Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi-(Arşiv 16)

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10

* defne *
29-04-08, 21:37
fragmanı şimdi izledim.asi ağlıyor evet ve hiç haketmiyor bunları.ama demir de ağlıyor ve haketmiyor yaşadıklarını. aynı acıları yıllar sonra tekrar yaşamayı demir hekediyormu sizce.ne olur tek taraflı bakmayalım olaylara.aşk elbette büyük ve sonunda onların aşkları kazanmalı.asi nin o kadar demir i kovduğu zamanlarda demir üzüldü ama ağlamadı(o nedenle mi asiye bu kadar kızmadık) ve sevdiğinin yanında oldu hep.asi de kıskandırmak yerinde sevdiğinin yanında olmalı,destek olmalı.

sevgili asum;
sanırım bazı yanlış anlaşılmalar var..

eğer demir, sevdiğini(seviyo mu gerçekten acaba), Asi'sini, kendinden uzaklaştırmaya çalışmasa, Asi yanında olmak, derdini paylaşmak istemez mi?

Asi, Demiri yanından uzaklaştırdığı (sizin tabirinizle kovduğu) zamanlarda, kendince -biraz olsun- haklıydı..hepimiz biliyoruzki Demir, intikam için gelmişti o şehre, istediği tek şey kozcuoğullarına acı vermekti..başlarda buz gibi bi adamdı, sonradan değişti..kendiside bunu itiraf etmedi mi "ben seninle değiştim Asi"..
Asi, demirin geliş sebebini, öfkesine mağlup olmuş o demiri unutmadı, yavaş yavaş yaklaştı ona, adımları hep tedbirliydi..tam güvenmişken, ona inanmışken, "yarı yolda bırakıldı" .. aldanmış hissetti, haklıydı..

Asi, hiçbir zaman demiri kıskandırmaya çalışmadı, bundan sonrada böyle bişey yapıcanı sanmıyorum, öyle bi kız değil o..ama demir yapmıştı.. asi'ye meşgulum deyip, gözünün önünde leyla'yla gezmeye çıkmıştı.. onu bile-isteye kırmıştı..yine aynı şeyi yapıyor..Demir, başını taştan taşa vurcak ama herşey için çok geç olucak..

asum
29-04-08, 21:38
Demirin fragmanda ağladığını göremedim. Herlade gözümden kaçtı. Yıllar sonra Demirin tekrar aynı acıları yaşamasının sebebi ASİ değil ki.

-Demirin annesinin yıllar önce nehre atlamsının sebebi de ASİ değildi şimdi teyzesinin intiharının sebebi de ASİ değil.

Hatta ASİ malesef ki DEMİR'in geçmişinden haksız yere defalarca nasibini alan bir mağdur. Dizideki bence en haksız yere mağdur olan kişi o.

Şimdi kendisini yanında istemeyen birisi için üstelik de bunu ikinci defa yapan birisi için ASİ'nin emek sarf etmesi ve destek olmaya çalışması bence onursuzca bir davranış olur.
dikkat ederseniz yazımda ben hiç olanlarda asi nin suçu var demedim.sadece demir in yaşadıkları ile bütün düşünüp demir e anlayışlı davranmak gerek dedim.

sevgilerimle

sude9
29-04-08, 21:41
Demir'in ilkkez ağladığını göreceğiz..bu çocuk ağlamıyor içine ata ata bi hal olacak diyordum..neyse ki bu sefer ağlıyor..çaresizliğinin çökmüşlüğünün göstergesi ama en azından içine atıp kendi kendini yemesinden iyidir...ellerini birleştirip başını kollarının arasına gömüp ağladığı sahne içime oturdu..çıkmaz kolay kolay..nehirde ki bağırış ve çırpınışı da...

asi'nin sözlerinden Demir'in birşey anlatmadığı düşüncesine kapıldım..ayrılık sözleri ediyor ama açıklama yok..haliyle asi darmadağın olmuş..gözyaşlarına boğulmuş..inandığı için kendini suçlar olmuş..demir'in iç dünyasında birşeyler oluyor..buna rağmen mantığını da kaybetmemiş..bu ani değişimin normal olmadığının bilincinde bu da güzel..

asi gözyaşlarını silip demir'in kapısını çalıyor..üzerinde yine aynı kıyafet..nedenini öğrenmek için demir'in kapısına dayanmış olmalı...bu defne ile yaptığı konuşmadan sonra diye düşünüyorum ama ilk konuşmanın ardından yani..tamam dedikten sonra çekip gidiyor sonra yolda vazgeçip geri dönüyor ve kapıyı çalıyor da olabilir..

cimcime_kiz
29-04-08, 21:45
Fragmanın ana konusu..daha doğrusu fragmancının dediği
Demir kaç fragmandır sen konuşuyorsun yeter artık ,hep sana çalışacak değilim ya konuşma sırası şimdi Asi de..susma asi..sustukça sıra sana gelecek..bak geldi bile

...............

Aynen ya :img-hyste
Demir konus konus bir yere kadar demisdir icinden :img-hyste
Gecen fragman Asiyle konusup durdu, bagirdi kizdi askini ilan etti :img-in_lo
Bu seferde sira Aside, ama asinin sözler Demirin gecen bölümde sarf ettikleri kadar romantik olmiyacak glba :img-pilot
Olmasinda zaten, müstehak demire :img-ok:
Aslidna Tüyolara bakilirsa daha sert bir Demir beklemisdim,
Fragmana bakilirsa, istemedigi halde, mantigi ile düsündügü icin dogru oldugunu düsündügü icin öyle konusacak Asi ile..
Baya bir üzgün ve pisman gözüküyordu demirim :icon_sorr

Ali beyide göstermedilerbi, o parlak ayakkabili adam oydu glba :img-hyste
Demir 10-Numarali Bakisini attigina göre o yana, yada Asiyede bakmis olablir tabikide :img-in_lo

Ama ben Asime kiyamam :icon_sorr
Ne cok agladi o öyle :img-cray:
Ama yinede gururlu kiz, Demirle görüsmeden önce bi güzel gözyaslarini sildi..
Fakat bu sahne ne zaman onu kestiremedim tam :icon_whis
Demirle konusdukdan sonra olmasi lazimki, agliyor cünki.
E peki o zaman niye Demirin evine dönüp kapiyi caliyor, söyliyecekleri var glba :icon_whis

asum
29-04-08, 21:47
sevgili asum;
sanırım bazı yanlış anlaşılmalar var..

eğer demir, sevdiğini(seviyo mu gerçekten acaba), Asi'sini, kendinden uzaklaştırmaya çalışmasa, Asi yanında olmak, derdini paylaşmak istemez mi?

Asi, Demiri yanından uzaklaştırdığı (sizin tabirinizle kovduğu) zamanlarda, kendince -biraz olsun- haklıydı..hepimiz biliyoruzki Demir, intikam için gelmişti o şehre, istediği tek şey kozcuoğullarına acı vermekti..başlarda buz gibi bi adamdı, sonradan değişti..kendiside bunu itiraf etmedi mi "ben seninle değiştim Asi"..
Asi, demirin geliş sebebini, öfkesine mağlup olmuş o demiri unutmadı, yavaş yavaş yaklaştı ona, adımları hep tedbirliydi..tam güvenmişken, ona inanmışken, "yarı yolda bırakıldı" .. aldanmış hissetti, haklıydı..

Asi, hiçbir zaman demiri kıskandırmaya çalışmadı, bundan sonrada böyle bişey yapıcanı sanmıyorum, öyle bi kız değil o..ama demir yapmıştı.. asi'ye meşgulum deyip, gözünün önünde leyla'yla gezmeye çıkmıştı.. onu bile-isteye kırmıştı..yine aynı şeyi yapıyor..Demir, başını taştan taşa vurcak ama herşey için çok geç olucak..

sevgili defne,

demir gerçekten seviyor ve bence bunu defalarca belli etti.sizin de dediğiniz gibi 'ben seninle değiştim asi 'diyorsa ,intikamın sözü edilemez artık.demir ilk seferinde olduğu gibi sadece sevdiğinin yara almamasını düşünerek,anlamsız sözler söylemiş olabilir.bunun en doğru tartışmasını bölümü izledikten sonra yapmak gerekir diye düşünüyorum.

sevgilerimle.

* defne *
29-04-08, 21:53
Asi'nin Demir'in kapısındaki görüntüsü dikkatimi çekti, gözyaşlarını siliyor kapı açılmadan önce, bu da bana 2.kez geldiğini düşündürüyor, umarım yanılmıyorumdur ve umarım bu 2.geliş anladığını, destek olacağını belirten bir geliştir

evet Asi o kapıya 2. kez gidiyor, bu belli..snowdrp_skf bi kurgu yapmış, benimde aklıma yattı:

Asi, fragmanı ilk izlediğimden beri içime oturan "yani...tamam" repliğini, yaşlı gözlerle söyleyip demirin yanından ayrıldıktan sonra defneye gidip ağlıyo, sonra süheylanın başına geleni öğrenip geri dönüyo..

hmm..bu kurguda bişey eksik gibi ama..:icon_whis

Asi, çok cesur bi kız..demir ne dedi bilmiyorum ama, o kapıya geri dönebilmesi, aşkına sahip çıktığını, daha da önemlisi, aşkının gururundan fazla olduğunu, gösterir..

scally77
29-04-08, 22:03
fragmanı pek iç açıcı değil.... heralde ilk kez bu hafta hiç bir heyecan ve merak duygusu olmadı bende ... yani izlesemde olur izlemesemde modundayım..

senaristler yeni bölüm yetiştirme telaşından bölümü izleyemiyorlar galiba kafaları sürekli senaryo ile meşgul olduğundan görüntülerden bi haberler kanımca..... bu kadar mutlu olan, gözlerinin içi gülen iki kişiyi aynı gün içinde gözleri kan ağlar duruma getirmek psikopatça yaaa işte...:img-cray:
Demir i anlayabiliyorum.. ama Asi' yi o şekilde uzaklaştırmak yerine seni çok sevdiğimi biliyorsun sana olan sevgimden şüphem yok ama biraz kendimi toparlamam lazım bana biraz zaman ver ( gerçi bu durumda yanında tutup ondan destek alması daha mantıklı olurdu ama senaristler..) gibisinden cümlelr kıursa ne olur...
İhsan ın Süheyla ya söyledikleri aşk itirafı değilde teselli ya da destek sözleri olarak yorumladım ben... o yüzden çok kızgın değilim geçelim

Yabancı Damat dizisinde aşıklarımız bu kadar sürünmemiş hemen evlenivermişti... dizinin reytinglerii de gayet iyiydi tabi o komedi ağırlıklı bir diziydi ama ASİ de de böyle beraber olsalardı tatlı talı atışsalardı arada kıskançlık krizleri tutsaydı ama nedir klişe 3. kişi...

yani Demir bu 3. şahısı kıskandığı için tekrar yanaşmaya çalışacaksa hiç uğraşmasın ..ne o teyzesinin kıymeti Ali gelene kadar mı daha fazlaydı....
senin olduğunu seni sevdiğini bilirken kendini garantiye almışken oh rahat rahat istediğin gibi davran kır üz kızı başkası gelince kaybetme korkusuyla dön kıymetini anla oh ne ala:img-tomat:img-tomat...
tamam Asi de çok çemkirdi Demir e ama Demir in ikidir yaptığının yanında yenilir yutulur şeyler sayılır

ASİ DEMİR'İ SÜRÜNDÜRSÜN diyenlerdenim artık...beyimizin o arada bi kalkan kaşları ile havada olan burnu biraz aşağı doğru meyletsin..
NOT:hani böyle arada ayakta eller cepte boyun dik sadece gözler yere bakıyo kaşlar havada hali varya sonra ani bi hareketle pat diye gözlerini dikikiyo kastettiğim hali işte budur

neyse herkese iyi geceler...

* defne *
29-04-08, 22:13
sevgili defne,

demir gerçekten seviyor ve bence bunu defalarca belli etti.sizin de dediğiniz gibi 'ben seninle değiştim asi 'diyorsa ,intikamın sözü edilemez artık.demir ilk seferinde olduğu gibi sadece sevdiğinin yara almamasını düşünerek,anlamsız sözler söylemiş olabilir.bunun en doğru tartışmasını bölümü izledikten sonra yapmak gerekir diye düşünüyorum.

sevgilerimle.

yeniden sevgili asum (isminiz asum mu?) =)

intikam duygusu geçmişte kaldı tabii ( bu olanlardan sonra yeniden canlanadabilir, aman Allah korusun), ben sadece Asi'nin ona yaklaşımının birden değilde, yavaş yavaş ve tedbirlice olmasının sebebi olarak açıkladım bunu..
inandığı, güvendiği zamanda, ilk yakınlaşmalarının ardından, geçmiş meselelerinin tabiri caizsa hortlamasıyla demir 180 derece dönünce, Asi haklı olarak yeniden bir sürece ihtiyaç duydu..hemen güvenemezdi..

"ben seninle değiştim Asi" sözünü söylediğinde gerçekten değişmişti, Asi yeniden güvendi ona..

peki şimdi demir ne yapıyor? 2. kez Asi'nin ona olan inancını yitirmesine sebep oluyor..yine aynı meseleler yüzünden sevdiğinin yanında değil, karşısında olmasını istiyor..bunun adına 'sevdiği zarar görmesin diye kendinden uzaklaştırmak' demem ben.. olsa olsa Asi'nin tasvir ettiği gibi 'engeller karşısında geri çekilen demir' derim..

inşallah, bu bölümde, Demir beni yanıltır, aşkının engellere takılıp, geçmişe kurban gitmeyecek kadar büyük olduğunu hepimize kanıtlar..
hiç sanmıyorum, ama çok istiyorum..

burcix
29-04-08, 22:56
Fragman beni çok üzdü Demir'in Asi'ye geri dönüşünün nedeni umarım ki üçüncü şahıs olmaz. O zaman aşk değil kıskançlık olur. Evet Demir hatalar yaptı Asi'nin hak etmediği bir şekilde Asi'yi bırakıp gitti. Ama Asi ve Demir aşkı yaşanmalı önce. Umarım yazıldığı gibi bu ayrılık uzun sürmez.

Bir de söylemek istedim...Bazı durumlardan dolayı içimde kalmasın diye..

Ziya karakterini sevmiyorum ama oynayan oyuncu o kadar başarılı bir performans sergiliyor ki o karakteri o zannedip ona kızıyorum nerdeyse.... Bu kadar uzun boylu olmasa da benzer şeyler yaşadım ....yakışıklı ama kötü kalpli adamların nasıl zarar verdiğini bizzat yaşayıp gördüm. hikayeyyi söylene söylene izliyorum annem de ters ters bakıyor bana. Üvey evlat olmasının nedeni karakteri...

Yine Süheyla karakterini de sevmiyorum ama o da o kadar sert ki, hep ifadesi donuk öfkeli sanıyorum ki bu hanımefendi hayatında da böyle bir hanım ona da kızıyorum hatta neredeyse intihar ettiğinde hay şimdiyi mi buldun ölecek dedim. Onun performansını da çok başarılı buluyorum.

Yine Cemal Ağa da hiç sevmediğim herşeye kötü niyetli bakan kindar bir adam. Tam eski kafa toprak ağası gibi. Ama tabii oyuncunun başarısı tartışılmaz bile bunları belirtmek istedim.

İyi geceler...

şebnemFB
29-04-08, 23:10
Tabii ki karakterleri sevmiyoruz hepimiz tanımadığımız etmediğimiz insanları niye sevmeyelim...

Ama Ziya iyi çıkacak aşk onu iyileştirecek ben buna inanıyorum bunu da söyleyeyim.

Gerçi ben bütün fragmana rağmen saf saf hala üçüncü kişinin geçici olacağına ve Asi ve Demir'in aşkını yakın zamanda izleyceğimize de inanaıyorum ama.. belli olmaz tabiii...

thearda
29-04-08, 23:37
Tüyo okumam seyir keyfini kaçıdığını düşünürüm en azından okumamaya çalışırım. Bugün okudum fragmandan sonra...
Çok üzücü bir bölüm olmuş. Karakter olarak Demir'e yüklenecek bir şey yok. Kendisi yüzünden hayatta kalmış kendini büyütmüş bir kadının intiharına şahit olan bir adamın bakışları vardı gözünde. Bu kolay değildir. Ben Süheyla'nın intiharını temadan da ayrılık sebebi olma ihtamalinden de istememiştim. Olan oldu artık. Demir boşlukta gibi. Ayrılıyor Asi ne aptalım diye ağlıyor. Ayrılması can sıkıcı ama Asi Süheyla'nın intiharını duyuyorsa aşkına sahip çıkmalı bu annesi intihar etmiş bir adam için nasıl bi şoktur.. Hele ki herşeye sorumluluk duyan bir karakter için. Elbette kendini birden saçma sapan hamleler yaparken bulabilir.Sevmediğini aşık olmadığını göstermez. Çok uzun zamandır Demir'in yüzünde gördüğüm en acı en gerçek ifadeydi ayrıca....asi de haklı dün öyle diyen karakter bugün ayrılalım diyor. ama Asi gerçeği görecektir. ailelerin ve gururun aralarına girmesine sıkılsa bile görecektir. Asi böyle farklı bir kadın karakteri çünkü. Başta kızsa da Demir'i anlamya çalışacaktır. Mnatıklı olan da budur...
Gördüğüm kadarıyla yeni bir Demir geliyor. Asi bu kadar güvensizken bu kadar yıkılmışken en fazla kıskançlık yaratmak için gururdan yaklaşır ona. Ama uzamadan gerçeği görür ve bu sefer ki hamleyi Demir yapar. Dediğiniz gibi bir Bala Demir Ali ,sanırım yeni karakterin adı, Asi Ali dörtlüsü olmaz olamaz. Ihlamurlar da o dört karakter başta vardı hikaye oydu. Burada ise hikayemiz o değil ki. Eğer o olursa örnek ben kendi adıma izlemem.zannetmiyorum ama eski bir yorumcu olarak eski bir dizici olarak bu kadar saçma bir yola gireceklerini. ne reyting anlamında ne hikaye anlamında böyle bir daralma yok. Bir de o zaman o üçüncü kişiyi daha güçlü daha doğrusu daha tanınan bir oyuncuya oynatırlardı. Kenan gibi bir karakterdir diye tahmin ediyorum. Bu klişeyi bile sevmesem de. Dörtlü aşk hikayesi kadar itici değildir en azından.
Fragmandan izlediğim kadarıyla o bocalamayı iki tarfaında kendi hüznünü kendi açılarından haklılıklarını göreceğiz. ve biz de onlar gibi arada kalacağız.
İhsan ve Neriman'ın arasına süheyla'nın girmesi...Olacak iş değil ya.
Bir diğer konuya gelince...
Oyuncu ve karakter karıştırılmamalı bence de...
Ama ben kötü karakterleri çok severim daha önce de yazmıştım anti Jackçiyim, Sawyercıyım, Locke'cuyum örnek Lost ta da...
Bizim kötü/iyi karakterlerden Ziya ve Cemal Ağa'yı çok beğeniyorum. Ne yapacakları belli değil. Her an sürprizler çıkarabilecek karakterler. Gerçekçi karakterler. İçlerinde iyilik de var kötülük de...Hikaye sıkışmıyor o zaman bu karakterler hep doğru davranmak zorunda kalmıyorlar. Çünkü mesela Demir ya da Asi gbi karakterler hiçbir şeye boşver diyemez mükemmeldirler çünkü. Ama hayatta herkes bir yerlerde bir şeylere boşvermiş birilerini kırmış hakkını yemiş hata yapmıştır. tabii iyilik abartıldığı gibi kötülük de bartılıyor bazen dizilerde. Denge olsun diye herhalde.

d.d.
29-04-08, 23:49
Hoşgeldin diyen FEL!ADE ve kartalsu; çok teşekkür ederim.
Asi'yle Demir'in öyküsüne direk etki yapan Süheyla'ya biraz çevirmek lazım ışıkları bence. Çünkü öyle ya da böyle, Demir'in yaşamına müdahale edebiliyor ve bütün ruh halini de etkiliyor.

Öfkesi nedeniyle sevgisiz bir kadın haline gelmiş Süheyla'nın ne yazık ki kendisiyle bile kavgalı olduğu için huzur ve mutluluğu bulması yakın tarihte mümkün görünmüyor.Kini o kadar güçlü ki, bunun kendisini nasıl yalnız bıraktığını, nefretinin sonunda gelip kendini vurduğunu gördük.
Acı çekmiş olduğu doğru ancak çok egoist ve başkalarına bağımlı bir kadın. Kendi çocuğu gibi sevip büyüttüğü Demir ve Meleği sanki kendi davasına ortak olmak için yaşamına almış gibi.
Normal bir yaşama dönüp, sevip sevilmek isteyen iki kardeş her nefes almak istediklerinde,acımasızca geçmişi hatırlatarak kontrol altında tutuyor.

Melek ve Demir tüm bu kötü duygulardan uzaklaşmak istediklerinde ise, "güçlü kadın" Süheyla pes ediyor.Maksat gerçekten ölüp kurtulmak mı yoksa geride bırakacaklarına vicdan azabı mı yaşatmak, orayı ayıramıyorum.

Çocuğunu doğurtan ebeyi bulduğunda İhsan Kozcuoğlu'na lanet ederken kızlarının asla mutlu olmaması, acı çekmeleri için beddua etmişti. Sanırım Süheyla'nın nefreti sona ermeden Asi de Demir'le bir araya gelemiycek.

thearda
30-04-08, 00:02
Sevgili d.d. yorumunda haklılık payı yok değil ama kontrol altında tutan o mu şu saatten sonra onu izleyip görmek gerek. çünkü değişmiş bir Süheyla da olabilir. Belki demir onu kaybetmeyi, bu sorumluğu taşımayı göze alamayıp, hayatını kuşatan kabukla sorumluluk duyguduyla kendini feda ediyor, aşkından vaz geçiyor, belki Asi'nin bile bu olumsuzluktan etkilenebileceğini düşünüyor. Bütün bunları göze alamayıp kendi kararıyla ayrılıyor Asi den. zaten eğer Süheyla bu intihardan değişmemiş bir şekilde çıkarsa o zaman o karakter hakikaten biraz fazla kara olacak. İhsan'ı ele geçirmeyi, intikam davasına yeniden bizim çocukları ortak etme yolunu seçerse zaten bu sadece vicdan yapsınlar diye bir intihar olur ki o zamna bu karakter ne olur onu bilemem. Çünkü eğer kayıplarına dayanamayıp intihar ettiyse o kayıpların nedeninin ne olduğunu da keşfetmiş olması gerekir. Keşfetmediyse bu kadın ne yapıyor derim ben kendi adıma.

NILFER1
30-04-08, 05:35
Herkese selam,
forumun takipçiyim ama bu benim ilk mesajım olacak.
Dizide işler gittikçe sarpa sarıyor ama dizinin devam etmesi için bu travmalar gerekli elbet.
Pek çok kişi Demir'e kızıyor (haklı olarak) ama işlere biraz onun açısından bakmak gerekiyor.
Hiç geçmişinde anne, kız kardeş ya da önemli bir kadın figürü ile sorun yaşamış bir erkeği yakından tanıdınız mı bilmiyorum ama inanın erkekler bu gibi köklü sorunlarda çok ciddi bocalamalar yaşıyorlar.(Senaristlerin kadın olmasının avantajı ya da dezavantajı burada kendini gösteriyor işte.kadınlar bu gibi analizleri çok daha net ve dürüst yapabiliyor)
Demir; annesinin ölümü, Melek'le beraber yaşadıkları bu korkunç olay ve arkasından intikam duygusu ile geçmişin sayfalarını asla kapatmayan bir teyzenin kanatları altında büyümenin getirdiği tüm karmaşayı hem karakterine hem de kalbine kazımış şanssız bir karakter.Küçücük yaşta yaşamındaki iki kadına sahip çıkan bir erkek olma bilincini üstlenmenin yanında kendilerini büyüten ve hep kendilerine yapılan acımasızlıklarla onları yoğuran teyzesine kolay kolay halledemeyecği bir zaafı var.
Annesininin ölümünü engelleyemedi- ama şimdi teyzesinin intiharı geride bırakmaya karar verdiği zaaflarını yeniden su yüzüne çıkardı.
Asi'ye duyduğu aşkı tartışmak anlamsız. Hatta bence Asi-Demir ilişkisinde çok daha yoğun ve tutkulu seven o. Belki yaşamda olduğu gibi duygusal ilişkilerde de Asi'ye göre daha deneyimli gibi gözüküyor ama Demir gibi duygusal bir enkaz için bu aşk hiç tanımdığı bir dünya.
Aşktaki tecrübesizliğinin, savunmasızlığının heyecanı ile küçük bir çocuk gibi coşarken, ne yazık ki karakterinin en hasarlı ve derindeki yaralarına dokunacak bu olayda içinde halledemediği sorumluluklarının/ vicdan azaplarının/keşkelerinin/ eksikliklerinin kurbanı oluyor.
Çoğunluğun ona kızdığının farkındayım,Asi'yi 2. kez yarı yolda bırakıyor gibi görünüyor şu an. Belki biraz öyle ama kafasının ne kadar allak bullak olduğuna da küçük bir parantez açın derim.
Anne yarısı teyzesi de annesi gibi kendini Asi'ye atacak kadar yaşama küsüyor. Yeni bir sayfa açıp geçmişi unutmaya karar verdiği,teyzesine ve soluduğu nefretine sırtını döndüğü ve evi terk edip yıllardır" düşmanı" olarak hedef gösterilen bir ailenin kızına olan aşkını yaşamayı seçtiği bir zamanda bunlar olduğu için kendini sorumlu hissediyor ve evet ne yazık ki kafası karışıyor.
Benim fragmanda gördüğüm bir adım geri çekilmiş bir Demir ve tüm masumiyetiyle bunu olduğundan daha kötü yorumlayan bir Asi.
Bazen biraz yer açıp insanların nefes almasına izin vermek işleri kolaylaştırır.Demir pek çok olayda öne çıkıp herşeyi çözümleyen, güçlü ve yenilmez bir erkek olabilir ama konu geçmişindeki yaralara dokunduğunda savunmasız ve yalnız bir çocuk hala.
Asi "anladım" diyerek kalkıp giderken Demir ne yapabileceğini bilemeyen, kafası karmakarışık, sevdiği kadına tutunmak isteyen ama hareketlerinin bedellerini sağlıklı olarak hesaplayamayan bir ruh halinde sanki.
Asi keşke "senden asla vazgeçmeyeceğim" sözüne güvenebilse çünkü o sözü söyleyen güçlü ve aşık olan gerçek Demir'di.
Şu an bocalayan Demir'in de üstesinden geleceğine eminim. Zaman ve yaşamak bence bu işin çözümü.
Bence Asi'nin yapması gereken, kendinden ödün vermeden ama aşkı için sabırla ve hatalı sonuçlara varmadan Demir'in biraz olsun kafasını toplamasını beklemek ve zamanı geldiğinde de elinden yakalayıp bırakmamak.
Gurur her zaman arkanı dönüp gitmek değil, yeri geldiğinde de aşkına sahip çımmayı da gerektirebilir.
Sevgiler
bye

Yorumunuz çok güzel. Fragmanı seyredene kadar Demir e kızanlardan biri de bendim, aynı şeyi ikinci kere yapıyor diye. Ama Demir in fragmandaki halini görünce yaşadığı acının ve karmaşanın derinliğini anladım. Murat Bey de çok iyi oynamış o sahnelerde resmen içim acıdı seyrederken. Asicik daha çok genç ama umarım aşık olduğu adamı biraz tanımıştır ve görünmeyenin ardındakini görüp ona destek olur. Şimdi gurur zamanı değil. Şimdi sevdiğinin yanında olma zamanı. Yanında olmak illa fiziksel olarak yanında olmak değildir. Demir i anlayıp onun yanında olduğunu , onu sevdiğini hissettirsin yeter, Demir onu itse bile.

hekimoglu64
30-04-08, 06:04
bu hafta asi yine cok karismis ya
asim yine agliyor yine bu demir artik uzak dursun
ir zahmet ya asimden gecen hafta ne dedim dedigimcikti
yine kavga ederler dedim....fragmanin son shanesinde asiyi biraz
iyi gördüm cok sükür....ve fragmanin sonunda beklenen oyuncu kanbolat yani ali geliyor:happy0064:happy0064benim adas:)ammada adaslarim varya:)
kanbolat ve asi yani ali ve asi benim favorim:good::good:

haa sakin yanlis anlasimalsin sadece dizide gercekte ise
imzadki kisiyle her zaman:good::good:neco and tuba yani:img-wink:bye

ipekaziz
30-04-08, 06:32
Herkese günaydın

Sevgili d.d. hoşgeldiniz.....

Bende izledim fragmanı ve sahiden üzücü bir bölüm bizleri bekliyor...... Ama bu kadar kısa sürede bu kadar keskin dönüşler ı-ıh olmamış.....

Bir bölüm önce Asi'nin karşısında eriyen Demir, Demir'in gözlerinde yitip giden Asi'yi izledik ve daha üzerinden dizi zamanına göre bile 1 tek gün geçmeden Demir'in yaşadığı korkunç deneyim yüzünden bocalamalarına ve Asi ile aralarının açılmasına mı şahit olacağız?

Mantıksız....

Bu kadar çabuk ve bu kadar açıklamasız olursa, bence mantıksız.....

Demir büyük bir şok yaşadı. Son derece gereksiz bir senaryo kurgusuyla Süheyla intihara kalkıştı. Ve Demir vicdan azabına gark oldu. Zaten daha önceki bölümde Melek, Leyla'yla birlikte İstanbul'a gitmek için arabaya binerken, arkasından bakan ağabeyinin gözlerinde "yaa acaba ailemi çok mu boşladım, bu sevda-aşk-meşk durumlarına kendimi çok mu kaptırdım, ne oluyor oğlum Demir sana, kendine gel, birazda ailenle ilgilenmelisin" gelgitlerini okumuştuk...

Şimdi intihara kalkışmak kadar marjinal bir eylem gerçekleştirilince, Demir, teyzesine ve kardeşine karşı son zamanlarda aşırı duyarsız ve ilgisiz davrandığına iyice ikna oldu tabiiii......

Diğer açıdan baktığınızda, bu dizide "intihar eden, daha doğrusu etmeye kalkışan, bu hareketinin muhakkak olumlu karşılığını görüyor" diye bir sonuç çıkarabiliriz. Bkz Gonca, Bkz Süheyla.... Yani bu şimdi topluma verilen yanlış bir mesaj değilde nedir?

Demir'in bu kadar korkunç bir olaydan sonra :
"Hah tamam teyzemi kurtardım, nasılsa ölmedi, şimdiiii nerde kalmıştık, hah, tamam buldum biz Asi'yle birlikte olmaya karar vermiştik, haydi kaldığımız yerden devam edelim" diyebilmesi mümkün değil ki! Neden Demir'e bu derece kızılıyor ben anlamadım....

Henüz bölümü izlemedim, ne Asi'nin, ne Demir'in repliklerini bilmiyorum. Ama ben Asi'nin yerinde olsam, böyle bir durumda asla Demir'in üstüne gitmezdim....Öncelikle onu teyzesiyle ve kardeşiyle başbaşa bırakırdım. belki Demir'e "bana ihtiyacın var mı?" tarzında bir yoklama çeker, olumsuz bir yanıt alırsam, kendi köşeme çekilip Demir'in kendine gelmesini beklerdim. Bu kadar aşık bir adamın mutlaka günün birinde sevdası kabaracaktır ve sapla samanı ailesiyle-Asi'yi birbirine karıştırmamayı kendi bilinciyle başaracaktır.....

Diğer yandan fragmanda İhsan-Süheyla sahnesi var...Ama beni o sahnede daha çok ilgilendiren bölüm Neri'ciğimin onları elele görmesi bölümü.......

Son 2 bölümdür Neriman müşfik, özür dileyen, kocası ve ailesi için her türlü fedakarlığa hazır bir eş profilini çizdi durdu, gözümüze soka, soka....

Ama şimdi bir bakıyor Süheyla'nın elleri İhsan'ın avuçlarında.....Kimbilir ne kadar üzülüyordur ve kocası için yaptığı onca fedakarlığın hiçbirşeye yaramadığına dertleniyordur.

Fakat kolayı var Neriman'cığım, sende yalandan bir intihara kalkışma senaryosu tertip et, bak gör o zaman herkeşler nasılda çevrende pervane oluyorlar :img-hyste:img-hyste

GULBEYAZ76
30-04-08, 06:37
Demir neden Asiden ayrılmak istiyor?

*Bir daha yemek yapma stresine girmek istemiyor.:img-hyste
*İnternetinde sorun var salata tarifi alamıyor.:img-hyste
*Zincir için aylarca uğraştı şimdi yüzük dizaynına ayıracak vakti yok.:img-hyste
*Bu ani mutluluk bünyesinde tahribat yaptı alışık değil tabi adam.:img-hyste
*Asi ile daha ileri giderse çiftlik kirasından olacağından korktu.:img-hyste

Benden bu kadar siz bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?

oyuncak bulut
30-04-08, 06:44

diyorum ben gülbeyazcım.. adam bir gün yüzü göremedi, Asi'yle deniz kenarında geçirdiği o yarım saat mi 45 dk mı artık ne kadarsa o süre adama ağır geldi kaldıramadı bünyesi.. acıların çocuğu resmen Demir ya... :img-cray: çok üzülüyorum ben bu çocuğa.

zinednah
30-04-08, 06:44
fragmanı gördüm hayretler içindeyim
bu ne yahu?
bu ne tutarsızlık ?
bu ne saçmalık ?
ya bu senaristler ayrılıp barıştırmadan şu raitingleri dengede tutamıyorlarmı?

illa bi bölüm öpüştürüp öbür bölüm ağlatmakmı gerekiyor ?
illa 3. bir kişinin girmesi kıskançlık tohumlarının atılmasımı gerekiyor ?
bu ne klişeliktir yahu fenalık geldi artık !!!
ya insanlar bu kadar saf değil kardeşim hepimiz ağzı açık ayran budalası gibi izlemiyoruz bu dizileri bu kadar aptal yerine koymayın artık PES !!!

gerçekten sabah sabah o kadar sinirlendim ki fragmanı görünce...
kimseyi germek değil niyetim sözüm senaristlere...

sevgilerimle...

zinednah
30-04-08, 06:58
bu bütün dizilerde böyleki sadece aside degil
iste bu rating yokmu bu rtaing hep rating icin yapiliyor

ama bu yeni gelen oyuncu bence iyi olacak
asi ali favorumdir:good:

sevgili hekimoğlu anlıyorum hak veriyorumda elbette izlediğimiz dizilerin genelinde bu var ama artık kaliteli yapımlarda da bu olmasın istiyorum izliyoruz vakit ayırıyoruz bunu haketmiyoruz diye düşünüyorum ve hatta oyuncularda bunu haketmiyorlar insanı dizlerden soğutuyorlar haksızmıyım ?

bno
30-04-08, 06:59
Herkese günaydın

Demir büyük bir şok yaşadı. Son derece gereksiz bir senaryo kurgusuyla Süheyla intihara kalkıştı. Ve Demir vicdan azabına gark oldu. Zaten daha önceki bölümde Melek, Leyla'yla birlikte İstanbul'a gitmek için arabaya binerken, arkasından bakan ağabeyinin gözlerinde "yaa acaba ailemi çok mu boşladım, bu sevda-aşk-meşk durumlarına kendimi çok mu kaptırdım, ne oluyor oğlum Demir sana, kendine gel, birazda ailenle ilgilenmelisin" gelgitlerini okumuştuk...

Yazdıklarınızın büyük kısmına katılıyorum. Özellikle alıntıladığım kısım da 3. kişi gibi bir klişeye gerek olmadığını çok güzel anlatıyor bence. Sırf bu durum yüzünden bocalamaları izlemek daha orjinal değilmidir? Ben senaristlerin dizi matematiğine kafa yormaktansa değişik şeyler aramalarını tercih ederdim...

DELİMAVİ
30-04-08, 07:09
ya insanlar bu kadar saf değil kardeşim hepimiz ağzı açık ayran budalası gibi izlemiyoruz bu dizileri bu kadar aptal yerine koymayın artık PES !!!

sözüm senaristlere...

Sevgili zinednah ...

Düşündüğüm fakat sırf şu forumun huzurunu bozmamak adına bir türlü elimin yazmaya varmadığı şeyleri yazmışsınız. Sırf bu klişeler yüzünden bir süre önce dizi izlememe kararı almıştım. Fakat Asi'yi tesadüfen, bir ümit izlemeye başladım. Şu ana kadar görmek istediğim duyguları yaşattı, fakat bundan sonrası için ümitsizim. Malesef ama malesaf gerçek bu.... Senaristlerimizin kapasitesi bu kadar demekki... İlk sezonunu büyük bir heyecanla izlediğim, ikinci sezonsa ekranda gördüğümde kanal değiştirdiğim dizilerden olmaya mahkum edeceklerse bu güzelim diziyi yazık diyorum. Söylenecek birşey yok o zaman.

ecemsi
30-04-08, 07:11

*Bir daha yemek yapma stresine girmek istemiyor.:img-hyste
*İnternetinde sorun var salata tarifi alamıyor.:img-hyste
*Zincir için aylarca uğraştı şimdi yüzük dizaynına ayıracak vakti yok.:img-hyste
*Asi ile daha ileri giderse çiftlik kirasından olacağından korktu.:img-hyste

*** asinin taktığı kemerlerden fena halde bıktı:img-hyste
***demire her yaklaşan asiden atlamaya kalkıyor bi gün asininde atlayacağından korkuyor:img-hyste
***asiyi biyerlere götürmesi hediyeler alması çok pahalıya mal olduğundan kısa süre ayrılıp bütcesini toparlayacak:img-hyste (yoksa çaycı...:D)

Gülbeyazcım seninkilere benzedi ama bunlarda olası sebepler:img-hyste

tubi
30-04-08, 07:15
hiçççç şaşırmadım zaten bekliyorduk. bünyeye iki bölüm üst üste aşk izlemek zararlı arkadaşlar. o yüzden 26 da 1 bize yeter. Bir de önümüzdeki sezon finalinde izleriz tamam işte..

anlamadım anlamayacağım; bu piyasada en çok izlenen dizi; son bölümü ratinglerde tamamen rekora ulaşan dizi de aşk dizisiydi ve hep beraberlerdi! ayrılıklarında bile aşkın en derininde yaşıyorlardı..

neyse; demek ki mazoşist bir toplum olduğumuz düşünülüyor ki ayrılıkları bol olan dizilerde kilitleniyoruz... aşk nerede ??? orda bir yerde işte..

wyand0tte
30-04-08, 07:20
fragmanı izledim ve içimi, bir korku sardı...arkadaşlar ya asi altını çıkarmışmı boynundan...hani ağlayarak demirin evinden çıkıo sonra tekrar gelio sanki orada altın yok acaba çıkarıp demire geri veririmi asimiz maslum çok kırıldı sinirlendi..

bno
30-04-08, 07:21
Sevgili zinednah ...

Düşündüğüm fakat sırf şu forumun huzurunu bozmamak adına bir türlü elimin yazmaya varmadığı şeyleri yazmışsınız. Sırf bu klişeler yüzünden bir süre önce dizi izlememe kararı almıştım. Fakat Asi'yi tesadüfen, bir ümit izlemeye başladım. Şu ana kadar görmek istediğim duyguları yaşattı, fakat bundan sonrası için ümitsizim. Malesef ama malesaf gerçek bu.... Senaristlerimizin kapasitesi bu kadar demekki... İlk sezonunu büyük bir heyecanla izlediğim, ikinci sezonsa ekranda gördüğümde kanal değiştirdiğim dizilerden olmaya mahkum edeceklerse bu güzelim diziyi yazık diyorum. Söylenecek birşey yok o zaman.

Size fazlasıyla katılmaktan başka bir şey yapamıyorum. Korkum dizinin devamının aynı şekilde daha derin klişelerle davam etmesidir...Bundan sonra ne şekilde toparlayablirler ki?

zinednah
30-04-08, 07:28
Sevgili zinednah ...

günaydın,
sevgili delimavi,
benimde inan hiç huzur bozmaya niyetim yok sadece hissettiklerimi yazdım fragmanı görünce çok üzüldüm artık duruma sakin yaklaşamıyorum malesef bi ayrılıp barıştılar normal dedik ama diziyi ayakta tutmak sadece ayrıp barıştırmaktan ibaret değil bugüne kadar izlediğimiz ilk dizi asi değil son da olmayacak tek istediğim kaliteden vazgecmeden izleyiciye illallah getirmeden dizinin sürekliliğini sağlamaları...

sevgilerimle...

ZEMFIRA
30-04-08, 07:39
Bu gidişle bu gençlerde öpüşme fobisi oluşacak... :icon_whis

Tabi şimdiye kadar oluşmadıysa... :img-hyste :img-hyste

Ne zaman öpüşseler Süheyla bir arıza çıkarıyor... :icon_sorr

Sonrasında da herşey anlık oluyor, yalan oluyor... :img-cray:

ipekaziz
30-04-08, 07:41
Yazdıklarınızın büyük kısmına katılıyorum. Özellikle alıntıladığım kısım da 3. kişi gibi bir klişeye gerek olmadığını çok güzel anlatıyor bence. Sırf bu durum yüzünden bocalamaları izlemek daha orjinal değilmidir? Ben senaristlerin dizi matematiğine kafa yormaktansa değişik şeyler aramalarını tercih ederdim...

Tabii ki daha orijinaldir Sevgili bno,

Üçüncü kişiler yüzünden , yanlış anlamalar sebebiyle, zamanlama hataları gerekçesiyle, eksik veya gerçek dışı anlatılmış açıklamalarla, 3-5 dakika ile kaçırılmış karşılaşamamalarla araya soğukluk ve ayrılık sokulması beni artık sahiden kastı:img-pilot Bıktım yahu:img-pilotİzlemek istemiyorum böyle klişeleri...

Oysa Demir'in bocalaması bana çok sahici bir gerekçe gibi göründü. Üstelikde rastlanmamış , senaryoda kolaya kaçılmamış hissi uyandıran bir durum.

Şimdi düşünün, Demir oraya neden geldi? Annesinin intiharına, kendisinin ve kardeşinin anasız büyümesine yol açan olayları aydınlığa kavuşturmak, bu olaylara sebep olduğuna inandığı İhsan Kozcuoğlu'yla bir anlamda hesaplaşmak, biraz ağdalı ve arabesk bir tabirle söylemek gerekirse geçmişin intikamını almak....

Sonra hiç beklemediği, ummadığı bir biçimde Asi'ye aşık oldu.... Aşk duygusunun, intikam takıntısını yenebileceğini fark etti. Bunlar güzel mesajlardı.
Lakin ortada çözülmemiş sorunlar, iki aile arasında konuşulmamış, üstü örtülmüş hesaplaşmalar vardı. Ve bu hesaplaşmalar tam anlamıyla mutabık kalınmadan ne Asi'ye, ne Demir'e aşk-meşk durumları yaşayabilmek mübah değildi.....

İşte bu hesaplaşmalar yaşanacakken, yani Demir gel-gitler içinde, Asi Demir'in bu yaşadığı gelgitleri çözme telaşında, İhsan, Süheyla, Neriman, hatta Cemal ağa tüm bu mevzuuların içinde olabilecekken....bir üçüncü şahıs sadece Demir'in Asi'yi kıskanmasına sebep olacak -ki bence bu da senaryoyu klişeleştirecek...

Şu an ismini hatırlamıyorum, ama , bir arkadaşımız şöyle demiş yorumunda :"ben Demir'in Asi'yi gerçekten sevdiğini anladığı için beraber olması taraftarıyım, yoksa birinden kıskanıp Asi'nin üstüne düşmesini istemiyorum"

İşte budur:good: Benim de beklentim, arzum bu yöndedir........

Steella
30-04-08, 07:42

*Bir daha yemek yapma stresine girmek istemiyor.
*İnternetinde sorun var salata tarifi alamıyor
*Zincir için aylarca uğraştı şimdi yüzük dizaynına ayıracak vakti yok.:
*Bu ani mutluluk bünyesinde tahribat yaptı alışık değil tabi adam.
*Asi ile daha ileri giderse çiftlik kirasından olacağından korktu

Günaydınlar

Sevgili Gübeyaz aslında benim de aklıma birşeyler geliyor.

-Demir sevdiği kişiyi elde ettiğini anladığı anda, bu durum onu rahatsız ediyor. Nasılsa benim diye düşündüğü için en kolay sevdiğini gözden çıkarıyor.:icon_whis

-Aslında aşk yaşamak, ciddi bir şeylere adım atmak gibi bir niyeti yok. Kendisi de neyin içinde olduğunu tam olarak idrak edemiyor.:img-hyste:img-hyste

-Demir'in bilinçaltında teyzesi büyük tahribat yapmış, dönüyor dolaşıyor, sonunda kararını teyzesinden yana kullanıyor.:img-cray::img-cray:

-Demir aşkı evcilik oyunu zannediyor.:love05::love05:

-Demir ASİ'yi oyuncak bebek zannediyor.:img-icecr Kendi öncelikleri, kendi ailesi, kendi duyguları var. Ama ASİ taşbebek o nedenle bugün aşk yaşayalım, yarın ayrılalım, nasılsa ASİ'nin duyguları olmadığı için ona birşey olmaz, onunla oynamak istediğimde tekrar bıraktığım yerden alırım diye düşünüyor

-İntihar, aile meseleleri, intikam hırsı, teyzesiyle olan geçmişleri, sorumluluk duygusu, vicdan azabı, hayatındaki öncelikleri v.s. vs. ....... Bunların hepsi bir bahane. hangi şartta, hangi durumda olursa olsun
AŞKINA SEVDİĞİNE SAHİP ÇIKMAK İSTEYEN KİŞİ ONA SAHİP ÇIKAR.:good::good:
.

ecemsi
30-04-08, 07:44
Bu gidişle bu gençlerde öpüşme fobisi oluşacak... :icon_whis

Tabi şimdiye kadar oluşmadıysa... :img-hyste :img-hyste

Sonrasında da herşey anlık oluyor, yalan oluyor... :img-cray:

hakkaten öyle şimdi geri sardık diğer öpüşme sahnesine
hepte süheyla sebep oluyor...
geçen arıza çıkardı bu sefer oda yetmedi asiden attı kendini:img-hyste

şimdi süheylanın nazı herkese geçiyor ya demire sözde verdirtir asiyle aranda bişey olmasın diye:D:D
demirde peki teyzecim derse bende gider atarım kendimi atmak pek moda buaralar:icon_whis

ZEMFIRA
30-04-08, 07:56
hakkaten öyle şimdi geri sardık diğer öpüşme sahnesine
hepte süheyla sebep oluyor...
geçen arıza çıkardı bu sefer oda yetmedi asiden attı kendini:img-hyste

şimdi süheylanın nazı herkese geçiyor ya demire sözde verdirtir asiyle aranda bişey olmasın diye:D:D
demirde peki teyzecim derse bende gider atarım kendimi atmak pek moda buaralar:icon_whis

İşte tam bu noktaların nasıl işleneceğini ben çok merak ediyorum... :img-wink:

Yani geçen hafta çok yazdım, intihara kalkış, kurtulursan herşey yoluna girer mesajını ben gerçekten çok tehlikeli ve yanlış buluyorum... :img-yes:

Demir şu anda hayatının en büyük ve en ağır travmasıyla yeniden yüzyüze geldi... Annesini kaybetmiş Asi'de, teyzesini de kaybedebileceğini hiç düşünmemişti, sağolsun Süheyla (pardon senaristler) onun bu yarasına yeniden koca bir bıçak saplayıverdiler...:icon_sorr

Demir bu darbe ile şu anda sapla samanı ayırd edemez durumda... Bölümü izlemeden yorum yapıyorum, belki öyle gelişmeyecek ama, Asi ye yakınlaştıkça herşeyi unuttuğunu mu düşünüyor, teyzesini ihmal etme sebebi olarak Asi'yi mi gördü acaba... :img-in_lo

Halbuki Teyzesinin derdi Asi değil... Belki o da bir miktar vardır ama minicik... Onun derdi elindeki herşeyi kaybetmesi... Oğlunu asla kazanamayacağını farketmesi, üstüne tüm yeğenlerini de kaybederek yalnız kaldığını görmesi, bununla mücadele edememesi... :icon_sorr

Bunu ayırd etme konusunda ben aslında Asi'ye güveniyorum... Asi çok sağduyulu... :img-wink:

Canım başedemezse o da kendini Asi'den atıverir, herşey düzelir... :img-hyste

Ama senaryonun başa dönmesi konusundaki tepkilere katılıyorum ve aşk izleyememek benim de canımı sıkıyor... :img-blush

GULBEYAZ76
30-04-08, 07:58

Süheyla gençleri kıskanıyor kanımca bu durum da onu da Azrail öpsün demek geldi içimden.:img-hysteAzraile bile acıdım şimdiden kadın bu soğuklukla onu bile dondurur.:img-hysteAlın size ölümsüzlük iksiri no frost Azraili devre dışı bıraktı.:img-hyste:img-hyste:img-hyste

Sımarık Cadı
30-04-08, 08:01
her fragmanda demirin sesinin duyardık busefer asinin ağlayışını:img-cray:

yha şimdi fragmandan görülüyoki demir baya bi korkuyo teyzesini kaybetmekten
yani öyle böyle diil orda oturuşu flnn:(

aside demiri sahilde bekliyo ama demir gelmiyo gibi:(

evet demir asinin gözlerine bakamadığında hep bişey oluyo:(
ama demirin sesini duyamıyoruz fragmanda ne yazıkkii...ama biliyoruz:(

asi eve gitmişş ağlıyoo:( ama sözlerinden görülüyokii yine onu
anlamaya calısıyo ''demirin iç dünyasında bişey oluyo''
evet asi peşini bırakmak yokk...hesap sor...kaçma...kendi haline bırakma...

zaten görülüyoki asi bikez daha demirle konuşmaya gidiyo...
ve belkide ilkdefa bukadar üzgün...kabullenemiyo...

ihsaaaaan ihsaaaaan tam sevicem bu adamı derken yine nefret
ediyorum...kendinde nası bi güç buluyosunki hala gidip eski
askının elini tutabiliyosun...hemde herşey düzelmek üzereykenn ailende...

vee bizim meşur sütçü geliyo...asi güzel giyinmiş...demirde orda...
böyle bi adam beklemiyodu heralde:D ee o gece asiyede yazarsa...
işler karışıcak...demirin 28.bölüm aklı başına gelicekk...sabıııırr=)

Fener Bahçe
30-04-08, 08:05
sahilde bekliyor galiba yine gelmeyince demire gidiyor ve demiri yanlış anlıyor defneden gerçeği öğreniyor 2.kez gidiyor ama asinin 2. kez gelişi çok farklı sinirli değil masum üzgün bir hali vardı son sahne de demiirn bakışları süperdi aside yanında pek kırgınlık göremedim.

normalde böyle bir konuşmadan sonra 2.kez gidilmez bir yanlış anlama ve gerçekleri öğrenince gider buda öyle gibi geldi.

ecemsi
30-04-08, 08:08
İşte tam bu noktaların nasıl işleneceğini ben çok merak ediyorum... :

Yani geçen hafta çok yazdım, intihara kalkış, kurtulursan herşey yoluna girer mesajını ben gerçekten çok tehlikeli ve yanlış buluyorum... :img-yes:

Demir şu anda hayatının en büyük ve en ağır travmasıyla yeniden yüzyüze geldi... Annesini kaybetmiş Asi'de, teyzesini de kaybedebileceğini hiç düşünmemişti, sağolsun Süheyla (pardon senaristler) onun bu yarasına yeniden koca bir bıçak saplayıverdiler...:icon_sorr

Demir bu darbe ile şu anda sapla samanı ayırd edemez durumda... Bölümü izlemeden yorum yapıyorum, belki öyle gelişmeyecek ama, Asi ye yakınlaştıkça herşeyi unuttuğunu mu düşünüyor, teyzesini ihmal etme sebebi olarak Asi'yi mi gördü acaba... :img-in_lo

Halbuki Teyzesinin derdi Asi değil... Belki o da bir miktar vardır ama minicik... Onun derdi elindeki herşeyi kaybetmesi... Oğlunu asla kazanamayacağını farketmesi, üstüne tüm yeğenlerini de kaybederek yalnız kaldığını görmesi, bununla mücadele edememesi... :icon_sorr

Bunu ayırd etme konusunda ben aslında Asi'ye güveniyorum... Asi çok sağduyulu... :img-wink:

Ama senaryonun başa dönmesi konusundaki tepkilere katılıyorum ve aşk izleyememek benim de canımı sıkıyor... :img-blush

bende tam izlemeden yorum yapmak istemiyorum ama bişeylerde söylemeden tahmin yürütmeden olmuyor işte:)

senaryo eğer şu şekilde olursa başa sarmış olmazlar..

demir asiden kısacık bir süre ister durumu anlatır bazı şeylerden fedakarlık etmek zorunda olduğunu belirtir ama asiden asla vazgeçmeyeceğini yineler işte ozaman aside normal karşılar dediğine katılıyorum asi sağduyulu ve anlayışlı biri...

ama fragmanda asinin okadar ağladığını üzüldüğünü yansıttılarki bize hernekadar demir pskolojik olarak iyi olmasada ve demire bu konuda hak versemde beni düşündürdü...

biz şunuda biliyoruz ki demir hatırlarsak ilk öpüşme sahnelerinden sonra asiye hazır değilim işte bir anlıktı buna benzer laflar etmişti... aslında ozamanda asiye aşıktı ama ne diyeceğini bilemedi... işte ben yine bundan korkuyorum

demirin biraz uzaklaşmasını anlayışla karşılasamda (yaşadığı psikolojik olaydan ötürü) asiye ilk sefer dediği gibi bişey söylerse ozaman malesef ikisininde üzülmesinden başka bişey olmaz:img-yes: ve biz aynı sahneleri 2. ye izliyor oluruz:(

NOT: buarada demir 3. ye asiye atlıyor artık dayanamayacak bide yanlız atlıyım diyicek valla ondan korkuyorum:D:D

qsawe
30-04-08, 08:09
ya bu senaristler ayrılıp barıştırmadan şu raitingleri dengede tutamıyorlarmı?

illa bi bölüm öpüştürüp öbür bölüm ağlatmakmı gerekiyor ?
illa 3. bir kişinin girmesi kıskançlık tohumlarının atılmasımı gerekiyor ?

gerçekten sabah sabah o kadar sinirlendim ki fragmanı görünce...
kimseyi germek değil niyetim sözüm senaristlere...

sevgilerimle...

Zinednah ( Hande mi/ Deniz mi Handedeniz mi? )

Ne yazık ki, halk olarak kaliteli yapıma değil, en çok ağlatan yapıma prim veriyoruz. 25. bölüm reyting rakamlarına bir bak ve hemen ardından 26. bölüm reytinglerine bak.... geçtiğimiz cuma, tüm ilk 5 deki yapımlarda düşüş var kabul ama, bu Asi'de olmamalı artık.... kişiler izledikleri dizinin bir bölümünde mutluluk görünce, diğer bölümü izlemekten vazgeçmemeli.... ama ne yazık ki, halkımızın melodrama düşkünlüğü ortada.....

Bu fragmandan sonra çok da kasvetli bakmayın ortama.... bölümün 2. yarısı tatlanmaya başlayacak... (belki sonuna doğru) ...... kıskançlık sahnelerinden zevk almaya başlayın.... Ben o son sahnedeki Demir'in bakışlarından keyfilendim bile.... hatta sonra nasıl kıskanacak oooo demeye bile başladım...

Bu işin raconu bu diyoruz artık..... bir dargın bir barışık......

eleren
30-04-08, 08:19
Fragmanı gören bütün arkadaşlar az çok anlamıştır... Asi demirin anlamaya çalışıyor hepimizin istediği doğrultuda demirin nedenlerini sorguluyor çaba gösteriyor...

Asi karakterinin ani ve sert çıkışlar yaptığı dogru ama bunu gurur incetecek derece yaptığına inanmıyorum ben... şayet demirden ne zaman soğuk bir tepki alsa yinede konuşmaya çalışıyor yine ters tepki aldığı zaman kapılarını kapatıyor...

Bu bağlamda ben asiye hak veriyorum.. Köprüleri yakan demir oluyor arkadaşlar .. Buna nazaran yinede asiyi yalnız bırakmıyor bütün sorunları çözmeye çalışıyor ama kendisine yaklaşılmasına izin vermiyor...

unutulmayan
30-04-08, 08:23

Ne yazık ki, halk olarak kaliteli yapıma değil, en çok ağlatan yapıma prim veriyoruz. 25. bölüm reyting rakamlarına bir bak ve hemen ardından 26. bölüm reytinglerine bak.... geçtiğimiz cuma, tüm ilk 5 deki yapımlarda düşüş var kabul ama, bu Asi'de olmamalı artık.... kişiler izledikleri dizinin bir bölümünde mutluluk görünce, diğer bölümü izlemekten vazgeçmemeli.... ama ne yazık ki, halkımızın melodrama düşkünlüğü ortada.....

Bu fragmandan sonra çok da kasvetli bakmayın ortama.... bölümün 2. yarısı tatlanmaya başlayacak... (belki sonuna doğru) ...... kıskançlık sahnelerinden zevk almaya başlayın.... Ben o son sahnedeki Demir'in bakışlarından keyfilendim bile.... hatta sonra nasıl kıskanacak oooo demeye bile başladım...

Anlamadığım nokta şu 2500 kişinin evlerinde iş yerlerinde yada her nerdeyse olan reyting ölçüm cihazlarının tayin etmiş olduğu reyting ölüçümleri doğrultusunda dünyanın parasının harcandığı güzelim diziler daha 10 belki 3 belkide 7-8 bölümlerde bitiyor.. O cihazları kullananlar ağlantılı bir dargın bir barışık dizileri izliyor diye buna göre reyting ölçümleri yapılıyor diye illaki bizlerinde öyle olması istenmezki..

Zıtlık ki ne zıtlık bir bölüm önce uc ucuna eklersen 1 gün önce seni seviyorum diye yeri göğü bir birine karıştıran milattan bahseden yemekde geçmiş neyse geçmişi silen tertemiz sayfalar açan demiri tutupda taş kalpli naptığını bilmez içindeki sevgisini bile inkar eden konumuna sokan senaristlere hiç bir şey söylemezsem inan şişerim maden suyu bile indirmez şişkinliğimi..

SONAY T.
30-04-08, 08:28
Fragmanı gören bütün arkadaşlar az çok anlamıştır... Asi demirin anlamaya çalışıyor hepimizin istediği doğrultuda demirin nedenlerini sorguluyor çaba gösteriyor...

Asi karakterinin ani ve sert çıkışlar yaptığı dogru ama bunu gurur incetecek derece yaptığına inanmıyorum ben... şayet demirden ne zaman soğuk bir tepki alsa yinede konuşmaya çalışıyor yine ters tepki aldığı zaman kapılarını kapatıyor...

Bu bağlamda ben asiye hak veriyorum.. Köprüleri yakan demir oluyor arkadaşlar .. Buna nazaran yinede asiyi yalnız bırakmıyor bütün sorunları çözmeye çalışıyor ama kendisine yaklaşılmasına izin vermiyor...
elerencim,

Asi bu çabayı sevdim.. kafasındaki soruları ,niçinleri bilmek adına olayın üstüne gidiyor..Ama Demir korkak..:dito.
Demir hastalansın yatağa düşsün istiyorum..---Asii Asii ...diye günlerce sayıklasın....
Bu nasıl psikoloji ben aşkımı yaşayamam, teyzemin o aileye zaafı var...:img-pilot

Ama Süheyla el ele tutuşur....buluşur...:img-pilot:img-pilot

angels18
30-04-08, 08:29
Kesinlikle öle olcak..Demirin acısı büyük..Kıskançlıkta eklenince öfke diz boyu..Asi desen paramparça..Hiç böyle üzülmedi o..Babası hapse girdi,ailesini kaybediyodu..Ama hiç böyle ağlamadı..

evet büyük sevdiğine tam kavuştu derken yine bişeyler çıktı ve ayrılık oldu bunun acısı var teyzesinin acısı birde alinin Asiye göstereceği ilgide eklenirse kim tutar Demiri şimdi dimi herşeyi yapabilir kıvama gelir demir Asi...ne diyebilirm ki o ağlayınca çok üzülüyorum:img-cray::icon_sorr tamam Demir'de ağlıyor ama neden ağlıyor teyzesini kaybedeceği için Asi yanına gelince o soğuk ifadeye ne demeli neden öyle soğuk ve asık durdu ki Asinin yanında :icon_sorrofff bu bölümü hiç sevmedim ben ağlamak istemiyorum ya aşk görmek istiyorum:img-cray:

bno
30-04-08, 08:29
Anlamadığım nokta şu 2500 kişinin evlerinde iş yerlerinde yada her nerdeyse olan reyting ölçüm cihazlarının tayin etmiş olduğu reyting ölüçümleri doğrultusunda dünyanın parasının harcandığı güzelim diziler daha 10 belki 3 belkide 7-8 bölümlerde bitiyor.. O cihazları kullananlar ağlantılı bir dargın bir barışık dizileri izliyor diye buna göre reyting ölçümleri yapılıyor diye illaki bizlerinde öyle olması istenmezki..

Zıtlık ki ne zıtlık bir bölüm önce uc ucuna eklersen 1 gün önce seni seviyorum diye yeri göğü bir birine karıştıran milattan bahseden yemekde geçmiş neyse geçmişi silen tertemiz sayfalar açan demiri tutupda taş kalpli naptığını bilmez içindeki sevgisini bile inkar eden konumuna sokan senaristlere hiç bir şey söylemezsem inan şişerim maden suyu bile indirmez şişkinliğimi..

Bugün senaristlere taş atan her yoruma katılmak zorunda hissediyorum kendimi..zira hafta başında tüyolaru gördüğümden beri dizinin gidişatı hakkında hiç olumlu şeyler hissetmiyorum. umarım yanılıyorumdur. ama tepki gösterilmezse ileride olacakların tamamen klişeler üzerinden gideceği endişesindeyim... şu anda hiç pembe, eflatun veya mor gözlük takasım yok...
senaristler lütfen bizi şaşırtın.

tekstura
30-04-08, 08:31
Asi(ye): Neler oluyor Demir. Yüzüme bakmıyorsun.

Asi(ye): Yani..

Asi(ye): Tamam...

Asi(ye): Daha dün aşkını ilan ediyordun.

Asi(ye): Demirin iç dünyasında bir şeyler oluyor.

Asi(ye): Bana sevmekten alışmaktan korkma diyordu.

İhsan: Aslan senin dilinin altında ne var?

Asi(ye): Aptalın tekiyim ben.

Neriman: Asi(ye) nereye gidiyor öyle.

İhsan: Seni kaybetmek bana çok ağır gelir Süheyla. Yalnız değilsin ben buradayım.

Evet olacakları suyun akışı belirlermiş. Bu dizideki suda malum ASİ nehri oluyor.

26. bölüm Fragmanında Demir konuşmuş Asiye nin sesi hiç duyulmamıştı.

Bu bölüm fragmanında ise tam tersi gerçekleşiyor. Demir susuyor. Asiye konuşuyor. Bir Forum üyesi ilginç bir açılımda bulunarak “”biz olgun izleyiciler olarak”” ifadesini kullanmıştı. Olgunluk, olgun olmak kişiye göre değişken hatta göreceli bir kavram olmakla birlikte yaşa bağlı bir gelişim değildir. Bazen olur ki 40 yaşındaki biri 10 yaşındaki bir çocuğun gösterdiği olgunluğunu gösteremez. Bir kurmaca, kurgulanmış bir senaryonun senaristlerin tercihiyle oluşturduğu eksende dönen hikayenin algısı her izleyene göre farklılık arz eder. Kurgu karakterlerle taraf olmaktan daha doğal ne olabilir ki. Beğenide kişiye özel bir tercihtir. Örneğin Dizideki İhsan karakteri Süheylanın elini tutup diyor ki; “”Seni kaybetmek bana çok ağır gelir Süheyla. Yalnız değilsin ben buradayım.”” Şimdi bunu nasıl okumak gerekir. Asi Dizisini seyreden ve izlenimlerini bu Forum zemininde paylaşan sayın Forum üyeleri İhsanın Süheylaya karşı yaptığı bu açılımı nasıl değerlendirir.

İhsan bu sözlerinde ne denli samimidir veya samimi olabilir mi? İhsan karakterinin 26 bölüm boyunca sergilediği duruşta bir değişiklik farklı bir yönelim olabilir mi? Hele “”Yalnız değilsin ben buradayım.”” Sözü hangi vasıfla sorusunu sordurabilir mi? izliyenlere...

**tweety*
30-04-08, 08:36
ne yalan söyleyeyim bende de bir soğukluk belirdi bugüne kadar bana her türlü duyguyu tattıran dizi şimdi neden bu kadar bocalıyor anlamış değilim.reyt,ng mi??? asinin reyting gibi bir kaygısı yok ki
daha ilk sezon böyleyse 2. sezonu düşünemiyorum
bu dizi 25. bölüm sonuna kadar muhteşem gittiklişeden mümkün olduğunca uzak durdu ama şimdi öyle değil malesef ayrılacaklarını bildiğim için 26. bölümüm d kabullenemedim bir türlü
şimdi işin yoksa aynı şeyleti döndür döndür izle

üzgününm ama dizi bu defa çıkmaza girdi sanırım herhafta merkla beklediğim asiyi bu hafta bekleyemiyorum ne yazık....

ZEMFIRA
30-04-08, 08:39
Süheyla gençleri kıskanıyor kanımca bu durum da onu da Azrail öpsün demek geldi içimden.:img-hysteAzraile bile acıdım şimdiden kadın bu soğuklukla onu bile dondurur.:img-hysteAlın size ölümsüzlük iksiri no frost Azraili devre dışı bıraktı.:img-hyste:img-hyste

:img-hyste :img-hyste :img-hyste

GULBEYAZ'cım, Azrail'in işi çıkmış, gelememiş -neyse ki- Süheyla kurtulmuş... :img-wink:
Ama bu durumda iş İhsan'a düşecek diye korkuyorum... :img-hyste :img-hyste
Yaa ben neler diyorum... :img-tomat :img-tomat

deren1970
30-04-08, 08:43
Günaydın

Fragmanı şimdi izledim ve çok beğendim. Hem Tuba hem de Murat oyunculuklarını konuşturmuşlar, tebrikler :good:

Demir'in ağladığını görünce içim gitti. Yaşadıkları gerçekten o kadar zor ki ruh hali, bu yaşadığı intiharla karman çorman oldu. 6 yaşındayken yaşadığı dramı tekrar yaşadı, bo kolay bir şey değil. Pazartesi akşamı arkadaşımın annesini hastaneye götürdük, acil kısımda yaşadığım 2-3 saat beni o kadar etkiledi ki, kabus gibi ağlayarak uyandığım rüya görüp, yine ağlıyarak uykuya daldıysam ki bu yaşadığım orada geçirdiğim birkaç saatte gelen giden hastalar yüzünden yaşadığım birşeydi (bu arada allah tüm hastalara acil şifalar, hastalığı olmayanlara da bol bol sağlıklı günler versin) bu küçücük bir örnek ben böyle bir şeyden etkilenirken hayatının kısa devresinde böyle iki intihar olayını yaşayan Demir ne yapsın. Bu çocuk robot değil ki birden herşey allak bullak oldu.

Asi'nin ağlayışları, sevdiğini haykırdığı ve karşılık gördüğü günün üzerinden 24 saat geçmeden sevdiği adamdan gördüğü tepki (Demir'in konuşup, olayı anlattığını bile zannetmiyorum, ketum davranan bir karakter Demir) üzerine artık aşık Asi'nin uğradığı hayal kırıklığı diyeyim. Demir'in evine aynı gün 2 kez gitmiş, bir olay olduğunun farkına varmış ve 2. kez gidişinde bunu çözmeye kararlı bir Asi var, keşke aynı gün 2 kez gitmeseydi, biraz zaman verip Demir'le tekrar, olmadıysa tekrar konuşmaya çalışsaydı. Çünkü Demir'in onu anlayacak, sığınacağı, zorlamaylada olsa açılıp, içini dökeceği bir lazım ki buda aşık olduğu kadın Asi olucaktı. Ama maalesef aynı gün içersinde 2 kez gittiğinden ve istenmeden o an söylenecek şeyleri duyan Asi bir daha Demir'e yanaşmayacaktır gururu yüzünden ve olayları kafasında kurup, kurduğu gerçekte yine benimle oynuyan, dengesiz biri işte Demir diyeceğinden, hayaldir artık ikisinin yakınlaşmasını, sorunları aşmaya çalışan iki kişiyi bir arada görmek:icon_sorr

Şimdi bölüm içersinde olumlu ne yaşayacağız bilmiyorum (hoş pek umudumda yok ama) bir iki çift kelam senaristlere bende söylemek istiyorum. Eğer amacınız yine Ihlamurlar Altında vari bir dizi yaratıp, seyirciyi kendinize bağlamaksa o zaman Demir için yeni bir bayan karakter daha sokmanız lazım ki dizi bitimine 3-4 bölüm kalana kadar giren ali ve girecek bayan karakterle diziyi götürün ama şunu unutmayın aldığınız raitinglerede güvenmeyin çünkü biten diziler yerine yeni diziler başlayacak, karşınıza güçlü rakip gelirse ve biz böyle dizileri ezberledik diyen seyirci böyle şimdiye kadar güzel gelen diziyi izlemeyi pat diye bırakır. Sonuç mu belki sevdiği oyuncular hatrına izlemeye devam eden bir avuç içi kadar seyirciyle başbaşa kalırsınız bu sizi memnun eder mi bilmem, ama be onca haftamı böyle bir diziye çevirmelerini görmek için mi seyrettim diye üzülerek anacağımı biliyorum.

zinednah
30-04-08, 08:48

sevgili qsawe,
bi manken ablamızın söylediği gibi;
melodram seven o tepkisiz çoğunlukla benim tepkim bir değil ben o racona uymak zorunda hissetmiyorum kendimi öylede düşünmüyorum ben melodram değil istikrar istiyorum gelişen açılan farklı bir seneryo görmek istiyorum klişe istemiyorum sevdiğim oyuncuların düştüğü kısır döngüyü izlemek istemiyorum bunun içinde kapasitesi olan nice beyin biliyorum ama olmuyor işte aynı görüşlerimi takip ettiğim farklı bir dizi içinde sarf etmiştim noluyor değişen bir şey olmuyor...
zaten memleket böyle bağır çağır söyle dinle taksime bile çıkama...

sevgiler...

P.S: ismim hande (ama aslında 3'üde :img-wink: )

FEL!ADE
30-04-08, 08:51
:img-hyste :img-hyste :img-hyste

GULBEYAZ'cım, Azrail'in işi çıkmış, gelememiş -neyse ki- Süheyla kurtulmuş... :img-wink:
Ama bu durumda iş İhsan'a düşecek diye korkuyorum... :img-hyste :img-hyste
Yaa ben neler diyorum... :img-tomat :img-tomat

korkma Zemfira kardes ;)
Ihsan Kozcuoglu diyetini ödeyecek olmasindan mi korkuyorsun ??
Ihsan Bey kizi icin kendini feda etsin, Süheyla yi oyalasin :) ki Demir ASi arasi yeniden düzelsin.
bu arada Ihsan icin acimasiz isteklerim varmis gibi görünsede, ben onlarin eski iliskilerinin simdiye kalan izlerini izlemek isterim. Onlari asik olmadan yan yana görmek, gecmisteki hatalari birlikte sarmalarini görmek dizi icin cok faydali olurdu.
olurdu diyorum ama senaristler belkide IHsan Süheyla yakinlasmasiyla Ihsani ipe gönderecekler, baslikta yeni krizler görüyorum. Önyargi kiran veyahut kuran konulara Merhaba diyoruz.. :img-wink:

ZEMFIRA
30-04-08, 09:02
korkma Zemfira kardes ;)
Ihsan Kozcuoglu diyetini ödeyecek olmasindan mi korkuyorsun ??
Ihsan Bey kizi icin kendini feda etsin, Süheyla oyalasin :) ki Demir ASi arasi yeniden düzelsin.
bu arada Ihsan icin acimasiz isteklerim varmis gibi görünsede, ben onlarin eski kalmis iliskilerinin simdiye kalan izlerini izlemek isterim. Onlari asik olmadan yan yana görmek, gecmisteki hatalari birlikte sarmalarini görmek dizi icin cok faydali olurdu.
olurdu diyorum ama senaristler belkide IHsan Süheyla yakinlasmasiyla Ihsani ipe gönderecekler, baslikta yeni krizler görüyorum. Önyargi kiran veyahut kuran konulara Merhaba diyoruz.. :img-wink:

Sevgili FEL!ADE,

Aslında ben de İhsan'ın ve Süheyla'nın içinde neler kaldığını görmek istiyorum... :img-tomat

Hiç korkum olmaz insana dair yönleri izlemekten... Hatta toplumca tabu şeklinde görülen şeylerin didiklenmesi daha da makbuldür benim için... :img-tomat

Yani İhsan'ın Neriman'ı sevdiğinden zerre kadar şüphem yok... Ama aşık olmuş mu gerçekten???
Geçmişte aşkı yakalamış bir kere, şimdi onu gördüğünde tekrar gerçekten ne hisseder??? İçinde yeniden birşeyler kıpırdar mı???
Ya da onu kaybetme korkusuyla mı kıpırdadı???
Yoksa yalnızca eski yaşananlara saygıdan mıdır onun yanında oluşu, elini tutuşu???
Bir dosta verilen destek gibi midir desteği yoksa eski aşkı aslında eski değil midir???
Bundan sonra hayat onlar için eskisi gibi olabilecek midir???

Bunların didiklenmesini o kadar isterim ki... Aslında şu anda bu durum benim ilgimi Asi-Demir aşkından daha fazla çekiyor... Asi ve Demir aşkından zerre kadar şüphem yok çünkü... Kızarlar, kırılırlar, hayal kırıklığına uğrarlar, barışırlar...Belki bu durum da reyting unsuru olarak kullanılır...

Benim asıl mesak ettiğim İhsan-Süheyla-Neriman kısmını nasıl işleyecekleri... :img-wink:

Sımarık Cadı
30-04-08, 09:03
ben daha fragmandan demirli sahnelerden bukadar etkilendiysem
heralde izlerken napıcam bilmiyorum:(

o çaresiz oturuş meleğin ağlayışı:img-cray:
aside ağlıyoo tabii:img-cray:üzücü bi ayrılıkk...
demir çiftlikte balkonda çaresizz öylece duruyo...

asi geldiğinde ardından kalkıyo peşinden bakıyo...
asi yanlış anlamış belkide kendi düzgün anlatamamışş...

sonra asi yeniden geliyo...gözler yaşlı...demir kapıyı açıyo...
vee inşalalh artık düzgün şeyler konuşuyoo...

melek:D
30-04-08, 09:06
Herkese günaydınlarr..
Fragmanı dün gece izlediğimde vallahi içim cız etmedi değil..
Canım Asi ne kadar üzülüyor,ağlıyor öyle içim parçalandı vallahi..Özellikle Demir'e neler oluyor Demir yüzüme bile bakmıyosun..Vede herşeyi dinleyip ''Tamam'' diyor ya ağlayarakkk ahh ahh canım benimm kıyamam sana..
Fragmanın sonunda perde aralığından bakan el Ali Bey'in olsa gerek..
Asi'yi camda görüp gözüne kestiriyor bence..Ve daha sonra Asi'ye doğru yürüyen ayaklar kesinlikle Ali..Hemen Asi'nin yanına gidip kendini tanıştırıyor sanırsam..Demir nasılda bakıyorrr :icon_whis Asi'nin üzülmesi,ağlaması bana çok dokundu..Demir'in onu kıskanması anlaşılan benim çok hoşuma gidecek :img-hyste Eee anlasın Asi'mizin kıymetini.. 2.kezdir kızı yüzüstü bırakıyor.. :img-pilot

melek:D
30-04-08, 09:10
Söylemeden geçemicem.
Her ne kadar Demir'e az da olsa kızsamda teyzesini kurtardıktan sonra Melek'le ağladıkları sahne bana çok dokundu :img-cray: Ne kadar inandırıcı,içten ağlıyorrr.Ben onada Asi'ye de vede özellikle Melek'e kıyamıyorum ya :img-cray:
Teyzesinin yüzünü okşaması acı çekmesii..Balkonda kara düşünmeleri ki bence orda Asi'yi düşünüyorr :img-pilot
Fragman çok etkilendim doğrusuu..Ama Asi'nin o hallerine de çok çok üzüldümmm..Umarım bu ayrılık çok uzun sürmez..

eleren
30-04-08, 09:23
İhsan- Süheyla ikilisi hakkında iki kelam etmezsem çatlayacağım...

Fragmandaki ihsanın sözleri " Seni kaybetmek bana çok agır gelir Süheyla yalnız değilsin ben varım" nasıl bir sözdür bu ya bu senaristlerde bir problem var...

Yıllar sonra çıkıp gelmiş olan aşkına sadece hiç değişmemişsin diyip başka şeyler söylemeye tenezzül etmeyen çocuğunu kimden olduğunu sorgulamayan bir adama bu sözler çok...

Sonuçta evli bir adam nasıl ben varım yanında diyebilir anlayabilmiş değilim...

Kaldıki yıllar önce hiç güvenmeden, sırf babasının sözü ile yüzüstü bıraktığı kadına ne cesaretdir bu sözü söylemek üstelik kendi eşinin ve çocuklarının ne yaşayacağı düşünmeden nasıl söylenir bu kadar fütursuzca bir söz...

Ben bu dizideki ihsan karakterinin üzerinde yapılan oynamalardan rahatsız olan bir seyirci olarak istikrarsız bir biçimde bir göge çıkarılıp, bir yere çakılmasını anlamış değilim..

İhsan karakterinden zaten sıtkım sıyrılmıştı ama bu sözü söyledikçe daha bir gözüme batan bir karakter oldu çıktı...

Kaldıki kendi eşi ve çocukları için bile yaptığı bir şey yok bu adamın daha bir kaç bölüm öncesinde ailesi nerdeyse darmadağın olmuştu ama adamda tık yoktu hiç bir şey yokmuş gibi işine sarılmıştı... Kızının çabalarını bertaraf etmekle meşguldü..

güler
30-04-08, 09:33
arkadaslar bede fragmanı biraz önce seyrettimsüperdi gercekten benim merak ettigim su diziye yeni giren kişi ali diyorsunuz onun konumu nedir oyuncu olarak kim bellimi ne biliyorsunuz :)

nisailayda
30-04-08, 09:38
“”Seni kaybetmek bana çok ağır gelir Süheyla. Yalnız değilsin ben buradayım.”” [/B]Şimdi bunu nasıl okumak gerekir. Asi Dizisini seyreden ve izlenimlerini bu Forum zemininde paylaşan sayın Forum üyeleri İhsanın Süheylaya karşı yaptığı bu açılımı nasıl değerlendirir.

İhsan bu sözlerinde ne denli samimidir veya samimi olabilir mi? İhsan karakterinin 26 bölüm boyunca sergilediği duruşta bir değişiklik farklı bir yönelim olabilir mi? Hele “”Yalnız değilsin ben buradayım.”” Sözü hangi vasıfla sorusunu sordurabilir mi? izliyenlere...
Sevgili tekstura,
Yazınızın bir kısmını alıntıladım.Kırmızı renkle belirttiğiniz İhsanın sözlerini kendimce naçizane yorumlamak ve sizin bu sözlerde samimi olup olmadığı konususundaki sorgunuza yine kendi fikirlerimi yazmak istiyorum.
İhsan karakteri hatalarıyla bile olsa bizlere dürüst bir insan olarak tanıtılmaya çalışıldı.Süheyla onun geçmişinde istemeden de olsa zarar verdiği ve acılar çekmesine sebep olduğu yaralı biri.Ve bu kadın onun nazarında kaybediyor, tam anlamıyla kavuşamadan oğlunu, sevdiklerini Demir, Melek ve Kerim onu terk ediyor.Bunda İhsanın payı varmı çoğunda dolaylı olarak evet.İhsanın tercih edilen kişi olması bile Süheylanın kendini kötü hissetmesi için bir neden.Ve bunların hepsinin farkında olan İhsan var.Çünkü oda masum değil geçmişte yaşananlar yüzünden değilmi bu çekişme .Bu nedenle İhsan Süheylayı kaybetmek istemez.Bu onuda yaralar ve sırtına çok daha büyük bir yük biner .VİCDAN.Bunu istemiyor bu yüzden yanında olacak.
Aslan koca adamda olsa ikisinin çocuğu.Bu yüzden yanında olacak,
Süheyla yıllarca acı çekmiş İhsan hernekadar bebekten habersiz olsada iletişimsizlik sebebiyle suçlu.Buyüzden yanında olacak..
Ve" hangi vasıfla" soruna gelirsem sadece geçmişte onu seven bir insan olarak bence hakkı var.Böyle trajik öykülerde Süheyla gibi sanırım bunada ihtiyaç var.Çünkü Aslan diyorumya koca adamda olsa ikisinin çocuğu.

turkuvaz
30-04-08, 09:39
öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.forumu sürekli takip ediyorum fakat yazma şansım olmuyor ne yazikki.hazır fırsat bulmuşken bende bir iki satır yazayım istedim.
tv izleyicisinin büyük çoğunluğu malesef ekranlarda mutlu çift görmeye dayanamıyor olmalıki senaristlerimiz hemen bir ayrılık senaryosu geliştirip,çiftleri ayırıyorlar.gerekçeleri reyting kaygısı.zaten bu konuya arkadaşlarımızın bazıları değinmişlerdi.bölüm izlenme oranları çiftlerin mutlu ve beraber olduğu durumlarda düşüyor,ayrılıklar,entrikalar,3.şahıslar vs.gibi durumlarda hop yükselişe geçiyor.iyi de bu arada olan bize oluyor.bu tip tutkulu aşkların pek kalmadığı günümüz koşullarında hiç olmazsa ekranlarda mutlu,birbirine aşık,herşeye rağmen bir arada kalmayı başarabilen,sevdiği için herşeyi göze alabilen,savaşan ve mücadele eden çiftleri göremezmiyiz?
yok göremeyiz,hep aynı klişler devam edip gider,bir dargın bir barışık,enteresan bir sezon finali hazırlanır ki seyirci 3 ay merak etsin dursun.sonra ikinci sezon yine aynı şeyler,son bölüme kadar devam eder ve son yazısıyla birlikte bizde mutlu ve kavuşan bir çift görürüz.ben bunu istemiyorum,ya lütfen artık bu klişlerden kurtulalım.azda olsa bir arada olan çiftlerin olduğu diziler oldu ve bence bir kayıplarıda olmadı.asi dizisi de bu diziler arasına giremez mi?ben girebileceğini düşünüyorum ve böyle olmasını çok istiyorum.senaristlere duyurulur.

GULBEYAZ76
30-04-08, 09:46
Kaldıki kendi eşi ve çocukları için bile yaptığı bir şey yok bu adamın daha bir kaç bölüm öncesinde ailesi nerdeyse darmadağın olmuştu ama adamda tık yoktu hiç bir şey yokmuş gibi işine sarılmıştı.

Şimdi bu durumda İhsanın suçu ne?:img-wink:Sende bir alemsin.:img-hysteAile üyeleri Demir köprüden Asiye atlamayı akıl edemediyse suç İhsanın mı?:img-hysteDemek ki köprü İhsanın aklını başına getirdi.:img-hysteNeriman yolsun sakallarını tek tek.:img-hyste

FEL!ADE
30-04-08, 09:46
Sevgili tekstura,
Yazınızın bir kısmını alıntıladım.Kırmızı renkle belirttiğiniz İhsanın sözlerini kendimce naçizane yorumlamak ve sizin bu sözlerde samimi olup olmadığı konususundaki sorgunuza yine kendi fikirlerimi yazmak istiyorum.
İhsan karakteri hatalarıyla bile olsa bizlere dürüst bir insan olarak tanıtılmaya çalışıldı.Süheyla onun geçmişinde istemeden de olsa zarar verdiği ve acılar çekmesine sebep olduğu yaralı biri.Ve bu kadın onun nazarında kaybediyor, tam anlamıyla kavuşamadan oğlunu, sevdiklerini Demir, Melek ve Kerim onu terk ediyor.Bunda İhsanın payı varmı çoğunda dolaylı olarak evet.İhsanın tercih edilen kişi olması bile Süheylanın kendini kötü hissetmesi için bir neden.Ve bunların hepsinin farkında olan İhsan var.Çünkü oda masum değil geçmişte yaşananlar yüzünden değilmi bu çekişme .Bu nedenle İhsan Süheylayı kaybetmek istemez.Bu onuda yaralar ve sırtına çok daha büyük bir yük biner .VİCDAN.Bunu istemiyor bu yüzden yanında olacak. Aslan koca adamda olsa ikisinin çocuğu.Bu yüzden yanında olacak,
Süheyla yıllarca acı çekmiş İhsan hernekadar bebekten habersiz olsada iletişimsizlik sebebiyle suçlu.Buyüzden yanında olacak..
Ve" hangi vasıfla" soruna gelirsem sadece geçmişte onu seven bir insan olarak bence hakkı var.Böyle trajik öykülerde Süheyla gibi sanırım bunada ihtiyaç var.Çünkü Aslan diyorumya koca adamda olsa ikisinin çocuğu.

katiliyorum :good:
Ihsan Beyin Süheyla Hanima yakinlasmasinin vaktidir. gecmiste kaybedilen, kurulamayan bagin artik olusmasi gerekli. arada onlara cok ihtiyaci olan mutlulugu tatmak , ait oldugu yeri bilmek isteyen bir OGUL var.

Ihsan beyin ailesini bahane ederek Süheyla hanimi daha da zor durumda biraktiigni gördük.
Aslan sadece Süheyla hanimin tutarsiz, intikamci körüklemeleri yüzünden degil Ihsan Beyinde kararsizliklari ve ogluna yakinlasamama davranislari yüzünden aci cekti ve kendini , cevresindekileri birbirine katti.
Aslan icin birlikte olmak zorundalar, Ihsan Bey bunu oglu icin yapmak zorunda. ayrica agacin arkasindan hafiyelik eden Neriman da öyle merakli merakli bakmasin hic.. Onlarin bagini kendiside kabul etmek zorunda.
Neriman da yasadigi rahat günlerin perde arkasini görmeli, irdelemeli. eger babasina sikayete giderse pes diyecegim artik.

qsawe
30-04-08, 09:50

Şu 2500 kişinin, 2250 tanesini elime bir geçirsem bakın neler yapıcam....:img-tomat

Ben, diğer gün birincilerinin sadece 2 tanesini izliyorum.... P.tesi ve Perşembe olanlarını.... Salı ve Çarşamba günkü diziler bana hiç hitap etmiyor. Kalitesinden taviz vermeyen birçok dizide manasızca yayından kalkıyor. bu sezon o kadar çok güzel yapım, planlanandan önce yayından kalktı ki, sayısını unuttum....:icon_sorr

Aynı şeyin Asi'nin başına gelmesini asla istemem. Sırf bu nedenle, 1 sezon sürmesini çok istemiştim. Kesinleşen bilgilere göre 2 sezon sürecek. İşte o 2. sezon asıl karabasanım. Bu sezon, 26 bölüm aşkın dile gelmesini bekleyen bizler, 27. bölümde ayrılık yaşayacağız.... sezon finali hepten muamma....:icon_whis

Görünen o ki, halkın büyük kısmı ne yazık ki, kaliteden ziyade, ağlamak istiyor. Bakın bizim beğenmediğimiz fragman sayesinde nasıl bu hafta reytingler 10 lu rakamların üstüne çıkacak....:img-blush

Her sahnede başka ağlayan gözüken, dizilerin ana kazancı bu işte.... "aman ağlayalım başkasının da derdi var diyelim, başkasının üzüntüsünden keyif alalım" a dönüşüyor toplum bilinci.... :img-cray:

Hande'cim ( memnun oldum :img-wink: ) yerden göğe haklısın ama, ne yazık ki, bizi o racona uyduruyorlar.... ya kabulleneceğiz.... ya izlemeyeceğiz.... keşke, bizim izlemekten keyif aldığımız hale getirseler..... sanırım bu son şık tamamen kapsam dışı......

ipekaziz
30-04-08, 09:53
İhsan Kozcuoğlu ahhhh İhsan Kozcuoğlu.......:kahve

Seni bir türlü anlayamayacağım sanırım.......

Süheyla'nın intihar teşebbüsünü (fragman tahminimden yola çıkarak söylüyorum) sanırım Aslan'dan öğreniyor.
Güzel bir kurgu.
Anne'nin intiharını, babanın , oğuldan duyması:good:
Gerçekten doğru düşünülmüş ve böylesi bence daha frapan, daha vurucu....

Ama İhsan'ın söylediği sözlere gelince; bana göre sözlerde çok fazla bir yanlışlık yok. Sadece söyleme biçimi yanlış.

Dizinin başından beri, bir başka deyişle Aslan ile ilgili gerçek ortaya döküldüğünden beri ben hep İhsan'ın güzel bir açıklama yapmasını bekledim.

Hem Neriman'a
Hem Aslan'a
Hem de Süheyla'ya

Ama nafile.....

İhsan Bey hep ağır ağbi tavırlarında durdu, ara sıra felsefi bir kaç cümle etti, ama o cümleleri de insanların anlamasını, satır aralarını okumasını bekledi.... beklerken de "ben buyum, beni karım Neriman, eski sevdalım Süheyla, oğlum Aslan bunca yıldır tanıyorlar, nasıl bir adam olduğumu biliyorlar, o sebeple hiçbirine bir şey açıklamam gerekmez, onlar benim düzgün bir insan olduğumu bilip, eleştirmemeli ve en doğru biçimde anlamalılar" demeye çalıştı.

Diğer yandan da kendini suçlu görmediği için, suçlu değilsem, kendimi savunmam da gerekmez mantığıyla hep sustu.

Ama bence Hayır, İhsan Bey, hemde kocaman bir HAYIR

Öncelikle bu yaşananlarda ufak veya büyük boyutta dahi olsa İhsan'ın suçu var.
Süheyla'ya bir açıklama borcu var. Neriman'a Süheyla'yı, geçmişini, onun için ne ifade ettiğini izah etme yükümlülüğüde var. Aslan'a onun için ne hissettiğini bildirme zorunluluğu var.

Lakin , İhsan bunların hiçbirini yapmıyor. Neriman'a sarılıp "sen benim kadınımsın" diyor, sonra elele Süheyla'yla oturup "ben senin hep yanındayım" cümlesini kuruyor.

Tamam, anlıyorum (ya da anladığımı sanıyorum) aslında İhsan Neriman'ı seviyor, Süheyla ise onun için eski bir kalp sızısı, yani ailesini, çocuklarını, karısını Süheyla için şu noktadan sonra silemez, silmeyide düşünmüyor.

Fakat eğer bir kadına (Neriman), eşi (İhsan) bu durumu dillendirilmiş cümlelerle izah etmezse, ağacın arkasına saklanan ve İhsan'ı Süheyla ile elele gören Neriman doğal olarak kahrolur.

Eğer bir adam (İhsan), bir kadına (Süheyla) onun için ne ifade ettiğini, aslında karısını sevdiğini, ama Süheyla'ya da bir minnet ve saygı duyduğunu izah etmezse, Süheyla doğal olarak umutlanır....

İhsan'da ağır ağbi hallerinde ağzını açmadan tüm bu karışıklıklar, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verir.

GüLpArE_YeŞiM
30-04-08, 09:54
evet herkes dizideki esrarengiz oyuncuyu merak ediyor...
bende öle...
melek ve demir çok kötü ağlıyorlardı...çok dokundu o sahne bana...
ha asi ile demir mutlu oldu derlerken hep bir engel çıkıyor...
asi çok kötü gözyeşı döküyor artık demire inanmıcak ve güvenmicektir diye düşünüyorum...

qsawe
30-04-08, 10:07
Sevgili FEL!ADE,

Aslında ben de İhsan'ın ve Süheyla'nın içinde neler kaldığını görmek istiyorum... :img-tomat

Hiç korkum olmaz insana dair yönleri izlemekten... Hatta toplumca tabu şeklinde görülen şeylerin didiklenmesi daha da makbuldür benim için... :img-tomat

Yani İhsan'ın Neriman'ı sevdiğinden zerre kadar şüphem yok... Ama aşık olmuş mu gerçekten???
Geçmişte aşkı yakalamış bir kere, şimdi onu gördüğünde tekrar gerçekten ne hisseder??? İçinde yeniden birşeyler kıpırdar mı???
Ya da onu kaybetme korkusuyla mı kıpırdadı???
Yoksa yalnızca eski yaşananlara saygıdan mıdır onun yanında oluşu, elini tutuşu???
Bir dosta verilen destek gibi midir desteği yoksa eski aşkı aslında eski değil midir???
Bundan sonra hayat onlar için eskisi gibi olabilecek midir???

Bunların didiklenmesini o kadar isterim ki... Aslında şu anda bu durum benim ilgimi Asi-Demir aşkından daha fazla çekiyor... Asi ve Demir aşkından zerre kadar şüphem yok çünkü... Kızarlar, kırılırlar, hayal kırıklığına uğrarlar, barışırlar...Belki bu durum da reyting unsuru olarak kullanılır...

Benim asıl mesak ettiğim İhsan-Süheyla-Neriman kısmını nasıl işleyecekleri... :img-wink:

:good:

Jale'cim..... Bu bölüm ve sonrası izleyeceğimiz ikilemlerimiz oluşmuş gibi.... dost kalabilen eski aşıkları izlemeyi isterim.... İçlerinde hesaplaşmayı, yüzyüze itirafları gerekirse kavgaları izlemek isterim. Fakat, üzüntü üstüne kurulu mutluluklar beni rahatsız eder....

Çalkantılı bir evlilik olsaydı Neriman-İhsan evliliği, İhsan-Süheyla aşkının yeniden depreşmesini isterdim açıkçası.... ama dediğin gibi sevgisinden şüphe etmediğim İhsan, aşk peşinde koşmaya başlarsa ayıplarına yenisini ekler....

ASGY
30-04-08, 10:20
herkese merhaba , bugün hava güneşli olduğu için demir efendinin üzerine çok gitmeyeceğim :icon_whis

benim anlayamadığım veya anlamak istemediğim Demir Asinin güvenini , kendini ispat etmek için çok mücadele etti . Karşına çıkıp senin için sadece gururun var dedi şimdi tüm bunları yapan adam bir anda sevdiğinden sevgisi için ailesiyle arası bozulan adam nerde ? Fragmanda anlamıdğım kadarıyla Asi intihar haberini duyduktan sonra tekrar Demirin yanına gidiyor gene onun yanındayım demek için onu anlamak yanında olmak için ama Demirin gözüne beynine perde iniyor sanırım ve tüm yaşananları unutarak Asi yi görmezden geliyor ve bunun sonucunda olacakları hakediyor ..

İhsan a gelince Sühelyanın elini tutması ona önemli olduğunu söylemesinde ben art niyet görmüyorum , tüm yaşananlara rağmen onların bir geçmişi var yaşanan bir aşk ve bir oğul , ve herşeyden önemlisi hayatına son vermek isteyen bir kadın var , bunların üzerine elini tutması önemli olduğunu söylemesi bence çok doğru

sude9
30-04-08, 10:21
İşte tam bu noktaların nasıl işleneceğini ben çok merak ediyorum... :img-wink:

süheyla'nın girişiminden sonra gidenler bir bir geri geldiğine göre Asi de deneme yapar..neden olmasın..sorunların çözüm yolu asiye atlamaktan geçiyor nasılsa:img-hyste:img-hyste

Demir'in gereğinden fazla süpermen girişimlerinden herkes illallah dedi..bende diyenlerdenim..melek'i gereğinden fazla ilgisiz duruşu hep asi ve asi'nin ailesi sorunları,yeni damadın mendilini kendi eliyle düzeltmeye kadar herşeyleri ile bu denli meşgul ve alakalı olması tarafımca pek hoş karşılanan hadiseler değildi..

Demir'e kızmam bu dengesizliği...asi ile ilgilenince kendi ailesini hepten boşluyor..şimdi ailesi ile ilgilenmeye başladı Asi'ye karşı keskin dönüşler yapıyor..orta yol yok bu çocukta..kendisi asi den daha fazla üzülecek ve acı çekecek ona da şüphe yok..frgamandan da o görülüyor zira...

yaşadıkları kaldırılabilecek yükler değil..fragmandaki çökmüş hali mahvetti zaten beni..bu durumda asi teyzemi kurtardım nerde kalmıştık demesini beklemek bu eylemler içine girmek kimseye yakışmaz demir gibi birine hiç yakışmaz..bocalamıştır,şaşırmıştır..kendisini zaten melek'in gidişinin ardından suçladığının halini ve sözlerini de işittik...etkilenmemesi mümkün değil...

lakin teyzenin bak demir bir daha asi ile göreyim seni kendimi yeniden atarım diyeceği yok..zannetmiyorum..asi'nin de o f demir hep teyzen ve sorunları karar ver tarafını seç diyecek hali yok...kız zaten ailesi ile olan durumundan ötürü üzülüyor..barışmaları durumundan en çok sevinen asi olacak..hal böyle iken demir'in kendi kendini cezalandırması,kendisi ile birlikte asi yi de cezalandırması ..asi'nin desteği ile sorunları daha kolay atlatmak üstesinden gelmek varken..hem teyzesi ve ailesi ile ilgilenmek hem de asi ile birlikte olmak varken bir tarafı beklemeye almış olması daha doğrusu vazgeçmiş görüntüsü sinirime dokunuyor...

ZEMFIRA
30-04-08, 10:23

Jale'cim..... Bu bölüm ve sonrası izleyeceğimiz ikilemlerimiz oluşmuş gibi.... dost kalabilen eski aşıkları izlemeyi isterim.... İçlerinde hesaplaşmayı, yüzyüze itirafları gerekirse kavgaları izlemek isterim. Fakat, üzüntü üstüne kurulu mutluluklar beni rahatsız eder....

Çalkantılı bir evlilik olsaydı Neriman-İhsan evliliği, İhsan-Süheyla aşkının yeniden depreşmesini isterdim açıkçası.... ama dediğin gibi sevgisinden şüphe etmediğim İhsan, aşk peşinde koşmaya başlarsa ayıplarına yenisini ekler....

Asu'cum, kesinlikle haklısın aslında... Ama insan, yaş aldıkça; eskiden aşık da olmuşsa; yani o kalp çarpıntılarını, o heyecanı hatırlıyorsa.... Yani yeniden onları yaşamak isteyebilir belki de... Hem onlarınki yarım kalmış bir aşk... İçlerinde ukde... Bilemiyorum, gerçekten çok karışık bu konu... :img-blush

Ben Neriman'ı çok seviyorum, İhsan'ı da... Süheyla daha sorgulayarak yaklaştığım bir karakter... Sevgisizliği üstüne bile mesajlarım vardır... İhsan-Neriman birlikteliği çok daha uyumlu, çok daha makbul tabi...:img-wink:

Ama işin içine aşk girer mi yeniden? Aşk mantık dinler mi? Aşk ne kadar bencildir? Bir yol ayrımına gelebilirler mi? :icon_whis

İşte bunları bilemiyorum... Aşk olunca akan sular durabiliyor bazı insanlar için... Ne kadar haklıdırlar, ne kadar haksızdırların cevabı da herkes için çok farklı... :img-wink:

Belki de bu sahneler, yalnızca, bir çocukları olmuş bir çiftin sahip olması gereken sevgi-saygı sınırları içindedir... Aynı boşanmış çiftler gibi... :img-wink:

Galiba izleyince göreceğiz... :img-wink:

nisailayda
30-04-08, 10:25
katiliyorum :good:
Ihsan Beyin Süheyla Hanima yakinlasmasinin vaktidir. gecmiste kaybedilen, kurulamayan bagin artik olusmasi gerekli. arada onlara cok ihtiyaci olan mutlulugu tatmak , ait oldugu yeri bilmek isteyen bir OGUL var.

Ihsan beyin ailesini bahane ederek Süheyla hanimi daha da zor durumda biraktiigni gördük.
Aslan sadece Süheyla hanimin tutarsiz, intikamci körüklemeleri yüzünden degil Ihsan Beyinde kararsizliklari ve ogluna yakinlasamama davranislari yüzünden aci cekti ve kendini , cevresindekileri birbirine katti.
Aslan icin birlikte olmak zorundalar, Ihsan Bey bunu oglu icin yapmak zorunda. ayrica agacin arkasindan hafiyelik eden Neriman da öyle merakli merakli bakmasin hic.. Onlarin bagini kendiside kabul etmek zorunda.
Neriman da yasadigi rahat günlerin perde arkasini görmeli, irdelemeli. eger babasina sikayete giderse pes diyecegim artik.

Şuna değinmeden geçemeyeceğim.İhsan herne sebep olursa olsun Nerimana her durumda açıklama yapmak zorunda.Neriman belki başlarda anlamayabilir ama sonunda oda gerçeği görüp kocasına destek olur.25.bölümde Goncanın düğününden sonra Aslana davranaşları çok güzeldi.

İhsan geçmiş ve oğlu Aslan nedeniyle Süheylaya destek olmalı oğlu ile ilgili sorunlarını aşmasında yardımcı olmalı diyorsam,Neriman'a karşı sorumluluğunu unutacak demiyorum.Ona açıklama ve şeffaflık borçlu .Çünkü onun karısı Neriman ve bir ailesi var

.Maalesef bu işler çok hassa işler dengeyi iyikurmak lazım.Belki karşısındaki insanlara herşeyi tüm çıplaklığıyla söylemek insanın daha iyi anlaşılmasını sağlayabilir..

velhasıl İhsan amcanın işi zor:icon_whis

bimkolik
30-04-08, 10:35
İhsan Kozcuoğlu ahhhh İhsan Kozcuoğlu.......:kahve
Eğer bir adam (İhsan), bir kadına (Süheyla) onun için ne ifade ettiğini, aslında karısını sevdiğini, ama Süheyla'ya da bir minnet ve saygı duyduğunu izah etmezse, Süheyla doğal olarak umutlanır....

İhsan'da ağır ağbi hallerinde ağzını açmadan tüm bu karışıklıklar, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verir.

İpekazizciğim, ağır ağbi hallerine ben de kızıyorum İhsanın, ama adam bu. Yapısı bu.. Cemal'in bunca tahrik ve hakaretlerinde bile taşmamış adam örneği bir İhsanı gördüm.

Süheyla konusunda hislerini 10. bölümdü sanırım tam emin değilim açıklamıştı Süheyla'ya.
'Kalbimdeki yerini kimse alamadı. Neriman'ı farklı sevdim, onunla bir hayat paylaştım' diyerek geçmişte babasına inanacak kadar toy olmasaydı, şu an yanındaki kadının Süheyla olacağını anlatmak istemişti.Yani İhsan minnet ve saygı duymuyor. adam tek aşkının o olduğunu söylüyor.
Ben Süheyla İhsan aşkının bir şekilde tekrar gündeme geleceğine inanıyorum. Bu kapı hep açık. Eğer Süheylaya birşey olmazsa bu aşk bence ilerde tekrar alevlenecek. Belki ummadığımız olaylar gelişecek, Nerimanın bir hatası çıkacak.
Unutma Neriman konusu tam olarak açık değil. Ne şartlar altında hamile kaldığı tam olarak açığa kavuşmadı. Defne hep bana göre bir soru işareti..
Açıkçası ben İhsanın şu aşamada Süheylaya destek vermesini hiç yadırgamıyorum. Süheylaya aşkı bitmiş bile olsa, ortada çocukları var, bu konuda Süheylayı yanlız bıraktığına inanıyorum İhsanın.
Aslana Süheyla ile olan geçmişini daha açık bir şekilde anlatması lazımdı. Aslan bebek değil. birbirini seven iki insanın çocuğu olduğunu bilmek Aslanın psikolojisinde farklı etkiler sağlardı. Süheylaya bu kadar soğuk ve mesafeli olmazdı. Süheylaya kızdığım çok zamanlar olsada, psikolojik durumunu anlayabiliyorum. Geçmiştede kaybeden olmuş şimdi de öyle oluyor.
Halbuki artık onunda en azından evladını kazanması için birilerinin desteğine ihtiyacı var. Bu işi de en iyi yapacak olan insan İhsan.
Aslanı alıp karşısına, ' O senin annen, geçmişte benim ve babamın hatalarıyla çok acı çekmiş, şimdi sen de ondan uzaklaşarak aynı acıları yaşatma, benim yaptığım hataları yapma' gibilerinden konuşabilir..

nisailayda
30-04-08, 10:48
Karşındakini anlayabilmenin en iyi yolu empati yapabilmek yani kendini onun yerine koymak.Benim yaş ilerledikçe bunu sık yapar oldum.

Demir kabul ediyorum tutarsız.Ama bir sor niye (Bu repliği çok severim )Adamın çocukluğu korkular ve büyük travmaların hasarları ile geçmiş.Annesinin intiharını unutmasına olaylar( Meleğin kolu gibi Süheylanın kini gibi)izin vermemiş.Neyapabilirki insan sizlerin hiç tercih yapmanız yada çok sevdiğiniz insanlar için vazgeçmeniz gerekmedimi?Belki basit olaylarda sizlerde tercih yaptınız .Burada Demirin şanssızlığı kendini suçlu hissetmesi.Çünkü bu inanın öyle büyük bir yük ki herzaman doğru kararlar veremiyor insan.

26 -27 bölümler geçişlerin yaşandığı bölümler bu yüzden bazen tatsız yada karışık olabiliyor.Bekleyelim bakalım heyecan nereden gelecek.

sude9
30-04-08, 10:52
.
Ben Süheyla İhsan aşkının bir şekilde tekrar gündeme geleceğine inanıyorum. Bu kapı hep açık. Eğer Süheylaya birşey olmazsa bu aşk bence ilerde tekrar alevlenecek. Belki ummadığımız olaylar gelişecek, Nerimanın bir hatası çıkacak.
Unutma Neriman konusu tam olarak açık değil. Ne şartlar altında hamile kaldığı tam olarak açığa kavuşmadı. Defne hep bana göre bir soru işareti..
..

neriman konusunda hem de bu aklında soru işareti olarak kalan konuda bir pürüzü mani ve sır çıkacağına hiç ihtimal vermiyorum..yani neriman ve dediğin şey..mümkün değil gibi duruyor..lakin mümkün olmayan şey senarist tıkanıklığı vesilesi ile mümkün olunca kesin bir hüküm de verilemiyor...

İhsan'ın ilerde neriman ile yolun sonuna gelip süheyla ile yoluna devam edeceğini düşünmüyorum..madem aile vurgusu da yapılıyor bozulduğu an toparlansın dağılmasın diye yardımlaşma ve fedakarlık örneklerini görüyoruz o halde dağılan bir aile göreceğimize ihtimal vermiyorum...

İhsan'ı süheyla'ya yardımı desteği..iyi güzel lakin fragmandaki hali ile süheyla'ya pek umut verici görünüyor..kaldı ki ihsan'ın itirafları var....neriman'ı seviyor ona şüphe yok ama yadsınamaz bir gerçekte var..süheyla'nın kalbindeki yeri kimsenin alamadığı..o sözler ve el ele tutuşma sırasında kaçamak ve birden duran bakışlarda bekliyorum tabi..bu olmazsa olmazı zaten..bu da hoş durmayacaktır..ihsan'ın ne yapıp edip bu şekilde görünen konuşmanın sonunda yanlış anlamaya mahal vermeyecek sözler ve hareketlerde sergilemesi lazım..öyle olmalı..

oyuncak bulut
30-04-08, 10:53
Demir'in gereğinden fazla süpermen girişimlerinden herkes illallah dedi..bende diyenlerdenim..melek'i gereğinden fazla ilgisiz duruşu hep asi ve asi'nin ailesi sorunları,yeni damadın mendilini kendi eliyle düzeltmeye kadar herşeyleri ile bu denli meşgul ve alakalı olması tarafımca pek hoş karşılanan hadiseler değildi..

Demir'e kızmam bu dengesizliği...asi ile ilgilenince kendi ailesini hepten boşluyor..şimdi ailesi ile ilgilenmeye başladı Asi'ye karşı keskin dönüşler yapıyor..orta yol yok bu çocukta..kendisi asi den daha fazla üzülecek ve acı çekecek ona da şüphe yok..frgamandan da o görülüyor zira...

yaşadıkları kaldırılabilecek yükler değil..fragmandaki çökmüş hali mahvetti zaten beni..bu durumda asi teyzemi kurtardım nerde kalmıştık demesini beklemek bu eylemler içine girmek kimseye yakışmaz demir gibi birine hiç yakışmaz..bocalamıştır,şaşırmıştır..kendisini zaten melek'in gidişinin ardından suçladığının halini ve sözlerini de işittik...etkilenmemesi mümkün değil...

lakin teyzenin bak demir bir daha asi ile göreyim seni kendimi yeniden atarım diyeceği yok..zannetmiyorum..asi'nin de o f demir hep teyzen ve sorunları karar ver tarafını seç diyecek hali yok...kız zaten ailesi ile olan durumundan ötürü üzülüyor..barışmaları durumundan en çok sevinen asi olacak..hal böyle iken demir'in kendi kendini cezalandırması,kendisi ile birlikte asi yi de cezalandırması ..asi'nin desteği ile sorunları daha kolay atlatmak üstesinden gelmek varken..hem teyzesi ve ailesi ile ilgilenmek hem de asi ile birlikte olmak varken bir tarafı beklemeye almış olması daha doğrusu vazgeçmiş görüntüsü sinirime dokunuyor...

Sudecim :good:
yalnız bir konuda itirazım var.. Asi de aynısını yapmadı mı?
Demir'i bırakıp Adana'ya gitmiyor muydu? Demir çiftliği almasa Asi Adana'ya gitmekte %100 kararlı değil miydi? evet o zaman deniz kenarındaki itiraf sahnesi vuku bulmamıştı henüz ama aralarında bir şeyler olduğunun ikisi de farkındaydı, yoksa Asi o "hoşçakal"dan sonra arabadan gözleri dolu dolu inmezdi öyle değil mi?
Asi de ailesinin sorunlarının üstesinden Demir'le elele gelmeyi tercih etmedi hiçbir zaman. Açık açık "bu benim ailem, senden yardım kabul edemem" dedi.. Demir ona "ben varım Asi" demiş olmasına rağmen. İhsan hapisteyken de.. Demir'i suçlamadı mı Asi? Tüm yardım tekliflerini reddetmedi mi? O yüzden Demir tüm yaptıklarını gizlemek zorunda kaldı. Hatta demişti ya off cümleyi hatırlayamadım ama Kenan karşılık bekleyerek sizeyardım teklif ediyor ve kabul ediyorsunuz, oysa ben karşılığında bir şey istemiyorum ama benim yardımımı kabul etmiyorsunuz diye..
dediklerinin hepsine katılıyorum.. Demir, Asi'yle birlikte diye tekrar intihar edecek hali yok Süheyla'nın.. Asi de "Demir hep teyzenlesin biraz da benle ilgilen" diyecek değil.. ama Demir'deki vicdan azabı ve suçluluk duygusu başka türlü davranmasına olanak tanımıyor. süheyla'nın bıraktığı mektupta açık açık "sizsiz yaşamaya tahammülüm yok" yazıyordu.. Annesinden sonra teyzesi de intiharı seçti hem de geride Demir'i hayatı boyunca kovalayacak bu cümleyle.. o yüzden Demir'in kendini tamamen ailesine adaması gerektiğini düşünmesini anlayabiliyorum, hak da veriyorum. Asi'nin Süheyla'dan haberi yok mu acaba? "Demir'in iç dünyasında bir şeyler oluyor" diyor çünkü.. Demir yine saklayıp söylemiyor olabilir.. Gerçi Defne'den mutlaka öğrenecektir Asi.. belki de Demir'in kapısını 2. kez, gözyaşlarını silip çalması da bundan sonradır.. Demir'in neyi neden söylediğini anlamıştır tekrar konuşmaya gitmiştir.

ZEMFIRA
30-04-08, 10:54

Di mi ama... Bunlar işletmeci Demir'e hiç yakışıyor mu...

Mevcut durum analizi yapmadan, olaylar hakkındaki neden sonuç ilişkilerini tam olarak anlamadan, aksiyon planı yapması, düzeltici ve önleyici faaliyet gerçekleştirmesi mümkün değil ki... Yanlış sonuçlara vardığından yanlış önlemler alıyor, olmadı Demir, senin işletmeciliğine yakışmadı... :icon_whis :img-hyste

Üstelik pazar araştırması da yapmamış, muhtemel pazar değişimleri ve muhtemel rakipler konusunda hazırlıksız yakalanacağa da benziyor... :img-hyste Bunları yapmadan fevri kararlar alırsan, rekabette geride kalabilirsin Demir'cim, işletmeciliği sana biz mi öğreteceğiz, nasıl holding patronu olmuşsun sen böyle... :img-hyste :img-hyste

Ama yine de her tehdit aynı zamanda bir fırsattır... (Burda da SWOT'a atıf yapalım) Bakalım fırsatlar görülüp değerlendirilebilecek mi?? :icon_whis

Artık bu konuyla ilgili sinirlerim bozuldu, ben ne dediğimi bilmiyorum, beni mazur görün... :img-tomat :img-tomat

kardelencim
30-04-08, 10:57
demir çok dengesiz aşkına güvenilip hiçbişey yapılmaz. asi için bunca fedakarlık yapıp herkesi şaşırttı buraya kadar herşey güzelde neden bi sorunda hemen aşkından vazgeçio:icon_whis. bence çok saçma bi tarafın gönlünü yaparken diğer tarafı ezip geçemezsin. yine teyzesinin yanında olsun ona destek versin ama asiden uzaklaşmak nie? asiyi ikinci kez üzüo ben olsam bi daha demiri kabul etmem zaten güvenemem ki. daha önce teyzesinin oğlu olduğunu öğrenip tokayı kırdı ve asiye duygularımdan emin değilim dedi. şimdi ne dicek çok merak ediorum doğrusu:img-in_lo

qsawe
30-04-08, 10:57
Demir kabul ediyorum tutarsız.Ama bir sor niye (Bu repliği çok severim )Adamın çocukluğu korkular ve büyük travmaların hasarları ile geçmiş.Annesinin intiharını unutmasına olaylar( Meleğin kolu gibi Süheylanın kini gibi)izin vermemiş..

Bunlara birde süreyi eklemek gerekir.... hayatının 25 yılını ( hatta 25.5 ) bu kini nefreti içinde büyüterek yaşamış biri.... bunları, aşkı uğruna terk etmek istiyor.... fakat, karşısına çıkan olaylar, o 25 yılın birirkimini yine geri getiriyor.... 1 hafta kavgalı kaldıklarımızı bile affederken, ne badireler yaşıyoruz.... çocuk kalbi ile kin duymaya başlamış biri, bunu kolay kolay unutamaz.... o yıllarda çözülseydi, bugün bunların hiçbirini yaşamazdı.... ama, ne yazıkki uzun bir süre geçmiş... silip atmak asla kolay değil....

sinefil
30-04-08, 11:03
Merhaba

Gergin bir günden sonra yorumlarımız boş kalmıştı neyse ki bugün hareketlenmiş.

Bakıyorum birçok 'hoşgelmiş ama boşgelmemiş' arkadaş katılmış aramıza...bu sevindirici...

İşim olduğu için şu an fazla birşey yazmak durumunda değilim, yapılan güzel yorumlara tüm kalbimle katılıyorum.

İhsanı anlamaya çalışıyorum ama anlayamıyorum. Süheylaya yardım elini uzatması yerinde bir davranış ama....

Demirin ağır bir psikolojik travma geçirdiği besbelli; gerçek hayatta da böyle şeyler oluyor, ancak 26.bölümde Asiye söylediği o güzel sözlerin akabinde bu duruma düşmesi senaristlerce planlandığına göre,bu kadar büyük laflar ettirmeselerdi diyorum...:img-cray:

Ali beyi 27.bölümde göremeyeceğiz, e bu da bir merak unsuru haliyle...28.bölümü şimdiden merak ediyorum.

Esen kalın

sude9
30-04-08, 11:04
Sudecim :good:
yalnız bir konuda itirazım var.. Asi de aynısını yapmadı mı?
Demir'i bırakıp Adana'ya gitmiyor muydu? Demir çiftliği almasa Asi Adana'ya gitmekte %100 kararlı değil miydi? evet o zaman deniz kenarındaki itiraf sahnesi vuku bulmamıştı henüz ama aralarında bir şeyler olduğunun ikisi de farkındaydı, yoksa Asi o "hoşçakal"dan sonra arabadan gözleri dolu dolu inmezdi öyle değil mi?
Asi de ailesinin sorunlarının üstesinden Demir'le elele gelmeyi tercih etmedi hiçbir zaman. Açık açık "bu benim ailem, senden yardım kabul edemem" dedi.. Demir ona "ben varım Asi" demiş olmasına rağmen. İhsan hapisteyken de.. Demir'i suçlamadı mı Asi? Tüm yardım tekliflerini reddetmedi mi? O yüzden Demir tüm yaptıklarını gizlemek zorunda kaldı. Hatta demişti ya off cümleyi hatırlayamadım ama Kenan karşılık bekleyerek sizeyardım teklif ediyor ve kabul ediyorsunuz, oysa ben karşılığında bir şey istemiyorum ama benim yardımımı kabul etmiyorsunuz diye..
dediklerinin hepsine katılıyorum.. Demir, Asi'yle birlikte diye tekrar intihar edecek hali yok Süheyla'nın.. Asi de "Demir hep teyzenlesin biraz da benle ilgilen" diyecek değil.. ama Demir'deki vicdan azabı ve suçluluk duygusu başka türlü davranmasına olanak tanımıyor. süheyla'nın bıraktığı mektupta açık açık "sizsiz yaşamaya tahammülüm yok" yazıyordu.. Annesinden sonra teyzesi de intiharı seçti hem de geride Demir'i hayatı boyunca kovalayacak bu cümleyle.. o yüzden Demir'in kendini tamamen ailesine adaması gerektiğini düşünmesini anlayabiliyorum, hak da veriyorum. Asi'nin Süheyla'dan haberi yok mu acaba? "Demir'in iç dünyasında bir şeyler oluyor" diyor çünkü.. Demir yine saklayıp söylemiyor olabilir.. Gerçi Defne'den mutlaka öğrenecektir Asi.. belki de Demir'in kapısını 2. kez, gözyaşlarını silip çalması da bundan sonradır.. Demir'in neyi neden söylediğini anlamıştır tekrar konuşmaya gitmiştir.

adana meselesinde..asi'nin gitmesi taraftarıydım lakin resimdeki yeri kabul edip gitmesi taraftarıydım..hoş kalıp kendi mesleğini icra etmesi en güzeli idi..hem aradaki mesafe ne ki..istediği an gidip görebilir..bu ayrılık demek değildi..ama süpermen demir iş başındaydı asi'nin birşey yapmasına gerek kalmadı...

Demir'in yardımları ...maddi boyutu olan yardımları asi kabul etmemekle çok ciddi hatalar yapmış değil..çocuk parasız kalacak çaycı olacak demiyormuyuz :img-hyste...manevi desteğini ise kabul etti..nazlanmaları vardı ama demir'in içtenliği ve samimeyeti ile erimeye hazır tereyağı modundaydı zaten,eridi de..o nazlanmalar fazla işe yaramadı kabul etti..misal fener sahnesi..küçük bir an ..ama asi'ye verdiği çok büyük bir destek ve dayanak..Asi'den uzaklaşmak yerine sıkı sıkı bir iki dakika sarılsa asi'ye demir'e neler katar ve kazandırır..

asi..olayların normal olmadığının farkında bence de ve bu yüzden 2.kez gitmiş..demir habersiz bırakmış ama asi ya öğrenerek ya da hiç haberi olmadığı halde nedenini sormak için ikinci kez gitmiş..çokta iy yapmış..duydukları yüzünden bitti deyip köşeye sinmesi çekilmesi tarafımdan kabul görülecek şey değildir zira

sude9
30-04-08, 11:16
Di mi ama... Bunlar işletmeci Demir'e hiç yakışıyor mu...

Mevcut durum analizi yapmadan, olaylar hakkındaki neden sonuç ilişkilerini tam olarak anlamadan, aksiyon planı yapması, düzeltici ve önleyici faaliyet gerçekleştirmesi mümkün değil ki... Yanlış sonuçlara vardığından yanlış önlemler alıyor, olmadı Demir, senin işletmeciliğine yakışmadı... :icon_whis :img-hyste

Üstelik pazar araştırması da yapmamış, muhtemel pazar değişimleri ve muhtemel rakipler konusunda hazırlıksız yakalanacağa da benziyor... :img-hyste Bunları yapmadan fevri kararlar alırsan, rekabette geride kalabilirsin Demir'cim, işletmeciliği sana biz mi öğreteceğiz, nasıl holding patronu olmuşsun sen böyle... :img-hyste :img-hyste

Ama yine de her tehdit aynı zamanda bir fırsattır... (Burda da SWOT'a atıf yapalım) Bakalım fırsatlar görülüp değerlendirilebilecek mi?? :icon_whis

Artık bu konuyla ilgili sinirlerim bozuldu, ben ne dediğimi bilmiyorum, beni mazur görün... :img-tomat :img-tomat

süpersin canım ne diyeyim:img-hyste

her tehdit aynı zamanda bir fırsattır:good:

oy oy oy ne de güzelmiş...bu gidişat böyle gitmez ona şüphe yok..fırsata çevirmeyi de çok iyi bilecektir paşam...ama kaçıncı bölüm sorusu ve senarist bacılar aklıma geliyor..kocaman bir offf diyorum..yalnız bu bacıların olayları çok uzatmadığını sakız kıvamına getirmediklerini de gördük izledik..biraz bunun rahatlığı var tam anlamı ile rahatlatmış olmasa da..

şu yürüyen iki bacak ve parlayan iki ayakkabının sahibinin gelişi ile kıskanç demir bakışlarını da dört gözle beklemekteyim:img-wink:

darko
30-04-08, 11:16
demir çok dengesiz aşkına güvenilip hiçbişey yapılmaz. asi için bunca fedakarlık yapıp herkesi şaşırttı buraya kadar herşey güzelde neden bi sorunda hemen aşkından vazgeçio:icon_whis. bence çok saçma bi tarafın gönlünü yaparken diğer tarafı ezip geçemezsin. yine teyzesinin yanında olsun ona destek versin ama asiden uzaklaşmak nie? asiyi ikinci kez üzüo ben olsam bi daha demiri kabul etmem zaten güvenemem ki. daha önce teyzesinin oğlu olduğunu öğrenip tokayı kırdı ve asiye duygularımdan emin değilim dedi. şimdi ne dicek çok merak ediorum doğrusu:img-in_lo

yazdıklarına katılıyorum.demir teyzesine yardım edebilir ama asiyi neden kendinden uzaklaştırmaya çalışıyor onu anlamadım.asiye açıklasın teyzesinin durumunu asi ona hak verir zaten.asi şimdi üzüntüden ağlıyor demiri affetmezse bir daha hakkıdır.
şimdi bu neriman asiyi ali beyle evlendirmeye kalkmasın.nasıl olsa ihsanın arkadaşının oğlu değil mi .neriman süheyla ile akraba olmamak için asiyi ali beye yapmaya çalışır.

duar
30-04-08, 11:41
Bu diziye 3. şahıs çok iyi gidecek... Ben de klişeleri sevmem. Seven de yoktur galiba... gerçi rağmetli ninem severdi...:img-wink: Ama Asi dizisinin konusu birebir aynısı olmasa da çok benzerlerini belki de 10larca, 100lerce kez film olarak, dizi olarak izledim.Hikaye roman olarak da okudum...:icon_whis

Bazı dizilerin ruhuna aykırıdır klişeler. 3. şahıslar... Anlatılan konu bakamından, senaristlerin hayat görüşü açısından, bu tür dizilerde 3. şahıslar yer edinemezler zaten. Mesela HP(Hırsız Polis böyle bir diziydi. Buradaki aşkın içeriği 3. Şahsı kaldırmazdı.) Ama Asi dizisi kıvamında giden bir dizide ben 3. şahıs eksikliği yaşıyordum uzun zamandır. Hepimiz bilinçaltlarımızı yoklarsak bu dizi de kıskançlık yaşayan bir Demir izleme isteğiyle karşı karşıya kalırız.

Asi dizisinde, aşkın daha genç daha kıpır kıpır daha gelgeç daha hızlı, daha çoşkulusu işleniyor. O sebeple bu tür dinamikler bu aşkta rahatça yer bulabilir ve hikayenin doğasına da ayak uydurabilir. Ben Asi'den hoşlanan bir adamı izlemek istiyorum. Çok net ve açık söylüyorum. Asi'nin Demir'den farklı birinin ilgisini, şevkatini, aşkını tanımasını istiyorum. Başka adamlar neler yapar, nasıl bakarı görmesini istiyorum. :icon_whis

Belki ben fazla klişe bakıyorum. Ama böyle... Üstelik Demir gibi kıskançlık duygusunu güzel yansıtan bir oyuncu varken neden ben bu kıskançlık sahnelerinden mahrum kalayım. Benim tek derdim; ne yapacaklarsa yapsınlar mantıklı olsun. Birbirilerini yanlış da anlayabilriler ama 5 yaşındaki çocuk mantığıyla yapmasınlar bunu... Demir, Asi'yi kıskansın. Ama ortada kıskanılacak gerçek nedenler olsun. Kurgu saçmalamasın yeterki...:img-icecr

ipekaziz
30-04-08, 11:52
Bimkolik 'im,
Sanırım yanlış anlattım.
Ben İhsan'ın Süheyla'nın elini tutup, ona destek olmasını yanlış bulmuyorum. Ben İhsan'ın kapalılığını yanlış buluyorum.

Ve tabii birazda yaptığı şeylerin tam olarak arkasında durmuyor olmasını yanlış buluyorum.

Galiba sen daha önce de söylemiştin; Neriman'ın geçmişi tam olarak açık değil, belki altından hesaplı-kitaplı bir durum, bir çapanoğlu çıkabilir diye... Ben hep bu kapıyı aralık bırakıyorum.
Evet, haklısın Neriman'dan böyle bir davranış görürsem çok şaşırmayacağım.

Yani belki İhsan kimilerimizin istediği gibi yıllar önce içinde kalmış ve büyük bir aşkla sevmiş olduğu (-ki ben bu noktada da İhsan'ın aşkının büyüklüğüne inanmıyorum, çünkü babasının bir lafıyla Süheyla'ya sırt dönebilmiş, hiçbir şeyi sorgulamadan kabullenmiş, aşkı için hiç çarpışmamış) Süheyla'yla bir aşk yaşayabilir...

Ve ya

Neriman, onun için herşeyden ve herkesten önemli olur. Şu anki görünür manzaradaki gibi Süheyla'yı minnetle, eskide kalmış ve küllenmiş bir duyguyla, ama Neriman'ı aşkla sevdiğini fark edebilir ve karısının yanında kalabilir....

Bu iki olasılıkta bana yanlış veya ters gelen bir şey yok.

Bana ters gelen İhsan'ın ketumluğu, itirafsızlığı, açıklamasızlığı ve daha önce dediğim gibi "ağır ağbi" tavırları.

Kısaca etrafındakileri kendini anlatmak yerine, etrafındakilerden kendini anlamalarını beklemesi.

Üstelikte etrafındakilere bence bir açıklama borçlu iken

Steella
30-04-08, 11:56
Süheyla geçmişte yaşadıklarını zaten şimdiye kadar yeteri kadar yanındaki kişilere anlatıp onların içine de intikam zehirini sokarak hayatlarına müdahale etmiş. Aynı şeyi oğlu Aslan'ı bulduktan sonra onunla da denedi. Öz oğlundan da bir darbe yemesi Meleğin de onu terk etmesi kendisini bu intihara sürükledi.

Yalnız birazcık vicdanı olabilseydi geçmişte yaşadıkları travmayı sevdikleirne tekrar yaşatmayı tercih etmezdi. Şimdi ne oldu Süheyla kendisini ASİ'ye attı diye herkes dize geldi. (İHSAN BİLE) Dünya onun çevresinde dönecek, ne isterse yapılacak, herkesin hayatını o yönlendirecek. Yanındakilere en ağır en hassas darbeyi vurduğu için artık kimse onun söylediklerinin aksini yapmaya cesaret edemiyecek. Belki Aslan bile yanında olacak. Sırf vicdan azabı çekmemek için.

Belki SÜHEYLA nehre atlarken kurtulabileceğini hesap etmemişti ama kurtulmasa bile ardından büyük bir travma bırakacak sevdiklerinin hayatlarını bir kez daha mahvedicekti.

DEMİR burada malesef ki güçsüz bir kişilik sergiliyor. Geçmişini, yaşadıklarını, belki şu ana kadar mutlu olamamsını anlayabiliyorum. Ama mutluluğu yakalamışken de bu kadar kolay vazgeçmesini hiç anlamıyorum. Kendisine ceza verdiğini bile düşünsem,

nasıl teyzesinin içine düştüğü durum için bu denli endişe duyup hayatını değiştirebiliyorsa, sevdiği insanında bu ayrılık karşısında nasıl üzülüp ne duruma düşeceğini hesap edebilmeliydi.

kaçınkurası
30-04-08, 12:02
Fragmanı izledim ve gördümki yine yanılmamışız:img-hyste

Herşey tahmin ettiğimiz gibi. Süheyla'nın intiharı demir-asi ilişkisine daha en başından büyük bir engel teşkil ediyor. Demir'e çok kızdımmmm. İkisini birden idare edemezmiydi yani? Teyzesini ikna edemezmiydi??

Esrarlı adamı bende çok merak ettim. Tüyoları genelde okumuyorum ama şimdi bir göz atacağım sanırım. Asi'nin eski bir aşkı olabilirmi acaba?

bno
30-04-08, 12:03
Bu diziye 3. şahıs çok iyi gidecek... Ben de klişeleri sevmem. Seven de yoktur galiba... gerçi rağmetli ninem severdi...:img-wink: Ama Asi dizisinin konusu birebir aynısı olmasa da çok benzerlerini belki de 10larca, 100lerce kez film olarak, dizi olarak izledim.Hikaye roman olarak da okudum...:icon_whis

Bazı dizilerin ruhuna aykırıdır klişeler. 3. şahıslar... Anlatılan konu bakamından, senaristlerin hayat görüşü açısından, bu tür dizilerde 3. şahıslar yer edinemezler zaten. Mesela HP(Hırsız Polis böyle bir diziydi. Buradaki aşkın içeriği 3. Şahsı kaldırmazdı.) Ama Asi dizisi kıvamında giden bir dizide ben 3. şahıs eksikliği yaşıyordum uzun zamandır. Hepimiz bilinçaltlarımızı yoklarsak bu dizi de kıskançlık yaşayan bir Demir izleme isteğiyle karşı karşıya kalırız.

Asi dizisinde, aşkın daha genç daha kıpır kıpır daha gelgeç daha hızlı, daha çoşkulusu işleniyor. O sebeple bu tür dinamikler bu aşkta rahatça yer bulabilir ve hikayenin doğasına da ayak uydurabilir. Ben Asi'den hoşlanan bir adamı izlemek istiyorum. Çok net ve açık söylüyorum. Asi'nin Demir'den farklı birinin ilgisini, şevkatini, aşkını tanımasını istiyorum. Başka adamlar neler yapar, nasıl bakarı görmesini istiyorum. :icon_whis

Belki ben fazla klişe bakıyorum. Ama böyle... Üstelik Demir gibi kıskançlık duygusunu güzel yansıtan bir oyuncu varken neden ben bu kıskançlık sahnelerinden mahrum kalayım. Benim tek derdim; ne yapacaklarsa yapsınlar mantıklı olsun. Birbirilerini yanlış da anlayabilriler ama 5 yaşındaki çocuk mantığıyla yapmasınlar bunu... Demir, Asi'yi kıskansın. Ama ortada kıskanılacak gerçek nedenler olsun. Kurgu saçmalamasın yeterki...:img-icecr

sevgili duar

sizi de anlıyorum da hiç olmazsa klişeyi kullanırken de böyle sapına kadar kullanmasalar...yani yine zengin bir adam, fiyakalı bir geliş.... hiç olmazsa bu 3. kişiyi şöyle normal gelir düzey seviyesinden mesleği olan falan bir seçselerdi. şimdi bu sütçü kızımıza neler neler alır kimbilir o da çiftliğin, atın falan altında kalmaz. neriman hanım için de bulunmaz aday. o da süheyla ile yüz göz olmamak açısından özellikle Asi nin uzak durmasını ister Demir den. İşte size yeni engeller...

oyuncak bulut
30-04-08, 12:13
1. bölümü izledim şimdi tekrar.. daha doğrusu Demir'in Asi'yi boğulmaktan kurtardığı sahneyi..
Demir Asi gözlerini açtıktan sonra kaçıp gidiyor ya tekrar köprüye doğru Kerim'in yanına.. ordaki bakışları, yüzündeki ifade... :img-cray: zaten sonra annesinin nehirden çıkarıldığı anı anımsıyor..
küçük Demir-biz şimdi napıcaz teyze?
S-yaşamaya devam edicez Demir, hep birlikte

:icon_sorr
annesinin cesedinin o sudan çıkarılmasını izleyen 6 yaşında bir çocuk.. yanında sadece teyzesi ve küçük kızkardeşi var.. teyzesi ona "yaşamaya devam edicez, hep birlikte" demiş.. ama 25 küsur yıl sonra bu teyze arkasında "sizsiz yaşamaya tahammülüm yok" diye mektup bırakıp aynı suya atıyor kendini..
henüz tanışmadığı Asi'yi kurtarmak için o suya atladığında bile bu kadar etkilenen adam teyzesinin de kendini aynı yerde suya bıraktığını gördükten sonra, hem de kendi yüzünden, napsın nerelere gitsin nasıl kendine gelsin... :img-cray: valla içim parçalanıyor Demir'in bu hallerini izlerken...
Asi'nin onu anlaması lazım bence ben böyle düşünüyorum.. ki anlayacaktır da olayı öğrendiği zaman..
yakında burhan altıntop gibi dakika başı "yav çoh üzülüyom ben bu çocuğa yav" diyerek dolaşacağım ortada, şu Demir'in yüzü gülsün artık!
bu arada Demir'in küçüklüğünü oynayan çocuk inanılmaz şirin keşke yine çıksa konuşsa öyle bıdı bıdı yerim :)

Steella
30-04-08, 12:14
sevgili duar

sizi de anlıyorum da hiç olmazsa klişeyi kullanırken de böyle sapına kadar kullanmasalar...yani yine zengin bir adam, fiyakalı bir geliş.... hiç olmazsa bu 3. kişiyi şöyle normal gelir düzey seviyesi