...kadın evli ama sevgilisi var, yanlış mesaj diye...binbir gece, tartış ömrün olduğunca...verdiği mesaj ne? fedakar anne mi ahlaksız anne mi? öte yandan onu eleştir, o mesaj bu mesaj, geriye bize kalan sadece çocuk dizileri olur ki şirinler bile siyasi mesaj içerdiği görüşüyle eleştiriliyor...

dizilerde insanların tercihleri bireyseldir ama doğru diye sunulmaz...ideali budur diye gösterilmez...zaten karakterler de doğruyu yapmak durumunda değildir...bence tabii:)

Yüksel Aytuğ, yaşanan olay hakkındaki düşüncesini söylemiş, katılır katılmaz, insanların doğrusu tartışılmaz, ama bu bir mesajdır, ahlaki çöküntü vs diye kimseyi itham edemez...eğer ederse de bence yaptığı işi birkez daha sorgulamalı...

dediğim gibi ben dizdeki olan olayı eleştirse, birşey demem...düşüncesidiir. biz de zaten bunu tartışıyoruz burada genelde...ben, sadece olayı değil, o olayı o hale getiren alt sebeplere bakıp yargısız infaz yapmamaktan yanayım, ya da bu olayın hafifletici sebebi olmaz da diyebilirsiniz.ama bunu tehlikeli mesaj olarak yorumlamanın da iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.

evdeki kız kardeşe gelince, bu durumdan önce anlatılacak çok şey var...kızkardeş yanlışş anlayacaksa, geçen sezon kafası karışır, ben de bu sezon izlemesine müsaade etmezdim.dediğim gibi yazıya itirazım aileyi yargılamasına değil, tehlikeli mesaj kısmınadır...

peki forever_bim, sen beyefendinin ailenin tutumuyla ilgili olan eleştirisine yoksa dizinin yanlış mesajlar veriyor demesine mi katılıyorsun?sanırım aile ile ilgili olan bölüme katılıyorsun??? değil mi?

and
24-05-08, 13:01
Ben önce Neclanin yaptigi asla affedilmez diye baslamak istiyorum, ama benim için Necla karakter olarak Leylayla kiyaslanilmaz...
Leyla çok bencil bir karakter, konusmasini, oturmasini kalkmasini bilmeyen bir karakter, çok hirçin, hirsli, ve kendini savunmak için siddet kullanmaya hazir...
Üstelik, böyle davraninca, yaptiklarinin arkasinda duran bir kiside degil, hemen pes ediyor ve agliyor, masum kedi hallerine giriyor ve bu beni çok sinir ediyor.
Ve bence Leylanin hazm edemedigi zatende Neclanin çok güçlü ve kafasini dik tutabilmesi, zaten konu Oguz disinda kalmis, Leyla artik kendini Nacladan üstün görmek istiyor, buda düpedüz kiskançlik...ve Leyalanin asil kabul edemedigi Oguzun onu hiç bir zaman sevmedigini ve Neclayi daha çok sevdigini kaldiramiyor, en büyük sorun bu oldugu için, Leyla hirsini ancak Neclaya saldirmakla rahatliyor, gerçekten çok acinacak bir hali var Leylanin, bence biraz olgunlasmasi gerekiyor. Neclayi tabiki affetmesin ama nefretini 4 yasinda çocuk gibi göstermesin, aklini kullansin ve belki o zaman oda seyircinin sevgisini kazanir.

söylediklerinin hepsine katılıyorum.ama leyla en başından beri yani oğuz olayı yokken bile bencil ve kıskanç biridi. Leyla gerçekten hiçbir şey yapmamış gibi davranıyor sanki kendisi değildi oğuzu ilk gördüğünde tuhaf bakışlar atan sonra onunla görüşüp sinsice necladan bilgi alan o da yetmezmiş evine gece yarısı giden.tamam tecavüze uğramış olması büyük bi haksızlık ama hiç kimse de gidip tecavüzcüsüyle kendi isteğiyle birlikte olmaz.ağlayarak gelin olmuştu ama sonrasında bulutlarda uçtu ay arabam ay paris ay kürküm diye diye.bunları neclaya nispet olarak yapması zaten onun kişiliğini gösteren en büyük kanıt 'bak sen bu adamla çıktın ama o benim kocam parası da var' dercesine davrandı.
tabi necla da çok haklı değil başta oğuzu çok sevmiyordu ama kaçan balık büyük olur ya iyice bağlandı sonra duygularına yenik düşüp büyük bi hata yaptı güzel birşeyler yaşayamadığı için hala içinde kalmış olabilir

yengecs
24-05-08, 13:24
Yüksel Aytuğ, Necla'nın yüceltilmesi ve Leyla'nın ödediği bedel hakkında çok güzel bir yazı yazmış. Haftalar boyu süregelen düşüncelerimi çok güzel özetlemiş. Okuyun :)

Tehlikeli mesajlar
YAPRAK Dökümü, "aile olmanın" faziletini anlatan bir dizi. Ancak son dönemde verilen bir "alt mesaj" var ki beni çok rahatsız ediyor. Kardeşinin kocasıyla kaçan kardeş aynı evde mutlu mesut yaşıyor. Ailenin diğer üyeleri, her şeyin eskisi gibi olması için iki kardeşe baskı yapıyorlar. Yani birbirleriyle "normal" ilişkilerine devam etmeleri isteniyor. Tamam, et tırnaktan ayrılmaz. Ama arada biraz "mesafe" olması gerekmiyor mu? Çünkü yaşanılan az buz bir şey değil. Ortada "çift taraflı" bir ihanet var. Bu durumda her şeyin eskisi gibi sürmesini beklemek fazla hayalcilik olmaz mı? Peki ya Türk aile geleneklerinde böyle bir durumun "izahı" var mı? Ya evdeki en küçük kız kardeşe bu durum nasıl anlatılacak? Dahası, ekran başındaki küçüklere bunu kim, nasıl izah edecek?

Bende kim bu konuyu acicak diye bekliyodum. Yuksel Aytugun belirttigi konatasyon soz konusu bile olamaz. Direkt kendi fikrini subjektif olarak sunmus ve bununda bi alt mesaj oldugunu adlandirmis. Uzaktan bilmeyenler icin gercektende cok gercekci gibi gozukuyo. Ayrica bu tarafsiz yorumu icinde kendisini alkisliyorum. :img-hyste.

Gazeteci ve yazarlardan beklentilerimiz biraz daha fazlasi aslinda. Kendi sahsi fikri konatasyon olarak adlandirilamaz. Ayrica cocuklara kotu ornek olucagini dusunmesi, onlari aslinda klasik turk orf ve adetlerinden uzaklastirilmanin endisedisir. Ama bakiniz biz gelismekte olan bi ulkeyiz, eski ve gerici fikirlere artik daha fazla acik degiliz. Hem ne zamandan beri insana insan gibi davranmak kotu ornek olarak adlandiriliyo?. Onun demek istedigi acikca su. Eski turk orf ve adetlerine uygun ezici ve zorlamali davranislar sergilenmeli, sergilenmeliki toplulumuz bu zorba dusunce yapisini hic bozmasin. Peki cocuklarimiz bu sekilde izlerse acaba icinde kinle buyumeyeceklermiydi.. Bunu dusunememesi cok aci.

Leylaci
24-05-08, 13:42
Ya Yuksel Aytug tabiki dogru soylemis bu dizinin verdigi mesaj cok yalnis enistesiyle yatan bir kadin var bu kadin simdi senaristler tarafindan tabi dogal olarak aile tarafindan guge cikarildi. ya lutfen kabullenin Necla bu kadar degeri hak etmiyor.Yada yaptigi rezilikten sonra bu kadar gururlu ve asil gosterilmesin cunku yataktaki halini daha unutmadik. sahsen enistesiyle yatan biri hic bir aile tarafindan kabul gormemeli.

Ahlaksizligin en buyugunu yapan biri var allah askina lutfen artik bu kadar asil, guclu bilmem olgun denmesin.

Note lutfen senaristler artik ahlak fakiri neclanin gercek yuzunu gosterin:kahve

aylaayla
24-05-08, 13:53
sahsen enistesiyle yatan biri hic bir aile tarafindan kabul gormemeli.

Bence bu çok hassas bir konu.
Ailenin evden kaçan kızlarını reddetmesi de başka tehlikeli mesajlara yol açabilir.
Namus cinayetlerinin işlendiği bir ülkede, bence ataerkil Ali Rıza ailesinin kızlarına yeniden kucak açması doğrudur. Yanlış olan, diğer kızları ile (Ayşe ve Leyla) bu dengeyi oturtmamış olmalarıdır. Ayşe konusunda gerekli adımları da son bölümlerde atmaya başladılar zaten.

Bu nedenle magazin yazarının eleştirisi hatalıdır, madem sosyal sorumluluk çerçevesinde bir şeyler yazacaktı, bir de bu pencereden baksaydı olaya...

Leylaci
24-05-08, 14:27
Bence bu çok hassas bir konu.
Ailenin evden kaçan kızlarını reddetmesi de başka tehlikeli mesajlara yol açabilir.
Namus cinayetlerinin işlendiği bir ülkede, bence ataerkil Ali Rıza ailesinin kızlarına yeniden kucak açması doğrudur. Yanlış olan, diğer kızları ile (Ayşe ve Leyla) bu dengeyi oturtmamış olmalarıdır. Ayşe konusunda gerekli adımları da son bölümlerde atmaya başladılar zaten.

Bu nedenle magazin yazarının eleştirisi hatalıdır, madem sosyal sorumluluk çerçevesinde bir şeyler yazacaktı, bir de bu pencereden baksaydı olaya...

ya tamam namus cinayeti olmasin ama kizin bir odul almadi kaldi. En buyuk elestiri burdan senariste gitmeli cunku mesaj yalnis lutfen bunu gorelim . Burda iki insan Necla ve Ferhundenin yaptiklari izliciye guclu , zeki kadinlarin yapacagi sey gibi gosteriliyor . Onlar bunu yapmakta hakli gibi gosteriliyor lutfen her kes hata yapar hata vardirki affedilir hata vardirki affedilmez.

Bakin Necla , cok buyuk hata yaptigi ama pismanin diyor gerci leyladan bir uzur bile esirgedi . oguzu aldi icin degil kizin saglinigi buzdu icin bile ozulmedi hata buna bile guldu.Burdan senaristlerin bu kizi hakli olarak gostermesi ,cunku izliciye uyle veriliyor, ve hata hata cemi bile ona dunrecekler. Neyse bence buda kizlarimiza kutu urnektir.

suavikolik
24-05-08, 14:32
:good:
Oogh agzina saglik,
Necla istiyerek gitti hemde ailesini karsisina aldi
Insan ablasina bunu yaparmi bee,
Birde Leyla Babasina Nejlayi getir demeseydi
Necla koselerde baska yerlerde yasiyacakti.

simdide gelmis babasina bagriyor Leyla Can beylen geziyor
sana ne yaa, kendi isine baksin.
Bence Oguza pismanim dediginde,
onunlan kactigini demek istedi
ama bilmiyorum izleyip görecegiz

ya leyla istedi diyemi nejla eve döndü...ali rıza ve hayriye hanımın içi gitmiyordu nejla için değil mi.... onun için gece gündüz peşindeler di nejla nın...
eğer ali rıza bey,leyla'nın kabulünden sonra nejlayı almaya gittiyse,bu sadece leyla'nın psikolojini düşündüğü için dir...

o ev ne kadar leylaya aitse nejlaya da o kadar aittir...baksanıza şevketin borcu için evi ipoteklemek yada satmak ta iken ne leyla ne de ali rıza bey ayrım yapmadı,nejlaya da sordu ...
madem herşey leylanın elinde neden nejladan payından gerekirse vazgeçmesi istendi...o ev sadece leylanın ya o bakımdan... o evde leyla istemeden bir şey yapılmaz ya .... işlerine gelince nejla payından vazgeçip eve destek ol işlerine gelince nejla kötü...
o evde pişen yemeklerde nejla'nın payı,parası yok mu...leyla neden o yemeklerden yiyo o zaman...gereksiz bir ayrıntı demi...ne alaka demii...

aynı leylanın nejlayı eve istemesi gibi gereksiz bir mevzu

o istemeden kimse giremez ya...

sorsalardı ya,leyla hanım acaba nejla'nın bu ev üzerindeki payını da kabul edelim mi? bizi bozman demi diye...

yav bırakın nejlayı kötülicez diye saçma sapan detay, ayrıntı olmayan şeyleri yazıp durmayın...

nejlanın hatasını bulduğunuz kadar leylanın kileride bulun bi zahmet...ama tabi nejla kolay lokma öyle büyük bir hata yaptı ki kör olan görür sağır sultan duyar(artık kimse bu sağır sultan)...ama leyla,saman altından su yürüttüğü için demegoloji yapıp duygu sömürüsüyle devam ettiği için herkes acıyor...
leyla kendine gel...kendini acındırarak daha çok acınacak seviyeye düşüyorsun...sende hatalarınla hesaplaşmayı dene ...ama adam gibi...

forever_bim
24-05-08, 16:06
Oy oy oy bir mesaj yazdım forum karıştı :img-hyste:img-hyste

Benim tabii ki kızdığım, ailenin haksız tavrıydı. Hatta Hayriye Hanım'ın barışın şeklinde yaptığı saçma dayatmalardı.

Son olarak, Necla'nın, Leya'nın Can'la olan görüşmelerini, buluşmalarını ispiyonlaması çok komik. Kendisi eniştesiyle kaçınca affediliyor, Şevket hırsızlık yapıyor affediliyor, Ali Rıza Bey Leyla'ya tepki verirse komik duruma düşer. Belki tepkisinde haklı olur ama ötekilerini affettikten sindirdikten sonra, Leyla'yı dışlarsa (ki yeterince dışladı) komik duruma düşer.

Son olarak Necla kesinlikle Oğuz'u sevmemiştir. Oğuz'u sevse fakirleşince de severdi. Cebi kabarıkken ve Almanya yollarındayken seviyordu güya Oğuz'u. Madem bu kadar aşıktı, Oğuz Leyla ile evlenirken bir damla gözyaşı dökerdi ama gayet de sakindi Necla. :img-wink:

nil90
24-05-08, 16:36
bütün karakterlere objektif yakşlaşmaya çalışıyorum genelde ama son bi kaç bölümdür neclanın antipatik davrandığını düşündüm ceydaya en aciz günlerinde ben vardım yanında demesine çok şaşırdım bunu hatırlatmadanda ikna edebilirdi leylaya gelince çok kötü şeyler yaşadı başta yaptığı hatalar ne olursa olsun neclanın oğuzla kaçması konusunda onu haksız çıkarmaz diye düşünüyorum ama verdiği tepkiler abartıya kaçıyor son bikaç bölümdür bide bence neyyirin dakika başı hayriye hanımda olması çok saçma şevketle ferhunde kavga ediyordu bi bölümde sedef neyyir ordaydı bakıyorlardı ferhunde bakınca nası bktı hemen die yorum yaptılar bide bu aileyi yıkanın ferhunde olduğunu düşünmüyorum ali rızanın ferhundeye karşı tutumu çok yanlış önce bi kendi ailesini gözden geçirmesi lazım ferhundenin hala o evde yaşaması çok saçma leventi kıskandırmak için inş. efe ile yakınlaşmaz diye düşünüyorum biraz daha dilini tutmalı ferhunde bence dizinin gelecek sezon devam etmesi konusunda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum bn bu diziyi çok seviyorum ama çou dizinin uzatıldığında saptığını çok gördük ama eğer ellerinde gerekli malzeme yoksa uzatmazlardı diye düşünüyorum menekşe ile halilde yüksek reyting alıyordu ama bitirdiler herhalde konu bitti ay yapım ın bu konuda titiz davranıcağını düşünüyorum deniz çakır bir açıklamasında dizi bi ara sıkıcı hal alıcak sonra yine heyecanlaşıcak demiş çok uzun oldu ama yorumlarınızı çok merak ediyorum teşekkür ederim

weasleys
24-05-08, 17:02
çok değişik bir durum olmaz. daha önce leyla da affedildi...necla'ya özgü bir durum değil, ya da şevkete özgü...birtek affedilmeyen ferhunde, ona karşı sahip olunan önyargı var olduğu müddetçe affedilemez, öyle bir çabası olduğunu, umrunda olduğunu da sanmıyorum...olmamalı da zaten.

ferhunde leylaya neclayla olan ilişkisini, leylanın ilişkisini özetleyince leyla bile yumuşamadı, brtek bizim forum yumuşayamadı...çünkü beklenti, leylanın beklentisi de eve gelince necla, leyla el üstünde, herkes neclaya sert, kızgın...kimse ona yaklaşmayacak, vebalı muamelesi yapılacak...bir yandan da leyla pohpohlanacak...böylece leyla intikamını alacak, içinin yağları eriyecek...daha çok sevilecek, necla ezildikçe...yıllarca kıskandığı kardeşi, leyladan yalvar yakar özürdileyecek, leyla affetmedikçe necla daha çok yalvaracak...olmadı...hem senaryo leylanın kafasındaki gibi değildi...çünkü leyla kendisini kandırmıştı, kocaamı çaldı diye ama kocası hep neclayı sevmiş ve tehditle leylayla evlenmişti...kabullenemedi...öte yandan aile yeni sayfa açma peşindeydi...yanlışlarla dolu geçmişi, herkes adına, leyla adına da necla adına da, sineye çekme derdindeydi...leylanın beklentileri gerçekleşmedikçe, leyla hırçınlaştı, leyla hırçınlaştıkça, aile ondan uzaklaştı...ondan uzaklaştıkça, neclaya yaklaştılar...necla da onlara yaklaştıkça, leyla cana yaklaştı...sonunda ise kısır döngü...

ne leyla ne de necla bireysel sadece kendi yaptıkları hatalar sebebiyle bugünlere gelmediler. ikisi birbirini uçuruma itti, hala da öyle yapıyorlar.daha dibe nasıl batarız peşindeler...onların kurtuluşları birbirlerinin elinde...sonlarının da olduğu gibi...

ve son olarak...neclanın oğuzla olan münasebetini, daha doğrusu oğuzla kaçmasını, normal aile standartlarında düşünmeyelim...necla tahsini fikretin elinden türlü cilveleryle elinden almadı...oğuzu aldı...nerdeyse leylayla ortak kullandıkları oğuzu...oğuz evlenmeden önce neclaya gitti, onu sevdiğini ve istersse evlenmeyeceğini söyledi...necla da otel odasına kardeşini üzmemesini söylemeye gitti...ve iki zeka noksanı kız aynı hataya düşüp oğuza kandı...

*deniz*
24-05-08, 17:39
Necla’yı da,Leyla’yı da sevmiyorum.İkisini de çok kıskanç ve fesat buluyorum.
Necla’nın Ceyda’yı araması,para konusunda ağzından laf almak için uğraşması ne kadar sinsi olduğunu gösteriyor.Sanki faka bastırmaya çalıştığı,aklınca rezil etmeye çalıştığı insan yengesi değil de baş düşmanı.Ferhunde ona ne yaptı da bu kadar kinli anlamadım?Madem para almasını çok yanlış buluyorsun öğrendiğin zaman en azından biraz üzül ama yok o zafer kazanmış gibi mutlu oldu.Kızlar birbirlerinin ve Ferhunde’nin yanlışlarını ortaya çıkararak kendilerinin ne kadar temiz olduğunu ispata çalışıyorlar akıllarınca.Leyla da aynı şekilde,parayı almıştır o,ne iş yemeği Yamanlarla yemeğe çıktı o diyerek kin kusuyor Ferhunde’ye.Her iki kız da bir birinden beter.

Necla keşke bahçede o banka dekontunu ortaya çıkarsaydı.Bir an önce ayrılırdı Ferhunde evden,ne iyi olurdu.Onu da anlayamıyorum zaten daha neden o evde kalmakta ısrar ediyor ki?Sanırım evden kovulmayı istiyor,evi terk edip giden olmak istemiyor.Umarım vardır Ferhunde'nin bir hesabı.Eskiden Ferhunde en kötü gözüküyordu ama şimdi o iki sinsi ve fesat kardeşin yanında en masumları o kaldı bence.En azından kızların açıklarını aramak,onların yaptıklarını ortaya çıkarmak gibi bir çabası yok,yalnızca kendi geleceği için uğraşıyor.

modest2000
25-05-08, 00:37
necla oğuz'u da sevmemişti diyerek çok güzel bir yere temas etmişsin ve haklısın sevgili forever.oğuz iyi durumdayken necla yanındaydı, oğuz'un maddi durumu bozulunca necla da arazi oldu:img-wink:hiç üzülmedi, hiç.sanki oğuz zorla kaçırdı necla'yı.:img-wink:necla almanya olayı yattıktan ve oğuz'la otel odalarında kalmaya başladıktan sonra ondan uzaklaşmaya başladı.iyi gün dostu bu kız.kimseyi sevemez gibime geliyor:kahve[/QUOTE]
aynı şeyi leyla için de düşünüyorum.o da gerçekten kimseyi sevemez gibime geliyor.çünkü bu iki kız da güç düşkünü.:img-wink:
ikisini de ben sevmiyorum :img-hyste

yengecs
25-05-08, 01:14
Eski bolumleri kisa kisa izledimde.. Fikretin kacisina dahada bi hak verdim. Neler yasanmis boyle ya.. Sevket ve Ferhunde Leylayi zorla Oguza vermisler:blink: Fikretin uyarmalarina karsin, ama hic bi sekilde deger gorulmemis yetmemis gibi birde suclanmis devamli. Oguzun zoraki Leylayi istedigi sahnede Ali Riza beyin aglamasina ve Leylaya cok uzuldum dogrusu.
Leyla zaten dizideki en cilekes kizimiz. Devamli itip kakilmis ve kendini koruyamamis. Safligindan oturu cocuk gibi kandirilmis. Hircinliginin ve kiskancliginin sebebide zaten mutsuzlugu ve kendini koruyacak guce sahip olmayisindan kaynaklaniyo. Baska turlusude dusunulemezdi zaten. Ferhundede denildigi kadar varmis hani. Leylaya ve Neclaya soylediklerinden sonra Ferhunde esittir para diyebilirim. Akli sadece paraya calisan bi kisi olarak dizide hep yer almis zaten ve halada cizgisini koruyo, pes.

yengecs
25-05-08, 01:45
necla oğuz'u da sevmemişti diyerek çok güzel bir yere temas etmişsin ve haklısın sevgili forever.oğuz iyi durumdayken necla yanındaydı, oğuz'un maddi durumu bozulunca necla da arazi oldu:img-wink:hiç üzülmedi, hiç.sanki oğuz zorla kaçırdı necla'yı.:img-wink:necla almanya olayı yattıktan ve oğuz'la otel odalarında kalmaya başladıktan sonra ondan uzaklaşmaya başladı.iyi gün dostu bu kız.kimseyi sevemez gibime geliyor:kahve
aynı şeyi leyla için de düşünüyorum.o da gerçekten kimseyi sevemez gibime geliyor.çünkü bu iki kız da güç düşkünü.:img-wink:
ikisini de ben sevmiyorum :img-hyste

Iyide buna kendinizde inanmiyorsunuz heralde. Simdi Oguzdan daha zengin bi nisanliya sahipken hangi akla hizmet edip Oguza kacti bu kiz o zaman? Ferhundenin Neclayi uyarmasini hatirlayin bi. Cemin Oguzdan daha zengin oldugunu Neclaya anlatirken agzinin suyu akiyodu. Ama Neclanin derdi para degildi, sadece Oguzdan daha zengin bi sevgili edinip intikam almakti. Simdi bu kizimiz Cem gibi zegin bi nisanliya sahipken daha az parasi oldugu halde neden Oguzu secmek isteyebilir? Kendi soylediklerinizle bile celisiyosunuz farkindaysaniz. Neclanin Oguzla ilk beraberliginden sonra pismaniik duydugu sahneler canlansin once gozunuzde ve sonrasinda neden Oguzla kacmak isteyisini, sonrada neden iyice Oguzdan sogudugunu.. Akliniza gelmezse sayet, ayni bolumleri tekrar izlemenizi tavsiye ederim.

Ayrica Cemi parasi icin istedigini savunuyorsaniz, bu konudada yaniliyorsunuz. Cunku Neclanin boyle bi istegi olsaydi bu firsati Cemle son yakinlasmalarinda cok iyi bi sekilde degerlendirirdi. Hem zaten akli sadece paraya calismis olsaydi Ferhundedende asagi kalir yani olmazdi, ki son bolumlerde buna benzer tek sahne izlemedim:img-huh:. Kim bilir belkide Ferhundeden firsat kalmamistir ha ne dersiniz =))

modest2000
25-05-08, 12:19
Iyide buna kendinizde inanmiyorsunuz heralde. Simdi Oguzdan daha zengin bi nisanliya sahipken hangi akla hizmet edip Oguza kacti bu kiz o zaman? Ferhundenin Neclayi uyarmasini hatirlayin bi. Cemin Oguzdan daha zengin oldugunu Neclaya anlatirken agzinin suyu akiyodu. Ama Neclanin derdi para degildi, sadece Oguzdan daha zengin bi sevgili edinip intikam almakti. Simdi bu kizimiz Cem gibi zegin bi nisanliya sahipken daha az parasi oldugu halde neden Oguzu secmek isteyebilir? Kendi soylediklerinizle bile celisiyosunuz farkindaysaniz. Neclanin Oguzla ilk beraberliginden sonra pismaniik duydugu sahneler canlansin once gozunuzde ve sonrasinda neden Oguzla kacmak isteyisini, sonrada neden iyice Oguzdan sogudugunu.. Akliniza gelmezse sayet, ayni bolumleri tekrar izlemenizi tavsiye ederim.

Ayrica Cemi parasi icin istedigini savunuyorsaniz, bu konudada yaniliyorsunuz. Cunku Neclanin boyle bi istegi olsaydi bu firsati Cemle son yakinlasmalarinda cok iyi bi sekilde degerlendirirdi. Hem zaten akli sadece paraya calismis olsaydi Ferhundedende asagi kalir yani olmazdi, ki son bolumlerde buna benzer tek sahne izlemedim:img-huh:. Kim bilir belkide Ferhundeden firsat kalmamistir ha ne dersiniz =))

oğuz'dan neden soğudu peki sizce.oğuz'un başka bir kadından çocuğu olduğunu öğrenmesi soğuma nedeni diyecekseniz, oğuz bunu ilkkez yapmamıştı ki.necla bu durumu kıskandı ve oğuz'dan soğuduysa düşünemedi mi bu çocuk zaten leyla'nın kocası.oğuz'u leyla'nın kocası olmasına rağmen sevebildiyse, başka bir kadından çocuğu olduğunda da sevmeye devam ederdi:img-wink:hem necla'nın ağzından şöyle dolu dolu oğuz'u sevdiğine, aşık olduğuna dair bir replik duyduk mu?:img-wink:

BERNA
25-05-08, 12:31
oğuz'dan neden soğudu peki sizce.oğuz'un başka bir kadından çocuğu olduğunu öğrenmesi soğuma nedeni diyecekseniz, oğuz bunu ilkkez yapmamıştı ki.necla bu durumu kıskandı ve oğuz'dan soğuduysa düşünemedi mi bu çocuk zaten leyla'nın kocası.oğuz'u leyla'nın kocası olmasına rağmen sevebildiyse, başka bir kadından çocuğu olduğunda da sevmeye devam ederdi:img-wink:hem necla'nın ağzından şöyle dolu dolu oğuz'u sevdiğine, aşık olduğuna dair bir replik duyduk mu?:img-wink:

Necla zaten dizinin adeta kapalı kutusu. İki sezondur Leyla ile arası bozulduğundan beri ailesi ile genelde duygularını paylaşmıyor, en yakın arkadaşından da genelde duygularını saklıyor. İşte bu yüzden belki de dizinin pişman olup olmadığı en çok tartışılan karakteri. Leyla gibi çok konuşan ve duygularını ifade eden bir karakter değil, bu yüzden de dizinin bence sürprize en açık karakteri. Ondan hiç beklenmedik (iyi veya kötü yönde) hamleler gelebilir.

Leyla konusu kitapla bağlantılı ne olacağını biliyoruz ama Necla'nın öyküsü yeni baştan yazılıyor. Belki sonu yine kitap gibi olacak bilmiyorum. İçimden bir ses de sezon sonunda onunla ilgili büyük gelişmeler olacak diyor da ne olacağını artık ben de bilemiyorum :img-wink:

Neverland
25-05-08, 13:11
arkadaşlar evet necla çok pişmanım diyor peki neden? oğuz vaat etiklerini neclaya veremedi de o yüzden. acaba necla ve oğuz almanyaya kaçabilselerdi, necla orada hem oğuza hemde paraya sahip olsaydı yine pişman olacak mıydı? kız sokakta kaldı, sahip çıkacak kimsesi yok herhalde pişman olacak ya ne olacak.. ama oğuzla birlikte gidebilseydi pişman olacağını hiç zannetmiyorum. arada bir ailesi gerlirdi aklına belki dudakları büzülürdü birazcık ama o kadar..

yengecs
25-05-08, 13:27

Soruya soruyla karsilik vermissin ama fikrini belirtmemissin. Neclanin Oguza parasi icin kacmasinin sacma bi sebep olucagini anladigini saniyorum.

Gelelim neden Neclanin Oguza kactigina. Aslinda cok acik. Oguzla kactiktan sonra ask sandigi seyin sadece bi tutku oldugunu gec olmadan anladi Necla. Otel odasindan SIKILMASI aslinda Istanbuldan, yasanilanlardan kacmak isteyisiydi, ama olmadi. (Zaten bu fikir cazip gelip onunla kacmamismiydi, cunku sevmedigi bi adamla evlenme arifesindeydi ve bi anlikta olsa tek kurtulus olarak Oguzla kacmayi gordu. Cemin ozur diledigi aksami hatirlarsaniz, bu yuzden kendini sucladigini anlamak guc degil) Dahasi Oguzun gercek yuzunude gorme firsati buldu bu sayede. Leyla Oguzla evliydi fakat Neclanin eski sevgilisiyle evliydi. Ceyda ise hic beklemedigi bi isim oldu, Oguzun patronunun karisiyla boyle bi iliski kurmus olmasi ve ayrica hamile birakmasi ona olan guvenini tamamen yok etti.

Ve Bernaya katiliyiorum Necla duygularindan bahsetmeyen icine kapanik bi karakter. Ufak bi mantik yurutmem gerekirse bunca olaylardan sonra Neclanin Oguzla tekrar beraber olma olasiligi cok dusuk.

forever_bim
25-05-08, 13:56
Necla Oğuz'a aşık değildi, ayrıca Oğuz'un mu yoksa Cem'in mi banka defteri daha kabarık ne Necla biliyordu, ne de biz. Şimdi Oğuz daha fakir ama. Necla Oğuz'a aşık olsa, Oğuz Leyla'yla evlenirken bu kadar tepkisiz, bu kadar rahat ve bu kadar sakin olamazdı. Tutku olabilir hissettiği ama aşk değildi.

Necla Leyla'nın kendine paltoyu atmasını sindiremedi. Hemen Cem'e askıntı oldu ve çıkmaya başladılar. Beni tanıştır diye İpek'e yalvarıyordu resmen. İnanmayan 23. ve 24. bölümleri izlesin! Tanıştılar ve Cem ona aşık oldu. Oğuz bir yandan Leyla'yı idare ederken bir yandan da Necla için okula geliyordu. Necla da Cem'i öperek Oğuz'u tahrik ediyordu. Necla Cem'le evlenme kararı alırken gözü Leyla ve Oğuz'un üzerindeydi. Oğuz çok fazla tahrik edildiği için Necla'yla bahçedeki o öpüşme gerçekleşti. Sonra Necla Cem'le yüzük taktı, sonra Oğuz'un koynuna girdi. Cem'den ayrıldı. Oğuz Leyla'yla barışmış süsü verdi, Necla gene Cem'le barıştı sonra dönüp yine Oğuz'la sevgili oldu. Cem'e yakalandı. Cem'le Oğuz dövüştü, nişan bohçası Ali Rıza Bey'in suratına, palro Leyla'nın suratına atıldı, ve aile paramparça oldu. Dizide (Şevket, Ferhunde ve Leyla dahil) gerçekleşen hiç bir ahlaksızlık bu kadar vahim bu kadar kötü bu kadar itici olmadı.

O yüzdendir ki Necla'ya Cem'in ikinci bir şans vermesini istemiyorum. Necla için değmez diyorum. Necla ne Cem'i, ne de Cem'in ailesi gibi mükemmel bir ailenin gelini olmayı hak ediyor.

Ferhunde ile Necla'yı bir tutmuyorum. Ferhunde el bebek gül bebek büyümedi. Üvey baba tacizi gibi vahim şeyler yaşadı. Hayata dair, her zaman dikenleri olması normal. Kolay bir yaşamı olmadı onun. Ve Ferhunde benim gözümde Necla'dan daha ahlaksız değil kesinlikle. Ferhunde en azından eniştesiyle kaçmazdı. :img-wink:

modest2000
25-05-08, 14:11
Necla Oğuz'a aşık değildi, ayrıca Oğuz'un mu yoksa Cem'in mi banka defteri daha kabarık ne Necla biliyordu, ne de biz. Şimdi Oğuz daha fakir ama. Necla Oğuz'a aşık olsa, Oğuz Leyla'yla evlenirken bu kadar tepkisiz, bu kadar rahat ve bu kadar sakin olamazdı. Tutku olabilir hissettiği ama aşk değildi.

Necla Leyla'nın kendine paltoyu atmasını sindiremedi. Hemen Cem'e askıntı oldu ve çıkmaya başladılar. Beni tanıştır diye İpek'e yalvarıyordu resmen. İnanmayan 23. ve 24. bölümleri izlesin! Tanıştılar ve Cem ona aşık oldu. Oğuz bir yandan Leyla'yı idare ederken bir yandan da Necla için okula geliyordu. Necla da Cem'i öperek Oğuz'u tahrik ediyordu. Necla Cem'le evlenme kararı alırken gözü Leyla ve Oğuz'un üzerindeydi. Oğuz çok fazla tahrik edildiği için Necla'yla bahçedeki o öpüşme gerçekleşti. Sonra Necla Cem'le yüzük taktı, sonra Oğuz'un koynuna girdi. Cem'den ayrıldı. Oğuz Leyla'yla barışmış süsü verdi, Necla gene Cem'le barıştı sonra dönüp yine Oğuz'la sevgili oldu. Cem'e yakalandı. Cem'le Oğuz dövüştü, nişan bohçası Ali Rıza Bey'in suratına, palro Leyla'nın suratına atıldı, ve aile paramparça oldu. Dizide (Şevket, Ferhunde ve Leyla dahil) gerçekleşen hiç bir ahlaksızlık bu kadar vahim bu kadar kötü bu kadar itici olmadı.

O yüzdendir ki Necla'ya Cem'in ikinci bir şans vermesini istemiyorum. Necla için değmez diyorum. Necla ne Cem'i, ne de Cem'in ailesi gibi mükemmel bir ailenin gelini olmayı hak ediyor.

Ferhunde ile Necla'yı bir tutmuyorum. Ferhunde el bebek gül bebek büyümedi. Üvey baba tacizi gibi vahim şeyler yaşadı. Hayata dair, her zaman dikenleri olması normal. Kolay bir yaşamı olmadı onun. Ve Ferhunde benim gözümde Necla'dan daha ahlaksız değil kesinlikle. Ferhunde en azından eniştesiyle kaçmazdı. :img-wink:

sevgili yengecs, necla-oğuz hakkında yukardaki yorumla paralel düşüncelerim.benzer şeyleri yer işgal etmesin diye yinelemek istemedim:happy0064

Leylaci
25-05-08, 14:16
bütün karakterlere objektif yakşlaşmaya çalışıyorum genelde ama son bi kaç bölümdür neclanın antipatik davrandığını düşündüm ceydaya en aciz günlerinde ben vardım yanında demesine çok şaşırdım bunu hatırlatmadanda ikna edebilirdi leylaya gelince çok kötü şeyler yaşadı başta yaptığı hatalar ne olursa olsun neclanın oğuzla kaçması konusunda onu haksız çıkarmaz diye düşünüyorum ama verdiği tepkiler abartıya kaçıyor son bikaç bölümdür bide bence neyyirin dakika başı hayriye hanımda olması çok saçma şevketle ferhunde kavga ediyordu bi bölümde sedef neyyir ordaydı bakıyorlardı ferhunde bakınca nası bktı hemen die yorum yaptılar bide bu aileyi yıkanın ferhunde olduğunu düşünmüyorum ali rızanın ferhundeye karşı tutumu çok yanlış önce bi kendi ailesini gözden geçirmesi lazım ferhundenin hala o evde yaşaması çok saçma leventi kıskandırmak için inş. efe ile yakınlaşmaz diye düşünüyorum biraz daha dilini tutmalı ferhunde bence dizinin gelecek sezon devam etmesi konusunda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum bn bu diziyi çok seviyorum ama çou dizinin uzatıldığında saptığını çok gördük ama eğer ellerinde gerekli malzeme yoksa uzatmazlardı diye düşünüyorum menekşe ile halilde yüksek reyting alıyordu ama bitirdiler herhalde konu bitti ay yapım ın bu konuda titiz davranıcağını düşünüyorum deniz çakır bir açıklamasında dizi bi ara sıkıcı hal alıcak sonra yine heyecanlaşıcak demiş çok uzun oldu ama yorumlarınızı çok merak ediyorum teşekkür ederim

Aslinda dizi bu sezon sona erseydi daha iyi olurdu ,cunku gittikkce sacmalamaya basladilar. Zaten bu sezon pekte olay olmadi zaten sevket olayi disinda . Bu sezon 200 e yakin yemek sahnesi izledik ne gerek var buna daha cok olaylara yonelik sahne olsaydida her sey hal olsaydi keske. Bana gore gelecek sezon bu dizinin kalitesi iyice duser.

Tamam arkadasim ali riza bey ferhundenin uzerine cok geliyor, peki ya ferhunde kendini sucsuz gostermekten baska ne yapiyor. Son bulumde para aldim demedi hata bunu kendine hakaret olarak gordu. bu yetmezmis gibi direk kunuyu onun cocuklarina getirdi , tamam onlar cok hata yapti ama en agir sekilde cazalarini cektiler(necla disinda). ikide bir bir benmiyim suclu olan diyor , tabiki sen degilsin ama sen hic cezanin cekmiyorsun ustelik o evde kalipta o insanlarla ayni sofradasin hala . Ama ayni zamanda baskasini ayartimaya calisiyorsun , oguzdan para aliyorsun daha neler neler.

Neyse son olarak dilerim ya dizi daha fazla sacmalamaz . Ya bu sezon bitsin,yada artik biraz daha iyi senaryo yazsinlar.Artik bir Necla masalini izlemeye tahamulum kalmadi

Kim derdiki bir gun Yaprak dukumu varken kanal degistirecem ama maalesef dizi o hale geldi artik.

weasleys
25-05-08, 14:31
Dizide (Şevket, Ferhunde ve Leyla dahil) gerçekleşen hiç bir ahlaksızlık bu kadar vahim bu kadar kötü bu kadar itici olmadı.

işte bu nokta zaten dizide de, forumda da anlaşmazlıkların sebebi...sorun şu ki bu dizide ahlaksızlıklar, yanlışlar hep oldu, olmaya da devam edecek...ama kıyas da sorun var. Neclayla kıyaslayıp leyla'ya hak verme durumu var...halbuki leyla yaptığı tüm hataları aklı başındayken, neclanın etkisinde kalmadan yaptı ve ceza olarak da paris seyahatı kazandı...ama sırf neclanın hatası büyük diye mahzun prenses, acıların kadına hüviyetine büründü...aklandı, paklandı...daha önce yaptığı hatalar neclanın hatasıyla sıfırlandı, tükendi...gözyaşları, cana ettiği hüzünlü laflarsa daha masumlaştırdı onu...ve hayata kendi gözünde de sıfırdan başladı...ne kendisi kabul ediyor hata yaptığını, yanlışlar yaptığını ve onun yanlışlarıyla birlikte neclanınkiler birleşip aileyi bu hale getirdiğini ne de bizler...diyelim ki leyla kurban, neclanın kurbanı, oğuzun kurbanı...bu onun yaptıklarını affettirecek mi? yoksa o birşey yapmadı mı olacak?

halbuki o da hata yaptı, necla da yaptı, leyla da yaptı, şevket de yaptı...şevket herkesin hakkı olan köşkü aldı zimmetine geçirdi bir anlamda.haklarını gasp etti.leylanın hatalarını sıralamıyorum zira neclanınkılerle kıyaslandığı için hata olarak görülmüyor...leyla şunu yaptı desem cevap zaten ama necla kocasını çaldı...can kocadan sayılmıyor ama oğuz kapı gibi koca...canla yaptığı bile hoş görülüyor, sebep necla kocasını çaldı...neden kabullenilmiyor anlamıyorum necla ve leyla, danışıklı dövüş...birbirlerinin hayatlarını mahvettiler.ne sadece leyla yanlış yaptı, ne de necla...karşılıklı yanlışları onları bu hale getirdi...

modest2000
25-05-08, 14:33
Aslinda dizi bu sezon sona erseydi daha iyi olurdu ,cunku gittikkce sacmalamaya basladilar. Zaten bu sezon pekte olay olmadi zaten sevket olayi disinda . Bu sezon 200 e yakin yemek sahnesi izledik ne gerek var buna daha cok olaylara yonelik sahne olsaydida her sey hal olsaydi keske. Bana gore gelecek sezon bu dizinin kalitesi iyice duser.

Tamam arkadasim ali riza bey ferhundenin uzerine cok geliyor, peki ya ferhunde kendini sucsuz gostermekten baska ne yapiyor. Son bulumde para aldim demedi hata bunu kendine hakaret olarak gordu. bu yetmezmis gibi direk kunuyu onun cocuklarina getirdi , tamam onlar cok hata yapti ama en agir sekilde cazalarini cektiler(necla disinda). ikide bir bir benmiyim suclu olan diyor , tabiki sen degilsin ama sen hic cezanin cekmiyorsun ustelik o evde kalipta o insanlarla ayni sofradasin hala . Ama ayni zamanda baskasini ayartimaya calisiyorsun , oguzdan para aliyorsun daha neler neler.

Neyse son olarak dilerim ya dizi daha fazla sacmalamaz . Ya bu sezon bitsin,yada artik biraz daha iyi senaryo yazsinlar.Artik bir Necla masalini izlemeye tahamulum kalmadi

Kim derdiki bir gun Yaprak dukumu varken kanal degistirecem ama maalesef dizi o hale geldi artik.

200 yemek sahnesi mi:img-hyste hiç şaşırmadım doğrusu.zaten ben de anlam veremiyorum bu yemek sahnelerine.sanırım vakit geçsin diye yapıyorlar.:img-hyste

Leylaci
25-05-08, 14:55
200 yemek sahnesi mi:img-hyste hiç şaşırmadım doğrusu.zaten ben de anlam veremiyorum bu yemek sahnelerine.sanırım vakit geçsin diye yapıyorlar.:img-hyste

Valah arkadasim saysak bu rakami gecer ama kafadan attim . Gercekten vakit gecsin diye yapiyorlar ama nasil olsa izlerler diyorlar herhalde tabi reklam suresi dizi suresiyle neredeyse ayni :img-pilot

Neverland
25-05-08, 15:22

yazdıklarının kelimesi kelimesine aynen katılıyorum, çok güzel ifade etmişsin. ayıra nacla oğuzu sevmiyordu arkadaşlar. fahriye evcen bile bir röpörtajında söylemişti necla oğuzu evmiyor, sevse zaten en başta terketmezdi diye. necla leylaya inadından oğuzla beraber oldu.

cemin ailesi neclayı isterken babası sordu kızım sen ne düşünüyorsun diye neclada leylanın gözünün içine bakarak ben istiyorum dedi. sırf ona inat olsun, cem kadar zengin biriyle beraber olduğunu gösterebilmek için. necla herşeyi leylaya olan kıskançlığından yaptı..

yengecs
25-05-08, 15:35
sevgili yengecs, necla-oğuz hakkında yukardaki yorumla paralel düşüncelerim.benzer şeyleri yer işgal etmesin diye yinelemek istemedim:happy0064

Tam tersini savunmusum gibi yorumlamissin. Benzeri bi yorumuda ben yapmistim zaten. Tabi ben forever_bim'in butun yorumuna katilmiyorum, ozellikle Ferhunde hakkinda goruslerine.

Unutulmamasi gereken onemli bi nokta daha ise, Cemin ozur diledigi aksami soyledigi "birbirimizi tanima firsatimiz olmadi" sozuydu. Ben bu sozun ileride tekrar karsimiza baska bi sekilde cikacagina inaniyorum. Gelecek bolumler icin sinyaller verildi bence. Fragmandanda anladigim kadariyla Cem Necladan vazgecmis degil. Cemin askina ve bu ask icin savasmasina o kadar hayranimki, diziye sonradan dahil olmasina ragmen bile keyifle izledigim sahnelerden biri diyebilirim. Eski goruntuleri izledikten sonra onceki Necla ile simdiki Necla arasinda cok buyuk deigisimler oldugunu gordum ve buda ona olan inancim biraz daha pekisti. Gelecek bolumde Neclanin duygularina yer verilicek gibi gozukuyo merakla bekliyoruz bu yuzden.

Hersey dusundugum gibi ilerliyo aslinda, hadi bakalim Oguz bi sen eksiksin, cik artik su hapisten =))

nil90
25-05-08, 15:43
[QUOTE=Leylaci;7181972]Aslinda dizi bu sezon sona erseydi daha iyi olurdu ,cunku gittikkce sacmalamaya basladilar. Zaten bu sezon pekte olay olmadi zaten sevket olayi disinda . Bu sezon 200 e yakin yemek sahnesi izledik ne gerek var buna daha cok olaylara yonelik sahne olsaydida her sey hal olsaydi keske. Bana gore gelecek sezon bu dizinin kalitesi iyice duser.

Kim derdiki bir gun Yaprak dukumu varken kanal degistirecem ama maalesef dizi o hale geldi artik.[/QUOTE

neclanın bnde çok çabuk affedildiğini düşünüyorum o kadar basit olmamalı deniz çakırın sıkıcı hal dediği bölümler inşallah şu an ki bölümlerdir bomba gibi bi sezon finali yaparlarda bizim de bütün bu endişelerimizi yok ederler inşallah :good:

forever_bim
26-05-08, 00:24
Leyla ve Necla arasındaki davranış biçimleri benzerlik ve daha ziyade farklılıklarını, Ferhunde olayındaki tavırlarından görebiliriz bence.

Leyla konuşkan biri, plan program insanı değil, sinsi ve içten pazarlıklı biri değil, çok doğaçlama yaşayan birisi. Telefon görüşmesinde Oğuz'un adını duyar duymaz Ferhunde'ye yüklenmeye başladı. Elini güçlendirmedi, direkt saldırdı, Ferhunde fazla zorlanmadan bertaraf etti.

Necla içe dönük biri, konuşkan değil. İçine atıyor. Patlaması da tam oluyor. Hani amiyane tabirle yavaş atın çiftesi pek olur ya, Necla biriktiriyor, planlar yapıyor ve uygulamaya geçirdiğinde hem kendisi hem de etrafındakiler, fazlasıyla etkileniyor. Son sahnede Ferhunde resti ile Ali Rıza Bey'i köşeye sıkıştırırken Necla bunu görmesine rağmen makbuzu masaya koymadı babasının ezilmesine seyirci kaldı. Sanırım Ferhunde'ye olan önceki hırsını çıkarmaya çalışacak. En kötü ihtimal Ferhunde evden kovulur güzel bir daireye yerleşir, ama intikamı bence çok sert olur. Ferhunde Necla'nın bu yaptığını yanına bırakmaz. Bir buçuk sezon boyunca Oğuz'a kaç tane çelme attı hepimiz izledik, her çelmede Oğuz yere yapıştı. Ferhunde ile Necla'nın kapışması yeni cephe demek aslında, Leyla Necla kapışması uzun zamandır sürüyordu çünkü.

weasleys
26-05-08, 09:45
ferhunde'nin oğuzdan para almasıyla ilgili yorum yapamamıştım...ferhunde karakterini düşünecek olursak zaten yapması gerekeni yaptı, birşekilde parayla kendisini garantiye almak istemesi...çünkü ferhunde parayı çok seviyor ve kendisini sanırım parayla daha güçlü hissediyor. işte güzel kıyafetin, gösterişin işine yatırım olduğunu düşünüyor vs...

fakat ferhunde oğuzdan para aldı, tazminat yerine yorumlarına katılmıyorum.daha doğrusu bu davranışın doğru olduğunu düşünmüyorum.ferhundeye göre, onun bakış açısına göre doğru olabilir de genel olarak...tazminat yerine aldı bu parayı gerekçesini de haklı bulmuyorum çünkü bu düpedüz hesabını kendin göre gelir ki eğer ferhunde belirtildiği gibi 'cezamı kendim keserim, bunu da tazminat yerine alıyorum' demişse ya da düşünmüşse, ya da bu onu haklı göstermek adına sürülmüş bir gerekçeyse...ve hesabını kendin görün sınırlarını belirlemek de zordur...kimisi hesabını görürken rüşvetle yetinmeyebilir.

yengecs
26-05-08, 10:18
Ferhunde gibi bi karakterin bu parayi kabul etmemesi zaten cok sacma olurdu. Simdiye kadar yaptigi hatalardan ders almamis biri, simdi neden bu mevlayi elinin tersiyle itsinki. Hani kacinsi seferdir yakalandigi halde esi ve ailesi tarafindan affedilmenin rahatligini yasarken hemde. Birde esine karsi duydugu ofke katilmis, Ferhundemiz tabikide rahat dururmu. Buraya kadar Ferhunde cizgisini korumayi basardi. Ama biz tam eski esinden bi kurtulus olarak Sevketle evlenmesini yadirgamazken, simdi bu dusuncelerimizide yerle bir etti. Ayni seyi simdi patronunu ayartmaya calisarak yapiyo ve bu konuda Sevkete bile fazla bi soz hakki dusecegini sanmiyorum, zira Ferhundeyle benzeri iliski yasamisti kendiside. Buda Fikretin ve Ali Riza beyin bastaki tavirlarinin dogrulugunu gosteriyo. Tam hersey Ferhunde icin gec derken Necla makbuzu babasina vermedi. Iyilikmi yapti kotulukmu tartisilir. Neclanin Ferhundeye olan ofkesinden cok ailesini dusundugu icin o makbuzu vermedigini dusunuyorum. Belkide bu sekilde abisinin cezaevinde daha fazla zor gunler yasamasini onlemek amacli yapti ve bu yuzdende Ferhundeye goz dagi verdi daha fazla ileri gitmemesi icin. (ama Necla boyle soyle yapmisti denmesin, cunku Necla yaptiklarindan oturu gercektende cok pisman ve artik bunu kabul edelim lutfen)

Benim Ferhundeden cikardigim, insanlari sevmesini bilmedigi ve bu yuzdende sevilmedigidir.

forever_bim
26-05-08, 10:26
Necla pişman mı yaptığı hatadan. Evet çok pişman. Ama pişman olması gereken kişiye karşı pişman değil Necla. Ailesine karşı mahçuptu anne ve babasına karşı affedildiği için rahatladı. Cem'e karşı mahçuptu, bir iki yakınlık gördü, affedileceğinin sinyalini aldı, eli ayağına dolaştı. Necla asıl pişmanlık duyması gereken kişiye karşı pişman değil. Kendisi dışardaki hayatında çok zorluklara göğüs germiş olabilir, ama geride bıraktığı enkaza karşı samimi özrünü geçtim, samimi hiç bir davranışı olmadı. Hatta onun açığını yakalamaya ve suratına vurmaya çalışıyor. Leyla Can'la ne yaparsa yapsın (ki yaptığı doğru bir şey değil, etik hiç değil), bu konuda en son söz söyleyecek kişidir Necla.

yengecs
26-05-08, 11:18
Necla pişman mı yaptığı hatadan. Evet çok pişman. Ama pişman olması gereken kişiye karşı pişman değil Necla. Ailesine karşı mahçuptu anne ve babasına karşı affedildiği için rahatladı. Cem'e karşı mahçuptu, bir iki yakınlık gördü, affedileceğinin sinyalini aldı, eli ayağına dolaştı. Necla asıl pişmanlık duyması gereken kişiye karşı pişman değil. Kendisi dışardaki hayatında çok zorluklara göğüs germiş olabilir, ama geride bıraktığı enkaza karşı samimi özrünü geçtim, samimi hiç bir davranışı olmadı. Hatta onun açığını yakalamaya ve suratına vurmaya çalışıyor. Leyla Can'la ne yaparsa yapsın (ki yaptığı doğru bir şey değil, etik hiç değil), bu konuda en son söz söyleyecek kişidir Necla.

Pisman tabiki. Leylaya karsida pisman, ozur dilememesi pisman olmadigi anlamina neden gelsinki. Bizde zaten dort gozle o gunun gelicegini bekliyoruz. Yanliz zaten bi ozurle gecicek bi durum degildi. Necla eve geldigindeki yuz ifadesini hatirlarsiniz, o zaman Leyladan ozur dileseydi dahi Leyla bunu kabul etmiyecekti. Aralarinda daha guclu bi cekim olmasi gerekiyo, hani iki tarafinda birbirinin kardesi oldugunu hatirlamalari gerekiyo. Boyle sade bi ozurdense (ki bende beklerdim aslinda) birbirinin degerini daha iyi anliyacaklari bi olay olmali, ki olucak bence bu ve o gun salya sumuk herkesi aglaticaklar..

Gelecek sezon final donemlerine kadar surmez umarim bu :icon_neut

--------

Bildigin iki kiz kardes didisiyo iste.. Konu ne olursa olsun kendilerini koruma tarzi degismiyo. Konu agirmi hafifmi ne farkeder, say agzina geleni ve rahatla. Mantik bu yani.. bilindik goruntuler. Tabi kavga ettikleri konu agir olunca birazda frenlemek gerekmiyo degil. Ali Riza bey acaba bu konuya nasil el aticak, merakla bekliyorum dogrusu.

asiciyimben
26-05-08, 13:35
necla-leyla olayı gerçekten de çok abartıldı.tamam şöyle olsaydı hak verirdim:
leylayla oğuz gerçekten severek evlenselerdi,gerçek bir çift olsalardı tamam neclaya kızabilirdik ama öyle değil işte
leyla mecburi evlendi.parayı da görünce kendini bir şey sandı.yani bana bu "kocamı çaldın" tripleri çok samimi gelmiyor!

lorelai13
26-05-08, 14:21
leylayla oğuz gerçekten severek evlenselerdi,gerçek bir çift olsalardı tamam neclaya kızabilirdik ama öyle değil işte
leyla mecburi evlendi.parayı da görünce kendini bir şey sandı.yani bana bu "kocamı çaldın" tripleri çok samimi gelmiyor!

valla arkadaşım bence çok doğru söylemişsin...
leyla oğuz'a hiç sahip olmadı ki zaten...sahip olduğu tek şey onun parasaydı...
zaten onu başkalarıyla da aldatan kağıt üzerinde kocasıyla kardeşinin kaçmasından bu kadar etkilenmesi bana çok çok abartı geliyor. ki ben bu dizide öyle neclacı veya leylacı değildim olduğu gibi izlerdim diziyi...

ama leylanın bu son halleri cidden çok batmaya başladı...
hele de cemle konuştukları çok çirkindi bence...
necla mutsuz olsun da nolursa olsun anlayışı kendisini de mutsuz ediyor ve o da kendi mutsuzluğundan besleniyor.bu arada da evli biriyle duygusal yakınlık kurmaktan çekinmiyor...

ben demiyorum necla sütten çıkma ak kaşık... ikisi de hatalı ama leylanın bu kadar acıların çocuğu kılığına sokulması yaptığı kötülüklerin yanında bana çok batıyor...

özellikle aklımdan çıkmayan sahnede neclanın nişanındaki davranışlarıydı...
orda cem'in neclaya olan aşkını, sevgisini kıskansa tamam derdim ama cem'in parasını pulunu kıskandı...neclanın kendisinden daha zengin olma fikrini kabullenemedi niyeyse...

nehirrrrr
26-05-08, 14:25
hala nejla _leyla konusu konusuluyor...
kim haklı kim haksız..
bunu kimse cözemez..
cunku ikisi de birbirinden haklı
ikisi de birbirinden haksız...

ama su anda diziden en cok istedigim cıft nejla ve cem:img-in_lo
gercekten birbirlerini sevmelerini ve bırlıkte olmaalrını cok istiyorum..
yalnız...
sanırım yıne nejla tarafından bu sezon konakta yıne bıseyler olacak cunku hatırlarsanız bu sezon baslamadan once reklamalrda sedefın şevketin hapıshanede elıbı tuttugu ve ferhundenın bunu gordugu sahne vardı..
bunu hala ızlemedıkk
ve en onemlısı sanırım nejla yıne evden kacmıstı ..bir restauranda annesı ve leylayla karsılasınca nasıl da sasırmıstı..
yine kendı ayakalrı uzerınde durmak ıcın ıse gırmıstı ıyı de evden neden ayrıldı bunu cok merak edıyorum:img-cray:

bi de ferhunde acaba patronunu elde edebılecek mii..
acaba patron ferhundeye karsı bısey hıssedıyo muu
farketmeye basladı mı..
bu ısın sonu nolurr...

yanı aslında merak edılecek tartısılacak daha da farklı konular varr...ama ıste nejla leyla tartısması coook uzar bence...:icon_whis

arkadaş
26-05-08, 14:46

hay ağzına sağlık.bizim aylardır tartıştığımız konuyu bir mesajda anlattın valla arkadaş.teşekkürler
bana da leylanın kocam kocam sevdası samimi gelmiyor ve iğreti duruyor.

geryyy
26-05-08, 15:12
ve en onemlısı sanırım nejla yıne evden kacmıstı ..bir restauranda annesı ve leylayla karsılasınca nasıl da sasırmıstı..
yine kendı ayakalrı uzerınde durmak ıcın ıse gırmıstı ıyı de evden neden ayrıldı bunu cok merak edıyorum:img-cray:

bi de ferhunde acaba patronunu elde edebılecek mii..
acaba patron ferhundeye karsı bısey hıssedıyo muu
farketmeye basladı mı..
bu ısın sonu nolurr...

.:icon_whis

Bnce LEyla ve annesinin neclayı gördükleri sahne sadece olacak şeylerin özetiydi.:img-wink: Yani ilerde Neclayı bulacaklar mesajı veriliyordu. Bunu farklı bir şekilde göstermişlerdi. Yani o sahne sadece mesaj vermek içindi. Çünkü hatırlarsanız Leylanın üzerinde pembe montu flnda vardı. Ama Leyla ondan kurtulalı çok oldu. Yani bir daha aynı şeyin olabilme ihtimaline hiç imkan vermiyorum.
Bnce patronunu elde etti bile. Adam hep Ferhundeyi izliyo. İlgilenmiyomuş gibi yapsa bile içten içe merak ediyo bnce :)

forever_bim
26-05-08, 15:59
Özeti okudum. Leyla'nın sırrı, Cem'le olan görüşme bence. Zaten Necla bunu öğrenince kızıyor.:img-wink:

nil90
26-05-08, 16:27
artık necla leyla kavgasından yavaş yavaş uzaklaşsınlar yaa bütün sezon nerdeyse bu kavgayı izledik ya inşallah ferhunde şu efe ile yakınlaşmaz yaaa ne die binio onun arabasına offf senaristler inş. böle bi saçmalık yapmazlar leylanın terapisini niye yarım bıraktılar hiç anlamadım o durumda birinin tek terapist oya değil sonuçta cem yerine diziye daa action katıcak bir aşk bulailrler neclaya

Leylaci
26-05-08, 16:31
hay ağzına sağlık.bizim aylardır tartıştığımız konuyu bir mesajda anlattın valla arkadaş.teşekkürler
bana da leylanın kocam kocam sevdası samimi gelmiyor ve iğreti duruyor.

Tabiki de kocasiydi hemde nikahli kocasi bunu neden gormiyorsunuz. Burda oguzun leylayi sevmemesi yada neclayi sevmesini tartismiyoruz(kaldiki neclada oguzu hic bir zaman tam olarak sevmedi) ,burda unemli olan Neclanin ablasini gercekten nikahli kocasiyla yatmasini tartisiyoruz. Necla hanim hala bir ozur bile dilemedi.
Bazi arkadaslar o gercek bir evlilik degildi diyor. Peki sorarim size ne zaman Neclayla oguzun aski gercekti , daha leyla onla evlenmeden necla onu terketmis hata hakinda kutu konusmustu. Leyla evlenince tabi biraz neclayi kiskandirinca mi necla oguza asik oldu?:icon_whis Ne asktirki adamin parasi bitince Neclanin ona olan askida bitti.

ya lutfen bordaki necla sevgisini bir kenara birakipta objektif bir sekilde izleyin arkadaslar. Kadin ablasini nikahli kocasiyla yatii (hala o ciplak hali gozumun onunde, kaldiki anlasma yaparken (almanyaya kacmak icin) leylanin gozunu icine bakiyordu . Onu istedikleri gun o leylanin kocasini opuyordu bahcede. O anda Leyla onun bulasiklarini yikiyordu. :img-cray:

Arkadaslar isterse leyla mecnun askini yasamis olsunlar (Necla ve oguz ) , kaldiki oyle bir sey yoktu ,Leyla onunla evliyken Dinimize gore Oguz ve necla kardes konumundalar . yani leyla bosanmadikca onlar kardes gibi allah katinda. Bakiniz dinimizde biriyle evliyken baldizin cocuklari yegenin sayilir ama bosandinmi buyle bir durum kalkar.

Kisacasi hic kimse heleki Turkiye gibi bir ulkede buyle bir sey dogru gorumemeli diye dosuniyorum. Dogru goriyorsunuz demedim, ama cabuk unutulup leylanin iki sozu insanlara batmaya basladi , bu dorumu hayretle karsiliyorum.

Kisacasi Necla aklanamaz benim gozumde ve kesinikle senaristlere sesleniyorum lutfen iki kardes barismasin ,cunku bu igrenclik barisla daha igrenc dorumuna duser ve genclere kotu urnek olur.

weasleys
26-05-08, 16:46
Tabiki de kocasiydi hemde nikahli kocasi bunu neden gormiyorsunuz. Burda oguzun leylayi sevmemesi yada neclayi sevmesini tartismiyoruz(kaldiki neclada oguzu hic bir zaman tam olarak sevmedi) ,burda unemli olan Neclanin ablasini gercekten nikahli kocasiyla yatmasini tartisiyoruz. Necla hanim hala bir ozur bile dilemedi.

iş cana gelince onun evliliği bitti zaten argümanı sunuluyor, oya ne peki, nikahlı eş değil mi?

diyelim necla özür diledi, bin pişman, ayaklarına kapandı, leyla hanım affetti ya da affetmedi. ne değişecek...yapılan ahlaksızlık unutulup en azından özür deliyebiliyor mu diyeceğiz yoksa bir de utanmadan özürdiliyor mu? bu neclayı affettirecek mi? peki leyla kendisini sorumlu tutacak mı? aklanacak mı iki kardeş...birbirlerinin yüzüne daha mı temiz bakacaklar...ki necla eve geldiğinde özür dilemeye yeltendi, ama leyla burnundan kıl aldırmadı...

bence artık leyla veya necla gözünden bakmayı bırakmalı...dışarıdan bir göz gibi bakmalı...

leyla abuk subuk bir ilişki yaşamasaydıa oğuzla, babasını, ablasını dinleseydi, ne terkedilirdi, ne de kardeş kazığı yerdi. ama bu kadar yanlış başlayan bir evlilik, türlü yalanlar, entrikalar, tecavüzler üzerine kurulu bir evlilik ne düzgün devam ederdi, ne de düzgün biterdi...oğuzla yine abuk subuk bir ilişki yaşayan necla, abuk subuk yalanlar, dolap çevirmelerle bu ilişkiye devam etmek isteyip son noktayı koydu herşeye...sonuç mu aynı evde birbirinin yüzüne zorla bakmaya çalışan, ringdeki aslanlar gibi birbirini parçalamaya çalışan ama zorla tutulan iki kardeş haline geldiler...ikisi de ağır bedeller ödüyor...ne neclanın dik durmaya çalışması, gururlu halleri, ne de leylanın ben masumum gözyaşları, bu durumu açıklamaya yetmiyor...ikisinin de hamuru aynı...kardeşimin sevgilisi bu, kendime layık nasıl görebilirim diyemeyen bir kız zaten kocaya da saygı duymaz, can bey de olduğu üzere...necla zaten saygı duymağını da eylemiyle gün yüzüne çıkardı...aynı hamur, sadece fırsatlar farklı...necla oğuzla evli olsa, leyla yapmaz mıydı?yapardı...aynılar çünkü...necla severler leyla gözünden leyla severler de necla gözünden bakmaya çalışırlarsa zaten cevaplar çıkıyor...

yengecs
26-05-08, 17:17
Yaprak Dokumu dizisinde ailenin birbirine olan bagliligini sevdigimiz icin izlemiyormuyuz, ama bagzilari maalesef buna golge dusurmeye calisiyo. Kin gutmek, helede bu gencecik bi yasta hic olmamasi gereken bisey. Turkiyemizde hala tore cinayetleri islenirken dizide yasananlar aslinda topluma iyi ornek oluyo. Dizinin geneline bakmamiz gerek bunu gorebilmek icin. Dizideki aile her ne olursa olsun, her ne yasanirsa yasansin birbirine olan bagliligini hic bozmuyo. Leyla, Necla, Ferhunde ve Sevketin neler yaptigi cokta onemli degil, onemli olan bu olanlardan oturu hala ailenin bi arada kalabilmek icin cabalayisi. O yuzden oyle bi anlik sinirle, vesveseyle, nefretle, kinle, intikamla vs vslerlerle hic bi alaksi olamaz bu ailenin, olmamalida.

Yaprak Dokumundeki en buyuk tema zaten ailenin birbirine olan bagliligi degilmi.. ne diye bu gereksiz kin ve ofke? Gorende Kurtlar Vadisi izliyoruz sanicak =)

modest2000
26-05-08, 17:43
artık necla leyla kavgasından yavaş yavaş uzaklaşsınlar yaa bütün sezon nerdeyse bu kavgayı izledik ya inşallah ferhunde şu efe ile yakınlaşmaz yaaa ne die binio onun arabasına offf senaristler inş. böle bi saçmalık yapmazlar leylanın terapisini niye yarım bıraktılar hiç anlamadım o durumda birinin tek terapist oya değil sonuçta cem yerine diziye daa action katıcak bir aşk bulailrler neclaya

terapi dediniz aklıma geldi.terapi gibi şeyler ciddi masraf:img-hyste gerçi bu aile maşallah en zor durumlarında bile masraflarını kısmıyorlar, onu da öderler.taksilerden hiç inmiyorlar, harcamaları aynı ama güya ciddi borç ödüyorlar.birgün otobüse binmediler:img-hyste kızlar bir giydiğini bir daha giymiyor:img-wink:

TrU
26-05-08, 18:23
iş cana gelince onun evliliği bitti zaten argümanı sunuluyor, oya ne peki, nikahlı eş değil mi?

diyelim necla özür diledi, bin pişman, ayaklarına kapandı, leyla hanım affetti ya da affetmedi. ne değişecek...yapılan ahlaksızlık unutulup en azından özür deliyebiliyor mu diyeceğiz yoksa bir de utanmadan özürdiliyor mu? bu neclayı affettirecek mi? peki leyla kendisini sorumlu tutacak mı? aklanacak mı iki kardeş...birbirlerinin yüzüne daha mı temiz bakacaklar...ki necla eve geldiğinde özür dilemeye yeltendi, ama leyla burnundan kıl aldırmadı...

bence artık leyla veya necla gözünden bakmayı bırakmalı...dışarıdan bir göz gibi bakmalı...

leyla abuk subuk bir ilişki yaşamasaydıa oğuzla, babasını, ablasını dinleseydi, ne terkedilirdi, ne de kardeş kazığı yerdi. ama bu kadar yanlış başlayan bir evlilik, türlü yalanlar, entrikalar, tecavüzler üzerine kurulu bir evlilik ne düzgün devam ederdi, ne de düzgün biterdi...oğuzla yine abuk subuk bir ilişki yaşayan necla, abuk subuk yalanlar, dolap çevirmelerle bu ilişkiye devam etmek isteyip son noktayı koydu herşeye...sonuç mu aynı evde birbirinin yüzüne zorla bakmaya çalışan, ringdeki aslanlar gibi birbirini parçalamaya çalışan ama zorla tutulan iki kardeş haline geldiler...ikisi de ağır bedeller ödüyor...ne neclanın dik durmaya çalışması, gururlu halleri, ne de leylanın ben masumum gözyaşları, bu durumu açıklamaya yetmiyor...ikisinin de hamuru aynı...kardeşimin sevgilisi bu, kendime layık nasıl görebilirim diyemeyen bir kız zaten kocaya da saygı duymaz, can bey de olduğu üzere...necla zaten saygı duymağını da eylemiyle gün yüzüne çıkardı...aynı hamur, sadece fırsatlar farklı...necla oğuzla evli olsa, leyla yapmaz mıydı?yapardı...aynılar çünkü...necla severler leyla gözünden leyla severler de necla gözünden bakmaya çalışırlarsa zaten cevaplar çıkıyor...
çok güzel bir yorum yapmışsın
yeni bölümde de şöyle bir dialog beçiyor

necla:"bana laf söyleyene bak evli adamla geziyorsun"
leyla:" sen ne yaptın ha sen ne yaptın?"

bu bile çok şeyi özetliyor tamam hadi oğuz kağıt üstünde evliydi AMA o leyla nın kocası (!) olmadan önce necla nın sevgilisiydi yani hiç bir zaman oğuz ve necla nın enişte-baldız olması beklenemez necla tahsin le kaçsa tamam ama dediğim gibi bu 2 kişi arasında leyla dan eski şeyler var hadi neyse olaya mantık çerçevesinde bakmayalım düz mantıkla bakalım necla ya yargısız infaz yapalım: necla eniştesiyle kardeşinin kocasıyla kaçtı bu hatadan sonra leyla delirdi çok kızdı yıkıldı vs. vs. AMA ŞİMDİ NE YEPIYOR? kendsi aynı şeyi yapmıyor mu? şimdi yok o canla kaçmadı yatmadı vs diyeceksiniz ben de size aldatmanın büyüğü küçüğü olmaz "evli adamla birlikte olmak" tan kasıt ya da "biriyle birlikte olmak" tan kasıt onunla illa yatmak değildir leyla şimdi "tamam ben evli adamla birlikteyim ama sen de yaptın" demiş oluyor bütün o çıkardığı tantanadan sonra kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapıyor! ha necla yapmadı mı yaptı! ama onunki ilk ve sondu henüz bir vukuatı yok olursa ona göre değerlendirilecek tabi.. yani kısaca leyla necla ya sarfettiği "ahlaksız" ve buraya yazmak istemediğim daha bir çok şeyi şu an kendine çevirmiş durumda ve bunu kimse inkar edemez necla ya çıkışanlar sizin mantığınıza göre: adam evli mi? evli olay bitmiştir! o zaman bu durumda leyla ne?? hadi söylein bakalım...

Leylaci
26-05-08, 18:31
[QUOTE=weasleys;7196696]iş cana gelince onun evliliği bitti zaten argümanı sunuluyor, oya ne peki, nikahlı eş değil mi?

Hayir ama ozur dilememesi onun zaten yaptigi seyden pisman olamdigini gosterir (Leylaya karsi), zaten barsmasinlar diyorum cunku hic bir degismez artilk zamani geri dondurmek imkansiz.

Tabiki can nikahli , ama su ana kadar Leyla onunla gercek anlamda bir iliski kurmadi, Leyla onunla olursa benim icin ayni igrencilik olacak. Leyla canin evine bile gitmemeliydi bence ama daha erken bekleyip gorecez . Kisacasi benim icin o iliskide yanlis ama daha ortada bir iliski yok bence.

Artik ailenin birbirine olan bagliligi beni ilgilendirmez beni verilen yanlis mesajlar ilgilendirir. En cokta Necla ve ferhunde hata Leyla uzerinden verilen yanlis mesajlar. Bence bunlar kizlarimiza kutu urnektir.

weasleys
26-05-08, 18:52
Hayir ama ozur dilememesi onun zaten yaptigi seyden pisman olamdigini gosterir (Leylaya karsi), zaten barsmasinlar diyorum cunku hic bir degismez artilk zamani geri dondurmek imkansiz.

Tabiki can nikahli , ama su ana kadar Leyla onunla gercek anlamda bir iliski kurmadi, Leyla onunla olursa benim icin ayni igrencilik olacak. Leyla canin evine bile gitmemeliydi bence ama daha erken bekleyip gorecez . Kisacasi benim icin o iliskide yanlis ama daha ortada bir iliski yok bence.

Artik ailenin birbirine olan bagliligi beni ilgilendirmez beni verilen yanlis mesajlar ilgilendirir. En cokta Necla ve ferhunde hata Leyla uzerinden verilen yanlis mesajlar. Bence bunlar kizlarimiza kutu urnektir.

ama dizinin özü de yapılan hatalar...kitabın özü de bu...baştan verilen mesajlar yanlıştı o zaman ki ben mesaj olayına pek inanmıyorum, evli kadınla ilişki yaşayan çocuk davul zurnayla evlendirilir hem de o kadınla...üstüne bir de o koca nikah basar ve sonra herşey normal...maalesef diziler de iyiler de var kötüler de...sadece güzellikler gösterilerek topluma örnek olunmuyor...yanlışlar, yanlışların sonuçları...şu an o evin içinde huzur yok, insanlar birbirinin kurdu olmuş durumda ve bana bu neclanın eve döndüğünü, pamuklara sarmalandığını göstermiyor...o ev ferhundenin dediği gibi cehennem ve en büyük ceza...nefretle bakan insanlar...

kuru bir özür de herşey demek değildir...özürse ihtiyaç olan karşılıklı özür...

geryyy
26-05-08, 19:38

Sana tamamen katılıyorum ;) Leylanın sürekli olarak Neclanın üstüne yürümesine anlam veremiyorum açıkçası. Tamam Neclanın yaptığı çok büyük bir hata ama o hatasını anladı. Fakat Leyla sütten çıkmış ak kaşıkmı ki ? Neclanın hatası daha büyük olduğundan Leylnınkiler hep görmezlikten gelindi. Ayrıca Leyla psikolojik sorunlar geçirdiği içinde kimse ona birşeyde söyleyemedi.
Yani demek istediğim şey tamam Necla suçlu olabilir ama Leyla sütten çıkmış ak kaşıkmı ki her adımda Neclayı iğnelemeye, onu ezmeye küçümsemeye başlıyo. Eğer Leylanın bi suçu olmasada bunları yapsa şu an bunları söylemezdim. Ama bnce bunları söylemeden önce kendi yanlışlarına bakması lazım.

dFKto
26-05-08, 19:43
İki kız da fesat ve kindar, ayrıca her ikisi de ardarda hatalar yapacak kadar ve üstelik bu hataları ne yaptıklarının farkında olmadan yapacak kadar aptallar.... zaten benim tahammül edemeyişim bu yüzden... bilinçli ve kendi tercihleri doğrultusunda yapsalardı hatalarını yine de sempati duyabilirdim... ama ne kendilerine ne de etraflarına verebilecekleri zararı hesaplayacak kadar zeka yok ikisinde de(zaten kitapta da böyleydi, zeki kızlar olmadıkları vurgulanıyordu)...Yalnız Necla'nın Leylaya ve ailesine yaptığı haksızlık diğerininkinden çok daha yıkıcı ve büyük, bu kesin. Sevgili Deniz'in dediği gibi ikisi de birilerinin açığını bulalım kuyusunu kazalım derdindeler, kendilerinden çok başkalarının yaptıklarıyla ilgililer, açık arıyorlar sürekli amaç başkasının hatalarını çıkarıp kendilerini temizmiş gibi göstermeye çalışmak olsa gerek.

Ferhunde, Oğuzdan para almayı kabul etmeye Ceyda'nın bebeğine acıdığı için ama aynı zamanda Şevket'e(Sedef'i aradığını öğrenince) ve evliliğine olan inancını yitirdiği için karar verdi. Yani o tazminat olarak düşünmedi, bunu dile getiren forumdaki üyelerdik, onun böyle bir hakkı olabileceğini, yapılan hareketin başkasına değil sadece ona zarar verdiğini, başka kimseyi ilgilendirmeyeceğini forumda savunduk. Kendisi tazminat alayım diye düşünmedi.

Ferhunde ve Levent'i izlemek için sabırsızlanıyorum,umarım Efe'nin varlığı uzun süremez.

Deniz Çakır doğru söylemiş röportajda bir ara dizi sıkıcılaşmıştı biraz ama şimdi yine heyecanlı olmaya başladı.

weasleys
26-05-08, 22:44
bence ceydanın bebeğine acıdığı için kabul etmedi o parayı...ceydanın bebeğine acıdı sonra da kendi bebeğine ve bebeğini aldırdı...o an imkansız bir teklif sundu, sonunda şevkete olan kızgınlığı sebebiyle kabul etti...evet forumda okudum...söylenen şuydu...ne olmuş kabul ettiyse, tazminat yerine saysın...ben de bunu bahane olarak sunulacak bir durum olmadığını söyledim ki ferhunde de zaten bu hareketine kılıf uydurma, doğru mu yanlış mı peşinde olduğu sanmıyorum...sadece forum bu çabadaydı...önemli olan aldığı paraydı...ne niyetle alırsa alsın, yanlıştı...

yengecs
27-05-08, 00:29
Dar acidan bakildikca zaten dizinin tumunu anlamak imkansiz. Bu yuzden ne soylensede bos bi bakima.

Dizideki kizlar kotu ornek oluyoda nedir ya?.. Bu kadar bilincli degilsek zaten bosuna dizi yada film izlemeyelim. Her filmde kotu karakterler vardir ve onlarsizda iyi karakterler zaten on plana cikamaz. Onlarsiz bi icerik nasil olabilirki. Hikayelerin tumunde ana tema vardir ve buna bagli ilerlenir. Bu dizidede aile iliskileri isleniyo. Dizinin ana agir karakterleri Ali Riza bey ile Fikrettir, onlarin gozuyle olaylarin akisina sahit oluyoruz bi bakima. Hala insanlar tarafindan anlasilmiyorsa o zaman bi degisiklik yapalim onun yerine daha belirgin bisey deneyelim, direk belgesel seyredelim ha ne dersiniz.

yengecs
27-05-08, 00:50
İki kız da fesat ve kindar, ayrıca her ikisi de ardarda hatalar yapacak kadar ve üstelik bu hataları ne yaptıklarının farkında olmadan yapacak kadar aptallar.... zaten benim tahammül edemeyişim bu yüzden... bilinçli ve kendi tercihleri doğrultusunda yapsalardı hatalarını yine de sempati duyabilirdim... ama ne kendilerine ne de etraflarına verebilecekleri zararı hesaplayacak kadar zeka yok ikisinde de(zaten kitapta da böyleydi, zeki kızlar olmadıkları vurgulanıyordu)...Yalnız Necla'nın Leylaya ve ailesine yaptığı haksızlık diğerininkinden çok daha yıkıcı ve büyük, bu kesin. Sevgili Deniz'in dediği gibi ikisi de birilerinin açığını bulalım kuyusunu kazalım derdindeler, kendilerinden çok başkalarının yaptıklarıyla ilgililer, açık arıyorlar sürekli amaç başkasının hatalarını çıkarıp kendilerini temizmiş gibi göstermeye çalışmak olsa gerek.

Ferhunde, Oğuzdan para almayı kabul etmeye Ceyda'nın bebeğine acıdığı için ama aynı zamanda Şevket'e(Sedef'i aradığını öğrenince) ve evliliğine olan inancını yitirdiği için karar verdi. Yani o tazminat olarak düşünmedi, bunu dile getiren forumdaki üyelerdik, onun böyle bir hakkı olabileceğini, yapılan hareketin başkasına değil sadece ona zarar verdiğini, başka kimseyi ilgilendirmeyeceğini forumda savunduk. Kendisi tazminat alayım diye düşünmedi.

Ferhunde ve Levent'i izlemek için sabırsızlanıyorum,umarım Efe'nin varlığı uzun süremez.

Deniz Çakır doğru söylemiş röportajda bir ara dizi sıkıcılaşmıştı biraz ama şimdi yine heyecanlı olmaya başladı.

Ferhundeninde Oguzdan para alarak aileye buyuk bi zarar verdigini atlamissin bence.. hani kiyaslarken biraz olculu kiyaslamak gerekiyo, ayrintilari atlamadan, objektif bi sekilde. Yok yok biz bu konuyu daha oncede tartismistik hadi intersubjektif yapalim biz sunu.

Ferhundenin Oguzdan para alma sebebinide weasleys cok guzel bi sekilde aciklamis, ekliyecegim fazla bisey yok.

Ayrica sen kitabi unut bence, Neclanin eve geri dondukten sonraki sahneleri kitapta olmadigi icin seni bosuna husrana ugratmasin. Leyla icin bile degisiklikler olabilir, hazir ol =))

Senin bir Ferhunde sever oldugundan supheliyim, zira Ferhunde bu davranislariyla git gide ucuruma dogru suruklenmeye basliyo. Goruntuler sahte yasananlar aci demekten alikoyamiyorum kendimi.

(bkz: benim babam senin babani dover) demeklede dizi analizi yapilmamali efendim.

forever_bim
27-05-08, 01:48
Leyla ve Necla'nın özür meselesi hakkında yazmıştım baya bir konuşuldu bir şeyler daha eklemek istiyorum.

Necla'nın Leyla'ya özür borcu var. Ben bunu savundum oldukça uzun zamandır. Ama özürden kastım, sadece ayak üstü laf olsun diye dilenmiş bir özür değil, altı dolu dolu bir özürdü. Necla babasına ve Fikret'e pişmanlığını gösterdiği gibi, Oğuz'la kaçarak en ağır darbeyi vurduğu ablasına da göstermeliydi. Necla Leyla'ya karşı pişman olduğunu hal ve davranışlarıyla ispat edebilirdi. Neden Necla özür dilemeli derseniz, bu iki kardeşin hataları elbette tek taraflı değil, her ikisi de hatalı, ama kim kimin canını daha çok acıttı? Aslolan soru bu aslında. Leyla'nın Oğuz'la evlenmesi mi daha ağır bir darbeydi Necla için? Yoksa Necla'nın Leyla Oğuz'la evliyken Oğuz'la kaçması mı? Kim daha çok yaralandı bu iki davranış sonucunda? Leyla mı? Necla mı? Benim görüşüm acıyı daha ziyade Leyla çekmiştir, Necla çekmedi demiyorum, çok feci olaylar onun da başına geldi o dönemlerde. Ama büyük pay Leyla'ya düştü acı konusunda. O yüzden özür borcu olan Necla bence.

59. Bölümde en başlarda Necla eve geri geldiğinde Leyla'nın tavrı en doğrusuydu. Ağzından tek kelime çıkmıyordu Necla'ya dair. Hatta kapıda Necla'yı bakışlarıyla dövmüştü, yukarda Necla'nın duştan çıktığı bir sahne var, Leyla'ya teşekkür ettiği eve çağırdığı için, Leyla yine tek kelime etmeden bir bakışıyla Necla'yı dövmüştür o sahnede. Keşke, bu tavrını sürdürseydi de, "ben yıkılmadım, ailem beni senden fazla seviyor, ben mutluyum, ben de çalışıyorum" ayaklarına yatmasaydı Leyla. O zaman Necla daha bir pişman olurdu.

Özette Leyla'nın sırrı diye lanse edilen olay Cem'le görüşmesidir bence, Necla bunu öğrenince arkasından dolap çevirdiğini düşünüp fevrileşecek. Ve Leyla'ya karşı elde ettiği kozu hiç çekinmeden kullanacak. Yine de ben durumdan -yani Necla'nın Leyla'yı ispiyonlamasından- memnunum, umarım bir şekilde Leyla'nın Can'la olan görüşmelerinin önü alınır. Hatta hiç görüşmesinler bence. Olaylar tam anlamıyla çığrından çıkmadan Leyla aklını başına devşirmeli. Gittiği yol doğru değil çünkü.

Necla Cem'i bu kez kaybetmek istemiyor. Leyla'nın Cem'le görüşmesine ifrit olması bu sebepten bence. Leyla'nın Necla konusundaki düşünceleri ortada. Bunu Cem'e söylemiş söylememiş bir şey fark etmez. Bu bir sır değil ki.

weasleys
27-05-08, 09:03
bu özür için bence de önce leyla oturmalı, düşünmeli ve bu özrü haketmeli...şu anki haliyle yani her kötülük beni buluyor, ben masumum, abim affedildi ablam affedildi, tüm çileler bana, dediği müddetçe ben o özrü hakettiğini düşünmüyorum...aralarında kim daha çok acı çekti muhasebesi yapmak istemiyorum...neclanın adı gazetelerde çıktı, ne olarak???elbette bu kendi hatası...tıpkı leylanın tecavüz üstü aile saadeti gibi...ama bedeller de böyle ödeniyor...ali rıza bey iki kızını dizinin dibine alıp, itiraflarını dinleyip, susturmadan, yüzünde acılı baba ifadesi olmadan dinlemeli. ancak ardından çözülen kızların, hatalarını itiraf etmiş kızların birbirlerinden özrü anlamlı olur...necla pişman olup leyladan af dilese neye yarar, leylanın burnu kaf dağını aşar...

PAMUK_MELEGIM
27-05-08, 10:57
bu özür için bence de önce leyla oturmalı, düşünmeli ve bu özrü haketmeli...şu anki haliyle yani her kötülük beni buluyor, ben masumum, abim affedildi ablam affedildi, tüm çileler bana, dediği müddetçe ben o özrü hakettiğini düşünmüyorum...aralarında kim daha çok acı çekti muhasebesi yapmak istemiyorum...neclanın adı gazetelerde çıktı, ne olarak???elbette bu kendi hatası...tıpkı leylanın tecavüz üstü aile saadeti gibi...ama bedeller de böyle ödeniyor...ali rıza bey iki kızını dizinin dibine alıp, itiraflarını dinleyip, susturmadan, yüzünde acılı baba ifadesi olmadan dinlemeli. ancak ardından çözülen kızların, hatalarını itiraf etmiş kızların birbirlerinden özrü anlamlı olur...necla pişman olup leyladan af dilese neye yarar, leylanın burnu kaf dağını aşar...

Ozuru hak etmiyormu??
yazdiklarina saskinla okuyorum??Leyla ozuru hak etmiyor oylemi??
Bundan Sonarda Ozure ihityaci yok zaten..O ozuru eve ilk geldinde
soylicekti necla!!

yengecs
27-05-08, 12:40
Ozuru hak etmiyormu??
soylicekti necla!!

Soylenenleri yanlis anlamanin bi alemi yok. weasleys boyle biseymi dedi.. dedigini bi kac defa okuyup anladiktan sonra yorumunu yapmani dilerdim ben sahsen. Iki kardes arasindaki iliskinin bu boyuta gelmesinin sebebi birbirlerini anlamamalari ve kafalarinin diklerine gitmeleri degilmi, sizde hala ayni seyleri tekrarlamalarini istiyosunuz ama bu sekilde hic bi sorun cozulemez. Cozulseydi cok onceden cozulurdu zaten, ama gordugunuz uzere isler dahada cigrindan cikmaya basladi.

Necla eve geldiginde o ozuru yapsaydi, Leylanin vericegi tepki anlasilamiyomu hala. Sade bi ozurle heleki olaylar henuz cok yeniyken, helede Leylanin psikoloji bozukken, helede Leyla Necla ile iletisim kurmazken ne kadar ise yarardi bu cok acik belli bence.

Ama korkmayin bu iki kizkardes eninde sonunda zaten birbirini affedicekler.. Bunun icinde daha bolca aksiyon dolu sahneleri izlememiz gerek.

suavikolik
27-05-08, 13:13

o kadar güzel özetlemişsin ki..tebrikler...işte herşey bu kadar basit...tamemen TARAFSIZ bir yorum olmuş... ne nejla ne de leyla...aynı hatalar,aynı sonuçlar...
nejla çok büyük bir deprem yarattı herşeyi yıktı geçti bir anda...
leyla ise daha sessiz ve sakin hallet ti işini...hepsi bu ...aralarındaki tüm fark biri bağıra bağıra,biri içinden pazarlıkla sessizce yaptı hataları ardı ardı...

weasleys
27-05-08, 15:56
Ozuru hak etmiyormu??
soylicekti necla!!

diledi zaten. eve yeni geldiğinde, hangi sahne anımsamıyorum ama necla banyodan çıkmış, leylayla karşılaştı...dilemeye yeltendi ama henüz kendi muhasebesini yapamayan leyla, kendine yüzde yüz haklı gören leyla, hıh dedi ve gitti...netice ne oldu???birbirlerini boğazlamaya kadar gittiler...

lütfen; leylayı eleştiren her yazıyı neclayı haklı görmek olarak algılamayın...ikisi de haksız...birbirinden haksız...bir tarafta hatasının farkında olan ama bunu ezik yüz haline yansıtmayan necla, diğer taraf da hayata gelmesinin tek amacının acıları çekmek olduğunu düşünen ama bu acıların hatası sonucu geldiğine inanmayan bilakis mıknatıs gibi acıları çektiğini hatta başkalarının acılarının bedellerini de yüklenmeye çalışan leyla...biz de sürekli ağlayan, dert yanan birine acımayı, çok fazla sözlerine yansıtmayana tercih ediyoruz...

deprem benzetmesi güzel olmuş...şevket ve leyla öylesine hasar verdiler ki, neclanınki yıkımdan başka birşey olamadı...ama ev zaten çatlaklarla doluydu...

BERNA
27-05-08, 17:19
sevgili weasleys son mesajında güzel bir noktaya değinmiş aslında.

Leyla'yı haksız gören her mesaj Necla'yı haklı görüyor demek değildir. Aynı şekilde Necla'yı haksız gören her mesaj da Leyla'yı haklı görüyor demek değildir. Bu açık açık yazılmadığı sürece rica ediyorum öyleymiş gibi cevaplar vermeyin.

Forumda bazen öyle zamanlar oluyor ki aslında herkes temelde aynı fikirde oluyor ama yazanlar belli ki yay gibi gerilmiş. Rica ediyorum özellikle bu konuya dikkat ediniz. Her karakter, her oyuncu eleştirilebilir ve de eleştirilmesi ona karşı olan karakteri aklama çabası da değildir.

Lütfen forumdaki gerginliğin azalması için bu konuyu aklınızdan çıkarmayın.

Leylaci
27-05-08, 23:27
Dar acidan bakildikca zaten dizinin tumunu anlamak imkansiz. Bu yuzden ne soylensede bos bi bakima.

Dizideki kizlar kotu ornek oluyoda nedir ya?.. Bu kadar bilincli degilsek zaten bosuna dizi yada film izlemeyelim. Her filmde kotu karakterler vardir ve onlarsizda iyi karakterler zaten on plana cikamaz. Onlarsiz bi icerik nasil olabilirki. Hikayelerin tumunde ana tema vardir ve buna bagli ilerlenir. Bu dizidede aile iliskileri isleniyo. Dizinin ana agir karakterleri Ali Riza bey ile Fikrettir, onlarin gozuyle olaylarin akisina sahit oluyoruz bi bakima. Hala insanlar tarafindan anlasilmiyorsa o zaman bi degisiklik yapalim onun yerine daha belirgin bisey deneyelim, direk belgesel seyredelim ha ne dersiniz.

Anlasirmiyorsa,dar acidan ve bilincli degilsek bu ne ya arkadasim. Hepimiz yeterince bilincliyiz allaha sukur. Benim kutu urnek dedigim bu karakterler araciyla verilen yanlis mesajlardi. Yani senaristleri elistirdim ben . Bu dizide aile iliskileri isleniyor, ve her dizide kutu karakter var. Zaten bu dizideki olan karakterler ne seri katil nede tam kutu ,oguz disinda ki oda bazen iyi olabildi. Bunu bilmiyen yoktur sanirim.

Ama aile iliskileri isleniyormu? orasi pek acik degil yani ozelikle Leyla ve Necla olayinda. Bu dizi gercek hayat daha yakindi hani , bide kitabtan alintiydi . Ama ne roman bagli kaldi,cunku romanda olaylar o kadar cabuk onutulmiyor ve gercek hayata daha yakindi, nede gercek hayata yakin kaldi. Aile iliskilerine geri donersek ,hangi ailede bu kadar buyuk bir ihanet bu kadar kolay sineye cekilr?hangi ailede bu buyuk yalnisi yapan kiz o kadar kolay bas koseye oturtulur(affedilir demedim , cunku pisman oldu affedilsin)? bu yetmedi ailede uzelikle anne ve baba bir gun bile bu iki kizkardesi yuzyuze getirp dogru durust kunustumu? hic bir sey olamamis gibi davranip zaten psikolojisi buzuk olan kizi daha cildirtilar. Sunucta bu olay uyle hic bir sey olmamis gibi davranilamaz bana gore dogru durust anlatilsin. herkese buylece dogru bir sey alsin yoksa dizileri nicin izliyoruz sadece zaman gecirmek icinmi?

Bu sadece benim dusuncem , ister katil ister katilmasiniz. Ama su varki hepimizin yazilan yorumlara saygi duymasi lazim . Katilamsaniz katilmiyorum dersiniz.

ferhunde ayri bir olay ama uzattim. onu baska sefere birakiyim.

saygilar.

modest2000
27-05-08, 23:41
Anlasirmiyorsa,dar acidan ve bilincli degilsek bu ne ya arkadasim. Hepimiz yeterince bilincliyiz allaha sukur. Benim kutu urnek dedigim bu karakterler araciyla verilen yanlis mesajlardi. Yani senaristleri elistirdim ben . Bu dizide aile iliskileri isleniyor, ve her dizide kutu karakter var. Zaten bu dizideki olan karakterler ne seri katil nede tam kutu ,oguz disinda ki oda bazen iyi olabildi. Bunu bilmiyen yoktur sanirim.

Ama aile iliskileri isleniyormu? orasi pek acik degil yani ozelikle Leyla ve Necla olayinda. Bu dizi gercek hayat daha yakindi hani , bide kitabtan alintiydi . Ama ne roman bagli kaldi,cunku romanda olaylar o kadar cabuk onutulmiyor ve gercek hayata daha yakindi, nede gercek hayata yakin kaldi. Aile iliskilerine geri donersek ,hangi ailede bu kadar buyuk bir ihanet bu kadar kolay sineye cekilr?hangi ailede bu buyuk yalnisi yapan kiz o kadar kolay bas koseye oturtulur(affedilir demedim , cunku pisman oldu affedilsin)? bu yetmedi ailede uzelikle anne ve baba bir gun bile bu iki kizkardesi yuzyuze getirp dogru durust kunustumu? hic bir sey olamamis gibi davranip zaten psikolojisi buzuk olan kizi daha cildirtilar. Sunucta bu olay uyle hic bir sey olmamis gibi davranilamaz bana gore dogru durust anlatilsin. herkese buylece dogru bir sey alsin yoksa dizileri nicin izliyoruz sadece zaman gecirmek icinmi?

Bu sadece benim dusuncem , ister katil ister katilmasiniz. Ama su varki hepimizin yazilan yorumlara saygi duymasi lazim . Katilamsaniz katilmiyorum dersiniz.

ferhunde ayri bir olay ama uzattim. onu baska sefere birakiyim.

saygilar.

bu dizide olayların üstünü örten bir ali rıza bey var.kızlara sürekli susun,bağırmayın, sorun çıkarmayın diyor.tamam sorun çıkarmasınlar da ortada zaten sorun var.halının altına süpürmekle olmuyor ki iş.kızlar ne zaman karşı karşıya gelse ali rıza bey orda bitiyor. ya bırak bir yüzleşsinler, iyice içlerini döksünler.çocuklarının diyoloğuna bir baba bu kadar çok karışır mı?bu kızlar susunca güllük gülüstanlık mı herşey?evde görünürde sağlanan sükunet ile çözüm sağlanıyor mu?sen babasın,hakem değil.her tartışmanın içine atlama:img-wink:

Leylaci
28-05-08, 00:17
Sevgili Modestt , hekmligide iyi yapmiyor. Eger illa atlicaksan bari ikisinide yozlestir ve cozume bagla ikide bir kavga gorultu olmazki zaten Leyla hala iyilesmedi. Zaten bence leyla artik o evden gitmeli ikisi bir arada bana cok sacma geliyor. Ha ayni evdesiniz o zaman kunusup anlasin aranizda oguzu paylasin:kahve

Uzun uzun dosundum ve bence sezon sunu:

1:Leyla yeni bir sinir krizi gecirecek,Canla ilgili olabilir:img-cray:Universite yine hayal olur.
2:Necla aileye yeni bir oguz sokunu yasatacak tabi Cemede(bu kiz beni hasta etti mgdrag)
3:Ferhunde evden gidecek ve zengin olabilir:img-in_lo
4: Ev elden gidebilir.
5:Hayrie hanim sacinin rengini degirtirebilir.

Yeni bir calisma yapicam bakalim daha neler olabilir:img-hyste

aRKASI YARIN:good:

yengecs
28-05-08, 08:26
Sevgili Modestt , hekmligide iyi yapmiyor. Eger illa atlicaksan bari ikisinide yozlestir ve cozume bagla ikide bir kavga gorultu olmazki zaten Leyla hala iyilesmedi. Zaten bence leyla artik o evden gitmeli ikisi bir arada bana cok sacma geliyor. Ha ayni evdesiniz o zaman kunusup anlasin aranizda oguzu paylasin:kahve

Uzun uzun dosundum ve bence sezon sunu:

1:Leyla yeni bir sinir krizi gecirecek,Canla ilgili olabilir:img-cray:Universite yine hayal olur.
2:Necla aileye yeni bir oguz sokunu yasatacak tabi Cemede(bu kiz beni hasta etti mgdrag)
3:Ferhunde evden gidecek ve zengin olabilir:img-in_lo
4: Ev elden gidebilir.
5:Hayrie hanim sacinin rengini degirtirebilir.

Yeni bir calisma yapicam bakalim daha neler olabilir:img-hyste

aRKASI YARIN:good:

Ayni seyleri tekrarlamayacagim, ama dikkatimi ceken bisey oldu. Simdi sen Ferhundeyi bu davranisindan oturu taktir ediyosan zaten sana coktan kotu ornek olmustur bile kanimca. Diger karakterler hicte iyi ornekmis gibi gostermiyolarki zaten. Hatta bakiniz boyle seyler yapildiginda bedelini odersiniz mutlu olamazsiniz diye bi mesajda verilmiyo degil. Ileride Ferhundeninde basina gelecekler gibi. Celiskili gordum yorumunuda onu belirtiyim istedim.

Ayrica her magazin yazarinin dedikleri ciddiye alinicak diye bisey yok bence. Ama bu fikirler yorumcularin agzindan ezber yapmiscasina hic dusmedi gitti nedense. En iyisi insanin kendi fikri :good:

ruhsarzinnur
28-05-08, 11:00
şevket ferhundeye ihanet etti.ferhundeyi değil sedefi aradı.ferhundeye karşı hep ailesini seçti.şimdi hiç üzülmesin sinirlenmesin.ferhunde artık kendi yolunu çizicek.bu hafta ferhunde evden gidebiliceğinin sinyallerini veriyor.ali rıza bey oğlunun hatalarını kabul etmeli artık.şevket de kızları da ferhundeden farklı değil.her seferinde ferhundeyi rencide etmesinler.

dFKto
28-05-08, 12:18
Sunucta bu olay uyle hic bir sey olmamis gibi davranilamaz bana gore dogru durust anlatilsin. herkese buylece dogru bir sey alsin yoksa dizileri nicin izliyoruz sadece zaman gecirmek icinmi?

Sizleri bilmem ama ben sadece zaman geçirmek için izliyorum.

Sevgili Berna yorulmasın diye ilave yorum :) :
Ruhsarzinnur, çok haklısın sanki kendi kızları çok mükemmelmiş gibi ikide birde ferhunde,yi rencide ediyorlar, çok ikiyüzlü ali rıza bey. Sanki o iki kız değildi birbirlerini yanlarındaki erkeklerin paralarıyla kıskandırmaya çalışan, onların paralarıyla hava atacak kadar görgüsüz olan.

nil90
28-05-08, 12:23
şevket ferhundeye ihanet etti.ferhundeyi değil sedefi aradı.ferhundeye karşı hep ailesini seçti.şimdi hiç üzülmesin sinirlenmesin.ferhunde artık kendi yolunu çizicek.bu hafta ferhunde evden gidebiliceğinin sinyallerini veriyor.ali rıza bey oğlunun hatalarını kabul etmeli artık.şevket de kızları da ferhundeden farklı değil.her seferinde ferhundeyi rencide etmesinler.

ferhundenin çok hataları oldu kuyruğuna kim bastıysa canını yakmak için gözünü bile kırpmadı oğuzdan para aldı bence büyük bir hata yaptı tazminat davası açsaydı ilk başta anlardım herneyse ama senin söylediklerinede katılıyorum
1.şevket olayında ferhundenn suçu olabilir ama necla olayında o mu git dedi hotele konuş oğuzla sonrada birlikte ol diye bu olayda bile onu suçluyorlar hiç anlamıyorum yaa aklı mı yok o neclanın ki o çok hazırdı zaten ailesini geride bırakmaya oğuzla mutlu olsaydı şimdi hiç demesin onun bana çok zararı oldu diye aklın nerdeydi
2.ferhunde şevket leyla necla nerdeydiler derken haklıydı bence günah keçisi resmen o ailenin yok böyle birşey hayriye sus dio necla sinirlenio haksız mı kadın haklı bence ne bu çifte standart ya necla madem ailesini düşünüyordu madem onun nası bir kadın olduğunu herkesin anlaması gerekiyordu (onların ikisinin anladılar çünkü kendi açıklarına bakmadan milletin açıklarına bakıyolar yaa)
o zaman koycaktı makbuzu masanın önüne ferhunde ile oyun oynamaya onun aklı yetmez dediğim gibi ferhunde kuyruğuna basanı affetmiyor
3.sedefi araması çok saçmaydı şevketin bi çok kadın böle bişei kaldıramaz kocan seni değilde kendisine aşık birini arıyor öle zor bi zamanda ve sen hamilesin gerçekten çok kötü (burda bi parantez açiim ferhunde oğuzla konuşuyoken şevket sandılar hayrye bağırıyo nie yalan söylüosun die sedef yakalandı nie sakladın fln gibisinden gayet sakin çifte standart)
4.ferhunde hangi akla hizmet hala o evde hiç anlamıyorum ne planlıosa yine hiç çözemedim evlilikleri şevketinde ferhundeninde kafasında bitti çünkü artık gitmesi lazım artık o evden çok yanlış yapıyor
5.leylayı pek sevmiyorum ama onun yerinde ben olsam evlilikten önce ne hata yapmış olursam olayım kardeşimin kocam ile kaçmasını kabul edemem kimse edemez davranışlarında agresif ama unutayalım ki ne kadar kötü bi evlilik olursa olsun gerçekten çok yıkıcı bir darbeydi (başka bir yorumumda dediğm gibi terapiye devam etmesi gerekiyor)

dFKto
28-05-08, 12:30
ferhundenin çok hataları oldu kuyruğuna kim bastıysa canını yakmak için gözünü bile kırpmadı oğuzdan para aldı bence büyük bir hata yaptı tazminat davası açsaydı ilk başta anlardım herneyse ama senin söylediklerinede katılıyorum
1.şevket olayında ferhundenn suçu olabilir ama necla olayında o mu git dedi hotele konuş oğuzla sonrada birlikte ol diye bu olayda bile onu suçluyorlar hiç anlamıyorum yaa aklı mı yok o neclanın ki o çok hazırdı zaten ailesini geride bırakmaya oğuzla mutlu olsaydı şimdi hiç demesin onun bana çok zararı oldu diye aklın nerdeydi
2.ferhunde şevket leyla necla nerdeydiler derken haklıydı bence günah keçisi resmen o ailenin yok böyle birşey hayriye sus dio necla sinirlenio haksız mı kadın haklı bence ne bu çifte standart ya necla madem ailesini düşünüyordu madem onun nası bir kadın olduğunu herkesin anlaması gerekiyordu (onların ikisinin anladılar çünkü kendi açıklarına bakmadan milletin açıklarına bakıyolar yaa)
o zaman koycaktı makbuzu masanın önüne ferhunde ile oyun oynamaya onun aklı yetmez dediğim gibi ferhunde kuyruğuna basanı affetmiyor
3.sedefi araması çok saçmaydı şevketin bi çok kadın böle bişei kaldıramaz kocan seni değilde kendisine aşık birini arıyor öle zor bi zamanda ve sen hamilesin gerçekten çok kötü (burda bi parantez açiim ferhunde oğuzla konuşuyoken şevket sandılar hayrye bağırıyo nie yalan söylüosun die sedef yakalandı nie sakladın fln gibisinden gayet sakin çifte standart)
4.ferhunde hangi akla hizmet hala o evde hiç anlamıyorum ne planlıosa yine hiç çözemedim evlilikleri şevketinde ferhundeninde kafasında bitti çünkü artık gitmesi lazım artık o evden çok yanlış yapıyor
5.leylayı pek sevmiyorum ama onun yerinde ben olsam evlilikten önce ne hata yapmış olursam olayım kardeşimin kocam ile kaçmasını kabul edemem kimse edemez davranışlarında agresif ama unutayalım ki ne kadar kötü bi evlilik olursa olsun gerçekten çok yıkıcı bir darbeydi (başka bir yorumumda dediğm gibi terapiye devam etmesi gerekiyor)
Bu yorumların hepsine katılıyorum.

Leyla ve Necla'nın barışmaları bence hiç akıl kârı değil, Leyla özür dilese bile affedemez Nejla'yı.Öyle böyle değil, bu çift taraflı bir ihanet. Yabancı bir kadınla aldatsaydı Oğuz onu, daha kolay atlatabilirdi ama kardeşi olunca hiç kolay değil.

aylaayla
28-05-08, 13:17
Dizilerin, sinema filmlerinin veya tiyatro oyunlarının doğru mesajlar vermek gibi bir misyonları olduğunu düşünmüyorum. Programların doğru sınıflandırmalar yapılıp uygun saatlerde sunulması önemli, ailelere de iş düşüyor, neyse çok açmayacağım bu konuyu, modlarım silmek zorunda kalmasın:)
Yoksa neler neler yazılır, sayfalar yetmez. :icon_whis

Necla-Leyla'dan gıda geldi artık. Konuyu değiştireyim de içimiz açılsın, şiştik valla (Hayriye'nin kulakları çınlasın:))
Fikret-Tahsin'in evlilik yıldönümü herhalde bu akşam:)
Tahsin gelinlik mi alıyor acaba Fikret'e? Malum geçen sene bu zamanlar nikahları cenazeden farklı olmamıştı:(
Haftaya da kutlama yapılır herhalde.

Ferhunde'nin evden gidişini bu yüzden geciktiriyorlar bence...
Sezon finaline saklıyorlar sanırım.

forever_bim
28-05-08, 13:25
Ben bu diziyi uzun zamandır Ferhunde için takip ediyorum. Canımı sıktığı zamanlar yerden yere vuruyorum bazen de onu anlamak/onu yaşamak hoşuma gidiyor.

Ferhunde kolay yaşamı olan biri değil. En büyük darbeyi çocuk yaşta üvey babasından aldı. Geçmişi ortaya döküldüğünde Ferhunde'nin nasıl dağıldığını aynı anda nasıl kinle dolup kabardığını aynı zamanda nasıl canının yandığını izlemedik mi hep beraber?

Ali Rıza Bey'in Ferhunde'yi eleştirmeye çok da hakkı yok. Kendi evlatları Ferhunde'den daha şanslıydı her anlamda. Çalışkan dürüst evlatlarını seven ataerkil olsa da evlatlarına ailesine değer veren bir adamın korumasındaydılar. Ali Rıza Bey mükemmel bir baba olamadı hiç bir zaman ama yine de evlatlarını seven korumak isteyen bir babaydı. Halen de öyle. Ferhunde'nin Ali Rıza Bey gibi bir babası da olmadı onu koruyacak kadar. Canı yanan ve bu yüzden de sürekli mutsuz olan hayata karşı dikenlerini tırnaklarını her daim çıkarmak zorunda kalan bir kadın Ferhunde.

Ama işin kolayına kaçmak istersek her şeyi hatta Çin'deki depremi de Ferhunde'den bilebiliriz. Leyla ve Necla kolay etki altında kalıyorlarmış. Demek ki kişilikleri tam anlamıyla oturmamış. Hele de Necla'nın ikide bir Ferhunde için "Onun bana çok zararı dokundu" diye çemkirmesi son derece komik. Necla ve Leyla tabaklarına ne doğradılarsa kaşıklarına o geldi. Ferhunde'nin etkisi altında kalıyorlarsa yazık çok yazık. Daha kendi benlikleri bile yerleşememiş demek ki.

forever_bim
28-05-08, 13:28
Dizilerin, sinema filmlerinin veya tiyatro oyunlarının doğru mesajlar vermek gibi bir misyonları olduğunu düşünmüyorum. Programların doğru sınıflandırmalar yapılıp uygun saatlerde sunulması önemli, ailelere de iş düşüyor, neyse çok açmayacağım bu konuyu, modlarım silmek zorunda kalmasın:)
Yoksa neler neler yazılır, sayfalar yetmez. :icon_whis

Necla-Leyla'dan gıda geldi artık. Konuyu değiştireyim de içimiz açılsın, şiştik valla (Hayriye'nin kulakları çınlasın:))
Fikret-Tahsin'in evlilik yıldönümü herhalde bu akşam:)
Tahsin gelinlik mi alıyor acaba Fikret'e? Malum geçen sene bu zamanlar nikahları cenazeden farklı olmamıştı:(
Haftaya da kutlama yapılır herhalde.

Ferhunde'nin evden gidişini bu yüzden geciktiriyorlar bence...
Sezon finaline saklıyorlar sanırım.

Tahsin ve Fikret nikahlarını kıymışlardı sade bir törenle. Hatta tören yoktu evlendirme dairesine gidip evlenmişlerdi. Zamanla birbirlerini çok güzelk bir sevgiyle sevip bağlandıklarına göre ne diyoruz? Şimdi DÜĞÜN ZAMANI.:img-in_lo

_menekşe_
28-05-08, 13:46
evleneli bir sene oldu değil mi...

o zamanki fikret'e bakın şimdiki fikret'e bakın...

evlenerek en iyisini yaptı bence..şu an hem mutlu hemde sorunsuz stretsiz(cevriye dışında:D)

belki tahsin fikret'i yemeğe çıkarır:img-icecr

mutlaka bir sürpriz yapar ama...:love05:

aylaayla
28-05-08, 13:54
Özette "çok güzel bir sürpriz" yazıyor. Bence yemekten daha romantik, daha yaratıcı bir şey olmalı. Eee... o da bir gelinlik olur herhalde:)

TrU
28-05-08, 14:40
ben de ferhunde nin yaptıklarına aferin demesem de bu aile içinde bu kadar ezilmesinden rahatsız oluyorum nedense ailede kimse aynayı kendine çevirmiyor birine çemkirmeden ahlak dersi vermeden önce..
ali rıza bey değil miydi gençliğinde evlilik dışı bir çocuk sahibi olan kadınla ilişkisi olan hem de yıllar sonra hala onu aklından atamayan?? ali rıza bey in kızları değil mi evlilik dışı hamile kalan, sevgilisiyle evden kaçan, habersiz nikah kıyan? ama nedense bir ferhunde kötü bir ferhunde ahlaksız.. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu..

arkadaş
28-05-08, 14:51
çok heyecanlıyım bu akşam izlicez ne güzel.
cem ailesini karşısına alıyor galiba necla için.şahsen ben çok isterim ikisinin tekrar beraber olmasını.leyla da gizli gizli canla buluşmuş sanırım.necla ispiyonlıyo çünkü:)

handeci
28-05-08, 15:11
çok heyecanlıyım bu akşam izlicez ne güzel.
cem ailesini karşısına alıyor galiba necla için.şahsen ben çok isterim ikisinin tekrar beraber olmasını.leyla da gizli gizli canla buluşmuş sanırım.necla ispiyonlıyo çünkü:)

necla ve leyla birbirine girmiş zaten.ferhundenin bişe yapmasına gerek yok.ferhundeyi bende koruyorum.hepinize katılıyorum.ferhunde en sevdiğim karakter.

peldağı
28-05-08, 15:39
ben yeni bölüm fragmanını gördüm leyla ve necla bayağı bir ağır laf tartışması yapıyolar bence her zaanki gibi leyla haklı
neden mi şöyle anlatayım herşeye rağmen eve gelip hayatını güllük gülistanlık geçirmeye çalışna necla enişteyle kaçtı babası evdeki resimlerini yıtrtıp adını ağızlarına almayı yasaklayan ali rıza evlatlıktan reddetti necla gene ne suratla eve geldiyse...haaa tabi fuhuştan gazetelere düşünce artık ailenin adını kirletmeye başlamıştı.ayrıca abisiyle oğuz havalimanında kavga ederken o abisine karşı oğuzu savundu şevket te orda dedi böyle biri yok artık hayatımızda diye evet leyla da oğuzla beraber ilişkiye girdi ama
1.oğuz evli değildi
2 kardeşinin kocası değildi
3.cem gibi masum birini kullanmamıştı
4.otel odalarında oğuz ona gitmesini istediğinde boynuna sarılıp seni seviyorum dememişti
5.abisiyle canıyla kanıyla kavga eden beş para etmez oğuzu savunmamıştı
6.fuhuştan gzetelere düşmemişti.
7. barlarda arkasından adam dövdürmedi
8.babası onu evlatlıktan reddetmemişti
9.leylanın arkasından iş çevirip ona hava atmak için ceme yalan söyleyip oğuzla olduğunu belli etmemke için binbir takla atmamıştı
10.büyün bunlara rağmen kardeşi onu eve aldığında ondan özür dilememek gibi bir salaklık yapmamıştı.
11.özür dlemeyip üstüne onu incitip babasının önünde küçük düşürücü sözler arfetmemişti

Sade ve Sadece oğuzla beraber oldu bebeği oldu ve EVLENİP bunu temizledi ama neca hiçbirini temizleyemedi oğuzla da evlenemedi ailesine de yüzünü güldüremedi cem gibi çocukla da berabewr olamadı şimdi iyi düşünün leyla mı haklı necla mı...

umut özlem
28-05-08, 15:43
Fikretle Tahsin 20 haziranda evlenmişlerdi..yani evlilik yıldönümlerine henüz 3 hafta gibi bir zaman var..erken kutlama olabilirmi acaba..:kahve

deniz-fan
28-05-08, 17:07
Fikretle Tahsin 20 haziranda evlenmişlerdi..yani evlilik yıldönümlerine henüz 3 hafta gibi bir zaman var..erken kutlama olabilirmi acaba..:kahve

tamı tamına aynı tarihe denk getirmezler bence .. sonuçta yaprak dökümü 20 hazirana kadar devam etmeyebilir sezon finali yapabilir .. ama evlilik yıldönümlerini ya bu akşam yada bir dahaki haftaya izleyebilirz bence .. :D:D
özetten yola çıkılırsa bu akşam bi süpriz var fikrete .. ama haftaya olan bölüme akar mı bilemem :img-wink:

Tahsin ve Fikret nikahlarını kıymışlardı sade bir törenle. Hatta tören yoktu evlendirme dairesine gidip evlenmişlerdi. Zamanla birbirlerini çok güzelk bir sevgiyle sevip bağlandıklarına göre ne diyoruz? Şimdi DÜĞÜN ZAMANI.:img-in_lo

ay ne güzel demişsin sevgili modum ! :D:D şimdi düğün zamanı !!:happy0064
ağzından bal damlıyor valla .. :D
yapsınlar düğünü de bizde ağızımız kulaklarımızda doya doya izleyelim fiklretimizle tahsinimizi .. yetti necla leyla çatışması .. azcık güldürsünler yüzümüz ya !

yengecs
28-05-08, 17:22
Ali Rıza Bey'in Ferhunde'yi eleştirmeye çok da hakkı yok. Kendi evlatları Ferhunde'den daha şanslıydı her anlamda. Çalışkan dürüst evlatlarını seven ataerkil olsa da evlatlarına ailesine değer veren bir adamın korumasındaydılar. Ali Rıza Bey mükemmel bir baba olamadı hiç bir zaman ama yine de evlatlarını seven korumak isteyen bir babaydı. Halen de öyle. Ferhunde'nin Ali Rıza Bey gibi bir babası da olmadı onu koruyacak kadar. Canı yanan ve bu yüzden de sürekli mutsuz olan hayata karşı dikenlerini tırnaklarını her daim çıkarmak zorunda kalan bir kadın Ferhunde.

Madem babasi yoktu o halde Ali Riza beyin degerini bilseydi bari, onu bile yuzune gozune bulastirdi Ferhunde maalesef. Hirslarina ihtiraslarina yenik duserek. Ali Riza bey babalik yapmadi diyemezsiniz. Ferhundeyi istemedigi halde, (ki hakliydi goruldugu uzere para nerde Ferhunde orda, acik goz oldugunu taa basindan anlamisti Ali Riza bey) ona evini acti, ona zor gunlerinde destek oldu, belki Ferhundede ona baba gozuyle bakabilseydi o baba sevkatinide fazlasiyla alabilirdi. Ama Ferhunde eve geldikten sonra burnunun dikine gidip emribaki davrandi, oysaki bu davranislarina dagdan gelip bagdakini kovmak denir (Hatta Sevketle kizlari evlendirdikten sonra Hayriye hanimla Ali Riza beyi kendi evlerinden sepetlemenin planlarini yapiyodu hatirlarsaniz. Aman iyikide bu kadar firsat verilmemis.) Evde yillarin verdigi bi duzen varken bu duzeni disardan gelen herhangi birimi degistiricek. Evet Ferhunde herhangi biriydi ve uyumsuzluguylada oyle kaldi. Bundan sonrada kendini atese atmis cok mu yani, kendisi kasindi. Ileride acisi fena cikicak o baska.. Elinin tersiyle ittiyi Ali Riza beyi cok ariyacak ama bulamicak maalesef.

deniz-fan
28-05-08, 17:58
Madem babasi yoktu o halde Ali Riza beyin degerini bilseydi bari, onu bile yuzune gozune bulastirdi Ferhunde maalesef. Hirslarina ihtiraslarina yenik duserek. Ali Riza bey babalik yapmadi diyemezsiniz. Ferhundeyi istemedigi halde, (ki hakliydi goruldugu uzere para nerde Ferhunde orda, acik goz oldugunu taa basindan anlamisti Ali Riza bey) ona evini acti, ona zor gunlerinde destek oldu, belki Ferhundede ona baba gozuyle bakabilseydi o baba sevkatinide fazlasiyla alabilirdi. Ama Ferhunde eve geldikten sonra burnunun dikine gidip emribaki davrandi, oysaki bu davranislarina dagdan gelip bagdakini kovmak denir (Hatta Sevketle kizlari evlendirdikten sonra Fahriye hanimla Ali Riza beyi kendi evlerinden sepetlemenin planlarini yapiyodu hatirlarsaniz. Aman iyikide bu kadar firsat verilmemis.) Evde yillarin verdigi bi duzen varken bu duzeni disardan gelen herhangi birimi degistiricek. Evet Ferhunde herhangi biriydi ve uyumsuzluguylada oyle kaldi. Bundan sonrada kendini atese atmis cok mu yani, kendisi kasindi. Ileride acisi fena cikicak o baska.. Elinin tersiyle ittiyi Ali Riza beyi cok ariyacak ama bulamicak maalesef.

ben bu şekilde düşünmüyorum .. sonuçta ferhunde son derece akıllı bir kadın en başından ali rıza bey ona onu kendi kızı gibi seveceğini hissettrseydi ferhundenin davranışları bu yönde olmazdı .. ali rıza bey hep gelinim olmanı onaylamıyorum oğlumun hatasını kapatmak mecbur olduğum için seni bu eve kabul ettim. hissini verdi ferhundeye .. eve geldiğinden itibaren ali rıza bey ona "ferhunde hanım" dedi ve öyle gitti ..bu hanım kelimesi ferhundenin kendini o eve ait hissetmemesi için gayet geçerli bir sebeb. Bir baba kızına hanım diye hitap etmez .. etmemeli .. ha evet dersiniz ki ferhunde çok rahat bir kadın .. ama ali rıza bey baba sevgisini ona verdiği zaman ferhundeyi onu tam anlamıyla kızı olarak kabullendiğini belli ettiği zaman ferhunde onlara karşı 10 adım ilerlerdi ben buna inanıyorum .. Ama asıl problem şu ki aile ali rıza bey ve ailesi en başından beri ferhundeyi tehlkeli bir kadın olarak kabullendi .. halbuki ferhunde tehlikeye bağışıklığı olan bir kadın .. onu tehlikeli gösteren de bu !

Pamir
28-05-08, 18:05
ali rıza bey değil miydi gençliğinde evlilik dışı bir çocuk sahibi olan kadınla ilişkisi olan hem de yıllar sonra hala onu aklından atamayan??

o bölümü nasıl izlediniz siz allah aşkına?? ben mi kaçırdım?? ali rıza bey'in o kadınla ilişkisi falan olmadı... sadece kadını sevdi ama babası izin vermediği için ayrıldı.... kadının ondan sonra evli adamla beraber oldu benim bildiğim... hatta kadının çocuğu da yoktu adamın çocuğu onun yanındaydı??
ya gerçekten ben mi yanlış izledim??? kadının hiç çocuğu yoktu manevi oğluydu diye biliyorum ben...
ama bildiğim şu varki ali rıza bey'in evlilik dışı bir çocuk sahibi olan kadınla ilişkisi falan olmadı bir de sanki senelerce bir köşeye çekilmiş de hep onu düşünmüş gibi konuşuyorsun... görünce eskileri hatırladı!!! ilk aşkı ne de olsa suç mu???

lütfen biri cevap versin ben mi yanlış izledim bu şekilde olmadı mı??

sinope
28-05-08, 19:35
Selamlar Yaprak Dokumu Severler
Dizimizi maalesefki haftalardir izleyemedim.
Tam simdi Tv yi actim ki
Fikret Ve tahsin Ve benim Guguklu saattim Cevriyem,cocuklar kahvalti masasindalar

fikret ve Tahsinin ilk karsilasmalari animsamalari cok hostu
Fikretin soyledigisoz ise harika otesiydi.:good:

Bizim Guguklu Saat duramazki:img-pilot
illa
Konusacak,her seye Maydanoz olacak:icon_whis
Nasilsa tahsin ve Fikret birbirlerine olan sevgilerini dile getirdiler.
Bu arada Cevriye Guguklu Saati sinirinden,hasedinden boregimi yedi.borekmi Onu yedi :img-hyste
hay bogazina takilasica:img-hyste
Kiskancindan ne halt edecegini bilemedi( cocuklar opsene diyince)
AAAAAAAAAAAA
diyipte cemkirmesi yokmuydu:img-tomat:

catlada patla Guguklu saatim
Onlar erdiler Muradlarina Bizlerde hayirlisyla Forumcak Dugunlerini yapacagiz
Sanada Davetiye yollariz:img-hyste:img-hyste:img-hyste
EEEEEEE
kambersiz Dugun olmiyacagina gore( ama agzina Fermuar diktirecegiz ona gore):img-hyste:img-hyste

Sevgilerimle....

CicimBenim
28-05-08, 20:32
Ali Riza bey basindan beri Ferhunde'ye babalik yapsaydi belkide Ferhunde oyle olmazdi diyen arkadaslara birsey hatirlatmak isterim... Sevket Ferhunden'in evli oldugunu ogrendiginde Ferhunden'in ev hayatini bize gostermislerdi. Benim gordugum ve anladigim kadariyla eski kocasi ve kayin validesi ona cok iyi davraniyorlardi, kocasini birakin kayin validesi iyi dusunuyordu onun hakkinda ama bizimki nasil davraniyordu ikisine unuttunuzmu?! Buna ragmen Ferhunde yine de deger bilmedi, o tecrubenin dersini bile almadiki Sevket ve ailesine saygi versin!

Ferhunde kac kere kendini acindirdi bizlere ve her seferinde acidik ama 2-3 bolum aradan gectikten sonra ayni Ferhunde geri geldi ekrana! Bu nedenle ona acimiyorum cunku Ferhunde hep ayni kalacak ve sonunda mutsuz ve yapa yanliz olacak. Insanlarin degerini, kiymetini bilmeyen, rahatliga kavusmak icin herkesi sirtindan vuracak ve kullanacak bir kisilige sahiptir ve bu degismiyecek. Bence Ferhunde ne eski kocasini sevdi ne de Sevketi.

Madem ailesini saymiyorsun, madem evliligin bitti git o evden, yeni sayfani ac ama yok Ferhunde hanim kocasini bosverdi baskalarinin pesinde kosuyor ve hala o insanlarla yasayip utanmadan yuzlerine bakiyor! Sakina Sevket'le Sedef'i sorun etmeyin. Sevket Ferhunde'yi cok sevdi, cok ugrasti onu degistirmek icin ve hep bu yuzden ortada kaldi. Istedigi ve sevdigi kadini goremedigi icin mutlulugu baskasinda aradi... onu cok sevecek, saygi gosterecek Sedefi sonunda gordu. Buna ragmen, Ferhundeyi hic aldatmadi, belki baskasini dusundu ama bundan otesi olmadi... sanki Ferhunde baskasini dusunmedi! Yamani unuttuk galiba...

Sevmiyorum bu kadini, rolunu iyi oynuyor buna lafim yok ama iyi niyetli biri degil. Oguz gibi ama disi!

Leyla ve Neclaya gelince, ikiside cok suclu ama bunlar Leyla ile basladi inkar etmiyelim. Leyla arandi, buldu ve sonunda bedelini agir odedi. Tabiki boyle korkunc seyleri yasamasini istemezdim ama o zamanki dusuncem bunlari yasiyarak ders alip tekrar hata yapmaz diye umut etmistim ama yanilmisim. Ona yapilani baskasini yapiyor ve farkinda degilmis gibi devam ediyor. Leyla hic bir zaman Oguzu sevmedi, sadece hoslandi ve zoraki evliligi ona Oguzu sevmesine mecbur etti. O sevdigi adami elinden aldigi icin degil, kocasini elinden alan kiz kardesi oldugu icin kin besliyor.

Necla Oguza ilk bulasmicakti, neymis parasi icinmis! Tamam enistesi ile kacti ama onu hic bir zaman enistesi olarak gormedi. Sevdigin adam kiz kardesinle evleniyor, bu cok uzucu ve cok korkunc bir durum. Keske kacmasaydi ama kacti ve bunlar silinmiyor, geri alinmiyor. Suan Necla dogru yolda umarim degismez.

Ortalik o kadar karismisken, Necla ve Leyla el birligi ile destek olmalari gerekirken yaptiklari hic hos degil. Bunun seuclusu Leyla, kiskaniyor kardesini. Herkesin hala ona karsi tepkili ve ofkeli olmalarini istiyor ama bu olmayinca kavgaya hazirlaniyor. Unutuyorki, eve geri gelmesini isteyen o! Surekli sorun yaratarak herkesin huzurunu dahada bozuyor!

izgi
28-05-08, 20:54
fragmanı gördünüz mü? çok heyecanlı olacak gelecek hafta... ferhundeyle levent tartışıyorlar..ferhunde levente tokat atıyor..sonra levent kolundan tutup kendine doğru çekiyor ve ferhundeyi öpüyor...

Neverland
28-05-08, 20:57
leyla-necla sahnesi mükemmeldi.. leyla ne kadar haklıydı söylediklerinde.. herkes onun üzerine basarak aklanmaya çalışıyor gerçekten. necla leylanın canla olan ilişkisini kullanarak kendini tekrar masum ve asil göstermeye çalışıyor..

starfish06
28-05-08, 20:57
fragmanı gördünüz mü? çok heyecanlı olacak gelecek hafta... ferhundeyle levent tartışıyorlar..ferhunde levente tokat atıyor..sonra levent kolundan tutup kendine doğru çekiyor ve ferhundeyi öpüyor...

Bu foruma ilk kez yazıyorum, çünkü yeni bölüm fragmanı benide çok heyecanlandırdı :) yine bomba bi bölüm olacağa benziyor ve ferhunde levente de iyi oynuyor anlaşılan, istemem yan cebime koy :img-hyste

irem123
28-05-08, 21:00

Malesef daha görmedim...yurtdisinda daha bölüm bitmedi...aslinda ben yaprak bölümünü uzun süredir izlemiyordum ama levent ve ferhunde arasindakileri cok merak ettim icin izleme basladim tekrar :icon_whis

Fragmana göre o zaman gelecek hafta bölüm tam benlik :good:

serçe_n
<