Tüm Versiyonu Göster : Batman Başlıyor (Batman Begins)

yalniz_kurt
24-06-05, 15:54
Batman Başlıyor
(Batman Begins)

Ülkemizde 'Memento / Akıl Defteri' ve 'Insomnia' adlı filmlerle tanınan Christopher Nolan'ın yönettiği Batman Begins / Batman Başlıyor, bizleri 'Yarasa Adam'ın hikayesinin ilk yıllarına götürüyor…

Sanatçı Bob Kane tarafından yaratılan ve ilk kez 1939 yılında yayınlanan çizgi roman Yarasa Adam Batman, kısa sürede 'Superman' gibi çok sevilen çizgi kahramanlardan biri oldu ve o günlerden bugüne kadar yayınına hiç ara verilmedi...

Çizgi roman, annesiyle babasının öldürülmesine tanık olan çocuk yaştaki Bruce Wayne'in, yıllar sonra intikam duygusuyla, suçlularla mücadele etmesini konu alıyordu… Çok popüler olan çizgi roman, kaçınılmaz olarak da pekçok defa sinema ve televizyon filmine konu olmuştu…

Bu filmlerden en önemlisi 1989 yılında çekilen ve yönetmenliğini Tim Burton'un üstlendiği, Batman ve Bruce Wayne karakterini Michael Keaton'ın canlandırdığı Batman adlı film oldu… Jack Nicholson ve Kim Basinger'in de rol aldığı film, yaklaşık 35 milyon dolara mal oldu ve sadece ABD'de açılış haftasında 40 milyon dolar hasılat yaptı…

Seri devam etti ve yine Tim Burton'un yönettiği Batman Returns adlı film 1992 yılında vizyona girdi… Bu filmde de Batman ve Bruce Wayne karakterini yine Michael Keaton canlandırırken, yan rollerde Danny De Vito ve Michelle Pfeiffer oynadı… Yaklaşık 80 milyon dolara mal olan bu film de ilk haftasında 45,6 milyon dolar hasılat yaptı…

1995'de yeni bir Batman filmi daha yapıldı… Yönetmenliğini Joel Schumacher'in üstlendiği Batman Forever'de Michael Keaton'ın rolünü bu kez Val Kilmer aldı… 100 milyon dolar bütçeli filmin diğer rollerinde Tommy Lee Jones, Jim Carrey, Nicole Kidman, Chris O'Donnell, Michael Gough, Drew Barrymore oynadı…100 milyon dolar bütçeye sahip bu film de önemli gişe başarısı elde etti…

1997'de çekilen Batman&Robin adlı filmde ise Batman karakterini bu defa George Clooney oynadı… 110 milyon dolar bütçeli filmi yine Joel Schumacher yönetti... Arnold Schwarzenegger, Chris O'Donnell, Uma Thurman, Alicia Silverstone'un da rol aldığı film pek başarılı bulunmadı, hatta kimi çevrelerce bu serinin bittiği bile söylendi…

Ancak, aradan sekiz yıl geçtikten sonra, yeni bir 'Batman' filmi daha çekildi… Ülkemizde 'Memento / Akıl Defteri' ve 'Insomnia' adlı filmlerle tanınan Christopher Nolan'ın yönettiği Batman Begins / Batman Başlıyor, bizleri Yarasa Adam'ın hikayesinin ilk yıllarına götürüyor…

Yaklaşık 135 milyon dolar bütçeli filmde, 'Batman ve Bruce Wayne' karakterini bu defa Christian Bale oynadı… İlk dört filmde Bruce Wayne’in sadık kahyası Alfred rolünü oynayan Alfred Pennyworth de bu rolü Michael Caine'e devretti…

Liam Neeson, Morgan Freeman, Gary Oldman, Ken Watanabe, Katie Holmes, Cillian Murphy ve Tom Wilkinson filmin diğer ünlü oyuncuları oldu...

Batman Begins / Batman Başlıyor, 17 Haziran 2005'ten itibaren tüm dünya ile aynı anda sinemalarımızda da gösterime girecek…

Filmin konusu :
Bruce Wayne, çocuk yaşlarda büyük bir servete sahip olan ailesinin gözlerinin önünde öldürülmesine tanık olur. Suçluluk duygusu ve öfkeyle, Gotham'dan uzaklaşarak dünyayı dolaşır… Kendini eğitmek için gizemli bir adam olan akıl hocası Ducard’dan yardım alır… Artık, kötülerle başa çıkabilecek fiziksel ve zihinsel ustalığa sahip olmuştur…

Gotham’a döndüğünde buranın gittikçe artan bir suç ve yozlaşma içinde olduğunu görür. Wayne, güvenilir uşağı Alfred’in, Gotham polis teşkilatının az sayıdaki iyi polislerinden dedektif Jim Gordon’ın ve Wayne şirketindeki müttefiği Lucius Fox’ın yardımıyla, alt benliğindeki kahramanı serbest bırakır…

Ve şehri tehdit eden sinsi güçlerle savaşmak için, güç, zeka ve bir dizi yüksek teknolojili silah kullanan maskeli kahraman Batman ortaya çıkar...
Filmin künyesi :

Batman Başlıyor / Batman Begins

Yönetmen : Christopher Nolan
Oyuncular : Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman, Gary Oldman, Ken Watanabe, Katie Holmes, Cillian Murphy, Tom Wilkinson
Senaryo : Christopher Nolan, David S. Goyer
Türü : Aksiyon, fantastik
Yapım : 2005 ABD yapımı, 140 dk.
Gösterim Tarihi : 17 Haziran 2005 (WB)
Web Sitesi : http://www.batmanbasliyor.com

yalniz_kurt
24-06-05, 15:55
http://www.sinemam.net/resimler/CONTENT/05sinemam/batman/galeri/1b.jpg

yalniz_kurt
24-06-05, 15:57
http://www.sinemam.net/resimler/CONTENT/05sinemam/batman/galeri/2b.jpg

http://www.sinemam.net/resimler/CONTENT/05sinemam/batman/galeri/6b.jpg

http://www.sinemam.net/resimler/CONTENT/05sinemam/batman/galeri/7b.jpg

yalniz_kurt
24-06-05, 15:58
http://www.sinemam.net/resimler/CONTENT/05sinemam/batman/galeri/8b.jpg

http://www.sinemam.net/resimler/CONTENT/05sinemam/batman/galeri/10b.jpg

http://www.sinemam.net/resimler/CONTENT/05sinemam/batman/galeri/11b.jpg

spikey
25-06-05, 20:04
ya ben zaten insomnia'yı ve özellikle memento'yu cok ama cok sevmiştim..böyle usta birinin elinden cıkıyor olması filmin popülaritesini ve kalitesini kaçınılmaz olarak arttırıyor tabi..üstelik katie holmes var :)

yalniz_kurt
25-06-05, 21:31
katie holmes var ama ilerki bölümlerde olmayacağını açıkladı :(

Taurus
28-06-05, 00:52
Batman Başlıyor filmini izledim.Gerçekten çok begendim.Senaryo çok iyi gerçekten.Final bölümü daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.Christian Bale gerçekten şimdiye kadarki en iyi Batman fikrimce.Liam Neeson karizmasıyla çok iyi filmde.Onun da final sahnesine kadar filmdeki rolü belli degildi.Herşeyiyle dört dörtlük film olmuş.Gece izlemek için mükemmel seçimdir.

spikey
28-06-05, 00:58
yorumunu okuyan gercekten cıkıp izlemek istiyor :) o kadar guzel olmus mu gercekten?peki katie'nin performansı nasıl? bu arada katie holmes neden ilerki bölümlerde rol almayacakmıs?merak ettim...

Taurus
28-06-05, 01:00
Katie Holmes filme pek iyi uyum saglayamamıs.Batman'ın kız arkadaşı olacak potansıyel goremedıgı ıcın yapımcılar bır daha kı fılmde Katie'siz devam edecekler.Artı Tom Cruise ile aralarındaki aşk söylentileri falan bu da yönetmenin Katie'siz devam etmesinin nedenlerinden biri.İzlemeni tavsiye ederim filmi sana.

spikey
28-06-05, 01:02
ok sagol..peki o zaman madem katie'sizdevam edecekler o halde bu filmin sonunda katie ya ölüyor ya da baska bir sekilde filmden ayrıldıgını belli ediyor olması gerek değil mi?

Taurus
28-06-05, 01:05
http://www.beyazperde.com/images/haber/6287-batman-e.jpg
Batman'in Aşkı Gölgelendi

Kara Şövalyenin dönüşünde Tom Cruise engeli

Batman efsanesi daha ilk hafta sonunda 71.1 milyon dolarlık bir dönüş yapınca yapımcılar da bir kez daha dönmeye karar verdi. Batman Başlıyor’a devam filminin çekilmesi kesinleşirken tüm kadroyla masaya oturuldu ama aşk sarhoşu Katie Holmes yeni ekipte yok.

Christian Bale’ı yeniden Batman, Michael Caine’i Alfred ve Morgan Freeman’ı bir kez daha Lucius Fox olarak izleyeceğimiz bir sonraki Batman macerasının kötü adamının ise Joker olması planlanıyor.

NTVMSNBC’nin bildirdiğine göre Batman Başlıyor’da Rachel’ı canlandıran Katie Holmes’ün hayatının fazlaca sansasyonel olması filmin başarısına gölge düşürmüş. Son olarak Tom Cruise’le bayağı gürültülü bir nişanlanma yaşayan Holmes’un hayatı artık Batman’e uymadığı için bir sonraki filmin Rachel’sız olması kararlaştırılmış.

Elimdeki bilgi bu valla.Gerisini bilemem :D

spikey
28-06-05, 01:07
neyse bu kadarı için de sagol..ama bence yönetmen aklı basında davranmış ve dogru bir karar vermiş..katie'yi her ne kadar cok sevsem de maalesef medya maymunu oluverdi...

yalniz_kurt
28-06-05, 14:10
kendi etti kendi buldu ...

spikey
08-07-05, 16:49
film cok hoş olmus ama begendim ben :)

kaptan jack
09-11-06, 16:09
fena film degildi....christan bale ın performansı gerçekten iyiydi...............:img-nyam: kate holmes ı severim çıkacagına üzüldüm.....tabi ikisi çeklirse..........:img-grin2

tarasbulba3
22-01-07, 02:42
batman ın ayakları nihayet yere basmış... bir yönetmenin filmi nasıl etkilediğide ortay çıkmış oldu... şimdiye kadar yapılan batman serileri içerisinde bence en mükemmeli.. kadro mükemmel... hepsi yerli yerine oturmuş... yönetmen atmosferi müthiş ayarlamış... gotham yeniden kurulmuş.. batmobil yeniden taslanmış... hikaye müthiş revize edilmiş.. akla yatkın gelmesi için repliklere uygun cümlecikler eklenmiş... batman başlamıyor bence ölmek üzere olan bir kahraman yeniden hayata dönüyor....

Gizem~AsiYıllar
30-04-07, 11:03
Christian bale çok iyi bir oyuncu ya.:img-yes:

ecr
19-06-08, 17:50
Christopher Nolan'ın her filmi izlenir. Memento ve The Prestige filmleri harikaydı. Bunun dışında Batman filmlerine yeni bir soluk getirmiş yönetmen. Ben oldukça beğendim filmi. Filmi dvd'leri çıktığında izlemiştim. Bayağı iyi bir film olmuş. Nolan'ın 2.Batman'i olan The Dark Knight'ı da heyecanla bekliyorum. Belki de Tim Burton'ın Batman'inden daha iyi bir işe imza atmıştır. Neticede çok önemli bir isim Nolan ve isterse bunu yapabilir.

nessa
20-06-08, 10:07
Batman karakterini severdim ama bu filmden sonra daha çok sevmeye başladım.Bence şimdiye kadarki en iyi Batman filmi.Seri olarak devam edecektir.Christian Bale çok iyi oynamış.Christopher Nolan'ın filmlerini seviyorum.İyi ki Batman hikayesine de el atmış.Çok iyi işlemiş Batman'ın başlangıç hikayesini.