Tüm Versiyonu Göster : Battlestar Galactica ( 2003 )

Sayfalar : 1 [2]

Kule2
11-11-07, 19:01
Çok güzel bir bölümü daha geride bıraktık.

Bu bölümde son birkaç bölümün aksine çoğunlukla filoya değinildi saylonlardan ziyade.

Bence bölümde 3-4 sahne vardı ki tüm izleyenleri etkilemiştir.

Bunlardan hiç şüphesiz ilki,

Amiral Adama ile oğlunun geçmişte yapılmış o gizli operasyon hakkındaki konuşmasıydı.

Bu ikilinin konuşmasında,

sezonun açılış bölümünden sonraki en duygusal anlara şahit olduğumuzu söyleyebilirim.

Ki dün tekrarını izlerken Amiralin halini ve ızdırabını görünce gözlerim doldu... o derece.

Aslında bu olay bir yerde,

görev için bile olsa en güvenilir ve en ayakları yere basan kişilerin bile,

hatalar yapabileceklerini göstermesi bakımından,

yani verdiği anafikirle izleyiciyi her zamankinden çok etkilemeyi başardı.

Gerçi kendi pilotunu füzeyle vurması bir hata mı tartışılır.

Ki bence hata değildi.

Fakat gizli operasyonun ve pilotunun kaybı başarısızlığının neticesinde,

Saylonları 12 Gezegene saldırıya tahrik etmiş olma ihtimali bile,

Amiral Adama'yı ruhen çökertti denebilir.

İkinci olarak ise AYNI yatakta (!),

Doktor Baltar'ın bir yanında 3 numarayı, diğer yanında 6 numarayı gördüğümüz sahne etkiledi.

...bu sylonlara gelince baltar 3 ve 6yı birlikte görünce anaa dedim bu ne :)...

Aynen Elfkartal.

Hatta aklıma doğrudan ne geldi söyleyim.

Charlie'nin Melekleri filmi geldi.

Tabii ki Charlie'nin meleklerinin BattleStar Galactica versiyonu olarak,

"Gaius'un Saylonları" mi desek acep? :img-hyste :img-hyste

Zaten bu Saylon Üs gemisine alınma mevzusu Baltara yaradı bence.

Eh haline baksanıza, Hele sorguyu da atlattığına göre...

Yediği önünde yemediği arkasında...

Harem de kurdu zaten. :) :)

Ki hem de çok akıllıca şekilde....3 numarayı hareme katarak,

bu sayede En Büyük Karar Merci'ini ve En yetkili Saylon modelini yanına çekmiş oldu.

Şimdi merak ettiğim şey şu.

Doktor Baltar, 8 Numarayı yani Sharon'ı da saadet zincirine katar mı katmaz mı?

Charlie'nin 3 meleği vardı hatırlarsanız... :)

Neden bizim Gaius'un "2 meleği" olsun ki canım? :)

Bu eksikliği gidermek için Doktor Baltar'ın tez vakitte 8 numarayı da,

saadet zincirine katmasını bekliyorum. :)

Ve son olarak Albay Tigh... Nihayet yeniden ortaya çıktı.

Amirali o zencinin elinden kurtarıp yine "sert zamanların adamı" olduğunu gösterdi.

Zaten Albay Tigh, saylon hapishanesinde ona yapılan işkencelerden sonra,

hem bir gözünden oluşuyla hem de topal kalışıyla,

ve daha da önemlisi başından geçen herşeye rağmen yine de gemide o mağrur yürüyüşüyle,

hiç olmadığı kadar saygıya değer bir noktada benim gözümde.

Benzetmek gibi olmasın tabii ki... Ama bir nevi Savaş Gazisi gibi.

Ve yine de dimdik.

Bir de alkolik olmasa, süper olacak.

Fakat bu kusuruna rağmen yine de, SADECE SAYGI DUYULACAK ve TAKDİR EDİLECEK bir konumda.

Hele ki bölümün o son sahnesi yok muydu?

Duygulanmamak gene mümkün değildi.

Amiral Adama ve Albay Tigh...Yılların deviremediği 2 eski toprak...Yine yanyana...Yine Omuz omuza.

Ne Amiral Adama'nın ne de Albay Tigh'ın,

dizideki ağırlıkları da, filodaki önemleri de yadsınamaz.

Zaten biri iyi polis diğeri kötü polisi oynayaraktan,

filo ve mürettebat içinde disiplini sağlamalarını da hep takdir etmişimdir.

Ve şimdi Yeni Caprica'daki olayların filoya yansımaları yüzünden ayrı düşmelerinin ardından,

nihayet yine aynı saftalar. :happy0064

Bunun sonucu olarak yeni bölümle beraber,

artık Albay Tigh'ın XO'luk ve 2. adamlık görevine geri dönmesini bekliyorum.

Yani herşeyin bütün düzenin yeniden kurulmasını...

((Bu arada 8 Numaraların da Gaius'la muhabbetlerini,

dikkatle takip etmeye başlayacağım :)... Bir gelişme olursa diye... :)))

Taşkın
11-11-07, 19:37
Baltar sarışınlardan hoşlanır. 8 numara onun tipi değil. :)
Onun haremine girebilmek için sarışın olmak gerekiyor.
Kara ile de daha önce birlikte olmuşlardı hatırlarsanız.
Amiral ve XO her zaman birlikte olacaklar , kısa tartışmalar ve ayrılıklar yaşasalarda...

babende
12-11-07, 22:26
Bu haftaki, bölümde lucy yoktu. Pek zevk alamadım.::img-in_lo
(saatide erkene almışlar, tesedüfen açtım yoksa kaçıracaktım. :mad72:)
Ama yinede kara'nın boks sahneleri güzeldi bide eskiden neler olmuş bitmiş onları gördüm. 1 aydır falan seyrettiğim için eski bölümleri merak ediyordum zaten. Bence tek gözlü adamın(adını bilmiyorum:img-blush) öldürdüğü karısı saylon. O düşünceyi seyircide oluşturacak bir sahne vardı öncekilerde.
Bide bilen varmı kara başkasına seviyorum deyip neden sabah başkasıyla evleniyor?
Ayrıca uyuz olduğum baltar'ın yatağında lucy 'i görüce resmen uyuz oldum. Umarım ilk ve son olur.:img-fear2

elfkartal
13-11-07, 09:25
Bu haftaki, bölümde lucy yoktu. Pek zevk alamadım.::img-in_lo
(saatide erkene almışlar, tesedüfen açtım yoksa kaçıracaktım. :mad72:)
Ama yinede kara'nın boks sahneleri güzeldi bide eskiden neler olmuş bitmiş onları gördüm. 1 aydır falan seyrettiğim için eski bölümleri merak ediyordum zaten. Bence tek gözlü adamın(adını bilmiyorum:img-blush) öldürdüğü karısı saylon. O düşünceyi seyircide oluşturacak bir sahne vardı öncekilerde.
Bide bilen varmı kara başkasına seviyorum deyip neden sabah başkasıyla evleniyor?
Ayrıca uyuz olduğum baltar'ın yatağında lucy 'i görüce resmen uyuz oldum. Umarım ilk ve son olur.:img-fear2

O eski sahneleri bizde görmemiştik daha önce aslında eski ama yeni gösterdiler geçmişi. neler neler olmuşta bu ikili arasında bizim haberimiz yokmuş. bende karanın evliliği neden yaptığını anlayamadım. lee'ye çok üzüldüm. lee ve kara mükemmel bir çift bence. o boks sahneleri birbirine sarılmaları seni özledimleri falan süperdi. nerdeyse ağlayacaktım.

albayın kartısına gelince o sylon değildir bence. öğrenmediğimiz bir sylon kaldı ve o da büyük ihtimal benim düşüncem tabii çok bomba büyüklerden biri çıkacak gibi. albayın karısının sylon olması seyirciyi pek etkilemez son sylon hiç tahmin edilmemiş biri çıkmalı diye düşünüyorum. bakalım ne olacak..

baltara gelince bendee senin gibi düşündüm. iki kadından biri bizim lucy olmamalıydı ya:icon_whis

bu bölümü ben çok beğendim tekrarınıda hafta sonu yakalarsam izleyeceğim

babende
13-11-07, 11:26
O eski sahneleri bizde görmemiştik daha önce aslında eski ama yeni gösterdiler geçmişi. neler neler olmuşta bu ikili arasında bizim haberimiz yokmuş. bende karanın evliliği neden yaptığını anlayamadım. lee'ye çok üzüldüm. lee ve kara mükemmel bir çift bence. o boks sahneleri birbirine sarılmaları seni özledimleri falan süperdi. nerdeyse ağlayacaktım.

albayın kartısına gelince o sylon değildir bence. öğrenmediğimiz bir sylon kaldı ve o da büyük ihtimal benim düşüncem tabii çok bomba büyüklerden biri çıkacak gibi. albayın karısının sylon olması seyirciyi pek etkilemez son sylon hiç tahmin edilmemiş biri çıkmalı diye düşünüyorum. bakalım ne olacak..

baltara gelince bendee senin gibi düşündüm. iki kadından biri bizim lucy olmamalıydı ya:icon_whis

bu bölümü ben çok beğendim tekrarınıda hafta sonu yakalarsam izleyeceğim

Nasıl bilmediğimiz bir saylon kaldı anlamadım. 5 tane saylon vardı ya bilinmeyen ve kopyası olmayan. Bence albayın karısı onlardan.

trueblue
13-11-07, 12:18
İlk Galactica serisini izlediğim için bu seriyi izlemeye başladım. Ama dizi ilerledikçe garipleşti. İnsan kısıtlılığı ile Tanrı'yı oynamaya kalkarsa cezalandırılır fikrinden hareketle. İnsanların yarattığı makinelere zeka vermesi ve sonuçta makinaların zekaları nedenyle isyanı normal karşılanır. Hatta üstün zekalı robotların insan benzeri androidleryapmasıda normal AMA ondan sonrası iyice uçtular.

Cylonlular kan tahlili ile insan ayıt edebilen hatta insanlardan hamile kalabilen biolojik canlılar haline geldiler. Hadi teknolojide sınır yoktur diyelim. Dizide insanlar daha çok Pagan inanışı olan 12 Cobol Tanrısına inanırlarken Cylonlar şimdi de Tek Tanrılı bir dini inanç geliştirdiler. Boynuz kuağı geçermiş. :img-hyste

Bu durumda artık PES Vallahi diyorum.

milomania
13-11-07, 16:45
Ya geçen bölüm iyi güzeldi ve sonunda favori karakterim Karayı daha çok gördüm.Ama madem Sami değildi de Leeyi seviyordu naden gidip evlendi?Eğer ben o kısmı kaçırdıysam biri neden ertesi gün gidip evlendiğini açıklarsa sevinirim.

Taşkın
13-11-07, 18:12
Arkadaşlar Kara çok iyi bir pilot ve aynı zamanda güvenilir tartışılmaz.
Fakat Baltar dan yana bir eksiği yok yani.Baltar aynı anda iki sarışınla beraber olurken Kara da iki-üç erkekle oluyor.Kara iki kişinin kalbini kırıp onlarla oyun oynarken çok mutlu görünüyor.Lee ye ve Samuel Anders e yazık değil mi :)

Dizide insanlar daha çok Pagan inanışı olan 12 Cobol Tanrısına inanırlarken Cylonlar şimdi de Tek Tanrılı bir dini inanç geliştirdiler. Boynuz kuağı geçermiş. :img-hyste

Bu durumda artık PES Vallahi diyorum.

Bu durumda bende cylonlara helal olsun doğru yolu bulmuşlar diyorum.:img-wink:

elfkartal
14-11-07, 10:55
Nasıl bilmediğimiz bir saylon kaldı anlamadım. 5 tane saylon vardı ya bilinmeyen ve kopyası olmayan. Bence albayın karısı onlardan.

ya pardon ya biraz spolier oldu galiba. ama bu sezon sonunda öğrenilmeyen 1 sylon kaldı. ben diğerlerini bildiğim için karısı olmaz dedim.

Taşkın
14-11-07, 20:57
ya pardon ya biraz spolier oldu galiba. ama bu sezon sonunda öğrenilmeyen 1 sylon kaldı. ben diğerlerini bildiğim için karısı olmaz dedim.

Sn. elfkartal ,
Ama onlar gerçekten sylon olmayabilirler.
Sylon olduklarını sandılar hatırlarsanız.
Ben içlerinden biri veya ikisinin sylon olmayabileceğini düşünüyorum.
Bunun doğru olup olmadığı 4. sezonda anlaşılacak.

DEADMAN
14-11-07, 22:45
Sn. elfkartal ,

ama sitelerindede açıklanmıştı bu o dördü için toaster olduklarını öğrendiler denildi bunun yanlış olduğunu söylemeleri saçma olur

sudem
15-11-07, 10:53
Arkadaşlar diziyi izlemediğim için yazdıklarınızın spoiler olup olmadığını anlayamıyorum.

Lütfen spoiler içerikli mesajlarınızı spoiler kodu içine yazın.

elfkartal
15-11-07, 10:58
Sn. elfkartal ,

Ya inşallah senin dediğin gibidir o zmana benim öğrendiğim isimlerden sylon olmamasını istediğim kişiler var eğer dediğin gibiyse ben sevinirim bu işe. ama bende DEADMAN'e katılıyorum öbür türlüsü saçma olur.

sudemcim spolier yok yazdıklarımızda. kimlerin sylon olduğunu söylersek çok büyük spolier olur ama onun dışında konuşmalar spoliere girmiyor:img-yes:.

elfkartal
16-11-07, 10:52
http://img.photobucket.com/albums/v260/ffgraphics/BSGCast/004.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v260/ffgraphics/BSGCast/006.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v260/ffgraphics/BSGCast/003.jpg

elfkartal
16-11-07, 10:55
http://img.photobucket.com/albums/v260/ffgraphics/BSGCast/007.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v260/ffgraphics/BSGCast/001.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v260/ffgraphics/BSGCast/002.jpg

DEADMAN
16-11-07, 13:23
4. sezon promosunu izledim şimdi isteyenlere özelden linki gönderebilirim ayrıca o dörtlününde gerçekten saylon olduğunu görmüş olur herkes baya heyecanlı olcak 4. sezon

babende
18-11-07, 21:19
4. sezon promosunu izledim şimdi isteyenlere özelden linki gönderebilirim ayrıca o dörtlününde gerçekten saylon olduğunu görmüş olur herkes baya heyecanlı olcak 4. sezon

ya bayağı merak ettim ben şimdi kimler saylon bana gönderebilirmisin lütfen.

milomania
18-11-07, 22:13
Bu bölümde kafam çok karıştı.Kesin Kat sylon çıkacak diyordum ki ölünce onun sylon olamayacağını gördük.Kim sylon çok merak ediyorum.Birileri söylese güzel olurdu.
Sylonlarda tamamen bir curcuna almış yürüyor.Ben hala şu Baltar-Caprica-3 no meselesine takılmış durumdayım.Bunların arasındaki bağ nedir?Hadi Baltar-6 noyu anladım da 3 no ne ara bu kadar yakın olabildi çözemedim.Özel bir anlamı falan mı var?

Taşkın
18-11-07, 22:52
Adamda şeytan tüyü var sanki.
Dizide sarışın ne kadar kadın varsa hepsi Baltar ile birlikte.
Gerçi Number Three yi ben Lee ye uygun görmüştüm ama onların takdiri.
Lee nin birlikte olduğu kızda Başkanın yardımcısı ile daha çok birbirlerine yakışıyorlardı.

elfkartal
19-11-07, 09:47
dünkü bölümü çok beğendiğimi söyleyemiyecem. özellikle albayın geri dönmesini hiç sevmedim gaeta adete benim düşündüğümü düşünmüş olacakki bakışlarıyla olayı anlattı zaten.

bu bölümde sylonların kısmını beğendim. Baltar konusunda taşkın arkadaşımıza katılıyorum ya. şeytan tüyü var adamda. D'annalı kısım çok güzeldi o 5 sylonu bulmaya çalışması falan süperdi.

elfkartal
22-11-07, 10:55
Battlestar Galactica :

http://img137.imageshack.us/img137/2744/bsgs3ot6.jpg

http://i55.photobucket.com/albums/g145/audreypuce/bsg-ban-encore.jpg

http://i55.photobucket.com/albums/g145/audreypuce/leekara-ban.jpg

asabi697
29-11-07, 14:55
süper bir dizi.her bölümünü severek izliyorum.bir lucy lawless hayranı olarak lucnın yer aldığı 11 bölümü daha büyük bir hayranlıkla izledim.

babende
02-12-07, 21:19
Lucy Lawless'in bir daha hangi bölümlerde olacağını bilen var mı? :icon_sorr
Yine gitti ya çok üzgünüm yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

DEADMAN
03-12-07, 08:45
Lucy Lawless'in bir daha hangi bölümlerde olacağını bilen var mı? :icon_sorr
Yine gitti ya çok üzgünüm yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

en son 3. sezon 12. bölüme kadar rol aldı! ama 4. sezonda geri döncek

elfkartal
03-12-07, 10:38
dünkü bölüm çok güzeldi ama D'annanın kutulanmasına çok üzüldüm ya hemide o 5 sylonu görmüşken.

dün izlerken D'anna 5 sylonu gördüğünde bi tanesine dönüp özür dilerim bilmiyordum falan dedi ya ben bittim orda gösterin ya şunun yüzünü diye çıldırdım acaba kimdi o en çok merak ettiğim sylon modeli o oldu.

baltar manyağıda istediği cevapları alamadı zaten:) bide yakalandı idam etseler yeridir o adamı valla

Taşkın
03-12-07, 12:03
dünkü bölüm çok güzeldi ama D'annanın kutulanmasına çok üzüldüm ya hemide o 5 sylonu görmüşken.

dün izlerken D'anna 5 sylonu gördüğünde bi tanesine dönüp özür dilerim bilmiyordum falan dedi ya ben bittim orda gösterin ya şunun yüzünü diye çıldırdım acaba kimdi o en çok merak ettiğim sylon modeli o oldu.

baltar manyağıda istediği cevapları alamadı zaten:) bide yakalandı idam etseler yeridir o adamı valla

Bence starbuck.
Bir de o mabedde şu ayrıntı da çok önemliydi.
Seçilmiş olan kişinin o yazıtları okuması olayı.
Ondan sonra insanları Dünya ya götüreceği kehaneti.
Bu da Baltar oluyor kanımca. :)
Baltar ve D'anna da iyi bir ikili oluşturdular.D'anna caprica gibi değil.
caprica gibi ikili oynamıyor.

elfkartal
04-12-07, 10:17
Bence starbuck.
Bir de o mabedde şu ayrıntı da çok önemliydi.
Seçilmiş olan kişinin o yazıtları okuması olayı.
Baltar ve D'anna da iyi bir ikili oluşturdular.D'anna caprica gibi değil.
caprica gibi ikili oynamıyor.

benimde aklımdan Starbuck geçti birde o gözün resmini falan çizmiş ya kaderinin önceden yazılmış olması falan akıllara starbuckı getiriyor ama tabii ben sylon olmasını istemiyorum ama bakalım artık kim çıkacak.

o Baltara gelince evet o olabilir ama yaptıklarından sonra yaptıkları yanına kar kalsın istemem açıkcası nerdeyse insan ırkının sonunu getiriyordu adam. dünyayı bulmada öncü olması ne kadar doğru bilemiyorum ama çok zeki olduğu kesin ve öyle bir gücü olabilir.

milomania
04-12-07, 18:49
Aslında bence de Starbuck sylon gibi duruyor.Ama benim kafama son olarak şef takıldı.Onun magara tarafından adeta çekilmesi falan biraz tuhaf geldi.Bilemiyorum ama o da şüpheli gelmeye başladı bana.
D'anna niye kutulandı ya.Nasıl sinir oldum anlatamam.Özellikle neden göstermediler bize diğer 5 modeli diye sinir oldum.Hadi 5ini geçtim insan 1ini gösterir dimi ama.
Son olarak Kara bir Leeyi seviyor bir Sami...Anlam veremiyorum yani.O da bir tuhaf!

Kule2
09-12-07, 17:00
Son bölümle beraber, benim için zaten geliyorum diyen bir gerçek iyice su yüzüne çıktı.

Artık birşeyden emin olmuş durumdayım ki,

şu an izlemekte olduğum tüm CNBC dizileri arasında en muhteşemi,

gösterilen 3. sezonuyla BattleStar Galactica.

Zaten olağanüstü ilerleyen 3. sezon, şu son 3 bölümle beraber adeta boyut atladı.

Özellikle de o Tapınağın bulunmasıyla dizi o çok sevdiğim mistik havasına, yeniden kavuştu.

Tıpkı 1. Sezon sonu ve 2. Sezon başlangıcının sonrasında Kobol bölümlerinde olduğu gibi.

Son 3 bölümle ilgili buraya bir şey yazmamıştım.

O sebeple şimdi 3’ünü de kapsayan toplu bir yorum yapmaya niyetliyim.

Uzunca olacak ama kusura bakmayın. :)

Ve... Son 3 bölüm için Önceden başlayıp Sona doğru giden sırada gelişen olaylara dönüş yaparsak...

3 bölüm öncesinden başlayalım o halde.

Yanılmıyorsam bir hata sonucu gıdaların bozulmasıyla,

filonun yiyecek ihtiyacını karşılamak için arayışlara girişilmesiyle başlayan,

kara yosunuyla dolu o gezegeni bulmaları,

ve bütün filonun yüksek radyasyonlu yıldızlararası toz bulutları arasından,

Galactica Raptorları eşliğinde geçmek zorunda kalmasıyla devam eden,

nihayetinde Kat’in ölümüyle sonuçlanan,

duygusallığın ve kara mizahın birarada harmanlandığı o bölümle başladı dizinin bu boyut atlaması.

İnsanlar arasında başgösteren açlık,

sivillerin ve hatta pilotların bir lokma ekmek için düştükleri durum trajikti.

O kadarki insanlar bu içler acısı haldeyken Amiral Adama ile Albay Tigh’ın bir diyaloğu,

Galactica tarihinde yaşanmış en komik dakikaları yaşattı açıkçası.

Açlığın kol gezdiği o günlerde,

Amiral Adama “Siviller hala kağıt yiyorlar diye duyuyorum. Doğru mu bu?” sorusuna

Albay Tigh’in “Hayır. Kağıt sıkıntısı var.” diye yanıt vermesiyle,

bu ikili bir an birbirlerine bakıp ikisi de gülmeye başlamasınlar mı. :img-hyste

Amiral Adama bir yandan gülerken bir yandan Albayın cevabına,

kahkahayla “İyiye işaret değil” diye ekleyince zaten film de koptu. :)

Onlar ekranda gülme krizine girdiler ben de oturma odasında... :) :img-hyste

Bilhassa Amiral Adama’nın “kıh kıh” şeklindeki gülüşü bitirdi beni. :img-hyste

Kesinlikle Galactica’da görülmüş en komik sahneydi. :)

Tepedeki bu ikiliyi insanların açlıktan kağıt yemeleri fikri,

bir an için gülmekten kırıp geçirdiyse de arkasındaki gerçek acıydı elbet.

Geriye tahmini 10 günlük yiyecek kalınca,

Galactica’nın filoya yiyecek aramak için dört bir yanda araştırma yapması sonucu,

oldukça uzak bir gezegende Sharon yenebilecek yosunlar buldu.

İlk etapta bir rahatlama oldu sanırsam.

Ancak bu rahatlama kısa sürdü. Çünkü o gezegene gidiş, hiç de zannedildiği kadar kolay değildi.

O gezegenle filonun arasında,

FTL ile içinden geçmeden bir atlayış yapmanın mümkün olmayacağı kadar geniş,

hem de yüksek radyasyonlu yıldızlararası bir toz bulutu vardı.

Ölümcül düzeyde radyasyon yayan o bulutların devasa büyüklüğü nedeniyle,

muhakkak içinden geçme zorunluluğu vardı.

Gerçi Galactica radyasyona dayanıklı zırhı sayesinde geçmeye kalksa pek zorlanmazdı.

Ama sadece bir geminin gezegene gidip yosun toplaması,

hem kalan stoğun yeteceği zamandan dolayı,

hem de Galactica oradayken filonun güvenliğinden dolayı doğru değildi.

Mecburen tüm filonun atlayış yaparak o gezegene gitmeleri kararı alındı.

Ancak sivil gemilerin gezegene ulaşabilmesi için o toz bulutlarından geçişleri,

bir çok zorluğu barındırıyordu.

Bir kere sivil gemilerin Galactica’nınki gibi zırhı asla olmadığından,

onlarda gidenlerin atlayış yapınca hayati tehlikeleri söz konusuydu.

Sırf bu değil aynı zamanda gemilerin yön bulma ve hesaplama sistemleri de,

radyasyon seviyesinden dolayı, kullanılamaz hale gelecekti.

Tüm bu sorunlar üzerine Amiralin önderliğindeki komuta heyeti, çareler düşünmeye başladı.

Nitekim Amiral Adama askeri öngörüsünü ve dehasını bir kere daha konuşturup bir yöntem buldu.

Düşündüğü plan çeçevesinde sivil gemiler,

Galactica Raptorları eşliğinde bulundukları yerden Yosun Gezegenine 2 atlayışta gideceklerdi.

Toplamda ise Galactica Raptorları,

tüm filoyu toz bulutlarının öbür yanındaki gezegene 5 gidiş dönüşte geçirip bu iş hallolacaktı.

Ve hallettiler de ancak...

İşte bölümün hüzünlü kısmı da tam da bunun sonunda yaşandı.

Caprica’dayken uyuşturucu satıcısı olduğu açığa çıkan Kat,

filo gemilerinin toz bulutunun öbür yanına geçirilmesinde yapılan 4. seferde gemisini kaybetmişti.

Bir de Caprica’ya Saylonları getirenler uyuşturucu satıcılarıydı söylentisini Starbuck hatırlatınca,

yapılan 5. seferde hain olmadığını kanıtlamak için,

yine kaybettiği gemisini bulmak için radyasyonlu toz bulutunda olması gerekenden fazla kaldı.

Ama sonunda refakat ettiği gemiyi bulup, onu yosun gezegeninin yörüngesine getirmeyi başardı da...

Ancak maruz kaldığı ölümcül düzeyde radyasyon sebebiyle hayatını kaybetti.

Amiral ölümünün öncesinde yaptığının kıymetini göstermek için,

onu yeniden CAG mevkisine yükselterek,

fedakarlığını askeri anlamda, kısa bir süre için de olsa ödüllendirmiş oldu.

Ve hemen sonra da öldü zaten.

O bölüm böyle sona ererken,

Sonraki 2 bölüm ise, aslında bir bakıma birbirini tamamlayan iki yarım gibiydi.

Son 2 bölümle beraber yaşanan müthiş yüzleşmeler ve kafaları karıştıran büyük bilinmeyenlerle,

yine dizinin o mistik havasına kavuştuk.

Gezegenin yörüngesine tüm filonun varmasının sonrasında olaylar,

yosun hasatı için yüzeye inen Şef Tyrol’ün adeta “gaipten sesler” duyup,

buna kulak vermesiyle başladı.

Sesin geldiği kaynağa ilerleyen Şef, eskilerden kalma olduğu belli bir Tapınak buldu.

Daha sonradan bulunan yerin, “Beşler Tapınağı” olduğu anlaşıldı.

Peşi sıra gezegenin yörüngesine Saylonlar da gelince,

orası yiyecek toplamak için gelinen yosunla kaplı sıradan bir gezegen olmaktan çıkıp,

Kobol gibi mistik, tarihi ve antik bir geçmişi işaret eden bir gezegene dönüştü.

Bu tapınakta,

Jüpiter’in Gözü denen ve Dünyaya giden yolu gösterdiğine inanılan bir işaret olduğu düşünülüyordu.

Ve bu işaretin Saylonları ve İnsanları karşı karşıya getirmesi inanılmazdı.

Bence işin en garip yanı,

insanlar tarafından yapılmış bir tapınağın,

esasında sadece Saylonlar için anlamlı olan bir isimle adlandırılmış olmasıydı.

Kimbilir kaç asır evvel yapılmış “Beşler Tapınağı” insanlar tarafından yapılmıştı yapılmasına da...

Fakat İsim olarak,

Saylonlar için konuşulması tabu olan son 5 Saylona adanmış gibi durmuyor muydu adeta?

Açıkçası bula bula bu şekilde adlandırılması,

ÇOK ÇOK UÇ İHTİMALLER olarak niteleyebileceğim bazı teorileri akıllara getirdi.

Fakat şimdilik aklıma gelen bu ihtimalleri dillendirmek için erken olduğunu düşünüp,

sezonun ilerlemesini beklemeyi tercih ediyorum.

Neyse... Saylonlar 4 üs gemisiyle gezegenin yörüngesine gelince şimdi ne olacak diyordum ki,

Beklediğimin aksine saldırmadılar hemen filoya.

Bunun aksine Galactica ile bağlantı kurdular.

Çünkü Onlar da Dünya’yı yeni evleri yapma planları doğrultusunda Jüpiter’in Gözünün peşindeydi.

Ve görüşme yapmak üzere Galactica’ya bir elçi heyeti gönderince,

bölümün en müthiş anlarından ikisine peşpeşe tanık olduk.

Öncelikle Doktor Baltar’ın çok uzun bir aradan sonra Galactica’ya ayak basması etkileyiciydi.

Sanırım kendini affettirmek için Başkan Roslin’le konuşmak istediyse de Roslin yanıt vermedi.

Ancak o sırada Doktor Baltar,

zihninde sık sık beliren 6 Numaraya, Galactica’da kendini evinde hissettiğini söyledi.

Duyunca insan yok artık demez de ne der???

Hakikaten Utan be insaf diye düşündüren bir sahneydi.

Üs gemisinde Krallar gibi yaşayan, yediği önünde, yemediği arkasında,

haremi yanıbaşında olan kimdi sormak lazım Doktor Baltar’a.

Bal gibi de, kendisi için EVİNDEN DE ÖTE bir yerdi üs gemisi.

En kral imkanların olduğu bir yerde yaşıyordu.

Yani sadece o hareme sahip olması bile Gaius’un bütün şikayet haklarını YOKEDER. :icon_whis

Bir yanında 3 Numara, diğer yanında 6 Numara gününü gün edip,

sonra da “kendimi Galactica’da evimde gibi hissediyorum” deyişi,

En hafif tabiriyle SAÇMA ve DANGALAKÇA bir düşünceydi.

Velhasıl sinir sistemiyle oynayan bu anın sonrasında,

Neyseki bunun etkisini yok eden, Muhteşem bir yüzleşme yaşandı.

En sonunda elçi heyetinden Doktor Baltar ve 3 Numaralardan Dianna,

Amiral Adama ve Albay Tigh’ın yanına geldiler.

Dianna doğrudan Jüpiter’in Gözünü istediğini söyledi.

Amiral Adama da ellerinde olmadığını, olsa da vermeyeceğini söyledi.

Bunun hemen sonrasında ise tam emin olmasam da, konuşma yanılmıyorsam şu şekilde sürdü.

Dianna Galactica’nın gezegende askerleri olduğunu bildiklerini,

ve Jüpiter’in Gözünü aradıklarından haberdar olduklarını söyledi.

Bunun üzerine Amiral Adama ise,

Göz’ü aramak için Saylonların gezegene inmeye yeltenmesi halinde bile,

oradaki tapınağı nükleer füzeyle yerlebir edeceğini söyledi.

Dianna da bu söz sonrası öne çıkıp “Bunu yapamazsın” dedi.

Ve Amiral de öne çıkıp gerekirse yapacağını söyledi.

İkisi de öne çıkınca Dianna ve Adama birbirlerine 1 adım mesafeye, burun buruna geldiler.

İşte o an, iki cephenin liderleri kozlarını paylaştı adeta.

Saylon cephesinde çoğunlukla son sözü söyleyen en büyük yetkideki saylon olan 3 Numara ile,

İnsan cephesinde filonun her anlamda babası ve asıl lideri diyebileceğimiz Amiral Adama,

orada yüzyüze ve gözgöze geldiler.

Adeta bir irade savaşıydı bu yaşanan.

Ve bu ikisinin karşılaşmalarını, O sahnenin benim için muhteşemliğini anlatamam.

Çünkü Saylonlar arasında desteklediğim baş karakter 3 numaralar.

İnsan cephesinde da hiç şüphesiz Amiral Adama.

Neden bu anı bu kadar beğendiğim anlaşılmıştır tahminim. :)

Velhasıl bu karşılıklı restleşme sonucu,

Dianna ve Doktor Baltar Galactica’dan ayrılıp üs gemisine döndüler.

Aşağıda gezegendeyse Şef Tyrol,

rahip babasından zamanında gördüklerini ve duyduklarını hatırlamaya çalışıp,

tapınaktaki yazıtları çözmek ve Göze benzeyen içiçe yuvarlak sembolün,

neyin göstergesi olduğunu bulmak için kafa yoruyordu.

Fakat bölümün tapınağın bulunmasının ardından ikinci sürprizi,

Saylon üs gemilerinden birinden havalanan 6 Ağır Avcının gezegene yönelmesi oldu.

Ve Amiral Adama dediği gibi nükleer füzeleri yollamak için hazırlanmaya başladı.

6 Ağır avcı gemisi hala gezegene gidiyorken, fırlatma için nükleer füzelerin kapakları açıldı.

Ve bölüm de bu sahneyle son buldu.

Tam ateşleme emrine sıra geliyorken soluk soluğa bir bitiş oldu.

Böylece bu sezonun belki de en olağanüstü bölümüne,

yani geçen haftaki bölüme geçiş yaptık...

İLK KISMIN SONU...

Kule2
09-12-07, 17:16
2. KISIM

Ve... Geçen haftaki bölüm heyecanın dorukta olduğu bir yerde başladı.

Bir tarafta kapakları açıp nükleer füzeleri ateşlemeye hazırlanan Galactica,

diğer tarafta Dianna ve Baltar’ı da taşıyan 6 Saylon ağır avcısının gezegene gidişi...

Orada taraflar birbirlerinin blöf yapıp yapmadığını karşılıklı olarak sınıyordu.

Ancak füze kapakları açılınca sadece anahtarı çevirip ateşleme kodunu girmek geriye kalınca,

O zaman Amiral’in ciddiyetini anlayan Saylonlar, Üs gemisinden ayrılan 6 Avcının geri dönmesini istediler.

Sadece 3 numaralar haricinde...

Gerçekten bu an çok ama çok önemliydi. Anlaşılan o ki bir ilk yaşandı.

3 Numara “kardeşlerinin” hepsinin isteğine, galiba İLK KEZ TEK BAŞINA karşı geldi.

Fikir olarak bir tek farklı model bile onu desteklese,

dediği uygulanan 3 numara, bu kez yalnız kaldı ama dediğinde sonuna kadar diretti.

Diğer modellerin hemfikir olduğu 6 Avcının geri çekilmesi hamlesi yerine,

5 Avcıyı geri çağırdı ancak 1’ini yoluna devam ettirdi.

((Diğer modellerin itirazına rağmen... Gerçi bu tartışmada Zenci Doktor Saylon yoktu...))

Amiral’in 1 Avcı için tapınağı vurmayacağını söyleyerek 1 Avcıyı çağırmadı.

Amiral de 1 Avcının idare edilebilir bir rakam olduğunu düşünmüş ki fırlatmayı iptal etti.

Bir yerde 3 Numaranın hem diğer modellere hem Amirale karşı zaferi oldu bu.

Doğal olarak “bakın gördünüz mü?” diyerek son noktayı koydu.

Fakat diğer modeller ilk kez Başları tarafından bu kadar ezilince,

bundan gerçekten rahatsız oldular ama müdahale de edemediler o anda.

Yörüngede bu gelişmeler olurken gezegende de hareketlilik vardı.

Sonradan anlaşıldı ki, Saylonlar daha yörüngeye üs gemileriyle atladıkları an,

Dianna ile Doktor Baltarı taşıyandan ayrı olarak, yere bir başka bir ağır avcı indirmişlerdi.

Ki bu da Dianna’nın emriyle olmuştu zaten.

Yerdeki kafilenin bundan haberi başta yoktuysa da,

Teğmen Thrace’in devriye uçuşunda gezegene ilk inmiş avcıdaki sentüryonlar tarafından vurulmasıyla,

Yerdekiler de tehlikenin boyutunun farkına daha net vardılar.

Tapınak’ı korumak ve Şef Tyrol’e Jüpiter’in Gözünü bulması için zaman kazandırmak için,

tam bir gerilla savaşına hazırlandılar.

Bu sırada Lee’nin, karısı Dualla'ya Starbuck’ı kurtarma görevini vermesi ilginç bir ayrıntıydı.

Lee önderliğindeki yer kafilesi metalik saylonların Tapınağa yürüyüşüne engel olmak için,

belirli mevzilere yerleşti. Ki Sam da bu ekipteydi.

Daha sonra Dianna ile Baltar’ı da gezegene inmiş gördük.

...Baltar ve D'anna da iyi bir ikili oluşturdular...

Aynen katılıyorum. 3 Numara, 6 numara gibi Baltar’a yerine göre sırt çevirmedi hiç.

Sadece bir kere Galacticayla irtibatlı olarak virüsü yaydığı şüphesiyle,

Baltar’ın yalanının payıyla oluşan yanlış anlama sonucu,

onu işkenceyle konuşturmaya çalışmıştı 3 Numara.

Bunun dışında Doktor Baltar’ı hiç yarı yolda bırakmadı ve planlarını paylaştı.

Böylece Dianna & Baltar ikilisi gezegene inince tahminim şu ki,

yere ilk inen ağır avcıyla, bu ikiliyi taşıyan, sonradan inen avcıdaki sentüryonlar birleşip,

Tapınağı ele geçirmek için toplu saldırıya geçti.

...Bir de o mabedde şu ayrıntı da çok önemliydi.
Seçilmiş olan kişinin o yazıtları okuması olayı...

"Seçilmiş kişinin yazıtları okuması" diye birşey yok.

Kaldı ki yazıtları belli oranda Şef zaten çözmüştü.

“Yazıtların bir kısmını çözdüm. Bir yıldız ve bir patlamadan söz ediliyor.

Ama daha fazla zamana ihtiyacım var.” diye zaten tapınaktan çıkmadan önce Lee’ye söylemişti.

Lee ve adamlarıysa ilk 3 öncü sentüryonu püskürttüyse de,

tepenin üst kısmından gelen ikinci büyük saldırıya daha dayanamayacağını anlayıp,

Tapınaktaki Şef’e işini yarım bırakmasını ve orayı patlatmasını söyledi.

Bomba düzenekleri önceden yerleştirilmişti zaten.

Şef de kabloyu Lee’nin mevzilendiği yere doğru uzata uzata oradan uzaklaştı.

Onların uzaklaşmasının ertesindeyse, Dianna & Doktor Baltar & Rahip Cavill tapınağa girdiler.

Derhal ilk iş bombaların kablolarını kestiler.

Şef daha sonra Lee’nin yanına geldiğinde ilk anda fünyeye basmak istemedi.

Ama Lee, fünyeyi Şefin elinden aldığı gibi düğmeye bastı... Patlama olmadı.

Doğal olarak Lee çok sinirlenip, “Ne yaptın şef ne yaptın?” diye bağırırken,

Gezegeni aydınlatan yıldız,

ömrünün son evresini doldurmak üzere olduğunu gösteren, bir parıldama geçirmeye başladı.

O an yıldıza bakan şef içerideyken yazıtların çözebildiği kısmını da hatırlayarak,

”Jüpiter’in Gözü yıldızın ta kendisi” diyerek olayı nihayet çözdü.

Diğer taraftan düşen raptora ulaşan Dualla ise,

eli yanan Teğmen Thrace’in de yardımıyla aracı uçurmayı başarmıştı.

Tapınağın içindeyse,

içeri giren 3'lü başta Jüpiter’in Gözünü arıyormuş gibi görünse de o yuvarlak sembol zaten ortadaydı.

Kablolar kesildikten sonra, Jüpiter’in Gözünü temsil eden yuvarlağa bakan Dianna’nın niyetini,

yanındaki Rahip Cavill işte o zaman çözdü.

Dianna'nın konuşulması yasak olan Son 5 Saylonu görmek için geldiği deşifre oldu.

Dianna bu benim kaderim dese de Rahip Cavill silahına davrandı.

Ama ondan da önce Doktor Baltar davranmıştı. Ve işi bozmaya çalışan Cavill’i vurdu.

Dianna da o sembole doğru yürümeye başladı.

... Seçilmiş olan kişinin o yazıtları okuması olayı.

Az evvel de söylediğim gibi, mabetteki yazıtların okunmasıyla ilgili bir kehanet yok.

Ancak başka bir kehanet var.

"Ancak seçilmiş kişi tapınağa girerse onların yüzlerini görebilir.”

Bu kehaneti de zaten üs gemisini yöneten Melez Saylon söylemişti.

Her ne kadar Baltar’ın kafasındaki 6 Numara,

Gaius'a seçilmiş kişi sensin dese de aslında seçilen,

yani Kehanette bahsedilen kişi Dianna’dan başkası değildi.

Nitekim zemindeki Göze doğru yürürken,

o sırada patlama öncesi kuvvetli şekilde parıldayan yıldızın ışığı tapınağın tavanından içeri vurdu.

Ve Dianna’nın zihninde mekan değişti.

Bana göre bölümün en muhteşem sahnesine şahit olduk böylece.

Patlamak üzere olan yıldızın ışığı, tapınağın tavanından içeriye vurdu.

Dianna zemindeki Göz sembolüne yanaşınca, zihninde başka bir yer belirdi.

Bulunduğu yer, yukarılardan aşağı inen 6 bembeyaz ışık yolunun olduğu bir yerdi.

Ve bu 6 ışık yolunun her bir aralığında, melekleri andıran bir siluet duruyordu.

Yani toplamda Soldan sağa sıralanmış son 5 Saylon.

Dianna soldan başlayarak yüzlerine bir bir baktı.

Gerçi ben 5’ini birden gördüğünü sanmıyorum.

Bana göre son 5’linin 3’ünü veya en fazla 4’ünü gördü.

Çünkü hiç sağdakine bakmadı ve ortada duranla uzun süre ilgilendi...

Gerçi hayretler içerisinde Dianna onlara bakarken,

her zamanki gibi muhteşem bir mistik müzik çalıyordu arkaplanda.

Dizinin en güçlü yanlarından biri o anki atmosfere mükemmel şekilde uyan müzikleri zaten.

Öylece ortada durana baktı baktı... “Sen. Bağışla beni. Hiç bilmiyordum.” dedi.

Ve gözleri ağarıp Baltar’ın kucağına düştü.

Doktor Baltar’ın “Yüzümü gördün mü?” diye bağırışlarına, “Haklıydın” diye yanıt verdi.

Ve öldü oracıkta.

Bunun üzerine Doktor Baltar zemindeki o Göz sembolüne kendi geçip kendi görmek istedi.

Ama Şef Tyrol bombalar patlamayınca nedenini öğrenmek için çoktan geri dönüşe geçmişti.

Baltar Göz sembolüne tam geçmişti ki “Eve hoşgeldiniz Bay Başkan” diyerek vurup, onu yere serdi.

Tüm bunlar olurken,

Parıldamalar ve enerji boşalımları yaşayan yıldız, ömrünü nova patlamasıyla noktalamak üzereydi.

Saylonlar patlama öncesi büyük bir enerji dalgası yayılımı sonucu yörüngeden ayrıldılar.

Bunun üzerine derhal gezegene kurtarma Raptorları yollayan Galactica,

Yüzey ekibini ve tapınakta kalanları büyük nova patlamasının hemen öncesinde aldı.

Patlama yaşanırken Galactica,

FTL ile atlayıp yıkımdan kurtulmayı ve gezegendeki adamlarını kurtarmayı başarmıştı.

Ve sona gelecek olursak...

Dianna Yeniden Yükleme gemisinde uyandı. Yanıbaşında Rahip Cavill vardı.

Dianna’nın son 5’liyi görmeye teşebbüsü ((ve bence 3 veya 4'ünü görmesi)),

hem de üstelik bu uğurda Doktor Baltar’ın Rahip Cavill’i öldürmesi sonucu,

3 Numara harici kalan modeller toplanıp, meseleye adeta Darbe niteliğinde bir çözüm bulmuşlardı.

Onların toplantısı sonucunda çıkan kararla Dianna ve tüm 3 Numaraların serisi kaldırıldı.

Resmen Liderlerini devredışı bıraktılar ya !!!!

...D'anna niye kutulandı ya.
Nasıl sinir oldum anlatamam...

Aynen Milo. Şok eden ve sinirleri zıplatan bir karardı bu.

Saylonlar cephesinde,

Lucy Lawless’ın da payıyla Favorim olan 3 Numaraların kullanım dışı bırakılması, AKILDIŞIYDI.

Hele ki o Rahip Cavill,

7 modelin arasında her zaman en Şahin görüşlü ve en gözü kara Saylon iken,

Dianna’ya kararlarında genelde ilk desteği o verirken,

şimdiyse onun ipini çeken oldu. Ve o doğuş havuzundaki Belleği çıkarıp işini bitirdi.

Gerçekten çok yazık oldu... Bölüm de orada bitti zaten.

Gelelim bölümün en büyük merak uyandıran noktasına.

...D'anna 5 sylonu gördüğünde bi tanesine dönüp özür dilerim bilmiyordum falan dedi... acaba kimdi o en çok merak ettiğim sylon modeli o oldu...

Kesinlikle Elfkartal.

Bölümün en büyük bilinmeyeni zaten, bu sözleri sarfettiği saylonun kim olduğuydu.

Dianna’nın o 5 Saylonun içinde konuştuğu, “Bağışla beni. Hiç bilmiyordum.” dediği,

o Gizemli Saylonun kimliğine dair aklıma 4 aday geldi.

İlk olarak hani geçen bölümlerde Saylon üs gemisinden kaçıp Galacticaya gelen,

Amiral Adamayı döven Bulldog lakaplı zenci bir asker vardı.

İşte benim aklıma ilk o Buldog geldi.

Çünkü üs gemisinde tutulduğu kafeste,

Bulldog’un kafes demirlerine bir aletle vura vura psikolojik işkence yapıyordu 3 Numara.

O sebeple Dianna “Forgive me. I had no idea” demiş olabilir hayalinde ona bakarken.

İkinci olarak aklımdan geçeniyse duyunca inanamayabilirsiniz.

Ama aklımdan 2. aday olarak Amiral Adama geçti.

Çünkü daha çok değil 1,5 sezon evvel kendisi değilse de,

sonuçta kardeş modellerden, 8 Numaralardan Boomer Amirale suikast düzenlemeye teşebbüs etmişti.

Saylon olması sebebiyle 8 numarayı bir yerde kendi gibi görerek,

bu sebeple “Forgive me. I had no idea” demiş olabilir hayalinde ona bakarken.

Üçüncü olaraksa aklımdan Albay Tigh geçti.

Sezon açılışında hatırlarsanız Saylon hapishanesinde en azından haftalarca tutulmuş bir vaziyetteydi.

Bir gözünü kaybetmesine ve topal kalmasına yol açan işkenceler görmüştü.

Gerçi 3 numara bizzat gelip işkence yapmış mıdır bilinemez elbet.

Ama kendi kardeş modellerinin de adına “Forgive me. I had no idea” demiş olabilir ona bakarken.

Ve son ihtimal olarak aklıma gelense belki de en başta aklıma gelmesi gereken kişi.

Yani Doktor Baltar.

Dianna zihninde Son 5’linin en az 3’ünü gördükten ve içlerinden biriyle konuştuktan sonra,

hayalden çıkıp Baltar’ın kollarına düşmesinin ardından Baltar’a birşey söyledi.

--> “Haklıydın.”

İşte bu gerçekten çok şüphe çekti.

Hem sırf bu da değil. Zaten virüs mevzusu nedeniyle,

hatırlarsak ona elektrik işkencesi yapan da, yine 3 Numaranın ta kendisiydi.

Dolayısıyla o gizemli saylona “Forgive me. I had no idea” demesi,

Doktor Baltar için tam bir anlam kazanıyor doğrusu.

İşte aklımdan geçen dört aday bunlardı.

benimde aklımdan Starbuck geçti birde o gözün resmini falan çizmiş ya kaderinin önceden yazılmış olması falan akıllara starbuckı getiriyor...

Bana göre Starbuck değil.

Leoben’in ona söylediği “Senin kaderin çoktan yazılı” cümlesi,

Teğmen Thrace'in son 5’li arasında olduğunu gösteriyor anlamını çıkarmak,

Saylonların son 5’liyle ilgilenmemeleri, bu konuda konuşmamaları,

ve ((3 numaralar haricinde)) onların kimliklerini bilmemeleri gerçeğine ters düşer bence.

Yani Leoben’in bunu kastediyor olma veya bunu bilme ihtimali yok.

Seçilmiş olan 3 numaraydı. Tapınağa giren 3 Numaraydı. Leoben değil.

Bana göre Leoben'in daha ilk sezonda Starbuck onu işkenceyle sorgularken söylediği,

”Kobol’u bulacaksınız ve o da sizi Dünyaya giden yolu gösterecek” cümlesini,

Starbuck’ın insanlık için ve Dünyayı bulma hususunda,

herhalde oynayacağı role ithaf ederek söylemiş olmalı diye düşünüyorum.

Bu bölümün sonunda gördüğümüz çizim de onun Dünyayı bulma noktasında,

Filo için kritik önemde bir kadere sahip olduğuna işaret ediyor...Saylon olduğuna değil.

Tabi bunlar sadece kendi fikirlerim.

Gerçekte de böyle mi ilerleyen bölümlerde görürüz artık.

babende
10-12-07, 12:03
*Dünyayı bulacaklarda ne olacak bi anlasam :) Dolaşsınlar işte uzayda yeni gezegenler keŞFetseler uzay yolundaki gibi. Bişey var sanki dünyada :D

*4. sezon ne zaman başlayacak bilen var mı?

* Umarım baltar'ı idam ederler.

* Sarışın saylonu oynayan kadın sanırım başrolde oynuyor ve ben hayretler içindeyim. O kadın çok güzel falan ama rol yeteneği göremiyorum ben onda. Sanki içi boş..

milomania
10-12-07, 16:17
Bu bölüm tek kelimeyle müthişti.Özellikle Baltara gerçekleri söyletmek için bir ilaç verdiklerinde olanlar inanılmaz derecede güzeldi.Bilmiyorum ama Baltar sylon değildir gibi geliyor bana.Gerçekten neden böyle düşündüğüme bir açıklama getiremem.Sadece onun sylon olması çok basit olur gibi geliyor bana.Adam kötü,insanlara ihanet etmiş a o zaman sylondur nolcak başka diye düşünmek basit bir varsayım bence.Basit varsayımlar da BG için uygun değil yani.Sırf bu yüzden Kara da sylon olmamalı diye düşünmekteyim.Sürekli ona güvenilmez bir imaj veriliyor.İlk başta kesin sylon diye düşünüyordum.Ama o kadar gözümüze soktular ki artık olamaz gibi geliyor.
Bana kalırsa Adama yada Roslin bir şekilde sylon çıkmalı.Hem D'annanın "Forgive me I had no idea."demesi için de geçerli sebepleri olan bir isim Adama.Roslin de bazen çok katı ve acımasız olabiliyor.Ama kanser olması falan da şüphelerimi siliyor gibi.Gerçi sylonların iç işleyişini de tam olarak bilmediğimiz için yine de benim şüpheli listemde.

JL manyağı
10-12-07, 21:30
evevt ya ben pek izlemem ama heroes beklerken bazen takılıyorum ama geçekten Baltara ilaç verrek bilinç altına inmeleri müthiş bi sahneydi

elfkartal
11-12-07, 10:54
baltar gıcığı bi ölemedi gitti zaten. bence bu adam ne insan olmaya ne de sylon olmaya layık. bu başka bi türden olsa gerek. gaeta da atardamarı tutturamadı ya daha ne diyim ben. adam 9 canlı. birde yargılanacakmış. ben size söyleyeyim. bunu suçsuz bile bulabilirler adam çok zeki. doğru bildiğinizi bile şaşırtır cinsten...

milomania
11-12-07, 15:30
Aa şimdi aklıma geldi.Ben Baltar sırrını biliyorum falan dediği anda boynuna kalemi saplayan Gaetayı da şüpheli bulmuştum.Birden bire öyle parlaması falan..
Tabi ben biraz abarttım bu şüpheli sayısını ama hakikaten de şüpheliydi yani.

Taşkın
14-12-07, 17:53
Bildiğim kadarıyla burada daha önce Razor bölümününden bahsedilmedi.
Geçenlerde bir arkadaşımdan elime geçti.Bende büyük bir merakla izledim.
http://www.22dakika.org/imaj/alialtugkoca/bsgcover.jpg

Battlestar Galactica Razor 22 bölümlük 4. sezonun ilk iki bölümünü kapsıyormuş.
Cnbc-e filmi ülkemizde yayınladığında iki bölüm halinde yayınlama ihtimali yüksek diyorlar.

Battlestar Galactica Razor’dan notlar

Pegasus’un Saylon istilasından sonra Galacticayı bulmadan önce geçirdiği ayları konu alınıyor.
Amiral Cain ile Pegasustaki 6 numara saylon modeli Gina ve Cain in yanındaki Teğmen Kendra Shaw ve Amiral Adama nın gençlik zamanında bir sylon gemisinde yaşadığı tecrübeyi apaçık ortaya seriyor.
Bununla birlikte Lee Adama (Apollo) nun Pegasus’un başına geçtikten soraki ilk görevleride filmde anlatılıyor.
Fimlerdeki bu hikayelerde iki yeni karakterle tanışıyoruz.
Birisi Cain’ in sadık pilotlarından ve Lee nin XO (executive officer) adayı Teğmen Kendra Shaw ve diğeri 2. sezonda Albay Frisk’ in Tigh’ a anlattığı Cain in emirlerine karşı gelince onu başından vurduğu Albay Jurgen Belzen.
Sergilediği dominant tavırlar yüzünden bir kısım hayranlar tarafından fazla sevilmeyen Cain’ e bu filmden sonra biraz sempatim arttı desem yeridir.

sprytus
20-12-07, 08:50
Cain'in emirlerine karşı gelince neler olabileceğini biliyoruz değil mi arkadaşlar?Genel olarak geçen hafta yayınlanan bölüm beni pek sarmadı!Bu Pazar yayınlanacak bölüm inşallah! heyecan ve keyif vericidir...:img-yes:

elfkartal
28-12-07, 09:18
http://img.photobucket.com/albums/v601/SparklingDiamond81/Fandom/Battlestar%20Galatica/photoshoots/james002.jpg

Taşkın
29-12-07, 11:33
Çok güzel bir fotoğraf teşekkürler.
Keşke karizması gibi karakteri de öyle olsaydı Baltar ın.

elfkartal
02-01-08, 11:32
http://i55.photobucket.com/albums/g145/audreypuce/sixava.jpg http://i55.photobucket.com/albums/g145/audreypuce/karaava.jpg http://i55.photobucket.com/albums/g145/audreypuce/boomerava.jpg

milomania
06-01-08, 20:48
Bu bölüm yüzüme tokat gibi indi resmen.Kara çok önemli bi karakter.Kaderinde de öle ölüvermek yoktur heralde.Ne yalan söyliyim ben kendisini bi cylon diriliş gemisinde falan görmeyi umuyorum en azından.Bu kadar kolay silinebilecek bi rol diil bi kere starbuck ya.Of çok meraklandım.Uzun zamandır ilk kez Bg bu kadar keyif verdi bana.

elfkartal
07-01-08, 09:12
Bu bölüm yüzüme tokat gibi indi resmen.Kara çok önemli bi karakter.Kaderinde de öle ölüvermek yoktur heralde.Ne yalan söyliyim ben kendisini bi cylon diriliş gemisinde falan görmeyi umuyorum en azından.Bu kadar kolay silinebilecek bi rol diil bi kere starbuck ya.Of çok meraklandım.Uzun zamandır ilk kez Bg bu kadar keyif verdi bana.

Ben öldüğüne inanmıyorum kaderinde çok bahsettiler bu şekilde bitmez herhalde. mutlaka bir yerlerden çıkacaktır. ama dediğin gibi dünkü bölüm gerçekten çok iyiydi özellikler son birkaç haftadır olan bölümler beni sıkıyordu ama bu bölüm pür dikkat ekrana yapıştım. sezon finali yaklaşıyor sonunda bakalım düğüm nasıl çözülecek

DEADMAN
08-01-08, 22:25
bsg 3.sezon iyi ve kötü tarafları vardı sıkıldığım bölümler oldu ama bsg 3.sezon en iyi bölümü bu bölümdü ve bide final bölümü süper olcak final bölümünü izlediğimde çok şaşırmıştım final bölümünü tekrar seyretmek için sabırsızlanıyorum ama dahada sabırsızlandıran bsgnin 4.sezonu o nasıl bi trailer öyle süperr!!

j boy
09-01-08, 15:52
bencede starbuck basıt bı karakter degıl bole olmamalıydı buyuk ıhtımal oda saylon ole karsımıza cıkacak tam sok oldum yanı gemısı patlıyınca aglıcaktım nerdeyse:sad53:

yagmur_montana
09-01-08, 17:17
son bölüm çok güzeldi .. starbuck gibi iyi bir karakteri (benim favorim) böyle öldüreceklerine inanmıyorum

Taşkın
09-01-08, 20:31
bsg 3.sezon iyi ve kötü tarafları vardı sıkıldığım bölümler oldu ama bsg 3.sezon en iyi bölümü bu bölümdü ve bide final bölümü süper olcak final bölümünü izlediğimde çok şaşırmıştım final bölümünü tekrar seyretmek için sabırsızlanıyorum ama dahada sabırsızlandıran bsgnin 4.sezonu o nasıl bi trailer öyle süperr!!

Evet kesinlikle haklısın final bölümü muhteşemdi.
Mutlaka tekrar seyredilmesi gerekir.
Ayrıca da 4 sezon da bakalım bizi hangi cylonlar karşılayacak ?

babende
12-01-08, 18:39
Yaşasııın:happy0064 kara öldüğüne göre bu sezonun finali yaklaşıyor demekkki.
Buda 4. sezon veee lucy demek:img-wink:
Ayrıca starbuck ' a bişey olmaz kormayın siz:img-yes:

j boy
14-01-08, 13:44
starbuck gıbı bı karakter oluyo sozde ne bı flasback ıle hatrlanma ıkı kısının ozlemınden baska bısı yok buda buyuk ıhtıma starbuck ın gerı doncegı anlamına gelıo ya fınlade yada 4.sezonda saylon olarak karsımıza cıkacaktır

rozi
15-01-08, 12:53
:img-help::img-help:

lütfen arkadaşlar galactıcayı yayınlayan siteyi hatırlayamıyorum. hangi siteden izleniyor bilen varsa lütfen söyleyin.bu haftaki bölümü izleyemedim:img-help::img-help:

çok acıl yardım edin lütfen :img-cray:

ve bir şey daha ne yazıkkı heroesi de kaçırdım. uyku denen hayal alemine esir oldum. bir hafta bekleyem bana yardım edin yazıktır lütfen:img-cray:

DEADMAN
27-01-08, 17:05
herkes baltarın saylon çıkcağını düşünüyo! bence böyle düşünmeye itiliyo aa 6 numara bunu bi bölümde biraz belirtmişti saylon diilsin demişti! ben ne baltarın ne de starbuckın saylon olduğunu düşünüyorum

ama starbuck'ın hera gibi olduğunu az çok düşünüyorum yani bi hybrid!

baltar saf kan insan:)

son 5liye gelirse 4ünü bilioruz önceden izleyenler, bu akşamda çıkcak zaten
sonuncusu ise laura roslin olacaktır ama amiral adama'da çıkabilir

Kule2
27-01-08, 17:32
...aklımdan Starbuck geçti birde o gözün resmini falan çizmiş ya kaderinin önceden yazılmış olması falan akıllara starbuckı getiriyor...

Leoben’in ona söylediği “Senin kaderin çoktan yazılı” cümlesi,

Teğmen Thrace'in son 5’li arasında olduğunu gösteriyor anlamını çıkarmak,

Saylonların son 5’liyle ilgilenmemeleri, bu konuda konuşmamaları,

ve ((3 numaralar haricinde)) onların kimliklerini bilmemeleri gerçeğine ters düşer bence.

Yani Leoben’in bunu kastediyor olma veya bunu bilme ihtimali yok.

Seçilmiş olan 3 numaraydı. Tapınağa giren 3 Numaraydı. Leoben değil.

Bana göre Leoben'in daha ilk sezonda Starbuck onu işkenceyle sorgularken söylediği,

”Kobol’u bulacaksınız ve o da sizi Dünyaya giden yolu gösterecek” cümlesini,

Starbuck’ın insanlık için ve Dünyayı bulma hususunda,

herhalde oynayacağı role ithaf ederek söylemiş olmalı diye düşünüyorum.

Bu bölümün sonunda gördüğümüz çizim de onun Dünyayı bulma noktasında,

Filo için kritik önemde bir kadere sahip olduğuna işaret ediyor...Saylon olduğuna değil...

17. bölümü görmeden önceki düşüncelerim işte bu yöndeydi.

Ancak o bölüm sonrası fikrimin değiştiğini söyleyebilirim.

Önce falcı kadının Kara’nın eline dokunup dedikleri,

sonra da Leoben’in bölüm boyunca söyledikleri sebebiyle,

artık Starbuck hakkında farklı düşünüyorum.

Kara’nın kaderi Kara’nın kaderi diye söylenip durulan meselenin,

zannedilenden daha ileri başka bir boyutu olabilir kanımca.

Özellikle Leoben’in Starbuck’a,

“yaşamla ölüm arasındaki güzellikten” bahsettiği diyalogdan sonra,

Starbuck'ın saylon olmadığına dair düşüncelerim değişmeye başladı.

Dianna da aynen bu şekilde tarif etmişti -> “Yaşamla ölüm arasındaki güzellik” diye...

Bir zamanlar 3 Numara da kendini metal sentüryonlara öldürtüp duruyordu.

Yeniden doğmadan hemen önce gördüklerini hatırlayıp resmedebilmek için...

Ve yeniden doğum öncesi anı tam da bu şekilde tarif etmişti.

Leoben de aynı sözü söyleyince + buna ek olarak bir de gemi patlamadan önce,

Starbuck'ın yüzüne düşen o bembeyaz ışığı ve gülümsemesini de görünce,

doğal olarak artık Kara’da Saylon adaylarım arasında yer alıyor.

Bu bölüm yüzüme tokat gibi indi resmen...
Ne yalan söyliyim ben kendisini bi cylon diriliş gemisinde falan görmeyi umuyorum...

Eğer Starbuck bir saylon ise, ben Diriliş gemisinde dirileceğini sanmıyorum.

Çünkü Diriliş gemilerindeki uyanma havuzlarının yanıbaşında bilinen modeller bekliyor.

Bilinen 7 modelin herhangi biri öldükten sonra yeniden doğarken,

uyanış havuzunda diğer modeller karşılıyor onu hatırlanacağı üzere.

Eğer Son 5’li Diriliş Gemisinde yeniden doğuyorsa, bilinen 7 modelin hepsi de Son 5’liyi bilirdi.

Ama 6 model bunu bilmiyorlar. ((3 numaralar hariç))

Demek ki son 5 Saylon Diriliş Gemisinde dirilmiyorlar.

En azından benim çıkardığım sonuç bu.

Bu durumda o halde nerede diriliyorlar gibi bir soru gelebilir aklımıza.

Benim tahminim, Saylonların ana gezegeninde ancak yeniden diriliyor olabilirler.

Teeeee dizinin ilk bölümünde bahsedilen bir Saylon gezegeni vardı.

Hani 1. Saylon – İnsan savaşı sonrasında Saylonların yerleştiği söylenen gezegen.

Şu ana kadar hiç görmedik Saylon Gezegenini.

Belki de sadece orada dirilebilir Son 5’li tahminimce.

Bu söylediğim zayıf bir olasılık... Biliyorum.

Ama yine de son 5'linin Diriliş gemisinde dirilme ihtimaline kıyasla,

sadece Saylon gezegeninde dirilmeleri ihtimalinin daha makul olduğunu söylemeliyim.

Son olarak sezon finaline artık çok az kalmışken,

Son 5 Saylon için adaylarım kimler ona değinmek istiyorum.

Bir kere Doktor Gaius Baltar Bankoların bankosu. Tabiri caizse olmazsa olmaz.

Benim gözümde %100 bir Saylon.

Dizi başlangıcından bu yana yaşanan belli olguları düşünecek olursak,

((Soran olursa hangi olgulardan bahsettiğimi tek tek anlatabilirim.))

şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki,

eğer Doktor Baltar son 5 Saylondan biri değilse hiç kimse değildir.

Bu kadar da iddialıyım.

2. olarak yakın zamana kadar ihtimal vermesem de,

dizi başlangıcından bu yana yaşananları,

hele ki öldüğü bölümde olanları bir defa daha düşününce,

son 5’li için bir diğer adayım Teğmen Kara Thrace nam-ı diğer Starbuck.

Doktor Baltar'dan sonra son 5’li için önemli bir aday da O.

3. adayım ise Şef Tyrol. Gerek 2. sezonda,

“kendini yüksekten atmak” şeklinde rüyalar görerek Saylon olduğundan kuşkulanması,

gerekse 3. sezonda,

Jüpiter’in Gözünü işaret eden Beşler Tapınağı’nı adeta gaipten sesler duyarak,

sadece içgüdüsüyle bulması O’nun hakkındaki şüphemi arttıran etkenler.

Zaten Beşler tapınağını son 5’liden birinin bulması, mantık olarak da çok uygun düşer.

4. adayım ise Albay Tigh’ın ölen karısı Ellen Tigh.

O kadın daha ilk sezon ortaya çıktığı bölümden beridir,

hem filmde geçen bazı diyaloglardan dolayı,

hem de hareketlerinde tam olarak tarif edemediğim bir şüphe uyandırmasından dolayı,

benim gözümde hep bir Saylon adayı olmuştur. En son Albay Tigh onu zehirlemişti.

Fakat bir yerlerden pat diye karşımıza çıkarsa en azından beni pek şaşırtmayacak.

Finali sabırsızlıkla beklerken, tahminlerimin isabet oranını hep beraber göreceğiz. :img-yes:

Bu arada son 5’li için 4 aday söyledim. 5.yi söylemedim.

Onu da final bölümünü izledikten sonra söyleyeceğim.

Çünkü son 5 saylon için sonuncu adayım olan kişi ile ilgili fikrim, sadece minik bir ihtimal şu an için.

Bu iddiamı destekleyecek neredeyse hiçbir vaka yaşanmadı sayılır.

O yüzden 5. adayım için şimdilik susma hakkımı kullanıp final için geri sayıma geçiyorum :)

Herkese iyi seyirler şimdiden ve tabii ki iyi yorumlar. :P

DEADMAN
27-01-08, 18:15
Doktor Gaius Baltar[/B] Bankoların bankosu. Tabiri caizse olmazsa olmaz.

Benim gözümde %100 bir Saylon.

Dizi başlangıcından bu yana yaşanan belli olguları düşünecek olursak,

((Soran olursa hangi olgulardan bahsettiğimi tek tek anlatabilirim.))

BİRÇOK olaydan hareketle şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirm ki,

Eğer Doktor Baltar son 5 Saylondan biri değilse hiç kimse değildir.

Bu kadar da iddialıyım.

baltarın saylon olduğundan nasıl eminsin? bence fikrin değişcek

milomania
27-01-08, 20:57
Baltarın saylon olduğunu bende pek sanmıyorum.Zaten bu bölümde 4 tane saylonun kim olduğunu öğrendik.Geriye sadece tek ihtimal kaldı ki en düşük ihtimallerden biri Baltar benim gözümde.
Starbuckı en azından bir diriliş gemisinde görmek istediğimi söylemiştim.Sadece ölmesini istemediğim bir karakter olduğu içindi.Yoksa son 5li öyle dirilemez bencede.Yoksa tüm saylonlar zaten bilirdi.
Benim son ihtimal için en güçlü ismim Başkan Roslin.Hatta büyük bir ümitle albay Tighdan sonra onun bile gelmesini bekliyordum.Athena ve 6 noyla ortak şeyler görmesi zaten ilk günden beri dünyayla ilgili rehberliği falan derken onun da saylon çıkma ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum.Ayrıca Deadman Kara için Hera gibi olduğundan bahsetmiş.İşte bu dedim.Gayet mantıklı geldi bana.

DEADMAN
27-01-08, 21:25
3. sezon finalini izlediğimde ve starbuckı gördüğümde allah dedim ve starbuckın bu yüzden baya bi uğraşcağını düşündüm 4. sezon trailerıda bunu destekledi herkes onu saylon zannetcek!

bide son 5li bence diğerlerinden farklı! mesela tyrolun oğlu var ama normalde erkek saylonlar çocuk sahibi olamaz

ve senaristlerde gerçekten bu son 5lidekileri seçerken çok akıllıca hareket etmişler! hepside filoyu çökertebilcek kişiler! albay tigh başlı başına önemli biri! adama'dan sonraki adam! tory, başkan roslin'in yardımcısı, anders starbuckın eşi ve kara çok önemli bi pilot! şef tyrol bütün viperlar herşeyden sorumlu başında olan insan! son çıkcak kişide bu yönden filoyu alt edebilcek nitelikte biri olcaktır! başkan roslin en büyük ihtimal bide amiral adama! eğer amiral adama saylonsa bu demekki lee bir hybrid

elfkartal
28-01-08, 07:48
Güzel bir final oldu gerçekten. son beşlinin dördünü öğrenmiş olduk. en güzel yanı kendilerinin bunu kabul etmeyişleriydi. tabii nereye kadar kabul etmezler bilemiyorum ve anladığım kadarıyla bunu saklayacaklar filodan

albaydan nefret eden biri olaraktan söylediklerini çok beğendim. anders albay ve şef saylonlara karşı direnişte öncü 3 isimdi ve onların saylon çıkması çok ilginç ve bir o kadarda şaşırtıcıydı.

son saylon olarak bende adama ile roslin arasında gidip geliyorum. adamanın saylon çıkması benim için büyük bir süpriz olur ama sanki roslin olabilirmiş gibi geliyor. bu arada roslinde o şarkıyı duymuyormuydu ya bana sanki öyle geldi.

birde aklımı kurcalayan DEADMANın dediği gibi şefin bebeği olayı. o kısımı çok merak ediyorum tabii birde Kara olayı var.

aklımızı karıştırıp yine merakta bıraktılar bizi 4. sezonu şimdiden bekler oldum

yagmur_montana
29-01-08, 01:29
battlestar galactica nın izlediğim en güzel bölümlerinden biriydi , müzikler harikaydı .. büyük bir keyif ve hayacanla izledim , bence mükemmel bir sezon finali yaptılar ,
bölümün sonunda kara nın gelmesiyle çok iyi bir bitiriş yaptılar ,
bundan sonraki sezonu çok merak ediyorum

Taşkın
29-01-08, 18:45
Daha öncede söylediğim gibi o odada biraraya toplanan kişilerin normal cylon olabileceklerini düşünmüyorum. Bunlar Humanoid ya da gerçekte insan fakat içlerinde bir yerlerde cylonlara ait bir çip yerleştirilmiş olabilir. Normalde erkek cylonların insan kadınlardan çocuğu olamıyor diye biliyorum.
( Baltar ve Şef Tyrol normal cylon olmamaları gerekir) Olsaydı zaten insanlara ihtiyaç kalmaz ve onlar üzerinde deneyler yapmazlardı. Cylonların hala üreme konusunda çözmeleri gereken problemleri var galiba. Onun için zaten insanları canlı olarak toplayıp bilhassa insan kadınlara gemilerde testler yapıyorlar. Kara ya yaptıkları gibi mesela. Bu odada toplanan 4 lü ölünce de bir yerde uyanabileceklerini sanmıyorum. Ayrıca Sharon "Athena" Agathon / Sharon "Boomer" Valerii / Sekiz Numara gibi uzaktan kumanda da edileceklerini de düşünmüyorum . İnsanlarına ihanet etmeyecekler. Sadece içlerinde bir cylon virüsü dolaşıyor ama hakim değil onun üzerinde . Bunu nasıl kontrol edip mücadele vereceklerini 4. sezonda öğreniriz gibi geliyor.
Bu da Baltar ın müthiş beyni ve çabasıyla olur herhalde.
En azından bu dörtlünün BG ye 4. sezon müthiş heyecan getireceğine şüphem yok.:img-wink:

Kule2
23-03-08, 02:53
3. sezon finali...

Şaşırtıcı... Dumura uğratıcı... Gizemlerle dolu... Anlaşılmaz...

Daha devam ettirebilirim sezon finaline layık görülebilecek sıfatları...

Çünkü hakediyor, hem de sonuna kadar.

O mistik atmosferiyle, sis perdesiyle ve heyecanıyla çok güzel bir bölümdü.

Galactica 3. sezon finaliyle benim açımdan sayılı sezon finalleri arasındaki yerini aldı.

Hele hele o malum 4'lünün İLK toplanış melodisini,

birkaç gün boyunca, kafamdan atamadım diyebilirim.

Hani sanki ben de bir saylonmuşum gibi :)

((Bu bahsettiğim müzik, dizi sonunda çalan Watchtower şarkısı değil.

O 4'lü odaya gelirken çalan "Heeding The Call" müziğine hayran kaldım.

Ayrıca Watchtower'a da 5 basar onu da söyleyim.))

Bölümün önemiyse sadece sezon finali olmasından ziyade,

içinde barındırdığı TÜM SEZONA darbe vuracak nitelikteki gelişmelerdi.

Başta "Toplanan 4'lü" olmak üzere...

Yani Bölümün hakkını teslim etmek lazım.

Yalnız bu demek değildir ki kafamıza takılan yerleri es geçmeliyiz.

Çünkü bölüm heyecanı geçtikten sonra, resmen göze batan birkaç durum var.

Aslında kastettiğim şeyi az çok tahmin eden vardır... O toplanan 4’lünin kimlikleri.

...Ama onlar gerçekten sylon olmayabilirler.
Ben içlerinden biri veya ikisinin sylon olmayabileceğini düşünüyorum...

İşte o 4 kişinin kimliklerini ve geçmişlerini düşününce,

ben de aynen böyle düşündüm.

Ben de O odaya gelenlerin hepsinin Saylon olduğuna inanmıyorum.

Tek tek o 4 kişiyi ele alalım Albay Tigh’dan başlayarak.

Albay Tigh'ın MANTIK olarak ve ZAMANSAL olarak Saylon olması olanaksız.

Albay'ın sözlerini hatırlatmak istiyorum herkese.

--> "40 years in the service, 2 wars"...

Yani ilk İnsan - Saylon savaşını görmüş Albay.

Daha insansı saylonlar makinalar tarafından henüz icat edilmemişken,

yani ortada İNSANSI SAYLON diye bir şey YOKKEN,

Albay Tigh koloni askeri olarak savaşmış.

Henüz İnsansı Saylonlar yokken Albay varsa, Albay Saylon değildir.

Bu kadar basit.

40 yıldır orduda oluşunu ve 2 savaş görmesini başka türlü açıklayamayız.

BELKİ bir başka açıklama olarak, "üretilmiş hafıza" ihtimali üstünde durulabilir.

Hani tıpkı 8 Numara Sharon'lardan “Boomer” olan gibi...

((Boomer da kendini bir kasabada doğmuş biliyordu. Anne babası olduğunu sanıyordu...))

Albay Tigh için de aynısı geçerli olabilir... Demek isterim ama diyemeyeceğim.

Çünkü 2. sezon bölümlerinden birinde,

Albay'ın daha genç olduğu zamanlara dair Flashback'ler vardı.

25-30 sene öncesini gösteren Flashback'te,

o zamanlar Amiral Adama binbaşılığa geçerken Albay'ı da gemisine aldırtmıştı.

Hangi bölüm hatırlamıyorum ama 2. sezon bölümlerinde bulunuyor bu anlar.

Kısacası Albay’ın gençliğinin Flashback'leri olduğuna göre...

Yani GERÇEK bir geçmişi olduğuna göre...

Üstelik Amiral Adama ile Albay'ın yanılmıyorsam 30 senelik dostlukları olduğuna göre...

Tüm bu maddeleri alt alta sıraladığımızda farkedeceğimiz üzere, ortaya tek bir sonuç çıkmakta.

O da Albayın Saylon OLMADIĞI gerçeği.

Doğrusu bu olsa olsa güzel bir senarist yanıltmacasıdır diye düşünüyorum.

((Veya daha kötüsü FECİ bir mantık hatasıydı. Ama buna şimdilik ihtimal vermek istemiyorum...))

Kısacası Albay Tigh'ın Saylon olduğuna veya olabileceğine ASLA inanmıyorum.

En azından ben, bu duruma KATİYEN KANMADIM.

Ne zaman ki Kopya Albaylar görürüz ancak o zaman inanırım.

Şef Tyrol zaten en tartışmasız isimdi o 4'lü arasında.

Gerek 2. sezon sonuna doğru,

“kendini yüksekten atmak” şeklinde rüyalar görerek Saylon olduğundan kuşkulanması,

gerekse 3. sezonda Beşler Tapınağını sanki gaipten sesler duymak suretiyle,

sırf içgüdüsüyle bulması, aslında ipuçlarıydı demek ki...

Ayrıca 5'ler tapınağını son 5'liden birinin bulması çok da uyumlu olmuş.

Samuel Anders'a gelirsek,

bence senaristlerin "sürpriz haklarını" kullandıkları kişi oydu.

Yani bir yere kadar, sürprizler ve beklenmedik kişiler de olmalı ki seyirci şaşırsın. :img-yes:

Yeterki tutarlı bir mantık akışı içinde olsun...

Fakat şu da bir gerçek ki, çok fazla sürpriz de inandırıcılığı düşüren bir etki yapar.

O 4 kişi içindeki 2. şaibeli isim olan Başkan Roslin'in halkla ilişkiler sorumlusu Tory'e geliyorum.

Şimdiye kadar hiçbir önemli sahnede hiçbir Saylonla teması olmamış biri,

Saylon - İnsan savaşından bu kadar uzak olan,

bu kadar alakasız olan biri nasıl olur da son 5'li içinde olur?

Doğrusu Tory gibi ilgisiz bir karakteri,

son 5'li gibi birçok gelişmelere gebe olan yüksek bir rütbeye yakıştıramıyorum.

Yani mesele geçmişi, şusu, busu değil.

O açıdan Tory ile ilgili herhangi bir tutarsızlık veya mantıksızlık yok ortada.

Fakat yapılan seçim İNANILMAZ DERECEDE ALAKASIZ olmuş.

Sadece bunu söyleyebilirim.

Albay kadar olmasa da, Bu Saylon olamaz diyesim gelen 2. kişi...

Şu an son 5'liden İYİMSER bakış açısıyla 3'ÜNÜ gördüğümüzü düşünüyorum.

Albay Tigh 5 Saylondan biri olamaz düşüncesinden hareketle,

Son 5'linin EN AZ 2'SİNİ bilmediğimiz muhakkak.

((En az diyorum Tory'nin durumundan da şüpheliyim))

Bu saatten sonra,

bence son 2 saylonun kim oldukları bas bas bağıran bir gerçek.

Son 5'linin şimdilik net bilinmeyen kalan ikilisi,

Doktor Gaius Baltar ve muhtemelen Teğmen Kara Thrace'ten başkası değil.

Kara için muhtemelen dememin gerekçesi şu.

Bence Kara zaten yeniden dirildi.

Ama aramızdan buna şüpheyle bakanlar çıkabilir.

O zaman düşünelim. Geriye ne gibi seçenekler kalıyor Kara dirilmediyse?

Bana göre dirilmediği takdirde geriye tek seçenek kalır.

Eğer yeniden dirilmediyse, zaten hiç ölmemiş demektir.

Bu takdirde Starbuck'ın Viper'ının patladığını gören Lee tüm şüphelerin yeni adresi olur.

Lee'nin o patlamayı hayalinde canlandırdığı ihtimali bir kenarda tutmaya değer gerçekten.

Ama Lee'nin hayal gördüğü ihtimalini saymazsak,

şu iki gerçek gün yüzüne çıkıyor demektir.

1) "Kara'nın Kaderi" mevzusu :

Kara'nın yeniden dirildiğini ve böylece "Kara'nın kaderi" söyleminin,

Onun 5 Saylondan biri olduğuna işaret ettiğini düşünüyorum.

2) "Kara'nın Özel olduğu" mevzusu :

Sıkça duyduğumuz Starbuck'ın özel olma durumu biraz daha farklı bence.

Bu özel olma söyleminin,

Kara'nın Filoyu Dünya'ya götürmesi kehanetine dayandığını düşünüyorum.

Kalan 40.000 insan arasında Başkasının değil O'nun götürmesi... Hem de Dünyaya...

Bundan fazla özel olunabilir mi bilmiyorum...

Starbuck'ın gemisinin patladığı bölümde Leoben'in söylediklerini hatırlayalım.

Bunun üstüne bir de Kara geri döndüğünde "Sizi dünyaya götüreceğim" sözlerini koyalım.

Bunları tek tek göz önüne alınca,

bahsi geçip duran Kara'nın Özel olma mevzusunun yeterince açıklandığı bariz bir gerçek.

Gelelim Gaius Baltar'a.

Artık o kadar çok ipucu verildi ki,

görmemek imkansız diyebilirim... o derece yani.

Doktor Baltar'ın Son 5 Saylondan biri olduğuna nasıl emin olduğumu açıklayım madem.

1) 6 numara Gina nam-ı diğer Caprica 6 ne demişti hatırlayalım.

"Saylonlar hayal kurmazlar. Kendilerini istedikleri yerde canlandırırlar."

Yani 6 numara'nın meşhur We don't imagine. We project

hadisesi. 3x06 Torn bölümünde bundan bahsetmişti.

Şimdi bir durup düşünelim. Tam 3 koca sezondur Doktor Baltar,

kendisini ve 6 numarayı nasıl & ne şekilde & nerelerde & kaç defa canlandırdığını düşünelim.

Sayısız defalar... O kadarki Gaius alıştı yani canlandırmaya. :)

Ayrıca bir de, meşhur opera binası var.

Baltar ve 6 Numara doğacak melez bebeği İLK OLARAK Kobol'da beraber görmüşlerdi.

Bir başka deyişle Gaius, Helo ile Athena'nın çocuğunu önceden zihninde gördü.

Bu arada beyninde çip vb. gibi ihtimaller çoktan elendi zaten malumunuz.

Dolayısıyla "Canlandırma" mevzusunda Doktor Baltar'ın dosyası hayli kabarık.

2) 3x07 bölümünde,

13. kabile tarafından uzaya bırakılan cihazı Saylonlar bulmuşlardı.

Cismi üs gemilerine aldıklarındaysa bir çeşit virüs,

12 koloniye ait hiçbir hastalıktan etkilenemeyen Saylonlar öldürmeye başladı.

Gaius'un uzaktan yakından virüsle hiçbir ilgisi olmadığı halde,

cihazın virüslü olmasından dolayı Gaius'u suçlayan Saylonlar,

O'nun Galactica ile gizlice haberleştiği ve bulunan cihaza bir şekilde virüs koyduğu iddiasıyla,

Doktor Baltar'a elektrikli işkence yapmıştı.

İşkenceyi yapan bizzat 3 numara Dianna'ydı.

Ve daha sonra 3x12 bölümünde,

Beşler tapınağında son 5'linin yüzlerini gören Dianna onların birinden,

"Forgive me. I had no idea" demek suretiyle özür dilemişti.

İyi de Dianna kime "Bilmiyordum. Affet beni" diyebilir ??

Bir dakika...

Dianna çok ısa bir süre önce,

hem de suçsuz yere Doktor Baltar'a elektrik işkencesi yapmamış mıydı ??

İşte buna özür dilemek için iyi gerekçe derim.

O işkence olayı üzerine bu özrü düşününce,

Dianna'nın af dilemesi nasıl da anlam kazandı değil mi?

Daha bitmedi.

3) Dianna, Son 5 Saylonun yüzünü görünce tam yere düşerken Baltar onu tuttu.

Ve Dianna ölmeden önce Baltara "you were right" dedi.

Eminim bu noktayı yakalamış başka BSG'ciler de vardır.

Acaba Dianna, Doktor Baltar'a hangi konuda "haklıydın" diyebilir ki??

Yine şöyle bir düşünelim.

Gaius o sıralar kendisinin son 5'liden biri olduğundan şüpheleniyordu.

Hatta 3 Numara Dianna ile birlikte,

Baltar'ın Beşler tapınağına gitmesinin nedeni,

aklındaki "Son 5 Saylondan biri miyim?" sorusuna yanıt bulmak değil miydi?

Gaius : What is it? Tell me. ** I one of You ?

Dianna : You were right.

((Diyalog aynen bu şekilde devam ediyor.))

Dianna 5 Saylonun yüzünü gördükten sonra söyledi işte -> "You were right"

Yani haklıydın dedi... Daha ne söylesin yahu. :)

Velhasıl bu etkenleri dikkate alarak,

Baltar'ın Son 5 Saylondan biri olduğuna %100 eminim desem yeridir.

Zaten şöyle bir yaklaşımda da bulunulabilir. Başlıca Saylon adayları olan,

Doktor Baltar ve Starbuck'ın "kendi saylonları" var.

Doktor Baltar'ın 6 Numara Gina'sı... Kara'nın da Leoben'i...

Ama sevgili... Ama dost... Ama düşman... Orası net değil.

Ancak şu bir gerçek ki, Gaius / Kara ikilisinin çok önemli bir ortak noktasıdır bu...[/B]

Ayrıca bir önceki mesajımda 4 saylon tahmini yapmıştım gördüğünüz üzere.

Ve aynen şöyle demiştim.

Bu arada son 5’li için 4 aday söyledim. 5.yi söylemedim.

Onu da final bölümünü izledikten sonra söyleyeceğim...

...Bu iddiamı destekleyecek neredeyse hiçbir vaka yaşanmadı sayılır.

O yüzden 5. adayım için şimdilik susma hakkımı kullanıp...

Kısacası 5. Saylon adayımı üstü kapalı geçmiştim.

Gerçi şu anda zayıfladı bu ihtimal artık. Çünkü Saylon modelleri sadece 12 adetle sınırlı.

Ama yine de aklımdakini söyleyim ben gene. :)

1) Albay'ın Saylon olmadığı,

2) Böylece geriye EN AZ 2 SAYLON daha kaldığı,

3) Bunların birinin Doktor Baltar olduğunun %99,99 olduğu,

tezinden de hareketle diyeceğim o ki,

eğer Starbuck 12. Saylon değilse,

o zaman son Saylon için adayım Lee Adama.

Hele hele Starbuck DİRİLİP GELMEMİŞSE,

((yani Kara zaten hiç ölmemişse)) o zaman Lee hayal görmüş demektir.

Eğer hayal görmüşse, Lee'nin saylon olma olasılığı hiç de yadsınamaz.

Peki ya Roslin diyecek olanlar vardır aramızda.

Roslin'in son saylon olduğu düşüncesinin temel dayanağı, gördüğü o hayal kanımca.

Başkan Roslin hayalinde,

6 Numara Gina ve 8 Numara Sharon'la eş zamanlı olarak opera binası gibi bir yer gördü.

Roslin'in bu rüyada yer alması çoğumuzu şaşırttı herhalde.

Ancak şunu da hatırlatmak isterim. Bundan önce de AYNI YERİ görmüştük.

Yani Roslin'in hayalinde gördüğü O Tarihi Binayı ilk kez görmüyoruz.

Kobol'da baygınken hayalinde Doktor Baltar,

O BİNADA 6 Numarayla beraber ilk saylon / insan melezini bir beşikte görmüştü.

Sırf Doktor Baltar değil üstelik.

Yosun gezegenindeki Beşler Tapınağında 3 Numara Dianna da,

gördüğü hayalde Son 5 Saylon'u YİNE AYNI BİNADA görmüştü.

Şimdi de Roslin o binayı gördü. Doğal olarak şüphe uyandırdı tabi.

Fakat Roslin'in hayalinde o tarihi binayı görmesi, bence diğerlerinden farklı biraz.

Veya şöyle söylemem daha doğru.

Saylon adaylığı konusunda EN KOLAY üstü çizilebilecek karakter Roslin.

Neden mi?

Herşeyden önce Saylonların 12 Kolonideki tüm hastalıklara karşı bağışıklıkları olduğunu biliyoruz.

Ama Roslin kanser hastası. Ki bu 12 Kolonide tanımlanmış bir hastalık.

Yani saylonların bağışıklığa sahip olduğu bir hastalığa, Roslin yakalanmış.

Bu açıdan yaklaşırsak, O'nun saylon adaylığı daha baştan tökezliyor.

Daha da trajik olan ise,

Roslin'in kanserden kurtulmak için yarı saylondan alınan kana muhtaç olması.

Saylon olabileceği düşünülen biri...

Tüm saylonlar bağışıklığa sahipken, 12 kolonide bilinen bir hastalığa tutulan biri...

Üstelik hastalığının tedavisi için bir yarı saylonun kanına ihtiyaç duyan biri...

Doktor Baltar, Başkan Roslin ölüm döşeğindeyken melez bebeğin kanıyla kurtarmıştı Onu...

Ama o bile mutlak tedaviyi sağlamadı. Roslin'in kanseri nüksetti sezon finalinde.

Sırf şu perspektiften baktığımızda bile,

Roslin'in saylon olma olasılığının ne kadar dibe vurduğu ortada bence.

Son olarak Roslin'in gördüğü hayallere değinmek istiyorum.

Aslında 8 numarayla ve 6 numarayla,

aynı hayali aynı anda görmesi şüphe çekici tabi.

Fakat ben Roslin'in bu EŞ ZAMANLI / ORTAK hayali görüşünü 2 şeye bağlıyorum.

1) Yeniden almaya başladığı halüsinasyonlara yolaçan kanser ilacından dolayı,

2) Damarlarında dolaşan yarı saylon melez bebeğin kanından dolayı,

Yani Roslin'in damarlarında 8 Numara Sharon nam-ı diğer Athena'nın bebeğinin de kanı dolaştığı için,

yarı saylon bebek ile Roslin arasında bir kan bağı kurulmuş olabilir.

Toparlıyorum. :icon_whis

Doktor Baltar, Starbuck, Lee veya Roslin...

Albay'ın saylon olamayacağından hareketle,

son 2 saylon için mevcut adaylar bunlar gibi görünüyor.

İşi biraz matematiğe vurmam gerekirse,

--> Doktor Baltar %99.99 ihtimalle Son 5 Saylondan biri.

--> Eğer ölüp geri gelmişse Kara "Starbuck" Thrace %99.99 ihtimalle Son 5 Saylondan biri.

--> VEYA eğer Starbuck zaten hiç ölmediyse yani Lee bunu hayal etmişse,

Lee Adama % 51 ihtimalle Son 5 Saylondan biri.

İşi bir de yüzdelere vurunca gerçekten tam oldu yani. :)

İşte benim için ihtimaller bunlar.

Şu saatten sonra artık 4. sezonu hep beraber bekliyoruz.

Zaten Filoyu en son ayvayı yemiş bir vaziyette bıraktık.

En son filo çapında bir enerji kaybı / elektrik arızası gibi birşey olmuştu.

Bu da demek oluyor ki motorlar da sustuğuna göre, filonun akıbeti karanlık...

DEADMAN
23-03-08, 12:12
kule2 çok güzel yorumlar yapmışsın! açıkçası roslin konusunda hak veriorum şu anda! ama hala onun son saylon olabilceğini düşünüyorum! bunun dışında albay tighın cylon olamayacağını söylemişsin! onu son dörtlüde illk gördüğümde bende çok şaşırmıştım ama daha sonra scifi'ın oyuncularla yaptığı röportajları izledim! herkes son 4lüde mutabık! zaten 4. sezon promosuda bunu destekliyo "4 were revealed 1 is unknown" sözüyle bunu anlayabilirz!

en başından beri baltar ve karanın cylon olabilceği konuşuluyordu 3 sezondur böyle bi düşünce hep vardı ama ben bunun bi yanıltmacadan ibaret olduğunu düşünüorum!

roslin hakkındada artık düşüncelerim biraz değişti sanki amiral adama daha güçlü bi aday gibi gözüküyo son cylon olarak! bunun nedenide ilk sezonda leobenin adamada cylon demesi, albay tighında cylon çıkması! bu durumda lee bi hybrid oluyo! aynı şeyi kara içinde düşünüorum onunda bi hybrid olduğunu düşündüğümü daha önce belirtmiştim yani hera gibiler!

dianna'nında özür dilediği anders olabilir az daha onu öldürüyodu çünkü! boomer gelmeseydi andersı öldürcekti ama boomer diannayı öldürdü hatırlarsanız!

4. sezon başlasa bile baya bi süre son cylonu öğrenemiycez ve fikir yürütüp durcaz şimdiden hepimize ii seyirler...

babende
23-03-08, 12:27
Ya ben size inanamıyorum arkadaşlar ya. Son saylonun kara olduğu ortaya çıktı ya finalde. Neden hala bu tartışılıyor ki... İnanamıyormusunuz yoksa :D

DEADMAN
23-03-08, 22:41
Ya ben size inanamıyorum arkadaşlar ya. Son saylonun kara olduğu ortaya çıktı ya finalde. Neden hala bu tartışılıyor ki... İnanamıyormusunuz yoksa :D

son saylon kara diye bişey denmedi henüz! 4. sezon promosunuda izlersen bunu görürsün!

babende
24-03-08, 08:00
Parçalanmış bir gemiden nasıl sağ çıktı o zaman. Bence o bir saylon. Anneside sürekli sen özelsin falan demiş geçmişinde. Diğer saylonlar gibi hayaller gördü. Yüzde yüz eminim o bir saylon. Eğer aksi çıkarsa gemiden sağ kurtulmasınnı açıklayacak çok iyi bir şey yazmaları gerek. Ben düşünüyorum bir şey bulamıyorum.

DEADMAN
05-04-08, 21:49
4. sezon ilk bölümü izledim ve süperdi!! kara'nın zaman olayı nası açıklancak çok merak ediorum ama senaristler gerçekten zekice bi işler çeviriyolar! filoya göre kara 2 aydır ölü ama kara sadece 6 saattir filodan uzak olduğunu söylüyo! ayrıca karanın döndüğü viper yeni! diğer bi taraftan karanın cylon olmadığı belli! ama herşey onun aleyhineyken bunun aksinin ispatlanması çok zor!

baltar baya bi değişikliğe uğramış gibi! iyileştirici kişi olarak görülüyo ve bi grup insan ona tapıyo resmen

albay tigh az daha boomerın yaptığını yapmayı düşünüyodu adamayı vurmayı! boomerda saylon olduğunu öğrendikten sonra böyle yapmıştı!

anders saylon viperı ile karşı karşıya kalınca o saylon viper sanki onu tanıdı ve andersın gözünde bi kırmızılık oldu! ondan sonra bütün saylonalr geri döndü

son olarak bölüm yıldızı starbuckk... elinde bi silah rosline dayalı bi şekilde! galactica atlayış yaptıkça dünyaya giden yolu unutuyo gibi bişey var ve beyninde bu hasara yol açıyo! atlayış yapmalarını vazgeçirmek içinde roslini ikna etmeye çalışcak!

scog
25-04-08, 21:21
Bir yazıda okudum bir sitede aynen şu yazıyla karşılaştım.

Battlestar galactica yapımcısı mark verheiden de comicmix için bir röportaj vermiş.Röportajın kilit sorusu şu: tigh'in hayalinde adama'yı sağ gözünden vurduğunu görüyoruz ? alaka nedir?
verheiden bölümün yazarı olan david weddle adına cevap vermiş. "bu detayın farkedilmesini bekliyordum. ama şovun tüm mitolojisi içinde ele alınmamasına üzüldüm. bölümü yavaş tekrar tekrar izleyin ki gerçekleri alayacaksınız, gözünüzün önündeler"

Tigh'in un gözünü saylonlular çıkardı.Eğer Adamının saylon olduğu ortaya çıkarsa gözünden dolayı Adama suçlayabilir.Belkide bilinç altında onun için Adamayı sol gözünden vuruyor olabilir.Ama inşallah olmaz.Çünkü benim dizide en favori karakterlerim Adama ve Roslin.İnşallah onlar değildir.Üzülürüm onlar olursa.

Son birşey daha yine bir yazıda senaristlere sorulan bir sorunda 5.saylon kim diye sorulduğunda cevap aynen şu olmuş.Kim saylon değil.Yani saylon sayısı daha fazla olabilir.Biliyorum bilinmeyen 5. saylon kaldı ama bu cevapta oldukça ilginç

sbuffy
07-08-08, 07:32
PERDEYİ TUTUŞTURAN ÖPÜCÜKLER

Her şey Nicole Kidman ile Hugh Jackman'ın başrollerini paylaştığı Australia adlı filmin fotoğraflarının basına yansımasıyla başladı. Film daha bir çok ülkede gösterime bile girmedi ama Kidman ile Jackman'ın ateşli bir şekilde öpüştükleri sahneler tüm dünya basınında çoktan yer aldı bile. Bu da akıllara beyazperdenin en unutulmaz öpücüklerini getirdi. Oyuncuların canlandırdıkları kahramanın kişiliğine tamamen bürünerek rol arkadaşlarına kondurduğu o tutkulu öpücükler....

Bunlar da TV dizilerinin ateşli sahnelerinden bir seçme

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Güzelim/PERDEYİ%20TUTUŞTURAN%20ÖPÜCÜKLER/40.jpg

Battlestar Galactica'da Starbuck ve Leoben'nin öpüşme sahnesi.

kaynak: Hürriyet

buzZcocks
19-08-08, 20:01
http://img113.imageshack.us/img113/9652/adszmb5.png

Battlestar Galactica 4. sezon bölümleriyle 14 eylül pazar 22.00 de cnbc e de. Bekliyoruz...

elfkartal
20-08-08, 09:40
başlasa artık diye gün saydığım dizilerden biri. karayı çok merak ediyorum bizim 4 saylon ne yapacak falan of çok soru vaar..

adama saylon çıkmaz bence roslin gibime geliyor ama şaşırtmacada olabilir.. hele o 4 saylon kimler çıktı gördük saylonlara karşı ölümüne savaşan şef, sam gözünü kaybeden albay falan yani son saylon herkes çıkabilir bakalım yeni bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum

buzZcocks
20-08-08, 16:45
Merhaba arkadaşlar, "Battlestar Galactica" taraftarıysanız yeni açmış olduğum grubuma beklerim... ( http://www.dizifilm.com/forum/group.php?groupid=4179 )

FrKsTyLe
20-08-08, 23:00
Arkadaşlar 4. Sezon 10.Bölüme Kadar gelmiş bulunmakta sanırım Cnbc-e Bolümleri geç veriyor 4.sezon 10.bölümde sezon arası veriyor ve yeni bolumler ocak 2009 da baslayacak.

1.İlk 10 bölümde Tigh,Starbuck'ın kocası (Leoben), Chief ve Roslin in yardımcı olan zenci hanım saylon çıkıyor
2. Tigh'ın Adama yı vurma sahnesi tamamenbilinç altından kaynaklanan bir görüntü
3.Starbuck Dünya'nın yolunu bulduğunusoylüyor en basta ona kimse inanmıyor hatta silahla laura Roslinin odasını basıyor ve benim saylon olduğumu düşünüyorsan beni vur diyo ve silah veriyo Roslin silahı alıyor ve yakın mesafeden ona ateş ediyor ama ıskalıyor sonra odaya giriyolar Tigh onu hücreye yollatıyor sonra Adama geliyor ve onla birseyler konusuyorlarve Adama geri Gidiyor Daha sonra Lee Adama(Apollo) geliyor ve onunla konusuyorlar Apollo galiba Baskanlık için basvuruyor Starbuck Tebrik Ediyor ve Apollo geri donerken Lee Diyor ve Lee Geri Donuyor ve Öpüşüyorlar ondan sonra lee gidiyor daha sonra Komutan Adama Geliyor ve Starbuck'a Bir şans veriyor ve ona mürettebatla bir çop gemisi veriyor ve Dünyayı aramaya yolluyorlar ama bulamadan geri donuyorlar galiba(Aradaki bir iki bolumu eksik izlediğim için emin değilim)
3.Chief'in Karısı Onların saylon olduğunu oğreniyor ve bebeğiyle kendisini alıyor ve hava bosluğuna giriyior ama baskanın yardımcısı olan zenci kadın çocuğu alıyor ve Kadına vuruyo daha sonra kapağı açıyor ve karısı ölüyor.
4.Son iki bölüme doğru Saylonlar gemilerdeki mürettebatlardan bazılarını esir alıyor ve galacticadaki 4 saylonun teslim edilmesini istiyor bu arada Tigh Adamaya Saylon olduğu gibi biseyler soyluyor ve askerler onu ve Starbuck'ın kocasıve Chief i Hava Bosluğuna goturuyorlar(Bu arada Leoben Yakalanırken Starbuck'a Bu Raptorda Bisey Var onu bul diyor). bu arada Lee Geliyor ve Tigh'ı Yumrukluyor ve Saylonları arıyor 3 ünü atmakla tehtid ediyor saylonlar nükleer baslıkları Filoya çeviriyor Lee, Leoben ve Chief i çıkarıyor Tigh'ı Atacakken starbuc geliyor ve Lee yi durduruyor daha sonra raptora bakıyolar ve Raptor Dünya ya gidecek olan yolu gosteriyor Daha sonra Saylonlar geliyor ve kontrol ediyorlar Lee ile Number 3 (D'Anna Galiba :D) Arasında bir konusma geçiyor ve Dünya ya Saylonlarla Birlikte gidiyorlar ama Dünya da Herşeyin Yerle Bir olduğunu Görüyorlar ve 10.Bölüm bitiyor.

Arkadaşlar Spoilerda izlediğim ilk 10 bölüm Hakkında bilgiler verdim eksiklikler varsa affedin gecenin 01:00 inde yazıyorum :D Merak Ettiğiniz Bişey varsa buradan veya PM ile Sorabilirsiniz.

Unutmadan Hatırlatayım 4.Sezon Final Sezonu yani Son sezon

milomania
31-08-08, 20:10
Sezonun başlamasına az bi zaman kaldıkça bende tekrar büyük bir Battlestar Galactica aşkı başladı. 4. sezonun ilk bölümünü taa ne zaman izlemiştim. Şimdi devamını cnbceyle hgetirmek çok iyi olucak. Ama bişey orucam ben genelde hep kaçrıyorum. Yeni sezonu ne zaman göstermeye başlıyor cnbce??

orlicRn
01-09-08, 17:04
Sezonun başlamasına az bi zaman kaldıkça bende tekrar büyük bir Battlestar Galactica aşkı başladı. 4. sezonun ilk bölümünü taa ne zaman izlemiştim. Şimdi devamını cnbceyle hgetirmek çok iyi olucak. Ama bişey orucam ben genelde hep kaçrıyorum. Yeni sezonu ne zaman göstermeye başlıyor cnbce??

cnbc-e de 14 eylül pazar saat 22.00 da başlıyor:img-wink:
bende bu diziyi cnbc e den takip ediyorum.dizi kesin süper bir sonla bitecek 12 saylondan 7 si biliniyordu şimdi 4 taneside ortaya çıktı ama son saylon kara mı yoksa baltar mı çok merak ediyorum.bence kesin baltar çıkması lazım.Kara da dünyayı bulacağı için özel.(benim düşüncem:icon_whis)

http://img83.imageshack.us/img83/6236/battjt6.th.png (http://img83.imageshack.us/my.php?image=battjt6.png) http://img155.imageshack.us/img155/7195/dfsjkjfvw2.th.png (http://img155.imageshack.us/my.php?image=dfsjkjfvw2.png) http://img61.imageshack.us/img61/1291/karakt2.th.png (http://img61.imageshack.us/my.php?image=karakt2.png)

DEADMAN
01-09-08, 17:14
son saylon hakkında...

Son saylon d'anna'nın sözüne göre gemide diil! d'anna uyandırıldığında 4 tanesinin galacticada olduğnu söyledi! yani son saylon ölen karakterlerden olabilir! ve büyük ihtimal o son saylonda dünyada ortaya çıkcak!

kara veya baltar kesinlikle saylon diil!! roslin ve adama'da diil

elfkartal
02-09-08, 08:55
son saylon hakkında...

Son saylon d'anna'nın sözüne göre gemide diil! d'anna uyandırıldığında 4 tanesinin galacticada olduğnu söyledi! yani son saylon ölen karakterlerden olabilir! ve büyük ihtimal o son saylonda dünyada ortaya çıkcak!

kara veya baltar kesinlikle saylon diil!! roslin ve adama'da diil

bu 5 saylon ölünce nereye gidiyor açıklanmadı hala değil mi.. ben hala bu konuyu merak ediyorum.. son kalan ölenlerdense dannanın bu kadar çok şaşırdığı karakter kim olabilirki ya:)

Kule2
10-09-08, 16:57
son kalan ölenlerdense dannanın bu kadar çok şaşırdığı karakter kim olabilirki ya :)

Aşağı yukarı 6 ay evvel,

konunun önceki sayfalarında ((2 sayfa önce)) yer alan yazımdan bir alıntı yaparak,

bu soruna yanıt vermek istiyorum. :img-wink:

...Gelelim Gaius Baltar'a.

Artık o kadar çok ipucu verildi ki,

görmemek imkansız diyebilirim... o derece yani.

Doktor Baltar'ın Son 5 Saylondan biri olduğuna nasıl emin olduğumu açıklayım madem.

1) 6 numara Gina nam-ı diğer Caprica 6 ne demişti hatırlayalım.

"Saylonlar hayal kurmazlar. Kendilerini istedikleri yerde canlandırırlar."

Yani 6 numara'nın meşhur We don't imagine. We project

hadisesi. 3x06 Torn bölümünde bundan bahsetmişti.

Şimdi bir durup düşünelim. Tam 3 koca sezondur Doktor Baltar,

kendisini ve 6 numarayı nasıl & ne şekilde & nerelerde & kaç defa canlandırdığını düşünelim.

Sayısız defalar... O kadarki Gaius alıştı yani canlandırmaya. :)

Ayrıca bir de, meşhur opera binası var.

Baltar ve 6 Numara doğacak melez bebeği İLK OLARAK Kobol'da beraber görmüşlerdi.

Bir başka deyişle Gaius, Helo ile Athena'nın çocuğunu önceden zihninde gördü.

Bu arada beyninde çip vb. gibi ihtimaller çoktan elendi zaten malumunuz.

Dolayısıyla "Canlandırma" mevzusunda Doktor Baltar'ın dosyası hayli kabarık.

2) 3x07 bölümünde,

13. kabile tarafından uzaya bırakılan cihazı Saylonlar bulmuşlardı.

Cismi üs gemilerine aldıklarındaysa bir çeşit virüs,

12 koloniye ait hiçbir hastalıktan etkilenemeyen Saylonlar öldürmeye başladı.

Gaius'un uzaktan yakından virüsle hiçbir ilgisi olmadığı halde,

cihazın virüslü olmasından dolayı Gaius'u suçlayan Saylonlar,

O'nun Galactica ile gizlice haberleştiği ve bulunan cihaza bir şekilde virüs koyduğu iddiasıyla,

Doktor Baltar'a elektrikli işkence yapmıştı.

İşkenceyi yapan bizzat 3 numara Dianna'ydı.

Ve daha sonra 3x12 bölümünde,

Beşler tapınağında son 5'linin yüzlerini gören Dianna onların birinden,

"Forgive me. I had no idea" demek suretiyle özür dilemişti.

İyi de Dianna kime "Bilmiyordum. Affet beni" diyebilir ??

Bir dakika...

Dianna çok ısa bir süre önce,

hem de suçsuz yere Doktor Baltar'a elektrik işkencesi yapmamış mıydı ??

İşte buna özür dilemek için iyi gerekçe derim.

O işkence olayı üzerine bu özrü düşününce,

Dianna'nın af dilemesi nasıl da anlam kazandı değil mi?

Daha bitmedi.

3) Dianna, Son 5 Saylonun yüzünü görünce tam yere düşerken Baltar onu tuttu.

Ve Dianna ölmeden önce Baltara "you were right" dedi.

Eminim bu noktayı yakalamış başka BSG'ciler de vardır.

Acaba Dianna, Doktor Baltar'a hangi konuda "haklıydın" diyebilir ki??

Yine şöyle bir düşünelim.

Gaius o sıralar kendisinin son 5'liden biri olduğundan şüpheleniyordu.

Hatta 3 Numara Dianna ile birlikte,

Baltar'ın Beşler tapınağına gitmesinin nedeni,

aklındaki "Son 5 Saylondan biri miyim?" sorusuna yanıt bulmak değil miydi?

Gaius : What is it? Tell me. ** I one of You ?

Dianna : You were right.

((Diyalog aynen bu şekilde devam ediyor.))

Dianna 5 Saylonun yüzünü gördükten sonra söyledi işte -> "You were right"

Yani haklıydın dedi... Daha ne söylesin yahu. :)

Velhasıl bu etkenleri dikkate alarak,

Baltar'ın Son 5 Saylondan biri olduğuna %100 eminim desem yeridir.

Zaten şöyle bir yaklaşımda da bulunulabilir. Başlıca Saylon adayları olan,

Doktor Baltar ve Starbuck'ın "kendi saylonları" var.

Doktor Baltar'ın 6 Numara Gina'sı... Kara'nın da Leoben'i...

Ama sevgili... Ama dost... Ama düşman... Orası net değil.

Ancak şu bir gerçek ki, Gaius / Kara ikilisinin çok önemli bir ortak noktasıdır bu...

Olayın özü bence bu.

Dianna'nın tapınakta özür dilediği Saylon Gaius olmalı.

B-veritas
10-09-08, 17:08
Merhabalar,

Battlestar Galactica dizisindeki filoda bulunan gemilerin adlarını bilen varsa burada paylaşabilir mi lütfen

DEADMAN
11-09-08, 14:14
Aşağı yukarı 6 ay evvel,

konunun önceki sayfalarında ((2 sayfa önce)) yer alan yazımdan bir alıntı yaparak,

bu soruna yanıt vermek istiyorum. :img-wink:

Olayın özü bence bu.

Dianna'nın tapınakta özür dilediği Saylon Gaius olmalı.

anders'ı az daha öldürcekti ama boomer ve caprica six d'annayı öldürdüler orda! anderstan özür dilemiş olabilr

ayrıca albay tigh'a yapılan işkenceden dolayıda özür dileyebilir!! gözünün çıkarılması olayı...

baltar'ın saylon çıkması gibi bi durum olmaz!! öbür türlü benzer sebeplerden ötürü roslin'inde saylon olması gerekir! ama ne baltar ne roslin ne de kara saylon çıkcak!

Kule2
11-09-08, 15:58
--> Anders'ı az daha öldürcekti... Anderstan özür dilemiş olabilr.

--> Ayrıca albay tigh'a yapılan işkenceden dolayıda özür dileyebilir!!
gözünün çıkarılması olayı...

--> Baltar'ın saylon çıkması gibi bi durum olmaz!!

Ne kadar ünlem işareti koyarsan koy, ne kadar iddialı konuşursan konuş,

gerek "Albay'dan özür dilemiş olabilir" savını,

gerekse "Baltar olamaz" savını çürütebilecek bilgiye sahip olduğumu,

altını çizerek belirtmek isterim.

Ama mesele şu ki,

Spoiler Tagları içinde tartışmak istemediğimden,

ayrıca tüm Galactica hayranları gibi ben de 4. sezonu nihayet CNBC'de izlemek istediğimden,

ta ki 4. sezonun ilk yarısı CNBC'de yayımlanana kadar ((yani Aralık ayına kadar))

Son Saylon meselesini uzatmayıp susma hakkımı kullanıyorum.

Kaldı ki yukarıda Elfkartal arkadaşıma verdiğim cevapta,

yanlarını numaralandırdığım İNKAR EDİLEMEZ 3 ipucu bile,

Son Saylon'un kimliğine dair yeter de artar nitelikte kanıtlardır onu da söyleyim.

aysa-17310
11-09-08, 19:50
Kule2 o kadar güzel açıklamışsın ki, 3. sezon finalini izledikten sonra diziyi takip etmeye karar vermiş biri olarak ben bile anladım.:)
Daha önce bilimkurgudan pek hoşlanmıyorum diye hiç başlamamıştım diziye. Ama önyargılı olduğum için çok kızdım şimdi kendime.. Bayağı şey okudum kaçırdığım sezonları telafi edebilmek için. 3. sezonu da izlemeye başladım. 5. bölümdeyim.

Favori karakterlerim William Adama ve Laura Roslin. Çok sevdim onları.:) Umarım onlar saylon çıkmaz. Zaten daha önce okumuştum, sanırım yine Kule2'nin yorumuydu, Laura kanser olduğu için, Adama da gerçek bir geçmişe ve anılara sahip olduğu için saylon olma olasılıkları çok düşükmüş.

Bir de sormak istediğim birşey var, Laura'nın da rüyasında gördüğü o opera binası ve 6 Numara'yla Baltar'ın kucağına aldığı bebek Hera mı? Yani o Agatha'nın (Agatha mıydı Çinli kız?) öldü sandığı bebeği mi?

aysa-17310
11-09-08, 20:05
Saylon olmak ya da olmamak!

Nefes kesen bir sezon finaliyle uğurladığımız Battlestar Galactica'da bundan böyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İnsan suretinde yaratılan 12 Saylon'un 11'ini artık biliyoruz. Peki son Saylon kim çıkacak? İşte bütün mesele bu!

Hikayeyi Battlestar Galactica tutkunları çok iyi biliyor: Saylonlar insanlara hizmet etmek için yaratılmışlardı. Ama bununla yetinmeyerek başkaldırdılar. 12 yıl boyunca insanlarla savaştılar. Savaşı kaybettiklerinde ise ortadan kayboldular. 40 yıl boyunca insanlar onlardan haber alamadı. Sonra günü geldi, Saylonlar yeni bir biçime bürünerek geri döndüler. Saylonlar ortadan kayboldukları içinde insan suretinde 12 model yaratmıştı. Bunlardan ilk 7 tanesinden düzinelerce üretmek mümkündü. Üstelik öldükleri takdirde bellekleri yeni bir bedene yüklenebiliyordu. Geriye kalan "Son Beşli" ise özeldi; onlardan "birer tane" vardı. Günü gelene kadar Saylon olduklarını kendileri bile bilmiyordu. Sonra zamanı geldi; Battlestar Galactica bir nebulanın içinden geçerken Son Beşli'den dördü geçmişlerinden gelip sadece kendi kulaklarına yerleşen bir şarkıyla "uyandılar". O güne kadar nefret ettikleri Saylonlardan biri de kendileriydi.

Hikayenin bundan sonrasını Son Saylon'un kim olduğunu henüz bilen yok. Bazı ipuçları Starbuck olduğuna işaret ediyor. Şimdiden uyaralm; artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. İnsanlar gibi Saylonlar da dünyayı bulmak istiyorlar. Bu mücadelede son beş Saylon'un hangi tarafta yer almayı seçeceği çok önemli.

CNBC-e Dergi

DEADMAN
11-09-08, 20:53
Ne kadar ünlem işareti koyarsan koy, ne kadar iddialı konuşursan konuş,

gerek "Albay'dan özür dilemiş olabilir" savını,

gerekse "Baltar olamaz" savını çürütebilecek bilgiye sahip olduğumu,

altını çizerek belirtmek isterim.

Ama mesele şu ki,

Spoiler Tagları içinde tartışmak istemediğimden,

ayrıca tüm Galactica hayranları gibi ben de 4. sezonu nihayet CNBC'de izlemek istediğimden,

ta ki 4. sezonun ilk yarısı CNBC'de yayımlanana kadar ((yani Aralık ayına kadar))

Son Saylon meselesini uzatmayıp susma hakkımı kullanıyorum.

Kaldı ki yukarıda Elfkartal arkadaşıma verdiğim cevapta,

yanlarını numaralandırdığım İNKAR EDİLEMEZ 3 ipucu bile,

Son Saylon'un kimliğine dair yeter de artar nitelikte kanıtlardır onu da söyleyim.

benimde kesinlikle tartışma gibi bi amacım yok yanlış anlaşılmasın:) son saylonun kim olduğunu tabiiki kimse bilmiyo... sadece olay şu; saylon olmaya aday aslında çok kişi var ama dizi başından beri kade olayından dolayı starbuck hayallerden ötürüdee baltar ve roslin gözümüzün içine sokuluyo! burdaki olay bi şaşırtmacadan ibaret. bu da benim görüşüm yoksa haklı çıkma çıkmama olayı değil tabi..

Heather
15-09-08, 10:08
cnbce beni hayretlere düşürerek, hayır şoka uğratarak BSG Razor u yayınladı. İzlediğim 2 saate değdi, son sezon öncesi iyi oldu bu özel BSG filmi. 2 saatin sonunda beni en çok etkileyen ilk melezin Kendra'ya söyledikleri oldu.

"Kara Thrace will lead the human race to its end, she is the herald of the apocalypse, the harbinger of death; they must not follow her."

4. sezon başında dünyaya gittiğini iddia eden Kara yı takip etmeden önce Galactica duysa iyi olurdu bu sözleri ama Kendra söylerken saylonlar parazit yaptı. Kimbilir belki de duymamaları gerekiyordur.

Bu arada sık sık duyulan "all of this has happened before, and it will happen again" cümlesi ara ara kanımı dondurdu.

Kendra ve ekibinin kaçırılan görevlileri bulduktan sonra geride kalan asker az kalsın yeni kobay olacaktı, Kendra onu alnından vurana dek ki bence iyi yaptı.

Tabi bölümün yoğunlaştığı ana kişi Cain ve Cain in mirası olarak görülmekten pek gururlu ama mutsuz Kendra idi. Cain in XO sunu emrini yerine getirmediği için öldürmesi, sivil gemilerden ihtiyacı olanları almak için ölüm emri vermesi, pek sevdiği Gina nın saylon olduğunu öğrendikten sonra duygularını bir kenara atması ve ona tüm işkencelerin yapılmasına izin vermesi onu çok iradeli , güçlü yapabilir ama ben şahsen kendisinden daha da nefret ettim..çok acımasız biriydi.

Son olarak Cain in yöntemlerini doğru bulan Kendra nın kendini feda etmesi onu kahraman yapar mı? Lee de bunu sorguladı ve Amiral Adama yine en güzel cevabı verdi : "Onları tarih yargılayacak"

badger
15-09-08, 11:24
Açıkçası en sonunda BSG ye kavuşmaktan ötürü pek memnunum. Fazla uzun bir bekleyiş oldu.

Dünkü "ustura" bölümü gerçekten ustura gibi bir bölümdü. Bunu ben belirli mesleklerde - özellikle yüksek kararların alınması gereken mesleklerde "kayış gibi" olmak diye nitelerim ya neyse. Olaylar öyle bir hale getirirki insanı, kırbaç şaklar şaklar kayış haline gelmiş tepesinde ama hissetmez.:img-pilot

Pegasus'un o bilinmeyen daha doğrusu bize aktarılmayan hikayesini aktarılmasına pek sevindim. Bu dizide eski bir BSG ve daimi bilimkurgu fanatiği olarak, izlerken aldığım en büyük keyif Shakespearean tarzdaki insanoğlunun "en karanlık" veya en büyük zaaflarının nasıl da "kabul edilebilir" dereceye getirilmesi, iyi-kötü çelişkisinin en berrak şekilde yansıtılması.
Bizim yerli senaristlerin de "bu psikolojik çözümlemeleri iyi öğrenmesi lazım.":good:

Cain ve Kendra'nın "zalimlik" denilebilecek ölçütteki kararları alırkenki çelişkileri ve bulundukları konum itibariyle almak zorunda oldukları kararlardaki dirayetleri ilk bakışta zor görünebilir hepimize ancak ölümle hayat arasında sıkışmış kalındığında adalet duygusunun özellikle askeri konularda nasıl ortadan kalkabileceğini gösterdi. Ancak askeri açıdan bakıldığında bu adalet ve demokrasi söylemlerini aramaya çalışmak biraz güç olur. Bu tip kriz durumları ne tamamen sivillere bırakılabilir ne de tamamen askerlere...:)Baba-oğul Adama ların son konuşması bu vurguyu yerine getirdi en son sahnede. "Bazı kararları almak için düşündüğümde senin-oğlumun yüzüne bakabilecek miyim?"

Bir de kadınların erkeklere göre daha acımasız olabileceğini de gösterdi.bknz:bir kadının öfkeli kararlılığı bütün alemi sarsar.:icon_whis

Leenin Kendrayla XOluk teklifinde bulunduğu arada 10 sivilin öldürülmesi ile alakalı konuşmasında, kendisinin de bir sivil gemiyi havaya uçurmasından belki bahsedebilir diye düşünmüştüm ama yapmadı..Karizmayı çizdirmek istemedi herhalde. :)

"Tüm bunlar daha öncede oldu. İleride de olmaya devam edecek.." sözleri gerçekten en etkileyici sözcüklerdi.
Bu sözcükler, bende "insan egosu ve kibrine" atfen söylenmiş olduğu hissini uyandırdı. İnsanoğlunun yoketme ve dirilme azmine atfen söylenmiş olabilir. bilemiyorum ama ben de uyandırdığı düşünce bu oldu.

Kara için söyledikleri muammalı bir söylem olabilir. "İnsanlığı sona götürmek..Kıyamet habercisi olmak.." Belki de bulacakları dünya da mahvolmuş olabilir.. 13.kabilenin de aynı genlerden oluştuğunu düşünürsek.. Diğer 12 kabile üyelerinin gerçekleştirdikleri şeyi hazırladıkları son, bir nevi dünya için de gerçekleşmiş olabilir..bknz:küresel ısınma -biraz güncel bir konuyu vurgulama ihtiyacını düşünürsek..Geldikleri dünya mezosoik döneme girmiş olabilir bknz:+6 derece mevzuusu.. Kara da bu insanları oraya götürerek bu sonu gösterebilir.. belki o zaman şapkalarını çıkartıp önlerine düşünebilirler veya yandık Allah tornistan galaksiler arası gez dolan daha yeni bir Caprica bul diye! yapabilirler.. Bilemiyorum ama son beni o kadar şaşırtmayacak bunu biliyorum.:kahve

Kendranın orada kendini feda etmesi, affedilmek olabilirliliğin yanı sıra yine şahsi askeri kararıdır... Kendisi kötü şekilde yaralıdır ve sağlamların bir an önce geri dönmesini yavaşlatmadan sağlamayı düşünmüştür..
Affedilmek değil de kendini affetmeye çalışmıştır.. Kendine duyduğu öfkeyi bir yandan da "görev" ve "vicdan" arasındaki çelişkisini sona erdirmek istemiştir.. Ama bana yine de vicdan çelişkisinden çok, ağırlıklı olarak şahsi askeri teknik bir karardı gibi geliyor

Son Saylon Adama da olabilir, Roslin de...ya da önce ölmüşlerden biri de ...Belki de Tigh'ın karısı :img-hyste bkz:buna gerçekten şaşırırım..Ama onun replicate edilemediğini de düşünmüyor değilim..Ondan bir sürü kopye dolaştığını düşünmüyorum açıkçası... Yaşlı biri olacağını düşünüyorum...Belki de Kara da olabilir deniyor ama bir robot olmayacak kadar karmaşık bir kişilik..hele ki Baltar...Bir Saylon modeli için bir yeterli derecede kibirli ama tipik bir insan olarak yaşamaya fazla azimli ve kıvrak zekalı. Buna o kadar da kafamı yormuyorum..Asıl merak ettiğim dünyaya geldiklerinde ne bulacakları...:img-icecr

herkese iyi seyirler, gerçekten güzel ve etkileyici bir bölümdü.

esen kalınız.

orlicRn
15-09-08, 14:16
dün en sonunda verileceği için büyük bir mutluluk ve merakla oturdum tv nin karşısına(başını kaçırsamda..) beklentilerim boşa çıkmadı.
bölümde pegasus un bizim tarafımızdan bilinmeyenleri anlattı cain'in mirası yani.
kendra'da bölümde en çok öleceği zaman şok oldum o saylonun kara hakkında söyledikleri ne demek insanlığın sonuna götürecek falan off.
bu arada başını kaçırdığım için bilmiyorum baltar'a ne oldu bilen varmı?

aysa-17310
15-09-08, 14:58
Baltar hiç görünmedi dün akşam, ondan bahsedilmedi.

Ben Kara'nın dünyayı bulduğu yerden başlayacak diye bekliyordum. Alakasız şeylerle karşılaşınca birden şaşırdım. Daha acemi bir izleyiciyim.:)

Cain'in yaptıkları duygusal açıdan bakıldığında tabii ki doğru değil. Ama askeri olarak da tek kurtuluş o gibiydi. İkisini dengeleyebilmek, sanırım asıl önemli olan bu. Amiral de söyledi ya, onun bunları dengelemesinde Roslin, Albay Tigh ve en önemlisi de oğlunun yüzüne bakabilmekmiş etkili olan..

Kendra'nın duyduğu kehanetleri söyleyemeden ölmesi kötü oldu. Kara "Dünya'yı buldum." deyince şimdi hepsi onun peşinden gidecek.:icon_sorr

elfkartal
16-09-08, 10:12
ya ben kara için söylenenelere inanamadım yada inanmak istemedim. hala onun ülvi bir görevi olduğunu düşünüyorum. bize kötülüğü dokunmayacaktır :img-cray: güvenmemek lazım bu tarz şeylere:img-cray:

orlicRn
17-09-08, 14:18
ya ben kara için söylenenelere inanamadım yada inanmak istemedim. hala onun ülvi bir görevi olduğunu düşünüyorum. bize kötülüğü dokunmayacaktır :img-cray: güvenmemek lazım bu tarz şeylere:img-cray:

bende aynen senin gibi düşündüm.ya kara insanlığın sonuna götürmicektir bence:icon_sorr belkide o saylon karanın dünyayı bulacağını biliyordu ve önce saylonlar bulsun diye söyledi:icon_whis ama eğer son saylon kara ise..:img-cray:

aysa-17310
22-09-08, 15:03
Kara ne yaptı öyle akşam?:img-tomat Onu desteklemiyor diye Laura'yı vurmaya kalkması bence çok saçmaydı. Zaten herkes ondan şüpheleniyor, böyle bir hareket ancak bu şüpheleri güçlendirmeye yarar.

Ayrıca Laura onun hikayesine inanmamakta haklıydı. Bayılıp da kendini bir anda Dünya'nın yörüngesinde buluyor, fotoğrafları çektikten sonra tekrar bayılıyor ve bu kez de Galactica'ya dönmüş oluyor. Ve tüm bunların 1-2 saat içinde gerçekleştiğini zannediyor. Ayrıca gemisinde tek bir çizik bile yok... Yani daha yeni izlemeye başladığım halde, Battlestar Galactica'da "gerçeküstü" olayların önemli bir yer tuttuğunu anladım, fakat Kara'nın hikayesi de biraz fazla "gerçeküstü" geliyor kulağa.

Saylonların Sam'i tanıyıp geri çekilmesi ilginçti. Yani belki ona zarar vermek istemeyebilirlerdi ama bir anda geri çekilmek?! Hem de zafer kazanmak üzereyken..:bilmim

orlicRn
22-09-08, 17:33
dün akşamki bölüm süperdii.
kara gerçekten saylonmu? çünkü dizide dün bu mesaj verildi ve kara'nın söylediklerinin hiçbiri kanıtlarla uymuyor.ama kara saylon değil bence.. O 6 saat sandı ve 2 ay olmuştu bu bence sam'e dediği gibi birşey saylonlar onu kurtarıp beynini mi yıkadılar acaba..
baltar o ortamda kalmaktansa ölmeyi tercih etti ama zaten nerdeyse ölüyordu 2 dakika dışarı çıktı:)
veee sam nasıl olduda bütün saylonlar bir anda gitti.. insan biçimindeki saylonlar 5'leri düşünmemek üzere programlanmış bunu öğrendik ama diğerleri tanıyabiliyormu madem tanıyolardı önce niye tanıyamadılar..
sanırım bunları ilerleyen bölümlerde öğreneceğiz:)

elfkartal
23-09-08, 07:28
Kara başkanı vurmak için gitmedi odaya sadece konuşup ikna etmeye çalışacaktır heyecan olsun diye yapmışlar o kısmı belli:)

Karanın Sam'e senin sylon olduğunu öğrensem anında seni vururdum demesine bayıldım Sam sylonken Karadan şüphenilmesi güzel bir ironu oluşturdu dizide.. yanlış kişideler haberleri yok..

Sylonların geri çekilmesine gelince bence sylonlar beşliyi tanıyamıyor ama eğer beşli isterse anca tanıyabilirler yada iletişim kurabilirler. Sam bayağı hipnotize etti bizim tenekeyi neredeyse hani geri çekilin gibi bir komut gönderir gibiydi resmen yani tenekelerin geri çekilmesi normaldi o konumda..