Tüm Versiyonu Göster : İlker Aksum

misskrueger
16-07-06, 22:53
İlker Aksum 1971 yılında İstanbul’da dünyaya gözlerini açtı. Küçük yaşlardan itibaren sempatisi ve içtenliğiyle çevresinde hep ilgi odağı oldu. Sanat yaşamı boyunca adeta çocuksu ruhunu tatmin edercesine uzun süre çocuklara yönelik yapımlarda yer aldı. Ancak şöhreti erişkinlere yönelik projelerde bulan İlker Aksum şöyle diyor :

“Ne zaman büyüklere yönelik işler yapıyorsun o zaman tanınmaya başlıyorsun.”

Özellikle yakın zamanda rol aldığı “Yabancı Damat” isimli dizide canlandırdığı Ruşen karakteriyle dikkatleri bir anda üzerine çeken İlker Aksum 30′lu yaşlarında şöhreti yakalayanlardan. Kimine göre geç gelmiş bir şöhret, kimine göreyse zamanlama bir harika ! Ancak İlker Aksum’un 30′lu yaşlara bakışı biraz daha farklı :

“Ben ancak 32 yaşında insanları ve kendimi tanımaya başladım. Kendimi tanıdıkça da çok mutsuz olduğumu anladım.Çünkü meğerse ben yalan söylüyormuşum; kendimi ve çevremi kandırıyormuşum. Çok büyük komplekslerim var, hala kendime itiraf edemediğim şeyler var” diyor.

Belki de birçok ünlü gibi İlker Aksum da aşkla arası pek iyi olmayanlardan. İlker Aksum aşk hayatı konusunda biraz da karamsar :

“Aşk, ne yazık ki çok uzun zamandır yaşamadığım bir şey. Bunda başarılı olamıyorum ve bir kriterim de yok doğal olarak. Son iki yıldır düzgün bir partner bulamadım. Mesela çok yakın görüştüğüm biri var ama fiziksel olarak çekici bulmuyorum. Bu benim ruh hastalığım ya da ilkelliğim” diyor.

Aynı zamanda İlker Aksum “Küçük Kıyamet” isimli sinema filminde canlandırdığı rolle 28.Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2006 - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü de kazandı. Bugüne dek rol aldığı projeleri şunlar :

Kara Yılan (2007) - Yüzbaşı Laroş
Küçük Kıyamet (2006) - Ali
Yabancı Damat (2004-2007) - Ruşen Demir
Aşk Olsun (2003) - Yıldırım
Beşik Kertmesi) (2002) - Enis Büyütücü
Biz Size Aşık Olduk (2002) - Sinan
Baykuşların Saltanatı (2000)
Çarli İş Başında (2000) - Afakan
5 Maymun Çetesi (1999)
Çarli Afakan (1999)

betruska
17-07-06, 16:46
süper oyuncudur hele çarli de ki afakan haliyle süperdi, o abuk diziyi afakan için katlanıp izliodum hatta. şimdide şivesiyle kopartıyo beni yabancı damatta

özgür_keremcem
18-07-06, 09:01
çok usta bir oyuncu o saf rollerinide o kadar iyi yapıyorki.Çarlide bende sırf ilker için izlemiştim.

nur-gulll
18-07-06, 09:39
kesinlike çok basarili bir oyuncu, onu izlemek çok zevkli oluyor. bugûne kadar hep komedilerde izledik, umarim çok yakinda degisik bir roldede izleyebiliriz ;)

http://www.sinematurk.com/images/kisi/6097.jpg

özocan
18-07-06, 12:09
çok başarılı bi oyuncu harika rol yapıo özellkle yabancı damatta onu başka projelerdede görürüz inş:img-grin2

dizici_manyak
18-07-06, 13:18
çok severim ben kendisini galiba çarlide oynamıştı ordada çok tatlıydı her rolün altından kalkıyor birde meltem cumbulla beşik kertmesinde oynamıştı ordada çok komik ve tatlıydı

gizem_89
19-07-06, 11:30
çok iyi bir oyuncu yabancI damattada müthiss

ddilara
23-08-06, 18:06
Gercekten cok iyi bir oyuncu..
Tam anlamıyla oyuncu
Onu daha sık görmek istiyorum ben

Yagmur_ask
23-08-06, 18:15
Katiliyorum ddilara cok basarili bir oyuncu bence de...Ozelikle de komedi alaninda cok yetenekli...

gül_ecem
23-08-06, 18:24
harika bir oyuncu.komedi, dram her rolü oynayabilir bence.afakan rolüyle süperdi o diziden nefret etsen bile sırf afakan için izliyordun.ülkemizin gerçekleri nedeniyle çoğu kişi adını bile bilmez.güya oyuncularımızdan değil oyuncu da d eğil."sanatçı"

GENÇ GÜLLER
23-08-06, 19:55
muhteşem bir oyuncu ama adını bilen yok o kadar.aslında çok tanınmış.:img-grin2 :img-grin2

zeynep nazli
23-08-06, 21:53
arkadaşlar cansel elçin ayni dizi berbera olacakmiş

dFKto
23-08-06, 21:59
Cansel elçinle filmde beraberler dizide değil. Zaten yabancı damat devam ediyor.

LİBRA
18-09-06, 20:35
yabancı damattan önce bu kadar iyi bir oyuncu olduğunu bilmiyordum:img-elvis

b_r_k
18-09-06, 21:22
ÇOK SEMPATİK BİR OYUNCU.ÇARLİ DİZİSİNDE DE İNANILMAZ TATLIYDI.BENCE YABANCI DAMATTA DA BİRAZ ÖNE ÇIKMALI.SEMPATİKLİĞİNİ SERGİLEMELİ AMA SENARYO ELVERMİO:img-grin2

_duygucuk_
19-09-06, 14:54
yav nazire falan deyişi çok komik :)yabancı damat bence onun oyunculuğunu daha çok öne çıkardı beşik kertmseinde de çok komikti :):)

KIRMIZIGÜL
12-11-06, 15:42
ewt bencede çok giyi bir oyuncu ilker aksum.çokda komik.

bronz
11-12-06, 00:19
http://img260.imageshack.us/img260/6691/2557ph1wz.jpg

Freddie
24-12-06, 00:21
yabancı damatı hiç izlemedim ama ilk çarlide tanıdım Oldum olası çılgın rollerde oynar :)

neslih@n
24-12-06, 00:22
İlker Aksum gerçktn harika biri. Yabancı damat dizisnde beğenerek izliyorum ayrıca Küçük kıyamet filmnde de Süperdi .. Allah yolunu açk etsn :good:

dilan_şahin
26-12-06, 07:20
Çarli,beşik kertmesi,biz size aşık olduk,yabancı damat hepsinde birbirinden çok farklı karakterleri büyük bir başarıyla canlandırdı.Küçük kıyamette bambaşka bir rolde.Umarım birgün gerçekten hakketiği değeri alır

black--mamba--
26-12-06, 13:19
ilker aksum.bilmezmiyim!canseli mezara koyan azrail!!:)
ama ben onu ilk çarlideki kımıl zaralısı afakan olarak sevmiştim..başka dizilerdede oynadı ama hep afakan derdim ona şimdide azrail diycem heralde:img-yes:

Freddie
26-12-06, 18:03
http://img482.imageshack.us/img482/9784/wall31024x768cw2.jpg (http://imageshack.us)
biz size aşık olduk'tan

sev_can
26-12-06, 18:09
bugün küçük kıyamete gittim.ilkerden baya bi korktum valla

fawwka
29-12-06, 07:09
Her yıl daha da prestijli hale gelen, 22 Ocak'ta verilecek SİYAD – Sinema Yazarları Derneği 39. Türk Sineması Ödülleri 2006 için adaylıklar açıklandı.

Geleneksel SİYAD– Sinema Yazarları Derneği 39. Türk Sineması Ödülleri 2006 için geri sayım başladı. 22 ocak 2007 pazartesi günü Taksim Atatürk Kültür Merkezi büyük salonda yapılacak olan ödül töreninde, Türk sinemasının 2006 ürünleri ödüllendirilecek. 11 ayrı dalda dağıtılacak SİYAD heykelcikleri sahiplerine verilecek. Derneğe kayıtlı 36 üyenin katılımıyla seçilen adaylar şöyle (alfabetik olarak):

- En iyi film:

Beş Vakit
Cenneti Beklerken
Kader
Korkuyorum Anne
Takva

- En iyi yönetmen:

Nuri Bilge Ceylan (İklimler)
Zeki Demirkubuz (Kader)
Reha Erdem (Beş Vakit)
Reha Erdem (Korkuyorum Anne)
Derviş Zaim (Cenneti Beklerken)

- Mahmut Tali Öngeren - en iyi senaryo:

Önder Çakar (Takva)
Zeki Demirkubuz (Kader)
Reha Erdem (Beş Vakit)
Nilüfer Güngörmüş – Reha Erdem (Korkuyorum Anne)
Derviş Zaim (Cenneti Beklerken)

- En iyi erkek oyuncu:

Ufuk Bayraktar (Kader)
Haluk Bilginer (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
Erkan Can (Takva)
Ali Düşenkalkar (Korkuyorum Anne)
Cem Yılmaz (Hokkabaz)

- Cahide Sonku - en iyi kadın oyuncu:

Vildan Atasever (Kader)
Ebru Ceylan (İklimler)
Demet Evgar (Beyza’nın Kadınları)
Başak Köklükaya (Küçük Kıyamet)
Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne)

- En iyi yardımcı erkek oyuncu:

İlker Aksum (Küçük Kıyamet)
Mazhar Alanson (Hokkabaz)
Civan Canova (Eve Dönüş)
Meray Ülgen (Takva)
Bülent Emin Yarar (Beş Vakit)

- En iyi yardımcı kadın oyuncu:

Şenay Gürler (Korkuyorum Anne)
Nazan Kesal (İklimler)
Ezgi Mola (Hayatımın Kadınısın)
Melisa Sözen (Cenneti Beklerken)
Müge Ulusoy (Kader)

- En iyi görüntü yönetmeni:

Florent Herry (Beş Vakit)
Hayk Kirakosyan (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
Mustafa Kuşçu (Cenneti Beklerken)
Gökhan Tiryaki (İklimler)
Soykut Turan (Takva)

- En iyi sanat yönetmeni:

Naz Erayda – Hakan Yarkın (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
Yaşar Kartoğlu (Hokkabaz)
Elif Taşçıoğlu – Serdar Yılmaz (Cenneti Beklerken)
Erol Taştan (Takva)
Mehtap Ün Kanıbelli (Korkuyorum Anne)

- En iyi kurgu:

Andrew Bird – Niko (Takva)
Zeki Demirkubuz (Kader)
Reha Erdem (Beş Vakit)
Nathalie Le Guay – Reha Erdem (Korkuyorum Anne)
Ulaş Cihan Şimşek (Cenneti Beklerken)

- En iyi müzik:

Ender Akay (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
Gökçe Akçelik (Takva)
Rahman Altın (Cenneti Beklerken)
Baba Zula (Dondurmam Gaymak)
Kevin Moore (Küçük Kıyamet)

Sinema yazarları, bu adaylar arasından kazananları 18 ocak 2007 perşembe günü son bir toplantıda belirleyecek. Gecede ayrıca Türk sinemasının unutulmaz kadın oyuncularından Ayşen Gruda, beyazperdenin en etkileyici jönlerinden Tarık Akan, Türk sinemasının en önemli filmlerine imza atmış usta yönetmen Zeki Ökten, kamerası, görüntü yönetimi ile sinema sanatına eşsiz katkılarda bulunan Çetin Tunca birer onur ödülü ve Türk sinema tarihini usta kalemiyle belgelendiren sinema yazarı, arşivist Burçak Evren SİYAD’ın Tuncan Okan adına verdiği bir emek ödülü alacak. Mazhar Alanson’un şarkılarıyla renk katacağı gecede SİYAD’ın 2005 – 2006 film sezonunda en iyi yabancı film seçtiği Cache – Saklı adlı film de ödülünü alacak. Ödül dağıtılacak on bir ana dalın dışında umut veren genç oyuncu da SİYAD gecesinde açıklanacak. Türk sinemasının SİYAD gecesiyle yaşayacağı bu büyük heyecan DIGITURK tarafından TürkMax adlı kanaldan canlı olarak yayımlanacak.

Aday belirleme toplantısında oy kullanan sinema yazarları şöyle: Tül Akbal Süalp, Necla Algan, Cem Altınsaray, Okan Arpaç, Zahit Atam, Şenay Aydemir, Burcu Aykar, Erol Bilem, Banu Bozdemir, Cüneyt Cebenoyan, Sadi Çilingir, Coşkun Çokyiğit, Atilla Dorsay, Murat Emir Eren, Murat Erşahin, Engin Ertan, Talip Ertürk, Ömür Gedik, Berke Göl, Burak Göral, Ege Görgün, Ayla Kanbur, Rıza Kıraç, Esin Küçüktepepınar, Sevin Okyay, Nadir Öperli, Murat Özer, Agah Özgüç, Aslı Selçuk, Necati Sönmez, Özgür Şeyben, Alin Taşçıyan, Uğur Vardan, Burçin Yalçın, Deniz Yavuz ve Fırat Yücel.

http://www.medyaline.com/haberler/haber_detay.asp?id=22003

dilan_şahin
29-12-06, 11:08
Umarım ödülü ilker alır.Gerçi rakipleride çok ciddi iyi oyuncular, onlarıda izlemiş ve beğenmiştim.Mesela civan canova altın portakal aldı.Ama ben ilkerin almasını çok istiyorum.Çünkü böyle bir ödülü yok bildiğim kadarıyla hemde çoktan haketmişti.

dFKto
29-12-06, 15:07
Hürriyette Ömür Gedik'in yazısından bir bölüm:

Köylü Ali’yi canlandıran İlker Aksum, Yabancı Damat’taki komik tiplemenin ardından geren, ürperten, eksantrik bir karakterle çıkıyor karşımıza ve farklı rollerin altından başarıyla kalktığını kanıtlamış oluyor. Aksum, filmin en iyilerinden.

(ÖZ)gü+lem
30-12-06, 12:38
istediği her karaktere bürünebilen muhteşem bi oyuncu.ayrıca çok sempatik.yabancı damatta ki rolünü inanılmaz beğeniyorum.inanılmaz komik...bence o gerçek bi oyuncu...

dFKto
30-12-06, 12:54
Bugün KanalD'de Ömür Gedik'in sunduğu sinema programına Başak köklükaya ile birlikte konuk oldu.

tanrıverdi
30-12-06, 12:56
her nekadar küçük kıyamette beni deli gbi gersede:) çok iii bi oyncu...zaten bnde o yüsden gerilldim..çok başarılı gerçekten yani küçük kıyamette ne kadar geriyosa yabancı damat bi okadar da gülmekten kopartıyo bnii..:)

pelinSİ
30-12-06, 14:22
çok çok çok iyi bir oyuncu
iyiki çok geç olmadan insanlar onu tanıma fırsatı bulmuş
komik rollerde süper
hiç başka türlü izlememiştim ama küçük kıyamete gittiğimde görürüm.

bugün bir sinema programında gördüm,başak köklükaya nın ağzına lafları tıkadı.çok konuşuyor...

ama.:good:

fawwka
22-01-07, 08:36
http://www.radikal.com.tr/veriler/ekler/cumartesi/2006/12/23/05.gif

- Oynadığım en ağır rol
- Bir ay diş fırçalamadım

İstanbul depremiyle başlayan 'Küçük Kıyamet', oyuncularını da epey germiş. Başak Köklükaya'yı canlanan anılar boğmuş, İlker Aksum ise sürmenajın eşiğinden dönmüş...

Sinir tanımayan bir gerilim

Yağmur-Durul Taylan kardeşlerin dün vizyona giren 'Küçük Kıyamet'i gerçekten insanı geriyor. İlk bakışta sıradan bir konu; İstanbullu hali vakti yerinde genç bir çift, çocukları ve yeğenleriyle yaz tatili için Fethiye'ye gidecektir. Yola çıkacakları gece, onlar uykudayken İstanbul şiddetli bir depremle sallanır. Ailece, hemen arabaya binerek 'kıyamet bölgesi'nden kaçarlar. Ancak gittikleri köyde, internetten kiraladıkları villada kendilerini farklı bir kıyamet bekler, çok geçmeden sürreel olayların içinde boğulurlar.
Film kimi sahnelerde çuvallasa da, sürpriz finaliyle seyirciyi sarsmayı başarıyor. Bu başarıda Taylan kardeşler kadar Başak Köklükaya, Cansel Elçin, Binnur Kaya, İlker Aksum, Ece Ekşi, Bora Akkaş ve Serra Gürgünlü'den oluşan oyuncu kadrosunun da payı büyük. Köy kahvesinde birkaç dakika görünen oyuncularsa filmin süper korku figürleri, özellikle Özgür Çevik'in birkaç saniyelik müstehzi bakışları unutulmaz. Filmde mutsuz kadın Bilge (Başak Köklükaya) ile Fethiyeli bekçi -sonradan mezar kazıcı- Ali (İlker Aksum) kusursuz bir oyunculuk sergiliyor. 'Yabancı Damat'ın büyük damadı Ruşen olarak komedideki hünerini kanıtlayan Aksum, bu kez bir gerilim filminde, 'ürkütücü' bir rolde tüm enerjisini ortaya koymuş.
Basın gösteriminden sonra Köklükaya ve Aksum'la, çekimler sırasında iç dünyalarında ne tür kıyametler koptuğunu konuştuk...

BAŞAK KÖKLÜKAYA

'Mezarlıkta taşlar ellerimi kesti'

'Küçük Kıyamet' sonrası yorgun duruyorsunuz...

Yorgunluk ve tedirginliğim sanırım heyecandan. Çekimler bittikten sonra herhalde bir ay boyunca her gece yattığım zaman filmi yeniden kafamda sahne sahne çektim. 'Yanık Koza'nın çekimleri henüz bitmişti. 15 gün aradan sonra yani hiç dinlenemeden Fethiye'ye gittim. Dizi çekimlerinde bir günlük ara veriyoruz, o gün yapılacak o kadar çok şey var ki... Sinemaya gitmek, arkadaşlarınızı görmek, ailenizle olmak, dinlenmek, evde yapmanız gereken işler... Kişisel bakıma bile zamanım kalmıyor. Ne kadar kadınsal şeyler! Ama gerçek.

14 yıllık bir beraberliğiniz var bir de... Kocanız da ilgi bekliyordur.

Mutlaka ilgi bekliyordur.
Gerçekten hakkını ödemem mümkün değil. Aslında çok zıt tipleriz, ama birbirimizi tamamlıyoruz. Ben daha rahatım.

Hayret, hiç öyle durmuyorsunuz.

Eşim kadar hayatı ciddiye almıyor, problemleri onun kadar ciddi yaşamıyorum. Eşim her zaman yanımda. Çekimler sırasında birlikte Fethiye'de bir otelde kaldık.

Çekimler sırasında gerildiniz mi? Atmosfer hayli tedirgin edici...

Senarist evi görmeden yazmış, ama tesadüf, her şey senaryoya uygundu.

Tesadüflere inanır mısınız?

Şimdi daha çok inanıyorum.

Role nasıl hazırlandınız?

Çok yabancısı olduğumuz bir konu değildi zaten. 1999'da hepimiz çok büyük ve çok derin bir acı yaşadık. Kolay empati kurabilen bir yapım var. O acıyı aylarca televizyonları izlerken yaşadım. Çekim sırasında hatıralar yeniden canlandı. Çok etkilenen bölgelere gitmeyi, o acıları yaşayan insanlarla konuşmayı çok istedim, ancak cesaret edemedim. Yapmak isteyip de yapamadığım şeyler bir eksiklik yarattı bende. Çekimler bittikten sonra "Keşke gidip konuşsaydım" dedim. Acaba oyunculuğum daha mı farklı olurdu?

1999 depremi sizi nasıl etkiledi?

Depremden hemen sonra çok sevdiğimiz evimizden taşındık, daha güvenli bir eve geçtik. Deprem beni etkiledi ama önlem aldığımız için korkularım hafifledi. Deprem beni nerede yakalayacak bilemem. Japonya'da yaşasak belki hiç korkmayacağım. Bize yazılan -ama Allah tarafından değil- bir kader bu!

Kimi çekimler karanlıkta mezarlıkta yapılmış. Yapay mezar olmasına rağmen ürktünüz mü?

O ortamda olmak gerçekten çok etkileyiciydi. Çünkü bu bir yerde sizi hataya düşürebilir. Bu, başıma da geldi. Bilge'nin Filiz'le (Binnur Kaya) dertleştiği bir sahne var. Bilge orada depremde kaybettiği annesinden söz eder. Ben de 1995'te annemi kaybettim. Set bitene kadar aralıksız ağladım. Sonra birkaç sefer daha çekmek zorunda kaldık. Sadece mezarlık sahnesinde ellerim taşlardan kesildi. Tetanoz aşısı oldum.

Öte âleme inanır mısınız?

Bu konulara girmek istemiyorum, ürküyorum. Bilemediğimiz şeyler var.
Sesli çekim oyunculuğunuzu kolaylaştırmış olmalı...
Elbette, aksini düşünemiyorum. Bu hayali bir senaryo değil. Yaşananlar bire bir gerçek. Bu, bugüne kadar oynadığım en ağır rol. Çok inandırıcı olmak zorundaydık hepimiz.

Ayağınızdaki tendon yırtılmasa balerin olacaktınız.

Şimdi 'İyi ki yırtılmış' dediğiniz anlar oluyor mu?
Öyle demiyorum ama baleyi bıraktıktan sonra hiç umutsuz olmadım. Sanki iyileşecek ve tekrar baleye dönecektim. Ama zaman geçtikçe tiyatroda misafir olmadığımı kabullendim. Aldığım ödülleriyse hiç kalıcı görmedim. İş konusunda tedirginim. İyi olduğuma inanmıyorum. Hatta fimlerimi seyrederken kendime sinir oluyorum. Her çekim sonrası yönetmene "Çok mu kötü oldu?" diyorum. Aslında hırslı değilim, ama insanın hırslı olmalı.

Neden size 'soğuk' diyorlar?

İyi gözlemleyemedikleri için mi acaba? İlk defa tanıştığım bir insana ne kadar yakın, samimi olabilirim? Sadece içten ve doğru olduğumu düşünüyorum. Çok çekingen de değilim ama benim için her şey zamanla olur, zamanla ya severim ya da sevmem. İnsanlara karşı gard almıyorum.

Yakında 'Yanık Koza' bitecek. Sonra? Burnunuzda tüten ne?

Önce tatil. Bebek istiyorum ama göze alamıyorum. İstanbul çok tehlikeli bir şehir olmaya başladı. İyi bir çocuk yetiştirememekten korkuyorum. Obsesif değilim ama bunlar beni korkutuyor.

İLKER AKSUM

'Rolüm için bir ay diş fırçalamadım'

Yağmur Taylan'ın '5 Maymun Çetesi' filmiyle keşfedildiniz. Sonra yine Taylan kardeşlerle çalıştınız, şansınız yaver gitmiş.

Evet. Onlar beni anladı, ben de ruhumu onlara teslim ettim. Benim şansım 'Yabancı Damat'ta Taylan kardeşlerle beraber çalışmam. Bugüne kadar 'mahallemizin sevimli çocuğu' ya da 'ailemizin içgüveysi' oldum. Bu filmdeki rolümse bambaşka bir konsept.

Bekçi Ali rolüne nasıl hazırlandınız?

Fethiye'ye çekimlerden bir ay önce gittim, orada yattım kalktım, köylülerle konuştum. Köyde 15 gün kaldım, orada Ali adında bir manav var, onunla şive için bayağı çalıştık. Ali'yle 14 gün bir aradaydık. Video kamerayla Ali'yi ve çevresindekileri çektim, sonra çektiklerimi izleyerek bir Fethiyeli gibi konuşmaya, yürümeye ve bakmaya çalıştım. Haftada bir İstanbul'a geliyor, Taylan'lara 'Bakın ben böyle yapıyorum' deyip tekrar Fethiye'ye dönüyordum. Ege şivesi çok zor, üç yıldır Ruşen'i oynuyorum, Antep şivesiyle konuştuktan sonra deniliyor ki, 'Bir ay sonra Egeli Ali'yi oynayacaksın.' Ben de hemen 'Yaparız ya!' demedim. Role kafa yordum. Çok çalıştım.

Size epey makyaj yapılmış. Ne kadar sürüyordu makyaj?

Bir buçuk saat. Dişim sararmış görünsün diye her gün tentürdiyot sürdüm. Bir ay boyunca dişlerimi fırçalamadım. Ellerimi ayaklarımı çamura buladım. Ellerimi çamurda beklettiğim için şişiyordu. Saçlarım sarıya boyandı.

Bu filmde sürreel bir figürsünüz. Öte âleme inanır mısınız?

Öte âleme inanırım, ama daha ötesini bilmiyorum. Bize bugüne kadar öğretilenler var. Ben rolüme bir yorum kattım, detay vermeyeyim. Çekim süresince sürmenaj oldum. Kusuyordum. Çekim öncesi ve çekim safhasında gergindim.

Çekimler için villanın yanı başına küçük bir mezar inşa edilmiş. Gerçek olmadığını bildiğiniz halde o mezar sizi rahatsız etti mi hiç?

Bizden sonra bu mezarı gerçek sanabilirler. Gece mezar çekimleri gerçekten zordu, ürperticiydi. Çok gerçek bir mezarlıktı orası. Bugüne kadar ailemden ve çevremden birini kaybetmedim, hiç kimsenin defnedildiğini görmedim. Mezar kazıcılığını kendi tekniğimle yaptım, bir mezar kazıcısıyla konuşmadım, o beni farklı yönlendirebilirdi. Film içinde biz başka bir boyuttaydık. Kamera stop ettiği an İlker'dim. Ama geceler zor geçti. Hastalandım, cildim bozuldu. Kaşıntı başladı... Başak çok dirençli mesela. Belki balerin olduğu içindir.

Kaşıntı kıyafetlerden olabilir.

Olabilir, giysilerimi bir köylüden aldım. Bir buçuk ay boyunca da yıkamadım onları. Toz toprak içindeydim. Öyle pis kokmak istedim. Kokunun filmde etkili olduğunu düşündüm. Başak 'Gelme, gelme üzerime' diyordu. Ciddi pis kokuyordum. Denize girdiğim için yıkanıyordum, ama el ayak tırnaklarımı kesmedim, bedenime özen göstermedim.

Filmin gerginliği hâlâ devam ediyor mu, yoksa hep böyle gergin misiniz?

Biraz sinirli ve hiperaktifim. Kontrolsüzüm. Sadece evde sakinleşiyorum. Taylan kardeşlerle de sakinim, onlar beni anladığı için herhalde. Mesela şu an kendimi çok kontrol altında tutuyorum, yoksa hiç konuşamayız. Çok sıkılgan biriyim. Kendime güvensizliğim had safhada. Özellikle son zamanlarda.

Oyunculukta iyi bir çıkış yaptınız oysa...

İyi işler yaptıkça kendimi toparlayamıyorum. 35 yaşındayım, evlenip baba olmak istiyorum. Öte taraftan evliliğin kariyerimi engelleyeceğini düşünüyorum. Bir yanım serserilik yapmak istiyor, iki arada bir deredeyim, kafam yorgun. Fiziğimle bir türlü barışamıyorum. Enerjimi biraz aşağıya çekmem lazım. Bu filmden sonra oyunculuğum hakkında neler yazılacak, neler söylenecek, çok merak ediyorum. Beni yiyip bitiren güvensizlik. Sürekli kendimle röportaj yapıyorum. Delice değil mi? Bir hayal dünyasına dalıyorum. Kendim ve geleceğim hakkında, AB, siyaset konuşuyorum. Eğer enerjim olursa, eğer desteklenirsem iyi işler yapacağımı düşünüyorum.

Radikal-23/12/2006
ŞULE ÇİZMECİ

http://www.radikal.com.tr/ek_haber.php?ek=cts&haberno=6372

fawwka
22-01-07, 08:43
İlker Aksum: 10 çok çok iyi

Oyunculuklara gelince; bu giderek 'anaerkil' bir hale bürünen öyküyü sırtlayan Başak Köklükaya, özellikle felaket sahnelerinde başarılı. Filmde kötülüğe en yakın karakter olarak karşımıza gelen Zeki'yi canlandıran Cansel Elçin ise karakterinin iticiliğine vurgu yapmak için mi o denli kötü oynamış, yoksa yeteneklerinde mi bir problem var, anlayamadım. Yalnız köyün kahvesine ilk kez uğradığı sahnede, sosyal bozukluğunu mantık kurallarına aykırı bir şekilde oynuyor. Bir toplulukla iletişime girdiğinizde göz, en yakın noktaya odaklanır. Zeki ise uzaktaki kahveciye, hem de sert ve bağıra çağıra bir ifadeyle "Bakar mısın?" diye sesleniyor. Öyle davranan bir şehirli züppeyi, hiçbir yerde affetmezler, hele ki Türkiye'de... Villanın bakıcısı rolündeki İlker Aksum ise filme damgasını vuran isim. Her şeyiyle öykünün kalbi konumundaki Aksum, ilk uzun metrajlı deneyinden yüzünün akıyla çıkıyor. Ben ayrıca muhalif kimlikli zamane veledi Batu'yu canlandıran Bora Akkaş'ı ve minik Eda'da karşımıza gelen Serra Gürgünlü'yü de çok beğendim.
Biraderler'den Durul, eski bir sinema yazarı olduğu için bu ruh durumunu çok iyi bilir; her şeye rağmen bir şeylere takmak gerekiyor. Ben de Fethiye bölümleriyle filmin sona ereceği beklentisine girmiştim. Öykünün başka bir aşamaya geçmesi ve bu aşamada Taylan Biraderler'in teknik ustalıklarını konuşturması, genel bir bakış açısıyla bir gereklilik gibi gözüküyor lakin naçizane görüşüm, film o aşamada son noktayı koysaydı, bence çok daha iyi olurdu.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=207993

fawwka
22-01-07, 08:54
http://img91.imageshack.us/img91/2451/kk3qo2.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/1218/kk30rb5.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/8775/kk55ew2.jpg

fawwka
22-01-07, 08:55
http://img100.imageshack.us/img100/5008/326915609288f0c1688bdf9.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/7597/3269159036186c2ea54bhz1.jpg

fawwka
22-01-07, 08:56
Küçük Kıyamet Galası

http://img149.imageshack.us/img149/2402/152wh2.jpg (http://imageshack.us)

http://img184.imageshack.us/img184/7167/3ub2.jpg (http://imageshack.us)

http://img184.imageshack.us/img184/673/2qu4.jpg (http://imageshack.us)

fawwka
22-01-07, 08:56
http://www.aksam.com.tr/foto/2007/01/21/2.jpg

Başarılı televizyon dizilerinin tiyatro kökenli oyuncusu İlker Aksum

ilk sinema fiminde Ölüm Meleği'ni canlandırarak farklı bir karaktere büründü ve seyirciyi ürpertmeyi başardı

İlker Aksum televizyon seyircisinin çok iyi tanıdığı bir oyuncu. 'Sır Dosyası', 'Çarli', 'Biz Size Aşık Olduk', 'Beşik Kertmesi', 'Baykuşların Saltanatı' ve 'Yabancı Damat' rol aldığı dizilerden birkaçı. Gelecekte adını çok sık duyacağımız başarılı oyuncuyla hayallerini, fırtınalarını ve ilk sinema filmini konuştuk...

'Sır Dosyası'ndan sonra rol aldığınız her diziyi seyreden bir hayran kitleniz oldu. İyi bir oyuncu olduğunuzu ilk ne zaman anladınız?

Bilmem, insan bunu kendi kendine algılayamıyor. İyi oyuncu olduğumu fark ettiğim ilk anı hatırlamıyorum. Bu söyleniyordu hep ama karşılığını somut biçimde almıyorsan pek anlamı olmuyor seni övmelerinin.

Maddi karşılıktan mı söz ediyorsunuz?

Ben herkes tarafından hep sevildim aslında. Haksızlık etmek istemem kimseye ama A sınıfı diye bir kategori varsa ona dahil sayılmadım bugüne dek. Bir de galiba televizyonda her şey çok çabuk tüketiliyor, yaptığın işin üstü çabuk çiziliyor...

BUHRANLARIMLA BAŞBAŞAYIM SİNEMASI

Sizi övenlerin çıkması için bir sinema filminde rol almanız gerekiyormuş

Ben 'Küçük Kıyamet'le fark edildim. Seyirciler açısından söylemiyorum, bir sürü yönetmen beni şimdi tanıdı. Düşünsene bu sene 38 film çekiliyor, benim hiçbirinden haberim olmuyor. Şimdi o yönetmenler gelip diyorlar ki, vay, sen ne kadar yetenekliymişsin! 10 yıldır hep iyiydim ben, yeni iyi olmadım ki. Sinema yazarlarından biri 'Yeni bir yüz bulmuşsunuz' demiş benim için. Şaka gibi, üzülüyor insan ister istemez.

Televizyon para kazanmaktan başka ne için yapılıyor?

Bizim için teşhir alanı, katalog gibi. Kendini tanıtmanın bir yolu.

İyi de şanslı hissetmiyor musunuz kendinizi hiç?

10 yıldır Taylan'larla çalıştığım için şanslıyım elbette. Korku filmi çeken bir yönetmenimiz 'Hiç korku filmi seyretmedim' demiş bir söyleşide ve korku filmi çekmek için korku filmi seyretmiş olmak gerekmez diye bir iddiada bulunmuş. Hadi canım, sen de! Seyretmen lazım tabii ki, bilmen lazım. Korku filmi çekecek yönetmen, Hitchcock'u da, Shyamalan'ı da bilmeli. Taylan'larla aynı geçmişi ve zevkleri paylaşıyoruz. Biraderlerden biri de benmişim gibi geliyor bana. Bir de şu var: Sinemada birçok tür var. Bizdeyse 'buhranlarımla başbaşayım sineması'nı yüceltiyorlar. Kapı bir saatte kapanır. Oyuncu dönüp iki saat bakar kameraya, sonra bir adım atar... Yapsınlar, tamam ama ötekini reddetmesinler. Yanlış anlaşılmak istemem, insanın iç dünyasıyla ilgilenen 'arthouse' filmlerin çok çok iyilerini yaptık biz, Nuri Bilge, Zeki Demirkubuz, Fatih Akın, Ferzan Özpetek... Sinemamız ya böyle filmlerden ya da paçoz, özensiz, kimsenin üzerinde uğraşmaya tenezzül etmediği filmlerden oluşuyor. Ben ortasını bulmaktan yanayım. Söyleyecek sözü olan, bir şekilde yüreğe dokunan, seyirciye 'hareket çekmeyen' Şaka değil, böyle bir film yapıldı. Seyirciye el hareketi yapıyor oyuncular fragmanda. Her neyse, Taylan'lar seyirciyi hiçe saymayan 'yeni' sinemayı temsil ediyorlar. Hep korku çekecek değiliz. Sonraki projemiz romantik komedi olacak belki.

İyi oyuncu nasıl olmalı?

Bizim memlekette oyunculuğu güzel görünmek diye algılıyor birçok aktör ve aktris. Annem bile dizide saçlarını niye öyle yaptığımı sorup duruyor. Güzellik en önemli şey değil oyunculukta. Ama sağlam geliyoruz, çok iyi oyuncular yetişiyor. Tek eksiğimiz donanımsızlık. İngilizce bilmiyorum ben mesela. Bir ayıp bu. Festivallere gitmeli, film seyretmeli, dünyayla ilişki içinde olmalıyız. Bir geçiş dönemi yaşıyoruz, aşacağız. Belki biraz daha sıkı çalışmalıyız. Bence sadece sinema yapanların değil, seyircilerin de kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Seyretmeyin artık size hareket çekenlerin filmlerini. 'Kader' mesela son yıllarda seyrettiğim en dokunaklı film, nasıl iş yapmaz, aklım almıyor.

Tüm gözlerin onun üzerinde olması arzusunu taşır mı bir oyuncu?

Belki biraz. Ama abartılırsa bu artık oyunculuk değil 'artizlik' olur. Karakterle özdeşleşebilmek daha önemli benim için. Üşenmeyip araştırıyorum canlandıracağım karakteri. Nasıl yürür, çorbasını nasıl içer, ağlarken nasıldır Filmde Fethiyeli birini canlandırıyorum ya, oraya gidip şive için, tavırlar için hazırlandım.

Onu soracaktım. Ölüm Meleği'siniz. Gözlem yapma şansınız yok. Nasıl hazırlandınız?

Kamerayla gidip halktan kişileri çektim. Çay içişlerini bile yakalamaya çalıştım. Karakterin tekinsiz bir yanı da vardı. O kısım içinse içgüdülerime teslim oldum. Karakterimle yaşadım aylarca, zihnimde hep o vardı, sürekli hissettim Zor bir roldü, sıradan bir köylü Ölüm Meleği çıkıyor. Hafife alıyorsun, meğer o en çok korktuğun şeymiş.

Kendisiyle derdi olan biri izlenimi yaratıyorsunuz. Niçin kendinize bu kadar saldırıyorsunuz?

Herkesin kendine saldırdığı bir dönem olur. Kendini yeni yeni tanımaya çalışıyorsun, o arada kızıyorsun da kendine, bağırıyorsun, küsüyorsun...

Harvey Keitel'la tanışıyormuşsunuz

İstanbul Film Festivali'ne gelmişti. Mutsuz dönemimdi. Ona da anlattım ruh halimi. Sanatı içinde hisseden birinin asla mutlu olamayacağını söyledi, 'Bu mutsuzluk hep içimizde olacak' dedi. Mutsuzluğunu ya kontrol altında tutabiliyorsun ya da tutamıyorsun. Tutarsan sana güç veriyor, seni ateşliyor...

SAKİNLEŞMEK İÇİN THAI CHI, YOGA, OSHO

Oyunculuk ve bilgisayar oyunları hariç her şeyi yarım bıraktığınızı söylüyorsunuz. Kendinizle baş başa kalmanıza mani olacak şeyler mi bunlar?

Sette kendimi çok iyi hissediyorum ve evet, rolümden başka bir şeyi düşünmüyorum. Zaten başka şey düşünürsem iyi oynayamam. Bilgisayar oyunları da ayn şekilde. Bunlar kendimle baş başa kalmamı, düşünmemi engelleyen şeyler. Enerjisi yüksek biriyim ben, hiperaktifim, görüyorsunuz, elim kolum hareket halinde. Zihnim de durmaz.

Sakinleşmeyi nasıl başarıyorsunuz?

Thai chi, yoga Osho'nun kitapları da bir şeyler öğretti. Kendimle uğraşmamın sebebi aşırı kontrollü oluşumdur belki. Kendimi rahat bırakmıyorum kolay kolay. Bıraksam ipin ucu kaçabilir. O yüzden yapamıyorum. Korkuyorum.

Bir kusursuzluk takıntınız mı var?

Bunu yenmeli miyim? Olmamalı mı? Kurtulmalı mıyım? Kendimi serbest mi bırakmalıyım? Kendimi serbest bırakırsam oyunculuğumu olumsuz etkiler mi? Bu yüzden mi korkuyorum? Evet, bir kusursuzluk takıntısı var.

Kendi kendinizle röportaj yapıyormuşsunuz evdeyken Neler konuşuyorsunuz 'birbirinizle'?

Her şeyi. Beynimin fırtınasını biraz dindirmek için konuşuyorum işte. Beni rahatlatıyor. Tıpta buna ne diyorlar?

Kötü bir şey demiyorlardır. Herkes yapar ama herkes söylemez yaptığını

İçimde kalan şeyleri dışa vuruyorum işte. Bazen kavga ediyorum kendimle.

Ya da birisi beni öfkelendirdi ve ona istediğim cevabı veremedim diyelim, onunla hesaplaşıyorum. Bunun oyunculuğuma katkısı olduğuna inanıyorum ayrıca. Çünkü farklı tipler yaratıp onları konuşturuyorum. Bu bana işimde yol, su, elektrik olarak geri dönüyordur, eminim.

Ne hayal ediyorsunuz işinizle alakalı?

Bana sorun yaşatacak kadar çok hayal kuruyorum. Ayağım yere bassın istesem de başaramıyorum. Ama hayalim gerçek olacak. Uluslararası alanda sağlam işler yapacağız. Engin Günaydın, Olgun Şimşek, Binnur Kaya, Timuçin Esen ve Taylan Biraderler; biz bunu başaracağız.

21.01.2007-Akşam
GÜLENAY BÖREKÇİ

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=65159,104

fawwka
22-01-07, 09:50
SİYAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR (Bugün)

5 Ocak 2007 - Geleneksel SİYAD Sinema Yazarları Derneği 39. Türk Sineması Ödülleri 2006 için geri sayım başladı. 22 Ocak 2007 Pazartesi günü Taksim Atatürk Kültür Merkezi büyük salonda yapılacak olan ödül töreninde, Türk sinemasının 2006 ürünleri ödüllendirilecek ve on bir dalda dağıtılacak SİYAD heykelcikleri sahiplerine verilecek.

En İyi Kadın Oyuncu:

Vildan Atasever (Kader)
Ebru Ceylan (İklimler)
Demet Evgar (Beyzanın Kadınları)
Başak Köklükaya (Küçük Kıyamet)
Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:

İlker Aksum (Küçük Kıyamet)
Mazhar Alanson (Hokkabaz)
Civan Canova (Eve Dönüş)
Meray Ülgen (Takva)
Bülent Emin Yarar (Beş Vakit)

En iyi müzik:

Ender Akay (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?)
Gökçe Akçelik (Takva)
Rahman Altın (Cenneti Beklerken)
Baba Zula (Dondurmam Gaymak)
Kevin Moore (Küçük Kıyamet)

fawwka
22-01-07, 22:51
SİYAD Sonuçları

http://www.beyazperde.com/haber.asp?gun=8770

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
İlker Aksum (Küçük Kıyamet) :happy0064 :happy0064

fawwka
24-01-07, 12:46
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/2765765.jpg

Soldan sağa Pelin Esmer (Özel ödül), Güler Ökten (Onur ödülü), Burçak Evren (Emek ödülü), Şenay Gürler (Yardımcı kadın), Nilüfer Güngörmüş (Senaryo), Tarık Akan (Onur ödülü), Reha Erdem (Senaryo), Engin Akyürek (Umut Vaat eden oyuncu), Ayşen Gruda (Onur ödülü), Çetin Tunca (Onur ödülü), İlker Aksum (Yardımcı erkek)

İŞTE ÖDÜLLER

Film: Beş Vakit

Yönetmen: Reha Erdem (Beş Vakit)

Senaryo: Nilüfer Güngörmüş-Reha Erdem (Korkuyorum Anne)

Kadın oyuncu: Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne)

Erkek oyuncu: Erkan Can (Takva)

Yardımcı kadın oyuncu: Şenay Gürler (Korkuyorum Anne)

Yardımcı erkek oyuncu: İlker Aksum (Küçük Kıyamet)

Görüntü yönetmeni: Florent Herry (Beş Vakit)

Müzik: Rahman Altın (Cenneti Beklerken)

Sanat Yönetmeni: Naz Erayda-Hakan Yarkın (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü)

Kurgu: Nathalie Le Guay-Reha Erdem (Korkuyorum Anne)

Hürriyet-Kelebek
24.01.2007

nejatdidem
28-01-07, 12:29
valla ilker aksum'un oyunculuğuna hayranım...özellikle Küçük Kıyamet de performansı mükemmeldi tek kelimeyle...aldığı ödüller de bunu açıkça gösteriyor ztn=);)

paçiii_melos
10-02-07, 15:41
Ben de kendisini Çarli dizisiyle keşfettim ,orda zaten bir harika ötesiydi, komedi makinasıydı resmen :D :D

Yabancı Damat'ta kendine , hayatına, oyunculuğuna çok şey kattı...
Ruşeeennnn tiplemesi ile herkesin gönlünü fethetti diye düşünüyorum.
3 senedir de Ruşe karakterine ve İlker AKsuma çok alıştık, dizide o olmadan eksiklik oluyor.
Yediği dayakları saymazsak çok iyi olur ama :D
Küçük Kıyamete daha gidemedim ama tv'den ve netten takip ettiğim kadarıyla çok iyi oynamış.
Birde başka bir filme gittiğimde küçük kıyametin fragmanını görmüştüm, gerçekten harikaydı...
İnşallah gidicem ama ;)

paçiii_melos
10-02-07, 15:45
'Yabancı Damat'ın Ruşen'i İlker Aksum: Kompleksliyim

Kararsız bir kişiliği olduğunu söyleyen İlker Aksum, Esquire dergisine bilinmeyen yönlerini anlattı. 'Ruşen' karakteriyle hayran kitlesi genişleyen Aksum, "Çok büyük komplekslerim var" dedi.

Baklavacı Ruşen olarak 'Yabancı Damat'ın sevilen kahramanlarından biri haline gelen İlker Aksum, kendisini "Her zaman kendimi bilmez biriydim; ne yaptığımı da bilmiyordum" sözleriyle ifade ediyor. Yıllardır bu piyasanın içinde olmasına rağmen çocuklara yönelik projelerde yer aldığı için şöhret olamadığını belirten sanatçı "Ne zaman büyüklere yönelik işler yapıyorsun o zaman tanınmaya başlıyorsun" diyor.

KENDİMİ KANDIRDIM
* 'Yabancı Damat'ın bu kadar parlaması, kalitenin ön planda tutulup, her şeyin yerli yerine oturmasıyla oldu. Senaryon kötüyse işin zor. Ondan sonra cast, daha sonra yönetmen ve yapımcı gelir bence.

* Ben ancak 32 yaşında insanları ve kendimi tanımaya başladım. Kendimi tanıdıkça da çok mutsuz olduğumu anladım. Çünkü meğerse ben yalan söylüyormuşum; kendimi ve çevremi kandırıyormuşum. Çok büyük komplekslerim var, hala kendime itiraf edemediğim şeyler var.

ERKEK DAYANAMAZ
* Hayatta iki tane gerçek var. Birisi seks, birisi aşk. Seksi dizginleyebilirsin; yani kadınlarda bu çok yoğun. Erkekler için bu geçerli değil. İki kere iki dört. Bir erkek en fazla 10 gün durabilir. O zaman ilişkilerinde ikiye ayrılıyorsun. Seks ilişkilerin ve duygusal ilişkilerin oluyor.

* Aşk, ne yazık ki çok uzun zamandır yaşamadığım bir şey. Bunda başarılı olamıyorum ve bir kriterim de yok doğal olarak. Son iki yıldır düzgün bir partner bulamadım. Mesela çok yakın görüştüğüm biri var ama fiziksel olarak çekici bulmuyorum. Bu benim ruh hastalığım ya da ilkelliğim.

Kaynak: http://www.sabah.com.tr/2005/08/07/gny/gny104-20050807-200.html

eski bir röportaj ama olsun...

paçiii_melos
10-02-07, 15:48
http://img172.imageshack.us/img172/1475/ilker1ic2.jpg http://img239.imageshack.us/img239/3788/ilker2ds6.jpg http://img239.imageshack.us/img239/7845/ilker3cb6.jpg

FBuse
26-03-07, 10:29
Muhtesem bi Oyuncu.. cok begeniyorum..
Yabanci Damat´ta ztn bi Nummara.. Kisaca HARIKA ya!

KIRMIZIGÜL
26-03-07, 10:43
harika oyuncu yabancı damatta harika oynuyor.hele ki geçen cuma günü süper deli taklidi yaptı harikaydı

paçiii_melos
13-04-07, 08:15
Yan rol deyip geçmeyin

Ekranların sevilen dizilerinde bazı karakterler var ki yeri geldiğinde başrolden daha çok ön plana çıkıyor. Yan rol olarak kadroya girip de hikayenin ana kahramanlarından daha çok ilgi çekmenin sırrı başarılı oyunculukları tabii...

Ceyda Düvenci- Binbir Gece
Önce babası İsmail Düvenci gibi iktisat okudu sonra oyuncu oldu. Sayısız başrolden sonra şimdi tüm egolarından sıyrılarak kabul ettiği ‘Binbir Gece’ dizisinde yan karakterlerden biri olmasına rağmen sanki dizinin başrol oyuncusuymuş gibi izliyoruz onu.

Binnur Kaya- Yabancı Damat
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nü bitiren Binnur Kaya, farklı oyunculuk üslubu ve mimikleriyle dikkat çekiyor. 3 sezondur devam eden ‘Yabancı Damat’ dizisinde Nazire karakteriyle ekranı hakkıyla dolduruyor.

Deniz Çakır- Yaprak Dökümü
Hülya Avşar ve Cihan Ünal’ın başrolünde olduğu ‘Kadın İsterse’ dizisinde fark ettik ilk olarak Deniz Çakır’ı... Şimdi de ‘Yaprak Dökümü’ dizisinde Ferhunde’yi oynayan güzel oyuncu ekranların en başarılı kötülerinden biri...

Tülin Özen- Beyaz Gelincik
Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan ‘Beyaz Gelincik’in Meryemce’si Tülin Özen, başrolde olmamasına rağmen kısa sürede izleyicinin ilgisini çekti. Mustafa’ya olan aşkı, sıradışı geçmişi dizide ön plana çıkmasını sağladı. Tabii bu arada Özen de oyunculuğuyla usta oyuncuların arasında varlık göstermeyi başardı.

Olgun Şimşek- Beyaz Gelincik
Beyaz Gelincik dizisinin psikopatı Aziz’i büyük bir başarıyla oynayan Olgun Şimşek, tartışmasız en iyi karakter oyuncularından biri... 1971 doğumlu ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan Olgun Şimşek, tiyatroya ‘Otogargara’ da rol alarak başladı. Ardından İbo Show’daki ‘Güçlü’ tiplemesiyle tanındı. Altın Portakallı bir oyuncu olan Şimşek, sanki başroldeymiş gibi izlettiriyor kendini...

Şerif Sezer- Beyaz Gelincik
Usta oyuncu altın çağını yaşıyor son yıllarda... ‘Beyaz Gelincik’teki evin halası olarak diziye bir anda ağırlığını koyan Şerif Sezer şimdi ise yan rollerden başrole transfer oldu. ‘Yersiz Yurtsuz’ dizisinde Ferdi Tayfur ile başrolleri paylaşan Sezer izleyiciye oyunculuğuyla dop dolu anlar yaşatıyor.

Metin Çekmez- Binbir Gece
Binbir Gece’nin tartışmasız zirve yapan oyuncusu,Burhan Evliyaoğlu karakteriyle izlediğimiz Metin Çekmez... Çekmez’i daha önce ‘Süper Baba’, ‘Zümrüt’, ‘Köpek’ ve ‘Kuşdili’ adlı dizilerde de izledik.

Hasibe Eren- Avrupa Yakası
‘Sıdıka’ karakteri ile Türk izleyicisinin gönlünde taht kuran Hasibe Eren de ‘Avrupa Yakası’ndaki performansıyla kısa sürede bütün dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Eren’i daha önce ‘Yağmur Zamanı’ ve ‘Şaşıfelek Çıkmazı’ adlı dizilerde de izledik.

İlker Aksum- Yabancı Damat
Daha önce ‘Çarli’ ve ‘Biz Size Aşık Olduk’ dizilerinde izlediğimiz İlker Aksum 3 yıldır ‘Yabancı Damat’ dizisinde Ruşen olarak çıkıyor karşımıza. Dizide başroldeki oyunculara taş çıkartacak cinsten bir performansla izliyoruz.

Sarp Apak- Avrupa Yakası
9 Eylül Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olan Sarp Apak, ‘Avrupa Yakası’ dizisinde Tanrıverdi karakteriyle kısa sürede üne kavuştu. Diziden ayrılan Şesu karakterinin (Bülent Polat) yerini doldurup dolduramayacağını tartışanlar kısa sürede sonucu gördüler.

http://www.gazetevatan.com/tv/detay.asp?id=7193

emresefer
13-05-07, 11:09
Ruhşen karakteri ile çok komik ayrıca Küçük Kıyamet'te de çok başarılıydı ne diyim yolu açık olsun :)

elmali-turta
13-05-07, 11:48
Küçük Kıyamet'te ki oyunculuğu süperdi tek kelimeyle hayran kalmıştım orada.
Yabancı Damat'ta ki Ruşen karakterine bişey diyemiorum döktürüyor vallahi :img-wink: Çok başarılı:good:

esra88
14-06-07, 19:07
http://www.dizifilm.com/galeri/albums/userpics/10001/yabanci_damat_3_3.jpg

aysede
16-06-07, 16:17
Rusen'imiz, Ilker...

Super, komik performansiyla bizim Cuma gunlerimizin guldurucusu oldun..Yabanci Damat'ta iyi ki rol aldin, Nazire'yle super ikiliydiniz..

Umarim en kisa zamanda seni yeni bir projede goruruz..

misskrueger
09-07-07, 22:55
Bu sayfa bu kadar boş kalmamalı...

http://img341.imageshack.us/img341/2126/toplugj2ju2.jpg (http://imageshack.us)

sarıseren
09-07-07, 22:57
harika bi oyuncu bence.Çok da başarılı ve çok şeker:img-yes: İnsanları güldürmeyi başarabiliyor.Onu tamamen komedi olan bi dizide görmeyi çok isterim:img-wink:

yakamoz16
29-07-07, 21:28
http://img407.imageshack.us/img407/5772/74065302sv7.jpg

http://img111.imageshack.us/img111/866/65185074hb5.jpg

_Feliz_
29-07-07, 22:40
Sürekli takip ettiğim söylenemz..
Ama gerçekten çok başarılı buluyorum..
Yabancı Damat'ta da gayet başarılıydı..
Hele Küçük Kıyamet'teki başarısı tartışılamaz..
Yanlış hatırlamıyorsam ödül de aldı..

http://img522.imageshack.us/img522/3927/favi2bf5.jpg http://img50.imageshack.us/img50/351/favi2bscap026ss5hp9.jpg http://img165.imageshack.us/img165/8404/favi2s12bq3.jpg http://img50.imageshack.us/img50/8448/favi2s14hx4.jpg

http://img165.imageshack.us/img165/2742/favi2s17qj0.jpg http://img50.imageshack.us/img50/5836/favi3xx5.jpg http://img165.imageshack.us/img165/4789/favi4jv1.jpg http://img50.imageshack.us/img50/8585/favi5ur1.jpg

http://img165.imageshack.us/img165/5640/favi6kv0.jpg http://img165.imageshack.us/img165/8173/favi8hb7.jpg http://img165.imageshack.us/img165/6448/favi1xv5.jpg http://img522.imageshack.us/img522/7039/favibscap0018eu5qf2.jpg

Devamı var...

_Feliz_
29-07-07, 22:43
4 avatar daha kaldı.. Onları 150 saniye sonra ekleyeceğim :)

http://img407.imageshack.us/img407/6551/feliz2untitled6hp7.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/5513/feliz2untitled5ua9.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/8758/feliz2untitled3wj6.jpg

http://img511.imageshack.us/img511/5181/feliz2auntitled5no8.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/2568/feliz3untitled3cz9.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/3439/felz3untitled6qe3.jpg

http://img164.imageshack.us/img164/3263/felizuntitled5dc7.jpg

http://img407.imageshack.us/img407/7498/felizuntitled1te9.jpg

http://img54.imageshack.us/img54/2913/felizuntitled3xd5.jpg

http://img513.imageshack.us/img513/413/felizuntitled6kr0.jpg

_Feliz_
29-07-07, 22:45
http://img165.imageshack.us/img165/5482/favibscap026ss5lt7.jpg http://img165.imageshack.us/img165/44/favis14xg4.jpg http://img165.imageshack.us/img165/1200/favis22ol0.jpg http://img522.imageshack.us/img522/7866/faviis12bq6.jpg

yakamoz16
29-07-07, 22:52
Evet ablacım ödülde aldı yani bende öyle biliyorum.

Gerçekten çok başarılı bir oyuncu,komedide zaten süper,tartışmasız.

Ben Beşik kertmesi,Çarli ve iki sezon Yabancı Damatta izledim hiç kötü bulduğum bir sahnesi olmadı.

_Feliz_
29-07-07, 22:57
Haklısın canım, rolünün hakkını veren bir oyuncu..
Umarım bundan sonra da güzel projelerde izlemeye devam ederiz.. :img-wink:

Hazır bu başlığa gelmişken şu fotoğrafları da ekleyeyim :img-wink:

http://img129.imageshack.us/img129/7492/bscap0018eu5sh5.jpg

http://img47.imageshack.us/img47/9409/s14ma9.jpg

http://img129.imageshack.us/img129/9299/s12bk7.jpg

http://img126.imageshack.us/img126/7438/s22km2.jpg

http://img47.imageshack.us/img47/1670/s17ce9.jpg

yakamoz16
30-07-07, 10:04
İnşallah görürüz ben dizi olarak komedi ama film olarak dramada görmek isterim onu:img-icecr

Fotolar için sağol :)İmzaların ve avatarların çok güzel tekrar ellerine sağlık

NEHİRKIZ
30-07-07, 10:21
süper bi oyuncu ruşenmiz
küçük kıyamettede süperdi cansele soruyordu bi bölümde korkuyor musun?
canselde korkmuıyorum diyordu
korkma zaten!!!!
imzalar avalar süper ellerine sağlık
resimlerde paylaşımınız için çok saol

mıstaa
17-08-07, 06:31
atv'nin yeni sezon dizileri tiryakilik yaratacak

Ekim ayında atv ekranlarına gelecek "Kara Yılan" ise Kurtuluş Savaşı döneminde işgalci Fransız ordusuna karşı Gaziantep ve yöresinde halkın nasıl fedakarca direndiğini anlatıyor. Dizi, emperyalist güçlere karşı Türk insanının nasıl din, dil, mezhep, kültür, etnik köken farklılığı gözetmeden kenetlendiğini bütün ihtişamıyla ortaya koyuyor. "Hatırla Sevgili" nin yaratıcısı Tomris Giritlioğlu'nun elinden çıkan "Kara Yılan"ın yönetmenliğini, "Yabancı Damat" ve "Alacakaranlık" dizilerindeki başarılarıyla isimlerini duyuran Durul- Yağmur Taylan kardeşler üstleniyor. Başlıca rollerini Bülent İnal, Begüm Birgören, Lale Yavaş, İlker Aksum ve Polat Bilgin'in paylaşacağı dizi için Sabah gazetesinin Samandıra Baskı Tesisleri'nde yaklaşık 156 bin metrekare kapalı alan içinde dönemin Antep Meydanı yeniden oluşturuldu.

elif_gs
18-08-07, 00:04
Çok sevindim Kara Yılan'da oynamasına

http://img233.imageshack.us/img233/8527/kyimza7xe5.jpg (http://imageshack.us)

http://img155.imageshack.us/img155/7396/kyimza8mt7.jpg (http://imageshack.us)

http://img233.imageshack.us/img233/64/kyimza9sf2.jpg (http://imageshack.us)

merve_ko
24-08-07, 21:25
ruşeeeannnn:)

http://www.dbimaj.com/Resimler/THU/2007/20070130/0000000000298442.jpg
http://www.dbimaj.com/Resimler/THU/2007/20070130/0000000000298439.jpg
http://www.dbimaj.com/Resimler/THU/2007/20070130/0000000000298436.jpg

survivor341
16-09-07, 14:58
http://img405.imageshack.us/img405/7235/bolum1060021is6.jpg (http://imageshack.us)

http://img528.imageshack.us/img528/4549/bolum1060039cd8.jpg (http://imageshack.us)

http://img405.imageshack.us/img405/4332/bolum1060071qs2.jpg (http://imageshack.us)

http://img527.imageshack.us/img527/6927/bolum1060089yd0.jpg (http://imageshack.us)

mıstaa
12-11-07, 21:46
http://i230.photobucket.com/albums/ee188/ehlocan/DSC_0044.jpg

eymen_gonca
11-12-07, 12:48
http://img150.imageshack.us/img150/751/68064140ox1.jpg
+
http://img150.imageshack.us/img150/5648/99426759pe0.jpg

eymen_gonca
11-12-07, 14:22
http://img204.imageshack.us/img204/3806/83667021md8.jpg
+
http://img204.imageshack.us/img204/8399/20256053qy2.jpg

sudem
20-12-07, 17:19
KARAYILAN 5. bölüm

http://img444.imageshack.us/img444/3247/karaylanava45kc9.jpg (http://imageshack.us) http://img231.imageshack.us/img231/6983/karaylanava11ci2.jpg (http://imageshack.us) http://img406.imageshack.us/img406/7177/karaylanava12it1.jpg (http://imageshack.us)

eymen_gonca
20-12-07, 22:55
http://img521.imageshack.us/img521/3641/78290360uu8.jpg
+
http://img227.imageshack.us/img227/9850/38753799ri9.jpg

avrilcansu
23-12-07, 18:10
http://img508.imageshack.us/img508/7061/avatars13ke8.jpg (http://imageshack.us) http://img209.imageshack.us/img209/9168/avatars14kp1.jpg (http://imageshack.us) http://img515.imageshack.us/img515/9968/avatars15fd3.jpg (http://imageshack.us)
http://img209.imageshack.us/img209/9908/avatars16ld1.jpg (http://imageshack.us) http://img209.imageshack.us/img209/7420/avatars17xf9.jpg (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/7544/avatars18vb7.jpg (http://imageshack.us) http://img412.imageshack.us/img412/5215/avatars19qk7.jpg (http://imageshack.us)

sudemnaz
23-12-07, 18:14
birkaç hafta önce kendisini beşiktaşta gördüm...
gözleri çok güzeldi ben daha boylu poslu sanıyordum ama pek uzun değilmiş:)
çok ii bir oyuncu kendisi :)

avrilcansu
23-12-07, 18:23
Ben de cok begeniyorum oyunculugunu
Genelde hep komik rollerde oynadigi icin, komik tipin uzerine yapistigini dusunuyordum ki
Kotu fransiz yuzbasi cok yakismis Ilker Aksum'a
ben sahsen cok begeniyorum kendisini Karayilan'da :)

gulenayse
26-12-07, 21:02
Ben de cok begeniyorum oyunculugunu
Genelde hep komik rollerde oynadigi icin, komik tipin uzerine yapistigini dusunuyordum ki
Kotu fransiz yuzbasi cok yakismis Ilker Aksum'a
ben sahsen cok begeniyorum kendisini Karayilan'da :)

evet karayılan bitsin istemiyorum hiç..
onu izlemeye doyamıyorum mimiklerine bayılıyorum:img-in_lo:img-in_lo mavilerde çok uymuş gözlerine... çok ama çok iyi bi oyuncu

eymen_gonca
27-12-07, 10:27
http://img247.imageshack.us/img247/8048/a1fu3.jpg
+
http://img179.imageshack.us/img179/7545/a2oz8.jpg

TaintedWhitexx
04-01-08, 14:32
Bende 2 imza yaptım. Ama beğenmedim pek.
Yazının bazı kısımları kapattığını, kaydettikten sonra farkettim.
Aman neyse...

http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/ElvanLaros-1.png

http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/ElvanLaros-2.png

misskrueger
18-01-08, 00:27
Resimler ALINTIDIR

http://img107.imageshack.us/img107/393/adsltv346634ld1.th.jpg (http://img107.imageshack.us/my.php?image=adsltv346634ld1.jpg)http://img236.imageshack.us/img236/1259/adsltv346645hv2.th.jpg (http://img236.imageshack.us/my.php?image=adsltv346645hv2.jpg)http://img236.imageshack.us/img236/1980/adsltv535041jq2.th.jpg (http://img236.imageshack.us/my.php?image=adsltv535041jq2.jpg)http://img107.imageshack.us/img107/572/adsltv346858wu2.th.jpg (http://img107.imageshack.us/my.php?image=adsltv346858wu2.jpg)

misskrueger
18-01-08, 00:30
Resimler ALINTIDIR

http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbizeyiz/yz%20kare/vlcsnap-297935.png

http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbizeyiz/yz%20kare/vlcsnap-298009.png

misskrueger
28-01-08, 13:31
Her işimde halk beni yeniden keşfediyor

'Karayılan' dizisinde Fransız Yüzbaşı Laroş'u oynayan İlker Aksum: "12 yıldır bu işin içindeyim. İnsanlar beni sürekli görüyor ama her yeni işte yeniden keşfediliyorum. Yüzüm hiç eskimiyor!"..

Yabancı Damat'ta canlandırdığı 'Ruşen' karakteri ile gönüllerde taht kuran, 'Küçük Kıyamet' filmindeki 'Azrail' rolüyle oyunculuğunu konuşturan İlker Aksum; şu sıralar atv'nin 'Karayılan' dizisinde 'Fransız Yüzbaşı Laroş' olarak ekrana geliyor. Birbirine benzemeyen rollerde oynamaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Aksum, "Seyirci için her zaman yeniyim. 12 yıldır bu işin içindeyim, aslında beni sürekli görüyorlar ama her yaptığım yeni işte tekrar keşfediliyorum. Beni gören herkes 'kimmiş bu' diyor. Yüzümün eskimemesi benim için harika bir şey" dedi.

SİNEMA İÇİN ZAMAN GEREK

* Sizi hep birbirine benzemeyen rollerde görüyoruz. Bu özellikle şu dönem bir oyuncunun arayıp da bulamağı bir şey değil mi?

Evet, bu bir oyuncu için şans ama bu şansı ben kendim yarattım. Ben tiyatro kökenliyim ve komedyenlik de yaparım, karakter oyuncusu da olabilirim. Yeter ki fiziksel olarak bana uysun. Mesela bir Othello'yu oynayamam çünkü adam siyahi! 'Yabancı Damat'ta komedi yaptım, 'Kara Yılan'da ciddi bir Fransız komutanım. Bu kaç tane oyuncuya nasip olur?

* Komedi dizileri ile meşhur oldunuz. Ama 'Küçük Kıyamet'teki Azrail karakterinden sonra herkes sizi çok farklı bir yere koydu değil mi?
Evet. 'Küçük Kıyamet' çok da büyük gişeler yapmamasına rağmen, oradan çıkmayı başardım. Ödülü de aldım, yapacağımı yaptım.

* 'Bir sürü yönetmen beni Küçük Kıyamet'ten sonra keşfetti' gibi bir açıklamanızı okumuştum. Çok teklif geldi mi size bu filmin ardından?
Geldi, ama hep aynı tarzda hatta daha sert rollerdi. Ama sinema çekmek için zamana ihtiyacım var. Konsantre olmam lazım. Dizi setinden çıkıp film setine, oradan tiyatroya çıkamam ben. Prova yapacağım, çok okuyacağım, çok araştıracağım. Role hazırlanma sürecim en az 2 ayı buluyor.

FRANSIZCA BİLMİYORUM

* 'Yüzbaşı Laroş' rolüne nasıl hazırlandınız?

Ağustostan ekime kadar 3 ay çalıştım. Bir kere Fransızca bilmiyordum. Fransızca çalıştım. İyi bir dil uzmanı olan oyuncu Serra Yılmaz çok başarılı olduğumu söyledi ve bu beni çok mutlu etti. Dizinin geçtiği dönemle ilgili okumadığım kitap kalmadı, çok iyi araştırdım.

* Tarihe, savaş dönemlerine merakınız var mı?

Var. Çünkü ben subay çocuğuyum, babam savaş pilotu. Teknik anlamda ilgiliyim. Tarihi-savaş filmlerini, savaş uçaklarını severim.

* Peki o kostümleri giydiğiniz zaman o dönemi ve Yüzbaşı Laroş'u hissedebiliyor musunuz?

O kostümü giydiğin anda o role bürünmek zorundasın. Sosyal hayatınla yaşadığın sorunlar ne olursa olsun! Rolle yatıp kalkanlardanım, bunu biraz özel hayatıma da yansıtıyorum.

* Dizide Laroş da dahil, düşman askerleri 'tamamen kötü' olarak gösterilmiyor. Bu özellikle hedeflenen bir şey mi?

Evet, yapmak istediğimiz de buydu. Laroş salt kötü ya da doğuştan şeytan olamaz. Kadına hürmet gösteren, nazik bir adam ama savaşın getirdiği ortam içerisinde o da kontrolünü kaybediyor.

ARTİSTLİK BAŞKA BİR ŞEY

* Siz genelde ismen değil ama oynadığınız rollerle tanınan bir oyuncusunuz. Rollerin isminizin önüne geçtiğini düşünüyor musunuz?

Bunu bilemiyorum... Yavaş yavaş ismen de tanınırsınız, akışa bıraktım. Ama seyirci için her zaman yeniyim. 12 yıldır ben bu işin içindeyim. Beni sürekli görüyorlar, fakat her yaptığım yeni işte yeniden keşfediliyorum. Herkes 'kimmiş bu ya' diyor. Bu harika bir şey. Geçen gün taksiye bindim taksici arkadaş söyledi 'Abi senin de yüzün hiç eskimiyor' dedi.

* Başarı kriteriniz ne? Çok tanınmak mı, çok filmde oynamak mı?
Oyuncu olarak saygı duyulması ve prestijli bir aktör olmak. Hem yönetmen, senarist ve yapımcılardan, hem de halktan 'İlker mi bu işin içinde, bu proje iyidir' denmesi!

* Bir röportajınızda "Oyunculukta artistliği birbirine karıştırmamak lazım" demişsiniz. Türkiye'de gerçekten 'oyuncu geçinen' çok kişi var mı?

Artistlik başka, oyunculuk başka! Emin olun onlar normal hayatlarında da artist. Yani oyunculuğun mütevazı bir meslek olduğunu düşünüyorum. Piyasada kendini 'primadonna' zannedip hiçbir şey yapmayan ama ne yazık ki sistemimiz tarafından ödüllendirilen bir sürü artist var.

Kaynak:sabah.com.tr

misskrueger
28-01-08, 13:55
http://img257.imageshack.us/img257/6596/85e467c6efe8274c9eaddfcyu2.jpg (http://imageshack.us)

glin
28-01-08, 14:28
tam bir aktör:img-yes:

http://www.turkupload.com/uploads/small_jKjplRA5lcN13TAc0zdF.jpg (http://www.turkupload.com/Goster.asp?rsm=jKjplRA5lcN13TAc0zdF.jpg)

glin
30-01-08, 09:00
gözleri gerçekten çok güzel.

http://www.turkupload.com/uploads/D2jmbJnUtaf8J6EAGBrs.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/BozT8AZVhrI9ImzVC3AV.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/APsGlsUvv2eVuBclAGhc.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/MKg3o7GnNQSz35IVAJhY.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/ETNzDiUyT1kY5DjIRlmc.jpg (http://www.turkupload.com)

alıntıdır....

glin
30-01-08, 11:23
http://www.turkupload.com/uploads/RoZ7Q0D742VhG69uy6Jj.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/ToQYQsSr0GLscy731KLk.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/t5H9y8adhe3aV4qsAHbD.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/TQvkgfbbpVPj2ljY3KRj.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/UZUbIaST5UpaQSDuaiOR.jpg (http://www.turkupload.com)

glin
30-01-08, 11:25
http://www.turkupload.com/uploads/9yrZpRqqH9sVP9psiRmG.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/4iZjPt60TlzKlZ5hOIFk.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/UsyuHPAlEOjc7I2ahfAl.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/u8sjMhidjmeYCb47ylOi.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/d7o4g3HeI3ZP3UTtU4qd.jpg (http://www.turkupload.com)

glin
30-01-08, 11:31
http://www.turkupload.com/uploads/B6bDOuOdMMVoO6YJSVqk.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/LjuPTpYyQAv1fopmbLaV.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/JKqymB3Iku3O1KFZB5Pi.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/pZe8bHm2HNiPKiZos9JB.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/1HPcvbqrNGgm6IJpMpzl.jpg (http://www.turkupload.com)

glin
30-01-08, 11:37
http://www.turkupload.com/uploads/pn112YsoOVFDZ7jigzjB.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/Ee2soLpCgqDoUJriygUS.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/bi8yiVBiLCvSfHU0gYvh.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/TdnVKVMmVib1NDEs2ays.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/7dPEPkLbr8TncYiVCJbV.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/0ua1F6O5ELdVb6Ft5ZBf.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/aJtdK0YoKzNyCo78mMjR.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/nFbVnRfbFoN6nZYcFGtV.jpg (http://www.turkupload.com)

glin
30-01-08, 11:41
http://www.turkupload.com/uploads/Zj7KsiZ2jYIRSr09VMJS.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/IffRRlsNtioRZfG1PU6F.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/VGCPL48ubEZhfDK6Bpdy.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/3hfMy2sVUIbGbEzmUk3q.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/q60h6EboUKkNs8lv8UQB.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/UtyAAghqRRtbYZ6Jqekb.jpg (http://www.turkupload.com)

http://www.turkupload.com/uploads/c7GvZA5bJpBKQBnz2GRk.jpg (http://www.turkupload.com)

TaintedWhitexx
30-01-08, 14:54
İlker Aksum'u bende çok beğeniyorum. Her rolün altından kalkabilen bir oyuncu :img-yes:

http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/Bolum6-ElvanLaros-1-avi1.png http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/Bolum6-ElvanLaros-1-avi2.png http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/Bolum6-ElvanLaros-1-avi3.png

http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/Bolum6-ElvanLaros-1.png

http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/Bolum6-ElvanLaros-2-avi1.png http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/Bolum6-ElvanLaros-2-avi2.png http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/Bolum6-ElvanLaros-2-avi3.png

http://i115.photobucket.com/albums/n305/oxo_Ceren_xox/Kara%20Yilan/Bolum6-ElvanLaros-2.png

betush
31-01-08, 18:30
umarim begenirsiniz:)

http://img295.imageshack.us/img295/7839/karayilan2hp7.png

glin
01-02-08, 08:22
umarim begenirsiniz:)

http://img295.imageshack.us/img295/7839/karayilan2hp7.png

çalışman bende görülmüyor betü$_ozan:icon_sorr

misskrueger
03-02-08, 23:23
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbize/bscap127.jpg
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbize/bscap129.jpg
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbize/bscap149.jpg
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbize/bscap152.jpg
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbize/bscap154.jpg
http://img144.imageshack.us/img144/7965/karayilanbl08avi0051452eo8.jpg (http://imageshack.us)

glin
04-02-08, 14:25
http://img352.imageshack.us/img352/3186/mg1325yp5.th.jpg (http://img352.imageshack.us/my.php?image=mg1325yp5.jpg) http://img119.imageshack.us/img119/4204/2qu4rj2.th.jpg (http://img119.imageshack.us/my.php?image=2qu4rj2.jpg) http://img129.imageshack.us/img129/7448/resizeofmg1365li7.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=resizeofmg1365li7.jpg)

alıntıdır....

glin
04-02-08, 14:31
http://img352.imageshack.us/img352/8960/040220081223510650uv6.th.jpg (http://img352.imageshack.us/my.php?image=040220081223510650uv6.jpg) http://img129.imageshack.us/img129/9809/040220081223510750am4.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=040220081223510750am4.jpg) http://img352.imageshack.us/img352/1479/040220081223510840dh8.th.jpg (http://img352.imageshack.us/my.php?image=040220081223510840dh8.jpg)

http://img116.imageshack.us/img116/4504/040220081223520090on3.th.jpg (http://img116.imageshack.us/my.php?image=040220081223520090on3.jpg) http://img129.imageshack.us/img129/8691/040220081223520271fs0.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=040220081223520271fs0.jpg) http://img129.imageshack.us/img129/2524/040220081223520181xe1.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=040220081223520181xe1.jpg)

glin
04-02-08, 14:35
http://img116.imageshack.us/img116/3079/040220081223520351uc4.th.jpg (http://img116.imageshack.us/my.php?image=040220081223520351uc4.jpg) http://img129.imageshack.us/img129/1161/040220081223520431hh5.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=040220081223520431hh5.jpg) http://img352.imageshack.us/img352/3736/040220081223520621xa4.th.jpg (http://img352.imageshack.us/my.php?image=040220081223520621xa4.jpg)
http://img129.imageshack.us/img129/6136/040220081223520771zp3.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=040220081223520771zp3.jpg) http://img129.imageshack.us/img129/4002/040220081223520861cq2.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=040220081223520861cq2.jpg) http://img352.imageshack.us/img352/1977/040220081223530022vj1.th.jpg (http://img352.imageshack.us/my.php?image=040220081223530022vj1.jpg)

glin
04-02-08, 14:39
http://img116.imageshack.us/img116/300/040220081223530102jh6.th.jpg (http://img116.imageshack.us/my.php?image=040220081223530102jh6.jpg) http://img116.imageshack.us/img116/6352/040220081223530192rc0.th.jpg (http://img116.imageshack.us/my.php?image=040220081223530192rc0.jpg) http://img129.imageshack.us/img129/6986/040220081223530272do9.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=040220081223530272do9.jpg)
http://img129.imageshack.us/img129/4091/040220081223530442qy4.th.jpg (http://img129.imageshack.us/my.php?image=040220081223530442qy4.jpg) http://img116.imageshack.us/img116/4688/040220081223530522ag2.th.jpg (http://img116.imageshack.us/my.php?image=040220081223530522ag2.jpg) http://img352.imageshack.us/img352/2320/040220081223530683vg3.th.jpg (http://img352.imageshack.us/my.php?image=040220081223530683vg3.jpg)

misskrueger
04-02-08, 22:57
http://www.dbimaj.com/Resimler/PREV/2005/20050620/0000000000212464.jpg

misskrueger
04-02-08, 23:28
http://img33.imageshack.us/img33/5825/cap0637vy.png

http://img30.imageshack.us/img30/3489/cap0643vp.png

http://img30.imageshack.us/img30/718/cap0651ki.png

http://img30.imageshack.us/img30/6240/cap0661om.png

Alıntıdır(Rabish)

glin
05-02-08, 10:37
http://www.upload-images.net/imagen/fcc092d220.jpg (http://www.upload-images.net) http://www.upload-images.net/imagen/ef116a1fae.jpg (http://www.upload-images.net) http://www.upload-images.net/imagen/82038d6580.jpg (http://www.upload-images.net) http://www.upload-images.net/imagen/0ed193e8df.jpg (http://www.upload-images.net) http://www.upload-images.net/imagen/8d2f0fe8bb.jpg (http://www.upload-images.net)

glin
05-02-08, 10:45
http://www.upload-images.net/imagen/27d75dc421.jpg (http://www.upload-images.net) http://www.upload-images.net/imagen/22c9e20adb.jpg (http://www.upload-images.net) http://www.upload-images.net/imagen/6dc3ff753e.jpg (http://www.upload-images.net)http://www.upload-images.net/imagen/887d0996ab.jpg (http://www.upload-images.net) http://www.upload-images.net/imagen/d7188cb3e4.jpg (http://www.upload-images.net) http://www.upload-images.net/imagen/9f21e15e0d.jpg (http://www.upload-images.net) http://www.upload-images.net/imagen/c89e3ba657.jpg (http://www.upload-images.net)

glin
05-02-08, 10:48
http://img238.imageshack.us/img238/3494/12yk7.jpg (http://imageshack.us)

misskrueger
07-02-08, 16:43
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbizeyiz/yz%20kare/bscap000-7.jpg
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbizeyiz/yz%20kare/bscap002-7.jpg
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbizeyiz/yz%20kare/bscap009-9.jpg
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbizeyiz/yz%20kare/bscap011-11.jpg
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbizeyiz/yz%20kare/bscap014-9.jpg
http://i80.photobucket.com/albums/j170/arzuinan/bizbizeyiz/yz%20kare/bscap015-8.jpg

eymen_gonca
07-02-08, 16:57
http://img204.imageshack.us/img204/1232/62371282oj1.jpg

eymen_gonca
07-02-08, 17:07
http://img503.imageshack.us/img503/1614/65258293dh2.jpg
+
http://img87.imageshack.us/img87/803/32987378so9.jpg

TaintedWhitexx
08-02-08, 00:04
1.sini hiç beğenmedim

http://i258.photobucket.com/albums/hh271/TaintedWhitexx-Ceren/Diger%20Diziler/Bolum9-MemedLaros-1.png

http://i258.photobucket.com/albums/hh271/TaintedWhitexx-Ceren/Diger%20Diziler/Bolum9-MemedLaros-2.png

http://i258.photobucket.com/albums/hh271/TaintedWhitexx-Ceren/Diger%20Diziler/Bolum9-MemedLaros-3.png

Yaa işgalciyi oynamasına rağmen feci karizmatik geliyor bana Laroş :img-blush Karayılan forumundaki kankalarım duymasın keserler beni :img-hyste İlker Aksum'un süper oyunculuğunun büyük etkisi var tabiiki :good:

misskrueger
09-02-08, 20:46
Çalışmalar için teşekkürler

http://img184.imageshack.us/img184/4733/0000000000298440sd3.th.jpg (http://img184.imageshack.us/my.php?image=0000000000298440sd3.jpg)http://img184.imageshack.us/img184/8771/0000000000298442rc4.th.jpghttp://img402.imageshack.us/img402/2315/0000000000298441fx6.th.jpg (http://img402.imageshack.us/my.php?image=0000000000298441fx6.jpg)http://img402.imageshack.us/img402/1656/0000000000298439qf4.th.jpg (http://img402.imageshack.us/my.php?image=0000000000298439qf4.jpg)

misskrueger
09-02-08, 20:51
http://img402.imageshack.us/img402/9314/0000000000298435dd3.th.jpg (http://img402.imageshack.us/my.php?image=0000000000298435dd3.jpg)http://img162.imageshack.us/img162/2484/0000000000298436kw8.th.jpg (http://img162.imageshack.us/my.php?image=0000000000298436kw8.jpg)http://img162.imageshack.us/img162/6355/0000000000298437zq8.th.jpg (http://img162.imageshack.us/my.php?image=0000000000298437zq8.jpg)http://img402.imageshack.us/img402/5254/0000000000298438gj4.th.jpg (http://img402.imageshack.us/my.php?image=0000000000298438gj4.jpg)

eymen_gonca
10-02-08, 19:40
http://img229.imageshack.us/img229/2934/84095602bx2.jpg
+
http://img229.imageshack.us/img229/3616/81347457xf7.jpg

eymen_gonca
14-02-08, 17:17
http://img155.imageshack.us/img155/7098/59295380fi3.jpg
+
http://img155.imageshack.us/img155/8639/10893624mm4.jpg

askhumbrad
27-02-08, 22:04
İlker Aksum ile söyleşi...

-Hacettepe Üniversitesi tiyatro mezunuyum.Antalya Devlet Tiyatrosunda da oyunculuk yaptım.

-Heyecanlıyım kırılganım çabuk küserim.Bier arkadaşıma küstüğüm zaman kolay kolay barıştığımı hatırlamam mesela.Ayrıca konuşkan neşeli duygularını dile getiren bir adamım.Ama çok da utangacım.Mesela hoşlandığım insana öyle 'şak' diye bakamam.

-Ben hep kızlara karşı kibar davrandığımı çok estetik olduğumu düşünürdüm.Onlarla konuşmaz dinlemezdim.Onları dinlemeye başlayınca gerçekte bir moron olduğumu anladım.Malın önde gideniymişim meğerse.Yani sığ herifin tekiymişim.Dünyanın heralde en güzel ailesiyiz ama babamı bile iyi tanımak için çaba harcamadığımı anladım.Nelere üzülür sevinir bilmiyordum.Bu kadar yüzeysellik olur mu insanda?Ama öyleydim işte.

-Hayatta en çok sevdiğim insan Engin Günaydın.Üç yıl onunla aynı evde yaşadım.Onu bu kadar sevmemein nedeninin beni asla sorgulamaması olduğunu sanıyorum.

-Herkes bilmez iyi basketbol pinpon oynarım.Bir de her sane 'Body çalışayım' derim ama hep ertelerim.Bu sene de bu kural bozulmayacak.

-Kararsızın tekiyim.Bir yemeğe giderken bile dört saat düşünürüm

-Müzik kulağım iyidir.Babam bana Almanya'dan kocaman bir müzik seti almıştı.Sesini sonuna kadar açıp mahalleye dinletirdim.80 leri severim.Micheal Jackson'u da dinlerim ama genellikle rock müziği tercih ediyorum.

-Subay çocuğuyum.Babam savaş pilotu.Tarihi savaş filmlerini savaş uçaklarını filan severim.

-Kedilere hastayım bunu biliyor muydunuz???Onların dünyadaki en müthiş yaratıklardan olduğunu düşünüyorum.Kadınlardan sonra gelen en manyak yaratık.Onların hayatlarını acayip merak ederim bu yüzden de deli gibi belgesel seyrederim.

-Birbirine benzemeyen rollerde oynamak hoş.Böylece seyirci için hep yeni kalıyorum.12 yıldır beni görüyorlar aslında ama her yeni iş için tekrar keşfediliyorum.Yüzümün eskimemesi benim için harika bir şey.

-Sinema çekmek için zamana ihtiyacım var.Konsantre olmam lazım.Dizi setinden çıkıp tiyatroya oradan çıkıp sinema setine gidemem.Prova yapacağım çok okuyacağım araştıracağım.Role hazırlanma sürecim en az 2 ayı buluyor.Yüzbaşı Laroche rolüne hazırlanmam da uzun zaman aldı.3 ay Fransızca çalıştım ve dizinin geçtiği dönemle ilgili okumadığım kitap kalmadı.

-Benim başarı kriterim,oyuncu olarak saygı duyulması ve prestijli bir aktör olmak.Yönetmen senarist yapımcıların ve halkın ''İlker içindeyse bu iş iyidir'' demesi.Bence başarı budur.

-Eskiden evliliğin kariyeri olumsuz etkilediğini düşünüyordum.Ama artık evli olmanın bir oyuncuya saygınlık kazandırdığı fikrindeyim.Evlilik bir düzen bir huzur veriyor insana.Zaten ben bu ülkede hiç bir zaman genç kızların yanıp tutuşacağı bir jön olmadım.

-Müstakbel eşim Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenci.Okulu bitirene kadar biraz hobi biraz harçlık olsun diye dizilerde oyunculuk da yapıyor.

eymen_gonca
28-02-08, 13:08
http://img86.imageshack.us/img86/5439/34578699zg1.jpg
+
http://img126.imageshack.us/img126/9563/11461127wi3.jpg

NiliWerda
05-03-08, 17:01
Hayatım Sinema - 10 Ocak 2007 :img-wink:

1 Part:
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=3941

2 Part:
http://www.dizifilm.com/modules.php?name=Links&file=viewarticle&id=3942

Lucyka
29-06-08, 23:18
Gectigimiz haftalarda evlenmis diye duyduk.Mutluluklar dileriz.Dugunle ilgili resimleri paylasan olursa seviniriz.:img-wink:

duygu_okan
02-08-08, 00:05
Çekimlerine başlanan ve 2009 da vizyona girecek Güz Sancısı adlı filmde İlker Aksum'un rolü hakkında bilgi...

İSMET : İLKER AKSUM

35 yaşında, polis, istihbarattan bir uzmandır. Siyasi masada yeterli deneyimi geçirdikten sonra, hükümetle bürokratik irade arasında enformel bir köprü işlevi görmektedir. Esas işi bürokrasinin kılcal damarları içinde alınmış olan kararların hayata geçmesi açısından siyasetçilerin doğru bilgilendirilmesi ve istenen doğrultuda davranmalarının sağlanmasıdır. Bu işi doğrudan yapma imkanı olmadığı için, Kenan üzerinden hareket etmektedir. İktidar Partisi'nin enformel bir aracı talebi üzerine polisin tayin ettiği kişi olarak gözükmektedir ve bu açıdan bakıldığında Kenan'ın direktifi altında çalışmaktadır. Her türlü pis işe çoktan bulaşmış, siyasetten başka kaybedecek şeyi olmayan, siyasetçilere de özünde hiçbir saygı duymayan biridir. Müdanasız ve cüretkardır. Gerçekte her şeyi kendisinin yönlendirdiğine ilişkin güçlü bir özgüveni vardır. Hemen hemen herkesi aptal ve saf bulmaktadır. Kendisini herkesin üzerinde görmesinin altında ise başa çıkamadığı bir aşağılık kompleksi bulunmaktadır. İtilip kakılmaktan bıkmış, aslında tüm dünyadan intikam almanın eşiğinde biridir. İçinde gizleyemediği bir öfke ve kıskançlık vardır. Kenan'ın beş para etmez biri olduğunu düşünmektedir. Behçet'e ise nedenini bilmediği bir nefret beslemektedir.