Tüm Versiyonu Göster : Parla Şenol
ParlaŞenol 02-09-06, 11:15 Arkadaşlar,
benimle ilgili ya da genel olarak
sinema, televizyon, oyunculuk, çekimler vb. konularda
benden öğrenmek istediklerinizi
herhangi bir dizinin özel başlığında olmak yerine
bildiğim kadarı ile sizinle burada paylaşabilirim :)
ParlaŞenol 04-09-06, 23:33 Aşağıdaki mesaj bana özel mesaj olarak zuhalim-benim adlı üye tarafından gönderildi, ben de kendisine bu sorunun cevabını okumak isteyecek olan başkaları da olabileceğini, bunun için de açacağım bir topikte cevaplayacağımı söylemiştim...
parla hanım eski bir oyuncu ve tiyatrocu olarak size bir soru sormak istiyorum.tiyatro sizin için ne anlama geliyor ve tiyatronun zorlukları nelerdir,yani genç kuşak tiyatrocu olmak isteyen gençlere neler önerirsiniz tiyatroculuk mesleğiyle ilgili?? bilgilendirirseniz sevinirim,saygılarımla
Tiyatro oyuncu olarak en az görev yaptığım sanat dalı olmasına karşın hem bir oyuncu hem de bir seyirci olarak en çok sevdiğimdir.
Her şeyden evel ister müzik, ister sinema olsun artık "insan oyuncu ya da yorumcu" olmadan yapılabiliyor.
Animasyon filmleri, tek bir dijital aletle yapılan müzikler filan mesela.
Gün gelecek belki her şeyi robotlar yapabilecek,
ama tiyatro için seyircinin bilfiil salona gitmesi ve kanlı canlı oyuncuyu karşısında seyretmesi gerekir.
İşte herşeyden öte tiyatro bunun için çok özel ve çok farklı.
*montajlanma, performans esnasında kesip baştan alma şansı yok,
işte bunun için tiyatro çok sahici, etkileyici;
işte bunun için genellikle gerçek oyuncular oynayabilir tiyatroda...
burnuna şeker tutulan bir çocuğun şekere bakarken gülmesi,
annesine bakarken gülmesi gibi yutturulamaz :)
*birlikte seyredilirken yaratılan sinerjinin oyuna olumlu ya da olumsuz katkısı var, işte bunun için tiyatroda seyirci de işin bir parçasıdır.
*sahne üstünde canlandırılan, yani bedenen aynı mekanda olduğunuz bir olaya daha çok kaptırırsınız kendinizi, etkileyicidir.
(Bilgisayarda yazışırken "seni öpüyorum" demekle, yan yana iken yanınızdakini öpmenin farkı gibidir tiyatro)
*yönetmenin istediği, dikkatinizi çektiği noktaya bakmak zorunda değilsinizdir,
istediğiniz bölümüne bakarsınız sahnenin, onun için de bir bütünlük duygusu vardır. oysa sinemada başrol oyuncusunun gözleri varsa yönetmen ve montaj yönetmeni tarafından seçilmiş; sz isteseniz de o sırada ona bakan diğer oyuncuyu göremezsiniz ekranda belirmedikçe...
*detayları eğer siz isterseniz izlersiniz, görürsünüz, oyuncunun yumruklarını sıkması gibi mesela ve o sırada dişlerini de sıktığını görürsünüz,
bu da karakteri daha inandırıcı kılar
bunun gbi pek çok örnek sıralayabilirim.
zorluklara gelince;
en büyük zorluğu bence oyuncunun kazandığı para miktarının az olmasıdır.
binler veya milyonlarla değil, yüzlerle ölçülür bir sahnelemenin seyirci adedi,
bunun için de karşılığı azdır maddi olarak;
ama manevi karşılığı çook çok büyüktür,
seyirci gibi oyuncu da salondan gelen enerjiyi hisseder ve giydiği karakteri yansıtmasını etkiler
*bir diğer zorluk ise duygu yükünün yoğunluğudur.
dizide veya sinemada çekilen planlar arasında boş zaman vardır ve duygunuz iner çıkar, değişir, arada geyik yapabilir, gazete okuyabilir, uyuyabilirsiniz;
ama tiyatroda 1,5-2 saat boyunca aynı konudaki bir duygudan diğerine
kesintisiz olarak gider gelirsiniz ve bu çok yorucu, hatta yıpratıcıdır.
*az tiyatro olduğu ve az iş yaptıkları için iş bulmak, dolayısı ile de hayatı
tiyatrocu olarak sürdürmek zordur eğer ödenekli bir tiyatroya kapak atmayı başaramamış iseniz.
tavsiyeler... hı hıh... : )
*önce yeteneğinizin olup olmadığının objektif, gerçekçi bir tespiti
*eğitim
*önce klasik kalıpları öğrenmek
*sonra o kalıpların dışına çıkmak
*arayışlar
*mutsuzluğu göze almak
*tatminsizliği göze almak
*ve bunların tam zıttı olan büyük mutluluk ve büyük tatminlere hazır olmak
*"oldum" dememek
*şımarmamak
*çok izlemek
*çok okumak
*her oyunun her karakterini "ben oynasaydım nasıl oynardım" diye izlemek
*eskileri izlemek, anlamak, küçümsememek ve "büyümsememek"
*DİSİPLİN
-iç disiplin, mesleki disiplin, hayat disiplini
*yapacak başka iş bulamayaıp, ya da sahnenin, tanınmışlığın, gersindeki hayatın cazibesine kapılıp da bu işi seçmek yerine; "ben bu işi istiyorum, ben başka şey olamam, bu işi seviyorum" diyebildiğinden emin olmak.
*yurt içi okuma ve izleme ile kalmayıp, gelişen ve değşen ekolleri, trendleri, teknikleri takip etmek
*kostümden ışığa kadar işin mutfağını da bilmek
*müzik, dans,edebiyat, sokak hayatı, politika, uyuşturucu, hastalık, açlık,
jaguar sahibi olmak vb. vb. gibi herşeyden ama herşeyden az buçuk haberdar,
yani hayatın bütününün içinde olmak
ÇOK MU OLDU? AĞIR MI OLDU?
EEEEH, TİYATRO AĞIRDIR :)))))))))
Not: Benzer konularda sorulara elimden geldiğince yanıt verebilirim siz sorarsanız.
sevgiler ve zuhalim-benim'e bu soru için kendim ve forum adına teşekkürler
zuhalim benim 05-09-06, 00:03 Aşağıdaki mesaj bana özel mesaj olarak zuhalim-benim adlı üye tarafından gönderildi, ben de kendisine bu sorunun cevabını okumak isteyecek olan başkaları da olabileceğini, bunun için de açacağım bir topikte cevaplayacağımı söylemiştim...
parla hanım eski bir oyuncu ve tiyatrocu olarak size bir soru sormak istiyorum.tiyatro sizin için ne anlama geliyor ve tiyatronun zorlukları nelerdir,yani genç kuşak tiyatrocu olmak isteyen gençlere neler önerirsiniz tiyatroculuk mesleğiyle ilgili?? bilgilendirirseniz sevinirim,saygılarımla
Tiyatro oyuncu olarak en az görev yaptığım sanat dalı olmasına karşın hem bir oyuncu hem de bir seyirci olarak en çok sevdiğimdir.
Her şeyden evel ister müzik, ister sinema olsun artık "insan oyuncu ya da yorumcu" olmadan yapılabiliyor.
Animasyon filmleri, tek bir dijital aletle yapılan müzikler filan mesela.
Gün gelecek belki her şeyi robotlar yapabilecek,
ama tiyatro için seyircinin bilfiil salona gitmesi ve kanlı canlı oyuncuyu karşısında seyretmesi gerekir.
İşte herşeyden öte tiyatro bunun için çok özel ve çok farklı.
*montajlanma, performans esnasında kesip baştan alma şansı yok,
işte bunun için tiyatro çok sahici, etkileyici;
işte bunun için genellikle gerçek oyuncular oynayabilir tiyatroda...
burnuna şeker tutulan bir çocuğun şekere bakarken gülmesi,
annesine bakarken gülmesi gibi yutturulamaz :)
*birlikte seyredilirken yaratılan sinerjinin oyuna olumlu ya da olumsuz katkısı var, işte bunun için tiyatroda seyirci de işin bir parçasıdır.
*sahne üstünde canlandırılan, yani bedenen aynı mekanda olduğunuz bir olaya daha çok kaptırırsınız kendinizi, etkileyicidir.
(Bilgisayarda yazışırken "seni öpüyorum" demekle, yan yana iken yanınızdakini öpmenin farkı gibidir tiyatro)
*yönetmenin istediği, dikkatinizi çektiği noktaya bakmak zorunda değilsinizdir,
istediğiniz bölümüne bakarsınız sahnenin, onun için de bir bütünlük duygusu vardır. oysa sinemada başrol oyuncusunun gözleri varsa yönetmen ve montaj yönetmeni tarafından seçilmiş; sz isteseniz de o sırada ona bakan diğer oyuncuyu göremezsiniz ekranda belirmedikçe...
*detayları eğer siz isterseniz izlersiniz, görürsünüz, oyuncunun yumruklarını sıkması gibi mesela ve o sırada dişlerini de sıktığını görürsünüz,
bu da karakteri daha inandırıcı kılar
bunun gbi pek çok örnek sıralayabilirim.
zorluklara gelince;
en büyük zorluğu bence oyuncunun kazandığı para miktarının az olmasıdır.
binler veya milyonlarla değil, yüzlerle ölçülür bir sahnelemenin seyirci adedi,
bunun için de karşılığı azdır maddi olarak;
ama manevi karşılığı çook çok büyüktür,
seyirci gibi oyuncu da salondan gelen enerjiyi hisseder ve giydiği karakteri yansıtmasını etkiler
*bir diğer zorluk ise duygu yükünün yoğunluğudur.
dizide veya sinemada çekilen planlar arasında boş zaman vardır ve duygunuz iner çıkar, değişir, arada geyik yapabilir, gazete okuyabilir, uyuyabilirsiniz;
ama tiyatroda 1,5-2 saat boyunca aynı konudaki bir duygudan diğerine
kesintisiz olarak gider gelirsiniz ve bu çok yorucu, hatta yıpratıcıdır.
*az tiyatro olduğu ve az iş yaptıkları için iş bulmak, dolayısı ile de hayatı
tiyatrocu olarak sürdürmek zordur eğer ödenekli bir tiyatroya kapak atmayı başaramamış iseniz.
tavsiyeler... hı hıh... : )
*önce yeteneğinizin olup olmadığının objektif, gerçekçi bir tespiti
*eğitim
*önce klasik kalıpları öğrenmek
*sonra o kalıpların dışına çıkmak
*arayışlar
*mutsuzluğu göze almak
*tatminsizliği göze almak
*ve bunların tam zıttı olan büyük mutluluk ve büyük tatminlere hazır olmak
*"oldum" dememek
*şımarmamak
*çok izlemek
*çok okumak
*her oyunun her karakterini "ben oynasaydım nasıl oynardım" diye izlemek
*eskileri izlemek, anlamak, küçümsememek ve "büyümsememek"
*DİSİPLİN
-iç disiplin, mesleki disiplin, hayat disiplini
*yapacak başka iş bulamayaıp, ya da sahnenin, tanınmışlığın, gersindeki hayatın cazibesine kapılıp da bu işi seçmek yerine; "ben bu işi istiyorum, ben başka şey olamam, bu işi seviyorum" diyebildiğinden emin olmak.
*yurt içi okuma ve izleme ile kalmayıp, gelişen ve değşen ekolleri, trendleri, teknikleri takip etmek
*kostümden ışığa kadar işin mutfağını da bilmek
*müzik, dans,edebiyat, sokak hayatı, politika, uyuşturucu, hastalık, açlık,
jaguar sahibi olmak vb. vb. gibi herşeyden ama herşeyden az buçuk haberdar,
yani hayatın bütününün içinde olmak
ÇOK MU OLDU? AĞIR MI OLDU?
EEEEH, TİYATRO AĞIRDIR :)))))))))
Not: Benzer konularda sorulara elimden geldiğince yanıt verebilirim siz sorarsanız.
sevgiler ve zuhalim-benim'e bu soru için kendim ve forum adına teşekkürler
asıl ben teşekkür ederim,hayır çokta olmadı ağırda,10 sayfa da yazsanız ben gene okurdum ve yazdığınız yazıda en çok şu sözü beğendim,mutsuz olmayı göze almak! Bu hakkaten tiyatronun doğasında var.bu işi seçiosan herşeyi göze alacaksın! mesela bizim tiyatro hocamız bize sahnedeyken babanızın ölüm haberini dahi alsanız istifinizi bozmadan oyunun sonuna kadar devam etmelisiniz,işte gerçek oyuncu böyle olmalıdır derdi.çok zor birşey ama tiyatroyu seçen insan bunların hepsini göze almalıdır,ben kendi cümlelerimle tiyatroyu şöyle yorumlayabilirim.acı taraflarının olmasının yanı sıra tatlı olan şey :img-nyam: tam tiyatronun karşılığı olmasa da tiyatro için içimden geçen cümleler bunlar :) tekrar teşekkürler saygılarımla ezgi ...
forever_bim 05-09-06, 00:13 Başlık olması gereken foruma taşınmıştır. Sn. Parla Şenola sitemizi katılımıyla renklendirdiği ve şereflendirdiği için gönül dolusu teşekkürler...
SAYGIMLA
forever_bim
DİZİFİLM MODERATÖRÜ
ParlaŞenol 05-09-06, 00:15 Aşağıya CV tarzında yazılmış biyografimi ekliyorum.
KİŞİSEL:
Doğum Tarihi: 07/05/1956
Doğum Yeri: İstanbul
Medeni hâli: Evli, 1992 doğumlu bir erkek çocuk annesi
EĞİTİM:
Klasik
NAMIK KEMAL İlkokulu 1963-1967
İTALYAN KIZ ORTA OKULU 1967-1971
SİTE KOLEJİ 1972-1975
BOĞAZİÇİ Üniversitesi 1976-1982
İdari Bilimler Fakültesi,
Psikoloji Bölümü.
Sanat
Madam Olga Bale Dershanesi 1960-1963
İstanbul Belediye Konservatuarı 1963-1968
Ana dal: Bale
Yardımcı dersler: Mimik, Ritmik,
Solfej
1965-1966 arasında bir yıl “Piyano” bölümüne devam etti.
Rezzan Abidin Bale Dershanesi 1968-1969
MESLEKİ KONUM:
Oyuncu: 1961 den günümüze dek –çoğu başrol olmak üzere-
38 sinema filminde;
Biri müzikal ve biri de başrol olmak üzere 3 tiyatro oyununda;
“Merkezî Haber Merkezi”, “Umut Dünyası”, “Mühürlü Güller”, “Ölümsüz Aşk”, “Seher Vakti” , “Aliye” ve "Belalı Baldız" adlı televizyon dizilerinde;
2 reklam filminde oynadı.
1991 yılında TRT’nin “Müzik Rüzgarı” adlı Ankara yapımı programında sunuculuk ve metin yazarlığı yaptı.
2003-2004 yıllarında TRT2’de “Satırarası” adlı programın 34 bölümünde, 70 den fazla tiplemenin metinlerini yazıp oynadı.
Şarkıcı: 1967-1984 yılları arasında sahne çalışmaları yaptı,
7 adet 45 devirlik plağı var.
Profesyonel Turist Rehberi:
1983’den itibaren -toplam 8 yıl- Turizm Bakanlığından bröveli olarak İtalyanca, Fransızca, İngilizce dillerinde profesyonel turist rehberliği yaptı.
Seslendirme:
1961’de oynadığı filmlerde kendini seslendirmeye
başladı,
1981’den bu yana ise profesyonel olarak çalışmakta.
AİLE:
İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçılarından Necdet Mahfi Ayral
babası Armağan Şenol’un dayısıdır; ve yine İstanbul Şehir Tiyatroları
sanatçısı ve seslendirme sanatçısı Jeyan Mahfi Ayral da , babasının
kuzinidir.
BİLDİĞİ DİLLER:
İtalyanca – Oldukça iyi seviyede
İngilizce - İyi seviyede
Fransızca – Orta seviyede
YAZI ÇALIŞMALARI:
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin yayın organı olan Boğaziçi adlı aylık dergide ‘Parlama Noktası’ isimli köşesinde yazılar yazdı. ‘Sefername’ ve ‘Sinema ve Çocuk’ adlı kitaplarda yazıları yayınlandı.
2006 Mayıs’ında “Parlama Noktası” adlı sinema ve müzik yaşamından anılar içeren kitabı yayınlandı.
Ayrıca şiir, anı, deneme, roman,oyun ve öykü çalışmalarına devam etmektedir.
ParlaŞenol 05-09-06, 00:16 Ne mutlu bana :)
Esas ben teşekkür ederim...
Her şey için teşekkür ederiz. iyi ki varsınız.
zuhalim benim 05-09-06, 10:01 peki eskiye biraz gidelim şimdi de,henüz yeşilçam filmlerinde rol alan küçük bir kızken,o küçük kızın hayranlıkla çalıştığı aktör ve ya aktirist kimlerdi? :)
ParlaŞenol 05-09-06, 23:11 Biliyor musun bu sorunun cevabı -hem de sevmediklerimle brlikte-
"parlama noktası" adlı kitabımda var, ama ben yine de kısaca cevaplayayım;
erkeklerden Eşref Kolçak ve Fikret Hakan'ı sever ve beğenirdim en çok
kadınlardan ise Filiz Akın ve Muhterem Nur'u
karakter rollerinde ise Suphi Kaner, Kadir Savun
Sevgili Parla Şenol un rol aldığı dizi ve filmlerin listesi. eksik yoktur umarım
Seher Vakti 2005
Aliye Asuman 2004
Ölümsüz Aşk Bedia 2003
Mühürlü Güller Firdevs 2003
Merkezi Haber Merkezi 2000
Deniz Bekliyordu 1996
Umut Dünyası 1994
Vatan Kucağında 1982
Yalan 1982
Avrupa Macerası 1977
Hesap Günü 1975
Haydi Gençlik Hop Hop 1975
İntihar 1975
Taşralı Kız 1974
Silemezler Gönlümden 1974
Sahildeki Yabancı 1974
Tecavüz / Yatır Sev Kaldır Döv 1974
Tak Fişi Bitir İşi 1974
Çığlık 1972
Serseriler Kralı Çocuk Yıldız 1967
Akşamcı 1967
Akşam Güneşi 1966
Çalıkuşu 1966
Aşkın Gözyaşları 1966
Babam Katil Değildi 1966
Zehirli Kucak 1966
Adım Çıkmış Sarhoşa 1965
Babasız Yaşayamam 1965
Konuşan Gözler 1965
Paylaşılmayan Sevgili 1964
Erkek Ali 1964
Avare Yavru Filinta Kovboy 1964
Katilin Kızı Oya 1964
Bana Annemi Anlat 1963
Bahriyeli Ahmet Ayla 1963
Beş Hikaye 1962
Çöpçatan Ayla 1962
Barbut Süleyman 1962
Ekmek Parası 1962
Benim Küçük Meleğim 1961
Noel Baba 1961
Hancı 1961
Siyah-beyaz filmlerin çocuk yıldızıydı Parla Şenol. Ayhan Işık'ın, Öztürk Serengil'in, Fikret Hakan'ın elinden tutar, yüzünde gülücükler göbek atar, şarkılar söylerdi. O küçük kızın bugün boyu kadar oğlu var. "Küçük Parla bugün olsaydı ortalığı kasıp kavururdu. O kadar beceriklisi yok. Havuç başarılı ama hiçbir zaman bir jön olamaz."
Ulus'ta kıpkırmızı bir apartmanın giriş katında oturuyor. Evin içinde her türlü spor aleti. Koşu bandına çıkıp televizyon seyrediyor. Duvarda Öztürk Serengil ile oynadığı filmden bir sahne. Parla Şenol hikayesini anlatıyor. "Filmin adı aslında Avare Yavru. Ancak Öztürk bastırdı, Avare Yavru ve Filinta Kovboy olarak değiştirdi filmin adını. Çocuk "anne" diye bir şarkı söylüyordu. Ne yaptı etti, Öztürk kendisi söyledi o şarkıyı." Şenol aileden sanatçıymış aslında. Necdet Mahfi Ayral, Jeyan Tözüm baba tarafından akraba. Babası Armağan Şenol, orkestrası olan bir şarkıcı. Dörtbuçuk yaşında tanışmış alkışla, sahnede bale yapmış. Katıldığı yarışmayla gelen birincilik de onu setlere taşımış. "Ayhan Işık'ı hep soğuk ve mesafeli bulurdum. Sarılırken bile içten sarılmazdım. Eşref Kolçak'la harikuladeydi aramız. Fikret Hakan'la çok iyiydik ama sonradan karşılaştığımızda aradığım sıcaklığı bulamamıştım. Filiz Akın'ı, Fatma Girik'i çok severdim. Türkan Şoray'ın küçüklüğünü oynamıştım Çalıkuşu'nda. Hatta ben o filmde Munise'yi oynayacağımı sanmıştım. Rol Zeynep'e gitmiş meğer. Beni de Türkiye'nin en güzel kadınının çocukluğunu oynayacaksın diye pohpohladılar, tamam dedim o zaman." Zeynep Değirmencioğlu'ndan bahsediyor, en büyük rakibi. "Zeynep Hülya Avşar'dı, ben de Gülben Ergen" Demek o derece büyük bir çekişme varmış iki çocuk yıldız arasında. "Bir de Pamuk Prenses'i Zeynep oynadı. Halbuki tam bana göre bir roldü, hâlâ içimde uktedir. Zeynep daima kendini ağırdan sattı. Ben hiç kendimi ağırdan satayım, yüksek para isteyeyim demedim. Onun babası senaryolarını yazar, yapımcılara götürürdü. Bende böyle bir imkan yoktu. Onunla bir sorunumuz olmadı ama röportajlar dışında bir araya da gelmezdik. Beş sene üst üste çocuk yıldızlar dalında Zeynep'i geçerek birinci olmam da en hoşuma giden şeydir"
YAN ROLLER
Parla Şenol'un yıldızlığı sadece setlerde değil, aynı zamanda sahnelerde. 11,5 yaşında İzmir Göl Gazinosu'nda assolist olarak sahneye çıkmış. "Pop müzik söyleyen ilk assolistim ben. Aileler çocuklarıyla gelirdi. Şikayet geldi, saat 23.00'ten önce sahne aldım hep, mecburen solistaltı çıkmaya başladım" O dönem sinemadan uzaklaşmak sorunda kalmış. Sahne, okul, kilo almaya başlaması, bir de babasının kuralları derken sinemaya 18 yaşına kadar ara vermiş. Sonra birkaç genç kızlık denemesi, ama hiçbiri tatmin etmemiş. "Başrollerden sonra gelen arkadaş, şirin kız gibi yan roller beni mutsuz etmedi ama tatmin de etmedi. Çocuk Parla ile genç kız Parla iki ayrı şeydi. Fizik olarak kısa boylu bir kadınım. Dağları yıkan bir kadın tipinde olmadığım için başroller doğal olarak bana gelmedi. Ne olursa olsun ön planda olmaya, ilginin odaklanmasına, ışığın sana ayarlanmasına alışmışsın. Bir başkasına göre ayarlanan sahnede ikincil unsur olmak alışkanlıkların dışına çıkmak olduğu için tatmin etmiyor." Parla Şenol, Boğaziçi Üniversitesi'nde aldığı psikoloji eğitimi sayesinde o günleri çok rahat atlattığını söylüyor. "Kendimle barışık olmamı sağladı. Bir an evvel büyüme isteği vardı bende. Dişi kadın olmak ve başrol oynamak. Öyle olmadı. Psikoloji eğitimi olmasaydım belki bugün geçmişine hayıflanan bir insan olabilirdim. Boşlukları hep başka şeylerle doldurdum, onun için de ruhum boş kalmadı. Hayata falan küsmedim."
SEVİMLİ AMA
Sohbeti Aras bölüyor ara sıra. Parla Şenol'un oğlu. 12 yaşında. Annesi onun da oyunculuğa yeteneği olduğunu, ara sıra seslendirme yaptığını söylüyor, "Benim film çevirmiş olmam şimdilik onun için değer teşkil etmiyor, ileride edecek. Onu bu işe itmem ama isterse destek olurum." Şu an ekranlarda gözünüze çarpan bir çocuk oyuncu var mı? "Havuç çok başarılı ama kesinlikle bir jön olacağını düşünmüyorum. Sevimli ama o sevimlilik ileride işe yaramayacak. Çocukluk şirinliğiyle meşhur olup daha sonra başrol oynamış kimse yok. Ne dünyada ne Türkiye'de. Dünkü Parla bugün olsaydı, hiç tevazu göstermeyeceğim, muhteşem olurdu. Benim yeteneklerimle, becerimlerimle bir çocuk yıldız kasıp kavururdu ortalığı. Benim kadar yeteneklisi yok."
Aslan yolumu kesti
Önce hayatında hiçbir pişmanlık olmadığını söylüyor ama biraz düşününce "Aslında bugünkü aklım olsaydı sahneyi daha ciddiye alarak sürdürürdüm. Geri dönüp baktığımda sahnede şarkı söylemek en sevdiğim işmiş meğer. Keşke daha ısrarcı davransaydım" diyor. Belki de Fahrettin Aslan yolunu kesmeseydi her şey daha güzel olabilirdi, "Gazinocular Kralı üç yıllık kontrat yapalım dedi. Altı ay istediği bir yerde sahne alacaktım. Ancak iş İstanbul dışında da olabilirdi, babam okulumu engelleyeceği düşüncesiyle reddetti. Reddedilmeye alışık olmayan Fahrettin Bey'in buna bozulduğu ve İstanbul'un birinci sınıf gazinolarında çalışmamı engellediği söylenir. Gerçekten de hiçbir zaman birinci sınıf gazinolarda çalışmadım."
Yaş farkı
Filiz Akın'ın, Fatma Girik'in, Hülya Koçyiğit'in kızını canlandıran Parla Şenol bakın ne diyor: "Kızlarını oynamak çok hoş da şöyle bir şey oluyor; 48 yaşındayım, gizlemeden söylerim. Annem rolünde oynamış insanların yaşlarıyla karşılaştırdığınız zaman biraz tutarsızlık gösteriyor. En az 12 yaş vardır aramızda ama sorsanız... Üzülmesinler diye indirimli söyleyeyim de de mutsuz olmasınlar bari."
http://www.zaman.com.tr/2006/07/25/kultur.jpg
‘Yeşilçam’da da gerçek çocuk oyuncu yoktu, bugün de yok’
Türk filmlerinin küçük oyuncusu Parla Şenol, hem o yılları hem de sonrasını ‘Parlama Noktası’ adlı kitabında anlattı. Yeşilçam’la günümüzü karşılaştıran Şenol, “Çocuk oyunculuğun doğru örneği ikisinde de verilemedi; ama yakında gelecek.” diyor.
Eski Türk filmlerinin sevimli ve zeki çocuğu Parla Şenol’u şimdilerde seyretmekten çok yaptığı seslendirmelerde dinliyoruz. Bir de kitap geldi üzerine; sanatçı, oyunculuğa başlayışını, bırakışını ve sonrasını ‘Parlama Noktası’nda (GİTa Yayınları) yazdı. Biz de kitaptakilerle yetinmeyip daha fazlası için kapısını çaldık Parla Şenol’un.
Kitabın kapağındaki keyifle gülümseyen biri küçük biri büyük, iki Parla Şenol’dan yola çıkarak Türk sinemasının iki dönemini, Yeşilçam’ı ve bugünü karşılaştırmasını istedik Şenol’dan. Doğrusu ne Yeşilçam’daki ne de bugünkü çocuk oyunculuklar tatmin ediyor onu. Her iki döneme de itirazları var: “Bizim zamanımızda rolü oynamak, onu canlandırmak değildi. Yani o role bürünmüyorduk. Kalıplar içine giriyorduk, doğaldan uzaktı. Bugünse genellikle deneyimsiz çocuk oyunculara birden önemli roller veriliyor. Onlar zaten oyunculuk yapma kaygısından ziyade, oldukları gibi davranıyorlar ve zaten seçilirken de doğal davranışları o role uygun olanlar seçiliyor. O yüzden de sanki çok başarılı oyuncular gibi adlandırılıyorlar, ama oyunculuk bu değil.”
Şenol’un karşı çıktığı daha çok tesadüfî gelen ve eğitimle geliştirilmeyen başarılar. Çünkü bunlar oyuncunun üzerine yapışan rollere, başarı grafiğinde düşüşe ve buna bağlı olarak aniden gelen şöhretin yine aniden gidivermesine yol açıyor. “Keşke çocuk oyuncuların aileleri, bilinçli olup çocuklarına o yönde eğitim aldırsalar.” diyor Şenol. Gerçi o da çocuk oyuncu olarak tanındıktan sonra oyunculuk değil Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi almış; ama açıksözlülükle “Şimdiki aklım olsaydı oyunculuk okumak isterdim.” diyor. O zamanki tavrını ise biraz ortama biraz da kendine bağlıyor. “Ben üniversite çağına geldiğimde okullu sanatçı kavramı gündemde değildi.” diyen Şenol, kendisini de “8-10 yaşında şöhret olmuş insanın, 20 yaş aklıyla ‘bunun bir de okulunu okuyayım’ demesi pek söz konusu değil. Ben zaten kendimi yetkin bir oyuncu olarak görüyordum.” diye eleştiriyor. Bu seçim, sinemayı bırakmayı getirmişse de başka şeyle karşılaştırılamayacak bir kazancın kapısını da açmış; 23 yıllık eşi Nazar Basmacıgil’le tanışmasının. Ayrıca tabiatta hiç boşluk kalmaması gibi, o da sinemanın ve bir dönem sürdürdüğü müzik çalışmalarının yerini hep başka başarılı işlerle doldurmasını bilmiş. İşte bu yüzden şimdi içi çok rahat “Hiç pişman değilim.” diyebiliyor.
Parla Şenol, hâlen NTV’de düzenli olarak seslendirme yapıyor. Şimdilik en önemli görevi olan seslendirmeye başlamasını da şöyle anlatıyor: “Seslendirme de şanstı. Seslendirmecilerin çoğu tiyatrocuydu ve alaylı olanlarında bile o havayı hissederdin. Onların arasında kalabilmek kolay değil, ben o ortama kendimi yakıştırmayı becerdim ve o meslekte ilerledim. Değişik roller konuşmayı seviyorum; çünkü o zaman kendimi gösterebiliyorum.” Bu kitapla başlayan yazı serüveni ise belki de bundan sonra hayatına en çok ağırlığını koyacak şey. Daha önceden başlamış olduğu roman ve öykülerini tamamlamanın yanında, sanat hayatını daha ayrıntılı anlatacağı bir başka kitap projesini şekillendiriyor bugünlerde. Yazdığı bir çocuk oyunu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahneleneceği günü bekliyor. Mehmet Ergen’le ortak çalıştıkları, uyuşturucu sorununu, bir aşk hikâyesi çerçevesinde ele alan oyunu ile, Ziya Kürküt için yazdığı bir vodvil de çalışmaları arasında. Ama hani şöyle bir fırsat çıksa gözü illa ki şarkı söylemekte!
Kırpıp kırpıp yapılan filmler
Parla Şenol, kitabında anlattıklarıyla Yeşilçam’ın bir dönem nasıl işlediğini de gösteriyor: “Benim Küçük Meleğim filminde hayal sahnesi diye bir şeyler çekiyoruz. İşte Noel Baba, yılbaşı gecesi… Ne alaka? falan diyorum. Sonra yönetmen o sahneleri çıkarttığını söyledi. Yıllar geçti, bir gece televizyon seyrediyorum geç vakit. Bir film başladı jenerikte adım var! Ben oynamadım öyle bir filmde! Nasıl çatlak bir film! Aysel Gürel, İspanyol dilberi olmuş, bizim Noel Baba sahnesi de oraya konmuş. Sözde beş tane öyküyü birleştirmiş ve ‘Türk sinemasının ilk farklı öykülerden oluşan filmi’ diye tarihe geçmiş.”
25.07.2006
Elif Tunca
İstanbul
ParlaŞenol 06-09-06, 13:40 akasyam,
sen bir alemsin vallahi :)))
ben bu konuyu kendimden söz etmekten ziyade sizlerin çekimlerle filan ilgili
merak ettiklerinizi yanıtlamak için açtım...
ama galiba sen doğrusunu yapmaktasın,
önce beni biraz tanısınlar ki neyi, neden, bana sorabileceklerini anlasınlar istiyorsun galiba ;-)
benim zaten "selena"yı, eş zamanlı olarak başka hoş bir çalışma teklifi gelmiş olamsına rağmen kabul edişimin en önemli sebebi,
yeni bir seyirci kitlemin oluşması,
çocuk ve gençlerin de beni tanıması idi.
yani aslına bakarsan uzun vadeli manevi ve ticari bir karar ;-)
ParlaŞenol 06-09-06, 14:17 Yazdığın film ve dizilere bir ekleme, 2 düzeltme...
dizi olarak Belalı Baldız'da da oynadım ve Selena'da oynuyorum :)))
filmler arasında görünen "yatır sev kaldır döv" ve "tak fişi bitir işi" mi ne,
onlar var ya; öyle filmlerde hiç oynamadım.
onlardan birinin esas adı "alo polis"
diğeri ise "avrupa macerası" idi.
aynı filmler dikkat çeksin diye o sismlerle oynamış sanırım,
hatta aynı filme fazaladan 2 aayrı isim yapıştırılmış :)))))))
zuhalim benim 06-09-06, 14:46 Yazdığın film ve dizilere bir ekleme, 2 düzeltme...
aa evet belalı baldızda izlemiştim,konuk oyuncu olarak gelmiştiniz demi,hatta zengin sosyete bir kadını canlandırıyordunuz,orda ki isminizi unuttum ama anımsadığım kadarıyla suzandı sanırım.karakterinizi tam hatırlamıorum ama mimikleriniz çok hoştu :) özellikle nurgül yeşilçayın alemliklerine karşı :) (ablasını hizmetçi olarak fln tanıttığı bölüm :))
http://img255.imageshack.us/img255/4527/1rn5.jpg (http://imageshack.us)
http://img243.imageshack.us/img243/1876/2fi4.jpg (http://imageshack.us)
http://img396.imageshack.us/img396/8482/3ul5.jpg (http://imageshack.us)
parla şenol un çok güzel bir internet sitesi var hepinize tavsiye ederim.ben biraz baktım çok güzeldi.anlaşılan parla şenol bilgisayarla baya ilgili bir insan.
parla şenol un çok güzel bir internet sitesi var hepinize tavsiye ederim.ben biraz baktım çok güzeldi.anlaşılan parla şenol bilgisayarla baya ilgili bir insan.
bende baktım intro çok güzeldi
Yazdığın film ve dizilere bir ekleme, 2 düzeltme...
film ve dizi listesini www.sinematurk.com dan aldım. öyle isimleri değiştirmişlerdir herhalde. yanlışlık için kusura bakmayın artık.:img-grin2
ParlaŞenol 07-09-06, 15:06 yok ayol, yanlışı yapan sen değilsin ki :)))
ayrıca o site de değil,
onu öyle sunan sinemacı veya yapımcılar...
aşağıda denemek için seher vakti dizisinden bir set-çalışma fotoğrafı yolluyorum :)
http://www.myehost.de/resim/images/0KB37874.jpg
ParlaŞenol 07-09-06, 15:09 bu da bir başkası...
http://www.myehost.de/resim/images/Kx838155.jpg
selena setinde de foto çekmeye vaktim olur ve set de uygun olursa selena başlığında yayınlarım
selena set fotolarını eklerseniz çok güzel olur valla. biz de sanki ordaymışız gibi olur. oyuncular, set ekibi çok hoş olur.şimdiden teşekkürler.
ParlaŞenol 08-09-06, 08:34 daha çekme fırsatım olmadı, çekince ekleyeceğim söz :)
sinemm_burak 08-09-06, 22:12 parla senol büyük insansin bizimle ilgileniyosun oyuncularla iletisimimizi sagliosun herkes yapmaz bunu sen halkin icinde oldugun icin hic bir zaman unutulmayacaksin en azindan biz unutmicaz
iyi ki selena da oynuyosun benim gibi bir cok insanin seni tanimasini sagladin sayende yazdiklarinla döneminizden ve dönemimizden cok sey örendim
THANXXXX
EWET PARLA ŞENOL HANIMIN BURADA OLMASI MÜTHİŞ AYRICA ARKADAŞLAR RESİMLER VEE YAILARA DİYECEK Bİ ŞEY BULAMIYORUM HAPSİ SÜPER...:img-grin2
ParlaŞenol 09-09-06, 03:26 :(((((
bu gece fotoğraf makinamı götürdüm,
ama işe bakın ki pillerim bitikmiş...
sonraki ilk çekimde foto getireceğim söz :)
benimle ilgili olumlu düşünceleriniz, (ki okudukça çok hoşuma gidiyor)
bu projeyi kabul etmekle doğru yaptığımı gösteriyor;
çünkü bu dizinin izleyicisi oldukça genç ağırlıklı olacak sanırım
ve ben daima yaşadığım güne bir genç gözü ile bakmaya çalışıyorum, bu da beni hayattan zevk alan bir insan yapıyor.
gençlerle paylaşmak,
onları eleştirmekten, uzak kalmaktan çok daha faydalı,
kuşaklar arası anlaşmazlıkları böylece en aza indirmek mümkün bence.
bence yaş değil nasıl hissettiğin önemli. ama bizimle olmanız çok genç arkadaşlarımızın da sizi tanımasını sağladı. bu çok güzel.
bir şey rica edicem sizden. acaba yapımcılar selena için bir resmi forum sayfası hazırlayacaklarmı. aynı yapımcı sevda çiceği için forum sayfası hazırladı ve sonuç çok olumlu.
biz selena içinde bir sayfa bekliyoruz. izleyici bir araya toplanırsa daha güzel olur.
bizim için öğrenebilirseniz çok memnun oluruz.
şimdiden teşekkürler.
Bu başlığı görünce hemen bir şeyler yazmak istedim.Derken bir baktım ki Sn.Parla Şenol burada.Hoşgeldiniz demek istiyorum.Bu sitenin farkında olan bir çok oyuncu olduğuna eminiz ama çok azı takip ediyor.Siz bizzat burada yazıyor.Anılarınızı,deneyilerinizi paylaşıyor.Ve bizlerle sohbet ediyorsunuz.Bizlerin fikrini almaktan çekinmeyeceğinizi dahi umuyorum...
Önceki gün Mühürlü Güllerin tekrarını izledim.En beğendiğim bölümü vardı.Ayşe Gelin'in hikayesini Münire'ye anlattınız.Çok duygusal bir bölümdü.O dizide de harika oyuncularla birlikteydiniz.Serdar Orçin'i orada tanıdım ve oyunculuğunu takdir ettim.
Aslında size sormak istediğim iki şey var.İlki;Ayşe Gelin türküsünü siz mi dizide seslendirdiniz?Eğer cevaplamanız mümkünse çok sevinirim.Mühürlü güller'in sonunu izleyemedim.Tekrarları ile izliyorum sonunu.Neden bitti?Daha doğrusu bir sonuca bağlandı mı?Yoksa yarıda mı kesildi?Ben bunu çok merak ediyorum.Cevaplarsanız beni ve M.Güller dizisinin bitmesine çok üzülen ablamı cevabınızla mutlu edersiniz.Sizi aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz...HOŞGELDİNİZ....
ParlaŞenol 09-09-06, 13:51 Merhaba ozzde :)
Mühürlü Güller benim yıllar sonra ekrana döndüğüm ilk dizi olduğu için benim için yeri farklı... Onun için de seyredenleri duymak hoşuma gidiyor.
Evet, Ayşe Gein türküsünü seslendiren bendim; hatta besteleyen de
-ya da uyduran diyelim :)- bendim.
Benden o sözlere uygun bir şeyler mırıldanmamı istediler,
ben de sahnenin konusuna uygun olarak ağıt tarzına yakın olarak
dinlediğin türkümsüyü söyleyiverdim ...
Serdar Orçin'i ben de orada tanıdım ve oyunculuğunu gerçekten çok beğendim.
Dizi biraz apar topar bitirildi, yani bir sona bağlandı elbette,
ama hedeflenen bu değildi.
TRT yönetimi değiştiğinde dizinin de reytinglerinin azaldığı söylendi
ve yapımcılar diziyi bitirmek durumunda kaldı.
Aslında aynı yapımcılar o sırada başka bir dizi de çekmeye başlamışlardı
ve Mühürlü güller de biraz kan kaybediyordu, ne yalan söyleyeyim...
Ama sebep bu muydu, yoksa konusu açısından yeni yönetimin pek hoşuna mı
gitmiyordu, işte bunu söylemek zor.
Şu an itibarı ile devamı mümkün olmaz sanırım,
çünkü o dizi 4 sene kadar önce çekilmişti :)
Sevgiler sana ve ablana
ParlaŞenol 09-09-06, 14:02 resmi web sitesi
www.selena.gen.tr imiş :)))
ama daha eksikleri çok anladığım kadarı ile,
yakında tamamlarlar sanırım
ParlaŞenol 09-09-06, 14:20 ozzde,
sizlerin fikrini almaktan çekinmek bir yana,
bu beni ancak mutlu eder,
hiç çekinmeyin yazın...
eğer sadece kendi yaşıtlarımızın ve çevremizin fikrini alacak olursak asla gelişemeyiz değil mi?
laf aramızda aynı şey her yaş grubu için -yani sizin için de- geçerli ;-)
resmi web sitesi
www.selena.gen.tr imiş :)))
ama daha eksikleri çok anladığım kadarı ile,
yakında tamamlarlar sanırım
çok teşekkürler. ilgilendiniz haber verdiniz.
saygılar
kaya_maniaa 10-09-06, 12:46 evet burada olduğunuz bizleri blglndrdiğinz içn tşkrlerr sizi daha ykndan tanıma fırsatı bulduk keşke diğer oyuncularda bu şklde bizlerle birarada olsa..selena dan rsmler eklersnz süper olr hpimz için (özllkle sinem burada baya fanı var:img-grin2 ) dizi buakşam başlıo umarımki uzun soluklu olur güzel olucağına eminim :img-grin2
birde size bir sorum olucak geçen gün kanalı unuttum niyet adlı bir film e rastladım sanki orda sizi gördüm emin deilim oynamışmıydınız o filmde?(rsm cektim hatta :img-grin2 )
sinemm_burak 10-09-06, 23:41 selena forumunu kilitlettiler bari burda yaziimablacım muhteşemdin dizide beni en çok güldüren sen bi de oğlun rolündeki ümit erdimdi dialoglarınız süperdi cadalz yenge aslıya yaptığın numrayı da ayakta alkışladım valla bravo rol icabı da olsa zekanı konuşturdun yine :)
ne zaman forumda uzun bi ParlaSenol yazısı görsem okuyorum valla döktürüyosun herseferinde bazı yazdığın cümleleri de not alıyorum kullanırım diye :) telif hakkı lazımmıdır :)
gereksiz sataşmalar yüzünden bazı arkadaşlarımız kendilerine hakim olamadılar ve işte sonuç ortada. hem selena hem acemi cadı forumu kitlendi. gerci acemi cadı fanları biraz terbiye sınrlarını fazla aşıp parla hanıma da laf söyleme gafletinde bulundular. yeni selena topiğine yönetim sanırım izin vermeyecektir. bundan böyle selena resmi sitesi olan www.selena.gen.tr adresine sohbetimize devam edelim arkadaşlar. sanırım çok kısa bir süre içerisinde forum sayfaları hazır olucaktır.
Bundan böyle bu tarz sataşmalara kesinlikle yanıt vermeyin. gerekiyorsa forum kuralları dahilinde yönetime bildirerek o yazıları forumdan sildirin. Ama kesinlikle cevap yok.
Parla Hanım akşam yapılanlar sataşmalarda sizde arada kaldınız. Resmi sitemize geçince bu tarz olaylar olmayacaktır. Sadece seviyeli tartışmalar ve yorumlar göreceğiz umarım.
www.selena.gen.tr
forum sayfası acıldı.
sinemm_burak 11-09-06, 17:44 hayırlı olsun :)
kaya_maniaa 11-09-06, 17:57 evet burada olduğunuz bizleri blglndrdiğinz içn tşkrlerr sizi daha ykndan tanıma fırsatı bulduk keşke diğer oyuncularda bu şklde bizlerle birarada olsa..selena dan rsmler eklersnz süper olr hpimz için (özllkle sinem burada baya fanı var:img-grin2 ) dizi buakşam başlıo umarımki uzun soluklu olur güzel olucağına eminim :img-grin2
birde size bir sorum olucak geçen gün kanalı unuttum niyet adlı bir film e rastladım sanki orda sizi gördüm emin deilim oynamışmıydınız o filmde?(rsm cektim hatta :img-grin2 )
??:img-elvis ??
ParlaŞenol 11-09-06, 22:15 ??:img-elvis ??
kusura bakma cevaplamayı unutmuşum...
ben niyet isimli bir filmde oynamadım,
ama bana funda postacı'yı benzetirler,
daha zayıfken perihan savaş'ı, güngör bayrak'ı ve birkaç kişiyi daha benzetirlerdi, belki onlardan biridir :))
hababam sınıfı'nın müzikalinde "disko" rolünü oynamıştım
25 sene önce :)))))
hâlâ yayınlanıyor arada, belki orada görebilirsin...:img-lady:
ParlaŞenol 11-09-06, 22:22 gereksiz sataşmalar yüzünden bazı arkadaşlarımız kendilerine hakim olamadılar ve işte sonuç ortada. hem selena hem acemi cadı forumu kitlendi. gerci acemi cadı fanları biraz terbiye sınrlarını fazla aşıp parla hanıma da laf söyleme gafletinde bulundular. yeni selena topiğine yönetim sanırım izin vermeyecektir. bundan böyle selena resmi sitesi olan www.selena.gen.tr adresine sohbetimize devam edelim arkadaşlar. sanırım çok kısa bir süre içerisinde forum sayfaları hazır olucaktır.
Bundan böyle bu tarz sataşmalara kesinlikle yanıt vermeyin. gerekiyorsa forum kuralları dahilinde yönetime bildirerek o yazıları forumdan sildirin. Ama kesinlikle cevap yok.
Parla Hanım akşam yapılanlar sataşmalarda sizde arada kaldınız. Resmi sitemize geçince bu tarz olaylar olmayacaktır. Sadece seviyeli tartışmalar ve yorumlar göreceğiz umarım.
güzelim ben dokunulmaz değilim ki...
hem o arkadaş hakaret etmedi, sadece accık dalga geçti :))))
beni bozmaz,
ayrca yazılan mesaj şey sadece "yazan"ı bağlar,
okuyanı ya da yazıldığı kişiyi değil.
bir de bir üye bir konuda br mesaj yazıyorsa
ona gelecek cevap ve tepkilere de hazır olması gerekir,
ben de bir üye olarak madem ki yazdım,
cevap alabileceğimi biliyordum elbette.
forumlarda mesajları "kişisel" olarak algılamak en büyük hata bence,
insanlar yüzyüze olduklarında farklıdır, bunu unutmayın
konunun kapanması bence de doğru idi, çünkü
amacından sapmıştı.
ParlaŞenol 11-09-06, 22:24 bir de dediğim gibi forumlarda çoğu kez,
içerik adına değil de, kişilerin kendini ifade etme,
bir yere ait olma ihtiyacından da yazılır çoğu mesajlar,
bunları ayırt etmek gerek
don't worry, just be happy :img-icecr
DİZİDEKİ ROLÜNÜZZ ÇOK GÜZEL :img-grin2
zuhalim benim 12-09-06, 22:10 güzelim ben dokunulmaz değilim ki...
hem o arkadaş hakaret etmedi, sadece accık dalga geçti :))))
beni bozmaz,
ayrca yazılan mesaj şey sadece "yazan"ı bağlar,
okuyanı ya da yazıldığı kişiyi değil.
bir de bir üye bir konuda br mesaj yazıyorsa
ona gelecek cevap ve tepkilere de hazır olması gerekir,
ben de bir üye olarak madem ki yazdım,
cevap alabileceğimi biliyordum elbette.
forumlarda mesajları "kişisel" olarak algılamak en büyük hata bence,
insanlar yüzyüze olduklarında farklıdır, bunu unutmayın
konunun kapanması bence de doğru idi, çünkü
amacından sapmıştı.
bir kere öyle birşeyi yazan insanda saygı namına birşey kalmamış demektir,1.siz bir sanatçısınız hadi sanatçılığınızı da geçtim ondan çok çok büyük bir insansınız,böyle birşey söylemesi onun yaptığı saygısızlıktır ve hoşgörülecek bir tarafı yoktur! bu forumlarda isteyen istediği düşünceyi söyler,biri bu diziyi seviyordur,biri de başkasını,ikisini karşılaştırabilirler ama saygı çerçevesi içinde!öyle sizin ciddi bir şekilde söylediğiniz ve bizlere birşeyler öğretmek için yazdığınız yorumlara hanım abla vb şekilde karşılık verilemez!
http://tvselena.forumup.com/index.php?mforum=tvselena selana web sitesi isterseniz bi girip bakın
Kıwılcım rolünü canlandıran kızla bi akrabağlınız var mı soyadlarınız aynıda
keçilerime mukkayet ol reptiği çook hooş
bir kere öyle birşeyi yazan insanda saygı namına birşey kalmamış demektir,1.siz bir sanatçısınız hadi sanatçılığınızı da geçtim ondan çok çok büyük bir insansınız,böyle birşey söylemesi onun yaptığı saygısızlıktır ve hoşgörülecek bir tarafı yoktur! bu forumlarda isteyen istediği düşünceyi söyler,biri bu diziyi seviyordur,biri de başkasını,ikisini karşılaştırabilirler ama saygı çerçevesi içinde!öyle sizin ciddi bir şekilde söylediğiniz ve bizlere birşeyler öğretmek için yazdığınız yorumlara hanım abla vb şekilde karşılık verilemez!
zuhalim benim arkadaşıma katılıyorum. siz bu foruma gelmiş, yazmış, bizi bilgilendirmişsiniz. herkez tabiki içinden geleni özgürce yazacak ama bazı değerlermizi ve saygı kurallarını aşmadan. özgürce yazmak, saygısızlık hakaret ve aşağılama değildir. selena destekleyicileri olarak hiç bir şekilde size en ufak bir lafı kaldıramayız.
ParlaŞenol 13-09-06, 12:12 benim tatlı genç arkadaşlarım...
bir de bu konuya özelden değinen sevgili melis_17
hakkımdaki duyarlılığınız için çok teşekkür ederim, sağolun.
elbette ben de bana olumsuz bir şey söylenmesini istemem,
gerektiğinde gereken tavrı da gösteririm;
ama sanal dünyada bunun büyük bir önemi yok bence,
çünkü insanlar sadece yazışarak karşılarındaki kişiyi tanıma şansına sahip değiller, 5 yıllık forum deneyimlerime göre.
onun için de beni doğrudan tanımayan birinin sanalda
yaptığı densizliği fazla önemsemediğimi söylüyorum sadece.
çünkü bunu önemsemek yangını körükler, bir de öyle düşünün...
bazan pasif kalmak daha faydalıdır.
öte yandan bana sahip çıkma konusundaki çaba
ve sevginize teşekkür ediyorum
forum adabı adına ise tamamen haklısınız,
birliktelik olan, birlikte kullanılan yerlerin bir adabı olmalı
ve kullanıcılar da buna uymalıdır.
İyi ve doğru olmayı beceremeyenler yanlış yaparlar ;-)
ParlaŞenol 13-09-06, 12:17 yanlış anlamayın, aldırmıyor değilim elbette,
ama "o"na ancak "onun layık olduğu kadar" aldırıyorum...
ve içimden .... ..... deyip geçiyorum.
bilmem anlatabildim mi :))))
pelin32, hazal ile soyadımız aynı değil,
onunki "şenel", ama bir iki yerde yanlış yazıldı galiba,
yani akraba değiliz
foruma bakacağım...
bu arada ben www.selena.gen.tr.tc sayfasını açamıyorum,
bu konudaki arkadaşın haberi olsun diye yazdım...
yaaa, beni bağışlayın isimlerinizi aklımda tutamıyorum... :(
ParlaŞenol 13-09-06, 20:49 elimde 3-4 foto var, fakat o "myhost.de" adresi işlemiyor,
başka öyle bir site var mı???
ikiaile_fan 13-09-06, 20:57 www.imageshack.us sitesinden upload edebilirsiniz.:img-grin2
elimde 3-4 foto var, fakat o "myhost.de" adresi işlemiyor,
başka öyle bir site var mı???
eğer elinizdeki fotoların boyutu 500 kb dan büyükse o site kabul etmiyor. boyutunu düşürmek gerekiyor. fotoğraf makineleri biraz büyük boyutlu resimler çekiyor malesef.
boyut ta kücülmezse eğer resimleri toplu olarak link alarak ekleyebilirsiniz.
www.hemenpaylas.com
zuhalim benim 14-09-06, 12:17 eğer elinizdeki fotoların boyutu 500 kb dan büyükse o site kabul etmiyor. boyutunu düşürmek gerekiyor. fotoğraf makineleri biraz büyük boyutlu resimler çekiyor malesef.
boyut ta kücülmezse eğer resimleri toplu olarak link alarak ekleyebilirsiniz.
www.hemenpaylas.com
yok myheost.de adresi hiç açılmıo sayfa görüntülenemio dio,dier arkadaşın verdiği adreste hem 500 kb fln sınırı da yok daha güzel,ben ordan yapıorum bu resim işini,sizde o adrese geçin derim ben,adresi tekrar yazayım www.imageshack.us tıklayın :)
ParlaŞenol 15-09-06, 13:03 http://img87.imageshack.us/img87/3559/gizemdilarakkaw0.jpg (http://imageshack.us):img-haha:
ParlaŞenol 15-09-06, 13:06 Vee işte bu da Hadesssssssssss
Makyaj odamızda sizler için özel poz verirken :))
[img=http://img87.imageshack.us/img87/2931/sinankkjh4.jpg] (http://imageshack.us)
ParlaŞenol 15-09-06, 13:08 eeeeeeee, olmadıııııııııı :(
ParlaŞenol 15-09-06, 13:19 http://img152.imageshack.us/img152/6665/sinankksp6.jpg (http://imageshack.us)
ParlaŞenol 15-09-06, 13:21 Bizim yerli Glen Close :)
http://img145.imageshack.us/img145/104/seldakkbr9.jpg (http://imageshack.us)
ParlaŞenol 15-09-06, 13:30 http://img145.imageshack.us/img145/9808/kadro005kkzh1.jpg (http://imageshack.us)
Efendim bunlar da göremediğiniz kahramanlarımızzzzz :)):img-artis :img-help: :img-polic :img-icecr :fighting2
Ve bakınız ne kadar yakışıklı ve güzeller...:img-kiss:
Soldan sağa:
Görüntü yönetmenimiz
Ses yönetmenimiz
En bi yönetmenimiz Bora Onur
En bi yardımcı yönetmenimiz Melike
Sette yeni bi çıtır :D :D (Ekipteki görevini çıkaramadım gelen giden
ve iş trafiği arasında, boşverin yaaa!!!)
Her zaman derin akışlarla ışıklarımızı kontrol eden...
hihihiihiiiihhhhhhiiiiiiiiiiiiiiii
EVVETTTTTTTTT
SELENANIN SON FOTOLARI BUNLAR ABLAAAAAAAAAA
TAZE TAZE, BAAAAK BAKKKKKKKKKKK!!!
saaolun sizin sayenizde değişik bir dünyanın kapıları aralanıyor
resimler çok güzel dizi güzel roller güzel oynadığınız karekter güzel ilk bölüm tanıtımdı 2. sabırsızlıkla bekliyorım :img-nyam:
resimler için çok teşekkür ederiz. set fotolarından tekrar bekleriz. :img-kiss:
hem böylelikle teknik ekibide tanımış oluyoruz.
ParlaŞenol 17-09-06, 22:58 çok seyrek olarak da olsa,
szlerle sohbet etmek için yeni bir adres aldım,
ekleyebilirsiniz
parlasenol@hotmail.com
çok başarılı birisiniz,dizinizi izlemiyorum ama dün srf sizin performansnza bakmk için izledm sizi we diğer oyuncuları çook beğendm:)başarılarınızın hep böyle olması we hep Parla'manız dileğiyle......:)
ParlaŞenol 18-09-06, 12:08 çok teşekkür ederim gzd_gzd...
sırf bir oyuncunun performansını merak ederek
diziyi izlemen saygı duyulacak bir davranış bence,
insanlar duygu ve düşüncelerine sahip çıkmalılar.
hakkımdaki olumlu görüşlerine de çok mutlu oldum
sevgiler
Parla hanimin performansi süper...Hep isiginiz parlamasi dilegiyle...:img-grin2
ParlaŞenol 20-09-06, 21:20 Parla hanimin performansi süper...Hep isiginiz parlamasi dilegiyle...:img-grin2
Evet,
ben de hep parlak olmak istiyorum,
bunun için de hep kendi içimden besleniyorum :)))
teşekkür ederim
çok seyrek olarak da olsa,
szlerle sohbet etmek için yeni bir adres aldım,
ekleyebilirsiniz
parlasenol@hotmail.com
umarım bigün sohbet ederiz :happy0064 :happy0064 :cheer:
ParlaŞenol 24-09-06, 23:18 umarım bigün sohbet ederiz :happy0064 :happy0064 :cheer:
arada bir açıyorum,
umarım denk düşeriz...
eeee,
yazın bakalım,
gülen müstesna mı daha çok hoşunuza gidiyor,
ağlayan müstesna mı???
arkadaşlar buda Parla hanımın bulduğum bir röportajı
Yeşilçam’da da gerçek çocuk oyuncu yoktu, bugün de yok’
Türk filmlerinin küçük oyuncusu Parla Şenol, hem o yılları hem de sonrasını ‘Parlama Noktası’ adlı kitabında anlattı. Yeşilçam’la günümüzü karşılaştıran Şenol, “Çocuk oyunculuğun doğru örneği ikisinde de verilemedi; ama yakında gelecek.” diyor.
Eski Türk filmlerinin sevimli ve zeki çocuğu Parla Şenol’u şimdilerde seyretmekten çok yaptığı seslendirmelerde dinliyoruz. Bir de kitap geldi üzerine; sanatçı, oyunculuğa başlayışını, bırakışını ve sonrasını ‘Parlama Noktası’nda (GİTa Yayınları) yazdı. Biz de kitaptakilerle yetinmeyip daha fazlası için kapısını çaldık Parla Şenol’un.
Kitabın kapağındaki keyifle gülümseyen biri küçük biri büyük, iki Parla Şenol’dan yola çıkarak Türk sinemasının iki dönemini, Yeşilçam’ı ve bugünü karşılaştırmasını istedik Şenol’dan. Doğrusu ne Yeşilçam’daki ne de bugünkü çocuk oyunculuklar tatmin ediyor onu. Her iki döneme de itirazları var: “Bizim zamanımızda rolü oynamak, onu canlandırmak değildi. Yani o role bürünmüyorduk. Kalıplar içine giriyorduk, doğaldan uzaktı. Bugünse genellikle deneyimsiz çocuk oyunculara birden önemli roller veriliyor. Onlar zaten oyunculuk yapma kaygısından ziyade, oldukları gibi davranıyorlar ve zaten seçilirken de doğal davranışları o role uygun olanlar seçiliyor. O yüzden de sanki çok başarılı oyuncular gibi adlandırılıyorlar, ama oyunculuk bu değil.”
Şenol’un karşı çıktığı daha çok tesadüfî gelen ve eğitimle geliştirilmeyen başarılar. Çünkü bunlar oyuncunun üzerine yapışan rollere, başarı grafiğinde düşüşe ve buna bağlı olarak aniden gelen şöhretin yine aniden gidivermesine yol açıyor. “Keşke çocuk oyuncuların aileleri, bilinçli olup çocuklarına o yönde eğitim aldırsalar.” diyor Şenol. Gerçi o da çocuk oyuncu olarak tanındıktan sonra oyunculuk değil Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi almış; ama açıksözlülükle “Şimdiki aklım olsaydı oyunculuk okumak isterdim.” diyor. O zamanki tavrını ise biraz ortama biraz da kendine bağlıyor. “Ben üniversite çağına geldiğimde okullu sanatçı kavramı gündemde değildi.” diyen Şenol, kendisini de “8-10 yaşında şöhret olmuş insanın, 20 yaş aklıyla ‘bunun bir de okulunu okuyayım’ demesi pek söz konusu değil. Ben zaten kendimi yetkin bir oyuncu olarak görüyordum.” diye eleştiriyor. Bu seçim, sinemayı bırakmayı getirmişse de başka şeyle karşılaştırılamayacak bir kazancın kapısını da açmış; 23 yıllık eşi Nazar Basmacıgil’le tanışmasının. Ayrıca tabiatta hiç boşluk kalmaması gibi, o da sinemanın ve bir dönem sürdürdüğü müzik çalışmalarının yerini hep başka başarılı işlerle doldurmasını bilmiş. İşte bu yüzden şimdi içi çok rahat “Hiç pişman değilim.” diyebiliyor.
Parla Şenol, hâlen NTV’de düzenli olarak seslendirme yapıyor. Şimdilik en önemli görevi olan seslendirmeye başlamasını da şöyle anlatıyor: “Seslendirme de şanstı. Seslendirmecilerin çoğu tiyatrocuydu ve alaylı olanlarında bile o havayı hissederdin. Onların arasında kalabilmek kolay değil, ben o ortama kendimi yakıştırmayı becerdim ve o meslekte ilerledim. Değişik roller konuşmayı seviyorum; çünkü o zaman kendimi gösterebiliyorum.” Bu kitapla başlayan yazı serüveni ise belki de bundan sonra hayatına en çok ağırlığını koyacak şey. Daha önceden başlamış olduğu roman ve öykülerini tamamlamanın yanında, sanat hayatını daha ayrıntılı anlatacağı bir başka kitap projesini şekillendiriyor bugünlerde. Yazdığı bir çocuk oyunu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahneleneceği günü bekliyor. Mehmet Ergen’le ortak çalıştıkları, uyuşturucu sorununu, bir aşk hikâyesi çerçevesinde ele alan oyunu ile, Ziya Kürküt için yazdığı bir vodvil de çalışmaları arasında. Ama hani şöyle bir fırsat çıksa gözü illa ki şarkı söylemekte!
Kırpıp kırpıp yapılan filmler
Parla Şenol, kitabında anlattıklarıyla Yeşilçam’ın bir dönem nasıl işlediğini de gösteriyor: “Benim Küçük Meleğim filminde hayal sahnesi diye bir şeyler çekiyoruz. İşte Noel Baba, yılbaşı gecesi… Ne alaka? falan diyorum. Sonra yönetmen o sahneleri çıkarttığını söyledi. Yıllar geçti, bir gece televizyon seyrediyorum geç vakit. Bir film başladı jenerikte adım var! Ben oynamadım öyle bir filmde! Nasıl çatlak bir film! Aysel Gürel, İspanyol dilberi olmuş, bizim Noel Baba sahnesi de oraya konmuş. Sözde beş tane öyküyü birleştirmiş ve ‘Türk sinemasının ilk farklı öykülerden oluşan filmi’ diye tarihe geçmiş.”
25.07.2006
.....Vede bunu söylemeden geçemiyeceğim sizin gibi bir SANATÇI ile konuşmak inanın bana beni çok mutlu ediyor
arada bir açıyorum,
umarım denk düşeriz...
eeee,
yazın bakalım,
gülen müstesna mı daha çok hoşunuza gidiyor,
ağlayan müstesna mı???
müstesna hep gülsün ağlamasın. ama ağlarkende performans süper. diğerlerini gölgeliyor oyunculukta. :cheer: :happy0064 :cheer:
beterböcek 25-09-06, 10:18 Parla hanım , sizi ilk kez SEHER VAKTİ nde seyretmiştim. orada HAKAN ağbinin (HAKAN BOYAV ) eşini oynuyordunuz.çok iyi bir diziydi ama , galiba ya bitti ya da kaldırıldıydı. çok sevmiştik sizi.başarılarınızın devamını dilerim.
ParlaŞenol 26-09-06, 12:28 Parla hanım , sizi ilk kez SEHER VAKTİ nde seyretmiştim. orada HAKAN ağbinin (HAKAN BOYAV ) eşini oynuyordunuz.çok iyi bir diziydi ama , galiba ya bitti ya da kaldırıldıydı. çok sevmiştik sizi.başarılarınızın devamını dilerim.
Evet "Seher Vakti"
gerçekten çok güzel bir dizi idi, rolümü ufak olmakla birlikte
çok seviyordum, oyuncular harikulade idi; elbette sevgili Hakan Boyav daaa
ve zaten güzel bir dizide görüyoruz şimdi onu.
Teşekkür ederim beterböcek
ParlaŞenol 26-09-06, 12:32 parla şenolun buraya yazıyor olması çok güzel gerçekten hayran kaldım ...kendisi gerçekten çok yetenekli bi oyuncu en son selenada oynuyo sanırkm gerçekten çok başarılı.. ondan öncede belalı baldızda konuk oyuncuydu sanırm keşke bitmeseydi o diiz ya çok sevmiştim belalı baldızı.zatennurgül yeşilçaya da bayılıırm müthiş bi oyun çıkarıyodu bence..
ben parla hanıma şeyi sormak istiyorum çok merak ediyorum belal baldızın seti nasıldı çünkü oyuncular lkendileriyle alakasız şeyleri oynuyo o halden normal haleirne geçerken nasıl oluyo.eğleniyolar mı. orda olmayı seytermeyi çok isterdim çekimleri ya.
hihiihihhhiiiii
dizilerde bütün oyuncular kamera stop dendiğinde normal hallerine dönüyorlar,
o an hangi ruh durumunda iseler...
mesela ilk çekime gittiğimde birtakım aksilikler vardı, çoğunluk keyifsizdi,
çekim bitince yüzler asılıyordu.
Sonraki çekim ise bir maç gününe denk gelmişti, stop dendiğinde herkes birbirine takılıyordu.
yani sonuçta komedi de olsa melodram da olsa profesyonel bir "iş" yapılıyor
sevgili safinaz :)))
işimizi her durumda yaparız, sonra da o anki halimize bürünürüz,
aynı diğer insanların iş ile ilişkileri gibi desem yanlış mı olur acaba?
sevgiler ve teşekkürler
Burada olmanız, bizimle fikirlerinizi ve deneyimlerinizi paylaşmanız, genç arkadaşlara çok doğru tavsiyeler vermeniz o kadar güzel ki. Açıkçası Selena dizisini izlemiyorum çünkü tam ortasında yıllardır takip ettiğim bir dizi başlıyor ve ben de bir diziyi yarım seyretmeyi o diziye emek verenlere saygısızlık olarak değerlendiriyorum. Ama orada da her zaman ki gibi başarılı bir oyunculuk sergilediğinizi arkadaşların mesajlarından da rahatlıkla görebiliyorum. Özellikle izlediğimizden fazlasını bizimle paylaştığınız; yani tiyatro, sinema ya da dizilerin seyrettiğimiz kısımları dışında kalan çekim ve hazırlık aşamalarını (ayın karanlık yüzü diyebilir miyiz?:img-grin2 ) bizlere anlatarak bilmediğimiz yönlerini gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Gerçekten çok önemli ama ne yazık ki değerinin fazla bilinmediği Yeşilçam' ımızın havasını solumuş birinin düşüncelerini bizlerle böyle samimiyetle paylaşması herkese örnek olması gereken bir davranış. Arkadaşlar ışığınızın parlamasını dilemiş ,ben zaten parlıyorsunuz diyorum.
ParlaŞenol 29-09-06, 20:54 Şah-rû,
güzel mesajın bana da güzellikler aktardı,
anlaşılmak ve takdir edilmek harika bir duygu,
teşekkür ederim.
ParlaŞenol 09-10-06, 00:12 Selena ve Parla Şenol izleyicileri;
dizide "Müstesna" karakterini azzııcııık daha süslemeye başladık,
bu konuda söyleyecekleriniz var mı?
:img-artis :img-kiss: :img-lady: :img-grin2
ben başından beri SELENA dizisini izliyorum biliyosunuz ve müstesna karakterini de çok seviyorum.
müstesna çok sevimlii, canayakın kırık bir şive ile konusan bir hanım. muhtemelen küçük, kırsal bir yerde büyümüş. konuşma tarzından böyle düşündüm.
izlediğim son bölümde dikkatimi ceken bişi oldu. müstesna evde ev işi yaparken veya dolanırken başına oyalı tülbentler, takıyor. şaçlarını kapatıyor. ama hastane bölümlerinde müstesna başı açık örtüsüz ve gayet şık bir buluzla karşımıza çıktı. bence evde o şekil sacını örten bir hanım sokağa çıkarkende başına küçük bir eşarp takabilirdi ve üzerinde pardesü tarzı bir giysi giyebilirdi.
Gerçekten Parla Şenol buraya yazıyor mu :S çok güzel bir şey ya Ayhan Işık'la çevirdiği filmler çok güzeldi eğer gerçekten sizseniz çok büyük bir oyuncusunuz anılarınızı yazdığınız bir kitabınız çıkmıştı galiba
zuhalim benim 19-10-06, 23:43 keçilerime muhayyet ol,çok tutuldu onu her zaman söyleyin bence :img-grin2 aslı hanımın yüzüne ''siz nasıl isterseniz aslı hanım,peki aslı hanım,oldu aslı hanım''deyip arkasını döünce,''kapı açık arkanı dön ve çık pehhh'' gibi repliklerle de süsleyebilirsiniz :img-grin2 yani kısaca yüzüne gülüp arkasından onu kötülemek insanları güldürebilir,gerçi her dizi ve filmde rastladığımız bir şablon ama işe yarıyor :img-grin2 ımmm başka??? hııı mesela kendi kendinize şarkı söylemenizde çok hoş,ismin ne dedi söyleyiverdim müstesna müstesna gibi :img-grin2 bu söylediklerim tabiii bütün bölümler için geçerli,bu şekilde süslerseniz her bölümü,müstesna karakteri tam matraklar ötesi olur :img-grin2 başarılarınızın devamını dilerim sevgiler ...
ParlaŞenol 20-10-06, 12:59 Gerçekten Parla Şenol buraya yazıyor mu :S çok güzel bir şey ya Ayhan Işık'la çevirdiği filmler çok güzeldi eğer gerçekten sizseniz çok büyük bir oyuncusunuz anılarınızı yazdığınız bir kitabınız çıkmıştı galiba
Evet canım ben "ben"im :))
Ayhan Işık'la oynadığım filmlerden biri olan "Babam Katil Değildi"nin VCD'si çıktı,
öneririm.
Kitabımın adı da "Parlama Noktası",
çok keyifli anılarım var,
sinemanın geçmişi ve bir çocuk yıldızın yaşadıklarını merak edenlere
öneririm.
Oyunculuğum ile ilgii düşüncen de beni mutlu etti, teşekkür ederim
ParlaŞenol 20-10-06, 13:03 ben başından beri SELENA dizisini izliyorum biliyosunuz ve müstesna karakterini de çok seviyorum.
müstesna çok sevimlii, canayakın kırık bir şive ile konusan bir hanım. muhtemelen küçük, kırsal bir yerde büyümüş. konuşma tarzından böyle düşündüm.
izlediğim son bölümde dikkatimi ceken bişi oldu. müstesna evde ev işi yaparken veya dolanırken başına oyalı tülbentler, takıyor. şaçlarını kapatıyor. ama hastane bölümlerinde müstesna başı açık örtüsüz ve gayet şık bir buluzla karşımıza çıktı. bence evde o şekil sacını örten bir hanım sokağa çıkarkende başına küçük bir eşarp takabilirdi ve üzerinde pardesü tarzı bir giysi giyebilirdi.
Akasyam dikkatine teşekkür ederim,
ancak Müstesna Ekrem bey ile birlikte, ailesi onun ailesinin yanında çalıştığı için şehirde ve modern bir ortamda büyümüş.
Şive kırıklığı ailesinden,
yemeni takması da ev işleri yaparken saçlarını korumak için;
ama saçlarını tamamen kapamıyor, yani örtülü değil
dolayısı ile ev dışı hayatında da açık başlı ve ortalama giyinen bir kadın.
ParlaŞenol 20-10-06, 13:10 keçilerime muhayyet ol,çok tutuldu onu her zaman söyleyin bence :img-grin2 aslı hanımın yüzüne ''siz nasıl isterseniz aslı hanım,peki aslı hanım,oldu aslı hanım''deyip arkasını döünce,''kapı açık arkanı dön ve çık pehhh'' gibi repliklerle de süsleyebilirsiniz :img-grin2 yani kısaca yüzüne gülüp arkasından onu kötülemek insanları güldürebilir,gerçi her dizi ve filmde rastladığımız bir şablon ama işe yarıyor :img-grin2 ımmm başka??? hııı mesela kendi kendinize şarkı söylemenizde çok hoş,ismin ne dedi söyleyiverdim müstesna müstesna gibi :img-grin2 bu söylediklerim tabiii bütün bölümler için geçerli,bu şekilde süslerseniz her bölümü,müstesna karakteri tam matraklar ötesi olur :img-grin2 başarılarınızın devamını dilerim sevgiler ...
Bu dediklerini ben de doğru buluyor ve elimden geldiği kadar uyguluyorum.
Ancak yerli yersiz olursa veya sahnenin akışını bölecek şekilde olursa
iyi olmaz.
Şarkıyı çok kullanmaya başladık zaten, daha seyretmediğiniz bölümler
var malum;
keçileri hemen her dizide en az bir kere kullanıyoruz,Aslı'nın arkasından da ille de net bir cümle söylemesem de, mutlaka bir reaksiyon yapıyorum.
Önerilerin için teşekkür ederim.
Devamını bekliyorum.
Mesela bu yazdıkların yaptıklarımın doğru olduğunu gösteriyor bana :))
ya ben parla şenolu çok severim yaşım sebebiyle onu mühürlü güller dizisiyle tanıdım ve çok sevdim sanırım buradaki yorumlar kendisine ait siteye girip bizimle beraber olduğu için kendisine çok teşekkür ederim
Evet canım ben "ben"im :))
Ayhan Işık'la oynadığım filmlerden biri olan "Babam Katil Değildi"nin VCD'si çıktı,
öneririm.
Kitabımın adı da "Parlama Noktası",
çok keyifli anılarım var,
sinemanın geçmişi ve bir çocuk yıldızın yaşadıklarını merak edenlere
öneririm.
Oyunculuğum ile ilgii düşüncen de beni mutlu etti, teşekkür ederim
Keşke sizin için daha fazlasını yapabilsem ve yapabilsek bunlar gerçek ortada oyuncuyum diye dolaşan bir yığın kişi varken sizlerin değerini çok daha iyi anlıyorum(uz).Kitabınızı okumadım ama bir gazeteye vermiş olduğunuz röportajda sanırım ki,taptan bir bölümde Sadri Alışık çekimi uzattığı için bir davete gidemediğiniz ve çok üzüldüğünüzü okumuştum :( izninizle bir şey sormak istiyorum Aliye'de çok iyi ve güzel bir rolünüz vardı çok iyi bir arkadaşı oynuyordunuz neden devam etmedi acaba?
ParlaŞenol 20-10-06, 21:16 ya ben parla şenolu çok severim yaşım sebebiyle onu mühürlü güller dizisiyle tanıdım ve çok sevdim sanırım buradaki yorumlar kendisine ait siteye girip bizimle beraber olduğu için kendisine çok teşekkür ederim
freddie,
ben teşekkür ederim.
Burada bir şeyleri paylaşmak güzel
ParlaŞenol 20-10-06, 21:22 Keşke sizin için daha fazlasını yapabilsem ve yapabilsek bunlar gerçek ortada oyuncuyum diye dolaşan bir yığın kişi varken sizlerin değerini çok daha iyi anlıyorum(uz).Kitabınızı okumadım ama bir gazeteye vermiş olduğunuz röportajda sanırım ki,taptan bir bölümde Sadri Alışık çekimi uzattığı için bir davete gidemediğiniz ve çok üzüldüğünüzü okumuştum :( izninizle bir şey sormak istiyorum Aliye'de çok iyi ve güzel bir rolünüz vardı çok iyi bir arkadaşı oynuyordunuz neden devam etmedi acaba?
Yapım grubunun kararıdır.
1-benim rolüm zaten geçici idi, ben oynadığım ve sevildiği için bir müddet uzatıldı. Sonra işlevi bitti ve azalarak yok oldu
2- Oradaki işim azalınca başka bir dizide rol almaya başladım (Seher Vakti)
Bu yapımcı firma TMC'nin pek hoşuna gitmedi galiba
3-Diğer dizi ile ilgili bir gün çatışması yaşandığında -bence tamamen geçerli ve haklı nedenlerle- önceliğin öbür ekipte olması gerektiğini politik olmayan bir biçimde dile getirince bir bölüm sonra işim bitti :))))))
4-Süratle yürütülmesi gereken bir iş için fazla prensipli idim sanırım==>
mesela şarkı söyleyeceğim bir sahne için müzisyen talep etmek gibi :)
Aslında bunu şimdi bana değil de o sırada yapımcı firmya sormalı idiniz ki
işe yarasın ;)
İlgine teşekkür ediyorum
Parla Hanım kusura bakmayın çok soru soruyorum bir şey daha sormak istiyorum.Yalan Rüzgarı'nın metinlerini siz mi çeviriyordunuz ve aynı dizide seslendirme yaptığınız doğru mu?
ParlaŞenol 21-10-06, 22:52 Parla Hanım kusura bakmayın çok soru soruyorum bir şey daha sormak istiyorum.Yalan Rüzgarı'nın metinlerini siz mi çeviriyordunuz ve aynı dizide seslendirme yaptığınız doğru mu?
1989 dan 2000'e kadar 11 yıl Yalan Rüzgarı'nda "Nina" adlı karakteri
seslendirdim.
Bu arada da ek gelir olsun diye dizinin sadece 10-12 bölümünü ben çevirdim.
Ama çok ince eleyip sık dokuduğum için çok vaktimi alıyordu ve
kazanılan para bana göre bunun karşılığı değildi,
onun için devam etmedim.
Şimdi eğer İtalyanca bir film olursa pek seyrek olarak NTV'de
çeviri yapıyorum, ama kazanç için değil sadece çalıştığım
bünyeye yardım olsun diye.
Yoksa işime gelmiyor doğrusu :)
1989 dan 2000'e kadar 11 yıl Yalan Rüzgarı'nda "Nina" adlı karakteri
seslendirdim.
Bu arada da ek gelir olsun diye dizinin sadece 10-12 bölümünü ben çevirdim.
Ama çok ince eleyip sık dokuduğum için çok vaktimi alıyordu ve
kazanılan para bana göre bunun karşılığı değildi,
onun için devam etmedim.
Şimdi eğer İtalyanca bir film olursa pek seyrek olarak NTV'de
çeviri yapıyorum, ama kazanç için değil sadece çalıştığım
bünyeye yardım olsun diye.
Yoksa işime gelmiyor doğrusu :)
Oldukça zor bir iş olmalı hem çeviri işi hemde seslendirme sanırım herkes yapamaz mesela yabancı bir film yada dizi dilimize çevirlirken orjinal metinler mi geliyor yoksa siz görüntülerden mi çeviriliyor bunu hep merak etmişimdir
sweetjulia 22-10-06, 19:44 merhabalar Parla Hanım...
burada bizlerle olmanız ne kadar sevindirici...çok çok mtlu oldum ve ne yalan söyleyeyim heyecanlandım...başka oyuncularında forumu ziyaret ettiklerini duymuştum ve yazılarını okumuştum...ama sizin kadar herkesle bizzat ilgilenen duyarlı bir oyuncu görmedim ve size olan saygım ve hayranlığım kat be kat arttı...yazılarınızdan filmlerdeki o küçük kızın kocaman,sıcacık,afacan gülümsemesini hissedebiliyorum....ve avatarınızdaki resminizden gördüğüm ve selena dizisinde rastladığım kadarıyla(dizi takip edememek ,çabuk sıkılmak gibi kötü bir alışkanlığım olduğu için selena da dahil olmak üzere hiçbir diziyi takip edemiyorum ne yazık ki:((() hala aynı sevimlilikte olduğunuzu söylemek isterim...filmleriniz ilkokul sabahlarımda hiç kaçırmadan izlediğim ve okula mutlu mesut gitmeme neden olan filmlerdi...neden bilmem sabahın en erken saatlerinde verilirdi filmleri...ama benim de işime gelirdi doğrusu...:img-grin2
yalan rüzgarındaki nina karakterini seslendirdiğinizi yeni öğrendim..halam bu dizinin büyük bir hayranı olduğu için yine ilkokul yıllarımda bende müptelası olmuştum ve sesiniz hafif hafif kulaklarımı çınlatmakta doğrusu...
burada bulunmanızdan ötürü çok teşekkürler parla hanım...saygılarımla....
Parla hanım ilginiz için teşekkürler ben de Gizemden çok hoşlanıyorum acaba o da bu siteye üye mi?Gizemin setteki fotoğraflarını siteye eklerseniz çok makbule geçer
Saygılar...
ParlaŞenol 22-10-06, 22:25 Türk_jön
filmlerin bazıları metinli bazıları metinsiz geliyor çeviri için.
Bir de eksik metinli olanlar var
ve bu üç kategori için farklı rakamlar ödeniyor çevirmenlere,
doğaldır ki en pahalısı metinsiz olanlar.
Ama bence o riskli bir iş, kulağın o dile çok ama çok alışkın olması lazım.
ben mesela metinsiz çeviri yapmaya cesaret edemem açıkçası...
ParlaŞenol 22-10-06, 22:30 sweetjulia,
herkesle ayrı ayrı ilgilenmek aslında benim "kusurum" !!!
Bu yapıda biri hayatta çok üzülebiliyor,
insanlar anlayamıyor bazan, ya da yanlış anlıyor,
sonra insan herkesten de aynı tür davranışlar görmek istiyor,
kendi için olmasa bile :)
Neyse, ben evet, mutluyum.
Ve evet içimdeki fırlama çocuk hep benimle, "iyi ki"
işte bunun için de yüzüm çok değişmiyor zaten,
accık enine genişliyor ama ne yapalım,
çikolataların gözü kör olsun :))))))))
Tipim yumuşaktır ama seslendirmede hep kötü cazgır, huysuz, sert,
çelik gibi iradeli kadın tiplerini verirler bana.
Konuşmam çok tane tane ve azıcık öğretmen havalı olduğundan galiba :))))
ilgine teşekkür ederim
ParlaŞenol 22-10-06, 22:31 Parla hanım ilginiz için teşekkürler ben de Gizemden çok hoşlanıyorum acaba o da bu siteye üye mi?Gizemin setteki fotoğraflarını siteye eklerseniz çok makbule geçer
Saygılar...
vaaay arkadaş; nikimiz "ceza" haaaaaa :)
Ben de dinliyorum ceza'yı, oğlum çok seviyor da :)
Gizem'in 1 set fotosunu koymuştum sanırım ya buraya ya da
"selena" başlığına.
Yeniden çekersem eklerim.
Ama yasal sitede fotolar var epeyi...
Bu siteye üye mi bilmiyorum ama yasal siteye üye
Parla hanım ilginiz için teşekkürler oğlunuz kaç yaşında acaba.Aynı müziği dinliyormuşuz ne güzel...:img-grin2 bu arada bayramınız kutlu olsun...
sweetjulia 23-10-06, 09:48 cevabınız ve ilginiz için çok teşekkürler..
bayramınız mübarek olsun Parla Hanım..
ayrıca eklemeden geçemeyeceğim bence o çikolatalar tatlılığınıza talılık,güzelliğinize güzellik katmış...
ParlaŞenol 23-10-06, 22:45 Ceza'cığım oğlumun adı Aras ve 20-02-1992 doğumlu,
en çok rap dinliyor.
sagopa ve hayko'yu seviyor.
Ogün sanlısıoy'u da galiba... :)
nunla birlikte ben de dinliyorum bazan ama
hangisi hangisidir diye isimlerini pek aklımda tutmuyorum doğrusu;
hem ayol sözler pek bir rtük!!!! :img-haha:
sweetjulia sağol tekrar
HEPİNİZE DELİ BAYRAMLARI DİLERİM!
(yani her gün bayram olsun ;) )
Sevgili Parla Şenol
İyi bayramlar,
Geçtimiz günlerde TRT1' de kaybolmaya yüz tutmaya başlayan değerlerimiz konulu br programı izlemiş, bu programı izlediğimden dolayı mutlu olmuştum. Tadına doyulamayacak kadar güzel bir programdı.
Bugün televizyon kumandasıyla kanal değiştirirken, TRT1' de Parla Şenol'u gördüm, programı sonuna kadar izledim. Keyif aldığım bir programdı. Özellikle program sonunda kendisine sorulan soruya verdiği cevap çok güzeldi.
Yaşamayı sevmeyi, okumayı sevmeyi öğrendiğini ve kendisiyle barışık olduğunu söyledi
Güzel ve keyifli bir programdı.
Çok teşekkürler Parla Şenol.
Sizin gibi bir sanatçıyı burda görmek gerçekten çok güzel. Aliye'nin finalinde aklıma gelmişti. Acaba neden Feyyaz'ın arkadaşları yok oldu diye. Seher Vakti bence çok güzel bir diziydi. Fazla ilgi görmeyip yayından kaldırılmasına üzülmüştüm ama dizi güzel olduğu için tv kartından kaydetmiştim her bölümünü. Zaten 8 bölüm çekilmişti. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerim.
ParlaŞenol 26-10-06, 21:47 sezinti ben hep aynı mesajı önce kendime sonra başkalarına
iletiyorum :)) iyi oluyor
A.konak ilgine teşekkür ederim, belli ki iyi ve doğru bir izleyicisin ;)
ayrıca ben de burada sizlerle iletişimde olmaktan mutluyum
parla hanim
parla hanim, siz cok iyi tatli ve yetenikli bi oyunucsunuz, tebrikler, umarim sizi daha büyük yerlerdede görürüz, selenedaki rolünüzü cok güzel yapiosunuz, sizide cok severim, cok tatli bi hanim siniz ^^...
saygimla
pelin
:)
havin-sevgisi 30-10-06, 20:03 tüm yazdıklarınızı okudum çok tatlısınız çookkkkkkkk
ParlaŞenol 01-11-06, 21:36 Kendimi doğru anlatabilmiş ve doğru anlaşılmış olmak büyük mutluluk,
çok teşekkür ederim size ,
sevgiler olsun heryerden hepimize :)
Parla hanım, arkadaşınız Yonca Cevher Yenel'den bilgi alabilir misiniz Gözyaşı çetesi için hiç umut yok mu? TRT'ye ya da başka bir kanal geçme şansı var mı? Çok güzel diziydi, kaliteliydi yazık oldu. Çok isterim başka bir kanalda devam etmesini. Bence izleyeni de çoktu. Açıkcası raitinglere hiç inanmıyorum benim çevremde diziyi izleyen ve beğenen çok kişi vardı. Bir de Yetkin Dikinciler ve Ebru Ökan'la yeni bir projeye başlandığı bilgisi verilmişti dizinin forumunda bu konuda bilgisi var mı diye sorabilir misiniz rica etsem. Sizi o sayfalarda göremediğim için buraya yazdım, umarım yanlış bir şey yapmamışımdır. Şimdiden teşekkürler.
parla hanim
bi kac resminizi yüklerseniz cok sevenirim, havibn-sevgi nickli birisi dediyi gibi coook tatlisiniz =) bukadar tatli bi hanimin resimlerinide isteriz tabikide =)
selenadaki rolünüzü cook seviom, bidaah söliom, selenadaki favorilerimin arasindasiniz, 1. serkan senalp, 2.Parla Senol, 3. cansu demirci 4. dilara (kizin soyismini unuttum) =)bi kac sefer sizle selena forumunda konusmustuk, sizlen konustum, ondan sonra sizi daha cok sevmeye basladim, cok hanimsiniz =)
saygimla
pelin
:D:D
ParlaŞenol 03-11-06, 23:01 Parla hanım, arkadaşınız Yonca Cevher Yenel'den bilgi alabilir misiniz Gözyaşı çetesi için hiç umut yok mu? TRT'ye ya da başka bir kanal geçme şansı var mı? Çok güzel diziydi, kaliteliydi yazık oldu. Çok isterim başka bir kanalda devam etmesini. Bence izleyeni de çoktu. Açıkcası raitinglere hiç inanmıyorum benim çevremde diziyi izleyen ve beğenen çok kişi vardı. Bir de Yetkin Dikinciler ve Ebru Ökan'la yeni bir projeye başlandığı bilgisi verilmişti dizinin forumunda bu konuda bilgisi var mı diye sorabilir misiniz rica etsem. Sizi o sayfalarda göremediğim için buraya yazdım, umarım yanlış bir şey yapmamışımdır. Şimdiden teşekkürler.
Sevgili dFKto,
dizinin kalkmasına -her ne kadar son zamanlarda kendi işlerim dolayısı ile
izleyememiş olsam da- ben de çok üzüldüm.
Yonca'yı ararım elbette, ama kalkan bir dizinin tekrar yayınlanması
pek görülen bir şey değil, hele ki bu diziyi geceyarılarına alıp bitirdikten sonra :(
Bence umutlanmamak gerek.
Yetkin ve Ebrû'nun başka bir projesi olacaksa da Yonca bunu bilemez sanıyorum, ama belki duymuş olabilir, arayacağım.
Buraya yazmanız elbette yanlış değildi :)
ParlaŞenol 03-11-06, 23:02 parla hanim
bi kac resminizi yüklerseniz cok sevenirim, havibn-sevgi nickli birisi dediyi gibi coook tatlisiniz =) bukadar tatli bi hanimin resimlerinide isteriz tabikide =)
selenadaki rolünüzü cook seviom, bidaah söliom, selenadaki favorilerimin arasindasiniz, 1. serkan senalp, 2.Parla Senol, 3. cansu demirci 4. dilara (kizin soyismini unuttum) =)bi kac sefer sizle selena forumunda konusmustuk, sizlen konustum, ondan sonra sizi daha cok sevmeye basladim, cok hanimsiniz =)
saygimla
pelin
:D:D
pelin'ciğim sağol :)))
ilk fırsatta foto yüklerim, söz ;)
Parla Hanım sizi gerçekten tebrik etmek istiyorum. Hem forumda yazılanları okuyorsunuz, hemde herkese cevap vermeye çalışıyorsunuz. Keşke diğer sanatçılarımızda sizin gibi olabilseydi. Bizlere gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkürler.
Parla hanım, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
pelin'ciğim sağol :)))
ilk fırsatta foto yüklerim, söz ;)
sabirsizla bekliorum ;), ilginiz icin sizede sagol...
evet keske her sanatci sizin gibi olsa, bizleri sizin gibi mutlu etseler, forumda herkese cevap filan yazsa, bende sizi tebrik ediom, süpersiniz :D:D
parla hanim, ben sizin msn adresinizi rica edebilrmiyimbi, biraz konusmak isterdim sizinle :D tabi isterseniz, ö.m. atarsaniz sevinrim, biraz konusup sile bilirsiniz beni isterseniz.... =)
havin-sevgisi 06-11-06, 17:16 Cansu Demircide Bana Mail Yolladi Hepiniz çok Iyisiniz Bizimle Ilgilendiğiniz Için Teşekkürler.
Şok! şok! şok! Şoklardayım!tesadüfen Parla Şenol başlığına girdiğimde Parla Şenol isimli kullanıcıyı gördüm,baktım ona,o sanatçımızmış gibi muamele yapılıyor birileri dalga geçiyor zannettim topic'i baştan sona okudum ve gördüm ki doğruymuş,gerçekten de Parla şenol burdaymış!Çok şaşırdım,henüz bir dizide oynayıp kendilerini sanatçı zanneden,ulaşılmaz star triplerine giren,net'e girmeye vakit bulamıyoruz çok meşgulüz diyen yeni yetmeler buraya bakıpta utansın bence.Böyle değerli bir sanatçımız vakit ayırıp buradan sevenleriyle sohbet edebiliyor,onları bilgilendiriyor ve üstelik bunu büyük bir mütevazılıkla ve samimiyetle yapıyor.Ne diyeyim ben size sn Parla Şenol müthişsiniz,helal olsun size,çok duygulandırdınız beni,size olan saygı ve sevgim kat kat arttı.Böyle sıcacık,mütavazı ve doğal olduğunuz için size teşekkürler:) :).
ParlaŞenol 07-11-06, 00:29 sevgili eylemm
mesajınız beni gerçekten sıcacık sıcacık gülümsetti, ve duygulandırdı;
belli ki beni son 4-5 yıldır yaptıklarımdan öncesinden tanıyorsunuz.
yazdıklarınız için çok teşekkür ederim,
ben kendimi, hayatı, işimi ve işmi yapmamı sağlayan seyircilerimi,
hayranlarımı, arkadaşlarımı gerçekten seviyorum.
burada kendi yansımamı bulmak,
bu arada bilgi vermek beni mutlu ediyor
ve hayatın "iletişmek"ten ibaret olduğu düşüncesinden hareketle
sizlerle olmayı yaşamak olarak değerlendiriyorum.
beni yaşattığınız için ben size teşekkür ederim :)
sevgiler sıcak sıcak
Sayın Parla Şenol'u TRT1'de katıldığı programı izlemeliydiniz. Çok keyif aldığım bir programdı. Kendisi orada hayatla çok barışık olduğunu, yaşamayı çok sevdiğini söylemişti.
Marketteki alışverişte bir hareketlilik varsa yada boş bir alanda üzerinize pasta gelirse, orada belki Parla Şenol'u görebileceğimizi söylemişti.
Keyifli bir programdı, tekrar kendisine teşekkür ediyorum.
Başka bir programlara katıldığında, katılmadan önce katılacağı programın duyurusunu yaparsa çok sevinirim.
ParlaŞenol 07-11-06, 11:45 elbetteee,
büyük bir memnuniyetle haber veririm sezinti :)
ParlaŞenol 07-11-06, 23:12 Yonca'ya sordum,
tahmin ettiğim gibi Gözyaşı Çetesi'nin başlama ihtimali yok
ve Ebru ile Yetkin'in herhangi bir projesinden haberdar değilmiş :(
Sayın Parla Şenol'u TRT1'de katıldığı programı izlemeliydiniz. Çok keyif aldığım bir programdı. Kendisi orada hayatla çok barışık olduğunu, yaşamayı çok sevdiğini söylemişti.
Marketteki alışverişte bir hareketlilik varsa yada boş bir alanda üzerinize pasta gelirse, orada belki Parla Şenol'u görebileceğimizi söylemişti.
Keyifli bir programdı, tekrar kendisine teşekkür ediyorum.
Başka bir programlara katıldığında, katılmadan önce katılacağı programın duyurusunu yaparsa çok sevinirim.
ahh bak, simdi üzüldüm :( kesek bende baksaydim, ama zaten trt 1 yok benim mahalesef... :(
Yonca'ya sordum,
tahmin ettiğim gibi Gözyaşı Çetesi'nin başlama ihtimali yok
ve Ebru ile Yetkin'in herhangi bir projesinden haberdar değilmiş :(
Çok teşekkürler Parla hanım, çok naziksiniz. Haber üzücü ama ilginiz çok sevindirici.
arkadaslar
ne oldu böle??, forum neden bukadar sessiz :(
parla abla, bari siz biseyler yazin :D
parla abla
güzel resimler yüklesenizde, güzel bi imza yapsam, veya ava..
bide herzamanki gibi selenain son bölümde cok sekerdiniz ve rolünüzüde süper basardiniz :D
çok nazik çok tatlı bir hanım.Oyunculuğu da mükemmel .kendisisine başarılar diliyorum.
ParlaŞenol 17-12-06, 22:33 Çok teşekkür ederim :))))
gelecek hafta ve ondan sonraki bölümlerde sürpriz var benimle ilgili,
çok eğleneceksiniiiiz çoook !
:))
ParlaŞenol 27-12-06, 18:26 HERKESE MUTLU, SAĞLIKLI, HUZURLU, SEVGİ DOLU, SEVDİKLERİ İLE, RAHAT BİR 2 0 0 7 DİLERİM
ParlaŞenol 22-01-07, 20:26 Sevgili dizi ve televizyon severler,
Bugün ilki yayına girmiş olan yeni bir programın sunuculuğuna başladım.
TV8'de hafta içi her gün 17.10-18.50 arası
Vahe Kılıçarslan ile birlikte müzik, sohbet, kültür, sanat,
yarışma vs. içeren bir kuşak program.
Haber vereyim dedim :img-wink:
Sevgiler
sweetjulia 22-01-07, 22:15 hayırlı,uğurlu ve bol reytingli olsun Parla Hanım :img-yes:
Burhan Ayeri'nin yazısından, program ile ilgili görüşü
Parla Şenol-Vahe Kılıçarslan ikilisi, TV-8'de programa başladılar. Hafta içi her gün saat 17.00-19.00 arasındaki yapımın ilk günü, biraz acemilik çekildi. Yine de, geçmişte başkalarının doldurduğu bu zaman dilimini iyi kapattıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Birkaç gün sonra daha da başarılı olurlar
kaynak: gunes.com
parla şenol acemi cadıda oynayan kadınmı ? kendisi çok başarılı bir oyuncu çokta güzel
Sevgili dizi ve televizyon severler,
Sevgiler
hayırlı olsun canım ne güzel
sadece_ozge 23-01-07, 23:40 merhaba bende bu forum ayazdıgını okuyunca cok sevndım gercekten. resmı sıtenızlede baya ılgılenıyodum yanı takp edıyorum veeee kucukluk fotoğraflarınza aşığım yaaaa.. bu kadarmı yetenklı olur ınsan bu kadar kucukken yaaa. o şirin pozlar. özellikle parlama noktası kıtabın kapagındakı fotğraf süper gercekten. inşalh daha çook çok basarılı olursunz. hoşcakalın:)
işte bu yaa:)
http://img258.imageshack.us/img258/8256/kitap18lx.jpg
küçüklük halınzı bı yana dıgerıde cok güzel çıkmış ayrıca:) byby
cyprus_hsn 24-01-07, 00:14 Sevgili dizi ve televizyon severler,
Sevgiler
Parla hanım, öncelikle sizi burada görmekten çok mutlu oldum :happy0064
uzun zamandır forum başlığını takip ediyorum ama şimdi yazmak istedim.
Çok küçük yaşlardan bu yana bu camianın içerisindesiniz. sanata emek veriyorsunuz. ne mutlu size.
Ayrıca sevenlerinizle bu kadar yakından ilgilenmeniz, size yöneltilen tüm soruları içtenlikle cevaplamanız samimiyetinizin ve işinize olan saygınızın en büyük kanıtı.
yeni programınızda başarılar dilerim. :happy0064
kesinlikle bütün arkdaşlara katılıyorum muhteşem bir oyuncusunuz
ParlaŞenol 25-01-07, 23:34 sadece-özge, cyprus_hsn, gümüş&mehmet...
ne diyeyim bilmem ki :)
beni accaip mutlu ettiniz sizden önceki pek çok mesaj sahibi gibi.
İnanın iş dönüşü yorgun argın stres atmak için nete girip de bu mesajları gördüğümde sıkıntılarımın ciddi bir kısmını unutuyorum.
çünkü öyle zor, ama öyle zor ki medya dünyasının koşulları,
hele canlı yayının "öncesi" ve "sonrası" iş ilişkileri... (canlı yayın anları değil)
bari "Parla&Vahe" programını seyrettiğinizde duygularınızı sms, e-mail veya fax aracılığı ile paylaşın benimle...
ama "dizifilm.com'dan bilmemekim..." diye kim olduğunuzu, yazmayı unutmayın,
hem sitemizi tanıtmak adına da faydalı olur.
aiiyyyyyyy, beni nerden tanıyıp niye sevdiğinizi, ne kadar beğendiğinizi filan da yazın da havam olsun :))))))))))
tekrarlıyorum o zaman;
Cuma hariç hafta içi her gün 17.10- 18.45 arası TV8'de
canlı yayındayım :happy0064
Hepinize, sanatçıya değer veren tarafınız için teşekkür ederim.
sevgiler
Parla Hanım;
Tam hoşgeldiniz diyecektim ki gitmişsiniz...İyi çalışmalar dilemek istiyorum size...
Parla Hanım, sizi çok takdir ediyorum. Keşke diğer sanatçılarımız da sizin kadar duyarlı olabilse. Çalışmalarınızda sonsuz başarılar dilerim. Zaten halkla içiçe olarak halkın dualarını alıyorsunuz.
vakit bulursam canlı yayını kesinlikel izlerim birde selenada ki karakterinizi çok güzel canlandırıyorsunuz konuşmalarınız çok hoşuma gidiyor
Sevgili Parla Şenol
Programınızla ilgili bir öneri olarak, haftanın bir gününü Tiyatrolarımızdan ve tiyatro oyunların tanıtımına ayırabilirmisiniz.
Başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Sevgilerimle
ParlaŞenol 27-01-07, 22:36 Sevgili Parla Şenol
Programınızla ilgili bir öneri olarak, haftanın bir gününü Tiyatrolarımızdan ve tiyatro oyunların tanıtımına ayırabilirmisiniz.
Başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Sevgilerimle
AAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH sezinti AAAAAHHHHHH! AH! AH!
Program bana sunulduğundan farklı bir yöne kaymakta şiddetle,
eğer herhangi bir tiyatro oyununda "elişi" filan yapılıyorsa tanıtırlar belki...
Susmam gerek,
-şimdilik- içinde olduğum bir programla ilgili halleri, hâlimi anlatmamalıyım.
Sözün özü, benim görevim sunuculuk. Bana düşüncelerimi sadece nezaketen sormaktalar. Sorumluyum ama yetkili değilim.
Kendim olmamam gerekiyor programda.
Mesela Pazartesi "cici, efendi, etliye sütlüye karışmayan, fikri olmayan bir evkadını"nı oynamaya kararlıyım bazı nedenlerle.
"O" ben değilim, unutmayın.
Ben olmadan nereye kadar bilmem...
Hüzünlüyüm.
Sevgiler :sad53:
ParlaŞenol 27-01-07, 22:38 ozzde, A.Konak, gümüşş&mehmet,
ilginize, sevginize, beğenilerinize teşekkür ederim :)
hep var olun yanımda e mi?
:)
Sevgili dizi ve televizyon severler,
Sevgiler
ah bu süper bi haber, yeni gördüm msjii... cok sevinmdim vallah, hayirli olsun parla hanimm :)
sadece_ozge 29-01-07, 21:01 : sadece-özge, cyprus_hsn, gümüş&mehmet...
ne diyeyim bilmem ki :)
beni accaip mutlu ettiniz sizden önceki pek çok mesaj sahibi gibi.
İnanın iş dönüşü yorgun argın stres atmak için nete girip de bu mesajları gördüğümde sıkıntılarımın ciddi bir kısmını unutuyorum.
çünkü öyle zor, ama öyle zor ki medya dünyasının koşulları,
hele canlı yayının "öncesi" ve "sonrası" iş ilişkileri... (canlı yayın anları değil)
bari "Parla&Vahe" programını seyrettiğinizde duygularınızı sms, e-mail veya fax aracılığı ile paylaşın benimle...
ama "dizifilm.com'dan bilmemekim..." diye kim olduğunuzu, yazmayı unutmayın,
hem sitemizi tanıtmak adına da faydalı olur.
aiiyyyyyyy, beni nerden tanıyıp niye sevdiğinizi, ne kadar beğendiğinizi filan da yazın da havam olsun :))))))))))
tekrarlıyorum o zaman;
Cuma hariç hafta içi her gün 17.10- 18.45 arası TV8'de
canlı yayındayım :happy0064
Hepinize, sanatçıya değer veren tarafınız için teşekkür ederim.
sevgiler
:) mutluluk karsılıklı oluyo bakın. bız sızı begenıyoruz, sız mutlu oluyosunz sıznde yorumlarımıza cevaplarınız ve ılgınız ve dıkkatınız bızı mutlu edıyo.. daha daha coook basarılı olmanız dıleğiyleee...:):good: :good:
ParlaŞenol 29-01-07, 22:39 Bu gece programı bırakacağımı bildirdim,
bir hafta sonrasında var olan ve değiştirilmek istenen şekli ile bana göre bir program olmaktan çıktı.
Rahatladım :))
ParlaŞenol 30-01-07, 19:58 http://www.medya24.com/detay.php?d=32456
şu anda cnn kanalında bir programda konuk...
ParlaŞenol 12-02-07, 13:01 rebelde, ne kadar özenlisinizi,
teşekkür ederim :))
ParlaŞenol 12-02-07, 13:03 özelden gelen 2 mesaj doğrultusunda,
"Selena" ve bazı diğer konularda yazan "parlaşenol" nikli üyenin ben olduğuma hâlâ inanmayanlar olduğunu anladım.
Ben vallahi de "ben"im arkadaşlar :)))
Sevgili Parla Şenol,
Doğum gününüz kutlu olsun. Nice, mutlu sağlık , huzur dolu günlere, doğum gününüz kutlu olsun.
Sevgiler.
Doğum gününüz kutlu olsun.sağlıklı ve mutlu nice yıllara:img-wink:
http://img76.imageshack.us/img76/8074/solhappyip7.jpg:)
Parla Hanim Bugün Dogum gününüzmüs... Dogum gününüz gercekten kutlu olsun nice nice senelere ! :)
-özgü_namal- 07-05-07, 19:04 Sevgili Parla Hanım,doğum gününüzü en içten dileklerimle kutlarım;) Yeni yasınız size mutluluk getirir inşallah...
ParlaŞenol 09-05-07, 22:29 Epeydir buraya pek giremiyordum.
Bu arada gelen bütün güzel ve sevgi aktaran mesajlara kalpten
teşekkür ediyorum.
Ve gerek buradan, gerekse özel mesaj ile doğum günümü kutlayanlara
aynı güzel dileklerle cevap veriyorum.
Çok teşekkür ederim :))))))
http://img301.imageshack.us/img301/665/parlagk2.jpg (http://imageshack.us)
http://img515.imageshack.us/img515/2503/parlasenolvk9.jpg (http://imageshack.us)
Parla Şenol
7 Mayıs 1956
33 film çeviren Parla Şenol, siyah beyaz dönemin en ünlü çocuk film yıldızı oldu.
9 yıl bale, 5 yıl solfej, bir yıl piyano dersi alan sanatçı 17 yıl şarkıcılıklada uğraştı. Bu dönemde 7 tane 45’lik plak doldurdu.
Tiyatro ile de ilgilendi, 3 tiyatro oyununda oynadı.
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünü bitirdi.
İtalyanca, İngilizce, Fransızca bilen Parla Şenol, 8 yıl turist rehberliği yaptı.
1981'de seslendirmeye başladı ve halen devam etmekte.
1984'te evlenen oyuncunun, 1992 doğumlu, yine kendisi gibi sanatla ilgilenen Aras isimli bir de oğlu var.
Havuç'tan jön olmaz
Siyah-beyaz filmlerin çocuk yıldızıydı Parla Şenol. Ayhan Işık'ın, Öztürk Serengil'in, Fikret Hakan'ın elinden tutar, yüzünde gülücükler göbek atar, şarkılar söylerdi. O küçük kızın bugün boyu kadar oğlu var. "Küçük Parla bugün olsaydı ortalığı kasıp kavururdu. O kadar beceriklisi yok. Havuç başarılı ama hiçbir zaman bir jön olamaz."
Feride ÇIKIT
Ulus'ta kıpkırmızı bir apartmanın giriş katında oturuyor. Evin içinde her türlü spor aleti. Koşu bandına çıkıp televizyon seyrediyor. Duvarda Öztürk Serengil ile oynadığı filmden bir sahne. Parla Şenol hikayesini anlatıyor. "Filmin adı aslında Avare Yavru. Ancak Öztürk bastırdı, Avare Yavru ve Filinta Kovboy olarak değiştirdi filmin adını. Çocuk "anne" diye bir şarkı söylüyordu. Ne yaptı etti, Öztürk kendisi söyledi o şarkıyı." Şenol aileden sanatçıymış aslında. Necdet Mahfi Ayral, Jeyan Tözüm baba tarafından akraba. Babası Armağan Şenol, orkestrası olan bir şarkıcı. Dörtbuçuk yaşında tanışmış alkışla, sahnede bale yapmış. Katıldığı yarışmayla gelen birincilik de onu setlere taşımış. "Ayhan Işık'ı hep soğuk ve mesafeli bulurdum. Sarılırken bile içten sarılmazdım. Eşref Kolçak'la harikuladeydi aramız. Fikret Hakan'la çok iyiydik ama sonradan karşılaştığımızda aradığım sıcaklığı bulamamıştım. Filiz Akın'ı, Fatma Girik'i çok severdim. Türkan Şoray'ın küçüklüğünü oynamıştım Çalıkuşu'nda. Hatta ben o filmde Munise'yi oynayacağımı sanmıştım. Rol Zeynep'e gitmiş meğer. Beni de Türkiye'nin en güzel kadınının çocukluğunu oynayacaksın diye pohpohladılar, tamam dedim o zaman." Zeynep Değirmencioğlu'ndan bahsediyor, en büyük rakibi. "Zeynep Hülya Avşar'dı, ben de Gülben Ergen" Demek o derece büyük bir çekişme varmış iki çocuk yıldız arasında. "Bir de Pamuk Prenses'i Zeynep oynadı. Halbuki tam bana göre bir roldü, hâlâ içimde uktedir. Zeynep daima kendini ağırdan sattı. Ben hiç kendimi ağırdan satayım, yüksek para isteyeyim demedim. Onun babası senaryolarını yazar, yapımcılara götürürdü. Bende böyle bir imkan yoktu. Onunla bir sorunumuz olmadı ama röportajlar dışında bir araya da gelmezdik. Beş sene üst üste çocuk yıldızlar dalında Zeynep'i geçerek birinci olmam da en hoşuma giden şeydir"
YAN ROLLER
Parla Şenol'un yıldızlığı sadece setlerde değil, aynı zamanda sahnelerde. 11,5 yaşında İzmir Göl Gazinosu'nda assolist olarak sahneye çıkmış. "Pop müzik söyleyen ilk assolistim ben. Aileler çocuklarıyla gelirdi. Şikayet geldi, saat 23.00'ten önce sahne aldım hep, mecburen solistaltı çıkmaya başladım" O dönem sinemadan uzaklaşmak sorunda kalmış. Sahne, okul, kilo almaya başlaması, bir de babasının kuralları derken sinemaya 18 yaşına kadar ara vermiş. Sonra birkaç genç kızlık denemesi, ama hiçbiri tatmin etmemiş. "Başrollerden sonra gelen arkadaş, şirin kız gibi yan roller beni mutsuz etmedi ama tatmin de etmedi. Çocuk Parla ile genç kız Parla iki ayrı şeydi. Fizik olarak kısa boylu bir kadınım. Dağları yıkan bir kadın tipinde olmadığım için başroller doğal olarak bana gelmedi. Ne olursa olsun ön planda olmaya, ilginin odaklanmasına, ışığın sana ayarlanmasına alışmışsın. Bir başkasına göre ayarlanan sahnede ikincil unsur olmak alışkanlıkların dışına çıkmak olduğu için tatmin etmiyor." Parla Şenol, Boğaziçi Üniversitesi'nde aldığı psikoloji eğitimi sayesinde o günleri çok rahat atlattığını söylüyor. "Kendimle barışık olmamı sağladı. Bir an evvel büyüme isteği vardı bende. Dişi kadın olmak ve başrol oynamak. Öyle olmadı. Psikoloji eğitimi olmasaydım belki bugün geçmişine hayıflanan bir insan olabilirdim. Boşlukları hep başka şeylerle doldurdum, onun için de ruhum boş kalmadı. Hayata falan küsmedim."
SEVİMLİ AMA
Sohbeti Aras bölüyor ara sıra. Parla Şenol'un oğlu. 12 yaşında. Annesi onun da oyunculuğa yeteneği olduğunu, ara sıra seslendirme yaptığını söylüyor, "Benim film çevirmiş olmam şimdilik onun için değer teşkil etmiyor, ileride edecek. Onu bu işe itmem ama isterse destek olurum." Şu an ekranlarda gözünüze çarpan bir çocuk oyuncu var mı? "Havuç çok başarılı ama kesinlikle bir jön olacağını düşünmüyorum. Sevimli ama o sevimlilik ileride işe yaramayacak. Çocukluk şirinliğiyle meşhur olup daha sonra başrol oynamış kimse yok. Ne dünyada ne Türkiye'de. Dünkü Parla bugün olsaydı, hiç tevazu göstermeyeceğim, muhteşem olurdu. Benim yeteneklerimle, becerimlerimle bir çocuk yıldız kasıp kavururdu ortalığı. Benim kadar yeteneklisi yok."
Aslan yolumu kesti
Önce hayatında hiçbir pişmanlık olmadığını söylüyor ama biraz düşününce "Aslında bugünkü aklım olsaydı sahneyi daha ciddiye alarak sürdürürdüm. Geri dönüp baktığımda sahnede şarkı söylemek en sevdiğim işmiş meğer. Keşke daha ısrarcı davransaydım" diyor. Belki de Fahrettin Aslan yolunu kesmeseydi her şey daha güzel olabilirdi, "Gazinocular Kralı üç yıllık kontrat yapalım dedi. Altı ay istediği bir yerde sahne alacaktım. Ancak iş İstanbul dışında da olabilirdi, babam okulumu engelleyeceği düşüncesiyle reddetti. Reddedilmeye alışık olmayan Fahrettin Bey'in buna bozulduğu ve İstanbul'un birinci sınıf gazinolarında çalışmamı engellediği söylenir. Gerçekten de hiçbir zaman birinci sınıf gazinolarda çalışmadım."
Yaş farkı
Filiz Akın'ın, Fatma Girik'in, Hülya Koçyiğit'in kızını canlandıran Parla Şenol bakın ne diyor: "Kızlarını oynamak çok hoş da şöyle bir şey oluyor; 48 yaşındayım, gizlemeden söylerim. Annem rolünde oynamış insanların yaşlarıyla karşılaştırdığınız zaman biraz tutarsızlık gösteriyor. En az 12 yaş vardır aramızda ama sorsanız... Üzülmesinler diye indirimli söyleyeyim de de mutsuz olmasınlar bari."
önceden eklenmişse özür diliyorum
http://img91.imageshack.us/img91/5236/hhhhhhhhhhhhhdy2.jpg (http://imageshack.us)
18 Haziran 2006
Eski filmlerdeki afacan kız
Onu, siyah- beyaz Türk filmlerinin afacan küçük kızı olarak hatırlar pek çok kişi. Bazen, elbisesinin kabarık eteklerini savurarak köşkün merdivenlerinden atlaya-zıplaya inerken... Bazen de Ayhan Işık, Fikret Hakan ya da Öztürk Serengil'in omzuna dayadığı tombul yanakları gözyaşlarıyla ıslanırken. Türk sinemasının ilk çocuk yıldızlarından Parla Şenol, hayatına ve elbette sinema dünyasına ilişkin anılarını Parlama Noktası adlı kitapta anlatıyor.
Aslında küçücük yaşlarından itibaren kamera önünde ya da sahnede rol yapması kendisinin de söylediği gibi hiç de tesadüf değil.
Babası müzisyen Armağan Şenol. Babasının dayısı Türk tiyatrosunun ilk ustalarından -95 yaşında ölünceye kadar sahneden hiç inmeyen- Necdet Mahfi Ayral. Onun kızı Jeyan Mahfi Tözüm. Babaannesi ve amcası da tiyatro ve opera ile yakından ilgilenen sanat tutkunları. Sözün kısası "sanatın içine doğmuş" Parla Şenol.
ARTİST YARIŞMASIYLA GELEN KARİYER
Kendisi sanatçı olmasa da sanata sevdalı annesi, Parla'yı henüz 3 buçuk yaşındayken Madam Olga'nın bale okuluna götürür. 4 buçuk yaşındayken çıktığı ilk resitalinde aldığı alkışları hiç unutmadığını söylüyor Şenol.
Sonra günün birinde babasıyla röportaja gelen bir gazetecinin ısrarıyla bir "artist yarışmasının" çocuk artistler bölümüne katılır minik Parla. Birinci seçilince de sinemaya adım atar.
Yarışmanın koşullarından biridir Erler Film Şirketi'nin bir filminde rol almak. Böylece Şenol, 1961 yılında henüz 5 yaşındayken Hancı adlı filmle ilk kez kamera karşısına geçer.
Türker İnanoğlu'nun yönettiği ve başrollerini Turgut Özatay, Yılmaz Güney ile Gülistan Güzey'in paylaştığı filmde küçük bir rolü vardır Parla Şenol'un.
ÜNLÜ YÖNETMENLERLE ÇALIŞTI
İnanoğlu bu kocaman gözlü minik kızın performasını öylesine beğenir ki bir sonraki filmi Çöpçatan'ın öyküsünü onun üzerine kurar. Şenol bu defa da Eşref Kolçak, Fatma Girik, Öztürk Serengil ile kamera karşısına geçer.
Sonra da arkası gelir...
Efgan Efekan ve Hüseyin Baradan ile Benim Küçük Meleğim, Suphi Kaner ve Hulusi Kentmen ile Ekmek Parası, Ayhan Işık, Semra Sar, Aysel Tanju, Öztürk Serengil ile Bahriyeli Ahmet, Fikret Hakan, Filiz Akın ile Bana Annemi Anlat, Ayhan Işık, Hülya Koçyiğit ile Katilin Kızı, Türkan Şoray, Kartal Tibet ile Çalıkuşu, Sadri Alışık, Filiz Akın ile Serseriler Kralı'nın da aralarında bulunduğu bir çok filmde oynar.
Osman Seden, Türker İnanoğlu, Sami Ayanoğlu, Ülkü Erakalın, Nejat Okçugil gibi Türk sinemasına damgasını vuran yönetmenlerle birlikte çalışır.
Ama bütün çocuk yıldızların başına gelen onun da başına gelir. 12 yaşına eriştiğinde sinemayı bırakmak zorunda kalır. Çünkü ne küçük bir çocuktur artık, ne de tam anlamıyla bir yetişkin.
Beş yıllık aradan sonra 17 yaşındayken sinemaya dönmeye karar verir. Ama sinemanın o dönemdeki koşulları yüzünden bundan vazgeçer.
Ama köşesine çekilip oturmaz Şenol. TV programlarında sunuculuk yapar. Bir dönem TRT'nin en çok izlenen dizilerinden olan Yalan Rüzgarı başta olmak üzere çeşitli TV kanalları için çeviri ve seslendirmeler yapar. İtalyan Kız Ortaokulu, İtalyan Lisesi ve ardından Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde sürdürdüğü eğitiminde edindiği birikimleri bu işlerine yansıtır.
50'LİK PARLA'YI DA SEVİYORUM, 5 YAŞINDAKİ KIZI DA
Parla Şenol'un en son Aliye adlı TV dizisinde uzunca bir süre rol aldığını da hatırlatalım.
Şenol, kimi hüzünlü kimi de gülümseten anılarla dolu yaşamını Gita Yayınları'ndan çıkan Parlama Noktası adlı kitabında okurlarıyla paylaşıyor.
Kendisinin de söylediği gibi "insani şeylerle dolu, anı çıkışlı gerçek bir öykü bu"... "Çoğu da gülümseten tarafından.
"Yazarken çok eğlendim" diyor Şenol. "O 5 yaşındaki Parla'yı da bugünkü 50'lik kadar çok seviyorum.
(N.M/Hürriyet İnternet)
Yeter artık! Ben çocuk değilim!
Yıllar önce Ayhan Işık, Sadri Alışık, Fikret Hakan, Eşref Kolçak, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit gibi isimlerle afişlerde adı ilk sıraya yazılan Parla Şenol şimdi de bir yazar olarak karşımıza çıktı ve isyanını dile getirdi: Kitabı elime aldığımda geçmişimden sıyrıldığımı hissettim. Sanki daha özgürüm.
Bu röportajın üzerinden üç gün geçti ama kulağımda hâlâ attığı şen kahkahalar çınlıyor. Yüksek volümle girip, daha da yükselen, sonra alçalan ve 'hah bitiyor' derken yeniden yükselen bir kahkaha onunkisi... Röpartaj sonrası bir de kelime kaldı aklımda; 'hatırlamıyorum'... Bazen tarih, bazen mekan, bazen de konunun kahramanını hatırlamıyordu. Aslında kitabını okurken bu kelime sık sık karşıma çıktığı için şaşırmamam gerekiyordu, ki ilk birkaç sorudan sonra eğer bir daha duymasaydım endişelenmek hakkımdı... 60'ların çocuk yıldızı Parla Şenol'la aslında birçok konuda konuştuk... 4 yaşında film çekmeye nasıl başladı, 63'de nasıl zirveye yükseldi, anne ve babasının elinden tutup gittiği setlere 68'de neden veda etti, 73'te döndüğünde neler yaşadı, 11 yaşında nasıl sahneye çıktı, 28'inde niye şarkıcılığı bıraktı ve sonra olanlar... Hepsini bu sayfaya sığdırmak elbette çok zor ama o bunu bizim için yaptı ve iki ha |