Tüm Versiyonu Göster : Hababam Sınıfı


LİBRA
03-09-06, 17:18
kaç kere izlediğimi hatırlamıyorum ama kesinlikle bir klasik üzerinden yıllar geçse de hala izlediğimiz zaman ayrı bir tat bırakıyor...

http://img325.imageshack.us/img325/1667/1qi5.jpg (http://imageshack.us)
http://img325.imageshack.us/img325/356/3xd9.jpg (http://imageshack.us)
http://img412.imageshack.us/img412/4808/4pw1.jpg (http://imageshack.us)
http://img412.imageshack.us/img412/3849/2rc1.jpg (http://imageshack.us)

LİBRA
03-09-06, 17:31
Hababam Sınıfı

Bana öyle bir film söyleyin ki, çekildiği ülkede herkes tarafından izlenen ve sevilen,
Bana öyle bir film söyleyin ki, müziği tempolu çaldığında içinizi kıpır kıpır eden ama yavaş çaldığında da sizi sizden alan, yüreğinize sıcacık duygular yükleyen,
Bana öyle bir film söyleyin ki, onlarca kez seyrettiğiniz halde hala aynı tadı veren,

ve bana öyle bir film söyleyin ki, üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen güncelliğini kaybetmeyen..

Acaba Lumiere kardeşlerin 7. sanatı topluma kazandırmalarından bu yana Hababam Sınıfı'ndan başka, bir toplumun hayatına bu kadar giren bir film çekilmiş midir?

Hepimizin bir parçası oldu Hababam Sınıfı. Kendimizi bulduk her izlediğimizde. Öğrenciliğimizin en eğlenceli yıllarını Hababam'a benzettik. Dostluklarını örnek aldık çoğu zaman. Kah Güdük Necmi olduk, kah Damat Ferit. Okuldan kaçış planlarımızda, referans kaynağımız Hababam oldu. Herşeyden önce onurlu olmayı öğrendik. Eğitimin, öğretimden daha önemli olduğunu gördük. Ve sınıf başkanlarımızı bilek güreşiyle seçer olduk.

Yatılı okulda okuyan ve 15 yıl öğretmenlik yapan Rıfat Ilgaz'ın romanından önce tiyatroya uyarlanan Hababam Sınıfı'nın, sinemaya aktarılması ancak senaryonun sansürden geçmesiyle mümkün oldu. Filmin sosyal içeriği biraz arka plana itildiyse de dostluk, saygı, vefa, aşk gibi kavramlar mizahın içinde daha bir anlam kazandı.

1975 yılında Hababam Sınıfı'yla perdelerini açan Akün Sineması, 2002'de seyircilerine yine Hababam'la veda etti. Aralıksız en uzun süre sinemalarda kalan film oldu Hababam Sınıfı. Film, sosyolojik bir fenomen olarak sinema tarihine damgasını vurdu. Ama ne oyuncular, ne senaryo yazarı ne de kamera arkasındakiler hakettikleri değeri görmedi.

Adile Naşit'ten, Münir Özkul'a; Kemal Sunal'dan Tarık Akan'a kadar sinema dünyamızın birçok değeri, hafızalarımıza Hababam'la kazındı. Öyle ki Kemal Sunal'ı "Şaban", Tarık Akan'ıysa hep "Ferit" rolünde görmek istedik. Olayı abarttık, "Şabanoğlu Şaban" diye film bile yaptık.

Hababam Sınıfı'nı önce 3 devam filmi izledi: Hababam Sınıfı Uyanıyor, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Tatilde. Sonra 2 film daha geldi: Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ve Hababam Sınıfı Güle Güle. Mehmet Ali Erbil, Yonca Evcimik, İlyas Salman, Perran Kutman gibi bugünün pek çok ünlü ismi kadroya dahil oldu. Ama bu kez çok da benimseyemedik. Bilirsiniz işte, gözler arıyor. Hababamcılar; Şaban'ı, Ferit'i, Güdük Necmi'yi, Domdom'u görmek istiyor.


Ana Karakterler:

İnek Şaban:

Şaban karakteri Kemal Sunal'la o kadar çok özdeşleşti ki, Sunal: Şabanoğlu Şaban, İnek Şaban, Umudumuz Şaban, Dokunmayın Şabanıma, Gerzek Şaban, En Büyük Şaban, Atla Gel Şaban, Şabaniye, Ortadirek Şaban, Sosyete Şaban, Şaban Papucu Yarım, Şendul Şaban, Katma Değer Şaban, Gurbetçi Şaban gibi bir çok filmde oynadıktan sonra TV için çekilen Şaban Askerde dizisi, Kemal Sunal'ın Şaban karakteriyle rol aldığı son çalışma oldu. Bu karakter, hayatımıza o kadar girdi ki sonunda Türkçe'de "şaban olmak" deyimini duyar olduk. Hakan Şükür, medyada "Torinolu Şaban" olarak anıldı.

Aslında "inek" de öğrencilik jargonunda yerini aldı ama Şaban tiplemesindeki, derslerine ilgisiz karakterin aksine hep çok ders çalışan öğrencilere yüklenen bir sıfat olarak kullanıldı.

"Bu çocuk benden önce mezun olursa kendimi intihar ederim."
"Ne yapacağı hiç belli olmaz, bak yazılı gibi başladı sözlüye döndü."
"Kızlar vahşi cazibeme dayanamıyor."
"Oturun diyor kendileri."
"Merhaba sayın arkadaşlarım ufak bi randevum var da.."

Damat Ferit:

Hababam Sınıfı her ne kadar kızlara karşı zaaf duysa da, öğrencilerin çapkınlık konusunda çok da yetenekli oldukları söylenemez. Tarık Akan'ın canlandırdığı Ferit tiplemesini saymazsak. Filmdeki diğer tüm karakterlerden farklı bir misyon yüklenmiş Ferit'e. Sadece daha yakışıklı oluşu değil onu farklı kılan. Olgun tavırları, giyimi, konuşma gücü, rahat tavırları, biraz daha yol yordam bilmesi ve daha birçok şey. Sınıfın gizli başkanıdır aslında o. Hocayla birşey konuşulacaksa, Ferit görevlendirilir sınıf adına. Hababam'ın güvendiği isimdir Ferit.

Kızların oynadığı "Hababam Sınıfı Tatilde" bölümünde Tarık Akan yoktur mesela. Çünkü, orada kızları tavlamak için türlü numaralar deneyen bir erkek kalabalığı vardır. Ferit ise güçlü karakterdir ve Taksim yollarına kızların peşine düşecek biri değildir. O olsaydı, her halde çok farklı uyarlanırdı bu senaryo.

Her ne kadar "Damat Ferit" Osmanlı'nın son döneminde ortaya çıkan ve tarih kitaplarında sıkça adı geçen biri olsa da bizim Ferit'in damatlığı tarihten değil, okul dışında kızlarla ilişkilerinden geliyor. Hatta Şaban, arkadaşlarının yazdığı aşk mektuplarıyla teselli bulurken, Ferit, evlenip üstüne bir de çocuk sahibi oluyor:

- Ne yaptın oğlum?
- Sevdim hocam!

Güdük Necmi:

Güdük Necmi karakterini, en çok İnek Şaban'a takılmalarıyla hatırlasak da aslında o sınıfın toparlayıcısıdır. Nerede bir sorun varsa, Güdük Necmi dillendirir. Hoca genel birşey sorduğunda sınıf adına cevap verme görevi ondadır.
Türk sinemasının önemli karakter oyuncularından biridir Halit Akçatepe. İlk Hababam Sınıfı çekilirken 37 yaşındaydı. 60. yılını doldurduğu sinema hayatında bugüne kadar onu hep "Güdük Necmi" olarak hatırladık.
Rıfat Ilgaz'a sormuşlar. Siz bu kitapta hangi karakterdiniz diye.. "Güdük Necmi" demiş:

- Hani birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindik.
- Yine öyleyiz be oğlum..

Kel Mahmut:

"Zaten bir Mahmut Hoca'dan çekiyoruz, bir de Trabzonspor'dan.."
Her ne kadar öğrenciler Kel Mahmut'tan sürekli şikayet etseler de aslında onun babacan biri olduğunu bilirler. Mahmut Hoca, hayatını eğitime adamış biridir. Öğrencilerinin iyi yetişmesi için mücadele eden Mahmut Hoca, disiplin anlayışı yüzünden bir türlü Hababam Sınıfı'yla iyi geçinemez. Ama öğrencilerin ona karşı hep derin bir saygısı vardır.

"Sigara içiyormuşsunuz, içirtmeeem.. Ön bahçede top oynuyormuşsunuz, oynatmaaam.."

Hafize Ana:

Hababam'ın öğrencilerini kendi evladı gibi seven biri Hafize Ana. İşini bu kadar keyifle yapan bir yatılı okul hizmetlisi gördünüz mü hayatınızda? Adile Naşit, içindeki sinema sevgisini Hafize Ana karakteriyle dışarıya vuruyor. Ve ayırmayın beni çocuklarımdan diyor. Hababam Sınıfı'nın ilk 4 filminde gerçekten rolünün kadınıydı Adile Naşit. Keşke "Hababam Sınıfı Güle Güle"de de oynamasaydı diyesi geliyor insanın.

Badi Ekrem:

Hababam Sınıfı aslında öyle bir film ki Türk sinemasının en büyük aktörü Şener Şen, Badi (Body) Ekrem rolünde o zengin kadronun sadece her hangi bir parçası olarak yer alıyor bu yapımda. Ama herkes gibi o da rolünü o kadar severek oynuyor ki... Aslında Şener Şen bu filmle birlikte, abartılı oyun tarzını da Türk sinemasına kazandırıyor.
Burada canlandırdığı Badi Ekrem'in en dikkat çekici özellikleri sürekli atıp tutması ve bayanlara karşı bir gösteriş merakı duyması. Badi Ekrem her ne kadar dünyayı dolaşmış, Ortadoğu ve Balkanlar'da alınmadık madalya bırakmamış, sporun her dalında başarıdan başarıya koşmuş bir beden eğitimi öğretmeni izlenimi vermeye çalışsa da Hababam Sınıfı, tabi ki hocalarının desteksiz atışlarına kanmıyor:


"Bravo! Tebrik ederim. Ayrıca diğer kız arkadaşlarınızı da tebrik ederim."
- Bilin bakalım, ben bu yaz neredeydim?
- Kayseri olabilir mi?
- Hayır! Montreal'de, olimpiyatlardaydım.

Tabi ki Hayta İsmail, Tulum Hayri, Akil Hoca, Domdom Ali, Okul Müdürü, Milli Eğitim müfettişi Hüseyin Şevki Topuz, Kapıcı Veysel (adamım) Semra Hoca gibi daha birçok karakter Hababam Sınıfı'yla ölümsüzleşti. Filmin önemli oyuncuları Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen ve Halit Akçatepe daha sonra birçok filmde birlikte yer almaya devam etti. Bu ekibe Neşeli Günler, Bizim Aile, Gülen Gözler ve Aile Şerefi'nde Tarık Akan, Süt Kardeşler, Tosun Paşa ve Şabanoğlu Şaban'da ise Kemal Sunal eşlik etti.

Ertem Eğilmez'in çektiği Hababam Sınıfı serisinin ilk 4 bölümünde kamera arkasında çeşitli görevler alan Kartal Tibet, 1978'de çekilen Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor'da yönetmen koltuğuna oturdu. Tibet, 25 yıl aradan sonra Merhaba Hababam Sınıfıyla efsaneyi yeniden canlandırmak istedi. Yeni filmde Mehmet Ali Erbil, Hülya Koçyiğit, Mehmet Ali Alabora, Türk sinemasının yükselen değeri Nehir Erdoğan, Zeki Alasya, Halit Akçatepe, Erol Büyükburç, Ceyhun Yılmaz, Peker Açıkalın, Şafak Sezer, Yeliz Yeşilmen, Çetin Çiftçioğlu ve Bülent Kayabaş gibi pek çok ünlü oyuncu yer aldı. Her ne kadar bu başka bir film denilse de, "Merhaba Hababam Sınıfı", serinin ilk filmlerine yaptığı göndermelerle devam filmi çabasında olduğunu gösteriyordu. Ama dediğim gibi, seyircinin gözleri Damat Ferit'i, İnek Şaban'ı, Badi Ekrem'i ve diğer ustaları aradı. Sunal, bugün hayatta değil ama gerek Tarık Akan, gerekse de Şener Şen filmde yer almayı reddettikleri gibi, filmin Hababam Sınıfı serisinden ayrı tutulmasını istediler.

Melih Kibar'ın muhteşem müziklerinin yanında filmlerde seçilen parçaların ezgileri de hala kulağımızda:

"Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, sen bu işin sonunu düşünmedin mi?"
"Buradan bir atlı geçti, yareme bastı geçti.."
"Samanlıktan kaldıramadım samanı da Zühtü.. Ben sana kandım Zühtü.."
"..yarinlarda, yarinlarda mutlu olmak var.."

Keşke hayat, hep Hababam'daki kadar eğlenceli olsa..

http://www.film.gen.tr/klasik/hababam/index.cfm

_CALIKUSU_
03-09-06, 19:51
Hababam Sınıfı

Bana öyle bir film söyleyin ki, çekildiği ülkede herkes tarafından izlenen ve sevilen,
Bana öyle bir film söyleyin ki, müziği tempolu çaldığında içinizi kıpır kıpır eden ama yavaş çaldığında da sizi sizden alan, yüreğinize sıcacık duygular yükleyen,
Bana öyle bir film söyleyin ki, onlarca kez seyrettiğiniz halde hala aynı tadı veren,

ve bana öyle bir film söyleyin ki, üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen güncelliğini kaybetmeyen..

Acaba Lumiere kardeşlerin 7. sanatı topluma kazandırmalarından bu yana Hababam Sınıfı'ndan başka, bir toplumun hayatına bu kadar giren bir film çekilmiş midir?

Hepimizin bir parçası oldu Hababam Sınıfı. Kendimizi bulduk her izlediğimizde. Öğrenciliğimizin en eğlenceli yıllarını Hababam'a benzettik. Dostluklarını örnek aldık çoğu zaman. Kah Güdük Necmi olduk, kah Damat Ferit. Okuldan kaçış planlarımızda, referans kaynağımız Hababam oldu. Herşeyden önce onurlu olmayı öğrendik. Eğitimin, öğretimden daha önemli olduğunu gördük. Ve sınıf başkanlarımızı bilek güreşiyle seçer olduk.

Yatılı okulda okuyan ve 15 yıl öğretmenlik yapan Rıfat Ilgaz'ın romanından önce tiyatroya uyarlanan Hababam Sınıfı'nın, sinemaya aktarılması ancak senaryonun sansürden geçmesiyle mümkün oldu. Filmin sosyal içeriği biraz arka plana itildiyse de dostluk, saygı, vefa, aşk gibi kavramlar mizahın içinde daha bir anlam kazandı.

1975 yılında Hababam Sınıfı'yla perdelerini açan Akün Sineması, 2002'de seyircilerine yine Hababam'la veda etti. Aralıksız en uzun süre sinemalarda kalan film oldu Hababam Sınıfı. Film, sosyolojik bir fenomen olarak sinema tarihine damgasını vurdu. Ama ne oyuncular, ne senaryo yazarı ne de kamera arkasındakiler hakettikleri değeri görmedi.

Adile Naşit'ten, Münir Özkul'a; Kemal Sunal'dan Tarık Akan'a kadar sinema dünyamızın birçok değeri, hafızalarımıza Hababam'la kazındı. Öyle ki Kemal Sunal'ı "Şaban", Tarık Akan'ıysa hep "Ferit" rolünde görmek istedik. Olayı abarttık, "Şabanoğlu Şaban" diye film bile yaptık.

Hababam Sınıfı'nı önce 3 devam filmi izledi: Hababam Sınıfı Uyanıyor, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Tatilde. Sonra 2 film daha geldi: Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ve Hababam Sınıfı Güle Güle. Mehmet Ali Erbil, Yonca Evcimik, İlyas Salman, Perran Kutman gibi bugünün pek çok ünlü ismi kadroya dahil oldu. Ama bu kez çok da benimseyemedik. Bilirsiniz işte, gözler arıyor. Hababamcılar; Şaban'ı, Ferit'i, Güdük Necmi'yi, Domdom'u görmek istiyor.


Ana Karakterler:

İnek Şaban:

Şaban karakteri Kemal Sunal'la o kadar çok özdeşleşti ki, Sunal: Şabanoğlu Şaban, İnek Şaban, Umudumuz Şaban, Dokunmayın Şabanıma, Gerzek Şaban, En Büyük Şaban, Atla Gel Şaban, Şabaniye, Ortadirek Şaban, Sosyete Şaban, Şaban Papucu Yarım, Şendul Şaban, Katma Değer Şaban, Gurbetçi Şaban gibi bir çok filmde oynadıktan sonra TV için çekilen Şaban Askerde dizisi, Kemal Sunal'ın Şaban karakteriyle rol aldığı son çalışma oldu. Bu karakter, hayatımıza o kadar girdi ki sonunda Türkçe'de "şaban olmak" deyimini duyar olduk. Hakan Şükür, medyada "Torinolu Şaban" olarak anıldı.

Aslında "inek" de öğrencilik jargonunda yerini aldı ama Şaban tiplemesindeki, derslerine ilgisiz karakterin aksine hep çok ders çalışan öğrencilere yüklenen bir sıfat olarak kullanıldı.

"Bu çocuk benden önce mezun olursa kendimi intihar ederim."
"Ne yapacağı hiç belli olmaz, bak yazılı gibi başladı sözlüye döndü."
"Kızlar vahşi cazibeme dayanamıyor."
"Oturun diyor kendileri."
"Merhaba sayın arkadaşlarım ufak bi randevum var da.."

Damat Ferit:

Hababam Sınıfı her ne kadar kızlara karşı zaaf duysa da, öğrencilerin çapkınlık konusunda çok da yetenekli oldukları söylenemez. Tarık Akan'ın canlandırdığı Ferit tiplemesini saymazsak. Filmdeki diğer tüm karakterlerden farklı bir misyon yüklenmiş Ferit'e. Sadece daha yakışıklı oluşu değil onu farklı kılan. Olgun tavırları, giyimi, konuşma gücü, rahat tavırları, biraz daha yol yordam bilmesi ve daha birçok şey. Sınıfın gizli başkanıdır aslında o. Hocayla birşey konuşulacaksa, Ferit görevlendirilir sınıf adına. Hababam'ın güvendiği isimdir Ferit.

Kızların oynadığı "Hababam Sınıfı Tatilde" bölümünde Tarık Akan yoktur mesela. Çünkü, orada kızları tavlamak için türlü numaralar deneyen bir erkek kalabalığı vardır. Ferit ise güçlü karakterdir ve Taksim yollarına kızların peşine düşecek biri değildir. O olsaydı, her halde çok farklı uyarlanırdı bu senaryo.

Her ne kadar "Damat Ferit" Osmanlı'nın son döneminde ortaya çıkan ve tarih kitaplarında sıkça adı geçen biri olsa da bizim Ferit'in damatlığı tarihten değil, okul dışında kızlarla ilişkilerinden geliyor. Hatta Şaban, arkadaşlarının yazdığı aşk mektuplarıyla teselli bulurken, Ferit, evlenip üstüne bir de çocuk sahibi oluyor:

- Ne yaptın oğlum?
- Sevdim hocam!

Güdük Necmi:

Güdük Necmi karakterini, en çok İnek Şaban'a takılmalarıyla hatırlasak da aslında o sınıfın toparlayıcısıdır. Nerede bir sorun varsa, Güdük Necmi dillendirir. Hoca genel birşey sorduğunda sınıf adına cevap verme görevi ondadır.
Türk sinemasının önemli karakter oyuncularından biridir Halit Akçatepe. İlk Hababam Sınıfı çekilirken 37 yaşındaydı. 60. yılını doldurduğu sinema hayatında bugüne kadar onu hep "Güdük Necmi" olarak hatırladık.
Rıfat Ilgaz'a sormuşlar. Siz bu kitapta hangi karakterdiniz diye.. "Güdük Necmi" demiş:

- Hani birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindik.
- Yine öyleyiz be oğlum..

Kel Mahmut:

"Zaten bir Mahmut Hoca'dan çekiyoruz, bir de Trabzonspor'dan.."
Her ne kadar öğrenciler Kel Mahmut'tan sürekli şikayet etseler de aslında onun babacan biri olduğunu bilirler. Mahmut Hoca, hayatını eğitime adamış biridir. Öğrencilerinin iyi yetişmesi için mücadele eden Mahmut Hoca, disiplin anlayışı yüzünden bir türlü Hababam Sınıfı'yla iyi geçinemez. Ama öğrencilerin ona karşı hep derin bir saygısı vardır.

"Sigara içiyormuşsunuz, içirtmeeem.. Ön bahçede top oynuyormuşsunuz, oynatmaaam.."

Hafize Ana:

Hababam'ın öğrencilerini kendi evladı gibi seven biri Hafize Ana. İşini bu kadar keyifle yapan bir yatılı okul hizmetlisi gördünüz mü hayatınızda? Adile Naşit, içindeki sinema sevgisini Hafize Ana karakteriyle dışarıya vuruyor. Ve ayırmayın beni çocuklarımdan diyor. Hababam Sınıfı'nın ilk 4 filminde gerçekten rolünün kadınıydı Adile Naşit. Keşke "Hababam Sınıfı Güle Güle"de de oynamasaydı diyesi geliyor insanın.

Badi Ekrem:

Hababam Sınıfı aslında öyle bir film ki Türk sinemasının en büyük aktörü Şener Şen, Badi (Body) Ekrem rolünde o zengin kadronun sadece her hangi bir parçası olarak yer alıyor bu yapımda. Ama herkes gibi o da rolünü o kadar severek oynuyor ki... Aslında Şener Şen bu filmle birlikte, abartılı oyun tarzını da Türk sinemasına kazandırıyor.
Burada canlandırdığı Badi Ekrem'in en dikkat çekici özellikleri sürekli atıp tutması ve bayanlara karşı bir gösteriş merakı duyması. Badi Ekrem her ne kadar dünyayı dolaşmış, Ortadoğu ve Balkanlar'da alınmadık madalya bırakmamış, sporun her dalında başarıdan başarıya koşmuş bir beden eğitimi öğretmeni izlenimi vermeye çalışsa da Hababam Sınıfı, tabi ki hocalarının desteksiz atışlarına kanmıyor:


"Bravo! Tebrik ederim. Ayrıca diğer kız arkadaşlarınızı da tebrik ederim."
- Bilin bakalım, ben bu yaz neredeydim?
- Kayseri olabilir mi?
- Hayır! Montreal'de, olimpiyatlardaydım.

Tabi ki Hayta İsmail, Tulum Hayri, Akil Hoca, Domdom Ali, Okul Müdürü, Milli Eğitim müfettişi Hüseyin Şevki Topuz, Kapıcı Veysel (adamım) Semra Hoca gibi daha birçok karakter Hababam Sınıfı'yla ölümsüzleşti. Filmin önemli oyuncuları Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen ve Halit Akçatepe daha sonra birçok filmde birlikte yer almaya devam etti. Bu ekibe Neşeli Günler, Bizim Aile, Gülen Gözler ve Aile Şerefi'nde Tarık Akan, Süt Kardeşler, Tosun Paşa ve Şabanoğlu Şaban'da ise Kemal Sunal eşlik etti.

Ertem Eğilmez'in çektiği Hababam Sınıfı serisinin ilk 4 bölümünde kamera arkasında çeşitli görevler alan Kartal Tibet, 1978'de çekilen Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor'da yönetmen koltuğuna oturdu. Tibet, 25 yıl aradan sonra Merhaba Hababam Sınıfıyla efsaneyi yeniden canlandırmak istedi. Yeni filmde Mehmet Ali Erbil, Hülya Koçyiğit, Mehmet Ali Alabora, Türk sinemasının yükselen değeri Nehir Erdoğan, Zeki Alasya, Halit Akçatepe, Erol Büyükburç, Ceyhun Yılmaz, Peker Açıkalın, Şafak Sezer, Yeliz Yeşilmen, Çetin Çiftçioğlu ve Bülent Kayabaş gibi pek çok ünlü oyuncu yer aldı. Her ne kadar bu başka bir film denilse de, "Merhaba Hababam Sınıfı", serinin ilk filmlerine yaptığı göndermelerle devam filmi çabasında olduğunu gösteriyordu. Ama dediğim gibi, seyircinin gözleri Damat Ferit'i, İnek Şaban'ı, Badi Ekrem'i ve diğer ustaları aradı. Sunal, bugün hayatta değil ama gerek Tarık Akan, gerekse de Şener Şen filmde yer almayı reddettikleri gibi, filmin Hababam Sınıfı serisinden ayrı tutulmasını istediler.

Melih Kibar'ın muhteşem müziklerinin yanında filmlerde seçilen parçaların ezgileri de hala kulağımızda:

"Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, sen bu işin sonunu düşünmedin mi?"
"Buradan bir atlı geçti, yareme bastı geçti.."
"Samanlıktan kaldıramadım samanı da Zühtü.. Ben sana kandım Zühtü.."
"..yarinlarda, yarinlarda mutlu olmak var.."

Keşke hayat, hep Hababam'daki kadar eğlenceli olsa..

http://www.film.gen.tr/klasik/hababam/index.cfm

Burda yazan her seye katiliyorum, hatta daha ne eklenir bilmiyorum......
Bir cok yapim rating kaygisi yüzünden ekranlara veda ediyor, Hababam Sinifi ise yayinlandiginda en azindan ilk 5 te yer aliyor. Galiba bu her seyi güzel bir sekilde acikliyor..

sweetjulia
29-09-06, 14:31
http://img246.imageshack.us/img246/8959/atr9.png

http://img178.imageshack.us/img178/4131/bti6.png

http://img82.imageshack.us/img82/7380/clv7.png

http://img168.imageshack.us/img168/5070/ccdm6.png

http://img177.imageshack.us/img177/7500/emz6.png

http://img133.imageshack.us/img133/1380/dsj4.png

http://img246.imageshack.us/img246/6691/dhryaf5.png

http://img133.imageshack.us/img133/5159/fiv8.png

http://img133.imageshack.us/img133/9056/gdr4.png

http://img133.imageshack.us/img133/8035/huu3.png

deadly_angel
29-09-06, 14:37
Kaç kere izlersem izleyeyim asla bıkmayacağım bir film.

sweetjulia
29-09-06, 14:38
http://img168.imageshack.us/img168/7677/uku5.png

http://img133.imageshack.us/img133/8634/jgm2.png

rappergirl
29-09-06, 14:39
ya gercekten cok ii bi film yani sadece türk değl dunya sinema tarhine gecen bi filmdir (bana gore sizi bilemem)

sweetjulia
29-09-06, 14:39
http://img133.imageshack.us/img133/1807/uzc6.png

http://img246.imageshack.us/img246/369/vzl1.png

sweetjulia
29-09-06, 14:41
http://img91.imageshack.us/img91/4814/xvswi3.png

http://img168.imageshack.us/img168/1945/zdfsas9.png

**_**tarci**_**
30-09-06, 12:51
10 kez üst üste izlesem bıkmam ama 11. de bıkarım tabe :img-grin2

sweetjulia
02-10-06, 08:01
http://img147.imageshack.us/img147/9505/bunedunyahr7.jpg

http://img85.imageshack.us/img85/4383/hbbmsengidincekt9.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/1705/nehaber02hg6.jpg

http://img224.imageshack.us/img224/1663/sonverdim01gt3.jpg

sweetjulia
02-10-06, 08:02
http://img85.imageshack.us/img85/553/tatilde1ox9.jpg

LİBRA
26-04-07, 21:06
http://img114.imageshack.us/img114/987/30907614by6.jpg (http://imageshack.us)

LİBRA
26-04-07, 21:07
http://img114.imageshack.us/img114/2610/197747ls9.jpg (http://imageshack.us)

LİBRA
26-04-07, 21:09
http://img455.imageshack.us/img455/6136/hababampg3.jpg (http://imageshack.us)
http://img455.imageshack.us/img455/372/01ry8.jpg (http://imageshack.us)

Gül Tuna
14-06-07, 11:25
Hababam Sinifi Türk Sinemasinin En Büyük Klasiklerinden Herkesin Sevdigi Herkesin Izledigi Ve Aradan Gecen Yillara Ragmen Hala Ilk Günkü Gibi Sevilen Filmlerden Birisi Her Serisinde Ayri Bir Tat Ayri Bir Hikaye Barindiran Ve Insanlarin Gönlünde Tahta Kurmus Büyük Bir Yapit Benim De Cok Sevdigim Seyretmekten Büyük Zevk Aldigim Filmlerdendir

alyssa_
22-06-07, 21:30
çok seviyordum çok...
ahh ahhh
şaban
güdük
hayta ismail
dom dom
damat ferit
çok özlüyorum onları.yeni yapılan hababam sınıfı filmleri onlar gibi değil bence...

SuluSaray
14-07-07, 20:03
Türk Sinemasinda gelmis gecmis begendigim en güzel filmdir.
Oyunculariyla, konusuyla herseyiylee bir numaradir. Bence sonraki taklit filmleri cok saygisiz bence, cünkü onlar birtanedir ve taklit edilmez. Zaten sadece kullandiklari kelimelerle güldürdü onlar bizi, ama gercek hababam sinifinda herseye gülebiliyorum, mimikleri, konusmalari, hareketleri. Unutulmaz bir eser bence, bak bak bikmam asla.

_nesli_
23-07-07, 13:22
hababam sınıfı diyince bnm aklıma hemen inek şaban güdük necmi damat ferit geliyo hababamın bazı versiyolarında bu üçlü yok kel mahmut dom dom hafize ana var ama boşluklarını dolduramıyolar onların olmadığı bazı versiyonlar bni hababamdan soğuttu çünkü onlarsız hababam hiçbir anlam anlam ifade etmiyo son çekilen yeni versiyonları söylemiyorum bile üstünde yorum bile yapılmaz neyse hababam ne kadar izlersem izliyim bni sıkmayan filmlerden biridir yeri çok ayrıdır türk sinemasının en güzel eserlerinden biri söylencek pek şey de yok aslında.......

sbuffy
26-07-07, 14:04
_nesli_ söylediklerine kelimesi kelimesine katılıyorum.eski hababam sınıfından hababam sınıfı sınıfta kaldı ve hababam sınıfı uyanıyor filmleri favorim buna karşın habbam sınıfı güle güleyi bu seriyle bütünleşmiş karakterler olmadığı için bir türlü sevemedim.yeni çekilenlere ise değinmek bile istemiyorum

Gül Tuna
11-09-07, 21:19
SON DAKİKA!.. TÜRK SİNEMASININ ACI KAYBI!.. HABABAM SINIFI OYUNCULARINDAN “TULUM HAYRİ” LAKAPLI CEM GÜRDAP VEFAT ETTİ!..

http://img409.imageshack.us/img409/3475/tulumsd5.jpg (http://imageshack.us)

Rıfat Ilgaz'ın unutulmaz eserinden Ertem Eğilmez tarafından aynı adla sinemaya uyarlanan “Hababam Sınıfı”nın oyuncularından “Tulum Hayri” lakaplı Cem Gürdap, vefat etti.

Pendik Uydukent'te oturduğu evde fenalaştığı belirtilen Cem Gürdap'ın hastaneye kaldırılması için ambulans çağrıldı. Bir süre sonra eve gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan muayenede, Cem Gürdap'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Cem Gürdap'ın oğlu Atakan Gürdap, daha önceden de kalp rahatsızlığı bulunan babasının, beyin kanaması geçirerek öldüğünü söyledi.

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Atakan Gürdap, çok üzgün olduğunu kaydetti

Atakan Gürdap, babasının rahatsızlanması üzerine eve ambulans çağırdıklarını, ancak ambulansın yarım saat sonra geldiğini ifade ederek, olaya tepki gösterdi.

Evli ve 7 çocuk babası olan “Tulum Hayri”, Marmara Depreminde Gölcük'teki evinin enkazından 9 saat sonra kurtarılarak bir süre çocuklarıyla çadırda yaşamıştı.

Depremde evini kaybeden, çalıştığı benzin istasyonu yıkılan, bir süre işsiz kalan Gürdap, birkaç sanatseverin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyordu.

askım_gkhan_alp
12-09-07, 14:28
hayatımda izlediğim en güzel n komik en eğlenceli filmler arsında hababam sınıfııı
benim içinn yeri çok özeldirr yaa:)

Gül Tuna
12-09-07, 21:05
ÖNCEKİ GÜN HAYATINI KAYBEDEN HABABAM SINIFI’NIN “TULUM HAYRİ”Sİ CEM GÜRDAP TOPRAĞA VERİLDİ!.. GÜRDAP’IN CENAZESİNE KİMLER KATILDI?

http://img67.imageshack.us/img67/6461/tulumwj4.jpg (http://imageshack.us)

"Hababam Sınıfı"nın oyuncularından "Tulum Hayri" lakaplı Cem Gürdap’ın cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi. Pendik Uydukent’te oturduğu evde fenalaşarak dün 50 yaşında hayatını kaybeden Cem Gürdap için Pendik Çarşı Camisi’nde öğle vakti cenaze namazı kılındı…

Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran sanatçının eşi Beyhan Gürdap ile 7 çocuğu, taziyeleri kabul etti. Cem Gürdap’ın cenazesi, daha sonra Yeni Şeyhli Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Cenaze törenine, sanatçının eşi Beyhan Gürdap ve çocuklarının yanı sıra yakınları ile bazı vatandaşlar ve "Hababam Sınıfı" filminde "Hayta İsmail" rolünü oynayan Ahmet Arıman ile "Bayır Niyazi" rolünü canlandıran Hamit Haskabal katıldı.

LİBRA
14-09-07, 10:47
teşekkürler haber için Gül Tuna,daha çok gençmiş çok üzüldüm:icon_cry:

ZEN_NURE
02-10-07, 16:00
hababam sınıfında oynayanların tam listesi var mı acaba?gerçek isimleriyle birlikte

sbuffy
29-03-08, 18:27
Sinema ve okul koridorları

İşte kameralarını okul koridorlarına çevirmiş güzel filmler…

http://foto.ekolay.net/images/galeri2/galeri_3744/[1]283200812564_3744.jpg

Hababam Sınıfı Serisi

Hababam Sınıfı artık sinemamızın kült statüsüne erişmiş filmlerinin en ünlüsü. Film, üzerinden yıllar geçse de kuşaklar değişip sıraları kendinden bir küçüklere bıraksa da bir türlü eskimiyor ve her yeni nesil, filmde kendinden bir şeyler buluyor. Kel Mahmut'u, İnek Şaban'ı, Güdük Necmi'si, daha birçok kuşak için neşe kaynağı olacak gibi…

kaynak: ekolay.net