Tüm Versiyonu Göster : Kavak Yelleri - Bölüm Yorumları (Arşiv 16)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11

>>miray<<
20-05-08, 19:09
Ben de kalabilirler diyorum ancak başkalarıyla dost kalmak derken onu anlamadım pek?

Yani kavak yelleri 40 kusur bölüm bunlarla geldi de bundan sonra bu insanlar başkaları ile dost olucaksa e gene dizinin konseptine ters bu durum. Yani bu kadar uzun vadede dizi olucaksa bile diziye yeni insanları eklemeleri onlarla yeni dostluklar falan filan... Bu dizi ne olursa olsun "bu insanların dostluğunu" anlatıyordu. Aslı-Deniz Mine-Deniz Su-Efe aşkı falan bahaneydi yani. Bu dostluk yüzünden üniversite kazanamayan Efe de çıktı geldi İstanbul'larda resmen süründü. Deniz ilk olarak Efe'ye koştu ailesinin yanından çıkıp.

Yoksa daha önce de dedim çıkarsınlar diziden birbirine sarılıp zıpladıkları o jenerikteki görüntüyü.

Şimdi gerçek hayatta bunlar var diyerek birisi yazarsa şaşırmam. Şaşırmam da konsepti değişmişse madem ismini cismini de değiştirsinler...

Kavak Lodosu... Yakında sinemalarda.

ben anlatamadim sanirim

yani söyle anlatayim, aski x insanlarda bulucaklar deniz-x, asli-x, efe-x, mine-x ve dostluklarinin kiymetini bilicekler.....yani hepsi birbiriyle dost kalicaklar, aski ise baska insanlarla yasicaklar belki sonunda....veya söyle anlatayim gercek mutlulugu ask manasinda baskalarinda bulucaklar.....gercek dostlugun ise asli-efe-deniz-mine dörtlüsünde sakli oldugunu görücekler

ve dizide o sekilde biticek belkide.....yani konsept dostluk ise bu sekildede olabilir demek istedim ;) ama tabi bunu anliyana kadar...farkli seylerde gelisicek

-eZeL-
20-05-08, 19:12
Senaristleri ben de tebrik ederim. Bir İstanbul Masalı'nda yine böyle bir durum ama bu kez "gerçek kardeş"ler vardı bir kıza aşıktı ismini unuttum. Sonra abisine yazdılar kızı. Bir İstanbul Masalı oldu Bir İstanbul Kazığı :)

Kavak Yellerinde de aynı durumlar aynı hikayeler...

Tebrikler :)

evet doğru tesbit:img-hyste bnm hiç aklıma gelmedi b.i.m:img-hyste aslında yadırgamamak lazım kyni. zamanında neler izlemişiz... sonuçta denizle efe kardeş diiller. kan bağları yok :D öyle değil mi? :D

esra2
20-05-08, 19:15
Senaristleri ben de tebrik ederim. Bir İstanbul Masalı'nda yine böyle bir durum ama bu kez "gerçek kardeş"ler vardı bir kıza aşıktı ismini unuttum. Sonra abisine yazdılar kızı. Bir İstanbul Masalı oldu Bir İstanbul Kazığı :)

Kavak Yellerinde de aynı durumlar aynı hikayeler...

Tebrikler :)

ama firtinayida yazmislardi o senaristler, firtina cok guzel ilerlemisti bence, ama simdi resmen dc kopyasi!!

ah yigit abi ah, belki suan dizyi kendisi yazsaydi, biz bu durumlara dusmezdik!

zeynep93
20-05-08, 19:22
off 2 fragmanı da ızledım ..

ztn ıbo donene kadar ızlemıoduım ..
gelıncede sadece ıbo ıcın ızlıcem ..

ıyikide su an ızlemıorm cnku frgmn ve özet gerckten ızlencek bı se gostermıo

efe&aslı askını ızlemek ıstemıorm

bızım ornek alıcaımız dızı ne hale gldı ..

yılladr kardesım dedıgm kısıyle sevgılı olmyı ornek gosterıolar yok bn almıım ..

grckten berbat oldu ..
ozette ıkısınnde kafası karsmstr demesı
frgmnda efenın aslı umutla dans ederken bakmaları
yok senı kacrmam gerekıoms fasa fiso off bunları ızlıceme ıbo da yok ızlemem daa iii ..

aslı&denız askını artık tamamen btrdılerr resmn
tbı dızıdekı dostlukta..

denız aslıyı efeye sevgılı olsn dıe emanet etmemıstı ...

GÜL GÜZELİ
20-05-08, 19:25
Ben bir Asli&Denizciyim..ilk bolumden beri..
karakterlerin 23456 derece donmesi,
ihanetlere
ailelere
ekonomik durumlara
ucuncu kisilere
ragmen..

Ama biliyorumki bir senaryonun ilerlemesi icin bu ikilinin arasina zaman, mesefeler vs vs girmesi gerek..

Ben demiyorumki Asli Umutla olmasin, Volkanla olmasin..diye ama zaman gerek!
Ben sadece Efeyle olmasin diyorum(!)..bunca yasanmisin ardina..bunca soylenenin ardina..
Bunca yazilanlara karsi gelinmesin..diye

Cok sevdigim Y.G. sozu "Ve belkide her yolun sonunda sana dönmek En güzel yanı şu gençliğin "
Donup dolasip yine birbirlerini bulsunlar buna raziyim ben..
Genclik boyle carpik iliskiler,entrikalar, aldatmalarla dolu degil cunku!

canım tabiki hepinizin fikirlerine karşıyım neden böyle düşünüyosunuz diye kafa tutamam size ama ilk aşk bozuldumu ne olursa olsun tamiri olmuyo bende yaşadım ilk aşkı burda herkez yaşadı ilk aşkı yaşamayanmı var ama dönüp dolaşıp gitme şansı olsaydı benım şuan en çok istedigim şeydi ilk aşkıma dönebilmek ama her zaman bu mümkün olmuyo benım ilk aşkım artık evli kimbilir belki baba adayı bile olmuştur yani bazen ilk aşk zon aşkı olabilsede bazen ilklerde kalıyo deniz ve aslıda en azından aslı için ilk aşktı ama son aşk olmadı deniz ilk mineyle aşk yaşadı sonra aslıya yöneldi ama aslıyla aşk yaşarken minenin çekimine engel olamadı girdi ya resmen ayık kafa bilerek isteyerek kendine hakim olamayıp birlikde oldu mineyle ötesi varmı o zaman niye hangi hakla efe ve aslıya hesap sorucak aslının en zor zamanlarında yanındamıydı aslı kollarında adam ölmüş olmanın şokundayken çagan ırmakdan kafasını kaldırıp gelip teselli ettimi deniz bi kez olsun sinema sevdasını aslıdan geri plana bıraktımı hayır ama efe her ne olursa olsun hep aslının yanında oldu aslının sorunları aslının mutlulugu hayatındaki her neyse ondan daha önemli oldu aslı efe için hep ilk sıradaydı ya duygudan ayrıldı şoklama acı içindeyken bile aslının imdadına koştu çocuk o zaman bu aşk neden imkansız neden olmasınki..

__________________________________________________ _______________

asıl tartışmamız gereken bu...

herşeye rağmen sırsırta durmayı bilen dostlar nerede....

mineyi kazanmalaıyız diyen aslı nerede...

en kötüsüde 29.bölümün o sahnesi bi daha gelmeyecek geriye...

canım diger dediklerin bi kenara bu koyu renkli olan dikkatimi çekti demişsinki mineyi kazanmalıyız diyen aslı nerde o aslı burda canım bi yere gitmedi ama kazanmak istedigi mine aslıyı sırtından vurdu ya aslının kazanmalıyız dedigi mine aslının aşkına gölge düşürdü kirletti aslı burda ama kazanmalıyız dedigi mine kazanılmayı hakedicek bişey yapmıyo ya aslı mineyle aynı evde yaşıyo hala daha ne olsun...

esra2
20-05-08, 19:38
o zaman alıntı yaparak yazsın öle smileyler koyarak isim vermeden yazınca 3. kişiye karşı konuşmuş oluyor, bu da laf sokmak tartışma ortamı yaratmak oluyor.

kavak yelleri herşeye rağmen süper dizi, bozuldu diyenler kendini kandırmış olur..
umarım böyle de devam eder..

evet cnm kavak yelleri super bir dizi, ama efe asli aski oluncabozacak emin ol, umuta katlandik, denizin yaptiklarina katlandik ama buna ben sahsen katlanamam.. ben bilgim kavak yelleri bu degil!!

bazen diorumki keske duygu diziden hic cikmasaydi belki boyle olmazdi, su icin ciksin istedik basimiza negeldi!

Zeynep-
20-05-08, 19:40
Ya dayanamayacağım.
Arkadaşım o şahsın işi gücü laf sokmak değil;insanlara hissettiklerini anlatmaya çalışmak,bir zamanlar böyleydiniz şimdi neden böyle oldunuz demek!
Kardeşliğin sadece kan bağıyla olmadığını anlatmaya çalışıyor o.Ben çok kardeşler gördüm birbirinin kuyusunu kazan,çk arkadaşlar gördüm nice kardeşliklere taş çıkartan.Kardeş olmak için aynı ananın rahmine düşmek şart değil.Herşey senin gönlünde bitiyor.Birini kardeşin kadar sevmen için illa aynı babanın çocuğu olmak zorunda değilsin.

Aslı ve Efe kardeş gibilerdi..O arkadaş ve çoğu insan bunu böyle hissetti.Aylarca en güzel ilişki Aslı-Efe kardeşliği dendi.Şimdi onları öpüşürken izlemek nasıl mide bulandırır onu anlatmaya çalışıyor bu insan.

Bir soru sormuş sizlere ama siz kayda değer bulup ta okumadığınız için o çok değerli yazıyı görmemişsiniz.

"Bir gün kardeşiniz ya da kardeşiniz kadar çok sevdiğiniz insan sizin aşık olduğunuz fakat ayrıldığınız sevgilinizi ben bu kızı seviyorum emanete sahip çıkmak çok eskidendi diyerek koluna takıp size getirse buyur eder misiniz evinize?"

Bence olayları aman öyle heyecanlı olur bunlar zaten gerçek hayatta var diyerek basitleştirmeyin.Çünkü bu dzi gerçek hayatı gözümüze sokmak için değil;bizlere kaybettiğimiz değerleri hatırlatmak için yazılıyordu..Bir zamanlar tabii..

evet kardeş sadece kan bağıyla olmaz demek istiyor...laf sokmak için burada bulunan birisi değil....

ikiside yıllarca birbirlerine o gözle bakmamışlar...efe aslı için kardeş,yeri geldiğinde abi....aslı efe için kuzu.....

kuzu diye kardeşinin yanağını sıkmayı bize öğreten efe şimdi kardeş katilliğini öğretiyor...raymondun isyanı bunadır...

yazılıyorDU ama artık insanları büyümekten soğutuyor...kardeşlikten soğutuyor....

esra2
20-05-08, 19:45
evet kardeş sadece kan bağıyla olmaz demek istiyor...laf sokmak için burada bulunan birisi değil....

ikiside yıllarca birbirlerine o gözle bakmamışlar...efe aslı için kardeş,yeri geldiğinde abi....aslı efe için kuzu.....

kuzu diye kardeşinin yanağını sıkmayı bize öğreten efe şimdi kardeş katilliğini öğretiyor...raymondun isyanı bunadır...

yazılıyorDU ama artık insanları büyümekten soğutuyor...kardeşlikten soğutuyor....

ha agzina saglik valla zeynepcim,

bu dizi guya genclere ornekti, ozaman biz bu diziyi ornek alalim yarin kardes dedigimizle ask yasayalim olurmu oyle sey ya resmen rezalet!!

deniz aslia birsey demioruz cunku asli denize asikti sora bu ask gercek oldu ve bitti..

ama birsey farkettim ben, asli denizi cok ama cok seviyordu deniz gitti arkasindan sadece agladi sorada denizi hic dusunmedi birtek dans sahnesi..

asli hic yalniz kalipta denizi dusundumu, deniz nerdesin sensiz nefes alamiorum dedimi ben duymadim, yani asli denizi icinde bitirmis gibime gelior!!!

emilie_claire
20-05-08, 19:51
evet doğru tesbit:img-hyste bnm hiç aklıma gelmedi b.i.m:img-hyste aslında yadırgamamak lazım kyni. zamanında neler izlemişiz... sonuçta denizle efe kardeş diiller. kan bağları yok :D öyle değil mi? :D

aaa bim'i bunlar mı yazmıs,sasırmadım desem..:icon_whis..
acayip derece de sinir kapmıstım o zaman da,ben demir-esma'cıydım,sonra gittiler selimle yaptlar,demiri de baska birine asık ettiler..

gerçek kardeslere bunu yaptılarsa,bence olmayana haydi haydi yaparlar..:img-cray:

Raymond
20-05-08, 19:53

bu dizi guya genclere ornekti, ozaman biz bu diziyi ornek alalim yarin kardes dedigimizle ask yasayalim olurmu oyle sey ya resmen rezalet!!

deniz aslia birsey demioruz cunku asli denize asikti sora bu ask gercek oldu ve bitti..

ama birsey farkettim ben, asli denizi cok ama cok seviyordu deniz gitti arkasindan sadece agladi sorada denizi hic dusunmedi birtek dans sahnesi..

asli hic yalniz kalipta denizi dusundumu, deniz nerdesin sensiz nefes alamiorum dedimi ben duymadim, yani asli denizi icinde bitirmis gibime gelior!!!

Benim ve kavak yelleri ailesi adına yazılan zaten bütün amacı da Aslı-Efe aşkına evet diyenlere yönelikti. Yani bu aşka "Bunlar gerçek hayatta var." diyenlerden ziyade "Bunlar gerçek hayatta var ve bunlar NORMAL." diyenlere yazılmış ince bir sitemdi.

Amaç kimsenin kalbini kırmak diil ki. Önce bir okunsa neyin eleştirildiği anlaşılsa ona göre şurada herkes forum kuralları içinde yazsa ne güzel olur.

Alıntıyı da bu yüzden yaptım tekrar... Yani "Bunlar hayatın içinde var ve acıdır maalesef böyle insanlar da var." diyenlere bir lafım yok.

Tekrar söylüyorum... Aslı-Efe olayına normal bir aşk gibi yaklaşanlaradır bu sitem. Yoksa amaç kimseyle tartışmak diil...

Bölüm sorumlularını ve modları da uğraştırdığımız için ben kendi adıma tekrar özür dilerim. Yaz yaklaşıyor biraz hararet yaptık sanırım. :)

Sevgiler.

Zeynep-
20-05-08, 19:54

bunları örnek almakmı allah korusun :img-hyste büyümek istemiyorum artık soğuttular o derece ....

efeye aşık olması için denizi hemen unutması gerekiyordu....herkes gibi unuttu oda....

>>miray<<
20-05-08, 20:03
benim anlamadigim nokta su....bu dizinin tanitimi döndügünde....genclerin örnek alinicagi dizi diye mi tanitildi hayir....

yani örnek alinma kismi eski senaristimiz ele aldiginda basladi....ki benim acimdan asli-deniz aski yazildigindada örnek alinmamasi gerekilen birseydi....

yani örnek alinmasi gereken denilmedi normalinde hicbirzaman....ve örnek alinicak dizi olucakta denildigini ben hatirlamiyorum.....ben herzaman gercek hayat tadinda kismini duydum....ve gercek hayattada cok sey var.....ve gercek hayatta yasadigimiz herseyde örnek alincak seyler degil....

deadly_angel
20-05-08, 20:05
Herşeyi örnek almak zorunda değiliz, bu yüzden bir örnek olarak diziden bahsetmeyi pek sevmiyorum ben.

Sonuçta bir şeyin hem iyi yönleri hem de kötü yönleri vardır.Ben Deniz&Aslı aşknının gerçek bir aşktan ziyade bir tutku olduğunu düşünüyordum.Özellikle Aslı'nın hissettiklerinin bu olduğuna eminim.Deniz'in unutulmasını çok yadırgamıyorum.Yadırgadığım olay senaristin aşk olaylarında bir karara varamaması ve her hafta deyim yerindeyse nabza göre şerbet vermesi.

aslanselda
20-05-08, 20:17
fragmanı gördüm ve Efe'nin bakışlarını hiç beğenmedim. Özette de umut'un sabrının kalmadığı cümleyi beğenmedim, ne kadar olmuşta sabrı kalmamışmış.

bu arada herkes hala efe & aslı olayını tartışa dursun, efe & aslı için destekte bulunanlar anlamsız yorumlar yapmanın bir adım ötesine gidemiyorlar.

sırf aslı - deniz'i sevmedikleri için efe & aslı olmuş umurlarında bile değil, onlara göre hava hoş geliyor galiba.

anlatamıyoruz değil mi,

hayır AN-LA-YA-MA-YAN-LAR İÇİN daha önce yazdığım yorumumu tekrarlamak istiyorum.

belki bu kez anlaşılır.

bir arkadaş demiş, yine doğru demiş, aslı niye güzel giyinip karşılarına çıktığında küçük dillerini yutuyorlar bu erkekler, erkeklerin geneli mi böyle, peki sizce bu erkekleri basitleştiren, sıradanlaştıran bir olay değil mi?? bu demektir ki erkeklerde mantık yok, düşünme yok, bakış açısı yok, sadece dış görünüş var, yıllarca yanında duran, kardeşine dostuna, sana emanet edilene sen güzelleşti diye başka bir gözle bakabilirsin.

bazıları diyor ki efe & aslı aşkı olsun, başından beri istiyorduk, çok yakışıyorlar, yok böyle bir yakışma, bu saçmalığın daniskası.

eğer dizinin başında deniz & aslı aşkı yerine en başta gösterilen efe & aslı yakınlaşması olsaydı amenna ama siz önce aslı'yı yıllarca aşık yapacaksınız, sonra deniz & aslı aşkının üstüne efe & asıl aşkı yansıtacaksınız.

buna kim inanır ki, kadir bile inanmaz artık, var mıdır arkadaşlar, hayatta arkadaş, dost olan herkesin birbiriyle böyle ilişkilere girmesi, olmaz değil olur elbet ama 3 arkadaşsınız, önce dostunuz olan biriyle aşk yaşarsınız, sonra o biter, diğer dostunuzla mı devam edersiniz, bu ahlak kurallarını bile aşar, mantığıda aşar, dostluk, arkadaşlık, saygı, sevgi nerde kalır... o zaman gerçekten bir bayan ve bir erkek gerçek anlamda arkadaş ve dost olamayacak demektir, ateşle barut misali mi yani... illa bir araya gelindi mi birşey mi olmalıdır.

bir kere yansıtılır bir arkadaşlığın aşka dönüşmesi ama aynı gruptan bir dostluğun hatta daha büyük bir dostluğun ve kardeşliğin aynı kişiye karşı aşık yapılması normal karşılanamaz.

çirkinliğinde ötesindedir benim için.

hayır anlamıyorum, hiç mi bir dizi yapımcısı olarak internet sitelerini dolaşmaz, insanların yorumlarını almayı düşünmezler, bilmezler mi ki efe & aslı dostluğu herkes için başkadır, "kuzu" & "deli" dir onlar bizim için.

bilmezler mi alışılagelmişin ötesine çıkamayız biz, bilmezler mi aslının 18 yıllık bir aşkı vardır, bilmezler mi o aşkın karşılığını bulmuştur, bilmezler mi efe & aslı'nın aşk yaşamaya başlaması dizinin tüm inandırıcılığını, arkadaşlık ve dostluk kavramlarının bitişinin başlangıcıdır.

bilmezler mi tüm seyircilerine bu bir saygısızlıktır.

madem baştan beri efe & aslı yapmak istiyordunuz, niye daha önceki bölümleri yazan sonra bir şekilde ayrılmak durumunda kalan senaristin yazmış olduğu bölümleri kabul ettiniz, niye itiraz etmediniz, niye devam ettiniz, ne olursa olsun biz sonra kıvırırız mı dediniz, olmuyor işte olmuyor, bir yerden patlak veriyor, arada yaşanmışlıklar var.

GÜL GÜZELİ
20-05-08, 20:32
aslanselda yorumun güzelmiş canım ellerine saglık.. Ama herkezi bir kefede tutmuş olman güzel degil aslı ve deniz aşkını sevmeyen herkez efe ve aslı demedi şahsen ben demedim ben aslı deniz aşkını sevdim çok sevdim dört gözle bekledimm ama olmadı deniz beceremedi kalbimize taht kurdugu gibi kalmayı ve evet aslı efeye döndüm çünkü onlar en azından masumiyetlerini kaybetmediler hala ya Deniz Mineyi koynuna aldı aslıyı düşünmedi sonra umutla masumca oturuyo biraz tebessüm ediyo diye kendi kafasında kurdugu saçma sapan nedenlerle birer mektup ve oyuncak misali hediyelerle terk etti şehri daha ötesi varmı ve bu durumda bile kimse onun yaptıgına bişey demedi aksine onca masumluguna ragmen Aslı efe aşkına hücüm çekildi bu aşk yani deniz aslı aşkı 18 yıllıksa bu aşkı bi gecede bi anda minenin koynunda bitiren kim aslımı yoksa o yere göye sıgdıramadıgınız denizmi ya ihaneti ne kadar çabuk kabullendiniz böyle..

evet bu aşk güzeldi ama deniz bu aşkı minenin kollarının arasında bitirdi kirletti yok etti ya aslının acılarını gözyaşlarını kendini herkeze kapamasını o acı içinde boguşurken bile denizin hayatını kurtarışını çabuk unuttunuz aslı onca acı çekti deniz bey görmedi aslı bi beş dakka umutla oturdu küçük bi tebessüm etti diye görüp şehri terketti daha neyini savunuyosunuz onun..

evet deniz giderken aslıyı efeye emanet etti bi kere 1. deniz aslıyı emanet etmese bile efe zaten aslıya canından bile daha çok deger veriyo bunu geçen bölümde bi kere daha gördük..

2.denizle efe karşı karşıya konuşmadılar bu konuyu yani deniz efeye aslı sana emanet ona ii bak döndügümde senden sorucam demedi efe emanetin başım gözüm üstüne sen dönene kadar aslıdan ben sorumluyum döndügün gün bıraktıgın gibi teslim edicem sana için rahat olsun demedi

o zaman daha neyi tartışıyoruz biz tek sorun bu üçün çocuklukdan beri dost olması ve aslının efeden önce denizle sevgili olması ama çok büyütülücek bi sorun degil aşk oldukdan sonra sorun olmakdan çıkıcak küçük bi ayrıntı benim için..

ÇAKIL85
20-05-08, 20:39
Arkadaşlar
Fikirlerinizi karşınızdakini kırmadan,onun fikirlerini aşağılamadan da savunabilirsiniz. Bunu defalarca yazdım,herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil.
Forumun amacı zaten bu. Karşı fikirler olmasa ne kadar yorum yapabilirsiniz. Çok güzel bir bölümdü,çok beğendim vb. mesajlara kaç kere yazabilirsiniz sıkılmadan?
Sizden farklı düşünen üyelere saygı göstererek yorumlarınıza devam edebilirsiniz.

Kaç kere daha bu konuda bu başlığı uyaracağım bilemiyorum. Mesajlarınızı silmek istemiyorum,başlığı kapatmayı hiç istemiyorum ama daha fazla devam ederseniz başlığı kapatmak zorunda kalacağım.

Lütfen uyarıları dikkate alınız...

Bölüm Sorumlusu
Çakıl

aslanselda
20-05-08, 20:43
aslanselda yorumun güzelmiş canım ellerine saglık.. Ama herkezi bir kefede tutmuş olman güzel degil aslı ve deniz aşkını sevmeyen herkez efe ve aslı demedi şahsen ben demedim ben aslı deniz aşkını sevdim çok sevdim dört gözle bekledimm ama olmadı deniz beceremedi kalbimize taht kurdugu gibi kalmayı ve evet aslı efeye döndüm çünkü onlar en azından masumiyetlerini kaybetmediler hala ya Deniz Mineyi koynuna aldı aslıyı düşünmedi sonra umutla masumca oturuyo biraz tebessüm ediyo diye kendi kafasında kurdugu saçma sapan nedenlerle birer mektup ve oyuncak misali hediyelerle terk etti şehri daha ötesi varmı ve bu durumda bile kimse onun yaptıgına bişey demedi aksine onca masumluguna ragmen Aslı efe aşkına hücüm çekildi bu aşk yani deniz aslı aşkı 18 yıllıksa bu aşkı bi gecede bi anda minenin koynunda bitiren kim aslımı yoksa o yere göye sıgdıramadıgınız denizmi ya ihaneti ne kadar çabuk kabullendiniz böyle..

evet bu aşk güzeldi ama deniz bu aşkı minenin kollarının arasında bitirdi kirletti yok etti ya aslının acılarını gözyaşlarını kendini herkeze kapamasını o acı içinde boguşurken bile denizin hayatını kurtarışını çabuk unuttunuz aslı onca acı çekti deniz bey görmedi aslı bi beş dakka umutla oturdu küçük bi tebessüm etti diye görüp şehri terketti daha neyini savunuyosunuz onun..

evet deniz giderken aslıyı efeye emanet etti bi kere 1. deniz aslıyı emanet etmese bile efe zaten aslıya canından bile daha çok deger veriyo bunu geçen bölümde bi kere daha gördük..

2.denizle efe karşı karşıya konuşmadılar bu konuyu yani deniz efeye aslı sana emanet ona ii bak döndügümde senden sorucam demedi efe emanetin başım gözüm üstüne sen dönene kadar aslıdan ben sorumluyum döndügün gün bıraktıgın gibi teslim edicem sana için rahat olsun demedi

o zaman daha neyi tartışıyoruz biz tek sorun bu üçün çocuklukdan beri dost olması ve aslının efeden önce denizle sevgili olması ama çok büyütülücek bi sorun degil aşk oldukdan sonra sorun olmakdan çıkıcak küçük bi ayrıntı benim için..

yanlış anlaşılma var sanırım, deniz'i savunmadım ben, aksine deniz'in savunulacak tek bir yanı yok, hatta aslı'nın onu affetmemesini isteyenlerden biriydim, aslı - deniz'ci olarak.

anlatmak istediğim çoğu yorumlardan gördüğüm aslı-efe kardeşliğinin aşka dönüşmesini son derece normalmiş gibi karşılayanlar, işte bu bana o kadar anlamsız geliyor ki anlamıyorum.

bahaneleride gerçek hayatta neler oluyormuş...

bu mudur yani, gerçek hayatta önce bir dostunla, sonra diğeriyle mi aşk yaşıyorsun, kaç kere şahit olmuşlar, kaldı ki hayatta elbette olmaz diye birşey yoktur ama bizim bu diziyi sevmemizi sağlayan sebepler nedir önce onu bir oturup düşünmek lazım öyle yorum yapmadan önce

dizinin baştan beri anlatmak istedikleri neydi, ele aldığı konular neydi, arkadaşlık, dostluk kavramlarına ne oldu...bunları bir düşünmeli.

yani iyi de deniz efe'ye demedi efe'De söz vermedi diye böyle mi olmalı, can dostu geldiğinde birbirlerine bakacak yüzleri kalacak mı...

olaya bakış açınız yanlış bence.

Raymond
20-05-08, 21:00
yanlış anlaşılma var sanırım, deniz'i savunmadım ben, aksine deniz'in savunulacak tek bir yanı yok, hatta aslı'nın onu affetmemesini isteyenlerden biriydim, aslı - deniz'ci olarak.

anlatmak istediğim çoğu yorumlardan gördüğüm aslı-efe kardeşliğinin aşka dönüşmesini son derece normalmiş gibi karşılayanlar, işte bu bana o kadar anlamsız geliyor ki anlamıyorum.

bu mudur yani, gerçek hayatta önce bir dostunla, sonra diğeriyle mi aşk yaşıyorsun, kaç kere şahit olmuşlar, kaldı ki hayatta elbette olmaz diye birşey yoktur ama bizim bu diziyi sevmemizi sağlayan sebepler nedir önce onu bir oturup düşünmek lazım öyle yorum yapmadan önce

dizinin baştan beri anlatmak istedikleri neydi, ele aldığı konular neydi, arkadaşlık, dostluk kavramlarına ne oldu...bunları bir düşünmeli.

yani iyi de deniz efe'ye demedi efe'De söz vermedi diye böyle mi olmalı, can dostu geldiğinde birbirlerine bakacak yüzleri kalacak mı...

Zaten gerçek hayatta savaş var ihanet var açlık var var da var...

Gerçek hayatta Aslı'nın yoksulluk ama sevgi ile sarılmış peynirleri yok.

Yine bir kızın TIRNAKLARIYLA KAZIDIĞI VE SÖKE SÖKE ALDIĞI okul birincilikleri yok...

Bu kızın ablasının ne kadar vefasız olduğunun acısı aslında 36.bölüme kadar yok.

Don Kişot da neymiş arkadaş? Hayata dair hayatta tutunmanın en yegane yolu okul okumakmış. Ama bu insan İstanbul'larda tutunmak için zamanında gemilerde kalem satarken ORJİNAL ADAM OLARAK KALMASININ imkanı yok.

Aşk meşk sevgi saygı dostluk yok... İlla başınızda dalavera yalan dolan var...

Sana ise bu ve bir önceki yorumundan ötürü benden koca bir alkış var...

Ama kimisine göre bunların bir önemi de yok...

pelin_aslı
20-05-08, 21:03
Aslı-Efe aşkı doğru değil yanlış.Peki bu aşkı ikiside anladıklarında bunun farkında olmayacak
lar mı,bunu engellemek kaçıp gitmek istemeyecekler mi?Pat diye sevgili olamayacaklar.Aslı
her ne kadar Deniz onu aldatmış ayrılmış olsalarda kendini ona karşı suçlu hissedicek.Efe'nin tek gerçek aşkı Aslı olmuş olacak ama en yakın dostunu kaybedicek.Orjinal versiyonda gerçek aşk aslı efe oluyordu.Burda da bunu mu yapmaya çalışacaklar bilmiyorum.

merhem
20-05-08, 21:03
Ya kim demis bu dizi ornek diye ben niye gormedim, Diziler ornekmi alinirmis?
Bir dizi ornek alacak kadar kucukmusunuz?
Dizileri ornek alirsak vay halimize =D

GÜL GÜZELİ
20-05-08, 21:05

canım aslı efe aşkını istememenizin sebebi aslının denize dönmesini istemeniz degilmi benım denizi savunmak dememden kasıt bu yorumumda yazdıgım herşey bundan kaynaklı yani..

şimdi bu yorumuna gelince gerçek hayatta bi dostuna aşık olup bırakıp sonra diger dostuna aşık olan varmıdır bilmem en azından ben öyle bi durum yaşamadım ama çevremde hemde en yakın dostlarımda gördüm en yakın arkadaşım kuzenime aşıkdı ama kuzenim karşılık vermedi öte yanda bunu çok ii bildigi halde kuzenime aşık arkadaşımın arkadaşı ki benımde arkadaşım kuzenime aşık oldu ve tavlamak için kırk takla attı ama olmadı ya şimdi ben sana bu öyküyü başdan sona anlatsam dudagın uçuklar ama burası yeri degil neyse yani bunu gördüm böyle şeyler gerçek hayatdada mevcut he ama ben efe aslı aşkını çevremdede gördügüm için desteklemedim sakın ikisini karıştırma ben bu aşkı sevdigim için masum gördügüm için Aşk engel tanımadıgı için destekledim deniz ve minenin yanında aslı efe o kadar masum geliyoki bana desteklememem elde degil..

canım şimdiye kadar kaç tane dizi senaryoya sadık devam etti hangi dizi yolundan sapmadan gitti yada sen kaç tane gördün elbet bi yerden sonra senaryodan sapmalar degişiklikler oluyo olduda olucakda bu KY BİLE OLSA.

canım deniz gittiginde masum olsaydı yani o büyük hatayı yapmamış olsaydı döndügünde hesapda sorabilirdi efenin yüzünede tükürebilirdi insanlara güveninide kaybedebilirdi ama deniz gittiginde yaptıgı büyük hatayıda götürdü yanında aslının piskolojisini bile düşünmeden bıraktı gitti herşeye herkeze ragmen kalıp aşkım için mücadele edicem demeden GİTTİ. şimdi geri döndügünde aslıya yada efeye hesap soramazki aslı ve efe en azından aşık olucaklar masum bi çekime kapıldılar yani kapılcaklar ya deniz resmen hür iradesiyle zorlama olmadan aldattı aslıyı hemde kiminle mineyle ya mine hamileligin eşiginden döndü hamile olsaydı şuan cinsiyet belli olurdu hatta belki doguma yakın olurdu deniz ne hesabı sorucak efe ne utancı yaşıcak sahip çıksaydı aşkına o zaman aslının yanında olsaydı şuanda hala aslının sevgilisi durumunda olurdu hem efe karşılık almadıgı sürese sanmıyorumki aslıya açılsın kendini suçlucaktır ben bunu nasıl yaptım diye ama aslıdan karşılık aldıgı andan itibaren mine deniz vs kimse bu aşkın hesabını isteyemez aşk gelirken kimseye hesap vermez çünkü..

esra2
20-05-08, 21:09
Ya kim demis bu dizi ornek diye ben niye gormedim, Diziler ornekmi alinirmis?
Bir dizi ornek alacak kadar kucukmusunuz?
Dizileri ornek alirsak vay halimize =D

arkadasim kimse ornek almior dizileri ama haberlerde felan cikti genclere ornek bir dizi diye!!

diziden ornek alinmaz ama ders cikarilir diye dusunuyorum!!

daha yeni petek dincozun sarkisi sandimkiyidinliordum, aklima birsey geldi eger asli gercekten denizi sevseydi onu affederdi cunku neyazior sarkida, insans sevince hep affedior!! bence asli denizi affetseydi diye dusunuyorum! nasilsa deniz gidecekti amerikaya ama boyle gitmeseydi!

pelin_aslı
20-05-08, 21:14
sözlükteki bir kaç yorum çok dikkatimi çekti paylaşmak istedim

dawson'ın hayatında iki büyük tutku vardır; sinema ve joey potter. sinema tutkusu her daim joey'den ve onun hayatına getirip götürdüklerinden beslenir. joey ise hiçbir zaman dawson'a karşı tutkulu olmamıştır. seksi new york kızı jen hayatlarına girdiği vakit joey, dawson'ın erkek olduğunu farkeder, geçici bir heves duyar ama zamanla dawson model olarak nefret ettiği ve sıyrılmak istediği berbat kasaba hayatının bir simgesi haline gelir ve onu itmeye başlar. ama hayatını spielberg filmlerindeki gibi ikinci şanslara ve mutlu sonlara entegre etmeye çalışıp duran dawson, ruh eşinin gitmesine asla izin veremeyecek ve onu git gide saplantı haline getirecektir. sezonlar ilerleyip kasabalı çocuklar büyüyüp genç insanlar oldukça ilişkileri karmaşıklaşıp bambaşka yönlere uzanır (pacey-joey aşkı gibi)

birbirinin ruh esi olmak kavraminin arkadasliktan ustun, dostluktan ote, sevgililikle alakasiz bir durum oldugunun ortaya cikmasini saglayan, gecici yanlis anlamaya kisa sureligine verilen isim.
joey kucuklukten beri yani basindaki yakisikli hayalperest gence tutkundur. onunla herseyi paylastigi icindir ki, birbirlerine ait olduklarini sanmaktadir. ama dawson baska kizlarla, ozellikle de su muhtesem sarisin kizla* ilgilenmeye basladiginda, hafiften umudunu yitirmeye baslar. hersey boyle baslar..
beraber vakit gecirmeye basladiklarinda, eskiden beri birbirlerine dis bileyen joey ve pacey arasinda yakinlasmalar olur. ama jennifer'dan tekme yiyen dawson bunu farkedince, ve joey buyudukce, neyi elinden kacirdigini farkeder. bu ask o zaman baslar. ikili, arkadasken muhtesem olan iletisimlerini sevgili olunca surduremezler. bu durum cok karisiktir ikisi icin de. bir sekilde joey hisseder onun dogru erkek olmadigini. onunla birlikte olmaz.
fakat ne zaman ki, dawson baska kizlara bakmaya (hatta bakmakla kalmamaya) baslar, joey icindeki kiskanclikla ona yeniden yaklasir. iste o anda dawson kendi elleriyle sunar pacey'e joey'i.. onunla ilgilenmesini isteyerek. hicbir erkek bu hatayi yapmamalidir. deger verdigi bir kizi teselli etsin diye en yakin arkadasini yollayan dawson, aslinda kendi istegiyle ikiliyi biraraya getirir.

aslanselda
20-05-08, 21:24
canım aslı efe aşkını istememenizin sebebi aslının denize dönmesini istemeniz degilmi benım denizi savunmak dememden kasıt bu yorumumda yazdıgım herşey bundan kaynaklı yani..

şimdi bu yorumuna gelince gerçek hayatta bi dostuna aşık olup bırakıp sonra diger dostuna aşık olan varmıdır bilmem en azından ben öyle bi durum yaşamadım ama çevremde hemde en yakın dostlarımda gördüm en yakın arkadaşım kuzenime aşıkdı ama kuzenim karşılık vermedi öte yanda bunu çok ii bildigi halde kuzenime aşık arkadaşımın arkadaşı ki benımde arkadaşım kuzenime aşık oldu ve tavlamak için kırk takla attı ama olmadı ya şimdi ben sana bu öyküyü başdan sona anlatsam dudagın uçuklar ama burası yeri degil neyse yani bunu gördüm böyle şeyler gerçek hayatdada mevcut he ama ben efe aslı aşkını çevremdede gördügüm için desteklemedim sakın ikisini karıştırma ben bu aşkı sevdigim için masum gördügüm için Aşk engel tanımadıgı için destekledim deniz ve minenin yanında aslı efe o kadar masum geliyoki bana desteklememem elde degil..

canım şimdiye kadar kaç tane dizi senaryoya sadık devam etti hangi dizi yolundan sapmadan gitti yada sen kaç tane gördün elbet bi yerden sonra senaryodan sapmalar degişiklikler oluyo olduda olucakda bu KY BİLE OLSA.

canım deniz gittiginde masum olsaydı yani o büyük hatayı yapmamış olsaydı döndügünde hesapda sorabilirdi efenin yüzünede tükürebilirdi insanlara güveninide kaybedebilirdi ama deniz gittiginde yaptıgı büyük hatayıda götürdü yanında aslının piskolojisini bile düşünmeden bıraktı gitti herşeye herkeze ragmen kalıp aşkım için mücadele edicem demeden GİTTİ. şimdi geri döndügünde aslıya yada efeye hesap soramazki aslı ve efe en azından aşık olucaklar masum bi çekime kapıldılar yani kapılcaklar ya deniz resmen hür iradesiyle zorlama olmadan aldattı aslıyı hemde kiminle mineyle ya mine hamileligin eşiginden döndü hamile olsaydı şuan cinsiyet belli olurdu hatta belki doguma yakın olurdu deniz ne hesabı sorucak efe ne utancı yaşıcak sahip çıksaydı aşkına o zaman aslının yanında olsaydı şuanda hala aslının sevgilisi durumunda olurdu hem efe karşılık almadıgı sürese sanmıyorumki aslıya açılsın kendini suçlucaktır ben bunu nasıl yaptım diye ama aslıdan karşılık aldıgı andan itibaren mine deniz vs kimse bu aşkın hesabını isteyemez aşk gelirken kimseye hesap vermez çünkü..

HAYIR CNM BENİM BUNU ANLAMAM MÜMKÜN DEĞİL

bana göre deniz'in mine ile yapmış olduğu şeyden daha çirkindir efe ile aslı'nın bir ilişkiye başlaması, kabul edebileceğim birşey değil.

zira elbette biliyoruz bunlar senaristlerin saçmalığı, yoksa yıllarca deniz'in aşkından ölüp biten aslı onun ardından bu kadar güçlü olamazdı evet öfke doluydu ama yinede deniz'den başka birşey düşünmemesi gerekirdi ama onlar ne yaptı, sanki hemen unutmuş gibi soğukkanlı bir aslı gösterdiler

niye efe aslı zemini hazırlamak için, ben görmeye tahammül edemem bu ikiliyi.

GÜL GÜZELİ
20-05-08, 21:29
HAYIR CNM BENİM BUNU ANLAMAM MÜMKÜN DEĞİL

bana göre deniz'in mine ile yapmış olduğu şeyden daha çirkindir efe ile aslı'nın bir ilişkiye başlaması, kabul edebileceğim birşey değil.

zira elbette biliyoruz bunlar senaristlerin saçmalığı, yoksa yıllarca deniz'in aşkından ölüp biten aslı onun ardından bu kadar güçlü olamazdı evet öfke doluydu ama yinede deniz'den başka birşey düşünmemesi gerekirdi ama onlar ne yaptı, sanki hemen unutmuş gibi soğukkanlı bir aslı gösterdiler

niye efe aslı zemini hazırlamak için, ben görmeye tahammül edemem bu ikiliyi.

canım zaten bunu anlaman tahammül etmen gerekmiyo sonuçda sen aslı deniz aşkından yanaydın hala öylesin deniz ve aslı tekrar başlasa hiç ses çıkarmazsın o yüzden sana ters geliyo efe aslı aşkı ama galiba ben çok farklı bi açıdan bakıyorum ondan dolayı bana masum ve olabilcek bişey gibi geliyo aslında herşeyi zamana bırakmak en iyisi belkide aslı efe olmucak bütün bunlar deniz geldiginde son bulucak ve biz deniz aslı aşkını görmeye devam etcez bunları izlemeden bilemeyiz o yüzden zamana bırakıp bekleyelim derim deniz aslı aşkı olursa sizin adına sevinirim bende denizi eskisi gibi göremesemde diziyi izlemeye devam ederim ama eger efe aslı aşkı olursa sevinen ben olurum ve umuyorumki sizde ne olursa olsun izlemekden vazgeçmezsiniz..

Apple101
20-05-08, 22:38
özeti yeni okuyabildim..

Alp Bey’e karşı bir anda oynamaya başladıkları bu oyun, hem Efe’nin, Aslı’nın ona verdiği değeri anlamasını sağlayacak, hem de ikisinin de biraz kafasını karıştıracaktır.

Aslı&Efe aşkı yapacaklarını daha açık söyleyemezlerdi herhalde! :icon_whis
açıkcası bu "aşka" bu saatten sonra kimi inandıracaklarını bilmiyorum..bildiğim tek şey Aslı&Efe'yi iki aşık olarak değil iki kardeş olarak görmek istediğim..
benim de midem (çoğu arkadaş gibi) Aslı&Efe öpüşmesini kaldıramaz!

Aslı&Umut aşkına başta çok karşıydım..hatta Umut bana çok antipatik geliyordu diziye girdiği ilk andan itibaren (hala öyle)
ama şimdi düşünüyorum da keşke Aslı&Umut olsaydı da biz o (bana göre) iğrenç Aslı&Efe aşkını izlemek zorunda kalmasaydık!

Deniz’den ve Canan’dan hala haber yoktur; ancak yoklukları hala farkediliyordur.

hayret bu bölüm Deniz hatırlanacakmış yine :icon_whis
geçen bölüm sadece Canan'ın ağzından duymuştuk Deniz ismini..o da laf arasında tabii :img-wink:
herhalde bu bölüm de tek hatırlayan Mine olur..malum senaristler bizi Aslı&Efe aşkına hazırladığı (!) gibi Mine&Deniz aşkına da hazırlamak zorunda!

2.fragman..
tek göze çarpan Efe'nın kuzusuna kurt gibi baktığı sahne..ve Mine'nin de onları görmesi..

_keremcemim_
20-05-08, 23:25
Merhaba Arkadaslar, Fragmani gördüm ve cok sasirdim Efe resmen Asliya asik oluyor ya bundan daha kötüsü olabilirmi aceba gercekten cok sasirdim ya Reklamlarda yine Dans Kursundalardi, Asli galiba Umutla dans ediyordu Efede baska biriyle ama Asliya baygin baygin bakiyordu of bukadar sacmalik olacagini tahmin etmiyordum. Yanliz Deniz gittikten sonra bu Karakterler daha beter oldu, hepsi cok degisti hicbirini taniyamiyorum artik, keske yine hersey eskisi gibi olsa...
Ama artik bu cok zor, imkansiz diyebilirz, bence Dizi iyice sacmalamadan önce bitsin daha iyi hic olmassa aklimizda eski güzel Bölümler kalirdi..
Bu bölüm diziyi izleyip izlemeyecegimi belirleyecek galiba...
Artik sacma sapan seyler izlemek istemiyorum, dogru düzgün, eskisi gibi
Efeyle Aslinin Kardes olan, Denizle Aslisiyla olan, Efeyle Suyuyla Minesiyle olan bir Kavak Yellerini izlemek istiyorum... Ama artik bu imkansiz:img-cray:

>>miray<<
21-05-08, 00:15
birde hic dans kursuna gitmeyen mine, bu bölüm niye dans kursunda....asli-efe yakinlasmasini görmesi icin mi?
heralde gördükten sonra odasinda denizi hatirlayip denizin resmiyle bunu paylasicak....yani asli ve efenin samimiyetini....denizde böyle hatirlanicak

tahmin sadece

dlk_love
21-05-08, 07:52

çok güzel bir cümle yaa deniz ztn hesap falan soramaz ki hakkı yok ya gelecek bölümler çok heyecanlı olucak çok merak ediyorum

sude_burcu
21-05-08, 08:15
vala efe cidden kuzusuna kurt gibi bakmıs 2.fragmanda:img-hyste ve minem de goruyor onları:D bi de efe-aslı askı izleyelim bakalım nasıl olacak? arkadaslar onyargılı olmayın belki bu ask daha cok etkileyecek sizi... bence bi sans verelim efe-aslı askına da:img-wink:

fairy_dreams
21-05-08, 09:10
fragmanı henüz görmedim ama özette "Alp Bey’e karşı bir anda oynamaya başladıkları bu oyun, hem Efe’nin, Aslı’nın ona verdiği değeri anlamasını sağlayacak, hem de ikisinin de biraz kafasını karıştıracaktır." bunu okuduğumda bir kez daha anladım senaristler bize ASLI & EFE aşkının başlayacağına dair tekrar bizi aydınlatıyor ve kısaca ALIŞIN diyor. fragmandaki efenin bakışını merak ettim. izliycem birazdan netten.

denizsiz dizi çok tatsız ya gerçekten moralim bozuluyor. tamam efe çok iyi biri ama kuzusu onun ya bir de onu bırak çok yakın arkadaşık aşka dönüşebilir bazen bunu bir kenara attım ama o DENİZ'İN aşkı ve sönmediğinide adım gibi Efe biliyor. Nerde o Urla günleri ya. Biz o dostluğu paylaşmayı izlemek istiyoruz. İstanbul bizimkileri bozmuş gerçekten :(

vala efe cidden kuzusuna kurt gibi bakmıs 2.fragmanda:img-hyste ve minem de goruyor onları:D bi de efe-aslı askı izleyelim bakalım nasıl olacak? arkadaslar onyargılı olmayın belki bu ask daha cok etkileyecek sizi... bence bi sans verelim efe-aslı askına da:img-wink:

ön yargılı olmak değil de canım benim görüşüm; çok yakın arkadaşının aşkıydı ve sönmeyen bir ateşti. bunları bile bile aslı & efe aşkı nasıl olur bilemem ki :( içimin hep bir yanında aslı & deniz aşkı kalacaktır.

dlk_love
21-05-08, 09:10
işte bizde sadece bunu istiyoruz bir şans hemen önyargıyla yaklaşmayın belki öle bi aşk olucak ki sizin içinize işlicek bekleyip görelim derim ben

sude_burcu
21-05-08, 09:16
aslı-deniz askına alısanlar icin aslı-efe askını kabullenmek tabiki kolay degil o konuda size hak veriyorum:img-wink: ama icimden bi ses aslı-efe askı daha cok sevilecek diyor... evet deniz cok yakın arkadası efenin ve aslı da aynı sekilde... ama hayatta imkansız diye bisey yok emin olun... :img-wink: belki aslı yıllarca yanlıs kisiye asıktı ya da asık oldugunu zannetti... belki gercek askı efeyle tadacak... aynı sekilde efe de... evet deniz acısından dusunulunce durum cok etik degil ama deniz de aslıyı kaybedeli cok oldu canım yaa:img-wink:

fairy_dreams
21-05-08, 09:21
şimdi izledim fragmanı resmi sitesinden :) gülesim geldi neden bilmiyorum ama. şans tanıycaz tabii ki hiçbr şeyde ön yargılı olmak yakışmaz bakış açımızı kapatır. ama denizin birgün dönüpte tekrar aslıyla olmasını bekliycem. ama bu ikisinin aşkı da çok eğlenceli olur gerçekten çünkü efe başlı başına bir eğlenceli adam. biz bölümlerde güzel şeyler bekliyoruz. istemesekte ikisini yine de bu dakikalardan zevk almak gerekiyor. çünkü bana fragman çok güzel geldi :)

*SouLmate*
21-05-08, 09:22
Ya benim derdim o değil ama..Ya düşünsenize hadi tamam Aslı-Efe aşık oldu birbirlerine gitti kardeşlikleri yalan oldu.Ya Deniz Efe dostluğu ne olacak?

Benim gıcığıma giden bu..Deniz yüzünden Aslı ve Mine zaten dandini.Aslı Efe olursa Su-Aslı da dandini olacak,Deniz Efe de.. Ya dizide dostluk namına ne kalacak?İzlenmeye değer bir Aslı-Efe aşkı mı olacak?

Ben Denizin bu kadar geniş mideli olacağını düşünemiyorum.Bir zamanlar deliler gibi sevdiği bir kızı kardeşim dediği adamla öpüşüp koklaşırken izleyebilecek kadar geniş mideli olamaz.

asi_67
21-05-08, 09:28
ya bu ne biçim iş anlamadım efe </3 aslı nasıl olur ya saçmalık wala
denizide uzaklastrdılar zaten diziden hayata küstüm ya ruhen çöküntüdeyim he:)
ben aslıyı denizle görmek istiyorum efe eskisi ggibi sadece dost olsun
yada efe mineyle olsun........:)

sude_burcu
21-05-08, 09:34
deniz-efe dostlugu zedelenecek tabi boyle bi durumda... o acıdan bakıldıgında durum hic ic acıcı degil...ama zamanla deniz de kabullenecektir durumu... vala durum cok karısık yaa en iyisi diziyi izleyip oyle yorum yapmak:)

*SouLmate*
21-05-08, 09:39
deniz-efe dostlugu zedelenecek tabi boyle bi durumda... o acıdan bakıldıgında durum hic ic acıcı degil...ama zamanla deniz de kabullenecektir durumu... vala durum cok karısık yaa en iyisi diziyi izleyip oyle yorum yapmak:)

Yani onu diyorum.Deniz o kadar yüzsüz bir insan da olamaz.Bir zamanlar uğruna neler yaşadığı kızı kardeşim dediği insanın koluna takıp gezdirmesini izleyecek bak bak bak..

Bence var dizi bundan sonra Aslının Efeye olan aşkı..Efenin Aslıya olan aşkı ve Denizin Aslıya olan aşkı üzerinde gidecek.Deniz köpek gibi pişman olsun,hala aşık..Aslı ve Efe de sevgili olsun.Zaten o arada Mineyi de öldürürler.He tabi önce evlendirip,doğurtup sonra öldürürler:)

sude_burcu
21-05-08, 09:52
aslı basta tereddut edecektir ama sonra efeye asık olacaktır o da... ama deniz geldiginde aslı arada kalır buyuk ihtimal... ve biz deniz-efe savasları izleriz artık...

fairy_dreams
21-05-08, 09:58
deniz geldiğinde zaten muhakkak, aslı & efe aşkı başlamış olur ve kafası karışacaktır aslının. ve dediğiniz gibi efe deniz arasında soğuk savaşlar başlar.ama dostluğa ait hiçbirşey kalmıycak. anca yaralar sarılırda herşeye alışılırsa belki yine dostluk günlerine dönerler. ama bunların olması için uzun bir zaman gerekiyor...

masal_perisi
21-05-08, 10:01
Efe'nin fragamandaki bakışı beni bitirdi... Kuzu'ya kurt gibi bakmış resmen..:img-hyste Ben Efe&Aslı'nın çokta kötü olmadığını düşünüyorum... Başından beri istediğim bir şey bu... Bir Mine&Deniz'ci olarak Aslı&Efe aşkının hep daha iyi ve daha güzel olacağını düşündüm... Ama bazı arkadaşlar diper arkadaşalrımızın söylediği gibi çok önyargılı yaklaşıyorlar bu olaya... Herkes bir şnası hak eder... Aslı&Efe'ye de bir şans vermek gerekir diye düşünüyorum... Bu olay tabi ki Deniz-Efe dostluğu tabi sarsılacak... Aslı ve Su'nun ki de öyle... Mine-Aslı zaten limoniydi... Ama senaristler bir şekilde bu düğümü çözeceklerdir...

İLK AŞKIM_MERVE
21-05-08, 10:52
yha arkadaşlar..

yeni bölüm bugüne alınmış..dogrumu??..

kafam karıştı yhaa..:icon_sorr

Duygu$
21-05-08, 10:58
yha arkadaşlar..

öylemiiiiii
nerde yazıyo çok merak ettim şimdi bilen yokmuu
bu akşam yaprak dökümü yokmu

edit:şimdi baktım tekrarı var 10:45'te

songülll
21-05-08, 10:59
keşke böyle olmasaydı aslı gitseydi umut a veya volkanmıdır nedir ona aşık olsaydı kabul edebilirdim bir aslı denizci olmama rağmen ama efe-aslı aşkını kabul edemem izleyemem çünkü böyle birşey olursa dizide ne dostluk kalacak ne kardeşlik herkes birbirine düşman olacak efe-deniz dostluğu(kardeşliği) bitecek aslı&su dostluğu,efe&aslı dostluğu bitecek herşey altüst olacak aslı deniz aşkını saymıyorum bile o çoktan bitmiş olacak ama deniz köpek gibi pişman olarak kalır sonra o da inat olsun diye mineyle olur..

ve en üzüldüğüm nokta onları CSI URLA bölümünde olduğu gibi asla 5'li olarak göremeyeceğiz,bir zamanlar herkese izlemesi için tavsiye ettiğim diziyi böyle görmek çok acı ...

yelda92
21-05-08, 11:27
yha arkadaşlar..

nasıl ya nasıl bugün mü biri bişi söylesin doğru mu bu?

MinEfe

Kavak Yellerinin En Farklı Ama En İçten Dostluğuna Bayılanlar Buraya!!!

http://www.dizifilm.com/forum/group.php?groupid=2716

Alanur_Pelin
21-05-08, 11:39
Yeni Aşkımız Hayırlı Olsun...

Umut'u Pek Kafama Takmıyorum, Senarist Nasılsa Hazırlamış Aslı-Efe Aşkını.

Umut'uda Yakında Gönderirler...

Yalnız Şu Umut Kadar Kimseye Sinir Olmadım.

Umut'u Göndermeyebilirler, Oda Mine'yle Evlenir...

Alanur_Pelin
21-05-08, 11:41
yha arkadaşlar..

Kafan Karışmasın Canım, Çünkü O Geçen Haftanın Tekrarı.

Banada Yeni Bölüm Gibi Geldi. Ama Geçen Bölümün Tekrarı Verilecek.

Yaprak Dökümü'nden Sonra...

HilalBİLLUR
21-05-08, 11:50
Yeni Aşkımız Hayırlı Olsun...

Umut'u Pek Kafama Takmıyorum, Senarist Nasılsa Hazırlamış Aslı-Efe Aşkını.

Umut'uda Yakında Gönderirler...

Yalnız Şu Umut Kadar Kimseye Sinir Olmadım.

Umut'u Göndermeyebilirler, Oda Mine'yle Evlenir...

Umut'u 2-3 Bölüme Kadar Göndereceklermiş zaten(:

Evet Hayırlı Olsun Yeni Aslı-Efe Aşkı..

Alanur_Pelin
21-05-08, 11:56
Umut'u 2-3 Bölüme Kadar Göndereceklermiş zaten(:

Evet Hayırlı Olsun Yeni Aslı-Efe Aşkı..
Bilgi Kesin Mi Canım?

Umut'u Mine'yle Evlendirebilirler.

Çünkü Yiğit Evgar Dizi Kadrosuna Katıldı.

Ve DC'dede Mine'nin Kocası Mavi Gözlüydü...

nick.mick.yok
21-05-08, 11:56
Hımmm.....Ben Umut ve Aslı taraftarıyım aslında:D
Deniz ne olcak...Aslı-Efe aşkı doğunca..:/

bercis
21-05-08, 12:00
Yaa bn sanmıyorum AsLı-Efe a$kı yapıLacağını.
Bnce senaristLer kafamızı karı$tırmak için böyLe $eyLer yapıoLar.
Tamam D.C.' de böyLe oLmuş oLabilir ama; o üLkenin ahLak anLayışıyla bizimki çok farkLı.
Bazı arkada$Larımız da romanın Reşat Nuri Güntekin'in kitabından uyarLandığını bunun içinde sonunda AsLı-Efe birLikteliğinin oLacağını söylüyo ama bu kesin değiLki. Yani bu dizinin ''Kavak Yelleri'' romanından uyarlandığı kesin değiL.
MeseLa Yaprak Dökümü, SinekLi BakkaL veya Dudaktan KaLbe diziLerinin kitaptan uyarLanmış oLdukLarı beLli.
Dudaktan KaLbe zaten ''Re$at Nuri Güntekin'in Ölümsüz Eserinden'' die ba$Lıyo.
Yaprak Dökümü'ne geLirsek; o dizi başLamadan önce zaten uyarlanma oLduğu biçok kez medyada da gündeme geLdi.
Vs. vs.
Ama Kavak Yelleri için aynı durum söz konusu değiLki.

İLK AŞKIM_MERVE
21-05-08, 12:00
sorumu yanıtladıgınız hepinizie çok tşk edeirm...

çok saolun canlarım..o zmn bugünkü tekrar...:)

Alanur_Pelin
21-05-08, 12:06
Tamam D.C.' de böyLe oLmuş oLabilir ama; o üLkenin ahLak anLayışıyla bizimki çok farkLı.
Bazı arkada$Larımız da romanın Reşat Nuri Güntekin'in kitabından uyarLandığını bunun içinde sonunda AsLı-Efe birLikteliğinin oLacağını söylüyo ama bu kesin değiLki. Yani bu dizinin ''Kavak Yelleri'' romanından uyarlandığı kesin değiL.
MeseLa Yaprak Dökümü, SinekLi BakkaL veya Dudaktan KaLbe diziLerinin kitaptan uyarLanmış oLdukLarı beLli.
Yaprak Dökümü'ne geLirsek; o dizi başLamadan önce zaten uyarlanma oLduğu biçok kez medyada da gündeme geLdi.
Vs. vs.
Canım Ahlak Anlayışımız Farklı Derken..?

Öğretmenimize Falan Aşık Olduğumuzda Bu Bizim Ahlakımızın Bozuk Olduğunu Mu Gösteriyor?

O Adam Bizden Büyük Diye...

Senin Dediğinin Aynısı Aslı-Deniz İçinde Geçerli.

Ahlaki Yönden Bir Problem Olacağını Sanmıyorum.

yelda92
21-05-08, 12:10
Bilgi Kesin Mi Canım?

Umut'u Mine'yle Evlendirebilirler.

Çünkü Yiğit Evgar Dizi Kadrosuna Katıldı.

Ve DC'dede Mine'nin Kocası Mavi Gözlüydü...

eee öyle olursa deniz diziden çıkmış olur yani efe&aslı aşkından sonra aslı&deniz imkansız yani

sude_burcu
21-05-08, 12:10
efe-aslı askının ahlakla ne alakası var? bunlar kardes mi,kan bagı mı var aralarında? iki arkadasın birbirine asık olması cok dogal...illa ahlak yonunden bakılacaksa aslı-deniz iliskisi de bu kalıba uymuyor... canan ve murat olayını duısunursek:img-wink: tek bi yonden karısıklık yaratır o da efe-deniz dostlugu... onun dısında ben bu askta sakıncalı bisey gormuyorum:img-wink:

Alanur_Pelin
21-05-08, 12:15
eee öyle olursa deniz diziden çıkmış olur yani efe&aslı aşkından sonra aslı&deniz imkansız yani
Deniz Zaten Kimseyle Aşk Yaşamaz Canım. (Bu Saatten Sonra)

Aslı'dan Başka Biri Olmayacaksa, Aslı'da Yoksa, Deniz Kimseyle Sevgili Falan Olmayacak.

DC'den Hatırladığıma Göre Dawson Hayatının Filmini Çekiyor, Onun Dışında Dawson-Joey Olmuyor.

Bu Durumda Mine-Deniz'de Olmuyor.

bercis
21-05-08, 12:19
Canım Ahlak Anlayışımız Farklı Derken..?

Öğretmenimize Falan Aşık Olduğumuzda Bu Bizim Ahlakımızın Bozuk Olduğunu Mu Gösteriyor?

O Adam Bizden Büyük Diye...

Senin Dediğinin Aynısı Aslı-Deniz İçinde Geçerli.

Ahlaki Yönden Bir Problem Olacağını Sanmıyorum.

Ahlak anlayışı derken onu kastetmedim bn
Aslı-Efe-Deniz-Mine bi grup.
Bn şöyle kastettim
İlk Aslı-Deniz sonra Aslı-Efe
Deniz-Mine baştan beri vardı zaten ama Aslı'dan sonra yine Deniz-Mine
Bi Mine-Efe kaldı yanii. Onu da yakında yaparlarsa hiç şaşırmıcam:img-hyste
Bnce bu bizim anlayışımıza uyan bi şekil değil.
Ama bnce tabi.

Alanur_Pelin
21-05-08, 12:29
Bn şöyle kastettim
Bi Mine-Efe kaldı yanii. Onu da yakında yaparlarsa hiç şaşırmıcam
Ama bnce tabi.
Bence Ahlakla Hiçbir Alakası Yok...

Çünkü İbrahim'de Magazinde Böyle 4'lü Kombinasyonlar Olacak Demişti.

Yani Herkes Birbiriyle Sevgili Olacak Demişti, O Böyle Bir İhtimal Verdiyse...

Efe-Aslı'da Olacak...

ayışıgı
21-05-08, 12:38
Şimdi aslı efe konusu bitti de sıra mineyemi geldi bi arkadaş demiş ya yakında efe mine olursa şaşmam diye böyle bir şey olursa dizi artık izlenmek değil izleyici kaybeder seyirci kitlesi kalmaz o zaman ben hiç izlemem gerçi bu senaristlerden her şey beklenir güven olmaz yani.........

Alanur_Pelin
21-05-08, 12:43
Şimdi aslı efe konusu bitti de sıra mineyemi geldi bi arkadaş demiş ya yakında efe mine olursa şaşmam diye böyle bir şey olursa dizi artık izlenmek değil kan kaybeder seyirci kitlesi kalmaz o zaman ben hiç izlemem gerçi bu senaristlerden her şey beklenir güven olmaz yani.........
Hangi Arkadaş Demişse Cidden Gülme Krizine Girdim.

Mine Efe'nin Dert Ortağı Falan Görevinde.

Onlar İki Dakikada Bile Zor Anlaşıyorlar, Aşk Nerden Çıktı?

Senarist Efe-Aslı Kafasına Koymuş. Bu Karmaşanın Tek Sebebi Senaristti Zaten.

Ben Efe Tek Taraftan Bastırır, Demiştim Ama. Özette Adam Bize Sanki;

"Anlayın Şu İşin Ciddiyetini, İkiside Birbirini Sevecek. Aslı-Deniz'den Zerre Kalmayacak." Demiş Resmen!!!

jojoo
21-05-08, 12:43
bencede aslı-efe diye birşeyin ahlakla ilgisi yok ama hoş değil.yani bu kadar bölüm bize kardeş gibi gösterilen bir dostluk yavaş yavaş aşka dönüştürmek hem yakışıksız hemde bizi aptal yerine koymak:icon_whis.aslı-efe yi yakıştıranlara birşey demiyorum o da onların görüşüdür ama bu aslı-efe aşkını benim gibi istemeyenlere yapılacak çok büyük bir ayıp.:img-yes:

Alanur_Pelin
21-05-08, 12:49
bencede aslı-efe diye birşeyin ahlakla ilgisi yok ama hoş değil.yani bu kadar bölüm bize kardeş gibi gösterilen bir dostluk yavaş yavaş aşka dönüştürmek hem yakışıksız hemde bizi aptal yerine koymak:icon_whis.aslı-efe yi yakıştıranlara birşey demiyorum o da onların görüşüdür ama bu aslı-efe aşkını benim gibi istemeyenlere yapılacak çok büyük bir ayıp.:img-yes:
Önceki Senarist Mine & Efe'yi Bile Yakınlaştırmıştı. Yani Aslı-Deniz Onun İçin Birtaneydi.

Ama Yeni Senaristte "Kim Olursa Olsun Aslı'yla Efe'den Uzak Olsun Görüşünde..."

Bunun Tek Sebebi Senaristlerdi. Aslı-Efe Uyumu En Başından Belliydi. Mesela Deniz'in Zengin Çocuğu, Hayata Karşı Hiçbir Savaş Vermemesi vs.

Bu Durum Efe-Aslı İçin Böyle Değildi. Deniz Onlardan Çok Daha Farklıydı.

fırtına_leyla
21-05-08, 12:55
ya ben kesinlikle is-te-mi-yo-rum aslı ve efenin sevgil olmasını onlar kardeş gibi ya böyle güzel bir dostluğu aşka çevirmeye hakları yok ya ben aslı ve denizi geri istiyorum bir de sonradan denizle mine olur güzel de bir çifte düğün yaparlar tam olur yani ayy gözümde canlandırdımda bayılacağım şimdiii:img-fear2

Alanur_Pelin
21-05-08, 12:59
ya ben kesinlikle is-te-mi-yo-rum aslı ve efenin sevgil olmasını onlar kardeş gibi ya böyle güzel bir dostluğu aşka çevirmeye hakları yok ya ben aslı ve denizi geri istiyorum bir de sonradan denizle mine olur güzel de bir çifte düğün yaparlar tam olur yani ayy gözümde canlandırdımda bayılacağım şimdiii:img-fear2
Herkes Cidden Çok Ön Yargılı...

Bu Saatten Sonra Ne Aslı-Deniz, Nede Mine-Deniz Olur.

Benim Gibi Düşünen Çıksın, Kına Yakacağım. bye

*peace-havva*
21-05-08, 13:03
öncelikle adım büşra ve buraya yazma fırsatım pek olmadı..ben geçen bölümden bahsetmek istiyorum..bize sırf aslı&efe aşkını göstermek için umut'u bile göstermediler..deniz'i birkaç bölümlüğüne (!) zaten gitti..:img-elvis ve bu bölümün fragmanında pek farklı bişey olmadığı apaçık ortada..:img-pilot
deniz'in de sezon sonuna kadar gelmeyeceği kesin artık..pardon ama 1 ay içersinde biz bunları hakedecek naptık??yine de beklicez artık..bence a-d ciyim..ve her zaman dediğim gibi..:

AŞK "aslı"NDA KOCAMAN BİR "deniz"DİR..

senaristler bile bunu anlayamadıkları için üzgünüm..hemde çok üzgünüm..:icon_sorr

dlk_love
21-05-08, 13:04

ztn biz hep böleyiz hiç beğenmeyiz dizilerde yapılanları hep bi eleştiri yok şu şöle olsun yok bu böle olsun senarist değişti dizi iğrenç oldu nedir bu eleştiri ve önyargılar bi izleyin bakalım belki çok seviceksiniz

bende bu saatten sonra aslı ve deniz'in olmayacağını düşünüorum ama mine ve deniz konusunda tereddütlerim var olabilme ihtimalini düşünüyorum

emilie_claire
21-05-08, 13:07

önyargılı olmak çok normal değil mi?normal mi karsılayalım..senin dediğine de anladım,izleyin belki seversiniz diyorsun da,ben hiç böyle zannetmiyorum..

bir de aslı'yı mutlu edecek biriyle olsun illa,(bu lafım sana değil öyle düsünenlere),neden yani aslı tek basına mutlu olamıyor mu?yani deniz aslı'yı çok üzdü,onu haketmiyor,ama efe onu mutlu edebilir..bir insanın mutlu olabilmesi için illa bir sevgilisi mi olması gerekir yanında?yani efe dost sıfatıyla da aslı'yı pekala mutlu edebilr..

Alanur_Pelin
21-05-08, 13:14
önyargılı olmak çok normal değil mi?normal mi karsılayalım..senin dediğine de anladım,izleyin belki seversiniz diyorsun da,ben hiç böyle zannetmiyorum..

bir de aslı'yı mutlu edecek biriyle olsun illa,(bu lafım sana değil öyle düsünenlere),neden yani aslı tek basına mutlu olamıyor mu?yani deniz aslı'yı çok üzdü,onu haketmiyor,ama efe onu mutlu edebilir..bir insanın mutlu olabilmesi için illa bir sevgilisi mi olması gerekir yanında?yani efe dost sıfatıyla da aslı'yı pekala mutlu edebilr..
Amaç Zaten Mutluluk Değil. Amaç "Aşk" Senaristten Anladığım Bu Kadar...

Elbette Ön Yargılı Olmak Çok Normal, Ama Aradaki Fark, Aslı'nın Deniz'e Platonik Olması Mıydı?

Herkes "Aslı Deniz'i Unutamaz" Demek İstiyor. Her Bölüm Daha da Unutturuyor Senarist...

Allah Sonumuzu Hayır Etsin. :good:

kapo
21-05-08, 13:16
Arkadaşlar Nedersenız Dıyın Ben Basdan Veri Efe & Aslı Yakıştırdım.. Bence Beraber Olmalılar

Alanur_Pelin
21-05-08, 13:17
Arkadaşlar Nedersenız Dıyın Ben Basdan Veri Efe & Aslı Yakıştırdım.. Bence Beraber Olmalılar
Bir Yorumlara Gözat İstersen. :img-wink:

Ben Burda İki Saattir Onu Diyorum Zaten.

emilie_claire
21-05-08, 13:19
Amaç Zaten Mutluluk Değil. Amaç "Aşk" Senaristten Anladığım Bu Kadar...

Elbette Ön Yargılı Olmak Çok Normal, Ama Aradaki Fark, Aslı'nın Deniz'e Platonik Olması Mıydı?

Herkes "Aslı Deniz'i Unutamaz" Demek İstiyor. Her Bölüm Daha da Unutturuyor Senarist...

Allah Sonumuzu Hayır Etsin. :good:

senaristler değil zaten,yani aslı sırf mutlu olsun diye isteyenler var bu askı..

ve bizim kızdığımızda zaten aslının her geçen gün bu kadar kolay unutması denizi..

Alanur_Pelin
21-05-08, 13:22
senaristler değil zaten,yani aslı sırf mutlu olsun diye isteyenler var bu askı..

ve bizim kızdığımızda zaten aslının her geçen gün bu kadar kolay unutması denizi..
Onu İsteyenlerin Yorumuna Pek Anlam Veremedim.

Dizide Yapılan En Büyük Hata Önce Aslı-Deniz Sonra Aslı-Efe Olması...

Aslı-Efe Düğümü Çözülürse, Aradaki Farkı Anlayabiliriz Belkide.

aylince
21-05-08, 13:27
fragmanda mine aslı ve efeye bakıyor galiba o da şaşırdı..ama tabi şaşıracak ya süper bence çook heyecanlı oldu dizi ya..seni kaçırmamam gerekiyormuş..sevdim aslı-efe çiftini..ikisi de tatlı..aslı daha sevimli gorundu efenin yanında bazen kızarıdm şımarık falan diye ama efenin yanıda daha tatlılaştı:)..daha bir sevimli yansıyor..ben baya yakıştırdım galiba:)

yavaş yavaş anlatılacagını dusunuyorum aslı-efe aşkının..ve guzel olacak bence..

>>miray<<
21-05-08, 13:31
Bn şöyle kastettim
Bi Mine-Efe kaldı yanii. Onu da yakında yaparlarsa hiç şaşırmıcam:img-hyste
Ama bnce tabi.

tamamda direk ahlakla olan baglantiyi cözemedim ben....
yani ahlaktan bu kadar bahsediliyorsa....zamanindan beri asli-deniz askini desteklemicektiniz o zaman....cünkü buda genel ahlak görüsümüze uymuyor ki? yani birincisi onlarda dosttular....ikincisi ve daha önemli unsur aslinin ablasiyla denizin babasinin yedigi halt.....belki suclari olmiyabilir.....ama ahlak geregi o zaman buda yanlis....yani ahlaki degerleri tartmak ve bu ahlakimiza yanlis demek bir yere kadar dogru....ve eger tartiliyorsa hepsiyle tartilmali...

aylince
21-05-08, 13:32

bence aslı mutlu olsun diye istenilen aşk aslı-deniz aşkıydı..yani sadece aslı için yapıldı sanki o aşk..cunku deniz mineyi seviyordu..hepte onları yakıştırmıştım..ama işte hikayeyi yonlendirip daha dogrusu yonlendiremeyip mineyi de bir şekilde hep aralarında bırakıp aslı-deniz aşkı yapmaya çalıştılar..ve bence olmadı çook yapmacıktı aşkları..

aslıya kızmayın bence denizi unutamaz daha..ama efeyi sevdigini anlayacak işte nasıl anlatılacak nasıl yansıtacaklar heyecanlı kısmı da o bence..:)

dlk_love
21-05-08, 13:33

ben kendi adıma konuşayım sırf aslı mutlu olsun diye istemiyorum onları en baştan beri yakıştırıyorum aslı ve deniz'e nazaran aslı ve efe hep sevimli geldi benim gözüme

aslı'nın ne yapmasını bekliyodunuz onu aldatan sonra aslı'yı ve herşeyi bırakıp giden bir adamın ömür boyu yasını tutmasını mı bence aslı fazla bile düşündü deniz'i

Alanur_Pelin
21-05-08, 13:34
tamamda direk ahlakla olan baglantiyi cözemedim ben....
yani ahlaktan bu kadar bahsediliyorsa....zamanindan beri asli-deniz askini desteklemicektiniz o zaman....cünkü buda genel ahlak görüsümüze uymuyor ki? yani birincisi onlarda dosttular....ikincisi ve daha önemli unsur aslinin ablasiyla denizin babasinin yedigi halt.....belki suclari olmiyabilir.....ama ahlak geregi o zaman buda yanlis....yani ahlaki degerleri tartmak ve bu ahlakimiza yanlis demek bir yere kadar dogru....ve eger tartiliyorsa hepsiyle tartilmali...
Kesinlikle Katılıyorum :good:

Ahlak Meselesi Aslı-Deniz Olduğunda Değil, Aslı-Efe Olduğunda Ortaya Çıktı.

Bu Arada 2. Fragmanı İzledim, Mine'nin Fettanlık Yapmasından Korkuyorum, Umarım O Huyu Sona Ermiştir.

aylince
21-05-08, 13:37

Bu Arada 2. Fragmanı İzledim, Mine'nin Fettanlık Yapmasından Korkuyorum, Umarım O Huyu Sona Ermiştir.

iki dost aşık oldu diye ahlakla ne ilgisi var anlamadım..kardeş degil onlar bence yanlış dusunuyorsunuz..tamam dostluktan aşka ben de inanmam ama ahlak dışı da denmez..

bence daha ahlak dışı birşey aslı-deniz aşkı yapmaya çalışıp,bir yandan da canan-murat aşkının ve hatta bebeginin olmasıydı..ben bunu çok yanlış bulmuştum..:img-wink:

Alanur_Pelin
ben kendi adıma konuşayım sırf aslı mutlu olsun diye istemiyorum onları en baştan beri yakıştırıyorum aslı ve deniz'e nazaran aslı ve efe hep sevimli geldi benim gözüme

aslı'nın ne yapmasını bekliyodunuz onu aldatan sonra aslı'yı ve herşeyi bırakıp giden bir adamın ömür boyu yasını tutmasını mı bence aslı fazla bile düşündü deniz'i
İzninle Açıklayayım; O Senin Değil, Eski Senaristin Duygusuydu Adeta.

Aslı-Efe Denince Hayatta Olmaz Derdik. Bu Değişiklik Diziye Ayrı Bir Tat Kattı...

Aslı-Deniz Çiftini Seviyordum, Ama Olmayacak Duayada Amin Diyemiyorum.

>>miray<<

dün gece söyle bir tahminde bulunduydum....özette deniz hatirlanicakmis yine gibi göründü....
belkide mine o dans sahnesinden sonra eve gelipte odasina gectiginde....bu seferde denizin resmi ile konusur....iste asli-efe cok iyiler tuaf birseyler dönüyor falan bilmemne diye....

ama öyle fettanlik ne yapabilir ki, yani efe ve aslinin olmasi onun acisindan iyi birsey olur heralde, cünkü halen denizi unutmamis gibi görünüyor

jojoo
21-05-08, 13:40

aldatma konusuyla ilgili birşey demiyorum önceki yorumlarımda zaten bu konuyla ilgili görüşümü iletmiştim.yalnız deniz aslıyıda bırakıp gitti onu mu düşünecek yorumuna katılmıyorum hatırlarsanız deniz aslıya bıraktığı cd de ne demişti '' bugüne kadar senin hayatında hep ben vardım bugünden sonrada olursam acını çoğaltıcam biliyorum''buna benzer birşey demişti artık ben birşey demiyorum bu laf herşeyi anlatıyor.:icon_whis

Alanur_Pelin
21-05-08, 13:42
dün gece söyle bir tahminde bulunduydum....özette deniz hatirlanicakmis yine gibi göründü....
belkide mine o dans sahnesinden sonra eve gelipte odasina gectiginde....bu seferde denizin resmi ile konusur....iste asli-efe cok iyiler tuaf birseyler dönüyor falan bilmemne diye....

ama öyle fettanlik ne yapabilir ki, yani efe ve aslinin olmasi onun acisindan iyi birsey olur heralde, cünkü halen denizi unutmamis gibi görünüyor
O Bakışları Bana Çok Tuhaf Geldi...:img-hyste

Tabiki Onun İşine Yarar, Ama Bu Saatten Sonra Bencede Aslı Deniz'i Hatırlamaz.

Bende Şöyle Bir Tahminde Bulundum; Mine Efe'nin Hareketlerinden Aslı'dan Hoşlandığını Sezer.

Ve Efe'ye Aslı'dan Hoşlanıyor Musun? Bana Anlatabilirsin... Gibi Dost Yaklaşımında Bulunabilir.

emilie_claire
21-05-08, 13:50

iyi sen sırf aslı mutlu olsun diye istemiyorsan kendi üstüne alınma..
ayrıca benim ağzımdan yas tutsun filan çıktı mı?en azından gittikten bir gün sonra laylaylom gezip tozmayabilirdi..

dlk_love
21-05-08, 13:51
aldatma konusuyla ilgili birşey demiyorum önceki yorumlarımda zaten bu konuyla ilgili görüşümü iletmiştim.yalnız deniz aslıyıda bırakıp gitti onu mu düşünecek yorumuna katılmıyorum hatırlarsanız deniz aslıya bıraktığı cd de ne demişti '' bugüne kadar senin hayatında hep ben vardım bugünden sonrada olursam acını çoğaltıcam biliyorum''buna benzer birşey demişti artık ben birşey demiyorum bu laf herşeyi anlatıyor.:icon_whis

bu laf bence hiçbirşey anlatmıyor sadece deniz'in aslının acı çekmemesini öne sürerek kolayı seçip kaçmasını açıklıyor

Alanur_Pelin
21-05-08, 13:53
iyi sen sırf aslı mutlu olsun diye istemiyorsan kendi üstüne alınma..
ayrıca benim ağzımdan yas tutsun filan çıktı mı?en azından gittikten bir gün sonra laylaylom gezip tozmayabilirdi..
Hayat Devam Ediyor.

Zaten Laylaylom Gezip Tozmadı, Elbette Etkisinde Kaldı.

Ama Deniz Onun Yasını Tutsun. Aslı Gezip Tozmakta Haklıdır!

emilie_claire
21-05-08, 13:54
bu arada ahlak konusu açılmıs,bence o arkadasım biraz yanlıs anlasılmıs,tam olarak anlatmak istediği anlasılmamıs galiba..
genellikle hani bizim toplumumuzda,öyle en yakın arkadasının sevgilisina asık ol filan falan denk düsmüyor..ve hani bu izleyici kitlesi yalnızca gençlerden de olusmuyor,o yüzden bu birlikteliği onaylamayan çok büyük bir çoğunluk var..evet belki gençlik dizisi,ama çocuğu yaslısı yetiskini onlar da izliyor..gençlik de böyle seyler çok rastlanıyor olabilir,ama diğer yas gruplarına hitap edemez bu birliktelik..ve bu çoğunluğu ciddiye almaları gerekir..

Alanur_Pelin
21-05-08, 13:58
bu arada ahlak konusu açılmıs,bence o arkadasım biraz yanlıs anlasılmıs,tam olarak anlatmak istediği anlasılmamıs galiba..
genellikle hani bizim toplumumuzda,öyle en yakın arkadasının sevgilisina asık ol filan falan denk düsmüyor..ve hani bu izleyici kitlesi yalnızca gençlerden de olusmuyor,o yüzden bu birlikteliği onaylamayan çok büyük bir çoğunluk var..evet belki gençlik dizisi,ama çocuğu yaslısı yetiskini onlar da izliyor..gençlik de böyle seyler çok rastlanıyor olabilir,ama diğer yas gruplarına hitap edemez bu birliktelik..ve bu çoğunluğu ciddiye almaları gerekir..
Arkadaşın Dediğini Ben Gayet İyi Anladım.

Dizide Olanların Bir Çoğu Artık Gerçektede Oluyor Zaten.

"Yakın Arkadaşlar Birbirine Aşık Olamaz" Onlar Bugüne Kadar Kardeşti...

Bu Yorumlar Bence Çok Saçma, Aşk Bir Kural Gerektirmiyor.

aylince
21-05-08, 14:00
O Bakışları Bana Çok Tuhaf Geldi...:img-hyste

Tabiki Onun İşine Yarar, Ama Bu Saatten Sonra Bencede Aslı Deniz'i Hatırlamaz.

Bende Şöyle Bir Tahminde Bulundum; Mine Efe'nin Hareketlerinden Aslı'dan Hoşlandığını Sezer.

Ve Efe'ye Aslı'dan Hoşlanıyor Musun? Bana Anlatabilirsin... Gibi Dost Yaklaşımında Bulunabilir.

sadece birşeyler anlıyor ama mine eski mine degil birşey yapmaz bence..:img-wink:

ayrıca diyelim deniz-aslı aşkı devam ediyor aslı affetti..ya nasıl affetsin aslı..deniz aslıyı aldattı..aslı-deniz istiyorsunuz tamam da bu nasıl affedilebilir birşey anlamıyorum..deniz gayet kendindeydi ve hatta efe onları gormese belki soylemeyecekti bile.istedigi kadar seviyorum desin..yanında mı aslının..kim yanında efe..hep efe yanında..bu hikayenin esas aşkı onlar bence..zaten hep birlikte sahneleri vardı onceden de gittikçe daha da yaptılar..

deniz aslıyı neden mineyle aldattı onu da anlamam..mine deniz aşkı yapmayacaklarsa neden boyle birşey yaptılar..deniz dizinin özel karakterlerindendi ama yaptıgı bu hatayla daha düşürdü kendini..hatta yaptıgı hatada hepinizi uzdum..hatta mineyi bile diyor..yani ne diyecegim bilemedim.hatta mı ne diyeyim dedim..tamam aslı da uzuldu ama mine için daha zor..mine oraya dertleşmek için gitmişti..neyse eski konuları açmayalım..:img-wink:

jojoo
21-05-08, 14:01
bu laf bence hiçbirşey anlatmıyor sadece deniz'in aslının acı çekmemesini öne sürerek kolayı seçip kaçmasını açıklıyor

ben bu laftan sonra birşey demem zaten.tamam sizin görüşünüzde bu ama kaçmak filan olmyuor yani.denizin yaptığını kaçmak olarak niteleyen birininde objektif bakamadığını düşünürüm kusura bakmayın.:icon_whis

emilie_claire
21-05-08, 14:01
Arkadaşın Dediğini Ben Gayet İyi Anladım.

Dizide Olanların Bir Çoğu Artık Gerçektede Oluyor Zaten.

"Yakın Arkadaşlar Birbirine Aşık Olamaz" Onlar Bugüne Kadar Kardeşti...

Bu Yorumlar Bence Çok Saçma, Aşk Bir Kural Gerektirmiyor.

gerçekte olması birseyi değistirmez bence..illa gerçeklerle paralel mi gitmesi gerekir?..diziler hep gerçek gibi olsaydı zaten bütün basroller ölür,kimin eli kimin cebinde belli olmazdı..

yakın arkadaslar birbirlerine asık olurlar evet,ama kaç kisi takdir eder o ayrı konu..

deadly_angel
21-05-08, 14:06
Ben Aslı&Efe aşkına kardeş gibi büyüdükleri için karşı değilim.Ona bakılırsa Aslı ve Deniz de kardeş gibi büyüdüler.Aslı aşkını kendi içinde gizli saklı yaşadığı için bize sevimli geldi.

Ben o yüzden Aslı&Efe aşkına kardeş gibi büyüdüler düşüncesiyle yaklaşmıyorum.Benim karşı olduğum tek nokta senaristin aşk konularındaki tutarsız kalemi.Birkaç bölümlük bir bocalama süreci geçirildi.Karakterlerin birbirleriyle olan etkileşimleri konusunda...

Yok mudur çevrenizde yıllar yılı birbirlerinin en iyi arkadaşı olup sonra günün birinde birbirlerine karşı bambaşka duygular hisseden ya da bunun farkına varan.

Aslı&Efe aşkı benim kesinlikle istediğim birşey değil.Ama dizinin gidişatı düşünülürse çok yadırganacak birşey de değil şu saatten sonra.Burada Deniz'e yapılan herhangi bir haksızlık görmüyorum ben. Aslı davranması gerektiği gibi davranıyor.Sonuçta kendisini aldatan sonrasında çekip Amerika'ya giden bir adam için yatak döşek ağlayamaz herhalde.Ağlasaydı Aslı'dan şüphe ederdim ben.Deniz&Aslı aşkı hiçbir zaman güven üzerine kurulmuş bir beraberlik olmadı.Aslı her zaman gerek Mine olsun gerek Duygu bir şüphe içinde yaşadı ve yaklaştı Deniz'e.

Bundan sonra Aslı&Deniz aşkının tekrar başlamasını kesinlikle istemiyorum.Zaten görmeye tahammül edemediğim sıkıcı ilişkileri yüzünden diziden soğumuştum.

Efe karakteri belki değişen en son karater oldu ama o da değişti, bir tuhaflaştı.Esprileri, bakış açısı bile aynı değil artık.

Ahlak meselesi olarak bakamyı yalış buluyorum.Sonuçta olay yine örnek alıp almama meselesine dönecek.Televizyon dizilerini kendimize örnek alacaksak vay halimize.Sonuçta hiçbir toz pembe değil...

SuluSaray
21-05-08, 14:07
Fragmani gördüm ama yeni yorum yapabilme vakti buldum.
Fragmanda kafama takilan tek yer, daha dogrusu kafama takilmadi, acik ve net efe asli aski yine ortaya cikti. Tango yaparken, sanirim asli umutla yapiyordu, o an efenin gözü hep aslidaydi.
Birde asliya elbiyse falan yollanmis, kim yolladi orayi tam anlayamadim??
Umarim minemde cansuyu kurtarmada basarili olur ve artik onunda hayati düzene girer. :love05:

hayallerim
21-05-08, 14:23
cok sacma ama cıddı cıddı bırbırlerıne kardes gozu ıle baktılar efe denızle aslının bazı seyler arasında gectıgını bılıyor ve gordu de bunu bıle bıle nasıl o gozle bakabılırkı bu cok sacma bazıları buna ahlak cercevesınden bakmayın dıyor ama nasıl bakılmasın bız bu felsefe ıle buyumedıkmı yanı bılmıyorum o zaman herkes bırbırıne buda benım ılerde sevgılım olabılır gozuylemı bakacak artık denız gelır o da su ya asık olur bıraz da onunla takılır ne dersınız ahlakla bakmıyalım dıyen arkadaslar buyur burdan yak

esra2
21-05-08, 14:26
Fragmani gördüm ama yeni yorum yapabilme vakti buldum.
Fragmanda kafama takilan tek yer, daha dogrusu kafama takilmadi, acik ve net efe asli aski yine ortaya cikti. Tango yaparken, sanirim asli umutla yapiyordu, o an efenin gözü hep aslidaydi.
Birde asliya elbiyse falan yollanmis, kim yolladi orayi tam anlayamadim??
Umarim minemde cansuyu kurtarmada basarili olur ve artik onunda hayati düzene girer. :love05:

kim yollayacak tubisim efe yollamistir kesin!!! artikparalandi ya!! belkide tangoyu asliyla yapar belki ordada askini ilan eder!

wyand0tte
21-05-08, 14:49
2. fragmanı izledim ve resmen sinirlendim ya ben efe-aslı aşkı istemiyorum...bu saatten saonra nasıl inandırıcılığı olur...aslı denize aşıktı guya...hadi olmadı umut çıktı o da boşunaydı...
ya efe-aslı olsun isterdim başlarda ama böyle birşeyin olmayacağını gözümüze soktular hopppp şimdi çevirdiler aslı-efe yaptılar...bu aşkın filizlenmesi umarım zaman alır...zamanla olur.. efede sırf aslıyı o gece şık görünce aşık olmaz..deniz gibi...
aslı-efe olacaksa bunu inandırsınlar bize..

eylem.i
21-05-08, 15:29
Ben Aslı&Efe aşkına kardeş gibi büyüdükleri için karşı değilim.Ona bakılırsa Aslı ve Deniz de kardeş gibi büyüdüler.Aslı aşkını kendi içinde gizli saklı yaşadığı için bize sevimli geldi.

Ben o yüzden Aslı&Efe aşkına kardeş gibi büyüdüler düşüncesiyle yaklaşmıyorum.Benim karşı olduğum tek nokta senaristin aşk konularındaki tutarsız kalemi.Birkaç bölümlük bir bocalama süreci geçirildi.Karakterlerin birbirleriyle olan etkileşimleri konusunda...

Yok mudur çevrenizde yıllar yılı birbirlerinin en iyi arkadaşı olup sonra günün birinde birbirlerine karşı bambaşka duygular hisseden ya da bunun farkına varan.

Aslı&Efe aşkı benim kesinlikle istediğim birşey değil.Ama dizinin gidişatı düşünülürse çok yadırganacak birşey de değil şu saatten sonra.Burada Deniz'e yapılan herhangi bir haksızlık görmüyorum ben. Aslı davranması gerektiği gibi davranıyor.Sonuçta kendisini aldatan sonrasında çekip Amerika'ya giden bir adam için yatak döşek ağlayamaz herhalde.Ağlasaydı Aslı'dan şüphe ederdim ben.Deniz&Aslı aşkı hiçbir zaman güven üzerine kurulmuş bir beraberlik olmadı.Aslı her zaman gerek Mine olsun gerek Duygu bir şüphe içinde yaşadı ve yaklaştı Deniz'e.

Bundan sonra Aslı&Deniz aşkının tekrar başlamasını kesinlikle istemiyorum.Zaten görmeye tahammül edemediğim sıkıcı ilişkileri yüzünden diziden soğumuştum.

Efe karakteri belki değişen en son karater oldu ama o da değişti, bir tuhaflaştı.Esprileri, bakış açısı bile aynı değil artık.

Ahlak meselesi olarak bakamyı yalış buluyorum.Sonuçta olay yine örnek alıp almama meselesine dönecek.Televizyon dizilerini kendimize örnek alacaksak vay halimize.Sonuçta hiçbir toz pembe değil...

çok güzel yazmışsın herkes tutturmuş aslı-deniz diye denizin yaptıklarından sonra olması biraz saçma olurdu kim kendini aldattığını birisiyle olmak ister ki zaten..dizinin başından beri efe-aslı olacağını biliyordum bencede en doğrusu bu ''bence''

dilara-1905
21-05-08, 15:34
Arkadaşlıktan aşk doğabilir bunda birşey yok ama aslı ve efe arkadaşlıktan da öte kardeş gibiydiler yani onlar şimdi aşık olsa birbirine ne biliym garip olur bence güzel durmaz içten olmaz gibi geliyor bana ben böyle birşey olsun istemem.

deadly_angel
21-05-08, 15:35
çok güzel yazmışsın herkes tutturmuş aslı-deniz diye denizin yaptıklarından sonra olması biraz saçma olurdu kim kendini aldattığını birisiyle olmak ister ki zaten..dizinin başından beri efe-aslı olacağını biliyordum bencede en doğrusu bu ''bence''

Ben tahmin ediyordum sonunda böyle olacağını.Sırasını bekliyordum sadece.Gerçi zamanlama biraz tuhaf oldu.Ama bu Deniz'in gidişiyle alakalı bir durum değil.Senaristin diziyi rayına bit anda sokamaması ile ilgili.İzlerken çok yadırgayacağımı sanmıyorum.Beni şaşırtan tek şey karakterlerin neyi istediğinin belli olmayışı.

Zaten dizi eskisi gibi değil.Bana göre Aslı&Deniz hiçbir zaman olmadı.Efe&Aslı aşkını zaman içerisinde yavaş yavaş izleyeceğiz gibi.Bir anda herşey olup bitmeyecektir.

emirdag_güzeli
21-05-08, 15:51
Bende efe -asli askina siddetle karisiyim ama zaman gosterecek asli-deniz mi oalcak efe-asli mi..
bide fragmanda asli'ya bir elbise geliyor(ustune cok guzel yakismis bu ayri0 ama kimden geldi acep.??ben denizden gelemsini isterim ama oylew degil ya umuttan( ve ben oyle saniyorum) yada efe;den oh tango yarismasi icin hem tango'nin rengi d kirmizi yani .
ben sanmistim bu tango meselesi kapandi ama oyle degilmis..cok sikici bir bolum olacak..asli-efe askina hayirrrrrr.

bide niye hep mine farkedior boyle seyleri, denizde de oyledi anlamisti asli'nin denizden hoslandini ve deniz dah kendisi farkina varmistii ama deniz asli dan da hoslaniyor hem bu seferde efe'nin asliy a dogru bakislari gene mine goruyor..:img-tomat

sapsız
21-05-08, 16:57
22:45 'te yani yaprak dökümü'nden sonra kavak yelleri'nin tekrarı varmış ..
söyliyim dedim ..
izlemeyenler için son fırsat ..
zaten çoğu ark. izlemiyor ..

gizem_89
21-05-08, 17:08
kavak yellerini uzun zamandır takip etmiyorum geçen haftada parmaklıklar ardındanın reklam aralarında bi baktım tam olarak neler oldu kısa bi özet geçerseniz sevinirim efe ve aslı gerçekten birbirine aşık olacak gibi bu hafta fragmanlarda neler vardı gidişat ney?

>>miray<<
21-05-08, 17:29
mine neden farkediyor....
demekki cevresinde olup biteni farkina varabilicek kadar gözlemliyebiliyor.....

Apple101
21-05-08, 17:32

Aslı&Efe ve Aslı&Deniz aynı değil ki..Aslı&Efe kardeş gibi büyüdü evet ama Aslı&Deniz kardeş gibi büyümüş görünselerde Aslı Deniz'e 5 yaşından beri aşık..
yani Aslı kendini bildi bileli Deniz'e aşıktı..ona açılamadığı için de dostlardı 17-18 yaşına kadar.
Efe'yle ilişkileri ise tamamen farklı..Aslı Efe'ye hiç bir zaman o gözle bakmadı..onu "sadece" arkadaş hatta arkadaşlıktan öte kardeş gibi gördü 18 yıl boyunca..

bu yüzden Aslı&Deniz aşkı Aslı&Efe gibi değil..olamaz da.. ben çoğu insanın bu yeni çifti çok yadırgayacağına inanıyorum.

tabii ki de Aslı onu aldatan biri için senin teriminle "yatak döşek" ağlamayacaktı..ama Deniz onun için yeni hayatına giren ve yeni tanıdığı biri değil ki..Deniz onun çocukluk arkadaşıydı. ağlamasa bile onu en azından ara sıra hatırlayabilirdi değil mi? ya da onun gittiği ikinci gün güle eğlene Umut'la gezmesi gerekmezdi..

Aslı&Deniz aşkının şüphe üzerine kurula olmasına da katılmıyorum..Aslı, Mine ve Duygu'ya şüpheli baktı çünkü Deniz'i kıskanıyordu..ve bence bu Deniz'e olan güvensizliğinden değil karşısındakilere duyduğu güvensizlikten kaynaklanıyordu..
Mine konusunda da haklı çıktı..ama bu olayda Deniz'de güvenini sarstı Aslı'nın o başka.

zaten senaristler Aslı&Efe yaparlarsa bir daha Aslı&Deniz zor olur gibime geliyor..dizide o çift olursa dostluk da kalmaz..
Deniz Amerika'dan döndüğünde Efe'ye "iyi yapmışsın kardeşim Aslı'yla sevgili olmakla" demiyecek herhalde..o yüzden Aslı&Deniz&Efe dostluğu gibi Aslı&Su dostluğu da kalmayacak artık bu dizide..

ada-1903
21-05-08, 17:39
Aslı&Efe ve Aslı&Deniz aynı değil ki..Aslı&Efe kardeş gibi büyüdü evet ama Aslı&Deniz kardeş gibi büyümüş görünselerde Aslı Deniz'e 5 yaşından beri aşık..
yani Aslı kendini bildi bileli Deniz'e aşıktı..ona açılamadığı için de dostlardı 17-18 yaşına kadar.
Efe'yle ilişkileri ise tamamen farklı..Aslı Efe'ye hiç bir zaman o gözle bakmadı..onu "sadece" arkadaş hatta arkadaşlıktan öte kardeş gibi gördü 18 yıl boyunca..

bu yüzden Aslı&Deniz aşkı Aslı&Efe gibi değil..olamaz da.. ben çoğu insanın bu yeni çifti çok yadırgayacağına inanıyorum.

tabii ki de Aslı onu aldatan biri için senin teriminle "yatak döşek" ağlamayacaktı..ama Deniz onun için yeni hayatına giren ve yeni tanıdığı biri değil ki..Deniz onun çocukluk arkadaşıydı. ağlamasa bile onu en azından ara sıra hatırlayabilirdi değil mi? ya da onun gittiği ikinci gün güle eğlene Umut'la gezmesi gerekmezdi..

Aslı&Deniz aşkının şüphe üzerine kurula olmasına da katılmıyorum..Aslı, Mine ve Duygu'ya şüpheli baktı çünkü Deniz'i kıskanıyordu..ve bence bu Deniz'e olan güvensizliğinden değil karşısındakilere duyduğu güvensizlikten kaynaklanıyordu..
Mine konusunda da haklı çıktı..ama bu olayda Deniz'de güvenini sarstı Aslı'nın o başka.

zaten senaristler Aslı&Efe yaparlarsa bir daha Aslı&Deniz zor olur gibime geliyor..dizide o çift olursa dostluk da kalmaz..
Deniz Amerika'dan döndüğünde Efe'ye "iyi yapmışsın kardeşim Aslı'yla sevgili olmakla" demiyecek herhalde..o yüzden Aslı&Deniz&Efe dostluğu gibi Aslı&Su dostluğu da kalmayacak artık bu dizide..

kesinlikle katiliyorum!
Efe-Asli ile Asli&Deniz cok farkli!
Her bakimdan!

Eski bolumleri izlediginde gorursunuz..
Asliyi Efede o balo gecesinde gordu, Denizde..ama Efe ona yan gozle bakmayi bile dusunmedi!

Deniz'i Mineden kiskandi..
ama Sudan asla!
yahu bu kiz 5 yasindan beri ikisinden sadece birisini sevmis!

Deniz Efeye 19. bolumde "Asli sana emanet ona iyi bak kardesim" dediginde
Efe Asli uyurken "Ben sana Deniz'in gozuyle nasil bakarimki Kuzu? Ben sana hic oyle bakmadimki" demisti!
Hatirlayin!

Yani Efe-Asli ile Asli&Deniz kiyaslanamaz bile..:img-wink:

gizem_89
21-05-08, 17:51
"Ben sana Deniz'in gozuyle nasil bakarimki Kuzu? Ben sana hic oyle bakmadimki" güzel laf ama ne olursa olsun urladaki gibi dost urladaki gibi sevdalı urladaki gibi masum değiller..aslının aşkını deniz kirletmeden önce efe aslı denizken denizin kalbinde bir mine açerken kıskanç üzgün masum aslı daha güzeldi... dost kardeş aşık efe daha güzeldi... mine hırçın umursamazken bile güzeldi ...ama denizi hiç öyle içten sevemedim ihanette soğuttu beni iyice ondan inşallah aşk oyunu gibi olmaz bu dizi ordada kerem gidince yeniden başlattılar tutmadı şimdide deniz aslı aşkı bitince efeyle olmazsa heba olucak dizi ...Uzayınca diziler sıkıyor ve kendini tekrarlıyor bu bir gerçek

ups!
21-05-08, 17:57
ya bi yerde şu şiiri buldum.valla ağlıycaktım nerdeyse ya!ilk bölümlerdeydi galiba tanıtım şiirlerinden.

denize çelme taktım,aslının saçını çektim
canım kızmayın yaa sadece 5 yaşındaydım
ah be abi ne iyiydik eskiden
aniden 3+1 olduk işler karıştı,mine gelince yanii..
herkes birbirini severken birden aşık oldu
biri küstü biri ağladı biri sevildi biri sevdi
kimi dost kimi sevgili oldu
yani arkadaş bize olanlar büyüyünce oldu

ada-1903
21-05-08, 18:08
"Ben sana Deniz'in gozuyle nasil bakarimki Kuzu? Ben sana hic oyle bakmadimki" güzel laf ama ne olursa olsun urladaki gibi dost urladaki gibi sevdalı urladaki gibi masum değiller..aslının aşkını deniz kirletmeden önce efe aslı denizken denizin kalbinde bir mine açerken kıskanç üzgün masum aslı daha güzeldi... dost kardeş aşık efe daha güzeldi... mine hırçın umursamazken bile güzeldi ...ama denizi hiç öyle içten sevemedim ihanette soğuttu beni iyice ondan inşallah aşk oyunu gibi olmaz bu dizi ordada kerem gidince yeniden başlattılar tutmadı şimdide deniz aslı aşkı bitince efeyle olmazsa heba olucak dizi ...Uzayınca diziler sıkıyor ve kendini tekrarlıyor bu bir gerçek

Bence Istanbuldaki halleri bile bir cok dizinin Istanbul'a geldikleri hallerinden cok daha iyiydi!
Bu diziye ne olduysa yeni senaristler gelince oldu..
Cunku 36 bolum rayina oturmus bir diziyi sen alip baska bir rotaya koyarsan arkandan kac kisi gelir malum..bakin cok kisi birakti, coook kisi mutsuz, cok kisi mantik bulamiyor, cok kisi anlam veremiyor olanlara..

Efe-Asli gibi bir ihtimal zaten bu dizinin sonu olucak..
cunku bu dizinin temelini bozucaklar..ve temeli olmayan birsey nasil ayakta kalicak cok merak ediyorum..
dostluk, ask, gecmis silinip atilicak..:icon_sorr

Ne zannediyorlar?
Efe-Asli yapinca..Deniz gelip "Benden sana bir kac taktik.." "Cok yakismisiniz" "Ah benim ugruna cekip gittigim kiz..afferim Efe iyi bir secim" mi diyecek?
Ve biz seyirciler olarak..afferim takdir ettim bu buyuk davranisimi diyecegiz?

Aslinin illaki birisiylemi olmasi gerekiyor? Dunyadaki butun erkekler gitti bir tek Efeyemi asik olmasi gerekiyor?
Biraz Mineyle ugrassinlar..onun kendi cikarlari haricinde bu dizide pek bir rolu yok zaten..biraz kendi ask hayatini bulsun..yeni ortamlara girsin..ailesini tanisin..

Cigdem o tanitimi hatirliyorum..cok guzeldi soylediklerindede cok hakli..
"Buyumeyi" nasil olsa herkese ihanet,yalan,kuzuya kurtluk yapmaktir diyen senaristlerimizide ozetleyen bir siir olmus :img-wink:

CicimBenim
21-05-08, 18:29
Deniz Asli'yi aldattigi bolumden beri diziyi izlemiyorum ama fragmanlari ve ozetleri hic kacirmiyorum. Ikinci fragmani izledigimde Efe'nin Asli'ya olan bakislari hic hosuma gitmedi cunku kesinlesti... Efe Asli'ya asik oldu ve farkina vardi, Asli'da Efe'ye asik oldu ama farkinda degil. Eger dizi boyle bir sacmaliktan sonra yinede reytingleri tutturursa yuh derim artik!

Asli ve Efe aski hic olmamali, senarister takip etmiyormu burayi? Nasil bir tepki aldiklarini gormuyorlarmi? Cogu kisinin buna karsi ciktiklari hicmi belli olmuyor? Eger millet bundan sonra bu aski izlerse iste ozaman senarister istediklerini yapacaklar ve bizim dediklerimiz isteklerimiz bosa gidecek.

Karsi cikalim arkadaslar, Deniz geri gelsin! Asli Deniz'in ihanetinin acisini ondan baska turlu alsin! Asli-Efe olmasin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kardeslik bitmesin

Duygu$
21-05-08, 19:10
Vs. vs.

ya bişey söylücem bu yorumu görünce dayanamadım, dünyanın her yerindeki insan insandır arkadaşlar.yani şu bölgedeki insanın arkadaşına aşık olmaya hakkı var da, şu bölgedekinin yok diye birşey olamaz!

ada-1903
21-05-08, 19:41
ya bişey söylücem bu yorumu görünce dayanamadım, dünyanın her yerindeki insan insandır arkadaşlar.yani şu bölgedeki insanın arkadaşına aşık olmaya hakkı var da, şu bölgedekinin yok diye birşey olamaz!

Sanirim o yorumu yapan arkadas bolge insanindan degil..
kultur farkindan bahsediyor..
DCdeki bir cok konu Turkiyeye bir iki beden buyuk gelir..yani Turkiyedeki kulturle ters dusebilir..
ve her kulturun sinirlari ve "tore"leri farklidir..
yoksa elbette ask ve insanoglu her yerde bir nevi aynidir :img-wink:

gizem_89
21-05-08, 19:45
Bence Istanbuldaki halleri bile bir cok dizinin Istanbul'a geldikleri hallerinden cok daha iyiydi!
Bu diziye ne olduysa yeni senaristler gelince oldu..
Cunku 36 bolum rayina oturmus bir diziyi sen alip baska bir rotaya koyarsan arkandan kac kisi gelir malum..bakin cok kisi birakti, coook kisi mutsuz, cok kisi mantik bulamiyor, cok kisi anlam veremiyor olanlara..

Efe-Asli gibi bir ihtimal zaten bu dizinin sonu olucak..
cunku bu dizinin temelini bozucaklar..ve temeli olmayan birsey nasil ayakta kalicak cok merak ediyorum..
dostluk, ask, gecmis silinip atilicak..:icon_sorr

Ne zannediyorlar?
Efe-Asli yapinca..Deniz gelip "Benden sana bir kac taktik.." "Cok yakismisiniz" "Ah benim ugruna cekip gittigim kiz..afferim Efe iyi bir secim" mi diyecek?
Ve biz seyirciler olarak..afferim takdir ettim bu buyuk davranisimi diyecegiz?

Aslinin illaki birisiylemi olmasi gerekiyor? Dunyadaki butun erkekler gitti bir tek Efeyemi asik olmasi gerekiyor?
Biraz Mineyle ugrassinlar..onun kendi cikarlari haricinde bu dizide pek bir rolu yok zaten..biraz kendi ask hayatini bulsun..yeni ortamlara girsin..ailesini tanisin..

Cigdem o tanitimi hatirliyorum..cok guzeldi soylediklerindede cok hakli..
"Buyumeyi" nasil olsa herkese ihanet,yalan,kuzuya kurtluk yapmaktir diyen senaristlerimizide ozetleyen bir siir olmus :img-wink:

istanbuldaki halleri diğer dizilere kıyasla belki iyi olabilir ama gerçektende eski tadı yok senarist değişikliği tabiki etkili olmuştur oturmuş karakterleri yeni bir karakter olarak yazmışlar sanki bilmiyorum Allah sonunu hayır etsin bu dizinin

4ewerbrucas
21-05-08, 19:49
ya niye bu kadar karşısınz onlar 3 kişiydi hepsi de kardeş gibiydi ilk aslı denize aşıktı denizin gözü aslıyı değil mineyi görüyordu aslı kardeşi gibiydi ama sonra sevgili oldular şimdi efe ile olursa yadırgamam ayrıca uyarlama olduğu başından beri efe aslı ve denizin resimlerinden belli kültür farkı olabilir ztn çoğu olayı göstermediler son olarak aslı&deniz ve aslı&efe aşkı farklı birirnin babasından diğerinin ablasının çocuğu yok şimdi de beraber kaçmadılar:img-hyste aslı&deniz değil de aslı&efe aşkı daha masum gelir bana

esra2
21-05-08, 19:54
Ben birseyi cok merak ediorum, efe simdi asliya asik oldu, denizinyuzune nasil bakacak gercekte degil, dukkanina astigi resime, denize nasil bakacak, haha gittinkuzu banami kaldi sonundami diyecek!! yani cok merak ediorum ne diyecek yada asli, bunlarinikisi cikmayabasladi ne tesadufki resme gozu kayiyo nediyecek kusura bakma sen bana ihanet ettin bende simdi sanami ediorum diyecek!!..

madem deniz gelmiro bari dukkandaki resmi gosterin bize, bari orda hatirlasin asli efe su mine!!! neden kimse denizi hatirlamior ya!!!

Duygu$
21-05-08, 19:55
Sanirim o yorumu yapan arkadas bolge insanindan degil..
kultur farkindan bahsediyor..
DCdeki bir cok konu Turkiyeye bir iki beden buyuk gelir..yani Turkiyedeki kulturle ters dusebilir..
ve her kulturun sinirlari ve "tore"leri farklidir..
yoksa elbette ask ve insanoglu her yerde bir nevi aynidir :img-wink:

yani demek istediğim, orda yadırganmıyosa burda da yadırganmamalı dünyadaki bütün insanlar aynı duyguları hissediyolar, şu eşcinsellik konusunda haklısınız ama ben bunda bi anormallik görmüyorum arkadaşla sevgili olma olayında

Duygu$
21-05-08, 19:58
istanbuldaki halleri diğer dizilere kıyasla belki iyi olabilir ama gerçektende eski tadı yok senarist değişikliği tabiki etkili olmuştur oturmuş karakterleri yeni bir karakter olarak yazmışlar sanki bilmiyorum Allah sonunu hayır etsin bu dizinin

bence karakterler oturmamıştı, çünkü hatırlarsanız eski senaristin yazığı son bölüm 36. bölümdü ve o bölümde deniz aslıyı yatağa çekince herkes çok şaşırmıştı deniz böle deildi fln demişti..ikinci bi örnek, aslı gibi iyi kalpli bi kızın denizle çıkmaya başladıktan sonra mineye tavırları, masadan kovuşu vs..bunlra herkes şaşırdı, ama o zamanlar suçlucak bişi yoktu ortada, şimdi senarist değişikliği var diye herkes bunu söylüyo gerekçe olarak, senarist değişikliği değil bence karakterler üzerinde etki yapan..onların genç oluşu..

emilie_claire
21-05-08, 20:12
yaa cidden biz burada bosuna gırtlak patlatıyoruz..

nasıl aynı yaa efe-aslı ve aslı-deniz..?..bir türlü anlayamıyorum..eğer aynı olsaydı,alp çıkınca,aslı'yı kıskanan deniz değil efe olurdu,baloda öyle görünce asık olan da efe olurdu..

efe eğer böyle birşey yaparsa denize en büyük kazığı atmıs olur..

esmer_-ezel
21-05-08, 20:12
bende bunu anlatmaya çalışıyorum aslı&deniz yadırganmıyorda aslı&efe yadırganıyor ikisi de aynı kapıya çıkıyor bence

arkadaşım tmm belkı baştan olsaydı yadırgamazdık ama aslı önce denızle oldu ve biz onun o büyük aşkını sevmıştık sonra deniz gıderken aslı yı efeye emanet ettı burda efenın yapmış olduğu emanete hıyanet olmuyorda ne oluyor üstelık denizin hala aslı yı sevdığını de biliyor bu durumda efenın yaptığı kardeşliğe emanete hıyanetlık olur bu benım şahsı fıkrım katılıp katılmamakta özgürsünüz bence bu kardeşlığın devam etmesı için aslı efe asla olmamalı:img-tomat

Raymond
21-05-08, 20:16
Aslı'sını, Deniz'ini, Mine'sini, alayını geçtim de, çok merak ediyorum resmi sitede "İbrahim 2-3 bölüm sonra dönerse yazdıklarınıza pişman olursunuz." diyen moderatör arkadaşlar hala hesabını neden vermez acaba, İbrahim'in sezon sonuna kadar İbrahim Kendirci'nin diziden ayrılmasının?

Ha eğer ki dönerse sezon sonundan önce o zaman İbrahim Kendirci'nin kendi sitesindeki "Sezon sonuna kadar gelmeyecek." açıklamasını yalanlaması gerekiyor.

Ne dizinin içinde olanlar belli ne dizinin dışında olanlar...

Tabip arzuhalım yaz yare böyle...

4ewerbrucas
21-05-08, 20:20
arkadaşım tmm belkı baştan olsaydı yadırgamazdık ama aslı önce denızle oldu ve biz onun o büyük aşkını sevmıştık sonra deniz gıderken aslı yı efeye emanet ettı burda efenın yapmış olduğu emanete hıyanet olmuyorda ne oluyor üstelık denizin hala aslı yı sevdığını de biliyor bu durumda efenın yaptığı kardeşliğe emanete hıyanetlık olur bu benım şahsı fıkrım katılıp katılmamakta özgürsünüz bence bu kardeşlığın devam etmesı için aslı efe asla olmamalı:img-tomat

tamam ben anlıyorum ama ihanet eden niye efe oluyor aralarındaki aşk karşılıklı olucak o zman aslı da ihanet ediyor hemde denize değil sadece su"yada ihanet ediyor

esmer_-ezel
21-05-08, 20:24
tamam ben anlıyorum ama ihanet eden niye efe oluyor aralarındaki aşk karşılıklı olucak o zman aslı da ihanet ediyor hemde denize değil sadece su"yada ihanet ediyor

orda haklısın işte eğer böyle birşey olursa aslı hem su ya hem de denize ihanet ederken efe de denize ve onla olan kardeşliğine ihanet eder bundan dolayı söylüyomya bu beraberlık hiç olmamalı :img-tomat:img-tomat

GÜL GÜZELİ
21-05-08, 20:33
ya ne ihanetinden bahsediyoruz biz. aslı ve deniz sevgili degillerdi yani deniz gittiginde aslıya bekle beni dönücem filan demedi o zaman neden aslı kalbini kapatsın suya yazık olucak belki ama suyu eski sevgilisi olarak efe düşünmemişken aslı napabilirki hem efe kendi agzıyla diyodu hep sana o gözle nasıl bakarım kuzu diye yani onunda hesap ettigi bişey degildi ki efenin elinde olmayan şeyler gelişti ki bunun için zaten oda suçlucak kendini aa ben aslıya aşıgım tamam oldu bitti dicek hali yok efe kimbilir ne üzülücek içine kapanıcak belki aslıyla görüşmeyi kesicek taki bu aşkı kabullenene kadar aslıda başda efe gibi kıvranırken sonradan karşılık vericegi için öyle görünüyo yani sorun kalmıcak bence ortada ihanet degil beklenmedik bi anda gelişen süpriz duygular mevcut:D

4ewerbrucas
21-05-08, 20:37
ya ne ihanetinden bahsediyoruz biz. aslı ve deniz sevgili degillerdi yani deniz gittiginde aslıya bekle beni dönücem filan demedi o zaman neden aslı kalbini kapatsın suya yazık olucak belki ama suyu eski sevgilisi olarak efe düşünmemişken aslı napabilirki hem efe kendi agzıyla diyodu hep sana o gözle nasıl bakarım kuzu diye yani onunda hesap ettigi bişey degildi ki efenin elinde olmayan şeyler gelişti ki bunun için zaten oda suçlucak kendini aa ben aslıya aşıgım tamam oldu bitti dicek hali yok efe kimbilir ne üzülücek içine kapanıcak belki aslıyla görüşmeyi kesicek taki bu aşkı kabullenene kadar aslıda başda efe gibi kıvranırken sonradan karşılık vericegi için öyle görünüyo yani sorun kalmıcak bence ortada ihanet degil beklenmedik bi anda gelişen süpriz duygular mevcut:D;

ya aslında herkes haklı biraz sinyallerini verebilirdi böyle birden bire çıkarmamaları gerekiyordu ama olucak gibi duruyor artık zevkle izlemek kalıyor yani en azından bana:img-hyste

Duygu$
21-05-08, 20:55
;

ya aslında herkes haklı biraz sinyallerini verebilirdi böyle birden bire çıkarmamaları gerekiyordu ama olucak gibi duruyor artık zevkle izlemek kalıyor yani en azından bana:img-hyste

ya daha ne sinyal verebilirler ki :D
9 bölümdür sinyalden geçilmiyo
ben de zevkle izlicem:img-wink:

emilie_claire
21-05-08, 20:56
ya ne ihanetinden bahsediyoruz biz. aslı ve deniz sevgili degillerdi yani deniz gittiginde aslıya bekle beni dönücem filan demedi o zaman neden aslı kalbini kapatsın suya yazık olucak belki ama suyu eski sevgilisi olarak efe düşünmemişken aslı napabilirki hem efe kendi agzıyla diyodu hep sana o gözle nasıl bakarım kuzu diye yani onunda hesap ettigi bişey degildi ki efenin elinde olmayan şeyler gelişti ki bunun için zaten oda suçlucak kendini aa ben aslıya aşıgım tamam oldu bitti dicek hali yok efe kimbilir ne üzülücek içine kapanıcak belki aslıyla görüşmeyi kesicek taki bu aşkı kabullenene kadar aslıda başda efe gibi kıvranırken sonradan karşılık vericegi için öyle görünüyo yani sorun kalmıcak bence ortada ihanet degil beklenmedik bi anda gelişen süpriz duygular mevcut:D

evet aslı'ya beni bekle demedi..onu efe'ye EMANET etti!..EMANET!..

aman ne güzel,efe iki acıtasyon yapar,kıvranır biraz,sonra dayanamaz aşkını itiraf eder..çok romantik yaa,herkes de inanır kesin bu aşka..hani ZOR aşk ya güya..hani aslı-deniz gibi monoton,sıkıcı,mıymıy aşk değil ya..o yüzden çoook sever herkes,çooook!!..bir avuç kişi de ZEVKLE izler..!

PatriciK
21-05-08, 20:58
;

canım yanlış söylüyosam düzeltirsin :img-hyste
kanımca eğer yanlış hatırlamıyosam sen minecisin.aslı efe aşkı demek dizinin iyice dc'ye dönmesi demek..eğer böyle olursa mine ölücek sonunda ..

alaz_alaz
21-05-08, 21:07
eveeet uzunca bir aradan sonra sahalara dönüş yaptıııım!:img-wink:

ama hiçte hoş başlamıyacam.bir dizi ancak kendini bu kadar dibe çeker.şimdi görülmüyor ama aslı-efe olursa ben eminim çok reyting kaybedecek.

aslı-efe nasıl olur ya?aklım hayalim almıyor!bunu nasıl normal görebiliriz!1.si onlar kardeş gibiydi.hadi diyelim bunu kabullendik.dostlar aşık olabilir diyelim(ki asla kabullenmem),sadece olay bu değil ki!efe deniz'e nasıl yapacak bunu?ya onlar bugüne kadar beraber büyümüşler,herşeyi paylaşmışlar.var mı öyle kardeşinin sevdiği kıza göz koymak?nerde yazar bu ya?bunu normal gören arkadaşlara sormak istiyorum.en yakın arkadaşınız sevdiğiniz kişiye aşık olsa sevgili olsalar ,bunu normal mi karşılarsınız?düşünün ya sizin nasıl aşık olduğunuz bile bile !

ada-1903
21-05-08, 21:19
Asli&Deniz = Asli-Efe :img-hyste :img-hyste
ayni diziyimi izliyoruz?
Herkesin zevki kendine..ama ortadaki bazi gerceklerin yok sayilmasi..:kahve

Gorelim bakalim Deniz dondugunde neler olucak..
Herkes istedigi aska kavusucak o zaman..
Mine Deniz'i "sevicek", Deniz bir baskasini
Efe Asliyi "sevicek", Asli bir baskasini
Dostluklari kaybolucak o uc kisinin..belki Efe Sue Ellenla kanki olmus olucak..Asli tabi izin verirse..herkes birbirinin kuyusunu kazicak..
simdiden bu ihtimaller korkunc geliyor :img-cray:

Fragmandaki Kamil yerini anlamadim..
Kamil yinemi hirsizlik yapmaya karar veriyor yoksa orada bir hilemi var? :img-pilot

Yine Metinimle Gonul'e kaldik :img-in_lo
umarim bu bolum bol bol tango yaparlar :img-hyste

GÜL GÜZELİ
21-05-08, 21:39
;

canım birden bire çıkmadı ki ilk önce bakışma ani elektiriklenme oldu sonra aslı efe ayrılmaz ikiliyken iice birleşik oldu yani daha fazla vakit geçirir oldu hem aslının umuta efe demesi kafamda efeyle konuşuyodum demesi daha ne kadar sinyel olucaktı ki.Ama digerlerinin haklılıgı konusunda haklısın denizin geri gelip aslıyla tekrar başlıyacagını düşünürken karşı karşıya geldikleri bu durum sarstı onları ama merak etme mi