Tüm Versiyonu Göster : Yersiz Yurtsuz (Arşiv 2)
Halfetili-Genc
06-04-07, 13:18
Halfetili-Genç resimler için çok teşekkürler, resimler şahane zaten diziyi izlerken bile o güzelim harika yerlerin sular altında kalması içimi çok acıtıyor. Hatta gün geçtikçe daha da sular altında kalıyor dimi ??? Bu güzel dizimizin de orada çekilmesi aslında bir yandan iyi oldu, şahsen ben doğuyu çok seviyorum. Dizi ile sular altında kalmış bir köy olsa bile hem olumlu yönden hemde olumsuz yönden insanları etkiliyor ;)
Tesekkür etmene gerek yok rica ederim :) Memnuniyetle ekledim sadece sizlerle paylasmak istedim :)
paçiii_melos
06-04-07, 13:20
Başlık birazdan kapanır son mesajları yazalım bari ;)
Dediğim gibi dizide çok ama çok farklı bir Ferdi Tayfur var, eskisi ile hiç alakası yok, bu yönden de izleyicilerden artı puan aldı. Beyaz saç, biraz yaşlılık aslında çok yakışmış. Suna'yı da her gördüğüm de daha da çok beğeniyorum. Suna acaba önceden başka bir projede yer almışmıydı???
gerçekten bende dünde içimden bu dizi hepsini sollamıştır dedim gerçektende solladııı.güzel bi dizi dizideki aşıklar da iyi oturmuyuş diziyeeeee süper bi dizi :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good: :good:
adanali esmer
06-04-07, 13:21
[QUOTE=adanali esmer;2886535] bence persembede kalsin dizi ilk kv ciktiginda ii reyting aldi sonra kvtcikti simdi yine kv cikiyor bizimm halkimiz da pek merakli degil hjabirebiten ve yeniden basliyan dizilere ayrilik dizisi yeter onlaraq bencehic baslamasa daha iidi reyting alacagini pek sanmyiorum bizim dizininde günü degismezse cok sevinirim yani egeratv öylebir sey düsünüyorsa mail atalim degistirmesinler
yersiz yurtsuzun yaz tatilinde oynamasini düsünürsek bence oynamasin günü degisecek cünkü o zaman ve tatil bittiginde reytingler düsük ol bilir bence tatilden sonra devam edilsin eger öylebir sorun varsa yani ..[/QUOTE
Çok haklısın arkadaşım. Haftalardır geçilemeyen Doktorları bile geçtiğine göre demek ki çok sevildi. KV başlasın da ona göre konuşulsun. Biz bu güne bakalım. Gününü değiştireceklerini sanmıyorum. Yersiz Yurtsuzun yeri perşembedir. Başka diziler günlerini değiştirsinler artık bence..
kv baslamadan konusalim bence ya felaket geliyor kötü ve siyah bir bulut üzermizde ins. gününü degistirmezler kötü olur gercekten bizim icin
pazartesi günü aci hayat
sali günü binbir gece
carsamba günü hatirlamiyorum ama yarali yürek oluyor ii reytinglerle
persembe günü yersiz yurtsuz = doktorlar yarisiyorlar
cuma sila
cumartesi sanirim gümüs
pazar i bilmyiorum
görüdgünüz gibi haftanin yedi günü dizilerin bir kiliti var kimse gecemiyor onlari persembede iiyiz biz en azindan kv gelene kadar..
legends_of
06-04-07, 13:22
Çok güzel bir dizi ilk iki bölümünü de kaçırmadım Ayrıca Ferdi Tayfur mükemmel oynuyor Diziyi bundan sonra da izlemeye çalışacağım umarım hep böyle gider Bazı dizilerde sonradan değişiklikler oluyor umarım bunda olmaz.........:happy0064 :good:
paçiii_melos
06-04-07, 13:24
Evet arkadaşlar Antep ile Urfa'da çekiliyormuş, bu arada adanalı_esmer çarşamba günleri birinciliği hem yd hem de ay alıyor. bu arada modumuz niye başlık açmadı yahu????
arkadaslar cogunluk burda suna ve ishaki konusuyor ama hüseyin ni de uznutmayalim suna ona asik bence sonunda suna ve hüseyin kavusurlar ben suna ve hüseyini destekliyorum ama diger arkadaslarimin da düsüncelerine saygim var tabi bu arada raiting tam bekledigim gibi süpper
Arkadaşım sana katılıyorum. Bence de sonunda Suna'yla Hüseyin kavuşurlar. Ben de Hüseyin'i destekliyorum :img-yes:
Merhaba Kale'ciğim. Seni burada görmek ne güzel :)
Tesekkür etmene gerek yok rica ederim :) Memnuniyetle ekledim sadece sizlerle paylasmak istedim :)
Fotolar çok güzel. Benim gibi gidip oraları görememiş biri için çok yararlı oldu. O yarıyarıya suya batmış köyün, gölün, sadece minaresi görünen caminin diziye kattığı çok şey var. Müzikler çok güzel. Tam yerinde hepsi. Sunam türküsünü her iki dakkada bir vermiyorlar.. Tam yerinde... insan o türküyü sahneyle birleştirince ağlayası geliyor yahu....
Messa'ya not: CE ne ha.... demek çabuk unutuldu...
adanali esmer
06-04-07, 13:27
anladim pacii melos sordum cünkü hani serif sezer adanada beyaz geklincigi ceviriyor ya onun icin zor olur diye keske adanada bir yerde cekilseymis heem ferdi tayfurun memleketi ..
Daha önceki basligin mesaj sayisi 1250'yi astigi için yorumlariniza bu baslikta devam ediniz. Bir önceki basliga asagidaki linkten ulasabilirsiniz:
http://www.dizifilm.com/forum/showthread.php?t=15508
Tek cümlelik mesajlar, baslikla ilgisi olmayan mesajlar, büyük harfle yazilan mesajlar ve tüm kural disi mesajlariniz uyari birakilmadan silinecektir. Sohbet ortami olusturmayiniz.
Saygilarimla
Bölüm Sorumlusu
BERNA
adanali esmer
06-04-07, 13:31
yeni basligimiz hayirli ugurlu olsun ilk mesaj benden olsun :D:D:D arkadaslar ya kesin serif sezer icin cok zor oluyordur bir adana bir antep arasi cok zorbir durum bence ..
trekrarlarini ne zaman koyarlar aceba 1. bölümün tekrari sali yada carsambaydi aceba hep mi yöle olur bilen var mi??
paçiii_melos
06-04-07, 13:32
Yeni ve de ikinci başlığımız herkese hayırlı olsun arkadaşlar
:happy0064 :happy0064 :happy0064 :happy0064
Bu arada dizinin bölüm resimlerini çeken kimse yok mu arkadaşlar, resimsiz forum çok boş kalıyor. Bu da beni çok üzüyor, olsa da hem multimedya bölümümüz de açılmış olurdu. Neyse inş. çekenler olur.
yeni basligimiz hayirli ugurlu olsun ilk mesaj benden olsun :D:D:D arkadaslar ya kesin serif sezer icin cok zor oluyordur bir adana bir antep arasi cok zorbir durum bence ..
trekrarlarini ne zaman koyarlar aceba 1. bölümün tekrari sali yada carsambaydi aceba hep mi yöle olur bilen var mi??
Yeni basligimiz hayirli olsun, dizi yeni oldugu icin tekrari cikar bence, ve bir kac hafta gecerse ozel bolumunu bile yaparlar :D
Dün aksamki bölüm süperdi. Emrullah'in böyle birseyi akil edecegini bilmiyordum. Gercekten cok iyi bir baba. Cokta zeki.
Suna'nin annesi (adini unuttum, Serif Sezer'in oynadigi) yasi süperdi. Ettigi beddualar bitirdi beni resmen. Cok iyi oynamis Serif hanim.
Haftaya eminim yine süper olucak!
paçiii_melos
06-04-07, 13:34
1. bölümün tekrarını toplam 4 kere verdiler galiba, bu 2. bölümün tekrarı da cumartesi günü 00:15 'deymiş. Ama gene bir kaç kere daha verirler tekrarını, merak etmeyin ;)
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
5 NİSAN 2007 PERŞEMBE
NO PROGRAM ADı KANAL RATING (%) SHARE (%)
1 YERSIZ YURTSUZ [NET] ATV 8,30 20,60
2 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,90 20,10
3 SAGIR ODA [NET] KAND 7,40 20,20
4 PERILI KOSK (Y.S) [NET] KAND 7,10 18,00
5 BEBEGIM. [NET] ATV 5,40 16,80
6 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,80 16,30
7 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV
--------------------------------------------------------------------------totalde TELE - BAROMETRE
5 NİSAN 2007 PERŞEMBE
1 YERSIZ YURTSUZ [NET] ATV 8,80 21,50
2 DOKTORLAR [NET] SHOW 8,40 20,80
3 SAGIR ODA [NET] KAND 6,30 17,50
4 PERILI KOSK (Y.S) [NET] KAND 6,30 15,50
5 BEBEGIM. [NET] ATV 5,00 16,10
6 KAYBOLAN YILLAR [NET] STAR 4,90
adanali esmer
06-04-07, 13:35
Yeni basligimiz hayirli olsun, dizi yeni oldugu icin tekrari cikar bence, ve bir kac hafta gecerse ozel bolumunu bile yaparlar :D
insallah insallah zaten dizimiz iises getirdi ben buna cok seviniyorum eee kac sene sonra ferdi tayfurun dizisi cikiyor normaldir yani konusuda harika olunca kim tutar bizi yaw...
Meryem o kulubede Suna'yı bulsaydı nasıl sahneler izlerdik onu düşündüm ama anne kızın ilk karşılaşacağı sahne sanıyorum hepimzi çok etkileyecek..Meryem'in kızını bulamayınca verdiği tepki yaşadığını öğrenmesinin getirdiği şokun Suna'nın kaçırılmış olma düşüncesiyle birleşince sevinçten çok öfkeye döndü doğal olarak..
Meryem'in o anki tepkilerini anlamlandıramamıştım hatta Meryem'e kızmıştım kızının yaşadığına şükretmesi gerekirken kocasına kzıdı diye şimdi yazdıklarını okuyunca hak verdim hiç bu yönden düşünmemiştim..
paçiii_melos
06-04-07, 13:37
Arkadaşım ratingler diğer başlıkta eklenmişti, ama olsun. Sana da çok teşekkürler ;) Bizler de çok sevinçliyiz gerçekten, dizimizi birinciliği haketti, inş. hep böyle olması dileğiyle..... Sinan Albayrak dün gerçekten çok güzel rol yaptı, ilk başta yardımcı olmak da çok tereddüt ama ne derler her insanda az olsa bir iyi yanı vardır diye, İshak da böyle yaptı ve de suna'yı yalnız bırakmadı.
adanali esmer
06-04-07, 13:38
1. bölümün tekrarını toplam 4 kere verdiler galiba, bu 2. bölümün tekrarı da cumartesi günü 00:15 'deymiş. Ama gene bir kaç kere daha verirler tekrarını, merak etmeyin ;)
haklisin canim yanliz yarin koyarlarsa gece ben uyuya kalirim ya en iyisi baska birgün seyretmek erken basladigi zaman artik bende buraliyim nede olsa yanliz dedigim gibi serif sezere cok üzülüyorum hem adanada hemde antepte cekmek zordur kosturup duruyordur zavalli ..
İyilerrrrrrrrrrrrrr mutlakaaaaa kazanııııııır.... :happy0064 :happy0064
Şaka gibi.. genelde iyi dizilerin reyting alamamasına alışığız ya.. rüya gibi geliyor. Tahtayavurun nazar değmesin..
Bunlar minibüste Sunayı arıyorlar ya.. Dizinin ismi yersiz yurtsuz ya.. Bunlar hayatlarını minibüste geçirecek olmasın sakın.. Cepte bir sürü altın. eşyalar da yanlarında.. Şoförü oynayan da tiyatrocu bir adam.. şoför rolü için gelmiş değil herhalde.. Minibüsle dolaşabilirler, hazırlıklı olun..
insallah insallah zaten dizimiz iises getirdi ben buna cok seviniyorum eee kac sene sonra ferdi tayfurun dizisi cikiyor normaldir yani konusuda harika olunca kim tutar bizi yaw...
Zaten genelikle cogu kisiler ferdi tayfur icin bakiyor :img-in_lo
paçiii_melos Atv de yayinlanan butun diziler gece leri hep tekrari oluyor
bazen saat 1/2 de tekrari oluyor ama bence saat 19.00 da tekrarini verirler de nezaman bilmiyoruz. Fragmani verirler nede olsa.
paçiii_melos
06-04-07, 13:43
Şaka gibi.. genelde iyi dizilerin reyting alamamasına alışığız ya.. rüya gibi geliyor. Tahtayavurun nazar değmesin..
Bunlar minibüste Sunayı arıyorlar ya.. Dizinin ismi yersiz yurtsuz ya.. Bunlar hayatlarını minibüste geçirecek olmasın sakın.. Cepte bir sürü altın. eşyalar da yanlarında.. Şoförü oynayan da tiyatrocu bir adam.. şoför rolü için gelmiş değil herhalde.. Minibüsle dolaşabilirler, hazırlıklı olun..
Sühan ya dediğin gibi olursa , bir kaç bölüm boyunca hep minibüste , şöför de bahane ile valla altınları alır durur, karlı da o çıkar :img-hyste :img-hyste
Suna arabadan inip koşunca belki oralardan da Emrullah'ların minibüsi geçer belli mi olur, ben şahsen öyle olmasını isterdim. Kızlarına bu bölümde belki kavuşurlar diye düşünüyorum ama öyle de olur inş.
Bu dizi neden rayting aldigi biraz suandan kaynaklaniy0r:
1. DOktorlar dizisi bu diziden 20 dk once bitti
2. DOktorlar bittiginde cogu kisi 'Yersiz Yurtsuza' Bakti
Ve bu yazdiklarimdan dolayi 1ci gelmis olabilir..
Sinan Albayrak'ı çoğunlukla böyle kibar, salon beyefendisi rollerinde izlemiştik. Bu dizide başka bir karaktere bürünmüş, çok da yakışmış.
Ali Ulvi'nin replikleri nerde diye ben de sormuştum? Ama bu bölümde daha fazla Ali Ulvi tarzı gördüğümü itiraf edeyim. İlk bölümü bu bölümü kadar beni etkilemedi.
Mesela Meryem'in beddualarında, Emrullah'ın kardeşleriyle olan konuşmalarında "ben size koskoca kızımı verdim, bir evin lafı mı olur Muharrem" demesi, bana "hah işte" dedirtti.
Suna'nın tipine daha ilk bölümde hayran kaldım. Çok güzel, saf.. "Ben herşeyden korkarım" dedi ya ishak'a..
Babasından da bir darbe yedi.. Öyle sanıyor daha doğrusu.. O yüzden yaşaddığı o hayal kırıklığını, öfkeyi, korkuyu çok iyi yansıtmış, Nesrin C.
ben öbür eltiyle olan konuşmalarını beğendim.."ben sustum, senin gibi" Meryem'de "evet sen sustun" bu bile kötü... Eltide öbür elti kadar kötü değilim demek istedi.
Bir de evin en büyüğü Emrullah ya.. her karşılaşıldığında herkes ayağa kalkıyor ya.. çok iyi bir ayrıntı..
adanali esmer
06-04-07, 13:44
evet bencede daha cok ferdi tayfur icin seyrediliyor ama ben serif sezer icin ve konusu güzel oldugu icin seyrediyorum kadin cok güzel oynuyor ya onun icin seyrediyorum ben biraz olsun .. gel persembe gel cabuk gel bakalim bu hafta neler olacak özet gelse bari hemen..
EsmerNebis
06-04-07, 13:47
ilk defa buraya yaziyorum... öncelikle yeni baslik herkes icin ve en önemlisi dizi icin hayirli olsun...
ne yalan söyliyim fragmani bircok kez izlememe ragmen bu diziyi izlemiycektim...
kanalindan dolayi ve bende konusu töre ve cinayetten ibaret zannettim...
halbuki ben koyu ferdiciyim... yani onun sarkilariyla filmleriyle büyüdüm diye bilirim...
yeminliydim bidaha atv de hic bir diziyi izlemiycektim, ama cok büyük konustum herhalde:img-yes:
iyikide izlemisim cok harika bir dizi...
1. Bölümü gözyaslari icinde nasil izledigimi anlatamam... her sahnesinde hüngür hüngür agladim, ve ben filimlere veya dizilere kolay kolay aglayan bir insan degilim...
bence Emrullah rolü Ferdi Tayfur a cok yakismis, adete Emrullah degilde Ferdi Tayfur yazilmis.. Bukadar yufka yürekli olusu, ve sevincini kederini cok iyi yansitmasinin nedeni de budur... tebrikler..
cok ön yargiliydim, ama haksiz olarak da degil, eger yayinda olan dizilere bakarsak bir cogu töre üzerine kurulu...
neyse ben önyargiliydim, ama insallah kimse bu diziyi diger (töre) dizileriyle kiyaslamaz, kimsenin dizisini kötülemek degil niyetim ama gercek bu...
bu arada dünkü bölümde beni benden alan sahneler, ishak in sunayi kurtardiktan sonra o altinlar benim babanla böyle anlastik demesi... ve mühendisin ölmemesi tabiki:D ayrica gözlerini acar acmaz suna demesi...
yada emrullah in kardeslerinin yaptiklarini ögrenmesi ve mühendise inanmasi...
ama en önemlisi, Suna Mühendisin sucsuz oldugunu ögrendi... :happy0064
evet bencede daha cok ferdi tayfur icin seyrediliyor ama ben serif sezer icin ve konusu güzel oldugu icin seyrediyorum kadin cok güzel oynuyor ya onun icin seyrediyorum ben biraz olsun .. gel persembe gel cabuk gel bakalim bu hafta neler olacak özet gelse bari hemen..
Dizide zaten super oyuncular oynuyor, dizi heralde rayting alir :D :happy0064
Sadece zamanlama kotu olmus Bu dizi baslarken doktorlara bakiyorum ve Yertsiz Yurtsuza bakamiyorum, bazen tekrari olursa bakiyorum...
EsmerNebis
06-04-07, 13:53
Sinan Albayrak'ı çoğunlukla böyle kibar, salon beyefendisi rollerinde izlemiştik. Bu dizide başka bir karaktere bürünmüş, çok da yakışmış.
Ali Ulvi'nin replikleri nerde diye ben de sormuştum? Ama bu bölümde daha fazla Ali Ulvi tarzı gördüğümü itiraf edeyim. İlk bölümü bu bölümü kadar beni etkilemedi.
Mesela Meryem'in beddualarında, Emrullah'ın kardeşleriyle olan konuşmalarında "ben size koskoca kızımı verdim, bir evin lafı mı olur Muharrem" demesi, bana "hah işte" dedirtti.
Suna'nın tipine daha ilk bölümde hayran kaldım. Çok güzel, saf.. "Ben herşeyden korkarım" dedi ya ishak'a..
Babasından da bir darbe yedi.. Öyle sanıyor daha doğrusu.. O yüzden yaşaddığı o hayal kırıklığını, öfkeyi, korkuyu çok iyi yansıtmış, Nesrin C.
ben öbür eltiyle olan konuşmalarını beğendim.."ben sustum, senin gibi" Meryem'de "evet sen sustun" bu bile kötü... Eltide öbür elti kadar kötü değilim demek istedi.
Bir de evin en büyüğü Emrullah ya.. her karşılaşıldığında herkes ayağa kalkıyor ya.. çok iyi bir ayrıntı..
yüregine saglik arkadasim benim aklimdakileri aynen yazmissin... yazdigin her satira katiliyorum...
yanliz Sinan Albayragi cok begenmeme ragmen kizmadim degil, aslinda Suna nin hayatini kurtarmaya calisiyor ama, kusura bakma Emrullah, altinlari birakiyorum kizi aliyorum deyisi, sonra kizi alip gidisi... ama dünkü rolünüde herzamanki gibi süper canlandirdi...
Medya tavanın haberi..
YENİ REYTİNG YILDIZIMIZ FERDİ TAYFUR!
06.04.2007 13:13
Ferdi Tayfur'un başrolünü oynadığı "Yersiz Yurtsuz" (Show TV), perşembenin reyting birincisi oldu.
Yersiz Yurtsuz, ikinci haftasında reytinglerde hem AB grubunda, hem de total'de ilk sıraya oturdu. Haftalardır ilk sırada yer alan Doktorlar (Show TV) dizisi ise ikinci sıraya düştü. Sağır Oda, bir sıra yükseldi ve bu hafta 3'üncü sırada yer aldı. 5 Nisan 2007 reytingleri yan sütunda.
NOT: Gözler şimdi Show TV'nin yeni atağına çevrildi. "Light Kurtlar Vadisi" başladıktan sonra perşembe akşamı Show TV hangi dizisini başka geceye kaydıracak; Yersiz Yurtsuz mu, Doktorlar mı?
http://www.medyatava.com/haber.asp?id=35936
adanali esmer
06-04-07, 13:56
Dizide zaten super oyuncular oynuyor, dizi heralde rayting alir :D :happy0064
Sadece zamanlama kotu olmus Bu dizi baslarken doktorlara bakiyorum ve Yertsiz Yurtsuza bakamiyorum, bazen tekrari olursa bakiyorum...
evet haklisin ama bunlar hep böyle kanallar yarisirken bizimde kafamizi bozuyorlar hangisini seyretsem diye ben artik yersiz yurtsuza bakiyorum doktorlarda pek zevk yok artik yasa YY ailesi..
yüregine saglik arkadasim benim aklimdakileri aynen yazmissin... yazdigin her satira katiliyorum...
yanliz Sinan Albayragi cok begenmeme ragmen kizmadim degil, aslinda Suna nin hayatini kurtarmaya calisiyor ama, kusura bakma Emrullah, altinlari birakiyorum kizi aliyorum deyisi, sonra kizi alip gidisi... ama dünkü rolünüde herzamanki gibi süper canlandirdi...
Ama ona bir anda karar verdi. Ve son kararıydı bence. İshak'da arızalı bir tip, öbür arkadaşları daha çok para verse Suna'yı dert etmiycekti.. Ama Suna'yı görünce o örnekte anlattığı para sevgisiyle dolu yürekli, bir an önce çekip gidesi olan adam gitti, başka biri geldi.
Emrullah'ın da onunla bu anlaşmayı yapmasında da bir şeyler vardır muhakkak. Bir sürü dalgıç vardı orda neden İshak diye soruyorum?
Öncelikle Yersiz Yurtsuz'un dün geceyi 1. bitirmesine çok sevindim.
Araklama bir senaryoya sahip olmayan bir dizinin perşembe gecesinin galibi olması çok sevindirici.
Ama Kurtlar Vadisi başlayınca bu 1.lik devam eder mi bilmiyorum.
En azından KV'nin arkasında 2. bile olsak bu da iyidir.
Dün akşam Şerif Sezer'in oyunculuğu şahaneydi.
Onu her gördüğümde aklıma hep ÇGO geliyor.
Sinan Albayrak o da çok iyiydi.Beyaz Gelincik'te ki Melih karakterinden çok farklı bir karakterle karşımıza çıktı.
Ve açıkcası ben İshak karakterini de çok sevdim.:)
Ferdi Tayfur'un bu kadar iyi bir performans göstereceğini tahmin etmezdim.
Ona da bravo diyorum.:good:
Bu arada umarım Yersiz Yurtsuz en kısa zamanda ana sayfada ki yerini alır.
Sühan haklısın,genelde iyi dizler iyi rayting almaz. Ama Yersiz Yurtsuz bunu aksini ispatladı.
Bir arkadaşımızın da dediği gibi ferdi Tayfur'u sevenelrin hepsi izliyordur bu diziyi. Ama Bir arabesk ses sanatçısının dizisi diye, töre dizisi diye baştan izlemem diyen birçok kişi de izliyor dizimizi.
Yersiz Yurtsuz çoğumuzu şaşırttı.
Arabeskçilere karşı önyargısı olanları da, birbirine benzeyen, gerçeklikten, samimiyetten uzak töre dizilerinden bıkmış benim gibi birçok izleyiciyi de şaşırttı. Umarım şaşırtmaya devam da eder.
Ülkemizde töre kavramı kullanılarak, törelerin arkasına saklanılarak yapılagelen kötülüklere en duyarlı en, insani bakış açısıyla eğilen, samimiyeti ve gerçekçi anlatımıyla beğeni kazanan bu dizi, diğer hiçbir dizinin yapamadığını yapabilir diye düşünüyorum.
Töre karşısında darbe yemiş evladına bir tekme de ben atayım demeyen, onu kurtarmak için en akla gelmez şeyi deneyebilen babaların da olabileceğini; kırsal kesimde kız evladını ikinci sınıf vatandaş olarak görmeyen, sosyal baskılara rağmen kızlarına sevgiyle, anlayışla yaklaşan ana babaların da olabileceğini gösteren bu dizi, gerçekten çok iyi bir örnek teşkil edecektir bana göre.
Bu açıdan Yersiz Yurtsuz'un çok izlenen bir dizi olmasını, bu kaliteyi, bu güzel ve duru anlatımı devam ettirmesini ve üstlendiği görevin bilincinde olarak devam etmesini diliyorum.
evet haklisin ama bunlar hep böyle kanallar yarisirken bizimde kafamizi bozuyorlar hangisini seyretsem diye ben artik yersiz yurtsuza bakiyorum doktorlarda pek zevk yok artik yasa YY ailesi..
Hahaha suan Y-Y yeni oldugu icin daha cok heyecanli geliyor insana haklisin. Eskiden Hep D. yaziyordun simdi hic goremiyorum seni...
bIsey sorcadim suna, yi gole attiklarinda bebegi nasil olmedi cok merak ediyorum, :S elleri bagliydi nasil kurtuldu anlamadim gitti, :O
Her dizinin farklı kitlesi var Televizyonda,gazetelerde,internetde daha başlamamış dizileri kıyaslamalarına anlam veremiyorum.Seçimler için yayınlanan anketler gibi istedikleri partiyi 1.gösterip istediklerini sonuncu göstererek psikolojik baskı uygulamak gibi.Dizinin izlenme oranları ilk bölümler için çok çok iyi bu kıyaslama neden ??? neden diğer kanallarda aynı saatlerde yayınlanan diziler için yapılmıyor çünkü onlar izlenme açısından tehlike arzetmiyor..Bence bu konuya çok fazla takılmayalım derim ...
Sevgili Ehlocan dediklerine katılıyorum.
Ama Yersiz Yurtsuz perşembe geceleri her zaman ilk 5te yerini alacaktır diye düşünüyorum.
Haftaya Kurtlar Vadisi de başlasın.Kader'in yeni bölümü de yayınlansın.
Ak koyun,kara koyun ortaya çıkar.:)
EsmerNebis
06-04-07, 14:06
Ama ona bir anda karar verdi. Ve son kararıydı bence. İshak'da arızalı bir tip, öbür arkadaşları daha çok para verse Suna'yı dert etmiycekti.. Ama Suna'yı görünce o örnekte anlattığı para sevgisiyle dolu yürekli, bir an önce çekip gidesi olan adam gitti, başka biri geldi.
Emrullah'ın da onunla bu anlaşmayı yapmasında da bir şeyler vardır muhakkak. Bir sürü dalgıç vardı orda neden İshak diye soruyorum?
evet haklisin... kesin birsey var... benim asil kafama takilan ishak in suna ya hüseyinin haberini okurken, allah allah ben niye tanimiyorum mu yoksa ben niye bilmiyorum mu gibi birsey dedi... ve haberin basligini okuduktan sonra hemen baska habere gecip hareketleri tavri degisti... acaba anladimi ??? yoksa genel olarak kötü haber okuyuncami tavri degisiyor, diger haber ücüzlerin iyi olduguyla mi ne ilgiliydi galiba... yani iyi bir haber... dogrusu bu sahne beni baya düsündürdü...
rhetbutler
06-04-07, 14:08
Güzel soruyorsun .Bunun cevabını ilerki bölümlerde görücez sanırım.
Suna da İshak a iyi gelicek 6 ay önce birilerine geldiği gibi.İshak'ın yüreği yumuşamaya pek bir meyilli zaten.Ama sanırım aralarında hep şöyle bi durum olucak -Onlar daha çok para verseydi orda olmıyacaktın?-
Bu güne kadar hiç reytingine bakıp dizi izlemedim ama, hep izlediğim diziler reyting kurbanı oldu. İlk defa ben de şeytanın bacağını kırmış oldum. Korku vardı içimde acaba bu da mı gidecek diye ama olmadı şükür..
Ya birinci, ikinci kim olursa olsun.. Forumda huzur içinde yazı yazalım yeter..
Emrullah ın o gittiği yer meyhane miydi? ,,,Gündüz vakti gidişi, bir de üstüne o vakitte öyle bir yerin kalabalığı da biraz düşündürücü geldi bana .. Meyhaneyse bunca insanın başka işi yok da kahve yerine gündüzlerini meyhane de mi geçiriyor.. Yok yok meyhane değildir öyle değil mi? :)
Hem bu olay akşam gerçekleşebilirdi eğer meyhaneyse..
Hem akşamdan içmek daha inandrıcı olurdu.. O kalabalıkta orda duruyorsa tamam işte akşamdır kafaları çekemye gelmişler derdik.. Ama ne vakit seçilmişş,, tabi bunda kızının yaşadığını duymasının şoku ve sevinci de var tabi.. e meyhaneyse meyhane kızı yaşıyor haberini almış ne yaptığını bilemez o şimdii :)
Ama ne şekilde ne vakitte olursa olsun F.T. gerçekten güzel yaptı rolünü..Belki abartılı gelir bir duple de nasıl hemen sıralıyor her şeyi ama, o heyecanla ne dediğinin farkında bile olmaz heralde bir baba….O birden kendine gelişi afallaması çok ustacaydı,, Tabi kalkıp soluğu göl kenarında alması da ayrı güzeldi.. TÖvbeler tövbesii bir daha içmek :img-hyste Çok samimi.. İçtenliği parlıyor gözlerinde.. Ben Emrulllah 'ı orda F.T olarak görmedim ,, hem orda
hem de tüm bölümde..
Emrullah hem duruşu hem davranışlarıyla tam o yöreye has bir baba çizdi.
Hiç dik yürümüyor mesela. Beli eğik.. Köylü biraz eğik olur,, Çalışan bir vücut çakı gibi olamaz. Hele de bazı karakterler gibi külhanbeyi gibi de hiç olamaz..
Bu duruşu en çokda dalgıçın yerine gittiği zaman belli etti....Merak eden korkulu bir baba,, o anda nasıl duracağını bilemez öylece kalakaldı.. Mimik hareketleri ve duruşlar bir karakterin aynası.. F.T da bu karakteri en layıkıyla çizmiştir.. TAkdir ettim kendinii ( ayrıcaa Mehmet Emin i dövdüğü içinde ayrıca elleri dert görmesin :img-hyste buradan da ileteyim)
Medya tavanın haberi..
YENİ REYTİNG YILDIZIMIZ FERDİ TAYFUR!
06.04.2007 13:13
Ferdi Tayfur'un başrolünü oynadığı "Yersiz Yurtsuz" (Show TV), perşembenin reyting birincisi oldu.
Yersiz Yurtsuz, ikinci haftasında reytinglerde hem AB grubunda, hem de total'de ilk sıraya oturdu. Haftalardır ilk sırada yer alan Doktorlar (Show TV) dizisi ise ikinci sıraya düştü. Sağır Oda, bir sıra yükseldi ve bu hafta 3'üncü sırada yer aldı. 5 Nisan 2007 reytingleri yan sütunda.
NOT: Gözler şimdi Show TV'nin yeni atağına çevrildi. "Light Kurtlar Vadisi" başladıktan sonra perşembe akşamı Show TV hangi dizisini başka geceye kaydıracak; Yersiz Yurtsuz mu, Doktorlar mı?
http://www.medyatava.com/haber.asp?id=35936
arkadaslar bu haberde bi yanlsilik war yersiz yurtsuz showda deyilki atvde yani hem doktorlar bence sadece bu haftalik bir düsü yapti bu ilerki haftalarda eski seyine dönecek
Sevgili Banu ağzını hayra aç.
Umarım Yersiz Yurtsuz her zaman üst sıralarda yerini alır.
Ama artık yavaş yavaş kaliteli diziler fark edilmeye ve seyirci tarafından izlenmeye başlanıyor.
Artık mankenmiş,şarkıcıymış onların oynadıkları diziler reyting almıyor.
Magazinde görünenlerin dizileri artık prim yapmamaya başlıyor.
Ki bu çok sevindirici artık dizilerde oyuncu gibi oyuncu görüyoruz.
Oyuncu gibi oyuncu da ne demekse.
Her dizinin farklı kitlesi var Televizyonda,gazetelerde,internetde daha başlamamış dizileri kıyaslamalarına anlam veremiyorum.Seçimler için yayınlanan anketler gibi istedikleri partiyi 1.gösterip istediklerini sonuncu göstererek psikolojik baskı uygulamak gibi.Dizinin izlenme oranları ilk bölümler için çok çok iyi bu kıyaslama neden ??? neden diğer kanallarda aynı saatlerde yayınlanan diziler için yapılmıyor çünkü onlar izlenme açısından tehlike arzetmiyor..Bence bu konuya çok fazla takılmayalım derim ...
Bugün hep yazdıklarına alıntı yapıyorum ama yine doğru bir tespit..Evet bir anada 2.bölümü ile zirveye oturan bir dizi olunca ister istemez tedirginlik yaratmıştır diğer dizi yapımcıları ve kanallarında..En azından bzilerin tercihi belli bu dizi ne kadar yayınlanırsa arkasındayız.
arkadaslar bu haberde bi yanlsilik war yersiz yurtsuz showda deyilki atvde yani hem doktorlar bence sadece bu haftalik bir düsü yapti bu ilerki haftalarda eski seyine dönecek
Evet medyatava bir hata yapmış.
Doktorların eski seyrine dönüp,döneceğini bilemem.
Ama KV başlayınca Doktorlar 1.liği biraz zor görecek gibime geliyor.
Yersiz Yurtsuz'da 2.liği alırsa Doktorlar 3.lükte kalabilir.
Ki 3.lükte fena değil yani.
Sevgili Banu ağzını hayra aç.
Umarım Yersiz Yurtsuz her zaman üst sıralarda yerini alır.
Ama artık yavaş yavaş kaliteli diziler fark edilmeye ve seyirci tarafından izlenmeye başlanıyor.Artık mankenmiş,şarkıcıymış onların oynadıkları diziler reyting almıyor.
Magazinde görünenlerin dizileri artık prim yapmamaya başlıyor.
Ki bu çok sevindirici artık dizilerde oyuncu gibi oyuncu görüyoruz.
Oyuncu gibi oyuncu da ne demekse.
Aslına bakarsan seyirci hep farkındaydı ama yapımcıların mantığını çözemedik hiçbirzaman..Gözyaşı Çetesi ve Erkekler Ağlamaz tabi birde Kkırık Kanatlar son dönemde en büyük darbeyi yiyen dizlerdi..Ne tesadüf ki yapımcıları aynı Erkekler Ağlamaz her ne kadar SİS YAPIM olsada AVŞAR'IN suyundan içmiş bir firma nede olsa..Bu durumda acaba yapım şirketlerinin bazılarının daha çokmu sözü geçiyor tv patronları karşısında diye düşünmem sebep oluyor..Mesela TMC KOLAY KOLAY DİZİ YAYINDAN KALDIRMIYOR en kısa sürede yayından kaldırılan dizisi Rüya Gibi onun dışında hatırlamıyorum ...
:img-wink: Aslında haklısınız bir neden korktum anlamadım.Şu anda Y.Y. doktorlar ile çakışıyor ve doktorlar dizisini geçmiş durumda K.V perşembe gunu olsa bile Y.Y ile aynı saatte olmayacak bu demekki en kötü 2.sıraya yerleşiriz.Ben K.V dediğim gb hiç izlemedi daha doğrusu şu anda Y.Y ve hatırla sevgili dışında dizi izlemiyorum ama Kurtlar vadisinin cok fazla izleyicisi vardı ki bu tarz dizilerida aslına bakarsanız toplum için yararlı bulmuyorum ama ne diyelim hayırlısı olsun
diziyi sinan albayrak ve şerif sezer için izlemeye başladım ama güzel bir diziye benziyor inşallah bozulmaz.
Aslına bakarsan seyirci hep farkındaydı ama yapımcıların mantığını çözemedik hiçbirzaman..Gözyaşı Çetesi ve Erkekler Ağlamaz tabi birde Kkırık Kanatlar son dönemde en büyük darbeyi yiyen dizlerdi..Ne tesadüf ki yapımcıları aynı Erkekler Ağlamaz her ne kadar SİS YAPIM olsada AVŞAR'IN suyundan içmiş bir firma nede olsa..Bu durumda acaba yapım şirketlerinin bazılarının daha çokmu sözü geçiyor tv patronları karşısında diye düşünmem sebep oluyor..Mesela TMC KOLAY KOLAY DİZİ YAYINDAN KALDIRMIYOR en kısa sürede yayından kaldırılan dizisi Rüya Gibi onun dışında hatırlamıyorum ...
Tmc dizi piyasanın sözü geçen en önemlisi şirketi zaten.
Ve dediğin gibi kolay kolay dizisi kaldırılmıyor.
Ayrıca Tmc'nin takdir ettiğim bir özelliği de bir çok dizisinde no name oyuncular kullanması.
Bu sayede Beyaz Gelincik dizisinde Sezin Akbaşoğullarını,BİM'de Ahu Türkpençe'yi,HP Özlem Düvencioğlu'nu tanıdık.
Avşar yapım'ın dizileri güzel başlıyor sonlara doğru rayından çıkabiliyor.
Sis yapım'da kaliteli dizilere imzasını atıyor.
Sanırım artık yapımcılarda işin eğitimi almış oyuncuların dizilerinin daha iyi olduğunun farkına vardı.
Mankene,şarkıcıya neden dizi çektirirler anlamam zaten.
Yeteneği olanlara lafım yok ama sadece bir kitlesi var diye de yeteneği olmayanlara dizi çektirmek saçma.
Bu sene gündemde olan bir çok ünlü ismin dizisi yayından kaldırıldı.
Sanırım bu en güzel cevap oldu.
Kızlara yeniden yüzük takılacağı vakit Emrullah ' ın gelişi ile herkes onun ağzına bakıyordu son karar nedir diye? Adamın kızı sulara gömülmüş, yasta olacağını hiç düşünmezler, bu adamında gelinlik yaşta bir kızı vardı..
Sanki onların kızları allı pullu da Suna öylesine gelgeç bir kızdı.. Nurgül yengenin burnuda almış başını gidiyordu.. Ay senin burnuna..
Öyle bir gelmişler ki cümbür cemaat istedikleri de papucumdan kızlar.. Emrullah içeri girer girmez ayağı kalkmalar ve ona durumun izahıı..Biz yeniden yüzükleri takmak istiyoruzz.. Emrullah ın cevabı da çok güzeldi.. Anası burada Babası burada..Çok güzel bir görüntüydü.. Ve ardından olduğu yerden kalkışı...E daha ne desin.. Başları göğe ersin..
O kızlar gün yüzü görecekler mi acaba?En yakın zamandaa şu Nurgül yengeyle o amcanın başları yere eğilsin..O kızlar hiç beklenmedik durumlarda kalsınlar...Suna biz ettik sen etme desinler...
Tüh ben kendimi kaptırmışım..Meryem annenin sözleri olmalıydı bu sözler.. Geri aldım:img-hyste
Yeni Başlığımız hayırlı olsun:happy0064 :happy0064 .
Dizinin başrol oyuncusu Ferdi TAYFUR'la ilgili bir konuyu dile getirmek istiyorum:Çok büyük bir hayran kitlesi olan TAYFUR'u kimimiz eski filmlerinden ,şarkılarından zaten seviyorduk,kimimiz ise yaptığı işlerin Bizlere hitap etmediğini düşünerek sevmiyordu veya negatif bakıyordu.
Dizide oynayacağı duyurulunca haliyle kafalarda soru işaretleri oluştu acaba denildi? diğer ses sanatçıları gibi oda kötü performans sergiler mi ? veya abartılımı(kendine mi ) oynar diye düşünürken gördük ki Üstad öğle böğle oynamıyordu,hali hareketi saçı başıyla rolüne cuk oturmuştu DİZİYİ SEVEN herkesi bu çok mutlu etti:good: .
Burada çok önemli bir husus var altmışına merdiven dayamış Milyonlarca hayranı olan şarkıcı Ferdi TAYFUR 18 yıl sonra kamera karşısına geçtiğinde dizideki rolünün gereğini tam olarak yerine getirmek adına hayranlarının hiç görmediği bir şekilde bem beyaz saçlarıyla karşımıza çıktı .(makyajsız olarak ,saçı başı boyasız olarak doğal haliyle Ferdi TAYFUR gibi büyük hayran kitlesi olan başka hangi erkek veya bayan ses sanatçını bir dizide oynamak için bu şekilde karşımızda gördük?)
TAYFUR herhalde saçlarım siyah kalsın veya çok hafif beyaz bırakalım hayranlarım üzülür onların karşısına böyle çıkmam deseydi kimsenin onun bu kaygısına fazla bir şey diyeceğini zannetmiyorum.
Fakat Ferdi TAYFUR rolünün hakkını verebilmek adına,kendisine güvenenleri mahcup çıkarmamak adına kolay kolay herkesin yapamayacağı bir şeyi yaptı helal olsun işte buna MESLEK AHLAKI denir .:good: :good:
Başkalarında örnek alması temennisiyle
Ben aslında dizileri birbirleriyle başlamış yada başlamamış karşılaştırılmalarına ve bunun sonucundada yorum yapılmasına anlam veremiyorum.Dahada ilginci önceki sayfalarda bahsedilen dizilerin konularının bu diziyle hiç alakasının olmaması.Töre dizileriyle kıyaslansa bir yere kadar anlamlandırılabilir,mantığı olabilir.
Töreyi işlemek yakışıklı ağa ile ona berdel giden güzel kızın aşk hikayesi değil..Yada pijama üstü etek giydirilip parmaklarındaki ojelerle köylü kadını olunmuyor,yada anlaşılmaz bir biçimde kaba bir sesle konuşup şiveli konuşmuş olunmuyor..Bence töre hikayesi adı altında doğudaki sorunlara el atıyoruz diye dizi çekenler Yersiz Yurtsuz'u izlesinler ve biraz gerçekçilik öğrensinler..Dediğin gibi bi kıyaslasınlar bakalım ne kadar çok fark görecekler...
adanali esmer
06-04-07, 14:28
Hahaha suan Y-Y yeni oldugu icin daha cok heyecanli geliyor insana haklisin. Eskiden Hep D. yaziyordun simdi hic goremiyorum seni...
bIsey sorcadim suna, yi gole attiklarinda bebegi nasil olmedi cok merak ediyorum, :S elleri bagliydi nasil kurtuldu anlamadim gitti, :O
:happy0064 bunu demesen olmazdio dimi kübrayok doktorlara ben o kadar cok tabmamistim yoksa hemen baska bir diziye gecmezdim ben töre dizilerini seyrediyorum bu aralar ve en iyi en gerckeci Y-Y hem hey<canli hemde aceba kiza neler olacak gelecek bölümde diye düsünülüp duruyor insan..
abdullah_54
06-04-07, 14:29
Bu dizide ilgimi çeken oyunculukların mükemmel olmasıydı.Yani kusurlu bulacağım kimse yoktu,herkes elinden geleni fazlasıyla yaptı ve hakkını aldı.Bir de en beğendiğim noktalardan biri de dikkat ederseniz ağa,töre v.s. dizilerinde insanlar şalvar v.s.tarzı giysiler giyerek o yöreyi anlatmaya çalışıyorlar ama bu dizideki insanlar gerçekte olduğu gibi mütevazi,doğru düzgün kıyafetler giymişler ki doğru olanı da bu!
Töreyi işlemek yakışıklı ağa ile ona berdel giden güzel kızın aşk hikayesi değil..Yada pijama üstü etek giydirilip parmaklarındaki ojelerle köylü kadını olunmuyor,yada anlaşılmaz bir biçimde kaba bir sesle konuşup şiveli konuşmuş olunmuyor..Bence töre hikayesi adı altında doğudaki sorunlara el atıyoruz diye dizi çekenler Yersiz Yurtsuz'u izlesinler ve biraz gerçekçilik öğrensinler..Dediğin gibi bi kıyaslasınlar bakalım ne kadar çok fark görecekler...
Dediklerine katılıyorum.
YY'de şive ile neredeyse konuşulmuyor gibi bir şey.
Diğer töreyi anlattığını iddia eden dizilerde şive konuşuluyor.
Ve çoğunda ellerine,yüzlerine bulaştırıyorlar.
Her oyuncu iyi şive konuşamaz.Mesela Suna'nın az da olsa şivesi var ve çok iyi konuşuyor.
Suna'yı canlandıran oyuncuyu tebrik etmek lazım.
:happy0064 bunu demesen olmazdio dimi kübrayok doktorlara ben o kadar cok tabmamistim yoksa hemen baska bir diziye gecmezdim ben töre dizilerini seyrediyorum bu aralar ve en iyi en gerckeci Y-Y hem hey<canli hemde aceba kiza neler olacak gelecek bölümde diye düsünülüp duruyor insan..
Hahahaha :img-hyste :img-hyste, Eskiden cok giriyordun, bilmem :P
SU siralar sila dizisinden sonra butun diziler tore hakinda, Tore dizileri
genelikle hep ayni dizilere benziyor, Bazi diziler ise konulari cok degisik
Y-Y un konusu da cok degisik ve oyunculari en onde super!
FErdi Tayfur keske tore filmi cekse, Tore dizisinde gorduk birde
Tore filminde gorsek hic te fena olmaz :P:img-blush
Yersiz Yurtsuz'un ilk tanitimlari cikarken kesin izlerim dedim, tabiki en büyük etken Serif Sezer ve Ferdi Tayfur'un olmasiydi. Sonra arastirdigimda senaryonun Ali Ulvi Hünkar'a, müziklerinde Nail Yurtsever'e ait oldugunu ögrendim, tamamdir yeni dizim belli oldu dedim. Malesef kaderin cilvesi Persembe diger dizimle ayni saatte yayinlandi. Ilk bölümün tekrarini izlemistim ve beklentilerimin bosa cikmadigini gördüm. Oyuncular, replikler, müzikler, ortam hepsi büyüleyici geldi bana.
Annemle beraber selpaklari bitirdik ilk bölümden sonra :img-blush
Ikinci bölümü nasil izleyecegim diye düsünmedim degil, malum ayni saatte diger dizim oynuyor. Dün aksam diger dizimden daha cok Yersiz Yurtsuzu izledim.
Cok güzel bir bölümdü yine, ki raitinglerde bunu kanitliyor. Ferdi Tayfur'un oyunculuguna, kendisine hep hayran olmusumdur. Kendi seslerini kullanmalarinada ayri bir sevindim, her bir oyuncu kalitesini ortaya koymus gercekten. Tebrik ederim hepsini.
Suna'ya gelince, Nesrin Cavatzade'yi (dogrumu acaba?) önceden hic görmemistim, cok güzel bir kiz, hem güzel hemde yetenekli. Sade, duru bir güzelligi var. Cok yakismis Suna rolüne. Mühendis Hüseyin'de rolüne cuk diye oturmus (diger oyuncular gibi), güzel bir ikili olacaklarina eminim, ki ne zaman kavusacaklari belli degil tabiki.
Son olarak belirteyim, Serif Sezer'in oyunculuguna diyecek birsey bulamiyorum, CGO olsun BG olsun, ve simdi Yersiz Yurtsuz olsun. O yasayan bir efsane bana göre :img-yes:
Bir dizim daha oldu bundan sonra ;)
Hewal,dediklerine aynen katılıyorum. Töre dizisi diye insanlara samimiyetsiz, gerçeklikten uzak şeyler izlettirenler,Yersiz Yurtsuz'u dikkatle izlesinler.
Yersiz Yurtsuz'dan birçok kişinin alacağı çok ders var.
valdez çok haklısın.. F.T. rolünü öyle güzel giydi ki ilk gördüğüm anda bile işte bir baba köyde yaşayan bir baba böyle olmalı dedim. Saçlarının aklığını saklamamış..Başına o anlamsız sarılan şeyleri geçirmemiş.. Öylesine orta sınıf bir baba..
Ya şu zamanda var mı hala o başlara sarılan şeylerden.. o şehirde yaşayan o yörenin insanları hep bu sarıklarla mı gezerler ya da şalvarlarla..
Şu zamanda bazen duyuyorum köy kızları bile bazı şehir kızlarından daha çok magazin takip ediyor, onlara benzemek için uğraşıyo, kaldi ki alttan şalavar giymeler yada köyün delilkanlıların o boyunlara taktıkları şeyler.. Tamam o yöreye has bişey ama. İnsan çok görmekten artık gına geliyorr..
Bakın benim yörem Karadeniz...Bu tarafta gidin bir köye herkes şu zamanın modasından gidiyor.. Yok yaylada yok dağda bayırda diyee ayaklarında lastik ayakkabı yok belde peştemal böyle gezmezler..
Ama o yöreye has dizilerde genelde hep o tarz giysileri ön plana çıkarıyorlar yani yörenin kıyafetlerini..
İyi ama onlar eskide kaldı. Şu zamanda yok artık.. Bundan dolayı Y.Y da böyle bir ayrıntıya girmedikleri için kendilerini kutlamak istiyorum.. Yalnızca Suna göle giderken yöresel giydirdiler, o da artık geleneklerin verilmesi bakımından yerinde bir karar..
berencik_15
06-04-07, 14:42
aaaaaa reytingler süper ya çok sevindim doktorları bile geçmişiz akşamki bölümü harikaydı haketti yani 1.:img-yes: :img-yes:
Dikkat ettiniz mi Suna nın hastanede sedyede yatarken yüzüne..
Yanakları nasıl da al al olmuştu? İyice dikkatlı bakarken buldum kendimi.. Çok doğal bir kızarıklıktı. Makyajla yapılmış allık değilde doğal bir kızarıklık gibi geldi..öyle inçeledim ki resmen kızın yüzündeki noktaları sayıyordum..
Bakışları çok anlamlı.. Ne ifade vermesi gerekiyorsa yerinde bakışları ile ehreşeyi belli ediordu. endişeyse endişe, kıorkuysa korku,, üzüntüyse üzüntü hepsini yaşatıyordu yüzünde.. Çok beğendim..
Ayrıca damatların, onları yürürken gördüklerini anlayınca Suna nın İshak ın adını bir arkadaşı bir dostu gibi samimi bir şekilde telafuz etmesi de çok güzel bir ayrıntıydı.. "İshak bu taraftan" (böyle bir replikti galiba)...
seheripek46
06-04-07, 15:00
çok harika bir dizi yaa
ama suna nın bebeğinin düşmesi çok zor bir sahneydi
bide bu sunanın amcasını oğlu kendine aşık değilmi pis herif hemen suna ölmemiş diye ipi getiriyor
sunanın erkek kardeşinede gıcık oluyorum sunanın ölmediğini öğrendi hemen kızı ispiyonlar
ishakın dediği gibi gerçekten gölden bir inci çıkarmıştı
ama yazık ya sunayada okuma yazma bilmiyor hüseyinin resmini görünce ne hale geldi ....
Unutmadan İshak ın da hastane de ki şaşkınlığı ne yapacağını bilememesi doktor onun şaşkınlığını anladığında durumu farklı bir şekilde kurtarmayı söyleyip eline reçeteyi uzattığında ki ifadesi sonra dışarı çıkıp kendini duvara yaslaması çok başka bişeydi..
İshak'ın bir anda karşısına çıkan bu kıza karşı tarifsiz bir heyeçan duyup ondan kopamamasının bir nedeni olmalı.. inci bulmuşum inci çıkarmışım deyip durdu.. Yıllardır belkide yeryüzünde aradığı inciyi göl dibinde bulduğu içindi bu şaşkınlığı...Ayrıca o otobüse binememesi herşeyi , Suna yı bırakıp gidememesi de suyun yolunu bulmasını gönlüne bıraktığının işaretiydi... Yolun açık olsun su yoluu.. Ak bakalım ne yana akacaksın.. :img-wink:
diziyi ilk izlediğimde dikkatimi çeken Suna olmuştu.ilk mesajımıda Suna ile ilgili
yazmıştım.kız çok güzel rol yapıyor.yüzü çok masum.makyajsız hali çok duru ve
güzel.
rhetbutler
06-04-07, 15:21
Dikkat ettiniz mi Suna nın hastanede sedyede yatarken yüzüne..
Yanakları nasıl da al al olmuştu? İyice dikkatlı bakarken buldum kendimi.. Çok doğal bir kızarıklıktı. Makyajla yapılmış allık değilde doğal bir kızarıklık gibi geldi..öyle inçeledim ki resmen kızın yüzündeki noktaları sayıyordum..
Bakışları çok anlamlı.. Ne ifade vermesi gerekiyorsa yerinde bakışları ile ehreşeyi belli ediordu. endişeyse endişe, kıorkuysa korku,, üzüntüyse üzüntü hepsini yaşatıyordu yüzünde.. Çok beğendim..
Ayrıca damatların, onları yürürken gördüklerini anlayınca Suna nın İshak ın adını bir arkadaşı bir dostu gibi samimi bir şekilde telafuz etmesi de çok güzel bir ayrıntıydı.. "İshak bu taraftan" (böyle bir replikti galiba)...
Evet bende kendimi Suna'nın yüzünü incelerken buldum.Sıfır makyaj onu geçtim o yüz kızarıklığı nasılda gerçekti.Onu istedikleri kadar allık sürseler beceremezlerdi.Nesrin Cavadzade, çok başarılı gerçekten.Çoğu kişi bu kızı daha önce bir yerde gördüm diyor, birilerine benzetiyor. Bence bu durum kızın bize benzemesinden kaynaklanıyor.Sana, bana, sokakta gördüğün insanlara benziyor.Dizimiz gibi o da gerçek.
Korkuyordum. Suna Hüseyin in onu istemediği için gelmediğini düşünecek zannettim.. Bu durum klişe dizilerde ki gibi aşık taraflardan birinin nefretine dönüşmediği için ayrıca umutlandım
Gazete Suna nın eline geçipte Hüseyin in resmini gördüğü an bu kadar da rastlantı olmaz diyordum ki,, Hüseyin in haberini aldığı, içindeki aşkını hala sakladığını gösterdiği için bu kadarda rastlantı da olur tabi ki de dedimm.. iyi ki de almış getirmiş İshak…Ayrıca hemşirenin koskoca cüzdanı cebinde saklaması da ayrı bir rastlantı. Hatta hemşirenin nüfus cüzdanınında saçlarının siyah oluşu,, jandarmanın Suna nın yüzüne hiç bakmaması da ayrı bir durum tabi
İçim acıdı yine, her Sunam türküsü çaldığında diken diken oldu her yanım..Birinci bölüm kadar yoğun yaşatmasalarda acıyı, karelerde iç geçirmedim desem yalan olur.. Acaba bu Suna nın yaşadığını bilmekten mi kaynaklanıyordu. En baştan Emrullah kahırsızdı zaten,Meryem anne kadar kendini hırpalamıyordu. Suna nın yaşadığının bilinmesi Meryem annenin acısını geçen bölüm kadar hissettirmedi belkide...
Dalgıç babasıyla yaptığı anlaşmayı anlatırken önce inanamadım. Altınları gördüğü için mi böyle bişey uydurdu diye düşündüm.. Sonrasında kulübede sana yetecek yiyecek var diyince işte o zaman sahi olduğunu anladım.. Ne kadar garip gelsede böyle bir şeyi düşünen kaç baba vardı acaba şu yörede..
Banu Abla ve Kalecim, inanırmısınız hiç aklıma gelmedi. Ben dizi adı kısaltmasıdır diye düşündüm.
Kaleye Not:Sanırım o dönemlerdeydi yanlış hatırlamıyorsam...
Selen Abla, seninle zevklerimiz pek uyuşuyor yaa... Umarım dizi bu çizgide devam eder. Zaten takip ettiğim 2-3 dizi var... YY'de bunlardan biri...
reytingler süper zaten bekliyordum ben bu birinciliği çünkü fazlasıyla hakediyor dizi çok farklı bir dizi her bölümde olaylar değişiyor bakalım 3.bölümde bizi neler bekliyor
miraclesofworld
06-04-07, 16:45
reytingler süper zaten bekliyordum ben bu birinciliği çünkü fazlasıyla hakediyor dizi çok farklı bir dizi her bölümde olaylar değişiyor bakalım 3.bölümde bizi neler bekliyor
sana kesinlikle katılıyorum dizi birinciliği kesinlikle hak ediyor oyunculuklar bir harika özellikle uzun yıllar boyunca sinemadan uzak kalan ferdi tayfuru izlemek çok güzel performansından hiçbirşey kaybetmemiş:good: :good: :good:
dizinin iki bölümünüde izledim gerçekten de çok güzel çok etkilendim
özelliklede suna çok dağal hem güzellik hemde oyunculuk bakımından ishak da sevdiğim bi oyuncu çok iyi vermiş rolünün hakkını
reytinglerde birinci olmuş çok sevindim hatta doktorları geçmesine bile :icon_whis :icon_whis :icon_whis açıkçası birincilik değil ama 2. veya 3. lük gelir diyodum bu data iyi oldu tam süper oldu:happy0064 :happy0064 :happy0064
duygu ablacım buraya da elini atmışsın hemen gelmiş imzalar eline sağlık
sana kesinlikle katılıyorum dizi birinciliği kesinlikle hak ediyor oyunculuklar bir harika özellikle uzun yıllar boyunca sinemadan uzak kalan ferdi tayfuru izlemek çok güzel performansından hiçbirşey kaybetmemiş:good: :good: :good:
Ferdi babanın ilk dizide oynayacağını duydum andan itibaren çok ii işler yapacağını biliyordum çünkü Ferdi baba geçmiştede olduğu gibi işene sonsuz saygısı olan işini çok ii yapan bir sanatçı yıllar ona hiç birşey kaybettirmemiş performansından halen o işine saygı duyan işine dört elle sarılan işini ciddiye alan en başta halkına büyük saygısı olan bir kişi :good:
Sühan ya dediğin gibi olursa , bir kaç bölüm boyunca hep minibüste , şöför de bahane ile valla altınları alır durur, karlı da o çıkar :img-hyste :img-hyste
emrullahın cebinde kaç altın vardı ta.. :img-wink: altın sayısından hesaplarsak kaç bölümün minibüste geçeceğini anlarız.. :img-yes:
wayy siz ne yapmışsınız böyle yenii başlık açılmışş duyduğuma göre 1.de olmuşuzz Allahımm bugün yüzümü güldüren tek şey:)bu bölüm 1.si kadar güzeldi değil mi ishak tam benim tipim cevahirimsi :)değil mi sizcede ?
bu dizi gerçekten çok hoş.annem izleyiyordu bende takıldım ve reytingler çok güzel.zaten dizinin hakkı.çok güzel bir konusu var zaten.imzalar çok güzel teşekkürler...
MiSz_CaniSi
06-04-07, 18:04
dizi gercekten hakettigi yerdeydi dun gece basini kacirmis olmam biraz canimi SIKTI olsun emule den hemen indirdim aksama izlerim 21.00 den sonra ayrica yarin isterseniz resimlere de baslarim :good:
En hoşuma giden ne biliyormusunuz?
Kim ister evlat katili olmayı? Ama töre diye bir şey var ve boyun eğiyorlar bu Allah'ın cezası şeye..
Bu dizide "başka bir yolu daha var" deniyor. Kanun kitap var ama işlemiyor. Ama babalara "cinlik" yapın sinyali verdi dizi.. Bir şekilde kurtulabilir kızınız isterseniz. Ve "siz babasınız, o da sizin parçanız" teması işleniyor. Başka bir düşünce yapısı öneriliyor. Belki emrullahın babalığı en azından bir kaç babayı etkiler de kızlarını feda etmezler.
Yersiz-Yurtsuz
06-04-07, 18:11
Merhabalar;
Daha dizi başlamadan burda , diğer internet sitelerinde ve dışarıda herkes bu dizi hakkında çeşitli spekilasyonlar yaptılar kimisi Ferdi Tayfur için kimisi diğer oyuncular için hatta eleştiriler dizi başlamadan dizi müziğine,fragmanı bile eleştirilere maruz kalmıştı iş bu boyuta kadar geldi Diziyi başlamadan seven insanlarda dizinin tutacağı hakkında savunma yaptılar. Ben ise herkese bir tek şey dedim Bu eleştirilere Dizi başlıyınca reyting ve dizi en iyi şekilde verecek demiştim ve daha 2. bölümde verdi.
Neyse artık bunları bırakalım da dizinin güzelliklerini konuşalım.Şerif Sezer '' Ferdi Tayfur herkesi şaşırtcak'' gibi bi cümle kullanmıştı. Ferdi tayfur hayranı olmam nedeniyle şaşırmadım çünkü oyunculuğunun nasıl olduğunu biliyordum ama onnun oyunculuğundan şüphe edenleri gerçekten şaşırtarak güzel bir projeye daha imza attı.
Ne mutlu bana ki her hafta bekleyeceğim bir dizim var..
Beklenen oldu ve dizimiz daha ikinci haftasından birinci oldu en çok sevindiğim bunca eleştirilere rağmen gelen bu büyük başarı allah devamını getirsin...
Ayrıca bu 2. bölüm için diyeceklerim özellikle ferdi tayfur çok komikti hele meyhanede :D
Melankolia1
06-04-07, 18:32
Merhaba Arkadaşlar
Ben bu sitede yeniyim. Evet gerçekten çok güzel bir dizi. Umarım devamı da bizi hayal kırıklığına uğratmaz.
Benim diziyi takip etmemin sebebi Nesrin Cavadzade (bu arada soyadı böyle yazılıyormuş)
Ben kendisini yönetmenliğini yaptığı Melankolia 1 adlı kısa filminden dolayı tanıyorum. Müthiş bir filmdi. hem yönetmiş hem oynamıştı. Onun oyunculuğunu ve yeteneklerini 8 dakikada nasıl konuşturduğunu görmek için yeterli bir süre. Mutlaka seyretmelisiniz. Gösterildiği yıl birçok festivale davet almıştı bende Yıldız Kısa film festivalinde seyretmiştim. Birde ödül aldı oradan.
Kendisi Marmara Sinema Tvden mezun aynı zamanda Şahika Tekand oyunculuk atelyesinden...
Başka filmleride varmış ama seyredemedim.
Ayrıca ilk filmi bu değil yurtdışında da bir iki filmde ufak roller almış.
Az daha unutuyordum. En son kısa filmi ile de geçen sene Berlin film festivaline Genç yetenekler bölümüne davet edilmiş...
http://tdb.berlinale-talentcampus.de.../profile?pos=1
şimdilik bu kadar...
Bu arada Ferdi Tayfur gerçekten çok iyi...
Dün bazı arkadaşlarımın tavsiyesi ile diziyi izledim. Açıkçası oyuncuları beni çekmediyse pek 1. bölümden izlemeye başlamam zaten. :)
Konuya yarıdan girmiş olsamda çok duygusal bir günümde olduğumdan bolca ağladım. Çok duygusal sahneler mevcuttu. Suna'nın o adamı yanından ayırmamak istememesi aptalca gibi görünsede Suna'ya kızsam da o şartlar için mantıklı buldum. Oyunculuk konusunda Ferdi Tayfur kim ne derse desin tecrübeli biridir. Şerif Sezer'e diyecek söz bulamıyorum. Suna'yı canlandıran bayan çok hoşuma gitti. Hem oyunculuğu hemde güzelliği ile gerçekten inci gibiydi. Dediğim gibi tavsiye eden kişiler çok güvenilir olduğu için beklentilerim çok yüksekti. Bu yüzden birazcık hayal kırıklığı yaşadım. Çok güzel replikler yoktu. Senaryo bir bütün ama konu çok pasifti. Yani bir sonraki hafta ne olacak diye ben bile bir seyirci olarak düşündüm ki senarist ne yapsın :) Konunun dönüp dolaşacağı yer anne ve babanın kızlarını arama çabaları olarak görünüyor tabi şimdilik!
Her ne kadar kaliteli ve konusu güzel olsa bile köy dizisi çekilmesine karşıyım. Çünkü artık bıktırdı. Reytinglerinde yüksek olmasının başlıca sebebi bu diye düşünüyorum. Halkımız kendi gibi ataterkil aileleri izlemeyi, köyleri, töreleri, kadınların ezildiği filmleri izlemekten zevk alıyor. Konusu açısından Yersiz Yurtsuz'da daha böyle bir şeye rastlamadık. Umarım reytingleri töre cinayeti ile arttırdıkları için önümüzdeki haftalarda aynı konuda takılıp kalmazlar. Tabi şu evinde reyting aleti olan 2000 kişinin zevki ortada! Yine tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Eğer bir dizi kaliteli ise az reyting alıyordur gerçeği geçerli. Ama bu dizi için öyle düşünmüyorum. Başarılı reytingin sebebi Ferdi Tayfur olabilir iye düşünüyorum. Umarım başarı grafiğini bu şekilde devam ettirir.
Hepinize sevgiler ve iyi seyirler!!
Hyoldas
Yeni sayfamiz hayirli ugurlu olsun oncelikle ...
Dun cok uzak bir yere akraba ziyaretine gittik ve ortaya cikardigim
kucuk bir kari$iklik ve tela$la herkesi dizimizi izlettirmeyi ba$ardim ..
Cunku cok merak ettiler , tv onunde beklemeye ba$ladik cekirdeklerimizle ayiptir soylemesi :img-hyste
Diziye gelince, cok kisa ve yava$ geldi acikcasi .. Babanin kizini o kadar uzulmesine ragmen nasilda bir cirpida gole attigi ve bu durumdan psikolojik olarak siyrilmasi cok $a$irmi$ti megerki dalgicimiz bile hazirmi$ ... Dalgica gelince saklanan bir suclu giibi hareket ediyor haydi hayirlisi .. Nesrin Cavadzade oyunculugu gun gectikce parlayacak gibi .. Diziyi gercekten "goturuyor" ... SeriF sezer se cok usta bir oyuncu gercekten onuda ayakta alki$lamaliyiz.. Sozun kisasi umarim huseyin cabuk toparlanir , senorya tipik kanli dovu$lu senaryolara donu$mez .. Ben onlarla aglayip onlarla gulmeye hazirim .. Izlemeye devam diyorum bu arada seruif sezerin beddualarina bayildim ... Hakettiler wallahi sinir kiz kurulari ve cadi analari :img-yes: :img-wink: Bu arada raytingler super ustu .. :good: bye
valla bende herkes gibi cok sevindim dizimizin birinci olmasina :img-yes: ...
bu arada cok güzel bir sohbet var burda yahu, siz önceden tanisiyor musunuz, yoksa burda yersiz yurtsuz kardesligimi kurdunuzda benim haberim yok, neyse eger öyle birsey varsa, bende katilmak isterim, tabii kabul ederseniz :img-wink: ...bide dalgici ve mhendisi kapan kapana yahu, birde bize birakin, saka saka bence ikiside cok yakisikli ve iyi oyuncular, ikisinide alabilirim yani :img-grin2 , cok ac gözlü olmadim insalla :img-hyste ...
ooo ben bu dizinin farkına varamadan bi başlık devrilmiş bile :)
valla buraya baktıım kadarıyla dizi perşembe 1.sırayı kapmış ;)
sizlerden bşi isticem eski başlığa da göz gezdrcem şimdi ama varsa veya çekerseniz mustafa üstündağ resmleri eklermisniz sanırm ferdi tayfurun oğlunu oynuyor bu dizide...:icon_whis
berencik_15
06-04-07, 21:45
2. bölümden sonra yeni arkadaşlar yersiz yurtsuz kervanına katılmış hoşgeldiniz diyelim önce:img-yes: beni en çok mutlu edende HIRSIZ POLİS fanatikleri forumdaşlarımında aramızda olması demekki HP ciler dizilerden anlıyor:img-wink:
töre diziLerinden gına geLsede hoş bi dizi.. iLk defa dün izLedim.. Ferdi Tayfur çok şirin ya:) iLerLeyten böLümLeri izLer miyim biLmiyorum ama dikkatimi çeken 2. böLümden 1. oLması...
slm arkadaşlar. yeni sayfamız ve reytingdeki 1.liğimiz hayırlı olsun.tahminlerimizde yanılmadık:happy0064 daha da önemlisi iyi olan yani kalite farkı kazandı.inşallah hep böyle gider de bizde bikaç sene kaliteli bi dizi izlemiş oluruz...
Bu sezon için dizi defterini kapatmıştım aslında... 3 haftadır doğru dürüst Tv açılmıyordu evde. Tamamen tesadüf, Yersiz Yurtsuz başladı bende elimdeki işleri bitirirken ara ara bakarak izliyordum, hatta başlangıcında yeni bir töre dizisi başlıyor diye söylenmiştim bile.... Bir süre sonra ilgiyle izlemeye başladım. Ferdi Tayfur ve Şeref Sezer'e bayıldım. Kadın başrol oyuncu ise çok rahat ve samimi bir oyuncu...
Konusununda töre olmadığını düşünüyorum. Gelecek bölümlerde bu kırsal hayat hikayesinin biteceğini düşünüyorum...
Konu tüm kadroya yayılmış.... Zevkle izleyeceğiz gibi görünüyor...
mrb arkadaslar gercekten reytingleri görünce çok mutlu oldum,ztn böle olcağı belliydi.
Geçmiş yıllarda Ferdi Tayfur'un bir sözünü okumuştum;"Yıllarca beni elştirdiler,yerden yere vurmaya çalıştılar,karalamaya çalıştılar ama ben cevabımı yaptıgım işlerle, başarılarımla verdim"demişti
...ve bu dizidede kendisine önyargıyla bakanlara,arabeskci deyip yadırgayanlara yine br cvp vermiş oldu.
Tüm oyuncuları tebrik ediorum
Beklenen dizi geldi arkadaslar:img-wink:
Kim ister evlat katili olmayı? Ama töre diye bir şey var ve boyun eğiyorlar bu Allah'ın cezası şeye..
Bu dizide "başka bir yolu daha var" deniyor. Kanun kitap var ama işlemiyor. Ama babalara "cinlik" yapın sinyali verdi dizi.. Bir şekilde kurtulabilir kızınız isterseniz. Ve "siz babasınız, o da sizin parçanız" teması işleniyor. Başka bir düşünce yapısı öneriliyor. Belki emrullahın babalığı en azından bir kaç babayı etkiler de kızlarını feda etmezler.
Cok haklisin, benim de en cok hosuma giden nokta bu. Bu mesaj, birkac kisiyi bile farkli davranmaya yoneltebilirse ya da yapmak isteyip yapamayanlari cesaretlendirebilirse ne mutlu.
Rating sonuclarina hic sasirmadim. Ozgun ve sicak bir hikayenin taklit senaryolardan daha fazla itibar gormesi izleyici profili acisindan umut verici bir sonuc. Diziyi uzatmak adina guzel baslayip senaryo ve karakter deformasyonu yapan sayisiz diziler kervanina katilmamalarini umut ediyorum. Bu guzellikte devam edebilirlerse ayri bir basariyi daha yakalamis olacaklar.
ferdi tayfur harikaydı. Bayıldım. Diğer oyuncular da çok iyi çok iyi seçilmişler. Emeği geçen herkese tebrikler.
Geçmiş yıllarda Ferdi Tayfur'un bir sözünü okumuştum;"Yıllarca beni elştirdiler,yerden yere vurmaya çalıştılar,karalamaya çalıştılar ama ben cevabımı yaptıgım işlerle, başarılarımla verdim"demişti
BöyLece Ferdi Tayfur cvp vermiş oLdu..:)
İnsanLar arabeskçi fLn die ayrıLıor memLekette vah vahh..
mrb arkadaslar gercekten reytingleri görünce çok mutlu oldum,ztn böle olcağı belliydi.
...ve bu dizidede kendisine önyargıyla bakanlara,arabeskci deyip yadırgayanlara yine br cvp vermiş oldu.
Tüm oyuncuları tebrik ediorum
Beklenen dizi geldi arkadaslar:img-wink:
arkadaslar slm ne zmandır bakamıodumm sayfaya... arkadasım cok guzel yazmıssın dedıklerıne aynen katılıoruum cunku ferdi tayfuru cekemeyen dolu sanatçı var bu ulkede ama hiç bir zaman yaptıkları elestırılerden bır sonuc alamadılar...!!! guneş balçıkla sıvanmazmışş...!!! ve raytıng lerde 1 ıncı olduk ve işşallah bu hep boyle devam ederrr.yenı sayfamızda hayırlı olsuunnnn;)
ferdi tayfur'un değerini sadece sevenleri anlıyo zaten. hiç ortalarda görünmemesine rağmen belkide ülkede en çok hayran kitlesine sahip bi sanatçı olması ve yaptığı bütün işlerde başarılı olması yüzünden diğer sanatçılar pek sevmez ferdi tayfur'u. aslında o en doğrusu arayan ve bulan biri. o da girebilirdi saçma sapan bi yarışmada jüri üyesi olabilirdi ama istemedi. onca yıl tüm ısrarlara rağmen oyunculuğa da geri dönmedi ve sonunda aklına yattığı, doğru proje olduğuna inandığı ve güvendiği için bu diziye başladı ve yine yanılmadı. gerçektende daha doğru bi proje olamazdı heralde.
Çok doğru bir tespit..Evet gazetelerde okuyoruz onlarca haber,tvde bu konuyu merkez alan birçok dizi var ama nedense töreyi uygulamak durumunda olanların nasıl çelişkiler yaşadıkları nasıl çareler aradıklarına değinmediler..
Hepsininmi gözü kara hepsi mi töreyi işlemeye hevesli hiç mi olmuşa çare arama derdinde olan birileri yok diyesi geliyor insanın onları izlerken.
Ne Emrullah ne Meryem kızının yaptığını kolayca sineye çekmedi ama yapılacak birşeyde yok olan olmuştu bu işten daha fazla can yanmadan nasıl kurtuluruzun hesabını yaptı Emrullah kendiyle,hocayla olmadı Hüseyin'in kapısına giderek ve daha olmadı dalgıçla anlaşarak..
Bu pencereden bakınca çok güzel bir mesaj verdiğine inanıyorum..Yaşananları ve töreyi ne kolayca bir kabulleniş ne tümden reddediş var..
paçiii_melos
07-04-07, 10:53
Bir döndü pir döndü
Hayranları, 14 yıldır dizi çevirmeyen Ferdi Tayfur’u gerçekten de çok özlemiş. Bakın işte Yersiz Yurtsuz’un reytingleri ortada. Dizi, Perşembe gecelerinin birincisi Doktorlar’ı bile tahtından etti ve haftayı her iki reyting kategorisinde de birinci bitirdi. Böylece de köy dizileri defterine, yepyeni bir yaprak daha eklendi. Bu sezon ekranlar, Anadolu insanının hayatını anlatan dizilerle parsellendi. Köy dizileri, gördüğünüz gibi reytinglerde de birçok önemli rakiplerini yerle bir etti.
http://www7.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=07.04.2007&Newsid=115291&Categoryid=4&wid=132
Bir döndü pir döndü
Hayranları, 14 yıldır dizi çevirmeyen Ferdi Tayfur’u gerçekten de çok özlemiş. Bakın işte Yersiz Yurtsuz’un reytingleri ortada. Dizi, Perşembe gecelerinin birincisi Doktorlar’ı bile tahtından etti ve haftayı her iki reyting kategorisinde de birinci bitirdi. Böylece de köy dizileri defterine, yepyeni bir yaprak daha eklendi. Bu sezon ekranlar, Anadolu insanının hayatını anlatan dizilerle parsellendi. Köy dizileri, gördüğünüz gibi reytinglerde de birçok önemli rakiplerini yerle bir etti.
http://www7.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazardetay&tarih=07.04.2007&Newsid=115291&Categoryid=4&wid=132
habere bakarmısın yavaş yavaş böyle haberlerin çıkması çok güzel oluyor.
Burda hırsız polisten arkadaşları görmek çok güzel ilk bölüm değilde sanki tekrarları yayınlandıktan sonra özelliklede 2.bölümden sonra hayran kitlesi tavan yaptı farkındamısınız sayfalara yatişemedim çalışmaların hepsi çok güzel teşekkürler.Resimlerde bi harika
Köy dizisi evet,köy ama burda yaşanan bir dram ,bir hayat var.. Salon dizilerinin örneklerini çok önceleri görmüştük öyle değil mi? Fazlasıyla hemde..Tıpkı Türk filmelerinin dönemleri gibi,, Her yılın ayrı bir damgası olmuştur.. Köy filimleri , tarih filimleri, uzay filmleri, sezercikler, yumurcaklar, okul yıllarına has hababamlar,, Dönemlerin birilerinde diğer fimler...
Son yıllardada köy dizilerinde ki yakalanan çıkış hakkı gereği her yapımcıyı da bu işe sürüklemiş oluyor...
Aralarda yine Salon dizilerinin örnekleri çıktı ama nafilee ya bir bölüm ya da 3 bölüm dayanabildiler..
Pahalı içki markalarıyla dolu ellerden inmeyen bardaklarla karşıladık çoğu kez onları.. Gece barlardaki hayatları gündüz yaşanan kaosları, herşeyi görmedik mi yeterince? Aşk istedik aşkı yaşatmalarını istedik.. Dörtlü düellolarla ondan ona dönen hikayelerle savrulduk hep...
Köy dizisi diye bakmayan bu yüzden kendini diziye soyutlayan o kişiler acaba bu hayatların bir malikane de böyle adetlerde törelerde yaşayan köklü bir ailedede gerçekleşebileceğini hiç akıllarına getirdiler mi?
Nice aileler var kaç yıllardır köyünü terkedip büyük şehire yerleşmiş ama bu uzun yıllardır süren yerleşik yaşama rağmen halen daha geleneklerine göreneklerine bağlılar.. Gözünü kırpmadan böyle bir durumda memleketlerine dönüp olur çareler aramadan tek kalemde işi bitirenler var..
Bu konular bizden, bu konular bildik..
Aileler arası kardeşler arası yaşanan kavgalar amcalar arası yaşanan kavgaları görmedik mi hayatımızda bir çok kez.. İşte bu dizi de kızının yaşamasını isteyen bir babanın kardeşlerine, köye , töreye adı batasıca bu zihniyete karşı isyanı.. Bu isyanın mekanlarının köy çevresinde seçili olması neden bir farklı yol çizdiriyor...
Bir Hülya Koçyiğit, bir Türkan Şoray, Fatma Girik zamanların birinde böyle köylü filmleri çekmediler mi? O yıllarda da acaba o filmlere böyle köylü filmi diyip bakmadı mı halen daha bu düşünceyle bu diziye bakmayanlar..Koskoca bir Türkan Şoray Al yazmalım da bir köylü kadını, cahil bir köylü kadınını canlandırırken usta senaryoyla nasıl da gönüllerde taht kurmuştu.. Biz onları köylü halleriyle bile nasılda benimsedikk.. o sevgi için verilen emek takdir edilirken biz onları takdir etmedik mi ayrı ayrı?
Köy filmleri ve dizileri bizim gerçeğimizdir.. Böyle diziler var olacaktır her dönemdir.. Ne güzel etmişler de göremediğimiz o güzel yerleri bize göstermişler.. Hepsine bu düşünceyi hayata getiren projeleştiren herkesin eline sağlık, ruhuna sağlık..İyi ki gelmişler evlerimizee,, onca dizi arasından izlenesi yapım olmuşlar bizlere..
(Bu arada çok fena oldum söyliyim.. İçim dolmuş meğer:img-hyste )
Bu arada bizim sunanın amca oğlunda sunanıyı başkasına yar etmem diyecek bir tip var sanki mutlu olma ihtimali olsa bile o sunasız yapamaz gibi
http://img241.imageshack.us/img241/9524/untitled2av9.png (http://imageshack.us)
....Köy filmleri ve dizileri bizim gerçeğimizdir.. Böyle diziler var olacaktır her dönemdir.. Ne güzel etmişler de göremediğimiz o güzel yerleri bize göstermişler.. Hepsine bu düşünceyi hayata getiren projeleştiren herkesin eline sağlık, ruhuna sağlık..İyi ki gelmişler evlerimizee,, onca dizi arasından izlenesi yapım olmuşlar bizlere..
Köy dizisi çekeyim de reytingleri patlayayım diye yapılan dizilerden şikayetçiyim. Bu parsadan biraz ben pay alayım diyenlerden şikayetçiyim. İnsanları töreleri unutturmak, onlardan uzaklaştırmak yerine dizilerde gözümüze gözümüze sokanlardan şikayetçiyim. Bunun başka bir yolu yok mu?
Devletin belli organları tarafından; törelerin ne kadar kötü işlediğini göstermek, feodal bir toplum olduğumuzu bize hatırlatmak amacıyla mı çekiyorlar köy dizilerini. Töreleri, adetleri bize unutturmamak için misyonu diziler mi üstleniyor.
Mekanların etkileyici, insanların sosyal statüsü yüksek, göz boyayan dizilerden ziyade mütevazi dizilerin olması pek tabi çok güzel. Sende zaten çok güzel açıklmışsın. O köyler bizim köylerimiz...
Reyting amaçlı olmadığı sürece belli bir kitleyi çekmeyi amaçlamadığı sürece benim içinde problem yok.
Melikeciğim haber için
Gülşahçığım yorumun için
Mavicınar resimler için
gizem_89 imzaların için çok teşekkürler Elinize sağlık
berencik_15
07-04-07, 13:28
gizemcim ellerine sağlık hırsız polis sayfalarından sonra burayıda çalışmalaraınla coşturmuşsun :img-wink:
berencik_15
07-04-07, 13:31
Bir döndü pir döndü
çok iyi ya böyle haberlerin çıkması beni çok mutlu etti artık dizinin başarısı gazetelerde bile konuşuluyor:happy0064 bu arada arkadaşlar ishakın gerçek ismini bilen varmı :img-help:
Melikeciğim haber için
Gülşahçığım yorumun için
Mavicınar resimler için
gizem_89 imzaların için çok teşekkürler Elinize sağlık
rica ederim canım
gizemcim ellerine sağlık hırsız polis sayfalarından sonra burayıda çalışmalaraınla coşturmuşsun :img-wink:
elimden geldiğincwe bişeyler yapıyorum canımm ordakiler ve burdakiler kadar olmasada
seni burda görmek ne büyük mutluluk ya
sanırım ishakın ismi sinan albayrak
gizem_89 . canım ya eline sağlık..Nerden buluyorsun bu resimleri? Ne güzel Suna nın resimlerini buldun, bulabilirsen Mert Fırat ve Sinan Albayrak' ın resimlerini de ekler misin? Resimlenelim, renklenelim..:img-wink:
gizem_89 . canım ya eline sağlık..Nerden buluyorsun bu resimleri? Ne güzel Suna nın resimlerini buldun, bulabilirsen Mert Fırat ve Sinan Albayrak' ın resimlerini de ekler misin? Resimlenelim, renklenelim..:img-wink:
sağol canım bu resimleri senaristimiz eklemişti bende ordan alıntı yaptım diğer oyuncularımızın resimlerinede hemen bakayım bulabilirsem:)
http://img243.imageshack.us/img243/828/23805571po5.jpg (http://imageshack.us)
Sık sık bu klasik bir töre hikayesi değil deniliyor ama asıl töre hikayesi bu gibi geliyor , diğerleri gerçekçilikten çok uzak asıl. Tabi onların hiçbirini baştan sona izlemedim ama gördüğüm sahneler ve duyduklarım böyle hissettirdi bana.
berencik_15
07-04-07, 14:18
nesrin cevadzade resimlerde çok güzel çıkmış :img-in_lo :img-in_lo süper ya gizemcim çok sağol :img-wink:
Gizem_89 ,, saol canım benim.Takibindeyim.. :):img-yes:
Mert Fırat ın bu resmi ne kadarda farklı.. Saçları geriye doğru sanki başka biri oturuyor o masada...Sanki senin eklediğin resimde daha tanıdık geliyor....Ama hala daha nerde oynuyordu nerde gördüm hatırlamış değilim...Yalnız şu gerçek ki şu an ki hali daha uygun bir mühendise..Düşünülen tarz diziye yönelik olması bakımından cuk diye oturuyor..Düşünenler, getirenler, oynatanlar sağolsun...
Sinan Albayrak ın da gördüğümüz üzere her hali ayrı bir karizma..Bu kez karşımıza saçları kestirmiş, sakal bırakmış bambaşka bir Sinan Albayrak izliyoruz.. Karater böyle ortaya çıkıyor. Bir önceki diziden sıyrılabilmek için farklı bir renk farklı bir görüntü seçiliyor.. Sinan Albayrak ve bu rölü ona biçen yönetmen de bu görüntü ve tavrın ona yakışacağını düşünmüşler demek ki..
*Tugce_FB*
07-04-07, 14:31
özel çalışmlar ve imzalar süper olmuş ellerinize sağlık:img-yes: Fotoğraf ekleyen arkadaşlara çok teşekkürler
nesrin cevadzade resimlerde çok güzel çıkmış :img-in_lo :img-in_lo süper ya gizemcim çok sağol :img-wink:
rica ederim canım
özel çalışmlar ve imzalar süper olmuş ellerinize sağlık:img-yes: Fotoğraf ekleyen arkadaşlara çok teşekkürler
sağolasın
Gizem_89 ,, saol canım benim.Takibindeyim.. :):img-yes:
Mert Fırat ın bu resmi ne kadarda farklı.. Saçları geriye doğru sanki başka biri oturuyor o masada...Sanki senin eklediğin resimde daha tanıdık geliyor....Ama hala daha nerde oynuyordu nerde gördüm hatırlamış değilim...Yalnız şu gerçek ki şu an ki hali daha uygun bir mühendise..Düşünülen tarz diziye yönelik olması bakımından cuk diye oturuyor..Düşünenler, getirenler, oynatanlar sağolsun...
Sinan Albayrak ın da gördüğümüz üzere her hali ayrı bir karizma..Bu kez karşımıza saçları kestirmiş, sakal bırakmış bambaşka bir Sinan Albayrak izliyoruz.. Karater böyle ortaya çıkıyor. Bir önceki diziden sıyrılabilmek için farklı bir renk farklı bir görüntü seçiliyor.. Sinan Albayrak ve bu rölü ona biçen yönetmen de bu görüntü ve tavrın ona yakışacağını düşünmüşler demek ki..
gerçekten bende şöyle bir gidip geldim o mu değil mi diye ama o şimdiki hali mühendis hüseyine daha uygun tabi
yeni sayfamız hayırlı olsun...
dizimiz 1.liğe yerleşmiş, ne diyeyim farkımız bu...
mükemmel resimler altın kolyeleri görünce nasıl aldığı aklıma geldi çejkişi naıldı kolyeleri kibarca ister insan
MiSz_CaniSi..
Yapıştır yapıştır..:good: İzlemeyenler , izleme düşüncesinde olanlar , hala kararını veremeyenler, veripte emin olamayanlar resimlerde ki bu sahnelere bakıp belki fikirilerini değiştirirler yahut iyice emin olurlar.. Kareler çok güzel eline sağlık canım..
Heee bu arada mühendisimizin resminide şöyle bir yakın yakın yapıştırsan diyorum güzelim :img-wink:
cidden ya yani suna vermicem dese dövücek gibi çekti:img-hyste
evet aynen ya birde şu isimlerini sordukları an garipoluyo insan
ishak ismini sorunca suna diyip düşüşü çok güzeldi :)
ishakın ismini ise sunanın tekrarlaması oda güzeldi be
bence şöyle bir durum olucak suna hüseyin birbirini sevicekler ama kavuşamayacaklar suna köye dönerse ishakla evlenicek hüseyinde öğretmen hanımla ishak sunayı kendine aşık edicek ne dediğimi bilmiyorum walla saçmaladım :)
MiSz_CaniSi..
Yapıştır yapıştır..:good: İzlemeyenler , izleme düşüncesinde olanlar , hala kararını veremeyenler, veripte emin olamayanlar resimlerde ki bu sahnelere bakıp belki fikirilerini değiştirirler yahut iyice emin olurlar.. Kareler çok güzel eline sağlık canım..
Heee bu arada mühendisimizin resminide şöyle bir yakın yakın yapıştırsan diyorum güzelim :img-wink:
hüseyini göremedik ki hep buğuluydu halleri ve gözler kapalı bu bölüm ayaklansada sunanın ölümüne tepkisini görsek
evet aynen ya birde şu isimlerini sordukları an garipoluyo insan
ishak ismini sorunca suna diyip düşüşü çok güzeldi :)
ishakın ismini ise sunanın tekrarlaması oda güzeldi be
bence şöyle bir durum olucak suna hüseyin birbirini sevicekler ama kavuşamayacaklar suna köye dönerse ishakla evlenicek hüseyinde öğretmen hanımla ishak sunayı kendine aşık edicek ne dediğimi bilmiyorum walla saçmaladım :)
Suna Hüseyin zaten birbirlerini seviyolar..Ama kavuşamama düşüncesi biraz zoruma gitmiyor değil hani , artık zamanla fikirlerim değişir mi onu bilmiyorum tabi ..
Suna köye dönmezse de İshak la evlense olmaz mı?:img-hyste Köye dönerse mi ishak la evlencek,, ay canım benim ya o senin dediğin nasıl olacak, köye dönerse ishak la evlencek....:)
Hee son bişey mümkünse Hüseyin le Öğretmen aplamın evlenme fikrini hiç açmayalım.. Bahsi bile yoruyor beni.. Tırım tırım tırmalıyor o hatun beni.. Ya tamam seviyor, karşılıksız da olsa seviyor ama.. Ortada bir aşk varken bir aşkın üstüne yeni bir aşk olmaz.. Sevgi zor şeydir.. Mümkünse öğretmen abla bu fikri hiç aklına bile getirmesin..
Sen ne dediğini harbi bilmiyosun :img-hyste
edut: gizem_89, Hüseyin in 1. bölümden karelerini yapıştırttırır mısın?
O yakınsal resimlerinii bi hatırla..hanim ilk tanışma:img-yes:
MiSz_CaniSi
07-04-07, 16:59
Suna Hüseyin zaten birbirlerini seviyolar..Ama kavuşamama düşüncesi biraz zoruma gitmiyor değil hani , artık zamanla fikirlerim değişir mi onu bilmiyorum tabi ..
Suna köye dönmezse de İshak la evlense olmaz mı?:img-hyste Köye dönerse mi ishak la evlencek,, ay canım benim ya o senin dediğin nasıl olacak, köye dönerse ishak la evlencek....:)
Hee son bişey mümkünse Hüseyin le Öğretmen aplamın evlenme fikrini hiç açmayalım.. Bahsi bile yoruyor beni.. Tırım tırım tırmalıyor o hatun beni.. Ya tamam seviyor, karşılıksız da olsa seviyor ama.. Ortada bir aşk varken bir aşkın üstüne yeni bir aşk olmaz.. Sevgi zor şeydir.. Mümkünse öğretmen abla bu fikri hiç aklına bile getirmesin..
canim ben o resimleri eklemistim r.share le le buraya koydum ben
mavi&yeşil
07-04-07, 16:59
Zirveye yapışır!
Yersiz Yurtsuz henüz ikinci haftasında zirveye oturdu.Bunun tesadüf olmadığını geçen hafta yazmıştım.İçinde töre bile olsa "züccaciye dükkanına girmiş fil gibi" davranmayan işler ödülünü çabuk alıyor...
Yersiz Yurtsuz,yalın dilinden bu hafta da kopmadı.Hikaye su gibi anlatıldı. "Aman" diyeyim."Bozmayın bu sihri".Malum henüz ikinci bölümünde zirveye oturan diziye çok alışkın değil izleyici...
Bu bölümde göze takılan ve gereksiz abartılmış duygusu veren bir iki sahne vardı.Ama ne olursa olsun,büyük fotoğrafa bakınca manzara güzeldi...
Dizide,şarkı söylemeyen bir Ferdi Tayfur izlemek hakikaten alışıldığın dışında.Ama fonda kullanılan müzikler o açığı kapatıyor...Dikkatle izler ya da dinlerseniz.Yersiz Yurtsuz'un iyi hazırlanmış karma bir türkü albümü tadında olduğunu hissedeceksiniz.
Mesut YAR
sunayla hüseyin mi demiişimm:img-hyste ishak ya pardon
ne dediğimi bilmiyorum ama çıkarsa görürsün:img-hyste
köye dönerse ölüm fikrini ancak değiştirebilecek şey evlilik olur hüseyinde öğretmenle evlenirse çıkmazlarla dolu bi aşk üçgeni yaşarız 1.bölümde hüseyin ve suna sahneleri güzeldi ama ben cevahire benzeyen bu tipi ishağıda çok sevdim ilerleyen bölümlerde karar veririm artık hangisi daha çok seviyor diye
Zirveye yapışır!
Yersiz Yurtsuz henüz ikinci haftasında zirveye oturdu.Bunun tesadüf olmadığını geçen hafta yazmıştım.İçinde töre bile olsa "züccaciye dükkanına girmiş fil gibi" davranmayan işler ödülünü çabuk alıyor...
Yersiz Yurtsuz,yalın dilinden bu hafta da kopmadı.Hikaye su gibi anlatıldı. "Aman" diyeyim."Bozmayın bu sihri".Malum henüz ikinci bölümünde zirveye oturan diziye çok alışkın değil izleyici...
Bu bölümde göze takılan ve gereksiz abartılmış duygusu veren bir iki sahne vardı.Ama ne olursa olsun,büyük fotoğrafa bakınca manzara güzeldi...
Dizide,şarkı söylemeyen bir Ferdi Tayfur izlemek hakikaten alışıldığın dışında.Ama fonda kullanılan müzikler o açığı kapatıyor...Dikkatle izler ya da dinlerseniz.Yersiz Yurtsuz'un iyi hazırlanmış karma bir türkü albümü tadında olduğunu hissedeceksiniz.
Mesut YAR
gerçektende türkü çok güzel insanın içi acıyo dinlerken ve sık sık böyle türküler duyucaz gibime geliyo buda hoşuma gidiyo bu bölüm nemrudun kızı türküsünü dinledik sunam zaten bambaşka bir türkü ilk bölümdede fincanın etrafını söylemişti amca oğlu yaptığı en yararlı iş onu sadece türkü söylerken görelim ha bide kaseti kırışı çok güzeldi:img-hyste
ne dediğimi bilmiyorum ama çıkarsa görürsün:img-hyste
köye dönerse ölüm fikrini ancak değiştirebilecek şey evlilik olur hüseyinde öğretmenle evlenirse çıkmazlarla dolu bi aşk üçgeni yaşarız 1.bölümde hüseyin ve suna sahneleri güzeldi ama ben cevahire benzeyen bu tipi ishağıda çok sevdim ilerleyen bölümlerde karar veririm artık hangisi daha çok seviyor diye
Ya çıkarsa he :img-hyste .Ne desem bilmem ki canım ya..
Şimdi Suna İshak' la evlenirse köye dönebilcek mi? O zaman töre möre ortadan kalkıyo mu? Hayır yani Ağanın verdiği bir ölüm kararıda yok ya:img-hyste Kararı verende kaldıran da bilimum ev halkı...
Bu töre nasıl bir şeydir, nedir? ne değildir? Bir tecrübem ve bilgi hazinem olmadığı için hiç bir şey diyemiyorum..
Ama son cümlende evet bende zamanla Suna yı kim hak edicek merak ediyorum.. Yalnız şu var ki şu durumda gönlüm Hüseyin den yana. Suna nın içi gidiyor Hüseyin için.. O gazetede ki resmi alıpta nasıl bast bağrına.
Dayanamam Sunam oy.
Hüseyin gelmeseyi , düşünmeseydi onu istemeyi,,istemeyip sadece çocuğu aldırmayı koysaydı kafasına bak o zaman hiç tereddütsüz İshak' ı tercih ederdim Hüseyin' e..:img-yes:
Zirveye yapışır!
Mesut YAR
İşte benim etrafımdakilere günlerdir anlatmak istediklerimi Mesut Yar abim anlatmış..Dilimizden anlayacağını biliyordum Mesut Yar abi...HP biterken bir gün bir yerlerde aynı ortak paydada buluşmak dileğiyle demişti en son. mailinde...Evet Mesut Yar abi yine buluştuk..
Yine aynı yolda yine aynı düşüncelerdeyiz....Hızır istikakımızı onunla kullandığımız için ne kadar mutlu oldum bilseniz....Herkese bu haberi okutmak lazım..Özelikle biten dizimin Forum sayfasına....İkinci bölümde böyle kendini tanıtan başka dizi yok..
Bırakın 2. bölümü haftalardır oynayıpta sesini duyuramayan nice diziler var..Yersiz Yurtsuz hepsinin içinde böyle sıyrılıp başa yerleştiyse izleyicinin dilinden anlayan senaryo ve senaryoyu güzel görüntülerle birleştiren bir yapım ekibinin emeğini unutmamak gerikiyor. Umarım hep böyle yalın dilde su gibi devam eder..:img-yes:
Ya çıkarsa he :img-hyste .Ne desem bilmem ki canım ya..
Şimdi Suna İshak' la evlenirse köye dönebilcek mi? O zaman töre möre ortadan kalkıyo mu? Hayır yani Ağanın verdiği bir ölüm kararıda yok ya:img-hyste Kararı verende kaldıran da bilimum ev halkı...
Bu töre nasıl bir şeydir, nedir? ne değildir? Bir tecrübem ve bilgi hazinem olmadığı için hiç bir şey diyemiyorum..
Ama son cümlende evet bende zamanla Suna yı kim hak edicek merak ediyorum.. Yalnız şu var ki şu durumda gönlüm Hüseyin den yana. Suna nın içi gidiyor Hüseyin için.. O gazetede ki resmi alıpta nasıl bast bağrına.
Dayanamam Sunam oy.
Hüseyin gelmeseyi , düşünmeseydi onu istemeyi,,istemeyip sadece çocuğu aldırmayı koysaydı kafasına bak o zaman hiç tereddütsüz İshak' ı tercih ederdim Hüseyin' e..:img-yes:
Yani çocuğuna sahip çıktığı için sunanın hüseyine içi gittiği için mi sevmeliyiz ben ishakın sevgisini merak ediyorum sert görünen kalbini kıranları geçmişini merak ediyorum .
Ordan bakınca hüseyin ve suna diyen biri gibi görünmüyorum ama hüseyinin şu sözü beni bu ikiliye doğru itmişti sen bir gök taşı gibi düştün içime sanırım böyleydi bu sözün üstüne ishak bişeyler söylerse bilemem perşembenin yeri yurdu belli oldu hırsız polisin bitişiyle başlaması Allahın bir lütufu olmalı aynı saatte olsalardı ne yapardım bilmiyorum y.y.tekrarlarını izlemek zorunda kalırdım reytinglerde üst sırada kim olsun isterdim acaba bu tahta hp sonra yy başka hiç kimseyi yakıştıramam ben biz kapattık belki ama yy tekrar açtı perşembe sayfamızı
Arkadaşlar yorumlarınız ,ekeldiğiniz resimler ve çalışmaalr için çok teşekkürler Elinize sağlık
http://img412.imageshack.us/img412/6578/ouck1.jpg
http://img412.imageshack.us/img412/7936/puge9.jpg
http://img257.imageshack.us/img257/2438/yuvm3.jpg
Aaa siz osunuzz timuçinin sayfasına eklediğiniz imzadan tanıdım bi imza alabilirmiyimm teşekkürler...
Gizem adın sanırım Tabii ki kullanabilirsiniz arkadaşalr Çok memnun olurum Senin çalışmalrın da çok güzel olmuş bu arada Eline sağlık
Bu gece 00.15 de Dizimizin tekrarı var izleyemeyenlere veya tekrar izlemek isteyen dostların bilgisine.
Zaten diziyi bir defa izlemek pek kesmiyor
Bu gece 00.15 de Dizimizin tekrarı var izleyemeyenlere veya tekrar izlemek isteyen dostların bilgisine.
Zaten diziyi bir defa izlemek pek kesmiyor
Sağolasın izlerim inşallah izlemeyenlerde izlerler kervanımıza katılırlar inşallah .
Şu Amca kızlarının sözlülerinin kısa olanını hiç gözüm tutmadı o sözlüsünü töre kurbanı yapmazsa bende ben değilim o tip war onda:img-cool2
Mavicinar buradasın (biliyorum başka bir yerde olmak istiyorsun ama) :img-yes: Senin çektiğin resimleri bilen biliyor ya bir kez daha gösteriyosun kendini.. Çok hoş kareler..Tablo gibi ya...Eline sağlık..:good:
Bakiyorumda Hirsiz Polis'cilerin yarisi Yersiz Yurtsuza terfi etmis durumda.. :D
Benimde katildigimi bilmenizi isterim, Hirsiz Polis'ten baska hic bi diziyi oyle uzun yorum yazmam, yazamam ama bu diziyi cok sevdim gercekten.. Once annem izlemeye basladi diye bende mecburen izlemitim ilk bolumu ama sonra gercekten cok begendim ve 2. bolumunde kacirmadim.. Cok hos bi dizi.. Ferdi Tayfurau yaslanmis gordum biraz ama olsun gencligin yasliligida var dimi.. 2. Bolumde cok guzeld, Sunanin kurtulmasi ustune ustluk babasi sayesinde kurtulmasi cok guzeldi..
En cok sevdindigim seyde basladigi gunden bu yana hep 1'inci gelen dizinin bu dizi 2. bolumunde solamasi oldu.. Gercekten tebrikler..
Umarim daha uzun sure goruruz Yersiz Yurtsuzu TVde..
Sevgiler
Ishak tan babasinin onu bekledigini gelecegini ögrenince öyle mutlu oldu ki...
Babasina duydugu sevgiyi samimi ve etkileyici bakislari ile ifade edebildi Suna ;)
http://xs514.xs.to/xs514/07146/NVE00082.png (http://xs.to)
http://xs514.xs.to/xs514/07146/NVE00083.png (http://xs.to)
2.bölümü hepsini olmasa da izledim.senaryo gerçekten çok şaşırttı beni.böyle bir şey hiç beklemiyordum.Demek Emrullah böyle bir şey planlamış.Kızı için..yersiz yurtsuz'un diğer diziler içersindeki yeri bambaşka.zaten ne kadar sevildiğini reytinglerden anlıyoruz..
maviçınar,eklediğin resimler için teşekkürler..
Ferdi Tayfur'dan böyle bir performans beklemiyordu kimse..çok önce milliyet tv ekinde Şükrü Avşar böyle bir projeden bahsetmişti.Başrol için de Ferdi Tayfur'u özellikle düşündüğünü söylemişti..çok da iyi olmuş.
İsak'ı çok sevdim ben şimdiden..Cevahir gibi kendini sevdiricek gibi görünüyor.Kimse Cevahirin yerini tutamaz tabi ama..onun yerin apayrı..
oooo bakıyorum bütün HPciler burda..ne güzel:)
dilekçemin önerisiyle bu hafta izlemeye çalıştım ama çabalarım sonuçsuz kaldı..çok kısa bir süre bakabildim..kızım doktorları izliyor, reklamlarda bile..diğer tv de eşimin ablukasında..yani elimden bir tutan olsa izlemeyi düşünüyorum..
gerçi izlediğimden de birşey anlayamadım..sanırım töre ile ilgili..aslında önyargılıyım ama şerif sezeri görünce orda dur dedim..o kadın kadar duygularını izleyiciye geçiren bir oyuncu pek nadir bulunur..onun hatrına bile bir iki bölüm izleyip öyle karar vermek gerektiğini düşünüyorum..ayrıca HPcileri görünce aklım da karışmadı değil..siz de izliyorsanız vardır bir hikmeti dostlar..
tekrarı da yayınlanmış galiba ama ben onu da kaçırdım..artık kolaj molaj verirlerse onunla idare ederim..
izleyip izlememe kararımı o zaman veririm:img-wink:
sevgiler..
HPciler basmış burayı.. Pek de iyi etmişler. Tutku, sadakat, sevgi, destek hepsi vardı sizin forumda. Eğer buraya taşırsanız Yersiz Yurtsuzun sırtı yere gelmez.
Foto ekleyen arkadaşlara teşekkür. Bizim başlığın multimedyası açıldı mı acep? Görmedim ben de. Bir zahmet mod arkadaşlarım bunu bir dikkate alırlarsa sevinirim.
arkadaslar ben bu diziyi cok sevdim cok hosuma gitti..ya agliycaktim az daha 1. bölümde..ay birde mühendis hüseyinin yasamasina cok sevindim...
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
5 NİSAN 2007 PERŞEMBE
1 YERSIZ YURTSUZ [NET] ATV 8,30 20,60
2 DOKTORLAR [NET] SHOW 7,90 20,10
3 SAGIR ODA [NET] KAND 7,40 20,20
4 PERILI KOSK (Y.S) [NET] KAND 7,10 18,00
5 BEBEGIM. [NET] ATV 5,40 16,80
6 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 4,80 16,30
7 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV
--------------------------------------------------------------------------totalde TELE - BAROMETRE
5 NİSAN 2007 PERŞEMBE
1 YERSIZ YURTSUZ [NET] ATV 8,80 21,50
2 DOKTORLAR [NET] SHOW 8,40 20,80
3 SAGIR ODA [NET] KAND 6,30 17,50
4 PERILI KOSK (Y.S) [NET] KAND 6,30 15,50
5 BEBEGIM. [NET] ATV 5,00 16,10
6 KAYBOLAN YILLAR [NET] STAR 4,90
ay cok güzel yaa bencede hak etti ama..
ya arkadaslar birsey daha merak ediyorum böyle pes pese oldu ama yaa suna kiminle ask yasiycak lütfen bana hüseyin deyin ihsak demeyin bayilicam yoksa:icon_sorr
MiSz_CaniSi ,Mavicinar, gizem_89
imza ve resimler için tskler
ya arkadaslar birsey daha merak ediyorum böyle pes pese oldu ama yaa suna kiminle ask yasiycak lütfen bana hüseyin deyin ihsak demeyin bayilicam yoksa:icon_sorr
bence suna hep hüseyini sevicek ama kavuşamıcaklar,ishak bırakmıcak sunayı
sunanın kimi seveceginden önce emrullah kızını nasıl bulacak isak aldı gitti kızı epey bir zor olacak bana kızın buluşması birde emrullahın kardeşlerini jandarma götürdügünde hüseyini kim dövdü sizmi yaptınız dediginde biri agzından biz dövdüysek oda kızını suya attı öldürdü dedi bu emrullahın başını belaya sokacak suç işledi sonuçta
MiSz_CaniSi ,Mavicinar, gizem_89
imza ve resimler için tskler
bence suna hep hüseyini sevicek ama kavuşamıcaklar,ishak bırakmıcak sunayı
bencede öyle olucak asıl bn teşekkür ederim :img-wink:
Mavicinar buradasın (biliyorum başka bir yerde olmak istiyorsun ama) :img-yes: Senin çektiğin resimleri bilen biliyor ya bir kez daha gösteriyosun kendini.. Çok hoş kareler..Tablo gibi ya...Eline sağlık..:good:
:)xkübrax da gelmişş hoşgelmişlerrr:)evet burdalarrr çok güzel yaaaa
Resimler harika ötesi sağolun arkadaşlar
calismalar cok güzel olmus...
ya arkadaslar yersiz yurtsuz calan bi sarki varya suanm degil de...yersizyurtsuz diye bi sarki galiba gülay söylüyor...nerden bula bilirim o sarkiyi....
zuhal gencer oynuyor bu dizide Onun için bakıyorum reklam aralarında :) Çok kaliteli bir oyuncudur öyle böyle diil Değerini bilin :)
Ne güzel diziymiş bu yaa. Şu an ilk defa izliyorum, ağzım açık izledim resmen. Hiç sevmem doğu dizilerini halbuki.
3.bölüm fragmanı az önce yayınladı. sanırım dizinin adı neden yersiz yurtsuz olduğu bu bölümde anlıcak herkes:) emrullah ve ailesi dışarda kalıyolar sersefil halde ishakla suna ordan oraya kaçıyolar.mültecilerle beraber tırla kaçıyolar yanılmıyosam. çok karışık bi bölüm olucak galiba heyecanlandım şimdiden:)
Ne güzel diziymiş bu yaa. Şu an ilk defa izliyorum, ağzım açık izledim resmen. Hiç sevmem doğu dizilerini halbuki.
İzle arkadaşım bu bambaşka sende katıl aramızaa
arkadaşlar yeni fragmanı gördünüz mü???:good:
fragmanda hüseyin yoktu ishaksa can alıcı sahnelerle vardı ama çok karşık bir fragmandı nurgülün gördüğü kim sunayı mı gördüde bağırdı
oncelıkle herkese selam ılk yazım olucak buraya bırkac bısey soylemek ıstedım dıger ılk olarak konusulan yazıları okudum hepsı olmasada daha dızı baslamadan yapılan yorumlara hıtaben
ben yıllardır bıferdı tayfur dınleyenı olarak ılk baslarda ratınglerın ne olacagı konusunda yapaılan konusmalara gercekten guluyorum benım hıc mı hıc bu konuda kaygım olmadı ve hıcte sasırmadım bu hafta 1. olmasında bu dızı zaten yıllardır konusulan bır yapımdır ferdı babamız ıcın hemen 1 sende olusmus bır olgu degıldır bırkere sunu soylemek ısterım kı bu etkıyı yanı en buytuk etkıyı ferdı tayfur sevenlerı vermektedır cok merak edenler varsakı ferdı tayfur hakkında bır arastırmaya gırebılırler bır yazıdada arabesk dızısı olarak gorulup kısılerın kaygı ıcınde olması ortaya konmus bu ılk degıldır kı bır ferdı tayfur olarak 70 li yıllarda byuk sukse yapan ''derbeder'' fılmı gıse olarak o donem ıcınde ve ızleyıcı olarak + sınemada aylarca tekrar tekrar ızlenme olarak rekor kırmıstır sunu ozellıkle belırtmek ısterımkı derbeder fılmı ay olarak gosterımde rekor hala derbeder dir bazı bılgılerıde ben soylemek ısterım zaten fılm tabıkı dıger kısılerde varolmustur dızıde ama en buyuk gercek sudur kı bu dızı ferdı tayfur uzerıne kurulmustur ve zaten hayran kıtlesı buyuk oranlarda olan babamız ıcın ratıng yapması cok normaldır ben bunları yıllardır yasadım ferdı tayfur ısmı herzaman buyuk kıtlelerı arkasından kosturmustur yurtdısında yasayan gurbetcılerımız yıllar sonra kamera karsısına gecen yıllarıdr sevdgı sanatcıyı tv de gormek ıcın can atmıslardır daha dızının ılk ısmını duygum anda suan olanları zaten bır ferdı tayfur sevenı gormustur ve hıcte sasırmamıstırlar saygılarımla baran ''yolcusuz yolların ferdı tayfursuz hayatın anlamı olmaz''
Evet az önce ilk defa oturup adam akıllı izleme şansına sahip oldum..
Ancak ilk bölümü izlemediğim için hala kopukluk yaşıyorum..aslında araya zırt pırt giren reklamlar olmadan izlemek çok keyifliydi..
Yine de ilk bölümü de izleyip yorum yapmak istiyorum..teknoloji meleklerimizin katkılarını bekleriz artık:img-wink:
3. bölümle birlikte seyircinin konuya daha fazla bağlanacağını sanıyorum..gerçi yeni diziler hep hızlı ilerler ilk başta..umarım konu durağanlaşmaz..
tam anlamıyla töre dizisi olmadığından emin olmak için gelecek bölümü merakla bekliyorum..
slmm ben yeni katildim dizifilme, neyse bence bu film supeeerr,ama insallah sila gibi sonradan bozmazlar filmi yazik olur..Ilk bolumde resmen aglamistim,basarilarinin dewamini dilerim
Dün gece uyku tutmadı,kanalları değiştirken bu dizinin tekrarına rastladım Ve çok beğendim.
Çekimler harika,oyunculuklar çok güzel..İlk bölümünü kaçırdığım için pişman oldum..
Dizi bittiğinde tv ye bakakaldım.Devam etseydi sabaha kadar izlerdim.Çok sürükleyici bir dizi ..:img-wink:
forgetmenot
08-04-07, 15:25
Bana da İshak'la Suna başka tarafa,Ferdi Tayfur ve ailesi başka tarafa savrulacaklar gibi geliyor.Anayla baba yavrularının yaşadığını öğrenecekler ama araya aksilikler girecek kavuşamayacaklar gibi düşünüyorum.Ayrıca yengenin evlilik meraklısı kızları nişanlılarıyla fazla sıkı fıkılar.Evlilik öncesi birinden birinin başına bir namus kazası(!)gelmesin de!Damatlar'dan adını bilmiyorum ama çok karakteristik yüze(somurtgan suratlı,zikzak kaşlı) sahip olan birisi var hani 'tiyatro yapma' diyen, 'o' bana pek 'sağlam pabuç' gibi gelmedi.Öteki damat daha merhamet sahibi sanki.Bu arada diğer yenge çok pasif.O ne zaman ve ne sebeple patlayacak(veya patlayacak mı?) çok merak ediyorum.Suna'ya aşık olan amca oğlu,çok kara sevdalı,İshak'la Suna'yı bulursa İshak'ı bir hamlede harcar.İshak'ın hikayesi konusunda da düşündüm.Büyük olasılıkla 'parasızlık' yüzünden geçmişte hırpalanmış,acı çekmiş birisi.Bir de eğitimli birisi olduğunu düşünüyorum.Bakalım hayırlısı.Dizimiz zirvede oldukca,rating kaygısı olmadan mutlu mesut seyrederiz.Artık dizimiz yeteri kadar da tanınıyor.Gözyaşı Çetesi'nden sonra bu kadar mutluluk, insana inandırıcı,gerçekmiş gibi gelmiyor.Oyuncularımız,atmosfer,hepsi müthiş.Gerisi senaristimizin hünerine kalıyor.Ona da şüphe yok zaten!
duyki imzalarin cok güze olmus...
ya ben neden göremedim fragmani bütün gün nerdeyse atv acikti yaa..bendekide sansmi
ya bence filmin adi yersiz yurtsuz cünkü ferdi tayfur hep kizini bulmak icin gezicek sunada kacicak veya baska bisey olucak...
ya birsey daha suna kiminle ask yasiycak yaa hüseyin deyin bana ne olursunuz...:sad53:
İnşallah reytingleri yüksek olurda, bu iş tutar güzel bir konusu var. Umarım yazında devam eder. Çünkü sezonun kapanmasına fazla bir süre kalmadı...
gkn_delisi
08-04-07, 23:51
Diziyi tekrarlarından takip etmekteyim güzel bi dizi bundan sonrada takip etmeye çalışacagım sürükleyici bi konusu var reytingleri de çok iyi inşallah tutar ve devam eder :img-in_lo
Ya arkada$lar neden hemen sunayi ishaka yaki$tirdiniz .. Ben kabullenemem ki !
Ya huseyin ne olucak ?! Yine mi bir imkansiz / kavu$ulamayan 2 insanin a$ki .. Ben yine kahir olucagim ya offf :img-help: Bu arada rayting kaygisi falan bizde yok ama tekrarlari durmadan verilmeli cunku daha cok izleyici elde edebilirler ornegin benim gibi bir izleyici ! :good:
Arkadaşım, seninle aynı fikirdeyim. Hüseyin ne olacak? İshak araya girmesin. Suna ile Hüseyin eninde sonunda kavuşsunlar.
forgetmenot
09-04-07, 06:22
Biraz muhalefet yapayım,sayfalara hız kazandıralım!Hüseyin yaşadığı yeri ve şartları bilmiyormuş gibi,doktor bey de onu uyardığı halde,zamanında kızı istemeye gidemedi.Balkonda oturup neyi düşündü acaba?Orası büyük şehir miydi,kız hamileydi Hüseyin daha ne düşündü?Bence çok pasif kaldı.Evet şimdi uyandığında Suna(m) dedi ama kaç para?Suna şu an kaçıyor,büyük korku içinde,bebeğini de kaybetti.Hali çok acıklı!Ayrıca Suna'nın Hüseyin'e aşkı çok bilinçsizdi,aniden gelişti.Arzuları Suna'nın aklını kullanmasına engel oldu ama eğer İshak'la aralarında birşey gelişecekse,bence Suna açısından bu 'sevgi' olacaktır(İshak'ınki çıkardığı 'inci' tadında 'Aşk' bunu çok iyi biliyoruz!)Yavaş yavaş ,emek vererek,gerekirse acı çekerek gelişecek bir sevgi olacak.Gerçi Suna,'benim cahilliğim seni sıkmasın' diyerek zamanında Hüseyin'i de uyardı.Yani diyeceğim,akıl kullanma faktörü,Suna'da her vakit sağlamdı.
rhetbutler
09-04-07, 09:44
Çok istememe rağmen 2.bölümün tekrarını izleyemedim.Neyse ki arkadaşlar malum siteye hem bölümü hem de 3.bölüm fragmanını eklemişler.Sağolsunlar.
3.bölüm pek bi karşıyor ortalık.Suna ne diye eve gidiyor anlamadım.Ne güzel ölmüş biliyor herkes onu.Ailesinin durumu bildiğini de biliyor.Şimdi eve gidip yine aynı şeyleri yaşamak neden Suna? İshak gidip bi baksaydı eve.Şimdi İshak ordan nasıl çıkarıcak Suna'yı?Gerçi evde şimdilik sadece kadınlar var.Amcaoğlu da kaçak.Onlar görmese bile Nurgül yumurtlayacak.Ya da anlaşma yaparlar öğretmenle aralarında sır olarak kalır.Herkes çıkarı için saklar bu durumu.Öğretmen, Hüseyin öğrenirse Suna'yı bulmak istiyeceği , bir şansı olmayacak diye.Nurgül'ün bunu saklaması pek mümkün olmasada belki kızları için saklar.
Emrullah ve ailesi hep böyle yollarda mı sürüdürücek hayatlarını?Perişan oldular.
Bölüm fotolarını ekleyen, özel çalışma yapan arkadaşlara teşekkürler.
3.BÖLÜM fragmanını şimdi izledim şöyle dura dura baka baka,,
Karışık frağman, Daha ilk sahneden Emrullah ın aileyi peşine takıp Suna yı bulmak için bu yollarda geçecek zamanlarını, bu zamanlarda başlarına daha ne türlü olaylar geleceğinin haberlerini veriyordu.
"Çocuğumu buluncaya değin hiçbirşey duymayacağım. yürüyün" sözleri de bunun bir nevi yemin babında söylendiğinin ve bu izde daha yürünecek çok yollar olduğunun sinyalerini veriyordu. Öyle olaylar ki daha bu bölümde başladı bile perişanlıklar..
"Ulan(çok pardon replik bu) nerdesin şerefsiz kızımın altınlarını sana verdim" diyorken Emrullah bunu dalgıç için söylemiyor .. Heralde şöförle anlaşma yaptılar.. Altınları ona verip o minübüsle diyar diyar gezmeyi planlıyordu Suna yı bulmak için.İyi de Emrullah en başta ki gibi altınları küçük küçük verip de adamı bağlasaydın ya peşine bak şimdi şöför yapmış yapacağını almış altınları onları orta yerde bırakmış kaçmış,,, Sarılıp sarmalanıp duvar diplerinde oturmaları da çeresizliklerinden.. Altınlar gitti. Kalacak yer yok, gidecek araba yok..
İşte bu çaresizlikte bu yalnızlıkta Emrullah yüreğinden geçeni gerçeği söylemek istiyor tüm aileye..
"Ben istedim ki kimse incinmeden bitsin. öyle bir şey düşüneyim ki mahşere kadar kimsenin aklına gelmesin"
(Söylemeden geçmeyeyim F.T. da öyle bir söylüyor ki bu sözleri insan etkilenmiyor değil diken diken oluyor her yanım her dinlediğimde...)
Ama durum sandığı gibi gelişmediği gibi Suna nın peşine düşüp çaresizlğine çaresizlik ekliyor..Her izde Suna için ayrı bir yol düşünecekler.Hep Suna önde onlar arkada olacaklar öyle ki Meryem annenin Suna ya ait bulduğu şey de artık iz üstünde iz ararlar. :img-yes:
Oyuncuysanız UĞur Yücel tokadı yemek faydalıdır (ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞ )
‘Beyaz Gelincik’ dizisinde Melih karakterini canlandıran Sinan Albayrak, tiyatroyu Rutkay Aziz, Altan Erkekli gibi isimlerden öğrenmiş. Albayrak sinemada ise Uğur Yücel ve Yavuz Turgul’un çok önemli öğretmenler olduğunu söylüyor
Beyaz Gelincik dizisinde öne çıkan isimlerden biri de Ömer Aslanbaş’ın en yakın arkadaşı Melih’i canlandıran Sinan Albayrak. Daha önce ‘Karanlıkta Koşanlar’, ‘Kurtlar Vadisi’ ve ‘Omuz Omuza’ gibi dizilerde izleyicinin karşısına çıkan Albayrak’ın hayallerinden biri de kendi tiyatrosunu kurmak
Herkes sizi ‘Beyaz Gelincik’teki Melih karakteriyle tanıdı. Peki daha öncesinde neler vardı?
1973 Almanya doğumluyum ancak Kafkas kökenliyim. D