Tüm Versiyonu Göster : Quentin Tarantino
Gerçek Adı: Quentin Jerome Tarantino
Doğum Yeri: Knoxville Tennessee
Doğum Tarihi: 27.03.1963
http://img46.imageshack.us/img46/580/resim3ix9.jpg
Boy : 1.91 m
Takma Adı : QT
Onu Ünlü Yapan Ne? Yönetmenlik kariyerinde ayrıca senaristlik yaptığı Rezervuar Köpekleri (1992) ile ünü yakaladı.
Birliktelikleri:
Sevgilisi: Mira Sorvin, aktrist (1996-98)
Sevgilisi: Margaret Cho, komedyen, aktris
Sevgilisi: Allison Anders, yönetmen
Ailesi:
Babası: Tony Tarantino
Annesi: Connie Zastoupil.
Ödüllerinden Bazıları:
1992: Catalonian International Film Festival - En iyi yönetmen, Reservoir Dogs
1992: Catalonian International Film Festival - En iyi senaryo, Reservoir Dogs, Roger Avary ile birlikte
1992: Stockholm Film Festivali - Bronz At, Reservoir Dogs
1994: London Critics Circle - Yılın yenisi, Reservoir Dogs
1994: Los Angeles Film Critics Ödülü - En iyi yönetmen, Pulp Fiction
1994: Received Los Angeles Film Critics - En iyi senaryo, Reservoir Dogs, Roger Avary ile birlikte
1994: National Board of Review - En iyi yönetmen, Pulp Fiction
1994: New York Film Critics Circle - En iyi yönetmen, Pulp Fiction
1994: New York Film Critics Circle - En iyi senaryo, Pulp Fiction, Roger Avary ile birlikte
1994: Boston Society of Film Critics - En iyi yönetmen, Pulp Fiction
1994: Boston Society of Film Critics - En iyi senaryo, Pulp Fiction, Roger Avary ile birlikte
1994: Society of Texas Film Critics - En iyi yönetmen, Pulp Fiction
1994: Society of Texas Film Critics - En iyi senaryo, Pulp Fiction, Roger Avary ile birlikte
1994: National Society of Film Critics Ödülü - En iyi yönetmen, Pulp Fiction
1994: National Society of Film Critics - En iyi senaryo, Pulp Fiction, Roger Avary ile birlikte
1994: Golden Globe - En iyi senaryo, Pulp Fiction, Roger Avary ile birlikte
1994: Independent Spirit Ödülü - En iyi yönetmen, Pulp Fiction
1994: Cannes Film Festival, Palme d'Or, Pulp Fiction
1994 - Oskar - En iyi doğrudan film senaryosu: Pulp Fiction, Roger Avary ile birlikte
1994: Stockholm Film Festivali - Bronz At, Pulp Fiction
1994: Stockholm Film Festivali - En iyi senaryo, Pulp Fiction
1995: London Critics Circle - Yılın Senaryo Yazarı, Pulp Fiction
1995: BAFTA - En iyi orjinal senaryo, Pulp Fiction, Roger Avary ile birlikte
1995: MTV Film Ödülü - En iyi film, Pulp Fiction
1995: Edgar Allen Poe Ödülü - En iyi film, Pulp Fiction
1996: Catalonian International Film Festivali - Time Machine Onur Ödülü
2000: Csapnivalo Golden Slate - En iyi senaryo, Jackie Brown
Eğitim:
- Dokuzuncu sınfta liseyi bıraktı.
Meraklısına...
* Filmlerinde ana karakterler genelde ölür ve Chevrolet and Cadillac gibi GM arabaları kullanır.
* Vincent, Marvin gibi isimleri sık kullanır(Rezervuar Köpekleri, Ucuz Roman)
* 2001’de Kill Bill(2002)’de oynamak için Uma Thurman ile anlaştı fakat film Thurman’ın hamileliği nedeniyle ertelendi.
* Genelde, filmlerinde Uma Thurman ve Michael Madsen'la çalışıyor.
* Yönetmen Oliver Stone ile Natural Born Killers (1994) filmi sebebiyle süregelen husumetleri var, Tarantino bu filmin senaryo yazarları arasındaydı ve Oliver Stone'nun senaryoyu yanlış uyguladığını düşünüyor.
sinema literatürüne "tarantinovari" deyimini kazandıracak kadar özgün filmlerin ve senaryoların yaratıcısı. hep göz ardı edilen, kaybetmeye mahkum marjinal kişileri shakespeare oyunlarındaki kahramanlar edasıyla işleyen ve onlara muhteşem replikler eşliğinde hayat veren ve ön plana çıkartan usta bir kalem. en kanlı ve vahşi olanların da bile ince bir mizah duygusuyla seyircileri gülümsetebilen sahnelerin sahibi. amerikan bağımsız sinemasının yetiştirdiği en büyük yönetmenlerden biri.
liseyi yarıda bırakan tarantino, çeşitli işlerde çalıştı. sinemaya, video dükkanında çalışırken ilgi duydu. videocuda seyretme fırsatı bulduğu binlerce film sayesinde geniş bir sinema bilgisi edindi. her tür filmden ama özellikle 1950'lerin b tipi filmlerinden, kara-film klasikleri ve hong kong karate filmlerinden etkilenen sanatçının, filmlerinde ve senaryolarında bu etki oldukça belirgindir.
1992 yılında senaryosu da kendisine ait olan ve sinema dünyasında tanınmasını sağlayan "rezervuar köpekleri" filmini çevirdi. kubrick'in "the killing" ve john huston' un "asphalt jungle(elmas hırsızları)" filmlerinden izler taşıyan yapıt; bir kuyumcudaki elmasları çalmak için biraraya gelen kişilerin aslında klasik olan hikayesini, çarpıcı diyaloglar, geriye dönüşlerin ustaca kullanıldığı seyirciyi şaşırtan bir kurguyla anlatıyordu. özgün ve ustalık eseri senaryosu, başarılı yönetimi, harvey keitel ve tim roth başta olmak üzere bütün oyuncuların başarılı performanslarıyla film çok beğenildi ve zamanla kült bir film oldu. tarantino film de ayrıca oyuncu olarak da görev alıyordu (bay kahverengi). tarantino, bundan sonra da yapacağı gibi, kaybetmeye mahkum kişileri (filmin isminde de görülüyor) ince bir mizahın egemen olduğu repliklerle ve yaptıkları kanun dışı işleri, hayatın bir parçası olarak gösteren anlatımıyla seyirciye sunuyor ve kabul ettiriyordu. "tarantinovari" kelimesi artık bu tür anlatımın markası olacak ve bir çok taklidini doğuracaktı. tarantino efsanesi başlamıştı.
video dükkanında çalışırken yazdığı senaryoları da tabii ki kıymete binmişti. yazdığı iki senaryo "true romance(çılgın romantik)" tony scott, "katil doğanlar" da oliver stone tarafından tanınmış oyuncu kadroları eşliğinde filme alındı. tarantino ayrıca oyunculuk gücünden ziyade ününün etkisiyle de bir iki filmde oyuncu olarak rol aldı.(eddie presley ve somebody to love filmleri)
tarantino'nun başyapıtı ise 1994 yılında, senaryosunu roger avary ile beraber yazdığı, ayrı ayrı filme alınması düşünülen üç öyküyü, tek bir öyküde birleştiren muhteşem "pulp fiction(ucuz roman)" filmi oldu.yönetmen, "rezervuar köpekleri"nde de denediği flashback(geriye dönüş) tekniğini sinemada az görülür bir şekilde, cüretkarca ve seyir- ciyi şaşkına çevirecek bir şekilde kullanıyordu. hikayeler arasında bu flashbackler sayesinde ustaca geçişler yapılıyor ve her sahnenin filmde önemli bir rolü oluyordu. kanun dışı kişiler tabii ki filmin ana karakterleriydi. nefis diyalogları, çarpıcı anlatımı, mizah kokan şiddet sahneleri, kalabalık bir yıldız oyuncu kadrosu (john travolta, samuel jackson, uma thurman, tim roth, harvey keitel, bruce willis) ile film tam anlamıyla efsanevi bir yapıt oldu. cannes'da altın palmiye kazanan yapıt, en iyi film ve yönetmen dallarında oscar adayı oluyor ayrıca tarantino'ya roger avary ile beraber en iyi özgün senaryo dalında oscar kazandırıyordu. tarantino artık tam anlamıyla zirvedeydi.
içlerinde antonio banderas'li "desperado" ve george clooney'li "from dusk till dawn" yapımlarının da olduğu birkaç filmde rol aldı. skeçli bir film olan "four rooms (dört oda)" filminin "the man from hollywood" bölümününde hem yönetmenlik hem de oyunculuk yaptı.
1997 yılında üç yıllık bir aradan sonra beklenen filmi "jackie brown"u çekti. başrolünde filme de ismini veren jackie brown karakterini, 70'li yıllarda ikinci sınıf aksiyon filmlerinde rol alan siyahi kadın oyuncu pam grier'in (rezervuar köpekleri filminde bu oyuncunun hakkında yapılan geyikte, tarantino bir bakıma pam grier'e olan hayranlığını gösteriyordu.jackie brown karakterini de onun için yazmıştı.) canlandırdığı filmde, robert forster, samuel jakson ve özellikle robert de niro başarılı bir performans gösteriyorlardı. film, diğer iki yapıtı kadar yankı uyandırmadıysa da yine de başarılı bulundu.
çeşitli filmlerde oyunculuk yapmayı sürdüren tarantino en son "little nicky" filminde rol aldı. şu sıralarda da senaryosu da kendisine ait olan ve uma thurman'ın rol aldığı "kill bill" filminin çekimleriyle uğraşıyor. ayrıca pulp fiction'ın ikinci bölümünün senaryosuyla uğraşıyor.
kaynak : http://www.sipesifik.com/.../sinema/portre/tarantino/
Tarantino'nun hayatından bazı kesitler (cnbc-e dergiden)
-quentin adının kaynağı burt reynolds'un gunsmoke dizisinde canlandırdığı karakteri ile william faulkner'in the sound and the fury romanındaki quentin (kadın) karakteri.
-ilk senaryosunu 14 yaşında yazdı : captain peachfuzz and the anchovy bandits.
-15 yaşındayken bir k mart'tan elmore leonard'in
the switch adlı romanını yürütürken yakalandı.onu eve teslim eden polis memuru ilk suçu olduğu için sadece uyarmakla yetindi.tarantino daha sonra dükkana gidip aynı kitabı yeniden yürüttü.
- pussycats adlı seks sinemasında yer göstericilik yaptı.
-bir zamanlar çalıştığı video dükkanı kapanınca , kalan stokları quentin satın aldı.
-golden girls dizisinin bir bölümünde elvis taklitcisi bir adamı oynadı (kasım 1988).
-1995 oscar töreninde en iyi senaryo oscar'ını almak için çıktığı podyumda kimseye teşekkür etmedi.
Grindhouse
http://img156.imageshack.us/img156/8946/poster1qi7.th.jpg (http://img156.imageshack.us/my.php?image=poster1qi7.jpg)http://img156.imageshack.us/img156/9517/poster2yq2.th.jpg (http://img156.imageshack.us/my.php?image=poster2yq2.jpg)http://img156.imageshack.us/img156/2843/poster3pr4.th.jpg (http://img156.imageshack.us/my.php?image=poster3pr4.jpg)
Tarantino ile Robert Rodriguez Grind House projesinde birlikte çalışacaklar.Film four rooms gibi iki yönetmenin kendilerinin yazıp yönettiği Death Proof(tarantinonun çekeceği bölüm) ve Planet Terror(rodriguezin çekeceği bölüm) adlı 2 bölümden meydana gelecek.Tarantino ve Rodriguez'in filmi dijital çekip ve 70'lerdeki atmosferi yakalamak için renkleriyle ve netliğiyle oynayıp, görüntüleri solduracakları ve o zamanın havasını yaklamak için filmde eksik parçalar, yarım diyaloglar, bozukluklar bırakacakları söyleniyor.
Filmin oyuncu kadrosu ise:
Death Proof;Csi:Las Vegas serisinden tanınan Michael Bacall,Hostel filminde de rol alan Eli Roth'un yanısıra Kurt Russell, Zoe Bell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Rose McGowan, Sydney Tamiia Poitier, Marley Shelton, Tracie Thoms, Mary Elizabeth Winstead, Michael Bacall, Eli Roth, Omar Doom;
Planet Terror;Six Feet Under dizisinin yıldızı Freddy Rodriguez bAşta olmak üzere Rose McGowan, Josh Brolin, Naveen Andrews, Marley Shelton, Michael Biehn, Stacy Ferguson, Jeff Fahey, Michael Parks yer alacak.
filmin 6nisan 2007de gösterime girmesi planlanıyor.
kaynak:comingsoon
Tarantino Beni Unuttu!
http://img149.imageshack.us/img149/7400/0526149900xo9.jpg
Kurt Kapanı yıldızı sözleşmeye rağmen Death Proof'a çağrılmadı.
Son dönemde vizyona çıkan en sıkı korku filmlerinden biri olan Korku Kapanı'nı izlediğimizde,filmin sempatik psikopatı John Jarratt'ın korku sinemasının yeni yıldızlarından biri olacağını hissetmiştik.
Tarantino'da hayranı olduğuoyuncuyu yeni filmi Death Proof için düşünmüş.Hatta ikili mart ayında masaya oturup kağıt bile imzalamışlar.Fakat o günden beri ne Tarantino ne de film ekibinden ses çıkmıyormuş.
Jarratt ailesiyle birlikte Amerika'ya davet edilmeyi beklerken,elinde pasaportuyla kalmış.Grind House ekibinin bu tuhaf unutkanlığı karşısında filmde yonamaktan da soğumuş.
Tarantino Grind House serisinden kendine düşen Death Proof'u çekmekle meşgul.Jarratt ise Amerika'da kariyer fırsatını şimdilik unutup Rouge isimli timsah filmine hazırlanıyor.
kaynak:beyazperde
http://img440.imageshack.us/img440/861/normaloctober312003002uu6.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/3315/normaloctober312003003ui0.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/2896/normaloctober312003005qp8.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/8223/normaloctober312003008lr5.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/507/normaloctober312003006zt6.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/2329/normaloctober312003010bv0.jpghttp://img440.imageshack.us/img440/5958/normaloctober312003011tn2.jpg
http://img440.imageshack.us/img440/3331/normaloctober312003014uc7.jpghttp://img440.imageshack.us/img440/5687/normaloctober312003015lg1.jpg
http://img474.imageshack.us/img474/9130/200509gravedangerhg0.jpg
CSI Las Vegas 5.sezon 2saatlik final bölümü Grave Danger bu cumartesi saat 23:15te trt1de
http://img474.imageshack.us/img474/4125/200509gravedanger5ua1.jpg
konu:Nick kaçırılır ve ekip onun yaşamını kurtarmak için zamanla yarışır.
hikaye ve yönetmen:Tarantino
Oyuncular:
· Gary Dourdan as Warrick Brown
· George Eads as Nick Stokes
· Jorja Fox as Sara Sidle
· Paul Guilfoyle as Jim Brass
· Robert David Hall as Albert Robbins
· Marg Helgenberger as Catherine Willows
· William Petersen as Gil Grissom
· Eric Szmanda as Greg Sanders
bölüm oyuncuları:
· Michael Bacall as Neil Abraham
· David Berman as David Phillips
· Kim Cassidy as Showgirl
· Lois Chiles as Jillian Stokes
· Tony Curtis as Tony Curtis
· Rachel Lillian Goldberg as Dispatch Cop
· Frank Gorshin as Frank Gorshin
· Aimee Graham as Kelly Gordon
· Shannon Hazlet as Young Woman
· Archie Koa as Archie Johnson
· Wallace Langham as David Hodges
· Dan Martin as Nursery Employee
· Clark Middleton as Dick Sloan
· Christopher Allen Nelson as Officer Michaels
· Andrew Prine as Judge Bill Stokes
· John Saxon as Walter Gordon
· Peter Story as Fat Guy
· Aisha Tyler as Mia Dickerson
· Marc Vann as Conrad Ecklie
· Wayne Wilderson as Paramedic
· Scott Wilson as Sam Braun
http://img474.imageshack.us/img474/1673/5x2401ne0.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2401ne0.jpg)http://img474.imageshack.us/img474/6701/5x2402om9.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2402om9.jpg)http://img474.imageshack.us/img474/4750/5x2403wn7.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2403wn7.jpg)
http://img474.imageshack.us/img474/9264/5x2404wf5.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2404wf5.jpg)http://img474.imageshack.us/img474/9256/5x2405pv5.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2405pv5.jpg)http://img474.imageshack.us/img474/8023/5x2406sd9.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2406sd9.jpg)
http://img474.imageshack.us/img474/8749/5x2407hr5.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2407hr5.jpg)http://img474.imageshack.us/img474/5130/5x2408sp4.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2408sp4.jpg)http://img474.imageshack.us/img474/5404/5x2409yx9.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2409yx9.jpg)http://img474.imageshack.us/img474/3425/5x2410df4.th.jpg (http://img474.imageshack.us/my.php?image=5x2410df4.jpg)
Tarantino: Ben Amatörüm
Quentin Tarantino profesyonelce film yapan ve bunu bir iş olarak gören biri olma fikrinden nefret ettiğini belirtti. Tarantino için bu bir iş değil, bir hobi. 20 senedir yönetmenlikle uğraşan Tarantino, Yönetmenler Birliği'ne katılıp derecelendirilmeyi reddediyor. Tarantino, "Profesyonel olmak istemiyorum. Yönetmenler Birliği'ne üye değilim ve olmak istemiyorum. Amatör seviyemi koruyorum." dedi.
kaynak:film.gen.tr
movie_monster 12-03-07, 20:20 bir filmde tarantinonun adı varsa o filmi tereddütsüz izlerim.tartışmasız en beğendiğim yönetmen.keşke daha fazla film çekse oynasa yapımcı olsa :) onuın adı olsun yeterli.
movie_monster ne dilesen olurmuş:)
Tarantino katil olacak!
http://www.ekolay.net/sinema/images/13032007113222_38_460362Tar.jpg
Usta yönetmen Quentin Tarantino, Takashi Miike’nin ilk İngilizce filmi "Sukiyaki Western: Django"da oyunculuğunu gösterecek.
Quentin Tarantino, saygısını her fırsatta dile getirdiği, birçok filminde atıfta bulunduğu Uzakdoğu Sineması’nın çılgın yönetmeni Takashi Miike’nin ilk İngilizce filmi "Sukiyaki Western: Django"da rol alacağını açıkladı.
Daha önce kendi çektiği bazı filmlerde küçük rollerde kamera karşına geçen Tarantino bu kez başrole yakın bir rolde oyunculuk serüvenine hız verecek. 10. yüzyılda Japonya’da geçen bir çete savaşını konu alan filmde, Tarantino, acımasız bir katili canlandıracak.
kaynak:ekolay.net
Grindhouse-Premiere
http://img340.imageshack.us/img340/549/1894069wu5.jpghttp://img340.imageshack.us/img340/9004/1894110lk7.jpg
http://img340.imageshack.us/img340/4440/73716186xj6.th.jpg (http://img340.imageshack.us/my.php?image=73716186xj6.jpg)http://img340.imageshack.us/img340/9614/73714330py4.th.jpg (http://img340.imageshack.us/my.php?image=73714330py4.jpg)http://img340.imageshack.us/img340/8518/73715383yk7.th.jpg (http://img340.imageshack.us/my.php?image=73715383yk7.jpg)http://img340.imageshack.us/img340/8039/73716179nj0.th.jpg (http://img340.imageshack.us/my.php?image=73716179nj0.jpg)
Tarantino ve Robert Rodriguez New York Üniversitesi (CUNY) mezunlarının gecesine konuşmacı olarak katıldılar.
http://img130.imageshack.us/img130/5720/1906713ak2.jpghttp://img130.imageshack.us/img130/1766/1906715ts2.jpghttp://img130.imageshack.us/img130/3711/1906714hk1.jpg
Tarantino Los Angeles'ta Death Proof'un soundtrackini imzaladı.
http://img141.imageshack.us/img141/6954/1933904uv8.jpghttp://img141.imageshack.us/img141/7348/1933906tp5.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/5208/1933908fq8.jpghttp://img141.imageshack.us/img141/6674/1933915ux4.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/2682/1933910dh4.jpghttp://img141.imageshack.us/img141/446/1933912ej6.jpg
Kill Bill'de kan davası!
Quentin Tarantino imzalı 'Kill Bill' hikâyesinde intikam ateşi dinmek bilmiyor.
İlk iki 'Kill Bill' filminin yürütücü yapımcısı E. Bennett Walsh, 10. Şangay Film Festivali sırasında serinin üçüncü ve dördüncü filmlerinin senaryosunun yazılmış olduğunu ve yine Tarantino tarafından beyazperdeye aktarılacağını açıkladı.
Kill Bill 3'te Gelin'in (Uma Thurman) kolunu kestiği Sophie Fatale ile öldüğü düşünülen ama kör olarak hayatta kalan Elle Driver, kendilerini sakat bırakan kahramanımızdan intikam almaya çalışacak. Kill Bill 4'te ise Gelin'in kızı ile Gelin tarafından ilk bölümde öldürülen Vernita Green'in kızı annelerinin intikamını almak için kapışacak. Bakalım intikam hikâyesi daha kaç kuşak sürecek?
kaynak:ekolay.net
istanbulspence 04-08-07, 15:51 Tarantino: Bu filmde centilmen olmadım!
Son filminde centilmenliği bir kenara bıraktığını itiraf eden Tarantino, bir grindhouse filminde olması gerektiği gibi, filminde 'kadını en seksi şekliyle' sunduğunu söylüyor.
Son filmi “Death Proof” ile yürekleri hoplatan, 44 yaşındaki ünlü yönetmen Quantin Tarantino, 1960’ların “grindhouse” filmlerinden ilham alarak, Robert Rodriguez ile beraber soyunduğu bu iki filmlik sıra dışı projede, centilmen yanını geride bıraktığını itiraf ederken, “Bu kez kadınlar hakkındaki tüm fantezilerimi özgür bıraktım” diyor.
Taratino, bu güne kadar bütün filmlerinde kadınlara karşı hep centilmen davrandığını, onları güçlü ve karakterli yansıttığını söylerken, “Death Proof”ta “içindeki centilmen”i kısa bir süreliğine evine yolladığını söylemekten de geri durmuyor. Bunu da şu sözlerle ifade ediyor:
“Kibar bir centilmen tarafından çekilmiş grindhouse türünde bir film çekilmez olacaktır, izlemek bile istemezsiniz. Sizin istediğiniz, kadını seksi bulan, ve onu en seksi şekilde sunan bir yönetmenin filmi. Benim yaptığım da bu.”
Geçtiğimiz hafta vizyona giren Death Proof” iki ihtiraslı kadının, Kurt Russell’ın canlandırdığı Stuntman Mike isimli seri katilden intikam almalarını konu ediyor. Film ayrıca Amerika’nın muhtelif kültüründe ikon haline gelmiş 1970 Dodge Challenger’a övgülerini sunuyor.
Tarantino, kendi cinsel çekicilik fikrinden hoşlanmamış olabilecek izleyicilerine: “Siz hepiniz neyi seksi bulduğunuza dair birbirinizden tamamen ayrılabilirsiniz, ancak bu benim filmim ve benim işim filmimi benim gözlerimle görebilmenizi sağlamak!”
“Jackie Brown”, “Kill Bill” gibi filmlerinde silahlarla donatılmış, kılıçlarla kuşatılmış kadın kahramanlar yaratan ünlü yönetmen, kafasındaki kadın tasvirini annesinden aldığını, annesinin onu yalnız başına yetiştirirken kendisinde “Kadınlar da erkeğin yaptığı herhangi bir şeyi yapma gücüne sahiplerdir” fikrinin geliştiğini ve bunun da elbette yaptığı işlere yansıdığını söylüyor.
milliyet
amerikan bagimsiz sinemasinda cigir acmistir tarantino
pulp fiction,reservoir dogs gibi filmleri basu ucu filmlerimdir..
tabii birde kill bill serisi var ve bu filmin devami cekilcekmis, ne guzel...merakla beklemekteyim...
ayirca michael madsen ve tim roth'un simdilik kesin olarak oynyacagi Inglorious Bastards filmide proje asamasinda...
Londra HMV- "Death Proof"un imza gününde
http://img239.imageshack.us/img239/7849/2492179fl2.jpghttp://img239.imageshack.us/img239/6836/2492183mw3.jpghttp://img239.imageshack.us/img239/9382/2492180mn8.jpg
http://img239.imageshack.us/img239/470/2492182an2.jpghttp://img239.imageshack.us/img239/8465/2492178wg8.jpg
Tarantino’dan erotik film
http://kelebek.hurriyet.com.tr/_newsimages/4167246.jpg
"Ucuz Roman", "Kill Bill" gibi kült filmlerin yönetmeni Quentin Tarantino, erotik bir film çekerek hayranlarını şaşırtmayı planlıyor.
1970’li yıllarda çekilen erotik filmlerin büyük bir hayranı olduğunu ve yeni çekeceği filmde bu döneme ait filmlere atıflarda bulunacağını belirten usta yönetmen konuyla ilgili şunları söylüyor: "Eğer erotik bir film çekersem, seksin benim için ne olduğunu, bana ne hissettirdiğini göstereceğim izleyenlere. Eğer filmin içine ’seks’ katıyorsanız bunun biraz da komik olması gerekiyor bence. Çünkü sinema da böyle bir şey."
KELEBEK
Tarantino, Lindsay Lohan’ı istiyor
Quentin Tarantino, Lindsay Lohan’la çalışmayı çok istediğini ve genç yıldızın Hollywood’un en iyi aktrislerinden biri olduğunu açıkladı. Oynattığı her oyuncuyu zirveye taşımasıyla tanınan kült filmlerin usta yönetmeni, "Lindsay’e herhangi bir filmimde seve seve rol veririm." dedi.
kaynak:hürriyet
http://img339.imageshack.us/img339/742/hellridepostergoodal1.jpg
Celebrity Democrats Take Front Seat at the LA Debates
http://img211.imageshack.us/img211/9776/15400776xlargermr1.jpg (http://imageshack.us)
TARANTINO SUNAR: HELL RIDE
http://farm3.static.flickr.com/2106/2236647876_267b55e3ef_o.jpg
Hollywood’un uslanmaz yönetmeni Quentin Tarantino’nun ince eleyip sık dokuduğunu ve çok fazla film çekmediğini herkes bilir. Tarantino’nun ilgi alanlarından biri de yapımcılık. Beğendiği filmlere maddî destek sağlamayı ihmal etmeyen yönetmenin yapımcılığı altında kayda değer bir gişe başarısı yakalayan ya da çok tutulan filmlere bolca örnek verebiliriz. Zaten bir filmin afişinde “Tarantino Sunar” yazısını görmek ünlü yönetmenin hayranlarını Tarantino yönetmese de o filme çekmek için başlı başına bir etken. Kankası Robert Rodriguez’in Gün Batımından Şafağa ve Dehşet Gezegeni gibi filmlerine, Jet Li’nin Kahraman filmine, Eli Roth’un Otel 1-2 filmlerine ve Iron Monkey, Chunking Express gibi Hong Kong filmlerine yapımcı olan Tarantino’nun yapımcı olduğu yeni film Bu yıl içinde gösterime girmesi planlanan Cehennem Sürüşü (Hell Ride) adlı film. Larry Bishop’un yazdığı ve yönettiği Cehennem Sürüşü Tarantino’nun çok sevdiği spagetti western türünün motorculara uyarlanmış bir versiyonu. Bir motorsiklet çetesi etrafında dönen film, kendi çetelerinden olan bir kadının ölümüyle intikam için onu öldürenlerin peşine düşen motorcuları anlatıyor.
Yönetmen Larry Bishop’un da oyuncu kadrosunda bulunduğu filmin başrollerinde kült oyuncu kavramıyla özdeşleşmiş 3 büyük isim bulunuyor. Bu isimler; Dennis Hopper, Vinnie Jones ve Tarantino’nun favori oyuncularından Michael Madsen. 1970’lerin B filmi yönetmeni Roger Corman’ın filmleriyle Sergio Leone’nin spagetti westernlerinin harmanlandığı Cehennem Sürüşü (Hell Ride) iki büyük ustaya bir saygı duruşu niteliği taşıyacak.
kaynak:sadibey
ICONOCLASTS
http://www.ntvmsnbc.com/ntv/images/front/155.jpg
Cuma 20:00 - Tekrarı Pazar 20:00'de Ntv'de
Kendi alanlarında en iyi ve yaratıcı isimler “Iconoclasts”da bir araya gelip birbirlerini anlatmaya devam ediyor. Programın her bölümünde iki ünlü isim, hayatlarını, anılarını, tecrübelerini, medya ve toplum karşısındaki görüntülerinin ardındaki gerçek kimliklerini gözler önüne seriyor.
Programın dokuzuncu bölümünde sıradışı yönetmen Quentin Tarantino ve Grammy ödüllü besteci- yorumcu Fiona Apple bir araya geliyor...
Sıra dışı filmlerin yönetmeni Quentin Tarantino, ilk çıkışını yaptığı 1991 tarihli “Rezervuar Köpekleri”yle Amerikan sinemasına yeni bir soluk getirdi. Kendi kuşağının en etkin sinemacılarından olan Tarantino’nun, Akademi Ödülü ve Altın Palmiye kazanmış filmlerinin gişe hasılatı 500 milyon doları buluyor...
Grammy ödüllü besteci ve yorumcu Fiona Apple’nın ise ikisi platin plak ödülü kazanan üç albümü var. 2005 yılında çıkan son albümü “Extraordinary Machine”, eleştirmenler tarafından yılın en iyi albümü olarak nitelendirilmişti.
Programın bu bölümünde turne kapsamında konser vermek için Austin’de bulunan Fiona, son filmi “Grind House”un yapım aşamasında olan Quentin’le buluşuyor... Beş yıllık bir aranın ardında ilk kez bir araya geliyor; birbirlerini anlatıyor...
kaynak:ntvmsnbc
'Bu da nereden çıktı' dediğimiz filmler
Cameo denen olay, bir filmde ünlü birinin genellikle jenerikte adı geçmeyecek şekilde görünmesidir. Örneğin; Alfred Hitchcock'un her filminde bir yerlerde görünmesi efsanevi bir cameo'dur. İşte, durup dururken perdede görünüp bizi şaşırtan oyuncular!
http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_3096/[1]1032008135341_3096.jpg
Pulp Fiction - Quentin Tarantino / 1994
Evine dadanılan ve bir cesedin ortadan kaldırılması konusunda suç ortağı olmak zorunda kalan, buna pek de aldırıyor gibi görünmeyen Jimmie rolünde Tarantino'yu görmek, pek çoğumuz için epey şaşırtıcı olmuştu.
kaynak:ekolay.net
http://img514.imageshack.us/img514/6379/200804toyed5.jpg
http://img169.imageshack.us/img169/9883/80846808zm8.th.jpg (http://img169.imageshack.us/my.php?image=80846808zm8.jpg)http://img183.imageshack.us/img183/3826/80851499hf8.th.jpg (http://img183.imageshack.us/my.php?image=80851499hf8.jpg)http://img183.imageshack.us/img183/8196/80844346zr3.th.jpg (http://img183.imageshack.us/my.php?image=80844346zr3.jpg)
http://img169.imageshack.us/img169/516/80844813ka7.jpg
Bu 2'lilere Dikkat
http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_4913/[1]752008112235_4913.jpg
Karışık ilişkiler
Ucuz Roman (Pulp Fiction)
Profesyonel boksör Butch Coolidge ünvan maçında kaybetmek için ünlü mafya babası Marsellus Wallace'dan para alıyor ancak sözünde durmayarak rakibini nakavt ediyor. Bunun üzerine Wallace, en yetenekli tetikçilerinden Vincent Vega'yı Butch'un evine yolluyor... İkinci ve üçüncü öykülerde ise Vincent'ın bu olaylardan önce, ortağı Jules'la yaptıkları ve Marsellus'un karısı Mia ile birlikte geçirdiği akşam anlatılıyor.
Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?
Travolta, Bruce Willis, Harvey Keitel, Samuel L. Jackson, Uma Thurman ve sayısız ünlü oyuncu bu popüler kültür başyapıtında bir araya geliyorlar. Quentin Tarantino'yu her ne kadar önceki filmi Rezervuar Köpekleri ile çok övgü aldıysa da, kitlelere asıl tanıtan film.
kaynak: ekolay.net
http://img399.imageshack.us/img399/3032/81211840ro7.jpg
http://img399.imageshack.us/img399/4870/81211837wl6.jpg
http://img399.imageshack.us/img399/1522/81211838ox3.jpg
http://img399.imageshack.us/img399/9697/81211831na4.jpg
Unutulmaz yol maceraları
Sinemanın unutulmaz yol filmleri izleyenlerine hem heyecanlı hem de keyifli dakikalar yaşatıyor.
Çılgınların yol macerası
Katil Doğanlar (Natural Born Killers)
Kanun kaçağı, aşık ve seri katil olan Mickey ile Mallory'nin başına gelenler. Route 666 otoyolu boyunca para ya da intikam değil, sadece öyle istedikleri için psikodelik toplu cinayetler işleyen çiftimiz, medya tarafından baştacı edilirler.
Bu filmi neden mutlaka izlemelisiniz?
Senaryosunu Quentin Tarantino'nun yazdığı filmi Oliver Stone yönetmiş ve bunun yüzünden araları açılmıştı. İlginç kurgusu ve çekim teknikleriyle Oliver Stone'dan bir görüntü ve şiddet sağanağı.
kaynak: ekolay.net
Pulp Fiction / Ucuz Roman (1994)
Yönetmen: Quentin Tarantino
Oyuncular: John Travolta,Samuel L. Jackson ,Tim Roth ,Bruce Willis,Uma Thurman
Gangsterler camiasına içerden, unutulmaz bir bakış. Quentin Tarantino`yu kitlelere asıl tanıtan film. Ödül avcısı Butch Coolidge,birbirine aşık bir çift küçük soyguncu olan Honey Bunny ve Pumpkin,iki gangster Vincent Vega ve Jules, cesur bir boksör... Kader bu aykırı tipleri muhteşem bir şekilde bir araya getirecek, yollarını kesiştirecektir.
20 haziran cuma saat 21:15'te TNT'de
SON 25 YILIN EN İYİ FİLMLERİ
Entertainment Weekly, sinemada son 25 yılın en iyilerini belirledi. Listede "Pulp Fiction" birinci sırada. Onu "Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi" ve "Titanik" izliyor.
Her yıl yüzlerce yeni filmin gösterime girdiği dünya sinemasının genişleyen ve yenilenen yüzüne ayak uydurmak için ünlü Entertainment Weekly sitesi son 25 yılı baz alarak yeni bir liste oluşturdu.
100 filmin yer aldığı Klasik Filmler Listesinin başında Quentin Tarantino'nun kült filmi "Pulp Fiction" yer alıyor. Onu Peter Jackson'ın "Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi" ile "Titanic" izliyor.
Listede Matrix, 12. sırada gösterilirken Schindler's List 21., Casino Royale 19., Memento 23. sıraları alabildiler.
EW aynı zamanda son 25 yılın diğer dallardaki En İyileri'ni de listeledi.
En iyi film posteri olarak "Kuzuların Sessizliği" gösterilirken TV'de yayınlanan dizilerden "A Takımı"nın müziği en iyi TV dizi müziği seçildi. "The Simpsons" ise güçlü rakipleri "The Sopranos" ile "Seinfeld" dizilerini geride bırakıp en iyi TV şovu dalında birinci oldu.
Müziklerde ise Prince’in "Purple Rain" adlı albümü en iyi albüm, Cormac MCCarthy’nin "The Road" adlı romanı da en iyi kitap olarak listede yerini aldı.
25 YILIN EN İYİ FİLMLERİ (İlk 10)
10. MOULIN ROUGE (2001)
9. DIE HARD (1988)
8. THE SILENCE OF THE LAMBS (1991)
7. HANNAH AND HER SISTERS (1986)
6. SAVING PRIVATE RYAN (1998)
5. TOY STORY (1995)
4. BLUE VELVET (1986) David Lynch
3. TITANIC (1997)
2. The Lord of the Rings trilogy (2001–03)
1. PULP FICTION (1994)
kaynak: Haberturk
Gael Garcia Bernal ve Tarantino
http://img122.imageshack.us/img122/5184/tn006rm9.jpg
http://img50.imageshack.us/img50/9830/tn005md6.jpg
EN İYİ 25 FİLM MÜZİĞİ
Bir filmi en çok etkileyen faktörlerden biri de müziğidir kuşkusuz. EW Online 1984 yılından bu yana en iyi film müziklerini sıraladı.
EN İYİ FİLM MÜZİKLERİ:
1. Rushmore (1998)
2. Once (2007)
3. Do the Right Thing (1989)
4. Reservoir Dogs (1992)
5. This Is Spinal Tap (1984)
6. O Brother, Where Art Thou? (2000)
7. South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)
8. Judgment Night (1993)
9. Ghost Dog: The Way of the Samurai (2000)
10. Footloose (1984)
11. Trainspotting (1996)
12. Singles (1992)
13. Waiting to Exhale (1995)
14. Good Will Hunting (1997)
15. Hedwig and the Angry Inch (2001)
16. Velvet Goldmine (1998)
17. Pretty in Pink (1986)
18. Repo Man (1984)
19. The Moderns (1988)
21. Juno (2008)
22. Magnolia (1999)
23. Almost Famous (2000)
24. Grace of My Heart (1996)
25. The Big Chill (1983)
kaynak: Haberturk
Tarantino Kill Kill!
Hollywood'un haşarı, uçuk ve ciddiyetten haz etmeyen yönetmeni Quentin Tarantino yine adından söz ettirecek bir proje ile karşımızda. Kill Bill serisinde yakaladığı başarıyı Death Proof ile sürdüremeyen Tarantino kaldığı yerden devam ediyor. Yönetmen 1965 yapımı "Faster Pussycat Kill! Kill!" filminin yeniden çevriminden sorumlu.
Tarantino başrol oyuncusunu bulma yoluna girdi. Filmde daha önce Tura Satana'nın canlandırdığı Varla karakteri için Tera Patrick ile görüşmelerde bulunduğu söyleniyor. Model Tera Patrick, çektiği erotik filmlerle de belirli bir üne sahip.
Russ Meyer'in istismar sinemasının kült örneklerinden biri sayılan filminin Tarantino için biçilmiş kaftan olduğunu ileriki günlerde göreceğiz.
kaynak: film.gen.tr
|
|