Tüm Versiyonu Göster : Fanta Reklamı (Beyazıt Öztürk)
Şu sıralar bu fanta reklamlarını görmek için full time televizyon izliyorum yaa:) hepsi birbirinden müthis.. tabiki basroldee beyazıt öztürkk:img-wink:
sizin düşünceleriniz....??
Yayın tarihi: 01.05.2007
Reklam veren: Coca-Cola Şirketi / Fanta
Reklam veren yetkilisi: Aylin Kosova Bilgin
Reklam ajansı: Ogilvy & Mather
Yaratıcı yönetmen: Tibet Sanlıman
Yaratıcı grup: Burak Köprülü, Alper Göker
Yönetmen: Burcu Matur
Ajans prodüktörü: Onur Mis Kafadar, Berkay Tahmaz, Gamze Bayındır
Prodüksiyon şirketi: EFT
Müşteri ilişkileri: Elif Adalı, Rosita Habib
Stratejik planlama: Yusuf Muslubaş, Evren Gönenç
Müzik: Ömer Ahunbay/Jingle House
Kullanılan mecra: TV
şu sıralar sırf bu reklamı görmek için Tv başından ayrılmıyrum yaaa.. çok süper bişi olmuş.. hele sloganları...
"Dayak buldun kaç, limuzin buldun bin, Fanta buldun iç, şovmen buldun eğlen":)
"Fanta: eğlenceyi gaza getirmek için en iyi gazlı içecek"
http://img222.imageshack.us/img222/3981/fntaaaon8.png (http://imageshack.us)
http://img249.imageshack.us/img249/7240/5611yd2.jpg (http://imageshack.us)
http://img144.imageshack.us/img144/4240/fantajd5.jpg (http://imageshack.us)
http://img144.imageshack.us/img144/4240/fantajd5.24259137d2.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=144&i=fantajd5.jpg)
http://img144.imageshack.us/img144/3159/faaanttaaaai2.png (http://imageshack.us)
http://img144.imageshack.us/img144/3159/faaanttaaaai2.79e1da0c79.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=144&i=faaanttaaaai2.png)
MaD AvriL***
29-05-08, 17:04
Gizli Kameraaaaaaa!!!
Süper ya cok seviorumo reklamı cok sempatik buluyorumj ztn beyzaıt öztürk bence bu ülkenin ii sunucularından biri bence!
bu başlıgın açıldıgına sevindim bende dogal buluyorum açıkcası hele şu otostop çeken ögrencilerin hal ve harektlerini :)
Son çıkan reklamda yılın en güzel insanı ödülü vermek için çagırıyorlar beyaz7ın biraz acayibine gidiyo ama Gizli Kameraaa.. oldugu ortaya çıkıyor :)
Şarkının sözleride dilime takıldı :)
evet.. benim dilime de takıldı.. her tv açtığımda zap zap zap o reklamı aradığımdan artık ezberledim.. full time o şarkıyı söylüorum:):)
yanlız en son çıkan " yılın en güzel insanı ödülü" reklamında bi mantık mı diyim kamera mı diyim bi hata var.. şimdi adam 2 saat konuşuyo.. beyaz, kürsüye çıktıktan sonra 1-2 cümle söylüyo ve seyirciler coşuyor.. şöyle anlatıyım-o yaşlı adam kürsüde konusurken kürsünün önünde mavi-beyaz bi amblem gbi bişi var.. ama beyaz gelince orda FANTA yazıyor.. reklamı çekenler 2 sn. de pankartı değiştiremezler heralde.. o zaman biz görürdük.. o yüzden bence beyaza "gizlii kameraaaaa" olmadı .. beyaz önceden biliyodu herşeyi((bnce))
Not: reklamı bi daha izleyin ve dikkat edin..
beyazın son reklamı süper yaa '' beyaz gönüllerin kralı... o bir tabiat harikası..'' cok güzel olmus bence bende sürekli bu şarkıyı söylüyorum
^^darkness^^
31-05-08, 15:31
evet.. benim dilime de takıldı.. her tv açtığımda zap zap zap o reklamı aradığımdan artık ezberledim.. full time o şarkıyı söylüorum:):)
yanlız en son çıkan " yılın en güzel insanı ödülü" reklamında bi mantık mı diyim kamera mı diyim bi hata var.. şimdi adam 2 saat konuşuyo.. beyaz, kürsüye çıktıktan sonra 1-2 cümle söylüyo ve seyirciler coşuyor.. şöyle anlatıyım-o yaşlı adam kürsüde konusurken kürsünün önünde mavi-beyaz bi amblem gbi bişi var.. ama beyaz gelince orda FANTA yazıyor.. reklamı çekenler 2 sn. de pankartı değiştiremezler heralde.. o zaman biz görürdük.. o yüzden bence beyaza "gizlii kameraaaaa" olmadı .. beyaz önceden biliyodu herşeyi((bnce))
Not: reklamı bi daha izleyin ve dikkat edin..
Ben dikkatlice izledim...
Evet beyaz mavi bir bayrak var ama o 2 saat konuşan adam ceketini çıkarırken o mavi beyaz bayrağı da birden çekiyor ve fanta yazısı ortaya çıkıyor... o pan,kart değil küçük bir bayrak gibi... Hemen çekildiğinde çıkıyor...
Ve pek de mantık hatası görmedim açıkcası...
Evet beyaz mavi bir bayrak var ama o 2 saat konuşan adam ceketini çıkarırken o mavi beyaz bayrağı da birden çekiyor ve fanta yazısı ortaya çıkıyor... o pan,kart değil küçük bir bayrak gibi... Hemen çekildiğinde çıkıyor...
bende baktım zaten önlere dogru bakınca beyaz bişey var dansçı kızlar geçerken çekiyorduk belki?
pardon dikkat etmemişim.. daha önce hiç farketmedim o 2 saat konusan adamın bayrağı çekip aldığını.. öyleyse bence de mantık hatası yok.. tekrardan özür dilerim farketmemişim:img-wink:
Çok hoş bir reklam.
Eğer gerçekse süper bir şaka :D
...gamze!...
03-06-08, 18:17
çok güzel bir reklam
gerçek şakadır yani heralde :img-hyste
beyaz yukarı beyaz aşağı.beyaz gönüllerin kralı.o bir tabiat harikası
zaten çok seviyorum beyaz ı reklamıda süperr
bnde bayıldım reklama. rreklam çıkınca otomatik olarak şarkıyı söylemeye başlıyorum :D
foruma yazdığımdan beri ve sen cevap attığından beri aklıma takıldı o..
reklamı yüzlerce kes issledim..
bi baska arkadas ta demişti ztn ordaki dansçı kızlar alııp götürüo die.. ona dikkat ettim.. o 2 saat konusan adam götürmüo pankartı yada her nebiliyim b ayrağı.. dansçı kızlar götürüo:img-wink:
ohh be sonunda açıpa çıktı su:)
cok güzel reklam yapmıslar valla.
ben ilk fanta reklamını dağa çok sevmiştim vapurda fanta satıyordu galiba :img-hyste herkesde ona gülüyordu çok doğal bir reklam olmuşdu:img-wink:
HuLyA-Facu
09-06-08, 09:09
beyaz yukarı beyaz aşağı.beyaz gönüllerin kralı.o bir tabiat harikası :happy0064:happy0064:happy0064
üper bi reklam olmus beyaz nası sasıryodu ama :D:D
_yaseminci_
09-06-08, 20:43
bu reklam süper yaa
çok güzel olmuş
Beyaz zaten süper;)
^^darkness^^
10-06-08, 18:39
foruma yazdığımdan beri ve sen cevap attığından beri aklıma takıldı o..
reklamı yüzlerce kes issledim..
bi baska arkadas ta demişti ztn ordaki dansçı kızlar alııp götürüo die.. ona dikkat ettim.. o 2 saat konusan adam götürmüo pankartı yada her nebiliyim b ayrağı.. dansçı kızlar götürüo:img-wink:
ohh be sonunda açıpa çıktı su:)
:img-hyste:img-hyste
çok saol :)
RAGIP_ASLI
15-06-08, 14:01
son reklamın videosunu bulabildiniz mi ?
Kürsüde konuşan kişi gerçekten bir öğretim görevlisi,giydiği takım bile hemen sökülebilecek şekilde hazırlanmış
Magazin
30 Mayıs 2008 HÜRRİYET
<B>Fantacılar’ın size yaptığı şaka müthiş... Yaşadığınız şaşkınlık her halinizden belli ama ben yine de sormadan edemeyeceğim; gerçekten bu şakadan haberiniz yok muydu?
</B>- Yoktu. Bugünlerde herkes bana "Abi gerçekten kamera şakası mı, değil mi?" diye soruyor. Bu da reklamın doğru çekildiği anlamına gelir.
<B> Biraz da reklamın çekim aşamasından söz edelim...
</B>- Fanta’dan bana ilk teklif geldiğinde, film taş devrinde geçecekti. Bu iş büyük bir prodüksiyonla çekilmeliydi. Kısıtlı bütçe ile çekilirse sonuç kötü olabilirdi. Daha sonra bana bu gizli kamera projesini getirdiler. Bu senaryo çok hoşuma gitti. Çünkü benimle örtüşen, samimi bir işti. Spor salonunda, vapurda ve limuzin içinde olmak üzere üst üste üç çekim yaptık. Hepsi çok beğenildi. Çekimler bitti, Fantacılar bana "Abi dikkat et, bir şaka da sana yapabiliriz" dediler. Gülüştük ve konu kapandı. Tabii bütün bu konuşmalar tam bir yıl önce yapıldı. Neyse, geçtiğimiz aylarda birlikte çalıştığım arkadaşlarım bana Akatlar Kültür Merkezi’nde bir ödül töreni olduğunu söylediler. Bu dönem bizim ödül dönemlerimizdir. Okullardan, şirketlerden falan ödüller alırız. O gün de kalktım, törene gittim.
<B> Her ödül törenine gitmezsiniz, buna nasıl oldu da gittiniz peki?
</B>- Her gün şirkete uğrarım. Bu ödülün verileceği salon yani Akatlar Kültür Merkezi, benim şirketime çok yakın bir yer. O gün de bir işim yoktu. Bir de bana sekiz üniversitenin öğrencilerinin birleşerek bu ödülü verdiklerini söylediler, çok etkilendim, gitmek istedim. Ama ne ödülü alacağımı bilmiyordum...
<B> Yani "En iyi insan" ödülü alacağınızı bilmiyor muydunuz?
</B>- Ben hangi ödülü almaya gideceğimi bilmem. Bunu kimse bilmez. Çok az insan "Ben ne ödülü alacağım" diye sorar. Ben neden sormam, çünkü benim ne ödülü alacağım bellidir. Orhan Gencebay’ın da hangi ödülü alacağı bellidir. 12 yıldır bu işi yapıyorum. Bana hiç "Festivaldeki palyoço" ödülü verilmedi.. Benim alacağım ödül "En iyi stand-up’çı", "En iyi talk-show’cu", "En iyi talk-show programı" ya da "En iyi komedyen"dir. O yüzden ne ödülü alacağımı sormam. Törene giderim ve orada ne ödülü alacağımı öğrenirim.
<B> Neyse, sonra neler oldu?
</B>- Sahneye çıktım, tam konuşma yapacağım, bir hoca geldi ve "Bir dakika, önce ben bir şeyler söyleyeyim, sonra sen konuşursun" dedi. Şaşırdım, hareket hoşuma gitmedi. Neyse hoca konuşurken aralarda bir iki espri yaptım, normalde bu esprilerde öğrenciler gülmekten yıkılırdı, salonda tepki yok! Tuhaf bir durumdu. Bu arada hoca konuşmayı uzattıkça uzattıyor. Sıkıldım, bayılacağım. Abi ilk insandan başladı, iyi insan olmaya kadar getirdi konuyu... İşte o sırada ödülün "En iyi insan" ödülü olduğunu anlayınca şaşkınlığım daha da arttı. İnanın aklıma bana şaka yapılacağı falan hiç gelmiyor. Öte yandan ödülü düşünüyorum, çünkü "En iyi insan" ödülü bana çok ukalaca geldi. Sahneye çıkıp bu durumu bambaşka bir yere bağlamam gerektiğini kurguluyordum. 15-20 dakika sonra konuşma sırası bana geldi. Kürsüye çıktım ve "Öncelikli olarak beni insan yerine koyduğunuz için teşekkür ediyorum. Sonra ’En güzel’, ’En iyi insan’ seçtiğiniz için de teşekkür ediyorum. En iyisini seçmenize gerek yok, ’insan’ ödülü vermeniz yeter" dedim. "12 yıldır bu piyasanın içindeyim..." diye konuşmama devam ederken bir anda hoca üzerindekini çıkardı. İşte o an dondum kaldım.
<B> Canlı bomba mı sandınız?
</B>- Aynen öyle... Hocayla birlikte herkes ayağa kalktı ama ben o manzarayı hiç hatırlamıyorum ki. Adam üstünü bir anda açınca canlı bomba diye panikledim. Çünkü hocanın konuşması sırasında bir şey olacağını sezmiştim. Bir kere hocanın elbisesinin dikişlerine dikkat etmiştim. Hiç üzerindeki dekan, rektör elbisesi gibi değildi. Kabaydı... Gerçekten bu işin Fantacılar tarafından düzenlenmiş bir şaka olduğunu hiç anlamadım.
<B> Reklamın şaka olduğunu anlamayan izleyiciler de var...
</B>- Doğru. Mesela geçen gün bir teyze yolumu kesti, "Geçen gün televizyonda izledim, sana en iyi, en güzel insan ödülünü verdiler. Bu ülkede, bu ödülü o kadar çok hak ediyorsun ki" dedi. Evet, bu filmi gerçek zannedenler var. Sonucunda böyle bir ödül verilmesi, insanlara batmamış...
<B> Ama verilseydi de iddialı bir ödül olurdu...
</B>- Tabii ki "En iyi insan", "En güzel insan" başlığı altında ödül vermek, çok iddialı bir durum. Ama böyle bir ödül alacağımı öğrendiğimde çok da şaşırarak bakmadım olaya.
<B>Neden?
</B>- Çünkü zaman zaman çok komik ve enteresan ödüller verilebiliyor. Mesela geçtiğimiz hafta bana teknolojiyi en iyi kullanan şovmen ödülü verildi. Eğer böyle bir ödül veriliyorsa, öğrenciler "Bu ülkenin güzel bir şeyini seçelim" de demiş olabilir diye düşündüm. Dolayısıyla garip gelmedi.
Yazının tamamımı ....
ehehee:) dmeek canlı bomba sanmışşş..koptum yaaa:img-hyste
ama gerçek olsaydı bnce de beyaz olmalıydı o "en iyi insan "ödülü..:)
NOSTALJİK çok teşekkürlerr canımm.. çok mutlu oldum röportajı okuyunca.. ama dizifilm yöneticileri her an linki sileblir..:(
RAGIP_ASLI ben sana ö.m. le yollarım siteyi:img-wink:
ehehee:) dmeek canlı bomba sanmışşş..koptum yaaa:img-hyste
ama gerçek olsaydı bnce de beyaz olmalıydı o "en iyi insan "ödülü..:)
NOSTALJİK çok teşekkürlerr canımm.. çok mutlu oldum röportajı okuyunca.. ama dizifilm yöneticileri her an linki sileblir..:(
RAGIP_ASLI ben sana ö.m. le yollarım siteyi:img-wink:
Arkadaşlar gerçekten şaka yapılmış,amma iyi ayarlamışlar, resimde çekmiştim uygun zamanımda getiririm buralara.
teşekkürler arkadaşlar ,sildim daha silmem gerekir mi?
BEREN_KOLİK
17-06-08, 19:37
Çok güzel bir reklam her izlediğimde gülüyorum..
Ama beyaz o şarkyı hak ediyor...
Yılın güzel insanı
Cengiz SEMERCİOĞLU
Gizli kamera çekimleri üzerine kurulu Fanta reklamında bugüne kadar hep Beyazıt Öztürk gençlere şakalar yapıyordu.
Kaybeden takımın soyunma odasında, limuzinde, konferansa giden gençlerin otobüsünde Beyaz’ın yaptığı sürprizler gizli kamerayla kaydedilip yayınlanıyordu.
Son reklam filminde bu kez üniversite öğrencileri Beyazıt Öztürk’e kamera şakası yaptı.
Reklamda Beyaz bir üniversiteye ödül törenine gidiyor.
Bir anfide onlarca gencin karşısında tam ödül konuşması yapacağı sırada ödülü veren hoca ceketini parçalayarak çıkarıp altındaki Fanta tişörtüyle kalıyor.
O sırada gençler de ellerindeki kartonları kaldırarak Beyaz’ı tam anlamıyla şaşkınlığa uğratıyorlar.
Reklamı hazırlayan ajans Ogilvy&Mather’a açıp sordum, daha önceki Fanta reklamları gibi bu da yüzde 100 gizli kameraymış ve gerçekten Beyaz’ın hazırlanan şakadan haberi yokmuş.
Yani Beyaz gerçekten ödül almaya gitmiş oraya.
Peki aldığı ödülün adı ne;
"Yılın güzel insanı ödülü".
Peki Beyaz’ın aklına hiç mi gelmedi "Böyle ödül olur mu" diye araştırmak?..
Yoksa gerçekten kendini yılın en güzel insanı olarak mı görüyor Beyaz?..
Ogilvy’cilere de sordum bunu.
"Beyaz üniversite gençlerini kırmayan ve verilen her ödüle kendi gitmeye çalışan biri. Biz de bu özelliğini bildiğimizden böyle bir şaka hazırladık" dediler.
Ben de Beyaz’ın bu yönünü biliyorum ve takdir ediyorum.
Ama "yılın en muhteşem insanı", "yeryüzünün en erişilmez şovmeni", "böylesi bin yılda bir gelir" gibi ödüllerin üzerine atlamasa iyi olur.
Bu arada "yılın güzel insanı ödülü"nü almaya gittiği için ortaya iyi bir reklam filmi çıktığını da söylemeliyim.
Daha önceki Fanta reklamları gibi sıcak ve samimi...
Kaynak: hürriyet
Gazi_Fanı_Ecem
17-06-08, 22:53
benim özellikle
*yılın en güzel insan ödülüne cevabı
*izmir karşıyaka-konak arasındaki bir vapurdaki
şakaları çok hoşuma gidiyor
beyaz süper ötesi bir adam ya
Beyaz'ın o surat ifadesine ölüyorum her izlediğimde, öyle sasırıyo ki, korkuyo hatta (: (: Cok güzel bi reklam, hep Beyaz mı sasırtacak insanları, hep o mu süpriz yapacak?? :img-wink:
benimde en sewdiğim reklamlardan biri zaten reklamda beyazın olması yetior o bir tabiat harikası :happy0064
Çok güzel reklam ya.
İyi şakalamışlar Beyaz' ı :D
*elvedaderken*
20-06-08, 11:05
Çok güzel bi reklam beyazıt yeter çokm sevıyorum bu adamı yaaa:happy0064:happy0064
çıtkırıldım
20-06-08, 12:23
süper bi reklam olmus
beyaz nasıl sasırmıs ölee :D
hepmi o milleti sakalıcak birazda ona yapsınlar :D
lanetly_girl
20-06-08, 16:19
bence fanta reklamından çok beyaz reklamı olmuş çok tatlı adam ya çok güzel bi reklam olmuş benimde dilime takıldı:happy0064
FadeToBlack
20-06-08, 16:32
Reklamı her izlediğimde koparaktan yerlerdeyim :D :happy0064
*elvedaderken*
22-06-08, 14:32
yaa reklamda beyazıt olur da güzel olmaz mı???:img-hyste:img-hyste:img-pilot:happy0064
hilalll_johnny
28-06-08, 22:12
vall reklam süper ...arkadaş dediğin gibi beyazıt olurda düper olmasmııı
Cok güzeL oLmu$ yaa :)
Beyazzzz gönüLLerin kraLııııı o bi tabiaat harikasııı :happy0064
Gazi_Fanı_Ecem
18-07-08, 16:26
yaa reklamda beyazıt olur da güzel olmaz mı???:img-hyste:img-hyste:img-pilot:happy0064
vallaha lafı ağzımda almış yazmışsın saol
yani
beyaz olcak bir reklamda oda kötü olucak rüyamda görsem inanmam
maria clara
20-07-08, 13:17
son reklam da ki o beyaz için yapılan çok güzeldi bence o reklam gerçek çünkü adam üstündekileri çıkartırken beyaz çok korkmuştu çok matraktı ya beyaz için söylenen şarkı da çok güzeldi.
.:ozge-lale:.
21-07-08, 18:23
fanta son birkaç senedir reklamlarında Beyaz'ı oynatmakla yapıp yapacağı en güzel şeylerden birini yaptı her ne kadar tüketmesem de fantanın satışları arttı ve bu reklamlar bana göre harika ;)
duygu.1903
05-08-08, 23:55
arkadaşlarr Fanta Gençlik Festivali'nin 10 Ağustostaki durağı Balıkesir-Akçay'a gelen varsa buluşalımm orda sırf Beyazıt abi için gidiyorum..:):):)
maria clara
09-08-08, 17:35
son reklam bombaydı çok güzeldi beyaz için yapılan şarkı çok güzeldi ve eğer gerçekten kamera şakasıysa çok komikti ama galiba gerçek çünk beyaz ın yüzü beklemekten düşmüştü çok güzel reklamdı.
_yorumsuz_
19-08-08, 10:11
Beyazın olduğu her reklam güzeldir ;)
orda konuşma yapan adam beyaz tam bişeyler söyliycekken tişörtünü çıkarması ve beyazın şaşırma anı süperdi! orda beyazın yüzü harika :)
ay süper bi reklam ya..onun devamı da var..
şaka sonrası beyazın hali...süper yaa
eser_bkm-çghb
30-08-08, 12:41
şakadan sonra beyazın hali çok komikti.gerçektende kamera olduğunu beyaz bilmiyordu
periperisi
08-11-08, 14:52
Cok güzeL oLmu$ yaa
Beyazzzz gönüLLerin kraLııııı o bi tabiaat harikasııı
İçeriye girdiğinde herkes sus pus daha sonra işin aslı ortaya çıkıyor ve beyaz gönüllerin kıralı ooooooooooooooo.. :)
Ben izlerken çok hoşuma gitmişti..
Şimdi ise aynı yerde üni. öğrencilerinin arasında çekildiği reklam yayınlanıyor.. :happy0064
cok guzeldi
bayildim reklama
beyazın hali superdi bi sozle:good:
beyazıt öztürk ile ilkan semerci 'nin oynadıkları reklamları vardı beyaz ile turuncu o reklamları nereden bulabilirim bilenler varmıdırki:icon_sorr
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.