PDA

Tüm Versiyonu Göster : Cenneti Beklerken

Sayfalar : 1 [2]

cropsy
23-01-07, 00:13
bence de
adaylıklarda bile haksızlık yapıldı
ben öyle düşünüyorum
başka ödüller de var
onları da biz alırız

merhaba..öncelikle rahman altın'ı ve tüm cenneti beklerken ekibini aldığı ödülden dolayı tebrik ederim AMA şu yazdığınızı görünce katılmadan edemedim..

ben siyad ödüllerinin maalesef ki doğru bir şekilde yapıldığına,yeteri kadar özen gösterildiğine inanmıyorum..birçok yerde ''türkiye'nin oscar'ları'' diye geçiyor ama bana göre alakası yok..adaylıklar bence doğru değil,mesela mazhar alanson..açıkçası ben bu kişinin aday olabileceğini aklımın ucundan bile geçirmezdim ama ne zaman aday olduğunu gördüm ödül törenini tv'de izlemekten vazgeçtim -ki geçen sene izlemiştim-;(bu arada mazhor alonson gecede konser de verecekti bu da ayrı bir parantez(!))..bu kişiyi sevmediğim de yok,mfö grubunu hep sevmişimdir ve başarı bulmuşumdur ama..yok yani bu ödüllerin genelinde bir yanlışlık var bana göre..yeteri kadar özen gösterildiğine inanmıyorum ve ne yazık ki ülkemizdeki çoğu ödül töreninin de bu şekilde olduğunu düşünüyorum..

yine de ödül alanları tebrik ederim..

elif_gs
23-01-07, 14:11
merhaba..öncelikle rahman altın'ı ve tüm cenneti beklerken ekibini aldığı ödülden dolayı tebrik ederim AMA şu yazdığınızı görünce katılmadan edemedim..

ben siyad ödüllerinin maalesef ki doğru bir şekilde yapıldığına,yeteri kadar özen gösterildiğine inanmıyorum..birçok yerde ''türkiye'nin oscar'ları'' diye geçiyor ama bana göre alakası yok..adaylıklar bence doğru değil,mesela mazhar alanson..açıkçası ben bu kişinin aday olabileceğini aklımın ucundan bile geçirmezdim ama ne zaman aday olduğunu gördüm ödül törenini tv'de izlemekten vazgeçtim -ki geçen sene izlemiştim-;(bu arada mazhor alonson gecede konser de verecekti bu da ayrı bir parantez(!))..bu kişiyi sevmediğim de yok,mfö grubunu hep sevmişimdir ve başarı bulmuşumdur ama..yok yani bu ödüllerin genelinde bir yanlışlık var bana göre..yeteri kadar özen gösterildiğine inanmıyorum ve ne yazık ki ülkemizdeki çoğu ödül töreninin de bu şekilde olduğunu düşünüyorum..

yine de ödül alanları tebrik ederim..

canım aynen katılıyorum her yazdığına. ben de mazhar alansonu çok çok severim ama şimdi doğruya doğru yani serhat tutumluerden daha mı iyi rol yaptı. geçen sene de magazin gazetecileri derneğinin ödülleri adil dağıtılmamıştı. mesela en iyi erkek oyuncuya mehmet ali nuroğlu adaydı. ama özcan deniz aldı. üstelik de halk oylarıyla mehmet ali 1. olmuştu ama jüri özcan denizi 1. yaptı ki özcan deniz de aynı şekilde gecede konser vermişti. yani sanatın ve sanatçının yanındalar güya...
ben de tebrik ederim ödül alanları ama malesef adil olmamış.

elif_gs
23-01-07, 14:36
haber için averaj'a teşekkürler.

Hangi filmi seçeceklerini şaşırdılar

Türk Sineması’nda yaşanan patlamaya paralel olarak bu yıl İstanbul Film Festivali’ndeki ulusal yarışmaya başvuran filmlerin sayısı 30’u geçti.

Durum böyle olunca da festival yönetimi çareyi yarışacak film sayısını 13-14’e (geçen yıl bu sayı 8’di) çıkarmakta buldu.

İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışması’nda Takva, Kader, Cenneti Beklerken ve İklimler gibi filmlerin yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bunların yanı sıra yakın zamanda gösterime giren Küçük Kıyamet ve Beynelmilel ile henüz vizyona girmemiş Barda, Mavi Gözlü Dev ve Polis filmlerinin de ulusal yarışmada yer alma ihtimali yüksek. Bunlara birkaç film daha eklenecek tabii.

Bu yıl yarışmanın çekişmeli geçeceğine şüphe yok. Ama asıl zorluğu bence jüri üyeleri çekecek. Filmler hem iddialı hem de sayıca oldukça fazlalar.

Not: Başvuruları 31 Ocak’ta sona erecek İstanbul Film Festivali’nde yer almak isteyen Türk filmlerinin üçte ikisinin yarışma dışı kalacağı kesin.

Festival yönetimi başvuran filmlerden bir kısmını yarışma dışı olarak programa almayı ve bu şekilde festivalin yabancı konuklarına Türk Sineması’ndan daha fazla örnek gösterebilmeyi hedefliyor.
ÖMÜR GEDİK

sahracı
23-01-07, 18:06
cenneti beklerken bence birçok ödüle layık bir film ama jüri işte akıl ermiyo neyi nasıl değerlendirdiklerine...bitane temsili verdiler gerçi ama çok zorlanmamışlardır umarım:icon_whis

fawwka
24-01-07, 14:52
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/2765765.jpg

Soldan sağa Pelin Esmer (Özel ödül), Güler Ökten (Onur ödülü), Burçak Evren (Emek ödülü), Şenay Gürler (Yardımcı kadın), Nilüfer Güngörmüş (Senaryo), Tarık Akan (Onur ödülü), Reha Erdem (Senaryo), Engin Akyürek (Umut Vaat eden oyuncu), Ayşen Gruda (Onur ödülü), Çetin Tunca (Onur ödülü), İlker Aksum (Yardımcı erkek)

İŞTE ÖDÜLLER

Film: Beş Vakit

Yönetmen: Reha Erdem (Beş Vakit)

Senaryo: Nilüfer Güngörmüş-Reha Erdem (Korkuyorum Anne)

Kadın oyuncu: Işıl Yücesoy (Korkuyorum Anne)

Erkek oyuncu: Erkan Can (Takva)

Yardımcı kadın oyuncu: Şenay Gürler (Korkuyorum Anne)

Yardımcı erkek oyuncu: İlker Aksum (Küçük Kıyamet)

Görüntü yönetmeni: Florent Herry (Beş Vakit)

Müzik: Rahman Altın (Cenneti Beklerken)

Sanat Yönetmeni: Naz Erayda-Hakan Yarkın (Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü)

Kurgu: Nathalie Le Guay-Reha Erdem (Korkuyorum Anne)

Hürriyet-Kelebek
24.01.2007

pelinSİ
24-01-07, 15:58
oyuncularının iyi olduunu düşünüyotum fakat bu filme de gidebilme fırsatı bulamadım en yakın zamanda çıkar dvd side alırız inş.

sahracı
01-02-07, 16:27
çıkar çıkar hiç merak etme dvd si biran önce çıksın diye kısacık tuttuluar zaten gösterimde.. topu topu ne kadar gösterildi ki film inanmıyorum yani :icon_evil

ANTİKA
14-03-07, 02:43
'Altın Lale' coşkusuna siz de buyrun!

İstanbul festivaline hazırlanıyor! Uluslararası en büyük sinema etkinliğimiz 26. İstanbul Film Festivali'nin programı açıklandı, biliyorsunuz. 31 Mart'ta başlayacak festivalde 51 ülke sinemasından tam 235 film sinemaseverlerle buluşacak. Her zevke ve kedere uygun, müthiş, dolu dolu bir program var karşımızda! Broşürler çıktı, biletlerin ön satışları da 17 Mart'ta başlıyor. 15 gün sürecek böylesine dev bir programda seçim yapmak zor.

İki filmimiz yarışıyor!
Bu arada bu yıl festivalde dört ayrı yarışma heyecanı olacak. Her uluslararası festivalin büyük ödülü vardır, bizimki de 'Altın Lale'. Sanat ve sanatçının dünyasını sinemayla buluşturan veya edebiyat uyarlaması filmlerin yer aldığı uluslararası Altın Lale yarışına dikkat çekersek; bu yıl 'Cenneti Beklerken' ve 'Beynelmilel' olmak üzere iki filmimiz birden var. Toplam 15 filmin yer aldığı 'Altın Lale'de bizimkileri iddialı bir yarış bekliyor. Danimarka'dan gelen 'Ağlama Sanatı', Norveç yapımı 'Tekrar', Kore filmi 'Kral ve Soytarı' ilk aklımıza gelenler. İngiliz 'Zamana Güzellik Kat' ise sevimli ve zeki bir gençlik komedisi. Pek sevdiğimiz Tom DiCillo'nun 'Delicesine' filmini merakla bekliyoruz. Başrollerde Steve Buscemi, Michael Pitt, Gina Gershon gibi isimler destek vermiş yönetmenimize. Ethan Hawke'ın bu kez kamera arkasına geçtiği 'En Sıcak Eyalet', Sienna Miller'lı 'Factory Girl', Bahman Gonadi'den 'Yarım Ay' da merakımızı cezbedenler arasında.

Jüri çok sağlam
Yarışma jürisinin başkanı ise dünya vizyonuna ulaşmış ünlü İngiliz yönetmen Michael Radford. George Orwell'in 1984 romanının sinema uyarlamasıyla, tesadüf bu ya, İstanbul'da ilk 'Altın Lale' de dahil olmak üzere birçok uluslararası ödül alan, 10 yıl sonra çektiği 'Postacı' (Il Postino) ise muhtelif dallarda Oscar'a aday olmuş bir sinemacı kendisi... Zeki Demirkubuz, oyuncu Tilbe Saran, 'Buzdan Hayaller' ile sevdiğimiz İzlandalı yönetmen Dagur Kari, 'Yeni Başlayanlar için İtalyanca' filmiyle tanınan Danimarkalı yönetmen Lone Scherfig, İsrailli yapımcı Katriel Schory ve ünlü Alman oyuncu Udo Kier gibi isimlerin de yer aldığı jürimiz çok sağlam!

SABAH GAZETESİ

sahracı
14-03-07, 17:38
bu sefer ödülü kapmasını umuyorum ya nedir bu jürilerden çekilen artık görsünler kaliteyi de versinler şu ödülü..

narima
23-03-07, 21:39
CENNETI BEKLERKEN
Bu fılmı bu aksam seyretme ımkanım oldu.Hatta bu fılm yapılmadan once web sıtesıne tesadufen rastlamıstım.Ve calısmanın cok guzel oldugunu arkadaslarıma soylemıstım.Ama seyretme fırsatım olmamıstı.
Gercekten EFEKTLER cok guzeldı.Zaten benım sevdıgım ve basarılı buldugum butun oyuncular vardı.Sehat tutumluer,Mehmet Alı Nuroglu,Melısa Sozen,Altan erkeklı.Hepsı gercekten cok basarılıdırlar ve cok ıyıydıler
Odullerı toplamamamsı ıcın hıcbır sebep yok.Konu olarak cok ılgınc.Hattatlık olayını cok guzel ıslemısler.Osmanlının donemını cok ınce ıslemısler

Tebrık edıyorum.cok guzel bır productıon:good:

sahracı
24-03-07, 16:04
CENNETI BEKLERKEN
Bu fılmı bu aksam seyretme ımkanım oldu.Hatta bu fılm yapılmadan once web sıtesıne tesadufen rastlamıstım.Ve calısmanın cok guzel oldugunu arkadaslarıma soylemıstım.Ama seyretme fırsatım olmamıstı.
Gercekten EFEKTLER cok guzeldı.Zaten benım sevdıgım ve basarılı buldugum butun oyuncular vardı.Sehat tutumluer,Mehmet Alı Nuroglu,Melısa Sozen,Altan erkeklı.Hepsı gercekten cok basarılıdırlar ve cok ıyıydıler
Odullerı toplamamamsı ıcın hıcbır sebep yok.Konu olarak cok ılgınc.Hattatlık olayını cok guzel ıslemısler.Osmanlının donemını cok ınce ıslemısler

Tebrık edıyorum.cok guzel bır productıon:good:

nerde nasıl izlediniz ben anlamadım film kalktı cd de çıkmadı..merak ettim de ondan soruyorum..oynuyo mu yoksa bazı yerlerde hala??

hidden girl
24-03-07, 16:07
nerde nasıl izlediniz ben anlamadım film kalktı cd de çıkmadı..merak ettim de ondan soruyorum..oynuyo mu yoksa bazı yerlerde hala??
Valla bende merak ettim şimdi.
korsan cd ler mi çıktı yoksa...
umarım orjinal cd dir..

tarih
24-03-07, 17:42
ben bu filmi vizyondayken izlemiş ve çok beğenmiştim. gerçekten çok derin bir film. mükemmel bir sanat filmi. yalnız vcd si çıkmadı sanırım arkadaş korsandan izledi

SELXX
24-03-07, 19:06
Güzel bir filmdi. Vizyona ilk girdiği gün izlemiştim.
Konu çok ilginç. Mekanlar çok etkileyici. Oyunculuklar çok iyiydi.
Gerçekten başarılı bir Türk Sineması örneği. Emeği geçen herkese teşekkürler.

sevgi86
25-03-07, 00:30
üzümü ye bağını sorma...
şaka bir yana ben de cdlerin çıkmasını bekliyorum
cd elime geçer geçmez bu başlığı resimlerle donatıcam inşallah aaamin

hidden girl
31-03-07, 19:33
offffff offf ne zaman çıkacak şu cd ler.
dvd kamera arkasının görüntüleri olacağını duymuştum tv de yanlış hatırlamıyorsam.umarım cd'de de olur

elif_gs
01-04-07, 21:59
dün büyük bir hevesle gittim cd çıkmıştır belki diye ama yok:icon_sorr :icon_sorr onun yerine Takva'yı aldım. bu arada umarım kamera arkası da olur:img-yes:

narima
04-04-07, 19:09
dün büyük bir hevesle gittim cd çıkmıştır belki diye ama yok:icon_sorr :icon_sorr onun yerine Takva'yı aldım. bu arada umarım kamera arkası da olur:img-yes:

eLIF'CIGIM MERHABA,

Gezerken farkettım.Galıba set arkasını merak edıyorsun.Bu fılmın cok guzel web sıtesı var.Oradan cogu seylerı ogrenebılırsın.Bende bu fılmı seyretmeden daha dogrusu bu fılm vızyona gelmeden oradan takıp ettım

elif_gs
05-04-07, 21:22
eLIF'CIGIM MERHABA,

Gezerken farkettım.Galıba set arkasını merak edıyorsun.Bu fılmın cok guzel web sıtesı var.Oradan cogu seylerı ogrenebılırsın.Bende bu fılmı seyretmeden daha dogrusu bu fılm vızyona gelmeden oradan takıp ettım

Merhaba...
Aslında biliyorum filmin sitesi olduğunu ama takip etmiyorum devamlı. Vizyona girdiğinde bakmıştım birkaç kere o kadar. İzledim filmi ama arşive katmak istiyorum. Gelişmeleri siteden takip ederim artık. Teşekkür ederim yardımın için:img-wink:

hidden girl
07-04-07, 14:29
14.Altın objektif ödülleri'nde
en iyi filmi siz belirleyin.
Cenneti Beklerken sizlerden oy bekliyor...

14.Altın objektif ödülleri'nde
en iyi filmi siz belirleyin.
Cenneti Beklerken sizlerden oy bekliyor...
hatırlatma yapmak istedim.
oy vermek için ---------adresine gidebilirsiniz.
CENNETİ BEKLERKEN bizlerden oy bekliyor arkadaşlar...

hidden girl
13-04-07, 19:12
filmin vcd-dvd sinden haberi olan var mı???çıkmadı mı daha ya...???offf offff

elif_gs
14-04-07, 17:39
filmin vcd-dvd sinden haberi olan var mı???çıkmadı mı daha ya...???offf offff

yok çıkmamış arkadaşım. bugün D&R a gittim ve sordum ama yok dedi. off bir şeyi bekliyoruz ya çıkmaz zaten:icon_sorr

cropsy
22-04-07, 17:35
18. ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ'NİN ULUSAL UZUN, KISA VE BELGESEL FİLM YARIŞMALARINDA ÖDÜL KAZANANLAR AÇIKLANDI...

Festivalden yapılan yazılı açıklamada, En İyi Film Ödülü'nün Türkiye'nin siyasal ve toplumsal tarihindeki çok önemli bir dönemi belli bir mesafe, ironi ve aynı zamanda kara mizaha yakın bir üslupla aktarması ve son derece yerel bir konuyu evrensel bir boyuta taşıması nedeniyle, Muharrem Gülmez ile Sırrı Süreyya Önder'in yönettiği 'Beynelmilel' adlı filmine verildiği bildirildi.

Festivalde, 'Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü'nü Yüksel Aksu'nun 'Dondurmam Gaymak' adlı filmine, En İyi Yönetmen Ödülü'nü 'Kader' filmi ile Zeki Demirkubuz'a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü 'Kader' filmindeki oyunculuğu ile Vildan Atasever'e, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü 'Polis' filmindeki oyunculuğu ile Haluk Bilginer'e, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü 'Kader'deki oyunculuğu ile Müge Ulusoy'a, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü 'Sis ve Gece'deki oyunculuğu ile İlyas Salman'a layık görüldüğü bildirildi.

Ödül alan diğer film ve sanatçılar şöyle:
'Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü'nü 'Beynelmilel' filmiyle Sırrı Süreyya Önder'e, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'nü, Sis ve Gece filmindeki çalışmasıyla Gökhan Atılmış'a, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü 'Cenneti Beklerken' adlı filmdeki çalışmaları nedeniyle Serdar Yılmaz ve Elif Taşçıoğlu'na, En İyi Müzik Ödülü'nü, Cenneti Beklerken filmindeki çalışmasıyla Rahman Altın'a En İyi Kurgu Ödülü'nü, Küçük Kıyamet filmindeki kurgusuyla Çiçek Kahraman'a, Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü'nü, 'Tramvay' filmindeki oyunculuğuyla Emel Çölgeçen'e, Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü'nü, 'Hokkabaz' adlı filmdeki oyunculuğuyla Tuna Orhan'a Umut Veren Yeni Yönetmen Ödülü'nü, 'Dondurmam Gaymak filmindeki yönetimiyle Yüksel Aksu'ya verildi.' Seçiciler Kurulu bu yıl, Umut Veren Yeni Senaryo yazarı kategorisinde ödüle değer senaryo yazarı bulamadı. Ulusal uzun film yarışmasında 18 film yer alıyordu.

Yarışmalarda kazanan isimler, ödüllerini yarın Ankara Üniversitesi Dil Tarih Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde alacaklar.

kaynak:ucankus

erten07
30-04-07, 21:37
http://img158.imageshack.us/img158/5046/ankara1ul5.jpg (http://imageshack.us)

hidden girl
01-05-07, 18:34
arkadaşlar bizler ile bu haberleri paylaştığınız için teşekkürler..
ben bir daha sormadan edemeyeceğim..filmin hala cdsi çıkmadı mı ya..offf:(:(:(:(

meryemce84
10-06-07, 12:10
''ALTIN KOZA'' ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen ve bu yıl uluslararası statüye kavuşan 14. Altın Koza Film Festivali'nde, ödüller sahiplerini buldu.

Jüri Özel Ödülü: Cenneti Beklerken (Derviş Zaim)
En İyi Film Müziği: Rahman Altın (Cenneti Beklerken)

En İyi Kurgu: Ulaş Cihan Şimşek (Cenneti Beklerken)
En İyi Sanat Yönetmeni: Serdar Yılmaz ve Elif Taşçıoğlu (Sis ve Gece-Cenneti Beklerken)

erten07
10-06-07, 12:14
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ve bu yıl uluslararası statüye kavuşan 14. Altın Koza Film Festivali’nde, ödüller sahiplerini buldu.
Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması’nda “En İyi Film Ödülü”, Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez’in yönetmenliğini yaptığı “Beynelmilel” adlı filmin oldu. Film ayrıca, “Halk Jürisi En İyi Film Ödülü”ne de layık görüldü.

“Beynelmilel” filmindeki performansıyla Cezmi Baskın, “En İyi Erkek Oyuncu”, Vahide Gördüm ise Nihat Durak’ın yönettiği “İlk Aşk” filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi.

Uzun Metrajlı Ulusal Film Yarışması’ndaki diğer ödüller ve sahipleri ise şöyle:

Jüri Yılmaz Güney Özel Ödülü: İlk Aşk (Nihat Durak)
Jüri Özel Ödülü: Cenneti Beklerken (Derviş Zaim)
En İyi Yönetmen: Nihat Durak (İlk Aşk)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Meral Okay ve Dilber Ay (Beynelmilel)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Meray Ülgen (Takva)
Umut Veren Genç Kadın Oyuncu: Neslihan Atagül (İlk Aşk)
Umut Veren Genç Erkek Oyuncu: Raffaelle Çedolini (İlk Aşk)
En İyi Senaryo: Sırrı Süreyya Önder (Beynelmilel)
En İyi Görüntü Yönetmeni: Gökhan Atılmış (Beynelmilel-Sis ve Gece)
En İyi Film Müziği: Rahman Altın (Cenneti Beklerken)
En İyi Stüdyo: Fono ve Sinefekt En İyi Kurgu: Ulaş Cihan Şimşek (Cenneti Beklerken)
En İyi Sanat Yönetmeni: Hülya Kahyaoğlu Taylan (Sis ve Gece), Serdar Yılmaz ve Elif Taşçıoğlu (Sis ve Gece-Cenneti Beklerken)

hidden girl
28-07-07, 22:15
ya hala filmin vcdsinden haber yok mu?bulan var mı?
niye çıkmadı ya hala.umarım çıkar.hala umudumuz var:icon_sorr

daisy79
05-08-07, 22:26
Yönetmen Derviş Zaim ile Röportaj
“Cenneti Beklerken sinemaya katkıdır”

Güzin OSMANCIK
Senelerdir kimlik arayışında olan Türk sineması Derviş Zaim’in yönettiği “Cenneti Beklerken” filmiyle kendi dilini bulmuşa benziyor. Minyatürlerini ünlü tasvirci Özcan Öazcan’ın çizdiği 17. yüzyılda Osmanlı Devletinde geçen bir olayı kurgulayan Derviş Zaim, izleyenleri âdeta bir görsel şölenle rüyalar ülkesine götürüyor. Her bir sahnesi tablo olabilecek kadar güzel ve tekrar tekrar seyredilecek kadar insanda tutku meydana getiriyor film. Derviş Zaim’in aslında iç dünyasını yansıttığı film, tam 4 sene bir hazırlık sürecinden geçerek bugünkü hâlini almış. Her şey hazır olunca da kısa bir zaman sürecinde tamamlanmış. “Cenneti Beklerken” bir masal tadında. Filmin aksiyonu kahramanlar çerçevesinde gelişiyor. Film 17. asırda Osmanlı’da bir taht kavgasını anlatıyor. Filmin kahramanı nakkaş Eflatun bir anda kendini saray tarafından verilen bir görev ve bu görevle bir maceranın içinde bulur. Bir isyancının portresini çizmek üzere Anadolu’ya gönderilince kendini birden bir maceranın içinde buluveriyor. Yönetmen Derviş Zaim’le büyük emek verdiği “Cenneti Beklerken” filmi üzerine konuştuk.

OSMANCIK: Filmi çevirirken neleri ön plana çıkardınız veya neye önem verdiniz?

ZAİM: Meselâ, o çağda yaşamış bir bireyin gözünden, insanın kendisini değiştirme ihtimalinin olup olmadığını, insanın kendisine dair geliştirebileceği yeni bir perspektifin söz konusu olup olamayacağını tartışmaya çalıştık. Bunu da bugünün problemlerini daha iyi tartışmak için yaptığımızı düşünüyorum. Bu tip içerikleri ele alırken az evvel dediğim üzere, konuyu en iyi nasıl anlatabiliriz, onu düşündük. Biçim ve içerik hakkındaki böylesi çabaların sinemamızı ve bizi besleyecek çabalar olarak değerlendirilebileceğini düşünüyorum.

OSMANCIK: Filimde bu güne kadar anlatılmamış, geleneksel kültürümüz olan minyatürün anlatım şekli mi?

ZAİM: Filmin altını çizmemiz gereken bir başka özelliği, olayın anlatılma dilidir. “Cenneti Beklerken”in yukarıdaki tarz bir içeriği anlatırken nasıl bir biçime yaslandığı konusu da eşdeğerde önemli bir husustur. Yola çıktığımız esnada tabi ki geleneksel Osmanlı Minyatür Sanatı’ndan yararlandık

OSMANCIK: Minyatür den yararlanarak bir film dili nasıl oluşturulabilir?

ZAİM: Bu soru neticesinde aldığımız birtakım yanıtlar ve yorumlar bu filmin dilinin oluşmasında büyük rol oynadılar. Bu anlamda bahsetmem gereken bir başka özellik de filmin, hem doğu sanatının hem de batı sanatının ilişkilerini, muhtemel konuşma şekillerini tartışıyor olması. Bu da günümüzde bizi meşgul eden sorunlardan bir tanesine tekabül ediyor. Film doğu ve batı sanatlarının belli koşullarda kesişmeleri halinde aralarındaki muhtemel etkilenmelerden neler çıkabileceğini tartışan bir film. Bu anlamda çağımızda etkisini hissettiren sıcak bir konuyu ele aldığımızı düşünüyorum. Filmin bu yönleri ile sinemamızın değerini artırabilecek bir girişim olarak görülmesi açıkça beni mutlu edecektir.

OSMANCIK: Sizce film beklediği ilgiyi gördü mü?

ZAİM: Bir sinemanın değeri, sanırım, sadece gişedeki insan sayısında, ya da yalnızca aldığı ödüllerde değil, kendisini oluşturan kültürün birtakım problemlerini ne kertede yansıttığıyla da orantılıdır. “Cenneti Beklerken”in içinde bulunduğumuz kültürün sorunlarıyla hesaplaşmayı konu edinmiş bir film olması dolayısıyla sinemamızın değerine katkıda bulunacağını umuyorum. Ama kapıları camları kırmadı. Benim beklediğim anlamda bir ses getirmedi.

OSMANCIK: Sizin gözünüzde “Cenneti Beklerken” nasıl bir film?

ZAİM: Filmin özelliği filmi derdini anlatma şekli. Filmin hem doğu sanatının hem de batı sanatının belli koşullarda kesişmeleri halinde aralarındaki muhtemel etkilenmelerden neler çıkabileceğini tartışan bir film. Bu anlamda günümüzde hissettiren sıcak bir konuyu anlattığımızı düşünüyorum. Filmin bu yönleriyle sinemamızın değerini arttırabilecek bir girişim olarak görülmesi açıkça beni mutlu edecektir.

OSMANCIK: Böyle bir filmin çekilme süreci ne oldu?

ZAİM: Sadece yazım süresi 4 yıl sürdü. Uzun bir araştırma ve yazım süreci oldu. Prof. Cemal Kafadar, Doçent Banu Mahir, Dr. Filiz Çağman ve Hilmi Yavuz gibi otoritelere danıştık.

OSMANCIK: Konu gerçek mi yoksa kurgu mu?

ZAİM: Hep Osmanlıda taht kavgaları olmuştur. Şehzadeler arasındaki taht kavgaları tahta çıkan kardeşin diğer kardeşi öldürmesi… Bunlar bana esin kaynağı olmuştur. Osmanlım’da “Düzmece Mustafa” olayı diye bir olay vardır. Bunu okuduğumda bana ilham kaynağı olmuştur.

OSMANCIK: Düzmece Mustafa olayı nedir?

ZAİM: Katledilen Mustafa adlı şehzadenin benzeri olan bir başka adam bir süre sonra çıkıp öldürülen şehzade olduğunu iddia etmesiyle başlıyor. Adamın konuşmaları sarayın kulağına gidince tutuklanıp idam ettiriliyor. “Cenneti Beklerken” de konu bu hikâyeden esinleniyor.
Yine 12 yüzyılda geçen başka bir olay da Sultan Sencer’in devrinde geçmiş. Sultan Sencer’i öldürmek üzere yollanan bir casus bu casusun resmi çizilip sağa sola yollanarak yakalanmış ve böylece sultana karşı düzenlenen suikast engellenmiş. Yani tahtla ilgili mücadelede tahtı tehdit eden insanların robot resmi çiziliyor olması. İşte ilham kaynaklarım bunlar oldu. Hikâye gerçek değil tamamen kurgu ama bu olaylardan esinlenme var. Bir de kültürleri birbirleri ile olan meselesi buradaki projede ortaya çıktı. Bu eğilimim “Filler ve Çimen” ve “Çamurda” da var.

OSMANCIK: Filimdeki mekânlar bir harika. Nakkaş Eflatun’un evi nerede?

ZAİM: Eyüp’te bir ev. Eyüp Sultan Camii’nin arkasında. Aynı orada olduğu gibi önünde mezarlık var. Biraz bilgisayarla oynanmış üzerinde. Ama İstanbul’da böyle bir sokak ve mekan bulma imkanı var mı? Film Kayseri’de, Selçuklardan kalma Saruhan’da izin alınarak çekildi.

OSMANCIK: Acaba Avrupa’ya ait bir kültür ürünü, klasik dönemde yaşamış bir Osmanlı nakkaşını nasıl etkilerdi?

ZAİM: Bu soruyu ben sordum kendime. Sonuçta Eflatun batı resmi ile karşılaşmasına dair motif benzeri düşünceler çıkmıştır ortaya. Eflatun isimli nakkaş bu iki kültürün bir noktada birbiri ile buluşma ihtimallerini keşfeder.
Velasques’in “Las Meninas” adlı tablosundan bir esinlenme, sadece yüzleri değişişti. Eflatun’u batı kültürüne dair karşılaştığı bu tablo Velasques’in “Nedimeler” tablosunun benzeridir. “Nedimeler” adlı tablodaki resimleri değiştirerek “Cenneti Beklerken” filminde bir öğe olarak kullandık. Tek bir farkla Velasques’in nedimelerini kaldırıp onun yerine bilgisayarda oyuncumuz olan Şehzadeyi (Nihat İleri) ve Mehmet Ali Nuroğlu’nu tablonun içine koyduk. Nedeni, sadece Diego Velasques’in ilgili resminin batı resim geleneği içerisinde önemli bir ikon ürün olmasından kaynaklanmıyordu. O resmi seçmeme neden olan başka faktörler de ileri sürülebilir. Meselâ o resmin içindeki aynaya yerleştirilmiş olan III. Murat yansıması bana minyatür sanatı ile o Batılı tablo arasında karşılaştırma yapma imkânı tanıdı. O tabloda aynada varolan yansımanın kullanılma biçimi ile minyatür sanatının kökenine ilişkin kendi şahsi yorumum paralellik arz ediyordu.

OSMANCIK: Nedir minyatür sanatının özüne ilişkin bu yorumunuz?

ZAİM: Şöyle özetlenebilir: Minyatür sanatında bence zaman ve mekân oynak bir biçimde inşa edilir. Bu oynak zeminde inşa edilen zaman ve mekân ayrı bir düzenlilik sağlar minyatür sanatı içerisinde. Minyatür sanatçısı x bir mekânın yanına hemen çok başka bir mekânı koyabiliyor. Ya da çok başka bir zamanı koyabiliyor. Böyle dinamik bir biçimde, oynak bir zeminde inşa ediyor nakşettiği şeyleri. Velasques’in resmine baktığınız zaman da, özellikle “Nedimeler” adlı tablosunda, arkadaki aynanın içerisine yerleştirdiği iki figür-kral ile kraliçe- dolayısıyla, böyle bir oynak mekan anlayışının bulunduğunu fark etmiştim. Dolayısıyla o iki farklı kültüre ait iki değişik kültürel ürünün en azından bu zeminde bir araya getirilebileceğini, aralarında ortaklık kurulma ihtimalinin olabileceğini düşündüm. Nedimeler resmi böyle bir düşüncenin ürünü olarak da bu senaryoya aktı. Sonuçta bütün bu söylediğim öğeler, “Cenneti Beklerken”i oluşturan ama tek tek kendilerine indirgenemeyecek; toplandıkları zaman “Cenneti Beklerken” dediğimiz o makro şeyin “aurasını” oluşturacak unsurları teşkil ettiler.

OSMANCIK: Çekimler sırasında neler yaşadınız, nasıl gerçekleşti çekimler?

ZAİM: Çekim esnasındaki yaşadıklarımıza üç beş cümleyle değinmeye çalışayım. Ön hazırlık çok titiz bir çalışmayla geçti. Osmanlım’nın 17. yy’la ilgili yapılan filmler çok enderdir bizde. Maddi ürünler, bilgi birikimi cılızdır. Bu anlamda danışmanlarımızın nezdinde her türlü aksesuarı, dekoru, kostümü titiz bir biçimde hazırlamaya çalıştık. Oyuncularla, gerek okuma provalarında, gerekse sahne üzerindeki provalarda karakterlerini çıkarmaları için yoğun bir şekilde çalışıldı. Oyuncuların sete gelmeden önce karakterlerini oluşturmuş olarak gelmelerinin iyi olacağını düşünüyorduk ve bir ölçüde bunu başardık. Sınırlı bir bütçe söz konusuydu. Yapımı sınırlı bütçe içerisinde tutarak başarılı biçimde oluşturmak da, benim aynı zamanda filmin önemli özelliği diye ayırt ettiğim taraflarından bir tanesi. Sonuçta çekimler çok kısa denebilecek bir zaman zarfında bitti. Beş haftada bitti. Çekimler Kayseri, Kapadokya ve İstanbul’da yapıldı. İstanbul’u seçiyor olmamın nedeni malum.

OSMANCIK: İstanbul mutlaka olmalı mı diyorsunuz?

ZAİM: Osmanlı ile ilgili bir film yapacaksanız İstanbul olmadan çok derin bir şey söylemeniz kolay olmayabiliyor. İstanbul, Osmanlı kültürünün olmazsa olmaz parçalarından bir tanesi. Dolayısıyla filmin bir kısmını, başlangıç ve son kısmını İstanbul’da çektik. Orta kısımlarını Kayseri ve Kapadokya’da çektik. Kayseri ve Kapadokya’yı seçiyor olmamın birçok nedeni var; bir kere çok farklı tarihsel kültürel ve doğal mekâna yataklık eden mekânlardı bunlar. Çok kısa sürelerle farklı mekânlara ulaşabiliyordunuz. Bizim de elimizdeki sınırlı bütçeyle çok kısa zamanda bitirmemiz gereken bir senaryo söz konuydu. İşte Kayseri’ye gidersek, bir taşla birkaç kuş birden vurabileceğimizi düşündük. Şu anda geriye baktığımız zaman yanılmadığımızı görerek, seviniyorum. Estetik olarak niye orayı seçtiğimize dair bir örnek vermemiz gerekirse aklıma şu geliyor; minyatürlerde doğa çoğunlukla ufuk çizgisi yükseltilmiş bir biçimde resmedilir. Toprak çoğunlukla yekpare bir renge boyanır. Bu da İç Anadolu’nun o bildik tek rengin hakim olduğu bozkırlarına, kadrajın üst kısmına yakın yerleştireceğimiz hafif eğimli kambur tepelere; böylesi görüntü yapısına tekabül ediyordu benim kafamda. İç Anadolu’da dolaşırken Kayseri yöresinin böyle şeylere uygun olabileceğini fark ettim. Bir de oradaki hanlar, kervansaraylar bizim yolculuk bazında çok işimize yarayabilecek mekânlardı, dolayısıyla oraya karar kıldık.

OSMANCIK: Anadolu rengi olarak sarılar ve toprak renkleri seçilmiş. İstanbul’un rengi Erguvan değil midir?

ZAİM: Hayır! İstanbul da Erguvanlar sadece bir ay açar. Ondan sonraki renk o değildir. Yine aynı toprak renkleri sahiptir.

OSMANCIK: Oyuncuları seçerken nelere dikkat ettiniz?

ZAİM: Oyuncuların, kastın bu şekilde ortaya çıkmış olmasından çok memnunum, diyorum ki isabetli bir seçim yapmışım. Bu kadar birbirini seven, birbirine bağlı, birbirinden sinerji alabilen ekip sanırım az bulunur. Cansiperane çalıştılar her anlamda. Serhat Tutumluer çekimler öncesinde ata binme dersleri alıyordu. Çekimden bir gün önce attan düştü, bileği sakatlandı ve çekime elinde atelle geldi. Çekimler esnasında ateli çıkarıp rolünü icra etmeye çalışıyordu. Hastalık fiziksel olarak onu zorluyordu ama sesini çıkarmadan son ana kadar çaba sarfetti. Ata binme sahneleri esnasında varolacak bir kaza bizi çok ama çok zorlardı. Ama ucuz atlattık.

OSMANCIK: Filmin çekim sonrası nasıl oldu?

ZAİM: Çekim sonrası işlemleri uzun sürdü. Sekiz aylık bir sürede montaj yaptık. Bilgisayar, özel efektleri de montajdan sonra en az üç buçuk ay kadar sürdü. Keza müzik çalışmaları yaklaşık üç buçuk ay sürdü. Titiz bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum her aşamada. Montajda olsun, görsel efektlerde olsun, müzikte olsun. Sinefekt laboratuarı ile görsel efektlerin hazırlanması çalışmalarına daldık. Görsel efekt çalışmaları esnasında projenin başındaki öngörülerimizi titizlikle gerçekleştirmeye çalıştık, genç, küçük bir ekip kurarak yoğun bir çalışmaya giriştik. Müzik konusunda şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Filme yarayacak fonksiyonel bir müzik üretildiğini düşünüyorum. Bu da Türkiye’deki sinema ortamında sıklıkla benzer örneğini göremediğimiz bir şeyi teşkil ediyor. O nedenle işin toplamından memnun olduğumu belirtmem gerekiyor.

OSMANCIK: Siz filmin sonucundan memnun musunuz? Bu film ile “Türk sineması kimliğini buldu” diyebilir miyiz?

ZAİM: Bunu söyleyecek kişi ben değilim. Ama bu filimle çok şey söylediğimi düşünüyorum.Burada tamamen farklı bir dil, tamamen bizden olan bir üslûp kullandım. Bu kararı seyirci ve yorumcular verecek

OSMANCIK: Son bir soru sormak istiyorum. Filmde bir renk şöleni var. Derviş Zaim’in iç dünyası da böyle rengarenk mi?

ZAİM: Hayır değil. İşte gördüğünüz gibi. Sade ve dingin.

DERVİŞ ZAİM
Derviş Zaim 1964 Kıbrıs doğumlu, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden lisan öğrenimini tamamladıktan sonra İngiltere Warwick Üniversitesinde kültürel çalışmalar dalında Master yapar.TV yönetmenliği ve yazarlık denemeleri de olan Derviş Zaim’in Ares Harikalar Diyarında yayınlanmış bir romanı bulunmaktadır. Bu güne kadar 4 filmi olan Derviş Zaim’in İlk filmi “Tabutta Rövaşata” 1996 yılında yurt içi ve yurt dışında bir çok ödüller kazandı. Filler ve Çimen ile Çamur da önemli iki filmi. Cenneti Beklerken yönetmenin son filmi. Şu an yeni bir filmin çalışma aşamasında olan Zaim “Yeni bir meslek seçme durumunda olsaydım, yine sinemacı olurdum” diyor.
Ödülleri
• 33. Antalya Film Şenliği, 1996, Tabutta Rövaşata, En İyi Senaryo
• 37. Antalya Film Şenliği, 2000, Filler ve Çimen, En İyi Yönetmen
• 16. İstanbul Film Festivali, 1997, Tabutta Rövaşata, Jüri Özel Ödülü
• 23. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2001, Filler ve Çimen, En İyi Yönetmen
• 23. Siyad Türk Sineması Ödülleri, 2001, Filler ve Çimen, En İyi Senaryo
• 12. Orhan Arıburnu Ödülleri, 2001, Filler ve Çimen, En İyi Film
• 12. Orhan Arıburnu Ödülleri, 2001, Filler ve Çimen, En İyi Yönetmen
• 14. Orhan Arıburnu Ödülleri, 2003, Çamur, Mehmet Emin Toprak Ödülü
• Venedik Film Şenliği, 2003, Çamur, Unesco Ödülü

meryemce84
06-08-07, 11:01
İsmail Dümbüllü Ödülleri Halkın Oylarıyla Belirleniyor...

Üsküdar Belediyesi'nin 19.Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlediği İsmail Dümbüllü Ödülleri bu yıl halkın oylarıyla belirlenecek. Ödüller Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun son temsilcisi, orta oyunu ve tuluat sanatçısı İsmail Dümbüllü'nün anısına veriliyor.

İlki 2006 yılında düzenlenen İsmail Dümbüllü Ödülüne aday gösterilen yapımlar şunlar:

1-En İyi Film

a. Cenneti Beklerken Derviş Zaim
b. Beynelmilel Sırrı Süreyya Önder-Muharrem Gülmez
c. Dondurmam Gaymak Yüksel Aksu
d. Hokkabaz Cem Yılmaz- Ali Taner Baltacı

Kazananlara ödülleri 25-30 Ağustos tarihleri arasındaki 19. Uluslararası Kâtibim Kültür ve Sanat Festivali etkinliklerinde düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

Oylama için;
http://www.uskudar.bel.tr/portal/content/t1.jsp?PageName=dumbullu

gormlaith
30-09-07, 19:20
Türk sineması İspanya'da

Türkiye, İspanya'da düzenlenecek olan 28. Valencia Akdeniz Sineması Festivali'nin konuk ülkesi oldu.

Türkiye, İspanya'da Barcelona'dan sonra Valencia'daki film festivalinin de konuk ülkesi olarak davet edildi.
27 Eylül - 2 Ekim arasında İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen 3. Siyasi Filmler Festivali'nin konuk ülkesi olarak seçilen Türkiye, Valencia'da da konuk ülke oldu.
16 - 24 Ekim arasında düzenlenecek olan festivalle ilgili yapılan açıklamada, Akdeniz'de farklı kültürlerin ve medeniyetlerin merkezi olan bir coğrafyada yaşayan Türklerin sahip olduğu güçlü karakteri sinemaya da yansıttığı belirtildi.
Türk sinemasının uluslararası alanda henüz az tanındığını, ancak Türkiye'de kayda değer bir sinema endüstrisi bulunduğunu söyleyen festival başkanı Juan Piquer, "Türk filmlerinin yapım kalitesi bizi şaşırttı" diye konuştu.

7 film gösterilecek
Festivalde Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in "Beynelmilel", Yağmur Taylan ve Durul Taylan'ın "Küçük Kıyamet", Turgut Yasalar'ın "Sis ve Gece", Barış Pirhasan'ın "Adem'in Trenleri", Derviş Zaim'in "Cenneti Beklerken", Reha Erdem'in "5 Vakit" ve Biket İlhan'ın "Mavi Gözlü Dev" filmleri gösterilecek.

Milliyet
28.09.07

İZMİR'İN KAVAKLARI
25-10-07, 20:00
Nurgul YESILCAY in Gece Gunduz de soyledigine gore
Kahire Film Festivaline de katilacakmis

uslu kız
26-10-07, 15:00
Kahire’de jüri üyesi olacak

Nurgül Yeşilçay, ilk kez uluslararası bir yarışmada jüri üyesi olacak

Aralık ayında Mısır’da gerçekleşecek Kahire Film Festivali’nde jüri üyesi olmaya hazırlanan Yeşilçay heyecanlı. Türkiye’den Derviş Zaim’in ’Cennet Beklerken’ isimli filminin de yarışacağı uzun metrajlı film festivaline hazırlanan sanatçı, Türkiye’den yarışmaya katılacak olan filmin oyuncularına da “Benimle iyi geçinin” diye mesaj gönderdi. Yeşilçay, esprili bir dille, “Bütün oyunculara söylüyorum benimle iyi geçinin. Her an herşey olabilir” dedi.

Haber: Nur GÜLMEZ BEL

Kaynak:Vatan

denizimsi
04-11-07, 16:32
Ben sinemada İzledim Harika bir filmdi Derviş Zaim'in her filmi bir ayrı güzel zaten,daha çok ödül almasını beklerdim.Ayrıca filmin Dvd ve Vcdsi bir aya çıkar ;)

ibem
23-11-07, 15:49
filmin cd si 29/11/2007 tarihinde satışa sunuluyormuş.internette bir sitede gördüm.izleyemeyen arkadaşlara duyurulur.bende izleyememiştim alıcam hemen:happy0064

ecr
23-11-07, 19:59
Haber için teşekkürler. Çıktığı an alacağım, merak ettiğim bir filmdi Cenneti Beklerken. Ben de vcd'sini sormak için girmiştim.
Çıktığı gün alıp izleyeceğim.

İZMİR'İN KAVAKLARI
05-12-07, 17:28
Kahire Film Festivali
Derviş Zaim'in 'Cenneti Beklerken' adlı filmi de yarışmada dikkati çeken filmler arasında... Açılıştan sonra İstanbul'a dönen Zaim'in cuma akşamki, ödül töreni için dönüp dönmeyeceği belli değil! Ama sinemanın sözel değil, görsel bir anlatım sanatı olduğuna inanan yönetmen Nicolas Roeg'un jüri başkanı olması 'Cenneti Beklerken'in lehine bir durum kuşkusuz.

Esin KUCUKTEPEPINAR

Sabah

İZMİR'İN KAVAKLARI
09-12-07, 15:54
Cenneti Beklerken’e uluslararası ödül

Bu yıl 31’incisi yapılan Kahire Film Festivali’nde Serhat Tutumluer'in başrolünü oynadığı yönetmenliğini Derviş Zaim’in üstlendiği Cenneti Beklerken, ’Sanatsal Bakış’ ödülü aldı

crowe
09-12-07, 16:04
Cenneti Beklerken’e uluslararası ödül

Bu yıl 31’incisi yapılan Kahire Film Festivali’nde Serhat Tutumluer'in başrolünü oynadığı yönetmenliğini Derviş Zaim’in üstlendiği Cenneti Beklerken, ’Sanatsal Bakış’ ödülü aldı

Festivalin tek Türk jüri üyesi Nurgül Yeşilçay, ödülü vermek için sahneye çıktığında Arapça, “İyi akşamlar ey Mısır” diyerek halkı selamladı. Kendisine eşlik eden Mısırlı jüri üyesi de Yeşilçay’a Türkçe “Çok güzel” dedi.

NURGÜL DEPP
09-12-07, 19:31
HABER

http://www.trt.net.tr/wwwtrt/imgs/1pix.gifKÜLTÜR-SANAT (http://www.trt.net.tr/wwwtrt/kultursanat.aspx)
09.12.2007 15:53
http://www.trt.net.tr/wwwtrt/imgs/1pix.gifhttp://www.trt.net.tr/haber/2007/12/09/resim/cenneti_beklerken_film_b.jpghttp://www.trt.net.tr/wwwtrt/imgs/1pix.gif

Kahire'den Zaim'e ÖdülYönetmenin "Cenneti Beklerken" adlı filmi ödül kazandı.Yönetmen Derviş Zaim'in "Cenneti Beklerken" adlı filmi, 31'inci Kahire Film Festivali'nde iyi sanatsal bakış ödülünü kazandı.

27 Kasım'da başlayan ve 16 ülkeden 19 filmin Altın Piramit ödülü için yarıştığı 31'inci Kahire Film Festivali sona erdi.

Oyuncu Nurgül Yeşilcay'ın jüri üyesi olduğu Festivalde Altın Piramit Ödülünü Fransız yönetmen Emilo Siri'nin "Zorlu Düşman" adlı filmi kazandı.

Festivalde Yönetmen Derviş Zaim'in "Cenneti Beklerken" adlı filmi de en iyi sanatsal bakış ödülünü aldı.

Film Osmanlı döneminde yaşayan bir minyatür ustasının başından geçen olayları anlatıyor.

ecr
10-12-07, 13:22
Cenneti Beklerken filmin DVD ve VCD'leri piyasada satışa çıkmıştır. Haftasonu alıp izleyeceğim.

ecr
15-12-07, 17:46
Gayet güzel, etkileyici bir film olmuş. Derviş Zaim yönetmenliğiyle döktürmüş adeta. Müzikleri, özellikle keman sesi, filme ayrı bir ahenk katıyor. Minyatürler de filmi renklendiriyor.

Serhat Tutumluer rolünde başarılı. Özellikle Mesut Akusta'nın performansına hayran kaldım.

Konusu, kurgusu ve senaryosuyla iyi bir film Cenneti Beklerken. Puan vermem istenseydi en fazla 8 verebilirdim 10 üzerinden.

Bazı yerlerde hikaye sıksa da gayet hoş bir film olmuş.

kaptan jack
18-12-07, 18:12
uzun zamandır filmin vcd sinin çıkmasını bekliyordum sanırım yeni çıkmış hafta sonu mutlaka alıp izleyecegim......

Şah-Rû
03-01-08, 13:03
Özellikle müzikleri çok güzeldi. Kıyafetler ve mekanlarda tarihi detaylara verilen önem dikkat çekiyor. Temelde hikaye zayıf kalmış bence ama rahatsız edici bi aksaklık yok film boyunca.
Mesut Akusta çok iyiydi. Serhat Tutumluer Eflatun rolünde iyiydi ama anlatımda bize ulaşamayan bir şeyler var sanki. Genel olarak oyuncular gayet uyumluydu rollerinde.
Zamanda yolculuğa bir davet gibi minyatürden gelişen anlatım tarzını beğendim. 10 üzerinden 6 kurukafa verebilirim.:img-yes:

yeliz123
09-01-08, 23:41
ya bu film cikti mi ciktiysa ne zaman ?? sinemada gosterdielr mi ?? biz bekliyoruz londradayzi sinemaya glemesini gelmedi duymadik diolarr burda simdi kabadayi ve beyaz melek var hafta sonu da maskeli besler kibrista cikio ama CENNETI BEKLERKEN YOK

angel78
11-01-08, 00:49
Sadece Serhat Tutumluer için izlediğim bir film.Serhat olmasa izlemezdim.Çok yavaş ve ağır işlenmiş.Çekim teknikleri çok güzeldi.Resimlerden mekana geçiş çok güzeldi.Etkiliyiciydi.Ama senaryo akıcı değildi.

ecr
12-01-08, 18:04
yeliz
Film geçen sene vizyona girdi ve şu an Dvd'leri satışta. Sinemalarda gösterilmiyor.

yeliz123
12-01-08, 23:51
aa ben bu sene sanmistim.. bende artik DVD yi alirim...
MEHMET ALI NUROGLU icin izliycemm

ecr
13-01-08, 10:47
Eğer M.Ali Nuroğlu için alacaksan bence alma. Niye? Çünkü M.Ali Nuroğlu filmde sadece 5 dakika, 2 sahnede gözüküyor.
Ama tabi sen bilirsin.

yeliz123
15-01-08, 20:02
ecr

bisi deil cnm ister 5 dakika ister 5 saniye olsun.. malim icin deger... cnmmmm beniimm...askimm.. seni sewioorumm..
:img-in_lo
filmde ne rol de?

ecr
16-01-08, 20:00
Filmde tahtı ele geçirmek isteyenin sanırım bu şehzadeydi- oğlu rolünde oynadı. 5 dakika oynamasına rağmen iyi bir performans sergiledi. Sonra kaçmak isterken katlediliyor.

Billush
24-01-08, 14:55
Filmden birkaç avatar...

http://img88.yukle.tc/images/3880cb1.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/8810cb2.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/7969cb3.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/1383cb4.jpg (http://www.yukle.tc)

http://img88.yukle.tc/images/8780cb5.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/4843cb6.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/3078cb7.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/5938cb8.jpg (http://www.yukle.tc)

Billush
24-01-08, 14:57
http://img88.yukle.tc/images/5659cb9.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/3304cb10.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/2356cb11.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/808cb12.jpg (http://www.yukle.tc)

http://img88.yukle.tc/images/8376cb13.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/6171cb14.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/1098cb15.jpg (http://www.yukle.tc) http://img88.yukle.tc/images/3432cb16.jpg (http://www.yukle.tc)

erten07
26-01-08, 14:28
http://img150.imageshack.us/img150/9314/30883926318e740b55ehc7.jpg (http://imageshack.us)

http://img84.imageshack.us/img84/8808/30884314711bd0ec3bfqo2.jpg (http://imageshack.us)

http://img105.imageshack.us/img105/5072/308844122c35cd2f3cfav0.jpg (http://imageshack.us)

erten07
13-02-08, 14:39
http://img292.imageshack.us/img292/9833/34708901581c2bd449dgs7.jpg (http://imageshack.us)

http://img81.imageshack.us/img81/1189/34709374252cb0eee64xb6.jpg (http://imageshack.us)

http://img292.imageshack.us/img292/9793/3471024866656616e45yw1.jpg (http://imageshack.us)

erten07
13-02-08, 14:49
http://img137.imageshack.us/img137/7010/3470827760e388a73abrv2.jpg (http://imageshack.us)

http://img137.imageshack.us/img137/803/347085529aae6d091f9xz3.jpg (http://imageshack.us)

http://img292.imageshack.us/img292/9297/347114115435d4434f3pi0.jpg (http://imageshack.us)

erten07
13-02-08, 14:51
http://img163.imageshack.us/img163/4723/34708127949b63557datl5.jpg (http://imageshack.us)

http://img257.imageshack.us/img257/6218/347164371f7a93fc3a4io9.jpg (http://imageshack.us)

http://img504.imageshack.us/img504/140/3471651881fabcbf050kg3.jpg (http://imageshack.us)

erten07
13-02-08, 14:58
http://img257.imageshack.us/img257/5946/34716718863aae627eexz4.jpg (http://imageshack.us)

http://img163.imageshack.us/img163/1487/347168271de96a15834lo3.jpg (http://imageshack.us)

http://img81.imageshack.us/img81/4638/34716876385a6b86a7ehx8.jpg (http://imageshack.us)

erten07
20-02-08, 13:21
http://img108.imageshack.us/img108/9233/3088479640fc5181d7eqt8.jpg (http://imageshack.us)

http://img108.imageshack.us/img108/8959/34708501860118831b2qf1.jpg (http://imageshack.us)

http://img179.imageshack.us/img179/4853/347166552555d0d132egm7.jpg (http://imageshack.us)

erten07
20-02-08, 13:31
http://img166.imageshack.us/img166/527/3471677412f9aacb827vr1.jpg (http://imageshack.us)

http://img108.imageshack.us/img108/5341/347169256efbc8a0bbccz9.jpg (http://imageshack.us)

http://img179.imageshack.us/img179/1963/347177202202e95ecbcpi1.jpg (http://imageshack.us)

erten07
21-02-08, 14:52
http://img85.imageshack.us/img85/7962/3088511816ed5e77f15rk5.jpg (http://imageshack.us)

http://img134.imageshack.us/img134/1281/308851348bd54ebae51bs7.jpg (http://imageshack.us)

http://img134.imageshack.us/img134/8114/347088496bfe9d57681xj1.jpg (http://imageshack.us)

erten07
21-02-08, 14:54
http://img174.imageshack.us/img174/813/347082199315565323fxl1.jpg (http://imageshack.us)

http://img174.imageshack.us/img174/8453/34712434219eee25f51sj9.jpg (http://imageshack.us)

http://img108.imageshack.us/img108/715/34715270732abb6097bqg3.jpg (http://imageshack.us)

Laltul
21-02-08, 15:11
bu filmi vizyon tarihinin ertesi günü izlemiştim ve fragmanlarda gördüğümden daha başarılı buldum.açıkçası türk sinemasında böyle bir film daha önce görmedim,filmi izlerken gerçek ile minyatür çalışmalarının geçişleri o kadar güzel yapılmışki geçişlerdeki kamera çekimleri öyle güzel olmuşki ve müzikler,müzik başlarken herhangi bir sahnede sizi sanki alıp başka bir yerlere götürüyor hani nerde olduğunuzu bilmezsiniz ama o müziklerle kendinizi o kadar soft ve iyi hissedersinizki bende kendimi öyle hissettim bir masalın içinde,filmle ilgili yapılan yorumlarda ağır deniliyor,bence bu film ağır değil hatta bir sinema dergisinde yıllar sonrada hatırlanacak bir film diye bir yazı vardı,ne kadar da oyuncularıyla gereken değeri sinema sektöründe ve seyircide göremesede bende bu düşünceye katılıyorum.yıllar sonrada hatırlanacak bir film,film vizyondan kalkınca cd'si çıksada alsam film arşivime koysam demiştim uzun zaman bekledim takip ettim çıkıncada hemen aldım tekrar evde izledim.
gerçekten güzel bir film...

denizimsi
26-02-08, 17:04
Sinemada izlemiştim muhteşem bi filmdi:) Bende eklenen resimleri görünce çalışma yapıyım dedim :img-tomat

http://img186.imageshack.us/img186/5200/cennetibeklerken01lv4.png (http://imageshack.us)+http://img525.imageshack.us/img525/867/cennetibeklerken02zs1.png (http://imageshack.us)+http://img525.imageshack.us/img525/3523/cennetibeklerken03lr9.png (http://imageshack.us)
http://img204.imageshack.us/img204/2040/cennetibeklerken04yl9.png (http://imageshack.us)+http://img525.imageshack.us/img525/7467/cennetibeklerken05dr3.png (http://imageshack.us)+http://img145.imageshack.us/img145/892/cennetibeklerken06ua0.png (http://imageshack.us)+http://img204.imageshack.us/img204/927/cennetibeklerken07qh0.png (http://imageshack.us)

erten07
05-03-08, 16:11
http://img179.imageshack.us/img179/2442/34711179878c9d63e72hw5.jpg (http://imageshack.us)

http://img174.imageshack.us/img174/9234/3471149916293a3b4dfkw1.jpg (http://imageshack.us)

http://img174.imageshack.us/img174/8048/347117768272113be83dq9.jpg (http://imageshack.us)

erten07
05-03-08, 16:20
http://img85.imageshack.us/img85/796/347096474dd9ac6efa5bz0.jpg (http://imageshack.us)

http://img134.imageshack.us/img134/4664/3471108540211c61198cm5.jpg (http://imageshack.us)

http://img134.imageshack.us/img134/7672/347145966583301eb3fpv2.jpg (http://imageshack.us)

yeliz123
06-04-08, 19:01
cenneti beklerkeni izledim
gusel bi filmdi :) ben mehmet ali nuroglu icin izledim aslinda
5 dakika vardi manu ama izledim :) harikaydi mehmet alimm :)
kadro super..
muzikler resimler harikaa :)

yeliz123
12-04-08, 14:41
http://www.imazzy.com/files/day4inh3d2gef4ml76py.jpg (http://www.imazzy.com/)
http://www.imazzy.com/files/lpgvi262urzg6913ch0k.jpg (http://www.imazzy.com/)
http://www.imazzy.com/files/q04vc9jcdl0f7amzba77.jpg (http://www.imazzy.com/)

ozge yeşim
16-09-08, 13:06
İzlemek istediğim filmlerden biri.Vcd sini edinebilirsem en kısa zamanda izliycem.