Tüm Versiyonu Göster : Mehmet AKAN
arkadaşlar bu arada aşk oyunu oyucularından bir haber var mı onların hiç sesi çıkmıyor ya da benim mi haberim yok hiç kimse çıkıp bişi söylemedimi...
dilara_acemicadı
09-07-06, 18:30
ya belki akşam haberlerinde verirlerrrr
dilara_acemicadı
09-07-06, 18:30
onlarda çıkar belki akşam haberiine bi kişey açıklarlarrr
Keremcem0815
09-07-06, 18:35
Sayin mehmet bey neden hastanede yogum bakimdaydi???
karnında kis vardı..daha sonra ameliyattan sonra yoğun bakıma almıslar..ama kanaması olmuş..daha sonrada yitirdik zaten.
Keremcem0815
09-07-06, 18:39
:icon_cry: :icon_cry: karnında kis vardı..daha sonra ameliyattan sonra yoğun bakıma almıslar..ama kanaması olmuş..daha sonrada yitirdik zaten.
Öylem mi?Gercekten cok üzüldüm.Allahtan tekrar Rahmet diliyorum ve Yakinlarinin bassagligi diliyorum.Mekanin Cennet olsun Ismet Usta....Acaba Ask oyunu dizisi ne olucak?:icon_cry: :icon_cry:
Sayin mehmet bey neden hastanede yogum bakimdaydi???
kanserden dolayi dün aksam vefat etti...
Allah rahmet eylesin...
nazar53 gazetelerde karnındaki kis ve aşırı kanamadan yazıyordu..kanser değildi sanırım..
Keremcem0815
09-07-06, 18:41
kanserden dolayi dün aksam vefat etti...
Allah rahmet eylesin...
Kanser......en igrenc hastalikdir.Bazen hic care bulunamamaz.:icon_cry: :icon_cry: Ismet ustacigim....o güzel gülüsünü cok özlicez:icon_cry: :icon_cry:
Kurt_Memati
09-07-06, 18:47
Yönetici Sabri Bey olarak tanıdım ben onu. Ben Bizimkiler dizisini izlerken onun oyunculuğunuda beğeniyorsum. Hele dizide hafiften huysuz bir karakter olması aha bir beğenmeme sebep oluyordu. Çünkü rolünü iyi yapıyordu.
Allah ( C.C ) Mekanını Cennet etsin. Ailesine ve yakınlarına sabır versin.
Keremcem0815
09-07-06, 18:49
Yönetici Sabri Bey olarak tanıdım ben onu. Ben Bizimkiler dizisini izlerken onun oyunculuğunuda beğeniyorsum. Hele dizide hafiften huysuz bir karakter olması aha bir beğenmeme sebep oluyordu. Çünkü rolünü iyi yapıyordu.
Allah ( C.C ) Mekanını Cennet etsin. Ailesine ve yakınlarına sabır versin.
Cenaze´si ne zaman?Bilen var mi???
MEHMET AKAN MEKANI CENLET OLUSUN.AİLESİNİ BAŞISAĞ OLSUN.:icon_cry: :img-sorry
Bir oyuncu olarak çok beğenmesem de sinema ve tiyatronun özel insanlarından birisiydi.Bir vesileyle ,teyzemin açtığı bir sergide kendisiye tanışma şansım olmuştu ve aklımda hep o ciddi,mesafeli haliyle kaldı..rahat uyu Mehmet Akan..sevenlerine de başsağılığı dilerim.
*özgürkız*
09-07-06, 18:52
Sitede görünce çok şaşırdım ve çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Tüm sevenlerinin başı sağolsun.Ailesine,yakınlarına Allah sabır versin.
pazartesi veya sali herhalde biz öyle düsündük...
Ben de çok üzüldüm, çok kötü oldum ya.Mekanı cennet olsun.Allah tüm yakınlarına, sevenlerine sabır versin.Hepimizin başı sağolsun.:icon_cry: :icon_cry:
vay be kim bilirdi ismet amcamizin birden bire gidecegini?...acaba dizide ne yapicaklar..ama kesin yerine biri gelmez,kalbi daha fazla heyecana dayanamadi ve öldü derler heralde...ama ismet amcamizin yeri asla doldurulamazz...
Kurt_Memati
09-07-06, 18:59
Benim herhangi bir bilgim yok. Ama Ana Haber Bültenlerinde bilhassa ATV Ana Haber Bülteninde kesin söylerler.
bende cok üzüldüm cok büyük bir ustayi kaybedik mekani cennet olur insallah
fiveandone
09-07-06, 19:27
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. usta türk yıldızlarından birini daha kaybettik. allah yakınlarına sabır versin.
duygusal ruh
09-07-06, 19:31
arkdşlar mehmet akanın ölüm haberini atv haber vericek kaçırmöayın oraya bakın bekleyinnn
meltem-cmbl
09-07-06, 19:32
arkadaşlar birazdanatv haberde göstercekler mehmet aknı yaw her izliyişimde çok kötü oluyorum haaln inanamıyorummm
##BerkaN##
09-07-06, 19:32
arkadaşlar atvde sevgili üstat babamız mehmet akanın vefatı haberi verilecek alt yazıda geçti hepinizze duyururlur...
keremcem_sarp77
09-07-06, 19:33
arkadaslar ben gidiyorum atv veya star da verirler hadi sise iyi sohpetler bu konuda nasi iyi olcaksa neyse hepimisin basi saolsun ismet amcacimin mekani cennet olsun onsun ne yapar askoyunu onun yerini hic kimse alamaz arkadaslar hadi byby
starda gösteriliyor şu an..bi kaç tane üst üste ameliyat geçirmiş..taksim sahnesinde anma töreninden sonra zincirlikuyuda defnedilmesi zannediliyor denildi...atvde daha ayrıntılı gösterirler..ay çok ağlıyorum böyle izledikçe.
Arkadaslar Cenaze Salı günü Zincirlikuyuya defnedilecekmiş
miss_angel
09-07-06, 19:35
:icon_cry: allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah....:icon_cry:
CANPOLAT55
09-07-06, 19:37
hepimizin basi sagolsun cok fena oldum ben:( cok üz üldüm duyunca daha yeni okudum haberi ya sapa sglamadi adamm off yaa allahim sen mekanin icennet eylee :(((
Kurt_Memati
09-07-06, 19:37
Arkadaşlar haberlerde söylediğine göre Salı günü Taksim Sahnesindeki törenin ardından Zincirlikuyuda toprağa verilecek.
meltem-cmbl
09-07-06, 19:39
Arkadaşlar haberlerde söylediğine göre Salı günü Taksim Sahnesindeki törenin ardından Zincirlikuyuda toprağa verilecek.
cnm peki saaat kaçta
meltem-cmbl
09-07-06, 19:44
şimdi kanld de gösterdiler bizikiler dizisinden sahnelereden en sonunda noluyo ölüyomuyum dedi sonra yazı çıktı nur içinde yat diye
ya izledikçe çok kötü oluyorummmm ya:img-sorry :img-sorry :icon_cry: :icon_cry:
allah rahmet eylesin :icon_cry: yalan dünya işte allah bütün sevenlerine yakınlarına sabır versin :img-sorry dualarımızı eksik etmeyelim onun için yapıcağımız en güzel şey bu mekanı cennet olsun:icon_cry: :img-sorry :icon_cry: :img-sorry :icon_cry: :img-sorry :icon_cry:
cok üzüldüm bu haberi duyunca. allah rahmet eylesin mekani cennet olsun.
hepimizin basi sagolsun.
ailesine ve yakinlarina allah sabir versin.
Ay Ben Inanamiyorum Keşke Bi şaka Olsa Buuu Yaaa Offf
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
şoktaımm...başımızz saolsun...başka bişii diemiourum...inanasımm gelmioo...:(((
meltem-cmbl
09-07-06, 20:30
:sad53: yaw atvde izledim tekrar gerçekten her izleyişimde kötü oluyorum ağlamaya başlıyorummm artık eski bölümleride izliyemem ya onu görünce çok kötü oluyorummmmm:icon_cry: :img-sorry
Kurt_Memati
09-07-06, 20:39
cnm peki saaat kaçta
saati bilmiyorum. Söylediyse bile ben duymadım.
ya ne zaman buraya girsem haberi yeni almis gibi oluyorum..tuylerim diken diken oluyo....avatarlari da boyle gorunce cok kotu oluyorum....
GÜL GÜZELİ
09-07-06, 20:42
arkadaşlar hala inanamıyorum yaa çok seviyodum ben mehmet akanı ya gözümde ölümsüz filan yapmıştım kendimce hiç ölmücek diyodum hep şimdiyse yok meger ölümsüz kıldıgın kişiler bile bir gün ölebiliyomuş sakın dizide onun yerine başka birini almaya kalkmasınlar hiç kimse onun gibi oynayamaz çünkü inş koymazlar başka birini allah rahmet eylesin sevdiklerine arkadaşlarına ve bize sabır versin onu çok özlücemm huzur içinde yat mehmet amcam benım:(:(:(
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun başka birşey söyleyemiyorum çok üzüldüm ya bütün ekip katılır bence cenazeye
duygusal ruh
09-07-06, 20:46
arkdşlar kanaltürkte haberi isledim ve tüylerim ürperdi en net orası verdii hastaneden gösterdi ve son görüntülerini gördüm en sonda sedyeyle ölü olarak götürülürken gösterdiler çok kötü oldum yavvvv tüylerim ürperdii allah hepimize sabır versin onsuz hayat ve dizi gerçekten zor olucak şimdiden 1 mayıs şarkısını ösledim yavv off çok kötü arkdşlar o görüntüleri görünce daha kötü oldum
ya ben walla kavrayamadım hala.ya 44.bolumu izliorum adam saglam duruo salı gunu topragın altına girecek.ya yakınları ne durumdadır tahmin edemiyorum gercekten etmek istemiyorumda yanii.
topragın bol olsun MEHMET AKAN.
okadar enteresanki.yorumları okudukca kotu oluyorum.hala inanamıyorum ya....cok kotu bi durum yaaa.surekli aynı seyleri yazıo gibi oluyo ama insan duygularını anlatamıo boyle bi durumda.
##BerkaN##
09-07-06, 20:55
arkdşlar kanaltürkte haberi isledim ve tüylerim ürperdi en net orası verdii hastaneden gösterdi ve son görüntülerini gördüm en sonda sedyeyle ölü olarak götürülürken gösterdiler çok kötü oldum yavvvv tüylerim ürperdii allah hepimize sabır versin onsuz hayat ve dizi gerçekten zor olucak şimdiden 1 mayıs şarkısını ösledim yavv off çok kötü arkdşlar o görüntüleri görünce daha kötü oldum
saol duygu ben buyüzden kanaltürkü kutlarım hem diğer kanallar gibi olmayıp babamızın üzerinde bukadar durdular hemde herkes geçmişten 2-3 aynı sahneyi yayınlayıp dururken kanaltürkün göstermiş olduğu görüntüler için
nekadr ürpertici ve daha çok üzücü olsada nediyeyim allah rahmet eylesin başımız sağolsun
duygusal ruh
09-07-06, 21:00
http://www.kanalturk.com.tr/haber.php?haber_id=19334
arkdşlar kanaltürkten verilen hebri tekrara izleyebilirsiniz çünki burda azda olsa hastaneden görüntüler koymuşlar bence izleyin biraz kötü olabilirsiniz ama
superisicik
09-07-06, 21:03
daha yeni gördüm ve şok oldum çok değerli oyuncu sevgili Mehmet Akan vefat etmiş ya hepimizin başı sağolsun arkadaşlar acayip etkilendim özelliklede ismet amca rolüyle ailemden bir parça olmuş gibiydi aklıma gelince daha da kötü oluyorum ya ALLAH rahmet eylesin ALLAH günahlarını affetsin:icon_cry: :icon_cry:
Keremcem4ever
09-07-06, 21:17
allah rahmet eylesin. haberi duyunca cok üzüldüm. allah sevenlerine sabir versin. mekkani cennet olsun
bende bugün duydum cook üzüldüm .. bizimklerle gönlümüze taht kurmuştu . uzun bi aradan sonra ask oyunun da izledik..Malesef usta oyuncuyu kaybettik..
ALLAH RAHMET EĞLESİN...
obsinategirl
09-07-06, 21:44
olamaz yaa inanamıyorum çok üzüldümmm yılların oyuncusu ya ask oyununda cok saglıklı görunuyoduu hala ınanamıyorum allah rahmet eylesın yakınlarına sabır versınn
meryemce84
09-07-06, 21:53
Ben de çok üzüldüm duyunca inanamadım.:img-sorry
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Allah ailesine sabır versin.
Hepimizin başı sağolsun.
dilara_acemicadı
09-07-06, 22:02
iyileşmeni bekliyordukk mehmet akan böyle bişey deill sabri beyi ve ismet amcayı çok özlicem ve mehmet akanı asla ama asla unutayacağızzzzzzzzz
Ben simdi gordum bu haberi inanin o kadar cok uzuldumki anlatamam, cokta sasirdim adam sapasaglamdi boyle olsmasaydi kesek, cok seviyorduk onu..
Ona Allahtan rahmet, ve yakinlarina bas sagligi diliyorum , Allah sabir versin ..
Keremcem0815
09-07-06, 22:57
iyileşmeni bekliyordukk mehmet akan böyle bişey deill sabri beyi ve ismet amcayı çok özlicem ve mehmet akanı asla ama asla unutayacağızzzzzzzzz
bende beklemiyorudm o yüzdende pek cidiye almiyordum.demek bu kadar ciddiymis
Bravo Ece..Düsündüğün şey Aşk oyununu akıbeti..Bravooo
arkadaşlar selinin de dediği gibi burası aşk oyunu haberler başlığı. hepimiz mehmet akanın ölümüne çok üzüldük. gerçekten de modlar uyarmadan yerli oyuncular başlığı altında toplanırsak daha iyi olur. herkese iyi akşamlar.
Çok büyük bir ustamızı da kaybettik. Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.
mehmet akan mekanın cennet olsun...seni unutmayacağız...
forever_bim
09-07-06, 23:19
Yattıgın yer nur mekanın cennet olsun sevgili Mehmet Akan. Seni hiçbirzaman unutmayacagız. Yaslı ailesine başsaglıgı diliyorum.
Cekirgeselin
09-07-06, 23:44
haberlerde ciktimi mehmet akan ben izliyemedim haberlerii ne zaman defn edilecekmis haberi olan varmi birde nereye defn edilecek????????????
dilara_acemicadı
09-07-06, 23:45
evet habererde çıktı türkiye böyle bi usytayı kaybetti hala inanamıyorum:(:(:(
meltem-cmbl
10-07-06, 00:24
haberlerde ciktimi mehmet akan ben izliyemedim haberlerii ne zaman defn edilecekmis haberi olan varmi birde nereye defn edilecek????????????
yaw salı günüymüş ilk önce taksimde anısına yürüyüşyapıcaklarmış
sonra zincirlikuyu mez arlığımı ne tam bilimyom ismini yanlış yazmış olabilirim
orda toprağa verilecekmişl
halan inanamıyorum öldüğüne yaw offfffffffff:img-sorry :icon_cry: :icon_cry:
Çok usata bir tiyatrocuyu kaybetmenin acısı biz sevenleri için çok üzücü.Ama o bizim daima kalbimizde olcak.Allah mekanını cennet etsin.Sewenlerine ve yakınlarınada sabır versin...
bu kadar basarili bir oyuncuyu kaybetmis olmak cok uzucu...:icon_cry: ALLAH ailesine sabir wersin ama hep kalbimizde yer alicak bize biraktigi gusel calismalariyla
Ben Mehmet Akan'ı seneler önce Bizimkiler dizisindeki Sabri Bey karakteri ile tanımıştım.İşaret parmağını sallayarak apartmanın kapıcısına ve apartman sakinlerine karışır durmadan herkesi gözetlerdi sinir olurdum bu hareketine.
Seneler sonra karşımıza Ekin'in babası İsmet Amca tiplemesiyle çıktı.Bu rolde yine dik kafalı dediğim dedik bir babayı canlandırıyordu.Zamanında forum olarak az kızmadık İsmet Amca'ya az söylenmedik.Bırak artık Ekin'le Sarp'ın yakasını senin kalbin yüzünden birleşemiyorlar diye.Kendisini canlandırdığı rollerle özdeşleştirmiştik hep.Oysaki o sadece işini yapıyordu oyun oynuyordu bizlere.Ve bize en son oyununuda gerçek hayatta oynadı çekip gitti bu dünyadan.Aslında hayat zaten başlı başına bir oyun değilmi.
Dün öğle haberlerinde öğrendim vefatını.İlk tepkim aaa Ekin'in babası ölmüş oldu ve çok üzüldüm bu habere.
Kendisine Allah'tan rahmet,ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.
Usta Oyuncu Ve Çok Değerli Büyüğümüz Sevgili Mehmet AKAN'a Allahtan Rahmet Ailesine, Yakınlarına Ve Sevenlerine Başsağlığı Diliyorum. O ve Onun Gibiler Asla Unutulmayacaklar. Kalbimizde Yaşamaya Devam Edecekler...
TuBa_BG_KY
10-07-06, 10:15
Yılların ustası büyük ustamız Mehmet Akanı kaybettik.Hepimizin Başı Sağolsun.Mekanın cennet olsun.Hiçbirzaman seni unutmayacağız Mehmet Akan.................:img-sorry
hep derler ya İYİLER NEDEN ERKEN GİDER?bizimkide böle oldu
ben küçükken ilk izlediğim dizi bizimkilerdi hiç bir pazar kaçırmadan izlerdim
çünkü sabri amcm çıkacaktı sonra dizi bıttısonra ismet amcam oldu birçok sey öğrettı bıze
şimdiyse memet amca...
şimdi oldu mu memet amca;bizi yarı yolda bırakıp gitmek....
mekanın cennet olsun
SENİ ÇOKKK SEWIYORUZZ
Sevgili büyüğümüz Mehmet Akan...
Bizimkiler'in yöneticisi, Aşk Oyunu'nun İsmet amcası...
Seni unutmayacağız...
Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı diliyorum...
Mekanı cennet olsun...
ismet amcamız öldü...seni hiç bir zaman unutmiycaz mehmet akan allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliorum hepimizin başı sağolsun her zaman kalbimizdesin mehmet akan mekanın CENNET olsun!!!
Mehmet AKAN….ne diyebilirim ki kendisi gerçekten türk sinemasına çok büyük değerler kazandırmış usta bir oyuncuydu… dizi furyası olmadığı zamanlarda evimizi şenlendiren bir dizi vardı bizimkiler...Sabri bey karakterini izlerken çok keyif alırdım kendisini bize sevdirmeyi başarmıştı…sonra severek izlediğimiz aşk oyunuyla tekrar karşımıza çıktı…oynadığı karakter dolayısıyla kendisine kızdık sinirlendik ama onu hep sevdik oynamış olduğu karakterin fazlasıyla hakkını verdi…
Dün öldüğünü duyunca çok üzüldüm içimizden biri olmuştu artık….kendisine Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum….seni her zaman sevgiyle anacağız...huzur içinde yat Mehmet AKAN….
dilara_acemicadı
10-07-06, 11:11
bende inanamıyorum cenaze yarın kalkcak nemek keşke istanbulda olsaydım giderdim:(:(:(
meltem-cmbl
10-07-06, 11:36
bende inanamıyorum cenaze yarın kalkcak nemek keşke istanbulda olsaydım giderdim:(:(:(
cnm valla bende hala inanamıyorum ben istanbuldayım yine gidemiyorum bu arada msj kutun dolu kaliba sana öm atcam atamıyomm
SİDAL86_FB
10-07-06, 11:50
çok üzüldüm ya..yeri cennetlik olsun..yarın şişli cami de kılınacak namazı..bana çok yakın ama malesef gidemiycem )işimden dolayı)...çok üzüldüm çokkk
MEHMET AKAN'nın vefat ettiğine bir türlü inanamıyorum:icon_cry: :icon_cry: ALLAH rahmet eylesin.mekanı cennet olsun.HEPİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN :icon_cry: :icon_cry:
Mehmet Akanın ölümüne çok üzüldüm değerli bir sanatçıydı ailesi ve sevenlerinin başı ssağ olsun mekanı cennet olsun
Dün akşam öğrendiğimden beri şoktayım...Herşeyin bir sonu var arkadaşlar bunu unutmamalıyız...Allah yakınlarına sabır,kendisine rahmet eylesin...Onu hiç unutmayacağız...MEHMET AKAN...
Dün akşam öğrendiğimden beri şoktayım...Herşeyin bir sonu var arkadaşlar bunu unutmamalıyız...Allah yakınlarına sabır,kendisine rahmet eylesin...Onu hiç unutmayacağız...MEHMET AKAN...
amin cnmm allah ailesine ve sevenlerine sabır versn hala aramızdan gittiiine inanamıorum..:icon_cry:
Butun hayatini sanata ve sanat dunyasina adamis insanlari nedense herzaman ya agir bi kaza gecirdiklerinde ya da vefat ettiklerinde hatirlama nezaketinde bulunuyoruz. Hakkinda binlerce belkide onbinlerce yorum yaptigimiz yeni yetme oyunculara gosterdigimiz ilgi ve alakanin binde birini bile bu yurekli insanlara gosteremiyoruz. Sonra da kalkip neden akli basinda kaliteli oyuncularimiz yok diye hayiflaniyoruz. Yeni yetmelere verdigimiz degerlerin onda birini eger ilgi ve alakayi gercekten hak eden oyunculara verebilseydik ne simdiki bulundugumuz yerde olurduk ne de ahlayip vahlayip sanat dunyamizin rezilliklerinden dem vururduk.
Simdi gel de su soze inanma: “Dogrular’in kaderidir bu, kargalar suruyle kartallar yalniz ucar…”
Mehmet Akan’i sevenlere bas sagligi diliyorum.
Usta bir oyuncu,tiyatro ve sinema dünyamızın duayenlerinden Mehmet AKAN'ı edebi yolculuğuna uğurluyoruz.Öncelikle ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağolsun.Bizimkilerin Sabri beyi Mehmet Akan'a Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.Yeri doldurulamayacak bir insanı kaybettik ...Çok üzgünüz, ama arkasında bıraktığı eserlerle Mehmet Akanı her zaman hatırlayacağız...
Ben de cok üzgünüm....Allah rahmet eylesin...
Rabbim yakınlarına ve biz sevenlerine sabır versin....
dilara_acemicadı
10-07-06, 13:46
keşke lmeseydi demek elimizden bişi getirmio ama yiede onun kadar i biri aşk oyununda sapa salm ismet amaca bizimkilerde dinamik sabri bey(kedi babası)
tiyatroda usta MEHMET AKAN aramızdan ahyrıldına hala inanmak istemiorum:(:(:(:(
SENİ HİÇ AMA HİÇÇ UNUTMAYACAĞIZ MEHMET AKAN SEN BİZİM İSMET AMCAMIZDIN VE AKSİ YÖNETCİSİ SABRİ BEYİMİZDİN EP KALBİMİZDESİN
Ben daha yeni öğrendim ve ağzım açık kaldı çok kötü oldum yani hasta olduğu haberini görünce hiç aklımdan ölüm geçmemişti...Allah yakınlarına sabır versin bu çok kötü yaa..:(
Duyunca gerçekten çok üzüldüm.Tüm ailesin ve yakınlarının başı sağolsun.
hepimizin başı sağolsun.Allah tüm sevenlerine ve ailesine sabır versin büyük usta MEHMET AKAN seni unutmayacağız.:img-sorry :img-sorry
çok üzgünüm :( :( :( :( hepimizin başı sağolsun.....
MEHMETAKIN
10-07-06, 17:59
Gerçekten üzgünlükle okudum haberleri... İnanamadım, olamaz dedim... Ama inşallah mekanı CENNET olur... Allah tan rahmet diliyorum :(
aynen ya..dün atv haberi izlerken sok oldum resmen...allah ailesine sbir versin..mekani cennet olur insallah...keremcem ve yasemin gelir heralde cenazeye dimi?
meltem-cmbl
10-07-06, 18:20
mehmet akanın anısına bir video yaptım videoıda yasemin ergenede var şarkı uyuyo diyo yasemin ergeneyide ekledim pek güzel olmasada izlemenizi isterimm:img-grin2
http://**********.de/files/25459342/bana_bir_masal_anlat_baba.wmv.html
arkadaşlar bu da hemen paylaş
http://www.hemenpaylas.com/download/1159123/bana_bir_masal_anlat_baba.wmv.html
duyunca gerçekten çok üzüldüm hepimizin başı sağolsun
allah yakınlarına sabır versin
mehmet akanın anısına bir video yaptım videoıda yasemin ergenede var şarkı uyuyo diyo yasemin ergeneyide ekledim pek güzel olmasada izlemenizi isterimm:img-grin2
http://**********.de/files/25459342/bana_bir_masal_anlat_baba.wmv.html
arkadaşlar bu da hemen paylaş
http://www.hemenpaylas.com/download/1159123/bana_bir_masal_anlat_baba.wmv.html
videonu izdirip izledim arkadaşım güzel olmuş Mehmet beyi bir kere daha anmış olduk ben çok severim bu şarkıyı çok ta uymuş klibine. izlerken burnumun direkleri sızladı valla :(
Bir yıldız daha kaydı,
Kendisine allahtan rahmet sevenlerinede başsağlığı diliyorum.
meltem-cmbl
10-07-06, 19:26
videonu izdirip izledim arkadaşım güzel olmuş Mehmet beyi bir kere daha anmış olduk ben çok severim bu şarkıyı çok ta uymuş klibine. izlerken burnumun direkleri sızladı valla :(
indirip izledğin için çok teşekkürler beğendiğine sevindim valla bende her izlediğimdee ağlıyorum her hhabeirni izlediğimde çok kötü oluyorumm
Keremcem0815
10-07-06, 19:30
Allahtan tekrar rahmet diliyorum mekani cennet olsun.bu durumlarda ben pek bisey diyemiyorum.bisey dersemde hemen duygulaniyorum ve artik aglamak istemiyorum.bugünlerde cok agladim.aglamaka hayir...
sARqEKiiin
10-07-06, 19:35
inanmıorum gercekten coook
üzüldüm hicbiseyle ilgilenemediğimden
bunuda simdi burdan öreniorum rahatsızlını biliodum
ama bukadar ciddimiydi yaa
ismet amcamız gittimi simdi
MEKANI CENNET OLUR UMARIM
onu hiiic unutmıcazz
EL DESDİCADO
10-07-06, 21:24
allah gani gani rahmey eylesin
hepimizin başı sağolsun
nur içinde yat mehmet amca
allah rahmet eylesin....
allah yakinlarina, sevenlerine hepsine sabir versin....
topragi bol, mekani cennet olsun.....:icon_cry:
SENI UNUTMUYCAGIZ MEHMET AKAN!!!!
SEN BIZIM ISMET AMCAMIZDIN VE HEP OYLE KALACAKSIN!!!!
SENI COK SEVIYORUZ!!!!!:icon_cry:
Tiyatro dünyasi ve Ask Oyunu dizisi cok degerli bir karakterini kaybetti. Buna inanmak kadar bunu kabullenmek te zor....
sevgili Mehmet Akanin sevenleri ve yakinlarina Allahtan sabir ve
Ismet amcamiza da rahmet diliyorum...
bgn mehmet akanin cenazesi kalkıcak..haberlerde izleteceğiz...
ben hala çok üzgünüm..sanırım cenazeyi görmeden inanamayacağım..
hala inanamıyorum ya..
çok kötü oluyorum düşündükçe..
tekrar Allah rahmet eylesin..mekanin cennet olsun İsmet Amca.!!
hastalık haberini aldığımdan beri siteye girerken hep bu kötü haberi almaktan korkuyordum.pazar akşamı haberlerde alt yazıda 'sanat dünyamızdan bir yıldız daha kaydı' cümlesini okuduğumda içim fena oldu.hissettim sanki.
onu bizimkiler dizisinde balkonda parmak sallayarak konuşmasıyla tanımıştım.aşk oyunuyla o kadar farklı bir yer etti ki bende belki de haberi aldığımdan beri inanamamam bu yüzden.dizinin diğer oyuncuları gibi o da ailemden biriydi sanki.
mekanı cennet olsun inşallah.nur içinde yatsın.
hepimizin başı sağolsun.
Sanatçının yakınlarının yurtdışında olmasından dolayı cenazesi salı günü (bugün) saat 10.00'da AKM'de düzenlenen törenin ardından, Şişli Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verilecek.
Aykut Oray
Böyle bir sonuç beklemiyordum. Hiç aklıma bile gelmezdi. 15 yıl aynı dizinin içerisinde yer aldık. Ben dizi içerisinde Mehmet'in canlandırdığı Sabri Bey'e kötü davranıyorum diye, tehdit telefonları bile almıştım. Mehmet'e, "Bu sana kötü davranıyor, öldürelim mi" diye Urfa'nın Bilecik ilçesinden mektuplar geliyordu. Kendisiyle çok anımız olmuştur.
Ercan Yazgan
Bizim çalışma hayatımızın dışında çok güzel bir dostluğumuz vardı. Hastalığı döneminde de görüştük, ameliyattan sonra da biraraya geldik. Çok sağlıklı görünüyordu. Hiç böyle bir durumu beklemiyorduk. Bizim gibi oyuncular ne yazık ki gelmiyor. Herkes teker teker gidiyor. Ben de bir gün gideceğim.
Halit Akçatepe
Biz Mehmet'le gerek tiyatroda gerek televizyonda çok işler yaptık. Son zamanlarda pek bir araya gelemiyorduk. Mehmet 'Bizimkiler'deki Sabri Bey'i oynamıştır ama Sabri Bey değildir. O dünyanın en şeker insanlarından bir tanesidir. O da hepimiz gibi yanında arkadaş arardı. Arkadaşlarıyla bir aradayken çok mutlu olurdu.
Keremcem
"Aşk Oyunu"nda aynı seti paylaştık. Yoğun bakımda olduğunu biliyordum. Ama bu kadar erken olacağını düşünmedim. Dün konser dönüşü vefat ettiğini duydum, çok kötü oldum. O bizim babamız gibiydi. Çok iyi bir insandı. Çok üzüldüm.
Genco Erkal
46 yıllık sanat dostumu kaybettim. Çok yönlü bir sanatçıydı. Kendisiyle Dostlar Tiyatrosu'nu kurduk ve uzun yıllar birlikte çalıştık. 12 gündür başında bekliyorduk. Doktor iyi olacağını söylüyordu. Ama sonunda kötü haberi aldık.
Meral Çetinkaya
Çok üzgünüm. Konuşmak istemiyorum.
Erdal Özyağcılar
Çok kötüyüm. Şu an konuşamayacağım.
ben bu yazıları okudukça ağlıyorum ya...
insan inanamıyor bi yerde...
bgn haberlerde göstericekler sanırım..
meltem_keremcem MEHMET AKAN için hazırladığın video çok gzl olmuş..ellerine sağlık...gözyaşlarımı tutamadım..
herkes indirsin izlesin bence...MEHMET AKAN ı anımsamak için çok gzl bi video..
meltem_keremcem diğer sitelere de koy bence..herkes izlemek isteyecektir eminim.
meltem-cmbl
11-07-06, 12:14
meltem_keremcem MEHMET AKAN için hazırladığın video çok gzl olmuş..ellerine sağlık...gözyaşlarımı tutamadım..
herkes indirsin izlesin bence...MEHMET AKAN ı anımsamak için çok gzl bi video..
meltem_keremcem diğer sitelere de koy bence..herkes izlemek isteyecektir eminim.
sağol cnm beğendiğine sevindim ok koyarım başka sitelere
arkadaslar şu an zaten MEHMET AKAN ın cenaze törenini yapmak üzeredirler..
mekani cennet olsun.
:(:(:(:(:(
"BİZİMKİLER" DİZİSİNDEKİ SABRİ BEY KARAKTERİYLE 7’DEN 70’E HERKESİN SEVGİSİNİ KAZANAN MEHMET AKAN SON YOLCULUĞUNA GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI.
11/7/2006 14:15
İstanbul’da önceki gün tedavi gördüğü hastanede vefat eden “Bizimkiler”dizisiyle gönüllerde taht turan tiyatro
sanatçısı Mehmet Akan (67) için ilk tören Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Taksim Sahnesinde tören düzenlendi....
Akan’ın Türk bayrağına sarılı naaşının sahneye konulmasının ardından ailesi ve sevenleri saygı geçişi yaptı. Törende daha sonra sanatçının hayat hikayesi okundu.
Buradaki törene, Akan’ın eşi Alev Akan ile Umur Bugay, Rutkay Aziz, Şemsi İnkaya, Aykut Oray’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tiyatro sanatçısı ve sevenleri katıldı.
Sanatçının rol aldığı son televizyon dizisi "Aşk Oyunu"nun oyuncularından Kerem Cem ile dizi oyuncuları da törende hazır bulundu.
Daha sonra, sanatçının omuzlara alınan naaşı alkışlar arasında cenaze aracına konularak, cenaze namazının kılınacağı Şişli Camiine götürüldü...
Sabri Bey burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi...
http://www.ucankus.com/haberic.asp?pw=25516
evet bende simdi ucankustan okudum..mekani cennet olsun insallah...
Az önce kanal d ve atv de Mehmet Akan için düzenlenen töreni izledim.
Tiyatro ve dizilerden tüm arkadaşları vardı.Atv aşk oyunundan görüntülerde gösterdi.Keremcem ve Yasemin'i gördüm törende ağlıyordu ikiside :(
Çok hüzünlendim.Tekrar başımız sağolsun.Mekanı cennet olsun.
Seni unutmayacağız Mehmet Akan :(
HazelAngel
11-07-06, 20:46
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
kanal1 de cenaze tören,ini izledim keremcem ve yasemin ergene için mehmet akan baba olmuştu artık nasıl ağlamış ikiside gözleri şişmiş tekrar allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Sanat dünyası gerçek bir sanatçıyı daha kaybetti.
Mehmet Akan'a Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Mekanı cennet olsun.... :(
haberlerde izledim..çok üzücüydü..çok seweni vardı..kızına da çok üzüldüm...
:(:(
dizici_manyak
12-07-06, 14:50
Mehmet Akan'a Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
daha küçük olduğum dizilerin pek farkında olmadığım böyle dizi manyağı olmadığım zamanlarda annemlerin yanında oturup izlerdim bizimkileri ne kadar farklı ne kadar doğallardı ah Sabri Bey sözlerindeki hareketlerindeki anlamlar ne kadar gerçek oyuncuymuşsun sen oyuncusun sen unutamayacağım unutmamız gereken sahici tiyatrocumuzsun hepimiz seni çok özleyeceğiz
rahat uyu mekanın cennet olsun
seni unutmayacağız mehmet akan toprağın bol olsun
cyprus_hsn
12-07-06, 18:18
Allah rahmet eylesin.. bu durumlarda söylenecek fazla söz bulamıyor insan.. çok erken oldu ölümü sevgili Mehmet Akan'ın..
MeRvE_1903
13-07-06, 00:06
öldügünü simdi ögrendim allah rahmet eylesin cok üzüldüm
Allah kendisine rahmet yakınlarına sabır versin.unutulmaz bi oyuncu.unutulmayacaktır....
sude-elvin
13-07-06, 00:56
ne söylenirki bi ay önce kimin aklina gelirdiki böyle bisey
cok üzüldüm. hani her ölüm erken ölümdür ya buda öyle iste
Askoyunu_ekin
18-07-06, 19:22
allah rahmet eylesin
atv avrupada bim in tekrarlarında izledim az önce.Necati'nin babası rolünde.Tekrardan yattığı yer huzurla dolsun...
Seni hiç unutmayacağız...
*özgürkız*
18-07-06, 23:48
İlk öğrendiğinde çok şaşırıyo insan ama zamanla alışıyo kader ömrü bu kadarmış. Allah geride kalanlara sabır versin.
bizimkiler dizisinin sabri beyi idi.senelerce apatmanımızın sabri beyi oldu.her apartman yöneticisi ondan bişeyler taşıyordu.rolünü öyle güzel özümsemiş bir insandı mehmet akan.en son aşk oyununda izledik.aslında bir çok meslektaşına göre şanslıydı.unutulmamıştı çünkü.ilerde öldüğünü duyup da aa bu da vardı diyeceğimiz ve hala değer verilmeyen o kadar çok sanatçı var ki...
onunla büyüdük.sabri amca seni unutmayacağız.
ruhun şad,toprağın bol olsun...
meleklerle ol...
Allah rahmet eylesin. gerçekten iyi bir oyuncuydu. çok üzüldüm öldüğüne ama elden hiçbirşey gelmiyor ne yazıkki. ölümüz arkasından sadece bakabiliyor insan. artık eserleriyle yaşayacak kızının deyimiyle KAHRAMAN!!!
dilara_acemicadı
20-07-06, 22:40
mehmet akanı çook özliyeceğim gönderilmemiş mektuarı izlerken bidaha gördümde içim yine bi kötü oldu zaten duygusal film iyice kötü oldum allah rahmet aylesin mekanı cennet olsun büyük ustaydı
meltem-cmbl
30-07-06, 22:15
mehmet akan bir istanbul maslaında oynuyomuş ben ilk defa gördümm ya gene gördüm ağlamaya başladım yaa:icon_cry: :img-sorry
cyprus_hsn
30-07-06, 23:05
ya bilmiyorum farkındamısınız ama son zamanlarda sanat camiyasının üzerine çöktü sanki.. mehmet akan, baykal saran, ayşen tekin, duygu asena... hepsini bir kez daha rahmetle anıyorum.. yaslı ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum
Ms.Alabora
31-07-06, 00:17
ya bilmiyorum farkındamısınız ama son zamanlarda sanat camiyasının üzerine çöktü sanki.. mehmet akan, baykal saran, ayşen tekin, duygu asena... hepsini bir kez daha rahmetle anıyorum.. yaslı ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum
evt büyük ve değerli isimler bizi terkediyor....hepsi çok iyi yapımlardı gerçekten allah rahmet eğlesin.
dilara_acemicadı
31-07-06, 22:35
dan akatılıoyurm çok üzücü ya ayrıca bir istanbul babasında çiçein kocasının babasını oynuoda onu görünce bende bi kötü oldum ya bideee gönderilmemiş mektuplarda gördüm ufff:icon_cry: :icon_cry: :icon_cry: :img-sorry
mehmet akan bir istanbul maslaında oynuyomuş ben ilk defa gördümm ya gene gördüm ağlamaya başladım yaa:icon_cry: :img-sorry
evet katılıyorum...Çok üzüldüm.görünce içim bir tuhaf oldu...
Mehmet Esatoğlu
Ülkemizin sanat alanının önde gelen emekçilerinden birini Mehmet Akan’ı yitirdik. Uzun süredir boğuştuğu kanser hastalığı, birikimiyle, duruşuyla mücadelesiyle örnek olmuş bir sanat insanını aramızdan aldı.
Mehmet Akan 60’lı yıllarda okul sıralarında, sokaklarda başladığı sanat yaşamını ürettikleriyle, paylaştıklarıyla önemli bir zirveye taşıyabilmiş ender sanat insanlarımızdan biriydi.
Onun yaptıklarını sıralarken oyuncu, yazar, yönetmen ve koreograf tanımlamalarını yaparken her birini de ustalıkla kotarmış bir sanatçıdan söz edebiliriz.
Mehmet Akan 50’li yılların sonlarında amatör tiyatro alanında kolları sıvıyor. Yeni bir tiyatro, yeni bir sahne –izleyici ilişkisi düşleriyle, hedefiyle sanatını sokaktaki insana taşımaya çalışıyor. Tiyatroyu kollektif özünden koparıp çıkmaza sürükleyenlere karşı “elbirlikçi çalışma” modelini ortaya koyan Akan, toplu yazım, toplum yönetim modelleri geliştiriyor.
Gülriz Sururi- Engin Cezzar ve Ulvi Uraz topluluklarında “Ferhat ile Şirin” den “Keşanlı Ali Destanı’na dek bir dolu önemli çalışmaya katılıyor. Yoz batı taklitçisi tiyatroya karşı, ulusal ve ilerici bir sahne yaratmanın yollarını arıyor.
60’lı yılların sonunda geçmiş yıllarda birlikte amatör tiyatro ürettiği arkadaşlarıyla toplumcu sanat alanında yüz akı olmuş bir topluluğu; Dostlar Tiyatrosu’nu var ederken görüyoruz onu.
60’lı yılların anti-emperyalist coşkusuyla kurulmuş, her türden gericiliğe karşı aydınlığı, eşit ve özgür dünyayı savunan bir topluluğun temel taşlarından biri oluyor Akan. Bu toplulukta oyuncu olarak Abdülcanbaz’dan, Alpagut Olayı’na, Şili’de Av’dan Büyük Dümen’e görkemli örnekler ortaya koyuyor..
Yönetmen Mehmet Akan’ın sahneledikleri içindeyse Hikaye-i Mahmud Beddrettin’i ayrı bir yere koymak gerekir. Şeyh Bedrettin olayına farklı bir bakış, farklı bir üslupla yaklaşan Akan’ın oyun yönetiminde ulusal tiyatromuza ışık saçan buluşları görmek mümkün. Bilgesu Erenus’tan “Misafir” de aynı çizgide başarılı bir sahnelemesidir.
Oyunlar da yazıyor Mehmet Akan. İlk oyunu “ Kiraz Çiçek Açıyor Aykırı Dal Üstünde” dir. “ Feleknaz Hatunla Gülizar Kızın Analık” davası ünlü Alman yazar Brecht’in “Kafkas Tebeşir Dairesi”nden bir uyarlamadır. Midirfillik Oyunu (Ham Hum Şaralop) ve Hikaye-i Mahmud Bedreddin oyunları gelenekselle evrenseli özenle yoğurmuş çalışmalardır.
Dans alanında önceleri tiyatro sahnesinde gerçekleştirdiği denemelerini 70’lerin ortasında Dostlar Tiyatrosu bünyesinde oluşturduğu HASAD; Çağdaş Halk Oyunları topluluğunda olgunlaştırdı. Bu toplulukla “İş Halayı”, “Savaş oyunu” “Börklüce Semahı” ve “Ruhi Su Semahları” adlı dans gösterilerini üretti. Özellikle 1976 yılı işçi bayramı için hazırladığı “1 Mayıs Halayı” caddelerden geçen kortejin içinde parlayan ve kitleleri coşturan bir çalışmaydı.
80’li yıllarda “Ah Belinda”, “Teyzem”, “Asiye Nasıl Kurtulur”, “Bez Bebek”, “Kadının Adı Yok” vb. bir dolu filmde rol aldı. Kitlelerce yoğun bir biçimde tanınması ise Umur Bugay’ın televizyon dizisi “Bizimkiler’de oynadığı apartman yöneticisi Sabri bey rolüyle oldu.
12 Eylül sonrası Dostlar Tiyatrosu yeniden perdelerini açarken eski topluluktan iki deneyimli oyuncusu Mehmet Akan ve Macit Koper de çok önemli yorumlarıyla sahnedeydiler. Özellikle Galile oyununda Akan, papa rolüyle bir zirveyi , Macit Koper de engizisyon kardinalindeki yorumuyla bir başka zirveyi zorluyordu.
Mehmet Akan’ın bir başka önemli yorumunu da Edward Bond’un “Yaz” adlı oyununda sergilediği “Alman” rolünde izledik. Sahnede Akan ve Güler Ökten tadına doyulmaz birer oyunculuk örneği ortaya koyuyorlardı.
2005 yılında Nazım Hikmet Kültür Merkezi kendisine sanat alanındaki 40 yıllık çabasından ötürü bir Nazım heykelciği sundu.
Yaşamının son günlerinde bir oyun çalışması içindeydi. Ama belindeki bir acı onu durduruyordu. Çok da özen göstermediği sağlık sorununu sahnedeki üretimini sürdürebilmek için çözmeye girişti ama onu aramızdan alacak süreç hızlanmıştı. Son anına dek üretti. Yaptığı her işi büyük bir özenle var etti. Toplumcu sanat için kolları sıvayacaklara başarılması zor bir model bıraktı.
ölümüyle tam bir şok yaşadım.böyle ustalar kolay bulunmuyor.allah rahmet eylesin.mekanı cennet olsun.
didou_didem
05-08-06, 21:27
çok üzüldüm ya:(:(gerçekten muhteşem bir oyuncuydu hepimizin başı sağolsun
"Bizimkiler" dizisinin Sabri Bey'i ile sıcak bir sohbet
Mehmet Akan
http://img98.imageshack.us/img98/6473/adsabribey005xr1.jpg
Yaklaşık on beş yıldır Türkiye'de çoğalan televizyon kanalları arasında bir "dizi"ler yarışı sürüyor. Bunların kimi bir iki senede kaybolup giderken, kimi diziler de yaşantımızın bir parçası haline geldi. Başka zaman bir araya gelemeyen aile fertlerini ekran karşısında bir araya getirir oldu. Hatta dizinin yayınlanma saatinde sokakların tenhalaştığı görüldü. Bu dizilerdeki tiplemeleri öyle benimsedik ki, onlar gibi hareket etmeye, onlar gibi konuşmaya başladık. Peki neydi bu dizilerin sırrı ki; biz o dizilerdeki kahramanları bu kadar benimseyip sevdik; evlerimizin baş köşelerine onları oturttuk... İşte bu dizilerden bir tanesi de on dört senedir izlenen BİZİMKİLER ve kahramanları Cemil, Katil, Alamancı Aile, işini bilen Kapıcı ve hepsiyle uğraşan Apartman Yöneticisi sert mizaçlı Sabri Bey. İki haftalığına Berlin'e gelen Sabri Bey'le yani Sabri Bey rolünü oynayan Mehmet Akan'la sohbet ettim. Mehmet Akan, Bizimkiler Dizisi'nin on dört yıllık apartman yöneticisi Sabri Bey rolünü büyük bir başarıyla oynuyor. Kendisine Türk tiyatrosu ve diziler, dizi kahramanlarının niçin halk tarafından bu kadar benimsendikleri üzerine sorular sordum.
* Berlin'e geliş sebebiniz?
Asmen tiyatro topluluğu benim yazdığım "Analık Davası" oyunumu sahnelemek istiyor. Onların daveti üzerine Berlin'e geldim. Oyun Kasım ayında sahnelenecek. Oyunu 1971 yılında Brecht'in yazdığı bir Çin efsanesinden esinlenerek yazdım. Osmanlı devrindeki Celali İsyanları zamanında Diyarbakır'da geçen tarihsel bir olayı anlatıyor. Oyun daha önce Genco Erkal ve Zeliha Berksoy'la oynandı.
* Tiyatroya nasıl başladınız?
1939 Urfa-Birecik doğumluyum. Ortaokulu Birecik'te liseyi Haydarpaşa Lisesi'nde okudum. Çocukluğumdan beri tiyatroya meraklıydım. Ailemin bazı üyeleri benim tiyatrocu olmamı istememişlerdi. Hala da yadırgarlar. Babam ölene kadar profesyonel olduğum halde 3-4 sene tiyatrocu olduğumu saklamışımdır. Teknik Üniversitesi Sanat Bölümü'nde tiyatroya başladım. O sırada "Genç Oyuncular"la tanıştım. İlk oyunları olan Ayyar Hamza'yı görür görmez çarpıldım. Ergun Köknar'ı buldum ve beni de aralarına almalarını söyledim.
* Genç Oyuncular'ın Türk tiyatrosuna katkıları?
Genç Oyuncular, 1960 sonrası Türk tiyatrosunu etkilemiş, yeni bir ekol başlatmıştır. Geleneksel Türk Tiyatrosu'ndan çıkarak çağdaş bir tiyatro yazmak konusunda çalışmalar yapmışlardır. Ortaoyunu, Karagöz ve Seyirlik oyunlarını inceleyip ürünler verdik. Bir ulusal Türk tiyatrosu oluşumu konusunda Genç Oyuncular'ın inkar edilmez bir katkısı vardır.
* Son senelerde Türk tiyatrosunun durumu iyi değil. Sebep olarakta televizyon gösteriliyor. Ancak diğer taraftan da televizyona geçen tiyatro oyuncuları para kazanmaya başladılar. Zararlı çıkan Türk tiyatrosu oldu...
Evet. Televizyon gerçekten sürünen tiyatro oyuncularına ekmek kapısı oldu. Tabiki bir çelişki olarak ta Türk tiyatrosuna çok zararlı oldu. Çünkü artık insanlar tiyatro yapmamaya başladılar. Hatta televizyon yazarlığı para getirmeye başlayınca tiyatro oyunu yazılmamaya başlandı. Tiyatro yazarları oyun yazma yeteneklerini diziler için senaryo yazmaya kullandılar. Tiyatro ve sinama sanatçıları açısından olumluydu. Çünkü hepsi sürünüyordu. 60'lı 70'li yıllarda 30-40 tiyatro haftada en az dokuz oyun oynarlardı ve geniş bir oyun yelpazesi vardı. Bulvar tiyatrosundan Brecht tiyatrosuna kadar türlü oyunlar sergilenirdi. Şimdi ise özel tiyatrolar hemen hemen bitti. Daha Nisan ayında Haldun Dormen perdelerini kapattı.
* Televizyon dizilerindeki tiplemelerin -Perihan Abla, Sabri Bey, Katil, İkinci Bahar'daki Abbas... gibi- tutulmasını neye bağlıyorsunuz?
Genelinde bu dizilerdeki kahramanlarda halk kendini buluyor, görüyor. Oyuncu da oynadığı tiplemeyi inandırarak oynuyorsa o tip birden fırlıyor. Örneğin benim Sabri Bey tiplemem; herkesin bir Sabri Bey'i var. En çok duyduğum laf: "Ya bizim apartmanda senin gibi bir Sabri Bey var" oluyor. Katil'in benimsenmesi de aynı; herkesin bir Katil'i var. Keza Perihan Abla da aynı durum. Her mahallenin şefkatli, insancıl ve her işe koşan bir ablası yok mudur?.Yoksa bile o kişiye bir özlem vardır. Çünkü eski insan ilişkileri kayboldu.
* Sahnede izleyici karşısında oynamakla, televizyon dizilerinde oynamak arasındaki fark? Aynı heyecanı duyuyor musunuz?
Arada çok fark var. Sahnede oynarken seyircinin nefesini hissediyorsunuz. Oyun her gece değişik oynanır; seyirci oynatır. Canlı seyirci karşısında oynamanın keyfi ve heyecanı bambaşka. Ben otuz yıl her gün oynadım. Tatil bile yapmadım. O bunaltıcı ve yorucu sahne çalışmasını çok özlüyorum.
* En son ne zaman sahnedeydiniz?
Geçen yıl "Oğlum Adam Olacak" diye bir oyun sahneledim. Orada küçük bir rol oynadım. Ben oyun sahnelerken büyük rol oynayamam. Artık üç senede bir tiyatro çalışması yapabiliyorum.
* Bizimkiler dizisini kaç yıldır oynuyorsunuz?
14 yıldır. Toplam 400 dizi oldu. Önümüzdeki Eylül ayında yeni çekimlere başlayacağız.
* Devlet tiyatrolarının durumu nasıl?
Devlet tiyatroları büyük bir kavganın içinde. Birtakım yolsuzluklar söz konusu. Genel müdürler sık sık değişiyor. On yıl sahneye çıkmayan ancak maaşını alanlar var. Devlet malı deniz hikayesi sürüp gidiyor.
* Eski tiyatro seyircisine ulaşma ümidi var mı? Yoksa Türkiye'de halkımız kolay şeylere mi alıştırıldı?
1980 darbesinden sonra bilinçli bir devlet politikası yürütüldü ve halk, özellikle gençler apolitize edildi. Eskiden gençlerin hayatı sadece politikaydı. Şimdi tam tersi; hiç politika yok. Gençler sadece köşeyi dönmek için yetiştiriliyor. O yüzden gençleri kaybettik. Bir tiyatro gençleri kaybettiği vakit, bu tiyatronun ölümü demektir. 80 sonrası uygulanan devlet politikası duyarsız bir gençlik yetiştirdi. Köşe dönmecilik ve ucuz eğlence empoze edildi. Kültür yozlaşması ve kültür çölleşmesi oluştu. Bu da tiyatroyu etkiledi. Çünkü tiyatro yoz bir sanat değil!
* Türklerin Almanya'ya göçünün 40. yıl kutlamalarında "Yedi Kocalı Hürmüz" sergilendi. Türk müzikalleri üzerine düşünceleriniz?
Ben müzikallere karşı değilim. Müzikalci tanınan bir kişiyim. Birçok müzikalde oynadım. Ama müzikal var "müzikal" var. 60'lardan sonra birçok müzikal oynandı. Örneğin Keşanlı Ali Destanı. Bunlar çok ciddi tiyatro olaylarıydı. Fakat Egemen Bostancı'dan sonra Broadway tarzı müzikaller ortaya çıktı. Bunlar pahalı gazinoların yerini tutan, çok hafif konulu, daha çok müziğe dayanan Nükhet Duru'lu, Emel Sayın'lı müzikallerdi.
* Sabri Bey'e yakın bir kişiliğiniz var mı?
Tam tersi. Sabri Bey çok saldırgan bir tiptir. Ben çok sakinimdir. İçine kapanık bir insanım. Evde yalnız kalmayı çok severim. 48 saat evden çıkmayıp, evde kitap okuyabilir, müzik dinleyebilirim. Gece hayatım yoktur. Çiçek Bar'a ayda bir ancak giderim. Bir kızım var. O da tiyatrocu olma yolunda. Ne yaptıysam vazgeçiremedim. Armut dibine düştü.
http://img98.imageshack.us/img98/1724/adsabribey001jm8.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/717/adsabribey003ni4.jpg
Adem DURSUN / Merhaba / Berlin
Kaynak: http://www.tiyatrom.com/adem_dursun_029.htm
ben mehmet akani ekinin babasi olarak tanidim öylede hep hatirlicam,
hehe ne diyeyim cok iyi bir oyuncu =)
ya yeni prpjesi fln yokmu ya? haberi olan varmi?
_CrAzY_GiRl_
31-01-07, 19:27
ya yeni prpjesi fln yokmu ya? haberi olan varmi?
mehmet akan vefat etti.. :sad53:
computerhand
24-02-07, 08:48
onu kaybetmek gerçekten çok üzüntü verici dizilerinin unutmak pek mümkün değil
çok büyük bir kayıp
hayat_guzeldir
11-04-07, 13:19
Allah rahmet eylesin.Bizimkilerde çok iyi oynuyordu
mehmet akan vefat etti.. :sad53:
aaaa yeni haberim oldu simdi senden cok üzüldüm gercekten
mekani cennet olsun, Unutulmaz Usta Oyuncu Mehmet Akan
Dün 9 Temmuzdu yani İsmet amcamızın vefat ettiği gündü.. Aslında dün aklımdaydı ama bugün girebildim nete.. o olmadan 1 olmuş tam :( Daha dün gibi hatırlıyorum hastaneye kaldırılma haberini, kan vermek için yapılan haberleri ve o haberden 1-2 gün sonrada öldüğünün haberini.. Zaten o haberi okuduktan sonra neye uğradığımı şaşırmıştım ağlamıştım.. en azından bu kadar ani olmasını beklemiyodum..
az önce aşk oyununu izledim ve mehmet akanıda izlemiş oldum
ve onun sayfasına yazmak istedim...
allah rahmet eylesin diyecek başka bişey yok...
vBulletin® v3.8.0 Beta 2, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.