PDA

Tüm Versiyonu Göster : Selimsiz Esma - Esmasız Selim

micky
23-06-05, 21:15
arkadaslar siz esmanın selimsiz bir projede weya selimin esmasız bi projede aynı ilgiyi aynı beğeniyi yakalayacaklarına inanıyor musunuzzz?????

Rose
23-06-05, 21:44
Mehmet Aslantug bence her rolü ve her projeyi basariyla gögüsler ama Ahu Türkpence ne kadar basarli olur bu bir soru isareti. Umarim yanlis kararlar verip yakalamis oldugu bu sansi harcamaz.

micky
23-06-05, 22:06
zaten mehmet aslantuğ a laf yok da ne biliim simdi onuda baska bi dizide baska bir bayanla gördüğümüzz zaman aayyy düşüncesi bile daral getiriooo:)

esma_ela
23-06-05, 23:33
kesinlikle ben ahu nun %200 basarili olacagina inaniyorum bence bunu fazlasiyla kanitladi. m.a ya gelince kabul ediyorum iyi oyuncu ama bence su son donemde karizmasi baya bir zarar gordu ve inandiriciligini kaybetti ..bir dahaki projede ne kadar etkileyici olacaktir bence tartisilir..ama ozellikle ahu ve ozan bence kesinlikle ayni projede yer almalilar...

forever_bim
23-06-05, 23:52
kesinlikle ben ahu nun %200 basarili olacagina inaniyorum bence bunu fazlasiyla kanitladi. m.a ya gelince kabul ediyorum iyi oyuncu ama bence su son donemde karizmasi baya bir zarar gordu ve inandiriciligini kaybetti ..bir dahaki projede ne kadar etkileyici olacaktir bence tartisilir..ama ozellikle ahu ve ozan bence kesinlikle ayni projede yer almalilar...

Sorulan soruya cevaben Mehmet Aslantuğ 1984'te adım attı oyunculuğa dün değil.Ozan Güven o benim şeker diye tabir ettiğim bir canlı o yüzden her zaman başarılı.

Ahu benim canım ciğerim ama son oynayacağı sinema filmi ile gümleyebilir. Bim'in usta kadrosundan sonra petekli, özcanlı bir film nereden nereye.....

bir de esma-ela aylardır ima ettiğin olay doğru canım ahu türkpençe ve mehmet aslantuğ gerginliği doğruymuş....da bu adamın nesine zarar veriyor...onu anlamadım ahu daha dün bir bugün iki...kendisini ilk defa bu dizide gördüm....bu arada canınızı yemeyin Ahu'dan SANEM ÇELİK yaratamazsınız. Zaten çok iyiler beyaz inci ödüllerini aldı....sevgiler.....

safak
24-06-05, 19:10
Ahu Türkpençe'yi başka oyuncularla karşılaştırmanın doğru olmadığını düşünüyorum. o Sanem Çelik değil veya Nurgul Yeşilçay değil. onlar gibi olmasın da zaten. kendi gibi olmalı. kendi tarzını oluşturmalı. yapımcılar bir role baktığında bunu Ahu Türkpençe oynar demeli. önemli olan bunu yakalaması ilk olarak. şu aşamada hemen kötü kadını oynaması beklenemez. bu strateji hatası olur. ama zamanla farklı rollerde de kendini gösterdiğinde o zaman her rolün oyuncusu ünvanını alır umarım. oyuncular arasında yetenek karşılaştırması yapmanın yanlış olduğu ve oyunculara da haksızlık olduğu kanısındayım. kimin daha yetenekli olduğunu zaman gösterecektir. bu arada kazanılan deneyimler de önemli varolan yeteneğin gelişmesinde. Ahu Türkpençe'yi karşılaştırdığınız oyuncular oyunculuklarını çeşitli yönleriyle sergilemiş insanlar. ama bu onların Ahu Türkpençe'den yetenekli olduğu anlamına gelmez. az önce de belirttiğim gibi böyle bir değerlendirme bence yapılmamalı, yapılacaksa da Ahu'yu bu değerlendirmenin içine sokmak için çok erken bence.

karşılaştırmayı neye göre yaptığımız da çok önemli. yapımdaki performansa göre mi? performansta replikler önemlidir, ekip içindeki uyum önemlidir. kimilerimiz Ahu Türkpençe'nin yeni projelerini "bakın Mehmet Aslantuğ'du onu oynatan, o olmadan başarısız işte demek için" bekliyor sanki. oyuncular bazen birbirlerini oynatırlar gerçekten de. birbirleri ile öyle paslaşırlar ki harika bir performans sergilerler. ama Ahu Türkpençe için Mehmet Aslantuğ ile böyle avantaj söz konusu değildi. paslaşmak şöyle dursun bazen ikisinin olduğu sahnelerde Mehmet A. Ahu T.'nin yüzüne dahi bakmıyordu. repliklerde adaletsiz bir dağılım vardı. bütün manalı ve anlamlı sözler bir kişide toplanmıştı. Ahu T. yalnızca birkaç çaresizlik ve kararsızlık içeren kelime söyleyebilyordu sadece karşısındaki oyuncu nutuk atarken. bunun için, doğru, oyuncular birbirleri ile paslaşıp, birbirlerinin performansını arttırabilirler ama Bir İstanbul Masalı'nın bir türlü yanyana gelmeyen ikilisi için bu söz konusu değildi. performans değerlendirmesi yapıyorsak Ahu Türkpençe ile birlikte adı geçen bir başka isme değinmek istiyorum. Sanem Çelik'i seviyorum, yetenekli bir oyuncu. ama Aliye'de çok tutuk bir oyunculuk sergiliyor. bakışlar, mimikler, ses tonu çok kısıtlı bir çeşitliliğe sahip. bir anne, mutsuz ve aldatılan bir eş ve yeniden aşkı yakalayan ama aşkına kavuşamayan kadın kimliklerini sahip Aliye. bu kimliklerin her birinde aynı bakış ve ses tonunu duymak bu kimliklerin gerçekçiliğini de öldürüyor. bu durum daha önce sevgili Bilenbiri'nin de belirttiği gibi çocuklarını severken de, şiddete ve ruhsal işkenceye maruz kalırken de varlığını sürdürüyor. İstanbul Masalı'nda Esma karakterinin pasifize edildiğini çoğumuz kabul ediyoruz sanırım. Esma'nın diyaloglarının yetersiz ve hatta anlamsız olduğunu da... ama bunca engellere rağmen Ahu Türkpençe'nin performans olarak parladığı bir çok sahne olmuştur. özellikle 1. sezonda performansı çok iyyidi. Demir'e olan duyguları ve ARC'ye staja gitme arasında kaldığı zaman Galata'dan aşağı inip, köprüden denize baktığı sahne, ailesi onu neşelendirmeye çalışırken dönmedolapta ağladığı sahne, 6. bölümde ağacının üzerinde iken içinden "Sen beni öptün...bunu nasıl unuturum?...unuturum...(Demir'in Birnur'a evlenme teklif ettiği anı düşünüp) kendimi o anda çok yanlız hissettim. dünyada bir tek ben varmışım gibi..." dediği sahne, Demir'in evlenme teklifini reddetmesi,bunun akabinde Arhanlarla yaptığı konuşma, Demir'in nikahında pencereden son kez çocukluk aşkına bakması, 35. bölümdeki Esma - Demir kavga sahnesi, ayrıntılı saymayayım Esma'nın geçirdiği değişimle birlikte kendine olan güvenini de kazanıp asi ve inatçı yönünü ortaya çıkarması ile birlikte izlediğimiz, kendi doğrularından vazgeçmeyen kızı canlandırdığı dönemde performansı tartışılmaz iyiydi. 2. sezonda hiçkimsenin öyle parlayan bir performansı yoktu Bir İstanbul Masalı'nda. ama dönemin en parlak performansını Ahu Türkpençe sergiledi kanımca. Esma'nın bebeğini düşürdükten sonra hastanede uyandığı zaman ve sonrasındaki hüznü ve acıyı çok güzel yansıttı bizlere.

safak
24-06-05, 19:12
peki karşılaştırmayı başarılı yapım sayısına göre yapacaksak nasıl değerlendiriceğiz? öncelikle Ahu T. yeni, karşılaştıracağımız oyuncular kadar çok yapımda yer almadı. içinde bulunduğu yapımların başarısı ve kalitesi konusunda Ahu T.'nim titiz olmasını diliyorum. keşke şu Keloğlan filminde yer almasa. neden bu yapımı kabul ettiğini bilemiyorum. belki kariyer amaçlı, belki de maddi... ama belirtmek isterim ki Ahu T.'yi içinde görmek istediğim bir yapım değil. bir de oynayacağı yeni dizi var. dilerim yeni dizisi tutar ve başarılı olur. ben hemen yeni bir projeye girmesini yanlış bulmuyorum çünkü sürekli yeni kişiler çıkıyor ve Ahu T. de unutturmamalı kendini bu trafiği oldukça hızlı akan yolda. tabii bu arada yanlış kararlar da vermemeli. ama yanlış bir iki karar yüzünden yok olacağını sanmıyorum. çünkü her oyuncunun yanlış kararlar listesi vardır. birkaç örnek vereyim. Mehmet Aslantuğ kendini ilk önce oynadığı TRT dramaları ile tanıttı. sonrasında filmler geldi. özel kanallar çıkınca TRT dramaları geri planda kaldı. Sıcak Saatler onun yeniden eski ününe kavuşmasını ve özel sektörde dizi furyasında yerini almasını sağlayan dizidir. fakat Sıcak Saatler bir türlü bitemedi. metrekare başına düşen martılı ve denizli edebi replik sayısı haddini aşınca dizi ilk başarısını kaybetti. gazetecilik üzerine güzel bir dizi olabilecekken çok fazla bir karakterin üzerinde dönmeye başlandı. Sedat Yalçın karakterine haddinden fazla bir misyon ve tehlike yüklendi ( Amerikan dizilerindeki ve filmlerindeki FBI ajanları bile daha az tehlikeli düşmanlarla karşılaşıyorlar ). düşmanlar da bir garipleşti. ilk düşmanı anlaşılabilirken diğerleri gittikçe "bu da kim?", " ne seyrediyorum?" sorularını sordurttu. kocaman bir ekranın karşısında önünde satranç takımı, garip ilişkileri ( yanlış anlaşılmasın güç savaşındaki ilişkilerden bahsediyorum ) ve sapkın intikam duygusu olan ve kendine Anibal adını takan ihtiyarı sineye çekmiştik ( o sıralar bir kaç haftada bir izlemeye başladım sanırım ) ama içinde bir koltuk, masa ve sandalyelerden başka bir şey bulunmayan ve bazen onların dahi olmadığı boş ve soğuk odalarda yüzünde maske, üzerinde gece elbisesi ile dolaşan düşmanlar da türemeye başlamıştı yanlış hatırlamıyorsam. velhasılkelam Sıcak Saatler de Bim gibi hatta belki ondan da fazla konu itibariyle sapıtmıştı ama Mehmet Aslantuğ'un TV'ye dönüşü olmuştu. fakat bu dönüşü başarılı yapımlar izlemedi. Merdoğlu ve Hırsız başarısız oldu.Merdoğlu ve Hırsızdaki karakterler aslında özgeçmişlerine baktığımızda Sedat Yalçın'dan farklı adamlardı. ama ortak özellikleri çok fazla idi. bu 3 adam da yani Sedat, Ömer ve Hırsızdaki karakter ( adını hatırlamıyorum ) mutsuz, huzursuz ve kendisi ile kavgalı bir hayata sahip olan; anlaşılmaz, ukala, kasvetli, hayatın "gerçekten yaşamak" anlamına gelen unsurlarına karşı çekimser ve uzak, içine kapanık gibi sıfatların değişik dozajlarda karışımı idiler ( belki hırsız biraz daha farklı olabilirdi. ama orada da burada sayılan özellikler vardı. ukalalık, kötü geçirilen çocukluk ve bunun yetişkinlik dönemine bıraktığı izler gibi...). 3 adam dedim ama Selim de bu karışıma sahipti. Sedat'ta ve Selim'de bu karışım tavan yapmıştı. yani yaşamları çok farklı olsa da karakterleri çok farklı değildi bu 4 adamın. zaten bu 4 adamdan ikisi başarılı oldu. diğer ikisi ardarda elendi. Mehmet Aslantuğ'un dizileri arasında canlandırdığı en farklı karakterler TRT dönemine aittir ( yalnızca son yıllardaki dizilerini değerlendiriyorum. filmlerini saymıyorum ). mesela Yalancı, Belene, Yeniden Doğmak....tabii bu yapımların başarısında TRT seçiciliğinin ve disiplininin de rolü büyüktür. bu üçü arasında favorim son ikisidir. Belene ve Yeniden Doğmak yalnızca tek bir kişi üstüne kurulu değildi. Yeniden Doğmak'da Aydan Şener ve Mine Çayıroğlu da vardı. bir ailenin dramanı anlatıyordu yanlış hatırlamıyorsam. keşke TRT o yapımları yeniden koysa da seyretsek...uzun lafın kısası ödülünü alırken ekibi hiç hatırlamayan Mehmet Aslantuğ'un Sıcak Saatler'den bu yana başarılı olduğu ilk dizidir Bir İstanbul Masalı. hatta Sıcak Saatlerden de başarılı oldu BİM. bunun için ekibi de hatırlamalıydı. gelelim başka örneğe...Sanem Çelik ilk çıkış yaptığı Kara Melek'ten sonra iki başarısız dizi çekti. birinin adı Kör Talih'ti. Star'da veya Kanal 6'da yayınlanmıştı. diğeri TRT'de yayınlandı. Mehmet Ali Alabora ile başrolü paylaşıyordu. adı Canım Kocacım'dı. ilk önceleri mütevazi ve sıcak bir diziydi. ama sonraları dizinin taşıyamayacağı bir aksiyon ve macera yüklendi. dizi bunu taşıyamadı ve yayından kalktı. Kara Melek'ten bu yana neredeyse 10 yıl geçti bu süre içinde Sanem Çelik'in çektiği en iyi film Filler ve Çimen'di sanırım. en son filmi Ayın Karanlık Yüzü'nü arkadaşımın tavsiyesi üzerine seyretmeme kararını aldım. başka bir örnek vereyim. Nurgül Yeşilçay... Nurgül Yeşilçay ekranlarımıza İkinci Bahar ile girdi. bu dizide farkedildi. akabinde rol aldığı Asmalı Konakla yıldızı parladı. bu sırada Mumya Firarda, Anlat İstanbul ve Eğreti Gelin'de rol aldı bildiğim kadarı ile. Mumya Firarda Teoman ve Selami Şahin'in de rol aldığı bir filmdi. yine bir arkadaşımın "bütünlüğü yok, bir sürü insan ortada dolanıyor o kadar " yorumu üzerine gitmedim bu filme de. Anlat İstanbul'u TMC protestosu nedeni ile seyretmedim. bunun için bir yorum yapamıyıcam. ama orada bir çok oyuncu vardı ve bir çok hikaye anlatılıyordu sanırım, yani başrolde değildi. Nurgül Y.ın şimdiye kadar rol aldığı en iyi film Eğreti Gelin oldu bence. Nurgül Yeşilçay şimdiye kadar ki en büyük hatasını dizi seçiminde yaptı ve Melekler Adası'nda oynadı. Bahar'dan farklı bir karakter ile karşınıza çıkacağım dedi ve karşımıza çıktığı dizi Melekler Adası, karakter de Şerbet'ti. gelelim Ozan Güven'e...Ozan Güven de İkinci Bahar'da farkedildi. Balalayka'da ve Gora'da rol aldı hatırladığım kadarı ile sinema filmi olarak. Balalayka vasat bir filmdi. hikaye çok sıkıcı bir şekilde işlenmişti. komik olması gereken bölümler bile sıkıcıydı. filmde daha çok Cem Davran ön plandaydı. Balalayka Ozan Güven için orta değerde bir karardı bence ve orta değerde bir başarı elde etti. İkinci Bahar'dan sonra Aslı ile Kerem'de oynadı. Aslı ile Kerem kendi halinde, sevimli bir sit-com'du. ama Ozan Güven öyle reyting rekorları kırıp, efsane olmadı Kerem karakteri ile. Ozan Güven'in de içinde bulunduğu en başarılı yapım İkinci Bahar'dan sonra Bir İstanbul Masalı idi. velhasılkelam demek istediğim şudur ki her oyuncu yanlış kararlar vermiştir. başarılı ilk yapımlarının ardından hemen yine bir reyting bombası ile ekrana çıkamayanlar çoktur. Ahu Türkpençe de yanlış kararlar verebilir ( umarım vermez veya çok az verir ). ilk yanlış kararını benim kiriterlerime göre Keloğlan ile vermiştir de. inşallah son yanlış kararı olur bu. yeni dizisi ile ilgili seyretmeden yorum yapamam. umarım çok başarılı olur. ama başarılı olmazsa, dizi orta karar bir reyting alırsa veya kendini tekrar ederse bu hemen Ahu T.'yi yok etmez bence. belki deneyim olur ve daha doğru kararlar verir sonrasında. Kara Melek'ten sonra oynadığı Kör Talih ve Canım Kocacım Sanem Çelik'i yok etmediyse, Melekler Adası Nurgül Yeşilçay'ın karizmasını çizik çizik etmediyse, Mehmet Aslantuğ özel televizyonların dizi sektöründen Merdoğlu ve Hırsızdaki başarısızlık ile silinmediyse, Ozan Güven İkinci Bahar'ın ardından Balalayka ve Aslı ile Kerem yapımlarında rol alarak orta karar reyting ve başarıların orta karar oyuncusu damgası yemediyse Ahu T. de yalnızca Keloğlan filmi ile veya bir sonraki dizisinde başarılı olmazsa çabucak yok olmaz. yeterki doğru kararlarının başarısı, hiç olmamasını dilediğim yanlışlarını örtsün.

forever_bim
24-06-05, 20:21
Öncelikle Safak yoğun ilgine teşekkür ederim. Çok güzel şeyler yazdın. Ama sizinle fikir olarak örtüşemeyeceğiz anlaşılan. Ahu Türkpençe'nin Bir istanbul masalı'ndan önce gümleyen projelerini ki adlarını sinematurk'ten okudum dizi olup olmadıklarından bile emin değilim-azad, güzel günler vs.vs. çok erken unuttunuz galiba da sanem çelik'in tutmayan projelerini sayıp duruyorsunuz. Evet ben bimkolik bir insanım ama bu ahu türkpençe'nin sanem çelik'in yanından geçemediği gerçeğini değiştirmez. Şöyle ki Bim'in Senaryo sorunlarından sonra insanlar bir hedef tahtası aradılar ve ne etliye ne sütlüye karıştığı için Mehmet Aslantuğ boy hedefi olmuştur...sizin yaptığınız da faturayı Mehmet Aslantuğ'a kesmek olmuştur...Sette aralarında bir gerginlik yaşanmış olabilir. Bu sebepten rol yaparken birbirlerinin yüzüne bakmamış olabilirler. Ama bir gerçek var senaryo kötüleşse de iyi oyuncu iyi oyuncudur.Eski sinemacılar Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın'ın milliyette yapılan bir röportajını okudum. İzledikleri diziler sorulduğu zaman BİM, Aliye ve ÇGO...En beğendikleri kadın oyuncular sorulduğu zaman Hülya Koçyiğit-Sanem Çelik, Filiz Akın-Hande Ataizi, Türkan Şoray-Nurgül Yeşilçay demişlerdir. Bim izlediklerine göre Ahu Türkpençe'den de haberdardırlar. Ben Ahu kötüdür demiyorum. Ama siz Sanem Çelik'i Aliye'de kötü bularak oyunculuktan ne kadar anladığınızı ortaya koydunuz. O kadın ki anne olmadığı halde ekran karşısında her hafta 37 milyon izleyiciyi gözyaşlarına boğuyor. Söz söylemeden ne demek istediğini bakışlarıyla anlatabiliyor o kadın kötü oyuncu olamaz. Şimdi yoldan geçen 100 kişiyi çevir ve iyi kadın oyuncu sor genç yeteneklerden sana ya Sanem ya da Nurgül derler. Bence de Eğreti Gelin Nurgül'ün olağanüstü ötesi bir oyunculuk sergilediğini ve bir venüs kadar güzel olduğunu ortaya koymuştur. Sanem ise tek kelimeyle müthiştir. Taban tabana zıt karakterlerle ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu ortaya koymuştur. Melekler Adası başı güzel sonu kötü bir proje olsa da Nurgül Yeşilçay orada da süper ötesi oyunculuk çıkarmış. elli hafta diziyi sırtında taşımıştır.

Size naçizane önerim eğer ki Mehmet Aslantuğ'un, Sanem Çelik'in, Nurgül Yeşilçay'ın tutmayan projelerini kritik edecekseniz daha önceden altı projede rol almasına rağmen kendini ancak yedinci projesi BİM'de kanıtlayan Ahu Türkpençe'yi de daha dikkatli araştırın. Ahu bence de başarılıdır ama diğerleri gibi değil. Karşılaştırmaya gelince bunu yapmak zorundayım çünkü yeni yeteneklerden kim daha iyi görebileyim...

safak
24-06-05, 20:53
sevgili Forever Bim öncelikle "yoğun ilgim" size karşı değildir. bu forumun faal üyelerindendim. hala forumları okuyorum ama pek sık yazmıyorum. ilgimi çeken bir konu olduğu için görüşlerimi belirtmek istedim. ama farkında iseniz yorumumda size hitaben bir şey yoktur ( Ahu'nun hata yapmasını bekleyen aşırı fanatik M.A. hayranları ile ilgili yazdıklarım başka bir sitede okuduğum yorumlara dayanılarak yazılmıştır.) rica ederim yorumlarımızı kişiselleştirmeyelim. benim ne kadar oyunculuktan anladığıma sizin karar verebileceğinizi sanmıyorum. kimseyi gerçekten haketmediği sürece kusursuz, müthiş ya da harika görmeyecek kadar eleştirel gözle bakabilen, seçici bir seyirci olduğuma inanıyorum. nitekim Ahu T.'nin de yapım seçimi konusunda hata yaptığı kanısındayım bu aşamada. ama kendisine fazlasıyla oyunculuk konusunda haksızlık yapıldığını düşünüyorum. karşımıza ne zaman ve kaç denemeden sonra bizi hedeflerimize ulaştıracak fırsatın çıkacağını bilmek çok güç. yeteneğin yanısıra şans da önemli bu işlerde bence. ama en önemli olan denemek ve yılmamak. eğer yetenek varsa eninde sonunda fırsatta çıkar. Ahu T.'de yetenek varmış ki 500 kişi arasından bu fırsat ona verilmiş. ben Ahu T.'yi bu durumda pes etmeyip denediği için kutlarım sadece. Azad ve 7 numarada kendisini seyretmiştim. 7 numarada rolü küçüktü ama aklımda 7 numaradaki kız olarak kalmıştı. Azad'ı hem oyuncu kadrosu ilgimi çektiği hem de "7 numaradaki kız" oynadığı için seyrettim. mütevazi bir yapımdı ama hoştu. Ve tekrar ediyorum Sanem Çelik'i oyuncu olarak beğeniyorum ama Aliye'de çok fazla beğendiğim söylenemez. daha iyi olabilirdi. en azından Sanem Çelik'ten çok daha iyi bir Aliye yorumu beklerdim. şunu da belirtmek istiyorum ki Sanem Çelik ile ilgili bu yorumumun Ahu Türkpençe ile ilgisi yoktur. bir oyuncunun tarafını tutup bir başka oyuncuyu kötülemek gibi çocukça bir şey yapacak yaşta değilim. bu yorumum Bir İstanbul Masalı izleyicisi olarak değil, bir Aliye izleyicisi olarak yapılmıştır.

bu forumlarda oyuncular, diziler ve filmler hakkında yorum yapıyoruz. üyeler hakkında değil. lütfen bu konuya dikkat edelim.

saygılar...

forever_bim
25-06-05, 15:13
Öncelikle "yoğun ilgi" sözüyle kastım oyuncularla ilgili vermiş olduğunuz detaylı bilgiler içindi. Tanımadığım insanların yazdığı yazı ve yorumları kişiselleştirme gibi bir durumum söz konusu bile olamaz. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için böyle bir giriş yaptım. Görüşlerinize saygılıyım, aynı zamanda görüşlerime saygılı olduğunuz kanaatindeyim.

Kişisel zevkler ve beğeniler adı üstünde kişiye özeldir. Sizin zevk ve beğenilerinize göre sizi asla yargılayamam. Farklı bireyler olduğumuz için de farklı görüşler belirtmemiz son derecede doğaldır.

Ahu Türkpençe için son sözüm umarım ilerleyen oyunculuk yaş**ında BİM'dekinden de başarılı olmasıdır. Yazınızda tabir ettiğiniz aşırı fanatiklik bende olmadığı için o konuda konuşmaya gerek görmüyorum.

Bu forumda hiç bir şeyi kişiselleştirmedim. Böyle bir çabam da olmayacaktır. Beğenilerinize saygı duyuyorum. Saygılarımla...........

alein
06-07-05, 00:52
güzelbir soru ama ikiside sanatcı mehmet aslantuğ daha önce başka rollerdede oynadı ama buradaki incelik ahu gerçek hayattaki sakin ruhunu ve karakteristik özelliklerini mimikleriyle davranışlarıyla o kadar bütünleştirdiki tv röportajlarında ahu değil konuşan esmaydı .mehmet aslantuğu seyrederken ise çizdiği görüntü mükemmel bir kişilik gerçeklerde nasıl olduğunu hernekadar bilmesekte yüzüne yansıyan ruhu selim ile mehmetin aynı insan olduğunu hissettiriyordu ve ben bunu ödül törenini izlerken gördüm davranışlarıyla sesinin ahengi ile kibarlığıyla ödülü alan mehmet - selim idi sanki sahnede selim vardı işte rolün bir insanla böyle özdeşleşmesi birde brave heart-mel gib. gibi
selimde saygıyı sevgiyi seviyeli ilişkiyi yaşadık sokakta karşılassak aynı nezaketle konuşacağına eminim demir türkan şorayın oğluyken de muhteşemdi demirkende
iyi geceler

daybreak
06-07-05, 11:33
evet esma selimsiz selim esmasız olamaz artık bizim için ama mehmet aslantuğ ahu türkpençe olmadan da benim için aynı müthiş insan , ahu türkpençe mehmet aslantuğ oladan da benim için aynı müthiş insan.
acaba istediğimiz esma ve selim gibi bir aşkın, başka bir projede başka partnerlerle oynanacak olmasındaki rahatsızlık mı

alein
07-07-05, 20:04
insanlar yaşamak istediği sevgiyi seviyeli ilişkiyi hayat derslerini bu iki insanın canlandırması ile yaşadı doğallıklar nedeniylede gerçekmiş gibi seyredildi ve belleklerimizin bir yerinde yerini aldı günümüzde bu tür özel aşkları yaşayan insanlar mutlaka vardır ama herkes kendinde eksik olan bir özelliği burada gördü bunedenlede mehmet aslantuğ un birbakışı bile bu aşkı anlatıyordu yapımcıyı buarada çok takdir ediyorum seçim muhteşem bunasıl birsey bence
seymen-bahar aşkıda çok uçnoktalarda vazgeçilmezlikleri anlatanan çok büyük bir aşktı mehmet aslantuğ nasıl bir seymen rolüne yakışmazsa esmada bahar olamazdı işte onun için bu ikili asla ölmez böylebir aşkı veya daha güzelini başka oyuncular oynarsa oda onların olur biz esma selimi yinede hatırlaraız

tis498
07-07-05, 20:12
ben bu dizinin mehmet aslantuğ sayesinde tuttuğunu düşünüyorum.bkz sıcak saatler bu adamda bişey var.durup dakikalarca onu izleyebiliyorsun.esma nın oyunculuğunu pek beğenmiyorum kendini tekrar ediyor sanki.ya da rolü öyle.bu dizi de sırf kaşı gözü güzel birinin olması yeterliydi..zaten bu dizi bana duygusunu veremedi..yani başta verdi ama uzatmaları gözüme sokmasalardı keşke..ilk sezonun sonundan bahsediyorum.bir zekeriyanın gayliği bir de idil fırat ın geldiği zamanlar işte.bütün büyüyü o zaman bozdular!

daybreak
08-07-05, 10:44
ben bu diziyi sadece mehmet aslantuğ'a bağlamıyorum.
evet muhakkak onun payı çok büyüktü ama sadece o değildi.
çetin tekindor , vahide gördüm , altan erkekli , ozan güven , ahu türkpençe ve daha bir sürü mükemmel oyuncunun katkısıyla bu dizi bu kadar mükemmelleşti.
ben ahunun yerinde başkası olsaydıyı düşünmek istemiyorum. bence ahu esma karakterişni gerçekten çok iyi giydi. ve kusursuz oynadı....

tutu
08-07-05, 13:24
daybreak aynen sana katiliyorum, butun oyuncular mukemmel oynadilar

ECE...:)
01-07-06, 13:09
bir sene olmus kimse biişi yazmıyalı :D,, nese ewt ahu yeni bir projeye basladı, reytingleri de ii ama acıkcası bn pek o rolü o diziyi ona pek yakıstıramadım ne bilim bim den sonra acıkcası basit geldi bence kabul etmemeliydi .. partneriyle hiç yakısmıyorlar, dizinin içinde heyecan yok entrika dolu bi dizi ama ne izliyebileceğinizi önceden biliosunuz yani ac bak turk filmlerini onun aaynısı tamam tum diziler suan öle ama gene de bn ahuya yakıstıramadım bimden sonraa ! kalitesini kaybetti die düşünüyorum + filmini de izledim keloglanı acıkcası orda da figuran gibi tabi petek, özcan fln kdr popüler olmadıgı için bence o rolü de kabul etmemeilydi yani bölelikle ahu cok ii oyuncu ah işte efsane hep iyi yapımlarda yer aldı diyemiyeceğimiz bir oyuncu olarak kaldı .. ama mahmet aslantugu dogru rolü bekliyor ve de cok ii yapıyor .. imajından hiç bişi kaybetmedi die dusunuyorum ..

ECE...:)
01-07-06, 13:11
bu arada tabi bimin basarısını sadece mehmet aslantuga bağlamak yanlış olur tabi ki esmasız, demirsiz, kozanlarsız, arhanlarsız bim olmazdı .. zaten önceki yorumlarımı da ahuyu yermek için değil aksine cok sevdiğiim için yazmıstım ..

*arife*
18-07-06, 16:30
bence selimsiz esma esmasız selim çok sıkıcı oluyordu ayrıca bazen bunun bir dizi olduğunu unutup ikisinede çok kızdığım üzüldüğüm zamanlar oluyodu:)

halka
19-07-06, 15:19
bence selimsiz esma esmasız selim çok sıkıcı oluyordu ayrıca bazen bunun bir dizi olduğunu unutup ikisinede çok kızdığım üzüldüğüm zamanlar oluyodu:)

valla bende unutuyorum bazen bunun bi dizi olduğunu...ama bence bir istanbul masalı 28.bölümden itibaren kendini buldu.bununda tek etkisi selim ve esma aşkıdır kesinlikle

prettygirl
19-07-06, 15:48
aynen aynen aynen ben de öyle düşünüyorum...:)

kübranejat
19-07-06, 20:45
Tabi ki olamaz böyle birşeyy !!! Selim siz Esma, Esma sız Selim.. Ayy ne kötü =)

Ben 29. bölümden Selim ve Esma nın arasının bozulana kadar olan bölümleri çok seviyorum... Özellikle Tango,Ağva, Roma, Evlilik yani kısacası Selim ve Esma nın tüm mutlu sahneleri...

prettygirl
19-07-06, 21:00
bence de olmaz kesinlikle olmaz..onlar beraberlerken hayat duruyor sanki..o kadar güzeller ki spr yaaaa spr:)

kübranejat
19-07-06, 21:33
Evet yaa çok seviyorum anlatamam Selim ve Esma !!!

prettygirl
20-07-06, 14:56
kesinlikle Kübracım ben de çok seviyorummmmmmmm:) Bu arada sanki Esma ve Selim'in berabe olmadıkları bölümlerin tadı tuzu yok.....

halka
20-07-06, 15:04
esma ve selimin arası iyiyken dizide ne gibi kötülüklerin dolaştığı umurumda bile olmuyordu.çünkü onları öyle mutlu izlemek ayrı bir zevkti.ne zaman araları kötüleşti işte o zaman anlaşıldı ki esmasız selim selimsiz esma olmaz olamaz...

prettygirl
20-07-06, 16:18
olması mümkğn değil zaten..çünkü onlar birbirlerini deli gibi seviyorlardı..

halka
20-07-06, 19:53
artık şu 28.bölüm gelsin diye bekliyorum...yani şu ilk bölümleri izleyen biri bile esmasız selimin selimsiz esmanın olamayacağını anlar

prettygirl
20-07-06, 20:35
Esmasız Selim, Selimsiz Esma...koskoca bir HİÇ...

halka
21-07-06, 15:00
bu akşam ki bölümün sonunu herkesin izlemesini tavsiye ediyorum çünkü gerçek aşkı o gözlerde görücekler....

kübranejat
21-07-06, 15:08
Avrupa Atv de mi diyorsun??

halka
21-07-06, 15:17
yok hayır cnm atvdekini diyorum.bugün 10.bölüm oynancak da:)

kübranejat
21-07-06, 15:32
Hımm.. Bu bölümlerde Selim le Esma nın sahneleri oluyor muydu yaa...

halka
21-07-06, 15:40
Hımm.. Bu bölümlerde Selim le Esma nın sahneleri oluyor muydu yaa...

ya hani dans ediyorlardı esma ve selim...hatta esma ben sadece istediğim zamna dans ediyorum diye bir cümle kurmuştu.

kübranejat
21-07-06, 15:41
Evet o zamanki bakışları süperdi ikisinin de ama yine de aslında aşkları o zaman başlamamıştı.. Yani Esma nın.. Selim o zamn başladı galiba ama Esma yı bilmiyorum..

halka
21-07-06, 15:46
Evet o zamanki bakışları süperdi ikisinin de ama yine de aslında aşkları o zaman başlamamıştı.. Yani Esma nın.. Selim o zamn başladı galiba ama Esma yı bilmiyorum..
evet selimin o zman başladı yavaş yavaş

prettygirl
21-07-06, 16:37
Selim'in aşkı ne zaman başladı belli diil zaten:)

halka
21-07-06, 16:40
evet ya haklısın aslında.bence ilk çalışmaya başladıları zaman olabilir

prettygirl
21-07-06, 16:45
ben anlayamıyorum yaa...çok karışık bi durum:)

kübranejat
21-07-06, 17:42
:) Ama çalışmadan önce o dans sahnesi vardı.. Ama gerçi ondan sonra hiçbir aşk 100 milyn dolar etmez dedi demek ki dans sahnesinde başlamadı başlasaydı onu söylemezdi :) Bence ilk çalışmalarıdır çünkü ondan sonra. Esma Burak tan bahsedince Selim sinir oluyodu :)

prettygirl
21-07-06, 17:47
bak bu olabilir işte..bence de ya..evt öle...:)

kübranejat
21-07-06, 18:27
Bi sahne var ya Esma sarhoş hani orda Selim psikolog Deniz hanımdan bahsediyo
"çok güzel çok hoş kadın" dio :)
Esma da "hııı" dio...
Sonra Selim diyor ki "Esma sen kıskanç mısındır? Mesela sen Burak tan coşkuyla bahsedince benim mideme kramplar giriyo" :) :) :) Çok tatlıydı yaa :)

prettygirl
21-07-06, 18:54
evt o sahne muhteşem...çok güzel gerçektennn....aşk işteeeeee:)

hande_85
24-07-06, 20:15
ya arkadaslar bu sahne hangi bölümde? hatta indircemde sahnesinide söylerseniz cok memnun olurum:img-grin2

prettygirl
24-07-06, 20:43
valla 30larda bişi ama:)

esse_m
24-07-06, 21:41
ya arkadaslar bu sahne hangi bölümde? hatta indircemde sahnesinide söylerseniz cok memnun olurum:img-grin2
32. bölüm de 1. sahne

prettygirl
24-07-06, 23:10
Selimle Esma birlikte olmadığı zamanlarda ben diziyi çoookkk büyük bir zevkle izlemiyorum...bişiler eksik oluo hep...

hande_85
24-07-06, 23:30
arkadaşlar çok sağolun buldum
hakikaten çok güzelmiş:img-grin2

kübranejat
25-07-06, 11:21
Zeynep cim bana da öyle oluyor ama diziyiilk izlerken ve Esma ve Selim in arasında birşeyler başlamadan değil. Ben daha önce Bu masalın konusu Demir ve Esma sanıyordum onları büyük bir zevkle izliyordum. Ama bölümler ilerleyince herşeyi sonra anladım :) vee Selim ve Esma yı izlemek benim için büyük zevkk olduu...

*arife*
29-07-06, 15:11
aynen bende ilk bölümlerde çok sıkılıyodum ablamın zoruyla syrediyodum ama şimdi onlar benim zorumla syrediyolar ama herkese öyle olmadı mı herkes dediki kız güzelleşicek demir ona aşık olucak evlenicekler biticek diye düşünüldü kendi adıma söyliyim ben öyle düşündüm amam herşey değişti ilerleyen bölümlerde bence o bölümler en güzel bölümlerdi yani selim ve esma nın bulunduğu bölümler o zaman ben tv yapışıyodum reklamları bile izleyip kaçırmamaya çalışıyodum ama iyiki öyle yapmışım şimdi güzel bi masal hakkında yorum yapabiliyorum

kusursuz
29-07-06, 15:58
aynen bende ilk bölümlerde çok sıkılıyodum ablamın zoruyla syrediyodum ama şimdi onlar benim zorumla syrediyolar ama herkese öyle olmadı mı herkes dediki kız güzelleşicek demir ona aşık olucak evlenicekler biticek diye düşünüldü kendi adıma söyliyim ben öyle düşündüm amam herşey değişti ilerleyen bölümlerde bence o bölümler en güzel bölümlerdi yani selim ve esma nın bulunduğu bölümler o zaman ben tv yapışıyodum reklamları bile izleyip kaçırmamaya çalışıyodum ama iyiki öyle yapmışım şimdi güzel bi masal hakkında yorum yapabiliyorum
Ben ilk bölümden beri hep selim'le olmasını istemiştim.Hatta fragmanlarında falan esma'nın demir'le öpüştüğünü görünce uyuz olmuştum....Sonra umudumu hiç kaybetmedim,bir gün olacağını biliyordum...Ve istediğim oldu,beraber olmayı geçtim üstüne evlendiler...:img-grin2 Ondan sonra dizi ayrı bir keyifliydi zaten...:img-kiss:

prettygirl
29-07-06, 16:03
ben dizinin ilk bölümlerini izlememişştim arkadaşım sayesinde başladım izlemeye...Selim'le olacağı benim de içime doğmuştu..Nerden doğdu bilmiyorum...Ama gerçekten çok tatlılar..o kadar güzel yansıtıyorlar ki..unutulmaz bu dizi yaaa...

kusursuz
29-07-06, 16:11
Valla neden bilmiyorum,ben en başından beri hep Selim'le olsun istedim...Zaten aralarında hep bir elektrik vardı...Esma'nın bacağı sakatlanmıştı,selim doktora götürmüştü...Demir -Esma çirkin haldeyken- yüzüne bakmazken,Selim her gördüğünde hatırını soruyor,selam veriyordu...Sonra arc'nin partisinde dans edişleri,ordaki bakışmalar...Selim'in doğumgünündeki dans...Selim'in ARC'yi teoman'a teslim ediceğini düşünürken,Esma'nın ona bahçeye kahve getirmesi..ve ordaki konuşmalar ve bakışmalar...:img-grin2 Havada aşk kokusu seziyorum..:img-kiss: Sonra son izlediğim bölümde,Demir selim'e şey diyordu,"Niye esma'nın beni sevdiğini bana söylemedin,Yoksa Esma'nın beni sevmesini kıskandın mı?Son repliğe dikkat...:img-polic Senaristler bu repliği boşa koymamışlar...Bize bir mesaj veriyorlarmış...Kısacası onların arasında hep bir yaınlaşma vardı,-taa başından beri...:love05:

OZKORKMAZ
29-07-06, 16:13
bende projeyi ilk okudugum günden fragmanların ilk dönmeye basladıgı günden ilk bölümden son bölüme kadar selim esma dedim oldu be kalbim temizmiş

prettygirl
29-07-06, 16:17
öyle valla..Ama gerçekten çok masumcaydı birbirlerine davranışları...Selim Esam'yı doktora götürdükten sonra arabadan inerlerken Selim"kendine dikkat et Esma ve uzun süre bizim ürünlerden kullanma"dedi..Esma da arkasında "asıl siz kendinize dikkat edin sizin daha çok ihtiyacınız var" dedi...o kadar güzeldi ki..Sonra yine 24. bölümün başında Esma ayna karşısında Selim'in söylediklerini düşünüp gülümsüyordu..dünden beri değim gibi de bir de Biz ŞEY değiliz sahnesi..muhteşemlerdi..

missryan
29-07-06, 17:22
dünden beri değim gibi de bir de Biz ŞEY değiliz sahnesi..muhteşemlerdi..
ay bende o sahnede koptum ya:)çok komikti...:)
"ben sizin şey olduğunuzu bilmiyordum"
"biz zaten şey değiliz":D

prettygirl
29-07-06, 17:35
sen de dimi:img-grin2 ama gerçekten çok güzel bir sahneydi kopmamak mümkün değil yani..pazartesiden sonra daha çoook kopucazz:img-grin2

gulseven
29-07-06, 18:56
şimdi nerden duyduğunu hatırlamıyorum ama dizinin ya 3. ya da 4. bölümünü izlerken kızkardeşim söylemişti.selimle esma aşk yaşıycak diye.ben de hadi yaa demiştim.şimdi aklıma geldikçe çok komiğime gidiyo.kardeşime inanmamıştım bi de:img-grin2

prettygirl
29-07-06, 19:07
ama o zamanlarda bu dedikodular vardı..bi kitaptan mı alıntı ya da bir yabancı diziden mi alıntı ne diyolardı o zmn..ne kadar doğru tartışılır...öyle ya da böyle sonuçta Esma ve Selim çok güzeldi!!!:img-kiss:

gulseven
29-07-06, 19:33
Harison Fordn'un da oynadığı Sabrina diye bi filmden çalıntı diye haberler çıkmıştı.
o film sanırım 1hafta oldu starda gösterildi.doğrusu çok benzer noktları var.
ama ben çalıntı falan demiyorum.esinlenilmiş olabilir

prettygirl
29-07-06, 19:39
valla her neyse sonuçta çok güzel bir dizi ve hepimiz severek izliyoruz..bir efsane de olduğuna göre gerisi boş:img-grin2

gizem_89
29-07-06, 19:45
ben ilk bölümde anladm selimlE olucagInI HER SAHNEDE ONLAR VARDI ÇÜNKÜ

prettygirl
29-07-06, 19:50
göndermeler yapıyorlardı bize bakın ilerde bizim aramızda neler olucak neler diye:img-grin2 :img-grin2

*arife*
29-07-06, 21:47
ben şahsen alışıla gelmiş bi senaryo zannedip selimle olucağını hiç düşünmüyodum ama oldu onların birlikte oldukları bütün bölümleri çok seviyorum çok yakışıyolar

prettygirl
29-07-06, 21:50
Sna katılıyorum arifecim..ii ki tekrarlarını veriyorlar ya gerçekten çok ii oldu..

abusra
01-08-06, 22:16
açıkcası esmanın ilk bölümlerde inş bi gün sende aşık olursun dediğinde selimin esmaya aşık olacağını düşünmüştüm ama esmanın selime aşık olacağını hiç düşünmemiştim hep demir işleri halleder falan diye bekliyodum selimde kardeşi uğruna onların mutluluğu için aşkını kalbine gömer diye ama olmadıı...
fakat yinede güzel bir masaldı

prettygirl
01-08-06, 22:24
şu bölümleri izledikten sonra yine anladım ki Selim'siz Esma,Esma'sız Selim hiçççççç

meg
01-08-06, 23:42
evet evet kesinlikle katılıyorum

prettygirl
01-08-06, 23:49
birlikte oldukları zaman var yaaaaaaaaaaa...anlatılmaz yaaa sadece izlenir:img-grin2

missryan
02-08-06, 13:48
birlikte oldukları zaman var yaaaaaaaaaaa...anlatılmaz yaaa sadece izlenir:img-grin2

katılıyorumm....................:)

halka
02-08-06, 15:22
bende ilk esmanın söylediği ''sana bir beddua ediyim mi selim arhan umarım uamrım birgün sende aşık olursun '' cümlesinden sonra esma ve selimin arassında bişeyler olucağını düşünmüştüm ki öyle de oldu:)

prettygirl
02-08-06, 20:00
Esmasız Selim ve Selimsiz Esma gnleri bitmek üzereeeeeee:img-grin2 (Yani avrupadan izleyenler için..):love05:

halka
02-08-06, 21:13
yaa daha biz 19.bölüme yeni geçtik:(gelsin artık şu 28.bölüm....

prettygirl
02-08-06, 21:35
yarın 28. bölüm:img-grin2 yani avrupadan izleyenler için...olsun ya fazla kalmamış gene de diğerinde de...

g_k
02-08-06, 22:09
28. bölüm süperdi arkadaşlarrr

prettygirl
02-08-06, 22:25
27 de süperdiiii...btn bölümler güzel yaaa:img-grin2

meg
02-08-06, 22:30
28. bölüm süperdi arkadaşlarrr
28'de ne oluyordu? Ben yarın akşam izleyemicem de:(

prettygirl
02-08-06, 22:34
Hatırlamıom ama güzel şeler oluodu kesin:img-grin2

kübranejat
02-08-06, 22:36
Selim Esma ya tango bileti veriyordu bölümün en sonun güzeldi Selim Tango salonuna giriyordu Esma bakıp başını sallıyordu sonra Selim de gülümsüyordu sonra da bitiyordu...

prettygirl
02-08-06, 22:41
ben de sadece tango biletini verdiğini hatırlıyorum...ama benim için tango 29. bölüm:love05:

kübranejat
02-08-06, 22:48
Evet zaten asıl 29. bölümde başlıyor ya ama ben sonunda azıcık tango salonundan veriyorlardı diye hatırlıyorum sadece bibirlerini görüyorlardı o kadar hatta zeynep esma ya birşey söylüyordu...

prettygirl
02-08-06, 23:01
olabilir evt...ama full bölüm 29:img-grin2 ...heyecanla bekliyorum cumayıııı

halka
03-08-06, 15:10
bence esmasız selim selimsiz esma şu anda izlediğimiz kadar sıkıcı bölümler gibidir.

prettygirl
03-08-06, 16:55
bence esmasız selim selimsiz esma şu anda izlediğimiz kadar sıkıcı bölümler gibidir.
aynen....aşk olunca süper oluyo bölümler...:img-kiss:

gizem_89
04-08-06, 16:16
bence bu bölümler hiç SIKICI DiiiiiL AKSiNE EN GÜZEL BÖLÜMLERi ELEStirmenlerde ayNI SEYi SÖYLÜYO UZAYNCA BOZULDU ikinci bahar gibi tadnda kalsaydI keskee :img-grin2

kübranejat
04-08-06, 19:59
Dizi gerçekten uzadıkça uzadı ama bence uzama dönemi bu dönemletr değil :) Haha Selim le Esma nın arası bozulunca iş koptu... Bence evlendikleri zaman fln final olmalıydı ya da çocukalrı olsaydı zmn final olsaydı...

meltem-cmbl
04-08-06, 20:02
Dizi gerçekten uzadıkça uzadı ama bence uzama dönemi bu dönemletr değil :) Haha Selim le Esma nın arası bozulunca iş koptu... Bence evlendikleri zaman fln final olmalıydı ya da çocukalrı olsaydı zmn final olsaydı...
ah bide ayrıldılarmı ya ayrılıkları ne kadar sürdü cnmmm

kübranejat
04-08-06, 20:20
50 de fln ayrıldılar galiba finale kadar birleşmedileerr :(

fakat arkadaşlare dizide şunu farkettim ayrılıklar hep çocuk yüzünden olmuş :) Demir ve Esma nın ayrılışı Selim ve Esma nınn ayrılışı bir de Ömer in kızı oortaya çıkmıştı o zaman Behiye evi terk etmişti :) Behiye Ayşe yi evlatlık edinmişti evi terk eden olmamıştı ama Ömer çok bozulmuştu :) Sonraa Çiçek ve Necati çocvukları olmuyor diye ayrılmışlardı. :) :) :)

Ayy bu kadar olduğunu unutmuştum valla :)

halka
04-08-06, 23:00
49.bölümde esma bebeğini düşürdü ve evine taşındı.zaten orda koptu dizi...hadi buralara dayandık ben en çok 54.bölümde esmanın selimi mariayla görüp bunu yanlış anlamasına sinirlendim.54.bölümde barışmaları gerekiyordu derya hiç girmemeliydi.:fighting2

LİSA
11-08-06, 16:39
dizi 50 bölümden sonra cıkmaza girdi ve biz seyircileri kanser ettiler yanlışlıkları masalevinde kışın o kadar cok tartıışdıkki artık yazmaya ellerimizin gücü kalmadı en büyük hüsranımızda uyduruk bir final yapılması oldu diziye bizim masalımıza yakışmayan bir son oldu tek üzüldüğüm nokta bu oldu

*arife*
13-08-06, 21:16
49.bölümde esma bebeğini düşürdü ve evine taşındı.zaten orda koptu dizi...hadi buralara dayandık ben en çok 54.bölümde esmanın selimi mariayla görüp bunu yanlış anlamasına sinirlendim.54.bölümde barışmaları gerekiyordu derya hiç girmemeliydi.:fighting2
bende senin gibi düşünüyorum derya diziye hiç girmemeliydi bence diziyi tadında bırakıp güzel bi sonla bitirmelri gerekiyodu bi tek o bölümleri izlemekten zevk almamıştım

cagkan_asn
16-08-06, 15:26
arkadaslar bence çok mantıklıydı tamm saçma yanlış anlmalar olduu örn selim esmann ewine geldiiinde onu biriyle yatakta gördüğünü söleyebilirdii ayrıcaaa deryada onn ewsli olduğunu bile bilee yanasıoduu selimdee karşılık werioduu esmaa son bölümde selimi seçmekle en doooru kararı werdii benceeee çok yakışıolarr aslında dewam etmesini isterdimm

aysuncan
26-08-06, 14:29
Başarılı olur ama Mehmet Aslantuğla yakışıyorlar