Tüm Versiyonu Göster : Davetsiz Misafir
Daha once baska bir baslik acildi mi bilemiyorum ama goremedim o yuzden acayim dedim.
Yakinda Show TV'de yayina girecek dizide Tardu Flordun ve Pınar Altuğ başrollerde. Tanıtımları girmeye başladı yavaş yavaş.
Şimdilik bilgiler bu kadar, gerisi gelir zamanla :)
Salı günü Show TV'de yayına giriyor. Tardu Flordun yine bir popstarı canlandırıyor. Gani Müjde yazıyor senaryosunu.
Bildiğim kadarıyla gayet eğlenceli dizi olacak.
Ekranların yeni dizisi Davetsiz Misafir,müzik dünyasının perde arkasından kesitleri de yansıtan bir dizi olarak dikkatleri üzerine çekmeye aday. Tardu Flordun’un çapkın bir popstar olan Tarcan’ı canlandırdığı dizide Pınar Altuğ da Tarcan ‘ın vaatlerle kandırıp hamile bıraktığı hayranını canlandırıyor. Defne adlı bu genç kız , tek başına büyütemeyeceğini anladığı bebeğini Tarcan’ın kapısının önüne bırakınca popstarın hayatı baştan sona değişir.
Pınar Altuğ’un ayrıca bir köylü kızını da canlandıracağı dizide Pakize Suda’yı Tarcan’ın annesi Kehribar, Aykut Oray’ı daplakçısı Pehlivan rolünde izleyeceğiz. Pop ve Magazin dünyasının ünlülerine göndermelerde de bulunacak olan dizinin senaryosunu Gani Müjde ve Tükenmez Kalem ekibi yazıyor… Proje Tasarım:Gani Müjde Yönetmen:Ümmü Burhan Yapımcı:Ali Gündoğdu Yapımcı firma:Süreç Film Senaryo:Tükenmezkalem -Fatih Solmaz -Gökhan Karagülle -Özlem Aybek -Emre Bülbül -Bengisu Gencay Davetsiz Misafir Oyuncu Kadrosu: Pınar Altuğ (Defne / Şirin) Tardu Flordun (Tarcan) Ada Bebek (Melek) Pakize Suda (Kehribar) Görkem Yertan (Zeynep) Aykut Oray (Pehlivan Pertev) Hakan Gerçek (Polifonik Enis) Merih Ermakastar (John Renan) Yusuf Tunçeri (Oburiks) Figen Evren (Kapıcı Karısı) Sinan Çalışkanoğlu (Megapiksel Yüksel) Neslihan Açar (Pehlivan Sevgili) Burak Öncü (Kapıcı Burak) İnci Ültay (Seval) Atilla Pekdemir (Şahabettin)
Pınar altuğ iki rolde oynayacakmışş allah yazdıysa bozsun hehehe
valla izleeyecem bu akşam nasıl diye ilk bölümü beğenirsem izlerim
Botosklu köylü kızı olmaz. :) :) :) :)
bende pınar altuğ'un rolünü biraz yapmacık buldum..omuz omuzada daha başarılıydı..
tartu'da evdeki yabancı 'daki gibi değil...
kesinlikle pınar altuğ'nun oyunculuğunu zaten pek beğenmiyordum.bu dizide hiç olmamış.zaten sanırım yaz dizisi.yaz bitince dizi de biticek.
çok uydurukbi dizi ilerki bölümde pınar tardunun evinde hizmetçi gibi bişiy olcakmış vs. vs. tardu bebek ve pınar a. arkadaşı(ismini bilmiyorum) iyi oynuyo
salı günleri başka izlenecek bişey olmadığından baktığım bi dizi.sadece tardu ve pınar altuğun arkadaşı rolündeki kız(biz size aşık oldukta da oynuyodu ordan tanıyorum ve çok seviorum) ii oynuyo.bi de bu tardunun etrafındakiler ii.aaaa bi de bebek çok tatlı.yaa pınar altuğdan başka oyuncu yok muydu?????
yalniz_kurt 22-06-05, 20:18 bu oyuncu kadrosuyla daha iyi bir şey ortaya çıkarabilirlerdi ama böyle bir şey ypmışlar bunada saygımız sonsuz ... ama tabiki daha iyi olabilirdi ...
fena degil.
ben pinar altugu cok severim o yüzden 2 bölümüne baktim.
ama Bebek cooook seker yaaaa
walla dizi benim hoshuma gitti ben pınar altunun sergiledii oyunuda beendim yani bence rolünü çok güzel yapıo tıpkı omuz omuza daki gibi
arkadaşlar pınar altuğun bebeğine söylediği şu şarkıyı kim söylüyor biliyormusunuz
hiçkimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktur.....
http://www.e-kolay.net/tvguide/images/show/misafir.jpg
Davetsiz Misafir’de bu hafta; Bebeğin babasının Tarcan olduğu ortaya çıkmıştır.Yoğun konser temposunun içinde oradan oraya koşturan Tarcan ve arkadaşları, bir yandan da bebekle ilgilenmeye çalışmakta, elleri ayakları birbirlerine dolanmaktadır. Plakçıları Pehlivan Pertev’le yaptıkları sözleşmedeki 1 milyon dolarlık tazminat maddesi ise ayrı bir koşturmacaya sebep olmuştur.Kızının hasretine dayanmakta giderek zorlanan Defne, Maria’dan bebek hakkında bilgi almaya çalışır fakat bu çaba sonuç vermez.Tam ümitlerini yitirmek üzereyken Tarcan’ın bebeğe bakıcı aradığı haberini duyan Defne, tüm riskleri göze alır ve köylü kılığına girip bakıcı olarak işe başvurur.
evanescencefreak 28-06-05, 20:29 Cok hos bir dizi!!!
Ama haklisiniz: Pinar Altug digerlerine göre cok yapmacik !
Nedense onun oyunculugunu hic sevmedim ama hic nefret te etmedim.
pınar altuğ'un başarısız oyunculuğuna karşın ben çok beğendim diziyi:):)tardu çok başarılı ayrıca bebeğede bayıldım bu kadarmı şirin olur bi bebek yaa:P
bence de bi bebek bu kadar mı şirin olur yaa..
güsel bi dizi bzi beklioo yaz boyunca...
mizrak_tutucu 30-06-05, 19:03 Yağmur'un Elleri şarkısını Derya Koroglu ile eski ekip dağılmadan onceki Yeni Turku soyluyor. Şarkının sozleri e.e.cummings'in şiirinin Barış Pirhasan çevirisidir. Şiirin orijinali ayrı guzel, Pirhasan'ın çevirisi ayrı guzeldir. Sanırım Yeni Turku'nun Yeşilmişik albumunde vardı.
mizrak_tutucu 30-06-05, 19:18 Yapımcılar neden inatla Tardu Flordun'u komedi turu dizilerde oynatır ve dramatik dizilerde yer vermez anlamıyorum. TRT'de yayınlanan Aziz Nesin hikayeleri dışında dizi dunyası, Tardu Flordun'u durum komedisi turu dizilerde kullanmaya niye bu kadar meraklı anlayabilmiş değilim. Yapımcılar "Evdeki Yabancı" dizisinin açtığı yoldan gitmek zorunda mı hissediyorlar kendilerini merak ediyorum.
Ben şahsen Tardu Flordun'u dramatik bir dizide farklı bir rolde seyretmek isterdim. Sakin, sessiz ve kendi halinde bir adamken, değişen içinde sertliği ve katılığı bulan bir kişiyi oynamasını isterdim. Şimdiye kadar hep içindeki yumuşaklığı keşfeden, gorunuste sert ve ilgisiz ama aslında duyarlı tipleri oynadı. Şartların savaşmaya, sertleşmeye zorladığı, kendi halinde sessiz sakin bir adamın oykusu hoş olurdu. Ama biz gene garip bir komedi dizisinde izliyoruz.
Pınar Altuğ her zamanki plastik tavrıyla oynamamayı surduruyor. Senaryo Üç Erkek ve Bebek (Three Man and a Baby) filminin uyarlaması gibi duruyor. Ama Tardu Flordun boyle kotu bir dizide bile kotu oynamıyor.
Pınar Altuğ ile Tardu Flordun'u bir araya getiren kasting anlayışına da şaşırmamak elde değil.
Insanların bir esarp, bir lens ve saç boyası ile değişebilecegine hala inananlar veya bunun inandırıcı olabilecegini dusunenler var anlaşılan.
Uc ayda etiket, piyano, dans, giyinme ve araba kullanmasını ogrenen Yerli Filmleri izleye izleye buyuyen Turk seyircisinin, buna da inanacagını dusunduler zaar.
Hadi diyelim ki, Pop Star karakteri hafif kor ve yuz hafizası zayıf. Pop star olan adamın iyi bir kulagının olması gerekmez ve bu adam bir gecelik de olsa bir ilişki yaşadığı kadının sesini anımsamaz mı? Bu bir gecelik bir ilişki değilse Pınar Altuğ'un tanınmaması daha da vahim bir mantık hatası değil mi? Bebek bir gecelik bir ilişkinin urunu değilse, Pınar Altuğ'un aşk beklentileri ve beni nasıl anımsamaz triplerine ne demeli o zaman?
bencede harika ötesi bir dizi.ben bir Merih Ermakastar hayranı ve aşığıyım.Onun kişisel bilgilerini ya da onun hakkında bana bişiyler yazarsanız mutlu olurum.
o siteden medet ummamanızı dilerim çünkü aylardır "çok yakında.." diye başlayan bir cümleyle insanları oyalıyorlar. Kimsanin farkında olduğundan bile emin değilim, işin kötüsü sitenin eski yüzünü de göremiyoruz sadece flashlar hazır sitede..Bu yüzden tavsim başka yerlerden bilgi bulmaya çalışın beklemeyin, ben çok bekledim ama bi işe yaramadı çünkü..
evet dünkü bölüm çok güzeldi.ama beni dün en çok şaşırtan olay pınar altuğ'un oyunculuğu.pek beğenmiyordum oyunculuğunu.ama dün çok beğendim.umarım diğer bölümlerde de böyle başarılı olur.
Türü: Yerli Dizi
Saat: 20:00
Açıklama:
Davetsiz Misafir’de bu hafta işler arapsaçına dönüyor.Kılık değiştirip bakıcı olarak Tarcan’a iş başvurusu yapan Defne, Melekle iyi anlaşması sayesinde kolayca işi kapar. Fakat evdekilerin düzensiz yaşam tarzını görünce işinin düşündüğünden daha zor olduğunun farkına varır.Tüm bunlar olurken Tarcan beş milyon dolar karşılığı bir reklamda oynama teklifi alır. Firma ile sözleşme yapılacağı akşam ise beklenmedik bir sürpriz Tarcan’ı zor durumda bırakır. Zira Melek’in beklenmedik hastalığı Tarcan’ı bir seçim yapmak zorunda bırakır.Hepsi ve daha fazlası 05.07.2005 Salı günü 20:00’de Show Tv’de.Sakın kaçırmayın..
yaa ben başına kaçırdım dizinin.nasıl tanıştıklarını mı açıkladılar defne ile tarcanın.eğer ööleyse biri bana anlatabilir mi??
hayir oyle baslamadi
defneyi hamileykene gosterdiler...
tarcanda capkin oldugu, corap degisitirir gibi hergun kadin degistirdigi falan...
pehvivan mi nedir o adamla bir anlasmasi var
evlenmek yok; cocuk sahibi olmak yok...
cocugu dogurduktan sonra bir kac ay geciyor.....
buraya kadar mi bakdin? :)
Davetsiz Misafir dizisindeki bebek(melek) cok tatlı ayrıca Tordu Flordun un yine havası harika.Pınar Altugda her zaman ki gibi oyunculugunu ortaya koymus diğerleri de öyle...
Çok kötü bi dizi diil. Vakit geçirmek için izlenebilir yani.... Tardu Flordun iyi oynuyo. Ben onun oyunculuğunu beğeniyorum. Evdeki Yabancı dan beri onun taraftarıyıım. İyş bi oyuncu!!!! ;)
evet ya bence de süper.bir de pınar altuğ'nun bu bölümdeki oyunculuğunu gerçekten başarılı oldum.düşünmeden edemiyorum acaba köylü kızı karakterini daha mı iyi oynuyor.diğerlerinde pek yetenekli bulmuyordum.ama bu bölümde gerçekten başarılıydı.tebrik ediyorum.
evanescencefreak 08-07-05, 19:24 Bence konu cok güzel ama Pinar Altug diger oyuncularin yaninda cok yapmacik duruyor.
Onun oyunculugunu bir türlü begenemiyorum.
Tarcan karakteri coook komik:)
Pinar zor uyum sagliyor bence.
Bana komik gelen bebek sari sacli ve mavi gözlü ve annesi ve babasida esmer ve kahverengi gözleri var....yane...inandirici gelmiyor pek.
Bebekte bu arada COOOK TATLI !!
mizrak_tutucu 10-07-05, 09:49 Genetik yasasına gore iki esmer ve koyu renk gozlu kişinin, sarışın ve açık renk gozlu cocugu olabilir. Sarışınlık ve açık göz rengi (mavi, gri, yeşil) çekinik genlerdir; anne babanın esmer olmasına karşın, hem anne hem de babadan cekinik genler alındıgı takdirde cocuk sarışın ve açık renk gozlu olabilir.
Aliye'de ise durum tam tersi. İki açık renk gozlu kişinin (mavi ve yeşil) iki tane kahverengi gozlu cocugu var (Arda'nın gozleri ela ise bir tane); bunun olması genetik olarak imkansiz degil ama cok kucuk bir olasılık. İki cocukta birden olması ise mumkun degil.
EN IYI 5 PROGRAM
2005 Akdeniz Oyunları Türkiye Yunanistan Futbol Ka
10 Puan TRT3
2005 Akdeniz Oyunları İspanya-İtalya Futbol Karşıl
10 Puan TRT3
Ateşli Topraklar
9,31 Puan Atv
Aşk Oyunu
8,91 Puan Kanal D
Davetsiz Misafir
8,88 Puan Show
mizrak_tutucu 12-07-05, 17:40 Bu dizinin kotu oldugunu dusunuyordum. Ama bir kaç yaz dizisine zapping yaparken rastladım. Beterin de beteri varmış, bunların içinde Davetsiz Misafir gene iyi duruyor. Acıklı ama gerçek.
ozcanweozcan 13-07-05, 12:09 aslinda ben daha basarili bisey olur diye beklemistim
ama genede guzel bir dizi
http://www.sabah.com.tr/2005/07/17/gny/im/E7B4B04ECBB68849A347C347b.jpg
'Tarkan'ı oynamıyorum
Komedi dizilerinin sevilen oyuncusu Tardu Flordun, 'Davetsiz Misafir' dizisinde 'çapkın popstar Tarcan' rolü ile herkesi güldürüyor. Flordun, 'Tarkan'ı oynuyor' eleştirilerine ise şöyle yanıt veriyor: Tarcan, birebir Tarkan'ın değil; ülkemizdeki birkaç popstarın hayatı....
Evdeki Yabancı', 'Camdan Pabuçlar' gibi komedi dizileri ile tanıdığımız genç ve başarılı oyuncu Tardu Flordun, şimdi de 'Davetsiz Misafir' dizisiyle izleyicilerle buluşuyor. Pınar Altuğ ile başrolleri paylaştığı dizide Flordun, çapkın bir popstar olan 'Tarcan' karakterini canlandırıyor. Usta sanatçı Macit Flordun'un oğlu olan Tardu Flordun, artık beyazperde de kalıcı işler yapmak istediğini ve gönlünde sinemanın yattığını söylüyor. Komedi dizilerinin aranan ismi Tardu Flordun'la oyunculuğunu ve yeni projelerini konuştuk...
* 'Davetsiz Misafir' dizisi için teklif size nasıl geldi? Teklif daha önce televizyonda ve tiyatroda yaptığım işlerden dolayı beni tanıyan Süreç Film tarafından yapıldı. Senaryoyu Gani Müjde ve ekibi Tükenmez Kalem grubunun yazıyor olması, dizinin müziklerini 'Gece Yolcuları' grubunun yapması ve yönetmenimiz Ümmü Burhan'la da daha önce 'Evdeki Yabancı' adlı projede uzun süre çok keyif alarak çalışmamız, projeyi sevinerek kabul etmemde etkendi.
* Canlandırdığınız Tarcan karakteri için 'Tarkan'ı oynuyor' gibi yorumlar yapılıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?Tarkan gibi yeteneği ve şöhreti ülke sınırlarını aşmış, Türkçe müzik pek dinlemememe rağmen çok başarılı bulduğum birinin hayatını canlandırmak keyifli oldu benim için. Dizide Tarcan, birebir Tarkan'ın hayatı değil tabii. Bir starın özel hayatını tüm yönleriyle yansıtmak pek yakışık alacak bir şey olmasa gerek. Bu zaten projeyi risk altında tutardı. Bizim yola çıkış ilkemiz, mümkün olduğunca günceli takip ederek -beş bölüm stoklu gitsek de- Tarkan başta olmak üzere, ülkemizin sevilen birkaç pop starının hayatına mizahi bir bakış açısı katarak yansıtmaktı. Kimseyi rencide etmeden, durumun gerçekliğinden çıkan bir hayal dünyasını, ironik bir halde izleyicilerimize sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca 'Tarkan'ı oynuyor 'deniliyor. Amacımız salt bu olsaydı, o zaman bana gerek kalmazdı zaten. Çünkü ülkede ünlülerin benzerleri konusunda potansiyel olarak en büyük isim Tarkan. Casting ajanslarında yüzlerce kişiden biri oynayabilirdi.
http://www.sabah.com.tr/2005/07/17/gny/im/8AD8FD609D5A1E43BBB9C1C6b.jpg
ASLINDA TARCAN İYİ BİRİ
* Canlandırdığınız Tarcan karakterini siz nasıl buluyorsunuz, dizinin çekimleri nasıl geçiyor?İlk başta seyirci Tarcan'ı sorumsuz, başı boş, kötü bir karakter olarak görebilir ama ileriki bölümlerde dizimizi izleyenler görecekler ki, durum pek de tahmin edildiği gibi değil. Çekimler gayet keyifli. Biraz yoruluyoruz tabii, özellikle konser çekimlerinde. Hazırlık aşaması uzun sürdüğü için ve çok fazla yardımcı oyuncu gerektiği için... Huzurlu, uzun soluklu bir iş yapmayı tasarlıyoruz.
* Dizide söylediğiniz şarkılarda kendi sesinizi mi kullanıyorsunuz?Dizide haftanın altı günü çalıştığım ve kalan bir günün bir kısmını da dublaja ayırdığım için, buna zamanım kalmadı. Dizide konser çekimleri hariç şarkıları ben söylüyorum. Konser kayıtlarında söylemiyorum çünkü tek bir şarkı için en az 3-4 saat stüdyoya kapanmam gerekiyor.
* Genellikle komedi dizilerinde karşımıza çıkıyorsunuz, bu sizin tercihiniz mi? İlerleyen zamanlarda farklı yapımlarda sizi görebilecek miyiz?* Aslında işin enteresan tarafı ben tiyatroda hep dramatik ağırlıklı roller oynadım. Ama 2000 yılında televizyon sektörüne girdiğimde romantik komedi tarzıyla gündeme geldim ve bundan sonra yapımcılar tarafından gelen teklifler de bu yönde oldu. Bu sektörde ve izleyicide nedense dramatik rollerin ağır; komedi, sit-com ya da yaptığımız gibi romantik komedi tarzı rollerin hafif roller olduğuna dair genel bir kanı var. Oyuncu denen yaratığın, eğer gerçek bir oyuncuysa, kendi tarzını oluştursa ya da seçse dahi tüm rollerin altından başarıyla kalkabilecek öz niteliklere sahip olması gerekir. Hangi tarzda olursa olsun, oyuncu kendi stilini kurmuşsa, bunu aktarır zaten izleyiciye.
http://www.sabah.com.tr/2005/07/17/gny/im/725432704D9C004CA2DEBA0Bb.jpg
* Sinema ile ilgili projeleriniz var mı?
Hayatımda çok istediğim şeylerden biri tabii... Hangi oyuncu istemez ki kalıcı bir şey yapmayı. Gişe filmlerinden daha çok, Avrupa sinemasına yakın bir film yapmak isterim. Eylülde yurtdışında çekilecek bir film senaryosu var önümde. Aksilik çıkmazsa iyi bir iş olacak. Bakalım, hayat uzun...
http://www.sabah.com.tr/gny/mag101-20050717-200.html
mizrak_tutucu 20-07-05, 12:47 Dizi de en onemli sorunlardan biri senaryo. Oldukça saçma bir senaryosu var...Boyle bir senaryoyla oyuncuların cok fazla hareket imkanı yok. Tukenmez Kalem grubundan daha az fars, daha derinlikli espirileri olan bir senaryo beklerdim dogrusu.
Ama daha once de yazdıgım gibi, yaz dizileri o kadar kotu ki, bunların icinde bu dizi bile "çekilir" gozukuyor. Ehveni şer hesabı.
Pınar Altug yapmacık ama oyunculugunda ufak da olsa bir gelişme var gibi gozukuyor. Pınar Altug, dizilerde kendisi olmaktan vazgeçip, normal hayattaki mimiklerini ve tavrını, oynadığı karakterlere mumkun oldugunca az yansıtmayı ogrendikçe daha az yapmacık olmayı ogrenecek insallah.
19 Temmuz 2005 Sali
1 Can''li Hayat [net] Show 5,10 22,80
2 Melekler Adasi [net] Atv 4,90 19,90
3 Indiana Jones:kamcili Adam (y.s) [net] Kand 4,20 17,50
4 Davetsiz Misafir [net] Show 4,10 18,00
5 Ozel Hat (ekstra) [net] Atv 3,00 12,80
6 Sirlar Dunyasi (tkr) [net] Stv 3,00 11,90
7 Ozel Hat [net] Atv 2,90 18,50
8 Tadimiz Kacmasin [net] Kand 2,90 16,10
9 Aziz (y.s) [net] Star 2,90 12,00
10 Atv Ana Haber Bulteni [net] Atv 2,60 17,50
mizrak tutucu kardeşim aliyedeki ardanın gözleri masmavi ayrıca davetsiz misafirdeki çocuk biraz fazla sarı ayrıca gözlerinin mavi olmasıda 1\4 rastlanılıcak bi durum çok yüksek sayılmazz
mizrak_tutucu 20-07-05, 20:51 Sweety 14 forum arkadaşım,
Mesajımda Arda'nın goz renginden emin olmadıgımı yazmıştım. Dediginiz gibi
Arda'nın gozleri masmavi ise - ki oyledir eminim - Aliye'de genetik açısından sorun olarak bir tek Ayşe'nin goz rengi kalıyor. Biri yeşil, biri mavi gozlu olan iki kişinin cocugunun kahverengi gozlu olması ancak "genetik sıçrama" denilen mekanizma ile mumkun. Genetik sıçrama mucidine Nobel Tıp Odulu getirdigine göre cidden istisnai bir durum olmalı.Genetikten anlayan arkadaşlarıma gore bu cok kucuk bir olasılık. Yuzde 25 ile kıyas kabul edemeyecek kadar kucuk bir olasılık. Ama hadi bunu da dizi hatırına oldu kabul edelim.
Davetsiz Misafir'deki kucuk kız cok tatlı ve doğru, cok sarı. Ama iki kahvrengi gozlu ebeveynin - taşıyıcı olmaları halinde- sarı bebek sahibi olmaları olasılığı % 25. İkisi de taşıyıcı ise bu Ayşe'nin durumu ile karşılaştırıldıgında bayağı buyuk bir olasılık gibi gozukuyor. Zaten anladıgım kadarıyla goz rengini iki degil, cok daha fazla sayıda gen kontrol ettiği icin goz rengi olasılıkları biraz daha karmaşık bir biçimde belirleniyor.
Davetsiz Misafir dizisini ara ara, o da parça parça seyrettigim icin karakterlerin anne-babalarının goz rengine dikkat etmedim dogrusu. Belki ikinci jenerasyon - dede/nine- de taşıyıcıdır ve genlerini çocuklara geçirmiştir. Pınar Altug surekli yanık gezdigi icin ten rengini kestirmek zor ama esmer olmasa gerek. Tardu Flordun da beyaz tenli veya buğday tenli gibi gozukuyor. Dolayısıyla sarışın bir bebekleri olabilir.
Ama bana gore dizinin zaafı bebegin fazla sarışın olması değil. Esmerlik abidesi ailelerden bile sarışın bebekler çıkabiliyor nitekim. Tersi cok daha zor bir durum.
Turkiye'deki sarı bebeklerin cogu buyunce açık kumral ya da koyu kumral oldugu icin, sarı olması da mantık açısından cok zorlayıcı degil. Aliye dizisindeki Ayşe'nin goz rengini tuturmak genetik açıdan cok daha zorlayıcı bir kombinasyon gerektiriyor.
Davetsiz Misafir'in sorunu cocugun fazla sarışın olup olmadıgından ziyade, en fazla iki bolum idare edebilecek bir konuyu on uc-on beş bolume sunecek şekilde uzatmış olmalarında. Tarcan'ın Italyanca konuşma ozentisi de sinir bozucu...Karakter zaten yeterince zibidi, bir de boyle garip bir ozenti eklemenin alemi ne anlamadım dogrusu.
ben zaten aliyeye kıyasla çok yüksek sayılmaz demedim genele göre yüksek diğil ayrıca bebeğğn çekinik gen alabilmesi için ananne babaanne ve dedeelerde sarışınlıık olması gerkiyor ki gördüğümüz kadarıyla çok sarı diğiller ama aliyedeki büyükanne küçük kıza esmerlik açısından benziyo yani daha mantıklı ayrıca davetsiz msafir hakkındaki yorumlarına canı gönülden katılıyorumm
mizrak_tutucu 21-07-05, 10:55 Merhaba Sweety 14,
Dizi filmler uzerine bir forumda genetik kuramı uzerine tartışmamızda cidden absurd bir taraf var.
Haklısın, Ayşe babaanneye benziyor ama hem Sinan hem Meriç pek bir sarışın. Bu nedenle Sinan ve Meriç'in babalarının - ah yaşasaydı kemikleri sızlardı meşhuurrr ..... Karahanlı namıyla maruf kişinin - sarışın oldugu, haşmetlu Ikbal Hanım hazretlerinin ise çekinik gen taşıdıgı sonucuna varıyoruz. Sinan ve Meriç sarışın olduguna gore her ikisi de annelerinden çekinik geni almışlar. Ayşe de genetik piyangodan nasibini alıp, kahverengi gozlu olmuş diyelim. Tarcan ile Pınar Altug karakterinin sarışın olması da yüzde 25 olasılık ama o da olmuş....Dizilerde o kadar saçma sapan detay var ki, genetik kurallarına gelene kadar duzeltilmesi gereken cok sorun var.
Yetenekli cocuk oyuncu bulmak mı zor nedendir, genetik kanunlarına gore dusuk olasılıklı cozumler ve hatta genetik piyango mucizelerini bile kabul etmek zorundayız.
Dort dortluk dizilerin yapıldıgı gelecek bir donemde, yapımcılar bu gibi detaylara da dikkat ederler belki, kim bilir?
Vay be ne siteymisiz ama , yakinda Einstein`in teorileri üzerine yazismalar olursa hic sasirmam vallahi. :cool:
meraba mızrak tutucu
sana kesinlikle katılıyorum okadar saçma sapan şey varken bunu tatrışmamız hakkaten çok saçma umarım dediğin gibi olurda birgün çekilcek o dört dörtlük dizlerde bu detaylarda göz önüne alınırr
iş olsun torba dolsun misali bunalrın reyting alalaımda başka bişey yapmayalım demek yani.. kapkara insalardan öyle beyaz vede sarışın çocuk olmaz.... bi kere bu olursa bu kadının çocuğunun bi başkasından olduğuna işaretttir.
mizrak_tutucu 21-07-05, 11:33 Gene bu garip ve yeri burası olmayan genetik tartışmasına donecegiz anlaşılan.
Kapkara adamlardan sarışın cocuk cıkma olasılığı, sarışınlardan kapkara cocuk cıkma olasılıgından cok daha yuksektir. Ayrıca kapkara adamlardan kastedilen kim? Ben ortada kapkara adam gormuyorum. Sizin gordugunuz kapkara adam kim acaba?
dikkat ettiyseniz tarcan baya bi kararmış.. ayrıca annede pek beyaz sayılmaz... hemde kesinlikle... genlerinde olmayan bir kişiden mavi gözlü sarışın çocuk olmaz..
mizrak_tutucu 21-07-05, 12:06 Tardu Flordun ekrandan goruldugu kadarıyla bugday tenli - veya gizli beyaz tenli - bir tip, yani esmer denemez. Pınar Altug ise surekli yanık tenle dolaşsa da onunda esmer oldugunu sanmıyorum. O da olsa olsa bugday tenli olabilir. İki bugday tenli, koyu kestane saçlı kişi çekinik genler taşıyorsa - ki bu topraklarda insanlar cok karışık etnik kokenlerden geldigi icin taşıma olasıkları bayağı yuksektir- rahatlıkla açık renk gozlu ve sarışın cocukları olabilir. Bu cocukların anaları/ babaları da gayet mantıklı bir biçimde sizin tabirinizle kara kara insanlar olabilir.
Bunun tersi, yani sarışın sarışın insanların kara kara cocukları olması ise cok daha dusuk bir olasılıktır ve cok daha az gorulur. Bu durumda cocugun ebeveyninin DNA testi yaptırma istegi makul karşılanabilir ama bu da, genetik olarak imkansiz degildir. Dusuk olasılıklı ama mumkun bir durumdur.
Ez cümle, kara insanlarin sarışın cocukları olabilir, böyle olması ille de bir aldatma olayı yaşandıgı anlamına gelmez...Bkz: Genetik Yasaları
mizrak_tutucu 22-07-05, 11:34 Pinkzone arkadaşa,
Sweety 14 haklı. Bu kısır tartışmaya devam etmenin alemi yok.
Ama Pinkzone arkadaşa, kimin ne renk gozlu ve tenli cocugu olabilir konusunda ahkam kesmeden once genetik yasaları konusundaki bilgilerini tazelemesini onermek istiyorum. Yoksa , bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma durumu ile karşı karşıya olma durumu soz konusu oluyor. Halen satışta bulunan aşağıdaki kitaplarda bu konu hakkında yeterince bilgi var.
Isterseniz siz bu konudaki yayınları okuduktan sonra, arzu ederseniz tekrar kimin nasıl cocugu olabilir tartışmasına devam ederiz. Genetik yasaları hakkındaki bilgilerinizi guncellemeden once, mazallah kendinizin ve eşinizin renginden farklı bir cocuk sahibi olursanız, "Hastane cocukları karıştırdı" diye dava acagınızdan ya da "Bu cocuk benden degil yaww" diyerek gereksiz DNA testi masrafı yapacaginızdan korkarım.
Satışta bulunan kitaplar:
Edward Edelson, Gregor Mendel ve Genetiğin Temelleri, TUBITAK Populer Bilim Kitapları, Ankara, Haziran 2002
Richard Dawkins, Gen Bencildir, Tubitak Populer Bilim Kitapları, Ankara, 2001
Dean Hammer & Peter Copeland, Genlerimizle Yaşamak, Evrim Yayınevi, Nisan 2000
zaten bende haklı değil demiyorum.. yani evet ksır döngü sonuçta bu diziyi eleştirmekte bütün arkadaşlar.. haklı..
ayrıca şu genetik olayına gelince arkadaşa baya aşmış ben sadece ön sezimi söyledim.. kitap okumayada gerek yok.. ben sadece düşündükelrimi söyledim... mızrak tutucu biraz felsefi konuşmussun
ama hepimiz aynı şeyi konuştuğumuza göre abartmanın manası yok.. Sonuçta burda saçma bi dizi için birbirimizi kırıyoruz.. Buna gerek yok ...
mizrak_tutucu 22-07-05, 13:42 Niyetim saçma sapan konusu olan bir dizi, para kazanmak ugruna oluşturulmuş bir yapım ugruna kimseyi kırmak degil...Dizinin harika oldugunu dusunen kimse yok...Itiraz ettigim nokta, onceki tartışmaları okumadan aynı fikirde direnmenizdi. Dizi ugruna tartışmaya degmedigi konusunda hemfikiriz. Sonuçta, yapımcılar, oyuncular ve set ekibi para kazanıyor, biz de kendi aramızda tartışıp, bir duzeyde egleniyoruz.
Zaten ben asıl dizideki İtalyanca ozentisine takılmış durumdayım.
Pınar Altug'un koylu kızı kılığı ise ayrı bir konu. Gozume takıldı, Şirin kılığında iken manikurlu elleri pek bir net gorunuyordu. Yeşilçam'ın full makyajlı koylu kızlarına benziyor. Şirin Hanım, kente yeni gelmiş koylu kızı kılıgında ama elleri Fransız manikuru yapılmış....
Bir de Pınar Altug, her şirretlik gosterisi yaptıgında kaşlarını kaldırması gerektigini dusunuyor. Her dizide bu boyle...Cocuklar Duymasın ile Davetsiz Misafir'e yakın ara rastlarsanız, dikkat edin. Hep aynı mimikleri kullanıyor. Yalnız son bolumde biraz daha iyiydi.
Ama zanımca en kotu dizi Davetsiz Misafir degil... Son Yuzleşme, Kırık Kalpler Durağı, Kısmet cok daha kotu...Bir de adını bile ogrenemedigim Asklı bir dizi var. O da feciydi ama galiba yayından kalktı.
Her dizide ask konusu islendigi icin zaten yakında butun seyirci, bir daha ask dizisi seyredemez hale gelecek.
aynen katılıyorum mızrak tutucu pınar altuğun böle sesini bi garipleştireerk konuşması mimikleri heryerde aynıı bide köylü kızı durumundayken nasıl bi lens takıyo öle ya çok yapmacıkkk yada bana öle geliyorrrr
böyle düşünmeni gerektiren şeyi anlamıyorum. kara beyaz . bir bebek ne kadar ten olarak kara olabilir ki bebek olarak senin için solaryuma gitsin ne dersin.
bence göz yapısı Tardu Flordun'a benziyor. çocuğundan ayrı kalmamak için çareler arayan kendini gizlemeye çalışarak çocuğuna bakmak isteyen bir kadının manükürü kaç günde gelir. sen böyle bir durumda kalsan ayda 2 kere manükürüne gitmeyecekmisin.
ben bu dialogların yersiz olduğu konusunda israr ediyorum.
pınar altuğ'u yıllar yıllar önce yaptığı talihsiz açiklamalardan dolayı sevmesemde bu diziyi seyretmemi engellemiyor. başka karakterler var beğenerek seyrettiğim.
yalnız bar ve konser sahnelerini beğenmediğimin altını çizerim. :rolleyes:
bir bebeğin annesi ayda iki kere manikürün haricinde solaryumada gitmiş sonucunu çıkaertabiliriz dimii ;) :p ayrıca biz aten diziyi temelli sevmiyoruzzz bunlar ince ama önemli ayrıntılar oyüzden takmış durumdayızzzzzz :( :(
LordOfTrance 25-07-05, 15:04 doğruyu söylemek gerekirse dizideki tek güzel şey çocuk :P gerisi hikaye yani.o kadar bakımlı bir köy kadını olamayacağı gibi senaryonun gidiş hattı da biraz saçma.neyse... seven varsa seyretsin.
mizrak_tutucu 26-07-05, 16:05 "İyi babalık" ozellikleri burada tartışılmaya başlanınca, dayanamadım sorayım dedim. Lord of Trance arkadaşımızın "iyi baba" tanımını ogrenmek isterim.
Ornegin iyi baba cocugunu kimin eline bırakmalıdır? Iyi baba ne yapmaz ve yapar gibi?
Bir diger arkadaşa sorum ise, hangi duzeyde capkınlıgın kabul edilebilir oldugu yonunde. Biraz capkinlik kavramını tanırsanız cok sevinirim dogrusu. Ne biraz capkinlik, kac kisi veya hangi kosuldan sonra fazla kaçar gibi
Tarcan tarafından Melek’e bakmak üzere yeniden işe alınan Defne çok mutludur.
Tarcan ve arkadaşları ise Melek’in annesinin, Tarcan’ın eski sevgililerinden Selin olduğundan şüphelenirler. Selin’i eve çağıran Tarcan, bir bahaneyle saç telini edinip DNA testi yaptırmaya karar verir. Ortaya çıkan sürpriz anne adayı karşısında şaşkına dönen Defne, bir de anne babasının ani ziyareti üzerine iyice panikler.
LordOfTrance 26-07-05, 17:00 "İyi babalık" ozellikleri burada tartışılmaya başlanınca, dayanamadım sorayım dedim. Lord of Trance arkadaşımızın "iyi baba" tanımını ogrenmek isterim.
Ornegin iyi baba cocugunu kimin eline bırakmalıdır? Iyi baba ne yapmaz ve yapar gibi?
Bir diger arkadaşa sorum ise, hangi duzeyde capkınlıgın kabul edilebilir oldugu yonunde. Biraz capkinlik kavramını tanırsanız cok sevinirim dogrusu. Ne biraz capkinlik, kac kisi veya hangi kosuldan sonra fazla kaçar gibi
mizrak iyi bir baba olayı değil...hiçbir baba çocuğunu güvenmediği birinin eline bırakmaz.ben olsam anneanneler harici kimseye bırakmam.dizideki babalık türü litaratürde yok zaten boşuna arama
Dizinin kalitesini düşüren tek unsur Pınar Altuğ'un berbat oyunculuğudur.Ama ben yine de izliyorum. Nede olsa pire için yorgan yakılmaz...Hakan Gerçek, Tardu Flordun, Pakize Suda var.Daha ne olsun.
Sana katılıyorum Evrimt sanki memlekette oyuncu yokmuş gibi mankenleri dizilerde oynatıyorlar hakkıyla yapana sözüm yok(Tuba Ünsal mesela)Dizi çok güzel herşey iyi ama pınar altuğ bozuyor.gidip yemek programı yapsaya onu güzel beceriyordu.
mizrak_tutucu 28-07-05, 07:50 Dizilerde oyunculugun seyirci de dahil olmak uzere aslında kimsenin umurunda oldugunu dusunmuyorum.
Şu kişi icin ölüp, bitiyorum; bir digerinin hastasiyim diye dolasan bir seyirci kitlesi oldugu surece, reytingi garanti etmek icin piyasada bilinen herkes, dogal olarak mankenler de dizilerde kullanılacaktır.
Oyuncuların bile dizi oyunculuguna onem vermedigi acik. Seyircilerin de iyi oyunculugu/ ekranda iyi goruntu vermek ve karizmatik olmakla karıstirdigi, produksiyon tarafında olan herkesin para amacıyla hareket ettigi, ekranı izleyen kisilerin ise toplumsallaşma gereksinimlerini ve fantezilerini dizi seyrederek gerçekleştirdigi bir ortamda mankenleri suçlamanın kolaycılıga kacmak oldugunu dusunuyorum. Dogru, cogu manken kotu oyuncu. Ama tiyatro egitimi alıp, kotu oyunculuk sergileyen de cok kisi var. Ancak mankenler yuzunden dizilerin cok yuksek olan sanatsal kalitesinin dustugunu iddia edilemez, oyle bir kalite yok ki dussun.
Senaryo da reyting ve seyirci baskısı altında. Aliye forumundaki tartışmalara bakın, herkes mutlu son peşinde...Mazallah senarist, kurgunun dogal akısı icinde Deniz ve Aliye'yi kavusturmadan diziyi bitirmeye kalksın, bir taşlanmadıgi ve vatana millete ihanetle suçlanmadigi kalir. Reytingler duserse de, neler oldugu malum.
Aliye'yi bir dizi kahramanı, kurgusal bir karakter olmanın otesinde gerçek bir karakter gibi algılayan, onun davranışlarını igrenç bulan ve "topluma ornek" kutsal anne modeline uygun tavirlar sergilemedigi icin dizinin kaldırılması gerektigini savunan, ekranda yayınlanan herseyin "eglendirici" ya da "egitici" olması gerektigine inanan, televizyon kumandalarinin kapat dugmelerini unutan o kadar cok insan varken, dizilerde Pınar Altug da oynar, Deniz Akkaya da. Kimse iyi oyuncu aramıyor ki, belli bir seksapeli olan ve ekranda iyi gorunen ve tanınan yuzler cogu yapımcıya ve seyiriciye yetiyor.
Bir gun Turk televizyonlarında da BBC kalitesinde - ki onların da her dizisi ayni derecede kaliteli degil- dizi uretilir ve yayından kaldırılmamayı basarırsa, o zaman ancak o zaman diziler ve sanat/oyunculuk ilişkisinden gerçekten soz edebiliriz. Bu zamana kadar, ben bu tartışmaların el oyalamak ve katılımcıları eglendirmek disinda bir islevi olacagina inanmıyorum. Yerli dizilerin durumu hala daha "deveye sormuşlar, boynun neden eğri, o da nerem dogru ki" meseline benziyor.
Bende katılıyorum aslında ama herkes eğitimini aldığı yada iyi yapabildiği işi yapmalı.hepsi kötü deyip işin içinden çıkacağımıza biryerlerden düzeltmeye başlamalıyız.Bizim seyirci olarak üzerimize düşen iyi yada kötü ama, yapıcı eleştirilerle yapımları daha iyiye yöneltmek.izleyicilerin dizilerden etkilenmesinin sebeplerini başka bir başlıkda tartışalım isterseniz.Sevgiler
mizrak_tutucu 29-07-05, 07:27 Dizilerin neden begenildigini başka başlıkta tartışma fikrine katılıyorum. Biri bir başlık açar ve yerini haber verirse tartışmaya başlarız.
Lord of Trance'ın emek vermek icin dizi yapılmalı gorusunu, saygıya şayan ama realiteden kopuk bir gorus olarak algiliyorum. Ideal bir dunyada ya da tek kanallı TRT gunlerinde emek ve kalite onemliydi muhtemelen ama su anda belirleyici olan unsur para. Kalite artsa bile para hem onemli bir konu olarak kalacak.
Piril arkadasin, dizileri elestirerek daha iyiye yonlendirmek gorusunu ise seyirci olarak bu kadar gucumuz olmadiginı soyleyerek yanıtlamak istiyorum. Tek gucumuz kapat dugmesi uzerindeki belirleyiciligimiz aslında. Seyircinin ozellikle kotu dizi diye bir tercihi oldugundan emin degilim. Yayından kaldırılan bazı dizilerin tanıtım politikalarinin olmaması ve hiç bir tanıtım faaliyetinin olmaması da belirleyici oluyor.
Aslında kotu oldukları icin dizilerin seyredilmesini de garipsemiyorum. Insanların dizileri seyretmek icin birden fazla - genellikle sanatla bağımsız- nedenleri olabilir. Bu nedenlerin bazılarının toplumsal açıdan sorunlu oldugunu dusunsem de yargilamak veya vaaz etmekten yana degilim.
Produksiyon dunyasının derdinin para oldugunu ifade ederek, aslında durust davrandıgını da dusunuyorum. Produksiyon aleminde yonetmeninden, kameramanına, senaristine kadar çeşitli duzeylerde gorev yapan insanlar taniyorum. Herkes gayet durust bir biçimde, ruyalarını gerçekleştirmek icin para kazanmak icin bu işin icinde oldugunu soyluyor. Bu da anlaşılır bir şey. Yapımcıların da sanat yaptıkları iddiası falan yok zaten.
Yapım dunyasındaki insanlar, sanata ilişkin kaygılarını ve beklentilerini dizi filmler yerine belgesellerde ve sinema filmlerinde dile getirmeyi amaçlıyorlar. Ama ödül kazanan filmlerin cogu da yeterince seyirci toplayamıyor.
Sinema filmlerinin gerektirdigi zihinsel enerjiyi cogu insanın harcamaya usendigi kanısındayım. Bu bir yargı degil, sadece saptama.
Oyuncuları duzeltmenin yolunun da sinema filmleri ve tiyatrodaki performanslarını degerlendirmek ve bu mecrada - yani gerçekten emek gosterdikleri alanda- yaptıklarını mercek altına almaktan geçtigini saniyorum.
Filmlerde de para belirleyici bir faktor ama dizi yonetmenlerinin bir kısmının, dizilerden para kazanıp asıl işleri olarak gordukleri filmleri çekmeye kalkıştıklarını biliyorum. Diziler ise TV dunyasının para hesaplarıyla donen ayrı bir dunya. Bu gerçegi kabul ederek, bu parametreler icinde tartışmak gerekli diye dusunuyorum.
Dizi oyuncularını eleştirmeye de karşı degilim. İşini iyi yapanı takdir etmenin, kotu yapanları ise eleştirmenin gerekli oldugu kanısındayım. Daha iyi diziler çekilebilir mi? Sanat ve para kaygılarını aynı derecede birleştiren diziler olabilir mi? Bence olabilir ama once bu furyanın geçmesi ve seyircinin kotu dizileri seçmemeyi ogrenmesi gerekiyor.
pnar altuğu acemi buluyorum bulmasına ama yinede bu kadar üstüne gitmek yanlış ve burası DAVETSİZ MİSAFİR forumu PINAR ALTUĞ değil!!!dikkatinizi çekerim.
yerli oyuncular bölümüne bir başlık açalım orada tartışın...
DİZİYE GELİNCE...
o dünyalar tatlısı meleğim;harikabir çocuk-harika bir bebek al içine sok!!!!çok şeker canım bnm...
tardu flordun ve pakie sudayı çok beğeniyorum.
ama zeynepin şu MÜTEMADİYEN HAYRET sözüne sinir oluyoruummm
Selam arkadaşlar;
Ben Burak Öncü davetsiz misafirin villla bekçisi burak tipitop yani
herkes geceli gündüzlü çok yoğun bir şekilde öz veriyle çalışıyor tardu yusuf pınar hakkan ağbi gece 1-2lere kadar bazen sabaha kadar sabalıyorlar ben az ve öz gidiyorum ama mutluyum huzurluyum iyi bir set ortamı var kavga gürültü yok profesyonel bir oyuncu kadrosu var pınar iyi oynuyor çünkü 2 ayrı karaktere girmek zordur zoru beceriyor pınar ve bence daha güzel daha komedi olmaya başladı dizi zaten yaz dizisi reytinglerde iyi neden devam etmesin.
Melek bebek çok tatlı bol bol yiyoruz onu resmen stres topumuz :))) erkeklerin pek kucağına gelmez bugün ilk defa kucağımdan inmedi melek tarduyu andırıyor onun için onu seçtiler herhalde..
HEPİNİZE İYİ SEYİRLER, BİZİ SEVENDE SAĞOLSUN SEVMEYENDE
sevgiler
tipitop rolünü beğeniyorum şahsen konuşmalar çok güzell.. ama pınarı yapmacık buluyorum..
mizrak_tutucu 02-08-05, 14:35 Dizi aniden yayından kaldırılmadıgı surece, bir noktada soylemek zorunda kalacaklar. O zamanda dizinin gerilim unsuru ortadan kalktıgı icin, baş rol oyuncuları birbirine asik olur mu oykusu başlatırlar...Ama yaz dizisi olmadigi icin konuyu cok fazla uzatamazlar Tanrıya şükür (en azından ben oyle umuyorum).
today_is_a_new_day 02-08-05, 15:55 slm arkadaşlar
Aranızda pınar altuğ'un ve dizideki arkadaşı zeynep'in çok sık kullandığı "şıftırtmak(doğru mu yazdım bilmiyorum ama)"kelimesini mutlaka duyan biri vardır.Ben bu kelimeyi ilk kez duyuyorum ve hayatımda duyduğum en saçma ve kulak tırmalayıcı kelime...Türkçe'de böyle bir kelime gerçekten var mı yoksa tamamen uydurma mı?Eğer bu konuda bir bilgisi olan vara beni de bilgilendirirse çok memnun olurum...
Niyetim saçma sapan konusu olan bir dizi, para kazanmak ugruna oluşturulmuş bir yapım ugruna kimseyi kırmak degil...Dizinin harika oldugunu dusunen kimse yok...Itiraz ettigim nokta, onceki tartışmaları okumadan aynı fikirde direnmenizdi. Dizi ugruna tartışmaya degmedigi konusunda hemfikiriz. Sonuçta, yapımcılar, oyuncular ve set ekibi para kazanıyor, biz de kendi aramızda tartışıp, bir duzeyde egleniyoruz.
Zaten ben asıl dizideki İtalyanca ozentisine takılmış durumdayım.
Pınar Altug'un koylu kızı kılığı ise ayrı bir konu. Gozume takıldı, Şirin kılığında iken manikurlu elleri pek bir net gorunuyordu. Yeşilçam'ın full makyajlı koylu kızlarına benziyor. Şirin Hanım, kente yeni gelmiş koylu kızı kılıgında ama elleri Fransız manikuru yapılmış....
Bir de Pınar Altug, her şirretlik gosterisi yaptıgında kaşlarını kaldırması gerektigini dusunuyor. Her dizide bu boyle...Cocuklar Duymasın ile Davetsiz Misafir'e yakın ara rastlarsanız, dikkat edin. Hep aynı mimikleri kullanıyor. Yalnız son bolumde biraz daha iyiydi.
Ama zanımca en kotu dizi Davetsiz Misafir degil... Son Yuzleşme, Kırık Kalpler Durağı, Kısmet cok daha kotu...Bir de adını bile ogrenemedigim Asklı bir dizi var. O da feciydi ama galiba yayından kalktı.
Her dizide ask konusu islendigi icin zaten yakında butun seyirci, bir daha ask dizisi seyredemez hale gelecek.
Arkadaşlar herkesin fikri kendinedir tabii ama bütün bu yorumları yaparken gözden keçırdığınız bir nokta yok mu?Şirin gerçek bir köylü kadını değil,o Defnenin kılık değiştirmiş hali yani aslında manikürlü olan tırnaklar defnenin tırnakları,sanırım diziyi izlerken arada dalıp gidiyorsunuz.Bir de bazı arkadaşların yorumlarını okuyorum,böyle kılık mı değiştirilir diye,madem yapılanı beğenmiyorsunuz bari yeni fikirler yaratıp anlatalım belki yol göstermiş oluruz,ne dersiniz?
Vallah benim gordugum bolumler tek sunlardiii oda melekigi londraya gonderiyorlardi iste o bakici yani meltem cok agliyodu ve oyle birseyler iste ve babanesi hayal goruyordu neler oldu diye ve su otekiler...Ve sonra arabanim icinde melek bana kustu daah yeni agliyordu fln vilan
pehlivan pertev tarcanın evinde bir parti verdi şirin melek gürültüden uyuyamıyo diye milletin içkisine ilaç kattı parti erken bitti,megapiksel yüksel eve girip meleğin odasını buldu ve resmini çekti ertesi gün bütün gazetelerde çıknca menejer enis yurtdışında bi yere göndermeye karar verdi meleği ve yola çıktılar,şirin bu duruma çok ağladı,baya bi duygusal bölüm olmuş
mizrak_tutucu 03-08-05, 07:34 Ileyna arkadaş,
Şirin'in koylu kadını olmadıgının farkındayız elbette. Sonuşta Şirin, kentli bir kadının "koylu kız" yorumu. Filmdeki butun karakterler, kentli oldugu icin sorun olmuyor...
Manikurlu ellerle eleştirilen Pınar Altug degil. Manikurlu el, Defne karakterinin koylu kadını kılıgına girdigi zaman yeterince iyi kılık degistirmedigine ait bir saptama. Insan koylu kızı kılıgına girdiginde bizahmet ojesini çıkarır. Karakterlerden biri el fetişisti olsa, Defne'nin numarası anında anlaşılırdı.
Her ne kadar Pınar Altug'un oyunculugunu begenmesem de burada manikurlu ellere dikkat etmeyen yapım ekibini eleştiriyorum; Pınar Altug'u degil. Hatun zaten oyunculugu yeni ogreniyor...Bu detaylara dikkat etmekte fayda var....O kadar lens, peruk taktıgına gore, kılık degiştirirken ojesini de çıkartsınlar...
Şıftırtmak kelimesi beni de deli ediyor...Dayanılır gibi degil. Mutemadiyen Hayret de oyle...
Bolumu tam olarak izlemedim ama Melek Bebek galiba yurt dışına gonderiliyordu. Cocugun annesi belli olmadigina gore nufus cuzdanı nasıl çıkarılmış? Nufus cuzdanı yoksa, pasaportu nasıl olabiliyor? Annesi belli olmayan bebeklerin nufus cuzdanı olabilir mi? Acar muhabirler Tarcan'ın nufus kayıtlarını bebek olayından sonra hiç mi kontrol etmedi?
today_is_a_new_day 03-08-05, 12:06 Bence bu "şıftırtmak" ve "mütemadiyen hayret" kelimeleri halka da kullandırmak için özellikle oluşturulmuş kelimeler....Ama başarılı olamayacaklar çünkü bu kelimeleri değil kullanmak, sadece duymak bile beni sinir ediyor........
mizrak_tutucu 03-08-05, 14:37 Bu kadar kucuk cocuk icin durum farklı ama kimi zaman birini sevmenin göstergesi, sevdiginiz kişinin gitmesine izin vermektir. En iyi anneler, cocuklarını sevgileriyle boğmayan sarmaşık gibi sarmayan annelerdir. Buyumek icin anneden uzaklara gitmek gerekebilir. Bu kadar kucuk bebekleri, kendisine bakan kişiden - ki bu kişi anne olmayabilir- uzaklara yollamak dogru degildir ama anne cocugu icin dogru olanı yaptıgını dusunuyor olabilir. Uzun vadede cocugun analı-babalı buyumesi icin, fedakarlık yaptıgını ve dogru olanı yaptıgını dusunmuş olabilir.
Kutsal anne arketipi, kararlarınızı bulandırmasın. Her zaman cocuga en iyi bakan kişi anne degildir. Ben cocugu babası alsa da cocuk kurtulsa diye dua ettigimiz bir anne tanıyorum örnegin. Cocuk yedi yasına gelip, babasına verilince benim gibi bir çok insan huzur bulmuştu.Anne kotu bir insan da degildi, sadece "doğal annelik" içgudulerine sahip olmayan, kendisinin de kafası karışık bir tipti.
Cocugu anne-babasından daha fazla tanıyan ve koruyan dadılar da gordum. Bu nedenle, cocugun her zaman anne ile babası ile kalmasını savunmanın da alemi yok. Ama bu kadar kucuk bebekleri bildigi/tanıdıgı anne figurunden - bu kişi biyolojik anne olmak zorunda degil- uzaklaştırmak sakıncalı.
mizrak_tutucu 03-08-05, 15:18 Cocuk sevgisini bilmedigim sizin gorusunuz. Istediginizi dusunmekte serbestsiniz. Isterseniz beni, cocuklardan anlamayan bir canavar olarak hayal edin, bu beni bağlamaz ve etkilemez.
Ama mesajımdaki ana temayı atlamışsınız anlaşılan.
Mesajımda soyledigim sey şey babasının cocugu iyi bir bakıcıyla bırakabilecegi idii, babası Şirin'in annesi oldugunu tabi ki bilmiyor. Zaten cocugu gonderecegini de sanmıyorum. Son anda fikir degistirecektir, hep oyle olur.
Ote yandan kadar kucuk cocugu ben de uzaklara göndermezdim. Tarih boyunca bu kararı veren anneler olmuştur, kiminin cocuguna da kotu bir şey olmamış, cocuk psikolojik zarar gormemiştir.. Mesajımda annesi cocugun iyiligi icin karar verdigini sanıyordur diyorum. Verdigi karar dogru ya da yanlış olabilir ama kadın iyi niyetle karar vermiştir. Sonucta hangi yolun insanı nereye getirecegini/kime yarar sağlayacagini kimse önceden bilemez.
Babası cocuga iyi bakan bir bakıcı oldugunu biliyor ama bunun kritik oneminin farkında oldugunu sanmıyorum. Benim açımdan cocuga iyi bakan, onu cok seven bir anne figurunun olması yeterli, bu kişinin ila ki biyolojik anne olması gerekmez. Kimi zaman bir bakıcı/dadı bu fonksiyonu ustlenebilir. Aynı sey babalar icinde geçerli. Biyolojik baba ile de gerekmez, adam gibi bir erkek modeli yeterli olabilir.
Sizin mesajınızda karşı çıktıgım konu, "cocuga her zaman en iyi annesi bakar" gorusunuz ve kutsal anne imgeniz. Siz bu konuda yorum yapmadan once soyleyeyim, cok iyi bir annem vardı ve kendisini cok severdim. Bu saptama, sadece benim gorusum degil, ikimizi tanıyan herkesin uzerinde hemfikir oldugu bir gerçek. Ama bu gerçek, genellemelerinize karşı çıkılması geregini ortadan kaldırmıyor.
Kafanızdaki anne sevgisine uymayan tavırlar gosteren herkesi "gerçek anne" olmamakla suçluyorsunuz ki, bu da anneligin normu sizden sorulur gibi bir durum yaratıyor.
Nick'inizden erkek oldugunuz sonucu çıktığı icin annelik normlarını bir erkegin tanımlaması biraz absurd oluyor.
mizrak_tutucu 03-08-05, 16:42 Lord of Trance arkadaş,
Annelik icgudusu diye bir şey olduguna inanmıyorum. Koruma icgudusu diye bir şey var, bir de kadınlara yuzyıllar boyunca ogretilen "annelik" modelleri. Koruma içgudusu gelişmiş bir erkegin eline yeni dogmuş bir bebek verin ve onu bebegin bakımından sorumlu kılın, zaman icinde onun da "annelik icguduleri" geliştirdigini gorursunuz. Koruma içgudusunun herkes de aynı oranda bulundugunu da dusunmuyorum. Bazılarında daha çok, bazılarında daha az var, bazılarında da hiç yok. Bu içgudunun hormonlarla bağlantılı ama kadın/erkek cinsiyetinden bağımsız olduguna inanıyorum.
Dayatılan anne normu ve "kutsal anne" imgesi bir çok kadının, benimseyemedigi rolu altında ezilmesine ve sonunda bunun acısını en yakınından- yani cocugundan- çıkarmasına yol açıyor. Annelik rolu de ogrenilen bir şey. Baba rolu gibi.
"Evrensel ve kutsal annelik icgudusu", tacize ugrayan, dayak yiyen, istismar edilen, öldürülen ve tarih boyunca olume terk edilen cok sayıda cocugu açıklayamıyor. Biraz araştırma yaparsanız, tarih boyunca cocukları olume terk etmenin kadınlar tarafından oldukça sık kullanılan kontrol yontemi oldugunu gorursunuz. Sonuçta annelik denilen şey toplumsal olarak ögrenilen bir roldur. Kulture bağımlıdır ve kulturden kulture "dogru annelik" denlien şey degişir. Gunumuzde de cocuk tacizi, istismarı ve olumlerinde acayip bir artış var. Sorun bozulan içgudulerde degil, degisen kulturel ve toplumsal normlarda.
O kadar kucuk cocugu ben de dışarıya gondermezdim ama bu karar karar alıcının iktidarına bağlı. Defne karakterinin cocuguna sahip cıkacak gucu yok. Anne babasına açıklamadıgı bir cocuga bakacak guce/iktidar sahip degil. Gayrimeşru bir cocugun toplumsal yukunu taşıyacak cesareti de yokl. Zorunlu olarak bu gucu ustlenecek kadar caresiz de degil. Cocugu ve kendisi icin saygınlık - bu çerçevede evlilik- peşinde koştugu, cocugunun kimlik hanesine baba adını yazdırmak icin cocuga babasının evinde -Tarcan'ın- bakma yoluna gidiyor. Evin fiziksel koşulları yetersiz oldugu icin degil.
Defne, adamın karşısına çıkacak ve "cocugunu kabul et, yoksa babalık davası açacagım" diyemeyecek kadar da orta sınıf - kucuk burjuva - bir kadın. Yoksa dava açıp, DNA testiyle cocugun babası tarafından kabul edilmesini yasa zoruyla sağlayabilirdi. Bir popstara aşık olma fantazisi de soz konusu. Gece yattıgında kızı ve kocası Tarcan ile mutlu bir evlilik hayal edecek bir karakter Defne. Anne babasına gerçegi soyleyecek cesareti yok, degil ki gazetelere gececek bir skandalın baş kahramanı olmayı goze alabilsin.
Baş koydugu yol ugruna - kızının babası tarafından kabul edilmesi ve cocugun anne babasının birlikteliği için- kızının uzaklara gonderilmesini goze alacaktır. Yaptıgı fedakarlıgın dogru karar olduguna inanacak ya da kendini bu konuda ikna edecektir. Butun bu nedenlerle, Defne dogru karar verdigini dusunecektir, içi sızlasa da. Acı çekiyor olması lazım ama uzun vadeli hedefi icin kısa vadeli fedakarlık yapıyor. Solaryumlu anne, yukarıda belirtigim nedenlerle cocugunu bırakacaktır, dogru karar verdigine inanacaktır. Gerçek ve dogru anne de göreceli bir kavramdır.
Bazı anneler cocuklarını 6 yasında yatılı okula gonderirler, cocuk iyi egitim alsın diye. Yatılı Bolge İlköğretim okulları, koylerinde okul olmadıgı icin okuması, iyi bir egitim alması ugruna yatılı okula gonderilen ve yazın da orada maddi nedenlerle bırakılan kucuk cocuklarla dolu.
Ben olsam gondermezdim ama anne/babanın cocugun hiç okumayacagi ve hayat boyu sefalete mahkum olacagi ya da okula gonderilip, hayatını kurtarma secenegine sahip olacaginin dusunuldugu bir durumla karşı karşıya oldugunu dusunun. Zor bir ikilem...Her iki kararı da anne- baba gayet iyi niyetlerle ve dusuncelerle alacaklardır. Dogru karar, cocuktan cocuga degisecektir. Bu okullarda da, cocuga kimin baktıgını anne babanın bilme secenegi yok. Kimi zaman bakan kişi, anne babadan iyi olabilir.
Sandıgınızın aksine cok sayıda anne-baba ve aile tanıyorum. Kimi zaman annenin cocuga en iyi bakan kişi olmayabilecegini de bu deneyimeme bağlı olarak soyluyorum. Yeterince kadınla açık konuşma sansınız olsaydı, bazı annelerin "annelik konusunda" cok zorlandıgını anlardınız. Bu nedenle cocuga her zaman en iyi bakan kişinin anne olmayabilecegini soyluyorum. Cok yakından tanık oldugum bir kaç ornege bakarak, bunu rahatlıkla soyleyebilirim. Ustelik bunlar istisnai durumlar da degiller.
Sevgisiz anneler kimi zaman sevgisiz annelerin cocugu oldugu icin, anneanne ve babaanne de dogru seçenekler olmayabilir. Ben cocuga bakma kararının cocukla bakan kişinin arasındaki ilişki incelenerek verilmesi gerektigine inanıyorum....Sevgi ve annelik, indirgediginiz kadar basit konular degil aslında.
Ben cok iyi bir kaç dadı - bir başka degişle egitimli bakıcı - tanıyorum. Söz konusu orneklerde anne cocugu cok seviyor ama bakıcı cocukla daha cok vakit geçirme sansına sahip oldugu icin cocuk acısından daha onemli bir figur haline geliyor. Bu orneklerde anneanne ve babaanne cocuga bakacak sağlık duzeyinde degiller veya geleneksel egitim yontemlerini kullandıkları icin tercih edilmiyorlar. Biyolojik - öz - anne ve babadan cok daha sevgi dolu, cok daha iyi uvey anne babalar da tanıdım.
Türkiye nufusunun yaklaşık yüzde 20'sini barındıran Istanbul'da cocuklara genellikle anneanne veya babaanne degil, bakıcı - veya dadı- bakar.
Geleneksel Türk ailesinin degismez unsurları olan halayıklar, lalalar ve cariyerlerde büyükhanımdan cok cocuk bakımıyla ilgilenirdi. Biraz araştırırsınız gorursunuz. Geleneksel Osmanlı - i.e. Turk- ailesinde de hizmetkarların bazılarına dadı denir ve cocugun egitimini bu kişiler ustlendirdi. Anneanne ve babaannenin cocuk bakımıyla ugrasması gorece yeni, modernleşmeyle ilgili bir olgudur. Sozunu ettigim durum ağırlıkla kentler icin geçerlidir, koylerde durum bolgeden bolgeye farklılık gosterir.
slm arkadaşlar
Aranızda pınar altuğ'un ve dizideki arkadaşı zeynep'in çok sık kullandığı "şıftırtmak(doğru mu yazdım bilmiyorum ama)"kelimesini mutlaka duyan biri vardır.Ben bu kelimeyi ilk kez duyuyorum ve hayatımda duyduğum en saçma ve kulak tırmalayıcı kelime...Türkçe'de böyle bir kelime gerçekten var mı yoksa tamamen uydurma mı?Eğer bu konuda bir bilgisi olan vara beni de bilgilendirirse çok memnun olurum...
selam
dizilerde insanların ağzına yapışsın diye aklında kalsın diye bazı kelimeler vardır bizim dizidede şıftırmak, hayretler mütemadiyen, tebrik ederim,söylemesi ayıp vs kullanuılıyor
mizrak_tutucu 04-08-05, 13:35 Kullanılan kelimeler sinir bozucu oldugu icin, tutulmaları cidden zor... Daha sempatik tamlamalar seçilseydi, belki bir şansları olabilirdi.
sweet-14 dizide oynadığım için diyorum tipitopunuz emrinize amadedir :)
13 bölümlük bir dizi belki devamıda gelir arkadaşlar kasmayın bu kadar kendinizi rahat rahat oturun seyredin veya seyretmeyin mühim olan burda bişiler yapmaya çalışıyoruz.
Bide şöyle düşünün bir kanalı açıyorsunuz bir dizi oyunculara bakıyorsunuz başka dizidede var yani oyuncu tekrarı devamlı aykut oray tardu flordun hakan gerçek gibi kişiler uzun zamandır dizilerde gözükmüyordu birazda mutlu olun biraz polyanacılık oynayın herkezi eleştirmeyin zaten hayat sıkıcı sinir stres bazı olayların keyfine bakın yaw :)))) yok pınar şöyleymiş yok anne babadan bu çocuk olurmuymuş boşverin bunlar geçici ayrıca burda begenmeyipde izlemeniz aslında begendiğinizin ispatıdır ve reytingleri artırıyorsunuz böylece düşürmüyorsunuz:)))
sağolun var olun
sevgiler
burak
nam-ı diyer tipitop
mizrak_tutucu 04-08-05, 15:21 Sevgili Tipitop,
Herkesin diziyi seyretme nedeni farklı farklı olsa gerek. Salı gunleri Desperate Housewives ve Aliye'yi seyretme alışkanlıgı kespettigim icin alısmış kudurmustan betermiş ruh haliyle televizyonu açıyorum. Araştırma ve entellektuel caba gerektiren bir işim oldugu icin de, karşıma ne çıkarsa bakıyorum. Kafamdaki yogunlugu bosaltmanın en iyi yolunun hem kitap okuyup, hem de sacma sapan dizileri seyretmek oldugunu keşfettim.
Bizim icin en azından benim icin uzulmenize gerek yok, ben sizin tabirinizle kendimi kasarak egleniyorum. Eleştirel gozle seyretmek ve mantıksızlıkları yakalamak şahsen beni eglendiriyor. Hayat kimine gore uzun, kimine gore kısa...Hepimiz de kendi tarzımızda egleniyoruz zaten. Inanın canım sıkılsa yazmakla ugrasmazdim. Işimin arasında feci ağır bir metinle ugraşırken, incir cekirdigini doldurmayan konularda yazısmak benim yorgunlugumu alıyor. Diziyi begenmiyorum ama Salı akşamı evdeysem ve başka kanalda daha once seyretmedigim bir film yok ise diziyi seyrediyorum.
Şahsen ben reytingleri etkiledigimi sanmıyorum. Etkileme gucum olsaydı Karanlıkta Koşanlar yayından kalkmasını engeller ve Spooks dizisinin ucuncu bolumunu TRT'nin almasını saglardım.
Insanların hangi nedenle, hangi dizileri seyrettigi konusunda fikir edindigim bu forumu da seviyorum.
Sizler de sette eglendiginize ve para kazandıgınıza gore ne mutlu hepimize...
Hepinize iyi çalışmalar
mizrak_tutucu 05-08-05, 07:13 Arkadaşlar,
Lord of Trance and Sweety 14 ile uzun sure yazısmıs bir kisi olarak, onların dizi kalksın dileklerini fazla ciddiye aldıgınızı sanıyorum. Bu kisilerin de benim gibi arasıra atışmaktan hoslandıgını dusunuyorum.
Ben diziyi eleştirmek ve sinir olmak için arada bir seyretmek hakkımı saklı tutuyorum. Kimsenin eleştirileceginiz diziyi seyretmeyin demek hakkının olduguna da inanmıyorum.
Dizi biter ya da bitmez, bu zaten bizim degil reytinglere bakan TV ve produksiyon şirketinin kararı olacaktır. Ama dilekler/temenniler ve kehanetler konusunda hic kimsenin beni ve degisik forumlarda sık sık tartıstıgım bu kisileri kısıtlamaya/sınırlamaya hakkı oldugunu dusunmuyorum. Belli bir duzeyi tuturdugu ve terbiyesizlik sınırlarını geçmedigi surece, herkes dusundugunu yazmakta ozgur olmalı. Dizi kalksın demek de bence terbiyesizlik degil, birinin duygularının ifadesi.
Yasasın dusunce ozgurlugu !
Zevkler ve Renkler Tartışılmaz sözü ne kadar doğru.
Yazılan tüm mesajları okumadım ama genel itibariyle bir memnunsuzluk var sanırım. Kesinlikle katılmıyorum. Bence çok güzel ve komik bir dizi. Bu hafta dışarda olduğum için izleyemedim ve neler olduğunuda çok merak ediyorum. Sanırım haftaya karşılaşacaklar ( fragmanlardan öyle gibi geldi ) ve ben çok merak ediyorum. Herkese hitap etmesini beklemek diziye haksızlık olur.
Tardu Flordun'u İzmit Şehir Tiyatrosu günlerinden beri severek takip ediyorum. Hakan Gerçek önce Ruhsar, sonra Bir Dilim Aşk'ta harikaydı. Pınar Altuğ'da kim ne derse desin komedi dizilerine yakışan bir karakter. Belki çok iyi bir oyunculuğu yok ama bu role yakışmış. Görkem'i ilk Biz Size Aşık oldukta sevmiştim. Şimdide bayılıyorum. Aslında Tek tek saymak gereksiz, hepsinin harika işleri var. Bence bu dizi kadrosuyla da çok iyi.
Severek izliyorum, devamınıda bekliyorum. Ayrıca bildiğim kadarıyla reytingleride iyi. Umarım böylede devam eder :)
neden bu kadar tartışma konusu oldu anlamadım mesela ben beğenerek izliyorum çok da eğleniyorum eleştirileri bir kenara bırakarak izlemeyi deneseniz belki sizde eğlenirsiniz dizinin konusu süper diyemem ama ilk olarak bir yaz dizisi ayrıca oyuncularda yabana atılıcak kişiler değiller konusuda gayet eğlenceli bence eleştiri oklarını birazcık kısarak izleseniz eğleniceksiniz:) şahsen ben dizinin sonuna kadar gitmesini çok istiyorum hatta bu hafta fragmanları göstermeye erkenden başladılar bence bu diziye bir şans daha vermelisiniz...
mizrak_tutucu 05-08-05, 09:14 Zevkler ve renklerin tartışılmadıgı konusunda size katılıyorum. Benim diziyi eleştirme hakkımı savundugum gibi sizin de begeninizi ifade etme hakkınız var. Kararınıza saygı duyarım. Begeninizi gayet sarih ve edepli bir uslupla yapmışsınız. Goruslerinize katılmasam da, bunu takdir etmemek mumkun degil. Yalnız bir konuya açıklık getirmek istiyorum.
Diziyi sevmiyorum ama bu dizide benim de sevdigim/takdir ettiğim oyuncular var. Diziye yonelik eleştirilerimin de onlara karşı kişisel eleştiriler gibi algılanmasına da şaşıyorum dogrusu.
Benim ortaya çıkan urunle ilgili şikayetlerim var, tek tek malzemelerle ilgili degil. Malzeme olarak, senaryo ekibini ve Pınar Altug'u eleştirdim. Pınar Altug'un hala oyunculugu ogrenme surecinde oldugunu dusunuyorum. Kimse benimle bu konuda hem fikir olmak zorunda da degil zaten. Ben aşure malzemelerini ve onların kalitesini eleştirmiyorum, eleştirilen ortaya çıkan "nihai urun" yani aşure.
Ozellikle dizi bitsin ya da devam etsin gibi bir tercihim de yok zaten. Bunu belirleyen zaten reytingler, bana gore hava hoş. Burada TV eleştirmeni olarak gorev yapmıyoruz zaten. Sonuçta diziyi harcamış da değilim, kotuler arasında ehveni şer oldugunu soyledim.
Benim savundugum insanların farklı tercihleri dile getirme hakkı. her dizinin forumunun "şu diziye bayılıyorum, Bay X'e veya Bayan X'e hayranım" dışında farklı goruslere de açık olması gerektigini savunuyorum. Eleştiriler belli bir duzeyin altına dusmedigi ve uslup bozulmadıgı takdirde
Ben oyuncuların geçmişteki başarılarının bu diziyede yansıdığından yola çıkarak onların geçmişlerinden bahsettim. Tabiki diziyi sevmiyor olmak farklı bir durum olabilir ancak sevdiğiniz bir kişinin oynadığı karakteride diğerlerine nazaran daha çok sevebilirsiniz. En azından kusurlarına karşı daha yumuşak yaklaşırsınız.
Ben bir forum ortamında eleştiriyi tabiki kabul ederim. Ancak seviyorsamda bayılıyorum, harika v.s. sözlerini de istediğim gibi kullanabilirim. Haksızmıyım :)
Düzeltme Sebebi; Dizide çocuk en fazla 3-5 dk gözüküyordur . Bu çocuk için diziyi izlediğini söylemek bence biraz abartı oldu. Sevdiğin şeyi niye sevdiğini kimseye açıklamak zorunda değilsin. Bunu unutma.
mizrak_tutucu 05-08-05, 09:41 Takdir ifadelerine itirazım yok. "Harika, muhteşem, bayılıyorum" ifadeleri kabul edilebilir, insanlar dogal olarak begenilerini ifade etmek isterler. Bizimki gibi surekli eleştiren ve takdir ifade etmeyen toplumlarda bu gereklidir, ama herşey gibi bunun da dozunu kaçırmamakta fayda var.
Itirazım forumun sadece bir begeni belirtme alanına donusmesine ve bunun dışına çıkanlara laf edilmesine. Yoksa begenilmeyenin eleştirilmesi kadar, begenilenin de takdir edilmesi gerekli diye dusunuyorum.
Daha onceki yazılarımı okursanız, Pınar Altug ve senaryo ekibi dışında hiç kimseye sert çıkmadıgımı gorebilirsiniz. Bu forumda yazdıklarımın normal uslubuma gore bayagı mulayım oldugunu bile soyleyebilirim.
Bazı oyuncular konusunda takdir ifadelerimi başka forumlarda ifade ettim daha once. Hatta "vur abalıya" şeklinde eleştirildigi durumlarda Pınar Altug'u savundugum bile olmuştur. Derdim bagcıyı dovmek degil, uzum yemek...
mizrak_tutucu 05-08-05, 09:55 Alıntı yapma hakkınızı sorgulamıyorum. Sadece, size cevap yazan ileyna ve tutkum yerine neden sizin de diziyi begenmeme hakkınız oldugunuzu belirten bir yazıdan alıntı yaptıgınızı merak ettim.
çok özür dilerim ama ben kimsenin fikirlerini yargılamadım ayrıca belli bir kişiye de görüş bildirmedim ortaya konuştum ve anlatmak istediğim dizinin sevilmemesi değil benim sevdiğim ve çok kötü bir dizi olmadığıydı lütfen kimse kişisel almasın ve beni böyle bir tartışmada sanmasın ben beğenmeyenlerinde görüşüne saygı duyuyorum herkes istediğini söyleyebilir...
ben kendi adıma hakettiğim yerde savunma yapmamı yanlış bulmuyorum arkadaşalar :D
ve mizrak tutucuuya çoğu yerde katılıyorum dizi biter yada bitmez bu kanalın bileceği işşş ;)
ben kendi adıma keşke bitse diyorum siz buna katılmayabilirsiniz ama bu benim terbiyesizlik ettiğim anlamına gelmezzz
ki eğer siz terbiyesizlik olarak görüyosaNIZDA BEN DE SİZİN BENİ ELEŞTİRMENİZİ TERBİYESİZLİK OLARAK GÖRÜRÜMMMM :D ;)
mizrak_tutucu 07-08-05, 14:40 Bence artık terbiye ve tartışma adabı tartışmasına son verelim.
Eminim yeni bölümde hayranların bayılacagı, benim gibi takıntılı bir kaç kişinin de takılacagı konular çıkacaktır.
Ben fragmanda gordugum Mustafa Sandal taklidine cok guldum. Tahmin ettigim gibi cocuk hiç bir yere gitmemiş, gitmisse de bir gun sonra geri donmuş..
Arkadaşlaaaaarrrrrr!bu haftaki bölümde baya komik bişiler olucakmış:)Ve sonunda Defneyle Tarcan karşılaşacak!Bakalım Tarcan Defneyi tanıyabilecek mi?
mizrak_tutucu 08-08-05, 13:53 Duzenli izlesek durum felaket olurdu. Ben her dizi hakkında bir ansiklopedi yazmaya kalkardım ve aşağı yukarı her detay konusunda Lord of Trance ile atışırdık...Izlememizde hayır var yani...Allahtan fragmanlar ya da tanıtımlar bayagı fikir veriyor.
Ulkemizde herkes bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusunda iddialı oldugu icin ben de tanıtımları izleyerek ukalılık etme hakkını kendimde buluyorum. Izlemesem de konu hakkında verilen bilgilerden yola çıkarak, gene yorum yapacagım. Huyum kurusun...
Ama Mustafa Sandal taklidi cidden komik...Kliplerini sessiz film formatında yayınlasa daha populer olacagı yorumuna da katılıyorum -bunu da tanıtımda duydum. Şimdiye kadar Mustafa Sandal'ın yaptıgı tek şeyi begendim. O da Hintli taklidi. Aksanı cok iyi tutturmuştu.
iyide yaptığınız doğürumuu şimdii ondan sonrada acaba niye ratingler yüksek diye düşünüyosunuzzz
hakkaten izlememeniz bizler içinde hayır ama yinede bilemiycem ilginç şahıslarsınız
ve buarada niye biz kesin atışırız diosunuz bunuda anlamadım
canınız atışmak mı istiyoooo :D
mizrak_tutucu 08-08-05, 14:06 Ozellikle atışmak istemiyorum ama mutlaka atışacak bir şey çıkıyor bu kadar yorum yapılınca. Geçmişe bakarak gelecege yonelik bir kestirimde bulundum yalnızca. Reytinglerin yuksek olması beni rahatsız etmiyor.
Agustostan sonra zaten televizyon seyredecek ve reytingleri etkileyecek halim olmayacak, aslında şimdi de yok. Reytingleri gereksiz yere yuksek buluyorsanız siz de seyretmezsiniz.
Peki sizi seyretmediginiz bir dizinin reytingleri niye bu kadar ilgilendiriyor?
Ben bu diziyi duzenli seyretmiyorum, ama canım isterse seyrederim. Bunun hesabını kimseye vermem gerekmiyor. Unlu "zevkler ve renkler tartışılmaz" klişesiyle bu konuyu kapatıyorum.
ben bu diziyi seviyorum öyle çok bayılmasamda izlioyrum her hafta bence güzel bugünkü bölümde tarcanla defne karşılaşıcak çok merak ediyorum bakalım nolcak.
Arkadaşlar lütfen konumuz dahilinde mesajlar gönderiniz. Unutan arkadaşlar için küçük bir hatırlatma yapıyorum; Konumuz Davetsiz Misafir isimli dizidir. Lütfen özel sorunlarınızı özel mesajlaşma yöntemiyle çözünüz...
Saygılarımla...
Dizifilm.com Moderatörü
ayşe
En sevdiğim dizi değil ama ilgimi çekiyo. bende bu günkü bölümde neler olacağını çok merak ediyorum. acaba tarcan meleğin annesinin şirin olduğunu öğrenecekmi
forgetmenot 09-08-05, 16:41 Konu belki bildik ama yaz ekranı için,bence hoş bir dizi.İyi bir cast seçimi,usul usul gelişen,şimdilik mantıklı bir senaryo,Popstarlığa da ince dokundurmalar var.Merakla takip ediyorum.Dizinin en güzeli 'Melek'bebek,o ne şirin şey öyle,Allah bağışlasın.
bence tanımıyo tarcan defneyi şirin olduğunu anlamıcak ama eski sevgilisi olarak tanıyabilir belkide hiç tanımaz ve tekrar aşık olur zaten birlikte işde yapıcaklar.
http://img364.imageshack.us/img364/542/adsz6mj.png
gerçekten çokk basarılı ve komik bir dizi.melek çook tatlı yaa ben hiç öyle güzel çocuk görmedim.dizide basarılı oyuncular güzel.daha ne olsun.
**T@RCAN** 12-08-05, 18:56 arkadaşlar davetsiz misafiri kötüleyenlere söylüyorum davetsiz misafir dizi si reytingleri çok iyi olduğunu kutlamak için yemek vermiş dizi daha sürecekmiş seneryo uzatılmış ve dizi nin bu başarısını bende kutluyorum
arkadaşlar davetsiz misafiri kötüleyenlere söylüyorum davetsiz misafir dizi si reytingleri çok iyi olduğunu kutlamak için yemek vermiş dizi daha sürecekmiş seneryo uzatılmış ve dizi nin bu başarısını bende kutluyorum
Bu haber çok sevindim de üstüme yapıştı Pınar'ın oyunculuğunu beğenmediğimi söylemem. Merak etmesin kimse ben dizi kötü demiyorum. Sadece bu ülkede Pınar'ın rolünü daha iyi oynayabilecek oyuncular(!) olduğunu düşündüğümü söylemeye çalıştım ve hala da çalışıyorum.
Dert etmeyin her hafta hiç kaçırmadan izliyorum Davetsiz Misafir'i.
Herkese sevgiler...
mizrak_tutucu 13-08-05, 08:47 Ratinglerin iyi olması dizinin ticari açıdan başarılı oldugunu gosteriyor, iyi oldugunu degil. İyi daha cok dizinin senaryosu, oyunculugu ve yapım kalitesi ile alakalı bir şey. İyi - kotu ile kastedilen dizinin ticari başarısı ve izlenme oranından bağımsız...Iyi dizilerin rating almadıgı da oluyor.
mizrak_tutucu 13-08-05, 12:36 Ben gecen bolumu de fragmanı da gormedim ama Defne Tarcan'ın evine geliyorsa, vay Tarcan'ın haline..Iflah olmaz capkin Tarcan herhalde Defne'ye asılıyor...Sirin olarak Defne evdeki yorumları dinleyince ortalık iyice karışabilir. Tarcan'ın bu saatten sonra durumu vahim anlaşilan. Melek Defne'nin ortagının eline mi kaldı acaba? Defne'nin ortagi tasarım mı yapsın, cocuga mı baksın...Kızın durumu zor.
selam merak etme ben senin icin o sirin kizin yani melekin resmini yaparim ve hillary duff cok guzel bir kiz evet isteresen onun resminide verimm amma cok tatli yawww helle o gozler neguzel
pınar altuğ un oyunculugunu cocuklar duymasında begenmezdim
kadının gülmesi üzülmesi ve aglamasında hep aynı surat ifadesi var bi kere kesinlikle kızgın olamıyo
Bu bölüm ortalık gerçekten kızışıyor tarcanın evine giden kızlar neler yapıcak neler bir şirin bir defne olmak eğlenceli dakikalar izleticek bize zeten bundan sonrası daha komik olur herhelde şimdi tarcan bir bocalama devresi yaşıycak acaba defneyi tanıycak mı bir zaman sonra olayı çözüp anlıycaktır ama bu bölümde defnenin eski aşkı olduğunu hatırlıyormu acaba...
gerçekten çok güzel bi dizi yaa acayip eğlenceli bu arada ben sesli fragmanı iki kere izledim tarcan defne'yi hatırlamıyo bi sahnede bana nasıl hayır der ben pop star tarcan'ım falan diyo bi sahnede şirin'in yanında defne'nin güzelliğini tartışıyolar:):)başka bi sahnede daha doğrusu reklamın son sahnesinde tarcan şirin'e "şirin ben defne'ye aşık oldum" diyo hemde gayet ciddi bi şekilde;);)çok merak ediorm bir an önce yarın olsa...
sanırım o kız reklamlardaki kız değil çünkü reklemdaki kız baya büyük
bende gördüm fragmanı tarcan defeneyi tanımıyo hiç kimseye benzetemio na akıllı bişeymiş bu tarcan .ayrıca aşıkda oluo bakalım görücaz neler olcak bu akşam
mizrak_tutucu 15-08-05, 13:26 Demek bebek o değil...Piyasada bir guzel bebekler grubu var anlaşılan.
Tarcan'a gelince, o kadar içki tuketimiyle, seri kadın dizisi icinde Defne'yi tanısa şaşardım. Zaten o zaman bir oyku de olmazdı.
Ratinglerin iyi olması dizinin ticari açıdan başarılı oldugunu gosteriyor, iyi oldugunu degil. İyi daha cok dizinin senaryosu, oyunculugu ve yapım kalitesi ile alakalı bir şey. İyi - kotu ile kastedilen dizinin ticari başarısı ve izlenme oranından bağımsız...Iyi dizilerin rating almadıgı da oluyor.
arkadaşım dikkatimi çekiyor da hiç güzel bir yorum yapmıyorsun,insanlar ratingin iyiliğinden bahsediyor sen bu birşey kanıtlamaz vs şeklinde karşı çıkıyorsun,madem bu kadar beğenmiyorsun ve eleştiriyorsun ya insanlara yol göster ya da izleme ve rahat et.Şimdi düşünce özgürlüğünden bahsedeceksin tabii ki istediğini düşünmek ve yazmakta özgürsün ama biraz da güzel tarafları görmeye çalışsan diyorum bence herşey çok daha güzel olacak.
valla bildiğim kadarıyla iş yapmak üzere tesadüfen bir araya geldiler ama tarcan gibi çapkın bir adam Defneyi elinde kaçırmaz bakalım Defne neler yapacak.Sanırım bu bölüm bol bol karmaşa izleyeceğiz,Defne bi Şirin bi Defne olmaktan yorgun düşecek gibi.Tabii bize de heyecanlı ve eğlenceli bir bölüm izlemek düşüyor
EL DESDİCADO 16-08-05, 15:04 ben aşık oldum..... aşk oyununda sarptan sonra şimdide tarcan bu cümleyi fısıldamış.frangmanda gördüm. şirine ağlamaklı bir ifadeyle gözleri dolu dolu söylüyordu..
hehohohahhaohehau ben gülmiyimde kimler gülsün dimii
artık saçmalık sınırlarını zorlamaya başladılar hatta aştılarr
mantık hatasından geçilmiyo dizi yanii
o mantık hataları diziyi izleyenlerede bulaşmış hehheheee
özgürmania 16-08-05, 18:14 sweety_14 belki bazı olaylarda az da olsa haklısın ama yinede çok tatlı,güzel ve sempatik bir dizi.Pınar Altuğ'un ve Tardu Flordun'un oyunculuklarını çok beğeniyorum.Sadece pehlivanın sevgilisini oynayan bayanın(adı sevtap'tı galiba) oyunculuğunu çok beğenmiyorum.Kendini çok kasıyor.Neyse!
Artık tv'nin başına geçme zamanı 5dk.sonra dizimiz başlıyor!!!
hehohohahhaohehau ben gülmiyimde kimler gülsün dimii
artık saçmalık sınırlarını zorlamaya başladılar hatta aştılarr
mantık hatasından geçilmiyo dizi yanii
o mantık hataları diziyi izleyenlerede bulaşmış hehheheee
Arkadaşım dışardan eleştirmek çok kolay,daha iyisini yapabiliyosan yap yada yapanlara yol göster ama yapamıyorsan o zaman insanların emeğine biraz saygı göster
bu benim izlediğim en saçma ve zaman kaybına sebebp olan bölümdü.zorlam olmuş.şirin defne değiştokuşu ise iyice uz<adı yani
tarcan maedm aşık oldu defneyi niye hatırmayıyor o zamanlar defne onn için çantada keklikti diye mi
bu arad çucuğun payı çok azalmış.
defnede tarcanın aşkına cevap veriyorsa yazık ona
beğenmeme hakkı kutsaldır
Arkadaşım dışardan eleştirmek çok kolay,daha iyisini yapabiliyosan yap yada yapanlara yol göster ama yapamıyorsan o zaman insanların emeğine biraz saygı göster
birincisi beğenmeme hakkım senin beğenme hakkın kadar var
ikincisi buraya girenlerin ve yazanların hiçbirisi diziye bayılmak zorunda diğilll
üçüncüsüde emeğe saygı duymam bana o diziyi eleştirmeme zorunluluğu getirmezzzzzzzzzzzzzz
ayrıca yazanların hiçbiriside dizi yapma zorunluluğu içer,isinde diğildirrrrrrrrrrrr
ve kötü yönde eleştirmeyi saygısızlık olarak görüyosan dikkatini çekerim sende beni eleştirmişsinnnnnnnnnnnnnnnnn :D
çok ayıp vallaaaaa :D :D
mizrak_tutucu 17-08-05, 09:49 Dizinin genel olarak mantık sınırlarını zorladıgı bir gercek. Inanmamız istenen tutarsız detayların sayısı biraz fazla.
Eleştiri yapmak, emege saygısızlık yapmak anlamına gelmiyor. Dizide sıftırmak, mutemadiyen hayret gibi sinir bozucu ifadeler azaldı kanısındayım. Eleştiriler işe yaradı, bu sinir bozucu terimlerin azalması diziye de katkı sağladı.
Eleştirinin gorevi her zaman yol göstermek degildir. Her sunulan şeyi begenmek gerekmiyor. Birine gore kotu olan, başkasına gore guzel olabilir. Ben dizi senaryosunun mantıksız oldugunu dusunuyorum. Eglenenler ve diziyi sevenlerin begenisine bir sozum yok ama lutfen dizi senaryosunun mantıklı ve harika oldugunu iddia etmesinler.
ben bu diziyi seviyorum pınar altuğ ve tardu flordunun oyunculukları da iyi bence ilerki bölümleri de merak ediyorum açıkcası
mizrak_tutucu 17-08-05, 13:38 Tardu Flordun iyi bir oyuncu. Pınar Altug da yavaş yavaş da olsa gelişme gosteriyor. Butun mantıksızlarına ragmen dizinin reytingi iyi oldugu icin sıkı bir hayran kitlesinin olması hiç de şaşırtıcı degil. Sevenlere iyi seyirler...
ben bu diziyi acayip seviyorum çok eğlenceli bi dizi hele tardu flordun'a bayılıyorummm;);)dünkü bölümde eğlenceliydi bakalım ilerki bölümlerde neler olcak...
hakkaten mantıkı hatası sizlerde bulaşmış yaa
ilk görüşte aşk adı üstünde ilk olur dimi bu tarcan nsalağı kızı hergün 500 kez görüyooo hadi ona kulp taktın di,yelim defneyi normal haliylede baya görmüş olmalı yani yuhhh hala dzyi savunuyosanız mantık hatası yok diyosanızzzzzzzz :D
Yaptığın yorumlarda tabii ki özgürsün ama başından beri çok dikkatli izleseydin Tarcanın beraber olduğu hiçbir kadını önemsemeyen ve hatırlamayan,isimleri karıştıran veya tekrar baştan çıkarmaya çalışan bir karakter olduğunu farkederdin,dizinin özellikle ilk bölümlerinde bu konunun özellikle üzerinde durulmuştu.Defne de aynı diğer kızlar gibi Tarcanın hayatına gelip geçmiş biri,yani tek gecelik ilişki ama sonunda kazayla oluşmuş bir melek bebek var ortada ama bir çocuklarının olması onların uzun uzadıya bir ilişki yaşadıkları anlamına gelmez,kaldı ki Melek bebeğin yaklaşık 1 yaşında olduğunu hesaplarsak bu bir gecelik ilişki yaklaşık 2 sene önce yaşanmış,Tarcan gibi hovarda yaşayan bir adam için bir kadını unutmak için bence yeterli bir süre.Ve belki o zamanlar Tarcanın bir kadına aşık olabileceği bir dönem değildi nitekim baba olmakta aklından geçmiyordu ama Meleki görünce tüm duyguları değişti,şimdi belki Defne de onun aşkını kabarttı kimbilir?
mizrak_tutucu 19-08-05, 11:49 Tarcan'ın Defne'yi tanımaması normal. O dizi içinde kaç kadını anımsayabilecegi mechul zaten. Ama ilk bakışta aşık olmasının saçma olduguna katılıyorum. Şu anda aşık falan degil zaten. Elde edemedigi icin aşık oldugu zanına kapılmıştır.
Ilk goruste ask denilen olay, vücut kimyasıyla ilgili bir şey...Ilk goruste olan, istege bagli olmayan bir şey. Defne'yi ilk tanıdıgında olmadıysa, ikinci goruste de olmaz. Kişiliği degistiyse ve dendigi gibi aşık olmaya hazırsa ancak yavaş yavaş Defne'ye aşık olabilir. Bu da uc gunde olmaz.
forgetmenot 19-08-05, 17:36 Hep aynı kişiyle, tabiiki oynayacak değil de,sanki Berna Laçin Tardu Flordun'a fiziken daha çok yakışıyordu.Bu Pınar Altuğ, Tardu Flordun'nun yanında biraz büyükcene kalıyor.Oyun gücü de tam tersi,Tardu Flordunun oyun gücüne nazaran biraz zayıf kalıyor.
BLaCK-PiNK 19-08-05, 17:59 şu bebeği görmek için bikaç dk izliyorum;
http://img256.imageshack.us/img256/6789/adabebek9ap.png
Bence Bu Dizi Gercekten Guzel, Ama Tarcan'in Okadar Kizla Beraber Olmasi Biraz Abartili. Pinar Altug'yu Zaten Sevmem, Ama Sirin Rolunu Iyi Oynuyor :D Hele Melek Cok Tatli Ya..
özgürmania 20-08-05, 15:42 Kışın da devam edecek bazı yaz dizileri varmış galiba.Mesela Dolunay yaz dizis olarak başladı.Tutunca da ara verip kışında devam ettirmeye kalktılar.İnşallah Davetsiz Misafir de böyle bir dizi olup kışın da devam eder.
Yaptığın yorumlarda tabii ki özgürsün ama başından beri çok dikkatli izleseydin Tarcanın beraber olduğu hiçbir kadını önemsemeyen ve hatırlamayan,isimleri karıştıran veya tekrar baştan çıkarmaya çalışan bir karakter olduğunu farkederdin,dizinin özellikle ilk bölümlerinde bu konunun özellikle üzerinde durulmuştu.Defne de aynı diğer kızlar gibi Tarcanın hayatına gelip geçmiş biri,yani tek gecelik ilişki ama sonunda kazayla oluşmuş bir melek bebek var ortada ama bir çocuklarının olması onların uzun uzadıya bir ilişki yaşadıkları anlamına gelmez,kaldı ki Melek bebeğin yaklaşık 1 yaşında olduğunu hesaplarsak bu bir gecelik ilişki yaklaşık 2 sene önce yaşanmış,Tarcan gibi hovarda yaşayan bir adam için bir kadını unutmak için bence yeterli bir süre.Ve belki o zamanlar Tarcanın bir kadına aşık olabileceği bir dönem değildi nitekim baba olmakta aklından geçmiyordu ama Meleki görünce tüm duyguları değişti,şimdi belki Defne de onun aşkını kabarttı kimbilir?
arkadaşım ben orda ilk lafına takılmıştım ve halada takılıyorum ilkin anlamını hepimiz bildiğimize göre hala neyi tartıştığımızı anlamış diğilimmm
madem ilk görüşte aşk diyosun gerçekten bi ilk görüşden sözetmemiz gerkmezmiiiii
ben anlıyamıyorummmmm:)
mizrak_tutucu 22-08-05, 08:38 Reytingleri yuksek tutarsanız surer tabi. Kış sezonunda da diziye ilgi gostermeyi surdurenler olursa, bir sene bile devam eder Allah bilir. Bana gore hava hoş, seyredenlerin seçimi.
mizrak_tutucu 22-08-05, 12:58 Ben gordum. Bebek kaçırılıyor.
bebek kaçırılıyor.tarcan'da defne'ye sayiden aşık olmuş.defne seviniyordu.bu kadın da nefret mi ediyor yoksa çok mu seviyor ben hala anlamadım:)
özgürmania 22-08-05, 13:27 Teşekürler arkadaşlar! ;)
Bence Defne Tarcan'ı seviyor ama belli etmek istemiyor.
salı günleri başka izlenecek bişey olmadığından baktığım bi dizi.sadece tardu ve pınar altuğun arkadaşı rolündeki kız(biz size aşık oldukta da oynuyodu ordan tanıyorum ve çok seviorum) ii oynuyo.bi de bu tardunun etrafındakiler ii.aaaa bi de bebek çok tatlı.yaa pınar altuğdan başka oyuncu yok muydu?????
Bende o kızı çok seviim. ne tesadüf... hayret ya mütemadiyen hayret yaa....
_butterfly_ 24-08-05, 11:08 23 AĞUSTOS 2005 SALI
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 DAVETSIZ MISAFIR [NET] SHOW 5,40 20,70
HEDEF KİTLE : A/B
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 DAVETSIZ MISAFIR [NET] SHOW 4,80 23,70
wallaa tebrikler..diyecekk bi şeyyy yqqq:D ;)
mizrak_tutucu 24-08-05, 13:23 Degisik film ve dizilerden esintiler taşıyan Davetsiz Misafir dizisinin Kınalı Yapıncak formuluyle bitirilmesi hoş olabilir. Alternatif senaryomu alta ilgililere sunuyorum.
Tarcan, Defneye ilan-ı aşk ve evlenme teklif eder ve herkesten gizledigi bir kızı oldugunu açıklar. Defne ya ben ya kızın der. Tarcanın menajeride Tarcan'ın kızını kendi cocugu kadar seven Şirin'in altı ay icinde makyaj, dans ve bilimum egitim programlarından geçse dogru kişi olabilecegini anlamıştır. Şirin'i Tarcan turnedeyken egitirler ve Şirin etkileyci bir kadına donusur (bkz Kınalı Yapıncak ve Sabah Yıldızı adlı Yeşilçam yapımı).
Kınalı Yapıncak ay pardon Şirin ile evlenebilecegini ve Şirin'in kızı icin iyi bir anne olabilecegini kesfeden Tarcan Defne ve Şirin arasında kalır. Aşkı Defne'nin kızını reddetmesi uzerine Şirin ile evlenmeye karar veren Tarcan'ı nikahta hoş bir sürpriz bekler. Duvagını açtıgında Şirin ve Defne'nin aynı kişi oldugunu kesfeder. Tarcan ve Defne yanak yanaga verdigi anda SON yazar ve dizi biter.
forgetmenot 25-08-05, 11:17 Tardu Flordun gibi bir oyuncunun,kapıyı açınca yapması gereken 'bakma-görme mimiğini', ben göremedim,yapmamasına ihtimal veremiyorum sanırım montajda kestiler.Kapıyı açınca, arkasındaki bir şeyi görmeye hazır olarak baktı ve hemencecik bebeği görüverdi, böyle de hiç inandırıcı olmadı.
Bir de, bu haftaki bölümü izleyince, Görkem hanımın(Defne'nin arkadaşı)Defne rolünde oynasaymış, hem Tardu Flordun'a hem de dizinin geneline daha çok uyacağına,iyice emin oldum.Şu Pınar Altuğ, o role uymadı gitti bence!
mizrak_tutucu 25-08-05, 13:12 Forgetmenot'a katılıyor ve Defne rolunun Gorkem Yeltan'a cok daha yarasacagini dusunuyorum. Cok sevimli bir kisiye benziyor. Pınar Altug kadar reyting getirmeyecegini dusundukleri icin mi, başrol vermediler acep? Gorkem Hanım'a başrol verseler, kendi seyirci kitlesini yaratır bence. Kariyerinin bir noktasında yardımcı kadın oyuncu rollerinden başrole terfi ettirseler de gorsek...Gordugum kadarıyla cok da sevimli ve hos bir hanım. Iyi bir de cocuk kitapları yazarı oldugu soyleniyor.
Pinar yapmacik !
Digerleri cok iyi.
Pinar Altug Omuz Omuza'da buna göre daha iyi oynuyordu ama onu asla iyi bir oyuncu gözüyle bakmadim.
evet bende hiç begenmiyorum bu dizideki oyunculugunu
zaten hiç iyi bi çift olmamışlar bence
sanki pınar biraz yaşlı tardu ya göre daha genç birini oynatabilirlerdi
arkadaşım ben orda ilk lafına takılmıştım ve halada takılıyorum ilkin anlamını hepimiz bildiğimize göre hala neyi tartıştığımızı anlamış diğilimmm
madem ilk görüşte aşk diyosun gerçekten bi ilk görüşden sözetmemiz gerkmezmiiiii
ben anlıyamıyorummmmm:)
alias at boşyere yorma kendini ben yazdım cevapda gelmedi yada gelemediii
:D ;)
alias at boşyere yorma kendini ben yazdım cevapda gelmedi yada gelemediii
:D ;)
arkadaşım senden ne gibi bir çekincem olabilir ki cevap verememiş olayım,herkesin fikri kendinedir.aşk kimyasal birşey olduğu kadar bazen insanın kendini hazır hissetmesiyle de bağlantılıdır,kaldı ki zaten tarcan önce ilk defa bir kadını ele geçiremediği için çıldırdı ve bu zorlama da onu aşk yöneltti ve belki de bütün bu yaşananlar doğru zamana da denk geldi.Ben başta ilk görüşte aşka inanırmısın diye bir latife ettim hay etmez olaydım,agresif olup saldıracak yer arıyorsunuz.Ben çok merak edyorum madem çok bu işi bu kadar iyi biliyosunuz kendiniz bi senaryo yazsanıza
valla ben pınar altuğu beğeniyorum,sonuçta kadının her oynadığı dizi acaip rating alıyo,demek ki o kadar kötü oynamıyor ki izleniyor yada şeytan tüyü var:P herkes onu izliyor
allah allah ne çekincesi ne agresifi ya ben bi ara
artık mantıklı düşünüyo arkadaşlar anladılar diye sevinmiştim sadeccee ama boşunaymışş
Bende Pinar Altuğun Kendinide Oyunculuğunuda Hiç Beğenmiyorum.oynadiği Diziler çok Reyting Aliyor Demişsiniz Ama Bnce öyle Değil.çocuklar Duymasin Hariç.oda Pinar Altuğdan Değil Dizinin Başarisindan Kaynaklaniyor.pinar Gidincede Dizi çok Izlendi.omuz Omuza Vede Davetsiz Misafir Yaz Ekraninin Dizileri.nitekimde Omuz Omuza Yazin Izlendi Ama Sezonda Izlenmeyince Yayindan Kalkti.insanlar Yazin Sikintidan Herşeyi Izleyebilir.ben Davetsiz Misafirinde Sezonda Izleneceğini Sanmiyorum.o Kadinin çok Sikici Bir Oyunu Var.
Selam arkadaşlar
Pınarcım şirin rolüyle bi köylüyü canladırıyor defnedede normal bir iş kadınını çokta güzel oynuyor.
Sete geliyoruz haftalık program alınıyor 1 sahne defneli bir sahne şirinli tabi o arada oje unutulabiliyor çok büyük hata değil mesela çemberimde gül oya 70li 80li yıllar çekiliyor özge özberk kocasıyla evlenmeden önce adamın evine kaçıyo gecelik giyiyor ışık arkadan bir vuruyor içinde g-string veya özge renkli gözlü yaşlılığı kahve rengi gözlü 70li yılarda iş yeri masada mimaks delgeç var yani bizim dizide bence minimum hata.
Reytingler çok iyi biri sagolsun reytingleri koymuş sayfaya 13 bölümü tamamlıyoruz diye 2 hafta evel yemeğimiz vardı çok güzel geçti ve kışında sevenlerle ve sevmeyenlerle 13 bölüm daha beraberiz bu hafta galba 14 bölüm çekliyor filim projem olduğu için 12-13-14 de yoktum bundan sonraki bölümlerde iyişallah beraber olucaz.
Kendi resmimi geçen gün koyamadım büyük diyor meleğin yemekte 1-2 pozunu çektim bilgisayara bluetooth alınca bu haftalarda tardunun benim ve melekin yolucam resimlerini tabi sistem kabul ederse.
Grupta herkez çok iyi çokk şeker Görkem çocuk kitabı yazmıyor çocuk kitaplarını kasede okuyor.
sevgiler
Tipitop Nam-ı Diyer Burak Öncü
Dost Sev Dost Kal Dost Yaşa
mizrak_tutucu 29-08-05, 12:59 Dizinin sevenlerinin bu bilgileri takdir ettiginden eminim. Yeni sezonda başarılar....Insallah reytingler oynarsa diziyi aniden kesip, sonunu havada bırakmazlar.
Görkem Yeltan'ın cocuk kitapları yazmadıgını, okudugunu soyleyerek beni duzeltmişsiniz teşekkur ederim. Yanlış bilgi almışım anlaşılan.
Melek rolunu oynayan bebek, başka bir reklamda ya da filmde oynuyor mu? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
sevgili mızrak tutucu
güzel sözlerin için sağol sonunda güzel 1-2 çift laf çıktı azda olsa.Bilmiyorum güzel yorumlar alıyoruz dizi hakkında iyişallah reytingler bozulmazda devam ederiz.
Hatasız kul olmaz görkemcim öyle işlerde yapıyo.
Bildiğim kadarıyla oynamadı melek reklamlarda bu benim bildiğim 1-2 hafta içinde çekime gittiğimde annesine sorar sizi bilgilendiririm.
sevgiler
tipitop
dost sev dost kal dost yaşa
forgetmenot 29-08-05, 19:15 Bende dizideki diğer oyuncuların siteyi takip edip etmediğini, bir de buraya yazıp yazmayacaklarını merak ediyorum.Ayrıca Merih beyin müzisyen olduğunu, çıktığı show programlarından biliyorum da, öyle doğal bir oyunculuğu var ki,oyunculuk eğitimi almış mı bir de bunu merak ediyorum.Bu arada Görkem hanımın giydiği kıyafetleri,takıları çok tarzına uygun,özgün ve hoş buluyorum.Onun da, bir an önce Neslihan Yeldan'nın ki gibi ağırlıklı bir rolle(Sahra) hakkettiği başrole bir sonraki dizisinde ulaşmasını dilerim.Bence kendisi bütün övgüleri hakkediyor.Son olarak, Pınar Altuğ'a o kadar iddialı topuklu ayakkabılar giydirilmese de olur diyorum nacizane.
sevgili forgetminot
kostümcümüz hülya saolsun çok hoş giydiriyor insanları bende çok seviyorum :) zevkli biri.
görkeme daha çok rol yazılmalıydı haklısın.
Benden hariç diğer oyuncular yazabilir yazmayabilir neden olmasın bilinmez çok fazla yorum yok hehe...
sevgiler
tipitop
first lady 29-08-05, 19:38 bence dizi süper.özellikle bebek harika,sanki rol yapıyo çooooookkkkk şirin :D .üstelik tarcana çok benziyo.bence bu dizi devam etmeli.az önce yeni bölüm reklamını gördüm.süperdi.pınar altuğ çok şıktı.
selam first lady
yeni bölümün reklamını daha izlemedim; diziyi beğenmene sevindim 13. bölümde bitiyordu bir 13 bölüm daha bu kış beraberiz bakarsınız 3-5 sene daha beraber oluruz neden olmasın :)
sevgiler
titipitop nam-ı diğer burak öncü
first lady 29-08-05, 19:57 inşallah ya.ben meleğin büyüdüğünü görmeyi çok isterdim ;) .bir az önce eski sayfaladan öğrendim dizinin uzadığını ve çok sevindim :D .bütün kış sizinleyiz artık.setteki herkese benden selam özellikle meleğe :p .bayılıyorum o kıza.
saol çekime gittiğinde selamlarını sölerim meleğide çok öper sevenleri için ısırırım :))
sevgiler
tipitop
ya bebek hakkaten acayip şirin bişiy yaa büyüyünce diyosunuz ya d,ikkat ettiyseniz ilk bölümle şimdi arasında çok fark varr
http://www.milliyet.com.tr/2003/04/07/pazar/resim/paz04.jpg http://images.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.milliyet.com.tr/2003/04/03/sanat/resim/san01.jpg&imgrefurl=http://www.milliyet.com.tr/2003/04/03/sanat/san01.html&h=169&w=250&sz=11&tbnid=Pgh_jkvZoq0J:&tbnh=71&tbnw=106&hl=tr&start=2&prev=/images%3Fq%3Dg%25C3%25B6rkem%2Byeltan%26svnum%3D10 %26hl%3Dtr%26lr%3D
hakkaten keşke görkem abla oynasaymışş üstelik o bebeğe pınar dan çokk daha fazla benziyooo :p
ee tabiki o zaman 7-8 aylıktı şimdi 1 yaşına bastı ağustosun başında
dizi gerçekten çok güzel eğlenceli ve bence kaliteli dizi uzasın çok isterim ama bu kovalamaca daha ne kadar sürerki bi zamandan sonra tarcan öğrense bu seferde defneyi ve kızını tanımaya çalışsa baksanıza defneyi hatırlamadı bile yani daha ne kadar uzar ki böyle...
bende beğenerek izliyorum ama dün tekrarlarını gördüm.fazla tekrar da sıkmaya başladı.
mizrak_tutucu 30-08-05, 19:53 Sevgili Modis,
Aslında daha önceki yazılarımda da satır aralarında “Davetsiz Misafir” dizisi için iyi şeyler söyledigim oldu, ama bunlar sanırım gözünüzden kaçtı. Hayranlık mesajları ile dolu dizi forumlarında, eleştiride bulunanların satır aralarının atlanması doğal bir durum sanırım. Diger forumlarda başka oyunculara yaptıgım eleştirileri görseniz, aslında Davetsiz Misafir'e kendi standartlarıma gore yumusak davrandıgımı bile gorebilirsiniz. Yine de serzenişinize kulak vererek, dizi hakkında olumlu buldugum noktaları sıralayayım dedim. Bu sefer olumlu noktaları öne çıkarıp, eleştirilerimi satır aralarına koydum :
* Light komedi dizileri icinde, Davetsiz Misafir iyi kabul edilebilir. Kısmet, Kırık Kalpler Durağı ve farklı bir tür olmasına karşın Sevda Tepesi’nin yanında dizi zemzem suyuyla yıkanmış gibi duruyor. Dizi hakkında olumlu/olumsuz yazı yazmaya zahmet etmemiz bile dizinin on dakikadan uzun bir süre seyredilebilir oldugunun göstergesi aslında. Yazın TV kanalları, hakkında eleştiride bulunmaya yetecek kadar uzun bir süre seyredilmeye bile katlanılmayan dizilerle doluyor. Allahtan bunların önemli bir bölümü yayından kaldırılıyor – arada kazaya kurban gidenler olsa da.
* Yayın programında ciddi bir oynama olmazsa, uzaylılar ve kızılderililer dışında bütün entrika seçeneklerini kullanmaya kararlı gözüken Melekler Adası dizisi karşısında Davetsiz Misafir dizisinin kış sezonunda da ciddi bir şansı var gibi gözüküyor.
* Pınar Altuğ’un oyunculuk konusunda daha uzun bir süre çalışmaya devam etmesi gerekiyor ama dizinin başından bu yana oyunculuk konusunda aşama kaydettiği de aşikar. Tiyatro egitimi almadıgı için alaylı olarak ögrenme sürecinin daha uzun olması da normal aslında. Aysun Kayacı ile kıyaslandıgında Oscarlık oynadıgı bile soylenebilir. Omuz Omuza dizisine kıyasla çok daha iyi oynadığı bir gerçek. Dublajını kendi yapıyor olması da, Pınar Hanım’ın artıları arasında.
* Tardu Flordun iyi bir oyuncu. Sürekli, yanlış anlaşılan dışı sert, içi yumuşak erkek rolleri oynamasının iç bayıcı bir tarafı var ama yapımcıların takdiri deyip geçelim.
* Görkem Yeltan yardımcı kadın oyuncu rolünü iyi oynuyor. İlginç bir yüzü var, başka rollerde kendisini görüp, daha çok takdir etme şansını buluruz inşallah.
* Pakize Suda bana göre abartılı oynuyor ve Hayat Bilgisi’ndeki rolünün bir başka versiyonunu canlandırıyor ama kendisinin takdir ettigim yönleri olduğu için kendisine daha fazla eleştiri getirmiyorum. Mizah duygusu olan bir insana benziyor.
* Oburiks ve arkaşı karakteri de sevimli çocuklar. Canlandırdıkları kişiler, karakterden ziyade streotip oldukları için daha fazla yorum yapmak zor.
* Dışı sert içi yumuşak kabadayı/kıro rollerinin vazgeçilmez oyuncusu haline gelen Aykut Oray (aldıgım bilgi yanlış degilse eger Ödemişli oldugu için) Pehlivan Pertev rolünde Ege lehçesini büyük bir başarıyla kullanıyor.
* Menajer rolündeki arkadaş (maalesef kendisinin adını yazarken unuttugumu kesfettim) Bir Dilim Aşk dizisindeki rolü ile kıyaslandıgında farklı bir tip yaratmayı başarmış.
* Bebek Melek çok sevimli bir çocuk. Bu kadar güzel ve sevimli bir çocuğu görüp de sevmemek elde degil.
* Burak Öncü’nün komedi filmlerine uygun bir fizyonomisi var. Tipitop hem fizyonomisi hem de bu tip dizilere uygun ilginç bir karakter.
* Moldavyalı Maria rolündeki arkadaş da iyi bir oyuncuya benziyor.
* Oje ve daha da önemlisi çocuğun yurt dışındaki okula gönderilmesi bölümündeki pasaport ve kimlik sorunu gibi ciddi mantık hataları var. Ama sizin de dediginiz gibi hangi dizide yok ki? Kurtlar Vadisi’ndeki baskın sahnelerinde bundan daha garip mantık hataları vardı. Seyircinin bunları yakalaması ve eleştirmesi de normal aslında.
* Popüler kültüre, magazin basınına ve yerli film trüklerine – Avrupa Yakası’na kıyasla- kapalı göndermelerle dolu olan dizi, absürd bir fikre dayanmasına ragmen izlenebilir olmayı başarıyor. Yine de ben Tükenmez Kalem’den daha iyi bir senaryo beklerdim. Senaryonun dayanak noktası oldukça absürd oldugu icin uzatılması zor gibi duruyor ama gorecegiz.
Neden eleştirel olduguma gelince, aslında dizilerin senaryo ve oyunculuk standartlarının yukselmesini ve daha ozenli davranılmasını istemekten başka bir derdim yok. O kadar fazla insan, dayanaksiz bir hayranlık besliyor ki dizilere ve oyunculara, standartlar daha da dusurulse kimsenin sesi çıkmayacak gibi duruyor. Ali topu at türü senaryolara az kaldı diye düşünüyorum. Evlilik yarışmalarının başını çektiği reality showlar gibi dizilerin de ulaşabilecegi kalitesizlik standartlarının dibi yok hissine kapılıyor insan. Ben de bu kadar begeni ve pohpohlama içinde aykırı ses olarak varlıgımı sürdürüyorum. Türkiye'de daha kaliteli iş yapmanın şartları oluşmadıgı icin daha fazla şey yapılamayacagini soylebilirsiniz. Bu yorumda haklılık payı oldugunu kabul ederim ama standartları yukseltmek için kölece bir hayranlıgın zararlı oldugunu, biraz eleştirinin kimseye zararı dokunmayacagını herhalde siz de kabul edersiniz.
Size bir de iyi haberim var. İyi haber, Ekim ayından itibaren bu forumlara yazacak zamanım kalmadıgı için forumu sürekli her şeyin ne kadar güzel, bütün oyuncuların ne kadar güzel oldugunu belirten hayranlarınıza bırakacak oldugum.
Sevgiler + iyi reytingler,
Mızrak Tutucu
Çok eğlenceli bir dizi ;)
_butterfly_ 31-08-05, 08:39 http://img308.imageshack.us/img308/4893/photo2949ci.th.jpg (http://img308.imageshack.us/my.php?image=photo2949ci.jpg)http://img308.imageshack.us/img308/2704/photo2955co.th.jpg (http://img308.imageshack.us/my.php?image=photo2955co.jpg)http://img308.imageshack.us/img308/6838/photo2984tu.th.jpg (http://img308.imageshack.us/my.php?image=photo2984tu.jpg)http://img308.imageshack.us/img308/6396/photo2991rk.th.jpg (http://img308.imageshack.us/my.php?image=photo2991rk.jpg)
forgetmenot 31-08-05, 08:56 'Mızrak tabiiki çuvala sığmıyor'.Tv seyircisinin, zaman içinde koşulsuz salt hayranlıktan kurtulup,eleştiri yapması gerekir.Böyle Tv dizi siteleri de, bu zamanı kısaltıp,-yanıyorum bitiyorum mesajları dışında-şimdilik az da olsa esaslı eleştirilerin yapıldığı platform görevini yapıyor.'Biz ne yapsak bu seyirci alır' mantığıyla yapılan işler, tabiiki hala var, ama ekranlarda fazla yer tutamıyorlar.Bu site gibi, tv dizi-yorum sitelerinin uzun vadede gerçek bir kamuoyu oluşturacağına inanıyorum.İşte bu anlamda 'Mızrak Tutucu'nun yazısı çok doğru tespitler içeriyor,katılmamak elde değil.Belki ufak bir ekleme 'Enis rolünde oynayan oyuncu bence ülkemizin 'esaslı' tiyatro oyuncularından(Onu Inıshmore'lu Yüzbaşı oyununda sahnede de görme şansını yakalamış bir seyirci olarak söylüyorum)olan 'Hakan Gerçek'tir.
Dün akşamki bölümde,Enis erkek modellerin olduğu bir moda dergisini iştahlı iştahlı inceledi ve 'Harun Kolçak'ı da çağıralım,onun konukluğu Enis'i mutlu eder 'cümlesi söylendi.Acaba 'menajerlerin,modacıların genellikle 'yumuşak' formda canlandırılması genellemesine dayanıp,Enis'in 'cinsel tercihi'nin farklı olduğu dokundurması mı yapılıyor?Yoksa ben mi yanlış anladım?
mizrak_tutucu 31-08-05, 12:41 Sevgili Forgetmenot,
Ben diziyi seyretmedigim icin yorum yapamayacagim. Ama insanların "cinsel tercihlerinin" bir kahkaha ugruna harcandıgını ve dalga konusu olmadıgını, bu kadar ucuz trüklerden uzak durduklarını düşünerek, yanıldıgını umalım.
Bu arada dizi totalde 5.30 reyting ve 19.6 izlenme payı ile reytinglerde birinci gözüküyor. Dün diziyi izlemedim ama Showhaber'de dizi tanıtımını gordum. Show Kurtlar Vadisi gibi Davetsiz Misafir'i de haberlerde tanıtmaya başladı ya da ben ilk kez rastladım. Bu uygulama bir ilkse, dizi sınıf atladı demektir. Bakalım Kış Sezonunda reytingleri ne alemde olacak?
minemtoprak 03-09-05, 17:45 Bana çok yapmacık geliyor bu dizi.Özellikle de Pınar Altuğ.Tardu fena değil.
Ama yine de vakit geçirmek için izlenebilir.
Sevgili mızrak tutucu
yorumların için teşekkürler siz yorun m yapacaksınızki biz daha iyi olalım lütfen yorumlarını kesme tipitop olarak bana yaptığın yorum için teşekkür daha iyi olmaya çalışıyorum
maria figen evren beşiktaş kültür merkezinin eski yocusudur BKM'nin
sevgiler
tipitop burak öncü
Sevgili forgetme
menejer hakan gerçek tercihini belli etmeyen fakat içinde o yumuşaklığı yaşayan arada su yuzune çıkan bir kişiliğe sahip izlenimin doğru
sevgiler
tipitop burak öncü
mizrak_tutucu 04-09-05, 21:35 Bu forumu okuyanlar Davetsiz Misafir ekibinin senaryosunu eleştirdigime tanık olmuşlardır. Bu nedenle Pazar gecesi Bendeniz Aysel dizisine goz atma şanssızlıgında bulundugum icin, Davetsiz Misafir dizisinin senaryosunun bu dizinin yanında A. Çehov veya W. Shakespeare tarafından yazılmış gibi durduğunu da belirtme ihtiyacı duydum. Saçma sapan tarafları olsa da Davetsiz Misafir dizisinin bir konusu var. Tukenmez Kalem ekibini en azından, seyirciye saygı göstererek, bir hikaye çizgisi ve konu uzerine dizi inşa ettikleri için kutlamak lazım. Sinan Çetin’in bunu yapma zahmetine bile girmedigi aşikâr.
özgürmania 10-09-05, 15:34 davetsiz misafir'in kışın da devam edip etmeyeceği belli oldu mu?Bazı arkadaşlar kışın devam edecek dedi ama kesin bir bilgisi olan var mı?
NOT:Bu sorum en başta Burak Öncü'ye tabii.Yani Modis'e...
mizrak_tutucu 10-09-05, 18:06 Burak Öncü dizinin 13 bölüm daha devam edecegini yazmıştı. Yani sonbahar mevsiminde de dizi devam edecek, bir reyting kazası olmazsa. 26 bölümden sonra devam edip, etmeyecegini reytingler belirleyecektir.
dizi_tirya 10-09-05, 18:42 dvtsiz misafir çok güzel bi dizi.ama hakkaten pınar altuğ biraz yaşlı kaçmış.ama tardu çok hoş ve komedi dizilerine uyuyo.bugüne kadar onu hep sit-com tarzı filmlerde gördük.örneğin;üç oda bi sinan(/ismi öyleydi glba)evdeki yabancı.berna laçinle oynadığı fizide daha uyumluydular.ama pınar altuğ da güzel bi kadın.meltem karakterini o bize sevdirmişti.buna da zmanla alışıcaz.ben bi de yeni bölümden bahsetmek istiyorum.acaba defne ne yapacak.tarcan ı o kadınla görünce bi fikriniz yada bilginiz var mı? :confused: :rolleyes:
özgürmania 10-09-05, 22:46 Burak Öncü dizinin 13 bölüm daha devam edecegini yazmıştı. Yani sonbahar mevsiminde de dizi devam edecek, bir reyting kazası olmazsa. 26 bölümden sonra devam edip, etmeyecegini reytingler belirleyecektir.
Bilgi verdiğin için çok teşekkürler!Bir süre daha devam edeceğine sevindim. :rolleyes: :D
özgürmania 10-09-05, 22:50 ben bi de yeni bölümden bahsetmek istiyorum.acaba defne ne yapacak.tarcan ı o kadınla görünce bi fikriniz yada bilginiz var mı? :confused: :rolleyes:
Ben fragmanlarında gördüm.Defne çok kızıyor galiba ki Tarcan sarhoş olup Defne'nin evine geliyor.Defne'de onu kovuyor.Hatta gece yarısı evde Defne'nin annsei ve babasıda kalkıyor.Birde Tarcan Canlı Hayat'a katılıyor.Galiba orda Defne'nin hoşuna gidecek bişeyler oluyor.Çünkü Zeynep ona ne pamuk gibi oldun yine filan gibisinden laflar ediyor.
mizrak_tutucu 11-09-05, 10:14 Diziyi 13 bölüm daha uzatmak kolay mı? İlişki bir düzelecek, bir kopma noktasına gelecek anlaşılan. Tarcan'ın üç günde eski huylarından vaz geçmeyeceği de belli. Defne, Tarcan'ı eninde sonunda affeder. İkisinin ilişkisi koparsa dizinin sürmesi mümkün olmaz ki.
dizi_tirya 11-09-05, 13:49 tşkler özgürmania.ama ben bi magazin programında bişey duydum.tarcan şirin'in melek'in annesi olduğunu öğrenecek demişti.dikkat ederseniz şirin'in dedi bu da ne dmk oluyo anlamışızdır.yorum yapan var mı??
mizrak_tutucu 11-09-05, 14:16 Acep bu benim "Kınalı Yapıncak" açılımımın senaryoda hayata geçecegi anlamına mı geliyor? Spekülasyon bir yana, nasıl ögrenecegine baglı olsa gerek.
->KaDo88<- 11-09-05, 14:54 ya bence dizi gayet basarili tardu flordunda baya yakisiklimis ha :D
öyle degilmi??
insallah baya devam eder.....
mizrak_tutucu 11-09-05, 15:40 Dizi reyting aldıgına göre yakışıklı bulunuyor herhalde. Daha kötü örneklerinin yanında diziye başarılı diyelim bakalım.
Ben Tardu Flordun'a yakışıklıdan ziyade "iyi oyuncu, çok sevimli ve şeytan tüyü var" derdim. Sonuçta herşey güzellik ve yakışıklılığı nasıl tanımladıgına bağlı.
özgürmania 11-09-05, 17:33 tşkler özgürmania.ama ben bi magazin programında bişey duydum.tarcan şirin'in melek'in annesi olduğunu öğrenecek demişti.dikkat ederseniz şirin'in dedi bu da ne dmk oluyo anlamışızdır.yorum yapan var mı??
Önemli değil! ;)
Ay çok merak ettim acaba nasıl anlaycak?Şirin'in mi çocuğu zannedecek :confused: Ama daha önce Tarcan Şirin melek'i kendi çocuğu gibi görüyor dedi.Enis Yoksa...O olmasın filan dedi.Tarcan da yok canım olamaz.Ben onun gibi biriyle...filan demişti. :confused:
|