Tüm Versiyonu Göster : Ateşli Topraklar
_butterfly_ 22-06-05, 07:50 bu akşam sa:21:45 de atv ekranlarında yeni bi dizi daha başlıyor
Yapım: Base Productions
Yönetmen: Murat Saraçoğlu
Senaryo: Sergin Akyaz
Oyuncular:
Uğur Çavuşoğlu DOĞAN ÇAKIROĞLU
Umit Tonbak KEMAL SOYTEPE
Seda Güven ALEV BOZDAĞLI
Meltem Savcı MERYEM SOYTEPE Arzu Gamze Kılınç NAZLI
Erhan Özçelik SUAT
MeteYavaşoğlu SEYFİ SOYTEPE
Sait Genay CELAL EFENDİ
Sema Aras HEDİYE KADIN
Kezban Yaşamul BELKIS
Yaşar Güner YAĞCI ALEMDAR
Nedim Doğan KATİP BOZDAĞLI
Serap Ongun Madanoğlu FATMA BOZDAĞLI
Aybüke Üregül FİDAN BOZDAĞLI
Muhammet Uzuner İSMAİL BOZDAĞLI
Umut Akçaboğa AYVAZ ÇAKIROĞLU
Bülent Polat AHMET ÇAKIROĞLU
Harika Lafçıoğlu GÜLSÜM
Okan Albayrak CAN
Duygu Nihan Taş ASLI
Uğur Tekin ALİ
atv’de tutkuyla izleyeceğiniz yepyeni bir dizi daha başlıyor:
ATEŞLİ TOPRAKLAR...
Başrollerini Uğur Çavuşoğlu, Ümit Tonbak ve Seda Güven’in paylaştığı “ATEŞLİ TOPRAKLAR”, babasının intikamıyla yanıp tutuşan, uçsuz bucaksız toprakların tek sahibi Doğan Bey ile yoksul ama bir o kadar da zeki Alev’in ihtiras ve entrika dolu aşk öyküsünü anlatıyor. Ama hikayenin tümü gibi onların aşkı da bu lanetli topraklar üzerine kuruludur. Doğan Bey Çiftliği’ne sümsük Ayvaz ile evlendirilmek üzere neredeyse satılan Alev, tutkuyu ilk kez bu topraklarda yaşayacak, çiftliğin sahibi Doğan’a aşık olacaktır. Kadınlara düşkünlüğü ve acımasızlığıyla tanınan Doğan da ilk görüşte etkilenecektir bu kızdan. Herkese boyun eğdiren Doğan bir tek Alev’i ehlileştiremeyecektir. Yıllardır intikam duygusuyla beslenen yüreğinde kimsenin keşfedemediği iyilik kırıntıları belki ilk kez bu kadınla beraberken ortaya çıkacaktır. Peki ya Alev? Bu güçlü, acımasız adama duyduğu şey aşk mıdır, yoksa istediği, hep sahip olmayı düşlediği iktidar ve topraklar mıdır? Yörenin diğer güçlü ailesi Soytepeler’in oğlu Murat da bu aşk üçgenine katılınca, Alev, kendi tutkularını tatmin etmek için hangisini seçecektir? İki güçlü karakterin paylaşacakları aşk, paylaşamayacakları iktidar ve en çaresiz bir anda hayatı tümden ve zincirleme değişen insanlar...
Her biri kendi hikayesi olan karakterleri, tutkulu diliyle farkını ortaya koyacak “ATEŞLİ TOPRAKLAR” her Çarşamba atv’de.
“ATEŞLİ TOPRAKLAR” 1. Bl. Özeti:
Doğan Çakıroğlu güçlü kollarıyla Belkıs’ı kendine doğru çeker. Yorucu bir günün ardından canı çekmiştir işveli kadını.. Belkıs zaten dünden hazır.. Arzulanan dakikalar, dışardan gelen haykırışlarla bölünür. Doğan fırlar, pencereye koşar ve ağzından tumturaklı bir küfür savrulur. Çiftliğin ambarlarından biri yanmakta, alevler göğe yükselmektedir. Doğan Bey’in yeğeni Ayvaz yine yapacağını yapmış, beceriksizliği ambarlardan birinin yanmasına neden olmuştur. Doğan Bey öfkeden kudurur. Çiftliğin emektar kahyası Celal Efendi, Ayvaz’ı dayısının elinden zor kurtarır. Celal, Ayvazın budalalıklarına bir son vermek için onu evlendirmek gerektiğini söyler Doğan’a.. Başka yapılacak bir şey de yoktur hani.. Atsan atılmaz, satsan satılmaz bir bela bu çocuk..
Ayvaz. zaten öteden beri kasabanın en güzel kızı Alev’e vurgun... Evlenmek lafını duyunca havalara uçar. Hem dayısı bu iş hallolsun diye yüklü bir para vermiştir Celal efendiye. Ama pek kolaya benzemiyordur bu iş. Alev, kasabanın yakışıklısı Ali’yle işi pişirmiş, nefret ettiği üvey babasından, üvey abisinden kurtulmak için bir an evvel onunla evlenme planları yapmaktadır. Soyadı Çakıroğlu olsa da sünepe Ayvaz’ın koynuna girmeyi hiç düşünmez Alev. Ama hayat bazen niyet dinlemez...Tıpkı bir başka kadının hayatında olduğu gibi..
Çakıroğlunun çiftliğinin yakınlarındaki bir başka çiftlikte endişe yüklü bir sabah daha başlamaktadır. Seyfi ve Meryem Soytepe’nin kızı Nazlı, kahvaltı sofrasında yine olay çıkarmıştır. Yıllar önce Doğan Çakıroğlu ile bir ilişki yaşayan ve yüz üstü bırakılan Nazlı teselliyi viski bardaklarında aramıştır yine.. Kocası Suat ise, kızına soyadını veren bir adamdır sadece Nazlı için. Oysa Doğan’la beraberken bütün dünyayı kucaklayabileceğini düşünmüştür hep.. Sadece Suat ve Meryem”in bildiği sırrı bir ömür boyu taşıyacağını düşündükçe daha büyük bir çıkmaza girmekte, her an patlamaya hazır bir bomba gibi gününü beklemektedir. Meryem Soytepe, yıllar önce gelin geldiği bu çiftliğe ve ailesine kendini adamış, yaşadıklarını yüreğinin süzgecinden geçirip kabullenmiştir. Kocası Seyfi”ye hala derin bir sevgiyle bağlıdır. Tek korkusu o günlerde yapılacak olan ihaleden bir fesat çıkmasıdır. Nasıl korkmasın? Bu ihale Soytepelerin yeniden güçlenmesi için bir fırsattır ama bu fırsatın önünde Doğan Çakıroğlu gibi bir engel vardır. O günün akşamı kasabaya inen kocasının yolunu gözlerken yüreği sıkışmakta, kalbi endişeyle çarpmaktadır. Kötü haber tez ulaşır. Meryem jandarma jipinin çiftliğin avlusuna girdiğini görür. Acıyla haykırır kocasının adını.. Seyfi Soytepe yolda pusuya düşürülmüş ve hayatını kaybetmiştir.... Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
O akşam başka olaylara da gebedir.
Alev, Ali’yle buluştuktan sonra eve geç gelince kıyamet kopar. Üvey ağabeyi İsmail ve üvey babası Katip kızın üstüne yürürler. Annesi Fatma ve kızkardeşi Fidan Alev’i koruyamazlar. Kızın çığlıkları, mahallenin yoksul sokaklarında yankılanır. Ali duyar, dellenir. Soluğu Alev’lerin evinde alır. Asıl kıyamet de o zaman kopar zaten. Ali ve İsmail birbirlerine girerler. İsmail, Ali’yi, Alev’in gözlerinin önünde vurur ... Ali’yle birlikte, bütün pembe hayalleri, taze arzuları da karanlığa yuvarlanır Alev’in. Mutfak bıçağını kaptığı gibi yürür İsmail’in üstüne ve bıçağı karnına saplayıverir.
Alev, jandarma eşliğinde karakola götürülürken, hayatının en karanlık anlarından birini yaşamaktadır. Oysa sonsuz arzularına cevap verecek ışık, bu geceden sonra görünecektir ona................
http://www.atv.com.tr/vizyon.atv?forward=yapim&yapim=ateslitopraklar
atv de reklamını gördüm .izlemem herhalde . benim tarzım deil . ama güzel bişi de olabilir ...oyuncularını tanımıorum bide ....
ya fragmanını gördüm ve bence bu dizi meksika dizilerine acayip benzio.bööle duruşları,konusu falan bana atvdeki meksika dizilerini hatırlattı.çiftlik falan olduğundandır heralde...
benimde aklıma gelen ilk şey dizilerimizin git gide pembe dizilere benzemesi olmuştu . bu dizinin ilk fragmanını gördüğüm de ben de senin gibi düşündüm ....
Atesli Topraklar bence cok guzel bir Dizi Dun baktim Cok Hosuma Gitti Yani az Biraz Baktim aam Yinede Güzeldii..
Bence dahada Güzel 0lacak..!!
Icinde Bir Konu var... Cok H0suma Gitti Sizinde Y0rulmalrinizi bekliy0orum
Tiyatro kökenli diğer birçok oyuncuyu tekrar gördüğüme sevindim. Her ne kadar sahnede izlemekle kıyaslanmasa da şanslıyız, artık eğitimli oyuncuları tv sektöründe daha çok görür olduk...
İlk bakışta o alıştığımız, ardı ardına türeyen feodal düzeni yansıtan dizilerden bir tanesi gibi görünse de özellikle baş karakterin şahsına munhasır tersliği uzunca bir süre seyircinin ilgisini üzerinde tutacağa benziyor. İdeal tiplerden usanmamış mıydık, işte bize bir anti-kahraman :)) bakalım kaçıncı bölümde kalbi yumuşayacak, aşk intikam arzusunu törpüler mi gibisinden sorunsallarla örülü bir öyküyle karşı karşıyayız. Çok güzel bir ivmeyle başladı, başarılar diliyorum...
Merhaba, aslında bu tür forumlardan uzun zamandır uzaktım ama çok sevdiğim, özel bir insan olan Uğur'u (Çavuşoğlu) ve tiyatro kökenli diğer birçok oyuncuyu tekrar gördüğüme sevindim. Her ne kadar sahnede izlemekle kıyaslanmasa da şanslıyız, artık eğitimli oyuncuları tv sektöründe daha çok görür olduk...
İlk bakışta o alıştığımız, ardı ardına türeyen feodal düzeni yansıtan dizilerden bir tanesi gibi görünse de özellikle baş karakterin şahsına munhasır tersliği uzunca bir süre seyircinin ilgisini üzerinde tutacağa benziyor. İdeal tiplerden usanmamış mıydık, işte bize bir anti-kahraman ) bakalım kaçıncı bölümde kalbi yumuşayacak, aşk intikam arzusunu törpüler mi gibisinden sorunsallarla örülü bir öyküyle karşı karşıyayız. Çok güzel bir ivmeyle başladı, başarılar...
İlk bölümünü izledim.Güzel bir diziye benziyor.Hanımın Çiftliği ni okudunuzmu bilmem(Orhan Kemal)O kitaptan esinlenilmiş gibime geldi.Uğur Çavuşoğlu zaten iyi bir oyuncudiğer oyuncularda hep kaliteli başroldeki kızı tanımıyorum ama iyi rol yapıyordu.İnşallah tutar bizde izleriz
Hayır kitabı okumadım ama en kısa zamanda edinsem iyi olacak zira "ağalık" sisteminin yazın ve tv-sinema sektöründeki artan popülaritesiyle ilgili bir yazı hazırlamayı düşünüyorum.
Diziye gelince, furyayı kovalayan her yapım gibi bu da muhtemelen biçilmiş bir süre zarfında parlayacak ve sönecek, gerçi "tutku, ihtiras, hırs ve -olmazsa olmaz- aşk" dışında pek de fazla söylemi bulunmayan kendi halinde bir öyküyle karşı karşıyayız. Benim beklentim oyunculardan yana. Doğan Çakıroğlu açılımları olan keyifli bir karakter. Aşk hikayesinde tıkanıp kısırlaşmazsa uzun süre karın ağrılarıyla "çözülmesini" bekleyeceğimizi düşünüyorum seyirci olarak.
Diziler hayatın bir parçası haline getirildiyse de, tiyatro oyuncusunu olması gerektiği yerde hak ettiği koşullarda görmeyi her şeyden çok diliyorum. Umarım bir gün bu tuhaf tadı kaçmışlık biter... Keçiboynuzundan şeker çıkarmaya çalışıyoruz.
Maalesef...
Sevgiler
Yönetmen Murat Saracoglu, STV'deki Subat Sogugu'nu yönetmisti, 5-6 bölümden sonra yönetmen degisti. Duyduguma gore dizinin konusunu ve gidisatini begenmemis, veya konuyu islemeyi riskli mi bulmus ne yapmis. Yani diziye devam etmekten vaz gecmis bisekilde. Niye acaba????
http://www.atv.com.tr/inc/yapim/img/bolumler/ateslitopraklar-1.jpg
Simply Nature 29-06-05, 16:18 Baş rol oynayan kız tatlı bir kıza benziyor, hem sempatik hem de vahşi bir tarafı var. Dizi çok hızlı gelişiyo, ben anlamıyorum ilk bölümden bu kadar hareket, ölüm.. Herhalde seyirciyi bağlamak için??
Neyse başrol oynayan kızın kendi sesi mi bilmiyorum ama çok iyi bir ses..Gerçeken o konuşuyor gibi cuk oturmuş..Bilmiyorum oylemi..
Değilse de böyle çarpıcı ve yeni seslere ihtiyaç var bu piyasada...
Ateşli Topraklar zaten gerilim üzerine kurulu bir dizi bana kalırsa, insanların duygularını uyarmak ve olabildiği kadar tepede tutmaktan başka da bir hedefi yok gibi görünüyor. Ama eğer bu tip yapımların amacının seyirci çekmek olduğunu düşünürsek başarılı olacaklarına eminim ,kadro gayet iyi kurulmuş bence. Şu simetrik dizilerden biri olursa çok güleceğim. İki aile, iki ailede birbirine eşleştirebileceğimiz insanlar, mutfak ahalisi :)) (ağa dizilerinin olmazsa olmazı) ... bunlar birkaç yıl seyirciyi oyalayacak klişeler, eh oyalasınlar, iyi yapıyorlar işlerini.
Yalnız aklıma bir şey takıldı, Doğan Bey'in babası çiftliği ve toprakları kaybettiği için intihar etmemiş miydi? Şimdi nasıl bütün topraklar oğluna kalmış olabiliyor?
Bilmiyorum belki kaçırdığım bir yer vardır, çok da kafa yorduğumu söyleyemeyeceğim. :)))
Bence cok guzel ve hos bir dizi dogan bey biraz hirin ama alev onun hakindan gelecek gibisine ve ask ve nefreti anlaiyorun dogan bey cok nefret dolu ilk iki bolumu cok guzeldi yani ve bence :D ve bakmadan hemen koyu demeyim cunku cok guzel
cok guzel bir dizi
alev de cok guzel
masallah!!!
benimde dizi cok hosuma gitti bence kiz cok sempatik ya konusuda guzel
bide beatriz
aklina takilan seye cevap verebilirim
doganin babasi topraklari kaybetigi icin intihar etti dogan diger aileyle arasi iyiymis ilk basta kizlariyla felan nisanliydi sonrada babasinin butun malarini ve daha fazlasini o hirsla almis
yani benim anladigim bu
Benim anladigim kadariyla da oyle.
Dogan bey in babasi butun topraklari kayettinde dogan bey de hepsini geri almaya yemin etmis. Ve aldida ama bence o kiz varya eksiki nisanlisin kizi bence o dogan beyin kizi bilmem ama bence oyle ve oyle gorunuyorki alev dogan beyin coook cektirecek :p ama dogan ve alev yakisiyo uteki oglan da guzel amaa ;) :p
Dogrususam CVP yazin
burdaki kız hemen dikkat çekiyo . naz elması biraz anımsatıyoo ama naz elmesatan çok daha güzel bu kesin.. ben bu dizi ilk izlediğim bu kız çok dkkatimi çekti.. ben izliyorum şahsen güzel dizi..
kesinlikle katiliyorum sana bende filim in reklaminda kiz dikatimi cekti diye izledim bencede kiz naz elmasi bir ara andiriyodu ve bence bu kizda cok sempatik.
ayni zmanda kesin o eski nisanlisinin kizi doganin
Bu çarşamba üçüncü bölümü yayınlanacak olan Ateşli Topraklar'ı birinci bölümden beri merak ve heyecanla izliyorum. BeatriZ'in de dediği gibi alışageldiğimiz "feodal yapıyı yansıtan diziler"den biri gibi görünse de Ateşli Topraklar, karakterlerinin çokluğu ve yoğunluğuyla şimdiden diğerlerinin arasından kolaylıkla sıyrılıyor. Özellikle Ateş Dansı'yla yüzüne aşina olduğumuz ve uzun süredir ortalarda görünmeyen yetenekli oyuncu Uğur Çavuşoğlu'nun başarılı karakter ön çalışmasıyla yükselen bir dizi. Umarım gerçekten de aşk üçgenleriyle kendi kısırlığını yaratan bir yapım olmaz da, Çemberimde Gül Oya ve İkinci Bahar gibi damagımızda güzel bir tat bırakır Ateşli Topraklar.
bencede hikaye guzel oyuncularda super ins guzel devam eder
bu diziden resim yapabilirmisiniz???????
evet bence de guzel devam eder...
atesli topraklar bugun saat kacta basliyackti... avrupa saatinde bilen varmi????
alev ve dogan bey cook yakisiyo yaa. :D
ben de bakmaya çalışıyorum ama başını hep kaçırıyorum.bence alev ile doğan birlikte olsunlar ben öbür çocuğu beğenmedim.ona aşık olmasın
"ATEŞLİ TOPRAKLAR” 3. Bl. Özeti: Alev, Doğan Çakıroğlu’ndan kaçabilecek mi?
http://i5.photobucket.com/albums/y160/canikkk/alvv.jpg
Doğan Çakıroğlu’nun atı üzengiye takılan gelinlik kumaşının parçasıyla geri döndüğünde Alev’in kaçtığı kesin olarak anlaşılır. Ayvaz’ın hayalleri suya düşer, düğün iptal olur. Doğan Bey ise öfkeden deliye döner. Nasıl olur da, sünepe Ayvaz’ın nikahlısı, kasaba güzeli Alev, koskoca Doğan Çakıroğluna oyun oynayabilir? Doğan Bey, giden parasına mı yansın, savcılık tarafından kendisine emanet edilen bir kızı elinde tutamayıp rezil olduğuna mı? Derhal emir verilir. O kız yılanın deliğinde de olsa bulunup Doğan Beyin önüne getirilecektir. Alev’i yerde baygın yatarken Kemal Soytepe bulur. Saçları darmadağın, üstünde parçalanan giysileriyle masalların uyuyan prensesi kadar güzeldir Alev. Kemal genç kızı alır kendi evine götürür. Alev, Soytepe çiftliğinde rüya gibi bir iki gün geçirir. Uyandığında karışısındaki yüzü aradan yıllar geçse de tanımıştır. Bu, çocukken, masum hayallerinin prensi Kemal Soytepedir. Kemal’e, Doğan’ın onu zorla Ayvaz’la nikahlamak istediğini onun için çiftliğe getirdiğini ve ondan kaçtığını söyler. Alev, Soytepe evine, doğallığı ve neşesiyle bambaşka bir ışıltı getirir. Kemal, Alev’e ne yapacağını sorunca, kız ona İstanbul’a kaçacağını söyler. Kemal karşı çıkar. En iyisi bir süre Soytepeler’de kalmasıdır. Doğan’ın kolu oraya kadar uzanamaz. Uzanırsa da karşısında Kemal’i bulacaktır. Alev, daha Ali’nin hatırasını unutamamışken yeni bir liman bulmuştur kendine. Kemal, kızın güzelliğinden, etrafa saçtığı ışıktan etkilenir. Çakıroğlu çiftliği ise içten içe kaynamakta kimse Doğan’ın yanına bile yaklaşamamaktadır. Alev’in nerde olduğunu merak eden annesi, içten içe bir başka duyguyu da taşımaktadır. Kızı eninde sonunda yapacağını yapmış, sevmediği adama gelin olmamıştır. Kaderi kendisine benzemeyecektir. Alev’in üvey babası Katip ise , Doğan Çakıroğlu’na rezil olduğuna mı yansın, oğlunun durumuna mı üzülsün bilememektedir. Doğan Çakıroğlu’na topraklarını haksız yere gasp ettiği gerekçesiyle dava açan Ömer de boş durmaz. Kemal Soytepe’yi bulup, onu Doğan Çakıroğlu’na karşı iyice doldurur. Alev’in mutluluğu uzun sürmez. Meryem Soytepe yapacağını yapar, Kemal evde yokken Çakıroğlu çiftliğine haber verir. Elleri bağlı Alev, kendisini bekleyen Doğan Çakıroğlu’nun kaşısına getirilir. Şimdi ikisi teke tek kaşı karşıyadırlar.
Evet haklisin alev dogan beye asik olsun oteki olgan guzel ama yakismiyorlar alevlen. Insallah alev dogan bey asik olur...
Bence oyle olackta bu dizi tutar...
mahellede herkes bu diziye hayran kaldi...
istanbulspence 06-07-05, 22:51 bu diziyi ilk defa bugün izledim hakikaten seyredilebilecek bir yapım ama ben alev in nasıl bir tip olduğunu anlayamadım bir ali var sevdiği ama bir sahne öncesi ali nin belki de yaşayabilme olasılığı üzerinde duruluyor sonra da alev kemal le bir şeyler yaşamaya başlıyor ben de katılıyorum kesinlikle alev doğan çakıroğlu yla birlikte olmalı ama öyle görünüyor ki zaten doğan alev in kendisi gibi asi olduğunu da söyledi çekişme büyük olacak
dizinin ilk 2 bölümünü izlemedim ama gerçi 2 .bölümün özeti zaten bölümü anlattı ama 1. bölümde ne olduğunu birisi şöyle bir özet geçerse çok makbule geçer
aslı doğan çakıroğlu nun kızı mı bu belli mi
ben dizinin gecen haftanin bölümünü izledim hosumada gitti bugun tam izliyemedim yalniz yakalayabildiklerim sunlardi, alev kemali taniyor, soytepelerde bi kac gün kaliyor falan filan, simdi anlamadim su var, alev ali diye bi cocuktan bahsediyor yani eski sevgilisi zannedersem, bir arkadasida bugunki bölümde ali herhalde ölmedi dedi, bi sahnedede alev bulanti geciriyor, hamilemi degilmi? hamileyse kimden? kafam karistida :confused:
bu arada kemalin ablasinin kizi bence doganin kizi cünkü gecen haftaki bölümlerde abla kiziyla caddede dolasirken hayallere bürünüyordu doganla olan iliskisi aklina geliyordu sonrada doganla karsilasiyorlardi ve kemalin ablasi kizini hemen cekip kacti ordan, yani bence doganin kizi o. yinede aklimi karistiran alev aliyimi seviyor, kemalimi sevecek yoksa doganimi? cünkü gecen bölümdede doganla gözgöze geldiklerinde yakinlasma hissedilmisti. neyse bakalim nolcak ilerki zamanlarda, yinede basarili bir yapim alevde cok güzel oynuyor rolünü hircinlik yakismis ona ve naz elmasa benziyor dogru ama bence oyunculukta alev havinden daha iyi
istanbulspence 07-07-05, 00:33 eğer okuduysan aynı yerlerde takılmışız gülgüzeli
ya o zaman aslı doğan ın kızı .anlattığın sahneyi ben bilmiyordum benim de bugünkü bölümü izlerken aklıma geldi doğan ın kızı olabilme ihtimali eğer öyle bir sahne varsa bu biraz daha netlik kazandı ama görücez
alev in çocuğu ali denilen kişiden anladığım kadarıyla alev değişik biri .nasıl alev i birden kemal le yakınlaştırdılar bana da ilginç geldi
ama kemal alevin eski arkadasi oldugu icin eskiden kalan birsey var aralarinda ustelik bende doganla olmasindan yanayim oylede olacak cunki ozetinde dogan alevin sevdasi sayesindeee bira z kalbi yumusacakmis
eğer okuduysan aynı yerlerde takılmışız gülgüzeli
ya o zaman aslı doğan ın kızı .anlattığın sahneyi ben bilmiyordum benim de bugünkü bölümü izlerken aklıma geldi doğan ın kızı olabilme ihtimali eğer öyle bir sahne varsa bu biraz daha netlik kazandı ama görücez
alev in çocuğu ali denilen kişiden anladığım kadarıyla alev değişik biri .nasıl alev i birden kemal le yakınlaştırdılar bana da ilginç geldi
aynen sana katiliyorum basta bende zannettim alevle dogan yakinlascaklar cünkü karakter olarak daha uyuyorlar birbirlerine, kemal cok sakin bir karakteri oynuyor alev sayesinde iki düsman aile tamamen bitircek birbirlerini :rolleyes: ama alevi dogana daha cok yakistiriyorum dedigim gibi karakterler uyuyor, bu arada o sahnede anladim bende aslinin doganin kizi oldugunu, dogan bunu ögrense napcak acaba :confused:
Dun Yine Cok Guzeldi atesli Topraklar...
Ama Anlamadigim Tek Yer Alev Kemalen Oyunmu Oynuyor Yoksa Gercekten Askmi Yasmaya Basladirlar Orayi Anliyamadim....
Ama Alev Bence Doyan Bey Olmali Onlar Yakisiyo Birbirlerine.....
Semanur_66 07-07-05, 14:53 evet haklisin emoss dun dizi harikaydi... harika az kalir mukemmeldi...
sizlere katiliyorum dogan bey ve alev birlesmeli...
ama tek anladigim alevi babasi evire cevire dovdu.. oke atan dustu ve hala bebegi dusmedi bu nasil olur anlamdim neyse... olabirlir ve alev kemale asik deyil.....
bu dizinin resimlerin nerde bulabilirim ben ariyorum ve bulamiyorum??? billen cvp yazsin lutfeennn ;)
ve bu sezonn bu dizi tutarr.......
Bi tane Çalışma Yaptım..
http://img188.imageshack.us/img188/4403/ateslitopraklar10vb.jpg
Semanur_66 07-07-05, 15:05 BEN NEDEN GOREMIYORUM???????????????? :confused:
şu an görünmekte ama belki sende sorun vardır..
Semanur_66 07-07-05, 15:10 Evet Gordum Simdi...
Cook Guzel Bir Fotoraf Nerden Buldun...???????????? Bide Daha Cok Fotoraflarini Nerden Bulabilirim????????
atv sitesindeki fotoyu büyüttüm o kadar
bi magazin sitesinde dünki reytinglere baktim gercekten sasirdim
ah kalbim birinci olurken en son babalar duyar atesli topraklardan daha fazla izlenmis yani atesli topraklar dün baya kötü bi reyting sonucu aldi sadece dizi degil kanalda aynen öyle
sasirdim gercekten, bakalim yarinki atvnin diger yaz dizisi naciyeyi kim sevmez nasil olcak
ama atesli topraklar aslinda karakterleriyle konusuyla falan hos bi dizi bakalim ilerde neler yasancak
hala saskin bi haldeyim gercekten :rolleyes:
Semanur_66 08-07-05, 10:18 Gulguzeli
Ben seni anlamadim hem diyorsun en son babalar duyar ve atesli topraklar izlenmis ve sonra diyorsunki bu kadar kotu reyting beklemiyordum..... nasil yani.... BENDE ANLAMDIM ATESLI TOPRAKLAR SUPER BIR DIZI JAA
Sezonun en kötü işlerinden biri zaten aldığı reytingde ortada...
Gulguzeli
Ben seni anlamadim hem diyorsun en son babalar duyar ve atesli topraklar izlenmis ve sonra diyorsunki bu kadar kotu reyting beklemiyordum..... nasil yani.... BENDE ANLAMDIM ATESLI TOPRAKLAR SUPER BIR DIZI JAA
ben dizinin kötü oldugunu söylemedimki aksine benimde cok hosuma gidiyor sadece reytingi az diye üzüldüm yani pek begenilmemis görüldügü kadariyla, dizi kötü diye bi söz sarfetmedimki semanurcum benimde cok hosuma giden yaz dizilerden bitanesi cünki.
Semanur_66 08-07-05, 15:32 Kinan Hic Izledimmi Ki Diziyi Kotu Diyorsun.... Reytingleri Koto Olabir Ama Bakmadan Karar Verme Bence...
Gulguzeli Ben Simdi Seni Anladim Ve Bu Diziye Sen De Beyendigin Icin Sevindim.....
Atesli Toprak Ve Dolunay Ve Emret Komutanim Bence Bu Sezon En Iyi Dizileri
Bence cok hos ve guzel bir dizi yani bakmadan karar vermeyin........
Cunku guclu bir kadrosu var... ve sana katiliyorum gulguzeli bence bu yazan en iyi dizilerinin arasinda... ;)
kesinlikle ama yeni oldugu icin ya bide oyunculari cok tanimamis oldugu icin suan kotu olabilir ama yakinda eminim rekkor kirar kaliteli bir dizi cunki
istanbulspence 09-07-05, 02:13 iremm katılıyorum tanınmamış oyuncular ağırlıkta ama uğur çavuşoğlu var
yeni diziler arasından sıyrılması gereken çok kaliteli bir yapım
evet ugur cavusoglu cok iyi oynuyo ama oda fazla taninan biri degil kesinlikle katiliyorum kaliteli bir yapim yakinda oda hak ettigi yeri bulur
Sana katiliyorum iremm ugur cavusoglu cok basarili bir oyuncu onu ilk kez gordum ve cok basarli buldum seda guveninde cok basarili... Evet taninmasis oyuncular oynadigi icin fazla bakilmiyor bencede... Ama Cok iyi bir yapim ve iyi bir senaryo.... Bence bu yazin en iyi dizilerin en ustunde bir dizi ;)
Semanur_66 09-07-05, 13:35 YÜKSEL AYTUĞ, YENİ DİZİLERİ MERCEK ALTINA ALMIŞ!. PEKİ AYTUĞ, EN ÇOK HANGİ DİZİYİ BEĞENMİŞ?.
9/7/2005 13:31
Ünlü Tv eliştirmeni Yüksel Aytuğ, “yeni dizilerin karnesini”çıkarmış!.. İşte Aytuğ’un yazısı:
Yaz döneminde ekranlarımıza 15'e yakın yeni dizi teşrif etti. Peki yeni diziler nasıl? Bizlere ulaşan izleyici eleştirileri ve sektörün ileri gelenleriyle yaptığımız fikir-alışverişlerinin ışığında onlara birer kanaat notu verdim.
Katılan da katılmayan da başım gözüm üstüne...
Aşk Her Yaşta (Kanal D):Sıcacık bir aile dizisi. Aşkı, sevgiyi masallara sarmadan "günlük" haliyle ekrana taşıyor. Oyunculuklar da başarılı.Notu:7
Asla Unutma (Show TV): Yeşilcam'ın eski oyuncularıyla desteklenmiş kadrosu göz alıyor. Senaryosu da eski Türk filmlerini andırıyor. Giderek izleyiciyi sarıyor. İstikbali var. Notu:6.5
Sevda Tepesi (atv): Ünlü "Sultan" filminden uyarlanmış. Oyuncu kadrosu çok güçlü. Bildik bir hikaye ama mahalle öyküleri bizde hep tutar. Notu:6
Aşk Oyunu (Kanal D): "İstemem yan cebime" türü senaryolardan biri. Acemi oyunculuklar bazen sırıtıyor. Çekimler de aceleye gelmiş gibi. Notu:4
Emret Komutanım (Show TV): Zaman zaman gerçek hayatla örtüşmese de başarılı bir öykülendirme. Espri kalitesi yüksek. Genç oyuncular başarılı. Notu:8
Ateşli Topraklar (atv): Kısıtlı bir bütçeyle çekildiği her halinden belli oluyor. İyi niyetli bir çalışma. İsimsiz oyuncuları gelecek vaadediyor. Notu:6
Davetsiz Misafir (Show TV): Her ne kadar sabun köpüğü bir komedi gibi görünse de popüler kültüre ciddi göndermeleri var. Oyunculuklar vasatın üzerinde. Gelecek vaadediyor. Notu:6.5
Son Yüzleşme (atv): Nihayet farklı bir senaryo. Türk halkının son dönemde dört elle sarıldığı "gizemli hikayelerden" yola çıkılmış. Ama uygulama o denli başarılı değil. Notu:5
AB'nin Yolları Taştan (Star TV): Kadrosu zengin. Bolca da emek harcandığı her karesinden belli oluyor. Ama AB gerçeğini halka "taraflı" anlatıyor. Notu:4.5
Naciye'yi Kim Sevmez? (atv): Türk televizyon izleyicisinin "damak tadına" son derece uygun. Gelecek bölümlerde lezzetinin artacağı sinyallerini veriyor. Notu:6
Kırık Kalpler Durağı (atv): Zıtlıklardan doğan durum komedisini ekrana çok başarılı bir şekilde taşıyor. Oyunculuklar da çok başarılı. Notu:7.5
Kısmet (Kanal D): Oyuncu performansları göz kamaştırıyor. "Evde kalmış kız" konusu sinema ve televizyonlarda sıkça işlenmesine rağmen izleyici bulabilir. Notu:6
Dolunay (atv): Yaz ekranının en başarılı dizilerinden biri. Sempati yaratan bir misyonu da var. Oyunculuklar ise beklenenden başarılı. Notu:8
bu mesay. 332
Semanur_66 09-07-05, 13:39 sizi katiliyorum arkadaslar... oyunculari taninmasi diye fazlabakilmiyor... ama bu dizi reytingleri kiracak insallah bir az daha gecsin....... Cunku bu dizi cok guzel
ve ugur cavusoglu cok iyi bir oyuncu :D senaryoo super
istanbulspence 09-07-05, 14:52 semanur66 yüksel aytuğ un bu değerlendirmesini buraya aktardığın için sağol
dizinin notu da fena değil tuttu denilen dizilerle aynı gibi
böyle giderse dizinin değeri bilinir
Semanur_66 09-07-05, 14:57 Evet insallah deyeri artar.... ama bukardar iyi bir diziye bakikmamsi anlamdim yani...
Sende atesli topraklarin resmelire varmi?????????
TELE - BAROMETRE
6 TEMMUZ 2005 ÇARŞAMBA
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 AH KALBIM (FINAL) [NET] SHOW 6,10 22,30
2 ASK OYUNU [NET] KAND 4,70 18,80
3 EN SON BABALAR DUYAR [NET] STAR 4,40 16,30
4 AH KALBIM (AKSAM) [NET] SHOW 4,00 19,10
5 YILAN GOZLER (Y.S) [NET] SHOW 3,40 15,70
6 CEMBERIMDE GUL OYA.(TKR) [NET] KAND 3,00 12,40
7 EN KOMIKLER [NET] TGRT 2,90 13,40
8 ATESLI TOPRAKLAR [NET] ATV 2,90 13,40
9 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 2,40 15,60
10 SON YUZLESME [NET] ATV 2,40 9,10
11 SHOW TV ANA HABER BULTENI [NET] SHOW 2,30 16,90
12 KEZBAN YENGE [NET] KAN7 2,30 8,90
13 ASKIM BENIM [NET] SHOW 2,10 19,40
14 DIS HATLAR [NET] TGRT 2,10 10,50
15 PASSAPAROLA [NET] STAR 2,10 9,60
16 112 ACIL [NET] STAR 2,00 10,10
17 KANAL D ANA HABER BULTENI [NET] KAND 1,90 12,80
18 HIZIR [NET] KAN7 1,90 8,00
19 CENNET MAHALLESI (TKR) [NET] SHOW 1,80 20,10
20 SIHIRLI ANNEM (TKR) [NET] KAND 1,80 16,90
daha iyi olabilir ama gecen carsambanin reytibleri....
ya gidere4ek yukselir daha kacinci bolumki yani ins yoksa dizi yayindan felan kaldirirlar sonra
istanbulspence 09-07-05, 22:39 işte o zaman iremm in dediği gibi çok yazık olur
düşünmeyelim böyle şeyler değeri anlaşılır
daha yeni başladık
işte o zaman iremm in dediği gibi çok yazık olur
düşünmeyelim böyle şeyler değeri anlaşılır
daha yeni başladık
insallah oyle olur
istanbulspence 09-07-05, 23:06 şu foruma kırk kere inşallah yazalım belki olur
inşallah iremm inşallah
ya benpek anlamadim ama okadarda dusuk degil demi reytingler
Bence reytingler hiç te kötü değil. Hiç tanıtım yapılmadı ki...
istanbulspence 10-07-05, 23:56 düşükse yükseltelim aslında reytingle işimiz olmaz ama elimiz mahkum işte şu reyting yüzünden acımasızca diziyi harcama sorunu olmasa reyting de ne ya
yok kötü değil biraz ilerlesin daha iyi olur yani herhalde olmalı böyle bir dizi
düşükse yükseltelim aslında reytingle işimiz olmaz ama elimiz mahkum işte şu reyting yüzünden acımasızca diziyi harcama sorunu olmasa reyting de ne ya
yok kötü değil biraz ilerlesin daha iyi olur yani herhalde olmalı böyle bir dizi
kesinlikle ya bide bu haftaki bolumu iple cekiyorum acaba alevle doganin arasinda neler olucak ?
http://sabah.com.tr/2005/07/11/gny/im/F115F8C914FE6B498C24000Bb.jpg
Çiftlikleri plato oldu
Sosyetenin ünlü isimlerinden Ahmet-Neslihan Kozanoğlu'nun Cumhuriyetköy sınırları içindeki çiftlikleri dizi seti oldu. atv'nin yeni projesi 'Ateşli Topraklar' orada çekiliyor..
Neslihan Kozanoğlu, çiftliğinde ekolojik tarım yapıyor, küçükbaş-büyükbaş ve kümes hayvanları yetiştiriyor. Ürünlerini, aralarında Semra Özal, Meral Kozakçıoğlu, Jale Yılmabaşar gibi ünlü isimlere satıp, elde ettiği gelirle öğrenci okutuyor. Bu yönüyle geçtiğimiz hafta atv Haber Bülteni'ne haber olan Neslihan Kozanoğlu, çiftliğiyle de yapımcıların ilgi odağı oldu. İçinde dev malikanenin bulunduğu çiftliği, ekranda ve gazete sayfalarında gören yapımcılar, o mekanda film ya da dizi çekmek için çiftin kapısını aşındırdı. 'Base Production'ın sahibesi Sergin Akyaz ise, çarşamba akşamları atv'de yayınlanan 'Ateşli Topraklar' dizisinin çiftlikte çekilmesi için Neslihan Kozanoğlu'nu ikna etti.
Oyuncuların çoğu iyi... Bence Uğur Çavuşoğlu gerçekten başarılı. Bir de lokomotifler var, kahya Celal (Aliye'de de beğenmiştim). Kemalin annesini oynayan kadın da başarılı. Klasik kötü hanımağa oynamaması hoşuma gitti.. Naif bi tarafı var.
Semanur_66 11-07-05, 13:11 Evet oyunculari super ben bayildim bu diziyi dediniz gibi insallah cabuk anlarlar diyerine dizinin... Yoksa ay dusunmek bile kotu... Insallah boyle guzel devam eder dizi.... Evet bende cok meraklaniyorum acaba bu carsamba ne olacak... Alev Ve Dogan Beyle....
Arkadaslar sizi katiliyorum...Insallah dizi bitmeden anlarlarr dizinin nekadar GUZEL oldugunu..... Ve reytingler okadar kotu deyil daha iyi olabilir tabiki ama zamanla insallah... Ve bu dizin hic resimleri yokmu yaa????
Semanur_66 11-07-05, 13:46 Ben Tek Bu Resimleri Biliyorum...
sagol semanur66 fotoraflar cok guzel.... Fotoraflari nerden buldun.... Bu dizi cok guzel yaa ve super bir senaryo ve yapim...
Semanur_66 11-07-05, 13:57 AHH KESKE DAHA FAZLA FOTORAFLARIM OLSAYDII EVET SANA KATILIYORUM SUPER BIR SENARYO VE YAPIM.... VE BUTUN HERKEZE BAKMAYI TAFSIYE EDERIM CUNKU COK GUZEL GUZEL UTURU MUKEMMEL... BENCE BAKMADAN YORUM YAPMAYIN DERIMMMM ;) :cool:
ATEŞLİ TOPRAKLAR” 4. Bl. Özeti: Çiftlikte Alev zamanı... Alev ve Doğan çiftlikte karşı karşıya kalırlar. Alev öfkelidir çünkü özgürlüğe bir adım kala, Meryem Soytepenin oyunu yüzünden yine Çakıroğlu çiftliğindedir. Üstelik nefret ettiği, kendini beğenmiş, zalim Doğan Beyin karşısında elleri bağlı durmaktadır. Gideceği yoldan alıkonulmanın çaresizliği ve öfkesiyle deliye dönmüştür. Doğan Çakıroğlu ise patlamaya hazır bir volkan gibi sessiz ve tehlikeli durmaktatır Alevin önünde. Doğan Alev’e zor zaptettiği öfkesiyle uslu durmasını yoksa yıllarca hapislerde çürümesine engel olmayacağını söyler ve Alevin ellerini bağlayan ipleri çözer. Kız, ellerini çözen bıçağı alıp, çılgın gibi atlar Doğan Beyin üstüne . Bıçağı Doğanın boynuna dayar. O kim oluyordur da hayatına böylesine hükmetmeye kalkıyordur? Doğan Çakıroğlu geri çekilmez. Kızın gücü ve cesareti onun ilgisini çekmiş, hatta hoşuna bile gitmiştir. Alevin elinden bir hamlede bıçağı alır ama ondan uzaklaşmaz. Çok yakındırlar.. Doğanın nefesi Alevin ensesinde, Alev içinden yükselen bilmediği duygularla gözlerini kapamıştır. Doğa Bey, kızı öylece bırakıp çekip gider. Alev yalnız ve şaşkın kalakalır. Ama yasak arzuların ateşten gömleğini çoktan giymiştir bile artık. Alev, artık Çakıroğlu çiftliğindedir. Bir karar vermek zorundadır. Kendi hayatı için geleceği için öncelikle kendisine düşünmek zorundadır. Arkadaşı Binnaz ona hedefini gösterir: Bu cennet gibi çiftlikte kalacak, buraların hanımı olmak için oyunu kuralına göre oynayacaktır. Alev de öyle yapar, oyunu kuralına göre oynar. Nikahlısı sünepe Ayvaza kah göz kırparak, kah yanından tırıs geçerek, istediği her şeyi yaptırır. Ancak Ayvaz, Alevin davranışlarının verdiği cesaretle bir gece kızın kapısına dayanınca, Alev tarafından öyle bir reddedilir ki, Ayvaz cümle aleme maskara olur. Öte yandan Kemal, Alevin Çakorğlu çiftliğine geri götürüldüğünü duyunca deliye döner ve soluğu Çakıroğlu çiftliğinde alır. Ancak Alevin Ayvazın nikahlı karısı olduğunu öğrenince bütün süngüleri düşer ve kendi evine geri döner. Sadece kendi evine değil, yeniden İngiltere de geri dönmek için bavullarını hazırlarken kız kardeşi Nazlı onu kalmaya ikna eder. Kemal Soytepe kalacaktır ancak tek bir şartla: ne annesi ne de bir başkası ona bundan böyle asla müdahale etmeyeceklerdir. Kemal, Soytepe ailesinin gerçekten başına geçecektir artık. Peki ya Alev? Alev bundan sonra uzak ve yakın geçmişi tamamen silecek ve çiftlikte Alevin
istanbulspence 11-07-05, 16:20 emoss bölüm özeti için sağol
gördüğümüze göre çok iyi bir bölüm olacak kilitlenicez yine
Arkadaşlar, Burada Birbirimize Yazip Duruyoruz Da Dizinin Devamina Ya Da Kaldirilmasina Karar Verecek Olan Atv'cilerin Haberi Bile Olmuyor. Tüm Olumlu Düşüncelerimizi Atv.com.tr Sitesinde Ateşli Topraklar'i Tiklayinca çikan Forma Yazalim Ki Hem Kanala Hem De Yapimciya Ulaşsin Görüşlerimiz. Ben Yazdim Bile.
Bu arada çok güzel bir site var ama kimse ilgilenmiyor. Belki henüz haberiniz yoktur diye duyurayım dedim. http://www.ateslitopraklar.kazorum.com/
istanbulspence 11-07-05, 21:02 tvfreak atv ye ben de yazıcam şimdi ne zamandır aklımdaydı iyi oldu vesile oldun diziyi izleyenler atv ye görüşlerini belirtirse çok fazla reyting kaygısı olmayabilir
ya ben de ateşli topraklar ın sitesinin yapılmasını bekliyordum çok sağol şimdi bakıyorum
aaaa bilmiyormuydun bende oraya uyeyim gelirsen ordada gorusebiliriz
ATV tanıtımlarında Çarşamba saat 22:00'de Son Yüzleşme vardı. N'oldu acaba dizimize?
ATV tanıtımlarında Çarşamba saat 22:00'de Son Yüzleşme vardı. N'oldu acaba dizimize?
ATV'nin 13 Temmuz yayin akisi:
20:30 Son Yüzleşme "Yerli Dizi" -yeni bölüm-
22:15 Ateşli Topraklar "Yerli Dizi" -yeni bölüm-
cok merak ediyorum bende bakalim alevle dogan arasinda neler olcak ve kemal olanlar karsisinda neler yapicak
istanbulspence 11-07-05, 22:24 tvfreak nasıl olur ya dur bak oturduğum yer batmaya başladı
bir önceki sayfaya bakarsan dördüncü bölümün özeti yazılmış bu ne ki o zaman yine bir şeyler yapıorlar da anlıcaz
TV tanıtımlarından söz ediyorum. Çarşamba günü ATV'de diye verilen tanıtım Son Yüzleşme ve saati 22:00. Az önce TV'de gördüm ve çok sinirlenip hemen ATV sitesine döşendim.
istanbulspence 11-07-05, 22:40 hep beraber döşensek iyi olacak
tvfreak nasıl olur ya dur bak oturduğum yer batmaya başladı
bir önceki sayfaya bakarsan dördüncü bölümün özeti yazılmış bu ne ki o zaman yine bir şeyler yapıorlar da anlıcaz
ya nerde yaziyo 4 bolumun ozeti yaaa
istanbulspence 12-07-05, 09:49 bu forumun 5. sayfasında iremm emoss tarafından yazılmış
Ben bu site den hic birsey anlamdim?????
Ben bukadar iyi bir diziye bu site yakismamsis bence....Yoksa hala yapimda onuda bilemiyorum.....Yarinide sabirsizlikla bekiyorummm......... :D
ATESLI TOPRAKLARIN DIZI MUZIGIN KIM YAPIYOR....
Yani kim soyluyo bayiliyorum o melodiye...?????....Bilen varmi Cvp Bekliyorum...
Semanur_66 12-07-05, 13:02 Neden oyle diyorsun emoss site baya bir guzel yani daha iyi olabilir ama bu da iyi....Bende bilmiyorum dizi muzigi kim yapiyor....Ama dedigin Gibi coook guzel ve hos bir dizi ;) ...Bende carsamba gunu sabirsilikla bekliyorum...Bu dizi bir harika yaaa....Bakmayanlara Bakmayi Tahfsiye ederim.....Ve Oyuncularida super....Ve okudugugma gore 4 bl. ozeti yine ortaligi yakip yikacak Atesli Topraklar Ortaligi....Ve 4 BL. Buraya Koydun Icin Sagol Emoss :cool: ....
istanbulspence 12-07-05, 13:08 emoss sitenin resmi sitesi yapılacak galiba
semanur66 bulursan bana da ilet ben de arıyorum
Neden oyle diyorsun emoss site baya bir guzel yani daha iyi olabilir ama bu da iyi....Bende bilmiyorum dizi muzigi kim yapiyor....Ama dedigin Gibi coook guzel ve hos bir dizi ;) ...Bende carsamba gunu sabirsilikla bekliyorum...Bu dizi bir harika yaaa....Bakmayanlara Bakmayi Tahfsiye ederim.....Ve Oyuncularida super....Ve okudugugma gore 4 bl. ozeti yine ortaligi yakip yikacak Atesli Topraklar Ortaligi....Ve 4 BL. Buraya Koydun Icin Sagol Emoss :cool: ....
Hiç bekleme, Çarşamba dizi yok. Son Yüzleşme yayınlanacak. Geçen hafta Son Yüzleşme'nin yayınlandığı saatte de Avrupa Yakası'nın tekrarı var. Bizim Ateşli Topraklar'a ne olduğu meçhul. :(
Semanur_66 12-07-05, 13:23 NASIL YANI BEKLEME CARSAMBA GUNU BASLAMIYACAKMI NIYE.....????????
DEME LUTFEN YOKSA KALDIRILDIMI HAYIR :mad: :confused:
Semanur_66 12-07-05, 13:28 Ama Basliyacak Diye Yaziyo sen nerden Ogrendin CYP Bekliyorum..... :confused:
Alev ve Dogan Bey 12-07-05, 13:44 Ben bu diziye bayiliyorum... super bir yapim super bir senaryooo... Ben bazen bizim millerimizi anliyamiyorum yaa bu kadar guzel bir sizyi nasil kacirirlar.... Ama daha yeni birsey okudum ben cok uzudu neden carsanba gunu baslamiyormus.... :confused: lutfen cvp yazin yoksa burda delirecem simdi....
Ama ben daha yine siteye baktim bu hafta ne olacak diye ozaman basliayacani yaziyodu..... allah allah
arkadaşlar dizi perşembeye alınmış... saatine bakamadım.
Ben bir yerden öğrenmedim. Dün geceden beri ATV tanıtımlarında geçiyor. Televizyonda yani. Ben de zaten dün geceden beri aynı şeyi yazıyorum. Televizyon tanıtımlarında Ateşli Topraklar yerine Son Yüzleşme veriliyor. Ondan önce de Avrupa Yakası'nın tekrarı.
istanbulspence 12-07-05, 14:09 ben de anlamadım ve zaten anlamakta istemiyorum
atv ye bir şeyler yazın belki cevap gelir gerçi henüz bana gelmedi ama belki mesajları fazlalaştırırsak bir şeyler yapabilirler
kanal d de kısmet adlı dizinin yayın zamanı değişmiş ateşli topraklar ın karşısına almışlar acaba dizinin yayın zamanını mı değiştirdiler
Alev ve Dogan Bey 12-07-05, 14:11 yaa arkadaslar...
sizce bu dizi neden cok baklmiyor daha yeni butun yorumlari okdum ve internte baya bir yorumda orda okudum sizce neden az reyting aliyor... Ama yorumlara bakilirsa herkes cok iyi ben bakiyorum.... Bu sezonun en iyi dizilerinden birisi.... Ben bunu dizinin gec basladihi icin... Ve bizim turkler daha fazla klassiek ve daha eski zamam seylerine bakihi icin... Ben bu dizi ve emret komutanim ve dolunay dan haric butun diziler birbirine benziyor..... Siz neye baliyorsunun cvp larinizi bekliyorum veya yorumlarinizi ;)
BU DIZI BIR SUPERRR
istanbulspence 12-07-05, 14:22 arkadaşlar dizi perşembeye alınmış... saatine bakamadım.
sevilaygn daha yeni gördüm ikimizde aynı zaman da yazıyormuşuz sen benden önce göndermişsin tahminim tuttu demek sağol haberi verdiğin için çok iyi bir şey yaptın
Semanur_66 12-07-05, 14:25 dizi simdide persembe gunune mi aldini aah neden acabaa??????? :(
Semanur_66 12-07-05, 14:29 Sana katiliyorum alev ve dagon bey... Bencede ondan geliyor saatin gec olmas biz burda okadar vark etmiyo cunku burda 9 da basliyo.. Ama bence daha fazla turk milletinnen daha eski seyler daha klassiek sonun bilen diziler bakmak istedihi icin teytingler boyle fazla deyil ama zamanla desecetir insallah.... Arkadaslar katiliyormusunuz :D
Alev ve Dogan Bey 12-07-05, 14:35 ufff ya daha yine gordum... ama atvnin sitesinde hala carsamba gunu yaziyo hem de bas sayfada yaziyor carsamba gunu basliyacani... nesye yarin ola hayri ola...ve semanur66 sana katiliyorum yorumunda ama bunuda unutmamak gerekiyoo renkler ve zevkeler tartisilmaz demi ama.... :D
AMA INSALLAH DAHA IYI OLCAK BU DIZININ REYTINGLERII:d:d
istanbulspence 12-07-05, 14:54 ya reytingler o kadar da kötü değil yeni başlayan ve özellikle de yazın başlayan bir diziye göre böyle bir dizinin çok iyi olması gerekirdi ama dediğiniz gibi anlaşılır yakında bizim millet için dizinin devamlı dönmesi lazım tanıtımlarının tekrarlarının
bence dizideki hikaye biraz daha belirginleşsin değeri daha çok anlaşılacaktır
yani umarım
Persembe gunune mi alinmis saat kaca alinmis bilen varmi...?..Ufff yaa ben butun hafta carsamba gununu bekledim simdi de oynamiyacak diyorsunuz aah....Saat kaca alinmis bilen varmi.....?
EN IYI 5 PROGRAM
2005 Akdeniz Oyunları Türkiye Yunanistan Futbol Ka
10 Puan TRT3
2005 Akdeniz Oyunları İspanya-İtalya Futbol Karşıl
10 Puan TRT3
Ateşli Topraklar
9,31 Puan Atv
Aşk Oyunu
8,91 Puan Kanal D
Davetsiz Misafir
8,88 Puan Show
IYI KITMEYE BASLADI
EN IYI 5 PROGRAM
2005 Akdeniz Oyunları Türkiye Yunanistan Futbol Ka
10 Puan TRT3
2005 Akdeniz Oyunları İspanya-İtalya Futbol Karşıl
10 Puan TRT3
Ateşli Topraklar
9,31 Puan Atv
Aşk Oyunu
8,91 Puan Kanal D
Davetsiz Misafir
8,88 Puan Show
IYI KITMEYE BASLADI
Nereden alınmış bu değerlendirme?
Bu internet sitesinden...
www.google.nl sonra atesli topraklar yazarak.... ve sonra e- kolay etv rehberine basarak... orda sag tarafinda :D
istanbulspence 12-07-05, 17:06 emoss sürsün de perşembe ye alınsın o önemli değil
değerlendirmeler çok iyi
iyi olacak dedik bu yolda ilerlemeye başladı bile
Ateşli Topraklar 14.07.2005 Perşembe akşamı saat 22:15'te
istanbulspence 12-07-05, 20:01 ben de şimdi izledim görüntüler iyi alev le doğan çakıroğlu arasında yakınlaşma bu bölümde başlıyormuş
gördüğüme göre karşılıklı çok sahneleri var
bu hafta kendini kıpırdanmadan izlettirecek
ya iyi de devam etmesi deeeee eger emret komutanim la ayni zmandaysa reytingler duser ya
Alev ve Dogan Bey 13-07-05, 12:15 Evet Emret Komutanimda Persembe Gunu Ama Saat 20:15 De Ama Atesli Topraklar 21;15... Yani Ondan Sonra.. Evet Bende Gordum Reklamlarda Yine Heycanla Izliyceyiz Bu Bolumu Sana Katiliyorum Istanbulspence.... :d
Acık söyliyiim bende sasırdım persembeye alınmasına...22:15 deymiş. Alev süper dogal bir kız. yani bizim mahallede herkez seyrediyo. Uğur Çavuşoğlu tam Doğan Bey olmuş bence.
Alev ve Dogan Bey 13-07-05, 12:59 bu diziye baktica insanin daha cok bakmasi geliyorur... okadar etkiliyci bayiliyorum bu diziye.... evet happybill sana katiliyorumm cok dogal bir kiz hemde cok guzel ve ugur cavsogluda cok iyi bir oyuncu hemde cok yakiskli :D
yani yazın yayınlanan dizilerin reytinglerine bakmayın bence çünkü insanların çogu televizyon izlemiyor yine de iyi bence reytingi
Sana Katiliyorum...Cok guzel bir dizi reklamarda gordugume kadar alev ve dogan bey yakinlasiyorlar.....Ama alev hala hamile deyilmi....?.Cok guzel olacak yine bu bolum...
Semanur_66 13-07-05, 15:22 Bende bugunu sabirsilikla bekledim basliyacak diye ama neyse yaa yarinde cok yakin....Reklamlarda gordum kadarlila bu bolumde bir harika olacak....Ve yakinlasmaya baslardilar.....
Ve alev cok dogal ve cok sempatiek bir oyuncu ona bayiliyorum yaa ve ugur cavusoglu.......
Evet alev hala hamile bebek dusun veya alinsin yaa ozaman bence daha iyi olur.... deme...???????
SUPER BIR DIZIIIIIII......................
Alev ve Dogan Bey 13-07-05, 15:46 Neden Dusun Ki Bebegi???? Bu Acidan Dersen Onlar Ask Yasmaya Basladiglan Ozman Belki Ali Dusunur Veya Ugur Cavusoglu Cocuga Kotu Davranir Bence Ozanda Dusun Onlara Egel Olur............. ;)
istanbulspence 13-07-05, 22:00 yani yazın yayınlanan dizilerin reytinglerine bakmayın bence çünkü insanların çogu televizyon izlemiyor yine de iyi bence reytingi
duygusal bende bundan bahsetmiştim çok haklısın
şimdi gördüm ateşli topraklar yine saat değiştirmiş şimdi de 20.30 daymış
bu atv ne yapmaya çalışıyor pek anlamıyorum bakalım yarın cuma ya alacaklar mı
aaaa 20 30 daysa oraya gore emret komutanimla ayni saate ya benim icin fark edmez cunki buranin oglen 1 30 basliyo ama reytingler istee
istanbulspence 14-07-05, 10:47 iremm reytinglere bakarlar bugün emret komutanım la çakıştığı için reytingde alt üst bir düşme yaşanırsa bir şeyler yaparlar herhalde
nasıl olsa alışık onlar sürekli dizinin yayın saatiyle oynamaya
ya benim için de pek farketmiyor ben de emret komutanım ı izlemiyorum zaten
Alev ve Dogan Bey 14-07-05, 11:56 Atv dekiler cok kicik yaa bende daha yeni gordum saat 19;15 alindigi ben sahsen kendim izliyorum emret komutanimi ama simdi izlemem ne yapalim... ama reytingler dusuk olabilir cunku emret komutanim da cok iyi bir dizi..
Evet jaa yine saattine deyistimisler... evet dedigin gibi cok giciklar ama neyse tez baslamasida iyi :D ...Ama emret komutanimla ayni saatte :( ....Neyse bu aksamda yine guzel olacak alev basindaki ciceyini dogan bey vermedi bakalim ne olacakkkk
Ve birsey daha var bu dizinin hicc mi resimleri yok jaa ben aradim bulamadim...... :( ........Sizlerde varsa koyarmisin fotoraflari bi sayfaya... Cok mahbule gecer.... ;)
http://www.e-kolay.net/tvguide/images/atv/atsli.jpg
Fotoyu koydugun icin tsk ederim... Ama bu foto zaten var... :D ...Baska bulursan ve yapabilirsen ve bu sayfaya korsan sana cok tsk ederim :) ..Alvast bedankt ;)
Bu Aksam Saat 19;15 De Sakin Kacirmayin Cok Guzel Bir Diziii Bakmanizi Tafsiye Ederim... Bu Saatte Avrupa Saatti..tr De Herhalde 20;15 De :d
istanbulspence 14-07-05, 16:06 emoss ben de senin gibi arıyorum ama yok ancak bizim bulduklarımız işte
hayret bugün atv cuma demedi dün ben kesin yine bir şey çıkarırlar gözüyle bakmaya başlamıştım olaya ama dediğin gibi geç olsun güç olmasın
bugün çok iyi bir bölüm olacak doğan çakıroğlu yla alev in yakınlaşmaya başladıkları sahneler başlıyor
dediğin gibi 20 .15
süper bölümdü.. alev o kocası olan ayvazı süper merdivenlerden itti. doğanla alev arasında yakınlaşma ev halkı tarafından da görülmekte ama bişey söylenmemekte. alev doğanı kesin elde etti. sürahinin içine gül atması çok hoştu. doğan jest oldu bu bi gerçek..
Alev ve Dogan Bey 15-07-05, 12:21 TELE - BAROMETRE
14 TEMMUZ 2005 PERŞEMBE
1 EMRET KOMUTANIM [NET] SHOW 9,70 39,00
2 TELEVOLE [NET] SHOW 4,70 19,20
3 CANLI CANLI [NET] KAND 3,60 14,50
4 SIRLARIN EFENDISI [NET] STAR 3,20 16,30
5 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,00 18,00
6 BESIKTAS-FC KOLN [NET] KAND 3,00 13,40
7 EN KOMIKLER [NET] TGRT 2,90 12,30
8 ATESLI TOPRAKLAR [NET] ATV 2,90 10,80
TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
14 TEMMUZ 2005 PERŞEMBE
1 EMRET KOMUTANIM [NET] SHOW 7,70 36,30
2 TELEVOLE [NET] SHOW 4,80 20,60
3 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 3,30 23,00
4 CANLI CANLI [NET] KAND 3,30 13,80
5 KASIMDA ASK BASKADIR (Y.S) [NET] TRT1 3,00 14,40
6 AVRUPA YAKASI (TKR)-OPT [NET] ATV 2,90 26,30
7 BESIKTAS-FC KOLN [NET] KAND 2,80 14,50
8 ATESLI TOPRAKLAR [NET] ATV 2,70 11,60
Alev ve Dogan Bey 15-07-05, 12:30 Ayyyyy Bayildim yine bu diziye cok guzeldiii......Dogan bey cok sempatik ve cok da karizmatik yaaa.......SUPER BIR DIZI..... :D ...Evet yaa ev halkida farkinda dogan bey ve alev yakinlasmalarina...Ama bence dogan bey hemen kendini kabtirmasin kendini aleve.....INSALLAH HAFTAYA ON BOYLE BIRSEY DER KIZIM KENDINE GEL VEYA ALEV BUNU UNUTMA SEN BU EVIN GELINISIN BU O GUZEL AKLINA KOY....YANI OYLE DIYEREK OZAMAN ALEV DE HEDEFINDEN BIRAZ DAHA UZAKLASIR BENCEE.....AMA TABIKI ALEV VE DOGAN BEY BIRLIKTE OLSUN COOK YAKISIYORLAR YAAA :cool: ;)
istanbulspence 15-07-05, 13:37 dün çok iyi olacak dedik öyle olmakla kalmadı müthiş bir bölüm izledik
bence doğan bey hemen belli etmeyecek o anda düşünecek ve sağol yemek hazırladığın için gibi bir şeyler söyleyecek alev de daha çok uğraşması gerektiğini anlayacak
alev ve doğan bey dediğin gibi hemen doğan çakıroğlu gardını düşürmesin böyle daha iyi
Evet jaa arkadaslar sizlere katiliyorum...Alev hemen dogan beyi avucuna dusurmesin...Alev dusunsunki evet jaa gercekten zormus dogan beye ulasmak...Ve biraz daha urasin...Ama urasirken kendide ona ilgi duymaya baslasin...Dunki bolum bir harikaydi yaa :D
number_one 15-07-05, 13:56 I think this film is wonderful especially uğur çavuşoğlu
Yes It's wonderful ,This Movie is The Best of Turky ;) I mean that :D
Semanur_66 15-07-05, 15:15 Dun bir harikaydi yaa bu dizi... Gozlerimi tv den ayiramadim okadar guzeldiiii....evet oyle gorunuyor arkadaslar alev ve dogan bey biraz yakinlasmaya basladilar ama dogan bey hemen aleve yuz vermesin cunku biraz urasin...Herkes dogan cakiroglundan korkuyor, dogan bey hic kimseye baglanmamis bu zaman kadar....Hemen alev onu avuscunun icine almasin....Biraz orasin ve emoss arkadasin da dedigi gibi urasirken kendinde azar azar asik olmaya baslasin....Bencede ya desin kizim kendine gel sen bu evin gelinsin bu untma veya tsk ederim yemek icin hemen otursun veya nebiliyim iste... Alev dusunsunki okadar kolayda deyilmis demek dogan bey ulasmak hem dogan beyin imajin yititmiyelim deyimi.....ama yawas yawas birbirlerine asik olsunlar YANI HEM ALEV ASIK OLSUN HEMDE DOGAN BEY...VE ALEV KEMALE HIC YAKISMIYO....DOGAN ASIK OLSUNNNN.... :D ....HEMEN YINE PERSEMBE OLSUNNNNN ;)
Semanur_66 15-07-05, 15:36 Uuuuufff yaaa ben boyle birsey gormedim....Sacma sapan dizilerin resimleri var ama bu kadar iyi bir dizinin hic resimleri yok...Yani olmazki Uuufff ya biri biliyorsa veya yapabiliyorsa .lutfen yapin veya gonderin yaa :( ;) :) ....SUPER BIR DIZI INSAN BAKTICA BAKASI GEKIYOR........
ATESLI TOPRAKLAR ATESLI TOPRAKLAR :cool:
Semanur66 okadar da uzulme yaa gelecetir dizin resimleri zamanla.....:D INSALLAH TABi>>>>>>>>>ATESLI TOPRAKLAR DUN COK IYI VE GUZELDII.
Alev ve Dogan Bey 15-07-05, 16:50 Evet ben yakinda atesli topraklar yeni site yapcam insallah...Ozmanan butun resimleri koyacam...Belki simdi dersin zaten sitesi varya ama site bence hic iyi deyilll benim gorsum tabiii Bugun uye olacaktim hic birsey yok yaa massalah neyse ben yakinda yapcam
number_one 15-07-05, 16:52 ya gerçekten mükemmel bir dizi ya bazı arkadaşlar demişler ya ekrandan gözlerimi alamıyorum aynen öyle hemen perşembe olsun istiyorum ve resimleriniiiiiiiii istiyorum nolur resimlerini ekleyin siteye noluırrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!
Alev ve Dogan Bey 15-07-05, 16:55 Bizde cok istiyoruz ama yok yok resimler????? Ama insallah yakindaa... Bende persembe gununu bekliyemiyorummm... Gunler cabuk gecsede
number_one 15-07-05, 16:55 bu turkiyenin en iyi dizisi
Alev ve Dogan Bey 15-07-05, 16:57 .....Sana Katiliyorum.... HEMDE COK IYI........ATESLI TOPRAKLAR....
Alev ve Dogan Bey 15-07-05, 17:09 Ugur cavusoglu coook iyi bir oyuncu yaa vallah bayiliyorum ona bir insan nasil bir anda semaptiek bir anda cok carizmatik olabiliyor...COooooooook iyi bir oyuncu....Sevda guven de oyle ilk kez gordum tvde cok bayildim ama cok iyi rolunu yapiyor massalah hahah ayvaz yazik beee
istanbulspence 15-07-05, 17:26 en son gördüğüm emoss un yazısıydı fazlalaşmışız yine ben de bekliyordum bizim her gün burayı birlikte doldurduğumuz ateşli topraklar müdavimleri nerde diye dün kimseyi göremeyince bu sefer biraz geç kaldılar ama galiba ben erken geldim ama fazla bekletmediniz süpersiniz
her zaman ki gibi müthiş değerlendirmeler yapılmış yine iyi bir inceledim de
ben de belirttim bir önceki sayfada bence de kesinlikle hemen kapılmamalı ve '''semanur66''' ın da dediği gibi doğan ın o doğan çakıroğlu karizması çizilmesin
ama orda yemek için sağol gibi bir şeyler söyleyecek pek zannetmiyorum hemen bir şeyler olsun umarım yanıltmazlar
dünkü bölümün her sanesinde ayrı ayrı heyecan vardı ama hepinizin dikkatini çekmiştir alev ayvaz ı merdivenlerden iterken doğan bey geldi ya ve ikisinin birbirlerine döndükleri zaman duraklama ve kalış görüntüleri süper
ya number one ben sürekli bir araştırma halindeyim bulsam eklicem de ama yok olsa bu kadar araştırmaya değişik resimler bulunurdu herhalde umutluyum yakında bakabileceğimiz bir sürü resim olacak
Evet turkiyenin en iyi dizileri arasinda... :D ...Oyuncular bir harika ugur cavusoglu coook iyi bir acteur ben onu cok beyendim...cok karizmatik..evet hemen alevin kollarina dusmesin bencede imaji bozulur dogan beyin onu hayranlikla izliyorum...Alev de cok iyi cok dogal bir kiz ve oyunculugunda super....Hehe ayvazada yazik ama yaa ona acidim bakarken hehe....Ve Celal efendide cok iyi oyncu aharbasli cok iyi rolunu oynuyo....Ve belkizda acidim yaa okadar beye kendini ellerinle yemek yapti o tahdina bile bakmadiii.. Iste budur dogan bey... Yani simdi orda hemen aleve asilirsa ozaman gercekten imaji bozulur bence.....Yani olmaz...arhar bi laf demesi lazim.... :D ...Ama dizi bu haliylede cook iyi ve cook guzel bakarken gozlerimi tv den alamdim.....Alev de dogan bey azar azar beyenmeye ve askik olmaya baslasin cunku dogan bey elden gittii :p ....Ve su arkadasi alevin ismini untutum o alev cok iyi akil veriyo...Bebigi bence dusurecekler beraber... :rolleyes: ....Bu bolume kadar cook iyi gidiyooo ATESLI TOPRAKLAR UMARIM BOYLE DEVAM EDER
Hehehehe ugur cavusoglunun eski zamani.....
Ve de yeni zamani
Semanur_66 15-07-05, 19:18 Cok hos... SAGOL EMOSS... ama bence ugur cavusoglunun simdiki hali daha guzel... :p
Ve dediklerin katiliyorum Uteki oyuncularida unutmamak gerikiyoo onlarda cok iyi...Ve nazam orenecek acabaa dogan beyin bir kizi oldugunaaa AYYYYY Insallah dogan ve alev ask yaslar ve birbilerineden hic birzaman daha ayrilamazlar yani okdar bir birlerine bahlanirlar insallah onlari cok seviyorum yaa... Yeni dizi olmasina rahmen onlar coook iyi rol yapiyorrrr insallah bir an unce resimleri koyarlar buraya
Semanur_66 15-07-05, 19:20 Ve arkadaslar sizcee....
Alev icin......
Doganmi???
Yoksa
Kemalmi???
Semanur_66 15-07-05, 19:23 BENCEEE TABIKI DOGAN ONDAN BASKASINA YAR OLMAZ ALEVVVV ;) :cool:
Bakin yaa nekadar yakisiyorlar
Alev ve Dogan Bey 15-07-05, 19:34 Evet emoss iyiki uteki oyuncularida hatirlatin bize onlarinda hakkini yemek gerekiyoo onlarda cok iyi...
Tabiki alev ve dogan bey....Onlar ask olmali ve dedigin gibi birbirlerinden hic daha ayrimamak uzuri tek bir gun bile ayri kalamasinlar.... :D INSALLAH
Kemal kalsin
Semanur_66 15-07-05, 19:38 evet jaa kalsin o hic yakismiyo aleve....
Dogan + alev = ask ve bir gun ayri kalmasinlar....Ve dizi bittene kadar askik kalsinlar :D
Alev ve Dogan Bey 15-07-05, 19:41 Evet o da cok onemli turk dizilerin isi belli olmaz bir gun dogan bey bir gun kemal olur oyle bir diziye benzemiyor bu...Alev tek dogan beyle kalacaktir...
Iyi guzelde simdi bunlar ask yasamaya baslarlarsa ayvazz ne olacak???????
5 bl sabirsizlikla bekliyorum....
Semanur_66 15-07-05, 19:43 Evet bende... Bugunden diyorum insallah hemen persembe olur.....Ne olacak acabaa ama yine guzel olacaktir,....Oyleye benziyoor...Cook guzel bir dizi yyaaa resmen baglandim diziyeee ;) ... ayvaza ne olacak bilmiyorum balkalim zaman gosterir....
Alev ve Dogan Bey 15-07-05, 19:46 Bu dizi muhtis yaa mukkemel.....BU DIZIYE BAKMAYANLARI DIZIYE BAKMALARINI TAHFSIYE EDERIM COOOK GUZEL BIR DIZI IYI BIR SENARYOO OYUNCULAR DESIN BIR HARIKA COK IYILER BIDE.... :D :cool: ... Bakin yani cok hos super bir diziiiii ATESLI TOPRAKLAR ISIM BILE DIYOR :cool: ;)
istanbulspence 15-07-05, 22:33 Evet bende... Bugunden diyorum insallah hemen persembe olur.....Ne olacak acabaa ama yine guzel olacaktir,....Oyleye benziyoor...Cook guzel bir dizi yyaaa resmen baglandim diziyeee ;) ... ayvaza ne olacak bilmiyorum balkalim zaman gosterir....
bence de bir an önce perşembe olsun ayvaz zaten bulmuş yaşıyor işte kendi aklını da kullanamadığı için ne diyorsak o durumunda ben de çok bağlandım bağlanılmayacak gibi de değil ki müthiş bir yapım
bir önceki yazımda bahsettiğim sahne nasıldı ben o sahneyi çok beğenmiştim
sizin en beğendiğiniz sahne neresiydi
bence en guzel sahne su alevle doganin konustuklari kavga ettikleri sahne ordaki bakislari kiza vurduktan sonra bicagi cekmesi ne bilim guzeldi
Bence Iremm dedigi o sahne cok guzel vede cok iyidi ve alev ayvazi merdivenden attigi sahne de cok guzel di..Orda birbirlerine bakislari etkiliyicidi ;) ....Ve belkinzin cildirdi anda iyi bir sahneydi...Ve tabiki sonu alevin gulu surayinin icine attihi...Orda zaten dogan bey bitti andi... :cool:
Ve arkadaslar bencede dogan ile alev birbirlerine cok yakisyor...Onlar zaten birlikte olacak alev de bence ona ilgi duyuyor...Kemalli dogane bey solladi :p ... Yaa bide benim aklima birsey daha takildi simdi naz soytepe hala dogan cakiroglunu seviyorum?????
Semanur_66 16-07-05, 12:25 Bence butun sahneleri cok guzel yaa bayiliyorum bu diziyeee AH Dogan AH cok yaksiklisin ve de cok iyi bir oyuncusun yaaa...... :D ....Kendini hemen aleve verme....
.:Atesli Topraklar:.
Bir kadının ihtirası... Bir erkeğin zulmü, sevdası... Uçsuz, bucaksız toprakları teslim alan büyük bir öfke... İhtirasın gölgesinde yaşanan büyük bir aşk hikayesi...
Alev ve Dogan Bey 16-07-05, 14:47 Ayyyy cok guzel ben butun sahnelerini nefes almadan izledim cok guzel yaa cok beyendim hayran kaldim bu diziye aay dizi super bI de resimleri olsaaa daha guzel olacak ama neyse insallah o da olur....AMA DEDIGIM GIBI DOGAN BEY HEMEN ALEVIN ELLERINE DUSMESIN BIRAZ ONU ORASTIRSIN ZATEN COK CARIZMATIK E SEMPATIEK VE AHARBASLI BIR TOLU VAR ALEVE HEMEN AHHINA DUSMEK ONA YAKISMAZ IMAJIN BOZAR BENCE...... ;) :cool: AMA YINDE BOYLEDE COK SUPER ILERLIYOOO PERSEMBE OLSADA YINDEN BAKSAK....
Arkadaşlar, sırf sizin zorunuzla izledim. Tam çok güzel bir dizi diyecektim. Alev hanım başka bir adamdan hamile. Ben Doğana çok yakıştırmıştım oysa. Böyle bir diziyi asla izlemem. Başroldeki kadın yine başröldeki erkekle birlikte olmalıdır. Filmin bütün cazibesi gitti. Doğan onun ilk erkeği olmalıydı.
Slm..
Ben Ilk Bolume Bakmistim Sonrav Bakamadim Bidaha Ya Ali vardiya Alevin sevgilisi 0 Simdi 0ldumu Y0ksa 0lmedimi ve Alev Neden Hapise Girmedi Abisini 0ldurduya..??
biir Cvp Verirsee Cok sevinirim..:D
Alev ve Dogan Bey 16-07-05, 15:31 Evet raintimes sana katiliyorum..Ama kizin zaten baska sevgilisi vardi ve onun la evlenecekti...Sonra abisi sevgilsini vurunca kiz da ortada kaldi bebeginle sonra bu ayvaz da kizi asikmis..Tabiki daha guzel olurdu ilk erkegi dogan bey olsaydi ama olmadi ama bence bunun ustunde dizinin casibesi bozulmadi....Bidaki bolumu izlersen bana hak verirsin
Alev ve Dogan Bey 16-07-05, 15:39 Slm....Deryalim..
Suan sana yazmak isterdim....Ama sayfada zaten var ozetleri ve yorumlarida okursan ozman bilirsin....Sunu diyebilirimki cok guzeldi 4 bolumunu kadar yani tek kelimeyle muhtisdi...Ama farkili senaryosuyla ve deyisik oyunculariyi cok iyi bir yapim.... :D
istanbulspence 17-07-05, 01:44 Evet raintimes sana katiliyorum..Ama kizin zaten baska sevgilisi vardi ve onun la evlenecekti...Sonra abisi sevgilsini vurunca kiz da ortada kaldi bebeginle sonra bu ayvaz da kizi asikmis..Tabiki daha guzel olurdu ilk erkegi dogan bey olsaydi ama olmadi ama bence bunun ustunde dizinin casibesi bozulmadi....Bidaki bolumu izlersen bana hak verirsin
alev ve doğan bey in de dediği gibi raintimes tamam iyi bir nokta yakalamışsın ama bence yine de sen diziyi izlemeyi sürdür
sen bir daha ki bölümü de izle bizim kanaatlerimize varacaksın
emoss merdiven sahnesinden daha önce ben de bahsettim izlediğim ve öylece kaldığım bir sahne ikisininde bakışları işte bu ya dedirtecek türdendi
<<<<<< atesli topraklar >>>>>>>
Bence de daha guzel olurdu ilk erkegi olsaydi...Ama boylede cok guzel... :D ...Bence sen takip etmeye devam et dizi cunku ozaman daha iyi anlarsin....Cok guzel bir dizi cok iyi ilerliyo insallah heb boyle devam eder.... :D...Bir bolumde hemen kadar vermeyin cunku cok iyi bir yapim ve super bir senaryo iyi bir kadro oyuncusu da var ( cok tanimamis olsada ) Ve cok farkili bir dizi bencee...Ve Dogan bey ile Alev bir olsunlar :cool:
Semanur_66 18-07-05, 13:01 Hmmm...Cok iyi bir nokta yakalamsin raintimes....Ama arkadaslarinda dedigi gibi onun zaten sevgilisivardi ve evlemeye karar almistilarki olmadi...Birinci bolumde hemen karar verme bence...Cunku izledikce goreceksin cok iyi bir dizi oldugunu.....emoss dediklerine katiliyorum..Hemen 1 bolumde karar verme....Ve 5 bolum sabirsizlikla bekliyorummm.....
Bide yaa ben hala resim falan bulamadim ufff uff yaaa... :( ....Dogan hemen alevin kollarina dusme karisman sarsilir :cool: ...Gercek haaa
Ve arkadaslar nazin kocasina cok garip davraniyorlar deme farkina vardinizmi bilmem sanki damatlari deyil usaklariymis gibi.... Ve sizce dogan beyin cifligimi daha guzel yoksa kemalin mi....???????? Alev ve dogan bey= ask sevgi baglama dizinin sonuna kadar insallah....... ve insallah heb boyle iyi devam eder diziiii... :D Arkadaslar yorumlarini bekliyorum?????? ;) SUPER BIR DIZI YAA CELAL EFENDI DE COK IYI ONUN HAKKINI YEMEMEK LAZIM....VE ARKADASLAR HANI CELAL EFENDI ALEVI AMAYA GITMISTI ORDA KEMALIN ANNESILE KONUSTUGU ARALARINDAKI YAKINLIGI FARKETTINIZMI??????????
Semanur_66 18-07-05, 13:48 BUUUUU DIZININ RESIMLERINI NERDE BULABIRIM YAA ATV NE BICIM BIR SITE HC RESIM FALAN YOK UFFF UFF YAAAA :mad:
istanbulspence 18-07-05, 15:15 dediğin gibi resim yok
semanur 66 belki eklenmiştir diye her gün düzenli olarak bir resim araştırması yapıyorum ama yeni olarak sonuç alamadım
o yakınlaşmayı ben de farkettim hani sanki daha önceden gençken aralarında bir şeyler varmışta sürdürmeleri engellenmiş gibi bir görüntü çizdiler
bence aslı doğan ın kızı bunun belirtileri de vardı
damatta sadece ailenin imajını kurtarmak için kullanılan bir paravan olduğu için onu dış kapının mandalı durumuna sokmuşlar
Semanur_66 18-07-05, 15:22 HAHAHA....
Bir ona o damat...Bir de Ayvaza cok acidim...Ve tabiki Belkizada Yazik yaa onlara... ;) ...Yaaa sende mi bulamiyorsun...Vallah he butun dizilerine resmi var tek bu dizi yok anlmadim gitti
http://img129.imageshack.us/img129/3941/3bolum4sm.jpg
http://img281.imageshack.us/img281/8310/3bm3aq.jpg
http://img281.imageshack.us/img281/3299/3bolum6ok.jpg
http://img281.imageshack.us/img281/3065/ateslitopraklar0074px.jpg
http://img281.imageshack.us/img281/3815/ateslitopraklar012yeni4xw.jpg
http://img281.imageshack.us/img281/4628/dsc45000wd.jpg
istanbulspence 18-07-05, 15:36 michelle hızır gibisin yine çok sağol ya
o ilk baştaki o 2 resim var ya çok iyi geldi yeni koydun galiba siteye de sen mi düzenledin
diğeleri de çok iyi o başka da boyut olarak farklısı mevcut bunun için yoksa farketmez hepsi müthiş ama büyük olması çok daha iyi olmuş sağol
http://img281.imageshack.us/img281/5900/dsc45872fq.jpg
http://img281.imageshack.us/img281/3948/dsc46526zl.jpg
http://img281.imageshack.us/img281/9404/dsc46652ng.jpg
istanbulspence 18-07-05, 15:49 michelle vazgeçtim
hepsi o iki resim kadar iyi
ekle sen ben seni bölmim ben resimleri gördükçe böyle şahlanıyorum ben arada şu an söylediklerimi buraya da yazıyorum işte
http://img281.imageshack.us/img281/2114/umittombak005yeni5ae.jpg
http://img129.imageshack.us/img129/6503/dscf01074xv.jpg
Semanur_66 18-07-05, 15:56 Tsk ederim yaa.... Resimler bir harika.. :D ;)
http://img129.imageshack.us/img129/8343/dscf00911dy.jpg
http://img331.imageshack.us/img331/5271/dscf01982pk.jpg
http://img331.imageshack.us/img331/4518/sedaguven004yeni2vt.jpg
http://img331.imageshack.us/img331/577/sedayenikiz5ot.jpg
http://img331.imageshack.us/img331/7425/ugurcavusoglu0129oy.jpg
Şimdlik bu kadar,yeni resim geldikçe buraya ekleyeceğiz.Saygılar...
istanbulspence 18-07-05, 16:52 michelle sağol yine yaptın yapacağını
şimdilik bu kadarı yettirdin zaten
resimler göz kamaştırıyor
Fotoraflar bir mukkemel.......Super yaaaa :D :cool:.... Tsk ederimm Fotolar icin
Alev ve Dogan Bey 18-07-05, 19:03 Fotoraflar Bir Harika Yaa....ellerinize Saglik........ugur Cavusoglu Cok Yakiskli Yaaaa Ona Bayiliyorum.....alev Cok Yakisiyor Insallah Onlar Berber Cok Buyuk Bir Ask Yasarlar..... :d
ben bu diziyi bikere izledim ama bişey anlamadım kız hangisine aşık
Ikisinede asik deyil....Ama asik olacak ama hangisini bilmem.... :D
Semanur_66 19-07-05, 15:05 `Daha Ask Yok Ama Insallah Olacak Yakinda Dogan ve Alev in Arasininda hemde cok buyuk....
Super Bir Dizi Yaaaa.....
istanbulspence 19-07-05, 15:18 emoss unda dediği gibi şimdilik ikisine de değil
işin macerası zaten bu denklem
ama bizim düşüncemiz bu maceradan doğan çakıroğlu ve alev in beraber çıkması
istanbulspence 19-07-05, 20:30 sonunda tanıtımını izledim
sanırım doğan çakıroğlu imajını zedeliyor alev e teslim oluyor
alev e boşanacaksın dedi belkıs da başkasını sevemezsin diye çıldırıyor
soytepeler in damadı nazlı yı aslı nın kimin kızı olduğunu söylemekle tehdit etti
sanırım aslı bunu duydu çünkü bir sahnede şaşırmış bir şekilde bakıyordu ama bu neydi artık görücez
isyan dolu bir bölüm izlicez
5.Bölüm Özeti
ATEŞ BACAYI SARDI!...
Çakıroğlu çiftliğinde aşk dolu dizgin!... Doğan Çakıroğlunun kalbi alev alev!..
Alev’in saçlarına takılan çiçek, yıldızların altındaki romantik gece ve Alev’in simsiyah gözlerine Doğan Çakıroğlu daha fazla direnemez ve aşk, ne kadar karşı durulursa durulsun Alev ve Doğan’ın kalbini ele geçirir.
Ancak Alev’le Doğan Beyin bu yakınlaşmasına tanık olan birisi vardır: Ayvaz!
Ayvaz bu romantik sahneye daha fazla dayanamaz ve saklandığı gölgelerden şaşkınlıkla çıkar. Gözlerinde acı ve korku bir aradadır. Kolay değil, nikahlı olduğu, aşık olduğu kadın, amcasıyla beraber! Ne yapacağını bilemez. Geri geri gider, ayağı kayar ve başını çarparak havuza düşer.
Bundan sonra olaylar hızla gelişir.
Ayvaz bilinçsiz bir şekilde hastaneye kaldırılır. Doğan Çakıroğlu suçluluk ve aşk arasında gidip gelir. Ama Alev’e duyduğu arzu ona her türlü şeyi yaptırtacak kadar güçlüdür. Tek çare vardır. Alev Ayvaz’dan boşanacaktır. Bunu sadece Alev’e söyler ama görünen köy kılavuz istemez zaten.
Kahya Celal Efendi durumu hazmedemez. Yıllardır bu çiftlik ona emanettir, hatta Doğan Bey de ona emanettir. Bu kız geldiğinden beri her şey ters gitmekte, çiftliğin yaşamı altüst olmaktadır. Ama yapacağı bir şey yoktur. Şimdilik!
Doğan Çakıroğlu’nun gözünü aşk bürümüşken, Kemal de boş durmamakta, Doğan’a karşı esnafı toplamaktadır. Kemalin artık tek düşüncesi ihaleyi Doğan’a rağmen kazanmaktır. Alev’le karşılaştığı bir gün genç kız ona son sözünü söylemiştir: “Unut beni!” Kemal şimdi bütün hırsını Doğan Çakıroğlun’dan almaya kararlıdır.
Öte yandan Belkıs, Alev ve Doğan yakınlaşmasının ayyuka çıktığını görünce çıldırır. Alevle karşı karşıya geldikleri bir gün bütün öfkesini kusar. Ama Alev dişli çıkar. İki kadın birbire girer. Doğan Bey duruma müdahale eder ve Belkıs’ı herkesin gözü önünde küçük düşürür.
Belkıs’ın içi şimdi intikam ve nefret duygularıyla kor gibi yanmaktadır. Hiç umulmadık şeyler yapacak kadar öfkeli ve acı doludur. Eline silahı alır ve Doğan’la Alev’in karışısına çıkar!...
http://www.dizifilm.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=184&day=2005-7-21&c=1
5.Bölüm Resimleri...
http://img129.imageshack.us/img129/5568/img00088is.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/8364/img00608li.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/157/img00810ok.jpg
http://img194.imageshack.us/img194/4148/sedaguven0077id.jpg
istanbulspence 19-07-05, 21:07 michelle izledim ama bu daha iyi geldi
5. bölüm resimleri de bir harika
iki kere sağol
Orhan Kemal'in "Hanım'ın Çiftliği" romanı , 1988 yılında TRT'ye Ünal Küpelli tarafından uyarlandı 8 bölüm olarak oynadı. Bu dizinin çıkış noktası da aynı, konu aynı, eksen karakterler birebir aynı. TRT'de çiftlik sahibini Fikret Hakan, kızı İlknur Bozkurt, sümsük yeğeni ise Osman Cavcı oynuyordu.
Bu tür esinlenmeler bir yere kadar kabul edilebilir, üstelik bir romandan birçok
uyarlamalar yapılabilir,ancak en azından bunu söylemek etik olarak gerekmektedir.
Bu yapılmadığı gibi jenerikte bunun bir özgün hikaye olduğu söyleniyor. İşte bu çok ayıp, bari onu söylemeseydiniz.
Ayy Bu bolumde bence cok guzel ve keyifli gececek...Insallah tabi...Resimler guzel....Ama yinde bence alev ve dogan bey asiki bizar cok gelisti
Semanur_66 20-07-05, 13:44 Evet yaa insallah bu bolum de super olur...Olacahindan eminim.....Yine izlerken gozlerimi alamiyacam tvden....Ama birseye biraz uzuldum oda dogan beyin hemen alev iliani ask etti insallah alev de ona gercekten asiktir...... :D ..Oyle olacak ama bir supe var iste belki para veya nebiliyim iste insallaah ikiside asik olurlar birbirlerine...Ve bebek ne olacak acabaa bebegi kabulmu etirecek veya...Bakipta gorelim :cool:
istanbulspence 20-07-05, 13:45 Orhan Kemal'in "Hanım'ın Çiftliği" romanı , 1988 yılında TRT'ye Ünal Küpelli tarafından uyarlandı 8 bölüm olarak oynadı. Bu dizinin çıkış noktası da aynı, konu aynı, eksen karakterler birebir aynı. TRT'de çiftlik sahibini Fikret Hakan, kızı İlknur Bozkurt, sümsük yeğeni ise Osman Cavcı oynuyordu.
Bu tür esinlenmeler bir yere kadar kabul edilebilir, üstelik bir romandan birçok
uyarlamalar yapılabilir,ancak en azından bunu söylemek etik olarak gerekmektedir.
Bu yapılmadığı gibi jenerikte bunun bir özgün hikaye olduğu söyleniyor. İşte bu çok ayıp, bari onu söylemeseydiniz.
yazar özgün hikaye konusunda dediğinde haklı olabilirsin belki ama
bir şey var bu hanımın çiftliği ne benziyor olabilir ama atladığın bir yer var
amacım dizinin savunulucuğunu yapmak değil çünkü farketmez karakterlerin birebir özellikleri aynı da olsa ben bu diziyi izliyorum
ama dizi tamamen uyarlanmış olsaydı mesela bir yeter anne ve ya bir tatlı hayat gibi bunu jenerikte bir yerlere iliştirmek zorunda olabilirlerdi
ama şunu da söylim sen de bu duyarlılığa sahip biri olarak bunu görmüsündür dizi görüntü ve sahne yapısı olarak çok farklı
bu yapımın bahsettiğin diziyle görüntü olarak ortak olan yanları var ama bu olay zaten bu tür dizilerin hepsinin ortak noktası
gerek mekan gerekse karakterlerin sergilediği kültürel yapı olarak çizilen görüntü bu tür yapımlarda birbirine yakın zaten
dediğim gibi bu etkiler dünyada da türkiyede de çoğunlukla olan şeyler
sen de dikkatli bir izleyici olarak muhakkak farketmişindir hiçbirinin altında da bu tür bir bilgi görünmez heh orjinalinden kopya olmadığı sürece
sağol bildiklerini bizimle paylaştığın için
bunu da geçmim yazdıklarını görmen için diziye ilgi göstermen gerekir
eğer diziye karşı ilgin sürerse bu bölümü de izlemeni öneririm
umarım beğenirsin
Semanur_66 20-07-05, 14:57 Istanbulspence ..... Sana katiliyorum...Ve sen bidaki bolumede bak ozaman daha iyi anlarisin yazar.....
Cunku yaaa muhtis bir dizi...... ;)
SANA BAYILIYORUM UGU CAVUSUSOGLU COK YAKISKLI YAAA
Alev ve Dogan Bey 20-07-05, 16:24 Fotoraflar harika olmus yaaa super....Persembe gununu sabirsizlikla bekliyorumm.....Bende gozlerimi alamiyacam tvden.....ama dediniz gibi ne cabuk kendini aleve kaptirdi....Bence hic olmadi neden sorarsaz....Onun kalbine hani kolay kolay girmezdi.....Neyse boylede cok guzel bayiliyorum bi diziyaa oyuncular bir superr........................ :) :cool: ..........SAKIN HAAA ARKADASLLAR BAKMADAN KARAR VERMEYIN VEYA BIR KERE BAKTIKDAN SONRA DA DEYIL BIR IKI IZLENYIN SONRA KARAR VERIN SUPER BIR DIZI YAAA DOGAL BIR DIZI.......ALEV VE DOGAN BEY = ASK ASK ASK ASK
ELLERINE SAGLIK FOTOLAR COK GUZEL
NUMBER ONE DOGAN BEYYYYYYYYY
bence alevle kemal asik olacak, laaan ooo dogan beyin neyine asik olacakki , bitli biyinami? Kemal turkiyedeki en yakisikli oyunculardan biri bence.
bencede ama işte gönül bu akada konar şeyede misali ben kemali tercih ederdim..
slm millet ben bu diziye bakmiyorum ama Semanur_66'nin istegi üzere bir imza yaptim elimdeki resimlerle:
http://img96.imageshack.us/img96/2362/alevdogan3ot.jpg
bir iki tanede avatar:
http://img44.imageshack.us/img44/5656/a1kn.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/2664/a16te.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/4833/a26zn.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/153/a32hy.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/8743/alev6zh.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/263/alev12ka.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/6006/alev22il.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/6799/alev32sa.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/420/dogan4ms.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/2403/dogan14yk.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/4914/alevdogan5rx.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/547/dsc45872fq0tb.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/3128/s7bt.jpg
http://img44.imageshack.us/img44/9252/s17il.jpg
abooooooooo bu kadınlarda bu şeytanlık bu cin fikirlilik varken adamlar ne yapsın.alevde alev yani
istanbulspence 20-07-05, 22:34 piper66 ellerin dert görmesin sağol
Bu başrol ciddi ciddi onu oyuncu yapacak
atv dizisi 'Ateşli Topraklar'da ihtiraslı kadın 'Alev'i canlandırıyor Seda Güven. Hayatında bir renk olsun diye başladığı oyuncuk kariyerine, ikinci dizisinde başrolle devam eden Güven, "Başrole yükselmiş olmam oyunculuğu ciddi ciddi düşünmeme neden oldu" diyor.
Çevre baskısıyla Başak Gürsoy Mankenlik Ajansı'nda fotomodelliğe başlayan ve ilk kez 'Ekmek Teknesi'nde kamera karşısına geçen Seda Güven, atv'nin yeni dizisi 'Ateşli Topraklar'da ihtiraslı bir kadını canlandırıyor. Murat Saraçoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği dizide Uğur Çavuşoğlu ile başrolü paylaşan Seda Güven, "Ateşli Topraklar, benim için iyi bir okul oldu" dedi.
* İkinci dizinizde başrol mertebesine yükseldiniz. Nedir bunun sırrı? Bir sırrı olduğunu düşünmüyorum. Her şey doğal olarak gelişiyor. Ben oyunculuğa biraz da hayatımda bir renk olsun diye başlamıştım. İlk dizim 'Ekmek Teknesi'nde sadece iki bölümlük bir rolüm vardı. Daha sonra bu iki bölüm 12 bölüme uzatıldı. 'Ateşli Topraklar'da ise başrolde yer aldım. Başrol mertebesine yükselmiş olmam oyunculuğu ciddi ciddi düşünmeme yol açtı.
EĞİTİM ALACAĞIM
* Neden daha önce ciddi düşünmüyordunuz? Çünkü eğitimini aldığım giysi tasarımı konusunda kariyer edinmek istiyordum. Aslında bunu hâlâ istiyorum. Bu yıl üçüncü sınıfa devam edeceğim. Oyunculukla stilistliği aynı anda devam ettirmenin yollarını arıyorum. Sanıyorum bunu başarabilirim. Zaman içinde oyunculukla giysi tasarımının birbirinden o kadar da ayrı olmadığını, aynı anda iki işi de yapabileceğimi keşfettim.
* Oyunculuk eğitimi almayı düşünüyor musunuz? Aslında 'Ateşli Topraklar' benim için iyi bir okul oldu. Oyunculuğa devam edeceksem akademik bir kurumda oyunculuk eğitimi almayı düşünüyorum.
* Oyunculuğunuzun doğal yetenek olduğu düşünülüyor. Katılıyor musunuz bu düşüncelere? Bunu zaman içinde daha iyi anlayacağız. Ben şimdi yönetmenimin benden istediklerini yapmaya çalışıyorum. Bir ölçüde başarılı olduğumu biliyorum. Ne kadar olduğunu da başkaları zaten değerlendiriyor.
* Canlandırdığınız 'Alev' oldukça ihtiraslı bir kadın. Benziyor musunuz Alev'e? Hayır, pek benzediğimi söyleyemem. Her insanın, özellikle her kadının ihtiraslı yanları vardır. Benim 'Alev' kadar ihtiraslı bir kişiliğimin olmadığını biliyorum. En azından hiç kimse bana bugüne kadar çok ihtiraslı bir kadın olduğumu söylemedi.
* O zaman siz zirveyi hedeflemiyorsunuz? Tabii ki yaptığım işin zirvesinde olmayı istiyorum. Bu son derece doğal... Benim anlatmak istediğim zirveye ulaşma yollarımın 'Alev'in yollarıyla kesişmeyeceği... ,
http://www.sabah.com.tr/2005/07/21/gny/im/4DECC7DD26675E4E9071C709b.jpg
Yok Yaa... Bence dogan beye asik olsun... Dogan Bey Alev daha cok yakisiyor Onlar birbirlerine asik olsunlar..... ;) ....
istanbulspence 21-07-05, 12:46 emoss ben de senin dediğin gibi düşünüyorum ama arada kemal i de düşünenlerin olması iyi
çünkü dizi tamamen bir üçgen olarak süreceğe benziyor dizideki durum buraya da yansıdı
gerçi alev bu bölümde kemal e beni unut diyormuş böylesi daha iyi
bakıcaz bugün dizide deprem olacak
Demek oyle diyecek...iyi cunku dogan beye daha cok yakisiyor....ve ayvaza acaba ne olacak simdi bunlar beraber olduktan sonra?????
istanbulspence 21-07-05, 12:59 sanırım ayvaz da belkıs gibi isyankar durumunda olacakmış
ama o belkıs kadar olayı protesto edemez herhalde malum yapı olarak
ama hiç de belli olmaz bakarsın dizide intikam olayını fazlalaştırabilirler o da bu beraberliğe ayaklananlar arasında olabilir
Semanur_66 21-07-05, 15:19 Ellerine saglik Piper66 Fotolar harika olmus......
Ay hemen aksam olsada diziyi baksak...Bu Bolumde harika olacak eminim....Evet belki bu kisiligini bulmak icin bir sansdir ayvazz icin :p ...Ve arkadaslar yaa hic alev le kemal olurmu olmaz bence yok yok olmasin yaa en iyisi ve guzel cift en cok birbirlerine yakisan ikikisi dogan bey ve alev superrr yakisiyorlar yaa..... :cool: ....insallah dogan gibi alev de ona asik olur olmasida oyle gerekiyor ozaman dizinin anlami kalmaz.....demi ama...arkadaslar....demek ozaman bir aliden dogana sonra kemale aaah olmaz........ALEV VE DOGAN BEY COK IYI BIR CIFT VE COK YAKISIYORLAR INSALLAH HEB DIZIDE BERABER KALIRLAR....... :D DOGAN CAKIROGLU SANA BAYILIYORUM YAAA COK CEKICISIN SANA ROLUN COK YAKISIYORRRRR ALEVDE :p ....HEM DE COOK
Semanur_66 21-07-05, 15:26 Ateşli Topraklar hareketlendi
Yaz dizilerini yakından izlemeye çalışıyorum. Daha sonra uzun bir yazıyı hak ediyor bu diziler. Ama bir tanesine öncelik vermek zorundayım; Ateşli Topraklar... Bu dizi benim gözümde diğerlerinden öncelikli olarak ayrıldı. Çok tanınmış isimlerden kurulu değil. Kadrodan çok senaryo ve çekimlere yüklenilmiş. Ama özellikle başroldeki iki isim Doğan Bey ve çiftliğe yeni gelen Seda Güven'in altını çizeyim... Doğan Bey zaman zaman Kadir İnanır bakışları atıyor ve kamera da tam göze kilitleniyor ama olsun... O kadarı kadı kızında da olur. Ateşli Topraklar, çekildiği doğal mekânı ve onun üzerinden kurulan hikâyesiyle kışın da kendine yer bulacak yaz dizilerinden...
Mesut Yar
ben size soruyorum, hic evli ve yasli ve bitli bir adama asik olurmusunuz yaaa? Ardakaslar artik kabullenin kemelin ne kadar yakisikli oldugunu. Tamam dogan bey cok iyi rol yapiyo ama kemeal dende yakisikli degil yani ......
yakisili olmaya bilir ....Ama Dogan bey kemalden daha etkili oyunor rolunu ve daha karizmatik....ve alev daha cok yakisiyor bence.... ;)
Alev ve Dogan Bey 21-07-05, 17:59 Fotoraflar icin cok tsk ederim...
Ve arkadaslar..Alev ve dogancilara katiliyorum bence dogan bey ve alev birbirlerne cok yakisiyorlar....Ve orda bir arkadasin dedigi gibi ozaman bir erkekten erkege gidiyor...Sanki seymis gibi...Ahhh oyle dizinin anlami kalmaz bence.....BENCE ALEV DE DOGAN BEY ASIK OLALI VE DIZININ SONUNA KADAR BERABER OLMALILAR ;) ...Bugunki bolum cok merakla bekliyorum az sonra basliyacak....insallah cok guzel olur... :cool: ...olucaktirda...
arkadaslar ihaleyi kim kazandi yada kim kazanacak, ben son bolumunu izlemedimde ? Bence kemal kazanacak.
istanbulspence 21-07-05, 21:00 pokay 1993 ihaleyi kimin kazandığı belli değil
daha kemal insanları kendi yanına toplamaya çalışıyor
atlayacaktım ama sürdürünce söylim dedim neden bitli
tamam kemal iyi
görüşün de bu yönde o da iyi
ama böyle bir kelime iyi durmamış ya forumda
sen de bunu farklı bir tarzda belirtmek için söylemişindir bunun farkındayım ama
sen yine de bunu başka bir şekilde kullanırsan öylesi daha iyi olur
izlemediysen salı günü tekrarını veriyorlar gece 2.00 civarı herhalde gelecek hafta da verirler uyku engellemezse izleyebilirsin
5. bölüm isyan dolu oldu belkıs kendini kaybetti
çok hızlı gelişti ya doğan bey le alev in beraberliği
tanıtımında gördük de ben bu kadarını da beklemiyordum
bir anda gelişti bir anda boşanacaksın dedi
ev halkı şüphelendi sonra doğan bey inkar etti
en sonunda da alev boşandı
hepsi birden oldu nasıl geçti sahneler birbirinden hiç ayrılmadı
ozur diliyorum ben sadece saka olsun diye soyledim.PARDON
istanbulspence 22-07-05, 06:49 pokay1993 biliyorum bu maksatla söylediğini ama
sürdürünce her zaman aynı anlaşılmayabilirsin
böyle durumlar forumlarda çok indirgenmiş tartışmalara neden olabiliyor
forumlarda sadece kendi görüşünde ilerleyerek yapılan bir eleştiri bile şahsi boyutlar halini alabiliyor
sonra kimse birbirini anlamamaya başlıyor
sen de farkına varmışındır olay toplumda çoğunlukla zaten bu
özellikle böyle bir şey için olmak istemediğin duruma gelmemen için söylim dedim
ama sen çok duyarlı bir davranışta bulunmuşsun sağol
Ben dun tum diziyi izliyemedim...Dogan bey hastande kahati imzaladi ve sonra ne oldu....????????.....Alev yokmu ne kadar kurnaz.... ;) ...Ama bence dogan bey herseyi cok abarti o da neymis biranda bosan vs....Ve bence dogan bey yaninda calsanlarin cok kotu davraniyor...Celal efendi onu bakti buyutu o ona bak neler yapiyor yaa ve biri lutfen anlatirmi neler oldu....
Alev ve Dogan Bey 22-07-05, 14:10 Ben bu diziyi 4 bolumune kadar gozlerimi tv den ayirmadan izledim...Bu diziye bakmak icin cok sevdigim emret komutanimi izlemedim....Ahhh ama dunku bolum neydi oylee.....Bazi sahnelerde kicik oldum yaa insan hic yengine oyle davranirmi.... UVEY BILE OLSA INSAN HIC BOYLE DAVRANMAZ.... BIZ DOGAN BEYIMIZIN KLASSI IMAJI SARSILMASIN DEDIK AMA OGHHH KENDINI HEMEN ASKA VERDII......BENCE BELKIZA COK YAZIK YAA...AMA SAHI ODA BILIYORDU SONU BOYLE OLACACIGINI ;) ....AYVAZA COK UZULDUM....AMCASINA BAK YAA OGLAN ORDA ONUN YUZDEN YATIYOR...ONUN UMRUNDA BILE DEYIL...ALEVDE AZ DEYIL AMA HAA....ONDAN KORKULUR VALLAH....AMA KEMALE ORDA DEDI YA BENI UNUT...GIDERKEN SANKI UZULUYORMUS GIBIYDI....
EMOSS SANA KATILIYORUM CELAL EFENDI HAKINDAN DEDIGINE...ADAM OKADAR BAKMIS BUYUTMUS ONU HER ZAMAN KORUMUS...VE ONUN YAPTIGI BIRAZ GARIP SANKI CELAL EFENDI ONU BAKMIS BUYUTMUS HER ZAMAN YANINDA OLMAMIS GIBI...BU KONU BENI COK SINIR ETTI.... :confused:
AMA DEDIKLERIMINDE ARKASINDAYIM ALEV VE DOGAN EY YAKISIYORLAR....AMA BIRAZ DAHA DEYISIK OLABILLIRDI TABI BU BENIM GORUSUM...INSALLAH BIDAHAKI BOLUM BUNDAN DAHA IYI OLUR CUNKU BU BOLUM BAYA BI HOSUMA GITMEDI...INSALLAH 6 BOLUM YINE COK GUZEL OLUR...
VE ALEV BABASI NEKADAR SAF YAA INSAN BU KADAR DA OLMAZ YANI...VE SU ESNAF NEKADAR GICIK...YAAA :mad:
NEYSE ARKADASLAR YORUMLARINIZI BEKLIYORUM BU BOLUM HAKKINDA....BENCE DAHA IYI OLABILIRDI.....BEN BU BOLUMU COK KARISIK VE HEMEN HERSEY OLDU BENCE BIRAZ BEKLIYE BILIRDI HERSEY AMA TABI BENIM GORSUMBU SIZINKI NE :rolleyes:
mizrak_tutucu 22-07-05, 14:36 Ben bu diziyi seyretmeye daha dun başladım. İyi bir diziye benziyor. Merak ettigim bir konu var: Kahya Celal ile Belkıs arasındaki ilişki ne? Bir akrabalık ilişkisi mi var, yoksa Belkıs sadece Doğan Bey'in eski metresi mi?
Bu reytinglerle bu dizinin işi zor. Atv diziyi kazanmak istiyorsa, gününü ve saatini değiştirmeli.
mizrak_tutucu 22-07-05, 16:18 Ben boyle bir dizi oldugunu 5. haftada fark ettim. Reytinglerin kotu olmasına sasmamalı. Insan haberi olmadıgı diziyi seyredemez ki..
Ben hala Belkis ve Kahya Celal arasındaki ilişkiyi merak ediyorum.
Duyuru yapmama konusunda ATV'den de beter olan kurum TRT 2. Spooks adlı BBC dizisini Hayaletler adıyla ikinci kere yayınlıyorlar ve hiç bir yerde duyurusu/haberi çıkmıyor. Ingiltere'de reyting rekorları kıran harika bir dizi ama benim dışımda bir Allah'ın kulunun dizinin haberi yok gibi gozukuyor.
TELE - BAROMETRE
21 TEMMUZ 2005 PERŞEMBE
15 ATESLI TOPRAKLAR [NET] ATV 2,10 8,00
HEDEF KİTLE : A/B
21 TEMMUZ 2005 PERŞEMBE
24 ATESLI TOPRAKLAR [NET] ATV 1,50 7,40
mizrak_tutucu 22-07-05, 16:23 Bu dizilerin tanıtım kararlarını kim alıyor? Bazı diziler insanın icini bayacak kadar sık tanıtılırken, bazılarının adeta gizli gizli yayınlanması kimin insiyatifinde? Dizinin kalitesi kadar yayın saati, gunu, tanıtım da reytingi belirliyor. Bazı dizilere uvey evlat yapılmasının nedeni nedir?
Bu arada Belkis hakkındaki bilgi icin tskrlr
Alev ve Dogan Bey 22-07-05, 16:24 Sana katiliyorum Kanin....Ve bence dun dizinin performance cok azdi....Cogu sahneyi beyenmedim....Tabi bence.....Ve dogan cok sert yaa bukadar acimasiz adam olamaz.....Ve belkis ve celal akraba deyiler galiba....Evet dedigin gibi eski mehtresi ve normaldi hizmat kari :cool:
istanbulspence 22-07-05, 16:58 mizrak tutucu dediğin gibi bu diziyi harcarsa atv harcar ben de öyle bir anda gördüm
daha önce de bahsettim
dün her şeyi indi bindi yaptılar
ya biraz daha senaristler uğraşsaymış alev in çocuğu bile olabilirdi
başında beraberlikleri başladı tamam orasını kabüllendik
sonra celal isyan etti doğan bey inkar etti
iki sahne sonra doğan bey inkar etmekten vazgeçti açıkça yaşamaya başladılar
heh arada da boşanma olayını çözdüler
sanki karakterlerden birisi rüyasında olacakları görüyor da
uyanınca her şey eski haline dönecek gibiydi
Alev ve Dogan Bey 22-07-05, 17:04 Sana katiiyoum cok kotu yaptilar bencede ;)
Semanur_66 22-07-05, 17:58 Hayalkirikligi uradamim dun yaaa vallah bukadarini hic beklemezdim bu kadar kotu olmaz....insallah....Bidahaki bolumu daha iyi yaparlar yoksa ben bidaha bakmam....ve bide alev kemale asik olursa hic birdaha bakmam...aah olmaz.... :confused:
bir imza daha:
http://img250.imageshack.us/img250/4585/alevkemal5ta.jpg
Imza Guzel olmus....Fatonunki de cok guzel ;) ...Tek sen deyilsin hayal kirkligina urayan bizde uradik :confused: ...Ama neyse tumden diziye izlemedim kacirdihim sahneleri anlat olursa memnun olur...Neyse bidaki bolum daha iyi olur.......Umarim...sanki alev ve dogan beyin hayatin bir dizinin icine sihdirdilar :cool: .....Ama arkadaslar bukadarda negatiev konusmayalim belki bedahaki bolumler cok guzel olur :D
Bence bunlar daha cok yakisiyorlar.............. :cool:
istanbulspence 22-07-05, 22:57 piper66 iyi olmuş
emoss seninki daha iyi olmuş alev doğan
daha önce de dediğim gibi sanki birisi rüyasında görüyorda uyanıcak bunların çoğu olmamış olacak gibi estirdiler diziyi ya
ama gelecek bölümde düzeltme olayına girerler umarım
tam olarak nereye kadar izledim
ya da parçalar halinde izlediysen merak ettiklerini sor cevaplamaya çalışalım
harungokyigit 22-07-05, 23:13 Forumda bir arkadaş dizinin 1988 yılında TRT'ye Ünal Küpeli tarafından uyarlanıp 8 bölüm yapılmış olan Orhan Kemal'in Hanımın Çiftliği adlı romanından esinlenildiğini iddia etmiş,TRT'ye uyarlanıp çekilen Hanımın Çiftliği'ni bütünüyle tam olarak hatırlamıyorum ama bir esinlenme olabilir mi? bilmiyorum,jenerikte Ateşli Topraklar'ın için özgün hikaye olduğu belirtilmiş,tam bir kanaat sahibi olabilmek için dizinin bütününü görmek gerekir düşüncesindeyim,dizideki olayların ve sonunun nasıl şekil alınacağı bilinmiyor bu yüzden Hanımın Çiftliği ile ilgili esinlenme konusunda bir yorumda bulunmak için çok erken,hikayenin bütününü ele alıp incelemeden böyle bir kanaate varmak doğru değil düşüncesindeyim.
Dizinin içeriğine gelince birinci bölümden itibaren olaylar birden patlak vererek izleyiciye anlatılmış olması izleyici açısından biraz kafa karıştırıcı gibi oldu,diziye böyle bir başlangıç yapıldığı içinde izleyici açısından en azından sonuna kadar izlenilmesi gereken bir dizi,izleyici açısından dizinin ortasından yada birkaç bölümünden sonra izlenip konunun ve dizide geçen olayların izleyicinin rahatça anlayıp kavrayabileceği türde bir dizi değil,diziyi sonradan ilerleyen bölümlerinde izleyen bir izleyicinin kafası karışabilir,bu açıdan diziyi yeni izlemeye başlayan izleyiciler için kısa ama kolayca anlaşılır bir kısa özeti yeni bölümü yayına başlamadan önce mutlaka verilmesi gerekir.Dizinin kamuoyu tarafından çok tanınmamış bir oyuncu kadrosu var,böyle bir kadro ile bir diziye başlamak çok büyük bir riskide beraberinde getirir,izleyici diziye gerekli olan ilgiyi böyle bir durumda iki şartla gösterebilir;birincisi dizinin akıcı,ilgi ve merak çeken bir hikaye içermesi,ikincisi ise kamuoyu tarafından çok tanınmamış olan oyuncu kadrosunun rollerini iyi yapıp izleyiciyi etkilemeyi başarması.
Şu ana kadar bence dizide biraz ilk başta karışıkta olsa dizideki oyuncuların karekterleri canlandırdıkları performanslarından ziyade hikayesiyle dizi yol alıyor gibi,şu anda bende böyle bir izlenim var.İzleyicinin kolay değil tabii öyle bir dizi film kahramanını yada kahramanlarını benimsemesi ve bağrına basması hele birde kamuoyu tarafından çok tanınmış ve önceden sevilen bir oyuncu değilseniz bu daha da zor birşey.Dizide bence birşeyler sanki eksikmiş gibi gidiyor ama henüz neyin eksik olduğunu keşf edip çıkartamadım,bu yüzden diziyi derinlemesine bir kritik yapmak istemiyorum.Forumda bazı arkadaşlar dizideki Doğan ile Alev'in birbirlerine yakıştıklarını söylemişler,ben bu görüşe katılmıyorum.Bence hem tip olarak hemde dizideki konumları itibariyle birbirlerine yakıştıklarını düşünmüyorum.Doğan tip olarak daha yaşça olgun ve büyük dururken Alev bence olgun bir kadından ziyade yüzü çok çocuk gibi duruyor,bence Doğan için hem çok fazla genç hemde çiftlikte gerçek anlamda bir ağanın eşi olabilecek,çiftlikte bir ev hanımı olabilecek bir tipte ve karekterde değil, :confused: eğer davul dengi dengine çalar sözünden hareket edilirse Alev bence hem dizideki rol karekteri hemde tip olarak Doğan'nın dengi değil,Belkıs ile Doğan'nın birlikteliğinde de bir sakatlık var,çiftlikte çalışan bir hizmetçi çiftlik sahibine belki zaman içersinde birşeyler hissedebilir bu anlayışla karşılanabilir ama dediğim gibi davul dengi dengine çalar sözüyle irdeleyecek olursak gerçek hayatta bile bir çiftlik ağası yanında çalışan hizmetçisiyle gerçekten bir gönül birlikteliği yaşayamaz,çiftlik sahibi bir ilişkiyi hizmetçisiyle yaşayabilir ama bu ilişki hiçbir zaman gerçek anlamda bir gönül birlikteliğine dönüşmez,dönüşemez,ağa için bu sadece heyecanlı bir kaçamak,heyecanlı bir deneme olabilir sadece.Ayrıca gerçek anlamda yanında çalıştırdığı bir hizmetçi ile ilişkiye girmek bir ağa için çok büyük bir hatadır,böyle bir ilişki ağaya karşı insanlar tarafından güv |