Tüm Versiyonu Göster : Harry Potter and The Half-Blood Prince (Melez Prens)(21.11.2008)
6. Filmin [COLOR="Red"]"21.11.2008" tarihinde vizyona girmesi bekleniyor.....Ama şimdiden birkaç resim var....
[B]http://img344.imageshack.us/img344/5376/hpandhbp1tt8.jpg (http://imageshack.us)
http://img344.imageshack.us/img344/9765/hpandhbp2pz2.jpg (http://imageshack.us)
Melez Prens Künyesi Yayınlandı
http://i6.photobucket.com/albums/y209/eren_emre/potter6.jpg
Harry Potter ve Melez Prens
Gösterim Tarihi: 21 Kasım
Yönetmen: David Yates
Senarist: Steve Kloves
Yapımcı: David Heyman, David Barron
Oyuncu Kadrosu: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, David Bradley, Jim Broadbent, Jessie Cave, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Frank Dillane, Tom Felton, Michael Gambon, Matthew Lewis, Evanna Lynch, Helen McCrory, Alan Rickman, Maggie Smith, Natalia Tena, Hero Fiennes Tiffin, Julie Walters, David Thewlis, Bonnie Wright
Tür: Fantazi, Macera
Voldemort hem Muggle hem de büyücü dünyasında kontrolleri sıkı tutuyor. Hogwarts eskiden olduğu gibi güvenli bir sığınak değil. Harry tehlikelerin kalenin içinden de gelebileceğinden şüpheleniyor ama Dumbledore’un isteği daha çok Harry’yi hızla yaklaştığını bildiği son savaşa hazırlamak. Birlikte Voldemort’un savunmalarını kıracak anahtarları arıyorlar ve Dumbledore bu sona eski dostu ve meslektaşı Profesör Horace Slughorn’u da katıyor. Bağlantıları geniş ve şüphelenilmeyecek olan Slughorn, Dumbledore’a göre çok önemli bilgilere sahip. Bu arada öğrenciler de gençlik hormonları yükselirken çok değişik düşmanlar tarafından saldırıya uğruyorlar. Harry kendini Ginny’ye çok daha yakın hissediyor ancak Dean Thomas da öyle. Lavender Brown ise Ron’un kendisine göre olduğuna karar vermiş ancak Romilda Vane’in çikolatalarını hesaba katmıyor! Ve bir de Hermione var, kıskanç ancak duygularını göstermemek konusunda kararlı.İlişkiler geliştikçe, bir öğrenci uzakta kalıyor. O işaretini yapmaya kararllı, bu karanlık işaret olsa bile. Aşk havada ama trajedi Hogwarts’ın önünde uzanıyor ve hiçbir şey bir daha aynı olmayabilir.
Kaynak: Hpff
melez prensi okumayı bitirdiğimde midemde bir yanma kalbimde bir sızı
filmini nasıl izlerim bilemiyorum
hüngür hüngür çıktım ateş kadehinden de
ah cedric ah
dumbledore a nasıl dayanırım bilemiyorum:img-sorry :img-sorry :img-sorry
ben harry potteri pek sevmem 3filmine kadar izledim ama hosuma gitmedi ilk 2kitabini okumaya balsadim oda hosma gitmedi ama ablam en son kitabi okumus ve begenmemis bana konuyu anlat dedim oda öbür bes kitabi okumassan yada izlemesen anliyamazmissin dedi tek dedigi harryinin bi kitab buldugu...onu resimdende anlarsiniz...
melez prensi okumayı bitirdiğimde midemde bir yanma kalbimde bir sızı
filmini nasıl izlerim bilemiyorum
hüngür hüngür çıktım ateş kadehinden de
ah cedric ah
dumbledore a nasıl dayanırım bilemiyorum:img-sorry :img-sorry :img-sorry
Sen ne diyorsun.Ben harry potter kitaplarini sondan okumaya basladim.Tabi arada anlamadigim yerler oluyordu.Örnegin DO üyeleri felan.Ama Dumbledor ölünce.o kitabi birdaha görmek istemedim.Sonra Zümrüdüanka Yoldasligini okudum orda Sirius öldü çok agladim.Sonra Ates kadehini okudum orda cedric öldü çok üzüldüm.Sonra diger kitaplari da okudum ama orda ölüm yoktu neyseki.Of filmi nasil izlicem bilmiyorum:icon_cry: :( :icon_cry: :(
ben harry potteri pek sevmem 3filmine kadar izledim ama hosuma gitmedi ilk 2kitabini okumaya balsadim oda hosma gitmedi ama ablam en son kitabi okumus ve begenmemis bana konuyu anlat dedim oda öbür bes kitabi okumassan yada izlemesen anliyamazmissin dedi tek dedigi harryinin bi kitab buldugu...onu resimdende anlarsiniz...
harry potter böyle bir şey işte
seven tam seviyo
sevmeyen de hiç sevmiyo
azıcık harry potter severim diyen duymadım
belki onlar hiç söylemiyodur
harry sevmek ayıp gibi sanki:img-haha:
cdas35-5 çok sağol
bu animasyon çok güzel
horcrux u ve malum melez prensin iksir kitabı(horcrux a bayıldım:img-nyam: )
çok güzel resmedilmiş
gerçi JKR kitapta çok iyi betimlemişti
bunu görselliğe dökmüşler
güzel bir çalışma
reklama girmez sanırım video linklerine izin var çünkü
ben de youtube dan bir şeyler ekledim
orası tam bir HP video cenneti
ama cıvık şeyler var genelde
konu saptırılıyo
kendi hayal güçleri doğrultusunda
ama komik
aslında fazla sahne koymayabilirler ama kitapta da ronun gözüktüğü hemen hemen her sahnede lavenderla yapışık ikiz! bilemiyorum rup yenerse 20 yaşındayken utangaçlığı oynar walla çatır çatır!
nelliyattu 13-08-06, 22:42 umarım öyle olur; bana kalırsa Ateş Kadehi'nde hakettiğinden daha az sahnesi vardı Snape'in. oysa kitapta oldukça geniş yer kaplıyordu.
deadly_angel 13-08-06, 22:55 snape 4. kitapta çok da önemli bir rol oynamıyor bence.Onu ileriki filmlerde daha çok göreceğiz.Z.Anka ve özellikle Melez Prens
deadly_angel 14-08-06, 13:23 ron levenderla sırf hermioneyi kıskandırmak için çıkıyor, neyse sonunda kurtuluyo levenderdan
özgenuroğlu 14-08-06, 14:06 ron levenderla sırf hermioneyi kıskandırmak için çıkıyor, neyse sonunda kurtuluyo levenderdan
evet canım zaten sırf onun için çıkıyor birde ayrıldığında hermi çok mutlu oluyor soranlarada bilmem güzel bir gün diyor sanki biz bilmioz onun neden mutlu olduğunu:img-grin2
deadly_angel 14-08-06, 14:17 ehe, o sahne bir an önce gelmeli.Birde ron hermioneye, ödev konusunda kendisine yardım ettiği için, seni seviyorum hermione diyor.Ama kaynıyo tabi laf arasında (yani biraz öyle oluyor)
Ya bir an önce gelmeli o sahneler yoksa ben burda çatlıcam
özgenuroğlu 14-08-06, 14:43 ehe, o sahne bir an önce gelmeli.Birde ron hermioneye, ödev konusunda kendisine yardım ettiği için, seni seviyorum hermione diyor.Ama kaynıyo tabi laf arasında (yani biraz öyle oluyor)
Ya bir an önce gelmeli o sahneler yoksa ben burda çatlıcam
evet ve herminin yanakları kızarıyor ama en çok belli olduğu sahen bunların birbirini sevdiğinin iyice anlaşıldığı sahne herminin o kuş sürüsünü ronun üstüne salması...:img-haha: SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM:img-grin2
özgenuroğlu 14-08-06, 14:57 bende yani sırf hermione ve ron için birde harrynin ginnyi öptüğünde ronun yüz ifadesini çok merak ediyorm... aaa birde aşk iksirli çikolatayı yiyip birine aşık olmuştu ya harry ben aşığım falan demişti harrynin aklına ilk hermione geldi ** bu şaapp kızın adını söyleyince harry çaktı tabii durumu:img-grin2
ya o çikolatalı sahne acayip komikti ya! ben de fena kopmuştum! tabi sonra ron ölüm tehlikesi geçirince yüreğim ağzıma geldi iyiki harry beziri tıkıverdi ağzına... hele de hastane kanadında ronun hermione diye sayıkladığı zaman! ya okuyucu bile ne dediğini anladı bi şu hermi anlamadı!!!! çok tatlı ya!!!!
bill e yazık oldu yanlız ya yakışıklı çocuktu:icon_cry:
özgenuroğlu 14-08-06, 16:45 ya o çikolatalı sahne acayip komikti ya! ben de fena kopmuştum! tabi sonra ron ölüm tehlikesi geçirince yüreğim ağzıma geldi iyiki harry beziri tıkıverdi ağzına... hele de hastane kanadında ronun hermione diye sayıkladığı zaman! ya okuyucu bile ne dediğini anladı bi şu hermi anlamadı!!!! çok tatlı ya!!!!
bill e yazık oldu yanlız ya yakışıklı çocuktu:icon_cry:
ayy evet ya bende aşırı heycanlandım o sahnelerde hermione hermione diyo dünya alem duydu bir hermione duymadı bakalım son kitapta ilk adımı kim atcak:img-grin2
gerçi onların arasında birşey olduğunu sırlar odasında anlamıştım(kitap olarak azkabanda film olarakta sırlar odasında)
ya birde son kitap çıkmadan yapılan yorumlar vardı hermione harrymi yoksa ron mu onlar arasında kaldı diye hani ateş kadehinde çok iyi davrandı yaa
akıl var mantık var yaa herşey açık işte hermione gofda harry herkez tarafıldan ezildiği için ona anne gibi davranıyor sadece aşırıderecede arkadaşlak(zaten türk insanı kız erkek arkadaşta olsa hemen bir şey var sanıyor) ama ronla herşey o kdar açıktı ki hele artık melez prenste herşey anlaşıldı birtek bu iki şahıs anlamadı valla birbirlerini sevdiğini:img-grin2
ayy evet ya bende aşırı heycanlandım o sahnelerde hermione hermione diyo dünya alem duydu bir hermione duymadı bakalım son kitapta ilk adımı kim atcak:img-grin2
gerçi onların arasında birşey olduğunu sırlar odasında anlamıştım(kitap olarak azkabanda film olarakta sırlar odasında)
ya birde son kitap çıkmadan yapılan yorumlar vardı hermione harrymi yoksa ron mu onlar arasında kaldı diye hani ateş kadehinde çok iyi davrandı yaa
akıl var mantık var yaa herşey açık işte hermione gofda harry herkez tarafıldan ezildiği için ona anne gibi davranıyor sadece aşırıderecede arkadaşlak(zaten türk insanı kız erkek arkadaşta olsa hemen bir şey var sanıyor) ama ronla herşey o kdar açıktı ki hele artık melez prenste herşey anlaşıldı birtek bu iki şahıs anlamadı valla birbirlerini sevdiğini:img-grin2
hani beyaz mezarda ron hermionenin saçını okşuyordu sarılmışlardı fln:img-grin2 bence 7 kitapta onların gene evli çift çatışmalarını okucaz ama bu sefer tam olarak... inş JKR öldürmez ronu ya... ölürse çok trajik olur gerçi tüm kanıtlar öleceğine dair ama:icon_cry:
özgenuroğlu 14-08-06, 17:02 hani beyaz mezarda ron hermionenin saçını okşuyordu sarılmışlardı fln:img-grin2 bence 7 kitapta onların gene evli çift çatışmalarını okucaz ama bu sefer tam olarak... inş JKR öldürmez ronu ya... ölürse çok trajik olur gerçi tüm kanıtlar öleceğine dair ama:icon_cry:
evet yaa çok şekerlerdi ron saçını okşuyordu(şimdi diceksiniz daha dün emmayı eleştiriyordun;ben ron hermione çifti taraftarıyım emma rup değil:img-grin2 )
ayyy neyse ron ölmesinde varya ben delirirm
zaten zümrüdüankada sirirusun ölümü beni çok etkiledi;dumbyde aşırı etkiledi ama sirius bir baba gibiydi eğlenceliyidi ve ben onu karakter olarak rona benzetiyorum yaa ron ölmesinn:icon_cry: :icon_cry:
j.kye çoğu kişi ronu öldürme diyormuş oda çoğu insanın ronu daha çok sevdiğini düşünüyor en sevilen karakteri öldürebilir diyor ki hiç hermioneyi öldürme diyen bir insan duymadım hermiyi güçlü buluyorlar heralde diyor:img-grin2
bencede ron ölmesinn:icon_cry:
vay be, benim gibi ron-hermi fanlarının olması ne kadar güzel
ooo ben fanlığı biraz aşıyorum:) ya ron hermi fanartlarını hiç araştırdınız mı çok güzel şeyler var... fanları süper resimler yapmışlar özellikle 6 kitaptan çok sahneyi resimlemişler...
deadly_angel 14-08-06, 17:39 Ron ve Hermione Fanlarının yazdığı harika şeyler de var.İşte onlardan bir tane
Harry&Cho Ron&Hermione
Uyan hadi kalk KALK!!!Kalk dedim.Bu sözler teyzesine ayitti.Harry yatağından doğrulup gözlüğünü taktı.Kolundaki saatte baktı.Saat 9.30 du.Hızlıca giyindi.Aşağıya inip yemiğini yiyip hızla evden dışarı çıktı.Artık 6. sınıf öğrencisi olmuştu kendi başına dışarı çıkabilirdi elbette.
Hızla tren İstasyonuna doğru gitti.2 hafta önce kitaplarını aldığı için bir problemi yoktu.Hızla Tren için 9 ve 10 nuncu duvarların arasıdan geçti.Tam çaprazında Hermione ve Ron duruyordu.
-Merhaba Harry.dedi Ron
-Selam dedi Harry.
Tam Hermione ye merhaba diyecektiki Birden biri onun gözlerini kapattı ve bil bakalım ben kimim dedi?
-Hımmmmmmm dedi Harry.Ses tanıdıktı ama Cho olamazdı yani o olamazdı.Birden neden dediğini bilmeden CHO dedi.
Ve -Doğru tahmin dedi Cho.
-Harry seninle biraz özel olarak konuşabilirmiyiz?
-Harry Tabii dedi.Niye olmasın?
-Şey Harry biliyorsun Cedric öldü.Yani ben teşekkür etmek istiyorum ona ölmeden önce çok yardımcı oldun.Şeyyy senin yaptığın şey çok hoşuma gitti.
-Yani Cedric hem böyle isterdi hem de ben "Seni Seviyorum"dedi.ama karşılık alamamaktan korkuyordum ama senden beklediğim karşılığı aldım.
-Bende Seni Seviyorum dedi Harry.
-Hadi artık trene gidelim yoksa geç kalacağız dedi Harry.
Trene el ele girdiler.
Ooooooooo sesleri trende yükseldi.
Hermione Ron a;
-Söylemek istediğin bir şey var mı? dedi Hermione.
-Şeyy ne gibi?
-Bilmem.Tamam Söylüyorum Seni Seviyorum Hermione.
Ve yine oooooo sesleri yükseldi.
Tren Hogwarts a vardı.Herkes eşyalarını bıraktıktan sonra ortak salonda topandı.Yine Seçmen Şapka geldi yeni 1. sınfları seçti.Çoğu Gryffındor dan seçilmişti.
Sonra Öğrencilerin hepsi yatakhanelerinin yolunu tuttu.Harry uyuyamıyordu Sürekli Cho yu düşünüp duruyordu.
Cho da onu düşünüyordu.Zaten Cedric ten sonra onun kalbinde yatan oydu.
Balo gününün gelmesini beliyordu birden aklına kimseyi çağırmadığı geldi.İksir dersinden sonra Cho yu buldu.
-Baloya benimle gelir misin?dedi Harry.
-Şey Ron a söz verdim.
-Neeeee dedi Harry çok şaşırmıştı.Ron u boğmak istiyordu.Hem o Hermione yi sevmiyormuydu.
-Cho şakaydı tabiki seninle gelirim dedi.
3 Yıl Sonra
Şurayı imzalarmısınız Mr.Potter tamam.Sizde şurayı imzalarmısınız? Mrs.Potter.Pekala sizi karı koca ilan ediyorum .
Harry nin şahidi Ron du.
Cho nun ki Hermione.
Hermione ile Ron da yeni evlenmişlerdi.
Weasley ve Potter aileleri sırıtarak bir sürü fotoğraf çektirdiler.
5 Yıl Sonra
Hayatım gömleyim nerde?
Orada değil mi?
Harry çocuk ağlıyor bakarmısın.
-Hanimiş benim kızım niye ağlıyor?Cho altı Çok kötü kokuyor.Öffff senin bu kadar tehlikeli olabileceğini sanmıyordu.
Weasley ler
Hermione çocuklar ağlıyor.Bir büyü yap alahaşkına Beynim şişti.
Çocuklarını James Ahrtur ve Lily di.Harrynin kızıyla Ronun kızı adaştı.
Potter lar
Hadi hazırlanın çıkıyoruz Ron la Hermione ağaç oldu bizi beklemekten.
Seni seviyorum Cho bende seni Harry
Weasley ler
Seni seviyorum Hermione bende seni Ron.
~~Happy End~~
Mutlu Son
Bunun gibi daha birsürü var :)
özgenuroğlu 14-08-06, 17:46 ayy çok komik olmuş ben daha güzelini yazarım:img-nyam: şaka tabii ama aklımdaki seneryo şu harry ölüyor ron ve hermi evleniyor doğan çocuklarının birine arthur harry ismini koyuyorlar diğerinede ginny jane çünkü ginny hareynin yokluğuna dayanamayıp karnında harrynin çocuğuyla inthar ediyor(ayy melez prenste sürekli öpüştüler gıcık oldum) aa bide lavendera gıcık oldum ama onun sayesinde ron ve hermi birleşti yani herşey belli oldu:img-grin2
deadly_angel 14-08-06, 17:49 tabi bu yazılanların hepsi birbirine benziyor:D:D ama yinede güzel:)
gerekirse harry ölsün ama ron ve hermione yaşasın. :)
özgenuroğlu 16-08-06, 07:46 alan rickman..
kesinlikle çok iyi bir aktör artık melezde onu çok göreceğiz.....
özgenuroğlu 16-08-06, 08:17 ya arkadaşlar sizlerin arasında konuya biraz yabancı kaldım da harry ginny ile ronla da hermonie mi çıkçak?
HARRYLE GİNNY 6. KİTAPTA ÇIKIYORLAR ZATEN CANIM
AMA MALESEF RONLE HERMİONENİNİN DURUMU MEÇHUL
İKİSİDE BİRBİRLERİNİ SEVDİĞİNİ BİLİYORLAR ANCAK ONLAR DAHA BİR ADIM ATMIŞ DEĞİL
busrA-harry-dan 16-08-06, 08:24 YA BEN İLK BASTA RONUN HARMONY yi sevdiini onlamıştım ama harmony harry sevio gibiydi...özellikle hani 4.filmde yarıslar baslayacagında yanyana duruyorlardı ya hatırladınız mı???
özgenuroğlu 16-08-06, 08:43 YA BEN İLK BASTA RONUN HARMONY yi sevdiini onlamıştım ama harmony harry sevio gibiydi...özellikle hani 4.filmde yarıslar baslayacagında yanyana duruyorlardı ya hatırladınız mı???
harryle öyle bir düşüncesi yoktu zaten sadece anne gibi davrandığını kendide söylemişti emma....
çoğu kişi ilk başta onları yakıştırsada so ve at sağında herşey belli olmaya başladı..
ve herkez 4. kitapta herminin harryi sevdiğini düşündü ama ben ise ronu sevdiğini kafamda oturttum çünkü hermione ağlamıştı ron onu baloya davet etmedi diye...
ve ben orda dedim tamam herşey kesinleşti:img-grin2
deadly_angel 16-08-06, 13:22 ron ve hermione'nin arasında birşey olmasını ilk filmden beri istiyodum ve hissediyodum.Harry ve Hermione çok iyi dostlar sadece.Aslında filmyada kitap olarak birtek ateş kadehini okuyanların kafasının karışması doğaldır.Ama seriyi izleyen ve okuyanlar ron ve hermione'nin birbirlerini sevdiğini farketmiştir. :)
Gerçekten birbirlerine çok yakışıyorlar, o kavga etmeleri yokmu hele :)
http://img218.imageshack.us/img218/65/47du5.jpg
özgenuroğlu 16-08-06, 15:12 anlatıyorum:img-grin2
bizim ron melezde hermionenin eskiden viktorla öpüştüğünü duydu:img-grin2
buda hayatında kimseyle öpüşmeyince ginny bunla dalga geçti:icon_evil
bu da hermioneye gıcıklığına gitti lavender brownla çıtı ve herkezin ortasında öpüştü bunu gören hermione kafayı yedi ve ona bir kuş sürüsü saldırttı
bu olaylar olmadan önce minik bir balo vardı hermione ronu davet etmişti:img-grin2
özgenuroğlu 16-08-06, 15:15 en sonunda ron lavenderdan ayrıldı ve okulun son günü dombledoreun cenazesinde hermione başını ronun omzuna koyup ağladı ona sarılarak ronda onun saçlarını okşadı....
vede ron hastane kanadında ölüm döşeğindeyken er-may-oni diye sayıklayıp durdu hermionede onun yanından hiö ayrılmadı hep aladı
harry içinden umarım bunlar küsmez belki evlenirler diye geçirdi yani herşeyi anladı
zaten harryde ginnyle çıktı:img-grin2
özgenuroğlu 16-08-06, 15:19 evet ben o sahneyi hatirladigim icin
orada emma kendide söylüyor...
anne gibi davranıyormuş filmde pek belli etmediler ama o zamnlar harrye arka çıkacak kimse yoktu herkez dışlıyordu ve hermi ronun tarafına geçseydi harry tamamen yanlız kalıcaktı...
hatta rita skreeter denen kadın onlar hakkında aşk dedikodusu yazdı ama hermione kitapta sinir küpüne döndü çünkü harryi sadece arkadaş olarak görüyordu
Tesekkurler anlatdigin icin peki rOn oluyor Mu?
hehe ben de bunu açıklıyım şimdi özge içimde kalır walla senin yerine olacak ama:)
ron da hermioneye aşık oluyor hatta 4. kitapta bu açıkça belli hermi victor krumla çıkınca(ki ron victor hayranıydı!) ron da satın aldığı victorun minyatür bir oyuncağını parçalıyor... çok sinirli durumlar yani... 5. kitapta da ilgisi yoğun hermi krumla mektuplaşırken pis pis bakışlar atıyor ya da onda ne buluyor diye söyleniyor... 6. kitapta zaten ipler kopuyor ron lavenderden ayrıldıktan sonra hermiyle çok fazla vakit geçirmeye başlıyor hatta hastaneye düştüğünde fln harrye hermi gelicek mi onu gördün mü fln diye sorup sorup duruyor yani bunların böyle olacağı önceden belliydi hatta harry onları mr. ve mrs. weasleye benzetiyor... 3. kitapta baya bir küs kalmışlardı hermi hep ağlıyordu barıştıklarında hermi ronun boynuna atlamıştı ron çok utanmış ne yapacağını şaşırmıştı:)
yok canım çok iyi anlatmışsın
evet hermi rona sencede öyle değilmi ron diyr
ve o sırada harrynin aklına mr. mrs.weasley geliyor hatta belki küsmezler belki evlenirler diyor
sağol cnm:)
ya ben o diyaloglarına bayılıyorum... süper ya okuduğumde hem gülüyorum hem çok mutlu oluyorum ronun yorumlarına hastayım zaten:) bi de herminin ron hakkındaki şu sözüne bayılıyorum: (5.kitap) "ron sırf sen bir çay kaşığıyla aynı duygu zenginliğine sahipsin diye sanma ki hepimiz öyleyiz!"
ronu tam olarak açıklıyor yani:) hermi rona kesinlikle aşık ron da ona...
güzel şeyler olucak 7. kitapta:)
deadly_angel 16-08-06, 19:48 "ron sırf sen bir çay kaşığıyla aynı duygu zenginliğine sahipsin diye sanma ki hepimiz öyleyiz!"
bu söz acayip komiğime gidiyor, ama aslında ronu ve hermionenin rona hislerini açıkça anlatıyor.
busrA-harry-dan 17-08-06, 20:09 http://img228.imageshack.us/img228/7180/fitch25ie9jwul6.gif
bende ordan bahsediyorm canm özellikle videoda süper gozukuolar;) aslında hary ve harmonie de olabilirdi ama ronla daa ii
özgenuroğlu 17-08-06, 21:52 kafayı yemeden kaçabilirse tabe:) walla süper senarist olur senden ayy Jo yerine biz yazaydık keşke kitabı:):) hehe
kızlar acaba bir harry seneryo bölümü açtırsakmı;)
üçümüz hallerderiz bu işi..
son kitabın sonunu bile tasarladım..
azkabandan siriusun büyük yardımlarıyla kaçan ron grintoosu soyar...
ve böylelikle artık zengindir sihirbakanlığı hala 3 yıldır bankayı soyanı aramaktadır..
harry hakkın rahmetine kavuşmadan önce olanlar şunlardır...
voldi ginnyi kaçırır ginny karnında harynin çocuğuyla tam ölmek üzereyken harry nayır nolamaz diye önüne atlar..
harry öldükten sonra ginny araya girer ve voldiyi haklar ancak....
artık çok geçtir harry ölmüştür ginny kendini hogwartsın kulesinden çocuğu karnındayken atar ve ölür...
ron ve hermione ise artık evlenmek üzeredir...
hermione hala eritle uğraşırken ron artık kaçakçılığa başlamıştır(tembellikten yasadışı işlere bulaşır;))
tam bunlar evlenmek üzereyken viktor çıkagelir
"nayır siz evlenemezsiniz çünkü çünkü siz kardeşsiniz"...................
özgenuroğlu 17-08-06, 22:02 ahahahahahaaaaa walla iice uçmuşun sen... ama bak bu senaryo bölümü konusunda açabiliriz serbest kürsünün senaryolar bölümüne özgecim deniz sen ben? ne dersin ben de yazmak sitiyordum zaten çok iyi olur:img-nyam:
bencede kesinlikle yazalım zaten biz 3 deli 3 roncu;)hallederiz herşeyi;)bizim yazdıklarımız sevilmez pek malum harryi hakkın rahmetine kavuştururz ya bide ronu ön planda tutarız
aman olsun valla hep ron mu ezilcek bencede
ya süper bir fikir açtıralım valla öyle bir forum
bu arada bu hikayeninn devamı hala aklımda;)uçtum biraz bu bizim türk versiyon;)
ohhoo şu anda ilk kitabın birinci bölümünü türk versiyonuna çewirmiş bulunmaktayım hayırlı olsun;)
hatta valla bayabi uçtum diyebilirm;)
"size baba diyebilirmiyim olayları karıştı işe"
ayy birde bu yazdığım seneryonun sonu belli
bizimkilerin kardeş olmadığı çıkar bunlar evlenir doğan çocuklarına harrynin anısını yaşatmak adına harry arthur koyarlar...
hermioneye kucağında çocukla alışverişe giderken süpürge çarpar falanda filan işte;)
deadly_angel 20-08-06, 23:16 http://img279.imageshack.us/img279/2927/harryginnyjx7.jpg
süper bi resim :) ronun sorat ifadesine bayıldım, eğre resimde böyleyse filmde nası olcak acaba, rupertcim konuşturur oyuncuuluğunu :)
harry potter böyle bir şey işte
seven tam seviyo
sevmeyen de hiç sevmiyo
azıcık harry potter severim diyen duymadım
belki onlar hiç söylemiyodur
harry sevmek ayıp gibi sanki:img-haha:
Ben Bu Filmin Bi neydi adı unuttum hogwarts ın müdürü wardı o işte onu seviom
apayrı dünyalara dalmak filmin büyüsüne kapılmak için gidiorum.
deadly_angel 22-08-06, 23:38 Ben Bu Filmin Bi neydi adı unuttum hogwarts ın müdürü wardı o işte onu seviom
apayrı dünyalara dalmak filmin büyüsüne kapılmak için gidiorum.
tanıştırayım; dumbledore onun adı :)
Harry Potter ayaklarımı yerden kesiyor.İşt benim bir cümleyle açıkladığım bu :)
kitaptaki ile resmin alakası yokki resim güzel ama ginny ona sarılaması lazım yani o kadar ateşli öpşmemeleri lazım
Resimler çok güzelmis.Bu arada 7. kitabin ne zaman çikacagini ya da bitip bitmedigini bilen var mi???
JO ya bitip bitmediğini sorduklarında henüz bitmedi ama iyi gidiyor demişti...
muhtemelen 2007 yazına gelir diye düşünüyorum ben...,
JO sonunu yazmış kitabın kim öldü kim kaldı kalanlara ne oldu fln...
ya kitabın sonu bi zarf içindeymiş basın toplantısına çıktığında... ah bi elime geçse o zarf!
neyse işte böyle 2007ye geliyo kitabımız:)
kitaptaki ile resmin alakası yokki resim güzel ama ginny ona sarılaması lazım yani o kadar ateşli öpşmemeleri lazım
yooo kitapta çok uzun öpüştükleri yazıyordu hatta harry bunu 7 güneşli güne benzetmişti... bence kitapta ateşli öpüştüler...
resim tam tasvir etmiş sol tarafta romilda vane falan çatlıo hermione mutlu dean biraz şaşkın ron zaten dumur olmuş!:)
hehe güzel bence...
o suratı asık olan romilda vane mı? ama o kim?!? ben epey uzak kaldım harry'den de :$ bir aralar acayip manyağıydım.başka kitap okumazdım,3-4 klasör dan resimlerim bile vardı:) ama sonra ne olduysa hevesim mi geçti artık bilmiyorum,soğudum.soğudum dediysem eskisi kadar ilgi göstermiyorum.yoksa hala film çıktığında ilk izleyen ben oluyorum:) kitabı alan da ilk ben oluyorum hatta bizden önce çıkmışsa ingilizcesini fln arıyorum her yerde:)
o suratı asık olan romilda vane mı? ama o kim?!? ben epey uzak kaldım harry'den de :$ bir aralar acayip manyağıydım.başka kitap okumazdım,3-4 klasör dan resimlerim bile vardı:) ama sonra ne olduysa hevesim mi geçti artık bilmiyorum,soğudum.soğudum dediysem eskisi kadar ilgi göstermiyorum.yoksa hala film çıktığında ilk izleyen ben oluyorum:) kitabı alan da ilk ben oluyorum hatta bizden önce çıkmışsa ingilizcesini fln arıyorum her yerde:)
romilda vane 6. kitapta harryi elde etmek için türlü yollar deneyen bi kız...
hatta aşk iksirli çikolatalar bile denedi ama onları yanlışlıkla ron yiyip romildaya aşık olmuştu:)
deadly_angel 24-08-06, 11:40 bu aşk iksiri acayip kötü birşey, ronun başına gelmişti yazık çocuğa, ben okurken melez prensi, çıldırmıştım, ama neyse hermioneye çikolataolmadan aşık, 2. yıldan beri:)
özgenuroğlu 24-08-06, 11:55 yyaa ben o çikolata meselesine gül gül öldüm ya çok komikti
"arry ben aşık oldum"
"tamam ron"ve burda harry hermione dicek sanıyor ki birden...
"romildaya aşık oldm arry":img-haha: :img-grin2 :img-grin2
ayyy çok komikti
asıl hermione bi aşk iksiri yapsa ya:) erek yok belki ama ron'un utangaçlığını atmasında katkısı olsun hiiç değilse.itiraf etsin:)
asıl hermione bi aşk iksiri yapsa ya:) erek yok belki ama ron'un utangaçlığını atmasında katkısı olsun hiiç değilse.itiraf etsin:)
ahahah evet ya:) ama yapmasına gerek yok ron 7. kitapta kabak çekirdeği gibi açılacak nasılsa:)
ya bu arada 5. filmde Quidditch yok belki duymuşsunuzdur... tepkimi zümrüdüanka forumuna yazdım o yüzden buraya yazmayacağım..
ama umarım bu filmde böyle bir hataya düşmezler ve Quidditch koyarlar gerçekten ya! saçmalıyorlar bazen bu filmler konusunda!
ahahah evet ya:) ama yapmasına gerek yok ron 7. kitapta kabak çekirdeği gibi açılacak nasılsa:)
ya bu arada 5. filmde Quidditch yok belki duymuşsunuzdur... tepkimi zümrüdüanka forumuna yazdım o yüzden buraya yazmayacağım..
ama umarım bu filmde böyle bir hataya düşmezler ve Quidditch koyarlar gerçekten ya! saçmalıyorlar bazen bu filmler konusunda!
Sana katiliyorum hiç tadi olmuyor öyle.Ama bu sefer de koyacakalarini pek sanmiyorum çünkü kitap çok uzun.Ama yinede biraz yer verseler film daha zevkli olur.:img-nyam:
valla 7. kitap son kitap olacağı için yayınlanmasını diğerleri kadar çok istemiyorum ama...işte bu konu yok mu?:):):) ron açılsın cidden artık ya... bu arada zümrüdüanka'da okudum cidden bu kitapta da Quidditch sahnesi koymazlarsa çok kötü olur.topu topu 2-3 Quidditch sahnesi görmüş oluruz koca 6 filmde:( ayrıca doğru söylemişsin ya konuyu nasıl toparlayavaklar?ron nasıl birden girecek takıma? oof of:(
arkadaşlar JKR 7.kitapta Quidditch sahnesi olmayacak demiş:( sonraki filmdede koymazlarsa artık hiç izleyemeyeceğiz:(
deadly_angel 08-09-06, 19:30 arkadaşlar biraz da şu açıdan düşünün, evet quidditch çok güzel çok seviyoruz ama filmde daha önemli sahnelere yer verilmesi gerekiyor
özgenuroğlu 09-09-06, 10:30 boxofficemojo.com Harry Potter ve Melez Prens filminin gösterim tarihini 21/11/2008 olarak yayımladı.Bu tarihi WarnerBros da onayladı.5 film gösterime girmeden böyle bir tarih belirtilmesi birçok uzman tarafından Harry Potter ve Melez Prens filminin çok şey vaad ettiği yönünde değerlendirmeler yapmasına sebep oldu.Filmin yönetmeni ve oyuncu kadrosu henüz belli değil;fakat açıklandığı takdirde en kısa zamanda burdan yayınlayacağız.
Gönderen:ergun-ari
deadly_angel 09-09-06, 13:50 evet bu tarih ortalıkta dolaşıyor, inşallah bu tarihte olur tabi, şöyle bir baktığım zaman çok da geç bir tarih olarak görmüyorum, bence kadroda çok çok önemli bir değişiklik yapmazlar
:love05: ben en cok harry ölecek mi onu merak ediyorum eğer ölürse ben cok ağlarımmm ya:img-sorry
alıntı:
Entertainment Weekly'de 7. kitaptaki potansiyel kurbanlar hakkında bir makale yayımlandı.
Weasley çocukları:Harry'nin en yakın arkadaşının ölümü dramatik olacak.Fakat daha muhtemel, voldemortun2. kitapta öldürmeyi denediği kız kardeşi ginny
Ron olasılık:20-1
ginny olasılık:6-1
Hagrid:Kibar yarı dev Hagrid, Harry'nin en son yetişkin müttefiki. üngünüm onun da kaderi kötü.Olasılık:3-2
Hermione:Rowling, Hermione'nin kendini zeki bir kız olarak gördüğünü söylemişti. En güçlü genç kız karakterini öldürmek kötü bir mesaj verir.
olasılık:50-1.
Snape:Harry onun Voldemortun tarafında olduğundan emin fakat Dumbledore onu sonuna kadar savunmuştu. Beklenen şey Profesörün Karanlık Lord ile savaşta şehit düşmesi.Olasılık:2-1
Harry:Voldemort,Sağ Kalan Çocuk ölene kadar pes etmeyecektir, bu yüzden son kapışmaları kıyamet gibi olabilir.Fakat serinin sonunu kahramanın ölümüyle bitirmek? Şok ötesi. Olasılık:9-2
Voldemort:Güle Güle,Bay büyük kötülük.olasılık:kesin
bu listeye göre voldi ölecek harry kalacak gibi gözküyor...?
özgün_kızz 10-09-06, 14:16 ben harry potter ın tum kıtaplarını bır kac defa okudum insalla harry ölmez ama ölecek gıbı gelıyor bana bunula bırlıkte gınnyde ölucek bence 7.kıtapta cogu kısı ölücek sonucta rowlıngın mutlu son hazırlayacaını sanmıorum ama umarım mutlu sonla bıter kıtap
deadly_angel 10-09-06, 14:27 Rowling ne tamamen mutlu son yapacak ne de tamamen mutsuz son.Bana kalırsa Ron ve Hermione kesinlikle ölmeyecek.Bunu onları çok sevdiğimden ötürü söylemiyorum, belki Ginny ölebilir yada ne bileyim yoldaşlıktan birileri zaten ölecek.İnsanlar sadece Harry'yi sevmiyorlar.Mesela Harry Potter kitaplarında Snape için yanıp tutuşan birçok hayran var, Lupin için yada Draco içinde bu geçerli.Zaten hepimiz biliyoruzki Voldemort ve Harry aynı anda ölemezler, birisi kazanacak birisi sonsuza kadar kaybedecek.Ben Voldemort'un kaybedeceğini düşünüyorum.Tabiki yine çok çok üzüleceğimiz ölümler olacak son kitapta.Mutlu son bile olsa keşke şu yada şunlar ölmeseydi diyeceğiz.Ama Rowling'in sırf farklı bir son yazmak istediğini için kötülüğü kazandıracağını sanmıyorum.
bana da nedense snape ve ron ölecek gibi geliyor.hatta snape kesin ölecek diyor içimden bir ses:)
deadly_angel 11-09-06, 15:01 Harry'nin iki yakın arkadaşının da ölümü çok çok saçma olur bence.Snape kesin ölecek gibi geliyor banada
millet,senaryolar kısmına küçük bir şey koydum.harry kahramanları da var içinde. çok mantıksız ve saçma.gerçek bir senaryo beklentisiyle bakmayın ama çok komik tavsiye ederim.azcık da yorum beklerim başlığı "Bizim Harry Potter'ımız"
Rowling ne tamamen mutlu son yapacak ne de tamamen mutsuz son.Bana kalırsa Ron ve Hermione kesinlikle ölmeyecek.Bunu onları çok sevdiğimden ötürü söylemiyorum, belki Ginny ölebilir yada ne bileyim yoldaşlıktan birileri zaten ölecek.İnsanlar sadece Harry'yi sevmiyorlar.Mesela Harry Potter kitaplarında Snape için yanıp tutuşan birçok hayran var, Lupin için yada Draco içinde bu geçerli.Zaten hepimiz biliyoruzki Voldemort ve Harry aynı anda ölemezler, birisi kazanacak birisi sonsuza kadar kaybedecek.Ben Voldemort'un kaybedeceğini düşünüyorum.Tabiki yine çok çok üzüleceğimiz ölümler olacak son kitapta.Mutlu son bile olsa keşke şu yada şunlar ölmeseydi diyeceğiz.Ama Rowling'in sırf farklı bir son yazmak istediğini için kötülüğü kazandıracağını sanmıyorum.
valla mutlu son anlayışları değişken ama benim yazacağım mutlu sonda bizim çocuklardan hiç kimse ölmezdi hepsi gençliğinin baharında büyük bir trajedi olur
lupincağızı ve siriuscuğumu da öldürmezdim zaten sefil bir hayat yaşıyorlar:icon_cry:
harry ölse çok saçma olur gerçekten de
ama çok mutlu bir son olursa da,böyle vıcık vıcık mutlu biten filmleri sevmiyorum...
diğer karakterleri sevenler bir yana kötülük kazansın diyenler de azınsanamayacak sayıda valla şaşıyorum gençlere(nineler gibi konuştum:img-haha: )
deadly_angel 16-09-06, 12:22 valla mutlu son anlayışları değişken ama benim yazacağım mutlu sonda bizim çocuklardan hiç kimse ölmezdi hepsi gençliğinin baharında büyük bir trajedi olur
lupincağızı ve siriuscuğumu da öldürmezdim zaten sefil bir hayat yaşıyorlar:icon_cry:
harry ölse çok saçma olur gerçekten de
ama çok mutlu bir son olursa da,böyle vıcık vıcık mutlu biten filmleri sevmiyorum...
diğer karakterleri sevenler bir yana kötülük kazansın diyenler de azınsanamayacak sayıda valla şaşıyorum gençlere(nineler gibi konuştum:img-haha: )
evet voldemort tarafında olanlar oldukça çok.Düşünüyorum kimler ölebilir diye, ama aklıma gelecek olan isimlerden korkuyorum:img-elvis
bana da ron gibi geliyor nedense...snape kesin de...ron da mümkün.hem hermi-ron aşkı tarihe gömülür fln istenen hüzünlü son olur...
deadly_angel 16-09-06, 22:39 bana da ron gibi geliyor nedense...snape kesin de...ron da mümkün.hem hermi-ron aşkı tarihe gömülür fln istenen hüzünlü son olur...
ya burda soğuk terler döktürdünüz bana valla, yapmayın yav :fighting2
ölmeyecek ron ve hermione bundan eminim adımkadar eminim, başkası ölsün harry ölsün ama onlar ölmesin
ya burda soğuk terler döktürdünüz bana valla, yapmayın yav ölmeyecek ron ve hermione bundan eminim adımkadar eminim, başkası ölsün harry ölsün ama onlar ölmesin
son savaşta harry hermione ve ron olcak voldiye karşı:Dsona voldi ronu öldürcek....bunu gören harry de gaza gelip voldiyi öldürcek:D:D:D:D(ne iğrenç bi senaryoydu:D:D
harry : annemi aldın, babamı aldın, cedrici aldın, şimdide ron mu :fighting2
voldemort : ehuehue....sırada da sen varsıııın...
harry : bu annem için, bu babam içim, bu cedric için, bu ron için, buda veremden ölen vernon eniştem içiiin:img-sorry ben acılar çocuguyum...
voldemort : (voldi büyüler sonucu yerde kıvranarak konuşur) yaralııı....(der ve ölür)
harry : (şarkı söylemeye başlar) Allah Bel. Versin Allah seni kahretsin bana gelen sana gelsin voldiiiiiiiiiiii.....
EMRAH POTTER SENARYOMUZ BU KADARDI :D:D:D
deadly_angel 17-09-06, 18:47 Ne yaptın yav:img-grin2 :img-grin2 :fighting2 :fighting2 :img-grin2
Yapmayın etmeyin Ron ve Hermione yaşayacak, yaşamalı, hem çok saçma olur onlar da ölürse, kimler gitti kimler, Harry zaten intikamını almak istiyo, boşverin Ron ve Hermione'nin turuncu turuncu evlatları olsun:icon_cry:
Hermione kadar GÜZEL (akıllı).....Ron kadar TURUNCU olsunlar o zaman :D:D
tamam anlaştık öyle olsunlar zaten öyle olurlar kesin:)
Lütfen şu Ron Hermione ölüm teorilerini yazmayın yav, ağlıcak gibi oluyorum:icon_cry:
son savaşta harry hermione ve ron olcak voldiye karşı:Dsona voldi ronu öldürcek....bunu gören harry de gaza gelip voldiyi öldürcek(ne iğrenç bi senaryoydu
harry : annemi aldın, babamı aldın, cedrici aldın, şimdide ron mu :fighting2
voldemort : ehuehue....sırada da sen varsıııın...
harry : bu annem için, bu babam içim, bu cedric için, bu ron için, buda veremden ölen vernon eniştem içiiin:img-sorry ben acılar çocuguyum...
voldemort : (voldi büyüler sonucu yerde kıvranarak konuşur) yaralııı....(der ve ölür)
harry : (şarkı söylemeye başlar) Allah Bel. Versin Allah seni kahretsin bana gelen sana gelsin voldiiiiiiiiiiii.....
EMRAH POTTER SENARYOMUZ BU KADARDI
yuh diyorum başka bir şey demiyorum:img-haha:
bence de turuncu çocuklar daha iç açıcı bir teori
ama harry pek çok yünüyle emraha benziyor
voldemort da nuri alço oluyor bu durumda:img-grin2
Harry Potter ailesi kan kaybediyor
http://www.ntvmsnbc.com/news/247306.jpg
Harry Potter ailesi, üç başrol oyuncusunun çocukluktan gençliğe adım atmasıyla birlikte sorunlar yaşamaya başladı. Filmde “Hermione Granger” karakterini canlandıran Emma Watson, iki yeni filmde rol almak istemiyor.
AA
NEW YORK - Newsweek dergisinin Ekim sayısına konuşan Watson, son olarak ‘Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı - Harry Potter and the Order of the Phoenix’ filminin çekimlerinin sürdüğünü, ancak iki final filminde rol almak istemediğini söyledi.
Londra’nın kuzeyindeki Leavesden Stüdyoları’nda film çekimleri için bulunan 16 yaşındaki yıldız, arkadaşları Daniel Radcliffe (Harry Potter) ve Rupert Grint (Ron Weasley) ile birlikte yapımcılarla görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.
Her filmin çok büyük prodüksiyonlar olduğunu ve uzun zamanda çekildiğini ifade eden genç oyuncu, “Eğer ‘evet’ dersem bu 20 yaşına kadar Hermione’u oynayacağım anlamına gelecek; böyle olsun istemiyorum” dedi.
Okulda dersleri çok iyi olan ve sınavlarda büyük başarı kazanan Watson, “Aklımda üniversite okumak var. Daniel ve Rupert kararlı görünüyor. Ben de bu seride oynamayı seviyorum. Ama oyunculuktan başka şeyler de yapmak istiyorum” açıklamasında bulundu.
kaynak:ntvmsnbc
__SEYMEN__ 27-09-06, 17:35 yani bunu baştan biliyor olması laızm film hakketen geç çekiliyor sanki az para kazanıyor ha :img-grin2 :img-grin2 yani onun yerine başka kimse gelemez gelmememli20 cnm şunun şurasında 3 film daha çekcek ne var ki sanki gittiği filmler onu mutlu etçek bizim için katlasın artık o kdr da olcak oyunculuk zor iş :img-grin2 :img-icecr
haberin orjinali Newsweekte yayımlanmış
"Harry Potter" might lose one of its stars. The fifth film in the series, "Harry Potter and the Order of the Phoenix," is currently filming at Leavesden Studios north of London. Negotiations to lock in Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) and Emma Watson (Hermione Granger) for the final two films are in the preliminary stages, and while the boys are likely to commit, Watson, 16, is unsure. "I don't know yet," she told NEWSWEEK near the set of 12 Grimmauld Place, secret headquarters of the Order of the Phoenix. "Every film is such a huge production, and it's a long time." Saying yes would mean she'd be playing the studious Hermione until she's 20. Watson scored near-perfect grades on her national exams. College must be on her mind, not to mention a career, and she's not sure acting is in the cards. "Daniel and Rupert seem so sure," she says, and looks sincerely plagued that she isn't. "I love to perform, but there are so many things I love doing." Pause. "Maybe that sounds ungrateful. I've been given such an amazing opportunity, but I'll just have to go with the flow.
kaynak:msnbc.msn.com
deadly_angel 05-10-06, 14:32 http://img98.imageshack.us/img98/3272/davidyatesqa2ov6.jpg
Melez Prens'te David Yates mi?
Moviesonline'da çıkan söylentiye göre; çocukların gerçek yaşları ile oynayacakları karakterlerin yaşlarının birbirine mümkün olduğunca yakın olması şartıyla David Yates, Mayıs 2007'de çekilmeye başlanması planlanan Harry Potter ve Melez Prens filmini yönetmeyi kabul etmiş. Görünüşe bakılırsa bu bilgi, birkaç gün sonra yapılacak olan resmî bir duyurudan geliyor.Gelecek günlerde bu konuda resmi bir açıklama yapılacağı konuşuluyor.
ben harryla ginny yi çok sewiyorum ilk gördüüm sırlar odasında ginnyyi çok sewmiştim melez prensi okuyanlar bilir
http://img242.imageshack.us/img242/2273/harryandginnycl3.jpg (http://imageshack.us)
http://img242.imageshack.us/img242/4791/canlarmdv9.jpg (http://imageshack.us)
[URL=http://imageshack.us]http://img239.imageshack.us/img239/428/burnuktkmamawq7.jpg[/
[URL=http://imageshack.us]http://img242.imageshack.us/img242/1350/akkkkkkkkkkkkkksk8.jpg[/:img-grin2
burcu_yağmur 05-12-06, 11:54 bence bu filim süper olacak ama maalesefki daha çekimleri bile başlamadı kitapı okudum ama şuan baştan okuyorum kitapda en çok ilgimi çeken dumbuldoren un kadehdeki iksiri tekrar tekrar bitene kadar harrynin dumbuldore içirmesiyidi filimdede en çok o sahne nasıl olucak diye sabırsızlıkla bekliyorum
deadly_angel 06-12-06, 17:44 Melez Prens'e Bir Ödül Daha
Scholastic'in '2007 yılı için Çocukların seçimi' adı altında yaptığı ankette Harry Potter ve Melez Prens kitabı öğrenciler tarafından 2007 Yılının Kitabı seçildi.
deadly_angel 11-12-06, 16:02 Rowling'in İngiliz Channel 4'de söyledikleri (yeni değil)
JK Rowling İngiliz televizyon kanalı Channel 4' te yayınlanan Richard and Judy Show programına katıldı. Programda 7. kitap hakkında konuşan Rowling bomba gibi açıklamalar yaptı. İşte programda söyledikleri:
7. kitap henüz bitmedi ama gayet iyi gidiyor.
7. Kitabın güvenli bir yere kaldırılan orjinal son kısmını değiştirdi. Yeni yazdığı versiyonda iki kişi daha ölüyor ve ölmesi planlanan bir kişi ölmüyor.
Jo son bölümü 1990 yılında yazdı.
Jo serinin önceki kısımlarında yazdığı bazı şeylerden dolayı pişmanlık duyuyor. Bunun nedeni is son kitapta bunları teker teker açıklamak zorunda kalması.
Jo fan sitelerinin anketlerinde genelde Ron’ un Harry’ den daha popular olduğunu söylüyor.
Eğer bir Böcürt görseydi en büyük korkusunun Mrs. Weasley gibi çocuklarının ölümü oldunu söyledi.
JK Rowling 7. kitaba kadar Harry’ i öldürmeyi düşünmüyormuş ama şimdi sırf devamı başkaları tarafından yazılmaması için bir kitabın ana karakterinin neden öldürülebileceğini anlayabiliyor.
JK Rowling Harry’ nin yaşayacağını ya da öleceğini söylemedi.
Ani şöhret onu sessizleştirdi.
Jo zirveye çıkan ve daha fazlasını isteyen yazarlara hayran.
Annesini yitirdikten sonra kitaptaki yegane tema ölüm oldu.
Eski erkek arkadaşıyla yaptığı bir kavganın ardından Quidditch oyununun kurallarını 30 dakikada hazırladı. Bludger' ı burada buldu.
Kaynak: Hpff
Kalburüstü fanteziler
'Yüzüklerin Efendisi'nin rüzgârından faydalanan fantezi filmleri furyasının son ürünü olan 'Eragon'un sinema uyarlaması bu hafta gösterimde. Ondan hareketle, abilerini de andık
Bundan önce de fantastik filmlerin çok popüler olduğu bir dönem yaşamıştık: 80'ler. 'Star Wars'un kuyruğuna takılmış bilimkurgu kisvesindeki fantezi öykülerinden tutun da her şeyiyle masal görünümündeki 'Neverending Story'ye, türde L baş harfi patlamasına yol açtığı düşünülebilecek 'Labyrinth', 'Legend' ve 'Ladyhawk' gibi filmlere varıncaya dek... Şimdilerde, daha ayrıntılı söylemek gerekirse son yedi yıldır, bir kez daha bu tür bir fantezi filmleri patlaması yaşıyoruz. Ve ilginç bir şekilde, tıpkı 80'lerdeki gibi, bunun da başlangıç noktasına yine bir 'Star Wars' (1999) denk geldi; belki tesadüf, belki değil.
'Star Wars' bir yana, zaten 90'lı yılların sonu geldiğinde, büyük bütçeli popüler sinemanın fantezi türüne balıklama dalması an meselesiydi. Öncelikle, bu türün en büyük zorluğu, yani beyazperde üzerinde insanlara inandırıcı gelen fantastik diyarlar yaratma işi, 90'lar boyunca süren dijital özel efekt devrimiyle çözülmüş gibiydi. Bütçeler yükselmişti. O büyük bütçelerin ve o dijital efektlerin kullanıldığı görkemli dev yapımlar, artık Hollywood'un 'olmazsa olmaz'ları arasındaydı. Dahası Hollywood, tıpkı 80'lerdeki gibi, genç seyirci kitlesini epey ciddiye alıyordu. Fantezi türüyse, gerek yayımlanan kitap serileriyle, gerek bilgisayar oyunlarıyla ve RPG'lerle yani rol yapma oyunlarıyla, belki her zamankinden de popülerdi. RPG'lerin taşıdığı potansiyeli paraya çevirmek isteyen 'Dungeons and Dragons' belki epey göz korkuttu ama... 'Yüzüklerin Efendisi' görkemli prodüksiyonu ve yaratıcılarının becerisiyle vaziyeti düzeltti ve her türden fantezi filminin önünü açtı. Son yıllarda gerek kılıç ve büyü türünde, gerekse günümüzde geçen fantastik öykülerde büyük bir artış var. İşte belli başlı örnekler:
..Harry Potter serisi (İlk film 2001)
Bizimkine bitişik ama gizli bir şekilde var oluşunu sürdüren büyücüler dünyasının yıldızı, karanlık büyücü mıknatısı, ketum küçük (artık genç) büyücü Harry Potter'ın yaşadıklarını anlatan muazzam popülerlikteki fantezi serisi, elbette sinemaya da uyarlanacaktı. Gerçi özellikle ilk filmler, sürenin getirdiği kısıtlamayla 'olayları bir araya tıkıştırma' sendromundan biraz fazla mustaripti ama seri ilerledikçe filmler de iyileşmeye başladı. Son iki filmdeki düzelme, beşinci film için de umut veriyor.
kaynak:radikal/Kutlukhan Kutlu
deadly_angel 20-12-06, 20:34 @deadly_angel, sbuffy haberler için teşekkürler.Bu filimin sinemalara gelmesine çok var 5. filmi izledikden sonra nasıl sabredicez bilmiyorum.
rica ederim, evet Mojima haklısın filmden sonra işler dahada karışacak, bazı sahneler üzerinde çok durulacak, siriusun düşüşü bunların başında yer alacak gibime geliyor.Birde melez prens heyecanı saracak herkesi.Emmanın oynayıp oynamayacağı belli olacak.Aslında bu öyle birşeyki, geçen yıl kasım ayını hatırlıyorumda ateş kadehine girerken içimde bir burukluk vardı, sinemadan çıkarkenki halimi düşünemiyordum.Filme girince ve büyüsüne kapılınca bir an bütün dünyayı unutuyorsun.Ama o kapıdan çıkarken kulağına insanların film hakkındaki yorumları çalınıyor ve o an kendine geliyorsun.İşte benim dünyamın başıma yıkıldığı anlardan birisi bu an.Aynı zamanda bu yaz birde yedinci kitap çıkacak.2007 Harry Potter yılı olacak.Hem iyi hem kötü....Son kitap yazılıyor ve bitecek herşey...:img-elvis :img-elvis
rica ederim, evet Mojima haklısın filmden sonra işler dahada karışacak, bazı sahneler üzerinde çok durulacak, siriusun düşüşü bunların başında yer alacak gibime geliyor.Birde melez prens heyecanı saracak herkesi.Emmanın oynayıp oynamayacağı belli olacak.Aslında bu öyle birşeyki, geçen yıl kasım ayını hatırlıyorumda ateş kadehine girerken içimde bir burukluk vardı, sinemadan çıkarkenki halimi düşünemiyordum.Filme girince ve büyüsüne kapılınca bir an bütün dünyayı unutuyorsun.Ama o kapıdan çıkarken kulağına insanların film hakkındaki yorumları çalınıyor ve o an kendine geliyorsun.İşte benim dünyamın başıma yıkıldığı anlardan birisi bu an.Aynı zamanda bu yaz birde yedinci kitap çıkacak.2007 Harry Potter yılı olacak.Hem iyi hem kötü....Son kitap yazılıyor ve bitecek herşey...:img-elvis :img-elvis
Aynı duyguları yaşadım tabi sen daha güzel ifade etmişsin :good:.Son kitabında bu yıl gelmesi güzel ama baya bir geç oldu aslında...Birde Türkçe sürümünü bekliyeceğimizi düşünürsek baya bir beklicez demektir.Geçen sefer kitabın orjinali çevrilmeden Türkçe'si internette çıkmıştı umarım aynı hızda orjinal çevirisi çıkar.
deadly_angel 21-12-06, 12:54 Aynı duyguları yaşadım tabi sen daha güzel ifade etmişsin :good:.Son kitabında bu yıl gelmesi güzel ama baya bir geç oldu aslında...Birde Türkçe sürümünü bekliyeceğimizi düşünürsek baya bir beklicez demektir.Geçen sefer kitabın orjinali çevrilmeden Türkçe'si internette çıkmıştı umarım aynı hızda orjinal çevirisi çıkar.
ve o internete düşen çeviriyi okumamak için kendimi zor tutmuştum, ama herhalde bu sefer okurum çünkü ron ve hermioneye ne olacak çok merak ediyorum, aslında merak ettiğim çok şey var.Bakalım, herhalde kasım gibi okuruz
rowlingin sitesindeki kapı açılıyor.bir sürü talimattan sonra şu başlık çıkıyor. kimuhtemel 7.kitabın başlığı "Harry Potter and the Deathly Hallows"
deadly_angel 21-12-06, 14:29 rowlingin sitesindeki kapı açılıyor.bir sürü talimattan sonra şu başlık çıkıyor. kimuhtemel 7.kitabın başlığı "Harry Potter and the Deathly Hallows"
sbuffy haber için çok çok sağol, bu süper birşey, şimdi sitesine girdimde adam asmaca gibi bir oyun sonucu ortaya çıkıyor bu ad.tam olarak anlamı ne?
Ölümcül Azizler falan mı? deadhly ölüm gibi anlamına geliyo sanırım, Hallows da kutsanmış gibi bişi
ölü gibi kutsanmış,ölü gibi kutsal,ölü gibi azizler veya ölüm azizleri gibi bir sürü anlam çıkıyor ama çevirirken kitabın içeriğinede dikkat edildiği için çeviriyi beklemek en iyisi.
amazonun yayınladığı kitap kapağı
http://img241.imageshack.us/img241/6194/b000818xa001ss500sclzzzxi3.th.jpg (http://img241.imageshack.us/my.php?image=b000818xa001ss500sclzzzxi3.jpg)
ve o internete düşen çeviriyi okumamak için kendimi zor tutmuştum, ama herhalde bu sefer okurum çünkü ron ve hermioneye ne olacak çok merak ediyorum, aslında merak ettiğim çok şey var.Bakalım, herhalde kasım gibi okuruz
Demek okumamıştın o kitabı...Benim dayanmamın imkanı yoktu aldığım gibi sabaha kadar okudum yaklaşık 1.5 günde bitmişti.
rowlingin sitesindeki kapı açılıyor.bir sürü talimattan sonra şu başlık çıkıyor. kimuhtemel 7.kitabın başlığı "Harry Potter and the Deathly Hallows"
Teşekkürler sbuffy.Güzel haber diye buna denir :happy0064 Sonunda kitabın ismini öğrendik.Yanlız aklımın ucundan bile geçmeyen bir isim olmuş.Kitabın ismi çok farklı şeylerle karşılaşacağız izlenimi yarattı bende... Azizlerle ne alaka yaa? :P
deadly_angel 21-12-06, 16:49 Demek okumamıştın o kitabı...Benim dayanmamın imkanı yoktu aldığım gibi sabaha kadar okudum yaklaşık 1.5 günde bitmişti.
Teşekkürler sbuffy.Güzel haber diye buna denir :happy0064 Sonunda kitabın ismini öğrendik.Yanlız aklımın ucundan bile geçmeyen bir isim olmuş.Kitabın ismi çok farklı şeylerle karşılaşacağız izlenimi yarattı bende... Azizlerle ne alaka yaa? :P
azizler benimde kafamı karıştırdı.Bu haberi okuduğumdan beri evin içinde dolanıp duruyorum, kafamdan kelimeler türetiyorum.Yarın ingilizce öğretmenimin peşinde dolanmayı planladım.Bakalım o nasıl anlamlar bulacak.Kutsanmış lafına taktım bende kafayı. :P
Harry Potter'ın 6.filmi için çalışmalar başladı
Oscar ödüllü sanat yönetmeni Stuart Craig Melez Prens filmi hakkında Newsweek'e bazı açıklamalar yaptı. Craig "sevilen karakterin öldüğü astronomi kulesi dahil set hazırlıklarına başladık.O etkileyici,acı ve güzel olmak zorunda."
Craig ayrıca son kitap Harry Potter ve the Deathly Hallows içinse"bekleyemiyorum.son film için hangi setleri hazırlayacağımızı bilmemiz lazım."şeklinde konuştu.
Melez Prens'in 21 kasım 2008de vizyona girmesi planlanıyor.
deadly_angel 11-02-07, 14:33 sbuffy haber için teşekkür ederim
çalışmların başlanmasına çok sevindim.Vakit kaybetmek istemiyorlar.Yoldaşlıktan sonra arada bir yılı biraz aşkın bir süre kalıyor.Şimdiden kesin bir vizyon tarihinin olması harika birşey.Umarım eski oyuncuları hepsiyle anlaşmaya varılır ve kadro aynı şekilde devam eder.
Harry Potter'ın 6.filmi için çalışmalar başladı
Oscar ödüllü sanat yönetmeni Stuart Craig Melez Prens filmi hakkında Newsweek'e bazı açıklamalar yaptı. Craig "sevilen karakterin öldüğü astronomi kulesi dahil set hazırlıklarına başladık.O etkileyici,acı ve güzel olmak zorunda."
Craig ayrıca son kitap Harry Potter ve the Deathly Hallows içinse"bekleyemiyorum.son film için hangi setleri hazırlayacağımızı bilmemiz lazım."şeklinde konuştu.
Melez Prens'in 21 kasım 2008de vizyona girmesi planlanıyor.
vay bee çalışmalara çok erken başlamışlar zaten yediye kadar harry çok büyiycek bunu göz önünde bulundurmuş olabilrler
dan yine idare ederde rupert,ton,ikizler,devon, Matthewun boyları aldı başını gidiyor tutabilene aşkolsun:img-hyste ayrıca alan rickman,maggie smith gibi çok iyi oyuncularda yaşlandığı için çabuk bitirmeye çalışıyorlardır.
deadly_angel 11-02-07, 19:25 dan yine idare ederde rupert,ton,ikizler,devon, Matthewun boyları aldı başını gidiyor tutabilene aşkolsun:img-hyste ayrıca alan rickman,maggie smith gibi çok iyi oyuncularda yaşlandığı için çabuk bitirmeye çalışıyorlardır.
doğru vallahi, özellikle rup ve ikizlerin boyu su verilmiş bitki gibi uzadıkça uzuyor:) Aslında hesaplarsak yoldaşlıktan sonra en fazla bir buçuk ay ara verirler çekimlere, o da okulu halen devam eden oyuncular ve diğer çekilen filmleri için.Şimdiden hazırlıkları yapmaları zaman kaybetmeme adına çok iyi olmuş.
emma,bonnie ve evanna(luna)hariç bu yıl hepsi okulundan mezun oldu diye biliyorum.o yüzden son iki filmin çekimlerini çabuk bitirirler.
bu arada dan,rupert,genç voldemortu oynayan oyuncuyla anlaşmışlar.
6. filmi sabırsızlıkla bekliyorum gerçi daha 5. filmi izlemedik onuda sabırsızlıkal bekliyor hepsini bekliyorum açıkcası :)
çok seviyorum bu seriyi...
artık bu kadar bana fazla....ateş kadehinde cedric...zümrüdüanka yoldaşlığında sirius...melez prenste dumbledore...ölümcül taktiste meçluh kişi ölüyo...kitapları okuyunca ağlıyorsak sinemadan çıktığımızda bilmem ne olur...ahh rowling ah...
ya bişi sorucam ben sihirbaslasin.com un galerisinde çok çirkin olan danielin fotoshoplu resimlerini gördüm hangi zihniyet böyle bi şey yapar.
hem ben hep o siteye girerim ama bole bir sey görmemiştim.site yöneticisi neden bole bir ihmalkarlık yaptı.
benim 6. kitapta en çok beğendim sahne harry nin ginny yi öpmesiydi...
o sahneyi de sabırsızlıkla bekliyorummm.
harry ginny den ayrılmak istediğini söyleyince de çok üzüldüm çünkü o okulda çıkabileceği en uygun kız o ayriyetten hermione nin ron u lavender den kıskanmasıda çok hoştuu bence ron ve hermione birbirlerineçok yakışıyolar
artık bu kadar bana fazla....ateş kadehinde cedric...zümrüdüanka yoldaşlığında sirius...melez prenste dumbledore...ölümcül taktiste meçluh kişi ölüyo...kitapları okuyunca ağlıyorsak sinemadan çıktığımızda bilmem ne olur...ahh rowling ah...
ben de en çok cedric e göz yaşı döktüm durup durup ağlamıştım
bu kadar parlak geleceği olan bir öğrenci aaah ah
sirius a ve dumbledore a inanamadığım için şok oldum sanırım o kadar ağlayamadım
zaten ikisinin ölümü de cedric kadar gözler önünde ve şüpheye mahal bırakmayacak bir olay değildi(şükürler olsun ki)
ben sirus öldüğünde demiyeyim de yok olduğunda tekrar geri gelir sanmıştım yani ne bileyim öldüğne inanmadım, inanmak istemedim gözlerim doldu ve şok olmuştum onun için de pek ağlamamıştım
arkeolog gırl 22-02-07, 11:14 harry potter film seri olarak kaç film üzerine kuruldu yani kaç filmi çekilecekkk ve bu başlıktaki film kaçıncı filmmm:img-help: :img-help: :img-help: :img-help:
harry potter film serisi 7 film üzerine kurulu bu film 6. film olcak ama daha çekilmedi 5.film bu temmuz vizyona gircek yani 3 filim kaldı
danle ilgili değil ama yeni bir bilgi:img-hyste
Melez Prens İrlanda'da mı çekilecek?
The Sunday Business Post Online 6.Harry Potter filmi Melez Prens için Warner Brothers'ın İrlanda'da birkaç ili keşfe çıktığını yazdı.ilk 5 Hp filmi İngiltere ve İskoçya'da çekilmişti.
"Yapımcı şirketteki yöneticiler onların Britanya'daki yerleri tükettiklerine inanıyorlar.Film yapımcıları şimdiden Leinster ve Munster'ı ziyaret ettiler.Onlar,manzarası Britanya'ya benzediği için İralanda'ya özel ilgi duyuyorlar.Ayrıca Warner Bros daha önce birkaç proje için İrlanda'nın en büyük film stüdyosu Ardmore Studios ile çalışmıştı.Eğer 6. film İrlanda'da Ardmore Studiosda çekilirse postproduksiyon işinin büyük kısımını halletmiş olacaklar."
deadly_angel 25-02-07, 13:28 sbuffy haber için sağol
çalışmların şimdiden hızla başlamış olması zaman açısından çok iyi.Daha önce filmin İrlanda'da çekilme olasılığıyla ilgili bir yazı okumuştum.WB sıcak bakıyor.Bir an önce çekilsinde film...
Herhalde bu da seneye girer vizyona tabii biz beklemekten ağaç oluruz, Sonra yaşlanırız yaşlı ağaç oluruz bizi kesicekleri zaman da Harry Potte'i görürüz veeee tabi bir anda filizlenirizzzz...
Melez Prensin casting çalışmaları başladı?
http://img123.imageshack.us/img123/2169/jonpalltj3.jpg
resmi bir açıklama olmamakla birlikte geçenlerde film için ses sınavına girdiğini söyleyen bir oyuncu var.Spekülasyonlara göre bu ses sınavı Genç Voldemort'u belirlemek için yapılıyormuş.açıklama yapan Jón Páll Eyjólfsson'un sözleri:"ben kamera arkasından birçok kişiyle tanıştım ve senaryoyu okudum.BNu sahne için sadece senaryonun bir parçasını okuyorsunuz ve bu gizli tutuluyor."
Başka ilginç bir ayrıntıda Eyjólfsson'un okjul arkadaşı 6.filmin senaryosunu yazan Steven Kloves, Eyjólfsson'ın bu film için Jón Páll Eyjólfsson'u önerdiğini söyledi.
lily_daniel 18-04-07, 13:50 Belki daha önce yazılmıştır ama yine de yazayım. Sinema. com'da yayınlanan habere göre Melez Prens 14 Kasım 2008 tarihinde seyircilerle buluşacakmış. İnşallah doğrudur, çok sevindim :)
deadly_angel 20-04-07, 11:42 http://img262.imageshack.us/img262/7986/23256jn4.jpg
burcu_yağmur 27-04-07, 11:37 kitapı tam 3 kere okudum ve o kadar güzelki hele o dumbuldore ın iksiri içmesi harrynın ona içirmesi oraları olkudugumda çok etkilenmişim vede snapeın dumb
öldürmesii oraları meak ediyom
acemicadi_selim 29-04-07, 06:36 http://img72.imageshack.us/img72/6527/mugglenetcoverzoomsw9.jpg
walla buraya koymak dogrumu bilmiorum ama su meshur harry potter fan sitesi mugglenet bu kitabi cikardi kitap 7. kitap hakinda teoriler j.k. rowling le yapilan roportajlar vs. ile dolu ben dun dukkanda gordum ve sizinle paylasmnak istedim icindekiler super turkiyedede basildimi bilmiorum ama neyse eger isterseniz okudukca size orda yazan teorileri yazabilirim ilginc olanlari...:img-wink:
deadly_angel 02-05-07, 17:31 IMDB'nin sitesinde yaptığı bir güncellemeye göre Harry Potter ve Melez Prens filmini çekecek olan kişi şu an çekimleri devam eden, serinin 5. filmi Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı filminin yönetmeni David Yates.Ancak bu bilgi henüz doğrulanmadı.
Kaynak: IMDB
David Yatesin açıklaması:"Melez Prensi yapıyorum çünkü ben bu dünyayı ve karakterleri sevdim.Benim bu dünyayla ve karakterlerle daha çok işim olduğunu düşünüyorum.5.filmdeki hikaye 6.filmdeki hikayeyi geliştiriyor.bu yüzden ben bu dünyada seyahatteyim ve ben onu tamamlamak istiyorum."
deadly_angel 03-05-07, 19:02 Çok sevindim Yates'in Melez Prens'i de çekeceğine! Henüz ortaya nasıl bir iş çıkarttığını bilmiyoruz ama Temmuza az kaldı ve bu filmle ilgili umutlarım her geçen gün daha da artıyor.Şu ana kadar çekilmiş en iyisi Harry Potter filmi olacağından hiçbir şüphem yok.Gerek film hakkında ve oyuncular hakkında yorumları gerekse oyuncuların onun hakkında söylediklerine bakılırsa David Yates işini fazlasıyla ciddiye alan bir yönetmen ve bu da bir Harry Potter filmi için büyük bir avantaj.
acemicadi_selim 24-05-07, 17:11 yates mi yapcakmis supper yaaa neyseee 6. filmi merakla bekliorum draco malfoy sahnesi cok ve daha cok heyeacnli dumbledore un shanesini cok merak ediorum kitabin sonundakiiiiiiii wallaaa
WB Melez Prens için mağara arıyor
The Scotsman Warner Brosun Harry Potter ve Melez Prens film adaptasyonundaki mekanlar için,özellikle filmin sonlarındaki sahne için uygun olan mağara için,keşfe çıktığını yazdı.Makale Warner Bros.un filmi "Cape Wrath"un yanında veya İskoçyanın kuzeyinde Wickin yakınlarındaki Whaligoe Stepste çekebileceğini belirtiyor.
Kitabın sonunda hatırlanacağı gibi Harry ve Dumbledore Voldemortun hortluklarından birini aramak için sahil boyunca bir mağaraya gitmişlerdi.Geçen ay Warner Bros. İskoçyaya geldi ve film çekmeye elverişli mağaraların resmini çektiler.bir bilgiye göre "mağara ve uçurumların binlerce resmini çektiler,özellikle Smoo mağarası ve yığınlarla ilgilendiler."
Melez Prensin 21kasım 2008de vizyona gireceği doğrulandı.
of çok saol baylaşım için nasıl beklicem ozmna kadar bilmiom valla öf ya kitabını okurken bile çok kötü olmuştum acaba filme gitmesemmi yüreğim kaldırmaz
ya aslında 6. film için türkiyede bisürü yer var hiç burayı duşunmemişler mi? ya aslında saçma oldu bu soru onlar turkiyeyi hiç dusunmuyolar demi yani filmi bile bi ay soraya aldılar daha ne diym ama iyi malzeme çıkardı turkiyeden hele cennet ve cehennem mağaraları goreniniz varsa orası tam olurdu bence...
Merhaba başlığı hemen okudum ve şunu öğrendim bayağı bi ron ve rupert fanı varmış bunu görmek beni sevindirdi çünkü ben de en az sizler gibi onu çok seviyorum.Bu arada Melez prens filminin çekimlerine başlandı mı?
deadly_angel 19-06-07, 22:01 Merhaba başlığı hemen okudum ve şunu öğrendim bayağı bi ron ve rupert fanı varmış bunu görmek beni sevindirdi çünkü ben de en az sizler gibi onu çok seviyorum.Bu arada Melez prens filminin çekimlerine başlandı mı?
Bitmek üzere (Dvdler v.s) ama sanırım tamamen bitince 1 yada 2 ay ara verirler.Yer seçimleri yapıldı çünkü filmin vizyon tarihi çok önceden açıklandı.Örneğin mağara seçimi yapıldı, filmin çkileceği alanlar v.s.Oyuncularla anlaşmaya varılmaya başlandı.Bir bakıma başlamış gibi oldu da diyebiliriz.Gerçi bu olması gereken birşeydi.
cedric-hülya 19-06-07, 22:05 Merhaba ben de HP fanatiklerindenim hatta benim yüzümden ailem anti -Hp ci oldular:):)
Ben 6 kitabı bitirdim ve filmlerini izledim.
Altıncı film'e erken başlamaları iyi oldu çünkü beşinci film için resmen kök saldık ki hala sinemalara girmiş değil bu film 2 ay daha bekleyeceğiz
Ama ben Altıncı filmi sabırsızlıkla bekliyorum çünkü Harry-Ginny öpüşme sahneleri var bir de Ron ile Hermione kıskandırma sahneleri.
Ama ben Dombledore nin ölümünden çok etkilenmedim açıkçası pek de üzülmem.
David Yatesin Melez Prens filmiyle ilgili çalışmalara başladı.Yates "Zümrüdüankayı bitirdikten sonra yeni filmle ilgili hazırlıklara başladık.Çekimlere Eylülde başlıyoruz." dedi.Yates ayrıca 5.filmde hikayenin gidişatını etkilemediği için Quidditche yer vermediklerini açıkladı.
hemşire ginny ve harrynin öpüştüğü kısımda harry snape ile cezaya kaldığı için quidditch bu bölümde yoktu harry ortak salona gittiğinde kazandıklarını görmüştü.o yüzden öpüşme sahnesini keseceklerini sanmıyorum çünkü fanların snapele geçen meşhur diyalog ile dumbledorela mağra macerasından sonra en beğendikleri bölüm.
Melez Prens filmiyle ilgili çalışmalar devam ediyor
Sussex radyosu Warner Bros.un temmuzun ilk haftasında Melez Prens için ses sınavı yapacağını duyurdu.
Lavendar Brown için yapılacak ses sınavı 1 temmuz pazar günü London'nın Earls Court Exhibition merkezinde yapılacak.sınava katılacakların 15 ile 18 yaş arasında ve ingiltere veya irlanda doğumlu olmaları gerekiyor.sınav sabah 8de başlayıp akşam 10da sona erecek.
Tom Riddle için ses sınavı ise 8temmuz pazar günü yapılacak.
cedric-hülya 23-06-07, 18:35 Ses sınavı ne demek sbufy?Bu arada bizi bilgilendirdiğin için sağ ol .
Umarım o öpüşme sahnesini kesmezler ve de umarım Lavender olarak seçtikleri kız güzel olur çünkü rupert'in çirkin birisi ile öpüşmesini istemem:):):)
kitabın kahramanı için kitapta güzellikleri anlata anlata bitirilemeyen karakterleri canlandırmaları için güzellik bakımından pek uymayan oyuncuları seçtiler.ama rupert şanslı olduğu için lavender içinde güzel bir oyuncu seçilir
cedric-hülya yönetmen veya casting yönetmeninin oyunculara verdikleri metinlerin okumalarını istemelelerine ses sınavı deniliyor.
cedric-hülya 24-06-07, 01:10 Of ya keşke yaşım ve konumum Lavender için ses denememe uysaydı çok iyi yapardım ayıptır söylemesi çok iyiyimdir bu tiyatro işlerinde ama sırf Rupert ile öpüşebilmek için :img-in_lo :img-blush :)
Lavendar Brown için yapılacak ses sınavına 7000 kişi başvurdu.İlk turda adaylar 30ar gruplar halinde iki casting yönetmeniyle görüştüler.bu görüşmese adaylara yaşı,ismi ve kendileriyle ilgili ilginç bir bilgiyi söylemeleri istendi.her grupta bazı adaylar bir sonraki tura katılmaya hak kazanırken bazıları ilk turda elendi.2.turda ise adaylar Hermione,Madam pomfrey ve Lavendar arasında geçen 10dakikalık senaryoyu okudular.bu turu geçen adaylar için 3.tur iki veya 3gün sonra yapılacak.
http://img295.imageshack.us/img295/893/normalbrown23ul6.jpg
http://img295.imageshack.us/img295/5393/normalbrown9li1.jpg
http://img295.imageshack.us/img295/9968/normalbrown12ri2.jpg
http://img295.imageshack.us/img295/2676/normalbrown15xp1.jpg
http://img295.imageshack.us/img295/1761/normalbrown17la2.jpg
http://img295.imageshack.us/img295/899/normalbrown16xw2.jpg
deadly_angel 03-07-07, 00:13 Haber için teşekkür ederim sbuffy
Levender karakteri benim Snape'den bile daha fazla sinir olduğum bir karakter.Hele hele 6. kitap boyunca Ronun peşinden koşması beni deli etmişti.Gerçi oldukça işe yaradı bir bakıma (Hermione&Ron ilişkisi)
İngiltere'de yaşasaydım kesinlikle katılırdım bu seçmelere.İşin bir diğer değişik yanı, ilk beşe girenlerin her birinin Rupert'la karşılıklı okuma yapacaklar.Sanırım ortada birde öpüşme meselesi varmış, ne yani seçilsin yada seçilmesin o beş kızın her biri Rup'ı mı öpecek:img-elvis Oh bu gerçekten korkunç olmalı GinGer için:icon_whis
deadly_angel 03-07-07, 00:34 Melez Prens İçin Gizemli Oyuncu
Warner Bros şirketi yaptığı bir açıklamada Harry Potter ve Melez Prens filminin oyuncu kadrosuna 11 yaşındaki Taylor Triphook'un karıldığını açıkladı.Ancak bu oyuncunun filmde hangi rolü aldığı oyuncunun kendisine ve bu konuyla çok yakından ilgilenen basına henüz açıklanmadı.Taylor Triphook gazetecilere filmde alacağı rol hakkında ''Böyle büyük bir yapımda ve birbirinden ünlü oyuncularla bir arada rol almak için heyecanlanıyoum'' yorumunu yaptı.Oyuncunun filmde alacağı rol Harry Potter hayranları arasında şimdiden bir merak konusu oldu.Pek çoğuna göre oyuncu filmde Tom Riddle'ın yetimhane yıllarındaki hali için seçilmiş olabilir.
Oyuncunun resmi
http://img241.imageshack.us/img241/7966/taylor574745fullmv5.jpg
Kaynak: Hpana
deadly_angel haber için teşekkürler.
yeni oyuncuyla ilgili başka bir bilgide Londradaki Sylvia Young Tiyatrosunda okuduğu için WB okuldan izin almış.Taylor Triphook "West Endde sahne almayı hayal ediyorum umarım ilerde bu dileğim gerçekleşir" şeklinde konuştu.
Tom Riddle'ın gençliği oynayacak olsaydı Wb bu bilgiyi saklamazdıayrıca tom kızıl değil diye hatırlıyorum.ya weasleylerle ya da lily potterla bağlantısı olan bir karakter olabileceği için gizli tututluyor olabilir.sonuçta rowling senaryo aşamasında yardım ettiğinde 3.filmdeki gibi ileriye yönelik ipuçları verebiliyor
deadly_angel 05-07-07, 16:56 The Whitshire Times'ta çıkan habere göre Warner Bros'un çekimlerine kısa bir süre sonra başlanılacak olan Harry Potter ve Melez Prens filminin belli bir kısmının Lacock Köyü'nde çekilmesi isteği köy sakinleri tarafından kabul edildi.Bölgede bulunan ''National Trust'' vakfının bir çalışanı olan Graham Herd konuyla ilgili şöyle konuştu ''Çekimlerin The Angel and Church Street'de gerçekleştirileceği yetkililer tarafından daha önce bize söylendi.
Köyden Resimler
http://img165.imageshack.us/img165/1259/lacockyu2thhk9.jpg (http://img165.imageshack.us/img165/2523/lacockyu2.jpg) http://img113.imageshack.us/img113/8210/lacock1ct0thxz1.jpg (http://img377.imageshack.us/img377/2340/lacock1ct0.jpg)
deadly_angel 06-07-07, 23:24 Filme Yeni bir Oyuncu Daha
Harry Potter ve Melez Prens filminin kadrosuna 11 yaşındaki Taylor Triphook'un rolü hakkında hiçbir açıklama yapılmaksızın girmesinin ardından şimdi de Katie Head adında 11 yaşında genç bir oyun daha katıldı.Katie Head'in annesi, kızının filmdeki rolü hakkında bir bilgileri olmadığını ancak büyük bir Harry Potter fanı olan kızlarının filmde rol almasından ötürü gururlandıklarını söyledi.
Oyuncunun Resmi
http://img63.imageshack.us/img63/2602/pottergirl587179fullrb4lj0.jpg
Kaynak: Hpana - Veritaserum
Bence bu iki oyuncu Rowling tarafından filme sokulmuş.Her ikisininde kızıl oluşu Weasley'lerle alakaları olduğu konusunda önemli bir kanıt bana kalırsa.İleriki film/kitap için önemli bir tüyo olabilir.Hatta öylede gözüküyor.İlk oyuncunun haberi yayınlandığında ya Weasley'lerdendir yada Tom'un yetimhane yıllarından birisi olabilir diye düşünmüştüm.Ancak üstüne bir kızıl daha gelince kafam biraz karıştı.Weasley ailesi ile ilgili çok çok önemli gizemli birisini tanımıyorum.Yada gözümden kaçmış olabilir....
deadly_angel 09-07-07, 02:46 http://img222.imageshack.us/img222/2042/01ra2.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/5060/02lv5.jpg
http://img242.imageshack.us/img242/7357/03on8.jpg
http://img68.imageshack.us/img68/1425/04wj3.jpg
http://img222.imageshack.us/img222/2046/05hm8.jpg
Yapımcı David Heyman 11yaşında ve kızıl saçlı iki öğrenciyi canlandıracak olan Taylor Triphook ve Katie Headin karakterlerinin 6.kitapta ye almadığını açıkladı ve daha fazla bir bilgi vermeyeceğini söyledi.
deadly_angel weasleylerle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum.onlar harry için önemliler tamam ama yan karakterler oldukları için onların sırrının olup olmaması pek önemli değil.bence evansların akrabaları olabilir çünkü rowling lily için onunla ilgili bir sırrı öğrenicez; petunia içinse onda görünenden fazlası var demişti.bence bu çocuklar harrynin anne tarafından bir akrabasının çocukları olabilir.hem onunda saçları kızıldı
harry potter ve melez prens filminin çekimleri eylül ayında başlıyacak ve 21 kasımda gösterime girecek..
kaynak:gelecek postası
deadly_angel 10-07-07, 20:00 Aslında bu yeni eklenen oyuncular pekde spoiler anlamına gelmeyecek.Sonuçta Deathly Hallows'un çıkmasına sayılı günler kaldı.Bütün sorular cevabını bulacak.Şu Petunia'nın sırrı beni çok meraklandırıyor.Büyücü olabilir mesela yada buna benzer bişiler.
ComingSoon.net Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı yönetmeni David Yates ve yapımcı David Heyman ile 6. film Harry Potter ve Melez Prens ile ilgili konuştu.
CS: Gelecek Harry Potter filmini yöneteceğinize göre, 6. film için planlarınız neler?
David Yates: Zümrüdüanka Yoldaşlığı’nı bitirdiğimiz zaman tek söylediğimiz bir dahaki sefere yeni bir deneyim istediğimizdi. Yoğunluk, duygusallık ve her şeyiyle bu filmle gurur duyuyoruz. Jo Rowling’in kitaplarındaki en önemli özelliklerden biri de çocukluğun aşamalarını gösteriyor ve bir sonraki aşama biraz daha cinsellik, uyuşturucu ve rock and roll.
David Heyman: Uyuşturucu yok.
Yates: Bu yeniyetme olmanın duygusal ve cinsel politikasıyla ilgili. Gelecek film çok daha farklı bir ritim. Serinin evrimini tamamlaması için bunun gerekli olduğunu düşünüyorum. Çalışmalarımda yaptığım her seçimle tam tersindeki bir şey için didindim. Bir şeyi bitirdiğimde bir hikâye anlatıcısının yeni bir şey denemesinde olduğu gibi hevesli kaldım. Potter dünyası çok zengin. İçinde değiştirilebilecek o kadar çok şey var ki, ondan dolayı bence gelecek film çok farklı olacak.
CS: 6. Filmi 7. kitapta öğreneceğimiz bir şeye göre değiştirmeye hazır mısınız? Yates: Altıncı senaryoyu düzenlerken yedinci kitaba bakmamak ve etkilenmemek için deli olmamız gerekirdi. Bence gerçekten yardımcı olabilecek şeyler olabilir ondan dolayı çıkar çıkmaz inceleyeceğiz.
Heyman: Fakat aynı zamanda bir çeşit ileriye gösterme oluyor. Bu filme baktığınızda bazı noktalar var ki ilerideki Harry-Ginny ilişkisi ile ilgili bilgi veriyor. Genellikle her filmi kendilerine özgü yapmaya çalışıyoruz. Dördüncüyü üçüncüye üçüncüyü ikinciye ya da ikinciyi birinciye sokmadık. Tamamen kendi özlerindeler, aynı kitaplar gibi, fakat her halükarda yedinciye bakacağız ve bir şeyler olacak. Bunda bile senaryoyu Jo’ya gösterdiğimizde sizin yerinizde olsam bunu koymazdım diyor. Bu da bizi biraz durduruyor.
Melez Prens dünya çapında 21 Kasım 2008’de sinemalarda…
ComingSoon.net sitesi beþinci filmin yönetmeni David Yates ile ZümrüdüAnka Yoldaþlýðý'nýn DVD'si ve silinen sahneleri hakkýnda bir röportaj yaptý:
Soru: Bu filmde silinen çok fazla sahne var mý ve DVD'den tam olarak neler beklememiz gerekiyor?
Yates: "Aslýnda o kadar da çok silmedik. Hatta senaryoyu bu kadar sýký bir þekilde takip etmemiz oldukça ilginç. DVD ekstralarýnda yer alacak yaklaþýk yarým düzine sahne var. Trelawney'yi canlandýran Emma Thopmson'la ilgili hoþ bir sahne var. Bu sahneyi, Imelda Büyük Salon'da konuþma yaparken ve Emma da yemek yerken çektim. Dar görüþlü olduðunu bildiðiniz tüm o komik hareketleri yaparken sonunda yemeðini her yere döküyor ve bu olay tam 3 dakika devam ediyor. Tam bir Chaplin-vari komedi. Aslýnda, filmde bu sahne için pek yer yoktu, o yüzden biz de bunu DVD'ye koyduk. Imelda ve Emma'nýn acayip bir sahnesi daha var; Imelda, Trelawney'yi teftiþ ederken ve biz de tüm bu sahneyi kestik. Aslýnda kendi içinde harika bir bölüm. Gerçekten çok komik. Ve komik üç-beþ sahne daha var
Natalia Tena 6.filmde de olacak
Zümrüdüanka Yoldaşlığında Nymphadora Tonks'u canlandıran Natalia Tena Melez Prenstede yer alacağını itiraf etti.Associated Press'e konuşan Nat 6.filmde genç seherbaz olarak geri döneceğini ve karakterinin kitaba uygun olarak "üzgün ve siyah saçlı" olacağını söyledi.
deadly_angel 16-07-07, 16:54 sbuffy haber için teşekkür ederim
Melez Prens'te Oynaması Yönünde Söylentiler Çıkan Oyuncular
Jim Broadbent (Horace Slughorn)
Bill Nighy (Rufus Scrimgeour)
Daniel Day-Lewis, (Marvolo Gaunt)
Kristin Scott Thomas, (Narcissa Malfoy)
Ian McShane, (Fenrir Grayback)
Michael Sheen, (İngiltere Başbakanı)
UK newspaperın haberine göre Warner Brossun anlaştığı oyuncular:
Naomi Watts (King Kong)
Jack Davenport (Pirates of the Caribbean)
Stephen Rea (V for Vendetta)
Peter Rnic (Shaun of the Dead)
http://img488.imageshack.us/img488/2420/3990be5.jpg
deadly_angel 18-07-07, 17:32 Jeseph Fiennes'ın da kadroya katıldığı söylentileri var.Abi kardeş aynı filmde olurlar çok iyi olur.Naomi'nin ve jack'inkadroya katılmasına çok çok sevindim.
adanali esmer 20-07-07, 14:35 ben kitabini okudum ve tekrar okuyorum simdiye kadar hepsini okudum bakalim kitapta yazanlarin tam aynisi mi olacak bu bölümü cok harika bence..
Mtv Movie Melez Prens için ismi geçen oyuncuların bu bilgileri doğrulamadığını yazdı.
Narcissa Malfoy rolünü oynayacağı yönünde söylentiler çıkartılan Naomi Watts basın danışmanı aracılığıyla bu bilgini doğru olmadığını söyledi.
Joseph Fiennesın basın danışmanıda bu biglilerin doğru olmadığını açıkladı.
arkadaşlar jack davenport ne rolü oynayacak bu filmde
imdb'de Harry Potter'la ilgili birşey bulamadım oyuncu hakkında. Ama Wikipedia'da şöyle birşey buldum:
"It is rumoured that he has been part of negotiations to be cast in the film adaptation of Harry Potter and the Half-Blood Prince, although the role has been unspecified."
Açıklamak gerekirse burda bu haberin sadece söylenti olduğu ve hangi rolde oynayacağının belli olmadığı yazıyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...
istanbulspence 30-07-07, 20:51 http://img162.imageshack.us/img162/5387/6bcb8a8d8e270b49a53e9b1pb0.jpg (http://imageshack.us)
Harry Potter'ı az kalsın öldürüyordum!
Harry Potter serisinin ünlü yazarı J.K. Rowling, yeni kitabı 'Harry Potter ve Ölümcül Takdis'de neredeyse Harry Potter'i öldüreceğini söyledi. "Serinin bu son kitabında Harry'yi öldürmeyi düşündüm ama sonra suçluluk duygusu hissetmeye başladım ve buna cesaret edemedim" diyen ünlü yazar, "Birgün okurlarımdan küçük bir okur bana 'Ne olur Hagrid veya Sirius'u öldürmeyin' diye yalvardı. Oysa ben yeni kitabımda çoktan Sirius'u öldürmüştüm. Aynı şeyi Harry'e yapmak istemedim" dedi.
sabah
6’ncı filmin çekimleri yaz sonunda başlıyor
Dünya genelinde 64 dile çevrilen, 325 milyondan fazla satan J.K. Rowling'in çılgınlık derecesinde sevilen Harry Potter serisinin 5'inci filmi "Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı"nda 10 Ağustos'ta Türkiye'de gösterime girecek.
Filmin Londra galasında Kelebek de vardı. Harry Potter ekibiyle yapılan röportajlar, merak edilen birçok soruya yanıt getirdi.
Benim filmdeki favorim Harry’nin öpüşme sahnesi
Türkiye’de önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan "Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı" filminin yönetmeni David Yates, kendisine Harry Potter filmini yönetmesi için yapılan teklifi hiç unutmadığını söyledi: "Yolda yürüyordum, telefon geldi. Projeden bahsettiler, çok heyecanlandım. Sonra da bana serinin beşinci kitabını yolladılar. Kitabın sadece çocuklar için değil, büyükler için de olduğunu gördüm."
Filme daha önceki serilerden farklı bir yaklaşım getirmek isteyen Yates, "Harry Potter ve Zümrüdüanka Yolculuğu"nu mümkün olduğu kadar modernize etmiş. "Önceki filmler, tamamen geçmiş zamanda yaşanıyor izlenimi veriyordu. Bu yeni halinde ise izleyici hikayeye çekiliyor" diyen Yates, bu filmin önceki filmlere oranla daha karanlık olmasını da planlamış. David Yates’e film içindeki favori sahnesini sorduğumda aldığım yanıt ilginç oldu. Harry’nin öpüşme sahnesini çok beğendiğini söyleyen Yates, bunun sebebini ise şöyle açıkladı: "Harry Potter’ın öpüşme sahnesi bu filmi diğerlerinden ayırıyor. Çünkü şimdiye kadar hep çocuk olarak izlediğimiz Harry, artık duygusal yanlarını keşfeden bir erkek. Ve ilk öpüşmeden sonra bunu arkadaşları Hermione ve Ron’la paylaşması da psikanaliz açısından önemli bir sahne. Burada kadın ve erkek arasındaki farkı görüyoruz."
Öpüşme sahnesinde genç oyuncuların kendilerini rahat hissetmeleri için herkesi setten uzaklaştırdığını söyleyen yönetmen, böylesine oturmuş filmlerde sanatsal farklılıklar yaratmanın zor olduğunu vurgulamadan da geçmedi. 10 yıl önce Türkiye’ye gelen ve ülkemizi çok beğenen Yates, yeni Harry Potter filminin çekimlerine ise yaz sonunda başlayacaklarını açıkladı.
Kendimi asla şöhret olarak görmüyorum
Harry Potter serisinde rol aldıktan sonra dünya tarafından tanınan ve neredeyse Harry ile özdeşleşen İngiliz aktör Daniel Radcliffe, bugün artık genç bir delikanlı. 23 Temmuz’da 18’inci yaşını kutlayan Radcliffe, "Oyunculuk hayatımda Harry Potter’dan farklı şeyler de yapmak istiyorum. Ama Harry’ye de öyle alıştım ki, hayatımda hep bir boşluk hissedeceğim" diyor.
n Harry Potter artık sizinle özdeşleşti. İzleyicinin gözünde pek büyümüyorsunuz sanki...
- Tamam, Harry Potter’da ilk rol aldığım zaman çocuktum, ama şimdi 18 yaşına girdim. Artık bana çocuk muamelesi yapılmasını istemiyorum açıkçası...
n Bu filmde öncekilere oranla farklı bir Harry görüyoruz...
- Kitap her bölümde daha koyulaşıp, karanlıklaşıyor. Film de öyle... Harry tüm sevdiklerini bir bir kaybediyor. Ona inananlar azalıyor. Farklı bir ruh hali içinde; sorgulamaları artıyor. Bu film bana insan olarak pek çok şey kazandırdı. Hayata daha farklı bakmaya başladım. İnsan sahip olduğu her şeyi kaybedebilir.
n Küçük yaşlarda tüm dünyanın tanıdığı bir aktör oldunuz. Bu, hayatınızı nasıl etkiledi?
- Kendimi asla şöhret olarak görmüyorum. Hayatım değişti ama bu değişiklik beni farklı bir Daniel yapmadı. Şöhret insanın ayaklarını yerden kesen bir duygu, ama ben nerede olduğumun farkındayım. Bunda ailemin etkisi büyük.
Çok saf olduğumu kabul ediyorum
Serinin masum yüzlü Hermione’u Emma Watson da diğer oyuncular gibi büyüdü ve güzel bir genç kız oldu. Harry Potter ile ilgili ilk günlerini şöyle özetliyor: "Bir şey bilmiyordum. Çok saf olduğumu kabul ediyorum. Daniel ve Rupert’la birlikte büyüdük."
n Sizin için bu filmin en önemli çıkış noktası neydi?
- David Yates! Her seferinde yeni bir yönetmenle çalışmak insanı biraz geriyor. David Yates’in standartlarına uyup uymayacağımı bilmiyordum. Bu nedenle biraz gerildim.
n Daniel ve Rupert’le ilişkiniz nasıl?
- Birbirimize çok yakınız. Film endüstrisinde birlikte tecrübe kazandık.
n Özel hayatınız ne durumda peki?
- Erkek arkadaşım yok. Brad Pitt’i beğeniyorum. Ama bu sözlerimi okumuş olursa, gerçekten utanırım.
Ron bu filmde daha güçlü
Harry Potter serisinde Harry’nin kader arkadaşı Ron Weasley’i canlandıran Rupert Grint, ilk filmde sadece 11 yaşındaydı. Artık 19 yaşında bir delikanlı... Grint, çekimlerden "Hayatımın en eğlenceli ve zevkli günleri" diye söz ediyor.
n Sizin için bu seriden herhangi biri daha öne çıkıyor mu?
- Şimdiye kadar rol aldığım beş filmin her biri çok özel. Bende hepsinin ayrı bir yeri var. Ama tabii ki ilk prömiyere gittiğim günü unutamıyorum. Çok heyecanlanmıştım. Kendimi çok garip hissettim.
n Bu filmde sizin karakterinizde bir farklılık var mı?
- Evet... Bu filmde ilk kez Harry ile çatışmayı bıraktım. Artık daha güçlü bir Ron var. Onun da karakteri olgunlaşmaya başlıyor. Harry ile Ron birbirini daha iyi anlamaya başladı sanki...
Alıntı: Hürriyet Gazetesi
dilara-1905 04-08-07, 21:54 [B]neyseki öldürmemiş yaa cesaret edememesi iyi olmuş :D:D :icon_whis
bu filmi iple çekiyorummm henüz kitabını okuyamadım ne yazkki ama en kısa zamanda okicam süper olcak yaa ;) :good:
[B]neyseki öldürmemiş yaa cesaret edememesi iyi olmuş :D:D :icon_whis
bu filmi iple çekiyorummm henüz kitabını okuyamadım ne yazkki ama en kısa zamanda okicam süper olcak yaa ;) :good:
Ben yeni kitaba baktımda ingilizceydi ama sonuna baktım.Kitap 19 yıl sonraya gidiyor :D öle bişi ron ve Hermonie yok ama son sayfalarda hiç öldürdü mü yoksa ?
miracle girl 14-08-07, 17:36 Vayy be bu filmide sabırsızlıkla beklicemm..
Zaten serinin bitmesine 2 film kaldı galiba..Keşke bitmese ya..
Vayy be bu filmide sabırsızlıkla beklicemm..
Zaten serinin bitmesine 2 film kaldı galiba..Keşke bitmese ya..
ben de çok isterdim bitmemesini.rowling asla demediğini ama şu an için bu seriyi dewam ettirmek istemediğini söylemiş ama yine de bir açık kapı bırakıyor ;)
nymphadora 16-08-07, 13:18 ya bence biraz saçma ama forum sitelerinden birinde J.K. Rowling'in 8.kitabı yazmaya başladığına dair saçma bişey duydum...gerçekten doğruluğu var mı? biliyorum biraz alakasız konuyla ama nereye yazacağımı bilemedm heralde sorumlular mesajı gerekli yere taşırlar...
cedric-hülya 16-08-07, 13:37 keşke bitmeseydi ama belki de böylesi iyi oldu 6 .filmde hangi oyuncular oynayacak?Kimler filmde oynamaya devam edecek?rup,emma ve dan kalıyorlar değil mi?
deadly_angel 21-08-07, 10:46 Rupert Daniel ve Emma serinin sonuna kadar oynayacaklarını açıklamışlardı.Oyuncu kadrosunda bir değişiklk yok, yeni katılan oyuncular gerideki sayfalarda mevcut arkadaşlar.Bakalım yönetmen bu filmde nasıl bir yol izleyecek.
noolur çeksinler melez prensi çok önce okudum ama en kötü yanı Dumbledore nin ölmesi olacak..Bunu nedense kendi istedi.Harry yi dondurdu....Dondurmasaydı.Ah dondurmasaydı..Niye öldün Dumbledore harry nin sana daha ihtiyacı vardı.7. kitabı henüz okuyamadım.Acaba yeni müdür kim olacak?
Sinema dünyasının rekortmen genç büyücüsü Harry Potter, gişedeki hızlı koşusunu sürdürüyor. Serinin yeni filmi "Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı-Harry Potter and the Order of the Phoenix", 1 hafta içerisinde dünya çapında 330 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.
Uluslararası gişe hasılatlarını derleyen "box office ojo" sitesinin haberine göre, 11 Temmuz Çarşamba günü gösterime giren "Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı" adlı film rekora gidiyor.
ABD sinemalarında 1 haftada 140 milyon dolar, İngiltere sinemalarında ise 4 günde 16.5 milyon sterlin gişe hasılatı elde eden film, dünya çapında da 330 milyon dolar hasılat yaptı.
Yapımın İngiltere sinemalarında elde ettiği gişe hasılatı, bugüne kadar 4 günlük açılış rakamları gözönüne alındığında bu süre içerisinde elde edilen en yüksek hasılat oldu. Film, ayrıca gösterime girdiği 61 ülkede en çok gişe hasılatına ulaşan filmler arasında hemen zirveye yerleşti.
HARRY POTTER SERİSİ
J.K. Rowling'in satış rekorları kıran kitabından beyazperdeye uyarlanan serinin ilk filmi "Harry Potter ve Felsefe Taşı-Harry Potter and the Sorcerer's Stone", 2001 yılında seyirciyle buluşmuştu. Seri, 2002'de "Harry Potter ve Sırlar Odası-Harry Potter and the Chamber of Secrets" ile devam etmişti. Her iki filmin yönetmenliğini de Chris Columbus üstlenmişti.
Seriden, Alfonso Cuaron'un yönettiği "Harry Potter ve Azkaban Tutsağı-Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" 2004'te, Mike Newell'ın yönetmen koltuğuna oturduğu "Harry Potter ve Ateş Kadehi-Harry Potter and the Goblet of Fire" ise 2005 yılında
izleyiciyle buluşmuştu.
Serinin beşinci filminin bu ay gösterime girmesinin ardından, altıncı halka olan "Harry Potter ve Melez Prens-Harry Potter and the Half-Blood Prince" de 21 Kasım 2008 tarihinde seyirciyle buluşacak.
J.K. Rowling'in kaleme aldığı "Harry Potter and the Deathly Hallows" adlı serinin final kitabının ise 21 Temmuzda kitabevlerinin raflarındaki yerini alması bekleniyor.
deadly_angel 24-08-07, 20:34 David Thewlis Melez Prens filminde Lupin olarak tekrar karşımızda
Biri henüz çekimleri biten Çizgili Pijamalı Çocuk filminin setinde olmak üzere, aktör David Thewlis (Remus Lupin) ile yapılan iki röportajda Thewlis, Cadde isimli bir filmin çekimlerinden sonra Harry Potter ve Melez Prens filminde Remus Lupin olarak tekrar yer alacağını açıkladı. UK Vouge tarafından David ile bu yaz yapılan bir başka röportajda da, Çizgili Pijamalı Çocuk filminin çekimleri bittikten sonra ( ki şu anda bitti) yeni Harry Potter filmi için geri döneceğini söylemişti.
Veritaserum
deadly_angel 25-08-07, 15:34 Melez Prens Witshire'da
Wiltshire gazetesinde çıkan habere göre çekimlerine Eylül ayında başlanılan Harry Potter ve Melez Prens filminin çekimlerinin bir bölümü İngiltere Wiltshire'daki Lacock Abbey'de gerçekleştirilecek.Filmde çoğunlukta olacak gece çekimleri burada yapılacak ve çekimler Ekim ayında başlayacak.
Ayrıca yapım şirketinin bölge sakinleriyle 30.000 İngiliz Sterlini karşılığından anlaştığı açıklandı.
Veritaserum
deadly_angel 26-08-07, 16:13 Rufus ya Bill Nighy ya Hiçkimse
Eylül ayında Harry Potter ve Melez Prens filmi çekimlerine başlayacak David Yates kendisiyle yapılan bir röpörtajda, filmin senaryosunda Rufus Scrimgeour karakterinin varlığının belirsiz olduğunu söyledi.Bu rol için düşünülen Bill Nighy eğer Scrimgeor karakteri filmde olursa bu karakteri canlandıracak.
Veritaserum
Rufus ya Bill Nighy ya Hiçkimse
Eylül ayında Harry Potter ve Melez Prens filmi çekimlerine başlayacak David Yates kendisiyle yapılan bir röpörtajda, filmin senaryosunda Rufus Scrimgeour karakterinin varlığının belirsiz olduğunu söyledi.Bu rol için düşünülen Bill Nighy eğer Scrimgeor karakteri filmde olursa bu karakteri canlandıracak.
Veritaserum
Bütün haberler için teşekkürler. Utanarak soruyorum. Bir de kitabı daha geçenlerde tekrar okumuştum. Scrimgeor kimdi? :img-blush
deadly_angel 26-08-07, 16:28 Bütün haberler için teşekkürler. Utanarak soruyorum. Bir de kitabı daha geşenlerde tekrar okumuştum. Scrimgeor kimdi? :img-blush
Tam Harry Potter sitelerini gezerken mesajını gördüm, Rufus Sihir Bakanı:img-wink: Hatta karakteriyle ilgili bir döküman buldum çok hoşuma gitti paylaşayım dedim
1997 yılında Fudge’nin görevden alınması ile yerine gelen Sihir Bakanı Scrimgeour sarımsı kahverengi aslana benzeyen yele gibi saçları, çalı gibi kaşları ve hayli yaralı bir yüze sahiptir. Tel çerçeveli gözlük kullanan Scrimgeour’un gözleri sarımsıydı. Hafifçe toplamasına rağmen rahat yürüyüşü vardı. İnsanda kurnazlık ve sertlik izlemini uyandırırdı.
Daha önce Sihirli Yasal Yaptırım Dairesi’ne bağlı Seherbazlık Bürosu’nun Başkanıdır. Fudge’nin yerine getirilmesi büyücü topluğu tarafından coşkuyla karşılanmıştır. Fakat Sihir Bakanı olur olmaz Dumbledore ile arasında bir sürtüşme yaşanmıştır. Dumbledore’a göre Cornelius Fudge'dan daha kararlı ve güçlü bir kişiliktir. Rufus bir eylem adamı ve iş hayatının büyük bölümü boyunca Karanlık büyücülere karşı savaşmış biridir ve Lord Voldemort’u hafife almaz.
Karışıklık döneminde Harry'nin, Bakanlığa sık uğramasının toplum açısından iyi olacağına inanarak yılbaşı noel yemeğinde Kovuk'a giderek bunu Harry'e söyledi. Fakat Harry kendisine söylenen "Seçilmiş Kişi" sıfatından ve kendinden faydalanmasına izin vermedi.
alıntıdır
Tam Harry Potter sitelerini gezerken mesajını gördüm, Rufus Sihir Bakanı :img-wink: Hatta karakteriyle ilgili bir döküman buldum çok hoşuma gitti paylaşayım dedim
Anlattığın için sağol.
Haberi bu açıdan okuyunca ya o ya da hiçkimse demesi normal. Yani o kadar da önemli bir karakter değil. 5. filmde Dumbledore-Harry son sahnesini keyiflice izleyemeyen HP hayranları Scrimgeor'suz yaşayabilir. :)
Bill Nighy
http://www.hitparade.ch/actorimages/bill_nighy.jpg
Karayip Korsanları'nda Davy Jones karakterini canlandırmıştı.
http://www.themovieblog.com/archives/Davy-Jones-After.jpg
Underworld Evolution filminde Victor'ı canlandırmıştı.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/20/ModernViktor.jpg
Yates'in zevkli adam gerçekten. :)
deadly_angel 26-08-07, 16:50 Resimler için teşekkür ederim sudem
Bu rolü Bill Nighy'de çok istiyormuş hatta bununla ilgili 'Harry Potter'da oynamayan bir İngiliz ben kaldım' demiş. :)
Bende çok önemli bir karakter olmadığını düşünüyorum.Koca kitap boyunca Harry'ye gel bakanlıkla işbirliği içerisinde ol demekten başka bir işe yaramadı.Son derece sinir bozucuydu.Ama Fudge'dan iyidir.Şöyle bir sözedip geçebilirler benim için bir sakıncası yok.
Riica ederim. Açıkçası böyle kaliteli bir oyuncunun 2 dakikalık bir sahnede görülmesi haksızlık olur. Madem yönetmen de oyuncu da istiyor. O zaman Horace Slughorn'u (iksir hocası) canladırsın. Kitapta çok önemli yeri olan bir karakteri bence iyi canlandırır. Yanlış hatırlamıyorsam Slughorn, Harry'nin amcasını andırıyordu. Kilolu ve bıyıklıydı galiba. Pek inandırıcı olmaz aslında şimdi düşününce :)
deadly_angel 26-08-07, 17:20 Slughorn rolü için galiba düşündükleri bir oyuncu vardı, hatta seçmişlermiydi tam hatırlamıyorum galiba anlaşma sağlanmıştı.Dediğin gibi böyle kaliteli bir oyuncu filmde topu topu 2 dakika görünmemeli.En iyisi çıkarsınlar bu karakteri filmden, onun yerine başka bir sahneyi daha kapsamlı çeksinler (Ordan kırpıp başka yere veriyorum bu kesintiler hasta etti beni)
Bu arada bir başka ufak haber: Levender seçmeleri okuduğum kadarıyla Eylül ayı başında gerçekleşecekmiş.Rupert Grint'in seçmelerde bulunacak ve yönetmen gereken elektriği yakalamak adına finale kalan beş Levender adayıyla Rupert'ı öpüştürecekmiş.:img-blush Filmdeki romantizm ve karanlık eşit şekilde bölünecekmiş. (Galiba Rowling hamileydi filmin kitabını yazarken:img-pilot) Senaryo çalışmaları bitmek üzereymiş.
deadly_angel 26-08-07, 17:43 acaba kesn vizyona giriş tarihi belli mi?:img-wink:
21 Kasım 2008 tarihinde vizyona girecek, 2004 yılının aralık ayında açıklanmıştı bu tarih.
özgenuroğlu 26-08-07, 17:45 Denizcim haber için sudem resimler için çok teşekkürler
Bana kalırsa Bill;Önemsiz Rufus için tam uyacak bir karakter...
Rufus'un aslan bakışları...şak diye oturur fazla otoriter yapısı cidden çok iyi canlandırabilecek bir karakter ama Rufus kitapda pek de önemli değildi sadece Hayyi bakanlığa çağırdığı sırada Dumbledore hakkında konuşuyorlardı ve Harrynin cevabı sonucunda mors olmuştu heppsi bu kadar:icon_whis
Denizcim ayrıca "karahaber"(:))için çok teşekkür ederim:icon_sorr
Bu arada bir başka ufak haber: Levender seçmeleri okuduğum kadarıyla Eylül ayı başında gerçekleşecekmiş.Rupert Grint'in seçmelerde bulunacak ve yönetmen gereken elektriği yakalamak adına finale kalan beş Levender adayıyla Rupert'ı öpüştürecekmiş.:img-blush Filmdeki romantizm ve karanlık eşit şekilde bölünecekmiş. (Galiba Rowling hamileydi filmin kitabını yazarken:img-pilot) Senaryo çalışmaları bitmek üzereymiş.
Bence de gerek yok Rufus karakterine. Yani sırf mükemmel bir oyuncuyu iki dakika göstereceğiz diye bu kadar sıkıntıya gerek yok.
Levender olayı da güzelmiş. :) Öpüşme denemesi kendi adıma gereksiz ama Rupert'ın seçmelerde olması ve iyi anlaşabileceği biriyle oynayacak olması güzel.
Bülent_tuba 26-08-07, 19:58 Bnce gayet de gerek var Rufus'a. Zaten bence kitaptaki her karakterin filmde yer alması gerekiyor ama koşullar... Yine de düşünüyorum da kitapta Harry'nin Rufus ile konuşması elindeki 'Yalan Söylemiyorum' izini göstermesi ve Dumbledore'inin adamı olduğunu kabul etmesi benim çok hoşuma gitmişti. Olabilirse olsun bence. Hem belki 2 dakikalık bir kısım da olur ama kendisi de istediğine göre sorun yok zaten... Of kitaplar bitti tek umudum bu filmler kaldı ya...
cheerleader 28-08-07, 23:09 ah bu fil en iyi ikinci film olucak bence en iyisi 7 olmalı tabi izlemeden bişey dyemem aslında hepsi müthişti sadece bazı yerleri kitaplauyuşmuyodu bütün filmleriinnn
__princess__ 28-08-07, 23:17 ah bu fil en iyi ikinci film olucak bence en iyisi 7 olmalı tabi izlemeden bişey dyemem aslında hepsi müthişti sadece bazı yerleri kitaplauyuşmuyodu bütün filmleriinnn
İnş. diğerlerine göre ii yaparlar ama bnce daha fazla görsel efetk olduğundan bu film daha etkileyici olacak.En azindan oyuncular daha aktif rol oynayacak:img-yes:
deadly_angel 29-08-07, 12:15 Evet, Melez Prens her ne kadar Zümrüdüanka Yoldaşlığı'ndan kısada olsa içerisinde çok sayıda karanlık ögeyi barındırıyor.Aynı zamanda duygusallık bu filmde tavan yapmış diyebiliriz.Ben Rowling'in kitapta bu ikisini çok iyi dengede tuttuğunu düşünüyorum, umarım ki senaristler hortkuluk peşine düşüp karakterler arsındaki etkileşimi atlamazlar.yada tam tersi olmaz.
üff ya en çok beklediğim film bir an evvel çekimlere başlasalar buralar avatar olsun imza olsun fotolar olsun dolsa.
ben en çok ron ile lav 2ın öpüşme sahnesini merak ediyorum.
artık tüm ginger's'ler deadly-angel başta olmak üzere orta yerimizden çatlarız.hatta ben ağlarım çünkü azkaban filmini ilk izlediğimde o el ele tutuşma sahnesinde çok üzülmüştüm daha kitapları okumadığımdan onların aşık olduğunu bilmiyordum sonra bu duruma alıştım
bugun 5.ciyi izledim bu filmide sabırsızlıkla bekliyorum...
kitabınıda okumuştum o yüzden heyecanlıyım:img-icecr
2008in hangi ayında vizyona girecek bi bilginiz varmı? ben başlığı takip edemiyorumda belki daha önce haber verilmiştir ama ben görmemişimdir:(
Film, 21 Kasım 2008'de vizyona girecek.
yani 13 ay filan var uff peki çekimler ne zaman başlıyor ve en önemlisi çekim fotoları ne zaman gelecek?burası ne zaman hareketlencek ben her gün takip ederim valla yorum yazamasamda
deadly_angel 31-08-07, 13:59 yani 13 ay filan var uff peki çekimler ne zaman başlıyor ve en önemlisi çekim fotoları ne zaman gelecek?burası ne zaman hareketlencek ben her gün takip ederim valla yorum yazamasamda
Eylül ayı ortalarında çekimlere başlanacak diye biliyorum, en azından onlar böyle söylemişlerdi.Ama herhalde Ekim, Kasım'dan önce filme ait bir resim gelmez.O zamana kadar set resimleriyle idare etmek zorunda kalıcaz gibime geliyor.
yani 2 ay bekleyeceğiz film kareleri görmek için en komiğide önceden 5.film gelse de izlesek diye bekliyorduk 5.filmi izleyince 6.filmi bekler olduk 6.filmi izleyincede 7.filmi bekleyeceğiz
neyse sayılı gün çabuk geçer diye kendimizi avutmaktan başka çare yok
yakında kadroya yeni gelen oyuncularda belli olur filmin çekimlerinin erken başlamasına çok sevindim
oyunculardan :menope,tom riddle(voldi'nin babası ,babasına bak oğlunu al:))'ı merak ediyorum
dilara-1905 31-08-07, 15:03 ya kitabu harika ötesi çatlicam biran önce filmi gelsin :) ama daha war :'( ya ama bu kitapta herşey çok bağlantılı işte lanetler olsun ginny harry ve hermione ron kıskançlıkları olsun ootp de yaptıkları gibi fazla kesemezler bnce bn melez prensten baya umutluyum umarım uzun olur...
keşke hangi sahneleri koyacaklarını açıklasalarda biz de meraktan çatlamaktan kurtulsak neyse 2 aya kalmaz herşey belli olur biz bekleyelim en iyisi
deadly_angel 02-09-07, 21:47 Helena Melez Prens'te
The Independent'ın yaptığı habere göre 'Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı' filminde Bellatrix Lestrange rolünü başarıyla canlandıran Helena Bonham Carter serinin 6. filmi olan ve 21 Kasım 2008 tarihinde vizyona girecek 'Harry Potter ve Melez Prens' filminde de rol alacak.Ancak Carter'ın hamileliği dolayısıyla çekimlere bahar aylarında katılacağı açıklandı.Haber Warner Bros tarafından henüz doğrulanmadı.
Veritaserum
__princess__ 02-09-07, 22:15 inş oynarr çok yetenekli hem de harry potter da bir karakterin değişmesi ii olmaz.Hem de bella bir karaktersiz filmin tadı çıkmazzz:img-yes::img-yes:
paylaştığın için saoll
paylaşım için sağol deadly_angel, umarım 6. filmdede oynar,onu çok başarılı buluyorum.
6.filme 1yıl 2 ay var ya,bu zamana kadar nasıl bekleyeceğiz:icon_sorr
film kareleri,avatarları olsun imzalar olsun eğleniriz 2 ay sonra burası coşacak içimden bir his öyle söylüyo.
keşke yeni karakterlerde belli olsa ben çok merak ediyorum eğer yeni karakterlerle ilgili bilgi çıkarsa haberdar edin olur mu?bir de burayı yorumsuz bırakmayalım başlığımız şimdiden ilerlesin
ya ben yaklaşık bir ay önce zümrüdüanka yı seyretmiştim ama bi türlü yorum yazamamöıştım uzun zamn oldu benim de yorumuma pek gerek kalmadı... yine de içimde kalmasın filmi beendim ama daha güsel olabilirdi bu arada DEATHLY HALLOWS U DA BİTİRDİM HARİKA BİŞİİİDİ.... neyse ben 6. filmde dobby nin oynaması çok önemli umarım gof ta yaptıkları gibi yapmazlar da oynatırlar çünkü 7. jkitapta olması gerek yani...
artı quidditch sahneleriçekilmek zorunda çünkü bazıları biliyo ki ginny ilşe o yüzden harry nin aşkı alevlendi yani o sahnelerde fln... neyse rupert ın seçmelrde kızlarla öpüşme haberi hoşuma gitti.. her ne kadar benle öpüşmeyeck olsa da:D neyse haberler için saolun hepiniz ayriyetten bu filmde mutlaka bella oynamalı karakter olarak çünkü 7. film çekildiğinde çok lasım olacak yani 7. filmde pat die çıkmamalı:good:
uff ya çok sıkışşıyorum eylül'ün ortalarında filmin çekimlerine başlancak denildi eylül'e gelindi halen film hakkında en ufak bi bilgi yok .neyse artık 1,2 hafta sabretceğiz sabret sabret sabır taşına döndük buralarda bu hp'nin yapımcılarına,yönetmenlerine gıcık oldum
arkadaşlr bişii sorcm fleur olacak mı 6. filmde, mutlaka olmalı çünkü 7. kitapta düğünde ilginç şeyler fln oluyo yani kitaptaki önemli gelişmelerle fln ilgili onun içn sordum bilgisi oln var mı?
fleur olsun ama bill de olsun:img-in_lo ama umarım fleur'u 4.filmdeki kız olmaz o kızın yarı çıplak pozları çıkmış açıkçası iğrendim ben 6.kitapta fleur karakterini çok sevmiştim bu yüzden umarım fleur 'u oynatırlarsa daha iyi birini bulurlar
|