Tüm Versiyonu Göster : Bendeniz Aysel
ATV'de yakın zamanda yeni bir dizi başlıyor. Başrollerini Deniz Akkaya, Aysel Gürel ve Toprak Sergen oynuyor.
Reklam filminden esinlenerek çıkmış bir hikaye. Aysel Gürel bir şekilde Deniz Akkaya'ya dönüşüyor. Künye yaklaşık olarak şöyle:
senaryo - kasım uçkan
yönetmen - nursan esenboğa
yapım - plato film- sinan çetin
oyuncular:
aysel gürel
deniz akkaya
toprak sergen
ahmet koraltürk
mehtap ar
halil ibrahim kalaycıoğlu
pınar tarlabaşı
feyza işık
seçil mutlu
bahar sarak
Benden şimdilik bu kadar, devamı gelecektir :)
ben az cok atv haberde duydum bu diziyi ama tutacagini zannetmiyorum en fazla 5 bolum diyorum bu dizi icin ...
bakalım ne kadar tutcak..
theroseberry 31-07-05, 22:29 kadro çok başarısız.özellikle deniz akkaya.ilk dizisinde gördük hepimiz performansını.rezaletti resmen.tutmaz bence...
Bence tutar çünkü Sinan çetin kötü iş yapmaz daha önceki yaptıklarına bakın çektiği filmleri,Avrupa yakasınında oyuncularının çoğunu tanımıyorduk ama şimdi tiryakisi olduk önyargılı olmayalım bence
ben deniz akkaya ya sinir oluyom ama sırf toprak sergen var diye bakarım ama sacma sapan biseyse toprak bile izlettiremez :)
timsahaysun 01-08-05, 16:22 aha burayada yazıyom.milletin işi gücü yok mu bu saçma diziyi seyretsin yok yok.tutarsa ben intihar ederim.ne alaka deniz akkaya oyuncu diil arkadaşlar aptal bi kadın üstelik ne alaka ya yapmayın etmeyin...
aha burayada yazıyom.milletin işi gücü yok mu bu saçma diziyi seyretsin yok yok.tutarsa ben intihar ederim.ne alaka deniz akkaya oyuncu diil arkadaşlar aptal bi kadın üstelik ne alaka ya yapmayın etmeyin...
Dizi saçma, salakça falan olabilir. "Bence saçma bir dizi olacak" falan dersiniz anlarım, ama ne tretmanını bildiğiniz ne senaryosunu okuduğunuz ne de tek karesini gördüğünüz bir iş için nasıl "saçma" diyorsunuz anlamıyorum.
Birde tabii klasik manken-oyuncu geyiği var. Deniz Akkaya'nın metropalas'ı hiç izlemedim. Şarkılar Seni Söylerdeki performasını biliyorum ki bence çok da göze batacak kadar kötü değildi. Tabii ki zamanında Burak DeNiro'nun Özcan Deniz'e yaptığı gibi ilahlaştırmıyorum ama, daha ortada bir şey yokken bu kadar önyargılı bakılmasını da kınıyorum.
Bunlar Televizyon işleri, tabii ki Tarık Akan da oynayacak, Pınar Altuğ da Aysun Kayacı da Deniz Akkaya da oynayacak Özcan Deniz de oynayacak. Ben bu "oyuncular mutlaka konservatuarlı olmalı, tiyatrocuların önünü açın ! " muhabbetine kesinlikle katılmıyorum.
Sana katılıyorum.daha dizi başlamadan fragmanını bile görmeden bu ne tepki. tekrarlıyorum Sinan Çetin kötü iş yapmaz Deniz Akkaya olsa olsa Pınar Altuğ kadar kötü olur onuda yıllardır en iyi dizilerde izlediğimize göre mesele yok demektir.Hem kadın Deniz Türkaliden okadar oyunculuk dersi aldı.Bence ilk bölümünü izleyelim ondan sonra tartışırız iyimi kötümü.
umuttaciri 02-08-05, 09:26 Nasil bir is çiktigini bilmiyoruz ama sadece Aysel Gürel yeter diyorum insallah kendi gibi bir rol oynar
bence burdakiler ağır eleştiri yapıyor.. bakıcaz göreceğiz... fragmanları bile yayınlanmadan niye bu öfke anlamadım..
galiba herkes deniz akkayaya sinir olduğundan böyle bi tartışma var.
Dediğim gibi süper bir iş çıkacak, Deniz Akkaya türkiyenin en iyi bayan oyuncusudur falan demiyorum. Dediğim şey sadece tek kare görmeden, en ufak bir fikir sahibi olmadan iş hakkında nasıl bu kadar eleştiriler yapılıyor ? Bu okumadığın bir kitabı eleştirmek, izlemediğin bir futbol maçı hakkında yorum yapmaya benziyor.
Saygılar
_butterfly_ 28-08-05, 17:25 tutupp tutmayacağınıı galibaaa 4 eylüll pazar günü sa:20:30 da atv ekranlarındaa izleyipp görcez..bakalımm..nasılmışş??fragmanlarından bakılırsaaa galibaa tutmazz..nesee reytinglerde görürüzz;):D
aysel cok capkın biri devamlı sevgili deistiriyo sonra aldatılıyo ve bi iksir iciyo denize dönüsüyo intikam almaya baslıyo
tabi bazı hareketlerde eski haline dönüyo örn hapsırınca falan
tutulup tutulmayacagını görecegiz
Komik bir dizi olabilir ben ilk bölümünü izlemeyi düşünüyorum.
BLaCK-PiNK 02-09-05, 09:21 Buna benzer bi dizi daha vardı.. MehmetAli Erbil'in "Büyümüşte küçülmüş"tü galiba adı..
Şafak Sezer zaten komik, Doğa Rutkay yetenekli bi kişilik, Deniz Akkaya; göze baya hitap ediyo (çoğu arkadaşım deniz akkaya için izlerim diyo :p ), aysel gürel eeöö ıı şey.. neyse sonuçta senaryo tanıdık olduğu için izlemeyi pek düşünmüyorum..
mizrak_tutucu 02-09-05, 09:42 Dizinin bir bölümünü bile izlemeden eleştirilerin dozunu kaçırmamak lazım ama fragmanlar bir felaket. Deniz Akkaya cidden kotu, gayet guzel bir cinsi latif olması bile kotu oyunculugunun ustunu ortemiyor. Senaryo da pek matah bir şeye benzemiyor ama neyse, bekleyip görecegiz.
dizinin müziğini duydunuzmu?aysel gürelin sesi hakkında "buna nasıl şarkı söyletmişler"yorumunu yaparken daha da kötü bir ses o da ne deniz akkaya.aysel gürel tamam da madem ses yok denizin böylesine komik bişi yapması gerekmezdi yani.resmen içler acısı bir sesi var...
bu dizi hic guzel bir diziye benzemiyor bencde cok sacmaa ama bakalim
mizrak_tutucu 04-09-05, 11:17 Aysel Gürel'in ve Deniz Akkaya'nın sesleri berbat. Fragmanı seyretmek bile insanın içini burkuyor ama gene de bir bolum seyretmeye çalışıp, diziye bir şans verecegim. Ama durumu hiç parlak gozukmuyor.
mizrak_tutucu 04-09-05, 22:03 “Kadın İsterse” ve “Sihirli Annem” dizilerine Sinan Çetin’in cevabı gibi gözüken Bendeniz Aysel dizisine göz atma talihsizliğinde bulunan bendeniz, diziyi bir bölüm boyunca sürekli olarak seyredecek sabra sahip olmadıgını keşfettim, ama diziyi bir fikir edinecek kadar izlemeyi de başardım.
Fragmanlar cidden dizi hakkında fikir veriyormuş. Dizi bir daha yorum yapmak için bile izlemeyeceğim kadar berbattı. Deniz Akkaya, Metro Palas günlerine gore aşama kaydetmiş ama televizyona çıkmadan once daha bu alanda 400 ( 40 degil 400) fırın ekmek yemesi lazım. Aysel Gürel’in kızını oynayan kişi ve Doğa Rutkay hiç fena degildi ama ne fantastic ne de komedi sınıfına girmeyen bir diziyle yapılabilecek çok fazla şey yok zaten. Hem Aysel Gürel’in hem de Deniz Akkaya’nin sesleri gayet bet. Dizide Deniz Akkaya’nin rolü olabildigince minimuma indirilmişti ama bu durum bile dizinin bir konusu, hikaye çizgisi olmadığı gerçeğini gizlemeye yetmiyordu. Bende “Aman Tanrım, neydi bu böyle” hissi uyandıran dizi, kafamda şu soruları da uyandırdı:
1) Sinan Çetin “geçici bir akıl tutulması” mı yaşadı?
2) Sinan Çetin eski bir vefa borcunu veya bir diyet mi oduyor ki, böyle bir dizi yapmaya soyundu?
3) En iyi ihtimalle bir TV filmi olabilecek bir fikir ne akla hizmet bir diziye donusturuldu?
4) Dizinin aslında bir konusu olmadığını hiç kimse farketmedi mi?
5) Avrupa Yakası gibi bir dizi yapan Sinan Çetin, komedi konusunda Türkiye’nin en yetenekli isimlerinden biri– belki de en yeteneklisi- olan Gülse Birsel’e bu dizinin senaryosunu hiç göstermedi mi?
6) Hiç bir Allah'ın kulu her güzel reklamın iyi bir diziye dönüşmeyeceği gerçegini Sinan Çetin'e söylemedi mi?
@mizrak_tutucu: bende maalesef bu diziyi tesadüfen izleyenlerdenim, daha dogrusu biraz göz atanlardan (sonuna kadar izleme kapasitem dolmustu :p ).
Bu diziye para dökeceklerine türkiyede bir okula bagis yapsalardi daha hayirli olurdu,neyse Sinan abi hic kizmasin ama bu dizi maalesef tutacak gibi gözükmüyor. Bunun haricinde mizrak_tutucuya tamamiyle katiliyorum...
çok fazla tv seyretmem daha doğrusu tv deki her diziyi seyretmem ama bu akşam nasıl olduysa bir 15 dk lığına (reklam aralarıyla beraber) bu 2005 felaketi dizi müsvettesine denk geldim. itiraf ediyorum hayatımda bu kadar aptal yerine konduğumu hissetmemiştim. elbette bu dizi gibi ucuz konuları saçmasapan diyaloglarla millete gagalayan diziler olmuştur denk gelmemişim
ilk defa kendimi bu kadar kötü hissettim.
gerdek gecesi gibi insanın özeline ait bir konu nasıl bu kadar seviyesiz ve bayağı bir biçimde anlatılır,şaştım kaldım.
şafak sezeri orada görmek beni ayrıca üzdü.
gözü reyting ve paradan başka birşey görmeyen medya patronları ve yapımcılara birer çift lafım var ama görüş alanları tıkalı nasıl duyup işitecekler ki
lütfen artık bu tv izleyicisini hiçbirşeyden anlamayan ne versek seyreder zihniyetinin bir ürünü görüp bizi embesil yerine koymayın
yazıktır, günahtır
bu ülkede daha kendini tanımadan bilmeden tv önünde bulan karakteri gelişmemiş bir sürü küçük çocuk var, onların istikbalini düşünün de daha doğru, seviyeli ve kaliteli programlar yapın.
sağır sultanlar acaba duydular mı bu serzenişleri !!!
birileri galiba bu diziyi birol güven'in kadın istersesi ile karşılaştırmıştı rakip olur diye
bence bir kere daha durup düşünsünler !!
yok sevmedim aysel gürel ,deniz akkaya hatta şafak sezer(ki kendisin pek sevmem) neyse de doğa rutkay orda olmamalıydı iyiki toprak sergen ayrılmış önceden diziden sonnu tahmin etti sanırım
rating almaz ,atv de barındırmaz bu diziyi belki sinan çetin hatırına 3 bölüm daha....
arkadaşlar bu dizi için gül gibi dolunay dizisini harcadılar biliyor musunuz????
karşılaştırma yapmayı bırakın aynı cümle içinde kullanmak bile rahatsızlık veriyor
BLaCK-PiNK 05-09-05, 07:52 Deniz Akkaya'yı geçtim, $afak Sezer & Doğa Rutkay bunu nasıl yapar.. Deniz Akkaya bence iyi rol yapmıştı o kdr kötü değildi..
Ama Avrupa Yakası'nı düşünüyorum da ilk bölümleri o kadar iyi diildi hatta bence hiç iyi diildi.. Sonra yavaş yavaş karakterler oturmaya başladı umarım bu da öyle olur çünkü Şafak Sezerle Doğa Rutkay'ın kötü bi dizide yer almasını istemem..
yaaa açıkçası ben pek beğenmedim....bu arada tatile girmişti dolunay işallah bu dizi yüzünden bitmemiştir...
Açıkçası ben beğendim. Tüm oyuncular başarılılardı.
fragmanlarında ne olduğu belliydi.tahammül bile edemedim!ayrıca sinan çetinin gözümdeki tüm saygınlığı ve karizması yerle bir oldu..
bir reklam filminin peşine düşülmesinin hangi akla hizmet olduğunu da anlamadım...
ayrıca atvnin seviyesini düşürmesinin en açık ispatıdır bu dizi!..bu mudur yani?!!
gözünü sevdiğimi pearl harbour dururken nasıl olsa izledim bide şuna gözatıyım dediğim bu dizi berbat bişi neyseki hatamı çabuk anladım ve film mındar olmadı..
arkadaşlar bu dizi için gül gibi dolunay dizisini harcadılar biliyor musunuz????
karşılaştırma yapmayı bırakın aynı cümle içinde kullanmak bile rahatsızlık veriyor
Boyle seyler nereden cikiyor ? iki farkli, birbirinden bagimsiz proje. Biri icin birinin harcanmasi gibi bir durum yok, yanlis bilgiler bunlar.
Bu arada baslik sahibi olmama ragmen dun evde olmadigim icin izleyemedim diziyi, dizi hakkinda yorum yapamiyorum o yuzden. ama eksi sozluk ve buradan okudugum kadariyla begenilmemis. Ama diger yandan da ratingleri iyi.
_butterfly_ 05-09-05, 13:53 BENDENİZ AYSEL YOK BENDEN İİ REYTİNG YAPANN..:D
TELE - BAROMETRE
4 EYLÜL 2005 PAZAR
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 TITANIK (Y.S) [NET] KAND 7,60 26,80
2 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 4,80 18,60
3 IBO SHOW [NET] STAR 4,70 15,30
4 BENDENIZ AYSEL [NET] ATV 4,60 14,10
HEDEF KİTLE : A/B
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 TITANIK (Y.S) [NET] KAND 6,50 25,00
2 ATV ANA HABER BULTENI [NET] ATV 6,10 26,90
3 BENDENIZ AYSEL [NET] ATV 5,50 19,00
wallaa arkadaşlarr ben beğğenmedimm hattaa hiçç izlemem ama reytinglerrr ??????????????**
bence o izleyenlerin birçoğu haftaya o kanalın yanından geçmez!...olur da benzer bir reyting alırsa 'yuh!' derim başka da birşey demem!!!
Aysel gürel oynuyor,komik bir dizi olur diye düşünüp biraz izledim. bir dizi bu kadar boş olur. diyaloglar çok donuk. bi kere deniz akkaya rol yapmayı bilmeyen oyunculuğun yakınından bile geçemeyecek biri.sırf reyting uğruna yapılmış bir seçim. hem madem yaşlı biri gençleşecek bari fiziği boyu ona yakın olan birini seçin di mi, sarışın kadın esmer oluyo, boyu uzuyo. çok saçma. bu role yıldız kaplan iyi giderdi mesela.
yurdum insanının yapacak hiç bişiyi yok demek yazık çok yazık.bu diziyi izlemek zorunda kaldıklarına göre
mizrak_tutucu 05-09-05, 14:03 Ben 1. bölümü Sinan Çetin'in bildigi bir şey mi var diye izledim. Onun bile tumunu izlemeye dayanamadım. Bir daha silah zoruyla bile izlemem. Birinci bölümü herkesin meraktan izledigini varsayalım, ikinci bölümde reytingleri görürüz derim. İkinci bölüm de reyting alırsa, duygularımı ifade edecek sozcük bile bulamıyorum.
2. Bölümü İzleyemeceğim Kesin Oldu..
Mızrak Tutucu sana katılıyorum..
bende dun seyretme gafletinde bulundum bu diziyi ne yazikki.
safak sezer belki kurtarir durumu diyordum ama o bile az geldi doga rutgayin oyunculugunu zaten begenmiyorum kendini cok kasiyor cok gicik bisey cikiyor ortaya ... neyse ikinci bolumu seyretmeyecegim kesin
Boyle seyler nereden cikiyor ? iki farkli, birbirinden bagimsiz proje. Biri icin birinin harcanmasi gibi bir durum yok, yanlis bilgiler bunlar.
Bu arada baslik sahibi olmama ragmen dun evde olmadigim icin izleyemedim diziyi, dizi hakkinda yorum yapamiyorum o yuzden. ama eksi sozluk ve buradan okudugum kadariyla begenilmemis. Ama diger yandan da ratingleri iyi.
Projeler farklı olabilir ama artık kanal politikaları üzerine az çok fikrim olduğunu düşündüğüm için böyle bir tespitte bulundum.
sonuçta her kanalın bir yayın döneminde yayınlayacağı dizi adedi ve maliyeti bellidir. dolunay yayından kaldırıldığı için dolaylı ya da dolaysız yoldan bunun sebeplerinden biri de bendeniz aysel dizisidir.
tek sorumlu olmayabilir, çünkü başlayacak yeni diziler de var, ama çok kızdığım için bütün faturayı bu diziye kestim gitti işte
fena değil ama sürükleyici bir konusu yok kısa sürede biter. :(
Bir iş bu kadar kötü yapılamaz... Helal olsun ne diyeyim. Ama benim asıl merak ettiğim iş bittiğinde, yani yayınlanmadan önce, seyreden hiç bir yönetici, yapımcı ya da ne bileyim bir yetkili yok mu?.. Ya kardeşim biz ne yapdık, bunu utanmadan nasıl yayınlayacağız diyen bir allahın kulu yok mu?..
mizrak_tutucu 05-09-05, 22:45 Ben şahsen yayıncı ve yapımcıların -en azından bazılarının- yayınladıkları programları cidden izlemedikleri kanısındayım. Bu dizi de, bu kanıyı uyandıran programlardan biri...
yazdıklarınızı okuyunca ne kadar dogru bi karar verdiğimi daha iyi anladım deniz akkayanın oldugu bi projeyi hayatta izlemem
minemtoprak 06-09-05, 12:07 Toprak Sergen olsunda ne kadar saçma olursa olsun ben izlerim arkadaş.
Bu diziyi Toprak Sergen de kurtaramaz. üzgünüm. :(
Dizide toprak sergen yok zaten :)
mizrak_tutucu 07-09-05, 19:04 Muhabet giderek daha absürd hale gelmeye başlamış.Bu arada Deniz Akkaya ATV Haberde dizinin üç bölümünü çektiklerini söyledi, anlaşılan reyting alacaklarından eminler. Bakalım, görecegiz.
evet ben de izledim deniz akkaya nın bu kadar kendinden emin olmasına da şaşırdım açıkçası...nerden bakarsak bakalım en az 3 bölüm daha bu işkence dizi ekranlarda olacak...ilk gün reytinglerine aldandılar sanırım ne diyeyim, umarım doğru yolu çabuk bulurlar!...
mizrak_tutucu 08-09-05, 09:46 Deniz Akkaya bu oyunculuk düzeyiyle dogru yolu bulsa da sorun çözülmez.
En dogru çözüm, bir hata yapmışız deyip, diziye son vermeleri olacaktır. Hem bize, hem kendilerine eziyet etmelerine lüzum yok.
Beyaz Balina 08-09-05, 17:04 Bence Fena Değil Ama Bende Tutmayacağını Düşünüyorum 5-6 Bölüm Sürer Heralde Ama Tutarsa Bi 25-30 Beklerim
mizrak_tutucu 11-09-05, 10:30 Benim umudum tutmayacagi yönünde. Sinan Çetin'in yeni dizisi - adı Deli Duran sanırım- tutarsa, bu diziyi yapma inadından vaz geçerler inşallah. Dizi yayınlandıgı surece ben ATV'ye zap bile yapmam, sinirlerim bir sahne daha görmeyi kaldıramaz.
nisan_kerem 12-09-05, 02:23 bu dizinin tutması bir mucize olur diye düşünüyorum açıkçası....
mizrak_tutucu 12-09-05, 10:29 Cinsellik gibi popüler bir konuda çekildigi ve Deniz Akkaya gibi bir hatunun seksapelini kullandıgı icin mucize olabilir, ama gönlüm bu dizinin bir an önce yayından kaldırılmasından yana. Bakalım ikinci bölümün reytingleri öngördüğümüz ve istedigimiz gibi düşecek mi?
umuttaciri 12-09-05, 10:43 Diziden beklediğimi bulamadım yan kadro çok zayıf zaten bu hafta oynamadı
umuttaciri 12-09-05, 10:45 Bu diziyi Toprak Sergen de kurtaramaz. üzgünüm. :(
Toprak Sergen'in rolünü Şafak Sezer'e vermişler galiba
mizrak_tutucu 12-09-05, 10:45 Dizi yayından kalktı mı yoksa? Harika bir haber bu.
Sanırım yapımcılar ve kanal yöneticileri de tüm şikayetlerin bilincindeler,dizinin yayını durduruldu,ya senaryo elen geçirilip devam edilecekmiş yada tamamen bitecekmiş.Deniz Akkayanın şanssızlığı sanırım bu,hangi dizide oynasa yayını duruyo!
aa şaşırıdm ben bu ratingle devam eder diyordum bu dizi ne kadar mükemmel!!!! olsa da
Dizi yayından kalktı mı yoksa? Harika bir haber bu.
bence de zaten hiç ekrana yakışmamıştı...Deniz Akkaya olmamış..!! :cool:
mizrak_tutucu 13-09-05, 12:23 Dizinin toparlanabileceginden emin degilim dogrusu. O kadar çok şeyi aksıyor ki. Neyse görecegiz.
Deniz Akkaya oyunculuk konusunda yol alana kadar daha çok dizisi yayından kalkar.
aa neden yayınlanmadı bu hafta?yoksa yayından mı kalkmış?çok üzüldüm doğrusu...zaten deniz akkayanın hangi dizisi tuttu ki?ii olmuş zaten bööle saçma bi dizinin çekilmeye başlanması bile hataydı bence...
Bence dizi yayından kalktı. İsabet olmus çok kötüydü zaten
mizrak_tutucu 14-09-05, 17:06 Dizinin yayından çekildigi ve üzerinde çalışılarak tekrar yayınlanacagi yönünde bir şaiyadan söz edilmişti. Benim teorim, Sinan Çetin'in Dogus çayı içerken diziyi ilk defa seyrettigi ve "Munu pen mu yaptum, inanmayrum" diyerek diziyi yayından cektigi yönünde.
Dizinin yayından çekildigi ve üzerinde çalışılarak tekrar yayınlanacagi yönünde bir şaiyadan söz edilmişti. Benim teorim, Sinan Çetin'in Dogus çayı içerken diziyi ilk defa seyrettigi ve "Munu pen mu yaptum, inanmiyorum" diyerek diziyi yayından cektigi yönünde.
Güzel Yorum..
Atv nin sitesine girenler.. Zaten Bendeniz Ayselin Bir Sayfası Olmadığını Anlarlar..
Bir Kaç Hafta önce Vardı Çünkü...
Bu Dizi Tamamen Bir Fiyaskoyla Başladı ve Başladığı Gibide Bitti.. .
mizrak_tutucu 14-09-05, 22:35 Yani diziden tümüyle kurtulduk mu? Yehuuu....:)
Biri gitti, kaldı iki. Sırada Melekler Adası ve Asla Unutma dizileri var. Insallah onlar da ekrandan yok olup gidecekler. Kısmet dizisini de sevmiyordum ama o en azından derli toplu bir şekilde bitmesini bildi. Diger ikisinin öyle bir erdemi yok gibi gözüküyor.
Şu Melekler Adası Bitsin Kurban Kescem...
mizrak_tutucu 14-09-05, 22:39 Kurbanı beraber alalım. Eminim başka katılanlar da olacaktır. :)
Alalım Kurbanı... Ortaklar Çıkcaktır Elbette...
Dua Edelim de Bu Eziyet Erken Bitsinde... Kurbanı Erken Keselim... Kışa Kalırsak Yandık...
atv nin sitesine bakarken bu diziyi gormedim daha ilk bolumden yayindanmi kalkti nedir
(insallah oyledir diyesim geliyor icimden) bunun yerine dallasa donen su melekler adasini yayindan kaldirsalar daha da iyi olmazmi
reklamlari bile sinirimi bozmaya yetiyor valla
mizrak_tutucu 15-09-05, 10:03 Sırayla gidiyoruz. Bendeniz Aysel fiyaskosu dizi başlar başlamaz kesildi.
Elbet sıra Melekler Adası'na da gelecektir.
Sonra da Asla Unutma...Entrikalı Brezilya dizilerine son kampanyamıza sen de katıl. Gel vatandaş, gel....
Sırayla gidiyoruz. Bendeniz Aysel fiyaskosu dizi başlar başlamaz kesildi.
Elbet sıra Melekler Adası'na da gelecektir.
Sonra da Asla Unutma...Entrikalı Brezilya dizilerine son kampanyamıza sen de katıl. Gel vatandaş, gel....
asla unutmayi hic seyretmedim birsey soyleyemem
ama biraz daha boyle giderse melekler adasi dallasi gececek gibi gozukuyor
umarim ben denizayseli tekrardan yayina koymazlar ben duymustumki 3 bolmufln cekmisler ...
mizrak_tutucu 15-09-05, 12:21 Asla Unutma'yı ben bir kere izledim, bir daha izlemeyi ruhum kaldırmaz. Fragmanlar bile sinirlerimi ayaga kaldırmaya yetiyor.
Melekler Adası da ha keza. Bendeniz Aysel'in üç bölüm çekildigini Deniz Akkaya bir programda söylemişti. Bu dizi enflasyonunda tekrar yayınlanması zor ama belki gelecek yaza bu bölümleri kullanırlar. Kim bilir?
asla unutma yı ben de hiç izlemedim,izlemek gibi bir niyetim de yok...ben o diziyi fragmanlarından takip ediyorum,ne olduğunu anlamak oldukça kolay oluyor.hiç tahammül etmeye gerek yok...kısaca asla unutma:
türk sinemasının emektar sanatçılarına yazık edilmiş,bir daha izlenilmeyesi hatta o saatte o kanaldan kaçılası bir dizi!
bendeniz aysel ise: ilk durumun haricindeki durumlara sahip, facia bir televizyonculuk olayı!forum sayfasını açmaya bile korkuyorum şahsen...;)
bu arada melekler adası ile ilgili yorumlara tamamen katılıyorum.tam bir çin işknecesi.izlemesem de yayınlandığını bilmek bile beni benden alıyor ....;)
Ben de Sinan Çetin'in yayından çektiğine dair bir duyum aldım ama bildiğim kadarıyla çekimleri devam ediyor. Elden geçiriliyor olma ihtimali oldukça yüksek. 3 bölüm zaten çekilmişti, 2 ve 3'ü mü çekiyorlar tekrar yoksa 4ten mi devam ediyorlar bilmiyorum.
Sadece duyum olarak söylüyorum bunu, kesin bilgim yok.
mizrak_tutucu 16-09-05, 23:22 Insallah bu dizi Elm Sokagı'nın Freddy'si gibi tekrar tekrar karşımıza çıkmaz. Yeterince azap çektik, bir bölüm yetti valla.
Mızrak tutucu güzel haber tez yayılırmış..
Yüksel Aytuğ-Vatan Gazetesi..
http://img141.imageshack.us/img141/660/image10fl.jpg
mizrak_tutucu 17-09-05, 15:01 Yeniden düzenleme olmadigina sevindim.
Bakalım "Asla Unutma", "Melekler Adası", "Sihirli Annem" dizilerinde güzel haberleri ne zaman alacagiz. Sihirli Annem hala devam ediyor gibi gözüküyor.
üzüldüm demiyeceğim güzel bir haber böyle diziye böyle sonnn
Fragmanı bile tahammül sınırımı zorlamıştı..Sevenler varsa üzgünüm,ancak ben üzüldüğümü söyleyemeyeceğim.
ben de üzüldügümü söyleyemeyecegim kusura bakmayın yasasın çok bile sevindim
deniz akkayaya tahammül edemiyorum
Yeniden düzenleme olmadigina sevindim.
Bakalım "Asla Unutma", "Melekler Adası", "Sihirli Annem" dizilerinde güzel haberleri ne zaman alacagiz. Sihirli Annem hala devam ediyor gibi gözüküyor.
Sihirli Annem devam ediyor evet.
Ayrıca bu verilen haber de çok doğru değil, dizi tamamen bitti mi bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla yeniden düzenleniyor, ama tamamen de bitmiş olabilir. Ama dizi bittiyse, bu talep atv'den değil Sinan Çetin'den gelmiştir buna adım gibi eminim. Dolayısıyla çok güvenilir bir haber gibi durmuyor ama zaman gösterecektir.
Benim anlamadığım, bu ve benzeri dizilerin yayınlanmasının sizi niye bu kadar rahatsız ettiği. Asla Unutma'yı, Melekler Adasını Sihirli Annem'i, Bendeniz Aysel'i sevmezsiniz, nefret edersiniz anlarım. Ama izlemezsiniz olur biter. Eleştirirsiniz, yerden yere vurursunuz yine sesim çıkmaz. Ama sizi bu kadar rahatsız eden şey nedir ? Şu saydığınız ve "bir an önce bitse de rahatlasak" diyerek aşağıladığınız 4 tane diziden kaç tane insan ekmek yiyor hayal edebiliyor musunuz ??
Saygılar
beklediimden de erken bitti 5 6 demistim nese kurtulduk
bide melekler adası bitse ben nurgül yesilcay tekrar girer diye bekliyodum ama belalı baldız oldu
mizrak_tutucu 18-09-05, 10:48 @Event
İlk önce birkaç noktaya netlik kazandıralım. Beni rahatsız eden dizilerden hoşlanmıyorum ve yayından kalkmalarını coşkuyla savunuyorum. Ama bu dizilerden nefret etmiyorum, bu dizilerden “nefret edecek” kadar yoğun bir sevgim hiç olmadı ki, onlardan nefret edeyim. Ayrıca nefret, kişisel yakınlık ve tanıdıklık gerektiren bir duygudur. Ben bu sektörün içinden biri olmadıgım için bu sektörün içindeki kimseye karşı nefret beslemiyorum. Bazı kişilerin bazı işlerinden hiç hoşlanmıyorum ve yayından kalkmalarını istiyorum, bu ayrı ve kişisellikten uzak bir tercih ve begeni konusu.
Dolayısıyla, adı geçen dizilere karşı duydugum hissi, nefretten ziyade bunaltı, bıkkınlık, sıkıntı olarak tanımlayabiliriz.
Sizin de söylediginiz gibi zaten bu dizileri zaten eleştiriyorum, seyretmemeyi tercih ediyorum. Bu diziler hakkında “bitse de rahatlasak” diyerek sadece benim degil, bu forumlarda yazan bir çok kişinin de duygularını da dile getirdigimi düşünüyorum. Bu forumda yazılanlara bir göz atarsanız haklı oldugumu siz de göreceksiniz.
Tekrar söyleyeyim, bu sektöründen içinden biri olmadıgım icin hiç bir kanal, hiç bir yapımcının özellikle lehinde veya aleyhinde degilim. Beni anlamanız için ila bir tarafa ait oldugumu düşünmeniz gerekiyorsa, seyircinin ve iyi yapıldıgını düşündüğüm dizilerin tarafında oldugumu söyleyebilirim. Sıraladıgım dizilerin çok kötü oldugunu dusunuyorum.
Daha önceleri, söylediğiniz stratejiyi izleyerek seyretmeme yoluna gittim. Dizilerin kalitesi giderek düştükçe eleştirmeye başladım. Ama aşağı dogru iniş bir türlü sona ermedi. Bir seyirci olarak aptal yerine konmanın alt sınırları, bir başka deyişle dibi olmadıgını görünce, sorumluluğumu yerine getirmeye ve tavır almaya karar verdim.
Sorun sadece diziler degil, reality showlar ve magazin programları, haber programlarında da ciddi bir kirlilik söz konusu. Bir seyirci olarak dayanma sınırlarına geldikten sonra aktif olarak bu duruma karşı tavır almaya başladım. Zaman geçtikte benim gibi düşünen seyircilerin sayısının arttıgını veya düşüncelerini daha fazla dile getirdiklerini görüyorum.
Diziler sorunun sadece bir parçası, belki bir gün yorum ile haberi karıştıran, seyirciyle adeta dalga geçen bütün programlar hakkında konuşmak ve farklı bir tavır için harekete geçme fırsatı da dogar.
Bendeniz Aysel’in kim tarafından yayından çekildigi konusu aslında beni pek de ilgilendirmiyor. Yapımdan vaz geçme kararını Sinan Çetin de vermiş olabilir, ATV de. Bu benim açımdan sadece bir detay, önemli olan bu kadar kötü bir dizinin yayından kalkmış olması. Sinan Çetin’in diziden vazgeçme kararını vermiş olabileceğini daha önceki bir yazımda şaka yollu belirtmiştim zaten.
Bu arada Sinan Çetin’in iyi bir reklam yönetmeni oldugunu düşünüyorum. Ayrıca Avrupa Yakası da çok başarılı bir sit com. Türkiye’nin gerçek anlamda tam anlamıyla yerli tek sitcomu oldugunu söyleyebilirim. GAG programından beri Gülse Birsel’i tanıyor ve takdir ediyorum. Avrupa Yakası’nın oyuncularına da diyecek yok. Gayet güzel bir iş çıkartıyorlar. Ancak, Avrupa Yakası’nın begeniyor olmam, Sinan Çetin’in yaptıgı bütün işleri paso begenecegim anlamına gelmiyor. Daha önceki yazımda da belirttigim gibi Bendeniz Aysel çok kötü bir diziydi ve yayında olması en hafif ifadeyle seyirciye saygısızlıktı.
Aynı şekilde Nuran Devres’in entrikacı uslubundan ve Brezilya dizilerini anımsatan yazım tarzından da hoşlanmıyorum. Nuran Devres’i tanımam, belki harika bir kadındır. Zaten eleştirilerim de onun kişiliğine degil, şu ana kadar yazdıgı ve geliştirdigi senaryo tarzına yönelik. Tarz degiştirmesi ve daha az entrikalı senaryolar yazması halinde, Nuran Devres’in senaryolarını bile beğenmeye açığım.
Dizilerden çok fazla insan ekmek yiyordur. Ancak bu durum benim bu diziler hakkında yorum yapmamı engelleyen bir durum degil. Eğer ben yanlış bilmiyorsam, burası dizilerin genel durumu hakkında seyircilerin izlenimlerini yazdıkları bir forum. Dizi ekiplerinin ekmek mücadelesinin gündeme getirildiği bir “alan” degil. Dizilerden birilerinin ekmeğini kazanıyor olması, bir seyirci olarak benim böyle absürd dizilere maruz bırakılmamı haklı kılmıyor. Sonuçta bu dizilerde çalışan kişiler, bir dizi bitince başka bir dizi veya programda çalışarak gene ekmeklerini kazanmaya devam ediyorlar. Seyirci olarak bizler, ekranı tümüyle karartma ve hiç bir programı seyretmeme kararı vermedigimiz sürece kazanmaya da devam edecekler. Kötü dizilerin bitmesi, hiç kimse için hayatın sonu demek degil aslında.
Dizi ekibinin hakkını alamadıgını, sosyal güvencesi olmadıgını, kanalın veya yapımcının dizi ekibine para ödemediğini, başarılı dizilerden aslan payını yapımcının degil kanalların aldıgı türünde tartışmalar yapmak istiyorsanız veya buna benzer kaygılarınız varsa, bu forumda ayrıca bir başlık açarsınız, bu konuları ayrı bir başlık altında tartışırız. Seyircinin bu konularda sorunların çözümüne katkısı olacagini düşünürseniz, bu konularda çözüm önerilerinizi getirirseniz, hep birlikte açıkta kalan dizi ekiplerinin istihdamı için bir şey yapılıp yapılmayacağını tartışırız.
Diziler tonlarca para kazanırken, ekonomik argümanları gündeme getirmeyen ve riskli de olsa kaliteli işler yaparak, seyirciye “kaliteli bir seyir” keyfini yaşatma zahmetine girmeyen çoğu yapımcı firmanın reytingler düşerken ekonomi ve istihdam argümanlarını gündeme getirmesini de içten bir tavır olarak görmüyorum. Her işin riski vardır, yapımcının ve dizi ekibinin girdigi riskte yapılan işin şu ya da bu nedenle tutmamasıdır.
Sıraladıgım dizilerin neden kötü oldugunu dusundugumu açıklamamı isterseniz, gerekçelerimi de ayrıntılı olarak yazabilirim. Özetle bu dizilerin kötü senaryo, inandırıcılıktan uzak bir oyunculuk ve çam sakızı gibi uzayan hikayeleriyle Brezilya dizileri klasmanında diziler oldugunu dusunuyorum. Yapım şirketlerinin seyirciyi biraz daha az –bakın, hiç demedim- senaryolar ve yapımları da yapabildigini bildigim icin, onları düzgün işler yapmaya davet ediyorum.
Sonuçta bunlar, benim görüşlerim. Reyting mekanizması ile hareket eden bir dünyada, bu izleyicinin de naçizane görüşlerini ifade etme hakkı var. Kumanda üzerindeki gücüm dışında, tek hakkım bu. Bu forumlar begeniler kadar eleştirilerin de yapılabilecegi bir alan. Benimle hemfikir olmak zorunda degilsiniz ama bu görüşleri hiç kimseye hakaret/küfür etmeyen bir üslupla ifade ettigim sürece, bu forumlarda yazma hakkın olduguna inanıyorum. Uslupda benim kişisel tercihim Yazılarıma sinirleniyorsunuz, benim izlemedigim diziler gibi siz de beni okumak zorunda degilsiniz nitekim. Bu yazıları yazma nedenimin nefret oldugunu dusunuyorsanız, öyle de yaparsınız sanırım.
Saygılarımla,
dizi_tirya 18-09-05, 11:09 tamam bu oyuncular ekmek yiyorlar ama buna bi dizi dmek için oynayanların oyuncu olması lazım.aysel gürel söz yazarı deniz akkaya da manken.cennet mahalllesinde de çağla şikel ve alişan oyunuc diil ama pembe karakterindeki melek baykal gerçek bi oyuncu ve diziyi iyi yürütüyo.ayrıca bendeniz ayselin konusu da çok saçma.
@Mizrak Tutucu: Bütün yazdiklarina tamamiyle katiliyorum, kaliteli ve aydinlatici yazilarinin devamini bekliyoruz ... Bu arada kimse kizmasin darilmasin ama bu dizinin bitmis olmasina sevindim desem yeridir :cool:
Ben Bayram Yaptım... Mızrak Tutucu sen bizim düşencemizi yansıtıyorsun.. Böyle Devam Et
BENCE AYSEL GÜREL ÇOK DEĞİŞİK Bİ KADIN DELİİ.ÇOK SAÇMA SAÇMA HAREKETLER YAPIYOR.BU ARADA DA DENİZ AKKAYANIN SESİ BERBAT.NEDEN SANATÇI OLAMADIĞINI ANLIYORUM.BENCE DİZİ PEK İYİ DEĞİL GİBİ.:rolleyes:
@Event
İlk önce birkaç noktaya netlik kazandıralım. Beni rahatsız eden dizilerden hoşlanmıyorum ve yayından kalkmalarını coşkuyla savunuyorum. Ama bu dizilerden nefret etmiyorum, bu dizilerden “nefret edecek” kadar yoğun bir sevgim hiç olmadı ki, onlardan nefret edeyim. Ayrıca nefret, kişisel yakınlık ve tanıdıklık gerektiren bir duygudur. Ben bu sektörün içinden biri olmadıgım için bu sektörün içindeki kimseye karşı nefret beslemiyorum. Bazı kişilerin bazı işlerinden hiç hoşlanmıyorum ve yayından kalkmalarını istiyorum, bu ayrı ve kişisellikten uzak bir tercih ve begeni konusu.
Dolayısıyla, adı geçen dizilere karşı duydugum hissi, nefretten ziyade bunaltı, bıkkınlık, sıkıntı olarak tanımlayabiliriz.
Sizin de söylediginiz gibi zaten bu dizileri zaten eleştiriyorum, seyretmemeyi tercih ediyorum. Bu diziler hakkında “bitse de rahatlasak” diyerek sadece benim degil, bu forumlarda yazan bir çok kişinin de duygularını da dile getirdigimi düşünüyorum. Bu forumda yazılanlara bir göz atarsanız haklı oldugumu siz de göreceksiniz.
Tekrar söyleyeyim, bu sektöründen içinden biri olmadıgım icin hiç bir kanal, hiç bir yapımcının özellikle lehinde veya aleyhinde degilim. Beni anlamanız için ila bir tarafa ait oldugumu düşünmeniz gerekiyorsa, seyircinin ve iyi yapıldıgını düşündüğüm dizilerin tarafında oldugumu söyleyebilirim. Sıraladıgım dizilerin çok kötü oldugunu dusunuyorum.
Daha önceleri, söylediğiniz stratejiyi izleyerek seyretmeme yoluna gittim. Dizilerin kalitesi giderek düştükçe eleştirmeye başladım. Ama aşağı dogru iniş bir türlü sona ermedi. Bir seyirci olarak aptal yerine konmanın alt sınırları, bir başka deyişle dibi olmadıgını görünce, sorumluluğumu yerine getirmeye ve tavır almaya karar verdim.
Sorun sadece diziler degil, reality showlar ve magazin programları, haber programlarında da ciddi bir kirlilik söz konusu. Bir seyirci olarak dayanma sınırlarına geldikten sonra aktif olarak bu duruma karşı tavır almaya başladım. Zaman geçtikte benim gibi düşünen seyircilerin sayısının arttıgını veya düşüncelerini daha fazla dile getirdiklerini görüyorum.
Diziler sorunun sadece bir parçası, belki bir gün yorum ile haberi karıştıran, seyirciyle adeta dalga geçen bütün programlar hakkında konuşmak ve farklı bir tavır için harekete geçme fırsatı da dogar.
Bendeniz Aysel’in kim tarafından yayından çekildigi konusu aslında beni pek de ilgilendirmiyor. Yapımdan vaz geçme kararını Sinan Çetin de vermiş olabilir, ATV de. Bu benim açımdan sadece bir detay, önemli olan bu kadar kötü bir dizinin yayından kalkmış olması. Sinan Çetin’in diziden vazgeçme kararını vermiş olabileceğini daha önceki bir yazımda şaka yollu belirtmiştim zaten.
Bu arada Sinan Çetin’in iyi bir reklam yönetmeni oldugunu düşünüyorum. Ayrıca Avrupa Yakası da çok başarılı bir sit com. Türkiye’nin gerçek anlamda tam anlamıyla yerli tek sitcomu oldugunu söyleyebilirim. GAG programından beri Gülse Birsel’i tanıyor ve takdir ediyorum. Avrupa Yakası’nın oyuncularına da diyecek yok. Gayet güzel bir iş çıkartıyorlar. Ancak, Avrupa Yakası’nın begeniyor olmam, Sinan Çetin’in yaptıgı bütün işleri paso begenecegim anlamına gelmiyor. Daha önceki yazımda da belirttigim gibi Bendeniz Aysel çok kötü bir diziydi ve yayında olması en hafif ifadeyle seyirciye saygısızlıktı.
Aynı şekilde Nuran Devres’in entrikacı uslubundan ve Brezilya dizilerini anımsatan yazım tarzından da hoşlanmıyorum. Nuran Devres’i tanımam, belki harika bir kadındır. Zaten eleştirilerim de onun kişiliğine degil, şu ana kadar yazdıgı ve geliştirdigi senaryo tarzına yönelik. Tarz degiştirmesi ve daha az entrikalı senaryolar yazması halinde, Nuran Devres’in senaryolarını bile beğenmeye açığım.
Dizilerden çok fazla insan ekmek yiyordur. Ancak bu durum benim bu diziler hakkında yorum yapmamı engelleyen bir durum degil. Eğer ben yanlış bilmiyorsam, burası dizilerin genel durumu hakkında seyircilerin izlenimlerini yazdıkları bir forum. Dizi ekiplerinin ekmek mücadelesinin gündeme getirildiği bir “alan” degil. Dizilerden birilerinin ekmeğini kazanıyor olması, bir seyirci olarak benim böyle absürd dizilere maruz bırakılmamı haklı kılmıyor. Sonuçta bu dizilerde çalışan kişiler, bir dizi bitince başka bir dizi veya programda çalışarak gene ekmeklerini kazanmaya devam ediyorlar. Seyirci olarak bizler, ekranı tümüyle karartma ve hiç bir programı seyretmeme kararı vermedigimiz sürece kazanmaya da devam edecekler. Kötü dizilerin bitmesi, hiç kimse için hayatın sonu demek degil aslında.
Dizi ekibinin hakkını alamadıgını, sosyal güvencesi olmadıgını, kanalın veya yapımcının dizi ekibine para ödemediğini, başarılı dizilerden aslan payını yapımcının degil kanalların aldıgı türünde tartışmalar yapmak istiyorsanız veya buna benzer kaygılarınız varsa, bu forumda ayrıca bir başlık açarsınız, bu konuları ayrı bir başlık altında tartışırız. Seyircinin bu konularda sorunların çözümüne katkısı olacagini düşünürseniz, bu konularda çözüm önerilerinizi getirirseniz, hep birlikte açıkta kalan dizi ekiplerinin istihdamı için bir şey yapılıp yapılmayacağını tartışırız.
Diziler tonlarca para kazanırken, ekonomik argümanları gündeme getirmeyen ve riskli de olsa kaliteli işler yaparak, seyirciye “kaliteli bir seyir” keyfini yaşatma zahmetine girmeyen çoğu yapımcı firmanın reytingler düşerken ekonomi ve istihdam argümanlarını gündeme getirmesini de içten bir tavır olarak görmüyorum. Her işin riski vardır, yapımcının ve dizi ekibinin girdigi riskte yapılan işin şu ya da bu nedenle tutmamasıdır.
Sıraladıgım dizilerin neden kötü oldugunu dusundugumu açıklamamı isterseniz, gerekçelerimi de ayrıntılı olarak yazabilirim. Özetle bu dizilerin kötü senaryo, inandırıcılıktan uzak bir oyunculuk ve çam sakızı gibi uzayan hikayeleriyle Brezilya dizileri klasmanında diziler oldugunu dusunuyorum. Yapım şirketlerinin seyirciyi biraz daha az –bakın, hiç demedim- senaryolar ve yapımları da yapabildigini bildigim icin, onları düzgün işler yapmaya davet ediyorum.
Sonuçta bunlar, benim görüşlerim. Reyting mekanizması ile hareket eden bir dünyada, bu izleyicinin de naçizane görüşlerini ifade etme hakkı var. Kumanda üzerindeki gücüm dışında, tek hakkım bu. Bu forumlar begeniler kadar eleştirilerin de yapılabilecegi bir alan. Benimle hemfikir olmak zorunda degilsiniz ama bu görüşleri hiç kimseye hakaret/küfür etmeyen bir üslupla ifade ettigim sürece, bu forumlarda yazma hakkın olduguna inanıyorum. Uslupda benim kişisel tercihim Yazılarıma sinirleniyorsunuz, benim izlemedigim diziler gibi siz de beni okumak zorunda degilsiniz nitekim. Bu yazıları yazma nedenimin nefret oldugunu dusunuyorsanız, öyle de yaparsınız sanırım.
Saygılarımla,
Öncelikle "ekmek parasını kazanan" insanlar diye tabir etmeye çalıştığım kesim kesinlikle yapımcı, oyuncu hatta yönetmen kademesi değil işin. Bu işin set arkasında gerçekten fiziksel emek veren, bu işten hakikaten "ekmek" yiyen insanları kast etmeye çalıştım.
Tabii ki fikirlerinizi yazarsınız söylersiniz forumun genel tanımına karşı bir beklentim olmadı buradan. Şaşırdığım nokta "oh ne iyi oldu da bitti rahatladık. Diğerleri de bitsin hepsi bitsin süper olur" tarzı bir yaklaşımdı.
Tepkiniz bu işi "yaratan" ekibe ise bir lafım yok zaten, ama "iyi ki bitti süper oldu diğerleri de bitsin biran önce" tarzı bir yaklaşımdan rahatsız oldum sadece. Çünkü inanın bu işin yarıda kalmasıyla ekonomik anlamda cidden rahatsızlık yaşayacak onlarca insan çalışıyor, hem de projenin yaratılmasında hiçbir söz sahibi olmayan onlarca insan. Yani kısaca, sizin rahatsız olduğunuz şeylerden en az derecede sorumlu olan onlarca insan. Hem bu projede, hem herhangi bir X projede.
Takıldığım nokta sadece sizin bir "kumanda hareketi" ile kurtulabileceğiniz ve sizi hiçbir şekilde bağlamayacak bir olaydan insanların ailelerini geçindirdiği ve sizin bu insanların işlerinin bitmesinin, işsiz kalmalarının "güzel haber" olarak tanımlamanız.
Yazılarınızı beğenirim/beğenmem, okurum/okumam önemli olan o değil. Sadece işin bu yönünü de düşünerek yorumlamanız için uyarmak istedim. Amacım ikili bir tartışma da değil. Ama inanın, şu işin sona ermesinden etkilenen sadece ekran önünde gördüğünüz/bildiğiniz kişiler değil.
mizrak_tutucu 18-09-05, 18:16 Ekmek parasını kazananlar arasında kostüm görevlileri, makyözler, figüranlar, ışık ve ses teknisyenleri, set işçileri, film ekibini taşıyan şöforler, çalışan sekreterler ve yüzlerce insan oldugunun farkındayım. İşin bu yanından haberdar olmadığımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz.
Ancak birilerinin bu işten ekmek kazanması, kötü yapılan işlerin savunusu olmamalı. Bir prodüksiyona çok fazla insanın emeği geçtiğini ve sahnenin arkasında olanların sayısının, öndekilerden daha fazla olduğunun da farkındayım. Bunu bilecek kadar sektörü tanıyorum.
Ekmek parasının kötü işleri savunmanın gerekçesi olmadıgını bir kere daha anımsatarak, “teşbihte hata olmaz” deyip, bir benzetme yapmak istiyorum. İşkence yapanların da aileleri var, işkencenin yasaklanmasını savundugum zaman, bu işten ekmek yiyenlerin de mağdur durumda kalacağini bilmeme ragmen, işkence yapılmasını mı savunmalıyım yani.
Yanlışı her durumda bu gerekçeyle savunabilirsiniz. Yapım kararlarında sözü geçmeyen kişilerin, kötü dizilerin bitmesiyle işsiz kalacakları dogru. Ancak kötü bir dizi bitince, yerine hemen bir başkası başladığı ve sonuçta ekranlar dizisiz/programsız kalmadıgı için bu kişilerin başka projelerde iş bulma şansı var.
Bu işten hakikaten ekmek yiyen insanlar, haklarını savunmak istiyorlarsa, yapmaları gereken tek şey örgütlenmek ve hatta sendikalaşmak olmalıdır. Emeğin haklarını savunmanın yolu kötü yapımları savunmak degil, bu insanların haklarını başka platformlarda savunmaktır.
Kötü diziler, zaten halkımızda son bir yüzyıldır ciddi bir erozyon geçiren estetik anlayışını daha da beter hale getiriyor. Dizilerin altında yatan ideolojik önermelerin korkunçluğunu ve bu önermelerin seyircilerin bilinç altı ve üstlerine ne kadar zarar verdiği konusuna detaylı olarak değinmiyorum bile. Bitse de kurtulsak dedigim durdugum dizilerden biri olan Asla Unutma dizisinin ne zaman fragmanını seyretsem, elinde tabancalı birini görüyorum. Silah kullanımı ve öfke kullanımı konusunda zaten ciddi sorunları olan bu ülkede, bu dizinin verdiği temel mesajlardan biri nedir: “Sorunları çözmenin yolu şiddet ve silahtır”. Üstelik bu mesaj, en azından seyircilerin bazılarına aynı mesajı veriyor gibi gözüken Kurtlar Vadisi dizisinin aksine çok kötü bir senaryo ve oyunculukla yapılıyor. Yani, diziyi savunmamıza temel teşkil edecek ne estetik ne de ideolojik bir tutamak noktası bile yok.
Bu yorumlarım, işsiz kalan insanların sorunlarına karşı duyarlı olmadıgım anlamına gelmiyor. Sadece bunları savunma yönteminizin dogru olmadığını düşünüyorum.
Gönül ister ki Türkiye’de sürekli Aliye,İkinci Bahar ve benzeri kaliteli yapımlar ekrana gelsin.Böylece hem seyirciler ve yapımcılar memnun olsun,hem de bir yapımda kamera önünde veya arkasında görev alarak bu işe emek veren,bu işten ‘’ekmek’’ yiyen insanlar işsiz kalmasın.Bendeniz Aysel’in bitmesi değilse de bu insanların işsiz kalması üzücü olabilir.Ancak biliyoruz ki ülkemizde gerekli-gereksiz,güzel-çirkin bir dünya dizi var.Bendeniz Aysel Türkiye’de yapılan son dizi olmayacağından,o insanların da işsiz kalacaklarını düşünmüyorum.
Ayrıca bence burda dizi hakkında kötü yorum yaparak,diziye emek veren ve bu sayede ekmek yiyen insanları düşünmeyerek haksız davranan bizler değiliz.Çünkü kötü yorumda bulunmamız bence hiç birimizin duyarsız insanlar olduğumuzu göstermez.Elbette maddiyatın hakim olduğu dünyamızda bu insanların işlerini yitirmelerine hepimiz çok üzülürüz.Zaten bana kalırsa bu işten ekmek yiyenleri düşünmeyenler biz değiliz,yapımcılardır.Çünkü eğer düşünselerdi ülkemizde kötü yapım diye bir şey olmazdı.Bu sayfaları da daima iyi yorumlar süslerdi.Para kazanacak olanlar kazanır,zevkle dizi izlemek isteyenler izler,herkes mutlu mesut yaşardı.
sepeto2002 19-09-05, 07:24 ohhh be diziyi kaldırmaları iyi olmuş
GüzYangını 19-09-05, 23:16 üzücü bir haberrrrrrr
19 Eylül 2005 Pazartesi 23:30
'BENDENİZ AYSEL'İN YAYINDAN KALDIRILDIĞINA DAİR ÇIKAN HABERLERE, SİNAN ÇETİN TEPKİ GÖSTERDİ...
Kısa bir süre önce, Atv ekranlarında yayınlanmaya başlayan, başrollerini Deniz Akkaya ve Aysel Gürel'in paylaştığı 'Bendeniz Aysel' adlı dizinin, yayından kaldırıldığına dair çıkan haberlere, Sinan Çetin sert tepki gösterdi.
Gerçekte Sinan Çetin sadece dizi için yazılan senaryoyu beğenmemiş ve senaristi değiştirmiş.
sinan çetin in senaryoyu beğenmediğini anlaması 3. bölümü çekinceye kadar sürmüş demekki...
aliyeaynalar 23-09-05, 14:09 arkadaşlar benim sevineceğim sizin üzüleceğiniz bi haber vericem
dizi yayından kalkmamış
pazar günü belalı baldızdan sonra atv ekranlarında olcakmış..
çok iyi yaa sevdiğim 2 dizi art arda...
fredinin Kabusu Geri Döndü.. Pazar 21-45 Korku Filmi Tadinda Komedi Tarzina Benzetilmerye çaba Gösterilen Bir Dizii... O Geri Döndü...
Allahtan Başka Seçeneklerimiz Var Rüzgarli Bahçe 21-45 Kanal De Haberiniz Olsun...
nisan_kerem 23-09-05, 16:33 fredinin Kabusu Geri Döndü.. Pazar 21-45 Korku Filmi Tadinda Komedi Tarzina Benzetilmerye çaba Gösterilen Bir Dizii... O Geri Döndü...
Allahtan Başka Seçeneklerimiz Var Rüzgarli Bahçe 21-45 Kanal De Haberiniz Olsun...
aman ya bence yayından kaldırsalar daha çok makbule geçerdi....
allahım ne kadar mesutum bilemezsiniz ya varmı böyle reklamdan devşirme dizi
Ben coook üzüldüm yaaa bitmesine!!!*muahahahahaha*
nasildi ama cok komik degilmi!!!! :p :p :p :p
olamaz ya yayından kalkmamış oysa ne kadar sevinmiştik zamanında İSTABUL ŞAHİDİMDİR GİBİ BİR BAŞYAPITI HARCAYAN ATV böyle bir saçmalığı nasıl yayınlar ya da sinan çetin nasıl böyle bir dizi çeker hala aklım almıyor
Madonnafan 26-09-05, 13:16 Adı geçen diziyi sadece arkadaşım var diye izledim (Aysel Gürel in kızı rolundeki Gerçek adı PINAR olan ve daha önce yine Sinan Çetin in yönettiği "Biskrem" reklamında kırmızılı arabyala gelen ruh hastası kişlik için)
Pınar seni çok seviyorum !!! ama hala anlayamadım adın soyadın Pınar Tarlabaşıydı. Dün gece dizi başlarken adını Pınar Parlak olark yazdılar. Bu ne şimdi? Yoksa evlendinmi ? eğer öyleyse;
Uyyyyyy başıma gelenler. Gittiiiiiiii gittiiiiiiiii
Ankara nın R Özürlüsü :)
bu hafta da yayınlanacak büyük ihtimal,ve dizinin kaderi belli olacak.
kaldırılsın mı yoksa devam mı diye...
ben duyduklarımın yalancısıyım.
ama kaynak saglam ;)
bu hafta da yayınlanacak büyük ihtimal,ve dizinin kaderi belli olacak.
kaldırılsın mı yoksa devam mı diye...
ben duyduklarımın yalancısıyım.
ama kaynak saglam ;)
Dizinin kaderi 2 hafta önce belli oldu zaten :) Dizi yayindan kaldirildi ama cekimleri tamamlanan 2. ve 3. Bölümün yayinlanmasi gerekiyordu.Haftaya 3.Bölüm var yani son :) Tabi bende kaynaklarimin yalancisiyim :) Dizi devam edersede süpriz olmaz
_butterfly_ 28-09-05, 14:56 VATAN TV YAZARI YÜKSEL AYTUĞ DENİZ AKKAYA’NIN BAŞROL OYNADIĞI DİZİSİ “BENDENİZ AYSEL”İ TOPA TUTTU!.. AYTUĞ’UN “AYSEL NASIL KURTULUR”
28/9/2005 14:29
Vatan Gazetezi televizyon eleştirmeni Yüksel Aytuğ “Bendeniz Aysel dizisini eleştirdi...
İşte Yüksel Aytuğ’un yazısı;
Aysel Nasıl Kurtulur?
Aysel dizisinin ilk bölümünü bu köşede kıyasıya eleştirmiştim. Zira hayal kırıklığım en az beklentim kadar büyük olmuştu. Gidişat yapımcı Sinan Çetin'in de içine sinmemiş olacak ki, ikinci bölümü yayına vermekten son anda vazgeçti. İki hafta uğraştı, bazı bölümleri kurguda "tornadan geçirdi" ve yeniden Atv'ye yolladı. Atv yönetimi de geçen pazar "son bir şans tanıyarak" diziyi ekrana sürdü. Ama ne yalan söyleyeyim, "olmuş" diyemedim. Adeta buharlaştırılıp yok edilen Aysel Gürel'in görüntüleri yerine Deniz Akkaya'nın göğüs ve bacak dekolteleri "reyting oltası" olarak ekrana sallandırılmıştı. Bir de ünlü "Tosun Paşa" filminden apartma bir güreş sahnesi ile izleyicinin ilgisi canlı tutulmaya çalışılmıştı. Neyse ki Şafak Sezer bu kez rolüne fena halde asıldı ve tek kişilik oyunculuk gösterisiyle dizinin namusunu kurtarmaya çalıştı. Ama geri kalanı, "ilkokul müsameresi" kıvamındaydı. Diyaloglarda şöyle "gıdıklayacak kadar" bile espri izine rastlayamadım. Ve Deniz Akkaya... Henüz açığa çıkartamadığı müthiş bir enerjisi ve yeteneği olduğunu çok iyi biliyorum. Her karşılaşmamda onu oyunculuk için yüreklendirmeye çalışıyorum. Ama sanırım bir türlü "doğru proje" ile buluşamadı. Bir de üzerindeki güvensizliği, gerilimi, korkuyu atamadı. Deniz'in en önemli handikapına gelince: İnsanlar bugüne kadar onu dergi kapaklarında hep "ulaşılmaz tanrıca" pozlarında gördüğü için bir türlü "komik ve içten" olamıyor. Sanırım hepimizi içten içe rahatsız eden ama bir türlü adını koyamadığımız problem bu...
bu dizi ekranlarda olmaya devammi edecek simdi????????????
Bitsin Artik Bööğğğ Geldiii
bitsin yaaaaaaa.......cook gerzek bi dizi..hele deniz akkaya igrenc otesii yaa.ondan da oyuncu olursa artk mahsun kirmizigul we ozcan denizler super oyuncu olurlar...
e dizi artık finito arkadaslar.
murada erildigi andır!
e dizi artık finito arkadaslar.
murada erildigi andır!
Dizi bitmedi ! ATV Sinan Cetinin binlerce dolar harcayip yaptigi bir projeyi o kadar cabuk silmez 1-2 Hafta sonra belki biter...
Bendeniz aysel yayından kaldırılmış. Bugün Kelebek'te Cengiz Semercioğlu'nun yazısında okudum. İnşallah doğrudur, berbat bir diziydi zaten.
"Televizyonda yayından kalkanlar:
Kapıları Açmak, Bendeniz Aysel...
KAPILARI AÇMAK KALKTI
Geçenlerde Kapıları Açmak'ın Kudret'i Zafer Algöz'ü gördüm.
Dizi yayından kalktığı için mutsuzdu; "En güvendiğim projelerden biriydi" dedi.
Mayıs'ta dört bölüm yayınlandığında izlenmeyen, bunun üzerine Osman Sınav'ın revize ederek tekrar çektiği dizi istenilen sonucu yine alamadı ve dün akşam yayınlanan son bölümüyle ekrana veda etti.
"Dizinin ik dört bölümünü yaz sıcağında kazaklar paltolar giyerek tekrar çektik, çok emek vardı ve iyi olacaktı" dedi Zafer Algöz.
O da sabır gösterilmemesinden yakındı...
SİNAN ÇETİN AYSEL'İ BİTİRDİ
Sezonun yayından kalkan ikinci dizisi de Bendeniz Aysel oldu.
İlk bölümü yayınlandıktan sonra Sinan Çetin, ikinci bölümü beğenmeyip yayına vermemişti.
Pazar günü yayınlanan ikinci bölümden sonra da diziyi yayından çekti.
Sinan Çetin, "İçime sinen bir iş olmadı. Benim beğenmediğim bir işi de insanlara izletmek istemedim. Çok eksik vardı, istediğimiz gibi olmadı. Bu nedenle yayından çektim" dedi.
"Çok iyi yapmışsın" dedim.
Çünkü izlediğim ikinci bölüm gerçekten dökülüyordu."
kaynak:www.hurriyetm.com/kelebek
Bendeniz aysel yayından kaldırılmış. Bugün Kelebek'te Cengiz Semercioğlu'nun yazısında okudum. İnşallah doğrudur, berbat bir diziydi zaten.
"Televizyonda yayından kalkanlar:
Kapıları Açmak, Bendeniz Aysel...
KAPILARI AÇMAK KALKTI
Geçenlerde Kapıları Açmak'ın Kudret'i Zafer Algöz'ü gördüm.
Dizi yayından kalktığı için mutsuzdu; "En güvendiğim projelerden biriydi" dedi.
Mayıs'ta dört bölüm yayınlandığında izlenmeyen, bunun üzerine Osman Sınav'ın revize ederek tekrar çektiği dizi istenilen sonucu yine alamadı ve dün akşam yayınlanan son bölümüyle ekrana veda etti.
"Dizinin ik dört bölümünü yaz sıcağında kazaklar paltolar giyerek tekrar çektik, çok emek vardı ve iyi olacaktı" dedi Zafer Algöz.
O da sabır gösterilmemesinden yakındı...
SİNAN ÇETİN AYSEL'İ BİTİRDİ
Sezonun yayından kalkan ikinci dizisi de Bendeniz Aysel oldu.
İlk bölümü yayınlandıktan sonra Sinan Çetin, ikinci bölümü beğenmeyip yayına vermemişti.
Pazar günü yayınlanan ikinci bölümden sonra da diziyi yayından çekti.
Sinan Çetin, "İçime sinen bir iş olmadı. Benim beğenmediğim bir işi de insanlara izletmek istemedim. Çok eksik vardı, istediğimiz gibi olmadı. Bu nedenle yayından çektim" dedi.
"Çok iyi yapmışsın" dedim.
Çünkü izlediğim ikinci bölüm gerçekten dökülüyordu."
kaynak:www.hurriyetm.com/kelebek
Insallah yeniden yayina girmez :) Sagol Persona , Körfez Atesini merakla bekliyoruz :)
Bayram ettim valla sağol persona haberi eklediğin için.. :)
Deniz Akkaya oyuncu olamaz. Daha öncede gördük. Adıyla şanıyla götürmeye çalışıyor yaptığı işleri. Bye bye....
Insallah yeniden yayina girmez :) Sagol Persona , Körfez Atesini merakla bekliyoruz :)
bencede çok iyi olmus,zannetmiyorum yenider yayina girmez
yazik bu dizi için dökülen paralara,hani istemeyen izlemez ama maddi manevi zarar herkes için:)
yasasın körfez atesine yer açiliyor:)
forever_bim 01-10-05, 14:26 Hepimize geçmis olsun. Darısı diger sihir dolu saçma dizilerin basına............................................ .................................................. ....................)))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))
WALLA BAYRAM ETTİM.ŞÜKÜR KALDIRILMIŞTIR İNŞŞ.SİNAN ÇETİN DE BİRAZCIK ÜŞÜTMÜŞ BENCEEEEE.BU KADAR KÖTÜ BİR DİZİİİ İZLİNİZLE BEN BU DİZİYE YUUUUUUUUUUUUUUUUH demek istiyoruum.yuh bile az da neysee............................................ ...
lafım deniz ve aysel hanıma ya arkadaş sizi bu projeye alan ve oynatan yapımcı ile akrabalıgınızı merak ediyorum HERKES İŞİNİ YAPSIN yazık ya sizlerle birlikte oynayan gerçek oyuncular her projeye atlamayın işinizi kimlerle yapmanız gerektigini iyi düşünerek karar verin bir tavsiye tabi
birtanecik 31-10-05, 21:38 ohh bee hele sukur BU SACMALAGA son verildii
yanii sinan cetin gibi buyuk ve basarilii bi insana boylee
bi dizi yakisirmii allah askinaa...yanii avrupa yakasiylaa bu sacmaligi
kiyasliga bilirmisinizz yaaww :mad:
bide deli duranmidir her neysee
one oyle yaa... :mad:
ben cook buyuk hayel kirikligina ugradim dogrusuu :(
deniz akkaya nın oynadığı dizi tutmazzzzzzzzzzzzzzzzz bence
arkadaşlar bu dizinin tutmayacağı zaten belliydi. çünkü deniz akkaya oynuyor.eee deniz akkayanın da oynadığı diziler genelde tutmuyor zaten. metro palas gibi mesela. bir de aysel gürel diyor du ki avrupa yakasına rakip olacağız. 2. bölümde çuvalladılar bee.
yayından kaldırılmasına rağmen nie halaa ''gündemdeki diziler basluığında''
evet nıye hala burda ......................................
evet purna. bir anlamsız ve boş msj da burada yazmışsın. ben sana diyorum neden bu kadar kısa ve boş msjlar yazdığını biliyorum ama neyse... arkadaşlar şu anda ayyında olan birçok dizi var ama çoğu gündemdeki diziler başlığı adı altında. niyeee??? yerli diziler köşesinde yeni başlık mı açmamız gerekiyor???*
Bence bu konuyu yöneticilerle konuşmalısın...
Bendeniz Aysel dizisi de diğer çoğu dizi gibi başladı ve bitmedi kesildi eğer keseceklerse neden yapıyorlarki anlamıyorum bunu
üzdünüm ama hatırlıyamadım.
aslinda iyi bir dizi olabilirdi
süper kaliteli bi diziydi
bir kalkıp bir yayınlanan çalkantılı dizilerden
toprak sergen eskisi gibi piyasada diil diodum bu dizi biter bitmez düşler ve gerçeklere başladı arada 1 2 hafta var hoş 2si de tutmadı
erenalp_18 07-10-06, 19:37 Fakat Bu Dizi Reyting Sorunlari Yüzünden Değil Sinan çetin Beğenmediği Için Yayindan Kaldirildi Yoksa Dizinin Reytingleri Iyiydi
ikide begenmemis benceee ismide çok kötü
hüzün çiçeği 14-12-06, 22:38 çok çirkin bir diziydi iyiki kaldırılmış.. ben zaten deniz akkaya'yı duyunca olmaz demiştim hiç bir bölümünüde izlemedim zaten..
bence ismi güzeldi AMA dizi berbattı. iyi ki bitmiş abuk bi diziydi
Aysel Gürel sadece otursun söz yazsın mümkünse...Artık birinin de Deniz Akkaya'ya oyunculuk yapmaması gerektiğini söylemesi lazım...
fantagirro 02-10-07, 13:26 aysel gürel kesinlikle söz yazmaktan başka bişi yapmamalı
|
|