Tüm Versiyonu Göster : Harry Potter/Zümrüdüanka Yoldaşlığı
ve bunlara örnek vermek gerekirse slughorn
hatta bununla ilgili bir teori bile var, oldukça inandırıcılık payı olan hemde
ben de "slughorn çok özlü iksir teorisi"ni destekleyenlerdenim
teoriyi ve kanıtları hatırlatmak istedim:
bu bana maille geldi sanırım bir harry potter sitesinden çeviri...
''Şişeyi yeniden büfenin üzerine bırakıp iç geçirdi işte bakışları o zaman Harry'e döndü
''Oho'' dedi irigözleri hızla Harry'nin alnına ve üzerindeki şimşek biçimli yara izine kayarak ''Oho'' (sf=68 )
''Oho'' 'Benim en iyi arkadaşlarımdan biri Mugglelardan doğma ve dönemimizin en iyisi.' Sanırım sözünü ettiği arkadaş bu arkadaş, ha Harry? (sf=175)
''Oho'' dedi Slughorn yeniden. Harry onun iksiri hiçde unutmadığını, sadece dramatik bir etki yaratmak için sorulmasını beklediğini anladı (sf=176)
-Şimdi arkadaşlar söyleyeceklerim size saçma gelebilir, hatta fena halde yanılıyor da olabilirim. Ama bir şey dikkatimi çekti ve değinmeden edemeyeceğim.
Öncelikle Slughorn u n konuşma tarzına dikkat edin; şaşırdığı, sevindiği bir şey olunca yada işler umduğu gibi gidince ''Oho'' diyor
Şimdi mağarada Dumbledore un dediklerine bir bakalım:
Dumbledore eliyle havayı yokluyordu sanki elle tutulabilecek görünmez bir şeyi yakalamayı bekliyormuş gibiydi.
''Oho'' dedi Dumbledore saniyeler sonra Eli havada Harry nin göremediği bir şeyin üstüne kapandı (sf=515)
- AD yi bütün kitaplardan tanıyoruz sevindiğini üzüldüğünü şaşıdığını gördük. Peki ya ''Oho'' diye bir laf söylediğini gördükmü hiç??? Elbette hayır bu Slughorn a özgü bir şey!
- İşte bu noktada aklıma onun aslında Slughorn olabileceği geldi. Neden olmasın?
İksiri içince AD nin söylediklerini hatırlayalım -daha doğrusu kontrolsüzce sayıkladıklarını.
(Eğer iksir korkunç anıları hatırlatıyor yada ona benzer bir şey yapıyor dersek)
''istemiyorum... zorlamayın beni...''
''sevmiyorum... durmak istiyorum...''
''Hayır... istemiyorum istemiyorum... bırakın beni...''
''Hayır hayır hayır hayır... yapamam yapamam zorlamayın beni...'' (SLUGHORN BU NOKTADA BİR ŞEYİ VERMEK YA DA YAPMAK YA DA SÖYLEMEK İSTEMİYOR)
''Hepsi benim suçum... Hepsi benim suçum... (BURADA VOLDEMORT A ZAMANINDA HORTKULUKLAR KONUSUNDA YARDIM ETTİĞİ İÇİN PİŞMAN! KENDİNİ SUŞLUYOR Exclamation )
Ama unutmayın zamanında sadece teoriyi anlatmıştı ve gereken esas büyüyü sormamasını söylemişti Demek ki Slughorn gereken büyüyü biliyor! Ve çok sonra ondan büyüyü işkenceyle almaya çalışmışlar
''Onları incitmeyin... Onları incitmeyin... lütfen... beni incitin onların yerine...'' (BURADA SLUGHORN A DEĞİL DE AİLESİNE YADA SEVDİĞİ BİRİLERİNE İŞKENCE EDİYORLAR GEREKEN BÜYÜYÜ ALMAK İÇİN!)
''Lütfen... lütfen... lütfen... hayır... o olmaz o olmaz herşeyi yaparım...'' (BURADA İSE KENDİSİNE DE İŞKENCE ETMEMELERİ İÇİN BÜYÜYÜ İTİRAF EDECEĞİNİ SÖYLÜYOR)
''Ölmek isityorum! Ölmek istiyorum! Durdurun artık ölmek istiyorum!'' (BURADA SLUGHORN A İŞKENCE YAPMAYA GEÇMİŞLER!)
ve sonunda büyüyü ağzından almışlar
-Biz biliyoruz ki ölüm yiyenlerin Horkuluklardan haberleri yok Voldemort büyüyü Slughorn dan aldırttıktan sonra onları öldürmüş olmalı (büyüyü alanlar ölüm yiyen olmak zorunda değil)
-Benim teorime göre AD Harry yi odasına çağırdığında hala gerçek AD idi Harry yi görünmezlik pelerinini almaya gönderiyor oysa bu bir BAHANE! Çünkü AD Harry ye pelerini Hogwarts'ta bile sürekli yanında taşımasını söylemişti Pelerinin zaten yanında olduğunu biliyor sadece onu uzaklaştırmak için yapıyor Harry nin arkadaşlarını uyarmak için itiraz etmeyeceğini pelerin yanında olsa bile almaya gidiyormuş gibi yapacağını biliyor! Harry gider gitmez Slughorn AD ye AD ise Slughorn görünümüne bürünmek için Çok Özlü İksir içiyor. VE giriş salonunda Harry yi bekleyen AD kılığındaki Slughorn! Kitabın sonunda ölen ise Slughorn dan başkası değil!
Gerçek AD daha önce mağaraya gitmiş olmalı ve gerekli tüyoları Slughorn a vermiş olmalı O sayede herşeyi kolayca bulabiliyor
-Peki ya öyleyse Snape neden ölmedi? Cevap basit: O sırada AD görünümünde olan tek kişiyi öldürdü Ama Snape in bu yer değiştirmeden haberi yoktu o AD yi öldürdüğünü sanıyordu ''Bozulmaz Yemin'' denen lanet böylece kandırılmış oldu!
-AD Snape e sonunda kendisini öldürme talimatı vermiş olmalı ama ona Slughorn la yer değiştireceğini söylememişti Böylece hem Snape ölmedi Hemde AD ölmek zorunda kalmadı.
-Ama Slughorn neden kendini feda etti? Çünkü o Voldemort'un ölümsüz olmasının kendisi sayesinde olduğu düşüncesindeydi ve kendini suçlu hissediyordu. Ad de hem Snape in ölmemesi hemde kendisinin Harry ye rehberlik edebilmesi için bu değişimi kabul etti Ve bana sorarsanız 7. Kitapta Slughorn görünümünde rehberlik etmeye devam edecek Ta ki Harry Voldemort un işini bitirene kadar yani tehdit ortadan kalkana kadar ve kitabın sonunda gerçeği açıklayacak. Değişimden önce Slughorn dan yeterli miktarda materyal almış olmalı ki gelecek sene boyunca Çok Özlü İksir içmeye devam edebilsin (Ve bu illede saç olmak zorunda değil!)
özgenuroğlu 08-09-06, 20:44 ben de "slughorn çok özlü iksir teorisi"ni destekleyenlerdenim
teoriyi ve kanıtları hatırlatmak istedim:
bu bana maille geldi sanırım bir harry potter sitesinden çeviri...
''Şişeyi yeniden büfenin üzerine bırakıp iç geçirdi işte bakışları o zaman Harry'e döndü
''Oho'' dedi irigözleri hızla Harry'nin alnına ve üzerindeki şimşek biçimli yara izine kayarak ''Oho'' (sf=68 )
''Oho'' 'Benim en iyi arkadaşlarımdan biri Mugglelardan doğma ve dönemimizin en iyisi.' Sanırım sözünü ettiği arkadaş bu arkadaş, ha Harry? (sf=175)
''Oho'' dedi Slughorn yeniden. Harry onun iksiri hiçde unutmadığını, sadece dramatik bir etki yaratmak için sorulmasını beklediğini anladı (sf=176)
-Şimdi arkadaşlar söyleyeceklerim size saçma gelebilir, hatta fena halde yanılıyor da olabilirim. Ama bir şey dikkatimi çekti ve değinmeden edemeyeceğim.
Öncelikle Slughorn u n konuşma tarzına dikkat edin; şaşırdığı, sevindiği bir şey olunca yada işler umduğu gibi gidince ''Oho'' diyor
Şimdi mağarada Dumbledore un dediklerine bir bakalım:
Dumbledore eliyle havayı yokluyordu sanki elle tutulabilecek görünmez bir şeyi yakalamayı bekliyormuş gibiydi.
''Oho'' dedi Dumbledore saniyeler sonra Eli havada Harry nin göremediği bir şeyin üstüne kapandı (sf=515)
- AD yi bütün kitaplardan tanıyoruz sevindiğini üzüldüğünü şaşıdığını gördük. Peki ya ''Oho'' diye bir laf söylediğini gördükmü hiç??? Elbette hayır bu Slughorn a özgü bir şey!
- İşte bu noktada aklıma onun aslında Slughorn olabileceği geldi. Neden olmasın?
İksiri içince AD nin söylediklerini hatırlayalım -daha doğrusu kontrolsüzce sayıkladıklarını.
(Eğer iksir korkunç anıları hatırlatıyor yada ona benzer bir şey yapıyor dersek)
''istemiyorum... zorlamayın beni...''
''sevmiyorum... durmak istiyorum...''
''Hayır... istemiyorum istemiyorum... bırakın beni...''
''Hayır hayır hayır hayır... yapamam yapamam zorlamayın beni...'' (SLUGHORN BU NOKTADA BİR ŞEYİ VERMEK YA DA YAPMAK YA DA SÖYLEMEK İSTEMİYOR)
''Hepsi benim suçum... Hepsi benim suçum... (BURADA VOLDEMORT A ZAMANINDA HORTKULUKLAR KONUSUNDA YARDIM ETTİĞİ İÇİN PİŞMAN! KENDİNİ SUŞLUYOR Exclamation )
Ama unutmayın zamanında sadece teoriyi anlatmıştı ve gereken esas büyüyü sormamasını söylemişti Demek ki Slughorn gereken büyüyü biliyor! Ve çok sonra ondan büyüyü işkenceyle almaya çalışmışlar
''Onları incitmeyin... Onları incitmeyin... lütfen... beni incitin onların yerine...'' (BURADA SLUGHORN A DEĞİL DE AİLESİNE YADA SEVDİĞİ BİRİLERİNE İŞKENCE EDİYORLAR GEREKEN BÜYÜYÜ ALMAK İÇİN!)
''Lütfen... lütfen... lütfen... hayır... o olmaz o olmaz herşeyi yaparım...'' (BURADA İSE KENDİSİNE DE İŞKENCE ETMEMELERİ İÇİN BÜYÜYÜ İTİRAF EDECEĞİNİ SÖYLÜYOR)
''Ölmek isityorum! Ölmek istiyorum! Durdurun artık ölmek istiyorum!'' (BURADA SLUGHORN A İŞKENCE YAPMAYA GEÇMİŞLER!)
ve sonunda büyüyü ağzından almışlar
-Biz biliyoruz ki ölüm yiyenlerin Horkuluklardan haberleri yok Voldemort büyüyü Slughorn dan aldırttıktan sonra onları öldürmüş olmalı (büyüyü alanlar ölüm yiyen olmak zorunda değil)
-Benim teorime göre AD Harry yi odasına çağırdığında hala gerçek AD idi Harry yi görünmezlik pelerinini almaya gönderiyor oysa bu bir BAHANE! Çünkü AD Harry ye pelerini Hogwarts'ta bile sürekli yanında taşımasını söylemişti Pelerinin zaten yanında olduğunu biliyor sadece onu uzaklaştırmak için yapıyor Harry nin arkadaşlarını uyarmak için itiraz etmeyeceğini pelerin yanında olsa bile almaya gidiyormuş gibi yapacağını biliyor! Harry gider gitmez Slughorn AD ye AD ise Slughorn görünümüne bürünmek için Çok Özlü İksir içiyor. VE giriş salonunda Harry yi bekleyen AD kılığındaki Slughorn! Kitabın sonunda ölen ise Slughorn dan başkası değil!
Gerçek AD daha önce mağaraya gitmiş olmalı ve gerekli tüyoları Slughorn a vermiş olmalı O sayede herşeyi kolayca bulabiliyor
-Peki ya öyleyse Snape neden ölmedi? Cevap basit: O sırada AD görünümünde olan tek kişiyi öldürdü Ama Snape in bu yer değiştirmeden haberi yoktu o AD yi öldürdüğünü sanıyordu ''Bozulmaz Yemin'' denen lanet böylece kandırılmış oldu!
-AD Snape e sonunda kendisini öldürme talimatı vermiş olmalı ama ona Slughorn la yer değiştireceğini söylememişti Böylece hem Snape ölmedi Hemde AD ölmek zorunda kalmadı.
-Ama Slughorn neden kendini feda etti? Çünkü o Voldemort'un ölümsüz olmasının kendisi sayesinde olduğu düşüncesindeydi ve kendini suçlu hissediyordu. Ad de hem Snape in ölmemesi hemde kendisinin Harry ye rehberlik edebilmesi için bu değişimi kabul etti Ve bana sorarsanız 7. Kitapta Slughorn görünümünde rehberlik etmeye devam edecek Ta ki Harry Voldemort un işini bitirene kadar yani tehdit ortadan kalkana kadar ve kitabın sonunda gerçeği açıklayacak. Değişimden önce Slughorn dan yeterli miktarda materyal almış olmalı ki gelecek sene boyunca Çok Özlü İksir içmeye devam edebilsin (Ve bu illede saç olmak zorunda değil!)
bşta sonuna kadar inandığm teori ama sanırım kitabı bir daha gözden geçirdiğimde sanırım cenazede slutgorn vardı...
bu nednele malesef teorinin çürüdüğünü düşünüyorm
ama anagramlarda ronaldın ölmeyeceğine çok sevindim ama tesadüfde olabilir
bşta sonuna kadar inandığm teori ama sanırım kitabı bir daha gözden geçirdiğimde sanırım cenazede slutgorn vardı...
bu nednele malesef teorinin çürüdüğünü düşünüyorm
ama anagramlarda ronaldın ölmeyeceğine çok sevindim ama tesadüfde olabilir
o slughorn da dumbledore olmasın sakın!!!:img-kiss:
deadly_angel 08-09-06, 21:05 bence teorinin bazı yerleri oldukça kuvvetli, bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim, melez prensi tekrar okumaya başlamalıyım belki birşeyler yakalayabilirim
bu arada bilmiyorum biliyor musunuz ama: birileri ölenin dumbledore değil de çok özlü iksir içmiş bir başkası olduğunu düşünüyorlar.???
öyle bişey varsa çook sevinirim walla :)) ayrıca dumblodore çook zeki biri, mümkün bşey yani....
bence teorinin bazı yerleri oldukça kuvvetli, bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim, melez prensi tekrar okumaya başlamalıyım belki birşeyler yakalayabilirim
evet teori çook mantıklı geldi banada.....ve bende melez prensi yeniden okumaya başladım, ama bu sefer daha ayrıntılı okuyorum..inş bi ipucu bulabilrim :))
deadly_angel 09-09-06, 00:15 evet teori çook mantıklı geldi banada.....ve bende melez prensi yeniden okumaya başladım, ama bu sefer daha ayrıntılı okuyorum..inş bi ipucu bulabilrim :))
bende başlıcam ama zümrüdüankayı tekrar okumaktayım şu an, inşallah bir ufak ipucu olsa bile buluruz birşey
özgenuroğlu 09-09-06, 10:33 ben melz prensi gözden geçirdiğimde mezar sahnesinde slutgorn vardı yani slutgorn ölmedi demk oluyor bu ama emin değilim artık bu teoriyi desteklemiyorum ama olsa güzel olurdu:)
ben melz prensi gözden geçirdiğimde mezar sahnesinde slutgorn vardı yani slutgorn ölmedi demk oluyor bu ama emin değilim artık bu teoriyi desteklemiyorum ama olsa güzel olurdu:)
bence dumbledore un elinde yeterince çok özlü iksir vardır
şimdi slughorn kılığında dolaşıyor
bir insanın kendi cenazesini görmesi böyle özlemle anılınca pek tatlı olur herhalde...
özgenuroğlu 09-09-06, 11:04 şu anda 5. filmde hiç bir qudiicth sahnesi olmayacağını duydum ve 4. filmden sonra 5. filmdende umudu kestim şimdi biz hp filmelerinin saçmalamaya başladığını söylemekle yanlışmı yapıyorum diye düşünüyorm hyr tabiiki
gerçek bir hpci objektif bakma yeteneğine sahip olmalıdır...
bir kere kimse bizi zrla götürmüyor sinamaya ama son gittiğim hp filmelerinde hiç bir özellik kalmadığını açıkça belirtmek isterim parama acımadım ama o güzelim hp kitaplarının geldiği şekle acıdım bu kadar baştan savma beklemiyordum...
sonuçta uyarlanmış bir film....
oyuncuları beğensekte bizim ordaki amacımız ayrılamadığımız bizi kendi dünyasına çeken harry potter serüvenlerini görsel olarakda izlemek ama ne varki son filmelerde o görsellikten hiç bir şey kazanamadım
mervecm çok umutluydum son filmden tmm biz her qudicch sahnesi olsun demiyoruz ki en azından bir tane olsun diyoruz belki hayal kırıklığımız boşuna çıkar ve son film kök söktürür ha nedersin?:)
gelelim en öneli örneğe;YÜZÜKLERİN EFENDİSİ
önce filmlerini izledim kitaplarını okuduğumda hiç bir zamn aaa burda bu olay oluyommuş demedim yani filmde önemli hiç bir ayrıntıyı kaçırmamış peter jakson....
ama ateş kadehini hiç kitabı okumamış birinin anlaması zordu...
gof yeterince güzel değildi bence tamm gençlik dostluk olayları güzel işlenmişti ama harry potter kitaplarını okuyanlar ateş kadehi yeterli mi?
şimdiye kadar tanıştığım tüm hpciler bunu yeterli bulmamıştır...
kitapları okumayan arkadaşlar var
şu andaki yönetmen dombledore ve fugleın fikir ayrımını oluşturmakta zorlanmaz mı?yani voldi geri döndü arada geçen fikir ayrımından kimsenin haberi yok yada tüm hp oyuncularının ounculuklarını konuşturduğu son sahne yani voldiniin dönüş sahnesi yeteri kadar aydınlatıcımıydı bize voldinin tüm iğrençliğini verdimi?
yada hermionenin eriti(tamam belki okadar önemli değil)
yada biz kitapta harrynin siriusa nekadar bağlı olduğunu siriusun onu nekadar sevip ölü fare yiyişini biile anlattımı HYRR basit bir insan değildi sirius ve 5. filimde onun ölüşü daha derinden olmalı
tmm hepsini 2 saatin içine sığdıramazsın ama yüzüklerin efendisini göz önüne alalım önemli olan herşeyi koymuşlardı o filimde kitaplarınıda okudum ama vayy bu böyleymiş demdim ama ateş kadehini izledikten sonra okuyan bir insan inanmıyorum burda böyle oluyormuş yok hagrid yarı devmiş yok rita böyleymişş falanda filan der hadi onları geçtim ya kardeşim bare crouchdan bare biraz bahsetseydinn....balo sahnesi tmm hoştu ama okadar uzamasına da gerek yoktu biz orda oyuncularıda izliyoruz ama konuyu dağıtmamak elde tutmak önemliydi
tabii siz sadece dan yada ne bileyim emma için izliyorsanuz o farklı bir durum...tabii ki oyuncuyu sevipde izleyebilirsiniz benimde sevdiğim,yıllarını oyunculuğa vermiş insanlar var ama sırf bunun için izlemiyorum ki ne kadar saçmalasada hp filmeleri gideceğim en azından oyunculara yıllarını bu işe vermiş oyunculara saygımdan gideceğim
5. filmin böyle olmucanı düşünüyrdum ama sanırım hevesim kursağımda kaldı neyse çıkmadık candan ümit kesilmez
benim bu uzun yorumumu okumak için zamanını harcayan herkeze teşekkür ediyorum
umarım kendimi anlatabilmişimdir
iyi günler
şu anda 5. filmde hiç bir qudiicth sahnesi olmayacağını duydum ve 4. filmden sonra 5. filmdende umudu kestim şimdi biz hp filmelerinin saçmalamaya başladığını söylemekle yanlışmı yapıyorum diye düşünüyorm hyr tabiiki
gerçek bir hpci objektif bakma yeteneğine sahip olmalıdır...
bir kere kimse bizi zrla götürmüyor sinamaya ama son gittiğim hp filmelerinde hiç bir özellik kalmadığını açıkça belirtmek isterim parama acımadım ama o güzelim hp kitaplarının geldiği şekle acıdım bu kadar baştan savma beklemiyordum...
sonuçta uyarlanmış bir film....
oyuncuları beğensekte bizim ordaki amacımız ayrılamadığımız bizi kendi dünyasına çeken harry potter serüvenlerini görsel olarakda izlemek ama ne varki son filmelerde o görsellikten hiç bir şey kazanamadım
mervecm çok umutluydum son filmden tmm biz her qudicch sahnesi olsun demiyoruz ki en azından bir tane olsun diyoruz belki hayal kırıklığımız boşuna çıkar ve son film kök söktürür ha nedersin?:)
gelelim en öneli örneğe;YÜZÜKLERİN EFENDİSİ
önce filmlerini izledim kitaplarını okuduğumda hiç bir zamn aaa burda bu olay oluyommuş demedim yani filmde önemli hiç bir ayrıntıyı kaçırmamış peter jakson....
ama ateş kadehini hiç kitabı okumamış birinin anlaması zordu...
gof yeterince güzel değildi bence tamm gençlik dostluk olayları güzel işlenmişti ama harry potter kitaplarını okuyanlar ateş kadehi yeterli mi?
şimdiye kadar tanıştığım tüm hpciler bunu yeterli bulmamıştır...
kitapları okumayan arkadaşlar var
şu andaki yönetmen dombledore ve fugleın fikir ayrımını oluşturmakta zorlanmaz mı?yani voldi geri döndü arada geçen fikir ayrımından kimsenin haberi yok yada tüm hp oyuncularının ounculuklarını konuşturduğu son sahne yani voldiniin dönüş sahnesi yeteri kadar aydınlatıcımıydı bize voldinin tüm iğrençliğini verdimi?
yada hermionenin eriti(tamam belki okadar önemli değil)
yada biz kitapta harrynin siriusa nekadar bağlı olduğunu siriusun onu nekadar sevip ölü fare yiyişini biile anlattımı HYRR basit bir insan değildi sirius ve 5. filimde onun ölüşü daha derinden olmalı
tmm hepsini 2 saatin içine sığdıramazsın ama yüzüklerin efendisini göz önüne alalım önemli olan herşeyi koymuşlardı o filimde kitaplarınıda okudum ama vayy bu böyleymiş demdim ama ateş kadehini izledikten sonra okuyan bir insan inanmıyorum burda böyle oluyormuş yok hagrid yarı devmiş yok rita böyleymişş falanda filan der hadi onları geçtim ya kardeşim bare crouchdan bare biraz bahsetseydinn....balo sahnesi tmm hoştu ama okadar uzamasına da gerek yoktu biz orda oyuncularıda izliyoruz ama konuyu dağıtmamak elde tutmak önemliydi
tabii siz sadece dan yada ne bileyim emma için izliyorsanuz o farklı bir durum...tabii ki oyuncuyu sevipde izleyebilirsiniz benimde sevdiğim,yıllarını oyunculuğa vermiş insanlar var ama sırf bunun için izlemiyorum ki ne kadar saçmalasada hp filmeleri gideceğim en azından oyunculara yıllarını bu işe vermiş oyunculara saygımdan gideceğim
5. filmin böyle olmucanı düşünüyrdum ama sanırım hevesim kursağımda kaldı neyse çıkmadık candan ümit kesilmez
benim bu uzun yorumumu okumak için zamanını harcayan herkeze teşekkür ediyorum
umarım kendimi anlatabilmişimdir
iyi günler
pek çok noktada sana katılıyorum tabi kitabı beyaz perdeye uyarlamak kolay değil
yüzüklerin efendisi harry potter dan daha iyi uyarlandı ama ondan tatmin olmayanlar da var
bizimkiler de iyi yönetmenlerle çalışıyor ama nedense hep bir şeyler eksik
ben quidditch sanhelerinden de balo sahnelerinden de hiç bir tad alamıyorum
her ne kadar gary ollman ve daniel radcliffe fanı olsam da filme sırf oyuncuların "göz süzmesini" görmek için gitmiyorum
bu zevki dizilerde bol bol yaşıyoruz zaten
bence filmlerde diyalogtan ziyade aksiyon ve görsellik olmalı çünkü bir kaç önemli dakika dışında harry potter kitaplarında kaç repliği hatırlıyoruz
dediğin fare yeme sahnesine gerçekten yazık ettiler
ve daha pek çok şeye
balo sahneleri bana çok sıkıcı geldi
yani zaten doğru dürüst dansedemeyen çocuklar bu kadar önemli olay varken(voldemort un dirilişi mesela filmin en merakettiğim sanhesiydi çok sevdiğim ralph fiennes in bu işi nasıl başaracağını merak ediyordum ben de herkes gibi)
ama hayır sabaha kadar dans dans dans
sabaha kadar müzk müzik müzik
kitabı okumayan bir şey anlamaz demişsin
ben okudum yine de bir şey anlamadım
yeni karakterleri tanımakta zorlandım
adını söyleyip geçtiler
bir cedric bu kadar mı havada bırakılır
allahtan çoçuk karakteristik bir kaş yapısına sahipti de ayırd edebildim
yoksa o da victor gibi karışırdı....
ben de uzattım daha söyleyeceklerim var ama diğer günler çuvala mı girdi
daha da uzatırsam insanların gözü yılar okunmaz
elime yazık
death_eater 09-09-06, 11:31 bir Harry Potter sitesinde, severus nicki biri yazmıştı sanırım, yoksa o senmisin:img-elvis
bendm ama artık deilim...yukardaki konuşmalar içinde bence slughorn kesinlikle horcrux deil
ben slughorn hortkuluk demiyorum
slughorn R.A.B de demiyorum
dumbledore un yerine slughorn öldü diyorum teori de bu doğrultuda zaten...
özgenuroğlu 09-09-06, 11:56 pek çok noktada sana katılıyorum tabi kitabı beyaz perdeye uyarlamak kolay değil
yüzüklerin efendisi harry potter dan daha iyi uyarlandı ama ondan tatmin olmayanlar da var
bizimkiler de iyi yönetmenlerle çalışıyor ama nedense hep bir şeyler eksik
ben quidditch sanhelerinden de balo sahnelerinden de hiç bir tad alamıyorum
her ne kadar gary ollman ve daniel radcliffe fanı olsam da filme sırf oyuncuların "göz süzmesini" görmek için gitmiyorum
bu zevki dizilerde bol bol yaşıyoruz zaten
bence filmlerde diyalogtan ziyade aksiyon ve görsellik olmalı çünkü bir kaç önemli dakika dışında harry potter kitaplarında kaç repliği hatırlıyoruz
dediğin fare yeme sahnesine gerçekten yazık ettiler
ve daha pek çok şeye
balo sahneleri bana çok sıkıcı geldi
yani zaten doğru dürüst dansedemeyen çocuklar bu kadar önemli olay varken(voldemort un dirilişi mesela filmin en merakettiğim sanhesiydi çok sevdiğim ralph fiennes in bu işi nasıl başaracağını merak ediyordum ben de herkes gibi)
ama hayır sabaha kadar dans dans dans
sabaha kadar müzk müzik müzik
kitabı okumayan bir şey anlamaz demişsin
ben okudum yine de bir şey anlamadım
yeni karakterleri tanımakta zorlandım
adını söyleyip geçtiler
bir cedric bu kadar mı havada bırakılır
allahtan çoçuk karakteristik bir kaş yapısına sahipti de ayırd edebildim
yoksa o da victor gibi karışırdı....
ben de uzattım daha söyleyeceklerim var ama diğer günler çuvala mı girdi
daha da uzatırsam insanların gözü yılar okunmaz
elime yazık
evet cnm katılmana sevindim aksiyon değilde aksiyonla birlkte gelişen okadr çok öenmli sahne var ki...
sinirden bayağıda uzun yazmışım:)
hele ben okusamda anlamadım dedin ya koptum resmen:img-haha:
evet çok haklısın
evet cnm katılmana sevindim aksiyon değilde aksiyonla birlkte gelişen okadr çok öenmli sahne var ki...
sinirden bayağıda uzun yazmışım:)
hele ben okusamda anlamadım dedin ya koptum resmen:img-haha:
evet çok haklısın
evet aksiyon dediğim vurdu kırdı değil bilumu hal ve hareketler
yani harry el sallarken yüzünde hüzünlü bir ifade belirdi diye bir cümlenin oyunucluğa dökülmesi gibi
bak mesela ronun harry ye küsüp arkasını döndüğü bir sahne vardı
1 paragraflık konuşsan onu anlatamazsın
böyle şeyler görmek istiyorum ben
hareketler jest ve mimikler sözlerden daha kuvvetlidir
laf salatasını geçip oyunculuğa gelsek artık diyorum
bu kitapta olaya dahil olan yeni karakterlerin sayısı o kadar çoktu ki film uzun bir jenerik gibiydi
ben victorla takımdaki (türk asıllı oyuncunun oynadığı) bir başka oyuncuyla karıştırdım
veela ların aşık etme büyüleri de rezaletti
yani biraz daha yaratıcı olabilirlerdi
özgenuroğlu 09-09-06, 12:13 evet aksiyon dediğim vurdu kırdı değil bilumu hal ve hareketler
yani harry el sallarken yüzünde hüzünlü bir ifade belirdi diye bir cümlenin oyunucluğa dökülmesi gibi
bak mesela ronun harry ye küsüp arkasını döndüğü bir sahne vardı
1 paragraflık konuşsan onu anlatamazsın
böyle şeyler görmek istiyorum ben
hareketler jest ve mimikler sözlerden daha kuvvetlidir
laf salatasını geçip oyunculuğa gelsek artık diyorum
bu kitapta olaya dahil olan yeni karakterlerin sayısı o kadar çoktu ki film uzun bir jenerik gibiydi
ben victorla takımdaki (türk asıllı oyuncunun oynadığı) bir başka oyuncuyla karıştırdım
veela ların aşık etme büyüleri de rezaletti
yani biraz daha yaratıcı olabilirlerdi
ne demek istediğini anladım ve roup hakkında dediğin şeyede sonuna kadar katılıyorum
benim uzunca yazımı okumaya katlandığın içinde teşekkür ediyorum
çıkmak zorundayım bye
deadly_angel 09-09-06, 13:45 bendm ama artık deilim...yukardaki konuşmalar içinde bence slughorn kesinlikle horcrux deil
evet tahmin etmiştim, seni tanıyorum...Rickmaniac (gibi birşeydi sanırım)
slughorn bencede hortkuluk değil.Veala'lar konusunda katılıyorum ben bir ilgi çekicilik hayranlık bırakacak birşey görmedim
death_eater 09-09-06, 16:04 evet tahmin etmiştim, seni tanıyorum...Rickmaniac (gibi birşeydi sanırım)
slughorn bencede hortkuluk değil.Veala'lar konusunda katılıyorum ben bir ilgi çekicilik hayranlık bırakacak birşey görmedim
zzıııttt yanlış tahmin ben o sitenin adminiyim oda benm üyem ve arkadaşım..
sevgi86 slughorn bence dumb yerine ölmedi bende önceden ööle düşünüodum ama bence deil ölen dumby idi...
deadly_angel 09-09-06, 16:08 zzıııttt yanlış tahmin ben o sitenin adminiyim oda benm üyem ve arkadaşım..
sevgi86 slughorn bence dumb yerine ölmedi bende önceden ööle düşünüodum ama bence deil ölen dumby idi...
her insan hata yapar yav:img-polic :)
ya ben rowling öldü dediği halde bu ölümde şaibeli bişiler olduğunu düşünüyorum yada rowling dikkatleri oraya çekmek istedi sadece.Ama şundan eminimki sirius ölmedi o geri dönecek
death_eater 09-09-06, 16:41 her insan hata yapar yav:img-polic :)
ya ben rowling öldü dediği halde bu ölümde şaibeli bişiler olduğunu düşünüyorum yada rowling dikkatleri oraya çekmek istedi sadece.Ama şundan eminimki sirius ölmedi o geri dönecek
yok cnm bişi dediim yok zaten:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2
bence sirius kesinlikle öldü...snape in horcrux olma ihtimali ne kadarsa sirius unda ölmemiş olma ihtimali o kadar..(bise snape horcrux oluomuş zuhaha?)
herkes geri dönebilir aama sirius deil...artık kendinizi alıştırın bence..
millet çoktan cenazeyi kaldırdı...sizin elektirik vermeniz boşunaa:icon_cry: :img-grin2 :img-grin2 :img-grin2 :img-kiss: :img-kiss:
genç lilynin yeni resmi(iki resmide eski türk filmlerindeki oyuncular gibi:) )
http://img409.imageshack.us/img409/9541/normalshinner2by3.jpg
busrA-harry-dan 09-09-06, 16:54 genç lilynin yeni resmi(iki resmide eski türk filmlerindeki oyuncular gibi:) )
http://img409.imageshack.us/img409/9541/normalshinner2by3.jpg
kaşlar süper yanlız ama gusel kız yaa
deadly_angel 09-09-06, 16:59 yok cnm bişi dediim yok zaten:img-grin2 :img-grin2 :img-grin2
bence sirius kesinlikle öldü...snape in horcrux olma ihtimali ne kadarsa sirius unda ölmemiş olma ihtimali o kadar..(bise snape horcrux oluomuş zuhaha?)
herkes geri dönebilir aama sirius deil...artık kendinizi alıştırın bence..
millet çoktan cenazeyi kaldırdı...sizin elektirik vermeniz boşunaa:icon_cry: :img-grin2 :img-grin2 :img-grin2 :img-kiss: :img-kiss:
snape birde horcrux olsa artık yuh derim, herhalde seride en ünlü karakter olur :) (düşünmesi bile komik) :):)
deadly_angel 09-09-06, 17:01 kaşlar süper yanlız ama gusel kız yaa
valla güzel tercih yapmışlar bence, lily olmaya çok uygun
elizabeth_darcy 09-09-06, 17:53 vallahi slughorn dumby teorisi kafama oturdu.zeten kitabı okuduğumdu dumby oho dediğinde direk aklıma slughorm gelmişti dedim herhalde slughorndan kapmış
ya eğer sirius mu dumby geri gelsin deselerdi sirius derdim ne olur ölmemiş olsun
deadly_angel 09-09-06, 18:28 evet sirius gelmeli, ben dumbledore'a o kadar da takmış değilim, ama siriusun ölmemiş olduğunu düşünüyorum umarım 7. kitapta geri döner
death_eater 09-09-06, 19:23 snape birde horcrux olsa artık yuh derim, herhalde seride en ünlü karakter olur :) (düşünmesi bile komik) :):)
yok artık snape imkansız :P:P:P:P zaten o kalbimizin karakteri en ünlü olmasına gerek yok...ama sirius da ölü bu bi gerçek
resim için tşkrlr
evet sirius gelmeli, ben dumbledore'a o kadar da takmış değilim, ama siriusun ölmemiş olduğunu düşünüyorum umarım 7. kitapta geri döner
ben de siriusun dönmesini istiyorum aslında dumbledore dan daha çok istiyorum
ölümü çok erken oldu bence umarım harry vaftiz babasıyla mutlu günler görür:img-kiss:
özgenuroğlu 09-09-06, 19:32 ben de siriusun dönmesini istiyorum aslında dumbledore dan daha çok istiyorum
ölümü çok erken oldu bence umarım harry vaftiz babasıyla mutlu günler görür:img-kiss:
kesinlikle inanmıcaksınız ama dumbyden daha çok istiyorum
sürüus son kitapta bize tekrar görüncek geri dönmücek ama görüncek yani ben bu kadar bişeylr biliyom:)
deadly_angel 09-09-06, 23:04 Çünkü bir şekilde esrar dairesi karşımıza yeniden çıkacak
setten yeni resimler
http://img167.imageshack.us/img167/1301/30hr7.th.jpg (http://img167.imageshack.us/my.php?image=30hr7.jpg)http://img167.imageshack.us/img167/5550/28gt2.th.jpg (http://img167.imageshack.us/my.php?image=28gt2.jpg)
http://img167.imageshack.us/img167/4463/36oe6.th.jpg (http://img167.imageshack.us/my.php?image=36oe6.jpg)http://img167.imageshack.us/img167/6154/34ib1.th.jpg (http://img167.imageshack.us/my.php?image=34ib1.jpg)
kaynak:hp4u
deadly_angel 10-09-06, 12:20 resimler çok güzeller sbuffy sağol, şubatta fragmanı çıkacaksa herhale artık filmden resimleri görmemiz yakındır arkadaşlar
ya ztn bn bi harry potter tutkunuyum.. zümrüdanka yoldşlığının kitabını 8-9 günde bitirdim we okul wardı artık gece geç saatlere kdr közüm artık bulanık görmeye başlayana kdr okuodum. 4014 sf mıydı neydi 4000 civarındaydı ama.. çok kalın olduğu için ne biliim diğer kitaplar kdr heycanlı glmedi bazı yerleri gereksiz uzundu yani.. ama filmi spr olcakk harry potter serisinden we J.K Rowling den bahsedioruz ynii pleasee!!!
deadly_angel 10-09-06, 14:20 Evet Yoldaşlık 1114 sayfa ile serinin en uzun soluklu kitabı ve gerçekten Harry Potter insanı kendine öyle bir bağlıyorki bunu normal bir insanın(hpyi sevmeyen) anlaması olanaksız bence.
http://img83.imageshack.us/img83/1456/poster1rg6.jpg
kaynak:movieweb
deadly_angel 11-09-06, 18:35 poster süper olmuş, voldemort ve ölümyiyenler çok iyi zaten harrynin gözleri bi harika, çok iyi yapılmış poster
Posteri gerçekten hoş yapmışlar...harry zaten belli baş kahraman ayrıca ölüm yiyenler güzel vurgulanmış :)
voldi süper ya!!!harry'nin de gözler tam yeşil çıkmış çok sevdim!
deadly_angel 11-09-06, 19:02 posteri görünce daha da sabırsızlanıyo insan yaa
evt valla bnde acayip bi hp hayranıyım ya çıksın biran önce bu film yaaa ama herhlde bu olmaz dimi
ewt yaa bn de sabırsızlanıorum çıksın artık vizyona.. ne zmndı gösterime çıkacaı tarih?? bilen war mı??
hp filmlerinin içinde en beğendiğim poster oldu.çok güzel yapmışlar:)
M€LİS Wb bazı ülkelerdeki vizyon tarihini açıkladı.genelde vizyon tarihleri 11-20 temmuz 2007.umarım bizde de erken vizyona girer.
death_eater 13-09-06, 13:27 BU TESTLERİ YAZACAK DAHA UYGUN Bİ YER BULAMADIM AMA Bİ YAPIN ÇOK KEYİFLİ...
1-) Harry Potter bilgin ne kadar ? =>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=225&t=Harry%20Potter%20bilginiz%20ne%20kadar?
2-)Harry Potter bilgin ne kadar 2 (herikiside farklıdır)=>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=231&t=Harry%20Potter%20bilgin%20ne%20kadar?
3-)Hangi Harry Potter karakterisin?=> http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=237&t=Hangi%20Harry%20Potter%20Karakterisin?
4-)Harry Potter ile ilgili ne biliyorsun ?=>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=262&t=Harry%20Potterla%20ilgili%20ne%20biliyorsunuz%20 ?
5-)Hangi Harry Potter karakterisin2(ikiside farklıdır)=>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=277&t=Hangi%20Harry%20Potter%20karakterisin?
6-)Hangi Harry Potter binasında okuyosun?=>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=513&t=Hangi%20Harry%20Potter%20binasında%20okuyorsun?
7-)Hangi Harry Potter kulesindensin ?=>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=733&t=Hangi%20Harry%20Potter%20kulesindesin?
8-)Harry Potter serilerini ne kadar okudun ?=>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=767&t=Harry%20Potter%20serilerinin%20ne%20kadarını%20o kudun?
9-)Ne kadar Harry Potter tutkunusun ?=>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=921&t=Ne%20kadar%20Harry%20Potter%20tutkunusunuz?
10-)Harry Potter'ı ne kadar seviyorsun?=>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=974&t=Harry%20Potter
11-)Harry Potter aklınızda ne kadar kalmş?=> http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=1048&t=Harry%20Potter%20aklınızda%20ne%20kadar%20kalmış ?
12-)Gerçekten Harry Potter'cımısın?=> http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=1070&t=Gerçekten%20Harry%20Potter
13-)Harry Potter Filmlrinin Oyuncuları Hakkında Bilgin Ne kadar?=>http://www.kuizz.com/quizler/quiz.aspx?id=1236&t=Harry%20Potter%20filmlerinin%20oyuncuları%20hakk ında%20bilgin%20ne%20kadar?
Kaynak:www.hpmaniac.gen.tr.tc
tam bir hp cı çıktım ama sorular çok basit
Wb posterle ilgili bir açıklama yaptı.nette yayınlanan bu posterin sahte olduğunu henüz zümrüdüankayla ilgili posterlerin yayınlanmadığını duyurdu.
deadly_angel 13-09-06, 17:45 Posterin sahte olduğu aslında açıkça ortadaydı.Evet gayet başarılı yapılmıştı ama resmi olması için çok erkendi daha.Bu arada kuizz.com daki kuizleri yapın çok güzeller, ben hepsini yaptım.
death_eater 14-09-06, 09:14 nası yani ya üüü..kandırıldık...
yalansa bile gerçeğininde pek farklı olmayacağını tahmin ediyorum...çünkü zaten 5.kitabın ana temasında da ölümyiyenler ve Voldemort var, onların kesinlikle posterde olması gerekir bana kalırsa...harry de zaten ana kahraman o olmassa olmaz....
yada şöyle birşey olabilir....Sirius'un evi posterde olur, gökyüzünde de voldinin işareti falan:img-elvis (pencereden de harry el sallar bye :img-haha: :img-haha: )
death_eater 14-09-06, 09:51 ya valla bana göre en iisii snape olsun afişte harry ye ders felan versin ne biliim işte (bakmayın bana benmkide bi umut işte) :icon_cry: :icon_cry:
"kralımızsın weasley"in filmde olmayacağı yazılmış mıydı?
deadly_angel 14-09-06, 21:09 evet malesef. Kralımızsın weasley olmayacak
Merakla bekliorum filmiİiİiİ
millet,senaryolar kısmına küçük bir şey koydum.harry kahramanları da var içinde. çok mantıksız ve saçma.gerçek bir senaryo beklentisiyle bakmayın ama çok komik:) tavsiye ederim.azcık da yorum beklerim:) başlığı "Bizim Harry Potter'ımız" :img-kiss: :img-kiss:
genç snapein yeni resmi
http://img166.imageshack.us/img166/5360/normalahfa8.jpg
kaynak:harrypotterfanzone
deadly_angel 19-09-06, 14:59 keşke burnu snape'in burnu gibi tam kanca olsa:img-grin2 :img-grin2
keşke burnu snape'in burnu gibi tam kanca olsa:img-grin2 :img-grin2
:D:D ayarlarlar filmde artık:D:Dbelkide büyünce estetik yaptırmıştır :D:D:D
deadly_angel 20-09-06, 19:27 :D:D ayarlarlar filmde artık:D:Dbelkide büyünce estetik yaptırmıştır :D:D:D
evet belkide:img-yes: Ama seçim çok iyi bence, Snape'inki gibi donuk bi suratı var:img-meeti
__SEYMEN__ 21-09-06, 19:45 ee doğustan olduunu aktrcaklar ya bize ondan öle seçmişler valla ha buzz gibi ayy film biran önce çıksın ya
evet belkide:img-yes: Ama seçim çok iyi bence, Snape'inki gibi donuk bi suratı var:img-meeti
haklısın seçim güsel....portekizliye benzettim ben (nerden çıktı die sorma bende bilmiyom:D:D)
deadly_angel 21-09-06, 20:07 haklısın seçim güsel....portekizliye benzettim ben (nerden çıktı die sorma bende bilmiyom:D:D)
tamam sormuyorum;)
arkadaşlar ben snpae'in en kötü anısı bölümünü acayip merak edyirrum, çapulcuların birbirleriyle konuşmaları snape'e tavırları falan, bu yeni resimler gelmeye başladıkça merakım daha da arttı valla
dilara-1905 24-09-06, 18:46 yaaa sabırsızlıkla bekliyorum bu filmi yaaa çok merak ediyorum
genç snapein yeni resmi
http://img166.imageshack.us/img166/5360/normalahfa8.jpg (http://img166.imageshack.us/img166/5360/normalahfa8.jpg)
alec bunu webcamden çakmiş sanırım
ya şu yeni oyuncuların resimleri de damlalıkla veriliyor adeta
her hafte bir resim
birden bire görsek kalbimize bir zarar gelir diye korkuyorlar sanırım
özgenuroğlu 24-09-06, 19:07 alec bunu webcamden çakmiş sanırım
ya şu yeni oyuncuların resimleri de damlalıkla veriliyor adeta
her hafte bir resim
birden bire görsek kalbimize bir zarar gelir diye korkuyorlar sanırım
evet cnm toptan verseler çok iyi olurdu :):)
deadly_angel 24-09-06, 19:55 Şu sıralar inşallah filmden resimleride yayınlarlar.Yoksa meraktan çatlıycaz valla
evet filmden şöyle yakın plan bir resim gelmedi henüz
sıkı koruyorlar
can alıcı sahnelerden bir iki resim görelim ben de çatlıcam meraktan
bu arada sbuffy ye selam o getiriyor genelde dizifilme bekliyoruz;)
ilk promo resimler
http://img136.imageshack.us/img136/2927/normalphoenix5py7.jpg
http://img136.imageshack.us/img136/298/normalootpstill2zv5.jpg
deadly_angel 25-09-06, 15:58 sonunda resimleri görmeye başladık (iki tane olsa bile)
Umbridge gerçekten çok iğrenç görünüyor. (İğrenç kılığına güzel sokulmuş)
tralewney de çok komik
ya film bir an önce gelsin artık...:icon_shad
http://img151.imageshack.us/img151/4785/ewootppph9.jpg (http://imageshack.us) http://img138.imageshack.us/img138/4821/ewootpp2av2.jpg (http://imageshack.us)
http://img101.imageshack.us/img101/5033/ootp005nu0.jpg (http://imageshack.us)
deadly_angel 26-09-06, 13:16 Vay canına Dumbledore'un Ordusu harika görünüyor.TriO zaten öyle, ne güzel artık resimler yayınlanmaya başladı
http://img158.imageshack.us/img158/5251/4121sl9.jpg
deadly_angel 26-09-06, 18:40 Luna çok ilginç görünüyor, beğendim, gayet iyi olmuş bence:)
resimler için sağol sbuffy
rica ederim deadly_angel.bencede bakışlarından küpelerine kadar tam luna gibi olmuş:)
banşi eline sağlık eklediğin resimler müthiş:)do süper olmuş.yalnız nedense kızlardan bir tek ginny pantolon giymiş ve deaninde boyu çok uzamış:)
http://img158.imageshack.us/img158/4669/harrypotter5stillspb3.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/4432/ootp007qz0.jpg (http://imageshack.us)
sbuffy teşekkür ederim...
deadly_angel 27-09-06, 11:59 Evet, Dean Thomas'ın boyu çok uzamış gibi geldi banada.Umbridge son derece rezil görünüyor.Adı üstünde Umbridge:)
Banşi resimleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim.
Çok iyiler
Ron gerçekten harika görünüyor.
filmden ilk avatarlar ve imza.
http://img241.imageshack.us/img241/4066/phoenix03sf0.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/6481/phoenix06kc5.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/3164/phoenix09hu2.png
http://img241.imageshack.us/img241/1150/phoenix07fg9.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/5307/phoenix12qf5.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/6328/phoenix10hy2.png
http://img241.imageshack.us/img241/584/phoenix02yq9.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/8691/phoenix05qc8.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/8316/ootp005tl6.png
http://img241.imageshack.us/img241/9373/ootp013jr9.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/1981/ootp014sp2.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/6494/luna009ps1.png
http://img241.imageshack.us/img241/7092/ootp015li4.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/6304/ootp011sj8.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/2489/ootp012io1.png
http://img241.imageshack.us/img241/839/luna002em9.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/1301/ootp002sf0.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/9844/ootp04wp6.png
http://img241.imageshack.us/img241/643/ootp10st4.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/8923/ootp17va6.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/6930/ootp14ao8.png
http://img241.imageshack.us/img241/7694/nikysiggylh8.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/6417/5en4.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/1599/res2ljym8.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/4552/res22ljnr2.png
http://img241.imageshack.us/img241/8017/res14ljol0.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/3105/res20ljwy5.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/9421/res32ljse0.png
http://img241.imageshack.us/img241/7476/6689yw4.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/223/grrlizootp08se2.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/6435/grrlizootp05hi2.png
HARRY POTTER’IN SAÇLARI KESİLDİ
http://www.ntvmsnbc.com/news/247313.jpg
Çekimleri devam eden ‘Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı’ ile ilgili ayrıntılar da giderek sinema dünyasında duyulmaya başlandı.
Serinin bugüne kadarki 4 filminde kahküllü, ilginç saç modeliyle seyirci karşısına çıkan Harry Potter, yeni filmde kısa saçlı olarak izleyiciyi selamlayacak. Şu anda 17 yaşında olan Daniel Radcliffe’in artık çocukluktan çıktığı gerekçesiyle saçları kısaltıldı. Filmin saç tasarımcısı Colin Jamison, “Uzun saçlar onu çocuk gibi gösteriyordu. Ona yaşına uygun bir saç lazımdı. Şimdi kısa saçlarıyla çok yakışıklı” dedi.
Daniel Radcliffe’in de yeni saç modelinden memnun olduğu ifade edildi.
TEMMUZ 2007’DE SİNEMALARDA...
Warner Bros. Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı’, 13 Temmuz 2007’de seyirciyle buluşacak.
David Yates’in yönettiği film, Harry Potter’ın, Hogwarts Okulu’ndaki beşinci yılında büyücülük dersi verenlerin gençlerin Lord Voldemort’a karşı verdikleri mücadeleyi dikkate almamaları üzerine yeniden harekete geçmesini konu alıyor.
http://www.ntvmsnbc.com/news/247330.jpg
J.K. Rowling’in tüm dünyada milyonlarca satan kitabından beyaz perdeye uyarlanan serinin ilk filmi ‘Harry Potter ve Felsefe Taşı - Harry Potter and the Sorcerer’s Stone’, 2001 yılında seyirciyle buluşmuştu.
Seri, 2002’de ‘Harry Potter ve Sırlar Odası - Harry Potter and the Chamber of Secrets’ ile devam etmişti. Her iki filmin yönetmenliğini de Chris Columbus üstlenmişti.
Seriden 2004 yılında Alfonso Cuaron’un yönettiği ‘Harry Potter ve Azkaban Tutsağı - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’ 2004’te, Mike Newell’ın yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi - Harry Potter and the Goblet of Fire’ ise geçen yıl izleyiciyle buluşmuştu.
J.K. Rowling’in kaleme aldığı Harry Potter serisinin altıncı halkası olan ‘Harry Potter ve Melez Prens - Harry Potter and the Half-Blood Prince’, 21 Kasım 2008 tarihinde seyirciyle buluşacak.
kaynak:ntvmsnbc
özgenuroğlu 27-09-06, 14:54 arkadşlar valla ben eklicektim hızlı çıkmışsınız:)
ellerinize sağlık dumbledoreun ordusu rersmine bayıldım ama en beğendiğim resim lunaydı herşeyiyle luna olmuş yani....
sbuffy eklediğin çalışmalar için sağol özellikle bunu çook beğendim
http://img241.imageshack.us/img241/8017/res14ljol0.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/3105/res20ljwy5.pnghttp://img241.imageshack.us/img241/9421/res32ljse0.png
Luna'ya bayıldım.tam uymuş bence::)
deadly_angel 27-09-06, 15:45 sbuffy,avatarlar ve do imzası harika, sağol:img-grin2
Trelawney gerçeketn oldukça komik görünüyor.
dursley ailesi
http://img172.imageshack.us/img172/4396/200609271817news99651550qd7.jpg
rica ederim arkadaşlar.
dudley değişmiş mi bana mı öyle geldii_??
özgenuroğlu 29-09-06, 18:33 dudley değişmiş mi bana mı öyle geldii_??
hyr cnm beden gittikce irileşmiş ve büyümüş yani bana öyle geldi:)
ihihi mantıklı:):):) teşekkürler cnm:D:D:D
özgenuroğlu 29-09-06, 19:20 sbuffy nin eklemediğini umarakdan luna avatarları ekliyorum
http://img143.imageshack.us/img143/5582/bluelunaaafk8.png (http://imageshack.us) -- http://img371.imageshack.us/img371/6764/itsluuuunase6.png (http://imageshack.us)
http://img143.imageshack.us/img143/8554/looneylunaps7.png (http://imageshack.us) -- http://img143.imageshack.us/img143/93/looneylunaisaravenclawht0.png (http://imageshack.us)
http://img397.imageshack.us/img397/4518/lunalovesgoodww3.png (http://imageshack.us) -- http://img178.imageshack.us/img178/461/morelunavc5.png (http://imageshack.us)
deadly_angel 30-09-06, 12:51 http://i69.photobucket.com/albums/i42/GryffindorGrl509/ootp5.jpg
http://i69.photobucket.com/albums/i42/GryffindorGrl509/ootp10.jpg
http://i69.photobucket.com/albums/i42/GryffindorGrl509/ootp8.jpg
daniel-pınar 30-09-06, 16:05 resimler harikaaa saolun arkadaslr ya rica etsem sırf dan ın zümrüdüanka yoldaslıgındaki resimlerndn gif yapabilirmisiniz?bn nsl yapılır bilmiorm:img-sorry
http://img155.imageshack.us/img155/5561/d7oz4.pnghttp://img155.imageshack.us/img155/3345/d8wl5.pnghttp://img137.imageshack.us/img137/882/d9dm6.pnghttp://img137.imageshack.us/img137/2096/d13uv1.png
arkadaşilar elinize sağlık.avatarlar müthiş:)
ehehe cidden de dudley'in bakışına i ** not drunk süper uymuş:) diğerleri de komedi tşk lerr:=)
deadly_angel 30-09-06, 19:42 dursleylerin avatarları harika olmuş, özellikle dudley ve petunianın avatarına acayip güldüm, çok uyumlu olmış gerçekten:)
süpersin sbuffy.Hala gülüyorum yaa :)
özgenuroğlu 30-09-06, 20:35 sbuffy gerçekten çok güzeller ellerine sağlık
denizcim chonun kini katie sayfasına eklesedin bare:)
neyse önemli değil:)
deadly_angel 30-09-06, 20:42 aa evet özge iyi aklıma getirdin ekleyeyim hemen
özgenuroğlu 01-10-06, 16:05 aa evet özge iyi aklıma getirdin ekleyeyim hemen
tmm cnm:)elerine sağlık...
özgenuroğlu 02-10-06, 15:38 http://img501.imageshack.us/img501/8118/z54766452ln4.jpg (http://imageshack.us) -- http://img422.imageshack.us/img422/8590/z54766512kg1.jpg (http://imageshack.us)
http://img501.imageshack.us/img501/3429/z54766596ar1.jpg (http://imageshack.us) -- http://img409.imageshack.us/img409/4913/z54766652gz6.jpg (http://imageshack.us)
http://img450.imageshack.us/img450/2378/z54766702wg9.jpg (http://imageshack.us) -- http://img404.imageshack.us/img404/5313/z54766747wg3.jpg (http://imageshack.us)
bunlarda diğer yeni zümrüdü avtaları....
deadly_angel 02-10-06, 15:59 ya arkadaşlar bu umbridge'ın yasak ormandaki acı sonunu düşündükçe kendimi gülmekten alıkoyamıyorum:)
http://img506.imageshack.us/img506/7316/1wv4.jpg (http://imageshack.us) http://img506.imageshack.us/img506/4802/2jn0.jpg (http://imageshack.us) http://img441.imageshack.us/img441/1397/3dh1.jpg (http://imageshack.us)
bitince çok güzel olacak belli:):):)
__SEYMEN__ 03-10-06, 20:41 evt çok şirin bi şey olcak bitince çok mrk etmeye başldaım resimler flnda çıkıor ya
deadly_angel 04-10-06, 13:52 zaman geçmiyor, bi an önce gelmeli yaz
kaptan jack 04-10-06, 19:06 filmin diger tüm serilerini izledim.bayılıyorum bu filme...ron un konuşması ve hareketleri çok tatlı.:img-nyam: en kısa sürede vizyonda görmek istiyorum.talihsiz harry nin başına bakalım bu filmde neler gelecek........:img-haha:
deadly_angel 05-10-06, 13:00 filmin diger tüm serilerini izledim.bayılıyorum bu filme...ron un konuşması ve hareketleri çok tatlı.:img-nyam: en kısa sürede vizyonda görmek istiyorum.talihsiz harry nin başına bakalım bu filmde neler gelecek........:img-haha:
sabırsızlıkla ve büyük bir özlemle bekliyoruz yazı ;)
arkadaşlar hepinizin ellerine sağlık :) gerçekten mükemmel resimler var :D (2 hafta uzak kaldım coşmuş ortalık:D:D)
deadly_angel 07-10-06, 13:00 The Leaky Cauldron, MuggleNet gibi önemli siteler, şubat ayından itibaren kendi tasarımları olan Yoldaşlık T- Shirtlerini internet üzerinden satışa çıkaracak.Bunların arasında 'Weasley is Our King'de yer alıyor.
bu yaz birinci kitaptan itibaren okudum kitapların hepsini.J.K de amma hayal gücü varmış ya kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi bunlar ya.. filminide herkes gibi sabırsızlıkla bekliyorum Allah bize sabır versin;)
deadly_angel 07-10-06, 16:43 Rowling dünyanın en zeki insanları arasında bence, ön plana çıkaracağı konuları bile serinin başında belirliyor.Olay örgüsü muhteşem, satır aralarında çok önemli ipuçları veriyor kimi zaman, o mükemmel biri
meraktan çatlamak üzereyim yaz biran önce gelsin ayrıca son kitapta yazın çıkıckmış merakla bekliorum vallahi yalnız bişi sormak istiorum bi yazıda oumuştum daniel birimiizn yaşaması için diğerimizin ölemesi gerekiyor buda büyük ihtimalle harry demiş sizce böle bişi olabilir mi
daniel-pınar 07-10-06, 21:14 Harry Potter ve Sırlar Odası filminde Dobby'i seslendiren Toby Jones MTV ile yaptığı röportajda, ev cini Dobby'nin Harry Potter ve ZümrüdüAnka Yoldaşlığı filminde görünmeyeceğini söyledi. Ayrıca diğer bir ev cini Kreacher da beşinci filmde yer alacak.
özgenuroğlu 08-10-06, 08:20 harry potter ve ootp in logosu diğerlerinden hiç bir farkı yok aslında
http://img142.imageshack.us/img142/2584/oneshtfk9.jpg
deadly_angel 08-10-06, 09:05 Harry Potter ve Sırlar Odası filminde Dobby'i seslendiren Toby Jones MTV ile yaptığı röportajda, ev cini Dobby'nin Harry Potter ve ZümrüdüAnka Yoldaşlığı filminde görünmeyeceğini söyledi. Ayrıca diğer bir ev cini Kreacher da beşinci filmde yer alacak.
Kreacher demeyin, nefretim depreşiyo
özgenuroğlu 08-10-06, 18:40 Kreacher demeyin, nefretim depreşiyo
sormaya yaa!! harry potter kitaplarında en sevdiğim karakter sıralamasında ilk 5 de hatta ilk dörtteki insanın ölmesine neden olan şahıs:fighting2 :fighting2 :fighting2 :icon_evil :icon_evil :icon_evil
deadly_angel 08-10-06, 20:00 dengesiz, kaçık bir ev cini, inşallah çok çirkin birşey yaparlar
daniel-pınar 08-10-06, 20:50 bnde sinir oluyrm. özellikle hermi nın Kreacher la anlasması için harry ve ronu zorladıgı hazırladıgı garip rozetler flnn..:dito
daniel-pınar 08-10-06, 21:00 ZümrüdüAnka Yoldaşlığı resimlerinde Evanna Lynch'ın genç cadı Luna Lovegood'u canlandırdığı bu resimde Luna'nın turp küpelerini Evanna kendisi tasarlamış. Warner Bros bu resimlerin Hogsmade Domuz Kafası Hanı'nda Karanlık Oda'da bulunduğunu doğruladı.
http://img49.imageshack.us/img49/8315/lunahighwb3zf7.jpg (http://imageshack.us)
kivanç_aşkim 09-10-06, 11:55 dengesiz, kaçık bir ev cini, inşallah çok çirkin birşey yaparlar
ayy inş...gıcık şeyyy nolacakk...bide herminin onu savunması yok muu..ayy öldürüyo bazen beni o kıs...hani harry ile ron diolar yaa yine başlama hermione diee...bnde içimden diom vala yine başlama nolur die....erit te erit....hatta ona (gıcık kreacher a )hediye almıştı..ayy...kreacher bir nevi sirius u öldürdü...off..ben çok ağlayacam bu zümrüdee...şimdiden paket paket peçete hazırladımm....yaa asıl ben 6.sınıfta napacam melezde yanee...dumblii ayyyy.....oda ölecekk..bende ölecem bi günn haa...:icon_cry: :icon_cry:
ayy inş...gıcık şeyyy nolacakk...bide herminin onu savunması yok muu..ayy öldürüyo bazen beni o kıs...hani harry ile ron diolar yaa yine başlama hermione diee...bnde içimden diom vala yine başlama nolur die....erit te erit....hatta ona (gıcık kreacher a )hediye almıştı..ayy...kreacher bir nevi sirius u öldürdü...off..ben çok ağlayacam bu zümrüdee...şimdiden paket paket peçete hazırladımm....yaa asıl ben 6.sınıfta napacam melezde yanee...dumblii ayyyy.....oda ölecekk..bende ölecem bi günn haa...:icon_cry: :icon_cry:
besle kargayı oysun gözünü diye buna denir işte
ruh hastası ev cini sirius a çok büyük bir kötülük yaptı
hermione de cin hakları savunuculuğuna biraz ara verse iyi olur sanırım
deadly_angel 09-10-06, 14:36 besle kargayı oysun gözünü diye buna denir işte
ruh hastası ev cini sirius a çok büyük bir kötülük yaptı
hermione de cin hakları savunuculuğuna biraz ara verse iyi olur sanırım
aslında bütün ev cinleri kreacher kadar iğrenç ve kaçık değil.Mesela Dobby...
Kreacher çıkarcı bir ev cini, bellatrixi sevmesinden belli ne olduğu...
kivanç_aşkim 09-10-06, 15:32 EVET AMA BNM AKLIMA EV CİNİ DEYİNCE NEDENSEEE GICIK KREACHER GELİO...kreachera da gıcık kapıyorum bellatrix ede fitil oluyorum (aklıma birden fluer geldi ginny saolsun)ayy bellatrix in küçük bıdık bebek potter demesinden de nefret ediyorum...umbridgedende sanape dende nefret ediyorum...voldi dendee dudlydende vernoneniştesindende petunia danda....ayyy nefret ettiğim kişilerr böle uzayıp gidioo arklarr:img-grin2
özgenuroğlu 09-10-06, 16:01 aslında bütün ev cinleri kreacher kadar iğrenç ve kaçık değil.Mesela Dobby...
Kreacher çıkarcı bir ev cini, bellatrixi sevmesinden belli ne olduğu...
onlara görede dobby normal değil
ama kreacher tam bir manyakk allahım ruh hastası piskopat sadist şey:dito :icon_evil :icon_evil
ayy sinirlerimi depreştirdi...
hele hermione:fighting2 allahım yaa iyi kalpli şey:icon_evil
allahım yaa bu kreacher ayy sinir şeyy yaa kendi kendine sesli konuştuğu zmanlarda gülme krizlerine giriyordum deli yaa:img-nyam:
deadly_angel 09-10-06, 16:17 onlara görede dobby normal değil
ama kreacher tam bir manyakk allahım ruh hastası piskopat sadist şey:dito :icon_evil :icon_evil
ayy sinirlerimi depreştirdi...
hele hermione:fighting2 allahım yaa iyi kalpli şey:icon_evil
allahım yaa bu kreacher ayy sinir şeyy yaa kendi kendine sesli konuştuğu zmanlarda gülme krizlerine giriyordum deli yaa:img-nyam:
yaa evet boş vakit buldukça sirius hakkında, efendisine (siriusun annesine) dert yanıyodu...Kaçık işte ne olacak.
Gerçi birde Umbridge va 5. filmde uyuz olacağımız karakterler arasında...
özgenuroğlu 09-10-06, 16:25 yaa evet boş vakit buldukça sirius hakkında, efendisine (siriusun annesine) dert yanıyodu...Kaçık işte ne olacak.
Gerçi birde Umbridge va 5. filmde uyuz olacağımız karakterler arasında...
ayy sorma cnm yaa zümrüdede saymakla bitmio uyuz saayısı
aıkcası harrye bile sinir olmuştum bağırmalar azarlamalar:fighting2
yaa valla üçlü arasında en normal yine rondu oda fazla gülüodu o durumu göre:):)
hermioneyede zaten kreacher yüzünden uyuz oldum benm karakterlerim kitap genelinde olduğu gibi sirius ve rondu aaa bide bu kitapta dumby e hayran olmamak elde değildi birden geldi ya ihtiyaç odasına...
ayy gel haziran gel!!!
deadly_angel 09-10-06, 16:40 harry'nin Esrar Dairesinden Hogwartsa döndüğü sabah, Dumbledore'a bağırması ve oradaki diyaloglarda oldukça güzeldi.En iyi şekilde yansıtırlar umarım beyazperdeye
ben bu kitapta en az harrye sinir olmuştum.en büyük dümanı geri dönmüş herkes ondan birşeyler saklıyor,en güvendiği insan (dumbledore)yüzüne bile bakmıyor,vaftiz babası ve en yakın arkadaşları kendi hallerinde,tüm büyücülük dünyası ona aklını kaçırmış gözüyle bakıyor,okuldan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor,psikopat bir hoca geliyor ve fiziksel acı veren bir ceza uyguluyor,en nefret ettiği öğretmeninden özel ders almak zorunda ve bunun ne işe yaracağını kimse tam açıklamıyor,ömür boyu maç oynaması yasaklanıyor ve aslında voldemortun onun ailesini kehanet yüzünden öldürdüğünü hem de en büyük düşmanından biri olan malfoydan duyuyor.ve üstüne üstlük hayatta onu harry potter olarak değil de sadece harry olarak seven belkide tek kişinin ölümünü görüyor.yani bütün bunları yaşayan birinin dumbledorea bağırması gayet normal.başka biri harrynin yerinde olsa dumbledorea vurmaya bile kalkardı ama harry ne olursa olsun dumbledorea saygı duyuyor ve seviyor o yüzden de adece bağırmakla yetindi ve haklıydı da.o yüzden bu kitapta harrynin aslında ne kadar yalnız olduğunu ve bir o kadar da ne kadar güçlü olduğunu gördük.
deadly_angel 09-10-06, 20:32 ben bu kitapta en az harrye sinir olmuştum.en büyük dümanı geri dönmüş herkes ondan birşeyler saklıyor,en güvendiği insan (dumbledore)yüzüne bile bakmıyor,vaftiz babası ve en yakın arkadaşları kendi hallerinde,tüm büyücülük dünyası ona aklını kaçırmış gözüyle bakıyor,okuldan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor,psikopat bir hoca geliyor ve fiziksel acı veren bir ceza uyguluyor,en nefret ettiği öğretmeninden özel ders almak zorunda ve bunun ne işe yaracağını kimse tam açıklamıyor,ömür boyu maç oynaması yasaklanıyor ve aslında voldemortun onun ailesini kehanet yüzünden öldürdüğünü hem de en büyük düşmanından biri olan malfoydan duyuyor.ve üstüne üstlük hayatta onu harry potter olarak değil de sadece harry olarak seven belkide tek kişinin ölümünü görüyor.yani bütün bunları yaşayan birinin dumbledorea bağırması gayet normal.başka biri harrynin yerinde olsa dumbledorea vurmaya bile kalkardı ama harry ne olursa olsun dumbledorea saygı duyuyor ve seviyor o yüzden de adece bağırmakla yetindi ve haklıydı da.o yüzden bu kitapta harrynin aslında ne kadar yalnız olduğunu ve bir o kadar da ne kadar güçlü olduğunu gördük.
Evet, Harry için zor bir dönemdi 5. kitap.Özellikle babasının yerine koyuyor olduğu Sirius ölüyor ve bunlardan önce bütün sene boyunca herkes ona bir kaçık gözüyle bakıyor. Dumbledore bu kitapta adımlarını oldukça emin atıyor ama Harry Dumbledore'un onu umursamadığını konuşma zahmetine bile girmediğini düşünüyor.Eh bununda nedeni okula her zamankinden çok daha fazla karışan Sihir Bakanlığı, özelliklede eğitim kararnameleri kitabı okurken beni çileden çıkarmıştı.
OOTP röportajı : Dan Sirius'un ölümüyle gözyaşı döktü
http://img139.imageshack.us/img139/7016/normalpeps1mm8.jpg
Fransız gazeteci Zümrüdüanka Yoldaşlığının çekildiği Leavesden Stüdyolarını gezdi ve setle ilgili bilgileri Sud Peps dergisinde yayımladı.Gazeteci Sirius'un ölümünün çekildiği sahne hakkında şu yorumda bulundu."Dan bir tepecikte oturdu,saçları rüzgarda uçuyordu ve gözyaşı döktü"
kivanç_aşkim 10-10-06, 15:44 ben bu kitapta en az harrye sinir olmuştum.en büyük dümanı geri dönmüş herkes ondan birşeyler saklıyor,en güvendiği insan (dumbledore)yüzüne bile bakmıyor,vaftiz babası ve en yakın arkadaşları kendi hallerinde,tüm büyücülük dünyası ona aklını kaçırmış gözüyle bakıyor,okuldan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor,psikopat bir hoca geliyor ve fiziksel acı veren bir ceza uyguluyor,en nefret ettiği öğretmeninden özel ders almak zorunda ve bunun ne işe yaracağını kimse tam açıklamıyor,ömür boyu maç oynaması yasaklanıyor ve aslında voldemortun onun ailesini kehanet yüzünden öldürdüğünü hem de en büyük düşmanından biri olan malfoydan duyuyor.ve üstüne üstlük hayatta onu harry potter olarak değil de sadece harry olarak seven belkide tek kişinin ölümünü görüyor.yani bütün bunları yaşayan birinin dumbledorea bağırması gayet normal.başka biri harrynin yerinde olsa dumbledorea vurmaya bile kalkardı ama harry ne olursa olsun dumbledorea saygı duyuyor ve seviyor o yüzden de adece bağırmakla yetindi ve haklıydı da.o yüzden bu kitapta harrynin aslında ne kadar yalnız olduğunu ve bir o kadar da ne kadar güçlü olduğunu gördük.
kesinliklee katlıyorum sana...harry için en zorlu dönemlerden birii..hatta belkidee en zor dönemi olacak bu hogwarts ta...ve ona bu yalnızlıktan kurtaracak kişilerde ron ve hermione tabikii..:img-grin2
ben bu kitapta en az harrye sinir olmuştum.en büyük dümanı geri dönmüş herkes ondan birşeyler saklıyor,en güvendiği insan (dumbledore)yüzüne bile bakmıyor,vaftiz babası ve en yakın arkadaşları kendi hallerinde,tüm büyücülük dünyası ona aklını kaçırmış gözüyle bakıyor,okuldan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor,psikopat bir hoca geliyor ve fiziksel acı veren bir ceza uyguluyor,en nefret ettiği öğretmeninden özel ders almak zorunda ve bunun ne işe yaracağını kimse tam açıklamıyor,ömür boyu maç oynaması yasaklanıyor ve aslında voldemortun onun ailesini kehanet yüzünden öldürdüğünü hem de en büyük düşmanından biri olan malfoydan duyuyor.ve üstüne üstlük hayatta onu harry potter olarak değil de sadece harry olarak seven belkide tek kişinin ölümünü görüyor.yani bütün bunları yaşayan birinin dumbledorea bağırması gayet normal.başka biri harrynin yerinde olsa dumbledorea vurmaya bile kalkardı ama harry ne olursa olsun dumbledorea saygı duyuyor ve seviyor o yüzden de adece bağırmakla yetindi ve haklıydı da.o yüzden bu kitapta harrynin aslında ne kadar yalnız olduğunu ve bir o kadar da ne kadar güçlü olduğunu gördük.
harry nin psikolojisi çok güzel özetlemişsin
bu şartlar altında hata yapsa bile affedilebilir
aslında bazı hataları da olmadı değil
sirius'un dediğini yapmaması pek çok şeye mal oldu mesela
deadly_angel 10-10-06, 16:27 OOTP röportajı : Dan Sirius'un ölümüyle gözyaşı döktü
http://img139.imageshack.us/img139/7016/normalpeps1mm8.jpg
Fransız gazeteci Zümrüdüanka Yoldaşlığının çekildiği Leavesden Stüdyolarını gezdi ve setle ilgili bilgileri Sud Peps dergisinde yayımladı.Gazeteci Sirius'un ölümünün çekildiği sahne hakkında şu yorumda bulundu."Dan bir tepecikte oturdu,saçları rüzgarda uçuyordu ve gözyaşı döktü"
şaşırmadım, bende ağlıcam çünkü:icon_cry: :icon_cry:
sevgi86 siriusu dinelemedi sözüyle harrye verdiği aynayı kastettiysen o olay bence harrynin hatasından çok unutkanlığıydı.okula dönerken eğer aynayı kullanırsa siriusun snapeten hesap sormak için hiçbir şeyi umursamayıp ortaya çıkacağından o kadar emindi ki aynayı kullanmamaya şartlandı ve bilinçaltına ittiği için tabi yıl boyunca pek çok sorunla uğraştığı için aynayı tamamen unuttu.siriusun ortaya çıkacağından emin olmakta da haklıydı çünkü snapele siriusun nasıl tartıştıklarına ve birbirlerinden nasıl nefret ettiklerine muftakta birebir şahit oldu.ben esas harmione gibi zeki ve mantıklı birinin nasıl olurda harry okulda deli gibi yoldaşlıktan birini ararken onun aklına snapein gelmemesine şaşırdım.sonuç olarak bence bu kitapta en az hatası olan ve en çok üzülen kişi harry oldu.
bu arada kreacher 5.filmde yer alırken dobby yer almayacakmış.fan sitelerinden okuduğum kadarıyla bence çekilen sahneler kitaba uygun gibi gözüküyor ki bu da sevindirici bir gelişme:)
deadly_angel 10-10-06, 17:17 Gördüğü rüyalar, üstüne birde o ev cininin söyledikleri, kısacası voldemortun sirius planının işlemesinin tek sebebi, onda zerresi bulunmayan sadakatten başka birşey değidi..... Harry panik halindeydi ve o yüzden aynayı düşünemedi... Harry Snape'e güvenmiyordu, yinede Umbridge'ın odasında ona 'Patiayak'ın tehlikede olduğunun sinyallerini verdi...
özgenuroğlu 10-10-06, 17:24 sbuffy evet çoğu sahneler kitaba uygun bu beklediğimdende iyi aslında...
ayrıca verdiğin habaer için sağol bende filmde ağlıcağıma eminim en sevdiğim karakterlerden biri ölüyor....
açıkcası ben harrye kitap başlarında sinir olmutum allahım herşeye bağarıp duruyordu yaa ama o onun o durumdaki psikolojisi anlıyorm ama ne biliyim herşeye alındığı için.....
tabii sonralarda düzeldi yani zümrüdünün ortalarında artık daha az bağırmaya kontrol altına almaya başladı(tabi nedeni psikopat hocasından gizlice intikam alması olabilir;))ve harryi en fazla melez prensde sevdiğimide belirtmek istiyorum hele dombldorun adamıyım demesine bayılmıştım...
ama siriusun ölümüne nedense dumbyden daha çok üzüldüm çünkü dumbyde tam anlamıyla şok olmuş durumdaydım ama siriusun ölümünde harrynin tavrına çok üzüldüğüm için etkilenmiştim hyr ölmedi falan demesi...
neyse fazla derinlere inmeyelim
ayna konusuna gelince harry onu kullanmıyor çünkü kullanırsa vaftiz babasının onu kollamak için heryere geleceğini biliyor ve onu dışarı çıkıp yakalanmasına sebeb olacak kişini kendisi olmak istemiyor ve onu valize koyup bir dahada açmıyor,o kadar sorun yaşıyor kii ayna aklına bile gelmiyor..
ben böyle hatırlıyorm
sevgi86 siriusu dinelemedi sözüyle harrye verdiği aynayı kastettiysen o olay bence harrynin hatasından çok unutkanlığıydı.okula dönerken eğer aynayı kullanırsa siriusun snapeten hesap sormak için hiçbir şeyi umursamayıp ortaya çıkacağından o kadar emindi ki aynayı kullanmamaya şartlandı ve bilinçaltına ittiği için tabi yıl boyunca pek çok sorunla uğraştığı için aynayı tamamen unuttu.siriusun ortaya çıkacağından emin olmakta da haklıydı çünkü snapele siriusun nasıl tartıştıklarına ve birbirlerinden nasıl nefret ettiklerine muftakta birebir şahit oldu.ben esas harmione gibi zeki ve mantıklı birinin nasıl olurda harry okulda deli gibi yoldaşlıktan birini ararken onun aklına snapein gelmemesine şaşırdım.sonuç olarak bence bu kitapta en az hatası olan ve en çok üzülen kişi harry oldu.
bu arada kreacher 5.filmde yer alırken dobby yer almayacakmış.fan sitelerinden okuduğum kadarıyla bence çekilen sahneler kitaba uygun gibi gözüküyor ki bu da sevindirici bir gelişme:)
evet kastettiğim şey aynaydı aslında unutkanlığına da verebiliriz ama savaş sırasında telsizi kapatmak gibi bir şey bu yaptığı unutkanlık(bence sorumsuzluk)
savaş sırasında telsizi kapatmak benzetmesi unutkanlıktan çok kasıtlı yapılmış bir harekettir ki harrynin bilerek siriusun ölmesini isteyeceği çok mantıksız olur.ayrıca esas sorumsuzluk örneği sergileyen siriustu.harry aynayı unutmuş olsa bile bakanlıkta bellayla dalga geçmeseydi vurulmazdı ve perdenin arkasına düşmezdi.hayatı boyunca herşeyi şakaya vurmasının bedelini ağır ödedi.siriusu severim ama snape'e yaptıkları da bellayla dövüşürken yaptıkları da olgunca yapılmış hareketler değildi.şu da unutulmamalı ki harry siriusun gerçekten kaçırılıp kaçırılmadığını kontrol etti ama kreacher ona yalan söyledi.buun yanında yoldaşlıktan birilerini de bulmaya çalıştı.bence harry bunları yaparak hiç olmadığı kadar mantıklı ve olfun davrandı.
hp fan sitelerinde yazılanlara göre zümrüdüanka yoldaşlığı fragmanı 17 kasımda gösterilecekmiş
deadly_angel 11-10-06, 14:39 http://img137.imageshack.us/img137/5338/3jc5.gif
Warner Bros tarafından yapılan açıklamaya göre, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin teaser trailer'ı 15 Kasım 2006 tarihinde şirketin yeni filmlerinden biri olan Happy Feet'in vizyona girişinde, filmin başlamasından hemen önce yayınlanacak.
deadly_angel 12-10-06, 16:30 http://img170.imageshack.us/img170/4330/balkabakw2.jpg
Warner Bros, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin 6 ülkedeki vizyon tarihini doğruladı.
11 Temmuz: Fransa, Belçika
12 Temmuz:Arjantin, Almanya, Avustralya, Şili
13 Temmuz:ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Norveç, Danimarka, İsveç, İtalya
14 Temmuz:Japonya
19 Temmuz:Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İsrail, Rusya
20 Temmuz: Bulgaristan; İspanya, Polonya
özgenuroğlu 12-10-06, 17:48 http://img170.imageshack.us/img170/4330/balkabakw2.jpg
Warner Bros, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin 6 ülkedeki vizyon tarihini doğruladı.
11 Temmuz: Fransa, Belçika
12 Temmuz:Arjantin, Almanya, Avustralya, Şili
13 Temmuz:ABD, İngiltere, İrlanda, Kanada, Norveç, Danimarka, İsveç, İtalya
14 Temmuz:Japonya
19 Temmuz:Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İsrail, Rusya
20 Temmuz: Bulgaristan; İspanya, Polonya
:icon_evil :icon_evil türkiye yok
anca 7 ağğustos faaln vizyone girer türkiyede
deadly_angel 12-10-06, 18:02 :icon_evil :icon_evil türkiye yok
anca 7 ağğustos faaln vizyone girer türkiyede
bence türkiyede her zamanki gibi ingiltereyle aynı zamanda vizyona girecek film.
özgenuroğlu 12-10-06, 19:44 bence türkiyede her zamanki gibi ingiltereyle aynı zamanda vizyona girecek film.
ama sadece büyük şehirlerde...
deadly_angel 12-10-06, 20:10 ama sadece büyük şehirlerde...
valla o kadarını bilemiyorum malesef, ama genel oalrak herhalde aynı anda çıkacak
daniel-pınar 14-10-06, 14:42 INQ7 yayın kuruluşu, Harry Potter ve ZümrüdüAnka Yoldaşlığı filminin setini ziyaret etti ve film hakkındaki en yeni izlenimleri bildirdiler. Cho'yu canlandıran Katie Leung'dan bir alıntıyı aktarıyor:
Çok şanslıyım, birçok kızın arasından seçildim ve bunu hissetmiştim. Dan ile öpüşmesini ise şöyle anlatıyor: Evet, Daniel çok iyi öpüşen biri.. Gerçekten zevk aldım. (Öpüşmekten)
ben bu kısı öldürürüm yaaa zewk aldım dio bidee orası ksn tabiii uffff keşke o bölüm olmasaydııı:icon_cry: :icon_evil
deadly_angel 14-10-06, 17:08 INQ7 yayın kuruluşu, Harry Potter ve ZümrüdüAnka Yoldaşlığı filminin setini ziyaret etti ve film hakkındaki en yeni izlenimleri bildirdiler. Cho'yu canlandıran Katie Leung'dan bir alıntıyı aktarıyor:
Çok şanslıyım, birçok kızın arasından seçildim ve bunu hissetmiştim. Dan ile öpüşmesini ise şöyle anlatıyor: Evet, Daniel çok iyi öpüşen biri.. Gerçekten zevk aldım. (Öpüşmekten)
ben bu kısı öldürürüm yaaa zewk aldım dio bidee orası ksn tabiii uffff keşke o bölüm olmasaydııı:icon_cry: :icon_evil
canım malesef bu film ve melez prenste hoşlanmadığın iki sahne olacak, birisi cho birisi ginny, kendini alıştırmaya çalış, bir hayran için çok zor birşey ama...
genç lilynin yeni resmi:
http://img139.imageshack.us/img139/7499/susieshinner3fb7.jpg
deadly_angel 15-10-06, 10:40 genç lilynin yeni resmi:
http://img139.imageshack.us/img139/7499/susieshinner3fb7.jpg
resim için çok sağol sbuffy;)
ah birde gözleri ve harry arasında bi bağlantı kurabilsem, (en azından bu resimde)
rica ederim.gözlerini bir şekilde benzetirler.sinemada çareler tükenmez:)bazı yabancı fan siteleri bu filmde harrynin gözleri yeşil olacak diyorlar.hatta bazı resimlerde gözleri yeşil çıktığını söylemişler.ama bence harrye benzemesinden çok yaşlı lilyle pek alakası yok gibi geldi.yaşlı lilynin ağzı yüz yapısı daha değişikti.tabi bu sadece sıradan çekilmiş resmi.filmi beklemek gerekiyor.ben artık film ve kitap karakterlerinin aynı olmamasına alıştım.snape ve hagrid hariç hiçbir karakter kitaptakilerle birebir uyuşmuyor.ne malfoy,cedric ve siriusun gözrengi ne harmionenin çirkinliği ne ronun ağzı burnu ne yaşlı jamesin saçrengi dumbledoreun davranışları.ama yinede iyi oyuncularmış ki bu halleriyle bile kitap okuyucularına kendilerini benimsettiler.
bu arada 6.filmde malfoyun annesi lilyden daha güzel olursa bu biraz fiyasko olur.çünkü kitaplarda lily için sıcakkanlı,çok güzel,herkesi etkileyen ve büyüleyici gibi sıfatlar kullanılarak bahsedilirken malfoyun annesi için güzel ama donuk ve suratsız olarak söz ediliyor.
deadly_angel 15-10-06, 16:24 narcissa güleryüzlü v.s. olsa kaç yazar:img-artis :img-grin2
deadly_angel 18-10-06, 16:17 Yoldaşlıktan Çekim Notları
Black Park Country Park, Buckinghamshire 'Harry Potter Zümrüdüanka Yoldaşlığı' Seti
Harry Potter ekibi tarafından 4 gün ve gece, son büyülü mekan çekimlerinin yapıldığı harika yer Buchingamshire’daki Black Parktı. Set film tarihine yabancı bir yerde değildi. Pinewood stüdyoları pek çok harika filmi burada çekmişti.
Büyük ormanlık alana giderken yapımcıların zorlu zaman çizelgelerine katıksız bir bağlılık herkesin kafasındaydı. Güvenlik, ulaşım, özel efektler, kostümler, sadece birkaç bölümün katıldığı her isme ait elbiseler; ekibin kalanına eklendiği zaman sahnelerin çekilmesi için bu sihirli mekanda basitçe binlerce insanın olması gerekiyordu.
İleri atlayıp direkt Thetstral arabalarından bahsetmek istiyorum ama kendimi tutup ona sonra gelmem lazım. Dururken bile çok büyülüler.
Setteki ilk günümüzde (4 ekim çrş.) gün boyunca pek çok aktörün ve figüranın set çalışanlarıyla birlikte filmin son sahnesinin çekilmesi için hazırlık yapmak amacıyla gelip gittiğini gördüm. En sevdiğimiz üç kahramanımızın ekrandaki son birlikte görüntülerini görmek için nihai şans olduğu için duygusal bir andı (en azından benim için). Ama profesyonelce bütün aktörler işlerini yaptılar. Eğer sahneyi okumak istemiyorsanız sonraki cümleyi atlayın.
Yıl sonunda üçlümüz ve bütün öğrenciler, baykuş sıçan ve dğer sihirli hayvanlarıyla son defa Hogwart’an ayrılıp Hogsmeade istasyonuna doğru yürürken Harry Ron ve Hermione ile konuşuyor. Konuşmayı duyamıyoruz ama küçük bir kısmını, evlerine gidecekleri için çok mutlu olan bazı figüranlardan öğrenmeyi başarıyoruz. Üçlü de bu yüzden mutlu. Hermione Thestral arabalarına takındığı ifadesini Harry’nin komik mi yoksa sevimli mi bulduğunu anlamaya çalışıyor gibi görünüyor. Ağaçlık alanda 6 tane mükemmel araba.
7 Ekim Cumartesi günü gündüz çekimi var aynı sahnenin bu kez dublörler tarafından çekimi yapılıyor. Yine öğrencilerin istasyona son adımları çekiliyor. Çok zor ve uzun bir öğrenim sezonundan sonra Sihirli dünyayı bırakmaya hazır. Dursleylere dönen Harry bile olsanız biraz sessizlik ve huzur istemeye hakkınız var. Teknoloji geliştikçe Harry Potter filmlerindeki FX (özel efekt) ve dizayn bölümleri de gelişyor. Thestral arabaları gerçekten muhteşem ve öğrencileri istasyona emniyetli biçimde getirdikten sonra arkada park edilmiş olarak duruyorlar (bilgisayar efekti uzmanları bu sahnelerde ayrıca çalışacak) tabi maalesef çekimlerde bunları Thestraller değil 4 tekerli motosikletler çekiyor. Hepiniz gibi biz de Thestralleri görmek için sabırsızlanıyoruz. Hele “bu dünyanın dışından” şeklinde fısıltı ve dedikoduları duyduktan sonra heyecan iyice artıyor. Bildiğimiz kadarıyla Thestraller ancak ölüme şahit olanlarca görülebilir ancak Rupert Grint’in yakınlardaki bir ropörtajında da açıkladığı gibi oyuncuların çoğu, daha önce stüdyoda, havaya yükselmeyi tecrübe ettiler.
Perşembe ve Cuma gece çekimleri sanki başka bir dünyada gibiydi! Aynı insanlar ama bütün mekanı harika ama ürkütücü bir atmosfer sarmıştı. Sis makinaları, Hogwarts Ekspresi, ışıklar ve fantastik bir oyunculuk günün menüsündeydi. Kostümler ve detaylara dikkat gibi, kullanılan bazı malzemeler kesinlikle harikaydı, aşağıda okuyabilirsiniz. Her zamanki gibi herkes önündeki birkaç sahneyi mükemmel yapmak için harika bir psikolojik olarak harika durumdaydı. Sahneyi okumak istemiyorsanız gelen bölümü atlayın.
Sahnelerde “Potter Entrikası” Daily Prophet, Quibbler, tonlarca öğrenci bagajı, ve çok çok çok fazla muhteşem malzeme kullanıldı. Gecenin ilk sahnesi –tabi filmin değil- Harry Thestralleri görebilen tek kişi, Luna (o harika küpeleriyle muazzam görünüyor) ve büyük kaymak birası mantarlarından yapılmış kolyesiyle, kendisinin de gördüğünü ve merak etmemesini söylüyor. Bu sahnelerde neredeyse bütün oyuncular oynuyor. Slytherinler, Neville, Cho arasında başka bir sahne var. Harry’nin trende uyuya kaldığı ve eğik başının camda yansımasının Voldemort olduğu bir sahne çekiliyor. Nasıl ve ne anlamda çekiliyor bu sahne bilmiyoruz ama trenin içinden ve dışından tren öğrencileri hogwartsa bırakmak amacıyla hareket halindeyken Harry’nin yüzü camdan net olarak görünene kadar büyük bir dikkat ve çabayla çekiliyor bu sahne
teşekkürler....bilgi için deadly_angel ;)
deadly_angel 19-10-06, 16:10 Broadway'in internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı çekimlerinde Helena Bonham Carter'ın(Bellatrix) bütün
sahneleri tamamlanmış.
Harry ve Arthur bakanlıktaki duruşmaya giderken çekilen set resimlerini realmovies yayınladı.
bu sahnedeki diyaloglar kitaptaki konuşmaların hemen hemen aynısıymış.
http://img120.imageshack.us/img120/5825/197still16fzj6.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still16fzj6.jpg)http://img120.imageshack.us/img120/1484/197still17fps4.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still17fps4.jpg)http://img120.imageshack.us/img120/5334/197still10fwv3.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still10fwv3.jpg)
http://img120.imageshack.us/img120/5660/197still12fgx1.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still12fgx1.jpg)http://img120.imageshack.us/img120/261/197still9ftn9.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still9ftn9.jpg)http://img120.imageshack.us/img120/861/197still19fkc7.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still19fkc7.jpg)
http://img120.imageshack.us/img120/38/197still14ffr2.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still14ffr2.jpg)http://img120.imageshack.us/img120/5537/197still7fiz1.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still7fiz1.jpg)http://img120.imageshack.us/img120/9974/197still18fna2.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still18fna2.jpg)
http://img120.imageshack.us/img120/4811/197still15fgj9.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still15fgj9.jpg)http://img120.imageshack.us/img120/3025/197still11fge8.th.jpg (http://img120.imageshack.us/my.php?image=197still11fge8.jpg)
deadly_angel 23-10-06, 08:01 Resimler çok güzel sağol sbuffy
kitaptaki diyalogların aynısı olmasına sevindim
daniel-pınar 24-10-06, 23:09 resimler içn saoll sbuffy..harry nin kıyafeti biraz kötü gibi..hiç yakışmamış altı degişik pantolon üstü değişik ceket..sanki dan ın boyu da uzamışş bana öyle geldii
deadly_angel 27-10-06, 10:05 http://img213.imageshack.us/img213/732/hpootp1pw0.jpg
deadly_angel 27-10-06, 21:42 Hayranların Yaptığı Film Afişi
http://img148.imageshack.us/img148/2831/hpkg8.png
Zümrüdüanka'nın yönetmeni David Yates:"Muhtemelen 3saatin üstünde film çektim"
Empire dergisinin ekim sayısında yönetmen David Yates Zümrüdüankayla ilgili şunları söyledi:
"Kitap çok büyük ama aslında tamamen kolayca damıtıldı...Ben muhtemelen 3saatten fazla süren bir film çektim,bu yüzden kurguda 45 dakikası çıkarılmak zorunda olacak."
Hırçın Kız 28-10-06, 14:13 Haber için teşekkürler.
Çıkarılmasa da uzun uzun izlesek aslında.Umarım önemli yerlere fazla dokunmazlar...
deadly_angel 28-10-06, 19:38 Zümrüdüanka'nın yönetmeni David Yates:"Muhtemelen 3saatin üstünde film çektim"
Empire dergisinin ekim sayısında yönetmen David Yates Zümrüdüankayla ilgili şunları söyledi:
"Kitap çok büyük ama aslında tamamen kolayca damıtıldı...Ben muhtemelen 3saatten fazla süren bir film çektim,bu yüzden kurguda 45 dakikası çıkarılmak zorunda olacak."
haber için çok sağol;)
eh tabiki 3 saatin üstünde olmalı koskoca yoldaşlık öyle değil mi, çok mutluyum valla bu sefer doya doya izlicez gibime geliyor, birde dvd özel seçeneklerine koyarlarsa o kesilen sahneleri işte o zaman tam harika olur
daniel-pınar 30-10-06, 19:51 ya keşke çıkarılmasalar ,,aslında 5-6 saat olsa şöyle nerde ama,, allahtan dvd ler varda izlicezz haberi ekliğin içn saol sbuffy,,
David Thewlis(Lupin) röportajı
-Sonraki Harry Potter filminde işler nasıl gidiyor?
Nerdeyse bitti.
-Böylesine uluslararası bir şeyin parçası olmak eğlenceli mi?
Harry Potter filmlerinde olmayı seviyorum. Büyük bir aile gibi herkes birbirini çok iyi tanıyor ve bu filmler sayesinde uzun süredir birlikte çalışıyoruz. İyi olan diğer şeyse sinemada olacak herşeyi göreceğinizdir.Bu her zaman yaptığınız filmlerde olan bir durum değil.Siz milyonlarca insanın sizi seyredeceğini bilirsiniz.
-Harry’nin son kitapta ve filmde öleceğini düşünüyor musun?
Dan Radcliffe böyle düşünüyor fakat ben emin değilim.Rowling’in Harry’i öldüreceğini sanmıyorum.
deadly_angel 03-11-06, 12:42 banada öldürmez gibi geliyor
Ben Harry Ve Ron ölcek Diyorum.istemiyom Böyle Bitmesini Ama öle Geliyo Bana
deadly_angel 04-11-06, 17:38 Hayranlardan bir çalışma daha
http://img146.imageshack.us/img146/9429/warposter1zv9.jpg
Ben Ron'un öleceğini düşünüyorum,Harry'den pek emin değilim.Hermione'nin ölmeyeceği kesin zaten hatırlarsanız J.K yakın zamanda 27. doğumgününü kutlamıştı.Harry'ninki kutlayıp kutlamadığını hatırlamıyorum ama..
Bugünlerde Haarry Potter aşkım kabardı,bir an önce kitap çıksa keşke;)..
Biraz eski bir haber ama,
Harry Potter’da son teknoloji
Harry Potter serisinin beşinci halkası ‘Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı - Harry Potter and the Order of the Phoenix’, 2007 Temmuzu’nda seyirciyle buluşacak. Yapımın bir bölümünün 3 boyutlu olacağı yönünde bilgiler geliyor.
LOS ANGELES - Sinema teknolojisinin son yeniliklerinin de (IMAX) kullanıldığı filmin gişe yarışının en zorlu koşucusu olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Warner Bros., serinin beşinci filminin gelecek yaz vizyona gireceğini açıkladı. Şirket yetkilileri, yapımın 13 Temmuz 2007 tarihinde seyirci karşısına çıkacağını belirttiler.
Filmlerde Warner Bros. ile çalışan IMAX’in başkanları Richard L.Gelfond ile Bradley Wechsler de, “Son iki Harry Potter filmi ‘Harry Potter ve Ateş Kadehi - Harry Potter and the Goblet of Fire’ ile ‘Harry Potter ve Azkaban Tutsağı - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’ yapımları, toplam 34 milyon dolar hasılat elde etti. Bu yeni film de gelecek yılın bombası olacak” açıklamasında bulundu.
DANIEL RADCLIFFE BEŞİNCİ KEZ HARRY POTTER
İngiliz televizyon yönetmeni David Yates’in kamera arkasına geçtiği filmde, Daniel Radcliffe beşinci kez Harry Potter’a can verdi.
“Ron Weasley” rolünde Rupert Grint’in, “Hermione Granger” rolünde Emma Watson’ın, Harry Potter’ın belalısı Lord Voldemort rolünde ise ünlü aktör Ralph Fiennes’ın yeniden seyirciyle buluşacağı filmin senaryosunu Michael Goldenberg kaleme aldı.
Filmde, Imelda Staunton, George Harris, Helen McCrory, Natalia Tena, Kathryn Hunter, Evanna Lynch, Gary Oldman, Harry Melling, Richard Griffiths, Fiona Shaw, Sian Thomas, Jason Boyd, Richard Macklin ve Charles Hughes da diğer rolleri üstleniyor.
KISACA ÖYKÜ
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’ndaki beşinci yılında Harry, hayatını cehenneme çeviren pek çok şeyle başa çıkmak zorundadır. Yaz tatilini yanlarında harcadığı sevimsiz ve sürekli kendisine kötü davranan akrabaları, Sihir Bakanlığı, öncekileri mumla aratan karanlık sanatlara karşı savunma öğretmeni onu sıkıntıya sokmaktadır.
Varlığını her zamankinden çok hissettiren Voldemort da bunların üzerine adeta tuz biber olmaktadır. Kendisine çok yakın birinin ölümüyle de sarsılan Harry için bu okul yılı oldukça zor geçecektir.
YENİ HALKA İÇİN DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Warner Bros. şirketi, serinin “Harry Potter ve Melez Prens - Harry Potter and the Half-Blood Prince” adlı altıncı halkası için de çalışmalara başladı.
J.K. Rowling’in tüm dünyada milyonlarca satan kitabından beyazperdeye uyarlanan serinin ilk filmi “Harry Potter ve Felsefe Taşı - Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”, 2001 yılında seyirciyle buluşmuştu.
Seri, 2002’de “Harry Potter ve Sırlar Odası - Harry Potter and the Chamber of Secrets” ile devam etmişti. Her iki filmin yönetmenliğini de Chris Columbus üstlenmişti.
Seriden 2004 yılında Alfonso Cuaron’un yönettiği “Harry Potter ve Azkaban Tutsağı - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” 2004’te, Mike Newell’ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Harry Potter ve Ateş Kadehi - Harry Potter and the Goblet of Fire” ise geçen yıl izleyiciyle buluşmuştu.
kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/news/377742.asp
adanali esmer 05-11-06, 09:32 arkadaslar bu bölümde sanirim dumbledore ölüyor ben bu en sonkitabini okudum eger bu filim 7. si ise o zaman dumbledore ölüyor hemde malfoy öldürüyor onu büyük bir tuzakla hemde.....
deadly_angel 05-11-06, 10:00 arkadaslar bu bölümde sanirim dumbledore ölüyor ben bu en sonkitabini okudum eger bu filim 7. si ise o zaman dumbledore ölüyor hemde malfoy öldürüyor onu büyük bir tuzakla hemde.....
o beşinci film değil altıncı filmde olacak
deadly_angel 05-11-06, 10:01 Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı çekimleri devam ederken HBO televizyonu filmden çok özel görüntülerin bulunacağı bir bandı 20 Kasım günü yayınlayacağını internet adresinde yaptığı açıklamayla duyurdu.
nes_rial hp aşkının kabarması iyi oldu:)haber için sağol.rowling harrynin de 26.doğumgününü kutladı ama ronunkini kutlamadı ama belki ronun doğumgünü daha ileri bir tarihtedir.
deadly_angel bilgi için teşekkürler.tadımlık görüntüler olacaktır ben fazla birşey beklemiyorum fragmandan.herkesin merakla beklediği bakanlık sahnesini yeni çektikleri için o fragmanda yer almaz.ama umarım fragmanda snapeimi görebilirim:)
özgür silis 05-11-06, 13:18 arkadaşlar yalnış hatırlmıyosam harry 6.kitapta okulu bırakçaktı ronla hermonie de onunla giderse 7.kitap hogwarts içerisinde olmayacak peki yeni ortam neresi olabilir kahramanlarımızı nerede görebiliriz bi fikri olan varmı?
deadly_angel 05-11-06, 14:24 nes_rial hp aşkının kabarması iyi oldu:)haber için sağol.rowling harrynin de 26.doğumgününü kutladı ama ronunkini kutlamadı ama belki ronun doğumgünü daha ileri bir tarihtedir.
deadly_angel bilgi için teşekkürler.tadımlık görüntüler olacaktır ben fazla birşey beklemiyorum fragmandan.herkesin merakla beklediği bakanlık sahnesini yeni çektikleri için o fragmanda yer almaz.ama umarım fragmanda snapeimi görebilirim:)
Ron'un doğumgünü 1 Mart, daha var yani :)
daniel-pınar 05-11-06, 23:34 arkadaşlar yalnış hatırlmıyosam harry 6.kitapta okulu bırakçaktı ronla hermonie de onunla giderse 7.kitap hogwarts içerisinde olmayacak peki yeni ortam neresi olabilir kahramanlarımızı nerede görebiliriz bi fikri olan varmı?
6.kitabın sonunda öyle bi karar almıştı harry,,ilk önce kovuğa gitceklerindn eminim çünkü bille fleurun düğünü olcak,,7.kitabın ortamı hortkulukları arayacakları içn sirius un harry e bıraktıgı ev olablr,lily ve jamesin öldürüldükleri ev olabilir,,
deadly_angel 06-11-06, 17:38 6.kitabın sonunda öyle bi karar almıştı harry,,ilk önce kovuğa gitceklerindn eminim çünkü bille fleurun düğünü olcak,,7.kitabın ortamı hortkulukları arayacakları içn sirius un harry e bıraktıgı ev olablr,lily ve jamesin öldürüldükleri ev olabilir,,
Harry birde Godric's Hollow'a gidecek, bence orası hortkuluk açısından önemli bir yer...
Zümrüdüanka yoldaşlığı fragmanı yayınlandı.Happy Feete giden bir izleyici yoldaşlık fragmanını görünce birçok kişinin alkışladığını söylemiş.fragmanda gösterilenler içinde şunları yazmış:fragman Wbun logosundan sonra bulutlarla başlıyormuş ve voldemortun dönüşü hakkında birşeyler söylüyormuş, sirius ve dumbledore konuşması varmış,sonra sırasıyla harry(saçları kısa),Hermione ve Ronu göstermişler.Hagrid ve Umbridge kavgası varmış.Occlumency sahnesinde ise şu diyalog geçiyormuş:harry:ben zayıf değilim ,snape:kanıtla o zaman:).bu sahneden sonrada bellayı göstermişler.Voldemortun tüyler ürertici bakışı ve sonr Cho ve Harry öpüşmesi:)Londra köprüsünün üstünde uçan cadılar ve büyücüler varmış ve harryi süpürgede uçarken göstermişler arkasında da yoldaşlıktan birkaç kişi varmış.
anlaşılan filmin nerdeyse hepisini fragmana koymayı başarmışlar:)
cansel_özge 08-11-06, 20:12 Zümrüdüanka yoldaşlığı fragmanı yayınlandı.Happy Feete giden bir izleyici yoldaşlık fragmanını görünce birçok kişinin alkışladığını söylemiş.fragmanda gösterilenler içinde şunları yazmış:fragman Wbun logosundan sonra bulutlarla başlıyormuş ve voldemortun dönüşü hakkında birşeyler söylüyormuş, sirius ve dumbledore konuşması varmış,sonra sırasıyla harry(saçları kısa),Hermione ve Ronu göstermişler.Hagrid ve Umbridge kavgası varmış.Occlumency sahnesinde ise şu diyalog geçiyormuş:harry:ben zayıf değilim ,snape:kanıtla o zaman:).bu sahneden sonrada bellayı göstermişler.Voldemortun tüyler ürertici bakışı ve sonr Cho ve Harry öpüşmesi:)Londra köprüsünün üstünde uçan cadılar ve büyücüler varmış ve harryi süpürgede uçarken göstermişler arkasında da yoldaşlıktan birkaç kişi varmış.
süper ya çok merak ettim fragmanı
deadly_angel 09-11-06, 17:19 Zümrüdüanka yoldaşlığı fragmanı yayınlandı.Happy Feete giden bir izleyici yoldaşlık fragmanını görünce birçok kişinin alkışladığını söylemiş.fragmanda gösterilenler içinde şunları yazmış:fragman Wbun logosundan sonra bulutlarla başlıyormuş ve voldemortun dönüşü hakkında birşeyler söylüyormuş, sirius ve dumbledore konuşması varmış,sonra sırasıyla harry(saçları kısa),Hermione ve Ronu göstermişler.Hagrid ve Umbridge kavgası varmış.Occlumency sahnesinde ise şu diyalog geçiyormuş:harry:ben zayıf değilim ,snape:kanıtla o zaman:).bu sahneden sonrada bellayı göstermişler.Voldemortun tüyler ürertici bakışı ve sonr Cho ve Harry öpüşmesi:)Londra köprüsünün üstünde uçan cadılar ve büyücüler varmış ve harryi süpürgede uçarken göstermişler arkasında da yoldaşlıktan birkaç kişi varmış.
yüreğime inecek youtube nasıl olurda bu fragmanı yakalayamaz, çıldırıcam valla bir an önce izlemeliyim, off süper bişi bu yaa herşeyiyle, bir an önce izlemek istiyorum;)
fragmandan diyaloglar
Sirius Black:"Durumlar değişti Harry, Voldemort şu anda beklemede, sadece yandaşlarını topluyor."
Sahne: Sirius Grimmauld Meydanında
Sirius Black:"Bunlar tehlikeli zamanlar çok daha dikkatli olmalısın"
Sahne:Dumbledore mahkeme duvarının önünde ayakta duruyor.
Dumbledore:"Umarım hepimizin içinde bulunduğu tehlikenin farkına varabilirsiniz.İşaretleri görmezden gelemezsiniz"
Sahne:Pencerenin patlaması, her yerin cam kırıklarıyla dolması.
Hermione:Bakanlık senin itibarını düşürmek istiyor,O Dumbledore'dan korkuyor.
Sahne:Harry düşünsele bakıyor.
Sahne:Hermione korkmuş görünüyor
Sahne::Ron
Harry:"Neden hiçkimse bana inanmıyor?"
Sahne:Hagridin çürüklerle kaplanmış yüzüyle Harry'e gülümsüyor
Dumbledore:"Lüften yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmenimize hoşgeldin diyelim."
Sahne:Umbridge büyük salonda öğretmenler masasında.
Sahne:Harry'nin tüylü kaleme yaklaşıyor
Umbridge:""Küçük çocuklar yalan söylememeleri gerektiğini öğrenmeliler."
Sahne: Harry Snape'in odasında zihinfend öğreniyor.(en merak ettiğim sahne:) )
Snape:"Konsantre ol Potter. Zihnin çok zayıf."
Sahne: Harry
Harry:"Ben zayıf değilim."
Sahne:Kaşlarını çatarak yaklaşan snape
Snape:"Öyleyse kanıtla!"
Sahne:Bellatrix devasa bir koridorda manyakça gülüyor.
Hermione:"Birçok Ölüm Yiyen Azkaban'dan kaçmış."
Sahne:: Kukuletalı bir kaç figür ekranı kaplar.
Sahne:Kukuletalı bir figür Bellatrix'e yaklaşır.
Sahne:Harry, Ron ve Hermione ormanda korkmuş görünüyorlar.
Sahne:Kökünden sökülen bir ağacın görüntüsü.
Ron:"Bu kahrolasıca şey de neydi?"
Sahne:Sisli bir oda Voldemort devasa siyah bir cüppeyle sislerin arasından ortaya çıkıyo
Sahne:Cho ile Harry öpüşüyor.
Sahne:Londra üzerinde uçan yoldaşlık üyeleri
Sahne:Harry onun odasındayken.
Sirius Black:"Tatil sonrasıyla igili Harry"
Sahne:Dumbledoreun Ordusundan bir görüntü.
Sahne:Mcgonnagall' ın büyüyle devrilmesine benzer birşey.
Sahne: Malfoyun kendini beğenmiş bir şekilde bakışı.
Sahne:Umbridge Trelawney'in sınıfındayken
Umbridge:Ahem
Sahne: Büyük karanlık bir odanın geniş açıdan görünümü.Dumbledore ve Voldemort asalarını birbirlerine doğrultmuşlar.(diğer merak ettiğim sahne:) )
Sahne: Bir thestralin ağaçlıkta görüntüsü.
Sahne::Harry Bakanlıkta asasını doğrultuyor
Sahne: Harry çığlık atıyor
Harry:Hayırrrr
kaynak:the-leaky-cauldron.org/
sbuffym ellerine sağlık.. sahneleri okuyunca iyice heyecanlandım. gerçekten de kitaba uygun görünüyor film. uygun olmasa da izliyoruz da en azından daha az hayal kırıklığı yaşayacağız :)
bu arada filmin ve son kitabın çıkış tarihlerini tekrar yazar mısınız? ben unuttum da...
sudemcim rica ederim.ateş kadehinde o kadar çok tepki aldılar ki bu filmi kitapla paralel ilerletmek için çok özen göstermişler:)set resimlerinden de kitaba uygun olduğu belliydi.ben umutluyum:)
zümrüdüanka yoldaşlığı filmi:ingilterede ve amerikada 13 temmuz 2007 ama türkiyedeki gösterim tarihi henüz belli değil.ama muhtemelen aynı tarihte gösterilir.
son kitabın çıkış tarihi tam belli değil.bazıları temmuz 2007 bazıları 2008de çıkacak diyorlar.
deadly_angel 10-11-06, 13:14 Diyalogları görünce heyecanım dahada arttı, şu fragmanı bir an önce görmezsem çatlarım valla
kupseker_KC 10-11-06, 22:54 fragmandan diyaloglar
Sirius Black:"Durumlar değişti Harry, Voldemort şu anda beklemede, sadece yandaşlarını topluyor."
Sahne: Sirius Grimmauld Meydanında
Sirius Black:"Bunlar tehlikeli zamanlar çok daha dikkatli olmalısın"
Sahne:Dumbledore mahkeme duvarının önünde ayakta duruyor.
Dumbledore:"Umarım hepimizin içinde bulunduğu tehlikenin farkına varabilirsiniz.İşaretleri görmezden gelemezsiniz"
Sahne:Pencerenin patlaması, her yerin cam kırıklarıyla dolması.
Hermione:Bakanlık senin itibarını düşürmek istiyor,O Dumbledore'dan korkuyor.
Sahne:Harry düşünsele bakıyor.
Sahne:Hermione korkmuş görünüyor
Sahne::Ron
Harry:"Neden hiçkimse bana inanmıyor?"
Sahne:Hagridin çürüklerle kaplanmış yüzüyle Harry'e gülümsüyor
Dumbledore:"Lüften yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmenimize hoşgeldin diyelim."
Sahne:Umbridge büyük salonda öğretmenler masasında.
Sahne:Harry'nin tüylü kaleme yaklaşıyor
Umbridge:""Küçük çocuklar yalan söylememeleri gerektiğini öğrenmeliler."
Sahne: Harry Snape'in odasında zihinfend öğreniyor.(en merak ettiğim sahne:) )
Snape:"Konsantre ol Potter. Zihnin çok zayıf."
Sahne: Harry
Harry:"Ben zayıf değilim."
Sahne:Kaşlarını çatarak yaklaşan snape
Snape:"Öyleyse kanıtla!"
Sahne:Bellatrix devasa bir koridorda manyakça gülüyor.
Hermione:"Birçok Ölüm Yiyen Azkaban'dan kaçmış."
Sahne:: Kukuletalı bir kaç figür ekranı kaplar.
Sahne:Kukuletalı bir figür Bellatrix'e yaklaşır.
Sahne:Harry, Ron ve Hermione ormanda korkmuş görünüyorlar.
Sahne:Kökünden sökülen bir ağacın görüntüsü.
Ron:"Bu kahrolasıca şey de neydi?"
Sahne:Sisli bir oda Voldemort devasa siyah bir cüppeyle sislerin arasından ortaya çıkıyo
Sahne:Cho ile Harry öpüşüyor.
Sahne:Londra üzerinde uçan yoldaşlık üyeleri
Sahne:Harry onun odasındayken.
Sirius Black:"Tatil sonrasıyla igili Harry"
Sahne:Dumbledoreun Ordusundan bir görüntü.
Sahne:Mcgonnagall' ın büyüyle devrilmesine benzer birşey.
Sahne: Malfoyun kendini beğenmiş bir şekilde bakışı.
Sahne:Umbridge Trelawney'in sınıfındayken
Umbridge:Ahem
Sahne: Büyük karanlık bir odanın geniş açıdan görünümü.Dumbledore ve Voldemort asalarını birbirlerine doğrultmuşlar.(diğer merak ettiğim sahne:) )
Sahne: Bir thestralin ağaçlıkta görüntüsü.
Sahne::Harry Bakanlıkta asasını doğrultuyor
Sahne: Harry çığlık atıyor
Harry:Hayırrrr
kaynak:the-leaky-cauldron.org/
muhteşem bir kalp çarpıntısıyla okudum diyalogları,teşekkürler...
günlük hayat akıp gitse de aklımın bir köşesinde hep 5.film ve son kitap var...
şu fragmanı da bir izleyebilsem...hoş izlediğimde merakım bin kat daha artacak ve beklemek daha da çekilmez olacak ama,neyse...
deadly_angel 11-11-06, 06:51 fragmanı izledikten sonra daha bi çıldırırız kesin
rica ederim arkadaşlar.özet şeklinde yazdığım fragmanla diyaloglu fragman arasında bazı farklar var.bunun nedeni iki farklı fragman olmasıymış.biz daha birini göremeden bazıları ikisini birden izliyor.ne şanslılar:)işin kötüsü wb kasıtlı olarak Casino Royale veya testere 3'e fragman görüntülerini koymamış.özellikle happy feeti seçmiş ki bu sayede filmin gişe başarısıda artacakmış.galiba yine hbo 20sinde yayınlayana kadar fragmanı göremiycez.
deadly_angel 11-11-06, 11:05 casino royalede olur diye düşünüyordum, çok kötü bi durum valla, insan meraktan çatlıyor kaldı 9 gün... :)
deadly_angel 12-11-06, 10:37 David Yates İle Melez Prens?
Production Weekly son sayısında yaptığı haberde halen Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filmini çekiyor olan David Yates'in serisinin bir sonraki filmi olan Harry Potter ve Melez Prens filmini yönetmek için Warner Bros'la görüşmüş.Bu haber şu an için yalnızca bir söylenti, henüz bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.
KaYnaK:MuggleNet
deadly_angel 14-11-06, 14:16 harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin çekimleri daha bitmeden serinin bir sonraki filmi olan Harry Potter ve Melez Prens için yönetmen söylentileri ortada kol gezerken Warner Bros bu konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.Yapılan açıklamada yönetmenlik için henüz hiçkimse ile görüşülmediği söylendi
KaYnAk:VeRitaSerUm
Wbun yayınladığı ilk resmi poster
http://img174.imageshack.us/img174/2718/ootppostervoldemort2uo3.jpg
posterdeki cümle çok anlamlı
Dehşet bi poster olmuş........
Mükemmel bir resim olmuş...Korkunç görünüyor. İşte tam Harry Potter filmi oldu bence. Artık film çocuk filmi gibi görünmez. Sağol sbuffy
abovvvvvvvvvvvvv bu ne süper bişi valla harry i merak ediyom ben
rica ederim arkadaşlar.ingileterede milletvekillerinin okuduğu kitap listesinde hp 1.sıradayken birçok ünlü yıldız bu kitapları okurken görüntülenirken hala daha hp çocuk kitabıdır diyenlere sadece gülüyorum.böyle söyleyenler kitapları okumamışlardır bile.
http://img156.imageshack.us/img156/9978/harryteaser1hj0.jpg
Abc harry potter filmlerinden oluşan 27 saniyelik bir klip yayınladı.klipte 13-18.saniyeler arasında zümrüdüanka yoldaşlığından görüntüler var.(harry,ron,hermionenin ormandaki görüntüsü ve harrynin süpürgeyle uçarkenki görüntüsü)
http://www.youtube.com/watch?v=C_ZuZ7qZREo&eurl=
mugglenetteki habere göre salı gününden itibaren fragman uydudan tüm dünyaya yayılacakmış.ve kitabevi harry potterın 7.kitabı için önsiparişleri almaya başlamış:)
|