Tüm Versiyonu Göster : Örümcek Adam 3 (Spiderman 3 )

Sayfalar : 1 [2]

sweetrock
05-06-07, 11:56
Film güzeldi ancak birçok kişi gibi bende bu kadar yan karakterden çok peter ve mary jane'e yoğunlaşılmasını isterdim.(diğer spider filmlerinde onları göremeyecekmişiz çünkü:() Bunun haricinde filmde çok eğlenceli dakikalar geçirdim.Özellikle ilk başlarda peter'ın venom giysisinin etkisiyle yaptığı şeyler...:img-hyste (mary jane'e kötü davranması hariç)

dans ettiği sahnelerr... :img-hyste

bi yazı buldum arkadaşlar:

Spider-Man 3′ün olağanüstü gişe rekorunun ardından mümkün olan en kısa süre içinde Spider-Man 4′ün çekilmesi kaçınılmaz. Henüz 3. filmin ABD gösteriminin üzerinden sadece dört gün geçmiş iken serinin bir sonra ki adımı hakkında söylentiler ayyuka çıktı bile.

Tobey Maguire ve Kirsten Dunst dönecek mi? Her ikisi de sadece yönetmen koltuğuna Sam Raimi yeniden gelirse döneceklerini defalarca açıkladılar. Raimi dördüncü filmin de yönetmenliğine oturursa film üzerinde çok daha fazla kontrol istemekte.

Peki yapımcı stüdyo Sony’nin bu duruma bakış açısı ne? Her ne kadar Sony yöneticileri Raimi, Maguire ve Dunst üçlüsünün yeniden serinin başında olmasından yana olsalar da bu üçlünün isteyeceği yüksek ücret yetkilileri tedirgin etmekte. Maguire ve Dunst üç film için anlaşma imzalamışlardı ve ücretleri buna göre ödenmişti, oysa şimdi sadece tek bir filmde dönmek için üç filmde aldıklarından daha yüksek ücret talep edebilirler. Aynı şekilde Raimi de üçüncü filmin gişe başarısının ardından ücretini çok daha arttırabilir. Böyle birşey olursa dördüncü filmin maliyetini daha da yukarı boyutlara çekebilir. Bu durumda Sony yetkilileri sadece tek film için bu kadroya yüksek bedeller ödemektense yeni bir kadro ile bir kere daha üç filmlik anlaşma imzalayarak hem daha ucuza maletmiş hem de üç filmi garanti altına almış olacaklar.(bi kere başkaları oynarsa berbat olur ve bence eski tadını ve kalitesini yitirir..Sam Raimi olmadan da olmaz zaten...)
Peki yeni yönetmen ve başrol oyuncuları kadrosu için adaylar kim?

Sam Raimi’nin yerini alabilecek bir yönetmen adı şu an için geçmemekte.

Peter Parker rolü için Tobey Maguire’in yerini alabileceği söylentileri geçen adaylar şimdilik şu isimler: Joseph Gordon-Levitt (Brick, Havoc, Shadowboxer) ve Jake Gyllenhall (Donnie Darko, Brokeback Mountain, Jarhead).
http://www.thecinemasource.com/moviesdb/images/Joseph_Gordon-Levitt%20-%201%20-%20Brick.jpghttp://www.occhisulcinema.it/jake1.jpg
(soldaki çok tipsiz :hıh )

Mary Jane Watson rolü için Kirsten Dunst’ın yerini alabileceği söylenilen adaylar ise şunlar: Mandy Moore (American Dreamz, Because I Said So), Alexis Bledel (tv dizisi Gilmore Girls, Sin City) ve Camilla Belle (The Ballad of Jack and Rose, When a Stranger Calls).

http://images.askmen.com/top-99/2006/pictures/mandy-moore-pics.jpghttp://gilmoregirls.skyrock.com/pics/275169229_small.jpg

http://www.cinemagia.ro/getimg.php?id=15049&size=s

Şu an bu rol adaylarının sadece söylenti olduğunu ve stüdyodan bu konuda resmi bir açıklama beklemek için henüz çok erken olduğunu hatırlatmak gerek. Çünkü henüz ortada dördüncü film için hazırlanmış bir senaryo dahi yok, fakat senaryo konusunda çalışmalar başladı.
Kesin olan tek şey şu: Spider-Man 4 ve devamı gelecek.

padme_
05-06-07, 12:15
dans ettiği sahnelerr... :img-hyste

bi yazı buldum arkadaşlar:

.........

Kesin olan tek şey şu: Spider-Man 4 ve devamı gelecek.

dans ettiği sahneler ve sokaklarda kendinden emin bir şekilde yürüyüp önüne gelene sarkıntılık yaptığı sahneler :img-hyste

Spider man'i Kirsten Dunst ve Tobey Maguire ile tanıdık,sevdik.Bu yüzden onların yeri doldurulamaz bence.Onlar olmadan spider man'i biraz buruk bir şekilde izleyeceğim ama yine de serinin devam etmesine sevindim.
Ayrıca Kirsten'i hemen satmış gibi olmayayım ama Alexis Bledel isminin adaylar arasında -sadece bir varsayım olsada- olmasına sevindim.(kızıl saç alexis'e nasıl olur acaba?)

sweetrock
05-06-07, 12:21
dans ettiği sahneler ve sokaklarda kendinden emin bir şekilde yürüyüp önüne gelene sarkıntılık yaptığı sahneler :img-hyste

Spider man'i Kirsten Dunst ve Tobey Maguire ile tanıdık,sevdik.Bu yüzden onların yeri doldurulamaz bence.Onlar olmadan spider man'i biraz buruk bir şekilde izleyeceğim ama yine de serinin devam etmesine sevindim.
Ayrıca Kirsten'i hemen satmış gibi olmayayım ama Alexis Bledel isminin adaylar arasında -sadece bir varsayım olsada- olmasına sevindim.(kızıl saç alexis'e nasıl olur acaba?)

hani üstünü değiştirip dükkandan çıktığında da dans edio ya?kopp :img-hyste

alexis'i ben de seviorm,kızıl saç yakışır ama..spiderman eski spiderman olmaz...o kadar başarılı olmaz kanımca...

sevgi86
05-06-07, 14:26
haberler ve resimler için teşekkürler
padme ye de böcekli imzalar için teşekkürler
ben filmin sonunu görmeden yorumları okumayım dedim sonunu henüz izleyemedim dediğim gibi
niye yazdığıma gelirsek
4.nün hatta 5. ve6. nın çekilmesi gündemdeymiş
alexis bledel hoş bir seçim olur bence de çıtı pıtı hanım bir kız seviyorum
m.j. rolüne iyi giden
jack hakkında bazı önyargılarım var ama niye onu düşündüler acaba dedim içimden
tabi iyi bir oyuncu ama renkli gözler de etkili olmuş olabilir laf aramızda
aynı ekiple gitse daha iyi tabi ama spiderman tutkunlarını memnun edecek bir film olacaksa yeniliklere açığım

padme_
05-06-07, 15:08
jack hakkında bazı önyargılarım var ama niye onu düşündüler acaba dedim içimden
tabi iyi bir oyuncu ama renkli gözler de etkili olmuş olabilir laf aramızda
aynı ekiple gitse daha iyi tabi ama spiderman tutkunlarını memnun edecek bir film olacaksa yeniliklere açığım

Alexis konusuna katılıyorum.:good: Jake'e gelirsek bu önyargı Brokeback Mountain filminden kaynaklanıyor olabilir mi acaba sevgi? :) Bence hoş çocuk,ayrıca tobey'den daha iyi bir vücuda sahip spider man için ...

_nesli_
16-06-07, 23:05
buraya bakmadan duramadım bi uğriyim dedim :D james ve tobeyinin formunda defalarca söyledim şimdi de söylüyorum tek kelimeyle süperdi ancak oyuncular değişirse eski güzelliğini koruyacağını sanmıyorum ben alexsisi çok severim kirsteni hiç sevmem ama yine de kirstenle başladıysa onla bitmesi gerektiğini düşünüyorum tobey içinde jake g. diyolar ama bence başladığı gibi bitmeli her ne kadar alexsis ve jake2i sevsem de kesin değiller ama ben yine de yorumumu yapiyim dedim :D ama bu seri de en çok öne çıkan gerçekten de james francoydu bu cevheri daha önce nasıl farkedemedim :img-pilot hakkaten süper bi filmdi tobeyin siyahlar içinde dans edişinide es geçmiyim süperdi :img-hyste

restless
18-06-07, 16:57
Filme gitmeyi istiyordum aslında fakat her kafadan ayrı bir ses çıkıyor kimi özel efektleri açısından filmi süper diye nitelendirirken kimiside senaryo çuvallamış diyerek olan eksi puanı vermiş arada kaldım yani neyse artık bende izledikten sonra kendimce bişeyler derim herhalde film hakkında...

sweetrock
18-06-07, 20:31
cnm spider man de her zaman peter parker olacak ama Tobey Maguire olmucak :D

puhahahaahh :img-hyste koptum yaaa :img-hyste :img-hyste

doğru dedin... :img-hyste

bakalım belki tob. oynar bilemiorm :)

yaseminergeneci
19-06-07, 08:00
millet dün sipiderman 3 ün cdsini izledim süper olmuş tek kelimeyle o kadar çok maliyete değmiş bir film gerçekten bu örümcek adam serisinin bence en güzel filmiydi diyebilirim herkes izlemeli süper

sweetrock
19-06-07, 09:15
millet dün sipiderman 3 ün cdsini izledim süper olmuş tek kelimeyle o kadar çok maliyete değmiş bir film gerçekten bu örümcek adam serisinin bence en güzel filmiydi diyebilirim herkes izlemeli süper

hehh şunu bileydinn..bence de süperdi :happy0064

İşte katıldıkları TRL programından bikaç resimm:

http://www.mtv.com/content/style/winter2005a/images/flipbooks/trl_guestbook/2007/74042577.jpg http://www.mtv.com/content/style/winter2005a/images/flipbooks/trl_guestbook/2007/74044084.jpg
http://www.mtv.com/content/style/winter2005a/images/flipbooks/trl_guestbook/2007/74042927.jpg http://www.mtv.com/content/style/winter2005a/images/flipbooks/trl_guestbook/2007/74043562.jpg

bu kadarmış :sad53:

SBR
22-06-07, 14:19
gerçekten olağanüstü bir filimdi bencede en iyisiydi ... hem de her açıdan .:good: duyduğuma göre tobey bir sonraki yapımlarda ''kendi isteği ile'' oynamıyacakmış bu olursa gerçekten kötü olur bu rolü başka hiç kimse tobey gibi oynayamaz:img-wink:

SBR
22-06-07, 14:37
filmin bu kadar olağanüstü olacağanı tahmin etmiyordum eleştirilerin aksine bence venom mükemmel yapılmış ...venomun ölmeyeceğini biliyorduk ama sand man in de bırakılması şaşırttı beni:img-wink: bir sonraki yapımda carnage de kendini gösterir örümcek adam 4 ü şimdiden beklemeye başladım inşallah tobey ayrılmaz yapımdan yoksa örümcek büyük yara alır:img-yes:

sumchen
22-06-07, 19:36
bencede acaip kaliteli ve heyecanli film olmus,tek kelimeyle süper,bazi filmler gibi bölümler cogaldikca kötülesmemis :good:

**AyçA_DoğaÇ**
23-06-07, 23:28
UĞUR VARDAN'ın Spiderman 3 filmi ile ilgili yazısı

Sahi nerde kalmıştık, ha evet, Peter Parker kardeşimiz bir kimlik sorunu yaşamış ama damarlarındaki asil ağlarla meselenin üstesinden gelmişti. Yüzeyde pizza dağıtmaktan bile aciz biri olduğunu gösterse de biz onun derinde ne büyük erdemlere sahip olduğunu, 'müteveffa' amcası Ben'in 'Büyük güç, büyük sorumluluklar getirir' özdeyişine layık bir yeğen olduğunu biliyorduk ve Parker da bütün bunları kanıtlıyordu. 'Örümcek Adam' serüvenlerinin üçüncü ayağında ise neler var? Önce bir fikir jimnastiği: Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğu hakkında hepimiz fikir sahibiyiz. Bu topraklarda rejimi ayakta tutan tek bir gerekçe var; 'dahili ve harici' bedhahlarımız. Malum, içeride ve dışarıdaki düşmanlar yüzünden de dünyanın en büyük ordularından birini besliyoruz. Bu büyüklüğün bedeli de, zaman zaman muhtıralarda kendini gösteriyor. Ama işin Parker'la ilgisi galiba, 'Büyük gücün, büyük sorumluluklar getirdiği'. Neyse, bütün bunlar bizim kendi iç meselelerimiz, Amerikalıları ve onların 'güzide' kahramanlarını bu işe karıştırmayalım. Yine de 'Örümcek Adam 3' özelinde, ilginç bir bağlantı daha var; genç Parker bu kez tıpkı Türkiye'de olduğu gibi içerideki ve dışarıdaki (uzaylı elbet) düşmanlarla cebelleşiyor. Yönetmen Sam Raimi ve senaristleri Ivan Raimi ve Alvin Sargent, bu kez cephe sayısını çoğaltmış.

Örümcek Adam'ın evlilik turları
Öykü, Peter Parker'ın artık sevdiği kadın olan Marie Jane'le mutlu mesut günler yaşadığı bir dönemde açılıyor. Genç adam kararını vermiştir, May halanın kendisine hediye ettiği yüzükle karşı tarafa açılacak ve 'Benimle evlenir misin?' diyecektir. Ama öyle evindeki telsizden bütün şehrin sorunlarını dinleyip gökdelenlerde fink atarsan, dertlerin de bitmez tabii ki. Daha doğrusu önceliklerin farklılaşır. Nitekim halk seni bağrına basarken yanıbaşındaki sevdiğin kadının yalnızlığını fark edemezsin, o da 'doğasına' uygun davranır, bir başka erkekte şefkat arayışına girer. Senin de öyle koca koca binaların üzerinden atlayıp çoluk çocuğun sevgisine mazhar olman bir işe yaramaz.
'Örümcek Adam 3'te, Mary Jane başarısız sanat yaşamının ardından hayal kırıklığı yaşarken, filmin başında Peter Parker'ın motosikletine musallat olan yapışkan bir nesne (ki kendileri uzaylı), zamanla öyküye damgasını vuruyor. 'Örümceğimiz' bir yandan ilk macerada hesaplaştığı 'Yeşıl Işın'ın oğlu (ki Parker'ın çocukluk arkadaşıdır) Harry Osborn'la yeniden eski hesaplar üzerinde mücadeleye girişirken, öte yandan da yapışkan yaratık sayesinde içindeki kötülüğü de keşfediyor. Aslında bu kez serüvende öne çıkan tema, Peter Parker'ın kısa bir süreliğine de olsa 'gücün karanlık tarafı'na geçip bir tür Darth Vader'lığa soyunması. Ama, girişte de belirttiğimiz gibi bu filmde kötülerin sayısı bir hayli fazla, genç Osborn, uzaylı konuk ve Parker'ın kendisinin dışında, hırslı fotoğrafçı Eddie Brock ve amcasının gerçek katili Flint Marko cepheleri genişleten güç odakları...

Konunun ne önemi var?
Aylık sinema dergilerindeki bu filmle ilgili tanıtım yazılarına baktığımızda, yönetmen Sam Raimi'nin 'Örümcek Adam 3'ün konusunu uzun zamandır sakladığını öğreniyoruz. İlginçtir, sinema yazarı olmama rağmen böyle bir şeyden haberdar değildim, tamam bu benim vurdumduymazlığım ama Allah aşkına 'Süpermen', 'Batman' ya da 'Spider Man', fark etmez, sahiden bu tür uyarlamaların saklanmaya değer konuları olduğunu düşünen var mı? Mesele aslında çok basit değil mi, her şeye vâkıfsındır ve karşındaki film, aynı masalı sana tekrar nasıl yutturmaya çalışacak, ona bakarsın...

'Kumadam'a dikkat...
'Örümcek Adam 3'ün hoşlukları ve farklılıklarına gelince, Flint Marko adlı amca katilinin, radyoaktif bir kaza sonucu 'Kumadam'a dönüştüğü bölümler bir hayli güzel. 'Metamorfoz' sahnesi, grafik olarak hem keyifli, hem de son derece etkileyici. Keza filmdeki en sağlam karakter de 'Kumadam' zaten. Parker'ın kötülükle flört ettiği ve son derece kötü saç stiliyle 'Cumartesi Gecesi Ateşi'nin John Travolta'sına özendiği bölümler de gayet eğlenceli. Başka? Başka da seyirciyi alıp götüren bölümler yok, ama yine bu filmin de izlenmeyi değer pahalı bir oyuncak olduğunu söylemek mümkün.
Ayrıca ilginç bir not, öyküde fonda (özellikle sokaklarda) yer alan bütün kadınlar fotomodel gibiler. Hatta Mary Jane'i kıskandıran Gwen Stacy karakterinde karşımıza gelen Bryce Dallas Howard, Shayamalan öykülerindeki sakilliğinden son derece uzak, iddialı bir manken havasında dolaşıyor film boyunca. Aslında bu konuyu galiba şöyle özetlemek gerek; filmdeki en iddiasız kadın Mary Jane ve Peter Parker, kötüleşme döneminde gözü dönüp sokaktaki herkese asılsa da, sonuçta yine de bir tek onu sevdiğini kanıtlamaya çalışıyor.
Oyunculuklara gelince, Tobey Maguire hikâyeyi neredeyse tek başına sürüklüyor. Kahramanın naifliğini, bazen aptallığa varan saflığını son derece başarıyla yansıtıyor. Maguire, artık yaşını başını almış biri olsa da, hâlâ çocuksu görünümünden kurtulamıyor ve bu da galiba ona en çok 'Örümcek Adam' filmlerinde yarıyor. Sofia Coppola'nın 'Marie Antoinette'inde, "Ekmek yerine pasta yiyin" demediğini açıklasa da bu konuda pek inandırıcı olamayan Kirsten Dunst, 'Örümcek Adam 3'te 'kraliçelere layık' bir hayat süremiyor. Ayrıca şurası da bir gerçek ki, Mary Jane bir Lois Lane değil, galiba olamayacak da. 'Yeni yeşil ışın' Harry Osborn rolündeki James Franco, kaleci Shorumnu gibi her pozisyonda gülebileceğini kanıtlarken, hırs abidesi Eddie Brock'ta da Topher Grace, üzerine düşeni yerine getiriyor. Ama filme damgasını vuran kötü, 'Kumadam'daki Thomas Haden Church. 'Sideways'ın 'loser'ı, 'Örümcek Adam 3'de, çizgi roman uyarmaları tarihinin saygın 'kötü' üyeleri arasına giriyor.
Komik sahneleri (Fransız restoranındaki romantizm çabası ve 'Daily Bugle'daki patron J.K. Simmons'la sekreteri arasındaki ilaç esprisi gibi), özellikle 'Kumadam' şahsında başarılı özel efektleriyle 'Örümcek Adam' hoşça vakit geçirten bir seyirlik. Aslında serinin ikinci halkasındaki 'Doktor Ahtapot' gibi bir kötüyle de idare edilebilirdi ama kötülerin sayısı, kuşkusuz filmin süresini de uzatmış. Bu da bana kalırsa filmin en önemli handikabı...

lykiadreamer
24-06-07, 01:11
örümcek adam'ın karizmasının yerlerde süründüğü bir filmdir..hele bir ağlama sahnesi vardı ki ben gülmekten kendimi alamadım..ama gidilip görülmesi gereken bir film tabi..örümcek adam'ın karizmasının sarsıldığını görmek istiyosanız gidin ama hayalinizde bir kahraman olarak kalmasını istiyosanız,bırakın öyle kalsın,,bırakın o bir hayal kahramın olarak yaşasın bir filmi de görmemiş olunn...;)

sweetrock
24-06-07, 16:57
örümcek adam'ın karizmasının yerlerde süründüğü bir filmdir..hele bir ağlama sahnesi vardı ki ben gülmekten kendimi alamadım..ama gidilip görülmesi gereken bir film tabi..örümcek adam'ın karizmasının sarsıldığını görmek istiyosanız gidin ama hayalinizde bir kahraman olarak kalmasını istiyosanız,bırakın öyle kalsın,,bırakın o bir hayal kahramın olarak yaşasın bir filmi de görmemiş olunn...;)

çok kötü eleştirmişsin bence gayet güzel bir filmdi...serinin en iyi filmiydi hatta bana göre...burda önemli olan örümcek adamın karizması değil!biraz duygu gerek ama...........(!)

SBR
24-06-07, 17:09
çok kötü eleştirmişsin bence gayet güzel bir filmdi...serinin en iyi filmiydi hatta bana göre...burda önemli olan örümcek adamın karizması değil!biraz duygu gerek ama...........(!)

sana katılıyorum bence çok iyi bir filimdi hatta serinin en iyisi idi.:img-wink: gerek görsel efek olsun gerekse işlediği konu beni tatmin etti ..en beğendiğim tobey oldu müthiş oynamış inşallah bir sonraki yapımda da oynar:good:

lykiadreamer
24-06-07, 17:16

Sadece fikrimi söyledim ve bunu yapmakta da serbestim.filmi istediğim gibi eleştiririm..benim nasıl eleştirdiğim ya da duygusuz mu duygulu mu olduğumu söylemek sana düşmez..spiderman ağlarken güldüm ben evet çünkü bana göre çok komik bir sahneydi,eğer gücüne giden bu cümleyse sen istediğim kadar ağla yani napabilirim:D burda izlememiş insanlar var filmi,düşünmediğim şeyi söylemem ya da filmi çok beğendğim tek kelimeyle muhteşemdi demem onlara haksızlık olurdu,yapıcak bişey yok...

sweetrock
24-06-07, 18:54
Sadece fikrimi söyledim ve bunu yapmakta da serbestim.filmi istediğim gibi eleştiririm..benim nasıl eleştirdiğim ya da duygusuz mu duygulu mu olduğumu söylemek sana düşmez..spiderman ağlarken güldüm ben evet çünkü bana göre çok komik bir sahneydi,eğer gücüne giden bu cümleyse sen istediğim kadar ağla yani napabilirim:D burda izlememiş insanlar var filmi,düşünmediğim şeyi söylemem ya da filmi çok beğendğim tek kelimeyle muhteşemdi demem onlara haksızlık olurdu,yapıcak bişey yok...

eleştirmekte serbestsin,dalga geçmekte değil!! ve senin yaptığın da buydu!..burda bu filmi seven bisürü insan var...dalga geçmeye hakkın yoktu!nasıl eleştirdiğini söylemek bana ve burdaki herkese düşer elbette!sonuçta arkandan konuşmuyorum.ben de eleştirini eleştiriyorum ve buna hakkım var!...

lykiadreamer
24-06-07, 20:38
eleştirmekte serbestsin,dalga geçmekte değil!! ve senin yaptığın da buydu!..burda bu filmi seven bisürü insan var...dalga geçmeye hakkın yoktu!nasıl eleştirdiğini söylemek bana ve burdaki herkese düşer elbette!sonuçta arkandan konuşmuyorum.ben de eleştirini eleştiriyorum ve buna hakkım var!...

arkadaşım dalga falan geçmiyorum..anlatamadım galiba.söylediklerimde gayet ciddiyim.sonuna kadar da arkasındayım..burada örümcek adam'ı seven bir sürü insan var diye iyi eleştiri yapmak zorunda diilim.sizin örümcek adam fanlığınıza dahil olmak zorunda da değilim..filme güldüm dedim ve güldüm bu benim fikrim ya..eğer sen benim bu eleştirmi eleştiriyosan özelden msj atarsın ne derdin varsa söylersin..mesajımı alıntı yapıp da burda konu dışına çıkıp gaza gelip konuyu buralara getirmeye ne gerek var?..

cornflakegirl
24-06-07, 22:22
arkadaşım dalga falan geçmiyorum..anlatamadım galiba.söylediklerimde gayet ciddiyim.sonuna kadar da arkasındayım..burada örümcek adam'ı seven bir sürü insan var diye iyi eleştiri yapmak zorunda diilim.sizin örümcek adam fanlığınıza dahil olmak zorunda da değilim..filme güldüm dedim ve güldüm bu benim fikrim ya..eğer sen benim bu eleştirmi eleştiriyosan özelden msj atarsın ne derdin varsa söylersin..mesajımı alıntı yapıp da burda konu dışına çıkıp gaza gelip konuyu buralara getirmeye ne gerek var?..

arkadaş doğru söylemiş! şunu unutmayın ki beğeni görecelidir.kimse filmi sevip beğenmek zorunda değil.ufak bir eleştiri karşısıda da bu şekilde sinirlenmek oldukça komik ayrıca.eleştirileri de kendi mantığınızda "dalga geçme" olarak görme lüksünüz de yok.

eflatun
25-06-07, 02:25
Arkadaslar,

Fikirlerini ve goruslerini herkes paylasabilir. Herkes bir filmi begenecek ya da begenmeyecek diye bir kural yoktur. Elestiri yaparken kullanilan uslup ve secilen kelimeler cok onemlidir. Hakaret iceren ve polemik yaratmak icin yapilmis bir elestiri olmadigi surece herkes kendi gorusunu yazabilir. Bu durumda da tartisma olmasini gerektirecek bir yorum yoktur, hayal kirikligina ugramis bir izleyicinin biraz serzenis icindeki satirlarindan baska.

Katilmadigimiz konularda verdigigimiz tepkiler de ayni ozenle olmalidir. Film yorumundan kisilerin duygusal boyutlarina atifta bulunmaya varan bir cevap uygun degildir.

Serinkanli bir sekilde tekrar okumaniz ve dusunmeniz icin bu mesajlari bir sure silmeyecegim. Begenmediginiz bir seyi anlatirken de buna katilmadiginizi yazarken de mesajlarinizdaki kelimelerinizi ozenle secin lutfen.

"Bayildim :happy0064" "Ben dee" yazmak cok kolaydir. Iki kelime bir simge ve olay tamam. Onemli olan bu sayfalarda yapmayi basaramamis oldugunuz durumu, kirici olmadan ve polemik yaratmadan yapabilmektir.

Bunun icin ozen, hosgoru ve biraz da hassasiyet gerekiyor. Elestiriken bile olumlu bir yaklasimla yazmaya ve cevap vermeye ozen gostermenizi rica ediyorum.

eflatun
Bolum Sorumlusu

SBR
26-06-07, 09:35
örümcek adam 3 beni tatmin etti ben beğendim o kadar harcanan paraya değmiş bir sonraki filimde büyük ihtimal gene venom la uğraşılır tabii daha carnage da katılacak filme :happy0064 yapımcılar bir 3 filimlik anlaşma yapacağa benziyor çünkü daha çok konu var örümcekte:good: temennim muhteşem 3 lünün bozulmaması(raimi,maguiere,dunst) bekleyip görelim:good:

Sweet89
26-06-07, 11:04
örümcek adam 3 beni tatmin etti ben beğendim o kadar harcanan paraya değmiş bir sonraki filimde büyük ihtimal gene venom la uğraşılır tabii daha carnage da katılacak filme :happy0064 yapımcılar bir 3 filimlik anlaşma yapacağa benziyor çünkü daha çok konu var örümcekte:good: temennim muhteşem 3 lünün bozulmaması(raimi,maguiere,dunst) bekleyip görelim:good:

haklısın canım tonla para harcandı ama deydi yorumlar için sağolun arkadaşlar:)

SBR
28-06-07, 08:59
haklısın canım tonla para harcandı ama deydi yorumlar için sağolun arkadaşlar:)

valla sevgili arkadaşım ben iyiki izlemişim dedim beni fazlasıyla mennun etti özellikle yeni eklenen ve sanırım 2 filimde yoktu bu aksiyon sahnelerinde çalan müzikler beni mest etti:happy0064 tabii tobey in oyunculuğu tek kelimeyle mükemmel di artık bir sonraki yapımı beklemedeyim:img-yes: inşallah muhteşem 3 lümüz korunur(raimi,maguire,dunst)

**AyçA_DoğaÇ**
29-06-07, 16:30
bende çoğu arkadaşımız gibi dizinin 3.serisini çok beğendim.tüm oyuncular harikaydı hepsi başarılı bir performans sergilemişti filmin önceki serilerinde olduğu gibi.görsel efektlere de diyecek sözüm yoktu.filmin 4.serisini bekliyorum şimdi büyik bir merakla 2009 yılında vizyona girecekmiş.en çok üzerinde değindiğim ve merak ettiğim konu ise Tobey Maguire,Kirsten Dunst ve Sam Raimi üçlüsünün Sony yapımla tekrar bir anlaşma yapıp yapmayacağı bu sayede filmin diğer serilerinde de yer alıp almayacakları.neyse bekleyip görmekten başka yapacak birşey yok...

SBR
04-07-07, 18:59
filmi bir kez daha izledim yine sahneleri bilmeme rağmen tek kelimeyle büyüledi beni gerçekten muazzam bir görsel efekt şöleni bir kez daha izlediğimde tabii tobeyin oyunculuğu gözüme çarptı değişimden sonraki intikam alırken ki yaptığı rol gerçekten muazzam ..diğer yandan james franco da dikkatimi çekti oda muazzam oynamış:happy0064 gerçekten iyi bir filimdi kadro dağılmadan gelir yeni yapım inşallah:img-yes: zaten 4.filminde artık mary jane parker ı izleriz çok güzel bir yapım olacağına eminim bekleyip görelim:img-wink:

SBR
05-07-07, 16:55
[B]bir kaç bir şey daha belirtmek istedim bu seride ki yeni eklenen müzikler diziye tam oturmuş bir sahnedeki (köprüdeki sahne) mary jane nin ''başka birine aşık oldum'' sözüne peter in ağlaması tekrar izlediğimde biraz fazla olmuş gibi geldi sahne doğaldı ama sanki biraz fazla geldi bana .. genel olarak mükemmel bir filim diyebilirim:good: gelecek yapımı merakla bekliyecem:img-wink:

SBR
07-07-07, 18:49
http://img362.imageshack.us/img362/2838/photo30ig2.jpg

http://img110.imageshack.us/img110/8884/photo42hx1.jpg

http://img528.imageshack.us/img528/577/photo44xq9.jpg

http://img152.imageshack.us/img152/4898/photo45ut5.jpg

http://img362.imageshack.us/img362/8975/photo50yj7.jpg

_rebelde_
08-07-07, 16:06
http://img513.imageshack.us/img513/1732/42494552iu6.jpg (http://imageshack.us) http://img172.imageshack.us/img172/5551/02pf7.jpg (http://imageshack.us) http://img529.imageshack.us/img529/1268/44983508wg6.jpg (http://imageshack.us) http://img529.imageshack.us/img529/8769/10nt0.jpg (http://imageshack.us) http://img395.imageshack.us/img395/8843/12oe9.jpg (http://imageshack.us) http://img395.imageshack.us/img395/4521/untitled1copycopyga8.jpg (http://imageshack.us)

ben avatar yaptım...uamrım beğenirsiniz....

SBR
10-07-07, 18:37
avatarlar için teşekkürler emeğine sağlık :good: bugünlerde yine izledim örümceği vede peter parker lı sahneler çok geldi yani sand man la yapmış olduğu mücadele haricinde hep maske açık ve peter parker ı görmekteyiz bu dengeli olsaydı iyi olurdu ..:img-wink: ayrıca siyah örümcek muazzam bir karizmaya sahip :img-yes: filimi yeniden severek izlediğim ve daha çok izliyecem gibi geliyor:img-yes:

biraz da topher grace ( venom) den bahsetmek gerekirse bence o da mükemmel oynamış eddie brock karakterini bence tam anlamıyla çok iyi oynadı :happy0064

SBR
10-07-07, 19:31
örümcek adam 3 te çoğunlukla mary jane nin peter ı kıskanması üzerineydi tabii peter da anlamadı marj jane orası ayrı konu yemekteyken mary jane nin staycey i kim öpüyordu ''peter parker mı yoksa örümcek adam mı'' bu sözleri bence biraz ağırdı sonuçta orda bir şov amacı verdi ama mary öyle düşünmedi :good: mary jane nin işi çok zor vallaha yarın öbür gün felicia hardy(black cat) girecek filime o zamanda hafif çaplıda bir kıskanma olur mary jane nde :happy0064 4.filmi merakla bekliyorum özellikle müzikleri mükemmel müzikler eklenmiş bu seride 4. seriyi merakla bekliyorum efem:img-yes:

sweetrock
22-07-07, 11:29
bunlar benim uzun zaman önce bulduklarım..ekleme fırsatı bulamadm..buyrun...

http://img507.imageshack.us/img507/1346/br8aaeh5.gif (http://imageshack.us) http://img292.imageshack.us/img292/3628/cityswingspideyht0.gif (http://imageshack.us) http://img292.imageshack.us/img292/1425/1fk8ni1.gif (http://imageshack.us) http://img53.imageshack.us/img53/1300/dontletthespidersbitedl8.gif (http://imageshack.us) http://img292.imageshack.us/img292/6664/ef85d3e1to3.gif (http://imageshack.us) http://img520.imageshack.us/img520/6950/00ee204bcv9.gif (http://imageshack.us) http://img520.imageshack.us/img520/9922/12xqlq9.gif (http://imageshack.us) http://img507.imageshack.us/img507/6161/comzt1.gif (http://imageshack.us) http://img256.imageshack.us/img256/4993/compmk8.gif (http://imageshack.us) http://img292.imageshack.us/img292/8480/compiqa8.gif (http://imageshack.us) http://img292.imageshack.us/img292/886/flagdi5.gif (http://imageshack.us)

http://img507.imageshack.us/img507/5072/1vg1tv2.gif (http://imageshack.us)

sweetrock
22-07-07, 11:44
http://img169.imageshack.us/img169/1310/getitof01gp4.gif (http://imageshack.us) http://img530.imageshack.us/img530/1463/mhnp0.gif (http://imageshack.us) http://img185.imageshack.us/img185/599/mjqr7.gif (http://imageshack.us) http://img530.imageshack.us/img530/2646/redrw7tz2.gif (http://imageshack.us) http://img530.imageshack.us/img530/3493/mjaw2fs2.gif (http://imageshack.us) http://img185.imageshack.us/img185/6358/mjaqs5ft1.gif (http://imageshack.us) http://img257.imageshack.us/img257/3117/ooze23cpar0.gif (http://imageshack.us) http://img185.imageshack.us/img185/5430/flip2gh9ph9.gif (http://imageshack.us) http://img530.imageshack.us/img530/4976/gwenpeter25bnrm7.gif (http://imageshack.us) http://img185.imageshack.us/img185/6885/mary1sg5.gif (http://imageshack.us) http://img530.imageshack.us/img530/479/maryharrywj9.gif (http://imageshack.us) http://img530.imageshack.us/img530/7199/maryjane4emds4.gif (http://imageshack.us)

sweetrock
22-07-07, 12:31
http://img378.imageshack.us/img378/6379/spts3.gif (http://imageshack.us) http://img59.imageshack.us/img59/3535/sp2ix5.gif (http://imageshack.us) http://img440.imageshack.us/img440/5057/spiderman100uk3.gif (http://imageshack.us) http://img507.imageshack.us/img507/3347/redxhm0rf6.gif (http://imageshack.us) http://img180.imageshack.us/img180/8072/sentub8.gif (http://imageshack.us) http://img241.imageshack.us/img241/7094/54041519le1.gif (http://imageshack.us) http://img180.imageshack.us/img180/6670/peterparkerds1.gif (http://imageshack.us) http://img507.imageshack.us/img507/1883/p2lu3.gif (http://imageshack.us) http://img241.imageshack.us/img241/1252/reflectionspidey24ebny9.gif (http://imageshack.us) http://img180.imageshack.us/img180/6405/reflectspidey6xsqa8.gif (http://imageshack.us) http://img180.imageshack.us/img180/483/sm33ytnt6.gif (http://imageshack.us) http://img440.imageshack.us/img440/52/spidermanaz7.gif (http://imageshack.us)

sweetrock
22-07-07, 13:44
http://img340.imageshack.us/img340/1312/spiderman2vj4cy5.gif (http://imageshack.us) http://img519.imageshack.us/img519/637/spidey32nl8sg5.gif (http://imageshack.us) http://img90.imageshack.us/img90/3112/spidey3avy4by3.jpg (http://imageshack.us) http://img90.imageshack.us/img90/609/spidey3avy5yf4.jpg (http://imageshack.us) http://img526.imageshack.us/img526/3446/spideyarwenskywalkerke1.gif (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/3131/spideyarwenskywalker11tl0.gif (http://imageshack.us) http://img519.imageshack.us/img519/5807/spideyarwenskywalker13qd7.gif (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/8672/spideyarwenskywalker3rl5.gif (http://imageshack.us) http://img160.imageshack.us/img160/438/spiderman2zu7.gif (http://imageshack.us) http://img526.imageshack.us/img526/9458/spiderman2bm0kp0.gif (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/6962/spidey25essx8.gif (http://imageshack.us) http://img526.imageshack.us/img526/8834/spiderman50nj2.gif (http://imageshack.us)

sweetrock
22-07-07, 13:59
http://img443.imageshack.us/img443/9219/thsm3kd6.gif (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/5913/spidey3avy9ot4.jpg (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/653/spideyswingupwm6jz4.gif (http://imageshack.us) http://img442.imageshack.us/img442/7663/symbiotespidersymbolavacc8.jpg (http://imageshack.us) http://img255.imageshack.us/img255/7452/symbiotezb3np8.gif (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/9695/symfx1rl7.gif (http://imageshack.us) http://img443.imageshack.us/img443/4503/thsmpeterhandmmfq9.gif (http://imageshack.us) http://img255.imageshack.us/img255/4280/thsmpetershirtstripdj4.gif (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/6139/thspideyarwenskywalker1ym7.gif (http://imageshack.us) http://img248.imageshack.us/img248/8448/spideyssuperfancustom2jm1.gif (http://imageshack.us) http://img442.imageshack.us/img442/7808/symbflash758ykox0.gif (http://imageshack.us) http://img442.imageshack.us/img442/3088/swinggf0.gif (http://imageshack.us)

sweetrock
22-07-07, 14:05
http://img120.imageshack.us/img120/6600/thsmpetermjholdonmmue6.gif (http://imageshack.us) http://img254.imageshack.us/img254/742/untitled11wbgr9.gif (http://imageshack.us) http://img120.imageshack.us/img120/4376/venomfacelc8.gif (http://imageshack.us) http://img254.imageshack.us/img254/7011/weddingring111xd8.gif (http://imageshack.us)

eet arkadaşlar hepsi bu kadar dağılabilirsiniz.. :)

SBR
23-07-07, 20:20
sevgili arkadaşım bunlar mükemmel yahu hepsi çok güzel vallaha bravo insanın filmi yeniden izleyesi geliyor yarın bir daha izliyecem :happy0064 (8.olacak :happy0064 )

sweetrock
25-07-07, 23:31
http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/peterparker/peter_sm_icon_1.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/peterparker/peter_sm_icon_3.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/maryjane/mj_icon_1.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/maryjane/mj_icon_2.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/maryjane/mj_icon_3.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/harryosborn/goblin_harry_icon_1.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/harryosborn/goblin_harry_icon_2.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/harryosborn/goblin_harry_icon_3.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/sandman/sandman_icon_2.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/spiderman/smblk_icon_2.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/spiderman/smblk_icon_1.gif http://spiderman.sonypictures.com/downloads/buddyicons/images/spiderman3/spiderman/smblk_icon_3.gif daha fazla icon var aslında ama onlar 2. filmden olduğu için koyymadmm

sweetrock
25-07-07, 23:36
http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sm_blk3_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sm_blk2_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sm_blk1_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sm3_wp5_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sm3_wp4_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sm3_wp1_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/peter_sm4_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sm3_wp2_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sm3_wp3_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/peter_sm3_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/peter_sm1_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/peter_sm7_800.jpg

sweetrock
25-07-07, 23:41
http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/mj4_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/mj3_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/mj2_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/goblin_harry2_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/goblin_harry1_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/goblin_harry4_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/goblin_harry3_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sandman1_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sandman2_800.jpg http://spiderman.sonypictures.com/downloads/wallpapers/spiderman3/images/800x600/sandman3_800.jpg

SBR
28-07-07, 19:04
duyduğum bir habere göre 4 filim daha çekilecek miş tabii bunlar birer söylenti :img-wink: baktığım forumların hepsinde tobey ve kirsten in devam etmesi isteniyor yabancı forumlarda sanırım böyle :happy0064 inşallah devam eder ikiside :img-yes:

MetaLoqy
28-07-07, 23:39
tobey artık devam etmıcek dıye duydum ??

SBR
29-07-07, 09:57
tobey artık devam etmıcek dıye duydum ??

bu daha kesin değil yani belli değil ne olacağı tobey geçen filimden daha fazla para teklif edilmiş ama tobey sorunun parada olmadığını doğru insanlar ve iyi bir yapım olursa oynayacağını söylemiş filim vizyona girmeden katıldığı bir televizyon programında devam edecek misin sorusuna bilmiyorum diye cevap verdi tobey .o yüzden daha kesin bir şey yok :img-wink:

MetaLoqy
29-07-07, 11:44
eyw.saolasın bilqi için.

**AyçA_DoğaÇ**
14-08-07, 14:10
ÖRÜMCEK ADAM 3

Efsanevi Marvel Comics dizisine dayanan “SpiderMan 3/Örümcek Adam 3”te, Peter Parker nihayet Mary Jane’e duyduğu tutku ile süper kahramanlık görevleri arasındaki dengeyi kurar. Ancak, ufukta belirmeye başlayan bir fırtına vardır. Peter’ın Örümcek Adam kostümü birden bire değişip siyaha dönüşerek güçlerini pekiştirmeye başlayınca, Peter da değişmeye başlar. Kostümün etkisi altındaki Peter, kibirli ve kendine aşırı güvenli biri olur; en değer verdiği kişileri ihmal etmeye başlar. Bugüne dek en korkulan iki kötü kahraman Kumadam ve Venom benzersiz güçler edinip, intikam ateşiyle yanarken, Peter en büyük savaşını kendi içinde yapmaktadır. Örümcek Adam’ın onu o yapan, onu bir kahraman yapan özelliğini, yani şefkati yeniden keşfetmesi gerekecektir.
Columbia Pictures bir Marvel Studios/Laura Ziskin yapımı olan “Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”ü sunar. Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace, Bryce Dallas Howard, James Cromwell, Rosemary Harris ve J.K. Simmons’ın başlıca rollerini paylaştığı filmi Sam Raimi yönetti. Filmin senaryosunu Sam Raimi, Ivan Raimi ve Alvin Sargent , hikayesini ise Sam Raimi ve Ivan Raimi, Stan Lee ile Steve Ditko’nun yarattığı Marvel Comics kitabına dayanarak kaleme aldılar. “Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”ün yapımcıları Laura Ziskin , Avi Arad ve Grant Curtis ,yönetici yapımcıları ise Stan Lee, Kevin Feige , ve Joseph M. Caracciolo’dur. Görüntü yönetimini ASC’den Bill Pope, yapım tasarımını Neil Spisak ve J. Michael Riva, ,kurgusunu Bob Murawski , görsel efektini Oscar sahibi Scott Stokdyk, özel efektlerini Sony Pictures Imageworks Inc., kostüm tasarımını ise üç Oscar sahibi James Acheson’ın üstlendiği filmin orijinal müziği Danny Elfman ,şarkıları da Christopher Young’a ait.
“Spider-Man™ 3/Örümcek Adam 3” Amerikan Sinema Derneği tarafından yoğun ve şiddetli aksiyon sekanslarından ötürü PG-13 olarak sınıflandırıldı.

FİLM HAKKINDA
Sinemaseverlerin favori karakterlerinden biri olan Örümcek Adam’ın Columbia Pictures yapımı yeni hikayesi “Spider-Man 3/Örümcek Adam 3” sinema tarihinin en yüksek hasılatlı seri yapımlarından birini devam ettiriyor. “Spider-Man/Örümcek Adam” ve “Spider-Man 2/Örümcek Adam 2” dünya çapında toplam 1.6 milyar dolardan fazla hasılat yaptı.

“Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”te bir yandan Peter Parker’ın yeni maceraları yer alırken, bir yandan da ilk iki filmde başlayan kişilik değişimleri belirginleşiyor. Her üç dev yapımın yönetmeni olan Sam Raimi, “‘Spider-Man /Örümcek Adam’ filmlerinin kalbi her zaman karakterlerin derinliği ve birbirleriyle bağlantılı yaşamları olagelmiştir. Peter’ın Mary Jane Watson aşkı ve Harry Osborn’la ilişkisi hikayelerimizin hep en zengin bölümleri arasında yer almıştır” diyor.

Yönetmen sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu üçüncü filmi yaparken kendimize şunu sorduk: ‘Bu genç adamın daha öğrenmesi gereken neler var?’. Onu karakterindeki eksikliklerle yüzleşeceği konumlara soktuk; daha önceki hikayelerde aşması mümkün olmayan engellerle karşılaştırdık. Bu şekilde, ya yenilecek ya da bu engelleri aşabilecek güçte bir kahramana dönüşecek. Karakterlerimizin derinliği arttıkça, daha zengin insanlar hâline geliyor ve önceki filmdekilerden daha fazlasını başarabiliyorlar”.

Yakın zamana kadar Marvel’ın CEO’su olan yapımcı Avi Arad, “İkinci filmin sonunda, Peter’ın hayatında ilk kez iyimserlik için neden vardı. Kızı kazandı” diyor ve ekliyor: “Ama Mary Jane, ‘Git onları mahvet, Örümcek’ dediğinde, genç kızın gerçekçi olduğunu ve belki önünde uzanan hayatın nasıl olacağı konusunda endişeler taşıdığını görüyoruz. Sam’in yapmaya çalıştığı şey kahramanları sınamak ki bu da “Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”ün bizi Peter’ın, Mary Jane’in ve Harry’nin hayatında çok başka yerlere götürecek”.

“Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”te, Peter Parker bugüne kadarki en büyük meydan okumalarla karşı karşıyadır; en büyük mücadelesi de kendine karşı verdiği mücadeledir.

Filmin açılışında, nihayet işler Peter için o kadar yolunda gider ki başarısı biraz başını döndürür… ve siyah bir madde Peter’ın motosikletine yapışınca, bazı şeyler değişmeye başlar. Bu madde Peter’ın Örümcek Adam kostümüne yapışınca, kostümün rengi alıştığımız kırmızı-maviden koyu siyaha dönüşür. Dönüşüme uğrayan kostüm Peter’ı da değiştirir ve kahramanımız her zamankinden daha güçlü ve hızlı olur… ama aynı zamanda Peter’ın kişiliğinin kontrol etmek için mücadele verdiği karanlık yönlerini de ortaya çıkarır.

“Peter’ın karakterinin daha karanlık yönlerini irdelemek istedik” diyen yapımcı Laura Ziskin, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kostüm siyaha dönüştüğünde, giyen kişide zaten var olan özellikleri güçlendiriyor ve pekiştiriyor. Peter’ın durumunda, Peter’ı daha güçlü ve hızlı yapıyor ama bir de daha kibirli ve saldırgan olmasına yol açıyor”.

Peter Parker rolüne geri dönen Tobey Maguire, “Senaryoyu okuduğumda Peter Parker, diğer karakterler ve hikaye çizgisiyle ilgili seçilen farklı yönler beni gerçekten heyecanlandırdı” diyor ve ekliyor: “Burada ilk iki filmdeki karakterlerin sürekliliğini korurken, hikayeye taze bir soluk getirerek yepyeni konular işliyoruz”.

“Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”te Mary Jane Watson rolüne geri dönen Kirsten Dunst ise şunları söylüyor: “Bence Örümcek Adam hayranları bu filme bayılacak çünkü biz bayıldık. Hepimiz için o kadar çok şey ifade ediyor ki. Ayrıca, her sahnenin olabildiğince iyi olması için çok çalıştık”.

Eski rolüne dönen bir diğer isimde Harry Osborn’u canlandıran James Franco. “Harry’nin hikayesi “Spider-Man 2/Örümcek Adam 2”nin sonunda, tüm hikayeyi olmasa da babası ve arkadaşı hakkındaki korkunç gerçeği öğrendiği yerden devam ediyor. Harry sorunlu bir insan; tüm hayatını babası için yaşadı, ve babası ondan alındığında, hayatında ona kalan tek şey babasının ölümünün intikamını almaktı” diyor Franco.

Elbette, “Spider-Man 3/Örümcek Adam 3” Örümcek Adam meraklılarının beklediği inanılmaz aksiyon sekansları da içeriyor. Bu filmde, Örümcek Adam’ın karşısında iki klasikleşmiş kötü adam var: İlk olarak The Amazing Spider-Man adlı çizgi romanda ortaya çıkan Kumadam, ve çizgi romanın en unutulmaz kötü adamlarından Venom.

“Marvel çizgi romanları, özellikle de Örümcek Adam kitapları, içinden seçim yapabileceğiniz çok sayıda kötü adam sunuyor” diyen Raimi, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu karakterleri bir çok yetenekli Marvel sanatçısı ve yazarı yarattı. Bu muhteşem hikayeleri ve görüntüleri kullanarak kendi hikayemizi geliştirmek çok kolay bir işti”.

Thomas Haden Church geçmişinde yaptığı yanlışların etkisinden kurtulamamış, kötü sonlanan bir fizik deneyine maruz kalmış Flint Marko’yu canlandırıyor. Marko’nun DNA’sı kumla füzyona uğrar… böylece istediği zaman, şeklini, boyutunu ve yapısını değiştirebilen kötü kahraman Kumadam’a dönüşür. “Sideways”deki performansıyla Oscar adayı olan Church, Örümcek Adam serisine katılımıyla ilgili olarak, “Bunu gerçekten bir onur olarak görüyorum. ‘Spider-Man/Örümcek Adam’ filmleri süper kahraman filmlerinin panteonu içinde öne çıkıyor. Pek çok kişi çağırılıyor, pek azı seçiliyor. Seçilen azınlık içinde olmaktan gurur duyuyorum” diyor.

“Flint Marko ayağı takılıp moleküler füzyon deneyi yapılan radyoaktif bir alana girdiğinde, yanlışlıkla kumla füzyona uğruyor” diyen Church, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bunun sonucunda, şeklini değiştirip, bulunduğu ortama ayak uydurma özelliği kazanıyor. Boyu 5, 10 ya da 20 metre olabiliyor. Kumdan dev yumruklar, çekiçler ya da bir gürz oluşturabiliyor. İsterse bir kum fırtınasına ya da kum yağmuruna dönüşebiliyor. Herhangi bir kötü adamın olabileceği kadar hain ve tehditkar”.

Topher Grace oyuncu kadrosuna bazı açılardan Peter Parker’a benzeyen, Örümcek Adam’ın baş düşmanı VENOM’a dönüşen Eddie Brock karakteriyle katılıyor. “Filmle ilgili ilk görüşmemizde, Sam bana ‘baş düşmanın’ anlamını bilip bilmediğimi sordu. Çok kötü kalpli anlamına geldiğini sanıyordum, ama Sam bunun gerçek anlamının kahramanla aynı güç ve becerilere sahip olup da bunları kötülük için kullanan kişi anlamına geldiğine işaret etti” diyor Grace ve ekliyor: “Sam bu karakteri Örümcek Adam’ın dengi ve zıttı yapmak için büyük çaba sarf etti”.

Grace sözlerini şöyle sürdürüyor: “VENOM’a dönüşen Eddie Brock bir çok açıdan Peter Parker’a çok benziyor. Her ikisi de aynı yerde çalışıyorlar, aynı işi kapmaya çalışıyorlar, hayatlarındaki kadın aynı; aralarındaki fark Eddie’nin çok kendine güvensiz olması. Eddie’nin, May Teyze ve Ben Amca tarafından yetiştirilme şansına sahip olmasa Peter’ın olacağı kişi olduğu söylenebilir”.

Örümcek Adam’ın ağını ören ve havalandıran özel efektleri Sony Pictures Imageworks.’ün yetenekli isimleri hayata geçirdi. Bu ekip ilk filmdeki çalışmasıyla aday olduğu Oscar’ı ikinci filmdeki çalışmasıyla kucakladı. “Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”te de yine aynı ekipten görsel efekt süpervizörü Scott Stokdyk 200 Imageworks animatör ve sanatçısının çalışmalarını yönetti.

“‘Spider-Man 3/Örümcek Adam 3’ün benim için yarattığı en büyük zorluk gerektikçe değişikliklere yanıt verebilmekti” diyen Stokdyk, bunu şöyle açıklıyor: “Bu filmde çok daha fazla şey olup bitiyor; daha çok karakter ve daha çok hikaye örgüsü var. Sam bütün parçaların bir araya gelmesi için çok çalışıyor; onun vizyonunun hayata geçmesini sağlamak da bizim sorumluluğumuz”.

Laura Ziskin izleyicilerin ilk iki filmde olduğu gibi “Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”te de zorlayıcı bir hikaye, eşsiz yazılmış karakterler ve karmaşık ilişkilere tanık olacağını ama bu kez bunların hepsinin çok daha büyük ve daha iyi olduğunu söylüyor: “Bir çok yeni karakterimiz, yeni kötü adamlarımız ve Peter Parker için çok daha büyük bir mücadelemiz var; bu belki de hayatının en büyük mücadelesi”.

**AyçA_DoğaÇ**
14-08-07, 14:13
ESKİ DOSTLAR…

“‘Spider-Man™ 3/Örümcek Adam 3’ün başlangıcında, Peter Parker’ı büyük ölçüde ikinci Örümcek Adam hikayesinin sonunda bıraktığımız yerde buluyoruz denebilir” diyen yönetmen Sam Raimi, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kahraman olmanın gereklerini ve doğru şeyi yapmak üzere fedakarlık yapması gerektiği gerçeğini kabul ediyor. Mary Jane’le ilişkisine gelince, ikisi hiç olmadıkları kadar yakınlar. Mary Jane, Peter’ın Örümcek Adam olduğunu ikinci filmin sonunda öğrenmişti ve şimdi Peter’ın süper kahraman oluşunun getirdiği sorumlulukları paylaşma konusunda verdiği sözü tutmaya çalışıyor”.

Laura Ziskin yönetmenin sözlerine şunu ekliyor: “İlk iki film boyunca Peter, Mary Jane ve Harry’nin büyümesine tanık olduk; bu yüzden, kaçınılmaz ama şaşırtıcı bir şey yapmaya karar verdik. Karakterleri, izleyicileri memnun edecek ve karakterlerin kişiliğine uygun bir yolculuğa çıkarmak istedik”.

Tobey Maguire, Kirsten Dunst ve James Franco bu yolculuğa çıkmak üzere projeye geri döndü.

Maguire, karakteri için şunları söylüyor: “Peter kendini oldukça iyi hissediyor; işler hayatında daha önce hiç olmadığı kadar yolunda gidiyor: Nihayet Örümcek Adam olarak, toplumuna yardım eden biri olarak kabul görüyor; işinde nihayet başarıyı yakalayan Mary Jane’le harika bir ilişkisi var. Artık erkek olmanın getirdiği güveni hissetmeye, ayrıca bulunduğu ortamda spot ışıklarını üzerine çekmeye başlıyor”.

Raimi ise, “Peter’ın bugüne dek kendisine hayran, kendisini örnek alan kimsesi olmadı. Kesinlikle ona tezahürat yapacak kimsesi olmadı. Genç adam için bu çok beklenmedik bir durum: Gururlu yanını harekete geçiriyor ve Peter’ın karanlık tarafına yönelmesinin başlangıcı oluyor” diyor. Bu karanlık taraf Peter’ın Örümcek Adam kıyafetine yapışan karanlık maddeyle temasa geçmesinin ardından daha da ön plana çıkar. Madde, kostümünü siyaha dönüştürünce, Peter madenin onu her zamankinden daha güçlü ve çevik hâle getirdiğini fark eder… ama aynı zamanda gururunu ve intikamcılığını da ortaya çıkartır. “Filmin doruk noktasında, Peter’ın gururlu yanını bir kenara bırakması gerekiyor. İntikam arzusunu bir kenara bırakması gerekiyor” diyor Raimi ve ekliyor: “Hepimizin günahkar olduğunu ve hiçbirimizin kendini diğerinin üzerinde göremeyeceğini öğrenmek zorunda. Bu hikayede, bağışlamayı öğrenmek zorunda”.

Maguire, Peter Parker rolüne bir kez daha geri dönmekten mutluluk ve heyecan duyduğunu şu sözlerle ifade ediyor: “Her zaman yeni boyutlara açılmak istersiniz. Bunu aşina olduğum bir karakterle yapma şansına sahip olmak çok güzeldi. Yeni olaylar ilk iki filmden kaynaklanan olayların doğrudan devamı niteliğinde. Bir oyuncu olarak, bu gerçekten heyecan verici; oynayacak çok şey var”.

Aktör sözlerini şöyle sürdürüyor: “Her zaman için maskeyi çıkarmanın yollarını arıyorduk; bu sayede Peter’ın neler yaşadığını görebiliyorsunuz. Bir film izlediğimde, karakterlere bağlanır ve onlara değer veririm. Onlarla bağlantı kurmam gerekir ki hislerini hissedebileyim”.

Peter’ın tavırlarındaki değişim Mary Jane’le ilişkisine de yansımaya başlar. Dunst’un bu konudaki açıklamaları şöyle: “Büyürken yaşadığı aile hayatına karşın, Mary Jane kariyerinde son derece özgüvenli. Ama, tam da Örümcek Adam kim olduğunu açıklarken, işini kaybettiğinde, Peter, Mary Jane’in umduğu kadar yanında olmuyor. M.J. biraz kenara itiliyor ve ilişkileri parçalanmaya başlıyor”.

Ziskin ise, “Peter ve M.J. herkesin ilişkilerinde mücadele ettikleri şeylerle mücadele ediyorlar. Her ikisi de ilişkiyi anlamaya çalışıyorlar ve hayatlarının neresinde oldukları konusunda çok uyum içinde değiller; oldukça kritik anlarda birbirlerini ıskalıyorlar” diyor.

“Artık Tobey’yle üç filmdir birlikte çalıştığımız için, birbirimizi oldukça iyi tanıyoruz” diyen Dunst, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ben onda hangi düğmelere basmam gerektiğini, o da bende hangi düğmelere basması gerektiğini biliyor. Aramızda daha komplike ve yetişkinlere özgü bir ilişki oluştu ki bu da film için çok iyi bir şey. Birbirimiz için hissettiğimiz her şey filmde görülüyor. İlişkimiz olgunlaştı”.

Daha önce “The Cat’s Meow” gibi filmlerde ses yeteneğini ortaya koyan Dunst beyaz perdede bir kez daha şarkı söyleme fırsatı bulmaktan keyif aldığını ifade ediyor: “Şarkı söyleme sahnelerini çekerken çok eğlendim. Şarkıların kaydını önceden yaptım çünkü canlı söyleme fikri beni dehşete düşürüyordu. Öte yandan, çekimlerimin ilk gününde yüksek topuklu ayakkabılar ve uzun bir elbiseyle bir Broadway sahnesinin merdivenlerinden ‘Manhattan Memories’e playback yaparak inmek ve indikten sonra da dans etmek zorunda kalmak hiç kolay değildi”.

Üçlüyü tamamlayan isim Harry Osborn rolündeki James Franco’ydu. İkinci filmin sonunda, Harry babası hakkındaki gerçeği ve arkadaşı Peter’ın gizli kimliğini öğrenmişti. Harry’nin Örümcek Adam’a karşı öfkesi ve kızgınlığı artık düşmanı gibi gördüğü Peter’a yönelir. Babasının ölümünden sorumlu tuttuğu eski arkadaşı yeni düşmanı için beslediği intikam duyguları içindeki Harry babasının inine gider ve Yeni Goblin olur.

Yapımcılar kalbi taşlaşmış Harry için yeni bir görünüm istediler. “Harry’nin OsCorp’ta emrine amade olan son teknolojiyi nasıl cephane olarak kullanabileceğini tartıştık” diyor yönetici yapımcı Kevin Feige ve ekliyor: “Çağdaş ama yine de ölümcül derecede pratik bir şey istedik”.

Yapımcı Grant Curtis ise, “Harry’nin bir planörden daha biçimli ve çevik bir aracı var; babasının silahlarını alıyor ve onları bir seviye üste çıkarıyor” diyor ve ekliyor: “Öte yandan, bazı silahları, örneğin balkabağı bombalarını daha da iyileştirmek mümkün değil. Yeni Goblin’de balkabağı bombalı eski ekol ile, güçlendirilmiş hava kay-kaylı yeni ekolün bileşimine tanık oluyorsunuz”.

Kostüm tasarımcısı James Acheson, Harry Osborn’un asker görünümü için yapımcılarla birlikte çalıştı. “Harry’nin giyimi şehir SWAT birliklerini andırıyor ama, kollarından çıkan bıçaklar gibi, oldukça ürkütücü aksesuarları da var” diyor Acheson ve ekliyor: “Kostümü ağırlıklı olarak siyah. Babasını anımsatmak için aralara serpiştirilmiş yeşiller varsa da Harry fazlasıyla kendine özgü bir adam”.

Franco’nun canlandırdığı karakter için yorumu ise şöyle: “Harry’nin en büyük ikilemi özetle şu: Arkadaşlarını ne kadar seviyor?. Peter ile M.J.’i sevdiğini kabul ederse, hayatının bugüne dek bir yalan olduğunu da kabul etmesi gerekecek çünkü Harry sadece nefretle yaşadı, babası olan ve dilediğini yapan kötü adamı sevdi”.

“Bu karakterlerle buraya kadar geldik. Bu film hepsinin hikayesini sürdürmek, beş yıl önce onlarla tanıştığımızdan bu yana yaptıkları yolculuğu göstermek ve daha ne kadar yol kat etmeleri gerektiğini irdelemek için bir fırsattı” diyerek filmi özetliyor Raimi.

…VE YENİ YÜZLER

“Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”te, tıpkı ilk iki filmde olduğu gibi, yapımcılar kötü adamların Peter’ın birer yansıması, verdiği mücadelelerin de yaşına uygun olması için özel bir çaba harcadılar. Raimi’ye göre, “Spider-Man 3/Örümcek Adam 3”teki tüm karakterler Peter Parker’ın hikayesini ileri götürüyor. “Biz bir ayna tutuyoruz” diyor Raimi ve ekliyor: “Her karakterin orada oluşunun bir amacı var; onlar Peter’ın hayat örgüsünün birer ilmeği”.

Yönetici yapımcı ve Marvel’ın yapımlardan sorumlu başkanı Kevin Feige ise şunları dile getiriyor: “Örümcek Adam kitapları muhtemelen süper kahraman çizgi romanları arasında en büyük kötü adam koleksiyonuna sahiptir; bu serinin kitaplarında o kadar çok unutulmaz kötü adamlar var ki. Yeşil Goblin ve Dok Ock’un ardından ‘Spider-Man™ 3/Örümcek Adam 3’teki kötü adamlarla geleneği sürdürerek, Örümcek Adam’ın becerilerine sadece görsel ve fiziksel açıdan rakip oluşturan değil, aynı zamanda çok katmanlı ve çelişkili karakterler yaratmak istedik”. Yapımcılar bu amaçla Örümcek Adam dünyasının en büyük ve unutulmaz iki kötü karakterini filme dahil ettiler: Kumadam ve VENOM.

nymphadora
18-08-07, 22:15
ayça_doğaç paylaşımın gerçekten güzel... okurkene baya zevk aldımm..

**AyçA_DoğaÇ**
21-08-07, 18:21
ayça_doğaç paylaşımın gerçekten güzel... okurkene baya zevk aldımm..

sağol cnm yorumun için.Spiderman 3 filmiyle ilgili bulduğum tüm haberleri ve yazıları elimden geldiği kadarıyla buraya ekliyorum...

**AyçA_DoğaÇ**
02-09-07, 22:14
http://img214.imageshack.us/img214/6798/yaakc4.jpg (http://imageshack.us)

http://img119.imageshack.us/img119/4238/00cd5.jpg (http://imageshack.us)

http://img301.imageshack.us/img301/5973/11ir6.jpg (http://imageshack.us)

http://img119.imageshack.us/img119/4052/12fq0.jpg (http://imageshack.us)

http://img119.imageshack.us/img119/3796/13pa0.jpg (http://imageshack.us)

http://img103.imageshack.us/img103/8813/14ef0.jpg (http://imageshack.us)

http://img301.imageshack.us/img301/9522/15yq3.jpg (http://imageshack.us)

http://img103.imageshack.us/img103/3696/16cb5.jpg (http://imageshack.us)

http://img103.imageshack.us/img103/9863/17ke4.jpg (http://imageshack.us)

http://img103.imageshack.us/img103/1185/18ec8.jpg (http://imageshack.us)

http://img301.imageshack.us/img301/359/19hj7.jpg (http://imageshack.us)

http://img103.imageshack.us/img103/2446/20gt1.jpg (http://imageshack.us)

Gizem~AsiYıllar
27-11-07, 13:18
biraz da james franco (harry) resimleri koyar mısınız? burda fazla yok galiba.

Drama_Queen
12-12-07, 22:12
Örümcek adam 3 çok iyi bir filmdi gerçektende filmin gittim orjinal cdsini aldım her istediğimde izliyom gerçekten çok heyecan vericiydi :img-yes:

htrla sevgili
16-12-07, 21:33
izlemeyenler izlesin ben çok beğendim izlediğinize değer

ben böyle filmleri sevmem diyen bir arkadaşımla beraber izledik o da çok sevdi gerçi konusunu beğenmemiş ona göre filmin en muhteşem yanı efectlermiş
kum adam ve venom konusunda süper efectler var gerçekten gerçi bazı sahnelerin fotolarını koymuşsununz ama devamı filmde gizli
hatta arkadaşım bazı sahneleri bana tekrer tekrar izlettirdi durdu gerçekten güzel sahnelerdi bu tekrar tekarar izlediklerimiz ama siz siz olun böle bi arkadaşla izlemeyin filmden sıkılırsınız

Berk_Nehir
09-05-08, 14:49
Çokkk güzelll bii filmm yaaa benn çok seviyorum bütün seriyi defalarca izledimmm 1.'yi ezberledimm , 2.'yi kaç kere izlediğimi bile unuttumm , 3.'yü ise tam beş kere izledimmm :img-hyste .. Pekii arkadaşlarr bişey sorcammm 4. film çıkmıycak mıı ?? Ben 3. filmde Spıder_Man 'in Siyah kıyafetine bayıldımmm süperrdii yaaa :img-in_lo:img-in_lo

notum
01-06-08, 08:53
benden...(doğru yere mi ekliyorum?)

http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p3.jpg http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p4.jpg

http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p2.jpg

http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p9.jpg

http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p1.jpg http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p5.jpg http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p6.jpg http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p7.jpg http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p8.jpg http://i281.photobucket.com/albums/kk203/notum/p.jpg

ecr
02-07-08, 16:46
Serinin en yorucu filmi olduğu aşikar. Spider-Man hangi sorunla uğraşacağını şaşırıyor: Mary ile ilişkisini mi düzeltsin, Harry ile olan sorunlarını mı halletsin, Kum Adam'ı yakalamaya ve amcasının intikamını almaya mı çalışsın, içindeki kötülükten ve yanındaki kızdan kurtulmaya mı çalışsın, yoksa ucube Venom'u öldürmeye ve Harry'nin şehre zarar vermesini engellemeye mi çalışsın!..

Doğal olarak şaşırıyor örümceğimiz. Ama gene de eğlenceli bir filmdi. Gerçi yönetmen Sam Raimi kısa sürüde bir sürü sorunu halletmeye çalışmış ve bu da filmi etkiliyor doğal olarak.

Aksiyonu bol bol olan bir bölüm olmuş. Beklediğime de değmişti izlediğimde. Aslında 4.filmin çekilmesinden yana değilim. Serinin bir üçleme olarak kalmasını tercih ederim. Sam Raimi, Tobey Maguire ve Kristen Dunst da öyle düşünüyormuş. Gene de 4.film için kamera karşısına geçmişler.
Umarım seri daha fazla uzatılmaz.

**AyçA_DoğaÇ**
23-07-08, 23:10
notum avatar ve imza çalışmaların harika olmuş.Eline emeğine sağlık...

anseri
13-08-08, 09:33
izlediim en harika filmlerden birisi 4.sünü sabırsızlıkla bekliyorum...:img-in_lo

HeRMioNeKaiBa
25-08-08, 08:42
imzalar berbat olduı biraz sonra gifleri yapıcam bakalım onlar nasi olcak ..

spider man 3

http://img291.imageshack.us/img291/3913/70778333bm9.jpg
+
http://img83.imageshack.us/img83/5176/29325630gp1.jpg
+
http://img291.imageshack.us/img291/3074/45867474vj4.jpg

HeRMioNeKaiBa
25-08-08, 08:48
spiderman 3 gifler..devamı gelcek bu daha filmin ilk 15-20 dk sının gifleri (film 2 saat ) :)

http://img378.imageshack.us/img378/5431/95247199kz5.gif+http://img149.imageshack.us/img149/7505/10175936fw9.gif+http://img244.imageshack.us/img244/6476/11422058tu5.gif
http://img149.imageshack.us/img149/4263/53826454wc0.gif+http://img176.imageshack.us/img176/2199/61407685sj4.gif+http://img176.imageshack.us/img176/1610/89836032kv0.gif

HeRMioNeKaiBa
25-08-08, 10:01
devamı gelekcek ama büyük ihtimalle yarın ..

spider man 3 gifleri part 2

http://img49.imageshack.us/img49/8190/89728955cy6.gif+http://img204.imageshack.us/img204/2422/79667531kv6.gif+http://img378.imageshack.us/img378/1724/82413829qk7.gif
http://img378.imageshack.us/img378/454/18946813rb2.gif+http://img378.imageshack.us/img378/1280/69859796fe4.gif+http://img378.imageshack.us/img378/497/12487802ak2.gif