Tüm Versiyonu Göster : Sevda Tepesi

aliyeaynalar
21-06-05, 12:44
Haziran ayı içerisinde ATV' de yayınlanacak olan SEVDA TEPESİ adlı televizyon dizisinin yapımını Pastel Film üstlendi. Dizide başlıca rolleri; Aydan Burhan, Gökhan Arsoy, Dursun Ali Sarıoğlu, Yalçın Menteş, Tuluğ Çizgen, Levent İnanır, Özge Günaydın, Okan Karacan, Atilla Taş, Esra Balamir, Şenol İpek, Nihat Nikerel, Cengiz Küçükayvaz, Hülya Şen, Mehtap Ar ve Tanju Tuncel paylaşmaktadır.

Dizi türkan sorayla bulut aras ve sener senin oynadigi efsane film sultandan uyarlanmistir.

Semtin şaşasından uzak şirin bir mahallede, unutulmaya yüz tutmuş değerlerin, dostlukların, komşulukların paylaşıldığı ve hala en derin sevdaların yaşandığı yer burası, burası Sevda Tepesi yüreğinde geçmişin sevda hüzünleri taşıyan aşk ateşiyle yanan sevginin sıcaklığı yüreklerden dolup taşan Sevda Tepesi' ne bir gün mutlaka sizinde yolunuz düşsün.

dizide türkan sorayin sultan roünü -aydan burhan
bulut arasin oynadigi kemal rolünü -Gökhan Arsoy
Şener Şenin rolü Bakkal Bahtiyari - cengiz küçükayvaz
Adile nasitin rolünüde Tuluğ Çizgen oynuyormus

ayse
23-06-05, 11:27
SEVDA TEPESİ
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/sevdatepesi1.jpg
Yapım: Pastel Film
Yönetmen: Oğuz Yalçın
Senaryo: İnci Uluçay
Oyuncular: Aydan Burhan, Gökhan Arsoy, Dursun Ali Sarıoğlu,
Yalçın Menteş , Tuluğ Çizgen, Levent İnanır, Tanju Tunçel, Mehtap Ar, Nihat Nikerel, Cengiz Küçükayvaz, Veysel Diker, Deniz Oral, Okan Karacan, Funda Oskay, Umut Oğuz, Mustafa Turan, Esra Balamir, Özge Günaydın, Melahat Özekit, İncilay Şahin, Hülya Şen, Şenol İpek, Şebnem Kasapoğlu, Harun Bal, Uğurtan Sayıner, Kaan Meral, Berke Bal, Naz Öngen

atv’de yepyeni bir dizi daha başlıyor. Ünlü kadrosu, renkli karakterleriyle tiryakilik yaratacak “SEVDA TEPESİ”, İstanbul’un varoşlarından birinde yaşayan dar gelirli insanların öyküsünü anlatan sıcacık bir mahalle dizisi.
Hikaye, İstanbul’un kıyısındaki semtlerden birinde geçer. Sırtını plazalara dayamış bu mahalle, dostluk, komşuluk, dayanışma ve paylaşma gibi değerlerinin hala kaybolmadığı bir gecekondu mahallesidir. Zaman zaman sakinleri arasında kavgalar, anlaşmazlıklar, çekememezlik ve dedikodu hat safhalara çıksa da, yeri geldiğinde bir bütün oluverirler. Deli Cevriye’si, Bekçi Rezzak’ı, Bıçkın Delikanlı Cesur’u, Dağlı Deli Bayram’ı, ne yüzü gülmüş, ne baharı yaşamış güzeller güzeli Gülbahar’ı ile sıcacık insanları olan, dertlerin birlikte yaşandığı, kederlerin paylaşıldığı, ağlamayı da gülmeyi de bilen, yaşamın ta içinden insanların yaşadığı bir mahalledir burası. Büyük umutlarla kocası ve üç çocuğu ile İstanbul’a gelen Gülbahar, burada daha iyi bir yaşama kavuşmayı beklerken kocasını kaybetmiş, koca şehirde üç çocuğu ile bir başına kalmış, yaşam mücadelesi omuzlarına binmiştir. Gittiği gündelik işler, kendi evinin işleri ve çocuklarından başını kaşıyacak vakit bulamaz. Birgün, tüm bu yaşam savaşı içinde o güne kadar hiç tatmadığı bir duygunun içine düşer:AŞK! Semtin bıçkın, çapkın, eve avuca sığmaz delikanlısı Cesur’a aşık olmuştur.

Unutulmaya yüztutmuş değerlerin, dostlukların, komşulukların paylaşıldığı, hala en derin sevdaların yaşandığı “SEVDA TEPESİ”, güçlü kadrosu, renkli karakterleri, sıcak öyküleriyle kısa sürede herkesi saracak, tiryakilik yaratacak.

“SEVDA TEPESİ”nin 1. bölüm özeti:

Bir gece kestirme yoldan evine giden Cesur ( Gökhan Arsoy ) türkü söyleyen bir kadının sesi duyar. Sessiz, karanlık geceye düşen ses duygulu ve hüzünlüdür. Cesur bu sesin sahibini merak eder. Sesin geldiği eve doğru yürür. Perdeleri açık olan mutfak camından Gülbaha’ı görür. Gülbahar ( Aydan Burhan ) üstünde siyah jarse geceliği gecenin bir vakti izlendiğinden habersiz türküsünü söyleyerek bulaşık yıkamaktadır. Her gün minibüs durağında gördüğü fazlaca da dikkatini çekmeyen Gülbahar, o geceden sonra Cesur’un aklına düşer. O gece Sevda Tepesi’nin en güzel, en duygulu, en fırtınalı ve en eğlenceli aşkına adım atılan gecedir.

“SEVDA TEPESİ”nde kim kimdir?

AYDAN BURHAN : GÜLBAHAR
GÖKHAN ARSOY : CESUR
DURSUN ALİ SARIOĞLU : HACI
YALÇIN MENTEŞ : KOMİSER NECMİ
TULUĞ ÇİZGEN : KUAFÖR AYSEL
LEVENT İNANIR : DAĞLI BAYRAM
TANJU TUNÇEL : BORAZAN AYŞE
MEHTAP AR : DELİ CEVRİYE
NİHAT NİKEREL : TAHİR
CENGİZ KÜÇÜKAYVAZ : BAKKAL MÜLAYİM
VEYSEL DİKER : BEKÇİ REZZAK
DENİZ ORAL : DURDU
OKAN KARACAN : ADEM
FUNDA OSKAY : ŞÜKRAN
UMUT OĞUZ : EKÜRİ AHMET
MUSTAFA TURAN : SALAK SALİH
ESRA BALAMİR : ŞUH LEYLA
ÖZGE GÜNAYDIN : HAYAL
MELAHAT ÖZEKİT : SELMA
İNCİLAY ŞAHİN : PEMBE
HÜLYA ŞEN : NERİMAN
ŞENOL İPEK : ARTİZ SELİM
ŞEBNEM KASAPOĞLU : SONGÜL
HARUN BAL : REMZİ
MİNE GONCA ÇOBAN : NAZLI
UĞURTAN SAYINER : MIGIR
KAAN MERAL : TARIK
BERKE BAL : YUNUS
NAZ ÖNGEN : NAZ
SERAY NALKIRAN :GÖKÇE
http://www.atv.com.tr/vizyon.atv?forward=yapim&yapim=sevdatepesi

Event
23-06-05, 23:02
Açıkçası ben oldum olası eski türk filmleri uyarlamalarının başarılı olamayacağını iddia ettim. Bu dizi için de fikirlerim aynı.

Sultan gibi bence kült bir filmi uyarladığınız zaman ister istemez insan oyuncuları karşılaştırıyor. Bence ne Cengiz bir Şener Şen olabilir ne de Aydan Burhan bir Türkan Şoray.

Gökhan Arsoy'u her gördüğümde aklıma Bulut Aras geldiği gibi bekçi rolünü gördükçe aklıma Ilyas Salman geliyor. O zamanki sıcaklık, o zamanki kalite bence tutturulmaz ve ne yaparsanız yapın mutlaka orjinal Sultan'ın altında kalacaktır yapılan iş.

Tutar mı ? Bilinmez. Ben cennet mahallesi için de, Hababam Sınıfı için de aynı şeyi düşünüyordum ama iş yaptı. O yüzden, bekleyelim görelim.

pırıl
25-06-05, 17:18
Evet Sultanın kopyası .Türkan Şoray,Adile Naşit ya da şener Şen yok belki ama bu dizide çok sıcak geldi bana sizi bilmem ama ben izleyeceğim

istanbulspence
26-06-05, 16:48
ilk bölümü izledim tesadüfen eğer oturturlarsa dizi sınırlı ama belli bir izleyici kitlesi elde eder yaz aylarında bence

pinkzone
26-06-05, 17:07
Evet Sultanın kopyası .Türkan Şoray,Adile Naşit ya da şener Şen yok belki ama bu dizide çok sıcak geldi bana sizi bilmem ama ben izleyeceğim

o filmin kopyası bile olmaz... Katılıyorum izlemem.. hele bunu bugünlere uygulunca çok komik oluyoo

umuttaciri
27-06-05, 13:35
Kadrosu tiyatro kökenli bir kadro ve çok güzel bence dizide fena degil bir cok diziden daha güzel ve kaliteli ama fazla uzun ömürlü olmaz en fazla 13 bölüm oynar ondan sonra biter.

pinkzone
28-06-05, 12:35
http://www.e-kolay.net/tvguide/images/atv/sevda1.jpg

umuttaciri
01-07-05, 08:12
2. Bölümde çok güzeldi bu dizisi tutacak gibi ama fazla uzatip insanlari bunaltmazlar insallah Aydan Burhan güzel bir dönüs yapti

elifile
02-07-05, 10:50
Oyuncularını beğendim ama dizi aynen bir türk filmi olan "sultan"ın kopyası. Yinede fena değil.

01987
08-07-05, 10:22
ben dün izledim ve diğer bölümlerini izlemediğime bin pişman oldum.sultan filminden esinlenilmiş.oyuncu kalitesi çok güzel.bu dizi inşallah tutarda bende devamlı izleyebilirim.

_butterfly_
17-07-05, 10:31
çk sıcak ve güzell bi dizii... her ne kadar sultan filminden esinlenipp yazılmışş olsadaa izlemeye dewam edeceğmm kesinn ;)

Semanur_66
18-07-05, 13:21
Bu dizimi guzel ayni muhallenin muhtarlari sanki kopyalanmis gibi...

Ayy delli olcam bu dizinin bille fotoraflari var atesli topraklarin yok aaah

pinkzone
20-07-05, 16:51
“SEVDA TEPESİ”nin 4. bölüm özeti:

Yedi tepeli şehrin kıyısında bir mahalledir SEVDA TEPESİ... Delisi, akıllısı, bıçkın delikanlısı, güzel kadınları , kederleri ve sevinçleriyle; dertlerin kederlerin paylaşıldığı, dostluğun, komşuluğun hala en derin duyguların yaşandığı ; gülmeyi de ağlamayı da bilen insanların dünyası....
Mülayim hafızasını kaybeder. Komiser Necmi aldığı alkolün de etkisiyle dünür olmayı kabul eder ve düğün hazırlıkları başlar. Ama alkolün etkisi geçtiğinde komiser yine fikrini değiştirir. Vahdettin çapkınlıklarına devam etmektedir fakat karısı artık ondan şüphelenmeye başlamaktadır.

_butterfly_
23-07-05, 17:50
galiba kaldırılacak olan dizilerden biri de sevda tepesii reytingler bunuu gösteriooo :(

22 TEMMUZ 2005 CUMA
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 AH KALBIM (FINAL) [NET] SHOW 4,90 20,70
.
.
18 SEVDA TEPESI [NET] ATV 2,20 10,30

HEDEF KİTLE : A/B
1 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 4,80 34,20
.
.
21 SEVDA TEPESI [NET] ATV 1,80 9,80

ECE...:)
24-07-05, 12:04
galiba kaldırılacak olan dizilerden biri de sevda tepesii reytingler bunuu gösteriooo :(

22 TEMMUZ 2005 CUMA
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 AH KALBIM (FINAL) [NET] SHOW 4,90 20,70
.
.
18 SEVDA TEPESI [NET] ATV 2,20 10,30

HEDEF KİTLE : A/B
1 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 4,80 34,20
.
.
21 SEVDA TEPESI [NET] ATV 1,80 9,80

bencede zaten iğrenç bi dizi bu gökhan arsoy oraya hiç yakışmıyor,partneriyle de hiç uyuşmuyo zaten bir an önce kaldırılsın bu dizi

01987
25-07-05, 08:28
kesinlikle kaldırılmasın ben severek izliyorum bu diziyi çok sıcak bir dizi yayından kalkarsa gerçekten çok üzülürüm.

irem-e
29-07-05, 12:58
ben hic seyretmedim ama soylemeden edemiycem temmuz basinda kac tane yaz dizisi basladi iclerinden sadece EK ve Ask Oyunu tutunabildi hepsi patir patir dokuluyo valla dizilerin ben anlamadim hic bu isi basaldiniz bari agustos sonuna kadar gosterilsin
Hele atv de baslayan butun yaz dizileri kaldirildi...

BeatriZ
10-08-05, 22:05
Dizileri tanıtmak için müthiş bir efor harcayan ekiplerin, yayından kaldırırkenki tavırları ne kadar da silik olabiliyor. İzlemediğim onlarca dizinin tanıtımlarındaki replikler henüz kulağımda çınlarken birkaç hafta sonra yayından kaldırıldıklarını öğrenmek gerçekten ilginç. Absürd metinlere ilgim de yaşadığım ülkeden kaynaklanıyor olsa gerek. Şimdi, ciddileşmek gerekirse, -ki artık komik olduğunu düşünüyorum medyanın içinde bulunduğu durumun- soruyorum, "Burada neler oluyor?" Herkes aklını mı kaçırdı, evet bu işin çok da dışında sayılmam, sistemi az çok biliyorum, dizilerin,yapımların deneme sürelerinden de haberdarım. Karla motive olan bir sistemde kurum olarak kazançları ön planda tutmanız da anlaşılabilir bir "tercih". (Ben aynı kanıda değilim ama.) Ama dizileri yayından kaldırırken hasbel kader izleyen birkaç "bin" insan olabileceğini düşünmek bu kadar mı zor? Bu diziyi izliyor muydum? Hayır. En fazla iki bölümüne gözüm takılmıştır. Ama bugün internette gezinirken gördüm ki izleyen insanlar varmış. Sizin kanalınızın websitesinde bulunmayan içerik materyallerini hazırlayan "fan"lar gördüm. Bence en azından bu insanlara saygı belirtisi olarak bir açıklama getirilmeliydi.Getirilmeli... Eskiden olsa çok daha "Ateşli" bir tepki verirdim ama şimdi tüm bunlar bana abesle iştigal gibi geliyor zira zaten zekayı yadsıyan ürünlerin üzerinden kişilik haklarımızı savunmaya çalışıyoruz.
İyi çalışmalar.
not: Talihsizlik eseri erken bitirilen dizilerin son bölümleri deneysel senaryo dalında takdire şayan örnekler sunuyor, :) özellikle böyle durumlarda önceden haberdar edilirsek çok daha mesut seyirciler olacağız.

sevgi86
15-04-06, 11:52
ya yazık oldu ben de izliyordum mahallenin muhtarları ndaki fadime de oynuyordu
çok severim kendisini
ama konusu bir yaz dizisi için bile iddiasızdı

EkmekveSarap
02-10-06, 10:13
dizinin müziklerini yasar kurt yapıyordu ilginç doğrusu yasar kurt ve dizi müziği yapmak

onur29
03-10-06, 16:46
ben bi kaç kezizlemiştim sıcak hoş bi diziydi ama iddiasızdı zaten 13 bölümolarak çekilmişti 5 bölümde kaldı yazıık oldu

Freddie
09-06-07, 19:15
Peki 13 bölümün tamamı çekilmiş miydi

Demek müzikler yaşar kurtundu Ben de şaşırdım

Bu diziyi annem izlerdi Ben hiç izlemedim tek hatırladığım sahne kırmızı ışıkta duran iki arabadan birinde aydan burhan diğerinde gökhan arsoy vardı ve ilk kez bakışıyorlardı :)

onur29
18-06-07, 19:36
Aydan burhan (Mahallenin muhtarlarındaki fadime) ve Gökhan arsoy oynamıştı.

cengiz küçükayvaz
levent inanır
mehtap ar

gibi oyuncularda vardı. ben izlemiştim. Güzel bi diziydi. Sıcak ve samimi bi dizyidi. Ama Aydan burhan olmasa daha iyi olurdu. Zaten 5. bölümde kalktı.

hozcan
26-06-08, 08:48
ilk bölümünden izledim güzel sıcak bir diziydi
oyuncularınıda beğenmiştim ama dizi ne yazıkki
fazla tutulmadı ve yayından kalktı gökhan arsoyu son izlediğim diziydi :img-wink: