PDA

Tüm Versiyonu Göster : Ateşli Topraklar

Sayfalar : 1 [2]

michelle
26-07-05, 15:56
6. ve Son Bölüm Basın Bülteni

ALEV ÇIKMAZDA!

Belkıs silahını Doğan’a doğrultmuştur. Tetiği çekmeye hazır. Doğan, ani bir hareketle silahı elinden almak için Belkısın üzerine atlar. Kısa bir boğuşma... Silah patlar.. Ve Doğan vurulur!
Herkes şoktadır. Alev sevdiği adamın üzerine kapaklanır. Kendini bitirinceye kadar haykırır, ağlar... Doğan ölmemiş, yaralanmıştır. Doktor eve gelir, Doğan, evde tedaviye alınır. Alevin “hastaneye götürelim itirazları cevap bulmaz. Celal Efendi kesin tavrını koyar: “Bu ailenin mahremiyeti vardır. Hastanelere kadar dedikoduların yayılmasını istemez.
Ama Alev- Doğan dedikodusu çoktan ayyuka çıkmıştır zaten. En son anne – baba duyar. Katip öfkeden kudurur. Ancak Alemdar onu sakinleştirip, bu durumun onlar içir ne kadar büyük bir kazanç olabileceğini anlatır Katibe..
Çiftlikte Doğan, Alev’in ellerinde hızla iyileşmekte, Belkıs ise Celal ve Hediye’nin evinde gizlenmektedir. Belkıs’ın hayatı bir anda değişmiş, bildiği, güvendiği her şey tuzla buz olmuştur. Yıllarca köle gibi aşık olduğu Doğan’ın yanında artık hiç mi hiç kıymeti yoktur.
O yılan kız geldiğinden beri herkesin hayatı alt üst olmuştur zaten.
Belkıs oyunu kaybetmiştir. Ama içinde gittikçe büyüyen umutsuzluk ona her an yeni çılgınlıklar yaptırabilir.
Doğan’ın iyileşme sürecinde Alev onun hep baş ucundadır. Bu kez gerçekten büyük bir kaybetme korkusuyla, Doğanı kendi elleriyle beslemekte, bir dediğini iki etmemektedir. Tek bir şey hariç: Doğanın tüm arzulu bakışlarını, dokunuşlarını cevapsız bırakır. Belkıs gibi olmaya hiç niyeti yoktur. Doğan Bey nikahı basmadan, uzaktan seveceklerdir birbirlerini.
Ayvaz, Doğa Bey iyileşince gelir çiftliğe. Alev’in artık onun nikahlı karısı olmadığını ve Doğan Beyle ilişkisini öğrenmesi onun için büyük bir yıkım olur. İlk kez amcasına karşı gelir, çiftlikten kovulur.
Alev çiftlikte yerini iyice sağlamlaştırmışken bir tesadüf, genç kadının hayatını yeniden değiştirecek, Alev Doğan’ın durdurulamaz öfkesinin hedefi haline gelecektir. .
Çakıroğlu çiftliğinde olaylar sürerken, Soytepe çiftliğinde de işler hayli karışıktır. Meryem ve Suat arasında büyüyen kavga, beklenmedik bir sona doğru hızla ilerlemektedir.

LordOfTrance
26-07-05, 16:10
6. ve Son Bölüm Basın Bülteni

ALEV ÇIKMAZDA!

Belkıs silahını Doğan’a doğrultmuştur. Tetiği çekmeye hazır. Doğan, ani bir hareketle silahı elinden almak için Belkısın üzerine atlar. Kısa bir boğuşma... Silah patlar.. Ve Doğan vurulur!
Herkes şoktadır. Alev sevdiği adamın üzerine kapaklanır. Kendini bitirinceye kadar haykırır, ağlar... Doğan ölmemiş, yaralanmıştır. Doktor eve gelir, Doğan, evde tedaviye alınır. Alevin “hastaneye götürelim itirazları cevap bulmaz. Celal Efendi kesin tavrını koyar: “Bu ailenin mahremiyeti vardır. Hastanelere kadar dedikoduların yayılmasını istemez.
Ama Alev- Doğan dedikodusu çoktan ayyuka çıkmıştır zaten. En son anne – baba duyar. Katip öfkeden kudurur. Ancak Alemdar onu sakinleştirip, bu durumun onlar içir ne kadar büyük bir kazanç olabileceğini anlatır Katibe..
Çiftlikte Doğan, Alev’in ellerinde hızla iyileşmekte, Belkıs ise Celal ve Hediye’nin evinde gizlenmektedir. Belkıs’ın hayatı bir anda değişmiş, bildiği, güvendiği her şey tuzla buz olmuştur. Yıllarca köle gibi aşık olduğu Doğan’ın yanında artık hiç mi hiç kıymeti yoktur.
O yılan kız geldiğinden beri herkesin hayatı alt üst olmuştur zaten.
Belkıs oyunu kaybetmiştir. Ama içinde gittikçe büyüyen umutsuzluk ona her an yeni çılgınlıklar yaptırabilir.
Doğan’ın iyileşme sürecinde Alev onun hep baş ucundadır. Bu kez gerçekten büyük bir kaybetme korkusuyla, Doğanı kendi elleriyle beslemekte, bir dediğini iki etmemektedir. Tek bir şey hariç: Doğanın tüm arzulu bakışlarını, dokunuşlarını cevapsız bırakır. Belkıs gibi olmaya hiç niyeti yoktur. Doğan Bey nikahı basmadan, uzaktan seveceklerdir birbirlerini.
Ayvaz, Doğa Bey iyileşince gelir çiftliğe. Alev’in artık onun nikahlı karısı olmadığını ve Doğan Beyle ilişkisini öğrenmesi onun için büyük bir yıkım olur. İlk kez amcasına karşı gelir, çiftlikten kovulur.
Alev çiftlikte yerini iyice sağlamlaştırmışken bir tesadüf, genç kadının hayatını yeniden değiştirecek, Alev Doğan’ın durdurulamaz öfkesinin hedefi haline gelecektir. .
Çakıroğlu çiftliğinde olaylar sürerken, Soytepe çiftliğinde de işler hayli karışıktır. Meryem ve Suat arasında büyüyen kavga, beklenmedik bir sona doğru hızla ilerlemektedir.

sen aşmışsın :) bitane de sen dizi senaryosu yaz bari burda sana bir dizi çekeriz :P

michelle
26-07-05, 16:49
Ne demek istediğini tam olarak anlamadım LordOfTrance ama bu bülten Dizifilm'e ATV tarafından gönderilmiştir.Uydurma değildir.

LordOfTrance
26-07-05, 16:59
Ne demek istediğini tam olarak anlamadım LordOfTrance ama bu bülten Dizifilm'e ATV tarafından gönderilmiştir.Uydurma değildir.

anlasaydın şaşardım zaten.o kadar ciddi yazıyosunki sana aşmışsın diyorum.bak bakalım yukarı oralarda "uydurma" diye bir kelime varmı? bana kalırsa moderator kimliğini değiştir ve biraz espri anlayışını benimse.sana tavsiye moderator : Super Kör Moderator :) tabi ben eminimki bu yazıyı sileceksin

michelle
26-07-05, 17:06
anlasaydın şaşardım zaten.o kadar ciddi yazıyosunki sana aşmışsın diyorum.bak bakalım yukarı oralarda "uydurma" diye bir kelime varmı? bana kalırsa moderator kimliğini değiştir ve biraz espri anlayışını benimse.sana tavsiye moderator : Super Kör Moderator :) tabi ben eminimki bu yazıyı sileceksin

Espirili yazılara herzaman gülerim tabii espiri özelliği taşıyorsa... :D

michelle
26-07-05, 17:08
http://img230.imageshack.us/img230/7612/imgm00324yw.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/2871/imgh00223lc.jpg

http://img230.imageshack.us/img230/433/ses3oe.jpg

LordOfTrance
26-07-05, 17:11

buna sevindim, çoğu yerde kütük moderator var.en azından burda durmak için bir nedenim daha var :P

emoss
26-07-05, 17:50
Resimler...Cok Guzel... ;)...Daha fazla resim varmi...???

mizrak_tutucu
26-07-05, 18:09
Lord of Trance arkadaş,

"Kutuk" moderator kavramı ile neyi kastediyorsunuz? Kutuklugun olcusu ve tanımı nedir?

Alev ve Dogan Bey
26-07-05, 18:16
Insallah bu bolum 1 2 3 4 kadar guzel olor...5 bolum beni hayal kirkliga uratmisti insallah bu eskisi gibi guzel yani super olurr....ozetini okudugma gore cok guzel olacak....Ve yazdigina gore demek alev dogan bey asik olmus haaa :) ...Iyi ozaman ;) .......

Ve resimler hos daha fazla resim varmi michelle...varsa kormusun.....cok sevinirim....

Alev ve Dogan Bey
26-07-05, 18:18
foto........

LordOfTrance
26-07-05, 19:05
Lord of Trance arkadaş,

"Kutuk" moderator kavramı ile neyi kastediyorsunuz? Kutuklugun olcusu ve tanımı nedir?

anlasan kütük olmazdın zaten :)

pinkzone
26-07-05, 19:15
Herkese hakaret etmekle bi yere varamazsın...

O sadece bi açıklama beklemişti..

Lütfen... Saygılı Olalım..

LordOfTrance
26-07-05, 19:33
Herkese hakaret etmekle bi yere varamazsın...

O sadece bi açıklama beklemişti..

Lütfen... Saygılı Olalım..

yalan yok doğrular bunlar

pinkzone
26-07-05, 19:36
Sana göre doğru olabilir ama bu senin insanlara hakaret etmene hak tanımıyor...

Lütfen Konu çerçevesinden çıkmayalım... Burası Ateşli Topraklar forumu burda dizi hakkında konuşalım...

LordOfTrance
26-07-05, 20:45
Sana göre doğru olabilir ama bu senin insanlara hakaret etmene hak tanımıyor...

Lütfen Konu çerçevesinden çıkmayalım... Burası Ateşli Topraklar forumu burda dizi hakkında konuşalım...

ben birisiyle konuşurken araya girilmesinden pek hoşlanmam...alakasız birisi olarak alakasız bir soru sordu ve cevabını aldı.ok? umarım artık susup başka yerlere bakarsın

mizrak_tutucu
26-07-05, 23:14
Forumlarda belli kurallara uymak gerekir. Anlasilan egitiminizde bu yonu atlamislarlar. Zaman icinde ogrenip, buyuyecegini umalım.

Rose
26-07-05, 23:59

@Lord Of Trans: Hadi canim sen tarnsa. Arkadaslar konu kapanmistir.

Saygilar
DiziFilm.com Moderatörü
Rose

reco0640
27-07-05, 11:38
Merhaba Omuz Omuza Yi Gecen Yilda Izlediniz Mi?

_butterfly_
27-07-05, 11:48
merhaba daa omuzu omuza nın bölümüü war ordaa yazsaydınn sorunuu daha i olacaktıı..;)

kanin
27-07-05, 11:49
Yarın ki bölüm sonmuş doğru mu?

_butterfly_
27-07-05, 11:53
ewt doruu..atv fragmanmanıı gösterdii son bölümm yazıoduu.... ;)

ruhsena
27-07-05, 12:12
arkadaslar merhaba
ben aranıza yenı katıldım.
bilen biri varsa yarın aksam neden bu dizinin son bolumu oluyor? acaba yeni sezonda mı gosterıme gırecek

_butterfly_
27-07-05, 12:17
merhabaa :) bi bilgimm yqqq ama klasikk biii cwbıı war reytinglerr olabilir....bii dee eğerr diğer sezon dwm etseydiii sezon finalii yazardııı;)

ruhsena
27-07-05, 14:15
offffffffff yaaaaaaaa :( kırk yılda bır guzel bı dızı baslıyor ve 6 bolumde bıtıyor. yıne de sagol. :p

pinkzone
27-07-05, 15:40
atv nin dizileri dökülmeye başladı..

emoss
27-07-05, 19:42
Yarin Ateslitopraklarinin son bolummu....?????????

irem-e
27-07-05, 22:30
Yarin Ateslitopraklarinin son bolummu....?????????
evet raiting kurbani bir dizi daha .
masallah temmuzda baslayan diziler teker teker dokuluyor nasil bir is bu anlamadim emege saygi bile kalmadi artik. gecen sene kotu raiting alan diziler 13 bolum oynuyodu en az simdi 4 bolumde kaldiriyorlar...

Semanur_66
27-07-05, 23:01
Hayir demeyin lutfenn sonmu Fragmendemi yaziyor ben gormedim??????

LordOfTrance
27-07-05, 23:05
evet raiting kurbani bir dizi daha .
masallah temmuzda baslayan diziler teker teker dokuluyor nasil bir is bu anlamadim emege saygi bile kalmadi artik. gecen sene kotu raiting alan diziler 13 bolum oynuyodu en az simdi 4 bolumde kaldiriyorlar...

biz buna kısaca "para var huzur var" diyoruz... para varsa dizi var , para yoksa dizide yok :) :) :) :)

irem-e
27-07-05, 23:18
biz buna kısaca "para var huzur var" diyoruz... para varsa dizi var , para yoksa dizide yok :) :) :) :)
guzel bulmusunuz yaa

LordOfTrance
27-07-05, 23:26
guzel bulmusunuz yaa

değerimizi bilen yok :)

irem-e
27-07-05, 23:28
:) :)
Bu arada hayirli olsun imzan icin ikazini almissin ben demistim benim imzama bilem uyari gelmisti...

mizrak_tutucu
28-07-05, 00:34
Ben diziyi bir kere izledigim icin farkında degilim. Bu dizinin sponsoru var mıydı? Reyting dışında sponsorlu dizi olmak ya da olmamanın da kaldırılma/yayına devam acisindan belirleyici oldugunu saniyorum. Reyting dusuk, sponsor yok ise dizinin pek sansi kalmiyor. Hos ATV de saatlerle oynayarak, dizinin sansını iyice dusurdu.

DreamsOfTurkey
28-07-05, 00:37
:) :)
Bu arada hayirli olsun imzan icin ikazini almissin ben demistim benim imzama bilem uyari gelmisti...

ben imzamı herkesten sonra atarım :)

emoss
28-07-05, 15:34
dizi bitiyormu.....Reytingeler bellidi zaten ;)

Semanur_66
28-07-05, 16:13
Evet bitecek bu kadar guzel ve iyi dizinin varkina varamadilar ama neyse insallah reytingleri iyi olurda kaldirmazlar cok super bir diziydi yaaaaa insallah bitmez.................

emoss
28-07-05, 16:15
Bencede cok iyi bir diziydii... Suan fragmeni donuyor..... once hic donmuyordu ama simdi her reklamdan sonra donuyor.......Bitecek yaa....Bencede cok iyi bir diziydiii........Insallah bitmez sana katiliyorum semanur_66

Semanur_66
28-07-05, 16:16
Yaa emoss sana birsey sorcam sen nasil resim ekledigin biliyormusun veya nasil bir sayfada kaldigini....?.... ve nerden katiliyorsun

emoss
28-07-05, 16:21
Resim eklem cevap yaz sonra eklentileri yonet sonra blader sonra ekle...Ama sayfandan neden siliniyor bilmem...Sen en iyisi rosa veya michelli ye sor oke...Ve ben hollandan katiliyorum sen

emoss
28-07-05, 16:33
...biraz Konustuklarina Dikat Et Bence :d

Semanur_66
28-07-05, 16:50
nedenki duyan da diyeceki dat ik aan het schelden ben..terwijl ik zeg ze helpen je niet goed....bunda simdi ne var....ooo maar dat het ik zeg dat ze gaar zij is zooo...haha neyse sen cikmiyodummu

emoss
28-07-05, 16:52
Evet ama yine geri geldimm.... tv de birsey yok vandaar........

emoss
28-07-05, 17:14
Yani nedemek istiyorsun bende nietsnutturum....ve oyle dusunuyorsan bura hakkinda ozaman bir daha bu siteye girmesin :D

Semanur_66
28-07-05, 17:19
Yokyaaaa yani genel anlamda demek istedim................Bu diziye yazik yaa reytinglere kurban gitti......Nerelisin..............Ben yozagta............sen emoss

emoss
28-07-05, 17:21
Trabzonluyum....nasil yani genel anldamada demek istedin nietsnuttersi....???...Neyse anlamdim ama oyle olsun.... :D

Semanur_66
28-07-05, 17:24
Demek trabzonlusun....trabzonlulari cok severim...bizim burda her evin basina bir trabzonlu kalir.............. :D ....

emoss
28-07-05, 17:26
Guzel..... :rolleyes:

Semanur_66
28-07-05, 17:31
Dizi hakkinda ne dusunuyorsun.....yoksa atv yazimi yazalim........

Lütfen Türkçe konuşunuz. Mesajınız tarafımdan editlenmiştir.
The_Darkness

emoss
28-07-05, 17:39
Tabiki olmaz ama lutfen turkce konus oke konusacaksan

tvfreak
28-07-05, 18:43
Evet N'oluyor öyle? Hollandaca Konuşmak Istiyorsan özel Mesajlaşabilirsin. Burasi Dizi Hakkinda Türkçe Yazişilan Bir Forum. Yani Herkes Herkesin Ne Dediğini Anlamali.

istanbulspence
29-07-05, 09:27
ne olmuş ya burada böyle üç gün burda değildim formu bir açtım üç sayfa birden atmış
ilk görüntü ateşli topraklar ın son bölümü olması başından beri söyledik bu diziyi harcarsa atv harcar diye sonunda başardı iyi bir yapımı da sona erdirmeyi
ancak kanal bu kadar dizisini kaldırtmak için uğraşabilirdi emret komutanım ın karşısına koymakta bu kadar mı ısrar edilebilirdi
5.bölümden sonra dünkü bölüm iyi geldi dizi bir önceki bölüm kıvamına gelmiş bu bölümde derken son bölüm faciası işin içine eklenince yine bir anlamı olmadı

emoss
29-07-05, 22:25
Yaa ben yine sonun goremedim......Hani deniz kenarinda dogan aleve vurdu oda bebegim dedi....sonra reklama girdii orda sonra ne oldu...???????????

istanbulspence
29-07-05, 22:56
emoss bu sefer ben de o deniz kıyısı görüntülerini iyi izleyemedim
ama o kısmı benim aile bireylerine anlattırdım sanırım orda bitmiş
doğan atla giderken
alev in bebeğinin düştüğü anlaşılmış bebeğim demiş niye bebeğim diyorsa onu da anlamak zor düşürmeyi de çok istiyordu
alev i başından bacağına kadar tekrar göstermiş ve bitmiş zaten hep öyle olur

emoss
30-07-05, 00:08
Ne kadar kotu bitmis neyse..........SAGOL :D

iremm
01-08-05, 05:25
ya dizi bitmiyo demiiiiiiiiii yaaaaa

pırıl
01-08-05, 12:21
Arkadaşlar dizi rayting alamadığı için değil öyküsü okadar olduğu için bitmiş

tvfreak
01-08-05, 14:41
Arkadaşlar dizi rayting alamadığı için değil öyküsü okadar olduğu için bitmiş

Çok komik :) Kim dedi bunu?

ruhsena
01-08-05, 14:41
arkadasım bunu nerde okudun? gercekten oyle mı ? o halde bosu bosuna baska bır kanalda yayınlanır dıye beklemeyelım. ay barı sınema seklınde yapsalardı ya da daha uzun yazpsalardı barı yaz bıtısıne kadar olaydı. ne oyle 6 bolum!!!

emoss
01-08-05, 17:18
Yaa Nekadar Sacmaa....Bence Oyle Birsey Deyildir.....Ama oladabilir :cool:

tvfreak
02-08-05, 03:43
Elbette gerçek bu değil. 13 bölümlük bir yaz dizisi olarak başladı. Hatta Mesut Yar kışın bile devam edebilir diyordu. Ama ATV ratinginden memnun olmadığı için durdurdu. Yoksa öyle biter miydi? Sizce son bölüm bir finale benziyor muydu?

mizrak_tutucu
02-08-05, 16:42
Beş bolumluk planlanan yaz dizisi bir ilk olurdu herhalde. Ben de TVfreak gibi dusunuyorum. Dizi reyting alsaydı, otuz iki kısım pehlivan tefrikasına dondurulurdu. Buyuk ask olarak lanse edilen ilişki de havada kalıp, garip bir sonla bitmezdi.

emoss
02-08-05, 20:22
Katiliyorum....ama sonunu boylede yorumlayabiliriz ne kemale nede dogana ve bebegini istemiyordu yaa oda sonunda dustuu....Ne birinler ne otukinler:D ....Ama tabiki daha iyi bitebilirdi :cool:

iremm
03-08-05, 06:37
ya ne dizi tammi bitti yaaaaaaaaaaa

mizrak_tutucu
03-08-05, 12:00
ATV'nin zaten dizinin yayınlanması sırasında izledigi garip tanıtım kampanyası dusunulurse, gonlu olmadıgı soylenebilir. Dusen cocuk gibi bu diziyi de pek isteyen yoktu anlasilan. Yayından kaldırılan diziler listesine eklenecek bir tane daha.

Alev ve Dogan Bey
03-08-05, 17:17
Cok iyi bir diziydi..........bence tabi :rolleyes:

istanbulspence
03-08-05, 19:40
ATV'nin zaten dizinin yayınlanması sırasında izledigi garip tanıtım kampanyası dusunulurse, gonlu olmadıgı soylenebilir. Dusen cocuk gibi bu diziyi de pek isteyen yoktu anlasilan. Yayından kaldırılan diziler listesine eklenecek bir tane daha.
mızrak tutucu dediğin gibi atv o kadar çok uğraştı ki dizinin reytinglerinin düşmesi için sonunda uğraşlarını da müthiş bir zaferle taçlandırdı
dizinin tanıtımını yeterince yapmamakla kalmadı bir de üstüne yayın saatiyle oynayıp yaz dizileri arasında izleyicinin başına çıkardığı bir dizinin karşısına aldı
diziye iç güveysinden hallice dedirtecek muamele bile yapılmadı

mizrak_tutucu
03-08-05, 23:40
Dizi gunu ve tanıtım kampanyası kararlarının hangi kriterlere gore ve kim tarafından alındıgını merak ediyorum dogrusu. Muhtemelen produksiyon şirketinin televizyon kanalı ile ilişkisi belirleyici oluyordur.

ileyna
05-08-05, 00:48
Dizi gunu ve tanıtım kampanyası kararlarının hangi kriterlere gore ve kim tarafından alındıgını merak ediyorum dogrusu. Muhtemelen produksiyon şirketinin televizyon kanalı ile ilişkisi belirleyici oluyordur.
Benim bildiğim kadarıyla bu biraz da dizinin ratingleriyle ilgili,tabii arada şımarıklık ve oyun bozanlık yapan bir oyuncu vs yoksa ki ateşli topraklar için böyle birşeyin geçerli olabileceğini sanmıyorum çünkü o kadar zaman geçmedi,demek ki kanala getirisi yeteri kadar tatminkar değildi,sonuçta kanallar da kendilerine para kazandıran projelerin arkasında durmayı tercih ediyor,para da seyredilirlikle orantılı ilerliyor.

mizrak_tutucu
05-08-05, 09:17
Dediginiz dogru ama seyirlik oranı (reyting) da tanıtım kampanyası ve yayın tarihi ve saatiyle dogrudan baglantılı.

Gumus kotu reytinglerle ise basladı ama belli bir istikrarla yayınlandıgı ve tanıtımı yapıldıgı icin zaman icinde kendi yerini, seyircisini ve reytingini buldu. Gumus ANS'nin yapımı olmasa ve ATV'de yayınlansa bu kadar uzun sure direnebilirmiydi, emin degilim.

ruhsena
05-08-05, 15:24
arkadaslar neden ateslitopaklar ile ilgili bu dusuncelerinizi atv ye ulastırmıyorsunuz. bence biz bu diziyi begenenlere bir acıklama yapmak ZORUNDALAR!!!

mizrak_tutucu
05-08-05, 15:51
Simdiye kadar hiç bir TV kanalının (CNBC-E) dahil yazdıgım mesajlarda sordugum sorulara yanıt verdigini gormedim. Seyirciye saygı gostermedikleri kesin. Geçen sene zahmet edip, BBC'nin her diziyi dort kere tekrar etmesi politikasının ne kadar iç bayıcı oldugu konusunda goruslerimi BBC'ye gonderdim. Ertesi gun uzun uzun açıklamalar ve neyin neden yapıldıgı, sevdigim dizinin devamının hangi tarihte yayınlanacagini belirten bir mesaj aldım. Bilgi veremedikleri konularda da ozur diliyorlardı. Yayıncılık boyle olmalı. Yanıt vermeyeceklerse e-posta adresi vermenin, zamanında guncelleyemeyeceklerse onceden yayın programı vermenin anlamı ne? Insallah bir gun muzakereler AB standartlarını televizyon kanallarına da dayatacak kadar ilerler- her konuda standartları olduguna gore bu konuda da vardır. Ama işi çıkmaz ayın son çarşambasına havale etmeden cozmenin yolu daha var. Her dizi icin kampanya duzenlemek yerine işi topluca çözmeye kalkısmak daha anlamlı.

En dusuk reyting alan dizileri bile TV kanalını adam yerine koyup seyreden birileri var. En azından bu dizilerin az bucuk anlamlı bir şekilde bitirilmesine izin vermeliler, ya da adam gibi kaldırıldı açıklaması yapmalılar. Hiç bir açıklama yapmadan kaldırılan bayagı cok dizi biliyorum. En dogrusu televizyon kanallarına karşı bri manifesto hazırlamak, seyircinin de magdur edilmeyecegi bazı duzgun yayın ilkeleri koşulları getirmek olabilir.

Yayın saatlerinin kafalarına gore degistirilmemesi, ilan edilen yayın saatlerine uyulması, kaldırılan dizilerin kaldırıldıgı hakkında açıklama yapılması, yapımcı şirketin diziyi erken bitirmek ve mumkun oldugunca eli yuzu duzgun bir cekmesi icin onceden dizinin bitirilecegi konusunda (minimum iki hafta once gibi) uyarılması gibi.

Dunya kadar reklam parası kazanıyor ve dizileri insanı kanser edecek kadar sık kesintiye ugratıyorlar. Lutfedip bazı minimum kurallara uyabilirler. Sonuçta seyirci olmasa ne reyting olur ne de reklam gelirleri.

Daha sonra bu manifestoyu imzaya açar ve kaç kişinin açık adı ve e-posta adresiyle imzaladıgına bakar, belli bir sayıya (mesela 10.000 kişinin ustu) ulaşınca da butun televizyon kanallarına gonderebiliriz.

Aranızdan herhangi biri bu işi orgutlemeye başlayabilir. Insanlar destek veriyor, ama işi yapmayı ustlenmek istemiyorsa yeterince destek mesajı geldiginde ben bu işi ustlenirim. Ama Agustos ayım cok dolu. Bu tur bir projeye destek verirseniz Eylül sonu gibi ben manifestoyu hazırlar ve imzaya açarım.

Bu konuda goruslerinizi/eleştirilerinizi bekliyorum.

BeatriZ
06-08-05, 04:00
Dizi filmleri büyük bir keyif ve hevesle yayına koyan kanal yöneticilerinin bu yapımlardan bekledikleri karı elde edemedikleri an itibariyle müthiş bir fütursuzlukla yayından kaldırmalarında mantık aramanın yersizliğine inanıyorum zira bu etik bir sorundur. İzlenme oranlarından memnun oldukları birkaç hafta süresince seyirciyi (hedef kitleyi) diziyi takip etmeleri yönünde motive ederken gösterdikleri "güleryüz" maalesef ekonomik çıkarlarla çatıştığı anda sırra kadem basıyor.
Aynı yöneticiler, aynı zihniyetle yeni yapımları ekrana sürmeye başlayacaklar, başladılar bile. Seyirci olarak, vatandaş olarak, insan olarak rahatsız olduğumuz konularda tepkimizi vermeyi öğrenmeliyiz. Elbette doğru hedeflere, doğru zamanda ve doğru biçimde.Farkında mısınız onlar için izlediğiniz x dizisi, y programı , ya da beğendiğiniz a senaryosu , b çekimi hiç ama hiç önemli değil. Bazen koyun sayar gibi kafa sayısı üzerinden hesap yaptıklarını düşünüyorum.
Aslına bakarsanız son tahlilde sorunun kökeni çok çok derinlere gidiyor, bizi oyalamak için verdikleri emziklerin (popüler kültür ürünleri) üzerinden kişisel haklarımızı savunmaya çalışıyoruz. Ama yine de susmaktan iyidir. Birileri en azından birkaç satırla dahi bu dizilerin bu programların kaldırılması ile ilgili açıklama yapmalı. Aksi için güzel Türkçemiz'de "pişkinlik" denen güzel bir deyim var.
Son olarak,
Bu dizinin takipçisi miydim? Hayır. En son ortaokuldayken bir diziyi sürekli izlemiştim. Ama uzun zamandır medyanın halk (bizler) üzerindeki değişen tavrını gözlemliyorum. Sözde bize birşeyler sunarken aslında gitgide saygılarını yitirdiklerini hissediyorum. Eğer bir tepki verilecekse her zaman katılırım.
Sevgiler

mizrak_tutucu
07-08-05, 17:25
Destegin icin tesekkurler Beatriz...

Sanırım bu seyirici manifestosunu organize etme isi benim uzerime kalacak. BBC'den yayın ilkelerini isteyecegim, Turkiye'ye gore hafifçe uyarlayıp kucuk bir anket duzenleyecegim. Yeni bir konu baslıgı acmak gerekecek.

Herkes bu manifestoyu hayata gecirmek icin gerekli seyleri -ornegin bir kanalı bir hafta protesto gibi- yapabiliyorlarsa, kanalların seyirciye daha saygılı davranmasını saglayabiliriz sanırım.

Ben her zaman organize olan toplumun kendi sorunlarını cozme gucune olduguna inandım. ABD'de tuketici protestolarıyla cok uluslu şirketlerin politikaların ne kadar cok degisebilecegini bizzat gordum.

Bu manifesto basarıya ulasırsa sonra da belki dizi kalitelerini yukseltmek mumkun olur...Manifestoyu okumaya ve eleştiriye actigin zaman size de mesaj gonderecegim. Benim gibi dusunen insanlar oldugunu gormek guzel. Bir kez daha tesekkurler...

nazmemoli
28-11-05, 19:12
ben bu diziyi çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooook seviyodum ya....neden bitti ki..şu alev çok güzel bi kız allhım..

karenaa
10-06-06, 23:17
Cok guzel bir diziydi ...her hafta heyecanli bekliyordum ama neden sadece 6 bölum vardi anlamadim....

neyse ben bu kizi hep Nehir Erdogana benzettiyordum ...

*arife*
13-07-06, 15:20
reklamını çok gördüm ama izlemedim

**Tugce**
15-12-06, 21:08
çok güsel bir diziydi.sanırım ya 2 yada 3 bölüm sürdü.Atvnin yayıncılık anlayışı yüzünden bu diziyi de kaybettik.Oyuncular çok iyilerdi.Özellikle uğur çavuşoğlu süperdi.diğerleri de iyiydi ama,Uğur çavuşoğlu harika oynuyordu

lazkizz
22-03-07, 19:00
Super bir diziydi, ama malesef cok uzun surmedi. FInal de guzel bitmedi.
Seda Güven Superdi ya cok guzel bir kiz

Gül Tuna
29-05-07, 19:23
cok sevdigim bir diziydi oyuncularda iyidi fakat cok kisa sürdü
yazin cok fazala dizi takip etme sansim olmuyor bu dizininde sonunu göremedim
nasil bittigini bilen varsa anlata bilirmi acaba keske tekrar yayinlasalar

emresefer
17-06-07, 21:59
Ben bu diziyi hiç dymadım :D Resim neyin yok mu :D :D :D

onur29
16-08-07, 00:06
Bia ra atv de oynamıştı. Yazın sanırım. Hiç izlememiştim. Ama adı güzelmiş.

forgetmenot
16-08-07, 07:09
Seda Güven çok güzel olmasına rağmen aşırı makyaj yapıyordu,bilhassa gözleri ve dudakları! seda hanımın giydiği mavi saten geceliği,Uğur Çavuşoğlu'nun başarıyla çizdiği bir kadını fiziken çok isteyen erkek portresi nasıl unutulabilir?

Şah-Rû
16-08-07, 10:57
Uğur Çavuşoğlu' nu Sıcak Saatlerden beri takip etmeye çalıştığımdan bu diziye de bakmışlığım vardı. Başlığı olduğunu bilmiyordum. Forget haklısın Seda Güven duru güzelliğiyle tam bir kasaba güzeli olabilecekken podyumdaymış gibi makyaj yapıyordu. Giyimi de öyleydi ama hakkını yemeyeyim elbiselerini çok beğeniyordum. :img-wink: Ne fettan kızdı öyle. Benim izlediğim bi bölümde kocasını dövüp merdivenlerden yuvarlamıştı. Hikaye çiftlikte geçiyordu ama öyle geri kalmış bi giyim tarzı yoktu. Evdeki Belkıs mıydı o da fena giyinmiyordu. Hatta oyunculuğu en başarılı olanlardan biriydi. Hatunun yüzünden kasvet akıyordu. Çok sürükleyici bir dizi değildi ne yazıkki. Uğur Çavuşoğlu oyunculuğuyla açıkça ezip geçiyordu. Aslında ben karakter olarak kadınlara düşkün olmasını çok sıradan bulmuştum, tam tersi olsa kadınlara kök söktürseydi öyle acımasız birine daha uygun düşerdi sanki. O çiftliğe, bi de Bey' in atına hayrandım, bunları hatırladığıma göre görsel açıdan başarılıymış.