Tüm Versiyonu Göster : Dizilerde En Rahatsız Olduğunuz Görüntüler-Sahneler
<gumus><mehmet>
valla canım bikaç kez oturup izleyeyim dedim gümusle mehmetin iyi olduğu zamanlarda izlemez olaydım dedim yerimdende kalkamadım bir türlü ne bileyim aile dizisi diye yayına giriyor oturup izliyoruz ama bakmsısınki evli bir çiftin yatak odasından manzaralar seyrettiriliyor tövbe ettim artık yanımda kimse varken o diziye bakmam
bolbaloncuk tarafından gönderildi
Her dizinin ana konusunun bitmesinden sonra birbirine benzemesinden nefret ediyorum.Her dizi konusunu bitirdikten sonra ekrandan çekilmeli.Reytingleri yüksek dizilerde bile bu durum söz konusu.Binbir Gece ve Sıla tamamen bana göre böyle diziler.Belli saatten sonra o ilk etkilendiğimiz diziler olmaktan tamamen çıktılar.İlk sezonlarında mümkünse bitisnler.Çünki izleyici bağlanmış izliyor evet ama ne gerek var saçmalamaya.Akılda güzel kalmalı bence diziler.
Aynı şekilde töre dizilerinden de sıkıldım.Her kanalın bir töre dizisi var evet bunlar ülkemizin bir parçası olan şeyler ama bu derece insanların gözüne gözüne sokulmasından da rahatsız oluyorum.
ben de sözlerine tamamen katılıyorum arkadsm
kara duvak
yaralı yürek
sıla
yersiz yursut
ezo gelin ....... daha sürüp gider böleee
Allahım kabus gibiler resmen
cinselliği ön plana çıkaran sahneler , şiddet içeren sahneler işkence sahneleri ve bayanların çok abartılı kıyafetleri hiçte hoş görüntüler değil bunlara çok dikkat edilmeli
günümüz türkiyesinde zaten her şey almış başını giderken birde diziler sayesinde gençlerimize kötü örnek olacağımıza iyi örnek olarak güzel mesajlar vermeliyiz
_AŞkım_FB_1907_ 26-03-07, 12:51 Kara duvak
Yaralı yürek
sıla
Ezo gelin
Yersiz yurtus
Dicle böyle dizilerii istemiyorumm.sıkıldımmmmm..
TEMİZ EKRAN KAMPANYASINA SONUNA KADAR KATILIYORUM
Benim isteğim diziler,ise
Hayat türküsü
Köprü gibi dizilernn devamını getirmek sadece istediğimn bu mesajlar veren diziler.Ben bir genç olarak türkiyede böyle dizileri izlemek umuduyla.bye
arkadaşlara aynen katılıyorum cinselliği ön plana çıakran sahneler...ailem ile izlerken pek iyi olmuo=)
*shekerkıshh* 27-03-07, 18:51 aslında ben acılı dizileri sefmiyom böyle eğlenceli dizi sefiyom avrupa yakası,acemi cadıı,yalancı yarimm gibi:)
EFTALYAGUL 28-03-07, 16:47 sürekli silahların konuştuguuu dizileri sevmıyorurum.kan revan içinde insanları ana haberlerde yeterrince göruyoruz zaten.bide dizilerde tekrar görmenin gereği yok bence.bide dizi tam sürüp giderken reklamlarla bölmeseleer iyi olcak da biliyorum mümkün degil:)
Boran&Sila 01-04-07, 12:03 cinselliği ön plana çıkaran sahneler , şiddet içeren sahneler işkence sahneleri ve bayanların çok abartılı kıyafetleri hiçte hoş görüntüler değil bunlara çok dikkat edilmeli
günümüz türkiyesinde zaten her şey almış başını giderken birde diziler sayesinde gençlerimize kötü örnek olacağımıza iyi örnek olarak güzel mesajlar vermeliyiz
evet aynen katiliyorum....cinselligi ön plana cikaran diziler daha dogrusu sahneleri hic hos degil....ve siddet kan ölüm böyle terör dizileride pek beyenmem..tabi dizilerde böyle sahneler oluyo,mesala silada insanlar ölüyor ama dizinin konusu töre oldugu icin,ve ordaki ölen insanlarida siddetle öldürmüyolar daha dogrusu o sahneleri göstermiyolar...
Rhatsızlık tam değil de sinir oluyorum diyelim...Tüm bunlara ek olarak dizlierde yarım saat "geçmişi yad etmek" adına eski bölümlerin siyah beyaz veya sepia tonlamalı verilmesini sevmiyorum.
kelebek_01 01-04-07, 14:54 <gumus><mehmet>
valla canım bikaç kez oturup izleyeyim dedim gümusle mehmetin iyi olduğu zamanlarda izlemez olaydım dedim yerimdende kalkamadım bir türlü ne bileyim aile dizisi diye yayına giriyor oturup izliyoruz ama bakmsısınki evli bir çiftin yatak odasından manzaralar seyrettiriliyor tövbe ettim artık yanımda kimse varken o diziye bakmam
bolbaloncuk tarafından gönderildi
Her dizinin ana konusunun bitmesinden sonra birbirine benzemesinden nefret ediyorum.Her dizi konusunu bitirdikten sonra ekrandan çekilmeli.Reytingleri yüksek dizilerde bile bu durum söz konusu.Binbir Gece ve Sıla tamamen bana göre böyle diziler.Belli saatten sonra o ilk etkilendiğimiz diziler olmaktan tamamen çıktılar.İlk sezonlarında mümkünse bitisnler.Çünki izleyici bağlanmış izliyor evet ama ne gerek var saçmalamaya.Akılda güzel kalmalı bence diziler.
Aynı şekilde töre dizilerinden de sıkıldım.Her kanalın bir töre dizisi var evet bunlar ülkemizin bir parçası olan şeyler ama bu derece insanların gözüne gözüne sokulmasından da rahatsız oluyorum.
ben de sözlerine tamamen katılıyorum arkadsm
kara duvak
yaralı yürek
sıla
yersiz yursut
ezo gelin ....... daha sürüp gider böleee
Allahım kabus gibiler resmen
sevgili arkadaşım sana sonuna kadar katılıyorum cinsellik hayatın bir gerçeği bunu biliyoruz ama bu kadar da göz önünde yaşanmaz ki korkarım ki bir süre sonra dizilerde konu yerine cinsellik olacak gibi hippileri de geçeceğiz
bir de dizilerde dher dertlenenin içki ve sigara içmesine sinir oluyorum
bu aralar dizilerde bir sakal modasıdır gidiyor ve ben acayip sinir oluyorum birileri onlara jilet'in bulunduğunu söylerse sevinirim ayrıca sözüm sakalın yakıştığı oyunculara değil
zaten dertliyiz biraz daha komedi dizisi çekilirse sevinirim doğrusu çekilen dizilerde sonradan reyting'i düşük diye yayından kaldırılıyor ya...
manyaqkıss 02-04-07, 09:00 sizlerinde dediği gibi ön planda küfür şiddet içeren sahneler vb olunca ben çok rahatsızlık duyuyorum :(
SELImESMaDEMIr 05-04-07, 14:44 Bide hoslanmadigim sey dah avar.Su...diyelimki bi erkek oyuncu bi dizide oynuyo yakisikli ama oyunculugu cidden kötü.Onun ailesi yapiliyo diyelim...ee yapildi.Ama sonra altinda her rolün oyuncusu falan yazmiyorlarmi?ISte ona gicik oluyorum.
KAdinalrdada öyle.Her rolün kadini :):)INanmiyorum baska bsiey yokmu ya?
küfür ve şiddet !! zaten benim kana fobim var kan görünce çok kötü oluyorum..o yüzden içinde şiddet olan hiç bir diziyi izleyemem
bir de töre dizilerine sinir oluyorum ya ..nedir bu her yerde töre mafya ağalar falan bıktım ya irençç!
ben reklamlara sinir oluyorum bide silahlara faln sinir oluyorum
ben en cok tabiki önce siddet, küfür vs bunlara sinir oluyorum ama ondan haric birde su kabaca konusmalari yokmu sinir edior beni.
mesela ezo gelin, ordaki konusma nedense nurgül yesilcaya hic yakismiyor, belkide böyle görmedigimiz icin ama 100 bölüm baksam yine alismam. tabiki bu benim düsüncem, diziye bakanlara saygisizlik etmek istemem.
Diziyi izlerken tam en sevdiğim insan çıkınca yada sahnenin en güzel yerinde birden bire ortaya çıkan reklamlar ve yazılara sinir oluyorum
dizilerde bi konunun gereğinden fazla uzatılmasını,oyuncunun ağlama,gülme vb. sahnelerde kendini gereğinden fazla kasması ve acayip ses tonları çıkarması kulak tırmalayıcı ve itici.Özellikle son günlerde yine çoğalan töreli,ağalı dizilerden de çok sıkıldım.:icon_conf ekran kirliliğinden başka bir şey değiller,yüzünde,gözünde acayip acayip işaretler olan kara adamlar görmekten bıktım:icon_conf Abartılmadığı,konuya sadık kaldığı ve görüntü bakımından çirkinleşmediği sürece cinsellik de olmalı.ama her şey dozunda olmalı,izleyici bi anda soğuyabilir de.haddinden fazla şiddet sahnelerine de karşıyım,ama adamın silah kullanması gerekiyorsa da kullanmalı,bana göre aykırı bi durum yok bunda.
gizemlover 12-04-07, 00:54 bende silah ve şiddet sahnelerinden rahatsız oluyorum ve bazı dizilerde kan çıkıyor diyelim adamdan resmen boya olduğu çok belli mesela ruhsarı ele alayım birde hayaletler aynada gözükmez ama hande ataizi resmen gözüküyordu türk dizilerinde çok hatalar var biri buna dur demeli ne diyeyim bi yabancı angel dizisinde vampir aynada gözükmemesi müthiş silah sahnelerinde kanlar çok gerçek :D :good: :img-yes:
gereksiz gereksiz konusmalar...dön dolan ayni yeri cekmeleri KLIP ceker gibi hep bir nokta.
sena57-utku 15-04-07, 17:50 biraz ayıp kaçcak ama.kesinlikle öpüşme sahneleri sinir oluyorumm.:img-in_lo
Ben en iyiyim, ben en büyügüm ben mafyayim Türkiye'yi düzelticem ben rayina koyucam havalariyla kendilerini fena halde kasan oyuncularin o itici sahneleri.Özellikle de Polat Alemdar...
Ben en iyiyim, ben en büyügüm ben mafyayim Türkiye'yi düzelticem ben rayina koyucam havalariyla kendilerini fena halde kasan oyuncularin o itici sahneleri.Özellikle de Polat Alemdar...
aynen sana katılıyorum nefret ediyorum onlardan..
ya bende dizilerin içersinde verilen sanal reklamlara sinir oluyorum filmi izliyosun birden bire bi bakıyosun ortada bi reklam belirmiş bide bir defalık olsa neyse biraz sonra tekrar aynı şey diziyi izlerken hiç sevmiyorum ekranın yanında ortasında kanarında köşesinde reklam görmek istemiyorummmmbye
ya bende dizilerin içersinde verilen sanal reklamlara sinir oluyorum filmi izliyosun birden bire bi bakıyosun ortada bi reklam belirmiş bide bir defalık olsa neyse biraz sonra tekrar aynı şey diziyi izlerken hiç sevmiyorum ekranın yanında ortasında kanarında köşesinde reklam görmek istemiyorummmmbye
yane kadar haklısın ark.ım ya nerdeyse oyuncuların yüzünü göremiycez bi bakıyorum sağ alt köşede bi logo bi bakıyorum tepeden bişey çıkmış bide bakıyosun aşağıdan fırlamış bi reklam insan sinir oluyo. hiç sevmiyorum sanal reklam uygulamalarını
şekeristan 23-04-07, 13:05 küfür ve cinsel içerikli sahneler:not_i:
Benim rahatsız olduğum konu sonradan dikkatsizce yapılan seslendirmeler.Herkesin sesi aynı ve bu beni sinir ediyor.Hadi herkesin sesi aynı, bari adam gibi montajla da sırıtmasın:)
Adamın ağzı farklı oynuyor, ses başka cıkıyor:)
Benim rahatsız olduğum konu sonradan dikkatsizce yapılan seslendirmeler.Herkesin sesi aynı ve bu beni sinir ediyor.Hadi herkesin sesi aynı, bari adam gibi montajla da sırıtmasın:)
Adamın ağzı farklı oynuyor, ses başka cıkıyor:)
kesinlikle katılıyorum sana
Bademgözlü 29-04-07, 23:50 küfür ve cinsel içerikli sahneler:not_i:
Kesinlikle katiliyorum. Böyle sahneler ne bizim örf ve adetlerimize nede gelecek nesile iyi örnek olmaya yakisiyor. Dizilerin kücük büyük bircok seyircisi var. Yani cogu aileler malesef cogu dizileri cocuklari ile beraber seyrediyorlar. Oysa hersey ailede basliyor.Tabiki önce ailelerin cocuklarina dizi seyretirmemeleri gerek ama dizi senaristlerininde yapimcilarinda sanki dizileri cocuklarda seyrediyormus gibi büyük bir hassasiyetle dizilerin konularini ve sahnelerini secmeleri gerekiyor bence. Ne de olsa türk aileleri coluk cocuk herseyi bir arada yapmasini seviyorlar.
Bu sahneler unutulurmu
Bu hayat sensiz olurmu
Affedilmeyen dizisi Polat Bilgin ve Berrak Tüzünatac
http://img149.imageshack.us/img149/5537/affedilmeyen1212qf8.jpg
http://i3.photobucket.com/albums/y73/halime_od/affedilmeyen3a.png
cinsellik dozunda oldumu bişey değil ama
argo küfür ve şiddete
özelliklede silaha tahamulum yok
cinselliğin ön planda olduğu
kavga-küfürün olduğu
Şiddetin bol olduğu sahneler...
sensitivecat 02-05-07, 13:59 dizilerde en rahatsız olduğum sahneler reklamlar tam diziye odaklanmışım çok heyecanlı bir an altından geçen yazılar ve herhangi bir markanın reklamı ile herşey alt üst oluyor işte ona uyuz oluyorum ...birde dizinin en güzel dediğimiz anlar genelde ya son sahneler yada reklam girdiği yerdeki görüntüler işte gelde buna sinirlenme çok can sıkıcı ya lütfen bunlara biraz özen gösterelim bu yüzden bazı dizileri ya sıkılarak izliyorum yada izlemekten vazgeçiyorum.....
Kesinlikle şiddet ve küfür 'ün bulunduğu sahneler en rahatsız verici sahneler........:icon_sorr
cinsellik ve küfürlü sahneler bi de acıklı sahneler
şiddet içeren sahneler çok rahatsız edici
siddet'li ve küfürlü sahneler!
GENÇ GÜLLER 02-05-07, 19:36 cinsellikle ilgili sahneler...küfürlü ve şiddetli sahneler çok kötü...
miracle girl 02-05-07, 19:38 ben küfür kullanılmasını,silahlı sahneleri(zaten öle dizileride sevmem),cinsellik sahnelerinin fazla uzatılması,bazıları çok yapmacık rol yapıyor bunuda sevmiyorum
miracle girl 02-05-07, 19:40 birde en önemli yerde alttan yazı geçiyor görüntü bozuluyor yada alt yazılı bir dizide tam okurken altta reklam çıkarsa sinirim tepeme çıkıyor!
ağlamak için kasan yüzünü şekilden şekile sokan fakat gözünden yaş gelmeyen oyunculardan aşırı derece rahatsız oluyorum çok komik oluyolar
ağlamak için kasan yüzünü şekilden şekile sokan fakat gözünden yaş gelmeyen oyunculardan aşırı derece rahatsız oluyorum çok komik oluyolar
aynen katiliyorum kardesim
Ağa'ların mattah bir şeymiş gibi cazip gösterilmesi.
Mafya-kan-şiddet
BlaCK AnGeL 03-05-07, 11:20 kurtlar vadisinin bütüm sahnelernden rahatsız oluyorm gereksiz bi dizi :icon_evil
evet ya sana aynen katılıyorum çok gıcık bir şey
Ağa'ların mattah bir şeymiş gibi cazip gösterilmesi.
Mafya-kan-şiddet
sana aynen katılıyorum ...
ece_gs_1905 04-05-07, 17:09 dizilerde olan kelime tekrarları,yapmacık konuşmalar beni acayip rahatsız ediyo neymiş?bunları dizilerde görmek istemiyormuşuz işte bu kelime bi diziden alıntıdır bütün gece bayan karakter bu kelimeleri tekrar edip durdu acayip sinir oldum izleyemedim hatta
!karbeyaZ! 05-05-07, 00:06 En çok içkinin iyi bişeymiş gibi gösterilmesinden rahatsız oluyorum..Sevinçli bir olay olduğunda "hadi dağıtmaya gidelim, iki tek atalım.." gibi içkiye özendirici çok fazla replik geçiyor..
sanal reklam uygulamasına gıcık oluyorum.we ağlama sahnelerinde gulesim geliyo yanı bunun nedeni çok kotu oynadıklarından(bu dediğim ıhlamurlar altında için geçerli değil orda aslı dışında herkes guzel oynuyor)
içinde ağa,mafya ve aşiret barındıran tüm dizilerden nefret ediyorum.
kızları ağaların bilmem kaçıncı eşi olmaya özendiriyorlar.
içinde ağa,mafya ve aşiret barındıran tüm dizilerden nefret ediyorum.
kızları ağaların bilmem kaçıncı eşi olmaya özendiriyorlar.
aynen sana katılıyorum içinde ağa olan her diziden nefret ediyorum !
ultraslan19 09-05-07, 13:53 içinde ağa olan töre dizilerindn sihirli dizilerden we daha 1hafta olmuş tanışalı ama 2 gün içinde öpüşen hatta daha ilerisini yapan dizilerden nefret ediyorum
dizilerde herkes birbiryle yatıyoo her dizide warrr bu kdr çok mu ya kızlara sormak lazım her kızz böyle mi ama btn dizilerdee yaöpüşüolar yaaa yatıyolar bu ne ya
[...Melis...] 09-05-07, 21:24 cinselik , olme sahneleri ve gereksiz sahneleri
keremcem_çisem 10-05-07, 17:03 cinseI içerikIi sahne beni o diziden tiksindirio heIe bu aiIe dizisiyse dahada tiksinç oIuo
ikizlerbur 10-05-07, 20:06 Ben en çok dizilerde olan kan, şiddet,silah içeren sahnelerden rahatsız oluyorum he bide törelerin bu kadar gözümüze sokulmasını hiç sevmiyorum
MoOnDaNcE-11 12-05-07, 11:20 Dogu kulturunu gosterip ulkemizin batili imajini zedeleyen goruntuler ve mankenlerin oynamaya calisip vasat bile oynayamadiklari sahneler
EFTALYAGUL 12-05-07, 23:12 vurduluuu kırdılı sahneler,silah,kan v.s. ben rahatsız olmasam bile küçük cocukları düşünerekkk olmaması gerektigini düşünüuyorum.yayınlanacaksa da geç saatlerdeee mümkünsee
duygu.1903 13-05-07, 07:30 içinde aşiret blunan hiçbi diziyi sefmiorm...bi de romantik sahneLer olr daa abartılmıcakk yanee..
ı_love_sevda_cicegi 19-05-07, 05:49 Dogu kulturunu gosterip ulkemizin batili imajini zedeleyen goruntuler ve mankenlerin oynamaya calisip vasat bile oynayamadiklari sahneler
ewet sana katılıyorum birde ailemle izlediğim dizilerde aşırı cinsellik olmasından nefret ediyorum.ayrıca şu mankende en önemli etken örneğin ben sıla dizisini beeniyorum ama cansu derenin bir gram bile rol yapamamasından dolayı sinir oluyorum ve izlemiyorum...
batuhan_gumus 19-05-07, 08:48 benim en rahatsiz oldugum sahneler birbirini rezil etmek, küück düsürmek ve aglama sahneleri cnm gumus acilarin kadini!
dizilerdeki evlilik dışı birliktelikler veya hamile kalma olaylarından nefret ediyorum zina sanki meşru bir olaymış gibi gösteriliyo .Aslında günümüz dünyasını yansıtıyo batı toplumundan bir farkımız kalmadı ki biz bunları artık uygar olmakla eşdeğer tutuyoruz ne zamandan beri ahlaksızlık medeniyet olmuş ki buda ahlak değerlerimizin günden güne ne kadar deformasyona uğradığının bir belirtisi nerde o eski muhafazakar gençlik nerde şimdiki terbiyeden yoksun gençlik.pardoonn biz medeni oluyoruz böyle olunca dimi yazıkk
dizilerdeki evlilik dışı birliktelikler veya hamile kalma olaylarından nefret ediyorum zina sanki meşru bir olaymış gibi gösteriliyo .Aslında günümüz dünyasını yansıtıyo batı toplumundan bir farkımız kalmadı ki biz bunları artık uygar olmakla eşdeğer tutuyoruz ne zamandan beri ahlaksızlık medeniyet olmuş ki buda ahlak değerlerimizin günden güne ne kadar deformasyona uğradığının bir belirtisi nerde o eski muhafazakar gençlik nerde şimdiki terbiyeden yoksun gençlik.pardoonn biz medeni oluyoruz böyle olunca dimi yazıkk
cnm o sahneleri seven insanlar oluyo bide...mesela MAA bölümünde öpüşme sevişme sahnesi istiyo kızlarr...;)ya ztnde çoğu kişi zinanın ne old.bilmiyor...öğretilmemiş insanlaraa...gerçek hayattta da bu ünlülerin hepsi zina yapmışş,ama onlar için bile ölüyo bu insanlarrr...(gülben için cansu için fln filan) her dizide beren saat yaprak dökümünde 2 kız,acı hayatta filiz,daha bi sürü dizide yatıyolar birbirleriyle,mesela doktorlarda elaa,leventle ilk çıktğı gün elini tutup 3.gün öpüştü bu kdr basit olmuş öpüşmek.....kızlarda dizilerdeki tiplemelere uymaya başladı ;)
içinde aşırı ve gereksiz cinsellik olan dizilerden nefret ediyorum
Gereğinden fazla cinsellik içeren sahnelerden nefret ediyorum
Gereğinden fazla cinsellik içeren sahnelerden nefret ediyorum
Aynen!:img-yes:
ihlamurdelisi 23-05-07, 19:36 Gereğinden fazla cinsellik içeren sahnelerden nefret ediyorum
KATILIYORUM.birde ayrılık sahnesinden nefret ediyorum.ayrılık sahnelerini hiç sevmiyorum :D:D
1. herkesin de bahsettiği gibi: gereğinden fazla cinsellik içeren dizilerden nefret ediyorum.. bazı yerde önemli bir sahne olabilir bir öpüşme, ya da bir ilişki.. ama abartılmamak koşuluyla.. ayrıca cart curt cinsellik içeren sahnelerin konulması diziden uzaklaştırır beni..
2. (bizde adet oldugu üzere bir dizide ne konu varsa o diğer dizilerde de konu olur ya).. şu anda tüm dizilerde olan evlenmeden hamile kalan kadınlar, zorunlu olarak yapılan evlilikler tahammül sınırlarımı zorluyor..
3. eşlerini aldatan karı veya kocalar beni çıldırtıyor.. (hele de "aşk" diye tanımlandıkları zaman)
4. kadınların hep bir köşede, bir adamın himayesinde oldugu sahneler beni çıldırtıyor.. kadın hakları savunucuları her şeyde savunmaya geçerlerken, hiç bir dizide olan bu duruma ses çıkarmıyorlar nedense.. bazı dizilerde kadınlar hep bir köşede oturur, kocasının getirdiği parayı yer, hile ve entrika peşine düşer.. bu nedir canım bu kadar aşağılayamazlar benim cinsimi...
5. herkesin cebinde bir silah taşıması beni deli ediyor..
6. boşandıktan sonra birbirlerini yiyen eşler görmek beni fitil ediyor...
7. töreyi her yere sokuşturan dizilerden nefret ediyorum.. aslında törenin ne kadar kötü oldugunu vurgulamak gerekirken, kene gibi tvlere yapışmasından nefret ediyorum..
..... e bu liste bitmez.. aklıma geldikçe yazarım artık..
MoOnDaNcE-11 24-05-07, 18:20 Belki bazilarina ilginc gelecek ama opuselim derken batirilan sahnelerden nefret ediyorum . Ya adam gibi opusun , ya da hic opusmeyin . Doktorlar dizisinde epeyce taktigim bir nokta bu...
SANA KATILIYORUM ARKADAŞIM ÇOK NORMALMİŞ GİBİ GÖSTERİYORLAR HERKESE ARTIK DIŞARDAKİ GENÇLİĞİ TUTMAK MÜMKÜN DEĞİL ALDI BAŞINI GİDİYOR BİNDİK BİR ALAMETE GİDİYORUZ KIYAMETE MİSALİ
Ülkemizde nedense en çok içinde birinin hamile kaldığı,cinselliğin olduğu,silah,kanın olduğu diizileri izliyolar ve ben bunlardan nefret ediyorum....
Şiddet içeren sahnelerden nefret ediyorum !
Dizilerde o kadar çok rahatsız olduğum şeyler varki.Öncelikle bu Acemi Cadı,Selena ve türevi dizilerin amaçları ve hitap ettikleri kesim belli olsada tv'de izlerken en azından inandırıcılık adına yapılan sihirlerde de bir estetik olsun.Mesela bugün Selena'nın bir kısmına takılıp kaldım.Perdelerin açılıp kapandığı bir sahneydi.Yani sihir yapıldı diye perdeler saniyede milyon kere mi açılıp kapanır?
Çok fazla acıklı,ağlamaklı sahnelerden de çok rahatsız oluyorum.Acitasyon temalı tüm diziler rahatsız ediyor beni.
acemkızı11 26-05-07, 22:52 abartılı ve gereksiz öpüşme ve sevişme sahnelerinden,sihirli,büyülü saçma sapan sahnelerden,küçük yaşta sevgili edinmeyi güzel bi şeymiş gibi gösteren dizilerden rahatsız oluyorum.
ben en cok sılah yaralama sahnelerınden rahatsız oluyorum
ama genel olarak bız rahatsız olsakta olmayan cok kısı var
P.S Has got acquainted with the girl, http://cyberblady.com, how it to you? Only it is fair!
çok sulu zırtlak dizilerden nefret ediyorum ismi lazım değil bir kanal d dizisinde ne zaman fragmanını görsem başroldeki kız ağlıyo yada ağlamaya çalışıyomu desem yüzünü böyle küçük emrah gibi bir ifadeye sokuyo ifrit oluyorum
MUSEUMGS_OK 27-05-07, 16:34 cinsel içerikli sahneler beni ve benim gibi birçok kişiyi rahatsız ediyordur eminim.
silah sahneleride...:good:
şiddet içeren sahneler !!:img-fie:
tanrıverdi 27-05-07, 23:45 ->sadce reyting olsun diye bolbol ağlamaklı diziler
->aşırı sıklıkla şiddet içeren diziler
->aşk sahnelrinde yılışık aşk ilşkilerinden nefret ediorum.yani adm gbi aşk dizisi yok..hep yılışıklık var sanki.
emirdag-güzeli 31-05-07, 20:38 Ayni yerde(ürgup, mardin) 10 tane dizi cekimleri...
devamli siddetli sahneler..
sihirli buyulu dizilerden nefret ediyorm..
bide abartili komik dizilerden nefret ediyorum...(cennet mahellesi)
siddet iceren ve abartılı öpüşme sahnelerinden nefret ediyorum
ceren durul 01-06-07, 22:09 O Terbiyesiz Sahnlerden Hepsinden Nefret Ediyorum ...
tebiyesiz sahnelerden,şiddet içeren sahnelerden nefret ederim....
Bence Terbiyesizlik siddetten daha kötü, ama ikisinide görmekten sIKIntI duyuyorum, hele yanimda bi kücük olsun.. Tvciler yaptiklarina dah cok dikkat etmeliler bence.
Ayni yerde(ürgup, mardin) 10 tane dizi cekimleri...
tam üstüne bastın...yüzde yüz katılıyorum sana...
Ayni yerde(ürgup, mardin) 10 tane dizi cekimleri...
tam üstüne bastın...yüzde yüz katılıyorum sana...:good:
sevde & sevde 19-06-07, 14:47 açayip şiddetli bide sapık yerler
fazla şiddet, aşırı cinsellik içeren sahnelerden
Ağa, töre dizilerinden nefret ediyorum!
cinsellik içeren sahnelerden nefret ediyorum...
bende cinsellğin ön planda olmasına çok sinir oluyorum..ve gittikçe artıyo bu..
bide şu ağır çekim vee uzun bakışma sahneleri yokmuu uykum geliyo ya:(:(
bencede cinsellik çok rahatsız edici bişey.Hele ki ailenle izliyosan o daha berbat bişey.İnsan daha çok huzursuz oluyo.Bazı dizilerde de çok abartıyolar bu tür şeyleri.En iyisi onları izlememek.Bi de ben dizilerde hep aynı konuların işlenmesini sevmiyorum.İnsan bi dahaki bölümde neler olcağını doğru tahmin edebiliyo.Ki bence tahminlerimizin doğru çıkması diil dizinin bizi şaşırtması gerekir.
şiddet,cinsellik en rahatsız olduğum sahnelerdir.
bekirmelike 24-06-07, 15:50 KÜFÜRLÜ VE CİNSEL İÇERİKLİ SAHNELER:img-fie:
bencede:img-wink:
Şiddet,küfür ve işkence falan içeren sahneler
nedense küfürlü sahnelerle reyting rekorları kırılıyo millette gülmekten kırılıyo ne anlıyolar bilmem dogrusu ama hicde güzel icerikler degil ve cinsellik ve dayak sahneleri korkunc,berbat ötesi.. +13 sınırlaması oldugu icin bn zaten izleyemiyorum ama abim bayılıyo özellikle dövüs filmlerine kendisi uzak doğu meraklısı olduguicin yani ?
zeynepppppp 25-06-07, 12:05 tabiki cinsel içerikli sahneler hele yanımda ailem olduğu zaman böyle sahnelerde çok utanıyorum bizimkiler hemen kanalı değiştirio ha bide cinsel içerikli konuşmalar çok gıcık:img-cool2
arkadaşlar bn bişi sölemek istiyorum tv lerde sigaraya alkole hyr die basbas bağırıyolar bunlarla ilgili bir sürü şeyler düzenliyolar bnde katılıyorum ama tüm türk filimlerinde alkol sigara içmeyenler yok hep ünlüler alkol içiyolar sigara içiyolar bn bundan çok rahatsız oluyorum madem bunları yapıosunuz ndn böle alkollü filmler yaıosunuz yada yaptlar dielim bunları piyasaya çıkarmıcaksınız herkez bununu için başlıyo bu zıkkımlara bn gerçekten çok kızıyorum hele o G.O.R.A. neydi tamam bnde sevdim ama o kdr küfürlüydü ki dayanamadım ya filmin içinde yok yok ...:img-help:
şiddet cinsellik gösterilmeyecek şeyleri gösterme
Siddet, küfürler ve dizileri kendim yazmis gibi tahmin edebilmem ...
Burda cinsellik cogu zaman dile getirilmis, bense bundan hic rahatsiz olmuyorum, hatta rahat rahat ailemle beraber de izleyebiliyorum. Belki ondandir ...
Küfür ve cinsellik içeren görüntüler beni çok rahatsız ederr..
şiddet özellikle işkence ve tecavüz sahneleri.
busra_deniz_199 29-06-07, 18:33 öpüşme sahneleri özellikle acemi cadı liseli çocuklar böle ise küçükler bunlardan örnek alacak düşünemiyorum yani
bakın baba oluyorum hem komedi hiç cinsellik falan yok
pink_girl_56 30-06-07, 10:42 Öpüşme sahnelerinden nefret ederim..Hatta izlemem...Bide küfürler tabii bazen komik oluyo ama çocukları etkileyebilir ikiside..
Şiddet Sahnelerii Her tÜrlü şiddet insanlar etkilenipp yapabilioo
şiddet tabanca olan sahneleri sevmiorum...
CİNSELLİK en uyuz oloduğun sahneler ne gereği var ki... bide sanat için soyunurum ay ne gıcıklar yaw
CİNSELLİK en uyuz oloduğun sahneler ne gereği var ki... bide sanat için soyunurum ay ne gıcıklar yaw
sana aynen katılıyorum NEHİRKIZ...
bu lafları söyliyen zaten yoldan çıkmışım diyor.. ama bizleri düşünmüyor işte..kadının değerini ayaklar altına alıyor akıllının haberi yok..:img-pilot
zaten bunları söyliyenin aklı yok ki...:good:
düşünmüyorki ben böyle yapıp kadınlara saygısızlık yapıyorummu diye..
Allah onları ıslah eylesin...ve kendilerine saygılara yoksa biz kadınlara saygılı olsunlar.. insanlara vucutlarınla değil akıllarına göstersinler.. bunu yapamıyorlarsa bu hareketleri yapacakları yerler belli zaten..:img-cool2
derman abla 02-07-07, 17:58 şiddet Sahneleri
HulyaGoker 03-07-07, 21:42 kavga
dövüş
siddet
tabanca
dayak
savaş sahnelerinden nefret ediyorum:icon_sorr
cinsellik içeren sahneler,şiddet,büyülü sihirli diziler,abartılı öpüşme sahneleri ve şu anda çok moda olan uzun uzun bakışmalar ekranda öylece sinir bozucu bir görüntü olması nefret ediyorum bunlardan:icon_evil :icon_evil
sana aynen katılıyorum NEHİRKIZ...
bu lafları söyliyen zaten yoldan çıkmışım diyor.. ama bizleri düşünmüyor işte..kadının değerini ayaklar altına alıyor akıllının haberi yok..:img-pilot
zaten bunları söyliyenin aklı yok ki...:good:
düşünmüyorki ben böyle yapıp kadınlara saygısızlık yapıyorummu diye..
Allah onları ıslah eylesin...ve kendilerine saygılara yoksa biz kadınlara saygılı olsunlar.. insanlara vucutlarınla değil akıllarına göstersinler.. bunu yapamıyorlarsa bu hareketleri yapacakları yerler belli zaten..:img-cool2
kesinlikle sizlere katılıyorum:good: :good:
şarkıcı türkücü mankenlerin istila ettikleri bütün dizilerden nefret ediyorum ama işini iyi yapanlara sözüm yok tabi
cinsellik,şiddet içeren sahnelerden nefret ediyorum...
rockandbenD 06-07-07, 12:29 cinsellik işkence küçümseme dier dizilerdeki gibi kopya haraketlerden
en rahatsız olduğum noktalar...
1-dizide reklama yer verilmesi..
2-dizide ağza alınmayacak küfürlerin edilmesi(örneğin a.yakasının son bölümünde burhan serdar ortaça o...u dedi..hiç yakıştırmadım gülseye)
3-cinsel içerikli sahnelerin çokça gösterilip insan ahlakını bozması, çocukların ahlakını yerle bir etmesi
4-en heyecanlı yerinde kesilmesi(reklam)
5-argo sözler
en rahatsız olduğum şeyler..
1: dizide başlangıç amacından sapılması ve sırf reyting uğruna dizilerin safsatalara başvurması..
2: şiddet küfür salrıdır kan şiddet gibi iğrenç konuların bulunduğu filmlerden nefret ediyorum.
3:izleyici aptak yerine koymalarından biz ne versek nasıl olsa onlar buna innaıcaklar demelerinden nefret ediyorum..
...iki ailede hiçbiri yok..:happy0064
cinsellik içeren sahneleri gereksiz yere uzatıyolar bu hiç hoş bi görüntü diil..
bence cinsellik içerikli görüntüler uzatılmayı bırak çekilmemeli tmm öpüşmeler falan olabilir zaten oluyorda bnda pek bişi yok ama sevişme sahneleri çekilmemeli bence sadece başını gösterseler yeter direk olarak bütün oalyları görmemiz şart deil
Zeynep_Ali 09-07-07, 12:42 bence cinsellik içerikli görüntüler uzatılmayı bırak çekilmemeli tmm öpüşmeler falan olabilir zaten oluyorda bnda pek bişi yok ama sevişme sahneleri çekilmemeli bence sadece başını gösterseler yeter direk olarak bütün oalyları görmemiz şart deil
aynen sana katiliyorum
evet ya çok kötü...resmen karakterin özel hayatına giriyorlar.. üstelik çocukların izlendiği dizilerde bile bunlar yapılıyor..
Şiddet görüntüleri silahlı çatışmalar olan kurtlar vadisi..
küfür
cinsel
şiddet
ya sinir oluyorum sanki tvyi sadece büyükler izliyor.çocuklarda izliyor beyinlerine giriyor böyle şeyler
deadly_angel 17-07-07, 01:51 Kesinlikle fazlasıyla abartılan ve topluma, özellikle de genç kesime kötü örnek oluşturan şiddet sahneleri.Önümüzdeki sezonda da yayınlanacak bu tarz bir dizi var.
Onun dışında beni rahatsız eden dizilerde arka arkaya yapılan mantık hataları.Bu tür sahneleri görünce gerçekten çok sinirleniyorum.Daha dikkatli olunması lazım.
ben her dizide gördüğümüz herhangi kutlama olaylarında şampanya veya çok kullanılan rakı objesinin gösterilmesine karşıyım hemen hemen her dizide bu durum böyle :icon_sorr
E_B_R_U_"Lİ 18-07-07, 21:17 herkesin birbirlerini(özellikle aşıkların)yanlış anlamasına kılım ya.ya kardeşim hemen lafın sonunu diliyolar sonra hayatlarını mahfediyolar.gençliklerine yazık.insan biraz sıkılıyo.(komedi dizileri hariç)
Şiddet sahneleri fazlasıyla göze batıyor artık..Böyle diziler yayınlayacaklarsa bile saatini çocukların tv başında olmadığı bir zamana alabilirler..Ama yok!Çocuklar böylr saçma şeyleri izledikten sonra önüne gelene bıçak çekmeye, evde annesini babasını yaralamaya falan başlıyor..
Sihir, büyü gibi olmayan şeylerin varmış gibi gösterilmesi..Diziler çocukların hoşuna gidiyor olabilir ama onların aklını yıkadığı ve onları saçma şeyler yapmaya ittikleride inkar edilemez!..Bu dizileri izledikten sonra uçmaya çalışıpta en üst kattan apartmanın ahçesine çakılan çocuk sayısını sayamadım bile!
Ve ve ve dizilerde enama en uyuz olduğum şey..Yabancı dizilerde göz ardı edilebilir belki ama yerli dizilerde aşırı derecede göze batıyor..En azından benim gözüme!İnsanların eve ayakkabıyla girmesi.Ya Allah aşkına hangi evde insanlar işten geldikten sonra dışarıda giydikleri ayakkabıları çıkartmadan giriyor içeri?ŞAhsen bizim evde böyle birşey olsa annem hepimizi parçalar..Ama bugüne kadar bunun rastlanmadığı bir dizi bile olmadı..
Ne diyebilirim ki..
Dizilerin bir çoğunda alkollü içeceklerin tüketilmesi ve silah vazgeçilemiyecek kadar önemli iki durum. Dizilerde biri kaçırıldığında doğum günlerinde kahırdan aşk acısından VS.sürekli içilir. Bide her olayda olmazsa olmaz olan silahların konuşması. Ben etkilenecek çağı geçtim ama yinede fazlası mantıksızlığa giriyor.
şilimsi yazdığın gibi dizilerde orta halli insanlar ve zenginler sürekli ayakkabı ile geziyorya sinir oluyorum. Hiç oyuncuların çoraplarını göremiyoruz. Yatarken bile çizmelerle uyuya kalmazmı birde bayanlar sinir olurum. Birde dizilerde karekterler çizme ile gezerler hangi akla hizmetse hiç anlayamadım ve anlayamamda.:img-cool2
dizide en nefret ettigim seyse, ALKOLLE DERDINI unutmak isteyenler
ve kazadan sonra HASTANEDE butun bolumun gecmesi :S
elif__kv.kk 20-07-07, 11:17 dizilerde en sinir olduğum olay sihir, büyü ,peri ,cadı gibi şeylerin olmadığı halde var gibi gösterilmesi üstelik bunlar başlı başına çocuk dizisi zaten çocuklar bundan çok ama çok kötü etkileniyor 'ben pokemonum' diye camdan aşağıya atlayan çocuğu unutmadık henüz
öncelikle küfürlü ve kavgalı sahneler
cinsel içerikli sahneler c
in peri vs olayları son zamanlarda iice abartıldı
türk ahlakına ters düşen sahneler birlikte yaşamak evlilik dışı birlikte olmak vs ...
yaseminsfan 22-07-07, 14:06 Ben öpüşme sahnelerine gıcığım ya
sevde & sevde 22-07-07, 14:21 ben en çok sevişme & maftya tipi şeyler
pinarsayü85 06-08-07, 21:25 arkadaşların da yazdığı gibi,her derdi olanın kadehlere,şişelere sarılması,içmesini bileni ,bilmeyeni...sonuçta alkolün üzerine bu kadar dikkat çekilmesi..
sürekli zengin insanların,villaların gösterilmesi...kaç kişi böyle yaşıyor ki..
bir de şu ağa ve töre dizilerinden fenalık geldi!
perili,cinli hikayeler...
ağalı töreli ve cinayetli mafya dizilerinden bıktım artık...
tabi perili cadılı cinli dizilerde çook saçma bence...
ıhLamurLar aLtında cemin oLduğu bütün sahneLer gıcık :img-yes:
vede töre diziLerinin hepsi saçmaaa!!
volley_fb_girl 07-08-07, 10:36 Dizilerdeki karakterlerin villalarda oturması ve hizmetlilerle çalışması...
Perili cinli diziler
(= JesLice =) 07-08-07, 19:00 perili cinli diziler....ve de cinayet terör olan diziler....
cnm_denizugur 08-08-07, 08:39 cinsel içerikli diziler
HulyaGoker 12-08-07, 22:33 kısacası tüm ahlaksızca şeylere gıcık oluyorum:kahve:img-fie::img-fie::icon_conf
yesim-jade 13-08-07, 11:23 içinde cinsel içerik,mafya,küfür olan diziler...
perili cinli diziler
ve
ağalar töreler falan sıktı artıkkk
vildancı_68 13-08-07, 13:05 ahlaksız ve perili cinli sahneler
Binbir Gece dizisi gibi annlerin gurunu ayaklar altına alan ve son derece ahlaksız dizilerden nefret ederim özelikle binbir geceden
elif__kv.kk 13-08-07, 15:40 cinli perili çocukların kafasını karıştıracak olgular bulunan ve ağalı töreli diiziler
banada bu ağalı dizilerden gına geldi yaa...
mafya dizilerinide hiç sevmiyorum.bi zamanlar kurtlar vadisini izliyodum artık izlemiyorum ztn artık hep o tür mafya dizileri var sıktı yani...
cinli perili dizileride sevmiyorum (acemi cadı hariç)
Ekranlarda gördüğümüz şiddet sahnelerinin her sezon daha da tırmandığına tanıklık ediyoruz ve ne yazık ki bu durum giderek bir doyumsuzluk noktasına doğru sürükleniyor. Bu tür sahneleri özellikle çocuklar için çok vahim buluyorum. "Bu da hayatın bir gerçeği ve tabi ki ekranda karşılığını bulacak, burası gerçek hayatın bir arenası" savunmalarına kesinlikle prim verecek değilim. Hele ki "tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan" polemiğiyle kafaları karıştırıp, sorumluluğu topluma yıkmaya çalışan menfaat odaklarıyla işim olmaz. Başını kuma gömmesin kimse! Evet, şiddet içerikli sahneler şiddete eğilim yaratmayabilir, ama şiddete toleranslı gözler yaratır ki, bu da sonuçlarına katlanmakta zorlanacağımız, üzerinde kafa yorulması gereken ciddi bir toplumsal tehlike. Hele ki adaletin bile "göze göz, dişe diş" mantığıyla savunulabileceği sanrısının, ekranlar aracılığıyla körpe beyinlere empoze edilmesi... Sanal şiddeti görme alışkanlığının zihinlerde yaratacağı kabulleniş, şiddetin gerçek hayatta beden buluşunu da makul karşılamaya götürecektir kişiyi ki, toplumun ibresi o noktada dönüşsüz bir şekilde şaşabilir. Sorarım size, neden bu riske girelim??!!
Bizim kültürümüzde olmayan alıştırma,olağanlaştırma psilkolojisi çerçevesinde kasıtlı yapılan seviyesi davranışlar.Bunlar nelerdir:aldatma,sevişme,yalan söyleme v.b sahneler.
dilara-1905 22-08-07, 19:47 ağa mafya şiddet dizilerinden nefret ederimmm
|*BeLaLım*| 23-08-07, 12:16 - Cin, peri veya birisi hokus pokus diyince kaybolmalar
- Töre dizileri
Dizlerde çok rahatsız olduğum görüntü ya da sahne yok bu konuda rtürk çok dikattli
Ama senaryo olarak Aşiret töre ağa mafya kavramı olan dizilerden çok sıkılmaya başladım Kent dizileri günümüzde azalmaya başladı.
cinselliğin ön plana cıkan sahnelerden nefret ediyorum
cinsel içerikli sahnelerden şikayetçiyim ben
birşeyin 4-5 bölüm sürmesi(örn,hastane sahneleri fln)ve cinsel içerikli sahneler
gerekli gereksiz her yere müzik koymaları ve kadınların gerekli gereksiz soyunup dökünmeleri.
girlfriend 15-09-07, 16:33 Çoğu arkadaş gibi ; açık saçık :P =P şeylerden hoşlanmıyorum.
Ayrıca sürekli bakışma bakışma bakışma :D tamam kardişim anladık ta konuşsanız falan :D :D
gereksiz yerlere uzunn uzunn müzik koymaları:klme:klme ve uzun süren sewişme sahneleri:love04:
Bnm en rahatsız oldugum konu töre aşiret eet arkdslarında dedıgı gıbı dızı arasına gereksız muzık koyuldugu zmn bırde o muzık uzun olursa tam cıleden cıkarıyo:img-blush
en rahatsız oldugum sahneler oyuncuların kendı kendıne konustkları sahneler oluyor.
salak mı bunlar ya dıyorum.
Hastane sahneleri, ve Tore dizileri, ve tabiki AMERIKAN calinti diziler
benim rahatsız olduğum şeyler ; mesela bir sahnede üstde mikrofon görünmesi ve dublajdaki seslerin asıl oyuncuya hiç uymaması......
dizilerde acik sacik sevisme sahnesi bence cok abest, cok sükür cok olmuyor bu sahne, ama oldugu zamanda cok itici geliyor bana
pcd-bjk-03 19-09-07, 12:45 YANİ BNM SNR OLDUGUM DURUM ŞU....çocuk dizileri dye yaynladıkları dizilerde çocukların ögrenmemesi gereken tüm aşk unsurlarını çocklara çok güzel aşılıyolar.....mesela selena çocuklar içn deilde sanki sırf pembe dizi olarak hazrlanmış....selene ile burak ögrtmen arsında geçn diyaloga bakın....
selene'yı araba çarpr burak ö. bunu hasteney gtürür snra selenanın bu dnyadan olmadıgı anlaşılmasın dye bşka biri girer tomografiye felan...nyse o kadın hamile çıkar dktor bunu b.ö. syler...tabi burak ö. isyanlarda felan...selena kndini affetrmk içn eve gelir ve konşmalrı aynen budur(tam hatırlamasmda)
s:burak neden bana kızgınsın...
b:selena öpüşülerek hamile kalınmaazz...ben bunu blmeyecek yaşı çktan geçtim der....
...
yani inanamıyorum gerçkten hyretler içnde izledim ki bunu bnden ne kadar kçk çocuklar izliyo..bu yaşta byle şyleri ögrenmelri bnce çok erkn...
Seker_Esra 28-09-07, 17:32 Bu sene baska birsey dikkatimi cekti.
Dizilerde hic kimse oruc tutmuyor??
Iftar konusu aciliyor, ama oruc tutan yok.
Dinimize karsi birsey bence.
Ayni o cinsel icerikle sahneler gibi.
Evlilikten once cinsellik yasanmamali dinimize gore.
Ama senaristler Avrupa'ya ozenerek senaryo yaziyorlar galiba
billur_beryl 28-09-07, 19:27 Açıkçası bende cinsellik olan sahneleri sevmiyorum.Neden gösteriyorlar ki?Tamam bu insan doğasında var ama örneğin lavabo da insan doğasında,madem o sahneler gösteriliyor diğeri de gösterilsin o zaman.Çok rahatsız oluyorum,izlemektende zevk almıyorum.Hele ki çok uzatılınca nefret ediyorum...
Dizilerde yer alan mutfak muhabbetlerini de sevmiyorum.Yine aynı şekilde yan karekterlerin saçma sapan işlerinin uzun uzun gösterilmesini de...Ben dizide ana karekterlere önem veririm,onları daha çok izlemek isterim ama bazen öyle çok uzatılıyor ki yan karekterler acaba onlar başrol de ben mi bilmiyorum diyorum...
SANA KATILIYORUM:img-wink:
Bu sene baska birsey dikkatimi cekti.
bencede sana sonuna kadar hak veriyorum arkadaşım çok doğru tespit:good::good::good:
ya arkim bencede:img-yes: bu kadar mı dinimizden soğudk artık orucu konu alan alt tarafı 3 4 dizi kaldı
çoğunuzun dediği gibi açık saçık öpüşme sahneleri çok mantıksızca
bide insanları salak yerine koyupta saçma sapan dziler çekmezler mi sihirli annemmiş selenaymış artık bunları aşıpta kaliteli diziler çekmeye çalışmalıyız şurda oturupta izliyceğin 5-6 tane dizi var
Seker_Esra canım çok haklısın
biz müslüman bir ülkeyiz ayrıca avrupalılara özenmemizi gerektiren bir şeyde yok!!!
avrupalılar aşırı serbest ve bizde onlara benzersek halimizi düşünemiyorum
bunun için dizi çekerken müslümanlığın gerektirdiği gibi çekmeye özen göstermeliler benim görüşüm bu
ayrıca öpüşme sahneleride hiç hoşuma gitmiyor
bazı çocuk dizileri ve içerikleride güzel değil
örneğin sihirli annem üç çocuk var ve üçününde sevgilisi var küçücük birinci sınıftaki kızın sevgilisi var
hangi aile bu kadar serest olabilir
kusuruma bakmayın ama benim düşüncelerim bu...
elif salihoğlu 30-09-07, 19:06 Seker_Esra canım çok haklısın
biz müslüman bir ülkeyiz ayrıca avrupalılara özenmemizi gerektiren bir şeyde yok!!!
avrupalılar aşırı serbest ve bizde onlara benzersek halimizi düşünemiyorum
bunun için dizi çekerken müslümanlığın gerektirdiği gibi çekmeye özen göstermeliler benim görüşüm bu
ayrıca öpüşme sahneleride hiç hoşuma gitmiyor
bazı çocuk dizileri ve içerikleride güzel değil
örneğin sihirli annem üç çocuk var ve üçününde sevgilisi var küçücük birinci sınıftaki kızın sevgilisi var
hangi aile bu kadar serest olabilir
kusuruma bakmayın ama benim düşüncelerim bu...
ewt cnm çk doğru söylüyorsun bu zamnlarda dizilerde bayağı bir saçmaladılar gerçektendee yani ben şahsen kötü bir sahne çıktığında direk kanal değiştirmek zorunda kalıyorum her nekadar çok sevdiğim bir dizi olsa bile..
Böyle ağlamayı beceremediği halde ağlayanlar ve daha kötüsü ağlarken konuşanlar..!
Bağıranlar (sesi kötü olduğu halde)....
Bi de kendi sesini kullanmayanların yapmacık konuşmaları.....:img-cool2
Şımarık hareketler yapanlar...
acemicadi_selim 02-10-07, 05:18 Bu sene baska birsey dikkatimi cekti.
sana katiliorum walla ozellikle son zamanlarda dinimize karsi bole gizli gizli o kadar gicik seyler oluorki tvde bole bisi olunca buda beni diziden sogutuyo... ve evt o cinsel icerekli sahneler midemi bulandirior sinir oluorum hayir evlenme konusu neysede evli ciftlerinde gerdek sahneleri oluo sinir oluorum...
bide son zamanlarda her dizide kesin birisi yasak bi iliskiden hamile kalio artik bayiyo bu konular ve igrenc bisi sonrada bu hamile kalan insani masum gostermiolarmi sinir oluorum sinir!!!
ayrica kucuk cocuklar icin olan dizilerdede onlarin yasina uygun olmayan seylerde oluor buda cok sinir bi durum
Ekranlarda gördüğümüz şiddet sahnelerinin her sezon daha da tırmandığına tanıklık ediyoruz ve ne yazık ki bu durum giderek bir doyumsuzluk noktasına doğru sürükleniyor. Bu tür sahneleri özellikle çocuklar için çok vahim buluyorum. "Bu da hayatın bir gerçeği ve tabi ki ekranda karşılığını bulacak, burası gerçek hayatın bir arenası" savunmalarına kesinlikle prim verecek değilim. Hele ki "tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan" polemiğiyle kafaları karıştırıp, sorumluluğu topluma yıkmaya çalışan menfaat odaklarıyla işim olmaz. Başını kuma gömmesin kimse! Evet, şiddet içerikli sahneler şiddete eğilim yaratmayabilir, ama şiddete toleranslı gözler yaratır ki, bu da sonuçlarına katlanmakta zorlanacağımız, üzerinde kafa yorulması gereken ciddi bir toplumsal tehlike. Hele ki adaletin bile "göze göz, dişe diş" mantığıyla savunulabileceği sanrısının, ekranlar aracılığıyla körpe beyinlere empoze edilmesi... Sanal şiddeti görme alışkanlığının zihinlerde yaratacağı kabulleniş, şiddetin gerçek hayatta beden buluşunu da makul karşılamaya götürecektir kişiyi ki, toplumun ibresi o noktada dönüşsüz bir şekilde şaşabilir. Sorarım size, neden bu riske girelim??!!
aynen katiliyorum...
elif salihoğlu 02-10-07, 16:06 yhaa ben en çk rahatsız edeb bişide dizilerde yani cenazeye fln gidiolar ama
saçları yarıya kadar açık yani başını tam kapatan belki 1 kaç dizide
belkide hiç yani bilmiyorum ama bu beni çok rahatsız edio
Şiddet sahneleri fazlasıyla göze batıyor artık..Böyle diziler yayınlayacaklarsa bile saatini çocukların tv başında olmadığı bir zamana alabilirler..Ama yok!Çocuklar böylr saçma şeyleri izledikten sonra önüne gelene bıçak çekmeye, evde annesini babasını yaralamaya falan başlıyor..
Sihir, büyü gibi olmayan şeylerin varmış gibi gösterilmesi..Diziler çocukların hoşuna gidiyor olabilir ama onların aklını yıkadığı ve onları saçma şeyler yapmaya ittikleride inkar edilemez!..Bu dizileri izledikten sonra uçmaya çalışıpta en üst kattan apartmanın ahçesine çakılan çocuk sayısını sayamadım bile!
Ve ve ve dizilerde enama en uyuz olduğum şey..Yabancı dizilerde göz ardı edilebilir belki ama yerli dizilerde aşırı derecede göze batıyor..En azından benim gözüme!İnsanların eve ayakkabıyla girmesi.Ya Allah aşkına hangi evde insanlar işten geldikten sonra dışarıda giydikleri ayakkabıları çıkartmadan giriyor içeri?ŞAhsen bizim evde böyle birşey olsa annem hepimizi parçalar..Ama bugüne kadar bunun rastlanmadığı bir dizi bile olmadı..
Ne diyebilirim ki..
sivvalim canim sana bütün söylediklerine harfi harfine katiliyorum...:img-yes:
cok dogru demissin:good:...siddet iceren diziler/sahneler gittikce artiyor...sanki artik toplumumuzda silahlar yasamin ayrilmaz bir parcasi gibi gösteriliyor...bu da beni cok rahatsiz ediyor...daha egitici diziler koysalar/yayinlasalar cok daha iyi olur...veya en azindan yayin saatine dikkat etseler...cocuklarin seninde dedigin gibi TV basinda olmadigi zamanlarda yayinlasalar bari...
sihir/büyü dizileri de aldi basini gidiyor...sacmaliktan baska bir sey degil...cocuklarin beynini böyle sacmaliklarla yikiyorlar...
son olarakta canim hakikaten benim de cok komigime giden seylerden biri insanlarin dizilerde ayakkabilariyla eve girmeleri...hic gercekci degil...allah askina kim ayakkabilariyla evine giriyor soruyorum?!...en azindan türk toplumunda böyle degil bu!!!
yabanci dizilere özenip aynisini yapiyorlar...gerci onlarda hakikaten öyle...ben almanyada yasadigim icin biliyorum...cogu alman evinde ayakkabiyla dolasir...:img-fie:
sana sonuna kadar katılıyorum sanki burası türkiye degilde avrupa ülkesi
yaa dogru dürüst hiç bir dizide oruç tutulmuyoo bırak tutmayı sanki nisbet yapar gibi birseyler yiyor:img-in_lolarr
Evlilikten önce cinsellik yasanmamali dinimize gore.
son zamanlar da dizilerde evlilik dısı çocuklar çogaldıı birde normal birsey gibi yansıtıyorlar ekrana::img-blush
legends_of 03-10-07, 10:26 Ayrılıklar..........
İntiharlarrrr.....
Her dizinin sonunda İstanbula taşınması.........
Anlamsız kıskançlık ve şiddet sahneleri...........
Her hamile baş rol oyuncusunun önce çocuğu aldırmaya karar verip ameliyat masasında vazgeçmesi......
Daha var aslında şimdilik bu kadar yeter......
öpüsmeler müstehcen sahneler bancee :icon_sorr
intiharlar ve şiddet içeren sahneler bazı dizilerimizde sürekli görüyoruz bunlar çok rahatsız edici bence
hepinize katiliyorum. dizilerde son zamanlarda evlilik disi cinsel iliskiler ordan hamile kalan kadinlar ve de cikmazda kalirsa baska biriyle evlenmesi formalite gibi iki iyi arkadasin ayni kadina asik olmasi ve sonra düsman olmalari hep bunlar her dizi bu konular var ve artik biktirdilar :img-yes:
seker-esra sana katılımıyorum malesef yani çoğu dizi aksamdan sonra yayınlanıor yani ne kusur war bunda hem din senin içinde warsa wardır yoksa yoktur tvde ağırlık wermeleri bişi ifade etmez BENCE yani sonuçta bi dizi bu yani dizilerdede öle sahneler oluo ben bu sahnelere karsıyım tabi ama ramazan die diiil yaniçoğu kişi ailesiyle izlio öle sahneler olmuo bence yani ask ilede öle sahnelerlemi anlatılacak bakıslardan anlamıomuyuz biz yani bnmde sewmedim sahneler bu ama öpüşmeler deil tabi asırıya kaçanlar yane
Boran&Sila 05-10-07, 09:57 sana sonuna kadar katılıyorum sanki burası türkiye degilde avrupa ülkesi
yaa dogru dürüst hiç bir dizide oruç tutulmuyoo bırak tutmayı sanki nisbet yapar gibi birseyler yiyor:img-in_lolarr
son zamanlar da dizilerde evlilik dısı çocuklar çogaldıı birde normal birsey gibi yansıtıyorlar ekrana::img-blush
size sonuna kadar katiliyorum..banada cok sacma geliyor...yemek yiyolar bazen düsünüyorum ramazandan öncemi cekilmis diye:icon_whisama pek sanmiyorum:icon_whis
evlilik disi cocuk konusuda gercekten cogu dizide var...:icon_whis
elif salihoğlu 05-10-07, 15:22 size sonuna kadar katiliyorum..banada cok sacma geliyor...yemek yiyolar bazen düsünüyorum ramazandan öncemi cekilmis diye:icon_whisama pek sanmiyorum:icon_whis
bende aynen (biraz saçma oldu ama neysee) acaba ramazandan önce çekildi herhalde diorum
polat__elif 07-10-07, 14:01 size sonuna kadar katiliyorum..banada cok sacma geliyor...yemek yiyolar bazen düsünüyorum ramazandan öncemi cekilmis diye:icon_whisama pek sanmiyorum:icon_whis
Aynen KatiliyOrummm.
arkadaşlar o kadar haklısnızki söylediklerinize tamamen katılıyorum eskiden dizilerde ramazan birazcıkta olsa işlenirdi şimdi ramazanda yokmuşuz gibi yansıtıyorlar yahu biz müslüman bir ülkeyiz neden utanıyorlar bunu dizilerde işlemeye anlam veremiyorum oruç tutmak kadar güzel bişe varmı..
malesef şimdiki dizilerimizde hiçbir şeyin dozu ayarlanamıyor... sadece rating için ve "halk" istiyor diye saçma sapan senaryo değişimleri oluyor..
normal giden dizi birden saçmalıyor..
komedi dizilerinde bile "silah kullanımı" serbest hale geldi.. özendirici biçimde..
birde uzun soluklu dizilerde oyuncu değişikleri bir türlü tutmuyor..
neyse ve buna benzer bir sürü şey..
sana sonuna kadar katılıyorum sanki burası türkiye degilde avrupa ülkesi
Ne güzel... Benimle aynı noktaya takılan birsürü arkadaşım varmış, oruç mevzusu. İsteyen istediğini yapar tabi, kimse kimseyi hiçbir konuda zorlayamaz ama dizilerde ramazanın ortasında insanın gözüne soka soka gündüz vakti bi yerlerde sürekli bişeylerin yiyip içilmesi biraz rahatsız edici bi durum açıkçası(Yani en azından beni ve çevremdekileri). Hadi onuda geçtim. Bi önceki sahnede x oyuncu ya da oyuncular oruç tutmuş olduklarından bahsediyolar. Bi sonraki sahneye geçildiğindeyse sanki oruç durumu yokmuş gibi rahat rahat gündüzün ortasında yiyip içmeye başlıyolar. Tabi bu durumda biraz komik kaçıyo:icon_whis Bizim insanımız bu tür konularda hassastır, biraz daha dikkat lütfen...
ben asiri acik sahnelerden cok rahatsiz oluyorum... bide (yorumlarinizi tam olarak okumadim, sadece göz gezdirdim) sanirim ramazanda dizilerde yemek yenmesinden rahatsiz oluyosunuz... kesinlikle bende... katiliyorum...
böyle yeteneksiz bön bön bakan tipleri getirip başrole koyuyolarya birde sürekli sırıtan(şu kanaldede yayınlanan absürd dizinin başrol oyuncusu) yada ağlayan birileri beni sinir ediyo irrite bir durum
funny_girl 15-10-07, 17:09 bi diziye mefya karıştımı samimi sölüorum kralı gelse izlemem nefret ötesi nefret ederim hala anlamış deilim neresini severler silahların katliamların :img-cool2
gereksiz yere durmadan şapur şupur öpüşüyorlar yaaa:icon_whis
hiç hoşuma gitmiyor
bazi arkadaslar ramazanda dizilerden oruc tutulmadigini ve yemek yendigini yazmis. bu beni hic ama hic rahatsiz etmiyor her dizide oruc tutulacak diye bir kural yok.Herkesin dini kendine bunu tvde yansitmanin anlam ve manasi yok.Hatta ben oyle sahneler gorunce bana nedense samimi gelmiyor sirf rating almak icin geliyor ve seyrettigim bir dizi ise vazgeciyorum.Ben herkesin dini kendine ve ibadetinde gizli olmasi gerektigine inaniyorum ya gostermenin anlami yok.
Benim en rahatsiz oldugum konu bunlar birde tabiki silahlar ve siddet nerdeyse her dizide bunlar var
bende mehmet güneş sahnelerini hiç sevmiyorum
bana çok yapmacık geliyor
bazi arkadaslar ramazanda dizilerden oruc tutulmadigini ve yemek yendigini yazmis. bu beni hic ama hic rahatsiz etmiyor her dizide oruc tutulacak diye bir kural yok.Herkesin dini kendine bunu tvde yansitmanin anlam ve manasi yok.Hatta ben oyle sahneler gorunce bana nedense samimi gelmiyor sirf rating almak icin geliyor ve seyrettigim bir dizi ise vazgeciyorum.Ben herkesin dini kendine ve ibadetinde gizli olmasi gerektigine inaniyorum ya gostermenin anlami yok.
Benim en rahatsiz oldugum konu bunlar birde tabiki silahlar ve siddet nerdeyse her dizide bunlar var
Tabiki ibadetin gizli olanı makbuldür. Zaten kimsenin 'dizilerde illede oruç tutsunlar' diye bi talebi yok. Yani en azından benim yok, istediğini yapabilirler. Ama bunada saygı duymak zorundalar. Bazı dizilerde bunun aksinin insanların gözüne gözüne sokularak yapılması son derece rahatsızlık verici. Hele hele önce oruç kavramına dizide yer verip, arkasındanda sanki hiç bu konudan bahsedilmemiş gibi tam aksi davranılmasıda en komik olanı:icon_whis Ne demek istediğimi anlatabildim umarım.
bende dizilerdeki abartılı cinsellik ve işkence den
saçma sapan karşılaşmalardan olur olmadık yerde yapılan reklamlardan çok sıkıldlm
ama yinede dizi izlemekten asla vaz geçmem:img-punk::img-angel
realist s. 20-10-07, 14:42 ya genel izleyici kitlesine hitap eden dizilerde dahi müstehcen sahneler oluyo:icon_evil:icon_evil:icon_evilsonuçta küçük yaştakilerde bıu diziyi izliyo ve böle konular çok normalmiş gibi aşılanmaya çalışılıyo diye düşünüyorum ben ve benide genellikle bu rahatsız ediyor
damla_1075 20-10-07, 17:26 bazi arkadaslar ramazanda dizilerden oruc tutulmadigini ve yemek yendigini yazmis. bu beni hic ama hic rahatsiz etmiyor her dizide oruc tutulacak diye bir kural yok.Herkesin dini kendine bunu tvde yansitmanin anlam ve manasi yok.Hatta ben oyle sahneler gorunce bana nedense samimi gelmiyor sirf rating almak icin geliyor ve seyrettigim bir dizi ise vazgeciyorum.Ben herkesin dini kendine ve ibadetinde gizli olmasi gerektigine inaniyorum ya gostermenin anlami yok.
Evet haklısın.Bana da pek içten yapıyolar gibi gelmiyo.Sırf rating için.Ha iftar sahneleri falan tamam da bu orucun bu kadar ön plana çıkarılması hoşuma gitmiyor.
Bide cinsel içeriği fazla olan filmleri sevmiyorum.Bir de bunlara 13+ diyorlar.O zaman tam sinir oluyorm.7+ yazanlarda var.Küçüklerin psikolojisi hiç düşünülmüoyr:img-cool2
Türkiye böyle şeyleri aştı edebiyatı yapıyolar ama Türkiye'nin bir şeyi aştığı yok.Aynı yerinde sayıyor.KÜçük çocuklar bü tür şeylerden etkilenirler genelde.Böyle şeyler söylenmesi mantığa aykırı bence:img-cool2
Sevdiğim çiftlerin aralarının bozulması!!
Aralarına bir kız girmesi özellikle!
Dizilerdeki şiddet sahnelerinden çok rahatsız oluyorum. Tamam şiddet, gerçek hayatta bolca var, dizilerde de oluyor işte diye düşünülebilir. Ama dizilerde bu kadar fazla vurgulanmamalı. Özellikle silahlı çatışma sahnelerinin bu kadar çok olması, çok sakıncalı bence. Kişisel silahlanma çok zararlı birşey. Bence dizilerdeki sahnelerle, buna özendiriliyor insanlar.
ALIMLIveCEKICI 24-10-07, 15:01 durmadan opusmelerden cok ama cok gina geldi bicak sirtinda sikca yapiliyor bu ne kadar sacma. turk gelenek ve gorenek diye birsey kalmadi. nasil oluyorda gunumuzde normal oluyor bu.... ve gumustede cok tekrarlanmisti resmen bunun yuzunden diziye bakmama karari almistim ozamanlar..
öpüşme sahnelerinden nefret ediyorum çok gereksiz bence.
gençlik dizilerinde cinsellik çok abartılıyor
bir iki kere tamam ama bazen çok abartılıyor ve reytinglere yansıyor
seheripek46 10-11-07, 14:53 dizilerde lise çağındaki çocukların çok özgür olmaları lisedeki çocuk gibi değil de hayatın en iyisini bilen ve yaşamış gibi olmaları
iyilerin çok iyi kötüleri çok kötü yapmaları
seker_kübra 17-11-07, 22:26 hani binbir gecede bi adam şehrazata kötü teklif etmişti yhaa o sahneee
aç erkek oyuncuların bayan oyuncuları öpmek yerine yutması..
htrla sevgili 16-12-07, 21:07 küfürlü kelimelerin bulunduğu sahneler ve anlamsız kıskançlıklar
1. söylediğim zaten çok yanlış ama kıskançlık bence saçma ötesi yani insan seviorm diosa biraz güvenmeli
Cinsellik sahnelerinin abartılması benimde hoşuma gitmiyor...
Dizilerde asiri derece efelik yada agalik yapilmasi benim hic hosuma gitmiyor. Sonucta bu tutulan bir diziyse etrafimiz bir anda yüzlerce efe yada agalarla doluyor. Buda cok igrenc yada abartili hale getiriliyo.
htrla sevgili 19-12-07, 15:59 küfürlü kelimelerin bulunduğu sahneler ve anlamsız kıskançlıklar
1. söylediğim zaten çok yanlış ama kıskançlık bence saçma ötesi yani insan seviorm diosa biraz güvenmeli
son söylediklerime bir şeyler eklemek istiyorum kötü karakterlerin de içinde biraz iyilik olabilir bunu düşünmüyorlar
çok sevdiğimiz baş roldeki iyiler de hiç kötülük yapmıyor nedense.......
Dizilerde cinsellik sahnelerinden nefret ediyorum.sırf bu yüzden diziyi izlemeyi bırakabilirim.Saf duru aşk artık dizilerde göremiyorum.Çok abartıyorlar ve açıkçası çok sinir oulyorum.Ayrıca bazen kardeşlerimde izliyor etkilenirlerse ne olacak.Azalması gerekiyor.Ayrıca şiddete yönelik dizilerden nefret ediyorum adam öldürmek,bir cana kıymak o kadar kolay mı?Türkiye'nin durumunu görüyoruz.İzliyorlar izliyorlar pkk olup çıkıyorlar başımıza.Akıllı işaretlerede dikkat edilmiyor.Bu zaten ayrı bir mesele.
rool yapamayan ama populer oldukları için o role getirilmiş insanların olduğu sahnelerden. beceremiyorlar, tüm büyüyü bozuyorlar.
cyd_oth_cnsl 22-12-07, 10:27 cinselliğin ön planda olması
bir sırrın açığa çıkarılma süresinin 7 yıl olması (ahmetini rüyayı öğrenmesi)
dizinin çok yavaş işleyişi sürekli uzatılması
dizi oyunculrının anormal yürüyüşleri,gartip replikleri ( kuzey rüzgarı,fragmanda gormuştum:plastik dünyanın naylon delikanlıları :) gibi)
cinselliğin ön pılanda olması gereksiz yere yarı cıplak bir bıcımda şapur şupur
öpüşmeleri yokmu iiiiğğğğrec
birde yakından cekiyorlaryaa iğğğğğ
ben de arkadasıma katılıyorum .
ayrıca evlilik dışı cocuk olayını hiççç sevmiyorum.
bir de evli kişilerin aşk yasaması bunun şirin bişeymiş
gibi yansıtılması......
küçük cocukların büyüklerine ismiyle hitap etmeleri;
argo kelimeleri ve kötü sözleri sık sık kullanmaları.
angel eyes 24-12-07, 18:58 cinselliğin ön pılanda olması gereksiz yere yarı cıplak bir bıcımda şapur şupur
aynen ya.
o kadar saçma geliyorki.
mahrem denen bişey kalmadı millette.
hani öpüşmeyi anlıyoruzda uluorta saçma oluyo ileri gidiyorlar bazen.
ailelerle izlenecek dizi kalmadı artık.
angelmerve 24-12-07, 19:04 ben de arkadasıma katılıyorum .
ayrıca evlilik dışı cocuk olayını hiççç sevmiyorum.
bir de evli kişilerin aşk yasaması bunun şirin bişeymiş
gibi yansıtılması......
küçük cocukların büyüklerine ismiyle hitap etmeleri;
argo kelimeleri ve kötü sözleri sık sık kullanmaları.
dediklerine kelimesi kelimesine aynen katılıyorum özellikle evlilik dışı çocuk olayına bende gıcık oluyorum cinsel sahnlere de
aynen ya.
o kadar saçma geliyorki.
dediklerine kelimesi kelimesine aynen katılıyorum özellikle evlilik dışı çocuk olayına bende gıcık oluyorum cinsel sahnlere de
cinsel sahne konusunda ortak fikirde olmamız güzel,
acıkcası acaba bizim millette mi bişey var da diziler
bu hale geldi diye düşünmeye baslamıstım:D
ANGEL EYES,evet ben büyüklerimle tv izlemeye
utanır oldum mesela.küçüklere de izletmeye...
ancak,emin oldugum programları
rahatca izleyebiliyorum.
1)insanların fiziksel özelliklerini ele alarak alay edici sözler söleyip toplum önünde küçük düşürücü duruma getiren tüm durumlar
2)reyting görmek için elinden gelinen şaklabanlıkları yapmak
3)cinselliği ön plana çıkarmak
aynen ya.
o kadar saçma geliyorki.
hayır birdee o kadar cekiyolrarkii
insan annesi babasi ile izleney utanıyor:img-blush
şahsen ben izliyemiyorum vallaaa:img-blush
melikenınde dediği gibi evlilik dışı cocuk birlikteliklerde hoşuma gitmiyor
birde bunu dogal gibi göstermiyorlarmı
hayır birdee o kadar cekiyolrarkii
insan annesi babasi ile izleney utanıyor:img-blush
şahsen ben izliyemiyorum vallaaa:img-blush
melikenınde dediği gibi evlilik dışı cocuk birlikteliklerde hoşuma gitmiyor
birde bunu dogal gibi göstermiyorlarmı
Hümeyra'cım aynen ben de izleyemiorum
annem babamla.öyle bi sahne cıkar diye,
gerci kanalı deiştirirler ama yine de yerin dibine
giriyor insan.
bi de bu tür sahnelerin genel izleyicide de olduunu görüyorum .
dizilerin sevmediğim bir diger yönü de;
5 yasındaki cocugun bile asık olması:D
okul cocuklarının ,1'e giden cocukların
bile tek arkadası karsı cinsten,ona da asık.
hiç mi hemcinsi,normal bir arkadası olmaz
bu cocukların??
KÜFÜRLÜ VE CİNSEL İÇERİKLİ SAHNELER:img-fie:
katılıyorum :img-cool2
serkanmert 27-12-07, 15:37 oyuncu sıfatıyla karşımıza çıkarılan insanların oynamaya çabaladıkları sahneler. ağlayacakları yerde zırlamaları vs gibi.
Sürekli aynı repliklerin tekrarlanması,
Bir oyuncunun sürekli olarak mesafe ve dizide güzellik sağlayıcı tabi dozuyla yapılmıs öpüşme sahnelerini kaldırıp, diziyi mahvetmesi,
Dizide birinin canlandırdığı karakterle özel hayatının içli dışlı olması,
Bunlardan çok nefret ediyorum..
genelde dizideki basrol erkeke ya da kısın birer mükemmel olmaları herseyin en dogrusunu onların bilmesi baskaları hhep hata eder ama o etmezz basroldeki insanları diger karakterlerin daima övmesi :img-wink:
bide köyde gelir kıs istanbula iki günde degişir yürümesi konusması bayagıı akıllı olsa gerek bizler küçük bi alıskanlıgımzdan bile kolay kolay kurtulamıyoruz onlarr bastan asagı yenileniyo masallah :img-wink:
daima dizilerde sadece aşkın işlenmesi insanı bayıyo onlar için sadece aşk va dünya yansa umurlarında degil varsa yoksa aşk baska dertleri yok masallah biraz inandırıcılık lütfen:img-yes:
defne_gürsoy 30-12-07, 17:39 ben sadece yapmacıklıga karsıyım..yoksa öpüşme veya daha ilerisi bence oyunculugun bir parçası.sonucta oyuncu olduysa kuralların olmamalı;)
Türk ailelerinde eve ayakkabıyla girilmesi sacma geliyor bana ,özentilik işte.
eve ayakkabıyla girince bi marifet mi oluyor yani,benm içim kalkıyor acıkcası.
malum sokaklarımız tertemiz(!)
dizilerde kan görmekten bıktım!!!artık her diziye öyle yada böyle kesinlikle mafyadır silahdır sokuluyor. farklı ve insamncıl seyler görmek istiyorum artık. en sevdiğim dizide bile yavaş yavaş mafya olaylarına girilmeye başlandı. yeter diyorum..
birde mantık hatası yapılamaya dikkat edilmeli. seyirci anlıyor. göz göre göre yapmayın kardeşim!!
dizilerde kan görmekten ve hemen silahlara el atılmasından
sürekli aynı repliklerin tekrarlanmasından
üçgenler ve beşgenlerin olmasından
senaryoları uzatmak için yapılan sacmalıklardan
öpüşme sahnelerinde oyuncuların kuralları gereği kendilerini kasmalarından.eğer oyuncuysan (gercek olmasa bile) her sahnedyi rahatlıkla oynaman lazım
benim en rahatsız olduğum durumlar..dizilerde karakterler birbirleriyle bir türlü
konuşamıyorlar..birisi mesela partnerine bir şey açıklayacak..bin dereden su getiriyor ve tam söyleyecekken başka bir şey oluyor ve söylemiyor..bir kaç bölüm uzuyr tabi..
birde duygusallık olarak bizim oyuncular kendilerini çok ksaıyorlar..bazı sahneler sırf olsun
diye çekiliyor..
oyuncu sıfatıyla karşımıza çıkarılan insanların oynamaya çabaladıkları sahneler. ağlayacakları yerde zırlamaları vs gibi.
Donuk ifadeleri,tonlamadan yoksun sesleri,karizmayı zorlamaları,kasmaları...Her yerde karşımıza çıkan 15 dakikalık yeteneksiz şöhretlerin önemli dizilerde oynadıkları zaman oluşan yapaylık,müsamere durumları......
dizilerde kan görmek istemiyorum
hele gecen bölüm annem dizisindeki aysenin bebegini düsürdügü sahne rezillikti igrenclikti tek kelimeyle
dizilerde senaryo uzamasi icin ana karakterleri hasta yapmalari ondan sonra iki bölüm sonra turp gibi olmamalari rahatsiz ediyo beni gercek hayatta böyle olmuyo ama yillarca o hastalikla ugrasan insanlara yazik
köy- ağa dizilerinde bütün herkesin o yörenin ağzıyla konuşması ama nasıl oluyorsa esas oğlanın muhteşem bir istanbul türkçesi sergilemesi. bir üniversiteyi dışarda okuyunca o konuşmaları değişiyor nasıl oluyorsa:mad72:
ayrıca esas kızın da o yöreye gidince hiç de o yöreye uymayan kıyafetler dekolteler ve kısa etekler giymesi.
mantık hataları
birbirini tutmayan ve sürekliaynı olan replikler
silahlar
töre muhabbetleri
hep bi tarafın fakir bi tarafın da zengin olması cılkı çıktı artık bu konunun
benı en sıkan su senarıstın artık konuyu nasıl uzatmaya kara veremeyıp,
yada kendınce dızıye hareketlık olsun dıye 3. kadın yada erkek oyuncunun (basrol oyuncularının bır bırını kıskandırılması ıcın)gıren bolum ve aynı bılındık replıklerık arkaya arkaya gelmesı..
dünbirdi... 21-01-08, 20:57 açıkça söylemek gerekirse hamilelikler. özellikle gayrı meşru olanlar tabii.
açıkça söylemek gerekirse hamilelikler. özellikle gayrı meşru olanlar tabii.
evet sana katılıyorum.evlenmeden hallediyorlar snra evleniyorlar ya da evlenmiyorlar.gıcık oluyorum:hıh
benı en sıkan su senarıstın artık konuyu nasıl uzatmaya kara veremeyıp,
yada kendınce dızıye hareketlık olsun dıye 3. kadın yada erkek oyuncunun (basrol oyuncularının bır bırını kıskandırılması ıcın)gıren bolum ve aynı bılındık replıklerık arkaya arkaya gelmesı..
ebrumm,sana katılıyorum ,bir dizi var mı acaba 3. kişi olmayan.
TaintedWhitexx 24-01-08, 16:21 Komple bütün töre dizileri.
sweet_girl93 24-01-08, 16:47 Açıkçası bende cinsellik olan sahneleri sevmiyorum.Neden gösteriyorlar ki?Tamam bu insan doğasında var ama örneğin lavabo da insan doğasında,madem o sahneler gösteriliyor diğeri de gösterilsin o zaman.Çok rahatsız oluyorum,izlemektende zevk almıyorum.Hele ki çok uzatılınca nefret ediyorum...
Dizilerde yer alan mutfak muhabbetlerini de sevmiyorum.Yine aynı şekilde yan karekterlerin saçma sapan işlerinin uzun uzun gösterilmesini de...Ben dizide ana karekterlere önem veririm,onları daha çok izlemek isterim ama bazen öyle çok uzatılıyor ki yan karekterler acaba onlar başrol de ben mi bilmiyorum diyorum...
aynen yaa saçmaLıın bu kdr*ı yani sonuna kdr hakLısn..
ben karısını aldatan adamın metresiyle olan yaşantısında özellikle sapıkça yerlerinin gösterilmesine acaip sinir oluyorum zaplamak zorunda kaılıyorum )=...
aynen sana katılıyorum
asi gençlik 01-02-08, 09:58 Dizilerdeki küfürlü sözlerin çok olması beni rahatsız eder hemde fazlasıyla...http://www.leeryan.com
asi gençlik 01-02-08, 10:02 ayrıca insanları aşağılayan sahneleri izlemek bana rahatsızlık veriyor :img-yes::img-yes::img-yes:
andreasfbi 02-02-08, 08:54 şiddet ve cinsellik içeren sahneler ...
askhumbrad 02-02-08, 17:35 bnm en utandığım sahneler öpüşme sahneleri oluyo o yüzden filmi tek başıma izlemeyi seviyorum çünkü ailem falan yanımda olunca utanıyorum nedense bana ne oluyosa artık:)
İnsanların aşağılandığı sahnelerden ve bazı oyuncuların güler gibi ağlamalarından rahatsız oluyorum.
ayrıca insanları aşağılayan sahneleri izlemek bana rahatsızlık veriyor :img-yes::img-yes::img-yes:
evet katılıyorum..
bnm en utandığım sahneler öpüşme sahneleri oluyo o yüzden filmi tek başıma izlemeyi seviyorum çünkü ailem falan yanımda olunca utanıyorum nedense bana ne oluyosa artık:)
ben de senin gibiyim.
ailemle dizi/film izlemem oturup..ya da öyle bir sahne olacagını sezdiğimde bir bahaneyle uzaklasırım:)
bnm en utandığım sahneler öpüşme sahneleri oluyo o yüzden filmi tek başıma izlemeyi seviyorum çünkü ailem falan yanımda olunca utanıyorum nedense bana ne oluyosa artık:)
benimde aynısı başıma geliyor:img-blush
benimde ailemle, özellikle babamla birlikte bir film izlerken
sevisme sahneleri rahatsiz ediyor
ya bir bahane bulupta kalkiyorsun, mutfakta isin cikiyor :img-hyste
yada aaa bu filim iyi degilmis deyip baska kanal'i aciyorsun
:img-hyste aynen ama genelde kanal değiştirilio
ayrıca rolünü yapmack yapanlarıda izlemek ayrı bi işkence
Benim en sinir olduğum şey dizilerde altta çıkan reklam..Maçlarda da çıkıyo o çok sinir bişe ya :D
Evet bi de o var tabi :img-hyste
köy- ağa dizilerinde bütün herkesin o yörenin ağzıyla konuşması ama nasıl oluyorsa esas oğlanın muhteşem bir istanbul türkçesi sergilemesi. bir üniversiteyi dışarda okuyunca o konuşmaları değişiyor nasıl oluyorsa:mad72:
.
sana katılıyorum arkadaşımm masallah 4 yıl baska bi yerde yasayınca hemen o şiveni nasııl degiştirebiliyosun anlamıyorumm çok güzel istanbul türkçesi kullanmaları çok saçma özellikle karadeniz dizilerinde komik oluyoo herkes lazca konuşu esas çocuk süper türkçe bırak dısarıyı sadece ev halkı bile öle konuşsaa insanda öle konuşmaya başlıyooorr:img-hyste
|