Tüm Versiyonu Göster : Ikinci Bahar

eskişehirli
13-07-05, 09:38
herkese mrb. ben siteyi yeni keşfettim ve forumları gezerken de eski dizilerden çok güzel bi dizinin olmadığını gördüm: İKİNCİ BAHAR. Hatırlayamayanlar için söyleyeym. Şener Şen ve Türkan Şoray oynuyodu. Ben dizi bittiğinde ağladığım kadar ağlamamıştm bugune kadar. ha bi de hastane die bi dizide vardı onda da ağlamıştım ama boşverin onu. ikinci bahar hakkındaki yorumlarınız beklyorm

padme
13-07-05, 20:13
gerçekten çok kaliteli bir diziydi.. tekrarları da yayınlanmıyo.. süper baba ve ikinci bahar dizilerini atv neden yayınlamıyo anlamıyorum.. haber öncesi avrupa yakası yerine yayınlasalar çok iyi lur aslında..

tis498
13-07-05, 20:16
süper babayı bilmem ama ikinci bahar en son trt nin elindeydi

eskişehirli
13-07-05, 20:19
hayır en son atv de kaldı die biliorum ben hatta 8 bölüm yayınlamışlardı sonra bişeyler olmuştu daha sonra 8 i tekrar yayınlayıp devam etmişti gibi...

tis498
13-07-05, 20:25
trt den sonra yayınladı mı tekrar atv?trt ve trt int te hatırlıyorum ben atv ye dönüşünden haberim yok, olabilir..ama öyleyse ve yayınlamıyorsa bilemem ama iyi reyting alır çünkü birçok kişi oradan sonra meşhur olmuştu ama herşey bir yana çok sıcak bir diziydi...

susandelgado
13-07-05, 20:49
izlediğim en güzel dizilerden biriydi. perşembe akşamlarını iple çekerdim. sonra trt-int'te tekrarlarını da seyrettim. nurgül yeşilçay ve ozan güven'in ilk kendilerini gösterdiği diziydi.

sibelll
27-07-05, 11:04
ikinci bahar... mükemmeldi...anlatılmas bi dizi... kelimelere sığmayan...kadrosu...yeni yüzleri... süper bir dizi...yeniden yayınlasalar yaa eski bölümlerini...

burcuuu
29-07-05, 20:29
ikinci bahar güzeL diziydi konusu,oyuncuLarı çook idi atv den sonra trt de tekrarLarını izLemiştim ama yeniden yayınLasaLarda fena oLmaz : )

nsyb
13-08-05, 09:36
ya ben o zamanla 1. yada 2. sınıfa falan gidiyordum ve akşam 8 dedinmi yatıyordum o yüzden izleyemedim o diziyi.İzlemeyi gerçekten çok istiyorum hem herkes tarafından övülüyor hemde nurgül yeşilçay oynuyor orada.Göstermelrine gerçekten çok sevindim hiç kaçırmayacam

Rose
13-08-05, 14:03
Türkan Şoray ile Şener Şen’i buluşturan efsane dizi

İKİNCİ BAHAR

İlk bölümünden itibaren yeniden ekranda!

15 Ağustos Pazartesi’den itibaren hafta içi her akşam saat 22:00

Türk sinemasının iki büyük ismini, Şener Şen ile Türkan Şoray’i buluşturan muhteşem dizi “İKİNCİ BAHAR”, gönüllerden silinmeyen maceralarıyla en baştan itibaren yeniden atv ekranlarında.

Türker İnanoğlu ile Mustafa Oğuz’un imzasını taşıyan dev bir prodüksiyon olan “İKİNCİ BAHAR”ın yönetmenliğini Uğur Yücel üstleniyor.

Hikayeleştirilmesinden senaryo oluşumuna kadar her aşamada büyük titizlikle çalışan yaratıcı grupta, Muharrem Buhara, Nilgün Öneş, Kurtcebe Turgul, Murat Bıçak, Güliz Kucur ve Ayhan Sonyürek’in yeraldığı “İKİNCİ BAHAR”ın senaryosunu ise Sulhi Dölek yazdı. Dizinin yapım koordinatörlüğünü Nezihe Dikilitaş, görüntü yönetmenliğini Hakan Gürtop üstlendi. Müzikleri Vedat Sakman’a ait “İKİNCİ BAHAR”ın kostüm tasarımları Esra Ören’e ait.

Sinemamızın yetiştirdiği en büyük oyunculardan biri olan Şener Şen’in anne tarafından Antepli baba tarafından Urfalı görüp görebileceğiniz en iyi kebap ustalarından biri, Antep mutfağının piri ” Ali Haydar”ı, sinemamızın
“Sultan”ı Türkan Şoray’ın ise biri kız biri erkek iki çocuğu ile İstanbul’un bir gece kondu semtinde hayat mücadelesi veren Ali Haydar’ın yeni açtığı kebapçı dükkanına işçi olarak giren ”Hanım”ı canlandırdığı dizinin oyuncu kadrosunda daha pek çok ünlü isim yeralıyor. Settar Tanrıöğen “Vakkas”, Güven Hokna “ Neriman” , Özkan Uğur “ Şecaattin”, Nedim Saban “ Medet”, Tan Sağtürk “ Timoti”, Gül Onat “ Safiye”, Yasemin Çonka “ Melek”, Devin Çınar “ Cennet”, Merve Er “ Huriye”, Nurgül Yeşilçay “Gülsüm”, Ozan Güven “Ulaş”, Ekim Mağden “ Ömer”, Nihal Menzil “Sakine”, Barış Dinçel de Timuçin rolleriyle karşımıza geliyor.

Yılların Gaziantep yemekleri ve kebap ustadı Ali Haydar nihayet kendi dükkanını açıyor... Çok heyecanlı...Üstelik eski patronu Vakkas’ın tam karşısına...Araları da hani öyle böyle değil, tam analamıyla düşmanlık seviyesinde...Vakkas batırmaya Ali Haydar usta da ayakta kalmaya kararlı...

Hanım’ın ise başı dertten kurtulmuyor bu aralar....Sanki belayı üstüne çekiyor. Kızının ve oğlunun dertleri yetmezmiş gibi, üstüne üstlük bir de işsiz...Hayat zor...Geçim derdi zorluyor... Ama işte bir fırsat...Ali Haydar’ın yeni açtığı kebapçı dükkanı. Üstelik elemena ihtiyacı var...

Samataya meydanında Ali Haydar ustanın mekanında buluşuverirler ikisi... Ali Haydar usta, titizdir...Eti, kebabı iyi bilir...Ve de yıllardır duldur...Hanım da beceriklidir, çalışkandır, dobradır( laf armızda inatçıdır) ve de çok güzel olup o da duldur...

TWETY
15-08-05, 08:47
tvde reklamı görünce gözlerime inanamadım ve çokk sevindim
mükemmel bir diziydi ATV bu yaz ayı içinde ilk defa akıllıca bir şey yaptı

plaseboender
16-08-05, 13:20
İkinci Bahar yeniden koparacak, yeniden tutulacak, izleyemeyen gençler de tekrar yaşayacak efsaneyi.. Şener Şen büyük adam.

iremm
16-08-05, 17:49
ya baktinizmi ilk bolumlerini bence harikaydi ya hem komik hemde drama nurgul yesilcay ve ozan guvende harikalar

plaseboender
17-08-05, 10:09
Artık yaz gecelerimizin de bir akışı oldu bu dizinin yeniden yayınlarıyla, Eskişehirli'nin konuyu açması da isabet olmuş. O zamanlar pek farketmemiştim ama kadrosu çok sağlammış bu dizinin: Başroller üstad zaten de yan karakterler de iyi iş çıkarmış.

sisley
17-08-05, 11:03
bu diziyi tekrar izlemek çok güzel oyunculara bakıyorum da ne kadar değişmiş herkes ,ozan güven küçücük nurgül yeşilçay genç bi kız ,şener şen kızı cennet sonra bim im çiçeği adını hatırlayamadım şimdi,atv çok iyi yaptı tekrar vermekle

sinem83
17-08-05, 11:07
bence de ikinci baharın tekrar yayınlanması çok iyi oldu, şener şenli türkan şoraylı nurgül yeşilçaylı ozan güven güvenli güven hoknalı muhteşem bir kadroya sahip bir "efsane"yi tekrardan izleyebiliyor olmak büyük şans...
teşekkürler ATV

serra
17-08-05, 11:16
Mükemmel oyuncular, mükemmel bir senaryo başka diyecek söz bulamıyorum bu dizi için.Başkalarının izleyip örnek alması gereken bir yapım bence.

trueblue
17-08-05, 19:22
Bu yaz Atvde yayınlanan tek kayda değer dizi.İlk izlediğimde çok sevmiştim.Şimdi düşünüyorumda dizi değil yıldız fabrikasıymış o gün ilk dizilerini oynayanlar bu günün en en ünlü dizi ve film sanatçıları Nurgül Yeşilçay, Ozan Güven, Yasemin Çonka.
:p

duygusal
18-08-05, 13:48
arkadaşlar aldıgı reytinglere dikkat edelim yazın yayınlanan ve yeni girmiş dizilerle neredeyse aynı reytingi alıyor bu süper bence

umuttaciri
19-08-05, 13:59
Efsane geri döndü bu kadar güzel bir dizi daha yoktur bence Türkan Şoray ve Şener Şen iki büyük usta onların başarısını kelimelerle anlatmak yetmez ayrıca bugünün başarılı oyuncularını var eden dizi Nurgül Yeşilçay,Ozan Güven,Devin Çınar,Yasemin Çonka .... bu dizi yeniden başladığı için çok mutluyum

sinem83
23-08-05, 11:38
dün izledim de ne kadar muhteşemlermiş yaaa, zaten reytinglere göre de süper gidiyor tekrar bölümleri olmasına rağmen, bu arada ikinci bahar artık 20.30da, haberiniz olsun, iyi seyirler:)

theroseberry
23-08-05, 11:42
Hiç kaçırmadan tekrar izliyorum.Çok ama çok başarılı bir dizi olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum.O zaman verilen değerin çok daha büyüğünü hakediyor.Şimdi böyle dizi bulmak çok zor...

sinem83
23-08-05, 11:45
katılıyorum sana... aşk, tutku, hüsran, sevinç, üzüntü, fakir-zengin çatışması, insanlık, vs, vs.. gibi bir çok özelliği bir arada bulunduran bir şaheser, bir efsane...

missryan
24-08-05, 08:26
katılıyorum sana... aşk, tutku, hüsran, sevinç, üzüntü, fakir-zengin çatışması, insanlık, vs, vs.. gibi bir çok özelliği bir arada bulunduran bir şaheser, bir efsane...

kesinlikle katılıyorum...bu arada 20.30'a alınmasına çok sevindim gece yarılarına kadar beklemek zorunda kalmicaz;);)

didou_didem
30-08-05, 12:15
kesinlikle katılıyorum...bu arada 20.30'a alınmasına çok sevindim gece yarılarına kadar beklemek zorunda kalmicaz;);)

kesinlikle yaa..gece yarılarına kadar beklemek zorunda kalıyoduk.ben de bu yüzden izleyemiyordum.şimdi iyi oldu 20.30 a alınması :D

tis498
30-08-05, 14:49
her ne kadar atv keyfine göre saatlere koysa da böylesine de razıyım...çok özlemişim ben bu diziyi...tekrar bölümleri olduğu için öteki diziler gibi reklam arasında izlemek zorunda da kalmıyorum...oh be sonunda!...

HalukLuk
30-08-05, 15:21
muhtesen bir dizi..cok sicak ve cok kaliteli!
ali haydar: baba adam, cok iyi niyetli saf ve cok temiz, samatyanin sevgilisi
hanim: cok cekmis bir kadin, cocuklarini güclükle yetistirmeye calismis birisi. cok iyi bir insan
vakkas: tas kalpli, para ve ali haydari yok etmekten baska birseyi düsünmeyen birisi.
cennet: erkek gibi yetistirilmis bir kiz, gözü kara ama iyi niyetli birisi
melek: saf bir kiz, vakkasin oglu medet ile kücüklükten belli askiktirlar
medet:cok saf bir gencdir..vakkasin oglu. meleki deliler gibi sever ama babasindan cok korkar
ulas: sorumsuz bir genctir, dizinin basinda biraz nankördür ama sonra iyiye gitmektedir.
sorumsuz ulas yavas yavas adam olmaktadir..tabii hersey ali haydar sayesinde
gülsüm: zengin koca arayan genc bir kizdir, ailesinden ve cevresinden utanan gözü yüksekde bir kizdir ama sonra degisir..tabii hersey ali haydar sayesinde

diger karakterlei sizler yaparsaniz sevinirim..
syglrml
halukluk

bounie
30-08-05, 23:09
kesinlikle muhteşem bir diziymiş ki ben bunu bir daha anladım..zamanında da çok izlerdik ederdik ama kaç sene geçti aradan tekrar izlemek inanılmaz keyifli:)
hele ki youncuların hepsi mükemmel olunca insanın izledikçe izleyesi geliyor...bir de ne güzel çok az reklam veriyorlar aralarda doya doya izliyoruz:) hele ki en beğendiğim karakterlerden biri de orda kasap melahat meral okay bir tane zaten onun gibisi yok!!
tek derdim çakışmaların yaşanması işte ama iyi ki her akşam var böyle çok daha güzel!!:)

bm1893
31-08-05, 07:04
Arkadaşlar, ben dizi yayınlanırken yurtdışındaydım, o yüzden tek tük bölümlerini seyredebilmiştim. Birşey sormak istiyorum, Cennet'le Timuçin ne zaman barışıyordu?

catherina
31-08-05, 07:26
evet ben de çok merak ediyorum dizide takip ettiğim nokta bu.çünkü daha önce izlemiş biri olarak diğer olayları hatırlıyorum ama cennet ve timuçin olayını hatırlamıyorum. lütfen ne zaman ve nasıl barıştıklarını yazar mısınız?

kapo
31-08-05, 09:23
İkinci Bahar ın sonun da herkez evleniyor....cennet-timuçin,medet-melek,gülsün-timoti,ulaş-kız arkadası sonradan gırecek dızıye ben boyle atırlıyorum

bm1893
31-08-05, 09:41
dizinin en sonunda hanım'la ali haydar'ın bir erkek çocuğu oluyodu. onu hatırlıyorum. gülsüm de tim'le beraber amerika'ya gidiyordu. zaten önümüzdeki 1-2 bölümde medet'ler de evlenir. ama cennet'le timuçin'in de bu aralar barışması lazım. sonra babasıyla arasında sorun oluyodu hatta.
onların barıştığı sahneyi görebilmek için bir haftadır evden çıkamıyorum akşamları...
bi hatırlayan olursa nolur haber versin....

_butterfly_
31-08-05, 09:45
arkadaşlarr bilgilendirdiğinizz içinn teşekürr ederimm..waybee unutmuşum yaa nler olmuşş..ee tabii o kdar zamn geçtii :D (AMAAA ASMALI KONAK VE İKİNCİ BAHARR Unutulmazz galibaa;)

desire
31-08-05, 11:13
ikinci bahar süper ya.
hem oyuncu kadrosuyla hemde hikayesiyle gercekten harika bir yapim.
ben izlemeye doyamiyorum...

desire
31-08-05, 11:14
...

http://img354.imageshack.us/img354/9848/ikincibahar1ak.jpg (http://imageshack.us)

sinem83
31-08-05, 11:19
sanırım bugün veya yarınki bölümde cennetle timuçin barışacaklar diye hatırlıyorum

onun dışında medetle melek'in evlenmemesi için yapılan tüm engellemelere rağmen muhteşem şekilde evlenecekler çok yakında:)

ali haydara yapılan maddi&manevi kötülükler dışında dizide "aşk"lar doludizgin devam edecek:)

tis498
31-08-05, 11:22
tabi bu öpme meselesine gelene kadar timuçin gidebileceği kadar gidiyordu,hatta okul radyosunda ilanı aşk da dahil!..sonra okulunu değiştiriyor...
işte bildiğiniz gibi gerisi:çünkü ayrılık da sevdaya dahil
çünkü ayrılanlar hala sevgili....

sonra cennet dayanamayıp timuçinin yeni okulunu deyim yerindeyse basıyordu!....

sinem83
31-08-05, 11:27
arkadaşlar dizi yayınlandığı tarihlerde soundtrack albümü çıkmıştı, ben de şimdi bulabilir miyim diye birkaç kasetçiye baktım ama yoktu:( acaba onu bulabilir miyiz, ya da elinde olan varsa bizimle burda paylaşabilir mi???

sude9
31-08-05, 11:33
Çok sıcak va samimi bir dizi.Uzun zaman sonra tekrarlarını izlemek güzel oldu.Dün akşamki bölümde Ali Haydar'ın halini izlemek çok hoştu.Gülmekten mideme ağrılar girdi.

theroseberry
31-08-05, 15:09
Tekrar olmasına rağmen reytingler çok iyi:)

Program Adı Rating (%) Share (%)
1 DAVETSIZ MISAFIR [NET] SHOW 5,30 19,60
2 IKINCI BAHAR (TKR) [NET] ATV 5,20 18,60
3 KURSUNLARIN ARASINDA (Y.S) [NET] KAND 4,20 15,00

Program Adı Rating (%) Share (%)
1 IKINCI BAHAR (TKR) [NET] ATV 6,40 27,00
2 DAVETSIZ MISAFIR [NET] SHOW 4,80 22,40
3 GIZLI GERCEK (Y.S) [NET] SHOW 4,30 20,90

sisley
31-08-05, 16:25
açıkcası ben de timuçinle cennetin barışma sahnelerini merak ediyorum ayrıca tekrar izlemek çok zevkli gülsüm ve tim de tatlılar herkes süper kısaca

esma-selim005
01-09-05, 05:11
Böyle bir diziyi tekrardan izlemek çok güzel doğrusu. Çünkü zamanında tutkuyla izlediğim bir diziydi. ve halada çok seviyorum. Gerçekten finaliyle, oyuncularıyla, mekanıyla hakkını veren bir diziydi. Yani Tek Kelimeyle Harika!!!

shenaie
01-09-05, 06:55
Öyle güzelmiş ki. Tadını çıkararak izliyorum her gece. Her gece keşke bitmese istiyorum. Sanki dizi değilde gerçek bir hayat gibi. Öyle güzel ki aşk, nefret, hırs, iyilik. Güzel de ve çirkin de. Hayatın kendisi gibi. atv yi kutluyorum. tekrarını vererek bize bu acayip güzel diziyi yeniden seyretme şansını verdikleri için.

bm1893
01-09-05, 08:08
eğer internette alışveriş yapmaktan çekinmiyorsan hepsiburada.com veya ideefixe.com'a bir bakabilirsin. ben ikisinden birinde görmüştüm geçenlerde...

WİTH ROSE
02-09-05, 10:44
ikinci bahar dizisini izliyormusunuz atv ekranlarında eski bölümleri yayınlanıyor çok güzel bir dizi usta oyuncular var farkettinizmi birçoğu ikinci bahardan sonra çok ünlendi nurgül yeşilçay gibi konusu çok güzel en başta tam bir aile yaşantısını anlatıyor ben doğu karekterini canlandıran dizilerdeki oyuncuların gerçekte hiç onları yansıtmadıklarını düşünüyorum kıyafetleri makyajları en önemlisi konuşmaları hiç doğulu gibi deyil ve hep zenginyaşantısı bizi çok yansıtmıyor ama ikinci bahar tam bizim dizimiz işte ali haydar tan tut vakkas hepsi tam oynadıkları rolün hakkını veriyor izlemeyenlerin izlemesini tavsiye ediyorum mükemmel bir dizi

duygusal
02-09-05, 11:46
TELE - BAROMETRE
1 EYLÜL 2005 PERŞEMBE
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 IKINCI BAHAR (TKR) [NET] ATV 6,10 21,60
2 CAN''LI HAYAT [NET] SHOW 5,20 18,00
3 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 4,70 21,00
4 AVANAK AJAN (Y.S) [NET] KAND 4,60 15,70
5 UCAN KUS [NET] SHOW 3,90 15,60

TELE - BAROMETRE
HEDEF KİTLE : A/B
1 EYLÜL 2005 PERŞEMBE
1 IKINCI BAHAR (TKR) [NET] ATV 7,20 28,20
2 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 5,00 29,60
3 CAN''LI HAYAT [NET] SHOW 4,80 19,10
4 CARPISMA (Y.S) [NET] STAR 4,60 19,30
5 CANLI CANLI [NET] KAND 3,60 15,20

duygusal
02-09-05, 11:47
arkadaşlar ben şaşıp kalıyorum bir dizi 5 sene sonra yayınlanıyor ve yazın yayınlanan yeni dizilerden bile iyi reyting alıyor bence bu kalitesini gösteriyor reytinglere bakın silmiş süpürmüş

EL DESDİCADO
02-09-05, 17:40
atv hata yaptı bence. kışın her hafta bir bölüm şeklinde verseydi en az 10 rating yapardı bu dizi.arkadaşlar ikinci bahar bu.ikinci bahar. tam bir efsane.

tis498
02-09-05, 17:45
ben atv nin artık ucuz işlere yöneldiğini düşünüyorum...ikinci baharı harcamış gibi görünüyor evet ama ben her akşam aynı insanları görmekten çok büyük keyif alıyorum...buna da razıyım hem burda bendeniz aysel gibi değerli(!) yapımlara yer açılmalı di mi ama???

catherina
03-09-05, 11:22
arkadaşlar izninizle birşey sorabilir miyim cennetle timuçin birleştikten sonra bir daha ayrılıyorlar mıydı? bu aralar ikinci baharı seyredemiyorum da!

WİTH ROSE
05-09-05, 13:23
bu dizi yi bize tekrar izleme imkanı verdiği için atv teşekkür borçluyuz reyting rekorları kırmasına şaşırmamak lazım çünkü bunu hakediyor arkadaşlar resimleri kim koyuyor bilmiyorum ama ikinci baharında resimlerini koyarsanız sevinirim özellikle timoti ve gülsümün resimleri ni atv bence bu tatta diziler yapmalı kesinlikle ikinci bahar gibi diziler yapılmalı

bavarde
06-09-05, 05:44
ben en çok şener şen'in babasının vefat ettiği bölümde ağlamiştim ya,orda urfa'nın etrafı türküsü çalıyodu sonra kamera yavas yavas evin penceresinden çıkıyodu yanlış hatırlamıyorsam,daha gelmedi dimi o bölüme?Süper bi dizi ya,gelmiş geçmiş en iyi dizi (bence yani) :)

meltemyucel
06-09-05, 06:50
Üniversitede okuduğum döneme rast gelmişti izleyememiştim. Çok şey kaçırmışım ama. Harika bir diziymiş. Dünkü bölümde Şecattinin Ali Haydarın seyyar arabasını kırıdğı, onunda oturup kalanları topladığı sahnede oturdum ağladım tabi evdekiler bana bakıp güldüler (biz daha önce ağladık der gibi:) ).Gerçekten mükemmelmiş...

tis498
06-09-05, 14:51
az önce tv de 'sultan' vardı...yani benim en sevdiğim eski türk filmi. dikkatimden kaçan birşey olmuş burda şener şen! çok güldüm... özellikle türkan şorayla karşılıklı sahnelerinde...sonra da ikinci bahar geldi aklıma çok tuhafıma gitti...şener şen ya!...umarım yeterince kıymetini biliyoruzdur bu adamın...

muhoceza
06-09-05, 20:17
ben bir mfö hayranı olarak özkan uğur dan nefret etiiğim tek an o dizinin 32. bölümünde Ali Haydar(Şener Şen)'in arabasını parçaladığı bölümdür.En sevdiğim bölüm de Vakkas(Tarık Pabuççuoğlu)'nun oğluna ÇEMİŞ -camış- diye seslendiği sahnelerdi.

missduncan
07-09-05, 11:49
Bende İkinci Bhar hastasıyım.Ayrıca dizide geçen müziklerin hepsi çokkkkk güzel.müzikleri incesaz yapmış ve Bir-Eski Nisan adlı albümde de müziklerinin bir bölümü var.

tis498
09-09-05, 12:19
bu dizide yer alan tüm oyuncuları bir yerlerde gördük..birkaçı hariç! mesela timuçin ne oldu? ya da ali haydar ın yanında çalışan ali,safiye nin oğlu? nerdeler bunlar şimdi,ne yapıyorlar?
haberi olan var mı???

NILFER1
09-09-05, 17:33
Ben 38 bölüm olarak biliyorum.En son 35 seyrettik.Peki kalan son 3 yada 4 bölümde neler olacak.cennet ve Timuçin ve Ulaş ile kızarkadaşı ne olacak?

tis498
09-09-05, 18:11
mutlu sonla bitecek...ama çok güzel ve isteyeceğin bir final olacak!...bir tek ali haydar ın babasının ölmesi var o da bugün ya da yarınki bölümde ölüyor zaten...bir de mazhar alanson u göreceğiz konuk oyuncu olarak,kısa bir rolde...

esmer_kizz_cisem
09-09-05, 19:31
ben bir sey sormak istiyorum ya
cennet le timucin in baristi mi

hani cennet timucinin okulu felan basiyormus iste o sahne cekildimi ya cok merak ediyorum

ecearici
09-09-05, 20:41
işte perşembe gününün raytingleri
1 IKINCI BAHAR (TKR) [NET] ATV 6,70 23,30
2 GUMUS [NET] KAND 5,70 17,50
3 LOS ANGELES''TAN KACIS (Y.S) [NET] STAR 5,30 16,20
4 ESKIYA (T.S) [NET] SHOW 5,10 15,90

susandelgado
09-09-05, 21:59
ben de 39 bölüm diye hatırlıyorum bi de son bölümü diğer bölümlerden biraz daha uzundu. söylemeden geçemeyeceğim gerçekten çok özlemişim ben bu diziyi ya. bazen düşünüyorum acaba bizim bi forum var ya eski dizilerden hangisinin devam etmesini istersiniz diye acaba orayı mı okudu atv'dekiler? çünkü hemen herkes ikinci bahar'ı yazıyordu.

bavarde
11-09-05, 19:03
dünkü bölümde Ali Haydarın babası vefat etti yaa işte en duygusal bölümlerden birisiydi yaa,wala acaip ağlattılar beni bir kere daha,hemen hemen her bölümünde duygulanıp ağladığım sayılı dizilerden wala,10 defa daha oynatsalar her seferinde de izlerimm

evet yaa maalesef son bölüm :( ne çabuk geldi walaa son bölüme,ya pazartesi saat kaçta oynuycak bu arada,inşallah haziran gecesinin yeni bölümü ile çakışmaz,gerçi pek sanmam saatlerini denk getiriceklerini

sinem83
11-09-05, 20:10
evet maalesef pazartesi günü efsane dizinin son bölümü yayınlanacak:(

dün akşam ali haydarın babasının ölümü sahnesi çok gerçekçiydi, bu dizi gerçekten tekrar seyredilmesine rağmen raytingleri altüst etmekte haklı tek kelime muteşem..muhteşem..muhteşem...

sisley
11-09-05, 21:30
bence de son bölüm ne çabuk geldi ,daha izlemek istiyorum ben bu diziyi ayrıca son bölümde çok güzeldi hepsi gibi

nisan_kerem
12-09-05, 01:44
ikinci baharın hem kadrosu hem senaryosu mükemmeldi zaten şener şen ve türkan sultan gibi sinemanın devleri başrol oynamış nasıl kötü olabilir...

umuttaciri
12-09-05, 11:10
Malesef bu akşam bitiyor Atv keşke yeniden yayınlasa bu diziyi çocuklar duymasını en az 10 kere yayınladı bu daha güzel yada İkinci Bahar'ın dvd ve vcd seti çıksa ne güzel olur

missryan
12-09-05, 11:14
gerçekten yaa ne çabuk son bölüm geldi bitiyo bugün efsane dizi şimdiye kadar kesinlikle onun gibi bi dizi gelmedi bence ekranlara bu arada geçenlerde milliyet'te sina koloğlu yazmıştı sanırım yakında ikinci bahar'ın dvd'si piyasaya çıkıyo:):):)

sisley
12-09-05, 22:55
bitti malesef çok güzeldi yaa sonuda çok güzedi herkesi gösterdi herkes mutlu umarım tekrar veriri atv bu diziyi

*lalezar*
13-09-05, 08:45
bence de süperdi 39 bölüm olmasına ragmen hiç sıkılmadan izledik şimdiki diziler 20 yi geçince korku çöküyor üzerimize sacmalaya baslayacaklar mı acaba diye

ÇAKIL85
13-09-05, 10:09
BiTTi.....:(
ama çok güzel bitti,herkes mutluydu,tipki masallardaki gibi:)
tekrarin tekrarini verseler hiç sıkılmadan yine izlerim yine izlerim
bu arada huriye ikinci bahardan sonra baska bi dizide oynadi mi biliyor musunuz?

gzm
13-09-05, 10:23
2. kez izledim

sinirlenmeden salak konumuna koyulmadan güzel bi dizi izledik

huriye bende görmedim sanırım oynamadı süper babadaki zeytinde cok iyiydi o da ortalıktan koyboldu

sinem83
13-09-05, 11:21
kesinlikle süper bir diziydi, finali de kendine yakışır oldu, tekrar tekrar izlenilse de bıktırmayacak bir dizi, çünkü içinde saçmalıklar barındırmayan, gerçekçi ve doğaldı...

inspiration
13-09-05, 12:19
eveeet tekrarları da bitti...Ve bir kez daha ne kadar güzeel bir dizi olduğunu hatırladım! Dürüstlüğü,sıcaklığı,dostluğu,mücadeleyi,hayatı çok güzel anlattılar!!

tis498
13-09-05, 12:27
'böylesi az bulunur' bir yapımdı...kaç tekrar yaptım bilmiyorum ama her izleyişimde aynı etkiyi yaratmıştır bende.kaç akşamdır o kadar alışmıştım ki,şimdi daha sıkıcı olacak...umarım tekrarlamaya devam ederler...ve umarım böyle iyi yapımları daha çok görürüz ekranda...

BERNA
11-10-05, 19:49
müthiş bir diziydi. Yardımcı rollerinde bile günümüzün yıldızlarının oynadığını tekrarlarda farkettim. Tekrarlarında aynı oranda ağladığım tek dizi olarak kişisel tarihime de geçmiştir.

Bu arada yine tekrarlarda Şener Şen'in üstüne bir erkek oyuncu olmadığını da farkettim. Çok iyi oyuncularımız var ama bence özellikle dramada Şener Şen bir başka.

rubio
11-10-05, 21:37
türkiyedeki bir çok yıldızı parlatan gelmiş geçmiş en kaliteli dizilerdendir...
Nurgül Yeşilçay
Ozan Güven
Devin Özgür Çınar
ve daha bir çok isim bu kaliteli dizi sayesinde daha ii yerlere gelmişlerdir.... böyle güzel dizilerin devamı dileğiyle.......

ÇAKIL85
16-10-05, 14:07
cennet=valla abla,sen bir an önce evlende kurtar kendini.
melek=kolay mi öyle kizim,medetin saraylari,satolari beni mi bekliyor? :)

hanim=ulas horlamaz geceleri
melek=merak etme dedem onun yerinede horlar....

melek=kafama atsaydin ekmegi
ulas=olur nasil istersen....

ulas=sen beni hiç sevmedin anne......:(

hanim=seni hep sevecegim ölünceye kadar....

ali haydar=seni hep sevecegim öldükten sonrada....

1907
28-10-05, 23:37
Maalesef meşhur olduğu dönemde seyeretmemiştim ama tekrarlarını seyrettim hakikaten dendiği kadar varmış baymadan ve kasmadan güzel bir dizi olarak kalmış. Ayrıca şimdilerde çok sevdiğim oyuncularda varmış içinde Ozan Güven, Nurgül Yeşilçay gibi;)

cinderella
29-10-05, 23:23
tek kelimeyle mükemmeldi...
keşke o kadar kısa olmasaydı. bazıları tadı kaçmadan bitmişti falan demişler ama tadı kaçabilecek türden birşey değildi ki...
.......izlediklerimin içinde en iyisiydi kesinlikle.......
sevgiler..

sisley
07-11-05, 12:53
ikinci baharında senaryo yazarı Sulhi Dölek vefat etmiş allah rahmet eylesin böyle güzel diziler yazdığı içinde saolsun ....

AsLi_15
15-11-05, 20:50
ayyy evet bu dizide super di yaaa
atvdeki tekrarlarina bile baktim gercekten super yaaa!!!!

*deniz*
23-02-06, 22:56
Mükemmel bir diziydi.Tekrarlarını bile soluksuz izledim.İkinci baharın başarısından sonra diziler daha fazla özenilerek yapıldı ve ön plana çıkmaya başladı bence.

SzARap
23-02-06, 23:25
ya harika bir diziydi ilk yayınladığı zamanda hiç bir bölümünü kaçırmadım...atv tekrar verincede... şimdi birdaha verse yine izlerim..bence gelmiş geçmiş aile dizilerinin içinde en iyi olanıydı.... şener şen ve türkan şoraya söylecek kelime bulamıyorum....şu anın en beğenilen yıldızlarının ilk acemeliklerini görmek.....

cutiepie
26-02-06, 20:34
bu dizi yayinlanali 7 yil olmus ama sanki bugun cekilmis gibi izlenebilme ozelligini kaybetmemis bir dizi ....akici konusu, usta yonetmenleri ve senaristi ve bizden, icimizden olan sicacik oyunculari ...emegi gecen herkes o kadar iyiki bir 20 yil sonra bizim torunlarimiz da ayni duygularla izleyeceklerdir bu diziyi hic suphem yok....

turkan soray ve sener sen ustalarin ustasi onlari anlatmak icin kelimeler kifayetsiz ...Ikinci Bahar'i ozel yapan diger bir unsur ise yasemin conka, devin cinar, ozan guven, nurgul yesilcay gibi yetenekleri bize kazandirmis olmasidir... ben Nurgul'suz, Ozan'siz, Devin'siz, Yasemin'siz bir Turk sinemasi dusunemiyorum arkadaslar ya siz?

peki ya MFO'nun ozkan'i yillarca MFO dinlemis biri olarak ben onun bu kadar yetenekli bir oyuncu oldugunu hic tahmin etmezdim dogrusu ...daha once rol aldigi bir yapim varmi ozkan'nin bilmiyorum ama ben onu ilk ikinci baharda izlemistim...simdi tekrar izliyorum ve bravo diyorum muzisyenligi kadar oyunculuguda mukemmelmis....

Turkan Derya Guven bu diziyi Ugur Yucel'den devr almis ve ayni kalitede devam etmis.. oldugu yerde kalmamis kendini dahada gelistirmis yetistirmis ...en begendigim yonetmenlerden biri kesinlikle... su an yonetmekte oldugu diziyide severek izliyorum..

Ikinci Bahar'in bu kadar sevilmesinde ki en buyuk etken tum emegi gecenlerin yaptiklari isi sevgi ile yapmalari, gonul vererek yapmalari ve cok yetenekli olmalarindan kaynaklaniyor.. basrolden, yan role, yonetmenden, senaristine hepsi birer usta.. allah rahmet eglesin Sulhi Dolek yeri doldurulamayacak bir yazar ..bir senaristtir.... o yuzden de ikinci bahar klasikler arasinda yerini almis bir yapimdir.... bizler tekrar tekrar izleyecegiz ve bizden sonraki nesiller de tekrar tekrar izleyecek bu diziyi...

bu dizinin her bolumunu gulerek aglayarak duygulanarak birde "acikarak" evet dogru okudunuz "acikarak" izliyorum... nasil guzel bir turk mutfagimiz var bizim ya..canim nasil kebab cekiyor bu diziyi her izledigimde... birsey degil yasadigim yerde kebabci yok! lahmacuncu yok! lahmacun yemek istiyorum ben kopeoglu mancala yemek istiyorum :(

sevgiyle kalin

merlystreep
26-02-06, 20:50
hayatımda izlediğim ilk doğru dürüst diziydi.şener şen ,türkan şorayın biz en iyiyiz dediği,nurgülün,ozanın,devinin, biz geliyoruz diye haykırdığı,uğr yücelin daha sonrada türka deryanin yönetmen samimi olmalıdır dersi verdiği diziydi.tekrarlarını izleyemeyeceğim allah kahretsin ki dershane illeti var.cutipie zaten söylemiş söylemek istediklerimi.

gaby
01-03-06, 18:52
ya ben bu dizinin resimlerini indirmek istiyorum ama ne bileyim sanki resimleri olunca o güzelliği gitcek gibime geliyor biraz saçmaladığımın farkındayım ama ne bileyim bi farklıydı benim için hiçbir dizide o sıcaklık yok artık şener şenden midir yoksa türkan şoraydan mıdır bilemem ama bende yeri bambaşkadır

tuceny
01-03-06, 18:58
ben koyim bi kaç tane resim bunlar nurgülün sitesinden

http://img249.imageshack.us/img249/5286/snapshot0508300004zp.jpg
http://img355.imageshack.us/img355/7204/ozangven6wo15gs.jpg

http://img355.imageshack.us/img355/6568/ozangven29hl10fs.jpg

http://img355.imageshack.us/img355/5206/ozangven50je13bu.jpg

http://img355.imageshack.us/img355/7915/ozangven88uq18ix.jpg

keremcem d
02-03-06, 07:23
resimler süpper ben bu diziye bayiliyorum yaaa hem komik hem üzüntülü cok güzeldi ama atv bir kere tekrar koydu ondada yamuk yumuk bi vardi bi yoktu tam tekrar koyasalar yaaaaaaaaa

MERYL STREEP
03-03-06, 17:13
eline sağlık cutiepie.resimler çok güzel.dizi harika ya.herkes müthiş oynuyo.nurgülün ilk kamera görmesi olmasına rağmen ne kadar doğal oynuyo.bugün yayınlanan bölümünde çıkışları çok iyiydi.şu an tabi olağanüstü ama ozamanlar da iyiymiş ya.ozan güven hele evrime uğramış.çok geliştirmiş kendini.devinle nurgül fizik olarak pek değişmemişler gibi geldi.tan sağtürk hariç herkes döktürüyo ya.ama onada kızamıyosun .eğitimini almamış çocuk.

TestereNecmininKızı
07-03-06, 20:37
Ozan Güven'in annesi rolündeki Türkan Şoray'la bir sahnesi vardı. "Beni hiç sevmedin anne!" demişti annesine. O sahnede ağlamıştım. Hep o sahneyi tekrar izlemek istedim. Vcd'si olsa alırdım. Ne yazık ki bir daha izleyemedim o sahneyi.

Flora
08-03-06, 12:58
Bu resimin eklenip eklenmediğini bilmiyorum.Eklemek istedim.Eklendiyse özür dilerim.
http://img111.imageshack.us/img111/562/ikincibahar3yd.jpg (http://imageshack.us)

justinecatblue
20-03-06, 09:50
bahsettiğim dans sahnesi, tim'in cennet'i çalıştırdığı sahne-dans etmeyi öğretiyor ona ama yerleri yok-gece buluşuyorlar dükkanda-sonra sokağa çıkıyorlar-(hatta onları biri görüyordu galiba, sonra ali haydar kıyameti koparıyordu) cennet mezuniyet balosuna gidecekti hani-o yüzden dans öğretiyordu tim ona-gece, sokakta dans ettikleri sahne..........

justinecatblue
20-03-06, 10:00
galiba tim'le cennet deyince yanlış anlaşıldı-timuçin'i kastetmemiştim-timothy'yi, yani tan sağtürk'ü kastetmiştim-cennet ve tan'ın dans sahnesi diyeyim:) gece, sokakta-
emeklerin için tekrar tekrar teşekkürlerrr...

cutiepie
20-03-06, 20:08
galiba tim'le cennet deyince yanlış anlaşıldı-timuçin'i kastetmemiştim-timothy'yi, yani tan sağtürk'ü kastetmiştim-cennet ve tan'ın dans sahnesi diyeyim:) gece, sokakta-
emeklerin için tekrar tekrar teşekkürlerrr...

sevgili justinecatblue
daha once belirttigim gibi mevcut olan bolumleri internetten indirdim...hala elimde olmayan bir iki bolum var...
senin bahsettigin bu sahnenin oldugu bolumde bende olmadigi ve daha once izlemedigim icin ben yanlis anladim kusura bakma...

hala indirmekte oldugum bolumlerden biride bu sabah tamamlanmis.....oda cennet okul gecesine gitmeden onceki bolum... soyle bir baktim senin bahsettigin sahne icin ve evet o sahne var simdi bende ...en kisa zamanda ekleyecegim buraya...
bugun ve yarin vaktim olmayacak ama carsamba gunu o sahnenin klibini hazilaryip ekleyecegim...
sevgiyle kalin

merlystreep
22-03-06, 18:04
http://img46.imageshack.us/img46/710/nynurgul28dw.jpg (http://imageshack.us)
http://img216.imageshack.us/img216/8092/nurgulyesilcayikincibaha6ee.jpg (http://imageshack.us)

justinecatblue
23-03-06, 08:57
cutiepie, çok çok teşekkürlerrr, harikasın:)
sen yükledikçe biz de azıp daha çok istiyoruz tabii:)
şimdi aklıma geldi-hani ulaş hapisteydi-timothy onu ziyarete gelmişti ve ulaş ona, hapiste kendisinin yaptığı bişeyi hediye etmişti-o sahneyi de koyar mısınnnn?
çok teşekkürler emeklerin için..........

cutiepie
23-03-06, 17:44
"partide cennet'i görenler gözlerine inanamaz" başlıklı 2 video bende açılmadı-bi sorun mu var onlarda acaba?
Tekrar bir denermisin justinecatblue, simdi calisiyor olmasi lazim... :)

bu arada hani Timothy'nin ulaş'i hapiste ziyareti, ulas'in ona agactan oyma yaptigi sigaraligi vermesi o agazligi yapabilmek icin dayak yemis oldugunu soylemsi...bu sahne var elimde en kisa zamanda ekleyecegim..

ama maalesef gulsum'un hamile oldugunu soyledigi ve ulas'in bunun uzerine gidip murat'i benzettigi bolum yok elimde... ulas'in murat'i benzettiginide bir sonraki bolumde olanlardan anladim.... eger bu bolum elinde olan baska bir arkadas varsa ve gulsmun itirafi ile ulasin attigi dayagi eklerse ben de cok sevinirim...

cutiepie
24-03-06, 22:24
elimdeki bolumlere tekrar bakiyorum...buraya eklemedigim... timucin ile cennet'in hastahanede bir konusmasi var... hani neriman hanim kalp krizi gecirdiginde hasthanede karsilasmislardi iste o sahne... onun disinda butun onemli sahnelerini ekledim buraya... tekrar bakacagim kacirdigim baska sahne varsa ekleyecegim muhakak... birde timucin cennet'in cirkin oldugu ve onu arkadas olarak gordugu donemde bir cafe'de bulustuklari birgun cennete ebru'yu sevdigini soylemisti... bu iki sahne su aklima gelen... en kisa zamanda ekleyecegim buraya

yengecs
10-04-06, 23:59
Bu diziyide cok sevmistik ailece.. tekrari olsa izlerim dedigim dizilerden, hafizamizin bi kosesine yer etmis ve tadi damagimizda kalmis bi dizidir.

cutiepie
03-05-06, 23:46
http://img480.imageshack.us/img480/2185/16wv2.jpg (http://imageshack.us)

http://img394.imageshack.us/img394/9766/57yw.jpg (http://imageshack.us)

http://img480.imageshack.us/img480/3553/27gv1.jpg (http://imageshack.us)

http://img480.imageshack.us/img480/5083/39aw.jpg (http://imageshack.us)

http://img394.imageshack.us/img394/782/68wz.jpg (http://imageshack.us)

http://img480.imageshack.us/img480/228/80ob.jpg (http://imageshack.us)

http://img480.imageshack.us/img480/7085/108iu.jpg (http://imageshack.us)

http://img480.imageshack.us/img480/3783/115rs.jpg (http://imageshack.us)

http://img394.imageshack.us/img394/2900/41kj.jpg (http://imageshack.us)

http://img394.imageshack.us/img394/323/125wc.jpg (http://imageshack.us)

cutiepie
03-05-06, 23:52
http://img480.imageshack.us/img480/8981/133jn.jpg (http://imageshack.us)

http://img394.imageshack.us/img394/8899/140gn.jpg (http://imageshack.us)

http://img480.imageshack.us/img480/588/159vo.jpg (http://imageshack.us)

http://img480.imageshack.us/img480/7015/187dt.jpg (http://imageshack.us)

http://img394.imageshack.us/img394/8982/170jo.jpg (http://imageshack.us)

http://img480.imageshack.us/img480/9913/238gh.jpg (http://imageshack.us)

http://img64.imageshack.us/img64/8987/274fq.jpg (http://imageshack.us)

_seboist_s
16-08-06, 10:57
unutulmaz bi diziiydii. şener şen türkan şoray ve dier oyuncularıylaa evimize çk güzel renk katmışlardı. birass kısa sürdü amaa ynede güzeldii. her kesime hitap ettiğine inanıyorum

Şah-Rû
16-08-06, 14:56
İlk bölümden son bölüme kadar final dahil enfes bir diziydi. Birçok genç oyuncunun tanınmasını da sağlamıştı. Cıvıtmadan, reytinge göre eğilip bükülmeden (ki reyting kaygısı olmamıştır), tadında bırakıldığı için lezzeti hiç gitmeyecek bir dizi. Türk televizyon tarihinin yüz aklarından biridir, emeği geçen herkese binlerce kere teşekkürler. :good: :good: :good:

balerinnnn
26-08-06, 14:36
İkinci Bahar'da oynuyan genç oyuncuların çoğu bu diziyle ünlü oldular. Ozan Güven, Nurgül Yeşilçay gibi... Ve bu diziden sonra birçok dizide rol aldılar. Her ne kadar dizinin tadında bırakıldığı söylense de, kim İkinci Bahar'ı özlemiyor ki... :img-sorry

b_r_k
27-08-06, 22:24
bence yayınlarlar yaa en çk reyting alan we tekrar tekrar yayınladığı dizlerin başında asmalı e ikinci bahar gelio biliosunuz.ama yinede bu kanalların işi belli olmuo tabii.umarım yayınlanr

_duygucuk_
29-08-06, 08:13
geçen sene atv yazın ne güzel vermişti bu diziyi kışında verdi ama insan doymıyorki değil mi? sizde çok özlemişsiniz :)

o kadar güzel kadroyu başka bir yerde bulamazdık herhalde o en son 80 dk lık bölümü soluk almadan izlemiştim sonunda hepsi şarkıyı söylediler keşke yayınlasalar keşkeee:):(

se_da
01-09-06, 16:45
ya süper bi diziydi içinde her şey wardı aşk hüzün vs... kadro süperdi tekrarı werilmişti bu kış ama biz yine özledik ya:img-grin2

merlystreep
04-09-06, 21:48
evt iğrenç bişey ya okulla birlikte diiz çekmek ama önemli olan1000 kişinin araından türkan şoray ve şener şenin nurgülü sçmesi kaşına gözüne deiğil yeteneğine güvenip seçmesi ki yanılmadlar türkiyenin şu an bu kadar genç olmasına rağmenen iyi kadın oyuncusu keza ozan güvende.. ama herşey okul olmuyo tabi anthony hopkins defalarca oyunculuktan sınıfta kalmış aam dünya sinema tarihinin yaşayan en büyük oyuncularından ... yetenekli olmak başka bişey.. iyiki ikinci bahar diye bi diiz oldu nurgül yeşilçay ozan güven gibi gerçek yetenekler çıktı

tuceny
04-09-06, 21:56
nurgül bu dizide o kadra güzel kanıtladiki kendini birden parladi zatennnn türkan soray bile o zmanlar velihhtını gösterdi bu kızı okulllisine glince devamsizliktan kalmiss veevet ehm cekim hemm oyuncluk isiki zor ebide eskisehir gidip gelllll
hella nurgüle iyiki ikinci bahard ao olmus ki bize böle bi yıldız kazandırdılar

HaLuK PİYESss
16-10-06, 18:07
izlerken hayran kaldığım bi yapımdı

böle yağımlar gerçekten zzor oluyo inş. önümüzdeki günlerde ikinci bahar gibi kaliteli yapımlar çıkar

loves_heart
30-11-06, 16:32
İnanılmaz güzel bir dizi müthiş hanım ın sinirlenmesi nasıl bir rol yeteneğinir o ya gerçekten sinirleniyo öldürcek diye bekliyosun ali haydarın içtenliği iyi kalbi
o kadar çok yazabilirim ki bu dizi hakkında her bölümünde ağladım gibi bişi
dvd vcd ne olursa olsun farketmez bulabilsemde alsam keşke
dizi başladımı hayatı durduruyodum

ışıkları kapatıp pufumu alıp tv nin dibine kadar gelir oturur seyrederdim telefon kapı ilgilenmezdim hiç evde biri varsa ilgilenir yoksa açmam reklamlara kadar wc ye bilze gitmezdim

esra ceyhan atv den ayrıldığı zaman öğle kuşağına koydular diziyi geçen sene perdeleri camları kapatıp sessiz bi şekilde seyrettim yine versin yine seyrederim

bazı şeyler vardır hiçbirzaman bıkmazsın eminim bu diziden ömrümün sonuna kadar bıkmam

ebru.karaca
08-01-07, 08:41
O kadar ama o kadar güzel bir diziydi ki..
Bitmesine hepimiz üzüldük elbette. Ama bize yepyeni ve yetenekli oyuncular hediye etti bu dizi. Böylece onları da başka yapımlarda izleyebildik. Nurgül Yeşilçay, Ozan Güven, Devin Özgür Çınar, ... :)

ezo gelin
12-04-07, 20:33
neden kimse böyle muhteşem bi dizinin başlığına ilgi göstermiyor,anlamadım..Gelmiş,geçmiş en güzel ve en kaliteli diziydi bence ikinci bahar.aslında bana göre pek çok tanımlanamayacak özelliğe sahip.Bir daha İkinci Bahar tadında bi dizinin gelebileceğini sanmıyorum.zaten 1.İkinci Bahar,2.si de Asmalı Konak bana göre:img-wink: çok şey yazmak geliyor içimden bu dizi hakkında buraya ama kelimeye dökemeyecek kadar tutukluk yapmış bir dizidir bende ikinci bahar.seyrederken biçok farklı duyguyu bi arada yaşatabilen bi diziydi.Şu an Türkiye'de birçok dizide başrol oynamaları için kapıları ilk çalınan,kaliteli,böylesinin de insanın karşısına zor çıkar dediği oyuncuları; Nurgül Yeşilçay ve Ozan Güven'i bu diziyle tanıdık,aslında onlara göre de İkinci Bahar,onların ilkbaharlarıydı ve gerçek bi okuldu aynı zamanda.. ve tabiki Nurgül Yeşilçay'ı tanımama ve sevmeme vesile olması bendeki önemini bir kat daha arttırdı.bu sebeple böyle muhteşem bi oyunculuk dehasını bizlerle buluşturduğu için Uğur Yücel'e çok teşekkür ederim ve saygıyla da önünde eğilirim:img-meeti

Türk_Jön
12-04-07, 21:29
İnşallah en kısa zamanda ya tekrarları oynar yada tüm bölümlerin dvdsi çıkar bu kadar kaliteli bir dizi arşivimizde mutlaka olmalı

merlystreep
12-04-07, 21:31
http://img484.imageshack.us/img484/5708/glsmhanmula8pv.jpg

http://img451.imageshack.us/img451/9275/alihaydaryakyor4jd.jpg

http://img451.imageshack.us/img451/9016/alihaydaryakyor14vj.jpg

http://img451.imageshack.us/img451/3089/alihaydaryakyor20oz.jpg

http://img227.imageshack.us/img227/787/115rs5zp.jpg (http://imageshack.us)
http://img136.imageshack.us/img136/7899/170jo1ot.jpg (http://imageshack.us)
http://img136.imageshack.us/img136/4020/187dt9ir.jpg (http://imageshack.us)
http://img136.imageshack.us/img136/596/274fq4jp.jpg (http://imageshack.us)
dizicomdan cutipie aitttir.[alıntı]

CANSEL_Tugce
12-04-07, 21:37
süper babadan sonra en beğendiğim dizilerden.sımsıcak bir konusu ve harika oyuncuları ile çok güsel bir diiziydi.Şuan tekrarlarını verilmesini isterdim:good:

ezo gelin
12-04-07, 21:53
Güle güle 'İkinci Bahar'...

İkinci Bahar dizisi geçen yılın en güzel şeyiydi. Bu dizide silahlar yerine duygular konuştu, aşk her şeye ağır bastı, iyiler kazandı, kötüler kaybetti. Usta oyuncular ikinci baharlarını yaşarken, genç oyuncularsa inanılmaz derece başarılıydılar.

HIZIR TÜZEL

'2000 yılının en beter şeyi sizce neydi?' diye sorsalar aklıma bir sürü şey gelir. Hatta, 'Güzel bir şey oldu da, ben mi kaçırdım' diye hayıflanırım. Gerçekten de 2000 yılı pek de neşeli geçti sayılmaz. Lakin, 'Geçen yılın en güzel şeyi neydi?' diye sorarlarsa bunun yanıtını vermek çok kolay. 2000 yılının en güzel şeyi şüphesiz, İkinci Bahar'dı.
Neden güzeldi İkinci Bahar? Bir kere siyah -beyaz filmlerde kalan, tamamen bize özgü, özlediğimiz duygular vardı bu dizide. Aşk, her şeye ağır basıyordu. İyilik sonunda kazanıyor, kötülükse iyiliğe boyun eğiyordu. Diğer televizyon dizilerindeki gibi silahlar konuşmuyor, duygular konuşuyordu. Toplum olarak birbirimizi yiyip bitirdiğimiz umutsuz bir dönemde, alternatif düşünceler ve buram buram sevgi kokan pozitif bir bakış açısı sağlıyordu. Barıştan yana taraf tutuyordu.

Genç ve başarılı oyuncular

İkinci Bahar beri yandan da, bazı kaliteli popüler sanat ürünlerinin toplum üzerinde ne derecede olumlu etki yarattığını da gösterdi. Bir televizyon dizisinin nasıl oya gibi işlenip hazırlandığını, senaryonun, prodüksiyonun, ve emeğin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. Onun için sevdik işte.
İkinci Bahar'ın başarısında tüm ekip gibi oyuncuların da büyük payı vardı kuşkusuz. Şimdi bu saatten sonra Türkan Şoray'dan, Şener Şen'den, Tarık Pabuççuoğlu'ndan, Özkan Uğur'dan, Gül Onat'tan, Arif Erkin'den, Meral Okay'dan, ve diğer baba oyuncuların inanılmaz performanslarından söz etmenin bir âlemi yok. Onlara saygımız ve sevgimiz sonsuz. Bir de dizinin belki biraz ikinci planda kalan gençleri var tabii. Onlarsız bir İkinci Bahar düşünebilir misiniz? Neredeyse hiç fark ettirmeden bir lokomotif gibi yüklendiler dizinin ağırlığını. Örneğin, dizinin yaramaz çocuğu Ulaş, yani Ozan Güven.Dizideki olumsuz yönleri dışında tıpkı bir Ulaş. O yumuşaklıkta, o duygusallıkta ve o fırlamalıkta bir arkadaş. Şu sıralar Balalayka'da da izlediğimiz Ozan, 25 yaşında. İzmir'de Belediye Konservatuvarı'nı bitirdi. İstanbul'da pek çok çocuk oyununuda rol aldı. Şahika Tekand'la çalıştı, bazı televizyon reklamlarında göründü. Şu sıralar genç kızların hayran olduğu Ozan, diziye dahil olmasını şöyle anlatıyor:

Ozan'ın şaşkınlığı!

"Seçmelere katıldım ama Uğur Abi, 'Senin yaşın büyük, Türkan Şoray'ın oğlunu oynayamazsın' dedi, ama bir şekilde dizide oynayacağımı söyledi. Biraz moralim bozuldu doğrusu. Sonra seçmeleri kazandım ama algılama bozukluğu yaşamaya başladım. Karşımda Türkan Şoray, Şener Şen, Uğur Yücel olunca şaşırdım doğrusu. Durumun bir türlü farkına varamıyordum. Ancak sekizinci bölüm çekilirken kendime geldim. Jeton geç düştü yani."
Ozan, dizinin bitmesine en çok üzülenlerden biri. Sanki dizinin son bölümlerinden birindeki o unutulmaz sahnedeki (Sarıkafa ve Fındıkkurdu'nu Amerika'ya yolcu ederken) gibi sesi titreyerek, biraz sonra ağlayacakmış gibi anlatıyor (biraz oynuyor tabii ama olsun çok sevimli bir zat kendisi): "Şimdi dizi bitti hepimiz bir yerlerden bir yerlere göç ediyoruz ama zamanı gelince tekrar bir yerlerde buluşacağımıza inanıyorum. Bundan sonra yapacağım her işte bu ekibin beni izlediğini bileceğim. Bu ağır bir sorumluluk. Yaptığım tüm işleri Şener abi, Türkan hanım, Uğur Abi ve diğerleri izliyor olacaklar. Bu yüzden bundan sonraki işlerimde çok akıllı davranmalıyım. Asla hata yapmamam gerekiyor."
Ulaş'ın kankası Ekim Mağden (Sarıkafa) ise dizideki bazı durumları özel hayatında bire bir yaşıyor. Diziye ara verildiğinde o da Amerika'ya gitmiş. Sinema Televizyon eğitimi gören Mağden, okulu bitirince yine yeni dünyanın yolunu tutacakmış. Yani tam dizideki gibi Amerika sevdalısı bir delikanlı. Ekim'in, şu sıralarda biraz sağlığı bozulmuş. Hastanede yatan Ekim'e acil şifalar dileriz.
İkinci Bahar'ın gençleriyle konuşurken, onları birer oyuncu değil de, bu dizinin yaşayan karakterleri olarak değerlendiriyorum. Rollerine o kadar çok kendilerini katmışlar çünkü. Ali Haydar'ın erkek fatma kızı Cennet'i oynayan Devin Özgün Çınar mesela.Ortaokuldayken sınıftaki erkek arkadaşlarının baş belasıymış. Uygun gördüğü takdirde önüne kim çıkarsa dövermiş. Bunları gülerek anlatıyor: "Cennet biraz sert bir kız ben artık o kadar sert değilim. Ama onun gibi kendimi ifade edemediğim ya da yanlış anlaşıldığım zamanlar çok olmuştur." Devin 27 yaşında. Ankara Devlet Konservatuvarı'nı (1996) bitirdi. 'Şehnaz Tango' ve 'Dış Kapının Mandalları' gibi dizilerde rol aldı. 'Dar Alanda Kısa Paslaşmalar'da da oynayan Devin ayrıca, 'Akadlar Kültür Merkezi'nde 'Sahne Gösteri Sanatları'nın sahnelediği iki çocuk oyununda rol alıyor. İzlemeniz tavsiye olunur.
Yasemin Çonka yani Melek ise aynı dizideki gibi güleryüzlü, sevecen bir insan. Çok güldüğü için kendine kızıyor ama çok da güzel gülüyor. 28 yaşındaki Yasemin, konservatuvarı bitirmiş ama mezun olduktan sonra oyuncu olamayacağına karar vermiş: "Radyocu olayım bari dedim. Radyo Sport'ta spikerlik yapmaya başladım. Radyo Fener'in müdürlüğünü yaptım. Evlendim ve Amerika'ya gittim, iki buçuk yıl orada kaldım, bir çocuğumuz oldu. İstanbul'a dönünce eski arkadaşları gördüm, hepsi bir şeyler yapıyordu. Bir arkadaş İkinci Bahar'dan söz etti. Ben de, ' Bir şansımı deneyeyim' dedim.." Yasemin Conka, 'Herkesin Gözü Önünde' isimli oyunda da rol alıyor.

Hamile Gülsüm!

Dizide bir de hamile bir kız vardı biliyorsunuz. Hanım'ın kızı Gülsüm, yani Nurgül Yeşilçay. 24 yaşındaki Nurgül, meğer geçen yılın süper filmi 'Her Şey Çok Güzel Olacak'ta da rol almış. Kendisiyle dalga geçe geçe anlatıyor: "Bu filmdeki repliğim her halde sinema tarihine geçecek. Niye bana hiç ödül vermediler şaşırdım doğrusu. Filmde sadece bir iki saniye göründüm ve 'Tolga Bey taburcu oldu!' dedim, ama kimse beni ciddiye almadı." Eskişehir Anadolu Üniversitesi 'Tiyatro Bölümü'nde son sınıfta okuyan genç oyuncu, dizinin büyük bir bölümünde hamile görünmekten sıkılmış: "Herkes bana gerçekten hamile olup olmadığımı soruyordu. Aslında biraz zor bir durumda. Karnımda hep yastıkla hareket ediyordum. Ve gerçekten de kendimi hamile gibi hissediyordum." Nurgül de dizideki Gülsüm gibi biraz dikkafalıymış: "Ufak tefek şeyler için evde kavga çıkarırdım. Sonra bir ara evi terk edip bungalovda yaşamaya başladım. Açlıktan ölme durumuna gelince çaresiz eve geri dönmüş sonra güzel bir sopa yemiştim."
İkinci Bahar'ın son on bir bölümünde oynayan İpek Değer (Fındıkkurdu) ise 24 yaşında. Ufak tefek sevimli bir kız çocuğu sanki. Diziye daha alışamadan bittiği için üzgün üzgün ortalarda dolaşıyor. İpek, on bir yıl bale yapmış. Sonra konservatuvarın 'Modern Dans Bölümü'nü bitirmiş. Bir süre Amerika'da eğitim gördükten sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'na girmiş. 'Aşk Hastası', 'Kâbusyiyen' gibi oyunlarda oynamış. Yurtdışında iletişim eğitimi almış. Ekibe sonradan dahil olma durumunu ise şöyle açıklıyor: "Üç yıldır beraber olan bir ekip olduğu için sıkı ilişkiler içindeydiler. Bunu fark edince kalp krizi geçirecektim ama yeni gelen herkesi aralarına almaya hazır olduklarını fark ettim." İpek dizideki gibi ailesiyle sorunları olan bir kız değilmiş hatta tam aksine: "Ailem o kadar mükemmeldir ki, ben evde hiç arıza çıkaramam." İpek şimdi, 'Oyuncular Tiyatro Grubu'nun sergilediği 'Kafka' isimli oyunun koreografisini hazırlıyor.
Ercüment Serpil, ise dizinin isimsiz kahramanlarından. Hani Meral Okay'ın kasap oğlu. Onu belki, 'Alsam alsam ne alsam' sloganlı Bonus reklamından hatırlayabilirsiniz. Ercü aslında baritonmuş. Mimar Sinan Konservatuvarı Opera Bölümü mezunu olan oyuncu, 'Affet Bizi Hocam', 'Parça Pinçik' dizilerinde de oynadı. Devlet Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol aldı. Altı yıldır sahnelenen 'Kül Kedisi' isimli operada da başrol oynuyor. Ercü, İkinci Bahar'ı çok sevdiğini ama etle arasının iyi olmadığını söylüyor: "Etten nefret ederim. Hele öyle kesmesini filan hiç sevmem, kan gördüm mü bayılırım ben. İğreniyorum nedense." Ercü, son bölümde dükkâna et getiren toptancı kız yani Medet'in eski nişanlısı Gülden Avşaroğlu (Sidikli Arzu) ile evleniyor. Gülden mi, o da konservatuvarın tiyatro bölümünde son sınıf öğrencisi.

Babasının oğlu

Son bölümlere kadar pek sesi soluğu çıkmayan biri daha vardı İkinci Bahar'da. Secaattin'in oğlu, Cennet'in sevgilisi Barış Dinçel. Tiyatro ve sinemanın usta oyuncusu Savaş Dinçel'in 30 yaşındaki oğlu Barış, daha anasının karnındayken tiyatroyla beslenmiş biri. Lakin oyuncu olarak değil: "Akademinin Tiyatro Dekor Kostüm Bölümü'nü bitirdim. Şehir tiyatrolarında dekoratör olarak çalışıyorum ama oyunculukla yakından uzaktan hiçbir ilişkim yoktur. Oyunculuğa karşı bende hep bir korku vardı. Çünkü oyunculuğun her zaman daha iyi yapılabilirliği var. Siz iyi oynarsınız karşınızdaki daha iyi oynar bu beni tedirgin ederdi. Oysa iyi bir dekor yaptınız mı teksinizdir sahnede." Ama Barış, İkinci Bahar ekibine katılıp da dizide oynamaya başlayınca işin sihrini keşfetmiş: "Şimdiye kadar bir kişi de gelip yaptığım dekorlardan söz etmemişti. Şimdi bu dizide oynuyorum diye övgüler alıyorum, yolda arabalardan korna çalıyorlar. Televizyonun bu gücü inanılmaz."
'Peki' diyorum Barış'a 'Sahne tedirginliğini üzerinden attın mı, Şener Şen senden daha iyi oynuyor diye bozuluyor musun?' diye soruyorum. "Evet ona biraz bozuluyorum, Şener Abi en büyük sorunum. Dizide o daha ön plana çıkıyor" diyor, babası gibi şeker şeker gülerek.

http://www.radikal.com.tr/2000/12/31/insan/01gul.shtml

ébruli
12-04-07, 23:39
of ya bunlar gibi sokak boşaltan diziler olurmu gene
ne kadar guzel dizydi
ve ne kadar gercekçiydi

merlystreep
13-04-07, 09:00
rica ederim..bencede çok güzel ve etkileyici bir sahneydi.
böyle bi kadro böyle bir senaryo böyle bi yönetmenlik hangi dizide olmuş ki ikinci bahar en iyi olmasın.türkan der ya ve uğur yücel yönetiyo, yavuz turgul yapımcı,türkan şoray şener şen gibi sinemanın gelmiş geçmiş en büyük oyuncuları fenomenleri...şener şenin de türkan şorayında heyevanları hiç bitmiodu oynarken yeni başlamışlar gibi heyecanlı ama hiç bir sahnesinde oynadıkalrını hissetttirmeyecek kadar doğallardı.
nurgül yeşilçay ve ozan güven gibi iki olağanüstü yetenekli genç oyuncuyu kazandıran bir dizi hem star personası olup hem de yetenekli olunabileceğini gösteren ender oyuncularrın çıktığı okul burası.... uğur yücel ne kadar müthiş bi önsezisi olduğunu bu iki devi keşfederek göstemiş zaten...

ikinci bahar gelmiş geçmiş en güzle diziydi sonrasında benm için asmalı konak oldu öncesinde süper baba vardı ama ikinci bahar en iyisiydi ...
siyaset meydanına konu olmuş sabahlara kadar tartışılmış bir dizi atilla dorsay gibi dizi karşıtı bir adamın hayatında izleidği tek dizi tüm sinemacıların belkide en zevk alarak zilediği dizi..böyle yaratıcı bi kardo böyle bi sinerji böyle bişey çıkardı ....
keşke bu kadro yeniden bir araya gelse..türkan şoray şener şen uğur yücel nurgül yeşilçay ozan güven...bakalım karşısında dizi duranbiliyomu...

#ezo#
19-04-07, 22:16
http://img248.imageshack.us/img248/4785/ikincibaharbuk4.jpg (http://imageshack.us)

Türk_Jön
21-04-07, 09:44
Yaşasın çok mutluyum şimdi Fox Tv de gödüm pazartesiden itibaren İkinci Bahar başlayacak Türkan Sultan'ı izleyeceğim yeniden bu dizi çok güzel ve özel

LİBRA
21-04-07, 12:44
sözlerini yazayım...

"gamze gamze bir gülüver şimdi
beni göğsüne alıver şimdi
mevsimi geldi susadım aşka
benimle bir bütün oluver şimdi

ikinci bahar yaşıyor ömrüm
gel benim yarim oluver şimdi
seni gül gibi öpe koklaya
gözümden, dilimden, sakınır saklar
bugünki aklımla severim şimdi

şiirler, şarkılar söyleyerek
mehtabı birlikte seyrederek
benimle bir rüya kuruver şimdi

ikinci bahar yaşıyor ömrüm
gel benim yarim oluver şimdi
seni gül gibi öpe koklaya
gözümden, dilimden, sakınır saklar
bugünki aklımla severim şimdi"

dublin
21-04-07, 14:46
evet yaaaaa bu dizi çok güzeldi. ilk yayınlandığında küçüktüm tam anlayamamışım ama ikinci kez vermişlerdi geçen yaz o zaman anlamıştım dizi dediğin nasıl olur onu izleyince anladım. kalite kokuyodu resmen ondan sonra bidaha hiçbir dizide aynı havayı aynı kokuyu yakalayamadım. ah ah

**ŞEKERKIZ**
22-04-07, 14:29
kesinlikle islicem.artık sahneleri ezbere biliyorum ama,yine de,izlicem.hepsini çok özledim ya

Ali haydar ustayı,hanımı,Şecatiyi,Melahati,Hatta ali haday usta ve vakkas arasındaki,kapışmaları bile özledimm yaa..

Türk_Jön
22-04-07, 16:36
Gül Onat çok komikti bu dizide Hanım'ı Besim Bey'le evlendirmeye çalışıyordu.Hanım'da istemiyince "adam beni istese kocamı boşar evlenirim" demişti :D:D birde Ali Haydar Usta'nın Neriman ile evlenmediğini anlatışı vardı minübüsteki Hanım'a :D tarif edişi minübüsün peşinden koşuşu çok komikti

Türk_Jön
23-04-07, 16:37
Çok özlemişim İkinci Bahar'ı zaman çabucak geçti ne kadar sade doğal içten bir dizi Nurgül Yeşilçay ne kadar masum Ozan Güven daha çocuk gibi :D Şener Şen yine çok başarılı Türkan Şoray'ı anlatacak kelime bulamam.Bugün tatil olduğu için izleyebildim sonraki bölümleri izleyemem artık diziyi kayıt eden ve paylaşmak isteyen olursa lütfen banada haber versin

seraphim
23-04-07, 16:46
15 şubat 2007 vatan tvdeki uğur yücel röpörtajı

Projelerinizde yetenek seçimleriniz konusunda sizi kutladıkları oluyor mu?Birçok genç yıldız sizin sayenizde parladı... Yalan mı?

UĞUR YÜCEL:Benim gördüğüm,işaret ettiğim ve başkalarının görmediği birileri oldu evet...iki isim istersen biri Ozan Güven,diğeri Nurgül Yeşilçay'dır.Ama onlar da nasılsa,ergeç başkaları tarafından seçilecekti.Yetenekleri yadsınamazdı.Ben erken görmüştüm.Parlatmaya çalıştığım hiç bir isim yok.Pırıltılı bir sezgim olduğunu kabul ediyorum ama...

Türk_Jön
23-04-07, 17:07
seraphim gerçektende ilk defa izliyor gibi izledim Türk televizyonu için çok özel belli başlı dizilerden, sadece saati doldurmak yada reklam pastasından pay almak için çekilmediği ne kadar belli zaten öyle olsa Türkan Şoray ve Şener Şen'i bir arada görmek mümkün değildi.
Gülsüm o şık kıyafete bakarken annesinin ördüğü kazağı elinin tersiyle itti ya Hanım'ın oradaki o bakışı beni bitirdi bu nasıl bir oyunculuk sanki oynamamışlar resmen yaşamışlar

seraphim
24-04-07, 16:37
17.25 gibi başlıyo...:img-wink:

2.bölümü izleidm demin ilk defa izliyomuşum gibiydim. çok sıcak dizi ya .çok tanıdık herşey
türkan şoray ne müthiş bi kadın ya nerdeyse hiç makyajsız kafasında yazması üzerinde döküntü elbiselerle bile acayip güzel çok karizmatik...

ulaş tam bir baş belası ya.hele gülsüm onun belalarıda yakında
genelde hanımı çocukları çok sorunlu sanki...ikiside birbirinden asi:img-pilot

biliyomusunzu ozan güven diziye alınırken hangi rolde oynatılacağı bilinmiyomuş uğur yücel nurgülü de ozanı da seçmiş ama sonra ozaan rol bulunamamış.gülsümün kardeşini oynamak içinde çok büyükmüş yaşı hatta üzülmüş ozan .ama nihayetinde olmuş. benm yaşla ilgili tek dikkatimi çeken ali haydarın ortanca kızı cennet. mesela devin çınar orda rahat 26 faaln yaşında ama 17 yaşında liseye giden bi kzı oynuyo. uğur yücel baya bi kişi arasından seçmiş onları yetenekliler diye ama role uyup uymamak sorun olmuş galiba sonra:img-hyste ama yinede batmıyo cennet zaten iri yapılı olmalı erkekesi faaln ya oda uymuş bence.
her karakter çok gerçekçi
bu diziyi izleidğimdeiç çekiyorum hep..böyle diziler yok artık ya.:sad53:

#ezo#
24-04-07, 16:56
dizinin saatinde bi sorun mu var?çok kısa verdiler diziyi.ilk defa bugün izledim,bana kısa geldi..:icon_whis her neyse ikinci bahar'ı özlemişim yine de..Hanım'ı,Ali Haydar'ı...çok tatlılardı:img-wink:iyi ki tekrarlarını veriyorlar..bi dönem bu diziye kilitlendiğimizi hatırlıyorum..ben ortaokuldeyken vardı bu dizi..Gülsüm'ün hareketlerini,o asiliğini benim bir dönemki halime çok benzettim;sanırım herkes böyle bi dönemden geçmiştir:img-wink: :img-blush
herkese mutlu günler...

sinemsert
24-04-07, 22:46
bi 8 bölüm çelilip ara verilmişti bi kaç oyuncu değişti ve yönetmen türkan derya olmuştu toplam 36 bölümdiye anımsıyorum.
bende şaşırdım ilk 100de yok ama fox tv nin başarısızlığı saat 18:30 da küt diye kesiyo 17:15te başlatmıyo ama

Türk_Jön
25-04-07, 07:46
Fox Tv'nin başarısızlığı sanmam diziyi tam bölüm veriyorlar eskiden diziler şimdiki gibi 2 saat sürüp insanı boğmazdı bir iki gün böyle geçer ama sonra raitinglere girer

**ŞEKERKIZ**
25-04-07, 20:43
Dizde özgü namal da mı oynuyordu Hiç dikkat etmedim ya
Neyse,Merve er çok küçükmüş,şuan hayat türküsünde ay kızı canladırıyo.Çok tatlıymış küçükkken(ali haydarın küçük kızı)
Atv zaten tutturmuş bir,Çocuklar duymasın onu veriyorlar sürekli,fox tv iiki yayınlamışş.

Türk_Jön
25-04-07, 22:01
Dizde özgü namal da mı oynuyordu Hiç dikkat etmedim ya
Neyse,Merve er çok küçükmüş,şuan hayat türküsünde ay kızı canladırıyo.Çok tatlıymış küçükkken(ali haydarın küçük kızı)
Atv zaten tutturmuş bir,Çocuklar duymasın onu veriyorlar sürekli,fox tv iiki yayınlamışş.

Özgü Namal, Timuçin'in sevgilisi rolünde ama sonradan o rolü başkası oynayacak Gümüş'te oynayan bir kız var o oluyor

ébruli
27-04-07, 15:27
ya bugun gordum foxda yenıden verıyorlar cok sevındım ama evde olmuyorum bu saatlerde cok uzuldum ama bır bolum bıle yeter bana cok sevındımm
ama atv nedensatmıskı ben yazın verırıler dıyordum

feyzanTUNÇ
27-04-07, 19:33
öncelikle bu güzel diziyi baştan izlemek beni gerçekten çok heyecenlandırıyor günün en yorgun olduğum saatlerinde ikinci baharı izlerken dinleniyorum...neyse benim bir sorum olacak acaba ikinci bahar kaç bölüm sürüyordu? bileniniz varsa cevap verirse sevinirim.
şimdiden teşekkürler

ébruli
27-04-07, 22:05
ya benım adam akıllı izlediğim ve bittiğim ilk dizidir
ikinci bahar
oyuzden çok özeldir gördüğüme sevindim

mavi deniz
03-05-07, 08:29
harika nasıl olmasınki nurgüle bu diziyle aşık oldum be çok mükemmeldi ya kadro müthişti zaten ama bu dizinin biz nurgül fanları için yeri dahada ayrı özellikle son bölümlerde tim vu gülsümün ayrılık sahneleri süperdi unutulmayanlar arasın da bende:)

Türk_Jön
05-05-07, 14:42
http://img471.imageshack.us/img471/8755/pdvd374vz1.png
http://img100.imageshack.us/img100/9071/66988466vx3.jpg
http://img100.imageshack.us/img100/7661/16330522oa9.jpg
http://img100.imageshack.us/img100/502/22568415qk1.jpg
http://img471.imageshack.us/img471/1953/73665121mu7.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/3355/pdvd385zf9.png

acelya_ak
05-05-07, 14:47
Ne diziydi ama asla unutulmaz böylesi bir dizi.Kadrosyla hikayesiyle her zaman hatırlanacak.Şener Şen ve türkan Şoray o kadar güzeldi ki kavgaları bile güzeldi

nuro
07-05-07, 14:18
gelmiş geçmiş en iyi dizilerden bir tanesi.
fox da yayınına çok sevindim..cennetin değişimini dört gözle bekliyorum..
ali haydar'ı,hanım'ı,cennet'i,gülsün'ü,ulaş'ı çok özlemiştik..
daha neler neler izlicez.takipçisiyiz halen...
ikinci bahar saatinde hayat dururdu ya hatırlıyorum..
yine olur mu dersiniz??
en azından bizim evde oluyor...o yeter..:D

dinazorus
07-05-07, 15:04
arkadasım sen yanlıs gormussun heralde ben baktım malesef yayın akısında gorulmuyo:sad53: 19:55 e yemin diye dandik bi diziyi koymuslar galiba kaldırmıslar yaaa:icon_sorr tamam reyting alamadı ama fox zaten izlenmiyoki diger dizileride izlenmiyo bide 4. kez tekrarı çıkan bi dizinin ne kadar reyting almasını bekliyolar anlamadımki!neyse inşallah kalkmamıstır yanlıslık filan olmustur ne biliyim ama hic ole gorunmuyo

#ezo#
07-05-07, 15:12
ben de bugün yayın akışında ikinci bahar'ı göremedim.zaten fox'un bu işi kaldıramayacağı baştan belliydi.bir de Türkiye'de böylesine çok sevilen bir diziyi kanal 1'e koyun bakalım,izleniyor mu izlenmiyor mu?

Türk_Jön
07-05-07, 16:11
Fox Tv ne kadar dandik bir kanal olduğunu gösterdi adı Fox Tv ama yönetim şekli hala TGRT İkinci Bahar gibi Türk televizyonu için en kaliteli diziyi 10 bölüm yayınlayıp kaldırdı :(:(

rifs
09-05-07, 13:06
hala filmin saund tracklarını dinliyorum, çok hoş bir filmdi. şu anda Hayat Türküsünde oynayan Hayat ı taaaa ordan seviyorum

Türk_Jön
13-05-07, 15:50
Fox Tv diziyi yayından kaldırmış kesin hemde işte bana gelen mail

Değerli izleyicimiz,

Yayınlarımıza gösterdiğiniz ilgiye ve eleştirilerinize teşekkür ederiz.

“İkinci Bahar” dizisinin yayını sona ermiştir. Tüm eleştirileriniz en kısa zamanda ilgili birimlere aktarılacak ve değerlendirmeye alınacaktır. Eleştirileriniz doğrultusunda, kaliteli ve beğenilen yapımlarımız artarak devam edecektir.

Teşekkürlerimizi kabul edin ve bizi izlemeye devam edin.

Saygılarımızla,

Fox İzleyici Temsilciliği

NeHiR_92
16-05-07, 13:15
yaa bu kanallar ne yapacaklarını şaşırdılarr bu kadr reyting meraklılarıysa hiç almasalardı da izleyiciyi heveslendirmeselerdii zaten önce tekrarrı verilmiş dizi süper reyting alamaz yaa bu dizi ikinci bahar bile olsa....çok saçma yanii yapamayacakları işe kalkıştılar bizi heveslendirip bi kaç bölüm sonra da diziyi kaldırdılarr:(emeğe yazık yaa

ébruli
18-05-07, 02:57
hemde ne yazık yazıklar olsun bu nedır ya tamamen atvnin hatası

bende yazın atv yayınlar dıyordum gordum sevındım şimdide bu diyecek bısey yok

gulpembe
20-05-07, 03:34
Diziyi ilk defa internetten tesadufen rastlayip seyretmeye basladim..Ve soluksuzca sonuna kadar butun isimi gucumu birakip izledim..Hayatimda izledigim en guzel dizilerden biri.. Sicacik...Sener Sen ve diger butun oyuncular muhtesem...

NeHiR_92
11-06-07, 06:56
ewet yaa harikaydı senaryosu,kadrosu....fox kıymetini bilemedi başka bi dizi olsa anlarım daa ikinci bahar bi kaç bölümden sonra yayından kaldırılacak dizi deildii ama şimdi foxda düzgün hiç bişey yokk pişman olsunlar bakalımm ikinci baharı kaldırmak neymiş görsünler

yakupoglu61
11-06-07, 11:39
yeni bölümleri eylüldemi çekilecek yazıyor yoksa bnmi yanlış anladım
ikinci bahar neden yeniden çekilsin ki...?

kesin bn yanlış yorumluyorum...!

merhem
12-06-07, 09:31
Hayatimda izledigim en guzel dizilerden biriydi..
Atv bircok eski diziyi hep tekrar tekrar yayinladi.. Ikinci bahari neden yayinlamiyor..

NeHiR_92
13-06-07, 13:07
ben de sanmıyorum zaten bu kadar yıl sonra o kadroyu falan birleştirmek çok zorr...tekrarların reytingleri de girerse işin içine hiç şans yok çünkü fox bi kaç bölüm sonra diziyi hemen kaldırdı:img-blush :img-blush

ANİTA
19-06-07, 18:39
bu dizi müthişti.kadrosuyla oyuncularıyla öyküsüyle bence yayınlandığı dönemlerde 1 numaraydı.ben özellikle tan sağturkü çok sevmiştim karakteri çok tatlıydı:good:

ANİTA
19-06-07, 23:46
valla mxrxt yayınlarmı bilmiyorum çünkü şu an bilmem kaçıncı kez yayınladığı çocuklar duymasının tekrarı var hergün bıktım artık bu konuda mailde attım anlamıyorlar ya ben bu diziyi yayınlanırkende sevmezdim ama şimdi iyice bıktım o kadar dizi arşivleri varken yayınlamıyolar neden acaba:happy0064

fulden
22-06-07, 21:29
ya güzel bi diziydi ama ben ilk yayınlandığı dönemde yarım yamalak izlemiştim bi ara fox da veriyolardı o saatlerde tv izleyemiyodum evde olduğum zaman izleyebiliyodum bi türlü sonunu göremedim bu dizinin:icon_sorr

merhem
22-06-07, 21:46
Demin tikla izle sitesinde, final bolumu, sonra gulsumun dogum yaptigi ve o nikah sahneleriniizledim tekrardan.. :(

ANİTA
22-06-07, 23:16
kanal 1 de tekrarları vardı zevkle izliyordum.ama yarıda kestiler.hala unutamadığım muhteşem dizilerdendir:img-hyste

merhem
02-07-07, 14:11
ya 18 ya 19 du

http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-1.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-2.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-3.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-4.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-5.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-6.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-9.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-10.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-12.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/20-14.jpg

gewweze
02-07-07, 15:54
yaa süper bi dizi
benim için b efsane
zilemekten keyif aldığım
kaliteli bi dizi
oyuncu kadrosu muhteşem:)

merhem
02-07-07, 16:33
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib1.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib2.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib3.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/IB4.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib5.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib16.jpg

http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib6.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib7.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib8.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib9.jpg

merhem
02-07-07, 16:36
devami

http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib10.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib12.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib13.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/IB14.jpg
http://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib17.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib18.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/IB21.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/IB20.jpghttp://i191.photobucket.com/albums/z3/ayse88/ib19.jpg

DeFnE_92
03-07-07, 09:39
bende çok seviodum ikinci baharı.tekrarlarını izleyebilmiştim.merhem resimler için çok sağol gülberkinde dediği gibi bize tekrar hatırlattın diziyi.çalışmalarda harika ellerine sağlık

cambaz!!!??...
20-07-07, 18:06
:img-in_lo ne mutlu ki bana boyle bir diziyi adım kadar iyi hatırlıyorum ama ızledıqım de sekız yasımdaydım :D sonunda onlar erdı muradına bız cıkalım kerevetıne mı bırsey soylenıyordu tek hatırlıyamadıqım sey barıs dinçel ya secattinin ogluymus ama ben anımsıyamıyorum

adanali esmer
20-07-07, 18:19
imzalar cok hos ya harikalar arkadaslar devamini bekliyorum ayrica sizleri türkan sorayin forumunada bekliyorum ikinci bahari bende cok seviyorum yaz tatillerinden önce foxtvde tekrarlari yayinlaniyordu ama 5 bölüm falan oynandi sonra yayinlamadilar toplam kac bölüm oynamisti arkadaslar?

aliyeaynalar
10-08-07, 23:24
size müjdeli haberi vereyim arkadaslar
dizinin tekrari sali gününden itibaren haftaiçi hergün fox tv'de...
insallah geçenki gibi yarida kesmez fox....

yesilimim
14-08-07, 11:28
Geçen gün bi iş için samatyaya gitmiştim.Ali Haydar Ustanın lonatasının önünde kocaman hanım ve ali haydar afişi asılıydı.Çok güzel çok tadında türk dizi tarihihnin essanelerindendir.

adanali esmer
17-08-07, 16:48
ben dünden belli seyrediyorum vekacirmamaya calisiyorum yanlliz foxun reklamlari sinir ediyor büyük bir ask ikinci bahar sözünün en büyük anlami bu galiba . türkan sorayi cok seviyorum eee sener sen zaten seviliyor herkez tarafindan daha ne olsun seyretmezsem catlarim .. sizinde dediginiz gibi umarim fox yarida kesmez diziyi..

*denizce*
31-08-07, 15:41
bu dizi aslında yerlidizi arşivine yakışır bi dizi..
ben daha küçükken hatırlıyorum da efsane gibiydi..şener şen türkan şoray ve daha nice değerli oyuncu..unutlmaması gereken bi yapım

Oo_esmer_kiz_Oo
31-08-07, 16:18
slm arkadaskar ya bn bi bolumu ariyorum belki hatirlayan olur:
hani cennet timucin in okulunu basip onu goturuyordu ya iste o bolumu ariyorum aceba hangi bolum bi bilen varmi cok acil!!!!!!

by_Travis
14-09-07, 10:29
hafta ici hergun foxta yayinlaniyor ,eskiyi yad ediyoruz guzel oluyor

bu arada sezen aksunun yer aldigi bolum bugun yayinlanacak

onur29
14-09-07, 11:37
Bende vakit buldukça izliyorum. çok güzel oluyo valla. İlaç gibi geliyo bu dizi bana. Dünyayınlanan bölüde Ali haydar'ın vurulma sahnesinde çok etkilendim. Mükemmel bir sahneydi. Oyuncu kadrosunun KUSURSUZ olmasından da kaynaklanıyo tabi.

blackeagle
14-09-07, 13:40
bu dizi aslında yerlidizi arşivine yakışır bi dizi..
ben daha küçükken hatırlıyorum da efsane gibiydi..şener şen türkan şoray ve daha nice değerli oyuncu..unutlmaması gereken bi yapım

kesinlikle katılıyorum hergün bıkmadan izliyorum eskiyi hatırlamak çook güzel oluyor.....
bu yapımın yeri bencede arşiv olmalı bu denli kaliteli yapımlar kalmadı artık........

Gamze gamze bir gülüver şimdi
Beni göğsüne alıver şimdi
Mevsimi geldi susadım aşka
Benimle bir bütün oluver şimdi

İkinci bahar yaşıyor ömrüm
Gel benim yarim oluver şimdi
Seni gül gibi öpe koklaya
Gözümden, dilimden, sakınır saklar
Bugünki aklımla severim şimdi

Şiirler, şarkılar söyleyerek
Mehtabı birlikte seyrederek
Benimle bir rüya kuruver şimdi

meander
05-03-08, 02:56
hayatımdaki en özel dizilerden bir tanesi ikinci bahar...
öyle sıcaktıki..ve çok da orjinaldi ve tam tadında bitirilen nadir dizilerden birtanesiydi dev oyuncularıyla birlikte günümüzün başarılı genç oyuncularınıda bizlere kazandıran bir dizidir ikinci bahar...

nuro
06-03-08, 16:37
hayatımda izlediğim en iyi 5 diziden birisidir ikinci bahar.gerek oyuncularıyla gerek senaryosuyla herşeyiyle mükemmel bir diziydi.yeni isimler, genç yetenekler de kazandırdı türk sinemasına.tam da zamanında bitmiştir.

bi arkadaş her gün fox da yayınlanıyo diye yazmış.saat kaçta söyleyebilir mi?

ebrumm
06-03-08, 17:11
klasıklerımın arasındadır ıkıncı bahar..tekrarlarını bıle kackere izledıgımı hatırlamıyorum..oyuncu kadrosu senaryo mukemmeldı..cokda erken bıtırıldı sanırım..tek sezon oynadı dıye bılıyorum...şener şenı dizilerdekı performandı ayrıca takdir-i şahan:) nurgul yeşilcau,ozan güven,devin çınar,devrım nas,guven hokna,özkan uğur ve daha sayamadıgım brı cok isim (tan sağturk benım favorımdı bu dizide)mahalle diilerını özlemıstık her nekadar aile dizisi olsada kasap melahatı balıkçı bahriyı kımse unutamadı sanırım benım gibi...umarım yıne tekrarını ne kısa sürede verirler..

condemned
09-03-08, 18:56
bende seviodum bu dızıyı sonra tekkrarları verıldı o bolumlerede bakmıstım bu dızı neden bıttı arkadaslar reyting kurbanımı oldu yoksa guzel bı fınalle mı bıtmıstı ?

dilaa
11-03-08, 22:47
ailecek severek izlerdik.tabi ben ozmanlar genç olduğumdan timuçin ve cennet aşkı beni daha çok çekerdi.özellikle timuçinin cenete seni seviyorum dediği sahne çok güzeldi.bi yandanda hayatın gerçekleri arasında yer alan geçim sıkıntısınıda bu kadar güzel ve gerçekçi işleyen bi diziydi.

apple-core
11-03-08, 23:02
ailecek severek izlerdik.tabi ben ozmanlar genç olduğumdan timuçin ve cennet aşkı beni daha çok çekerdi.özellikle timuçinin cenete seni seviyorum dediği sahne çok güzeldi.bi yandanda hayatın gerçekleri arasında yer alan geçim sıkıntısınıda bu kadar güzel ve gerçekçi işleyen bi diziydi.

ewet ben de senin gibi o zmnlar ortaokul ya da liseye fln gidiyordum ve cennet timuçin sahnelerini daha çok seviyordum...bir de tim ve gülsüm sahnelerini tabii ki....ama şunu söyleyeyim hayatımda izlediğim en güzel dizidir...sonra tekrarını da izledim ve aynı tadı aldım...keşke 2 bölümde yayından kaldırılacak nitelikte 100lerce dizi yerine 2-3 tane ikinci bahar gibi kaliteli diziler olsa da bizler de akşam evimize geldiğimizde stresimizi atacağımız bir şeyler izleyebilsek..şu an kaliteli yapımlar 1 elin parmağını geçmez maalesef düşünün 100lerce dizi arasından 5 tane var ya da yok...ama ikinci bahar gibisi çok zor gelir, oradaki sıcaklık, gerçek aile ortamı, sevgi, saygı yansıtılamıyor artık...

civik mantar
14-03-08, 01:52
gerçekten çok kaliteli bir diziydi.. tekrarları da yayınlanmıyo.. süper baba ve ikinci bahar dizilerini atv neden yayınlamıyo anlamıyorum.. haber öncesi avrupa yakası yerine yayınlasalar çok iyi lur aslında..

çok doğru söyledin. avrupa yakasını yurt dışında okuduğum için bu sezon izleyemiyorum ama geçen sene izlerken eski tadını vermiyordu. bu sezon bir bölüm izledim, gülmedim. ama ikinci bahar'ın çooook ender verilen tekrarlarında bile keyif alabiliyorum. mükemmel bir diziydi...

erotamou
15-03-08, 19:49
En muhteşem dizilerden biriydii .. :img-wink:
Hatta benim teyzem de Hemşire olduğu için görünmüştü Hastane sahnesinde .. :img-wink:

aliyeaynalar
28-03-08, 22:12
Bu dizi çok şahane, Gelmiş geçmiş en şahane.
Dahada şahanesi yapılmaz düşüncesine katılmıyorum.
Tamam türünün tek örneği Harika Bir Dizi. İçinde her şeyi var ama

Bazı dizilerde varki, İkinci Baharı yaşatan.
Örnek vermem gerekecek olursa,
Bu sayacağım dizilerin hepsinde ikinci baharı yansıtan,
sıcaklık , samimiyet , komedi , aşk , dram var.
Ama dizilerin hepsinde bu türün hepsi yok...

Hırsız Polis - İkinci Baharın, Aşk ve Sıcaklığını Taşıyor. Yani Aşk Versiyonu.

Yabancı Damat - İkinci Baharın Komedi versiyonu, Bu dizide ikinci baharın Komedi ve sıcaklık versiyonunu taşıyor..

Parmaklıklar Ardında - Bu dizide İkinci Baharın, Hüzün ve Dram versiyonu...

Yani Kısaca bu diziler İkinci Baharın içtenliğini ve içten duygularını yaşatıyor ve yansıtıyor....

Dogy
26-05-08, 17:17
yaa ikinci bahar beni en çok ağlatan diziydi diyebilirim...
o soundtrackleri vardı hepsi birbirinden hüzünlü..
ulaşın şu internette tanıştığı kızla olan maceraları falan süperdi, pek iyi şeyler yapmıolardı ama daha sonra o kızın kardeşini falan görmüştük..
son bölüm zaten unutulmazdı.mükemmel bi final yaptılar..

adanali esmer
11-06-08, 18:01
Merhaba arkadaslar biraz Ikinci Bahardan Replikler eklemek istiyorum..

Ikinci Bahar 2.Bölüm replikleri

Köpoglu Mancasi bölümün adi
Hanim biraz önce evlenme teklifi almistir ve simdi Haydar Ustanin dükkanina girer.

Ali Haydar: oglum ne oldu müsterilerin siparisi(ve mutfak tarafina Hanimin oldugu bölgeye gecer et kesmeye baslar,Hanimda bulasik yikiyordur.
Ali HAydar: hayirdir?
Hanim: efendim? Ha o mu? sey.. ehh..Bir tanidik canim bir sey konusmaya gelmis
Ali HAydar: Hos seyler degil
Hanim: anlamadim?
Ali HAydar: mesayide ziyaretci olmaz burasi is yeri
Hanim: canim ben ne yapim? ben davet etmedim ya.Alla alla sende bir tuafsin
Ali Haydar: be anlamam, söyle bir daha gelmesin
Hanim:baas üstüne.Ne oluyoruz Usta Ali Haydar kanunlari mi bunlar? Yok kadindan mezeci olmazmis,yok mesayi saatinde ziyaretci olmaz.Su olmaz bu olmaz
Ali Haydar: sesini yükseltme
Hanim: konusmakta mi yasak?
Ali Haydar: yaw sussene disarda kimseler var.Ya sen laf anlamiin mi?
Hanim: yeter be ikidebir cocukmusum gibi azarliyorsun beni.Sen beni ne saniyorsun (o siradaNeriman Hanim gelir) Kölen falan mi haa?
Ali Haydar: hosgeldin neriman hanim
Neriman: Merhaba ali haydar bey
Ali Haydar:sallanmada isine bak,senle sonra konusacaz
Hanim:Tamam ne zaman istersen.
Neriman:aksam icin biraz lahmacun rica edicektim
Ali Haydar:emrin olur.Aziz nerdesin aziz.
Aziz: buyur usta?
Ali Haydar: bak,neriman ablana lahmacun hazirla.Dolaptaki etten ha yanlislik olmasin.Az suganli az acili.
Neriman: aman ha hamuruda ince olsun
Ali Haydar: hah hamuruda ince olsun,aziz yenide bilmez iyicene pissin neriman ablan piskin sever
Aziz: tamam usta
Ali Haydar: dörderden sekiz tane iyimi?
Neriman: iyi iyi yeter cok bile
Ali Haydar: yetmez on tane olsun.On tane hazirla oglum.Tamam mi?

Hanim: amma is haa( bir yandan kendi kendine konusur bir yandan bulasik yikar)Günde üc kurus icin.Yok gelemem ben öyle amaan.Adam gibi is bulsamda kurtlsam surdan

Ali Haydar: hazir olunca cocuk getirir
Neriman: tamam tesekkür ederim iyi aksamlar. Haa kendine dikkat et üsütme haydar usta
Ali Haydar: olur peki.Ve neriman giderken haydar usta dükkana girer
Vakkaz:neriman abla az dur hele konusak
Neriman: Hayrola vakkaz bey?
Vakkaz:Hayri mi kaldi?tuttun dükkani ali haydara sattin
Neriman: niye satmasamiydim?
Vakkaz: Ya darginlik olsun diye söylim sanma gücendim, kagitci aslinda bu kagitci müsterilerimin yarisini ona kaptirdim.
Neriman: gözünü sevim vakkaz bey sizin kavganiz ben karismam
Vakkaz: karismasi mi kalmis neriman abla surda komsuyuz kurt bile komsusunu tanimaz Sayende batiim yaw
Neriman: batmazsin,batmazsin Sen isini bilirsin hadi iyi aksamlar.
ve dagilirlar..

nessa
26-06-08, 09:39
Güzel bir diziydi.Ailece izlediğimiz ender yapımlardan biriydi.Usta oyuncularla yetenekli genç oyuncuları biraraya getirmiş iyi bir işti.En çok Ali Haydar karakterini severdim.