Tüm Versiyonu Göster : Bölüm Yorumları
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
oyuncular devın özgur sermın hurmerıc tolga evren melıh gorgun aslı yılmaz betul arım canan guven mustafa sen haldun boysan oynuyor
guneydoguda gorev yapanıdealıst bır ogretmenın oykusunu anlatıyor
trt1de yayınlanıyor
dişi einstein
22-01-06, 00:07
Bence oyunculuk yönünden muhteşem bir dizi.Konusu da güzel anlatılmış.Ben bu tür öyküleri her zaman beğenirim.Umarım başarılı olur.Bence yolu açık olan bir dizi.TRT ye de bu yakışır. :img-thumb
Daha yarım saat oldu biteli...
İzledim beğendim baya çalışmışlar cumarteside birşey olmadığı için kaçırmam izlerim.. Çok içten bir hikaye çünkü..
Oyuncuların başarısı senaryodaki zayıf tarafları oldukça kapatıyor...
Senaryo daha da kuvvetlendirilise çok tutacağından eminim...
özellikle yan karakterlerin yokluğu dikkat çekici... İlk bölümde misafir oyuncu olarak bulunan Sermin Hürmeriç doyurcu oyunculuğunla vardı...
Ama maaesef ki senaryo gereği bundan sonra göremeyeceğiz...
Genç oyunculardan yeni tanıdığım Aslı Yılmaz'ın oyunculuğu ise oldukça kuvvetli. Yabana atılır cinsten değil... Daha önceleri nerdeydiniz? demeden edemedim... Sevgilisi Burak'ı canlandıran genç oyuncu da hepimiz "Yanık Koza" daki Asaf beyin gayrımeşru oğlu olarak hatırlıyoruz...
Bu akşam 2. bölümünü merakla bekliyorum... Bence mutlaka izlenmeye değer! :img-thumb
uzun zaman sonra adam akıllı bir dizi çıktı piyasaya. çok hoş ve masum bir senaryoya sahip, abartısız, son derece gerçekçi bir hikaye, ayrıca oyunculuk muhteşem. Gülcihan karakterini dizi ilk bölümde öyle güzel sevdirdi ki bana, öldüğünde neredeyse ağlayacaktım. Hayat rolü de çok başarılı ellere teslim edilmiş. görünüşe bakılırsa hayat türküsü bu sıcak konusuyla bizleri bir süre ekran başına kilitleyecek..
ilk bölmünü tesadüf izledim cok sevdim arkadaslık ve dostluk 2 kadının vecocuklarının bu kadar beglı olması kıskanclıktan uzak olması cok güzeldi 2. bölümü ve bu diziyi tuttum ve tavsiye ederim
İkinci bölümünü de dün akşam izledim. Artık esamesi okunmuyan "idealizm"in yeniden varoluşunu, doğuşunu görmek oldukça heyecan vericiydi. Hayat'ın bugün çoğu kişiye aptalca gelebilecek ama, bir öğretmende mutlaka bulunması gereken idealizmin ancak bu kadar güzel betimlenebilirdi. İçinde Türkiye'nin tüm acı gerçeklerini barındıran senaryonun gelecek bölümlerinin daha da ilginç olacağını umuyorum. Mutlaka izlenmesi ve kaçırılmaması gereken bir dizi...
İLK BÖLÜMÜ İZLEDİM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL DİZİİİ. :img-thumb
İKİNCİ BÖLÜMÜ KAÇIRDIM AMA NASILDI ARKADAŞLARRRR.......
hayat vana gitti okulu merkezdeydi ama o köy okulunu secti saha sonra köye gitti yoklda minibüste arama yapılırken melih görgün gercek ismi buydu sanırım onunla tanıstı jandarmaydı ama nefretle basladı cünkü ona sorulmadan cantası acıldı
istanbuldaki arkadasınada amerikadaki okuldan haber geldi annesine amerikaya gidecegini söyledi
Kesinlikle herkesin izlemesi gerekli.Ben merakla 3. bölümü bekliyorum :img-thumb
oyuncular harika...İlk bölümün de ikinci bölümünde başından bir kısmı kaçırdığım için konuyu tahminlerle biraz anladım..ama oyuncular gerçekten şahane..
berk_hakman_sana_asıgım
01-02-06, 03:20
ewet gercekten cok guzel bir dizi ilk bolumde agladım zaten mutlaka herkes izlesin
forgetmenot
01-02-06, 11:33
Verdiği mesajlar açısından, bu ülkenin,asıl böyle dizilere ihtiyacı var.Bu yüzden, umarım, dizi uzun soluklu olur.Bunu bütün kalbimle diliyorum.Bu diziyi yapan herkesin eline sağlık,çok başarılılar,hepsi sağolsun!
Çok güzelbir bölümdü
3 bölümdür keyif alarak izliyorum..
:icon_sorr İzlemeyenler Çarşamba'ya tekrarını izleyebilirler!
Bu gün 3. bölümü izledik... İnan geleceği olan, iz bırakacak bir dizi...
Sezgilerime güveniyorum. Bu yüzden kimse kaçırmasın... Hani bazı şeyler vardır; anlatmakla olmaz... Bu dizi de aynen öyle... İzlemeyene nasıl anlatırım...
Artık unutulmuş duygular yeniden yeniden var edilmiş... Çok güzel ya!!!
Bi öğretmen düşün... nasıl da seviyor okulunu, köyünü, çocuklarını... Ot bitmez topraklarda Akasyalar dikeceğini iddia ediyor...
Ah be yağmasan da gürle! Nasıl merakla bekliyorum...
Umarım günü değiştirmezler...
Cumartesi günü ve yayun saati çok güzel...
Hayat Türküsü tutkunları neredesiniz?
Hadi kaybolmadan şu formun ucunu tutun...
Kaçıyor valla! :mad:
eve geldiğimde diziye az kalmıştı ve elektirikler kesikti..Epey korktum yetişemiyeceğim diye.Ama elektiriklerin gelmesiyle dizinin başlaması aynı saate denk geldi..
evet gerçekten çok etkileyici..Komutan'ın okula yardımı çok hoştu ama keşke biraz da sert bi tip olmasa.yazık hayat öğretmenin teşekkürü içinde kaldı.
Hayat Türküsü tutkunları neredesiniz?
Hadi kaybolmadan şu formun ucunu tutun...
Kaçıyor valla! :mad:
yettim gari firstcat..:))
Bu arada muammer'e çok güldüm ya..yüz ifadeleri çok şirindi...
gayet güzel bir dizi.kaçırmadan seyredeceğim dizilerden.ayrıca 45 dk.hiç reklam vermeden yayınladı trt.yani reklamlar baymadı hiç.güzel bir bölümdü
gayet güzel bir dizi.kaçırmadan seyredeceğim dizilerden.ayrıca 45 dk.hiç reklam vermeden yayınladı trt.yani reklamlar baymadı hiç.güzel bir bölümdü
reklamların uzun olmaması uzun aralıklarla olması cok iyi
güzel bir bölümdü birbirlerine kızgın bakıslarıda cok güzeldi
bence çok güzel bi dizi 2bölümdür seyediyorum çok güzel özellikle devin özgün çınar çok başarılı
Bencede farkli, güzel, sosyal bir dizi. Kesinlikle izlenmeye deger! Umarim uzun soluklu olur... (köy sahneleri cok dogal ve cok iyi secimler yapilmis)
meryemce84
05-02-06, 02:24
Bencede farkli, güzel, sosyal bir dizi. Kesinlikle izlenmeye deger! Umarim uzun soluklu olur... (köy sahneleri cok dogal ve cok iyi secimler yapilmis)
Güzel dizi diyeceğim bişey yok ama trt'nin dizileri pek tutmuyor.
Uzun soluklu olacağını zannetmiyorum.
Devin Özgür Çınar'ı çok başarılı buluyorum. :img-thumb
Bu akşam ekranda izleyecek güzel bir şey yok derken birden trt 1 bu diziyi gördüm...sanırım 2 yada 3. bölümdü yayınlanan... hemen trt resmi sitesine girip hakkında birşeyler öğrenip böyle bir diziyi daha önce niye farketmedim...diye söyledim... sanırım bunun nedeni dizinin normal yayını Çarşamba günleri 22:00 ( yani aşk oyununa denk geliyor ) tekrar yayınları ise Cumartesi 20:00 sanırım ben eğer değiştirmezlerse Cumartesi günleri izleyebileceğim..malum aşk oyununda vazgeçmem... ama yinede trt tebrik ediyorum...böyle bir dizi yaptıkları için....
Birde bu akşam şu veteriner olan çocuk adını tam bilmiyorum..sanırım hayat ile akraba yani anlayabildiğim kadarıyla hayat halasının kızı....babası halası evden kaçtı diye onun peşinden gitmiş...hayatın babasıda onu vurmuş...yani ben öyle anladım..dizinin ilk bölümlerinde bahsettilerse bilmiyorum...
Tabi birde şu komutan melih görgün... sakalsız hali çok tuhaf geldi...bana ama yinede hayat öğretmenden oldukça etkilenmiş gibiydi.... okulu onarmak için yardım etmesi hayatın okulun duvarlarını boyarken ona bakışları çok hoştu... umarın buda enaz diğer dizeler kadar tutar ve forumdaki hak ettiği yere kavuşur...
TRT-1 sitesi dizi hakkında bu yayınlamış...
Oyuncular : Devin Özgür Çınar, Tolga Evren, Melih Görgün, Betül Arım, Aslı Yılmaz ve Canan Güven
TRT’den yepyeni bir dizi. “Haydi Kızlar Okula” kampanyasından esinlenilerek oluşturulan “Hayat Türküsü”, idealist bir öğretmen olan Hayat’ın, Van’ın dağlar arasında unutulmuş, geri kalmış bir köyünde verdiği eğitim mücadelesini anlatıyor. “Hayat Türküsü”nde sadece eğitim-öğretim sorunları değil, bölgesel kültür farklılıkları, töre ve geleneklerin yıkıcı yanları da işleniyor. Bunun yanında dayanışma, fedakarlık, sevgi, hayallerine sahip çıkma gibi duyguların değerinin ön plana çıkarıldığı dizide Devin Özgür Çınar, Tolga Evren, Melih Görgün, Betül Arım, Aslı Yılmaz ve Canan Güven rol alıyor.
Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencisi Hayat, İstanbul’da iyi bir okulda staj yaparken, bir yandan da büyük bir heyecanla son sınavlarına çalışmaktadır. Annesi Gülcihan tüm yaşamını kızı Hayat’ın öğretmen olması üzerine kurmuş, onun öğretmenlik diplomasını göreceği günün hayaliyle yaşamıştır. Hayat annesinin anlattığı köy hikayelerini, fakirlikten, cahillikten, töreler yüzünden okuyamayan kız çocuklarının yürek burkan öykülerini dinleyerek büyümüştür. Hayat’ın birlikte staj yaptığı arkadaşları, mezun olunca merkezi yerlerde, modern, şık, sorunsuz okullarda çalışmayı hayal ederken, Hayat sanki nereye gideceği, nerede görev yapacağı yıllar öncesinden ayarlanmış gibi rahat ve sakindir. O, mutlaka ama mutlaka Doğu’da bir köyde öğretmenlik yapacak, annesini de yanında götürecektir. Hayat’ın geleceğinin yavaş yavaş şekillenmeye başladığı bu günlerde annesi Gülcihan ve Leyla’nın ondan sakladığı önemli bir sır vardır. Gülcihan tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa yakalanmıştır. Hayat, adım adım öğretmenliğe yaklaşırken, her geçen gün Gülcihan’ı Hayat’tan uzaklaştırmaktadır. Gülcihan biricik kızının nerede öğretmenlik yapacağını öğrenemeyecektir. Diploması ve Van’a atanma sevinciyle eve koşan Hayat annesinin ölüm haberiyle yıkılır. İkinci annesi yerine koyduğu Leyla ilk anda karşı çıkar bu gidişe... Bu karşı çıkışın Hayat’ın bilmediği çok önemli bir sebebi vardır çünkü... Gülcihan’ın acı dolu hikayesinin başladığı yerdir Van...
Hayat kararlıdır ve küçük bir köyde göreve başlar. Merkeze uzak bu köy, bugüne dek öyle çok öğretmen görmemiştir. Gelen öğretmenler de kısa bir süre kalmış, başka yerlere tayin aldırmışlardır. Bu yüzden köy çocukları okul için uzak köylerden birine yürüyerek gitmektedir. Hayat gelir gelmez camları, kapısı kırık dökük, sınıfları bakımsız bu köy okuluna yüreğinin sihrini taşıyan bir değnekle dokunacak ve yavaş yavaş değişim başlayacaktır. Minik öğrencileri de Hayat öğretmenlerinin emeğini, sevgisini boşa çıkarmayacak, Hayat onlara ışık tuttukça onlar da kitaplarına defterlerine dört elle sarılacaktır. Bu köyde yaşadıklarıyla annesinin çocukluğundan beri anlattığı köy hikayeleri daha bir anlam kazanacak, ete kemiğe bürünecektir. Çocuk yaşta zorla kocaya verilen kızlar, tarlalarda, ağır ev işlerinde çalıştırılan çocuklar, karşı konulamaz töreler, yoksulluk, çaresizlik.... Birbirinden ilginç hikayeleriyle bir sınıf dolusu çocuğu olur Hayat’ın.
Bu akşam ekranda izleyecek güzel bir şey yok derken birden trt 1 bu diziyi gördüm...sanırım 2 yada 3. bölümdü yayınlanan... hemen trt resmi sitesine girip hakkında birşeyler öğrenip böyle bir diziyi daha önce niye farketmedim...diye söyledim... sanırım bunun nedeni dizinin normal yayını Çarşamba günleri 22:00 ( yani aşk oyununa denk geliyor ) tekrar yayınları ise Cumartesi 20:00 sanırım ben eğer değiştirmezlerse Cumartesi günleri izleyebileceğim..malum aşk oyununda vazgeçmem... ama yinede trt tebrik ediyorum...böyle bir dizi yaptıkları için....
Birde bu akşam şu veteriner olan çocuk adını tam bilmiyorum..sanırım hayat ile akraba yani anlayabildiğim kadarıyla hayat halasının kızı....babası halası evden kaçtı diye onun peşinden gitmiş...hayatın babasıda onu vurmuş...yani ben öyle anladım..dizinin ilk bölümlerinde bahsettilerse bilmiyorum...
Tabi birde şu komutan melih görgün... sakalsız hali çok tuhaf geldi...bana ama yinede hayat öğretmenden oldukça etkilenmiş gibiydi.... okulu onarmak için yardım etmesi hayatın okulun duvarlarını boyarken ona bakışları çok hoştu... umarın buda enaz diğer dizeler kadar tutar ve forumdaki hak ettiği yere kavuşur...
dileklerine harfiyen katılmakla birlikte, sadece belirtmek istedim, çarşamba günleri yayınlanan tekrar bölüm, cumartesi günkü ise yeni bölüm oluyor..Gönül rahatlığı ile izleyebilirsin..
Bir de veteriner cemal dediğin gibi hayat'ın akrabası..İlk bölümde anlattıkları hikayeyi bu bölüm cemal'in ağzından çıkan gülcihan halam sözüyle bütünleştirilince anlaşıldı zaten..
Hırçın Kız
06-02-06, 14:19
Hayat Türküsü gerçekten şahane.İlk bölümden beri izliyorum,3 bölüm oldu zaten.Artık bu forumdan çıkmam :) İlk bölümü gerçekten çok acıklıydı.Gülcihan'ın ölmesi kötü oldu, bu rol çok güzeldi çünkü.Ama Hayat yalnız kaldı. Veterinerle Hayat kuzenler,Hayat'ın babasını vurmuşlar falan olaylar karışık.İnşallah yayından kalkmaz.Ben bu diziyi sevdim.
Bende denk geldikçe bakıyorum hoş bir dizi...
dizinin en önemli özelliği bence Türkiye'nin en soğuk yerlerinden biri olan VAN'da çekiliyor olması.Umarım çekilen zorluklara eşdeğer bir başarı yakalar.Bir çok saçma sapan işin yanında bu kaliteli iş harcanır giderse gerçekten yazık olur.
Dizinin tekrarını seyrettim, daha önce seyretmediğim için çok üzüldüm. Dizi gerçekten çok güzel biri dizi, okul'un tamiratı yapılan yardımlaşma sahnelerinde gözlerimden yaşlar geldi.
emeği geçen herkese teşekkürler.
Yukarıdan vahiy mi geldi nedir, televizyonda öyle abuk sabuk zaplayıp duruyordum, bir de bakarım trt1'de 1. Bölüm die bişey yazıyor! Anaaa dedim yeni dizi başlıyo, izliim bari belki güzeldir. Başladım izlemeye, dizi ilk bölümde Gülcihan üzerinde dönüyor, sonunda da Gülcihan ölüyor.
Bir insan 45 dakika içinde bir insana bu kadar bağlanır ve o insanın ölümünden bu kadar etkilenir mi? Gülcihan karakteri o kadar iyi işlenmiş, o kadar gerçekçi ve o kadar iyi bir oyunculukla süslenmiş ki, insan ölümüne çok üzülüyor. Keşke ölmeseydi de Hayat ile birlikte Van'a gidebilseydi diyor kendi kendine..
Dizi bir nevi ütopya gibi geldi bana, çünkü Hayat Öğretmen kadar idealist insanlar kalmadı pek fazla, kaldıysa da pek nadir. Yani rahat mı batıyor da insan onca konforu herşeyi bırakıp Allah'ın bile adını unuttuğu bir köye gidip orada çocuklara iki satır bişeyler öğretmeye çalışsın.. Ne var ki İstanbul'da kalıp abuk sabuk aşk hikayeleri, yeşilçam klişesinin de ötesi bir abartıda meydana gelen uyduruk olaylar silsilesini anlatan ve para kazanmaktan başka bir amaca hizmet etmeyen diziler yapan bir ekip yerine, Van'ın soğuğunda onca zahmetlerle çekilmiş, gerçekten bir amaca hizmet eden ve son derece kaliteli ama mütevazı bir yapım önümüze seren bir ekip varsa, bu tarz idealizmler tamamen ortadan kalkmamış diyebiliriz. Bu da çok sevindirici.
Dizide ufak tefek göze batan ayrıntılar var, örnek olarak Hayat ve Cemal'in defalarca tesadüfi karşılaşmaları verilebilir. Ama çok da önemli değil, genel anlamda gerçekçi bir senaryo, karakterler gerçek hayatta yaşıyor denecek kadar inandırıcı ve başarılı. En ufak bir abartı bile yok, herşey doğal. Daha ne diyebilirim ki..
Bu arada dizinin fazla uzun sürmeyeceği fikri beni de düşündürüyor ancak yine aynı tatta bir yapım olan Yeditepe İstanbul yaklaşık 50 bölüm kadar sürdürüldü ve sanıyorum reyting düşüklüğünden değil, senaryo gereği bitirildi. O yüzden Hayat Türküsü de belki yeterli izleyici kitlesine ulaşamasa da hedeflediği süreye kadar devam eder, yani bir umut var. Gerçi bu dizi ufak bir kitleye hitap ettikten sonra, biz izleyenlerin yüzünü güldürmekten başka bir işe yaramaz. Keşke insanların ilgisini arabesk şarkıcılardan bozma, sesi dublajlı oyuncumsular; gerçekliği ve inandırıcılığı kilometrelerce uzakta bırakmış olan ve bir mesaj vermeyi amaçlamayan diziler yerine böyle kaliteli ve eğitici yapımlar çekse.. O zaman kimse televizyona aptal kutusu diyemezdi..
meryemce84
09-02-06, 19:19
BAKAN ÇELİK DİZİ OYUNCUSU OLUYOR
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TRT’de yayınlanan HAYAT TÜRKÜSÜ dizisi için kamera karşısına geçecek !
Dizi filmlerde rol alan siyasetçiler arasına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılıyor. Bakan Çelik, TRT’de yayınlanan ve idealist bir öğretmenin köy okulundaki mücadelesini konu edinen “Hayat Türküsü” isimli dizide oynayacak.
Çelik, dizinin son bölümünde başrol oyuncusu olan öğretmen Hayat’ı makamında kabul edecek ve senaryo gereği ödül verecek. Milli Eğitim Bakanı’ndan önce TBMM Başkanı Bülent Arınç, “Ekmek Teknesi” isimli dizide Heredot Cevdet’in ünlü kahvehane sohbetini dinlemişti. KKTC eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ise “Kurtlar Vadisi” isimli dizide oynamıştı. Gazeteci Ali Kırca, sanatçı Sezen Aksu ve Beşiktaş eski teknik direktörü Rıza Çalımbay da bazı popüler dizilerde kısa roller aldı. Son yıllarda geniş izleyici kitlesine hitap eden dizilerde ünlü isimler ve siyasilerin kısa da olsa boy göstermesi dikkat çekiyor.
KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, TBMM Başkanı Arınç’ın yanı sıra gazeteci Ali Kırca, sanatçı Sezen Aksu ve Beşiktaş eski teknik direktörü Rıza Çalımbay da bazı popüler dizilerde kısa rollerde görev aldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e de TRT’de yayınlanan “Hayat Türküsü” isimli diziden oyunculuk teklifi geldi. Bakan Çelik, Zaman’a yaptığı açıklamada, dizinin son bölümünde yer alacağını söyledi. İlk kez bir TV filminde oynayacak olan Çelik’in çekimleri makam odasında yapılacak. TRT 1’de yayınlanan “Hayat Türküsü” isimli dizi Milli Eğitim Bakanlığı’nın iddialı projeleri arasında yer alan “Haydi Kızlar Okula” kampanyasından esinlendi. Dizide başrolü oynayan Devin Özgür Çınar, “Hayat” isminde idealist bir öğretmeni canlandırıyor. Konusu ile Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” romanını çağrıştıran dizi, Bakan Hüseyin Çelik’in memleketi olan Van’da geçiyor. Öğretmen Hayat, tayini Van’a çıkmış olmasına rağmen kendi isteğiyle ücra bir köy olan Kevenli’ye gidiyor. Dizide, eğitim sorunlarıyla birlikte bölgesel kültür farklılıkları, töre ve gelenekler gözler önüne seriliyor. Dizi boyunca dayanışma, fedakarlık, sevgi gibi duygular ön plana çıkarılıyor.
bu dizide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. yine bazı sahneleri gözyaşları ile izledim. Sevcan'ın hikayesi, Hayat öğretmenin hikayesi, Musa'nın Hayat öğretmenle olan Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanı üzerine sohbeti, En son final sahnesi
dizi de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
dizinin en başını kaçırdım, sanırım musa ile muhabbet oradaydı..tüh..bu hafta tekrarı da olmaz, tekrarını koydukları saatte Hisarbuselik yayınlanacak..Ama son sahne gerçekten çok başarılıydı..Bir yandan da Hayat'ın camdan bakıp "Aynı senin anlattığın köylere benziyor burası anne" dediği sahnede çok kötü oldum ben.
bu diziyle ilgili bir eleştrim olacak
Hayat öğretmen Leyla annesine mektup yazarken
Leyla annecim şeklinde yazmasını doğru bulmadım, biraz daha dikkatli olması gerekir.
Yıllarca suçlanan devlet; çok şükür ki devlet kanalında aklanıyor! Bu bağnaz insanlara devlet ne yapsın! İşte görüldüğü üzere doğu insanını zor şartlarda okuyan okur-yazar kesimi geriye dönüp insanlarına hizmet etmek yerine kaçıp gitmeyi yeğliyor... İstanbul'da büyüyen bir kızcağaz da bin türlü özveriyle öğretmenlik yapmak istiyor... Belki bu size film gibi görünüyor ama inanın gerçek! Durum bu! Bu dizi mutlaka sanki ders izlermiş izlenmeli... Biliyorum çoğu kişiye -edebiyat ya bu(!)- teranelerini terennüm ettirecek ama bence izlemeye devam edelim... Bu arada Türk askeri günümüzde olanca varlığı ile bölgeye destek vermektedir... Dizideki görüntülerin çok çok üzerinde... Bilmeyenler varsa hatırlatayım dedim....
[QUOTE=sezinti]bu dizide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. yine bazı sahneleri gözyaşları ile izledim. Sevcan'ın hikayesi, Hayat öğretmenin hikayesi, Musa'nın Hayat öğretmenle olan Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanı üzerine sohbeti, En son final sahnesi
dizi de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.[/Q
merhaba arkadaşlarım ben bu haftaki son sahneyi kaçırdımda daha doğrusu sevcana hayat öğretmen gazete veriyoduya ordan itibaren biri antabilirse çok memnun olurum
Hayat öğretmen şehre gitti, Şehirde bir resturant'ın önünde ayakkabı boyacılığı yapan çocuğun döner'e bakarken, çocuğun restaurant çalışanı tarafından uzaklaştırıldığını gördü, Hayat öğretmen ona kendisinin yalnız yemek yiyemediğini beraber yemek yemeyi teklif etti, çocukla yemek yerken ona Pastel kuru boya ve Resim defteri verdi,
Final sahnesinde
Hayat Öğretmen sınıfta ders yaparken kız öğrencinin annesi ders ortasında sınıfa geldi, kızını alıp götürmek istedi, Hayat öğretmen direndi, sonra okul dışına kadar bu mücadele devam etti, araya bir kişi girdi, kızın annesi kızını alıp götürdü, Hayat Öğretmen ( çok üzüldü ) arkalarından bakarken bölüm bitti.
Hırçın Kız
13-02-06, 12:14
Final sahnesini ben de kaçırmıştım,anlattığunız iyi oldu.Bu bölümde çok güzeldi.Veteriner ile akraba olduğunu ne zaman öğrenecek? Hem geçmişteki olaylar var,bunlar artık ortaya çıkmaya başlasın.
ya arkadaşlar ben bu bölümü kaçırdım..birisi derin bi özet yapabilir mi acep?çok teşekkürler..
Önceki bölüm Hayat`in ögrencisini almalarinda bitmisti, bu bölüm de Hayat`in evde üzgün haliyle basladi. Evinde kaldigi kadinla dertlestiler. Fragmandaki konusma gecti aralarinda, annesinden bahsetti, cocuklari mutlaka okula getirtecegini söyledi.
Yanilmiyosam ertesi gün, o kadinin kümes hayvanlari bayilmis, kadin öldü zannedip telasla Cemal`i getirdi, meger soba dumanindanmis. Cemal anladi tabi ve ayaga kalkti hemen hayvanlar, o arada Hayat disari cikti Cemal`le karsilastilar, birbirlerini tanimiyo gibi yaptilar ama Hayat cok kötü bakti, Cemal`de ona tabi,kadin yalniz birakti bunlari biraz konustular ama gergindi bayagi.
Hayat okual gitti, komutani aradi yardim etsin diye cocuklari okula getirtmek icin, komutan önce sen konus babalariyla sonra ben bakarim dedi. Hayat bozuldu tabi, (ukala dedi hatta komutana:) )ama gitti, tabi birsey yapamadi.
Hayat sehre gitti, ayakkabi boyacisi Deniz`i aradi bulamadi, hastaymis evine gitti, tamda cocugu evden cikarip hastaneye götürecekken evin önüne Yusuf geldi, tesadüfün böylesi:) kapinin önüne geldi adam arabasiyla resmen yaa! Neyse hastaneye götürdüler Yusuf`un kucaginda, zaten fragmanlarda vardi. Iste hastanede hemsire kiza agzinin payini verdi, sevgili olmadiklarini söyledi Yusuf. Hayat`la da bayagi ilgilendi konustular filan. Hayat idealistligine ikna etti komutani falan filan.. Aksam oldu hastaneden ciktilar derken nasil gidecek köye Hayat? Tabi komutan götürecekken hastanenin ic kapisinin önünden hemde! Cemal gecmezmi arabasiyla!Buda baska güzel bi tesadüf:) Bide durmazmi hemen gecenin kör vakti Hayat`i görüp! :) neyse tabi onunla gitti köye, komutan bozuldu.
Yolda Cemal halasindan filan bahsetti tabi Hayat`in annesi oldugunu bilmeden, güzel sohbet ettiler.Cemal hediyeler almis Hayat`a özür dilemek icin, o köyden oldugunu saklamasi konusunda (buarada buradaki diyaloglar cok güzeldi)Cok uzattim yaa sonu geldi zaten cabuk geceyim, kiz hediyelere bakiyodu sobanin önünde, evinde kaldigi kadin girdi, sonra yengesi yani Cemal`in annesi oturmaya geldi. Konusuyolardi, Hayat`in annesiyle fotosunu gördüler tam bakiyolardi ciglik yükseldi köyden! Okumayi cok seven kizin annesi öldü kizin kollarinda...
Buda biraz fazla derin olmus pardon ya, kaptirmisim kendimi:) Üstelik Cemal`in ve okumayi seven kizin (Emine miydi hatirlamiyorum tam) olaylarinida anlatmadim tabi Cemal`in ninesinin vukuatlarini Gülcihan`i özlemesi pismanligini filan.. Neyse cumartesi tekrari olur heraldde, bu hafta öyle olmustu. Izlemelisin bence mutlaka Ena cünkü cok güzel diyaloglar vardi yine..
simalcim çok teşekkür ederim..Mutlaka izlemek istiyorum..Cumartesi kaçta vermişlerdi tekrarını..Bu arada iyi ki uzun uzun yazmışsın..Ben detayları dinlemeye bayılırım..Tabii ilgimi çeken konularda:)) Bu arada okumayı çok seven kızın adı sevcan..Fragmanda görünce çok üzüldüm annesine yaa...
simal çok teşekkürler bende izleyememiştim çok güzel anlatmıısın ellerine sağlık
bence son donemlerin en gusel dizisi...cookk gusel cokk etkkiileyci..bence sadece 13 bolumle sinirl kalmamali...daha da ileri olmali..yusuf bu bolumle birlikkte hayat ogretmene abay yakmiis bulunuyor..hayat cemalin arabasina binerken yusufun bakkislar baya belli etti..hayatta bana gor bos deil..cemal de hayata karsi birseyler hissettigini bellii ediyor...
Ne demek arkadaslar rica ederim! Ama siddetle tavsiye ediyorum cok güzel bir bölümdü, sonu haric:( Sevcan`di tabi nasil unuttum kizin adini! Cok kiz ismi gecti ondandir heralde Hayat evleri dolasirken :img-huh: Buarada Cemal`in ilgisini bende farkettim ve hic hosuma gitmedi, ben onuda cok seviyorum lütfen asik olmasin Hayat`a. Yada hemen ögrensin kuzeni oldugunu...
Bauarada tekrari cumartesi 16.20 deydi, dünyanin türküsü diye bir programdan sonra ama bu hafta görünmüyo malesef trt1 de, belki diger kanallarda olabilir bilmiyorum :img-huh:
güzel bir bölümdü hemsire kızın hastayla degilde yusufla ilgilenip cay icermisin tost yermisin deyip hayatada sen yarım saatte bir atesini ölc demesi cok sinirdi :icon_evil ama yusuf geregini yaptı kıza kim oldugu söyledi
hayat bir an önce ögrenmeli cemalin kim oldugunu
Her zamanki gibi harika bir bölümdü, yine çok etkilendim. Oyunculuk zaten zirvede, Cemal'in anneannesi yine muhteşemdi! Senaryo biraz teklediyse de genelinde gayet güzeldi! Bir tek Leyla ve Ebru bu bölüm görünmediler hiç. Ebru görünmese de normal tabii Amerika'ya gitti ama Leyla görünse hoş olur.
Her neyse ben dizinin 13 bölüm süreceğini bilmiyordum, gerçi en fazla 12 bölüm filan gider die geçiriyodum aklımdan ama 13. bölümde bitecek diye sınırlanmasına üzüldüm. Belki hikayenin gidişatına göre daha güzel devam edebilirdi de, ama gereksiz uzamasındansa hemen bitsin daha iyi tabii.
Bakalım yeni bölümde ne gibi sürprizlerle karşılaşacağız?
Hırçın Kız
21-02-06, 11:32
Dizi 13 bölüm mü sürecekmiş? Haberim yoktu,böyle daha iyi olur,tadında bırakırlar diziyi.Bu bölüm Yusuf Hayat'a aşık oldu öyle bi baktı ki....Hastane sahneleri çok güzeldi.Ama son sahnede resmi gördüler mi acaba?Ya da çığlığı duyunca resmi unutacaklar mı?Fotoğrafı kesinlikle görmeleri gerek.Özellille Cemal'in annesinin! Böylelikle Hayat'ı tanımış olur.Ya resmi görsünler.
dizide Sevcan'ın hikayesini izleyince gözlerimden yaşlar gelmekte, bu bölümde de Hayat öğretmen, Musa ve Sevcan'ın sahnesi çok güzeldi, Sevcan'ın okula gelmesi, Hayat öğretmen'in ile karşılaşmaları, Hayat öğretmen'in Sevcan'a Ömer Seyfettin'in kitaplarından vermesi, Sevcan'ın kitabı okurken yüzündeki mutluluğu görülmeye değerdi
Bu bölüm de cok güzeldi. Tabi duygusal sahneler agirlikli oldu, Hayat, Sevcan, Zeynep agladi durdu, hüzünlü ama cok güzeldi. Hayat annesinin adini söyledi evinde kaldigi kadina bakalim ne zaman ortaya cikicak o durum. Buarada komutanin da onun da hisleri acikca belli oldu, kiskandilar birbirlerini resmen:)
Yine çok güzel bir bölümdü,
Sevcan ve Zeynep'in hikayesinde gözlerimden yaşlar geldi., Cemal'in Hayat ile sohbetinde Cemal'in öğrencilik yıllarına dönmesi, Yusuf ile Hayat'ın birbirlerini kıskanmaları, Musa'nın hikayesi, Musa ile Köy halkının diyaloğları
Hayat öğretmenin ve Yusuf'un köy halkı ile konuşmaları, Hayat öğretmenin köy halkına sözleri.
bu dizide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
bu akşamki bölümden ben de çok etkilendim..İKi ay önce anneannemi kaybettiğimden belki..tam yanımda gözleri dolu dolu onun kızı olduğundan ya da..çok kötü oldum..çok duygulandım...
bende ilk bölümüne bakmıştım.gerçektende güzel bir dizi.
Hırçın Kız
26-02-06, 14:20
Güzel bir bölümdü.Duyguların çok ağır,içten yaşandığı.. Çok içtendi gerçekten.Ve de Hayat'ın Yusuf'u düşünmesi,ilk karşılaştıkları anları hatırlaması hoş oldu.O da artık Yusuf'u seviyor... :)
güzel bir bölümdü zeynep ağlarken kötü oldum acaba ne zaman ortaya çıkçak kuzen oldukları :icon_roll
Arkadaşlar ben bu cumartesi yayınlanan bölümü maalesef izleyemedim... sanırım artık tekrar yayınlarıda yok.. dizinin...
Acaba geniş bir özet geçebilirmisiniz... burda yazdıklarınızdan anladığın kadarıyla hayat öğretmen ve yusuf komutan karşı karşıya gelip konuştular mı..yani kıskançlık????? neler olduğunu anlatırsanız sevinirim... :blush:
Arkadaşlar mümkünse diziden birkaç resimde eklerseniz çok sevinirim...
kısa özet
sevcan'ın annesi ölünce, en büyük desteği Hayat verdi, Yusuf okula geldi, Hayat'a köy halkı ile konuşacağını söyledi, Hayat ile biraz sohbet ettiler ,Hayat Cemal'in kim olduğunu bahsedince ve o sırada Yusuf'a telefon gelince ( Şehirdeki kızdı galiba ), Hayat Yusuf'u kıskanmaya başladı, Yusuf'ta öyle.
Yusuf ile Hayat köy halkı ile konuştular, Hayat köy halkını çocukarı okula göndermeyi ikna etti, Musa çevre konusunda duyarlı bir insan olduğunu gördük, Köy halkı karşılıklı atışmaları vardı.
Cemal ile Hayat okulda biraz sohbet ettiler, Cemal çocukluğunda yaşamış bir olayı anlattı.
Zeynep ile Sevcan'ın sahnesi çok etkileyiciydi, gözlerimden yaşlar geldi, bir kzın isyanıydı. Zeynep'in gözyaşları, Zeynep'in hikayesi yürek yakıcı idi.
kısa özet
sevcan'ın annesi ölünce, en büyük desteği Hayat verdi, Yusuf okula geldi, Hayat'a köy halkı ile konuşacağını söyledi, Hayat ile biraz sohbet ettiler ,Hayat Cemal'in kim olduğunu bahsedince ve o sırada Yusuf'a telefon gelince ( Şehirdeki kızdı galiba ), Hayat Yusuf'u kıskanmaya başladı, Yusuf'ta öyle.
Yusuf ile Hayat köy halkı ile konuştular, Hayat köy halkını çocukarı okula göndermeyi ikna etti, Musa çevre konusunda duyarlı bir insan olduğunu gördük, Köy halkı karşılıklı atışmaları vardı.
Cemal ile Hayat okulda biraz sohbet ettiler, Cemal çocukluğunda yaşamış bir olayı anlattı.
Zeynep ile Sevcan'ın sahnesi çok etkileyiciydi, gözlerimden yaşlar geldi, bir kzın isyanıydı. Zeynep'in gözyaşları, Zeynep'in hikayesi yürek yakıcı idi.
özet için çok teşekkür ederim.... sezinti... ama birşey sorucam zeynep kimdi.... hayat'ın amerikaya giden kardeşi miydi... onu tam anlamadım... :blush:
Zeynep hani annesi hasta babası üzerine kuma getirmiş annesine .
kötü bir üvey anası var hani işte o ha bide okuma aşkı olan kız... Defterleri gizli gizli gece kalkıp okuyan kız..
Özet için teşekkür ederim.. İzledim bu bölüm izlerken çok keyif aldım.. Güzel bir dizi... Gayesi olan bir dizi... seviyorum..
TV ekranlarında izlenebilecek birkaç kaliteli yapımdan biri bana göre.İşlediği konular da ülkemizde yaşanan toplumsal sorunların temelini oluşturan konular.Zorla evlendirilen kızlar,Okumak isteyip te okutulmayan çocuklar,çocuk sahibi olamıyor diye üstüne kuma getirilen kadınlar bunca olumsuz konuların yanında idealist sevgi dolu bir öğretmen ona yardım etmeye çalışan asker ve birkaç inanan köylü bu haftaki bölümde beni en çok etkileyen sahne şüphesiz Sevacn'ın annesinin mezarı başında Hayat'la yaptığı konuşma...
Zeynep hani annesi hasta babası üzerine kuma getirmiş annesine .
kötü bir üvey anası var hani işte o ha bide okuma aşkı olan kız... Defterleri gizli gizli gece kalkıp okuyan kız..
Özet için teşekkür ederim.. İzledim bu bölüm izlerken çok keyif aldım.. Güzel bir dizi... Gayesi olan bir dizi... seviyorum..
Zeynep ile Sevcan'ı karıştırdınız, Sevcan yüreğinde okuma aşkı olan, annesi ölen kız. Musa'nın bütün kitaplarını okumuş, Sevcan'ı büyük bir tehlike bekliyor.
Zeynep : 13 yaşında, Hayat'ın öğretmenlik yaptığı köyde yaşayan bir kız.
Zeynep'in isyanı, gözyaşları, Sevcan'a sığınma çabaları,Sevcan'a beni kurtar demesi, çok yürek yakıcıydı. gözlerimden yaşlar geldi.
bende evlenen kız annesi ölen kız mıydı o sahneyi kacırdım anlayamadım
birde cay makinesini cemalin getirdigini ögrenince yusufun yüz ifadesinden kıskandıgı belliydi
Zorla evlendirilen kız Zeynep arkadaşlar.Hayat Öğretmen'in dersine 1 kere gittikten sonra evlendirileceği için okuldan alınan kız. Hani Hayat öğretmen geçen bölümde kapıda annesiyle konuşmuştu.O sırada da görücüler gelmişti eve.
Sevcan, babasının annesini sürekli dövmesi sonucunda yatalak olan annesini geçtiğimiz bölümde kaybeden, üvey annesinin eziyet ettiği,aynı zamanda da okumayı çok seven kız.
Bu arada ileriki bölüme yönelik bir tahminim var.Galiba bu cts günkü bölümde Sevcan üvey annesi tarafından Cemal'in halasına kuma olarak verilmek istenecek gibi geliyor.
arkadaşlar neden filmle ilgili resimlerde eklemiyosunuz????
Bu arada ileriki bölüme yönelik bir tahminim var.Galiba bu cts günkü bölümde Sevcan üvey annesi tarafından Cemal'in halasına kuma olarak verilmek istenecek gibi geliyor.
Bence de öyle olacak, zaten muhtara gidip bana kiz bul gibi bisey dediginde aklima gelmisti, hazir annesi ölmüsken baslarindan atmak isteyecek üvey annesiyle babasi ve iyice karisacak isler. Ben Hayat`in yanina almasini istiyorum Sevcan`i. Hem Hayat icin bahane olur, yalniz filan kalmasin diye hemde Sevcan kurtulmus olur. Yani umarim böyle olur :img-help: Herhalde Cemal izin vermez halasinin üzerine kuma getirilmesine ama onu takarlarmi bilemem. Bayagi hareketli bölümler geliyo...
Bu hafta bir aksilik çıkmazsa fotoğraf çekip eklemeye çalışırım.
Herşey mükemmel gidiyor...du... Ama tut sen koskoca Türkiye'de git ailenin köklerinin köyünü bul; bilmeden... Çok "Türk Filmi" oldu ya! Ben bu diziyi çok svedim ama böylesine ucuzluklarda canımı sıkıyor... Ama belki senaristin de bir bildiği vardır diye düşünüyorum.. Ne bilim belki bu diziyi izlemesi gerekenlere ancak böyle ulaşabilir diye düşünmüş olabilir... Çünkü içeridiği konular belki de bu ülkenin geri kalmışlığının başlıcası... Birilerinin bu konuya bu kadar sağduyu ile yaklaştığı bir yerde belki de biraz "Türk Flmi" olması gerekiyor... Üstelik zor şartlarda çekildiği her halinden belli... Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum...
volvox umarım en kısa zamanda filmle ilgili resimleride görürüz,resimsiz çok anlamsız oluyo çünkü.özellikle devin çınar ın resimlerini bulursan çok sevinirim,şimdiden teşekkürler
Adlareı karıştırmışım nihayetinde ama olsun.. Sonuçta diziyi bende severek izliyorum..Henüz adları tam öğrenmem için biraz zamana ihtiyacım var galiba.. :)
Bende izlerim, güzel bir dizi...
Beğendim yani, e bizim buralardan ya o yüzden:)
Reyting kaygısı ile yapılan piyasa işlerinden nasıl da sıyrıldı!!
Herkes izlemeli bu diziyi!!
Ölüm döşeğinden 2 günde kalkan karakterlerin bulunduğu dizileri ağzımız açık izlerken böyle samimi bir diziyi es geçmek asla olmamalı!!
Sitenizle tanışmam bu dizi sayesinde oldu
Diziyi beğenerek izliyorum özellikle yusuf ve hayatın sahnelerin de ekrana resmen kilitleniyorum bu ikisinin bi arada olduğu resimler arıyorum
Umarım eklersiniz ayrıca 13 bölüm çok kısa
Hırçın Kız
03-03-06, 13:01
Hayat Sevcan'ı yanına alamaz galiba.Çünkü Sevcan'ın üvey annesi varken bu iş çok zor.Bu bölüm çok acayip olacak,fragmanlarda gördüğüm kadarıyla.Volvox resimleri bekliyorum..
Bende fragmani gördüm ve konu simdilik Sevcan`dan uzak görünüyo. Bu bölümün konusu Ibrahim görünüyo. Üvey annesi istemez tabi böyle biseyi ama Sevcan icin baska kurtulus yok. Evde kalsa dert, evlense hic olmaz :img-help:
04/03/2006 Cumartesi Bölüm Özeti
Muhtar, İsmail'e birini bulmak için kolları sıvar. Aklındaki isim İbrahim'in annesi Havva'dır. Havva'yla konuşmaya gider. Ama Havva kabul etmez bu teklifi... Ancak köyde dedikodu yayılmıştır. Okulda çocuklar İbrahim'le bu yüzden dalga geçerler. İbrahim çok üzülür. Eve gittiğinde Havva'nın Hacer'le konuşmasını duyar. Ve durumu yanlış anlar.
Hayat Türküsü başladığı yerde bitecek’
Gençlik ve okul dizilerinin pek fazla ilgi görmediği, olanların da okullarda yaşananları tam olarak yansıtmadığı ülkemizde ‘Hayat Türküsü’ özgün senaryosuyla dikkat çekiyor.
“Haydi Kızlar Okula” kampanyasından esinlenilerek oluşturulan “Hayat Türküsü”nde, idealist bir öğretmen olan Hayat’ın, Van’ın dağlar arasında unutulmuş bir köyünde verdiği eğitim mücadelesi anlatılıyor. Dizide bölgesel kültür farklılıklarıyla birlikte, dayanışma, fedakarlık gibi duygular da öne çıkan unsurlar. “Dizi karmaşası yaşadığımız şu dönemde insanlara yararlı bir iş yapmanın keyfini yaşıyoruz.” diyen yönetmen Hakan Gültop, birçok projeyi ‘Hayat Türküsü’ yüzünden geri çevirmiş. Tabii tek başına değil. Onu bu zorlu yolculuğunda, tekrarları bile çok izlenen ‘İkinci Bahar’ ekibi yalnız bırakmıyor. Zorlu tabiat şartlarına rağmen ışıkçısından kameramanına zorlukların üstesinden gelmekte kararlılar.
Gültop, 15 yıl önce gittiği Van’ın eskisinden daha kötü durumda olduğunu görünce çok üzülmüş. Ellerinden geldiği kadar Van’ın güzelliklerini ekrana yansıtmaya çalıştıklarını söyleyen yönetmen, sokak ortasında kadın döven, çocuklarını hırpalayanları gördüğünü saklamıyor. Dizi tutmasına rağmen önlerine çıkarılan engellere bir anlam veremediklerini de söyleyen Hakan Gültop, “İyi bir iş yapınca bir yerlerden onu engellemek için uğraşıyorlar, ama biz yılmayacağız. İlk defa doğuda başlayıp doğuda bitecek bir dizi yaptık. Bunda ağa hikayesi yok. Tamamen köylülerin hikayesi.” diyor.
“Çekim esnasında kameralar donuyor”
Dizinin reyting amaçlı yapılmadığını, ancak TRT’nin son dört yılının en fazla izlenen yapımı olduğunu söyleyen koordinatör Batur Akyel, projenin tutmasından dolayı mutlu.
Akyel, Van’ın zor doğa şartlarında çekimleri devam eden Hayat Türküsü projesini şöyle anlatıyor: “Bu tarz bir dizinin zamanı geldi dedik ve reyting kaygısı olmadığını düşündüğümüz TRT ile anlaştık. Senaryo grubunda, doğuda öğretmenlik yapmış bir arkadaşımız var. Ondan yararlanıyor, Milli Eğitim’den de fikir almayı ihmal etmiyoruz. Benim annem ve babam da öğretmen. Onların da etkisi var tabii. Eksi yirmi derecede çalışmak zor. Çekim sırasında kameralar donuyor. Yapımcı olarak baktığınızda, yapılacak iş değil. Bizim amacımız insanlara bir şeyler vermek.”
Kaynak:
http://www.zaman.com.tr/?hn=262001&bl=televizyon&trh=20060304
Ayrıca Milliyet TV ekinde dizi tanıtılmış...
forgetmenot
04-03-06, 15:18
Helal olsun size!Ne vatana,millete hayırlı evlatlarmışsınız!Ruhunu paraya satmışlara,rating budalalarına,ağalı,konaklı,mafyalı,villalı,ülke gerçeğinden uzak,yalan,dolan dizileri Türk seyircisinin burnuna dayayıp,onları uyutmaya çalışanlara inat,bu yoldaki mücadelenize devam!
şimdi dizi bitti mi?bu akşam oynayacak mı???
Hırçın Kız
04-03-06, 19:37
şimdi dizi bitti mi?bu akşam oynayacak mı???
Neden bitsin ki? Bu akşam yeni bölüm var.
oy oy oy resimleri eklemişsiniz çok çokkkkk teşekkürlerr
yine çok güzel bir bölümdü ya arkadaşlar dizimi kısa banamı öyle geliyor
ben bişi rica etmek istiyorum bu dizinin ilk bölümlerini ve haftanın bölümlerini eklemeniz mümkün mü arşivlemek istiyorum
Cok güzel bir bölümdü ama kisaydi! Tuttu diye herhalde cok reklam almislar, dakika basi reklam sokarak konuyuda dagitmalarina ragmen cok güzeldi. Cemal`in ninesinin mahkemede söylediklerini alkisliyorum :img-clapp Cemal de güzel karsilik verdi ama. Bakalim Ibrahim`i nerde bulucaklar. Umarim okulda filan degildir, bu kadar arama bosuna gitmesin bari.
forgetmenot
04-03-06, 21:50
Bence, İbrahim,hani Cemal'e 'burdan sonrası uçurum,oraya kadar gidemez 'dedikleri yerde saklanıyor (veya soğuktan,yorgunluktan bayıldı.)Onu tüm zorluklara rağmen bulacaklar!Öyle olmalı,çünkü bu dizi; hepimize ümit aşılamak,inancımızı kuvvetlendirmek için var!
güzel bi bölümdü ben de ibrahimi bulucaklarını düşünüyorum bulsunlar yani. sonunda hayatın dedikleri de çok hoştu " o beni okul çıkışında her gün bekledi ben şimdi onu bulmadan gidemem "
Arkadaslar benim anlamadigim ve ilk bölümden beri kafama takilan bisey var. O kadar soguk oldugunu söylüyorlar ki zaten bizde kardan ve nefes alislarindaki durumdan anliyoruz eksi bilmemkac derecede oldugunu havanin! Peki Devin yada diger bazi oyuncular nasil atkisiz eldivensiz dolasiyo? Donarlar diyicem ama donmuyolar da tebrikler yani! hala anlam veremesemde :img-huh:
Özellikle gece aramasinda Hayat`in atkisi filan yok yada agzina filan sarmiyo, Cemal desen tam delikanli, donucaz diyo ne atki, ne bere, ne eldiven bide saatlerce aradilar gece vakti. Oyuncularin sagligindan endise ediyorum duyurulur :img-help:
Hayat Türküsü'nün bu bölümünü seyredemedim. Hayat Türküsünün bu bölümünü özet geçebilecek var mı ? çok güzel bir dizi olan Hayat Türküsünün bu bölümü seyredemediğime çok üzüldüm.
Bölüm Ibrahim üzerine gibiydi ama Cemal`in davasi da önemliydi tabi. Öncelikle Cemal`in toprak davasi icin Van`a gittiler, ninesi son anda hakime "bütün topraklar torunumun hakkidir" deyip Ismail ve babasini deli etti. Cemal ninesinin bu iyiligine karsilik topraklari satmaktan ve dolayisiyla gitmekten vazgecti:) Ismail`e kuma olarak Hava secildi muhtar ve karisi tarafindan! Hava ile konustular ama kabul etmedi. Kabul etmemesine ragmen köyde dedikodu yayildi. Ibrahim ile bu konuda sinifta dalga gectiler ve zaten bu konuda kötü hisseden cocuk annesinin konusmalarini da yanlis anlayinca köyü terk etti. Iste herkes aramaya basladi Ibrahim`i. Ama cok gec oldu ve hava cok soguk oldugu icin Cemal pes edip dönmeyi önerdi, Hayat israrla aramaya devam etmek istedi. Komutana ve Cemal`e ragmen armaya devam eden Hayat ta korkarimki donma tehlikesi geciriyo! Orda bitti zaten, bulamadilar henüz Ibrahim`i ama kötü birsey olmaz sanirim.
E bişi olursa dizi biter dimi volvox resimler için teşekkürler
volvox resimleri eklediyin için çok sağol,süper resimler,umarım avatar ve özel çalışmalarda olur en kısa zamanda :img-ok:
volvox resimler icin cok sagol dizinin hüzünlü sahnelerinde bir müzik cok kısa ama eklemen mümkün mü
Bu dizi herşeyi ile dört dörtlük! Hani dudak uçuklatan ücretlerle oyuncu kadrolarına sahip sitkomlar var ya! O sitkomların hazırlayıcıları acaba bu diziyi izleyince kendilerinden utanırlar mı? Sitkom oyuncuları bu diziyi izler mi acep? Benim ki de bir merak işte? Hayatımda görmediğim Vanı'ı bir sevdim ki bu dizi ile sornayın... İkl önceleri ben de ürkmedim desem yalan olur! Hayat nasıl dayanacak bu hayata diye! İdealizmi ne kadar acaba? diye... Çok güzel bir kan getirdi gençliğe bu dizi ... Keşke tüm idalleri "para" ya odaklamış olan günümüz gençliği aslında paradan daha da değerli nelerin varolabileceğini, yaşadıkları ülkeye katkıda bulunmalarının kendilerine nasılda büyük mutluluklar halinde geri dönebileceğini görebilseler... Birileri de daha çokça zamanında Hayat'ın gösterdiği duyarlılığı gösterebilseydi bugün sayıca çok daha fazla "Hayat"larımız olacaktı.. Ama bu ihmallerin bize geri dönüşü çok daha "Güldünya"lar olarak geliyor! Son söz: BU DİZİYİ ÖZELLİKLE GENÇLER MUTLAKA İZLEMELİ!
Dizinin yönetmeni Hakan Gürtop, yaptığı açıklamada, “Dizimiz ticari amaçlı değil. Amacımız, kız çocuklarının okula gitmesinin önemini anlatmak” dedi.
“Haydi Kızlar Okula”, “Baba Beni Okula Gönder”, “Kardelenler” gibi kampanyaların ardından TRT de “Hayat Türküsü” adlı diziyle kız çocuklarının eğitimine destek veriyor. TRT 1’de Cumartesi günleri yayınlanan dizide, idealist bir öğretmen olan Hayat’ın, Van’ın dağlar arasında unutulmuş, geri kalmış bir köyünde verdiği eğitim mücadelesi gerçekçi bir dille anlatılıyor.
Van merkeze 7 kilometre uzaktaki Kevenli köyünde çekilen dizinin bir bölümünde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de oynayacak.
Çocuk yaşta zorla kocaya verilen, tarlalarda, ağır ev işlerinde çalıştırılan kızların yürek burkan hikayelerinin anlatıldığı Hayat Türküsü’nde bölgenin sadece eğitim-öğretim sorunları değil, kültürel farklılıklar, töre ve geleneklerin yıkıcı yanları da işleniyor. Dizide ayrıca ideallerinin peşinden gitme, fedakarlık, dayanışma, sevgi gibi değerler ön plana çıkarılıyor.
Başrollerini Devin Özgür Çınar ve Melih Görgün’ün paylaştığı dizide, Tolga Evren, Jale Aylanç, Aydın Boysan, Uğur Çavuşoğlu, Leyla Şansumar gibi oyuncular rol alıyor.
Yapımcılığını Ata Türkoğlu, yönetmenliğini ise Hakan Gürtop’un yaptığı dizinin çekimleri, geceleri eksi kırk dereceye ulaşan soğuğa rağmen, Van’da sürdürülüyor. Dizinin yönetmeni Hakan Gürtop, yaptığı açıklamada, dizinin ticari amaçlı olmadığını vurgularken, “Dizinin amacı, kız çocuklarının okula gitmesinin önemini anlatmak” dedi.
“Hayat Türküsü”nün çekim mekanı olarak Van özellikle seçilmiş. Çünkü Van, istatistiklere göre ülkemizde kız çocuklarının okula gönderilme oranının en düşük olduğu il.
İbrahim sanki bana Musa'nın yanındaymış gibi geldi ya da okulda falan saklanmıştır.
Cemal'in babaannesinin mahkemede o şekilde ifade vereceği
az çok belliydi şimdi kızının üstüne kuma geleceğinide biliyor umarım olaya bir el koyar.
Ayrıca muhtarın karıları umarım asılsız konuşmaların boşboğazlığın nelere malolduğunu görebilirler.
TRT nin dizileri 13-14 bölümde bitiyor genelde büyük bir ihtimalle bu dizide öyle olacak ama önemli olan 50-60 bölüm saçma birşeyler izlemektense 13-14 bölüm keyifli özellikle bu dizide olduğu gibi yararlı birşeyler izlemek ...
Hırçın Kız
07-03-06, 12:43
Bu bölümü ben de kaçırdım.Anlattığınız iyi oldu.Cemal şimdi vazgeçti mi toprakları satmaktan?Volvox ve dokuz resimler için teşekkürler.
VOLVOX avatar ve resim çok iyi olmuş eline sağlık,diziden önemli sahneleride indirirsen video olarak çok sevinirim,çünkü filmi izleyemediyim zamanlar oluyo video olarakta eklersen çok çok iyi olacak,sabırsızlıkla bekliyom,umrım dikkate alırsın bu isteyimi :icon_sad: şimdiden sağol bye
Fragmani gördünüz mü??? Hayat`i ögreniyolar, hersey ortaya cikiyo!!! Yusuf asik oldugunu söylüyo Hayat`a, tabi kime oldugunu söylüyomu bilmiyorum ama cok heyecanli bir bölüm,kesinlikle kacirilmaz!
Fragmani gördünüz mü??? Hayat`i ögreniyolar, hersey ortaya cikiyo!!! Yusuf asik oldugunu söylüyo Hayat`a, tabi kime oldugunu söylüyomu bilmiyorum ama cok heyecanli bir bölüm,kesinlikle kacirilmaz!
hadi yaaa...fragmanı görme şansım olmadı ama en kısa zamanda görmek için trt1 e yapışayım bari..Gerçekten heyecanlı bir bölümmüş..Teşekkürler simal...
Cumartesi gününü sabırsızlıkla bekliyorum çok heyecanlı bir bölüm olacak gibi
Hırçın Kız
10-03-06, 12:34
Ya fragmana bi rastlayamadım. acayip heyecanlı bir bölüm olacak.Yusuf aşık olduğunu birisine mi,Hayat'a mı itiraf ediyor?
Muhteşemdi..Söyleyebileceğim tek kelime bu..Gerisi diken diken olan tüylerimde, akıp giden gözyaşlarımda..Ne diyebilirim ki..Bu ekibi ayakta alkışlıyorum.Böylesi saçma programların ortasında her şeyi göze alıp bizlere böylesi güzel bir yapım ve hatta yapıt sunmanın gururunu yaşamalılar..Ve o saçma programların/dizilerin yapımcılarına kapak olmalı bu..Helal olsun size be..Helal olsun..
İbrahim'in hayat'ın başındaki konuşmaları, kumru'nun Hayat'ın başında gülcihan'ı hatırlaması ve aslında dizinin her saniyesi mükemmeldi...
Yine çok güzel bir bölüm izledik.
İbrahim'in Hayat'la olan sahnesi çok duygusal bir sahneydi, Yusuf ve Hayat birbirlerini kıskandılar, Yusuf Hayat'a hislerini açıklayacakken Cemal'in araması ama Hayat Yusuf'un kendisine olan ilgisini anladı. Hayat'ta Yusuf'u özlem'le görünce kıskandı.
bölümün en güzel sahnesi ise Sevcan'ın çocuklara ders anlatmasıydı, çok mutluydu Sevcan.
Sevcan'ın Hayatla olan sahnesi de çok güzeldi.
Gülnaz,Hayat'ın Gülcihan'ın kızı olduğunu anladı.
Dizide emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. yine çok güzel bölüm seyrettirdiler.
Bence de harika bir bölümdü. Cemal Hayat için İstanbul'a gitmekten vazgeçti. Bölümün başından sonuna kadar artık öğrense Hayat'ın halasının kızı olduğunu deyip durdum. Öğrenince yıkılacak.Yusuf'la Hayat'ın Akdamar'a gitmeleri de ayrı bir güzellikti.Bu arada bölüm bittikten sonra haftaya yayınlanacak bölümün fragmanını verdiler.Çok şaşırdım. Fragmanda Cemal Hayat'a daha fazla içimde tutamayacağım diyordu sınıfta.Hayat tahtada "Ben sana aşık oldum" yazısını okuyor. Gülnaz Hayat'a git burdan diyor. Yusuf arabada Hayat ona el sallıyor. Yusuf'un suratı asık.Sevcan mektup okuyor.Sonunda da biri ateş ediyor. Ama sadece tüfek görünüyor.Galiba Cemal'i bu hafta izleyen adam haftaya vurmaya çalışacak.Yakalayabildiğim kısmı bu kadar :D
Cok güzel bir bölümdü ama niye bitti yaa, tam da yerinde! Bütün muhtesem sahneler bir yana ben Cemal`e cok üzülüyorum. Dizinin basindan beri bagiran cagiran sinirli adam nasil güleryüzlü bir cocuga dönüstü yaa. Hepsi cok güzel rol yapiyo, hersey cok güzel, ama Cemal icin durum vahim.
Buarada Yusuf`la Hayat`in ask konusunu konustuklari bir iki dakikayi kacirdim ama bir arkadas söylemis Hayat anladi Yusuf`un "galiba asik oldugu" kisinin kendisi oldugunu diye, peki niye Cemal`in arabasina gelirken yüzü asikti Hayat`in. Sonucta o da hoslaniyo Yusuf tan??
Gelecek bölüm de cok heyecanli olacak, zaten Hayat`in taninmasi tam bir olay herkes icin!
Çok güzel bir bölümdü yine ekrana yapıştım ama Cemale sinir oldum be adam bir kaç dakika sonra arasaydınya tamda Yusuf Hayata söyleyecekti
Ay artık öğrensin cemalin kuzeni olduğunu Özleme de gıcık oldum onlar nasıl hain bakışlardı öyle
Cumartesiyi sabırsızlıkla bekliyorum
Buarada Yusuf`la Hayat`in ask konusunu konustuklari bir iki dakikayi kacirdim ama bir arkadas söylemis Hayat anladi Yusuf`un "galiba asik oldugu" kisinin kendisi oldugunu diye, peki niye Cemal`in arabasina gelirken yüzü asikti Hayat`in. Sonucta o da hoslaniyo Yusuf tan??
Gelecek bölüm de cok heyecanli olacak, zaten Hayat`in taninmasi tam bir olay herkes icin!
Yusuf Hayat'a aşık olduğunu söyleyecekken Cemal'den telefon geldi. Hayat Cemal ile konuşmak için telefonla konuşarak, Yusuf'un yanından ayrıldı.
bu sahneden sonra
Yusuf ile Hayat ayrılmak üzereydi, ayrılmadan önce Hayat Yusuf'a arayanın Cemal olduğunu, Cemal'in kendisini şehre getirdiğini ve şehirden Köye Cemal'in götüreceğini söyledi.
Yusuf'ta Hayat'a " bana açıklama yapmak zorunda değilsin" dedi. Bu cevap üzerine Hayat Yusuf'a dönerek " evet, neden açıklama yapıyorum ki " dedi.
Bence de harika bir bölümdü. Cemal Hayat için İstanbul'a gitmekten vazgeçti. Bölümün başından sonuna kadar artık öğrense Hayat'ın halasının kızı olduğunu deyip durdum. Öğrenince yıkılacak.Yusuf'la Hayat'ın Akdamar'a gitmeleri de ayrı bir güzellikti.Bu arada bölüm bittikten sonra haftaya yayınlanacak bölümün fragmanını verdiler.Çok şaşırdım. Fragmanda Cemal Hayat'a daha fazla içimde tutamayacağım diyordu sınıfta.Hayat tahtada "Ben sana aşık oldum" yazısını okuyor. Gülnaz Hayat'a git burdan diyor. Yusuf arabada Hayat ona el sallıyor. Yusuf'un suratı asık.Sevcan mektup okuyor.Sonunda da biri ateş ediyor. Ama sadece tüfek görünüyor.Galiba Cemal'i bu hafta izleyen adam haftaya vurmaya çalışacak.Yakalayabildiğim kısmı bu kadar :D
cok sagol bende ögrensin dedim ama bu bölüm olmadı fragmanı görmemistim cok sagol anlattıgın icin tahtaya yazılan yazıda güzelmis
volvox çok çok teşekkürler...Resimler harika..Ekleyebileceğin başka resimler olursa süper olur..Özellikle akdamar adasındaki görüntülerden eklersen elimden geldiğince bir özel çalışma yapmaya çalışırım...
Yusuf Hayat'a aşık olduğunu söyleyecekken Cemal'den telefon geldi. Hayat Cemal ile konuşmak için telefonla konuşarak, Yusuf'un yanından ayrıldı.
bu sahneden sonra
Yusuf ile Hayat ayrılmak üzereydi, ayrılmadan önce Hayat Yusuf'a arayanın Cemal olduğunu, Cemal'in kendisini şehre getirdiğini ve şehirden Köye Cemal'in götüreceğini söyledi.
Yusuf'ta Hayat'a " bana açıklama yapmak zorunda değilsin" dedi. Bu cevap üzerine Hayat Yusuf'a dönerek " evet, neden açıklama yapıyorum ki " dedi.
Tesekkür ederim Sezinti! Simdi Hayat`in niye yüzü asik geldigini anladim ama anlamadigim birsey daha var hala :icon_conf Hayat Yusuf`un asik oldugu kizin kendisi oldugunu nereden tahmin ediyo? Yani hemsire kizla görmüstü Yusuf`u hani, sordu mu "o kiz mi asik oldugun kiz" diye?
Tesekkür ederim Sezinti! Simdi Hayat`in niye yüzü asik geldigini anladim ama anlamadigim birsey daha var hala :icon_conf Hayat Yusuf`un asik oldugu kizin kendisi oldugunu nereden tahmin ediyo? Yani hemsire kizla görmüstü Yusuf`u hani, sordu mu "o kiz mi asik oldugun kiz" diye?
konu aşk'a gelmişti, Hayat Yusuf'a "sizi gördüm " dedi, Özlem'le gördüğünü söyledi, Yusuf'a " aşıkmısın " diye sorunca,
Yusuf Özlem'in sadece arkadaşı olduğunu söyledi, aşık olduğu kişinin başka birisi olduğunu söyledi.
Hayat Yusuf'a İzmir'den mi deyince, Yusuf " aşık olduğum kişi çok uzaklarda değil " dedi Hayat " kim " diye sordu,
Yusuf aşık olduğum kişi cümlesini söyleyip devamını getirirken Hayat'a Cemal'den telefon geldi.
bu diziyi bir türlü fırsat bulup seyredemedim ama seyretmek istiyorum
dişi einstein
12-03-06, 22:44
8 bölümdür bu diziyi hiç kaçırmadan izledim ve buradaki oyunculuğa bayıldım.
TRT nin dizileri oyunculuk konusunda gerçekten iyi.Yorumlara bakılırsa bu dizi bayağı seviliyor.Böyle kaliteli işlerin sevilmesi güzel.Dizinin 13 bölüm süreceği doğruysa eğer üzüleceğim.Tamam dizinin fazla uzaması iyi değil;ama hiç değilse 13. bölümde dizinin konusunu yarım bırakmasınlar.Çünkü TRT nin bazı dizileri 13 bölümde bitti ve konuları havada asılı kaldı.Zaten iki tane dizi izliyorum.Bu dizi de bu iki kaliteli yapımdan birisi.Dünkü bölüm için yorum yapma ya gerek yok.Mükemmeldi.Sizin yorumlarınızı okudum zaten yeterdi.Gelecek haftaki olaylarda ilginç.Umarım dizi böyle başarılı gider.Harcanan emek çok büyük.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. :happy0064
ben bu diziyi çok seviyorum en sevdiğim dizi diyebilirim
resimleri ekleyen arkadaş ellerine sağlık
sevgili volvox
eklediğiniz resimler için çok teşekkürler, emeğinize sağlık.
Dizinin diğer karakterleri ile ilgili resimler varsa ekleyebilrimisiniz, Sevcan, Cemal, Musa başta olmak üzere diğer karakterlerin olduğu resimler varsa, ekleyebilirimisiniz.
Tebessüm bir insana bu kadar mı yakışır yaa birde o gözlerdeki hüzün...
volvox resimler için çok sağol
birde bir ricam olacak ben bu haftaki bölümü sonuna doğru izleyebildim sende kayıtlıysa buraya ekleyebilirmisin
Rica ederim arkadaşlar.Bende kayıtlı ama video kamerayla kaydettiğim için henüz pcye atmaya fırsatım olmadı.Bölümün tamamını eklemem imkansız ama pcye atınca birkaç sahne ekleyebilirim.
Volvox gerçekten çok teşekkürler.Videoları da heyecanla bekliyorum..Bu arada ben yine şu "Tamara" hikayesinin videosunu istesem olabilir mi acep?
bu dizi başka kanallarda yayınlansa daha iyi oolmaz mı
arkadaşlar kimse yorum uazmayacak mı
forgetmenot
15-03-06, 09:29
Ne demek yorum yazmamak!Böyle güzel,faydalı bir dizi için, değil yorum destan yazılır!Büyük şehirlerde yaşayan ailelerin,çocuklarını ülke gerçeklerinden kopmadan yetiştirebilecekleri,bir dizi.'Soba' nedir,zorluk,yokluk nedir bilmeden büyüyen,'sözüm ona' bunalımlı gençlik'e ders diye gösterilmeli!Belki farklı bir coğrafyayı tanıyınca,ne kadar şanslı olduklarını,ne kadar rahat büyüdüklerini anlayıp,bazı anlamsız şikayetlerinden vazgeçerler!Dizi iyiki TRT'de yayınlanıyor.yoksa özel kanallar,rating almıyor diye, 3 günde dizinin hakkından gelirdi!
volvoX resimler süper umarım avatar ve özel çalışmalar olur,eline sağlık
Tabi yaparım. Yeni imza boyutlarına göre.Özellikle istediğiniz bir sahne var mı imza avatar için.Bana pm atabilirsiniz bu konuda.Bir de arkadaşlar bu ara biraz yoğunum birtürlü pcye atamadım geçen bölümü.İlk iş atar atmaz istediğiniz sahneleri eklemeye çalışacağım.
Ne demek yorum yazmamak!Böyle güzel,faydalı bir dizi için, değil yorum destan yazılır!Büyük şehirlerde yaşayan ailelerin,çocuklarını ülke gerçeklerinden kopmadan yetiştirebilecekleri,bir dizi.'Soba' nedir,zorluk,yokluk nedir bilmeden büyüyen,'sözüm ona' bunalımlı gençlik'e ders diye gösterilmeli!Belki farklı bir coğrafyayı tanıyınca,ne kadar şanslı olduklarını,ne kadar rahat büyüdüklerini anlayıp,bazı anlamsız şikayetlerinden vazgeçerler!Dizi iyiki TRT'de yayınlanıyor.yoksa özel kanallar,rating almıyor diye, 3 günde dizinin hakkından gelirdi!
Sözlerine katılmamak mümkün değil. Özellikle büyük şehirlerde yetişmekte olan yeni nesile hayatın hiç de onların sandığı gibi bir artistin bakışlarında, bir şarkıcının sesinde başlayıp bitmediğini, kendilerine dert edindikleri konuların yurdun başka yerinde akıllara bile gelmediğini, okula ya da sinemaya/tiyatroya gitmek, istedikleri bir giysiyi/eşyayı alabilmek gibi çok doğal olarak gördükleri bir çok haklarının ise aslında çoğu kişi için sadece bir hayal olduğunu gösterebilmek açısından çok faydalı bir dizi Hayat Türküsü. Ve bence de iyi ki TRT'de yayınlanıyor. Böylece daha çok insana ulaşıyor.
Ena ellerine sağlık çok güzel olmuş ya masa üstü resmi yaptım
volvox çok teşekkürler video için...Şimdi keşke elimde bu dizinin bir arşivi olsaydı diyorum.İzlememiş veya izleyememiş olan bütün arkadaşlara izletmek için...Trt int te tekrarını verirler mi acep, ve ben o zamana kadar bir tv kartı edinebilir miyim? Bu dizi gerçekten arşivlik bir dizi.Çok teşekkürler volvox video için.Çalışmamı beğenmene sevindim.Senin eklediğin resimler sayesin oldu.Resimler için de tekrar teşekkür edeirm.
Bu dizinin tuttuğunu görmek ne kadar güzel. Ben ülkemizde bu kadar fazla kaliteli yapımları izleyen bu kadar çpk insan olduğunu bilmiyordum. Çok mutlu oldum.
Bu arada Volvox, bölümlere sahip olduğunu söyledin, bi şekilde onları bizimle paylaşabilme şansı yok mu?
Her neyse, asıl başka bir şey söyleyecektim. Arkadaşlardan biri forumda Hayat Türküsü'nde Hayat'ın Van'da köyde ailesiyle karşılaşmasının biraz klişeye kaçtığını hissetmiş. Bana kalırsa böyle düşünmen için hiçbir neden yok. Evet belki böyle bir durum zor bir olasılık ve belki de biraz klişeye kaçtığı da doğru ancak böyle bir durumda çok da uzak bir ihtimal değil. Neden diye soracak olursan, annesi Hayat'ın geri kalmış bir köye gitmesini istiyordu. Bu yüzden Van'a gitmesini özellikle istemiş olabilir. Zaten dizinin başında Hayat'ın özellikle Van'a gitmek istediği belirtilmişti. Zaten Van en fazla öğretmen açığı olan şehirlerden birisi. Ayrıca ikinci bölümde Hayat önceleri Van'da o köye denk gelmedi. Van'ın merkezindeki bir okula gitti fakat kendisi en geri kalmış köye gitmek istedi. En geri kalmış köylerden birisi de zaten annesinin köyüydü. Yani bu kadar da uzak bir ihtimal değil bu tesadüf. Zaten hayat her zaman insana oyun oynamaz mı? Hayatta onca gerçek ama sıradışı hikayeler var ki, bana kalırsa Hayat'a oynanan bu oyun normal bile sayılabilir. Ben böyle düşünüyorum.
Not:
Şu an itibraiyle dokuzuncu bölüm sona ermiş bulunmakta. Geçen bölümü pek beğenmemiştim, pek olaysız geçmişti ve amacından biraz sapmış gibiydi sanki, ama bu bölüm yine tam damardan vurdu. Hayat'ın Sevcan için çırpınması çok etkileyiciydi. Görünüşe bakılırsa son bölümlere doğru Sevcan'ın okumak için çaba sarfetmesi ağırlıklı olarak işlenecek.
Bu bölümde Gülnaz beni çok hayal kırıklığına uğrattı. Ne kadar iyi niyetli gibi görünse de aslında o da köydeki dogmaları aşamamış. Hala eski neslin yaptıkları hatalardan o neslin çocuklarını sorumlu tutma zihniyetini sürdürmekte. Dizi bu anlamda yeni bir cahilliğe daha değinmiş oldu. Bu arada Cemal'in vurulması pek iyi olmadı. İçimden bir ses öleceğini söylüyor.
Yine çok güzel bölümlerden biriydi.Ama gülnaz'ın durumu açıklamaması bana biraz tuhaf geldi.Evet onun da yaşadığı iç çelişkiler çok ağır ama sonuçta en azından sadece hayat'a söyleyebilirdi.Bu bölümün yıldızı idi bence gülnaz.Harikaydı yüz ifadeleri.
cemal'in tahtaya yazdığını ilk gördüğünde hayat'ın tepkisi çok hoştu.."püffff" çok eğlendim orda...
Ve volvox gerçekten bu elindeki bölümleri bizimle paylaşma imkanın olursa çok güzel olur.zira bu diziyi -benim anlattıklarımı dinledikten sonra- izlemek isteyen birkaç arkadşaım oldu fakat internette full bölümleri hiçbir yerde bulamadılar.Ayrıca bu dizinin bende de arşivi olmasını gerçekten çok isterim.Böyle bir imkanın varsa gerçekten harika olur.
Yine güzel bir bölüm izledik.
Zeynep'in Sevcan'a gönderdiği mektup ve sonrasında Zeynep'in yaşadığı hayattan bir bölüm seyrettik. Yusuf'un Hayat'tan kaçışını izledik. Gülnaz'ın Hayat ile olan sahnesi ve
Gülnaz'ın Cemal'İn Hayat'a aşık olduğunu öğrenmesiyle, Gülnaz'ın verdiği tepki. Sevcan'ın Hayat ile olan sahnesi, içinde bulunduğu çaresizliği anlatması ve Hayat'ın Sevcan'ın okula devam etmesi için attığı adımı gördük.
Cemal'in aşık olduğunu tahtaya yazması ve sonrası Cemal'İn vurulması.
Bu bölüm de yine çok güzeldi.Arkadaşların söyledikleri sahnelerin üstüne ben Cemal'in evindeki annesiyle nenesinin konuşmaları ve üstüne Cemal'in ben bu işi kendim halletcem dediğindeki mimikleri, bir de Musa'yla kütüphaneyi yaparken bir yandan da çocuklara komiklikler yapması hoştu. Aşk somurtkan Cemal'i ne hale getirdi :)her ne kadar imkansız görünsede.. 2 bölümdür ortalarda olmayan Musa'yı da özlemiştik.Bu bölümde az da olsa izleyebilmek keyifliydi doğrusu.Ben silah sesi üzerine Hayat'tan daha farklı bir hareket beklerdim.Düşene kadar izlemesini değil de hemen dışarı koşmasını mesela..
Ayrıca arkadaşlar ben ilk bölümden itibaren hiç kaçırmadan seyretmeme rağmen ne yazık ki son iki bölümden itibaren kaydetmeye başladım.O da tv kartım olmadığı için ne yazık ki belli başlı sahneleri video kamerayla kaydedebiliyorum.Keşke tamamı olsaydı da sizlerle de paylaşabilseydim.
Trtint veya Trt Türk'te neden tekrarları yok anlayabilmiş değilim.Aslında mail atsak belki tekrarlarlar.
çok güzel bir bölümdü dizinin 13 bölümde biticeğini bilmek kötü ama keşke devam etse...
cemal ölmez heralde di mi arkadaşlar ?
bende tekrarlarını göremedim volvox bi ara carsamba tekrarlarını veriyordu ama artık yeni bir dizisi var o saatte
bence cemal ölmez kimin vurdugu ortaya cıkarsa büyük bir kan davası cıkacak
ben o yazıyı okula girince yusuf yazacak zannetmistim ama cemal yazdı artık ögrenmesi gerekiyor akrabası oldugunu
bugünde güzel bi bölümdü bu dizi beklediğimde daha çok tutmuş izleyen bi benim sanıyordum keşke 13 bölümden daha uzun sürse ekranlardaki bi çok diziden daha iyi ve kaliteli bi dizi tekrarları oynamıyor bende hiç rastlamadım umarım tekrarlarını yayınlarlar
dişi einstein
18-03-06, 23:13
Bugünkü bölüm yine çok güzeldi.Müziğiyle,senaryosuyla,kurgusuyla,oyunculu ile
yine birçok izleyiciyi ekrana bağlayabildi.Ayrıca yönetmen Hakan Gürtop bu dizinin reyting kaygısı olmadan yayınlandığını,23 bölüm süreceğini ve 13 bölümün Van da çekildiğini söyledi.Çok zor şartlarda çalıştıklarını da bir haberde
okumuştum.
Volvox, eğer bölümleri bulamıyorsan dizi müziklerinden birkaç şey bulabilirsen en azından çok iyi olur.
Bu arada bu 23 bölüm lafı nedir ya? Herkes 13 bölümde bitecek diye biliyordu. Acaba 13 bölüm Van'da geçecek lafı mı yanlış anlaşıldı. İyi de o zaman kalan 10 bölüm İstanbul'da çekilecek olursa ne anlamı olur ki?! Kafam karıştı..
çok güzel bir bölüm izledik yine bu hafta,iyide film tam oturdu,heyecanlı gelişmeler oldu derken,nerden çıktı bu bitecek söylentileri anlamıyorum.izlediğimiz her iyi dizide bitecek lafları sıktı artık :icon_mad:
Jenerik müziğini hazırlayıp yarın bir aksilik çıkmazsa eklerim.Başka istediğiniz müzikleri de hangi sahnede çaldığını da söylerek hatırlatırsanız elimde varsa eklerim arkadaşlar.
Sevgilerimle
mafyamesut
19-03-06, 09:55
slm kardeş sen oyuncumusun bu dizide bende oynamak isterdim vallla :)
Hırçın Kız
19-03-06, 14:46
Güzel bir bölüm seyrettik.Hayat son sahnede donuk kalmasaydı,hemen koşması gerekirdi.Ayrıca muhtara bu bölümde iyice gıcık oldum.Ne biçim hareketlerdi onlar...
çok güzel bir bölümdü yusufun hayattan kaçması ve ondan önce söylediği bir cümle içimi çok acıttı
muhtar bu bölümde her zamankinden daha gıcıktı anasınıda getirdiya galiba 3. kumayı alacak
cemalin vurulmasına üzüldüm ama aşkını ilan etmesinede gıcık oldum
bu haftaki bölümü yine sabırsızlıkla bekliyorum fragmanlara denk gelen arkadaşlar yazarlarsa çok sevinirim
Ya bu dizi çok mu kısa banamı öyle geliyor
Arkadaşlar cumartesi günü yayınlanan bölümün kısa bi özetini geçebilirmisin o gün dışardaydım izleyemedim
Gülnaz resmi gördükten sonra ne oldu birde anladığım kadarıyla Cemal vuruldu oradamı bitti.Dizinin tekrarları daha önce Çarşamba akşamalrı yayınlanıyordu ama artık yok ne için olduğunu anlayabilmiş değilim ve 13 bölüm süreceği muhtemel TRT genelde 13-14 bölümde bitiriyor dizileri umarım daha fazla sürer ...
şu an vanda dizinin 14.bölümünün çekimine başlandı bile.bu sene için toplam 23 bölüm olavakmış dizi.ve tamamı vanda çekilecekmiş.dizinin aldığı ratingde trt ortalamasının bir hayli üstünde.bu kaliteden taviz verilmez ve ratinglerde bu seviyede giderse bu dizi zor biter arkadaşlar.
şu an vanda dizinin 14.bölümünün çekimine başlandı bile.bu sene için toplam 23 bölüm olavakmış dizi.ve tamamı vanda çekilecekmiş.dizinin aldığı ratingde trt ortalamasının bir hayli üstünde.bu kaliteden taviz verilmez ve ratinglerde bu seviyede giderse bu dizi zor biter arkadaşlar.
o zaman vanda cekilecek istanbulda devam edecek gibi birseyler okumustum 23 bölümolması cokda iyi olmus c.tesi izleyecegimiz güzel bir dizi
Fragmanı gören yok mu henüz?
ben az önce gördüm fragmanı.Hayat cemal'e doğru koşuyordu.Sonra herkes vurulduğu yerde cemalin başında...annesi ninesi ağlıyo..Daha sonra hastanede doktor konuşuyor, hayati tehlikesi daha geçmedi diye.Amcası ve ismail de hastanedeler...hayat bir çocuğun önün ilikliyor falan okulun önünde.Bir de şu evlenen kız köye geliyor annesine "ben kaçtım ana" diyor..
dizide çok ilginç şeyler oluyor cumartesi günü mutlaka seyretmem gerekiyor
Yine çok güzel bir bölüm izledik. Bütün ekibi kutluyorum, bizlere çok güzel bir dizi izlettirdikleri için.
bölümün güzel sahneleri.
1- Zeynep'in kendisiyle başbaşa kaldığı sahne ve oradaki sözler, Zeynep'in kaçması
2- Sevcan ve Hayat'ın sahnesi, Hayat'ın Sevcan'a kitap getirmesi ve onun sınava hazırlanması için evine çağırması
3- Cemal'in Bayram ve İsmail'le konuştuğu sahne
4- Hayat'ın Gürkan'la ilgilenmesi ve Gürkan'ın annesi ile konuşması.
Yusuf ile Hayat'ın sahneleri de müthişti..Ama orda en müthişi Muammer'di..Gerçekten çok iyi sahnelerdi...
Bölüm genel olarak çok iyiydi..Sezinti'nin yazdıkları dışında bir de yusuf ile hayat sahnelerini vurgulamak istedim.:))
Her hafta birbirinden güzel bölümler seyrediyoruz.Bu bölümün son 15 dakikasını henüz seyredemedim yayın saatime denk geldiği için ancak kaydetme fırsatım oldu.Yayınım biter bitmez seyredeceğim.Geçen hafta işlerim nedeniyle bölüm fotoları veya video eklemeye vaktim olmadı.Bu bölümden istediğiniz sahneler olursa öncelikle onları eklemeye çalışayım.
Arkadaşlar Hayat türküsünün bu haftaki bölümünün video su varsa birisi bana atsın lütfen seyredemedimde ayrıca bir de tolga avrenin hangi rolde oynadığını merak ediyorum vede biriniz bana e-mail aracılığı ile bana tolga evren avartarı yollasın
Tolga Evren bildiğim kadarıyla Cemal rolünde.Bölümün tamamını eklemem imkansız ama buraya birkaç Cemal avatarı yapar koyarım.
Herkese merhaba. Ben bu diziyi tesadüfen farkettim. Ve geçmişten kalan bir alışkanlıkla, TRT nin yapımlarını her halükarda izlediğimden oturup bir güzel syrettim. İyi ki de seyretmişim. Diyebilirim ki şu anda tekip ettiğim diğer diziler arasında bana huzur veren, sadeliği ile yüreğime tanıdık bir sıcaklık bırakana tek dizi. Hayat öğretmen idealistliği, içtenliği, sadeliği ile bana Çalıkuşu'nun Feridesi'ni anımsatıyor. Her ne kadar Anadolu'ya gidiş sebepleri farklıysa da, Hayat, Feride'nin sonradan öğrendiği idealistliği baştan taşıyordu yüreğinde. Diziyi o kadar beğendim ki, neredeyse bütün arlkadaşlarıma tavsiyenin ötesinde izleme mecburiyeti koydum diyebilirim.
Bu akşamki bölüme gelince, arada görüntü ve ses kayıpları olmasına rağmen, doğrusu Cemal'in vuruluşunun ardından silah sesine değil de Hayat'ın seslenişiyle insanların meydana çıkmalarını biraz yadırgadım. Ama sonrasında Galip'in anlattıklarının arasında bir silah sesi duyduğunu ve Hayat'a bir şey olduğunu sandığını söylediğinde bu ayrıntı önemini kaybetti. Bölüm boyunca asıl beklediğim şey ise, Hayat'ın bir şekilde Yusuf'a Camal'le sadece arkadaş olduklarını söylemesini bekledim. Son sahnede de Yusuf'un buna kulak misafiri olmasını istedim. Ama sanırım, Hayat Cemal hastahanede iken, onun moralini bozmamak için bunu söylemeyecek. Yusuf'un Hayat'a bir önceki bölümde 'aşık olduğu kişiyi' az kalsın söyleyeceğini Hayat'ın anlamasını da beklerdim. Sonrasında da Hayat'ın yaptığı ve 'neden açıklama yapıyorsam' dediği anda da Yusuf'un bir şeyler anlaması beklerdim. Ama, galiba sevildiklerinden emin olamayınca insanlar acı çekecekleri senaryoları kafalarınd a yazmaya başlıyor. Neyse, umarım sonuçta ve çok da uzak olmayan bir gelecekte yanlış anlama silsilesi kesilir. Öte yandan Hayat'ın Gürkan ve diğer öğrencileriyle ilgilenmesi ama özellikle de Sevcan'a yardım etmesi ise 'işte öğretmen budur' dememe neden oldu. Nasıl desem, bu dizinin okul sahneleri bana kendi öğrencilik günlerimi yaşatıyor; öğretmenlerin öğrencilerini, öğrencilerin öğretmenlerini sahiplenişlerini, saygı ve sevgi çerçevesinde birbirlerinin yaşantılarını etkileyişlerini... İlkokul beşteyken, çok sevdiğim Mustafa Öğretmenim ve Çalıkuşu nedeniyle öğretmen olmak istemiştim. Ama lisedeyken biyoloji öğretmenimden etkilenerek biyolog oldum. Bence bu dizi sayesinde öğretmen olmak isteyenler bir kat daha artacaktır. Zeynep'in durumu ise gittikçe daha da vahim bir hal alıyor. Sadece kendinin değil, kaçtığını söylediğinde annesinin verdiği tepkiden, annesini de çaresizliği can yakıcıydı. Hele ki Zeynep'in 'kocaman balkonlu bir eve gelin gidiyorsun'un balkonuna çıkamayışı apayrı bir yakıcılıktı. Cemal'in amcasının yaptıklarının farkında olması, Yusuf'un bu konudaki şüpheleri bir sonraki bölümde epey işlenir sanırım. İtirafların içinde Gülnaz'ın da bir itirafı olur mu bilemiyorum ama, anlatmakta geç kalırsa gerçek açığa çıktığında epey bir gümbürtü çıkacak gibime geliyor. Hoş ben hala Hayat'ın bu hikayeyi bir an önce Leyla annesinden öğrenmesi taraftarıyım. Görücez bakalım ...
Biraz uzun ve dağınık oldu, kusuruma bakmayın artık :)...
merabalar bu diziyi başından beri izliyorum gerçekten harika bir dizi dünkü bölümde herzamanki gibi çok güzeldi bütün arkadaşlarıma anlatıp duruyorum diziyi onlarda izlesin diye volvox geçenlerde hayatla yusufun bazı sahnelerini eklemiştin bu bölümden de ikisinin olduğu sahneleri ekleyebilirmisin özellikle o hastaneden dönüşteki sahneyi tartıştıkları sahne gerçekten çok tatlıydılar eğer ekleyebilirsen çok sevinirim..
Sevgili VOLVOX bu hafta resim indirmişsindir,bende kaydederim ümidiyle baktım ama resim falan yok yine :icon_sad: diğer dizilerin resimleri bolca varken hayat türküsünün resimleride videosuda yok malesef:icon_sad:,özellikle devinin resimlerini görmek istiyorum, mümkünse en kısa zamanda eklersen sevinirim,teşekkürler
Sınıf öğretmeni adayı olarak bu diziyi büyük bir zevkle izliyorum.Hem zevk alıyorum hem de ibret.Bizim gibi öğretmen adayları için adeta staj anlamına geliyor bu dizi.Hayat öğretmenin öğrencilerine olan sevgisi,bağlılığı inanlmaz güzel işleniyor.Hocalarımız 'gerektiğinde öğrencinizin sümüğünü silceksiniz'dediklerinde 'iğrenç!öög' diyen öğretmen adaylarının mutlaka bu diziyi seyretmesi gerekiyor.Seyretsinler ki öğretmenin sadece bilgi aktaran kişi olmadığını görsünler!Bu yazıyı okuyan ve öğretmen olmak isteyen arkadaşlar sizlere sesleniyorum!Yüzünüzde gülümseme,içinizde çocuk sevgisi,sabır ve merhamet yoksa lütfen kendinize başka meslek seçin!Aksi takdirde hem siz mutsuz olursunuz hem de gelecek nesil. Arkadaşlar malesef dizinin ilk iki bölümünü izleyemedim.Soracağım birkaç soruya cevap yazarsanız sevinirim.İstanbuldaki Leyla Hanım Hayat'ın nesi oluyor?Hayat ve Cemal nasıl tanıştılar?Hayat'ın babasını Cemal'in babası mı öldürdü? Hoşçakalın!
bu haftaki bölümde çok güzeldi yine :img-nyam: ama benim aklıma takılan bir şey var Hayat annesinin kızlık soyadını bilmiyo mu ? yani tamam annesi eskileri kızına anlatmamış olablir ama annesinin soyadını da mı bilmiyo Hayat? ciddenbu konu işlendi de ben mi kaçırdım yoksa atlandı mı bu ayrıntı ?
bu haftaki bölüme gelince hayat cemale onu sevmediğini sadece arkadaşı olarak gördüğünü nasıl anlatıcak çok merak ediyorum gerçekten ! çünkü cemal iyice ümitlendi bu konuda :icon_neut bu diziyi izlerken "ya böyle çok yaşam var bu şekilde yaşayan yaşamak zorunda bırakılan bir sürü genç kız var " diyorum hep.. üzücü gerçekten.. zeynep gibi... sevcan gibi...
hayat türküsü bildiğimiz ama yaşamadığımız için çok çabuk unuttuğumuz gerçekleri hatırlatıyo izleyenlere...böyle hayatlar var ve bu dizi onların hayatlarını değiştiremese de en azından onların varlığının farkındalığını sağlıyo...
Jenerik müziği çok güzel teşekkürler Volvox. Ben dizi içinde geçen yerlerini çok iyi bilmiyorum ama her bölümün başında çalan duygusal bi müzik var hani. (10. bölümde çalmadı sadece) onu bulabilirsen sevinirim. Ama zor ise çok da önemli değil.
Ben hemen ilk iki bölümün özetini geçiim berika için. Hayat'ın annesi Gülcihan genç yaşta İsmail ile evlenmemek için sevdiği adama kaçmış, fakat Cemal'in babası, yani Gülcihan'ın abisi namus temizlemek için peşlerinden gitti. Fakat Gülcihan'ın müstakbel kocası yani Hayat'ın babası, Cemal'in babasıyla kavga etti ve kendini korumak için Cemail'in babasını öldürdü. Bu yüzden hapis yatınca da Gülcihan köyüne gitmeye karar verdi fakat tam gidecekken, Gülcihan daha önce bir süre iş amaçlı babasıyla Van'a geldiği sırada tanıştığı arkadaşı Leyla ile karşılaşıyor. Onun da kocası ölmüş galiba. Bunun üzerine de ikisi birbirlerine destek olmaya karar veriyorlar ve İstanbul'a yerleşiyorlar. Seneler sonra Hayat büyüdü ve annesinin isteği üzerine öğretmen oldu fakat tam Van'a tayini çıktığını öğrendiği gün annesini kaybetti. İşte böyle.
Bu arada dizi 23. bölümün sonunda bitse iyi olur bence. Reyting nedeniyle uzatılması dizinin tadını kaçırır bence. 23 bölüm bence ideal.
Geçen hafta izleyememiştim bu hafta o yüzden çabuk geçti gibi geldi bana.Genel olarak Cemal'in vurulması ve hastane sahneleriyle geçmiş olsada bana göre en önemli olaylardan biri Zeynep in evi terketmesiydi.Önümüzdeki haftalar da onu çok zor günler bekliyor.Sevcan eminim sınavlarda başarılı olcaktır.Umarum Hayat Cemal e karşı birşey hissetmediğini açıklarda bu konu daha doğruısu yanlış anlama çok uzamaz.Dokuz un Hayat ın annesiyle ilgili olan sözlerine katılıyorum işin o boyutunu biraz toparlasalar iyi olacak.Genel olarak çokbeğendiğim bir dizi.Oyunculuk açısından olsun görsel açıdan olsun çok keyif alıyorum izlerken...
çooook şükür volvox video eklemişsin sonunda teşekkürler,umarım devamı gelir video ve özelliklede resimlerin.video için tekrar tşkkrlr ;)
Cemal ile Hayat ın hastahanedeki sahnelerini de ekleyebilir misiniz?Emeği geçen herkese teşekkürler.
ellerine saglık volvox video ve resimler için çok çok teşekkürler
Rica ederim arkadaşlar.Hastanedeki son sahneyi de fırsat bulabilirsem eklemeye çalışacağım.
sevgili volvox resimler harika, emeğine ve ellerine sağlık
sevgili Ergün Uçucu bir programda söylemişti, TRT'nin bir başka dizisi olan Hisarbuselik dizisi için, bu dizi bizden bir dizi, bizleri anlatan dizi
evet, tıpkı Hisarbuselik'te olduğu gibi, Hayat Türküsü diziside bizleri anlatan bir dizi, herkesin izlemesi gerektiğine inanıyorum ve herkese izlemesi için tavsiye ettiğim bir dizi.
Cemal’le konuşmak üzere hastaneye gelen Yusuf, Hayat’ı Cemal’in yanında görünce bozulur. Hayat onun bozulduğunu anlar ancak hastanede, Cemal’in yanında konuşamazlar. Yusuf Cemal’e olayla ilgili sorular sorar. Cemal’in birilerinden şüphelendiği bellidir ancak Yusuf’a bu konuyla ilgili hiçbir şey söylemez. Çıkışta bir pastanede oturan Hayat ve Yusuf arasında önce bir tartışma yaşanır, daha sonra Yusuf Hayat’a aşkını itiraf edecekken bu kez de Özlem ortaya çıkar. Yusuf’un konuşması yarım kalır. Hayat da köye dönmek üzere kalkar. Zeynep’in koca evinden kaçması baba evinde büyük sorun olur. Zeynep’in annesi kızının geri götürülmesinden yana değildir ancak baba ertesi gün Zeynep’i götürüp kocasının evine bırakacaktır. Zeynep’i koca evinde bu kez daha beter bir baskı ortamı beklemektedir. Zeynep yavaş yavaş delirmeye doğru gitmektedir. Okulda okuma bayramı heyecanı yaşanır. Çocuklar şiirler, bilmeceler ezberlemiş, oyunlar hazırlamışlardır. Cemal okuma bayramına yetişir. Hayat’a gül getirmiştir. Hayat’ın da kendisiyle aynı duyguları paylaştığını düşünmektedir Cemal. Öte yandan Cemal’in vurulması olayından sıyrılmalarının sevincini yaşayan İsmail ve Bayram’ı kötü bir sürpriz beklemektedir. Yusuf Hüso’nun izine ulaşmıştır ve peşindedir. Aynı saatlerde İsmail ve Bayram da Hüso’yla buluşacaktır. Buluşma yerinde askerle karşılaşan İsmail ve Bayram oradan kaçmayı başarırlar ancak Hüso yakalanır. Finalde Yusuf İsmail ve Bayram’ın karşısına dikilir. Bu arada Ayşe’yi üçüncü karı etme hayalleri kuran Muhtar Mahmut, onun bu niyetinden haberdar olan Hayriye ve Zekiye’den sıkı bir dayak yer. Gülnaz ise taşıdığı büyük sırrın ağırlığı altında ezilmektedir. Onda garip bir şeyler olduğunu anlayan Kumru ve Cemile Gülnaz’ı sıkıştırırlar. Gülnaz Hayat’ın Gülcihan’ın kızı olduğunu söyleyip söylememek arasında kalacaktır.
nılfer bu benim ilk mesajım olcak ama merak ettiğim diziyi tahmin mi ediyorsun yoksa gerçekten bir sonraki bölümde olacakları anlatıyormusun? eğer anlatıyorsan bu kötü nedeni yani ben izlediğim bir filmin konusunu hayatta okumam sadece nasıl bir film olduğunu öğrenirim okadar.sonuçda bunları öğrenip izlemek pekte güzel olmaz yanılıyormuyum???
Bu msg da sadece fikir edinmek için yazdım başka bir niyetim yok
birde eklemek istediğim dizi 13 bölümde bitmiyecek mayıs sonuna kadar çekilecek kaynak iyi yerden :img-book:
nılfer bu benim ilk mesajım olcak ama merak ettiğim diziyi tahmin mi ediyorsun yoksa gerçekten bir sonraki bölümde olacakları anlatıyormusun? eğer anlatıyorsan bu kötü nedeni yani ben izlediğim bir filmin konusunu hayatta okumam sadece nasıl bir film olduğunu öğrenirim okadar.sonuçda bunları öğrenip izlemek pekte güzel olmaz yanılıyormuyum???
Bu msg da sadece fikir edinmek için yazdım başka bir niyetim yok
Aslında haklısın.Bu TRT nin sayfasındaki özet.Sadece paylaşmak istemiştim.Ama bir daha yazmam.Gerçekten de bilmeden izlemek daha iyi oluyor.
Ya ben bir şey isteyecem,Şu video nasıl izleniyo.İzlemek istiyorum ama İNgilizce yazdığı için birşey anlamıyorum birisi bana yardımcı olursa sevinirim.hemen yanlız lütfen.Ayrıca cemal avartarı yaptığın için teşekkürler Volvox.Devamını yapmanı bekliyorumm
Rica ederim.Video indirmek için verdiğim linki tıklayıp açılan sayfada free ye basıyorsunuz. Açılan sayfada geri sayım çıkacak.Onun bitmesini bekleyip,geri sayımdan sonra çıkan 3harf yada rakamdan oluşan şifreyi kutuya yazıp ENTER a basınız.Sonra bu dosyayı kaydet yapınız.
Nilfer dediğim gibi yani okumadan izlemek daha güzel oluyor :)
Bu arada fb-1907 cemal avt neden bukadar çok istiyon :)
oyundaki hemen hemen herkes güzel oynuyor.Ve dizi düşünsenize -27 derecede çekliyor gerçekten çok zor yaa bravo doğrusu.
Muhtar da güzel oynuyor.
Bakalım bu akşam neler olcak.
Not:Herkes sınavda ben işyerinde tek kaldım patlıcam offff :img-huh:
Cemale bayılıyorum.Bütün oyuncular çok başarılı sana katılıyorum...Merak içinde bekliyorum bu akşam neler olacak acaba.sizin dediğiniz gibi okumadan izlemek daha güzel
Güzel bir bölümdü
bölümün en güzel sahnesi, okuma bayramı ile olan bütün sahnelerdi. Muhteşem bir güzellikti, Hayat öğretmenin uğraşlarının karşılığını aldığını görmesiydi.
Hayat'ın Yusuf'a ilgi duyduğunu net bir şekilde gördüğümüz, Yusuf'un Hayata olan aşkını bir türlü söyleyemediği bir bölümdü
Zeynep'in sahneleri çok üzücüydü. Ayrıca Zeynep bir ögrenciyle konuşurken, okul ve okulu hatırlatan her cümlede hüzünlenmesi, Hayat'ı hatırlaması
Zeynep'in Sevcan'la Hayat'a ziyareti ve Zeynep'in annesinin Zeynep'i götürürken Zeynep'in yüzündeki ifade, yürek yakıcı bir sahneydi.
Ayşe'yi ise bölüme ayrı bir güzellik katmış, sahneleri yüzümüzü gülümseten sahnelerdi.
Gülnaz Hayat'ın kim olduğunu söyleyecek mi ?
Hayat Türküsü ekibine bizlere çok güzel bir dizi izlettirdikleri için çok teşekkürler.
çok güzeldi bende izledim..
Gülnaz Hayat'ın kim olduğunu söyleyecek mi ? valla söyleyecek gibi ayy ama cemal boşuna sevdanlıyor karşılıksız ama bide bilse akrabası olduğunu.. kıyamet kopcak tez vakitte
cemal her geçen saniye daha da umutlanıyor..Yıkılışı fena olacağa benzer...
Gülnaz bence söylemeyecek...ima eder bişeyler ama söylemez herhalde..Gerçi artık söylese çok iyi olacak ama...
Bu bölümde benim dikkatimi çeken çatışma sahnelerindeki çekim teknikleri idi.Gerçekten farklı ve çekici olmuş...Hatta çarpıcı..Çok hoşuma gitti o sahneler..Epey emek verilmiş bir bölüm daha geride kaldı...Emek verenler sağolsunlar bu kadar güzel bir iş için reyting gibi bir karşılık beklemeden bunca emek harcadıkları ve bizlerle paylaştıkları için...
DİZİNİN BU AKŞAMKİ BÖLÜMÜ ÇOK GÜZELDİ.Güzel olmadığı bir yeri,BAYRAM ve İSMAİLİN YAKALANAMAYIŞLARINI İZLEMEMDİ.ŞEYTAN TÜYÜ MÜ VAR NEDİR İKİSİNİDE DE YAKALANMADILAR.SİNİRİM BOZULDU. CEMAL ÇOK FAZLA UMUTLANIYO.SENİN DEDİĞİN GİBİ YIKILIŞINI İZLEMEK İSTEMİYORUM.CEMAL BENCE YIKILMAYACAKTIR.ÇÜNKÜ ONA BU OLAY VIZ GELİR ÇÜNKÜ O DAHA ACI OLAYLAR YAŞAMIŞ.O OLAYLARDA OLDUĞU GİBİ KENDİNİ TOPARLAYACAKTIR...
NENESİNE SÖYLECEK SÖZÜM VAR, OĞLU ÖLMÜŞ BU NE GÜLCÜHANIN SUÇU NE KEMALİN NEDE HAYATIN YANİ KENDİ SUÇLARINI BAŞKALARININ YAŞAMA HAKKINI ENGELLEYEREK Mİ MUTLU OLACAKLAR.HEM KENDİ HAYATINI ENGELLEYECEK.ZATEN HAYATIN BABASI OĞLUNU VURDUĞUNDA CEZASINI ÇEKMİŞ.BUNDA KIZIN ŞUÇU YOK.BUNU KENDİSİDE BİLİYOR.AMA İNATÇILIĞINDAN NE YAPACAĞINI BİLMİYOR.HİÇ Mİ VİCDANI SIZLAMAYACAK.KENDİ KIZLARININ HAYATLARIYLA OYNADI.Şİmdi ise sıra HAYAT VE CEMALİNKİNDE Mİ....
bu bölümde iki yerde çok güldüm hemen onları yazmak istiyorum birincisi muhtar karılarından dayak yiyince kahvede eşek tepti diyince " bu tek eşeğin işi değil seni iki eşek tepmiş heralde " dediler ya koptum orda :) bi de ismail babasını kahvede bulunca " iki saattir seni arıyorum kıç kadar köyde bulamadım " dedi ya ona da çok güldüm :blush:
daha öncede yazmıştım bunu ama dizi de zeynep in durumunu görünce böyle yaşamların olduğunu bilip hiçbir şey yapamamak üzüyo insanı...
bakalım yusuf ne zaman doğru dürüst konuşabilicek hayat la ??
hepinize tesekkür ediyorum dısardaydım izleyemedim ama anlattıklarınızla izlemis kadar oldum ysuf un hayatla konusmasını kacırmadıgıma sevindim
Bolbol Cemal Fotosu Ve Avartari Yapalim...
resimler çok güzel volvow çok teşekkür ederiz.
Uzun zamandır uğramamıştım buralara... bakıyorum da bölüm hakkında yorumlar yazmak yerine vatarlar resimlerle ilgili mesajlar, yazışmalar doldurmuş burasını...Yapılan işe biraz saygı göstermek gerek di mi? bu işler için de açılmış bölümler var. ben burada bulunuyorsam diğer "hayat türküsü" izleyicilerinin görüşlerini merak ettiğimden, kendi düşüncelerimi de paylaşmak istediğimdendir. moderatörümüzü herkesin huzurunda uyarmak istiyorum...
Lütfen bu karmaşayı ortadan kaldırın...
Uzun zamandır uğramamıştım buralara... bakıyorum da bölüm hakkında yorumlar yazmak yerine vatarlar resimlerle ilgili mesajlar, yazışmalar doldurmuş burasını...Yapılan işe biraz saygı göstermek gerek di mi? bu işler için de açılmış bölümler var. ben burada bulunuyorsam diğer "hayat türküsü" izleyicilerinin görüşlerini merak ettiğimden, kendi düşüncelerimi de paylaşmak istediğimdendir. moderatörümüzü herkesin huzurunda uyarmak istiyorum...
Burası Hayat Türküsü başlığı ve biz burda bu diziyle ilgili hertürlü paylaşımda bulunmak için burdayız.Ne yazık ki anasayfadaki dizilerin arasında bulunmadığı için resim video için hem de yorumlarımız için aynı başlığı kullanmak durumundayız.O yüzden bu tür bir şikayette bulunmanız bana manasız geldi. Gündemdeki diziler bölümündeki diğer dizilerin başlıklarına bakarsanız da durumun buradakinden farklı olmadığını zaten göreceksiniz.
Bir bölüm sorumlusu olarak kurallara aykırı bir durumda zaten bulunmam.Bu başlıkta da forum kurallarına aykırı bir durum şu an için görünmemektedir.
Saygılarımla
Ben her hafta olduğu gibi yine saatini kaçırmadan izledim dizimi. Eğer "hayat türküsü" okullarda ders olarak sürekli gösterilse bu ülkedenin doğusu ve güneydoğusunda çok düğümün çözüleceğine inandım. Bu diziyi izleyen bir kız her ne şartta olursa olsun bu Cumhuriyet'in O'na verdiği hakların farkına varacak ve çoğalarak güçlenecektir. Tabii böylesi güzel, böylesi emekle yoğrulmuş bir dizi için "ders" dersem çoğu kişi tırsarak bakar. Nedense pek "okul" sever bir toplum değiliz. Nedeni de belki herkesin bir "Hayat Öğretmeni" olmamasındandır diye düşünüyorum... eğitim sistemimiz o kadar kötü ki... Ama senaryo da olsa Hayat Öğretmen mucizeyi yarattı. En azından uygulanabilir model oldu. Keşke hiç olmassa öğretmen adayı öğrenciler bu diziyi izleseler... Bir öğretmen kaç kişi demektir, kaç "hayat" demektir? Bu dizi için yazmak istediğim çok şey var. ama ben daha çok başkalatının da duygularını düşüncelerini anlamak hissetmek istiyorum. Bu dizinin daha da çok ses getirmesi gerektiğini düşünüyorum. Orada kimse var mı?
Sanırım bu sözleri sitenin tamamını incelemeden yazdın ayrıca avatar video ve resimler özellikle istenmiş olduğu için eklenmiş dolayısı ile senin şikayetçi olduğun yapılan işe saygı göstermemeyi kendin yapmış oldun ben eski bir üye olarak fikrimi söyledim polemik yaratmak istemem.Gelelim bu haftanın yorumuna :
Özellikle okuma bayramı çok ince düşünülmüş kırmızı kurdele takılan o ilkokul günlerime döndüm izlerken :) Cemal i vuran Hüso nun ölme ihtimali yüksek umarım azmettiricileri açıklamadan öyle birşey olmaz.Hayat Cemal e gerçek duygularını net bir şekilde söyler diye bekliyordum olmadı umarım yeni bölümde olur.Zeynep'in durumu çok zor belki o üst komşuları yanına gelip giderse kafası dağılır biraz.Ben intihar etmesinden korkuyorum :(Bakalım Gülnaz gerçekleri açıklayacakmı ve açıklarsa ne olacak ?...
Arkadaşlar bugün ki bölümde neler olacak fragmanı izleyen yok muu
ben fragmanı izledim ama en aklımda kalan şu idi ki hayat ile cemal sürekli birlikte vakit geçiriyorlar..ve siz fragman boyunca bunu izleyip sinir olurken sonlara doğru şöyle diyor hayat "ben sana umut verdim galiba. böyle olmaması gerekiyordu"..
haa bir de aha kadının adını unuttum, ismail'in karısı zannedersem hamile kalıyor..gayet mutlu ve annesine "ana ben çiçek açtım" diyor...
Ben Yusuf u Hayat a layık bulmuyorum.Öbür kızla arasına mesafe koyamıyor bir türlü.Hem Van gibi bir yerde bir kızla dolaşıyorsa bunun ne anlama geldiğini bilmesi lazım.O kız için sadece arkadaşım demekle,yada o doktor kıza biz sadece arkadaşız demekle olmaz o işler.Ne bileyim Cemal daha harbi,dürüst tabiri caizse adam gibi adam.O sebepten Cemal i daha çok yakıştırıyorum Hayat a.Keşke dayısının oğlu olmasa idi.
Bu bölümün yıldızıydı neredeyse Gülnaz..Her gördüğümde içimi titretti..Hele ki Hayat'a yeğenim diye sarılışı enfesti..Gülnaz'ın her sanhesinde gözlerim doldu..
Ve son sahne çok etkileyiciydi..Her şeyiyle..Çekimler de ayrı bir etki yaratıyordu..Gerçekten müthişti...
Muhtar'ın karılarına beslenme çantası hazırlama fikrine de bayıldım:)
muhteşem bir bölüm seyrettik. Hayat Türküsü dizisinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. bizlere çok güzel bir dizi izlettiriyorlar.:img-clapp
dizinin, beğendiğim diğer bir yönü ise bölgenin tarihi yerlerinin tanıtımının yapılması.
Hayat'ın sınıfta öğrencileriyle olan diyalogları, içtenliği, öğrencilerine yaklaşımı,
öğrencisinin okuldan uzak kalmaması için yaptığı mücadele, derslerinden geri kalmaması için girdiği mücadele
Hayat'ın kendini köy halkına sevdirmesi, kabul ettirmesi
Hayat'ın Yusuf'u kıskandığı, Cemal'e sadece arkadaşca yaklaşımının Cemal tarafından yanlış anlaşıldığını söylemesi, Cemal'in üzüntüsü.
Gülnaz'ın hamile olduğunu öğrendiği andaki ve sonrasındaki mutluluğu, özellikle Cemal ve Cemile ve annesinin evindeki sahneler çok etkileyiciydi, Gülnaz'ın Hayat'a yeğenim demesi ve sarılması
Gülnaz'ın performansı mükemmeldi.:img-clapp
Ve final Zeynep için çok üzüleceğiz.:img-fear2 :icon_cry:
Çok güzel bir bölümdü..
Tarihi yerlerin gezilmesi ayrı bir güzellik hele ordaki çocuğun japonca türkçe kürtçe ingiizce fransızca konuşurum demesi japonca hoşgeldiniz demesi çok hoştu :)
Hayat sonunda Cemale ümit verdiğini anladı ve yanlışı daha fazla büyümeden düzeltti. Ama yusufu çok kıskanıyor ayrıca yusufun yanındaki kız ne kadar umarsız ve gurursuz yusuf onu sevmiyor ama bu onu anlamamakta direniyor.. Bu üçlü arasında baya şeyler dönceğe benziyor.
Final de zeynep için üzüldüm... :(
Kesinlikle çok güzel bir bölümdü dizi konu olarak zaten çok etkileyici birde buna oyuncuların yükselen performansları eklenince çok çok daha güzel oldu umarım 13.bölümde bitmez.
Hayat'ın öğrencileriyle çiçek ve hayvan isimlerini konuştuğu sahne çok hoştu.
Öğrencisi için verdiği mücadeleyi izlemek ayrı bir keyifti hele kahvedekilerin muhtarla dalga geçmeleri :)çok komikti.Cemal'e duygularını keşke okuma bayramı sonrası sorduğu zaman söylemiş olsaydı en azından Cemal bu kadar kaptırmış olmazdı.Bu dizide aşk olmuş olmamış açıkcası çokda umrumda değil diğer konular daha çok ilgimi çekiyor Gülnaz'ın hamile olduğunu öğrendikten sonraki değişen ruh hali tavırları çok dokunaklı işlenmişti kocası o halde görünce açıkcası dayak atabileceğini düşündüm ve son sahne bir kaç haftadır korktuğum şey gerçekleşti sanırım Zeynep atlayacak yani görümcesi arkadan tutacak gibi durmuyordu kesinlikle izlediğim en güzel bölümlerden birirydi ...
zeynep in gülnazın haline cok üzüldüm umarım intihar etmez bazen testler yanıltıcı olabilir hamile mi gercekten
aslında gülnaz bu hafta ailesine ya da hayata anlatmalıydı oda korkuyor birsey olacak diye
hayatın söferle muhabbetlerine cok güldüm
Çok güzel bir bölümdü.Zeynepe çoK ÜZÜLDÜM.Kız orda intiharın eşiğine gelmiş kocasının kardeşinin halada kendilerini düşünmelerine çok kızdım.Hayatta da böyle insanlar var.Hamido,galip ve muhtar üçlüsü herzaman olduğu gibi çok komiklerdi.Yani kısacası bu bölümde çok güzel bir bölümdü.
ohh yaaa hayat en sonunda cemale söyledi şiştim valla
yine çok çok güzel bir bölümdü
volvox rica etsem dünkü bölümden Hayat la Cemal in Van da gezerken rehber çokukla birlikte geçen diyalogları ve Hayat,Cemal ve Yusufun bardaki sahnelerini video olarak ekleyebilir misin sende varsa?Teşekkürler...
dişi einstein
09-04-06, 17:21
Dünkü bölüm bence en güzel bölümlerden biriydi.Zaten her bölümü güzel de bu bölüm daha bir güzel geldi.Hele Hayat ın öğrencilerle diyalogları çok hoşuma gitti.Çok samimiydi.Hayat ın Hasan için çabası da ayrı bir konuydu.İnsan bun ları izleyince öğretmenliğin ne kadar da zor olduğunu görüyor ve bir kez daha
bu mesleğin ne kadar da kutsal olduğu anlaşılıyor.Cemal için üzüldüm.Gerçek
ten bunu beklemiyordu.Zeynep de ayrı bir durum.Onun bu hali içler acısı.Ama
ben burda babayı suçlu görüyorum.Namus kelimesini ağzından düşürmüyor.İyi de bu kızı erken yaşta evlendirmene ne demeli?Neyse bu durum çok derin bir konu zaten.Yazmak hiç birşeye çözüm getirmiyor.Kısacası dün yine harika bir bölüm izledik.Gelecek haftayı sabırsızlıkla bekliyorum.Bu kadar içten bir diziye
emeği geçen herkese teşekkür ederim.Bu arada volvox videoların ve resimlerin
için çok teşekkürler.Umarım devam edersin.11. bölümdeki Yusuf hayat sahnelerini istesem(geçen haftadan) varsa eğer.Şimdiden sağol.
Hırçın Kız
09-04-06, 17:48
Güzel bir bölüm izledik.Hayat ve Yusuf'un karşılıklı kıskanmaları süperdi.Ve Hayat'ın ada gezisini anlatması da Cemal'i bozdu biraz.Hayat bu bölümde nihayet Cemal'e duygularını söyledi.Böylece Cemal aradan çekilir.Yusuf da artık harekete geçip duygularını anlatsın artık.
Hayat_muhtar_Hamido sahneleri ayrı bir renk kattı bu bölüm.Özellikle Hayat'ın sürekli dağa çıkıp,şöförün arabası için endişelenip ikna etme çabaları...
Zeynep atlarken O'nu tutacaklar büyük ihtimalle.
Son olarak dizi kaç bölüm olacak?Kesin bilen var mı?
Arkadaşlar merhaba.Dün akşam evde olmadığım için ne yazık ki kaydedemedim. Anlattıklarınızdan çok güzel bir bölüm kaçırdığımı anladım.Keşke tekrarı olsa. Rica etsem bölümü biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?
Bölümün özetini geçiyorum:
Gülnaz, Kumru'ya ve Cemile'ye Hayat hakkında hiçbir şey söylemez. Hayat ve Cemal iyice yakınlaşırlar ve bir bütün gün birlikte vakit geçirirler, sonra da bir türkü bara giderler. Orada Yusuf ve Özlem ile karşılaşınca Hayat çok sinirlenir ve aniden kalkmaya karar verir. Bunun üzerine Cemal huzursuzlanır ve Hayat Cemal'e boşa ümit verdiği için ondan özür diler ve Cemal'e onu arkadaş olarak gördüğünü söyler, sonra da orayı terk eder. Cemal de eve çok üzgün döner ama kimseye birşey söylemez. Gülnaz Hacer'in de yardımlarıyla hamilelik testi yaptırır ve hamile olduğunu öğrenince çok sevinir ama o da kimseye söylemez.
Hüso öldüğünden Bayram ve İsmail rahatlar ama Yusuf işin peişini bırakmayacağını söyler.
Hayat'ın sınıfından bir çocuğu babası okuldan almaya karar verir ama Hayat'ın çabalarıyla çocuk okula döner.
Son olarak Zeynep intihar etmeye kalkışır, tam atlayacakken o kızıl saçlı bet kadın onu görür ve Zeynep'i engellemeye çalışır.
Şimdilik burda kaldı.
Çok teşekkür ederim chandie13 özet için. Gerçekten merak ettiğim bir bölümdü.
Güzel bir haber
Hayat Türküsü dizisini kaçıranlar ve yeniden izlemek, yurtdışından izlemek isteyenlere sevineceğiniz haber
Hayat Türküsü, TRT INT 12.04.2006 saat 21.30 da
rica ederim volvox.
trt int'te tekrarların olması iyi. kaçırırsak seyrederiz.
son oynayan bölüm çok etkileyiciydi. bu bölüm hayat'a çok kızdım. cemal'e gereksiz yere ümit verdi. cemal'e o kadar yakınlaşıp sonra da ona "biz arkadaşız" demesi çok yanlıştı. üstelik cemal'in hislerini bildiği halde. neyse, hatasız kul olmaz.
11. bölümün aksine çok duygu yüklü bi bölümdü. açıkçası 11. bölümü pek beğenmedim. o kadar silahlı kovalamacalar, intiharlar, aksiyon dizinin ağır havasına pek uygun gitmemişti. o sahneleri kısa kestiklerine sevindim.
12. bölümde gülnaz çok başarılıydı. zeynep'in durumu içler acısıydı. sonunda aklını kaçırdı kız. sevcan'ın durumu ise aksine çok güzeldi. bir yerlerden elini tutan çıktı ne de olsa.
hayat'ın çoban adamın oğluna ders vermek için dere tepe düz gitmesi de güzeldi ama biraz lafları ve tavrı itibariyle hayat bilgisi'ndeki afet öğretmen gibi olmuş. oysa hayat, daha gerçekçi, daha zaafları olan, robot gibi olmayan bir karakter. muhtar yine süperdi. iki haftadır adam şamar oğlanına döndü.
özlem de biraz fazla pembe dizilerden mi etkileniyor nedir, yusufu elde etme