Tüm Versiyonu Göster : Kapıları Açmak
plaseboender 16-08-05, 13:35 Osman Sınav yapımı ve kendisinin deyimiyle 'derinlemesine anlaşıldığı gün klasik olacak dizi' dir. Kanal D'de yakın bi zamanda başlayacak. Dizi gibi gözükmesine rağmen sinema tadındadır mayıs ayında mı haziranda mı bi üç bölümünden bildiğim kadarıyla. Bunalım tadı, aşk öyküsü, gelenek-teknoloji çatışması vb. bulunabilir bir dizi ve seyirciye gerçekten birşeyler verebileceğini umuyorum. Hep beraber deneyelim derim..
İzlediğim ilk bölümünden hiç bir şey anlamamıştım. Doğal olarak 2. ve 3. bölümlerdende zevk almamıştım. Acaba bendemi problem diye de düşünmüştüm. Birşeyler anlatmak istiyorlar, fakat benmi anlamıyorum yoksa anlatamıyorlarmı diye kendi kendime sormuştum. Daha sonra diziyi ekranlarda bir daha göremedik. Demek ki ben haklıydım. İzleyicide benim gibi düşünmüş ve reytingler dibe vurmuştu. Klasik olarak kanal hemen duruma müdahele etti ve diziye ara verdiler. Bence bu iş bitmiş....Ölüyü diriltmek imkansız. Osman Sınav bence adına yakışır başka bir iş yapsın derim. Demekki her yapım iyi olacak diye bir şey yok. Arada bir de böyle hatalar yapılabiliyor. Neyse tekrar yayına giriyor. Umarım dizi kendini toparlar. Yoksa çok yazık............
mizrak_tutucu 18-08-05, 09:56 Aslında dizi hiç de kotu degildi. Umarım bu seferki kaderi daha parlak olur. Ekonomik seviyesi dusuk kesimlerin hikayesini anlatan dramatik diziler nedense kotu reyting yapıyor. Sultan Makamı da kotu bir dizi degildi ama cok dayanamadı. Dizinin daha onceki sorunu temposunun cok ağır olması ve daha seyirciyi dizinin icine çekmeden, felsefe yapmaya fazla ağırlık vermesiydi.
sihirlisinema 19-08-05, 09:55 Kapıları Açmak, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 3.lük ödülü almış aynı adlı sinema filminin dizi versiyonu... O yıl Mehmet Aslantuğ da "Cihan" rolüyle altın Portakal almıştı...
Osman Sınav; "Bu kez derin aşkın peşindeyim" diyor.
Şu sıralar dönen fragmanlar müthiş bir hikayeyi müjdeliyor. Belli ki senaryo yeniden yorumlanmış.
Osman Usta işini bilir.
Bence yine ilk 3 bölüm dizinin kaderinin ne olacağını belirler.
KAPILARI AÇMAK, 22 AĞUSTOS PAZARTESİ, 22:15'DE KANAL D'DE...
yok bu diziye ısınamadım tekrar başlıyo yine izlemicem neden bilmiorum ama sevemedim...
dizi gerçekten de biraz ağır ama ben deniz arcak için izlicem üçüncü bölümde sanırım çıkacak.. ;)
Kışın verdiklerinde ilk bölümünü seyretmiştim. Güzeldi ama sarmadı ve diğer bölümü seyretmeyi bile unuttum. Çok ağır bir dizi ama güzeldi yani. Yine de bu seferde izlemeyi düşünmüyorum.
sihirlisinema 22-08-05, 10:01 Kışın verdiklerinde ilk bölümünü seyretmiştim. Güzeldi ama sarmadı ve diğer bölümü seyretmeyi bile unuttum. Çok ağır bir dizi ama güzeldi yani. Yine de bu seferde izlemeyi düşünmüyorum.
dizi ilk kez mayıs'ta yayınlandı. kışın yayınlanan başka bir diziyle karıştırmış olabilir misin?
çok farklı bir diziydi. bas bas bağırmıyor ve içine girmek için seyirciden çaba bekliyordu.
herşeyin ve herkesin birbirine benzediği bu zamanlarda,farklı bir sinema tadının izini sürmek heyecan verici değil mi?
ben yine de sana gözucuyla da olsa ilk bölümü sonuna dek izle derim.
BU AKŞAM 22:15.
zugasibere 22-08-05, 11:12 ben inanıyorum ki her osman sınav imzalı dizilerde olduğu gibi bu dizide tutulcak en azından ben öyle umuyorum ben izliyordum ve tekrar başlamasını da dört gözle bekliyorum.ilk bölümün biraz ağır olduğu doğru genelde senaryo biraz ağır ama olsun izlemeye değer bilmeyenler için bu akşam 22 civarı kanal d de....... :D
plaseboender 23-08-05, 10:07 Benim halimden haber sorarsan,
Bir çift sözüm var sana, yürekten
Sevginle gireceğim toprağa,
Sevginle çıkacağım topraktan.
ÖMER HAYYAM
_butterfly_ 23-08-05, 11:13 wallaaa kapılarııı açıp açmadığını bilmiorumm ama REYTİNGLERİ açmadığıı kesinnn;)
TELE - BAROMETRE
22 AĞUSTOS 2005 PAZARTESİ
No Program Adı Kanal Rating (%) Share (%)
1 EMRET KOMUTANIM (TKR) [NET] SHOW 5,90 22,10
.
.
11 COCUKLAR NE OLACAK (TKR) [NET] STAR 2,70 25,20
12 KAPILARI ACMAK [NET] KAND 2,60 11,20
HEDEF KİTLE : A/B
1 CAKAL (Y.S) [NET] STAR 4,30 21,80
.
.
.11 KAPILARI ACMAK [NET] KAND 2,30 11,40
sihirlisinema 23-08-05, 11:21 Tam anlamıyla şok oldum, ratinglere...
Oysa bölüm muhteşemdi... Hikaye inanılmaz güzeldi... Sinema seyri açısından son derece zevkliydi...
İnanamıyorum...
Ama neden olduğunu biliyorum... KANAL D genel oalrak izlenmiyor... TRT gibi...
Anadolunun birçok yerinde KANAL D'nin izlenemediğini biliyor muydunuz?
Normal yayınını alamayan çok bölge olduğunu, akrabalarımdan biliyorum..
zugasibere 23-08-05, 11:57 evet raytingler gerçekten şok edici bence bu kadar güzel bi projeye haksızlık yapılıyor gerçek aşk isteyen herkesi bu diziyi izlemeye çağırıyorum
zugasibere 23-08-05, 12:10 ama untmayalım ki deli yürekinde ilk bölümü reyting getirmemişti ama üçüncü tekrarı rytinglerde birinci olmuştu bi de şunu düşünün şu an ki çoğu diziler hep benzer temalar işliyor yok zengim aileler falan bu dizi öyle değil çok farklı osman sınavın deyimiyle dokDOKUNULMAMIŞ HAYATLARIN ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ.......
Bazı diziler nedense böyle kazalara uğrayabiliyorlar. Ama yapımcıların anlamak istemediği veya bir türlü anlayamadığı bazı şeyler var. Bunlar ney biliyormusunuz. 1. Türkiye artık 70 li yıllarda değil. 2. Oyuncu kadrosu eskidi. 3. Kimse rolünün oyuncusu değil. 4. Dizinin iyi veya kötü olduğuna halk karar verir. 5. Kimse hatasını kabul etmek istemiyor. 6. Kendinize yeni jönler ve bayan aktrisler çıkarın. 7. Eski dizilerde reyting rekorları kıran ama miyadını dolduran sanatçı arkadaşlarımıza teşekkür edin ve artık baş rol vermeyin. 8. Bu olay hem size hemde rolünü iyi etüt etmeyip oynattığınız oyunculara haksızlıktır. saygılar...............
zugasibere 23-08-05, 12:36 dikkatimi çeken bi şey var genç kızlara bi diziyi izlettirmek için illada yakışıklı ve genç aktör mü olmak zorunda hiç mi oyunculuk yetenekleri önemli değil kapıları açmak dizisinin tutulması için olgun şimşekin yerine özcan denizi falan mı koymak gerekli????!!!!!!!!!!!!!!!
mizrak_tutucu 23-08-05, 12:40 Oyuncu seçimlerinde dikkat edilmesi gereken kriter oyunculuk yeteneği olmalı. Oyuncu seçimlerinin kotu oldugu tespitinize katılmıyorum. Dizide olağanüstü güzel ve yakışıklı "starlar" yok ama iyi oyuncular var.
Halkın iyi diziyi seçecegi turu bir saptamanın da dogrulugundan da emin değilim. Hoş ve boş tiplerin dizilerinin tutugu da oluyor. Yeterince star varsa, senaryo da olağanustu kotu degilse "başarılı" dizi oluyor. Reyting tek olcut olmamalı. Ne de olsa kaynana Semra Hanım yüzde 76 izlenme payını boşu boşuna almadı.
bence bu dızı cok gusel anlayabılene hanı suphı dedı ya mevlanaya sormuslar ask nedır dıye oda ben ol bil!! demıs felsefı yonden harıka bır dızı sınema tadında gercekten muhtesem bır oykusu var dızının bence ızlemeye devam edın ılerıde haksız olmadıgımı anlıcaksınız oyuncu kadrosuda bu arada harıka çok fazla unlu yok ama bence onemlı olanda bu unsuz ama oyuncular var dızıde...
sihirlisinema 23-08-05, 13:21 Arkadaşlar
dizi çok güzel.
Türk standartlarının üzerinde hatta.
İzleyenlere gerçek bir ziyafet var.
Rating denen belayı da aşar.
İzlemeye devam, o kadar.
ya bu dizi çoooooooook güzel.mükemmel,kesinlikle tutcak.tek sorun bence geç olması.(sahradan sonra en gzl dizi diebilirim.)yani ilk kez bi diziyi ilk bölümden izlemeye baslıorum.ama sonuna kadar izliyceğimi düşünerek...
zugasibere 23-08-05, 14:08 arkadaşlar aynı fikirde olduğumuza sevindim en sonunda bu dizyi benim kadar tutan birilerini buldum.....
Bence bu dizide osman sınav yapıyorsa çok büyük çıkış yapar bence deli yürek
ve kurtlarvadisini ve hatta ekmek teknesinin yapımcısı olan osman sınav bu dizileri iyi bir yere getirip bıraktı ve bu diziyi daha çok reyting toplayan bir diziler
arasında yer albilir
muratcan
ben bu rayting olayına inanmıyorum ne kadar güzel bir dizi aldıgı reytinge bak
zugasibere 23-08-05, 14:46 bu arada osman sınavla ilgili bi anket açtım hepinizin görüşlerini oraya bekliyorum
sihirlisinema 23-08-05, 15:00 ben bu rayting olayına inanmıyorum ne kadar güzel bir dizi aldıgı reytinge bak
Aynen öyle..
Ama merak etmeyin,
dizinin hikayesi o kadar ilginç bir hale gelecek ki,
hiç kimse ona kayıtsız kalamayacak...
Oradan oraya savrulmuş hayatlara, kim kayıtsız kalabilir ki?
İsmet Özel ustanın dediği gibi:
"Başkalarının aşkıyla başlıyor hayatımız,
Bakıp, başkanın başkayla kurduğu bağlantıya..."
zugasibere 23-08-05, 16:50 rica ediyorum artık kimse bu dizi hakkında olumsuz görüşte bulunmasın biraz yapıcı olunulsun
Çok sıkıcı bir dizi. Kimsede öyle anlayabilene, aslında acayip mesajlar veriyor işine girmesin. Çünkü bir halt verdiği yok, sadece insanı bayıyor o kadar. Ayrıca felsefe olayı bu ekibi aşar onlar yine mafya işlerine dönsünler, kurtlara da bu yakışır; edebiyat, bilim, sanat onları bozar. Böyle ellerine yüzlerine gözlerine bulaştırır, biz neden reyting alamıyoruz diye kara kara düşünürler...
zugasibere 23-08-05, 17:43 ne demek msj vermiyor anlayana öyle bi msj veriyor ki bu arada zevkler ve renkler tartışılmaz
erkan can ve olgun şimşek olduğu için baştan kazanmış dizi. haziran civarında verdiler sanırım ilk, o zaman geç olduğu için izleyememiştim malum, sınavlar.. kanal d akıllıca(ilk defa) bir iş yapıp tekrar verdi diziyi, iyi de reklamını yaptılar. evinde reyting ölçeri olan diziyi açsın izlemese de olur türk televizyonuna evlilik programları ve pembe dizi gereksizliğindeki diziler yerine böyle kaliteli yapımlar lazım..! televizyon insanı olmamama rağmen beni bağladı.
zugasibere 23-08-05, 22:22 erkan can ve olgun şimşek olduğu için baştan kazanmış dizi. haziran civarında verdiler sanırım ilk, o zaman geç olduğu için izleyememiştim malum, sınavlar.. kanal d akıllıca(ilk defa) bir iş yapıp tekrar verdi diziyi, iyi de reklamını yaptılar. evinde reyting ölçeri olan diziyi açsın izlemese de olur türk televizyonuna evlilik programları ve pembe dizi gereksizliğindeki diziler yerine böyle kaliteli yapımlar lazım..! televizyon insanı olmamama rağmen beni bağladı.
diziye verdiğin destekten dolayı saol bütün günüm bu diziye dil uzatanlara cvp vermekle geçti benim gibi düşünen birini buldum.(diğer savunanları da unutmadım)
sihirlisinema 24-08-05, 08:11 Çok sıkıcı bir dizi. Kimsede öyle anlayabilene, aslında acayip mesajlar veriyor işine girmesin. Çünkü bir halt verdiği yok, sadece insanı bayıyor o kadar. Ayrıca felsefe olayı bu ekibi aşar onlar yine mafya işlerine dönsünler, kurtlara da bu yakışır; edebiyat, bilim, sanat onları bozar. Böyle ellerine yüzlerine gözlerine bulaştırır, biz neden reyting alamıyoruz diye kara kara düşünürler...
yazık...
bu forumda diziyi beğenen kadar beğenmeyen de olabilir ama bu kadar aşağılayıcı, neredeyse düşmanca bir yorum okumamıştım... bu özel kinin sebebi ne!?
sen kimsin de diziyi beğenen bizleri aşağılıyorsun?
zugasibere 24-08-05, 17:21 evet artık yeter nedir bu diziye beslenen düşmanlık tekrar tekrar söylemek zorundamıyız
Çok sıkıcı bir dizi. Kimsede öyle anlayabilene, aslında acayip mesajlar veriyor işine girmesin. Çünkü bir halt verdiği yok, sadece insanı bayıyor o kadar. Ayrıca felsefe olayı bu ekibi aşar onlar yine mafya işlerine dönsünler, kurtlara da bu yakışır; edebiyat, bilim, sanat onları bozar. Böyle ellerine yüzlerine gözlerine bulaştırır, biz neden reyting alamıyoruz diye kara kara düşünürler...
Ben bu dizinin mayıs ayındaki bölümleriyle ilgili olarak zaten bir önceki sayfalarda yorum yapmıştım. Bence gene olmamış. Bırakın şu inadıda dizinin mantığını çözün. Ben çözemiyorum, çünkü bir mantığı yok. Bu benim şahsi görüşüm. Beğenenler olabilir, ama bu dizinin klasik falan olacağı yok. En fazla 5 bölüm ömür biçiyorum. Belkide yanılıyorumdur. Kimse bana diziyi övmek içinde ayrıca mail atmasın. Benim kendime göre kriterlerim var. Şu anda eminimki reytinglerin düşük olmasını, bir çok kişi çeşitli sebeplere bağlıyor. Yok reytingler gerçeği yansıtmıyor, işte daha ilk bölüm, falan filan gibi çeşitli sudan bahanelerle kendini kandırıyor bu yorumcular. Görüşlerimin arkasındayım. İnşallah bazı arkadaşların dediği gibi süper olurda, ben yanılırım. O zaman bana mail atıp yanıldığımı yüzüme karşı söylersiniz. Bende sizden özür dilerim ve haklıymışsınız, yanıldım hatamı kabul ediyorum diye sizlere mail atarım. Aksi durumda dediğim gibi olurda bu dizi patlarsa, o kadar verilen emeğede acırım ve üzülürüm doğrusu. Dizinin tutmasını, herkesten özür dileme pahasına tercih ederim. Tutması tek temennimdir, ben veya benim gibi düşünenler izlemesekte olur. Herkese saygılar...........
zugasibere 24-08-05, 17:46 Ben bu dizinin mayıs ayındaki bölümleriyle ilgili olarak zaten bir önceki sayfalarda yorum yapmıştım. Bence gene olmamış. Bırakın şu inadıda dizinin mantığını çözün. Ben çözemiyorum, çünkü bir mantığı yok. Bu benim şahsi görüşüm. Beğenenler olabilir, ama bu dizinin klasik falan olacağı yok. En fazla 5 bölüm ömür biçiyorum. Belkide yanılıyorumdur. Kimse bana diziyi övmek içinde ayrıca mail atmasın. Benim kendime göre kriterlerim var. Şu anda eminimki reytinglerin düşük olmasını, bir çok kişi çeşitli sebeplere bağlıyor. Yok reytingler gerçeği yansıtmıyor, işte daha ilk bölüm, falan filan gibi çeşitli sudan bahanelerle kendini kandırıyor bu yorumcular. Görüşlerimin arkasındayım. İnşallah bazı arkadaşların dediği gibi süper olurda, ben yanılırım. O zaman bana mail atıp yanıldığımı yüzüme karşı söylersiniz. Bende sizden özür dilerim ve haklıymışsınız, yanıldım hatamı kabul ediyorum diye sizlere mail atarım. Aksi durumda dediğim gibi olurda bu dizi patlarsa, o kadar verilen emeğede acırım ve üzülürüm doğrusu. Dizinin tutmasını, herkesten özür dileme pahasına tercih ederim. Tutması tek temennimdir, ben veya benim gibi düşünenler izlemesekte olur. Herkese saygılar...........
editör görüşlerine saygı duyuyorum biz bu diziye süper neden böyle oldu demiyoruz(en azından ben öyle demiyorum) izleyen izlesin izlemeyen izlemesin buna da sözümüz yok bizim kızdığımız nokta bazı kişiler çok ağır laflar ediyor biraz yumuşak eleştirin diyoruz bütün mesele bu
bu kanin dene arkadaş eleştirimeyi hiç kaldıramaz halbuki yaşına göre çok olgun davranması lazım öyle degilmi sadece aşk oyunu dizisini begenir ona göre diger diziler ço lüzümsuzdur onu bence hiç umursamasanız iyidir birde arkadaşlar neye göre ölçüt şu sitede birkaç kişin,n yorumuna takmayın bennce çogunluk dışarıda bence bu dizi güzel ben ilk bölümü izledim hele o kızın okudugu gazel çok güzeldi kim okuyor ayrıca merak ettim ben bu dizi inanın düzelecek
sihirlisinema 25-08-05, 13:00 bu kanin dene arkadaş eleştirimeyi hiç kaldıramaz halbuki yaşına göre çok olgun davranması lazım öyle degilmi sadece aşk oyunu dizisini begenir ona göre diger diziler ço lüzümsuzdur onu bence hiç umursamasanız iyidir birde arkadaşlar neye göre ölçüt şu sitede birkaç kişin,n yorumuna takmayın bennce çogunluk dışarıda bence bu dizi güzel ben ilk bölümü izledim hele o kızın okudugu gazel çok güzeldi kim okuyor ayrıca merak ettim ben bu dizi inanın düzelecek
Haklısın...
Saygı bekliyorsa bir insan önce kendisi saygılı olmalı...
Ve de iddialıysa eğer bir insan yazdıklarında ve bilim kelimesini kullanıyorsa; sevmediği dizilere "çok sıkıcı" diyerek çamur atmayacak ve bilimsel-sanatsal-mantıksal gerekçelerini açıklayacak. Bu zahmetlere girmiyorsa da; "Çünkü bir halt verdiği yok, sadece insanı bayıyor o kadar." Deme hakkını kendinde göremeyecek. Çünkü bilimsel ve sanatsal ahlak bunu gerektirir.
O zaman ben de hiiç zahmete girmeden derimki; "Sen tamamen yanlış düşünüyorsun, algıların ve sanat duygun yetersiz, çok güzel bir hikayeyi de 'göremiyorsun'.." İşte bunlar da yuvarlak laflar aslında...
Oysa eleştiren kişi, bir eseri neden beğenmediğinin argümanlarını ortaya koyar ve savlarını 2 x 2 gibi net ispatlar, bizleri ikna ederse; Biz de ona aynı bilimsellikle cevap veririz.
Böylece de kimse kimseyi aşağılamaz ve hakaret etmez...
esasında eleştirmek güzel ama dozunda öyle degilmi bence eleştirilmeyen şeyler çok basittir bence ama bu arkadaş dozunda degilde çok aşırıya kaçıyor bence reyting denen şey çok önemsiz birşer bazı arkadaşlar bunu hala anlıyamamış birde şuna kızıyorum yeni çıkan ve oyunculuk yapan biriyle belli bir başarıya ulaşmış kendisini kanıtlamış insanları bir tutuyorlar bu çok yanlış geliyor bana kanin arkadaş emre altuğu nejat işleri tamer karadağlıyı vs... bu oyuncularıda pek sevmez kötü olduklarını düşünür o sadece keremcem hayranıdır ayrıca bir tuttugu insana bakarmısın acaba kesin bu dizinin oyuncularını da begenmemiştir buna eminim ama ben bu diziyi çok sevdim birde kanin eger bir şeyi eleştiriyorsa kesin o şey süperdir merak etme sen kıskanıyor arkadaş
mizrak_tutucu 25-08-05, 13:20 Kapıları Açmak dizisinin başında anlatılan oykuler tipik Sufi oykuleri. Hristiyan kulturunde onemli bir yer tutan mesellerle felsefi mesajlar veriliyor. Kapıları açan prensesin oykusunun felsefi mesajlar verdigi bir gerçek. Mesajların anlaşılmaz bir tarafı da yok dogrusu.
Kurtlar Vadisi ve Osman Sınav'ın diger dizisi Deliyürek'in ideolojik mesajlarını sevmiyor olabilirsiniz - ben sahsen sevmiyorum- ama Osman Sınav'ın işini iyi yaptıgını da kabul etmek gerekiyor.
Osman Sınav, izlenebilir diziler yapmayı başarıyor. Bu açıdan bilim, edebiyat, sanat Osman Sınav'ı aşıyor demek hem haksızlık hem de densizlik. Dizinin jenerik bolumunde gosterilen ebru sanatı ve resim sanatı ornekleri de ilginc. Türk Sanat ve Halk Muzigini de cok iyi kullanıyor dizi. Dizi reytingler de yukselir mi, yukselmez mi bilemem. Ama cok sıkıcı olmadıgı ve konuları içtenlikle ele aldıgı açık.
sihirlisinema 25-08-05, 13:42 Kapıları Açmak dizisinin başında anlatılan oykuler tipik Sufi oykuleri. Hristiyan kulturunde onemli bir yer tutan mesellerle felsefi mesajlar veriliyor. Kapıları açan prensesin oykusunun felsefi mesajlar verdigi bir gerçek. Mesajların anlaşılmaz bir tarafı da yok dogrusu.
Kurtlar Vadisi ve Osman Sınav'ın diger dizisi Deliyürek'in ideolojik mesajlarını sevmiyor olabilirsiniz - ben sahsen sevmiyorum- ama Osman Sınav'ın işini iyi yaptıgını da kabul etmek gerekiyor.
Osman Sınav, izlenebilir diziler yapmayı başarıyor. Bu açıdan bilim, edebiyat, sanat Osman Sınav'ı aşıyor demek hem haksızlık hem de densizlik. Dizinin jenerik bolumunde gosterilen ebru sanatı ve resim sanatı ornekleri de ilginc. Türk Sanat ve Halk Muzigini de cok iyi kullanıyor dizi. Dizi reytingler de yukselir mi, yukselmez mi bilemem. Ama cok sıkıcı olmadıgı ve konuları içtenlikle ele aldıgı açık.
Güzel söylemişsin.
Ekleyecek fazla birşey yok.
Osman Sınav'a karşı insanların içinde haykırmak istedikleri çok şey olabilir.
Ama aydın bir kişi, bir sanatçıyı eseriyle değerlendirir..
Sınav'ı katagorize edenlerin dikkatini çekerim;
Birincisi çok çok ilginç bir ayrıntı; Adı KURTLAR VADİSİ olan ANTİ-MAFYA DİZİSİNİN,ne afişlerinde, ne tanıtımlarında ne de 80 küsür bölümünde hiç kurt görüntüsü, gölgesi ya da iması kullanılmadı... (Eeeee! Şimdi bu ne?)
Geçen ay da bir söyleşide, Osman Sınav; Hedeflerime ve yaptığım işlere bakarsak, ben devrimciyim, dedi..
KAPILARI AÇMAK çok çok klasik görünen hikayesine rağmen, sanat düzeyi ve felsefesiyle çok üst bir seviyede.
Bazılarına ulaşamıyor olabilir. Herkes kapasitesine göre alır.
Bu arada oradaki diyalogların çoğu Yunus ve Mevlana'nın orjinal sözleridir.
Sevgili forum arkadaşlarım.
Kapıları Açmak, en azından farklı bir dizi.
Bugüne dek söylenmemiş şeyleri söyleme iddiasında bir dizi...
Ne yani görmemezlikten mi gelelim?
Arkadaşlar reytingler önemli değil diyorsunuz ama, dizilerin yayınlarını devam ettirebilmeleri için buna ihtiyaçları var. Eğer reytingleri yüksek olmaz ise o dizi yayından kaldırılır. Daha sonra yorum yaptığınız övdüğünüz diziler, birde bakmışsınızki yayından kaldırılmış. Artık o zaman kendi kendinize yazar yazar yazar yazar durursunuz. Neden kabullenmiyorsunuz kötü yorumları. Yorumun iyi veya kötü olması kimseyi bağlamaz. Herkesin kendi görüşüdür. Herşeyi olumlu olarak görürseniz, bazı olumsuzlukları göremezsiniz. Geniş düşünmek ve ona göre yazmak gerekir. Hatta bilmediğiniz bir konu hakkında yorum yapmak tamamen yanlıştır. Dünya tek kişinin etrafında dönmüyor. Sadece bizim düşündüklerimiz doğrudur diye haraket ederseniz, kanin gibi insanları yerden yere vurursunuz. Bu son derece yanlış bir tutum olur. Daha sonra kendinize taraftar çekmeye çalışırsınız. Peki diyelimki kanin'in yorumlarını beğenmiyorsunuz, siz onunla niye uğraşıyorsunuz. Kendi kendine yazsın dursun. Siz de işinize bakın. Bakıyorumda dizi hakkında yorum yapanların sayısı azalmış, kanin hakkında yorum yazanlar artmış. Buyrun işte; asıl konudan nasıl uzaklaşmızsınız. Bence biraz daha düşünün ve öyle yorumlar yapın. Sizin yaptığınız bu yorumlarla diziler ayakta kalmaz. Özel kananllar reyting alan diziyi tutar. Geçim kaynakları olduğu için. Reytingler tv sektörünün kaderidir. Unutmayalım.
kanin eleştirmesin demiyoruz kiş sadece dozunda bırakmalı ve objektif olmalı oda eleştirileri kabullenmeli yoksa birşey demiyoruz
sihirlisinema 25-08-05, 14:11 Eyvallah editor 1, geçtik o konuyu... (Uyarına teşekkürler.)
Dediğin doğru ama durumun tamamını ratinge kilitlemek doğru mu?
Yani, şimdi yapımcılar aylarca düşünüp, emek verip kurguladıkları (diyelimki) çok güzel ve doğru bir hikayeyi,
ratingin artacağını düşünüp (bilip),
daha düzeysiz daha içi boş
ama ratingi yüksek bir hale getirmeliler mi?
Ekranda kalma uğruna, günün birinde belki de bir başyapıt (hangi dizi olursa)
ratinge kurban edilmeli mi?
Çok ince bir çizgi bu...
zugasibere 25-08-05, 16:11 sevgili duygusal ve sihirli sinema bırakın artık kanin gibi arkadaşlara laf yetiştirmeyelim onlar konuşsunlar biz izlemeye devam edelim.
sihirlisinema 25-08-05, 16:57 sevgili duygusal ve sihirli sinema bırakın artık kanin gibi arkadaşlara laf yetiştirmeyelim onlar konuşsunlar biz izlemeye devam edelim.
İzleyelim, görelim şair ceketli...
şu ceketin kerametini de görmek isteriz açıkçası...
zugasibere 25-08-05, 17:07 İzleyelim, görelim şair ceketli...
şu ceketin kerametini de görmek isteriz açıkçası...
onun da zamanı gelir...
[QUOTE=sihirlisinema]Eyvallah editor 1, geçtik o konuyu... (Uyarına teşekkürler.)
Dediğin doğru ama durumun tamamını ratinge kilitlemek doğru mu?
Yani, şimdi yapımcılar aylarca düşünüp, emek verip kurguladıkları (diyelimki) çok güzel ve doğru bir hikayeyi,
ratingin artacağını düşünüp (bilip),
daha düzeysiz daha içi boş
ama ratingi yüksek bir hale getirmeliler mi?
Ekranda kalma uğruna, günün birinde belki de bir başyapıt (hangi dizi olursa)
ratinge kurban edilmeli mi?
Evet reytinglere kitlemek doğru. Yapımcılar aylarca hatta yıllarca uğraşsın. Eğer dizinin izlenme oranları düşük ise kimsenin gözünün yaşına bakmadan yayından kaldırılır. Bakın arkadaşlar Türkiye de yaşıyoruz ve bu diziler özel kanallarda yayınlanıyor. Özel kanalların amacı bir devlet kuruluşu olan TRT gibi yayın yapıp paraları cebe indirmek değil. Devleti zarara uğratmak felan hiç değil. Devlet özel kanalları tanımaz ve ilgilenmez. Ama sizlerde biliyorsunuz ki özel kanallar bu işi para için yapıyor. Parayıda reklamdan alıyor. Reklamı nasıl alıyor? Tabiki izlenme oranlarının yüksekliğine göre. İzlenme oranları yüksek olmaz ise kim reklam verir? kimse!!! Bu da kanalın para kazanamaması demek ve ne olur sonuçta biliyormusunuz? İşte sizin güzel dediğiniz diziler birde bakmışsınızki yooook. Dizi izlenmedikten sonra ne anlatsanız boooşşş. Hiç bir özel kanal izlenmeyen bir diziyi yayında tutmaz. Bunun örnekleri var ve ne ilk nede son. Bu kanallar değilmiydi onlaraca güzel yapımı çöpe atan. Benim üzüldüğüm nokta bu. Bana başyapıt olur filan demeyin, çünkü burası Türkiye insanlar bu tarz şeylere pek meraklı değil. Ver kurtlar vadisini izlesinler. İşte ülkemizdeki tv dizilerini izleyenlerin gerçek yüzü bu!!! Ben olaya bu gözle bakarım ve ona göre yorum yaparım. Sizin baktığınız gözle bakarsam, ABD gibi bir ülkede yaşıyor olmam lazım. Çünkü oralarda böyle sıkıntılar yok. Çoğu yapımcı ve oyuncu bu işi sanat için yapıyor. Bizde para için. İşte aradaki fark bu. Açın gözlerinizi ve bir daha bakın. Yapımcı ve kanal arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştır bile...Tekrar saygılar.......
plaseboender 26-08-05, 03:30 Reytinginin ne olduğu benim umrumda değil, onu yapımcımız düşünsün. Eğer dizi kaldırılacaksa kaldırılana kadar tadını çıkarmaya bakarım ben. Seyirci olarak reytinge takılmamak gerek.
sihirlisinema 26-08-05, 14:53 Saygı bizden editör1...
Ben de tam bunu söylüyorum. Peki bu gerikalmışlığı kırmanın yolları yok mu? İmkansız mı böyle birşey? :confused:
Sanatçılar ve seyirciler, yanlış kurulmuş 'sistemleri' geliştiremez ve değiştiremezler mi?
Önceki mesajlarıma bakarsan, ratinglerle ilgili aynen senin gibi gerçekçi olduğumu görürsün. Ama ben sıkıldım bu kadar gerçekten! :(
"Entellektüel anarşist" olmak ve bir şeylerin değişebileceğine inanmak istiyorum. Yoksa memleketim benim için daha da çekilmez bir hal alacak...
Derdim bu. ;)
mizrak_tutucu 26-08-05, 15:09 Merhaba Sihirli Sinema,
Başka bir forumda yazdıgım yazıyı, dusuncelerini almak icin kopyalayıp gonderiyrum. Boyle bir hareket konusundaki goruslerinizi ogrenmek isterim dogrusu.
Simdiye kadar hiç bir TV kanalının (CNBC-E) dahil yazdıgım mesajlarda sordugum sorulara yanıt verdigini gormedim. Seyirciye saygı gostermedikleri kesin. Geçen sene zahmet edip, BBC'nin her diziyi dort kere tekrar etmesi politikasının ne kadar iç bayıcı oldugu konusunda goruslerimi BBC'ye gonderdim. Ertesi gun uzun uzun açıklamalar ve neyin neden yapıldıgı, sevdigim dizinin devamının hangi tarihte yayınlanacagini belirten bir mesaj aldım. Bilgi veremedikleri konularda da ozur diliyorlardı. Yayıncılık boyle olmalı. Yanıt vermeyeceklerse e-posta adresi vermenin, zamanında guncelleyemeyeceklerse onceden yayın programı vermenin anlamı ne? Insallah bir gun muzakereler AB standartlarını televizyon kanallarına da dayatacak kadar ilerler- her konuda standartları olduguna gore bu konuda da vardır. Ama işi çıkmaz ayın son çarşambasına havale etmeden cozmenin yolu daha var. Her dizi icin kampanya duzenlemek yerine işi topluca çözmeye kalkısmak daha anlamlı.
En dusuk reyting alan dizileri bile TV kanalını adam yerine koyup seyreden birileri var. En azından bu dizilerin az bucuk anlamlı bir şekilde bitirilmesine izin vermeliler, ya da adam gibi kaldırıldı açıklaması yapmalılar. Hiç bir açıklama yapmadan kaldırılan bayagı cok dizi biliyorum. En dogrusu televizyon kanallarına karşı bri manifesto hazırlamak, seyircinin de magdur edilmeyecegi bazı duzgun yayın ilkeleri koşulları getirmek olabilir.
Yayın saatlerinin kafalarına gore degistirilmemesi, ilan edilen yayın saatlerine uyulması, kaldırılan dizilerin kaldırıldıgı hakkında açıklama yapılması, yapımcı şirketin diziyi erken bitirmek ve mumkun oldugunca eli yuzu duzgun bir cekmesi icin onceden dizinin bitirilecegi konusunda (minimum iki hafta once gibi) uyarılması gibi.
Dunya kadar reklam parası kazanıyor ve dizileri insanı kanser edecek kadar sık kesintiye ugratıyorlar. Lutfedip bazı minimum kurallara uyabilirler. Sonuçta seyirci olmasa ne reyting olur ne de reklam gelirleri.
Daha sonra bu manifestoyu imzaya açar ve kaç kişinin açık adı ve e-posta adresiyle imzaladıgına bakar, belli bir sayıya (mesela 10.000 kişinin ustu) ulaşınca da butun televizyon kanallarına gonderebiliriz.
Aranızdan herhangi biri bu işi orgutlemeye başlayabilir. Insanlar destek veriyor, ama işi yapmayı ustlenmek istemiyorsa yeterince destek mesajı geldiginde ben bu işi ustlenirim. Ama Agustos ayım cok dolu. Bu tur bir projeye destek verirseniz Eylül sonu gibi ben manifestoyu hazırlar ve imzaya açarım.
Bu konuda goruslerinizi/eleştirilerinizi bekliyorum.
sihirlisinema 26-08-05, 15:56 Ben bunu diğer forumda da okumuş ve beğenmiştim. ;)
mızrak tutucu değil bayrak tutucu bir misyonunuz var aslında..
Fikrimi almak istediğiniz için teşekkür ederim.
Kendime göre acizane bi kaç düşüncem var...
Ve bu iş tam da sizin yaptığınız gibi kahramanlar istiyor, bir cesuryürek talep ediyor.
Bayrağı tutan biri olursa, arkasından gidecek çok olur. İlki benim mesela...
Önerdiğiniz eylem tarzı, ilk adım olarak mükemmel! :p
Buradaki yoğunluğa ve ilgiye göre bu eylem, bence bir derneğe, bir sivil baskı grubuna, bir insiyatife dönüşmeli.. Yani birlik olursa, güç olursa tepkilerimiz daha çok kaale alınır..
Ve şu anda bir "bilinçli seyirci örgütlenmesi" yok. Hem ilk olur, hem çok çok ilgi görür bence... ;)
aşk oyunundan sonra ikinci favori dizim.dizi çok içten geldi.umarım yayında kalır.
zugasibere 29-08-05, 16:22 aşk oyunundan sonra ikinci favori dizim.dizi çok içten geldi.umarım yayında kalır.
bizimde tüm dileğimiz bu.....
unutmadan ikinci bölüm bu gün saat 22.30 da
zugasibere 29-08-05, 16:24 "Kapıları Açmak" ile televizyon sezonunun son aylarına ani bir giriş yaptınız ve yine ani bir kararla dizinizi yayından çektiniz. Bunun nedenini öğrenebilir miyiz?
Dizi yayına girdikten sonra bir takım tespitlerimiz oldu. Söz konusu tespitler bir zamanlama hatası yaptığımızı ortaya koydu. Dizilerin yayına gireceği kanalın belirlenmesi, hangi zaman diliminde yer alacağı, tanıtım filmlerinin yayın periyotları gibi unsurların tümü bir pazarlama stratejisi aslında. Bir dizi bu unsurlar göz ardı edilerek piyasaya çıkarsa seyirciyle buluşamayabilir. Yapımcılar işlerine biraz da bu açıdan bakmalılar. Biz sadece kanalın sipariş ettiği işi yapıp, ona teslim etmekle yükümlü taşeron bir yapımcı firma değiliz. Biz işi başından sonuna kadar takip edip, en doğru şekilde seyirciye ulaştırılması ile birebir ilgilenen bir yapım şirketiyiz. Bunu kanalımızla koordinasyon içerisinde gerçekleştiriyoruz. Zaten zamanlama ile ilgili bir hata yaptığımıza Kanal D ile birlikte karar verdik ve dizimizi yayından çektik. Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı'nın çok sevdiğim benzetmesi var. Şu anda TV seyircisi sanki "Titanic" filminin son 15 dakikasını seyrediyor, biz de; 'Burada yeni bir şey var; ona gelin' diyoruz. Onlar da; 'Dur şu bitsin, ona da bakarız' diyor.
Hiçbir sezonda bu kadar çok dizi, beraberce sona yaklaşmamıştı ve bu durumdan seyirci bu kadar haberdar edilmemişti. Şu anda TV köşe yazarlarının, seyircilerin ve senaristlerin görüşleri bir arada değerlendiriliyor. Dizinin nasıl sona ereceğine adeta birlikte karar veriyorlar. İnteraktif bir ortam oluşmuş. Dolayısıyla sezonun son günlerinde yayına girmiş bir dizi, seyirciye ulaşmakta güçlük çekebiliyor.
Ayrıca tanıtımla ilgili olarak da bazı sıkıntılarımız oldu. Yanlış ve eksik tanıtım yaptığımız için, dizinin konseptini tam olarak seyirciye geçiremedik. Hem çok kısa sürede dizinin tanıtımını yaptık; yayın periyotları yeterli değildi, hem de hazırladığımız tanıtımlar dizinin konseptini anlatmaya yetmedi. Dolayısıyla zamanlama hatası ve tanıtım eksikliği bir araya gelince; seyirciye ulaşamadık. İzleyici gelip, Kapıları Açmak'ı izleyip, beğenmeyip başka bir yere gitmiş değil. Seyircinin haberi olmamış! Biz seyircinin haberi olsun diye çabalarken, 6 - 7 bölüm yayınlanacak ve sezon bitecekti. 'Bu iş olmadı ve seyirciye ulaşmadı' noktasına varacaktı. Bu yüzden bunu erken fark edip, hemen yayından çektik. Kanal D de bize bu konuda destek verdi. Projemize, en az bizim kadar kanalımız da güveniyor. Ağustos ayında her şeyi doğru şekilde yapıp, yayına yeniden girmeye hazırlanıyoruz
zugasibere 29-08-05, 16:24 - Ağustos ayında dizinizi yeniden yayına sokacak olmanız, projenize sonuna kadar güvendiğinizi gösteriyor. "Kapıları Açmak" sizin için neden bu kadar önemli bir proje?
Belki de bugüne kadar yaptığım işler içinde, hikayesine, içinde taşıdığı anlamlara en çok inandığım proje. O yüzden bunun bir zamanlama hatasına maruz kalmasını istemedim ve geri çektim. Çok inanmamın sebebi de şu: Bu hikaye çok bizden bir hikaye. Yani bizim insanımızın, bizim kültürümüzün hikayesi. Hem çok popüler bir atmosfere, hem de geleneksel değerlerimize sahip bir hikaye. İnsani değerleri, inançla ilgili değerleri, hoşgörüyü ve popüler kültürün günlük yaşantımıza etkilerini derinlemesine işliyor. Popüler kültürü içindeki çatışmalarla işleyen yerli bir hikaye. Onun için "Kapıları Açmak" temasına çok güveniyorum. Televizyondaki karşılığını mutlaka bulacağına inanıyorum.
Birçok aşk hikayesi var ancak hiçbiri bugüne kadar bu perspektiften bakılarak işlenmedi. "Kapıları Açmak", bizim bugünkü hayatımıza, aşk hikayesi perspektifinde bakarak, geleneksel ve kültürel değerlerimizi harmanlayarak, bu değerleri tartıştırarak, popüler kültürün getirdikleriyle cevap aradığımız bazı çatışmaları ortaya koyuyor. Türk insanına sıcak geleceğinden emin olduğum bir proje.
zugasibere 29-08-05, 16:25 - "Kapıları Açmak"da geleneksel kültürümüz ile popüler kültür buluştuğunda ortaya çıkan çatışmaları hangi perspektif içerisinde değerlendiriyorsunuz?
Burası Müslüman bir ülke. Aynı zamanda laik ve batılı bir ülke. Tarihi geçmişi itibariyle aslında bugünden daha Avrupalı bir ülke. Tarihi geçmişinde, kendi değerleriyle batılı bir ülke olmuş fakat şimdi batının değerleriyle batılı olmaya çalışıyor. Peki bu çelişkileri nasıl yaşıyor? Bu hikayenin içinde bu çelişkilerin yansımalarını işliyoruz. 'Şeytan ayrıntıda gizlidir' derler. Ama kemalat da teferruattadır. Yani ayrıntıda gizlenen olumsuzluklara karşı tutumumuzu geliştiren olgunluk da ayrıntılarda gizlidir. Şeytan ayrıntıda ne kadar gizliyse, mükemmellik de ayrıntı da o kadar gizlidir. Siz o ayrıntıları iyi görüp, olumlu değerlendiremezseniz, şeytan işte o ayrıntılarda beliriverir. Bunları işleyen ve sorgulayan bir hikaye
zugasibere 29-08-05, 16:26 - "Kapıları Açmak" ile yeni bir trend yaratacağınızı söylüyorsunuz...
Evet. Çünkü bu dizi bugün yaşadığımız sosyal psikoloji içinde, gizli gündemimizde olan temaları ve yönelişleri içeriyor; o yüzden trend yaratacak!
- Dizinin sloganı olan "dokunulmamış hayatların anlatılmamış hikayesi" çok yalın fakat bir o kadar da derin bir ifadeye sahip. Böyle derin anlamlar içeren bir dizinin değerinin hemen fark edilebileceğine inanıyor musunuz?
Az önce anlatmaya çalıştığım da bu. Yani popüler kültür içinde star olmak isteyen gazelhan torunu bir kızla, bir imamın oğlunun aşkı. Son derece yalın, sıradan ama dokunulmamış insanlar. Böyle insanların hikayesi daha önce hiç anlatılmadı. Bir anlamda TV ve sinemada bu insanların hayatlarına dokunmadık hiç... O yüzden Kapıları Açmak; dokunulmamış hayatların anlatılmamış hikayesi! Çok içimizden, bizden, halktan bir hikaye... Hem çok dingin, hem de çok çarpıcı. Burada ayrıntılar çok önemli. İçimizde yaşattığımız bu ayrıntılarla bir yere varacağız.
TV'de bir işin derinliği ne kadar çoksa, anlaşılması o kadar zaman alır. Hayat da öyle değil midir zaten? Çok değerli şeyleri ilk anda anlayabilecek olsak, her şey çok kolay olurdu. Ancak öyle değil. Yüzeyde olan parlaklıklar bizim gözümüzü alır, onlarla oyalanırız. Bu nedenle derinliklerde olanları kaçırırız. Hayatı derinlemesine okuyamayız. Zaman kaybederiz. Geri dönüp baktığımızda bazen "keşke" deriz, bazen "eyvah" deriz.
Kapıları Açmak da derinlemesine bir hikaye olduğu için zamanla anlaşılacak. Seyircinin biraz tahammülü olması lazım. Kanalın da, bizim de sabırlı olmamız lazım. Zaten şimdiye kadar yaptığımız birçok dizi, hep zamanla anlaşılıp, tutulan projeler oldu. Mesela "Deliyürek" de, ilk bölümü yayınlandığında çok düşük reyting almıştı. Fakat bu ilk bölümlerin üçüncü tekrarı reyting sıralamasında birinci oldu. Bu da hikayenin zamanla anlaşıldığını gösteriyor.
Dolayısıyla derin olanın zamanla anlaşılma gibi bir derdi var. Bunu da önceden göze almanız gerekiyor. Ama anlaşıldıktan sonra da diğer yüzeysel şeyler gibi bir anda unutulmuyor. Derinliği anlaşıldığı anda, "Kapıları Açmak"ın klasikler arasında yer alacağını düşünüyorum.
zugasibere 29-08-05, 16:26 - "Kapıları Açmak" ile bir anlamda popüler kültürün yozlaşmış yapısını eleştiriyorsunuz. Ancak böyle bir yapımın bile popüler kültür kriterlerine göre değerlendirilmesi açmazını nasıl karşılıyorsunuz?
Böyle bir açmaz var tabii ki ama, aslında popüler kültür bizim bugünkü hayatımız. Popüler olanla popüler kültürü de ayırmak lazım. Bugünkü hayatımıza popüler kültür hakim ve bundan vazgeçemeyiz. O çağrıya ve o cazibeye sırtımızı dönemeyiz. Önemli olan; "popüler kültür ne getiriyor, hangi kırılmaları yaratıyor ve bizden ne götürüyor?" sorularının cevabını bulmak. Aslında yaptığımız iş bu. "Kapıları Açmak" bunu anlatıyor. Bunu anlatırken popüler kültürü eleştirmiyor, sadece popüler olanın kültür olma sancılarına değiniyor. 800 yıl önce Mevlana'nın döneminde yaşanan şeyler de bir anlamda popüler kültürdü. Ama o kültürden arta kalan temel değerler yüzlerce yıldır yaşıyor ve yaşayacak.
Burada popüler kültüre baştan "hayır" diyen bir tutum ve davranış yok. Zaten bu bizim işimiz de değil. Biz oradaki yansımaları ve hayatımızdaki kırılmaları dramatize edip; bunların yaşantımızda nelere mal olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Bu yüzden içinde yaşadığımız iklimin, toprağın, kültürün değerleriyle, popüler olan arasındaki çatışmayı vererek, şu anda yaşamamız gereken doğru kültür değerlerini bulmaya çalışıyoruz.
zugasibere 29-08-05, 16:27 "Kapıları Açmak" yeniden yayına girdiğinde ne yönde revize edilmiş olacak?
Biz "Kapıları Açmak"ı çekerken, yayın döneminin sonuna yetişelim diye bir takım şeyleri aceleye getirdik. Şimdi aceleye getirdiğimiz bu unsurları revize edeceğiz. Miksajı yeniden yapılacak, müzikler üzerine çalışılacak, senaryo üzerinde bir takım değişiklikler yapılacak. Bu değişimleri uygulayarak çekimlerini tamamlayacağımız ilk 6 bölümü Ağustos ayına hazır hale getireceğiz ki daha etkin ve doğru bir tanıtımla, doğru zamanda yayına girelim.
dizinin geçtiğimiz sezon yayınlandığını bilmiyordum.tanıtımlarını görürken dizinin esrarengiz havası beni çekti.izledim vede çok beğendim.genelde dizilerin ilk bölümleri sıkıcı olur.ama bu dizinin insanı sürükleyici havası var.ikinci bölümünüde izleyeceğim birazdan.oyuncularda oyunculuklarını konuşturuyor gerçekten.kaliteli bir yapım.başarıda elbette gelecektir.ben inanıyorum bu dizi yeni sezona adını yazdıracak.halkımız gerçek film tadında bir dizi izlemek istiyorsa bu diziyi kaçırmasın...
Az önce izledim 2. bölümü. Ne diyeyim bilemiyorum. Şimdi içimden geçenleri yazsam, bir sürü tepki alırım. Yorum yok diyorum. Ne bileyim belkide benim tarzım değil. Yine de inşallah iyi olurda bu diziyi yapanları allah utandırmaz. Herkese saygılar........
sihirlisinema 30-08-05, 11:10 Az önce izledim 2. bölümü. Ne diyeyim bilemiyorum. Şimdi içimden geçenleri yazsam, bir sürü tepki alırım. Yorum yok diyorum. Ne bileyim belkide benim tarzım değil. Yine de inşallah iyi olurda bu diziyi yapanları allah utandırmaz. Herkese saygılar........
Yaz kardeşim yaz.. Ferah ferah yaz... Gerçek sanatçılar bunu bekler zaten; Yağ çekenler çoktur...
Diziyi çok savunanlardan biri olarak ben de bu bölümde korkunç sıkıldım...
Sinema ve senaryo sanatının gerekleri unutulmuş gibiydi... Bazı başrol oyuncuları sadece dizinin sonunda göründüler...ki bir "tv serial" için ölüm fermanı gibidir bu..
Ağır tempolu, akmayan hikayeli, takip edilmesi çok zor bir bölümdü...
Toparlamazsa yolcudur...
mizrak_tutucu 30-08-05, 11:25 Ben de eleştirilerinizi yazmanızdan yanayım. Belli bir duzeyi tuturdugunuz ve hakarete kaçmadıgınız icin, eleştirilerinizin diziye yararı olması bile beklenebilir. Ben ikinci bolumu seyretmedigim icin yorum yapamayacagim.
sihirlisinema 30-08-05, 11:35 Ben de eleştirilerinizi yazmanızdan yanayım. Belli bir duzeyi tuturdugunuz ve hakarete kaçmadıgınız icin, eleştirilerinizin diziye yararı olması bile beklenebilir. Ben ikinci bolumu seyretmedigim icin yorum yapamayacagim.
Harika tavsiyeler mızrak tutucu...
Yazalım ki Osman Sınav'ın minicik de olsa yolunu aydınlatalım...
2. bölüm bugün-yarın
www.kapilariacmak.gen.tr
ye konulur. İzlersin...
zugasibere 30-08-05, 17:19 2. bölüm bugün-yarın
www.kapilariacmak.gen.tr
ye konulur. İzlersin...[/QUOTE]
sihirli sinema dizinin geç saatte olmasına karşıyım gerçi dün geç yayınlanması iyiyiydi çünkü haberlerden sonra yayınlansaydı emret komutanımla çakışıcaktı evet haklısın dünkü bölüm biraz ağardı müşvil kenterin portakal ile ilgili sahnesinde çok duygulandım gelinin yaptığı insanlıktan uzak bi hareketti...
_butterfly_ 30-08-05, 17:28 yaa arkadaşlarr reytingleriii koycaktım ama ilk ondaa yktuu..sadcee ilk 10 u wermiş..aa buardaa yanlış anlamyın benn saygıı duyuorum yanee iister izlersiniz ister izlemezz sonuçta dizi izleyicisisiniz..nese işte:D sadcee bilgilendirmek istedimm.bende merak ettim çünkü reytinglerii.ama herhal yeni bölümnde ii bii reyting alır...;)
yaa arkadaşlarr reytingleriii koycaktım ama ilk ondaa yktuu..sadcee ilk 10 u wermiş..aa buardaa yanlış anlamyın benn saygıı duyuorum yanee iister izlersiniz ister izlemezz sonuçta dizi izleyicisisiniz..nese işte:D sadcee bilgilendirmek istedimm.bende merak ettim çünkü reytinglerii.ama herhal yeni bölümnde ii bii reyting alır...;)
Son aldığım bir duyuma göre hem total hem AB'de 14. olmuş. Tabi ki sadece bir duyum. Ne derece doğru bilemiyorum. Eğer ilk on da yoksa doğruluk payı yüksektir, diye düşünüyorum. Saygılar..........
mizrak_tutucu 31-08-05, 12:46 Editör1'in duyumu dogru gozukuyor. Medyatava'da verilen rakamlara göre Totalde 14. olmuş, Rating 2.5 izlenme oranı 10.5 olarak verilmiş. Kanal D özellikle bilinçli bir karar alıp devam etme konusunda ısrarcı olmazsa ancak bir-iki bölüm daha dayanabilir.
zugasibere 31-08-05, 13:00 Editör1'in duyumu dogru gozukuyor. Medyatava'da verilen rakamlara göre Totalde 14. olmuş, Rating 2.5 izlenme oranı 10.5 olarak verilmiş. Kanal D özellikle bilinçli bir karar alıp devam etme konusunda ısrarcı olmazsa ancak bir-iki bölüm daha dayanabilir.
evet bilinçli bi karar almazsa bir ikik bölüm dayanabilir.yeni bölümleri bir an önce başlamalı çünkü benim bile bazı tanıdıklarım eski bölümleri olduğu için izlemiyor eski bölümler olduğu için eminim ki izlemeyen çoktur genede reytinglerin bu kadar düşük olması biraz düşündürücü heralde osman sınavda bunun farkındadır....
Yaz kardeşim yaz.. Ferah ferah yaz... Gerçek sanatçılar bunu bekler zaten; Yağ çekenler çoktur...
Diziyi çok savunanlardan biri olarak ben de bu bölümde korkunç sıkıldım...
Sinema ve senaryo sanatının gerekleri unutulmuş gibiydi... Bazı başrol oyuncuları sadece dizinin sonunda göründüler...ki bir "tv serial" için ölüm fermanı gibidir bu..
Ağır tempolu, akmayan hikayeli, takip edilmesi çok zor bir bölümdü...
Toparlamazsa yolcudur...
Yakışıyor mu sana "sihirli sinema", sıkıldım falan demek. Böyle olağanüstü bir dizi hiç sıkıcı olabilir mi?.. Sen anlamamışsındır. Yoksa anlayana bu dizi öyle mesajlar veriyor ki aklın durur. Misal ben, dünkü bölümden sonra kafamk açıldı, aydınlandım ışıl ışıl oldum. hem sen kimsin ki bizim gibi bu diziyi beğenenlere hakaret ediyorsun. Bir daha böyle şeyler duymayayım senden, haftaya otur daha dikkatli seyret, kendini ver, o zaman sıkılmazsın. Büyük filozof Osman Sınav hiç sıkıcı iş yapar mı?..
zugasibere 31-08-05, 18:13 Kapılar yeniden aşka açılıyor
Mustafa Kutlu’nun hikayesinden televizyona uyarlanan ‘Kapıları Açmak’, bu akşam Kanal D’de ekrana gelecek. Yapımcı Osman Sınav, dizinin klasikler arasında yer alacağını söylüyor.
Yeniden düzenleneceği gerekçesiyle gösterimine 18 Mayıs’ta ara verilen ‘Kapıları Açmak’ bu akşam izleyiciyle buluşuyor. Hikayesi Mustafa Kutlu’ya, yapımcılığı Osman Sınav’a ait olan dizi, yaz sezonu boyunca üzerinde çalışılarak yeniden düzenlendi. Eylül ayında başlayacak olan 2005-2006 yeni yayın dönemine erken giriş yapan ‘Kapıları Açmak’, Türkiye’deki alışılagelmiş yerli dizi anlayışının dışında görünüyor. Dizide Anadolu toprakları üzerinde yaşamış evliyaların, ozanların ve bilgelerin miras bıraktıkları değerlerin unutulmuşluğu ekseninde, çarpıcı ve trajik bir aşk hikayesi anlatılıyor. Mevlânâ’yı, Yunus Emre’yi yüzyıllar önce kendine bağlayan aşk ve hoşgörü anlayışını yeniden kazanmaya çalışma çabalarını ekrana taşıyan dizi, günümüz dünyasındaki çatışma ve çelişkilere de göndermeler yapıyor. Yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda; Olgun Şimşek, Bahar Yanılmaz, Erkan Can, Zafer Alagöz, Bengi Öztürk, Tuğrul Çetiner ve Müşfik Kenter gibi isimler var. Müziği Ulaş Özdemir’e ait olan ‘Kapıları Açmak’ın hikayesi Çanakkale’nin Babakale köyünde geçiyor. Türkiye’nin ve Asya’nın harita üzerindeki en uç batı noktası olan Babakale, aynı zamanda, Asya kıtasının son ezanının okunduğu yer. Dizinin bu akşam ekrana gelecek ilk bölümünün konusu şöyle: Köyde, Cihan ve Zehra adlarında birbirine aşık iki genç yaşıyor. Cihan, köyün imamı Mahir Hoca’nın oğlu ve marangoz ustası Suphi’nin kalfası. Zehra ise eski bir gazelhan olan Hafız Seyit’in torunu. Zehra hem dedesinden devraldığı gazel kültürünü icra ediyor hem de ailesinin geçimini sağlamak için komşu kasabada bir otelde oda temizlikçisi olarak çalışıyor. İki genç, daha sonra nişanlanarak beraber geçirecekleri hayatlarına ilk adımı atıyorlar. Bunun üzerine Cihan’ın ustası Suphi, genç nişanlılara “Benim aşkım üzerine mühürlenen bu kapıyı sizin aşkınız açacak.” diyerek bir anahtar hediye ediyor
zugasibere 31-08-05, 18:18 Cihan (Olgun ŞİMŞEK)
24 yaşında… Babası ve köyün imamı Mahir Hoca, annesi Hatice, kardeşleri Yunus ve Esma ile birlikte yaşar… Marangoz ustası Suphi'nin kalfasıdır… Komşuları ve çocukluk aşkı Zehra ile sözlenir… Çevresine karşı saygılı, gönlü geniş, iyiliksever, olgun, soğukkanlı, biraz da içine kapanık bir karakterdir. Kasabalılar arasında sevilip sayılan, efendi ve kalender bir genç, ayrıca işini iyi yapan bir marangoz ustası olarak bilinir…
zugasibere 31-08-05, 18:19 Zehra (Bahar YANILMAZ)
22 yaşında… Dedesi Hafız Seyit, annesi Türkan, ağabeyi Ahmet, yengesi Nurdan ve kız kardeşi Songül ile birlikte yaşar. Köy kahvesi işleten ağabeyinin yanı sıra ailesine maddi destekte bulunmak için Zehra da komşu kasabadaki bir turistik otelde oda temizlikçisi olarak çalışır.
Eski bir gazelhan olan dedesi Hafız Seyit'in aynı zamanda da öğrencisi olan Zehra, ondan devraldığı gazel kültürünü köydeki mevlitlerde ve kına gecelerinde icra eden ve sesiyle de herkesi büyüleyen güzel bir kızdır. Komşuları ve köylerinin imamı Mahir Hoca'nın genç oğlu Cihan'la sözlenir… Zehra dürüst, açık sözlü, sevgi dolu bir karakterdir.
zugasibere 31-08-05, 18:19 Hafız Seyit (Müşfik Kenter)
70 yaşında… Kızı Türkan, torunları Zehra, Ahmet, Songül ve gelinleri Nurdan'la birlikte aynı evde yaşar. Eski bir gazelhan olan Hafız Seyit sanatını senelerce mütevazı şartlarda icra etmiş, Mahir Hoca'nın ardından torunu Zehra'ya da gazel sanatını aşılamıştır. Köydeki herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan Hafız Seyit, yaşının da ilerlemiş olması dolayısıyla sağlık sorunlarıyla boğuşur…
zugasibere 31-08-05, 18:20 Mahir Hoca (Tuğrul ÇETİNER)
50 yaşında... Eşi Hatice, çocukları Cihan, Esma ve Yunus'la birlikte yaşar… Köyün imamı olan Mahir Hoca alışılagelmiş din adamı anlayışından farklı, islam dinini felsefesiyle ve tüm gerçeğiyle doğru algılayan aydınlık bir yüzdür… Hikaye içindeki tüm çatışmaların merkezinde yer alan anlayışlı ve hoşgörülü bir karakterdir. Çevresi ve cemaatince saygı gören, sevilip sayılan, sabırla insanlara doğru yolu göstermeye kararlı bir din adamıdır…
zugasibere 31-08-05, 18:21 Suphi (Erkan CAN)
45 yaşında... Yetimhanede büyümüş, kimsesi olmayan ve küçük kulübesinde yalnız yaşayan bir marangoz ustasıdır… 25 yıl önce sevdiği kız için köyün en güzel tepesine kendi elleriyle bir ev yapmıştır Suphi Usta. Ancak yaşadığı talihsizlikler üzerine 80 darbesinden sonra solcu kimliğiyle hapislere düşmüş ve sevdiği kız Gülşen de başkasıyla evlenmiştir. Suphi Usta kendi aşkıyla kapısını açamadığı ve 25 yıl hiç dokunmadığı evini kalfası Cihan'a hediye eder.Biraz içine kapanık kendi halinde bir karakterdir… Konuşmayı fazla sevmez… İyi niyetli ve dürüsttür… Kimileri onu anlar, derin ve dürüst bir adam olduğunu düşünürler… Kimilerine göre de ayyaş komünistin tekidir…
zugasibere 31-08-05, 18:22 Kudret (Zafer ALGÖZ)
45 yaşında... Eşi Gülşen'le birlikte yaşar… İstanbul'da yaşayan Kemal ve Ankara'da eğitimini sürdüren Füsun'un babasıdır… Zehra'nın da oda temizlikçisi olarak çalıştığı turistik otelin sahibidir… Fransızlarla birlikte ortak olarak kurmayı düşündüğü yeni tatil köyü arazisine Suphi'nin seneler önce inşaa ettiği ahşap ev de girince, eşi Gülşen'in eski aşk hikayesiyle tekrar bir yüzleşme yaşar… Olgun bir iş adamı görüntüsü verir ama o olgunluğunun altında illegal yollarla kazandığı parasal gücünden gelen bir pişkinlik vardır… Babacan bir zengin portresi çizmeye çalışsa da gülümsemesinin sahteliği hissedilir… İnsanların zaaflarını ve onları kullanmayı iyi bilir… Her şeye rağmen kasabalıların saygı duyduğu ve önünde eğildikleri bir karakterdir…
zugasibere 31-08-05, 18:22 Gülşen (Fatoş SİLAN)
43 yaşında… Kudret'in karısı, Kemal ve Füsun'un annesidir. Seneler önce Suphi'nin kendisi için yaptığı ahşap ev tekrar gündeme gelince aslında hiç unutamadığı aşkıyla yeniden yüzleşmek zorunda kalır. Paraya çok önem vermeyen, içine attığı sırların gizemini taşıyan, olgun ve duygusal bir kadındır
zugasibere 31-08-05, 18:23 Kemal (Cem SÜRGİT)
23 yaşında… Kudret ve Gülşen'in oğlu, Füsun'un erkek kardeşidir… İstanbul - Etiler'de babasının onun için açtığı bir restoran işletir.
Çocukken şımartılarak büyütülmüş, bu sebeple tatminsiz bir insan olmuştur. İnsanları parasıyla ve gücüyle etkilemekten hoşlanan, üniversite okuyamamış olmasını kendi içinde gizli bir kompleks haline getiren ama her şeye rağmen bu olumsuzluklarından arınmış bir görüntü vermeye çalışan bir karakterdir. Zehra'nın gazel okumasına tesadüfen tanık olan Kemal, onun hayatının akışını değiştirebilecek bir teklifte bulunur. Babasının gücü arkasına sığınan, içten pazarlıklı ve ikiyüzlü bir karakterdir.
zugasibere 31-08-05, 18:24 Melis (Bengi Öztürk)
25 yaşında… Kemal'in kız arkadaşı olan Melis, bar şarkıcısıdır. Kemal'in vasıtasıyla hafta sonları Kudret'in otelindeki restoranda sahne alır. Kemal'in Zehra'ya olan ilgisini kıskanarak onu her fırsatta aşağılar. Ikiyüzlü, kıskanç, hırslı bir karakterdir.
zugasibere 31-08-05, 18:24 Ahmet (Mehmet POLAT)
28 yaşlarında… Dedesi Hafız Seyit, annesi Türkan, eşi Nurdan, kız kardeşleri Zehra ve Songül ile birlikte yaşar. Seneler önce ölen babasından kalma köy kahvesini işletir… Kız kardeşi Zehra'nın Cihan'la sözlenmesi üzerine onun üstündeki ağabey baskısını daha da artırır… Bitirim havalarında, maço ve külhanbey bir karakterdir…"Namus, şeref, delikanlılık" gibi kavramlar onun asla taviz vermeyeceği ve laf söyletmeyeceği şeylerdir… Bencildir… Damarına basıldığında psikopatlaşan bir yapısı vardır…
zugasibere 31-08-05, 18:25 Nurdan (Pelin KESKİN)
28 yaşında… Kocası Ahmet ve onun ailesiyle birlikte aynı evde yaşar… Ev hanımıdır… Kocası gibi bencil, çıkarcı ve huzur vermeyen bir karakterdir… Kocası Ahmet'in Zehra üzerindeki baskısını körükler…
zugasibere 31-08-05, 18:26 Türkan (Oya Semerci)
50 yaşında… Hafız Seyit'in kızı, Zehra, Ahmet ve Songül'ün annesi, Nurdan'ın kayınvalidesidir. Kocasının yokluğunda çocuklarına kol kanat geren, özellikle ağabey baskısından yılan Zehra'nın mutluluğu için çırpınan anaç bir karakterdir.
zugasibere 31-08-05, 18:26 Hatice (Yaşar Özdemir)
50 yaşında… Kocası Mahir Hoca, çocukları Cihan, Esma ve Yunus ile birlikte yaşar. Büyük hayranlık duyduğu kocasının aldığı her karar onun için doğru ve kutsaldır. Çocuklarına çok düşkündür. Onların hayırlı ve iyi birer insan olabilmeleri için uğraş verir. Ağır başlı, sağduyulu bir karakterdir.
aliyeaynalar 31-08-05, 18:27 bu diziyi heycan gerekiyor. Dizi çok durgun.
heycan derkende aksiyon değil...
izleyicinin diziyi izlerken ayy şimdi n olacak demesi lazım
haksızmıyım arkadaşlar...
zugasibere 31-08-05, 18:27 Songül (Deniz DENKER)
15 yaşında… Dedesi Hafız Seyit, annesi Türkan, ağabeyi Ahmet, yengesi Nurdan ve ablası Zehra ile birlikte yaşar. Ortaokul öğrencisi, Yunus'un okul arkadaşı… Ablasının yeteğine güvenen ve onun hayallerinin peşinden koşmasını içten içe destekleyen, iyi niyetli ve sevimli bir kız çocuğudur…
zugasibere 31-08-05, 18:28 Esma (Bengü YILMAZ)
17 yaşında… Babası ve köyün imamı Mahir Hoca, annesi Hatice, ağabeyi Cihan ve kardeşi Yunus ile birlikte yaşar… Ailesinin diğer fertleri gibi iyi niyetli, güzel ve çalışkan bir genç kızdır. Aynı babası gibi vicdan sahibi ve erdemlidir.
zugasibere 31-08-05, 18:28 Yunus (Bahadır Akça)
15 yaşında… Mahir Hoca ve Hatice'nin oğlu, Cihan ve Esma'nın kardeşidir… Ortaokul öğrencisi olan Yunus ailesinin diğer fertleri gibi iyi niyetli bir karakterdir. Sevimli ve sempatik bir çocuktur.
zugasibere 31-08-05, 18:29 Yapımcı :Osman Sınav
Yönetmen :Mustafa Şevki Doğan
Hikaye : Mustafa Kutlu
Senaryo Grubu :Soner Pehlivan, Gürcan Yurt, Sema Ergenekon, Eylem Canpolat
Görüntü Yönetmeni:Tevfik Şenol
Sanat Yönetmeni :Tural Polat
Kurgu :İbrahim Özcan
Müzik :Ulaş Özdemir
Oyuncular :Olgun Şimşek, Bahar Yanılmaz, Erkan Can, Zafer Algöz, Tuğrul Çetiner, Bengi Öztürk, Pelin Keskin, Cem Sürgit, İncilay Şahin, Fatoş Silan, Mehmet Polat, Oya Semerci, Yaşar Özdemir, Deniz Denker, Bahadır Akça ve Müşfik KENTER
dizinin ikinci bölümünü bizde seyrettik hiçte sıkılmadık.dizi içinde bir çok mesajı barındıran zengin bir temaya sahip.oyuncu kadrosuylada bence biçok diziye fark atar.en azından kaliteli doğal bir yapım seyredebiliyoruz.bu dizinin daha çok reklamı yapılmalı kanald bu konuda düşünmeli.ve şunuda söyleyim.diziyi hiç bilmeme daha önceden tanıtımını duymama rağmen aynı saatte yayınlanan asla unutma adlı diziyi izlememe rağmen tesadüfen bu diziyi yakaladım.vede orda kaldım.iki haftadırda merakla izliyorum.tekrar ediyorum.bu diziye şans verilmeli izleyicininde daha önyargısız olması gerekiyor.çünkü yayından kalkarsa çok üzülürüm.çünkü aşk oyunu ve kapıları açmak severek seyrettiğim diziler.başkada izlediğim dizi yok zaten..
artık yeni bölümlere geçmeli bence de,çünkü hiç izleyesim gelmiyor benim...bu arada tanıtım için milliyetle beraber ciddi broşürler dağıtmışlardı.dizinin altında osman sınav olduğu için kanald nin bu diziye diğer çalışmalara oranla daha toleranslı davrandığını ve davranacağını düşünüyorum...oyuncu kadrosu ve hikayesi çok iyi ama niye sırlar dünyası havasında veriyorlar bu diziyi anlamadım ben...ayrıca başka bir dizi olsa bu kadar ısrar etmezldi kanald eminim!...
zugasibere 01-09-05, 08:37 sana katılıyorum tis498 1. yeni bölümlere artık geçilmeli 2. osman sınav olduğu için biraz tolerans tanınıyor ama bu dizi bu toleransı hakediyor en azından bu diziyi izlemeye hakkımız var
mutlaka hakediyor zuga ama kanald sırf osman sınav yüzünden bu kadar üstüne gidiyor,malum osman sınav zamanında atv ve showtv ye çok popüler diziler yaptı...ama kanald nin senaryo ya da kadroyu umursadığını sanmıyorum sırf osman sınav...zaten o broşür eline geçtiyse okumuşsundur,osman sınav çok ısrar etmiş bu dizi için çok istemiş bu diziyi...
mizrak_tutucu 01-09-05, 08:46 Osman Sınav toleransı dogru kullanmayı bilir umarım. Kurtlar Vadisi dizisinde oldugu gibi tanıtım konusunda planlama yapılmamasına ve dizisinin bu kadar arka planda tutulmasına şaşırdım dogrusu.
zugasibere 01-09-05, 09:00 mutlaka hakediyor zuga ama kanald sırf osman sınav yüzünden bu kadar üstüne gidiyor,malum osman sınav zamanında atv ve showtv ye çok popüler diziler yaptı...ama kanald nin senaryo ya da kadroyu umursadığını sanmıyorum sırf osman sınav...zaten o broşür eline geçtiyse okumuşsundur,osman sınav çok ısrar etmiş bu dizi için çok istemiş bu diziyi...
hayır o broşür elime geçmedi okumadım.mesela ekmek teknesinin başlamadan önceki günleri hatırlıyorum reklamı çıkıyordu ve reklamda hasan kaçan oynuyordu ve 'ekmek teknesi osman sınavın alaturka dizisi' diyordu hala aklımda demekki reklamını yeterince iyi yapmış 3 sene önceki reklam hala aklımda yani bu sefer ki reklamları insanda iz bırakamadı öyle tahmin ediyorum kiş bir çok insan bu diziyi sırf osman sınav yapıyo diye izlemeye başladı...
sihirlisinema 01-09-05, 09:20 Yakışıyor mu sana "sihirli sinema", sıkıldım falan demek. Böyle olağanüstü bir dizi hiç sıkıcı olabilir mi?.. Sen anlamamışsındır. Yoksa anlayana bu dizi öyle mesajlar veriyor ki aklın durur. Misal ben, dünkü bölümden sonra kafamk açıldı, aydınlandım ışıl ışıl oldum. hem sen kimsin ki bizim gibi bu diziyi beğenenlere hakaret ediyorsun. Bir daha böyle şeyler duymayayım senden, haftaya otur daha dikkatli seyret, kendini ver, o zaman sıkılmazsın. Büyük filozof Osman Sınav hiç sıkıcı iş yapar mı?..
"Aferin zeki bir şeye benziyorsun hemen anlıyorsun...
Komik çocuk seni..."
...........
(yukardaki sözler, senin forumda insanlara 'iltifat' etmek için kullandığın sözler.)
.................
Merhaba kanin.
sana böyle bir yazı yazdırabildiğim için sevindim.
Umarım fanatik olmadığımı, körü körüne herşeyi övmediğimi anlamışsındır.
Evet bence Osman Usta, fikir adamı. Kavrayamıyorsan Osman Sınav'ın kendi projelerinin hikayelerini, senaryolarını araştır, izle... Söyleşilerinde nasıl konuşuyor, bul oku.
Beyaza niye siyah diyeyim ki. Gördüğümü,okuduğumu, bildiğimi söylüyorum.
Evet, Osman Sınav da sıkıcı iş yapar ama eleştiriyi de alır.
Dizide öyle büyük büyük, ulvi mesajlar filan yok. Öyle bir iddiası da yok. Ama insanlar 'aptal-şapşal dizidekilerden' farklı konuşuyorlar, anlayana...
Mesaj dizinin temasında, hikayesinde aslında... Kapıları Açmak sinema filminin hikayesini araştırır okursan mesajı anlarsın... Dizinin hikayesi filmin hikayesini takip edecek...
Araştırmadan, analiz etmeden, "anlamaya çalışmadan" yazınca, yavan kaçıyor.
hayır o broşür elime geçmedi okumadım.mesela ekmek teknesinin başlamadan önceki günleri hatırlıyorum reklamı çıkıyordu ve reklamda hasan kaçan oynuyordu ve 'ekmek teknesi osman sınavın alaturka dizisi' diyordu hala aklımda demekki reklamını yeterince iyi yapmış 3 sene önceki reklam hala aklımda yani bu sefer ki reklamları insanda iz bırakamadı öyle tahmin ediyorum kiş bir çok insan bu diziyi sırf osman sınav yapıyo diye izlemeye başladı...
kesinlikle katılıyorum sana...ayrıca kanal açısından bu dizi sanki 'sırf madem ısrar ediyorsun yapalım bari' olmuş gibi...yani dizi kendi içinde başarılıymış,hikayesi güzelmiş kadro iyiymiş kimse bunlarla ilgilenmiyor,ben bile!..bazen ağır temposundan sıkılıyorum da ayrıca sırlar dünyası havası veriyor reklamları ki hep beraber bu programlardan daraldığımıza göre...
osman sınavın dizisine döndü iş..ben kanald nin osman sınavın suyuna gitmek için bu kadar toleranslı davrandığını düşünüyorum...
yanlış biliyorsam düzelt kurtlar vadisi kanald ye geçmemiş miydi?
mizrak_tutucu 01-09-05, 09:30 Kurtlar Vadisi Kanal D'ye geçti ama Osman Sınav'ın o diziyle ne kadar ilişkisi kaldıgı mechul.
zugasibere 01-09-05, 09:39 kesinlikle katılıyorum sana...ayrıca kanal açısından bu dizi sanki 'sırf madem ısrar ediyorsun yapalım bari' olmuş gibi...yani dizi kendi içinde başarılıymış,hikayesi güzelmiş kadro iyiymiş kimse bunlarla ilgilenmiyor,ben bile!..bazen ağır temposundan sıkılıyorum da ayrıca sırlar dünyası havası veriyor reklamları ki hep beraber bu programlardan daraldığımıza göre...
osman sınavın dizisine döndü iş..ben kanald nin osman sınavın suyuna gitmek için bu kadar toleranslı davrandığını düşünüyorum...
bir senedir kurtlar vadisinin osman sınavla bi bağı yok.ama şu doğru osman sınav bugüne kadar yaptığı dizilri hep ii noktalara kadar çıkardı ve kanallarda bu işten çok kazandı.dolayısıyla osman sınav yapımları garanti rayting demekti ama bub dizinin ilk bölümü çok ters bi zamanda ve hiç reklamı yapılmadan verilmeye başlandı.tam o dönemde birçok dizinin final bölümleri yapılıyordu kimse bu diziye bakmadı.ve dizi yayından çekildi.şimdi yeniden başlandı ama bi kere baştan plan yanlıştı insanlar artık bu diziye cüzzamlı gibi bakıyor....
sihirlisinema 01-09-05, 09:45 kesinlikle katılıyorum sana...ayrıca kanal açısından bu dizi sanki 'sırf madem ısrar ediyorsun yapalım bari' olmuş gibi...yani dizi kendi içinde başarılıymış,hikayesi güzelmiş kadro iyiymiş kimse bunlarla ilgilenmiyor,ben bile!..bazen ağır temposundan sıkılıyorum da ayrıca sırlar dünyası havası veriyor reklamları ki hep beraber bu programlardan daraldığımıza göre...
İnternette araştırırsanız Osman Sınav'ın Kurtlar'la bütün ilişkisini kestiğini, artık hiç bir ilgisi olmadığını ve onlara "0" (sıfır) liraya ve hissesiz "sattığını" okursunuz...
Osman Sınav için Kurtlar hikayesi bitmişti. Diziyi bitiriyordu, onlar isteyince, onlara verdi...
Kanal D ve bütün camia biliyorki O.S. farklı ve zor işlerin altına girer, iyisini yapar ve bunlar ancak, aşağı-yukarı 10. bölümlerinden itibaren seyirciye işler..
Olsa olsa tolerans budur bence...
bilmiyorum...
ama birşey bu dizinin büyüsünü bozuyor...
zugasibere 01-09-05, 09:48 bilmiyorum...
ama birşey bu dizinin büyüsünü bozuyor...
evet bunu bende düşündüm dizinin büyüsünü bozan bi şey var...
mizrak_tutucu 01-09-05, 09:49 Kanal D, dizinin arkasında durup, tanıtım destegi verirse iyi olacak gibi duruyor. Dizinin yeni bolumlerini seyredince biraz daha rahat yorum yapma fırsatımız olacak sanırım. Geçen sefer, dizi biraz fazla ağır ilerliyordu....Dramatik dizilerin içinde bile hafif bir komedi unsuru olunca dizi daha rahat reyting alıyor. Bu dizi bu açılardan fazla ağır kaçıyor....Cılkını çıkartmadan biraz daha mizah kullanmalarında fayda olabilir.
zugasibere 01-09-05, 09:52 bence dizinin büyüsünü bozan şey kanal d nin dizinin arkasında istekli bi şekilde durmaması...haksızmıyım tis?
mizah bu dizinin neresine eklenebilir ki?
belki ağır,hüzünlü havasından ya da ne bileyim,dediğim gibi fazla sır kapısı havasında olmasındandır.daha doğrusu öyle sunulmasındandır...evet sorun sunumda , haklısın zuga :)
zugasibere 01-09-05, 10:03 bencede mizah bu diziye eklenemez sadece biraz akıcılık yeterli...
mizrak_tutucu 01-09-05, 10:03 Mizahla sözde "komedi" dizilerinin mizahından bahsetmiyorum. Sozunu ettigim şey şu, hayatta hiç bir şey yuzde yuz komik veya yuzde yuz trajik degildir.
Safi huzune dayanan veya insanı her an guldurmek zorunda oldugunu dizilerin "gerçek" gelmemesinin nedeni bu aslında. Mizahtan kasttetigim arasıra olayın komik yonunu gosteren bir iki sahnenin olması. Yaşamın içinde huzun, acı, ofke, mutluluk ve mizah aynı anda ve degisik oranlarda boy gosterir.
Cenazelerde bile komik sahneler olur aslında. Bazı insanlar olume gulerek tepki verirler, bu komik sahneleri kullanarak...Huzunle baş etmenin bir yolu da mizahtır. Çok dozunda kullanılması ve muhtemelen baş rol oyuncuları/huznun taşıyıcıları tarafından canlandırılmamaları gerekiyor.
Hamlet veya Kral Lear kadar ağır ve dramatik oyunlardaki "komik" mizah sahnelerini dusunurseniz, neden soz ettigimi daha rahat anlayabilirsiniz sanırım.
zugasibere 01-09-05, 10:06 Mizahla sözde "komedi" dizilerinin mizahından bahsetmiyorum. Sozunu ettigim şey şu, hayatta hiç bir şey yuzde yuz komik veya yuzde yuz trajik degildir.
Safi huzune dayanan veya insanı her an guldurmek zorunda oldugunu dizilerin "gerçek" gelmemesinin nedeni bu aslında. Mizahtan kasttetigim arasıra olayın komik yonunu gosteren bir iki sahnenin olması. Yaşamın içinde huzun, acı, ofke, mutluluk ve mizah aynı anda ve degisik oranlarda boy gosterir.
Cenazelerde bile komik sahneler olur aslında. Bazı insanlar olume gulerek tepki verirler, bu komik sahneleri kullanarak...Huzunle baş etmenin bir yolu da mizahtır. Çok dozunda kullanılması ve muhtemelen baş rol oyuncuları/huznun taşıyıcıları tarafından canlandırılmamaları gerekiyor.
Hamlet veya Kral Lear kadar ağır ve dramatik oyunlardaki "komik" mizah sahnelerini dusunurseniz, neden soz ettigimi daha rahat anlayabilirsiniz sanırım.
bu yönü söylüyorsan tamam....haklısın benim akıcılık tan kastettiğim buydu...
mızrak tutucu sence dozu ayarlamaları mümkün mü?sanmıyorum!...komediden bahsetmiyorum ama mizah bu dizinin neresine eklenecek havası fazlasıyla ağır zaten,kız gazel okuyor yahu?normal hayatta dinlemediğimiz birşeyi dinlettirmeleri lazım bize..mizah mı ekleyecekler eklesinler ama iyi olacağını sanmıyorum..yani bahsettiklerin klasik!...
ayrıca kız gazel okurken dudakları hiç tutmuyor ve acayip gözüm takılıyor benim:)
zugasibere 01-09-05, 10:20 mızrak tutucu sence dozu ayarlamaları mümkün mü?sanmıyorum!...komediden bahsetmiyorum ama mizah bu dizinin neresine eklenecek havası fazlasıyla ağır zaten,kız gazel okuyor yahu?normal hayatta dinlemediğimiz birşeyi dinlettirmeleri lazım bize..mizah mı ekleyecekler eklesinler ama iyi olacağını sanmıyorum..yani bahsettiklerin klasik!...
ayrıca kız gazel okurken dudakları hiç tutmuyor ve acayip gözüm takılıyor benim:)
bunada şükür çünkü kızın sesi güzel olmasada rol gereği gazlleri ezberlemesi lazım playback yapıyor gibi ezberlemekte çok zor sesini nerde yükselteceği falan sanırım kız daha yeni bi oyuncu ben ilk kez gördüm bu bi handikap...
mizrak_tutucu 01-09-05, 10:23 Ben eskiden Çin yemegi sevmezken, yavaş yavaş alışan bir çok insan tanıyorum. Ben de normal hayatımda gazel dinlemiyorum, ama dizideki gazel muhteşem güzeldi. Hayatımı degistirip, birden bire surekli gazel dinlemeye başlamayacagim kesin ama gazelleri takdir etmeyi, kotu ve iyi gazel okuyanlar arasındaki farkı takdir etme yonunde bir şeyler ogrendigim kesin. Bana gazel dinlettirdiler -eski bolumde izlemiştim- ama bu işi daha iyi yapmaları gerektigi konusunda size katılıyorum.
Mizah eklemekle ilgili karar yapımcı ve yonetmenin, beceri senaristin. Senarist becerikli ise, diziyi biraz hafifletip akıcı hale getirmeyi başarabilirler. Dizinin akıcılık ve ağırlıkla ilgili sorunları var. Mizah çözümlerden biri olabilir. Senaristin hüneri çok önemli.
Senkron sorunları gozume çarpmadı, cunku ikinci bolumu seyretmedim. Atlamaları komik...
zugasibere 01-09-05, 10:23 http://www.kapilariacmak.com/images/res2.jpg
zugasibere 01-09-05, 10:24 http://www.kapilariacmak.com/images/res1.jpg
zugasibere 01-09-05, 10:26 Mizah eklemekle ilgili karar yapımcı ve yonetmenin, beceri senaristin. Senarist becerikli ise, diziyi biraz hafifletip akıcı hale getirmeyi başarabilirler. Dizinin akıcılık ve ağırlıkla ilgili sorunları var. Mizah çözümlerden biri olabilir. Senaristin hüneri çok önemli.
evet bu dediğğin doğru...
Ben eskiden Çin yemegi sevmezken, yavaş yavaş alışan bir çok insan tanıyorum. Ben de normal hayatımda gazel dinlemiyorum, ama dizideki gazel muhteşem güzeldi. Hayatımı degistirip, birden bire surekli gazel dinlemeye başlamayacagim kesin ama gazelleri takdir etmeyi, kotu ve iyi gazel okuyanlar arasındaki farkı takdir etme yonunde bir şeyler ogrendigim kesin. Bana gazel dinlettirdiler -eski bolumde izlemiştim- ama bu işi daha iyi yapmaları gerektigi konusunda size katılıyorum.
Mizah eklemekle ilgili karar yapımcı ve yonetmenin, beceri senaristin. Senarist becerikli ise, diziyi biraz hafifletip akıcı hale getirmeyi başarabilirler. Dizinin akıcılık ve ağırlıkla ilgili sorunları var. Mizah çözümlerden biri olabilir. Senaristin hüneri çok önemli.
Senkron sorunları gozume çarpmadı, cunku ikinci bolumu seyretmedim. Atlamaları komik...
dizideki gazeller zaten güzel,sorun onlar değil ama sen benim neyi kastettiğimi anladın,gazeli okuyan kişinin başkası olduğu gözüme giriyor yani..bu bölümde de bir gazel var dikkat et göreceksin...hatta dikkat etmene bile gerek yok...
sihirlisinema 01-09-05, 10:55 evet mizah!
birazcık mizah!
tamam mizah,kabul ama nasıl???hiç umudum yok,bu diziye uydurulamaz!...
mizrak_tutucu 01-09-05, 13:12 Senarist hünerliyse gayet güzel de yapar. Aslında her diziye hüzün, mizah ve aksiyon katılabilir. İşin zorluğu planlama aşamasında ve senaryo ekibinin ne kadar maharetli oldugu ile senaristlere araştırma ve çalışma için ne kadar zaman tanındıgında. Bir çok yapmak mümkün aslında. İş, bunu gerçekleştirecek ekip, mali kaynak ve istek/iradeye sahip olunup, olunmadıgında bitiyor. Bunu yapmakla ugrasmam, baştan yeni bir iş yaparım denirse olmaz tabii...Bir de zaman ve Kanal D'nin sabrı, seyircinin ayran gönüllülüğü, reyting kaygısı gibi dış kısıtlar da söz konusu. Zor ama imkansiz degil.
mızrak tutucu kesinlikle haklısın yorumlarına da katılıyorum,tespitlerin doğru ama sen bunun yapılacağına inanıyor musun,bu dizi ağır temposuyla kalır...korkarım kanald de osman sınav falan dinlemeyip yayından kaldırır..keşke herkes senin kadar idealist düşünse ama tv=ticaret hiç sanmıyorum!...ayrıca kimsenin bu saatten sonra, o senaryoyu çevirmeye gücü yetmez...
mizrak_tutucu 01-09-05, 13:26 Seyirciler örgütlenip, sesini duyurmadıkça, TV kanalları ve yapımcılar halkı "ne verirsek alır, bunlar sadece bundan hoşlanır ve anlar" havasıyla gördükçe sorun ortadan kalkmaz. Ama ben butun bunlara seyirci kalmaya niyetli degilim. Eninde sonunda seyirci manifestosunu hazırlayacak ve bir seyirci hareketi başlatacagim. Sadece bir iki aylık zamana ihtiyacım var. Elimde biriken işleri bir bir temizledikten sonra dönüp bu alanda da mücadele vermeye başlayacagim. TV kanalları/yapımcılar izlendiklerini bildikleri sürece ayaklarını denk almayı ögreneceklerdir. Ne demişler "hak verilmez, alınır".
Ticari kaygıları gemlemenin yolu seyircinin sesini çıkartacak sekilde orgutlenmesinden ve sesini yukseltmesinden geçiyor. Bu örgütlenmenin de "ahlak zabıtası" gibi işlev görmeden, TV kanalları ve yapımcıların ticari kaygılarını da göz ardı etmeden, sanatçıların ve bu alanda çalışanların haklarının yenmesini engellemeyecek ve kalitenin yükseltilmesine uygun bir şekilde yapılabilmesi için bayagı on çalışma yapılması gerekiyor. Ben fuzuli işlerle ugrasmaya meraklı biri olarak, bu işin hamaliyesini ustlenmeye hazırım ama bir iki ay sonra...İzlemeye devam edin derim.
tamam sen yap,en önce ben gelirim!...yapabileceğim birşey olursa da burdayım!hadi bakalım beklemedeyim...
umarım kalburla su taşımaktan öteye geçer, en büyük destekçinim...gerçekten!
mizrak_tutucu 01-09-05, 13:35 Destek için sagol. Benim gibi dusunen insanlar oldugunu gormek guzel. Zaman alır ama soyledigim seyi mutlaka gerçekleştiririm. Bunun ne kadar uzun bir yol oldugunu hep birlikte görecegiz.
sen yeter ki yap,dedim ya en büyük destekçinim ama bir avuçtan fazla olacağımıza inanmak isterdim...kolay olmayacağı açık...
pztesi dizinin yayın günü daha fragmanı hiç vermedi kanald bu nasıl iş.hiç reklamını yapmıyor
mizrak_tutucu 04-09-05, 11:12 Sessiz sedasız diziyi yayından kaldırmış olmasınlar? Kanal Yönetimleri, seyirciyi pek takmadıgı icin bu da bir olasılık...
kanaldnin web sitesinde dizinin üçüncü bölümünün özeti yazıyor.ama dizinin tanıtımını bir kere bile görmedim.
az önce gördüm tanıtımı...bu akşammış!...ama kaldırılmasına az kaldı sanırım,tanıtımın bu kadar geç ve seyrek verilmesine bakılırsa...
az önce gördüm tanıtımı...bu akşammış!...ama kaldırılmasına az kaldı sanırım,tanıtımın bu kadar geç ve seyrek verilmesine bakılırsa...
ya anlamıyorum bir diziye sadece üç dört bölümmü şans verilir.yazık... yeni yayın dönemine girecek bütün dizileri izlemiycem reyting almazlarsa onlarda yayından kalkabilir.neyse... umarım yayında kalmayı başarır...
sihirlisinema 05-09-05, 16:00 Kanal D Az Rastlanir Bir Komikliğe Imza Atiyor
Osman Sinav'in Dizisine Gereken Ilgiyi Göstermiyor
Garip
çok Garip.
sihirlisinema 06-09-05, 11:50 Kanalın ilgisizliğine rağmen ratingler yükseliyor...
Hikayenin "ne dediğini" anlayanlar çoğalıyor...
( 05.EYLÜL.2005 ) 3. BÖLÜM
(Kaynak: AGB)
S.No PROGRAM ADI
1 EMRET KOMUTANIM [NET]
2 IKINCI BAHAR (TKR) [NET]
3 ASLA UNUTMA [NET]
4 ATV ANA HABER BULTENI [NET]
5 KAPILARI AÇMAK [NET]
6 BRUCE LEE EFSANESI (Y.S) [NET]
7 ATV SPOR HABERLERI
8 STAR ANA HABER BULTENI [NET]
9 HAZIRAN GECESI (TKR) [NET]
10 YILAN HIKAYESI (TKR) [NET]
11 KAPILARI AÇMAK (OZEL)
12 AVRUPA YAKASI (TKR)-OPT [NET]
S.No PROGRAM ADI
1 EMRET KOMUTANIM [NET]
2 ASLA UNUTMA [NET]
3 KALP GOZU (OZEL) [NET]
4 IKINCI BAHAR (TKR) [NET]
5 BRUCE LEE EFSANESI (Y.S) [NET]
6 ATV ANA HABER BULTENI [NET]
7 STAR ANA HABER BULTENI [NET]
8 KAPILARI AÇMAK [NET]
9 KALP GOZU [NET]
10 SIRLARA YOLCULUK [NET]
Dün akşam gözlerime inanamadım. Kanal D üstüne bir de özel bölüm verdi. Gerçi izlemedim özel bölümü ama… hikaye netleştikçe daha izlenilesi olmaya başladı. Bu arada geç saatte yayınlanma meselesine geline bu bir bakıma iyi oluyor, çünkü kanal d diziden öyle bir soğuttu ki, İkinci Bahar ‘la aynı saatte olsaydı izlemezdim açıkçası…
Bu arada Olgun Şimşek’in ikili sahnelerini çok beğendim artık daha inandırıcı geliyor canlandırdığı karakter...ve Zafer Algöz’ün yemek sahnesi de oldukça etkileyiciydi…
Artık ilerleyen bölümlerini merak etmeye başladım…Ve tabi sonunda konuyu nereye nasıl bağlayacaklarını da çok merak ediyorum…
Dizinin 3. bölümü ilk 2 bölüme göre daha iyiydi. Bu çizgiyi bozmaz ise eminimki belli bir seyirci kitlesine sahip olur. Ha gayret diyorum. İlk kez fazla sıkılmadan 3. bölümü izledim. Kanal d de herzamanki yanlışlarını sürdürüyor. Hayırlısı. Herkese saygılar.
mizrak_tutucu 06-09-05, 15:24 Ben 4. bölümden itibaren seyretmeye başlayacagim. Olumlu gelişmeler oldugunu görmek guzel. Kanalların dizi mezarlıgına donmesinden, başlatılan hikayelerin yarıda kalmasından cidden sıkıldım. Insallah Kapıları Açmak ayakta durmayı başarır.
bu arada senkron sorununu çözülmüş...kızın okumadığını bilsem de en azından eski türk gfilmlerinde olan alakasız dudak hareketleri ortadan kalkmış...
ayrıca gazel i okuyan sanatçıyı gördüm geçen gün trt de :) o sesi nerde olsa tanırım...sesi kadar kendisi de güzel bir sanatçı...
sihirlisinema 06-09-05, 15:37 Ben 4. bölümden itibaren seyretmeye başlayacagim. Olumlu gelişmeler oldugunu görmek guzel. Kanalların dizi mezarlıgına donmesinden, başlatılan hikayelerin yarıda kalmasından cidden sıkıldım. Insallah Kapıları Açmak ayakta durmayı başarır.
İnşallah...
İlk 3 bölümü geri çektikten sonra, bambaşka bir bakış açısı ve tecrübeyle yazıldığı için, 4 ve sonraki bölümlerde daha akıcı, daha "seyirli" bir film izleyebiliriz.
Böyle bir potansiyel mevcut...
zugasibere 06-09-05, 16:08 uzun bi aradan sonra tekrar herkese mrb.dünkü bölümü maalesef izleyemedim yoldaydım.ama güzel haber sihirlisinemadan gelmiş.sevindim.raytingler yavaş yavaş yükseliyor.hakettiği yere geliyor artık dizi.kimse önem göstermesede.......
sihirlisinema 07-09-05, 16:14 Fragmanları gördünüz; Kapıları Açmak'ın yerine Rüzgarlı Bahçe'yi koymuşlar...
Yani; Haziran Gecesi de aynı gün old. göre dizinin günü değişmiş.
3 haftada kendini ispatlamış ve hızla yükselen bir dizinin gününü değiştirmek için artniyetli olmak gerekir.
Öyle değilse nedir bunun adı?
Neden iyi giden bir diziye avantaj sağlamak yerine, seyirciyi de yerine tam alıştırmışken, bu muameleyi layık görüyorsunuz?
Garip bu, çok garip............
mizrak_tutucu 08-09-05, 09:54 Kanal D'nin bir kaç dizi konusundaki tutumunu görünce, ne yaptıgını anlamakta güçlük çekiyor insan. Osman Sınav gibi kendini ispatlamış bir yönetmene bu muameleyi reva görüyorlarsa, yeni yapımcılara çektirdikleri eziyeti tahayyül etmek güç. Kapıları Açmak, kendi kendine bir yerlere gelmeye ve ayakta durmaya çalışıyor. Tabi diziyi, reytingi garantisi bir dizinin yanına koyarlarsa o zaman farklı sonuçlar çıkartmak mümkün olacak.
Tanıtım politikalarının keyfiliği, diziler arasındaki tanıtım farkları, yayın saati ve günü konusunda keyfi politikalar reyting üzerine etkili ne kadar faktör oldugunu bir kere daha sergiliyor ve reytingin "halkın istegini" ölçmekte ne kadar oynak bir kriter oldugunu gösteriyor. Seyirci manifestosu farz oldu.
ne şimdi bu? hangi gün yayınlayacakmış peki kanald? yani biz ağzımız açık kanald izleyip, keyiflerinin yetmesini mi bekleyeceğiz!... pes!
arkadaşlar www.kapilariacmak.com a bir bakın ayrıntılarda çok şey var!...
sihirlisinema 08-09-05, 11:52 3. haftasında 5.lik ve heyecanlı-farklı bir hikaye...
Daha ne istiyorsunuz Kanal D'dekiler?
.................
atv'nin sezon açılış gecesinde, Yüksel Aytuğ, Osman Sınav'la Kapıları Açmak üzerine bir sohbet yapmış .
Osman Sınav, gelecek bölümleri, sürpriz hikayeyi anlatmış; Aytuğ'un ağzı bir karış açık kalmış.
http://www.vatanim.com.tr/tv/detay.asp?id=2350
Bence artık bu diziyi kimse tutamaz...
(Anlayana sivrisinek misali....)
okudum şimdi ve bayağı meraklandım açıkçası...umarım o bölümleri görmek nasip olur!
mizrak_tutucu 08-09-05, 13:47 Hikaye benim de ilgimi çekti. Hosgörü ve sevdigini oldugu gibi kabullenmek üzerine bir öykü olarak gelişecek gibi gözüküyor. Bakalım seyretme fırsatımız olacak mı?
Bu dizi hala kaldırılmadı mı?.. Yeter artık ama ya. Olmadı mı olmuyor işte zorlamanın anlamı yok. Ayrıca Yüksel Aytuğ'a rağbet etmeyin onun iyi dediği şey sabahı görmez. Şimdiye kadar beğendiği her dizi beş altı bölüm zor dayandı: ( bkz. İstanbul Şahidimdir, Seher vakti, Kırık Kalpler Durağı, Dolunay)
mizrak_tutucu 08-09-05, 14:39 Sizin diziniz için boş zaman ihtiyacı mı var? Ortada bu kadar kotu dizi varken, özellikle bu diziye karşı saldırgan tavır almanızın özel bir nedeni mi var? Daha onceki yorumunuzu okuyunca dogrusu merak ediyor insan...
sihirlisinema 08-09-05, 15:38 Herkesin zırvalama hakkı vardır.
"Sen uzayda mı yaşıyorsun? Komik çocuk seni..."
işte kaliteli yapımm
bence oyuncularıla türk tarihine ve kültürüne sahip çıkışıylaa süperr bi dzii
Herkesin zırvalama hakkı vardır.
"Sen uzayda mı yaşıyorsun? Komik çocuk seni..."
Uzayda yaşayan sensin. Gerçekleri görmüyorsun. Benim kimseye karşı bir kinim yok. Sadece bu dizinin gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum. Bu dizi iyi oyuncularına rağmen kötü işlenmiş bir hikayeye sahip. Bakın kötü hikaye demiyorum kötü işlenmiş diyorum. Bu yüzden de batmaya mahkum. Bu kadar basit.
Dizinin gerçektende yorumlanmasında hata var. Arkadaşlar hikaye iyi işlenmiyor. Bu doğru. Hani uzakdoğu filmlerinde budist tipli adamlar vardır ya. Az konuşur ama öz konuşur, gizemli bir yapıya sahiptir. Sanki ona benzetilmek istenmiş. Bence biraz itina ister. Yoksa bye bye olur. Herkese saygılar.......Uzayda yaşayan sensin. Gerçekleri görmüyorsun. Benim kimseye karşı bir kinim yok. Sadece bu dizinin gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum. Bu dizi iyi oyuncularına rağmen kötü işlenmiş bir hikayeye sahip. Bakın kötü hikaye demiyorum kötü işlenmiş diyorum. Bu yüzden de batmaya mahkum. Bu kadar basit.
mizrak_tutucu 09-09-05, 10:14 Hikayenin işlenişinde sorun oldugu saptamasına katılıyorum. Sorunun farkında oldukları aşikar. Sorunu yumuşak bir şekilde çözüp çözemeyeceklerini hep beraber görecegiz. Bir kaç hafta içinde dizi ya toparlanacak, ya da gidecek gibi gözüküyor.
sihirlisinema 09-09-05, 10:46 Uzayda yaşayan sensin. Gerçekleri görmüyorsun. Benim kimseye karşı bir kinim yok. Sadece bu dizinin gereğinden fazla abartıldığını düşünüyorum. Bu dizi iyi oyuncularına rağmen kötü işlenmiş bir hikayeye sahip. Bakın kötü hikaye demiyorum kötü işlenmiş diyorum. Bu yüzden de batmaya mahkum. Bu kadar basit.
1. "Uzaylı" ve "komik çocuk" iltifatlarının patenti sana ait.
2. Sen hangi gerçeklerden bahsediyorsun? Şu anki gerçek, dizinin 1 haftada 11.likten 5.liğe yükseldiğidir.
Sinirine hakim ol da önceki yazdıklarımı, diziyle ilgili eleştirilerimi oku.
3.Kin beslemiyorsun ama üslubun kin dolu. Çok tuhaf. Neden böylesin? Nefretle yazılmış satırlar bunlar, içlerinde başka bir duyguya yer yok. Batmalar, bitmeler.
4. Evet iyi oyunculara ve iyi bir temaya rağmen ben de iyi işlenmediğini ve senaryonun çok daha iyi olabileceğini düşünüyorum.
5. Bu forumun adı zaten "Kapıları Açmak". Yani dizinin iyi hikayesinde bişeyler bulanların yazmayı "tercih" ettiği bir fan forumu. Abartılmış bişey yok.
acayip sıkıcı bi dizi meraktan bi iki bölüm izleyeyim dedim çatliyordum ama tabiki bu benim fikrim
arkadaşlar dizi yayından kalktımı?bence şans verilmeli :eek:
mizrak_tutucu 11-09-05, 10:24 Yayından kalkıp, kalkmadıgına ilişkin bilgi yok. Kanal D, yayından kaldırmadıysa diziyi gizli gizli gösterime sokacak anlaşılan.
EL DESDİCADO 11-09-05, 10:35 Evet Belki Hikayenin Işlenişinde Ufak Tefek Hatalar Vardi Felan Ama Hiçbir şekilde Bu Kadarda Başarisiz Olmayi Haketmeyen Bir Diziydi
EL DESDİCADO 11-09-05, 10:42 Mayis Ayinda Ilk Bölümü Saat 20.00 De Yayinlanmişti. Yani Gurbet Kadini Ve Melekler Adasiyla Ayni Saatte.onlari Izleyenlerede Saygim Var Tabiki Ama Onlar O Kadar Rating Aliyorsa Hiç Mi Değilse Onlar Kadarini Bu Dizi Hakediyordu.ben Ekmek Teknesi Gibi Olabilir Mi Diye Düşündüm.o Da Osman Sinavin Dizisiydi Ve Ilk Başta çok Kötü Rating Almişti Ama Maalesef Bu Dizde Bu Olmadi :(
zugasibere 11-09-05, 10:43 hala yeni bölümün reklamınıu gören kimse yok mu?
zugasibere 11-09-05, 10:46 Mayis Ayinda Ilk Bölümü Saat 20.00 De Yayinlanmişti. Yani Gurbet Kadini Ve Melekler Adasiyla Ayni Saatte.onlari Izleyenlerede Saygim Var Tabiki Ama Onlar O Kadar Rating Aliyorsa Hiç Mi Değilse Onlar Kadarini Bu Dizi Hakediyordu.ben Ekmek Teknesi Gibi Olabilir Mi Diye Düşündüm.o Da Osman Sinavin Dizisiydi Ve Ilk Başta çok Kötü Rating Almişti Ama Maalesef Bu Dizde Bu Olmadi :(
gene de ilk bölümle son bölüm arasında ciddi rayting farkları var....dizi yavaş yavaş kendini kanıtlamaya başladı gerçi bu kadar yani dizi varken neler olur bilemem....malum geçen sene bayağı dizi sona erdi... insanlar şimdi yeni arayışlarda...bence osman sınav diziyi bir iki hafta daha erken başlatacaktı kitlesini daha sağlamlaştıracaktı...inşanlar yeni dizilerin arsında boğulmaz...
mizrak_tutucu 11-09-05, 10:57 Nedense dizi tanıtım metinleri arasında Kapıları Açmak dizisinin adını görmedim. Kanal D bu diziyi ne yapacagina karar verse iyi olacak, ya desteklemeye devam etsinler ve adam gibi bir tanıtım yapsınlar ya da kaldırsınlar ve bunu adam gibi ilan etsinler.
zugasibere 11-09-05, 11:05 Nedense dizi tanıtım metinleri arasında Kapıları Açmak dizisinin adını görmedim. Kanal D bu diziyi ne yapacagina karar verse iyi olacak, ya desteklemeye devam etsinler ve adam gibi bir tanıtım yapsınlar ya da kaldırsınlar ve bunu adam gibi ilan etsinler.
evet haklısın kanal d dizi yayınlandığı ilk bölümden beri diznin arkasında mı değil mi belli değil...artık bi karar verip diziyi destekliyo mu desteklemiyomu insanlara göstermesi lazım...
EL DESDİCADO 11-09-05, 11:21 kanal d her dizisini tanıtım metinlerine koymamış.benim bildiğim bir süre daha bu dizi yayınlanacak.ama ratingler böyle giderse işi zor :confused:
mizrak_tutucu 11-09-05, 11:52 Tanıtım yoksa, yayın günü ve saati zırt pırt degisiyorsa, reytinglerde yükselmesi zor ama. Reytingler düşük olunca da, "başarısız oldu kaldırdık" diyecekler. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!
zugasibere 11-09-05, 11:57 Tanıtım yoksa, yayın günü ve saati zırt pırt degisiyorsa, reytinglerde yükselmesi zor ama. Reytingler düşük olunca da, "başarısız oldu kaldırdık" diyecekler. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!
söylediklerine aynen katılıyorum...sanki diziyi kaldırmak için zemin hazırlıyorlar....
ben önceki yayın gününü bile unuttum. kanal d biraz daha zorlarsa konuyu bile unutabilirim..ha gayret olacak!...
zugasibere 11-09-05, 12:00 ben önceki yayın gününü bile unuttum. kanal d biraz daha zorlarsa konuyu bile unutabilirim..ha gayret olacak!...
ama sende bu kadar unutkan olma herkes böyle olursa diziyi günlük yayınlamak gerekir....
anlamadım ben bu kanal d nin yayın politikasını...
daha ne istiyor anlamadım gitti..reytingse reytingi de küçümsenecek gibi değil!..harcıyor diziyi resmen yayınlamıyorsan yayınlama yahu bu ne?!!!!
zugasibere 11-09-05, 12:15 anlamadım ben bu kanal d nin yayın politikasını...
daha ne istiyor anlamadım gitti..reytingse reytingi de küçümsenecek gibi değil!..harcıyor diziyi resmen yayınlamıyorsan yayınlama yahu bu ne?!!!!
ne bu şiddet bu celal...
mizrak_tutucu 11-09-05, 12:57 Belki de Kanal D'nin bir yayın politikası yoktur ve biz burada ateşli ateşli olmayan bir "politika" üzerinde konuşmaktan ve onun mantıgını çözmeye çalışmaktan bitap düşüyoruz. Ne dersiniz?
zugasibere 11-09-05, 13:01 bu konuda sana katılıyorum...
mizrak_tutucu 11-09-05, 13:04 Reha Muhtar olsaydı şöyle derdi herhalde: (Sürmanşet) Büyük bir sırrı açıklıyoruz: Kanal D'nin yayın politikası yok.
Digerlerinin ne düzeyde yayın politikası oldugu da tartışılır, o da ayrı.
Reha Muhtar olsaydı şöyle derdi herhalde: (Sürmanşet) Büyük bir sırrı açıklıyoruz: Kanal D'nin yayın politikası yok.
Digerlerinin ne düzeyde yayın politikası oldugu da tartışılır, o da ayrı.
evet buna bir tek reha muhtar 'büyük sır' derdi,haklısın! bu sene kanal d den çok umutluydum. seviyesiz ve kalitesiz dizilerinden arınmaya başladı diye sevinirken yaptıklarına bak!...onlar bize saygı duymuyor da sanki bu tavırlarından sonra bizde saygı kaldı...
zugasibere 11-09-05, 14:46 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-79.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:47 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-78.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:49 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-82.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:50 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-83.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:51 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-86.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:53 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-87.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:54 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-88.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:55 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-92.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:56 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-95.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:58 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/01/1-99.jpg
zugasibere 11-09-05, 14:59 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/02/2-02.jpg
zugasibere 11-09-05, 15:00 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/02/2-12.jpg
zugasibere 11-09-05, 15:02 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/02/2-20.jpg
zugasibere 11-09-05, 15:04 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/02/2-30.jpg
zugasibere 11-09-05, 15:05 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/02/2-32.jpg
zugasibere 11-09-05, 15:06 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/02/2-33.jpg
zuğasibere yeterince fotoğrafımız olmadı mı??? ;)
zugasibere 11-09-05, 15:07 http://www.kapilariacmak.gen.tr/modules/coppermine/albums/02/2-39.jpg
zugasibere 11-09-05, 15:08 zuğasibere yeterince fotoğrafımız olmadı mı??? ;)
peki tamam kestim....
zugasibere 11-09-05, 15:09 sadece 17 tane ekledim...
zugasibere 11-09-05, 15:10 teşekkürler...;)
bişey değil..
mizrak_tutucu 11-09-05, 15:45 Senden korktum Zugasibere, tis498 yorum yapmasaydı, kaç tane ekleyecektin kim bilir? :)
zugasibere 11-09-05, 17:35 aslında 50-60 tane ekleyecektimde....şaka şaka...
zugasibere 12-09-05, 10:20 kanal d nin sitesine baktım kapıları açmak çarşamba günü 21.50 olarak gözüküyor yani aşk oyunundan sonra.....
zugasibere 12-09-05, 10:21 fragmanlarınıda görürsek daha ii olacak...
mizrak_tutucu 12-09-05, 10:23 Aşk oyunundan sonra yayınlanacaksa, dizinin tutma ve devam şansını artırdılar demektir. Bir de lütfedip tanıtım yayınlasalar iyi olacak. Bakalım dizi var olan sorunlarını çözmeyi başarmış mı?
zugasibere 12-09-05, 10:24 bencede güzel bi zaman koymuşlar duyduğuma göre dizinin %60 yeniden çekilmiş inşallah bu işe yarar......
sihirlisinema 12-09-05, 13:31 bencede güzel bi zaman koymuşlar duyduğuma göre dizinin %60 yeniden çekilmiş inşallah bu işe yarar......
Çarşamba maç gecesi... Bazen 3 maç.
07.09.2005 ÇARŞAMBA PROGRAMI
20:00 Kısmet Yerli Dizi KANAL D
20:00 İkinci Bahar Yerli Dizi ATV
20:00 Aşk Oyunu Yerli Dizi KANAL D
20:00 En Son Babalar Duyar Yerli Dizi STAR
20:00 Kezban Yenge Yerli Dizi KANAL 7
21:00 Aşk Mahkumu Yerli Dizi TRT 1
21:45 Aşk Oyunu Yerli Dizi KANAL D
21:45 Aşka Sürgün Yerli Dizi ATV
21:50 Kısmet Yerli Dizi KANAL D
23:45 Gümüş Yerli Dizi KANAL D
Yeni sezonda Avrupa Yakası eklenecek...
Bence ya baştan P.tesi'ye koymayacaklardı bu güzel diziyi, ya da tam seyircisiyle kaynaşmışken gününü değiştirmeyeceklerdi..
Burda ciddi bir stratejik hata ve "bir sanat suçu" var.
(4. bölüm ve sonrakiler tamamen yeni çekiliyor...Eskiler ilk 3 bölümdü...)
zugasibere 12-09-05, 13:43 Çarşamba maç gecesi... Bazen 3 maç.
07.09.2005 ÇARŞAMBA PROGRAMI
20:00 Kısmet Yerli Dizi KANAL D
20:00 İkinci Bahar Yerli Dizi ATV
20:00 Aşk Oyunu Yerli Dizi KANAL D
20:00 En Son Babalar Duyar Yerli Dizi STAR
20:00 Kezban Yenge Yerli Dizi KANAL 7
21:00 Aşk Mahkumu Yerli Dizi TRT 1
21:45 Aşk Oyunu Yerli Dizi KANAL D
21:45 Aşka Sürgün Yerli Dizi ATV
21:50 Kısmet Yerli Dizi KANAL D
23:45 Gümüş Yerli Dizi KANAL D
Yeni sezonda Avrupa Yakası eklenecek...
Bence ya baştan P.tesi'ye koymayacaklardı bu güzel diziyi, ya da tam seyircisiyle kaynaşmışken gününü değiştirmeyeceklerdi..
Burda ciddi bir stratejik hata ve "bir sanat suçu" var.
(4. bölüm ve sonrakiler tamamen yeni çekiliyor...Eskiler ilk 3 bölümdü...)
yeni yayın saati olan 21.50 de yeni yayın döneminde rakip bi dizi yok sihirlisinema...ayrıca aşk oyunuyla kısmeti iki kere yazmışsın zaten onler kanald dizisi ...maç konusuna gelince o saatlerde şamp. ligi maçları olduğu doğru ama türk takımı olarak bi tek fener var onun maçlarıda toplam altı tane ilk etapta ve dönüşümlü olarak salı ve çarşamba olrak yayınlancak ayrıca her hafta olmayacak....
mizrak_tutucu 12-09-05, 14:39 Çarşamba günü saat 20:00 kuşagında Show TV'de Yagmur Zamanı, ATV'de Avrupa Yakası, Kanal D'de Aşk Oyunu yayınlanacak. Ben de Zugasibere gibi yayın günü ve saatinin hiç de kötü olmadıgını dusunuyorum.
EL DESDİCADO 12-09-05, 16:52 Evet Yayin Saati Bence Gayet Uygun.o Satte Rakibi Bir Tek Yanik Koza :) .artik Bu Saattede Başarili Olsun Bir Zahmet :) Bu Yeni Yerindede Başarili Olmazsa üzgünüm Ama Artik Kimsenin Bir Faydasi Olmaz Bu Diziye :(
sihirlisinema 12-09-05, 17:14 "yeni yayın saati olan 21.50 de yeni yayın döneminde rakip bi dizi yok sihirlisinema..." demişsin zugasibere.
Bir program sadece aynı yayın saatiyle çakışan programlarla rating yarışına girmez zugasibere.
rating yarışı BÜTÜN GÜN içindeki programlar arasında geçer. O yüzden, bir dizi için özellikle prime-time'daki bütün diziler onun rakibidir... 20:00'DEN 00:00'A KADAR EN ÇETİN RATİNG SAVAŞI VERİLİR. Ve çarşamba da bütün haftanın en zor gecelerinden biridir. Aynı kanalın dizileri de birbiriyle yarıştadır. Rating böyle ölçülür. Bilginize...
07.09.2005 ÇARŞAMBA PROGRAMI da; Milliyet'in TV Rehberinden aynen alınmıştır. Hata varsa gözden kaçmış. ('Özel' leridir belki...)
Ama ben herşeye rağmen bu dizinin her zaman ilk 3'e gireceğine inanıyorum.
Benim asıl dikkat çektiğim nokta, başarılı olmaya başlamış bir dizinin yayın günüyle oynamaktır. Bu en basit manasıyla seyirciye saygısızlıktır.
zugasibere 12-09-05, 17:20 tamam o zaman anlaştık bekleyelim ve görelim....
sihirlisinema 12-09-05, 17:23 tamam o zaman anlaştık bekleyelim ve görelim....
Eyvallah arkadaş. Haklısın. Artık bekleyip göreceğiz...
zugasibere 12-09-05, 17:29 tamamdır sihirlisinema.....
zugasibere 13-09-05, 08:05 Zehra, Megastar jürisi önüne çıkıyor
Zehra; Deniz Arcak, Fatih Ürek, Yıldo ve Neslihan Yargıcı'dan oluşan Megastar jürisinin karşısına çıkıyor.
Megastar yarışmasına katılmak için evden kaçıp İstanbul'a gelen Zehra, sözlüsü Cihan'a bir kez daha rest çeker ve ne pahasına olursa olsun yarışmaya katılmakta ısrar eder. Tepedeki ahşap evinin anahtarını Gülşen'in çeyiz sandığında bulan Kudret, 25 yıllık eşinin eski aşkı Suphi'yi hala unutamamış olması gerçeğiyle yüzleşir. Kız kardeşi Zehra'yı bulmak için onun peşinden İstanbul'a gelen Ahmet, menfaatleri uğruna Kemal'le de görüşür. Deniz Arcak, Fatih Ürek, Yıldo ve Neslihan Yargıcı'dan oluşan Megastar jürisinin karşısına çıkmak için hayalleri uğruna otel önünde sabahlayan binlerce gencin arasında Zehra da vardır
zugasibere 13-09-05, 08:05 4. bölüm yarın akşam 21.45 de ii seyirler
zugasibere 13-09-05, 08:09 http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/kapilariacmak/07.jpg
zugasibere 13-09-05, 08:09 http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/kapilariacmak/01.jpg
zugasibere 13-09-05, 08:10 http://www.kanald.com.tr/dizi/img/fotogaleri/kapilariacmak/02.jpg
resimler çok güzel...ellerine sağlık....yrn kapıları açmak 2150de yeni bölümü var....herkese duyrulur.alalhtan yayından kaldırmamış sadece gününü değiştirmiş kanal-d.
|