PDA

Tüm Versiyonu Göster : Oya Aydoğan

Askoyunu_ekin
19-09-08, 23:20
Oya Aydoğan (d. 1957, Dicle, Diyarbakır), Türk sinema ve dizi oyuncusu.
http://i33.tinypic.com/2lvmr6d.jpg

Ortaokulu zamanının Fransız kız ortaokulu olan St. Pulchérie'de okudu. Liseye de St. Michel'de devam etmiştir. Beyazperdeye 1976 yılında giren Aydoğan, 80'li yıllarda sahnelerde de boy göstermiş ve Bülent Ersoy'un yasaklı günlerinde onu ekstralara götürerek destek vermiştir. Ve şu anda başarılı bir fantastik dizi olan Bez Bebek adlı dizide oynamaktadır.

Filmleri Bez Bebek 2007
Deli Duran Valide Sultan 2005
Pembe Patikler Cangül 2002
Hemşo Bankamatikçi Kadın 2000
Evdeki Yabancı Ahu 2000
Çapraz Ateş 1996
Bayan Perşembe 1993
Nehirler Denize Akar 1992
Utan 1990
Kabadayılar Kralı 1990
Sokak Çocuğu 1988
Kan Damlaları 1987
Beyoğlu'nun Arka Sokakları 1986
Merhamet 1986
Ağla Anam Ağla 1986
Unutamadım 1985
Berduşlar Sosyetede 1984
Öç İklima 1984
Aşkım Günahımdır Oya 1984
Sevginin Bedeli 1984
Yaralı 1984
Zavallılar 1984
Kalbimdeki Acı 1983
Günahkar 1983
Günaha Girme 1982
Berduşlar 1982
Yedi Bela Hüsnü Hüsniye 1982
Kara Gurbet Cemile 1981
Tövbe Zeynep 1981
Takip Oya 1981
Sevgi Dünyası 1980
Çile Tarlası 198
Zeytin Gözlüm 1980
Bağrıyanık 1980
Sabırlı Kullar 1980
Doktor Ayşe 1979
Nazey 1979
Divane Zeliha 1979
Hayat Harcadın Beni 1979
İsyankar 1979
Dertli Pınar 1978
Son Sabah 1978
Neşeli Günler Zeynep 1978
Yüz Numaralı Adam 1978
Denizin Kanı 1978
Erkeğim 1977
Şahin 1976
Kabadayılar Kralı 1972
Merhamet 1986 (Yapımcı olarak)

Dizileri [değiştir]Bez Bebek (2007) [Kulina]
"Pembe patikler" (2002) [Cangül]
"Firat" (1999)
"Denizin kanı" (1978) [Iraz]
Evdeki Yabancı

Askoyunu_ekin
20-09-08, 00:06
http://i37.tinypic.com/sltveq.jpg

http://i34.tinypic.com/20fufex.jpg

http://i35.tinypic.com/2mmb9h.jpg

Askoyunu_ekin
20-09-08, 00:13
http://i33.tinypic.com/2uykv0y.jpg
http://i34.tinypic.com/2eupvsl.jpg

Askoyunu_ekin
26-09-08, 21:45
Kulina roluyle cok sevıldı
çok komık ya dizide
http://i35.tinypic.com/2q3ocnd.jpg

Askoyunu_ekin
12-10-08, 12:31
Oya Aydoğan, Haluk Ulusoy ile evliliğini anlattı

Haluk`un ailesi beni tehdit etti Haluk Ulusoy ile 1978 yılında evlenen ve bir yıl sonra boşanmak zorunda kalan ünlü oyuncu Oya Aydoğan, `Haluk`un ailesi beni istemedi, biz de Ankara`ya kaçtık, peşimize adam takıp, `Boşanacaksın` diyerek beni tehdit ettiler` dedi. TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, geçen hafta yayınlanan bir röportajında Oya Aydoğan ile evlendiğini ama ailesi istemediği için boşanmak zorunda kaldığını söylemişti. Ulusoy, bu evliliğiyle ilgili fazla bilgi vermeyince, o yılları Oya Aydoğan ile konuştuk. `Haluk ile 1978 yılında evlendik. Ben 20, o 22 yaşındaydı` diye söze başlayan ünlü oyuncu, `Haluk`la ayrılığımız tam Türk filmi gibi oldu. Ulusoy Ailesi sanatçı gelin istemedi. Haluk`la Ankara`ya kaçtık, peşimizden adamlar geldi, `Boşanacaksınız` dediler. Beni tehdit ettiler. O dönemde büyük olaylar oldu` dedi. Haluk Ulusoy ile ailelerinden habersiz evlendiklerini ve evliliklerinin Ulusoy`un söylediği gibi üç ay değil bir yıl sürdüğünü belirten Aydoğan, `Haluk`la severek ayrıldık. Boşandığımda, ölmek istedim. Ailesi beni istemedi diye kendimi çok küçük düşmüş hissettim, kaç defa intihar etmeyi düşündüm. Oysa Haluk beni çok sevmişti, o `Evlenelim` dedi, beni ikna etti ama ailesini ikna edemedi` sözleriyle yaşananlara açıklık getirdi. SEVEREK AYRILDIK

Oya Aydoğan, Haluk Ulusoy ile birbirlerini çok sevdiklerini, o yüzden bütün engellemelere rağmen evlendiklerini söyleyerek `Türk filmlerindeki gibi severek ayrıldık` diyor Oya Aydoğan, 30 yılını Türk sinemasına vermiş, dönemin en ünlü erkek starlarıyla film çevirmiş bir oyuncu. Özellikle 1980`li yıllarda, balık etli vücudu, filmlerindeki cesur sahneleriyle erkeklerin hayallerini süslüyordu. İki güzellik yarışması kazandıktan sonra şöhret olan Aydoğan, daha 20 yaşındayken evlendi. Severek evlendiği 22 yaşındaki erkek Haluk Ulusoy`du. Oya Aydoğan ile şimdi önemli bir işadamı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Haluk Ulusoy ile evliliğini konuştuk. Kaç kez evlendiniz? İki evlilik yaptım. İlk evliliğimi 1978 yılında Haluk Ulusoy`la yaptım. O zaman 20 yaşındaydım. İkinci evliliğimi de oğlum Gurur`un babası Latif Demirbağ ile yaptım. Kaç yıl sürdü bu evlilikleriniz? Haluk`la bir sene, Gurur`un babasıyla sekiz ay. Niye yürümedi evlilikleriniz? Evliliğin yürümesi için çok sabır lazım. Ben hep işimi yapmak istedim. Hayatıma giren bütün erkekler ise beni işimden uzaklaştırmak istedi. Haluk Ulusoy sizi ailesinin istemediğini söylüyor, neden istenmeyen gelin oldunuz? Evet, istemediler. Onlar sanatçı istemi-yorlardı, ben o zaman yarışma kazanmıştım, çok popülerdim. Ferdi Tayfur`la falan film çekmiştim. Onlar aile olarak sanatçı gelin istemedi. Oysa amcası Yılmaz Bey sanatçılara çok yakındır ama kendi ailelerine sanatçı gelin istemezler. Boşanmanız nasıl oldu? Biz, eski Türk filmlerindeki gibi çok kötü bir şekilde ayrıldık. Ailesi istemediği için Haluk`la Ankara`ya kaçtık. Peşimizden adamlar geldi, `ayrılacaksınız` diye baskı yaptılar, tehdit ettiler. Büyük olaylar oldu. O zamanlar paparazzi falan yok. Şimdi olsa bizim evliliğimiz `Arkası Yarın` gibi olurdu, bir hafta boyunca bütün ana haberler verirdi. Yaşadıklarımız çok büyük olaylardı. Boşanmanız için Ulusoy ailesi sizi tehdit mi etti? Tehdit edip çok baskı yaptılar, yalnızca bana değil ikimize de. Kabus gibi günlerdi o günler. Boşanmamak için mücadele etmişsiniz anlaşılan, çok mu sevdiniz birbirinizi? Tabii çok sevdik. Ama benden daha çok o beni sevdi. O `Evlenelim` diye ısrar etti, beni ikna etti fakat ailesini ikna edemedi. Ailesi dinlemedi onu. Çok sert bir babası vardı; Saffet Bey. Şimdi hastaymış, Allah acil şifa versin. O dönem gerçekten kıyamet koptu. Düşünebiliyor musunuz, Haluk dört kız içinde tek erkek evlattı. Ve ailesinden habersiz, kaçarak evleniyor. Yani bir gençlik hatası. Evlendiğiniz için pişman mısınız? Hayatımda ilk defa, o da Haluk ile ayrıldığım o dönemde ölmeyi istedim. Ölmeyi o kadar çok istedim ki... Kendimi küçük düşmüş hissettim. Nasıl beni istemezler diye içim içimi yedi. Artist olduğum için istemediler. Tabii ki bunlar keşke olmasaydı. Haluk Ulusoy, evliliğinizi gençlik hatası olarak değerlendirdi, bu konuda ne diyeceksiniz? Hataydı tabii. Babası çok sert, Karadeniz geleneklerine bağlı birisiydi. Çocukları karşı çıkamıyordu. Ben de iki tane güzellik yarışmasından derece almıştım, benim güzelliğimden etkilendi tabii ve babasına rağmen evlenmek istedi. Haluk bey üç ay evli kaldığınızı söylemişti... Üç ay değil, bir yıl evli kaldık. Bu süre zarfında sürekli İstanbul-Ankara arası mekik dokuduk. Sonunda baskılara dayanamayıp 1979 yılında boşandık. Ayrılırken tazminat aldınız mı? Hayır. Bu konuda son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? İyi ya da kötü yaşanmış yaşanmıştır. O günler çok acı çektim, ayrıldık diye çok üzüldüm. Severek ayrılmak kötü bir şey. Ailesi istemedi diye ayrıldık ama sonra `İyi ki ayrılmışız` dedim. Çünkü ailesi çok baskın ve ataerkil bir aileydi ve o da 22 yaşında bir çocuk, ne yapabilirdi ki. Ayrılmasaydım eğer bugün çektiğim filmlerin hiç birini çekemeyecektim. Evde oturan bir kadın olacaktım. OLCAY