PDA

Tüm Versiyonu Göster : Gülden Güney

burrcu
26-07-06, 21:30
Ben bu oyuncuyu çok seviyorum arkadaslar cok tatlı bi kız üstelik başarılı bi oyuncu su anda elimde resmi yok ama su anda trt 1 de yayınlanan ters köşe adlı programda nilüfer karekterini canlandırıyo kendisi

LİBRA
27-07-06, 14:16
çok başarılı yedi numara da çok komikti

LİBRA
27-07-06, 14:18
Tiyatroya nasıl başladınız?

İlk olarak okul yıllarımda tanıştım tiyatroyla. Seçmeleri yapan kurul, okul öğretmenlerimizden oluşuyordu. Bu insanların tiyatroyla alakası yoktu. Sonra bizi seçip genel bilgiler vermeye başladılar. Mesala sufle nedir? Belki de tatlı dememizi bekliyorlardı ama bizdeki bilgi ve heyecanı görünce onlar da ikna oldu. Yıl 1996... Turgut Özakman’ın Töre adlı oyunuyla liseler arası tiyatro yarışmasına katıldık ve dereceye girdik. Daha sonraları animasyon ve çocuk tiyatrosu oyunculuğuyla devam etti tiyatroyla ilişkim. Her acemi gibi ilk rolüm palyaço idi.

Konservatuarlı değilim, işletme okudum. Ama tiyatro öyle bir aşk ki, maddiyatı düşünmeden, belki hemen kazanacağım parayı, seneler sonrasına erteleyerek tiyatroya başladım. Yeteneğimi de taklit yaparak tespit ettim. Mesela Yasemin Yalçın’ın çok fazla taklidini yaptım. Beni de ona benzetiyorlar zaten. Ama her zaman söylerim, Yasemin Yalçın’ın başka bir benzeri olmayacaktır.

Tam anlamıyla tiyatroya girmemin sebebi Oya Yüce ile tanışmamdır. “Ben bu işi yapmak istiyorum” dedim. Tamamen yeteneğe dayanan bir sanat olduğundan, yeteneğime bakarak becerebileceğime inandılar. Tiyatroda istediğin kadar teorik eğitim al, eğer yeteneğin yoksa yapamazsın ama yetenekle teoriyi birleştirmek da şart. Profesyonel olarak Tiyatro Taksim’i kurduk. Sonra dizi olarak “7 Numara” geldi. Konservatuardan alamadığım eğitimi, profesyonel hocalardan alarak kendimi geliştiriyorum.

Genç yeteneklere yeterince yol açılıyor mu?

Türk tiyatrosunda geriden gelen nesillere yer açılmıyor. Türk televizyonlarında da öyle... Çok yetenekli insanlar var ama kadroya dahi giremeyip figürasyonda kalıyorlar. Bu iş, biraz da kendini gösterme meselesi... Siz daha yolun başında “benim prensiplerim var” derseniz, çok fazla ilerleyemezsiniz. Biraz şans da gerekli.

Tiyatro aşkını nasıl tanımlarsın?

Hani Boğaz’ı gören bir daha buradan ayrılmak istemez ya, tiyatro da aynı... Sahneye bir kere çıktın mı seyircinin alkışı, ışıklar, kendinden başka bir varlığı canlandırmak.. Bu başka bir şey, tarifi olmayan, yaşanılması gereken bir iş.

Kendini hangi konumda çok başarılı bir tiyatro oyuncusu olarak değerlendirirsin?

Bir anımı anlatayım. Manisa’da turnedeydik. Sahneye çıkıp oyunu oynadık. O zaman da kabare yapıyoruk, 8-9 kişi bir araya gelip bir oyun çıkarttık. Adını da “Havadan Sudan” koyduk. “7 Numara” başladıktan sonra turneye çıktık. İşin acı bölümü de bu. Sahnede ne kadar başarılı olursanız olun, ancak ekrana çıktığınızda tanınıyorsunuz. Bir bayan, kuliste beni beklemiş. Yanıma gelip ellerimi tuttu ve “bence kavuk size verilmeli” dedi. Acaip şaşırmış ve duygulanmıştım. Kendi kendime dedim ki ‘ben galiba başarıya yaklaşıyorum’.

Tiyatroda veya sinemada başarılı bulduğun genç oyuncular var mı? Kendi ekip arkadaşlarımı çok başarılı buluyorum. O da şöyle, oyunculuk anlamında özellikle ayırmam gerekirse Tuğba Erdem’i çok beğeniyorum. “7 Numara”da benimle beraber oynayan arkadaşımdı. Çağlar Çorunlu ve Dolunay Soysert’i de çok başarılı buluyorum.

Eğlenceli günler geçiriyorsunuz anlaşılan..

“Sahra” dizisinin senaristi Ayça Mutlugil, çevre mühendisliğini bitirip sonradan konservatuar okuyor. En sonunda da bir sirk sertifikası alıyor. Kendisi, inanılmaz sakar bir arkadaşımdır. Bizim oyun, sekiz skeçten oluşuyor ama kulise gidip üstümüzü değiştirmek gibi lüksümüz yok. Biz de sahnenin arkasında ayrı bir kulis yapıp elbiseleri oraya astık. Görünebilecek yerleri de kapattık. Öyle ki arka arkaya iki skeçte oynadığımız zamanlar oluyor, kıyafetlerimizi de savurarak giyiyorduk... Nuray bir sonraki skeçe yetişmek için üstünü değiştiriyordu. Oyunun bir bölümünde de tecavüz sahnesi vardı. Ayça, panonun arkasından “İmdat! Tecavüze uğradım” diye çıkacaktı fakat çıkarken panoyu devirdi. Nuray da panonun ardında giyinirken seyirciyle göz göze geldi... Ayça, seyirciye gülümseyip selam verdi ve Nuray da orada kaldı o şekilde...

Tiyatro’ya gelen seyircileri nasıl buluyorsunuz?
Eski İstanbul gibi değil tabi ki. O zaman, tiyatroya gitmek bir ayrıcalıkmış, insanlar tiyatrolara giderken “jilet gibi” giyinirlermiş. Şehir Tiyatroları’nda bilet 3 YTL. Bütçeyi sarsacak bir rakam değil yani ama seyircide şöyle bir kriter var; ünlü oynamıyorsa gitmiyorlar. İnanın o kadar çok oyuncu var ki, dizilerde izledikleri oyuncuların kat kat üstünde, gidip görmek lazım.

Tiyatroyla ilgilenen yaşıtlarına tavsiyen nedir?

Eğer ki yeteneklerine güveniyorlarsa, bu işi bir bilen bir hocamızdan yardım istemeliler. Gözlerinde heyecan ve istek olan birinin geri çevrileceğini hiç sanmıyorum. Bence, ustalardan eğitim almanın ayrıcalığı çok fazla. Ayrıca, Akademi İstanbul, Işıl Kasapoğlu’nun okulu, Müjdat Gezen Sanat Merkezi var. Ama bu eğitim merkezlerinde yaş sınırı var, eğer yaşları uygunsa mutlaka öyle bir yere gitmek gerektiğini düşünüyorum. Değilse de herhangi bir özel tiyatroya başvurup, eğitim alabilirler.

www.exi26.com/Article.asp?PageID=511

burrcu
27-07-06, 15:18
arkadaslar gülden güneyin resmi varmı elinizde varsa eklermisiniz

LİBRA
27-07-06, 19:53
http://img164.imageshack.us/img164/4940/787nf7.jpg (http://imageshack.us)
http://img164.imageshack.us/img164/6678/htt8.jpg (http://imageshack.us)

arrzzu
28-07-06, 18:45
ben yedi numara zamanı ona hayrandım.sonra trt için 2 dizi daha çekti sanırım ama maalesef takip edemedim.çok iyi bir oyuncu ve şirin bir kadın bence.keşke yeni projelerle bizi güldürmeye devam etse...

özgür_keremcem
28-07-06, 22:41
ben çok severim oyunculuğunuda beğeniyorum Muğlaya tiyatro için gelmişti.İzledim süperdi.

**Tugce**
31-07-06, 21:33
Evet çok tatlı ve çok sempatik...Yedi numarada bayılıyodum ona...Çok komikti:img-grin2

Yagmur_ask
23-08-06, 20:40
YEDI NUMARA benim hayatimin en ozel dizilerinden biridir...hayatimda izledigim en tatli sit-com du...Her seferinde gulme krizine giriyordum:img-grin2 ...Gulden guney 7 numaranin Cansusu...Cok tatli ve basarili bir oyuncu son olarak Ters Kose de izlemistim cok basariliydi ama maalesef o dizi bitti:icon_cry: ...Umarim en kisa surede tekrar goruruz ekranlarda...:img-grin2

zeynep nazli
23-08-06, 23:27
Gerçek Adı : Gülden Güney
Doğum Tarihi : 1977
Doğum Yeri : Türkiye Dışı
Eğitimi : Lisans

zeynep nazli
23-08-06, 23:28
Doğumu
1977 - Berlin

Eğitimi
Anadolu Ünv. İşletme Fak.

Diğer
"Yam Yom Yum" Oyuncu 1998, Ayna Çocuk Tiyatrosu - "Havadan Sudan" Kabare Taksim Oyuncu 2000

zeynep nazli
23-08-06, 23:30
Gülden Güney

32 yaşında. Devin’ in en yakın dostu. Kocası Taner ile 7 yıldır evliler ama çocukları olmamış. Bu yüzden Ömür’e de çok düşkünler. Nilüfer, set makyözüdür ancak mesleğini o kadar idealize etmiştir ki, setlerde sanatçı kaprisi yapması gerekenin asıl kendi olduğunu düşünerek hiçbir sette iki günden fazla barınamamaktadır. Mutlu bir evliliği var. Taner’le çekişmeleri ise evliliğin tuzu biberi. Hayat dolu, her şeyin iyi yönünü görebilen, cesur, lafını esirgemeyen, içten ve sevecen biri Nilüfer. Çılgınlıkları seviyor. Devin’i dosttan öte adeta bir kardeş gibi sahipleniyor. Özellikle de boşandıktan sonra. Devin’in sırdaşı, desteği, hatta bir süre sonra mecburen üstleneceği rol gereği de sevgilisi!

zeynep nazli
23-08-06, 23:43
devam var arkadaşlar ama yarın

gül_ecem
24-08-06, 17:32
ben çok beğeniyorum ve inanılmaz derecede başarılı buluyorum.yedi numarada harikaydı.çok tatlı ve sempatik.ayrıca resimler için teşekkürler zeynep nazli.

zeynep nazli
24-08-06, 23:22
ömenli değil

neslihantorun
31-10-06, 12:38
arkadaşlar öncelikle selam ben de yedi numara fanatiklerinden biri olarak ilgilenenler için bir haber vereceğim gülden güney atv de başlayacak olan hatırla sevgili isimli dizide oynuyor dizi kadrosuyla çok sağlam bir yapıma benziyor benden söylemesi..herkese iyi seyirler..:)

first lady
31-10-06, 13:19
bütün yedi numara kadrosunu sonsuzzzzzzzzzzzz sevdiğim gibi gülden güneye de bayılıyorum.keşke yedi numara yıllaaaaaaaaaaarrrca devam etseydide yine onlarla gülüp ağlasaydık.gülden güney'in canlandırdığı cansu karakteri süperdi bence kendisi çok iyi bir oyuncu:img-grin2

ciseirem
05-11-06, 01:02
ben de 7numara fanatiğiydim ve gülden güneyi çok seviyorum.
ah keşke atv deki yeni diziyi izleyebilme imkanım olabilse,yurttayım,tv paylaşı mı zor oluyor biraz ve pek de vaktim yok açıkçası,
benim memlekete gelmişlerdi,gülden güneyin ekibi yani turne için,"havadan sudan" ı izlemiştim,ailece izlemiştik hatta,çok güzeldi:)

LİBRA
09-11-06, 19:50
hatırla sevgili de hizmetçi rolünde...

FBuse
02-02-07, 00:05
yedi nummarada cok komikti ya!

cann2366
04-02-07, 22:50
yedi numara da çok çok iyiydi

onur29
15-09-07, 20:46
Bende günlerdir. Gülden abla için başlık açmaya çalışıyorum. Halbuki varmış zaten. Ama çok aşağılara düşmüş. böyle muhteşem bir oyuncunun başlığı bunu haketmiyor arkadaşlar. Gülden Güney çok tatlı ve çok iyi bir oyuncu. Cansu karakteri yedi numaranın unutulmaz karakterlerindendi. Kendisi şimdi Hatırla Sevgilinni Zeytin Gözlü Eminesi.
Bu başlığı boş bırakmayalım arkadaşlar.

onur29
10-11-07, 14:03
Arkadaşlar Gülden abla'nın başlığı çok düşmüş yaa. Kaldırayım dedim.

aysegülll
02-02-08, 13:49
yaa yedi numaradaki cansu rolüyle çok başarılıydıı yaa çok begeniyodum kendisini ama şimdilerdee hatırla sevgilide arkalarda oynuyo böle yeternkli birisinin bu kadr arka planda kalması çok kötü yaa
onun ön planda oldugu bir komedi dizisinde görmek isterim kendisini:img-wink:

hemsire
09-03-08, 19:16
gülden guneyı 7 numara dizisinde tanıdım dızıyı ve onu severek izliyordum bu dızının tekrar bolumlerı flash tv tekrar cıkmaya basladı . ayrıca üvey aile dıye yenı bır dızıye ekran karsınıa cıktı yenıden nevzat karakterıyle bu dızıdede 7 numaranın ekıbı var . gulden guneye encok komedı yakısyor ben hatırla sevgılıde ısledım ama komedı daha guzel. nevzat rolude harıka ebeyı oynuyor ve erkeklere karsı bıraz agrasıf.

hilal__
12-03-08, 15:14
gülden güney gercekten cok basarili yedi numaradan taniyorum ve suan hatirla sevgili de izliyorum kendisini cok begeniyorum yedi numarada ayri bir yeri var harika bir diziydi gercekten ve yedi numaranin kadrosundan 3 kiz(ruya, ayten ve cansu) tekrar fox tv de üvey aile dizisinde gormek cok guzel harikalar...

http://img155.imageshack.us/img155/7528/123rx0.jpg
http://img502.imageshack.us/img502/2774/imagesar3.jpg
http://img502.imageshack.us/img502/3683/3543pq1.jpg
http://img155.imageshack.us/img155/6472/images3fj5.jpg

MERTSEVDİ
12-03-08, 19:32
Ben de çok beğeniyorum oyunculuğunu. Yedi Numara'da da severdim, Hatırla Sevgili'de de severek izliyorum. Çok sevimli, çok doğal bir oyunculuk tarzı var bence.

hozcan
26-06-08, 02:23
bende çok seviyorum arkadaşlar yedi numara dizisiyle tanıdım kendisini
çok başarılı bir oyuncu hatırla sevgili dede aynı tabiki
onu böyle güzel dizilerde görmeye devam ederiz inşallah :img-wink:

onur29
08-10-08, 14:45
Bu gün bir gazetede okudum. Yakında Star Tv de başlayacak olan Ayışığı adlı dizide Gülden abla da rol alacakmış. Hatta resmi bile vardı. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Megaboy
28-10-08, 21:25
http://www.casod.org/uyeler/531_Gulden-Guney-Eren.jpg

Doğum Tarihi : 1977

Boy : 155

Kilo : 45

Göz Rengi : Kahve

Yabancı Dil : İngilizce

http://img508.imageshack.us/img508/3015/emineuh4.jpg

http://img81.imageshack.us/img81/3430/21ih7.jpg