Tüm Versiyonu Göster : Asi Dizisi-(Arşiv 16)
Sayfalar :
[ 1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Süheylanın intiharı, asi&demir'in mecnunsu aşklarına (!):icon_whis engel olacak diye lanet getiriyorsunuz ya şaştım kaldım valla. Nerdeyse keşke demir teyzesinin intiharına denk gelmeseydi, haberi olmasaydı süheyla sessiz sedasız geberip gitseydi bir köşede, yeterki asi&demir öpüşsün, sarılsın melul melul bir brilerine baksınlar bizde ekran karşısında eriyip gidelim, süheylada kimmiş intihar mı edecekmiş bize ne demire ne... diyecek hale gelmişsiniz, acıyorum.
Anlaşıldı tekrar başa sardık. Şimdi ailesi dağılan Demir.. annesinin intaharı tekrar hortladı işte. Hep diyorduk ki geçmişten bir şey daha çıkacak. İşte geçmişin son zaferi budur. Aynı tip iki intahar. Bu başarısız olacak elbette ama Demir'e çektiği acıyı hatırlatacak.Belki öfke geri gelmeyecek ama vicdan azabı suçluluk duygusu ağır basacak. Demir şoka girip dağılacak. Bu sefer ASi ve Demir rol değiştirecek diye düşünüyorum. Donuklaşan Demir ve ona ulaşmaya çalışan ASi izleyeceğiz. Son 3 bölümdür Asi'nin ailesini toplamak adına uzak duruşlarını izledik. Demir'in üstü kapalı aşk itiraflarına sesiz kalan ASi'ye kah üzüldük kah kızdık.
Evet şimdi dönem Asi'nin dönemi o savaşacak. Demir'in aralarına koyacağı donukluğu aşmaya çalışacak. Bu sefer Asi'nin eli Demir'in kine göre daha kuvvetli. Aşk dile geldi, ten tene değdi çünkü. Asi bu süreçde Demir ne yaparsa yapsın desteğini ondan esirgemeyecek.
Birkaç bölüm bunları izleyeceğiz muhtemelen. Neyseki bu sorunları çok uzatmıyorlar Ama umuyorum artık bu son olur. Bu gitgeller fazlası ile uzadı. Seyircinin "yine mi" dediğini duyar gibiyim.
Birtek şeye seviniyorum Demir ve ASi'nin aralarına geçmiş ile ilgili girebilecek her sorunu tüketiyorlar. Bu durum bende mutlu sezon finali beklentimi arttırıyor
fragmandan ve tüyoları okuyunca derin bi nefes aldık , hele şükür en sonunda asimizin inadını kırılıyor , aşkını itiraf edecek dedik ama özet gene beni endişelendirdi .bu intihar olayı bizim taze aşıkların aralarını umarım açmaz Demir bu olaydan etkinelenip eski düşüncelerine geri dönmez Asi den bu olaydan dolayı uzaklaşırsa aşkını koruyamazsa asiyi unutsun bence :img-cray:
Galiba bu dizide her şey ilahi adalet ve tarihin tekerrürden ibaret olduğu üzerine kurulu... :img-tomat :img-tomat :img-tomat
İhsan, Emine Doğan'ı işten çıkarırken, onun intiharıni düşünememişti ama bunu hesaba katmadığı için bile Demir ona çok kızgındı... :icon_whis
Şimdi de Demir teyzesini yalnız bırakırken böyle bir şeyle karşılaşacağını düşünmedi... :icon_whis
İkisinde de kötü niyet yok... Biri babasını kıramıyor, diğeri de teyzesinin yaptıklarını tasvip etmediğini bu yolla gösteriyor... Ama sonuçlar gerçekten çok üzücü... :icon_sorr
Acaba ileride İhsan'ın Süheyla'yı bebeğiyle sahiplenmemesine benzer bir kurguyu Demir için de görecek miyiz diye düşünmeye başladım... :img-tomat :img-tomat
Yani eski bir sevgili ve Demir'in çocuğu... İlahi adalet ya...:img-tomat :img-tomat :img-tomat
selam
fragman süper çetin tekindor harika şarkıyıda sevmeye başladım yavaş yavaş
asi ve demire ise mükemmel demekten başka ne denirki özelliklede asiye tüyolara göre muhteşem bir gol atıyo asiyede bu yakışır
ama fragmanda asinin tek kelimesi yok ama o nasıl masum ve güzel bakışlardırki yaşadıklarını kelimesiz bu kadar güzel yansıtır
demir bence kira olayını bahane etmiş ihsanla bu konuda konuşmuşlar siz belirleyin falan demişti sadece asiden sevildigini duymak istedigi çin bu kadar sitemli gibi geldi bana ama asi bu demirin dolandıra dolandıra dolaylı olarak anlatmak iztedikleri büyük bir yüreklilikle çok güzel ifade etmiş
süheylaya gelince bence geçmişe dair gizledikleri var sadece yalnız hissettigi için bunları yaparsa bencillikten başka birşey olmaz helede kardeşi gibi giyinerek yaptıgı inanılmaz
çünkü hem kendisi hem demir ve melek için unutmayan çok acı vermiş bir görüntüydü o ve tüm hayatlarını nasıl etkiledigini herkes bilirken bunu yapması çok kötü
ve bu konu asi ve demiri etkilememeli bu kadar basite indirgenmemeli sevgileri geçmişten ikiside sorumlu degil tüm sorunları birlikte aşmaları gerek
bu bölümde balanın olmaması ayrı bir güzel ohbe sonunda bitti galiba bala kabusu
fundacım teşekkürler yeni tüyolar için
asinin tüm sözlerinden sonra asi demiri öpsün diyordukya bence hep birlikte asiyi alnından öpelim
asinin sözlerinden sonra
demir out
asi ın diyorum başkada brşey demiyorum
Süheylanın intiharı, asi&demir'in mecnunsu aşklarına (!):icon_whis engel olacak diye lanet getiriyorsunuz ya şaştım kaldım valla. Nerdeyse keşke demir teyzesinin intiharına denk gelmeseydi, haberi olmasaydı süheyla sessiz sedasız geberip gitseydi bir köşede, yeterki asi&demir öpüşsün, sarılsın melul melul bir brilerine baksınlar bizde ekran karşısında eriyip gidelim, süheylada kimmiş intihar mı edecekmiş bize ne demire ne... diyecek hale gelmişsiniz, acıyorum.
Burada sanıyorum bir yanlış anlama var. Şimdiye dek yazılan yorumlarda hiçkimse intiharın senaryoya eklenmesini olumlu karşılamış değil, kaldı ki sevinelim.Yorumlara biraz dikkat lütfen...
Burada sanıyorum bir yanlış anlama var. Şimdiye dek yazılan yorumlarda hiçkimse intiharın senaryoya eklenmesini olumlu karşılamış değil, kaldı ki sevinelim.Yorumlara biraz dikkat lütfen...
evet farkındayım sevinmediğinizin ama süheyla için değil, bu durumun sonuçlarının asi&demir aşkına engel teşkil edeceği için sevinmiyorsunuz, yoksa süheyla normal yolla ölse üzüleceğinizi sanmıyorum asi&demir aşkına engel olan biri ortadan kalkmış olacak nede olsa.
yorumlarınızda genelde böyle bir hava var, şu süheylanın intiharıda nereden çıktı şimdi tam asi demir yakınlaşmışken, zamanımıydı şimdi. allah kahretsin seni süheyla intiharı bile doğru düzgün bir zamanda yapmıyorsun, bari gece intihar etseydin kimse görmezdi gibi.
hüznün geceleri 24-04-08, 09:06 şok etkisi
ecel benimde kapımı yokluyor,çaresizliğim millete gül koklatıyor,ben yaşarken öldüm varlığım kimseyi güldürtmüyor,herkez gibi oğlumda beni peşinden sürüklüyor
sevgi tomurcuğunu içime döktüm,içeme akan yaşlarla kökünü çürüttüm,
gizliden gizliye kötülüğü büyüttüm,artık geçmişe değil geleceğe döndüm
hani bir ara teyzeye kına yakılacaktı onun için diyoki
sen bana kına değil helva yap,dünyadan göçüyorum arkamdan dua yap,seninle bi olamadık ahbap,ihsanın bana yaptığını bende onlara yapacaktım adı maytap
:img-hyste
hüznün geceleri 24-04-08, 09:10 Süheylanın intiharı, asi&demir'in mecnunsu aşklarına (!):icon_whis engel olacak diye lanet getiriyorsunuz ya şaştım kaldım valla. Nerdeyse keşke demir teyzesinin intiharına denk gelmeseydi, haberi olmasaydı süheyla sessiz sedasız geberip gitseydi bir köşede, yeterki asi&demir öpüşsün, sarılsın melul melul bir brilerine baksınlar bizde ekran karşısında eriyip gidelim, süheylada kimmiş intihar mı edecekmiş bize ne demire ne... diyecek hale gelmişsiniz, acıyorum.
:img-cray:
kolay kolay bırakırmıyım,kara dut değilim dulun hayırlısıyım,Demir Asiyi istiyor onu kırarmıyım,aslanda sevmezse sevmez ben daha ne yapayım
nede güzelmiş sesi yanık yanık,o ölünce herşey düzelecek sandık,gönül der;onunda mutluluğuna kanaydık,süheyla asi ihsan demir aslan cemal nerman defne kerim hariç diğerleri dandık:img-hyste
Ağustos Böcüğü 24-04-08, 09:10 Süheylanın intiharı, asi&demir'in mecnunsu aşklarına (!):icon_whis engel olacak diye lanet getiriyorsunuz ya şaştım kaldım valla. Nerdeyse keşke demir teyzesinin intiharına denk gelmeseydi, haberi olmasaydı süheyla sessiz sedasız geberip gitseydi bir köşede, yeterki asi&demir öpüşsün, sarılsın melul melul bir brilerine baksınlar bizde ekran karşısında eriyip gidelim, süheylada kimmiş intihar mı edecekmiş bize ne demire ne... diyecek hale gelmişsiniz, acıyorum.
Bizden nefret et...Ama bize acıma!!! :img-hyste:img-hyste
Sühüyede hiç birşey olmayacak keder etme...Adapazarı hattı o çıkmaz aradan..
TÜNAYDIN.....
Gününüz güzel geçsin.... Nihayet beklenen özet gelmiş.... Özeti ÇOK SEVDİMMMMMMM
Tuhaf mıyım neyim......Var bir tuhaflık.... çünkü, şiiri sevmemiş, hatta ölümü çağrıştırdığı için, geçen bölümün sonuna yakıştıramamış ve kötüyü beklemeye başlamıştım......
Sonra Sude ve Passion yatışmamı sağlamıştı..... fragmana bakınca, ne yazık ki ölüm düşüncemin doğru olduğunu anlayıp, o gidişat için canım tekrar sıkılmıştı..... şarkıyı Süheyla okuyor.... Şiiri İhsan..... İntihar eden Süheyla.... etkilenecek kişi.....HERKES
BAKALIM ÖZET NE DEMİŞ...
Neriman ve İhsan hediye edilen atı gördükten sonra Asi ve Demir’in arasındaki yakınlaşmayı fark eder. Neriman bu durumu öğrenir öğrenmez paniklemeye başlar. İhsan, bir yandan kızı için sevinirken bir yandan da Süheyla ile tekrar dünür olmak istememektedir.
İhsan'ın bildiğini tahmin ediyorduk...bence anlamaktan ziyade emin olmak diye yorumlanmalı.... Neriman, eskileri hiç görmemişti... ilk defa bariz bir olay görecek , eh paniklemesi normal..... ama bu cümleyi ÇOK SEVDİMMMMM.... panikliyor... itiraz yok.... :good:
Aslan ve İhsan arasındaki buzlar çözülürken Süheyla ve Aslan’ın arası açılmaya başlar. Terk edilmelerden dolayı kendini yalnız hisseden Süheyla yaptığı hamleyle Demir’in yüreğini ağzına getirir.
Terk edilmekten dolayı, Demir'in yüreğini ağzına getirir.... neden tek kalmak.... çözümü basit.... Demir ile olan, Melek ile olan sorunlar çok büyümemişti... Demir'in tavrı asla saygısızca olmamıştı... yapılan konuşmalar, kesinlikle geri dönüşü engelleyecek konuşmalar değildir.... yani yalnızlığın çaresi kolay.... yanında birileri olacak.... hadi aynı evde olmadılar.... geri dönmediler ne fark eder, evde tek yaşara, ama yeğenlerinin kendisini yine eskisi kadar sevdiğini saydığını bilir..... bu da yalnız olmak değil, yalnız yaşamak demektir..... arada çok büyük fark vardır..... BEN BU KISMIDA SEVDİMMMMMM:good:
Bu hamleden Asi ve Demir’in etkilenmemesi imkansızdır.
İşte en güzel cümle....:img-tomat.... yahu yavaş atın domatesleri... yere düşerse kim temizleyecek....:icon_whis
Bu cümle, olumsuz bir cümle mi? Hayır.... elbette herkes etkilenecek.... ama etki-tepki çok önemli..... bu olay, bence, ara açmaktan çok birçok olayın tetikleyicisi olacak.... Aşkalrından emin iki kişi var elimizde değil mi?.... peki aşık kişi ne yapar, sevdiği insanın üzüntüsünü gördüğünde, arkasını döner gider mi? "aman o senin sorunun ne halin varsa gör" der mi? hayır, tam tersi Demir gibi, tek damla göz yaşı için servet öder, canını dişine takar, elinden geleni ardına koymaz..... etkilenecekler.... ama bunu olumsuz beklemiyorum....
Sezon finalimiz kötü gelecekse de, konu bunlar değil... başka birşeyler var sanki.... çünkü, bu yaşananlar hep aşkı daha da körükleyecek, daha da sağlamlaştıracak hareketler.....
VE benim, beklediğim, Asi-Süheyla konuşmasının, yakınlaşmasının başlangıcı....
Velhasılı BEN BU ÖZETİ SEVDİM.............:good:
evet farkındayım sevinmediğinizin ama süheyla için değil, bu durumun sonuçlarının asi&demir aşkına engel teşkil edeceği için sevinmiyorsunuz, yoksa süheyla normal yolla ölse üzüleceğinizi sanmıyorum asi&demir aşkına engel olan biri ortadan kalkmış olacak nede olsa.
yorumlarınızda genelde böyle bir hava var, şu süheylanın intiharıda nereden çıktı şimdi tam asi demir yakınlaşmışken, zamanımıydı şimdi. allah kahretsin seni süheyla intiharı bile doğru düzgün bir zamanda yapmıyorsun, bari gece intihar etseydin kimse görmezdi gibi.
Kesinlikle böyle değil... daha önceki yorumlarda belki bir-iki kişi dışında hepimiz Süheyla ölmesin dedik. Süheyla acılı yan hikayesiyle dizinin temel karakterlerinden biri...dileğimiz bir biçimde geçmisiyle hesaplaşıp, bilançoyu(!)kapatması ve kendine yeniden bir beyaz sayfa açmasıdır.
hüznün geceleri 24-04-08, 09:13 bıraktığın yadigarlarına ihanet etmedim,aynı yollarla sana gelmeyi istemedim,iyiliği kötülüğe yeğlemedim,ben gelinini değil geldiği soyunu beğenmedim
yıldızların gülümsemesini bekledim gecenin derinliklerinde,yılların acımasızlığı gözüktü tebessümümde,hüznüm mazide yaşananlardan çok özlemini duyduğum sevgilerde,umutdur insanı yaşatan sevdiklerimin ismini koyduğum sevgi bahçelerinde
Sımarık Cadı 24-04-08, 09:14 gerçekten yeter yanii bizz bu aşkı 1 bölümlükmü yaşicazz yapmayın nolurr yaa:img-cray:
özetin sonuna kadar herşeyy güzell şu cümleyede bakınn ''Bu hamleden Asi ve Demir’in etkilenmemesi imkansızdır.''
hani bütün engelleri aşıcaklardı beraberr valla bu cümle hiçde iyiye işaret gelmiyoo...demir bu durumdan etkilenebilirr ama asinin ona hep destek olması gerekirr...süho varya süho yaptı yine yapacağını kadının ölmek istemesi bile zarar:img-pilot
ihsanla nerimanda farkediyoo ne güzell:D ihsanın hoşuna gidiyoda durum sorun sühoo...hep sorun o zaten ondan başka sorun yokkiii...
Asi-Demir için yakın olsunlar sevgili olsular dedik durduk. Görünen öpüşmek çiftimize yaramıyor.
Bunlara yakın olmak yaramıyor ilk öpüşmeden sora Demir İhsan'ın Teyzesini yüz üstü bıraktığını öğrendi Asi'den vazgeçti.
Bu hafta öpüşüyorlar arkasından aynı gün galiba (Demir'de aynı gömlek var) Teyzesi intihar ediyor. Demir şimdi Teyzeme ihanet edemem Asi ile olmamam lazım diyerek yine Asi'ye aramızda geçenleri unutalım der.
Bundan sonrası Asi'ye kalmış. Süheyla'nın kendilerini kabul etmesini sağlamalı bu da hemen olacak iş değil.
Asi, Süheyla'nın Aslan ile arasını düzeltecek, Neriman'a Süheyla'yı kabul ettirecek. Aslan, İhsan ve Süheyla'nın oğlu olduğundan istemeselerde aile'nin bir parçası bunlar. Demir ile birlikte olabilmek için bütün parçaların bir araya gelmesi lazım nasıl olacak izleyip göreceğiz.
Yarın akşam kısacık Asi-Demir birlikteliğinin tadını çıkaralım, tekrarını ancak sezon finalinde görürüz.
Bizden nefret et...Ama bize acıma!!! :img-hyste:img-hyste
Sühüyede hiç birşey olmayacak keder etme...Adapazarı hattı o çıkmaz aradan..
:img-hyste:img-hyste çok komiksin, sizden niye nefret edeyim ama bu kendinizi fecii şekilde kaptırmışlık halinize acıyorum cidden.
Kesinlikle böyle değil... daha önceki yorumlarda belki bir-iki kişi dışında hepimiz Süheyla ölmesin dedik. Süheyla acılı yan hikayesiyle dizinin temel karakterlerinden biri...dileğimiz bir biçimde geçmisiyle hesaplaşıp, bilançoyu(!)kapatması ve kendine yeniden bir beyaz sayfa açmasıdır.
Süheylayı sevmediğiniz arada bir kara çalı olarak gördüğünüzde bir gerçek, süheylanın intiharının asi&demir yakınlaşmasına denk geldiği için kahrettiğinizde bir gerçek. süheyla ölecekse de sadece demir vicdan azabı duyacak asiden uzaklaşacak ve efsanevi aşk yarım kalacak diye üzüleceksiniz. yoksa, bir can göçüp gitmiş kimin umurunda asi&demir aşkı yüz cana feda, eriyip gidiyoruz karşısında bitiyoruz kendimizden geçiyoruz...
Galiba bu dizide her şey ilahi adalet ve tarihin tekerrürden ibaret olduğu üzerine kurulu... :img-tomat :img-tomat :img-tomat
Acaba ileride İhsan'ın Süheyla'yı bebeğiyle sahiplenmemesine benzer bir kurguyu Demir için de görecek miyiz diye düşünmeye başladım... :img-tomat :img-tomat
Yani eski bir sevgili ve Demir'in çocuğu... İlahi adalet ya...:img-tomat :img-tomat :img-tomat
Jale'm... canım.... ağzından yel alsın hayatım.... bu ne yahu... düşünmek bile berbat.... aman aman....
Bu arada, sen nerelerdesin kaç gündür..... sağlık sorunu yoktur inşallah....
NOT: MİHRİMAH arkadaşımız, bir süre, foruma yazamayacakmış.....okumaya gayret edeceğim ama, yazılarımla aranızda olamayacğım diye mesaj atmış ve hepinize sevgilerini göndermiş.....
siyah-beyaz 24-04-08, 09:19 İhsan'ın pek istemiyerek(belki de mecbur kalarak ),hatta başkasına aşıkken,Neriman'la evlenmesi...Ziya'nın da mecbur kalarak İhsan'ın kızıyla evlenmesi.....(Neriman penceresinden bakıldığında ana -kız aynı kaderi paylaşıyorlar)
BU NE PEKİ???Demir'in annesinin hırsızlıkla itham edildiğinde intihar etmesi....Ziya'nın benzer ithama rağmen adeta ödüllendirilmesi....Burda da tersine işleyen bir adalet var Daha doğrusu adaletsizlik..Ya da Demir usulü adalet...Ayy amma Adalet dedim(ee burcumuz terazi olunca)
Ağustos Böcüğü 24-04-08, 09:21 :img-hyste:img-hyste çok komiksin, sizden niye nefret edeyim ama bu kendinizi fecii şekilde kaptırmışlık halinize acıyorum cidden.
Ben komiğim..Sen bendende komiksin..:img-hyste:img-hyste
Yoksa ....Yoksa sen burada yazılan herşeyi ciddiye alma eğiliminde misin??..:icon_sorr
Benimde acıma duygularım kabarıverdi...:img-cray:
Özetimizde gelmiş güzelde gelmiş yalnız fundacığım bak yanıldın dediğini tam tersi çıktı...
İhsanın sevinmesinde kim sevinsin anladı tabi kızına layık olduğunu, insaf yani adam servetini asiye feda etti tabi ihsana yaranır.. Bu seferde neriman çıktı neyse nerimanı ikna etmek kolay canım, tek derdimiz neriman olsun ben razıyım...
Anlamıştık zaten demirin teyzesini kurtaracağınıda niye süho maksi çekip yazma takıp intihar ediyorki illa demire annesini hatırlatmak zorundamı yani...
gelecek beölümü gerçekten merak ettim şimdi az çok demirin tavırlarını hepimiz kestirebiliyoruzda asi ne yapacak?
İşte ben onun merakındayım...
Ayrıca sahara arkadaşımızın söylemesine gerek yoktuki ben acınacak halde olduğumu zaten kabul ediyorum inkar etmedimki...
aslı_ela_zynp 24-04-08, 09:23 Fragmanı gördüğüm anda çok sevindim fakat bölüm özetini okuduğum zaman sevincim kursağımda kaldı.Demir ve Asi arTık kavuşsunLar çünkü arTık bıkkınLık geLdi.'Geçmiş ve Gurur'' işte dizimizin ana teması ve herşeyi mahveden bu iki kavram...Asi aşkını itiraF edereK Gururunu yendi fakat Demir teyzesinin inTihar girişiminden sonra geçmişini gömebilecek mi?
Asiyle demir mutluluğu haketti diye düşünüyorum.Geçmişin ve Gururun göLgesinde kaLan bu aŞk arTık ordan kurtuLmaLı!!
Gelelim intihaR meseLesine bu araLar dizimizde rövanşta oLan intihar bu seFer dizinin yönünü değiştireceğe bnziyor bir çok arkadaşın yorumuna katıLıyorum.
Tarih kendini tekrar ediyor...Demirin kozcuoğlu ailesine nefreTi tekRar aLevLenecek gibime geLiyor.Ama büTün bunLar demir ve asinin aşkını eTkiLemez umarım....
Yorum yapTıkça kafam karışıyo vaLLa:icon_whis
Herkese iyi yorumLar:D
hüznün geceleri 24-04-08, 09:29 çare değildir kendini nehirden atmak,sana yakışmaz kin nefrete sığınmak,başındaki yemen olmasın kefenli duvak,gönül gözün açık olsun yaşadıklarınla aklanmak
teyzem sende bizi bırakıp gitme,bize olan varlığını ve sevgini eksiltme,sana tavır yapsamda başımı konduracağım dizlerine,anne yarısısın öksüz yetim olduğumuzu hissettirtme
ihsan
ablan gibi sende boyun eğme,yaşadıkların acizliğim yüzünden bana sırt çevirme,üzüntünü içine atıp sevdiklerine sevgini gizleme,sana yaşattıklarım gecemin ayazı oldu ömrünün baharını dikenlendirme
Asi demire
nisan yağmurları geliyor,Asi demire son şans bırakıyor,ayrılık kapısı şafağını bekliyor,her ne kadar onların yapıları asi demir olsada yorgunluk onları birbirinden uzaklaştırıyor
gurur övüntü onu yok etmek cömertliktir,geçmişin izinden gitmek cahilliktir,unutulamayan gerçekler aşkın birikintisidir,kendinden pay çıkararak onların mutlu olmalarını sağlamak sünnettir
yaren istedikce yarıldım,oğlumu buldum uzanamadım,ben farkına varmadan sevgide sınandım,evladıma verdiğim mücadele takdir edileceğine kınandım
Ölümün, hiç bir şekli hiç kimseyi sevindiremez.... sararmış çiçek yaprağına bile üzülen biri olarak, sanal bir ortamdaki bir ölümün sevindirmiş olma ihtimalini, ancak "kötü" karakterdeki birine yakıştırırm... iyiler kurtulduğu için...
Süheyla "kötü" değil.... Ve tüm okuduğum mesajlar, ağırlıklı intiharın kötü bir kurgu olması üzerine.... birkaç kişinin, altında gerçek bir ölüm olmadığının bilinci ile yaptıkları yorum ise, gerçek bir olayda asla söyleyecekleri şeyler değildir. Aşk dizisi izleyen kişilerin "kötü" olma ihtimalini bile düşünemem....
Bu durumda, "acıyorum" kelimesi ağır kaçmış....
Ayrıca, zamanlamasının kötü olduğu yorumu doğrudur.... ama, zamanlama gerçek hayatta da ne yazık ki, elimizde olmadan yaşanmaktadır.... yerine konamayacak olgudur.... zamanlamaya kötü oldu demek, aman aşıklar mutlu mesut yaşasında, Süheyla, sonra ölsün anlamında değildir.... daha ılımlı bakasak, ardında yatanın, hayatta başımıza gelebilecek konulardaki tepkilerimiz olduğunu görürüz sanırım....
Ayrıca, bir kişi SEVMEK, hatalarını görmemek demek değildir... aynen, SEVMEMENİN, yaptığı güzellikler görmemek olamayacağı gibi.....:good:
Orhan baba ne demiş...." Hatasız kul olmaz..... hatamla SEV beni...." Ben Süheyla'yı seviyorum.... hem de tüm hatalarına rağmen...
siyah-beyaz 24-04-08, 09:34 gelecek beölümü gerçekten merak ettim şimdi az çok demirin tavırlarını hepimiz kestirebiliyoruzda asi ne yapacak?
Ben kestiremiyorum.Demir bu durumda birşey mi yapması gerekiyor?Onu da anlamadım..Birileri mi suçlanacak?Ama neden???Zorla güzellik olmuyor işte...Aslana'a gücenip,Demir'e kızıp,Melek'e üzülüp,Kozcuoğluna kırılıp,şahsından nefret edip intihara teşebbüs ediyorsa Demir kime ne tavır alacak????Ve de neden alsın????
Yani sen şimdi diyorsunki esas oğlan cacık olma yolunda emin adımlar atacak..
Ben bunu bir yerden hatırlıyorum..Ama nereden???? :img-hyste:img-hyste
:icon_whis kulaklarınız çınlasın bay ferman :img-hyste
işte ferman abinin bir kez daha haklı olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız =)
gelse de özet & fragman yorumu yapsa..
yalnız ben bu özetçi ve frgamancıdan şikayetçiyim. niye hiç kerimden bahsedilmiyo ve de gösterilmiyo? illa defne ile aralarının bozulması falan mı lazım ??
Neslihan17 24-04-08, 09:36 Yok canım ben tüyolardan bahsetmiyorum zaten... Ondan şüphem yok hiç sorgulamam zaten..
Bahsettiğim tüyo veririken özet başlığı "asi aşkını haykırıyor" gibi birşey olur demiştin ama tersi oldu "demir aşkını itiraf edecekmi " oldu.... Ondan bahsediyorum yanlış anlaşılmasın lütfen...
hııı pardon :) o bi tahmindi zaten. e özetci bile anladı Demir'in bu işi yapamayacağını, o yüzden öyle bi başlık atmıştır :img-hyste nerde onda o yürek bee nerdeee :img-hyste
Ağustos Böcüğü 24-04-08, 09:40 :icon_whis kulaklarınız çınlasın bay ferman :img-hyste
işte ferman abinin bir kez daha haklı olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız =)
gelse de özet & fragman yorumu yapsa..
yalnız ben bu özetçi ve frgamancıdan şikayetçiyim. niye hiç kerimden bahsedilmiyo ve de gösterilmiyo? illa defne ile aralarının bozulması falan mı lazım ??
Ferman ara verdi tubicim..Şu sıralar meşgul..Ama Funda var ..Ondan verelim..:img-hyste İtinayla hırpalar Demir'i..Değil mi kız Funda!!!!
Hakikaten yahu..İhsan zaten üvey evlat muamelesi yapıyor..Fragmancıyla özetçi Defne ve Kerimimize sahip çıksın bari..Olmuyor efems..:)
Sımarık Cadı 24-04-08, 09:43 insan kabul edemiyo böyle bi fragmandan sonra...
fragmanda demirr asiye nası kızıyo engeller yüzünden eğerr bu olaydan dolayı yine asiden uzaklaşırsaa pess artıkk...uzaklaşması için hiçç bi neden yok göremiyorum yaa ben körmüyüm yoksaaa:img-cray:
asii gibi bi kızz ben sana aşığım diceksee eğer demirr hala bunun üzerinede asiyi kaybetmeyii gözealabilirseeeee yanii bilmiyorummm artıkk....
süho kendini atıyoo olan yine bizimkilere oluyoo...yokk yaa yok artıkk...
neysee bi görelim neler olucakk??
ama asiyee bunca nutuk atıpp sonraa yine uzaklaşırsa ondan busefer hiç bi hediye kurtaramicak demirirri:D
Ferman ara verdi tubicim..Şu sıralar meşgul..Ama Funda var ..Ondan verelim..:img-hyste İtinayla hırpalar Demir'i..Değil mi kız Funda!!!!
Hakikaten yahu..İhsan zaten üvey evlat muamelesi yapıyor..Fragmancıyla özetçi Defne ve Kerimimize sahip çıksın bari..Olmuyor efems..:)
:)) Funda sana destek olurum her türlü malum bayılıyorum ben sana :img-hyste maksat demir i yerden yere vurmak değil lütfen yanlış anlaşılmasın sadece gerçekleri göz önüne sermek.
madem ferman abi yok biz yapalım özet yorumumuzu yahu di mi fundacım :)
Kimse zaten onlara sahip çıkmıyor. Defne ailesinden bile üvey evlat muamelesi görüyordu. Gerçi farketmez Defneden bahsetmesinler Kerimden bahsetsinler :) İlle de Kerim :img-blush
Neslihan17 24-04-08, 09:45 Ferman ara verdi tubicim..Şu sıralar meşgul..Ama Funda var ..Ondan verelim..:img-hyste İtinayla hırpalar Demir'i..Değil mi kız Funda!!!!
sen ne diyorsan öyledir Ana kraliçem :)
aslında benim bişey yapmama gerek kalmıyor, Demir kendi kendini hırpalıyor zaten :img-hyste rüzgar nereye çekerse o, oraya gidiyor. Asi ne yapsa haklı anacım :)
Defne ve Kerim'e gelince..onların bi sorunu mu var ki. her şeyleri dört dörtlük. dizide niye varlar anlamadım gitti zaten :img-hyste espri yeteneklerini geliştirmek için girdiler sanırım :img-hyste
sevdigini bile direk söyleyen asi iken demirden olur belki olumsuzluk ama yapmayın yazar gurumuz ya
bakın asi ve demir böyle çok güzel
saçma birşey olursa ilk size yükleniriz ona göre basit nedenlerle ayırmayın artık
sen ne diyorsan öyledir Ana kraliçem :)
aslında benim bişey yapmama gerek kalmıyor, Demir kendi kendini hırpalıyor zaten :img-hyste rüzgar nereye çekerse o, oraya gidiyor. Asi ne yapsa haklı anacım :)
Defne ve Kerim'e gelince..onların bi sorunu mu var ki. her şeyleri dört dörtlük. dizide niye varlar anlamadım gitti zaten :img-hyste espri yeteneklerini geliştirmek için girdiler sanırım :img-hyste
valla bende yanındayım öyle saçma sapan bir nedenle asiye sırtını dönerse demir çekecegi var
anlıktıyı affetmişken olmasın yani ikinci bir demir çizdirme vakası birtek orada çizik atmiştım demire
izleyip görelim şimdilik birşey demiyoruz paşamıza
Ağustos Böcüğü 24-04-08, 09:54 sen ne diyorsan öyledir Ana kraliçem :)
Düşündüm..Evet haklısın yahu..Demir'in maşallah kimseye ihtiyacı yok..Kendi ipini kendisi çekiyor..
Neyse bu hırpalama işini haftaya bırakalım..Bu haftaya bakalım..:img-wink:
valla bende yanındayım öyle saçma sapan bir nedenle asiye sırtını dönerse demir çekecegi var
anlıktıyı affetmişken olmasın yani ikinci bir demir çizdirme vakası birtek orada çizik atmiştım demire
izleyip görelim şimdilik birşey demiyoruz paşamıza
Keçimiz gerekeni yapar arkadaşlar bizim çizmemize gerek kalmaz ... Hemde neler yapar göreceğiz hepimiz...
İlk iş galiba kolye çıkıyor atta geri iade ediliyormu acaba.. hayır atı yakamaz da o bakımından...
Günaydın herkese...
yani siteyi açtım özet başlığına yeni bişeyler yazılmış hemen uçtum direkt.. son cümleye gelene kadar tabiki.. nasıl bi eziyet yahu bu? fragmanı beklerim, fragman boyunca böyle sırıta sırıta izlerim, son sahne gelir benim surat mahkeme duvarına döner.. özeti okurum Neriman ve İhsan'ın Asi ile ilgili düşünceleri - Neriman telaşlanıyormuş :img-hyste:img-hyste yalnız İhsan Bey'i takdir ettim aferim valla seviniyormuş Asi için :good:- falan beni acayip sevindirir, pat son cümle.. :img-tomat:img-tomat:img-tomat
hem özetçiyi hem de fragmancıyı atmak lazım Asi'den.. gerçi onların da bi suçu yok hani ama..
hüznün geceleri 24-04-08, 09:58 Keçimiz gerekeni yapar arkadaşlar bizim çizmemize gerek kalmaz ... Hemde neler yapar göreceğiz hepimiz...
İlk iş galiba kolye çıkıyor atta geri iade ediliyormu acaba.. hayır atı yakamaz da o bakımından...
Asi ne yapsın atı hüseyin efendiyle yollasın
kolyeyi balanın saçları saklasın demir anca bulur zaten o bulana kadarda herşey yoluna girer düzelir.:img-hyste
Demir aşkını ifade edecek mi?
dırş dırş dırş.ınınınınnnnn...çok yakında kanal d ekranlarında..bekleyin:img-hyste
Demir’in Asi’ye hediye ettiği at, dile gelmeyen duyguların ifadesidir.
at sonunda dile gelecek..asi..kız bak çocuk beni kullanıp aşk kelimelerini sıralıyor sana ama son noktayı koyamıyor diye kişnemeye başlayacak:img-hyste
Asi, Demir’in duygularını kelimelere dökmesi için sabırsızlanmaktadır.
isteriz..isteriz..isteriz..:cheer::cheer:
Ama Demir için aşkını ifade etmek çok kolay değildir. Ne zaman bunun için bir adım atsa her defasında bir engelle karşılaşırlar.
engelli koşu olsaydı Demir atladığı engeller ile dünya rekoru kırmıştı..ama bu rekor yetmez bir dünya rekoru daha kırmalı demiş olmalılar ki engeller çıkmaya devem ediyor..:)
Demir engelleri aşıp Asi’yle yan yana kalmayı başarır ama hasretle beklenilen bu buluşma iyi sonuçlanmaz.
işte buyrun..yeni rekor kırdıracaklar diye bu sefer o engele takılmış kalmış..:)
Ta ki Asi Demir’in peşinden gidene kadar.
engele takılıp serilen paşayı da kim kaldırırmış öyle..bu yardım ile artık engeller vız gelir Demir'e..engelli koşunun yanı sıra yüksek atlama,gülle atma,okçuluk ve bilimum dallarda rekor üstüne rekor kıracak:img-hyste..asi..güzel kızçem neler de yaptırırmış öyle Demir'e:love05:
Neriman ve İhsan hediye edilen atı gördükten sonra Asi ve Demir’in arasındaki yakınlaşmayı fark eder.
bu çiftte tuhaflık var...hoş vardı da şimdi iyice tescillendi..hadi neriman alınan çiftlikten mana çıkaramadı..yahu İhsan Asi'nin Demir'in en özeline dair bilgileri bildiğini öğrendi..karşısında elini sıkmadığı demir'in duraksayıp asi'ya bakışlarını gördü ..anlama sorunu var bu adamda..ya da hafıza da sorun var..bir iki gün önce görüp tanık olduğunu anında unutuyor..pess yani ...
Neriman bu durumu öğrenir öğrenmez paniklemeye başlar. İhsan, bir yandan kızı için sevinirken bir yandan da Süheyla ile tekrar dünür olmak istememektedir.
defne-kerim olayında neler etti..şimdi edeceklerinden endişe etmekteyim.
ihsan emice..doğru mu okudum..kızı için memnun mu..tamam demir tamda istediği damat adayı..kaldı ki onu sevmekte..ama çabuk kabulleneceğini düşünmemiştim..heyt be aşk adamı İhsan emice..anlıyor durumdan..tekrar dünür olmak istememek..yahu zaten dünürsün..bir eksik 3 fazla ne fark eder..dünürsün işte dünür...:img-hyste
Aslan ve İhsan arasındaki buzlar çözülürken Süheyla ve Aslan’ın arası açılmaya başlar. Terk edilmelerden dolayı kendini yalnız hisseden Süheyla yaptığı hamleyle Demir’in yüreğini ağzına getirir. Bu hamleden Asi ve Demir’in etkilenmemesi imkansızdır.
işte burdan yakın..bu olayın demir-asi birlikteliğine sekte vuracağnı düşünüyordum..ikilinin arasındaki durum değişmeyecektir ama yaşamak için biraz daha bekleyecekler ,erteleyecekler diye geçiyordu aklımdan..bu cümlede onun tescili olmuş..ne desem ki...senaristler 1-2 bölümden fazla vermeyecekler anlaşılan...
ihsan-aslan durumu zaten düzelmişti..düzeleln durum süheyla'nın kulağına da gitmiş..yanı başında çiftlk gitmemesi mümkün değil..ben istanbuldayım benim kulağıma bile geldi..
yalnızım dostlarım yalnızım yalnız şarkısını mırıldanan sühü geliyor gözümün önüne...mırıldansın bakalım...sühü ölmez..demir süpermen kurtarır..gidenler bir bir gelmeye başlar..aslan da gelenler arasında olur..süheyla çözüm ,için bu mu lazımdı diye düşünceleri içinde olur..bilseydim daha önce yapardım diye dertlenir:)
İhsan, Emine Doğan'ı işten çıkarırken, onun intiharıni düşünememişti ama bunu hesaba katmadığı için bile Demir ona çok kızgındı... :icon_whis
Şimdi de Demir teyzesini yalnız bırakırken böyle bir şeyle karşılaşacağını düşünmedi... :icon_whis
İkisinde de kötü niyet yok... Biri babasını kıramıyor, diğeri de teyzesinin yaptıklarını tasvip etmediğini bu yolla gösteriyor... Ama sonuçlar gerçekten çok üzücü... :icon_sorr
Acaba ileride İhsan'ın Süheyla'yı bebeğiyle sahiplenmemesine benzer bir kurguyu Demir için de görecek miyiz diye düşünmeye başladım... :img-tomat :
Yani eski bir sevgili ve Demir'in çocuğu... İlahi adalet ya...:img-tomat :img-tomat
zemfira..canım..bakış açımı değiştirdin bu mesajın ile:good:
işin bu yönünü hiç düşünmemiştim...
bu olay annesi konusunda ihsan'ı sorumlu tutan demir'in artık İhsan'ı sorumlu tutmaması adına yapılmış bir eylem olabilir mi..neden olmasın..o halde ihsan'ı iyice aklamak adına sühü'yü feda ettiler demektir:img-hyste...
işin ilahi adalet kısmına dair bu teorini benimsemek ile birlikte sonda ki teorin için aman ırak olsun diyorum..çifte standart farkındayım..olsun çifte standart yapıyorum...:img-hyste
tekerrür edilen tarih insanların yaşanılanlardan ders almaması demektir..bu da güzel ve hoş değildir..süheyla intihar girişimi başlı başına faciadır..sühüye birşey olmaz..demir kurtarır..ama bu travmaların yeniden zuhur etmesi sinir bozucudu..yine mi sıkıştı senaristler ne ettiler öyle..
anladım bugün ben Demire sarıcam :icon_whis ( bu ruh halim havada mı yoksa halen hastanede yatan babamdan mı çözemedim )
tekrar fragmanı izleyince ,Demir beye daha çok kızdım sen kıza bağır sadece gururun var de sonra her , gök herşey sen de sonrada ben napıyorum naptım diye hıyarlık yap . Al boğ işte :img-cray: ben gidiyorum antakya yollarına asime hıyarlık yapmadan önce demir beyi bulup gerekeni yapacam :fighting2
hüznün geceleri 24-04-08, 10:33 zemfira..canım..bakış açımı değiştirdin bu mesajın ile:good:
işin bu yönünü hiç düşünmemiştim...
bu olay annesi konusunda ihsan'ı sorumlu tutan demir'in artık İhsan'ı sorumlu tutmaması adına yapılmış bir eylem olabilir mi..neden olmasın..o halde ihsan'ı iyice aklamak adına sühü'yü feda ettiler demektir:img-hyste...
işin ilahi adalet kısmına dair bu teorini benimsemek ile birlikte sonda ki teorin için aman ırak olsun diyorum..çifte standart farkındayım..olsun çifte standart yapıyorum...:img-hyste
tekerrür edilen tarih insanların yaşanılanlardan ders almaması demektir..bu da güzel ve hoş değildir..süheyla intihar girişimi başlı başına faciadır..sühüye birşey olmaz..demir kurtarır..ama bu travmaların yeniden zuhur etmesi sinir bozucudu..yine mi sıkıştı senaristler ne ettiler öyle..
sırada kim var acaba diye düşünmüyor değilim.
dizide en çok rahatsız olduklarım
*insanları çaresiz bırakmaları
*milletin ondan bundan çocuklarının olması
*intihar teşebbüslerine yer vermeleri.(önce demirin annesi,Asi kalkışdı şimdide süho
*yüze vurulan tokatlar
karakter bunu yapar ama izleyicinin içine kolay kolay sinmiyor.
Demek 3. şahıs sarmalına giriyoruz...eh n'apalım, hiç değilse Kenandan iyi olsun diyelim ve üzülmeyelim...başka ne olabilir? Hepimiz dizi matematiği konusunda kurs görmüscesine yorum yapmaktayız...bu da eğlencemiz olsun:happy0064:happy0064:happy0064
Forumumuzda yok yok,Kanbolat için buradan bakılabilir:link veremiyorum,yerli oyuncular başlığında var A-G tıklayın,bakın.Fizik iyi,kimya belirsiz...:img-hyste
pas.si.on79 24-04-08, 10:38 Galiba bu dizide her şey ilahi adalet ve tarihin tekerrürden ibaret olduğu üzerine kurulu... :img-tomat :img-tomat :img-tomat
Olaylara farklı bir bakış açısı..
ANcak Demir sürekli teyzesinin dizi dibinde oturacak değil ki ..Ayrıca teyzesi Demir i görmedi Aslanı bulunca tüm yetkileri Ona verdi. bunları yaparken sadece yiğeni değil iş ortağı gibiydi.Çünkü evde değil işyerinde toplantı ayarlatan bir teyze var karşısında..
Tabi bunlar teyzesinin o anki psikolojisiyle yapılan hatalar. Demir de kendini suçlayacaktır. Ancak Demir in orada yapacağı birşey yoktu. Aşkına sahip çıkacaktı.TArafını seç diyen bir teyze vardı. NE yapsaydı Teyzesinin düşmanlıklarına kozcuoğlusavar olarak kalsa mıydı...Aşkını görmezden gelip İhsana cephe mi alsaydı.
Aslan da suçlu o zaman.Babası Onun yüzünden onun davranışları yüzünden intihara kalkıştı. O kendini suçlamadı.Zeytinyağ misali üste çıktı.. Kozcuoğlunun genetik özelliği..:)
hüznün geceleri 24-04-08, 10:40 hemde lüleden daha daha çok iyi.o dizideki oyuncular yavaş yavaş bize yerleşecekler galiba.Tomris hanım işini iyi biliyor
şimdiye kadar hep Asi kıskandı sevdiğine zarar vermeden
bakalım demir bey ne yapacak.zarar vererek mi gösterecek kıskançlığını yoksa iyice kızı kendine bağlayacakmı?
pas.si.on79 24-04-08, 10:42 Düşündüm..Evet haklısın yahu..Demir'in maşallah kimseye ihtiyacı yok..Kendi ipini kendisi çekiyor..
Neyse bu hırpalama işini haftaya bırakalım..Bu haftaya bakalım..:img-wink:
evet canım .. çok doğru.. Demir sessiz kalacaksa ayrı duracaksa en çok kendi acı çeker. Çünkü Asiden bir dakika ayrı kalan bir Demir gördünüz mü..
Aaahh ahh Tahammülsüz aşklar yok bu şehirde.. diye sızlanıp durur..
Hırpalayacaksak haftaya yapalım.
ben artik demirin aglamasini bekliyorum:img-tomat.. demir ne annesi öldügünde ne mezar basinda agladi.. icindekini hic atamadi..
eger süheyla gercekten intihar ederse o zaman böyle bir sahneyi bekliyorum: asi ve demir sarilirlar ve demir aglar:icon_whis..
Demek 3. şahıs sarmalına giriyoruz...eh n'apalım, hiç değilse Kenandan iyi olsun diyelim ve üzülmeyelim...başka ne olabilir? Hepimiz dizi matematiği konusunda kurs görmüscesine yorum yapmaktayız...bu da eğlencemiz olsun:happy0064:happy0064:happy0064
Forumumuzda yok yok,Kanbolat için buradan bakılabilir:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=49374
Kenan'dan iyi iyi ya :) ama bu 3.kişiyi gerçekten Asi-Demir arasına sokmasınlar.. Melek'e falan ilgi duysun ne bileyim.. Asi- Demir arasına girmsen yahu...
Merhabalar arkadaşlar,
Forumda yeniyim. Asi'nin de sıkı bir izleyicisiyim. Umarım beni de aranıza alırsınız.
Psikolojik yatkınlıkla ilgili yazılmış. Katılıyorum. Öğretmenlik yaptığım için bu benim ilgilendiğim bir konudur. Hele ki gençlerin psikolojileri açısından. Örneğin Goncâ'nın inriharı yani bulunucağından nerdeyse emin olarak, anlık bir şkun üstüne haydi biraz anlamlı. O bile olmamalı ama... İntihar gerçekten çok ağır ve zor bir karar. Bu yaşta bir kadın için depresyon süreci bile yaşamadan çok zor. Elbette bu bir dizi diyeceksiniz. Ama ben mesajı açısından da hikaye açısından da sevmediğimi belirtmek isterim.
Rüya olması kabus olması gerçekten güzel olur. Ters köşe yapar bizi senaristlerimiz ama ben de pek ihtimal vermiyorum. Umut ederim yazıldığı gibi Asi ve Demir'i ayıran, ya da İhsan beyi karısı Neriman'dan uzaklaştıran yine bu intihar olmaz.
.
Hoşgeldin 3s ve 3a'lı Suna.
Bu intiharı hiç birimiz sevmedik, rüya olması en büyük dileğimiz ama Süheyla'nın ruhsal dengesinin Antakyaya geldiği andan itibaren bozulduğu aşikardı.
Zaten evladı elinden alınmış, sevdiğinden ayrı düşmüş, sırf iki çocuğun hatrına belki hayata tutunmuş kadın ne kadar normal olabilirdi ki? Süheyla hayata küskün br tipti.
Kocası hayattayken bazı duygularını frenleyebiliyordu ama onun ölümünden sonra, kendisinin de dediği gibi ilk defa özgür hissetti kendini.
Artık İhsan'ı ve geçmişini düşünürken kendini suçlu hissetmeyecekti.
Bir yandan oğlunu bulupta sahip olamamak, gözlerinin önünde başkasına ağız dolusu 'Anam' derken ona ' süheyla hanım' diye hitap etmeler, bir yandan da bütün bunlara sebep olan, bir zamanlar sevdiğin adamın karşında başka biriyle mutlu mesut evliliğni seyretmek..Üstelik o adama karşı hala bir zaafının olduğu biliyorken..
Aslında böyle bir ortamda sıyırmamak işten değil..
Evet intihar olayları bizim dizimize fazlaca girdi ama ben Süheylanın intihar sebebini Demir'in annesininkinden bile daha mantıklı buluyorum.. Gerçi Emine Doğanın sebebinin hırsızlık suçlaması ve işten kovulma olarak düşündüğümüzü varsayarak böyle diyorum. Başka bir neden varsa durum değişir.
Dileğim, tüm güçlüklerle başetmiş Süheyla'nın bu travmayı atlatması..
Bu intiharın Aslan açısından bir anlam ifade etmesi..
Demir'in kendini suçlasa da bunun Asi ile arasında soğuk rüzgarlar estirerek ilişkilerine zarar vermemesi..
Bu bunalımlı günlerinde Asi'nin de en az Demir kadar anlayışlı olması, kendini çekmemesi..
Ama benim izlediğim Süheyla karakterine gerçekten yakışmıyor... Mücadele etmek yerine intiharı seçmek; sebep ne olursa olsun; bir dizide bu yapılmamalı diyorum ben yine de... :icon_sorr
Bende kınıyorum intiharların leblebi çekirdek misali dizilerde yer almasına..
Süheyla'ya gerçekten yakışmıyor ama o çiflikte tek başına odaya kapandığı, Leylanın İhsanı çağırdığı günü düşününce onunda direncinin tükenebileceğini görmüştük..
Bu sefer ASi ve Demir rol değiştirecek diye düşünüyorum. Donuklaşan Demir ve ona ulaşmaya çalışan ASi izleyeceğiz. Son 3 bölümdür Asi'nin ailesini toplamak adına uzak duruşlarını izledik. Demir'in üstü kapalı aşk itiraflarına sesiz kalan ASi'ye kah üzüldük kah kızdık.
Evet şimdi dönem Asi'nin dönemi o savaşacak. Demir'in aralarına koyacağı donukluğu aşmaya çalışacak. Bu sefer Asi'nin eli Demir'in kine göre daha kuvvetli. Aşk dile geldi, ten tene değdi çünkü. Asi bu süreçde Demir ne yaparsa yapsın desteğini ondan esirgemeyecek.
Benim de Demir' e destek olan Asi görmeyi en çok istediğim şey. Üstelik aşklarını birbirlerine itiraf etmenin rahatlığıyla daha da yakınlaşmalarını bekliyorum. Asi Demir'e en çok kızdığı, yanında çalıştığı dönemlerde bile, eniştesinin ölümünde Demir'e ne kadar sıcak davranıp ona yardım etmişti. Şimdi bunun çok daha fazlasını yapacağını umuyorum Asinin.
Asi gerçekten sımsıcak kalbi olan bir kız.
Böyle yapıya sahip Asi'yi şimdi Demir'in yanında göremezsem bu senaristlerin Asi karakterine sabotajıdır.. Teyzesi intihar eden, bundan kendini sorumlu tutp suçlayan Demir olacaksa, yanında da ona destek olan Asi olmalı..
Olaylara farklı bir bakış açısı..
ANcak Demir sürekli teyzesinin dizi dibinde oturacak değil ki ..Ayrıca teyzesi Demir i görmedi Aslanı bulunca tüm yetkileri Ona verdi. bunları yaparken sadece yiğeni değil iş ortağı gibiydi.Çünkü evde değil işyerinde toplantı ayarlatan bir teyze var karşısında..
Tabi bunlar teyzesinin o anki psikolojisiyle yapılan hatalar. Demir de kendini suçlayacaktır. Ancak Demir in orada yapacağı birşey yoktu. Aşkına sahip çıkacaktı.TArafını seç diyen bir teyze vardı. NE yapsaydı Teyzesinin düşmanlıklarına kozcuoğlusavar olarak kalsa mıydı...Aşkını görmezden gelip İhsana cephe mi alsaydı.
Aslan da suçlu o zaman.Babası Onun yüzünden onun davranışları yüzünden intihar etti. O kendini suçlamadı.Zeytinyağ misali üste çıktı.. Kozcuoğlunun genetik özelliği..:)
melek konusunda kendisini suçlamaya başlayan ve arif'e herkesi ihmal ettim derken hüzünlü bakışlar atan Demir'e kendisini suçlaması için bir sebep daha..üstelik büyük bir sebep..suçu olmasa dahi..bu çocuğun ömrü benim suçum benim yüzümden demekle geçecek anlaşılan..anne intihar eder..kurtaran yok o yüzden ölür..büyük bir travma..hala atmış değil..ömrü bu şekilde geçmiş biçimlenmiş..kardeşinin kolu tuz biber eklemekte..olaydan kalan gözle görülür hasar çünkü..şimdi teyze..kurtaracak..ama travma yeniden hortlayacak..aynı şeyi yaşamamak için herşeyi yapacak..tabi anneyide hatırlayacak..
süheyla'nın durumu dile getirilmişti..sanırım zemfira değinmişti ....gençken birçok hatayı ve yanlışı yapacak çağda iken ablası ölmüş,yurtlarından edilmiş,17 yaşında doğum yapmış ve bebeği öldü bilmiş,iki yeğenini alıp antakya dan ayrılmış..bunların hepsi 17 yaşında ike olmakta..büyük bir sorumluluk almış ,yılmamış pes etmemiş..bu günlere gelmiş yeğenlerini de getirmiş..bu güçlü kadın profili tuzla buz oldu..
sorunları var kabul..yıllar sonra kavuştuğu oğluna gerçek anlamda kavuşmuş değil..kazanayım derken yaptığı yanlışlar daha da uzaklaşmasına yol açmış..demir ve melek'in kırılganlıkları var..ama teyzelerinden tamamen kopmuş değiller,bırakmış değiller..Kerim'in de kırılganlıkları var..bu kırılganlıkları beni sevmiyorlar benden uzaklaştılar beni umursamıyorlar artık şeklinde yorması kötü olan..normal bir ruh hali değil farkındayım..o şekilde yordu o da kabul..ama güçlü karakteri olan süheyla'nın bozduğum şeyi,ortadaki kırılganlıkları kaldırmam yoluna koymam lazım diyerek işe başlaması en yakışanı olacaktı..bunu yapamayacak biri değil..karşısındakilerde süheyla'nın yaptığıklarını görmezden gelecek kişiler değil..aslan sorunu biraz daha devam ederdi ama yoluna girerdi neticede..ekşın ve heyecan yaratmak adına kullanılan bir malzeme olmuş bu konu sadece..
edit:intiharın rüya olduğunu düşünmüyorum...
hüznün geceleri 24-04-08, 11:20 *Demir teyzeyi mutlaka kurtarmalı
*ihmal etmemeli
*süheylanın hayata tekrar dönebilmesi için tekrar bir mahmut bulmalı:img-hyste
yoksa teyzeyi kimse tekrar ayakta tutamaz
oyuncak bulut 24-04-08, 11:23 Hmmm.... :kahve
ben de sevgili Asu'ya katılıyorum, özeti ben de sevdim...
Son cümlesi biraz canımı sıkmadı değil.. Ama zaten özetçinin yazıyı "Demir'le Asi her şeye rağmen bu olaydan etkilenmemek için ellerinden geleni yapacaktır" türevi bir cümleyle bitirmeyeceği de aşikar :) maksimum ne kadar etkilenebilirler ki diye düşünüyorum elimde olmadan.. yani "yer gök DENİZ :) herşey birbirine karıştı, sanki rüyadayım sakın uyandırma" diyen biri bu olaydan kaçınılmaz olarak etkilense bile 26 bölümdür yaşadıklarını ve duygularını bir kalemde silecek değildir elbet. Asi'ye gelince... Ben de Demir out, Asi in diye düşündüğümden (Fundacım sağolsun :img-wink: ) Asi'nin de Demir'e destek olmak için elinden geleni yapacağını düşünüyorum.. Dün de yazmıştı birileri kusura bakmayın kimdi hatırlayamıyorum ama Asi değil miydi "ben de senin için bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum" diyen diye.. buyursun işte sıra onda, yapsın hadi bi şeyler :)
Bu arada özetçi farkında mı bilmiyorum ama Süho'ya bir şey olmayacağını da ima etmiş bulunuyor kendisi yazdıklarıyla.. Neyse sevindim, demek kafa üstü bataklığa çakılıp bacakları havada kalmayacak Süho... Asi'de su kalmamış, kadıncağız beyin kanamasından gidecekti...
Bir de Süheyla'nın ölmesini tabii ki de istemiyorum. Burda şakayla karışık senaryoyla ilgili yorumlarımızı paylaşıyoruz. Süheyla'nın intihar girişiminin gereksiz olduğunu düşünenlerdenim, tabii ki kimin hangi olaydan ne kadar etkileneceğine karar vermek kimsenin haddine değil ama intihara kalkışacak kadar kötü bir durum da yoktu ortada. Süheyla DEmir'le aralarını düzeltme yolunda bir adım atsa bu ona Demir'den beş adım olarak dönerdi... Ama o gitti kendini kurumuş bir bataklığa atmayı seçti. Kendisine bir şey olmayacağını da biliyoruz... E o zaman bu olayın senaryoya Asi-Demir ilişkisinin önüne yeni bir olası engel olarak konduğunu düşünmekte haksız mıyız? Gereksiz bir sahne olduğunu, Süheyla'dan beklenmeyecek bir davranış olduğunu söylemekte haksız mıyız? Evet Asi-Demir öpüşsün aşklarını itiraf etsinler de nolursa olsun diye düşünüyoruz çünkü 26 bölümdür burada göbeğimiz çatladı :) mazur görün lütfen :) taş çatlasa en fazla 1 bölüm yüzümüz gülecek şunun şurasında zaten :img-icecr
*Demir teyzeyi mutlaka kurtarmalı
*ihmal etmemeli
*süheylanın hayata tekrar dönebilmesi için tekrar bir mahmut bulmalı:img-hyste
yoksa teyzeyi kimse tekrar ayakta tutamaz
tozu dumana katıp arabayı sürdüğüne göre ve atlama olayına şahit olduğuna göre..peşinden atlayıp kurtaracak zaten..bu gidişle demir için köprüden asi'ye atlamak sıradan bir olay haline gelecek..anne ile mecburi atlayış..ilk denem..asi'nin ardından atlayış...uzun zaman geçmişti ilkinin üzerinden pasını atmış oldu..şimdi de teyze için atlayış..uzmanlaşmıştır artık..asi için atlarklen bacaklarının şekli pek bi komik gelmişti du bakalım bu sefer hangi sitili deneyecek:img-hyste:img-hyste
ihmal etmemeli listesi bi hayli kabarık..
asi'yi ihmal etmemeli..daha yeni düzelmiş..üstelik oldukça zorlu görevler aşmış..bunların boşa çıkmaması için her daim ilgi alanı içinde olmalı
melek'i ihmal etmemeli,sühü'yü bu halinden sonra hiç ihmal etmemeli...
kerim var..ona da ucundan bucağından el atmalı
kozcuoğlu ailesinin diğer fertleri..artık onlar için demir bağımlılık oldu..bi gün ihmal etse hepsi başımıza taş yağacak bu çocuk bize el atmadı bu sefer deyip telaşa düşecekler:img-hyste:img-hyste
kendini ihmal edeli oldu bayağı o açığı biraz asi ile ilgilenme esnasında kapatır artık:)
yeni bir mahmut..biraz zor görünüyor be..demir'in o işe kalkışması daha zor..senle ben el atak şu işe:img-hyste:img-hyste
pas.si.on79 24-04-08, 11:31 Hmmm.... :kahve
Dün de yazmıştı birileri kusura bakmayın kimdi hatırlayamıyorum ama Asi değil miydi "ben de senin için bir şeyler yapmak istiyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum" diyen diye.. buyursun işte sıra onda, yapsın hadi bi şeyler :)
evet Redroses arkadaşımız söylemişti.. Gerçekten de bundan sonra Asinin o lafının icraatını görmek istiyoruz.Çünkü bu zamana kadar Asi için aşkı için birşeyler yapan hep Demir gördük.. Bir de Asiden aşkı için Demir için birşeyler yapan Asi görelim. Dolayısıyla bu şekilde olmasından ben mutluyum.
oyuncak bulut 24-04-08, 11:34 ha bi de bence Neriman, Demir-Asi ilişkisine panikleyeceğine sevinmeli.. Bu gidişle istediği gibi bir evlilik yapan tek kızı Asi olacak çünkü. Ceylan'a nasılsa daha bol bol vakit var tabii Gonca'nın izinden gitmezse.. öyle bir durumda Kozcuoğulları erkeklerinin kendisini direk nikah masasına ışınlanacağını biliyordur herhalde.
Yani efendim diyeceğim odur ki Neriman Hanım şöyle gönlüne göre telli duvaklı bir düğünü yakın zamanda sadece Asi'ye yapabileceği için ayağını denk alsın, paşamızın önüne yeni engeller çıkarmasın :) bir kızı kaçtı, diğeri istemediği zoraki bir evlilik yapmak zorunda bırakıldı... Asi'yi rahat bıraksın, baskı ters tepiyor Kozcuoğlu kızlarında hala anlamadı mı :) ayrıca Asi için de "umulmadık taş baş yarar" demek istiyorum, Neriman altın Asi'ye çıktığında bile pek umutlu değildi kızın tüm dünyası taş, toprak, tarla ve hayvan dörtlüsünden oluştuğu için... Yaa işte böyle büyük söylemeyeceksin Neriman Hanım :img-wink:
Bi de Süheyla'yla dünür olmak istemeyenin Neriman değil de İhsan olmasına da şaşırdımmmmmm :icon_whis Neriman'ın sadece paniklemekle kalması ilginç aslında :) Bu Demir öyle bir Demir ki Neriman'ı bile dize getirdi sonunda galiba:img-hi::img-hi: Demir forever diyorum ben de :img-punk:
passion, teşekkür ederim söyleyenin redroses olduğunu hatırlattığın için... redroses sana da yakaladığın bu süper noktadan dolayı tebrik ediyorum:good:
FarAndAway 24-04-08, 11:38 Süheyla'nın intihara teşebbüsü...
Dizide intihar ve intihara teşebbüs vakalarının bolluğu benim de rahatsız olduğum bir konu. Şimdi de Süheyla teyzemiz intihar ediyor, atıyor kendisini Asi'nin sularına...
Süheyla çok acı çekmiş bir kadın. Bunları düşününce onun için üzülüyorum hep. İntihar etmiş bir abla, yitirilmiş bir aşk ve görüyoruz ki hala onun içinde yanan bir aşk ve büyütemediği ona yabancı bir evlat. Çok zor bir durum. Süheyla için tüm bunları göz önüne aldığımda üzülsem de onun attığı adımların yanlışlığını örtemiyor bu acı geçmiş.
Süheyla'nın intihar etmesi aslında onun karakteriyle uyuşuyor. Süheyla yaşadıklarından sonra ayakta duracak kadar güçlü bir kadın ama adım atmayacak kadar da güçsüz aslında. Açayım biraz... Süheyla hamile kaldığını öğrenmiş. Ne yapmış? Beklemiş. İhsan'ın gelmesini, öğrenmesini beklemiş. İhsan gelmiş. Süheyla iftiraya uğramış. İhsan ondan uzaklaşmış. Çiftlikten atılmışlar. Ablası intihar etmiş. Ne yapmış Süheyla? İhsan'ın yanına gelmesini beklemiş yine. Gidip hesap sormamış. Tek kelime etmemiş. "Neden sen benden uzaklaştın?", "Neden başımıza bunların gelmesine izin verdin?" diye sormamış. Sonra Allah ona ve küçük Demirle daha bebek yaştaki Melek'e acımış. Mahmut çıkmış karşısına. Yıllarca Mahmut'un desteğiyle birlikte çocukları büyütmüş.
Mahmut öldükten sonra Süheyla oğlunun yaşadığını öğrenince oğlunu aramaya koyuldu. Önüne engeller çıkınca hayal kırıklığına uğradı. Bunalıma girdi. O zaman Süheyla için çok üzülmüştüm, hala da o halini hatırladıkça üzülüyorum tabii ama şimdiki tabloya baktığımda Süheyla'nın o bunalımı bile anlamlı geliyor. Uzun lafın kısası Süheyla aslında çok da güçlü biri değil. Desteksiz ayakta kalamayan bir portre çiziyor şu anda. Savaşlarını hep başkaları yapsın istiyor. Kendisi uzaktan savaşçılarının mücadelesini izliyor sanki. İntikamı için Demir'i savaşçısı seçmişti. Demir gidince Aslan'ı denedi. İntikam ve öfkeyi Aslan'la arasında köprü olarak kullanmaya çalıştı. O köprü sağlam değildi zaten ve yıkılıyor. Süheyla şimdi çaba harcamak yerine intihar ediyor. En savaşması gereken yerde hem de ondan başkasının veremeyeceği bir savaşta daha başlamadan beyaz bayrağı çekiyor. Demir'i, Melek'i, Kerim'i, Leyla'yı ve sabırla bekleyerek Aslan'ı kazanmak yerine onların kendisine gelmesini bekliyor ve bunun olmadığını görünce de hemen pes edip intihar etmeye karar veriyor. Halbuki yeğenleri için atacağı tek bir adım yeterli olurdu. Kerim ve Leyla için de... Aslan için de sabretmesi gerekliydi. Ama bunları onun için yapacak cengaveri kalmayınca pes etmeyi seçti.
Süheyla'nın kendi savaşlarını kendisinin vermesi gerektiğini öğrenmesi gerekir ve tabii açtığı cephelerin doğru olup olmadığını da sorgulamalı. Doğru savaşlar açarsa, sevgi için savaşırsa kazanacağını idrak edebilse keşke. Sevgi için kendi savaşmalı. Çünkü sevgi için verilen savaşta başkasını kendi yerine savaştıramaz. Ama Süheyla mücadele etmeyi, çabalamayı bırakın bu uğurda tek adım bile atmadan ( yanına gelen Demir'e tek bir sevgi sözcüğü söylemeden ), mücadeleye başlamadan bırakıyor herşeyi. Maalesef bu intihara teşebbüsle de Süheyla yine savaşmadan istediğini elde edecektir. Sevgi için çabalamadan, hatalarını sorgulamadan onu gerçekten sevenler etrafında toplanacaktır. Halbuki ben sorgu süreci geçiren bir Süheyla görmek isterdim. Demir'in başını okşayan, Melek'i kucaklayan, Kerim ve Leyla'ya da sevgisini gösteren ve Aslan'a sevgi aşılamaya çalışan bir Süheyla...
ha bi de bence Neriman, Demir-Asi ilişkisine panikleyeceğine sevinmeli.. Bu gidişle istediği gibi bir evlilik yapan tek kızı Asi olacak çünkü. Ceylan'a nasılsa daha bol bol vakit var tabii Gonca'nın izinden gitmezse.. öyle bir durumda Kozcuoğulları erkeklerinin kendisini direk nikah masasına ışınlanacağını biliyordur herhalde.
Yani efendim diyeceğim odur ki Neriman Hanım şöyle gönlüne göre telli duvaklı bir düğünü yakın zamanda sadece Asi'ye yapabileceği için ayağını denk alsın, paşamızın önüne yeni engeller çıkarmasın :) bir kızı kaçtı, diğeri istemediği zoraki bir evlilik yapmak zorunda bırakıldı... Asi'yi rahat bıraksın, baskı ters tepiyor Kozcuoğlu kızlarında hala anlamadı mı :) ayrıca Asi için de "umulmadık taş baş yarar" demek istiyorum, Neriman altın Asi'ye çıktığında bile pek umutlu değildi kızın tüm dünyası taş, toprak, tarla ve hayvan dörtlüsünden oluştuğu için... Yaa işte böyle büyük söylemeyeceksin Neriman Hanım :img-wink:
Bi de Süheyla'yla dünür olmak istemeyenin Neriman değil de İhsan olmasına da şaşırdımmmmmm :icon_whis Neriman'ın sadece paniklemekle kalması ilginç aslında :) Bu Demir öyle bir Demir ki Neriman'ı bile dize getirdi sonunda galiba:img-hi::img-hi: Demir forever diyorum ben de :img-punk:
çok güzel alatmışsın cnm çok doğr ben de aynen böyle düşünüyorum asi kızımızın rahat bırakılması lazım.zaten ihsan bey de seviniyor tek korkusu süheyla ile tekrardan dünür olmak.aslında demir in öz annesi olmadığına göre dünür de olmuyorlar.biz bu dünürlüğe 2.dereceden diyelim.:img-tomat
Süheyla'nın kendi savaşlarını kendisinin vermesi gerektiğini öğrenmesi gerekir ve tabii açtığı cephelerin doğru olup olmadığını da sorgulamalı. Doğru savaşlar açarsa, sevgi için savaşırsa kazanacağını idrak edebildse keşke. Sevgi için kendi savaşmalı. Çünkü sevgi için verilen savaşta başkasını kendi yerine savaştıramaz. Ama Süheyla mücadele etmeyi, çabalamayı bırakın bu uğurda tek adım bile atmadan ( yanına gelen Demir'e tek bir sevgi sözcüğü söylemeden ), mücadeleye başlamadan bırakıyor herşeyi. Maalesef bu intihara teşebbüsle de Süheyla yine savaşmadan istediğini elde edecektir. Sevgi için çabalamadan, hatalarını sorgulamadan onu gerçekten sevenler etrafında toplanacaktır. Halbuki ben sorgu süreci geçiren bir Süheyla görmek isterdim. Demir'in başını okşayan, Melek'i kucaklayan, Kerim ve Leyla'ya da sevgisini gösteren ve Aslan'a sevgi aşılamaya çalışan bir Süheyla...
tüm yorumun için:good:
bu kısım için ayrıca:good:
ellerine sağlık..
destekçisi hep vardı..büyük bir nimet onun için aslında..doğru kullandığı takdirde..ama gençliğinde işin peşini bırakıp sorgulamamasına rağmen yine de bu yolu kullanmıyor ise ve tüm sorumluluğu tek başına yükleniyorsa süheyla da o dirayet var demektir..
kırılanlar uzaklaşanlar bir bir etrafında toplanacak..ona ne şüphe..aslan da bunların içinde olacak..birden bağlanmayacak ama attığı adım şu anki halinden çok çok daha iyi olacak..kaybettiklerini kazanma mücadelesi veren ve sevgi ile bunu kazanmaya çalışan süheyla en güzeli ve doğrusu olacaktı..olmadı..hiç değilse bundan sonra sevgisini gösteren bir süheyla izleyelim en azından..
kumralim19 24-04-08, 11:59 Canım sen hep bana katıl.Katılmadığın gün kendimi Asi'ye atacağım.:img-hyste
Bölüm sonu için çok üzüntülüyüm.Umarım hepimizin isteği olur.Ve Asi,Demir'in yanında olur.Yoksa...:img-cray:
Canım holding üyem,ses vermeye geldim.''Denizzz dedi.Holding üyen bayıldı.:img-in_loİkisi de süslenmiş.Benim tercihimde Demir'in evi..romantik olur.:img-wink:
Süheyla'da, Demir'in hayatında kalıcı iz bırakmak istiyor.Köprüye gitmiş.O kıyafetleri giymiş.Demir annesinin ve teyzesinin intiharlarını düşünse aynı yer aynı kıyafetler...İç dünyası komple karışır.Gözünün önüne bir resim gelse olaylar aynı insanlar farklı...Çok acı...:img-cray:
Melek içinde çok zor olacak.O da kendini suçlu hisseder.
Asıl ormanlar kralını merak ediyorum.Bakalım ne yapacak?:icon_whis
Canım ben bayıldım.Sen Cuma'ya benim kapıya Hızır Acil'i göndermeyi unutma.
O nasıl bir Deniz demedir.Bittim.Ailecek bayıldık.:img-in_lo
uuuuuuuuuuuuuu...
DEMİR FOREVER
selamlar... cnma kendini asi nehrinden atacagin gün hic gelmeyecen.. cünkü sana katilmama gibi bir durum söz konusu bile degil... ben sana hep katilirim....:img-wink:
ahhhh bu süheyla bu kadindan neler cekiyoruz biz... bunca sene dim dik ayakta durmus intihar etmeyi hic düsünmemis.. tam demir ve asi mutlu olmusken..... pat süheyla intihar ediyor.. hemde demirin annesinin kiyafetleriyle sanirim yada kendi eski kiyafetlerimi bilemiyorum.... ama demiri cok sarsacagi kesin..... sen demiri yillar boyu öfkeyle intikam atesiyle büyüt simdide gec.... demire böyle bir sey yasat... yok yok süheyla benim gözümde bir türlü aklanmiyor.....
özet gelmis... ihsan kizi icin sevinsede süheylayla dünür olmak istemiyormus... ister olsun olmasin.. süheyla zaten hep onun hayatinda olacak.. sonucta oglunun annesi......
şimdi özeti okudum da yine engel yine bişey off bıkmadı bu senaristler aşıklarla uğraşmaya fragmanı izlediğimden beri o romantik sahnelerin etkisindeyim özeti olkuyunca fenalık geldi içime ihsan seviniyor demek ne güzel en azından asi ile demirin ilişkisine sıcak bakan birisi var ailede ne güzel aşklar başlayacak diye sevinirken süheylanın yaptığı neden engelliyor böyle başlası savaşsınlar beraber birlikte savaşsınlar ayrı ayrı mücadele verip yıpratmsınlar kendilerini beraber göğüs gersinler zorluklar bu kadar zor mu yaaa:icon_sorr
bir ayrılık muhakkat olacakda umarım bu süheyla yüzünden olmaz...
dogrusu bir kez daha "anlık" olaylarını hiç çekemem...:img-cray:
demir bir kez daha asıyı kendinden acıklama bile yapmadan uzat tutmaya
çalişmaz..hadi bunu yapti diyelim asi bu sefer peşinden gitmez...gitmesınde:icon_whis
ben halan şimdilik bir ayrılık olmuyacak gibime geliyor...sezon finalıne nede olsa az kaldı sayılır....belkide bunca olaylar bu ayrılıgı tetikler ama
hemen 27.bölümde demir asiden aşkından vazgecip hadi ayrılalim demez heralde...:icon_whis
[QUOTE=oyuncak bulut;6755951]ha bi de bence Neriman, Demir-Asi ilişkisine panikleyeceğine sevinmeli.. Bu gidişle istediği gibi bir evlilik yapan tek kızı Asi olacak çünkü. Ceylan'a nasılsa daha bol bol vakit var tabii Gonca'nın izinden gitmezse.. öyle bir durumda Kozcuoğulları erkeklerinin kendisini direk nikah masasına ışınlanacağını biliyordur herhalde.
Yani efendim diyeceğim odur ki Neriman Hanım şöyle gönlüne göre telli duvaklı bir düğünü yakın zamanda sadece Asi'ye yapabileceği için ayağını denk alsın, paşamızın önüne yeni engeller çıkarmasın
Bakma sen nerimanın paniklemesine aslında bu işe en fazla sevinen neriman olacaktır biraz düşününce (bknz.3. bölümde ne kadar kısmet duası var ise sıraladı içinden hatun bu iş olsun diye)...
Forumdaki bazı arkadaşlar asinin demire destek olması gerektiğini savunmuşlar ama bence bu biraz zor ...
Asi ne kadar sevgi dolu, mütevazi, iyi yetişmiş biri olsada karakter itibariyle mutlaka çabuk köpüren ve gururlu bir yapıya sahip dolayısıyla demir den gördüğü ufak bir ters tepki ile bir anda hırçınlaşabiliyor evet gönül isterdiki(ben değil ama ben keçimden memnunum ) anlayışlı olsun sevdiği adamı anlayabilsin ama olmayınca olmuyor ne yapalım e ne demişler "can çıkar huy çıkmaz" kızımızın huyu hepimizce bilindiğine göre bu durum pek mümkün gözükmüyor...
Kimbilir belli olmaz, benim görüşüm senaristler tarafından ters köşe olabilir...
Merhabalar...
Bir süredir dizimizin gidişatıyla ilgili kaygılıydım. Ama bu kaygının nedenleri konusunda eminde değildim. Ta ki fragmanı izleyene kadar.
Belki çok uç bir düşünce diyebilirsiniz fakat, ben Demir ve Asi'nin arasının açılmasına sebep olacak nedenin intihar girişimi olduğunu düşünmüyorum.
Ne kadar eveleyip gevelesemde olmayacak o yüzden direkt yazıyorum. Yani bu eylem sadece girişim olarak vukuu bulmayıp, amacına ulaşsa... daha açık yazayım yani Süheyla teyzemizi kaybetsek diyorum. Korkunç bir şey aslında bu durum herkes için. Aslan için, Melek için, Kerim için, en çokta Demir için tabiki.. :img-cray:
İşte Demir böyle bir durumla karşılaşırsa değil bu ilişkiyi, Demir'i toparlamak mümkün olmayacaktır. :img-cray::img-cray::img-cray:
Bu gerçekten çok kötü bir ihtimal ve kaç gündür içimi kemirip duruyor...Paylaşmak istedim. Canınızı sıktıysam da affola..
Şu bizim özetçiye hayranım doğrusu. Dizi karakterlerini bıraktım özetçiyide analiz ediyorum artık. Bakın şimdi;
Sabahdan beri özeti okuyup bir ip ucu arıyorum 27. bölüm için sonunda hatırladım.
Bu "imkansızdır" lafını ben biryeren tanıyorum ama nerden diye düşünüp duruyorum sonunda buldum
21. Bölüm Özeti
Asi ve Demir arasındaki gerilim artıyor ve ikili, neredeyse birbirinden tamamen kopma noktasına geliyor.
İhsan, Aslan’ın gönlünü kazanmaya, aralarındaki buzları eritmeye çalışırken Süheyla yaptığı hamlelerle buna engel olur. Aslan’ı nüfusuna geçirerek oğlunu kendi tarafına çeker. Artık şirkette Aslan da söz sahibidir. Bu durum Aslan’ın İhsan’a karşı hissettiği hıncı iyice körükler. Aslan, İhsan’ı bitirme noktasına gelir. Bu düşmanlığın bu kadar sert yaşanması, bu arada da Demir ve Asi’yi etkilememesi imkansızdır. İkili neredeyse birbirinden tamamen kopma noktasına gelir.
Bu bölümden sonra ne olmuştu. Ateşte herşeyi yakıp yıkan Asi'yi Demir yanlız bırakmamıştı.
Şimdi yine imkanzızdır lafı yine aynı cümle. Şimdi de ASi Demir'in peşinde
Anlaşıldı tekrar başa sardık. Şimdi ailesi dağılan Demir.. annesinin intaharı tekrar hortladı işte. Hep diyorduk ki geçmişten bir şey daha çıkacak. İşte geçmişin son zaferi budur. Aynı tip iki intahar. Bu başarısız olacak elbette ama Demir'e çektiği acıyı hatırlatacak.Belki öfke geri gelmeyecek ama vicdan azabı suçluluk duygusu ağır basacak. Demir şoka girip dağılacak. Bu sefer ASi ve Demir rol değiştirecek diye düşünüyorum. Donuklaşan Demir ve ona ulaşmaya çalışan ASi izleyeceğiz. Son 3 bölümdür Asi'nin ailesini toplamak adına uzak duruşlarını izledik. Demir'in üstü kapalı aşk itiraflarına sesiz kalan ASi'ye kah üzüldük kah kızdık.
Birkaç bölüm bunları izleyeceğiz muhtemelen. Neyseki bu sorunları çok uzatmıyorlar Ama umuyorum artık bu son olur. Bu gitgeller fazlası ile uzadı. Seyircinin "yine mi" dediğini duyar gibiyim.
Birtek şeye seviniyorum Demir ve ASi'nin aralarına geçmiş ile ilgili girebilecek her sorunu tüketiyorlar. Bu durum bende mutlu sezon finali beklentimi arttırıyor
selam forumdaşlarım
Tarçın yorumlarını ve senaryolarını herzaman zevkle okuyorum bu yorumunada katılıyorum.Yalnızca ben mutlu bır sezon fınalı beklemıyorum.
Finallerde hep ya araba kazası olur ya başrol oyuncusu yurtdışına gider son 3 ay bekle dur.
İstermisiniz Demir kaza geçirsin ve hafızasın kaybetsın:img-hyste
[QUOTE=tarcin;6756666]Şu bizim özetçiye hayranım doğrusu. Dizi karakterlerini bıraktım özetçiyide analiz ediyorum artık. Bakın şimdi;
Sabahdan beri özeti okuyup bir ip ucu arıyorum 27. bölüm için sonunda hatırladım.
Bu "imkansızdır" lafını ben biryeren tanıyorum ama nerden diye düşünüp duruyorum sonunda buldum
Bu bölümden sonra ne olmuştu. Ateşte herşeyi yakıp yıkan Asi'yi Demir yanlız bırakmamıştı.
vallahı süpersin tarçın helal olsun sana.
[
Forumdaki bazı arkadaşlar asinin demire destek olması gerektiğini savunmuşlar ama bence bu biraz zor ...
Asi ne kadar sevgi dolu, mütevazi, iyi yetişmiş biri olsada karakter itibariyle mutlaka çabuk köpüren ve gururlu bir yapıya sahip dolayısıyla demir den gördüğü ufak bir ters tepki ile bir anda hırçınlaşabiliyor evet gönül isterdiki(ben değil ama ben keçimden memnunum ) anlayışlı olsun sevdiği adamı anlayabilsin ama olmayınca olmuyor ne yapalım e ne demişler "can çıkar huy çıkmaz" kızımızın huyu hepimizce bilindiğine göre bu durum pek mümkün gözükmüyor...
Kimbilir belli olmaz, benim görüşüm senaristler tarafından ters köşe olabilir...
Elvan'ım.... canım.... eğer can çıkar huy çıkmaz dersek, Demir'in hıyarlık etmesini de normal bulmamız gerekir, aa tamam Demir de böyle , kızmayalım deriz.... ee huyları bu deriz.... yok bunlar sevginin gücünü göstersin ve huylarını bir kenara bırakıp yeni huylar edinsin...
selam forumdaşlarım
Tarçın yorumlarını ve senaryolarını herzaman zevkle okuyorum bu yorumunada katılıyorum.Yalnızca ben mutlu bır sezon fınalı beklemıyorum.
Finallerde hep ya araba kazası olur ya başrol oyuncusu yurtdışına gider son 3 ay bekle dur.
İstermisiniz Demir kaza geçirsin ve hafızasın kaybetsın:img-hyste
Refkamm hayatım.... sus... aman suusss hatta yazmaaa.... okurlar falan.... mazallah....
Merhabalar...
... Yani bu eylem sadece girişim olarak vukuu bulmayıp, amacına ulaşsa... daha açık yazayım yani Süheyla teyzemizi kaybetsek diyorum. Korkunç bir şey aslında bu durum herkes için. Aslan için, Melek için, Kerim için, en çokta Demir için tabiki.. :img-cray:
İşte Demir böyle bir durumla karşılaşırsa değil bu ilişkiyi, Demir'i toparlamak mümkün olmayacaktır. :img-cray::img-cray::img-cray:
Bu gerçekten çok kötü bir ihtimal ve kaç gündür içimi kemirip duruyor...Paylaşmak istedim. Canınızı sıktıysam da affola.. Yok yalniz degilsin.. Bende dusundum ama bir farkla.. Bence Suheyla'yi kaybedersek birde giderken "Bensiz herkes daha mutlu olacak !'' diye bir de not birakirsa kimsenin cok uzun soluklu kotu etkilenecegini dusunmuyorum. Tamam basta uzulurler ama sonrasinda Asi ve Demir evlenir, Aslan Fatma ve Okkesi yanina alir, Ihsan Nerimanla huzur icinde yasar vs. vs. Ben cok mu gaddarim acaba ??
Kisaca demek istedigim Suheyla'nin kaybi diger bireyleri birbirine daha cok yakinlastirir !! Ama senaristler Suheyla'yi bu sezon oldurmezler! Bunun yerine Demir"in bu intiharla kafasinin iyice karismasina vesile olurlar o kadar!
Elvan'ım.... canım.... eğer can çıkar huy çıkmaz dersek, Demir'in hıyarlık etmesini de normal bulmamız gerekir, aa tamam Demir de böyle , kızmayalım deriz.... ee huyları bu deriz.... yok bunlar sevginin gücünü göstersin ve huylarını bir kenara bırakıp yeni huylar edinsin...
E öyle be Asucuğum...
Bak geçen bölüm " ben seninle değiştim asi" diye romantik bir cümle kurmadımı bizde öyle sandık asiyle değişti, bu çocuk şekil almaya başladı , bu çocukda iş var dedik ama ne oldu bak acele ettik değişim evresini tamamlayamadan eski huyları nüksetti...
Bari aside bunu yapmayalım bırakalım kızımız evresini tamamlayana kadar en azından bu sezon hoşgörelim, huyu bu diyelim sonra söz gelecek sezon senin dediğin gibi yaparız...
Anlaştıkmı asucuğum...
Sımarık Cadı 24-04-08, 13:09 resimler gelmişş...
bence şöyle olucak asi ve demir özette dendiği gibi başbaşa kalıyolar o oturdukları yerde orada tartışıyolar heralde :icon_whis zaten resimde yüzleri asıkk...sonra demir kalkıyo ve sahile gidiyo aside peşinden gidiyo vee orda ititraflar geliyo öpüşüyolar vss...:img-icecr
yanii o sahne böyle bağlanıyo bencee...=)
E öyle be Asucuğum...
Bak geçen bölüm " ben seninle değiştim asi" diye romantik bir cümle kurmadımı bizde öyle sandık asiyle değişti, bu çocuk şekil almaya başladı , bu çocukda iş var dedik ama ne oldu bak acele ettik değişim evresini tamamlayamadan eski huyları nüksetti...
Bari aside bunu yapmayalım bırakalım kızımız evresini tamamlayana kadar en azından bu sezon hoşgörelim, huyu bu diyelim sonra söz gelecek sezon senin dediğin gibi yaparız...
Anlaştıkmı asucuğum...
Uygun bir mazeret bulamazsak, deriz..... bak nasıl açık kapı bıraktım.... ben bulurum yine bir pozitif taraf....pembe gözlüklerim sağolsun.... yaz da geldi 2. pembe gözlüğümde çıktı ortaya.... biri açık bir koyu pembe.... duruma göre değiştiririm.... :img-wink:
resimler gelmişş...
bence şöyle olucak asi ve demir özette dendiği gibi başbaşa kalıyolar o oturdukları yerde orada tartışıyolar heralde :icon_whis zaten resimde yüzleri asıkk...sonra demir kalkıyo ve sahile gidiyo aside peşinden gidiyo vee orda ititraflar geliyo öpüşüyolar vss...:img-icecr
yanii o sahne böyle bağlanıyo bencee...=)
evet büyük ihtimalle öyle olucak hatta orası cumartesi günü bir cafe de çekim olduğu söylenilen yer hatta ikisi çıkarken birbirlerine yandan göz ucuyla falan bakıyorlarda denmişti bide defne,kerim bide ziya da var dendi yani ordan çıkıp sahile geçiyoruzz :img-wink:
evet büyük ihtimalle öyle olucak hatta orası cumartesi günü bir cafe de çekim olduğu söylenilen yer hatta ikisi çıkarken birbirlerine yandan göz ucuyla falan bakıyorlarda denmişti bide defne,kerim bide ziya da var dendi yani ordan çıkıp sahile geçiyoruzz :img-wink:
göz ucuyla bakmak:)
dik dik bakmak varken göz ucuda neymiş..hem yapmadığı iş mi..:img-hyste
yönetmen seslenir..sahil sahnesi çekilecek:)..motor denir sahne uygulamaya konur:love05:..sonra kes diye seslenilir..ayrılma pozisyonu nasıl olur:img-hyste
1-elektrik çarpmış gibi olur..bu şekilde olduğundan refleks halinde birbirlerini iterler anında ortamı terk ederler
2-rüzgar deniz sesinden kes sesi duyulmaz sahne işlenmeye devam eder..yönetmen dursanıza kardeşim der..kusura bakmayın sesi duymadık derler:img-hyste
3-yönetmen duyulur lakin ne bu bi motor bir kes..ellerinde oyuncak olduk..bu sefer kendi bildiğimi okuyacağım o yüzden kesmiyorum diye niyetlenilir..duymadık ayağına yatılır
4-yönetmen duyulur..sözü ile anında durulur ..bir yere gitmeyelim nasılsa tekrarı çekilecek en iyisi karşılıklı beklemeye koyulalım denir..
konu kesinlikle o şekilde bağlanacak..yalnız şu tartışma ve akabinde ki takip sahnesi kerim ve defne'nin yanında cereyan edecekse..lütfen şu karı-koca bu malzemeyi bu sefer işlesin..öyle kenardan köşeden değil ciddi ciddi işlesin...
kerim'in özellikle Demir'i ince ince işlemesini uzun zamandır bekliyorum(bekliyoruz)..aşk kafada kurulan bir hadisedir diyen adama şu hadise nasıl oluyormuş diye hesaba çeksin..çok mu şey istiyorum ya..
Bu hafta herşeyde bir kıtlık var galiba.
Özetin son cümlesi kendini tekrar etmiş.
Bölüm resimi sadece 3 tane.
Fragman da 1 tane.
Yani herşey çıktı yalnızca bölümü beklemek kaldı oysa ben resimlerden umutluydum..:(:(
Ama senaristler Suheyla'yi bu sezon oldurmezler! Bunun yerine Demir"in bu intiharla kafasinin iyice karismasina vesile olurlar o kadar!
Buda aslında güzel bir ihtimal değil...Fakat Süheyla'nın ölümünün yolaçacağı ruhral çöküntünün yanında hafif ve geçici bir bocalamaya sebep olacağından tercih edilen yol olabilir. Hani senaristler en azından kötü ihtimallerin arasından en az kötü olanı seçsinler... Bizi süründürmesinler...:icon_sorr
Bütün kalbimle bunu diliyorum.
Ölümün, hiç bir şekli hiç kimseyi sevindiremez.... sararmış çiçek yaprağına bile üzülen biri olarak, sanal bir ortamdaki bir ölümün sevindirmiş olma ihtimalini, ancak "kötü" karakterdeki birine yakıştırırm... iyiler kurtulduğu için...
Süheyla "kötü" değil.... Ve tüm okuduğum mesajlar, ağırlıklı intiharın kötü bir kurgu olması üzerine.... birkaç kişinin, altında gerçek bir ölüm olmadığının bilinci ile yaptıkları yorum ise, gerçek bir olayda asla söyleyecekleri şeyler değildir. Aşk dizisi izleyen kişilerin "kötü" olma ihtimalini bile düşünemem....
Bu durumda, "acıyorum" kelimesi ağır kaçmış....
Ayrıca, zamanlamasının kötü olduğu yorumu doğrudur.... ama, zamanlama gerçek hayatta da ne yazık ki, elimizde olmadan yaşanmaktadır.... yerine konamayacak olgudur.... zamanlamaya kötü oldu demek, aman aşıklar mutlu mesut yaşasında, Süheyla, sonra ölsün anlamında değildir.... daha ılımlı bakasak, ardında yatanın, hayatta başımıza gelebilecek konulardaki tepkilerimiz olduğunu görürüz sanırım....
Ayrıca, bir kişi SEVMEK, hatalarını görmemek demek değildir... aynen, SEVMEMENİN, yaptığı güzellikler görmemek olamayacağı gibi.....:good:
Orhan baba ne demiş...." Hatasız kul olmaz..... hatamla SEV beni...." Ben Süheyla'yı seviyorum.... hem de tüm hatalarına rağmen...
Birincisi yazıyı forumun geneline yazdım (sizin gerçekte nasıl biri olduğunuz ve gerçek ölümlere nasıl tepki verdiğiniz hk.da değil) ama yine de birilerinin kendini bu kaptırmışlıktan alıp farklı bir yazıyı görüp cevap vermesi ve bunu seviyeli bir şekilde yapması güzel, teşekkür ederim.
İkincisi, Süheylanın karakteri hakkında birşeyler yazmışsınız ancak ben bu konu ile ilgili birşey yazmadım, şimdi süheylanın karakterine inmek istemiyorum.
Üçüncüsü gerçek bir olayda kim nasıl tavır takınır açıkçası bilmem mümkün değil umurumda da değil, ben sadece "dizi" den ve dizi ekseninde burada yapılan yorumlardan bahis ediyorum, gerçek hayatla bağdaştırmıyorum.
Dördüncüsü "acıyorum" kelimesinin ağır kaçtığını asla düşünmüyorum bu bir hakaret değil, düşüncedir. Bu kelimeyi yazdım çünkü genelde öyle yorumlar okuyorum ki :img-swoon aynen böyle oluyorum. Neticede bu bir dizi ama dizi bile olsa dizideki bir karakterin "ölümünün veya ölüme teşebbüsünün" karşısında, bir aşk hikayesi biraz sekteye uğrayacak diye süheyla karakterinin bir recm'e tutulmadığı kalmış, yazııkkk.
Beşincisi, bakın siz kendi ağzınızla söylüyorsunuz zamanlama kötüdür diye, yapmayın lütfen kadın intihar ediyor, gezintiye çıkmıyor ki zaman ayarlaması yapsın. Adı üzerinde intihar, ruhi bunalım, psikolojik yalnızlık insan bu durumda hangi anda intihar etmenin kime yarar/zarar sağlayacağını düşünecek değildir herhalde. Süheyla, "doğru zamanda intihara teşebbüs etmedi" diye vurun süheylayı linç edin. (!!!!)
arkadaşlar 100 kez fragmanı izlerken bişey dikkatimi çekti şu asiyle demirin etkilenmesiyle ilgili sahilde aşklarını ilan etmiş oturularken bence demire haber gelicek ve asiyi bırakıp teyzesine koşucak çünkü üstündeki gömlek aynı
oyuncak bulut 24-04-08, 13:41 arkadaşlar 100 kez fragmanı izlerken bişey dikkatimi çekti şu asiyle demirin etkilenmesiyle ilgili sahilde aşklarını ilan etmiş oturularken bence demire haber gelicek ve asiyi bırakıp teyzesine koşucak çünkü üstündeki gömlek aynı
eğer öyle bir şey olursa yani tam Demir "yer gök DEniz" diye kendinden geçmişken Süho Asi'ye atlıyoor diye haber gelirse ben Demir'e bahtsız bedevi derim başka bir şeycikler de demem anacım.. bir adamda şans olacak şans... :img-hyste
özet gelmiş hoşgelmiş ama bölüm resimleri 3 tane üzüldüm bak
ben bu cümleye takılı kaldım
Demir engelleri aşıp Asi’yle yan yana kalmayı başarır ama hasretle beklenilen bu buluşma iyi sonuçlanmaz.
yanyana kalmak derken akşam yemeğini mi yoksa resimlerde masada oturduklarını mı kastetiyo bi de iyi sonuçlanmıyomuş allah allah bu olay sahil sahnesinden önce olucağına göre masadaki sahne olabilir
oh oh neriman ve ihsanda öğreniyomuş sevindim buna neriman ilk başta seviniyomuş ama süheyla aklına gelince ne şans valla
demekki süheyla ölmüyo sadece teşebbüs ediyo
bu cümleyi hatırlıyorum bi yerden
Bu hamleden Asi ve Demir’in etkilenmemesi imkansızdır. ee tabi ki :)
eğer öyle bir şey olursa yani tam Demir "yer gök DEniz" diye kendinden geçmişken Süho Asi'ye atlıyoor diye haber gelirse ben Demir'e bahtsız bedevi derim başka bir şeycikler de demem anacım.. bir adamda şans olacak şans... :img-hyste
özetede dikkat edince böyle olucakmış gibi geldi çünkü demir konuşmaya çalışıcak çalışıcak olmuycak belli ki bunlar başta sona itiraf kalıyor ve tyezenin kendini asiye bırakması abartobar kalkıp yetişicek bence
evet canım .. çok doğru.. Demir sessiz kalacaksa ayrı duracaksa en çok kendi acı çeker. Çünkü Asiden bir dakika ayrı kalan bir Demir gördünüz mü..
Aaahh ahh Tahammülsüz aşklar yok bu şehirde.. diye sızlanıp durur..
Hırpalayacaksak haftaya yapalım.
Canım ruh ikizim.Bak yine aynı şeyleri düşünmüşüz.:img-wink:
Önce bu bölümün tadını çıkartalım.Haftaya hırpalarsınız.(Ben hırpalayamam.)
Demir zaten teyzesinden dolayı çok acı çekecek.Bu olaylar yüzünden Asi'den bir süre ayrı kalırsa acıları daha da çoğalacak.
''Bir nefesti hiç oldu.Bir ömürdü düş oldu.'' der üzülür. .:img-cray:
Bu gerçekten çok kötü bir ihtimal ve kaç gündür içimi kemirip duruyor...Paylaşmak istedim. Canınızı sıktıysam da affola..
Canımızı sıkmadın.Çünkü bende aynı şeyleri düşünüyorum.Süheyla kurtulur.Ölmez.Ama işte bir çok şey karışır.
Bu olay sonrasında bence de Demir'i toplamak zor olacak.Kendini suçlamaya başlayacak.Çok acılar çekecek.Önce annesi sonra teyzesi...çok zor bir olay:icon_sorr
Asi'den bende Demir'in yanında olmasını bekliyorum.Ama Demir'in bir süre olayların etkisiyle uzaklaşacağını düşünüyorum.Sessiz kalsın.Uzaklaşsın.Ama bu saatten sonrada Asi'yi kırmasın.
Gelecek bölüm çok zor olacak.
Asi'de,Demir'de çok etkilenecek.Yazık olacak ikisine de:img-cray:
Birincisi yazıyı forumun geneline yazdım (sizin gerçekte nasıl biri olduğunuz ve gerçek ölümlere nasıl tepki verdiğiniz hk.da değil) ama yine de birilerinin kendini bu kaptırmışlıktan alıp farklı bir yazıyı görüp cevap vermesi ve bunu seviyeli bir şekilde yapması güzel, teşekkür ederim.
İkincisi, Süheylanın karakteri hakkında birşeyler yazmışsınız ancak ben bu konu ile ilgili birşey yazmadım, şimdi süheylanın karakterine inmek istemiyorum.
Üçüncüsü gerçek bir olayda kim nasıl tavır takınır açıkçası bilmem mümkün değil umurumda da değil, ben sadece "dizi" den ve dizi ekseninde burada yapılan yorumlardan bahis ediyorum, gerçek hayatla bağdaştırmıyorum.
Dördüncüsü "acıyorum" kelimesinin ağır kaçtığını asla düşünmüyorum bu bir hakaret değil, düşüncedir. Bu kelimeyi yazdım çünkü genelde öyle yorumlar okuyorum ki :img-swoon aynen böyle oluyorum. Neticede bu bir dizi ama dizi bile olsa dizideki bir karakterin "ölümünün veya ölüme teşebbüsünün" karşısında, bir aşk hikayesi biraz sekteye uğrayacak diye süheyla karakterinin bir recm'e tutulmadığı kalmış, yazııkkk.
Beşincisi, bakın siz kendi ağzınızla söylüyorsunuz zamanlama kötüdür diye, yapmayın lütfen kadın intihar ediyor, gezintiye çıkmıyor ki zaman ayarlaması yapsın. Adı üzerinde intihar, ruhi bunalım, psikolojik yalnızlık insan bu durumda hangi anda intihar etmenin kime yarar/zarar sağlayacağını düşünecek değildir herhalde. Süheyla, "doğru zamanda intihara teşebbüs etmedi" diye vurun süheylayı linç edin. (!!!!)
Birincisi, Teşekkür Ederim...:img-in_lo
İkincisi, Süheyla'yı sevdiğim herkes tarafından bilindiği için, 'kötü' biri değil betimlememi yaptım... karakter tahliline girmedim.... girersem, en sevenlerden biri olaraka, sevdiğime verdiğim değerden dolayı , önce yerden yere vururum, sonra da, haklı olduğu yönleri sıralarım... ama ben bunu zaten defalarca yazdım.... kendimi tekrarlamış olurum...:img-wink:
Üçüncüsü, burada yazılan yazıların bir kısmı, ne yazık ki sadece dizi ile kısıtlı kalmıyor.... hayatımızdan, yaşadıklarımızdan, üzüntülerimiz ve sevinçlerimizden payını alıyor. Bu durumda da, benim dediğim, buraya yazı yazan arkadaşlar gerçek hayatta, ölümü istemez kısmı, yine benim tahminim olarak ama, hayat tecrübemin işin içine girdiği bir tahmin olarak yazılmış oluyor.:img-wink:
Dördüncüye yorum yok.... çünkü o kelime bence "ağır" kaçmıştı....
:icon_whis
Beşincisi, evet zamanlama kötü.... bu konuda ısrarcıyım... ama, yine diyorum ki, hayatta da zamanlamalar kötü.... doğum gününde ölen insanlar var.... çocuğunun düğününe giderken ölen insanlar var.... kendi düğünlerinden dönerken eşini kaybeden insanlar var... hatta doğumda ölüp, çocuğunu göremeyen insanlar var..... zamanlama kötü.... ama kötü zamanlamalı hayat gerçek.....:icon_sorr
Derdim, Süheyla'nın intihar etmesi.... keşke etmeseydi... ama, bunu yaptığı için yerden yere vurmam.... kötü zamanda yaptığı içinde yerden yere vurmam.... hayatın, hep pembe gözlükle görülmediğini bilirim( Çok takarım ama, arada da çıkartırım) ..... Allah'ın hiç kimseyi canına kıymek isteyeceği noktaya getirmemesini dilerim.....:good:
Bunları sizin mesajınızı alıntı yaparak yazıyorum ama, umarım, diziye çok kaptırıp sizi üzmüş olanlar da üstlerine düşen kısmı alır... yani bu yanıtda ortaya....
Sevgilerimle....
İntihara karşı biri olarak hiç kimsenin tamemen iyi ya da kötü olamayacağını düşünen biri olarak hiç bir canlının ölümüne dizide ya da gerçek yaşamda sevinemeyecek yapıda biri olarak burada dramatik bir kurgu üzerinden tartıştığımızı hatırlatmak gereğini duyuyorum.
Karakterlerin bazıları sevilir bazıları sevilmez bazıları kötü olsa bile altındaki nedenler doğru işlenirse seyircide ikircikli duygular uynadırır. Sevmeyle sevmeme, hak verme ile acıma arasında. Bu karakterin çeşitli yönlerini götermeyle ilgilidir. Misal Ziya da kötü karakter ama öyle mi değil mi diye tartışıyoruz. Misal Aslan iyilik kötülük birbirne karışmış gerçek hayatta olduğu gibi. Başka dizlerden de örnekler var Yaprak Dökmünde Ferhunde, Aliye'de Müco vs. Yani özetle karakter süpermen değil diye en azından ben ölmesini istemem. Tam aksi diziye böyle karakterlerin renk verdiğini düşünürüm. Lost'ta da Sawyer'ı, Ben'i severim mesela.
Ama Süheyla'nın intiharı onun karakterinin gelişiminin bir sonucu olarak kullanılmıyor bence. Aşıkların önüne engel olarak çıksın diye kurgulanıyor. Yani bu durumda aslında aşkla Süheyla karakterinin depresif sonuçlarını karşı karşıya getiren biz değiliz senaristler. Zamanlama da onlar tarafından ayarlanıyor ne de olsa bu kişi gerçek değil, hareketleri onlar tarafından kurgulanıyor di mi? Süheyla'nın kötülülüğün gözünü bürüyüp intihara kalkışması işlenseydi o zaman işte tıpkı yatak odasında ablası için ağladığı sahnede olduğu gibi herkes üzüntü duyardı, empati kurardı karakterle. Bütün bunların ötesinde güçlü diye ayakta duran bir kadın yalnız kaldığı ilk an, aşk bölümünün, ki bu dizinin kitlesi tarafından 26 bölümdür bekleniyor bu bölüm kendini bir yerden atarsa eleştirilir. Bu bir krakter çelişkisidir. Yoksa iki aşık birlikte olsun da kim ölürse ölsün diyen birileri bu diziyi izlemez. Dizinin genel havası duygusal, o romantizmi sevenler nasıl böyle hissedebilir ki.
Son bir detay da şu kanımca eğer bir dizide karakter doğru işenmiyorsa işlevi biter. Hayır çıksın demiyorum. Çıkabilirdi de ama demek istediğim bu değil. Fazla ileri götürülüp bölümleri kurtarmak için intikamın dibine su kaçırıp, tamamen yalnız bırakırlarsa öyle bir şeyle geri döndürmek zorundalar ki yeni bir mantık hatası olmasın bu intiharın bir nedeni de bu. Yoksa Süheyla'nın yavaş yavaş farkındalaşmasını kim işleyecek hangi senarist bir zahmet bununla uğraşacak. İntihar da bunun için yapılmış bir seçim bence. O nedenle de bir sürü nedenle; karakter, hikaye, mantık, çelişki, mesaj olumsuz karşılanıyor.
Yer,gök,Deniz diye kendinden geçmişken böyle bir şey olursa.Demir'de bende bahtsız bedeviyiz.:img-hyste
O sahne güzel biter diye düşünüyorum.Orada çok tatlılar.Kimse bozmasın.:img-wink:Deniz kenarı bölüm ortasıdır.Süheyla bölüm sonunda intihar eder.
bölüm resimlerine tekrar baktım da demirin meşhur flarlarına benzer aside de öle bişey var
sahnelerin sırası nasıl acaba
kafede oturdukları - sahil sahnesi - akşam yemeği mi
yoksa
sahil sahnesi-cafe-akşam yemeği mi
bölüm resimlerine tekrar baktım da demirin meşhur flarlarına benzer aside de öle bişey var
sahnelerin sırası nasıl acaba
kafede oturdukları - sahil sahnesi - akşam yemeği mi
yoksa
sahil sahnesi-cafe-akşam yemeği mi
büyük ihtimalle cafede suratlar asık olduguna göre..
cafe - sahil sahnesi - akşam yemegi gibime geliyo :icon_whis
anladığım kadarıyla reklamlarda asi nin saçlarının toplu olduğu sahnelerde bu haber geliyor tam baş başa kalmışlarken artık nasıl ve kim haber veriyosa alır almaz uçuyodur süpermenimiz :img-wink:
pas.si.on79 24-04-08, 14:02 Beşincisi, bakın siz kendi ağzınızla söylüyorsunuz zamanlama kötüdür diye, yapmayın lütfen kadın intihar ediyor, gezintiye çıkmıyor ki zaman ayarlaması yapsın. Adı üzerinde intihar, ruhi bunalım, psikolojik yalnızlık insan bu durumda hangi anda intihar etmenin kime yarar/zarar sağlayacağını düşünecek değildir herhalde. Süheyla, "doğru zamanda intihara teşebbüs etmedi" diye vurun süheylayı linç edin. (!!!!)
doğru söylüyorsunuz.HErkes de böyle düşünüyor.Bakış açısında bir düzlük var... Öyle sadece Süheyla tarafından bakarsakta yanlış yapmış olmayız mı..
Süheyla Mahmut un da üstüne basa basa söylediği üç beş birikimi holding haline getirmesinde emeği olmuş biri.. Her zaman teyzesinin yanında olmuş biri.. Oğlunu bulduğu zaman Demirle konuşmadan,birşeyleri paylaşmadan holdingte Aslana yetki verip, Aslana düşmanlığı aşıladı. Demirle yiğeni değil iş ortağı gibi davrandı. Demir Aslanın ve Süheylanın yaptığını başından belli yapmadı. Herkesi suçlu ilan etmedi. Onları ailesini evinden yurdundan edecek kadar kin duymadı. Ya da zamanla veya Asiyle birlikte olaylara farklı baktı.Demir teyzesi tarafından taraf seçmekle karşı karşıya tutuldu. Ya düşmanlık ya aşk ve insanlık arasındaydı bu taraflık.. ( Demir de çok etkilendi bu durumlardan.)
İhsan Bey her zaman söyledi. Kin önce kin besleyeni tüketir.Bir gün bundan çok ağır bir darbe alacaksın..(vs)
Dolayısıyla Süheyla tek Demir i değil,Melek i, Kerim i kaybetti. Hatta İHsanı .çünkü onun açısından nasıl bir kadın olduğu çıktı ortaya.Kinine yenilen ve kinle yaşayan bir kadın..
YAni biz başından belli Süheyla ya bu tutumu için kızmadık mı.. Yaptıklarında haklı mıydı..
Tabi ki değil. Ama yaptıklarının bedelini birşekilde ödeyecek. Bırakalım üzülsün pişman olsun.Bunları yaşasın.. İntihar etmesini kimse etmez Ama Onun güçsüzlüğü.. Acaba teyzem yalnız kalır mı,intihar eder mi diye Demir ve diğerleri aşklarından ve insanlıklarından ödün verip,Alexia nın deyimiyle Kozcuoğlusavar olarak devam mı edeceklerdi... Bedelini bir şekilde ödüyor.
Ancak bundan sonra hatasını anlaması lazım. Ki intihar etmek istediğine göre anlamıştır herhalde:icon_whis Bundan sonra Demir ve diğerleri destek olacaklardır bu doğrultuda..
Yok Süheyla aynı devam ederse yani senaristlerimiz SÜheylayı daha çok düşman olarak gösterirlerse ... valla şimdiden konuşmanın faydası yok.. Çünkü mış mışlarlar gideriz ve önümüzde öncelikle güzel bir bölüm ve sonrasında Süheylanın psikolojisinin düzelmesiyle ilgili destekler vardır. Onları izlemek lazım..
Merhaba özet gelmiş,resimler az.Ama neden bu hafta bizi heyecanlandırmak istiyorlar onun için de eksik verdiler herşeyi. Özetin başlığı bile özensiz.:img-beee:
Demir’in Asi’ye hediye ettiği at, dile gelmeyen duyguların ifadesidir. Asi, Demir’in duygularını kelimelere dökmesi için sabırsızlanmaktadır. Ama Demir için aşkını ifade etmek çok kolay değildir.
Bunca şeyi Demir yaparsa, aşkın açıklanışı bile Demire yüklenirse, elbette ki çocukcağız dile getiremez birçok şeyi. Herşey Demirden beklenmez ki. Özetin başlığında bile meymenet yok. Aşk sanki tek kişilik yaşanıyor. Demir tek başına yaşıyor sanki aşkını. :img-beee:
Ne zaman bunun için bir adım atsa her defasında bir engelle karşılaşırlar. Demir engelleri aşıp Asi’yle yan yana kalmayı başarır ama hasretle beklenilen bu buluşma iyi sonuçlanmaz. Ta ki Asi Demir’in peşinden gidene kadar.
Atı verdiğinde telefon çalacak ,söyleyemeyecek. Daha sonra cafedeki resimlere istinaden söylüyorum ,görerek yani , o zaman da ters bir durum olacak ve yine söyleyemecek. Cafede bence Aslanın ödediği kirayı anlayacak. Çünkü sahildeki çemkirmesi o yüzden. Neyse ,açıklığa kavuşucak konu sahilde ,dudaklarda kavuşucak. :) Asinin golünün olduğunu da biliyoruz ,geç:)
Neriman ve İhsan hediye edilen atı gördükten sonra Asi ve Demir’in arasındaki yakınlaşmayı fark eder. Neriman bu durumu öğrenir öğrenmez paniklemeye başlar. İhsan, bir yandan kızı için sevinirken bir yandan da Süheyla ile tekrar dünür olmak istememektedir.
Zaten yakınlaşmalarını dans sahnesinde de anlamışlardı. İhsan da Asinin Demirle ilgilenmesinin farkındaydı. Bakınız ,Demirin evinin önünde yürürken ,anahtarın yukarıda olduğunu söylemesi gibi. At olunca ,daha da anlamıştır ,hatta iyice yerleşmiştir. Bir nevi sevinmeleri gerekir ;Kahraman dürüst ,sempatik , karizmatik bir damatları olucak işte :) Süheyla açısından bakmamıştım . Onun ağzına vurarsam :)
Aslan ve İhsan arasındaki buzlar çözülürken Süheyla ve Aslan’ın arası açılmaya başlar. Terk edilmelerden dolayı kendini yalnız hisseden Süheyla yaptığı hamleyle Demir’in yüreğini ağzına getirir. Bu hamleden Asi ve Demir’in etkilenmemesi imkansızdır.
Evet ,en geldik özetin en gereksiz yerine. Demir gibi Asi gibi sevdiğim karakterler var ama gelin görünki sevmediğim iki kişi bu cümlelerin heba olmasına neden oluyor.Birisi Aslan birisi Süheyla. Al birini vur ötekine. Tencere yuvarlandı kapağını buldu misali. Harbiden ağzına vurucam bunların :) Demirin hıyarlaşmasını sağlıyorlar hıylarlar:img-beee:
Süheyla karakterinin varoluşu Asi dizisinde çocuğunu bulmaya(ASLANI) endeksliydi. Süheylayı hayata küstüren olay doğum sonrasında bebeğinin kayboluşuyla başlıyor. Geride kalan bölümlerde Süheylanın yüzü sadece Aslanın oğlu olduğunu öğrendiğinde gülmüştü.
Bu gerçek ışığında Aslan karakterine yüklenen misyon Süheylanın asla mutlu olmaması üzerine kurulmuştur. Aslanın pençesinden Kozcuoğlu çiftliğinde çalışan kadını alan Süheyla aynı zamanda Aslana hırsız yaftasını da yapıştırmıştı. Aslan ben hırsız değilim diye terslemişti Süheylayı. Süheylanın hayata küsmüşlüğü ve hayatla barışması senaristlerin pek işine gelmeyeceği için bu tür hamleler her zaman tercih edilebilirliğini koruyacaktır. Bu dizi ne esas oğlanın nede esas kızın etrafında dönmektedir.
Dizinin ana karakteri ASİ Nehridir. Senaristlerin akılla izah edilemeyecek pek çok hamlesine rağmen oluşturulan ekip sayesinde falsolar önemsiz birer ayrıntıdan öteye gitmemektedir. Kişi mutsuzsa ve mutlu olamıyorsa aklına her koyduğunu gerçekleştirebilir. Ruhen yalnızlık kişiyi acımasız ve sinsice tükettiği içindir ki Süheyla intihara teşebbüs etmiştir. İntihara teşebbüs etmiş olması da öleceği anlamına gelmez. Yıllar önce kardeşini kurtaran Demir Süheylayıda kurtarır. Buda bazılarına kapak olur.
asi-demir'in ilişkisine Süheyla'nın durumu engel teşkil ediyor,sorun yaratacak..bu ve benzeri iletiler..benim cümlelerimin içinde de var..özetçinin de cümleleri buna dair..senaryonun gidişatı da..hal böyle iken bu cümlelerin süheyla'nın sevilip sevilmemesi ile alakalandırılması doğru durmuyor..evet seveni de var sevmeyeni de...sevilen bir karakterin yapacağı bir eylem olsaydı da bu ve benzer cümleler yazılacaktı..
kaldı ki sevmeyen dilediği kadar yerden yere vursun,seven de dilediği kadar yüceltsin..ya da orta yolu bulup ne yersin ne göğe çıkarsın..her ne olursa olsun..ne çıkar..hayal ürünü olan bir karakter için yapılan yorumlarda nelerin ciddiye alınması gereken yorumlar nelerin ise gülüp geçinecek yorumlar nelerin de sıkıntılı ve stresli geçen hayatta akşam evimde oturup kafa dağıtacağım bir dizi bulmuşum izliyorum bari onda da şunlar şunlar olmasa da keyfini çıkarsam izlediğim şeyin denilen yorumlar olduğu ortada iken bu yorumları fazla ciddiye almamak ve işin keyifli yönlerine bakmak daha güzel...kaldı ki ciddiye alınması gereken mesajlar var elbet ..bunlarda diziden yola çıkılarak hayata dair yazılan yazılar ve mesajlar..onlarda farkını ortaya koyuyor zaten..
Asinin bölüm resimlerinde boynunda tülbent var atın üzerinde.
Fragmanda da tülbent çıkarılmış ,kolye gözüküyor.
Demekki birşey oldu da yine kapatma ihtiyacı hissetti.
Not:Demirin kotunu çok beğendim. Gömleği ile kemeri aynı renkte,çok yakışmış.:good: Asinin kıyafeti 1.bölümdekinin aynısı:img-hyste
Birincisi, Teşekkür Ederim...:img-in_lo
Beşincisi, evet zamanlama kötü.... bu konuda ısrarcıyım... ama, yine diyorum ki,hayatta da zamanlamalar kötü.... doğum gününde ölen insanlar var.... çocuğunun düğününe giderken ölen insanlar var.... kendi düğünlerinden dönerken eşini kaybeden insanlar var... hatta doğumda ölüp, çocuğunu göremeyen insanlar var..... zamanlama kötü.... ama kötü zamanlamalı hayat gerçek.....:icon_sorr
Derdim, Süheyla'nın intihar etmesi.... keşke etmeseydi... ama, bunu yaptığı için yerden yere vurmam.... kötü zamanda yaptığı içinde yerden yere vurmam.... hayatın, hep pembe gözlükle görülmediğini bilirim( Çok takarım ama, arada da çıkartırım) ..... Allah'ın hiç kimseyi canına kıymek isteyeceği noktaya getirmemesini dilerim.....:good:
Bunları sizin mesajınızı alıntı yaparak yazıyorum ama, umarım, diziye çok kaptırıp sizi üzmüş olanlar da üstlerine düşen kısmı alır... yani bu yanıtda ortaya....
Sevgilerimle....
Bende teşekkür ederim :img-wink: diğer kısımları çıkardım çünkü benim bahsetmek istediğim konu dışında kalıyordu.
Evet hayatta kötü zamanlar var sizin yukarıda bahsettiğiniz gibi, hiç istemediğimiz halde bunları yaşamak zorunda kalıyoruz, bu apayrı bir konu ama dizide gerçekleşen ve sizin kötü zamanlama diye tabir ettiğiniz ve yorumlama şekliniz (çoğul ek sizin iin değil sadece genel olarak) burada süheylanın intiharından daha çok üzülünen, süheylanın intihar etmiş olması veya ölecek değil, bu intiharın asi&demir aşkına vereceği olumsuz etkilerdir yoksa hiç kimse süheyla intihar ediyor/ölüyor diye üzülmüyor benim belirtmek istediğim olay bu. Sizin yukarıda verdiğiniz örnekler bu konuyla alaksız kalıyor bu açıdan. Siz, "süheyla kötü zamanda (kötü zaman asi ve demir yakınlaşmışken dir) intihar etti diye onu yerden yere vuramam" diyebiliyorsunuz, bu çok güzel. Ama işte genelde hiç kimse bunu demiyor çünkü süheylanın intiharı asi&demir aşkına olumsuz yönde tesir edecek, asıl üzücü olan ise intihar eden birine (dizi bile olsa, hayali karakter de olsa) üzülmek veya onu anlamaya çalışmak yerine "tamda intihar edecek zamanı buldu" tarzında düşüncesizce-bencilce yorumlar içerisine girilmesi. Benim üzüldüğüm-belirtmek istediğim ve diziye daha doğrusu asi&demir aşkına müthiş-saplantı derecesinde kaptırmışlıktan kastım bu'dur. Bir insanın kendini öldürmeye çalışmak istemesini bile anlamaya çalışmıyor, zamansız buluyor, umursamaz tavırlar içine giriliyor, oysa ortada asi&demir aşkını yok edecek aman ama bir durum yok. Süheyla, ölse bile en kötü ihtimal hayat kaldığı yerden devam ediyor, asi&demir aşkı da devam edecek sizlerde ekran karşısında kendinizden geçik bir şekilde yine izleyeceksiniz, yada süheyla ölmeyip bir süre psikolojik tedavi görse demir zamanın çoğunu asiye değilde ona ayırsa bile birgün mutlaka süheyla düzelecek, düzelmese bile demir ömrü boyunca onun yanında kalmayacak hayatına-asiye kaldığı yerden devam edecektir. Toplum olarak bu kadar duyarsızlaştık, duygusuzlaştık ben buna acıyorum-üzülüyorum, yoksa kimin kendini ne kadar kaptırdığı değil önemli olan. umarım kendimi ifade edebilmişimdir. edit:asi&demir aşkının, bir intihardan daha önemli olmasıdır üzücü olan. üstelik bazı arkadaşlar süheyla bunu haketti biçiminde yorumlaya bile girmiş, hiç kimse intiharı haketmez.
ya özette yazan son cümle yani (Süheyla yaptığı hamleyle Demir’in yüreğini ağzına getirir. Bu hamleden Asi ve Demir’in etkilenmemesi imkansızdır)ya acaba o sahne son sahne olmıycakmı anlamına geliyo bu cümle,ben özeti okumayana kadar o sahne nin son sahne olucağını düşünüyodum ama özet kafamı karıştırdı bide resimler nerde acaba ben göremedimde biri cvp verirse sevinirim..
Fener Bahçe 24-04-08, 14:26 Demir engelleri aşıp Asi’yle yan yana kalmayı başarır ama hasretle beklenilen bu buluşma iyi sonuçlanmaz. Ta ki Asi Demir’in peşinden gidene kadar.
sahilde oturular demir kızgındır kira olayından dolayı konuşurlarken süho haberi gelir gider hem kira hem süho etkiler asi demire ulaşmaya çalışır ama demir kızgın sonra sahil olayı .
Demir engelleri aşıp Asi’yle yan yana kalmayı başarır ama hasretle beklenilen bu buluşma iyi sonuçlanmaz. Ta ki Asi Demir’in peşinden gidene kadar.
sahilde oturular demir kızgındır kira olayından dolayı konuşurlarken süho haberi gelir gider hem kira hem süho etkiler asi demire ulaşmaya çalışır ama demir kızgın sonra sahil olayı .
ne yani cnm süheyla'nın olayından snr mı onlar tam anlamıyla duygularını açarlar biribirlerine yoksa benmi yanlış anladım cvp verirsen sevinirim:img-wink:eğer böyle süper demekki bu olay birbirlerinden uzak durmalarına neden olmıyca lütfen cvp ver cnm çatlıycam şimdi...
Fener Bahçe 24-04-08, 14:38 ne yani cnm süheyla'nın olayından snr mı onlar tam anlamıyla duygularını açarlar biribirlerine yoksa benmi yanlış anladım cvp verirsen sevinirim:img-wink:eğer böyle süper demekki bu olay birbirlerinden uzak durmalarına neden olmıyca lütfen cvp ver cnm çatlıycam şimdi...
bu beklenen buluşma kira olayı açılıyor demir sinirleniyo ve süho olayıda var ve duygular açılmaıyor bunlar engel gözüküyor ve süho olayı herkezi etkiliyor sonra asi demire ulaşmak istiyor olmuyor amaç farlı tabi demir bilmiyor asi demiri sahilde buluyor bence böyle
ozman duyguların açılması lazımdı başbaşa sahildeyken bu olaylar olmasaydı
Bu forumda kimsenin asi-demir aşkını saplantı haline getirdiğini, hayatının merkezine koyduğunu sanmam... Böyle birşeyin yapanın ya akıl sağlığı yerinde değildir, yada henüz hayatın toz pembe kısmından çıkamamış insandır... Böyle birinin bu forumda oldugunu zannetmiyorum...
Sahi arkadaşlar varmı aranızda demire aşık gece gündüz onunla yaşayan bir gün onunla evleneceği günü bekleyenve ondan başka bir şey düşünemeyen..
Biz burda bu dizi hakkında yorumlarımızı düşüncelerimizi paylaşıyoruz kimi ciddidir, kimi espri ile yaklaşır...
Evet ben dahil çoğumuz süheyla karakterini sevmiyor olabilir, ölsün demedim ama diyebilirim ama bu yüzden sen beni yargılayaman yanlış beni tanımıyorusun ki belki laf olsun diye yazıyorum nerden biliyorsun...
Yapma arkadaşım şurda keyifle yorum yapıyoruz gerginlik yaratmanın ne anlamı var allah aşkına ...
Süheyla hakkındaki yorumunu sende yaz ama size acıyorum vs. cümleler kurma lütfen burdaki hiçbir insanı tanımadan bu şekilde ithamlarda bulunmak yanlış..
Umarım bende kendimi ifade edebilmişimdir...
bu beklenen buluşma kira olayı açılıyor demir sinirleniyo ve süho olayıda var ve duygular açılmaıyor bunlar engel gözüküyor ve süho olayı herkezi etkiliyor sonra asi demire ulaşmak istiyor olmuyor amaç farlı tabi demir bilmiyor asi demiri sahilde buluyor bence böyle
ozman duyguların açılması lazımdı başbaşa sahildeyken bu olaylar olmasaydı
yani 2 sahil sahnesimi var eğer öleyse evet senin dediğin gibi olabilir cnm inş ta öle olur izleyip görcez artık yarın akşamı nasıl iple çekiyorum bi bileseniz...
Fener Bahçe 24-04-08, 14:45 yani 2 sahil sahnesimi var eğer öleyse evet senin dediğin gibi olabilir cnm inş ta öle olur izleyip görcez artık yarın akşamı nasıl iple çekiyorum bi bileseniz...
resimler de var karşılıklı oturup konuşurlarken bu
olaylar oluyor asi daha sonra demire ulaşıyor.
Fener Bahçe 24-04-08, 14:47 duygular açılamyor karşılıklı konuşurlarken bu olayr olcağı için daha sonra asi demire ulaşıyor ve olanlar oluyor sonrada demirin evinde başabaşa yemek
sühonun intihara gişimi son bölüm değil bence
Bende teşekkür ederim :img-wink: diğer kısımları çıkardım çünkü benim bahsetmek istediğim konu dışında kalıyordu.
Evet hayatta kötü zamanlar var sizin yukarıda bahsettiğiniz gibi, hiç istemediğimiz halde bunları yaşamak zorunda kalıyoruz, bu apayrı bir konu ama dizide gerçekleşen ve sizin kötü zamanlama diye tabir ettiğiniz ve yorumlama şekliniz (çoğul ek sizin iin değil sadece genel olarak) burada süheylanın intiharından daha çok üzülünen, süheylanın intihar etmiş olması veya ölecek değil, bu intiharın asi&demir aşkına vereceği olumsuz etkilerdir yoksa hiç kimse süheyla intihar ediyor/ölüyor diye üzülmüyor benim belirtmek istediğim olay bu. Sizin yukarıda verdiğiniz örnekler bu konuyla alaksız kalıyor bu açıdan. Siz, "süheyla kötü zamanda (kötü zaman asi ve demir yakınlaşmışken dir) intihar etti diye onu yerden yere vuramam" diyebiliyorsunuz, bu çok güzel. Ama işte genelde hiç kimse bunu demiyor çünkü süheylanın intiharı asi&demir aşkına olumsuz yönde tesir edecek, asıl üzücü olan ise intihar eden birine (dizi bile olsa, hayali karakter de olsa) üzülmek veya onu anlamaya çalışmak yerine "tamda intihar edecek zamanı buldu" tarzında düşüncesizce-bencilce yorumlar içerisine girilmesi. Benim üzüldüğüm-belirtmek istediğim ve diziye daha doğrusu asi&demir aşkına müthiş-saplantı derecesinde kaptırmışlıktan kastım bu'dur. Bir insanın kendini öldürmeye çalışmak istemesini bile anlamaya çalışmıyor, zamansız buluyor, umursamaz tavırlar içine giriliyor, oysa ortada asi&demir aşkını yok edecek aman ama bir durum yok. Süheyla, ölse bile en kötü ihtimal hayat kaldığı yerden devam ediyor, asi&demir aşkı da devam edecek sizlerde ekran karşısında kendinizden geçik bir şekilde yine izleyeceksiniz, yada süheyla ölmeyip bir süre psikolojik tedavi görse demir zamanın çoğunu asiye değilde ona ayırsa bile birgün mutlaka süheyla düzelecek, düzelmese bile demir ömrü boyunca onun yanında kalmayacak hayatına-asiye kaldığı yerden devam edecektir. Toplum olarak bu kadar duyarsızlaştık, duygusuzlaştık ben buna acıyorum-üzülüyorum, yoksa kimin kendini ne kadar kaptırdığı değil önemli olan. umarım kendimi ifade edebilmişimdir.
Ben sizi zaten anlamıştım, bu açıklamalarla daha da net anladım...
Koyulttuğum yerde asıl dikkatimi çeken bir cümleniz ama, bağlantılı olduğu için koca paragrafı koyulttum....:img-wink:
Süheyla ölmeyecek ama, ölse "siz" izlemeyecek misiniz? Ya da, aşk kısmını izlerken, kendinizden geçmeyecek misiniz? İzlersiniz de, belki eski tadı alamazsınız... benim içinde geçerli olur ama, diğer tarafının keyfini de ayrı yaşarım... ne yazık ki hayat devam ediyor....
Geçen yıl yaşadığım acıdan sonra, bir diziyi izleyip yazılar yazacağımı hayal bile etmezdim...hatta, ilk günlerde, bir daha hiç gülmeyeceğimi düşünüyordum.... şimdi kahkahalarla gülüyorum.... ölen kişiye olan sevgimde en ufak bir azalma olmadan.... hatta her geçen gün artan bir özlemle anarak yaşıyorum... (duyarsızlık demeyelim.... hayatın kendi çarkı diyelim.... ) gerçekten ölenle ölünmüyor....
Genç ölen biri size, hayatın, her anının tadının ayrı yaşanması gerektiğini öğretiyor..... hayata geniş açıdan bakmak gerekiyor.... insanlara hoşgörülü olmak gerekiyor.... herkese 2. şansı vermek gerekiyor ( kullanamazsa şansını kaybettiğini kabullenmek gerekiyor :img-wink:) ....
Toplum duyarsızlaşıyor gerçekten... ama, duyum alınan öyle olaylar var ki, ne tepki vereceğinize şaşırıyorsunuz. Bu imkansız dediğiniz bir olayı, televizyonlarda izliyor ve ne diyeceğinizi bilemiyorsunuz. :icon_sorr
İşte, bu nedenle dizilerden verilen mesajlar önemli.... Bu nedenle, bu dizide 7. intihara tepkiler değişmeye başladı... ( 6 insan + 1 at .... passion , sen çok yaşa emi ) 7. intihar vakası, bizleri farklı tepki vermeye itti.... Emine Doğan için hala tereddütlerimiz varken, Süheyla'nın intiharında kanıksamışlık doğdu.... Burada hata, 26 bölümde 7 intihar sahnesi yazanlarda.... Üsteklik, şu an intihara konu olan kişi, son 2 bölüm öncesinde, çok büyük tepkiler almış, karaçalı haline getirilmiş biriydi.... işte bu farklı tepkiler, bizlerin getirildiği nokta... Bir kısmımız daha mülayim bakarken, bir kısmımız daha sert tepkiler verebiliyoruz....
Sanırım, ben de, daha iyi anlatabildim.... çünkü, sizinle yazdıklarımız çok farklı şeyler değil.... özünde aynı ama, tepkisel olarak farklı şeyler.... inanıyorum ki bu fark tamamen yaşanmışlıklarla ilgili.... dizide olsa, gerçek hayatta olsa, düşüncelerimiz değişmiyor.... sadece, olaylara bakış açılarımız değişiyor...
Sevgilerimle
resimler de var karşılıklı oturup konuşurlarken bu
olaylar oluyor asi daha sonra demire ulaşıyor.
resimler nerde cnm ya ben bulamadım bi türlü..:icon_sorrayrıca eleren yazdıklarının altına imzamı atarım cnn:img-wink:yani burda sadece yorum yazıyoruz ölesine yazılan şeyler gerçekle alakası olmayan şeyler...
|